Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

VROOM και διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Το διαδικτυακό λιανικό εμπόριο αυτοκινήτων έχει τεράστιες ευκαιρίες και είναι πιθανό να μεταμορφώσει την αγορά αυτοκινήτων κατά πολύ τα επόμενα χρόνια. Ηλεκτρονικοί λιανοπωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των Carvana (CVNA), TrueCar, Inc. (TRUE), Cars.com Inc. (CARS), CarMax (KMX), AutoNation (AN) και CarGurus (CARG), αξιοποιούν τον ταχύτατο πολλαπλασιασμό του Διαδικτύου και των ψηφιακών αγορών.

Η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι η μεγαλύτερη κατηγορία καταναλωτικών προϊόντων στις ΗΠΑ, σημειώνοντας ετήσιες πωλήσεις 841 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, έναντι 683 δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήσεων των παντοπωλείων και 636 δισεκατομμυρίων δολαρίων πωλήσεων νέων αυτοκινήτων. Το 2019, οι Αμερικανοί αγόρασαν περίπου 40 εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Η βιομηχανία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων είναι πολύ κατακερματισμένη, καθώς υπάρχουν περισσότεροι από 42.000 έμποροι, ενώ γίνονται εκατομμύρια συναλλαγές peer-to-peer, και κανένας έμπορος δεν κατέχει περισσότερο από το 3% της αγοράς. Η αλυσίδα Carmax θεωρείται ηγέτης της αγοράς με μερίδιο 2% με 3%. 

Στην πραγματικότητα, οι 100 κορυφαίοι έμποροι αντιπροσωπεύουν μόνο το 8,6% του μεριδίου αγοράς, αφήνοντας τεράστια περιθώρια ανάπτυξης για επιχειρηματικά μοντέλα για να επεκτείνουν το μερίδιο αγοράς χρησιμοποιώντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και ικανότητες ηλεκτρονικού εμπορίου. Θα ήταν απίστευτα ακριβό για έναν αντιπρόσωπο να συγκεντρώσει τεράστιο μερίδιο αγοράς, αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα για τις πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Αυτό δημιουργεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους διαδικτυακούς πωλητές όπως είναι η Vroom (VRM) και η Carvana (CVNA), καθώς η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο διαδίκτυο αναμένεται να αυξηθεί από μόλις 0,9% μερίδιο της συνολικής αγοράς αυτή τη στιγμή, το οποίο είναι ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά διείσδυσης ηλεκτρονικού εμπορίου σε μια κατηγορία καταναλωτών, έως και το 50% μέχρι το 2030
Εάν η πρόβλεψη αυτή υλοποιηθεί, η Vroom και η Carvana θα απευθύνονται πλέον σε μια αγορά 400 δισ. δολαρίων σε μια δεκαετία. Αυτό θα μπορούσε να ήταν μια ελκυστική ευκαιρία για μια εταιρεία που είχε έσοδα μόνο 1,2 δισεκατομ. δολάρια το 2019, όπως είναι η Vroom.

H Vroom, διαχειρίζεται μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για αγορά, πώληση και ανταλλαγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στο διαδίκτυο των Ηνωμένων Πολιτειών. Προσφέρει επίσης χρηματοδοτικές υπηρεσίες. Η Vroom ήταν παλαιότερα γνωστή ως AutoAmerica, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε Vroom τον Ιούλιο του 2013. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2012 και εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Η Vroom εισήχθηκε στον Νasdaq στις 10 Ιουνίου 2020 διαθέτοντας 21.250.000 μετοχές στην τιμή των 22 δολαρίων εισπράττοντας 467,5 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές, κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης τους, αυξήθηκαν κατά 105%, υπερδιπλασιάζοντας την τιμή IPO των 22 δολαρίων, στα 45 δολάρια, φθάνοντας την αξία της εταιρείας περίπου στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η αγορά ήταν τόσο μεγαλόκαρδη με τη Vroom, καθώς τη συγκρίνει με τη Carvana (ΝYSE: CVNΑ) .


Το COVID-19 και τα Lock Downs έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση στις διαδικτυακές πλατφόρμες. 
Όπως και άλλες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, έτσι και η Vroom είδε ένα κύμα αυξανόμενου ενδιαφέροντος κατά την περίοδο πανδημίας. Σύμφωνα με έρευνα της CarGurus, το 61% των ερωτηθέντων θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ψωνίσει ένα όχημα μέσω του διαδικτύου. Πριν από την κρίση, το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 32%.

Εάν αυτή η τάση εδραιωθεί και όταν τελειώσει η πανδημία, θα μπορούσε να είναι τεράστια η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης της Vroom, επειδή ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που αντιμετωπίζει η εταιρεία είναι να κάνει τους καταναλωτές να σκεφτούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν ένα αυτοκίνητο μέσω διαδικτύου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vroom, Τζόουνς, ανέφερε ότι οι πωλήσεις της Vroom συνέχισαν να αυξάνονται τον Απρίλιο και τον Μάιο, οι οποίοι ήταν μήνες ρεκόρ για την εταιρεία, καθώς η επιθυμία να αποκτήθει ένα όχημα μέσω διαδικτύου έχει αυξηθεί λόγω των φόβων για τον ιό.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της Vroom προσφέρει μια σειρά λύσεων για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του χρόνου που αφιερώνεται στις παραδοσιακές αντιπροσωπείες.
Επιπλέον, κάτι που συνήθως παραβλέπεται, είναι ότι η αγοραπωλησία ενός αυτοκινήτου μέσω των διαδικτυακών πλατφόρμων είναι η αίσθηση ασφάλειας και απλότητας. Οι συναλλαγές peer-to-peer αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, η δυνατότητα αποφυγής μιας δυνητικά δυσχερούς κατάστασης με ένα άγνωστο άτομο, και συχνά με έλλειψη ασφαλών πληρωμών, είναι πολύτιμη για πολλούς και είναι σίγουρα ένας λόγος κάποιος να προτιμήσει τις διαδικτυακές πλατφόρμες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Η επιχείρηση της Vroom αποτελείται από τρία ξεχωριστά τμήματα: το ηλεκτρονικό εμπόριο, το Texas Direct Auto (TDA) και το χονδρικό εμπόριο. Η TDA ήρθε στην επιχείρηση μέσω μιας στρατηγικής εξαγοράς το 2015 που έδωσε στην εταιρεία το πρώτο κέντρο αποκατάστασης οχημάτων καθώς και τη μοναδική τοποθεσία λιανικής. Η χονδρική επιχείρηση, εν τω μεταξύ, είναι ένα υποπροϊόν των πράξεων ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς η εταιρεία πωλεί οχήματα που δεν πληρούν τα πρότυπα της σε εμπόρους χονδρικής δημοπρασίας.

Ωστόσο ο τομέας επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, που βασίζεται στην ηλεκτρονική αγορά αγοραστών και πωλητών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, είναι η ιστορία της ανάπτυξης. Αν και αποτελούσε ελαφρώς λιγότερο από το 50% των εσόδων πέρυσι, η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου θα είναι η κινητήρια δύναμη ανάπτυξης της εταιρείας και θα πρέπει να είναι το 100% της εστίασης των επενδυτών, καθώς έτσι βλέπει η εταιρεία το μέλλον της επιχείρησης.

Σε συνέντευξή του, ο CFO Dave Jones εξήγησε ότι η εταιρεία αύξησε τις δαπάνες μάρκετινγκ τον περασμένο Απρίλιο, καθώς διέθετε το απαραίτητο απόθεμα και την τεχνολογία για να επιταχύνει την επιχείρηση. Οι μονάδες που πωλήθηκαν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν υπερδιπλασιαστεί από τότε και αυξήθηκαν κατά 145% από τον Απρίλιο του 2019 έως τον Απρίλιο του 2020. Το πρώτο τρίμηνο 2020, οι μέσες μηνιαίες επισκέψεις στον ιστότοπο αυξήθηκαν περίπου 130% σε 947.014, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 159% στα 233,2 εκατομμύρια δολάρια.



Σύγκριση Carvana (CVNA) με CarMax (ΚΜΧ)
Η CarMax είναι ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Αμερική. Είναι επίσης ένας από τους τρεις μεγαλύτερους εμπόρους που πουλάνε χονδρικής. Tο 2019 η KMX πούλησε 832.640 μεταχειρισμένα οχήματα στο λιανικό εμπόριο, δημιουργώντας μικτό κέρδος ανά όχημα λιανικής ύψους 2.724 δολάρια. Συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων χονδρικής και των συνεισφορών από το χαρτοφυλάκιο χρηματοδότησης, η KMX απέφερε μικτό κέρδος ανά όχημα 2.670 δολάρια. Η αφαίρεση των λειτουργικών εξόδων μετρητών ύψους 1.251 δολάρια ανά όχημα αποφέρει κέρδη μετρητών 1.419 $ ανά όχημα. Το ενοποιημένο EBITDA ήταν περίπου 1,459 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Carvana πούλησε 177.549 οχήματα στο λιανικό εμπόριο. Το μικτό κέρδος ανά μεταχειρισμένο όχημα λιανικής - εξαιρουμένης της χρηματοδότησης - ήταν 1.796 δολάρια. Συμπεριλαμβανομένων των συνεισφορών από οχήματα που πωλούνται σε χονδρική βάση και της χρηματοδότησης, η CVNA δημιούργησε μικτό κέρδος ανά όχημα 2,329 δολάρια.Τα λειτουργικά έξοδα ήταν 3.276 δολάρια ανά όχημα. Η CVNA εμφάνισε ζημιά 947 δολάρια για κάθε όχημα που πούλησε το 2019. Το ενοποιημένο EBITDA ήταν αρνητικό 242 εκατομμύρια δολάρια.

Η Carvana για το 2019 είχε πωλήσεις 3,939 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 110 δολάρια η κεφαλαιοποίηση είναι ίση με 19 δισεκατ. δολάρια .... χρέος 1,5 δις
Άρα τιμή/πωλήσεις = 4,81, ζημιογόνος , πωλήσεις/χρέος = 2,626

Η ΚΜΧ για το 2019 είχε πωλήσεις 20,319 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 90 δολάρια η κεφαλαιοποίηση είναι ίση με 14,6 δισεκατ. δολάρια .... χρέος 15,377 δις δολάρια.
Άρα τιμή/πωλήσεις = 0,71 , P/E = 16,47 , πωλήσεις/χρέος = 1,32

Παρά την τεράστια απόκλιση μεταξύ των δύο εταιρειών και ενώ φαίνεται ότι η KMX είναι πολύ φτηνότερη από την CVNA η αγορά αποτιμά υψηλότερα την Carvana καθώς πριμοδοτεί το growth και αυτό θα συνεχίσει να κάνει όσο αυξάνονται οι πωλήσεις της Carvana.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι η αγορά αποτιμά τις εταιρείες βάσει των πωλήσεων τους, όταν υπάρχει growth story και οι πωλήσεις είναι αυξανόμενες. Αν αυτός ο όρος δεν τηρηθεί θα έρθει η αγορά και θα αποτιμήσει την κάθε Carvana με άλλη λογική ... και σε αυτή την περίπτωση θα δει η αγορά ότι έχει πωλήσεις 4 δις για το 2019, θα παρατηρήσει ότι είναι ζημιογόνος και θα δει ότι έχει ένα μεγάλο χρέος 1,5 δισεκατομ. δολάρια και δύσκολα θα της δώσει μια αποτίμηση πάνω απο 3 δις κεφαλαιοποίηση ... αυτομάτως θα την προσγειώσει κάτω από τα 17 δολάρια και ας διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή στα 111 δολάρια.
Αυτή είναι η φιλοσοφία των σοβαρών αγορών. Κοιτάζουν το growth, βλέπουν κέρδη, παρατηρούν τα πάντα , ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ και ΑΠΟΤΙΜΟΥΝ!!! 
Όσοι θέλουν να βλέπουν φούσκες που πρέπει να σκάσουν ... δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν από χρηματαγορές και δεν αντιλαμβάνονται το παραμικρό.


Σύγκριση Carvana - VROOM
Κατά το Α΄ τρίμηνο 2020 η Vroom πούλησε 7.030 αυτοκίνητα μέσω της πλατφόρμας της, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα η Carvana πέτυχε πωλήσεις 52.427 αυτοκίνητα. Η Vroom έχει απόθεμα 5.107 οχήματα που διατίθεται προς πώληση ενώ η Carvana διαθέτει απόθεμα 33.500 οχήματα.
Στο τέλος του 2019, η Vroom είχε μόλις 7,8 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και εξοπλισμό και είχε έσοδα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Carvana είχε 543,5 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα και εξοπλισμό στο τέλος του 2019 και η εταιρεία δημιούργησε έσοδα 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.


Η επιχείρηση της Vroom διαθέτει σχετικά μικρή ιδιοκτησία. Αυτό θα τη βοηθήσει να κρατήσει το σταθερό κόστος χαμηλό και να είναι οικονομικά ευέλικτη. Η Vroom κατέχει μόνο ένα από τα κέντρα αποκατάστασης οχημάτων (VRC), το οποίο εξαγόρασε στη συμφωνία Texas Direct Auto, και έχει 13 VRC τρίτων μερών σε όλη τη χώρα. Αυτό επιτρέπει στη Vroom να μεταφέρει ορισμένους από τους κινδύνους και το κόστος στους χειριστές που διαχειρίζονται αυτές τις εγκαταστάσεις.

Αντίθετα, η Carvana κατέχει τα κέντρα επισκευής καθώς και το δίκτυο logistics που φέρνει αυτοκίνητα από και προς τους πελάτες και τα κέντρα επισκευής και τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης .
Η Vroom δίδει χρηματοδότηση στους αγοραστές αυτοκινήτων μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών και δανειστών, ενώ η Carvana παρέχει η ίδια δάνεια και πωλεί τα δάνεια σε συνεργάτες χρηματοδότησης.


Η Vroom είναι πιο ''ελαφριά'' σε σχέση με τη Carvana. Μπορεί η Vroom να χάνει τη δυνατότητα να βγάλει κέρδη από τα μέρη της επιχείρησης που αναθέτει σε άλλους, αλλά αυτό κάνει την εταιρεία πιο ευέλικτη από οικονομικής άποψης και αποφεύγει κάποιον κίνδυνο να κατέχει συστήματα υποστήριξης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και την ευθύνη για το σταθερό κόστος.

Η Vroom για το 2019 είχε πωλήσεις 1,191 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 43 δολάρια η κεφαλαιοποίηση είναι ίση με 5 δισεκατ. δολάρια .... χρέος 354,6 εκατ. δολάρια. Άρα τιμή/πωλήσεις = 4,19 , ζημιογόνος , πωλήσεις/χρέος = 13,35

Carvana : τιμή/πωλήσεις = 4,81, ζημιογόνος , πωλήσεις/χρέος = 2,626


H Carvana από την τιμή εισαγωγής της πέτυχε αύξηση κατά 775% μέσα σε τρία χρόνια. Η Vroom θα πρέπει να πείσει την αγορά ότι έχει δημιουργήσει ένα καλύτερο τρόπο προσέγγισης των πελατών, είτε μέσω υπηρεσίας, είτε λόγω καλύτερης λειτουργικότητας της πλατφόρμας ή με άλλους τρόπους, ώστε να προσελκύσει πελάτες μακριά από την Carvana καθώς και από τις παραδοσιακές αντιπροσωπείες. Η διοίκηση  της Vroom θα πρέπει επίσης να αποδείξει ότι η ανάπτυξη μπορεί να συνεχίσει να επιταχύνεται για χρόνια. Η Carvana έχει αποδείξει σε αυτά τα 3 χρόνια πως μπορεί να ανεβάζει όλο και περισσότερο τις πωλήσεις της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vroom, Dave Jones αναμένει από την εταιρεία να αποδειχθεί κερδοφόρα μόλις αρχίσει να επιτυγχάνει ετήσιες πωλήσεις 200.000 αυτοκίνητα .... δηλαδή θα πρέπει να κάνει πωλήσεις αρκετά πάνω από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.  Εάν συνεχιστεί η εντυπωσιακή τάση πωλήσεων, η εταιρεία θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο σε μόλις τρία με πέντε χρόνια. Στο εγγύς μέλλον, η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει τα έξοδα μάρκετινγκ και διαφήμισης καθώς χτίζει την επωνυμία της, η οποία ενδέχεται να επιβαρύνει τα περιθώρια της. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Dave Jones, η εταιρεία αναμένεται να είναι νικητής μακροπρόθεσμα, δεδομένης της τεράστιας ευκαιρίας ανάπτυξης στον χώρο των ηλεκτρονικών λιανικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις του 2019 βελτιώθηκαν 39% και έφτασαν στα 1,191 δισεκατομμύρια δολάρια από 855,429 εκατ. δολάρια το 2018.
Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι πωλήσεις της Vroom αυξήθηκαν κατά 60% και έφτασαν στα 375,772 εκατομμύρια δολάρια απο 235,059 εκατ. δολάρια στο Α τρίμηνο του 2019.

Τα οχήματα που πωλήθηκαν μέσω της επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν από 10.006 το 2018 σε 18.945 το 2019. 
Η ανάπτυξη ήταν ακόμη ισχυρότερη το πρώτο τρίμηνο του 2020, από 3.187 οχήματα που πωλήθηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του 2019 σε 7.930 το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της κορυφαίας γραμμής της εταιρείας, δημιούργησε έσοδα 233,2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τον Ιανουάριο-Μάρτιο του 2020, τα οποία σημείωσαν άνοδο 160% σε ετήσια βάση. Τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν υπερδιπλασιάστηκαν σε 7.930 το πρώτο τρίμηνο του 2020. Ωστόσο, τα υψηλά έξοδα έχουν επιβαρύνει το μικτό κέρδος του ηλεκτρονικού εμπορίου ανά όχημα.
Για την ώρα η Vroom είναι μια εταιρεία ζημιογόνος. Το 2019 παρουσίασε ζημιές 143 εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες αυξήθηκαν από τις ζημιές των 98,2 εκατομμυρίων δολαρίων του 2018.
Για το Α΄τρίμηνο του 2020 η Vroom κατέγραψε ζημιές 41,059 εκατομμύρια δολάρια αυξημένες σε σύγκριση με τις ζημιές των 27,139 εκατομμυρίων δολαρίων που καταγράφηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2018.


Στις 31 Μαρτίου, η Vroom είχε 169,842 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 145 εκατομμύρια δολάρια μακροπρόθεσμου χρέους.

100 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. K εγώ κ. Τάκη... 2 μέρες τώρα την κοιταω πως αντιδρά... Τι κάνουμε εκεί?...

      Διαγραφή
    2. Δείτε μια περίπτωση καθώς κ τη συνεργασία της με Microsoft. Yπαρχουν σχετικά άρθρα από είμαι από κινητό κ δεν μπορώ να επισυναψω. Μου αρέσει πολύ προσωπικά σα concept.

      Adaptive Biotechnologies (NASDAQ:ADPT)

      Unlocking the secrets to the human immune system
      Right now, there are people who are naturally immune to COVID-19. Imagine that. These people have caught the disease, and yet the coronavirus did nothing to them. No symptoms, no illness, nada. Wouldn't it be nice to know how that happened?

      Adaptive Biotechnologies is now studying those people in order to map our immune response to COVID-19. Once it accomplishes that feat, we will be one step closer to finding vaccines or cures for the disease.

      Adaptive believes that our immune system is the key to healthcare. For instance, the whole idea of vaccines is to make a person immune to a virus. A vaccine actually introduces tiny particles of a disease (usually, it's weak or dead cells, so that you won't get sick). Your body starts naturally producing antibodies to attack this disease. Once you have enough of these antibodies in your system, your immune system will overwhelm the viral invader and keep you from getting sick.

      Our immune system doesn't just fight foreign invaders like viruses or bacteria. It also fights mutated cells -- the cancer that can kill us from within. Adaptive is now working with Genentech, a division of Roche, to create a new treatment paradigm for people with cancer. Adaptive will map the T-cell receptors of individual patients, and Genentech will be able to quickly identify and manufacture a drug specific for each patient's needs. The two companies are also working on "off-the-shelf" drugs that work based on shared cancer antigens.

      Adaptive's ability to map our immune system is miles ahead of what anybody else is doing. The company is mapping 30 billion immune receptors in the human body. And Adaptive has data rights to 20 billion of those receptors. The market doesn't see it yet, but Adaptive's science is incredibly valuable. And the stock will be much more valuable down the road than it is today.

      Διαγραφή
    3. Γνωρίζω ότι δεν είναι του στυλ σας, αλλά η CARG γύρω στο 25 θα μπορούσε να αγοραστεί με ένα stop λίγο κάτω από 24.
      Παρότι έχει σημαντική αντίσταση στο 28,60, φαίνεται να κάνει βάση κύμματος 4 στο 25, οπότε αν διασπάσει την αντίσταση πάει για 38~43 τσάκα τσάκα. Το προσφερόμενο stop (-1,5$) σε σχέση με το upside (+15$) δηλαδή είναι καλό (10:1).
      Ψιλοαλογομούρικα πράγματα δηλαδή, αλλά ...

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα κύριε Barren. Το κύμα 3 βλέπετε ότι τελειώνει στο 28.6; Αν ναι δεν θα μπορούσε να φτάσει και 20.5 ή και 18.3 για το 4; Η ερώτηση είναι καθαρά εκπαιδευτική και όχι για αμφησβίτησή σας. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. κ. Δημήτρη όπου θέλει μπορεί να πάει κι εμείς μετά θα το "εξηγήσουμε", αλλά να σας πω τη γνώμη μου:
      Κύμα 3 θεωρώ 15,45=>28,6. Συνήθως δε διορθώνουν πάνω από 50%, δηλαδή έως το 22. Επίσης "κανονικά" δε θα πρέπει να πάει κάτω από την κορυφή του 1, δηλαδή το 21.
      Θεωρώ ενδεχομένως καλό σημείο εισόδου το 25,.. γιατί υπάρχει κοντινό σημείο stop σε σχέση με το upside της διάσπασης του 28,60, το οποίο ορίζεται από:
      1. Ο ΕΜΑ50 βρίσκεται στο 25
      2. Έχει κάνει προηγούμενο τοπικό χαμηλό στο 24,5
      3. Η παράλληλη της γραμμής λαιμού του αν. ΩΚΩ που δίνει στόχο 43 είναι γύρω στο 24,5
      4. Με λίγη φαντασία, βλέπω πιθανό να διαμορφώνεται μια δομή συσσώρευσης του κύμματος 4 τύπου συγκλίνοντος τριγώνου ABCDE, "οραματίζομαι" δηλαδή κίνηση 25=>27=>25=>διαφυγή για κύμα 5.
      Επίσης κ. Δημήτρη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αμφισβητήσετε όσο θέλετε, μαθητής είμαι όχι γκουρού. Μη σας απασχολεί αυτό.
      Τέλος, γενικά δε θέλω να το πολυκουράζω με ΤΑ γιατί μου φαίνεται σα να αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του blog. Εδώ νομίζω έχει περισσότερη σημασία να συζητάμε τα θεμελιώδη, να τσιμπολογάμε καμιά γνώση από τον κ. Τάκη, γι' αυτό αποφεύγω να υπεραναλύω τη γνώμη μου για τα διαγράμματα.

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστώ για την απάντηση. Και εγώ το 3 το μετράω όπως και εσάς από το 15.5 μέχρι 28.6. Τώρα το είδα το λάθος μου. Το 4 δεν μπορεί να πάει κάτω από 20.98. Έχετε απόλυτο δίκιο. Δημήτρης

      Διαγραφή
    7. Να βάλω και την εικόνα γιατί με τα λόγια είναι μπερδεμένο.
      https://prnt.sc/t6tzo2

      Διαγραφή
    8. κύριε barren ισχύουν τα παλαιότερα που έχουν γραφεί για pbf ή έχουμε κάποια αναθεώρηση?
      το 10.50 είχατε πεί είναι κομβικό.Αξίζει να την κρατήσουμε αναμένοντας την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου αυτό είναι το ερώτημα Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    9. Τέλος, γενικά δε θέλω να το πολυκουράζω με ΤΑ γιατί μου φαίνεται σα να αλλοιώνει τη φυσιογνωμία του blog. Εδώ νομίζω έχει περισσότερη σημασία να συζητάμε τα θεμελιώδη, να τσιμπολογάμε καμιά γνώση από τον κ. Τάκη, γι' αυτό αποφεύγω να υπεραναλύω τη γνώμη μου για τα διαγράμματα.

      Γιατί το λέτε αυτό; Εδώ βλέπουμε τα σχόλια του Ανανία. Δεν είναι πιο χρήσιμα τα διαγράμματα.

      Διαγραφή
    10. Να γραφετε και να υπεραναλύετε τα τεχνικά διαγράμματα.
      Όλα είναι χρήσιμα.

      Διαγραφή
    11. Η αλήθεια είναι ότι έχει χαλάσει πολύ η εικόνα αλλά όχι καθοριστικά. Απλώς το κακό σενάριο (επιστροφή στα ιστορικά χαμηλά ή και πιο κάτω) έχει πλέον γίνει ισοπίθανο με το καλό σενάριο για εμένα.
      Όλα εξαρτώνται από την αγορά και ειδικότερα από το πετρέλαιο, αν γυρίσουν κάτω η PBF προφανώς θα υπερβάλλει έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα θεμελιώδη της μετά το Q 2020. Δε μιλάμε και για κανένα θωρηκτό.
      Απο κει και πέρα είναι θέμα επενδυτικού στυλ και χρονικού ορίζοντα του καθενός. Προσωπικά αυτή τη στιγμή θεωρώ πως θα ασχολούμαι μαζί της για πολύ καιρό, οπότε και κάτω να πάει θα προσπαθήσω να βρω τον τρόπο να διαμορφώσω τη θέση που θέλω όπως τη θέλω, με τον κίνδυνο φυσικά να προκύψει κανένα θέμα going concern και να με πάρει μαζί της στην άβυσσο. Αν γυρίσει πάνω θα προσπαθήσω φυσικά να ελαφρύνω τη θέση για καλό και για κακό.

      Διαγραφή
    12. κ. Δημήτρη θεωρώ την ΤΑ ένα χρήσιμο εργαλείο αν χρησιμοποιείται σωστά (οι περισσότεροι δεν το κάνουμε), αλλά συμπληρωματικό. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε αυτή απλώς από τεμπελιά να ανοίξουν κανέναν ισολογισμό, καθότι πιο εύκολο να τραβάς γραμμές σε διαγράμματα.
      Αν δείτε γύρω στη διαδικυακή κοινότητα, πόσος κόσμος παλεύει με διαγράμματα σχεδόν αποκλειστικά σε εταιρίες πατσαβούρες (high beta γαρ). Μου θυμίζει κάτι δήθεν bodybuilders που θέλουν να χτίσουν κορμί κάνοντας διαρκώς πάγκο και μετά κατεβάζουν 10 πιτόγυρα και 1 λίτρο κοκακόλα.
      Θεωρώ πως η υγεία και η ευρωστία του χαρτοφυλακίου ξεκινά από τη σωστή διατροφή (θεμελιώδη), η γυμναστική (ΤΑ) απλώς συμπληρώνει για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

      Διαγραφή
    13. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας αλλά ισολογισμούς δεν μπορούν να διαβάσουν όλοι.Ουτε εγώ.Για αυτό έχουμε τον κ. Τάκη και κάποιους άλλους εδώ να μας λένε που βαδίζουμε. Είναι σημαντικό όμως σε μετοχές όπως η Rada που αν θεωρήσουμε ότι στο 7.00 τελείωσε το κύμα 5 και πήγε κοντά στο 2,1 με κύμα a μπορεί να την ξαναδούμε εκεί πάλι με το κύμα c μετά από το b που μάλλον είμαστε τώρα. Πάντα όπως τα βλέπω εγώ χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος. Θα ήθελα και την δική σας γνώμη. Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    14. Πιστεύω πως όλοι μπορούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο να καταλαβαίνουμε αν πρόκειται για σαβούρα ή σοβαρή εταιρία. Αν είναι σαβούρα δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για σημείο εισόδου, κανένα δεν είναι καλό.
      Τώρα για τη RADA έχω γράψει και πιο κάτω. Μου φαίνεται δύσκολο να διόρθωσε 4 χρόνια ανόδου σε 3 μήνες, αλλά πάλι ποτέ δεν ξέρεις. Ακόμα και να εξακολουθεί να βρίσκεται σε κύμα 2 δεν είναι απαραίτητο να ξαναπάνε οι τιμές εκεί κάτω. Αν είναι σε υπερ-bull κατάσταση θα μπορούσε το 2 να γίνει και running flat, δηλαδή να πάει σε νέο υψηλό (πχ 8~9) και μετά να κάνει το c έως 4~5 πχ.
      Γι' αυτό έγραψα ότι θα ένιωθα πιο άνετα να τοποθετηθώ στην περιοχή 4~5 ή αν σπάσει πάνω σε retest του 7,0. Αυτό χωρίς να έχω κοιτάξει θεμελιώδη, παρά μόνο το ενδιαφέρον του κ. Τάκη που σημαίνει ότι αξίζει. Αν κάποιος μπορεί να διαμορφώσει άποψη για την αξία της εταιρίας είναι πολύ πιο σημαντικό από όλα αυτά. Αν δηλαδή πιστεύεις ότι και στα 7,0 είναι υπερβολικά υποτιμημένη πχ τσιμπάς πρώτα και μετά κοιτάς το διάγραμμα.

      Διαγραφή
    15. Nα γράψω μερικά θεμελιώδη.

      CarGurus
      Altman Z Score πανω απο 15.
      Έχει τον πιο δυνατο Ισολογισμο από όλες τις εταιρειες μεταχειρισμένων.
      Μπορει η Carvana και η Vroom να φαινονται λαμπερες, αλλά αν μπει στην αγορά δυνατά, μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι της πιτας και να κάνει τη διαφορά.
      Ακόμη δεν είμαι ετοιμος να αποφανθώ. Θέλω λίγο χρόνο ακόμη.

      RADA
      Άλλος ένας πολύ δυνατός Ισολογισμός. Πολύ υγιής.
      Αltman Z Score κοντά στο 7.

      Το ερώτημα, για αυτές τις δύο, είναι κατά πόσο μπορούν, στο μέλλον, να αναπτυχθούν και να ανεβάσουν πωλήσεις.

      Διαγραφή
    16. Καλησπέρα.
      Η CarGurus πήγε 23,6 το 38,2 της κίνησης. Πήρα την μισή θέση. Αν πάει και 22,05 στο 50% θα πάρω και τα άλλα. Μέχρι εκεί για να μην χαλάσει αυτά που είπε ο κ. Barren και μπει στο κύμα 1. Ευχαριστώ κ. Barren για την επισήμανση. Θα την περίμενα από λάθος πολύ πιο κάτω.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Barren.
    Την τεχνική ματιά σας για RADA.
    Πολύ φοβάμαι μην φύγει και την κοιτάμε με κιάλια.
    Οι δικοί μου, μου λένε να περιμένω λιγο. Τα κύματα τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βλέπετε στη RADA κύριε Τάκη? Δώστε κάποιο hint! Βλέπω ότι είναι Ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στα defence electronics, πιασάρικο σαν θέμα.

      Διαγραφή
    2. Καταρχήν δείτε απο πότε υπάρχει η εταιρεία και πόσα χρόνια είναι εισηγμένη στον Nasdaq. 35 χρόνια!!!
      Δεν είναι καμία εταιρεία σαν αυτές που κοιτάμε με χρόνο ζωής μερικά χρόνια.

      Δείτε κατόπιν πόσο δυνατό Ισολογισμό έχει.
      Αltman Z Score 6,72! Οικονομικα εύρωστη και δυνατή.

      Για το 2020 πάει για πωλήσεις πάνω απο 65 εκατ. δολάρια.
      Τέλος η αγορά ραντάρ για ενεργά συστήματα προστασίας βρίσκεται στην περιοχή των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων την επόμενη δεκαετία.

      Αυτά προς το παρόν.

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη από τα χαμηλά της στο 0,5 έως το 7,0 φαίνεται πως έχει κάνει προωθητικό 5κυμματικό, έπειτα διόρθωσε σχεδόν 78,6% σε 3 μήνες μια άνοδο 4 ετών!
      Οπότε στο καλό σενάριο που θεωρούμε πως τρέχει το κύμα (i)/3 μια φυσιολογική διόρθωσή του θα ήταν 50%, αν σταματήσει στο 7,0 αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει στο 4,5 όπου έχει αφήσει και gap.
      Συμφωνώ με την αναμονή, διότι ακόμα κι αν κάνει breakout πιθανότατα θα ξανατεστάρει το 7,0 οπότε και μπορεί να αγοραστεί στο 7 κάτι που δεν έχει μεγάλη διαφορά από το 6,7, ειδικά αν γίνει με σχετικά μεγαλύτερη σιγουριά.
      Προσωπικά θα περίμενα την περιοχή 4,0~4,5, υπό παρακολούθηση.

      Διαγραφή
    4. Υπάρχει όμως και το άλλο σενάριο ... να κάνει ότι έκανε η Celsius.
      Να φύγει και να μην ξανακοιτάξει πίσω.
      Δεν ξέρω η Celsius τι έδειχνε όταν έπαιζε πέριξ των 4 ...

      Διαγραφή
    5. Η CELSIUS στα 4,50, όταν πάτησε ταυτόχρονα τον ΕΜΑ200 και τη μακροπρόθεσμη καθοδική γραμμή τάσης φώναζε για αγορά, σε όποιον είχε μάτια και μυαλό ανοιχτά.
      Εγώ φυσικά δε μπήκα.

      Διαγραφή
    6. Ομοίως και όταν έκανε τη διόρθωση 7,50=>5,60.

      Διαγραφή
  3. K. Τάκη καλημέρα. Δείτε την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι μπορεί να έχει την πορεία της Fastly εν καιρώ. Κ Βαrren αν έχετε κ εσείς κάποιο τεχνικό σχόλιο.

    Ping Identity

    Another stock that smart investors are buying hand over fist is cybersecurity play Ping Identity (NYSE:PING). If the name doesn't ring a bell, don't feel too bad, as it only went public back in September 2019.

    The reason cybersecurity plays are hot is simple: the work-from-home trend has really taken off. To be clear, there was already a steady push toward offsite work well before the COVID-19 pandemic hit. However, the coronavirus has accelerated the demand for offsite work and only further enhanced the need for protections of company information stored in the cloud.

    Though there are a lot of great cybersecurity stocks to choose from, Ping Identity stands out for its usage of artificial intelligence. Geared as an identity verification play, Ping leans on machine learning and artificial intelligence to allow its systems to evolve in order to spot potential threats to enterprise clouds. For instance, Ping's solutions may require multifactor authentication in certain instances to help weed out robots or criminals attempting to gain access to sensitive information.

    Ping Identity is also quite profitable despite being a smaller cybersecurity player. It's a company that has the potential to grow sales by 10% to 20% annually and effectively double its revenue every five years. Assuming a healthy amount of reinvestment that'll allow it to innovate and secure a greater share of cloud-based identity verification, the sky is the limit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως αργά η γρήγορα θα γυρίσει, πιθανότατα στο 22,5. Στην παρούσα φάση το πολύ μέχρι 36,5~38 της δίνω.
      Εννοείται πως αν εκτοξευτεί δεν είδα δεν ξέρω δεν άκουσα, χαχα.

      Διαγραφή
    2. Εδώ είστε κ.Barren ,ύπνος το ΧΑΑ, θυμάστε που λέγαμε για ΤΤΟΟ είχα πάρει στα 0.50 πούλησα 1.20 και πήγε πάνω από 1.80 ,μετά έκανε διόρθωση και πάλι πήρα πρόσφατα 1.25 .Τι stop loss θα βάζατε?

      Διαγραφή
    3. 😂😱😱🙊🙈🙉

      Σαν αντικείμενο έχει πολύ μέλλον επίσης βλέπω καλό growth k από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν είναι τίγκα σε ζημιες

      Διαγραφή
    4. κ. Βαμμένε τη θυμάμαι, δε θυμάμαι τι είχα πει εγώ, νομίζω ήμουν αρνητικός τουλάχιστον για τα θεμελιώδη και μάλλον γενικά. Πολύ καλά αγοράσατε, σχετικά ασφαλές stop (για να μη χτυπηθεί και για ψύλλου πήδημα) θα ήταν λίγο κάτω από τον ΕΜΑ50 και της προηγούμενες κορυφές στο 0,95~0,96. Πολύ χαμηλότερα από την τρέχουσα τιμή μεν, πολύ ψηλότερα από την αγορά σας δε (0,55).
      Εγώ σε τέτοιες παλαβιάρες προτιμώ τη μερική ρευστοποίηση. Δηλαδή αν μπορέσετε γύρω στο 1,5 να δώσετε 1/3 της θέσης, σας μένουν τα 2/3 δωρεάν. Ούτως ή άλλως αυτή αν ξαναφύγει πάνω από 1,70 θα έχει πολύ πολύ δρόμο, οπότε και πάλι τα κέρδη θα είναι εξαιρετικά χωρίς ρίσκο κεφαλαίου. Αντιθέτως το stop loss μπορεί να σας χτυπήσει και να φύγει ή αν είναι πολύ χαμηλά να σας πάρει πίσω τα περισσότερα κέρδη.

      Διαγραφή
    5. Προσωπικά δε θα περίμενα καν το 1,5. Εδώ που είναι θα έδιωχνα το 40~50% παίρνοντας κεφάλαιο +20~30% κέρδη. Πλέον χωρίς άγχος είναι ευκολότερο να αποφευχθούν οι πρόωρες ρευστοποιήσεις. Τα υπόλοιπα θα περίμενα για 25% στο ~3,0 και 25% στο 5,0. Στο μεταξύ μπορεί να σας προκύψει και δυνατότητα για παιχνίδι (επαναγορές). Το σημαντικό είναι ότι θα παίζετε με ξένα λεφτά.

      Διαγραφή
    6. Καλά θυμάστε,τελικά δεν είχα πάρει APVO η οποία πούλησε κάτι στην Pfizer νομίζω ,χτες, και έκανε περίεργη κίνηση και όγκο ,το ασανσέρ στην APVO σταμάτησε στο μεσαίο όροφο τελικά ,this is america, που λεει και ο κ Τάκης.

      ΠΟΛΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και σε εσάς και στον κ Τάκη !!

      Διαγραφή
  4. Have you seen the last SPAC merger (ticker SHLL) it announced a merger proposition with an EV truck manufacturer and modifier.

    https://seekingalpha.com/news/3584475-hyliion-and-tortoise-acquisition-announce-merger
    https://www.hyliion.com/investor/
    https://www.marketwatch.com/press-release/marathon-capital-acts-as-exclusive-strategic-and-financial-advisor-to-hyliion-inc-on-its-merger-with-tortoise-acquisition-corp-pro-forma-implied-market-capitalization-of-the-combined-company-over-15-billion-2020-06-22?mod=mw_quote_news&tesla=y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ φίλε μου για την πληροφορία. Εδώ στο αμερικα όλοι έχουν πέσει πάνω στης spac εταιρίες και αυτή δείχνει ότι θα είναι η επόμενη nikolas.

      Διαγραφή
    2. Να είσαι καλά κύριε teodukati, έτσι όπως έχουν γίνει οι αγορές που και που θα παίζω και κάνα γρήγορο.
      (Συγνώμη για τα Αγγλικά, έγγραφα από συσκευή που δεν έχει ελληνικό πληκτρολόγιο).
      Καλά ψώνια στις εκπτώσεις..

      Διαγραφή
  5. Σύντεκνοι έφυγαν οι καφέδες στο άνοιγμα με 2.1. Ότι βγάλαμε απο κέρδος στις μπαταρίες εξανεμίστηκε εκεί. Εμεινα με το κέρδος απο τα νερά και το κεφάλαιο που τρέχει στις μπαταρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ που πήρα OTOEL και LK τι να πω??? Δεν έχω ξαναδεί πιο γρήγορη εξανεμιση χρημάτων 😂

      Διαγραφή
  6.  H NVTA σήμερα είναι στο +7%, ίσως θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα η Smart sand ξανακατευηκε στο 1$ εχει κανεις αποψη για εισοδο στην μετοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ αδύναμες οι ενεργειακές μετοχές .

      Διαγραφή
    2. κ. Delta. Μετοχές όπως η Smart Sand είναι ζαριά. Όχι πάνω από 1-2% του Χ/Φ. Μπορεί να πάει 5-6 φορές πάνω έτσι και πάρει εμπρός η αγορά wti στις ΗΠΑ και να επιβιώσει ή να κλείσει και να μηδενίσει. Μπορεί να είναι υποτιμημένη αλλά και πολύ επικίνδυνη. Έχω θέση με 1.02 μ.ο. και δεν σκοπεύω να ενισχύσω (1,5% του Χ/Φ μου).

      Διαγραφή
    3. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα ρισκάρω μια αγορά εδώ με σφικτο stop loss

      Διαγραφή
    4. Smart Sand , SWN και Pbf δραστηριοποιούνται σε κλάδο όπου στην Αμερική αναμένονται μαζικές πτωχεύσεις. Η αγορά φοβάται, μήπως οι πτωχεύσεις συμπαρασύρουν και υγιέστερες εταιρείες. Γιαυτό οι τιμές τέτοιων μετοχών έχουν μεγάλα σκαμπανεβάσματα, αδυνατώντας να μπουν σε ανοδική τάση.
      Πάντως η Smart Sand δεν είναι και η πιο οικονομικά εύρωστη.
      Λογικές οι κινήσεις των τιμών που γίνονται στο ταμπλό.

      Διαγραφή
  8. καλημερα κυριε τακη.
    ριξτε σας παρακαλω μια ματια και στην corning inc, nyse και πειτε μας τη γνωμη σας. παλια εισηγμενη απτο 90. πολυσχιδης κ με καποιους τομεις της στην επικαιροτητα. νομιζω σε λιγο χαμηλοτερα επιπεδα τεχνικα κατι λεει...
    περιμενω την διεισδυτικη σας ματια..
    ευχαριστω

    https://www.corning.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρόχειρη ματιά μου.
      Σταθερές πωλήσεις ... δεν βλέπω αναπτυξιακές τάσεις.
      Άν είναι έτσι ... η αγορά δεν πρόκειται να την αποτιμήσει περισσότερο απο 2 φορές τις πωλήσεις και μάλλον δεν θα την αποτιμήσει με P/E μεγαλύτερο του 20. Αντε να εχει P/E 30.

      Nομίζω ότι θα είναι στο ταμπλό, τα ζωα μου τα αργά και δεν θα εκπλαγω αν την δω και πιο κάτω.

      Διαγραφή
  9. Σκόρπιες σκέψεις για την PBF.
    Τι άλλαξε σε σχέση με όταν τοποθετηθήκαμε? Ουσιαστικά τίποτα, μόνο ότι κοιτάμε το διάγραμμα και μας καλεί σε δράση.

    Εκ των πραγμάτων ο κλάδος των διυλιστηρίων είναι προβληματικός αυτή την περίοδο. Θα αγοράζατε πχ αυτή την περίοδο ΜΟΗ? Μάλλον όχι ή αν ναι θα ήταν με πραγματικά μακροπρόθεσμη προοπτική.

    Έτσι λοιπόν και για την PBF δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι στο γενικό σενάριο. Πρέπει να κοιτάζουμε τουλάχιστον ένα χρόνο μακριά από τώρα. Η εταιρεία παίζει άμυνα και περιμένει την επαναφορά στην κανονικότητα και την ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου πάνω από τα $40. Έχει μεν μεγάλο δανεισμό αλλά είναι εξυπηρετήσιμος, πιστεύω δηλαδή ότι στο βασικό σενάριο δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.

    Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα δεν μου άρεσαν αυτά τα περίεργα που έκανε στην τιμή, αλλά με έβαλε σε σκέψεις που ο κύριος Τάκης βγήκε σε μεγάλο βαθμό. Από τη μία νιώθω ότι έχω τη δύναμη να παραμείνω σταθερός στην επιλογή μου, κι αυτό γιατί ο βασικός μέτοχος έχει μο στα $24. Από την άλλη σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να δώσω τη μισή θέση ώστε αν πάει αρκετά χαμηλότερα να πάρω σε καλύτερη τιμή, ενώ αν πάλι φύγει πάνω θα τρέξει η άλλη μισή θέση.

    Γενικότερα αυτό που γίνεται στο αμερικάνικο μου μοιάζει περισσότερο για διόρθωση παρά για εκ νέου κατάρρευση. Οι τίτλοι ειδήσεων είναι τέτοιοι ώστε να διαμορφώνουν την αντίστοιχη ψυχολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η PBF δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία. Έχει μια οικονομική πίεση, αλλά δεν πτωχεύει για τα επόμενα 2 χρόνια.
      Με τον αυστηρό δείκτη Altman Z Score στο 2,32 δεν κινδυνεύει για τα επόμενα δύο χρόνια.
      Φανταστείτε ο ΟΠΑΠ που στην Ελλάδα πιστεύουν ότι είναι μηχανή χρήματος έχει Altman 2,75.
      Η MΟΗ είναι πάνω απο 3,5.

      Motor Oil 3,72

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα.
      Εγώ την βλέπω σε κύμα 4 το οποίο μπορεί να δικαιολογηθεί μέχρι και 9.10. Από εκεί και κάτω μου χαλάνε όλα και σκέφτομαι να δώσω μέρος θέσης. Κύριε Barren η δική σας γνώμη?

      Διαγραφή
    3. κ. Δημήτρη για μένα έχουν πλέον ανοίξει πολύ τα ενδεχόμενα, δε θα μου κάνει εντύπωση το προσεχές διάστημα να τη δω 15 (ή και πιο πάνω) ή 5,0 (ή και πιο κάτω), ούτε ακόμα και να δει και τις δύο περιοχές.
      Πιστεύω πως θα υπάρχει μεγάλη μεταβλητότητα, το οποίο δεν είναι κακό υπό την προϋπόθεση ότι οι επιδόσεις της εταιρίας και το γενικότερο κλίμα δε θα επιτρέψουν στην τιμή να εκφυλιστεί σε χαμηλά επίπεδα, δηλαδή να εγκλωβίσει μακροπρόθεσμα.
      Νομίζω πια ότι η "πρόβλεψη" της κίνησης είναι πολύ δύσκολη και η διαχείριση είναι περισσότερο θέμα χρονικού ορίζοντα, επενδυτικού στυλ κλπ.
      Για να φτιάξει η εικόνα θα πρέπει να βρεθεί πάνω από 15, οπότε και δε θα είναι φυσικά για να παίρνουμε θάρρος αλλά για να κατοχυρώνουμε κέρδη.
      Προσωπικά σκοπεύω να την παλέψω, δε την ξεγράφω ακόμη.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους,
      κ. Τάκη PBF και SMART SAND έκαναν μεγάλα πακέτα στο κλείσιμο την Παρασκευή.
      Τι οσφραίνεται η μύτη σας?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Γιώργο θα σας πω τι ακριβώς σκέφτομαι και τι σας δείχνουν οι τεχνικές και κυματικές αναλύσεις, οι οποίες προσπαθούν να διαβάσουν κάτι τρελούς τύπους σαν και μένα που παρακολουθούν θεμελιώδη.

      Καταρχήν τα πακέτα δεν λένε τίποτα. Αυτά τα κοιτάνε κάτι ατζαμίδες, σαν το χαζοπροφήτη που τον σβήνω λόγω κακεντρέχειας και κουτοπονηριάς.

      Λοιπόν προσέξτε τι σας γράφω, να καταλάβετε.
      Ο κλάδος των Smart Sand και PBF έχει προβλήματα. Αναμένονται (για διάφορους λόγους) μαζικές πτωχεύσεις. Οι PBF και SND δεν έχουν και τον πιο δυνατό Ισολογισμό. Δεν πτωχεύουν άμεσα, αλλά η αγορά μετράει μήπως οι πτωχεύσεις των άλλων συμπαρασύρουν και αυτές και καταστούν σε πρώτη φάση , προβληματικές.

      Γιαυτό, οι μετοχές τους, δεν μπαίνουν ακόμη σε τάση και βολοδέρνουν.
      Εκτιμώ, πως μπορεί να βολοδέρνουν, πάνω, κάτω, για μεγάλο ακόμη διάστημα. Ίσως και 1 έτος.
      Αν η αγορά που δραστηριοποιούνται PBF και SND ξεκαθαρίσει τους πτωχευμένους απο αυτούς που θα υπάρχουν και αύριο και αυτό είναι καταστεί αδιαμφισβήτητο, τότε οι μετοχές θα μπουν σε τάση.
      Αν λοιπόν SND περισσότερο και λιγότερο PBF πείσουν την Αμερικανική αγορά πως θα υπάρχουν και αύριο, τότε θα πάνε σε υψηλότερα νούμερα.
      Ποιά είναι αυτά; PBF στα 30 με 40 και SND στα 5 με 7.
      Όμως ακόμη υπάρχει το ΑΝ .... προσωπικά έχω επιλέξει να είμαι επιφυλακτικός.

      Διαγραφή
    6. https://finance.yahoo.com/news/chesapeake-collapse-latest-long-line-012536671.html

      Διαγραφή
    7. ARNC ,γιατί αυτή μου φαίνεται πολύ φτηνή κ.Τάκη ?

      Διαγραφή
    8. Clean Spark κύριοι.
      Άντε να ομολογήσω μια μικρούλα, που τη ζαχάρωνα.

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ κ. Τάκη. Το γνωρίζω ότι είναι high risk ο κλάδος, ειδικά της άμμου. Ήδη, η Chesapeake Energy υπέβαλε αίτηση πτώχευσης (Chapter 11) και διαγράφει χρέος 7 δισ. δολ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Βαμμενε με όρους P/E και P/ BV όντως είναι φτηνή. Απο το λίγο που την κοίταξα ... έχετε δίκιο.
      Όμως η Αμερική, δε σκέφτεται έτσι και γιαυτό εδώ στην Ελλαδα θα την θεωρούν πάντα ακριβή αγορά.

      Διαγραφή
    11. Η Chesapeake Energy ήταν τελειωμένη προ πολλού.

      Διαγραφή
    12. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η εταιρεία Chesapeake Energy Corp .... εδώ ... η οποία έχτισε τo χαρτοφυλάκιο των επενδύσεων στο σχιστολιθικό αέριο πάνω σε χρέη. Πριν από μια δεκαετία, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Aubrey McClendon (γνωστός και ως ο «βασιλιάς του σχιστόλιθου»), ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους CEO με το όνομά του να φιγουράρει στη λίστα της Fortune 500. Ο McClendon είχε ένα ασυνήθιστο σχεδιασμό ..... αντί να προσπαθεί να πουλήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ουσιαστικά στράφηκε στη χρήση γης χρησιμοποιώντας δανεικά κεφάλαια, έκανε μισθώσεις για να κάνει έρευνες/εξορύξεις και στη συνέχεια μεταπουλούσε πέντε και δέκα φορές επάνω.

      Οι επιθετικές τακτικές μίσθωσης του McClendon του προκάλεσαν τελικά προβλήματα με τις αρχές της Οκλαχόμα, πριν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα λίγο μετά την κατηγορία του. Έφυγε από την εταιρεία που ίδρυσε αφού προκάλεσε μια σοβαρή κρίση ρευστότητας και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης από την οποία η Chesapeake δεν έχει ανακάμψει πλήρως.

      Διαγραφή
    13. clean spark. Με το που ειδα το σχολιο του κ. Τακη μπαινω να δω περι τινος προκειται..Παρασκευη εκανε 19% και σημερα εχει κανει ενα 23%. Ενδιαφερον τομεας. πως το βλεπετε??το χασαμε το τρενο??

      Διαγραφή
    14. Υπάρχει μια είδηση που ακόμη δεν την βλέπω να εχει αναρτηθεί.
      Τα τρένα θέλουν καύσιμα. Διχως καυσιμα δεν πάνε πουθενά.
      Αν αποφασισει σοβαρα, να αναπτυχθεί, θα αρχίσει να εκδίδει μετοχές και να ζητάει ρευστό. Αυτή την ώρα περιμένω ... την παρακολουθούμε απο τα 2 δολ. Συνεχιζουμε να την παρακολουθούμε.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τάκη τα νερά τι έπαθαν σήμερα;

      Διαγραφή
    16. αυτή η μικρούλα τι ακριβώς κάνει που πήραν και παραγγελία αξίας 2.5 εκατ $.
      Ο βασικός λόγος που δεν την κοίταξα καλύτερα ήταν ότι στο ΔΣ έχουν μαζευτεί πάρα πολλοί λογιστές. Αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του ευπρόσδεκτος ....

      Διαγραφή
    17. Κύριε Παναγιωτη.

      Αυτός ειναι ο λογος.

      https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1532390/000106299320003042/form8k.htm

      Διαγραφή
    18. Η αναβολή των αποτελεσμάτων μεταβάλλει τις προσδοκίες σας ως προς την εικόνα της εταιρείας;

      Διαγραφή
    19. Πιστεύω πολύ στην εταιρεία, όπως και στην Celsius και στα προϊόντα τους. Δεν σκοπεύω να την χαλάσω στα επόμενα 2 χρόνια ... εκτός αν μέχρι τέλους 2020 κινηθεί μεταξύ 4 και 10.

      Όλοι περίμεναν διαφυγή. Όμως προτίμησαν τη διόρθωση. Για καλό, για κακό, θα δείξει.

      Διαγραφή
    20. Ναι φαίνεται ότι βρήκατε ένα πολύ καλό growth story και απορώ πως δεν έχουν θέση τα funds ακόμη... Ίσως λόγω της τιμής που είχε. Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια!

      Διαγραφή
    21. Xε χε. Οταν Κύριε Τάκη γράφατε για τιμή- στόχο στην WTER πολύ ψηλά, πίστευα και πιστέυω οτι Πρώτη τιμή στόχο έχετε βάλει μισό δίς κεφαλαιοποίηση.

      Διαγραφή
    22. Κύριοι ο χρόνος θα δείξει αν στοχεύουμε σωστά.

      Διαγραφή
    23. Εγώ πάντος φόρτωσα στα χαμηλά σήμερα. Το προιόν το βρίσκω στα cvs. Είναι η μοναδική που έχει τρίλιτρη συσκευασία απο της εταιρίες αλκαλικού νερού.

      Διαγραφή
    24. Μου την χρώσταγε κύριε Τάκη γιατί είχα πολύ πόνο με celcius και datadod που της έδωσα νωρίς.

      Διαγραφή
  10. Ποιά η γνώμη σας για την draft kings? Σε αυτα τα επίπεδα και πιό λίγο πιό χαμηλα χρήζει προσοχής. Πρόσφατα λανσάρισε και online casino.To sportsbet στην αμερική είναι σε φάση ανάπτυξης και σε καμία φάση δεν πλησιάζει τα επιπέδα της ευρωπής.Υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης. Το μόνο που με προβληματίζει είναι οι insiders πωλήσεις μετοχών αλλά διαβαζώ ότι της μάζεψε η goldman και άλλες τράπεζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας,

      Δείτε αν θέλετε και την παρακάτω άποψη.

      The primary risk associated with DraftKings relates to the regulatory hurdles the company faces regarding the continued legalization of company services in the United States. On May 14, 2018, the United States Supreme Court found the Professional and Amateur Sports Protection Act (PASPA), the federal law prohibiting states from authorizing sports betting, to be unconstitutional, which paved the way for DraftKings to begin offering Sportsbook services. While positive momentum has continued in the company's favor, with more and more states seriously considering eliminating legal hurdles to offering Sportsbook services, the risk still remains relating to lengthy timelines and the lobbying costs involved in getting states across the finish line. Due to DraftKings geographically concentrated services, this risk is particularly acute when assessing the company.
      Understanding the overall risks associated with geographic concentration, DraftKings pursued a merger with SB Tech, an online gaming company with a strong international presence in Asia and Europe. While this particular acquisition has enabled increased market share and growth potential, most importantly, it signals geographic diversification relating to revenue and risk.In the immediate, navigating the pandemic is also crucial to the company's financial success in the current fiscal year. The company is well positioned to sustain its services during this period with the absence of sports, as its strong balance sheet and significant liquid cash holdings has aided mightily in the situation. Management estimates a 15-20 million cash burn monthly under current circumstances, which stands to improve significantly over the coming months as the NBA, NHL, and most importantly, the NFL, is set to resume.

      Διαγραφή
  11. Εχει κανείς άποψη για την Johnson Matthey PLC (LON: JMAT) ? Είναι σχεδόν στα χαμηλά δεκαετίας καθώς δεν ανέκαμψε μετα τον Μάρτιο, πιθανόν λόγω μειωμένης ζήτησης για καταλύτες αυτοκινήτων. Ωστόσο, με την έμφαση στην κλιματική αλλαγή και μια ιστορία 200 ετων μου φαίνεται ευκαρία για αγορά και διακράτηση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είναι να σκεφτούμε τη κλιματική αλλαγή γιατί να έχουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος βενζίνη ή πετρέλαιο, αφού μπορούν να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρισμό και αργότερα υδρογόνου για να έχουν σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα;

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς γι' αυτό κ Παναγιώτη. Οι καταλύτες δείχνουν να είναι η αγελάδα που ακόμα αρμέγουν ενώ αναπτύσουν τεχνολογίες με τη χρήση υδρογόνου https://matthey.com/en/inspiring-science/expert-insights/the-hydrogen-opportunity. Γι'αυτό την σκέφτομαι τη μετοχή αλλά δεν έχω την γνώση να την αναλύσω και ζητάω την γνώμη των κατα πολύ εμπειρότερων εδώ στο blog

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας,

      Δείτε αν θέλετε και το παρακάτω σχόλιο

      Johnson Matthey's (OTCPK:JMPLD)(OTCPK:JMPLF) full year figures illustrate what a challenging market it has been not just for the refiner and manufacturer of precious metal products, but for the range industries in which it plays.
      We tend to associate JM with simply refining platinum and being highly dependent on the European automobile market through their product's exposure to emissions control technologies. The year-end figures are a good illustration of how far off the mark that impression is and how diverse the range of industries the firm is involved in.
      The Year in Emissions Control
      Emissions control equipment actually had a good year, up 15% in spite of the Volkswagen AG emissions scandal. Demand for diesel vehicles has not been badly dented and although the trend is expected to fall from about 50/50 today to 60/40 in favor of gasoline engines in Europe by 2025, the proportion of platinum needed has continued to rise following the introduction of stricter standard last year.
      Profits are up 15% in the emission control division as both automobiles and batteries did well. In fact, the goldilocks trend for JM is the slow but steady rise of hybrids that need both catalysts for the internal combustion engine and much more powerful batteries for the electric storage and drives.
      Platinum Prices
      Even so positive a performance in automotive couldn't lift the firm sufficiently to overcome a collapse in the platinum price and the oil price. The drop in precious metal prices generally hit revenue and profits - JM refines and recycles PGMs for various applications including medical equipment.
      Operating profits fell 35% to £66 million ($94.9 million) and sales dived 19% to £343 million ($493.4 million) according to the Telegraph. The collapse of the oil price caused a sharp drop in investment in the industry hitting sales of process technologies such as catalysts. Revenue dropped 8% and the division's operating profits fell 31%.
      Interestingly the firm made a substantial impairment charge of £141 million ($202.8 million) against its fuel cells division, a technology the firm has been investing in for some years in the expectation of a steeper growth curve. JM says it still expects growth from the technology but acknowledges it is taking longer than expected as costs need to come down and refueling options need to grow before it can begin to compete with hybrid or electric vehicle technologies.

      In spite of the challenging market, JM still posted a net profit of £418.2 million ($603.3 million), down just 5%, better than market expectations and the share price rose on the news.


      Διαγραφή
  12. H LVGO που είχε προταθεί από κάποιον συμφουρίτη πετάει. Κρίμα που δεν επιβιβάστηκα.
    Οποιος ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά στις θερμικές κάμερες που προβλέπεται να μπουν σε πολυσύχναστα μέρη, αεροδρόμια μέχρι και σε .... κρεβατοκάμαρες
    MARK, CREX, FLIR, FRSX ....
    Συνεργασίες έχουν με κολοσσούς όπως crex-samsung, flir-tesla
    η MARK δείχνει σαν να θελει να πάει σε private offering (καθαρά δική μου άποψη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. https://ir.thealkalinewaterco.com/press-releases/detail/299/the-alkaline-water-companys-full-line-of-a88cbd-products

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σας, PRDO Perdoceo Education Corporation και VBIV VBI Vaccines Inc. παρακαλω τις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PRDO την κοιτάζω απο εχθές. Τα εργαλεία μου όταν την έβαλα πάνω, μουρλάθηκσν. Αφήστε να μην σας πω τι fair value μου έδωσαν γιατί θα μουρλαθούμε όλοι.

      Για δώστε, παρακαλώ, περισσότερες πληροφορίες. Τι αναπτυξιακό σχεδιασμο έχουν;

      Διαγραφή
    2. Oι εσωτερικοί όμως όλο πουλούν
      https://www.secform4.com/insider-trading/1046568.htm

      Διαγραφή
  15. κ.Τάκη δείτε και ΑΤΗΜ (Autohome)κινέζικη για σύγκριση στα αυτοκίνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Τάκη το Μαρτίο 2020 η εταιρεία απέκτησε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της Trident University International.Το Trident είναι ένα διαπιστευμένο πανεπιστήμιο που προσφέρει διαδικτυακά πτυχία με έμφαση στα μεταπτυχιακά προγράμματα.Πέρα απ αυτό στα αποτελεσμάτα του Q1 αναφέρουν ότι δίνουν προτεραιότητα στις επενδύσεις σε διαδικασίες εξυπηρέτησης φοιτητών και πρωτοβουλίες που επηρεάζουν θετικά τις εμπειρίες των μαθητών, στις λειτουργίες εισαγωγής, παροχής συμβουλών και χρηματοοικονομικής βοήθειας της όμως στα δικα μου μάτια αυτο δεν ειναι μετρήσιμα.Εκανα την πρόταση διοτι υπαρχουν μετρητα στο ταμειο και έχει Altman z score 6,29.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ισολογισμός όντως ειναι πολύ δυνατός. Όμως για να δίνονται τιμές στοχοι στο Θεό, μάλλον θα έχουν αλλάξει οι προοπτικές της.
      Θα τη ψάξω βαθύτερα εως το επόμενο Σ/Κ.
      Ελπίζω να μη φύγει πάνω ... 10 μερούλες περιθώριο ζητώ.

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τάκη,

      Παραθέτω και ενα σχόλιο που περιγράφει τους κίνδυνους που σχετίζονται με αυτήν την επένδυση:

      Διατάξεις του νόμου περί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ψηφίστηκαν πρόσφατα επιτρέπουν στους δανειολήπτες να ζητήσουν συγχώρεση δανείου εάν ένα κολέγιο ή πανεπιστήμιο τους παραπλανήσει ή διαπράξει άλλο παράπτωμα κατά παράβαση ορισμένων κρατικών νόμων.

      Εκρεμεις δικαστικες υποθέσεις $7.1 million.Διευθέτηση δύο κανονιστικων ενέργειων για 30 εκατομμύρια και 7,1 εκατομμύρια.





      "The major risks I see associated with this investment are summarized below.
      This industry is highly regulated and CECO has a history of regulatory issues, though it's been a while. In addition to the 60 Minutes exposé, the company recently settled two regulatory actions for $30 million and $7.1 million. The $7.1 million is pending court approval. The $30 million was from an FTC inquiry started in 2015. CECO has new management since then. However, CEO Nelson was the CEO of Education Management Corp., another for-profit higher education company from 2008 to 2012. That company went under in 2017 and did have regulatory issues.

      Provisions in the recently passed Higher Education Act allow borrowers to seek loan forgiveness if a college or university misled them, or engaged in other misconduct in violation of certain state laws. The law is still pending. This would have been a huge problem a decade ago, but the industry appears to be in a much better place now.

      Διαγραφή
  17. Σχετικά με τα νερά ωφείλω να επισημάνω ότι τα αλκαλικά νερά είναι μεγάλο trend. Όπως και τα προιόντα cbd. Παντού πρώτη μούρη. Πριν λίγες μέρες στο αεροδρόμιο που γύριζα ελλάδα γεμάτο το μαγαζί με αλκαλικά. Όχι πάντως της wter. Αντιμετοπίζει μεγάλο ανταγωνισμό αλλά η πίτα μεγαλώνει με ταχύτητα φωτός. Μου θυμίζει την τρέλα που επικρατούσε πριν λίγα χρόνια με το greek yogurt.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. O κλάδος έχει πάρει φωτιά.
    Vroom, τσουπ, σχεδόν κοντά στα 70.
    Carvana ξεσάλωσε πάνω απο 200 .... τη συζητάγαμε κάτω απο 100!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και *10 από το Μάρτιο ... τι να λέμε κ. Τάκη, προσωπικά έχω μείνει Παυλόπουλος.

      Διαγραφή
    2. Να μην μετράτε απο Μάρτιο. Δεν μετράει ο Μάρτιος. Να μετράτε απο Ιανουάριο ....

      Διαγραφή
    3. 18/3 ήταν στα $22 κ. Τάκη. Αποκλείετε κάποιος αμερικάνος Τάκαρος από το Σίσκο να πάτησε το κουμπί τότε και να γράφει *10?

      Διαγραφή
    4. Ναι κάποιοι έκαναν Χ10 .... όμως εκεί ήταν η μεγάλη ευκαιρία και η στρέβλωση. Αν δεν είχε εμφανιστεί ο Covid και το αρχικό μούδιασμα ... δεν θα είχε πάει ποτέ εκεί στα 22.

      Διαγραφή
  19. Κύριε Baren (και όποιος άλλος βλέπει διαγράμματα)

    θέλω μια προσέγγιση για AutoNation (AN).
    Η μετοχή δείχνει ότι πάει για πολλα .... αν κάνει και μπει και στο διαδικτυακό κομμάτι, θα γίνει η TESLA του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To μόνο θεματάκι είναι το υψηλότατο χρέος .... 5,5 δις χρεος με μόνο 42 εκατ. Ταμείο, αλλά Altman Z Score 3,34. .... αλλα και 500 τουλάχιστον εκατ εισροες απο λειτουργικες δραστηριότητεε.

      Θηρίο που βρυχάται!

      Η AutoNation αν εκτός απο παραδοσιακός "μαντράς" αποφασίσει να μπει δυναμικά στο διαδικτυακό κομμάτι θα πάει η μετοχή Χ10 για πλακα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Τάκη σήμερα έκανε διαφυγή από την καθοδική τάση με όγκο , αντιστάσεις το 61 και 67 μετά δεν έχουμε στοιχεία οι κυματιστές δεν ξέρω αν βλέπουν τιμές 84-85$ και 124-125$ σε αυτή φάση αυτά τα λίγα βλέπω στο διάγραμμα της

      Διαγραφή
    3. https://www.prnewswire.com/news-releases/autonation-invests-50m-in-vroom-a-leading-online-car-retailer-300739889.html

      Διαγραφή
  20. κ. Τάκη καλησπέρα, εγώ τη βλέπω να παλεύει για το breakout, είναι πολύ σημαντικό αν θα κλείσει την εβδομάδα πάνω ή κάτω από την καθοδική γραμμή αντίστασης, την οποία κεντάει τώρα γύρω στο 57.
    Κατά τη γνώμη μου κορυφώνει, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι τελευταία ίσως δεν είμαι αντικειμενικός και απλώς περιμένω τη βαρύτητα να επιβληθεί, σε mode αγορών θα μπω αν δω όλα τα ενδιαφέροντα χαρτάκια 30~50% κάτω (δηλαδή κάποια στο +100% από εκεί που ήταν πριν 3 μήνες, χαχα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂