Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ελληνική χρηματαγορά Νο5

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


194 σχόλια:

  1. Να μην ανησυχεις....Η ηχορύπανση συνίσταται στην παρεμβολή στο οικιστικό περιβάλλον ή την ύπαιθρο θορύβων ικανών να προκαλέσουν όχληση, να διαταράξουν την κοινή ησυχία και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, να βλάψουν τη δημόσια υγεία, να υποβαθμίσουν τα οικοσυστήματα, τα υλικά αγαθά, τα μνημεία, το οικιστικό περιβάλλον ή την ύπαιθρο ή και να παρεμποδίσουν τη νόμιμη εκμετάλλευση του ίδιου του περιβάλλοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μυστακίδης στην Πειραιως ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε jkal και εγώ έπρεπε και πρέπει να ανέχομαι τον κάθε σαλτιμπάγκο, που γράφει ως ανώνυμος και δεν έχει τα κότσια να πάρει έστω ένα σταθερό nick, να έρχεται στο σπίτι μου και να με κοροϊδεύει, να με χλευάζει και να πετάει τις κουτοπονηριες του.
      Στην περίπτωση μας (τράπεζες) αναφέρομαι για τον κύριο Ανανία (γνωστός ως προφήτης της κακιάς ώρας στον Capital) που απο τα 0.5 της Αλφα και τον πάτο των τραπεζών μου τα έχει τσουρέκια και νταούλια ο καρα άσχετος. Εδώ μας είπε ότι εκείνος ξέρει τεχνική ανάλυση και εμείς κατεβήκαμε απο το βουνό όπου βοσκάγαμε κάτι γίδια σαν αυτόν.

      Διαγραφή
    2. Και για να τελειώνω .... δεν θα επανέλθω σε τραπεζοιστορίες ξανά, εκτός αν έχω κάτι πολύ σοβαρό να πω, το τι μάζεμα έχει γίνει δε λέγεται. Τα μάτια μου έχουν δει απίτευτα πραγματα .... επαναλαμβάνω. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρισκόμαστε στον μεγάλο ιστορικό πυθμένα τους.
      Εν αναμονή των εξελίξεων.

      Διαγραφή
    3. Κε Τάκη ποιες είναι οι ενδείξεις που θα επιβεβαιώνουν το σενάριο αυτό; Επίσης βλέπετε μάζεμα λόγω τις πτώσεις τιμών κ ταυτόχρονα αύξησης όγκου συναλλαγών;

      Διαγραφή
    4. Τεχνικά ο δτρ είναι σε πολύ καλό δρόμο να δώσει ΚΑΛΗ ανοδική κίνηση.
      Τώρα για μένα να πιστεύω σε μακροχρόνιο πυθμένα είναι πολύ νωρίς.

      Πιστεύω ότι η Άλφα αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κοντά στο 1 και υπο προϋποθέσεις στο 1.2 με 1.3. Με αυτή τη λογική έχω κάνει κάποιες αγορές εδώ και καιρό.

      Διαγραφή
    5. Ιωβειος η υπομονή σας κ. Τάκη...
      Με αυτά και με αυτά εξαφανίστηκαν για μια ακόμη φορά οι αυτοκλητοι ανορθογραφοι "προφήτες".
      Δεν νομίζω ότι θα λείψουν σε κανέναν.

      Διαγραφή
    6. Μην ασχολείστε με τον 1,6 με τα χέρια σε ανάταση.

      Διαγραφή
  3. Πως βλέπετε στην κίνηση του Ελλάκτωρ; Αν θυμάμαι καλά η αντίσταση είναι στο 1,4. Σκεφτόμουν να δώσω κ τα υπόλοιπα στο 1,2 αλλά με βάζει σε δεύτερες σκέψεις η δυναμική κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως ο κύριος Τάκης είχε πει πως έχει αντίσταση στα 1.2 και πως θα βγαινε εκεί γύρω. Αλήθεια ή ψέμματα, εγώ προ ολίγου έκλεισα τη μικρή μου, οππορτουνιστική θέση στο ~1.19.

      Πιστεύω πως μπορεί να πάει πιο πάνω, αλλά επίσης πως μπορεί να πάει πιο κάτω - έχει σημαντικό κατά τη γνώμη μου ρίσκο. Επίσης δε θεωρώ πως είναι επιχείρηση/μετοχή για παντριά/μακροχρόνια διακράτηση οπότε πουλώ και μετανιώνω και ας βγάλουν οι επόμενοι.

      Διαγραφή
    2. Σα να θέλει να καταρρεύσει ο δόλιος και δεν του επιτρέπει το καλό κλίμα.
      Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι μπορεί να πάει πιο πάνω όσο κρατάει η γενική ευφορία, αν όμως γυρίσει κάτω το πράγμα ποιος τον πιάνει...

      Διαγραφή
    3. AΠOKAΛYΨH DEAL: Έρχεται ανατροπή στην Aττική Oδό
      http://www.dealnews.gr/roi/item/293011#.XujN-aZS-Hs

      Διαγραφή
    4. ΄΄ Σα να θέλει να καταρρεύσει ο δόλιος και δεν του επιτρέπει το καλό κλίμα.΄΄

      Κύριε Barren, ίσως το παραπάνω άρθρο δίνει μία εξήγηση – επιβεβαίωση της αίσθησης που έχετε...

      Διαγραφή
    5. κ. Κωνσταντίνε πιστεύω ότι απλώς περίμενε όλος ο ντουνιάς να ξεφορτώσει στα 1,20 και το καλό κλίμα ήταν ευνοϊκό για τα μεγάλα ποσρτοφόλια. Ίσως κάνει και λίγο πιο πάνω για τις μαριδογαυροαθερίνες. Προσωπικά έχω μοιράσει εντολές από 1,10 έως και 1,50 και ας κάνει ότι θέλει.
      Το περιεχόμενο του άρθρου δε με προβληματίζει για δυο λόγους:
      1. Η ιστορία διδάσκει ότι όταν ένας Καραμανλής εγείρει αξιώσεις του Δημοσίου σε βάρος μεγαλοεπιχειρηματία καταλήγει να ευνοεί το μεγαλοεπιχειρηματία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πρωτοξάδερφος Σουβλάκιας, που από τις μεγαλόστομες δηλώσεις μεταξύ τζατζικιού και τυροκαυτερής κατήντησε να τους κατεβάσει και τα σώβρακα στο τέλος.
      2. Αν συνέχιζε ο δημοσιογράφος στην παράγραφο 48.10, θα διάβαζε ότι αν συμβούν αυτά που περιγράφει το ΕΔ έχει δύο επιλογές:
      α) Να αναλάβει το υπόλοιπο του δανεισμού και τη λειτουργία το ίδιο, που δεν παίζει (θα σηκωθεί ο Milton ο Friedman και θα στιχιώσει τον Κυριάκο)
      β) Να αναθέσει στον Παραχωρησιούχο έναντι ευλόγου ανταλλάγματος τη συνέχιση της λειτουργίας-συντήρησης, δηλαδή business as usual.
      Ή κάποιο πολιτικό παζάρι κάνει ο άγονος γόνος με μπλόφα ή θολώνει τα νερά για να ευνοήσει χωρίς να φάει πέτρες.
      Απο 'κει και πέρα, όταν μια εταιρία δεν υποστηρίζεται από θεμελιώδη τι να ψάχνουμε, drama queen θα είναι η μετοχή της.

      Διαγραφή
    6. Θα συμφωνήσω με όλα όσα αναφέρετε κ.Barren. Έχετε σφαιρική και ακριβοδίκαια αντίληψη στις προσεγγίσεις σας.
      Το πρώτο πράγμα που ξανασυνάντησα όταν επέστρεψα μετά από κάποια χρόνια από το εξωτερικό, ήταν το σιχαμερό ΄΄ business as usual ΄΄ όπως το είπατε, σε όλα. Τίποτα δεν είχε αλλάξει.
      Κάποια στιγμή αποφάσισα να δημιουργήσω δικό μου μοντέλο αποτίμησης με πολύ κόπο και βασισμένο αποκλειστικά σε θεμελιώδη, ώστε να μην ακούω τίποτα και κανέναν.
      Η συγκεκριμένη μετοχή σύμφωνα με το μοντέλο που ακολουθώ θα μου κινήσει το ενδιαφέρον από τα 0,40 € και κάτω (με βάση την χρήση του 2019) εκτός αν εξαγοραστεί, με τι όρους κ.λ.π.
      Ελπίζω το δικό σας μπες - βγες να είναι πάντα κερδοφόρο. Εγώ το αποφεύγω σχεδόν μόνιμα γιατί δε μου αρέσουν οι πολύ ψυχοφθόρες κινήσεις.

      Διαγραφή
  4. LONDON (Reuters) - Some hedge funds that bet against a series of Greek and Italian companies are nursing losses after the European Union's breakthrough plan for a 750 billion euro recovery fund sent stock markets surging across southern Europe.

    The funds, which include Citadel, Marshall Wace and AKO Capital, still hold short positions on companies such as Italy's Banco BPM (MI:BAMI) and Greece's Piraeus Bank ahead of a June 18-19 EU summit to debate the recovery fund, aimed at helping European economies recover from the impact of the coronavirus pandemic.

    "Greece and Italy are the main beneficiaries of (the) EU bond and ECB quantitative easing," said Louis Gargour, chief investment officer at hedge fund LNG Capital, who was not betting against the two countries.

    Lansdowne, which has a bet of 2.8% against Piraeus Bank, last month took out bets of 0.9% against Greece's Eurobank Ergasias (AT:EURBr), 1% of Alpha Bank (AT:ACBr) and 1.7% of Public Power Corporation (AT:DEHr).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γράφτηκε και σε κάποια sites...Αν τελικά προχωρήσει και δεν είναι μονο προεκλογική φωτοβολίδα, λογικά θα βοηθήσει κάπως και τον Τιτανα, δεδομένης της παρουσίας του στην Αμερική.

    Construction stocks surge after Bloomberg report of Trump preparing $1 trillion infrastructure plan
    2020-06-16 12:27:42.363 GMT

    (MarketWatch) -- Shares of construction companies surged in premarket trading
    Tuesday, after Bloomberg reported

    (https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-16/trump-team-weighs-1-trillion-for-infrastructure-to-spur-economy?sref=acfjrZ8Z)

    that the Trump administration is preparing a nearly $1 trillion infrastructure
    plan. U.S. Concrete Inc.'s stock (USCR) led group by soaring 18% in premarket
    trading. Among other more-active stocks in the early going, Mexico-based Cemex
    S.A.B. de C.V. (CEMEX.MX) ran up 12%, Fluor Corp. (FLR) shot up 11%, Vulcan
    Materials Co. (VMC) surged 8.3% and Martin Marietta Materials Inc. (MLM)
    climbed 10%. The gains comes as the broader stock market is set to rally at
    the open, as S&P 500 futures hiked up 1.6%. The Bloomberg report, which cited
    people familiar with the matter, said the spending plan would mostly be for
    traditional infrastructure

    (http://www.marketwatch.com/story/trump-administration-weighs-1-trillion-proposal-for-infrastructure-report-2020-06-16)
    projects, such as roads and bridges, but will also include build outs of 5G
    wireless infrastructure and rural broadband.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα ,κύριε Τάκη μας είχατε προειδοποιήσει οτι ηταν πιθανή η ακινησία της Space αλλά περίμενα εν οψει του διαγωνισμού να ξεκολλήσει, υπάρχει νέο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλήμερα...Υπάρχει κανένα νέο από την ΓΣ της ΠΛΑΚΡ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. '' Και όλα αυτά, με τα Πλαστικά Κρήτης να διαθέτουν σήμερα θετικό καθαρό ταμείο (στα 62,5 εκατ. ευρώ στις 31/12/2019) και να αποφασίσουν στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης τη διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή (έναντι 0,28 ευρώ πέρυσι).''

      https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2028407/to-zori-sth-metohh-ths-loylhs-kai-h-poreia-ths-pla.html

      Διαγραφή
    2. ήμουνα στη ΓΣ των πλαστικών Κρήτης.
      Μου έκαναν εξαιρετική εντύπωση.
      Είχα σημειώσει περίπου 10 ερωτήσεις που ήθελα να κάνω. Οι ceo (τα 2 αδέρφια) κάνανε τόσο ωραίες παρουσιάσεις, που σχεδόν μου έλυσαν όλες τις απορίες.
      Η διοίκηση μου φάνηκε πάρα πολύ ικανή. Πολύ σημαντικό ότι είναι προσγειωμένοι άνθρωποι δίχως έπαρση.
      Έχει νόημα κάποιος να την εξετάσει σε βάθος 20 ετών για να καταλάβει τι έχουνε καταφέρει!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση κ. Πανάγο!
      Η ποιότητα των ανθρώπων φαίνεται τόσο από τις αμοιβές διοίκησης που χρεώνουν στην εταιρεία (λογικοτατες), όσο κυρίως με την στωικότητα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την προ λίγων ετών απαγωγή. Εξαιρετικοί επιχειρηματίες και άνθρωποι. Μακάρι να είχε και άλλους τέτοιους η Ελλάδα (δυστυχώς στον ένα Λεμπιδακη αντιστοιχούν 100 αεριτζηδες ή απατεώνες).
      Μια ερώτηση κ. Πανάγο. Έδωσαν καποιο guidance για φέτος?

      Διαγραφή
    4. ναι
      τα κερδη προ φόρων είναι περίπου 20% επάνω στο 5μηνο.
      Θεωρούν ότι αν δεν συμβεί κάτι άσχημο στην παγκόσμια οικονομία τα κέρδη θα είναι ενισχυμένα φέτος.
      Εκτίμηση μου ότι τα κέρδη μετά φόρων για το έτος θα είναι πάνω απο 40 εκ.

      Διαγραφή
    5. Εξαιρετικά!
      Σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ όλους για την ενημέρωση...με αφορμή την απάντηση του κ.konstantinos, ποια η άποψή σας για τον ΛΟΥΛΗ? Τον παρακολουθώ αρκετό καιρό (δεν τον έχω στο χαρτοφυλάκιό μου), μου αρέσει η εταιρεία απο πλευράς θεμελιωδών...με προβληματίζουν οι ανύπαρκτες συναλλαγές σε αρκετές συνεδριάσεις.

      Διαγραφή
    7. Κ Βασίλη θεωρώ την ΛΟΥΛΗΣ εξαιρετική εταιρεία. Προσφέρει ασφάλεια σε ένα χαρτοφυλάκιο, είναι αρκετά υποτιμημένη και λόγω του αντικειμένου της εξαιρετικά ανθεκτική οικονομικά, στη περίοδο της πανδημίας. Σπάνια χαρίζει συγκινήσεις, πιο πολύ βαρεμάρα θα έλεγα, αλλά δε με πρόδωσε ποτέ και δίνει μέρισμα. Ασφαλώς και έχει μικρή εμπορευσιμότητα για αυτό ενδείκνυται ως ασφαλές λιμάνι και όχι για trading. Έχει πάντα μια μικρή θέση στο χαρτοφυλάκιο μου. Μπορείτε να διαβάσετε και τις εξαιρετικές αναλύσεις του κυρίου Τάκη για την εταιρεία.

      Διαγραφή
    8. Εξαιρετική εταιρεία , εξαιρετικός ο κύριος Φωτόπουλος που κάνει όλη τη δουλειά ... αλλά χαρά την υπομονή σας με το ψιλικαντζίδικο η Ελλάς.

      Διαγραφή
    9. Αφού μιλάμε για ψιλικατζιδικα ,το εταίρο έχει καλύτερα οικονομικά στοιχεία και νέα γενιά στο τιμόνι,μύλοι κεπενου

      Διαγραφή
    10. Με growth zero.
      Εγώ απορώ γιατί την έχουν την εταιρεια στο χρηματιστήριο. Μιλώ για το mini ψιλικαντζίδικο.
      Για να μάθω ... τι όραμα έχουν; Θα μπουν στην αγορά πιο δυνατά; Τι θα κάνουν για να ανεβάσουν πωλήσεις;
      Μετά θα μας λένε κάποιοι ότι οι φούσκες είναι στην Αμερική .... μην μπορώντας ή δε θελουν να καταλάβουν ότι οι φουσκίτσες είναι εδώ.
      Ελληνική χρηματαγορά γεμάτη με αέρα κοπανιστό.

      Άντε τώρα κύριοι να πάρουμε και ΕΥΔΑΠ επειδή λέγεται ότι θα δώσει υπέρμέρισμα να πάρουμε καμιά απόδοσούλα και κάτι τρέχει στα γυφτικα.

      Κύριοι για εμένα η απόφαση είναι οριστική. Στην Ελλάδα 2, 3 εταιρείες που έχουν ισχυρότατο growth και τέρμα τα δίφραγκα.
      Όταν θα ξαναμπαίνουν εταιρείες στην αγορά και ξανανοιγουν νέοι κωδικοί τότε μπορεί να αλλάξω πλευρό.

      Διαγραφή
    11. κ.Τάκη, νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια να κολυμπώ στα ρηχά (εννοώ την χώρα μας κ το ΧΑΑ), αν και τα ξαφνικά τσουνάμι είναι πολύ πιο επικίνδυνα.
      Παρακολουθώ περίπου μια ντουζίνα εταιρείες και έχω ένα χαρτοφυλάκιο 7 μετοχών με ρευστό στο 40-50 % και πάντα έτοιμος να αλλάξω όποια δεν πληρεί τα προσωπικά μου κριτήρια. Ευχαριστώ τους κυρίους Konstantinos & Konstantinos n, για τις απόψεις τους.

      Διαγραφή
    12. Mιλάτε σοφά κύριε Βασίλη και δεν μπορώ να διαφωνήσω.
      Απλώς δεν μπορώ τη νοοτροπία κάποιων που ενώ ξέρουν ότι ασχολούνται, επενδυτικά, με τη ψαροΚώστενα μετα τους ενοχλούν όλα τα τερτίπια και τα προβληματάκια της ψαροΚώστενας.

      Διαγραφή
    13. Να είστε καλά κύριε Βασίλη.
      Κύριε Τάκη, μεγάλη κουβέντα ανοίγετε και θα είχα πολλά να σας πω. Μακάρι να ήταν τόσο απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα σχετικά με Ελλάδα και Αμερική.
      Συμφωνώ και διαφωνώ εν μέρει μαζί σας.

      Διαγραφή
  8. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να μας δείξει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τι είναι φτιαγμένος (από σκ... μάλλον).
    Επειδή δεν κατόρθωσα να δώσω όσα ήθελα άνοιξα και ένα σορτάκι στο DAX @12390 με ETF *2, μπας και γλυτώσω το εγκεφαλικό γιατί είμαι και high beta ρε γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Ελλάκτωρ με προβληματίζει για τα εξής:

      1. Έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά στο ταμπλό. Γύρισε θετικός με δύναμη δύο μέρες που ήταν κακές για το ΧΑ και χθες γύρισε κάτω σε μια σχετικά καλή μέρα.

      2. Την προμοτάρει ο μ/μ. Δεν λέω ότι γράφει αρλούμπες, αλλά επηρεάζει πολύ κόσμο και το χρηματιστήριο δεν κάνει αυτό που θέλουν οι πολλοί.

      3. Από την άλλη μπορεί να ισχύει αυτό που γράφει ο μ/μ ότι υπάρχει μεθοδικός αγοραστής, είτε είναι το νορβηγικό fund είτε κάποιος άλλος.

      4. Επίσης, δεν έχει σηκώσει μεγάλους όγκους που να υποδηλώνουν διανομή.

      Συμπερασματικά, αν και με έχει μπερδέψει, πιστεύω ότι η μετοχή μπορεί να δει το 1,40 ή και παραπάνω στο αμέσως προσεχές διάστημα. Η απληστία όμως είναι κακός σύμβουλος...

      Διαγραφή
    2. 3 πλας σύντεκνε το προσεχές 6μηνο 12μηνο.Σρο ενδιάμεσο θα πετάξει όξω τους κατρουληδες. 🤣😉

      Διαγραφή
    3. Barren πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα έχεις τη δυνατότητα να πουλήσεις ΕΛΛΑΚΤΩΡΕΣ σε άνω του 1,2 επίπεδα. Νομίζω ότι η ειδησεογραφία βοηθά στο μάζεμα. Από 56% ζημιά στη μετοχή πλέον είμαι με 22% κέρδος. Θα το δω όλο το έργο εδώ. Ενέργεια, Σκουπίδια έχουν πολύ πακέτο. Όσον αφορά την Αττική οδό δεν νομίζω ότι θα τη χάσει προς το παρόν γιατί θα χάσουν όλοι.
      Βέβαια το πιθανότερο είναι να κάνω λάθος.

      PS: Πάω να ρίξω λίγο wteraki στο πρόσωπό μου...

      Διαγραφή
    4. Μακάρι Γιώργο, έχω να δίνω μέχρι τα 3+ που γράφει ο Γιατρός.
      Έχω κάνει πολύ κακή διαχείριση, σκέψου ότι και στο 1.5 να πάει, όπου θα έχω διώξει πάνω από 60% της max θέσης, θα έχει και πάλι υπερβολικά μεγάλο ποσοστό του Χ/Φ.
      Από κει και πέρα κι εγώ πιστεύω σε turnaround, αλλά το πρόβλημα είναι στο "πιστεύω", πρέπει να υπάρξει και κάτι χειροπιαστό.
      Όσο μένει κάτω από 1.5 δεν είναι να την παίρνουμε σοβαρά.

      Διαγραφή
  9. https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3461783/ebrofarma-oikonomika-apotelesmata-gia-etos-xrisis-2019

    Αποτελέσματα Εβροφάρμα, σε γενικές γραμμές είχε μια βελτίωση στα EBITDA κατά 10% περίπου, το οποίο είναι νορμάλ. Στην τελική γραμμή εμφάνισε αρκετά μειωμένα κέρδη λόγω αποπληρωμής ενός δανείου περίπου 1,5 εκ στην πρώην ΑΤΕ, το οποίο είναι μια κίνηση νοικοκυρέματος. Με την κεφαλαιοποίηση στα 13 εκ θεωρώ ότι είναι σωστά αποτιμημένη. Δεν βλέπω βέβαια να μπορεί να δικαιολογήσει σε αυτή τη φάση τιμές κοντά στα 1,80 που έχει γραφτεί κατά καιρούς, αλλά φαίνεται καλή για διακράτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ευρωβλαχε αν δεν υπήρχαν τα έξοδα για την αποπληρωμή του δανείου της ΑΤΕ τα κέρδη προ φόρων θα ήταν αυξημένα περίπου 30%
      Επίσης μεγάλο μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού από το 2020 μετατρέπεται σε μακροπρόθεσμο
      Οι πωλήσεις όμως κόλλησαν στα ίδια επίπεδα
      Κατά τη γνώμη μου δικαιολογεί μια τιμή έως τα 1,1-1,2 στην παρούσα κατάσταση

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας. Έχω μετοχές στην εταιρεία και η αλήθεια είναι ότι σκοπεύω να ενισχύσω την θέση μου, καθώς με δελεάζει κυρίως η θυγατρική της και οι προοπτικές της λόγω έλλειψης εγχώριας παραγωγής γάλακτος.
      Το βασικό στοιχείο που με προβληματίζει είναι η τεράστια εξάρτηση που έχει από έναν πελάτη (δεν τον κατονομάζει, αλλά προφανώς είναι τα Lidl). Το 2018 απορρόφησαν το 56% των πωλήσεων και το 2019 το 47% των πωλήσεων (αν θυμάμαι καλά τχ νούμερα που διάβασα).
      Πρέπει η εταιρεία να απεξαρτηθεί επειγόντως!

      Διαγραφή
  10. καλησπέρα σε όλους,
    Επειδή τις προάλλες γκρίνιαζα για την καθυστέρηση αποτελεσμάτων εκ μέρους της ΕΛΒΕ, οφείλω να ομολογήσω ότι τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα τελικώς άξιζαν την αναμονή, καθώς ήταν ανώτερα των προσδοκιών μου.
    Πλέον αναμένω τον Σεπτέμβριο στην ΓΣ την καθιερωμένη επιστροφή κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα Πλαθ ανακοίνωσαν πριν λίγο την πώληση του ακινήτου τους στις ΗΠΑ, με αξία 14,500,000 $. Θα γράψουν σημαντικά έκτακτα κέρδη για το 2020 και θα μειώσουν το δανεισμό τους.
    Για να δούμε τι θα κάνει η μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τακη, ετοιμάσου. Ο μπαμιοπροφητης εφαγε το μπανακι του απο Capital. Γιαυτο σου φορτωνεται εδω.
    Σβηνε τον.
    Τρωει μεγαλη χασουρα ο νεαρος. Μας διασκεδαζει λιγο με τις σαχλαμαρες του, αλλα ειναι κουραστικος. Κατα βαθος τον λυπαμαι. Θα εχει φαει πολυ μπουλινγκ στην καθημερινοτητα του.

    Εγω θα δωσω τωρα ολο τον Περσεα μου και λεω να παω Νασντακ. Εδω πηγε ο Ανανάς. Εγω στην πηγάδα κατούρησα; Lol lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ασχολείστε.
      Τα είπαμε ... θα του κάνω λίγη πλακίτσα και κατόπιν θα τον σβήνω. Ούτως ή άλλως το απόλυτο τίποτα γράφει ... μην ασχολείστε.

      Διαγραφή
    2. Για ποιον λετε...ισως το πρωτο γραμμα του ψευδονυμου του στον εκει ισοτοπο?

      Διαγραφή
    3. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2028776/veltiosh-epidoseon-vlepei-h-space-hellas-h-politik.html

      SPACE ...Με τοσες θεικες προοπτικές και καλα θεμελειωδη (θα επρεπε να πετά τωρα) εχω παρατηρησει τη συμπεριφορα της τον τελευταιο καιρο και μου φαινεταο ότι καποιοι βγαινουν απο τη μετοχη στα οσα οσα για να προλαβουν να αγορασουν τραπεζες!! η κανω λαθος?

      Διαγραφή
    4. Περί το 50% των πράξεων είναι 1 μετοχή κάθε φορά...αξία 4,60-4,70 ευρώ...ντροπή για δαύτους και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς που τους ανέχεται...ήμουν προσανατολισμένος στις τράπεζες και δεν πήρα είδηση ότι λίγο πριν το κλείσιμο έκανε 1200 μετοχές περίπου στη ζώνη 4,70-4,88. Εάν τη Δευτέρα βγουν αγοραστές σ΄αυτή την περιοχή (~4,80) θα τους δώσω τη θέση μου (2,000 μετοχές) να πάνε στο καλό. Σιχάθηκα τη συμπεριφορά της στο ταμπλό

      Διαγραφή
    5. Κυριε Ανανια τι εγινε; το κεφαλι μας η αληθεια ειναι εχει πονεσει που χτυπαμε τα 0.70 τοσες φορες αλλα που θα παει, καποια στιγμη θα σπασουμε τον τοιχο!!!!

      Διαγραφή
    6. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.
      Δεν μας κοιτάτε λίγο την AGTC να μας πείτε κύριε Τεχνικάριε τι βλέπετε.
      Το έκανε το πρώτο +10% σήμερα.

      Διαγραφή
    7. Αυτη τη στιγμη υπαρχει ισχυρη αντισταση στο μηνιαιο. Αυτος ο μηνας ειναι κρισιμος. Πρεπει να περιμενουμε να δουμε που θα κλεισει ο μηνας. Υπαρχει ακομα η πιθανοτητα να κανει σημαντικη διορθωση. Πρεπει να προσεχουμε προς το παρον!!

      Διαγραφή
    8. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε ιστορίες. Αλλά το πουλάκι δεν μου κελαηδά. Θα του δώσω λίγο καναβούρι μπας και το ξεγελάσω.

      Διαγραφή
    9. Applied Genetic Technologies Corporation (AGTC)
      We do not expect to generate revenue from product sales unless and until we successfully complete development and obtain regulatory approval for one or more of our product candidates, which we expectwill take a number of years and which we believe is subject to significant uncertainty. We believe that our existing cash and cash equivalents andinvestments as of March 31, 2020, will be sufficient to allow us to generate data from our ongoing clinical programs, initiate a pivotal trial on XLRP andto fund currently planned research and discovery programs into the second half of 2021. In order to complete the XLRP pivotal trial, obtain regulatoryapproval for our lead product candidates and build the sales, marketing and distribution infrastructure that we believe will be necessary to commercializeour lead product candidates, if approved, we will require substantial additional funding.

      κε Τάκη τι είδατε σε αυτή την εταιρεία και σας κίνησε το ενδιαφέρον? ή καθαρά από τεχνική ανάλυση (ομολογώ πως το διάγραμμα της δειχνει κάτι θετικό)
      Εχω δει περί τις 100 εταιρειες βιοτεχν όπως σας είχα γραψει λίγο καιρό πριν και βάση κάποιου screener θα δω άλλες τόσες. Έχω καποιες που είναι έτοιμες να εμπορευματοποιήσουν το προιόν τους με σοβαρoυς partners ή το έχουν κάνει ήδη και με κάποιες παραδοχες μπορείς να κάνεις κάποιες προβλέψεις.
      Η συγκεκριμένη εμένα με αφήνει αδιάφορο, χωρίς δυνατές collaborations και με το ερευνητικό της πρόγραμμα να θέλει 2 χρόνια για να πάρουν έγκριση και μέχρι να βγαλει έσοδα θα κάψει ακόμα καμιά 200 εκ το λιγότερο

      Διαγραφή
    10. καλά κέρδη, αν επιτρεπεται με τη οριζοντα? ή είναι της αρπαχτής

      Διαγραφή
    11. Εχει αλλαγές στη μετοχική σύνθεση νομίζω !
      https://stocktwits.com/symbol/AGTC
      https://money.cnn.com/quote/shareholders/shareholders.html?symb=AGTC&subView=institutional

      Διαγραφή
    12. Με όλη την θέση ή μέρος της; Είπατε ότι θα βλέπατε κάτι το ΣΚ. Το είδατε; Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    13. Κάποιο απο τα ερευνητικά φάρμακα της πάει πολύ καλά.
      Έκανε και μια καλή αύξηση κεφαλαίου εκδίδοντας το Φεβρουάριο μετοχές στα 5 δολάρια.

      Διαγραφή
  13. Θα το μετανιώσω αλλά τις Άλφες τις έδωσα.
    Η πρώτη πραγματικά καλή κίνηση για μένα εντός 2020.
    Οι προσδοκίες να δει η μετοχή το 1 αλλά και πιο πάνω είναι ακέραιες.
    Αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως γίνεται να δώσατε και ταυτόχρονα να αναμένεται;
      Ακόμη είμαστε σε range.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά περιμένω πολύ ΚΑΛΗ διόρθωση απο αυτά τα επίπεδα που είμαστε τώρα.

      Διαγραφή
    3. Όλοι αυτό περιμένουν.
      Θα δείξει ....

      Διαγραφή
    4. Πράγματι έχει απόλυτο δίκιο ο Κ Τάκης,το ελληνικό ΧΑ έχει συνηθίσει όλους στο μοτίβο των διορθώσεων,και όλοι αυτό περιμένουν.Προσωπικά εγώ έχω αγοράσει τις μετοχές που θέλω,και δεν θα ασχοληθώ με μπές βγές.Θα γίνουν μικρά πισωγυρίσματα αλλα δεν θα αξίζει τον κόπο,να ρισκάρω.Στον αμερικάνο με wter και pbf υπομονετικά

      Διαγραφή
  14. space εαν παρει τον διαγωνισμό που ειναι στο τελος του μήνα με τις ταυτόττητες θα γίνει πύραυλος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν προλαβα να σε διαβασω και εφυγε ....!!καποιοι μας διαβαζουν φαινετε και τρεχουν να προλαβουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βρείτε πιο μαζεμένο χαρτί ... σφυράτε μου κλέφτικα.
      Αλλά ακόμη δεν είναι η ώρα της. Επιτόπιο τροχαδάκι ... μόνο οι πιστοί θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα. Οι υπόλοιποι τα κοκκαλάκια ...

      Διαγραφή
    2. κ. Olymp δεν έφυγε η μετοχή...57 μετοχές άλλαξαν χέρι σε τιμή πάνω από το 5,00. Οι υπόλοιπες συναλλαγές από 4,88 και κάτω.

      Διαγραφή
    3. Αμα θέλουν τη διώχνουν πάνω. Αλλά για ποιο λόγο να γίνει αυτό; Για να πουλήσει σε υψηλότερα νούμερα το 9% του free float?

      Η μετοχή ενδείνυτε μόνο για τους πραγματικά πιστούς και θα ανταμείψει μόνο αυτούς, πλουσιοπάροχα, όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου.
      Οι υπόλοιποι θα γλύφουν μόνο τα κοκαλάκια.

      Διαγραφή
    4. Οι υπόλοιποι θα γλύφουν μόνο τα κοκαλάκια...μπορούν βέβαια εναλλακτικά θα φάνε ένα πλούσιο γεύμα από άλλες μετοχές!!

      Διαγραφή
    5. Ασφαλώς κύριε Hippy.
      Η αγορά είναι ελεύθερη και ο καθένας αναζητά τα γεύματα που του αρέσουν .... άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε και να γράφουμε για ντροπές και πως δαύτους πρέπει να τους περιλάβει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς που τους ανέχεται... εν πάσει περιπτώσει η μετοχή είναι στα υψηλά της . Είτε κάνοντας ένα τεμάχιο, είτε μερικές χιλιάδες. Δεν ξέρω πολλές Ελληνικές μετοχές να είναι στα υψηλά τους.

      Οι χειριστές είναι άψογοι!!!

      Διαγραφή
    6. Η άποψη μου είναι ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς με το κατάλληλο λογισμικό πρέπει να φροντίσει ώστε να μην μπορεί κάποιος να χειραγωγεί στην μετοχή στο κλείσιμο με ελάχιστα κομμάτια. Προσωπικά θεωρώ τη δυνατότητα αυτή των "άψογων" χειριστών (άφραγκων κατά τη γνώμη μου) ένα ακόμη βαρίδι για την απαξίωση του ΧΑΑ (μαζί με τα πολλά που κατά καιρούς καυτηριάζετε κι εσείς). Άποψη μου βέβαια, όχι απαραίτητα σωστή.

      Κατά τα λοιπά κι εμένα με εξιτάρει η μαντεψιά των μετοχών που έχουν την δυνατότητα να γράψουν νέα υψηλά στο "κακό" 2020. Εκτός από τα "ευκολάκια" ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΚΡ σκέφτομαι τις ΚΟΥΕΣ, ΣΑΡ και ΚΡΙ που αναφέρει πιο κάτω ο κύριος Ευρωβλάχος και ίσως το ενεργειακό δίδυμο ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ αν προχωρήσει η απόσχιση του ΔΕΔΔΗΕ.

      (θα μπορούσαμε και σαν παιχνίδι να προτείνουμε σε ξεχωριστό θέμα την τριάδα που εκτιμά καθένας μας. Έτσι κι αλλιώς οι σχολιαστές του μπλογκ είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, δεν υπάρχουν εσωτερικοί ανταγωνισμοί ευτυχώς)

      Διαγραφή
    7. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς καλό θα ήταν να φροντίσει να βρει τρόπους να προσελκύσει κεφάλαια επενδυτών, νέες εισαγωγές εταιριών και να είναι αμείλικτη στις ασυδοσίες κάποιων ιδιοκτητών με τα κολπάκια τους στους ισολογισμούς. Αντιθέτως ... είναι ανύπαρκτη, παντού και σε όλα.

      Οι χειριστές δεν ξέρω αν είναι άφραγκοι, αλλά σίγουρα δεν θα κάνουν με φράγκα τον κάθε βιαστικό ... δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές. Και φυσικά στα περί χειραγώγησης είστε λάθος. Παντού υπάρχει χειραγώγηση και εν πάση περιπτώσει εκεί που υπάρχει χειραγώγηση υπάρχει και ενδιαφέρον.
      ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ CRUDE, ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΑΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ;

      Στην Αμερική λένε ... ότι το ενδιαφέρον της συνεδρίασης ή των μετοχών που σε ενδιαφέρουν επικεντρώνεται στο πρώτο και στο τελευταίο μισάωρο ... όλες οι υπόλοιπες ώρες είναι άχρηστες.
      Δίχως χειραγώγηση χρηματιστήρια δεν υπάρχουν!!!

      Τέλος πάντων ... δεν έχω σκοπό να διαφωνήσω, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πάτε και μπλέκεστε με μικρομεσαία περιφέρεια στην Ελλάδα; τΑ ΈΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΥΤΆ. Αφού είστε άλλης φιλοσοφίας. Σε αυτά τα χαρτιά ούτε το stop loss ισχύει, ούτε εμπορευσιμότητα υπάρχει, ούτε βγαίνεις, ούτε μπαίνεις εύκολα. Ρίξτε μια μαύρη πέτρα πίσω σας και μην τα ξανακοιτάξετε κύριε hippy.

      Διαγραφή
    8. Δεν μπορώ να διαφωνήσω. Η περιγραφή σας (για μένα) είναι ακριβέστατη. Στο CRUDE δεν έχω πάει ταμείο, δεν έχω δώσει λέπι. Ούτε σκοπεύω να το κάνω τώρα κοντά και παίρνω θάρρος που βλέπω ότι κι εσείς διακρατείτε την PBF.

      Πάντως η αγορά μοιάζει να χορεύει τσιφτετέλι ενώ ο ρυθμός είναι ζειμπέκικο...επειδή έγινε σχετική συζήτηση νομίζω ότι ένα ποσοστό 20% πρέπει να το έχουμε σε μετρητά. Εσείς τι πιστεύετε?

      https://www.mikrometoxos.gr/otan-oi-metoches-ta-omologa-kai-oi-ependytes/

      Διαγραφή
    9. Εγώ πιστεύω πως ο,τι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω και ότι είναι να πάει κάτω θα πάει κάτω.
      Επίσης πιστεύω ότι το άρθρο που μας παραπέμψατε γράφει "ανοησιούλες". Μου δίνει την εικόνα 2 τύπων που έχουν χάσει την αγορά και ενώ το αισθητήριο τους δεν λειτουργεί, έχουν αρχίσει να γράφουν εκθέσεις ιδεων, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την μετριότητα τους. Σε κάθε λέξη τους διαφωνώ
      ....

      Διαγραφή
    10. είστε πολύ πειθαρχημένος κε Hippy για να μην έχετε δώσει ακόμη το CRUD. για ακόμη μια φορά με εκπλήσετε. η αγορά και τα reports βουίζουν για το ανάποδο σε αυτά τα επίπεδα.
      τεχνικά το WTI δείχνει με βία να πάει μέχρι το 60. από 45 με 60 ταλαιπώρια για να φτάσει εκεί, αξίζει άραγε να θυσιάσεται το μέχρι τώρα κέρδος? δεν ξέρω την απάντηση εννοείται, ρητορική ερώτηση, την οποία τη κάνω πολλές φορές στον εαυτό μου.

      Διαγραφή
    11. Όταν πουλάς κάποια θέση αυτόματα στη σκέψη μπαίνει το διαβολάκι..."τώρα τι κάνω το (επιπλέον) ρευστό"? Οπότε το ερώτημα σας μπορεί να διατυπωθεί και ανάποδα "αξίζει άραγε το ρίσκο των εταιρειών που παρουσιάζονται απ΄τους συναδέλφους κερδοσκόπους εδώ για το επιπλέον κέρδος ή μήπως είναι καλύτερα να περιμένω να το βγάλω με το πετρέλαιο?"

       Δεν γνωρίζω σχεδόν καμιά απ΄τις εταιρείες που προτείνονται οπότε θεωρώ φρονιμότερο να "κάτσω στ΄αυγά μου". Με τα δικά μου κριτήρια άλλωστε (ειδήσεις προσεχώς και θεμελιώδη) το υποσχόμενο απ΄τις κυβερνήσεις χρήμα κάποια στιγμή-όχι πολύ μακρυά-θα φτάσει στην αγορά οπότε θα δημιουργήσει ζήτηση και άνοδο στο πετρέλαιο τουλάχιστον μέχρι τα χαμηλά της προ lock down διετίας δηλαδή τα $55 του ΔΕΚ/2018.

      Διαγραφή
  16. Δεν εχει αναγκη το διαγ. Για να φυγει εχει και αλλους λογους ουκ ολιγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έρχεται δημόσια πρόταση για έξοδο της ΝΙΟΥΣ από το ταμπλό (μάλλον πλησιάζει ο καιρός να εισπράξουν και τα λοιπά χρωστούμενα του δημοσίου και δεν θέλουν να τα μοιραστούν).
    Μοναχοφάηδες μέχρι τέλους...
    Δεν νομίζω ότι θα λήψουν σε κανέναν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γράφει ο Κατσικάς στο μπανκινιουζ για μέρισμα στην οτοελας,εγώ δεν βρήκα κάτι,γνωρίζει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και κάτι άλλο κάνουμε πάρτι η ιντρακατ έβγαλε κέρδη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα κάνω μια γενική διαπίστωση ορμώμενος από την συμπεριφορά μου, η οποία θεωρώ ότι αντιπροσωπεύει τον μέσο επενδυτή.

    Βλέπω λοιπόν ότι από τα χαμηλά του Μαρτίου έχω γράψει μια απόδοση της τάξης του 30% περίπου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε αυτή τη διαδρομή του +30% μου έχει "ρουφήξει" όλη τη ρευστότητα και με έχει φέρει σε έναν εφησυχασμό, όπου σε αρκετές μετοχές κάθομαι και "εύχομαι" να δώσουν ένα +20-30% ακόμα για να πουλήσω.

    Επειδή πιστεύω ότι πολύς κόσμος έχει περιέλθει στην ίδια θέση με μένα, ότι δηλαδή οι περισσότεροι είναι αγορασμένοι με ελάχιστη ρευστότητα, από Δευτέρα θα αρχίσω να βγαίνω πιο δραστικά πωλητής. Δεν μιλάω για ολικό cash out αλλά για αύξηση ρευστότητας. Θα παραμείνω μόνο σε μετοχές που υπόσχονται ένα άμεσο +50-100%, διαφορετικά δεν αξίζει το ρίσκο.

    Την ίδια άποψη έχω και για τις ξένες αγορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού κατα βάθος φοβάστε ... γιατί δεν τα πουλάτε όλα και να κάνετε μια επανεκκίνηση μετα απο μερικούς μήνες όταν θα έχετε πραγματικά νοσταλγήσει τις αγορές;
      Για την ώρα δεν πιστεύετε και αυτό δεν είναι καλός σύμβουλος.

      Διαγραφή
    2. Αυτή τη στιγμή έχω φτάσει να έχω 15 μετοχές σε ΧΑ-ΧΑΚ, 5 σε ξένες αγορές και σχεδόν μηδενική ρευστότητα. Ειδικά το ότι εξάντλησα τη ρευστότητα βλέποντας παντού μια ευκαιρία και βλέποντας μόνο πάνω είναι λάθος. Αυτό το λάθος είναι που θα πρέπει να διορθώσω και να αυξήσω τη ρευστότητα στο 20-30%, καθώς επίσης να μειώσω και τον αριθμό των επιλογών στο ΧΑ.

      Διαγραφή
    3. Επειγόντως πρέπει, σιγα σιγα, να κάνετε ότι χρειάζεται για να αισθάνεστε εσείς πιο άνετα και βολικά.

      Διαγραφή
    4. O Captain Cook είναι σε διακοπέεες διαρκείαας(όχι όμως και με τις αγορές)συντρόφοι. Σας διαβάζω ανελλιπώς φυσικά. Επενδεδυμενος πάντα με ρευστότητα 60%.Κυριε Ευρωβλαχε νομίζω πως πρέπει Δευτέρα πουρνο πουρνο να ξαλαφρωσετε λίγο το άλογο. 100% επενδεδυμενος Ποτέ.οπως και χωρίς χαρτιά ποτέ. Άποψη μου βέβαια...Κυριε Τάκη Space συμφωνω πως εν καιρώ θα πληρώσει γερά...

      Διαγραφή
    5. Κι εγώ , τσούκου τσούκου, από το 50% ρευστότητα , έπεσα στο 8%.
      Αλλά νιώθω άνετα και τα χρηματα που έχω μέσα δεν τα χρειάζομαι, τα έχω μόνο για μετοχές.
      Οπότε και η στραβή να γίνει, δεν θα έχω θέμα, θα περιμένω όσο χρειαστεί.
      Η πιο ανησυχητική είδηση είναι αυτή.
      https://www.bankingnews.gr/index.php?id=504775

      Διαγραφή
    6. η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουν διόρθωση...ειδικά στο Αμέρικα έχει και κάποια λογική. οι τράπεζες μας όμως προς το παρόν μου βγάζουν μια υγεία είναι στο πάνω όριο του range και κάνουν ενδοσυνεδριακές διορθώσεις. μην ξεχνάμε ότι και ο αυτοδημιούργητος της glencore μπήκε πολύ λίγο πιο κάτω...αν σπάσει το περιβόητο range...πόσο πάνω θα έχουν μετά..? το risk/reward καλό μου φαίνεται

      Διαγραφή
  21. Κύριε Τάκη, έχει κοπεί πάρα πολύ χρήμα φέτος και θα κοπεί και άλλο, όσο χρειάζεται και όσο τα επιτόκια είναι μηδενικά σχεδόν όλοι μπορούν να εξυπηρετούν τα δάνειά τους είτε κράτη είτε επιχειρήσεις...γενικά είμαι αισιόδοξος, αλλά τι θα γίνει αν αρχίσουν να ανεβαίνουν τα επιτόκια ή αν οι μεγάλοι οίκοι αποφασίσουν να χτυπήσουν κάποια χώρα ή τράπεζα, ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού τους; εκεί λίγο φοβάμαι μήπως ακολουθήσει ένα ντόμινο αρνητικών γεγονότων, γιατί δεν τους έχω εμπιστοσύνη...βέβαια αυτό μπορεί να πάρει χρόνια, όπως λέτε, άρα συνεχίζουμε στις μετοχές και στις εταιρείες που πιστεύει ο καθένας. Επίσης, βλέπω ότι συνεχίζει ο φόβος για τις τράπεζες, δεν τις πιστεύουν. Νομίζω ότι πια δεν είναι ζόμπι και για πρώτη φορά μπορεί κάποιος να επενδύσει σε αυτές και σε αρνητικά γυρίσματα 3-4 ημερών να αγοράζει. Η Άλφα κύριε Τάκη έχω την αίσθηση ότι τώρα θα το περάσει το σημείο...Κι ένα τελευταίο για την Εβροφάρμα. Καλή εταιρεία με ανάπτυξη και μου άρεσε που μετέτρεψε τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της σε μακροπρόθεσμο. Ένα με προβληματίζει, ότι δεν είναι τόσο γνωστά τα προιόντα της, όπως άλλων εταιρειών και δεν τα ξέρει τόσο καλά ο κόσμος. Θα πρέπει νομίζω να τα διαφημίσει πολύ περισσότερο και να τα βάλει στα ράφια σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο σε Μακεδονία- Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα πάμε σε μηδενικά η χαμηλά επιτόκια για πολλά χρόνια,αυτό βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κι εγώ αυτό νομίζω, κύριε Κωνσταντίνε. Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. https://www.euro2day.gr/news/market/article/2028983/to-megalo-dilhmma-ton-ependyton-sto-hrhmatisthrio.html

    Βλέποντας τον πίνακα με τα αποτελέσματα των εισηγμένων στο παραπάνω άρθρο έπεσε το μάτι μου στην ΚΡΙ.

    Μέχρι πρότινος θεωρούσα την αποτίμησή της τσιμπημένη. Ωστόσο το 2019 πέτυχε πολύ καλή βελτίωση μεγεθών και πλέον είναι σε πιο ελκυστική αποτίμηση. Βέβαια τα 5,40 που βρίσκεται τώρα απέχουν κατά 50% από το χαμηλό των 3,60 που έκανε στα μέσα Μαρτίου, αλλά τότε δεν ήταν γνωστά τα καινούρια αποτελέσματα.

    Στα θετικά ο ελάχιστος καθαρός δανεισμός και η επικείμενη ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών.

    Σίγουρα υπάρχει το δίλημμα ΚΡΙ ή ΕΒΡΟΦ. Αυτό που βλέπω όμως είναι ότι η διοίκηση της ΚΡΙ είναι πολύ ικανή, είναι πολύ καινοτόμος ειδικά στον κλάδο του παγωτού λανσάρει πολλές καλές ιδέες και επίσης ένα μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων αφορά εξαγωγές. Έτσι έχει μια σταθερά αναπτυξιακή πορεία, η μετοχή γίνεται συνεχώς ακριβότερη και ως εκ τούτου δεν αφήνει εύκολα το περιθώριο να φανεί υποτιμημένη και να φαντάζει ως η σούπερ ευκαιρία, κάτι σαν τον ΠΑΠ δηλαδή.

    Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι σε τιμές κοντά στα 5 ή και παρακάτω αν βρεθεί, θα άξιζε για μια τοποθέτηση. Στο ραντάρ λοιπόν υπό παρακολούθηση (επαφή 1ου τύπου), μόλις διορθώσω τη ρευστότητα μου.

    Αν κάποιος φίλος έχει ασχοληθεί με την εταιρεία θα με ενδιέφερε η άποψή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται και τι προτιμάται κύριε Ευρωβλάχε. Είμαι κάτοχος και των 2 εταιρειών. Από τη μια το ΚΡΙ ΚΡΙ εκτός από τη χρονιά που είχε τη πυρκαγιά στο εργοστάσιο του αναπτύσσεται συνεχώς, βελτιώνει τα δίκτυα διανομής και τις πωλήσεις του (όχι με επιθετικά αλλά αργά και σταθερά). Επίσης στα θετικά είναι ότι διανέμει μέρισμα κάτι το οποίο δεν κάνει η Εβροφαρμα. Εμένα ο τελευταίος παράγοντας θα μου αρκούσε αν έπρεπε να κάνω επιλογή ανάμεσα στις 2 εταιρείες. Αγόρασα εβροφαρμα τώρα με τον κορονοϊό στα 0.70 και πέρα μιας απόδοσης 30% που έκανε τον Απρίλη από εκεί και έπειτα με αφήνει παγερά αδιάφορο λόγω της συμπεριφοράς της στο ταμπλό. Εδώ και 2 μήνες θα μπορούσα κάλλιστα να είχα τοποθετήσει αλλού αυτό το κεφάλαιο και να είχα βγάλει πολλά περισσότερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουν τιτάνια υπομονή και οι 2 εταιρείες για να βγει αποτέλεσμα, απλά το ΚΡΙ ΚΡΙ είναι θωρηκτό και έχει μοιράσει ήδη αρκετά κέρδη!

      Διαγραφή
    2. Για μένα η αποτίμηση της ΚΡΙ αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να φτάσει ως τα 6,50 είτε γιατί θα επανέλθει σε ένα τσιμπημένο P/E γύρω από το 15 όπως παλιότερα, είτε επειδή δικαιολογεί ένα συντηρητικό growth γύρω στο 20% (φέτος είχε περίπου 45-50%). Σε αυτές τις περιπτώσεις μια καλή τακτική είναι όταν φτάνει τι δίκαιη τιμή να δίνεις τη μισή θέση και όταν υποχωρεί να την ξαναπαίρνεις, οπότε δημιουργείται κέρδος compound. Παρόλα αυτά όπως προείπα δεν βγάζει μάτι ως η σούπερ ευκαιρία αλλά θεωρώ ότι σε βάθος πενταετίας μπορεί να διπλώσει, ακούγεται συντηρητικό αλλά έτσι είναι. Στην παρούσα φάση όμως δεν το σκέφτομαι σοβαρά για τοποθέτηση για να μην δεσμεύσω ρευστότητα.

      Κάπως έτσι πχ έχω δεσμεύσει ρευστότητα στην ΑΣΚΟ προσδοκώντας ένα +30-50%. Παρόμοια με τον ΜΥΤΙΛ.

      Αν η αγορά όμως κάνει ξανά ένα -30-50% τότε δεν θα υπάρχει μετρητό να αδράξω τις σούπερ ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Αν πάλι δεν κάνει κάποια βαθειά πτώση, ας τρέξει το 60-80% της θέσης. Πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει κανείς να δεσμεύει ρευστότητα μόνο σε περιπτώσεις όπου θα δικαιολογούσαν τουλάχιστον δίπλωμα μιας μετοχής και τέτοια μετοχή δεν βλέπω.

      Πάντως αν με ρωτούσατε να δώσω μία και μόνο επιλογή για το ΧΑ, θα έλεγα τη ΔΕΗ αλλά όχι σε αυτά τα επίπεδα, στο εύρος 2 με 2,50.

      Διαγραφή
    3. Πιστεύετε ότι εντός του καλοκαιριού μπορεί να υπάρξει 2ο κύμα κορονοϊού; Εγώ πάντως όχι! Και αν μου πείτε ότι μπορεί να υπάρξει από Οκτώβρη θα συμφωνήσω, αλλά μεσολαβούν 4 μήνες όπου μπορείτε να περιμένετε μια διόρθωση για να μπείτε στη ΔΕΗ(και στο 3.20 να μπαίνατε έχετε περιθώριο κέρδους επειδή θα φτάσει πολύ υψηλότερα από τη σημερινή τιμή-εγώ προσωπικά έχω έναν μ.ο. 1.97 αλλά δεν πρόλαβα να αγοράσω όσες μετοχές ήθελα). Η αποψη μου είναι ότι οι ελληνικές μετοχές που θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να προσφέρουν συγκινήσεις το επόμενο διάστημα είναι η ΔΕΗ και οι τράπεζες... άντε και οι κατασκευαστικές αν αρχίσουν να πέφτουν λεφτά στην οικονομία. Όμως το Αμέρικα με τις απεριόριστες επιλογες του που λέει ο κύριος Τάκης μας χαλάει για να τοποθετήσουμε ένα σεβαστό ποσοστό του χαρτοφυλακίου μας;

      Διαγραφή
  25. Πώς τα βλέπετε τα αποτελέσματα της ιντρακατ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδεικνύει πως είναι η πιο υγιής σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες του κλάδου, με τα πιο ισορροπημένα αποτελέσματα. Σε σχέση με το 2018 υπάρχει βελτίωση. Εμφανώς αυξημένες πωλήσεις, θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές, μείωση συνολικού δανεισμού... Θεωρώ πως έχει μέλλον και πως είναι μια αρκετά καλή επιλογή για ορίζοντα περί τα 3-5 έτη, δεδομένης και της χαμηλής της αποτίμησης.

      Διαγραφή
  26. Καλημέρα! Σε λίγες μέρες θα έχουμε την πρώτη σύγκρουση με τον 200άρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η παύση σχολιασμών είναι λόγω καιρού ή λόγω κατήφιας στην ψωροκώσταινα?
    Στο Αμέρικα κύριε Τάκη νέα κουλούρια? Νομίζω έφυγαν καποιες από τις λεγάμενες που αναλύσατε...είπαμε δεν κυνηγάμε τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι μου λέει ότι μπαίνουμε σιγά σιγά σε θερινή ραστώνη. Οι όγκοι έχουν μειωθεί πολύ, τα βγαλσίματα θα γίνονται λιγάκι άτσαλα και θα επαναφέρουν την τιμή οι market makers με ένα τεμάχιο. Η περίοδος προσφέρεται περισσότερο για όποιον θέλει να μαζέψει.

      Πάντως από όταν έγραψε ο μ/μ ότι ο Ελλάκτωρας μυρίζει μπαρούτι, έχει βαλτώσει για τα καλά.

      Διαγραφή
    2. Ελλακτωρας. Θα δει πρώτα το 1,60 ή πρώτα το 0,80. Αποτελεί την μεγαλύτερη θέση στο χαρτοφυλάκιό μου πλέον μιας και μείωσα σημαντικά στις τράπεζες.

      Διαγραφή
  28. Καλήμερα σας.Kύριε Hippy ποια είναι άποψη σας για την του ομόλογου της Γεκ Τερνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προφανώς αναφέρομαι στην "έκδοση"

      Διαγραφή
    2. Κατ΄αρχήν ας περιμένουμε λίγο να δούμε το επιτόκιο. Το προηγούμενο 7ετές ήταν 3,95%, λήγει το 2025 και με τη σημερινή τιμή διαπραγμάτευσης 103 έχει απόδοση 3,35% περίπου.

      Κατά δεύτερον θεωρώ ότι η εταιρεία έπρεπε να "προσέξει" στο ταμπλό και την εξαδέλφη TENERGB2 που κάνει πράξεις κάτω απ΄το άρτιο στο 99.

      Νομίζω ότι η πανδημία έδωσε δυνατό κτύπημα στον κλάδο των εταιρικών ομολόγων. Πιθανολογώ λόγω (αναγκαστικών ?) πωλήσεων από τραπεζικά αμοιβαία. Μου φαίνεται δύσκολο να ανακάμψει, ιδίως με τα χαμηλά επιτόκια των προηγουμένων εκδόσεων. Προσωπικά δεν θα γραφτώ. Βρίσκω μεγαλύτερη αξία στις τρέχουσες τιμές των εταιρειών υποδομών (ΕΥΑΠΣ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΔΗΕ, ΟΛΠ κλπ) και στα σημαντικά τους μερίσματα .

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά για εμένα έχει τελείωσει η αγορά εταιρικών ομολόγων του ΧΑΑ σε επίπεδο δημόσια εγγραφής.
      Δεν θα μπω ούτε στην ΓΕΚ ούτε στην ΛΑΜΔΑ που ακολουθεί.
      Μέχρι τώρα είχα συμμετάσχθει σε όλες τις Δημόσιες εγγραφές εισηγμένων που έγιναν και μάλιστα με μεγάλα ποσά. Στάθηκα τυχερός και τα είχα πουλήσει όλα πλην ΑΤΤΙΚΑ σε τιμές πέριξ του 103-106%.
      Ωστόσο, η κρίση του κορωνοιού έδειξε ότι η αγορά είναι τρομερά ρηχή!
      ¨Οταν επενδύω σε ομόλογα περιμένω μια σαφώς καλύτερη αντίδραση. Εδώ οι πωλητές τα πετούσαν απο το παράθυρο και αγοραστές δεν υπήρχαν.
      Τόσο το ομόλογο της Αετζιαν όσο και της Αττικα εφτασαν περιξ του 50% ενώ τα υπόλοιπα έφτασαν πλησίον του 85%!
      Όταν παίζεις μεγάλα ποσά για ένα 3-4% τέτοιες πιέσεις ειναι τρομερά μεγάλες για να τις υποστείς!
      Μέσα σε όλη αυτη την ιστορία αγόρασα ΑΤΤΙΚΑ τα οποία πούλησα πέριξ του 80%! Ωστόσο, τα ΑΤΤΙΚΑ της αρχικής τοποθέτησης παραμένουν εγκλωβισμένα πέριξ του 85%. Επίσης είχα ομόλογα ΜΛΣ που απο τον Σεπτέμβριο πήραν την κάτω βόλτα και πλέον δεν διαπραγματεύονται καν!
      Αν εξαιρέσουμε όμως την ΜΛΣ που αποδείχθηκε προβληματική περίπτωση και ειναι εντός του παιχνιδιού, η αγορά ομολόγων έδειξε τρομερές αδυναμίες, μεγαλύτερες απο οτι η αγορά μετοχών.
      Για εμένα λοιπόν το κομμάτι δημόσια έγγραφή εχει τελειώσει. Διότι τα κέρδη που πήρα χωρίς άγχος απο αγορά στη δευτερογενή είναι περισσότερα από οσα θα πάρω ολα τα χρόνια μιας έκδοσης.
      Συμφωνώ λοιπόν με τον κ. Hippy, δεν θα με δουν σε καμία επόμενη δημόσια εγγραφή γιατί πρώτον οι εταιρείες δεν σέβονται τους ομολογιούχους κρατώντας τις τιμές περιξ του 100% (μετοχές αγοράζουν σχεδόν καθημερινά αρκετές) και δεπύτερον η αγορά ειναι τόσο ρηχή, που εχει χειρότερη συμπεριφορά απο μετοχές!
      Για 3 ή 4% αυτό δεν αξίζει! Κάνω τα λεφτά ΤτΕ και παίρνω μερισμα άνω του 5% με τα υπάρχοντα δεδομένα και δεν με απασχολεί τίποτα απολύτως!
      Ειδικά η ΓΕΚ θέλει να σηκώσει μισό Δις δεν ξέρω που θα βγάλει όλος αυτός ο δανεισμός! Μακάρι να μην έχουμε κλάμματα!

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστω, τεκμηριωμενες και ξεκαθαρες απόψεις. Στις υποδόμες που αναφέρετε κύριε Hippy εχώ τοποθετήσει ένα 25% του διαθεσιμου κεφαλαιου, ενα αλλο 25% ειναι σε προθεσμιακο λογαριασμο, και το υπολοιπο 50% ηταν σε 2 ETF που ρευστοποιήθηκαν πριν λιγες ημέρες και γι αυτο σας ρώτησα για το ομόλογο.

      Διαγραφή
    5. Άξιος κύριε Unknown!! Για τους συντηρητικούς επενδυτές νομίζω αξίζει να προσθέσουμε την ΕΛΛ δίπλα στις μετοχές των εταιρειών υποδομών όπως ανέφερε ο κύριος voreios.

      Νομίζω ότι εάν η ΓΕΚΤΕΡΝΑ έβγαινε να δανειστεί τα 500 εκ. στην διεθνή αγορά με senior ομόλογο (σαν τον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και την ΦΡΙΓΟ) δύσκολα θα πετύχαινε κουπόνι κάτω από 5%.

      Διαγραφή
    6. Συμφωνώ με το κυρ Χίππη. Εδώ, ήδη έχουν ξεκινήσει τα άρθρα που λένε πόσο ελκυστικό είναι το επιτόκιο. Τι ζούμε. Πού ζούμε.

      Αναμένω παρόμοια διθυραμβικά άρθρα για το ελληνικό το προσεχές διάστημα.

      Μη τσιμπάτε. Αν ήταν ελκυστικό, εσάς θα το πρότειναν; Θα το διαλαλούσαν σε κάθε ιστοσελίδα;

      Διαγραφή
    7. Με αφορμή το σχόλιό σας για την ΕΛΛ κύριε Hippy κάθισα και ξαναδιάβασα την ανάλυση του κυρίου Τάκη, εδώ,

      http://mitarola.blogspot.com/2013/05/blog-post_23.html?m=1

      η οποία εξηγεί με λεπτομερή τρόπο την ιδιαιτερότητα που έχει η μετοχή.

      Η συγκεκριμένη μετοχή, λοιπόν, δεν είναι αυτή που θα χαρίσει συγκινήσεις, αλλά είναι αυτή που θα προσφέρει μια σχετική ασφάλεια και ένα αξιοπρεπές μέρισμα της τάξης του 5%.

      Αυτό που σκέφτομαι ως ιδέα, θα ήταν να επενδύω σε αυτήν κάθε χρόνο τα μερίσματα που λαμβάνω από όλες τις μετοχές που κατέχω και έτσι με την πάροδο των χρόνων θα έχω χτίσει ένα ωραίο λεφτόδεντρο.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Hippy έχω πληρώσει ακριβα δίδακτρα στο παρελθον αναφερω ένα την Cardico επίσης σας διαβαζω και προσπαθω μέσα απο σεμινάρια και βιβλια να βελτιωθω στο κομματι της αναλυσης και διερευνησης των οικονομικων καταστασεων.

      Διαγραφή
    9. Αρχηγού παρόντος όλοι είμαστε τσόφλια στο κομμάτι της ανάλυσης και διερεύνησης των οικονομικών καταστάσεων. Ελάτε να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε το επόμενο σημείο σχολιασμού μας να μην είναι το "Ελληνική χρηματαγορά Νο6" αλλά να περιέχει και 5-6 αναλύσεις αποτελεσμάτων 2019. Όποιες θέλει. Κανένας άλλος αναλυτής, σε καμιά χρηματιστηριακή, δεν το κάνει τόσο εύκολα (με τα πινακάκια του) και τόσο καλά.

      Διαγραφή
    10. Παρακαλώ μην παρεξηγηθεί το σχόλιο μου. Είναι ελπίζω αρκετά σαφές ότι ο χαρακτηρισμός "τσόφλια" αφορά εμένα (που έχω στοιχειωδώς το "γνωθι σαυτόν")

      Διαγραφή
    11. Τουναντίον εδω δεν μπορουν να βγαλουν άκρη ειδήμονες.. υπο την προυπόθεση φυσικα οτι δεν υπαρχει δόλος. https://docdro.id/20eeNOD αναφέρομαι φυσικα στην EY.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Hippy δεν είπα ότι άφησα την Ελλάδα.
      Εδώ είμαι και ότι καλό θα συλλαμβάνετε.
      Όμως δύο παρατηρήσεις.

      1) Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα το ενδιαφέρον. Νέκρα ... το απόλυτο τίποτα.
      2) μερικά χαρτιά που δείχνουν πως θα κάνουν τη διαφορά ... τα ξέρετε, αλλά ακόμη και εκεί που εγώ κοιτώ, εσείς, για διάφορους λόγους, στα περισσότερα πάτε πάσο.
      Μερικά .... Πληροφορική με πρώτο και καλύτερο Space, Frigo (ίσως το μόνο που μπορεί να παίξει ως το απόλυτο turn around story) , ΔΕΗ και τράπεζες.
      Τίποτα άλλο δεν βλέπω ...

      Διαγραφή
  29. Να πω κι εδώ μια γνώμη, πιθανότατα λάθος, αλλά είναι free:
    Οι φυσιολογικές αγορές έχουν κάνει απίστευτο rally, σχεδόν μονοκόμματα ο SP πήρε σε 2,5 μήνες +50%. Ακόμα και στο εκπληκτικά καλό σενάριο που έχουν βάλει πλώρη για ασύλληπτα νούμερα, θεωρώ πως αργά ή γρήγορα, μια διόρθωση τουλάχιστον 50~62% της κίνησης είναι φυσιολογική και υγιής. Αυτό θα σήμαινε για τον SP500 επιστροφή στο 2.600~2.700.
    Στο μεταξύ το ψιλικατζίδικό μας ακολουθεί έρπειν και αναρρωτιέμαι: τι θα συμβεί εδώ αν προκύψει αυτή η φυσιολογική διόρθωση έξω? Οι δε τράπεζες δείχνουν όλες να βρίσκονται σε κύμα 4 πτωτικής συσσώρευσης (διανομής αν θέλετε) και αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα φαίνεται πως η προσέγγιση των τελευταίων χαμηλών θα είναι το καλό σενάριο, μιλάμε όμως και πάλι για -40% από τα τρέχοντα επίπεδα.
    Προσωπικά δεν είμαι σε θέση να κατανοήσω τα θεμελιώδη τους, μπορεί εδώ να είναι φτηνές, αλλά όσο δεν ξεσπάνε μάλλον κάτι κακό μαγειρεύεται.
    Δε θα ήθελα να πάρω κάποιον στο λαιμό μου, προχθεσινός είμαι εξάλλου, αλλά πιστεύω πως η διόρθωση είναι θέμα λίγου χρόνου, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. https://www.mikrometoxos.gr/newsphone-anakoinosi-ypovolis-ypochreotikis-dimosias-protasis/

    NOT BAD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τάκη, έχει παραγίνει το κακό με τις δημόσιες προτάσεις. Έλεος πια...δεν θέλουν να παίρνουν χρήμα μεσω χρηματιστηρίου για την ανάπτυξή τους; τόσα έξοδα έχει να κρατάς την εταιρεία στο ΧΑ; Από την άλλη αν είναι να κάνουν 500 κομμάτια τζίρο σε ένα μήνα στο καλό. Καλύτερα να μείνουν 50 εταιρείες με τζίρο καθημερινό να τελειώνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καμμία εταιρεία δεν πρέπει να βγαίνει από το ΧΑ με τιμή μικρότερη της τιμής εισαγωγής και των μετέπειτα αυξήσεων κεφαλαίου που πιθανόν έκανε ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ,αλλά στην μπανανία στην χώρα της Φαίδρας πορτοκαλεας τα λαμόγια κυριαρχούν,άντε η επομενη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα! Θα ήθελα την άποψη των φίλων για τον ΜΥΤΙΛ, καθώς είμαι στο στάδιο επαναξιολόγησης μίας προς μίας των επιλογών μου.

    1. Μου αρέσει ότι έχει αναπτυξιακό - προσαρμοστικό προφίλ, ρευστότητα και ικανό management. Κάποιοι θα διαφωνήσουν και θα πουν ότι είναι ιδιοτελής αλλά σε γενικές γραμμές καλά συμπεριφέρεται.

    2. Στην πρόσφατη πτώση αναπλήρωσε μεγάλο μέρος των απωλειών και πέραν αυτού δεν ένιωσα ιδιαίτερα άβολα στα χαμηλά. Αντιθέτως αγόρασα στο 5,40 και είχα πλάνο και για πιο κάτω που δεν ήρθε, τα οποία βέβαια τα έδωσα στο 7,10.

    3. Δίνει μέρισμα και ξεκίνησε τις αγορές ιδίων μετοχών.

    4. Αυτό που με προβλημάτισε είναι ότι άκουσα κάποιον αναλυτή να λέει ότι ναι μεν είναι καλή μετοχή αλλά κάποιος θα πρέπει να μειώσει τη στάθμιση στο χαρτοφυλάκιό του.

    5. Επίσης, με χαλάει ότι είναι αγαπημένη μετοχή όλων, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί contrarian επιλογή που θα κάνει τη διαφορά. Όλοι όμως παραδέχονται ότι πρόκειται για μια υποτιμημένη αξία.

    Συμπερασματικά, θεωρώ ότι είναι μια μετοχή must have, η οποία πρέπει σε μια νορμάλ στάθμιση (5-10%) να είναι στην κατηγορία διακράτησης "επ' αόριστον" για να μην πω "για πάντα" γιατί θα είναι πολύ απόλυτο. Αν κανείς επανεπενδύει και τα μερίσματα, αυξάνει στα χαμηλά και μειώνει στα υψηλά, τότε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό και σχετικά ασφαλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ευρωβλάχε την ίδια προσέγγιση έχω κι εγώ, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι (ας μη διαφέρουμε και πάντα).
      Δε με ενδιαφέρει αν ο Βαγγέλας είναι ιδιοτελής, με χαλάει όμως λίγο που είναι φαφλατάς. Ο λόγος που δεν είχα ανοιχτεί πολύ μαζί του προ πτώσης ήταν ότι στις αρχές του 2019 έκανε δηλώσεις για εκπληκτικά αποτελέσματα (2019) που "θα τρίβουμε τα μάτια μας" αν θυμάμαι σωστά τη διατύπωση. Εγώ προσωπικά με εκτίναξη πωλήσεων και flat κερδοφορία τρίβω το σαγόνι μου.
      Επίσης με ενοχλεί αφάνταστα η αγορά ιδίων. Όταν έχεις 1 δις δανεισμό και σοβαρή πιθανότητα ύφεσης ενόψει δεν αγοράζεις μετοχές σου, μειώνεις κι άλλο το δανεισμό ή κρατάς ρευστότητα. Σε συνδυασμό με το timing μου ψιλομυρίζει ξεφόρτωμα, διότι ενώ η ΓΣ έγινε 27/3 η απόφαση ΔΣ ελήφθη 1/6. Θα μπορούσε δηλαδή να έχει πάρει μεταξύ 5,5~7,2 αν ήθελε να στηρίξει και τη μετοχή στα δύσκολα, αλλά επέλεξε να ξεκινήσει από 7,4 και πάνω. Αν σε τυχόν γύρισμα στα χαμηλά κόψει, θα υπάρχει σαφώς τέτοιο θέμα.
      Επίσης δε μου αρέσει το μεγάλο νούμερο εμπορικών απαιτήσεων (1,1 δις ~50% των πωλήσεων), αλλά μπορεί να οφείλεται στην εκτίναξη των πωλήσεων και στην πορεία να μειωθεί, καθώς και η πτώση των περιθωρίων κέρδους που οδηγούν σε flat κέρδη.
      Ωστόσο οτιδήποτε κάτω από 9,0 με τα τωρινά δεδομένα είναι υποτίμηση. Αν δε, σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον, κατόρθωνε να ανεβάσει περιθώρια κέρδους στα επίπεδα του 2018, θα μιλούσαμε για EPS γύρω στο 2,0 και οτιδήποτε κάτω από 15,0 θα ήταν αστείο. Βέβαια δε το βλέπω μέσα στην επόμενη διετία.
      Αυτή τη στιγμή από τις θέσεις μου στο ΧΑΑ είναι η μόνη που σκοπεύω να ασχολούμαι μακροχρόνια, άλλη μία είναι ο Βακάκης αν τον φέρει η αγορά κάτω από το 10ρικο.

      Διαγραφή
    2. Αν ο Βακάκης με 0 δάνεια πάει κάτω από δέκα, φαντάζομαι ότι η αγορά της μτχ του δεν θα γίνει από Ελληνική χρηματιστηριακή λόγω shut down όλων.
      Μήπως εννοούσατε κάτω από 10, για σορτ, λόγω επικείμενης πτώχευσης?
      ( θα έχουν κυριαρχήσει τα ελικοπτεράκια της ΑΜΑΖΟΝ, τα ταξί του ΕΛΟΝ και τα τραινα του ΡΙΤΣΑΡΝΤ)

      Διαγραφή
  34. Κύριε τζο οι αμοιριδηδες βάζουν δεκαχιλιαρα για αγορά και χθες και σήμερα,ψάχνουν θύματα;κάτι μου μυρίζει;τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κωνσταντίνε μπορεί να μην κινείται σχεδόν τίποτε(και πώς να κινηθεί,όσο το πακέτο Κοντομηνά δεν αλλάζει χέρια)στη μετοχή,όπως και στις περισσότερες στο ΧΑΑ,όμως δεν το αφήνουν να εξευτελιστεί περισσότερο.Μόλις γράψει κάτω απ'το 0.50,ένα αόρατο χέρι το επαναφέρει πάνω απ'την τιμή της τελευταίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

      Όποιος έχει κουραστεί τον διευκολύνουν να αποχωρήσει,υπάρχει όμως ενδιαφέρον και φροντίδα στο χαρτί.Εικάζω,χωρίς να γνωρίζω κάτι,ότι το πακέτο του παππού θα μεταβιβασθεί εκεί πέριξ των 50 cents.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύω παραπάνω,οι τραπεζίτες είναι σκυλιά,θα δώσουν και κάνα δανειακι

      Διαγραφή
  35. Όσο για τον μυτιλ,έχει φθάσει 6% πελατολόγιο η πρωτεργια και δεν υπάρχει διαγωνισμός για έργα που να μην είναι μέσα,είμαι θετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πρέπει να κάνει και δημόσια πρόταση εφόσον πάρουν οι ίδιοι το πακέτο,σε ποια τιμή?????δεν σημαίνει ότι θα βγει απ' το χρηματιστήριο,ο κύριος hippy έχει ειδικότητα στις δημόσιες προτάσεις,αν μπορεί να μας βοηθησει

      Διαγραφή
    2. Δημόσια πρόταση θα είναι υποχρεωμένος να κάνει ο κ. Αμοιρίδης εάν συγκεντρώσει μετοχές πάνω από το 1/3 σαν φυσικό πρόσωπο είτε μέσω εταιρείας συμφερόντων του. 

      Στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τον προσδιορισμό του ανταλλάγματος ισχύει  

      α) η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου εξαμήνου (εκτός αν αυτός που κάνει τη δημόσια πρόταση απέκτησε μετοχές το τελευταίο 12μηνο, οπότε ισχύει η τυχόν υψηλότερη τιμή στην οποία αγόρασε αυτές)

      β) εάν υπάρχει θέμα μειωμένης εμπορευσιμότητος ή το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κάτω του 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων ή έχουν επιβληθεί κυρώσεις για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής τότε μπορεί να ζητηθεί αποτίμηση από κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, ΕΠΕΥ ή ελεγκτική εταιρεία που επιλέγει αυτός που κάνει τη δημόσια πρόταση, αρκεί να μην είχε προηγούμενη συνεργασία μαζί του. Η οποία γίνεται με βάση "τα διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους".

      Η αποτίμηση αυτή δεν απαγορεύεται να είναι κάτω από το 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων (το είδαμε στην περίπτωση του ΠΕΡΣΕΑ). Προφανώς λοιπόν ο μικρομέτοχος δεν διασφαλίζεται επαρκώς αφού δεν υπάρχουν «αντικειμενικά συμπεράσματα» σ’ αυτού του είδους τις αποτιμήσεις.   

      (νομίζω ότι δεν σας ικανοποίησα αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Συνήθως ακολουθείται ο "χρυσός κανόνας". Ο οποίος λέει ότι "όποιος έχει τον χρυσό φτιάχνει τον κανόνα". Επειδή ωστόσο πιστεύω ότι ο κ. Αμοιρίδης ΔΕΝ θέλει να βγάλει την ΙΝΤΕΤ απ΄το ΧΑΑ μάλλον θα δώσει κάτι παραπάνω από την τιμή της ΑΜΚ αλλά όχι πολλά πράγματα. Γνώμη μου, μπορεί λάθος)

      Δεν κατέχω μετοχές της εταιρείας οπότε δεν έχω ψάξει κάτι περισσότερο για την αξία της στους ισολογισμούς. Ωστόσο τόσο ο κύριος Τάκης όσο και ο κύριος Τζο έχουν πολλά ένσημα στο ΧΑΑ και σίγουρα έχουν σημαντικούς λόγους που επένδυσαν σε αυτήν.

      Διαγραφή
    3. Γνωμη μου.... ο Αμοιριδης δεν ειχε καμμια κωλοπιλαλα να γινει μεγαλομετοχος σε εισηγμενη,αντιθετως η τραπεζα ειχε κωλοπιλαλα να βρει καποιον του συγκεκριμενου αντικειμενου να τρεξει την εταιρεια μπας και παρει τα λεφτα της πισω απ'το παρκαρισμενο πακετο του 80αρη Κοντομηνα.
      Ο τυπος μια ζωη ηταν απο την Παρω, συνεπως το πακετο τους το εχει κατσει ψηλα και γραφουν ζημιες.
      Ο Αμοιριδης τωρα ενα χρονο που ειναι μεγαλομετοχος ουτε φωνη ουτε ακροαση, και η εταιρεια παει με αυτοματο πιλοτο....ο μονος που ειναι αμετακινητος στην θεση του την τελευταια 15ετια ειναι ο κινων τα νηματα (αυτος που την γαργαλαει ντε, μπορει να νομιζει οτι ειναι και market maker, και την μια μερα κανει 30.000 και την επομενη 5 μετοχες).
      Δυστυχως μετα απο ενα χρονο αλλαγη κεφαλης δεν βλεπω να εχει αλλαξει κατι σε μια εταιρια που το 2010 ειχε ταμειο 10 εκ. και κεφαλαιοποιηση 5 στο χαα χωρις δανεια...
      ο λογος ηταν οτι η αγορα ισως περιμενε την κινηση Κοντομηνα που φορτωσε αργοτερα στην εισηγμενη προσωπικη ζημιογονο εταιρεια του για 8,5 εκ την οποια η Ιντετ την πουλησε σε μια 5ετια 600χιλ.

      Διαγραφή
  36. Fieratex

    Ανέλυε ο Τάκαρος.
    Έτσι τα τελευταία 2 χρόνια, τα αποτελέσματα της Fieratex είναι βελτιωμένα.
    Οι πωλήσεις στο Ά εξάμηνο του 2019 έχουν σταθεροποιηθεί στα 16,371 εκατ. ευρώ, απο 16,765 εκατ. του 2018. Είναι βελτιωμένες σε σχέση με τα 13,394 εκατ. του 2014 και τα 13,842 εκατ. ευρώ του 2016. Το 35% των πωλήσεων διενεργείται στο εσωτερικό της χώρας, ενώ το 65% είναι πωλήσεις προς το εξωτερικό, όπου το 47% με 50% είναι πωλήσεις προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθαν σε κέρδη 1.283 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 1.423 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.
    Τα κέρδη μετά φόρων έκλεισαν στις 241 χιλιάδες ευρώ, απο απο 81 χιλιάδες στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Ωστόσο λόγω των χαμηλών περιθωρίων κέρδους που έχει η εταιρία, είναι δύσκολο να καταφέρει στο κλείσιμο της χρήσης να έχει κέρδη. Οι συνολικές πωλήσεις έτους αναμένονται να κινηθούν στο επίπεδο των 30 εκατ. ευρώ, όπως συνέβηκε στα 2 τελευταία χρόνια. Το περιθώριο EBITDA δεν αναμένεται να κινηθεί πάνω απο το 6%. Επομένως τα EBITDA στο κλείσιμο της χρήσης του 2019 θα είναι δύσκολο να κινηθούν πα΄νω απο τα 1,8 εκατ. ευρώ.
    Με αποσβέσεις και χρηματοοικονομικά έξοδα περισσότερα απο 2 εκατ. ευρώ, είναι δύσκολο να εμφανίσει η εταιρία κέρδη προ φορων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κατάλαβες κύρ Ανανία μου; ΖΗΜΙΕΣ ΠΑΛΙ.

      Και να προσέξεις ότι στην ανάλυση μου μιλάω για κέρδη ΠΡΟ φόρων. Δεν είμαι κανένα κορόιδο.
      Αυτή λοιπόν έβγαλε ΖΗΜΙΕΣ και στα ΜΕΤΑ φόρων.

      Διαγραφή
    2. Να σου πω και ένα μυστικό.

      Το ότι είσαι άσχετος, αντιγραφέας άλλων και κλασσικός πλουμιστός, το ξέρεις ότι το πιστεύω και πως το ξερω. Ο Τακαρος δεν είναι σαν κάτι άλλους, εδώ μεσα, που τσίμπησαν με τις χαζομαρίτσες που γράφεις.

      Όμως αυτό δεν είναι το μυστικό.
      Το μυστικό είναι πως εδώ μέσα, όταν γράφεις, ο,τι και να γραψεις, μόλις σε εντοπίζουν τα ρανταρ μου θα σβήνεται!!
      Είσαι ΑΣΕΒΗΣ , ΑΓΕΝΗΣ και καραάσχετος.

      Αυτά. Άντε τώρα να μετρήσεις πόσες φορές θα κτυπήσει η ΑΛΦΑ τα 0,7.

      Διαγραφή
    3. Κύριε ΤΑΚΗ απορω με την υπομονή σας και το εννοώ!

      Διαγραφή
    4. Καπετάνιε μου του έχω σβήσει μόνο εχθες 30 σαχλαμαροσχόλια. Προχθές κάτι λιγότερο.
      Όπως με ενημέρωσαν τον banαραν απο Capital και μας ξαναφορτωθηκε.

      Για εμένα είναι ο χρήσιμος ηλίθιος ... οπότε τον γλεντάω.

      Διαγραφή
    5. Εγώ σύντεκνοι ηδονιζομαι που υποχρεώνεται κάθε τρεις και λίγο να φτιάχνει νέα accounts. Τον τρέχουν στεγνά οι moderators πλέον.

      Διαγραφή
    6. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ.Ο τύπος δεν είναι απλά ο ορισμός του LOOSER αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου αλλά η επιτομή της ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ!

      Διαγραφή
  37. θεωρώ τον ΜΟΥΖΚ το πιο σίγουρο παιγνίο της αγοράς. Η Δ.Π. θεωρείται σίγουρη... η τιμή άγνωστη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε Τάκη, υπάρχει περίπτωση να ξεκινάει κάπου εδώ το δεύτερο ποδαράκι του W που λέγατε; Το λέω αυτό γιατί σε ένα μήνα περίπου θα αρχίσουν να βγαίνουν και τα άσχημα αποτελέσματα εξαμήνου σε Αμερική και Ευρώπη καθώς επίσης βλέπουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται ξανά σε Αμερική. Δεν ξέρω αν θα επηρεάσει το ότι ο Τραμπ φαίνεται να χάνει τις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Με Τζο Μπάιντεν αντιπαλο και εγω τον κερδιζω ο τραμπ θα επανεκλεγει με οτι αυτο σημαινει για το χρηματιστηριο, σιγουρα θα κανει νεα υψηλα προεκλογικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. https://edition.cnn.com/2020/06/26/investing/luckin-coffee-delisted/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Παρα πολλα τα συμβολαια πωλησης στα διαφορα προιοντα.Νεο ρεκορ απο το 2015 στα -303.300. Το 2018 ηταν -286.000. Για να δουμε θα μας βγει το στοιχημα κυριε Τακη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπερα στην ομηγυρη..κυριε τακη ποια η στρατηγικη σας με την αλφα...Διακρατηση μεσοπροθεσμη μεχρι τελος του ετους,τρειντινγκ η εχετε βγει και δεν θα ξαναασχοληθειτε;Δεν ξερω τι μπορει να τους δωσει ωθηση τους επομενους μηνες
    Λαμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λάμπρο
      Καταρχήν να σας πω ότι είστε ύποπτος .... καθώς κυκλοφορεί ένα άσχετος, με nick Ανανίας ή χαζοπροφήτης, που ψάχνει να δει τι θα κάνει με ότι σαβουροχαρτο έχει μαζέψει.

      Ομως σας απαντώ .... ουδέποτε στην Ελλάδα έγραφα ποτέ πως κινούμαι. Άρα γιατί θα πρέπει να πω τώρα; Σπάνιαααααα .... όταν έμπαινε Game over ανέφερα τη λήξη του ενδιαφέροντος μου.
      Για ΑΛΦΑ ... είναι σε range. Αν σπάσει τα 0,8 θα δείτε απίστευτα νούμερα, αν σπάσει τα 0,48 δεν τα γλυτώνει τα 0,3.
      Άρα κάντε τα κουμάντα σας.
      Στην αγορά είστε μόνος σας.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε Τακαρε δεν είσαι τυχαία ΓΑΤΟΣ σε αγορές και ψυχολογία.

      Διαγραφή
  43. Κύριε Τάκη τι βλέπετε για το ΧΑΑ τις επόμενες μέρες,να πάμε για κάνα μπάνιο η έχει ενδιαφέρον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κωνσταντίνε πάντα κάνουμε οτιδήποτε άλλο. Σιγά μην καθόμαστε να κοιτάμε ταμπλό.
      Πάντως θα έχει ζόρια το ΧΑΑ, καθώς η Αμερικάνικη χρηματαγορά θα ψιλοζορίζεται λόγω των lock downs που μπαίνουν εκ νέου κάποιες πολιτείες.

      Διαγραφή
  44. Καλημέρα! Κύριε Τάκη, αν μπορείτε να εξηγήσετε κάποιες απορίες με την Centric. Αναφέρει ότι δε θα διανείμει μέρισμα λόγω ζημιών της μητρικής εταιρείας συμμετοχών, ενώ ό όμιλος έβγαλε κέρδη λόγω και ενός έκτακτου αποτελέσματος. Επειδή δεν τα ξέρω καλά, μέρισμα δίνεται μόνο αν η εταιρεία συμμετοχών βγάλει κέρδη; Δεν μετράνε τα κέρδη του ομίλου; Οι ζημιές στην εταιρεία προκλήθηκαν κυρίως από μεγάλη μείωση στα "λοιπά χρηματοοικονομικά και επενδυτικά αποτελέσματα" που από ότι καταλαβαίνω πρέπει να είναι έσοδα από μερίσματα ή χρεόγραφα. Τελικά πέρα από το μέρισμα, αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι η κατάσταση του ομίλου που δείχνει όλες τις δραστηριότητες. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα το μέρισμα αν είναι να ανεβεί μία μετοχή ή έχει καλά θεμελιώδη. Στην περίπτωσή της το δυνατό της σημείο είναι το μεγάλο ταμείο που έχει και για αυτό νομίζω ότι έχει κρατηθεί η μετοχή και δεν έχει πέσει. Το θέμα είναι πώς θα το αξιοποιήσει στο μέλλον μετά και το φετινό χτύπημα που θα δεχτεί λόγω covid...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μπορεί να εξελιχθεί σε ένα turnaround story, λόγω της αλλαγής δραστηριοτήτων από το 2017 ( κρουαζιέρα, τουρισμός, εστίαση και ακίνητα). Ξέρω ότι δεν σας αρέσουν οι εταιρείες συμμετοχών, αλλά σε αυτή έχω μια διαίσθηση ότι θα πάει καλά. Είπαμε βέβαια ότι φέτος θα χτυπηθεί. Για το 2021 και μετά με ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. CENTRIC: Να σημειωθεί ακόμα ότι το ξενοδοχείο στην Μύκονο (Adorno Suites με 22 σουίτες) αποτιμάται μόλις στα €4,2 εκ., όταν με βάση πρόσφατο άρθρο για ξενοδοχεία της Μυκόνου που βγαίνουν στο σφυρί, ένα ολοκαίνουριο ξενοδοχείο όπως αυτό θα μπορούσε να αποτιμάται άνετα κοντά στα €10 εκ.!!! Επιπλέον, η θυγατρική FSN, η οποία δραστηριοποιείται στην εν πλω ψυχαγωγία με €308 χιλ. καθαρά κέρδη (2018: €250 χιλ.) αποτιμάται στα €1,47 εκ., ενώ έχει και καθαρό ταμείο €1,28 εκ., οπότε πρακτικά η αποτίμησή της είναι ουσιαστικά μηδενική!!! Με μία εκτίμηση για καθαρά κέρδη €500 χιλ. (έχουν αυξηθεί τα εξυπηρετούμενα πλοία στα 50, από τα 30 πριν 2 έτη και είναι πλέον ο παγκόσμιος leader στον κλάδο) και ένα συντηρητικό πολλαπλασιαστή κερδών 10, λαμβάνουμε μία αποτίμηση €5 εκ. Αθροίζοντας το σύνολο των παραπάνω κρυφών υπεραξιών και διαιρώντας με τον αριθμό των μετοχών (99 εκ., εάν αφαιρέσουμε τα 2,2 εκ. ίδιες μετοχές) έχουμε μία πρόσθετη υπεραξία των €0,10/μετ., την οποία θα πρέπει να προσθέσουμε στα περίπου €0,31/μετ., λαμβάνοντας μία υποκείμενη λογιστική αξία άνω των €0,4/μετ., για μια μετοχή με καθαρό ταμείο σχεδόν €0,2/μετ. Μπορεί να μην δώσει μέρισμα φέτος, αλλά σίγουρα μπορεί να αποτελέσει ένα hot story και μην ξεχνάμε ότι είναι ένα penny share, το οποίο θα μπορούσε να τραβήξει συναλλακτική ρευστότητα από κάτι απίθανες ΙΝΛΟΤ, ΜΙΓ, κλπ. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί και το βιογραφικό του σχετικά νέου Προέδρου κ. Μαρινάκου, ο οποίος έχει σοβαρέψει την εταιρεία και έχει προσδώσει σημαντικό κύρος. Ο φόβος για τον Οντόνι (είναι πλέον μόνο 3ος μέτοχος με μόλις 8,46%) έχει εκλείψει!!! Το κοτοπουλάδικο αναμένεται να κλείσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτριε, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Είπατε κάποια στοιχεία που δεν τα ήξερα. Βλέπω, επίσης τεχνικά, ότι τις τελευταίες μερες ανεβαίνει σιγά σιγά η μετοχή και πάει να σπάσει το 0.24 και το 0.26 που είναι σημαντικά σημεία αντιστασης. Βλέπετε να πεφτει η μετοχη κατα τον Σεπτεμβριο, όταν και θα ανακοινωσει το εξαμηνο; Βεβαια αν μεσα στο καλοκαιρι περάσει το 0.30 θα έχει αλλαξει επιπεδο.
      .

      Διαγραφή
    2. Μην είστε σίγουρος ότι θα είναι τόσο χάλια το 6μηνο, γιατί ο όμιλος το 2019 είχε αρκετές έκτακτες επιβαρύνσεις, λόγω εκκαθάρισης θυγατρικών και επειδή αρκετές θυγατρικές εταιρείες παρουσίασαν υψηλά έξοδα προώθησης, λόγω του ότι είτε ξεκίνησαν την λειτουργία τους (ξενοδοχείο), είτε βρίσκονται σε φάση έντονης ανάπτυξης (εν πλω ψυχαγωγία). Να σημειωθεί ακόμα ότι το 2019 πραγματοποιήθηκαν απομειώσεις θυγατρικών ύψους €620 χιλ.(κοτοπουλάδικο και φωτοβολταϊκά), που αποτελεί και απόδειξη της νέας εποχής, στην οποία έχει εισέλθει ο όμιλος!!! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε ήδη και την πρώτη είσοδο θεσμικού, έστω και με μικρή θέση!!!

      Διαγραφή
    3. Το παρών το δημοσίευσε σημερα ο μικρομέτοχος.
      Εγω πάντως ξαναμπήκα, ακριβώς στην τιμή που είχα βγει 24/2 , γιατι ήθελα να αυξήσω τη ρευστότητά μου λόγω κορονοιού.

      Διαγραφή
  47. Αποφάσισα να κάνω ένα αρχικό ψάξιμο στην Logicom για να δω αν αξίζει περαιτέρω την προσοχή μας.

    Ο όμιλος διαθέτει τις ακόλουθες τρεις εταιρείες: Logicom Distribution, Logicom Solutions & Newcytech Business Solutions.

    Βλέπω ότι δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων μεγάλων εταιρειών όπως ενδεικτικά Microsoft, HP, Cisco και άλλες οι οποίες μόνο τυχαίες δεν είναι. Σε πολλές από αυτές έχει αποσπάσει και βραβεία. Γεωγραφικά δραστηριοποιείται στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.

    Θεμελιώδη

    Φρεσκότατα αποτελέσματα εδώ.

    https://www.logicom.net/investor-relations/financial-statements/

    Highlights
    Κύκλος εργασιών '19 946εκ έναντι 899εκ το '18.
    Μεικτό κέρδος '19: 71εκ, '18: 64 εκ.
    Λειτουργική κερδοφορία '19 ~30εκ έναντι ~25εκ το '18.
    Καθαρά κέρδη μετά φόρων 2019: ~52,6εκ 2018:~22,6εκ.
    Εντοπίζω μια αξιοσημείωτη διαφορά 33εκ στην εγγραφή "Καθαρό μερίδιο κέρδους από συνδεδεμένες εταιρείες μετά τη φορολογία". Τι θα πει αυτό, ότι η εταιρείες που ενοποιεί εμφάνισαν 33εκ περισσότερα κερδη? Θα ήθελα όποιος φίλος είναι γνώστης να μας βοηθήσει στην ερμηνεία.
    Κεφαλαιοποίηση 71,86εκ με την τιμή στα 0,97. Μάλιστα την Παρασκευή έκανε σχεδόν 40χιλ ευρώ τζίρο.

    Επενδύσεις

    Εντύπωση μου κάνουν οι επενδύσεις της εταιρείας καθώς κατέχει το 29,62% της Demetra, η οποία κατέχει με τη σειρά της το 10,3% της Logicom και το 20% της Ελληνικής Τράπεζας. Επίσης η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της αφαλάτωσης. Περίεργη διαφοροποίηση καθώς από τη μία η αφαλάτωση είναι κάτι το ιδιαίτερο, από την άλλη μια εταιρεία πληροφορικής κατά κύριο λόγο επενδύει σε κάτι πολύ διαφορετικό (καμπανάκι για diworsification κατά Peter Lynch), θέλει ψάξιμο βέβαια γιατί μπορεί να πηγαίνει και καλά αφού αυτό το άνοιγμα έχει γίνει απλό το 2008.

    Σκάνδαλα

    Με μια απλή αναζήτηση στο Google βγάζει διάφορα. Φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπλοκή με το τρίγωνο Logicom, Δήμητρα, Ελληνική Τράπεζα καθώς και με την κυπριακή κυβέρνηση. Ακόμη και για τη μονάδα αφαλάτωσης κάτι έχει γραφτεί. Αυτά σίγουρα οι ντόπιοι τα γνωρίζουν καλύτερα. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που η μετοχή φαίνεται "Too good to be true". Πέρυσι με ένα P/E κοντά στο 3,2 και φέτος κοντά στο 1,3.

    Ελπίζω να μην έχασα τζάμπα το χρόνο μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Ευρωβλαχε,
      Έχω ήδη αγοράσει ΛΟΤΖ και περιμένω τα μερίσματα από ΤΕΝΕΡΓ και ΕΥΑΠΣ για να ενισχύσω την θέση μου.
      Για εμένα η μετοχή είναι ο ορισμός του τζάμπα. Και δίνει και 0,05€ μέρισμα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε οικοδεσπότη και φίλους του blog.
      Έκανα κι εγώ μια τοποθέτηση όταν προ ημερών αναφέρθηκε και σχολιάστηκε θετικά απο κύριο Τάκη.Μήπως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα thread μόνο για το Κυπριακό για να διευκολύνει όσους ασχολούμαστε ??
      Ευχ

      Διαγραφή
    3. Στις ετικέτες αριστερά ... έχω βάλει Κυπριακό Χρηματιστήριο

      http://mitarola.blogspot.com/search/label/%CE%9A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%20%CE%A7%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ τον αγαπητό οικοδεσπότη για την άμεση απάντηση.
      Εννοούσα τα σημερινά posts των κυρίων Ευρωβλάχου και Ξενοφώντα να μην ανέβαιναν στο thread #5 της ελληνικής χρηματαγοράς αλλά στο thread # 1 της Κυπριακής αγοράς που θα ανοίξετε και όταν φτάσει τα 200 σχόλια θα ακολουθήσει το # 2.

      Διαγραφή
    5. Την βρήκα την απάντηση που έψαχνα στην ετήσια έκθεση:

      "Οι αναφορές στο Καθαρό μερίδιο κέρδους για το Συγκρότημα από συνδεδεμένες εταιρείες μετά τη φορολογία αφορούν το μερίδιο κέρδους ύψους €39.789.625 σε σύγκριση με €6.261.315 το 2018, από τη συνδεδεμένη με το Συγκρότημα εταιρεία, Demetra Holdings Plc. Το μερίδιο κέρδους από συνδεδεμένη εταιρεία είναι σημαντικά
      αυξημένο λόγω της διαγραφής της Αρνητικής Υπεραξίας της επένδυσης της Demetra Holdings Plc στην Ελληνική
      Τράπεζα Δημόσια Λίμιτεδ κατά το 2019."

      Δεν το πολυκαταλαβαίνω. Το αντιλαμβάνομαι ως έκτακτο κέρδος από επενδυτική δραστηριότητα, οπότε δεν το λαμβάνω σοβαρά υπόψιν.

      Πάντως κύριοι δεν σας προβληματίζει η τόση διαπλοκή?

      Διαγραφή
    6. Κύριε Ευρωβλάχο η τοποθέτηση στο ΧΑΚ,όπως καλά γνωρίζετε, έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βρείς τουλάχιστον 10 καλες εταιρείες με σταθερή κερδοφορία αλλά και μέρισμα με καλύτερα θεμελιώδη απο το ΧΑ.Σε αυτούς τους καιρούς των μηδενικών επιτοκίων μετράει πολύ.Υπάρχει βέβαια το μειονέκτημα της χαμηλής εμπορευσιμότητας το οποίο όμως δεν ενοχλεί κάποιον που τοποθετεί κεφάλαιο που δεν χρειάζεται άμεσα.Έτσι σκεπτόμενος έχω τοποθετηθεί κατά 50%.Όσο για την διαπλοκή σίγουρα υπάρχει όπως και εδώ.Έτυχε απλά να βγεί η περίπτωση αυτή.Δεν με προβληματίζει περισσότερο.

      Διαγραφή
    7. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη θα δικαιολογούσε ένα 100% ακόμη και με τα περσινά αποτελέσματα. Επί τη ευκαιρία έχει βγάλει και προειδοποίηση κέρδους λόγω Covid, που θα πει ότι θα πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί σε σχέση με τα σούπερ αποτελέσματα του 2019, που περιλαμβάνουν και έκτακτο κέρδος.

      Είμαι λιγάκι διστακτικός γιατί δεν θέλω να απλωθώ, όπως έπαθα στο ελληνικό και τώρα προσπαθώ να μαζευτώ σε 3-4 επιλογές.

      Ένα είναι το σίγουρο πάντως για το επόμενο διάστημα. Ότι θα δοθούν ξανά ευκαιρίες, ακόμα και στο ελληνικό χρηματιστήριο, οπότε η διακράτηση ικανής ρευστότητας είναι μια καλή τακτική. Στα βιβλία γράφεται ότι κάθε 1 με 1,5 χρόνο προκύπτει πάντα μια καλή ευκαιρία. Εδώ πιστεύω ότι θα έχουμε νωρίτερα καλές ευκαιρίες.

      Διαγραφή
    8. Η ελληνική τράπεζα εξαγόρασε τις συνεργατικές τράπεζες στην Κύπρο. Χρειάστηκε αμκ που συμμετείχε η Δήμητρα που την βοήθησε η logicom. Κάπως έτσι είναι η πλοκή.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα σε όλους,
      Επιτρέψτε μου να εξηγήσω τι εννοώ όταν λέω ότι είναι ο ορισμός του τζάμπα.
      Αρχικά αφήνω εντός έξω τα έκτακτα κέρδη του 2019 και λαμβάνω ως βάση τα κέρδη του 2018 (0,30€ ανά μετοχή).
      Αυτά τα κέρδη θεωρώ ότι αποτελούν την βάση του 2021 οπότε μιλάμε για P/E 3.
      Για φέτος ακόμη και αν τα κέρδη μειωθούν στο μισό (0,15€) και πάλι μιλάμε για P/E 6!

      Διαγραφή
    10. Πολλές ευχαριστίες σε σας κύριε Ξενοφώντα καθώς και στον κύριο Ευρωβλάχο για την παρεχόμενη βοήθεια.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Ξενοφών,ενώ έχει 0,30 ευρώ κέρδος γιατί δίνει μέρισμα 0,05 ευρώ;Διακρατώ 1.000 μετοχές της εταιρείας με αγορά στο 1,30.

      Διαγραφή
    12. *0,30 ευρώ κέρδος χωρίς τα έκτακτα.

      Διαγραφή
    13. Επειδή έχω ψάξει αρκετά την Κύπρο όντως φαίνεται φτηνή η Logicom, ωστόσο με προβλημάτισαν οι πολλές θυγατρικές και σε χώρες "επίφοβες". ΤΣΙΒ, ΚΕΤΣ, ΛΙΝΑ και ΚΕΟ είναι πολύ φτηνές, ωστόσο κατέληξα σε ΣΑΛΑ, ΛΟΞΕ και ΦΡΟΥ, καθώς διαθέτουν σημαντικό καθαρό ταμείο, είναι μικρής κεφαλαιοποίησης, έχουν διασπορά χαμηλότερη του 20% και είναι όλες κάτω του €1!!!

      Διαγραφή
    14. ΚΕΤΣ και ΣΙΤΟ ο υποφαινόμενος

      Διαγραφή
    15. Όσον αφορά τη Logicom έριξα μια ματιά και στον δανεισμό, έχει 16εκ μακροπρόθεσμα, 66εκ βραχυπρόθεσμα και 30εκ ταμείο. Δεν είναι αμελητέος αλλά δεν είναι και μη εξυπηρετήσιμος. Βλέπω επίσης μια σταθερή αύξηση των κερδών από λειτουργική δραστηριότητα στα 20-25-30εκ τα τελευταία τρία χρόνια, από τα οποία αφαιρούνται στη συνέχεια 8εκ χρηματοοικονομικά έξοδα και μετά ότι προκύψει από επενδυτική δραστηριότητα. Αν με ρωτάτε γιατί είναι υποτιμημένη, πέρα από τα σκάνδαλα που αναφέρουν κάποιοι ως λόγο, θα σας έλεγα ότι μπορεί να είναι πολύ πιο απλός ο λόγος, ότι έτσι γίνεται με πολλές εταιρείες στο Κυπριακό. Δεν έχω καταλάβει όμως αν μιλάμε για τη σούπερ ευκαιρία, εδώ θα ήθελα την άποψή σας.

      Την Petrolina holdings (ΛΙΝΑ) δεν την ήξερα, με μια γρήγορη ματιά που έριξα μου φαίνεται λίγο ακριβή.

      Η ΦΡΟΥ και η ΚΕΟ μου αρέσουν, είναι μη κυκλικές διαπραγματεύονται σε ένα P/E 12 και 10 αντίστοιχα. Δεν μου αρέσει που η ΦΡΟΥ έχει χαρτοφυλάκιο αλλά δεν παύει να αποτελεί asset. Θα μου άρεσαν όμως περισσότερο για αργό χτίσιμο, όπως πχ για επανεπένδυση μερισμάτων κάθε χρόνο.

      Αυτή την περίοδο όμως ψάχνουμε για ευκαιρίες που να βγάζουν μάτι.

      Διαγραφή
  48. Πήρα απάντηση,αν και δεν με καλύπτει πλήρως και συγγνώμη για τα συνεχόμενα σχόλια.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει για έγκριση στη ΓενικήΣυνέλευση των Μετόχων την καταβολή μερίσματος προς €0,05 ανά μετοχή(14,71% στην ονομαστική αξία της μετοχής). Η Εταιρεία παραμένειπροσηλωμένη στη μερισματική πολιτική που διαχρονικά ακολουθεί. Παρά τογεγονός ότι τα αποτελέσματα του 2019 θα επέτρεπαν υψηλότερο μέρισμα,εντούτοις λαμβάνοντας υπόψιν τις επικρατούσες συνθήκες, το ΔιοικητικόΣυμβούλιο αποφάσισε την πιο πάνω πρόταση για καταβολή μερίσματος και θαεπαναξιολογήσει το θέμα πριν από το τέλος του έτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καλησπέρα σε όλους, Δημοσίευσε προ ολίγου η ΠΠΑΚ το πρώτο τρίμηνο του 2020. Δεν μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιημένος, καθώς περίμενα (αρκετά) καλύτερα αποτελέσματα. Το θετικό βέβαια είναι ότι ακόμη κι έτσι η εταιρεία είναι φθηνή, ενώ και οι χρηματορροές της είναι άριστες.
    Αύριο περιμένω τον (τελευταίο και καταϊδρωμένο) ΒΟΣΥΣ. Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ο τελευταίος και καταϊδρωμένος παρουσίασε καλά αποτελέσματα και πιθανότατα θα δώσει μέσισμα (όπως πέρσυ θεωρώ ότι θα το μάθουμε με την ανακοίνωση της πρόσκλησης της ΓΣ).
      Κατά τα λοιπά (μέχρι τώρα τουλάχιστον) τα αποτελέσματα του 2019 που έχουν δημοσιευθεί χθες και σήμερα είναι δράμα. Ειλικρινά απορώ γιατί αυτές οι εταιρείες διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Η ΠΕΡΦ ακόμα να βγάλει αποτελέσματα? Τι γίνεται, εξαιρείται η Εναλλακτική Αγορά ή περιμένει να πάει 23:59 για να τα δημοσιεύσει?

      Διαγραφή
    3. Μόνο η ΠΕΡΦ; Ούτε η ΟΛΥΜΠ εχει δημοσιεύσει (και φυσικά όλες όσες πάνε για διαγραφή, αλλά δεν έχουν ακόμη διαγραφεί, όπως ΚΑΡΤΖ, ΣΕΛΟ, ΝΗΡ κλπ).

      Διαγραφή
    4. κ. Ευρωβλαχε τελικά άξιζε η αναμονή. Πολύ καλά τα αποτελέσματα της ΠΕΡΦ (μπαίνει στα υπόψιν, αν και όταν ξαναπέσει).
      Όσο για την ΟΛΥΜΠ, εξακολουθούν να κάνουν τα πάντα για να διώξουν τους ενδιαφερόμενους. Πιο κακογραμμένη περιγραφή συναλλαγής δεν έχω ξαναδιαβάσει. Επί του πρακτεου (αν διάβασα καλά τα νούμερα) από τα ίδια κεφάλαια που είναι 173.000.000€ πρέπει να αφαιρέσουμε περίπου 40.000.000€ που αφορούν σε επιπλέον απομείωση του ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ που θα εμφανιστεί στον ισολογισμό του 2020 (επειδή λέει οφείλεται στον ιό που έλαβε χώρα το 2020). Επομένως ΙΚ περίπου 130.000.000€. Κατ' εμέ μικρό upside για να μπλέξει κάνεις με τον Στεγγο.
      ΥΓ. Μπράβο στον κ. Τάκη. Μας είχε εξηγήσει λεπτομερώς γιατί και πώς θα εξαφανιστούν οι αναβάλλουμενες φορολογικές υποχρεώσεις.

      Διαγραφή
    5. Που τα είδατε κύριε Ξενοφών τα αποτελέσματα της ΠΕΡΦ, γιατί δεν μπορώ να τα βρω πουθενά?

      Διαγραφή
    6. Εδώ κ. Ευρωβλαχε:
      https://www.athexgroup.gr/el/financial-statements-in-pdf-format

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για το link κύριε Ξενοφών.

      Είναι όντως πολύ καλά τα αποτελέσματα, όπως τα είδα στα γρήγορα, αν και είδα μια αύξηση των βραχυπρόθεσμων δανείων κατά 2 εκ.

      Δεν σας κρύβω όμως ότι εκνευρίστηκα αφάνταστα που έπρεπε να πάει 30 Ιουνίου βράδυ για να δούμε αποτελέσματα. Επιεικώς απαράδεκτο και αυτό αφορά όλες τις εταιρείες που φέρθηκαν έτσι.

      Παρόλα αυτά σκεφτόμουν τι θα κάνω με τον κλάδο της πληροφορικής ανάμεσα σε ΣΠΕΙΣ, ΠΕΡΦ, ΛΟΤΖ. Τελικά κλίνω προς το να ρίξω το βάρος στην ΠΕΡΦ. Διακράτηση αρχικά και σε ενδεχόμενη αδυναμία ενίσχυση της θέσης.

      Διαγραφή
    8. Ο δανεισμός θεωρώ ότι δικαιολογειται από την αύξηση των απαιτήσεων (πούλησε σε φερεγγυους πελάτες -οι πελάτες που αναφέρει είναι ο,τι πιο αξιόπιστο στην Ελλάδα-, θα εισπράξει τις απαιτήσεις της και θα αποπληρώσει το δανεισμό). Δεν είδα κάτι για μέρισμα (λογικά θα δώσει και θα το ανακοινώσει στην ΓΣ).
      Είναι πραγματικά παντως απαράδεκτο αυτό που συνέβη σήμερα. Να περιμένεις ένα χρόνο για να μάθεις πως την πορεία της επένδυσης σου. Παντελής έλλειψη σεβασμού σε εμάς τους μικρούς.
      Δεν λέω περισσότερα γιατί έχει δίκιο ο κ. Τάκης που λέει ότι γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα αλλά μένουμε κολλημένοι στο ΧΑΑ (προσωπικά μένω εξ ανάγκης, καθώς δεν νιώθω τις δυνάμεις και τις γνώσεις μου επαρκείς για να ανοιχτω πιο έξω...).

      Διαγραφή
  50. Απαντήσεις
    1. https://www.helex.gr/documents/10180/5885093/57_5399_2020_Greek_1.pdf/2f145635-9b0e-4973-b373-e4c34e34dca9

      Διαγραφή
  51. Κύριε hippy εσείς πουλήσατε τις 2000 στην σπεις και κατέρρευσε;θα πουλάτε 50 κομμάτια κάθε μέρα ,θα μας την μηδενισετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Την ημέρα που σχολίασα ήταν που είχε γράψει €5.36 με καμιά 20αριά κομμάτια...την επόμενη ημέρα κατάφερα να δώσω 700 μετοχές με μέση τιμή €4,85...περιμένω το επόμενο τίναγμα εκεί για να συνεχίσω την αποεπένδυση (άλλα 1300). Θα έρθει σίγουρα, είμαι βέβαιος. Ο κλάδος έχει προοπτικές, η εταιρεία είναι καλή, δεν μου αρέσει όμως η αφαίμαξη των πατρικίων του ΔΣ και ο market maker. Οπότε χωριστά και ξέγνοιαστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Σας καταλαβαίνω απόλυτα,για αυτό αστειευθηκα με τα 50 κομματια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ψόφιο το μαγαζάκι μας και σήμερα. Βέβαια τώρα μπορούν να το πάνε όπου θέλουν.

    Τα μόνα χαρτιά που μπορούν να τρέξουν φαίνεται να είναι οι τράπεζες και ο Ελλάκτωρας.

    Για τις τράπεζες δεν μπορώ να εκφέρω άποψη και απέχω. Το μόνο που ξέρω για τις τράπεζες είναι ότι κανείς από τους κοινούς θνητούς δεν μπορεί να τις τιμολογήσει επαρκώς και οι συμμετέχοντες δρουν με βάση την ψυχολογία που δημιουργεί η κίνηση της τιμής.

    Για τον Ελλάκτωρ πιστεύω ότι θα δει καλύτερες μέρες αλλά το παίξιμό του είναι περισσότερο τεχνικό και βασισμένο στην φημολογία. Προσωπικά έχω ρευστοποιήσει μερικώς και σκέφτομαι να δώσω και τα υπόλοιπα σύντομα.

    Για την ΠΕΡΦ, που αναφερθήκαμε και παραπάνω λόγω των αποτελεσμάτων, κάνει μεγάλη άνοδο σήμερα αλλά δεν έχει και ιδιαίτερο όγκο. Πυροτέχνημα? Πουλάνε στο γεγονός (καλά αποτελέσματα)? Ποιος ξέρει? Πιστεύω ότι θα μας ξαναδώσει ευκαιρίες πιο χαμηλά. Όπως και να έχει, μπορεί κάτι να είναι καλό αλλά παίζει ρόλο και το τίμημα που θα πληρώσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς τι πιστεύετε για την ΠΕΡΦ? Λέτε το σημερινό να ήταν μόνο η αρχή? Κατά το παρελθόν οι εταιρείες πληροφορικής μας έχουν συνηθίσει σε απότομες και έντονες ανόδους.

      Η ΣΠΕΙΣ είχε πάει με απανωτά limit up από το 1,5 στα 5.
      Η ΕΝΤΕΡ από τα 2 στα 8.
      Η ΠΡΟΦ από τα 0,60 στα 3,60, αυτή λιγότερο απότομα.

      Αν η αγορά αποτιμήσει την ΠΕΡΦ με ένα P/E στο 10, την ώρα που άλλες αποτιμώνται στο 15, αυτό θα σημαίνει 18εκ κεφαλαιοποίηση και τιμή 4,70 περίπου. Η χαμηλή εμπορευσιμότητα ενισχύει την απότομη διακύμανση.

      Διαγραφή
    2. Έρχεται σας λέω .... και δεν μιλώ για τις εταιρείες πληροφορικής.

      Διαγραφή
  55. Άντε κυρ.Τακη βλέπεις τι γίνεται από κάτω.. πείτε μας μια κουβέντα.. έχουμε ξεροσταλιασει..!!! Χαχαχα
    Γιώργος Κυψέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂