Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Σχολιαζουμε εδω Νο2

Συνεχιζουμε εδω να συζητάμε εως οτου αναρτησω αναλυση την Κυριακη το βράδυ.
Γεμισε το προηγουμενο thread και διαβαζονται δυσκολα τα σχολια.

232 σχόλια:

  1. Μιας που καταπιαστήκατε με τον Δαυίδ κ.Τάκη,λέτε να κάνει τίποτα και στο άλλο το...μη εμπορικό μαριδόχαρτο...(;)(ιντεάλ)

    Γιατί από νούμερα δεν βλέπω κάτι το γαργαλιστικόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εδω πηραν σε επιστροφες κεφαλαιου ολη τη ρευστοτητα της εταιριας. Όπως με ΦΡΙΓΟ ... τουλαχιστον εδω δεν υπαρχουν δανεια και ειναι πεντακαθαρη η εταιρια. Γινεται και μια μικρη αναδιοργανωση .... γιατι να μην γυρισει σε κερδοφορια και απο φετος μαλιστα;

      Διαγραφή
    2. Το πρόβλημα που εντοπίζω εδώ είναι ότι δεν υπάρχει πλέον και κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Είχαν στραφεί στη διαδικτυακή ασφαλεία, αλλά νομίζω ότι έχουν αρχίσει να συρρικνώνουν και αυτό.

      Διαγραφή
    3. Στα θετικά το άδειασμα των ζημιογόνων δραστηριοτήτων & ο χαμηλός δανεισμός όπως σωστά παρατηρείτε,στα αρνητικά η μείωση των πωλήσεων & η αύξηση των επισφαλειών.
      Επίσης η διοίκηση είναι πολύ φειδωλή λόγω του όπως λέει ότι ο κλάδος του cyber security είναι ακόμα στα σπάργανα κλπ...

      Για το 6μηνο χλωμό το βλέπω να γυρίζει σε κέρδη,απλά έγινε μια μαζωχτική πριν κάνα μήνα αν θυμάμαι καλά(καμμιά 100αρια χιλ.κομμάτια),& είπα να την αναφέρω.

      Ευχαριστώ για την εκτίμησή σας!

      Διαγραφή
    4. Χωρίς να έχω ψάξει την εταιρία, μήπως εννοούν δημιουργία data centers? Όπως η Lamda Hellix δηλαδή που είναι ηγέτιδα στο αντικείμενο?

      Διαγραφή
    5. Γεια σας. Και για να ελαφρύνω τη κουβέντα σας, η ΙΝΤΕΑΛ ήταν η τελευταία που το 1999 με στόλισε με ....ζημιές. Ακριβό φροντιστήριο. Καλημέρα σας.

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα κ. Τάκη,

    Εγινε η συνέλευση της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑΣ αλλά από ότι είδα στο site της έχει μια σελίδα με τα τυπικά. Δεν αναφέρει τίποτα από ισολογισμό κλπ. Αν γνωρίζετε κάτι ζητάμε τη συνδρομή σας, σας ευχαριστώ πολύ.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριε Pannon
    Ναι .... αν η Medicon βγει απο την επιτήρηση και επειδη βλεπω οτι τα μαζευουν τα κομματια ... πιστευω 3 θα παει και θα ισορροπήσει ξανα στα επιπεδα 3 με 3.5 ίσως προ του κουρεματος της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Τάκη έψαξα για κάποια αναφορά σας για κουαλ, κάπου την αναφέρεται ως κουΑλητάκι, θα μπορούσατε ένα σχόλιό σας για δαύτην?
    Την Καλημέρα μου σε σας και στο ακροατήριο σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα εχω γραψει ... αλλα παμε αλλη μια.

      ΚΟΥΑΛ
      Είναι πανάκριβη .... ΟΚ έχει 1 εκατ. στο ταμείο και σχετικά μικρές υποχρεώσεις, άρα θα επιβιώσει για μερικά χρόνια ακόμη ... όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Γίνεται όλο και πιο σάπιο το μήλο ...
      Τα τελευταία 12 χρόνια έχει συνολικές αθροιστικές ζημιές 7,3 εκατ. ευρώ ... τα ίδια απο 11,1 εκατ. ευρώ είναι πλέον στα 4,133 εκατ. ευρώ ... και ΠΡΟΣΕΞΤΕ αν αφαιρέσω τα ασώματα πάγια , τον αέρα τον κοπανιστό δηλαδή, τότε τα ίδια είναι μόλις 1,5 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
      Αν την έβρισκα αύριο στα 0,04 θα έριχνα μια ντουφεκιά, δεν θα έχανα .... Η εταιρία πάει κατά διαόλου ... ταμειακές ροές ανύπαρκτες, πωλήσεις περίπτερου και ασταθέστατες .... αν συνεχίσει έτσι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

      Διαγραφή
    2. Βασικά χρειάζεται μια γερή ΑΜΚ και έναν νέο ιδιοκτήτη με 51% ... να φύγουν όλοι οι μαριδέοι απο το χαρτί με ένα καλό dilution. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα ζωντανά ... με dilution ή με χρεοκοπίες.

      Τώρα αν το Αγγλάκι μπορεί να γίνει ο νέος βασικός και να ηγηθεί της ΑΜΚ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Εμένα για θύμα μου φαίνεται που τον μαδάνε ... τρειντεράκος της συμφοράς που την έφαγε

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα.
      Για τη συγκεκριμένη έχω την εντύπωση ότι όταν την κοιτάμε -ισολογιστικά τουλάχιστον-, θα πρέπει να βάζουμε ένα + δίπλα στον ισολογισμό της και μετά να ανοίγουμε παρένθεση και να βάζουμε και τον ισολογισμό της Cromar (η οποία πάει κ@λ@σφαιράντζα by the way: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=152 αλλά για το 2017 & το 2018 μας έχει αφήσει στο σκότος...)

      Δεν γνωρίζω κάτι, αλλά για κει τη βλέπω τη δουλειά.
      Τώρα πώς,πότε,και με ποιόν τρόπο θα γίνουν όλα αυτά...ο χρόνος θα δείξει!

      Διαγραφή
    4. κ.Τάκη σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανάλυση και τον χρόνο σας. Προσωπικά δεν ασχολούμαι με καμιά πληροφορική τις θεωρώ παπάτζες, έλα που έχω το καλό φιλαράκι τον Λάμπρο νευρικός παίκτης που ψάχνει χαρτιά που δεν έχουν κάνει τπτ και είναι έτοιμα να φύγουν...(προς τα που άραγε?) και έχει πάρει θέση στο κουΑλητάκι, στο έντομο΄, στους ροδόλφους, και στον ζομποπειραυλο, και παρότι του είχα πει ότι ο Τάκαρος το έβρισε το χαρτί το αγνόησε και παρότι του έχω πεί να μελετά το κατα Τάκαρο ευαγγέλιο πριν κοιμηθεί και αυτό το αγνοεί, όπως παραπάνω το είπατε και το επανέλαβαν κι άλλοι, "ημιμαθείς λαός που δεν θέλει να ακούσει"
      Πάντως το χαρτί το κάψατε..

      Διαγραφή
    5. Κύριε Μπάμπη εγώ χωρίς φόβο και πάθος γράφω και αναλύω ότι ακριβώς βλέπω στους Ισολογισμούς .... το τι θα κάνει η μετοχή είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.
      Ο καθείς μπορεί να αγοράζει και να πουλάει ότι γουστάρει, αρκεί να έχει γνώση του κινδύνου που παίρνει .... ένα πράμα δεν μπορώ.

      Δεν μπορώ την κλάψα, τη γκρίνια και τα κλισέ του στυλ ότι φταίνε τα λόμπι, οι Ελδεάρχες, η χειραγώγιση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
      Όταν κερδίζουν οι γκουρούδες είναι μάγκες και έξυπνοι .... όταν χάνουν τους φταίει κάτι άλλο, ποτέ ο εαυτός τους.

      Γιαυτό λέω ... μελετάμε τα πάντα, αποκτούμε όσο μεγαλύτερη γνώση μπορούμε και μετά είμαστε εμείς και η αγορά. Τίποτα άλλο ....

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα σας κύριε Τάκη ...
    Τι γνώμη έχετε για την ΜΙΓ και τον ΕΠΙΛΚ ?
    Αξίζουν το ρίσκο σε αυτό το επίπεδο ?
    Ευχαριστώ προκαταβολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπρε σύντεκνε δεν έχεις μελετήσει καθόλου τον σύντεκνο. Μάλλον περαστικός είσαι. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα του για δαυτες.

      Διαγραφή
    2. Δεν έχω δει σχετικές αναφορές τους τελευταίους μήνες , εκτός αν μου διαφεύγουν διότι δεν διαβάζω όλα τα σχόλια ..........
      Καλό μεσημέρι

      Διαγραφή
    3. ΜΙΓ και Επιλεκτο;
      Ούτε κουβέντα .... αεροχαρτα κοπανιστα.
      Μονο παικτες!!

      Διαγραφή
  6. Profile, η μικρή "πομπαρισμένη από πολλούς!!" αναλ"υ"τές. Τιμή προς καθαρή θέση, αφαιρουμένων υπεραξιών και άυλων 3,57 φορές!! Τιμή προς κέρδη (εκτίμηση 2019) 27,86 φορές!!! Περιθώριο EBITDA πτωτικό 27.63% έναντι 27,66% το περσινό εξάμηνο. Περιθώριο μικτό 52,93% έναντι 52,07% πέρυσι. Στα κέρδη μετά φόρων η διαφορά σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται σε α.Μικρότερος φορολογικός συντελεστής και β.χρηματοοικονομικά κέρδη (μη οργανικά δηλαδή) 202805 χιλ ευρώ έναντι ζημίας -42038 χιλ ευρώ πέρυσι. Δεν ακουμπάω!!! Microsoft είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Κίτσο γεια σας. Σήμερα η Ελαστρον ανεβαίνει κοντά στο 7%. Εκτός ότι πιέστηκε τελευταία, η σημερινή άνοδο δικαιολογείται κι από κάποια άλλη είδηση? Ευχαριστώ για το κόπο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Τάκη, πώς βλέπετε τ΄αποτελέσματα της Profile; Απαιτητικοί οι δείκτες της, όπως λέει και παραπάνω ο κύριος Vasilisg...όμως οι πωλήσεις και τα κέρδη πλησιάζουν το ρεκόρ του 2007...Βλέπω ότι η εταιρεία όλο και αναπτύσσεται...σας είχα πει πριν περίπου ένα χρόνο ότι την πιστεύω πολύ την εταιρεία...επίσης συνεχίζουν να στηρίζουν με αγορές ιδίων καθημερινά...απλά αρχίζω και προβληματίζομαι πόσο μπορεί ν΄ανεβάσει τα κέρδη της και τις πωλήσεις της στα επόμενα 2-3 χρόνια...έχω το 60% της θέσης μου ακόμη σε αυτήν...θέλω λίγο την βοήθειά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριοι εγω με μετοχη που εχει παει 5 και 6 φορες πανω, σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα δεν ασχολουμαι.

      Εγω θελω πατους απατους!!!

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφέρων ο κλάδος, αλλά αυτοί πάνε να προεξοφλήσουν τα κέρδη του 2027 έτσι που το πάνε!! Ο ισολογισμός που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δεν δείχνει καμιά "έκρηξη" σε τζίρο ή EBITDA...αντιθέτως λίγα πράγματα, οπότε κρατάτε μικρό καλάθι...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Στέλιο καλησπέρα. Για τη Medicon γιατί πιστεύετε τόσο μεγάλη καθυστέρηση να κλείσει η συμφωνία με ΕΤΕ που θα την οδηγήσει εκτός επιτήρησης; Η διοίκηση αρχικά είχε μιλήσει για το πρώτο 3μηνο του 2019 και στη συνέχεια στη ΓΣ έως το τέλος καλοκαιριού και ακόμη τίποτα. Η ιστορία με την ΕΤΕ κρατάει από τον Μάρτιο του 2018 για την υπογραφή αναδιάρθρωσης. Αν έχει κάποια εκτίμηση ή εξήγηση και ο κύριος Τάκης θα ήταν ευπρόσδεκτη!

      Διαγραφή
    4. Δεν γνωρίζω κύριε Gerry ... νομίζω ότι είναι τυπικό το θέμα. Το σημαντικό είναι ότι η εταιρία διέφυγε τον κίνδυνο!!

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα κε Gerry, πραγματικά δεν γνωρίζω και δεν έχω εξήγηση. Η εταιρία έχει κάνει οτι της έχει ζητηθεί (μέχρι και τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατείχε παρέδωσε στην ΕΤΕ)...

      Διαγραφή
  9. Χαίρετε κύριε Γρήγορη.Οταν θα ξεκινήσει το ελληνικό πιστεύω πως θα δείξει την πραγματική της αξία.Προς το παρόν ενίσχυση θέσης σε διορθωτικές συνεδριάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας ευχαριστώ. Στο μέλλον θα δίνω μεγαλύτερη προσοχή στα γραπτά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ότι ανεβηκε-ανεβηκε.Αντε χαρείτε τα και κρατήστε μπάνκα γιατί νομίζω μαζεύτηκε πολύ μαύρο σύννεφο.Εγω έξω από όλα.Περιμενω καλή κατραπακια και μετά τα λέμε.Η αναλογία κερδος-ρισκο είναι πλέον χαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να που οφείλεται ο χαρτοπόλεμος τελευταία στον ΚΟΡΔΕ
    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3380805/afoi-kordelou-sto-27-706-upoxorise-to-pososto-tis-elenis-kordellou
    είχε μικρό free float 15% ,για να δούμε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το σχόλιο μου και η ερώτηση μου δεν πηγαίνει μόνο στον κ.Τάκη αλλά σε όλους τους ενεργούς μαθητές.Επειδή δεν μπορώ να βρω κάτι αξιόλογο σε τιμή πλέον στο ΧΑΑ,άνοιξα τα ρανταρ μου στο ΧΑΚ.Δεν γνωρίζω πόσοι είστε ενεργοί σε αυτή την αγορά,αλλά θα ήθελα να ακούσω σχόλια για ΚΕΟ και PETROLINA.Παλαιότερα είχα μπεί στα χαμηλά στο σαλαμάκι τουρς μετά απο παρακολούθηση συζήτησης αφού είδα ότι πραγματικά η μετοχή είχε πολύ καλές προοπτικές.Πάμε για άλλες πολιτείες μέχρι να βρούμε κάτι αξιόλογο..η αναζήτηση συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σερ Τάκη τι γίνεται στον Ικτίνο? Μηπως κάτι ξέρουν ή σορτάρουν για να μαζέψουν χαμηλά? Εντάξει. Α εξάμηνο χαμηλότερο απο αυτό του 18, αλά νομίζω οτι το πσραγ@@@@αν το χαρτί. Εγώ πάντως ότι πέφτει κάτω απο το 1 αγοράζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ερώτηση προς kirkonet νομίζεις ότι οι μύλοι κεπενου ως παράδειγμα το λέω δεν αξίζει να της ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τα επίπεδα ερώτηση και προς τον οικοδεσπότη βεβαίως.Καλημερα σε όλους τους συνοδοιπόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα επίπεδα που έφτασαν ΛΟΥΛΗΣ και ΣΑΡΑΝ, η ΚΕΠΕΝ φαίνεται πλέον φτηνή, ωστόσο θεμελιωδώς δεν την λες και φτηνή...μάλλον ακριβούς λες τους ΛΟΥΛΗ και ΣΑΡΑΝ...

      Διαγραφή
    2. Θα ρίξω μία ματιά σε οικονομικές καταστάσεις και ισολογισμούς και θα απαντήσω.Δεν την είχα στην short list των μετοχών που έχω υπο παρακολούθηση.

      Διαγραφή
    3. κ.Κίτσο μελέτησα ισολογισμό του 18 αφού δεν μπόρεσα να βρω κάποια ποιο επίκαιρα στοιχεία και γνώμη μου είναι ότι η μετοχή στα επίπεδα αυτά είναι απλά τίμια.Δεν θα την έλεγα και ευκαιρία.Αυτό που δεν μου άρεσε πάντως είναι οι ταμειακές ροές.

      Διαγραφή
    4. κ.Τάκη για την ΚΕΠΕΝ..ως πιο έμπειρος με τους ισολογισμούς για πείτε μας και εσείς την γνώμη σας.

      Διαγραφή
    5. ΚΕΠΕΝΟΣ
      Πρόκειται για νοικοκυρεμένη εταιρία με πωλήσεις που κινούνται τα τελευταία 8 χρόνια πέριξ των 33 εκατ. ευρώ ... με απόκλιση 2 εκατ. ευρώ.
      Το περιθώριο του μικτού κέρδους κινείται στο 24% με 25%.
      Τα καθαρά κέρδη του 2018 ήταν 642 χιλιάδες ευρώ (0,1 ευρώ ανά μετοχή), απο 310 χιλιάδες το 2017. Τα EBITDA του 2018 κινήθηκαν στα 1,904 εκατ. ευρώ, απο 1,592 εκατ. το 2017.

      Όταν το περιθώριο του μικτού κέρδους βελτιώνεται κατά 1 με 2 μονάδες τότε η εταιρία αυξάνει τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη της.
      Ρεκορ κερδοφορίας το 2014 που παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,541 εκατ. ευρώ (0,23 ευρώ ανά μετοχή) με EBITDA 3,3 εκατ. ευρώ, πωλήσεις 35,865 εκατ. ευρώ και περιθώριο μεικτού κέρδους στο 25,95%.

      Με την τιμή της μετοχής στο 1,69 έχουμε P/E = 16,9 με βάση τα περσινά κέρδη και P/E = 7,3 με βάση τα κέρδη του 2014 που είχαμε ρεκορ.

      Η καθαρή θέση ανέρχεται σε 19,145 εκατ. ευρώ, ήτοι 2,86 ευρώ ανά μετοχή ... οπότε P/BV = 0,59

      Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι η δίκαιη τιμή θα έπρεπε να ήταν λίγο πιο πάνω, ίσως στα 2,2 με 2,5 ... σταθερότης και δίχως να υπάρχει κάποιο αναπτυξιακό project.

      Διαγραφή
  16. Κύριε Τάκη, καλημέρα. Έχω ένα μικρό παραπονάκι από σας..Σας ρωτώ συγκεκριμένα για Αττικής και για Profile...λέτε ότι με εταιρεία που ανέβηκε 5-6 φορές τόσο σύντομα δεν ασχολούμαι...μα δεν σας είπα να την αγοράσετε...να με βοηθήσετε με την εμπειρία σας και με τις γνώσεις σας αν πρέπει να δώσω και τα υπόλοιπα που έχω, γιατί πραγματικά ανέβηκε γρήγορα...μα και ο ικτίνος που δώσατε είχε ανεβεί γρήγορα...και σας ξαναρωτώ...μπορεί να συνεχίσει ν΄ανεβάζει πωλήσεις και κέρδη; Μήπως η μετοχή ανέβηκε γρήγορα, γιατί προέβλεψε την ανάπτυξη της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο; μήπως ο κλάδος που ανήκει είναι hot για το μέλλον; Και μιλάμε για καθαρή εταιρεία που δεν κοροιδεύει, με χαμηλό δανεισμό και ισχυρό ταμείο...Δεν μου αρέσει όμως που δεν ανεβάζει τα ίδια ιδιαίτερα, παρόλα τα κέρδη...για την Αττικής σας ρώτησα αν πιστεύετε ότι μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα από τις άλλες τράπεζες...μήπως μπει κάποιος ιδιώτης ή επειδή είναι πιο μικρή τράπεζα...κάτι θετικό βλέπω σε αυτήν...φυσικά όποτε και αν θέλετε μου απαντάτε...πάντα σας σέβομαι και σας έχω πει ότι με έχετε βοηθήσει πάρα πολύ...αλλά έχω μια απορία...ενώ έχετε πει πόσες φορές ότι δεν θα ξανασχοληθείτε με αυτόν με τα χίλια ονόματα, γιατί του δίνετε σημασία; σας θεωρώ σοβαρό άνθρωπο...όσο δίνουμε σημασία σε ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μας κάνουν κακό τόσο αυτοί συνεχίζουν...έχετε καμιά ανάγκη εσείς να πάτε κόντρα σε γνώσεις με κάποιον που εσείς ο ίδιος λέτε ότι είναι αδαής και ζηλιάρης; απαντάτε σε αυτόν συνέχεια και σε άλλους που ρωτάνε κάτι σοβαρό νιώθω ότι μερικές φορές δεν δίνετε μία απάντηση...επαναλαμβάνω ότι σέβομαι αν δεν έχετε πάντα χρόνο ή αν δεν γνωρίζετε πολύ καλά κάτι που σας ρωτάει κάποιος...το παράπονο σας το κάνω καλοπροαίρετα πάντα ,γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με αυτόν...που σε τελική ανάλυση δεν τον ξέρω τον άνθρωπο...εσείς βλέπετε τα σχόλιά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύρις Leky παραπονιάρη.

      Profile
      Η κορυφαία εισηγμένη εταιρία πληροφορικής είναι η SPACE σε ότι αφορά τις πωλήσεις που είναι σε σχέση με τη Profile πάνω απο 4 φορές περισσότερες.
      Μιλάμε για εταιρίες πληροφορικής ... άγνωσται αι βουλαί των πωλήσεων. Oυδείς ξέρει ... μπορεί να βγάλει η εταιρία ένα νέο προϊόν και να κάνει θραύση στην αγορά.
      Άρα εγώ θα πορευτώ με τα δεδομένα που υπάρχουν.

      Οι παρακάτω υπολογισμοί γίνονται με την τιμή της μετοχής στα 4,21!!!
      Καθαρά κέρδη 2018 = 1,26 εκατ. ευρώ ήτοι 0,11 ευρώ ανά μετοχή δηλαδή P/Ε 2018 = 38
      Ίδια κεφάλαια 2018 = 7,846 εκατ. ευρώ ήτοι 1,58 ευρώ ανά μετοχή δηλαδή P/BV = 2,66
      (αν και όπως γνωρίζετε εγώ τα ίδια κεφάλαια τα πετάω στον Καιάδα ... μεγάλα κέρδη να υπάρχουν και να εισπράττονται. Αυτό είναι το ζητούμενο ... δηλαδή θέλω χαμηλά P/E)

      H εταιρία όντως είναι κόσμημα. Ανέκαθεν έχει υψηλότερο ταμείο απο τραπεζικό δανεισμό.
      Σήμερα έχει 11,9 εκατ. ευρώ ταμείο με συνολικό δανεισμό 4,385 εκατ. ευρώ. Δηλαδή μπορεί να αποπληρώσει όλο τον δανεισμό και να περισσέψουν 7,518 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,64 ευρώ ανά μετοχή!!!
      Ταμειακές ροές θεσπέσιες ...
      Για το σύνολο του 2019 πάει για ρεκόρ κερδοφορίας ίσως να εμφανίσει κέρδη πάνω απο 2 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,17 ευρώ ανά μετοχή .... δηλαδή προβλεπόμενο P/E 2019 = 24.

      Κοιτώντας όλα τα νούμερα έχω την εντύπωση ότι βρίσκεται πλέον σε μια δίκαιη αποτίμηση.
      Εγώ όσο ανεβαίνει θα την κράταγα ... αν έκρινα ότι πάει σε συσσώρευση ή έβρισκα κάποια άλλη Profile θα άλλαζα.

      Διαγραφή
    2. Τα ίδια δεν ανεβαίνουν διότι δίνει τα κέρδη σε μερίσματα ... αν βγάλει 2 εκατ. κέρδη και μοιράσει 2 εκατ. μέρισμα δεν θα ανέβουν τα ίδια.

      Διαγραφή
    3. Για τράπεζες δεν θέλω ακόμη να κάνω κάποια εκτίμηση ... μακάρι να πάνε όλες πάνω.
      Εγώ πιστεύω ότι χρειάζονται ίδια κεφάλαια και συντόμως θα ακούσουμε τα χαρμόσηνα μαντάτα τους ...

      όσο για το άλλο που λέτε ... πάντα πιστεύω στην ελευθερία του λόγου και πάντα πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι και απο τον τελευταίο τροχό της αμάξης ... άρα θέλω να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να είναι ευπρεπείς και να σέβονται τους κανόνες που βάζω.
      Ποτέ δεν ξέρετε ... όλους πρέπει να τους ακούμε και μετά εμείς να πορευόμαστε αναλόγως. Αρκεί όπως είπα να σέβονται τους κανόνες ... για να δούμε κύριε leky

      Διαγραφή
  17. Κύριοι ανοίγω τα σχόλια ... σχολιάζουμε πλέον ελεύθερα.

    Κανονίστε να είστε ευπρεπείς και να σέβεστε τον άλλον, τη διαφορετικότητα του και την αντίθετη άποψη που μπορεί να έχει πάνω σε μια μετοχή ή στο σύνολο της αγοράς απο εμάς.

    Αν το ξαναμπαχαλέψετε το Ιστολόγιο θα τα ξανακλείσω.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σε όλους
    Ποιά η γνώμη σας για ΠΛΑΣΤΙΚΆ ΘΡΆΚΗΣ ;;
    Την θεωρώ μια μετοχή αρκετά υποτιμημενη όμως με προβληματίζουν οι εξελιξεις του επικείμενου brexit..
    Κύριε Τάκη θα εκτιμούσα πολύ ένα σχόλιο σας..
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
      Έχουν αυξήσει τον καθαρό τραπεζικό δανεισμό περισσότερο απο 45 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2014.
      Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός το 2014 ήταν 32,78 εκατ. ευρώ ενώ το 2018 ανέρχεται στα 78,36 εκατ. ευρώ.

      Αυτό οφείλεται σε μια σειρά επενδύσεων που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια και αφορούσαν επενδύσεις στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων και επενδύσεις στον κλάδο της Συσκευασίας.
      Έτσι τα Ενσώματα Πάγια αυξήθηκαν στα 135,963 εκατ. ευρώ από 74,667 εκατ. το 2014. Ο Μηχανολογικός εξοπλισμός ανέρχεται πλέον σε 72,111 εκατ. ευρώ απο 35,995 το 2014.

      Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ανέρχονται σε 138,935 εκατ. ευρώ που αναλογούν σε 3,18 ευρώ ανά μετοχή.
      Οι πωλήσεις τα τελευταία 8 χρόνια κινούνται πέριξ των 290 εκατ. ευρώ με μια απόκλιση της τάξης του 10%.
      Το 2018 οι πωλήσεις έφθασαν στα 322,733 εκατ. ευρώ απο 318,509 εκατ. το 2017 και αυτές ήταν οι δύο και μοναδικές χρονιές που ο όμιλος κατάφερε να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ τις πωλήσεις.
      Ένα λογικό περιθώριο EBITDA για τον όμιλο είναι της τάξης του 7% με 9%.
      Ακόμη και στο 10% να φτάσει τότε ο όμιλος μπορεί να εμφανίσει EBITDA της τάξης των 30 εκατ. ευρώ ... παραπάνω απο 30 εκατ. ευρώ τα EBITDA είναι σχεδόν αδύνατο να φθάσουν και αυτό έγινε μόνο το 2016 (35,161 εκατ. EBITDA)

      Άρα με EBITDA 30 εκατ. ευρώ, αποσβέσεις στα 13 με 14 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα στα 5 με 6 εκατ. ευρώ μια αισιόδοξη πρόβλεψη είναι ο όμιλος να εμφανίζει κέρδη προ φόρων 10 εκατ με 12 εκατ. και κέρδη μετά φόρων στα 7 εκατ. (0,16 ευρώ ανά μετοχή) με 9 εκατ. ευρώ (0,21 ευρώ ανά μετοχή)

      Νομίζω ότι η μετοχή είναι σωστά αποτιμημένη βάση κερδοφορίας ... ίσως να ήταν λίγο παραπάνω.

      Διαγραφή
    2. Ο κλάδος των πλαστικών είναι εκτός μόδας και δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει μελλοντικά ειδικά όταν τα τελευταία χρόνια ότι έχει σχέση με πλαστικό πολεμειται με πάθος. Αν βάλω μέσα και τον παράγοντα Brexit τότε μάλλον κάνει τζιζ.

      Διαγραφή
    3. Απλά απολαυστικός..
      Θεωρώ όμως Κύριε Τάκη πως ο επενδυτικός κύκλος της εταιρείας έχει κλείσει και πως από εδώ και πέρα έχει έρθει η ώρα να δρέψει τους καρπούς της...

      Διαγραφή
    4. ΤΑ ΛΕΓΕ ο μπλακ σουάν...:

      https://m.naftemporiki.gr/story/1517620/k-mitsotakis-nea-ethniki-politiki-gia-energeia-klima

      Μπράβο σας...!
      Και κοίτα να δεις που στρώνεται και το έδαφος για το turnaround της Φριγο κιόλας...(λόγω γυαλιού)...χαχα...

      Κι ύστερα σου λέει ότι η Bilderberg είναι ένα απλό...think tank...lol!!!

      Διαγραφή
  19. Κύριε Τάκη, ευχαριστώ πολύ...ξέρω ότι καταλάβατε με ποια διάθεση σας εξέφρασα το παράπονό μου...συμφωνώ μαζί σας και είμαι υπέρ της ελευθερίας λόγου...πιστεύω ότι και αυτός ο κύριος που λέτε με τα χίλια nicks κάτι καλό βλέπει στο ιστολόγιό σας και σίγουρα σας μελετάει...μία μικρή διαφωνία ως προς την Profile...τα ίδια και τα καθαρά κέρδη του 2018 νομίζω δίνουν P/BV λίγο κάτω του 1 και P/E γύρω στο 12, γιατί η τιμή της μετοχής ήταν γύρω στο 1,20 με 1,30 στα τέλη 2018 με αρχές 2019...γι αυτό και για τα μεγέθη του 2019 βάζετε την τωρινή τιμή και όχι μία τιμή του 2020...αν όμως τέλη του 2019 η τιμή της μετοχής ανέβει και άλλο τότε θ'ανέβουν και άλλο οι δύο δείκτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κέρδη ανα μετοχή τα υπολογίζουμε με την τρέχουσα αποτίμηση. Ο Σερ Τάκης έκανε (για άλλη μια φορά) ανάλυση για Όσκαρ. Δεδομένου οτι ο κλάδος της πληροφορικής δεν μπορεί να είναι προβλέψιμος καλό θα ήταν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ας μην ξεχνάμε τα παραδείγματα του παρελθόντως (altek,decpek,πουλιάδης κλπ)

      Διαγραφή
  20. Έμαθε κανείς κάτι για την συνέλευση της ιντερτεκ την Παρασκευή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ Κε Τάκη χαίρετε. Θα ήθελα την γνώμη σας για την Briq properties και την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παει σε ΑΜΚ με καταβολη μετρητων;
      Αν Ναι θα ακολουθησω και θα σας γραψω και πολλα νουμερα ...

      Διαγραφή
    2. BriQ: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 50 εκατ. ευρώ ενέκρινε η ΓΣ

      Διαγραφή
    3. Έχουμε τους όρους της ΑΜΚ ή μόνο ξέρουμε ότι ζητάνε 50 εκατ;

      Διαγραφή
    4. Η αναλογία είναι δύο νέες μετοχές για κάθε μία υφιστάμενη μετοχή και η τιμή διάθεσης θα ορισθεί με νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

      Διαγραφή
    5. Ευκολάκι η τιμή αύξησης ... στην ονομαστική αξία θα το κάνουν. 2,1 δηλαδή
      2,1 Χ 23,843 εκατ. μετοχές = 50 εκατ. ευρώ

      Διαγραφή
    6. Η περιοχή του 1,80-90 ήταν ένα πολύ καλό σημείο εισόδου. Τώρα με αμκ δύσκολα να πλησιάσει τη τιμή (που και εγώ θεωρώ κοντά στα 2), οπότε η όποια ευκαιρία εισόδου προ ΑΜΚ θα είναι μικρή. Βελτίωση των κερδών το 2018 και ένας κλάδος που τώρα βγαίνει από τη κρίση (χρονική υστέρηση σε σχέση με την αύξηση ΑΕΠ και κατανάλωσης)

      Διαγραφή
  22. ΔΕΗ

    Επιτέλους...κάποιος κυβερνητικός παράγων (και μάλιστα ο πρώτος, ο πρωθυπουργός) είπε τα πράγματα με τ' όνομα τους...

    "εάν το κράτος θέλει να κάνει κοινωνική πολιτική με το ρεύμα πρέπει να αποζημιώνει την εταιρεία για το κόστος...άλλωστε η ΔΕΗ έχει και ιδιώτες μετόχους και όχι μόνο το κράτος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Only up
      Έτσι να ανεβάζετε και λίγη ανδρεναλίνη κύριε hippy.

      Με ανησυχεί βέβαια λίγο που πέρασε ολόκληρο τριήμερο και δεν είδα, ούτε διάβασα πουθενά τον κύριο Χατζηδάκη να δίνει πόνο.

      ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ ΥΠΟΥΡΓΕ!!! ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΝΟ!!!

      Διαγραφή
    2. Δίνει πόνο αβέρτα,μέχρι και για πιθανή αναστολή της μετοχής μίλησε(σιγά να μην...):
      https://energypress.gr/news/hatzidakis-endehomeni-arnitiki-ekthesi-stis-249-synepagetai-viaia-metra-gia-ti-dei-anastoli-tis

      Διαγραφή
    3. Aγαπω τον Χατζηδάκη .... μόνο τόσα? Περισσότερο πονο υπουργε. Βιτσιο ειναι αυτό.

      Ετσι να χωνεις και απο κάτω να βλεπω όοοοοολο το πόπολο να στα χωνει και να βριζει.
      ΝΑΙ ... ειναι οι ίδιοι που επεφημουσαν τον κλαρινογαμπρο Γιανη γνωστο και ως Γουαουουman ή capitalcontrolboy.

      Διαγραφή
  23. Κάποιος κύριος με ρώτησε και δεν μπορώ να βρω που ... απαντώ, εδώ.

    ΚΡΙ ΚΡΙ
    Εταιρία κόσμημα για την Ελληνική χρηματαγορά. Η διοίκηση της εταιρίας αποδεικνύει ότι ο σωστός δρόμος της ανάπτυξης είναι ο δρόμος των ιδίων κεφαλαίων και όχι ο αλόγιστος δανεισμός. Στο δρόμο που έχουν δείξει λοιπόν οι Βακάκης, Γκινοσάτης, Γεράρδος .... προχωράμε με τα ίδια κεφάλαια μας και μέχρι του σημείου που φτάνουν οι δυνάμεις μας και ανεβαίνουμε σιγά σιγά.

    Η ΚΡΙ ΚΡΙ ανέκαθεν είχε υψηλότερο ταμείο απο τραπεζικό δανεισμό ... εξαίρεση υπήρξαν τα έτη 2014, 2015, 2016. Και αυτό συνέβη εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο το 2013. Έτσι η εταιρία χρειάστηκε τη βοήθεια των τραπεζών. Δύσκολη χρονιά το 2014 ... η εταιρία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών της και είχε μικρά περιθώρια κέρδους. Και όμως χάρη του μικρού δανεισμού και της νοικοκυροσύνης της, ακόμη και η χρονιά του 2014, όπως και του 2015 έκλεισαν με κέρδη 3,571 εκατ. ευρώ και 3,843 εκατ. αντίστοιχα.

    Απο το 2016 και μετά η άνοδος των μεγεθών της ΚΡΙ ΚΡΙ είναι εντυπωσιακή.
    Ήδη το ταμείο της είναι ξανά μεγαλύτερο απο το δανεισμό της, ενώ οι πωλήσεις του 2018 έκλεισαν στα 94,234 εκατ. ευρώ απο 66,95 εκατ. το 2015.
    Τα EBITDA του 2018 ήταν 17,291 εκατ ευρώ, απο 7,311 εκατ. που ήταν το 2015 και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 10,121 εκατ (0,306 ευρώ ανά μετοχή) απο 3,843 εκατ. (0,116 ευρώ ανά μετοχή) το 2015.

    Για το εξάμηνο εκτιμώ πως οι πωλήσεις θα κινηθούν προς τα 60 εκατ. ευρώ , ενώ στο κλείσιμο της χρήσης 2019 μπορεί και να προσεγγίσουν τα 120 εκατ. ευρώ.
    Με EBITDA πάνω απο 20 εκατ ευρώ τα μετά φόρων κέρδη αναμένεται να κινηθούν στο επίπεδο των 12 εκατ. ευρώ (0,363 ευρώ ανά μετοχή) ίσως και παραπάνω ... με το 6μηνο να εμφανίσει μετά φόρων κέρδη 9 με 10 εκατ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σας είχα ρωτήσει σε προηγούμενη ανάρτηση σας... Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

      Διαγραφή
  24. Γεια σου Τακαρε δεν είναι αδικία να έχει ανέβει το κάθε πικραμένο και να μην κινείται η mevaco η κάτι μου διαφεύγει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι στα 1,21 στο ταμπλό. Με πωλήσεις μόλις στα 10 εκατ. ευρώ και με 5 συνεχόμενες ζημιογόνες χρήσεις μια χαρά είναι η μετοχή.
      Αν δεν ήταν νοικοκυρεμένη εταιρία θα είχε κατρακυλήσει κάτω απο τα 0,5 τουλάχιστον. Αλλά κράτησε το 1 ευρώ ....

      Για να δούμε αν η άνοδος της ΦΡΙΓΟ θα την βοηθήσει.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα σας! Το πρώτο σχόλιο αφορά μια μικρή, που αναφέρθηκε πρόσφατα σε γρίφο ως αυτή που σχεδόν ίπταται. Έχει πολύ ενδιαφέρον αν αντιπαραθέσει κάποιος τη θετική ειδησιογραφία τη τελευταία 3ετία (δεν έχει πολλές αναφορές οπότε μιλάμε για 10-15 κείμενα) και το διάγραμμα της υποκείμενης μετοχής. Σχεδόν στο 100% η αποτυχία των θετικών προβλέψεων και μάλιστα χωρίς να έχουμε σημαντικά αρνητικά γεγονότα για τη μετοχή, αλλά απλά διάψευση των (συγκεκριμένων) προσδοκιών σε όλες τις περιπτώσεις. Στον πρόσφατο γρίφο όμως του οξυδερκούς Ντ' Αρτανιάν των μικρομετόχων εκτιμώ θα δούμε διαφορετικό έργο με λίγη υπομονή. Η εκτίμηση αυτή εμπεριέχει και ολίγη τεχνική ανάλυση, που υποδεικνύει ότι μετά τη συσσώρευση ή μικρή οπισθοχώρηση εντός Οκτωβρίου (προς τον 200άρι της) θα ακολουθήσει κίνηση προς το Bv, προς τα μέσα του 2020.

    Μιας και σχολιάζω "χρονικότητες" παραπάνω, το δεύτερο σχόλιο αφορά το ΠΛΑΙΣΙΟ. Αφορμή είναι πρόσφατη επίσκεψη και διαπίστωση ότι έχει πάρα πολύ κόσμο μέσα, που ψωνίζει. Ελπίζω να μην είναι λάθος εικόνα γιατί επισκέφτηκα κατόπιν άλλα δύο καταστήματα και διαπίστωσα την ίδια εικόνα. Μια μετοχή που, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, μόνο 2/11 περιπτώσεις αγορών της τον μήνα Σεπτέμβρη έχουν βγει θετικές από το 2008. Παρόλα αυτά η πιο επιθετική πολιτική, με αφορμή και τα 50 χρόνια λειτουργίας, που υλοποιείται το 2019 ίσως δώσει ένα καλό 2020. Η μετοχή αποτιμάται σήμερα σχεδόν στην αξία της στα 90,5 εκατ. και δεν θεωρείται ευκαιρία από άποψη p/e. Η εκτίμηση είναι ότι -στο θετικό σενάριο- θα δει την περιοχή του 1,5χBv και ότι ιδανική περίοδο εισόδου είναι ο επόμενος μήνας, όπου θα έχουμε ταυτόχρονα καλύτερη ορατότητα για οικονομικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο (πχ νέο QE και Brexit) και θα είμαστε σε μήνα που -σχεδόν στατιστικά- αποτελεί το βέλτιστο timing στις περιπτώσεις που κατόπιν η μετοχή κινείται ανοδικά.

    https://invst.ly/c5qc3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το πρώτο σχόλιο σου ίσως η μετοχή ευνοηθεί από τη μείωση του ΦΠΑ στα βρεφικά είδη και στα καθίσματα αυτοκινήτων....

      Διαγραφή
    2. Ναι κ. Τάκη, νομίζω είχατε δώσει και λύση στον γρίφο αυτό με την ίδια μετοχή. Την είχα εντοπίσει και εγώ την ίδια περίοδο, όταν έκανα ένα γρήγορο τσεκάρισμα μικρών μετοχών σε σχέση με τον εμα 90-200 ημερών και κατόπιν σε όσες μου κίνησαν το ενδιαφέρον ξεφύλλισα τις λογιστικές καταστάσεις. Μάλιστα ο γρίφος με έκανε λίγο πιο επιφυλακτικό αρχικά, μήπως έχουμε μια ακόμα επανάληψη τον προηγούμενων θετικών προσδοκιών που όλες (100%) απέτυχαν να εκπληρωθούν (κυρίως λόγω της ΑΕΕΑΠ).

      Διαγραφή
    3. Κυριε Lorac με το ΠΛΑΙΣΙΟ ειμαι ερωτευμενος. Αλλα όχι εδω .... που θα πάει;
      Δεν θα εμφανιστει κάποιος μεγάλος που εχει αναγκη απο λεφτα και να στριμωχτει στη γωνία με πωλήσεις; Να το σπρωξει βρε αδερφε 1 με 1.5 ευρω πιο κάτω .... τότε Ναι.

      Διαγραφή
  26. Η παρουσία Μητσοτάκη στη φετινή ΔΕΘ ήταν μακράν η καλύτερη,πρωθυπουργού,στη μεταπολίτευση.Αυτά που ακούσθηκαν για την οικονομία δεν έχουν προηγούμενο και μπαίνουμε σε πολύ ενδιαφέρουσα εποχή,αντιστρόφως ανάλογη με τις κλιματολογικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα τους ερχόμενος μήνες λόγω φθινοπώρου και χειμώνα.

    Εάν το παγκόσμιο κλίμα είναι τουλάχιστον μέτριο,είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα'ναι καλύτερο απ'το σημερινό,τότε το μαγαζάκι μας θα ζήσει σπουδαίες στιγμές.

    Να κάνω και μία πρόβλεψη,μέχρι τον Μάρτιο του 2020 το χρηματιστήριο θα'χει δει νούμερα άνω των 1100 μονάδων.Νομίζω ότι μέχρι τι προεδρικές του Νοεμβρίου θα πάμε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητέ Κε Τάκη καλησπέρα σας. Μόλις είδα την απάντηση σας και σας ευχαριστώ που με τιμήσατε. Οι όροι με βάση την επίσημη ανακοίνωση έχουν ως εξής
    α. H  αύξηση  του  μετοχικού  κεφαλαίου  της  Εταιρείας    μέχρι  του  ποσού  των  πενήντα  εκατομμυρίων  εβδομήντα  χιλιάδων  τετρακοσίων  τριάντα  Ευρώ  (50.070.430  €)  με  καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της και έκδοση  έως  είκοσι  τριών  εκατομμυρίων  οκτακοσίων  σαράντα  τριών  χιλιάδων  εξήντα  δύο  (23.843.062) νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου, μετοχών, ονομαστικής αξίας δύο  Ευρώ και δέκα λεπτών (€2,10) η καθεμία, σε αναλογία δύο (2) νέες μετοχές για κάθε μία  (1) υφιστάμενη μετοχή (στο εξής οι «Νέες Μετοχές») και τιμή διάθεσης που θα ορισθεί με  νεότερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.   
    β. H  παροχή  προς  το  Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Εταιρείας  ειδικής  εξουσιοδότησης  προκειμένου να ορίσει τη τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών εντός χρονικού διαστήματος,  το οποίο δεν μπορεί να υπερβεί το ένα (1) έτος από την ημερομηνία λήψης της σχετικής  απόφασης από τη Γενική Συνέλευση.  γ. H τιμή διάθεσης των Νέων Μετοχών να δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής  τιμής των υφιστάμενων μετοχών κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης.  δ. Η τυχόν διαφορά μεταξύ της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών και της τιμής διάθεσης  να αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού των ιδίων κεφαλαίων της Εταιρείας «Διαφορά από  την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».  ε. Να μην εκδοθούν κλάσματα μετοχών.
    στ. Να παρασχεθεί εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Εταιρείας  κα Άννα Αποστολίδου και κο Δημήτριο Παπαδιαμαντόπουλο, όπως ενεργώντας στο όνομα  και για λογαριασμό της Εταιρείας, από κοινού ή χωριστά o καθένας, δεσμεύουν την  Εταιρεία κατά την επικοινωνία της με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο  Αθηνών και την εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. στο πλαίσιο της ως άνω αύξησης,  καθώς και επιληφθούν κάθε συναφούς θέματος.   ζ. Να τροποποιηθεί το άρθρο 5 του Καταστατικού της Εταιρείας περί μετοχικού κεφαλαίου. 
    Σας ευχαριστώ και πάλι και αναμένω την απάντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Κουτσουρελη και ο Φεσσας εχουν δεσμευτει οτι θα καλυψουν ολο το ποσο που τους αναλογει;

      Διαγραφή
  28. Πάντα καλοπροαίρετος κύριε Τάκη ευχαριστω.Καληνυχτα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα Κε τάκη. Δεν γνωρίζω να σας απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 15 εκατ βαζει ο Θοδωρος και 5 ειδα η Κουτσουρελη.
      Δηλαδη βαζουν 20 απο τα 38 που επρεπε να βαλουν.

      Ελπιζω να εχουν φροντισει για το ποιος θα καλυψει την ΑΜΚ ... δεν νομιζω να περιμενουν απο το ποπολο νσ παρουν τα 50 εκατ.

      Διαγραφή
    2. Και εχω μια δυσανεξία με τις ΑΕΕΑΠ. Να, εδω μου κάθονται ... να βγαλεις λεφτα απο ΑΕΕΑΠ. Μην τρελαθουμε τωρα ...

      Διαγραφή
    3. κ. Τάκη γιατί τέτοια απέχθεια προς τις ΑΕΕΑΠ? Έχει να κάνει με το real estate γενικώς η δυσανεξία σας? Οι ΑΕΕAΠ είναι μεταξύ equities και bonds/fixed income σε ρίσκο και απόδοση. Ένω κάποιες φορές μπορεί και να υπεραποδώσουν. To 2018 όταν όλοι ήταν κάτω με διψήφια νούμερα (εκτός από small cap index στο XAA), οι ΑΕΕΑΠ έκλεισαν με 20%-30% απόδοση.

      Διαγραφή
    4. Κυριε Δημητρη η απαντηση για την απεχθεια μου στις ΑΕΕΑΠ δοθηκε απο εσας ... "κάποιες φορές μπορεί και να υπεραποδώσουν" και στο τελος γραψατε για αποδοσεις 20% με 30% που το θεωρω λιγο .... εγω ψαχνω για κατι πιο εξαιρετικο, κατι μη προβλεψιμο, κατι πιο ακραιο ...

      Διαγραφή
  30. Καλησπερα σας http://www.briqproperties.gr/sites/default/files/pdf/2019/EGM_draft_decisions_BriQ%20Properties_6_9_19.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπερα κύριε Τάκη μακαρι να σας ειχα βρει νωρίτερα. Εσεις και ο ΜΜ μας βοηθάτε παρα πολυ. Μια ερώτηση για μουζκ πως την βλεπετε και σε τι τιμες αξιζει καποιος να φτιαξει θεση οπως επισης μια ερωτηση για δεη αν και ειμαι υπερ της ετε για trade διαβαζοντας σας σκεφτομαι να μην ακουμπησω ετε και να παρω μια θεση στη δεη αναμένοντας τα σχεδια της κυβερνησης μας. Αλλα το ερωτημα ειναι σε τι τιμες να ξεκινησω να κανω αγορες?
    Μια προταση μηπως να φτιαχνατε χωρο μονο για τη δεη μιας και τα δεδομένα εχουν αλλαξει και απο οτι ειδα αν δεν κανω λαθος τα προηγουμενα ειναι του 2018.
    Αναμενουμε το έναυσμα για φριγο αν και οποτε ερθει.

    Ευχαριστω.
    Πρωτο μηνυμα ελπιζω να μην κουρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Μουζακη εχω αναφερθει κατω απο τα 0.4 ... 0.36 ή κάπου εκεί. Σύμφωνα με τις δικές μου εμμονές, οτι πηρα, πηρα ... κοιτώ προς το 2021.
      Αυτα

      Διαγραφή
  32. Κυριε Τακη ο μμ υποστηριζει οτι οι τραπεζες δε θα χρειαστουν κεφαλαια. Εγω πιστευω οτι θα χρειαστουν οπως επισης γνωριζω και τη θεση σας. Το συντομα που αναφερθηκατε τις προαλλες ποσο συντομα ειναι? Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντος του 2020. Αν δεν ζητησουν ΑΜΚ ας πανε πανω μονες τους.
      Λετε να μη βρουμε χαρτια; Νααααα χαρτια ... και ολο και καινουργια turn arround stories θα βγαινουν.
      Σιγα μην ασχοληθω με τις αχώνευτες τις τραπεζες που εχουν καψει κοσμο και κοσμακι.

      Εγω λεω stress test δεν περνανε ετσι οπως ειναι ...

      Διαγραφή
  33. Κε Τάκη καλημέρα. Σας ευχαριστώ για την απάντηση, μα πάνω απ' όλα για τον χρόνο που μου διαθέσατε. Με ειλικρινή έκτιμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γεια σας Κύριε Τάκη
    Αύριο αν δεν κάνω λάθος είναι το ΔΣ της ολυμπιακής και αναμένονται χαρμόσυνα μαντάτα όσον αφορά την αναδιάρθρωση της εταιρείας.. Μήπως αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να χτίσουμε θέση στο χαρτι;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν μιλαγα με τον Στεγγο και μου έλεγε οτι μεσα στη βδομαδα θα πουλησει και πως εχει βρει αγοραστη, θα εχτιζα θεση.
      Αν βεβαια μιλαγα με τον Στεγγο και μου ελεγε οσα μου ελεγε ... το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα τον πιστευα.

      Η Ελληνικη χρηματαγορά ειναι Bull market και ενόσω παραμενει τετοια, κάποια χαρτιά θα συνεχισουν να αυξάνουν τις τιμές τους.
      Κέρδη παντως με τον παππού στο τιμόνι δεν προκειται να βγούν .... αρα την αποκλείω με συνοπτικές διαδικαδίες, καθως ως γνωστον ψαχνω χαμηλα Ρ/E , επαναλαμβανόμενα υψηλα κερδη που να εισπραττονται και τα ιδια κεφαλαια τα πεταω στον Καιαδα.

      Διαγραφή
  35. Βλέποντας ότι διάφορες εταιρείες κάνουν ΑΜΚ έχω την αίσθηση η bull market είναι εδώ. Σε κακές χρηματιστηριακά χρονιές οι ΑΜΚ απουσίαζαν ή αφορούσαν την επιβίωση μιας εταιρείας. Τώρα γίνονται για αναπτυξιακούς σκοπούς. Βέβαια αφορούν κατά βάση ΑΕΑΑΠ που στην ουσία είναι και η Λαμδα. Θα με ενδιέφερε να διαβάσω τη γνώμη του κ. Τάκη για συμμετοχή σε πιθανή ΑΜΚ της Λαμδα... Είναι λίγο πρώιμο γιατί δεν ξέρουμε όρους αλλά τα λεφτά δεν τα έχει η Λάμδα και θα τα χρειαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα σας. Ουδεμία σχέση με ΑΕΑΑΠ η Lamda. Development εταιρία είναι που διαχειρίζεται και τα εμπορικά που δημιουργεί. Η ΑΕΑΑΠ εχει εντελώς διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, φορολόγησης υποχρεωτικων επενδύσεων κλπ. Η Lamda θεωρώ σδ πρώτη φάση θα χρειαστεί 900 με 1 δισεκατομμύρια ευρώ. Με ΑΜΚ και παράλληλη έκδοση ομολογιακού. Τέλος βλέπω και ανατροπές στην σημερινή μετοχική σύνθεση καθώς Κατσος Γερμανός και λοιποι θα ανεβαδουν αρκετά τα ποσοστά τους.

      Διαγραφή
  36. Όπως φαίνεται κύριε mixali mixalie σιγά μην καθαρίσει μόνο με μια αύξηση αυτή θα είναι μόνο για αρχή νομίζω 300 είναι και για να μην βγάλει και πολλες νομίζω θα είναι 1 στις 2 με 8 μαντεψια κάνω και έπονται ομολογιακά,τραπεζικά δάνεια και ουκ έστιν τέλος κατ' εμέ μακριά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Κιτσο. Για τους λόγους που προαναφερατε έπεσε τοσο χαμηλα η μετοχη σήμερα; Τα εξαμηνιαία αποτελεσματα από την άλλη δεν ηταν καλά;

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα κύριε Γρήγορη όλα τα κέρδη ήταν από αναπροσαρμογές ακινήτων.Θα ήταν ενδιαφέρουσα νομίζω η γνώμη του κυρίου Τάκη.Εμενα πάντως δεν έχει να μου πει κάτι ή lamda.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κι από μένα κύριε Κίτσο. Ήρθε η ώρα του κυρίου Τάκη....

      Διαγραφή
    2. Η ΛΑΜΔΑ ειναι real estate και οχι ΑΕΕΑΠ ...και σε αυτες τις εταιρειες ειναι λογικο να γινονται αναπροσαρμογες ακινητων ... οπως σε αυτες κοιταμε μονο λογιστικη αξια. ΟΚ αν υπαρχουν λειτουργικα κερδη ακομη καλυτερα, αλλα σε ΑΕΕΑΠ και real estate αγοραζουμε BV.
      Υστερα δεν μπορω να καταλαβω γιατι τρεχετε σε χαρτια που κανουν κουρσες προς τα πανω ειτε σας τα πομπαρουν.
      Δηλαδη αν σας πουν οτι πεταει ο γαιδαρος, εσεις του βαζετε καλουμπα και πατε να τον πεταξετε 🤪🤪

      Μελετηστε σας παρακαλω αυτο

      http://mitarola.blogspot.com/2013/10/lamda-development.html?m=0#more

      Και οταν παει σε ΑΜΚ τα ξαναλεμε.

      Διαγραφή
    3. Καλησπερα σας κ.Τακη.Θα ηθελα την αποψη σας για το ποιοι κλαδοι βλεπετε να τρεχουν τα επομενα χρονια.Ευχαριστω!

      Διαγραφή
    4. Ειμαι παντα της λογικης ... οπου βελτιώνονται τα νουμερα ή οπου εγω νομιζω οτι θα βελτιωθουν. Ποτε δεν κοιτω κλαδους.

      Παραδειγμα
      Πριν 5 χρονια εβλεπα τα μαρμαραδικα hot, πολυ hot.
      Mερκο, Κυρμ, Ικτινος πεταξαν.
      Για φανταστειτε ομως να ηταν εισηγμενη η Λαζαριδης!!! Αυτη πτώχευσε ... καποιοι θα ειχαν ψωνισει απο σβερκο.

      Διαγραφή
  38. Κύριε Τάκη Μορφονιέ και λοιποί εδώ μέσα, έχετε κάποιο σχόλιο / γνώμη για τα ΕΛΠΕ;
    Φαίνεται πως πάνε στην αγκαλιά και ολοκληρωτικό έλεγχο του Λάτση, ίσως θα χτυπήσουν και τη ΔΕΠΑ, ίσως διατηρήσουν και τα δικαιώματα εξόρυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ο αρχιπαπατζής Κλεωτσάκος άλλα γράφει, εξου και ο λόγος της σημερινής πίεσης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα διαβάσει τις βλακείες του,πραγματικά τα πιστεύει αυτά που γράφει;Έχω μειωμένη θέση στα ΕΛΠΕ σε σχέση με πριν ένα μήνα και τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να την αυξήσω ξανά.

      Διαγραφή
    2. Ειχά καιρό να μπω σ' αυτό το βοθροσάιτ αλλά σήμερα ήθελα να δω αυτό που έγραψε για τα ΕΛΠΕ .... ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ!

      Διαγραφή
  40. Ξέφυγε η ΜΟΤΟ και δεν πρόλαβα να ανοίξω θέση. Σφαλιάρα στην ΠΡΟΦ λογικά λόγω της αναστολής του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΡΟΦ Σήμερα έκανε 580 χιλ κομμάτια.. Πολλά πούλησε η διοίκηση σε θεσμικούς βγάζοντας κέρδος 800 χιλ καθώς ήταν αγορασμενες Κα τω από 2 ευρώ.. .και Τώρα προσδεθειτε...πιστευω είναι μια καλή ευκαιρία να χτίσουμε θέση εδώ.. το μέλλον θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα θα μπεις ΠΡΟΦ αφού 5πλασιασε από πέρυσι? Καλό βόλι!

      Διαγραφή
    2. Μεγάλο το ρίσκο εδώ που βρίσκεται. Εγώ όταν πουλάνε οι insiders ακολουθώ σε πώληση.

      Διαγραφή
  42. Τα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου του Ικτίνου τελικά ήταν πολύ χειρότερα του αναμενομένου. Νομίζω οτι η πίεση στο χαρτί είναι φυσιολογική. Ας ελπίσουμε σε ένα δυνατό β εξάμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημερα!
      με τοσο ασχημα οικονομικα αποτελεσματα, δυσκολα θα κρατησει κεφαλαιοποιηση της ταξης των 110 εκ ευρω που εχει τωρα.

      Διαγραφή
  43. Αν καταφέρει να μαζέψει τη χασούρα στο β εξάμηνο και με τν οφέλεια απο τις φοροελαφρύνσεις που προβλέπει ο αναπτυξιακός νόμος 4299/2016 απο την επένδυδη στο εργοστάδιο Λαζαρίδη στη Δράμα μπορεί να βγάλει καθαρά κάρδη 9-10εκ για τη χρήση του 19. Με τις κατάληλες κινήσεις απο τους Χαιδάδες μπορεί απο το 20 να βγάζει καθαρά κέρδη πάνω απο 14εκ. Νομίζω οτι θα μπορεί σε 1 χρόνο να δικαιολογεί κεφαλαιοποίηση πάνω απο 150εκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. προσεχώς 7ετές Ομόλογο ΟΤΕ...όσοι πιστοί ετοιμάζεστε...βέβαια απαιτεί κεφάλαιο τουλάχιστον 100Κ...πουλάει κα τη Ρουμανία...τι στην ευχή θα την κάνει τόση ρευστότητα ο καλός Τσαμαζ? Τις επόμενες μέρες θα βγει και το κουπόνι (εκτιμώ 2,50% max)

    BFW 09/16 07:53 *MANDATE: OTE EU500M WNG 7Y BOND INVESTOR CALL TODAY
    MANDATE: OTE EU500m WNG 7Y Bond Investor Call Today
    2019-09-16 07:55:46.73 GMT

    By Lyubov Pronina
    (Bloomberg) -- OTE PLC, a wholly owned subsidiary of
    Hellenic Telecommunications Organization S.A., the largest
    telecommunications services provider in Greece, has mandated BNP
    Paribas and Goldman Sachs International as Joint Bookrunners to
    arrange a general investor call to be held today at 10:30 UKT /
    11:30 CET. A €500m no-grow, 7-year senior unsecured Bearer Reg S
    bond offering guaranteed by Hellenic Telecommunications
    Organization S.A. (rated BB+ with positive outlook by S&P) is
    expected to follow, subject to market conditions.
    Manufacturer target market (MIFID II product governance) is
    eligible counterparties, professional clients and retail clients
    (as defined in MiFID II)that are in a financial situation to be
    able to bear a loss of their entire investment in the Notes (all
    distribution channels). Relevant stabilization regulation
    including FCA/ICMA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Μεθαύριο μπαίνουν τα καινούργια της ΒΙΟΣΚ κι ο άλλος αγοράζει 15000 κομάτια 4,50% πάνω στα 0,40...καθόλου δεν χειραγωγείται το χαρτί (η καλύτερη μας βέβαια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημιουργείται το λεγόμενο "buffer" ασφαλείας, που λέγαν και στο χωριό μου. Πάντως δεν τα πήγε άσχημα την περίοδο προ εισόδου!

      Διαγραφή
  46. ΟΤΕ. Μακάρι κ. hippy μου. Στον Capital όμως (https://www.capital.gr/epixeiriseis/3382469/ote-pros-ekdosi-7etous-omologou-500-ekat-euro-sto-1-1-5-to-epitokio) διάβασα ότι αναμένεται επιτόκιο 1% με 1,5%. Και αν είναι να κλειδώσει κανείς χρήματα με 1,5% για 7 χρόνια (!), όσο καλός κι αν είναι ο ΟΤΕ (S&P BB+ positive, Moody’s B1), γιατί να μην καταφύγει στη ασφαλέστερη (αδιαμφισβήτητα κατά τη θεωρία) τοποθέτηση της προθεσμιακής κατάθεσης μέχρι το εγγυημένο όριο του ΤΕΚΕ, ανά καταθέτη φυσικό πρόσωπο;

    Α.) Μάλτα, MeDirect Bank, πολύ μικρή και εύκολο να τεθεί κάποια μέρα σε εκκαθάριση, διάρκεια 5έτη μόνο (αντί 7 έτη), επιτ 2% (αντί 1,5%), εγγύηση από ΤΕΚΕ Μάλτας, credit rating εγγυήτριας χώρας S&P A- positive, Moody's A2, Fitch A+ positive (καμία σχέση!). Χρόνος καταβολής αποζημίωσης, από καταγεγραμμένο ιστορικό εγχώριου ΤΕΚΕ: άμεση, ακόμα και με ηλεκτρονική καταβολή.

    Β.) Ελλάδα, Ziraat Bank, όχι απίθανο να τεθεί κάποια μέρα σε εκκαθάριση, διάρκεια 1 έτος, επιτ 1,60%, εγγύηση από ΤΕΚΕ Ελλάδος μέχρι το προβλεπόμενο όριο. Χρόνος καταβολής αποζημίωσης: Φτωχό ιστορικό τα τελευταία έτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα και Ziraat μπανκ ΔΕΝ συμβαδίζει κ.Σύλβιε μου! Είπαμε σε όλους αρέσει μια καλή κερδοσκοπία, αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο, εκτός αν κάποιοι δεν έχουν ξεπεράσει το σύνδρομο του γκιαούρη σχεδόν 200 χρόνια μετά.

      Διαγραφή
  47. Τέλος μιας και το θέσατε και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις ενημερώσεις, προβλέπεται δυνατότητα εγγραφής-συμμετοχής σε ξένες εκδόσεις ομολόγων πρωτογενώς από φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες επενδυτές); Το έχετε κάνει ποτέ; Κι αν ναι, να υποθέσω ότι κι αυτές θα υπερκαλύπτονται, χωρίς δυνατότητα πρόβλεψης του βαθμού υπερκάλυψης και θα πρέπει να υπολογίσει ο επενδυτής από πριν με πόσα παραπάνω να γραφτεί (εκτίμηση δύσκολη), για να πάρει τα λιγότερα που επιδιώκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην περίπτωση του ΟΤΕ μπορούν ΝΑΙ να συμμετάσχουν πρωτογενώς και ιδιώτες επενδυτές απ΄ότι με πληροφόρησαν απ΄την Solidus ΑΧΕ. Προσωπικά μ΄ενδιαφέρει ακριβώς διότι είναι 7ετές φίλε Σύλβιε. Εάν επρόκειτο για 3-4 χρόνια δεν θα είχε ενδιαφέρον για μένα. Το σκεπτικό της αγοράς (και όχι το δικό μου) είναι το εξής...ας πούμε πχ ότι έχει κουπόνι 2%...άρα στην 7ετία προσδοκώ να εισπράξω 14% συνολικά...επομένως μπορεί να δει τιμές κοντά στο 105 όπου θα έχει απόδοση 1,30% ενώ εάν ήταν 4ετές θα διαπραγματευόταν χαμηλότερα, περί το 103.

      Το βλέπουμε και στα ΟΕΔ άλλωστε. Η λήξη του 2025 βρίσκεται στα 113 ενώ η αντίστοιχη του 2033 στα 123 (λόγω και του μεγαλύτερου κουπονιού βέβαια)...δεν έχω ασχοληθεί την Ziraat Bank αλλά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια...ξέρετε ότι με απωθεί το μεγάλο ρίσκο...με ορίζοντα έτους υπάρχει και η μετοχή ΟΠΑΠ που πιθανολογώ θα δώσει τουλάχιστον 5πλάσια απόδοση με το 1/5 του ρίσκου.

      Διαγραφή
  48. Ενήμερος σε όλα φίλε hippy. Μελετηρός και οργανωμένος. Κατατάσσεσαι αυτοδικαίως κατά MIFID στους επαγγελματίες επενδυτές.

    Η σύγκριση επιτοκίου έγινε ακριβώς με προϊόντα άνευ ρίσκου (κατά τη θεωρία), ήτοι με εγγυημένες καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη θα ήταν ίσως η μόνη για την οποία το ΤΕΚΕ, της οποίας είναι μέλος, δεν θα δυσκολευόταν να αποζημιώσει λόγω χαμηλού ποσού καταθέσεων και ανύπαρκτου δικτύου (στην Ελλάδα).

    Κύριε Lorac, ψυχρή αντικειμενική ενημέρωση παρέχω. Τίποτε άλλο. Δεν μπορώ να την εξαιρέσω. Προσωπικά δεν έχω καμία σχέση. Η παράθεση έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NEW OTE IPO - Update (1)

      Estimate coupon 1.4% - 1.5%
      Deutsche Telekom will receive 20% of the deal size
      ECPs/professionals/retail (all distribution channels)

      Μια κι αρχίσαν οι χοροί ετοιμάζονται κι απ΄τα ΕΛΠΕ για 5ετές 300 εκ. Φίλε Σύλβιε ξέρετε πολύ καλά τη χαρά μου που είστε καλά και είστε εδώ.

      Διαγραφή
  49. ΟΣΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΟΣΩΛ, ΕΝΑ ΝΤΗΛ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΗΓΕ 0,70...ΑΡΑ ΤΟ 0,40 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα αστειεύεστε κύριε alexgermany φαντάζομαι...στα 0,40 όσοι μπήκαν με αγορά δικαιωμάτων κερδίζουν πάνω από 27% (κόστος 0,31-0,32)...πολλοί θα πουλήσουν (κι εγώ μεταξύ αυτών)...ψυχραιμία

      Διαγραφή
  50. Διαβάζω στο euro2day "Ανω των 560 είναι οι συναντήσεις one to one που έχουν ήδη κλειστεί μεταξύ ξένων διαχειριστών και υψηλόβαθμων στελεχών των εισηγμένων εταιρειών στο Roadshow του Λονδίνου που διοργανώνει η ΕΧΑΕ, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Στην εκδήλωση μετέχουν 31 εισηγμένες ενώ στα ραντεβού, σύμφωνα με πληροφορίες, προηγούνται οι τράπεζες, ο ΟΠΑΠ, η Ιντραλότ.

    Τα funds που θα δώσουν το παρών στο φετινό Roadshow προσεγγίζουν τα 100, ενώ οι fund managers είναι αυξημένοι σε σχέση με πέρυσι και φθάνουν τους 134."

    Ιντραλότ ????? στα τοπ ραντεβού???? χαχαχαχαχα πουλάκια μου μυαλό δεν βάλατε ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πουλάκια είναι κύριε Βασίλη; Παπαγαλάκια; 🤪🤪

      Διαγραφή
    2. Παπαγαλάκια θεσμικά φορτωμένα λοτ λοτ λοτ από παλιά που πομπάριζαν αναλ"ητές"!!!!

      Διαγραφή
  51. Κύριε coffeeroomboy,
    Γράφω εδώ για να ευχαριστήσω πολύ για την εκτενή προχθεσινή απάντησή σας, παρά το γεγονός ότι έτσι χάνεται η συνέχεια (αλλά το προ-προηγούμενο νήμα είναι άβολο). Τα εξετάζετε όλα με μεγάλη επιμέλεια, όπως και την ΤΣΟΚ.

    Εντελώς επικουρικά στα όσα θαυμάσια λέτε, να πω μόνο για τις κυπριακές εταιρείες ότι δεν είναι καλό μια χώρα να εξαρτά αποκλειστικά ή σε σημαντικό βαθμό της οικονομία της από τον τουρισμό. Και δεν νομίζετε ότι ο τουρισμός, που είναι ένας κυκλικός κλάδος και ιδιαίτερα ο ελληνοκυπριακός βρίσκεται στο peak του ή κοντά σε αυτό; Δεν θα ήταν δίκαιο να αποτιμήσετε τις εταιρείες που αναλύετε και τα p/e τους ΚΑΙ με τα προ τετραετίας δεδομένα, έτσι για να έχουμε μια σύγκριση;

    Και αν δεν είναι το Brexit, θα είναι ένας άλλος παράγοντας που σήμερα αδυνατούμε να προβλέψουμε. Εύχομαι και συμφέρον μου είναι, όπως όλων μας, να συνεχίζουμε να πηγαίνουμε τόσο καλά. Θα είναι όμως πάντα έτσι; Και αν κάποιοι συγκυριακοί παράγοντες, ενισχυτικοί του τουρισμού εκλείψουν (όπως εσωτερικά προβλήματα σε Τουρκία, Αίγυπτο κλπ) σε 2 ή 3 χρόνια από σήμερα; Ή αν κάποιες άλλες χώρες μας εκτοπίσουν παίρνοντας ένα μέρος της πελατείας μας; Πολύ απότομα δεν ανεβήκαμε; Ρωτώ γιατί δεν ξέρω, ούτε έχω διαβάσει κάποια μελέτη για τον τουρισμό.

    Για να καταλάβετε το σκεπτικό μου, θα ήθελα να πω ότι ο Kikou, τον οποίο νομίζω είχατε αναφέρει ότι παρακολουθούσατε (αλήθεια τι να γίνεται αυτή η ψυχή;), παρουσίασε τη ΜΕΡΚΟ και τα μάρμαρα, όταν αυτή είχε 5€, και έμενε εκεί για πολύ-πολύ καιρό, χωρίς διαφαινόμενη προοπτική ανόδου. Το ίδιο ίσως θα έπρεπε να κάναμε και με τις σχετιζόμενες με τον τουρισμό εταιρείες της Κύπρου, να τις βλέπαμε 4-5 χρόνια πριν, στο υποπολλαπλάσιο της τρέχουσας αποτίμησής τους. Ποτέ δεν είναι αργά βέβαια.

    Μην ξεχνάτε ότι οι μικρούλες αυτές εταιρείες είναι ρηχές και τις παίρνεις για μακρά διακράτηση. Δύσκολα μπορείς να πουλήσεις. Περιμένεις να αναγνωριστούν από την αγορά. Αν λοιπόν επέλθει η αντιστροφή…

    Επίσης μια ξενοδοχειακή – τουριστική εταιρεία με υποχρεώσεις και δανεισμό σε μια οικονομική κρίση τα βρίσκει περισσότερο σκούρα. Εκεί δοκιμάζεται η επιβίωσή της.

    Ερωτήσεις μόνο υποβάλλω, γιατί πιστεύω ότι θα βρω από σας απάντηση. Όπως επίσης και ότι θα σας παρακινήσω να αναφέρετε κάποιες από τις εταιρείες αυτές, έστω και μετά τα εξάμηνα.
    Με απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύπρος - Κινδυνεύουν ξενοδοχεία από πτώχευση της Thomas Cook
      https://www.stockwatch.com.cy/el/article/epiheiriseis-sygkoinonies-erga-toyrismos/kindyneyoyn-xenodoheia-apo-ptoheysi-tis-thomas-cook


      Απώλεια εισοδημάτων Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου αλλά επιπρόσθετα, όχι πελάτες από σήμερα μέχρι τέλος της σεζόν. Κύπριοι ξενοδόχοι έχουν χάσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και υπάρχουν και ξενοδόχοι που έχουν χάσει εκατομμύρια ευρώ.

      Διαγραφή
  52. Καλημέρα,έχω μίνι μάρκετ 24ωρο και χθες περί την πέμπτην πρωινήν έρχεται μία παρέα φοιτητών για να σβήσουν την βραδιά με ένα μπυράκι.Πάει η συζήτηση στην οικονομία και αναφέρω ότι το 2018 ανακοινώθηκε ανάπτυξη από την eurostat 1,6 στην Ελλάδα,ένας απο τους φοιτητές διαφωνεί,λέει έχουμε ύφεση και μήπως την μπερδεύω με το πλεόνασμα.Μου ξεφουρνίζει ότι είναι οικονομολόγος,τραβάω τις τρίχες μου με αυτά που ακούω.Εν κατακλείδι,δεν γνώριζε ότι έχουμε μπει σε αναπτυξη,έστω και αυτή την μικρή και δεν γνώριζε την διαφορά μεταξύ πλεονάσματος και πρωτογενούς πλεονάσματος.Η ερώτηση που επανέλαβε 3-4 φορές ήταν η εξής**Πως γίνεται να έχουμε ανάπτυξη αφού χρωστάμε τόσα;(Δεν γνώριζε πόσο είναι το χρέος της γενικής κυβέρνησης.)Χρωστάει δύο μαθήματα και αν τα περάσει παίρνει πτυχίο τον Ιανουάριο.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει ο κάθε κλάδος τα έχει αυτά. Μπορεί από τη μια να βρεις έναν φοιτητή και πάνω στο θέμα του χρέους να σου πει ότι αντί για πρωτογενή πλεονάσματα έπρεπε να έχουμε ως στόχο η διαφορά μεγέθυνσης-επιτοκίων να είναι αρνητική (i<g, Blanchard 2019) και από την άλλη να γνωρίσεις τον φοιτητή που δεν ξέρει αν ο Keynes ήταν οικονομολόγος ή γνωστός του Μπάμπη από τα κάτω Πατήσια...

      Διαγραφή
    2. Το βασικό πρόβλημα που εντοπίζω δεν είναι η ασχετοσύνη του,άλλωστε άσχετος είμαι και εγώ.Δεν είμαι μετριοπαθής,είναι η γυμνή αλήθεια.Αυτό που με ενοχλεί είναι η έλλειψη αυτογνωσίας.

      Διαγραφή
  53. Εδώ υπάρχουν μαθητές Λυκείου με καλούς βαθμούς που δεν ξεχωρίζουν ακόμα την 25η Μαρτίου από την 28η Οκτωβρίου....αυτά που περιγράφεις πάνω είναι ψιλά γράμματα!Τα παιδιά σε μεγάλο βαθμό είναι παπαγάλοι με χαμηλή κριτική ικανότητα, ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απίστευτα χαμηλό κουπόνι ο ΟΤΕ.
    http://www.thereport.gr/%ce%9f%ce%a4%ce%95-%ce%86%ce%bd%cf%84%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-500-%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%80%cf%8c%ce%bd%ce%b9-0-875/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λέγαμε προ καιρού πως θα συγκλίνουμε με την Ευρώπη...Το ομόλογο του ΟΤΕ δείχνει το δρόμο που θα κινηθούν και τα υπόλοιπα...το ομόλογο της ΕΕΕ/24 έχει απόδοση 0,18% (έχει βέβαια καλύτερο rating BBB+)...πιθανολογώ απόδοση 10ετούς ΟΕΔ στα 1,20% ως τον Μάρτιο του 2020 (ίσως και νωρίτερα εάν υπάρξει αναβάθμιση από κάποιον "οίκο" ανοχής)...ικανοποιητικές αποδόσεις πια υπάρχουν μόνο στα εταιρικά που διαπραγματεύονται στο ΧΑΑ και ιδιαίτερα-κατά τη γνώμη μου-στο ΑΤΤΙCΑΒ1 (για λόγους εντιμότητος αναφέρω πως έχω θέση)

      https://www.finanzen.at/anleihen/coca_cola_hbc_finance_bveo-medium-term_notes_201624-anleihe-2024-xs1377682676

      Διαγραφή
    2. Είναι το μοναδικό εταιρικό με collateral! Συμφωνώ.

      Διαγραφή
  55. Από πλευράς μου πούλησα όλη μου την θέση στον Ικτίνο και δεν πρόκειται να ασχοληθώ εκ νεου με την εταιρεία, όσο καλά και να τα πάει εφεξής (κάτι που εύχομαι). Για εμένα η εταιρεία κατεστη πλέον μη επενδυσιμη, καθώς χάθηκε η εμπιστοσύνη.
    Συγκεκριμένα το γεγονός ότι η διοίκηση σε συνεντεύξεις και στην ΓΣ (ενώ δηλαδή γνωριζε τα αποτελέσματα εξαμήνου) δήλωνε αισιόδοξη και ότι η υστερηση του πρώτου τριμήνου καλύφθηκε στο εξάμηνο κλπ κλπ για εμένα αποτελεί τον ορισμό της απατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ξενοφών, η εμπιστοσύνη είναι βασικός κορμός στη σχέση επενδυτή-μετόχου και εταιρίας. Η αλήθεια είναι πως η διοίκηση έχασε σημαντικούς πόντους στο κομμάτι αυτό, καθώς ΟΦΕΙΛΕ NA KANEI προειδοποίηση για τα μειωμένα κέρδη και κύκλο εργασιών. Κίτρινη κάρτα από μένα, σε μια εταιρία που δεν μας είχε προδώσει χρόνια τώρα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ξενοφών ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα και έπραξα κι εγώ. Παρά το ότι μπορεί να ανακάμψει η τιμή πολύ γρήγορα καθώς προέρχεται από υπερπουλημένη περιοχή και σήμερα έχει μεγάλο όγκο, εγώ προτίμησα να αποχωρήσω. Και δεν μου φταίει ο κ. Χαιδάς γιατί και κέρδη έδωσε και μερίσματα έδωσε. Περισσότερο με τον εαυτό μου τα βάζω γιατί το split δεν μου άρεσε καθόλου σαν κίνηση αλλά παρόλα αυτά παρέμεινα μέσα υπομονετικά.

      Διαγραφή
    3. Να συμπληρώσω ότι guidance για τα μειωμένα κέρδη δεν δόθηκε στο ευρύ κοινό ίσως και σκόπιμα για να υπάρξει σημείο επιβίβασης για θεσμικά πορτοφόλια (με guidance).

      Διαγραφή
    4. Εγώ αν ενώ τιμές κάτω από 0.90 για αγορά. Θα μου πείτε ότι ονειρεύομαι. Μπορεί ναι μπορεί και όχι. Εκεί όμως θεωρώ value το άνοιγμα επενδυτικής θέσης.

      Διαγραφή
    5. Παντως κύριοι να ξέρετε ... το ότι ζητάμε guidance απο την εταιρία, ένα πραμα σημαίνει, πως ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΙΔΑΣ τελικά τα κατάφερε και ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΗ. Εύγε του!!

      Ψάχτηκα και βρήκα, σε ένα κωδικό, κάτι ξεχασμένα λίγα κομμάτια απο τα παλια ... τα κραταω σφικτά πλέον με αυτα που διαβάζω.

      Διαγραφή
    6. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγουμαι. Στην χρηματιστηριακη μου συμπεριφορά έχω επηρεαστεί πάρα πολύ από τον Warren Buffett οπότε αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στην εντιμότητα της διοίκησης μιας εταιρείας.
      Εν προκειμένω ούτε guidance περιμενα ουτε η μείωση των κερδών με πείραξε (και η ΓΕΒΚΑ και η ΦΛΕΞΟ είχαν μείωση κερδών και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό / όπως λέει και ο Buffett τα κερδη δεν μπορεί να είναι πάντα ανοδικά).
      Με ενόχλησε σε απίστευτο βαθμό το ότι η διοίκηση της εταιρείας έλεγε εν γνώσει της ψέματα στην γενική συνέλευση. Αντί να πει ότι στο εξάμηνο ο τζίρος ήταν 30% κάτω και τα κερδη 80% κάτω μιλουσε για υπερκάλυψη της υστέρησης του πρώτου τριμήνου. Και αν μια διοίκηση ψεύδεται στα μικρά πιθανόν ψεύδεται και στα μεγάλα (πάλι Buffett).
      Προσωπικά (οφείλω να αναγνωρίσω και με τη δική σας βοηθεια) μπήκα πολύ νωρίς στην μετοχή και αποχώρησα με μεγάλα κέρδη (όπως πολύ μεγάλα κέρδη αποκόμισα και συνολικά από τον χώρο των μαρμάρων, ΚΥΡΜ και ΜΕΡΚΟ). Για αυτό εύχομαι η εταιρεία να πάει καλά και καλά κέρδη σε όσους παραμείνουν μέτοχοι της.

      Διαγραφή
  56. Κύριε Ευρωβλαχε κάναμε ακριβώς τις ίδιες σκέψεις και για το rs (ούτε εμένα μου άρεσε και δεν κατάλαβα ποτέ τι νόημα είχε) και για την προνομιακή μεταχείριση που θεωρώ ότι είχαν οι θεσμικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τι λέω εδώ και καιρό,το μαγαζί είναι γεμάτο λαμόγια,δεν τους άρεσε που οι μαριδαιοι έβγαλαν λεφτά στον πρώτο γύρο,έπρεπε να τους τα πάρουν πίσω,ευτυχώς κάτι λίγα μου πήραν γιατί 80% που είχα ικτινος πούλησα στο 5,1 ,σήμερα έδωσα και τα υπόλοιπα,προτιμώ να ψωνίσω κοκαλοχορτα ξέροντας με ποιον έχω να κάνω,όχι στους μουλωχτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταιει ποτε κανενα λαμογιο ... παντα φταινε οι μαριδεοι, που είναι άσχετοι, παρορμητικοί και τρεχουν όπου νομίζουν οτι βλεπουν φως.
      Παντα φταιει αυτος που δίνει τις εντολες ... ποτέ καποιος άλλος.

      Άσχετο, αλλα παρατηρω οτι πολυς κόσμος τελευταίως να αποχωρει απο το θωρηκτό και συνάμα να γράφει πικρόχολα σχόλια.
      ΤΟ 1ο ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΤΥΠΗΣΕ!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη κέρδισα χρήματα από το θωρηκτό,αρκετά,πιστεύω ότι τώρα δεν είναι για αγορά,δεν έχει τα κατάλληλα οικονομικά στοιχεία,για το 2020 που θα ξεκινήσει από χαμηλότερη κερδοφορία,αλλάζουν τα πράγματα,βέβαια μπορούν να το παίξουν οπότε θέλουν,αλλά εγώ δεν θα μυρίσω τα νύχια μου,υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές,ευχαριστώ πάντως το θωρηκτό που Μ έσωσε χρηματιστηριακά και κέρδισα αρκετά χρήματα,έχοντας αγοράσει το2007 και στο 0,47

      Διαγραφή
    3. Καλά κάνετε φίλοι μου πο πουλήσατε στο 0.9. Αφήστε να βγάλει και κανένας άλλος μην είστε μοναχοφάιδες!!!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα σε όλους τους φίλους. κ. Κωνσταντίνε έχετε δίκιο σε όσα γράφετε για τον ΙΚΤΙΝΟ. Εγώ αποφάσισα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στη διοίκηση και έκανα αγορές στο 0,9. Βέβαια είχα την τύχη να έχω πουλήσει τα 3/4 της θέσης που είχα από τα 0,7 σε τιμές άνω των 5,5 ευρώ.

      Κ. Τάκη, όντως πολύς κόσμος αποχώρησε από τη μετοχή αλλά και πολύς κόσμος την περιμένει να πάει κάτω από 0,85 - 0,80 (κύμα 5) για να αγοράσει. Και τι συμβαίνει όταν κάτι το περιμένουν πολλοί????

      Υγεία και κέρδη σε όλους εύχομαι.

      Διαγραφή
  58. Moody's: Αναβαθμίζεται σε θετικό το outlook της Κύπρου - Στο «Ba2» η αξιολόγηση – Πρόβλεψη για μείωση χρέους προς ΑΕΠ στο 75% μέχρι το τέλος του 2023, λόγω μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων και συνεχιζόμενου χαμηλού κόστους χρηματοδότησης.

    http://www.bankingnews.gr/index.php?id=460726

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσιγγούνα πεθερά η Moody's...η S & P έχει βαθμολογήσει την Κυπρο με BBB- και σταθερό outlook από πέρσι τον Σεπτεμβρίο...ομοίως η Fitch την έχει BBB- και σταθερό outlook από τον Οκτώβριο του 2018. Εμένα όμως στο άρθρο με "τσίγκλησε" η αναφορά στις τράπεζες

      "Τα NPEs έφθασαν στο 30,6% των ακαθάριστων χορηγήσεων τον Μάρτιο του 2019 από 49,8% τον Μάιο του 2016, ενώ η Moody's αναμένει ότι να μειωθούν κατά το ήμισυ τους επόμενους 12-18 μήνες. Αυτό θα οφείλεται, πρώτον, στο σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης (Εστία) που ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου -η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 15η Νοεμβρίου."

      Χθες η τράπεζα Κύπρου έκλεισε στα 1,41 ευρώ έχοντας συνολική πτώση στην τελευταία 2ετία περίπου 60% έναντι μόλις 15% των συστημικών δικών μας (πλην Πειραιώς). Δεν σας κρύβω ότι έκανα μια πρώτη μικρή είσοδο. "Μικρή" γιατί η συμπεριφορά της ΕΚΤ ταλαιπωρεί (και μάλλον θα συνεχίσει) να πιέζει την κερδοφορία των ευρωπαικών τραπεζών.

      Διαγραφή
    2. Ένας λόγος που το παρέθεσα ήταν η τράπεζα Κύπρου, που έκλεισε και χθες στο LSE -3.95% κάτω και το βελτιούμενο περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί. Αν θυμάμαι καλά η Moody's θεωρείται πιο αξιόπιστη και καλά κάνει που είναι τσιγκούνα. Τα παθήματα μαθήματα.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που κι εσείς θεωρείται την επιλογή BOCH σχετικά περιορισμένου ρίσκου

      Διαγραφή
  59. Για eloy68,πούλησα στα5,1 το 80% και το υπόλοιπο 20% στο 1 ευρώ,βεβαίως να βγάλουν και άλλοι και περισσότερα από ότι έβγαλα εγώ,όσο για το μοναχοφαηδες μακριά από μένα,τα κέρδη της μαριδας με χαροποιουν διότι συνήθως επανεπενδυοντε και αυξάνουν τις τιμές,δεν γίνονται σαλέ,κότερα,κόκα,βυζιτουδες,καλά κέρδη σου ευχομε και να τα επενδύσεις εκεί που ψώνισα τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «τα κέρδη της μαριδας με χαροποιουν» Δηλαδή μπρε κοπέλι του λόγου σου είσαι μεγαλοκαρχαρίας?????

      Διαγραφή
  60. Θα πω και τι ψώνισα,αν και ο κύριος Τάκης τα δύο από τα τρία δεν τα ζυγωνει,ιντρακομ,ιντρακατ,ιντερτεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημασία για τους αναγνώστες που προσπαθούν σκέπτονται να διαβάζουν "κριτικά" δεν έχει τι ψωνίσατε αλλά γιατί ψωνίσατε τις συγκεκριμένες. Το κάνατε πχ επειδή τις αναφέρει συχνά ο μικρομέτοχος (συνεπώς αδιάφορη πληροφορία αφού την έχουν όλοι) ή επειδή "μελετήσατε" τα θεμελιώδη του τελευταίου 6μηνου και βρήκατε κάτι ενδιαφέρον? Εάν ισχύει το δεύτερο καλά κάνατε και ψωνίσατε κι αν θέλετε πείτε τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στους υπόλοιπους να τα αξιολογήσουν

      Διαγραφή
    2. Η ιντρακατ κύριε hippy έχει πολύ καλά οικονομικά στοιχεία,η αλλαγή κυβέρνησης δείχνει να λειτουργεί θετικά για τον κλάδο ,η ιντρακομ έχει ως κόρες κυρίως την ιντρακατ,τον Κέκροπα και το ατού την ιντρασοφτ ο κλάδος της πληροφορικής έπαιξε θα ξαναπαίξει,εδώ σιωπή.για μένα ένα πρόβλημα υπάρχει ο ιδιοκτήτης,δεν ξέρω αν μπορεί να λυθεί,παίρνω το ρίσκο μου,επίσης βραχυπρόθεσμα τα χαρτιά στεγνωσανε με μαιμουδιες τα ψευτοπιεζουνε,όσο για τα οικονομικά στοιχεία τα ξέρετε να μην τα επαναλάβω,για τον μικρομετοχο γράφει για πολλές,όσο για την ιντρακομ έχω καιρό να δω δημοσίευμα,στην διάθεση σας αγαπητέ hippy

      Διαγραφή
    3. ...και δεν μπερδεύεσαι όταν τα πληκτρολογείς;χαχαχα

      Διαγραφή
    4. Κύριε Κωνσταντίνε και στα 3 δεν ζυγώνω, όχι μόνο στα 2.

      Διαγραφή
    5. Εμένα δε μ´αρέσαν ποτέ τα Κοκκαλόχαρτα γιατί στους ισολογισμούς τους μια ζωή χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα εκεί μέσα...😝😝😝

      Διαγραφή
  61. Βρε γιατρέ αυτό κατάλαβες,μαρίδα είμαι για αυτό χαιρομε με τα κέρδη της μαριδας,ο μεγαλοκαρχαριας δεν ασχολείστε με σάιτ ,έχει άλλες δουλειες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Και επειδή γιατρέ σε διαβάζω και είσαι Ατρόμητος,και πηδάς στην φωτιά πως σου φαίνονται τα κοκαλοχορτα,εκτός ιντραλοτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλατανιάς είμαι μπρε όχι Ατρόμητος. Αμανε αποθάνει ο παππούς να δω τι θα γίνει... Θα αναλάβει ο Πετραν??? Ο Θεός να βάλει την χείρα του. Ιντρακόμ μοιραία θα απορροφήσει το πτώμα της Ιντραλοτ. Μακριά από μένα.

      Διαγραφή
  63. Καλησπέρα σε ολη την παρέα
    Νέος στο χώρο της αγοράς Έχω παρατηρήσει κάτι το οποίο μπορεί να είναι και λάθος γι αυτό θελ ω την γνώμη σας..
    Όποια μετοχή παρουσιάζει ο μικρομετόχος τις επόμενες 2 3 μέρες ανεβαίνει 15-20%..
    Και αναρωτιέμαι Δεν θα η ταν σωστή επιλογή να αγοράζουμε Μόλις τις παρουσιάζει και να πουλάνε πριν αλέκτωρ φωνησαι τρεις;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε, παίζει να είσαι και ο μόνος που το έχεις σκεφτεί.

      Διαγραφή
  64. Unknown συμβουλή μόνο νούμερα που λέει και ο οικοδεσπότης γιατί είναι μοναχικό το sport αλλιώς δεν θα μας φταίει κάποιος άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Unknown

    Σε κάποια λίγα site θα δεις πολλές φορές μεγάλη ποικιλία σημαντικών πληροφοριών (μικρομέτοχος) και εξαιρετικών αναλύσεων (όπως ο Τάκης Μορφονιός και πολύ λίγοι άλλοι).

    Έχεις δίκιο για την επιφύλαξη γιατί δε μπορείς να γνωρίζεις ποτέ το κίνητρο για μία επενδυτική πρόταση που σου γίνεται και το κυριότερο το timing (ακόμη δηλαδή και αν είναι καλή η πρόταση, πότε πρέπει να αγοράσεις και πότε να πουλήσεις).

    Θα πρέπει οπωσδήποτε να έχεις δημιουργήσει ένα δικό σου μοντέλο αποτίμησης και εκτίμησης μίας εταιρείας και να χρησιμοποιείς τον ιδεατό συνδυασμό θεμελιώδη - τεχνική ανάλυση - ενημέρωση με σωστή πληροφόρηση.

    Εάν κινηθείς αποκλειστικά με πληροφόρηση ή φήμες τότε πας εγγυημένα κουβά, όπως λέει και ο αγαπητός γερόλυκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Καλησπέρα πρώτη φορά μιλάω και θα ήθελα να μάθω εάν γνωριζουμε κάτι για τα αποτελέσματα του δρομέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα. Εστειλα μεηλ στην εξυπηρέτηση μετόχων πριν μια εβδομάδα και μου απάντησαν πως δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία. Ανέφεραν σαν απώτατο όριο δημοσίευσης τη νόμιμη προθεσμία, στις 30 Σεπτεμβρίου, οπότε περιμένω ανακοίνωση αποτελεσμάτων την τελευταία στιγμή.

      Διαγραφή
    2. Συντεκνοι όταν αρχινανε οι εταιρίες να λένε τέτοια τότε μάλλον να ετοιμάζεστε για χειρότερα νούμερα από την αντίστοιχη περσινή. Γενικά έχω παρατηρήσει ότι όσες είναι να βγάλουν κακά αποτελέσματα το καμουν στην καταληκτική ημερομηνία.

      Διαγραφή
    3. Πάντως είναι εξαιρετικά θετικό ότι το κοπέλι που τρολαρει πια μόνο στο capital και στην υπογα, βγήκε και κράζει πάλι. Οπότε το κάμει αυτό το χαρτί πετά.

      Διαγραφή
  67. Ξεφεύγω λίγο απο την συζήτηση ψάχνοντας εταιρείες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας ,είδα μια εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματ του Λονδίνου την intu properties κάτι σαν τον δικό μας καμπα απο τις 400 λίρες έχει πέσει στις 38,προφανώς και λόγω επικείμενου brexit ή ισως υπερτιμημένων ακινήτων στην Βρεττανία,θα την παρακολουθήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.7 δισεκατομμύρια λίρες υποχρεώσεις. Μάλλον πάει για ΑΜΚ γιατί και τα μισθώματα στο retail βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.

      Διαγραφή
    2. Κοιτάξτε παλαιότερη ανάρτηση μου προ εβδομάδας για την intu σε κάποιο άλλο thread. Οι υποχρεώσεις δεν έχουν καμία σχέση πόσο μεγάλες είναι, η μόχλευση μετράει και το discount στο NAV που είναι τεράστιο (δηλαδή αν πάρουμε υπόψην και το χρέος). Έφτασε μέχρι και 80%.. p/bV = 0.17. Gearing 63% στο NAV. Το Brexit δεν έχει τόσο σημασία όσο το death of retail. Υπάρχουν REIT στην βρετανία που έχουν και premium στο NAV π.χ. Assura. Για αυτό και αποφέυγω ΚΑΜΠ που ο μόνος λόγος που ανεβαίνει είναι ότι η Ελλάδα ακολουθεί τις ανεπτυγμένες χώρες με καθυστέρηση κάποιων χρόνων, όπως και επίσης ότι πολυδιαφημίζεται στον Μικρομέτοχο.

      Διαγραφή
    3. Διαφωνώ κάθετα αγαπητέ. Με τέτοιο χρέος δεν πας πουθενά. Πολλώ δε μάλλον όταν αρχίζεις να μιλάς για σχέδια ανέγερσης κατοικιών εκεί που είχες retail. Αυτα θέλουν κεφάλαια που αναρωτιέμαι ποιος θα πάρει το ρίσκο να δώσει με τέτοιο χρέος...

      Διαγραφή
    4. Η ΑΜΚ είναι μονόδρομος ότι αλχημεία και αν σκεφτεί η διοίκηση.

      Διαγραφή
    5. Που διαφωνείτε ακριβώς? Η intu δεν σώζεται εύκολα ουτε με ΑΜΚ. Τα λεφτά ποιος θα τα βάλει?

      Διαγραφή
    6. @ Dimitri Konstantinidi

      Τα REIT κ. Κωνσταντινίδη είναι αμυντικός κλάδος κι από όσο μας έχετε δείξει στο μπλογκ τον γνωρίζετε καλά. Προσωπικά μ΄ενδιαφέρει να έχω ένα ποσοστό 25-30% του χαρτοφυλακίου στον κλάδο κι ας μην (μου) προσφέρει συγκινήσεις. Έχω λοιπόν 3 ερωτήσεις

      1) Ποιο είναι το "άλλο thread"-μπλογκ που αναφέρατε ότι γράψατε καθώς φαντάζομαι θα είναι περισσότερο εξειδικευμένο στον κλάδο

      2) Θα μπορούσατε κάποια στιγμή να μας (ξανα)σκανάρετε τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου πέραν της ΙΝΤΕΡΚΟ που είχατε γράψει και προσωπικά πήρα μια θέση περίπου σε τρέχουσες τιμές

      3) Έχετε άποψη για την Klépierre (LI) στην οποία έχω επενδυτική θέση μετά από σύσταση του τμήματος ανάλυσης την Eurobank properties

      Διαγραφή
    7. Στο μόνο που διαφωνώ είναι ότι δεν μπορείς να παραβλέπεις 4.7 δισεκατομμύρια λίρες χρέος. Επίσης οταν πέφτει μια μετοχή με τέτοια σφοδροτητα τότε κάτι σάπιο υπάρχει. Μακριά από εμένα.

      Διαγραφή
    8. κ. Hippy είχα απαντήσει σε αυτό το blog στον κ. Σύλβιο που με είχε ρωτήσει αλλά κάποια σχόλια χάνονται και χρειάζεται να πατήσετε στο φόρτωση περισσότερων για να τα δείτε.
      http://mitarola.blogspot.com/2019/08/blog-post_27.html
      Αντιγράφω εδώ από 12 Σεπτεμβρίου:

      ---

      Πιο συγκεκριμένα με τις REITs που με ρωτάτε.

      NPG Pangea - μόνο για ξένους μικρο-μεσαίους (για τα δικά τους μεγέθη) fund managers να μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα κάνουν
      Briq - χάθηκε η ευκαιρία στα 1.70-180. Πλέον είναι σχετικά αδιάφορη αλλά καλή για diversification.
      Trastor - Βελτιώθηκε λόγω αναπροσαρμογής στην αξία των ακινήτων αλλά τα νούμερα είναι ακόμη χάλια
      Interco - Η πιο υποτιμημένη και με την μεγαλύτερη μερισματική απόδοση αλλά περιμένω να δω αποτελέσματα εξαμήνου και νέα με την διοίκηση. Η NAV θα παραμείνει ως έχει χωρίς άυξηση αλλά το μέρισμα που δόθηκε ήταν πολύ μεγάλο και θα συνεχίσει έτσι. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα απο ενοικια θα δουν πάλι και φέτος διψήφια αύξηση.
      Τράπεζες - πολλά ξένα funds επενδύουν σε τράπεζες ως indirect επένδυση σε ακίνητα διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο στα μεγέθη τους. Χθες στους FT είχα συνάντηση με την διαχειρίστρια του Blackrock frontiers investment trust και η έκθεση τους στην Ελλάδα είναι σε τράπεζες, αποσκοπώντας στην άνοδο των ακινήτων.. διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο: Θέλουν 1 δις κεφαλαιοποίηση και 1 εκατομμύριο συναλλαγές ημερησίως.

      Μετά έχουμε άλλες διάφορες εταιρείες ακινήτων όπως η ΑΣΤΑΚ και η REDS. Η πρώτη έχει κουράσει απίστευτα πλέον ως cash hoarder. Το τι σκέφτεται διοικηση ένας θεός το ξέρει. Κάποια στιγμή θέλω να κατέβω σε γενική συνέλευση αλλά έχω μικρή θέση οπότε δεν με έχει απασχολήσει πολύ.
      Με την REDS που την αγαπά ο ΜΜ, μακριά. Θα πάει πάνω όσο προμοτάρεται και τα εμπορικά στην Ελλάδα είναι στην μόδα αλλά κοιτάξτε τι γίνεται στο εξωτερικό.
      Intu - η μεγαλύτερη στην Βρετανία έχει και το trafford centre στο Manchester. 80% discount στο book value. Bargain of the century. Not.
      British Land - 40% discount στο book value κλπ κλπ

      Με Βρετανία πλέον πολύ επιλεκτικά, η χώρα είναι σε κατάσταση Ελλάδας 2015 με την μεγάλη διαφορά ότι ο δικός μας Τσίπρας έκανε κάτι σωστό (την κολοτούμπα). Brexit και Corbyn είναι εκρηκτικό cocktail.

      Hospitality και Healthcare REITs π.χ. Assura έχουν ενδιαφέρον σε περίοδο κρίσης ειδικά με την λίρα υποτιμημένη.
      ---

      Σχετικά με την klépierre δεν έχω θέσει διότι δεν μου αρέσει ο κλάδος των εμπορικών κέντρων. Συστάσεις από επενδυτικές τράπεζες δεν τις κοιτάξω διότι έχουν πολύ κακό accuracy σε προβλέψεις.

      Θα επανέλθω με ανάλυση όταν όλες οι εταιρείες βγάλουν τα αποτελέσματα εξαμήνου.

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ πολύ k.Κωνσταντινίδη ...προσωπικά βαρέθηκα να περιμένω και σιγά σιγά μηδένισα μια μεγάλη θέση στην ΑΣΤΑΚ λίγο πάνω απ΄τα 7 ευρώ...εάν κάποιος αποφασίσει να πάει στην ΓΣ πρέπει να είναι συνεπέστατος στον χρόνο έναρξης καθώς τα θέματα διαβάζονται κι εγκρίνονται από κάτι παππούδια κυριολεκτικά σε χρόνο dt. Επίσης ετοιμοπόλεμος και ταχύτατος στο να κάνει διευκρινιστικές ερωτήσεις (όπως πχ τι έγινε με την "ανοησια" στην Βουλγαρία ή πότε θα δώσει επιτέλους μέρισμα η εταιρεία...εγώ δεν πρόλαβα στην περσινή). Ζήτησα κατάλογο των ακινητων καθώς δεν υπήρχε στο ενημερωτικό φυλλάδιο κι ο υπεύθυνος εδέησε να μου το στείλει στο mail μετά από 7 μήνες και 5 τουλάχιστον τηλεφωνικές οχλήσεις.

      Στην ΤΡΑΣΤΟΡ οι βασικοί μέτοχοι είναι λίγο τζογαδόροι. Με 2-3 καλούτσικες ειδήσεις-αγοροπωλησίες ίσως την δούμε να διαπραγματεύεται με premium έναντι της λογιστικής αξίας. Προσωπικά μπήκα στην ΑΜΚ με δικαιώματα, πούλησα τις μετοχές, δεν έχω θέση.

      Το "άλλο thread"?

      Διαγραφή
    10. Θέλω να ευχαριστήσω κατ΄αρχήν εσάς κ. Κωνσταντινίδη, για την σκιαγράφηση του τοπίου των ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα και στη χώρα κατοικίας σας και τον κόπο που κάνατε να γράψετε προ ημερών για χάρη μου. Το σχόλιο ουδόλως χάθηκε. Το διάβασα τότε πολύ προσεκτικά και δίνω βάση σε ότι γράφετε για τις ΑΕΕΑΠ. Λίγο τα τρεξίματα, λίγο η τύρβη της καθημερινότητας, με έκαναν να παραλείψω τις ευχαριστίες, παρότι δεν το συνηθίζω. Και να που τώρα η συζήτηση των καλών χρηστών εδώ το έφερε από μόνη της, χωρίς να μπορέσω να την παρακολουθήσω εγκαίρως. Και το σχόλιο σας ήρθε ξανά στην επικαιρότητα. Αλλά δεν ήμουν εδώ κατά τη συζήτηση για να το επαναφέρω εγώ, όπως στοιχειωδώς θα όφειλα.


      Εστιάζω στην παρατήρησή σας ότι η Βρετανία στα εμπορικά ακίνητα είναι σε κατάσταση Ελλάδας 2015 και επιτρέψτε μου να σας προτρέψω, αντί να κατεβείτε σε Ελλάδα για γενική συνέλευση, μιας που το έχετε με τις ΑΕΕΑΠ (αλλά και με την οικειότητα της ξένης χώρας), να εξετάζατε τις εκεί εταιρείες πιο ζεστά. Μήπως ήγγικεν η ώρα για συστηματικότερο ψάξιμο;

      Διαγραφή
    11. Όσον αφορά κ. hippy τη μελέτη του κ. Κωνσταντινίδη, ήταν περσινή και βρίσκεται εδώ:
      http://www.dimkon.com/2018/03/greece-reic.html#!/2018/03/greece-reic.html

      Διαγραφή
    12. Συμφωνώ κι εγώ ότι η εταιρεία ακινήτων που ανέφερε ο κ. SpyEye έχει μια πιθανότητα να οδηγηθεί σε πτώχευση, αν δεν καταφέρει να υλοποιήσει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που είναι αναγκαία. Αν όμως την υλοποιήσει και γίνει σε καλή τιμή, θα αναζητήσω τρόπο να μπω. Είναι πάμφθηνη. Είμαι βέβαιος επίσης ότι η ΑΕΠΕΥ του κ. hippy (ή οποιεσδήποτε σοβαρές ΑΕΠΕΥ) θα την είχε για σύσταση αγοράς πριν μερικά χρόνια! Τώρα σίγουρα οι ίδιες ΑΕΠΕΥ (δεν εννοώ τη συγκεκριμένη) θα σύστηναν την Assura που προεξοφλεί όλα τα καλά, εμπνέει ασφάλεια και φυσικά είναι υπερτιμημένη. Δεν θα την έπαιρνα.

      Διαγραφή
    13. Δεν είμαι αφοριστικός για όλες τις εταιρείες εμπορικών κέντρων του εξωτερικού. Ούτε το retail θα σβήσει εντελώς. Πιστεύω ότι μέσα στον κακό χαμό της χώρας κατοικίας σας κ. Κωνσταντινίδη, θα πρέπει να εντοπίσουμε εταιρείες στον κλάδο του commercial property, ακριβώς εκεί που όλοι φεύγουν. Εταιρείες όμως που έχουν ακίνητα α’ προβολής σε καίρια σημεία, οι αποτιμήσεις τους έχουν προεξοφλήσει τα χειρότερα με μεγάλα discount, αλλά έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους να επιβιώσουν (είτε γιατί τα εμπορικά τους υπερτερούν λόγω ζήτησης, θέσης κλπ, είτε γιατί η χρηματοοικονομική τους κατάσταση, η μόχλευση τους και η θέση των ακινήτων τους, επιτρέπει να προβούν επωφελώς σε αλλαγές χρήσης, με σχέση κόστους – οφέλους επικερδή γι΄αυτές).

      Για παράδειγμα η υψηλότατη αξία κάποιων κεντρικότατων ακινήτων στο Λονδίνο υπερβαίνει κατά πολύ το οποιοδήποτε κόστος μετατροπής σε άλλες χρήσεις, όπως κατοικίες, ξενοδοχεία κλπ, αν παραστεί ανάγκη.

      Διαγραφή
    14. καλησπέρα σας
      καλησπέρα κ.Τάκη
      εύχομαι να είστε καλά.

      πολύ ωραία η συζήτηση σας για τις ΑΕΕΑΠ.
      κ. Κωνσταντινίδη η ιντερκο έχει ανακοινώσει εξάμηνο.
      θα το βρείτε εδώ:
      http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%88%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%20INTERCONTINENTAL+INTERNATIONAL+%282019%2C%CE%95%CE%BE%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/ecc78b7c-a1e0-44fe-b0ee-8fb64d8dad01?version=1.0


      επίσης μπορείτε να δείτε ένα άρθρο μου για τα "πραγματικά" ακίνητα vs αεεαπ και για την ιντερκο.
      https://www.investorblog.gr/%ce%b1%ce%b5%ce%b5%ce%b1%cf%80-vs-%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%ba%ce%bf/#comment-941

      Διαγραφή
    15. Κάποτε υπήρχε η παροιμία "ποτέ κανείς δεν έχασε αγοράζοντας γη". Δεν βγήκε τυχαία. Εκείνη την εποχή 1980-2000 ο μέσος ετήσιος πληθωρισμός ήταν 25%, η δραχμή υποτιμάτο λίγο περισσότερο (28%) και τα ακίνητα έπαιρναν τμήμα αυτής της υποτίμησης. Εκείνη την εποχή αγόραζες κι ένα καινούργιο αυτοκίνητο πχ Fiat 128 με 200,000 δρχ και σε 5 χρόνια εάν ήταν καλοδιατηρημένο το πουλούσες 10% ακριβότερα στις 220,000 καθώς το καινούργιο πια κόστιζε 500,000 δρχ). Η σίγουρη απόδοση "Ομόλογα ΕΤΒΑ" ήταν στα 21% ετησίως αλλά φυσικά σαν αγοραστική δύναμη έμπαινες μέσα λόγω πληθωρισμού. Ολα αυτά άλλαξαν με την είσοδο στο ευρώ που εξαφάνισε τον πληθωρισμό. Κάποιοι συνομήλικοι μου κακώς κάκιστα δεν το πήραν είδηση και με την συνδρομή των τραπεζικών δανείων έπεσαν θύματα της φούσκας των ακινήτων.

      Ελάχιστοι Έλληνες πια αγοράζουν ακίνητα για εκμετάλλευση (εκτός απ΄τα ερείπια που τα ψευτοσουλουπώνουν για Airbnb). Νομίζω ότι η νέα γενιά, η δική σας, θα απομυθοποιήσει την "σιγουριά" αυτής της επένδυσης. Ένα σπιτάκι για να μένεις και τέλος.

      Κύριε Πανάγο έχει ενδιαφέρον το πόνημα σας αναρωτιέμαι όμως εάν στην σύγκριση δεν είχατε βάλει την καλή ΙΝΤΕΡΚΟ αλλά την μέτρια ΤΡΑΣΤΟΡ τι συμπέρασμα θα βγάζατε? Γιατί Οκ καλή η  ΙΝΤΕΡΚΟ αλλά με την προβληματική εμπορευσιμότητα της εάν 10 τακαρόπληκτοι αποφασίζαμε να πάρουμε από 1000 μετοχές θα την τερματίζαμε. Μια ΑΜΚ με παραίτηση των βασικών μετόχων θα βοήθαγε νομίζω (όπως και των άλλων ΑΕΕΑΠ άλλωστε)

      (έχω μια μικρή θέση στην εταιρεία, για το μέρισμα φυσικά)

      Διαγραφή
    16. αν βάλω την τραστορ με τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ των πραγματικών ακινήτων. Για αυτό πρέπει να μελετάμε καλά τις εταιρίες και να μην αγοράζουμε στα τυφλά.

      Η νέα γενιά κ. Hippy δεν το κάνει(επένδυση σε ακίνητα) γιατί δεν έχει χρήματα. Μέσα τους να ξέρετε υπάρχει η αγάπη για τα ακίνητα σαν μορφή επένδυσης. Για το χρηματιστήριο ούτε λόγος.

      Δεν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα εμπορευσιμότητας στην Ιντερκο. Εκτός αν θέλετε όλα τα κομμάτια να τα μαζεύεται σε μια μέρα. Πχ έχετε χαρτοφυλάκιο 1εκ και θέλετε να επενδύσετε το 5% στην Ιντερκο ή ακόμα και το 10%. Δηλαδή δεν θα βρείτε να αγοράσετε 16-17 χιλιάδες μετοχές;

      Διαγραφή
  68. 4.7 δις !!!!! ούτε ο μπορις τζονσον δεν την σώζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί; O ξανθός Γιάνης, μπορεί να σώσει τον εαυτό του;
      Ε ρε πλάκες που θα έχουμε με αυτόν.

      Διαγραφή
    2. Μήπως το παλικαράκι αυτό, ο ξανθόΓιανος δηλαδή, είναι ο Τσιπρο-Μπαρουφάκης της Αγγλίας? Μήπως έχει ευκαιρίες εκεί, λέω εγώ? Στο παραδιπλανό site του φίλου Δημήτρη έχουν αναφερθεί κάποιες επιλογές από Αγγλία πάντως.

      Διαγραφή
  69. Ανεβαίνει καθημερινά η στάθμη της ποιότητας του οίκου σας κύριε Τάκη.Ειλικρινά χαίρομαι,συγχαρητήρια σε σας και στους φίλους που γράφουν.Οι ελάχιστοι κακόπιστοι ή άχαρτοι φθονεροί ευδιάκριτοι,ποιός τους δίνει σημασία.Και η σελίδα σας αποδεικνύει το σπουδαιότερο,δεν έχουν σημασία οι τίτλοι αλλά η γνώση,η σύνεση και η μελέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Συσωρευση.Εσεις ομοτραπεζοι τι λετε;Με Τραμπ..Σουλτάνο..Brexit..ποσοτική χαλάρωση..αρνητικά επιτόκια ..ύφεση στην Ευρωπη και μικρο έως μεγαλοφουσκα στα μικρομεσαία προς τα πού θα πάει το ΧΑΑ...πάνω ή κάτω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Όπου σε βολεύει φίλε μου,θες πάνω,πάνω,θες κάτω που βλέπω ότι το προτιμάς κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂