Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Kubient (KBNT)

Kubient .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό KBNT ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 13.873.510 μετοχές 


Presentation Kubient ... εδώ ...

Στις 14 Αυγούστου 2020, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την IPO της προσφέροντας 2.500.000 μονάδες στην τιμή των 5 δολαρίων. Εισέπραξε η εταιρεία ακαθάριστα έσοδα 12,5 εκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά να ανέρχονται σε περίπου 10,6 εκατομμύρια δολάρια.
Κάθε μονάδα αποτελούσε ένα μερίδιο κοινής μετοχής και ένα δικαίωμα για αγορά μίας επιπλέον μετοχής. Τα Δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν αμέσως μετά την έκδοση, ανά πάσα στιγμή, μέχρι και πέντε χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης τους και θα έχουν τιμή άσκησης 5,50 δολάρια ανά μετοχή.

Επίσης, στις 14 Αυγούστου 2020, η Εταιρεία χορήγησε στους ασφαλιστές της IPO 375.000 πρόσθετα εντάλματα αγοράς μετοχών, ενώ στους αναδόχους εξέδωσε δικαιώματα για να αγοράσουν 125.000 μετοχές στα 6,25 δολάρια ανά μετοχή.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2020, η Εταιρεία ολοκλήρωσε μια δημόσια προσφορά 4.058.822 μετοχών στην τιμή των 5,10 δολαρίων ανά μετοχή, Η εταιρεία εισέπραξε συνολικά ακαθάριστα έσοδα περίπου 20,7 εκατομμύρια δολάρια και καθαρά 18,9 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, η εταιρεία εξέδωσε στους εκπροσώπους των εγγυητών εντάλματα για την αγορά 176.470 μετοχών κοινής μετοχής με τιμή άσκησης 6,38 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Kubient, Inc. ιδρύθηκε, από τον Paul Roberts, τον Μάιο του 2017, εδρεύει στη Νέα Υόρκη και έχει στόχο να επιλύσει ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια βιομηχανία ψηφιακών διαφημίσεων.
Το Kubient είναι μια πλατφόρμα λογισμικού cloud για ψηφιακή διαφήμιση.

Η Kubient είναι μια πολύ μικρή και νέα εταιρεία που προσπαθεί να πάρει μερίδιο αγοράς στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των ψηφιακών διαφημίσεων. Στόχος της Kubient είναι μέσω της πλατφόρμας της να γίνει ο μεσίτης και για τους εκδότες (ιστότοποι και πωλητές διαφημιστικών χώρων) αλλά και για τους διαφημιζόμενους.

Οι διαφημιζόμενοι χρησιμοποιούν DSP για την αγορά ψηφιακής διαφήμισης, ενώ οι εκδότες χρησιμοποιούν εντελώς διαφορετικές πλατφόρμες που ονομάζονται SSP για την πώληση διαφημιστικού χώρου σε αυτούς τους διαφημιζόμενους. Επομένως οι διαφημιζόμενοι ενδέχεται να μην γνωρίζουν ποιος τους πωλεί διαφημιστικό απόθεμα και οι εκδότες ενδέχεται να μην γνωρίζουν ποιος αγοράζει αυτό το απόθεμα. Με τις δύο πλευρές, σε κάθε δημοπρασία, να μην είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, επικοινωνώντας μέσω διαφορετικών πλατφορμών είναι δύσκολο να εντοπιστεί η απάτη από μία πώληση διαφήμισης.

Η Kubient έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα όπου οι διαφημιζόμενοι και οι εκδότες μπορούν να αλληλεπιδράσουν άμεσα. Με αυτό τον τρόπο οι διαφημιζόμενοι είναι εύκολο να εντοπίζουν την απάτη διαφημίσεων και να διασφαλιστούν ότι αγοράζουν διαφημιστικό χώρο που πραγματικά τους προσφέρει την αναμενόμενη αξία στην καμπάνια τους.
Επιπλέον, η πρόληψη της απάτης είναι επίσης κατακερματισμένη ως αποτέλεσμα διαφημιστών και εκδοτών που χρησιμοποιούν διαφορετικές πλατφόρμες για τη διεξαγωγή δημοπρασιών ψηφιακής διαφήμισης. Πράγματι, πολλά DSP και SSP δεν έχουν καν ενσωματωμένες λύσεις πρόληψης της απάτης, αντ 'αυτού βασίζονται σε τρίτα μέρη για να εντοπίσουν την απάτη διαφήμισης μετά την εμφάνιση μιας διαφήμισης.


H Kubient είναι μια εταιρεία λογισμικού cloud που προσφέρει μια πλατφόρμα διαφημίσεων που συνδέει τους εκδότες απευθείας με το κοινό. Το κύριο προϊόν της KBNT είναι το Audience Cloud, το οποίο επιδιώκει να διαταράξει την αγορά των ψηφιακών διαφημίσεων ύψους 325 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αντιμετωπίσει το σημερινό αδύναμο σημείο της βιομηχανίας, που είναι η απάτη των διαφημίσεων. Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν γενικά για διαφημίσεις με βάση τα clicks, αλλά πολλά από αυτά τα clicks πραγματοποιούνται με ρομπότ ή με διάφορες μορφές απάτης.
Το 2019, οι διαφημιζόμενοι έχασαν πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω διαφημιστικής απάτης, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023. Η Kubient παρουσιάζει ένα λογισμικό με σκοπό να απαλλάξει τη ψηφιακή διαφήμιση απο τη διαφημιστική απάτη και που ονομάζεται KAI Ad Fraud Prevention  ... εδώ ...


Το πρόβλημα
Ο John Wanamaker, ένας μεγιστάνας των λιανικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του 19ου και του 20ου αιώνα, είχε πει :
«Τα μισά χρήματα που ξοδεύω για τη διαφήμιση σπαταλιούνται. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω ποια είναι τα μισά που σπαταλώνται »
Σχεδόν 100 χρόνια από το θάνατό του η διαφημιστική βιομηχανία εξακολουθεί να θέτει την ίδια ερώτηση.


Παρόλο που η ψηφιακή διαφήμιση αρχικά θεωρήθηκε ως εξαίρεση του παραπάνω ερωτήματος, εν τούτοις δημιούργησε νέα προβλήματα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό που ο κλάδος ονομάζει «Απάτη διαφημίσεων» .
Η Απάτη της ψηφιακής διαφήμισης είναι όλες οι ψευδείς διαδικτυακές διαφημιστικές εμφανίσεις, κλικ, μετατροπές ή συμβάντα δεδομένων προκειμένου να αποφέρουν έσοδα.


Μόνο πέρυσι εκτιμήθηκε ότι η απάτη διαφήμισης θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει απώλειες μεταξύ 19 και 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με ορισμένους ειδικούς της βιομηχανίας των διαφημίσεων να χαρακτηρίζει αυτά τα στοιχεία συντηρητικά στην καλύτερη περίπτωση.
Τόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που μια ολόκληρη υπο-βιομηχανία, με την ονομασία Ad Fraud Prevention, αναπτύχθηκε για να το αντιμετωπίσει. Όμως παρά τις πολυάριθμες εταιρείες και το λογισμικό, οι απώλειες Ad Fraud συνεχίζουν να αυξάνονται

Τι είναι η Ad Fraud (απάτη διαφημίσεων);
Η απάτη διαφημίσεων είναι η πρακτική της εσκεμμένης προβολής διαφημίσεων που όμως δεν βλέπει το φυσικό πρόσωπο. Οι περισσότερες απάτες διαφημίσεων δημιουργούνται από bots και λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση αυτοματοποιημένων, επαναλαμβανόμενων εργασιών στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα bots κακά. Οι μηχανές αναζήτησης, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν ρομπότ για να εξερευνούν εκατομμύρια σελίδες και εφαρμογές κάθε μέρα για να κατανοήσουν ποιο περιεχόμενο θα προσφέρουν. Χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες, έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα στις αναζητήσεις.


Υπάρχουν πολλές τακτικές απάτης διαφήμισης - εδώ είναι μερικά παραδείγματα:
1. Τα bots εγκαθίστανται σε υπολογιστές καταναλωτών και προκαλούν κλίκς σε διαφημίσεις που όμως δεν βλέπει ο χρήστης.
2. Ένα δίκτυο παραβιασμένων υπολογιστών ("botnet") δημιουργεί ψεύτικη κίνηση των καταναλωτών. Οι εικονικές μηχανές που μιμούνται καταναλωτικούς υπολογιστές δημιουργούν χιλιάδες προβολές.
3. Βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα, αλλά είναι πολύ λίγα ή ακόμη και αόρατα στη σελίδα του καταναλωτή.
4. Λογισμικό που μιμείται πολλά κλικς κάθε φορά που ένας καταναλωτής κάνει ένα πραγματικό κλικ.


Πόσο συχνή είναι η απάτη διαφημίσεων;
Όλοι οι ερευνητές απάτης διαφημίσεων έχουν συμφωνήσει ότι η απάτη καταλαμβάνει σημαντικό μέρος της συνολικής επισκεψιμότητας στον ιστό. Σύμφωνα με μία από τις μεγαλύτερες μελέτες στον κλάδο, αποδείχθηκε  ότι το 11% της προβολής και το 23% των εμφανίσεων βίντεο προκαλούνται από bots και botnets. Μια άλλη κορυφαία βιομηχανική ένωση, το Internet Advertising Bureau (IAB), διαπίστωσε ότι σχεδόν το 36% της διαδικτυακής επισκεψιμότητας είναι πλαστή. Σε μια άλλη μελέτη, η εταιρεία αναλυτικών στοιχείων για κινητά Apsalar διαπίστωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν 2,57 δόλια κλικ για κάθε πραγματικό κλικ σε μια εγκατάσταση.


Σύμφωνα με το eMarketer (... εδώ ...), η ψηφιακή διαφήμιση είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στη διαφημιστική βιομηχανία, ο οποίος αναμένεται να φθάσει τα 526 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, από 325 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Η απάτη στη ψηφιακή διαφήμιση διαφήμιση αναμένεται να αυξηθεί από 42 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 100 δισεκατομμύρια το 2023.

Παρά  τις προσπάθειες των διαφημιστών και των εκδοτών να αποτρέψουν την απάτη και να διενεργήσουν ελέγχους διασφάλισης, τόσο η Forrester Research όσο και η Juniper Research εκτιμούν ότι οι απώλειες που βιώνουν οι διαφημιζόμενοι θα υπερδιπλασιαστούν στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, με τους διαφημιζόμενους να χάνουν περίπου το 25% των δαπανών που δόθηκαν εξαιτίας της απάτης.

Ψηφιακή διαφήμιση
Οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν πως όταν περιηγούνται σε μια ιστοσελίδα, ή παρακολουθούν ένα βίντεο στο Διαδίκτυο, ή χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για κινητά ή παρακολουθούν τηλεόραση μέσω Διαδίκτυου, υπάρχει συχνά μια δημοπρασία πίσω από τα παρασκήνια για την αγορά και πώληση ψηφιακού διαφημιστικού υλικού ώστε να φορτωθεί το επιθυμητό περιεχόμενο στον καταναλωτή. Σε τέτοιες δημοπρασίες, οι διαφημιζόμενοι (δηλαδή, οι αγοραστές διαφημιστικού χώρου, όπως αθλητικά είδη ή εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων) αγοράζουν διαφημιστικό χώρο από τους εκδότες (δηλαδή, πωλητές διαφημιστικών χώρων, όπως είναι οι προγραμματιστές εφαρμογών για κινητά ή διάφοροι φορείς εκμετάλλευσης ιστότοπων). Οι διαφημιζόμενοι υποβάλλουν προσφορά για κάθε εμφάνιση και εάν η προσφορά είναι η καλύτερη, τότε η διαφήμιση εμφανίζεται στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή του εκδότη και προβάλλεται στον καταναλωτή.


Καθώς η τεχνολογία πίσω από αυτούς τους πλειστηριασμούς άρχισε να αναπτύσσεται, χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές μέθοδοι ψηφιακής διαφήμισης, ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή των τιμών των διαφημίσεων που θα αγοραστούν και θα πωληθούν, με την ελπίδα ότι το μεγαλύτερο δυνατό κοινό θα δει μια διαφήμιση.

Από τη στιγμή που ένας χρήστης συνδεθεί σε έναν ιστότοπο μέσα σε 300 χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms) έχει ολοκληρωθεί ψηφιακά η δημοπρασία και έχει τερματιστεί, έχοντας επιλεγεί η καταλληλότερη διαφήμιση, banner ή βίντεο.

Ως αποτέλεσμα της κατακερματισμένης, περίπλοκης και αναποτελεσματικής υποδομής που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για διαφήμιση μέσω προγραμματισμού, η απάτη είναι αχαλίνωτη στην αγορά ψηφιακών διαφημίσεων. Η χρήση ψεύτικων ιστότοπων και Bots από κακόβουλα λογισμικά για την πώληση διαφημιστικού χώρου κοστίζει στους διαφημιζόμενους δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ενώ η διαφημιστική απάτη είναι αχαλίνωτη στον κλάδο της ψηφιακής διαφήμισης οι τρέχουσες μηχανικές λύσεις και οι λύσεις πρόληψης της απάτης στον κλάδο μπορούν να εντοπίσουν τέτοια απάτη μόνο αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τη Kubient είναι πολύ δύσκολο να σταματήσει η απάτη όταν γίνεται προσπάθεια να πιαστούν οι δράστες αφού έχει ήδη συμβεί η απάτη, επειδή οι απατεώνες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εντελώς το δακτυλικό αποτύπωμα του Bot, το οποίο του επιτρέπει να εισέλθει ξανά στο οικοσύστημα και να διαπράξει ξανά απάτη.
Προτιμότερο και πιο αποτελεσματικό είναι να υπάρξει πρόληψη και να σταματάει η απάτη πριν να συμβεί παρά να προσπαθείς να πιάσεις τους δράστες μετά την απάτη.


Έτσι, η Kubient ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει ένα σύστημα μηχανικής εκμάθησης που μπορεί να εντοπίσει απάτη εντός του παραθύρου των 300 χιλιοστών του δευτερολέπτου γνωστό ως "ροή προσφοράς" πριν από τις αγορές διαφημίσεων.

Η Ιστορία του KAI
Όταν κυκλοφόρησε η πρώτη δημόσια έκδοση του λογισμικού της Kubient με την Yahoo, τον πρώτο διαφημιστικό συνεργάτη, τον Ιούνιο του 2016, ολοκληρώθηκαν οι δημοπρασίες σε 100 ms, αφήνοντας ελεύθερο χρόνο ένα αξιοσημείωτο 200 ms. Με αυτή τη μεγάλη διαφορά ταχύτητας του χρόνου φόρτωσης, μεταξύ του προτύπου της βιομηχανίας και του προϊόντος της Kubient ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι αυτή η πλατφόρμα προοριζόταν για μεγαλύτερα πράγματα που σχετίζονται με ζητήματα καθυστέρησης που μαστίζουν τον κλάδο της διαφήμισης.
Ωστόσο η Kubient με το αρχικό λογισμικό της απέτυχε στις δημοπρασίες, καθώς ένα μεγάλο μέρος μιας μηνιαίας πληρωμής από έναν αγοραστή είχε παρακρατηθεί επειδή η ποιότητα του αποθέματος που αγοράστηκε παρερμηνεύθηκε από τον εκδότη.


Οι συναντήσεις που έγιναν με πολλούς προμηθευτές για την πρόληψη της απάτης διαφημίσεων όλοι κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα, ότι δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσει η απάτη της διαφήμισης σε πραγματικό χρόνο και κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών. Μόνο να μετριαστεί. 

Όμως η διοίκηση της Kubient συνεχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει μια υπηρεσία με πρόβλεψη τεχνητής νοημοσύνης που θα μπορεί να κάνει δεκάδες χιλιάδες ταυτόχρονες προβλέψεις σε λιγότερο από 10ms, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ πριν.
Ο Kubient προσέλαβε αμέσως έναν ειδικό AI, τη Vasanti Mahajan, ενώ ο Christopher Francia, τότε VP του Product, ανέλαβε επικεφαλής του προγράμματος.


Ο Francia εργάστηκε για να βρει έναν προμηθευτή λογισμικού που θα μπορούσε να παρέχει την απαιτούμενη ισχύ για να τρέξει το AI της Cubient σε πραγματικό χρόνο. H Amazon Web Services, κατέστησε σαφές ότι δεν υπήρχε κάποιο λογισμικό που να μπορεί να εκτελεί προβλέψεις τόσο στην κλίμακα όσο και στην ταχύτητα που ζητάει η Kubient . Ακόμα και σήμερα τα πιο συνηθισμένα προϊόντα AI όπως εκείνα της Siri ή της Alexa λειτουργούν τις προβλέψεις και τα αποτελέσματά τους περίπου 1 έως 2 δευτερόλεπτα, οπότε καμία προκαταρκτική λύση δεν έδινε προτεραιότητα στην ταχύτητα στα επίπεδα που χρειαζόταν η Kubient.

Ενώ ο Francia βρίσκεται σε αδιέξοδο, η Vasanti Mahajan έκανε σημαντικές ανακαλύψεις στα δεδομένα και είχε έτοιμο το αρχικό μοντέλο να δοκιμαστεί, το οποίο δημιούργησε μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα για να βρει μια λύση λογισμικού, καθώς τα μοντέλα της Kubient ενώ μπορούν να πιάσουν την απάτη, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να χρησιμοποιηθούν στη δημοπρασία.

Μετά από 12 μήνες η ομάδα της Kubient έφτασε τελικά σε ένα σημείο όπου το λογισμικό της σε ελεγχόμενο περιβάλλον λειτουργεί και οι ταχύτητες ήταν εντός του εύρους που είχε τεθεί.
Όμως, αυτό ήταν ακόμα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον. Όταν αποφασίστηκε για πρώτη φορά να τεθεί στο σύστημα δημοπρασίας παραγωγής, η ομάδα ήταν αρκετά σίγουρη ότι το λογισμικό τους θα συντριβεί, δεν θα ανταποκριθεί και θα χρειαστούν εκ νέου δοκιμές και ανάλυση των δεδομένων.


Στην πραγματικότητα, όταν κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα δημοπρασιών τον Οκτώβριο του 2018, ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.
Έτσι, ο αλγόριθμος και η καινοτομία της Kubient ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι προς την επανάσταση της πρόληψης της απάτης των ψηφιακών διαφημίσεων.

Η λύση εντοπισμού απάτης της πλατφόρμας της Kubient, ονομάζεται Kubient Artificial Intelligence ("KAI") και είναι αποκλειστική ιδιοκτησία της εταιρείας. Το ΚΑΙ χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και θα αναλύσει τα δεδομένα ροής προσφορών της ζωντανής διαφήμισης για να εντοπίσει πιθανή απάτη διαφήμισης. Η αποκλειστική τεχνολογία της KAI επιτρέπει σε όλους τους διαφημιζόμενους να λαμβάνουν καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο εντός αυτού του σύντομου χρονικού διαστήματος, εντοπίζοντας ενδεχόμενη δόλια δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο. Το KAI έχει εκπαιδευτεί χρησιμοποιώντας διαφορετικούς αλγόριθμους στατιστικής και μηχανικής μάθησης και είναι ικανό να εντοπίζει διάφορους τύπους απάτης, όπως απάτη χρηστών, απάτη συσκευών και απάτη περιεχομένου. Το KAI αναλύει το 100% των δεδομένων προγραμματισμού σε πραγματικό χρόνο και συγκεκριμένων πληροφοριών της βιομηχανίας, ώστε να προσδιορίσει τα μοτίβα και τα σημεία δεδομένων σύμφωνα με την παράνομη δραστηριότητα, βοηθώντας τους διαφημιζόμενους να μεγιστοποιήσουν την απόδοση των διαφημιστικών δαπανών και τους εκδότες να προστατευτούν.

Τι είναι η Kubient;
H Kubient, Inc. αναπτύσσει μια πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται σε cloud για τη βιομηχανία ψηφιακών διαφημίσεων. Η εταιρεία αναπτύσσει το Audience Cloud, μια πλατφόρμα για διαπραγμάτευση διαφημίσεων, μέσω προγραμματισμού, σε πραγματικό χρόνο. Η πλατφόρμα της συνδέει τους διαφημιστές με τους εκδότες, ενώ έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση κατά τη δημοπρασία διαφημιστικού χώρου μέσω προγραμματισμού.

Η πλατφόρμα του Audience Cloud επιτρέπει στους διαφημιζόμενους και τους εκδότες (πωλητές διαφημιστικών χώρων) να πραγματοποιούν απευθείας συναλλαγές μεταξύ τους σε μια ανοιχτή πλατφόρμα υποβολής προσφορών σε πραγματικό χρόνο για ψηφιακή διαφήμιση μέσω προγραμματισμού. Το διαφημιστικό απόθεμα στην πλατφόρμα της Kubient είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε κανάλι, επιτραπέζιους υπολογιστές, κινητές συσκευές, ψηφιακές εκτός σπιτιού και συνδεδεμένες συσκευές και σε οποιαδήποτε μορφή βίντεο, οθόνης, ήχου.

Όταν φορτώνεται μια ιστοσελίδα, οι διαφημιζόμενοι αγωνίζονται να υποβάλλουν προσφορές και να τοποθετούν διαφημίσεις με την ελπίδα ότι ο χρήστης θα κάνει κλικ στη διαφήμιση για να μάθει περισσότερα για το προϊόν ή την υπηρεσία του. Το πρόβλημα είναι ότι η περισσότερη κίνηση στο Διαδίκτυο δημιουργείται από ρομπότς, όχι από ανθρώπους. Όταν ένας διαφημιζόμενος υποβάλλει προσφορά για να τοποθετήσει τη διαφήμισή του σε μια ιστοσελίδα, δεν ξέρει αν η διαφήμιση πρόκειται να προβληθεί από έναν άνθρωπο ή ένα bot. Εκτός εάν αυτός ο διαφημιζόμενος χρησιμοποιεί τη Kubient. Η Kubient έχει αναπτύξει τεχνολογία για τον εντοπισμό διαφημιστικής απάτης σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου. Εάν η Kubient εντοπίσει ότι μια ιστοσελίδα δεν φορτώνεται από άνθρωπο, τότε οι διαφημιζόμενοι δεν υποβάλλουν προσφορά. Αυτό εξοικονομεί τους διαφημιστές από τη σπατάλη διαφημιστικών δαπανών σε προβολές που έχουν μηδενική πιθανότητα να οδηγήσουν σε πώληση.

Η Kubient διευθύνεται από τον CEO και ιδρυτή Paul Roberts. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας IPO, προσλήφθηκε ο Peter Bordes ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος. Ο Peter Bordes δημοσιοποιήσε την εταιρεία, έφερε με επιτυχία τη Kubient στον Nasdaq και τώρα έχει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο Paul Roberts έχει δηλώσει ότι μπορεί και να μην συνεχίσει ως CEO και πως το διοικητικό συμβούλιο ψάχνει για νέο CEO που θα έχει εμπειρία στον κλάδο.

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο οι Insiders της εταιρείας κατέχουν το 25% της εταιρείας σε ένα σύνολο 13,873 εκατομμυρίων μετοχών.

Αποτελέσματα έτους 2020
Οι πωλήσεις της Kubient το 2019 ήταν μόλις 177.635 δολάρια και δημιουργήθηκαν από 49 πελάτες, ενώ το 2020 τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν 2.900.029 δολάρια και δημιουργήθηκαν από 41 πελάτες. 

Η αύξηση των πωλήσεων από το 2019 έως το 2020 οφειλόταν κυρίως σε περίπου 1.300.000 δολάρια εσόδων που δημιουργήθηκαν απο τη δοκιμή beta του KAI, της υπηρεσίας εντοπισμού απάτης, η οποία ξεκίνησε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, καθώς και περίπου 1.496.000 δολάρια καθαρών εσόδων από τον νέο πελάτη Associated Press.
Η εταιρεία, στο μέλλον, δεν θα έχει έσοδα από δοκιμές beta του KAI. Επομένως για να αυξηθούν τα έσοδα της Kubient θα πρέπει η εταιρεία να πείσει και να προσελκύσει νέους πελάτες που θα υιοθετήσουν το προϊόν KAI στο μέλλον.


Η εταιρία είναι νέα, με το προιόν της ακόμη άγνωστο και ''αδοκίμαστο'' και τη δεδομένη στιγμή έχει ένα μεγαλο πελάτη .... και γιαυτό δεν υπάρχει καμιά διαβεβαίωση για την επιτυχία του εγχειρήματος. Αύτος είναι ο βασικός λόγος που η διοίκηση δεν μπορεί να δώσει οδηγία για τα έσοδα του 2021.

Στις 23 Μαρτίου 2021, η ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ της Kubient αποτελείται από 5 υπαλλήλους, ενώ η εταιρεία έχει συνολικά 13 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και 15 συμβούλους.

Η εταιρεία το 2020 εμφάνισε ζημιά 7,885 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένη από τη ζημιά των 4,132 εκατομμυρίων δολαρίων του 2019.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA,  του 2020, ήταν αρνητικά κατά 3,6 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2019 ήταν αρνητικά κατά 3,3 εκατομμύρια δολάρια.


Χάρη των δύο δημοσίων προσφορών μετοχών η Kubient έχει ένα ισχυρό Ισολογισμό, καθώς, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, διαθέτει ταμείο 24,782 εκατομμύρια δολάρια, με το συνολικό χρέος να είναι μόλις 406.090 δολάρια και τις συνολικές υποχρεώσεις να ανέρχονται σε 2,881 εκατομμύρια δολάρια.
Με την τιμή της μετοχής στα 7 δολάρια η επιχειρηματική αξία της Kubient ήταν υψηλότερη απο 72 εκατομμύρια δολάρια και εαν δεν αναπτυχθεί η εταιρεία ραγδαίως είναι βέβαιο ότι η μετοχή θεωρείται υπερτιμημένη.


Συμπεράσματα
Ο εντοπισμός της απάτης των διαφημίσεων δεν είναι κάτι το καινοτόμο. Πολλές πλατφόρμες διαφήμισης μπορούν να εντοπίσουν απάτες διαφημίσεων. Όμως η Kubient είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος παίκτης στην αγορά που μπορεί να εντοπίσει τη διαφημιστική απάτη πριν ένας διαφημιζόμενος υποβάλει προσφορά. Αυτό είναι μοναδικό, επειδή οι διαφημιστές έχουν περίπου 300ms για την προβολή μιας διαφήμισης.

Οι άλλες πλατφόρμες εντοπίζουν την απάτη μετά την εξόφληση των χρημάτων και στη συνέχεια, παρέχουν επιστροφές χρημάτων για τις δόλιες μεθοδεύσεις. Αυτή ήταν η αποδεκτή λύση για πολλά χρόνια. Απομένει να εξακριβωθεί εάν οι διαφημιζόμενοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τις υπηρεσίες της Kubient προτού υποβάλουν προσφορές για μια διαφήμιση ή εάν ικανοποιούνται από το ισχύον πρότυπο που λειτουργεί η αγορά.

Εάν η Kubient αποδείξει ότι η τεχνολογία της είναι κρίσιμη για τους διαφημιζόμενους, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια τεράστια ευκαιρία να επεκτείνει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της.

H Kubient είναι μία μετοχή τεχνολογίας που ακόμη βρίσκεται κάτω από τα radars. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης, για την οποία υπάρχουν πολλές ανοδικές δυνατότητες, αλλά το επιχειρηματικό της μοντέλο ακόμη δεν είναι δοκιμασμένο και αποδεδειγμένο. Αυτό κάνει την Kubient μια επικίνδυνη επένδυση.
Πρόκειται για μια επένδυση πολύ κερδοσκοπική σε αυτό το στάδιο, αφού θα μπορούσε είτε η μετοχή να απογειωθεί, είτε να διαλυθεί εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι η καινοτομία της εταιρείας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Η Kubient βοηθά στον εξορθολογισμό της ψηφιακής διαφήμισης. Παρόλο που η διοίκηση της Kubient ισχυρίζεται πως έχει το πλεονέκτημα και την τεχνολογία στον εντοπισμό της απάτης στη ψηφιακή διαφήμιση, εντούτοις ακόμη υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.

Κίνδυνοι

  • Η Kubient είναι μια νέα εταιρεία, οπότε υπάρχουν λίγα ιστορικά δεδομένα για ασφαλεστερες προβλέψεις. 
  • Το επιχειρηματικό μοντέλο της Kubient δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.  
  • Πολλά από τα έσοδα 2020 ήταν εφάπαξ για δοκιμές beta.  
  • Κίνδυνος συγκέντρωσης πελατών. Το 2020 η εταιρεία είχε ουσιαστικά έναν μόνο μεγάλο πελάτη.  
  • Ισχυρός ανταγωνισμός.
  • Επειδή η εταιρεία ακόμη είναι ζημιογόνος και οι ταμειακές ροές της είναι αρνητικές, στην προσπάθεια της να αναπτυχθεί είναι πιθανόν να χρειαστεί χρηματοδότηση, που θα οδηγήσει σε αραίωση μετόχων.
Υπάρχει μόνο ένας αναλυτής που καλύπτει τη μετοχή αυτή τη στιγμή, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο ασφαλιστής IPO της Kubient. Λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις των πωλήσεων αυτού του αναλυτή αναμένει η Kubient να φτάσει τα 6,6 εκατομμύρια δολάρια το 2021, τα 17,4 εκατομμύρια το 2022, τα 26,2 το 2023, τα 35,4 το 2024 και τα 44,3 εκατομμύρια δολάρια το 2025.
Εάν η Kubient καταφέρει να επιτύχει αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης, τότε είναι πολύ πιθανό η μετοχή, μέχρι το 2025 να καταφέρει να πετύχει πολύ υψηλότερες τιμές από τις σημερινές των 7 δολαρίων.


Ωστόσο, για το 2021 η KUBIENT θα χάσει έσοδα ύψους 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούσαν τις δοκιμές BETA και θα πρέπει να αντικατασταθούν από νέους πελάτες. Ταυτόχρονα, το 2020, υπάρχουν έσοδα 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων που προήλθαν από έναν μόνο πελάτη. Εάν φύγει αυτός ο πελάτης θα ήταν καταστροφικό για τη Kubient. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει, τα έσοδα του 2021, σε μία τρύπα 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο ισοζύγιο της Kubient (1,3 εκατομμύρια δολάρια από τη δοκιμή beta και 1,5 εκατομμύρια δολάρια από τον ένα πελάτη).

Η Kubient πρέπει ακόμη να αποδείξει ότι το προϊόν της έχει αγοραία αξία. Αυτό θα αποδειχθεί εάν είναι σε θέση να διατηρήσει τους πελάτες εκτός από την απόκτηση νέων πελατών.
Εάν η τεχνολογία Kubient αποδειχθεί ότι είναι επαναστατική στην αγορά, τότε υπάρχει τεράστιο περιθώριο ανάπτυξης. Εάν μάλιστα πετύχει την υποστήριξη της Google τότε σίγουρα θα γίνει ο ηγέτης στην ψηφιακή διαφήμιση.


Εάν όμως δεν μπορέσει να αποδείξει τη χρησιμότητα της τεχνολογίας, τότε η τιμή της μετοχής είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει.

200 σχόλια:

  1. Με αφορμή την αγορά που έκανε ο Charlie Munger στην  BABA μέσω της Daily Journal,

    https://www.dataroma.com/m/holdings.php?m=DJCO

    πολλή συζήτηση γίνεται γύρω από τις κινέζικες εταιρείες που παρουσιάζονται ως οι αντίστοιχες Amazon, Google κτλ, ενδεικτικά δηλαδή ALIBABA, JD, PINDUPDUO, BEIDU, TENCENT. Εμένα μου αρέσουν οι BABA και BIDU.

    Θα μου πείτε βέβαια ότι δεν ξαναμπλέκουμε με κινέζους και σε ορισμένες η κεφαλαιοποίηση είναι τεράστια, πόσες φορές πάνω μπορεί να πάει; Οκ πάσο.

    Ούτως ή άλλως, όπως φαίνεται θα πουλήσουμε US για να πάρουμε ΧΑ. Όπως πάει θα το δούμε κι αυτό γιατί η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε να το ανακαλύψουμε το Αμερικάνικο, μόλις ένα χρόνο και κάτι. Αφήστε που έχω αντιληφθεί ότι παίζει promotion και ακολουθούμε σαν τα πρόβατα. Αν δηλαδή το πιάσουμε από πέρυσι τέτοια εποχή στην αρχή είχαμε πετρέλαιο και πετρελαϊκές, μετά EVs και SPAC, πρόσφατα κρουαζιέρες, αεροπορικές, ξενοδοχειακές, τώρα εταιρείες με τσιπάκια και στη συνέχεια ποιος ξέρει τράπεζες, Κίνα ότι βγει απ το σακούλι. Σε κάθε περίπτωση τα χαρτιά είναι αγοράσμένα στην αρχή, τρέχουμε εμείς σαν παλαβοί τα τρώμε στην κεφάλα, τρώμε όλη την πτώση αγανακτούμε και μετά τα δίνουμε. Στη συνέχεια αυτά φεύγουν πάνω κι εμείς πάμε στο επόμενο στόρυ που μας πλασάρουν. Κάνω λάθος? Η καλύτερη τακτική είναι να μην ακολουθείς κανέναν και τίποτα τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ακολουθείς κανέναν και τίποτα ... τότε τι ακολουθείς; Το τιποτα;

      Διαγραφή
    2. Στην ιστορική αναδρομή κύριε Ευρωβλάχο θα ήθελα να σας διορθώσω τη χρονολογική σειρά.

      Οι κρουαζιέρες ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ. Απο πέρσι τέτοια εποχή, η κρουαζιέρα ήταν 1η. Μετά ήταν το πετρέλαιο.

      Να σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη ...
      Ποιός βρήκε τον πάτο της κρουαζιέρας;

      Σας θυμίζω ...

      Noρβηγέζα
      http://mitarola.blogspot.com/search/label/Norwegian?m=0

      Carnival
      http://mitarola.blogspot.com/search/label/Carnival?m=0

      Διαγραφή
    3. Είχα και τη Royal Caribbean έτοιμη ... Αλλά, είχαν φύγει ήδη πάνω οι κρουαζιέρες , υπήρχε και λίγο τρόμος τόοοτε, οπότε δεν τη δημοσίευσα ποτέ.

      Διαγραφή
    4. Στις κρουαζιέρες βγήκε πολυ (δυστυχώς λογιστικό) χρήμα και κάμποσο πραγματικό. Δυστυχως τότε δεν ξέραμε με τι σφοδρότητα μπορεί να πέσει το αμερικανικό χρηματιστήριο..


      κε Τάκη, έχω μια τεχνική ερώτηση να σας κανω αν μου επιτρέπετε:
      Μου έχει κανει εντύπωση η ακρίβεια με την οποία περιγράφετε πόσες μετοχές και warrants εκδόθηκαν απο τις εταιρίες και πότε. Αυτό το βρίσκετε συγκεντρωτικά σε κάποια ιστοσελίδα ή διαβάζετε ένα ένα τα έγγραφα της SEC?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Bugs_Bunny βασικά κοιτάζω τριμηνιαία και ετήσια secs. Υπάρχουν και άλλα secs που δίνουν όοοοολη την πληροφόρηση. Μέχρι τι σώβρακο φοράνε οι μέτοχοι λένε ...

      Στο άλλο θέμα. Δεν ξέρω από λογιστικά και πραγματικά χρήματα ... ξέρω ότι και τώρα δίνω πάτους, αλλά στο διαδίκτυο και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφοράνε γκουρούδες που χαμπάρι δεν παίρνουν.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη δεν θα διαφωνήσω, αντιθέτως σας δίνω τα εύσημα για τις επιτυχίες σας. Τα τραπέζια που παίζετε όμως είναι για δυνατούς παίχτες και λίγοι από εμάς βγάζουν καλά λεφτά στο τέλος, γιατί το ένστικτο του καλού παίχτη δεν μπορεί να το "κοπιάρει" κανείς. Λίγο να μην πιστεύει κανείς και λίγο να καθυστερεί στις κινήσεις, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό.

      Διαγραφή
    7. Πολυ καλο το σχολιο του κ. Ευρωβλαχου. Συμφωνω, μπορει ο κ. Τακης να βγαζει λεφτα απο τις ιδιες μετοχες που εμεις χανουμε.

      Διαγραφή
    8. κε Τάκη,
      αρχικά ευχαριστώ για την απαντηση όσον αφορά τις πληροφορίες. Έχω προσπαθήσει να διαβάσω διάφορα απο τη SEC αλλά έχω πελαγώσει. Μιλάμε για τεράστια εγγραφα μη φιλικά στον αναγνώστη. Θα κοιτάζω τα 3μηνα και τα ετήσια λοιπόν.

      Πάντως, μιας και το είχα ρωτήσει παλιότερα να το βάλω για τους φίλους εδώ, καλή προσέγγιση για το που βρίσκει κάποιος τον αριθμό των warrants ειναι το Prospectus των SPAC. Η πληροφορία δε, αναφέρεται στην αρχη αρχή, μεσα στις πρώτες 3-4 σελίδες.
      Προσοχή όμως! Το παραπάνω χρησιμεύει μόνο ως προσέγγιση, καθότι στο τελικό S4/Α που είναι το έγγραφο που περιγράφει τις συγχωνεύσεις, πάντα μα πάντα οι μετοχοι της εταιρίας-στόχου πάιρνουν κι αυτοί warrants στη νέα εταιρία.

      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Τώρα στο ό,τι είπα για τις κρουαζιέρες, θα διευκρινήσω, ότι όσον αφορά τον εαυτό μου, συνέβη το εξής:
      Είχα μπει στην NCLH σε πολυ καλες τιμές στις αρχές Μαϊου κι ειχα μ.ο. λίγο πάνω απο 13$, σχεδόν με όλα μου τα διαθέσιμα χρήματα. Η θέση έφτασε στα 26,91$ στις 8 Ιουνίου. Στο after market δε, ακούμπησε σχεδόν και τα 28$.
      Δεν πουλησα..Δεν ξερω τι περιμενα, ίσως τα 32-35$.

      Δεν πουλησα ούτε την επόμενη μερά στα 24 περίπου. Είχα και την εικκόνα απο το after market, λεω σιγά μια διορθωσούλα είναι.
      Τρεις μέρες μετά, έκλεισε στα 17,25$. Πούλησα τότε. Στο χαμηλό της βουτιάς. Δυστυχως και πάλι, καθότι σε άλλες τρεις μέρες έπιασε τα 22$ μέχρι που την πήρε οριστικά ο κατήφορος ως τα 13$ λίγους μηνες μετά. Εξ ου και το τρελό λογιστικό κέρδος που εγινε λίγο πραγματικό.


      Το θεμα ειναι ότι η Αμερικη δεν εχει όριο. Κι επειδή τν παρακολουθώ χρόνια, αυτές τις κινήσεις τις θυμάμαι είτε σε εταιρίες βιοτεχνολογίας, είτε στις Fannie Mae και Freddy Mac αν τις θυμάται κάποιος. Δε μπορουσα να φανταστώ καν ότι θα τις έβλεπα σε καθιερωμένες εταιρίες.

      Γοητευτική και ταυτόχρονα τρομακτικότατη η αγορά των ΗΠΑ..

      anyway, τα είπα και ξαλαφρωσα, συνεχίστε να δίνετε ιδέες και όποιος αντέξει.


      υ.γ. Η αγαπημένη STEM έκανε spike χθες. Αιτία, αναρτηση στο reddit, που ισχυριζόταν για πιθανή συνεργασία με την Τεσλα. Ανθίζουν τα virtual power plants στις ΗΠΑ.
      Δεν κατέχω πλεον, την πουλησα στα 46$, και στα προσφατα χαμηλά δεν ξαναπήρα. Είχα πει θα παρω μετα τη συγχώνευση και το τήρησα. Δυστυχως ως τώρα.
      Προσωπικά, δεν ξερω τι, αλλα κάτι με φοβίζει στην εταιρία. Είχα διαβασει και 2 άρθρα ότι δεν τα πηγαιναν πολυ καλά, το 2018 απέλυσαν πολυ κόσμο και άρχισαν ξαφνικά να χρησιμοποιούν τον όρο AI στις ανακοινώσεις τους.
      Όμως, η μετοχή γίνεται iconic. Θα μου πείτε και άλλες έγιναν και τις έλιωσαν. Δεν ξερω, πιστευω ότι θα δουμε τρεχάλα, μετά δεν ξερω. Θα μπω αν βρω καλη τιμη μετά τη συγχώνευση.

      υ.γ.2. Το συμβόλαιο της Clover με το υπουργείο υγείας βαζει τον Παλιχαπιτιγια το παιχνίδι πάλι. Η clover την κουνησε την Sofi χαχα.

      Διαγραφή
    9. Είδατε όμως πόσο δύσκολο είναι η μελέτη των secs .... αλλά και πόση σοφία υπάρχει εκεί μέσα!!!

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα , κύριε Τάκη έχω μια απορία αν έχετε το χρόνο μπορείτε να μου την λύσετε πχ στην ASTS θέλατε να αλλάξει από spac και το εκ λάβατε σαν θετικό την μη καθυστέρηση άσχετα το βραχυπρόθεσμο ξύλο μικρό μεγάλο θα δείξει που θα σταματήσει , η ασφάλεια των 10$ δεν σας ικανοποιούσε ?

    Ελπίζω να τελειώσει επιτέλους και αυτή σήμερα και ας πάει κάτω από 10 το ροκάνισμα μέρα με την μέρα δεν μου αρέσει , από ότι βλέπω η ανάκαμψη στα χαρτιά μας θα ειναι από τιμές πολύ ποιο κάτω και γύρω στον Μάιο γιατί και ο Απρίλης θα έχει πάρα μα πάρα πολύ ξύλο από ότι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβλέπω διερευνητικά σορτοστριμόγματα σε CLOV, LOTZ, UWMC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..και όχι μόνο. δεν ξέρω τι λέει η μύτη σας monsieur αλλά η κατα πολύ μικρότερη δικιά μου οσμίζεται οργανωμένες απαντήσεις στις σορτοκαταστάσεις που έχουν 'χωνέψει' χρονικά τις τιμές. Με αφορμές κάποιες ειδήσεις που θα βγαίνουν.

      Διαγραφή
    2. IPOE, IPOF chamathόχαρτα, FUBO, άντε να δούμε και τη σκυλίτσα σας, να βγάλει καμιά είδηση, να ανέβει και το άρθρο..

      Διαγραφή
    3. Κοιτάμε μακρυά ... κοιτάμε καθαρά.
      Κοιτάμε κοντά ... δεν βλέπουμε ούτε τα ρουθούνια μας!!

      Διαγραφή
    4. fuboooooooo to the moooon!!!
      (Μπαρδόν αλλά είναι η 2ρη μεγαλύτερή μου θέση)

      Διαγραφή
    5. FYI - CLVR έχει 34% επιτόκιο και μόνο 585K διαθέσιμα για δανεισμό!
      Εγώ κοιτάω παντού και ότι δω -τα ρουθούνια μου δεν τα βλέπω ούτως ή άλλως γιατί είναι κάτω από τη μύτη :p

      Διαγραφή
    6. Αν βγεί το project της ποιο moon και ποιό φεγγάρι;
      Στο τελευταίο σύνορο και ακόμη παραπέρα ... προς το παρόν όμως μπαίνουν όσοι πιστεύουν στην επιτυχή εξέλιξη του ptoject ... που ακόμη όμως είναι σε εγκυμονούσα κατάσταση.

      Α, ξέχασα να πω ... ότι όντως το 20 έδωσε έναν πάτο, όπως προφητεψα. Μένει να δούμε αν ήταν ολικός ο πάτος.

      Διαγραφή
  4. Η blink κ.Τακη ανακοίνωσε ότι έβαλε 42 νέους σταθμούς έξω από 10 πιτσαρίες Four Brothers. Αντέγραψε το σκεπτικό της Volta. Κατά πόσο θεωρείτε ότι θα επιδράσει αυτό τη μελλοντική πορεία της μικρής μας συγκριτικά volta?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης νέος παίκτης: NVVE που δίνει στα αυτοκίνητα την δυνατότητα να δίνουν πίσω ενέργεια στο σύστημα αν το κατάλαβα καλά. Η μύτη του κ. Τάκη πρέπει να μυρίσει προς την κατευθύνση του και να μας πει νωρίς, μην πετάξει το πουλάκι

      Διαγραφή
    2. Τι να πρωτομυρισει και αυτή η μύτη;
      Προς το παρόν ... μυρίζει λερωμένα σωβρακάκια!!

      Διαγραφή
    3. Χαχαχα κ.Τακη το γέλασα αν και εις βάρος μου αχαχα

      Διαγραφή
    4. Κυριε Τακη τι να πω, γράψατε!

      Διαγραφή
    5. Πραγματικά πολύ αστεία η απάντηση.Ως προς την ουσία τώρα έκανα σήμερα την Volta, NVVE. Η ΝVVE κατά την άποψη μου υπερέχει σε τεχνολογική καινοτομία, καλές συνεργασίες με γιαπωνέζους, NGA, και άλλα λεωφορεία και βάσει των προβλέψεων τους είναι τζάμπα. Μου μοιάζει με ένα συνδιασμό ASTS και ELMS στα καλά τους στοιχεία (first mover, patents, business and not commercial focus)

      Διαγραφή
  5. Κύριε Τάκη σε τιμές θα αγοράζατε GOEV και LAZR?? ίσως έχετε εκφράσει γνώμη σχετικά αλλά δεν θυμάμαι .... Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Luminar παίζει καθαρά στα lidars των αυτόνομων οχημάτων. Γιαυτό η αγορά την αποτιμά εκεί ψηλά ... παρόλο που δεν πρέπει. Για έναν που είναι έξω απο την πληροφόρηση μέσα απο την εταιρεία είναι επικίνδυνο στοίχημα, αφού δεν το πήρε στα 12 και 15.

      Και η Canoo παρομοίως ... παίζει στα αυτόνομα. Μεγάλο στοίχημα και ενδιαφέρον!!

      Διαγραφή
  6. by the way, το SRNGU πάει για τούτη, λέγεται..
    https://www.ginkgobioworks.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε antep που το διαβάσατε αν επιτρέπετε , γιατί την έχω και περιμένω την αποκοπή του δικαιώματος που ειναι ίσως και ο λόγος που την ανεβάζουν και πιθανόν να γίνει κάποιο παιχνίδι.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    2. https://www.reuters.com/article/instant-article/idUSL4N2M23GJ

      Διαγραφή
    3. Μια χαρά αλλά αν ειναι αλήθεια άποψη θα έχει ο κύριος Τάκης αν αξίζει το ρίσκο και πως θα πρέπει να διαχειριστούν τα δικαιώματα , ευχαριστώ και πάλι κύριε antep

      Διαγραφή
    4. Πολύ σίγουρος είστε ότι θα έχετε και δικαιώματα.
      Για να δούμε ... θα τα ξεχωρισετε; Σε πολλές περιπτώσεις Spacs για να ξεχωρίσεις τα δικαιώματα σου ζητάνε και λεφτά!!!

      Διαγραφή
    5. $300 ζητάνε οι απατεώνες της ib. σε κάθε περίπτωση μπορεί να πουλήσει τα units και να τα ξαναπάρει χώρια.

      Διαγραφή
    6. Αν και δεν έχω παρόμοια εμπειρία με δικαιώματα στην Αμερική κύριε Τάκη θα βρεθούν χρήματα εκτός και αν ζητήσουν τον πατέρα τους και την μάνα τους όμως δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά 500 μετοχές είναι (δεν θα έβαζα τα ρέστα μου σε κάτι που δεν ξέρω τι και πως ) άρα έχουμε 100 δικαιώματα οπότε ότι και να ζητήσουν θα βρεθεί .

      Διαγραφή
    7. Σιγά μη δώσετε λεφτά για να διαχωρισετε τα δικαιώματα.
      Ούτε 1 ευρώ!!

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη δεν το κατάλαβα αυτό που γράφετε , αλλά αν ισχύει αυτό που γράφει παραπάνω ο κύριος antep απλά δεν συμφέρει οπότε θα κάνω αυτό που γράφει θα τις πουλήσω πριν ή όταν η τιμή μου αρέσει μέχρι τις 19 του μήνα για να μην μπλέξω. Κύριε antep αυτό με τα 300$ στην ib που το βρήκατε ?

      Διαγραφή
    9. Μια χαρά τα λέει ο κύριος antep.

      Εσείς πάντως την έχετε μια μανία να πουλήσετε.
      Αν ζητηθούν 300 δολ δεν βρίσκω το λόγο να πουλήσετε κύριε Geopard για να διαχωριστεί.

      Διαγραφή
    10. Όσον αφορά τον διαχωρισμό του Unit σε μετοχή και warrant, αφού διάβασα πάρα πολλές συζητήσεις στο reddit κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.

      Η IB όντως χρεώνει $300 για τον διαχωρισμό εφόσον το ζητήσεις πριν τη λήξη, γιατί η διάσπαση πρέπει να γίνει manual από τον broker.

      Όταν όμως έρθει η τελική ημερομηνία όπου το Unit πρέπει να διασπαστεί, τότε η διάσπαση γίνεται αυτόματα και δεν χρεώνεται.

      Έτσι το κατάλαβα εγώ. Το έψαξα πάρα πολύ επειδή έχω την PSTH την οποία αν διακρατήσω μέχρι τη συγχώνευση θα δώσει warrant.

      Πάντως η φιλοσοφία της IB είναι να χρεώνει ελάχιστα εώς καθόλου για ότι γίνεται αυτόματα από τους υπολογιστές και ακριβά ότι γίνεται manual. Πρόσφατα πχ μου έστειλε link στο μέιλ και ψήφισα χωρίς κάποια χρέωση για τη γσ της THCB (όχι για τη συγχώνευση).

      Όπως και να χει κάντε και το δικό σας ψάξιμο, μην σας πάρω στο λαιμό μου.

      Διαγραφή
    11. To PSTH διαχωρίστηκε κατ'εντολής διοικήσεως. Γιαυτό και δεν ζητήθηκαν χρήματα για τα warrants.

      Δεν νομίζω ότι το PSTH θα δώσει άλλα warrants. ΧΩΡΙΣΕ!!

      Διαγραφή
    12. Γράφει στο SEC της PSTH ότι η κάθε κοινή μετοχή φέρει 2/9 warrant για όποιον διακρατήσει μέχρι τη συγχώνευση, οπότε στην ημερομηνία της συγχώνευσης θα γίνει ξανά αποκοπή. Όποιος δεν διακρατήσει θα μοιραστούν στους υπόλοιπους που θα παραμείνουν.

      Διαγραφή
  7. Παρακαλώ εξηγηστε και σε μας. Αν έχω 100 μετοχές τι δικαιούμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ αχ ... όχι προς τον κύριο nek.
      Προς όλους!!!.
      Μπαίνετε στον αγωνιστικό χώρο να παίξετε αγώνα και δεν ξέρετε ποιός είναι ο αντίπαλος!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε nek κάθε μετοχή έχει ενσωματωμένο 1/5 του δικαιώματος , επιπλέον έχει δίκιο ο Κύριος Τάκης ουσιαστικά αν γίνει αποκοπή τότε 0,375$ πρέπει να ειναι η αξία του δικαιώματος από αυτά που έχω διαβάσει , αλλά θα μελετήσω και τους όρους τις επόμενες ημέρες εάν ισχύουν τα 300$ στην ib δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα δώσει κάποιος (τα 300$) εάν θέλει να συμμετέχει απλά αγοράζει δικαιώματα τις τελευταίες μέρες που θα τα πετάνε όπως εδώ από το παράθυρο ( υποθετικά το γράφω αυτό ) και θα πάρει τις μετοχές αν νομίζει ότι αξίζει.

      Κύριε Τάκη τώρα που υπάρχει πλάνο στο SRNGU αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα απομένει να μας πείτε αν αξίζει αυτό το spac κατά την σωστά πάντα τεκμηριωμένη άποψη σας, εμένα τα νούμερα πάντως με χάζεψαν αν και εγώ αγόρασα την ομάδα που το έφερε , αλλά από ότι βλέπω ειναι κάτι πάρα πολύ μεγάλο και με αντικείμενο που δεν το κατέχω καν και δεν είμαι τόσο καλό ψαχτήρι στο να βρίσκω τις παγίδες, μέσα έχουν κυβέρνηση Bill Gates και πραγματικά δεν βγάζω άκρη με αυτά.

      Καλό ξημέρωμα σε όλους και καλό ΠΣΚ.

      Διαγραφή
    3. Κ Geopard ευχαριστώ για την απάντηση. Όταν αποκοπούν τα warrant θα έχουμε για κάθε 100 μετοχές και 20 warrant. Αν δεν κάνω καμιά ενέργεια με την ib δεν θα τα έχω αυτά τα warrant;

      Διαγραφή
  8. SPFR - νομίζω το επόμενο. Καλημέρα στην παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://ibb.co/TtzTC5P

      [url=https://ibb.co/TtzTC5P][img]https://i.ibb.co/7K7z9Fr/SPFR.jpg[/img][/url]

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη δεν ξέρω τι λέτε εσείς, η κυρία Κάθυ πάντως το τίμησε.

      Διαγραφή
    3. βρηκα εξαιρετικα ενδιαφερον το investor presentation. Μαρεσει οτι ειναι 5 χρονια μπροστα απο τον ανταγωνισμο με την πατενταρισμενη τεχνολογια τους καθως και τις ηδη ετοιμες συνεργασιες που εχουν. Νομιζω οτι θα την τιμησω τη Δευτερα!

      Διαγραφή
  9. Σχετικά με τη συζήτηση gaming που γίνεται στο πιο παλιό θέμα και βρίσκοντας κάποιες πληροφορίες για τα games που προωθεί η sea limited σε σχέση με τα games που παρατηρώ στην ιστοσελιδα της skilz είναι πραγματικά η μέρα με τη νύχτα. Αν διάβασα σωστά, η sea limited προωθεί παιχνίδια όπως το LoL και το Pubg, όπου είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια παγκοσμίως και χάλασα αρκετές ώρες σε αυτά πριν απο χρόνια. Επίσης, τα γραφικά των παιχνιδιών της είναι πολύ καλά όπως και το gaming experience τους.
    Από την άλλη η skilz φαίνεται να προωθεί απλά παιχνίδια που παίζαμε πριν 15 χρόνια σε ιστοσελίδες στο internet explorer και χωρίς να τα κάνουμε καν download, δηλαδή μιλάμε για κάτι πολύ απλό στη δεύτερη περίπτωση. Μήπως υπάρχει κάτι άλλο από παιχνίδια στη skilz που μου διαφεύγει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός είναι και ο λόγος που θα πετύχει. Η απλότητα ελκύει πολύ περισσότερο κόσμο. Η απλότητα των brokers έκανε άσχετους να ασχολούνται με το χρηματιστήριο. Η απλότητα στα τυχερά παιχνίδια έφερε το καζίνο στο σπίτι των ανθρώπων. Άρα η λογική λέει ότι οσο πιο απλά είναι τα παιχνίδια και η πρόσβαση θα συμμετέχουν περισσότεροι άνθρωποι.

      Διαγραφή
    2. Ποιός σας είπε ότι θα μείνει στην απλότητα; Θα πάρει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στους προγραμματιστές και θα κερδίσει τα πάντα εξαιτίας των clouds της!!

      Διαγραφή
    3. Για να θυμηθούμε λίγο Sea Limited και Garena

      Τέτοια εποχή πέρσι έλεγα ...
      Η Garena είναι επίσης κορυφαίος διοργανωτής εκδηλώσεων eSports στη Νοτιοανατολική Ασία και την Ταϊβάν.

      Αυτή η μονάδα παρουσίασε πωλήσεις τέταρτου τριμήνου 2019 στα 404,082 εκατομμύρια δολάρια αυξημένες κατά 207,8% από την αντίστοιχη περίοδο του 2018, όπου οι πωλήσεις είχαν ανέλθει σε 131,257 εκατ. δολάρια.
      Είναι η μοναδική κερδοφόρα μονάδα της εταιρείας.
      Τα EBITDA έφτασαν στα 266,4 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 153%, σε σχέση με τα 105,2 εκατ. δολάρια του 4ου τριμήνου του 2018.
      Οι ενεργοί χρήστες το τέταρτο τρίμηνο έφτασαν τα 354,7 εκατομμύρια και παρουσίασαν αύξηση 64% από την προηγούμενη περίοδο που ήταν 216,2 εκατομμύρια.
      Οι χρήστες που πληρώνουν αντιπροσώπευαν το 9,4% του συνόλου, από 5,5%.
      Τα μέσα έσοδα ανά χρήστη ήταν 1,4 $ σε σύγκριση με 1,1 $ για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

      Το Free Fire ήταν το παιχνίδι με τα υψηλότερα κέρδη στη Λατινική Αμερική και στη Νοτιοανατολική Ασία.
      Πέτυχε νέο ρεκόρ με 60 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά.
      Το Free Fire ήταν το παιχνίδι με τα υψηλότερα κέρδη στη Λατινική Αμερική και στη Νοτιοανατολική Ασία το τέταρτο τρίμηνο και για ολόκληρο το έτος 2019.
      Το περιεχόμενο που σχετίζεται με το Free Fire κατέγραψε περίπου 30 δισεκατομμύρια προβολές σε ολόκληρο το YouTube παγκοσμίως το 2019, καθιστώντας το το τέταρτο βιντεοπαιχνίδι με τις περισσότερες προβολές στο YouTube και το βιντεοπαιχνίδι μόνο για κινητά με την μεγαλύτερη προβολή το έτος.

      Ο τομέας ψηφιακή ψυχαγωγία παρουσίασε για ολόκληρο το 2019 συνολικές πωλήσεις 1,136 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένες κατά 145% σε σχέση με τις πωλήσεις των 462 εκατ. δολαρίων του 2018 και κατά 304% σε σχέση με τις πωλήσεις των 281 εκατ. δολαρίων του 2015.

      Η Οδηγία της διοίκησης είναι πως για ολόκληρο το έτος 2020, αναμένονται επί του παρόντος τα προσαρμοσμένα έσοδα για την ψηφιακή ψυχαγωγία να κυμανθούν μεταξύ 1,9 δισεκατομμυρίων και 2,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ..... ένας στόχος που φαίνεται απόλυτα εφικτός αν σκεφτεί κανείς ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2019 οι προσαρμοσμένες πωλήσεις αυτού του τομέα είχαν ανέλθει σε 479,876 εκατ. δολάρια.

      Διαγραφή
    4. Ας τελειώσουν οι μετοχικές συναλλαγές και οι ανακατατάξεις που προέκυψαν απο την έκδοση των μετοχών .... και μετά θα κουνάτε μαντήλι κύριοι!

      Στους πάτους πάντα υπάρχει γκρίνια και μπόλικη φιλοσοφία!!
      Τα ξαναλέμε στα τριψήφια ύψη ...

      Διαγραφή
    5. Και δεν πιστεύω να νομίζετε ότι ο σορταδόρος λειτουργεί αυτόνομα, δίχως τη συμφωνία της διοίκησης;
      Ανακοινώνει σορτάρισμα και μετά ανακοινώνεται η έκδοση των νέων μετοχών ... ε,, βλέπω σε λίγο να ανακοινωθεί και η ενεργοποίηση των warrants!!! Το καλοκαιράκι το περιμένω ... όπου θα γίνει η δεύτερη μεγάλη διόρθωση.

      Διαγραφή
    6. Δεν μίλησα για καζίνο κ. Τεχνικάριε, για το gaming experience μίλησα μόνο. Η γενιά των 90s και έπειτα έχει συνηθίσει σε πιο περίπλοκα παιχνίδια και όπου κι αν κοιτάξετε στην αγορά σήμερα, δεν θα δείτε αυτά τα παιχνίδια που παρουσιάζει η skilz στην ιστοσελίδα της να πωλούνται για υπολογιστές ή για gaming consoles. Αν έχετε παιδιά σε εφηβική ηλικία ρωτήστε τα τι προτιμούν, τα παιχνίδια της sea limited ή της skilz?? Η νέα γενιά αποτελεί την εν δυνάμει αγορά των εταιρειών αυτών και έχουν συνηθίσει σε άλλα παιχνίδια και όχι σε πασιέντζες και σίγουρα ένας 25αρης σήμερα, αν γίνει 35 ή 45 στο μέλλον, δεν θα πάει από το lol ή το free fire που ανέφερε ο κ. Τάκης στη πασιέντζα και στο φιδάκι. Είναι σαν να βλέπω ποδόσφαιρο στη τηλεορασάρα μου σε 4K και μετά να το γυρίσω στο ραδιόφωνο... δεν γίνεται!
      Κ. Τάκη περιμένω τη πρώτη πληρωμή μου τη Τρίτη ως νέος CMO της WTER μετά τη πρόσληψή μου από τον κ. Barren και η skilz είναι μία από τις πιο πιθανές υποψήφιες για αγορά. Το κομμάτι του gaming με έβαλε σε σκέψεις και προσπαθώ να βρω όση αρθρογραφία μπορώ να για ξεκαθαρίσει λίγο στο μυαλό μου, γι' αυτό και το ανέφερα εδώ. Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα, κύριε Τάκη χαίρομαι που είστε αισιόδοξος αλλά δεν γνωρίζω αν έχει τελειώσει η πρώτη διόρθωση για να μιλάμε για την δεύτερη μεγάλη διόρθωση ,η SKLZ είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά ( με χαλάει βέβαια η μαζική διόρθωση σε όλες τις εταιρίες που είμαι μέσα αλλά από την άλλη τοποθετήθηκα με μεγάλο χρονικό ορίζοντα 3-5 χρόνια και μπορώ να περιμένω ίσως και παραπάνω ).

      Μήπως κοιτάξατε την SRNGU σε σχέση με το πιθανολογούμενο deal γιατί ενώ μου φαίνεται κάτι πολύ μεγάλο μπορει να έχει παγίδες που δεν εχω την εμπειρία να εντοπίσω όμως το κυριότερο πρόβλημα που εντοπίζω είναι ότι έχει πολύ μαρίδα μέσα .

      Ευχαριστώ για αυτά που μας προσφέρετε όπως και να έχει.

      Διαγραφή
    8. Ορθολογιστής.
      Αισιοδοξίες και απαισιοδοξίες δεν χωράνε στις χρηματαγορές.

      Spacs δίχως deals δεν κοιτώ. Πόσες φορές πρέπει να το πω;
      Κοιτάζω εταιρίες, οχι spacs.

      Διαγραφή
    9. Κ Παναγιώτη το ξέρω ότι δε μιλήσατε για το καζίνο. Το έφερα ως παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι η εύκολη πρόσβαση στο χρήμα οδηγεί τους ανθρώπους εκεί. Αυτά τα παιχνίδια παίζονται από μικρούς και μεγάλους οποιαδήποτε στιγμή. Είναι εθιστικά. Τώρα αν προστεθούν και τα υπόλοιπα δεν το συζητώ τι θα γίνει!! Αλλά ακόμα και με αυτά θα γίνει χαμός!!

      Διαγραφή
  10. Άρθρο για SKLZ: https://www.fool.com/investing/2021/04/10/why-skillz-could-offer-investors-a-winning-hand/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και ένα για την Volta: https://gmauthority.com/blog/2021/04/volta-charging-plans-to-expand-network-to-3000-stations-by-end-of-2021/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές πέρασα από ένα mall κοντά στο σπιτι μου που έχει volta σταθμό φόρτισης. Ο συγκεκριμένος είναι σε υπόγειο parking και θεωρώ ότι δεν έχει την αποτελεσματικότητα ενός σταθμού σε εξωτερικό χώρο που είναι ορατός από πολύ περισσότερο κόσμο. Το θετικό είναι ότι οι σταθμοί της voltas λόγω της οθόνης τοποθετούνται στο πιό κοντινό σημείο της εισόδου των μαγαζιών και άρα οι τεμπέληδες αμερικάνοι θα το προτιμήσουν και σε ενδεχόμενη μελλοντική χρέωση της φόρτισης αφού θεωρώ ότι η volta όταν εγκαταστήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό και καβατζάρει της premium θέσεις στα parkings των μαγαζιών θα έχει κάποια μικρή χρέωση που θα απογειώσουν τα έσοδα. Πάντως η κατασκευή είναι προσεγμένη και καλαίσθητη. Το μόνο αρνητικό που βλέπω ότι δεν μπορούν να τοποθετήσουν πολλούς τον ένα δίπλα στον άλλο όπως κάνει η blink πχ γιαυτό πιστεύω ότι μελλοντικά θα αρχίσουν να χρεώνουν την φόρτιση.

      Διαγραφή
    2. Για ποιο λόγο δε μπορούν να τοποθετηθούν πολλοί μαζί κοντά όπως είπατε?

      Διαγραφή
    3. Ξανακοιτούσα τις προβλέψεις που έδωσε η Volta για το 2025. Με τιμή της μετοχής λοιπόν στα 10 ντολλαρζ, μιλάμε για ev/ebitda περί το 8. Όπως έχει πει ο κ. Τάκης κανένας μέτοχος της εταιρίας του δεν θέλει να πουλήσει φτηνά την εταιρεία του και είναι απολύτως λογικό. Αλλά π.χ
      ev/ebitda περί του 8 μπορεί να έχει αυτήν την στιγμή για το 2022 και ουχί για το 2025 η ΤΕΝΕΡΓ που είναι και από τις σχετικά ακριβές εταιρίες στο ταμπλό. Οπότε η ερώτηση μου είναι τι είναι αυτό που κάνει την εταιρία αυτή ξεχωριστή. Είναι οι προοπτικές πέρα από το 2025 ότι θα έχει μπορέσει να πιάσει καλά σημεία real estate νωρίς και θα δημιουργήσει έτσι moat? Γιάτι κάποια στιγμή το μοντέλο της θα προσπαθήσουν να το αντιγράψουν και οι μεγαλύτεροι παίκτες.

      Διαγραφή
    4. Κι αν δεν πιάσει τις τιμές που λέει η διοίκηση της Volta για το 2025 διότι θα βγουν ανταγωνιστικά 2-3 περισσότερο καινοτόμες εταιρίες ή αποφασίσει να μπει στον κλάδο η Tesla, η VW, κάποια κινέζα ή κορεάτικη ή απλά "φούσκωσε" το guidance η διοίκηση ή πιο απλά ξεφουσκώσουν οι αγορές? Σαφώς και δεν ξέρω εάν η αγορά κάνει λάθος αλλά δεν θεωρώ σωστό επενδυτικά να το θεωρώ δεδομένο. Μπορεί να σφάλλω εγώ.

      Διαγραφή
    5. Θεωρώ ότι ο ένας δίπλα στον άλλο δεν έχει αποτελεσματικότητα λόγω ότι η μία οθόνη θα καλύπτει την άλλη και δεν θα έχουν καλή ορατότητα οι διαφημίσεις. Όμως οι προνομιούχες θέσεις που έχει κοντά στης εισόδους των καταστημάτων είναι μεγάλο πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

      Διαγραφή
    6. Ωραία τα λέτε.
      Όμως, μπορείτε νσ μου πείτε το ev/ebitda της Τενέργα το 2015 και πιο πρίν; Τόοοοτε όταν ήμουν ο μόνος ή απο τους ελάχιστους που έβλεπα νέα Ιστορικά υψηλα και διάσπαση της τιμής εισαγωγής των 12 ευρώ, της Τενεργα.

      Κύριοι κοίτατε το αύριο με κάποιους αριθμοδείκτες και προσπαθείτε να κάνετε συγκρίσεις με το χθές με αντίστοιχους αριθμοδεικτες που ψεύδονται και δε βλέπουν πιο μακρυά απο το κοντό σήμερα.

      Διαγραφή
    7. Καθίστε στην Ελλάδα ... τι θέλετε και μπλέκεστε με Αμερική; Καθίστε Ελλάδα κύριοι ... που δεν έχει ούτε guidance και την ξέρετε!!


      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη σε ότι με αφορά είναι σίγουρο ότι προτιμώ την Ελλάδα καθώς την χαζοκατέχω και στηρίζομαι στα πόδια μου δίχως να ψάχνω εμπνεύσεις και στηρίγματα στους άλλους. Τα πράγματα ωστόσο κατά τη γνώμη μου έχουν κι άλλη ανάγνωση. Το χρήμα που "καίγεται" στα αμερικάνικα καμίνια φεύγει απ΄το ΧΑΑ και το φτωχαίνει. Σαν ποσοστό κεφαλαιοποίησης ΧΑΑ/ΑΕΠ, σαν ποσοστό συμμετοχής στους παγκόσμιους δείκτες (μόλις 0,13% στον MSCI λόγω ελάχιστου αριθμού εταιρειών με  αξία άνω των  2 δις) και σαν ψυχολογία-νοοτροπία επένδυσης στην κεφαλαιαγορά. Θα το έλεγα "κερδοσκοπικό συνάλλαγμα" που όσο να πεις δεν το΄χουμε σε αφθονία.

      Μην το εκλάβετε σαν κριτική, πικρή διαπίστωση-φοβία διατυπώνω.

      Διαγραφή
    9. Κύριε ΤΆΚΗ είστε ο μοναδικός που γνωρίζετε αυτό που κάνετε και γιατί το κάνετε...οι υπόλοιποι ακολουθούμε με γαλαξιακή απόσταση....το πιθανότερο είναι πως θα δικαιωθείτε στις περισσότερες των επιλογών σας mikro και makro.... TENEΡΓ ακριβώς όπως το λέτε σε ερώτηση παλιού φίλου τού Μπλογκ είχατε απαντήσει 2 φορές όταν είχε 5 ευρώ ότι σε βάθος χρόνου τουλάχιστον θα πιάσει την τιμή εισαγωγής της...στην Ελλάδα σαρωνατε με ΠΑΠ ΙΚΤΙΝΟΥΣ etc όταν κάποιοι μόλις ξυπνούσαν από χειμερία νάρκη βαριάς μορφής.... μέσα Φεβρουαρίου κτυπησατε καμπανάκια για μείωση θέσης rotation και έκθεση σε λιγότερα χαρτιά.... ευτυχώς πήρα το μήνυμα και από την δεύτερη κιόλας μέρα σας ακολούθησα....τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσου.... respect...

      Διαγραφή
    10. Τόσοι και τόσοι Ευρωπαίοι μπασκετμπολίστες προσπάθησαν να παίξουν στο NBA, εμείς γιατί να μην δοκιμάσουμε την τύχη μας στα Αμερικάνικα σαλόνια...;;

      Διαγραφή
    11. Πάντως αν δεν είχαμε τα διάφορα προβλήματα (οικονομικά, γεωπολιτικά, κλπ) προσωπικά δεν το κουνούσα από Ελλάδα. Τώρα βέβαια έτσι πως είναι η κατάσταση πρέπει να έχουμε έκθεση και σε άλλες αγορές.

      Διαγραφή
    12. Στο sell on May εγώ θα αρχίζω να ανοίγω τη βεντάλια.
      Δεν πρόκειται να αυξήσω θέση ή να επαναγοράσω κάποια απο τα χαρτιά που έχουν πολυσυζητηθεί στο Iστολόγιο ... παρα μόνο αν πειστώ ότι πουλήθηκαν απο τους απογοητευμένους κατέχοντες.

      Διαγραφή
    13. Κυριε Τάκη για ποιο sell on May λέτε ακόμα στο sell on February είμαστε και κεφάλι δεν έχει σηκώσει καμία μετοχή ,αν συνεχίσουν να τις πουλάνε θα πάνε στο μηδέν , αν δώσουν αντίδραση Απρίλιο Μάιο να το συζητήσουμε αυτό αλλά τώρα είμαστε πολύ ποιο κάτω και από τον Δεκέμβριο .

      Διαγραφή
    14. ο κος Τάκης ανοίγει το νου. αυτό είναι το μόνο σίγουρο. το stock picking έχει σημαντικό effort και δεν ξέρω για κάποιον που δεν είναι επαγγελματίας αν τελικά μακροπρόθεσμα έχει νόημα αυτή η οπτική ή να μπει κάποιος σε λογική επιλογών μεταξύ των ανταγωνιστικών assets πχ αγορά etf basket, νομίσματα, commodities etf κλπ. έτσι απελευθερώνεται περισσότερος χρόνος για να βλέπεις που βρίσκεσαι και να βλέπεις το δάσος. ο Sir βλέπει και το δάσος και τα δέντρα που χει μέσα. αλλά ο Sir είναι ο Sir. κάθε μέρα που περνάει κάνω την αυτοκριτική μου και προσπαθώ να νατιληφθώ αν με καθοδηγεί η αδρεναλίνη και το FOMO, ποιες είναι διαθέσιμες επιλογές (ο Sir άνοιξε το νου και ο κος Hippy) και πόσο παρεκλίνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο μου που είναι η υπεραξία και ο ελεύθερος χρόνος. αυτή θα είναι και η διαφορά στην μετά covid εποχή. πόσο θα πέσουν οι συναλλαγές όταν θα ξεχυθούμε έξω...και τι αντίκτυπο θα έχει αυτό στις αποτιμήσεις. νομίζω απλά ότι θα μειώσει το volatility και οι νόμοι της αγοράς θα ισχύουν για πάντα. όπως και να γίνει το ευχαριστώ είναι δεδομένο.

      Διαγραφή
    15. Συμφωνώ 100% με την άποψη σας κύριε GK, αυτό θα ήθελα προσωπικά να κάνω, να έχω ένα καλά σταθμισμένο καλάθι ασυσχέτιστων asset. Θα είχα έτσι μικρότερες αποδόσεις αλλά και μικρότερο volatility και αν το σύστημα μου ήταν καλό και αυτοποιημένο δε θα έχανα και τόσο χρόνο.

      Διαγραφή
  12. Χθεσινό βίντεο για την ELMS https://www.youtube.com/watch?v=t3eAmf8tAWA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να ξεκαθαρίσουμε οσον αφορά την skilz! Δεν ξερω αν μπήκατε στον κοπο να κατεβάσετε ένα παιχνίδι για να δείτε την φιλοσοφία του και να καταλάβετε τον τρόπο σκέψης του? επειδή εγώ πριν επενδύσω ήθελα να το κατανοήσω, κατέβασα ένα παιχνίδι και στηρίζεται στην εξής φιλοσοφία :διαγωνίζεσαι με αλλον ή αλλους παίχτες ως εξής όμως : για ένα παιχνίδι 2 παιχτών εχει entry fee 0,60 $ και ο νικητής παίρνει 1 $, κέρδος 20 % στην εταιρεία. Για ένα παιχνίδι 4 παιχτών εχει entry fee 3$ και ο νικητής παίρνει 9$ κέρδος για την εταιρεία 30% και ούτω καθεξης!Καταλαβαινετε τι χρήμα εισρέει όταν εχει περίπου 400-500 χιλ. ενεργούς παιχτες(βαζουν χρήμα) ημερησίως και είναι διαρκώς αυξανόμενοι!
    φυσικά μπορείς να παίξεις και χωρίς χρήματα αλλά με points που είναι δωρεάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγάλη καινοτομία της είναι στα clouds της. Απο εκεί θα ξεκινήσει και θα τους σχίσει όλους.

      Διαγραφή
    2. Μπήκαμε κ. Manstrat... εσείς έχετε μπει εδώ https://www.esportsearnings.com/tournaments; Δείτε τι λεφτά δίνουν και για ποιο λόγο... για να παίζεις dota, fortnite και LoL!!!

      Διαγραφή
    3. Για φανταστείτε τι τιμη θα έχει η μετοχή όταν θα δείτε αντίστοιχα games και να μπαίνει στην αγορά της Ν.Α Ασίας ... τρομάζω και ζαλίζομαι μόνο που το σκέφτομαι ....

      Διαγραφή
    4. Κύριε Παναγιώτη άλλο είδος games το ένα και άλλο το άλλο. Δεν είναι πασιέντζα. Για μένα η skilz θα δει τρελά νούμερα αν βάλει στη γκάμα της τέτοια παιχνίδια που να μπορούν και αρχάριοι ίδιου λεβελ να βγάζουν ένα μικρό έπαθλο.

      Διαγραφή
  14. Όσον αφορα τη SoFi, ρίξτε μια ματιά εδώ όποιος ενδιαφέρεται. Μπήκε στο κάδρο στην εκδίκαση μιας απάτης που αφορά μετοχές της. Αν κατάλαβα καλά, ζητάνε αποζημιώσεις για κάτι που δεν έκανε. Πως διάολο μπορεί να σταθεί αυτό δεν ξερω. Ισως έχει σορτάρει και ο δικαστής.

    https://www.youtube.com/watch?v=R_iXqqlfPzc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε ΚΙΤΣΟ. Κύριε BARREN η όποιος φίλος ασχολείται με crypto τι λέτε για , RIPPLE???Με ρωτάει ο γιος μου και εγώ τους ειδικούς... Ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ συναθλητή, έχω XRPs εδώ και πολλά χρόνια, φέτος είχαν ένα σημαντικό πρόβλημα με την SEC το οποίο φαίνεται πως πάει καλά.
      Το συγκεκριμένο νόμισμα χρησιμοποιείται πλέον από αρκετά χρηματοπιστοτικά ιδρύματα για την αποδοτικότερη πραγματοποίηση μεταφορών κεφαλαίων (money remittance), ΟΜΩΣ κατά τη γνώμη μου η εταιρεία ΑΝ το ήθελε θα μπορούσε να εγκαταλείψει το συγκεκριμένο token όποτε θέλει (αλλά δεν τους συμφέρει προς το παρόν γιατί διαθέτουν πολλά).
      Τέλος, είναι από τα κρυπτονομίσματα που πολλοί έμπειροι μετέχοντες στον χώρο των κρύπτο τα αποκαλούν shit-coins διότι καθότι centralized εξαρτώνται από την εταιρεία...
      Το που μπορεί να φτάσει, με αυτές τις συνθήκες και χωρίς εκπλήξεις στο θέμα με την SEC, μπορεί άνετα να δει τα $5. εγώ σιγά σιγά θα πάρω μερικά κέρδη...

      Διαγραφή
  16. κυριε τακη για την cpng καποια αναλφικη ματια σας? τι λετε? στο δρομο της sea τη βλεπετε?
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έφυγα και απτα spac alus acic καθώς φοβάμαι τι θα γίνει μετά τη συγχώνευση που είναι το Q2 άρα τώρα κοντά. lesson learned (!?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το τελευταίο δίμηνο... 0.5% κάτω ο Nasdaq, 2.5% κάτω το χαρτοφυλάκιο. 2.5% πάνω ο Nasdaq, 0,5% πάνω το χαρτοφυλάκιο. Μόνο σε εμένα συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Panagioti K. έπαψα να κοιτάζω δείκτες και να τους συγκρίνω με το χαρτοφυλάκιο μου μην το κάνετε σας χαλάει την διάθεση , περιμένετε να τελειώσει το rotation και να γυρίσουν οι επιλογές μας πάνω , για την ιστορία με πτώση του Nasdaq από 12-02-2021 μέχρι σήμερα μόλις 1,4% χάνω 35% από τις αποτιμήσεις που είχα εκείνη την μέρα δεν ξέρω αν θα τις ξαναδούμε αυτές τις αποτιμήσεις σύντομα και δεν είμαι μάγος να γνωρίζω το μέλλον πιστεύω ότι οι επιλογές μας ειναι καλές και δικαιωθούμε στο τέλος απλά ο δρόμος δεν ειναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ είμαι 10% θετικός από τότε που άρχισα να παίζω στην Αμερική.. Στις επιλογές που έχω τώρα χάνω 20%... Συνολικά στη κορύφωση του Φλεβάρη ήμουν 110% πάνω! Τι να λέμε! Τουλάχιστον μη μπούμε και μέσα... Η μεγαλύτερη χασούρα είναι η ride και η μόνη θετική είναι η Τοσκάνη

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα , πω πω ξύλο πάλι σήμερα στις επιλογές μας , η Tesla βέβαια γλεντάει τους σορτ άντε και στις δικές μας επιλογές , την ASTS την έχουν τσακίσει ίσως το ίδιο να γίνει και στην Sofi μετά την συγχώνευση την Sklz και αυτήν την πουλάνε δίχως αύριο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μας γλεντάει η Alibaba σήμερα! Μείναμε εμείς με τα πυραυλάκια στα χέρια και μας προσπερνάει η νταλίκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτό που συμβαίνει σήμερα το εχω ζήσει από την ανάποδη μια φορά στην Αμερική δλδ όλο το χαρτοφυλάκιο πάνω και το ευρώ κάτω δλδ κέρδιζα από παντού και νομίζω ότι έγινε στο peak δλδ 12 Φεβρουαρίου , σήμερα όμως χάνω από παντού 11 μετοχές στο κόκκινο με 3 πάνω από 5% πτώση και το ευρώ να ροκανίζει την ισοτιμία λέτε να ειναι το σημάδι ότι τελειώνουμε ? επίσης οι 7 συνεχόμενες πτωτικές στο χαρτοφυλάκιο μου ίσως και αυτό να ειναι σημάδι, η Tesla συνεχίζει να τους γλεντάει τους σορτ , στα δικά μας ελπίζω να πάθουν χειρότερα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Geopard άμα χάνουμε 5% τη μέρα στις μετοχές τι να μας πει και το +0,5% του EURUSD?

      Έτσι όμως γίνονται τα χρηματιστηριακά παλληκάρια (ή ναυάγια), τους νεαρούς Σπαρτιάτες πολεμιστές ξέρετε τι φημολογείται ότι τους έκαναν στην εκπαίδευση ε?

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι ότι με -5% δεν πάμε πουθενά.
      Πρέπει να δούμε -15~-20% intraday για να στρώσει η κατάσταση φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Κ. Barren ας πάει όπου θέλει βραχυπρόθεσμα μόνο να μην έχουμε κάνει λάθος επιλογές στις εταιρίες που ποντάραμε (εγώ έχω 3-5 χρόνια ορίζοντα όταν στις δυνατές επιλογές IPOE SKLZ ASTS SNPR έχουν ορίζοντα 3ετία για να αποδώσουν τιμές πολύ πολύ ποιο υψηλές ) εσείς σαφώς ποιο έμπειρος από εμένα θα πάρετε το αίμα σας πίσω ποιο νωρίς από εμένα γιατί ξέρετε που πατάτε και το αξίζετε ενώ εγώ είμαι της τεχνικής ανάλυσης της κακιάς ώρας και με μικρή εμπειρία , ευτυχώς που με ξεστραβώνει ο οικοδεσπότης , βέβαια το ευρώ με 0,5% πχ δεν ειναι κάτι τρομερό όταν η ζημιά ειναι 3-5 % αλλά ειναι σημαντική γιατί πάει και αυτό εξτρά στο σύνολο.

      Η πτώση σήμερα θα μπορούσε να ειναι και υπερβολή τέλους , για να δούμε!

      Διαγραφή
  22. Καλησπέρα κύριε GERRY το έκανε το ripple τελευταία το ράλλυ του και με όλα τα νομίσματα που θα μπουν στο μέλλον εκατό δις x 1,35 είναι τεράστια κεφαλαιοποίηση ίσως το stellar που κάνει σχεδόν την ίδια δουλειά να είναι αρκετά φτηνότερο εγώ προχτες πήρα αρκετό digibyte ας τα κοιτάξει και τα τρία και ας αποφασίσει με περίσκεψη,και ειδικοί είναι μεγάλη κουβέντα μετά από πολλά χρόνια ίσως.Καλο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σας ευχαριστώ πολύ Κύριε Κίτσο!!! Έχει ήδη καλή θέση CARDANO αγορασμενος 0.78 και ETHEREUM στα1500 ...θα πάρει το Digibyte αν το έχει η KRAKEN...να είστε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας κοιτάξει και τον Strati και το Iotex είναι οι επόμενες που κοιτάω φαίνονται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις με καλές ομάδες και καλές συνεργασίες και όχι ιδιαίτερα μεγάλες κεφαλαιοποιήσεις ακόμα.Καληνυχτα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Κίτσο!!!

      Διαγραφή
  24. Δυστυχώς η Sklz μάλλον πάει να κλείσει το γκαπ στο 15,68 από 02-12-2021 κάτω από 16,02 οι πιθανότητες ειναι υπέρ του ότι θα κλείσει το γκαπ (η γνώμη μου , αν έχει σημασία , ειναι ότι θα το κλείσει) , επίσης η Asts έκανε νέο χαμηλό σήμερα και πιθανόν να συνεχίσει σε νέο χαμηλό.

    Αυτά βλέπω προς το παρόν περιμένω για κάποιο σχόλιο του οικοδεσπότη μας όχι στα δικά μου σχόλια φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όλο το χαρτοφυλάκιο κάτω πάλι... Πρέπει να πέφτει 13 ημέρες συνεχόμενες κ μόνιμα κόκκινο... Πόση υπομονή πια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΚΥΡΙΕ GEOPARD ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ Η SKLZ? ΦΩΡΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΠΑΟΥΛΟ? ΣΑΝ SUPER ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να αλλάξω ride με arrival? Συγκλίνουν οι τιμές τους και με βάζει σε σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε κάτι περίεργα πράγματα κύριε Παναγιώτη;
      Έτρεχα και αγόραζα Arrival την 1η μέρα της ανακοίνωσης της συγχώνευσης στο +30% και στο 13+ και τώρα στο ίδιο νούμερο ούτε που μου κάνει αίσθηση.

      Θα ξανάρθουν οι ωραίες μέρες και θα ορμάμε!!

      Διαγραφή
    2. Πείτε ότι έρχεται η στιγμή που έχουν ίδιες τιμές... επιλέγω RIDE OR ARRIVAL? Μάλλον θα κάτσω στα αυγά μου.

      Διαγραφή
    3. Όποια βγάλει τα EVs εντός του 2021.
      Ποιά θα είναι αυτή;

      Διαγραφή
    4. Έτσι το σκέφτομαι και εγώ... υποτίθεται η ride στο 3ο και η arrival στο 4ο τρίμηνο. Με τη προϋπόθεση λοιπόν ότι και οι 2 εταιρείες βγάλουν τα ev στην ώρα τους και η αγορά το αποτυπώσει στις τιμές τους, τότε μένω ride και αλλάζω κάποια κομμάτια όταν έρθει η ώρα.
      Τώρα αν θα γίνει έτσι μέντιουμ δεν είμαι 😂

      Διαγραφή
  28. Άποψη για LAZY κανείς? Είτε τεχνική είτε γενικότερα...αξίζει μια κατοχύρωση κερδών ή πάμε για πιο μεγάλα πράγματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλάχε εν μέσω κακού κλίματος πάρτε την παντελόνι, γιατί να κάνει την διαφορά αυτή ? Το ίδιο έπαθα με την SKLZ στα 32 και με την κακή έκθεση του σορτάκια πούλησα την βραχυπρόθεσμη θέση 32 γιατί όλοι έπεφταν και αυτή ανέβαινε και τελικά την πήρα πίσω και την παντρεύτηκα με θηριώδης ζημιές για το χαρτοφυλάκιο μου πάντα.

      Διαγραφή
    2. Το καλό είναι ότι έχει μεγάλα spreads bid - ask, οπότε μπορούμε να "παίζουμε" λίγο με ασφάλεια, ότι τσεπώνουμε 1-2% εύκολα μπες βγες, σε μικρές ποσότητες, αλλά η εταιρεία πάει τρένο. εγώ δεν μειώνω θέση κάτω από $25.

      Διαγραφή
  29. Είσοδος στην view από χθές.
    Μ αρέσει.
    Ένστικτο συν αντικείμενο = αγορά.
    Σήμερα XOM από forex 24, margin*5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σημερινός απολογισμός 35% πτώση σε 2 μήνες ακριβώς στο συνολικό μου χαρτοφυλάκιο , τέτοιο ξύλο έχω ξαναφάει στην χρηματιστηριακή μου εμπειρία μόνο πέρυσι λόγω covid και δυστυχώς δεν ξέρω μέχρι που μπορει να πέσουν οι SKLZ IPOE ASTS AYRO βέβαια τώρα ειναι αργά για δάκρυα η ζημιά έγινε και μάλιστα από επιλογές που τις πίστευα βαθειά , αρχίζω να χάνω την πίστη μου σε αυτές τις επιλογές , τεχνικά η SKLZ δείχνει ότι μπορει να δει και το χαμηλό της στα 10 και μπορει και το 6-7 προσωπικά σήμερα είδα ότι έχει χάσει και το 78,6% επίπεδο της συνολικής ανόδου όχι ότι ειναι σημαντικό όσο ήταν το 61,8% στα 24 , δυστυχώς η εικόνα τεχνικά ειναι κάκιστη και η επόμενη στήριξη ίσως να ειναι το 10 πάντως το γκαπ θα κλείσει έτσι και αλλιώς και πόσο κάτω θα πάει δεν το γνωρίζω , αν υπάρχει κάτι κακό από πίσω από αυτήν την πτώση ούτε αυτό το γνωρίζω και δεν θέλω να το σκέφτομαι γιατί και εγώ αλλά και πολλοί φίλοι εδώ μέσα έχουν μπει μέσα στην εταιρεία γιατί την πίστευαν , ούτε για αστείο δεν υπάρχει περίπτωση να αυξήσω θέση ενώ είμαι με μέσο όρο 19,5 και καλά έκανε ο οικοδεσπότης και έδωσε τα έξτρα ώστε να την έχει με μηδενικό κόστος οπότε δεν ιδρώνει καν αφού το πολύ πολύ να χάσει από τα κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η fubo ανακοινωσε ότι εξασφάλισε τα δικαιώματα αποκλειστικού streamαρίσματος του παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ για τις χώρες της λατινικής αμερικής. Έκανε +25% ενδοσυνεδριακά το οποίο κατέληξε σε +11% στο κλείσιμο και σήμερα έφαγε βουτιά.

    Αν αυτό το είχε ανακοινώσει όταν έπαιζε στα 60$ πριν δυο μήνες, θα είχε πάει στα 100 για πλάκα.

    Κάθε καλη είδηση ΚΑΙΓΕΤΑΙ. Προσοχή, γιατί αυτό δε θα συνεχιστεί για πάντα. Και η αγορά δε θα μας πάρει τηλέφωνο ότι θα αρχίσει τις τρεχάλες. Οκ, ο πρόεδρος δεν βοηθάει και πολύ, αλλά μερικά πράγματα θα συμβούν νομοτελειακά. Κλείνουμε τα αυτιά στις γκρίνιες, βαθιές ανάσες ψυχραιμίας και είμαστε ετοιμοι.


    Α και λίγο sos,
    η Ευρ. Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει την ποσότητα των κρατικών ομολόγων που αγοράζει. Κοινώς θα κόβει λιγότερο χρήμα στο εξής..

    =================================================================================

    κ. Παναγιώτη, κι εγώ την γλυκοκοιτάζω την Arrival, αλλά πιστεύω θα φάει σορτοεπίθεση. Στα συν ότι ανήρτησε φωτογραφίες στο φβ που δείχνει στελέχη της UPS να έχουν πάει για να δοκιμάζουν τα πρωτότυπα οχήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρουσα και η SKLZ. Αν προσεγγίσει και αυτή την περιοχή κοντά στο 10 θα την πάρω. Γιατί πολλοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη βρήκε πάτο στο 15.8 ή παλαιότερα λέγανε τα ίδια όταν ήταν 17 ή 21 η 25 ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα βρει πάτο το 10 επειδή θα αγοράσετε εσεις;

      Διαγραφή
    2. 10??????
      ωραια! θα φορτωσω κι αλλα!

      Διαγραφή
    3. Μην το πολυετές γιατί θα τα δούμε.

      Διαγραφή
    4. Τα spacs ακόμα τα μαθαίνω. Στη CLVR που έχω μο 10.50 ελπίζω να το είδαμε τον πάτο.Δεν επενδύω πολλά.Στόχος εφικτός πιστεύω να βγάλω κάποια λεφτά για να καλύψω ενα ταξίδι στη Κολομβία. Τώρα στη SKLZ που έχει άσχημη εικόνα πιστεύω οτι το 10 την τραβάει σαν μαγνήτης.Δεν το λέω με κακία.Μπορεί να κάνω και λάθος.Σας θυμίζω παλαιότερα έγραφα οτι η Δεη θα πήγαινε 0.8 και 0.4.Οταν έσπασε το 1.6 ανοδικά δεν ξαναέγραψα τίποτα Σαν πινόκιο.Τώρα και η SKLZ η εικόνα της δεν είναι καλή.Και προδοκώ να πάει κοντά στο 10 που θα είναι πολύ ελκυστική. Θα δούμε.

      Διαγραφή
    5. Clever Leaves
      Ίσως η φθηνότερη μετοχή στη βιομηχανική κάνναβη. Με μεγάλα περιθώρια κέρδους έναντι των ανταγωνιστών της και παίζει σε πολλές χώρες και σε πολλά ταμπλό.
      Παίζει λίγο εκνευριστικά η μετοχή της, καθώς δείχνει ότι έχει μέσα λίγα αδύναμα χέρια.
      Δεν μπορώ να την βλέπω με κεφαλαιοποίηση κάτω του 1 δις ... όταν κάθε πικραμένος της κάνναβης έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 1,5 δις.
      Είναι απο τις 4 μακροπρόθεσμες επιλογές μου και δεν κουνάω ρούπι!!

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη έχασα μια μετοχή από τις μακροπρόθεσμες σας τοποθετήσεις είχαμε Ipoe(Sofi) , SNPR(Volta) , SKLZ , ASTS(space mobile) και τώρα βάλατε την CLVR αλλά δεν μας είπατε ποια βγήκε.

      Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    7. Δεν έβαλα (ακόμη) τη volta στα μακροπρόθεσμα.
      Άρα παω με μπόλικα Clever, λίγα λιγότερα SKLZ, ακόμη πιο λίγα SoFi και ελάχιστα AST space mobile.

      Υπάρχουν καμία 20ρια επιλογές που θα μπορούσαν να γίνουν μακροπρόθεσμες, αλλά όχι ακόμη.

      Διαγραφή
    8. Τώρα κατάλαβα την στρατηγική σας στην space mobile που εγώ έχω πολύ μεγάλη θέση, ελπίζω να μην την πατήσω , είπαμε θα το δω όλο το έργο εδώ που έφτασε , στην Volta είχα την εντύπωση (εσφαλμένα) ότι αφού ήταν πολύ μεγάλη θέση ειναι μακροπρόθεσμη επιλογή και εγώ εχω τεράστια θέση ,την CLVR δεν την αγόρασα όταν είχα ρευστότητα χαμηλά και δεν είχα ρευστότητα όταν ξαναγύρισε. Μια ερώτηση , πριν το sell on May θα έχει προηγηθεί μια αξιοπρεπή άνοδος κατά την άποψη σας ή θα μας πάει έτσι μέχρι τον Ιανουάριο του 2022 γιατί 2 μήνες τώρα μας έχει πάει πολύ άσχημα στις εταιρίες που κρατάμε.

      Διαγραφή
    9. Space Mobile θα πάω μέχρι τέλους. Ή ΜΗΔΕΝ ή 1000+. Ίσως φορτώσω και καλά κάποια στιγμή.

      AST και RedWire απο Αεροδιαστημική, επί του παρόντος.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Geopard σας διαβάζω και στεναχωριέμαι ειλικρινά στεναχωριέμαι...δεν σας κάνω κριτική άλλωστε ποιός είμαι εγώ που θα κάνω κριτική ???Όμως για μένα είναι προφανές ότι τζογαρετε ακολουθώντας επιλογές που στην ουσία δεν τις πιστεύετε όταν παίρνουν την κατιούσα...το θέμα είναι τι θα κάνετε αν ακόμη και στο LONG όπως λέτε δεν σας βγουν όπως τις περιμένετε η κάποιες απο τις μεγάλες θέσεις σας πατωσουν και ο μη γένοιτο μηδενίσουν πράγμα που το απευχομαι όχι μόνο για σας...το αντέχετε???ξέρω πολύ καλά πως είσαστε σε δύσκολη θέση και η οποία δραστική απόφαση είναι πολύ δύσκολη να παρθεί...οι εταιρίες που έχουμε επενδύσει όλο αυτό τον καιρό είναι ξεκάθαρα growth ...το ρίσκο είναι πολύυυυυυ μεγάλο και κανείς Κύριος Τάκης δεν μπορεί να σας εγγυηθεί το βαθμό επιτυχίας της κάθε μιας όσο καλό καί καινοτόμο και αν είναι... οπότε το ρίσκο που παίρνουμε θα πρέπει να είναι ανάλογο αυτού που μπορεί να αντέξουμε...δεν υπάρχει κανείς που επενδύει και να μην θέλει να βγάλει πολλάααα...Όμως είναι τόσο εύκολο ???η επειδή έγινε μια φορά πχ το προηγούμενο διάστημα θα επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο και ένταση ???το να λές είμαι μακροπρόθεσμος και εκεί που είσαι με +50%στο χαρτοφυλακιο σου να βρίσκεσαι στο -35 η 40% χωρίς να σου εγγυάται κάνεις τον πάτο αλλά και την οποία ανάλογη αντίστροφη δεν νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο...από προσωπική μου εμπειρία όταν την αγορά εν γένει η την οποία μετοχή την εκβιάζεις να σου δώσει κέρδη η την ζημιά σου πίσω στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν συμβαίνει ποτέ...Τροφή για σκέψη και προβληματισμό καθώς το μέλλον δεν είναι καθόλου εύκολα προβλέψιμο...Ένας φίλος πολύ παλιά και πολύ καλή καραβάνα των αγορών μου λέει εδώ και χρόνια το εξής :όσο και να πιστεύεις την Αγορά γενικά η μία μετοχή βάλε τόσα όσα αντέχεις να μηδενίσεις...

      Διαγραφή
  33. Όσοι βλέπετε προοπτική στα NFTs δείτε και τη MUDS. Θα συγχωνευτεί με την TOPPS. H TOPPS είναι εταιρία 80 ετών με πολύ βαρύ όνομα στην Αμερική. Συλλεκτικές κάρτες, candies κλ. Επικεφαλής της ο Michael Eisner της Disney. 600m Rev 94m ebitda για το 2020.Στο 1b το deal χωρίς να έχει υπολογιστεί στη τιμή ή προοπτική των NFTs όπου έχει ηδη κάνει κίνηση η εταιρία και φαίνεται να έχει ξεπουλήσει. Κ. Τάκη αν τη δείτε θα εκτιμούσαμε μια αναλυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άσχετο, αλλά θα σχολιάσω.
    Προς τους "βλέπω το γκρεμο του bitcoin και έρχεται η συντριβή του".
    Είστε άσχετοι κύριοι με χρηματαγορές.
    Καλύτερα να μασάτε και να καταπίνετε τσίχλα, παρά να μιλάτε.
    Α, μην το ξεχάσω ... πουλήστε και ότι μετοχές έχετε, όσο είναι καιρός ... σίγουρα θα είστε λάθος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Άλλη μια εταιρία διαστημικής τεχνολογίας σε πολύ καλή αποτίμηση είναι η Redwire που φέρνει το SPAC Genesis Park Acquisition Corp GNPK, η εταιρία είναι ήδη cash flow positive!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα στην ομήγυρη!

    "Ο καλύτερος σου φίλος στις αγορές είναι το STOP LOSS"

    Ο SP πράσινος εν τω μεταξύ...🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καλυτερος σου φιλος στις αγορες ειναι μονο η γνωση και υπομονη. Τιποτα αλλο!

      Διαγραφή
    2. O δικός μου καλύτερος φίλος στις αγορές είναι ο Johny o Walker.

      Διαγραφή
    3. Ο δικός μου καλύτερος φίλος στις αγορές είναι ο Φευγατος...από το Νηπιαγωγείο (των Αγορών ) είμαστε μαζί... αχώριστοι...

      Διαγραφή
    4. Κ. Barren άσχημη περίοδο έχω κόψει τα ξύδια , ελπίζω να μην μας πάει αίμα μέχρι το January effect του 2022 γιατί θα γράφουν αρνητικές τιμές στο χαρτοφυλάκιο μου και ας μην έχω μόχλευση, η snrgu έφυγε μς πενιχρό κέρδος ας κερδίσουν οι άλλοι αν φτιάξει το κλίμα θα πάρω άλλη μετοχή έτσι και έχει φύγει πχ Arvl που την έδωσα ποιο πάνω στα 20 και αυτή με ελάχιστο κέρδος για να μην γυρίσει σε ζημιές και αυτή.

      Διαγραφή
    5. Δεν υπαρχει τυχη κ Αδειουχε. Αλλιως να παιζαμε καζινο! Η τυχη ειναι για αυτους που δεν ξερουν ποτε αγοραζουν και ποτε να πουλησουν!

      Διαγραφή
  37. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ TTCF ΣΤΑ 18.5?
    ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα περιμένω τα 17 προς το παρόν, κινδυνεύοντας να τη χάσω.
      Εκτός αν αλλαξει το κλίμα, οπότε θα σναθεωρήσω.

      Διαγραφή
  38. Να έχει ο Θεός καλά το Satoshi το Nakamoto, έχει ψωμάκι και για εμάς τους a bit late investors.
    Το BTC θα πιάσει το $1 εκ.
    Ο υπολογισμός είναι απλός:
    Όταν θα φτάσει το 1 Sat (η μικρότερη υποδιαίρεση του BTC ίση με 10^-8 BTC) 1 cent, η αξία του 1 BTC θα είναι $0,01*10^-8=$10^6 (1 εκ.), Αν πάει πάνω από $10 εκ. θα υπάρχει θέμα στις συναλλαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν βλέπω τις 150.000 που έχει βάλει τιμη στόχο ο Chamarh ....

      Διαγραφή
    2. Ταπεινή μου γνώμη, και λίγα λέει ο φίλος Χαμαθ ...

      Διαγραφή
    3. Λέω τα σίγουρα νούμερα που θα τα δούμε ίσως και φέτος.
      Μετά μπορεί να έχει μια καλή διόρθωση το Bitcoin, έτσι για να αναθαρρήσουν λίγο οι "βλέπω το γκρεμο του bitcoin και έρχεται η συντριβή του".
      Θα μας τα κάνουν λίγο τσουρέκια οι άμπαλοι, αλλά έτσι είναι οι αγορές ... και οι άμπαλοι πρέπει να χαίρονται λίγο. Δεν γίνεται να φαπώνεται ο σβέρκος τους διαρκώς. Δεν θα ξανασχοληθούν ... και δεν το θέλει κανείς αυτό.

      Διαγραφή
  39. Κυριοι καλησπερα σας, εγω εκλεισα το pc εχοντας εμπιστοσυνη σε μακροπροθεσμο επιπεδο για τα χαρτiα που εχω.....ayro, snpr,sklz,dcrb,pbsv,adma,biol,........και επειδη εχω μια υπονοια οτι θα παμε σε μακρια και αργη πτωση του sp εφτιαξα για αντισυ=ταθμισμα ενα option.....που οσο θα πεφτουν τα χαρτια του μελλοντος θα γεμιζει το πορτοφολι απο την σηορτ θεση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους! Επειδή η κατάσταση έχει αρχίσει να με επηρεάζει και επειδή μου αρέσει να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα και ας φάω τη κεφάλα μου... Μπήκα και εγώ σήμερα στο κλαμπ της SKLZ και μέχρι το Πάσχα τουλάχιστον θα κοιτάω όσο λιγότερο μπορώ το ταμπλό γιατί πλέον έφτασα ίσα βάρκα ίσα νερά και μάλλον θα αρχίσουν να μου τρώνε το αρχικό κεφάλαιο και είναι αρκετά ψυχοφθόρο να το βλέπεις γιατί μέχρι τα μέσα Φλεβάρη το είχα διπλασιάσει...
    Έχουμε και λέμε λοιπόν...
    SKLZ με μέσο όρο 16$, ASTS με 12.8$, SNPR και FIII με 12.9$, RIDE με 17.7$, THCB με 10.9$, CLOV με 10$ και WTER με 1.53$. Εύχομαι καλά κέρδη σε όλους σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Panagioti επειδή "η που...να δεν κόβει το γα...σι" έτσι και εμείς δεν μπορούμε να κόψουμε τις αγορές και να μην κοιτάμε , επίσης καλό ειναι αν έχουμε τον νου μας μην ξεπεταχτεί κάποια και δεν προλάβουμε να δώσουμε πχ αν η Ipoe που έχω και ας γκρινιάξει ο κύριος Τάκης, κάνει ένα 22 περιττό να σας πω ότι θα φύγει με κλειστά τα μάτια για να την πάρω μετά την συγχώνευση και ας την έχω για μακροπρόθεσμη επένδυση δείτε την ASTS πως μας γλεντάει κανονικά και μην πείτε ότι δεν το γνωρίζαμε, όμως τα κέρδη που μπορει να βγάλει θα ειναι πολύ πολύ περισσότερα από τα 6$ που χάνω τώρα στην θέση που έχω ,θα μου πείτε πάλι ότι με τα ίδια χρήματα θα είχα σχεδόν διπλή θέση ή θα τα είχα στην άκρη για να μπω σε κάποια άλλη μετοχή τώρα θα πληρώσω δίδακτρα πολύ ακριβά και πολύ ψυχοφθόρα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Geopard εγώ δεν σας γκρινιάζω. Σας γράφω τη στρατηγική μου και την οπτική μου .... και είμαι βέβαιος ότι, με ένα μαγικό τρόπο, θα χάσετε όλα τα κομμάτια σας σε όλες τις περιπτώσεις των εταιρειών που έχετε δηλώσει μακροπρόθεσμος.

      Θα σας έλεγα και την συνέχεια ... αλλά δε θέλω να σας στεναχωρώ.

      Σιγά μην κάνει 22 η SoFi πριν τη συγχώνευση για να βγείτε εσείς για να την ξαναπάρετε στα 10 ή και πιο κάτω.
      Αυτά δεν γίνονται ... αν κάτι δεν σας αρέσει ή δεν το αντέχετε πουλήστε και μην κάνετε σενάρια.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη έγραψα λάθος περί γκρίνιας και ζητώ συγνώμη για αυτό , ήθελα να γράψω ότι θα μου την πείτε όπως πολύ σωστά το υποψιάστηκα , έκανα ένα σενάριο δεν σημαίνει ότι θα γίνει πραγματικότητα εγώ θα το έλεγα περισσότερο σαν στρατηγική αλλά η Sofi θα κρατηθεί για μακροπρόθεσμη θέση .

      Διαγραφή
    4. Κ. Geopard μέσα μου ήξερα και πως η asts θα πέσει και ότι η ride θα πιεστεί κι άλλο και ότι η wter παίζει 50 φορές ένα range 1 με 1.5, όπως επίσης βλέπω να ταλαιπωρουμαστε και από το FIII μετά την συγχώνευση του. Αλλά από τη στιγμή που δεν έχω σκοπό το trading δεν ασχολούμαι. Τέλειος δεν είμαι για να πιάνω αυτές τις μεταβολές και να επωφελούμαι... δηλώνω άπειρος με βασικές οικονομικές και χρηματοοικονομικές γνώσεις. Μπορώ με ευκολία να σας πω μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και στο πετρέλαιο βάσει των πανεπιστημιακών μου γνώσεων, αλλά δεν με ιντριγκάρει να βάλω τα λεφτά που δουλεύω σε αυτά... Θέλω να πιστεύω σε ενα στόχο. Διαβάζω λοιπόν όσο περισσότερο μπορώ για τις εταιρείες που αγοράζω, επηρεασμένος επί πλείστον από τις αναλύσεις το μπλογκ αυτού και μετά εμβαθύνω όσο μπορώ ψάχνοντας εξονυχιστικά το διαδίκτυο.
      Τέλος, πιστεύω σαν τρελός το story της ASTS, γνωρίζοντας παράλληλα ότι μπορεί και να μηδενίσει.

      Διαγραφή
    5. Με Rakuten και Vodafone δίνω μικρές πιθανότητες στον μηδενισμό της μετοχής και την αποτυχία του εγχειρήματος.

      Διαγραφή
    6. Έχουμε αγώνα το ΣΚ. (RIDE)
      https://youtu.be/ppLv2JbZLbo

      Διαγραφή
  41. Κύριε Τάκη είχατε πει αν δεν κάνω λάθος για μσκροπροθεσμη κ την Fiii ισχύει ακόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την FIII την έχω ... αλλά δεν τη θεωρώ μακροπρόθεσμη επιλογή. Ο λόγος απλός ... ακόμη δεν έχει ξεκινησει δραστηριότητα. Πωλήσεις μηδέν .... θα την ειχα διώξει, όμως στηρίζομαι στην πιθανά σωστή πληροφόρηση, πως απο πίσω υπάρχει μεγάλος οίκος!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!!!

      Διαγραφή
  42. Απαντήσεις
    1. Είπαμε θα πάει 100+ και εύκολα ... μετα θα δούμε απο ποιό σημείο θα διορθώσει και πόσο θα διορθώσει.

      Διαγραφή
  43. Αν σας περισσεύει τίποτα ρευστό .ρίξτε μερικά ψιλά στην WiMi Hologram Cloud
    (WIMI).Κινέζικη μεν αλλά με φοβερή καινοτόμα και πρωτοποριακή τεχνολογία,.......και πιθανο ενδιαφέρον εξαγοράς απο μεγάλη αμερικανική εταιρεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟ ARRIVAL? ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ? ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πάντως τα SPACS έχουν αυτονομηθεί πλήρως από την υπόλοιπη αγορά. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά για να ανέβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλάχε καλησπέρα , νομίζω ότι το κάνουν επίτηδες αδειάζουν τους μικρούς όπως έγινε και με τα crypto μετά την σφαλιάρα που φάγαμε στα spac δεν νομίζω να έμεινε και κανένας μικρός μέσα θα το γυρίσουν και δεν θα προλάβει να μπει κανένας μέσα στο + 20% , νομίζω ότι ο κύριος Τάκης ειναι πολλά βήματα μπροστά από εμάς που δεν βλέπουμε μπροστά από την μύτη μας (τουλάχιστον αυτό για εμένα ισχύει δεν ξέρω για τους άλλους ) θέλει μεγάλα κάκαλα πχ στην Asts να ξέρεις ότι θα πέσει και να είσαι μέσα , εγώ εκεί είχα άγνοια κινδύνου και έχω το ακαταλόγιστο ( λέμε τώρα και καμιά μ...κια να περνάει η ώρα ) .

      Διαγραφή
  46. Συνεχίζω το μάζεμα στην snpr. Μακάρι να κάτσει λίγο ακόμα σε αυτά τα επίπεδα. Θα γυρίσω ένα μέρος από την palantir και θα τα κάνω volta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρίξτε μια ματιά και στην $ΝVVE, μπορει να σας αρέσει.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή να φύγει να πάει που Κ THEODUCATI? πιστεύετε ότι θα απογειωθεί?

      Διαγραφή
    3. Κύριε GRinvest την γύρισαν άσχημα την NVVE και μπήκα σήμερα κάτω από 9,34 ακυρώνει το σήμα εισόδου δεν ειναι είπαμε για χήρες και ορφανά και το αποδεικνύει στην πράξη σήμερα .

      Διαγραφή
    4. Αχ, κύριε Geopard.
      Δεν κάθεστε ήσυχος ... και μετά έχουμε δράματα.

      Ενημερωτικά σας λέω ... εγώ δεν έχω Nuvve, όπως και καμιά άλλες 20ρια εταιριές που λαχταράω.
      Δεν καταλαβαίνω γιατί βιάζεστε και δεν περιμένετε να δούμε πότε θα έχουμε μεταστροφή κύματος;
      Ορμάμε μετά ... τόσα κελεπούρια έχουμε στα υπόψιν, δεν θα τα χάσουμε.

      Διαγραφή
    5. Εδώ δεν πάμε για 10% και 20% ... δεν είμεθα ταληροφονιαδες. 😜😜
      Όταν έρθει η ώρα της αλλαγής, αυτά τα ψοφίμια που βλέπετε να μη σηκώνουν κεφάλι, τώρα θα κάνουν ένα Χ3 τουλάχιστον ... απο τον όποιο πάτο τα γυρίσουν.
      Cool!!

      Διαγραφή
    6. Εγώ πιστεύω στο sell on May .... ότι θα είναι o hot μηνας. Ήδη η διόρθωση για μένα έχει ολοκληρωθεί και σχηματίζεται ο πάτος. Κάποιες δεν θα κρατιούνται ... μένει να κάνουμε λίγη υπομονή και θα δούμε.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη έχω την αίσθηση ότι βλέπετε να ζήσουμε ανοδική υπερβολή και πάλι όπως βιώνουμε την πτωτική υπερβολή τώρα.

      Διαγραφή
    8. Ο Μάιος ξεκινά σε δύο εβδομάδες. Άντε να δούμε τι θα δούμε. Εντωμεταξύ την 1η Μαΐου (Μ. Σάββατο βράδυ εδώ) έχει ετήσια ΓΣ η Berkshire. Πασχαλιάτικα μετά το αρνί θα σχολιάζουμε τι είπε ο παππούς, να δούμε τι τόνο θα δώσει για τη συνέχεια. Πέρυσι πάντως αυτό που μου άρεσε και συγκράτησα ήταν "Never bet against America". Να 'μαστε καλά και θα έρθουν και οι χαρές...

      Διαγραφή
    9. Ο παππούς είναι ακριβώς όπως το είπατε. Παππούς!!

      Σεβασμός στους παππούδες αλλά τόπο στα νιάτα!!
      Δεν περιμένω να ακούσω τίποτα ....

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα , ενδιαφέρον παρουσιάζει η NVVE πιθανόν να κάνει κάποιο ξεσάλωμα η τιμή εδώ μπορει να δώσει άνετα 3-4 $ μπαμ μπαμ ειναι από αυτές που δεν ειναι για χήρες και ορφανά την πρώτη φορά που την είχε πει ο κύριος Τάκης έδωσε μέσα σε 2 μέρες 100% , στο 9,75 διπλασίασα την θέση μου με σκοπό αύριο μεθαύριο να φύγει , νομίζω ότι σε αυτές εδώ τις τιμές ειναι ασφαλές σημείο εισόδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. κε Τάκη με NVDA έχετε ασχοληθεί? θεωρητικά δεν έχει ταβάνι και τεχνικά εχθές έδωσε είσοδο. μου αρέσει αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα η έλλειψη ημιαγωγών τι αποτιμήσεις μπορεί να δώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ο λόγος της πτώσης της... όπως ξαναείπαμε πρέπει να εξελιχθεί στα παιχνίδια της και θέλω να πιστεύω ότι θα το κάνει!
    https://investorplace.com/hypergrowthinvesting/2021/04/skillz-stock-sinks-due-to-weak-app-download-data-why-that-doesnt-matter/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σκύλα έκλεισε το γκαπ σήμερα που έπρεπε να το είχε κάνει από προχθές. Να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια .

      Διαγραφή
    2. Καλά, υπάρχει και η άλλη εξήγηση που διάβασα, ότι είχε η Credit Suisse καμιά 20αριά μύρια μετοχές του Archegos και ακόμα δεν έχει τελειώσει το ξεφόρτωμα. Βάλτε και τους short, βάλτε και την πολλή μαρίδα που είχε μαζευτεί.

      Τους λόγους της πτώσης τους μαθαίνουμε πάντα εκ των υστέρων, όπως και τους λόγους της ανόδου. Όταν φτάσουν να αναλύονται έχουν αποτιμηθεί και πάμε γι' άλλα, τα παραδείγματα πάμπολλα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren αυτή η εξήγηση δικαιολογεί πολλά στην Sklz βέβαια δεν είμαι ο ειδικός να γνωρίζω τι και πως , ίσως ο κύριος Τάκης θα μπορούσε να σχολιάσει πάνω σε αυτό.

      Το θέμα ειναι ποτε θα ξεκινήσει η αντιστροφή στα χαρτιά μας ώστε να χαμογελάσουμε και εμείς λίγο , χτες μέτρησα 9 συνεχόμενες μέρες πτωτικές και μάλιστα με πολύ άγριο ξύλο .

      Διαγραφή
    4. Το πρόβλημα δεν είναι το πόσα πουλάνε αλλά το γιατί. Μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από μας.

      Διαγραφή
    5. https://www.capital.gr/diethni/3538908/credit-suisse-poulise-alla-2-dis-se-metoxes-pou-sundeontai-me-tin-upothesi-tis-archegos , είναι νομίζω υποχρεωτικές πωλήσεις για ανάκτηση κεφαλαίων αν δεν κάνω λάθος και αν είχε μετοχές που έχουμε και εμείς φανταστείτε γιατί τρώμε ξύλο τόσες μέρες , εγώ εχω συνηθίσει να βλέπω κόκκινο το χαρτοφυλάκιο μου καθημερινά και θα με παραξενέψει να δω πράσινη μέρα δέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση στο κόκκινο σήμερα αν και για λίγο στην αρχή σήμερα πρασίνισε για να θυμηθώ ότι υπάρχει και το πράσινο.

      Διαγραφή
    6. k. Unknown αν ισχύει αυτό με την Archegos δεν υπάρχει γιατί. Βάρεσε κανόνι ο πελάτης τους και βάλανε την κασέτα να ξεφορτώσουν, συγκεκριμένα κομμάτια τη μέρα, δεν τους νοιάζει ούτε η αποτίμηση ούτε τι ρόλο βαράει η εταιρεία.

      Διαγραφή
    7. Ο Γιατρός που μας εγκατέλειψε είχε δίκιο τελικά

      Διαγραφή
  50. Ένα ενδιαφέρον tweet για την skillz
    https://twitter.com/Soumyazen/status/1382341900489814023?s=19

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα

    ΒΝΡ

    Απο το σημερινό report GS. Τιμή "στόκος" €65. Για το 2022, Ρ/Ε 8x, μερισματική απόδοση 8%, P/BV = 0.6x, RoE 8%, NPLs ασήμαντα. Σαν μέτρο σύγκρισης με τις δικες μας. Τραίνο. 🚉 🚉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική επιλογή κύριε Hippy. Την έχω στο χαρτοφυλάκιό μου εδώ και ένα χρόνο μαζί με την Veolia η οποία όπως όλα δείχνουν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την εξαγορά της Suez της οποίας ήδη κατέχει το 30%

      Διαγραφή
  52. NYSE:CPNG (Coupang Inc.,)
    η εταιρεία έχει παρουσία στην υπερκορεσμένη χώρα της μόνο που έχει Χ5 πληθυσμό σε σχέση με την χώρα μας, αλλά το ΑΕΠ της είναι στην στρατόσφαιρα.

    Ο 42χρονος ιδρυτής της με σπουδές στο Harvard, για να αναπτύξει την $CPNG θα πρέπει να κατέβει πιο νότια της Ασίας.

    Φήμες αναφέρουν ότι κοιτάει για γραφεία στην πόλη του λιονταριού ωστε να κάνει το άλμα στην Ινδονησία - αλλά πάει η βαλίτσα μακρυά.  

    Θέλω εξάπλωση γεωγραφική για να αρχίζω να την ψιλο-κοιτάζω.!

    Υπ'οψιν δεν έχω μετοχές NYSE:CPNG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πότε θα βγάλει κέρδη είπατε? Αστειεύομαι φυσικά, είναι ένα αγκάθι όμως. Παραμένει υπερχρεωμένη έντεκα χρόνια μετά την ίδρυσή της. Πολλοί οι θαυμαστές ένας είναι όμως ο Τζεφ Μπέζος...μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

      https://www.capital.gr/diethni/3530758/tin-eisodo-tis-xronias-sto-xrimatistirio-tis-neas-uorkis-thelei-i-coupang

      Διαγραφή
    2. το setup της θυμίζει api...τα funds την έχουν τιμήσει quarter to quarter

      Διαγραφή
  53. Όλα τέλεια! Οι δείκτες ευημερούν, τα αποτελέσματα καλά, μπαίνει και η τελευταία ρευστότητα στα tech stocks, τα SPACS τους ρούφηξαν όλους μέσα, δεν υπάρχει άλλη ρευστότητα να μπει...Waiting for the last dance! Είμαι ένα βήμα πριν αρχίσω να τα μπουμπουνίζω ένα-ένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τελικά πολύ πιο γρήγορα απο ότι περίμενα ο NASDAQ όχι μόνο θα κάνει νεότερα υψηλά αλλά εικάζω θα το διαλύσει το προηγούμενο υψηλό μέχρι να ξανακάνει νέα διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Είναι πάντως εντυπωσιακό ότι ενώ κάθε μέρα το Χ/Φ δείχνει ότι δε μπορεί να τα πάει χειρότερα σε σχέση με την αγορά, κάθε επόμενη μέρα με διαψεύδει. Ούτε το 10ετές τους έφταιγε τελικά στις χαρτάρες μας, νομίζω ότι πλησιάζουμε όμως στο να συντελεστεί το έγκλημα. Εν αναμονεί πτωτικού blow off.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren ούτε που θα το καταλάβουμε πως θα γυρίσει , πραγματικά κοιτάω το χαρτοφυλάκιο μου και δεν ξέρω τι να κάνω να τα σπάσω όλα ή να πουλήσω τα πάντα , μετά το ξανασκέφτομαι και παίρνω μια αγκαλιά τον πεντάχρονο γιό μου που κάνει τα πάντα όλα για να με εκνευρίσει(είμαι 50+ και δεν αντέχω και πολλά ) με αποτέλεσμα να κλείνω τις οθόνες για να μην βλέπω , λέω μέσα μου θα δω μετά το κλείσιμο πάλι να μετρήσω ζημιές , που θα πάει θα γυρίσει ο τροχός και για μας .
      Το γύρισμα σήμερα ειναι υποσχόμενο αρκεί να βρει στηρίξεις και να έχει συνέχεια γιατί πραγματικά κάποια στιγμή με είχε πιάσει τρόμος και κρύος ιδρώτας , για να δούμε την συνέχεια , δέκατη συνεχόμενη πτωτική αποτίμηση στο χαρτοφυλάκιο μου μέχρι τώρα λες να γίνει και ενδέκατη πτωτική αύριο !!! .

      Διαγραφή
  56. εγ@μηθη ο Διας με τη σκυλα.
    ενισχυση εγινε ξανα . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΑΤΑ δεν υπάρχει κάτι τεχνικό όταν η Credit Suisse πουλάει μετοχές του Archegos περιμένετε να δούμε που θα σταματήσουν οι πωλήσεις ,η σκύλα μας δάγκωσε καλά καλά και πιθανολογώ ότι τα περισσότερα χαρτιά μας πέφτουν από την ίδια αιτία.

      Διαγραφή
    2. Πιστεύετε ότι θα γυρίσει κ.Τατα;

      Διαγραφή
    3. βλεπω μια αποκλιση. . .να δουμε. .και αλλα ειδα αλλα ως τωρα δεν. .

      Διαγραφή
  57. Παρακολουθώ με δέος, αυτά που γίνονται στα spac και την ομήγυρη πχ bio και λέω, ευτυχώς που γύρισα στο ΧΑΑ ( με τα στραβά του, όπως ΠΕΙΡΑΙΩΣ και από σήμερα ΚΈΚΡΟΠΑ) και στο αγαπημένο μου ship (σήμερα+8,%), προσπαθώντας να καταλάβω το κλίμα εδώ και εκεί (us).
    Τι συμπεράσματα βγάζω λοιπόν.
    Στο Ελλάντα βλέπω τα εξής.
    "Δώστε μας την Πειραιώς και εμείς θα αναλάβουμε την υπόλοιπη αγορά, συμπεριλαμβανομένων αξιολογήσεων, stress tests, επενδυτικές βαθμίδες κλπ. Για να μετριάσουν δε το σκάνδαλο ΠΕΙΡΑΙΏΣ, ανεβάζουν τα κρατικοχαρτα πχ.ΕΥΔΑΠ και θα μας βομβαρδίζουν με κινήσεις υπέρ του δημοσίου, πχ. ΚΈΚΡΟΠΑ
    και εύχομαι να μην αλλάξει και η απαίτηση του δημοσίου στο Ελληνικό!!!
    Πάμε τώρα στο Αμέρικα.
    Πριν λίγες μέρες,είχα γράψει για την φυγή μου από την US κρατώντας λίγα ship.
    Επειδή με τρώει ο κ@λ@ς μου, πήρα VIEW μετά το merge. Πριν το merge (CFII), έπαιζε στα 8-9$!!!.
    Μάζεψε 800e,και σήμερα ανακοινώθηκε πώληση 69.3εκ μτχ και -16% στα 7$!!!.
    Τι σκέφτεστε ρε παίδες για τα υπόλοιπα spac που δεν έχουν ακόμα έσοδα....
    Άρα το μυαλουδακι μου μου ψιθυρίζει
    Spac = ψιλομαϊμουδιά.
    Κάνω τώρα τον συνειρμό της σχέσης
    ΣΠΑΚ / ΠΕΙΡΑΙΩΣ / ΜΥΛΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂