Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Clean Spark

CleanSpark  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq ... εδώ ... με τον κωδικό CLSK
Αριθμός συνολικών μετοχών : 9,86 εκατ. μετοχές

24 Ιανουαρίου 2020 : Έναρξης διαπραγμάτευσης στο Nasdaq


Σύντομο Ιστορικό
Η CleanSpark, Inc. ιδρύθηκε στην Πολιτεία της Νεβάδας στις 15 Οκτωβρίου 1987, ως SmartData Corporation. Η SmartData πραγματοποίησε μια δημόσια προσφορά στην Πολιτεία της Νεβάδας τον Δεκέμβριο του 1987 και άρχισε να διαπραγματεύεται τον Ιανουάριο του 1988. Λόγω μιας σειράς ατυχών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένου του πρόωρου θανάτου του ιδρυτή της και CEO, η SmartData διέκοψε τις ενεργές επιχειρηματικές της δραστηριότητες το 1992.

Στις 25 Μαρτίου 2014, ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στον τομέα της εναλλακτικής ενέργειας.
Τον Δεκέμβριο του 2014, η Εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Stratean Inc.
Την 1η Ιουλίου 2016, η Εταιρεία συνήψε Σύμβαση Αγοράς Περιουσιακών Στοιχείων, με την CleanSpark Holdings LLC, την CleanSpark LLC, την CleanSpark Technologies LLC και την Specialized Energy Solutions, Inc. Σύμφωνα με το Συμφωνητικό Αγοράς, η Εταιρεία απέκτησε την CleanSpark, LLC και όλα τα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τον Πωλητή και τη γραμμή δραστηριότητάς της, ενώ ανέλαβε υποχρεώσεις 200.000 δολάρια.
Τον Οκτώβριο του 2016, η Εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε CleanSpark προκειμένου να αντικατοπτρίζει καλύτερα την ταυτότητα της επωνυμίας.


Στις 22 Ιανουαρίου 2019, η CleanSpark συνήψε συμφωνία με την Pioneer Critical Power, Inc., από την οποία απέκτησε ορισμένα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας και μια λίστα πελατών. Ως αντάλλαγμα, η Εταιρεία εξέδωσε στον μοναδικό μέτοχό της Pioneer
  •  175.000 της κοινής μετοχής της CleanSpark,
  •  ένα πενταετές δικαίωμα για αγορά 50.000 μετοχών της κοινής μετοχής CleanSpark σε τιμή άσκησης 16,00 $ ανά μετοχή, και
  • πενταετές δικαίωμα για την αγορά 50.000 μετοχών της κοινής μετοχής CleanSpark σε τιμή άσκησης 20,00 $ ανά μετοχή.
Ως αποτέλεσμα της συναλλαγής, η Pioneer Critical Power Inc. έγινε πλήρως θυγατρική της CleanSpark Inc. Την 1η Φεβρουαρίου 2019, η Pioneer Critical Power, Inc. μετονομάστηκε σε CleanSpark Critical Power Systems, Inc.

Στις 31 Ιανουαρίου 2020, εξαγοράστηκε η p2klabs, Inc., μια εταιρεία από τη Νεβάδα.
Στις 10 Δεκεμβρίου 2019, η εταιρεία προέβηκε  σε reverse split των μετοχών, όπου οι 10 μετοχές αντικαταστάθηκαν από 1, προκειμένου να μπορεί η μετοχή να εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στον Nasdaq.
 
Δραστηριότητα
Η CleanSpark παρέχει ενεργειακό λογισμικό και τεχνολογία ελέγχου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία προσφέρει ενεργειακά συστήματα που επιτρέπουν στους πελάτες της να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να διαχειριστούν την παραγωγή, αποθήκευση και κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η Εταιρεία παρέχει προηγμένο ενεργειακό λογισμικό και τεχνολογία ελέγχου που επιτρέπει στους χρήστες ενέργειας να αποκτήσουν ανθεκτικότητα και οικονομική βελτιστοποίηση. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της CleanSpark αποτελούνται από έξυπνους ενεργειακούς ελέγχους, λογισμικό μοντελοποίησης, μικροδίκτυα και υπηρεσίες συμβουλευτικής καινοτομίας στον σχεδιασμό, την τεχνολογία και τις μεθοδολογίες επιχειρηματικών διαδικασιών για τη μεταμόρφωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων.


Ουσιαστικά πρόκειται για μια καινούργια εταιρεία που επιχειρεί να αναπτυχθεί σε ένα κλάδο με πολύ μέλλον. Η δραστηριότητα της Clean Spark θα έχει μεγάλη ανάπτυξη στην δεκαετία που έρχεται. Η στροφή προς την πράσινη ενέργεια, η εξοικονόμηση κόστους και η βελτιστοποίηση στην αποθήκευση της παραγόμενης ενέργειας είναι από τα hot stories της επόμενης ημέρας.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ετήσια έκθεση των αποτελεσμάτων της εταιρείας είναι από 1 Οκτωβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου .

Οι πωλήσεις στο κλείσιμο της χρήσης 30 Σεπτεμβρίου 2019 ανήλθαν σε 4,532 εκατ. ευρώ.

Η Clean Spark αναπτύσσει λογισμικό και μέσω των πλατφορμών mPulse και mVSO παρέχει μια ισχυρή λύση διαμόρφωσης ενέργειας και μοντελοποίησης συστήματος μικροπλέγματος. Επιπλέον, διαθέτει μια τεχνολογία και διαδικασία αεριοποίησης για τη μετατροπή του οργανικού υλικού σε SynGas, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθαρό, ανανεώσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον και ως καύσιμο θέρμανσης για σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, μηχανοκίνητα οχήματα και ως πρώτη ύλη για την παραγωγή δι-μεθυλαιθέρα.

Η εταιρεία φυσικά είναι ζημιογόνος. Το 2019 ανακοίνωσε ζημιές 26,117 εκατομ δολάρια.

Το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2020 η εταιρεία παρουσίασε :
  • Έσοδα 4,635 εκατ. δολάρια, αύξηση 370% από 986.806 δολάρια το 2019. 
  • Μικτά κέρδη αυξήθηκαν 365% στα 798.140 $, από 171.462 $ το 2019. 
  • Η ζημιά ανήλθε σε 7,731 εκατ. δολάρια απο 10,048 εκατομ δολάρια το 2019.
Η προσδοκία από τους αναλυτές είναι ότι η CleanSpark βρίσκεται στα πρόθυρα του σημείου breakakeven. Η πρόβλεψη είναι ότι το 2022 η εταιρεία θα καταστεί ελαφρά ζημιογόνος. Το 2023 θα μπορέσει η εταιρεία να εμφανίσει κερδοφορία ψηλότερη των 6 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το 2024 η κερδοφορία προβλέπεται πως θα ξεπεράσει τα 13 εκατ. δολάρια.
Η πρόβλεψη αυτή των κερδών της CLSK γίνεται με την παραδοχή πως η εταιρεία θα έχει ένα μέσο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων κατά 65%. Με βάση αυτή την παραδοχή, οι πωλήσεις της εταιρείας αναμένεται να κινηθούν στα 13 εκατ. δολάρια το 2020, 26 εκατ. δολάρια το 2021, 47 εκατ. δολάρια το 2022, 74 εκατ. δολάρια εκατ το 2023 και 97 εκατ. δολάρια το 2024.

Εάν η πρόβλεψη των μελλοντικών προβλέψεων αποδειχθούν εξαιρετικά αισιόδοξες τότε η εταιρεία θα αργήσει να καταστεί κερδοφόρος.


Η εταιρεία είναι πάρα πολύ μικρή και ο Ισολογισμός της είναι εξαιρετικά αδύναμος .... όμως με χρηστή διαχείριση το μέλλον της ανήκει.
Τα ίδια κεφάλαια της ανέρχονται σε 12,598 εκατ. δολάρια (1,28 δολάρια ανά μετοχή) όμως τα άυλα περιουσιακά στοιχεία μαζί με τα Good wills ξεπερνούν τα ίδια κεφάλαια και αριθμούνται σε 13,95 εκατομ. δολάρια.

Στο ταμείο της εταιρείας υπάρχουν 4,5 εκατομ δολάρια, οι συνολικές υποχρεώσεις φθάνουν στα 9,9 εκατ. δολάρια με το χρέος της εταιρείας να είναι 5,338 εκατ. δολάρια. Για το άμεσο χρονικό διάστημα 6 μηνών, με ένα έτος η εταιρία δεν θα χρειαστεί χρηματοδότηση. Όμως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως στην προσπάθεια της να αναπτυχθεί θα αναζητήσει κεφάλαια από την Αμερικάνικη χρηματαγορά.

120 σχόλια:

  1. Δικαιωματικά της αφιερώνω, σήμερα, την ανάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το έργο, μιας κ είναι στον κλάδο technology ουσιαστικά σε 3-4 χρόνια με 100 εκατ πωλήσεις, θα γράφει 1 δις κεφ/ση με πολλαπλασιαστή Ρ/S 10 που για τον κλάδο θεωρείται κ χαμηλός καθώς διαπραγματεύεται έως κ 45 φορές τις εκτιμώμενες πωλήσεις.
    Κ Ρ/Ε 75 όταν γενικώς ο κλάδος διαπραγμάτευεται με ζημιες (βλέπε cloud, cyber security, e signature, e gaming etc).

    Επίσης όπως έχω γράψει σε προηγούμενο σχόλιο κ ανέφερε κ ο κυρ Τάκης σήμερα το αντικείμενο θεωρείται από τους πιο hot κλάδους της επόμενης δεκαετίας.

    Αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν καταφέρει να κάνει 100 εκατ. πωλήσεις τότε δεν ξέρω για 1 δις κεφαλαιοποίηση, αλλά 500 εκατ. κεφαλαιοποίηση θα την έχει σίγουρα.

      Εν τω μεταξύ όμως η εταιρεία θα χρειαστεί κεφάλαια κίνησης/ανάπτυξης και αυτό είναι το ανησυχητικό επί του παρόντος
      Πιστεύω ότι θα πάει άμεσα (εντός του 2020) σε έκδοση μετοχών και τοποθετήσεις σε ψηλότερα νούμερα.

      Διαγραφή
  3. Hot κλάδος - αλλά παρατήρησα ότι οι κριτικές για το μάνατζμεντ δεν είναι θετικές.
    Για την συγκεκριμένη δεν θα ακολουθήσω.

    Από τα βασικά στοιχεία είναι η Διοίκηση να έχει τιμιότητα, συνέπεια, ακεραιότητα και όραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσάς κύριε Χασάπακλα σας έχω κάτι, λίγο μεγαλύτερο απο την Clean Spark, ολοκαίνουργιο και ότι πιο καυτό υπάρχει.
      Δεν θα χτυπήσουμε τον Leader, ούτε εκεί που κτυπάει η μάζα. Αλλά εκεί που η αγορά ακόμη δεν το έχει παρει χαμπάρι.

      Ο κύριος Ανδρέας πιστεύω ότι θα ξετρελαθεί.
      Λίγο χρόνο μονο δώστε μου, να το δουλέψω λίγο .... μερικές μερούλες!!!

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους,
    Η Τεχνική εικόνα της Clean Spark από έναν ταλαντούχο αναλυτή που γράφει στο Soltreade, τον Λουκά (laaps), τις αναρτήσεις του οποίου διαβάζω πάντα ακόμη και σε μετοχές / δείκτες που δεν με ενδιαφέρουν. Εκτός από την Clean Spark του ζήτησα τεχνικό σχόλιο για Alkaline Water και PBF. Αύριο θα μου απαντήσει για τις υπόλοιπες.

    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_94725a00a20c3efaf233b6d58aa83325.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία! Θα ήθελα η αλήθεια είναι μια τεχνική ανάλυση για τα νερα να δω πως πάμε.. αν κ δεν το κατεχω το θεωρώ ότι πιέζεται εκεί στο 2.45 λιγάκι.

      Επίσης κάτι ακόμα, θεωρω ότι ενδεχομένως να έχουμε πισωγυρισμα στη Wall μέσα στον Αύγουστο κ ταλαιπωρία το Σεπτέμβριο ότι κ αν μπορεί να σημαίνει αυτό για μεμονωμένες μετοχές υψηλού volatility.

      Αύξηση ρευστότητας και καταχώρηση κερδών δεν θα ήταν κακή ιδέα κατ' εμέ

      Διαγραφή
    2. Κύριε Γιώργο κι εμένα θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα μια τεχνική ανάλυση γι αυτές τις δύο.

      Το μόνο που με φοβίζει στα νερά είναι ότι μέσα σε ένα τρίμηνο έχει πενταπλώσει! Ουάου που θα έλεγε και ο τρελός Μπαρούφ! Δεν σας κρύβω ότι έδωσα τη μισή μου θέση στα νερά στο 2,35. Βέβαια αυτό έκανα και στη Celsius και το μετάνιωσα, αυτό δεν έκανα στην PBF και επίσης το μετάνιωσα.

      Αποφάσισα να κινούμαι πλέον με τους βασικούς κανόνες, "back to basics" που λέμε και στα ελληνικά. Διάβαζα προχθές ένα βιβλίο που είχα αγοράσει κάπου το '99 με τίτλο "Χρηματιστήριο, τζόγος ή επένδυση;" του Δημήτρη Κωτσάκη. Περιγράφει κάποια στοιχειώδη πράγματα που ισχύουν ακόμη και σήμερα και αποδεικνύεται ότι αποτελούν βασικες αρχές.

      Διαγραφή
    3. Χα, χα ήμουν σίγουρος κύριε Ευρωβλαχε.

      Διαγραφή
    4. Θα διορθώσω τον κύριο ΕυρωΒλάχο

      Τα νερά προ Lockdowns (Ιανουάριο 2020) ήταν στα 1,5
      Clean Spark ήταν 4,5 με 5
      Οπότε συνιστώ προσοχή προς όλους!!!

      Δεν υπάρχουν πενταπλασιασμοί .... οι πενταπλασιασμοί προσεχώς.
      Προς το παρόν αποκαθίσταται η στρέβλωση λόγω lockdowns.

      Διαγραφή
    5. PBF
      όταν το ανοδικό γκαπ στα 12 το μετατρέπει σε πτωτικό μετά απο 2 ημέρες και κατόπιν το κλείνει με ανοδική κίνηση .... απορώ τι περιμένετε να σας πει η τεχνική ανάλυση;

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη, για τα νερά αν πάνε $10, όπως έχετε αναφέρει κάποια στιγμή, θα είμαι ευχαριστημένος καθώς θα τρέξει η υπόλοιπη μισή θέση. Δεν θέλω να πηγαίνω μπρος πίσω με αγοραπωλησίες.
      Για την PBF αυτό που περιμένω να μου πει η τεχνική ανάλυση είναι "μακριά".

      Από εκεί και πέρα προσπαθώ να είμαι συγκρατημένος. Στατιστικά τα χαμηλά σε μία χρηματιστηριακή κρίση έρχονται σε 4-6 μήνες (5 μήνες έκανε το 2008). Από την άλλη, η Αμερική έχει καταφέρει να μας μπερδέψει πλησιάζοντας ή κάνοντας καινούργια υψηλά. Επίσης, δεν ξέρω πώς θα συμπερθεί η Αμερική στο προσεχές διάστημα σχετικά με τα ενδεχόμενα αποτελέσματα των εκλογών.

      Γι αυτό σαν μικρό ψαράκι που είμαι, σκέφτομαι "better safe than sorry".

      Διαγραφή
    7. Θα τους πετάξουν όλους έξω και θα κυνηγάνε από πίσω τις τιμές.
      Αυτό λέω πως θα γίνει στην Αμερική.

      Διαγραφή
    8. Σχετικό με αυτό που αναφέρετε κύριε Τάκη είναι το πόσο μακριά θα πάει η βαλίτσα με τα ασήμαντα-μηδενικά-αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών. Και φαίνεται ότι έχει πολύ δρόμο μπροστά να διανύσει.

      Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, ποιοι προτείνουν τα γερμανικά ομόλογα με -0.5% απόδοση η HSBC είναι ένας από αυτούς. Έχω την εντύπωση ότι η επένδυση στα συγκεκριμένα ομόλογα όπως και τα ελβετικά δεν λειτουργεί ως επενδυτικό προϊόν, αλλά ως "ασφαλιστικό", με την έννοια ποιο είναι το ασφάλιστρο που πρέπει κάποιος να πληρώσει για να είναι σίγουρος ότι θα έχει τα λεφτά του πίσω, ότι και να γίνει στον κόσμο. Αρχικά αρνιόμουν να το καταλάβω και να το αποδεχθώ, αλλά νομίζω είναι το μόνο που βγάζει νόημα. Πληρώνεις δηλαδή 0.5% στα χρήματα σου, για να μη σε πιάνει πανικός κάθε 6-12 μήνες (ή όποτε υπάρχει μια κρίση, που πιθανά πλέον θα είναι συχνότερες) εάν θα υπάρχουν  όταν τα χρειαστείς. Προφανώς και δεν πρόκειται ποτέ να επενδύσω σε κάτι τέτοιο-άλλωστε δεν απευθύνεται στον κλάδο μας (μικροεπενδυτές)-απλά πλέον το έχω αποδεχθεί ως "λογικό" (κι ας μην είναι) και με κάνει να υποψιάζομαι πόσο ασταθές είναι το περιβάλλον των ταύρων.

      German Government De bt Looks Cheap, Says HSBC -- Market Talk
      2020-07-17 12:23:56.952 GMT

      (Dow Jones) -- 1223 GMT - German government debt, known as bunds, are priced
      cheaply at current levels, given the economic climate and the possibility of
      shocks going into summer, says HSBC strategist Chris Attfield. The "safe
      haven" premium on German sovereign debt has largely been priced out since May,
      leaving the risk-reward for buying bunds looking favourable, he says. Summer
      is traditionally a time when "unknown unknowns" can materialize and cause a
      risk-off move, he says. The U.K.-based bank prefers longer-dated bunds such as
      the 15-year bund. The yield on the 10-year bund trades last at minus 0.507%,
      according to Tradeweb. Yields trade inversely to prices.
      (lorena.ruibal@wsj.com; @lorena_rbal)

      (END) Dow Jones Newswires

      To view this story in Bloomberg click here:
      https://blinks.bloomberg.com/news/stories/QDM53W0799MO  

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους,
    Τεχνικό σχόλιο για την Alkaline Water από τον Λουκά (laaps)
    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_109270fd3cb9d2c907d29ad9f20ec4c5.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα χρόνια πολλά στον κύριο Ηλια- hippy και σε όσους φίλους εορταζουν σήμερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Ανδρέα.
    Που είστε;

    Η NKLA ίσως δώσει μεγάλη ευκαιρία σήμερα για κάτι γρήγορο.
    Μετατρέπονται εντάλματα σε μετοχές ...
    Κάτω απο 38 δεν θα κερδίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα! Σήμερα ειναι? Σας αρεσει σαν concept ή για trading?

    Eχω αναφερθεί σε αυτήν προτού καν μπει έδωσε πολλά κ γρήγορα προτού γυρίσει! Το είχα αναφέρει μάλιστα σε παλιότερο σχόλιο σε ερωτήσεις φίλων ότι θα ταλαιπωρηθεί..

    Σε αναλύσεις που είχα διαβασει την βλέπανε για 20-25 δολάρια..

    Λέτε να ξαναμπούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω για trading ...

      Για στρατηγική τοποθέτηση έχω κάτι καλύτερο , AYRO. Και μετα θα έχω κάτι ακόμη πιο δυναμικό ... πάλι, απο τον ευρύτερο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Έχετε κάτι να προτείνετε;
      Η AYRO είναι πιο πίσω σε κεφαλαιοποίηση.

      Εν τω μεταξύ οι περισσότεροι αγνοούν αυτό τον κλάδο και τις προοπτικές του.

      Διαγραφή
    2. Τον μελετω γενικώς σαν κλαδο κ Τάκη η αλήθεια ειναι

      Διαγραφή
    3. Το 4,75 είναι ένα καλό σημείο εισόδου.
      Πιστεύω πως θα ακολουθήσει το δρόμο της NIO.

      Διαγραφή
  10. Την μελέτησα. Μπήκα κ στο site της εταιριας... Διάβασα κ το άρθρο σχετικά με τη νέα της συνεργασίας.. θα μπω :))!

    Τhanks κ. Τάκη. Στη Jummia τελικά δεν μπήκα όταν την ανέφερα στα 5+ μετά την συζήτηση μας.

    Πάει να διπλωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα.
      Δειτε AYRO.
      Τους έσχισα πάλι όλους ✌✌✌

      Διαγραφή
    2. Έχεις ματι κ.Τακη 🧐💯✌️

      Είναι η αγορά σου η Wall τελικά 😎💪🤞

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα ... πρέπει να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των κεφαλαιοποιήσεων AYRO και FUV, SOLO.
      Σε πρώτη φάση βλέπω κεφαλαιοποίηση 200 εκατ. και κάπου εκεί μεταξύ 200 με 300 θα είμαι πωλητής.

      Διαγραφή
    4. Η Νew Age Beverages πέταξε σήμερα.
      Πλησιάζει η ώρα της Alkaline.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους,
      κ. Τάκη μόλις η CLSK έγραψε τα 5 δολ.
      Καλά μας κέρδη.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη και η clsk πετάει και την πιστεύω πολύ...
      Πολλά πετάνε και μερικοί θα έχουμε πρόβλημα διαχείρισης...😃

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δημήτρη ... βγάζετε έξω τα κεφάλαια και αφήστε να τρέχουν μόνο τα κέρδη, αν δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τις τιμές.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα σας,

      Η ΒLNK είναι με μια πρωτοποριακή ιδέα - αλλά σε έναν τομέα που εύκολα διαταράσσετε και ένα οικονομικό μοντέλο υπεραισιόδοξο.
      Με βάση την παρουσίαση της εταιρείας 10/2019 οι συνδρομητές ήταν 150.000 και με νούμερα από τον ισολογισμό της (γ' τριμ 2019), τα έσοδα της ήταν στα 400.000 $. Άρα έσοδα ανά συνδρομητή 2,67 $/τρίμηνο ή 10,68 $ ανά έτος.
      Θέλει περίπου 1,5 εκατομμύρια συνδρομητές για να καλύψει το λειτουργικό της κόστος.
      Δεν υπολογίζουμε ότι είσοδος ανταγωνιστών θα μειώσει το περιθώριο κέρδους.
      Επίσης οι καταναλωτές ζητάνε να υπάρχουν δημόσιοι χώροι με φορτιστές - και οι κυβερνήσεις στο όνομα της πράσινης οικονομίας και επιχορηγήσεων "βοηθάνε".

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα στους φίλους!

    Κ.Τακη όσον αφορά τη NKLA είδα ότι έχουν ουρά οι πωλήσεις... Ίσως η πίεση συνεχιστεί.

    "company filed a prospectus outlining its intent to sell up to 23.9 million shares.
    Additionally, existing shareholders are looking to sell up to 53.4 million shares, according to the prospectus.
    Nikola said the proceeds from the sale would be used for general corporate purposes."

    Μια περίπτωση αντίστοιχη την οποία κοιτάζω είναι το reverse merge για την εισαγωγή της Hyllion μέσω της Τortoise (SHLL).

    Πάντως το διάστημα αυτό οι αποδόσεις στις ερευνητικές είναι διαστημικές! Συζητούσα με φίλο χρηματιστή μια λίστα την οποία είχε μελετήσει με έναν γιατρό σχετικής ειδικότητας προ 2-3 μηνου. Πέρα από τη moderna η οποία είχε ήδη ανέβει, η novavax (την περίοδο εκείνη 20$), η Ιnovio, η bioNtech, η vaxart η altimune k αισίως η Ibio, όλες απογειωθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα σε όλους.
    Μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Έκανα εγγραφή στην DEGIRO και μου ζητάει το παρακάτω.
    Θέλετε να υποβάλετε αίτηση για μειωμένο συντελεστή παρακράτησης στην πηγή για εισόδημα από Ηνωμένες Πολιτείες;
    Είμαι κάτοικος Ελλάδας και φορολογούμε μόνο στην Ελλάδα. Πρέπει να επιλέξω ΝΑΙ ή ΌΧΙ. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους
    Εγώ πολλά δεν ξέρω αλλά ένα ευχαριστώ σε όσους μας δίνουν τις γνώσεις τους θέλω να το πω.
    Και ειδικά στον κύριο Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Τάκη στην clsk τι παίζεται με τις ~1,2Κ στα 3,25 ?
    θεωρείτε ότι εντάσσεται στην αύξηση ρευστότητας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη λίγο πιο συγκεκριμένος μπορείτε να γίνεται;
      Τι εννοειτε;

      Διαγραφή
    2. On July 20, 2020, CleanSpark, Inc., a Nevada corporation (the “Company”), entered into a Securities Purchase Agreement (the “Purchase Agreement”) with an existing accredited investor (the “Purchaser”), pursuant to which the Company agreed to issue and sell, in a registered direct offering (the “Registered Offering”), 1,230,770 shares (the “Shares”) of the Company’s common stock, par value $0.001 per share (the “Common Stock”), to the Purchaser at an offering price of $3.25 per share.

      The Registered Offering will result in gross proceeds of approximately $4.0 million before deducting offering expenses.

      Διαγραφή
    3. Δεν το ήξερα.
      Απο που το βρήκατε;
      Ούτε στο site της εταιρείας αναφέρεται αυτή η είδηση, ούτε στο yahoo finance.

      Έχετε το link;
      Όχι ότι αλλάζει κάτι ... απλά μου κάνει εντύπωση που δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση.

      Διαγραφή
    4. https://www.marketscreener.com/CLEANSPARK-INC-46303597/news/CLEANSPARK-INC-Entry-into-a-Material-Definitive-Agreement-Financial-Statements-and-Exhibits-fo-30963109/ εδώ το γράφει κύριε Τάκη

      Διαγραφή
    5. https://www.streetinsider.com/dr/news.php?id=17133234

      Διαγραφή
    6. Το βρήκα ...
      Στο sec.gov αναρτήθηκε εχθές ... έτσι εξηγείται που στη προ συνεδρίαση σήμερα άνοιγε η μετοχή μέχρι και στο 3,7 στο -10%.

      Διαγραφή
    7. Τρένοοοοοοοοο.....

      Σε πισωγύρισμα θα ενισχύσω κ. Τάκη

      Διαγραφή
  15. Ε ρε γλέντια..πάνω-κατω!! Ρε λέτε να το παίζει ο Μητσοτάκης?? 🤣🤣🤣

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι παίζει αυτό το χαρτί απο τότε που το παρακολουθώ.
      Πολύ trade και ...

      Διαγραφή
    2. Έπρεπε να διαπραγματευόταν στην Ελλάδα.

      Η επιτροπή κεφαλαιαγορά θα έστελνε ερώτηση στην εταιρεία που βρίσκονται όλα αυτά τα κομμάτια και θα έκανε έρευνα. μπουχαχαχαχαχαχα

      Γιαυτό όοοοολα στην Ελλάδα είναι επίπεδα!!!

      Διαγραφή
    3. Που είναι οι ωραίες μέρες προ 1999 που γίνονταν παιχνίδια στο Ελλάντα.
      Τώρα όλα επίπεδα ... προς προφύλαξη των επενδυτών .... μπουχαχαχαχα
      ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ανδρέα ζαλιστήκατε..?🙃🙃🙃

      Κύριε Τάκη ευγεεεεεεε...!

      Διαγραφή
    5. Στο πάνω τράβηγμα έφυγα. Moυ τα είχαν στήσει στρογγυλά στα 6. Τώρα αν έκανα καλά θα φανει! Κ στη celsius έφυγα νωρίς τελικα

      Διαγραφή
    6. Μπορεί να έχει κ συνέχεια μιας κ δεν έχει ξεσπάσει σε όγκο πάντως...

      Διαγραφή
    7. Στα 100 με 150 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση όξω .... αυτοί τώρα θα τραβήξουν πάνω και απο κάποιο επίπεδο θα γυρίσουν άτσαλα να δείξουν ότι έχουν στήριξη στα 5,6 με 5,8.
      Αυτά δεν με απασχολούν ... απλώς υπάρχουν κάποια πραγματάκια που δεν μου αρέσουν στην εταιρεία και έχω πολλές αμφιβολίες αν το λογισμικό της είναι ποιοτικό.

      Οπότε καλύτερα όξω και ας πάει στο Θεό .... έχουμε άλλη εταιρεία που θα πάει στο Θεό και πιο πάνω και θα το αξίζει κιόλας.

      Άσχετο αλλά Celsius θα πουληθεί όταν δω τα ποτά στην Ελλάδα, δίπλα στα monsters.

      Διαγραφή
    8. Ποια είναι αυτή κ Τάκη?? Με τόσες που συζητάμε κ αναφέρουμε έχασα τη μπάλα 🤣🤣🤣😎😱😱

      Διαγραφή
    9. Προφήτες υπάρχουν πολλοί και ιδιαίτερα μετά Χριστόν... Κύριε Ανδρέα το ελάχιστο και το μέγιστο δεν το πιάνεις κανείς, μην σκάτε...

      Διαγραφή
    10. Ένα τελευταίο έλεγχο κύριε Ανδρέα ....θα τη ξεφουρνίσω αύριο ή μεθαύριο ... δεν λέει να διορθώσει και λίγο.

      Διαγραφή
    11. K Dimitri δεν σκάω για τη συγκεκριμένη.. είναι ακόμα μύγα! Ας πάρει μπρος σε πωλήσεις κ εδώ ειμαστε γιατί ακόμα είναι τζίρος περιπτερου ούτε καν στο Κολωνάκι..

      Η celsius ήταν αστοχία μου μιας κ είχαμε αναφέρει (κ εγώ προσωπικά για στόχο 1Β στα σχόλια τότε) κ θυμάμαι είχαμε κάνει σύγκριση σε όρους P/S k margins κ με την monster όπως ανέφερε κ ο κ Τακης.

      Διαγραφή
  16. Κοιταζοντας τα στοιχεια της εταιριας, βλεπω κεφαλαιοποίηση 85 εκατομ στο yahoo, περίπου 82 στο gurufocus.

    Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι με την τιμή στα ίδια εππίπεδα και ίσως λίγο παραπανω, μέχρι πριν 2-3 μέρες έβλεπα κεφαλαιοποίηση γύρω στα 50 εκατομ.

    Αν μπήκαν σε κυκλοφορία 1,2 εκατο μετοχές, στα 5$ θα έπρεπε να δινουν +6εκατομ κεαφαλαιοποίηση. Δηλαδή σύνολο 56 άντε 60 εκατομ κεφαλαιοποίηση.

    Τα υπόλοιπα από που βγαίνουν; οεο; Τι έχω χάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Clean Spark
      Με τα 1,230 εκατομμύρια μετοχές που εκδόθηκαν στα 3,25 δολάρια (η εταιρεία θα εισπράξει 4 εκατομμύρια δολάρια) υπάρχουν πλέον 17,350 εκατομμύρια μετοχές από 9,86 εκατομ. μετοχές τέλος 2019.

      Οι παραπάνω μετοχές από ότι μπορώ να δω ... αφορούν μετατροπή χρέους που είχε η εταιρεία και τόκων σε μετοχές με τιμή 1,5 δολάρια. Αυτά έγιναν εντός Μαίου 2020.

      Σελίδα F31
      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/827876/000166357720000136/clsk10q.htm#toc

      Έλεγα στον κύριο Ανδρέα ότι έχω ως στόχο μια κεφαλαιοποίηση άνω των 100 εκατ. δολαρίων, που σήμαινε μια τιμή πάνω απο 10 δολάρια εως 12.
      Τώρα με τα 17,35 εκατ. μετοχές η τιμή στόχος μου έχει κατέλθει πέριξ των 6,5.


      Το δελτίο για την έκδοση 1.230.770 μετοχών στα 3,25
      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/827876/000166357720000229/clsk_424b5.htm

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολύ κύριε Τάκη, αυτήν την μετατροπή των τόκων σε μετοχές είχα χάσει.
      Βλέπω κι εγώ να βάρυνε η εταιρία, αν κινηθεί προς τα 5,5 θα βγω.

      Διαγραφή
    3. Εγώ στημένος σήμερα στα 7,1. Παρακάτω δε δίνω, για σήμερα, λέπι.

      Διαγραφή
    4. Εγώ στο 6,25 πήρα το κεφάλαιό μου και άφησα το κέρδος από περιέργεια για να δω τι θα κάνει! 90% απόδοση σε λίγες μέρες!! Απίστευτα πράγματα. Κ. Τάκη για άλλη μια φορά σας ευχαριστώ. Είστε ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ (τουλάχιστον από όσους έχω γνωρίσει ως τώρα). Αν μπορούσα να πετύχω πολύ λιγότερα κέρδη και στο Χ.Α που δυστυχώς έχω το μεγάλο μέρος του κεφαλαίου μου, θα ήμουν πολύ ΕΥΤΥΧΗΣ.

      Διαγραφή
    5. Μόλις τα έδωσα όλα ... σε μια πιθανή επιστροφή στα 5,8 με 6 θα τοποθετήσω τα μισά μου κέρδη, για να δω το έργο και σε διψήφιο!!

      Διαγραφή
    6. Δεν άντεξα και έδωσα λίγα ακόμα στο 7,05 με 120% απόδοση!! Απίστευτα πράγματα. Πιάσατε και το 7,10 που πραγματικά δεν το περίμενα (μετά και την χτεσινή άνοδο).

      Διαγραφή
    7. κύριε Τάκη συγχαρητήρια. Τα δώσατε 30% πιο πανω απ' ό,τι εγώ χθες.

      Διαγραφή
    8. Κύριοι εδώ δεν είναι Ελληνικό χρηματιστήριο .... όπως βλέπετε μπορώ να μιλάω άνετα για χαρτιά, για τιμές και γιατί όχι και για trade.

      Στα 5,9 θα πάρω πίσω, μια θέση όσο ήταν τα μισά μου κέρδη και ήταν μπόλικα!!

      Διαγραφή
    9. Τα μισά 6,93 και τα υπόλοιπα 7,30...
      Τρελά πράγματα στο Αμέρικα
      Συγχαρητήρια κ. Τάκη!

      Διαγραφή
    10. Εύγε κ Τάκη..

      Πάλι βγήκα λίγο νωρίτερα! Πάντως βγάλαμε αξιόλογα κερδη. Προσωπικά είχα μεγάλη θέση σχετικά με το μέγεθος της εταιρίας γι'αυτό ήμουν πιο ελαφροχερης.. σε σχέση με την χθεσινή τιμή πώλησης στα 6 είχα διαφυγοντα κέρδη σχεδόν 10Κ από το μέχρι στιγμής υψηλο.

      Όσον αφορά την Αyro την πιστεύετε εξίσου όσον αφορά το υπό επένδυση κεφάλαιο?

      εκεί έχω βάλει λίγο το δάχτυλο στο μέλι κ σκέφτομαι να ενισχύσω όπως είπα.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Ανδρέα ... δεν θέλω να σας πάρω στο λαιμό μου, αλλά πιστεύω ότι το διψήφιο θα το δει εύκολα. Θέλει λίγο ειδησούλες ....

      Διαγραφή
    12. K Tακη άσχετο..

      Η Zynga δεν σας αρέσει??

      Κάποιος πολυυυ δυνατός δικός μου (για να δώσω μια τάξη μεγέθους μιλάμε για χαρτοφυλάκιο 9ψηφιο που φυσικά δραστηριοποιείται μόνο στο Αμέρικα από πριν το 2008) μου μιλάει για τιμή άνω των 30 δολαρίων.

      Διαγραφή
    13. Ενίσχυση πριν στα 4.3 κ βλέπουμε..

      Διαγραφή
    14. Δεν έχω ακόμη εμβαθύνει στο συγκεκριμένο κλάδο .... έχω επικεντρωθεί σε κλάδους ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ και προσπαθώ να βρω από 1 μετοχή.

      Πάντως μου αρέσει .... αλλά είναι πολύ αργή και σταθερή.
      Για δείτε αυτήν .... και πείτε μου.
      Glu Mobile Inc.

      Διαγραφή
    15. Την έχω υπόψιν κ Τάκη. Μάλιστα την έχω διαβάσει κ σε σχετικο άρθρο μέσα στον Ιούλιο ως προτεινόμενη.

      Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος κλάδος όπως μου έχουν πει ανθρώποι του χώρου είναι πολύ ανταγωνιστικος κ δυσκολος. Είναι εντασεως εξειδικευμένης εργασιας (βασικά ανθρώπινο δυναμικό/ developers) κ οποία εταιρία έχει τους καλύτερους έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα.

      Τα νούμερα θεωρώ δεν λένε πολλά μιας κ σήμερα είναι έτσι κ αύριο κάτι αλλάζει στο development της εταιριας
      κ ανατρέπονται όλα.

      Θα ρωτήσω κάποιους δικούς μου που είναι ΙΤ κ ασχολούνται με τον κλάδο...

      Διαγραφή
    16. Δυστυχώς εκεί στο Blink έπρεπε εκεί στο 7,3 όταν μισοέκλεινε το γκάπ να είχαμε ορμήσει. ΑΤΟΛΜΙΑ!!
      Αν το προϊόν βγει πετυχημένο , εδώ κάτω θα είναι πολύυυυυυυυ χαμηλά και καρατσάμπα. Αν όμως βγει κάτι καλύτερο στην αγορά ή το προϊόν της BLINK αποδειχθεί μέτριο στο μέλλον θα καταρρεύσει.
      Προσεχώς θα αναρτήσω και μια ανάλυση της BLINK.

      Ακόμη δεν μπορώ να αποφανθώ ... πάντως στην Ελλάδα έχει ήδη δραστηριοποιηθεί!!

      Διαγραφή
    17. κ. Τάκη ας είμαστε αισιόδοξοι, όλα θα διορθώσουν αργά ή γρήγορα και μάλιστα πολύ.
      Όταν οι ρομπινχούντηδες αρχίσουν να λούζονται από κρύο ιδρώτα ότι θα χάσουν τα φοιτητοδάνειά τους θα τα δίνουν τα χαρτιά όσο όσο.
      Θα μου πείτε παρηγοριά στον άρρωστο, από πού θα διορθώσουν και μέχρι πού?
      Εγώ πιστεύω πως αν κάποια από αυτά τα νινιά πρόκειται να γίνουν κάποια στιγμή μεγάλες και τρανές εταιριάρες, θα δώσουν καλές ευκαιρίες εισόδου, μόνο που δε θα μοιάζουν με ευκαιρίες.
      Εδώ κοτζάμ AAPLE παρουσιάσε το πιο εμπορικό προϊόν όλων των εποχών (iPhone) στα 17, πήγε σε 6 μήνες 30 και ένα χρόνο μετά βολόδερνε για κανένα εξάμηνο στα 12.
      Το θέμα είναι να έχουμε έτοιμες τις επιλογές, να τις παρακολουθούμε και, όταν η αγορά θα μας φωνάζει να φύγουμε μακρυά, τότε εμείς να τις καβαλήσουμε.

      Διαγραφή
    18. Καλημέρα, για δείτε λίγο και το παρακάτω = Τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της ανακοίνωσε η Renault ... λόγω κορόνα .
      https://www.kathimerini.gr/1089979/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/h-renault-kategraye-apwleies-73-dis-eyrw-logw-pandhmias

      Διαγραφή
    19. K Barren με βρισκεις σύμφωνο!

      Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι λίγο τζογαδορικη. Αποδόσεις τρελές μέσα σε διάστημα λίγων ημερων. Δείτε που ήταν όλες αυτές που συζητάμε, όχι πολύ πίσω, ένα μήνα πριν! Πουλάς βγάζεις 50-100% κ βρίζεις που δεν έβγαλες κ αλλά!!

      Διαγραφή
    20. Εγώ δεν συμφωνώ .... τα ράλι, γίνονται όπου υπάρχει λόγος, προοπτική και καινοτομία.
      Όποιες εταιρείες δεν πάνε καλά τρώνε φούμο , δείτε πχ Tailored Brands
      και όποιες εταιρείες βγάζουν αποτελέσματα κατώτερα του αναμενόμενου τρώνε βουτιά , δείτε για παράδειγμα εχθές την apha.

      Διαγραφή
    21. Μήπως θα φορτίζει και τα διαστημόπλοια του Ήλον του Μασκ κ. Τάκη? Τι ντόπα είναι αυτή, ούτε ο Μπολτ.
      ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ
      στους κατέχοντες και ας ζηλεύω λιγάκι (με την καλή έννοια).
      Θα γυρίσει ο τροχός, θα μαζέψει κι ο δειλός.

      Διαγραφή
    22. Κύριε Barren μη ζηλεύετε!! Αυτό το χαρτί το λιβανιζαμε κ μας εφυγε!

      Έτσι ξαφνικααααα
      🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  17. Σχόλια για την Clsk

    Με βάσει τα νέα στοιχεία κ όπως ανέφερε ο κ Τακης και λοιποί φίλοι,
    με πλέον 17.35 εκατ μετοχες έναντι 9.86 η κεφαλαιοποίηση στα 5.1 δολάρια προσέγγισε τα 89 εκατ έναντι 50.

    Άρα στην παρούσα φάση στενεύουν τα περιθώρια αφού αυξήθηκε η κεφαλαιοποίηση λόγω έκδοσης νέων μετοχών (από μετατροπη χρεους πιθανότατα).


    Βάσει των αναμενόμενων πωλήσεων εχουμε δείκτη Κεφ/ση προς Αναμενομενες Πωλησεις 2020 κοντά στο 11 με τιμη μετοχής στα 6.8 περιπου.

    Τώρα του χρόνου δηλ το 2021, κ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αν οι πωλήσεις ανέλθουν στα 30 εκατ η τιμή στόχος προσαρμόζεται στα 16-17 δολάρια με την προϋποθέση ότι δεν θα προχωρήσουν σε νέα έκδοση μετοχων.

    Τα περιθώρια στενεύουν λοιπόν όπως ανέφερε κ ο κ Τακης οπότε ο καθένας προσαρμόζει ανάλογα τη στρατηγική του ειδικά αν αναμένει κάποια στιγμή γυρισμα γεγονός που θα δημιουργήσει ευκαιρίες εισόδου γενικότερα σε διάφορα χαρτιά που και προσωπικά παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση ένας πολλαπλασιαστής περί το 11 είναι μια χαρά. Από του χρόνου κ αν συνεχίσει να έχει υψηλό growth k να αυξάνει πωλήσεις με στόχο Να ξεπεράσει ένα κρίσιμο μέγεθος (minimum 100 εκατ) ο πολλαπλασιαστής P/S θα αναπροσαρμόζεται σε υψηλότερα επίπεδα όπως συμβαίνει με άλλες εταιρίες στον ευρύτερο τεχνολογικό τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα κ Τάκη.

    Διάβασα τυχαία μια σημερινή εκθεση ενός οίκου HCW που δίνει estimated revenues FY2026 στα 123 εκατ για το Clean με 6years CARG 45% κ θετικά EBITDA από το 2022.

    Με τη μέθοδο DCF δίνει τιμή στόχο τα 18$.

    Σε ενδεχόμενο γύρισμα να την ξαναδούμε λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το προϊόν είναι καλό ... θα βγει η προφητεία.

      Διαγραφή
    2. Αν, λέω ΑΝ, κύριε Ανδρέα βγάλει 123 εκατομμύρια πωλήσεις το 2026, τότε με τέτοιο καινοτόμο προιόν που έχει και με τέτοιες προοπτικές .... την βλέπω να παίζει σε κεφαλαιοποίηση 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

      Διαγραφή
    3. Έκανε μέχρι 6,08 ... περίμενα στο 5,9.
      Μάλλον για σήμερα τα Clean Spark δεν θα μας κάνουν τη χάρη. Έβαλε πλώρη για διψήφιο νούμερο.

      Διαγραφή
  20. H αλήθεια είναι ότι το κοίταζα κ εγώ.. όταν άνοιξε κ πήγε μέχρι εκεί πίστευα ότι θα το τραβήξουν κάτω να Κλείσει το gap στο ευρος 5.58 με 5.7... αλλά αυτοί είναι τζογαδόροι 🤣🤣🤣

    Βέβαια ακριβώς για αυτό το λόγο όταν βρουν ευκαιρία σε δυνατό γύρισμα της αγοράς θα το ξεπατωσουν θεωρώ. Στην παρούσα φάση προεξοφλεί κ τις πωλήσεις του '21...

    Ειδωμεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα , κύριε Τάκη η BLNK σε ποιο σημείο κατά την γνώμη σας ειναι καλή για είσοδο στο κλείσιμο του χάσματος? αν και δεν το βλέπω να γίνετε, επίσης η EVSI έχει κάποιο σημείο εισόδου εγώ δεν θα ήθελα να χάσει τα 12,6 αν ειναι να μπω. Πόρτα και στην Degiro για την GTBIF δεν μπορούν να προσθέσουν over the counter μετοχή , Η NKLA εδώ πως την βλέπετε πήγε νομίζω εκεί που είπατε αν και θα την ήθελα ποιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω EVSI κοιτάζω προς το 12,7 με 13 .... δεν έχω μπει ακόμη.

      ΝKLA ακόμη δεν θα ήθελα να ακουμπήσω, μόνο ως trade. Και εγώ τη θέλω πιο κάτω. Κάτω απο 20.

      BLNK έχει ξεφυγει. Δεν εχω άποψη. Ίσως όταν ηρεμήσει και πέσουν οι όγκοι να τη δω.

      Διαγραφή
    2. Εμένα πάντως το ξέσπασμα τις BLNK δε με άφησε ασυγκίνητο.
      Ενώ έλεγα για 3 θα ανέβω στα 3,5.

      Διαγραφή
    3. https://prnt.sc/tryjd2 https://prnt.sc/tryk7x κύριε Barren Wuffett νομίζω ότι έκανε διάσπαση εάν κάνει retest ειναι για αγορά και δεν νομίζω να πάει τόσο εύκολα να κλείσει το χάσμα στα 3,05 που πιθανολογώ ότι βλέπατε και την θέλατε για αγορές.

      Διαγραφή
    4. Βέβαια έκανε brakout, αλλά εγώ βλέπω ακριβώς το ίδιο μοτίβο να είναι η τρίτη φορά που επαναλαμβάνεται από το 2016. Τις δύο προηγούμενες κατέληξε στα προηγούμενα ή και νέα χαμηλά. Αυτή τη φορά καλή τη πίστη θα περιμένω λίγο πιο πάνω, μιας και όλες αυτές οι παλαβιάρες μάλλον προεξοφλούν την επερχόμενη νίκη του eco friendly ανθυποτίποτα.
      Αν δε γυρίσει καλό της ταξίδι κ. Geopard και μακάρι σε 10 χρόνια όλοι οι Έλληνες, οι Δομινικανοί, οι Κογκολέζοι και οι λοιποί τεχνολογικά προηγμένοι λαοί να φορτίζουμε στο δίκτυό της.

      Διαγραφή
  22. Τι λέτε για Clean Spark κ. Τάκη περιμένουμε να δει το διψήφιο ή πουλάμε στο -12%;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι όλοι λίγο ή πολύ έχουμε πουλήσει. Πιστεύω, αν συνεχίσει το χαρτί την ίδια συμπεριφορά .... δείχνει στήριξη στο 6,2 με 6,3 (άντε να το στείλουν στο 5,9) και κατόπιν θα δοκιμάσουν πάνω απο 8.
      Όμως βλέπω Αμερικάνους να γκρινιάζουν για την ποιότητα του λογισμικού και αυτός είναι ο ένας λόγος που πούλησα. Ο άλλος λόγος είναι τα απότομα σκαμπανεβάσματα ... μου αρέσουν οι κινήσεις να είναι πιο αργές.

      Διαγραφή
  23. CleanSpark Announces Quarterly Results and 283% Increase in Revenues in a Statement to Shareholders

    https://www.prnewswire.com/news-releases/cleanspark-announces-quarterly-results-and-283-increase-in-revenues-in-a-statement-to-shareholders-301105626.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης σχετικά με την Cleanspark δύο παρατηρήσεις από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Το είχα βάλει και προ 2 ημερών αλλά δεν πέρασε από το blogger.

      1. The most recent count exceeds 17,000 investors, including more than 10,000 shareholders on the Robinhood trading platform alone.

      2. The Company's increased focus ... has continued to pay dividends with more than $1.0 million in related sales and nearly $1.0 million in additional contracted backlog coupled with a current proposal pipeline of approximately $10.0 million.

      Διαγραφή
  24. Και ενώ η CleanSpark δεν καταλαβαίνει τίποτα, έκανε και 8 σήμερα .... η OSS κάτι μου λέει ότι θα αναστέναξε αύριο. Άσχημο τρίμηνο ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους.
      Η Cleanspark δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και στα 7 να πέσει και στα 5 να πέσει είναι εντός ανοδικού pattern. Παραμένω χωρίς να έχω πουλήσει με μ.ο. λίγο κάτω από τα 3 δολ.
      https://invst.ly/rpmz9

      Σε αντίθεση με την Alkaline Water που σήμερα χάλασε το γράφημά της και αν πέσει κάτω από 1,6 έφυγα. Βέβαια ακόμα και εκεί θα έχω καλό σχετικά κέρδος. Πιστεύω στην εταιρία και δεν θα ήθελα να φύγω.
      https://invst.ly/rpn0-

      Διαγραφή
    2. Στα 8,5 δολ. έφυγε το κεφάλαιο από την Cleanspark. Πλέον παίζουν μόνο τα κέρδη (+195%).
      Καλά κέρδη σε όσους είναι μέσα εύχομαι.

      Διαγραφή
    3. Εύγε κύριε Γιώργο ... στο συγκεκριμένο ''παίξατε'' καλύτερα από όλους!!

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια κ. Τάκη. Δεν θα έμενα αν δεν διάβαζα την εμπεριστατωμένη ανάλυσή σας. Είδα ότι έχει Momentum γι' αυτό συνέχισα και συνεχίζω. Πρόβλημα ή ευκαιρία για επιπλέον κέρδη οι 10.000 ρομπινχούντες. Πιστεύω ότι αν δεν χαλάσει πολύ το κλίμα έξω, έχει τα 14-18 δολ. φέτος.
      Έχω σταθεί επίσης και σ' αυτό που έγραψαν για... current proposal pipeline of approximately $10.0 million.

      Διαγραφή
    5. Τα 14 με 18 και εγώ πιστεύω ότι τα έχει, όμως φοβήθηκα διάφορα σχόλια, (απο ρουμπινχούντες; ΔΕΝ ΞΕΡΩ) πως τα λογισμικά της είναι προβληματικά και έφυγα νωρίς στα 7,1.
      Μετά είχα στηθεί στα 5,9 για να πάρω πίσω τα κομμάτια, αλλά πήγε μέχρι 6,08.

      Διαγραφή
    6. Αν ακολουθήσει το pattern ανόδου, εκεί κάπου στα 9,5 δολ. που υπολόγιζα χθες βράδυ, πρέπει να κάνει διόρθωση έως 15%-18%. Αν το κάνει και αντιδράσει μπορεί να ενισχύσω. Τώρα εγώ πούλησα στο 8,5 γιατί εκεί είναι ένα σημείο fibo. Αλλά με τέτοια ορμή τι τεχνική εικόνα να δεις....
      Ήδη όσο γράφω βλέπω ότι πάει στο 9,50. Δεν βλέπω να κάνω άλλη κίνηση (πώληση).

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη ανάποδα παίξαμε έπρεπε να πουλήσουμε το παλτό την wter και να κρατήσουμε CLSK , από το 2,58 στο 1,66 σήμερα τα νερά πλήρη απογοήτευση και έφυγα νωρίς από την clsk στα 6 , την wter την εχω με μέσο όρο 1,4 και δεν θα την κουνήσω αν δεν δω τουλάχιστον το διψήφιο εκτός και αν κάτι μου διαφεύγει , πάντως διαγραμματικά δεν ειναι σωστό αυτό που κάνει νομίζω δοκιμάζει τα προηγούμενα τοπικά υψηλά και τώρα ειναι από κάτω δηλαδη τα έχασε αλλά ας περιμένουμε κλείσιμο.

      Διαγραφή
    8. Να και η είδηση για την άνοδο.
      CleanSpark, Inc. and Sunshine Energy Announce Exclusive Costa Rica Partnership

      https://www.prnewswire.com/news-releases/cleanspark-inc-and-sunshine-energy-announce-exclusive-costa-rica-partnership-301108269.html

      Διαγραφή
  25. Αντε να διορθώσει όταν διαβάζεις τέτοια άρθρα.
    CleanSpark: Microgrid Industry Play Could See A Minimum Of 1,000% Growth By 2035

    CleanSpark, Inc. is a $100 million market cap company creating groundbreaking microgrid solutions.

    The company has quickly pushed past the limits of open-source software platforms and has found a powerful software studio to sustain its substantial growth.

    This article determines that this company is a strong buy for long-term investors, with the added benefit of supporting an environmentally friendly industry.

    Stock Price is estimated to increase between 1,400% and 14,000% by 2035 with proper market and company growth.

    https://seekingalpha.com/article/4365937-cleanspark-microgrid-industry-play-see-minimum-of-1000-growth-2035

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάποιες μέρες (όπως σήμερα) μου δίνει την εντύπωση ότι θέλουν να την ανεβάσουν γρήγορα έως κάποια τιμή. Ίσως για να μην χρηματοδοτηθούν εκδίδοντας νέες μετοχές (όπως έκαναν στο παρελθόν) αλλά πουλώντας υπάρχοντες στη μαρίδα ή σε κάποιο fund...

      Διαγραφή
  26. Συνέντευξη του συνιδρυτή της Cleanspark (ex-CEO, current Chairman & Board Member Matthew Schultz) που έδωσε στις 7-8-2020 στο κανάλι ενός πιτσιρικά στο Yutube. Πολύ καλός ο πιτσιρικάς, τον ρωτά για όλα (μπορεί βέβαια να είναι και στημένο). Ο μικρός είναι επενδυτής της εταιρίας. Αν την είχα δει την Παρασκευή πιθανόν να μην έδινα ούτε το κεφάλαιο, παρά τα υψηλά κέρδη που είχα. Αν κάποιος δεν ξέρει καλά αγγλικά μπορεί να βάλει υπότιτλους και να πατήσει ρυθμίσεις και από να επιλέξει μετάφραση στα Ελληνικά.

    κ. Ανδρέα αν θυμάμαι καλά απαντά και στο ερώτημά σας. Έβαλα εδώ το video για υπάρχει στο σωστό thread.

    K. Τάκη ή όποιος άλλος δει τη συνέντευξη θα ήθελα την άποψή του. Αν διορθώσει, μπαίνεις ή ενισχύεις αν είσαι ήδη μέσα?

    https://www.youtube.com/watch?v=uQBSrAZOvt0&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετοχή τελείωσε για εμένα ... η τιμή στόχος των 12 με 14 δολάρια επιτεύχθηκε εν ριπή οφθαλμού.
      Στα 12,20 απο 2,2 όταν την πρωτοανέφερα μέσα σε χρόνο ρεκόρ. Θεωρητικά μπορεί να πάει 18 δολάρια, αλλά πλέον η μετοχή δεν μου κάνει.

      Πάμε για φρέσκα, μεγαλύτερα και πιο εύγεστα κουλούρια.

      Σημείωση
      Όποιος θέλει να κρατήσει ένας μέρος των κερδών του στο χαρτί, είναι σεβαστό. Όποιος όμως είναι all in ή αγοράζει εδώ, με ξεπερνά.

      Διαγραφή
    2. Και κάθονται οι άλλοι και ασχολούνται με το Ελληνικό ΧΑχΑ .... βρε εδώ κάποια στιγμή,ολίγοι, θα γλύψουν κοκκαλάκια όταν οι άλλοι θα τελειώνουν τα λουκούλλεια γεύματα.

      Διαγραφή
    3. K Taki στην συγκεκριμένη την πατήσαμε θεωρώ. Βγάλαμε βέβαια ένα σεβαστό ποσοστό σε χρόνο dt αλλά από κει που δώσαμε σχεδόν διπλωσε σε 2 εβδομάδες!

      Μάλλον μας επιρεασε η έκδοση νέων μετοχών κ ο διπλασιασμός της κεφ/σης σχεδόν.

      Πάμε για άλλα κ στα υπόψιν για το μέλλον καθώς ο κλάδος έχει προοπτικές.

      Διαγραφή
  27. Πούλα και μετάνιωνε ... λένε τα χαζορήτα.

    Καλά κλάψτε τώρα ... και μετανιώστε μετά.

    https://finance.yahoo.com/quote/CLSK?p=CLSK&.tsrc=fin-srch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Sir με 3 χαρτιά έχω "κλάψει" πολύ... celh,ayro,clsk....πολύ κλάμα όμως.
    Βλέπω να κλαίω με μαύρο δάκρυ και για eose

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα βρούμε χαρτιά .... πολλά, πάρα πολλά. Αλλάζει όμως η στρατηγική αγοραπωλησίας τους.

      Μια που είπατε AYRO ... μου φαίνεται ώριμη να γράψει ένα 15αράκι, εως το Μάιο το πολύ.

      Διαγραφή
    2. μαζεύει...μεταβλητότητα πολύ χαμηλά

      Διαγραφή
  29. Sir αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τις τελευταίες ημέρες...
    Κάποια στιγμή τα spac finito... δεν γίνεται αυτό να έχει διάρκεια... μπαίνεις στα 10-11$... στρωτά και γρήγορα... βγαίνεις όπου θέλεις...
    Ήθελα να σας ρωτήσω για την στρατηγική σας μετά spac εποχή...
    Εχετε στο τσερβελο σας πολλά χαρτιά...?
    Νομίζω ότι πρέπει να σας κάνουμε δώρο εκείνον τον deepblue😅... που να χωρέσουν τόσα χαρτιά... θα χρειαστείτε πολλά ram

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂