Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Luckin Coffee No4 ... πάνω απο 40 δολ.

214 σχόλια:

  1. ΤΕΝΕΡΓΑ...στο κλαμπ των δισεκατομυριούχων (σε κεφαλαιοποίηση) από σήμερα...keep on

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με την πτώση των ημερών..μπαίνει ξανά σε ελκυστικά επίπεδα.

      Διαγραφή
  2. αγαπητε κυριε ποτε βλεπεις η αγαπημενη σου προαναφερθεισα να συμπορευεται με τη δεη στο ιδιο κλαμπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγνοώ...η ΔΕΗ έχει μπροστά της Γολγοθά...βέβαια στις αγορές το ρυθμό δίνει ο τζόγος. Συνεπώς δεν έχω απάντηση...μια μικρή θέση που είχα την ρευστοποίησα προ ημερών...ΔΕΝ έχω πια θέση στο χαρτί ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστω για την αποψη σου,ο κοντινος χρονος θα δειξει ,αλλωστε φαινεται καθαρα οτι δεν εχει διαθεση για πισωγυρισματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως οι πελάτες δεν αλλάζουν εύκολα πάροχο ρεύματος. Οριακή μείωση του ποσοστού της ΔΕΗ στην προμήθεια ρεύματος τον Ιανουάριο 2020
    https://www.thereport.gr/oriaki-meiosh-toy-posostoy-tis-dei-stin-promitheia-revmatos-ton-ianouario-2020/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο παρατηρήσεις,εντόπισα ότι ο γέρομπαμπαλης αποχωρεί από την prime,άρα έχει σειρά η ιντερτεκ;και παρατηρώ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια με προϊόντα panasonic φούρνοι μικροκυμάτων,ξυριστικες κουρευτικες μηχανές από Κωτσόβολο και σταθερά ασύρματα τηλέφωνα από Γερμανό,θα γυρίσει ο τροχός;ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όποιος ασχολείται με Ιντερτέκ. ας κάνει την σύγκριση με ΣΠΙ που έχουν κατά κάποιο τρόπο παρεμφερές αντικείμενο αν και η ΣΠΙ μπορεί και μπαίνει σε διαγωνισμούς πληροφορικής και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δούλευα στα νιάτα μου εκεί,λεγότανε mikromedia,έχει κυρίως της sharp φωτοαντιγραφικά κλπ,την ήξερα από μέσα,εκτιμώ πως η ιντερτεκ έχει καλύτερη δυναμικη

      Διαγραφή
  7. Επήρα Εθνική στα 2.60€ που την περίμενα μπρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανακοίνωσε σήμερα αποτελέσματα η ΠΕΡΣΕΑΣ και ω του θαύματος υπήρξε πλήρης ανατροπή των κακων αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου.
    Για εμένα είναι προφανές ότι τα κακα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου εξυπηρετουσαν εξαρχής τον σκοπό της ΔΠ με το ελάχιστο δυνατό τίμημα. Τώρα που συγκεντρώθηκε το 90% όλως τυχαίως όλα τα νούμερα έφτιαξαν. O tempora o mores.
    ΥΓ. Θα μου πείτε τι ψάχνω... Κανενός στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς το αυτί δεν θα ιδρώσει. Εδώ οι Κουτσολιουτσοι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαμμία έκπληξη και καμμία ανατροπή

      http://mitarola.blogspot.com/2019/10/blog-post.html?m=0#more

      Περσέας, έλεγα ...

      Θυμίζουμε ότι λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών του ψαριού, οι ποσοτικές ανάγκες διατροφής του μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού εκτροφής.
      Το στοιχείο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή κατανάλωση ιχθυοτροφών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Ιούνιος - Οκτώβριος), κατά την οποία πραγματοποιείται το 65% των πωλήσεων του έτους.Επομένως λόγω της εποχικότητας των πωλήσεων αναμένονται στο κλείσιμο της οικονομικής χρήσης 2019 οι πωλήσεις να κινηθούν στα επίπεδα των 45 εκατ ευρώ.
      Τα ΕΒΙΤDA εφόσον κινηθούν στο φυσιολογικό επίπεδο του 8% με 10% των συνολικών πωλήσεων, αναμένονται στα 3,6 με 4,5 εκατ. ευρώ και τα μετά φόρων κέρδη να κινούνται πέριξ των 2 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 0,12 ευρώ ανά μετοχή.
      Με την τιμή της μετοχής στα 1,15 και εφόσον η εταιρία τελικά πετύχει 2 εκατ ευρώ μετά φόρων τότε έχουμε αναμενόμενο P/E -= 9,5.
      Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 26,461 εκατ. ευρώ, ήτοι 1,53 ευρώ ανά μετοχή .... που σημαίνει P/BV = 0,76
      _____________
      Τελικώς η εταιρία ανακοίνωσε:
      Κύκλος εργασιών 48,35 εκατ ευρώ
      ΕΒITDA 5,521 εκατ ευρώ
      Κέρδη μετά φόρων 3,088 εκατ ευρώ .

      Συνεπώς τα αποτελέσματα ήταν εφάμιλλα των περσινών και ελαφρώς καλύτερα του αναμενομένου.

      Μια μετοχη ΤΣΑΜΠΑ αποσύρεται απο το ΧΑΑ!!


      Διαγραφή
    2. Με χειρουργική ακρίβεια τα είχατε προβλέψει όλα κ. Τάκη...
      Βέβαια τότε κάποιοι μας έλεγαν ότι μιλούσαν με τον οικονομικό διευθυντή του ΠΕΡΣΕΑ και ότι έλεγε ότι δεν ξέρετε την τύφλα σας.
      Ευτυχώς scripta manent και εδώ είμαστε όλοι και κρινομαστε.
      Εσείς για ακόμη μια φορά πήρατε άριστα!

      Διαγραφή
    3. Μου ξέφυγαν λίγο οι πωλήσεις και είχε λίγο καλύτερο περιθώριο ΕΒΙΤDA.
      Η μετοχή ήταν τσάμπα!!
      Ας όψεται ....

      Διαγραφή
  9. Απολυτα συμφωνος αγαπητε,δυστυχως η μαριδα δεν μπορει διαχρονικα να συνυπαρξει με τους καρχαριες,Πραγματι τι ψαχνουμε να βρουμε,αλλου πρεπει φιλε μου να ψαχτουμε αλλα εδω βλεπεις ειναι μεγαλα τα παθη που εχουμε μπλεχτει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι είναι.
      Βέβαια αν συνεχίσει αυτό το βιολί με τις ΔΠ (με τα δίκαια τιμήματα...) και μειωθούν κι άλλο οι εταιρείες αναγκαστικά θα ψαχτουμε για αλλού, καθώς η αγορά θα έχει πεθάνει.
      Και καλά η επιτροπή κεφαλαιαγοράς είναι δημόσιο και δεν τους ενδιαφέρει.
      Στην ΕΧΑΕ όλα καλά? Πώς πάει ο ύπνος?

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά σε καθε εταιρεία που πουλάω ,αγοράζω πλέον μόνο Αμερική, νισάφι με τις ΔΠ σε βάρος των μικρομετόχων και με τον κάθε απατεώνα όπου έχει το ακαταδίωκτο .Εκει σίγουρα δεν είναι άγιοι αλλα δεν γίνεται τίποτα τόσο εξόφθαλμα. Καποιες ελαχιστες εξαιρεσεις κανω αποκλειστικα και μονο αν ο κ. Τάκης επιμένει μετ επιτάσεως σε κάτι που θεωρεί ότι δεν αποτιμάτε σωστα στο ταμπλο. Αυτη την στιγμη αδημονώ να κάνουν τον κύκλο τους οι ΦΡΙΓΟ ΒΙΟΣΚ και ΙΝΤΕΤ ώστε να ολοκληρωσω την μετακινηση μου εκει. Για την ωρα εχω τοποθετηθει εκει σε LK και PHUN.

      Διαγραφή
  10. Luckin coffee ... πρόκειται για μια αλυσίδα τύπου coffee island, στην αρχή της λειτουργίας της, που ξεκινά να αναπτύσσεται στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

    https://investorplace.com/2020/02/the-coronavirus-is-a-counterintuitive-gift-for-luckin-coffee/

    Ασχετο, αλλα δεν ξέρω αν το ξέρετε το coffee island έχει ένα μαγαζάκι και στην Κίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα μιας μου αναφέρετε america η ελδοραντο - ego stock έδωσε πολύ καλή κίνηση, κάποια γνώμη- άποψη, από τους φίλους της ομάδας που την έχουν στα ραντάρ, ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Αυγεία, πάει με το χρυσό, δίνοντας περίπου ένα +5% για κάθε +1% του χρυσού.
      Το χθεσινό +32% προέκυψε ως συνδυασμός του ασταμάτητου ράλλυ του κιτρινιάρη σε συνδυασμό με τα πολύ βελτιωμένα αποτελέσματα/guidance της Πέμπτης και με την (τεχνητή?) πίεση των προηγούμενων ημερών.
      Προσωπικά είμαι μαζί της από τα 3,55, υπερδιπλασίασα στα 7,0 και προσδοκώ σε αυτή τη φάση 10,5~13,5. Ίσως μπορέσετε να την βρείτε γύρω στα 8,0~8,5 αν δεν κάνει μονοκόμματα την παρούσα κίνηση.
      Πιστεύω πως θα υποχωρήσει σημαντικά (6~7$) εφόσον υπάρξει ένα προεκλογικό ράλυ των αγορών τους τελευταίους μήνες του έτους, μετά τις εκλογές όμως υποψιάζομαι ότι θα προσβλέπουμε σε αρκετά υψηλότερες τιμές.
      Για το 2020 ανακοίνωσε αύξηση 35% στην παραγωγή, με το μέταλλο πάνω από 1500 πιστεύω ότι τα αποτελέσματά της θα είναι ακόμα καλύτερα φέτος.
      Δείτε εδώ εν τάχει για τα αποτελέσματα/guidance.
      https://www.eldoradogold.com/news-and-media/news-releases/press-release-details/2020/Eldorado-Gold-Reports-2019-Year-End-and-Fourth-QuarterFinancial-and-Operational-Results/default.aspx
      https://seekingalpha.com/pr/17786347-eldorado-gold-reports-2019-year-end-and-fourth-quarter-financial-and-operational-results
      https://seekingalpha.com/news/3544466-eldorado-plans-35-gold-production-increase-extends-kisladag-mine-life

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφερον! Την παρακολουθω κ προσωπικα, οπως κ τις λοιπες του κλαδου (οι οποιες εχουν ολες υπεραποδοσει απο το Μαη του 2019 πχ βλ. Newmont, Barrick Gold, Kinross, Yamaha etc). Προσωπικα δεν εχω τοποθετηθει καθως, οπως προανεφερα, εχουν ηδη υπεραποδοσει αλλα και συμφωνω οτι σε ενδεχομενο προεκλογικο ραλυ/υφεση του κορωναϊου/σταθεροποιηση του χρυσου ενδεχεται να υπεχωρησουν.

      Eναλλακτικα, για καποιον που θελει να επενδυσει στον κλαδο, αν πχ αναμενει πτωση των αγορων (μετεκλογικα/υφεση/πτωση αγορων μετα το 12ετες σχεδον ραλυ κλπ), ενδιαφερον εχει το ETF με την ονομασια Direxion Daily Gold Miners Index Bull 3X Shares (NUGT) το οποιο εχει μοχλευση 300% επι της αποδοσης του δεικτη NYSE Arca Gold Miners Index.

      Φιλε Barren προσωπικα εκανα μια αρχικη τοποθετηση (με ενα μικρο ποσοστο κατω του 5% επι του χαρτοφυλακιου) στις εταιριες EQT, AR, SWN επενδυοντας στο σεναριο κυκλικοτητας/αναστροφης στην τιμη του NG οπως εχει γινει αν δεν απατωμαι τοσο το 2012 οσο και το 2016, καθως οι τιμες στις εταιριες του κλαδου ειναι σε ιστορικα χαμηλα (σε μικροτερου μεγεθους εταιρια/κεφ/ση ενδιαφερον μπορει να εχει κ η GPOR).

      Οποιος εχει ασχοληθει/τοποθετηθει ευχαριστως να ακουσω αποψεις. Επισης, αν υπαρχει αποψη για την εταιρια Chesapeake Energy Corporation η οποια στην 5ετια εχει χρηματιστηριακα καταρρευσει (η οποια εχει καταταξη 309 στο Fortune 500).

      Διαγραφή
    3. Κ. Ανδρέα για την κυκλικότητα του NG σε σχέση και με τις εκλογές στις ΗΠΑ έγραψα ένα σχόλιο στο προηγούμενο thread, αναφέροντας και την εταιρία SWN που αποτελεί και την επιλογή μου. Ωστόσο δεν έχω τοποθετηθεί ακόμα, καθώς θεωρώ ότι το NG δεν έχει βρει πάτο στο 1,76. Θεωρώ ότι μπορεί να το κάνει προς το τέλος Μαρτίου στην περιοχή 1,30~1,50 εκτός αν έχουμε φαινόμενο κρίσης 2008 οπότε θα καταρρεύσει, που δεν το πιστεύω πριν τις εκλογές. Κάπου εκεί φιλοδοξώ να βρω την SWN στην περιοχή 1,20~1,30. Έχω ήδη τοποθετηθεί με 1,3% σε μια άλλη του κλάδου, αλλά είναι τρελοκομείο και δεν αξίζει να την αναφέρω εδώ.
      Όσον αφορά το χρυσό το ενδιαφέρον είναι ότι όσο οι αγορές συνεχίζουν σε νέα υψηλά ανεβαίνει κι αυτός σιγά σιγά λόγω της περιρρέουσας ανασφάλειας, ενώ όταν οι αγορές δείχνουν διάθεση για διόρθωση εκτοξεύεται γιατί όλοι τρέχουν να προλάβουν. Πιστεύω ότι με τη λήξη της βραχυπρόθεσμης διόρθωσης που φαίνεται να ξεκινά και την (ενδεχόμενη) έναρξη του προεκλογικού ράλυ θα επιστρέψει προς τα 1500$ με τους miners να ξεφουσκώνουν με τον ανάλογο πολλαπλασιαστή. Αν όμως συμβεί μετεκλογικά αυτό που φοβόμαστε πιστεύω πως θα δει 2.000~2.500$ και ίσως παραπάνω.
      Εκεί θέλω να έχω φτιάξει ακόμα μεγαλύτερη και φθηνότερη θέση στην EGO μου, που την έχω από νήπιο (3,5) τώρα τη βλέπω να ετοιμάζεται για εφηβεία (12~13) και αν γίνουν όπως τα φαντάζομαι θα είμαστε μαζί μέχρι τα γεράματα (70~80).

      Διαγραφή
    4. Παντως κ. Barren αν θεωρειτε οτι τελικα θα εχουμε μια κριση εφαμιλλη οπως το 2008 (κατι που προσωπικα το θεωρω αναποφευκτο αργα ή γρηγορα), νομιζω οτι ιδανικη επενδυση -η οποια θα λειτουργησει κ ως αντισταθμιση σε τυχον μετοχικες θεσεις- ειναι τα ETFs, ειδικα δε οσα επενδυουν με μοχλευση 3Χ σε δεικτες.
      Eνδεικτικα αναφερωτο SQQQ (tracking the Nasdaq 100 ), το ΤECS (Russell 1000 Technology), SPXU (SP 500) etc.
      Oι τιμες τους φυσικα εχουν εξαυλωθει στη 12ετια, απο την εναρξη της ανοδου στις ΗΠΑ.

      Διαγραφή
    5. Κύριε andreas προσωπική γνώμη νομίζω ότι η yamana gold θα την δούμε πολύ παραπάνω όταν ο χρυσός θα είναι 3000 και το Ασημακι στα 50 τα λέμε έτσι και αλλιώς το 2011 η 2012 ήταν στα 20 εγώ την βλέπω στα 40 με τις τιμές που γράφω την έχω έτσι και αλλιώς από τα 2,60,αλλά αφού βλέπω χρυσό και ασήμι εκεί δεν κουνάω ρούπι,αν και στο ασήμι νομίζω θα δούμε σημεία και τέρατα περισσότερο από χρυσό.

      Διαγραφή
    6. Κ.Ανδρέα έχουν ενδιαφέρον , δεν τα γνώριζα.
      Ούτως ή άλλως αν η πραγματικότητα "σεβαστεί" έστω μερικώς το σενάριό μου, σκοπεύω από τον τελευταίο προεκλογικό μήνα να προχωρήσω σε ολική αναδόμηση του Χ/Φ, περνώντας χοντρικά σε 70% ρευστό, 15~20% miners χρυσού και ασημιού, 10~15% ότι πιστεύω ότι αξίζει να κρατήσω κάποια θέση για κάποιο διάστημα ακόμα. Από τη ρευστότητα ένα 20% θα είναι stand by για short θέσεις, όχι όμως US αλλά DAX και επιλεγμένα ελληνικά σαπάκια.
      Οπότε αυτά τα ETFs θα τα κοιτάξω, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    7. Δυστυχώς κ.Ανδρέα απ ότι ξέρω τα περισσότερα USA Etfs δε μπορείς να τα κάνεις trade βάση νομοθεσίας.Οι πλατφόρμες το απαγορεύουν στα σίγουρα.Επίσης πολλά από αυτά που παίζουν με leverage x3 χάνουν αρκετά από το χρόνο κ θα πρέπει να πιάσεις την τάση κ το timing για να κάνεις την απόδοση.Ιδανική επιλογή για όποιον το ξέρει είναι μέσω options.

      Διαγραφή
    8. Κ. Νικο δεν νομιζω οτι μεσω μιας ΑΕΠΕΥ που εχει κ δυνατοτητα αγοραπωλησιων στο εξωτερικο (προσωπικα στον κομματι αυτο συνεργαζομαι με την Optima) απαγορευεται η αγορα k μετεπειτα πωληση (σε δευτερο χρονο) ETFs. Θα μου το ειχαν αναφερει καθως εχω ζητησει κατα καιρους προιοντα σχετικα. Τι εννοειτε λοιπον οτι δεν μπορεις να κανεις trade? Οσον αφορα τις πλατφορμες δεν γνωριζω τι ισχυει.

      Διαγραφή
    9. κ.Ανδρέα αν διαβάσετε τον κανονισμό της MIFID II, οι ευρωπαίοι πολίτες (retail investors ) δεν μπορούν να αγοράζουν USA Etfs.Πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν κλειδώσει τα Etfs για τους retail πελάτες τους κ το ίδιο κ οι πλατφόρμες.Μπορεί στην περίπτωση σας ο broker που συνεργάζεται η χρηματιστηριακή σας να το επιτρέπει.Νομίζω οι Ελβετοί το κάνουν.Γενικά όμως αν το ψάξετε στο internet θα καταλάβετε.

      Διαγραφή
    10. Σας ευχαριστω για την επισημανση. Θα το τσεκαρω τη Δευτερα.

      Διαγραφή
    11. Είναι έτσι ακριβώς όπως το έγραψε ο κύριος Nikos S. Βέβαια μπορεί κάποιος να βρει ευρωπαϊκές εναλλακτικές πχ εάν κάποιος θέλει ενδιαφέρεται για ασήμι μπορεί αντί για το δημοφιλές (SLV) ν΄αγοράσει (SLVR.L) στο Λονδίνο πάλι σε δολάρια με πολύ μικρότερα όμως net assets κι εμπορευσιμότητα

      Διαγραφή
    12. Καλησπέρα κ Ηippy, το έψαξα κ εγώ στο internet. Aφορά εξέλιξη μέσα στο 2019, λόγω ορισμένων αναγκαιων διαδικασίων συμμόρφωσης σχετικά με την ενημέρωση των επενδυτων (EU based) για τους δυνητικους κινδύνους επένδυσης, τη σύγκριση απόδοσης με εναλλακτικές επενδυσεις κλπ. Νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο θα ξεπεραστεί διαδικαστικα, καθώς δεν έχει λογική να επιτρέπεται η επένδυση σε μεμονομενες μετοχές κ όχι σε Etfs κ mutual funds τα οποία είναι κ χαμηλότερου ρίσκου προϊόντα (αν τα άρθρα που διάβασα ήταν πλήρη κ έγκυρα).

      Αndreas

      Διαγραφή
  12. ΛΑΒΙΦΑΡΜ Είχε φτάσει στα 7,5 ευρώ πουλώντας την φήμη ότι ανακάλυψε φάρμακο για καρκίνο, ο Υιός Λαβίδας ανεδείχθη σε παγκόσμιο λαμόγιο αλλά που δεν έχει σχέσει με την λαβί(δα), η μτχ σε επιτήρηση και ο μμ την προμοτάρη για τουρναραουντ στόρυ
    Λαβίδας θέλει παίξει μπάλα, εσείς θέλετε?

    Άσχετο ερώτημα: Ανανίας, Καίριος Ερμής, Ελλάνιος Έλλην και Φοίβος Ακερσεκόμης είναι τελικώς το ίδιο πρόσωπο? Γουστάρω εν τούτοις να βλέπω την άποψη τους, no problem..

    second parts:
    Πόσο πιθανόν βρίσκεται (παίκτε) να επανέλθει στην διαπραγμάτευση το διαμάντι της Σύρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί δεν θα αγοράζατε etf χρυσού αλλά μετοχές miners?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ρωτάτε εμένα δεν αποκλείω τίποτα, ίσως ένα μίγμα να είναι το καλύτερο.
      Ασχολούμαι με εταιρίες λόγω πολλαπλασιαστή, ο οποίος βέβαια είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς στις ανοδικές κινήσεις σε ανταμοίβει αλλά στις καθοδικές κινήσεις μπορεί να τον πληρώσεις ακριβά.
      πχ στην τρέχουσα κίνηση του μετάλλου από τα 1160$ έχουμε:
      Χρυσός: +40%
      ETF Vaneck Vectors:+69%
      Barrick:+117%
      Eldorado:+119%

      Διαγραφή
  14. Υπαρχουν και ETFs χρυσου, στα οποια θεωρω οτι ενδιαφερον εχουν και παλι τα leveraged, προκειμενου να μεγιστοποιησεις την αποδοση σου, αν το στοιχημα που εχεις παρει προς τη μια (ή αλλη κατευθυνση αν πχ εισαι bear) σου βγει. Παρακατω παραθετω μια παραπομπη σε λιστα:

    https://etfdb.com/etfs/commodity/gold/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την αποψη του κυριου Τακη προσωπικα αναμενω σχετικα με ολα τα προαναφερομενα! Την γενικοτερη κατασταση που πλεον διαμορφωνεται, τον προβληματισμο σχετικα με την εξαπλωση πλεον του ιου και στην Ευρωπη (βλ. Ιταλια), διαβαζω παραλληλα για κρουσματα στο Ιραν,για ραγδαια αυξηση στη Ν. Κορεα, για τις επιπτωσεις του στην παγκοσμια οικονομια, αναπτυξη κα πιθανοτητα υφεσης (την οποια πλεον αναφερουν ως ενδεχομενο διεθνεις οικοι), και τελικα την επιπτωση που ολα αυτα μπορει να εχουν στις διεθνεις αγορες μετα απο σχεδον 12 χρονια ραγδαιας ανοδου.

    Οσον αφορα τη δικη μας αγορα, ειναι φανερο οτι εχει εδω κ εβδομαδες "κοιμαται με τα τσαρουχια". Δεν υπαρχει παλμος και ζωντανια, περα απο ορισμενες μετοχες οι οποιες απορροφουν κ ολο το ενδιαφερον. Μιλωντας τις προαλλες με μια παλια καραβανα χρηματιστη (υπεργηρο πλεον και απο τους λιγους ενεργους που εχουν μεινει), οταν τον ρωτησα πως βλεπει την κατασταση μου απαντησε με 2 λεξεις... ΟΤΕ - ΟΠΑΠ.
    Παρατηρω οτι η αγορα μας δεν ακολουθησε τη διεθνη ανοδο και πλεον με προπομπο τις σαπακοτραπεζες αντιδρα πρωτη στην πτωση. Φανταστειτε να εχουμε και κρουσματα του κορωναιου στη χωρα τι θα γινει...

    Προσωπικα εχω προβληματιστει... και ευτυχως που προσωπικα ειμαι τοποθετημενος κατα βαση σε συγκεκριμενες μετοχες με "ειδικα χαρακτηριστικα" οι οποιες παρατηρω οτι αντεχουν, τουλαχιστον μεχρι στιγμης (και ας μας γλυκανε η ΦΡΙΓΟ μες τον Ιανουαριο τοσο πολυ, για να μας πικρανει στη συνεχεια, μηδενιζοντας ουσιαστικα ολη την ανοδο απο 13/12).

    Αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο κύριε Ανδρέα. Παρόμοια ένιωσα με εσάς για τη ΦΡΙΓΟ. Δεν είναι και το πιο εύκολο χαρτί. Είμαι από το καλοκαίρι του 2019 στο χαρτί, σε μερικές συνεδριάσεις μπορεί να χάσει κέρδη αρκετών μηνών. Αρχές Ιουλίου έπιασε τα 0,20, πέρασαν πάνω από 6 μήνες για να πιάσει τα 0,24. Μέσα σε 3 συνεδριάσεις έφτασε ακόμη και τα 0,28, για να ξαναπάει τώρα στο 0,21 και να γυρίσει πολύ πίσω χάνοντας όλα αυτά τα κέρδη. Αποφάσισα όμως πλέον ούτε να στεναχωριέμαι ούτε να τσαντιζομαι για τις διακυμάνσεις της. Γνωρίζουμε το ρίσκο της, τα αρνητικά ίδια κεφάλαια, το όχι και τόσο καλό παρελθόν των ιδιοκτητών. Όμως η αναδιάρθρωση πηγαίνει καλά, ο τζίρος θα προσεγγίσει τα 500 εκ και τα καθαρά κέρδη θα ξεπεράσουν τα 10 εκ. Και στις επόμενες χρήσεις έχουμε βάσιμα στοιχεία να υπολογίζουμε για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση μεγεθών. Νομίζω τελικά από τα ετήσια του 2020 και μετά η Frigoglass θα δείξει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και θα ακολουθήσει και η μετοχή, όσα προσωρινά παιγνίδια κάνουν κάποιοι και όσα fund και να πουλήσουν. Άρα μακραινοντας τον ορίζοντα μας θα αποφύγουμε το στρες των προσωρινών διακυμάνσεων. Εφόσον τα θεμελιώδη θριαμβεύσουν στο μέλλον, θα θριαμβεύσει και η μετοχή.

      Διαγραφή
    2. Κι εγώ έχω την περιέργεια εάν οι τιμές στα πολύτιμα μέταλλα "εξιτάρουν" τον κύριο Τάκη για παιχνίδι. Στο προηγούμενο ράλλυ το 2011 απ΄όσο θυμάμαι έπιασε το σύνολο σχεδόν της κίνησης στο ασήμι και πούλησε το SLV περί τα $40 λίγο πριν την ολοκλήρωση της ανόδου.

      Διαγραφή
    3. Κύριε hippy αν θέλετε ολοκληρωσατε τις αγορες σας στον ΜΥΤΙΛ η κρατάτε και πολεμοφοδια για πιο κάτω?

      Διαγραφή
  16. Σύντεκνοι έκλεισα και τα σορτ σε Οπάπ και Αδμηε με καλό κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ μπρε σύντεκνε ήκλεισα τα short του 25άρι στο 2100 (από 2310).

      Και το DBX SHORTDAX στον DAX. Και ενώ το άνοιξα σε τιμή 13300, πριν 4 βδομάδες, Σήμερα το πρωί, σε τιμή δείκτη DAX 13050 ήταν χωρίς κέρδος. Τελικά το έκλεισα στη βουτιά των 16.30, σε τιμή δείκτη 12980 με ασήμαντο κέρδος, ενώ σε τιμή δείκτη DAX υπήρχε διαφορά 320 μονάδων. Όπως αναφέρθηκε από άλλους, ο χρόνος ροκανίζει την τιμή (και τα κέρδη)

      Για πληρέστερη ενημέρωση, τιμή DBX SHORTDAX γύρω στο 1600.


      Διαγραφή
  17. short σε ΟΠΑΠ τετοια εποχη. ειστε πολύ γεναιος η πολύ... Τελοσ παντων , γιατι όχι σε μπελα που βρωμαγε από μακρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι Κρητικός μπρε. Καλά μου βγήκε πάντως. Ενίσχυσα και Εθνική σήμερα με 2.45.

      Διαγραφή
  18. Ίσως και να ξεκινάει περίοδος εκπτώσεων, και πανικού σήμερα.

    Ενδιαφέρον πώς αλλάζει το κλίμα και οι ειδήσεις τόσο γρήγορα.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ηταν αναμενόμενο αυτό που γίνεται. Και που να δείτε τι έχει να γινει μόλις σκάσει ο ιός εδώ και εχουμε απαγορεύσεις. Με τη νοοτροπία του Ελληναρά, οι μισοί θα παραβιάζουν τις απαγορεύσεις και οι υπόλοιποι θα σκούζουν από τον πανικό.
    Μόνη μου βλακεια ειναι, που αν και το περίμενα, κρατησα τον ΜΥΤΙΛ με αποτέλεσμα να χανω 15%, γιατι τον πιστεύω πιο πολυ απ' όλα. Τωρα θα τον κρατήσω ως το τέλος.
    Μόλις σκάσει ο Κορονοιός Ελλάδα, θα ειναι ευκαιρία για αγορες. Αν δεν πεθάνουμε, θα βγαλουμε καλό κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Buy the rumor, sell the fact. Είναι περίπου βέβαιο ότι θα έλθει ο ιός στην Ελλάδα. Όπως βέβαιο είναι ότι η Άνοιξη που θα λύσει το πρόβλημα είναι χρονικά κοντά. Οπότε έχουμε ένα μπούσουλα που ψωνίζουμε με σχετική ασφάλεια. Στο κρούσμα.

      Διαγραφή
    2. Βέβαια η πτώση 8%, 10%, 12% σε μεγάλα χαρτιά που στηρίζονται δίνει ευκαιρία καθώς είναι πιθανότατη η αντίδραση αύριο (ίσως και στο κλείσιμο σήμερα) για λίγο trading

      Διαγραφή
    3. Ποτέ μην πιάνεις ένα μαχαίρι την ωρα που πέφτει.
      Οσα λες ειναι ολόσωστα, αλλά οι "επενδυτες" συμπεριφέρονται παράλογα συνεχώς.
      Παράλογα προς τα πανω, παραλογα προς τα κατω.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα,

      Η εκτίμηση μου είναι ότι μπροστά μας έχουμε αρκετή και έντονη διακύμανση. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολλά δυσάρεστα νέα λόγω COVID-19. Όταν κάτσει λίγο ο κουρνιαχτός θα είναι ευκαιρία για αγορές σοβαρών εταιρειών σε σούπερ τιμές.

      Μια ενδεχομένως σίγουρη κίνηση είναι η αγορά ΟΤΕ.
      Ακούγεται ότι η ανακοίνωση της πώλησης της Ρουμανίας (με ότι αυτό συνεπάγεται π.χ. έκτακτο μέρισμα μαμούθ) είναι θέμα εβδομάδων.

      Διαγραφή
    5. Σήμερα οι πωλητές χαρίζουν.Ειδικά όταν βλέπω κάτι -10% σε μετοχές που τα θεμελιώδη είναι βράχος..δεν μπορώ παρά να αγοράσω.Γνώμη μου είναι ότι σε 2 μήνες το θέμα δεν θα υπάρχει.Καλοκαιριάζει.Δεν θυμάμαι καμία επιδημία και ''αποκάλυψη'' καλοκαιριάτικα.Απλά μάλλον ψαχνόντουσαν για να διορθώσουν την παγκόσμια αγορά με κάποιο τρόπο.

      Διαγραφή
  20. ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ...Συγχαρητήρια σε όλους τους πωλητές !!!Με τον πανικο δεν κερδισε κανείς !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το μαγαζί μας όχι μόνο θα ξεπεράσει τον ιό τους επόμενους μήνες αλλά μετά το καλοκαίρι θα μεγαλουργήσει.Stay tuned...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι αγορές σήμερα πιθανότατα προεξοφλούν επικείμενη κήρυξη κατάστασης πανδημίας. Διατηρώ τη σχέση μετρητών και μετοχών και δεν μπαίνω στον πειρασμό αγορών αλλά ούτε και πωλήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς κύριε Βασίλη. Τώρα θα φανεί τι ποιότητας επενδυτές είμαστε. Γιατί είπαμε στην bull market και βελάκια να πετάς καλά θα τα πάς.

      Κι εγώ δεν θα μπω στον πειρασμό να αγοράσω ακόμα, γιατί μπορεί να είναι η αρχή μιας μεγάλης διόρθωσης. Αν βυθιστεί κι άλλο τότε υπάρχουν πυρομαχικά.

      Επίσης, εκτιμώ ότι δεν θα επηρεαστούν στον ίδιο βαθμό όλες οι μετοχές. Πάντως ο xenos57 που παρακολουθώ στο κάπιταλ το έλεγε από καιρό ότι θα έρθει μεγάλη διόρθωση. Η αφορμή θα βρεθεί, θες κοροναιός, θες ελληνοτουρκικά, θες κάτι άλλο...

      Διαγραφή
  23. Από καθαρά κυνική άποψη, θα λυθεί το ασφαλιστικό:
    Περί Κορωνοϊού - μερικά στοιχεία:
    1. Ποσοστό θνησιμότητας βάσει ηλικίας:
    80+ = 14,8%
    70-79 = 8%
    40-49 = 0,4%
    2. Προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας (θνησιμότητα):
    Καρδιαγγειακή νόσος = 10,05%
    Διαβήτης = 7,3%
    Καρκίνος = 5,6%
    Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό = 0,9%
    Do the math για την περίπτωσή σας ο καθένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα , ότι και να λένε μερικοί τα ακούω βερεσέ ο κύριος Τάκης μίλησε και είχε πει ότι θα ειναι πωλητής στο January effect , το θέμα με την Ιταλία πρέπει να τους ήταν γνωστό και το κλείσιμο της Παρασκευής το μαρτύρησε , έπρεπε να διορθώσουμε για να μπει νέο χρήμα για να πάμε ψηλότερα βέβαια σήμερα έγινε η υπερβολή της υπερβολής αλλά τι να κάνουμε έτσι ειναι τα χρηματιστήρια, μια εκτίμηση από τον κύριο Τάκη αν και ξέρω ότι έχει γραμμένα στα παλιά του υποδήματα τον κορονοϊό, αλλά νομίζω είχε πει ότι οι αποτιμήσεις πλέον ήταν υψηλές και έψαχνε νέα χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Geopard σε αυτό που είχα γράψει κρατήστε και τούτο.

      Τάκης Μορφονιός13 Φεβρουαρίου 2020 - 10:27 μ.μ.
      Χρηματιστηριακά, δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον για Ελλάδα. Με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις, οι εταιρίες μας δεν λένε και πολλά πράγματα. Αναπτυξιακά stories δεν βλέπω ... τα νούμερα δεν δικαιολογούν τις υπεραποδόσεις που εγώ θέλω και ψάχνω.
      Αν δεν αλλάξει κάτι ... βλέπω λειψυδρία .... θα χορεύουν στην αγορά μας μόνο τζογαδόροι και τρειντεράδες.
      Ελπίζω αυτό να αλλάξει ... ίδωμεν

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη να τολμήσω να ρωτήσω αν μηδενίσατε την θέση σας στην ΔΕΗ Βιοσκ Φριγο (για να σκάνε αυτοί που γράφουν συνεχώς για την Φριγο ) , επίσης παραδέχομαι τον σύντεκνο ( Γιατρό ) γιατί ειναι μεγάλη παιχτούρα respect, όπως και στον κύριο Τάκη respect.

      Διαγραφή
    3. ΔΕΗ ναι.
      Φριγο σε 2 με 5 χρόνια. Ούτε λέπι.
      Βιοσωλ εχω τα της ΑΜΚ. Κάτι άλλα που είχα τα έδωσα.

      Εδώ μέχρι και Μινερβάρα έδωκα. Τρελή κούρσα.

      Διαγραφή
    4. ΔΕΗ στα εδώ επίπεδα ή ποιο κάτω γύρω στα 3 θα ξαναμπαίνατε ?

      Διαγραφή
  25. Ευκαιρία για αγορές για όσους ψάχνουν κάτι φθηνό στο ΧΑΑ. Απο αύριο σίγουρα θα γινουν επιλεγμένες αγορές από πολλούς από εμάς...Καποιοι ηδη πηραν και τους ευχομαι καλα κερδη. Το σημερινό -8,36% ήταν μεγάλη υπερβολή. Η πατρίδα του κορωναϊού απο τις 29056 μονάδες (στις 17 Ιαν) χανει σημερα (24/2) περιπου 7,69%. Εμεις το καναμε μεσα σε 1 μερα. Παντα της υπερβολης και μετα θα μας φταιει ο Μητσοτακης, η κεφαλαιαγορα κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους 120.000 ευρώ σε τρία φυσικά πρόσωπα, για παράβαση από την εταιρία FRIGOGLASS ABEE των διατάξεων του άρθρου 4 παρ. 3 του ν.3556/2007, καθώς οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για τη χρήση 2016 δεν είχαν καταρτιστεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ σε έκαστο εκ των κατωτέρω προσώπων: κ. Χαράλαμπο Δαυίδ, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, κ. Νικόλαο Μαμουλή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας και κ. Εμμανουήλ Φαφαλιό, πρώην Οικονομικό Διευθυντή Ομίλου της εταιρία.
    ΜΕΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ .ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ .ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΣΑΝΟ ΘΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ.

      Διαγραφή
  27. Το πρόβλημα για μένα δεν είναι ο ιός.Γριπη είναι θα περάσει...Το μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι ο Αμερικανός.Θα σκάσει η φούσκα με αφορμή τον ιό η θα πάρει παράταση? Κ. Τάκη να ρίξω στο τραπέζι το όνομα Ελγεκα που λέει κ το άλλο σάιτ. Είναι turn around story? Τι λέει η μιτογκας σας?Αξίζει μια μίνι ανάλυση.Σας ευχαριστώ.stratis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε περίπτωση αγοράς μετοχών εξωτερικού, μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ισχύει από φορολογική άποψη για ένα φορολογικό κάτοικο Ελλάδας αν υπάρξει κέρδος από αγοραπωλήσία μετοχής με έδρα εκτός Ελλάδας ή μέρισμα. Έχω δει ότι δηλώνεται στο Ε1 αλλά μου δημιουργεί κάποια φορολογική υποχρέωση και στο ξένο κράτος? Το μέρισμα υποθέτω μπορεί να κατατεθεί αυτόματα στον ελληνικό τραπεζικό λογαριασμό όπως και με τις ελληνικές μετοχές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σήμερα,ως έμπειρος,χαμογέλασα με τις απώλειες που έγραψα,έκανα stop loss στα τελευταία
    αποκτηθέντα ΜΥΤΙΛ,αγόρασα και ολίγα ΑΔΜΗΕ.
    Κύριε Τάκη θα με συγχωρέσετε αν βγώ εκτός θέματος;
    Και να είχε μηδενίσει το χαρτοφυλάκιο μου θα γελούσα ασταμάτητα με τις "πιθανολογήσεις" του προστατευόμενου μάρτυρα κύριου Μάξιμου Σαράφη.Ήρωας κατά τον πρώην ο κύριος!
    Αισιοδοξείτε κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kύριε Barren
    Mπορείτε να μου κάνετε μια τεχνική προσέγγιση για ΝΙΟ;
    Ή όποιος άλλος κύριος επιθυμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γρίφος κ. Τάκη γιατί δεν έχει σημαντικό ιστορικό.
      Από το 5,65=>3,51 φαίνεται να έχει κάνει 5κυμματικό, άρα μάλλον είναι σε διορθωτικό της πτώσης.
      Θα έλεγα ότι πάει μάλλον για το gap στο 2,40 ή και πιο κάτω, εκτός αν υπερβεί το 4,40 και μείνει πάνω από την κατερχόμενη.

      Διαγραφή
    2. Εχει και μετατρεψιμες ομολογίες στο 3 και κάτι. Θα χρειαστεί και άλλο ρευστό.

      Διαγραφή
    3. Τρομερό!
      Κάποια συμφωνία συνεργασίας βλέπω ανακοίνωσε.
      Γι' αυτό λέει να είσαι insider.

      Διαγραφή
    4. Τακαρε για θύμισε μου μπρε ποιο κοπέλι μας έγραφε ότι πηρε ΙΝΛΟΤ και τώρα το κάμει γαργάρα?? 🤣🤣

      Διαγραφή
    5. Γιατρέ να υποθέσω ότι αναφέρεσαι στον φίλο μας που όταν ανακοινώσει short στη ΔΕΗ θα ξαναγοράσουμε;

      Διαγραφή
    6. Θα σου γράψει ότι δεν τα έχει κλείσει καθώς δεν χτύπησε το stop που είχε βάλει στα 4.40 (από 1.30 που τα είχε ανοίξει). 🤣😉🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    7. Γιατρέ αποκλείεις να έχει προλάβει να πουλήσει την ΙΝΛΟΤ με τρελό κέρδος και να σου εμφανίσει και πινακιδια...;;;

      Διαγραφή
    8. κ. Τάκη έκανα μια γρήγορη απόπειρα στη ΝΙΟ στο 4,39 με stop 4.21

      Διαγραφή
    9. Σύντεκνε στην Μονοπολη όλα μπορούν να συμβούν!!! 😉

      Διαγραφή
    10. Κύριε Βarren να προσέχετε καθώς έχει αρνητικά κεφάλαια και κρίση ρευστότητας.
      Tο story βέβαια είναι δυνατό, θα έχουμε πολλα επιπεδα.
      Θα την παρουσιάσω όταν δέσει λίγο το γλυκό.
      Προσοχή!!

      Διαγραφή
    11. Ευχαριστώ, μέσα στη μέρα θα κλείσει, εκτός αν γυρίσει αρκετά ψηλότερα.
      Αυτή είναι ικανή αύριο να ανοίξει και -30%.

      Διαγραφή
    12. Λήξη χαμουρέματος στο 4,40, πού να κοιμηθείς μαζί της!

      Διαγραφή
    13. Κάποιον μου θυμίζουν Γιατρέ όλα αυτά αλλά δεν 😂😂😂😂😂😂😂😂

      Διαγραφή
  31. Θα κάνω μία πρόβλεψη τώρα που όλα τα σκιάζει η φοβέρα και τα πλακώνει η σκλαβιά:όταν θα ολοκληρωθεί η διόρθωση τους επόμενους λίγους μήνες,η αγορά θα δώσει μεγάλες συγκινήσεις που θα την οδηγήσουν κοντά στα υψηλά του 2014.Στόχος χρονικός,η αναβάθμιση της οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απαντήσεις
    1. Γιατί;
      Επειδή έπεσε απο τα 24;
      Πείτε καμιά κουβέντα;

      Διαγραφή
    2. Οχι /διοτι τωρα βιαζονται για το 5G και το πανω χερι το εχει η intelstat/Χωρις I δεν υπαρχει 5G/πΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΘΑ ΛΕΕΙ Η INTELSTAT ΠΕΤΑΕΙ ΘΑ ΛΕΝΕ--ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

      Διαγραφή
    3. Γράψτε μας όσα περισσότερα μπορείτε. Τα νούμερα δεν είναι καλά.

      Μήπως είναι απο τις μετοχές που προτείνει ο Lοuis Navellier?
      Ξέρετε;

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΗΝ Ι ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ . ΤΗΝ ΣΟΡΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΑ 27 ΜΕ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ/

      Διαγραφή
  33. Μήπως κάποιος κύριος θα μπορούσε να σχολιάσει σχετικά με τις γαλλικές μετοχές που ασχολούνται με το περιβάλλον την Veolia και την Suez? ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τους νερουλάδες έχω μία ιδιαιτερη αγάπη.Αλλά περιμένω εδώ και χρόνια να κάνουν την κίνηση για να πάρουν μερίδιο σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.Με την όρεξη έχω μείνει.Μακάρι οι μπλέ να κινήσουν διαδικασίες για περαιτέρω μετοχοποίηση και να δώσουν και καμία θεσούλα σε αυτά τα παιδιά(στο Δ.Σ) ώστε να πάρουν τον ανήφορο.

      Διαγραφή
  34. Κυριε Τακη αν αγορασει κανεις τραπεζες τωρα η αν εχει αλλο κατω και εστω οτι το προσεχες διαστημα γινουν αμκ με dilution για μακροπροθεσμη διακρατηση δε θεωρειται οτι θα ειναι πιο φθηνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου είναι δυνατόν σε περίπτωση αυξησης μετοχικου κεφαλαιου και dilution όσο μακροπροθεσμα και να το βλεπεις να είναι φθηνές οι τραπεζες η οποία μετοχη?

      Διαγραφή
  35. Εγώ πάντως χθες ξεφορτώθηκα με ζημιά στο -10% τη ΣΕΝΤΡΙΚ.
    Ολα τα αντικείμενά της τα χτυπάει ο Κορωνοϊός.
    Οι ακυρώσεις στις κρουαζιέρες χτυπάνε κόκκινο παγκοσμίως, μαζική εστίαση, τουρισμός.
    Θα έχει πολύ προβληματικό εξάμηνο του 2020, άσχετα με τα μεγέθη του 2019.

    Αγόρασα όμως πάλι τη ΒΙΟΣΚ , που την είχα πουλήσει στο 0,44. Εχω μέσο όρο το χθεσινό κλεισιμο. Δεν κρατήθηκα. Με έτρωγε το χέρι μου. Η αφαλάτωση νερού δεν θα επηρεαστεί από τον κορονοϊό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XRISTOSX παρόλου που δεν έχω μετοχές στην ΣΕΝΤΡΙΚ νομίζω ότι η κίνηση σου ήταν λάθος.Την συγκεκριμένη την έχω στο επενδυτικό μου ραντάρ για τους εξής λόγους:
      1)Υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.Ότι και να γίνει με τις μπίζνες η εταιρία διαθέτει ρευστό που σχεδόν καλύπτει την κεφαλαιοποίηση της.
      2)Οι κρουαζιέρες μπορεί να χτυπάνε κόκκινο αλλά η εταιρία δεν πληρώνεται απο τις κρουαζιέρες αλλά απο τις υπηρεσίες της στα κρουαζιερόπλοια ασχέτως τζίρου που θα κάνουν αυτά.
      3)Η μαζική εστίαση έχει να κάνει με τα κοτοπουλάδικα..δεν τα έχει στην Κινα..αλλά στην Ελλάδα
      4)Για την Μύκονο και τα ξενοδοχεία δεν νομίζω να την επηρεάσει για το γεγονός ότι είναι εποχιακή η δραστηριότητα..δεν έχει Κινέζους πελάτες εκεί..αλλά και μέχρι το καλοκαίρι το όλο θέμα ΔΕΝ θα υπάρχει.Δεν γνωρίζω καμία επιδημία γρίπης εν μέσω θέρους.
      5)Αυτό που δεν με πείθει σε αυτή την εταιρία είναι το όνομα Οντόνι.Και όποιος κατάλαβε..κατάλαβε.

      Σε ένα 3μηνο θα είμαστε πάλι εδώ να σχολιάσουμε τα αποτελέσματα.Όποτε και να έχει καλή επιυτχία με την καινούρια σου επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Κι εγω για αυτούς τους λόγους την αγόρασα, αλλά τώρα που ξαναγίνονται καλές οι αποτιμήσεις στα μεγάλα, τώρα που γίνεται η θάλασσα γιαούρτι, θα προτιμήσω ΜΥΤΙΛ, ΕΥΠΙΚ, ΚΟΥΕΣΤ, ίσως ΜΟΗ και ΜΠΕΛΑ αν πέσουν λίγο ακόμη.
      Η ρευστότητα δεν ειναι άπειρη, πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας.

      Διαγραφή
    3. Περιμένω να έχουμε ανάλογη με την χθεσινή πτώση μόλις ο κορονοϊός έρθει Ελλάδα κι έχουμε τα πρώτα κλεισίματα σχολείων και απαγόρευση συναθροίσεων. Η τρομοκρατία των ΜΜε θα χτυπήσει κόκκινο και οι Ελληνες συνπεριφέρονται ανορθολογικά.
      Την ΒΙΟΣΚ την αγόρασα γιατι πιστεύω ότι έχει κατώτατη βάση πτώσης τα 0.30 που έγινε η αυξηση. Δεν θα πέσει παρακάτω, αρα μικρά τα περιθώρια πτώσης.
      Τα περιθώρια ανόδου τα έχει πει ο κ.Τάκης. Μου έλεγαν διάφορα όταν την πουλησα πριν 1 μήνα, αλλά περίμενα ότι θα την βρω χαμηλότερα. Δεν φανταζόμουν ότι θα την έβρισκα τόσο χαμηλότερα. Η χαρά του επενδυτή λοιπόν.

      Διαγραφή
    4. Αν Κύριε Χρηστο γίνει αυτό που λέτε δεν γλυτωνει ούτε η ΒΙΟΣΩΛ ουτε ο ΜΥΤΙΛ...Θα πρέπει να είσαστε πουλημένοι εντελώς
      ..Κατώτατο όριο πτώσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει..Προσωπική γνώμη εκφράζω.

      Διαγραφή
    5. Ποιός Κορωναιός κύριοι; Τρίχες κατσαρες.
      Ας μην έπεφτε εχθες η Αμερική 3% και τοτε θα συνεχιζαμε τον υπνο μας.

      Μόνο η Νεα Υόρκη μετράει.

      Διαγραφή
    6. Και η Ν.Υ. περιμένουμε να ξαναπέσει ή θα μείνει σταθερά ψηλά?
      Πιστεύω κι εγω ότι ο Τράμπ λόγω εκλογών θέλει να την χειραγωγήσει στα ψηλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει μια καλή διόρθωση. Και σε αυτη την περίπτωση τι θα κάνει η Ελλάδα ?
      Απλά πιστεύω πως μέχρι τα αποτελέσματα που τα θεμελιώδη θα ξεχωρίσουν την ήρα από το στάρι, θα έχουμε κι αλλα ανεβοκατεβάσματα. Οπότε ας κάνει ο καθένας τις επιλογές του.

      Διαγραφή
    7. Όπως βλέπετε η Αμερική ξανάπεφτει. Ο Κορωναιός μας τα έχει κάνει τσουρέκια .... αλλά τα κινεζόχαρτα, σφυρίζουν αδιάφορα.
      Γιατί;

      Διαγραφή
    8. Γιατί τα στηρίζει το γκουβέρνο.
      Και στην Αμερική θα στηρίξει το γκουβέρνο.
      Μόνο η Ευρώπη δεν έχει γκουβέρνο, δυστυχώς.

      Διαγραφή
    9. Μάλλον αύριο ή την Πέμπτη ανακοινώνει αποτελέσματα Q4 2019. Την τελευταία φορά ψιλοαπογειώθηκε... Στέκεται μια χαρά πάντως, πιθανόν επειδή η Κίνα επανέρχεται σιγά-σιγά σε ρυθμούς προ Corona Virus

      Διαγραφή
    10. Μέχρι στιγμής, παγκοσμίως έχουν πεθάνει από τον κοροναιό 2711 άνθρωποι (κυρίως ηλικιωμένοι και χρονίως πάσχοντες)

      Από τον ιό της γρίπης, μόνο στις ΗΠΑ, έχουν πεθάνει 10.000 περίπου (όλες οι ηλικίες και δυστυχώς κάποια παιδιά) με βάση τα στοιχεία του CDC.

      Με βάση τα στοιχεία του ΠΟΥ κάθε χρόνο πεθαίνουν από την εποχική γρίπη 290.000-650.000 άνθρωποι...

      Do the math folks

      Καλησπέρα στις εκλεκτές φίλες και φίλους της παρέας



      Διαγραφή
    11. Η moderna inc που δοκιμαζει 1η το πειραματικο εμβολιο ανεβαινει σημερα 32% απ΄οτι βλεπω

      Διαγραφή
    12. Αν επαιζε στο δικό μας το χρηματιστήριο θα έπεφτε και αυτή.
      Εδω χάμω όλα στο ίδιο τσουβάλι τα βάζουν. Μόνο σε μακροπρόθεσμο χρόνο έρχεται η δικαιοσύνη.

      Διαγραφή
    13. Κορωνιος και μ@λ@κιες των ΜΜΕ.
      Αφιερώστε λίγο χρόνο...

      https://youtu.be/q2WeWOoTbag

      Δεν αρέσει καθόλου στο αμέρικα/κλοουν🤡

      Διαγραφή
    14. Δεν πειράζει κύριε Τάκη. Θα ψωνίσουμε πιο χαμηλά τα καλά χαρτάκια.

      Διαγραφή
  36. Καλημέρα κ.Τάκη πως βλέπετε τον ΜΥΤΙΛ για αγορά; Ευχαριστώ Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κυριε Τακη δεν εχει καμια πιθανοτητα η σκεψη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λόγω επαγγέλματος ριχνω μια πληροφορία...
    Η space έβγαλε χθες 5 νέες θέσεις για Μηχανικούς, και Κύπρο μέσα...
    Κάλυψη υπηρεσιών....πολλές οι ανάγκες...πολλά και τα έσοδα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη "ψήνεται" χαλούμι...?
      Προπομπός για κάτι μεγαλύτερο στο προσεχές μέλλον..? Τι λέει η μεγάλη σας μύτη..?
      Πιθανολογείται κάτι ή απλά κάλυψή αυξημένων αναγκών..?

      Διαγραφή
    2. Κι εδω οι βασικοί μέτοχοι πρώτα κοιτούν να παίρνουν τις υπέρογκες αμοιβές και μετά έρχονται οι μέτοχοι της εταιρείας. Τη δε μετοχή, η οποία πραγματικά έχει αξία την παίζουν λαμόγικα.

      Διαγραφή
    3. Αλήθεια, ρωτώ.
      Τώρα που η μετοχή δεν πέφτει πως την παίζουν;
      Λαμόγικα ή όμορφα;

      Διαγραφή
  39. Για να δουμε. Θα παρουμε καλο μερισματακι και φετος? Πανω απο 20 λεπτα/μτχ? Κατι μου λεει πως ναι.

    Η εταιρία «PAPERPACK ΑΒΕΕ», βάσει των διατάξεων της παραγράφου
    4.1.4.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό
    ότι :
    α) Η ημερομηνία ανακοίνωσης και ανάρτησης της «Ετήσιας Οικονομικής
    Έκθεσης» για τη χρήση του έτους 2019 μαζί με τα Στοιχεία και Πληροφορίες της
    χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2019 έως 31 Δεκεμβρίου 2019 της εταιρείας και του Ομίλου,
    την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.helex.gr) και της εταιρείας
    (www.paperpack.gr) , θα είναι η 26η Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη (μετά τη λήξη
    της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών).
    β) Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας θα
    πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020.
    γ) Η Πρόταση της Διοίκησης προς την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση θα είναι
    να διανεμηθεί μέρισμα.
    δ) Η Ημερομηνία Αποκοπής του μερίσματος θα είναι η Πέμπτη 02/04/2020.
    ε) Δικαιούχοι θα είναι οι μέτοχοι της Παρασκευής 03/04/2020 (record date).
    στ) Η Ημερομηνία Καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 08/04/2020.
    Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει τις παραπάνω ημερομηνίες, αφού
    ενημερώσει έγκαιρα το επενδυτικό κοινό με τροποποίηση του παρόντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτεινόμενο μέρισμα 0,50€ το παπάκι μας! Έσπασε τα κοντέρ! Μερισματικη απόδοση πάνω από 10%!
      Η ευχάριστη έκπληξη της ημέρας!
      Μόνο δικαιωμένος νιώθω από αυτήν την εταιρεία (παρά τις τεράστιες αμοιβές...).
      Ας κάνει ό,τι θέλει ο ιός. Τα διαμάντια είναι εδώ!

      Διαγραφή
    2. Ναι κ. Ξενοφώντα. Συμφωνώ απολυτα μαζί σας. Πολυ καλα τα κερδη μετα φορων. Κοντα στα 2 εκατ!! Οσα περιπου ηθελα για φετος! Και χωρις την επιδραση του ΔΠΧΑ16 τα EBITDA ειναι πολυ δυνατα.Το μερισμα αναπαντεχο...τι αλλο να ζητησει κανείς...Με την σημερινη τιμη το p/e ειναι 9,60 και με μια τιμη στα 8 ευρω θα ειναι 16,4.. Ουτε λεπι..

      Διαγραφή
  40. Καλησπερα, σας διαβαζω καιρο αλλα σημερα γραφω για πρωτη φορα.Αμα βγουν τα οικονομικα αποτελεσματα στην Κινα τα οποια θα συμπαρασυρουν ολη την παγκοσμια οικονομια καλυτερα να μην υπαρχη ουτε 1 μετοχη επανω σας..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να εισαι εξω απο τις μετοχες ειναι μια επιλογη που μπορει παντα να βρισκει αφορμες. Λεμαν,επιδημιες κλπ. Δεν τελειωνουν. Αν ομως επιλεγουμε σωστες εταιριες σε σωστες τιμες ειναι παντελως αδιαφορες οι διακυμανσεις των κυκλων της οικονομιας
      Λαρις

      Διαγραφή
    2. NIKSAK..ψάξου λίγο απο το 1920 μέχρι και σήμερα και δες αν θα είχες επενδύσει 1$ σε οποιοδήποτε μορφή επένδυσης(μετοχες,καταθέσεις,χρυσο κτλ)μακροχρόνια..σε ποια θα είχες την μεγαλύτερη απόδοση..Μακροχρόνια η ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή είναι οι μετοχές.Πάντα όμως το παν είναι να βρείς το σωστό σημείο εισόδου.

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω με τον κύριο kirkonet.Οι μετοχές αντικατοπτρίζουν εταιρείες της πραγματικής οικονομίας και διαχρονικά πάντα παράγουν αξία. Το παν είναι να μπορείς να υπολογίσεις τη πραγματική τους αξία σε κάθε χρονική στιγμή,τη προοπτική τους και το σωστό σημείο εισόδου.

      Διαγραφή
  41. ΔΕΗ και ΕΧΑΕ θα εκπλήξουν ευχάριστα με τα αποτελέσματα Δ τριμήνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι η ΕΧΑΕ μπορεί να φτάσει άνετα το 5€ εντός του έτους.Ένα απο τα δυνατά μου pick στο οποίο έχω αυξήσει θέση τις τελευταίες ημέρες.Πέρα απο ιους και κόρες..ο τζίρος σε σχέση με πέρσι στα ύψη..

      Διαγραφή
    2. Που τα είδατε τα ύψη?
      Λιγότερος ήταν.

      Διαγραφή
    3. Κι εμένα μου αρέσει η ΕΧΑΕ. Ο παίχτης άλλοτε κερδίζει άλλοτε χάνει. Η γκανιότα θρέφεται απ΄το παιχνίδι. Ασφαλής επιλογή (με μικρό περιθώριο κεφαλαιακού κέρδους βέβαια)

      Διαγραφή
  42. Σύντεκνοι αγόρασα Βαγγέλα με 7.80€ και πήρα κάμποσα Ελλάκτωρα για μουαγέν. Κατέβασα στα 1.45€ τον μέσο όρο. ΜΙΓ όπως έχει ίδιο και με Εθνικάρα και Ευρωβ. Καναπέ τώρα ο γιατρός. Θα τα ξαναδω το καλοκαιράκι μπρε πριν τις διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο γιατρε μου για την συνεπεια λόγων και έργων σου !

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ κάποιος φτυνεται μόνος του να μην βασκαθει...

      Διαγραφή
    3. Δοκίμασα και εγώ γιατρέ μου στο mig νομίζω έπεσε αρκετά στα 0,0950 το τίμησα.Βλεποντας μπορεί να κάνουμε και καμμία αναδιάρθρωση αν εξακολουθήσει αυτό το βιολί,και μετρητά κρατάμε για να ψωνίσουμε ότι μας αρέσει.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ 7.9 πήρα πολύ Βαγγέλα για το γρήγορο να τους τα πετάξω σύντομα στα μούτρα. Πήρα και λίγα τραπεζοσκατα ΕΥΡΩΒ.

      Διαγραφή
  43. Υπενθυμίζω πως ξεπεράσαμε πτωχεύσεις, τσιπροκυβερνήσεις, υπουργό ΥΕΘΑ τσιπροκαμμένο. Virus είναι θα περάσει και αυτός!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αύξηση θέσης στα ΕΛΠΕ.Ζητάω και ΓΕΒΚΑ αλλά δεν θα μου δώσουν.
    Καλησπέρα σας κύριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα αν ξερει κάποιος να βοηθήσει στο πως θα γίνει η αύξηση της έντερσοφτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητοί κύριοι,

    Με την άδεια πάντα του οικοδεσπότη μας,

    μας είναι αδιάφορο ποιος την έχει πιο μεγάλη (την πρόβλεψη εννοώ)

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ερώτηση.
    Γιατί ο Luckin coffee δεν καταλαβαίνει τίποτα;
    Το ρώτησα και προχθές και δεν έλαβα τη σωστή απάντηση.
    Επαναφέρω το ερώτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη ο ιός στην Κίνα φαίνεται ότι κορύφωσε,χθες στον υπόλοιπο πλανήτη εμφανίσθηκαν περισσότερα κρούσματα σε σχέση με Κίνα(411 έναντι 417). Η ΕΕ τα'χει κάνει μαντάρα μέχρι στιγμής και κυρίως η Ιταλία,ενώ ξέρανε ότι εκεί ήταν η φωλιά στην Ευρώπη.Το 90% των κρουσμάτων στη γηραιά ήπειρο εκτός Ιταλίας,είναι από άτομα που επέστρεφαν απ'τη γειτονική χώρα. Εάν στις πύλες εισόδου-εξόδου είχαν ιατρικούς ελεγχους,θα'χε περιοριστεί το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη προχθές ρωτήσατε για τα κινεζάκια γενικά.
      Ο καφές δεν καταλαβαίνει τίποτα γιατί δεν ήταν προφανώς για να πέφτει όπως έπεσε.
      Έπεσε για να αγοράσουμε όσοι διστάσαμε αρχικά, ο ιός και η μούφα έκθεση ήταν απλά οι αφορμές.
      Παρόλαυτά θεωρώ πολύ πιθανό να ξανακάνει μια επίσκεψη περί το 29~33, να δούμε και Q4, guidance κλπ.

      Διαγραφή
    3. κ. Barren αν συμβεί αυτό θα αγοράσουμε κι εμείς που δεν προλάβαμε. Αυτό περιμένω (αν και δεν το θεωρώ ιδιαίτερα πιθανό).

      Διαγραφή
    4. Δεν καταλαβαινει τπτ γιατι
      1) οι 7 στους 10 καφεδες πανε με delivery και δεν χρειαζεται καποιος να κατσει στο μαγαζι. Πιστευω οτι τωρα θα εχει γινει 9 στους 10. Ολογος γνωστος.
      2) Γενικα οι αγορα της Ασιας δειχνει να μην φοβαται τον κορωνοιο. Αν ηταν ενα πολυ σοβαρο θεμα δεν θα ειχαμε πολυ μικρες απωλειες οπως τωρα. Κοιταξτε απωλειες σε nikkei, hang Seng απο μεσα Δεκεμβριου μεχρι τωρα...Μπαρμπουτσαλα.

      Διαγραφή
    5. Λάθος κύριοι.
      Δεν καταλαβαίνει τίποτα γιατι κάποιος κύριος (κολλητός φίλος του γιατρού 🤣🤣), που δεν ξέρει κατα που πέφτει ο Nasdaq, βγήκε προχθές να μας χλευάσει για τη χασουρα που τρώμε στο LK.

      Ούτε καν την τιμή δεν ήξερε ο γκουρού.

      Διαγραφή
    6. Μπορείς να ρισκάρεις, μπορείς να ψαρώσεις, ένα πράγμα όμως δεν μπορείς: Να σκυλεύσεις στους άτυχους συναγωνιστές...όποιος το κάνει δεν αξίζει να΄ναι στο ίδιο σκάφος.

      Διαγραφή
    7. Γιατρέεεε ... έχω εμπιστευτική πληροφορία για LK και που οφείλεται το γύρισμα!!!!
      Να τη ρίξω;

      Διαγραφή
    8. Εκεί στο -10% στα 34 με 35 δολ, εμφανίστηκε ο φίλος σας, σε κάτι Αμερικάνικα forums, και τους εγραφε για πόπολο και για χαρτούρα που θα την βάλουν, ξέρετε που ....
      Και τσουπ το χαρτί γύρισε θετικό στα 40 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  48. Προφανως κ. Τακη, καθως τα χρηματιστηρια ειναι προεξοφλητικος μηχανισμος, η μετοχη προεξοφλει την υφεση της επιδημιας και ενδεχομενως την μικροτερη επιπτωση απο αυτα που αναφερονται στα ΜΜΕ κ σε εκθεσεις ορισμενων οικων για την επιπτωση στην οικονομια της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτό να συμπληρώσω ότι σήμερα κάποιος οίκος (νομίζω η Morgan Stanley) προέβλεψε για την Κίνα ύφεση 4% για το πρώτο τρίμηνο και ανάπτυξη 15% για το δεύτερο τρίμηνο.
      Συνεπώς μάλλον πολύς λόγος για το τίποτα...
      ΥΓ. Εγώ προσωπικά τσιμπολογω με όση ρευστότητα έχω. Όπως έχω ξαναγράψει μου αρέσει να ψωνίζω στις εκπτώσεις και έχω ορίζοντα διακρατησης τεράστιο (είμαι 38 χρονών).

      Διαγραφή
  49. Να χαιρεσε τα χρόνια σου κύριε Ξενοφών και να θυμάσαι ότι η ζωή είναι μικρή και να την χαίρεσαι κάθε στιγμή και με μετοχές που διάλεξες και με μετρητά πάντα και θα πορευθεί καλά και με ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν τα υπόλοιπα είναι απλά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα είπατε όλα κ. Κίτσο!
      Σας ευχαριστώ πολύ!
      Αντευχομαι τα καλύτερα!

      Διαγραφή
  50. Κ. Τάκη για ΕΛΛΑΚΤΩΡ ποια είναι η γνώμη σας?
    Είχατε γράψει ότι θα δει το 3€, εγώ τον είχα και για παραπάνω αλλά πλέον δε το πιστεύω, αν και παραφορτωμένος.
    Θεωρώ ένα 2,5~2,7 πάνω στο τσακίρ κέφι των αγορών στην καλύτερη, όχι ότι θα είναι και άσχημα.
    Μαθαίνω και κάποια πράγματα που δε μου αρέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικώς είμαι αρνητικός στις Ελληνικές κατασκευαστικές.
      Οι χειρότερες είναι κατά σειρά ... ΑΒΑΞ, Ελλακτορ, ΓΕΚ.
      Η ΓΕΚ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, λόγω Τενέργα. Αν δεν ενοποιούσε την ΤΕΝΈΡΓΑ θα ήταν μια απο τα ίδια.

      Υπέθεσα ότι θα μπορούσε να δει ο Ελλάκτορας σε σύντομο χρονικό διάστημα τα 3, λόγω τάσης, αλλά και εξαιτίας της ρευστότητας που εισήλθε στην εταιρία.
      Δυστυχώς λάθεψα. Οι μεσοπρόθεσμες τιμές έχουν πλέον κοντίνει.
      Τόσο για Ελλάκτορ, όσο και για ΑΒΑΞ.

      Δεν ασχολούμαι κύριε Βαrren.

      Διαγραφή
    2. Σύντεκνε Τάκαρε εδά θα διαφωνήσω όσο αφορά τα νούμερα που θα δει το χαρτί. Εγώ βλέπω το 3 μπροστά εύκολα μέσα στο έτος. Μελλοντικά βλέπω και πάνω από 5 αλλά αυτό θα πάρει 2 3 χρόνια. Για ΑΒΑΞ συμφωνώ. Αντε με λίγο παιχνίδι να πάρει ένα 100% απο εδά που κάθεται. Αλλά μέχρι εκεί.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι Γιατρέ μου.
      Δεν ξέρω .... πάντως το βέβαιο που ξέρω είναι πως αν πάει 3 θα εμφανιστεί με πινακίδιο πώλησης ο κυρ Ανανίας που θα μας λέει πόσο μάγκας είναι ....

      Διαγραφή
  51. Τι μαθαίνεις κύριε Wuffet,νομίζω ότι είναι μελλοντικά σίγουρα κέρδη σε τι τιμή δεν ξέρω μακάρι να πέσει λίγο ακόμα να πάρουμε και εμείς που περιμενουμε,λίγο ακόμα,και θα το τιμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως αναφερθώ εν μέσω καλύτερου κλίματος, μη πάρω και κανένα στο λαιμό μου.
      Δεν έχει να κάνει με το ότι πέφτει, τα καλύτερα κέρδη τα έχω βγάλει από εταιρίες που βρέθηκαν και -30% από την αρχική μου τοποθέτηση, αλλά αύξησα γιατί τις πίστευα.
      Αυτή δε την πιστεύω πια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε μπορεί να μου δώσει ένα +50~70% αν πάνε οι αγορές όπως περιμένω.
      Μακάρι όποιος τη διοικεί να έχει κάποιο σχέδιο στο μυαλό του.

      Διαγραφή
  52. Ανάλογα το χρονικό διάστημα που μιλάτε έχει άνεμο έχει κόμματα στην reds τι είναι η ανησυχία έτσι και αλλιώς οπότε θέλετε πουλάτε αλλά γνώμη μου μην ξεγιελεστε θέλει λίγο υπομονή θα δούμε πράγματα που ούτε τα πιστεύουμε τα ίδια λέγανε και για την Γέκ όταν ήταν στα 0.70 λίγο υπομονή.Ειδωμεν προσοχή ούτε λεπι,θα δούμε ενδιαφέροντα θέματα μελλοντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται ότι εδώ κάτω δεν πουλάω, το 2,5 πιστεύω πως το έχει.
      Θέλω να είμαι θετικός και να πιστέψω ότι η συμπεριφορά στο ταμπλό είναι μια ευγενής προσπάθεια των Μ/Μ να κάνουν μουαγέν μια και σάρωσαν περί τα 2,0 κατά την αλλαγή ηγεσίας.
      Διαφορετικά υπάρχει πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Barren ειστε έμπειρος επενδυτής.Το βίαιο γύρισμα από το πρόσφατο 1.95 της μετοχής στο 1.30 δεν μπορεί να είναι προσπάθεια των ΜΜ να πάρουν φθηνά χαρτιά.Αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα τη σάρωση στο δύο πριν 1μιση χρόνο και βάλε την ακολούθησε πτώση μέχρι το 1.15 με 1.20 που εκεί μέχρι και το 1.50 μπορούσαν να πάρουν όσα ήθελαν...Προσωπική γνώμη εκφράζω για συζήτηση.Εγω αγορασα στο 1.85 και στο 1.68 πήρα κάμποση ζημιά και έφυγα. Προτιμώ Βαγγελα ΑΔΜΗΕ ΟΛΠ και ΑΡΑΙΓ τώρα στο γύρισμα.Για μεγάλες αποδώσεις έχω ΦΡΙΓΟ και SPACE.

      Διαγραφή
    3. Όπως έχω γράψει έχω και αρκετά ΚΑΜΠΑ που δεν δίνει ούτε Λεπι πριν τα 2 ευρώ.

      Διαγραφή
    4. Captain δεν είμαι έμπειρος,με μπερδεύετε με τον ξάδερφο και καλό είναι να το ξεκαθαρίσω.
      Κι εγώ πίστευα ότι τα μουαγέν τους θα τα είχανε κάνει στην κάθοδο στο 1,10.
      Αλλά όταν βλέπεις στο -8,5% της αγοράς να κάνει-15%, άντε να το δεχτείς πες είναι high beta, αλλά την επομένη στο +2,2% να πασχίζει και να μην καταφέρνει να κλείσει θετικός, η χειραγώγηση είναι το πλέον αισιόδοξο σενάριο για εμένα.
      Όπως και να 'χει αλλού είναι οι αμφιβολίες μου, στο ποιος διοικεί αυτή την εταιρία, αλλά εν πάσει περιπτώσει από εμένα κομμάτια κάτω από 1,80 δε θα πάρουν.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Barren δεν εκφέρω άποψη που θα πάει η μετοχή.Ομως σαν πιο παλιός όταν βλέπω θολό τοπίο και πιο ξεκάθαρο κάπου αλλού αλλάζω Ρότα και στις πλείστες των περιπτώσεων έχω δικαιωθεί. Δεν έχει καμμιά σημασία απο που θα πάρεις τα λεφτά αν τον Λενε Γιάννη Βαγγελα η όπως αλλιώς αρκεί να τα πάρεις....Αυτό δεν σημαίνει πώς δεν θα ξαναμπώ στο χαρτί αν μυρίσω μπαρούτι...

      Διαγραφή
  53. Όχι δεν το πιστεύω νομίζω ότι τώρα διαμορφώνονται τα μελλοντικά κέρδη θέλει υπομονή αστούς να λένε θα τα δούμε κατά το καλοκαίρι έχει δάνεια μεγάλα ούτε κουβέντα αλλά με χαμηλά επιτόκια,στους δρόμους έχει κέρδος 11 0/0 με 6,75 στο ομόλογο πάλι κέρδος έχει και στις υπόλοιπες εργασίες πάλι κέρδος θα έχει δεν έχω δει το επιτόκιο στον άνεμο αλλά νομίζω δεν είναι μεγαλύτερο υπολόγισε τα από παντού κέρδη θα εχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΤΙΜΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΗΜ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΤΟΥΣ
    26/02/2020 ΑΒΑΞ 0,4935 -2,08% 8,70% ( ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΙΜΗ )

    26/02/2020 0,4935 -2,08% -21,04%

    26/02/2020 ΕΛΛΑΚΤ 1,366 -4,34% -19,74%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Entersoft: Από την ΕΝ.Α, στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3413416/entersoft-apo-tin-en-a-stin-kuria-agora-tou-xrimatistiriou

    Θα μπορούσατε ίσως να την σκανάρετε το Σ/Κ για τους φίλους σας κύριε Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Απαντήσεις
    1. Ξέρετε τώρα. Τρομοκρατία κι ετσι.
      Οσοι πουλήσουν όμως θα ζήσουν για πάντα.

      Διαγραφή
    2. Θα στοιχημάτιζα σε αυτό μετα βεβαιότητος.
      ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

      Λίγοι πάντως βγάζουν χρήμα.

      Διαγραφή
    3. Μαζι σου Κύριε βάζω στοιχημα ότι θα πεθάνουμε όλοι.Πιο Safe Bet δεν υπάρχει !

      Διαγραφή
    4. Εκεί ακριβώς το πήγαινα κι εγώ κε Τάκη.
      Στο μεταξύ όμως και μέχρι να συμβεί, ας βγάλουμε μερικό έξυπνο χρήμα κι ας ζήσουμε μια ευχάριστη ζωή.
      ( Με τρώει το χέρι μου. Προσπαθώ να κρατηθώ μέχρι αυριο.)

      Διαγραφή
  57. Μέχρι το βράδυ ελεύθεροι, να γραψετε ό,τι κοτσανα σας κατέβει.
    Το βράδυ οι ανοησιούλες θα σβηστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 4 επιλογές έτους το βραδάκι θα προσθέσω άλλη μία. Αν τελικά κλείσει στα νούμερα που τη βλέπω τώρα!!!

      Διαγραφή
    2. Τα πετάνε τα χαρτιά απο το παραθυρο χωρις να υπαρχει αυριο!
      Σε πολυ καλες εταιριες...πλεον υπαρχουν τεραστιες ευκαιριες για εμας που κανουμε διακρατηση.
      Αν ειχα πολυ ρευστο θα τα εριχνα τωρα που ρεει το αιμα...Οταν εδωσα ομως περσεα και φλεξο εδωσα το 90 % και αυξησα θεσεις σε ππακ, ευροφαρμα, φριγο. Ομως κατι υπαρχει ακομα!

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι τυχαίο νομίζω που σε αυτόν τον τόπο μεγαλούργησαν και ο Αισχύλος και ο Αριστοφάνης.Ευκαιριες δημιουργήθηκαν αρκετές.Καλο απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    4. Από Τρίτη που υπολογίζω να αρχίσουν να ηρεμούν τα πράγματα και ενώ βγαίνουν σιγά σιγά τα αποτελέσματα, θα φανούν οι ευκαιρίες.

      Διαγραφή
  58. Ψώνισα λίγα ΕΧΑΕ, ΜΠΡΙΚ, ΦΡΙΓΟ σήμερα. Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. ΠΕΡΣΈΑΣ Στην πτώση κράταγε σαν οκταπιστονη κεραμικη δαγκανα...Στην πτώση του 2018 από τις 890 μονάδες στις 590 έμεινε βράχος γύρω από το ένα ευρώ...Να τα λέμε όλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 16,04΄ στήνω εντολή Α σε ΕΛΠΕ 2000 τμχ μέχρι το κλείσιμο είχε εκτελεσθεί το 1/4 + της εντολής, φούστη μου ψελλίζω με το ζόρι τα τσίμπησα. 5,10 μου παρέδωσαν και τα υπόλοιπα. Τώρα από Τρίτη θα δείξει αν αυτό που τσίμπησα ήταν χρήμα η α@χιδι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω βλέπω από τα αποτελέσματα ότι στο 9μηνο είχε 165 εκ κερδη και στο έτος 160 εκ.

      Αρα δεν είχε κέρδη στο Δ τρίμηνο.

      Και το Α' τρίμηνο του 2020 θα είναι πολυ χειρότερο.
      P/E 2019 στα 6,61 ευρω 12,5

      Διαγραφή
  61. Η αλήθεια είναι ότι έχει ξεσκιστεί στην πτώση και εμείς είμαστε ακόμα χαλαροί και συζητάμε για αγορές. Φοβάμαι ότι τα όριά μας θα δοκιμαστούν πιο χαμηλά, με πρωτοσέλιδα τρόμου, ώστε να πετάξουμε τα χαρτιά από τα παράθυρα...και μετά θα αρχίσει η άνοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε ηταν? Πριν 2-3 χρονια θυμασαι η Alpha bank απο τα 2,20 νομιζω, εφτασε σε λιγες μερες στα 0,89 απότι θυμαμαι...Μετα ξαναγυρισε. Οπως και το χρημα. Λιγοι κερδιζουν.
      Η alpha ηταν ενα απλο παραδειγμα. Δεν κατεχω μετοχες της ουτε προτεινω.

      Διαγραφή
  62. Τα Starbucks ανακοίνωσαν ότι ξανάνοιξαν το 85% των μαγαζιών τους στη Κίνα,καθώς όπως είπε ο Ceo της ότι η κατάσταση βελτιώνεται σε όλα τα σημαντικά μέρη της χώρας.That'it folks...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ...το θεμα ειναι ποση κινηση θα εχουν οταν ανοιξουν!
    ..ο κοροναιος
    εχει 3 φορές υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης και υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας. Η ασθένεια διαρκεί περισσότερο, δεν υπάρχει εμβόλιο και το ποσοστό θνησιμότητας φαίνεται να είναι υψηλότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κυριε Τακη πως βλεπετε τις εταιριες στον κλαδο που δεχεται κ απο τα πιο μεγαλα πληγματα λογω καταστασης? Carnival, Royal Carribean, Norwegian Cruise Line Holdings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ανδρέα δεν γνωρίζω. Εγω θέλω αναπτυξιακά στορυς.
      Θα σας απαντήσει, ίσως, ένας φίλος μου άριστος γνώστης των ναυτιλιακών. Θα του πω να σας γράψει 2 κουβέντες.

      Διαγραφή
  65. Καλησπέρα σε όλους,γράφω για πρώτη φορά .Ποια είναι η γνώμη σας για τον ΜΥΤ,έχει διορθωσει κοντά στο 30 τοις εκατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι εχει διορθώσει αρκετά δεν λεει τίποτα. Για να παραφράσω μια παροιμία: Εχθρός του κακού είναι το χειρότερο.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂