Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Κορδέλλου

Όσοι ασχολούνται με τις χρηματαγορές θα πρέπει πάντα να θυμούνται ότι :
''Η αγορά κάνει σχεδόν πάντα λάθη και γιαυτό σπεύδει να τα διορθώσει άλλοτε με ταχύτατα αντανακλαστικά και άλλοτε με χρονοκαθυστέρηση είτε μεγάλη είτε μικρή.''
Οι λόγοι για να επιτευχθεί μια διόρθωση πάντα βρίσκονται .... ότι είναι ακριβό θα πέσει και ότι είναι φτηνό θα ανέβει. Είναι νομοτελειακό αυτό ... 

Στις 6 Αυγούστου η Κορδέλλου είχε κλείσει στο 0,635 (άνοδο 8,55%) με υψηλό ημέρας 0,69 έχοντας γίνει 254.735 τεμάχια.

Έγραφα εκείνη την ημέρα, αναλύοντας.
Τάκης Μορφονιός 6 Αυγούστου 2019 - 7:59 μ.μ.

Μια μικρή συγκρισούλα μεταξύ Κορδέλλου και Έλαστρον
Κορδέλλος στα 0,7 = κεφαλαιοποίηση 14,857 εκατ. ευρώ
Έλαστρον στο 1,5 = κεφαλαιοποίηση 27,615 εκατ. ευρώ
Η κεφαλαιοποίηση της Έλαστρον είναι σχεδόν διπλάσια του Κορδέλλου.

Για να συγκρίνουμε τις δύο εταιρίες.

Απο το 2005, τα τελευταία 14 χρόνια δηλαδή, ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ έχουμε :
Πωλήσεις Κορδέλος = 668 εκατ. ευρώ
Πωλήσεις Έλαστρον = 1434 εκατ. ευρώ

EBITDA Κορδέλλος = 34 εκατ.
ΕΒIΤDΑ Έλαστρον = 74 εκατ.

Δηλαδή, όπως φαίνεται οι πωλήσεις και τα ΕBITDA της Έλαστρον είναι περίπου διπλάσια απο τα αντίστοιχα του Κορδέλλου. Αυτός ήταν και ο ο λόγος που έλεγα στα 0,3 με 0,4 όταν διαπραγματευόταν ο Κορδέλλος ότι είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος την μετοχή του, απο αυτή της Έλαστρον στο 1,5.

Αυτό όμως πλέον δεν υφίσταται και απο πουθενά δεν προκύπτει γιατί η κεφαλαιοποίηση της Κορδέλου θα πρέπει να είναι υψηλότερη απο το 50% της κεφαλαιοποίησης της Έλαστρον.

Για να δούμε και μερικά ακόμη νούμερα.
Καθαρή θέση Κορδέλλος = 16,834 εκατ. ευρώ
Καθαρή θέση Έλαστρον = 66,343 εκατ. ευρώ

Ενσώματες Ακινητοποιήσεις
Κορδέλλος = 19,861 εκατ. ευρώ
Έλαστρον = 60,423 εκατ. ευρώ

Ταμειακές λειτουργικές ροές αθροιστικά απο το 2005
Κορδέλλος = 14,2 εκατ. ευρώ
Έλαστρον = 43,9 εκατ. ευρώ

Συνολικές αποσβέσεις απο το 2005
Κορδέλλος = 8 εκατ. ευρώ
Έλαστρον = 26,7 εκατ. ευρώ

Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι η αξία της Έλλαστρον είναι απο 3 εως και 4 φορές μεγαλύτερη απο αυτήν του Κορδέλλου.

Άρα αν η κεφαλαιοποίηση του Κορδέλου είναι 15 εκατ. ευρώ, τότε της Έλαστρον πρέπει να είναι οπωσδήποτε 30 εκατ. και δύναται να φτάσει εως και 60 εκατ. ευρώ.

Αυτά λένε τα νούμερα. Το τι γίνεται στο ταμπλό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, στο τέλος όμως θα θυμάστε ότι ισχύει ο νόμος της βαρύτητας και τα θεμελιώδη εκδικούνται ή επιβραβεύουν. Γιαυτό και δεν αναφέρουμε πουθενά Σίδμα και Μπήτρος.

217 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας κύριε Τάκη.
    Υπενθύμισα σε μεγάλη ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα τις προτάσεις σας την 1/1/2019.Πρώτη ήταν η ΔΕΗ στα 1,294 ευρώ τότε. Γιατί η αλήθεια πρέπει να λέγεται.Καλά να είστε,καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική η υπενθύμιση σας κύριε Τάκη, όπως και η επαλήθευση της χρηματιστηριακής σας σοφίας. Σήμερα όμως μετά από 3 μήνες έχουμε τον ΚΟΡΔΕΛΛΟ σχεδόν -50% φτηνότερο από τότε, στα 0,39 και με αποτίμηση μόλις 8 εκ.,στο μισό της καθαρής του θέσης. Και με ρυθμισμένο μακροπρόθεσμα τον τραπεζικό του δανεισμό. Από την άλλη, υπάρχουν ενδοοικογενειακές συγκρούσεις και πωλήσεις μετοχών από την κυρία Ελένη Κορδελλου. Μήπως όμως τώρα αποκτά ξανά ενδιαφέρον η μετοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Gerry.
      Για εμένα ""κάηκε" αυτο το χαρτι για μεγαλο χρονικο διαστημα. Στα πανω επιπεδα των τιμων υπαρχουν παντου εγκλωβισμένοι της κυρίας Ελένης. Εσεις τι λέτε; Δεν θα ξαναπουλήσει;

      Θα προτιμησω αλλες πορτοκαλιες ... εδω εμπράκτως ο ιδιοκτητης στα 0.5 και ανω θεωρησε ακριβη τη μετοχη.

      Απο τα 0.3 και κατω θα το σκεφτω .... αν παει

      Διαγραφή
    2. Πήρα μάθημα από ΚΟΡΔΕ βγήκα μεν στα λεφτά μου αλλά με πολλά διαφυγόντα κέρδη και χάσιμο χρόνου.Η ορμή της ανόδου του με ξεγέλασε μάλλον αλλά και να χώσει ιδιοκτήτης το 6% εξαίρεση και ατυχία .
      C'est La Vie
      Γενικά είμαι της μικρής κεφαλαιοποίησης και διακράτησης με επηρέασε όμως και έδωσα και ένα 20% ΦΙΕΡΑ

      Διαγραφή
    3. Εδω αναχρηματοδότησαν το δανεισμο με εγγυήσεις των βασικων μετόχων. Παράλληλα στην κυρία Ελένη της παρακράτησαν οι τράπεζες μέρος των διαθεσιμων της έναντι δανεισμου ... είναι λογικο να είναι θυμωμένη.

      Διαγραφή
    4. Κυρία Ελευθερία το μόνο που μετράει είναι οι εταιρίες να έχουν σταθερή και αυξανόμενη λειτουργική κερδοφορία, την οποία και να εισπράττουν.
      Μια ζημιογόνος επιχείρηση όσο υψηλά ίδια κεφάλαια και αν έχει ... αν είναι διαχρονικα ζημιογονος στο τέλος θα τα μηδενίσει.

      Καλή, νοικοκυρεμένη η Fieratex αλλά ακόμη κερδοφόρος δεν είναι. Άρα δεν μπορεί να αποτιμάται όσα είναι τα ιδια κεφάλαια της. Συνεπώς το P/BV πρέπει να είναι κάτω του 1. Πόσο κάτω; Αυτό το εκτιμά ο καθένας ... ανάλογα με το πότε την βλέπει να περνά στα κερδη.

      ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ

      Διαγραφή
    5. κ.Τάκη εγώ ο ΒΑΜΜΕΝΟΣ έγραψα από κοινόχρηστο υπολογιστή και το σχόλιο πέρασε κατά λάθος με το όνομα μιας φίλης ,ζητώ συγνώμη !

      Διαγραφή
    6. κύριε Βαμμένε αν το γκουγκλι τα λέει καλά, πληροφοριακά και μόνο σας λέω ότι πέρασα ώρες και ώρες στη βιβλιοθήκη της Κνωσσού.. CSDάς γαρ. Χαιρετισμούς στο δημοκρατικό ηράκλειο.

      Διαγραφή
    7. Κ.Μιχαλη εγώ τελείωσα Μαθηματικό στο Ηράκλειο και αφού λέτε Κνωσσό συμπεραίνω ότι και εσείς παλιός ίσως όχι όσο εγώ ,πέρασα το 1985 ελπίζω να σας άρεσε το Ηράκλειο

      Διαγραφή
    8. Κι εγω το ΤΕΙ Λογιστικής σας τελείωσα κ.Βαμμένε(2000-2004).
      2η πόλη μου περιττό να πω η πανέμορφη πόλη σας.👍👍👍

      Διαγραφή
    9. κ. Βαμμένε εγώ σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, το 2004 μπήκα :). Κνωσσό την έζησα στα κάπως παρακμιακά προτελευταία της. Αλλά τα ωραία και οι άνθρωποι μένουν. Από παραδίπλα, Χανιά, είμαι και μένω, οπότε έρχομαι πότε πότε ακόμα.

      Διαγραφή
    10. Τέλεια τα Χανιά κάνω συχνές επισκέψεις ,ωραίο μέρος να ζεις !

      Διαγραφή
    11. Για ΚΟΡΔΕ περιμενει να ανεβει λιγο η τιμη για να τα ξαναχωσει η μεγαλομετοχος μεχρι 0,34-0,35.Αν συνεχιζε οι αγοραστες θα ζητουσαν ολο κ πιο κατω.Σε ΦΙΕΡ προσωπικα θα μειωσω στο μισο την θεση μου στο 0,6 (αν και βασει bv κ κεφαλαιοποιησης μπορει κ παραπανω) και θα κανω μια μικρη ενισχυση σε ΙΝΤΚΑ στο 0,9 και ΧΑΙΔΕ κατω απο 0,7.Στην ΙΝΤΚΑ σαφως κ δεν ξερω τι ειδηση μπορει να σκασει ωστοσο το θεωρω απιστευτο να παιζει στο 0,28 της bv και ολη η Σαρα κ η Μαρα να παιζει πανω απο 0,5 κ βαλε..Να μην επηρεαζω σιγουρα υψηλου ρισκου.Νομιζω παντως οτι καθοριστικο ρολο για την συνεχεια θα παιξει το αν ο ΓΔ θα περασει τις 900μον και εδω θελω την γνωμη σας.ΑΝ τις σπασει οριστικα θεωρω πως χαρτια οπως ΙΝΤΚΑ-ΕΛΣΤΡ θα ξεσπασουν αν οχι δεν θα αξιζουν τον κοπο τουλαχιστον βραχυπροθεσμα.Σκληρες παντως οι αντιστασεις ειχαμε φυγει πολυ κατω απο εδω περσι τον Μαη με το σκανδαλο ΦΟΛΑ-ΦΟΛΑ και δεν τις περασαμε ποτε.Την Πεμπτη ενω με ενθουσιασε η συνεδριαση καθως δειξαμε δυναμικη ηρθε η χθεσινη συνεδριαση που ηταν εντελως ανιαρη.Τελος δεν ξερω αν το παρατηρησατε αλλα βλεπω ενα τρελο κολλημα με το 885 το ιδιο κ περσι πρι ν φυγουμε κατω κολλουσε εκει ο ΓΔ

      Διαγραφή
    12. Αν η αγορά παίζεται τεχνηέντως τεχνικά σ αυτά τα επίπεδα το ενδεχόμενο να την σπάσουν ανοδικά 900+ και μετά να μας τα χωσουν στην κεφαλα πως σας φαίνεται Συντεκνοι? Πιθανότητα. ..

      Διαγραφή
    13. Το αναμενόμενο January effect Κύριε Τάκη το φοβάμαι αυτή τη φορά και μακάρι να διαψευστώ ...

      Διαγραφή
    14. Και γω δεν ειμαι τοσο αισιοδοξος για αμεση οριστικη διασπαση.Πιθανο κ το σεναριο που λετε.Να δουμε..

      Διαγραφή
    15. Η αγορά νομίζω θα είναι ξεκάθαρη αν διασπάσει με όγκους πάνω από 120μυρια καθαρούς με διάχυση όχι μονο στον 25αρι..Τώρα το θυμιατισμα ποτέ με το λιβάνι της ΕΕΕ και ποτέ με κάποιο άλλο Βαροχαρτο δεν μου πολυαρεσει ...

      Διαγραφή
  3. Από τα 0,36 και κάτω θεωρώ πολύ μικρό το downside risk για ΚΟΡΔΕΛΛΟ. Θα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ολα τα δανεια καποιων εταιρειων θα βγουνε απο το χρηματιστηριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς εννοείτε? Ποια δάνεια θα βγουν από το χρηματιστήριο?

      Διαγραφή
    2. Εννοω οτι θα βγουν απο παιχνιδια που θα κανουν οι μεγαλομετοχοι των εταιρειων στις υπεραξιες αυτων

      Διαγραφή
    3. Αγαπητε επειδη παλι δεν καταλαβα τιποτα μηπως μπορεις να το εξηγησεις λιγο πιο αναλυτικα? Κι αν δεν σου κανει κοπο δωσε κι ενα παραδειγμα.
      Ευχ

      Διαγραφή
  5. Χαιρετω... Τακαρε σε ψαχνουμε στο thread της βιοσκ 😀😀.. για την εκτακτη γσ που εγινε.. καμια αποψη ? Ευχαριστουμε καλη συνεχεια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κάτι το ενδιαφέρον.
      Ας ξεκινήσουν ΜΑΖΙΚΕΣ αγορές ιδίων και αγορές ως φυσικά πρόσωπα και θα βοηθήσουμε και εμεις.
      Μέχρι τοτε μένουμε με τα κομμάτια που εχουμε απο χαμηλά.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μια ερώτηση : Πιστεύετε ότι όταν μια εταιρία κάνει αγορές ιδίων ( ή και πώληση ιδίων) βάζει εντολές bid (ask αντίστοιχα)?

      Διαγραφή
    3. Εχουν και market maker για να κανει αυτη τη δουλεια, που δεν κάνει μονο τις αγορες ιδιων αλλα και τα υπολοιπα.

      Διαγραφή
    4. Σας ευχαριστώ. Το ερώτησα γιατί δίνω λίγες πιθανότητες σε μια τέτοια πράξη ο άλλος αντισυμβαλλόμενος να είμαι εγώ.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα,
    αγαπητέ κύριε Τάκη, έπεσα κατά τύχη σε μια παλιά ανάρτησή σας (2017) και διάβασα το κάτωθι:
    -----------------------------------
    Follie
    Είναι άξιο απορίας πως γίνεται μια πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και κάνει πωλήσεις 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ με EBITDA στα 291 εκατ. και καθαρά κέρδη 222 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο ομίλου) να μην δίνει μερίσματα στους μετόχους της ??

    Τα νούμερα είναι αδίστακτα ... δείχνουν ότι ο όμιλος δεν εισπράττει τα κέρδη του.
    Αθροιστικά απο το 2005 (πριν ακόμη πάρει τα ΚΑΕ)
    Καθαρά κέρδη συνολικά = 1,316 δισεκατομ
    Αποσβέσεις = 236 εκατ. ευρώ.
    Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισεκατ. ευρώ.

    Όμως συνολικές χρηματοροές = 502 εκατ. ευρώ!!!! Που είναι το 1 δις οεοοοοο???
    ----------------------------------------------------------------------------

    Τώρα φαντάζομαι ξέρουν όλοι πλέον που είναι το χαμένο δις ...δις-τυχώς !
    Σημαντικότατη η παρατήρησή σας και αν τη διαβάζαμε νωρίτερα ίσως να σώζαμε κάτι παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ που μου το αναγνωρίζετε.

      Πολλά έχω πει. Μερικά πρόχειρα που μου έρχονται στο μυαλό μου ...

      ΕΒΖ είπα το φαλιμέντο, όταν μας έγραφαν για αξίες και πως τάχα μου θα πουληθεί σε κάποιο " κορόιδο" στα 3 και 4 ευρώ.

      ΤΤ πρώτος προέβλεψα τη χρεωκοπία του απο τα 3 ευρώ, όταν μας το παρουσίαζαν ως πολύφερνη νύφη.

      ΜΙΓες τιμές στόχους μηδέν, ζομποτράπεζες και εξαέρωση τους.

      Όμως ο ΝεοΕλληνάρας δεν παραδέχεται την ικανότητα που έχει κάποιος και φαντάζεται ότι είναι θέμα τύχης ή ότι υπάρχει Inside Informarion.
      Xώρια που περιμένει να σου βρει ΜΙΑ στραβή, ξεχνώντας τα 100 καλά για να βγάλει τη χολή του επειδή είναι ζουλιάρης και φθονερός.

      Σας ευχαριστώ και πάλι

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη ο Νεοελληναρας όπως τον λέτε επειδή δεν μπορεί η δεν θέλει να δει την καμπούρα του βλέπει τα "σπυράκια" των άλλων που ακόμη και αν δεν έχουν αυτός θα τα" ανακαλύψει".Έχει μεγαλώσει με την νοοτροπία οι πάντες φταίνε για ότι κακο του συμβαίνει εκτός από αυτόν.Χαμενος από τα αποδυτήρια. ..

      Διαγραφή
    3. Τρανή απόδειξη οι σουλατσαδοροι-κοινώς τρολ των μπλογκ καλή ώρα όπως το δικό σας που δεν έχουν τίποτα το ουσιαστικό να πουν και να προσφέρουν γι αυτό και το μόνο που κάνουν μπλαμπλαρουν κοινώς αερολογουν...Έκανε κι η μύγα.....

      Διαγραφή
  7. κυριε τακη ποια η γνωμη σας για καρατζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διακράτηση ... εταιριαρα.
      10 ευρω θα τα πιάσει και εκεί να δούμε. Θα παει σε placements?

      Διαγραφή
  8. Όσοι έχουν ακομα(λεμε τώρα) Περσέα μπορούν αν επιτρέπεται να βάλουν μια φωτογραφία τους πρόσφατη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρων.
      Αρχισε να ψαχνεις καινουργιο nick.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σε όλους.
      Δηλώνω παρών!! Και καθώς είμαι αγορασμένος στο € 0,77 γελάω με το παραλήρημα του εμμονικού τρόλ.

      Διαγραφή
    3. Μεσα απο τα 0,76-0.78 και δεν πουλαω βρεεεεεεε

      Διαγραφή
    4. καλημερα κ καλο σ/κ!

      τι ακριβως σας τραβηξε στην μετοχη αυτη παιδια;
      ρωταω γιατι δεν την εχω παρακολουθησει ποτε, αλλα βλεπω πως εχει πολλους θαυμαστες...

      Διαγραφή
    5. Σύντεκνε βάλε χαμε τους ισολογισμους των τελευταίων 10 ετών και θα αντιληφθείς μπρε.

      Διαγραφή
    6. θα έλεγα οτι θαυμαστές δεν είναι η κατάλληλη λέξη.Και εγώ έχω αρκετά κομμάτια,και .......... περιμένω ,μια και την ανάλυσε ο Κ Τάκης και έχει καλά οικονομικά στοιχεία,ΑΛΛΑ είναι μέσα κάτι στελέχη της πάλαι ποτέ αθηναικές συμμετοχές και δεν ξέρω τι μαγειρεύουν

      Διαγραφή
    7. στο 6μηνο του 2019 το εχετε ψαξει γιατι η οικονομικη κατασταση της εταιρειας παρουσιαζει τετοια εικονα;

      Διαγραφή
    8. βοηθήστε μας λοιπόν γράφοντας τις απόψεις σας,μιά και το κατέχεται το άθλημα

      Διαγραφή
    9. δεν την ξερω την εταιρεια.τωρα την κοιταζω απο περιεργεια κ μονο μιας κ ειδα πως εχει τραβηξει την προσοχη σας.
      ρωτησα τα μελη που την παρακολουθουν αν εχουν ψαξει που οφειλεται η εικονα αυτη στο 6μηνο του 2019.
      ειδα δηλαδη του λογαριασμους εξοδων που ειναι φουσκωμενοι στο εξαμηνο του 2019, κ δεν ξερω αν αυτα τα εξοδα-κοστη ειναι συγκιριακα κ μη επαναλαμβανομενα η αν εχουν πιο μονιμο χαρακτηρα.

      Διαγραφή
    10. Είναι εποχική εταιρία κύριε Νικdan.
      Στα ετήσια θα δειτε άλλη εικόνα.

      Διαγραφή
    11. για να το λες εσυ που την παρακολουθεις κ την εχεις μελετησει ολο κ κατι παραπανω θα ξερεις αγαπητε.
      απλα ειδα τα αποτελεσματα 6μηνου 2019 κ σε συγκριση με το 6μηνο του 2018 ειδα καποιες σοβαρες διαφορες σε μερικους λογαριασμους εξοδων, γι αυτο κ εκανα την παραπανω ερωτηση.

      Διαγραφή
    12. Κύριε nikdan δεν σας έχω ξεχάσει αλλά κάποιο θεματάκι έχω στο να συνδεθώ και περιμένω τον γιο μου (Πολυτεχνιτης μηχανικός υπολιγιστων) να το κοιτάξει. Καλό βράδυ...

      Διαγραφή
    13. καλο βραδυ αγαπητε!

      (χθες βραδυ κοιταξα τα αποτελεσματα κ μιας αλλης εταιρειας που παρακολουθω εδω κ καιρο,κ η οποια εχει πιστους οπαδους απ οτι εχω καταλαβει.απο βδομαδα ισως γραψω κ εδω για συζητηση μερικες παρατηρησεις πανω στα οικονομικα της στοιχεια)

      Διαγραφή
    14. Ωραία Κύριε nikdan(υποψιάζομαι αλλά ας μην προτρέχω )και αναμένω με χαρά γιατί κάθε τι που μας βοηθάει είναι ευπρόσδεκτο.Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    15. Έψαχνα να βρώ μια πρόσφατη

      https://www.thedailyowl.gr/wp-content/uploads/2016/01/disney_company_ducks_scrooge_m_1280x960_wallpaperhi.com_.jpg

      μικρή θέση πριν ένα χρόνο από 0.80

      Διαγραφή
    16. Κι εγώ έχω σταθερά Περσέα στο χαρτοφυλάκιο

      Διαγραφή
    17. Δηλαδή δεν κουνήθηκε το χαρτί με τα πολύ καλά αποτελέσματα του 2018 τα γεμάτα ταμεία και τα p/e στο 6.5 και θα αναστηθεί με τα αποτελέσματα του 2019 που θα είναι σε όλους τους τομείς πολύ χειρότερα?🤣🤣
      Κύριε nikdan δε στο μαρτυρανε αλλά ξεροσταλιαζουν και προσευχονται για την ΔΠ!😷🤕🤒🥴🙈

      Διαγραφή
    18. Πάντως το κύριο επιχείρημα της κακής σελοντα δεν έχει πλέον δράκο!,και μένει μόνο η επαλήθευση του "όλα θα γίνουν προς το τελος του έτους"
      Για να δούμε που θα κάνουν Χριστούγεννα οι μαριδαιοι οοοσοι αντεξαν! τέλος πάντων εεε, στις Άλπεις η στα Τρίκαλα Κορινθίας?

      Διαγραφή
    19. Γιατι το λετε αυτο,μια χαρα ειναι τα Τρικαλα Κορινθιας.

      Διαγραφή
    20. Χριστούγεννα ειναι οικογενειακή εορτή και θα κάνουμε ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    21. Εγώ αν θέλει κάποιο κάποιο καλό παιδί να ενισχύσει τη θέση του στον Περσέα εδώ εφόσον είναι τόσο φθηνός και έχει ΚΕΟ του δίνω αυτή την τρομέρη ευκαιρία να το κάνει. Κάτω άπο 1.35 παίρνω αν θέλει μου στέλνει.

      Διαγραφή
    22. Με λίγο πομπαρισματάκι κύριε Ανανία και με μερικές εντολίτσες πάει χαλαρά πάνω και σπάει και το προηγούμενο ρεκόρ της. Όμως αυτά όχι απο εδώ ...

      Μια μετοχή για να πάρει το μέγιστο της απόδοσης της ... πρέπει να την αφήνεις στον απόλυτο νιρβάνα της.

      Διαγραφή
    23. Παρών κι εγώ. Δεν σας ξέχασα. Αλλά ήδη το έχω γράψει κάτω από το άρθρο «Frigoglass ... turn arround story; Το ζόμπι γίνεται κύκνος;», στις 30 Σεπτεμβρίου:
      Κρατάω ακέραιο τον Περσέα. Και έχω υπομονή απεριόριστη.

      Διαγραφή
    24. Πηδάνε από το καράβι?... έχουν βγάλει εδώ και μέερεεες 7 Χιλ κομμάτια και τα πήρανε στο 1 ευρώ σημερα! και εκεί που λες θα ανασανει το χαρτί βγάζουνε καπάκι 11 Χιλ!!!στην ίδια τιμή...τεράστια προσφορά για τα κυβικά του χαρτιού και την εποχή που υποτίθεται ότι πλησιάζουν εξελίξεις...μικρό καλάθι,μικρό καλάθι,μικρό καλάθι,μικρό καλάθι...

      Διαγραφή
    25. Εγώ σκέφτομαι με τόσα παρών πρέπει να έχετε το 5% όλοι μαζί. Συνασπισμός όχι αστεία.

      Διαγραφή
    26. Σύντεκνε silentpatience που ξέρεις...Μπορεί να είμαστε stock activists μερικοί...

      Διαγραφή
    27. Μπρε κοπέλι αυνανία εν κουράστηκες????Πρέπει να έχεις χάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από το χαρτί. Δεν εξηγείται αλλιώς. Από την άλλη εμείς δεν είμαστε σαν και του λόγου σου να χώνουμε όλα μας τα λεφτά σε 1 χαρτί. Διασπορά μπρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε.

      Διαγραφή
    28. Γιατρέ πρέπει να είναι πολύ τρελός κάποιος για να είναι stock activist στην ψωροκώσταινα και με αυτή την επιτροπή κεφαλαιαγόρας εδώ ακόμα far west είναι η φάση.Μπράβο σας πάντως.

      Διαγραφή
    29. Τι τους τώρα,συνολικά χαροκαμμενος είναι και ο μαιευτήρας αγελάδων και το 99.99% που ασχολούνται χρόνια στο χααμένο...και εγώ που που ασχολουμε 3 χρόνια από Μάρτιο του 2016 πολλές φορές φοβαμε μην κολλήσω και τίποτα από αυτούς γι'αυτό όταν γράφω φοράω και προφυλακτικο...Επειδή ότι έγραψα για πτώση έγινε,, διορθωση και σε δρομέα και σε περσεα ,ακριβώς εκεί που είπα ,,,στον δεύτερο επαναλαμβάνω και όποιος το πιάσει το έπιασε,μικρό καλάθι.μικρο καλάθι,πολυυυυ μικρό καλάθι,παρά πολύ μικρό καλάθι,θα πέσει κλαααμααααα σε όσους έχουν πάνω από 0.85 με 0.9....

      Διαγραφή
    30. Σύντεκνε δεν υπάρχει ψωροκώσταινα στην Ελλάδα. Στο θέμα μας σε πληροφορώ ότι υπάρχουν και βγάζουν και λεφτάκια.

      Διαγραφή
    31. Σωστός ο Γιατρός ο Ανανίας φάνηκε τελικά είναι μικρούλης στα χρόνια σιγά σιγά θα μαθαίνει.Χαιρετε.

      Διαγραφή
    32. Τουλάχιστον ο κύριος Ανανίας σταθεροποιήθηκε με ένα nick. Και όπως βλέπει εγω δεν έχω κανενα πρόβλημα να γράφει τη δικη του άποψη.
      Το μονο που του ζητώ είναι να μη βρίζει άλλους χρήστες και ειδικά όταν αυτοί γράφουν σε άλλα sites με άλλα nicks.
      Mπορεί να πει οτι διαφωνεί και να γράψει τα δικά του .... το να χαρακτηριζει καποιους όμως ως λαμογια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ.

      Διαγραφή
  9. Στα σοβαρά ένα από τα χειρότερα χαρτιά της φετινής χρονιάς σε αποδοση,αν όχι το χειρότερο έχει καταφέρει!! οχι μόνο να κοιτάει την αγορά στην άνοδο, αλλά και να εγκλωβίσει 500 !!!!!! Χιλ τεμάχια μόνο από το Μάιο μέχρι σήμερα σε τιμές από 1 έως 1.25 ευρώ...Ασύλληπτα πραγματα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και όπως γράφεται σωστα πιο πάνω για κορδελου,μακριά από χαρτιά που οι μεγαλομέτοχοι λειτουργούν σαν αντίπαλοι,και ειδικά όταν υπάρχουν στη μέση και κουρέματα βαρβάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τάκη αν μπορείς να μας πεις την γνώμη σου για το επικείμενο ντηλ ΣΙΔΜΑ ΜΠΗΤΡΟΥ. Βλέπεις κάποιο χρηματιστηριακό παιγνίο υπερ ΣΙΔΜΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βλέπω τίποτα.
      Και η ΣΑΤΟ έκανε κουρσιτσες αλλα στο τέλος κλάταρε ο γάιδαρος!!!

      Διαγραφή
    2. Όπως το είπατε κύριε Τάκη τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους και είναι αμείλικτα. 1+1 κάνουν 2 και σε αυτό πρέπει να βασιζόμαστε.

      Διαγραφή
  12. Τι μου θυμισατε τωρα...
    Ένα άρθρο σας για την ΜΙΓ που βρήκα τυχαία σερφαροντας στο διαδίκτυο πριν πολλά χρονια (γυρω στο 2013, δεν ήξερα τίποτα τότε για εσας και το blog) ήταν η πρώτη μου επαφή με τας γραφάς σας. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Με απλά λόγια και μεστά επιχειρήματα δείχνατε γιατί η ΜΙΓ πήγαινε για φούντο.
    Έκτοτε έγινα φανατικός του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηταν γενάρης του 2017.Κυβέρνηση Συριζα και στο Blog o Κυριος Τάκης ήταν σε αποχή.Το Blog το κρατούσαν ουσιαστικά ενεργό ο Kυριος Hippy και ο κυριος Lorac με τις ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις τους.(Δεν υπήρχε κατι ιδιαίτερα ενδιαφέρον στον Χρηματιστηριακό ορίζοντα).
    Θυμόμουν λοιπον,το ενδιαφέρον του Κυριου Τάκη απο το μακρινο 2013-2014 για τον Ικτίνο και τα μάρμαρα.Ο Κυριακίδης είχε ήδη ξεκινήσει να τρέχει!!!!!!!!!!!!!
    Εγραφε λοιπον τότε ο Κύριος Τάκης :Μαρμαρα, the force !!!!!!!οταν ερθει η ωρα τους θα "καεί το Ταμπλό!!!(Βεβαια θυμάμαι και τι του γράφανε ορισμένοι......)
    Γενάρης του 17 λοιπον και έχω ανοίξει την μεγάλη εικόνα του Ικτίνου σε γράφημα 10ετίας!!!!!!!!και μου αρεσε πολύ αυτό που εβλεπα!!!!!!Προχώρησα σε καποιες τοποθετήσεις.
    ανταμείφθηκα απο τον Ικτίνο αν και βγήκα σχετικά νωρίς γιατι φοβήθηκα οτι θα γυρίσει συνολικά το Χρηματιστήριο.
    Αργότερα εκανα καποιες τοποθετήσεις στον Παπουτσάνη.Οι αναλύσεις του Κυρίου Τάκη με βοήθησαν πολύ για να πάρω τις αποφάσεις μου.
    Τα ίδια ισχύουν και για τον Περσέα !!!!!!θεωρώ οτι πολύ σύντομα θα ξεκινήσει κι αυτός και θα βγούμε ΣΙΓΟΥΡΑ κερδισμένοι .
    Εν κατακλείδι δηλώνω κι εγώ φανατικός του blog,τον ευχαριστώ θερμά για τις χρηματιστηριακές γνώσεις του που μοιράζει αφιλοκερδώς και κανω μια πρόβλεψη :
    "Ο Κυριος Τάκης θα μεινει στην ιστορία και οι παροικούντες του χρηματιστηρίου θα μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν τον PLAYBOY ,πολλά πολλα χρόνια και μετά την αποχώρηση του απο το Aθλημα."
    Οι άνθρωποι παλευούν στην ζωή τους για 2 πράγματα:Το Χρήμα και την Αναγνώριση!!!Ο Κυριος Τάκης τα κατάφερε και τα 2 και του αξίζει σεβασμός.
    " Προσωπικές Αναμνήσεις, απο το σπίτι των χρηματιστηριακά κολασμένων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Άρη συμφωνώ σπολύτως μαζί σας. Ο Σερ Τάκης είναι χρόνια μπροστά! Όσο για τη μουρμούρα απο τους εγκλωβισμένους του Ικτίνου, πιστεύω οτι αξίζει ένε μουαγιέν σε τιμές κάτω του 1ευρώ. Εγώ προσωπικά το έκανα στα 0.92, και κρατάω τις απο χρόνια θέσις μου σε ΜΥΤΙΛ,ΟΠΑΠ, ΑΡΑΙΓ και ΕΛΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εξαιρετικό χαρτοφυλάκιο Κύριε eloy68.Ποιοτικό και μερισματοφόρο. Οσο για τον Ικτίνο νομίζω οτι έχει δωσει τιμές στόχους ο κύριος Τάκης και θα δικαιωθεί στο επόμενο ανοδικό κύμα.
    Οι ευκαιρίες στον Ικτίνο ήταν μεχρι τον φλεβάρη του 17 .Μονο ντουντούκα δεν είχε βγάλει ο Κυριος Τάκης που έβλεπε τι έκρυβε στα αποθέματά του ο ικτίνος και την πομπάριζε ανοιχτά.Μετά πέταξε το πουλάκι .........!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κυριοι ποια θεωρειτε πιο επενδυσιμη εταιρια η οτοελας η ο καρατζης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατί κύριε 65yearsold να πάρω την Οτοελλας με 336 μύρια και να μην πάρω την ΕΥΑΘ με τα μισά όσο για καρατζη είναι καλή εταιρεία αλλά νομίζω έχει και φτηνότερες.Καλο απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. ΟΤΟΕΛ είναι καλή για διακράτηση λόγω του μερίσματος. Η τιμή της δεν ακολοθεί την αγορά κινείται κάπως αυτόνομα δείχνοντας άμυνα σε πτωτικές περιόδους και πιο συντηρητική άνοδο όταν η αγορά πάει πάνω. Ο Κος Τάκης έχει κάποιες επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα έχει ανοίξει θέμα πριν λίγους μήνες. Καράτζης δε δίνει μέρισμα οπότε προσωπικά θα τον απέφευγα.

      Διαγραφή
    3. Ήμουν και είμαι ξεκάθαρος ... δεν έχω καμία επιφύλαξη. Μην κοιτάτε που δεν γράφω τίποτα ....

      Διαγραφή
  17. καλημερα!
    μα γραψω κ εγω μια σκεψη για τον ικτινο με βαση τα προσφατα αποτελεσματα?
    δρν θα ειναι καποια αναλυση, μονο σκορπιες σκεψεις που εχω γραψει κ αλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το γράψατε το σχόλιο και δεν το βρίσκω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  19. ΙΚΤΙΝΟΣ
    καταρρευση συγκρισιμης κερδοφοριας?????

    πριν λιγες ημερες ανακοινωσε συνοπτικα αποτελεσματα 9μηνου 2019 η εταιρεια ικτινος.στην ουσια ανακοινωσε συνοπτικα αποτελεσματα 3 τριμηνου 2019, μιας κ τα αποτελεσματα 6μηνου 2019 τα εχει ηδη ανακοινωσει αναλυτικα εδω μηνες, κ ηταν ηδη γνωστα. για να καταλαβουμε τι εγινε στο 3 τριμηνο του 2019 λοιπον, να δουμε πρωτα τι εγινε στο 6μηνο του 2019, σφαιρικα.

    στο 6μηνο 2019 , σε επιπεδο ομιλου,εχουμε: πωλησεις 23,246 εκ ευρω απο 32,076 εκ το 6μηνο του 2018.μειωση της ταξης του 27,5%.

    κερδη προ φορων, τοκων κ αποσβεσεων (EBITDA) 6,050 εκ ευρω, απο 15,970 εκ το 6μηνο του 2018. εδω η μειωση ειναι υπερβολικη γιατι στο πρωτο 6μηνο του 2018 η εταιρεια ειχε 4,356 εκ ευρω εκτακτα κ μη επαναλαμβομενα κερδη κ 896 χιλιαδες ειρω εκτακτες ζημιες.αθροιστικα δηλαδη ειχε 3,460 εκ ευρω εκτακτα κερδη. επομενως η σωστη συγκριση ειναι αν απο τα κερδη του 2018 αφαιρεσουμε τα εκτακτα. στην περιπτωση αυτη εχουμε EBITDA 6,050 ΤΟ 2019 απο 12,510 εκ το 2018.μειωση της ταξης του 51,6%.

    τα κερδη προ φορων ειναι 3,138 εκ ευρω απο 13,858 εκ το 2018.μιεωση της ταξης του 77,4%. αν απο τα κερδη προ φορων του 2018 αφαιρεσουμε κ εδω τα εκτακτα ομως εχουμε: κερδη 3,138 στο 6μηνο του 2019 , απο 10,398 στο 6μηνο του 2018.μειωση της ταξης του 69,8%.

    παμε στο 3 τριμηνο του 2019 τωρα, που ανακοινωσε πριν λιγες ημερες η εταιρεια.τα στοιχεια που ανακοινωσε ειναι πολυ συνοπτικα.

    βλεπουμε λοιπον στο 3 τριμηνο του 2019:

    πωλησεις 11,124 εκ ευρω, απο 15,997 εκ το 2018.μειωση της ταξης του 30,5%.αντι ο ρυθμος της μειωσης των πωλησεων να μειωνεται σε σχεση με το 6μηνο του 2018(που ηταν 27,5%) γινεται το αντιθετο.η πτωση των πωλησεων επιταχυνει κ απο 27,5% στο εξαμηνο ανεβαινει σε 30,5% στο τριτο τριμηνο.

    τα EBITDA ειναι 4,07 εκ ευρω απο 4,09 εκ το 2018.ειναι σταθερα δηλαδη!!πως γινεται αυτο ομως;;; με μια τοσο μεγαλη μειωση πωλησεων δηλαδη, τα κερδη προ φορων, τοκων κ αποσβεσεων να ειναι σταθερα;;; στο εξαμηνο η μειωση EBITDA ειναι πολυ μεγαλυτερη απο τη μειωση των πωλησεων, ακομα κ αν απο το 2018 αφαιρεσουμε τα εκτακτα κερδη.στο εξαμηνο εχουμε μειωση πωλησεων 27,5% κ μειωση EBITDA 51,6%. στο 3 τριμηνο του 2019 εχουμε μειωση πωλησεων 30,5% κ EBITDA σχεδον σταθερο!!

    μαλλον υπαρχει εξηγηση γι αυτο. με ορους αναλογιας πωλησεων-EBITDA κ με δεδομενο πως οι πωλησεις ειναι μειωμενες κατα 30,5%, τοτε τα EBITDA επρεπε να ειναι μειωμενα κατα τουλαχιστον 2,2 εκ ευρω. αντι για 4,07 εκ ευρω επρεπε να ειναι το πολυ 1,87 εκ ευρω. υπαρχει μια αποκλιση 2,2 εκ ευρω. τοσο ειναι περιπου ειναι κ το φορολογικο οφελος που περιμενει να εχει η εταιρεια, στη χρηση του 2019(κινητρο που δινει το κρατος για διαφορες επενδυσεις)

    η εταιρεια μαλλον δηλαδη εχει συμπεριλαβει αυτο το εφελος, το οποιο ειναι εκτακτο κ μη επαλαμβανομενο, στα αποτελεσματα 9μηνου, για να κρυψει την καταρρευση της κερδοφοριας της. τα κερδη προ φορων του 3 τριμηνου ειναι 2,552 εκ ευρω, απο 3,042 το 2018.μειωτη της ταξης του 16,1%. αν ομως αφαιρεσουμε το εκτακτο αυτο οφελος, τοτε τα κ κερδη προ φορων ειναι 352 χιλιαδες ευρω.μειωση της ταξης του 88,4%. που σημαινει οτι τα επαλαμβανομενα κερδη μετα φορων 3 τριμηνου 2019 ειναι πλεον οριακα.

    η εταιρεια μαλλον πρεπει να βγαλει μια πιο αναλυτικη ανακοινωση!η συνοπτικη κατασταση που εβγαλε κανει χειροτερα τα πραγματα κ αφηνει πολλα αναπαντητα ερωτηματα.
    εχει συμπεριλαβει το εκτακτο αυτο οφελος στα αποτελεσματα 3 τριμηνου;αν ναι, τοτε τα συγκρισιμα κερδη ειναι μειωμενα κατα 88,4%.

    αν δεν το εχει συμπεριλαβει, τοτε πως γινεται να εχει μειωση πωλησεων 30,5% κ σταθερα EBITDA, οταν στο εξαμηνο με μειωση πωλησεων 27,5% ειχε μειωση EBITDA 51,6%;;;

    περιμενω τις σκεψεις σας... τα εγραψα οσο πιο απλα μπορουσα, ωστε να μπορει να παρει μια ιδεα ακομα κ καποιος που δεν ασχολειται συστηματικα με θεμελιωδη, χωρις ομως να αλλοιωσω τη σφαιρικη εικονα...

    (η αλλη εισηγμενη ελληνικη εταιρεια του κλαδου αυτου, ανακοινωσε μειωση πωλησεων 3 τριμηνου 2019 2,7% κ μειωση κερδων προ φορων 3 τριμηνου 2019 12,3%)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγσπητέ φίλε nikdan μάλλον δεν έχεις υπολογίσει το κόστος των υπογείων εξορύξεων το οποίο είναι έκτακτο και αφορά τη χρήση του α εξαμήνου . Η φοροαπαλλαγή που αναφέρεις αφορά τον επενδυτικό νόμο που θα ενισχύσει τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά θα φανεί στα ετήσια κσθαρά κέρδη και όχι στα EBIDA αφού πρόκειται για φοροαπαλαγή που προβλέπει ο νόμος 4384/2016

      Διαγραφή
    2. Η μείωση στις πωλήσεις άρα και τα κέρδη του Ικτίνου δεν οφείλονται σε κάμψη της ζήτησης αλλά σε αδυναμία εξόρυξης μαρμάρων και ειδικά του βώλακα , που είναι και η ναυαρχίδα του ομίλου . Έχω γράψει και παλαιότερα οτι μετά το 2020 η εταιρεία θα μπορεί άνετα να βγάζει καθαρά κέρδη πρί τα 13-15εκ ευρώ

      Διαγραφή
    3. 0.7-0.8 και κάτω οι αγόρες για μένα.Κάλα είναι στα 90μύρια αν θέλει πάει αν όχι καλό της δρόμο. Για εμένα επενδύω με τα τωρινά γεγόνοτα όχι με το μηπώς και αν και όταν ιδιαίτερα στο Ελληνικό που είναι ρηχή η αγόρα πρέπει να το ξέρει ένας επενδύτης από κει και πέρα ο καθένας τα ρίσκα του και το ταμείο του. Ο κλάδος του μαρμάρου έχει μεγαλή κυκλικότητα αγόρια η Κίνα επιβραδύνει θεώρω δεν είναι καιρός για ανοίγματα μόνο σε τιμές ευκαιρίας.

      Διαγραφή
    4. Και εγώ θέλω τον ΟΠΑΠ και τον ΜΥΤΙΛ στα7 την ΑΡΑΙΓ κσι τα ΕΛΠΕ στα5 και τα JUMBO στα 8.

      Διαγραφή
    5. Όλοι θέλουμε κάτι φθηνότερα,ο ικτινος αυτή την στιγμή δεν δικαιολογεί με τα οικονομικά του στοιχεία την υφιστάμενη κεφαλαιοποίηση του,οι διαχειριστές του μπορεί να τον πάνε υψηλότερα γιατί γουστάρουν,καλό τους δρομο

      Διαγραφή
    6. Ο Σερ Τάκης είχε πει κάποτε:
      Ότι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω και ότι είναι να πάει κάτω θα πάει κάτω. Ουδείς σοφότερος της αγοράς. Ας αφήσουμε λοιπόν το ταμπλό να μιλήσει. Θα περιμένω άλλες μέρες!

      Διαγραφή
    7. eloy68 συμφωνώ απολύτα με τα λεγόμενα του κύριου Τάκη επίσης συμφώνω για τον ΜΥΤΙλ στα 7 και τα ΕΛΠΕ στα 5 στο μυαλό μου είσαι. Αν πάνε σε κάποια στρέβλωση πήγαν αν όχι καλό τους ταξίδι δεν κυνηγάω ποτέ τιμές δόξα το θεό υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές όπως λέει και ο σοφός λαός.

      Διαγραφή
    8. K.nikdan ο ΙΚΤΙΝΟΣ ήταν τελικά η μετοχή που είπατε ότι παρακολουθείτε με τους πιστούς οπαδούς και που θα γράφατε κάποιες παρατηρήσεις?

      Διαγραφή
    9. Κύριε George ο κύριος που αναφέρετε είναι γνωστώς για τα αντιικτινικά του αισθήματα. Μην ασχολείστε μαζί του. Ο καθένας μας θα κριθεί για τα γραφόμενά του!

      Διαγραφή
    10. Σαφώς και δεν γνωρίζω τι θα κάνει μελλοντικά στο ταμπλό ο ΙΚΤΙΝ (ή ο ΟΠΑΠ, η ΑΛΦΑ κλπ). Γνωρίζω όμως ότι κάποιοι συνάδελφοι επενδυτές καταθέτουν αιτιολογημένες απόψεις και το εκτιμώ ιδιαίτερα είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ μαζί τους. Άλλωστε αυτό είναι το πλεονέκτημα μιας αναλυτικής άποψης. Εάν την διαβάσεις κριτικά μπορείς εύκολα να βρεις τα δυνατά ή αδύνατα σημεία της.

      Διαγραφή
    11. Νομίζω αγαπητέ μου φίλε hippy οτι οτι η έκθεση του nickdan είναι μεν σωστή αλλά αποκρύπτει πραγματικά στοιχεία. Οσοι απο εμάς ασχολούμαστε με το να διαβάζουμε οικονομικές καταστάσεις ( εγω προσωπικά πάνω απο τρείς δεκαετίες) μπορούμε να δούμε τα αίτια μιας κακής οικονομικής χρήσης. Κάποια απο αυτά τα έχω αναλύσει τόσο εγώ όσο και ο Σερ Τάκης.Δεν θα επεκταθώ περισσότερο αρκεί κάποιος να δεί τα κόστη πωληθέντων και τα έξοδα διοίκησης. Άλλωστε και εσύ που είσαι εμπειρότατος θα ξέρεις οτι η μικροοικονομία ( οικονομία των επιχειρίσεων) δεν είναι τίποτα άλλο απο καμπύλες)

      Διαγραφή
    12. Και τις δικές σου αιτιολογημένες απόψεις χαίρομαι να διαβάζω φίλε eloy68...όπως πχ την 1η σε τούτη την ομάδα απαντήσεων (eloy6817 Νοεμβρίου 2019 - 1:51 μ.μ.) και όχι μόνο. Απλά μου αρέσουν οι απαντήσεις με επιχειρήματα δίχως χαρακτηρισμούς. Έχεις ευγένεια, φαντάζομαι το ίδιο θα προτιμάς κι εσύ.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα κ.Τάκη...Τι άποψη έχετε για την ΤτΕ.Σας ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιποτα το ιδιαίτερο.

      http://mitarola.blogspot.com/2013/05/blog-post_23.html?m=0

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση .... Σας παρακολουθω εδώ και λίγο καιρό... Άνθρωποι σαν εσάς σπανίζουν όχι μόνο στο χώρο αλλά στην κοινωνία....Να είστε καλά!!

      Διαγραφή
  21. ΦΡΙΓΟ:Εξαιρετικό εννιάμηνο οσονούπω. Δυναμικό ξεκίνημα στο τέταρτο τρίμηνο και οι ζέστες καλά κρατούν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου καλησπέρα,
      Έχεις αλήθεια κάποια εσωτερική εικόνα ή πληροφορία του 9μήνου, βάσιμη και αναπτερώνεις το ηθικό μας ή απλά κάνεις χρήση του διακριτικού σου ονόματος?

      Διαγραφή
    2. Τα νούμερα θα είναι στις προβλέψεις της διοίκησης και άνω. Γνωστό άλλωστε, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

      Διαγραφή
  22. Κυριε Τακη, καμια νυξη για τραπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. MLS Η ΜΕΤΟΧΗ +15% ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ -10% ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω πού είστε αγορασμενος κύριε pKontopoulos67 αλλά αν δεν χάνεται το καλύτερο νομίζω φεύγετε αλλά και λίγα να χάνετε πάλι φεύγετε γνώμη εκφέρω και σαν νούμερα δεν λει τίποτα,αν δεν είστε αγορασμενος ακόμα καλύτερα ας βγάλουν άλλοι πηγαίνετε για αλλά.

      Διαγραφή
    2. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΓΩ ΒΓΗΚΑ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ 95 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ 55 ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΠΗΓΕ ΣΤΟ +30

























      ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΚΟΥΠΙ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΒΟΥΤΣΑΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΚΡΗ ΓΙ ΑΥΤΟΝ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΕΛΙΚΑ ΠΞΓΕ ΣΤΟ +30 ΕΝΩ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ -10% ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ













      Διαγραφή
  24. Ολυμπ.Τι συζήτησαν Μητσοτακης-Ιβαν στο ραντεβού τους πριν 1,5 μήνες;Μάλλον πήρε το ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα,
    Εντόπισα την κάτωθι ανάλυση για Frigo.

    https://finance.yahoo.com/news/frigoglass-c-ath-frigo-20-033518198.html

    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aντε να δούμε...πλησιαζει το πλήρωμα του χρόνου.. να δούμε.προς τα πού πάει το καράβι..

      Διαγραφή
    2. @Andrea as the analyst wrote...

      There might be better investments than FrigoglassI.C out there, but you will have to work hard to find them . These promising businesses with rapidly growing earnings might be right up your alley.

      Διαγραφή
    3. Την διάβασα.. καλά το έθεσε..αναλυτής είναι! Δεν μπορεί να είναι απόλυτος..

      Διαγραφή
    4. Πληροφοριακά και μόνο, το άρθρο αυτό είναι γραμμένο 99% από software. Δε λέω ότι είναι σωστό/λάθος, δεν έχω άποψη γι αυτό.

      Οι τύποι που είναι από πίσω, έχουν γράψει ένα πρόγραμμα που πιάνει ένα δείκτη μέτρησης απόδοσης, π.χ. ROA, ROIC, κλπ, το συγκρίνει με το πρόσφατο παρελθόν, το μέσο όρο με άλλες εταιρίες παρεμφερή τομέα (π.χ. βιομηχανικές), βγάζει και ένα γραφηματάκι και τσουπ, να ένα άρθρο.

      Διαγραφή
  26. HSBC εκτίμηση της για την Τρ. Πειραιώς, καθώς θέτει τον πήχη στα 4,40€ από τα 3,10€ δηλαδή περιθώριο ανόδου +44% .
    Ήδη η μετοχή της τρ. Πειραιώς βγάζει αντίδραση +269,26% για φέτος και όμως η αποτίμηση της φτάνει-δεν φτάνει τα 1,4 δισ.€ η δε τρέχουσα τιμή υπολείπεται, ολόκληρα 2,90 ευρώ από τα 6 € της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 2015, σε προσαρμοσμένη (r/s) τιμή.
    Ομως, ακόμη και εάν πάρει όλο το περιθώριο αντίδρασης, που υπολογίζει η HSBC, δηλαδή το +44% η αποτίμηση της τράπεζας δεν θα είναι πάνω από τα 1,950 δισ. €
    Είναι δυνατόν; Εσεις τι λέτε ΣΕΡ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως όταν η HSBC στηρίζει κάτι, το στηρίζει και στο ταμπλό ... άρα πιθανόν να πέσει μέσα. Όμως εγώ κύριε Ελλάνιε με σαπάκια δεν ασχολούμαι και ας πάνε και +10000%.

      Όμως αλήθεια ... τα αρνητικά ίδια κεφάλαια όσοι πομπάρουν το χαρτί δεν θα τα σχολιάσουν; Ας πουν στους ποπολάρους τι είναι ο Αναβαλλόμενος Φορος. Αλλά μούγκα ...

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο Σερ Τάκης! Το πρόβλημα των τραπεζών είναι οτι τα τεράστια ενεργητικά του παρελθόντως έχουν μετατραπεί σε παθητικό. Γνωστοί οι λόγοι. Η αλήθεια πάλι είναι οτι η τράπεζα Πειραιώς σε σχέση με τις υπόλοιπες συστημικές έχει μείνει πίσω παρόλη τη μεγάλη άνοδο του τελευταίου διαστήματος. Επηδή ο τραπεζικός κλάδος παγκόσμια θα βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης μεταβλητότητας χρειάζεται προσοχή και μετρημένες κινήσεις.

      Διαγραφή
    3. κυριε Τακη μαζι σας και συμφωνω και εγω σχετικα με τον αναβαλομενο φορο .Συνεχιζεται ομως παλι να βλεπετε τα αρνητικα κεφαλαια επιλεκτικα και κατα το δοκουν .Δηλαδη στην ΦΡΙΓΓΟ προσπερνατε τα αρνητικα κεφαλαια και εστιαζεστε στην κερδοφορια που δεν ξερουμε καν αν θα επαναληφθει με την αναξιοπιστια που εχει δειξει η συγκεκριμενη διοικηση στο παρελθον . Στην περιπτωση ομως των τραπεζων προσπερνατε οχι εναν αλλα πιθανον και δευτερο ΗΡΑΚΛΗ.

      Διαγραφή
    4. Άντε πάλι τα ίδια.

      http://mitarola.blogspot.com/2019/09/frigoglass-1.html?m=0

      Και ξεκινώ ... την ανάλυση.
      ‐---------------
      Τα μεγάλα αρνητικά στοιχεία της Frigoglass
      1) Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια που σε συνδυασμό με την τιμή penny stock που έχει η μετοχή την καθιστά αποτρεπτική για σοβαρά χαρτοφυλάκια και για ξένα funds.
      Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 80,632 εκατ. ευρώ και αν δεν γίνει ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, ίσως γυρίσουν θετικά μετά από 4 χρόνια και αυτό βεβαίως μόνο εάν η εταιρία, εν τω μεταξύ, έχει καταστεί κερδοφόρος.
      2) Το 2ο αρνητικό, είναι η διοίκηση των Δαυίδ και Λεβέντη που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Από αυτούς, τα τελευταία χρόνια, μικρομέτοχος δεν έχει δει προκοπή και μια σειρά εταιριών στα χέρια τους έγιναν προβληματικές.
      --------------
      Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γράψω κύριε Ελλάνιε;
      Λυπηθείτε με ...

      Διαγραφή
    5. Αντίθετα αυτοί που πομπάρουν Πειραιώς ... δεν εξηγούν τι εστί αναβαλλόμενος φόρος.

      Όμως και εδώ έχω δώσει ανάλυση.

      http://mitarola.blogspot.com/2019/07/thread-no2.html?m=0

      Σε ότι αφορά την καθαρή λειρουργική κερδοφορία ... όντως είναι πολύ δυνατή και σε όρους P/Ε είναι βαθιά μονοψήφια.

      Όμως ... υπάρχουν και τα κακά δάνεια, που καθιστούν τις τράπεζες ακόμη προβληματικές.

      Δηλαδή τι πρέπει να γράψω; Ό,τι θέλει ο καθένας;

      Ας κάνουν ΑΜΚ και εδώ είμαι να ξεχάσω το προβληματικο Ενεργητικο τους ... ανάλογα φυσικά και του μεγεθους της αύξησης.

      Διαγραφή
    6. κυριε τακη οταν γραψατε τις αναλυσεις σας δεν ειχε ανακοινωθει ακομη το σχεδιο ΗΡΑΚΛΗΣ.Αρα σας ζαλιζω για να κανετε μια αναλυση πανω στο σχεδιο αυτο που θα ειναι συντομα μια πραγματικοτητα . παντως εαν οι υπολογισμοι που εκανα για δυο τραπεζες ειναι σωστοι η ΑΛΦΑ μειωνει τα NPEs κατα 12 Διςς με κοστος 2 Διςς και αντιστοιχα η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατα 25 Διςς με κοστος 4.16 Διςς. επιπλεον δεν ξεχνω τις ανοιχτες θεσεις που εχει στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ η σορταδερφη LANDSDOWNE που φτανει σε ποσοστο 2.74% δηλαδη σε 11.965.000 μετοχες ΠΕΙΡΑΙΩΣ που θα πρεπει να επιστρεψει συντομα εαν δεν βαρεσει κανονι.ολα αυτα με κανουν να πιστευω οτι η πειραιως μπορει να δει μπροστα το 4 και γιατι οχι και το 5 αλλα θα ηθελα την γνωμη σας διοτι δεν διεκδηκω το αλαθητο του παππεως.επισης οι τραπεζες ειναι ενα θεμα που ενδιαφερει αρκετους και προσωπικα νομιζω οτι ο ΗΡΑΚΛΗΣ θα τις κανει να τρεξουν εστω και λιγο .Συγνωμη που σας κουρασα και επειδη σας λυπαμαι θα γραφω σπανιοτερα.σας ευχαριστω και παλι για τον χρονο σας καλλημερα σας

      Διαγραφή
    7. Τα κοστη που γραφετε συνεπαγονται ΑΜΚ με καταβολη μετρητων και πλεον οι τραπεζες θα ειναι πεντακαθαρες ... και εφοσον γινουν αυτα δεν θα ειναι αγορασιμες για να τρεξουν λιγο, αλλα θα ειναι πλεον μακροπροθεσμες επιλογες.

      Εγω λοιπον θα αναμενω λιγο ακομη

      Διαγραφή
    8. Μια ερωτηση κ. Τακη που θελω εδω και καιρο να σου κανω.. μια σειρα προτεραιοτητας στις 4 συστημικες σε ενδεχομενες ΑΜΚ? Θεωρεις επισης οτι θα γινουν σε παραλληλους χρονους?

      Διαγραφή
    9. Κύριε andrea αν γίνουν σε παράλληλο χρόνο θα γίνει μακελειό στα άλλα οπότε μια μια και σε καλή περίοδο για εμένα κοιτώ προς alpha αν κάνει μια αύξηση στα δύο δις την βλέπω.Θα την κοιτάξω στην ώρα της.Καλο απόγευμα σε όλους.

      Διαγραφή
    10. Κύριοι μπορεί και να μην πάνε σε ΑΜΚ, επειδή οι βασικοί τους μέτοχοι δεν έχουν ή δεν θέλουν να βάλουν και άλλα λεφτά.
      Τότε όμως θα βολοδέρνουν στο ταμπλό, όπως ακριβώς κάνουν τα τελευταία 2 χρόνια. Μερικές κουρσίτσες προς τα πάνω και μετά άντε πίσω πάλι.

      Εγω θέλω ΑΜΚ με καταβολή μετρητών για να επιλυθούν τα προβλήματα τους εδώ και τώρα ... δεν θα ήθελα η επίλυση να γίνει σε βάθος χρόνου, επειδή είναι οι συστημικές τράπεζες και έχουν τη κρατικη στήριξη. Αν δε γινουν ΑΜΚ δεν με ενδιαφέρουν.

      Διαγραφή
    11. Προσωπικά, με εξαίρεση την Πειραιώς (στην οποία ήμουν στελεχος σχεδόν μια 10ετια οπότε κ παραιτηθηκα κ ως εκ τούτου είχα αποψη εκ των έσω περί του τρόπου λειτουργίας της), την οποία δεν άγγιξα -ακόμα κ οταν προσεγγισε τα 55-60 λεπτά- κ την eurobank λόγω συγχώνευσης (κ ως εκ τούτου δυνάμει κΕφ/σης), με τις άλλες 2, έχω κατά καιρούς μες το 2019 ασχοληθεί τόσο μέσω μετοχών όσο κ μέσω παραγωγών, αλλά πάντα όπως λέει κ ο κυρ Τάκης για trading κ κουρσιτσες τόσο πάνω όσο και κατω...

      Εχοντας διαβάσει τις αναλύσεις του, δεν βλέπω πως μπορεί κάποιος να έχει επενδυτικό στόχο σε αυτες με τα'εναντι' μουσαντενια ΙΚ από αναβαλλομενους φόρους τα οποία θααααααα καλυφθούν από μελλοντικά κέρδη... Γι'αυτό κ ρώτησα τόσο την άποψη του περί ΑΜΚ όσο κ περί αξιολόγησης/αίσθησης για την
      κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

      Επίσης με το 'αν' κ 'οπότε' δεν λύνονται τα θεματα ακόμα κ καλή θέληση να υπάρχει..

      Τι θα συμβεί αν κάποια στιγμή πχ προκυψει μια νέα παγκοσμια ύφεση κ κρίση στα χρηματιστήρια μετά από 10+ χρόνια ραγδαίας ανόδου?

      Έτσι υποστήριζαν κ 10 χρόνια πριν θυμάμαι όταν ήμουν μέσα στο σύστημα... Ότι οι τράπεζες μας ήταν θωρακισμένες etc.. κ για την 'ταμπακιερα' σχετικά με την τότε δίχως μέτρο πιστωτική επέκταση, τα 'θαλασσοδανεια', τα δάνεια σε chf στον αδαή κοσμακη,τα στεγαστικά σε διογκωμένες τεχνικά τιμές ακινήτων λόγω υψηλής ζητησης (έως κ σε ποσοστα άνω του 90% επί της τελικης τιμής ακινήτου με διάφορα τερτιπια υπερεκτιμήσεων κ συνδυασμού δανείου για αγορά+επισκεαστικο),τα διακοποδανεια κ τις πιστωτικές 'από το τηλέφωνο' κλπ δεν μιλουσε κανείς..κ όλα αυτά για να διογκωνονται οι ισολογισμοι κ να αυξάνονται τα μπόνους εν τελη από διοικούντες οι οποίοι δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος της θέσης τους.

      Προσωπικά για μένα οι ελληνικες τράπεζες ήταν 'οικογενειακες επιχειρήσεις' όσον αφορα τα νευραλγικα πόστα που προσπαθούσαν να πλασαριστουν ως πολυεθνικές με χαμηλού επιπέδου προσωπικό σε γενικές γραμμες το οποίο απλά εκτελούσε ως άνωθεν εντολες είτε λόγω ελλείψεως γνώσεων είτε προκειμένου να μην αποκλίνει από το σύστημα...

      Αυτά κ ελπίζω να μην έγινα δυσάρεστος, αλλα παραλληλα με την ελπίδα η νέα γενιά διοικήσεων κ στελεχών να χειριστεί με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τον κλάδο κ το ρόλο που αυτός θα πρέπει να επιτελεί ως στηλοβατης ανάπτυξης της οικονομίας.

      Διαγραφή
    12. Φανταστικό ποστ κ. Ανδρέα. Το διαβάζω και το ξαναδιαβάζω, μαθαίνω και θυμάμαι.

      Διαγραφή
    13. Καλημέρα σε όλους.
      Εξαιρετικό το post του κου Andreas αποτύπωσε επιτυχημένα την πραγματικότητα.
      Respect.

      Διαγραφή
  27. Κύριε Τάκη, πως βλέπετε τον μετασχηματισμό του ΛΥΚΟΥ σε holding? Φαίνεται να περνάει σε κερδοφορία μετά από χρόνια. Θα αποτελούσε μια από τις εταιρείες που θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν το 2020? Θα μπορούσατε να κάνετε ένα thread για τον ΛΥΚ όπως για αλλά αναπτυξιακά χαρτιά που πρώτος εντοπίσατε έγκαιρα, όπως ΙΚΤΙΝ, ΠΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. αδερφάτα και ριχτάδικα....ασε τους παπαγάλους να μιλήσουν....πολλοι θα δουν turn around story...αλλοι που αποτιμουν διαφορετικά (οπως εγώ) τα deferred tax Assets θα μεινουν μακρυά. (εδώ είμαστε της θεμελιωδούς ανάλυσης σωστα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Τάκη τι άποψη έχετε για την Ελληνική τράπεζα αν και δεν μου αρέσουν οι τράπεζες φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά και να είναι και αρκετά πιο μαζεμένη από την Κύπρου. Επείδη οι Κύπρίοι δεν είναι σαν εμάς που χρώσταμε τα μαλλιά της κεφαλής μας μήπως είναι καλή για αγόρα? Επείδη δυσκολεύομαι να καταλάβω τους τραπεζικούς ισολογισμούς θα μπορούσατε να μου δώσετε μια γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εδώ παπάς ,εκεί παπάς
      που είναι ο παπάς ?

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ, δεν μπορώ να σου πω για τον ισολογισμό, μόνο 2 πράγματα για την Ελληνική:

      α) Η Wargaming που έχει το 20% είναι ίσως η μεγαλύτερα εταιρία E-gaming παγκοσμίως. Οταν μετέφερε μεγάλο μέρος του Operations της εδώ για φορολογικούς φαντάζομαι λόγους, σαν μέρος του "deal" αγόρασε και το 20% της τράπεζας, πιθανότατα σε συνεννόηση και με πολιτικούς φορείς. Έκτοτε έχει χτίσει 2 πύργους στη Λευκωσία και φέρνει στελέχη και προγραμματιστές απ όλον τον κόσμο στην Κύπρο, τονωνοντας την οικονομία.

      β) Δεν θα έλεγα ότι οι Κύπριοι δεν χρωστάνε πολλά σε τράπεζες, μπορεί να μη χρωστάνε σε όλους (ταμεία, ΔΕΚΟ, κτλ) αλλά στις τράπεζες θεωρώ πως χρωστάνε αρκετά

      Πάντως μετά τον αφανισμό της Λαϊκής πράγματι η Ελληνική έχει ανεβάσει μερίδια και παρουσία, απλά πλέον έχει να ανταγωνιστεί και περισσότερα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών στην Κύπρο. Για τους ισολογισμούς θα το αφήσω σε αυτούς που γνωρίζουν

      Διαγραφή
    3. Η πρώην ΕΛΗΤ πάντα ήταν η καθαρότερη τράπεζα της Κύπρου. Μετά ήταν η Τράπεζα Κύπρου και το σκουπιδαριό ήταν η Λαική του Βγενό.

      Διαγραφή
  30. Κανένα νέο για δρομέα και ιντρακατ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Στον δρομέα αλλάζουν πομολα στα γραφεία και σκέφτονται να τα παραγγείλουν από τη σατο και στην ιντρακατ ο Σωκράτης πουλάει το Ρέντη ,θέλει να τα πάρει μαζί του στο αιώνιο ταξίδι
    ...αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. κυριοι η πωληση της κεν απο καρατζη ειναι υπερ η κατα της εταιρειας καρατζη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέρ κατά τα φαινόμενα. Διαφορετικά θα χρειαζόταν τεράστια κεφάλαια για να την αναπτύξει σε έναν ανταγωνιστικό κλάδο.

      Διαγραφή
  33. κυριε gerry ευχαριστω πολυ ,θελει ομως τεραστια υπομονη μεχρι να αποφασισουν να την ενεργοποιησουν χρηματιστηριακα στο ταμπλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα σε όλους. Καλησπέρα κύριε Τάκη και ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την απλόχερη γνώση που παρέχετε. Θα ήθελα μια επικαιροποίηση της γνώμης σας για το ΠΛΑΙΣΙΟ όπου διατηρώ σημαντική θέση εδω και αρκετά χρόνια με μτκ 4,07. Με έχει προβληματίσει η πορεία της μετοχής και κυρίως το άνοιγμα στις λευκές συσκευές. Ισχύει θεωρείτε η "κατάταξη" της στα θωρηκτά;; Δεκτή και όποια άποψη απο τους υπόλοιπους μετέχοντες. Ευχαριστώ θερμά/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρία είναι θωρηκτό.
      Τη μετοχή θα την περιμένω αρκετά χαμηλότερα απο τα 3. ΑΝ ΕΡΘΕΙ ....

      Διαγραφή
    2. Χωρίς να μπορώ να πω ότι την έχω ψάξει ιδιαίτερα ο ισολογισμός μου φαίνεται υγιής αλλά τα αποτελέσματα εμφανίζονται αδύναμα επι σειρά πολλών ετών το οποίο προβληματίζει. Ισως χρειάζεται ένα επιθετικό πρόγραμμα μείωσης κόστους σε προσωπικό, κλείσιμο καταστημάτων κτλ με παράλληλη αύξηση των e-sales. Η Διοίκηση δε φαίνεται να προχωράει επιθετικά και υπάρχει στασιμότητα.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα! Αποτελεί κοινή συνισταμένη των περισσότερων αξιόπιστων φορέων ότι το 2020 θα είναι μια καλή χρονιά για τη χώρα μας, από άποψη αναπτυξιακή τουλάχιστον. Οπότε και η εκτίμηση μου ότι θα έχουμε βελτίωση στην κατανάλωση και κατ' επέκταση θα επωφεληθούν και οι εταιρίες του κλάδου, όπως το πλαίσιο. Επίσης, το 2019 ήταν χρονιά επενδύσεων (περίπου 10 εκατ. ευρώ) για την εταιρία, οπότε η εικόνα τους ήταν αναμενόμενο να είναι μέτρια από άποψης κερδοφορίας.
      Από την άλλη η τεχνική εικόνα αφήνει περιθώρια για πτώση μέχρι το κάτω μέρος του εικονιζόμενου καναλιού και σε τιμές οριακά κάτω από τα 3 ευρώ. Παρόμοια πτωτική κίνηση είχε γίνει την περίοδο 2009-2011 και ήταν καθοδηγητική προς τα χαμηλά του 2012.
      Αυτήν την περίοδο όμως οι τιμές σε εβδομαδιαίο κλείσιμο βρίσκονται στο όριο της γραμμής D (η οποία φαίνεται αν έχει στατιστική αξιοπιστία ως προς την ικανότητα να συγκρατεί πτώσεις) και σε συνδυασμό με το χαμηλό εβδομαδιαίο RSI (που εμφανίζεται συνήθως σε σημεία καμπής ή σε σημείο αποκλίσεων), μου φαίνεται πάρα πολύ δύσκολο, έως αδύνατο απώλεια της περιοχής αυτής χωρίς να προηγηθεί αποφόρτιση των δεικτών μέσω ανόδου. Βέβαια η άνοδος αυτή θα μπορούσε να είναι και στο όριο του +10% και απλά να αναλωθεί χρονικά για την εν λόγω αποφόρτιση.
      Όπως και αν έχει στις σημερινές τιμές και σε χαμηλότερες θεωρώ ότι υπάρχει βραχυπρόθεσμο περιθώριο κέρδους.

      Εβδομαδιαία εικόνα με DMI-RSI σε σημείο "αντίδρασης" https://invst.ly/or-t3

      Διαγραφή
    4. Κι εμένα μ΄αρέσει και χτίζω μια πρώτη θέση λίγο πάνω απ΄τα 3,50. Προφανώς και δεν ξέρω πως θα κινηθεί η τιμή στο ταμπλό βραχυπρόθεσμα ωστόσο καθώς είμαι αισιόδοξος με ορίζοντα 12μηνου για το μαγαζί συνολικά πιθανολογώ-ελπίζω πως η καλή εταιρεία θα κερδίσει 1 ευρώ/μετοχή. Ο ανταγωνισμός στον κλάδο είναι μεγάλος να προσθέσω όμως ότι το περιθώριο κέρδους στις λευκές συσκευές είναι αρκετά μεγαλύτερο απ΄τις μαύρες και φυσικά ο κ. Γεράρδος δεν είναι ούτε ανόητος ούτε χθεσινός που έκανε το άνοιγμα.

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα Σας
    Κύριε Τάκη επειδή άργησα να επιβιβαστω στο τρένο που λέγεται εβροφαρμα,καθώς ήταν πολύ δύσκολο να βρω κομμάτια,το έκανα σημερα..πως βλεπετε το μελλον της εταιρειας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετοχή είναι για πάνω.
      Τα έχουμε πει. Πόσες φορές πρέπει να το επαναλάβω. Έχουμε εμπρός μας ένα turn around story που μεταλλάσσεται σιγά σιγά σε growth story.

      Διαγραφή
  36. ήταν πολύ δύσκολο να βρω κομμάτια!!!! XAXAXAAA ΠΟΛΥ ΜΟΥΦΑ ΜΗΝΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έκανα κάποιους υπολογισμούς σχετικά με την ΑΜΚ της ΛΑΜΔΑ σε άλλο μπλογκ

    Ας υποθέσουμε ότι η μετοχή της ΛΑΜΔΑ κλείνει και διατηρείται στα 7,80 ευρώ μέχρι την ΑΜΚ. Μετά την αποκοπή η νέα τιμή που θα ξεκινήσει στο ταμπλό είναι (1 χ 7,80 + 1,217 χ 6,70) = 15,9539 / 2,217 = 7,20 ευρώ περίπου...ο παλαιός μέτοχος τώρα θα έχει 1 μετοχή που κάνει στο ταμπλό 7,20 και 1 δικαίωμα που κοστίζει στο ταμπλό το υπόλοιπο 0,60 (συνολικά δλδ πάλι 7,80).

    Αυτό που γίνεται (σχεδόν) πάντα και περιμένω να ξαναγίνει είναι η τιμή του δικαιώματος να υποχωρήσει προς τα 0,30 ή και λιγότερο καθώς αρκετοί από τους παλιούς μέτοχους πουλάνε μέρος των δικαιωμάτων (και των μετοχών) ώστε να αποκτήσουν ρευστό να μπουν στην ΑΜΚ. Εάν λοιπόν βρω και ψωνίσω τις 2 τελευταίες μέρες όπως συνηθίζω δικαιώματα στα 0,30 τότε το κόστος μου θα είναι (0,30 + 1,217 χ 6,70) = 8,4539/1,217 = 6,95 δλδ σκάρτο 3% πάνω από την τιμή της αύξησης. Εάν δοθούν αδιάθετες πχ 1-1 για όσες προεγγραφεί ο εγγραφόμενος το κόστος πέφτει στο 6,84/μετοχή.

    Η διαφορά από την τιμή της μετοχής στο ταμπλό που υπολογίσαμε (7,20) είναι σχετικά μικρή*. Περίπου 4-6%. Γι αυτό εμείς επιθυμούμε να "τραβήξουν" τούτες τις μέρες την μετοχή ώστε να αυξηθεί η τιμή του δικαιώματος μετά την αποκοπή καθώς το περιθώριο μας. Αυτό πιθανολογώ πως θα γίνει και με τράβηγμα της τιμής στο ταμπλό προς το 7,30-7,50 τις μέρες που θα διαρκέσει η ΑΜΚ.

    * Όταν μπαίνω σε μια μετοχή το κάνω επειδή θεωρώ πως θα πάει επάνω και θα κερδίσω...κάποιες φορές όμως λαθεύω κι εγκλωβίζομαι. Αυτό το περιθώριο, το 4-6% είναι το περιθώριο οξυγόνου μου. Δηλαδή μπορεί εάν το χαρτί κινηθεί χαμηλότερα και οι άλλοι παίχτες χάνουν εγώ να αντέξω (και να πουλήσω) δίχως να ματώσει το χαρτοφυλάκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα επίσης κλείνει και το βιβλίο εγγραφών για το ομόλογο του ΜΥΤΙΛ...ζητά 500 εκατ. με κουπόνι 2,75% max. Μια πληροφορία από Αλφα τράπεζα λέει ότι ήδη οι εγγραφές είναι στο 1.3δις...πιθανολογώ 3 φορές κάλυψη τουλάχιστον και κι επιτόκιο 2,50% ή μικρότερο. Μεγάλη επιτυχία λογικά την Δευτέρα θα πρέπει να αποτυπωθεί και στην μετοχή

      (προσωπικά λίγο μ΄ενδιαφέρει η βραχυπρόθεσμη τιμή στο ταμπλό, έχω επενδυτικό στόχο τα 12 ευρώ έως το τέλος του 2020 κι ελπίζω να δικαιωθώ)

      Διαγραφή
    2. Το ομόλογο του ΜΥΤΥΛ που διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ θα αποπληρωθεί νωρίτερα τελικά? Πλέον έπεσε στην τιμή 100.5 με κουπόνι 3.1%

      Διαγραφή
    3. Στο πληροφοριακό δελτίο που ακολουθεί την έκδοση δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο σαν προορισμός των νέων κεφαλαίων. Προσωπικά όμως το θεωρώ περίπου σίγουρο. Είχαμε πιθανολογήσει εδώ στο μπλογκ αυτό το ενδεχόμενο στο παρελθόν...το θα γίνει πιθανότατα και για το ομόλογο του ΟΠΑΠ.

      Διαγραφή
    4. Αυτό είχα υποθέσει και εγώ, αλλά όπως λέτε στο ενημερωτικό δελτίο δεν αναφέρθηκε
      κάτι και νομίζω ότι θα έπρεπε να αναφερθεί όπως έγινε και με την Τέρνα.

      Διαγραφή
    5. Σωστή η σκέψη σας κε hippy! Σκεφτήτε όμως οτι επειδή η τιμή του δικαιώματος είναι μικρή το παιχνίσι μπορεί άνετα να γίνει και με την τιμή της αποκομένης μετοχής, όπως χοντρό παιχνίδι μπορεί να γίνει και μετά την ολοκλήρωση και αφού μπούν και οι νέες μετοχές. Μπορείτε να κάνετε άλλωστε και παιχνίδι μόνο με το δικαίωμα ή μόνο με την αποκομένη μτχ μέχρι τη λήξη. Αφού αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη Λάμδα σας εύχομαι καλή επυτυχία. Εγώ πάντως θα προτιμούσα να ενισχύσω τη θέση μου σε ΟΠΑΠ ΜΥΤΙΛ και ΑΔΜΗΕ σε πτωτικά γυρίσματα.

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάντως ενίσχυσα ΜΥΤΙΛ χωρίς να με πολυενδιαφέρει η τιμή, στη λογική που έχει αναφέρει και ο κύριος Τάκης. Από εκεί και πέρα έχω βάλει στο ραντάρ μία από αυτές που συζητούσαν ο κύριος Σύλβιος με τον κύριο Hippy, την British Telecom. Βαριά μετοχή (18δις κεφαλαιοποίηση, είναι να σε πιάνει πυρετός από το μέγεθος) , για μπαούλο, κυρίως για διασπορά ως προς τη χώρα και το νόμισμα. Την περιμένω όμως λίγο πιο κάτω, αν έρθει.

      Διαγραφή

    7. Στο ΧΑΑ ενδημεί και ο τζόγος κύριε eloy οπότε έχετε δίκιο τα πάντα μπορούν να συμβούν μετά την αποκοπή στην ΛΑΜΔΑ (αν και δεν πιστεύω να γίνει σημαντική κίνηση). Εγώ ΔΕΝ είμαι τζογαδόρος, οπότε την μετοχή την βλέπω σαν σχετικά ασφαλή ξεπέτα μικρής απόδοσης για τα μετρητά μας. Στο Ελληνικό τραγουδούν το "κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια" οπότε δεν σκοπεύω να πορευτώ μαζί της.

      Ωραία η σημερινή κίνηση στον ΟΠΑΠ στο 2ψήφιο. Θέλουμε 2 μέρες επιβεβαίωση που συμπτωματικά συμπίπτει με το rebalancing της MSCI την Τρίτη 26/11 (που οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι μικρής έκτασης (περί τα 30-35 εκ. και για τις 8 εταιρείες των δεικτών συνολικά) και μετά ελπίζω να κάνουμε check in και να πετάξουμε λεύτερα.

      Άσχετο...στις 26/11 βγαίνει από τους μεγάλους δείκτες της Μοργκαν στις ΗΠΑ η Macy΄s ...η εταιρεία υποχωρεί κατά 50% στο 12μηνο, έχει σχεδόν 11% συνολική ετήσια μερισματική απόδοση σε 4 τρίμηνες καταβολές...η επόμενη μετά 2 βδομάδες 0,3775 στις 12 ΔΕΚ

      Διαγραφή
    8. Εννοείται για ξεπέτα...αυστηρά (η Macy΄s)

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ κύριε hippy που με τα γραφόμενα σας με κάνατε και κοίταξα τον οπαπ ,κατέληξα ότι οι Τσέχοι θα το κάνουν πύραυλο το χαρτί καθώς και την κερδοφορία,πήρα 1000 στ 9,45

      Διαγραφή
    10. Και κάτι άλλο κύριε hippy έχω αδμηε από το 2,03 ,εγώ το βλέπω άνετα σε σύντομο διάστημα στο 2,5, εσείς τι εκτίμηση κάνετε;

      Διαγραφή
    11. Είμαι λίγο πιο συγκρατημένος κύριε Konstantine...στον ΟΠΑΠ πιθανολογώ σαν στόχο τα 12 ευρώ μέχρι ΔΕΚ 2020 και στον ΑΔΜΗΕ ελπίζω τα 2,40 στο ίδιο διάστημα...ο χρόνος δεν είναι τυχαίος...μου φαίνεται λογικό να διατηρηθεί το σχετικά καλό κλίμα στις ΗΠΑ μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου..ο πορτοκαλί πρόεδρος άλλωστε μπορεί να είναι απρόβλεπτος αλλά η αγορά είναι το δυνατό του όπλο

      Διαγραφή
    12. Ευχαριστώ είστε πολύ συγκρατημένος,εγώ είμαι στην άλλη πλευρά,τέλος πάντων είναι καλά χαρτιά,κοιμασε ήσυχος και προσμένεις αποδόσεις,εγώ έχω και τράπεζα Ελλάδος από τα 13,74 προσδοκώ κάποια κίνηση να γίνει με το μέρισμα με δωρεάν μετοχές κάτι που να την βγάλει από το τέλμα ,περισσότερο από ένστικτο ,χωρίς κάποια πληροφόρηση,για τα κοκαλοχορτα που έχω δεν κάνω σχόλια είναι αλλουνου παπά ευαγγελιο

      Διαγραφή
    13. Ένα τελευταίο κύριε hippy την ανάλυση της λάμδα μπορείτε να μας την κάνετε για την Μπρικ;εκεί εκτιμώ ότι μπορεί να υπάρξουν αδιαθετα

      Διαγραφή
    14. Konstantinos n έχω μεγάλη θέση ΑΔΜΗΕ αγορασμένος μέσο όρο με τα μερίσματα πλέον κάτω του 1.6. Εγώ στα 4 θα το δώσω όταν αρχίσουν να αποδίδουν οι διασυνδέσεις ο καιρός γαρ εγγύς. Μην ξεχνάμε και το WPA που ναι μεν τώρα είναι χαμηλά αλλά τα όρνια της κυβέρνησης θεώρω ότι στην επόμενη λήξη που θα είναι αγορασμένοι θα δώσουν αρκετά καλύτερο WPA για να ευχαριστήσουν και τα κινεζάκια. Θεώρω ότι το χαρτί θα δει άλλα νούμερα τα επόμενα χρόνια αλλά και να μη δει θα παίρνω το 5% μου το χρόνο άφοβα.

      Διαγραφή
    15. Briq Properties

      Η μετοχή χθες έκλεισε στα 2,14. Μετά την αποκοπή  η τιμή της μετοχής θα είναι (1 χ 2,24 + 2 χ 2,10) = 6,44 / 3 =2,14 περίπου. Ο παλιός μέτοχος λοιπόν θα έχει μια μετοχή που θα ξεκινήσει την διαπραγμάτευση από τα 2,14 ευρώ και ένα δικαίωμα το οποίο θα ξεκινήσει να διαπραγματεύεται με 0,10 ευρώ και με το οποίο θα μπορεί να αγοράσει 2 μετοχές καταβάλλοντας 2,10 για κάθε μια. Η διαφορά από τα 2,10 μέχρι τα 2,14 είναι ελάχιστη, συνεπώς δεν βλέπω κίνητρο συμμετοχής μέσω αγοράς δικαιωμάτων.
      Να πω την αλήθεια θεωρώ τον κλάδο εκμετάλλευσης ακινήτων δίκαια αποτιμημένο και προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι πια (εκτός ίσως απ΄την ΑΣΤΑΚ για την οποία όμως δεν ενδιαφέρονται ούτε αυτοί που την έχουν).  Από την άλλη βέβαια επειδή ο κ. Φέσσας μόνο τυχαίος δεν είναι θεωρώ ισχυρή την πιθανότητα από Δευτέρα να "τραβήξει" την κομμένη μετοχή ώστε να κάνει ελκυστική την συμμετοχή.

      Διαγραφή
    16. Ευχαριστώ κύριε hippy,δύσκολη η ξεπετα εδω

      Διαγραφή
    17. Κύριε Konstantine σαφώς και η εταιρεία δεν ενδείκνυται για ξεπέτα. Από την άλλη βέβαια στις Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) η κυβέρνηση έκανε ένα δώρο. Η φορολογική επιβάρυνση μέχρι τον προηγούμενο μήνα ήταν 0,75% του ενεργητικού. Τώρα με το νέο νομοσχέδιο η φορολογία πήγε στο 0,10%, συνεπώς η καθαρή απόδοση αυξήθηκε κατά 0,65%. Ωστόσο και η τιμή των ΑΕΕΑΠ στο ταμπλό έσπευσε να προεξοφλήσει το γεγονός...πχ η τιμής της καλύτερης ίσως του κλάδου ΙΝΤΕΡΚΟ από τα 6,20 πήγε στα 6,85. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει να αγοράζει κάποιος μια μετοχή του κλάδου στην Καθαρή Αξία του Ενεργητικού της (NAV), εγώ δεν θα το έκανα, αλλά ο κλάδος έχει πιστούς φίλους. Νομίζω ο κύριος Κωνσταντινίδης θα μπορούσε να ενημερώσει καλύτερα.

      Διαγραφή
    18. Συμφωνώ μαζί σας,δεν θέλω να μπλέξω για ψιχουλα

      Διαγραφή
  38. Κ. Hippy καλησπέρα,
    Συμφωνώ μαζί σας για τον Μυτιληναίο. Με Λάμδα δεν ασχολούμαι (όπως είπε σωστά κάποιος ο Λάτσης δεν έδωσε ποτέ λεφτά σε μικρομετοχους, δεν βλέπω γιατί θα το κάνει τώρα).
    Για ΟΠΑΠ τι βλεπετε? Θα ανακοίνωσε προμερισμα στις 27/11 μαζί με τα αποτελέσματα? Η optima μιλά για 0,21€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Έτσι ακριβώς περιμένουν και από την ΕΥΡΩΒΑΝΚ ΑΧΕ...προμέρισμα 0.21 και συνολικό μέρισμα για την παρούσα χρήση 0,90 (και το ίδιο πιθανολογούν και για τις 2 επόμενες)...ο ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη θέση στο προσωπικό μου χαρτοφυλάκιο κι έχω σαν στόχο (όπως και με τον ΜΥΤΙΛ) τα 12 ευρώ έως το τέλος του 2020.

    Θα συμφωνήσω απολύτως με την άποψη σας για την ΛΑΜΔΑ...ο χρονικός ορίζοντας του πρότζεκτ
    είναι μακρινός και με πολλά θα θα...αντιμετωπίζω την ΑΜΚ σαν πιθανή ξεπέτα μικρής απόδοσης αλλά και μειωμένου (σχετικά) ρίσκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Για δρομέα τώρα κοιτάζω την πορεία του εγκυκλοπεδικα,το χαρτί το επαιξα από Μάρτιο έως ιουνιο, και πλησιάζει φέτος το τζίρο του 2007!! με τη διαφορά ότι τα εσοδα εσωτερικού και εξωτερικού έχουν αλλάξει θέση..13.5 εκ από το εσωτερικό και 5.5 από το εξωτερικό το 2007 έχουν γίνει αντίστροφα πλέον...κέρδη το 2007, 1 εκατομ,ενώ για το 2019 δυσκολεύεται να βγάλει έστω και 1 ευρώ..Ο λόγος προφανής ,αφού οι δουλειές από το εξωτερικό είναι με κέρδος της πλακας..ενώ το 2007 υπήρχε τεράστιο περιθώριο από τον εγχώριο τζίρο...
    Τα ίδια κεφάλαια έχουν μειωθεί βέβαια,ο δανεισμός 21 εκ τοτε 25 τώρα..
    τιμη μετοχής τότε κοντά στα 2 ευρώ.. τιμή για το 2019 με ίδιο περίπου τζίρο 0.37!!!!..
    Για γέλια και για κλάματα,πρέπει να έχουν περάσει χοντρό λούκι όσοι έχουν ασχοληθεί με το χαρτί αυτό μακροχρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι άλλο εκτος απο Δρομέα και Περσέα έχουμε;
      Καμιά άλλη ιδέα;

      Διαγραφή
    2. Έχω μείνει μόνο με κρι κρι και εθνικη... μικρά από του χρόνου...

      Διαγραφή
    3. Μην γίνεστε υπερβολικός κύριε Τάκη,σε 42 και σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Ας έρθει το πατσαβουράκι ξανά προς τα 0.32€ με 0.30€ και το περιμένουμε πάλι με ανοικτάς αγκάλας σύντεκνοι.

      Διαγραφή
  41. Να συμπληρώσω..για να δουν οι χαζομαριδαιοι του Κάπιταλ άσπρη μέρα,και να βγάλει κέρδη αντίστοιχα πχ του 2007 πρέπει τουλαχιστον να διπλασιάσει το τζίρο του εξωτερικού,γιατί αν περιμένει να ανακάμψει ο εγχώριος καλά κρασιά...μια τριανταρα τζίρο θέλει για να ξεκολλήσει η εταιρεια και συνάμα και το χαρτί από τα υπογεια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ποιο χαρτί είναι κοντά στα χαμηλά των 52 εβδομάδων,σε μια χρονιά όνειρο για το σύνολο της αγοράς? Ναι καλά το καταλάβατε..ο Περσέας!έχει κάψει τα σούπερ αποτελέσματα του 2018,την τεράστια άνοδο της αγοράς,και την επώδυνη εξάρτηση,με το πέρασμα της σελοντα στην αμμερα!!!!αφού δεν λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς,ποια είναι η θέση του στο ταμπλό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τα λέτε, πλην όμως δεν έχετε ίσως σκεφτεί το εξής απλό και λογικό σενάριο ... πως οτι ο Αντύπας μπορεί ακόμη να μην έχει κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με Αμέρα. Κάτι που προϋποθέτει την οριστική ολοκλήρωση του deal Αμέρα με Σελόντα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω σύντεκνε γιαντα ασχολείσαι (και μας πρήζεις και εμάς) με 2 χαρτιά που ΔΕΝ έχεις. Μας είπες ότι έχεις ΚΡΙΚΡΙ και Εθνική και πρώτη φορά το γράφεις. Είναι να αναρωτιέται κανείς πόσο "ξύλο" έχεις φάει από ΠΕΡΣΈΑ και ΔΡΟΜΈΑ.

      Διαγραφή
    3. Καμμία σχέση ο δρομέας μου βγάζει σντιδραση γιατί είναι χαρτί με φανατικούς οπαδούς,που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους,,
      Και ο Περσέας μου την δίνει γιατί είναι καθαρα χαρτί για φοβιτσιαρηδες...εεε και γίνομαι λίγο κουραστικός,για να τους πικαρω...

      Διαγραφή
    4. Τους φανατικούς οπαδούς που τους εβρήκες μπρε???3 και ο κούκος έχουν γράψει αν εξαιρέσεις εσένα που γράφεις παντού.

      Στον Περσέα τώρα που βρήκες εσύ τους φοβιτσιάρηδες είναι να απορεί κάποιος...

      Διαγραφή
  43. Κύριε Τάκη πως βλέπετε τις προοπτικές ΜΕΒΑΚΟ? Θα είναι από τα χαρτιά του 2020;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγνωστο.
      Είναι ένα μεγαλο ερωτημστικο.
      Η εταιρία είναι νοικοκυρεμένη, αλλά οι πωλήσεις δεν ξέρω αν μπορούν να είναι υψηλές ... μπορεί να έχουμε μια φωτοβολίδα. Θα δούμε ...

      Διαγραφή
  44. ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΡΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 9ΜΗΝΟΥ ΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ.ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Η μετοχή του ΠΕΡΣΕΑ έκλεισε στα 1,0000 ευρώ αμετάβλητη, ολοκληρώνοντας στο εβδομαδιαίο γράφημα μεταξύ των κινητών μέσων όρων των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να παραμένει, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα στον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών (1,0376 ευρώ), και η στήριξη στα 0,7838 ευρώ."
    Από μικρόμετοχο του Σεμερτζίδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Εδώ κ. Τάκη και φίλοι, ενώ φαίνεται "τεχνικά" ότι είναι σε σημείο που θα δικαιολογούσε διόρθωση/πτώση, παραμένω επιφυλακτικός και δεν θα ξαφνιαζόμουν με διάσπαση του 3,70, που για την ώρα μοιάζει ανυπέρβλητο τοίχος.
    Εικόνα εβδομαδιαία με RSI+DMI https://invst.ly/os01f

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Είναι η μέγιστη απόδωση που επίτρεπει το κράτος ο ΑΔΜΗΕ να χρεώνει ως μονοπώλιο στους παραγώγους ενέργειας για να το χρησιμοποιούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂