Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Lordos Hotels (LHH ή ΛΟΞΕ) μια υποτιμημένη αξία.


Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τομέα παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών. Είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του πολυτελούς ξενοδοχείου Golden Bay 5 αστέρων και δυναμικότητας 193 κλινών στην παραλία της Λάρνακας. 

Η θυγατρική εταιρεία Golden Coast Limited και η συνδεδεμένη εταιρεία United Hotels (Lordos) έχουν την ιδιοκτησία και διαχείριση των ξενοδοχειακών μονάδων Golden Coast Beach Hotel στο Παραλίμνι και Lordos Beach Hotel στη Λάρνακα.  

Η συνδεδεμένη εταιρία United Hotels (Lordos), ανήκει (απο 33,62% το Νοέμβριο) σε ποσοστό 50,23% στη Lordos Hotels και έχει στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο Lordos Beach Hotel, 4 αστέρων και δυναμικότητας 175 κλινών στην Λάρνακας, κοντά στη Δεκέλεια.
  • Ως τίμημα αγοράς για το επιπλέον 16,61% των Μετοχών του ξενοδοχείου Lordos Beach Hotel δόθηκαν  3.818.209 ευρώ. Συνολικά η επένδυση για το 50,23% είναι κοστολογημένη 11,7 εκατ. ευρώ.
To Golden Coast Beach Hotel  είναι επίσης 4 αστέρων και 228 κλινών.




Αριθμός μετοχών 35,009 εκατ. μετοχές
Βασικοί μέτοχοι :
Δημήτρης Λόρδος 17,87%
Κωνστ. Λόρδος 16,86%
Τάκης Κυριακίδης 14,42%
Αρετή Ιωνίδου 12,88%
ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ 16,01%



Θεμελιώδεις ματιές
Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ανέρχονται σε 81,911 εκατ. ευρώ που αναλογούν σε 2,34 ευρώ ανά μετοχή. Με την μετοχή στα 0,56 έχουμε P/BV = 0,23 , δηλαδή η μετοχή διαπραγματεύεται στο 1/5 της λογιστικής της αξίας.


Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση του 6μηνου 2019, παρατηρούμε ότι:
  • η εταιρία έχει τραπεζικό δανεισμό 188 χιλιάδες ευρώ ΜΟΝΟ , ενώ στα ταμείο υπάρχουν 1,6 εκατ. ευρώ.
  • οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 14,364 εκατ. ευρώ, όπου 11,6 εκατ. ευρώ είναι αναβαλλόμενες φορολογικές υποχρεώσεις. 
  • Στο ενεργητικό της εταιρίας έχουν αποτιμηθεί τα ακίνητα, οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός σε 88,825 εκατ. ευρώ ... με 85,7 εκατ. να έχουν αποτιμηθεί τα κτήρια και η γη , όπου περιλαμβάνονται τα παραθαλάσσια ξενοδοχεία Golden Bay στη Λάρνακα και το Golden Coast στο Προταρά και αποτελούν το 86% των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.

Οι πωλήσεις τα 4 τελευταία χρόνια έχουν σταθεροποιηθεί πάνω απο τα 12 εκατ. ευρώ. Το 2011 οι πωλήσεις αυξάνονται στα 10 εκατ  απο 5,82 λόγω πλήρους ενσωμάτωσης  του Golden Coast Beach.
 Η οδηγία της διοίκησης για το 2019 είναι ότι θα υπάρχει μείωση στον κύκλο εργασιών, ενώ η πτώχευση της Thomas Cook ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ.
Ήδη στο Α΄εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις ήταν πτωτικές σε ποσοστό 7,28% και κινήθηκαν στα 4,873 εκατ. ευρώ, έναντι 5,256 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2018.


Να σημειώσω εδώ, ότι κατόπιν  της επιπλέον εξαγοράς του 16,61% των Μετοχών του ξενοδοχείου Lordos Beach Hotel ... μάλλον θα αυξηθεί ο τραπεζικός δανεισμός για να δοθούν τα 3.818.209 ευρώ. 
Παράλληλα θα αυξηθούν και οι πωλήσεις του ομίλου, αφού πλέον θα ενσωματώνεται στον Ισολογισμό και το 3ο ξενοδοχείο.
Τα κέρδη μετά φόρων για το 2018 ήταν 2,596 εκατ. ευρώ που αναλογούν σε 0,074 ευρώ ανά μετοχή και με την μετοχή στα 0,56 ευρώ, θα έχουμε P/E =7,5
Η αύξηση των πωλήσεων κατά τα 3 τελευταία έτη, σε συνδυασμό και με τον μηδενικό δανεισμό οδηγούν τα κέρδη της εταιρίας σε πάνω απο 2 εκατ. ευρώ ανά έτος. 
Αν τα κέρδη κινούνται πέριξ του 1 εκατ ευρώ, τότε αυτά αναλογούν σε 0,03 ευρώ .... οπότε με την μετοχή στα 0,56 ευρώ, θα έχουμε P/E = 18



Παρακάτω βλέπουμε το διάγραμμα της τιμής της μετοχής κατά το 2019. Η μετοχή έχει κινηθεί τα τελευταία 10 χρόνια απο 0,3 εως και 0,9

Η εταιρία τα τελευταία 8 χρόνια δίνει ανελλιπώς μέρισμα (εκτός του 2013) που κυμαίνεται απο 0,01 εως και 0,03 (τα τελευταία 2 χρόνια).
Οι συνολικές αποσβέσεις, τα τελευταία 14 χρόνια, ανέρχονται σε 12,745 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά καθαρά κέρδη, τα τελευταία 14 χρόνια, ανέρχονται σε 12,776 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές λειτουργικές ροές τα τελευταία 14 χρόνια ανέρχονται σε 23,436 εκατ. ευρω.
Συνεπώς η εταιρία εισπράττει τα κέρδη της και χρόνο με το χρόνο όλο και ισχυροποιείται ο Ισολογισμός της. Μόνο τούτο να πω ... ο δανεισμός το 2005 ήταν 20,271 εκατ. ευρώ (ταμείο 49 χιλιάδες) , ενώ σήμερα ο τραπεζικός δανεισμός είναι  188 χιλιάδες ευρώ με το ταμείο στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Μην επαναλαμβάνω τις μηδενικές εμπορευσιμότητες που έχουν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Κύπρου. Η μετοχή δεν είναι για traders, ούτε για γρήγορους (αν και ποτέ κανείς δεν ξέρει). Η μετοχή είναι για επενδυτές που ψάχνουν τις υποτιμημένες αξίες.
Αν διαπραγματευόταν στο δικό μας Χρηματιστήριο θα ήταν ήδη πολύ πιο πάνω η τιμή της μετοχής!!

185 σχόλια:

  1. παιδια μη με πιεζετε.τα 30000 τεμαχια στο δρομεα θα τα δωσω κοντα στο 1 ευρω.καλη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε μια διόρθωση μέχρι το 0.32€ να επιβιβαστούμε πάλι με στόχο το 0.50€ αυτή τη φορά.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Μπανανία τελικά βρήκες απο το Google το όνομα του αδερφού του Θανάση???

      Διαγραφή
    2. Εσύ που έχεις inside θα μας πεις γιάντα παραιτήθηκε ο Γιάννης?

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Εγώ όμως ακόμα δεν έχω πάρει απάντηση απο του λόγου σου πως λένε τον αδερφό του Θανάση. Αφού τον έχεις αναφέρει τόσες φορές μου κάμει εντύπωση που δεν το γνωρίζεις.

      Διαγραφή
  4. το παίζουν δε το παίζουν το χαρτί (δρομεα) η πορεία του είναι προδιαγεγραμμένη. 0.50 και 1 ευρω.οσοι πιστοί προσελθετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε εσύ το επήγες στο άλλο άκρο. Για να γράψει 1 πρέπει να δίνει κέρδη πάνω απο 3.000.000€ για 3 συνεχόμενες χρήσεις.

      Διαγραφή
  5. Διαμαντακι..Ωραιοτατη αναλυση..Ολοι η πορεια της τελευταιας 10 ετιας-15ετιας μεσα σε λιγες γραμμες κ 3 σχεδιαγραμματα..Παντως για τις τιμες αν δεν ειναι λαθος του capital η μετοχη ειδε 0,08€ τον Νοεμβριο του 2011.. :https://www.capital.gr/finance/historycloses/%CE%9B%CE%9F%CE%9E%CE%95?page=5

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Στο soltrade που γράφεις σαν Τσιβαγέρης λες ότι ο παραιτηθείς είναι αδερφός του Θανάση. Θα μας εξηγήσεις πως του ενός ο πατέρας λέγεται Διονύσης και του άλλου Κώστας???

      Διαγραφή
  7. Μπαίνουμε να διαβάσουμε καμιά σοβαρή ανάλυση του Κου Τάκη και χαλάμε τον μισό μας χρόνο με τις αψιμαχίες των αναγνωστών, που τους δόθηκε βήμα και προσπαθούν να αποδείξουν ότι οι κάποιοι λένε μαλακίες και οι άλλοι αντεπιτίθεται και γίνεται της μουρλής. Ελεος πια.
    Σα να διαβάζω φόρουμ σε γυμνάσιο.
    Μπορούμε να συζητούμε μόνο με τον Κο Τάκη, να μας απαντάει άν θέλει και να μην λύνουμε τις διαφορές μας και τα κόμπλεξ μας εδω μέσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν ειχα ασχοληθει ποτε με τη μετοχη.
    σιγουρα ειναι πολυ κατω απ τη λογιστικης της αξια.αυτο ειναι μια σοβαρη ενδειξη υποτιμησης.
    απο την αλλη εχει κ εξαιρετικα χαμηλη αποδοση ιδιων κεφαλαιων.
    με 80 εκ ευρω ιδια κεφαλαια κ κερδη μετα φορων 2-2,5 εκ ευρω, δειχνει σαν να μην εχει σοβαρες προοπτικες για κατι πολυ καλυτερο.
    μετοχη πολυ φθηνη δηλαδη, αλλα χωρις προοπτικες για κατι πολυ καλυτερο, για την ωρα.
    ανα πασα στιγμη μπορει να καλυψει ενα μερος της διαφορας αναμεσα στην τιμη στο ταμπλο κ στη λογιστικη αξια.με τοσο χαμηλα κερδη ομως δεν ξερω αν ειναι τοσο καλη επιλογη για μακροπροθεσμη επενδυση.

    ολο το προβλημα ειναι στην πολυ χαμηλη κερδοφορια.δεν δειχνει να εχει καποιο αλλο ρισκο.
    με αποδοση ιδιων κεφαλαιων της ταξης του 2,5%-3% ομως μαλλον δεν θα την αγοραζα για μακροπροθεσμη επενδυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσέξετε και τον ανυπαρκτο τραπεζικο δανεισμο ... οταν κοιτάζω νούμερα είναι σημαντικο για μενα να βλέπω οτι δεν υπαρχει δανεισμος.

      Διαγραφή
    2. σωστο.στην ουσια δεν εχει δανεια.
      κ η μοχλευση ειναι εξαιρετικα χαμηλη.
      ο μονο προβλημα ειναι η χαμηλη κερδοφορια.
      εχει καποιο μεγαλο επενδυτικο προγραμμα για τα επομενα χρονια?

      σε περιπτωση που δεν εχει, ισως σταδιακα να μπορουσε να μειωσει λιγο τα ιδια κεφαλαια ωστε να φτιαξουν λιγο κ αρκετοι αριθμοδεικτες.

      σε μια τετοια περιπτωση ισως να επαιρνε πολυ μεγαλη ανασα κ η μετοχη.ακομα κ αν τα κερδη εμεναν στα ιδια επιπεδα.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια κ.Τάκη!

      Εξαιρετική η παρουσίαση σας.

      Να προσθέσω ότι η διοίκηση φαίνεται έντιμη. Πρόσφατο παράδειγμα ότι πούλησε μετοχές του lordos beach hotel στην εταιρία, στην τιμή των ίδιων κεφαλαίων χωρίς premium. Επίσης διαχρονικά επιστρέφει χρήματα στους μετόχους όπως προκύπτει και απο την παρουσίαση σας.

      κ.Nikdan γενικά τα ξενοδοχεία έχουνε χαμηλή απόδοση ίδιων κεφαλαίων. Αν δείτε και άλλα τουριστικά ξενοδοχεία σε Κρήτη ή Κύπρο θα διαπιστώστε ότι η απόδοση ίδιων κεφαλαίων είναι χαμηλή.

      Επίσης να προσθέσω ότι η κερδοφορία μπορεί να είναι χαμηλή σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια, όχι όμως με την κεφαλαιοποίηση. Εμείς όμως αγοράζουμε κεφαλαιοποίηση και όχι τα ίδια κεφάλαια!

      Διαγραφή
    4. συμφωνω αγαπητε.
      κ γι αυτο δυσκολευομαι να επιλεξω μετοχες απ τον κλαδο, εστω κ αν πολλες περιπτωσεις ειναι εξαιρετικα χαμηλου ρισκου.παρομοια προβληματα(αλλα κ πολυ χαμηλο ρισκο)εχουν κ οι εταιρειες του κλαδου που ειναι στο χαα.

      Διαγραφή
    5. Kύριοι
      Εγω βλέπω μια αλλη Κυπριακή μετοχή που ανεβάζει διαρκώς πωλήσεις και κέρδη .... και ουδεις την εχει αναφέρει και ψαχνω να βρω αν υπάρχει παγιδα .... μα ούτε ενας να μην την εχει αναφερει;

      Διαγραφή
    6. δεν εχω καμια εικονα απ την κυπριακη αγορα αγαπητε.

      Διαγραφή
    7. Σε ποια αναφέρεστε κ. Τακη; Πραγματικά μας πιάνετε αδιαβαστους...

      Διαγραφή
    8. Ρίχτε τη κ.Τάκη να της ρίξουμε μια ματιά και μην ανησυχείτε,όλο και κάτι θα της βρούμε...χαχα

      Διαγραφή
    9. την έχω κοιτάξει κ.Τακη,

      σαν νούμερα φαίνεται καλή.

      Δεν μου άρεσε που τα περισσότερα κέρδη έρχονται απο Αραβίες κτλ.
      Επιπλέον προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς πουλάει και τι ανταγωνισμό μπορεί να αντιμετωπίσει. Έχω πάρει μια μικρή θέση έτσι για να την παρακολουθώ.

      Διαγραφή
    10. Με μια γρήγορη ματιά,το κόστος πωληθέντων μου κάνει λίγο τραμπάλα,και τα έσοδα από θυγατρικές θα τα έψαχνα λίγο παραπάνω.

      Διαγραφή
    11. Σας είχα ρωτήσει για LOG πριν από 1-1,5 χρόνο ? Δεν θυμάμαι,η κουβέντα τότε αφορούσε BOCH ,INLI .. αλλά δεν θυμάμαι γιατί ρώτησα .Εταιρία συμμετοχών δεν είναι ?

      Διαγραφή
    12. Κανένας Κυπριος να ξέρει την εταιρία Logicom?
      Να μας πει κανένα "πιπέρατο" παρασκηνιο για τη διοίκηση; Ειτε καλό, είτε κακο ....

      Διαγραφή
    13. Κατι σας βρηκα..: https://24h.com.cy/2018/05/i-logicom-diathetei-fainetai-geres-plates/

      Διαγραφή
    14. Γενικα πατηστε στην αναζητηση σκανδαλο logicom κ θα σας βγαλει αρκετα τετοια..

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Αν θέλουν να παιξουν το χαρτί κύριε Ανανία ... τιμολογούν όποτε θέλουν, ο,τι θέλουν και εμφανίζουν και μια καλή κερδοφορία ... εστω και για μια χρονιά. Για περισσότερο, πρέπει να δουλέψει και η λιανική, που προς το παρόν είναι πολύ χαμηλά οι πωλήσεις.

      Διαγραφή
    2. 250χιλ δουλειά στην eurobank έκλεισε. Κάτι άρχισε να κουνάει και στην λιανική όπου τα περιθώρια κέρδους είναι πολύ μεγαλυτερα

      Διαγραφή
    3. Εγραψε ο Τακαρος ότι στο προηγουμενο παιγνιο πούλησε ο Ενεργειακος αδερφος και ζήταγε να χωσει και αλλα κομμάτια και ετσι ολοκληρωθηκε η κινηση του χαρτιου, τοοοοοτε ...
      Υπάρχουν και οι σχετικές ανακοινωσεις.

      Τωρα απο που προκυπτει οτι πουλάει πάλι ο ίδιος;
      Αν πουλαγε θα πρεπει να βγουν οι ανακοινώσεις πώλησης.
      Να μην λέμε ο,τι θέλουμε ....

      Διαγραφή
    4. Τάκαρε μην χαλάς το όνειρο του κοπελιού.

      Διαγραφή
    5. Εγώ βλέπω ο αείμνηστος που φρόντιζε την εταιρία απο την "άλλη ζωή" να ετοιμάζεται.
      Λέτε να τον δούμε στα 0.6 - 0.7 εντος του 2020;

      Διαγραφή
    6. Γεια σου μπρέ Μαπανανία με τα ΚΡΙΚΡΙ και τσι ΕΤΕ σου. Αουυυυυυυυυυυυυυυ. Πότε έχει πανσέληνο???

      Διαγραφή
    7. Στεγνό κε Τάκη......Μέρες παλεύω αλλά ουδέν πίπτει.....

      Διαγραφή
    8. Ούτε στα 0.5 δεν πρόκειται να πάει,και με ΧΑΑ στις 1200 μονάδες.....😁😁😁

      Διαγραφή
    9. Για πιο χαρτί μιλάτε κ.Τακη ότι μπορεί να πάει 0,60 με 0,70 ? Ευχαριστώ stratis

      Διαγραφή
    10. Και εγώ λέω ότι ο Μορφονιος θα πέσει μέσα για την πρόβλεψη του για το '20,για την ακρίβεια είμαι σιγουρος

      Διαγραφή
  10. Κύριε Τάκη καλησπέρα! Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε την άποψη σας για την ΤΣΙΒ;
    Εν συγκρίσει με τον ΤΙΤΑΝΑ την θεωρώ φθηνή και με καλύτερες προοπτικές.
    ΥΓ. Έχω ήδη αρκετές χιλιάδες κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τάκη πολλά συγχαρητήρια για ΜΕΝΤΙ.
    Είχατε πει ότι θα έβλεπε τα 2.50€...φέτος...(κι ο μήνας δεν έχει πάει ούτε 10...!!!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ και για αυτήν τον κ. Τάκη!
      Μπήκα με αρκετές χιλιάδες κομμάτια στα 2€ και απολαμβάνω το ταξίδι.

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια κ.Ξενοφών!Καλοτάξιδος εύχομαι κι από την πλευρά μου!Πολύ καλή εταιρεία!

      Διαγραφή
    3. 3 με 3,5 έχει γράψει ο κος Τάκης προ εβδομάδων για το 2020 για την ΜΕΝΤΙ... έχουμε δρόμο ακόμα...

      Διαγραφή
    4. Συγγνώμη κ.Στέλιο,μάλλον θα μου διέλαχε η αναβάθμιση!

      Διαγραφή
    5. Η Μεντι αργά ή γρηγορα θα παει να παιξει στα νούμερα προ του κουρέματος των ομολόγων της.
      Κάποιοι τωρα βλέπουν εταιριάρα και χαρτάρα ... όταν την ανέλυα στα 0.5 και την πρότεινα κορόιδευαν. Έλεγαν ζουρλάθηκε ο Τακαρος ... παει και μπλέκει με την πτωχευμένη τη Medicon? Πως θα πουλήσει με τέτοιο ανύπαρκτο τζίρο?

      Oμως, τότε ήταν γλύκα. Στα 0.5, όταν το στοπάραν το χαρτί. Τώρα στα 2.5 μου αφήνει απλά ένα χαμόγελο ικανοποιήσης.

      Διαγραφή
    6. Εγώ όπως δήλωσα βγήκα στα τώρινα ίδια δηλαδή πέριξ του 2.5 δεν είμαι άπληστος από το 1.1 καλά είναι καιρός να πάνε αλλού να δουλέψουν τα χρηματά μας.

      Διαγραφή
  12. Βλέπω στον ικτινο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης να προσπαθούν να μαζέψουν χαρτιά και στο κλείσιμο τσιμπάει,καμμία είδηση κυριε Τάκη ;βλέπετε κάτι εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα,

    Η οπτιμα (πρώην ibg - επενδυτική τράπεζα της ελλάδος) αύξησε την ελάχιστη χρέωση προμήθειας από 5 ευρώ σε 10. Το ποσοστό παραμένει 0,6%.

    Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει ανταγωνιστικότερες χρεώσεις με κάποια άλλη εταιρία.

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετώ.
      Κύριε Μιχάλη Π. ένα καλό ποσοστό προμηθείας για κάποιον που εισάγει μόνος του τις εντολές είναι το 0,3 % (το οποίο υπο προυποθέσεις μπορεί να πέσει και στο 0,25%). Σε ιδιωτικές χρηματιστηριακές μπορείτε να βρείτε χαμηλότερο ελάχιστο κόστος πινακιδίου έως και μηδενικό.
      Κάντε λοιπόν την έρευνά σας και θα έχετε αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει κάποιος κύριος, που έχει λογαριασμό στην Degiro, ή έχει άποψη για αυτήν
      και που θα ήθελε να μας πει την γνώμη του?

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα και απο εμενα
      Εχω λογαριασμο κανα 2 μηνες οι προμηθειες ειναι ακριβως οπως τις γραφει στο site .Το helpdesk απανταει σε ολα τα mail αλλα αν θελεις να μεταφερεις το χαροτοφυλακο σε ελληνικη χρηματιστηριακη στο μελλον ειναι αυτοκτονια οι τιμες που μου ειπαν ειναι εξωφρενικες .Επισης το ελευθερο κεφαλαιο το επενδυουν σε αμοιβαιο διαθεσιμων

      Διαγραφή
    4. Χρόνια πολλά , καλή χρόνια με υγεία, πρόοδο, χαρά και ευεξία στον οικοδεσπότη και σε όλους τους εξαίρετους φίλους.
      Οι επιλογές μου για φετος είναι ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΚΑΜΠ,ΦΡΙΓΟ,εβροφαρμα.
      Την χρησιμοποιώ περίπου 2 μήνες κ.ARVH.
      Στα θετικά οι πολύ χαμηλές χρεώσεις ιδιαίτερα στις αμερικανικές μετοχές. Με χρέωση 0,004 δολάρια ανά τεμάχιο μετοχής + 0,5 σεντς συμφέρει περισσότερο σε μετοχές που έχουν υψηλή τιμή παρά σε penny stock . Παράδειγμα για αγορά 10 τεμ. tesla συνολικού ύψους 4920 δολάρια η χρέωση είναι 0,9 ευρώ δηλαδή αμελητέα.
      Στα αρνητικά, το χρηματικό υπόλοιπο σου τοποθετείτε σε βραχυπρόθεσμα ομόλογα που έχουν αρνητικό επιτόκιο αυτή την εποχή. Η mobile εφαρμογή δεν είναι και πολύ εύχρηστη αλλα οκ κάνεις την δουλεία σου. Επισης αν εχεις το βασικο προφιλ δεν μπορεις να βαλεις συγχρόνως δυο εντολές στην ιδια μετοχή αν είναι χαμηλής κεφαλαιοποίησης, πχ πωληση τα μισα στο +1% και τα υπολοιπα στον +2%, πρεπει να εκτελεστει πρωτα η μια και μετα να μπει η άλλη.
      Στο Χαα δεν εχω κανει συναλλαγή.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σε όλους. Από νομικής άποψης μεγαλύτερο ενδιαφέρον (προκειμένου να εξετασθούν όλες οι παράμετροι) θα είχε να εξετασθεί το από ποιον εποπτεύεται η degiro και τι ακριβώς συμβαίνει σε περίπτωση πτώχευσης της (με ποια ακριβώς διαδικασία αναλαμβάνεις το χαρτοφυλάκιο σου και το μεταφέρεις αλλού).
      Προσωπικά είχα ανοίξει στο παρελθόν λογαριασμό στην degiro αλλά δεν τον χρησιμοποίησα ποτέ, καθώς από μια σύντομη έρευνα που έκανα κατέληξα ότι τα χαρτοφυλάκια όλων των επενδυτων είναι σε ένα κοινό pool οπότε σε περίπτωση πτώχευσης θα απαιτηθούν εξαιρετικά χρονοβόρες και ακριβές διαδικασίες διαχωρισμου. Αντιθέτως στην Ελλάδα (χρησιμοποιώ κι εγώ την οπτιμα) το χαρτοφυλάκιο ενός εκάστου από εμάς τηρείται στην ΕΧΑΕ. Ως εκ τούτου εκείνα ότι δεν αξίζει τον κόπο και το ρίσκο (ίσως μόνο αν αποφασίσω να επενδύσω σε Αμερική).

      Διαγραφή
    6. Αντιγράφω από το site της degiro:

      Η Degiro είναι regulated
      Αρχικά, η Degiro βρίσκεται κάτω από την επιτήρηση της Κεντρικής Ολλανδικής Τράπεζας – Dutch Central Bank (DNB) και είναι regulated από την Ολλανδική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών – The Netherlands Financial Markets Authority (AFM).

      Πέραν αυτού, στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εγγεγραμμένη στην Financial Conduct Authority (FCA).

      Προστασία Κεφαλαίων έως 20.000€
      Η Degiro είναι μέρος του Depositogarantiestelsel – Ολλανδικό Σχέδιο Προστασίας Επενδυτών.

      Αυτό σημαίνει ότι κεφάλαια έως €20.000 που διατηρείς στην εταιρεία είναι ασφαλισμένα.

      Διάβασε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ολλανδικό Σχέδιο Προστασίας Επενδυτών στα αγγλικά.

      Διαγραφή
    7. Καλησπερα σας,
      Τα εν λόγω στοιχεία τα εχω υπόψιν μου, εντούτοις δεν απαντούν στις απορίες μου.
      Ειδικότερα (αν γνωρίζετε θα με βοηθουσατε):
      Α. Τι σημαίνει προστασία μέχρι 20.000€; Αφορά αξία διαθέσιμων ή και αξία χαρτοφυλακίου? (σημείωση: στο ως άνω κείμενο γίνεται αναφορά σε κεφάλαια και όχι σε χαρτοφυλάκιο)
      Β. Τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών είναι σε κοινό pool?
      Γ. Αν πτωχεύσει η degiro με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται η μεταφορά του χαρτοφυλακίου σε άλλο θεματοφύλακα?(εδώ αρκεί με απλή δήλωση στην ΕΧΑΕ)
      Δ. Τι σημαίνει ολλανδικό σχέδιο προστασίας επενδυτών? Μιλάμε για ολλανδικό δίκαιο και δωσιδικία δικαστηρίων Ολλανδίας? Γνωρίζετε πόσο χρεώνουν οι Ολλανδοί δικηγόροι? (χρονοχρεωση ακόμη και όταν απαντούν στα email μας). Τα 20.000€ θα είναι μόνο οι αμοιβή των δικηγόρων

      Διαγραφή
    8. Γάτα είσαι Ξενοφών και από Ολλανδία βλέπω γνωρίζεις. Όντως επιβεβαιώνω η Ολλανδία είναι ακριβή χώρα σε ξεπουπουλιάζουν οι καλοί δικηγόροι

      Διαγραφή
    9. Κ.Ξενοφων τα ερωτηματα που θεσατε τα εστειλα με mail στο help desk τις degiro και αναμενω να δω τι θα απαντησουν .Μολις παρω απαντηση θα την κοινοποιησω στο forum

      Διαγραφή
    10. Σας ευχαριστώ πολύ! Αναμένουμε με ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
    11. Όσον αφορά τις 20.000€, αυτό που διαβάζω στους όρους είναι: "Η εταιρεία DEGIRO υπάγεται ως επενδυτική εταιρεία με έγκριση από την Επιβλέπουσα Αρχή Χρηματοπιστωτικών Αγορών στο Ολλανδικό Σύστημα Αποζημίωσης Επενδυτών, το BCS. Το Ολλανδικό Σύστημα Αποζημίωσης Επενδυτών (BCS) προστατεύει ιδιώτες και «μικρές» επιχειρήσεις, οι οποίες βάσει μίας επενδυτικής υπηρεσίας, έχουν εμπιστευτεί χρήματα ή Χρηματοπιστωτικά Μέσα σε μία εγκεκριμένη επενδυτική εταιρεία. Το BCS εγγυάται βάσει των συνθηκών που ορίζονται από το νόμο ποσό 20.000 ευρώ κατά άτομο το μέγιστο, στην περίπτωση που η επενδυτική
      εταιρεία δεν δύναται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της λόγω χρεωκοπίας."

      Αναφέρει και χρηματοπιστωτικά μέσα.

      Διαγραφή
    12. Νομίζω ότι περιπλέκεται η κατάσταση με το παραπάνω κείμενο.
      Τι ακριβώς σημαίνει "βάσει των συνθηκών που ορίζονται από το νόμο"? Ποιος είναι ο νόμος και ποιες είναι οι προβλεπομενες συνθήκες/προϋποθέσεις?
      Επίσης γιατί αναφέρει 20.000€ το μέγιστο? Δεν είναι στάνταρ το ποσό?

      Διαγραφή
    13. κ. Ξενοφών

      1. Το ποσό των 20,000 ευρώ είναι από τον εποπτικό οργανισμό της Ολλανδίας. Κάτι σαν το Ελληνικό συνεγγυητικό κεφάλαιο που καλύπτει 30,000 ευρώ. Έιναι στανταρ το ποσό.
      2. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι στην Degiro οι μετοχές δεν θα είναι στο όνομά σας όπως στην Ελλάδα αλλά σε nominee account. Αυτό σημαίνει ότι στα μετοχολόγια δεν θα εμφανίζεται το όνομά σας, οπότε αυτό σας στερεί τα δικαιώματα ως μέτοχο (π.χ. συνελεύσεις, ή επικοινωνία με την εταιρεία).
      3. Επίσης nominee account (κοινό pool) σημαίνει μεγάλο counterparty risk σε περίπτωση default ή fraud της Degiro. Έχει συμβεί στο παρελθόν σε χρηματιστηριακές στην Ευρώπη (π.χ. Beaufort Securities). Εκεί μετά θα πρέπει να βρουν ποιες μετοχές ανήκουν σε εσάς και ποιες στους άλλους. Το ποσό των 20,000 καλύπτει το συνολικό χαρτοφυλάκιό σας και τα "μετρητά". Ουσιαστικά μετρητά δεν θα έχετε, αλλά θα έχετε επένδυση σε money market funds με αρνητικό επιτόκιο μετά από ορισμένο ποσό. Οι μετοχές σας δανείζονται σε short sellers, αυξάνοντας το ρίσκο.
      4. Σε κάθε περίπτωση μπλέκετε με το Ολλανδικό δίκαιο και για κάθε πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει να παραπεμφθείτε στον εποπτικό οργανισμό, τα πάντα θα είναι στην Ολλανδική γλώσσα.
      5. Συνήθως σε περίπτωση πτώχευσης, θα μπει κάποιος administrator οπότε το κόστος θα μοιραστεί με όλους τους πελάτες.
      6. Προσωπικά, έκανα το μέγιστο λάθος να ανοίξω λογαριασμό παλαίοτερα και ακόμη τρέχω να ξεμπλακώ.. Η μεταφορά μετοχών είναι περίπλοκη και πανάκριβη.
      7. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και γενικώς είναι borderline απατεώνες και δεν παραδέχονται όταν κάτι δεν πάει καλά. π.χ. Η πλατφόρμα μου άλλαζε τιμές και μου ακύρωνε εντολές.
      8. Για άλλες καλές χρηματιστηριακές, μπορείτε να δείτε Saxo Bank, με έως 0.3% προμήθεια και πρόσβαση σε Ελληνικές μετοχές.

      Διαγραφή
    14. Κυριε Dimitri Konstantinidis καλημερα, ευχαριστουμε για την πραγματικα χρησιμη αναλυση,επισης το κυριο Ξενοφωντα για τις ερωτησεις του.

      Διαγραφή
    15. Σας ευχαριστώ πολύ κ. Δημήτρη για τις αναλυτικοτατες απαντήσεις.
      Αυτά ακριβώς με είχαν προβληματίσει και παρότι είχα ανοίξει λογαριασμό στην degiro δεν προχώρησα ποτέ σε κατάθεση κάποιου χρηματικού ποσού και σε διενέργεια συναλλαγών.

      Διαγραφή
    16. K. Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση των πολύτιμων γνώσεων σας επί του θέματος. Θα ήθελα να μας ενημερώσετε εάν σε περίπτωση μεταφοράς κεφαλαίων σε Ελληνική τράπεζα που προήλθαν από ρευστοποίηση προϊόντων που υπήρχαν στην DEGIRO, γνωρίζετε να υπήρχε κάποιο πρόβλημα ή δυστοκία έναντι των Ελλήνων πελατών.
      Ευχαριστώ και πάλι

      Διαγραφή
    17. κ. Giorgio η πολιτική της Degiro με τους τραπεζικούς λογαριασμούς έχει παλαιότερα δημιουργήσει προβλήματα σε κατοίκους Βρετανίας - πολλοί εγκλωβίστηκαν για πολλούς μήνες. Για κατοίκους Ελλάδας όμως το μόνο θέμα που υπάρχει σήμερα είναι ότι η τράπεζά σας ίως να σας επιβαρύνει με έξοδα παραλαβής χρημάτων από το εξωτερικό. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο άλλο γνωστό πρόβλημα.

      Διαγραφή
    18. Ευχαριστώ θερμά όλους, που κάνατε τον κόπο να καταθέσετε τις πολύτιμες γνώσεις σας, καθώς και τους προβληματισμούς σας.
      Έχω λογαριασμό στην Degiro, αλλά δεν είχα μπει στον κόπο να το ψάξω, εμπιστευόμενος τη σοβαρότητα της χώρας. Αποφάσισα σε πρώτη φάση, να μειώσω την έκθεση μου στην εταιρία.

      Διαγραφή
  14. Στην ΙΝΤΕΤ γίνονται αθόρυβες αλλαγές τους τελευταίους μήνες,αποχώρησε ο Γενικός Διευθυντής τον περασμένο Σεπτέμβριο και προσφάτως ο Οικονομικός Διευθυντής.Δεν είμαι βέβαιος εάν ήταν απαίτηση Αμοιρίδη αλλά πρόκειται για κομβικές αλλαγές.

    Κύριε Τάκη μετά την ΑΜΚ την έχω πάντα στο στόχαστρο και είχα γράψει ότι μέχρι το 0.60 θα είμαι αγοραστής.Μπορεί ο Πόντιος να είναι μέχρι τώρα απλό μέλος αλλά μελετώντας την επιχειρηματική του ιστορία,πρόκειται για υπερδαιμόνιο άνθρωπο που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του.Έχω αράξει λοιπόν πάνω της και περιμένω τις επόμενες κινήσεις του Πόντιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σημερα μοιραζουν χαρτι στο ΕΦΤΖΙ την Παρασκευη ειναι το squeeze out και θα δωσει 0,492..Προσωπικα μαζεψα 7500τμχ 0,38 μεσο ορο δεν εχω ομως υψηλη ρευστοτητα..Οποιος μπορει παιρνει..:Το αίτημα της SILANER για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) των μετοχών της F.G. EUROPE ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών την 10η Ιανουαρίου 2020.

    Αναλυτικά, όπως σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση:
    H "SILANER INVESTMENTS LIMITED" (η "SILANER") με επιστολή της γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

    1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) δυνάμει της από [19.12.2019] απόφασής του:

    (α) Ενέκρινε το αίτημα της SILANER για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) των κοινών μετοχών της εταιρείας "F.G. EUROPE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ" (η "0,4920") σύμφωνα με το άρθρο 27 (5) (πρώτο εδάφιο) του Ν.3461/2006 και το άρθρο 2 της υπ' αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. "Άσκηση δικαιώματος εξαγοράς μετά το τέλος δημόσιας πρότασης σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν.3461/2006", και

    (β) Όρισε ως ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης των μετοχών της F.G. EUROPE την 10η Ιανουαρίου 2020.

    2. Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ' αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. η SILANER θα καταβάλει τίμημα τοις μετρητοίς ύψους ευρώ 0,4920 ανά μετοχή:

    (α) στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρισης, προκειμένου εκείνη με τη σειρά της να πιστώσει τους σχετικούς λογαριασμούς χρηματικής εκκαθάρισης των χειριστών, για εκείνους τους δικαιούχους που έχουν παράσχει στους χειριστές τους σχετική εξουσιοδότηση είσπραξης του αναλογούντος τιμήματος, και

    (β) στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ:

    i. εκείνων των δικαιούχων που δεν έχουν εξουσιοδοτήσει σχετικά τους χειριστές τους,
    ii. των κατόχων κινητών αξιών που βρίσκονται σε λογαριασμό χειριστή υπό ειδική εκκαθάριση και
    iii. των δικαιούχων οιωνδήποτε δικαιωμάτων επί των κινητών αξιών της F.G. EUROPE επί των οποίων έχει συσταθεί ενέχυρο, επικαρπία ή έχουν κατασχεθεί.

    3. Η καταβολή του τιμήματος θα πραγματοποιηθεί εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης των συναλλαγών που θα καταρτισθούν κατά την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της F.G. EUROPE, σύμφωνα με όσα ορίζουν τα άρθρα 4 και 5 της υπ' αρ. 1/644/22.4.2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ.

    Επιπλέον, η SILANER θα αναλάβει να καταβάλει σύμφωνα με το άρθρο 5 (3) της υπ΄ αριθμόν 1/644/22.4.2013 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Κ. τις προμήθειες, δικαιώματα και έξοδα της Ε.Χ.Α.Ε. και του Τ.Π.Δ. και τυχόν φόρους και τέλη επί των συναλλαγών, κατά τη διενέργεια των μεταβιβάσεων των κοινών μετοχών της F.G. EUROPE στην SILANER.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πήρα και εγώ 4500 τεμ. από 0.42 εως 0.462.Έχω και άλλα για αγορά στο 0.462.Μηδενικό ρίσκο για ένα μεροκαματάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρα ειναι κυριε Πελοπα...Οτι βγει ΣΙΓΟΥΡΟ κερδος..Εγω 3000τμχ σημερα απο ελαχιστα στο 0,4 ως 0,426..Αυριο τελευταια μερα διαπραγματευσης..

      Διαγραφή
    2. Εσείς ήσασταν ποιό γρήγορος κύριε Rfs 1.Συγχαρητήρια.
      Πάνω από τα 5340 τεμ που έχουν μείνει από την δική μου εντολή,μπήκε και άλλος,δεν πιστεύω ότι θα τα καταφέρει να πάρει το κατιτίς του.

      Διαγραφή
    3. Να ειστε καλα Κε Πελοπα ευχαριστω..

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα,σήμερα ολοκλήρωσα τις αγορές του διημέρου.Σύνολο αγορών 26.082 τεμ. με μέσο όρο 0.472.Άυριο πώληση στα 0.492 και καθαρό κέρδος περίπου στα 500 ευρώ.

      Διαγραφή
    5. Καλησπερα..Κε Πελοπα καλο ειναι να εχετε κρατησει κ λιγο ρευστοτητα δεν ειναι ακριβως ετσι..Τα χρηματα των δικαιουχων θα πιστωθουν στον λογαριασμο τους γυρω στις 16 με 17 Ιανουαριου

      Διαγραφή
    6. Γειά σας κύριε Rfs 1.Σήμερα παρασκευή είναι η ημέρα παύσης της διαπραγμάτευσης και την τετάρτη πληρώνει.Γράφει η ανακοίνωση ότι η καταβολή του τιμήματος θα γίνει εντός τριών εργάσιμων ημερών.Ακόμα και μία εβδομάδα να θέλει,δεν πειράζει αντέχω,χαχαχα.Καληνύχτα σας.

      Διαγραφή
    7. Καλημερα σας Κε Πελοπα.Ετσι ακριβως..

      Διαγραφή
  17. Δεν πιστεύω βέβαια ότι θα μου δώσουν αλλα κομμάτια.Όπως και να έχει θα είμαι εκεί και θα περιμένω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν στον Μουζάκη εμφανιστεί και ο τρελός του χωριού θα δούμε 1 ευρώ επιεικώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. εκτακτο μερισμα 1 ευρω απο τον οπαπ.
    το ρισκο του margin που συζηταγαμε πριν λγους μηνες μαλλον βγαινει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα υπάρξει μια μικρή χρονική ταλαιπωρία μετά την αποκοπή του μερίσματος λόγω των νέων μετοχών που θα προτιμήσουν να αποκτήσουν κάποιοι επενδυτές (κι εγώ ανάμεσα τους) με 3% έκπτωση. Πρακτικά ο ΟΠΑΠ έχει τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις προς το δημόσιο οπότε μπορεί να συνεχίσει να μοιράζει κάθε χρόνο τις εξαιρετικές ταμειακές ροές. Σ΄ένα περιβάλλον μηδενικών επιτοκίων "πουσσάρεται" η τιμή και δίκαια θα λέγαμε. Η απόλυτη long επιλογή.

      Διαγραφή
    2. αν τη τιμη ειναι εδω κοντα, μαλλον κ εγω μετοχες θα επιλεξω.

      απο κει κ περα μεσα στο 2020 οι συνολικες επιστροφες μετρητων υπολογιζονται σε 1,6 ευρω ανα μετοχη.κ η προβλεψη ισως κ να ειναι συντηρητικη.

      μιλαμε για εκτακτο μερισμα, μερισμα χρησης 2019, κ προμερισμα χρησης 2020.



      Διαγραφή
  20. Κυριε Βασίλη.
    Σχετικα με ΝΟΚΙΑ.

    Αltman Z Score = 1,15.
    Δεν σας ανησυχεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να είμαι ειλικρινής δεν έκανα την κάθετη ανάλυση μου διαχρονικά. Ο λόγος της πρότασης ήταν α.η πτώση που ακολούθησε την ανακοίνωση για την υστέρηση χρονικά της υλοποίησης των επενδύσεων 5G, την είδα ως υπερβολική και β.ειδα πως τεχνικά η μετοχή μεσοπροθεσμα γύρισε ανοδικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειμαι τόσο υπερμαχος του Ζ Score ... αλλά δεν νομίζω ότι θα κλεισει το μαγαζι μέσα στους επομενους 24 μηνες.
      Βλέπω ότι την προτεινουν μαζι με AAPL και Intel.
      Θα το δω, μηπως παρω ενα στοιχηματακι για τους επομενους 10 μηνες.

      Διαγραφή
    2. Θα μελετήσω και πιο ενδελεχώς τα νούμερα και θα επανέλθω.

      Διαγραφή
    3. ΝΟΚΙΑ.ΗΕ Τεχνική εικόνα. Μεσοπρόθεσμα γύρισε ανοδικά, 3-6 μήνες η τοπική κορυφή, από σήμερα. http://prntscr.com/ql6bs4

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Σύντεκνε σε λίγα χρόνια ο Αρης θα αποτελεί ταξιδιωτικό προορισμό.

      Διαγραφή
    2. Διάβασες για εξωγήινους και εσκασες μύτη σύντεκνε Μπανανια??? 🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    3. Πέρα από την πλάκα. Έλεγα να ξαναμπώ αν δω νούμερα προς το 0.32€. Μετά την συνέντευξη του Θανάση που του φταίνε για ούλα μόνο οι άλλοι, μακριά. Καλά καμει και τους κράζει ο Μπανανιας.Φταει η ΔΕΗ που πέφτει το ρεύμα λέει στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο που από ότι φαίνεται δεν έχει γεννήτρια. 😂🤣

      Διαγραφή
    4. Ναι αμέ. Φταιει το κράτος λέει που ενώ καθυστέρησε ο ίδιος κάποιες πληρωμές δεν του προχώρησε μια επιδότηση. 😂😂😂Σε δύο χρόνια λέει θα σκεφτεί αν θα αλλάξει έδρα.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το έχει ξαναπεί αλλά δεν πιστεύω να το κάνει.Κατι άλλο σε σχέση με διαγωνισμούς?Η αποτελέσματα χρονιάς!

      Διαγραφή
    6. 18 μμυρια περιμένει κλείσιμο. Και πήρε λέει 300.000 άλλη δουλειά τον Δεκέμβριο. Όταν όμως ακούω κάποιον να τα ρίχνει όλα στους άλλους πέραν του εαυτού του δεν ξανακοιτάω το χαρτί του. Καλή τύχη σε όσους έχουν. Ο γιατρός μακριά πλέον.

      Διαγραφή
    7. Η δουλειά που πήρε πρέπει να είναι με την πολεμική αεροπορία για έπιπλα για τους οικισκους για τους μεταναστες

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ Γιατρέ καλησπέρα,
      Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μαζί σας, παρόλο που σας διαβάζω,και συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που γράφετε και επίσης για να είμαι ειλικρινής με κάνετε πολλές φορές να γελάω με το χιούμορ σας!
      Διάβασα μόλις το σχετικό άρθρο της συνέντευξης του προέδρου στο πρώτο θέμα,
      Σχεδόν σε όλα τα θέματα που καυτηριάζει, θίγει και προτείνει έχει δίκιο.
      Δεν νομίζω ότι είναι για γέλια η συνέντευξη, αλλά μάλλον για προβληματισμό.

      Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια επιχείρηση στην Ελλάδα είναι πλέον ασφυκτικά, αφενός με την γραφειοκρατία και την κρατική φοροεπιδρομή, αφετέρου δε με τα υψηλότατα κόστη ενέργειας ή μεταφορικά, ασφάλισης κλπ κλπ
      Το γεγονός δε ότι κατάφερε να αντικαταστήσει επαρκώς το χαμένο έδαφος των εσωτερικών πωλήσεων (-40% aprox) λόγω κρίσης , με εξωστρέφεια και εξαγωγές...εγώ θα το έλεγα επιτυχία και very promising για την συνέχεια... καθώς την ίδια περίοδο άλλοι ανταγωνιστές του όντως έβαλαν λουκέτο.

      Δεν νομίζω εκ κατακλείδι ότι είπε κάτι φοβερό ο άνθρωπος.. ούτε θετικό ούτε αρνητικό.
      Ένα απολογισμό swot analysis προφορικά έκανε.

      Διαγραφή
    9. Κάποιοι ακόμη έχουν χαρτιά .... και οι διανομές δεν γίνονται έτσι.

      Διαγραφή
    10. Σεβαστό μπρε κοπέλια αλλά ο γιατρός σηκώθηκε από το τραπέζι, πήρε τσι μάρκες του και κατευθύνεται σε τραπέζι μπλακτζακ. Με την ρουλέτα δεν τα πήγα ποτέ καλά 😁

      Διαγραφή
    11. Κτηνιατρε δεν υπάρχει χαρτί που να μην έχεις άποψη..Βάζεις και τιμές που θέλεις να μπεις ενώ δεν ξέρεις που παν τα τέσσερα..Και στον κεκροπα δεν ήξερες τι σημείο να μπεις και έπιασες το μαχαίρι καθώς έπεφτε...Μας βλέπουνε...😝😝

      Διαγραφή
    12. Ευτυχώς έχομε εσένα μπρε Μπανανια να μας ανοίγεις τα μάτια. Πως είδες σήμερα τα 2 χαρτάκια που είμαι φορτωμένος???? ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ και ΚΑΜΠΑ μπρε εννοώ γιατί εσύ έχεις μείνει πίσω στον τζόγο του Καμπα που δεν χάσαμε κιόλας!! 🤣😁

      Διαγραφή
    13. Πάντως επαναλαμβάνω ότι και για εσένα προσφέρω δωρεάν κουραρισμα!

      Διαγραφή
    14. 300χιλ Άπτον ΟΤΕ και 250χιλ απο την eurobank.στον Κοτζαμανη απάντησε ότι αρχές '19 ξεκίνησε με 5εκ παραγγελίες και φέτος ξεκινάει με 18εκ. Στην αίθουσα ήταν 20 δημοσιογράφοι από την Καθημερινή και το πρώτο θέμα και το έθνος μέχρι όλα τα οικονομικά site.Τετοια εξωστρέφεια αυτή η εταιρεία δεν έχει ξαναδειξει 20 χρόνια τώρα.

      Διαγραφή
    15. Aλλαγή έδρας το λέει τουλάχιστον 5 χρόνια. Σιγά το ξεφούρνισμα και σιγα την μαντεψιά. Όπου κάτσει και όπου σταθει για αλλαγη εδρας λέει.

      Με 18 μύρια εβγαζε 1 εκατ κέρδος κάααποτε ... διότι πούλαγε λιανική τα 18 μύρια.
      Τώρα παίρνει δουλειές απο Ευρώπη μέσω διαγωνισμών, αρα μικρότερο κέρδος.
      Όμως καλό είναι να φυλάγεστε σε τετοιες προβλέψεις, περι κερδοφορίας .... μην δειτε κανένα μεγαλο νούμερο. Εύκολο ειναι αν θελει να το πράξει, παίζοντας λίγο με τον τροπο που θα τιμολογησει.

      Διαγραφή
    16. Τάκη το χαρτί θα πάει καλά και νομίζω το 20 άρικο ΚΦΠ θα το δεί...

      Διαγραφή
    17. Τάκαρε είσαι μεγάλος παίκτης.

      Τάκης Μορφονιός9 Ιανουαρίου 2020 - 8:58 μ.μ.
      Κάποιοι ακόμη έχουν χαρτιά .... και οι διανομές δεν γίνονται έτσι.

      https://www.euro2day.gr/chameleon/article-blog-chameleon/2002418/to-metohiko-stoihhma-toy-dromea.html

      Διαγραφή
    18. Ναι Γιατρέ μου κάποιοι έχουν χαρτιά και δεν είναι αυτοί που γράφει ο κύριος Ανανίας (Ζεφύρια, Ελδεάρχες και τέτοια ευτράπελα) και έχουν σχετικά και υψηλή τιμή κτήσης. Την πιστεύουν την εταιρία .... τώρα αν θα τους βγει , δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  23. Ξενόφων βρήκα και άλλη μια Κύπρο που μάζεψα κάποια κομμάτια θα δυσκολευτείς να βρεις τώρα, άλλα όλο και κάτι βγαίνει και μου αρέσει αν θες στείλε πμ capital είναι μετοχή του στυλ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω λογαριασμό στο capital (μόνο εδώ γράφω). Επειδή όμως μου κινήσατε την περιέργεια, θα ανοίξω λογαριασμό το ΣΚ και θα σας στείλω.

      Διαγραφή
    2. Κύριοι silentpatience και Ξενοφώντα, από που έχετε πρόσβαση για αγοραπωλησίες στο ΧΑΚ?

      Διαγραφή
    3. Βγάζεις κωδικό ΧΑΚ μέσω της χρηματιστηριακής σου έχει κάποια χαρτιά αλλά είναι γρήγορο σχετικά.

      Διαγραφή
    4. Ακριβώς έτσι. Στην οπτιμα τους πήγα τα χαρτιά και τρεις μέρες μετά μου ενεργοποίησαν λογαριασμό.

      Διαγραφή
    5. Κε Ξενοφώντα επειδή άρχισα και εγώ την έρευνα εκ νέου (πελάτης εθνικής τράπεζας), θα θέλατε να μοιραστείτε τους λόγους που επιλέξατε την optima; Φυσικά και όποιος άλλος θέλει να μου πει την γνώμη του ευπρόσδεκτος

      Διαγραφή
    6. Ήμουν πολλά χρόνια πελάτης της ibg και έχω συνηθίσει και με εξυπηρετεί το etrader της τράπεζας. Αυτός είναι ο βασικός λόγος.
      Κατά τα λοιπά δεν έχω κάποιο παράπονο με τις υπηρεσίες τους. Σε ό,τι χρειαστηκα μέχρι σήμερα με εξυπηρέτησαν άμεσα.
      Οι προμήθειες τους τοτε που το είχα ψάξει είναι αντίστοιχες (πάνω κάτω) των προμηθειών και των λοιπών ελληνικών χρηματιστηριακών εταιρειών.

      Διαγραφή
    7. Σας παρακαλώ στείλτε μου email στο xenofon@mail.com
      Στο capital με παίδεψε αρκετά. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσω παραπάνω.

      Διαγραφή
    8. Φίλε Ξενοφών σου έστειλα μια αναλυτική παρουσίαση της εταίριας και τους λόγους για τους όποιους μου αρέσει. Κάνε και τη δική σου έρευνα και περιμένω την απάντηση σου.

      Διαγραφή
  24. Απαντώ εδώ στο ερώτημα

    Aristos9 Ιανουαρίου 2020 - 5:31 μ.μ.
    Κε Τάκη για εσάς ποια είναι τα σημάδια τερματισμού της ανόδου μιας μετοχής και αναστροφής της τάσης?
    ------------
    Κύριε Αρίστο, όποιος σας πει ότι αναγνωρίζει τα σημάδια αλλαγής της τάσης, ΨΕΎΔΕΤΑΙ.
    Όταν διαβάζω διάφορους γκουρούδες και λένε ότι το τάδε χαρτί φορτώνεται ή το δείνα χαρτί ξεφορτώνεται πιάνω την κοιλάρα μου απο τα γέλια.
    Την τύφλα τους δεν ξέρουν.

    Τα σημάδια αλλαγής της τάσης τα ξέρουν μόνο οι Insiders ή τα αναγνωρίζει η αγορά μετά απο μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Με απλά λόγια ... κάνε με μάντη να σε κάνω πλούσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάλαβα κε Τάκη. Απλά ακόμη προσπαθώ να καταστρώσω μια στρατηγική πωλήσεων. Θυμάμαι ότι πουλάμε σταδιακά . Όπως και ότι μια μετοχή την ξεφορτωνόμαστε όταν πια δεν πληρεί τα κριτήρια για τα οποία την επιλέξαμε. Στο ενδιάμεσο προβληματίζομαι. Παρακολουθώ τους όγκους , τον rsi , κάποιο άλλο εργαλείο; Φυσικά και δεν περιμένω να πιάνω κορυφές και πάτους, απλά προσπαθώ να φιλτράρω γνώσεις και να καταλήξω σε μια στρατηγική πωλήσεων σε ανοδική κίνηση

      Διαγραφή
    2. Κατ΄αρχήν να απενοχοποιήσουμε την επιθυμία ν΄αγοράζουμε στο χαμηλότερο και να πουλάμε στο ψηλότερο. Όλοι αυτό θέλουμε, αλλά δεν μπορούμε.

      Δεύτερον να είμαστε ειλικρινείς-τίμιοι με τις επιλογές μας. Θέλουμε μετοχή ξεπέτα (2-3 βδομάδες), αρραβωνιάρα (9-12 μήνες), σύζυγο (4-5 χρόνια) ή νοσοκόμα στον οίκο ευγηρίας?

      Οι δείκτες πο αναφέρατε (όγκοι, rsi , macd, κινητοί μέσοι όροι κλπ) ενδιαφέρουν κυρίως τους παίχτες και λιγότερο τους επενδυτές. Μοιάζει να επανήλθαμε στο πρώτο αλλά...έχω τις γνώσεις, το νεύρο και την καρδιά του τρειντερά κερδοσκόπου ? Τον χρόνο για καθημερινή "κριτική" ανάγνωση κι ενασχόληση με το ταμπλό? Εάν ναι σιγά σιγά θα γίνεστε όλο και καλύτερος...εάν όχι καλύτερα ν΄ακολουθήσετε τη στατιστική της αγοράς. Τα σλόγκαν των παλιών..."January effect", "Πούλα Μάη κι όπου πάει" (εξαίρεση η περσινή κίνηση λόγω της προσμονής εκλογών-ΝΔ), "η τάση είναι φίλη σου", "μικρά βήματα εάν αμφιβάλλεις", "η μάνα του Χοσέ" στα γρήγορα κέρδη κλπ

      Πάντως κάθε εταιρεία είναι και διαφορετική περίπτωση οπότε δεν υπάρχει (γενικά) στρατηγική πωλήσεων...πολύ περισσότερο γιατί να πουλήσει κάποιος σε ανοδική κίνηση. Προσωπικά πιθανολογώ ανοδικό τον τρέχοντα μήνα αλλά και το 3μηνο (πιθανό καλό νέο μπροστά η αξιολόγηση στις 24 Φεβρουαρίου 2020 από την Fitch)

      Διαγραφή
    3. Κατανοητό κε Hippy. Ευχαριστώ για την άποψη σας (η οποίες πάντα λαμβάνουν τη δεουσα προσοχή μου)

      Διαγραφή
  25. Ο κινέζικος καφές έχει γίνει πύραυλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδατε που ανησυχούσατε;
      Αυτός που μας τον πρότεινε είναι μαιτρ του είδους.

      Διαγραφή
    2. Φτασαμε 11 δις κεφαλαιοποιηση.
      Εχουμε δρομο ακομη ...

      Διαγραφή
    3. έχει περίεργο παίξιμο η μετοχή πάντως... οι όγκοι είναι τεράστιοι κ αναρωτιέμαι εάν η άνοδος είναι κυρίως απο κλεισιμο short θέσεων....

      Διαγραφή
  26. Κε Hippy καλησπέρα και χρόνια καλά σε εσάς, την οικογένεια σας και σε όλους τους αναγνώστες του blog. Στις 30/12 στην ιστοσελίδα Ελεύθερη γνώμη γράψατε, πως αγοράσατε μετοχές της Κουες. Με ποιο σκεπτικό κάνατε αυτή την κίνηση; Πιστεύετε ότι σε εύλογο χρόνο θα γράψει διψήφιο νούμερο (350 εκ. κεφαλοποίηση δηλ); Τέλος, πιστεύετε ότι στην Τέρνα η αγορά ιδίων μετοχών, σημαίνει κάτι για την άνοδο της τιμής; Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να είμαι αδιάκριτος, αλλά επειδή εκτιμώ την γνώμη σας, για αυτό τολμώ να σας ρωτήσω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Πολύτιμε

      Κατ΄αρχήν να επαναλάβω ότι έχω θετική αίσθηση για τις αγορές και το 2020 α) λόγω των αμερ. εκλογών που έχουμε αναφέρει παλαιότερα αλλά και β) διότι τερματίζεται η αβεβαιότητα-σπάει το "σπυρί" brexit-που κατά τη γνώμη μου σημαίνει φιλοεπενδυτικά μέτρα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για ομαλή μετάβαση στο αύριο της Ευρώπης. Πλέον αυτών για ΧΑΑ μας έχει υπάρχουν αρκετά θετικά νέα μπροστά όπως ισχυρές πιθανότητες αναβάθμισης της χώρας-μείωση επιτοκίων 10ετούς-χαμηλότοκος δανεισμός, μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων, αύξηση ζήτησης-μείωση ανεργίας, εταιρική κερδοφορία, έργα και όλα αυτά κάτω από μια δυνατή ομπρέλα φιλελεύθερης διακυβέρνησης.

       Στα χαρτοφυλάκια μας πρέπει να υπάρχει μια διασπορά έτσι δεν είναι? Το δικό μου αποτελείται από 12-15 μετοχές.

      Μια πεντάδα μετοχών-συζύγων όπως έγραψα παραπάνω (ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ και ΤΕΝΕΡΓ που έχει και το "στοργικό" ενδιαφέρον του κ. Περιστέρη). Εκτιμώ πως οι τρεις τελευταίες έχουν περιθώριο ανόδου 25-40% με ορίζοντα 12-18 μήνες (λόγω όσων ανέφερα στην 1η παράγραφο). Τις δυο πρώτες τις έχω απλά για το μέρισμα (πιθανολογώ απόδοση 10-15% απ΄τις τρέχουσες τιμές). Συνεπώς ΝΑΙ νομίζω ότι η ΤΕΝΕΡΓΑ το έχει το διψήφιο.

      Μια ομάδα με καλές μετοχές που έχουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Τις αγαπούν και το δείχνουν έμπρακτα -στηρίζοντας-οι βασικοί μέτοχοι όπως ΚΟΥΕΣ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΣΑΡ,  ΓΕΚΤΕΡΝΑ....εάν κάποιος συνάδελφος έχει παρατηρήσει στήριξη σε άλλο χαρτί ας το προσθέσει, με ενδιαφέρει πολύ.

      Στην ομάδα των μικρών ή ξεπέτας, καθένας έχει και τις δικές του επιλογές, είμαστε στο κατάλληλο μπλογκ άλλωστε.


      Ως προς την ΚΟΥΕΣ σας ποστάρω μια άποψη του greekfinanceforum με την οποία συμφωνώ απόλυτα

      Quest – Παρά την εντυπωσιακή άνοδο …. Μόνο ακριβή δε μπορεί να την πει κανείς …..

      http://www.greekfinanceforum.com/plusminus/plusminusold.html

      Διαγραφή
  27. Περί ΛΑΜΔΑ :
    Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το μέγεθος των αγορών του Αθανασίου : αγόρασε 720.000 μετοχές της ΛΑΜΔΑ με Μ.Ο. κτήσης τα 8,23 ευρώ καταβάλλοντας 5,9 εκατομμύρια € σε 1 μήνα μετά την ΑΜΚ! Το ποσό είναι μεγάλο και η τιμή αγοράς υψηλή.

    Κύριε Τάκη - ή όποιος άλλος φυσικά έχει άποψη - πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αξιολογηθεί ως πραγματικά θετική και "ειλικρινής" κίνηση ενός insider ή μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο από πίσω το οποίο, εγώ τουλάχιστον, δεν μπορώ να φανταστώ ; Είναι πολλά τα λεφτά πάντως για να μείνει ασχολίαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασα κι εγώ για το θέμα που αναφέρεστε,σημείωνε το δημοσίευμα ότι μεγάλο μέρος έγινε με δανεικά.Εκεί νομίζω θα έπρεπε να δούμε αν ο δανειστής πήρε σαν collateral μόνο τις μετοχές, αν θεωρήθηκαν δηλ.επαρκής εξασφάλιση.
      Αν κάποιος φίλος μπορεί να προσθέσει κάτι, ευπρόσδεκτο θα ήταν.

      Διαγραφή
  28. Σας ευχαριστώ πολύ Κε Hippy.Καλή μας επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Luckin coffee, στα 42usd η τιμή για τη δεύτερη προσφορά μετοχών!! και το μετατρέψιμο ομολογιακό με επιτόκιο 0,75% - λήξη 15/1/2025 , τιμή μετατροπής 54,6usd!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και παρακάτω το ενημερωτικό, με αρκετά highlights από report για την αγορά καφέ στην Κίνα

      http://investor.luckincoffee.com/static-files/8fc12b81-9b27-46ee-a117-63ce9364fc43

      Διαγραφή
    2. Μια ταπεινή συγνώμη από εμένα στον σύντεκνο που την πρότεινε. Γιατί τον επήρα από τα μούτρα τότες.

      Διαγραφή
    3. Οπότε τα $54,6 της τιμής μετατροπής του ομολογιακού δείχνουν ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανοδική κούρσα της μετοχής που τον τελευταίο μήνα δείχνει ξέφρενη...

      Διαγραφή
    4. 400.000.000/54.6=7.326.007 ads / Τρέχων αριθμός ADS 240.327.500 οπότε δεν πιστεύω πως θα αποτελεί βαρίδι η μετατροπή τους σε μετοχές, όταν, αν και όποτε έλθει το πλήρωμα του χρόνου, εντός της πενταετίας.

      Διαγραφή
    5. Οκ...χρηστικός κύριε Βασίλη

      Διαγραφή
    6. Και το Qatar Investment Authority μέτοχος.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα στην παρέα! Κ. Τάκη θα ήθελα να κοιτάξεις (απο την ΝΕΧΑ) την Euroxx. Kατέχει ηγετική θέση στην κατάταξη, είναι η μόνη αμιγώς ιδιωτική και θεωρώ ότι το αυξημένο ενδιαφέρον για το χρηματιστήριο και τυχόν αύξηση των συναλλαγών θα μπορούσε να την ευνοήσει. Εξάλλου οι συγκεκριμένες εταιρίες μπορούν να εμφανίσουν αξιόλογη κερδοφορία -όταν θελήσουν- προκειμένου να υποστηρίξουν μια άνοδο στην κεφ/ση τους. Εξάλλου είναι η "δουλειά τους" αυτή. Δεν νομίζω να την έχουν εισηγμένη τόσα χρόνια στην αδράνεια και να μην κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν το γενικότερο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριες Ανδρέα συντόμως έρχονται φρέσκα κουλούρια και πιο εύγευστα που θα κάνουν τη διαφορά.
      Λίγη υπομονή.

      Διαγραφή
  31. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον οικοδεσποτη μας που εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μας προσφέρει τις αναλύσεις του και μας βοηθάει να κερδίσουμε μέσα απο τις προτάσεις του
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μιζέρια κάποιων που γράφουν με τον τροπο που γράφουν. Ενα επίσης ευχαριστώ και στους αλλους συνοδοιπόρους για την σοβαρότητα των λόγων τους και προσθέτουν το δικο τους λιθαράκι για δικο μας όφελος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα παρακαλέσω να μην κάνετε αντιγραφή και αναδημοσίευση αυτούσιου του κειμένου το οποίο ανάρτησα σε άλλο ιστότοπο. Πόσο μάλλον χωρίς να αναφέρεται το όνομα του συντάξαντα.
    Ζητώ συγνώμη από τον οικοδεσπότη που γράφω σχόλιο - παρατήρηση σε έναν ιστότοπο όπου ανεβάζει χρησιμότατα άρθρα. Επ'ευκαιρίας βέβαια, και αφού έγινε έτσι ανορθόδοξα, θα ήθελα να μάθω και τη γνώμη του οικοδεσπότη για την ΒΙΟΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι που έβγαζες το suchoi κάθε λίγο και λιγάκι στον αείμνηστο? Τελικά το αποσυρανε για παλιοσίδερα..😁😁

      Διαγραφή
  33. Τσούκου τσούκου έφτασε στα 0,68 ο Λόρδος. Πάντως κύριε Τάκη, αν μου επιτρέπετε, συντηρητική επιλογή για τα μέτρα σας ο Λόρδος. Θεωρώ ότι η δίκαιη αποτίμηση είναι με βάση το P/E και όχι με το Book value. Δεν πρόκειται να πενταπλώσει δηλαδή, ενώ αν καταφέρει μία αποτίμηση στα 0,9 με 1 θα θεωρείται τσιμπημένη.
    Μοιάζει με το παράδειγμα που είχατε δώσει τις προάλλες σχετικά με το πώς θα τιμολογούσατε ένα διαμέρισμα ανάλογα με την αξία του ως ακίνητο (αν πωλούνταν ολόκληρο ακόμη και κενό) ή με τα ενοίκια που εισπράττονται (αν μιλάμε για απόκτηση μεριδίου για αποκόμιση κερδών).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε,όχι καί τσούκου τσούκου σε λιγότερο από μήνα έκανε +50% και είχαμε και αργίες !

      Διαγραφή
    2. Κύριε Ευρωβλάχε. Αν ήταν εισηγμένη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο θα έγραφε στο ταμπλό ακατέβατα 2 ευρώ.
      Αλήθεια πείτε μου. Αν το σαπάκι η ΟΛΥΜΠ, που έχει να δει κέρδη απο προ Χριστού αιώνα αποτιμάται στο ταμπλό στα 100 εκατ. ο Λόρδος πόσο θα έπρεπε να γράφει; Ούτε δανεισμό έχει, κέρδη ουκ ολίγα έχει (τα οποία τα εισπράττει), θα βάλει στον Ισολογισμό και το τρίτο ξενοδοχείο ... κάντε ένα λογαριασμό και πείτε μου ... αν ήταν στο ΧΑΑ και όχι στο ΧΑΚ, πόση κεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να είχε;

      Απο ΧΑΚ ... έχω παρουσιάσει 3 εταιρίες, όλες μια, προς μία!!
      ΙΝΛΙ (που μας την σύστησε ο coffeeroomboy)
      Salamis και τώρα Λόρδος.
      Τα καλύτερα!!!

      Θα έχομεν και συνέχεια!!

      Διαγραφή
  34. Τσουκου-τσουκου αρχιζει να κινειται ολο το ΧΑΚ..Οσοι δεν πηραν θεση ισως να το μετανιωσουν..Μαλλον αγοραστικο ενδιαφερον απο Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαντήσεις
    1. Αρκετά καλή. Γενικώς όποιες εταιρίες είναι κερδοφόρες, δίχως δανεισμό και με ίδια κεφάλαια χαμηλότερα των κεφαλαιοποιήσεων τους, είναι καλές.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ κ.Τάκη είδα μια κινητικότητα στο ταμπλώ και ρώτησα!

      Διαγραφή
    3. Δραστηριότητες

      Παράγονται 9 κατηγορίες προϊόντων:

      · Μπισκότα σκέτα
      · Μπισκότα κρέμας
      · Μπισκότα αμερικανικού τύπου
      · Αλμυρά μπισκότα και Κράκερς
      · Γκοφρέτες
      · Μπισκότα σοκολάτας
      · Σοκολάτα κουβερτούρα
      · Chocolate chips
      · Catering

      Η εισαγωγή και διανομή προϊόντων

      Οι κυριότερες αντιπροσωπείες του τμήματος εισαγωγών της Frou Frou είναι:

      · Cadbury
      · Elite
      · Bahlsen
      · Hero
      · Orangina
      · Klein
      · Μακεδονικός Χαλβάς
      · Σαραντής
      · Αλλατίνη
      · Pez
      · Storck
      · Hirsch
      · ΕΒΓΑ
      · Chupa Chups
      · Kelsen
      · Fleer
      · Lindt
      · Meiji
      · Primavera
      · Cadbury Dulciora

      Οι κυριότερες αντιπροσωπείες της θυγατρικής εταιρείας Spinney's Cyprus Limited είναι:

      · S.C. Johnson & Son
      · SAXA
      · Paxo
      · Tate & Lyle
      · Premier Brands
      · Nabisco
      · Dak canned meat
      · Quaker
      · Bisto
      · Sharwoods
      · Mc Dougalls
      · Robertsons
      · Μινέρβα
      · Schick
      · Βοσινάκης
      · HP Baked Beans

      Διαγραφή
  36. κυριε τακη μια εκτιμηση για την πορεια της δεη απο εδω και περα,Ευχαριστω εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ό,τι έχω ξαναπεί.
      Πιατεύω για το 2020 σε συσσώρευση, άντε μια κούρσα μέχρι τα 6 ευρώ.
      Δεν θα είναι τόσο ανάλαφρη πλέον.

      Αυτό πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. Η ΔΕΗ νομίζω ότι σιγά-σιγά ετοιμάζεται για το επόμενο επίπεδο (4,5 - 4,7 ευρώ).

      Διαγραφή
  37. Κύριε Τάκη τη γνώμη σας ευχαριστώ AVE.
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2002696/audiovisual-pentaetes-plano-kai-sto-vathos-placeme.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 100 εκατ δάνεια, αρνητικά ίδια κεφάλαια, άυλα 45 εκατ και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι η παραγωγη ζημιών, τότε μόνο ανόητοι θα έμπαιναν σε αυτο το placement ή αν πίστευαν ότι τριγύρω κυκλοφορούν πανάσχετοι και θα μπορούσαν να τους φορτώσουν τα χαρτιά του placement.

      Διαγραφή
  38. για την καημενη τη δεη καποια εκτιμηση κυριε τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Οπως τα είχατε γράψει κ. Τάκη και ισως λίγο καλύτερα

    Σημαντική ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της κατά 26% κατέγραψε η Παπουτσάνης ΑΒΕΕ το 2019, σε σχέση με το 2018. Συγκεκριμένα, η αξία των πωλήσεων της Παπουτσάνης κατά το έτος 2019 ανήλθε σε 30,6 εκατ. ευρώ, έναντι 24,2 ευρώ το 2018.
    Θα ακουμπήσει τα 2 ΕΥΡΩ η μετοχάρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Και στο "κτήνος" όπου πολλοί έπαψαν να λαλούν και να κατέχουν μετοχές, αθόρυβα αθόρυβα αθόρυβα προς την αντίσταση των 1.3 με το επόμενο ραντεβού στα προηγούμενα υψηλά. Είχα γράψει πως τεχνικά η εικόνα βελτιώνεται μέσο και μακροπρόθεσμα. Πάντως είναι ωραία που έχει ησυχία!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πάει και 50€ κ. Βασιλη. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές.

      Διαγραφή
    2. Εννοείτε!! Δεν ξεχνώ την ασυνέπεια λόγων και αποτελεσμάτων!

      Διαγραφή
    3. Στις 31-12-2019 τα 3Κ ως προς τον ΙΚΤΙΝ είχαν μειώσει ελαφρά, κατά 6%, τη θέση τους σε σχέση με την 30-09-2019.
      Για την ακρίβεια στις 30-09-2019 είχαν συνολική θέση 2.700.000 μετοχές ΙΚΤΙΝ και στις 31-12-2019 είχαν 2.533.000 , άρα μείωσαν κατά 167.000 μετοχές τη θέση τους. Ειδικότερα αύξησε το NN κατά 92.000 (από 360 -> 452), μείωσε το Μικτό κατά 28.000 (από 148 -> 120) μείωσε αρκετά το Greek Value κατά 231.000 τεμάχια (από 548 -> 317) και έμεινε εντελώς αμετάβλητο το Μετοχικό Εσωτερικού, το οποίο έχει με διαφορά και τη μεγαλύτερη θέση 1.644.000 τεμάχια.

      Το MetLife Ελληνικό Μετοχικό Μεσαίας και Μικρής Κεφαλ/σης από 180.000 τεμάχια ΙΚΤΙΝ στις 30-09-2019 μείωσε σε 160.000 στις 31-12-2019.

      To ALPHA Επιθετικής στρατηγικής, το ALPHA Ελληνικό Μικτό και το Α/Κ Ασφαλιστικών Οργανισμών Μικτό εσωτερικού, που έχουν θέση επίσης στον ΙΚΤΙΝ (600.000, 280.00 και 387.000 αντίστοιχα), δεν έχουν ακόμα βγάλει τους πίνακες επενδύσεων του Δ Τριμήνου.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα,
      Κοίτα σύμπτωση, εχθές στον ΙΚΤΙΝ πέρασαν 167.000 τεμάχια νομίζω στο στο 1,16 ή 1,165. Μην δίνεις ιδιαίτερη βάση στις κινήσεις των αμοιβαίων ειδικά όταν είναι τόσο μικρές. Μετά τα μέχρι στιγμής στοιχεία και μετά τα φάουλ που έγιναν από τη διοίκηση στο παρελθόν, η μετοχή δείχνει ότι πάει σιγά-σιγά για πάνω.

      Διαγραφή
    5. Η εταιρία ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, γνωστοποιεί σύμφωνα με τον Ν. 3556/2007 & και την απόφαση 1/434/3.7.2007 της ΕΚ ότι, όπως την ενημέρωσε η μέτοχος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας κα. Λυδία Χαϊδά, στις 13-1-2020, προέβη σε πώληση 175.000 μετοχών της εταιρίας ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. συνολικής αξίας 203.027,57 ευρώ.

      Διαγραφή
    6. Άρα κ. Koutsan καλά είδα (σχεδόν). Μάλλον κάποιος θεσμικός τα πήρε. Μπορεί και η 3Κ.

      Διαγραφή
    7. Κατά το μ/μ είναι fund του εξωτερικού.
      https://www.mikrometoxos.gr/x-a-2020-polla-endiaferonta-apantiseis-scholia-kai-anafores-no-7-14-1/

      ΙΚΤΙΝΟΣ: ΧΘΕΣ τοποθετήθηκε ένα fund του εξωτερικού με 140.000 μτχ. Τις πούλησε το λόμπι εσωτερικού. Η μετοχή αναμένεται να κάνει κίνηση λογικά στις επόμενες ημέρες, αλλά όχι τίποτα τρέλες (τις αποφεύγει άλλωστε και πολύ καλά κάνει). Να σημειώσουμε εδώ, ότι μέχρι το τέλος του Γενάρη θα έχουμε νέα για το project της Κρήτης, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

      Διαγραφή
    8. Τελικά πλήρως αμετάβλητη, στις 31-12-2019, η θέση που είχαν στον ΙΚΤΙΝ και για τα 3 Α/Κ που προανέφερα : τo ALPHA Επιθετικής στρατηγικής, το ALPHA Ελληνικό Μικτό και το Α/Κ Ασφαλιστικών Οργανισμών Μικτό εσωτερικού. Δεν πούλησαν ούτε 1 τεμάχιο.

      Διαγραφή
  41. Καλησπέρα,τα 11.500 προς πώληση στον Μουζάκη είναι η γνωστή τακτική του εκφοβισμού και μαζέματος χαμηλότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κυριε Πέλοπα είναι βέβαιον ότι θα πέσει κλάμα αργά ή γρήγορα αλλά στον Μουζάκη είναι σχεδόν βέβαιο όχι άλλες είναι αυτές που θα δώσουν πόνο.Καλο απογευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Τάκη στον Παίρη Πλαστικά λες να κάνει κίνηση μετά την καταρχήν συμφωνία με τις τράπεζες για ομολογιακό 8,5 εκ ευρώ και πρόσθετη χρηματοδότηση 700 χιλιαδες για επενδύσεις... καλό παιγνίο αν σκεφτούμε ότι ΚΦΠ έχει ούτε 2 εκ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλησπερα τακη νεος ειμαι , θα ηθελα την γνωμη σου για την αλμυ . Δεν ξερω αν εχεις αναφερθει σε αλλο ποστ αν ναι αν μπορει καποιος να μου κανει ποστ ευχαριστω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κυριε Τάκη ποια η άποψη σας για την ΠΕΡΦ? Δείχνει νοικοκυρεμενη εταιρεία με λογική αποτίμηση και σαφώς φτηνότερη από αρκετές του κλάδου της. Θα μπορούσατε κάποια στιγμή -οταν έχετε φυσικά χρόνο και διάθεση- να μας την παρουσιάσετε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποια απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλούτσικη, λόγω μικρού δανεισμού και εμφάνιση κάποιας καλής κερδοφορίας τουλάχιστον φέτος.

      Επικεντρωμένος εγώ στον Leader. Είναι πολλά τα εργα που παίρνει και θα παρει.
      77 με 80 οι πωλήσεις για φέτος και αρκετα πανω απο 100 το 2020.

      Διαγραφή
    2. 600χιλ ελεύθερα κομμάτια,με τα νούμερα που γράφεις Τακαρε για 100 εκ τζίρο πάει για διψήφιο νούμερο...!!stratis

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂