Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Ελληνική Χρηματαγορά Νο4

Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο


202 σχόλια:

  1. Το θέμα καπετάνιο είναι εάν δικαιωθεί το σλόγκαν "8 λέξεις" ή όχι. Εάν ναι αξίζει να είμαστε μεσοπρόθεσμοι (μέχρι τις Αλκυονίδες 2021) και να τσιμπήσουμε κάτι σε κατασκευές και τράπεζες καθώς είναι ο ευκολότερος τρόπος περιορισμού της ανεργίας.

    Οι πιθανότητες πάντως δείχνουν να είναι υπέρ μας. Στις ΗΠΑ γίνεται της πο@τάνας κι ο Σπίπης σκαρφαλώνει σφυρίζοντας αδιάφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια κύριε Hippy για τις εύστοχες και ψυχραιμες πάντα τοποθετήσεις σας. Πάντα είστε από τις λογικές φωνές του site.

      Διαγραφή
  2. Έχω γράψει αρκετες φορές και μάλιστα αρκετά καυστικά αλλά χωρίς εμπάθεια ότι εδώ είμαστε για να εκφραζομαστε ελεύθερα ανεξαρτητα αν είμαστε σωστοί ή λάθος γιατί σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να είμαστε μονο σωστοί ή μόνο λάθος.Αυτο Φίλε Ηippy από μόνο του είναι ένας αναποδραστος παράγοντας στο επιδιωκομενο αποτέλεσμα για όλους μας.Γι αυτό και το ΜΠΛΟΓΚ του αγαπητού κυρίου Τάκη που μας φιλοξενεί ανεβάζει επίπεδο συνεχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά το επίπεδο του μπλογκ είνσι το υψηλότερο του διαδυκτίου. Ευτυχώς υπάρχουν και οι ""εραστές"" των αγορών όπως όλοι εσείς!!! Κε χίπυ προτιμώ το εραστής απο το συνταξιούχος!!! 😄

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και απο εμάς τους παραμελημένους ικτινόβιους, σίγουρα δεν είμαστε στο επίκεντρο και σίγουρα απέχουμε απο τις εποχές των επιχειρηματικών ειδήσεων, αλλά αθόρυβα η ετσιρία το παλεύει αξιοπρεπώς
    Λάρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάρι θα περιμένεις πολύ,κάτσε να τελειώσουν τα λεφτά από την πώληση που έκανε η κόρη στο 0,91 και όταν χρειασθεί και αλλα, μπορεί να ανέβει,μέχρι τότε ΘΕΑΤΗΣ,όσο για την αξιοπρέπεια να μην το συζητήσουμε ,πήγαινε να πουλήσεις 10000 κομμάτια και να δεις που θα στα πάρουν,καλό κουράγιο που είπε και ο όλο ρεν

      Διαγραφή
    2. σημαντικό θέμα το position sizing που θίγετε σε σχέση με την εμπορευσιμότητα μιας μετοχής. τι % του χαρτοφυλακίου ενός επενδυτή άραγε να είναι ικανό να υπερβεί αυτούς τους περιορισμούς σε σχέση με τον μέσο όρο διακινηθείσας ημερήσιας αξίας?

      Διαγραφή
  4. Κοίτα οι χλιμιτζουρες αγοραστή,πωλητή το σπρεντ,κρίμα φίλε Λάρι,όσο για τα αποτελέσματα έτους και το οικονομικό ημερολόγιο συμβαδίζει με την αξιοπρέπεια τους,αναφέρθηκε και ο κύριος Ξενοφών σ αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χαρτί δεν θα ανέβει αν δεν αρχίσουν να ανεβαίνουν τα οικονομικά αποτελέσματα. Τότε θα πάρει μπρος. Αναμονή να ανοίξουν οι αγορές

      Διαγραφή
  5. Οι τελευταίες δύο συνεδριάσεις μου φέρνουν σε fast forward της επόμενης δεκαετίας, στο αισιόδοξο σενάριο. Ο κόσμος θα προοδεύει και η ορφανή μπανανία μας θα πασχίζει να πουλήσει καμιά χωριάτικη στα γερμανά, διότι εκεί που πάει το έκτρωμα € μόνο τα γερμανά θα ενδιαφέρονται για τη χωριάτικη και το τζατζίκι μας, τη "βαριά βιομηχανία" μας.
    Κίτρινο: γερμανά, πράσινο: Ιταλία, κόκκινο: Ισπανία, γαλάζιο:ψωροκώστενα.
    https://tvc-invdn-com.akamaized.net/data/tvc_ae6989a3d72aa22aef16a4c1f7dbe5e4.png
    Εν τω μεταξύ σήμερα ο κ. Στούπας δημοσίευσε ίσως το πιο εύστοχο άρθρο του για το πιο κρίσιμο ζήτημα αυτή τη στιγμή : "Ανάπτυξη ή δώσε και μένα μπάρμπα?".
    Δυστυχώς πιστεύω "δώσε και μένα μπάρμπα και δώσε και για το δρόμο". Ο Homo Grecus δε θέλει, δεν ξέρει και δε μπορεί να δουλέψει. Είναι μόνο για επιδόματα, επιδοτήσεις και παραμάνα φορτωμένη με χωριάτικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Ελλάκτωρ το έπιασε το 1 ευρώ σήμερα. Μάλιστα δεν είχε ιδιαίτερο όγκο, το οποίο θα πει ότι έχει εξασθενήσει η ένταση των πωλητών. Σκοπεύω σιγά σιγά να διώξω κάποια ή και όλα. Εσείς τι πιστεύετε για τη συνέχεια?

    Έχω γράψει κι ένα σχόλιο για την Salamis στο αντίστοιχο thread για να υπάρχει μία συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Ηippy

    Τον Ιανουάριο, ένα φιλικό ζευγάρι, που ξέρει ότι ασχολούμαι με το σπορ, ζήτησε την ‘’συμβουλή’’ μου, για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση μέρους των αποταμιεύσεων του σε μετοχές, αντί της κατάθεσης με μηδενικό επιτόκιο. Τους αποθάρρυνα γιατί είπα ότι περιμένω διόρθωση. Υποσχέθηκα όμως, να επανέλθω σε καταλληλότερο χρόνο. Τον Απρίλιο τους πρότεινα να μελετήσουν αυτοί (επειδή εγώ δεν το έχω ψάξει), μερικές μερισματοφόρες ΕΥΑΠΣ ΟΛΠ ΑΔΜΗΕ ΠΠΑΚ ΕΛΛ και τον κλάδο των ΑΕΑΠ, να ψάξουν το μέρισμα σε βάθος πενταετίας και να αποφασίσουν αυτοί. Δεν τόλμησαν όμως. Τώρα σε νέα συζήτηση, τους είδα πιο αποφασισμένους. Επειδή είναι του δικού σας προφίλ, ενώ εγώ όχι, υποσχέθηκα ότι θα ζητήσω τη γνώμη ενός ‘’διαδυκτυακού φίλου’’, πολύ υπεύθυνου και καλά ψαγμένου. Θα θέλατε λοιπόν να αναφέρετε 5-6 τέτοιες, και αν είναι εύκολο, το μέρισμα που θα δώσουν φέτος (χρήσης 19);

    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://grinvest.gr/%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/

      Εδώ μπορείς να δεις τα μερίσματα των εταιρειών.

      Είναι στην ίδια φάση η κοπέλα μου και επειδή βαριέμαι να της γυρίζω τα λεφτά, όπως κάνω με τα δικά μου τις έχω αγοράσει για αρχή ΕΥΑΠΣ, σταθερή, όχι μεγάλες διακυμάνσεις και καλό μέρισμα γύρω στο 6.4% στην τιμής κτήσης που τις έχω πάρει. Έπειτα θα κοιτάξω για ΕΛΛ και ΕΥΔΑΠ, επίσης με την ίδια λογική. Βέβαια τώρα μπορείς να δεις κατ΄εμέ και ΜΟΗ ή ΜΥΤΙΛ όπου εκτός από μερίσματα μακροπρόθεσμα θα έχεις κέρδος και από την υπεραξία. Βέβαια καλύτερα να σου απαντήσει ο κ. Hippy γιατί εγώ είμαι 9 μήνες στο σπορ.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ARVH θεωρώ πολύ καλές τις επιλογές σας. Χοντρικά (πλην ΠΠ*) τις έχω στα χαρτοφυλάκια των παιδιών μου. Από την ομάδα θεωρώ τον ΑΔΜΗΕ best buy, θα πρόσθετα ίσως (σε τρέχουσες τιμές) ΕΧΑΕ, ΜΥΤΙΛ και ΟΠΑΠ.

      Έχουμε μια ομάδα καλών μετοχών για επένδυση...ανάλογα με την περίοδο όμως οι τρέχουσες τιμές επηρεάζουν την σειρά προτίμησης έτσι δεν είναι?

      *η ΠΠΑΚ έκοψε το μέρισμα σήμερα...επίσης έχει το μειονέκτημα της χαμηλής εμπορευσιμότητας.

      Διαγραφή
    3. κ hippy από όσο σας παρακολουθώ νομίζω δεν έχετε αναφέρει να κατέχεται θέση σε διυλιστήρια παρότι αμφότερες είναι από τις κορυφαίες μερισματούχες, να υποθέσω οτι έχετε αδιάφορη έως αρνητική άποψη για αυτές στα τωρινά επίπεδα τιμών για μεσοπρόθεσμη επένδυση?

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς έτσι. Ο πανικός απ΄την πανδημία είναι πίσω αλλά τα αποτελέσματα στις μεταφορές-κρουαζιέρες-ταξίδια από το lock down μπροστά. Από τη στιγμή που άλλοι κλάδοι μοιάζουν να είναι πιο αβανταδόρικοι τους προτιμώ βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο παρά το ράλι από τα χαμηλά εάν είχα ΜΟΗ δεν θα την πούλαγα.

      Διαγραφή
  8. Και επειδή είστε ο πιο διαβασμένος στο θέμα του rebalancing, πόσο στέκει η παρακάτω εκδοχή - υπόνοια;

    Στις 22/6 θα πρέπει να αγοραστούν από τα Passive Funds, ας πούμε 10 εκ μετοχές της ΔΕΗ. Τα δικά μας σαΐνια λοιπόν , σκουπίζουν την μετοχή οδηγώντας την πάνω, προσπαθώντας να μαζέψουν αυτά τα κομμάτια, και να τους τα πουλήσουν στις 22, αποκομίζοντας φυσικά ένα καλό και γρήγορο κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συχνά υπάρχουν ΑΧΕ "λαγοί" που μαζεύουν τις απαιτούμενες μετοχές για λογαριασμό των πελατών τους και στο rebalancing τους τα μεταβιβάζουν με ένα μικρό όφελος 2-3%. Οπότε την Παρασκευή 19/6 ίσως δεν έχουμε τις μεγάλες τιμές που οι επενδυτές ελπίζουμε. Ωστόσο νομίζω ότι με ορίζοντα 8μήνου θα δούμε τιμές 20-30% υψηλότερες. Σε κάθε περίπτωση οι τιμές θα καθορίσουν την ολική ή μερική ρευστοποίηση της θέσης στις τράπεζες...ΔΕΗ γιατί να πουλήσουμε? Ήταν τόσο χάλια τα περσινά τρίμηνα, τα έβγαλαν φόρα παρτίδα Χατζηδάκης-Στάσσης, πιστεύω πως τα αντίστοιχα φετινά θα είναι πολύ καλύτερα, ποπ κορν και βλέπουμε όλο το έργο (τουλάχιστον για φέτος).

      Διαγραφή
    2. Επανερχόμενος μετά από τετραήμερη απουσία, ευχαριστώ τον κύριο Frances για την απάντηση. Πολύ χρήσιμο το link με τα μερίσματα των εταιρειών.
      Ευχαριστώ και εσάς κύριε Hippy, που μοιράζεστε τις σκέψεις σας μαζί μας. Και σαν παλιά καραβάνα, σωστά ψυχολογήσατε ότι θέλω να ξεφορτωθώ. Όχι όμως τη ΔΕΗ. Με τίποτα!!
      Ο Ευάγγελος είναι (τον ξεφόρτωσα ήδη στα 8€) που με απογοητεύει για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα. Η πρώτη ήταν τον Οκτώβριο, όταν σε μια διόρθωση της αγοράς, αποφάσισα να πάρω μερικά συμβόλαια για ξεπέτα. Κατέληξα σε δύο επιλογές. ΜΠΕΛΑ στα 15€ και ΜΥΤΙΛ στα 9,30€.
      Η ΜΠΕΛΑ έδωσε άνετα τα 500€ ανά συμβόλαιο, ο δε ΜΥΤΙΛ ψίχουλα. Είπαμε, καλή εταιρία αλλά κακή μετοχή. Ή όπως έγραψε κάποιος φίλος, ‘’ο Βαγγέλας είναι μοναχοφάης’’
      Μακριά και αγαπημένοι λοιπόν.

      Διαγραφή
    3. κ. ARVH είμαι στημένος να πιάσω μπέλα στα 15,50 αν πάει πάλι. Ξεφόρτωσα όλη τη θέση στα 16,90. Έχει κι ένα μικρό γκαπάκι να κλείσει γύρω στα 17,15€, οπότε θα την τιμήσω δεόντως. Μ' έχει πληρώσει καλύτερα απ' όλες στην κρίση αυτή, βέβαια είχα στηθεί και καλά. Νέος και άμαθος ακόμα.

      Διαγραφή
  9. Κύριε hippy εγώ πιστεύω ότι θα δούμε ελληνοτουρκική κρίση πολλή σοβαρή,δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε για πολλούς λόγους και προπαντώς διότι μας ανήκουν οι θαλάσσιες ζώνες,τα μεμετια βλέπουν ευκαιρία και θα ορμηξουν,εγώ στην δικιά μου σκέψη και ανάλυση το θεωρώ δεδομένο και θα ναι χορικό,προσπαθώ να εντοπίσω τον χρόνο που θα συμβεί,όποτε δεν μπορώ να δω όλο το έργο,Ιούλιο Αύγουστο έχει αυξημένες πιθανοτητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι στήνεται σκηνικό κρίσης είναι ξεκάθαρο και πολύ πιθανόν να οδηγήσει εκεί που δεν πρέπει. Ωστόσο χρηματιστηριακά διακρίνω δύο περιπτώσεις στην περίπτωση που γίνει το μπαμ:
      α. Να γίνει αναστολή λειτουργίας του ΧΑ.
      β. Να γίνει αρχικά μια βύθιση από πωλήσεις των ντόπιων και εν μέσω κρίσης να γίνει μία γερή άνοδος την ώρα που δεν θα ασχολείται και δεν θα το περιμένει κανείς.

      Διαγραφή
    2. Η Τουρκία (το έχω ξαναγράψει πριν την κρίση του Covid )δεν νομίζω ότι θέλει κάτι περισσότερο από να αυξήσει το ποσοστό της στην συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων.Πιστευω πως πάει μέχρι εκεί που την παίρνει..Δεν νομίζω πως θα υπάρξει θερμο επεισόδιο εκτός και πάρει το οκ από τα μεγάλα παιδιά..Κομματακι δύσκολο..

      Διαγραφή
    3. Καθένας μας κάνει τις δικές του σκέψεις κι αυτό είναι το κέρδος μας στο μπλογκ. Με το διάλογο διαμορφώνονται, βαθαίνουν, στεγανώνουν και στερεοποιούνται οι απόψεις μας.

      Η δική μου είναι ότι το θέμα ΔΕΝ είναι Τουρκία~Ελλάς και κακώς τα ΜΜΕ εστιάζουν εκεί. Το θέμα νομίζω σε ποσοστό 50% που συνεχώς θα αυξάνεται είναι Τουρκία~ΕΕ. Γιατί όσο κι αν ο κάθε βόρειος πολίτης κλείνεται στο μικρό αυτιστικό καβούκι του...υπάρχουν και υπογεγραμμένες συνθήκες.

      Ως προς την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων που ορθά θέτει ο κύριος Cook απ΄όσο είχα διαβάσει κάπου η εταιρεία που θα τα εξάγει θα πάρει χοντρικά το 75%-80%. Αξίζει το υπόλοιπο για να σκοτωθούμε? Και με τέτοιες τιμές? Και με την τεχνολογία των ΑΠΕ να καλπάζει (ως προς τον βαθμό αποδοτικότητας) καθιστώντας ίσως κυρίαρχα στην κατανάλωση σε 10 χρόνια?

      Δεν έχω απάντηση, μου περνά όμως απ΄το μυαλό ότι κάποια θέματα είναι πολύ μικρότερα αλλά φουσκώνονται για τα 5 λεπτά δημοσιότητος των "ειδικών καθηγητάδων" και την τηλεθέαση στα κανάλια.

      Διαγραφή
  10. Κυριε Τακη το οτι αλλαξαν χερια οι τραπεζικες κατα: 34% ευρωβ, 44% εθνικη, 49% αλφα, 24% πειρ στα προηγουμενα χαμηλα ισως να σημσινει κατι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οχι απίθανο να δώσει μια καλή απόδοση ο τραπεζικός δείκτης και κυρίως η Αλφα.
    Να γράψω μέχρι τέλη Ιούνη ή αρχές Ιούλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ηλεκτροκίνηση ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης,έχουμε δρόμο μέχρι τότε.Ποια όμως εταιρεία είπαμε θα επωφεληθεί τα ερχόμενα χρόνια από μια τέτοια στροφή της αυτοκίνησης...?ΠΟΙΑ..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΔΕΗ, εκτός αν τα ηλεκτροκίνητα έχουν ταμπλό από μάρμαρο και επωφεληθεί περισσότερο ο ΙΚΤΙΝΟΣ, τι να πω.

      Διαγραφή
  13. Να βοηθήσω:είχα γράψει πριν μερικούς μήνες γι'αυτό το θέμα,της ηλεκτροκίνησης και σχεδόν είχα προμοτάρει την εταιρεία που αναφέρομαι.Είμαι και από πέρυσι μέτοχός της,4 μετοχές διακρατώ άλλωστε και τις έχω γράψει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό ξύπνησε το ψοφίμι η Ιντερτέκ? Εγώ νόμιζα ότι ετοιμάζει να βγάλει αποτελέσματα. Αυτό πάντως που Ιούνιο μήνα δεν έχουν ανακοινώσει ούτε καν οικονομικό ημερολόγιο είναι φοβερό! Τι είδους επένδυση να κάνεις? Το μόνο που μπορείς να παίξεις είναι ότι αποδεικνύεται ως νέο κυβερνητικό χαρτί μετά τη ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    2. Το βρήκατε το ψοφίμι κύριε Ευρωβλάχε:) Να ζητήσω συγνώμη που στην προηγούμενη απάντησή μου δεν έγραψα από κάτω απ'τον κύριο Barren.Άμα γράφεις αραιά,ξεχνάς και τα βασικά:))

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τζο, δώστε μας αν θέλετε κάποιο clue παραπάνω, πώς μπορεί να εμπλέκεται η ΙΝΤΕΤ με την ηλεκτροκίνηση? Υπάρχει κάτι απτό μέχρι στιγμής?

      Εντωμεταξύ μου τη δίνει λίγο το ότι δεν υπάρχει ειδησεογραφία και guidance για τη συγκεκριμένη. Ακόμα και το site φαίνεται λες και είναι παρατημένο. Μόνο για insiders η κατάσταση δηλαδή.

      Διαγραφή
    4. Η ΙΝΤΕΤ είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Panasonic στην Ελλάδα και εκ των βασικών λόγων που ασχολήθηκε μετοχικά ο Αμοιρίδης με την εισηγμένη. Η Panasonic είναι εκ των μεγαλυτέρων παραγωγών μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως και επομένως θα παίξει δυνατά στην ελληνική(και όχι μόνο)αγορά όταν θα έρθει η ώρα.

      Εκεί πιστεύω ότι πόνταρε ο δαιμόνιος Πόντιος,να εξελίξει το brand name της Panasonic στην Ελλάδα και να επωφεληθεί από τις εξελίξεις του μέλλοντος.Εδώ το story και το potential growth είναι αδιανόητο,εάν έχω αντιληφθεί σωστά τα μελλούμενα.

      Διαγραφή
    5. Έχετε ένα δίκιο στο σκεπτικό. Θα το σκεφτώ μήπως ενισχύσω. Θα είναι βέβαια της υπομονής.

      Διαγραφή
    6. Ίσως, είναι η μόνη μικρούλα στην Ελλάδα που δε σκέφτομαι να αποεπενδυθώ.
      Το θέμα είναι ότι με έχει κουράσει ο γερομπαμπαλής που δεν λέει να ξεκουμπιστεί.

      Διαγραφή
    7. Οι τράπεζες κύριε Τάκη έχουν ενεχυροδανισμενες τις μετοχές του,και ο ίδιος τα πουλάει όλα,σπίτια,αλφα,μάλλον οι κληρονόμοι τα πουλάνε,όπου να ναι θα πουληθεί και το ποσοστό της ιντερτεκ

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη με αυτά ασχολούμασταν την προηγούμενη 10ετία,μικρές εταιρείες με γαργαλιστικό αντικείμενο και potential drowth απροσδιόριστο.Δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα όλα γίνονται με τον αραμπά,όταν όμως έρχεται η ώρα της ωρίμανσης(που είναι πάντα της μεγάααααλης υπομονής),τότε τα κέρδη είναι ανάλογα της προσμονής.

      Εταιρείες όπως η ΙΝΤΕΤ,η ΒΙΟΣΚ(νεράκι,σπαρταριστό αντικείμενο του μέλλοντος),SPACE(εδώ κι αν είναι the sky is the limit...)και άλλες που δεν είναι σήμερα στο φως της δημοσιότητος. Να μην είναι φεσωμένες ως το λαιμό,να μην χρειάζεται δηλαδή να δουλεύουν μόνο για τις τράπεζες και αν ανοίξουν λίγο τα μάτια μερικών ξένων και Ελλήνων τότε θ'ανοίξουν και οι δουλειές.

      Αν το κοιτούσα διαγραμματικά το όλο ζήτημα Ελλάδα,θα έλεγα ότι είμαστε στο κύμα 1 της επόμενης mega-bull εποχής...

      Διαγραφή
    9. Πάντως η Panasonic ναι μεν φτιάχνει μπαταρίες για αυτοκίνητα (το είδα στο ίντερνετ) αλλά δεν έχω δει να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Περισσότερο βλέπω μάρκες όπως Bosch, Hankook, Varta ή και άλλες ψιλοάγνωστες ή κινέζικες μάρκες. Ας ελπίσουμε να αλλάξει η διοίκηση και να στραφεί προς τα εκεί, ειδάλλως δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον. Απ ότι κατάλαβα η εταιρεία βασιζόταν σε μπίζνες με τις συγγενείς εταιρείες του ομίλου του γερομπαμπαλή.

      Διαγραφή
  14. Κυριε Τακη σας προβληματιζει το γεγονος οτι μεταφερονται μεγαλες ποσοτητες χρυσου σττην αμερικη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τελη μαρτη μεχρι τελη μαη 550 τονοι χρυσου στη νεα υορκη.

      Διαγραφή
    2. Οι τράπεζες που διαπραγματεύονται ΣΜΕ χρυσού στο comex και χειραγογουν προς τα κάτω την τιμή με γυμνά sort κι άλλα κόλπα με την ανοχή της FED πιέζονται για φυσική παράδοση χρυσού, παραδίδοντας 141 τόνους τις τελευταίες 5 ημέρες. Νομίζω ότι επίκειται μεγάλη άνοδος των τιμών καθώς η χειραγώγηση θα σπάσει, μεγαλύτερη άνοδος δε στο ασημι και τους ανθρακωρύχους βλέπε Pan America Silver PAAS κ.α.

      Διαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τεράστιε Τραμπ,κατάφερε να μειώσει την ανεργία εν μέσω πανδημίας.Τα νέα υψηλά έρχονται,οι αμετανόητοι σορτάκηδες καύσιμο της ανόδου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο S@P πάει απ΄το ψηλό στο ψηλότερο με τις διαδηλώσεις να κορυφώνονται...κι αν ο πακτωλός των ρευστών φαίνεται πως τάχα ίσως και να μην επαρκέσει η απάντηση των ηγετών είναι ¨μην σκάτε, θα ρίξουμε κι άλλα"...τι να πούμε, μια χαρά

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy ο Ντοναλντ επέμενε ότι δεν χρειάζεται γενικό lock-down,οι περί αυτών όμως δημόσιοι υπάλληλοι του πριόνιζαν την καρέκλα και προσπαθούσαν να τον αναγκάσουν να κλείσει τη χώρα. Προεκλογική χρονιά βλέπετε,το βαθύ κράτος της Ουάσιγκτον παίζει τα ρέστα του.

      Είναι όμως η πρώτη φορά που το print money δεν κατευθύνεται αποκλειστικά στη Wall Str. αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά με άλλα προηγούμενα πακέτα,το ίδιο συμβαίνει και στην ΕΕ.

      Διαγραφή
    3. Τώρα συγγνώμη αλλά βλέπετε καμιά λογική σ΄αυτό που γίνεται, αυτόν τον καιρό, στις αγορές; Γιατί εμένα το ΄99 το δικό μας, μου φαντάζει 'παίγνιο' για ορφανά, μπροστά τους!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Σώκρατες απ'τον Μάρτιο είχα γράψει ότι θα πέσει πακτωλός χρήματος και ότι η οδός είναι μία,αυτής της ανόδου και νέων ιστορικών υψηλών.Το σύστημα έκανε ουσιαστικά restart,η Δύση βασικά και κυρίως η ΕΕ που έχει βαλτώσει για μια 10ετία.Η αφορμή ήταν η πανδημία,το αποτέλεσμα η ανάπτυξη.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνώ ότι το είχατε προβλέψει κ. Τζο72 και συγχαρητήρια γι αυτό, αλλά αυτή η βιασύνη, για νέα υψηλά δεν σας ανησυχεί καθόλου; Δημιουργείται η αίσθηση της επείγουσας αγοράς του οτιδήποτε, για να μην μείνεις απέξω από το πάρτι. Για την πανδημία δε, δεν το συζητώ, είναι σαν να μην υπήρξε. Παραγγέλλει ο Τραμπ άνοδο στις αγορές και όλος ο κόσμος τρέχει να αγοράσει 'το όνειρο'(Αμέρικα ...λόγω εκλογών). Τα προηγούμενα χρόνια, ελάχιστοι μεμονωμένοι επενδυτές ασχολούνταν με την Αμερικάνικη αγορά και τώρα συζητούν και άρχισαν να ασχολούνται όλο και περισσότεροι. ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ; Το ατέλειωτο κόψιμο χρήματος ήταν τελικά η λύση και την ανακάλυψαν τώρα; Ας ελπίσουμε να μην καταλήξει σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ. Και βέβαια τα παραπάνω δεν αφορούν την Ελληνική Χρηματαγορά (είμαστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης)

      Διαγραφή
    6. Το καύσιμο για να φουσκώσουν οι αγορές είναι η ρευστότητα νομίζω. Κι ο Τράμπ (και οι λοιποί) δεν παραγγέλλουν μόνο την άνοδο, την χρηματοδοτούν κιόλας.

      Σαφώς και χρειάζεται μια μικρή εκτόνωση και μηρυκασμός των αποτιμήσεων ωστόσο νομίζω οι ο S&P και οι μισές μετοχές που τον αποτελούν θα γράψει νέα υψηλά φέτος. Το ΧΑΑ μας προφανώς και δεν θα τα καταφέρει να κάνει το ίδιο σε επίπεδο ΓΔ αρκετές μετοχές όμως (1/10?) θα το κάνουν. Αξίζει να τις αναζητήσουμε (έστω και χωρίς τον αρχηγό, δυστυχώς). Μπηχτή ήταν αυτή για το σέντερ φορ μας.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Σωκράτη γιατί σας φοβίζει αυτό που γίνεται? Εδώ στην Ελλάδα ζήσαμε μια 10ετία εφιαλτική για ειρηνική εποχή,τα είδαμε κοινώς σχεδόν όλα.Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μας αγγίζει αυτό που γίνεται στις μεγάλες οικονομίες,τώρα ειδικά που έχουμε μια ικανή κυβέρνηση.

      Βέβαια οι μεγάλες μας παθογένειες μας κρατάνε πίσω προς το παρόν και υποαποδίδουμε.Για παράδειγμα η κυβέρνηση αρκετές κινήσεις στήριξης για μικρομεσαίους και εποχικές επιχειρήσεις,όμως στη γύρα που κάνω καθημερινά εισπράττω αγανάκτηση και απόγνωση.Οι τράπεζες δυστυχώς δεν ανοίγουν τις κάνουλες ούτε σε υγειείς εταιρείες,που λόγω θερινής περιόδου θέλουν εδώ και τώρα καπό χθες κεφάλαια κίνησης.Ούτε τα μέτρα στήριξης της εργασίας έχουν εμφανισθεί ακόμη,σας μιλώ για δραματικές καταστάσεις.

      Δυστυχώς το τέρας της γραφειοκρατίας,η τραπεζική αδιαφορία και η έλλειψη συνεννόησης μερικών υπουργών,δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα για τη θερινή σεζόν.Ο Μητσοτάκης πρέπει να τρίξει τα δόντια στους υφισταμένους του,όπως κάνει ο Άδωνις με τις τράπεζες.Κάποιοι δεν γνωρίζουν από επιχειρείν...

      Διαγραφή
    8. κ. Τζο, πιστεύω πως η ηγεσία δε θέλει, οι υφιστάμενοι δε θέλουν ούτε μπορούν, ο λαός ούτε άξιος αναφοράς δεν είναι θέλει μόνο κοιλά γεμάτη και το τελευταίο iPhone, δε στοχάζεται περαιτέρω.
      Δε χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική, μια στοιχειώδη αντιγραφή επιτυχημένων χωρών με λίγη extra ένταση λόγω της κατάντιας μας. Αλλά δεν...
      Αυτός ο χώρος (που έλεγε και ο αντωνάκης) δε δημιουργήθηκε ποτέ για να γίνει αυτόνομη και αυτοδύναμη χώρα. Δημιουργήθηκε ως χώρος επιρροής, προς τήρηση περιφερειακών ισορροπιών, μια buffer zone. Γι' αυτό και πάντα θα υπάρχει ένας λόγος να αποψιλώνεται από τα καλύτερα στοιχεία του και να αναπληρώνονται από σαβούρα.

      Διαγραφή
    9. Τι να σας πω κύριε Barren,ομολογώ ότι σοκαρίστηκα ακούγοντας μαγαζάτορες να μου λένε να μην πιστεύω ότι διαβάζω στα sites και ότι από εξαγγελίες χορτάσανε. Αυτό με τις τράπεζες όμως με εξόργισε,που δεν δίνουν ούτε για κεφάλαιο κίνησης σε μικρές θερινές επιχειρήσεις.Συγκεκριμένα μου'λεγε σήμερα ένας,ότι ήθελε να πάρει μηχανή για εσπρέσο και για παγωτό και δεν του ενέκριναν 30 χιλιάρικα και είναι απ'τους καλοπληρωτές...!

      Διαγραφή
    10. κ. Τζο είναι δεδομένο πλέον ότι τα σαπάκια είναι απλώς εισπράκτωρες προμηθειών, όσο και αν αντισταθεί η μπανανία αργά ή γρήγορα με την επέλαση των fintech και αυτό θα λήξει.
      Τώρα για τα δάνεια, είναι προφανές ότι οι επενδύσεις είναι εκτός συζήτησης, εγγυάται το δημόσιο για να δώσουν δάνεια σε ταλαίπωρους που μέχρι πρότινος δε θα έδιναν, προκειμένου να πληρώσουν ληξιπρόθεσμους φόρους και εισφορές, οδηγώντας τις εισπράξεις του δημοσίου σε κατάρρευση. Merry go round δηλαδή αλά φολί, εκπληκτικό growth story.
      Αφού δε διορθώσαμε 5 βασικά πράγματα με δέκα χρόνια μνημόνια, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τώρα που μυρίστηκαν οι πληγωμένοι πειναλέοι και οι δημοσιοαρουραίοι φρέσκο ξένο χρήμα.
      Finita la musica, passata la festa.

      Διαγραφή
    11. * για να μην οδηγηθούν οι εισπράξεις του δημοσίου σε κατάρρευση εννοούσα

      Διαγραφή
  17. και ξαφνικά η ψυχολογία στις τράπεζες αλλάζει η DB βλέπει 85% άνοδο,δημιουργία holdings,έναρξη χορήγησης δανείων,η κορώνα φθίνει(2 κύμα δεν θα υπάρξει).Οπως είχα γράψει ολοκλήρωσα τις αγορες μου 1 εβδομάδα προ rebalancing σε αλφα.ευρωβ.ετε και δεν θα δώσω τίποτα πρό των τιμών που έχει δώσει ο Κ Τάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριε τζο το ψοφίμι κόκκινο δεν το,ταιζουν τ αφεντικά;μέχρι κουρευτική μηχανή της panasonic πήγα και αγορασα,δεν αγοράζετε και οι υπόλοιποι,όσοι έχουν μαλλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα σας,,,Ανέβηκε νέα ενημέρωση

    https://www.eurobankholdings.gr/el/enimerosi-ependuton/enimerosi-metoxon-eurobank-holdings/gnostopoiisi-sunalagon-pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΙΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑ. 6 ΚΑΙ9/4 ΠΕΡΙΠΟΥ 1,050,000 EUROBANK ΜΕ 0,40.

      Διαγραφή
  20. Στο thread της ΙΝΛΙ έχω γράψει ένα σχόλιο για τα αποτελέσματά της, για όποιον ενδιαφέρεται.

    https://mitarola.blogspot.com/2018/05/interlife.html?showComment=1591392795552&m=1#c7649437449763286996

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας κ. Ευρωβλαχε,
      Πολύ καλά αποτελέσματα (για να πω την αλήθεια το περίμενα, το 2019 ήταν εξαιρετικο έτος για τις ασφαλιστικές).
      Μένει τώρα να δούμε την πορεία των ασφαλιστικών εργασιών τους και του επενδυτικού χαρτοφυλακίου τους το 2021 και την επίπτωση που θα έχει ο ιός.
      Προς ώρας προτιμώ ΕΥΠΙΚ (είναι η μεγαλύτερη θέση πλέον στο χαρτοφυλάκιο μου) και η πίεση τελευταία την καθιστά όλο και περισσότερο ελκυστική.
      Συμμετείχα (μέσω τηλεδιάσκεψης) στην ΓΣ και μου άρεσε η σιγουριά που έδειξε η διοίκηση. Παράλληλα με εντυπωσίασε το μεγάλο μέρισμα (πέραν από κάθε προσδοκία μου). Δεδομένου ότι η διοίκηση της ΕΥΠΙΚ έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι σοβαρή και συντηρητικη, ένα τόσο μεγάλο μέρισμα δείχνει σίγουρια και αυτοπεποίθηση.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους. Κύριε Σώκρατες, κάπου κι εμένα με βάζει σε σκέψεις αυτή η γρήγορη άνοδος λες και κάποιοι βιάζονται...όμως μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε bull market...η διαίσθησή μου είναι ότι κάποια στιγμή θα γυρίσουν όλα ανάποδα με τόσο πολύ χρήμα που κόβεται, αλλά αυτή η στιγμή μπορεί να αργήσει κάποια χρόνια...άρα πάμε με την τάση και βλέπουμε...για το δικό μας επιμένω ότι θα έχουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι και αν δεν έχουμε μέχρι τον Νοέμβριο σοβαρά κρούσματα covid τότε ίσως μέσα στο 2020 κάνει νέο υψηλό που τώρα δεν το πιστεύει κανένας...για τις τράπεζες κύριε Τάκη, συνεχίζω να πιστεύω ότι η Πειρ θα έχει την μεγαλύτερη απόδοση, όπως και το 2019, μια και έχει καλύψει αρκετά την απόσταση από τις άλλες και θεωρώ ότι η διοίκηση Μεγάλου τρέχει...δεν λέω ότι είναι καλύτερη τράπεζα από τις άλλες, αλλά δεν είναι πια εκείνο το χάλι. Ξέρω κύριε Τάκη ότι διαφωνείτε, αλλά μιλάω καθαρά για την μετοχή...δεν νομίζω πια ότι περιέχει πιο πολύ ρίσκο από τις άλλες και αυτό φάνηκε και στην πτώση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι τραπεζες το πρωτο τριμηνο ειναι: eurobank μετα το Cairos 6.1 δις ΝPE, Εθνικη 10.600 δις, αλφα 18.400 δισ και επεται το Galaxy, πειραιως 24.100 και επεται vegas και phoenix 7 δις. Συνολο 59200 δις και μειωνονται κι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τσούκου Τσουκου πήρε το 8% της BOCH η CAIUS CAPITAL και σε τιμη χώμα, αν δεν κάνω λάθος όλη η θέση απο 0.6-1.2

    Ξερει κανενας αυτόν τον Antonio Batista?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημέρα σε όλη την παρέα αρχίζω και προβλήματιζομαι με την συμπεριφορά της φριγκο στο ταμπλό τον τελευταίο καιρό, μάλλον πάμε για reverse και αύξηση σκέφτομαι να αυξήσω θέση αλλα με ζωνουν τα φίδια μην την πατήσω όπως μες τις τράπεζες, ότι είναι φθηνό γίνεται και φθηνότερο.θα ήθελα την γνώμη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά της μετοχής, με μια πιθανή ΑΜΚ και ένα reverse split .... ίσα, ίσα. Αν είχαν σκοπό να πάνε σε ΑΜΚ δεν θα είχε τέτοια συμπεριφορά.

      Δεχτείτε λοιπόν το προφανές.
      Ότι τα μεγάλα παιδιά, προς το παρόν, έχουν βάλει στην άκρη τη ΦΡΙΓΟ και ότι βλέπετε στο ταμπλό είναι μαριδομαχίες.
      Εξάλλου ένα -50% των πωλήσεων, για το 2ο 6μηνο του 2020, σύμφωνα με τη guidance της διοίκησης, λόγω Covid και Lock down είναι λογικό να έχει μουδιάσει την αγορά και να θέλει να δει την συνέχεια.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη πιστέψτε με όταν το πρωί διάβασα το ανωτέρω είπα να απαντήσω πως είναι κινήσεις μαριδας αλλά έκρινα πως πρέπει να αφήσω τον ειδικό(Εσας) να αποφανθεί...

      Διαγραφή
    3. Παραμένω με τα αρχικά μου κομμάτια φυσικά και με την ανάλογη λογιστική ζημιά...

      Διαγραφή
    4. Εγω αποεπενδύθηκα την Παρασκευή. Πήρα τη ζημιά μου, -40% και απλά θα την κοιτάζω για το επόμενο 6μηνο. Εξάλλου ήταν η μικρότερη θέση μου. Πάμε γι' άλλα.

      Διαγραφή
  25. Κύριε Τάκη έχετε άποψη για την Logicom στην Κύπρο? Τα μεγέθη της είναι πολύ καλά και δεν ξέρω αν υπάρχει λούμπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω πολύ θετική άποψη ... και απορώ, πως ποτέ, κανείς, δεν έκανε το παραμικρό σχόλιο για την κυρία.
      Είστε ο πρώτος!!! Εκτός αν μου διέφυγε κάποιο σχόλιο ...

      Διαγραφή
    2. Έχει σχολιαστεί εδώ

      http://mitarola.blogspot.com/2020/01/lordos-hotels-lhh.html?showComment=1578427320353&m=1#c7708423769527622363

      Διαγραφή
    3. Έχετε δίκιο κ. Ευρωβλαχο.
      Εγώ την εντόπισα χθες που είχα χρόνο και τριγυρνούσα στο ΧΑΚ. Logicom και Salamis μου κίνησαν το ενδιαφέρον, καθώς είναι πραγματικά τζάμπα. (Την Salamis την έχει σχολιάσει πολλάκις ο κ. Τάκης, για την Logicom δεν το θυμόμουν για αυτό και ρώτησα).
      Βέβαια και οι δύο έχουν εκδώσει προειδοποίηση ότι οι εργασίες τους θα επηρεαστούν σε σημαντικό βαθμό από τον ιό, αλλά και πάλι μιλάμε για πολύ καλές περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σε όλους,
      Πρώτες αγορές σήμερα σε ΣΑΛΑ και ΛΟΤΖ με το μέρισμα της ΠΠΑΚ.
      Γενικά έχω αποφασίσει να μπω πιο δυναμικά στην αγορά της Κύπρου (εδώ φαίνεται ότι η αγορά πεθαίνει και απλά κλαίμε τον μακαρίτη).

      Διαγραφή
  26. EUROBANK....
    https://www.capital.gr/oikonomia/3459250/megales-prokliseis-gia-tis-nees-peiraios-eurobank-alpha-ethniki

    ......Οι senior ομολογίες θα διακρατηθούν από την Τράπεζα. Το 75% των mezzanine τίτλων και το 50% των junior θα διανεμηθούν στους μετόχους της Τράπεζας το γ΄ τρίμηνο του 2020. Κατόπιν έγκρισης από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank που θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου, οι μέτοχοι της Τράπεζας θα λάβουν μετοχές του νέου SPV στο τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου..
    .............
    Μπορει καποιος να μας το ερμηνευσει καλύτερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα! Κύριε Τάκη, ο μετασχηματισμός των τραπεζών(hive down) σε παλαιά(holding) και νέα μήπως μοιάζει κάπως με bad bank; Μπορείτε να εξηγήσετε λίγο πιο αναλυτικά αυτή τη νέα διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση με bad bank. Είχε εξηγηθεί τις προάλλες με αφορμή την έναρξη του μετασχηματισμού της ΑΛΦΑ. Το ποστάρω:

      "Όταν ο κωλοτούμπας Τσίπρας έκανε την περήφανη διαπραγμάτευση των 17 ωρών το 2015 συμφωνήθηκε πως ένα μέρος του δανείου (περί τα 15 δις νομίζω) θα έμενε δεσμευμένο σε "επιφυλακή" για τις πιθανές μελλοντικές ανάγκες των κατακόκκινων συστημικών. Λίγους μήνες μετά, στο τέλος του 2015 έγιναν οι γνωστές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με ιδιώτες επενδυτές ως επί το πλείστον. Συμφωνήθηκε δε πως εάν μια τράπεζα βγάλει ζημιές σε κάποια μελλοντική χρήση το κράτος θα την καλύψει ισόποσα απ΄το δεσμευμένο δάνειο με έκδοση νέων μετοχών. Έμμεση κρατικοποίηση δηλαδή. Για να αποφύγουν αυτό οι τράπεζες έβγαζαν "μαϊμού" κερδοφόρες χρήσεις ενώ στην πραγματικότητα ήσαν ζημιογόνες.

      Aυτός είναι ο λόγος των εταιρικών μετασχηματισμών. Να μπορεί δηλαδή η θυγατέρα να απεικονίσει τα μεγέθη της σωστά (ζημιές) δίχως η μητρική να εξαναγκασθεί να προσφύγει στο κράτος και την φορσέ ΑΜΚ.

      Για τους επενδυτές δεν σημαίνει κάτι αυτή η αλλαγή. Ο σημερινός μέτοχος της ALFABANK θα είναι μέτοχος της ΑLFA Holding της οποίας η τράπεζα θα είναι θυγατρική.

      Προφανώς τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν ΕΤΕ και ΠΕΙΡ πριν το τέλος της ιδιαίτερα επιβαρυμένης φετινής χρονιάς."

      Στο άλλο που ρωτά ο κύριος Olymp, δηλαδή στους mezzanine τίτλους κλπ βρίσκεται ο τρόπος μείωσης των κόκκινων δανείων (αντί της bad bank). Δεν γνωρίζω το θέμα. Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει. Έχω κατά νου αύριο με το καλό που θα ανοίξει το ΧΑΑ να τηλεφωνήσω σε ΑΧΕ μήπως και γνωρίζει κάποιος αναλυτής.

      Διαγραφή
  28. Καλησπέρα σας!

    Κύριε Τάκη, έχετε εικόνα για τη Cenergý? Θα μ ενδιέφερε η άποψή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από παλαιότερο σχόλιο του κ. Τάκη,
      http://mitarola.blogspot.com/2020/04/2019.html?showComment=1586023937597&m=1#c1990830072741382744

      Διαγραφή
    2. κ. Panagiotis K. σας ευχαριστώ θερμά!

      Διαγραφή
  29. Κύριε hippy, ευχαριστώ για την εξήγησή σας. Είπα, όμως, ότι αυτή η προσπάθεια μοιάζει κάπως με bad bank...άλλωστε κι εσείς λέτε, απαντώντας στον κύριο Olymp ότι η μείωση των κόκκινων δανείων είναι αντί της bad bank. Αυτή θα είναι η holding. Νομίζω ότι προσπαθούν να το περάσουν, αλλάζοντας όνομα, δηλ αντί για bad και good bank το ονόμασαν hive down, διαφοροποιώντας βέβαια κάποια στοιχεία.Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αλλά είπαμε έχει κάποιες ομοιότητες. Κύριε Olymp, τα mezzanine και junior είναι μειωμένης εξασφάλισης που κρατάει κατά 95% η holding και 5% η νέα τράπεζα, η οποία κρατάει και το 100% των τίτλων υψηλής εξασφάλισης. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο σημερινό άρθρο του capital της Νέννας Μαλλιάρα.Κύριε Τάκη, αν μπορείτε να εξηγήσετε κάποια πράγματα...οι ζημιές από τα κόκκινα δάνεια υψηλής εξασφάλισης της νέας τράπεζας θα μεταφερθούν στην holding. Πού θα βρεθούν τα χρήματα στην holding για αυτές τις ζημιές; στην bad bank αναλογικά,όπου έγινε, έπρεπε να βρεθούν κεφάλαια για τα αρνητικά περιουσιακά στοιχεία π.χ. μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Επίσης, θα έχουμε στο ταμπλό 2 εταιρείες για κάθε τράπεζα (holding και νέα) ή θα παραμείνει μία που θα αντιπροσωπεύει πια τον νέο όμιλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνα με το αρθρο του capital τις ζημιες τις παιρνει η παλια η holding οπως και αυτη θα ειναι στο ταμπλο.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι ποιο πολύ μπερδεύει παρά εξηγεί την νέα κατάσταση η κυρία Μαλιάρα.

      Στο ΧΑΑ διαπραγματεύεται μία εταιρεία. Η holding. Που παίρνει την θέση της "παλαιάς" τράπεζας. Η οποία πια θα είναι θυγατρική της όπως η παλιά ΣΙΔΕΝΟΡ είναι θυγατρική της ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Όλο αυτό για να εγγράψει τις ζημιές δίχως να αναγκαστεί να κάνει ΑΜΚ υπέρ του ελληνικού κράτους. Θα της δωθεί η δυνατότητα δηλαδή να βγάλει (και θα βγάλει) αρνητική-ζημιογόνα χρήση.

      Χρήματα-ΑΜΚ δεν χρειάζονται καθώς ακόμα και μετά την εγγραφή των ζημιών από τα NPEs η θυγατέρα θα εξακολουθεί να έχει Tier I >8 (κοντά στο 10 στην πραγματικότητα-δεν ξέρω μόνο η Πειραιώς πως θα τα μαγειρέψει).

      Τι ΔΕΝ μας λέει το άρθρο κι αναρωτιόμαστε εμείς? Αποφάσισε η ΕΥΡΩΒ ότι

      "Στα μέσα Ιουνίου το Δ.Σ. της Τράπεζας θα αποφασίσει τη μεταφορά των τίτλων σε κυπριακό SPV και στα τέλη του μήνα, τα δάνεια του χαρτοφυλακίου Cairo θα εξέλθουν από τον ισολογισμό της Eurobank και θα κοπούν οι ομολογίες υψηλής, μεσαίας και χαμηλής διαβάθμισης. Οι senior ομολογίες θα διακρατηθούν από την Τράπεζα. Το 75% των mezzanine τίτλων και το 50% των junior θα διανεμηθούν στους μετόχους της Τράπεζας το γ΄ τρίμηνο του 2020. Κατόπιν έγκρισης από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Eurobank που θα συγκληθεί στις 17 Ιουλίου, οι μέτοχοι της Τράπεζας θα λάβουν μετοχές του νέου SPV στο τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου."


      Τι θα είναι ακριβώς αυτό που θα πάρουμε οι μέτοχοι? Μετοχές κάπως σαν τον ΑΔΜΗΕ που έδωσε η ΔΕΗ το οποίο ΘΑ (τότε όχι τώρα) ξεκινήσει να διαπραγματεύεται ταυτόχρονα? Ομολογίες μακρινής λήξης που πιθανά να έχουν αξία* στη λήξη μπορεί όμως και όχι?

      * όταν το κράτος κούρεψε κατά 52,5% τις υποχρεώσεις-κρατικά ομόλογα με το PSI εκτός από τα ΟΕΔ εξέδωσε υπέρ των κουρεμένων και ισάριθμες ομολογίες-υποσχετικές λήξεως 2042 μηδενικού ποσού...σαν να τους είπε "καημενούλη μου μην στεναχωριέσαι, εάν έχω λεφτά στη λήξη κάτι θα σου δώσω"

      Εμένα κύριε leky δεν με καλύπτει το άρθρο της κ. Μαλλιάρα...το βρίσκω εντέχνως ασαφές για να μην φανεί η ασχετοσύνη της.

      Διαγραφή
    3. Τηλεφώνησα στο τμήμα ανάλυσης της ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ για να μάθω τι ακριβώς θα γίνει με την Eurobank και τι σημαίνει η πρόταση "Το 75% των mezzanine τίτλων και το 50% των junior θα διανεμηθούν στους μετόχους της Τράπεζας το γ΄ τρίμηνο του 2020"

      Η απάντηση είναι ότι

      α) οι μετοχές της παλιάς ΕΥΡΩΒ προς το Σεπτέμβριο θα αντικατασταθούν από τις αντιστοιχες της holding με διαδικασία περίπου όπως το περιέγραψε ο artaxia.

      β) στους μετόχους θα διανεμηθεί κάτι σαν spin off, κάτι σαν μέρισμα σε είδος, μετοχές του κυπριακού SPV που ίσως (δεν ήταν σίγουρος) θα είναι διαπραγματεύσιμες. Ωστόσο η αξία τους θα είναι ασήμαντη έως μηδενική καθώς απ΄το σύνολο των NPEs (7,5 δις) που θα καταφέρουν να εισπράξουν πρώτα θα πληρωθούν τα περίπου 4,6 δις των senior ομολογιών και μετά θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα 2,9 δις των mezzanine και junior. Συνεπώς πρέπει πάνω από τα 2/3 των κόκκινων δανειοληπτών να αποφασίσουν να πάνε ταμείο για πληρωμή ώστε να αποκτήσει αξία το SPV.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Hippy πολύ κομμάτι δεν κάνει ο Κανελλόπουλος?

      Διαγραφή
  30. Δεν ξέρω κύριε hippy αν το κάνει εντέχνως λόγω ασχετοσύνης, αλλά μήπως οι άλλοι εξηγούν λεπτομερώς πώς θα γίνει; Και αυτή γράφει σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει. Αν μας κάλυπτε το άρθρο της 100% δεν θα ρωτούσαμε...όσο θα περνάει ο καιρός θα ξεδιαλύνονται τα πράγματα...γι αυτό περιμένουμε τον κύριο Τάκη να μας δώσει τα φώτα του και να εξηγήσει αν μπορεί λίγο καλύτερα...πάντως τις ΑΜΚ λογικά τις αποφεύγουν...άρα με όλο αυτό που γίνεται, όποιο όνομα και να δώσουν στο νέο σχέδιο, οι τράπεζες είναι για πάνω μακροπρόθεσμα και ο κύριος Τάκης έχει δίκαιο που λέει ότι μάλλον δεν θα ξαναδούμε τα χαμηλά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα σας.
    Μια ερώτηση για το απίθανο ίσως σενάριο.Αν η holding "παλαιά τράπεζα" αποφασίσει να εκποιήσει την ¨νέα τράπεζα" και να μοιράσει το ποσό ή μέρος αυτού στους μετόχους ή να κρατήσει ολόκληρο το ποσό για μελλοντικές επενδύσεις σε ακίνητα,καράβια,νοσοκομεία και ότι άλλο σε τι διαφέρει από την ΟΛΥΜΠ και την πώληση του Porto Karras ή από άλλες εισηγμένες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως απίθανο σενάριο φίλε Νίκο. Η holding είναι ακριβώς ολόιδια με την παλαιά μόνο που έβαλε νέα μεγαλύτερη πινακίδα μπροστά απ΄την παλαιά για να μην φαίνεται. Αν το καλοσκεφτείς μια τράπεζα που έχει ασφαλιστική, εταιρεία factoring, χρηματιστηριακή, επενδυτική, εταιρεία ακινήτων κλπ κλπ ήδη προσομοίαζε με εταιρεία συμμετοχών....ε τώρα θα είναι και επίσημα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε Ηλία αειθαλή hippy.
      Κοιτάζω τα axia numbers και μελαγχολώ.Λίγοι είμαστε οι ενεργοί και οι αποτιμήσεις χαρτοφυλακίων άστα να πάνε.Σκέπτομαι τις χιλιάδες νέων πτυχιούχων οικονομικών,πολυτεχνικών,φυσικομαθηματικών,νομικών κλπ σχολών που έχουν τις γνώσεις να ασχοληθούν με το ΧΑΑ και όμως δεν το κάνουν ενώ θα μπορούσαν σε βάθος χρόνου να κερδίσουν τουλάχιστον ένα συμπληρωματικό εισόδημα της κύριας ασχολίας τους.Υποθέτω ότι φταίει η δευτεροβάθμια που υπηρετήσαμε όπου οι συνάδελφοι στις αίθυσες εξορκίζουν τα κακά χρηματιστήρια,τους Ροκφέλερ που πίνουν αίμα και την επάρατη Wall.Ισως πάλι να φταίειτο 99 και οι ζημίες των γονέων τους που δεν είχαν την υπομονή να συνεχίσουν να ασχολούνται,να ρεφάρουν και να κερδίσουν τελικά.Βέβαια στην Κάνιγγος ο αείμνηστος Βάσος Σαββαίδης δίδασκε ότι σημασία έχει το όριο της η ακολουθίας και όχι οι ενδιάμσεσες τιμές αλλά ποιός τον άκουγε.
      Ηλία χαίρομαι που εξακολουθείς να διδάσκεις και να βοηθάς στα fora που συμμετέχεις,καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
    3. Κ. Νίκο θα σας μιλήσω ως νέος και ως φοιτητής οικονομικών στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας. Προσωπικά αν και πολύ νεος ασχολούμαι με τις αγορές είτε αυτό θεωρείται καλό ή κακό για κάποιους. Όντας παντελώς άπειρος στο τομέα των χρηματοοικονομικών πέρα από κάποιες τεχνικές γνώσεις που μας διδάσκονται στη σχολή, συνάντησα τυχαία το συγκεκριμένο μπλογκ του κ. Τάκη πριν από περίπου ένα χρόνο και μέχρι στιγμής ο χαρακτηρισμός που θα μπορούσα να του αποδώσω είναι πως αποτελεί μια "όαση μέσα στην έρημο", διότι έχω κερδίσει πάρα πολλά σε επίπεδο διορατικότητας και γνώσεων διαβάζοντας τις καθημερινές αναλύσεις και συζητήσεις που γίνονται. Πέραν του μπλογκ αυτού όμως, οι βάσεις που θεμελιώνονται από τις σχολές οικονομικών γύρω απο το τομέα των χρηματαγορών δεν επαρκούν σε καμία περίπτωση για να στηρίξουν το γνωσιακό υπόβαθρο που απαιτείται για να ασχοληθείς ενεργά με το χρηματιστήριο και σίγουρα, όσοι καθηγητές είναι στο τομέα των χρηματοοικονομικών δεν συζητούν με τους φοιτητές τους για τέτοια θέματα και θεωρούν το χρηματιστηριό ως καθαρό τζόγο και τύχη. Οπότε όπως πολύ σωστά περιγράφετε και εσείς, γιατί να μην ασχοληθεί ένας νέος πτυχιούχος με το χρηματιστήριο για να βγάλει σε βάθος χρόνου ένα συμπληρωματικό εισόδημα; Ο λόγος είναι ο εξής: υποσυνείδητος φόβος που έχει δημιουργηθεί από τις προηγούμενες γενεές.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ κύριε Panagiotis K. καλησπέρα σας.
      Χαίρομαι που ασχολείστε με το ή τα χρηματιστήρια.Να είστε προσεκτικός, να μην πιστεύετε στα γραφόμενα αγνώστων,να συγκεντρώνετε πληροφορίες και να τις φιλτράρετε,να έχετε υπομονή και επιμονή.Θα χάσετε πολλές φορές,θα κερδίσετε περισσότερες και ο τελικός απολογισμός θα είναι θετικός. Μην εντυπωσιάζεστε από αυτούς που δηλώνουν υπέρογκα κέρδη,οι περισσότεροι είναι κατά φαντασίαν επενδυτές,άλλωστε αν είχαν πλουτίσει θα ήσαν σε κάποιο νησί με την σωστή παρέα και δεν θα έγραφαν ατέλειωτα σχόλια στο διαδίκτυο.Έχετε ένα τεράστιο πλεονέκτημα,το νεαρό της ηλικίας σας.Έχετε επομένως χρόνο να δείτε τις επιλογές σας να δικαιώνονται και μην ξεχνάτε ότι τα μερίσματα συγκεντρώνονται και ξαφνιάζουν στο μέσο όρο κτήσης των μετοχών σας.Ο κύριος Τάκης και άλλοι εκλεκτοί θαμώνες της σελίδας είναι πολύτιμοι.Φυσικά κρατάτε ακριβές αρχείο των πράξεων σας και των πινακιδίων σας προσέχοντας πάντα τα χρηματιστηριακά
      έξοδα.Συγχωρέστε με για το πατερναλιστικό ύφος,έχω ένα γιό στις ΗΠΑ,νοιώθω ότι συμβούλεψα αυτόν.Καλό σας βράδυ.

      Διαγραφή
    5. Να είστε καλά κύριε Νίκο και εσείς και η οικογένεια σας! Σας ευχαριστώ θερμά για τις συμβουλές σας!

      Διαγραφή
  32. Μεγάλο πανηγύρι αύριο στο ΧΑΑ,με τις τράπεζες να σέρνουν το χορό.Οι οποίες τράπεζες δεν κάνουν κάτι διαφορετικό απ'αυτό που γίνεται τις τελευταίες βδομάδες σε Ευρώπη και ΗΠΑ,όπου υπεραποδίδουν για πρώτη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είθε να συμβεί και να διαρκέσει κύριε Τζο72.Τον τελευταίο καιρό η ΑΛΦΑ και η ΕΥΡΩΒ αγοράστηκαν φτάνοντας στο επικίνδυνο 15% του χαρτοφυλακίου μου.

      Διαγραφή
    2. Αγόρασα τράπεζες πρωτη φορά μετά το 1998.
      Βλέπω όμως ένα τεράστιο ξεφόρτωμα πάνω μας.

      Διαγραφή
    3. Κύριε XRISTOX εμάς τούς ψιλικατζηδες περιμένουν να ξεφορτωθούν τις τράπεζες τα παλικάρια? Μηδεν Άγαν...

      Διαγραφή
  33. Σας εύχομαι κύριε Νίκο ότι καλύτερο και καλά κέρδη.Πιστεύω ότι όπως περίμενα πανηγύρι στη Wall Str. λόγω της τεράστιας ρευστότητος που ρίχνει και θα συνεχίσει να ρίχνει το σύστημα,κάπως έτσι θα συμβεί και στο δικό μας και θα κρατήσει αρκετούς μήνες τουλάχιστον.

    Δεν θέλω να σας πω τα γνωστά γλυκανάλατα,ότι θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και άλλα τέτοια τσιτάτα.Είσθε έμπειρος και γνωρίζετε από χρηματαγορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ ότι σκιάχτηκα,έφυγε σήμερα η ΕΥΡΩΒ με 10% κέρδος.Κοίτα που ο μακροχρόνιος έγινε traderάς στα γεράματα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
      Είδα το -3% στις ΜΥΤΙΛ,ΟΤΕ,ΑΔΜΗΕ που αποτελούν τον κορμό του χαρτοφυλακίου μου,με διδάξατε για πολύ χρόνο "Φοβού τις μπάνκες και δώρα φέρουσες",κόλωσα έδωσα ΕΥΡΩΒ.Κράτησα βέβαια τις ΑΛΦΑ, για καλύτερες μέρες-εδώ και 20τόσα χρόνια φίλη και εχθρά- και πάλι εδώ είμαι.Να είστε καλά αγαπητέ,καλό σας απόγευμα.

      Διαγραφή
  34. Ως συνήθως, όταν το ψιλικατζίδικο αποφασίζει να ξεκινήσει οι φυσιολογικές αγοράς έχουν πάει και γυρίζουν.
    Ίσως δούμε ένα τελευταίο τίναγμα στα έξω πριν πάνε σε σοβαρή διόρθωση, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η space έκανε ένα ωραίο άλμα σήμερα... Ευτυχώς και βρήκα αυτό το μπλογκ πριν μερικές μέρες. Νέος σε αυτόν τον κόσμο και με βοηθάτε πολυ με τις γνώμες και τις γνώσεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΜΚ Εθνικής
    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3459594/ethniki-trapeza-amk-kai-ekdosi-mod-stin-taktiki-g-s-tis-30is-iouniou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριοι καλησπέρα! Στη συζήτηση για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη Βουλή, που παρακολουθούσα πριν από λίγο,μίλησε και ο Βαρουφάκης. Έχω πολλά χρόνια να ακούσω από Έλληνα πολιτικό τόσο σωστές απόψεις...αν γινόταν αυτά που είπε ο Βαρουφάκης θα άλλαζε αμέσως η χώρα...αν και διαφωνούσα κάθετα με όλα αυτά που έλεγε και έκανε τα τελευταία χρόνια, θέλω να είμαι δίκαιος, έθιξε με ακριβή τρόπο τα κυριώτερα προβλήματα της παιδείας μας, που ταλανίζουν τη χώρα μας και τη νεολαία μας εδώ και δεκαετίες...αυτά που άκουσα ήταν μια όαση...έχω σιχαθεί το ότι κανένας δεν έχει κάνει το παραμικρό στον κυριώτερο τομέα μιας χώρας...αν εσείς κύριε Τάκη έχετε απογοητευθεί τόσο πολύ με το ΧΑ, εγώ είμαι απογοητευμένος για την κατάντια της Παιδείας μας... για την Κεραμέως τι να πω...πολύ λίγη, δεν έχει βάθος σκέψης για να αλλάξει τα κακώς κείμενα...αν είναι δυνατόν αυτό που κατέβασε στη Βουλή να λέγεται μεταρρύθμιση...το τελευταίο πράγμα που πιστεύω ότι θα αλλάξει στην Ελλάδα είναι η Παιδεία και η Δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η θεωρία από την πράξη δεν έχουν καμία διαφορά στη θεωρία, στην πράξη έχουν.

      Έτσι όμορφα τους μάγεψε όλους και στα οικονομικά κι ένας Θεός μας φύλαξε να μην γίνουμε Βενεζουέλα.

      Η Παιδεία σκόπιμα έχει αφεθεί στο έλεος. Η Ελλάδα δεν έπρεπε ποτέ να αφεθεί να γίνει μια ανεξάρτητη και ισχυρή δύναμη, οπότε ένα μέτριο προς κακό σύστημα παιδείας είναι μια καλή αρχή.

      Διαγραφή
  38. Στην Unibios συνεχίζουν να μαζεύουν και μάλιστα σε όλο και πιο ψηλά μονοπάτια...Κύριε Τάκη, προχτές ξανακοιτούσα πάλι τον ισολογισμό της ΓΕΒΚΑ...πολυυύ δυνατός από όλες τις απόψεις και άμυνα και επίθεση σιγά σιγά...κι εκεί ό,τι μικρή προσφορά βγαίνει σκουπίζεται χωρίς να το καταλάβεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Να'τη και η πρώτη εξαγγελία για πιθανή τραπεζική ΑΜΚ,ασχέτως χρόνου ολοκλήρωσής της.Άλλες εποχές αυτή η είδηση,κατά τη διάρκεια κιόλας της συνεδρίασης,θα έφερνε κουτρουβάλες τρελές και κατάρρευση.Σήμερα όμως έγινε το αντίθετο,με το άκουσμά της οι τραπεζικές αντέδρασαν θετικά.

    Αυτά είναι πολύ θετικά σινιάλα που εκπέμπει η αγορά για το μέλλον,θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Κύριε Hippy μιας και αναφερθήκατε πρόσφατα στην περίπτωση του ΤΙΤΑΝ προφανώς η πώληση μεγάλου ποσοστού από fund λόγω αλλαγής δείκτη που είχε αγοράσει παλαιόθεν...
    Ερώτηση προς συνταξιούχο επενδυτή (κατά τα λεγόμενα σας)...οι συναλλαγές μεγάλου αριθμού μετοχών από τις οικογένειες (Κανελλόπουλοι-Παπαλεξόπουλοι) που δεν συνδεονται άμεσα με την εταιρία (δεν είναι στο ΔΣ) είναι υποχρεωμένοι να τις δημοσιοποιήσουν..? Μήπως "αυξάνουν" το ποσοστό τους οι οικογένειες..?
    Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω κύριε Δημητρη ποιος ψώνισε τα 4 εκ. μετοχές του rebalancing...κάποιες μετοχές αγόρασα εγώ με χρονικό ορίζοντα τις Αλκυονίδες ημέρες του 2021.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απαντησή σας.
      Σας εύχομαι καλά κέρδη για την κυρά και τα παιδιά σας όπως λέτε.

      Διαγραφή
  41. Σημειώστε την νέα εκτόξευση στον nasdaq TEUM PARETEUM CORPORATION
    Στην xela βιάστηκα έκανε +60% σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χαίρετε κύριοι,
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω τη γνώμη σας για την ινφορμ λύκος. Είχε μια πολύ καλή χρονιά το 19 και το 2020 δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου από covid. Παρόλα αυτά συνεχίζει να κοιμάται. Που λέτε να οφείλεται αυτό? Θα ήθελα την γνώμη των έμπειρων καθώς ακόμα είμαι αρχάριος στο σπορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαινούργιος στο σπορ και μάθατε Ιnform Λύκο;

      Διαγραφή
    2. Να είμαι ειλικρινής ήταν πρόταση οικογενειακού φίλου και αφού της έριξα μια ματιά μου άρεσε σαν αντικείμενο και είπα να ανοίξω μια μικρή θέση. Θα με αποκαλούσα πλαγκτόν. Ούτε καν μαρίδα χεχε

      Διαγραφή
  43. Γνώμες για Ελλάκτωρ? Αξίζει κάπου εδώ για ρευστοποίηση ή βλέπετε κι άλλο πάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γνώμη μου.

      Αν πήρατε στα 0.62 έχετε, περίπου, ένα πανεύκολο +100% κέρδος.
      Μπορείτε να βγάλετε τα μισά.
      Εδώ.πιθανόν να κοντράρει ...πάντως η τιμή στόχος είναι ψηλότερα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά η Αμερική και τι θα γίνει με τα lock downs.

      Διαγραφή
    2. Στα 0,65 μ.ο. είχα πάρει. Κάπως έτσι τα σκέφτομαι κι εγώ. Thanks για την απάντηση.

      Διαγραφή
    3. Κε Ευρωβλαχε εγώ έδωσα την μισή μου θέση. Για τα υπόλοιπα θα κάνω λίγη υπομονή μήπως πιάσει το 1,2

      Διαγραφή
    4. έχω την εντύπωση ότι η Αμερική θα κάνει ένα πισωγύρισμα κάπου εδώ, ίδωμεν
      οπότε βγήκα από τράπεζες για την ώρα, όλοι φωνάζουν ότι θα ανέβουν ξένοι έλληνες, τόσο εύκολο έχει γίνει?!

      Διαγραφή
    5. Αυτή ήταν η επιλογή μου αρχικά στο 0,65 αλλά μέχρι να μου ανοίξουν κωδικούς από τη χρηματιστηριακή εν μέσω lock down έχασα την ευκαιρια. Εύχομαι καλά κέρδη κύριοι και θα συμφωνήσω με τον κύριο Τάκη. Πωλησσση των μισων μετοχών για κατοχύρωση κερδών και βλέποντας και κάνοντας από κει και μετα

      Διαγραφή
  44. Καλημερα την γνωμη σας για την μοτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κυριε hippy τον οπαπ που τον βλεπετε σε οριζοντα ενος χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. mini ανάλυση της Eurobank Equities για τον ΟΠΑΠ μετά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων 1ου τριμήνου. Προσωπικά πιστεύω πως με ορίζοντα 8μηνου η τιμή στόχος θα ξεπεραστεί κατά 1 ευρώ


      OPAP | First thoughts: Results a bit ahead, €0.30 DPS ought to be well-received

      Rating: Buy

      Target Price: EUR9.80



      EBITDA drop contained to 24%, on cost containment – OPAP announced Q1 results just a tad ahead of our expectations, delivering EBITDA of €86m. The 23.6% yoy drop in EBITDA was driven by a 17% decline in revenues (in line with our projection) as a result of the 15-day lockdown (with 2-month GGR up in the low to mid single-digits). The revenue fall was partly offset by cost containment (non-variable opex down c€6m on our estimate) and an increased contribution by Stoiximan (c€3.2m swing yoy). Net profit shaped at €35.5m, -38% yoy weighed down by the decline in operating profit and higher financial expenses (due to increased gross debt).

      Healthy FCF and comfortable liquidity; €0.3 final DPS – FCF generation was healthy, especially taking into account the fewer trading days, coming in at €35m vs c€40m in Q1’19, underpinned by working capital management (and a dividend from Stoiximan). Following the €170m dividend payment, net debt increased €137m qoq to €556m. Most importantly, the group’s liquidity position stood at €422m as of end March. As announced at the FY19 results in early April, cash reserves were further bolstered on 1st April to €623m. In the light of the resumption of trading in OPAP’s outlets, the BoD has decided to propose a final dividend of €0.30 per share (EEe €0.20-0.25).

      State of play – OPAP’s outlets resumed operations on 11th May, albeit offering a limited range of betting events (given the cancelled or suspended fixtures). Meanwhile, several restrictions remain in place with respect to the number of people per sqm, sitting arrangements etc. Such restrictions are likely to have weighed on the performance of frequent draw games like Kino (c37% of revenues) post the lockdown easing. As far as VLTs are concerned, these remained suspended until early June, resuming operations just recently (8th June). Clearly, focus at the conference call tomorrow (Dial-in: UK +44 800 368 1063, Greece +30 211 180 2000; US +1 516 447 5632; Other International +44 203 0595 872) will be on trading run rates after the opening, with anecdotal data in the broad retail sector leaving some room for optimism. We will also be looking for granularity regarding cost mitigating actions and the extent of cash burn in the two months to end May.

      Outlook and valuation – Our recently updated estimates assume no return to normality in H2, as we expect social distancing to continue weighing on footfall in betting outlets. On that basis, post an assumed c68% revenue drop in Q2, we envisage a 13% decline in organic revenues in Q3 followed by a 5.5% reduction in Q4, driving a 25% drop in revenues in the full year of 2020. Our PT is predicated on a DCF-based SOTP of OPAP’s concessions using an 8.9% WACC, while also taking into account the >€2 tax-related value related to the gaming duty prepayment.

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy οι Τσέχοι θέλουν να βγάλουν λεφτά απ' την επένδυση τους και δεν αρκούνται στις αμοιβές του ΔΣ,θα πάει και παραπάνω,με τα ψοφίμια τι θα κάνουμε;με τις οικογενειακές εταιρείες που βολευοντε στην υπάρχουσα κατάσταση και λιγουρευοντε καμμία χρηματιστηριακή αρπαχτη;

      Διαγραφή
    3. Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι έγινε με τα ίδια κεφάλαια? Γιατι έπεσαν τόσο μέσα σε ένα τρίμηνο που έβγαλε κέρδη?

      Διαγραφή
    4. Οκ. Το βρήκα. Τα μέρισμα είναι.

      Διαγραφή
  46. Τι ξύλο είναι αυτό που άρχισε να πέφτει ξαφνικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγά το ξύλο. Τα πρώτα μπατσάκια πέσανε, ίσως ακολουθήσουν και λίγα χαδάκια για ξεκάρφωμα, όλα ζέσταμα για μία ακόμα S&M εμπειρία στον οίκο ανοχής ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. https://www.capital.gr/epixeiriseis/3459594/ethniki-trapeza-amk-kai-ekdosi-mod-stin-taktiki-g-s-tis-30is-iouniou

      Διαγραφή
  47. Κανενα σχολιο για τη bad bank δεν ειδα. Και το αλλο που λεει να ενωσουν τις δυναμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο Αμερικανός πάλι πάνω,ο οίκος ανοχής πάλι κάτω,σε λίγο καιρό θα παίζουν μεταξύ τους τις κουμπάρες τα κορακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάποια σοβαρή νέα αιτία για την σημερινή έντονη πτώση
    Υπάρχει κάτι που πυροδότησε τις πωλήσεις και μου διαφεύγει; Οι όγκοι συναλλαγών στις τράπεζες πάνω από τον μ.ο. και έκλεισαν στα χαμηλά τους. Έχει κάποιος άποψη για την σημερινή συνεδρίαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ETE ζήτησε αξουσιοδότηση για ΑΜΚ στη ΓΣ 30/06. Έβαλα λινκ πιο πάνω.

      Διαγραφή
  50. Όταν είσαι με μίζερα κοράκια,με θεσμικούς της π@τσας,όλα είναι ικανά,γιατί ο κύριος Τάκης ασχολείστε με το αμερικα;έχει δει εδώ τα γίδια και την κοπανησε,εντάξει έρχεστε για κάνα καφεδάκι,δεν πειθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φταίνε οι θεσμικοί.
      Είμαστε μια αγορά, δίχως καινοτομία, δίχως ιδέες ΔΙΧΩΣ ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ .... δηλαδή καμιά εταιρεία δεν θέλει κεφάλαια να αναπτυχθεί; Καμία δεν έχει projects;

      Διαγραφή
    2. Ποιές εταιρίες κύριε Τάκη? Τα καφέ και τα πεντικιούρ που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο?
      Θυμόσαστε το project Silicon Valley της Ελλάδας στον Άγιο Στέφανο? γελαγανε και οι πέτρες..

      Διαγραφή
  51. Το μόνο που θέλουν οι πιο πολλές εισηγμένες είναι να κάνουν πλιάτσικο και πολλοί επαγγελματίες να τσιμπολογησουν ότι μπορούν,ρώτησα πριν λίγες μέρες επαγγελματία για τον Μυτιληναίο στα 7 ευρώ μεγάλης χρηματιστηριακής και μου λέει είναι ακριβός,του είπα μάλλον δεν σας δίνει μίζα,αλλά τον φούρλη στον προτείνουν όλοι,που αν πας στα ινερσπορτ σκοτώνουν μύγες,προ κορονοιου,τώρα θα τις τρώνε.καταλαβατε είναι ακριβός ο μυτηλινεος ο οποίος το 2021 θα δει μερίδιο στο ρεύμα με την προτεργια τουλάχιστον 10%, που θα δει κατά την εκτίμηση μου κερδοφορία 200 εκ το 2021 και μέρισμα 0,5 ,άρα μιλάμε για ένα σύστημα άσχετων συμφεροντολογων,ΠΟΙΟΣ θα τις εμπιστευθεί να βάλει τα λεφτά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ο ικτινος ακόμα βγάζει αποτελέσματα έτος και οικονομικό ημερολόγιο,οι αμοιβές διοικητικών συμβουλίων υπέρογκες πχ πλαστικά Θράκης και όχι μόνο,απλώς αυτοί το ξεφτυλισαν,οι ιδιοκτήτες πουλάνε όταν νιώθουν ότι μέχρι εδώ μπορούν να τραβήξουν το χαρτί,κάποιοι αποφασίζουν αγορά ΙΔΙΩΝ για το θεαθηναι,πόσοι απ' αυτούς βάλανε το χέρι στην τσέπη ν αγοράσουν οι ίδιοι αν πιστεύουν στο χαρτί τους,μόνο ο Βασιλάκης για ειδικούς λόγους,όποτε τι περιμένουμε;μόνον να ψωνίζουμε τσάμπα για να δούμε ένα κέρδος η ν ασχοληθούμε με το αμερικα η με το ωραίο καζίνο του ΡΙΟΥ του ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ερώτηση προς καθένα,έχω περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω στο καζίνο παίζοντας μαύρο κόκκινο η αγοράζοντας μια ελληνική μικρομεσαία εισηγμένη στην οποία πρέπει να κερδίσουν οι ιδιοκτήτες ,οι διαχειριστές ,τα εναπομείναντα κοράκια κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω πως θα έχουμε την ευκαιρία για ξεφόρτωμα, αν αντιλαμβάνομαι σωστά τον εκνευρισμό σας. Αρκεί όταν δοθεί να μη φορέσουμε τα ροζ γυαλιά.
      Και στο ψιλικατζίδικο μπορεί σίγουρα κάποιος να κερδίσει με τον κατάλληλο χρονικό ορίζοντα, απλώς όχι με τη συμβατική λογική της αγοράς όταν μια μετοχή είναι φθηνή και πώλησης όταν είναι ακριβή. Εδώ τελικά είναι να αγοράζεις μόνο όταν είναι εξευτελισμένη και να πουλάς όταν είναι απλώς φθηνή.
      Ο ΙΚΤΙΝΟΣ πχ για όποιον είχε την υπομονή και τη διορατικότητα να τοποθετηθεί στα 0,55 είναι μια χαρά, δε συζητώ για όσους είχαν ακολουθήσει τον κ. Τάκη στα 0,7 προ split και είδαν *8. Όσοι από εμάς έκαναν το λάθος να τον πιστέψουν στο ~1, απλώς πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση και υπομονή. Σίγουρα κάποια στιγμή ο κυρ Βαγγέλης θα επιχειρήσει κάποια νέα αρπαχτή.

      Διαγραφή
    2. Ο κυρ βαγγελης δεν ειναι της αρπαχτης. Προφανως δεν γνωριζεις τα ατομα. Καλα ειναι λοταν δεν γνωριζουμε να μην κατηγορουμε με ευκολία πρόσωπα και ειδικα τιν κο χαιδά κος με κεφαλαία

      Διαγραφή
    3. κ. Λάρι ζητώ συγγνώμη, θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Ειλικρινά σας λέω πως σας θεωρώ το μοναδικό σοβαρό στοιχείο σχετικά με αυτή την εταιρία και το ότι ασχολείστε σε τόσο βάθος είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας για εμάς που δεν παρακολουθούμε τις καθημερινές εργασίες των λατομείων. Εντάξει λοιπόν, ο κυρ Βαγγέλης είναι ΚΥΡΙΟΣ με κεφαλαία, επιτρέψτε μου ωστόσο να έχω τη γνώμη πως οι μέτοχοί του είμαστε κορόιδα με περικεφαλαία.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Λάρι συγγνώμη που παρεμβαίνω, αλλά έχω ενοχληθεί πάρα πολύ με όλες τις εταιρείες που δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη αποτελέσματα (μεταξύ των οποίων και οι ΜΕΝΤΙ, ΒΟΣΥΣ και ΕΛΒΕ στις οποίες είμαι μέτοχος).
      Είναι απαράδεκτο αυτό και δεν ποιεί καμμιά τιμή σε κανέναν.
      Ειλικρινά τι ακριβώς περιμένουν στον ΙΚΤΙΝ και δεν δημοσιεύουν το 2019 (η ΜΕΝΤΙ έχει δημοσιεύσει ήδη και το πρώτο τρίμηνο του 2020); Δεν έχουν εκδώσει ούτε οικονομικό ημερολόγιο! Και είμαστε στα μέσα Ιουνίου!
      Δεν είναι άδικο για τους μικρομετόχους των παραπάνω εταιρειών (και του ΙΚΤΙΝ) να κινούνται στο απόλυτο σκοτάδι σε σχέση με τα αποτελέσματα όταν οι insiders (και ο Χαϊδάς) έχουν πλήρη εικόνα; Είναι αυτή συμπεριφορά εταιρείας που σέβεται τους μετόχους της; Έχει άδικο ο κ. Barren να αισθάνεται κορόιδο (όπως ακριβώς αισθάνομαι και εγώ στις προαναφερθείσες εταιρείες στις οποίες είμαι μέτοχος);

      Διαγραφή
    5. Κε Βάρρεν από τα γραφόμενα σας έχω αντιληφθεί την ποιότητα σας, που επιβεβαιώνεται από την "συγγνώμη"
      Με αμοιβαία εκτίμηση
      Υ.Γ. Ο CEO της ικτίνος δεν ασχολείται με την χρημ.τιμή καθημερινά, όπως νομίζουμε. Και εγώ έτσι πίστευα. δεν ισχύει. Αγαπάει και ασχολείται με την επιχείρηση πάρα πολύ. Έχει αρχές και ήθος.

      Διαγραφή
    6. Κε Ξενοφων, σιγουρα η αργοπορία δεν κολακεύει την εταιρία και πρεπει να διορθωθει μελλοντικά

      Διαγραφή
  54. Απότι φαίνεται το διακύβευμα για σήμερα είναι αν θα κρατηθούμε στο -5% ΓΔ ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑ: πέφτουμε όταν οι άλλοι ανεβαινουν, καταρρεουμε όταν οι άλλοι πέφτουν...

      Διαγραφή
  55. ενδιαφέρον entry point σήμερα βλέπω στις τράπεζες οπότε τσούκου τσούκου θα πάρω το ρίσκο μου το αλφίδι και το σαπάκι (ΠΕΙΡ) έχουν καλύτερη εικόνα απτ άλλα 2. ακόμα τον φοβάμαι τον αμερικλάνο αλλά τίποτα δεν είναι τέλειο ποτέ δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Για να είμαι δίκαιος ο ΙΚΤΙΝ μόλις ανακοίνωσε οικονομικό ημερολόγιο.
    Σήμερα θα ανακοινώσει αποτελέσματα και δεν θα προχωρήσει σε διανομή μερίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ορίστε κ. Ξενοφώντα, μάθαμε επιτέλους κι εμείς τι ήξερε η κα Λυδία που ξεφόρτωνε στα 1,16 και ο,91 και ο κυρ Βαγγέλης που δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη έστω συμβολικά ούτε στα 0,55.
      Τώρα που μάθαμε μπορούμε να τους παραδώσουμε τα χαρτιά μας έως το ο,30.
      Αφού μας τα έχουν πάρει θα μάθουμε κάτι για τη Σητεία, ή ότι ο Βώλακας επιλέχθηκε από τη NASA ως ιδανικό υλικό για τις αποικίες στον Άρη και φτου απ την αρχή.
      ΚΥΡΙΟΣ... και ΚΥΡΙΑ.

      Διαγραφή
    2. σε επιπεδο ομιλου, οριακη κερδοφορια προ φορων στο 4 τριμηνο του 2019, με ολα τα εκτακτα μεσα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren σε τέτοιες περιπτώσεις , αρκετές φορές, υπάρχει και κάποιο μικρό παρασκήνιο ... που εφόσον δεν το γνωρίζουμε, νομίζουμε ότι μάθαμε, ενώ στην πραγματικότητα δε μαθαμε αφου δε γνωρίζουμε το παρασκήνιο.

      Διαγραφή
    4. κ. Τάκη δεν οφείλουμε ως επενδυτές να γνωρίζουμε τις ενδοοικογενειακές ισορροπίες των Μ/Μ, πρέπει ωστόσο να είμαστε σε θέση να συνδέουμε κάποια κομμάτια. Εγώ κάνοντας αυτό καταλήγω ότι η εταιρία ήταν μια φωτοβολίδα (την οποία εσείς ορθά διαγνώσατε και στην είσοδο και στην έξοδο και μπράβο σας) και ο κυρ Βαγγέλης μας δούλεψε και συνεχίζει να μας δουλεύει ψιλό γαζί.
      Τι γνωρίζουμε :
      1. Μετά το κακό Α΄ Εξάμηνο 2019 η διοίκηση μας έλεγε ότι στο Β' θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος, ωστόσο σε όλα τα μεγέθη (Πωλήσεις, EBITDA, Κέρδη) η πτώση στο Β' ήταν ίδια με το Α'. Αν (όπως ισχυρίζονται) η κάμψη των μεγεθών ήταν θέμα αναδιάταξης της παραγωγής και όχι ζήτησης, θα έπρεπε να είναι προβλέψιμα τα μεγέθη, συνεπώς μας δούλευαν.
      2. Όταν πουλούσε η κα Λυδία στο 1,16 και 0,91 γνώριζε πόσο τραγικά ήταν τα μεγέθη, ομοίως και ο κυρ Βαγγέλης που ούτε συμβολικά δε στήριξε τη μετοχή στα 0,55 που έμοιαζε σκοτωμένη. Ήξεραν ότι ακόμα κι εκεί είναι πανάκριβη, κάτι που φρόντισαν εμείς να μάθουμε 4~5 μήνες μετά.
      3. Μας λένε ότι η πτώση των πωλήσεων είναι θέμα αναδιάταξης της παραγωγής, ενώ η ζήτηση παρέμενε ισχυρή. Αν είναι έτσι δε θα έπρεπε τουλάχιστον να δούμε μείωση αποθεμάτων? Αντ' αυτού αυξήθηκαν και στο Β' 2019, με τη διάρκεια παραμονής (299 μέρες) σε επίπεδα 2010, υψηλά δεκαετίας. Συνεχίζουν να μας δουλεύουν.
      Και κάτι άλλο, αν όντως υπήρχε ακόμα ζήτηση, με την κινέζικη οικονομία να έχει δώσει δείγματα κάμψης ήδη από το 2018, η επιλογή να περιορίσουν την παραγωγή σε αυτή τη χρονική συγκυρία εγείρει και θέμα σοβαρής ανικανότητας. Να αναβαθμίσουν την παραγωγή τώρα γιατί? Για να συσσωρεύουν αποθέματα 2~3 χρόνια, όταν θα έχει υποχωρήσει η ζήτηση? Μήπως να κατεβάσουν και τα σώβρακα στους ανταγωνιστές? Ας περίμεναν τα χαμηλά του κύκλου για να κάνουν την αναβάθμισή τους, στο peak επέλεξαν να την κάνουν?
      Εν κατακλείδι το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα και μετά από πτώση ~70%, η μετοχή στα 0,65 είναι πανάκριβη: με PE 19.5, PBV 1.95, EV/EBITDA 9.4, πτωτικές πωλήσεις, αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, εκτίναξη δανεισμού, μόχλευση 47% σε συνδυασμό με την καχυποψία για τη διοίκηση και το κλίμα στις αγορές πάει καρφί για 0,20~0,30.
      Θα μου πείτε, αν είναι έτσι πούλα. Όχι, δε θα παίξω το παιχνίδι του κυρ Βαγγέλη. Θα το ξαναπαίξει, είμαι σίγουρος. Ας πουλήσουν τα εγγόνια μου, όταν θα είναι CEO κάποιο από τα εγγόνια του.

      Διαγραφή
    5. Τα υψηλά αποθέματα δεν είναι Βώλακας. Η υπογειοποίηση κρίθηκε απαραίτητη, δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις το κάτω του κύκλου, καλό θα ήταν να συμπέσει με μειωμένη ζήτηση αλλά κρίθηκε απαραίτητη και συντελέστηκε. Με το νέο εργοστάσιο διπλασιάζεται η δυνατότητα σε επεξεργασμένα πάνω απο 30 εκατ. ετησίων. Άρα σε τζίρο με όγκους πάνω από 70 εκατ. Φυσικά σε νορμάλ συνθήκες. Όποιος θέλει πουλά αλλά να μην του φταίει μετά που θα ανέβει άλλος. Εγώ συστήνω υπομονή τα καλά είναι μπροστά

      Διαγραφή
    6. Στο 0,2-0,3 (δηλαδή η παλαιά μετοχή 0,8-1,2) εγώ θα είμαι αγοραστής (τα αποθέματα μέσα στα βουνά δεν είναι μετρήσιμα στους ισολογισμούς των εταιριών αυτών). Στα περισσότερα που αναφέρεται θα συμφωνήσω μαζί σας. Ο γράφων έχει θέση σε μετοχές της εταιρίας.

      Διαγραφή
    7. κ. Βασίλη αν πάει εκί τελικά υποθέτω ότι και οι Μ/Μ θα είναι αγοραστές, ενδεχομένως κι εγώ.
      Εγώ σε μια χρονιά με ισχυρή ζήτηση και περιορισμό της παραγωγής θα περίμενα τουλάχιστον να μην αυξηθούν τα αποθέματα, να φεύγουν γρηγορότερα και όχι να κάνουν ρεκόρ παραμονής 10ετίας.
      Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι η εταιρία είναι σάπια, αλλά ότι παρουσίασε επιτηδευμένα μια one off εκτίναξη στο τζίρο της ως αλλαγή επιπέδου. Δε μπορεί σε ένα χρόνο να έχεις+50% πωλήσεις και ένα χρόνο μετά να γυρνάς στα ίδια, αυτό λέγεται φωτοβολίδα.
      κ. Λάρι, δεν έχει νόημα να διαφωνούμε, κατανοώ ότι γνωρίζετε την εταιρία σε βάθος, φαίνεται σχεδόν να την έχετε αγαπήσει και ενδεχομένως να γνωρίζετε και προσωπικά το Μ/Μ. Δε λειτουργούμε όμως όλοι έτσι, ορισμένοι περιμένουμε από τις διοικήσεις το στοιχειώδη σεβασμό. Αν μιλάτε με τη διοίκηση μεταφέρετέ τα, τα δείγματα έχουν μαζευτεί πολλά κακά δείγματα. Μακάρι να έχετε δίκιο, να διπλασιάσει τη δυναμικότητά της και μακάρι όταν το πετύχει να έχει και αγοραστές. Παραμένει γεγονός ωστόσο ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αντιμετωπίσει τους μετόχους της ως μπαμπουίνους.
      Το έγραψα, δε θα πουλήσω από εδώ και κάτω, δε θα τους χαρίσω.

      Διαγραφή
    8. καλημερα!

      η κατρακυλα στα αποτελεσματα κ τη μετοχη ελαβε μεγαλες διαστασεις απο το 2 τριμηνο του 2019 κ μετα.
      η διοικηση ειχε κανει πολυ μεγαλο σπλιτ μερικους μηνες νωριτερα ωστε η μετοχη να εχει χαμηλοτερη τιμη κ να δειχνει πιο ελκυστικη.κ σε καθε δηλωση της ελεγε πως η χρηση κ ειδικα το εκαστοτε τρεχον τριμηνο εξελισσεται ομαλα.αυτο ειναι στα ορια της παραπλανησης των επενδυτων ομως.
      το δικο μου συμπερασμα ειναι πως ολο αυτο ηταν μαλλον προσχεδιασμενο για να γινει οσο μεγαλυτερη διανομη της μετοχης μπορουσαν να πετυχουν.
      ηταν συνδιασμος δηλαδη μιας εκρηκτικης αλλα μη διατηρησιμης αυξησης της κερδοφοριας(η κερδοφορια ειχε φουσκσωσει σαν μπαλονι, μεχρι κ κερδη απο επενδυτικες δραστηριοτητες ειχε μεσα) μαζι με τους καταλληλους χειρισμους της διοικησης ωστε να η μετοχη να γινει πιο ελκυστικη στο μεσο επενδυτη(σπλιτ).
      σιγουρα βοηθησε οτι το διαστημα αυτο, τον 1,5 αυτο χρονο το κλιμα στο χαα δεν ηταν κακο, μπορουσε δηλαδη πιο ευκολα να γινει διανομη.
      σε καποιο σημειο απορρουσα πως εμπειροι χρηματιστηριακοι επενδυτες δεν το υποψιαζονταν, με τοσο δυνατες ενδειξεις.
      οι αντιδρασεις ηταν πολυ εντονες ομως, οποτε δεν εδωσα συνεχεια.


      απο κει κ περα ,με βαση τις οικονομικες καταστασεις που ανακοινωθηκαν χθες, η εταιρεια εχει καποια προβληματα οπως για παραδειγμα η ειδικη ρευστοτητα, μιας κ το κυκλοφορουν ενεργητικο ειναι 37,6εκ ευρω (με 21,4 εκ ευρω αποθεματα) ενω οι βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις 43,2 εκ ευρω(με 22,7 τραπεζικες υποχρεωσεις).το οτι η εταιρεια εχει 8 εκ ευρω αυλα δεν περναει απαρατηρητο, εστω κ αν για τα μεγεθη της το νουμερο δεν ειναι μεγαλο.

      σε μια τιμη πιο ελκυστικη,κ με δεδομενο πως μεχρι τοτε πρεπει να εχει λυθει το θεμα αναχρηματοδοτησης των βραχυπροθεσμων δανειων, ισως η μετοχη να εχει ενδιαφερον.
      αν θυμαμαι καλα, η εταιρεια μαλλον θα ειχε κ καποιο εκτακτο φορολογικο οφελος της ταξης των 2,2 εκ ευρω το οποιο θα το εμφανιζε στα αποτελεσματα 4 τριμηνου 2019.ισχυει αυτο;
      ρωταω γιατι αν ισχυει τοτε τα πραγματικα λειτουργικα αποτελεσματα του 4 τριμηνου δεν ειναι 270 χιλιαδες ευρω κερδος, αλλα 2 εκ ευρω ζημια.υπαρχει καποια ενημερωση γι αυτο;

      Διαγραφή
    9. Το έκτακτο 2.337400.000€ θα εγγραφεί φέτος,
      Υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης Υπουργείο Εσωτερικών ΑΠ 1147/25.2.2020 ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ
      οποτε φετοσ

      Διαγραφή
    10. Τα κερδη απο επενδυτικές δραστ 4.000.000€ ήταν διακριτά, γνωστά σε όλους τα εταιρικά ήταν 12 εκ και όλοι το γνωριζαν. Καμια διανομή δεν έγινε. Οι βασικοι μτχ και οι αμοιβαίοι σταθεροι. Μην αρχίζεις πάλι τις συκοφαντίες φτάνει Την άλλη φορά τα διέγραψες. Άντε μάθαμε τωρα

      Διαγραφή
    11. τωρα κανεις πλακα;
      ο ορισμος της διανομης ειναι.

      Διαγραφή
    12. ποιός κάνει πλακα σε ποιόν αυτό μόνο απαντάς σε όσα σου έγραψα αντε μαζευτείτε να πουμε

      Διαγραφή
    13. η μετοχη την εποχη εκεινη ειχε ανεβει κοντα στο 700% απ τα χαμηλα. στην κορυφη η διοικηση αποφασιζει μεγαλο σπλιτ(λες κ κ η μετοχη ηταν στα 20 ευρω).η δικαιολογια ειναι για να αποκτησει μεγαλυτερη μετοχικη βαση.σαφως , τι περιμεναμε να πει δηλαδη; πως εγινε για να διευκολυνει τη διανομη;;;;
      κ ταυτοχρονα ξεκιναει η υποχωρηση της μετοχης χωρις ακομα να εχουν ανακοινωθει τα ασχημα οικονομικα αποτελεσματα.
      ταυτοχρονα η διοικηση διαψευδει ολα τα ασχημα σεναρια που κυκλοφορουν.
      ακομα κ οταν εχει ανακοινωθει 1 κ 2 τριμηνο 2019, δειχνει ηδη οτι η κερδοφορια θα πιεστει εντονα, κ η διοικηση συνεχιζει να τονιζει πως καθε τρεχον τριμηνο τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα.ταυτοχρονα η μετοχη σταδιακα υποχωρει...


      οταν εφθσασαν να ανακοινωνουν πωλησεις ακομα κ οι βασικοι μετοχι, σημαινει πως ολοι οι προσκυμενοι χρηματιστηριακοι λογαριασμοι ειχαν ολοκληρωσει τις πωλησεις.

      το πιο πιθανο ειναι τα εγινε οπως στα εγραψα.
      δεν εγινε απλα διανομη.
      ειναι ο ορισμος της διανομης.

      Διαγραφή
    14. Έχεις μεγάλη φαντασία. Κάποιες άλλες περιπτώσεις έχεις στο μυαλό σου.Το σπλιτ αποφασίστηκε στην Γ.Σ. του ιουνίου του 2019 και έγινε 4.8.2019 Το ράλλυ ξεκίνησε Άνοιξη 2017 κια ολοκληρώθηκε Σεπτέμβριο 2018, συνοδευόμενο από πραγματική κερδοφορία και καλά μερίσματα. δηλ. πολυυυ πριν το σπλιτ. Η οικογένεια Χαιδά ελέγχει περιξ του 70% ίδιο δηλ ποσοστό με πριν σπλιτ. το ίδιο και οι θεσμικοί αμετακίνητοι. Οπότε η φαντασία οργιάζει

      Διαγραφή
    15. κ τοτε κ τωρα νομιζω πως καταλαβαινεις απολυτα κ το τι γινεται αλλα κ το τι σου γραφω.
      απλα δεν θες να το παραδεχτεις.
      οποτε δεν εχει νοημα να επιμεινω αλλο.

      Διαγραφή
  57. Κύριε barren προσυπογράφω και με τα δύο χέρια,όπως ακριβώς τα λέτε ,το μόνο που εύχομαι στυλ ΚΥΡΙΑ Λύδια καλοφαγωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμίσω μόνο ότι η τιμή η σημερινή είναι το 2,62 το παλιό!!!!

      Διαγραφή
    2. δηλαδή είναι αρκετά ψηλά ακόμα ? γιατί παλιά την είχαμε από 0.9 χάρη σε εσάς φυσικα

      Διαγραφή
    3. Δεν το είπα με αυτή την έννοια.
      Το είπα με την έννοια πως όταν ανέβαινε στα 2.5 τον είπαν φούσκα, αλλά μόλις είχε διασπάσει το υψηλό του 1.8 και τελικά έφτασε 6.

      Διαγραφή
  58. Η λυδια οταν πουλουσε δεν ειχε ξεσπασει η επιδημια παντως. Ο λογος σχετιζεται με την ικτινος μαρμαρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλοπροαίρετα σε διαβάζω,σεβομε ότι έχεις χαρτιά,αλλά μην κάνεις τον δικηγόρο του διαβόλου,ημερομηνίες πώλησης 13 -1 και 26-2, μια εταιρεία που οι επαφές της είναι με Κινέζους δεν γνώριζε στις 26 Φεβρουαρίου τι γινότανε,δεν έβλεπε την μείωση των παραγγελιών;δεν πειράζει τους τα δίνουμε τα χαρτάκια και ας βράσουν στο ζουμί τους,οι κακομοίρηδες οι Γάλλοι που μπλέξανε και τι θα λένε σε άλλους επενδυτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνε το αν έχω και πόσα χαρτια δεν έχει τόσο σημασία. σημασία έχει ότι το βλέπω ως μακροπρόθεσμη επένδυση, οπότε δεν με ενδιαφέρει να γράψω θετικά πράγματα για να ανέβει το χαρτί ή αρνητικά για να πέσει. έχω χτίσει την θέση μου όταν έπρεπε και μπορούσα να το κάνω, ούτε αγοράζω ούτε πουλάω, οποτε γράφω αντικειμενικά χωρίς σκοπιμότητες και ναι δεν το κρύβω είμαι γοητευμένος απο την εταιρία, το αντικείμενο, την ανάπτυξη και τους ανθρώπους της. Όχι όμως ότι δεν στέκομαι και εγώ κριτικά απέναντι της. και εγώ δεν θέλω να είμαι θύμα, όπως κανένας

      Διαγραφή
    2. Κύριοι γιατί όλη αυτή η αντιπαράθεση για τον ΙΚΤΙΝΟ? (Ο γράφων έχει θέση στο χαρτί η μάλλον την ξανακτιζει αφ ότου πούλησε στα 5.20 πριν το RS.Δεν είναι η νέα Google ούτε η PBF καλή ώρα...Πολυ φαγωμαρα για το τίποτα κατά την ταπεινή μου άποψη. Άλλωστε ότι είναι να πάει πάνω θα πάει όπως λέει Και ο Κύριος Τάκης...

      Διαγραφή
    3. Nα πω και εγώ τις μακακίες μου ...

      1) Για το μόνο που έχω να κακολογήσω τον κυρ Βαγγέλη είναι ότι ενώ η εταιρεία έβγαλε guidance για πτώση πωλήσεων 12% ... η πτώση, τελικώς, ήταν πολύ παραπάνω. Δεν είναι κακό μια διοίκηση να λαθέψει ... το λάθος είναι ότι δεν βγήκε σε μεταγενέστερο χρόνο να δώσει νέα guindance διορθωτική. Όλες οι σοβαρές εταιρίες αυτό πρέπει να κάνουν.
      Το έχει αυτό το ελάττωμα ο κύριος Χαιδάς. Δεν θα επεκταθώ αλλο ...

      2) Αλλο ένα ελάττωμα είναι ότι δύσκολα πουλάει περιουσιακό του στοιχείο. Πάντα έχει προσφορές και μεγάλες προσφορές ... αλλά δεν ικανοποιείται και θέλει όλο και περισσότερα. Είχε τρελές προσφορές για το αιολικό, πολύ παλαιότερα ... αλλά ήθελε πολλά περισσότερα. Τώρα δεν δίνουν ούτε τα μισά ... αλλά εκείνος δεν ενδίδει. Τώρα θα ήθελε τα μισά των τρελών παλαιών προσφορών. Εγώ πιστεύω και να του τα δώσουν, αύριο, πάλι όχι θα πει ... σκεφτόμενος ότι μεθαύριο να του δώσουν περισσότερα.
      Παρόμοια και για Σητεία ... δεν το συνεχίζω.

      3) Αν εξαιρέσουμε την πτώση πωλήσεων και που δεν δόθηκε η σωστή guindance ... όλα τα άλλα του Ισολογισμού ήταν φυσιολογικά.
      Μην διαβάζω κύριοι κάτι κουλά του στυλ, όπως ότι η Ειδική Ρευστότητα έπεσε ... δηλαδή αν πάει και κάνει τα 20 εκατ βραχυπρόθεσμου δανεισμού , μακροπρόθεσμο τότε πόση θα είναι η ειδική ρευστότητα οεοοοο;

      4) Δυστυχώς, η πτώση των πωλήσεων δεν οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση ... αλλά δεν μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση διότι στο ογκομάρμαρο που στέλνεται λείπει ένας τύπος μαρμάρου. Και αν το βουνό δεν έχει άλλη ικανή ποσότητα να καλύψει τη ζήτηση;
      Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι το 2020. Ο Covid δημιούργησε πολλά προβλήματα. Έτσι όπως το βλέπω, είναι σαν 1 τρίμηνο να χάθηκε ολοκληρωτικά.
      ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΔΕΙ ΜΈΡΙΣΜΑ.

      5) Λέτε ότι η κόρη ξεφόρτωσε. Λέτε ότι σας φταίει το σπλιτάρισμα και διάφορα άλλα.
      Ναι, αλλά όταν ο πρόεδρος πούλαγε μετοχές τους σε Γάλλους, ΑμερικάνουΠορτογάλους εσείς κύριοι δεν σκεφτήκατε ότι ο πρόεδρος (που δεν πουλάει ποτέ) πούλησε και ότι κάνει διανομή.

      Τέλος θέλω να πω ... ότι είμαι λίγο θυμωμένος που ορισμένοι το παίζουν ειδικοί .... σαν πιο ειδικός όμως που είμαι με την εν λόγω εταιρεία θα σας έγραφα κάντε το σταυρό σας να είναι καλά ο κυρ Ευάγγελος (ειδικά αν είστε μέτοχοι) διότι δεν ξέρω αν η οικογένεια θα μπορέσει να βρει άκρη και κρατήσει την εταιρεία εύρωστη και δυνατή.

      Όσο είναι καλά ο παππούς η τιμή στόχος μου παραμένει .... αλλά ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα μου.

      Διαγραφή
    4. Εύστοχος όπως πάντα σε όλα. Για την τελευταία πρόταση στο δυο, σκέψου μια χρονική περίοδο που κανένας μας δεν πιστεύει σε θετική εκβαση. Και μετά γίνεται του βοσκού με τον λύκο

      Διαγραφή
    5. Λέτε να μείνουμε απόξω και να μας φάνε τα πρόβατα; 🤣🤣

      Διαγραφή
    6. Διοικητικα υπαρχει διαδοχη. Η εταιρια έχει πλεον δομες. Μετοχικα δεν βλεπω αλυτο προβλημα στην διαδοχη όποτε ερθει

      Διαγραφή
  60. Ο ιανουαριος ηταν ανοδικος δεν πουλησε λογω κορωνας,οι λογοι, προσωπικες φιλοδοξ. Μετα την αποχωρηση της ετσι εγω νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Υποψιν οτι με την λυδια δεν εχω επαφες, ούτε με γνωριζει προσωπικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Είναι γνωστό στην πιάτσα οτι στον Ικτίνο υπάρχει εδώ και καιρό ενδοοικογενειακή κόντρα. Τα οικονομικά αποτελέσματα αναμενόμενα και προεξοφλημένα. Το μεγάλο στείχημα για την εταιρεία είναι να μπορεί μετά το 2021 να βγάζει καθαρά κέρδη άνω των 10εκ. Χρειάζεται υπομονή αλλά πιστεύω οτι όσοι αγοράζουν σε αυτά τα επίπεδα θα αποζημιωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Σ' αυτά τα επίπεδα υπάρχουν μετοχές που το 2022 θα είναι πάνω 100- 150 % με παχυλά μερίσματα,δεν θέλω να προμοταρω καμμία και δεν αναφέρω ονοματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Τελικά οι ταγοί της Ελληνικής χρηματαγοράς για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι είναι ένα βήμα πιο μπροστά απο αυτό που ακολουθεί στη Νέα Υόρκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Για αστείο το εκλαμβάνω,οι ασχολούμενοι θέλανε μια γρήγορη ξεπετα,τους έκατσε και ο Αμερικανός,τους βοηθάνε και τα τετράποδα που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη έχουν καβούρια,όποτε όπ δούμε όλο το έργο ,αν και πιστεύω ότι αύριο θα αντιδράσει ο Αμερικανός,οπότε ίσως ακολουθησουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το έγραψα για αστείο ... γιαυτό εμείς κινηθήκαμε μια μέρα νωρίτερα.

      Διαγραφή
  66. Ο Καρούτζος πάλι το μέρισμα των βασικών μετόχων που το αφήνουν στο ταμείο της εταιρίας ΙΚΤΙΝΟΣ το θεωρεί υποχρεώσεις ανεξήγητες. Συνήθης πρακτική των βασικών μετόχων που εμπιστεύονται την εταιρία τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. καλησπερα σε ολους.κυριε hippy σας ευχαριστω για τον οπαπ.τον μυτιλιναιο πως τον βλεπετε. Σας διαβαζω και στον Μιχαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάγγελος...κλασσικό παράδειγμα της ρήσης "πίστευε και μη ερεύνα"...μαζί με τον κύριο Βακκάκη ίσως οι κορυφαίοι βασικοί μέτοχοι-managers στην Ελλάδα αλλά ιδιοτελής ο μπαγάσας. Θα εξασφαλίσει το 1/3 της πίτας πρωτύτερα για την πάρτη του και μετά θα μοιράσει κέρδη στους άλλους. Αλλά θα μοιράσει ΣΙΓΟΥΡΑ. Η μετοχή είναι μια απ΄τις πέντε βασικές επιλογές του χαρτοφυλακίου μου (μαζί με ΤΕΝΕΡΓΑ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και ΟΛΠ). Αυτό το τελευταίο βέβαια δεν λέει και πολλά...μπορεί να λαθεύω.

      Διαγραφή
  68. Καλησπέρα, θα ήθελα τις απόψεις σας για την ΕΥΑΘ (ΕΥΑΠΣ)...
    Ποια η επίδραση του επενδυτικού προγράμματος των 178εκ. τα προσεχή έτη, στα μεγέθη της εταιρείας? Στα Ίδια κεφάλαια, στον δανεισμό, στην κερδοφορία κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Εγώ κύριοι την κοπανησα από τον ικτινος τον τελευταίο μήνα με μεγάλες απώλειες και νιώθω να έφυγε ένα ΒΑΡΙΔΙ από πάνω μου ,θα ξαναμπώ όταν θα είναι να στρώσει τον πλανήτη ΑΡΗ με μάρμαρα,καλή τύχη στους εναπομείναντες και καλό κουραγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Την κεφαλαιακη διασφαλιση των τραπεζων με οριζοντα την προσελκυση των επενδυτων, αλλα και ανοιχτο παραθυρο για συγχωνευσεις στο πλαισιο της πορειας για πληρη τραπεζικη ενοποιηση μεχρι το 24.

    Εμμεσο κουρεμα του δημοσιου χρεους απο τα προγραμματα ΑΡΡ και PEPP θα κανει η ΕΚΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σε value και κυκλικες δινουν μεγαλυτερη σημασια τα fund και οχι σε growth συμφωνα με τα γραφομενα.

    Ο κυριος Στουπας στο ιδιο tempo παρεπιπτοντως, καταστροφολογια και οτι αυτο που συμβαινει ειναι νικηφορος μαχη και οχι ο πολεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂