Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

SPACE .... μελετώντας το παρελθόν.

Ανάλυση (Αύγουστος 2017)

Aναμένοντας το μέλλον.

179 σχόλια:

  1. καλημέρα σας κύριε Τάκη. Σας παρακολουθώ καιρό και σας ακολούθησα πρόσφατα σε luckin και space με μικρή συμμετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Space Hellas εχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με τους σημαντικότερους διεθνείς παρόχους υψηλής τεχνολογίας Cisco , Microsoft , Google , Oracle , γεγονός που της επιτρέπει να φέρνει εις πέρας με επιτυχία μεγάλα και σύνθετα έργα για επιχειρήσεις υψηλού κύρους και δημοσιους οργανισμούς στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Να διευκρινησω και το εξης ... Ολοι οι μεγαλοι παροχοι όπως η Cisco στις περισσοτερες χωρες που δραστηριοποιούνται εκπροσωπούνται από μια μικρη ομαδα ανθρωπων και τα μεγαλα εργα που αναλαμβανουν τα δινουν για εκτελεση στους Partners που εχουν σε κάθε χωρα. Για την Ελλαδα Golden Partner είναι η Space Hellas. Στο πλαισιο αυτό είναι και το τελευταιο εργο που εκτελείται με το Υπουργειο παιδειας για την απομακρυσμενη εκπαιδευση και μέσα στο χρονικό διάστημα εννέα ημερών, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1 εκατ. συμμετοχές μαθητών στα «ψηφιακά θρανία» στα γυμνάσια και τα λύκεια της Ελλάδας

      Διαγραφή
    2. Space Hellas ... Τι σημαινει το GOLDEN PARTNER της Cisco ... Το Επίπεδο της Πιστοποίησης βασίζεται στις Εξειδικεύσεις. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα Πιστοποίησης: Gold, Silver, Premier και Select. H Space Hellas κατεχει την μεγαλυτερη πιστοποιηση κατι το οποιο απαιτει πληθωρα ποιοτικων , ποσοτικών και χρηματοικονομικων χαρακτηριστικων σε διαρκεια αρκετων ετων συνεργασίας. Στο site της Cisco παρατίθενται σε ενα αρχειο PDF 88 σελιδων οι οροι και οι προϋποθέσεις.

      Διαγραφή
    3. Και ο ΟΤΕ και άλλες μικρότερες εταιρίες είναι Gold Partner της Cisco. Δεν νομίζω από μόνο του ότι λέει πολλά αυτό.

      Διαγραφή
    4. Καποια νεα εργα για τη Space Hellas για το 2020... Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: «Προμήθεια Συστήματος Επικοινωνιών και Καταγραφής Φωνής» συμβατικού τιμήματος 3,79 εκ. Κοινωνία της Πληροφορίας: Έργο Σύξευξις ΙΙ Υποέργο 5 (ένωση εταιριών): «Κεντρικές Υπηρεσίες ISP & SLA» συμβατικού τιμήματος 16,2 εκ. ευρώ. Υπουργείο Παιδείας: «Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση υλικού και λογισμικού, για την υλοποίηση συστήματος ασφαλούς μετάδοσης θεμάτων εξετάσεων και πιστοποιήσεων», συμβατικού τιμήματος» 1,04 εκ. ευρώ.Υπουργείο Παιδείας: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», 3,2 εκ. ευρώ. Υπουργείο Εξωτερικών: Σύμβαση συντήρησης του έργου NVIS του που αφορά στην αυτοματοποίηση της έκδοσης άδειας VISA σε 135 πρεσβείες και προξενεία της χώρας μας διεθνώς. Επισης στο σταδιο της υπουραφης της συμβασης εκτελεσης είναι και Κοινωνία της Πληροφορίας: Έργο Σύξευξις ΙΙ, Υπογραφή συμβάσεων σε ένωση εταιρειών για το υποέργο: • Υποέργο 3: «Υποδομές Ασφάλειας, Τηλεφωνίας, Τηλεδιάσκεψης, Καλωδίωσης» συμφωνία πλαίσιο συνολικού προϋπολογισμού 132,6 εκ. ευρώ. Υπουργείο Εξωτερικών: «Ανάδειξη Παρόχου υπηρεσιών υποστήριξης των Προξενικών Αρχών ή των Προξενικών Γραφείων Διπλωματικών Αποστολών στη διαδικασία χορήγησης Θεωρήσεων» η εταιρία είναι η μοναδική εταιρία από τις διαγωνιζόμενες που συνεχίζει στην Ομάδα 3 που περιλαμβάνει τις χώρες Τουρκία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Λίβανος, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ιράν, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο, Ομάν, Υεμένη.

      Διαγραφή
  2. κ. Τάκη καλημέρα,
    πως επιλέγετε πότε θα αγοράσετε ή πουλήσετε μία μετοχή; Τι θεωρείτε πιο σημαντικό; Κινήσεις από insiders, Chaikin Money Flow, RSI, όγκοι ή δεν σας απασχολεί τίποτα από αυτά και περιμένετε την τιμή-στόχο που έχετε υπολογίσει ακόμα και σε πιο ριψοκίνδυνες επιλογές όπως η LK; Πότε παίρνετε απόφαση ότι η επιλογή στράβωσε και πουλάτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμπήκα και εγώ στον Κινεζικό καφέ σήμερα στο άνοιγμα με 42$. Τα μισά. Τα υπόλοιπα παρακάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατρέ είσαι παικτούρα.
      Παρακάτω δεν θέλουμε.

      Διαγραφή
    2. Όλα τα καλά παιδιά μεσα...χαχα!!

      Διαγραφή
    3. Δεν είμαι χήρα, ούτε ορφανό (ευτυχώς) αλλά αυτά τα πάνω κάτω ζαλίζουν λιγάκι η αλήθεια είναι...

      Διαγραφή
    4. 15 εκατ κομμάτια μέχρι στιγμής ×44 δολάρια .. κάντε υπολογισμό και κατόπιν συγκρίνετε με τον τζίρο ΌΛΟΥ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου.

      Για πολύ μεγάλα παιδιά είναι εκεί. Απο κύριο Ανανία και πάνω δηλαδή 🤭🤭🤭

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα σε όλους. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση τον κ. Τάκη.Μπήκα και εγώ στα 43. Σε ποια τιμή είναι να αρχίσουμε να τρέχουμε στην LK. (Stop Loss)

      Διαγραφή
    6. Σύντεκνε Τάκαρε τα είπες ΌΛΑ πάλι. Σε 2 γραμμές.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δημήτρη σε ότι με αφορά ... δεν κάνω ποτέ Stop Loss.

      Αν κάτι με χαλάσει απλώς πουλάω ... ποτέ δεν πουλώ δίχως να ξέρω το γιατί.

      Διαγραφή
    8. Προφανώς το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών είναι ιντραντέι.

      Διαγραφή
    9. Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Βασιζόμαστε πάνω σας λοιπόν αν δείτε κάτι κακό.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα , σήμερα πάντως οι χήρες και τα ορφανά θα την έχουν ακούσει σήμερα στην LK , τι βλέπετε κύριε Τάκη το έσπασε το 42 σχεδόν 3 ώρες τώρα και προσπαθεί και το 40 από ότι βλέπω , είδες τι σου κάνει ο κορονοϊός που γράφουν πολλοί στο https://stocktwits.com/symbol/LK , παρεμπιπτόντως αν και δεν εχω Φρίγο συγχαρητήρια και respect.

      Διαγραφή
    11. Εγώ πάντως το υπόλοιπο 50% μόνο στο 0.32$

      Διαγραφή
    12. Και καλά θα κάνετε μιάς και έχω φόβους για αυτήν την μετοχή και το εχω ξαναγράψει ότι μου θυμίζει την VHC του Φραπεζίτη , στην πρώτη προσπάθεια το 40 άντεξε με γύρω στα 150 χιλιάδες κομμάτια και με 15 εκατομμύρια μέχρι τώρα πραγματικά τα νούμερα ειναι ασύλληπτα.

      Διαγραφή
    13. Όντως υπάρχει πρόβλημα με αυτόν τον ιό και το report αναφέρει ότι κάποιες πόλεις στην Κίνα έχουν μπει σε καραντίνα.
      Εγώ λέω ότι αυτα είναι βούτυρο στο ταυρίσιο ψωμί.
      Καλό είναι όμως να μην παει κάτω απο 41.

      Διαγραφή
    14. Σχετικά με τον υιό ένα νέο που μπορεί να αντιστρέψει την πτώση της μετοχής εξαιτίας της ασθένειας εδώ https://www.thenational.ae/uae/health/doctors-cure-coronavirus-patient-using-hiv-wonder-drugs-1.970084

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα κύριε Τάκη,
    Σχετικά με Άβαξ που δεν έχω αλλά θέλω να πάρω, σε ποια τιμή είναι για αγορά και ποια είναι απαγορευτικό το δικαιωμα?
    Επίσης σκέφτεστε για αγορά και των ανάλογων μετοχών ή για το παίχνιο που τυχόν γίνει με τα δικαιώματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΒΑΞ

      ο παλαιός μέτοχος που θα ασκήσει το δικαίωμα θα πάρει περίπου 0,8585 νέες σε κάθε παλιά...συνεπώς με την έναρξη της ΑΜΚ κατείχε μια νέα μετοχή με τιμή εκκίνησης κομμένης μετοχής

      (1 χ 0,74 + 0,8585 χ 0.30) / 1,8585 = 0,536

      και ένα δικαίωμα με αρχική τιμή τη διαφορά 0,74-0,536 = 0,204

      Απ΄ότι είδα στο ενημερωτικό ΔΕΝ υπάρχει η δυνατότητα προεγγραφής για αδιάθετες. Η εταιρεία είναι θεμελιωδώς ημιθανής, συνεπώς κάνει μόνο για ξεπέτα (γνώμη μου φυσικά). Τα 0,74 ευρώ/μετοχή που έκλεισε πριν την έναρξη της ΑΜΚ είναι κοντά στα υψηλά 12μηνου οπότε προσωπικά σκέφτομαι να μην συμμετάσχω στην ΑΜΚ εκτός κι αν υποχωρήσει το δικαίωμα προς τα 0,10 (σχεδόν απίθανο ενδεχόμενο).

      Διαγραφή
    2. Κύριε hippy, είμαι απολύτως σύμφωνος...μόνο σε μια τιμή δικαιώματος 0,10-0,11 (δηλαδή 0,41-42 ανά μετοχή) αξίζει το ρίσκο και βέβαια για ξεπέτα...τα προβλήματα της εταιρίας δεν λύνονται όχι με 20 εκ. ευρώ της αύξησης, αλλά ούτε με 200...

      Διαγραφή
    3. καλησπερα!

      το οτι η εταιρεια κανει αμκ χωρις να εχει βγαλει αναλυτικα στοιχεια 9μηνου 2019, σας προβληματιζει καθολου?
      εχετε κανει συγκριση μεγεθων του 6μηνου 2019 με αλλα εξαμηνα προηγουμεμων χρησεων για να δειτε αν τα κερδη που εβγαλε στο 6μηνο δικαιολογουνται???

      στους επομενους μηνες θα βγαλει στοιχεια για τη χρηση 2019.
      εκει ισως μας λυθουν οι αποριες.

      Διαγραφή
    4. Επειδή βλέπω πολλούς ειδήμονες τρειντεράδες να έχουν εμπλακεί με Αβακα ... θα μπλέξω δικαιώματα μόνο σε τιμές κάτω του 0.1.

      Ας κερδίσουν όλοι οι υπόλοιποι. Δεν με νοιάζει.

      Διαγραφή
    5. Ιδανικό σημείο .... να αμολήσουν τα δικαιώματα στα 5 σέντσια .... σιγα μην όλοι αυτοί οι τρειντεράδες αντέξουν να μπουν σε μια ΑΜΚ και να περιμένουν κανένα μήνα.
      Αν πάλι τα πάρουν άλλοι τα δικαιώματα σε υψηλότερες τιμές .... τους εύχομαι καλά κέρδη!!

      Διαγραφή
    6. εγω δεν εχω ουτε μια μετοχη.κ δεν εχω σκοπο να παρω.απλα παρακολουθω....

      Διαγραφή
    7. nikdan και εγώ μαζί σου για μένα τζόγος το χαρτί με αυτό τον δανεισμό 20 μύρια τίποτα δεν κάνουν.

      Διαγραφή
    8. γραφω για τα οικονομικα στοιχεια γιατι στον αβαξ, τα τελευταια χρονια, βλεπουμε το εξης: στο πρωτο εξαμηνο , σε επιπεδο ομιλου βγαζει κερδη, οπως κ το 2019.αλλες φορες μεγαλα, αλλες μικρα.
      οταν ομως ολοκληρωνεται η χρηση κ βγαζει στοιχεια 2 6μηνου, βλεπουμε πως αυτα ειναι καταστροφικα.

      για λογους αξιοπιστιας επρεπε να βγαλει στοιχεια 9μηνου, εστω κ αν δεν ειχε τετοια υποχρεωση απο το νομο.

      κ δεν ξερω αν ειναι τυχαιο πως η αμκ γινεται λιγο πριν την ανακοινωση στοιχειων 2 6μηνου 2019.


      υπομονη κ θα δουμε.
      αλλωστω στις αγορες ολα ειναι πιθανα.

      Διαγραφή
    9. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας.
      Δικαίωμα στα 0,05 και πολλά είναι! Αν θέλει να ανεβεί ας πάει όσο θέλει. Δεν κυνηγάμε μετοχές και τιμές. Άφησε που όσο αδιαφορείς γι΄αυτές, τόσο σου έρχονται. Είναι σαν τις γυναίκες που όσο τις φτύνεις τόσο κολλάνε (ισχύει και για τους άντρες, μην παρεξηγηθεί).

      Θυμάμαι σε μία από τις προτεινόμενες επιτυχείς εγγραφές (αυξήσεις κεφαλαίου) αυτού του blog, της περσινής χρονιάς, αδιαφόρησα, δεν αγόρασα δικαιώματα και την επόμενη ημέρα απευθύνθηκα στην εταιρεία και πήρα όσες αδιάθετες μετοχές ήθελα στην τιμή της εγγραφής. Χωρίς πληρωμή δικαιωμάτων, χωρίς προμήθειες. Κάποιες φορές η αδιαφορία επιβραβεύεται κιόλας.

      Εν προκειμένω η εγγραφή θα είναι επιτυχής. Αυτό προεξοφλεί η μη πρόβλεψη για αδιάθετες μετοχές. Αλλά εμείς cool. Πάνω από 0.1 δεν αξίζει με τίποτα. Μην ξεχνάτε και την εκδοχή του εγκλωβισμού, σε κάτι που δεν πιστεύετε.

      Διαγραφή
  5. Να αρχίσουμε να "ψηνομαστε" ή να μάθουμε πρώτα τιμή?

    https://www.euro2day.gr/specials/interviews/article/2003911/giati-h-interlife-kanei-to-vhma-pros-to-hrhmatisth.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα είναι ίδια με αυτήν την Κυπρου.

      Διαγραφή
    2. "Σημειώνεται, τέλος, ότι η Interlife δεν ενδιαφέρεται για άντληση κεφαλαίων από το ΧΑΑ, δεδομένου ότι έχει επάρκεια Ιδίων Κεφαλαίων. Κατά συνέπεια, δεν θα προβούμε σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου"

      Μάλλον θα δικαιωθεί η άποψη σας κύριε Ξενοφών. Ωστόσο είναι αρκετοί παλαιοί μικρομέτοχοι στην αναμονή για ρευστοποίηση. Η ιστορία θυμίζει λίγο Datamedia. Τουλάχιστον στην αρχή. Μετά θα κινηθεί προς την τιμή που ορίζουν τα θεμελιώδη της.

      Διαγραφή
    3. Επιτέλους, άντε να το δούμε! Πιστεύω ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από τους θεσμικούς οπότε θα κινηθεί γρήγορα προς τη δίκαιη τιμή.

      Διαγραφή
    4. Μακάρι κ. hippy να υπάρξουν μέτοχοι που βιάζονται να πουλήσουν ώστε να μπορέσουμε να αγοράσουμε φθηνά εμείς που βιαζόμαστε να αγοράσουμε και δεν μπορούμε να βρούμε κομμάτια στην Κύπρο.

      Διαγραφή
  6. Αν πάει 0.5 ο Αβαξ θα πάρω και άλλα...Όσο για τον εταιρο Ελλάκτωρ,μια στο καρφί μια στο πέταλο το τραβανε πανω λίγο και χώνει ο μεγάλος καιροοοο τώρα...Ο τελευταίος να πατήσει το καζανάκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου μπρε Μπανανια αχαστε. Πότε πήρες ΑΒΑΞ μπρε και δεν μας το έγραψες? Ο μεγάλος που χώνει στον Ελλακτωρα είναι ο ξάδερφος του θειου του μπατζανακη του Καλλιτσαντση? Σαν τον Παπαπαναγιωτου που μας λες ότι χώνει αλλά δεν ξέρεις το μικρο του όνομα????Στον Δρομεα τι κάνουν τελικά οι Ελδεαρχες μπρε μια και το έχομε αγωνία?? Καιρό έχεις να μας δώσεις inside για δαυτον. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  7. Κύριε Giko
    Θα ήθελα να μάθω και τα άλλα "άλογα" στα ξένα.
    Αν έχετε διάθεση ... ρίξτε τα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα στο blog!
    Διαβάζω καιρό το blog και οφείλω να συγχαρώ όλους για το επίπεδο, με ελάχιστες εξαιρέσεις (γνωρίζουν ολοι).
    Ιδιαίτερα πολλά πολλά ΜΠΡΆΒΟ στον οικοδεσπότη κ.Τάκη για τις γνώσεις του και το ΕΠΙΠΕΔΟ του!
    υ.γ. να με συγχωρέσει γιατί περιμένει τα "άλογα" από τον κ. Giko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξεψαρώσαμε και (ξανα)βγάζουμε και ομόλογο...καλό νέο (εκτιμώ) για την μετοχή...μένει να δούμε βέβαια και το επιτόκιο...θα αυξήσω λίγο τη θέση μου

    FRIGOGLASS INTENDS TO LAUNCH EU260M BOND OFFER
    2020-01-24 08:33:59.454 GMT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προηγούμενο που εξέδωσαν κατά την αναδιάρθρωση του δανεισμού συνολικού ποσού €97.959.370 έχει κουπόνι 7%, λήξη στις 31/3/2022 και κάνει πράξεις περί το 91...δηλαδή έχει απόδοση περίπου 11,50%...συνεπώς εάν πετύχει κάτω από 7% θα το θεωρήσω επιτυχία για την εταιρεία

      https://www.finanzen.net/anleihen/a19r42-frigoglass-finance-bv-anleihe

      Διαγραφή
    2. Το νέο ομόλογο είναι προνομιακής εξασφάλισης. Οπότε πιθανόν να πάει καλύτερα!

      Διαγραφή
    3. Για να σχεδιάζει να μαζέψει τόσο μεγάλο ποσό, κάπως το έχει διερευνήσει και είναι βέβαιη ότι θα τα καταφέρει. Αναρωτιέμαι αν έτσι αποκτά ενδιαφέρον το Ομόλογο με Εξασφάλιση Δεύτερης Τάξης λήξεως 2022, που σαφώς λήγει νωρίτερα από τη νέα έκδοση και διαπραγματεύεται γύρω στα 91. Κι ας είναι δεύτερης τάξης. Πρόκειται γι΄ αυτό που ανέφερε ο hippy.

      Γιατί ο Ελλάκτωρ δεν ξεψάρωσε κι αυτός και εξέδωσε χτες στα ξαφνικά άλλα 50 εκ€, που μετά την λήξη της εγγραφής έγιναν ξαφνικά 70εκ, λόγω της μεγάλης ζήτησης; Και όλο αυτό συμπληρωματικό της αρχικής έκδοσης! Πριν καν συμπληρωθεί μήνας. Επιτρέπεται;

      Στο τέλος θα παρακαλάνε και τους πεθαμένους να πάρουν χρήμα. Μην ξαφνιαστούμε αν δούμε και κανένα ζόμπι όπως η ΙΝΛΟΤ να βελτιώνει τα yields και μετά να ανασταίνεται εκδίδοντας καινούργιο.

      Το θέμα είναι εμείς οι επενδυτές να μην ξεψαρώνομε.

      Διαγραφή
    4. "Το θέμα είναι εμείς οι επενδυτές να μην ξεψαρώνομε"

      Ακριβώς έτσι φίλε Σύλβιε...γι αυτό κι ο συντηρητικός (εγώ) αποφάσισα ν΄αυξήσω λίγο τη θέση στην μετοχή κι όχι να ρισκάρω (χοντρά) στο ομόλογο. Εάν βέβαια η εταιρεία πετύχει κουπόνι κοντά στο χθεσινό 5,65% του Ελλάκτωρα τότε θα άξιζε το ρίσκο του ΦΡΙΓΟ/22 (δύσκολο πάντως το κάτω από 6%)

      Διαγραφή
  10. Φριγο
    Αρκετά έμεινε κάτω απο 0 24.
    Ώρα για άνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξίζει κύριε Τάκη να αυξήσουμε τη θέση μας στην εταιρεία από Δευτέρα, μετά και το σημερινό καλό νέο;

      Διαγραφή
    2. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ Κ. ΤΑΚΗ.
      ΝΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΕΡΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ.
      GEORGE

      Διαγραφή
    3. Σας συγχαίρω. Δεν έχω μετόχες της προσωπικά.

      Διαγραφή
    4. To the point που θα λεγε και ο Γιατρός μας!

      Διαγραφή
  11. Υποκλίνομαι κ.Τάκη!
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας "οι πωλήσεις και EBITDA του Ομίλου αναμένονται να αυξηθούν κατά περίπου 15-16% και 30-32%, αντίστοιχα, για το έτος 2019."
    Αυτό σημαίνει πως οι πωλήσεις θα είναι γύρω στα 480-484 εκ. και τα EBITDA στα 73-74 εκ. ευρώ, ακριβώς ότι είχατε γράψει.
    Καλά κέρδη σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως χάρηκα πολύ και με το ΚΡΙ και ας μην έχω. Ουτε που θέλω να φανταστώ πως ένιωθε ο Κύριος Ανανίας με το 6μηνο anchoring μεταξύ 5-5.50, θα πρέπει να τον ενοχλούσε να βλέπει όλα τα χαρτιά να τρέχουν κι αυτός εκεί κολλημένος στα ίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστούμε κύριε Τάκη! Πάντα επιτυχίες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 10 λαμπάδες πρέπει να ανάβουμε στον Τάκαρο. ΟΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΣΚ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
      ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΞΗ ???
      GEORGE

      Διαγραφή
  15. Κύριε Τάκη (η Παικτούρα για μένα)
    Και από εμένα πολλά μπράβο για όλα μέχρι στιγμής
    Συνεχίστε τη καλή δουλεία που κάνετε!!!!!!!!

    Σας παρακολουθώ εδώ και καιρό και είστε πραγματικά μια όαση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ευχαριστούμε κΤακη ότι και να πούμε για σας είναι λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ...! RESPECT MASTER TAKIS .....! Τι να πω.... Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κε Τάκη καλησπέρα! Πάντα εύστοχος να είστε! Αν έχετε τη διάθεση κάποια στιγμή κάντε ενα σχόλιο για την πολιτική κατάσταση με τη ΝΔ. Οι σχολιασμοί σας τα τελευταια χρονια ηταν πάντα προφητικοί. (Δε θα ξεχάσω το σχολιο με την πρώτη αύξηση της ΑΛΦΑ το 2013, οτι το δημόσιο θα χάσει απο την ΑΛΦΑ μόνο αν καταστραφεί η Ελλάδα. Κάτι που τελικά εγινε με τους Συριζαίους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε John άθελα σας νομίζω μας αδικείτε...όλοι εδώ στο μπλογκ, συμπεριλαμβανομένου του κυρίου Τάκη, είμαστε τραπεζομάχοι ήδη από το τέλος του 2011...σε ότι με αφορά είμαι ακόμα τουλάχιστον μέχρι η EKT να τερματίσει την πολιτική των μηδενικών επιτοκίων

      Διαγραφή
    2. Τραπεζομάχοι εννοώ επενδυτικά προφανώς...στην ξεπέτα λέμε ναι

      Διαγραφή
    3. Κύριε Hippy είστε απο τους αγαπημένους μου σχολιαστές! Με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσω για την προσφορά σας ολα αυτα τα χρονια.

      Η έκκληση στον κ Τάκη αφορούσε ενα πολιτικό σχόλιο με το ύφος κ τη διορατικότητα που τον χαρακτηρίζει.

      Με κανενα τροπο δεν ήθελα να φανώ ασεβής, πόσο μαλλον προσβλητικός, προς τους φίλους του μπλογκ.

      Διαγραφή
    4. Ούτε ασεβής, ούτε προσβλητικός...χαίρομαι που κι εσείς (απ΄όσο κατάλαβα) μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τυ μπλογκ γλιτώσατε την τραπεζική πανωλεθρία...ευχαριστώ για την ευγένεια σας

      Διαγραφή
    5. H πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη ευνοεί το Ελληνικό χρηματιστήριο και την ανάπτυξη της χώρας.
      Τα καλά ειναι εμπρός ... αν συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο.

      Διαγραφή
  19. Άλλη μια επιτυχία σας κύριε Τάκη ! Να είστε πάντα καλά κι ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Καλλιόπη.
      Και Space εχετε αν θυμάμαι καλά, που ρωτάγατε για μερίσματα.
      Κρατάμε σφιχτά ... είναι μακρυς ο δρόμος. Η αγορά δεν έχει συνειδητοποίησει ακόμη τη βελτίωση των αριθμών.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη καλησπέρα σας! Συζητούσαμε για τον αδμηε συμμ. και τα μερίσματα που δίνει κι εκεί είχα πει ότι είναι ένας λόγος που τον κρατώ.
      Δυστυχώς δεν έχω σπέις... είναι στα σχέδιά μου, έστω και τώρα που είναι σχετικά υψηλά. Αυτό που για πολλοστή φορά αποδείχθηκε, το λέω για μένα να το ακούσω ξανά, στα καλά χαρτιά, ακόμα κι έχασες την αφετηρία, επιβιβάζεσαι χωρίς να περιμένεις. Διαβάζοντας τις αναλύσεις σας και γενικά τις απαντήσεις σας, εκτός από κέρδη που μας χαρίζετε, επίσης μας παραδίδετε χρηματιστηριακά μαθήματα ποιά σημεία να προσέχουμε, είναι πραγματικά υποδείγματα τρόπου σκέψης. Να είστε πάντα καλά!

      Διαγραφή
  20. Είναι ο ένας... Ο μοναδικός...ο Δικός μας κύριος ΤΑΚΗΣ... ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1574612/frigoglass-diplh-anavathmish-apo-moodys.html
    Αυτή ήταν η τελευταία αξιολόγηση της ΦΡΙΓΟ από τη Moody's μετά την αναδιάρθρωση της εταιρείας.
    Εδώ η σημερινή, αναβάθμιση κι εδώ
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2004250/frigoglass-axiologhsh-v3-gia-ta-omologa-apo-moodys.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Άλλη μια δικαίωση στο ταμπλό σας κύριε Τάκη!Ευχαριστουμε και 1000μπραβο.Εισθε μακράν ο καλύτερος!

      Διαγραφή
  23. Κε Hippy καλησπέρα σας. Ορμώμενος από το σχόλιο σας για τις τράπεζες, θυμήθηκα ένα σχόλιο που είχατε κάνει για μια Γαλλική τράπεζα(δεν θυμάμαι ακριβώς),λέγοντας ότι διαπραγματεύεται στο 0,85 της BV. Με πολύ λιγότερα κόκκινα δάνεια από τις Ελληνικές, όταν αυτές διαπραγματεύονται κοντά στην BV(Aλφα πχ). Δεν είναι παράλογο; Πιστεύω ότι θα υπάρξει μία πτώση στις τιμές των τραπεζών, ποια είναι η γνώμη σας; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η γαλλική τράπεζα ήταν η ΒΝΡ κύριε polytime η οποία μαζί με την HSBC θεωρώ ότι είναι άλλη κατηγορία στην ΕΕ, μια βαθμίδα πάνω από τις υπόλοιπες. Έχει Price to Book  0,6...P/E = 11...μερισματική απόδοση 6,10% με payout ratio 49,23%.  Αντίστοιχα η HSBC έχει Price to Book 0,8...P/E = 10,82...και μερισματική απόδοση 5,37% με payout ratio 32,31%. 
      Σημαντικό πρόβλημα των ευρωπαϊκών τραπεζών απ΄όσο έχω καταλάβει είναι η αυξημένη καχυποψία ως προς την υγεία του τραπεζικού συστήματος. Η οποία τις κάνει να αποφεύγουν να αλληλοδανείζονται overnight και να προτιμούν να καταθέτουν μέρος της ρευστότητας στην ΕΚΤ έστω και με αρνητικά επιτόκια που φυσικά μειώνουν την κερδοφορία τους. Εάν και όταν η ΕΚΤ αλλάξει πολιτική επιτοκίων (στο τέλος του 2020?) τότε το P/B μάλλον θα κινηθεί προς το μέσο P/B των αμερικάνικων (>1)

      Διαγραφή
    2. Πολιτική επιτοκίων αλλαγή δεν βλέπω σύντομα κύριε Hippy. 2022 και εάν!

      Διαγραφή
    3. Οπότε θα συμφωνήσετε φαντάζομαι κύριε Βασίλη για το θολό ορίζοντα του τραπεζικού κλάδου. Τουλάχιστον μέχρι τα stress tests του Ιουλίου. Εκτός κι αν βρούνε κάποιο τρικ ενίσχυσης της κερδοφορίας στην ΕΕ.

      Πάντως, φιλολογικά μιλώντας, τα αρνητικά επιτόκια είναι σοβαρή πρόκληση και για τα συνταξιοδοτικά ταμεία με τα υποχρηματοδοτούμενα χαρτοφυλάκιά τους. Καθώς επίσης και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες κανονικά αναζητούν ασφαλή επενδυτικά προϊόντα. Οπότε καταλήγουμε στην πρωινή διαπίστωση του διαβασμένου επενδυτή κυρίου Σύλβιο ότι "στο τέλος θα παρακαλάνε και τους πεθαμένους να πάρουν χρήμα. Μην ξαφνιαστούμε αν δούμε και κανένα ζόμπι όπως η ΙΝΛΟΤ να βελτιώνει τα yields και μετά να ανασταίνεται εκδίδοντας καινούργιο".

      Το θέμα είναι εμείς οι επενδυτές να είμαστε υποψιασμένοι και πάντα σε εγρήγορση.  

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα πως ο κάθε επενδυτής πρέπει να εξετάζει σοβαρά την κάθε εταιρία την οποία σκέπτεται να χρηματοδοτήσει. Ενδελεχής έλεγχος πάντα και χρηματοροές!! όπως λέει και ο κύριος Τάκης. Και μιλώντας για χρηματοροές, μελετούσα τον Βασιλικό και τα νούμερα του βγάζουν μάτια!!!

      Διαγραφή
    5. Ο χρησμός της Λαγκάρντ έλεγε επεναξέταση ως προς τον πληθωρισμό. Ο προκάτοχος έβαζε ταβάνι για τον πληθωρισμό το 2% ή κοντά στο 2%. Αν αλλάξει το ταβάνι προς τα κάτω, ή έστω παραμείνει το ίδιο ταβάνι μέσω διαφορετικών υπολογισμών, πιθανόν να έρθουν αυξήσεις επιτοκίων. Η επανεξέταση όμως θα διαρκέσει, όπως είπε, κανένα χρόνο και ίσως πάρει και παράταση. Δίνει ελπίδες για αυξήσεις και κάπως καταπραΰνει αυτούς που γρινιάζουν. Παράλληλα δίνει χρονικά περιθώρια στους ωφελούμενους των χαμηλών επιτοκίων να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους μέχρι τότε. Τελικά φτάνουμε εκεί γύρω στο 2022 όπως έγραψε παραπάνω ο κ.Vasilisg.

      Διαγραφή
  24. ΦΡΙΓΟ:ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ 0,24.ΠΑΝΤΩΣ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΗΡΘΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τον ήπιαμε πικρόν κι αλύγιστον τον καφέ μας σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλες οι Κινέζες πέφτουν κε Χιππυ. Ίσως είναι ευκαιρία να μπουν οι απέξω. Εκτιμώ οτι ειναι παροδική η πτώση λόγω coronavirus.

      Διαγραφή
    2. Ο καφες μας θα γινει πικρος ακομα περισσοτερο εαν συνεχιστει ο ιος... Πολλα ειδη μαγαζιων που μαζευουν κοσμο θα αναγκαστουν να παραμεινουν κλειστα... δεν ξερω τι μπορει να γινει για να βελτιωθει η κατασταση αλλα μου φαινεται οτι ειναι ακομα νωρις για να ηρεμησει το καταναλωτικο κοινο στην Κινα...

      Διαγραφή
    3. Σήμερα γίνεται πικρός ο καφές κύριε Hippy. Και αρχίζω να αναρρωτιέμαι μήπως τα πράγματα με τον ιό είναι πολύ χειρότερα από όσα δίνουν στη δημοσιότητα οι Κινέζοι.......

      Διαγραφή
    4. Με βάση το δεδομένο της πρόγνωσης ότι η επιδημία θα κορυφωθεί τον Απρίλιο - Μάιο, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας για αισιοδοξία...

      Διαγραφή
    5. Κάτω απ΄τα $38 κοκκινίζω κύριε John...και θα συμφωνήσω μαζί σας πως μάλλον έχει δρόμο η επιτυχής αντιμετώπιση της επιδημίας. Οπότε σαν σκεπτόμενος παίχτης που εκτιμά ότι οι κινήσεις σε θολό τοπίο είναι παρακινδυνευμένες απέχω. Όταν καθαρίσει το τοπίο θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και βλέπουμε. Προς το παρόν ημιανάπαυση.

      Διαγραφή
    6. Και χωρίς τον Ιό, η μετοχή είναι junk κατά την ταπεινή μου αποψή. Δεν είναι μόνο τα χρηματοοικονομικά χωρίς καμία λογική (π.χ. έκανα την σύγκριση με τον μάρκετ leader την starbucks), επίσης έχουμε ένα business model που πάλι δεν έχει λογική και μια αγορά που έχει απέχθεια στον καφέ (ακόμα δεν διάβασα μια καλή ανάλυση γιατί οι Κινέζοι ξαφνικά θα αρχίσουν να πείνουν καφέ αντί τσαι). Τέλος, γενικότερα η Κίνα είναι μια παντελώς αναξιοπιστη χώρα, με αναξιόπιστα οικονομικά και μια οικονομία που πολλοί την θεωρούν φούσκα. Η μετοχή πήγε από τα $36 όταν την αναφέραμε πρώτα εδώ εδώ, στα $50 και τώρα πάλι στα $37. Classic momentum trap. Και μετοχή με τόσο μεγάλη κεφαλαιοποιηση και να έχει τέτοιο volatility, καλύτερα να τα παίξουμε στο καζίνο. Αλλα ίσως να μου διαφεύγει κάτι..

      Διαγραφή
    7. Σύντεκνε Δημήτρη όταν ανέφερε ο άλλος σύντεκνος την μετοχή τον Δεκέμβριο η τιμή έγραφε 25 ντολαρς όχι 35. Εγώ μπήκα με τα μισά στα 42 και οοω; έγραψα θα πάρω τα υπόλοιπα μισά στο 32 αν μου έρθει.

      Διαγραφή
    8. Απλή αναφορά,δεν παίρνω θέση για την μετοχή.
      26-12-2019 35,32$

      Διαγραφή
    9. Εδώ είναι Nasdaq κύριοι.
      Έτσι παιζουν εδώ ...

      Μπορεί τη μια μέρα να ξυπνήσεις και να δεις τη μετοχή σου στο -50% ή να ξυπνήσεις και να την δεις μέσα στη μέρα στο +70% .... και δεν υπερβάλλω καθόλου!!!!

      Όποιος δεν αντέχει κάθεται σπίτι του και μασουλάει φρυγανίτσες με το τσαγάκι του.

      Διαγραφή
    10. Ετσι ειναι στην κυριολεξία Κύριε Τάκη!

      Διαγραφή
    11. Δεν ξέρω τι θα κανει η μετοχή αλλά οι Κινέζοι καφε θα πιουν ....

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα σε όλους. Μπήκα και εγώ στον καφέ χθες στο pre-opening με 36,5. Αν πέσει προς τα 33-30 θα ενισχύσω.
      Καλά μας κέρδη.

      Διαγραφή
    13. Καλησπέρα κύριε Τάκη γκρίνιαζα για την LK ότι μου θύμιζε την VHC του Φραπεζίτη και τώρα έχει φάει μια σφαλιάρα από τα 51 στα 35 - 36 δολάρια , θα μου πεις σιγά μην γνωρίζαμε για τον κορονοϊό , ότι και να είναι την πουλάνε χωρίς αύριο και δεν την βλέπω να αντιδράει ούτε στα 32 που θέλει να αγοράσει ο Γιατρός που ειναι παιχταράς μάλλον για τα 20 δολάρια την βλέπω να φτάνει στο πολύ χαλαρό και μακάρι να σταματήσει εκεί , κύριε hippy μπράβο σας που βγήκατε αλώβητος στην LK . Ελπίζω να μην γράφει κάποιος άλλος ζημιές ακόμα και ο κύριος Gikos να πρόλαβε να φύγει . Μια ερώτηση κύριε Τάκη ακόμα βλέπετε να τελείωσε το efect του Ιανουαρίου στο δικό μας ή έχει ακόμα δρόμο? Ευχαριστούμε.

      Διαγραφή
    14. Έτσι είναι. Όταν κάτι αγοράζεται δίχως να υπάρχει αύριο, έτσι ερχεται και η στιγμή που πουλιέται σαν να μην υπαρχει αύριο και τούμπαλιν.
      Aπο τα 17 στα 51 και τώρα 35.
      Το ότι διορθώνει κάτω απο το 41 δείχνει ότι θα υπάρξει μια μικροταλαιπωρία.
      Επιμένω στην άποψη μου. 20 δις κεφαλαιοποίηση εντός του 2020.

      Το January effect των ξένων χρηματαγορών οι ενδείξεις είναι ότι μάλλον ολοκληρώθηκε. Εξάλλου τελείωσε και ο Γενάρης.

      Διαγραφή
  26. Αναβάθμισε την Ελλάδα σε ΒΒ η Fitch.
    Πολύ καλή είδηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι επιτόκιο να υπολογίζουμε στη φριγο? 7% ή παραπάνω? Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έτσι.

    Η ερώτηση όμως είναι:

    Ας υποθέσουμε ότι είχαμε πλούσιο ρευστά αξίας 200-300,000 ευρώ...με τι επιτόκιο θα δανείζαμε την ΦΡΙΓΟ? 5%? 6%? 9%? Δεν θα την δανείζαμε ανεξαρτήτως επιτοκίου?

    Αναλόγως με την απάντηση μας κανονίζουμε και το μέλλον μας με την μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα τη δανείζαμε ... θα αγοράζαμε τη μετοχή!!!

      Διαγραφή
    2. Η απάντηση σας όμως κύριε Τάκη αποφεύγει το πως βλέπουμε το μέλλον μας με την μετοχή στο οποίο σαφώς αναφέρομαι. Κι επειδή χρόνια τώρα ξέρω πως δεν αποφεύγεται τις προκλήσεις θα παρακαλούσα και για time frame χα χα

      Διαγραφή
    3. Πάντως μέχρι το 2025 που θα λήγουν τα ομόλογα προνομιακής εξασφάλισης των 260 εκατ. όλα θα εχουν ξεκαθαρίσει. Και αν δεν έχουμε τίποτα μεγαλα κακά γεγονότα ή τίποτα αφίξεις Τσιπροκαμένων ... τότε η μετοχή θα παρει το δρόμο της.

      Όμως το σημαντικό νέο εχθές δεν ήταν ότι ανέβηκε η μετοχή. Ήταν ότι η διοίκηση δεν θα προβει σε ΑΜΚ με καταβολή μετρητών ... όσοι πόνταραν σε αυτό, έχασαν.

      Διαγραφή
    4. Όμως κε Τάκη εδώ δεν ισχύει αυτο που ορθα επισημανατε σε αλλες περιπτωσεις οτι χρειαζεται μια γερη αύξηση μετοχ. Κεφ. Για να εξυγιανθεί η εταιρία?

      Διαγραφή
  29. Προσπαθώ να υπολογίσω το ετήσιο κόστος δανεισμού χοντρικα
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εγώ πάντως κύριε Τάκη για την space είμαι λίγο επιφυλακτικός για πολλούς λόγους... Ένας είναι ότι άκουσα ότι ο οπαπ θα αλλάξει τις μηχανές που πήρε πρόσφατα από την space (apollo) με νέες γτ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι με αυτήν... Τώρα αν θα ξανά απευθυνθεί στη space δεν το ξέρω αλλά αν όχι θα είναι θεματακι... Από την άλλη τα κέρδη να σταθεροποιηθουν στα 2 εκατομμύρια το χρόνο? Και πάλι παίζουμε με pe κοντά στο 20... Σαφώς παίρνει πολλές δουλειές και νέες αλλά δεν θα την έλεγα σαν μετοχή για υπεραποδοση... Μακάρι να πάει στο Θεό βέβαια... Ότι ανεβαίνει γρήγορα φεύγει από εκεί το χρήμα και σηκώνει άλλες μετοχες με τη σειρά του... Πέτρος πράκτορας οπαπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 εκατ περιμένουμε για το 2019.
      Όμως για κάντε μερικούς φανταστικους υπολογισμους ... με 120 εκατ πωλήσεις που πρεπει να ειναι τα κερδη; Μετα ξανακαντε παρόμοιους υολογισμους με 180 εκατ πωλήσεις.

      Διαγραφή
    2. Ενταξει αν κανει τετοια κερδη φυσικα δικαιουται καλυτερης αποτιμησης.Αλλα με ποια λογικη να κανω φανταστικο υπολογισμο οτι θα διπλασιασει η και τριπλασιασει το τζιρο της συντομα?Εννοειται οτι μπορει να το κανει αλλα δεν το βλεπω εγω προσωπικα τα επομενα 2-3 χρονια ειδικα οταν χανει την υποστηριξη στα μηχανηματα που πουλησε στον οπαπ και την υποστηριξη ανελαβε η neurosoft.ΜΑΚΑΡΙ εννοειται να εχετε δικιο ξαναλεω απλα θα ειναι μακρυς ο δρομος πιστευω για καλες αποδοσεις (200%και ανω εννοω) σε συντομο(1-2χρονια)διαστημα

      Διαγραφή
    3. Τακαρε τους πήρες τα σωβρακα με τα ψυγεία μπράβο.Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι πχ για την space, πως κανείς τους υπολογισμούς για τζίρο 180 τα επόμενα χρόνια.Το 120 για φέτος το κατανοώ. Πώς προβλέπεις τι θα κάνει μια επιχείρηση σε 2-3 χρονιά?Ποιο είναι το σκεπτικό σου- μοντέλο, γιατί συνήθως πέφτεις πάντα μέσα? Δεν ξέρω εάν έγινα κατανοητός.σε ευχαριστώ.stratis ΥΓ επίσης δεν ξεχνώ και περιμένω την "καθαρή ενεργεια" όταν είναι ανακοινωσιμη.

      Διαγραφή
    4. @stratis
      Δεν νομιζω οτι ειναι υποχρεωμενος ο κυριος Τακης να αιτιολογει με τοσες πολλες λεπτομερειες για ερωτησειςσε καθε εταιρεια που παρουσιαζει.Πιστευω οτι σε ενα blog σαν κι αυτο γραφει ισως και περισσοτερα απ οτι χρειαζονται.Ενδεχομενως καποια ειναι μη δημοσιευσιμα.
      Αν καποιος εχει αμφιβολιες δεν ακολουθει.Πολυ απλο.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Πέτρο προφανως δεν βλέπετε τις δουλειές που κλείνει.
      Αν ήταν καμιά άλλη εταιρία ... η διαφήμιση και το πομπάρισμα θα πηγαινε σύννεφο ... όπως πχ για κατασκευαστικές και το ανεκτέλεστο που έχουν.

      Οσονούπω τα νουμερα θα βγαίνουν και στους Ισολογισμούς.

      Διαγραφή
    6. Και αν, ΛΕΩ ΑΝ, παρει η κοινοπραξία της και τις ταυτότητες, πάει το πουλάκι ... θα πετάξει απο τωρα.

      Διαγραφή
    7. Όχι κύριε Τάκη αλήθεια είναι ότι δεν βλέπω τις δουλειές που κλείνει... Ίσως και μακάρι να εχετε δίκιο. Δεν γνωρίζα για τις ταυτότητες και δεν γνωρίζω τι οικονομικου μεγέθους είναι άρα μάλλον εσείς έχετε δίκιο

      Διαγραφή
    8. Είχα διαβάσει αρκετά προσεκτικά τον ισολογισμό να δω τι έχει που βλέπει ο κύριος Τάκης η αλήθεια είναι ότι ασχολείται με πολλούς χοτ τομείς που ακόμα έχουν να δώσουν άνοδο σε δουλείες πάντα μιλώντας: ταυτότητες, 5G, cloud κα. θεώρω ότι είναι δύσκολο να τις πάρει τις ταυτότητες εκτός και αν γνωρίζουν κάτι παραπάνω οι υπόλοιποι. Προσωπικά θα απέχω από το χαρτί και εύχομαι καλά κέρδη. Να σημείωθει πως δεν έχουν και σημαντικά αυλά στον ισολογισμό αποτιμημένα, απλά προτιμώ άλλου τύπου εταίριες.

      Διαγραφή
    9. Πάντως σχετικά με τις ταυτότητες,η Space έχει ενταχθεί στην ισχυρή ομάδα του ομίλου Zetes και της Pitkit Zetes Smartech, της κοινοπραξίας που λειτουργεί το σύστημα ταυτοτήτων στο Ισραήλ.

      Διαγραφή
    10. Δεν είμαι του κλάδου κύριε Gerry όποτε και δεν γνωρίζω τις εν λόγω εταίριες που αναφέρεστε. Θα τις ψάξω πάντως ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    11. In 2017 Zetes became a subsidiary of the Panasonic Corporation, integrating the connected solutions business unit for Public Safety and Security, Logistics, Manufacture and Retail. Ενδιαφέρον

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα κύριε Τάκη μετά από καιρό. Βλέπετε να πιάνει τα 0,50 ο δρομέας που είχατε προβλέψει πέρυσι?Πως βλέπεται της πωλήσεις του 20 μετά τη νέα ανάληψη δουλειάς από το γερμανικό στρατό?
    Επίσης καθως βλέπω ότι στο blog προτείνονται αμερικάνικες μετοχές, θα πρότεινα μία μέτοχή που μπήκε πρόσφατα στο χρηματιστήριο και έχω χτίσει μία μικρή θέση. Datadog λέγαται και δραστηροποιήτε στο χώρο του clouding.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε διαβάζω κόσμο και κοσμακι που περιμένει το 0.50 προφανώς για να πουλήσουν. 2 τινα θα συμβούν. Το χαρτί δεν θα πάει εκεί τώρα αλλά θα τους πετάξει έξω η θα το σκίσει θα τους μαζέψει όλα τα χαρτιά και θα φύγει όχι για 0.60 αλλά στην υπερβολή του 1.

      Διαγραφή
    2. Πάντως ότι πωλήσεις τους βγάζεις τις παίρνουν.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη με παρεξιγήσατε. Δεν βγάζω κανένα κομμάτι για πώληση. Είχα πουλήσει κάποια λίγα το καλοκαίρι αλλά τα ξαναπήρα στα πιό χαμηλά. Δεν πρόκειται να πουλήσω σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό που μου κάνει έντυπωση είναι ότι ο μ/μ ενώ πάντα ήταν θερμός υποστηρικτής του δρομέα, έχει καιρό να αναφερθεί στην εταιρία ενώ μπομπάρει τον κάθε πεθαμένο. Μήπως είναι από αυτούς που μαζεύουν το χαρτί?

      Διαγραφή
    4. Δεν μίλησα για δικες σας πωλήσεις.
      Ειπα ... στηστε κομματια και θα δειτε!!!

      Διαγραφή
    5. 35000 Χιλ τεμάχια στημένα βλέπω στις δημοπρασίες ,γιατί δεν τα σαρώνουν?οεοοοοοο

      Διαγραφή
  32. Προσπαθούσα να βρω το αρθρο του κύριου Τάκη για ΤΤΕ αλλά δεν το βρίσκω διαγράφηκε? αν δεν κάνω λάθος υπήρχε ένα που εξηγεί τι και πως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπερα , για να βγει η μετοχη της φριγο απο επιτήρηση πρεπει να κανει αμκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει είτε να γίνει ΑΜΚ, είτε να βγάλει κέρδη που να εξαφανίσουν τα αρνητικά ίδια κεφάλαια (αυτό μπορεί να γίνει σε ένα βάθος χρόνου).

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα. Η LK (λαμβνομένου υπόψη οτι ολα τα καταστηματα της ειναι κλειστά / αγνωστο για ποσο καιρό και αρα θα εκμεταλευτουν καποιοι να την ρίξουν μεχρι και τα 30.00 λεω εγώ) αν και εκανα καποιες αγορες στα 40.00 θα μπω και πιο κάτω. (4 καφέδες ετησίως για ενα κΚινέζο εναντι 300 για ενα Αμερικάνο. θα παρει λιγο χρονο αλλα θα αλλάξει. Πιστε'υω σε 1.5- 2 χρονια θα εχει ξεπεράσει τα 150.00 USD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ο γερομπαμπαλη πουλάει και την sporday,οσονουπω θα σφυρίξει και την ιντερτεκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. η Space και όλος ο κλάδος θα υπεραποδόσει...όλοι και όλες θα δουν στην πληροφορική ένα νέο μικρό 99῎..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στο 1,143 το yield στο Ελληνικό δεκαετές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Κύπρος

    Νέο απόλυτο χαμηλό στο 10ετές ΟΕΔ....1,142% με πτώση 13,96%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Είναι η 3η ή η 4η φορά που με προσπερνάτε ένα βήμα μπροστά κ. Βασίλη...που θα πάει, θα μάθω να γράφω γρηγορότερα χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ο άβακας ακόμα δεν ξεκίνησε,,turn arounr story,και το ταμπλό μιλάει από μόνο του....θα σαρώσει όλους τους διαγωνισμούς,αφού δεν έχει αντίπαλο μόνος του τρέχει,,και ας σπρώχνει με χίλια ο Κούλης τον πεθαμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα είκοσι εκατομμύρια θα σαρώσει ίσα ίσα για το πρόστιμο φτάνουν,τζόγο μπορεί να παίξει δεν το αρνούμαι,τα πεντακόσια τόσα να δούμε πως θα τα φέρει βόλτα,που να πάει με 143 μύρια μετοχές όταν μπουν οι καινούργιες μόνο για τζόγο εγώ απέχω,καλή επιτυχία στους συμμετεχοντες.

      Διαγραφή
  41. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι σημαίνει αγορά δικαιωμάτων του Αβαξ, δηλ. αν αγοράσω δικαιώματα μπορώ να πάρω μετοχες με 0,30 τις ΑΜΚ; δηλαδή η τιμή του δικαιώματος + 0,30;

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε δικαίωμα θα πάρει περίπου 0,8585 νέες σε κάθε παλιά...συνεπώς για να αποκτήσετε μια μετοχή χρειάζεστε 1/0,8585 = 1,165 ΑΒΑΞΔ περίπου

      και για να γίνω κάπως χρηστικός εάν θέλετε να αποκτήσετε μια μετοχή ΑΒΑΞ πρέπει να αγοράσετε 1,165 ΑΒΑΞΔ και εάν αγοράσετε το δικαίωμα στα 0,25 τότε η νέα μετοχή θα σας στοιχίσει (1,165 χ 0,25) + 0,30 = 0,5985 περίπου

      Διαγραφή
    2. comanche να προσέξεις ιδιαίτερα αν είναι για μακροπρόθεσμα πάρε κάτι άλλο,Ευαπς ας πούμε αφού δεν το κατέχεις αυτά είναι για γρήγορους κάποιος μπορεί και να μείνει με τον μουτζουρη,απλά στο λέω για να έχεις συνείδηση του ρίσκου που αναλαμβάνεις,εσύ αποφασίζεις.

      Διαγραφή
  42. Το ανεκτελεστο τους μεταφραζεται σε κέρδη ή μηπως θυμίζουν κάπως κατασκευαστικές κε τάκη? Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μεγάλη μπάλα η διαστημική μετοχή,επιπέδου CL...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο μμ της ΣΠΕΙΣ έβαλε κάτι τούβλα στα 5,90-6,00-6,10 για να μας τρομάξει, να πουλήσουμε.
    Ακόμη μαζεύουν απ' ότι φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Bonsoir!!! Να ενημερώσω ότι η θέση μου στον Καμπα έκλεισε αυτές τις ημέρες καθώς έδωσε 3 φορές το κεφάλαιο μου. Επίσης στην ΑΜΚ του Αβακα προφανώς θα λάβω μέρος με τα δικαιώματα μου. Θυμίζω ότι η τιμή μου προ της ΑΜΚ είναι 0.57€!

    Εις το επανιδείν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοφάγωτα σύντεκνε. Το χαρτί μου για το 2020 μαζί με τον Ελλάκτωρα που κερδάμε 20% έκαστο μέχρι τώρα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, πρώην συνταξιδιώτη. Παραμένω!

      Διαγραφή
    3. Γιατρέ, είσαι παικταρας! Κύριε Βασίλη πάντα respect για τα θεμελιώδη.

      Διαγραφή
  46. ο μονος λογος που θελει να εκδοσει νεο ομολογο η φριγγογλας ειναι για να απαλαγει απο τις εγγυησεις των παλιων ομολογων .τα νεα ομολογα θα ειναι μαλλον χωρις εξασφαλεισεις για να εχουν μεγαλυτερο επιτοκιο .τι κανει νειαου νειαου .η ιστορια θα επαναληφθει με μεγαλα κουρεματα ομολογων εαν δεν βγαλει καθαρα κερδοι 50 εκκ. το χαρτι λοιπον θα εχει μεταβλητοτητα αρκετη . και επειδη εχει αρνητικα κεφαλαια και ειναι και σε επιτηρηση δεν θα παρω διοτι προτιμω το βραδυ να κοιμαμαι ησυχος. ολοι αυτοι που το θεωρουν σιγουρακι ας προσεξουν μην τους ποδοπατησουν στην μεγαλη εξοδο που θα γινει στο 0.36 οταν ολοκληρωθει η πωληση των μη εγγυημενων ομολογων στα κοροιδα .ας παρουμε λοιπον για γρηγορο κερδος αβακα για να μην εχουμε εφιαλτες το βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα θες να μας τρελάνεις ρε Ερπητα???Από τα 0.18€ (εγώ γιατί ο Τάκαρος είναι αγορασμένος παρακάτω) στα 0.38΄που γράφεις είναι 100% πάνω μπρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

      Αφου δεν το κατέχεις τι μας πρήζεις? Δεν σου έφτασε το "ξυλο" που έφαγες σε ΔΕΗ και Ελλάκτωρα που τους περίμενες 0.50€ και αντι για εκεί είναι η μία 10 9 φορές πάνω απο 0.50€ και ο άλλος 4 φορές πάνω??

      Διαγραφή
    2. χρειαζεσαι οφθαλμιαρτο κτηνιατρε . 0.36 λεπτα γραφω και εκει δεν ξερω ποσοι θα προλαβουν να αδειασουν .εσυ που εισαι τοσο σιγουρος δεν θα προλαβεις να δεις το 0.40 να ξεφορτωσεις. δεν θελω να επηρεασω κανεναν και μακαρι να σας βγει και να μην ποδοπατηθειτε στην εξοδο .εγω θελω να κοιμαμαι ησυχος τα βραδια και θα παρω αβαξ χωρις αγχος . οταν ο ΣΑΠΑΚΤΩΡ που χρωστα ακομα και της μιχαλους κοντευει 2 ευρω ο αβακας πρεπει να δει τουλαχιστον 1.30 συντομα μετα την αυξηση κεφαλαιου

      Διαγραφή
    3. Κυριε καιριε ερμη
      Αρχικα λεγατε οτι θα την πατησουν οσοι αγοραζουν φριγκο γιατι θα παμε σε αυξηση μετοχικου κεφαλαιου
      ΑΤΟΠΟΝ
      Τωρα λετε οτι οσοι αγορασαν θα ποδοπατηθουν στο 0.36
      Προκαταβολικα σας λεω πως και εδω θα πεσετε εξω αλλα τι σας κανει να πιστευετε κατι τετοιο??
      Κill bill

      Διαγραφή
    4. Νομίζω διαβάζετε λάθος συνάδελφοι τα σχόλια του κυρίου Ερμή. Εμένα μάλλον σαν ενθάρρυνση αγοράς ή διακράτησης της ΦΡΙΓΟ μου μοιάζει. Απ΄τα σημερινά 0,28 μέχρι τα 0,3580 που προτείνει πωλήσεις είναι 0,078 δηλαδή πιθανολογεί άνοδο 28%. Δεν το λές και λίγο...μακάρι να επαληθευτεί.

      Διαγραφή
    5. Τρικυμία εν κρανίω κύριε Hippy. Tο 0,36 το έχει πάρει απο δική μου αναφορά που θα είναι δίκαιη αποτίμηση ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ!!!

      Διαγραφή
  47. Απαντήσεις
    1. Βρε Ανανία γιατί δεν έπαιρνες στα 38 να πουλήσεις στα 45 (άστα τα 46). Εκτός αν το περίπου 20% είναι λίγο για σένα και μπράβο σου!

      Διαγραφή
    2. Στο χαρτί αυτό δεν υπάρχει σύγκλιση μεταξύ αγοραστών και πωλητών ανέκαθεν,ακόμα και όταν ανεβάζει τζίρο η σε ανοδο...οι αγοραστές ,δεν λεμε για χίλια τεμάχια,στηνονται πααααντα το λιγότερο 10% χαμηλότερα...σήμερα ήταν απο 0.38 έως 0.41...!
      Για να πουλησει κάποιος 0.45 πχ 10 Χιλ τεμάχια πρέπει το χαρτί να έχει κλείσει τουλαχιστον 0.5..

      Διαγραφή
    3. Όταν πουλάμε δεν στήνουμε κομμάτια. Τα χώνουμε απευθείας στον αγοραστή μόλις δούμε την τιμή πώλησης που θέλουμε.
      Απλά πράγματα!!

      Διαγραφή
  48. Προσοχή, μην πάρει η ΦΡΙΓΟ επιτόκιο κάτω από 6% και κάποιοι τρέχουν και δεν φτάνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H frigo αυτή τη στιγμή έχει:
      79εκ ομόλογο 4,25%
      42εκ δάνεια 4,25%

      98εκ ομόλογο 7% μη εξασφαλισμενο
      42εκ δάνεια 7% μη εξασφαλισμενα

      Συνολο δανειων 260εκ
      Μέσος όρος κόστος χρέους : 5,74% .αρα εχει ηδη κατω απο 6% χαχαχαχαχα .οποτε τρεχα απο τωρα . κουιζ τι ψαρια θελει να πιασει η φριγγο με το νεο ολολογο ???
      προσοχη στην εξοδο στο 0.36 διοτι δεν θα προλαβουν να βγουν ολοι

      Διαγραφή
  49. Αν δεν κάνω λάθος, η ανακοίνωση της Frigoglass κάνει λόγο για ομόλογα προνομιακής εξασφάλισης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε τώρα και εσύ μπρε σύντεκνε.... Λεπτομέρειες αυτές για τον Ερπητα. 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Εδα έχει stop στην ΔΕΗ στο 4.40. Από 1.30 που την σορταρει. Τώρα πια χρηματιστηριακη χρησιμοποιεί.... Μάλλον στην Σαουδική Αραβία που τα margin είναι στο απειρο🤣😁🤣😁🤣😁

      Διαγραφή
  50. ΚΑΙΡΙΕ ΕΡΜΗ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΙΓΕΣ ΦΡΙΓΟ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Luckin Coffee πρέπει να πάρει. Δεν θα ξανακοιμηθεί ποτέ 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. 🤣🤣🤣🤣Τακαρε ανπαιχταμπλ... Θέλω σχόλιο για το θέμα με ΠΑΟΚ ΞΆΝΘΗ. Έχω την αίσθηση ότι εινσι λάθος ή κυβερνηση. Δεν το περίμενα από Γεταπετριτη και Γρήγορη Δημητριάδη.

      Διαγραφή
    3. Όταν υπάρχουν ψηφισμένοι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται και όχι να αλλάζουν εν μία νυκτί επειδή δεν τολμάμε.
      Εδω πήρε πρωτάθλημα η Λάρισα με την υπόθεση Τσίγκοφ

      https://www.fatsimare.gr/kserete-oti/2016/03/17/ta-oyra-toy-tsigkof-kai-pos-pire-i-larisa-to-monadiko-tis-protathlima

      Διαγραφή
    4. Απο την αρχη της σεζον ηταν γνωστο σε πολλους το θεμα με ΠΑΟΚ και Ξανθη.Αν ηταν ξυπνιοι οι κυβερνωντες επρεπε να νομοθετουσαν σε μια ασχετη στιγμη .Ως συνηθως το αφησαν και αναγκαστηκαν με την χθεσινη δηλωση Ζαγορακη η κυβερνηση να επιλεξει την μεση οδο να στεναχωρησει και τους 2, εχοντας ομως ηπιοτερες αντιδρασεις.
      Ειναι λυπηρο τετοιες ωρες που υπαρχει το ζητημα με την γειτονα,το εντεινομενο μεταναστευτικο κ.α. να ειναι πρωτο θεμα αυτο.

      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Space Hellas: «Έδωσε τα χέρια» με την AgroApps για επένδυση ύψους €1.275.000

    https://www.mononews.gr/business/space-hellas-edose-ta-cheria-me-tin-agroapps-gia-ependisi-ipsous-e1-275-000

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂