Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Luckin Coffee No3

199 σχόλια:

  1. Εισαγωγή της LUCKIN COFFEE A ADR στον δείκτη MSCI CHINA INDEX. Ανακοινώθηκε απόψε. Για να δούμε.... αν και μπορεί να έχει εν μέρει προεξοφληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμίζω ότι τέλη Ιανουαρίου η Morgan Stanley ανέβασε την τιμή στόχο για τη LK στα 42 δολ. από 27. Και φυσικά, ενόψει εισαγωγής στον δείκτη, κάποιοι με τη σορτοέκθεση της Muddy Waters μπορεί να μπήκαν σε πολύ καλές τιμές.

      Διαγραφή
  2. Πάνω που αναθαρρήσαμε...
    Κοροναϊός: 15.000 νέα κρούσματα και 242 νεκροί μέσα σε μια μέρα
    https://www.thereport.gr/koronaios-15-000-nea-krousmata-kai-242-nekroi-se-mia-mera/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι πλέον έχει αρχίσει η ύφεση του ιού (μπορεί τα αποτελέσματα του στην οικονομία της Κίνας να αρχίσουν να φαίνονται τους επομενουε μήνες, αλλά ο ίδιος ο ιός θεωρώ ότι έχει σε μεγάλο βαθμό περιοριστεί).
      Προσωπικά θεωρώ (αν είναι αλήθεια ότι μιλάμε για ποσοστό θνησιμότητας μικρότερο από αυτό της απλής γρίπης) ότι το όλο ζήτημα έχει υπερδιογκωθει διεθνώς από τα ΜΜΕ στο κυνήγι του κέρδους, μη υπάρχοντος αλλού πιασαρικου θέματος.

      Διαγραφή
    2. Το ποσοστό θνησιμότητας πρέπει να υπολογίζεται με τους θνησκοντες / φορεων ...
      Εδω υπάρχει ενα θέμα .. ο θανων βρέθηκε φορέας πριν 22 ημέρες κατα μεσο ορο , αρα το κλάσμα θα πρέπει να υπολογίζει θανοντες ΕΩΣ σημερα δια φορεων πριν 22 ημερες ==> Θνησιμότητα λοιπον καπου μεταξυ 5% και 15%
      Ετσι κιαλλιως θνησιμότητα στην πολιτεία Χουμπει 5%
      https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-death-rate/

      Διαγραφή
  3. Θα το γράψω ξανά εδω για όσους δεν τα παίρνουν με την μια: Τι να κάνω που δεν μπορώ να γράψω αυτό που πρέπει για Φριγγο? Κοιτάτε τι κάνει το Αμερικανανι του πουλαει (Το δέντρο)Και μόλις φθασουμε στο δάσος τα συζητάμε. Για να φαντασθείτε φίλοι που διαβάζετε στο μπλογκ ποσο ξέρουν από χρηματαγορές το ΔΥΔΙΜΟ της συμφοράς επειδή πουλάει ο βασικός μέτοχος αυτοματα σημαίνει οτι η εταιρεία καταστρέφεται...Να αρχίσω να γράφω πόσοι βασικοί μέτοχοι έχουν αποχωρησει από εταιρίες τοσο εδώ αλλα και διεθνώς και οι εταιρίες ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε συνεχίζεις και δίνεις αξία σε 2 χρεοκοπημένα άσχετα με τα χρηματιστηριακά τρόλ. Αμφιβάλλω αν και οι δύο μαζί έχουν χαρτοφυλάκιο άνω των 3000€. Μην ασχολείσαι.

      Διαγραφή
    2. Δεν πρόκειται για βασικό μέτοχο, αλλά για hedge fund που οι συμμετοχές του έχουν χρονική διάρκεια max 2 με 3 έτη ....

      Διαγραφή
    3. Καλημερα κ. Τακη και Καπετανιε! Για την εταιρια τα εχουμε πει, με τον Καπετανιο μαλιστα εχουμε ανταλλαξει μηνυματα πολλακις (by the way αν εχεις καποια εξελιξη ή κατι νεοτερο να αναφερεις πες το, οπως εξαλλου εκανα κ εγω οταν ειχα αναφερει σε παλιοτερο σχολιο οτι η οικογενεια δεν προτιθεται να βαλει το χερι στην τσεπη για ΑΜΚ. Εξαλλου, τα λεφτα μας παιζουμε καπετανιε.
      Κυριε Τακη, ποια ειναι η αποψη σου σχετικα με την πιεση που δεχεται η τιμη λογω της εξελιξης και πιθανα επιπεδα σταθεροποιησης (ηδη εχει ροκανισει ολη την ανοδο απο το 0.28 οταν κ ανακοινωθηκε στις 27/1 η ειδηση για την ομολογιακη εκδοση). Τελος, στοχευεις να ενισχυσεις κ αν ναι σε ποια επιπεδα? Προσωπικα εχω αρκετα μεγαλη θεση αλλα βλεπωντας την υποχωρηση, με τρωει το χερι μου... Ειδικα μετα τις εξελιξεις με την ομομολιακη εκδοση καθως η πιθανοτητα για ΑΜΚ (την οποια ειχαμε αναφερει ως ενα μικρο ενδοιασμο) λογικα εχει μηδενιστει.

      Διαγραφή
    4. Φίλε andrea δεν κρατάω κατι για πάρτη μου και κάνω λογοπαιγνια δεν είμαι εγώ αυτο.Εγραψα και πριν λίγες μέρες πως on air δεν μπορώ και σίγουρα καταλαβενετε! Δεν ξέρω που θα πάει αυτη τη στιγμή η μετοχή όμως απ αυτά που γνωρίζω και το εννοώ ολα πάνε by the book...Είμαι φορτωμένος με 22.50 (χθες το έφθασα)Και θα πράξω αναλόγως την κίνηση του χαρτιού. .

      Διαγραφή
    5. Δεν έχω σκοπό ούτε να παροτρύνω ούτε να αποθάρρυνω κάποιο φίλο να πουλήσει η να αγορασει..Λέω εντιμως ότι έχω μια πολύ σεβαστή θεση για τα δικά μου δεδομένα και θα δω το έργο μέχρι τέλους ακόμη και αν διακόπτουν για διαφημίσεις όπως το Star....Έχω πολύ υπομονηηηη..

      Διαγραφή
    6. Έχω 200.000 μετοχές και αισθάνομαι πολύ άνετα γιατί βλέπω ότι γίνονται σωστές κινήσεις και έχουν βάλει μία σειρά στο μπάχαλο που υπήρχε. (Συγχωνεύσεις, κλείσιμο και μεταφορά γραμμών παραγωγής κλπ). Τέλος πάντων επειδή θα γίνουμε γραφικοί αναμασώντας την ίδια καραμέλα κάθε μέρα δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια κάθε μέρα. ο Larsy πουλάει, ο διευθύνων σύμβουλος αγόρασε σχεδόν 1 εκατ κομμάτια το τελευταίο εξάμηνο. Αλλά για να προλάβω τους μεσσίες, στην φάκα πιάστηκε και αυτός ?!! ούτε αυτός ήξερε!! καλημέρα και τα λέμε από Σεπτέμβρη

      Διαγραφή
    7. Πολύ σωστός.!!!!
      Περιαυτολογόντας -δικαιώνομαι μέχρι τώρα- ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.

      Διαγραφή
  4. καλημερα!

    βλεπω μεγαλο ενδιαφερον για την FRIGOGLASS , κ απο περιεργεια εριξα κ εγω μια ματια στα στοιχεια που ανακοινωσε προσφατα.

    ισως η προσφατη υποχωρηση της μετοχης απο τα 0,28 ευρω κ ο περιορισμος στο αγοραστικο ενδιαφερον να οφειλεται σε μια δευτερη αναγνωση στα στοιχεια για τα ετησια ebitda που ανακοινωσε η εταιρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημερα σε ολους.
      Κυριε Nikdan μια και δειχνετε γνωστης θεμελιωδων κανετε και σεις μια φορα μια ολοκληρωμενη αναλυση μιας απο τις μετοχες που συνηθως σχολιαζετε.Γραφετε κατι και μετα λετε οτι"δεν ειναι αναλυση θεμελιωδων η κατι παρομοιο αυτο.ειναι σκορπιες σκεψεις για προβληματισμο".
      Ιδου λοιπον η Φριγο προσφερεται για αναλυση αν οχι τωρα μολις βγουν τα ετησια.

      Διαγραφή
    2. αγαπητε , ασχολουμαι με μετοχες που επενδυω η ειναι στη λιστα παρακολουθησης μου.
      αναλυση ακομα κ αν κανω, ειναι για προσωπικη χρηση κ μονο.
      τα θεματα που ανοιγω, εχουν σφαιρικα συμπερασματα, οχι κατι παραπανω.κ ειναι τοσο απλα διατυπωμενα ωστε να μπορουν να τα καταλαβουν σχεδον ολοι.
      δεν βρισκω λογο να γραφω ακομα πιο αναλυτικα θεματα.
      να αποδειξω κατι σε καποιον δεν υπαρχει, ουτε κ εχω να κερδισω κατι απο αυτο.
      οποτε νομιζω ο βαθμος που εξηγω τις σκεψεις ειναι μαλλον ικανοποιητικος για ν γινει συζητηση.

      απο κει κ περα, πιο αναλυτικα μιλαω με επενδυτες κ μελη σε προσωπικες συζητησεις.κ εννοω με μελη τα οποια σχολουνται κ αυτα με τον τομεα αυτον.
      δεν κανω παρουσιασεις δηλαδη.συζητηση κανω με σκοπο ομως να εχω να κερδισω κ εγω κατι απο αυτα που θα μου πει ο αλλος.


      απο κει κ περα, θα γραψω πιο κατω τι εννοη για τη FRIGOGLASS.αν δεν συζηταγατε τοσο πολυ εδω για τη μετοχη, δεν θα την κοιταζα ποτε, μιας κ ειχα αρνητικα ιδια κεφαλαια.
      ακομα κ ετσι, την κοιταζω μονο κ μονο εγκυκλοπεδικα.κ χωρις πολυ αναλυση.
      δεν ειναι στη λιστα παρακολουθησης μου δηλαδη.

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι μόνο τα αρνητικά ίδια κεφάλαια. Είναι και τα κέρδη στη μειοψηφία και οι ζημιές στους μετόχους.
      Μαζί με ΑΛΜΥ ΙΝΛΟΤκαι αν μου ξεφεύγει κάποια άλλη, να με συμπληρώσεις.

      Διαγραφή
    4. Σύντεκνε αδειούχος από το 2016???Που εργάζεσαι μπρε να στείλω βιογραφικό??

      Διαγραφή
    5. Γιατρέ μου όταν θέλεις να ζωγραφίζεις δεν παίζεσαι....

      Διαγραφή
  5. Η Φριγγο σε εύλογο και όχι μακρινό χρονικο διάστημα θα δανειζεται κάτω από 3.5% Κύριε Ανδρέα και λοιποί συνοδοιποροι. .Κύριε Τακη τι λεγε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν το νέο ομόλογο της διαπραγματεύεται γύρω απ΄την τιμή έκδοσης (100) σε αντίθεση με το ομόλογο πχ του Ελλάκτωρα που ξεκίνησε με το καλημέρα στο 102 (περί το 103) χθες.

      Προσωπικά δεν ξανοίγομαι με επιπλέον αγορές, προτιμώ η αγορά να χωνέψει τις ειδήσεις πριν κάνω κίνηση. Εάν η μετοχή κινηθεί απότομα και την χάσω, δεν πειράζει, ας κερδίσουν αυτά που έχω.

      Διαγραφή
    2. Σας παρακολουθω ανελλιπώς κυριε hippy τόσο εδώ όσο και στην ελεύθερη γνώμη που γράφετε.Παρα την άτυχη πρώτη αντιπαραθεση μας την πρώτη φορά είστε ένας έμπειρος και πολύ καταρτισμενος παίχτης με κινήσεις χειρουργού .Λαμβάνω παντα υπ όψιν τα γραφομενα σας και δεν σας κρύβω πως σας ακολουθώ σε αρκετά σημεία όπως ΑΔΜΗΕ και ΟΠΑΠ (εδώ ειδικά μπήκα απότο δικό σας σχόλιο .Απλα εγώ είμαι λίγο πιο επιθετικός παίχτης αναλογα την περίοδο με διαρθρωση χαρτοφυλακιου 40% και 60% στην επίθεση ...

      Διαγραφή
    3. Μεχρι στιγμής τα τελευταία 2 χρόνια μου βγήκε πολύ καλα όπως σε ΔΕΗ ΠΑΠ Ιατρικό και Υγεια.Καθολου άσχημα βέβαια στην αντίπερα όχθη με ΤΕΝΕΡΓ όταν στα 5 ευρώ ρωτουσα τον κύριο Τάκη τι βλέπει.ΑΔΜΗΕ πιστευω ότι δεν έχει δείξει τα δόντια του ακόμη...

      Διαγραφή
  6. Γιατρέ μου έχεις δίκιο απλά μερικές φορές κάνω την πλάκα μου μαζί τούς αλλά δεν υπάρχει λόγος τελικά...Το κόβω εκτός και προκληθω σε προσωπικο επίπεδο. Να ναι καλα τα παιδιά αυτό ξέρουν αυτό γράφουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έσπασε το 0.24 η φριγο αν δεν το πάρει πίσω ,επόμενη στάση 0.18.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 0.23 είναι το κρίσιμο σημείο τεχνικά .... λανθάνετε!!!

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη, στην κίνηση 17,5=>28 που ήταν ξεκάθαρα 5κυμματική το 61,8% διόρθωση είναι στο 21,5. Εκεί περίπου συμπίπτει με τη γραμμή τάσης της όλης κίνησης από 8,5 και το άνω εύρος της συσσώρευσης 16~22.
      Εκεί περιμένω να κρατήσει, άλλως πάμε για νέες αγορές 16~18.

      Διαγραφή
    3. Σήμερα που μπήκα στη ΦΡΙΓΟ,ανακοινώνω και το πέρας της διορθώσεως! Sky the limit από δω και πέρα χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  8. Τι έγινε συνάδελφοι άλλαξε γνώμη το Αμερικανανι και ξαναμπαινει στο χαρτί? Θα πέσει πολύ γέλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η διοικηση της FRIGOGLASS μιλησε για ετησια ebitda αυξημενα κατα 30%-32%.
    αυτο σημαινει ετησια ebitda απο 73,4 εκ ευρω, εως 74,49 εκ ευρω.

    η εταιρεια εχει ομως ηδη ανακοινωσει στοιχεια 9μηνου 2019.
    εκει λοιπον βλεπουμε το εξης:

    ebitda 1 τριμηνου 18,887 εκ ευρω, αυξημενα κατα 43,8%.
    ebitda 2 τριμηνου 29,628 εκ ευρω, αυξημενα κατα 24,1%.
    ebitda 3 τριμηνου 16,077 εκ ευρω, αυξημενα κατα 34,2%.

    τα ebitda του 4 τριμηνου 2018 ηταν 8,035 εκ ευρω.

    αν τα ετησια ebitda του 2019 ειναι αυξημενα κατα 32%, τοτε τα ebitda 4 τριμηνου 2019 θα ειναι 9,898 εκ ευρω, περιπου.αυξημενα κατα 23,2%.

    αν τα ετησια ebitda του 2019 ειναι αυξημενα κατα 30%, τοτε τα ebitda 4 τριμηνου 2019 θα ειναι 8,808 εκ ευρω, περιπου.αυξημενα κατα 9,6%.

    το συμπερασμα που ισως να προβληματιζει μερικους ειναι το εξης:
    τα προηγουμενα 3 τριμηνα του 2019 τα ebitda παρουσιαζαν μεγαλους ρυθμους αυξησης σε σχεση με το αντιστοιχα τριμηνα του 2018..

    με βαση τα στοιχεια που ανακοινωσε η διοικηση ομως , η αυξηση στα ebitda 4 τριμηνου θα ειναι απο 9,6% εως 23,2%.
    μαλλον δηλαδη το 4 τριμηνο θα ειναι το τριμηνο με τον χαμηλοτερο ρυθμο βελτιωσης, σε σχεση με τι αντιστοιχο του 2018.
    μηπως λοιπον η αυξηση αυτη πλησιαζει στο πικ της;
    μηπως δηλαδη η βελτιωση στα ebitda πλησιαζει στο ταβανι;

    αυτος νομιζω ειναι ο λογος που ο αρχικος ενθουσιασμος δειχνει να εχει κοπασει.
    απο κει κ περα, εσεις που παρακολουθειτε απο κοντα τις εξελιξεις στην εταιρεια, σιγουρα ξερετε παραπανω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε nikdan παραδοσιακα τα ebitba του δ τριμήνου της εταιρείας ήταν μειωμένα σε σχέση με τα άλλα τρίμηνα. Το πρόβλημα όπως έχουν γράψει και άλλοι φίλοι του μπλόγκ είναι τα αρνητικά ίδια κεφάλαια και ο πληθωρισμός χαρτιών.

      Διαγραφή
    2. αγαπητε,συγκρινουμε τον πιθανο ρυθμο βελτιωσης των ebitda του 4 τριμηνου 2019 σε σχεση με το ρυθμο βελτιωσης των αλλων τριμηνων.
      το οτι η εταιρεια εχει αρνητικα ιδια κεφαλαια ειναι γνωστο, κ ειναι τοσο επικινδυνο που δεν σηκωνει καποια νεα αναφορα.

      Διαγραφή
    3. Νομίζω οτι αερολογούμε. Ας δούμε τα ετήσια και θα δούμε αν και πότε θα γυρίσουν τα ιδια και με ποιόν τρόπο. Τώρα οτι πουλάει κάποιος που κατέχει σημαντικό ποσοστό στη μετοχή είναι πρόβλημα για μια ρηχή αγορά όπως η δική μας.

      Διαγραφή
    4. τι εννοεις αερολογουμε αγαπητε?
      η διοικηση πριν λιγο καιρο εδωσε συγκεκριμενη προβλεψη για τα ετησια ebitda.
      αυξηση 30%-32%.
      κ εχει ηδη ανακοινωσει στεοιχεια 9μηνου 2019.

      Διαγραφή
    5. Εννοώ φίλε μου οτι καλό θα ήταν να έχουμε τα επίσημα ετήσια του 19,αλλά και το α τρίμηνο του 20,καθώς και το ύψος του δανεισμού μετά την έκδοση του νέου ομολόγου, αλλά και τις αποπληρωμές των παλαιότερων, για να έχουμε μια εικόνα για την εταιρεία.

      Διαγραφή
  10. Σε αποπληρωμή του συνολικού ανεξόφλητου ποσού των ομολόγων λήξης 2021 και 2022 προχωρά σήμερα η Frigoglass μετά και την άντληση κεφαλαίων ύψους 260 εκατ. ευρώ με έκδοση νέου ομολόγου στις 3 Φεβρουαρίου.

    Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρία, «αναφορικά με την αποπληρωμή υφιστάμενων οφειλών των εταιρειών του Ομίλου, η FrigoglassΦΡΙΓΟ -2,59% θα αποπληρώσει το συνολικό ανεξόφλητο ποσό των ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης και εγγυημένων λήξης 2021 καθώς και το συνολικό ανεξόφλητο ποσό των ομολογιών με εξασφάλιση δεύτερης τάξης λήξης 2022. Οι αποπληρωμές ως ανωτέρω αναμένεται να ολοκληρωθούν κατά την 13η Φεβρουαρίου 2020».

    Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει εκδώσει senior ομόλογα με λήξη το 2021 ύψους 79,4 εκατ. ευρώ και με λήξη το 2022 ύψους 98,5 εκατ. ευρώ.

    Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η θυγατρική της FrigoglassΦΡΙΓΟ -2,59% Finance B.V. ολοκλήρωσε επιτυχώς την προσφορά και έκδοση των ομολογιών προνομιακής εξασφάλισης συνολικού ύψους €260 εκατ. με επιτόκιο τοκομεριδίου 6.875% και λήξης 2025 (οι «Ομολογίες») στις 12.2.2020.

    Οι Ομολογίες είναι εγγυημένες και με προνομιακή εξασφάλιση από τη FrigoglassΦΡΙΓΟ -2,59% και ορισμένες από τις θυγατρικές της. Οι απαιτήσεις από τις Ομολογίες και τις εγγυήσεις είναι εξασφαλισμένες σε προνομιακή βάση (ενώ ορισμένες μελλοντικές απαιτήσεις καθώς και απαιτήσεις από αντιστάθμιση κινδύνου που έχουν ήδη εξασφαλιστεί αναμένεται να καταταχθούν πρώτες). Οι εξασφαλίσεις αποτελούνται από ενεχυριάσεις μετοχών των Εγγυητριών Θυγατρικών, ορισμένων τραπεζικών λογαριασμών και ενδοομιλικών απαιτήσεων.

    Οι Ομολογίες εκδόθηκαν με τιμή έκδοσης 100.000% ενώ αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Δελτίο Τιμών του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου και συγκεκριμένα στο Euro MTF Market. Το προϊόν της έκδοσης θα χρησιμοποιηθεί (α) για την αποπληρωμή υφιστάμενων οφειλών των εταιρειών του Ομίλου, (β) για άλλους εταιρικούς σκοπούς και (γ) για την καταβολή των αμοιβών και εξόδων σε σχέση με την προσφορά των Ομολογιών».

    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2008098/se-proores-plhromes-omologon-prohora-h-frigoglass.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΡΙΓΓΟ ΕΝΑ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΡΙΒΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, σε αντίθεση με την "Ωραία της Ημέρας" Κατρίν Ντενέβ, είναι η άθλια της ημέρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μετοχή με πιο φτιαγμένα οικονομικά σε σχέση με παλιότερα, άνοδο τρεις φορές από το χαμηλό της και μέχρι στιγμής πτώση κατά ένα τέταρτο της συνολικής τιμής"Αθλια της ημέρας".-3,45%?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε ήρθε τρεις φορές πάνω από το μηδέν?Πσσσσσσσ....

      Διαγραφή
    2. Κύριε Πεζοπρε,Άμα το πάμε έτσι, η ΣΠΙ που λέει ο φίλος έχει κάνει ακόμη καλύτερη κίνηση, ο ΑΛΜΥ έχει κάνει 15 φορές από τα χαμηλά του. Και ποιος ψώνισε στα απόλυτα χαμηλά? Ναι είναι η άθλια της ημέρας και της χτεσινής ημέρας. Δεν είπα για το έτος,Ελληνικα μιλάω. Εάν είστε ευχαριστημένος που πήγε από 0,28 σε 0,22 σε λιγες συνεδριάσεις ,ενώ έκανε 7 μήνες για να πάει από 0,20 σε 0,24 εγώ πάω πάσο..

      Διαγραφή
    3. 31-12-2019 0,195
      3-1-2020 0,24.Εγώ με τα Ελληνικά,εσείς με το ημερολόγιο.

      Διαγραφή
  14. Θα μοχθήσετε πολύυυυυυυυυυυ για να μας τα πάρετε τα χαρτάκια κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται κύριε Τζο, αυτές οι τιμές τύπου 0,22 και κάτω είναι εξευτελιστικες

      Διαγραφή
    2. Και δεν αναφέρομαι κύριε Gerry μόνο στη ΦΡΙΓΟ...

      Διαγραφή
    3. Που αλλού αναφέρεστε κ Tzo72 αν επιτρέπετε?stratis

      Διαγραφή
  15. Το άκρων αωτον σχετικα με φριγο είναι το ΧΑΑ να γράφει την άνοιξη πάνω από 1110 μονάδες ,και εκεί να τσακωνονται με τα τούβλα του λαρσυ και τα ατελείωτα των ομολογιούχων στο 0.2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται θα αρχίσω να γράφω μόνο για μετοχές ξένων αγορων και έτσι θα ησυχάσουμε όλοι. Κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του ....

      Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά.

      Διαγραφή
    2. κ Τάκη δεν μας λυπάστε...? με το LK έχουμε χάσει το στομάχι μας....εγω θα πρότεινα να έχετε είσοδο μόνο σε μέλη που γνωρίζετε....κ να μπαίνουν να γράφουν μόνο συγκεκριμένα άτομα...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Θανάση.
      Ας γράφουν. Και τι έγινε;
      Το μόνο κακό είναι ότι πρεπει να σηκωνω threads επειδη γεμίζουν τα σχόλια.

      Τελικός κριτής είναι το ταμπλό.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Θανάση να με συγχωρήσετε, γιατί με τα γραφόμενά σας μου προκαλέσατε πραγματικά και αυθόρμητα τον γέλωτα (χαχαχα), μάλλον γιατί αισθάνθηκα τον τρόμο σας, ένα συναίσθημα που είχα νιώσει πολλάκις κατά το παρελθόν, όταν ασχολήθηκα κι εγώ με μετοχές του Nasdaq χωρίς την απαραίτητη εμπειρία και γνώση και προκάλεσα καταστροφές στο χαρτοφυλάκιό μου (με αποτέλεσμα αϋπνίες, απελπισία κλπ). Τώρα μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με τις αγορές, έχω καταφέρει να τις αντιμετωπίζω με σχετική ψυχραιμία. Επίσης να πω εδώ, ότι μπήκα κι εγώ στην LC ξεκινώντας αγορές από τα 39 δολ. μέχρι τα 31 (στην κατεβασιά) φτιάχνοντας έναν Μ.Ο περίπου 36 δολ.(Για να δω κι εγώ το έργο, μαζί με τους άλλους). Έτσι εγώ θα συμφωνήσω με την πρόθεση του κ. Τάκη και εύχομαι να γίνει πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    5. Από τη στιγμή που μπορούμε να επενδύουμε πια όπου θέλουμε βρίσκω εξαιρετική την ιδέα της αναζήτησης ευκαιριών στις ξένες αγορές. Κι ευτυχώς υπάρχουν πολύ άξιοι γνώστες-επενδυτές που "ψάχνονται" ευρύτερα. H GLOG του κ. Λιβανού που μας παρουσίασαν οι κύριοι Μιχάλης Π. και Σύλβιος εκτοξεύτηκε σήμερα. Παίρνω την ευκαιρία για να τους ευχαριστήσω για τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ τους διάλογο το προηγούμενο Σ/Κ που μας χάρισε γνώση.

      Διαγραφή
    6. κ. hippy, χωρίς να θέλω να φανώ αδιάκριτος, μπορείτε να διευκρινίσετε ανα αναφέρεστε σε πλατφόρμες τραπεζών - ΑΕΠΕΥ ή άλλες ; (Από τη στιγμή που μπορούμε να επενδύουμε πια όπου θέλουμε) ευχαριστώ εκ των προτέρων

      Διαγραφή
    7. Κι εσείς να είστε καλά κύριε Μιχάλη και να γράφετε συχνότερα.

      Κύριε miro προσωπικά κάνω πράξεις μόνος μου, δίχως να παίρνω τηλέφωνο στις χρηματιστηριακές, έχοντας εγκαταστήσει τις πλατφόρμες τους. Αναφέρομαι σε 3 που συνεργάζομαι δλδ EUROBANK (eurobanktrader.gr)-ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΧΕ (tradedirect.pantelakis.gr) και Solidus (μέσω του Ztrade ή της Interactive Brokers). Δεν έχω ασχοληθεί αλλά πιθανολογώ πως θα είναι διαθέσιμες σε κάθε πελάτη τους που θα τις ζητήσει. Και στις τρεις ΑΧΕ υπάρχει η δυνατότητα πράξεων σε ξένες μετοχές δίχως όμως να βλέπεις το "βάθος" των 5 πρώτων εντολών αγοράς και πώλησης που βλέπουμε στις εταιρείες του ΧΑΑ. Τις τιμές των ξένων μετοχών τις βλέπω συνήθως απ΄το finance.yahoo (με 15λεπτη καθυστέρηση) ή άλλη πλατφόρμα.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα σε όλη την παρέα, θα ήθελα εάν κάποιος φίλος γνωρίζει την απάντηση στο εξής ερώτημα. Η επερχόμενη εισαγωγή της interlife στο ΧΑΑ θα συνοδεύεται από έκδοση νέων μετοχών η θα παραμείνει ως έχει ο αριθμός τους?? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από όσο γνωρίζω δεν θα εκδοθούν καινούργιες μετοχές, απλά θα αρχίσει να διαπραγματεύεται και εδώ. Έχουν πει ότι θα γίνει μέχρι το Μάρτιο αλλά τους βλέπω ότι καθυστερούν.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Αυγεία.
      Η εταιρία αποφάσισε τον Μαρτιο του 2019 ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπραγματεύεται και στο ΧΑΑ. Αυτό ανακοινώθηκε απο την εταιρία το Μάρτιο του 2019.

      Έκτοτε δεν ανακοίνωσε τίποτα. Εχει καταθέσει αίτηση για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ;
      Δεν έχω δει κάποια τέτοια ανακοίνωση.

      Τα σίγουρα είναι:
      1) Δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές.
      2) Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αγορας εδω και μήνες έχει παραιτηθει ένα μέλος ... και ακόμη στην Ελλαδαρα του 2020, δεν εχουν ενδιαφερθεί να γίνει η αντικατάσταση και έτσι όλες οι αιτήσεις για εισαγωγη στο ΧΑΑ και οι μεταταξεις στην κύρια αγορά, τις τρώνε οι αραχνες, αφου δεν δύναται να παρθουν αποφάσεις, ακόμη και οι τυπικες αποφασεις με ολοκληρωμένους φακέλους. Ελλαδάρα ΟΛΕ!!

      Διαγραφή
    3. https://www.euro2day.gr/specials/interviews/article/2003911/giati-h-interlife-kanei-to-vhma-pros-to-hrhmatisth.html
      Βρήκα το παραπανω άρθρο το οποίι περιέχει χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις κύριοι.

      Διαγραφή
  17. δεν διαφωνώ, απλά τουλάχιστον να μην απαντάμε όλοι εμείς σε σχόλια που δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο φλύαρα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κ.Τακη κ συνταξιδιώτες δραστηριοποιουμε επαγγελματικά νότια Ελλάδα κ επαγγελματικά στον αγροτικό τομέα.Αυτο που βλέπω φέτος κ άκουω από πολλούς, πάμε φέτος για λειψυδρία αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τις επόμενες εβδομάδες.Χρηματιστηριακα,υπάρχει κάποια μετοχή στο ΧΑΑ που μπορεί να ευνοηθεί από αυτή την συγκυρία? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.stratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρηματιστηριακά, δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον για Ελλάδα. Με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, οι εταιρίες μας δεν λένε και πολλά πράγματα. Αναπτυξιακά stories δεν βλέπω ... τα νούμερα δεν δικαιολογούν τις υπεραποδόσεις που εγώ θέλω και ψάχνω.
      Αν δεν αλλάξει κάτι ... βλέπω λειψυδρία .... θα χορεύουν στην αγορά μας μόνο τζογαδόροι και τρειντεράδες.
      Ελπίζω αυτό να αλλάξει ... ίδωμεν.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.stratis

      Διαγραφή
    3. ΚΎΡΙΕ ΤΑΚΗ σας συγχαίρω και σας ευχαριστω προσωπικά για την εκκαθάριση που κάνατε.Για άλλη μια φορά αποδειξατε αυτο που σε όλους μας είναι προφανές.Εγω σε ότι με αφορά προσωπικά αυτό που υποσχέθηκα και σας εδωσα το λόγο μου θα το τηρήσω απαρεκλητα Να είστε καλά!

      Διαγραφή
  19. κ. Τάκη επειδή τα σχόλια έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν εδώ, (όπως επίσης και πολλοί χρήστες..), έφτιαξα ένα forum όπου θα μπορούμε να σχολιάζουμε,

    https://www.reddit.com/r/greekinvesting/

    Μπορείτε να συνεχίσετε να blogαρετε εδώ, αλλά τα σχόλια μπορούν να είναι στο reddit.

    Το reddit ουσιαστικά είναι αυτοδιοικουμενο, οπότε δεν θα χρειάζεται να ξοδευετε πολύ χρόνο με τα σχόλια, και όποιοι χρήστες ποστάρουν spam, οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν να τους κάνουν downvote.

    Να το κάνουμε μια προσπάθεια?

    Επίσης Αν θέλετε στείλτε μου ένα μήνυμα για να σας κάνω moderator (όπως επίσης και άλλοι τακτικοί χρήστες του forum).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΦΡΙΓΟ:ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ 82 ΜΥΡΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ 79 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ....ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟ Ο,2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κυριε Konstadinidis σας γκουγκλαρω αλλά δεν σας βρίσκω. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κυριε τακη μια γνωμη για το γιγαντα general elctric? αξιζει? παει να γυρισει ξανα η εταιρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κ. Τάκη αν έχετε σκοπό να «ξενιτευτείτε» ένας κλάδος υψηλού ρίσκου αλλά ενδεχομένως υψηλών αποδόσεων που αξίζει να κοιτάξετε είναι θεωρώ αυτός των αμερικανών παραγωγών φυσικού αερίου (NG) οι οποίοι στενάζουν την τελευταία δεκαετία από την κατάρρευση των τιμών του NG.
    Οι τιμές του NG κινούνται από το 2009 εντός πλαγιοκαθοδικού καναλιού, παρουσιάζοντας ωστόσο μια αξιοσημείωτη περιοδικότητα 4 ετών. Συγκεκριμένα:
    1ος 2010: Υψηλό 6,14$
    4ος 2012: Χαμηλό 1,80$
    1ος 2014: Υψηλό 5,50$
    2ος 2016: Χαμηλό 1,60$
    11ος 2018: Υψηλό 4,85$
    Καθαρά με όρους τεχνικής ανάλυσης δείχνει πως θα πατώσει κάπου στην Άνοιξη στην περιοχή 1,20~1,30$ και θα κινηθεί εντός της επόμενης διετίας προς τα 4,0$. Με την αντίδρασή του θα ακολουθήσουν προφανώς και οι παραγωγοί οι οποίοι θα δούνε τα περιθώρια κέρδους τους να ανακάμπτουν.
    Συγκεκριμένα έχω στο στόχαστρο την εταιρία SWN η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 1,57$ και με στοιχεία Q32019 ισχύουν τα εξής:
    EPS (trailing): 1.98$ (βαίνει μειούμενο / τρίμηνο)
    ΙΔΙΑ μετόχων: 5,81$
    Δανεισμός :3,4$ (σχεδόν αποκλειστικά μακροπρόθεσμος)
    Υποχρεώσεις: 6,41$
    Λειτουργικές Ροές: 1,83$
    Ελεύθερες Ροές:-0,31$
    PE 0.79, PBV 0.27, Ίδια/Υποχρεώσεις 0,91, Δανειακή Μόχλευση 37%
    Το story εκτός των πολύ χαμηλών PE, PBV και της πιθανής ευκαιρίας λόγω περιοδικότητας της τιμής NG είναι ότι από το 2018 έχει εγκαταλείψει την παλαιά εγκατάσταση εξόρυξης στη λεκάνη Fayetteville, μεταφέροντας εξολοκλήρου την παραγωγή στην περισσότερο αποδοτική λεκάνη Appalachia, μειώνοντας το κόστος εξόρυξης κατά περίπου 30%.
    Ο σχεδιασμός μου είναι να τοποθετηθώ Άνοιξη –Καλοκαίρι περίπου στα 1,20$, ανάλογα και με την εξέλιξη των τιμών έως τότε, με στόχο σε ορίζοντα έτους τα 5,0$.
    Θα ήθελα τη γνώμη σας όποτε έχετε διάθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι μιλάω για τοποθέτηση 2,0~2,5% του Χ/Φ max.

      Διαγραφή
    2. Έγραψα λάθος το Δανεισμό, είναι 4,5$/μτχ και άρα η Δανειακή μόχλευση ~44%.

      Διαγραφή
    3. Αναμφίβολα είναι μια άκρως υποτιμημένη μετοχή. Είναι μια ιστορική εταιρεία ιδρυθείσα το 1929. Οι αναλυτές προβλέπουν για το επόμενο έτος p/e 3.66 στην τρέχουσα τιμή της μετοχής. Το Altman Z-Score όμως είναι 0.72. Το τελευταίο credit rating: Fitch BB (outlook negative), S&P BB (outlook negative), Moody's Ba2 (outlook stable). Ο κλάδος του σχιστολιθικού φυσικού αερίου βρίσκεται σε 10ετή σχεδόν bear market.

      Διαγραφή
    4. Όλες οι ομοειδείς μετοχές έπεσαν σημαντικά τον περασμένο χρόνο (EQT, GPOR, MR, SBOW, RRC, AR, CNX, COG) και οι προτάσεις είναι για τις περισσότερες Hold ή Sell. Κι αυτό γιατί συνέχεια οι τιμές τους υποδιπλασιάζονται. Αιτία της απροθυμίας των επενδυτών είναι η υποχώρηση των τιμών του φυσικού αερίου, όπως πολύ ωραία σκιαγραφεί ο κος Barren. Η τιμή του εμπορεύματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, κατ΄αρχήν από την ίδια την επανάσταση του σχιστολιθικού αερίου στην Αμερική, που άλλαξε τα δεδομένα, την αυξημένη παραγωγή του αερίου και την αυξημένη προσφορά, τον βαθμό ζήτησης, τον εμπορικό πόλεμο με Κίνα ενδεχομένως, την αύξηση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης, τα νέα κοιτάσματα και τις νέες εξορύξεις, τους νέους αγωγούς, τις βελτιώσεις της τεχνολογίας στις εξορύξεις, τους Χειμώνες ήπιων θερμοκρασιών αντί του κρύου, όπως εύστοχα λέει ο κ. Χασάπης κ.ο.κ.

      Κάποτε η εξόρυξη/παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου συμβόλιζε ισχύ, πλούτο και ασφάλεια. Σήμερα οι παραγωγοί σχιστολιθικού αερίου είναι μετοχές υψηλού ρίσκου που λέει και ο κ. Barren, υψηλότατου θα μου επιτρέπατε να πω εγώ. Οι περισσότερες διακρίνονται νομίζω από απουσία κερδών και μάλλον αρνητικά cash flow.

      Διαγραφή
    5. Επ’ ευκαιρία 52-Week Change: EQT -70.27%, GPOR -84.18%, MR -78.98%, SBOW -82.51%, RRC -71.48%, AR -81.69%, CNX -39.63%. Και η «ασφαλής» COG ακόμα -39.04%. Η εν λόγω, του κ. Barren (SWN) -62.29%.

      Όμως θα άξιζε να τις ψάξετε όλες. Αδυνατώ να το κάνω. Ορισμένες είναι πολύ υποτιμημένες. Εκτός αν πιστεύετε ότι ο κλάδος του σχιστολιθικού φυσικού αερίου (shale gas) θα σβήσει και θα παύσουμε να καταναλώνουμε αέριο. Το ζητούμενο είναι ποιες θα επιβιώσουν. Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Barren θα έχει κάνει την έρευνά του μεταξύ των ομοειδών και θα έχει επιλέξει την καλύτερη. Η μετοχή είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα υπέρ της ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου, την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Κάποτε θα έρθει. Και τότε οι αποδόσεις κάποιων από αυτές θα είναι εκπληκτικές. Από κει και πέρα καλείστε να εξετάσετε και να απαντήσετε: Αν το τρέχον περιβάλλον διατηρηθεί επί μακρόν, η συγκεκριμένη εταιρεία ή η όποια από τις ομοειδείς, μπορεί να επιβιώσει;
      ***
      Καλησπέρα στον αρχηγό, σε όλους σας και προσωπικά στον κ. hippy.
      Υ.Γ. Εννοείται αρχηγέ ότι η θέση μου στη Frigoglass παραμένει σταθερή και αμετακίνητη.

      Διαγραφή
    6. Για την SWN παραθέτω από Moody’s (24/10/2019 Periodic Review):
      https://www.moodys.com/research/Moodys-announces-completion-of-a-periodic-review-of-ratings-of--PR_408714

      Southwestern Energy Company’s Ba2 corporate family rating (CFR) is supported by its sizeable production and reserves base, low finding and development costs that are among the best in the industry and a supportive hedg e position. The company has shown improvements in cash flow and capital efficiency metrics as well as in production and reserve based leverage metrics due to meaningful reduction in absolute debt. Southwestern is challenged by its natural gas weighted production profile and high reverses concentration. Southwestern is exposed to prolonged weakness in natural gas prices, which are likely to remain low and range-bound over the next several years due to oversupply.

      Πείτε μου τη μέλλουσα τιμή του φυσικού αερίου και θα σας κάνω πλούσιο. Εδώ χρειάζεται μέντιουμ. Και ο ενεργειακός κύριος Lorac. Να δούμε αν θα επαληθευτεί η τεχνική ανάλυση. Πάντως ύστερα από τόσα πολλά χρόνια κατάρρευσης έχουν απογοητευθεί και οι τελευταίοι οπαδοί. Και οι παραγωγοί δεν βγάζουν κέρδη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Μάλλον μια αντίθετη κίνηση είναι πιθανότερη στο κοντινό μέλλον.

      Διαγραφή
    7. Κ. Σύλβιε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας, είναι πολύ χρήσιμες.
      Μία μόνο ένσταση, όσον αφορά τις προτάσεις των οίκων που είναι hold ή sell. Πολύ καλά κάνουν, δε μπορούν να κάνουν και αλλιώς, όμως ένας επενδυτής που θέλει να κάνει μια contrarian κίνηση υψηλού ρίσκου/απόδοσης δε μπορεί να τις λαμβάνει υπόψιν. Όταν θα δώσουν σύσταση buy το NG θα κινείται ήδη αρκετά πάνω από τα 2,0$ και οι εταιρίες θα έχουν ήδη 3πλασιάσει.
      Και μια παρατήρηση κάπως συνωμοσιολογική (ίσως όχι και τόσο), που δεν κοστίζει όμως τίποτα να την κάνω. Αυτή η περιοδικότητα της τιμής NG (προκλητική για μένα) δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο είναι τυχαία. Ότι δηλαδή βρίσκει πάτο και ανακάμπτει κατά το 1ο τρίμηνο κάθε προεκλογικής χρονιάς στις ΗΠΑ, μια κατεξοχήν περίοδο καλλιέργειας αναπτυξιακών προσδοκιών. Πολλώ δε μάλλον που φέτος διεκδικεί τη 2η 4ετία του ένας POTUS master της προσδοκίας και με δεδηλωμένη πρόθεση για εκτεταμένη επαναβιομηχάνιση των ΗΠΑ.
      Εν κατακλείδι για μένα, εφόσον τους επόμενους 2~3 μήνες η μετοχή βρεθεί όντως στην περιοχή του 1,20, είναι ένα bet που οφείλω να πάρω με ένα 2~2,5% του Χ/Φ max και στόχο *5, όπως έγραψα και πιο πάνω.

      Διαγραφή
  24. Στα 0.2 μπορεί να πάρω λίγα φριγο έτσι για την αντίδραση των δύο ημερων...τι τούβλα είναι αυτά και σήμερα!! τζίσους κραις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΦΡΙΓΟ.ΤΗ ΛΥΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ.ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ 0,2020 ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ.ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΛΟ ΝΕΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάντως το ξεφτυλισαν.. δεν είναι σοβαρά αυτά..ασανσέρ πάνω κάτω μέσα σε 1 1/2 μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι κ. Ανδρέα τα ασανσέρ πάνε πάνω πάνε και κάτω.
      Υπάρχει πάντως σοβαρή πιθανότητα εδώ στο 0,212 να έληξε η διόρθωση και να ξεκινήσει το επόμενο ανοδικό για 0,38~0,40 σε 1η φάση.

      Διαγραφή
    2. Λετε μα τιναζουν την αχλαδια??χαχαχα

      By the way.. Τεχνικα με τον Ελλακτωρα τι βλεπετε? μιας κ εχω αντιληφθει οτι ασχολειστε και εκει..

      Διαγραφή
    3. Χάλασε πολύ η εικόνα την τελευταία εβδομάδα.
      Αν φύγει με αυτή την αντίδραση δυνατά πάνω από 1,80 θα μπορούμε να θεωρούμε και πάλι ότι βρίσκεται στο 3ο ανοδικό με στόχο 2,13~2,42.
      Αλλά επειδή δεν πολυταιριάζουν στο χώρο τα τεχνικά, αν θέλετε μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στο Soltrade όπου ανεβάζουν συχνά διαγράμματα και αναλύσεις σχολιαστές που την κατέχουν την τεχνική ανάλυση καλύτερα από εμένα.

      Διαγραφή
    4. Το γνωριζω. Απλα μιας κ αναφερθηκατε τεχνικα στην ΦΡΙΓΟ, εθεσα μια ερωτηση μιας και αρκετοι φιλοι και εδω εχουν μετοχες του Ελλακτωρα.

      Ευχαριστω.

      Διαγραφή
  27. Όσα Ψιμαρια μπήκαν από το 0.24 και πάνω πηδάνε σαν τα ποντίκια από τα παράθυρα γιατι έπιασε φωτιά.Ετσι μου λένε οι δικοί μου brokers στις δύο ΑΧΕ που συνεργάζομαι...Περαστικά τους είπαμε δεν προσφέρεται για αμαχο πληθυσμο ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαλλον ειδαν φως κ μπηκαν πολλοι κ τωρα τους...κηδευουν.. Προσωπικα εχω μ.ο περι του 0,2. Αναλογως της εξελιξης μπορει να ενισχυσω..θα δω... Παντως διαπιστωνω οτι πολλοι μικροι ειχαν παρει θεση (λογικα στην ανοδο) και τωρα διαβαζεις "πανικοβλητα σχολια" οτι ναναι... μεχρι κ για ΔΠ διαβαζω σε τιμες εξευτευλιστικες...

      Εκτος αν η πτωση σχετιζεται ειτε τελικα με RS kai AMK, ειτε με κατι το οποιο ειχα αναφερει ως αρνητικο ενδεχομενο (το οποιο αναφερθηκε κ απο αλλον προχτες) και αφορα σε ενδεχομενο ταβανιασμα σε πωλησεις/ebitda λογω επιβραδυνσης οικονομικης δραστηριοτητας και αρα παραγγελιων απο τους μεγαλοπελατες της εταιριας.

      Θα δειξει..

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανδρέα έχει αλλάξει το "προφίλ " των πελατών της...αυτο...

      Διαγραφή
    3. Αύξηση κεφαλαιου οταν και αν γίνει θα ειναι σε άλλη φαση εταιρεία ...

      Διαγραφή
  28. Κύριε Ανδρέα από την στιγμή που βγαινουν χαρτιά εδώ κάτω γιατι να τούς τα πάρουν πιο ψηλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με τους προλαλησαντες. Δεν είναι για άμαχο πληθυσμο. Θέλει γερό στομάχι.
      Μην ξεχνάτε το είχε πει ο κ. Τάκης. Πριν πάει πάνω (αν φυσικά όλα πάνε καλά επιχειρηματικά, αυτό είναι το βασικο) οι 9 στους 10 θα έχουν απογοητευθεί και θα έχουν πουλήσει.
      Θεωρώ ότι είναι για να τοποθετήσει κάποιος το πολύ το 3-4% της αξίας του χαρτοφυλακίου σου σε αυτή.
      Αν όλα πάνε καλά θα πενταπλασιασουμε τα λεφτά μας. Αν δεν πάνε καλα δεν έγινε και τίποτα.
      Προσωπικά όπως έχω πει, έχω βάλει το 1,5% του χαρτοφυλακίου μου και θα δω (χωρίς άγχος) το έργο μέχρι τέλους.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ξενοφών είναι 5% του χαρτοφυλακίου μου και κοιμάμαι ήσυχος...Ο λύκος στην ανταρα χαίρεται...

      Διαγραφή
    3. Είσαι λεβέντης καπετάνιο. Εδώ δεν φοβήθηκες την θάλασσα θα φοβηθεί την ΦΡΙΓΟ.
      Κοιμάμαι ομοίως ησυχα!

      Διαγραφή
  29. Φίλε Ξενοφών την θαλλασα απλα την σέβεσαι δεν την φοβάσαι. Σας το λέω σαν δεινός serfer skier και ψαροντουφεκας 40 χρόνια τώρα Ετσι είναι και με τις αγορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μιας κ βλεπω να εχει αυξηθει το ενδιαφερον για την ΝΕΧΑ εδω κ καποιο διαστημα (ενω χρονια τωρα δεν ανοιγαν), θεωρω οτι σε ενα καλο χρηματιστηριακο κλιμα και με αυξηση του τζιρου, θα ωφεληθει πολυ η EX.

    Eξαλλου, δουλεια τους ειναι, εχουν εισηχθη απο το 2008, πλεον ειναι μες την 3αδα της καταταξης και εκτιμω οτι θα κοιταξουν καποια στιγμη να το κεφαλαιοποιησουν ολο αυτο, καθως κατεχουν και ποσοστα πλεον 86% της εταιριας (μετα την απορροφηση μεσω συχχωνευσεως με την εταιρια "ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα με κάθε σεβασμό προτιμώ να έχω το 30% του χαρτοφυλακίου μου στη Φριγγο πάρα το 1% σ αυτούς....Για την ιστορία μόλις πήρα αλλο ενα 10χιλιαρο...

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνοι στάκα μην κλείσει και πάνω σήμερις.Ε γώ όπως έχω πει είμαι με 50.000 από το 0.18€ χάρη στον Τάκαρο. Θα πουλήσω στα 0.40€. Πιο κάτω δίνω δίνω τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου στο ο.40 του χαρτιού τα κοζα θα έχουν αλλάξει οπότε κάνε το κουμάντο σου...

      Διαγραφή
    4. Όταν πάει στα 0 4 ... θα είναι θωρηκτο Γιατρε μου.

      Διαγραφή
    5. Αυτο εννουσα Κύριε Τάκη πως τότε θ αλλαξουνε τα κοζα. .

      Διαγραφή
    6. Θεωρείται ότι θα αργήσει τόσο Κύριε Τάκη να πάει 0.40;;;
      Kill bill

      Διαγραφή
    7. Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του 1ου εξαμήνου του 2020. Αν συνεχίσει το turn around το 0,4 και ο mr hedge fund θα κλαίει με παγωμένο δάκρυ!!

      Διαγραφή
    8. Μια χαρά η διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά. Ισχυρό support 0.215 - 0.225. Ολοκλήρωση βραχυχρόνιας διόρθωσης ως το τέλος του Φλεβάρη. Medium and long term bullish we remain.

      https://prnt.sc/r2cx8d

      Διαγραφή
    9. Αφού κύριε Βασίλη κήρυξα χθες το πέρας της διορθώσεως,sky is the limit:))

      Διαγραφή
    10. Κύριε Βασίλη μην είσθε τόσο σίγουρος πως το Αμερικανακι θα συνεχίσει να πουλάει εδώ κάτω...Απλα το ριχνω στο τραπέζι. .

      Διαγραφή
    11. Ειναι κανεις που θα ελεγε οτι θελει να πουλησει 35 Μ ΦΡΙΓΟ που εχει ακομη και αν πραγματικα ήθελε και για πιο λογο θα το εκανε;

      Διαγραφή
    12. Ευτυχώς φίλε Delta γιατί σε λίγο θα ξεχάσουμε κι αυτα που ξέρουμε... ..

      Διαγραφή
  31. Όποιος λέει που θα σταματήσει το χαρτί αυτό που μπορεί σε 5 συνεδριάσεις να ξαναγυρίσει στα 0.1 λεπτά και σε άλλες τόσες να ξαναπαει πάνω ,να πάει για μαθητευόμενος μάγος...πάνω από 1000 ευρουλακια στο χαρτί θα κοιμαστε ΜΟΝΟ Σαββατο προς κυριακη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η αξία του χαρτοφυλακίου σας είναι 30.000€ μια χαρά είναι η επένδυση 1.000€.
      Αν είναι μεγαλύτερη, μπορείτε να επενδύσετε χωρίς άγχος μεγαλυτερα ποσά.
      Τα ίδια λέμε.

      Διαγραφή
  32. Θα ρίξω μια ιδέα, κουβέντα να γίνεται, μετά και απ' τη προτροπή του κ. Χίππη. Όταν μου χε έρθει η ιδέα η τιμή της μετοχής ήταν φθηνότερη. Δεν έχω μελετήσει τα οικονομικά της, δεν έχω θέση, οπότε απλά μπορεί και να μη στέκει. Αν ο κύριος Τάκης ή κάποιος άλλος έχει διάθεση να μελετήσει παρακαλώ.

    Coca Cola Icecek AS : IST: CCOLA

    Βασικό σκεπτικό για περεταίρω έρευνα:

    1) Η τουρκική λίρα έχει καταβαραθρωθεί τα τελευταία χρόνια για τους γνωστούς λόγους
    2) Η εταιρία είναι σα τη 3E των δαυίδ, απλά σε άλλες αγορές, οι οποίες είναι πιο υπανάπτυκτες και έχουν growth μπροστά τους
    3) Ισχυροί μέτοχοι, της μητρικής coca cola συμπεριλαμβανομένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά έχω αποκτήσει (βιωματικά) αλλεργία στα όχι και τόσο δημοφιλή νομίσματα (πλην δολαρίου και στερλίνας). Στη φουρτούνα του 2012 που έβλεπα επενδυτική ευκαιρία στα ελληνικά ομόλογα έβλεπα ταυτόχρονα σιγουριά στα νορβηγικά ομόλογα και έβαλα κάποια χρήματα στο 10ετές τους με αγορά στο 94 και ισοτιμία €/ΝΟΚ = 8. Το ομόλογο κινήθηκε μια χαρά η ισοτιμία όμως με φρίκαρε (παρά το γεγονός ότι μιλάμε για μια απ΄τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου-7η θέση πέρσι). Συνολικά (λόγω τόκων) μέχρι σήμερα απόδοση μηδέν (σημερινή ισοτιμία €/ΝΟΚ = 10,03).

      https://www.fortunegreece.com/photo-gallery/nea-lista-aftes-ine-i-plousioteres-chores-tou-kosmou/#3

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιλέγω, αλλά πιστεύω πως διαφορετική περίπτωση τα ομόλογα και διαφορετική οι μετοχές. Οι αναδυόμενες ζορίστηκαν με την άνοδο του δολαρίου των τελευταίων ετών μιας και είχαν και έχουν δάνεια σε $ ενώ εισπράττουν σε τοπικό νόμισμα. Το ίδιο και η CCOLA. Επίσης τελείως διαφορετικό προφίλ ρίσκου/απόδοσης η τουρκία σε σχέση με τη νορβηγία. Με μακροπρόθεσμη οπτική (5+ χρόνια) ίσως έχει νόημα.

      Διαγραφή
    3. Οι τελευταίες επιλογές της Εurobank Equities (10 Φεβ 2020) προς τους πελάτες τους

      ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

      Αφαιρούμε από το χαρτοφυλάκιο υψηλής μερισματικής απόδοσης τις μετοχές των Roche και Glaxosmithkline. Σε αντικατάστασή τους, προσθέτουμε στο χαρτοφυλάκιο των εταιρειών υψηλής μερισματικής απόδοσης τις εταιρείες AT&T (Τηλεπικοινωνίες) και Swiss RE (Αντασφαλίσεις). Και οι δύο εταιρείες έχουν συνεπές ιστορικό πληρωμής υψηλών μερισμάτων και θετικές προοπτικές όσον αφορά τις δραστηριότητες και την κερδοφορία τους, γεγονός που αναμένεται να τους επιτρέψει την απρόσκοπτη πληρωμή μερισμάτων στο μέλλον.

      Διαγραφή
    4. Εγώ κ.Hippy επιπρόσθετα καταλαβαίνω ότι σε ένα περιβάλλον μηδενικών ή αρνητικών ομολογιακών επιτοκίων, αναζητούνται αποδόσεις σε εταιρίες που προσφέρουν σταθερά μερίσματα.

      Διαγραφή
    5. Τα αρνητικά επιτόκια της ΕΚΤ μειώνουν τα επιτοκιακά περιθώρια των τραπεζών, "ροκανίζουν" τα κέρδη τους. Δυσκολεύουν το παρόν στα συνταξιοδοτικά ταμεία καθώς στερούν τόκους, ομοίως το μέλλον για τις ασφαλιστικές εταιρείες. Εγώ έτσι τα βλέπω και γι αυτό και πιθανολογώ αλλαγή πολιτικής απ΄την κυρία Λαγκαρντ στο τέλος του χρόνου. Θα μου πείτε "καλά, αλλά η Ιαπωνία πως τα καταφέρνει τόσα χρόνια?". Δυστυχώς δεν έχω απάντηση.

      Έχω κατά νου να ελαχιστοποιήσω τη "ραντιέρικη" θέση στα ΟΕΔ μεταφέροντας τη ρευστότητα σε μετοχές. Είναι κάνα 3μηνο που το ξεκίνησα. Σταθερό μέρισμα νομίζω μπορούμε να έχουμε από εταιρείες υποδομών όπως λιμάνια-νερά-ενέργεια, εταιρείες ανελαστικών προϊόντων κατανάλωσης (Νestle, J&J, Bayer etc).

      Μου αρέσει πολύ ο ΟΛΠ. Νομίζω ότι η πρώτη θέση στη Μεσόγειο και η είσοδος στην τετράδα πανευρωπαϊκά ήρθαν για να μείνουν. Πλούσιο δεν θα με κάνει η εταιρεία πιθανολογώ όμως τα €25 για τη μετοχή ως το τέλος της χρονιάς και πάνω από 2% μερισματική απόδοση. Εκμεταλλεύομαι την (πρόσκαιρη πιστεύω) πίεση στο χαρτί λόγω Κίνας-Costco-ιού και χτίζω θέση στα €21,50. Ελπίζω να με δικαιώσει.

      Διαγραφή
    6. ...η σκέψη είναι σωστή... νομίζω οτι ο ιός έχει ακόμα και άλλα επεισόδια.. άλλωστε φαίνεται κ απο τον Ικτίνο ότι όλα θα επηρρεαστούμε λιγότερο ή περισσότερο...

      Διαγραφή
  33. Σωστώς φίλε χίπυ. Πολλές φορές στην πιάτσα λέμε το "" Η ισοτιμία τρώει τον παρά"" παραφράζοντας τη γνωστή παροιμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μια ερώτηση προς τον κ. Hippy . Πως βλέπετε το δρομολογούμενο ομόλογο της Λάμδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Lamda Development //According to Kathimerini, Lamda submitted the Prospectus for a 7-yr bond issue of €350mn, which is expected to be approved by relevant authorities in the coming weeks; yield expected near the 3% mark.


      Νομίζω δεν είμαι ο καταλληλότερος για να έχω πρωτεύουσα γνώμη για την ΛΑΜΔΑ κύριε Larsen. Πρόσφατα, κατά την ΑΜΚ, αιτιολόγησα αρνητική άποψη αλλά η μετοχή με εξέθεσε.

      Η εταιρεία πήρε 650 εκατ από την ΑΜΚ, συμφώνησε με Eurobank και Πειραιώς για κοινοπρακτικό δάνειο έως €1,18 δις και θέλει να σηκώσει άλλα 350 εκ εκμεταλλευόμενη το καλό κλίμα στην αγορά ομολόγων*. Δεν μου αρέσει και σίγουρα δεν με δελεάζει το 3% κουπόνι εκτός κι αν έβαζε ως ενέχυρο τα malls. Όχι το Ελληνικό που ΘΑ φτιάξει, τα  malls που λειτουργούν.

      ΥΓ Δεν υπαινίσσομαι ότι δεν θα γίνει το Ελληνικό...λέω ευθέως όμως ότι η κατάσταση είναι "αναμείνατε στο ακουστικό". 

      * Πάντως το γεγονός ότι όλοι σπεύδουν να προλάβουν δανεισμό στα ομόλογα με κάνει να σκέφτομαι ότι ίσως και να πιθανολογούν τμηματικό τερματισμό της πολιτικής των αρνητικών επιτοκίων από την ΕΚΤ τον προσεχή Δεκέμβριο. Δεν σας κρύβω ότι και για μένα αυτό είναι το βασικό σενάριο.

      Διαγραφή
    2. κ. Hippy ενδεχομένως να σπεύδουν να προλάβουν δανεισμό γιατί ανυσηχούν ανοδο επιτοκίων, αλλά ανυσηχούν λανθασμένα. Δεν πρόκειται να έχουμε μείωση επιτοκίων το 2020 και μάλλον ούτε και το 2021. Πλέον κάποιοι προβλέπουν ακόμα μία μείωση στο -0.6% απο την ΕΚΤ. Η οικονομία της Ευρωζώνης πάει για ύφεση στο Q1

      https://www.ft.com/content/198f072e-4e42-11ea-95a0-43d18ec715f5

      Διαγραφή
  35. Ευχαριστώ για την απάντηση. Το ομόλογο το σκέφτηκα σαν μια ολιγόμηνη τοποθέτηση μέχρι να γράψει 102,x.
    Τα malls σκέφτονται να τα εισάγουν στο ΧΑΑ σαν ξεχωριστή εταιρεία. Δεν πιστεύω ιδιαίτερα στο success story του Ελληνικού. Ξεκινάει μια επένδυση που θα χρειαστεί πολλά χρόνια ενώ μπροστά υπάρχει πολλή αβεβαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σερ Τάκη θα σου κάνω μία ερώτηση...Πιστεύεις με την κολοσσιαία εμπειρία που έχεις ότι η ΣΙΔΜΑ δεν μπορεί να συνέλθει και να βγει από την εντατική αν το θελήσουν οι νταβατζήδες...??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι νταβατζίδες ποιοι είναι;

      Αν θέλετε να μιλήσουμε για τους μπαταχτσήδες πολύ ευχαρίστως.

      Διαγραφή
  37. Πώς γίνεται ένα χαρτί αρχές του 2018 να είναι στο 0.25 και με το ένα πόδι στον τάφο ακόμα τότε,και ένα χρόνο μετά να έχει γίνει turn around story όπως λένε,να έχουν βγάλει θετικά τριμμηνα,να περιμένουν κέρδη και EBITDA στο θεό για τη χρήση,p/e μόνοψηφιο και το χαρτί να γράφει 0.226...Το ταμπλό λεει πάντα την αλήθεια...ολα τα άλλα είναι στον κύκλο των χαμένων μαριδαιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sell the news οπως εκανα και εγω αγορασμενος στα 0,19 και πουλησα 0,28 μπορεις να με πεις και τυχερό .
      ξανα μπηκα στο χαρτι χθες 53,000 μτχ στο 0,212 ας ελπιζουμε πως δεν εχει αλλο κατω

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ανανία καλό σας απόγευμα συμφωνώ και επαυξάνω,όπως τα περιγράφετε έτσι έναι να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Το ταμπλο ελεγε για ΔΕΗ 1,2 12 4,2 .Ποτε λεει την αληθεια, οεο?

      Διαγραφή
    4. Την αλήθεια την λέει το ταμπλό αφού πρώτα παραμείνει παράλογο για χρονικό διάστημα που ο μέσος άνθρωπος δεν μπορεί να αντέξει.
      Κλασική περίπτωση βλάβης!

      Διαγραφή
    5. Δε πάει να λέει ότι θέλει το ταμπλό; Who cares?

      Εκθέσεις ιδεών θα γράψουμε τώρα;

      Διαγραφή
  38. Ανανία λίγους μήνες πριν τη χρονιά που ο Ικτίνος θα έβγαζε μεγάλα κέρδη,ειδικά σε σχέση με την τότε τιμή του με ποιο ψευδώνυμο έγραφες?
    Η Frigo έγινε turn around γιατί δεν υπήρχαν περιθώρια για κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα κύριε Τάκη. Ξαναδιάβασα τα σχόλια που είχατε κάνει τον περασμένο Ιούνιο Ιούλιο για τις τράπεζες. Και επειδή με ενδιαφέρει ο κλάδος μίας και νομίζω ότι είναι από αυτούς πού έχουν ένα στόρι και μια προοπτική και επειδή σαν επενδυτής είμαι μάλλον μακροπρόθεσμος θα ήθελα να σάς ρωτήσω αν έχει αλλάξει η στάση σας προς το θετικοτερο ή να περιμένω τις αμκ; Ευχαριστώ για τήν υπομονή σας ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα παίκτες! Δυστυχώς ο ΜΜ θυμήθηκε τον Λουλη, τώρα που πουλήσαμε και προσδοκούσαμε να τον ξαναβρούμε χαμηλότερα προς τα 3 ενδεικτικά. Εικόνα (εβδομαδιαία): https://invst.ly/pvgyw
    Όπως και να έχει το 0,7 Bv κάποια στιγμή θα γίνει 1,0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το ταμπλό λέει πάντα την αλήθεια μόνο που λέει την αλήθεια της συγκεκριμένης στιγμής με μικρές αποκλίσεις..
    ΟΤΕ 1 ΕΥΡΩ(Συστημικός κίνδυνος χώρας και όχι φυσικά γιατι άξιζε 1 ευρώ.14 ευρώ τώρα την αλήθεια λέει και τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Για το 2020 θεωρώ Βιοσωλ, ΣΠΙ, Σπεις και ίσως με μεγάλο ερωτηματικό Σιδμα θα δώσουν το επόμενο τετράμηνο καλές αποδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. G.E. DIMITRIOU COM.COMP S.A. ???? Ζουν η Πεθαναν ??? Το έκλεισαν το μαγαζί ????«Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε LEF ποιός Δημητρίου?Έχει σαλπάρει γι αλλες πολιτείες...

      Διαγραφή
  44. Για όποιον ασχολείται με τη μετοχή της Laura Ashley, αυτή τη στιγμή είναι στο -41% στο 1,91. Σκέτη ψυχρολουσία! Βήμα 1ο: Do nothing!

    https://uk.finance.yahoo.com/quote/ALY.L?p=ALY.L

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. 280000 καραβάκια σαν πολλα δεν είναι εδώ στα ύψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Στον Νάκα γίνεται μεθοδικό μάζεμα, οι γραμμές κλείνουν και δείχνει το χαρτί εξελίξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Να και το τάλιρο αγορά Νάκα στο 2 ευρώ...μήπως μετά το μέρισμα έχουμε εξελίξεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριοι!
    Τελευταία παράκληση...
    Δεύσμευση ότι δεν του απαντά κανείς....θα σταματήσει από μόνος του

    υ.γ.
    κ. Τάκη θαυμάζω Και την ψυχραιμία σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πολύ αισιόδοξο σας βρίσκω κυριε Δημητρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. κ. Captain Cook προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος.
    Γνωρίζεται ότι η αδιαφορία σκοτώνει...Πιστέψτε με ότι έχει εφαρμογή...
    Μόνο έτσι καταλαβαίνουν τέτοια άτομα.
    Απλώς φοβάμαι ότι θα τα πάρει στην "γκρανα" κάποια στιγμή ο κ. Τάκης και θα κλείσει το blog...το αντευχομαι ειλικρινά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Δημήτρη πιστέψτε με δεν υπάρχει σωτηρία!Στου κουφού την πόρτα κτλ...Δεν πιστεύω πώς ο κύριος Τάκης θα κλείσει το ΜΠΛΟΓΚ...Είμαι σίγουρος πως έχει τον τρόπο του να βάλει τάξη όταν σταματησει να το διασκεδάζει...

      Διαγραφή
    2. Και το York ξεφορτώνει στην κεφαλα μας ΤΕΝΕΡΓ στα 5 ευρώ και το χαρτί γράφει 8.8 και έχομεν συνέχεια....Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ μη σπρωχνετε ΔΕΗ ξεφορτωναν στην κεφάλα μας τόνους 1.30 1.40 1.50 τι είπατε δεν άκουσα ?

      Διαγραφή
    3. Γκατζαρος και λοιποί πούλησαν ξανα στο 1.20 κάτι 250ριες χιλιαδες και το χαρτί πήγε στο 1.80...Υπάρχει κανείς εκεί έξω?Κύριε Τάκη σχολιάζω καθώς πρέπει δεν μπορειτε να πείτε...

      Διαγραφή
    4. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε? Ένας από τους βασικούς μετόχους του Ελακτωρα μη λέμε ονοματα δεν κάνει πούλησε στα 1.20 τα χαρτιά του και το χαρτί πήγε στα 2.20 μια βόλτα και μετά άλλη μια στα 2.28 και τωρα είναι 1.70...τστστσ με μόλις πρίν 3 εβδομαδες στα 1.90 ..Σταματώ γιατι θα μου την πει ο κύριος Τάκης πως γράφω εκθέσεις ιδεών...

      Διαγραφή
  51. Παπουτσάνης: Πώληση 286.100 μετοχών από Μ. Ισκαλατιάν, Μ.Τασόπουλο και Γ. Γκάτζαρο
    https://www.thereport.gr/papoutsanis-286-100-metochon-apo-m-iskalatian-m-tasopoulo-kai-g-nkatzaro/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ειπα και πιο παλια στο 1,41 και πολυ του ειναι του σαπουνια. οταν πουλανε οι βασικοι μετοχοι κανενα χαρτι δεν εχει περιθωρια ανοδου .το ιδιο γινετε τωρα και στην φριγγο που πουλαει ο ΜΙΣΤΕΡ ΛΑΡΣΥ ΚΑΡΑΒΙΕΣ .Γενικα οταν πουλανε οι βασικοι μετοχοι τα χαρτια πανε για ΦΟΥΝΤΟ και μην ακουτε τι σας λενε για τις προοπτικες τους .Αν ηταν καλλες οι προοπτικες τους δεν θα πουλαγαν οι βασικοι μετοχοι και ιδιοκτητες τους

      Διαγραφή
    2. 16 μέτοχοι της εταιρείας έχουν το 80% των μετοχών ητοι 20 εκ από το σύνολο 25 εκ. Πούλησαν 300 χιλ. Είναι θέμα μεγάλο νομίζεις

      Διαγραφή
    3. φυσικα πουλησαν για να βρουν λεφτα για την ΜΑΙΜΟΥΔΙΑΡΙΚΗ επιστροφη κεφαλαιου . οι εταιρεια χρωσταει σε ολους τους προμηθευτες τα μαλλιοκεφαλλα της , και αρχιζει και εχει προβλημα και με τις εισπραξεις απο τις πωλησεις της .ΨΑΧΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ.βεβαια ο μαρκετιστας την προσεχει την μετοχη αλλα εαν καποιος παει και δωσει μια μεγαλη εντολη πωλησεις την στελνει στο αψε σβησε στα ταρταρα .

      Διαγραφή
  52. Εκεί στα 40 δολ. έχει αντιστασούλα ο καφές. Πολύ καλή μέχρι στιγμής η σημερινή αντίδραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , ο καφές αν κρατήσει τα 38,5 κοιτάει νέα υψηλά 52-53 $ τουλάχιστον ( ίσως και τα 20 δις κεφαλαιοποίηση που πρόβλεψε ο κύριος Τάκης ) μην ξεχνάμε θα έχει καλά αποτελέσματα το 2019 αλλά το πρωτο τρίμηνο θα έχει θέμα λόγω κορονοϊού.

      Διαγραφή
  53. ναι πολυ ζωηρο .το περιπτερο και το μινι μαρκετ της γειτονιας μου κανουν μεγαλυτερο τζιρο .ασχολειστε με τα χαζοκουμπαρα που εχουν τζιρο περιπτερου και περιμενετε να πουλησετε .θα εγλκωβιστειτε μεχρι να λυθει το κυπριακο, εκτος και εαν θελετε να στειλετε τις μετοχες στα ταρταρα αλλα και παλι ειναι αμφιβολο εαν θα αγοραστουν .ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς είστε για Nasdaq και NYSE ... εκεί δεν θα εγκλωβιστείτε με τίποτα.
      Απορώ γιατί ασχολείστε με ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Κ.ερμη μια και δεν είμαι καλός στο tranding αναγκαστικά πρέπει να αγοράζω μετοχές όταν κάνουν τζίρους περιπτέρων και να πουλάω όταν κάνουν τζίρους σουπερμάρκετ η ακόμα καλύτερα mall .

      Διαγραφή
  54. Πριν αρκετά χρόνια ο μακαρίτης ο Βγενόπουλος αγόραζε σχεδόν καθημερινά καραβιες μετοχές ΜΙΓ στα ,50€ και παραπάνω.
    Με την τετράγωνη λογική κάποιων αυτό ήταν σημάδι ότι η μετοχή ήταν τσαμπα. Μάλλον καποιοι αγόρασαν και έχασαν τα μαλλιά της κεφαλής τους.
    Οι ίδιοι φαινεται οτι γράφουν κι εδώ.
    Έτσι ίσως εξηγούνται πολλά για την εν γένει (μετατραυματικη) συμπεριφορά τους, να σε φτύνουν και να νομίζεις ότι βρέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλη πίεση στη μετοχή του Ικτίνου. Η εταιρεία διαβεβαίωσε οτι οι πωλήσεις προς την Κίνα δεν έχουν επηρεαστεί ούτε στο ελάχιστο απο τον ιό και ο Ιανουάριος ξεκίνησε με +60%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ο φόβος του κορωνοιου βγάζει πωλήσεις,πόσοι ήταν στην συνέλευση ν ακούσουν αυτά που γράφεις,πάντως στα 115 εκατομ κεφαλαιοποίηση είναι καλή περίπτωση αγοράς,εξάλλου ο ιός θα περάσει και δεν είναι μονον η Κίνα ,πουλάνε σ όλο τον κόσμο,οι δουλειές ανοίγουν στην Ελλάδα,αλλά συν Αθηνά και χείρα κινεί,τι θα γίνει με την ΣΗΤΕΙΑ;θα την δώσει η εταιρεία να γεμίσει τα ταμεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' εμέ το βασικό πρόβλημα είναι αυτό της αξιοπιστίας της διοίκησης. Την έχουν απολέσει πλήρως.
      Και το καλοκαίρι στην ΓΣ έλεγαν ότι είχαν καλύψει την υστέρηση του πρώτου τριμήνου και τελικά το εξάμηνο ήταν 80% κάτω.

      Διαγραφή
    2. Σαφώς κε Ξενοφώντα έχετε δίκιο. Ελπίζουμε οτι δεν θα επαναλάβουν τα ίδια λάθη. Πάντως η αγορά ιδίων είναι ένα θετικό βήμα.

      Διαγραφή
    3. Αν μιλάμε για ζήτημα αξιοπιστίας στον ΙΚΤΙΝΟ και δικαίως, τι πρέπει να πούμε για τη ΦΡΙΓΟ τότε;

      Διαγραφή
  57. Ναι φίλε Κώστα έχεις δίκιο πιστεύω οτι κάποια στιγμή θα πουληθεί. Δεν είναι πάντως ένα εύκολο project θέλει περίπου 40εκ για να γίνει όπως σχεδιάζουν. Πάντως εγώ σήμερα κοντά στο 1 αγοράζω και θα κοιμάμαι ήσυχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Αγόρασα και χθες,ΧΑ,ΧΑ.απο 1,2 πήγε στο 1 σε σύντομο διάστημα,ας αγοράσουν κάνα ψιλό και οι ιδιοκτήτες να μην περιμένουν την συνέλευση για αγορά ιδίων δεν έχει σημασία πόσα θ αγοράσουν οι ιδιοκτήτες αλλά το μήνυμα που θα στείλουν.οσο για την ΣΗΤΕΙΑ αν την πουλήσει από 25-35 εκατομ μιλάμε για 0.26 ανά μετοχή,δηλαδή μηδενίζει δανεισμό Ήτον πάει στην μέση και δίνει επιστροφή 0.13 ανά μετοχή ,θα γίνει λαϊκό προσκύνημα για να αγοράσουν την μετοχή,αλλά είπαμε πρέπει και να θες να πουλήσεις την ΣΗΤΕΙΑ και δεν ξέρω αν θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Και κάτι τελευταίο,αποτίμηση Σητείας 30 εκατ,αποτίμηση αιολικού 15 με 20 εκατ,έχουν ζήτηση η ΑΠΕαρα κεφαλαιοποίηση εταιρείας μαρμάρου 65 εκστομ,ΦΘΗΝΗ Η ΑΚΡΙΒΗ;,καλημέρα σ ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα 9 λατομεία με τα πλούσια κοιτάσματα και τα δύο εργοστάσια καθώς και ο εξοπλισμός πως θα απιτιμηθούν????

      Διαγραφή
  60. Κύριε Τάκη για την αύξηση κεφαλαίου της Audiovisual ποια είναι η γνώνη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ενδιέφερε κι εμένα η απάντηση του κ. Τάκη.

      Διαγραφή
    2. Μπρε σύντεκνοι αν παρακολουθούσατε εδά θα είχατε ήδη δει την έγραψε ο Τάκαρος για το ένα ακόμα πτώμα του Βαρδινογιαννέικου.

      Διαγραφή
    3. Τι να κάνουμε Γιατρέ, δεν είμαστε ΟΛΗ την ημέρα μέσα στο blog σαν και του λόγου σου, για να γνωρίζουμε όλες τις απαντήσεις του κ. Τάκη. Εξάλλου εαν δεν πεταγόσουν σε κάθε ερώτηση δεν θα αναγκάζονταν ο κ. Τάκης να ανοίγει νέα threads!

      Διαγραφή
    4. Είδες φως και μπήκες να ρωτήσεις για ΑΒΕ έτσι??
      Δεν είναι ντροπή να ρωτάς για AVE με το Nick που γράφεις χρόνια μπρε σύντεκνε.Δεν μπορείς να τα γνωρίζεις όλα!!!

      Διαγραφή
    5. Παρασάγγας Γιατρέ. Πιο πιθανό είναι να είμαι ο Βαρδινογιάννης!

      Διαγραφή
    6. Αντε πρε να σε βοηθήσω γιατί ο Τάκαρος είναι σε meeting:

      Τάκης Μορφονιός9 Ιουνίου 2019 - 8:45 μ.μ.
      Βρε σεις ενα Αβε εγραψσ που σημαινει ζήτω και εσας πηγε στο μυαλο σας στην Αudio Visual.

      Mε διαβαζετε τοσα χρονια ... πανω απο 10 .... ειναι δυνατον να μιλαω για την Αudio visual?
      Δεν ξερω τι θα κανει η μετοχη ... αλλα η εταιρια ειναι σαπακι. Πως ειναι δυνατον ενας Τακαρος να κοιταζει την audio visual?

      Διαγραφή
    7. Τάκης Μορφονιός13 Ιανουαρίου 2020 - 10:58 μ.μ.
      Με 100 εκατ δάνεια, αρνητικά ίδια κεφάλαια, άυλα 45 εκατ και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι η παραγωγη ζημιών, τότε μόνο ανόητοι θα έμπαιναν σε αυτο το placement ή αν πίστευαν ότι τριγύρω κυκλοφορούν πανάσχετοι και θα μπορούσαν να τους φορτώσουν τα χαρτιά του placement.

      Διαγραφή
  61. Σύντεκνοι άνοιξα πάλι μερικά σορτ στην Πειραιώς στα 3.10. Στοπ 3.25. Μένω επίσης σε ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνοι τα έκλεισα τα σορτ της Πειραιώς το 2.92€. Μένω με τον ΑΔΜΗΕ και τον ΟΠΑΠ.

      Διαγραφή
  62. Κύριε HOPE την τελευταία φορά είχατε κάνει μια πρόβλεψη για την ΦΡΙΓΟ. Τώρα τι βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΚΑΙΡΙΕ ΕΡΜΗ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΟΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΟΤΙ 32 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗΣ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΦΟΛΑ.ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ.ΤΙΜΙΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΜΟΥΛΗΣ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ Α!& Β!ΤΡΙΜΗΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΙΒΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΥΡΙΕ TSAK.ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΥ.ΕΧΩ ΑΓΟΡΑ PROFILE ΣΤΟ 0,67 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΩ ΑΚΟΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου φιλε HOPE με την πακα !!! Μονο που δεν μας εχεις πει τι αλλες θεσεις εχεις για να εισαι τοσο φορτωμενος στο χαρτι!!

      By the way, αφου τις κοιταξα, τοποθετηθηκα σε 3 απο τις προναφερομενες εταιριες στον κλάδο του σχιστολιθικού φυσικού αερίου με ενα μικρο ποσο για μπαουλιασμα... Καποιες υφιστανται πολλα χρονια στην πιατσα...

      Διαγραφή
    2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ANDREAS.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΧΑΡΤΙΩΝ ΔΙΧΑΡΤΑ ΤΡΙΧΑΡΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΡΕ ΦΙΛΕ.ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ-ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΑΙΖΩ ΚΑΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hope δεν μας κορόιδεψαν με τη Φόλα.

      Διαγραφή
    4. Έτσι ακριβώς. Όπως ΔΕΝ μας κορόιδεψαν (να προσθέσω) ούτε στη ΦΟΡΘΝΕΤ, ούτε στην ΜΙΓ, ούτε στην AVE (Sea Star), ούτε σε κανένα απ΄τα παιχνίδια τους. Ευτυχώς είμαστε ενήλικοι εδώ και πολλά χρόνια.

      Διαγραφή
    5. ΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΝ ΜΕ ΤΗ ΦΟΛΑ.ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.ΤΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ?

      Διαγραφή
    6. Ειλικρινά κύριε Hope, απορώ
      ..... ποιός άραγε έγραφε κάτι τέτοια;
      _______________
      Στους φίλους μου συνιστούσα να μην ακουμπούν ... τους έλεγα να μην ξεγελιούνται από τα Super κέρδη και ότι πρόκειται για ένα σάπιο μήλο. Τους έλεγα χαρακτηριστικά .... μακρυά, έχει μια τρύπα 1 δις ευρώ.
      Στο διαδίκτυο τα έγραφα λίγο περισσότερο ''απαλά'' αναλύοντας ως εξής:

      Τα νούμερα είναι αδίστακτα ... δείχνουν ότι ο όμιλος δεν εισπράττει τα κέρδη του.
      Αθροιστικά απο το 2005 (πριν ακόμη πάρει τα ΚΑΕ)
      Καθαρά κέρδη συνολικά = 1,316 δισεκατομ
      Αποσβέσεις = 236 εκατ. ευρώ.
      Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισεκατ. ευρώ.

      Όμως συνολικές χρηματοροές = 502 εκατ. ευρώ!!!!
      Που είναι το 1 δις οεοοοοο???

      Διαγραφή
  64. Μιας και εδώ και καιρό μόνο ο κύριος Γιατρός αναφέρει κινήσεις επανέρχομαι σε μια παλαιά συνήθεια,να αναφέρω κινήσεις μου τουλάχιστον αν είναι αντίθετες στο ρεύμα. Σήμερα αύξησα κατά 10% τον ΜΥΤΙΛ,αισίως στο 25% η συμμετοχή του στο χαρτοφυλάκιο.Με έχει ανταμείψει ο κύριος Ευάγγελος ή μάλλον έχει ανταμείψει την υπομονή μου.Καλό σας βράδυ κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετίζω τους συναγωνιστές...χαιρετίζω τον καλό φίλο Νίκο Τ

      Ευάγγελος δηλαδή Ευ-άγγελος = καλός άγγελος

      Ο ΜΥΤΙΛ έχει κάνει πλόύσιους όσους τον ακολούθησαν πιστά...είναι ο ορισμός του "πίστευε και μη ερεύνα".

      Με ματώνει η μετοχή (φυσικά) καθώς μαζί με ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΤΕΝΕΡΓ είναι απ΄τις βασικές μου στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο (15% εκάστη κι άλλο τόσο θα χτίσω με τα λιμάνια). Δεν αυξάνω, μακάρι να γυρίσει, κι ας κερδίσουν αυτά που έχω.

      Υπομονή και Διαλογισμός...Δύσκολο πράγμα η απραξία

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Ηλία hippy προσέχω πολύ τα γραφόμενα σου,γνωρίζεις την εκτίμηση μου προς εσέ. Δεν κρύβω ότι στην σημερινή μου κίνηση έπαιξε ρόλο και η προ ημερών αναφορά σου ότι ο Ευάγγελος αγοράζεται στην περιοχή των 8,8 ευρώ όπου το gap κ.λ.π.Πάντως τις τελευταίες μέρες πούλησα τις παιχνιδιάρες και έμεινα με μερισματοφόρες,τις ξέρεις εσύ. Και με ολίγες ΦΡΙΓΟ,όσες φορές δεν άκουσα τον κύριο Τάκη μετάνοιωσα,τι να θυμηθώ ότι πούλησα τον ΙΚΤΙΝ στα 1,71 ευρώ προ του σπασίματος;

      Διαγραφή
    3. Αφού μιλάμε για Μυτιλ, να σας πω την αμαρτία μου τον κράτησα κι εγω, όταν πουλησα το μισό μου χαρτοφυλακιο, πριν 2-3 βδομάδες. Ειναι η μεγαλύτερη θέση μου. Απ'ότι φάνηκε κακώς.
      Θα μπορούσα να κατεβάσω τον μέσο όρο μου, αλλά πάει έγινε τωρα.
      Το χαρτί το πιστεύω ( γι' αυτό ειναι και η μεγαλύτερη θέση μου).
      Γενικά πιστεύω ότι όλοι, θεσμικοί και μικροί κάνουν μετρητά περιμένοντας την διόρθωση.
      Που είτε με κορονοϊό, είτε με Ελληνοτουρκικά, θα έρθει.
      Τα καλά χαρτιά θα είναι τα πρώτα που θα ξανανέβουν όπως πάντα, μόλις αλλάξει φορά η τάση. Αρα θα πρέπει να ξαναψαρέψουμε στα χαμηλά. Το ποια θα είναι αυτά, ο Θεός το ξέρει. Ο καθένας ας κάνει ότι καταλαβαίνει.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Χρήστο η διόρθωση αν έρθει θα έρθει από άλλη αιτία.Ουτε από κορονοιο ουτε από τους Τούρκους. Τωρα όσο για τα χαμηλα σηκωνει πολυ κουβέντα..

      Διαγραφή
    5. Καπετάνιε, ξέρεις ή υποθέτεις κάτι συγκεκριμένο ή έτσι το λες? Θα μας πεις κι εμας?

      Διαγραφή
  65. Κυριοι εχετε τον νου σας και στη δεη,πολυ υποπτο το στεγνωμα της μετοχης ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Στον Δρομεα δεν πήρα πράμα. Παρατριχα όμως. Αύριο πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. China cracks down on fraud and tries to clean up image with Luckin probe

    https://www.cnbc.com/2020/04/28/china-cracks-down-on-fraud-and-tries-to-cleans-up-image-with-luckin-probe.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2010-11 έγιναν πολλές εισαγωγές κινέζικων εταιρειών στον Nasdaq με "πουσαρισμένα" στοιχεία και παραποιημένες στην συνέχεια λογιστικές καταστάσεις. Αλλά επρόκειτο για μικρές εκδόσεις. Τελικά όπου ενδημεί ο τζόγος (χρηματιστήρια) πάντα θα βρίσκεται τρόπος να εισχωρήσει η απάτη παρά τα μέτρα των αρχών.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂