Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Luckin Coffee No2

https://seekingalpha.com/amp/article/4321851-luckin-coffhttps://seekingalpha.com/amp/article/4321851-luckin-coffee-muddy-waters-short-thesis-will-fall-shortee-muddy-waters-short-thesis-will-fall-short

194 σχόλια:

  1. United States Steel (X )...σαν να δείχνει διάθεση για αντίδραση η καλή εταιρεία

    $24,74 υψηλό 12μηνου-$8,96 χαμηλά...χθεσινό κλείσιμο $9,49

    https://finance.yahoo.com/quote/X?p=X&.tsrc=fin-srch

    2% μερισματική απόδοση (ζημιές όμως πέρσι)

    Βέβαια δεν λες και επιτυχία την αντίδραση ακόμα...πολύ περισσότερο εαν σκεφτείς οτι είναι πλέον ίση σε κεφαλαιοποίηση με το Βαγγέλη και είχε $170 το 2008 και $50 το 2018. Τρέχει +10% η Arcelor και γενικά οι μεταλλουργικές στην Ευρώπη δείχνουν να ξυπνούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δρομέας την τιμητική του σήμερα και σε άλλο.σαιτ με διαγράμματα..τι 0.55,τι 0.63,τι,0.98,τι 2ευρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OPAP // Scrip dividend take-up at 48.2%; upside risk to market estimates for the FY19 ordinary dividend

    OPAP has announced that the scrip dividend take-up amounted to 48.2% of the share capital, thereby resulting in 13.084m new shares being issued. As a result, the dividend reinvested amounts to €147.3m, with the remaining €162.9m being paid to shareholders in cash. The commencement of the trading of the new shares as well as the payment of the dividend will take place on 10th Feb.



    OPAP is yet to announce the % of the free-float that reinvested the dividend, with which one could gauge the % participation of the main shareholder. That being said, given the high take-up relative to the previous dividend (take-up 14.6% in July 2019), we believe that the main shareholder participated in the scrip dividend with the bulk of its shares. In our view, the high scrip dividend participation and the resulting relatively low actual cash outlay related to the dividend (just €0.5 per share) make it even more likely that OPAP will pursue an even higher dividend distribution policy. We thus believe that the high take-up increases the chances that the FY19 ordinary dividend (to be announced in March-April) might be >€0.7-0.8 per share.

    Εάν με την είσοδο των νέων μετοχών δώσει τιμές κοντά στο €11 θα πυραμιδώσω...με την αναμονή νέας κίνησης λόγω του επόμενου μερίσματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τάκη καλησπέρα.

    Θα μπορούσατε να ρίξετε μια ματιά στη GasLog (NYSE:GLOG) του λιβανού. Δείχνει κάπως υπερπουλημένη/παραπιεσμένη και αναρωτιέμαι αν αποτελεί ευκαιρία.

    Ευχαριστώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Μιχάλη, η εταιρεία έχει καλές σχέσεις με τις τράπεζες (δάνεια) και τους ναυλωτές (χρονο-ναυλώσεις). Ο στόλος της σήμερα έχει 15 πλοία (περίπου τα μισά είναι σύγχρονα/ανταγωνιστικά). Στο 4Q21 θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα των νεότευκτων με την ενσωμάτωση 7 πλοίων.

      Η μετοχή για να δει διψήφιες τιμές πρέπει να συμβούν τα εξής:
      - να μην κάνει νέες παραγγελίες/αγορές πλοίων
      - να μειώσει τα χρηματοοικονομικά της έξοδα τα επόμενα 2/3 χρόνια κατά 1 δισ τουλάχιστον
      - να πουλήσει τα πλοία που έχουν χωρητικότητα μικρότερη των 153χιλ κυβ.μ.
      - να πέσει χιονοθύελλα για 3-4 εβδομάδες (να κάνει κρύο)

      Βέβαια οι τιμές του LNG φέτος είναι 30% πιο χαμηλά από πέρσι.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Χασάπη ευχαριστώ για την απάντηση. Διαβάζοντας το transcript για τα αποτελέσματα του έτους εδώ https://seekingalpha.com/article/4322159-gaslog-limited-glog-ceo-paul-wogan-on-q4-2019-results-earnings-call-transcript?part=single φαίνεται πως:

      1) όντως δε θα κάνει καινούριες παραγγελίες, και θα περιμένει για όποιες ευκαιρίες παρουσιαστούν τα επόμενα χρόνια
      2) θα εστιάσει στην απομόχλευση και ισχυροποίηση του ισολογισμού, πρωτίστως της "θυγατρικής" της GLOP (mlp) και θα κάνει αναδιοργάνωση για μείωση κόστους

      Το ότι οι τιμές του LNG είναι χαμηλές είναι θετικό για τους μεταφορείς του, αλλά συνήθως αυτές οι εταιρίες ακολουθούν τις τιμές του καυσίμου.

      Γενικά, απ' τα λίγα ομολογουμένως που έχω διαβάσει για την εταιρία και την αγορά της, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πίεση της τιμής της μετοχής μου λένε πως το ρίσκο/απόδοση έχει νόημα και έχω ανοίξει μια αξιοπρεπή για τα δεδομένα μου θέση. Απ' την άλλη οι ναυτιλιακές μετοχές, ως μετοχές τουλάχιστον είναι κακόφημες και έχουν τσουρουφλίσει κόσμο στο παρελθόν.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Χασάπη, υποθέτοντας ότι έχετε καλύτερη εικόνα για την εταιρία και αγορά από μένα, για σας ποιοα είναι τα κύρια ρίσκα;

      Διαγραφή
    4. Αυτό με την χιονοθύελλα εξαιρετικό φίλε butcher...το κρύο εξυπηρετεί τους αγοραστές ή τους πωλητές?

      Κάτι που έχω καλές αναμνήσεις απ΄την μετοχή, κάτι που η συμμετοχή του ιδρύματος Ωνάση στην εταιρεία μου δίνει μια χαζοαίσθηση ασφάλειας, σκέφτομαι μικρή πρώτη τοποθέτηση πέριξ των €6. Εσείς θα τολμούσατε?

      Διαγραφή
    5. "Βέβαια οι τιμές του LNG φέτος είναι 30% πιο χαμηλά από πέρσι"

      Ευνοϊκό περιβάλλον για τον Ευάγγελο.

      Μυτιληναίος: Συνεχίζουμε να τον θεωρούμε φτηνό

      http://www.greekfinanceforum.com/fundamentalist/fundamentalist.html

      Διαγραφή
    6. Κε Hippy για τους καταναλωτές η πορεία και τιμές του φυσικού αερίου είναι χαμηλά.
      https://specials-images.forbesimg.com/imageserve/5e3c541aa854780006b0ab4d/960x0.jpg

      Διαγραφή
    7. Κύριε butcher ευχαριστώ. Θα συμπληρώσω με το γνωστό και τετριμμένο. Μας λείπετε απ΄το σχολιασμό.

      Διαγραφή
    8. Κε Μιχάλη το μεγάλο ρίσκα είναι να πέσει και άλλο η τιμή του φ.αερίου.
      Η κεφαλαιοποίηση της GLOG αξίζει άνετα Χ1.5

      Κε Hippy για Μυτιληναίο ισχύει το αντίθετο ! Τον ευνοούν οι χαμηλές τιμές.

      Διαγραφή
    9. Πληροφοριακά, για όποιον ενδιαφέρεται, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων στους αναλυτές είναι πλούσια σε ουσία: https://seekingalpha.com/article/4322159-gaslog-limited-glog-ceo-paul-wogan-on-q4-2019-results-earnings-call-transcript?part=single

      Αν υποθέσουμε πως λένε αλήθεια (ποτέ δε ξέρεις), βγάζει εμπιστοσύνη για το μέλλον.

      Διαγραφή
    10. Κε Μίχάλη Π. ευχαριστούμε για το σύνδεσμο - αλλά με μπερδέψατε - στη δευτερολογία σας γράφετε "και έχω ανοίξει μια αξιοπρεπή για τα δεδομένα μου θέση." αντιλαμβάνομαι ότι έχει γίνει η αγορά - με ποιο κριτήριο ή σύγκριση έγινε η επιλογή.

      Διαγραφή
    11. Κύριε Χασάπη, ναι έχω αγοράσει αυτές τις μέρες, και χθες και σήμερα λίγα. Είμαι με ζημιά, αλλά έχω ρίξει το μέσο όρο μου στα ~$6.7 . Δε θέλω να ακούγομαι σα να είναι η ευκαιρία του αιώνα, ούτε να επηρεάσω κάποιο, γιατί μπορεί να κάνω λάθος. Την κουβέντα την άνοιξα γι αυτό το λόγο άλλωστε, ώστε ν' ανακαλύψω αν μου χει ξεφύγει κάτι.

      Ψιλομπακαλίστικα λοιπόν, οι λόγοι που αγόρασα είναι:
      1) η GLOG έχει κύριο μέτοχο το Λιβανό, και η κοινή λογική, και στις ναυτιλιακές ίσως ακόμα περισσότερο, λέει να επενδύεις στο όχημα που έχει τα συμφέροντά του και ο ιδιοκτήτης, σε αντίθεση ας πούμε με τη GLOP(mlp).
      2) η τιμή μου φαίνεται πιεσμένη αρκετό καιρό τώρα, είναι και η αναμπουμπούλα με τον ιό, και θεωρώ πως μπορεί να κάνει αντίδραση στα επόμενα τρίμηνα ή 1-2 χρόνια. Επίσης έχω την εντύπωση πως έχει ένα κάποιο περιθώριο ασφαλείας, δηλαδή πόσο κάτω να πάει ακόμα. Βέβαια ζω το φαινόμενο του φθηνού που γίνεται φθηνότερο τις τελευταίες μέρες οπότε μπορεί ν' αποδειχθώ και λάθος
      3) Τα έσοδα της GLOG προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από μακροπρόθεσμες ναυλώσεις σε αξιόπιστους μισθωτές, οπότε πιστεύω ότι υπάρχει μια τίμια ορατότητα στις χρηματοροές για τα επόμενα λίγα έτη τουλάχιστον
      4) Απ' ότι διαβάζω εδώ και εκεί σε φορουμ όπως το seekingalpha, αλλά δεν έχω ιδέα αν είναι αλήθεια, η διοίκηση θεωρείται best in class
      5) Μέρισμα! Στη παρουσίαση για τους αναλυτές ο Λιβανός εμφανίστηκε "άνετος" για τη διατήρηση του μερίσματος των $.15 σεντς το τρίμηνο, άρα $0.6 ανά έτος, άρα μερισματική απόδοση 10%+ στις σημερινές τιμές. Οπότε, έστω ότι ισχύει, με βάση το προφίλ μου, μπορώ και γω "άνετα" να περιμένω 1-3 έτη για να ανέβει η τιμή και να πληρώνομαι 10% το χρόνο ή έστω 6-7% αν αποφασίσει να μειώσει το μέρισμα. Στη παρουσίαση υπεραμύνθηκε των χρηματικών διανομών αντί της επαναγοράς ιδίων μετοχών, ως τρόπο ανταμοιβής των μετόχων.
      6) Η διοίκηση, και ο Λιβανός συγκεκριμένα, μου έβγαλαν μια κάποια σιγουριά, εμπιστοσύνη και ορθολογικότητα με τις δηλώσεις τους στη παρουσίαση στους αναλύτές που παρέθεσα πιο πάνω.

      Αυτά. Αν κάτι σας φαίνεται παράλογο για οποιοδήποτε λόγο, παρακαλώ επεμβείτε.

      Διαγραφή
    12. Ομολογώ ότι ο κλάδος της ναυτιλίας είναι δύσκολος και δεν τον ξέρω. Συνεπώς αυτά που βάζω είναι ψίχουλα ως προς το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Στα τέλη της χρονιάς που πέρασε πούλησα κάποιες μετοχές tanker που είχα, με καλό κέρδος, αγορασμένες φτηνά. Μάλλον τυχερός, σε καλή φάση και λίγο πριν το ιό.

      Η καλή μου τύχη, με οδηγεί να σκεφτώ σήμερα σοβαρά τον κλάδο του LNG, που δεν είχα καθόλου, μιας και δεν ακολουθώ τη μόδα. Πάλι για ψίχουλα. Για έναν αντιθετικό, η GLOG (η οποία διακρίνεται για το καλό της management) είναι σήμερα μια χαρά. Αρκεί ο αντιθετικός να έχει συναίσθηση του ρίσκου που αναλαμβάνει. Και χωρίς καμία αίσθηση ασφάλειας. Έστω και χαζοαίσθηση, που λέει o φίλος hippy. Μιλάμε για ναυτιλία. Εκεί δεν υπάρχει το Altman Z-Score που κοιτάζει ο κ.Τάκης. Είναι στην κατώτερη βαθμίδα του distress.

      Διαγραφή
    13. Μια εύλογη ερώτηση προς όλους τους ενασχολούμενους θα ήταν: την GLOG ή τη θυγατρική GLOP;

      Η δεύτερη (GLOP) έχασε χτες πολύ μεγαλύτερο έδαφος (-48,83%), τιμωρούμενη για τη δραματική μείωση του μερίσματός της κατά 78%. Έτσι τιμωρεί η αγορά εκεί. Θετικό όμως το βρίσκω. Θα δώσει έμφαση στην αποπληρωμή του χρέους της. Δηλ. μέρισμα στα $0.125/μετοχή το τρίμηνο από $0.561 πριν. Αυτό σημαίνει νέο ετήσιο 0.5 /μτχ. Στα 5.12 που έχει πέσει τώρα, συνεπάγεται νέα μερισματική απόδοση 9.8% πλέον, στα ίσα με τη μητέρα. Η GLOP είχε ζημιές 116 εκατ$ στη χρήση που έκλεισε, λόγω απομείωσης 162 εκατ$ έξι πλοίων της και δηλώνει ότι θα έχει φέτος μειωμένα έσοδα, ύστερα από τις υψηλότατες πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς.

      Το ερώτημα είναι ποια από τις δύο είναι πιο υποτιμημένη εταιρεία για σας; Ποια είναι τα συν και τα πλην στη κάθε επιλογή; κ.Μιχάλη, δώσατε ήδη μια εύλογη απάντηση. Το μετοχικό συμφέρον του Λιβανού. Όμως θα ήθελα να το ξανακοιτάξετε, αν βρίσκετε κάτι ενδιαφέρον στη δεύτερη, έναντι της πρώτης. Εσείς κ. Χασάπη;

      Διαγραφή
    14. Ξεκάθαρα για μένα glog, όχι glop. Αύριο θα γράψω γιατί.

      Διαγραφή
    15. Γεια σας. Τα παρακάτω είναι πάνω κάτω ορθά, κυρίως στη λογική τους, αλλά σίγουρα όχι 100%. Αν έχουν λάθη/παραλείψεις και κάποιος συνάδελφος ξέρει περισσότερα και έχει όρεξη να με διορθώσει, θα ήμουν ευγνώμων.

      Η GLOP είναι MLP ( master limited partnership ), μια μορφή εταιρίας που δημιουργήθηκε νομίζω αρχικά για αγωγούς πετρελαίου/φυσικού αερίου κλπ οι οποίες παρέχουν ορατότητα σε χρηματοροές. Η λογική των MLP είναι να παρέχουν ψηλά, σταθερά, αργά αυξανόμενα μερίσματα, και να σηκώνουν κεφάλαια απ' τις κεφαλαιαγορές για αγορά assets με παρόμοια χαρακτηριστικά απ' το σπόνσορά τους. Σκεφτείτε για παράδειγμα μια εταιρία που δραστηριοποιείται στη βιομηχανία πετρελαίου η οποία αναπτύσσει αγωγούς. Φτιάχνει έναν, και το πουλάει στην ελεγχόμενή της MLP. Η MLP είναι στην ουσία ένα financing vehicle, και η μητέρα εταιρία, διατηρεί έλεγχο ως General Partner, και μερίδιο απ' τις ενδεχόμενες υπεραποδόσεις μέσω μηχανισμών που αποκαλούνται IDR ( Incentive Distribution Rights). Για παράδειγμα, μπορεί να πει μέσα στο ιδρυτικό καταστατικό της MLP κάτι του στυλ: Αν το μέρισμα ανέβει πάνω από $1/τρίμηνο, απ' το ποσό πάνω του ενός δολαρίου, θα λαμβάνω ως General Partner το 50% και η μαρίδα (limited partners / μικρομέτοχοι) το υπόλοιπο. Δηλαδή έχω μια θυγατρική η οποία (θεωρητικά) έχει πρόσβαση σε "φθηνή" χρηματοδότηση μέσω ΑΜΚ, και στην οποία μπορώ να βασίζομαι για να αναπτύσσομαι, και διατηρώ και μερίδιο απ' την όποια υπεραπόδοση. H μαρίδα (limited partners / μικρομέτοχοι) τσιμπάει επειδή απολαμβάνει υψηλές, διατηρίσιμες διανομές, και όλοι χαίρονται.

      Στη πορεία την υιοθέτησαν και κάποιες ναυτιλιακές με *μακροπρόθεσμα* ναυλωτήρια, με τη λογική ότι έχουν ορατότητα σε χρηματοροές κλπ. Κάποιες ελληνικών συμφερόντων που μου ρχονται στο νου είναι οι: Navios Maritime Partners (NMM) της Φράγκου, η Capital Product Partners (CPLP) του ντρούλη ντρούλη χοντρούλη προέδρου του Ολυμπιακού, η GLOP του Λιβανού, η Dynagas LNG Partners (DLNG) του Προκοπίου. Μπορείτε να δείτε τα γραφήματα των τιμών τους τα τελευταία χρόνια για να δείτε πως τα χουν πάει.

      Διαγραφή
    16. Γενικά το μοντέλο των MLP ήταν κάπως δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, μετά κλάταρε, και για τις εταιρίες ενέργειας, όχι μόνο τις ναυτιλιακές, και πλέον είναι out of favor. Οι τιμές των MLP είναι χαμηλές και δε μπορούν να σηκώσουν φθηνά κεφάλαια μέσω ΑΜΚ ώστε ν' αγοράσουν assets από τους σπόνσορες/μητρικές εταιρίες ώστε ν' αναπτυχθούν.

      Πάμε στη GLOP τώρα. Η GLOP έχει τα πλέον παλιά πλοία "Steam Ships" του ομίλου της GasLog. Η μητρική GLOG τα φόρτωσε στη GLOP σε βάθος χρόνου, οι μέτοχοι της GLOP απολάμβαναν υψηλές διανομές και όλοι ήταν χαρούμενοι. Μέχρι να λήξουν τα μακροπρόθεσμα, πλούσια ναυλωτήρια συμβόλαιά τους. Κάποια απ' αυτά λήγουν το 2020 και οι σταθερές χρηματοροές, δε θα είναι πλέον σταθερές. Θα μπουν στη SPOT market αντί για Long Term charters. Το θέμα είναι, ότι όταν αγόραζαν τα καράβια αυτά, πίστευαν ότι θα μπορούν να τα μισθώνουν με ψηλές τιμές Χ για τα επόμενα ας πούμε 30 χρόνια. Στη πορεία η τεχνολογία εξελίχθηκε, βγήκαν πολύ πιο αποδοτικά και ανταγωνιστικά πλοία, και επίσης ναυπηγήθηκαν πολλά περισσότερα πλοία μεταφοράς LNG απ' ότι χωράει η αγορά, οπότε και οι ναυλωτές λένε: Αφού υπάρχει υπερπροσφορά, θα ναυλώνω στη spot αγορά, αντί για μακροπρόθεσμα συμβόλαια, ώστε να πετυχαίνω καλύτερες τιμές.

      Οπότε η GLOP βρίσκεται στη θέση να έχει παλιό στόλο, τον οποίο πλέον δε μπορεί να νοικιάσει στις τιμές που περίμενε όταν αγόρασε τα πλοία αυτά. Συνεπώς κόβει το πρότερο ψηλό μέρισμα για να γλιτώσει χρήματα με τα οποία θα πληρώσει δάνεια, ώστε να γίνει ο στόλος πιο ανταγωνιστικός και να μπορεί να είναι κερδοφόρος και με χαμηλότερα συμβόλαια. Επίσης, εκεί που είχε τη λογική μακροπρόθεσμων συμβολαίων, η αγορά πλέον δε τα προσφέρει, εκτός για καινούρια πλοία, οπότε πάει για πιο οπορτουνιστικά, βραχυπρόθεσμα συμβόλαια, άρα μικρή ορατότητα χρηματοροών. Κάτι ακόμα, το οποίο το διάβασα σε κάποια σχόλια αλλά δε το μελέτησα σε βάθος. Η συμφωνία IDRs με τη GLOG είναι ξεκάθαρα υπέρ της GLOG και σε βάρος της GLOP.

      Η GLOG(μητρική) απ' την άλλη έχει διατηρήσει τα πιο καινούρια πλοία του στόλου, και επίσης περιμένει να παραλάβει και κάποια καινούρια το 2020 (και νομίζω και 2021), τα οποία είναι πιο ανταγωνιστικά, και επειδή είναι καινούρια έχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια και συνεπώς κάποια καλύτερη ορατότητα χρηματοροών.

      Η παρουσίαση στους αναλυτές που παρέθεσα πιο πάνω εξηγεί τη φιλοσοφία του ομίλου από δω και μπρος, και υποθέτοντας ότι λένε αλήθεια και η αγορά πάνω κάτω εξελιχθεί με τις παραδοχές τους, κάνει ξεκάθαρη για μένα την επιλογή της GLOG.

      Διαγραφή
    17. Παράλειψα ν' αναφέρω ότι υπάρχουν και προνομιούχες μετοχές των GLOG και GLOP, οι οποίες υπό το πρίσμα των παραπάνω να έχουν ενδιαφέρον. Εγώ δεν έχω ασχοληθεί πάντως με αυτές οπότε δεν έχω άποψη

      Διαγραφή
    18. Ευχαριστούμε πολύ κ. Μιχάλη. Ναι οι MLP έτσι λειτουργούν. Ήταν αγαπημένες των επενδυτών για το σταθερό και αυξανόμενο μέρισμά τους. Κάποιοι μάλιστα τις έβλεπαν ως συντηρητικές επιλογές (όπως ήταν άλλωστε) και τις σύγκριναν με τα REITS. Είναι στα αζήτητα σήμερα, όχι γιατί φταίει το νομικό σχήμα, αλλά κυρίως το αντικείμενό τους (αγωγοί φυσικού αερίου, αλλά και ναυτιλιακές). Πλήρης η ανάλυση.

      Δεν ξέρω για την ειδική συμφωνία της GLOP με την μητρική. Όμως έχει πράγματι παλαιότερα πλοία, δυσκολεύεται να εξασφαλίζει μακροπρόθεσμες συμβάσεις, προβλέπει μειωμένη απασχόληση των πλοίων της το τρέχον έτος και πάει για χαμηλότερα συμβόλαια. Όπως τα λέτε. Επίσης ένας άλλος κίνδυνος που συνηγορεί σ΄αυτά που λέτε είναι να συγχωνευθεί με την GLOG, με όρους δυσμενείς για τους μετόχους της GLOP.

      Το ερώτημα είναι πως αποτιμάται χρηματιστηριακά η κάθε εταιρεία σε σχέση με την πραγματική αξία της, με όλα τα κουσούρια και με βάση τα κέρδη που θα φέρνουν από εδώ και πέρα. Και σημασία έχει να αυξηθεί η ζήτηση και να πάνε καλά οι τιμές και στην αγορά συμβολαίων και στη spot αγορά. Οι υποστηρικτές της GLOP θα είχαν να πουν ότι μάλλον δείχνει πιο υποτιμημένη, έκοψε πραγματικά την αποτίμηση των πλοίων σε συντηρητικά επίπεδα και δεν έχει να αντιμετωπίσει τις χρηματοοικονομικές δαπάνες που έρχονται στην GLOG. Η ανησυχία επίσης είναι να κάνει και η GLOG μια μείωση μερίσματος (ασχέτως ότι τώρα το διαψεύδει), για να εξυπηρετήσει το δανεισμό της, που είναι και μεγαλύτερος, με ανάλογη επίπτωση στη χρηματιστηριακή τιμή, ενώ στην GLOP έχει ήδη γίνει με πολύ γενναίο τρόπο.

      Η μελέτη σας πάντως θα αξιοποιηθεί υπέρ της GLOG.

      Διαγραφή
    19. Προνομιούχες μετοχές εκδίδουν οι περισσότερες ναυτιλιακές. Υπάρχουν και στην GLOG και στην GLOP, με αποδόσεις της τάξεως 9,5% - 10%. Γράφω στα γρήγορα, γι΄αυτό συγχωρήστε μου τυχόν όχι καλές διατυπώσεις. Περισσότερο πρέπει να τις δει κανείς σαν ένα ομόλογο, το οποίο όμως μπορεί να μην πληρώσει ποτέ τον συμφωνημένο τόκο και να μην αποδώσει ποτέ το δανειζόμενο κεφάλαιο, αν ο εκδότης δεν πάει επιχειρηματικώς καλά. Συνεπώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας και του τόκου και του κεφαλαίου, αλλά με αρκετά μικρότερη πιθανότητα από μία κοινή μετοχή.

      Είναι άληκτες, άρα διηνεκείς, αλλά ένας σοβαρός εκδότης (π.χ. μια μεγάλη διεθνής ασφαλιστική εταιρεία ή τράπεζα) ασκεί πάντα την προαιρετική ενέργεια εξόφλησης στη πρώτη ημερομηνία ανάκλησης (call). Στις υπερδανεισμένες σήμερα ναυτιλιακές τέτοια ήθη και άγραφες υποχρεώσεις δεν υπάρχουν. Αν θέλουν το κάνουν, αν θέλουν όχι. Οι εκδότριες πληρώνουν πάντως τον τόκο, γιατί τις συμφέρει να αυξάνουν το δανεισμό τους εκδίδοντας καινούργιες. Είναι ένας δανεισμός, τον οποίο η τράπεζα μπορεί να μην συνυπολογίσει, όταν δανείζει την εταιρεία, γιατί δεν υπάρχει υποχρέωση εξόφλησης του κεφαλαίου. Είναι κάτι σαν Tier 1. Ουσιαστικά είναι μετοχές και όχι δανεισμός.

      Οι μερισματικές αποδόσεις των προνομιούχων μετοχών στις ναυτιλιακές είναι σήμερα υψηλές, είναι όμως σημαντικότατου ρίσκου, όχι μόνο ως χρηματοοικονομικά εργαλεία, αλλά κυρίως λόγω της κακής χρηματοπιστωτικής κατάστασης του εκδότη (γενικώς ολόκληρου του κλάδου). Ενώ προσομοιάζουν με μετοχές δεν έχουν τη δυνατότητα της απεριόριστης ανόδου μιας μετοχής αφού η ονομαστική τιμή και τιμή εξόφλησης (προαιρετικής) είναι τα 25 δολάρια και δεν συμμετέχουν απεριόριστα στα κέρδη της εκδότριας με εξαίρεση τον συμφωνημένο τόκο.

      Δεν έχουν υποχρέωση να αποδώσουν την ονομαστική αξία του κεφαλαίου, ενώ αν σταματήσουν να πληρώνουν τοκομερίδιο, η μόνη βλάβη που θα επέλθει στη εκδότρια εταιρεία είναι ότι δεν μπορεί να πληρώνει μέρισμα στις κοινές μετοχές. Για να αποκτήσει ξανά αυτό το δικαίωμα, θα πρέπει να πληρώσει τους χρωστούμενους τόκους όλων των ετών των προνομιούχων που δεν πληρώθηκαν, αφού οι περισσότερες προνομιούχες στη ναυτιλία είναι σωρευτικού μερίσματος. Εκεί βέβαια ο εκδότης έχει άλλη πονηρή δυνατότητα: δημόσια πρόταση εξαγοράς των προνομιούχων στο 1/10 της αξίας τους, οι οποίες αφού δεν θα πληρώνουν πλέον τόκο, θα έχουν καταρρεύσει από τα 25 στα 2, ως εντελώς άχρηστες.

      Διαγραφή
    20. Αν βέβαια κάποιος εμπιστεύεται την Gaslog, τότε παίρνει και το ομόλογό της 8.875% 22mar2022 (ISIN USG37585AC37), που διαπραγματεύεται σήμερα στα 102.75. Τολμάει; Πολύ ασφαλέστερο της προνομιούχου μετοχής. Αν απαντήσει στον εαυτό του όχι, τότε την προνομιούχο γιατί την αγοράζει; Φυσικά η κοινή μετοχή έχει τα μεγαλύτερα ρίσκα όλων. Αλλά εκεί γνωρίζει ότι αγοράζει μετοχή, πάντα με τη δυνατότητα απεριόριστης ανόδου από τη μία και μηδενισμού του κεφαλαίου από την άλλη, όπως ισχύει στον κόσμο των μετοχών.

      Διαγραφή
    21. ΚΥΡΙΕ Σύλβιε είστε πραγματικός γνώστης των ναυτιλιακών και ειδικά των προνομιούχων μετοχών. Πρίν λίγο καιρό πούλησα της κοινές μετοχές της TNP του τσάκου.Στάθηκα τυχερός καθώς λόγω του ιού η μετοχή έχει κατρακυλήσει. Ή τιμή της είναι στα 2,80 με μερισματική απόδοση 3,56. Οι προνομιούχες γύρω στα 23 δολάρια με απόδοση γύρω στα 9%
      Δεν είναι πιό συμφέρουσα η αγορά της κοινής με όλα τα ρίσκα που εμπεριέχει αφού συναλλάσεται στα χαμηλά 52 εβδομάδων η βλέπω κάτι λάθος.

      Διαγραφή
    22. Μην με χρίζετε ως ειδικό κύριε theoducati. Δεν έχω σχέση. Οι προνομιούχες είναι ενδιαφέρουσα επένδυση για ένα χαμηλότερο προφίλ κινδύνου. Ακόμα και όταν οι κοινές σταματούν να πληρώνουν μέρισμα, οι προνομιούχες συνεχίζουν να πληρώνουν το συμφωνημένο. Γι΄αυτό και κάποιοι τις βλέπουν ως συμπλήρωμα στη σύνταξή τους (έχοντας φυσικά προνομιούχες διαφορετικών εταιρειών και διαφορετικών κλάδων για κάποια ασφάλεια). Στην πραγματικότητα δίνουν τόκο όχι μέρισμα, αλλά εφόσον υπάρχει χρήμα να δώσουν. Δεν έχουν περιθώρια μετοχικής ανόδου, δεν μπορεί να δώσουν πολύ πάνω από το par, δηλ.πάνω από το άρτιο, αφού η αξία τους καθορίζεται από την προσυμφωνημένη μερισματική απόδοση που προσφέρουν (σε συνδυασμό με την πιστοληπτική αξιολόγηση της εταιρείας και το επιτοκιακό περιβάλλον). Δεν πρόκειται να διανείμουν περισσότερα, αν η εταιρεία διπλασιάσει τα κέρδη της. Ούτε λιγότερα, αν τα μειώσει. Στην κοινή μετοχή έχετε άπειρες δυνατότητες για κάτω και πάνω.

      Στο δίλημμα σας, στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία προσωπικά θα τολμούσα να αγοράσω την κοινή και θα διακρατούσα, αδιαφορώντας αν πάει και πιο κάτω. Βρίσκεται κοντά στο ιστορικό χαμηλό 18ετίας. Ο Τσάκος έχει ζήσει τόσες χρεοκοπίες συναδέρφων του και ο ίδιος έχει επιβιώσει. Η TNP είναι η μακροβιότερη ελληνική εταιρία στο Αμερικανικό χρηματιστήριο. Οπότε χαίρει του σεβασμού μου. Φυσικά το «9%» των προνομιούχων δεν είναι κάτι που μπορεί να σε αφήσει αδιάφορο. Σε πέντε χρόνια σημαίνει επιστροφή του 45% του κεφαλαίου σου, χωρίς καμία παρακράτηση φόρου

      Διαγραφή
    23. Παρεμπιπτόντως, ο Τσάκος έχει καλά μακροπρόθεσμα συμβόλαια που θέλει και ο κ. Μιχάλης. Συντηρητική πολιτική. Βέβαια μερικές φορές υπάρχουν και τα αντίθετα αποτελέσματα. Όταν οι τιμές στην σποτ αγορά των τάνκερ προσφάτως ανέβαιναν κατακόρυφα και όλοι ζητούσαν μετοχές εταιρειών χωρίς συμβόλαια που ήταν εκτεθειμένες στη σποτ αγορά… Τότε ξεφορτώθηκα την TNK που δουλεύει σποτ, αγορασμένη κάτω από το μισό.

      Διαγραφή
    24. Δεν βλέπω τον κύριο Τάκη να σχολιάζει σχετικά με τις ναυτιλιακές.Προσοχη:Σεβαστή κάθε καλή πρόταση αλλά ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΗΡΕΣ ΚΑΙ ΟΡΦΑΝΆ ΟΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ.

      Διαγραφή
    25. Καπετάνιο μου όταν ακούω Ναυτιλιακές στρίβω τη γωνιά και φεύγω. Δεν μου αρέσουν, είναι απρόβλεπτες και βασικά δεν βρίσκω αναπτυξιακό στόρυ.
      Εξαίρεση αποτέλεσε η Κυπριακή ΣΕΑΣ (αν θεωρείτε ναυτιλιακή) που ήταν μοναδική περίπτωση.

      Διαγραφή
    26. Πολυυυ φιλος μου χωμένος στο εφοπλιστικό κύκλωμα μέχρι εκεί που δεν παίρνει εππαγγελματικα και οχι μονο έχει καεί έχει τσουροφλιστει όσες φορές έβγαλε του τα πήραν πίσω διπλασια σε χρόνο Dt...Το σχόλιο μου προς εσας Κύριε Τάκη εκεί πήγαινε αλλά ήθελα να τα πείτε πρώτα εσείς ..

      Διαγραφή
    27. Ευχαριστώ όλους για τα σχόλιά σας και το χρόνο που αφιερώσατε. Τα γραφήματα τιμών των τελευταίων ετών δείχνουν την αλήθεια, την οποία ζω και γω επίπονα το τελευταίο καιρό που έβαλα κάποια χρήματα.

      Διαγραφή
    28. Εγώ μπρε συντεκνοι δεν μπορώ να καταλάβω πως 2500 χρόνια τώρα είμαστε ΠΡΩΤΟΙ στην ναυτιλία αλλά οι μετοχές τους είναι πατσαβουρες.

      Διαγραφή
    29. Κύριε Μιχάλη το σχόλιο μου σε καμμιά περίπτωση δεν ήταν μομφή στα δικα σας.Σεβαστη κάθε άποψη και γνώμη για μένα που δεν στερείται ηθικής και τα δικα σας κάθε άλλο.Εγω γράφω αυτο που γνωρίζω από πρώτο χέρι .Εύχομαι να σας βγει ...Αλλα έχει απολυτο δικιο ο Γιατρός μας...

      Διαγραφή
    30. Και μάλιστα πιστευω πως όσο πιο κοντά είσαι στη λυκοφωλια τοσο πιο δυνατα σε σε δαγκώσει ο λύκος ...Αυτό ισχύει και εδώ Στο ΧΑΑ με ορισμένους λύκους ...

      Διαγραφή
    31. Κύριε Κάπτεν Κουκ προς θεού. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, συνεπώς ευπρόσδεκτη η γνώση σας. Μάλιστα πιστεύω ότι έχετε δίκιο, αλλά πέρα απ' το τι πιστεύω εγώ, η πραγματικότητα σας επιβεβαιώνει.

      Διαγραφή
  5. κυριε HIPPY πιστευετε σε μια πιυανη αυξηση στη δεη εξαιτιας των ζημιων απο το λιγνιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. No money no honey κύριε 65yearsold. Αναφέρομαι στην κυβέρνηση φυσικά. Ελάχιστα πιθανό ενδεχόμενο η ΑΜΚ λοιπόν.

      Ωστόσο η επενδυτική μου θέση μου είναι στον ΑΔΜΗΕ. Στη ΔΕΗ κάτι ψιλά για την αδρεναλίνη.

      Διαγραφή
  6. Ευχαριστω φιλε μου ,αλλα που στηριζεις την απαντηση σου ,εφοσον εχει ζημιες και φετος απο το λιγνιτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία πουλά λιανοπούλι κι όσο εισπράττει έχει μια χαρά θετικές ταμειακές ροές. Οι ζημιές θα καλυφθούν με προκαταβολή για το 2020 της εκτιμώμενης κατανάλωσης των υπουργείων και λοιπών υπηρεσιών του δημοσίου (όπως πέρσι, πρόπερσι κλπ). Επίσης με την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ (θα μπούμε) και μεταφορά εις νέον. Λογικά θα εκδώσει και νέο ομολογιακό δάνειο 500-800 εκ ευρώ.

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστός κ. Hippy. Το δημόσιο έχει πολλούς τρόπους να ενισχύσει την εταιρεία. Δεν έχει κανέναν όμως λόγο να πάει σε ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  7. Επίσης δεν λέει πουθενά ότι όποια εταιρεία έχει ζημιές κάνει ΑΜΚ. Εδώ υπάρχουν εταιρείες με αρνητικά ίδια κεφάλαια και δεν κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριο ευχαριστω για το χρονο σας και τις εμπεριστατωμενες απαντησεις σας,απλα το διαβασα στο greek finance forum αναφεροντας τη παλαιοτερη δηλωση του υπουργου που σε ερωτηση δεν ειχε αποκλεισει να συμβει κατι τετοιο μελλοντικα.Βεβαια απο τοτε εχουμε μια τελειως διαφορετικη δεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος είναι κ. 65χρονε αυτός που γράφει την ανάλυση στο forum? Εδώ προ ημερών ο Χατζηδάκης δήλωσε ότι θα χαριστούν τα 300 εκατ. των οφειλών της ΛΑΡΚΟ και ότι θα τα επωμιστεί η ΔΕΗ και μετά από 2 ημέρες ο Στάσσης είπε ότι έχει γίνει προσημείωση λιγνιτικού πεδίου ιδιοκτησίας της ΛΑΡΚΟ, αξίας 15 εκατ ευρώ.
      Άρα, ότι πει ο Στάσσης στο investors day στον Λονδίνο, τέλη Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε, αν όλα πάνε καλά έξω, νομίζω ότι η μετοχή θα έχει αλλάξει επίπεδο.

      Διαγραφή
  9. Αρα ο Στασσης θα παρει μεχρι δεκαρας τα χρεωστουμενα,δεν χαριζει πλεον οπως συνηθιζαν μεχρι τωρα οι προκατοχοι δινοντας αβαντα σε καθε μορφης τσαπατζηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντως αγαπητοι μου συγγραφοντες καποες φορες ειναι τελειως απροκαλυπτος και αισχρος ο τροπος που επιχειρουν καποιοι οπως πολυ σωστα προαναφερει ο αγαπητος γιωργος Τ,να απροσανατολυσουν τον μικροεπενδυτη καποιοι εγκαθετοι απο διαφορα σαιντς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τάκη καλημέρα. Σε παρακολουθούμε καθημερινά Μα ασχετως αν δεν συμμετέχουμε συχνα μας έχεις κάνει καψουρηδες με τις γνώσεις σου ειλικρινά. Θα θέλαμε μια δική σου άποψη για την Ιντετ.Σας ευχαριστούμε για όλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώς βλέπετε τον μεγάλο δρομέα? έπεται και συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σήμερα έχουν εξαφανιστεί οι αγοραστές.
    Οι μετοχές πέφτουν από το βάρος τους και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προξέξτε τον φίλο Ανανία νομίζω πάντα με την αρνητική διάθεση που έχει προσπαθεί να προστατεύσει τους μαριδαίους αλλά εκτίθεται συνεχώς.Κύριε Τάκη συγχαρητήρια για το site σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε τον μουρλό με τον Δρομέα (ευτυχώς γλυτώσαμε με τον Περσέα), έχουμε και τον θεόμουρλο με τη Φριγογλάς .... βρε τι τραβάμε εδω μέσα!

      Ο ένας προστατεύει μαριδέους, αλλά φορτώνει ο ίδιος για να τα χώσει στα 0,47 ... ο άλλος βλέπει μαριδεους να φορτώνονται τα μιλιούνια τα τούβλα.

      Ο καθεις τελικά ό,τι θέλει βλέπει!!!

      Το ταμπλό κύριοι θα είναι ο κριτής και η πολυλογία βλάπτει.

      Διαγραφή
  15. Trump ‘apoplectic’ with UK over Huawei 5G decision as US suggests taking stake in Nokia, Ericsson

    https://www.cnbc.com/2020/02/07/us-should-take-stake-in-nokia-ericsson-to-counter-huawei-in-5g-barr.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατρός4 Φεβρουαρίου 2020 - 12:54 μ.μ.
    Στα 3.23 επούλησα μερικά συμβόλαια στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον σύντεκνο που μόλις μου τα έδωκε στο 2.98€ και έκλεισα την θέση μου με καλό κέρδος! Τώρα περιμένω νεξτ γουικ μπας και αγοράσω σποτ την ΕΤΕ κάτω απο 2.7€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρτους τα όλα Γιατρέ μου και τις σωβρακες και τις κάλτσες....

      Διαγραφή
  17. ΦΡΙΓΟ:ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ 2019 ΤΟ ΡΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 8 ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ.ΟΠΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημερα κ καλο σκ!
    τωρα τελευταια γινεται πολυ κουβεντα για ελλακτωρ κ αβαξ!
    εχτε δει τι διαφορες κ αποκλισεις παρουσιαζουν οι οικονομικες τους καταστασεις κ οι αριθμοδεικτες τους;
    η αποσταση που χωριζει τις δυο εταιρειες δεν ειναι μικρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους ξεκάλτσωτους κουρούδες σύντεκνε.

      Διαγραφή
    2. λες;
      σε λιγο θα γραψω πιο κατω τι εννοω...

      Διαγραφή
  19. Ελλακτωε-Αβαξ.

    Αρκετοι βγαζουν συμπερασματα , χωρις να εχουν κοιταξει πολλες διαφορες που εχουν οι δυο εταιρειας, τοσο στα οικονομικα τους στοιχεια οσο κ στους αριθμοδεικτες τους!κ δεν εννοω τα κερδη η της ζημιες που εβγαλαν μεσα στο 2019.αυτα λιγο πολυ τα εχετε διαβασει.

    Ο αβαξ ειναι σε αμκ αυτην περιοδο.η αμκ είναι τοσο μικρη ομως που μαλλον δεν αλλαζει πολύ τα δεδομενα.

    Ο ελλακτωρ προσφατα μετακυλησε μεγαλο μερος του δανεισμου του.κ εδώ τα δεδομενα δεν αλλαζουν δραστικα.

    Για να δουμε λοιπον, με βαση τα τελευται δημοσιευμενα στοιχεια μερικα προσθετα στοιχεια:

    Ελλακτωρ με βαση στοιχεια 9μηνου 2019:
    Ταμειακα διαθεσιμα 378 εκ ευρω.
    Ιδια κεφαλαια 507 εκ ευρω.
    Δανεια 1,486 δις ευρω.
    Συνολο παθητικου 3,24 δις ευρω.
    Η εταιρεια από το συνολο των επενδεδυμενων κεφαλαιων εχει 15,6% ιδια κεφαλαια.
    Η μοχλευση της είναι περιπου 5,4 φορες τα ιδια κεφαλαια της .
    Τα δανεια της είναι 3 φορες οσα τα ιδια κεφαλαια της.

    Παμε στον Αβαξ τωρα, με στοιχεια 6μηνου 2019, μιας κ η εταιρεια δεν ανακοινωσε αναλυτικα στοιχεια 9μηνου 2019.
    Ταμειακα διαθεσιμα 115 εκ ευρω.
    Ιδια κεφαλαια 101 εκ ευρω.
    Δανεια 708 εκ ευρω.
    Συνολο παθητικου 1,521 δις ευρω.
    Η εταιρεια από το συνολο των επενδεδυμενων κεφαλαιων εχει 6,6% ιδια κεφαλαια.
    Η μοχλευση της είναι περιπου 14 φορες τα ιδια κεφαλαι της .
    τα δανεια της είναι 6 φορες τα ιδια κεφαλαι της.

    Η αμκ του αβαξ κ η μετακυλιση δανειων του ελλακτωρ, δεν αλλαζουν σημαντικα τα στοιχεια αυτά.
    Κ οι δυο περιπτωσεις είναι υψηλου ρισκου!δεν είναι όμως ιδιου ρισκου.

    Ο αβαξ θεωρειται επιλογη με πολύ μεγαλυτερο ρισκο κ γι αυτο η μετοχη εχει τοσο μεγαλη μεταβλητοτητα.κ στα πανω κ στα κατω.

    Ο ελλακτωρ πλεον εχει αρκετα χαμηλοτερο ρισκο.αν καταφερει στην χρηση του 2020 να γυρισει σε κερδη, εστω κ οριακα, η μετοχη θα παρει ανασα.

    δεν ειναι αναλυση θεμελιωδων η κατι παρομοιο αυτο.ειναι σκορπιες σκεψεις για προβληματισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι οι μεγαλομέτοχοι του άβακα έχουν χρημα,ενώ στον ελλακτωρα μεγαλομέτοχος είναι οι μαριδαιοι που μπήκαν σωρηδόν επειδή είναι χαρτί κυβερνητικό τάχα μου τάχα μου.. χαχ..Από τη στιγμή που όλα τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεγάλο προβάδισμα του αβακα στο διαγωνισμό για την πρώτη φάση της γραμμής 4 που θα στοιχίσει όχι 1.8 αλλά πάνω από 2.8 δις,αλλάζουν άρδην τα δεδομένα και η εταιρεία παίρνει ανάσα για χρόνια...μιλάει και το ταμπλό,είναι 30% πάνω από αρχές του έτους ,όταν ο δεύτερος είναι στα ίδια...
    Ελλάκτωρ δεν υπάρχει εμπιστοσύνη,η εταιρεία αυτή μπορεί να βγάλει έκτακτες ζημιές από το πουθενά,απο το πρώτο λεπτό έως το 90+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ δίνω μια μετόχη σε τρέχουσες αποτιμήσεις. CSC.BK bangkok stock market ψάξτε τη όποιος θέλει να δει θεμελιώδη τσάμπα το χαρτί με ιαπώπικη διοίκηση και δυνατό μεγαλομέτοχο. http://www.crownseal.co.th/investment-EN.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε silentpatience,
      έριξα μια γρήγορη ματιά στην csc. Πρόκειται για μια εταιρεία που φτιάχνει μόνο καπάκια από ότι είδα.
      Με μια γρήγορη ματιά στα αποτελέσματα 2018 βλέπω ένα P/E γύρω στο 9 (και όχι 6,5 που γράφει το Yahoo finance). Επίσης δεν βρήκα στοιχεία για το χρέος.
      Φαίνεται να έχει τίμιο management.
      Εσείς πώς την ξετρυπώσατε?

      Διαγραφή
    2. Αγαπήτε κύριε ευροβλάχο

      Κοιτάξτε το 2019 έχει βγάλει εξάμηνο να δείτε επίσης νομίζω από εκεί βγαίνει του yahoo. Χρέος δεν έχει, έχει ιαπωνική διοίκηση και έχει μείνει στάσιμη από το 2007. Έχει ιαπώνικο μανατζμεντ και μεγαλομέτοχο. Έχω γνωστούς Ταυλάνδη αλλά ψάχνωντας και ρωτόντας άκουσα πολύ καλά λόγια για την συγκεκριμένη και την ξετρούπωσα. Έχω πάρει πιο χαμηλά να σημειώσω κοντά στα 45 άλλα την θεώρω πολύ φθήνη και εδώ και με συνεχή άνοδο στα κέρδη και ανοδική πορεία. Επίσης είναι σε σταθερό κλάδο με σταθερές πωλήσεις σε συνεχώς ανεπτυσόμενες αγορές.

      Διαγραφή
  22. Και πριν αλλέκτωρ λαλήσει 3,έρχεται η TESLA στην Ελλάδα...! Panasonic θα λέτε και θα κλαίτε χαχαχαχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στόχος, το 2030, το 30% των νέων οχημάτων στην Ελλάδα να είναι ηλεκτροκίνητα και plug-in υβριδικά.

      https://www.metaforespress.gr/autokinitodromoi/%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF-2030-%CF%84%CE%BF-30-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5/

      Διαγραφή
  23. Κύριε τζο72,αυτό το συνδέετε με tesla,panasonic,ιντερτεκ αν έχετε την καλοσύνη κάντε την σύνδεση του παζλ κατά την άποψη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κωνσταντίνε εγώ βάζω δεδομένα,είναι στο χέρι και στο μυαλό του καθενός να τα συνδέσει.Ούτως ή άλλως η δική μου ματιά είναι μακροπρόθεσμη,δεν με αφορά το ότι γίνεται σε διάστημα μικρότερο της 3ετίας-5ετίας.

      Διαγραφή
  24. https://finance.yahoo.com/amphtml/news/recent-panic-creates-long-term-151841983.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Τακη πιστευεται οτι παρα τα όσα προβληματα εχει προκαλεσει ο ιος, η μετοχη είδε τα χαμηλα της για φετος? Αρα την εξαπλωση του ιου, οι αγοραστες μαζευουν καθημερινα κομματια...

      Διαγραφή
    2. Τον Κορονοιό τον έχω γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων μου.
      Για τη μετοχή, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι τα ταμειακά διαθέσιμα των συνολικών υποχρεώσεων ... τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν.

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά πάει το χαρτάκι.
      Ευκολάκι θα είναι τα νέα υψηλά,

      Διαγραφή
    4. Αψογη. Γύρισε πίσω να κλείσει το γκαπάκι το χθεσινό και κοιτά πάλι πάνω το Κινεζικο άτι.

      Τα λέω καλά;

      Διαγραφή
    5. https://www.who.int/dg/speeches/detail/who-director-general-s-opening-remarks-at-the-media-briefing-on-ebola-and-covid-19-outbreaks

      Φαίνεται να σταθεροποιείται η κατάσταση και με τον ιό, οπότε μάλλον βάζουμε ξανά τα πονταρίσματα στο γκανιάν κύριε Τάκη..

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα. Στην LK έκανα δύο αγορές, στα 36,50 και στα 31,60. Αν διασπάσει πειστικά τα 40 θα ενισχύσω. Δείχνει ότι αφήνουμε τα χειρότερα πίσω μας, αφού ζήσαμε αλησμόνητες στιγμές που μου θύμισαν εποχές ΚΛΩΝΚ. Καλά κέρδη σε όλους εύχομαι.

      Διαγραφή
  25. Τώρα το πειρανε χαμπάρι οι δημοσιογράφοι και γράφουν για ΣτΕ στο οποιο κατέφυγαν Άκτωρ και αβακας,μετά την απόρριψη των προσφυγων τους από την μετρό αε...το έχουμε γράψει μια εβδομάδα τώρα...ξέρετε μετά ανοίγουν οι προσφορές και ένα από τα δύο χαρτιά απογειώνεται....☝️🚀🚀

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Λείπει το bid και χορεύουν οι πωλητές, παραφράζοντας το λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια. Έχουν γνώση οι φύλακες....καθώς παρατηρώ ειδικά στο σημερινό άνοιγμα προσπάθεια να παρασυρθούν οι πωλητές σαφώς χαμηλότερα και στα bid!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εψωνισαμε ένα 5χιλιαρο επιπλα εδώ στο 42.60 ετσι για το 47....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΠΟΛΥ βαρετό το μαγαζί θυμίζει καλοκαίρι,αφού το καλοκαίρι είχε συγκινήσεις θα αράξουμε τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ!
      Τα πουλέν μας θα πάνε μια χαρά και όλα τα άλλά να πάνε να μαμηθούν .... κοιτάμε και ολίγον Αμέρικα, οπότε την περναμε ζάχαρη.

      Διαγραφή
    2. Τακαρε ο γράφων περιμένει την "καθαρή ενέργεια" και έχω πολύ υπομονή...stratis

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κύριε Τάκη. Καμιά άλλη πρόταση από Αμερική ή Κύπρο. Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
  29. Αυξημένα κέρδη αναμένει για το 2019 η Βασιλικό

    https://www.stockwatch.com.cy/el/announcement/ayximena-kerdi-anamenei-gia-2019-i-vasiliko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Και έναρξη λειτουργίας φωτοβολταϊκου πάρκου ισχύος 8Mwp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλημέρα κ. Τάκη
    Αξίζει ενα bet στον Σαραντόπουλο σε αυτή την τιμή?
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε mouda trade άνοιξε σήμερα μετά από κατι βδομάδες.Δεν ειναι όμως ακριβός αλλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ Captain, θα κάνω το κουμάντο μου!!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή μπρε σύντεκνε δε σου έκαμε το χαρτάκι στα 0.70€ που έπαιζε χρόνια και το κυνηγάς τώρα στα 3 γιούρο???

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ, με αυτο το σκεπτικό δεν θα έπρεπε να αγοράσω ΓΕΚ στα 6 ευρώ ούτε ΠΡΟΦ στα 2,70

      Διαγραφή
    4. Μπρε σύντεκνε μου βάνεις στο ίδιο καλάθι διαφορετικούς κλάδους και εταιρίες με διαφορετικά οικονομικά στοιχεία από ότι τα συγκεκριμένα άλευρα. Κάμε ότι σε φωτίσει ο Θεούλης.

      Διαγραφή
  33. Δεν είναι ακριβός ο Σαραντόπουλος στα 12,5 εκατομ. κεφαλαιοποίηση με 3,35 εκατομ. ίδια και συντελεστή μόχλευσης 76% και netdebt/ebitda = 10 και περιθώριο Μικτού κέρδους 15-16% ;
    Τότε ο Λούλης και ο ΚΕΠΕΝ τι είναι ; Τζάμπα ;
    Πανάκριβος είναι στα 3 ευρώ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στον Αβακα μαζέυτηκαν εκατοντάδες ξένοι επενδυτέ να πάρουν μέρος στην ΑΜΚ. Τόσοι πολλοί που το 44% των νέων μετοχών έμεινε στο ράφι και έπρεπε να το καλύψει ο Ιωάννου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι και εγώ Γιατρέ θα έμπαινα στην αύξηση αλλά το δικαίωμα δεν έπεσε άρα τσάμπα τις πήρε αφού έδωσε μόνο 30 λεπτά ανά μετοχή και φυσικά το ΔΣ τις έδωσε όπως ήθελε ή κάνω λάθος;

      Ξύπνησε και η μετοχή του Φραπεζιτη VHC patent troll πήρε αν είδα καλά μισό δις από την Apple .

      Από ότι βλέπω ο κορονοϊός αρχίζει να επιβραδύνει την εξάπλωση του άρα τα μέτρα που πήραν στην Κίνα έπιασαν τόπο άρα μένει να δούμε στο πρωτο τρίμηνο τι ζημιά έχει κάνει στην LK που προφανώς το 4ο τρίμηνο δεν θα έχει επηρεαστεί από την ασθένεια.

      Διαγραφή
  35. Δηλαδή έμειναν αδιάθετες 44 % .
    Το δικαίωμα δεν έπεσε στα 0.05 λεπτά που περίμενες.
    Ο καημένος κάλυψε τα υπόλοιπα, τα οποία οι κανόνες της αύξησης δεν άφηναν τους μικροεπενδυτές να πάρουν αλλά είχαν κλειδώσει υπέρ τον Βασικών μετοχών.

    Γιατί αυτοί όλοι, σαν πολλοί δεν είναι, δεν πούλησαν δικαιώματα;

    Εγώ θα σας πω ότι έμεινε μόνο 4%.
    Το 40 πως και από που βρέθηκε ψάξτε.

    Πάντως όταν δεν μου βγαίνει μια κινηση δεν βγάζω τέτοιο μένος.

    Ένα μπράβο στον μεγαλομέτοχο που στηρίζει με φρέσκο χρήμα , δικό του.
    Την πιστεύει την μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε αν εννοείς εμένα κανένα μένος. Αυτή την ΑΜΚ έπρεπε να την κάνουν 3 χρόνια πριν (όπου έγινε η πρώτη ΓΣ κατ'απαιτηση των τραπεζών) και όλο πίσω την επήγαιναν. Και μιλάμε για 20 ψωρεκατομμύρια. Για τον Ελλάκτωρα μας λένε σαπάκι ο ΑΒΑΚΑΣ άφησε να περάσουν τα χρόνια να κάνει την ΑΜΚ που τελικά κάλυψαν οι μεγαλομέτοχοι. Ο όρος προσφανώς μπήκε γιατί δεν έβλεπαν σοβαρά να μπουν νέοι επενδυτές μέσα. Αλλιώς γιάντα δεν βγήκαν σαν τον Ελλάκτωρα στις αγορές με ομόλογο να δούμε πόσα απίδια βάνει ο σάκος???

      Η απάντηση απλή. Θα τους ζητούσαν επιτόκια πάνω από 10% και αν πάλι κατάφερναν να καλύψουν το ομολογιακό.

      Διαγραφή
    2. Ποια τρία χρόνια.
      Πες δέκα , μιας και τόσο κρατάει η κόντρα με τους γαμπρούς.

      Πιστευειςωακιμη ότι έγινε η Α.μ.κ για να στρώσει ο ισολογισμός ;
      Ήμαρτον!

      Προχθές εναςψκαλις σχολιαστών μεν έβγαλε σακάκι τον Αβαξ σε σχέση με τον Ελλακτ.
      Πλέον ο ένας έχει χέρια χέρια και οι άλλοι ψάχνονται.

      Ο όρος μπήκε για να μην μπουν οι μικρομέτοχοι, ήθελαν να καθαρίσουν το τραπέζι.


      Δεν χρειάζονται ομολογιακό.
      Εξυπηρετούν τα χρέη τους ,παίρνουν νέα έργα και έγραψαν και κέρδη πλέον.

      Ο ελλακτωρας γιατί δεν έκανε Α.μ.κ να δούμε τι πιάνει ο σάκος;

      Η απάντηση απλή.
      Το χαρτί θα μηδενίζε.

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε για ΕΛλάκτωρα όταν ζητάς σύνολο 670 εακτομμύρια και σου δίνουν 1,2 δισεκατομμύρια λέει πολλά. Γιάντα λοιπόν να κάνει ΑΜΚ και να υποστούν dilution οι βασικοί μέτοχοι που μάλιστα ανέβασαν και τα ποσοστά τους στην εταιρία 1,5 χρόνο πριν (με δανεισμό η μη δεν μας αφορά στην προκειμένη)???

      Σε κάθε περίπτωση το ταμπλουδάκι ήταν είναι και θα είναι ο καλύτερος κριτής.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ, απολαμβάνω να σε διαβάζω. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    5. Απολαυστικός ο doctor και με επιχειρήματα (όχι θεωρίες συνωμοσίας).

      Διαγραφή
  36. Για να το λήξω ( αν θες Φυσικά )
    Το ταμπλό είναι πάντα ο κριτής σωστά.
    Απλά δημιουργεί κάποιες στρεβλώσεις που αργά ή γρήγορα τις αποκαθιστά

    Καναπέ , ποπ κορν και βλέπουμε την συνέχεια.

    Καλό απόγευμα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στο 0.1210 έκαμα κίνηση καμικάζι και πήρα ένα γερό πακετάκι ΜΙΓ. Αντί να τα πάιξομε στην ρουλέτα. Θα το δω ολόκληρο το έργο σύντεκνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ σε ακολουθησα εκει γύρω με κάμποσα δεν μπορεί κάτι θα ξερεις εσύ 😉.Εδώ ο κύριος moufa θα παίξει σαραντοπολο εμείς που να μην πάρουμε μιγα που μπαινοβγαινουμε άνετα?

      Διαγραφή
    2. Ανοίξα κάποια σορτ μόλις στον ΟΠΑΠ με 11.94€. Σε αναμονή να ανοίξω πάλι στην Πειραιώς. αυτή την φορά θα τα κρατήσω για μεγαλύτερο πιθανό κέρδος.

      Διαγραφή
    3. Αντίθετα εγώ δέχτηκα να πάρω μετοχές αντί χρημάτων και χθες στρογγυλοποίησα τη θέση μου. Η τοποθέτηση Vlts ολοκληρώθηκε αλλά υπάρχει σημαντικό περιθώριο ωρίμανσης. Βάσει της ενημέρωσης από πλευράς εταιρείας στις 23/3/2020 περιμένουμε προπληρωμή του ομολογιακού δανείου των 200 εκ στο άρτιο δίχως καμιά επιβάρυνση και έκδοση νέου ομολογιακού με κουπόνι πολύ κατώτερο απ΄το σημερινό 3,50% (ίσως και κάτω από 2%). Περιμένουμε επίσης τον Ιούνιο μέρισμα 0,60-0,70 ευρώ/μετοχή (απόδοση 5-6%) και κατά την ΓΣ θα μάθουμε εάν μπορούμε να πιθανολογήσουμε νέο προμέρισμα τον Νοέμβριο.

      Η αλήθεια είναι πως έχει δώσει πολλά κι ο πειρασμός πώλησης (τουλάχιστον μέρους της θέσης) είναι έντονος. Όμως κλείνω τ΄αυτιά μου και δεν δίνω λέπι.

      Διαγραφή
    4. Σήμερα εδιπλασίασα τα τεμάχια μου κάτω απο το 0.12€.

      Διαγραφή
    5. Γιατρέ μου το χοντραίνεις το παιχνίδι με το σαπάκι!

      Διαγραφή
    6. Γεια σας σύντεκνοι. 2.71€ πούλησα μερικά συμβόλαια ΑΔΜΗΕ.

      Διαγραφή
    7. Τα στοπ ΟΠΑΠ τα έχω 12.30 και ΑΔΜΗΕ 2.86

      Διαγραφή
  38. Ο Αντύπας του Περσέα πήγε οικονομικός διευθυντής στην CPI ή πρόκειται για συνωνυμια?
    Γνωρίζει κανείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν είναι ο ίδιος του Περσέα, αλλάζουν τα δεδομένα για ΣΠΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Φήμες λένε ότι αν οι ομολογιούχοι της φριγο που ανταλλάξαν και πήραν μετοχες,μπούνε στη σειρά ,μπορεί να φθάσουν ως το Σούνιο.....
    Άλλες φήμες λένε ότι έχουν όλοι γρι γρι,και έχουν ρίξει αμέτρητες λάμπες να μαζέψουν την μαρίδα στα δίχτυα σε ολες τις συντεταγμένες του Σαρωνικού από 0.24 έως 0.35....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. ποιο Σουνιο μεχρι την κρητη θα φτασουν να μαζεψουν και τον κτηνιατρο που δεν εχει πελατες πλεον και ολη μερα ειναι πανω απο την οθονη για να μην βαραει μιγες .ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    3. Κυριε Τακη μια ερώτηση εγκυκλοπαίδειας : Το γρι γρι μαζεύει μαριδα όπως οι μαριδαιοι τρωνε τουβλα Κύριε Τακη? Γιατι εγώ ξέρω πώς τα γρι γρι μαζεύει αφροψαρα (Η μαριδα δεν ειναι)Και η μαριδα τρωει πλαγκτόν και όχι τουβλα. Έχω χάσει κάτι?

      Διαγραφή
    4. Άφησε τα κουνέλια ο Ερπητας και το έριξε στα χρυσόψαρα. Θα δούμε και φωτογραφία του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή παρέα με μια γυαλα.Και την Ελληνική σημαία στον τοίχο ψηλά όπως τότε με το κουνελάκι!

      Αβαρωτιεμαι ποτέ προλαβαίνει να σπέρνει τα χωράφια, να μάζει τσι ελιές να μιλάει με τους τραπεζίτες να βλέπει και συνεδρίαση. Παικταράς ο Ερπητας όχι αστεία. 🤣🤣🤣🤣😁😁😁🐰🐰🐰🐰🐰🐇🐇🐇

      Διαγραφή
    5. Γιατι γιατρέ μου σου κανει εντυπωση?Μιλαει με τον ταμεία της τράπεζας στη γειτονιά του και βλέπει συνεδριαση από το Teletext...

      Διαγραφή
  41. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2007749/frigoglass-kato-apo-10-h-symmetohh-ths-avenue-euro.html
    Καλά αυτοί γιατί πουλάνε,το turn around story?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί δεν κουρεύτηκαν;
      Δεν πιάστηκαν κορόιδα μια φορά;

      Τώρα τι τους κάνει εξυπνότερους;

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα σας κύριε Ανανία,σας έχω προειδοποιήσει ότι θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα με τα γραφόμενά σας,συνεχίζετε την ίδια τακτική να συκοφαντείτε εταιρείες χωρίς αποδεικτικά στοιχεία με κίνδυνο να πάρετε στον λαιμό σας κάποιους από τους μαριδαίους όπως τους αποκαλείτε.Έχετε φθάσει στο σημείο απειλώντας τους μαριδαίους ότι θα βγεί ο Μπράδερ στην εταιρεία Δρομέα με σχόλιό σας και θα αρχίσει να πουλάει και ότι η μτχ δεν έχει περιθώρια ανόδου.Μετά από μερικές ημέρες βγαίνετε με διθυραμβικά σχόλια ότι πουλήσατε στο 0,47 και μας παρουσιάζετε πλαστά πινακάκια όπως τα αποκαλείτε και κάνατε τον μισό τζίρο της ημέρας.Έχετε καταντήσει γραφικός και πρέπει να αλλάξετε τακτική και με τα γραφόμενά σας να είστε χρήσιμος στους υπόλοιπους αναγνώστες και να μην έρχεστε σε αντιπαράθεση.Εάν σας πίκρανα δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και προσπαθώ να σας προλάβω να μην πέσετε σε πιο σοβαρά ατοπήματα.Καλό σας βράδυ και να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στο -30% σήμερα οι μετοχές της Intu στην Βρετανία στα £0.12

    https://www.ft.com/content/f58ab452-4cc2-11ea-95a0-43d18ec715f5

    p/b = 0.08 δηλαδή με 92% έκπτωση επί της λογιστικής αξίας. Δυστυχώς, ενώ είχα προηδοποιήσει πριν από μήνες, πολλοί νόμιζαν στα £0.40-0.50 η μετοχή ήταν ευκαιρία για μια REIT με τόσο χαμηλή λογιστική αξία (τότε ήταν στην p/b = 0.2)

    Προσοχή σε όλες τις ΑΕΕΑΠ με εμπορικά κέντρα και malls σε τοποθεσίες μακριά από αστικά κέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο για τα logistics και τις τιμές τους στην Αττική:

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3410169/-xefeugoun-oi-times-sta-logistics-stin-attiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Foodlink μια από τις εισηγμένες που ευνοούνται, αλλά υπάρχει αδιαφορία στο ταμπλο από βασικούς μετοχους και επενδυτές, θεωρώ βαρίδι την εμπορευσιμοτητα και την συμμετοχή της zaitech fund

      Διαγραφή
  45. ΜΙΓ .ΜΟΥΦΑ---ΘΕΑΤΡΟ ---ΛΑΜΟΓΙΑ .το θεατρικο ενδιαφερον μεταφερετε και στον αρχισαπακα του ΧΑ για να ψωνισει ολο το ποπολο.ειναι η εποχη του μεγαλου ξεφορτωματος γενικα ολης της ΣΑΠΙΛΑΣ και θα κρατησει αρκετα μεχρι να ξαφρισουν και τον τελευταιο ποπολαριο .το παιχνιδι πλεον παιζετε στα μικρα στην τιμη αλλα ακριβα στην κεφαλαιοποιηση ΣΑΠΑΚΙΑ. .ΑΒΑΝΤΕ ΠΟΠΟΛΟ μην χασεις την ευκαιρια .χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. οπως καταλαβαινετε η προσφορα για αγορα της ΜΙΓ στα 0.20 λεπτα αποριφθηκε γιατι ηταν ενα μεγαλο ΠΑΡΑΜΥΘΙ .Τετοια σεναρια ουτε ο φοσκολος δεν εγραφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ολοταχώς προς την έξοδο ο Mr Bucks από την Frigo
    Από Χρήστος Κώνστας -12 Φεβρουαρίου 20200

    Λύθηκε το μυστήριο της πρόσφατης ισχυρής ανοδικής διόρθωσης για τη μετοχή της Frigo.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης το fund Avenue Capital, του Marc Lasry μείωσε τη μετοχική θέση που έχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Frigo με προοπτική να τη μηδενίσει μέσα στην διετία.Για να μην κρύβονται ορισμένοι πίσω από το δάκτυλο τους, νομίζοντας πως …δεν τους βλέπουμε.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΕΓΚΥΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΤΟ ΠΡΟΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ .ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εισαι παιχταρας τους ξεσκεπασες

      Διαγραφή
    2. Το νεο ηταν ηδη γνωστο απο εχθες .αυτο που ξεσκεπασα απο εχθες ηταν η χρονικη διαρκεια του ξεφορτωματος απο τον ΜΙΣΤΕΡ ΛΑΡΣΥ που θα εχει ξεφορτωνει μεχρι και το 2022.ναι αυτο το αποκαλειψα σε εσας εχθες πρωτος . βεβαια κατι κτηνιατροι τωρα εχασαν τον υπνο τους .ΠΡΟΣΟΧΗ μεγαλη και στην ΜΟΥΦΑ προταση που εγινε στην ΜΙΓ στα 0.20 λεπτα .χωνουν κοσμακι και σε αυτο το ΣΑΠΑΚΙ .

      Διαγραφή
    3. Ευτυχώς γιατρέ πλακώσανε οι σωτήρες μας τι θα κάναμε χωρίς βλαμανιες και ερπητες άραγε ?

      Διαγραφή
  48. Και τώρα να μετρησουμε ποιος την έχει μεγαλυτερη για να δανειστω μια πρόσφατη εκφραση του κυρίου Hippy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Συνεχίζει ακάθεκτος ο Marc Larcy και σήμερα..800 Χιλ τεμάχια μέχρι το 0.25....τετοια δαμόκλειο σπάθη δεν έχω ματαδει,πάνω από χαρτί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ας φτιάξει η ΦΡΙΓΟ τα θεμελιώδη της και δεν πα να πουλάει ο larcy 10 χρόνια. Εγώ που την πήρα αρχές του 2019, είπα θα την κρατήσω καμία πενταετία. Αυτοί που πουλάνε σήμερα στις 0,24 για να αγοράσουν αύριο 0,235 καλά κάνουν. Αφήστε εμάς τους άλλους στην ησυχία μας και μην ασχολείστε με το χαρτί γιατί δεν έχετε τι άλλο να γράψετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου οι συγκεκριμένοι και σεσημασμενοι κυριοι γράφουν μόνο από εμπάθεια γιατι όπως λέει ο κύριος Τάκης είναι οι τελευταίο τροχοι του καρου.Δες πως γράφει και σχολιάζει ο Οικοδεσποτης μας ο κύριος hippy και nikdan και τόσοι αλλοι αξιόλογοι και οχι εμπαθεις φιλοι εδώ...Είναι ζήτημα αν το 1% που διαβάζουν τους παίρνουν στα σοβαρά.Εμεις οι υπόλοιποι κανουμε την δουλειά μας και φυσικά την πλάκα μας μαζί τους.Η Φριγγο δεν είναι για χήρες και ορφανά και για ψιμαρια .Είναι για μεγάλα παιδιά. .

      Διαγραφή
    2. Κύριε Captain Cook έχω την αίσθηση πως ναι, η Φριγο είναι ακριβώς για χήρες και ορφανά. Διότι ξέρουμε επακριβώς τι γίνεται με αυτήν, τους λόγους πίεσης στην τιμή της μετοχής (που είναι απολύτως άσχετοι με την πορεία των μεγεθών της εταιρείας). Έχουμε μια ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ εταιρεία, που εισπράττει τα κέρδη της, που με τα σημερινά δεδομένα είναι σίγουρο ότι σε 2 ή 3 χρόνια το πολύ θα γυρίσει σε θετικά ίδια και θα αρχίσει να μοιράζει κέρδη-μέρισμα εκτός κι αν το κάνει με άλλο τρόπο νωρίτερα (ΑΜΚ).

      Στο μόνο που ίσως έχουν δίκιο οι αντιρρησίες συνάδελφοι είναι ότι στο 2ετές μεσοδιάστημα "σκλαβώνουμε" κάποια κεφάλαια που ίσως απέδιδαν καλύτερα σε άλλες επιλογές. Έχω ωστόσο 2 παρατηρήσεις

      1) Ποιές είναι αυτές αγαπητοί? (εκτεθείτε ώστε να κριθείτε μαζί μας)

      2) Όλοι μας έχουμε κολλήσει κάποια ένσημα στην αγορά. Θεωρούμε πως πρέπει να έχουμε διασπορά στο χαρτοφυλάκιο. Ανάμεσα στ΄άλλα 10-12% σε πέντε μικρές εταιρείες και μια εξ αυτών ΦΡΙΓΟ. Έμπειροι φαινόσαστε κι εσείς θεωρώ αδύνατον να διαφωνείτε.

      Διαγραφή
    3. έχω το 13,3% κύριε Χίππυ!

      ούτε το χαρτοφυλάκιό μου να βλέπατε δε θα πέφτατε τόσο μέσα.. χαχα. Είστε παικτούρα και μπράβο σας!

      Διαγραφή
    4. Edit: ήταν 10% αλλά έχει πάρει λίγο πάνω τον τελευταίο μήνα.. :D

      Διαγραφή
  51. Ο Κύριος Τάκης έχει να προσθέσει η να ''αφαιρεσει'' κάτι στην μετά larcy εποχή??!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Σερ Τάκη, βρωμάει ότι στο Σπι αν είναι ο ορίτζιναλ Αντύπας, πάει για ντήλ μεγάλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Γνωρίζει κάποιος τι εστί ΚΕΤΣ στο ΧΑΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε Τάκη πολλά τούβλα βλεπω εκεί στην Φριγο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου εδώ πέρα ο Mr.Larcy πούλησε 6.000.000 το τελευταίο δίμηνο. Και θέλει να πουλήσει άλλα 35.000.000 την ερχόμενη διετία!

      Διαγραφή
    2. Αν βρεθούν 2-3 διορατικά fund που να αποφασίσουν να αγοράσουν, τότε τα τουβλάκια θα φαγωθούν για πλάκα.
      Για μένα η Φρίγο είναι ο ορισμός του contrarian, πας εκεί που οι άλλοι δεν τολμούν να πάνε. Αλλά θέλει υπομονή και σθένος για να σταθείς κόντρα στο ρεύμα μέχρι να επαληθευτεί το στόρυ.
      Εγώ πάντως τον γαιδαράκο μου τον έχω φορτώσει με μπόλικα Φρίγο. Κι αν κάνει κι άλλο κάτω μπορώ να του φορτώσω κι άλλα τόσα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε ευρωβλαχε όλα είναι θέμα χρόνου πιστεύω. Σκέφτομαι κι εγώ αν γυρίσει η μετοχή λίγο να βάλω και άλλα μαρουλακια μέσα και ας φωνάζουν όσο θέλουν οι υπόλοιποι!

      Διαγραφή
    4. Ποια 35 εκατομ μετοχες? Οι υπόλοιποι χαροκαμενοι ομολογιούχοι θα κάθονται να τις λιβανιζουν? Έχει και η ΑΛΦΑ 20 εκ μετοχές..Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτααααααα

      Διαγραφή
    5. Δεν χρειάζονται διορατικά funds επι της παρούσης.

      Διαγραφή
  55. Τι κακό πάθαμε αδέρφια!
    Είμαστε μέτοχοι σε μια εταιρία με 355 εκ. μετοχές, η οποία κάνει μέσο μηνιαίο όγκο συναλλαγών 5εκ. τμχ το τελευταίο 12μηνο (10 εκ. το Γενάρη) και στην οποία υπάρχει δεδηλωμένη πρόθεση να πωληθούν 35 εκ. τμχ την επόμενη διετία!!!
    Στο μεταξύ η εταιρία είναι στα 0,24 με PE 6.5, P/SALES 0.19 και τις πωλήσεις διαρκώς αυξανόμενες την τελευταία διετία.
    Τέτοιο πανικό είχα να νιώσω από τότε που με Μ.Ο. 0,14 την είδα να πηγαίνει 0,085.
    Είναι τόσος ο πανικός μου που αν πέσει κάτω από 0,20 (χλωμό), εκεί στο 0,17~0,18 λέω να διπλασιάσω τη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε αδερφέ μεγάλη ζημιά έχω χάσει τον ύπνο μου την όρεξη μου και δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς του σωτηρες του μπλογκ...Ε ρε γλέντια...

      Διαγραφή
    2. Ερώτηση στους φίλους του μπλογκ Το γρι γρι εκτος από μαρίδες ψαρευει και ψολιογκους?(χωρις παρεξηγηση ετσι λενε στο νησι μου τ αγγουρια της θάλασσας)Ρωταω γιατι χθες ένας από τους σωτήρες μας εγραψε ότι το γρι γρι μαζεύει μαρίδα 🤣😂🤣😂🤣😂🤣🤣

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ μου μηπως ξέρεις εσύ σαν πιο ειδικός. .?

      Διαγραφή
  56. Την εχεις από 0.14 ,το αφήνω ότι πήγε 0.08,πήγε 0.28 δεν ξεφόρτωσες,αλλά αν πάει 0.17 θα διπλασιασεις τη θέση σου...vétérinaire ανέλαβε..δεν περιγράφω άλλο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Για να πουλάει ο λαρσακος πάντως τόσο νωρίς,και τα αποτελέσματα χάλια θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανανία έχει αγοράσει και στα δέκα και12,14 δεν ξέρω μέσω όρο αλλά έχει 17,18 νομίζω,γι'αυτό πουλάει.

      Διαγραφή
  59. Το χαρτάκι πληγώθηκε βάναυσα..από την μια ,turn around story και από την άλλη θα στήνει αμέτρητα κομμάτια σε οποιαδηποτε τιμή ο Αμερικανός..ποιος θα πάει να αγοράσει πλεον...και οι υπόλοιποι ομολογιούχοι θα κάθονται να τον κοιτάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΚΟΥΙΖ. Τι γνωριζει ο ΜΙΣΤΕΡ ΛΑΡΣΥ και φευγει τρεχοντας???πραγματικα ευχομαι να ειναι βρωμα αυτο που εμαθα, διοτι εαν ειναι αληθεια το γρι γρι πλεον δεν θα πιασει μονο σαρδελα αλλα και πολλες φισσες. και ειναι κριμα οχι τοσο για τις φισσες αλλα για τις πολυ μικρες σαρδελιτσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίσσα-ηλεκτρολογικό εξάρτημα, συνήθως πλαστική, αρσενική ή θηλυκή

      Φρίσσα-όμορφο αφρόψαρο που μοιάζει με σαρδέλα αλλά πολύ μεγαλύτερη.

      Διαγραφή
    2. πολυ σωστος κυριε χυπι αλλα καποιοι το Ρ στο αφροψαρο δεν το λενε χαχαχα .

      Διαγραφή
    3. Είμαι Πειραιώτης κύριε Ερμή, ξεροτηγανισμένη φρέσκια είναι μια χαρά μεζές.

      Διαγραφή
    4. Πάλι καλά ο ένας από τους δύο ξέρει ότι το γρι γρι ψαρεύει αφροψαρα ενώ ο αλλος το περασε για τρατα.ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΔΙΜΟ....ομοιος ομοιω πελαζει και άμα λάχει βελαζει κιολας πρρρρρρ

      Διαγραφή
    5. Τάκης Φύσσας και γρι γρια, τι σαχλαμλαρες γράφονται Θεε μου.

      Ένα είναι το σίγουρο πάντως.
      Στα υψηλά της Φριγο, θα βρεθει φορτωμένος με χαρτουρα ο κυρ Ανανίας και θα πουλά. Αητός, δεν πιάνεται!!!

      Διαγραφή
  61. Ερε τι ζορει τραβάνε μερικοί για την φριγο!! Που θα πάει θα τους περάσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν οι βελονα στον καλό του εγκεφάλου τους κολησει φίλε μου ενώ οι άλλοι τους φτύνουν αυτοί νομίζουν πως ψιχαλίζει. Τι να κανουμε τοσο τους κόβει και περνιουνται και για ξυπνοι τρομαρα τους.Αυτοχρηζονται σωτήρες για να μην αυτοχειρησουν γι αυτα που λένε και κάνουν.Πολυ γέλιο θα ριξουμε με την πάρτη τους. Κρίμα που εχουμε μονο δυο...

      Διαγραφή
  62. Κύριοι,αγαπητοί και μη εξαιρετέοι καλησπέρα σας.
    Όλα αυτά τα χρόνια η σελίδα του κυρίου Τάκη αποτελεί μια όαση μέσα στο ΧΑΑ- διαδίκτυο.Σχολείο ύφους και ήθους,με πολλούς κορυφαίους σχολιαστές. Τελευταία κάποιοι προσπαθούν να την αντιστοιχίσουν με σελίδες που κάποτε είχαν κύρος-Ηλία hippy θυμάμαι τους γλάρους-και με fora ηλεκτρονικών εφημερίδων που στον βωμό της επισκεψιμότητας επιτρέπουν την έκφραση του πόνου του καθενός σε δώματα και parking.Έτσι διαβάζουμε εδώ τα ίδια ακριβώς σχόλια που εμφανίζονται και αλλού με μόνη διαφορά το nick του μέλους.Κρίμα γιατί κάποιοι φίλοι χαραμίζουν το έμφυτο χιούμορ τους και τις γνώσεις τους σε συζητήσεις αμφιλεγόμενου επιπέδου. Έκκληση κάνω για επιστροφή στις ρίζες.
    Καλό σας βράδυ αγαπητοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχετε αγαπητέ κύριε Νίκο αλλα τι να κάνουμε μόνο με χιούμορ αντιμετωπίζεις τέτοια ευτραπελα που διαβαζεις...Συνταγή και σύσταση του κυρίου Τάκη..

      Διαγραφή
    2. Από πλευράς μου θελω να πω ότι ευχαριστώ τα μάλα τους κ.κ. Ανανια και Ερμή που θέλουν να μας προφυλάξουν.
      Εντούτοις έχουν γίνει κάτι παραπάνω από σαφείς σε αυτό που θέλουν να πουν. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ.
      Δεν υπάρχει συνεπώς λόγος να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια σε βαθμό εμμονής.
      Μεγάλα παιδιά ειμαστε, δικά μας λεφτά είναι, ό,τι θέλουμε τα κάνουμε. Όπως λέει και ο ντοκτορ αν θέλουμε να τα παίξουμε στην ρουλέτα, στην ΦΡΙΓΟ ή όπου αλλού δεν θα ρωτήσουμε κανέναν και δεν θα επηρεαστουμε από κανεναν.
      ΥΓ. Προσωπικά έχω τοποθετήσει περίπου το 1,5% του χαρτοφυλακίου μου στην ΦΡΙΓΟ. Ακόμη και να μηδενίσει δεν θα με πειράξει καθόλου (απλή γρατζουνιά θα είναι). Δεν σκοπεύω να πουλησω όπου κι αν παει. Θα περιμένω (δεν αναφέρω την τιμή στόχο που έχω θέσει στο μυαλό μου γιατί θα πέσουν οι τιμητές να με φάνε).

      Διαγραφή
  63. Μείνετε προσκολλημένοι στα θεμελιώδη και αφήστε το blog στην ηρεμία του κύριοι. Αν εξακολουθεί να γυρίζει τα νούμερα, ο μεγαλοπωλητης θα μπορούσε να αντισταθμίσει ακόμη και το κούρεμα. Και ο νοων νοειτο. Μέχρι τότε υπομονή και χωρίς έπαρση αφουγκραστειτε τας γραφάς. Άλλωστε ο καθένας εξ'υμων πάντα αποφασίζει τι και πότε αγοράζει ή πουλάει. Έγινα κατανοητός πιστεύω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι τίποτα άλλο κύριε Βασίλη .... αλλά μου γεμίζουν το theead με σχόλια και πρέπει να σηκώσω καινούριο.

      Βρε τι βάρη τραβάμε;

      Διαγραφή
    2. Ερώτηση κύριε Vasillisg και αν γίνει κάνα μπραφ διεθνώς που υπάρχει πολλή τσιχλοφουσκα θα κρατήσει το ΧΑΑ που δεν είναι και τόσο ακριβο σε σχέση με άλλα ούτε κουβέντα και έχει και φτηνές κάποιες μπορώ να πω θα κρατήσει νομίζετε άμα κοιτάτε Αμέρικα καταλαβαίνετε τι εννοώ,ερωτών ταπεινά πολλά χρέη κάτι δεν πάει καλά.

      Διαγραφή
    3. Κ.Τακη να ρωτήσω για Αραιγ την γνώμη σας αν και γνωρίζω πως δεν είναι για τα "γούστα" σας η μετοχή.Εχει 600 εκ κεφαλαιοποίηση κ έχει ανακοίνωση πάνω από 500 εκ επενδύσεις για τα επόμενα 6 χρόνια ετήσιος.Δινει καλό μερισματακι κ είναι σε hot κλάδο για Ελλάδα μαζί με ενέργεια. Θα βάζατε ένα μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου σας σε χαμηλότερη τιμή κ σε τι τιμη? Αντίστοιχο στοίχημα με ΕΛΠΕ που είχατε αναφέρει παλαιότερα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.stratis

      Διαγραφή
    4. Κύριε Στρατή έχετε υπόψη σας ότι θα κάνει αύξηση κεφαλαίου κάποια στιγμή,ομολογιακό σίγουρα,και δάνειο νομίζω,οπότε πόσες μετοχές θα εκδοθούν προς το παρόν δεν το γνωρίζει κανείς,καλύτερα κοιταχτε άλλου,η βιασύνη δεν είναι καλός συμβουλος,και η γνώμη του κυρίου Τακη ευπρόσδεκτη.Καλο βράδυ.

      Διαγραφή
    5. Οι αεροπορικές για πολλούς και διάφορους λόγους, δεν με συγκινούν.

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάλι όπως έχω εξομολογηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν έλκομαι απ΄τις εταιρείες που αγαπούν και προσέχουν οι βασικοί μέτοχοι κι ανάμεσα σ΄αυτές η ΑΡΑΙΓ. Αυξάνω-μειώνω τη θέση ανάλογα με την ετήσιο περίοδο αλλά έχουμε σταθερό δεσμό την τελευταία 3ετία. Επίσης μου αρέσουν οι κινήσεις της διοίκησης.

      Διαγραφή
    7. Η εταιρεία συμμετέχει και στους μικρούς δείκτες της Μοργκάνας. Ωστόσο δεν είχαμε καμία αλλαγή MSCI για Ελλάδα σήμερα και γενικά ήσαν ελάχιστες οι προσθαφαιρέσεις και παγκοσμίως με σημαντικότερη την αναμενόμενη είσοδο της ARAMCO

      Διαγραφή
    8. Μπήκε ο καφές μας κ. Hippy.
      https://app2.msci.com/eqb/gimi/stdindex/MSCI_Feb20_STPublicList.pdf

      Διαγραφή
    9. Άμα έχεις όραμα...ωραίος. Δεν έχω θέση στην εταιρεία πια κύριε Γιώργο, ειλικρινά όμως χαίρομαι για εσάς, τον κύριο Τάκη και όλους τους κατέχοντες φίλους του μπλογκ. Πολύ καλό νέο.

      Διαγραφή
    10. Να είστε καλά κ. Hippy, αν και πιστεύω ότι από τότε που η MS ξεκίνησε κάλυψη της μετοχής με στόχο τα 40 δολ. μπορεί από πολλούς πονηρούς να είχε προεξοφληθεί και η είσοδος στον δείκτη. Ίδωμεν.

      Διαγραφή
  64. Πώς γίνεται από τη μια να πιστεύει την εταιρεία και να χώνει χρήμα στην μπανανία ο Αμερικανός,όταν ήταν στο χείλος της καταστροφής και απο την αλλη να θέλει να φύγει με ζημιά τώρα που υποτίθεται οτι κάνει ολική επαναφορα...Περίεργα πράγματα,απορώ πως βάζουνε χρήμα κάποιοι σε αυτή τη μετοχή,όταν μάλιστα έχει και τον συγκεκριμένο μεγαλομέτοχο που είναι ο σατανάς μεταμορφωμένος...
    Ο Σερ Τάκης έγραφε τον Σεπτέμβρη: Ο λασρυ το ξέρει ότι αποχωρεί? Χι χι χι χι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά ξινά σταφύλια και γνωστά απο παλαιόθεν ...

      Διαγραφή
    2. Τι να κάνω που δεν μπορώ να γράψω αυτό πού πρέπει? Κοιτάτε τι κανει ο Mr American(το δέντρο) και μόλις φθασουμε στο δάσος τα συζητάμε....

      Διαγραφή
  65. κυριε τακη μια γνωμη για το γιγαντα general elctric? αξιζει? παει να γυρισει ξανα η εταιρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂