Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Luckin coffee

Είναι η Luckin Coffee το μέλλον στον Κινέζικο καφέ;

https://www.restaurantbusinessonline.com/amp/financing/luckin-coffee-future-restaurant-business

215 σχόλια:

  1. Καλημέρα κ. Τάκη,
    Στο euro2day σήμερα ο Χαμελαιων κάνει αναφορά στον Καρατζη. Ότι ο βασικός μέτοχος ετοιμάζεται αγαρμπα στα ΔΠ για έξοδο της εταιρείας από το ΧΑΑ και ότι η μαριδα συνασπιζεται για να πιάσει το 10%.
    Αν και δεν κατέχω μετοχές (αν και την θεωρώ φθηνή, επειδή δεν μου αρέσει ο τρόπος συμπεριφοράς των μεγαλομετοχων), θα με ενδιέφερε η άποψη σας.
    Θεωρείτε πιθανή μια ΔΠ και αν ναι σε τι ύψος?
    Εγώ προσωπικά την θεωρώ πολύ πιθανή στα 9 με 9,5€.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριοι αξιζει για αγορα η brig properties

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσωτερική Λογιστική Αξία ανά μετοχή προς Τιμή Διάθεσης (από το ενημερωτικό της ΑΜΚ)

      Κατά την 30.06.2019, η Εσωτερική Λογιστική Αξία (ή Καθαρή Αξία Ενεργητικού) ανά μετοχή ανερχόταν σε €2,62 ενώ η Τιμή Διάθεσης των Νέων Μετοχών ανέρχεται σε € 2,10 ανά νέα μετοχή.

      Συνεπώς (1 χ 2.62 + 2 χ 2,10)/3 = 2,273 η νέα λογιστική αξία...αφαιρούμε 1,860 εκ (ή 5,2 λεπτά/μετοχή) για τις συνολικές δαπάνες της ΑΜΚ κι έχουμε 2,22 ευρώ/μετοχή εσωτερική αξία.

      (στα 2,18 ευρώ/μετοχή σήμερα δλδ με μικρή έκπτωση 2% περίπου...η απόφαση δική σας)

      Διαγραφή
    2. ΙΝΤΕΡΚΟ φουσκώνει το premium. Το νου σας.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Βασίλη απ΄όσο ξέρω οι εταιρείες ΑΕΕΑΠ έχουν στατιστικά δυο χαρακτηριστικά α) δίνουν ικανοποιητικό μέρισμα και β) ανάλογα με την ψυχολογία της αγοράς διαπραγματεύονται λίγο πάνω ή λόγω κάτω από την NAV.

      Η ψυχολογία τούτη την περίοδο πουσάρει τις τιμές των ακινήτων. Ειδικά οι ΑΕΕΑΠ βοηθήθηκαν από την φορολογικό νομοσχέδιο που τους μείωσε την φορολογία. Ο σκεπτόμενος όμως επενδυτής θα έκανε υπομονή ψάχνοντας ευκαιρία έτσι δεν είναι? Προσωπικά δεν έχω θέση στον κλάδο (μικρή θέση στην ξαδέρφη ΑΣΤΑΚ των γερόντων)

      https://www.eurocapital.gr/permalink/99266.html

      Διαγραφή
    4. κ. Hippy η Αστακ έκανε κάποιες αλλαγές στην διοίκηση. Δεν ξέρω αν είναι ακόμα γεροντια! Επίσης, έχουν αλλάξει το σάιτ και γενικότερα άρχισαν να ασχολούνται. Επίσης, καποια στιγμή η Αλφα θα θελήσει να αξιοποιήσει τα μετρητά οπότε είτε θα γίνει μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου ή η Αστακ θα αρχίσει να αγοράσει (λιγότερο πιθανό). Την αύξησα λιγο την θέση μου.

      Η ιντερκο έφτασε τις αλλες ΑΕΕΑΠ και πλέον μάλλον μπήκαν θεσμικοί μέσα και ασφαλιστικά ταμεία. Αυξήθηκαν και οι όγκοι οπότε η μετοχή μπήκε και στον FTSEM. Η λογιστική αξία θα είναι κάπου στο στο 7.35 - 7.50 στα αποτελέσματα του 2019. Οπότε έχουμε ενα μικρο premium. Το μέρισμα επίσης αφορολογητο.

      Η BriQ έχει το μικρότερο exposure σε retail, πολλά μετρητά πλεον χωρίς δανεισμό και είναι η μοναδική με discount. Έχει και το μεγαλύτερο free float. Αξίζει για αγορά χαμηλού κινδύνου.

      Διαγραφή
    5. Ως προς τον κύριο Φέσσα κ. Konstantinidi τι να πει κανείς...όποιος τον πίστεψε απ΄την αρχή έγινε πλούσιος. Το real estate είναι ένα νέο άνοιγμα στον όμιλο, λογικά θα έχει επιτυχία όπως και οι άλλες θυγατρικές. Ως προς την BriQ Properties ΑΕΕΑΠ λίγα πράγματα ξέρω καθώς δεν είμαι του χώρου...μικρή εταιρεία (ήταν), η ΑΜΚ καλύφθηκε δύσκολα (όποιος ζήτησε αδιάθετες μετοχές τις πήρε), δόθηκε μεγάλη προμήθεια ( 1,5% της ΑΜΚ) στις τράπεζες (ΑΛΦΑ, ΕΤΕ) και χρηματιστηριακές που ανέλαβαν την αναδοχή και χρειάστηκε να πέσουν τα απαραίτητα τηλέφωνα από τον κ. Φέσσα ότι αν δεν καλυφθεί δεν θα δουν ευρώ από τον όμιλο. Οπότε προκειμένου να πετύχει η αύξηση οι τραπεζίτες έβαλαν τα αμοιβαία τους και εταιρίες του ομίλου μέσα για να μην φανούν αναξιόπιστοι σε τέτοια πρότζεκτ. Αυτό βέβαια δεν το λες κακό για την εταιρεία, το χρήμα μαζεύτηκε. Απλά στην πρώτη δυσκολία του ΧΑΑ, όποτε έρθει, ίσως κάποιοι μπουν στον πειρασμό να μοιράσουν λίγο "χαρτί" στην αγορά μιας και χοντρικά το κόστος τους είναι 2,10 - 1,5% = 2,07 περίπου.

      When you Buy a company you buy the managment έτσι δεν λένε? 

      Βάζω λοιπόν στα θετικά ότι η Διευθύνουσα Σύμβουλος κυρία Άννα Αποστολίδου έχει εξαιρετικό βιογραφικό και είναι στη σωστή ηλικία (εμπειρία και διάθεση για δουλειά)

      http://www.briqproperties.gr/el/briq-anna-apostolidou  

      Προσθέτω ότι ο βασικός μέτοχος είναι γάτα και τα λεφτά αρκετά για το μέγεθος της εταιρείας (36,6 εκ. μετά την αποπληρωμή του δανεισμού). 

      https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3400698/briq-properties-anakoinosi

      Έχω θετική αίσθηση γενικά για την αγορά μας το 2020 (πιθανολογώ 3-5% τούτο τον μήνα....10-15% στο 12μηνο). Κρατώ και τις δικές σας επισημάνσεις στην τελευταία παράγραφο...κι αποφασίζω μια τοποθέτηση στην μετοχή περί τα €2,15 με χρονικό ορίζοντα 10μηνου.

      Διαγραφή
    6. Φέσσας = αν δεν είχε χρυσοπουλήσει την κατάλληλη στιγμή την Q Telecom στα κορόιδα, σήμερα θα λέγαμε άλλα πράγματα.
      Ικανός ή τυχερός , δεν ξέρω. Η πλάστιγγα προς το ικανός γέρνει.

      Διαγραφή
    7. Ο κλάδος είναι αμυντικός, δεν προσδοκώ χοντρά κέρδη εννοείται...10-15% μαζί με το μέρισμα max. Αντίθετα για τη μαμά ΚΟΥΕΣ (στην οποία έχω επίσης θέση) πιθανολογώ-ελπίζω πως θα δει το διψήφιο εντός του έτους.

      Διαγραφή
    8. κ. Hippy ευχαριστούμε πολύ για τις inside πληροφορίες που μας πολύ δίνετε για την ΑΜΚ.

      Η μετοχή πιθανών να ξαναπέσει στα 2.14 και να βρείτε τα κομμάτια που θέλετε.

      Προσωπικά, το risk-reward έχει μεγάλη σημασία για εμένα, και ενώ κάποιες μετοχές που παρουσιάζονται έχουν μεγάλο upside reward, έχουν και μεγάλο downside. Mια ΑΕΕΑΠ στην λογιστική της αξία όντως προβλέπεται να μας δώσει 10-15% απόδοση σε αυτό το ανοδικό κλίμα. Αν θα ήθελα να έχω μεγαλύτερες αποδόσεις, θα έκανα leverage 1x έως 5x, μαζί με ένα carry trade και μετά τα κόστη θα είχα μια απόδοση 17 - 70%. Προτιμώ δηλαδεί να κάνω μια επένδυση χαμηλού ρίσκου όπως το real estate και να δανειστώ βάση του efficient frontier theory / Markowitz's theory και να έχω μια γραμμική απόδοση ρίσκου από το να προσπαθώ να βρω υψηλού ρίσκου μετοχές, που ίσως να μην κατανοώ και σε κάθε περίπτωση να μην έχω επαρκές reward για το ρίσκο μιας χρεοκοπίας για παράδειγμα. Οι ΑΕΕΑΠ πάντως έχουν και άλλα θέματα και υπάρχει ένα μεγάλο debate αν αξίζουν https://www.ft.com/content/ec4f766c-2c0d-4d9c-be39-73ecfd713bdb Στην Ελλάδα, λόγο φορολογίας, κυβέρνητικής επιλογής για πριμοδότηση και γενικότερου κλίματος νομίζω πως είναι η ασφαλέστερη επιλογή αυτή την στιγμή. Τα κουκιά είναι όλα μετρημένα και όλες έχουν auditor την PWC.

      Διαγραφή
    9. «ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΣ»

      Μιας και το διαβάζω τώρα, στα τελευταία σχόλια, θα με κάνετε να φλυαρήσω ολίγον, αλλά θα το πω. Υπήρχαν τρεις αν θυμάμαι, εισηγμένοι τότε πατριάρχες της πληροφορικής στην Ελλάδα. Altec, Πουλιάδης και Infoquest. Ήταν και οι τρεις για φούντο. Απλά ο τρίτος στάθηκε τυχερός να κατέχει την Q Telecom, της οποίας η αξία «υπερεκτιμήθηκε» από την αγοράστρια Tim (πρώην Wind) σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και με την πώλησή της σώθηκε από τα υπέρογκα δάνεια, όταν όλοι τον είχαν ξοφλημένο. Καμία επιχειρηματική ικανότητα δεν θα του είχε επιτρέψει η ζωή να ξεδιπλώσει στη συνέχεια, αν δεν κατείχε αυτό το περιουσιακό στοιχείο, την Q. Θα είχε καταταγεί σήμερα στη χορεία των «ανικάνων, πτωχευμένων και αποτυχημένων» επιχειρηματιών. Μην ξεχνάμε πως την πάτησε και με τη συμμετοχή του στον υποτιθέμενο κολοσσό λογισμικού AremisSoft των Κυπρίων, που εκ των υστέρων ανακάλυψε ότι πρόκειται για φούσκα με εικονικές πωλήσεις. Και υποτίθεται ήταν στο αντικείμενό του!

      Ποιος λοιπόν να τον είχε πιστέψει από την αρχή, για να γίνει πλούσιος όπως γράφετε; Είναι η επαλήθευση της θεωρίας μου περί συγκυριών, γνωριμιών, χρονικών στιγμών και τύχης, που προσπάθησα στο παρελθόν να εκμαιεύσω από τους επισκέπτες του blog, σε αντίθεση με τη θεωρία του αρχηγού ότι ο ικανός κερδίζει πάντα. Το να είσαι ευφυής και προικισμένος είναι αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για την επιτυχία. Και κάποιος από τους υπόλοιπους πτωχευμένους θα μπορούσε να μας επιδεικνύει σήμερα τις ικανότητές του και να τις είχε εξελίξει, αν διέθετε τότε ένα ανάλογο χαρτί-σωσίβιο σαν την Q- Telecom για να σωθεί στην ώρα ανάγκης. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

      Το πιο ωραίο είναι ότι μου είχαν προτείνει στην κορύφωση της ελληνικής κρίσης αγορά Infoquest. Ήταν άκρως υποτιμημένη. Το σκεφτόμουν. Για σοβαρό ποσό. Αλλά στο τέλος απάντησα: «Θα επενδύσω σ’ αυτόν που γλίτωσε από τη χρεοκοπία κατά λάθος;». Και το απέρριψα. Θα είχα γίνει κι εγώ πλούσιος κ.hippy. Χε, χε. Η θεωρία περί τύχης πάλι…

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη, έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια από την ημέρα που έδωσε την Q. Έκτοτε όμως οι χρηματοροές του ομίλου, οι κινήσεις στη σκακιέρα των επιχειρηματικών ευκαιριών (βλέπε ACS, βλέπε τομέα καρτών) αποδεικνύουν σε εμένα πως μόνο τυχαίο δεν βλέπω το management!! Επενδύει, εισπράττει, μηδενίζει χρέος, μοιράζει επιστροφές!! Στη BRIQ πιστεύω, και είναι στις επιλογές μου για το 2020 και ένθεν. Σε σύγκριση με τις λοιπές του κλάδου είναι σε discount. Άλλωστε κάποιες "pompaρονται" εσχάτως, παρά την αποχώρηση των ηγετικών στελεχών τους!!!

      Διαγραφή
    11. Μα και την ACS, κάποια στιγμή τα πρώτα χρόνια της ελληνικής κρίσης, είχε γραφτεί τότε ότι ενδιαφερόταν να την πουλήσει, γιατί είχε σημαντική υποχώρηση κερδών και φοβόταν για τη συνέχεια. Τώρα θα είχε στερηθεί ενός καλού περιουσιακού στοιχείου.

      Η BriQ έχει το μικρότερο exposure σε retail όπως λέει ο κ.Κων/δης, πράγμα θετικό, αλλά συντρέχει και σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του μεγαλύτερου μισθωτή της (ως ποσοστό εσόδων), που τυγχάνει να είναι και ο ιδιοκτήτης-εκμισθωτής (οικογένεια Φέσσα). Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα αυτό θα προσέδιδε ήδη discount.

      Ανεξάρτητα με τη σύγκρουση συμφερόντων, υπάρχει το μειονέκτημα ότι σημαντικό ποσό των εσόδων εξακολουθούν να προέρχονται από έναν μόνο ενοικιαστή. Ύστερα από τόσες αυξήσεις κεφαλαίου έχει περιοριστεί στο 63,5% των μισθωμάτων (30/9/2019). Πολύ υψηλό! Θα με ενοχλούσε ακόμα κι αν ήταν ένας τρίτος, όχι ο βασικός μέτοχος. Ακόμα κι αν ήταν η μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη αλυσίδα του κόσμου. Που δεν είναι.

      Σκεφθείτε η Infoquest κάποια στιγμή να δηλώσει αδυναμία πληρωμής (θεωρητικό για σήμερα) ή απλώς να αποχωρήσει από ορισμένους χώρους. Τι θα γίνουν τα ακίνητα αυτά; Και δεν νομίζω ότι βρίσκονται στις καλύτερες εμπορικά θέσεις. Η χρήση της Infoquest τους προσδίδει αξία, για όσο αυτή υπάρχει μέσα. Υποτίθεται ότι επιλέγοντας ΑΕΕΑΠ συνδέομε τη μοίρα μας με ακίνητα, όχι με συγκεκριμένη επιχείρηση.

      Από την άλλη σίγουρα οι μισθώσεις με την Infoquest θα παραμένουν προνομιακές υπέρ της τελευταίας, όσο αυτή είναι μισθώτρια.

      Έχω την αίσθηση επίσης ότι τα περισσότερα ακίνητά της βρίσκονται σε δευτερεύουσες εμπορικές θέσεις και δεν είναι κατηγορίας Α.

      Αλλά τι να σας πω. Δεν υπάρχει και τίποτα καλύτερο στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Οπότε…

      Διαγραφή
    12. Θα αλλάξουν αρκετά μετά την ολοκληρωμένη ΑΜΚ, και η διασπορά την οποία ορθώς αναφέρετε. Απλά εξετάστε τι έχει αγοράσει και που, πριν την ΑΜΚ για να δείτε τη στρατηγική. Επίσης για την ACS (δεν γνωρίζω αυτό το οποίο αναφέρετε περί ενδιαφέροντος για πώληση κατά τα πρώτα χρόνια της κρίσης). Αυτό που γνωρίζω είναι πως στις 9/11/16 όταν ανακοίνωσε την αγορά 913 μετοχών της ACS (επί συνόλου 330,000) με τιμή 135,61 ευρώ ανά μετοχή, η ACS έβγαζε μία αποτίμηση 44,75 εκ ευρώ και τότε η μαμά είχε κεφαλαιοποίηση 65,32 εκ ευρώ (έβγαζε μάτια το δώρο) και οι αναφορές μου ήταν αρκετές τότε.

      Διαγραφή
    13. κ. Σύλβιε έχετε δίκαιο να ανησυχείτε για την σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ InfoQuest και BriQ και για την έκθεση σε έναν μισθωτή. Ο λόγος που εγώ δεν ανησυχώ είναι ότι το φορολογικό σύστημα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε είναι στον συμφέρον της InfoQuest να παρουσιάζει μεγάλα ενοικια (και να γλιτώνει φορολογία 24%) και μετά να τα πέρνει πίσω αφορολόγητα από την BriQ.. Ακόμη και να είχε πρόβληματα ρευστότητας, θα ήταν στο συμφέρον τους να συνεχίσουν να πληρώνουν πρώτα την BriQ και μετά όλους τους άλλους πιστωτές!

      Διαγραφή
    14. Καλέ φίλε Σύλβιο...γενικά δεν είναι ότι καλύτερο να ψωνίζουμε ότι είναι στη μόδα...αλλά εάν ψάχνουμε κάτι σε ΑΕΕΑΠ τότε η εταιρεία του κ. Φέσσα μοιάζει καλή επιλογή καθώς έχει ολοκληρώσει την ΑΜΚ ενώ οι άλλες την έχουν μπροστά. Σε καλό κλίμα (όπως προσδοκώ) θα αποδώσει.

      Κατά τα λοιπά ακόμα ένα φρικιό που μας στοίχειωνε στο γκρίζο 2010-11 (αναφέρομαι στο προιόν titlos της ETE-κυβέρνησης Σημίτη που "εφεύρε" η GS για να μπούμε στην ΕΕ ένα χρόνο νωρίτερα) βρήκε τη λύση του. Win WIN κατάσταση...όλα καλά όλα ανθηρά

      (Bloomberg) -- Greece swapped 3.3 billion euros ($3.7 billion) of government notes held by National Bank of Greece with new 30-year bonds, extending the maturity on the outstanding debt by almost a quarter of a century, according to a person familiar with the matter.

      The notes held by the National Bank were issued in February as part of a previous swap agreement when the state bought back the so-called Titlos swap, and were set to mature through 2026,
      the person said, asking not to be named as the information is not public yet. The yield on the new 30-year bonds is around 2.5%, the person said.

      The deal is expected to reduce Greece’s debt as a ratio of gross domestic product by one percentage point through 2060 and boost National Bank’s capital position, the person said.

      Greece plans to issue as much as 10.65 billion euros of debt in 2020 and is expected to kick off its borrowing program over the coming weeks. A spokesman from National Bank declined to comment.

      Διαγραφή
    15. Ως προς την "σύγκρουση συμφερόντων" ΚΟΥΕΣ-ΜΠΡΙΚ σκέφτομαι τώρα ο κουτοπόνηρος εγώ...τα ενοίκια που πληρώνει ο Φέσσας μειώνουν τα κέρδη του ομίλου άρα και τους φόρους...τα εισπράτει η ΜΠΡΙΚ και σαν ΑΕΕΑΠ τα μοιράζει σχεδόν αφορολόγητα (ή περίπου έτσι)

      Διαγραφή
    16. Η «κουτοπόνηρη» παρατήρηση είναι σωστή κύριοι hippy και Κωνσταντινίδη. Ούτε αμφιβάλλω για τις εύστοχες αναφορές του αναλυτή του blog κ. Βασίλη το 2016. Η εξάρτηση όμως πρέπει να περιοριστεί δραστικά.

      Ειδικά για την ΑΣΤΑΚ, που δεν είναι φυσικά ΑΕΕΑΠ και δεν διέπεται από τις προδιαγραφές και τις υποχρεώσεις μιας ΑΕΕΑΠ, θα άξιζε ίσως αγαπητέ hippy να μας κάνεις κάποτε μια παρουσίαση. Μιας και έχεις την τύχη νομίζω να κατέχεις νομίμως αναλυτικότερες και πολύτιμες πληροφορίες για τα ακίνητά της, ως μέτοχος, ύστερα από τόσες παρακλήσεις σου στο Τμήμα Μετόχων της εταιρείας, αν τις διαθέτεις ακόμα. Βέβαια όταν κατέχεις τόσα μετρητά, χωρίς να σκοπεύεις ποτέ να τα αξιοποιήσεις κύριοι της ΑΣΤΑΚ, μερικές φορές είναι σαν να μην τα κατέχεις.

      Διαγραφή
    17. Το μόνο που είχαν στείλει φίλε Σύλβιε ήταν μια κατάσταση ακινήτων της εταιρείας το 2017. Δίχως αναφορά ποια ήσαν ενοικιασμένα και ποια όχι, ούτε ύψος ενοικίων, ούτε τίποτα. Δεν ήσαν συνεργάσιμοι παρά το γεγονός ότι ήμουν ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος στην ΓΣ (8Κ). Οπότε όταν η ΑΣΤΑΚ βγήκε από την επιτήρηση κι έκανε μια ικανοποιητική κίνηση (7,20-7,60) τα σουτάρησα όλα και την κατάσταση μαζί. Τώρα επαναγοράζω όποτε μου δίνουν περί τα 6,70-6,80...έχω μόλις 700 μετοχές και στόχο τις 2Κ.

      Διαγραφή
    18. Και αφού κοιτάμε και τη μόδα, όπως λέτε, παρακολουθείστε και πείτε μας και για την εκκολαπτόμενη ομολογιακή έκδοση Tier 2 της Alpha Bank, κ.hippy και κ. Βασίλη. Θα πηγαίνατε; Όχι για αρπαχτή. Αυτό το ξέρω κι εγώ. Για διακράτηση ρωτάω.
      https://www.bankingnews.gr/index.php?id=479336

      Κύριε Τάκη εσείς τι λέτε;

      Καθώς και για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Αβαξ, που ήδη μπαίνει σε εφαρμογή με αναγγελία αποκοπής; Σ΄αυτήν με οποιονδήποτε στόχο.
      Ορίστε δυο μέρες μπήκα, πάτησα οικονομικά νέα και τα βρήκα όλα μαζί. Στατικός, αλλά κίνησα τόσες εξελίξεις. Χα,χα.

      Υ.Γ. Μα που καταντήσαμε. Να ψαχνόμαστε για ομόλογο μειωμένης εξασφάλισης ελληνικής τράπεζας για ένα επιτόκιο 5%. Που καθαρό είναι - δεν είναι 4,25! Σε κάθε περίπτωση ενημερώστε μας εγκαίρως κ. hippy, αν θέλετε, για τη δυνατότητα ή όχι συμμετοχής ιδιωτών στην πρωτογενή προσφορά του ομολόγου.

      Διαγραφή
  3. ευχαριστω πολυ αγαπητε αλλα αν καταλαβα καλα δεν εχει ουσιαστικα περιθωρια ανοδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://www.mikrometoxos.gr/kryvei-chrysafi-to-report-tis-euroxx-gia-tin-otoel-kai-giati-poylaei-mpela-i-fidelity/

    Καλησπερα στην παρεα! Κυριε Τακη καλησπερα.

    Τι αποψη εχεις για το αρθρο σχετικα με το report σχετικα με την ΟΤΟΕΛ και γενικοτερα για την πορεια της? Απο τις αρχες Σεπτεμβριου στα επιπεδα των 6.5 εως προσφατα στα 7.2 εγιναν μεγαλοι ογκοι και πακετα και δειχνει και με βαση τη λογικη του αρθρου (WACC, growth) οτι θα μπορουσε να προσεγγισει επιπεδα ανω των 13 ευρω!!

    Σημειωση: Προσωπικα εχοντας διαβασει ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ παλιοτερη αναλυση σου , προβληματιστηκα και δεν επενδυσα σε αρκετα χαμηλοτερα επιπεδα (αν θυμαμαι καλα προ split σε προσαρμοσμενες τιμες περι τα 5.5), οποτε ειμαι παρατηρητης σε ολα αυτα που διαβαζω διασπαρτα σε διαφορα sites τα οποια προμοταρουν σαφως τη συγκεκριμενη εταιρια/μετοχη. Εχεις ακομα την ιδια αποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμαμαι καλα ο κυριος Τακης δεν ειχε αντιρρηση οτι ειναι καλη εταιρεια ειδε ομως καποιο στοιχειο στον ισολογισμο που δεν του αρεσε και διατυπωσε επιφυλαξεις και προβληματισμο.

      Διαγραφή
    2. Ουδείς αλάνθαστος προφανώς.
      Εντούτοις εν προκειμένω θεωρώ ότι στο τέλος θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τάκης είχε δίκιο. Τα νούμερα δεν κουμπωνουν.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ανδρέα, δεν έχει τα κέρδη που παρουσιάζει. Κέρδη που δεν εισπράττονται δεν υπάρχουν.
      Αν την μετρησω με τον Altman Z Score θα βγάλει χειρότερο νούμερο και απο τη Luckin coffee που παίζει ρεστα.

      https://www.taxheaven.gr/circulars/25671

      Απο περιέργεια. Για μετρήστε την ....

      Δεν αλλάζω ούτε παρασάγγας άποψη. Η τελευταία μετοχη να ειναι, κομμάτι δεν θα παρω και ας ειναι ξελογιάστρα.

      Διαγραφή
    4. Ενδιαφέρον! Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο το είχα αμελησει μετά από τόσα χρονια! είχα να το δω από την περίοδο των μεταπτυχιακών εργασιων αξιολόγησης βιωσιμοτητας εταιριών! Μαλιστα συγκεκριμένες εργασίες αν θυμάμαι καλά βασίζονταν στην στατιστική αξιολογηση του μοντέλου αυτού ως μεμονωμένου δεικτη για την πρόβλεψη πτώχευσης εταιριών (αν δηλ τα αποτελέσματα μεταξύ τιμών δείκτη και πραγματοποιηθεντων πτωχευσεων στο δείγμα είναι στατιστικά σημαντικά κλπ). Σε ευχαριστω όπως κ να έχει για την απάντηση και την ενδιαφέρουσα και πλήρως επεξηγηματικη παραπομπη!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη να σας ρωτήσω μιας κ ανοίξαμε το θεμα. Ανατρέχοντας, είδα σε διάφορες μελέτες ξένης βιβλιογραφίας, σχετικά με τη χρήση του μοντέλου, ότι στη μεταβλητή Χ4 χρησιμοποιείται στον αριθμητή η χρηματιστηριακή αξια της εταιρίας (market value equity) κ όχι το ύψος των ΙΚ σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ισολογισμo -όπως στο άρθρο που μου στείλατε.

      Γεγονος το οποίο αν ισχυει σκέφτομαι ότι θα επιδρά στη διαμόρφωση της τελικής τιμης του δείκτη και θα τον βελτιώνει (τεχνητά) όταν η αποτιμηση στο χρηματιστήριο είναι για κάποιους λόγους 'τσιμπημενη' κ αντιστρόφως. Για παράδειγμα,αν αυτό ισχύει, στο δικο μας χρηματιστήριο, μου έρχεται στο μυαλό ο ΟΠΑΠ έναντι πχ της Ιντρακομ (για να φέρω 2 αντιστοιχα παραδείγματα όπου υπάρχει διάσταση μεταξύ κεφαλαιοποίησης και συνόλου ΙΚ). Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ ο δείκτης υπερεκτιμαται ενώ στην περίπτωση της Ιντρακομ υποεκτιμαται.

      Η άποψη σας;

      Διαγραφή
    6. Σαφως και δεν θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η χρηματιστηριακή αξία, αλλα τα ίδια κεφάλαια.
      Γενικά το Z Score είναι ένα μοντέλο που δείχνει κινδύνους χρεοκοπίας ... δεν είναι και το ιδανικό μοντέλο. Απλά το έβαλα στο τραπέζι για να εξηγήσω τον κίνδυνο. Εγω δεν το χρησιμοποιώ το Z Score ... κοιταζω διαφορετικά τα νούμερα.
      Επίσης σε ότι αφορά το Z Score εγώ δεν θα λάμβανα υπόψιν τα αποτελέσματα εις νέον ... αν μια εταιρεία είναι ζημιογόνος είναι σημαντικό να βλέπεις τα αποτελέσματα εις νέον, άν είναι κερδοφόρος, το σημαντικό είναι να εισπράττονται τα κέρδη. Γενικά πάντως τα αποτελέσματα εις νέον μπορούν εύκολα να ""πειρσχτούν"

      Τέλος παντων για την ιστορία, επειδή με ρωτησατε με βασει τα νούμερα του 2018 το Z Score της AutoHellas μου βγηκε 1.31. Οριακά παρολίγον προβληματική.
      Στα δικά μου μάτια η περίπτωση της μου θυμίζει Frigoglass του 2008. Όσο ρέει το τραπεζικό χρήμα και δεν υπαρχει κάποια διεθνή κρίση θα είναι όλα καλά και κουτσου κουτσου θα ανεβαίνει η μετοχούλα. Αν κάτι στραβωσει, θα καταρρεύσει.

      Ελπίζω η διοίκηση να κάνει εγκαίρως τα απαραίτητα να στρέψει το καράβι. Το παγόβουνο είναι μπροστά.

      Διαγραφή
    7. Καλήμερα κυρ Τάκη. 1-2 παρατηρήσεις γενικού περιεχομένου. Πρώτον, παρατηρώ ότι στο 0.24 εξαφανίστηκαν τα τεράστια τούβλα στο χαρτί (Φριγο). Δεύτερον, βλέπω με χαρλα μου κινητικότητα στο ΙΝΤΕΤ (στο οποίο διατηρώ ακόμα μια καλή θέση σε αριθμό τεμαχίων και αναμένω τις εξελίξεις, διαβάζοντας παράλληλα ότι μπορεί να μην αργούν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο κ. Κοντομηνάς εδώ κ μήνες νοσηλείας στο ΥΓΕΙΑ). Τρίτον, ανατρέχοντας σε παλιότερη παρουσίασή σας στον ΟΠΑΠ (7ος 2017) και παραπομπής σε ακομα παλιότερο άρθρο σχετικό με την ιδιωτικοποίηση, διαπίστωσα ότι προς το τέλος του 2020 λήγει η υποχρέωση καταβολής στην κυβέρνηση του 30% επί των καθαρών εσόδων!!Σκέφτομαι λοιπόν ότι το μεγάλο μέρισμα και η δυνατότητα επανεπένδυσής του καθώς και η επικείμενη καταβολή νέου μέρισματος προς την άνοιξη (ενέργειες οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα αύξησης ποσοστού στους μεγαλομετόχους), ίσως σχετίζονται και με το θέμα αυτό. Θεωρώ ότι μες το χρόνο θα δούμε νέα ΔΠ σε υψηλότερα νούμερα. Αν ισχύει το δεδομένο αυτό νομίζω ότι στόχος ενδέχεται να αποτελεί η απόσυρση απο το ΧΑ.

      Διαγραφή
    8. Που έχετε δει ότι λήγει το 2020?
      Ισχύ το 30% επί των μεικτών κερδών.

      Διαγραφή
  5. ΦΡΙΓΟ:ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 0,24.ΑΡΚΕΤΑ ΕΚΑΤΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Τάκη καλή χρονιά και συγχαρητήρια για τις απόψεις και τις επιλογές σας. Σε μια από αυτές την ΒΙΟΣΚ τοποθετήθηκα καθώς βλέπω ότι κυνηγά συμβάσεις και δείχνει σοβαρότητα ως εταιρεία αλλά και η τιμή της έχει υποαποδόσει σε σχέση με την υπόλοιπη ¨περιφέρεια¨ που έχει ανέβει το ελάχιστο 3 φορές από τα χαμηλά τους.
    PHANTOM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημερα!
    στη Lamda Development, λιγο πολυ τα εχετα διαβασει τα αποτελεσματα 9μηνου 2019 της εταιρειας.ομως ισως μερικα σημεια αξιζουν μεγαλυτερης προσοχης.

    ας δουμε λοιπον τι εδειξαν οι οικονομικες καταστασεις της εταιρειας στο 3 τριμηνο του 2019.

    σε επιπεδο ομιλου στο 9μηνο του 2019 ειδαμε κερδη μετα φορων 40 εκ ευρω. με δεδομενο πως στο εξαμηνο του 2019 ειχε κερδη 45,2 εκ ευρω, σημαινει πως το 3 τριμηνο του 2019 ειχε ζημιες 5,2 εκ ευρω.

    αν το δουμε πιο αναλυτικα ομως, τα πραγματα ειναι ακομα χειροτερα.γιατι;

    στο εξαμηνο του 2019 εχουμε κερδη 45,2 εκ ευρω.
    απο αυτα αναλογουν 37,2 εκ ευρω στους μετοχους της μητρικη κ 8 εκ ευρω σε μη ελεγχουσες συμμετοχες.

    στο 9μηνο του 2019 εχουμε κερδη 40 εκ ευρω.
    απο αυτα αναλογουν 30,2 εκ ευρω στους μετοχους της μητρικης κ 9,8 εκ ευρω σε μη ελεγχουσες συμμετοχες...
    δεν ξεκιναμε καθολου καλα δηλαδη...
    οι μη ελεγχουσες συμμετοχες αυξανουν τα κεδη τους, κ οι μετοχοι της μητρικης παιζουν τις ζημιες...οι οποιες δεν ειναι 5,2 εκ ευρω, αλλα 7 εκ ευρω.



    η μητρικη εταιρεια(οχι ο ομιλος) στο 3 τριμηνο του 2019 εχει 9,3 εκ ευρω ζημιες, με συνολικες ζημιες 9μηνου 14,1 εκ ευρω....

    η εταιρεια πλεον εχει κανει αμκ κ πολλα μεγεθη εχουν αλλαξει.
    αυτο που θελει προσοχη ομως ειναι το τι γινεται με τις μη ελεγχουσες συμμετοχες.μεγαλη προσοχη, γιατι απο εκει, σε αλλες εταιρειες, εχουν ξεκινησει πολλα προβληματα, κ οχι μονο..

    πιο πολλα θα δουμε στα ετησια στοιχεια.
    εσεις τι λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιπλεον και το χθεσινο δημοσιευμα του μ/μ :https://www.mikrometoxos.gr/diavazontas-ta-apotelesmata-tis-lamda-development-itan-zimiogono-to-g-trimino-toy-2019/

      Διαγραφή
    2. το διαβασα.συμφωνω σε οσα λεει.αξιζει ομως να δει καποιος κ τι ακριβως γινεται με τις συμμετοχες αυτες.
      οι μη ελεχγουσες συμμετοχες, ειναι εταιρειες στις οποιες η μαλδα συμμετεχει με ποσοστα μειοψηφιας.κατω απο 50% δηλαδη.κ που δεν ασκει διοικηση...ενδιαφερον εχει να μαθουμε ποιοι ειναι οι αλλοι μετοχοι στις εταιρειες αυτες.
      το αρνητικο μηνυμα που στελνουν τετοια στοιχεια ειναι το εξης: πως στις κερδοφορες δραστηριοτητες εχει χαμηλο ποσοστο συμμετοχης , ενω στις ζημιογονες πολυ μεγαλυτερο.ακομα βεβαια ειναι νωρις να βγαλουμε συμπερασματα.ας μην ξεχναμε ομως πως το συνολο των κερδων της λαμδα, το 2019, ειναι απο αναπροσαρμογες της αξιας των ακινητων της.

      απο κει κ περα, σιγουρα ενα τριμηνο δεν λεει κ πολλα.
      οποτε υπομονη να δουμε κ τα επομενα οικονομικα στοιχεια.

      Διαγραφή
    3. Κύριε nikdan γιατί ν' ασχοληθεί κάποιος με τη λαμδα in the first place? Πέρα απ' τη σπέκουλα δηλαδή. Ρωτώ επειδή νομίζω επενδύετε με βάση τα θεμελιώδη.

      Γιατί εγώ δε κοιτάω καν:
      1) Λάτσης
      2) μέρισμα 0
      3) ΑΝ και ΟΤΑΝ το Ελληνικό δώσει αποδόσεις, αμφιβάλλω ότι θα τις χαρούν και οι μικρομέτοχοι
      4) υπάρχουν και αλλού real estate πορτοκαλιές

      Διαγραφή
    4. συμφωνω σε ολα αγαπητε.
      εχει τραβηξει την προσοχη σου καποια εταιρεια του κλαδου?

      Διαγραφή
    5. ΑΣΤΑΚ για οπαδούς του Ιώβ (κι ας μην είναι ακριβώς του κλάδου) ή σφίγγω το ρευστό και περιμένω την δημόσια εγγραφή της Orilina ΑΕΕΑΠ του κυρίου Μάριου Αποστολίνα φίλε Nickdan...σίγουρα θα περιμένω λιγότερο απ΄την 4ετία (κατ΄ελάχιστον) που απαιτείται για να δω μέρισμα στην τσέπη μου απ΄την ΛΑΜΔΑ

      Διαγραφή
    6. αγαπητε hippy η αστακ εχει πολυ χαμηλη διασπορα.εδω κ χρονια υπαρχουν προσδοκιες για δημοσια προταση απο την αλφα, η για συγχωνευση.
      αυτη η προσδοκια, σε συνδιασμο με την πολυ μικρη διασπορα, θα κρατουν παντα χαμηλα τη μετοχη.δεν θα την επελεγα δηλαδη.
      απο κει κ περα, ο κλαδος ειναι μαλλον για συντηρητικους επενδυτες, οι οποιοι ταυτοχρονα με το χαμηλο ρισκο δεχονται κ χαμηλες αποδοσεις.
      η λαμδα δεν εχει ακομα μετρησιμες προσδοκιες.γι αυτο κ εγραψα γι αυτην
      αν κ το ψαχνω , δυσκολευομαι να βρω μετοχες του κλαδου οι οποιες να εχουν καλη αναλογια ρισκου/ αποδοσης.

      Διαγραφή
    7. Η αλήθεια είναι πως στις τρέχουσες τιμές οι εγχώριες ΑΕΕΑΠ δε προσφέρουν ιδιαίτερα περιθώρια ανόδου, μάλλον το αντίθετο μάλιστα, μιας και διαπραγματεύονται κάποιες και με premium(ΙΝΤΕΡΚΟ, ΠΡΟΝΤΕΑ που βλέπω).

      Εγώ διατηρώ μια θέση στην ΙΝΤΕΡΚΟ από χαμηλότερες τιμές και περιμένω να δω την εξέλιξη της εταιρίας στη μετά αποστολίνα εποχή. Orilina και μόνο λόγω του Αποστολίνα θα τη κοιτάξω με προσοχή όταν εισαχθεί(https://orilina.com/ δημοσιεύει αποτελέσματα και χαρτοφυλάκιο). ΠΡΟΝΤΕΑ εφόσον κάνει ΑΜΚ το 2020 και αυξηθεί η εμπορευσιμότητα και μου αρέσουν τα νούμερα και η άσκηση διοίκησης. Για τη διοίκηση της ΠΡΟΝΤΕΑ κάτι δε μου πάει καλά, αλλά δε μπορώ να το προσδιορίσω. Απλά δε μ' αρέσει που έχει πολλές διαφημίσεις σε έντυπες εφημερίδες και διάφορα sites, ενώ είναι φειδωλή στις χρηματιστηριακές τις ανακοινώσεις και στην ιστοσελίδα της.. Δώσανε και ένα γερό μπόνους στον εαυτό τους μόλις απαλάχθηκαν απ' την ΕΤΕ ως μέτοχο.

      Από κει και πέρα, γιατί αναγκαστικά Ελλάδα; Όχι ότι έχω κάτι συγκεκριμένο να προτείνω αυτή τη στιγμή, απλά υπάρχουν και εισηγμένες εταιρίες ακινήτων πέρα απ' τις λιγοστές δικές μας.

      Διαγραφή
    8. Έχω θέση από το 2014 στην Klepierre(LI.PA)...καλή εταιρεία, μικρές διακυμάνσεις βέβαια, 6,20% μέρισμα, πρόσφερε σιγουριά στις γκρίζες μέρες συριζα...επιλογή για συνταξιούχους

      Διαγραφή
  8. Λυπάμαι που σβηστηκε το σχόλιο κυρίου που ρωταγε για ΒΟΣΥΣ. Είχαμε άλλη μια φορά το κυριο Ανανία που ενω σχολιάζει σβήνει στο καπάκι το σχόλιο του και μπλοκάρει τα σχόλια.
    Ετσι εκ λάθους σβήστηκε και ο ΒΟΣΥΣ.

    ΒΟΣΥΣ
    Κύριος ο επιχειρηματίας. Άριστη εταιρια. Ομως μέχρι εκεί .... ανάπτυξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο σύντεκνος Μπανανίας δεν έχει, αλλά ξυπνάει και κοιμάται με τον Δρομέα όπως αποδεικνύεται και σε μίτο του capital. Πάνω από μια οθόνη είναι συνέχεια να παρακολουθεί τι πράξεις κάνει. Φαντάσου Τάκαρε να είχε κιόλας τεμάχια. Οξω απο τας Σέρρας θα είχε αράξει σε αντίσκηνο.

      Διαγραφή
    2. Δεν τον φοβάμαι τον κύριο Ανανία.
      Αν πάει καλά το χαρτί,θα εμφανιστεί με κανένα μικροπακετάκι χαμηλά αγορασμένο και θα πουλάει με κερδος. ✌✌✌

      Διαγραφή
  9. Σχετικά με τη Nokia. Κατόπιν ανάλυσης μου, η εταιρία δεν πληρεί τα κριτήρια ενός value play. Καθαρά κερδοσκοπική η τοποθέτηση, με βάση τις τεχνικές μου ενδείξεις και στις τιμές που είχα αναφέρει πρόσφατα. Οπότε Γιατρέ το νου σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. American Aires Inc
    American Aires Inc. manufactures and distributes electromagnetic field (EMF) radiation protection devices. The Company provides radiation blocking products for cell phone, microwave, computer, and other electronic devices. American Aires serves customers worldwide.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΤΣΙΠΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν βλέπω καλά είναι Καναδέζικη.
      Δώστε μερικές ακόμη πληροφορίες.
      Τι κεφαλαιοποίηση έχει, πόσες μετοχές, που διαπραγματεύεται ... γράψτε μας μερικά πράγματα.

      Διαγραφή
    2. Αν βλέπω καλά ... τώρα μπήκε στο χρηματιστήριο;

      Διαγραφή
    3. https://webfiles.thecse.com/sedar_filings/00045441/1911291822346105.pdf

      Διαγραφή
    4. 84.520.000 μετοχές, χρηματιστήριο Καναδά και έχει δώσει ήδη ένα 110% απόδοση απο τα χαμηλά. Βάση ισολογισμού είναι για τα μπάζα. Προσδοκία πουλάνε τα κακόμοιρα..

      Διαγραφή
  12. https://www.capital.gr/agores/3404327/thorakisi-tou-xrimatistiriou-gia-na-kefalaiopoiithei-i-beltiosi-tou-oikonomikou-klimatos

    .........."Παράλληλα, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα δοθούν περαιτέρω σημαντικές εξουσίες για τον έλεγχο των εισηγμένων επιχειρήσεων. Πλέον, τα διοικητικά συμβούλια θα παύσουν να βρίσκονται στο απυρόβλητο για την κακοδιαχείριση των επιχειρήσεων που διοικούν. Σημειώνεται ότι ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, με σχετική τροπολογία της κυβέρνησης, προβλέπεται η αποπομπή μελών διοικητικών συμβουλίων, η αντικατάσταση διοικήσεων, αλλά και ο αποκλεισμός από συμμετοχή σε Δ.Σ. άλλων επιχειρήσεων, των μελών διοικητικών συμβουλίων, τα οποία ζημίωσαν με τη δράση τους την επιχείρηση και τους επενδυτές".........

    Σε ελεύθερη μετάφραση: Έχει πολύ πάνω το μαγαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναυπακτου ενα σχολιο..νομιζω οτι η
    νεα διοικηση ειναι αρκετα ηθικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά διοίκηση και νοικοκυρεμένη εταιρία. Αλλά η δραστηριότητα .... δεν λέει.

      Διαγραφή
    2. Εχω ακούσει ότι δουλευουν στο φουλ και ψάχνουν εκκοκιστήριο κι αποθήκες να νοικιάσουν, για να βγάλουν τις φετινές παραγγελίες. Το δικο τους εργοστάσιο δουλεύει φουλ.

      Διαγραφή
  14. Τακη η δραστηριοτητα δεν λεει?δηλαδη?τα κλωστηρια,το εκκοστηριο και τα φωτοβολταικα ειναι το συνολο της εταιρειας..τα φωτοβολταικα εχουν στανταρ εσοδα καθε χρονο,το εκκοστηριο παιρνει καθε χρονο τζαμπα το βαμβακι και το πουλαει ακριβα(0.42 φετος αγορα-πωληση 0.57,15000 τονους)και τα κλωστηρια εκσυγχρονιζονται πληρως μεσα στο 2020..απολα αυτα ορμωμενος ρωτησα την γνωμη σας για την οποια πιθανη χρηματιστηριακη πορεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΡΙΓΟ:ΔΕΚΑ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟ 62% ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΟ 0,24.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εντυπωσιακό το τράβηγμα στην ανηφόρα της LK...όπως και η εξαφάνιση του κυρίου Giko που μας την σύστησε βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό παρατήρησα κι εγώ.Δεν πέρασε να δεχθεί ένα ευχαριστώ (από όσους εκμεταλεύτηκαν την πρότασή του) και ένα συγνώμη (όπως είπε και ο γιατρός) από όσους ακόμα και χωρίς να το εκφράσουν (όπως εγώ) τον παρεξήγησαν.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ κ.hippy ,το διάγραμμα της έχει ιατρική εικόνα Lordosis !
      Πήρα πολύ λίγα ,πιο πολύ για εκπαιδευτικούς λόγους ,είναι η πρώτη αγορά μου εκτός Ελλάδας - Κύπρου!

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα στην παρέα ! Να συγχαρώ την ανωτερότητα του Τάκη την ειλικρίνεια hippy και τι να πω για τον χρήστη Νησιώτη !!!.( από άλλο πλανήτη ) Για τον φίλο τον Γιατρό ,εντάξει οτι είναι θετικό εννοείται ότι είναι ευπρόσδεκτο και ασχολίαστο !!!
      Vasilisg Άπαιχτος!!!!!!
      Και επειδη είναι παρά πολλά τα μέλη που θα πρέπει να αναφερθώ ....
      συγχαρητήρια σε όλο το blog ,το οποίο μετράει και παρά πολύ μάλιστα ,απλά το πρόβλημα είναι ότι μερικοί απο τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο παίζουν μπάλα στην κάτω Αμυγδαλέα. ( θα το δούμε αλλη φορά αυτό ) .

      Σχετικά με την Lk μην κοιτάτε και τόσο πολύ τους αριθμούς . Ο δείκτης είναι τα Starbucks και να ξανατονίσω ότι δεν χρειάζεται να επικρατήσει των Starbucks . ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ No 3. ( την εκτίμηση μου ως
      2 με 3 την έκανα ) .

      Επίσης ίσως είναι καλύτερα να μην κουνηθεί Κανείς από τη θέση του όσα και να κερδίζει . Έχουμε καιρό.


      Και επειδή << ου κλεπτω τη νίκη Αγαπητέ Τάκη >> μπορώ να προτείνω max μέχρι και τέσσερις ακόμη επίσης εξωτερικού αν μου ζητήσεις.
      Πάντως η πρώτη μου επιλογή είναι η LK να το ξερεις.
      Όπως θες εσύ αγαπητέ.

      Το μόνο σίγουρο είναι ότι και να χάσω θα γίνω πολύ πιο πλούσιος από εσένα και όχι μόνο χρηματικά . (μέσα από την κόντρα ήδη θα κατάλαβες μερικά πράγματα) .

      Τώρα σχετικά με την προσφορα του αγαπητού Νησιώτη , με 200 κομμάτια του αγαπητού hippy και 1100 δικά μου είναι σίγουρο ότι δεν σώνεται .

      Μαλλον θα πρέπει να πάω κάπως αλιώς .
      Να ξέρετε ότι παρακολουθώ καθημερινά το blog και δεν μου αρέσει και πολύ να γράφω.
      Gikos ( προσωρινό ).
      Να είστε όλοι καλά !!!!!





      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ κ Giko. Στην άλλη πλευρά του ατλαντικου ισχύουν αυτή τη στιγμή ταo εξής quote: money talks, bullshit walks.. έχω πάρει κ εγώ μια θέση όταν την προτεινε ο κυρ Τάκης μιας κ του έχω εμπιστοσύνη. Η αλήθεια είναι ότι δεν την είχα υποψιν μου. Κ συμφωνώ ότι σε τέτοιες περιπτώσεις τα νούμερα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Αν έστω κ σε ένα ποσοστό η αγορά προεξοφλήσει ότι το μοντέλο ανάπτυξης μπορεί να χτυπήσει τα Starbucks θα δούμε εκτόξευση, κ ακόμα κ τα σημερινά νούμερα θα φαντάζουν φτηνά. Go with the flow λοιπόν μέχρι να έρθει η ώρα (πάντα έρχεται) που θα ψωνίζουμε etfs 3x short...

      Διαγραφή
    5. Κ Τακη θα ήταν ωραια η ενασχοληση με περ/ρα χαρτια απο την Αμερικη... η αγορα ειναι τελειως διαφορετικη απο την δικη μας...

      Διαγραφή
    6. Κύριε Θανάση, βλέπω σας άρεσε ο Nasdaq. Όμως για να θυμηθούμε τα εξής και δεν αναφέρομαι σε εσάς, αλλά σχολιάζω γενικώς.

      Οι ξένες χρηματαγορές δεν είναι πανάκεια. Καταρχήν μην κοιτάτε που οι Αμερικάνικοι δείκτες διαρκώς κορυφώνουν. Απο κάτω υπάρχουν ένα σωρό μετοχές που είτε πτωχεύουν, είτε διαρκώς πέφτουν, είτε στην καλύτερη περίπτωση είναι σταθερές. Απλώς οι Αμερικάνοι προσέχουν τους δείκτες τους .... δεν είναι σαν την Ελλάδα που οι χρεοκοπημένες Ελληνικές τράπεζες επηρέαζαν κατά πολύ τον Ελληνικό δείκτη.

      Πράγματι όμως, αν κάποια εταιρία στην Αμερική αξίζει να ανέβει θα ανέβει γρηγορότερα απο ότι στην Ελλάδα. Όμως επαναλαμβάνω ότι εκεί οι μετοχές δεν είναι πανάκεια, εκεί τα λάθη τιμωρούνται εν ριπή οφθαλμού και είναι πανάκριβα τα δίδακτρα.

      Θυμηθείτε μόνο, πως αντέδρασαν εδώ οι αναγνώστες του Ιστολογίου, όταν ο κύριος Gikos πρότεινε την Luckin. Σχεδόν όρμισαν να τον φάνε οι περισσότεροι και δεν νομιζω ότι θα ακολουθούσε κανένας αν δεν έδινα, ΕΓΩ, το τελικό ΟΚ.
      Οι νίκες είναι καλές .... αλλά πρέπει να διαφυλαχθούμε απο τις ήττες και δεν θέλω το Ιστολογίο μου να ''χαλάσει΄΄ όταν έρθει η πρώτη ήττα. Και η ήττα απο Αμερική, αν γίνει, θα είναι Βατερλό.

      Οπότε συνεχίζουμε όπως πορευόμαστε και αν προκύπτει κάτι καλό, με φόβο και δίχως πάθος θα το ενθαρρύνουμε, προτείνοντας το.

      Διαγραφή
    7. Έτσι είναι! Όπως έχει επαφή και παρακολουθεί τις μετοχές στην Αμερική θα έχει πολλά να πει. Ακόμα κ εταιρίες οι οποίες κάποια στιγμή θεωρήθηκαν κολοσσοί κατέρρευσαν για διάφορους λόγους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό η blackberry κ η GoPro... Ακόμα κ το twitter μετά από τόσο χρόνια δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την τιμή που έγραψε τις πρώτες μέρες..άλλη γνωστή πανωλεθρία η φαρμακευτική Valeant. Πρόσφατα παραδείγματα λόγω υψηλής κεφαλαιοποίησης οι κολοσσοί Uber κ κατά δεύτερον Lyft, αλλη αποτυχία η TripAdvisor.. κ αυτές είναι επιγραμματικά ορισμένες που τις γνωρίζουμε φαντάζομαι όλοι. Και για να αναφερθώ κ σε δικές μας περιπτώσεις που χαθηκαν κ λεφτά χαρακτηριστικά παραδείγματα οι εισηγμένες στο NASDAQ ναυτιλιακές αλλά κ η Velti την οποία προ 10ετιας παιζαν κ πρότειναν κ πολλές τραπεζικες ΑΕΔΑΚ κ οχι μονο...

      Διαγραφή
    8. κ Τάκη δεν θα διαφωνώ στα γραφόμενα σας... αλλά όπως γνωρίζεται ότι στο μαγαζί μας δεν είναι μικρότερο το ρίσκο επειδή έχουμε πλαφόν στην πτώση κ στην άνοδο. Πάντα πηγαίνουμε τοίχο - τοίχο... κ επικεντρώνομαστε σε μετοχές κ όχι σε δείκτες.. κλασικό παράδειγμα μεταξύ πολλών εταιριών η Δεή που ήταν με το ένα πόδι στην χρεοκοπία, άλλαξε ρότα και εν τέλει χάρισε κέρδη που θα ζήλευε ακόμα και ο Nasdaq....

      Διαγραφή
    9. Δεν είναι το ίδιο κύριε Θανάση. Εκεί παίζονται πολλά λεφτά κ όχι στραγάλια, ειδικά μετά την κρίση του 2008 και την πολιτική που ακολουθήθηκε οι αποτιμήσεις ξέφυγαν. Τα έχω γραψει κ σε παλιότερα σχόλια. Βλέπεις εταιρίες που μόνο με την προσδοκία απογειώνονται κ αν η προσδοκία δεν επαληθευθεί οι τιμές κατάρρευουν άμεσα κ παλι από την αρχή! Δείτε παράδειγμα το συνέβει πρόσφατα μέσα σε ένα εξάμηνο στην Beyond meat.

      Διαγραφή
    10. Κύριοι σας τρώει το πωπουδάκι σας με το Αμέρικα.Εδώ ασχολούμαστε 500 χρόνια με το ελληνικό χρηματιστήριο,μας έχουν βγει τα μάτια να ψιλομάθουμε τεχνική και θεμελιώδη ανάλυση.Εδώ μας δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε από πολύ κοντά σχεδόν οποιαδήποτε εισηγμένη,να μυρίσουμε κλίμα και ατμόσφαιρα.Να κοιτάζουμε εάν οι μεγαλομέτοχοι αλλάζουν συχνά σώβρακο ή αν έχουν γκόμενες και έχουν γραμμένη την οικογένειά τους.

      Ξέρετε πόση σημασία έχουν και οι λεπτομέρειες για να πας μετά να πατήσεις το κουμπί της αγοράς ή της πώλησης...?Αν ο άλλος έχει παραμελήσει τον εαυτό του,το πιθανότερο είναι να παραμελεί την εταιρεία του.

      Αυτά τα πράγματα και άλλα πολλά,εάν δεν είσαι στη χώρα και στην περιοχή της χώρας όπου έχει έδρα η εκάστοτε εισηγμένη,είναι σαν να παίζεις πόκα με σημαδεμένη τράπουλα.Χωρίς να είμαστε και πάλι βέβαιοι ότι δεν θα πατήσουμε την μπανανόφλουδα.

      Σχεδόν όλοι οι παλαιοί συμμετέχοντες έχουμε πληρώσει υψηλά δίδακτρα επί πολλά έτη για να μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι στις αγορές.Παπούτσι από τον τόπο σου κυρίως κι ας είναι και πιο ψυχοβγαλτικό,ακούτε τον κύριο Τάκη τι σας λέει.Δίδει γνώση χωρίς ανταμοιβή,μόνο την αγάπη μας.

      Διαγραφή
    11. Αξίζει όντως ένα ευχαριστώ στον κύριο Giko που μας πρότεινε την Luckin αλλά και στον κύριο Τάκη, γιατί όντως αν δεν έδινε το ΟΚ εγώ δεν θα πάταγα το κουμπί.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Giko πήρα λίγα 250 έτσι για να μπω στο παιγνίδι.Σας ευχαριστώ πολύ προσωπικά και συγνωμη αν σας την είπα λιγακι αλλαήταν μόνο για την προσωπικη απευθυνση και σε καμμιά περίπτωση για την πρόταση που κάνατε. Αν μπορώ να φανώ χρησιμος στο εγχείρημα σας πολύ ευχαριστως.

      Διαγραφή
  17. Διόρθωση = Τώρα σχετικά με την προσφορα του αγαπητού Νησιώτη , με 200 κομμάτια του αγαπητού hippy και 1100 δικά μου είναι σίγουρο ότι η ΧΩΡΑ δεν σώνεται .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω τώρα ότι δεν μ΄ενδιαφέρουν οι άλλες εταιρείες που αναφέρατε κύριε Giko θα πω ψέμματα. Όλοι ξέρουμε άλλωστε την αξία της διασποράς στα χαρτοφυλάκια...πολύ περισσότερο μάλιστα που η μεγάλη κίνηση στο ΧΑΑ έχει γίνει (γνώμη μου φυσικά). Αν θέλετε μας πληροφορείτε...κι αν συνοδεύσετε την αναφορά σας με παρόμοιο αναλυτικό σκεπτικό όπως κάνατε με την LK ακόμα καλύτερα.

      Διαγραφή
  18. Το μόνο σίγουρο αγαπητε Τάκη είναι ότι θα σε νικήσω και ξερεις γιατι ; γιατι εχεις πολύ μεγαλη μύτη και δεν σε αφήνει να δεις μακριά !!!!!!!! χαχαχαχαχα !!! ( πάντα με την καλή έννοια αγαπητε Τάκη )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Why China's Luckin Coffee May Beat Starbucks
    https://www.youtube.com/watch?v=rPejpPhq9-Q

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Η θετική είδηση της ημέρας.
    https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2003270/prasino-fos-se-smart-park-kai-mcarthour-glen-gia-a.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πώληση άλλο 1/4 στη ΔΕΗ σήμερα. Συνεχίζω με τη μισή θέση και σκέφτομαι και για περαιτέρω μείωση, ειδικά αν κάνει κάποιο ανοδικό ξέσπασμα.
    Ο λόγος είναι ότι μέχρι στιγμής η άνοδος έχει βασιστεί σε καλές ειδήσεις και προσδοκίες, ενώ τα αποτελέσματα θα φανούν μετά το 2021 και βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. δεν περιοριζεται η ανοδος αγαπητε στις καλες ειδησεις ,αλλα στη βεβαιοτητα οτι ηδη φαινονται τα αποτελεσματα αμεσα και μεταμορφωνεται ραγδαια και ταχυτατα η εταιρεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΥΓ,Εχω τη βεβαιοτητα οτι το 21 θα μιλαμε για τελειως διαφορετικες τιμες στην δεη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλημερίζω την ομήγυρη. Συγχαρητήρια για το επίπεδο των συμμετεχόντων. Οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες,γι'αυτό θα ήθελα αν είναι εύκολο τήν άποψη σάς για τις τράπεζες και τήν συσσώρευση που συντελείται το τελευταίο διάστημα. Ευχαριστώ ... Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στο ελλακτωρα που έχουν μπει ακομα και περαστικοί που είδαν φως,με τη λογική,γιατί ανέβηκε και η δεη που και σε αυτήν πήρε θέση όλη η ελλαδα,νομίζω θα πέσει γέλιο...Δεν πάει να κάνουν απόσχιση σε κλάδους,δεν πάει να πουλήσουν την ηλεκτωρ,δεν πάει να ξαναβάλουν στο ΧΑΑ τον άνεμο,δεν πάει να αγοραζει(αχααχ) ο Ολλανδός,δεν πάει να βγάλει κέρδη όταν κοιμηθεί ο θεος...εδώ θα παραμείνει το χαρτί στα τάρταρα....Το πολύ να φτάσει στο τέλος του δρομολογίου του στο 2.2 αν το ΧΑΑ πάει αρκετά πάνω από χιλιάρικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κ. Ανανία είσαι τελικά μεγάλος "ΠΡΟΦΗΤΗΣ". Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί δεν διατηρείς ένα σταθερό nickname όπου γράφεις.
    PS: Σημειώνω ότι δεν διαφωνώ με το 100% όσων γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλημερα!
    δεν εχει η νοημα η συγκριση αναμεσα σε αβαξ κ ελλακτωρ.ο αβαξ εχει πολυ μεγαλυτερο ρισκο στον ισολογισμο του.γι αυτο κ η μετοχη ειχε πιεστει τοσο πολυ την περιοδο που εδειχνε ασχημα αποτελεσματα, κ γι αυτο εχει αντιδρασει ανοδικα τωρα που στις οικονομικες καταστασεις δειχνει βελτιωση.
    ο ελλακτωρ εχει ρισκο στον ισολογισμο του, πολυ μικροτερο σε σχεση με τον αβαξ ομως.
    γι αυτο κ μετοχη του δεν εφθασε ποτε σε τοσο χηλα επιπεδα.
    μια συγκριση στο ρισκο που κρυβει καθε οικονομικη κατασταση θα λυσει πολλα ερωτηματα.
    απο κει κ περα, αν καποιος νομιζει πως ο ελλακτωρ εχει μεγαλη διασπορα, μαλλον δεν εχει ασχοληθει ποτε σοβαρα με τη μετοχη.αγνοει ακομα κ τα βασικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα σ όλους,κύριε Τάκη μήπως ήρθε η ώρα του Ικτίνου;διαβάζω διεργασίες για την Σητεία και ξεκινά το 2020 από χαμηλή βάση κερδοφοριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αλλού κρύβεται η υπεραξία. όμως πλέον άλλαξε επίπεδο δεν είναι κε Κωνσταντίνε για μπες βγες
    Λαρις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απαντήσεις
    1. Υπάρχει μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και κινήσεις που δεν είναι ανακοινωσιμες ούτε βέβαια και σίγουρες αλλά κατ' εμέ θέμα χρόνου
      Λαρις

      Διαγραφή
  31. Σχετικά με την Luckin Coffee,

    Προβλήματα που βλέπω:

    1. Ζημιές χωρίς κέρδη
    2. Flawed business model - χαμηλές τιμές καφέ και πανάκριβα ενοίκια σε κεντρικές τοποθεσίες
    3. Low margin στον καφέ σε σχέση με ανταγωνιστές
    4. Operating expenses στα 138% του κύκλου εργασιών!!
    5. Πάνω από 13 EV/EBITDA 3x φορές όσο τα starbucks! (που είναι market leader και στην Κίνα με πάνω από το μισό μερίδιο αγοράς)

    Μου διαφευγει κάτι? Γενικότερα, δεν αγγίζω τίποτα που έχει σχέση με Κίνα λόγω εμπειρίας... Αν και έκανα μια εξαίρεση για τα δικά μας ΟΛΠ και ΑΔΜΗΕ αλλά πάλι με μικρό exposure.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Να πω κι εγώ καλή χρονιά. Δεν συμμετέχω, δεν σχολιάζω, θεωρώ όμως ότι πρέπει να αναφερθώ στις πρωτοχρονιάτικες προτάσεις αυτού του blog, του οποίου οι αναλύσεις προσφέρονται αφιλοκερδώς. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι συνδρομητικό ή να έχει εισπράξεις από διαφημίσεις. Όχι ότι θα ήταν μεμπτό. Θα είχε κάθε δικαίωμα. Εντούτοις δεν το κάνει… Δεν επιδιώκει οικονομική στήριξη. Η στήριξη του είναι οι ευχές και η υποστήριξη των αναγνωστών.

    Την FRIGO την έχω υιοθετήσει εδώ και πολύ καιρό. Έχω γράψει ότι έχω πεισθεί, με όλες τις αιρέσεις που υπάρχουν. Για την Space μόνο με τις συμβάσεις που υπογράφει και θα υπογράψει και τα έργα που παίρνει και αν συγκρίνουμε τον μέλλοντα κύκλο εργασιών και την τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της, εξάγονται ευοίωνα συμπεράσματα…

    Για την Lordos είχα ήδη απαντήσει. Όταν το αφεντικό είπε στο τέλος Σεπτεμβρίου ότι του αρέσουν κάποια ξενοδοχεία και δώστε μου μία την καλύτερή σας, τη Lordos ψήφισα, παρότι δεν μου αρέσει να λέω μετοχές. Και αιτιολόγησα σε σύγκριση με τις ομοειδείς: Μηδενικός (μέχρι τώρα) δανεισμός, ιστορία στην πληρωμή μερίσματος, σχεδόν μηδαμινή επίπτωση από Thomas Cook, μεγαλύτερη ίσως προσδοκία επιβίωσης σε περίπτωση αντιστροφής στον κλάδο του τουρισμού. Αν βέβαια το παρακάνει στη άνοδο, την ανταλλάσει κανείς με κάποιες άλλες υποτιμημένες που δεν δίνουν σήμερα μέρισμα, γιατί αποπληρώνουν δάνεια και έχουν μείνει πίσω, όταν αποτυπωθούν και οι αρνητικές επιπτώσεις από την Thomas Cook στα αποτελέσματα χρήσεως (TSOKKOS ίσως;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσόκκος ... και κάποιοι άλλοι αγοράζουν ΟΛΥΜΠ λόγω χσμηλού P/BV και πιάνω την κοιλαρα μου απο τα γέλια.
      Πρόβλημα ο υψηλος δανεισμος γιαυτό και παιζει τοσο χαμηλά.
      Δεν εχω ούτε κομμάτι ΑΚΟΜΗ.
      Έχει μεγαλο προβλημα λόγω Τhomas Cook.
      Θα περιμένω τουλάχιστον ένα 6μηνο.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κ Τάκη. Πάντα σας ακούμε με προσοχή. Γι΄αυτό και είπα όταν αποτυπωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την Thomas Cook.

      Διαγραφή
  33. Για την Luckin Coffee, τι να πω. Είναι έξω από το πνεύμα αυτού του blog. Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε η LK να κοντράρει μια μετοχή του Τάκη. Είναι σα να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Μπορεί να πάει απείρως και πολλαπλασίως πιο πάνω, μπορεί και να καταρρεύσει. Δεν κατανοώ πως υιοθετήθηκε, όταν το αφεντικό διατείνεται αυστηρά ότι κοιτάζει μόνο νούμερα (δηλ. ταμειακές ροές, κέρδη κ.ο.κ.), που εν προκειμένω δεν υπάρχουν και ότι κοιτάζει το «margin of safety», τις ξεχασμένες «χελώνες» και επιλογές «για να μη χάσουμε». Εδώ δεν πρόκειται για «θεμελιώδη», αλλά για ένα στοίχημα. Δεν είπα ότι δεν είναι καλή ως εναλλακτικό μέσο επένδυσης υψηλού ρίσκου. Αλλά ίσως θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ξεχωριστή κατηγορία στο blog, με σήμα υψηλού κινδύνου και να περιέχει περισσότερες μετοχές του είδους για λόγους διαφοροποίησης του ρίσκου, όχι μία.

    Αν είναι έτσι να πάμε να συμμετάσχουμε και σε ένα «Venture Capital Fund» υψηλού κινδύνου με συμμετοχή στα ίδια κεφάλαια νέων ή ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών (στα ελληνικά «Κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών»). Ή να συμμετάσχουμε σε ένα κεφάλαιο startups επιχειρήσεων, νεοφυών όπως τις λένε, όπου μπορούν να βγουν πολλά χρήματα, αλλά σύμφωνα με τη στατιστική οι επτά στα οκτώ νεοϊδρυόμενες εξαφανίζονται μέσα σε ένα έτος από την ίδρυσή τους. Το γεγονός ότι εδώ η νεοϊδρυθείσα και ταχέως μεγεθυνόμενη αυτή εταιρεία είναι εισηγμένη δεν κάνει τη διαφορά ως προς την επενδυτική φιλοσοφία. Νεοϊδρυθείσα είναι. Όλοι νομίζουν ότι όταν γίνει η στραβή, θα μπορούν να εγκαταλείψουν πρώτοι, αβρόχοις ποσίν, απλά και μόνο επειδή είναι εισηγμένη και διαπραγματεύεται στην αγορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ανησυχώ καθόλου με την LK. Μέσα στο 6μηνο το πολύ ένα έτος θα πιάσει όλους τους στόχους ... και τους αναπτυξιακούς της, αλλά και τις τιμές της μετοχής που έχω κατα νου.
      Εκεί θα αδειάσω ... και η αγορά σε αυτό το σημείο θα περιμένει να δει τα νούμερα, άρα συσσώρευση - διόρθωση, τόοοοτε ....

      Διαγραφή
  34. Στις σκέψεις σας και στους παραπάνω προβληματισμούς του κ. Κωνσταντινίδη, θα ήθελα να συμπληρώσω:
    Η ιδέα του εγχειρήματος της LK και το επιχειρηματικό της μοντέλο μου αρέσει, αν θέλετε να τη δω ως ιδέα. Αλλά δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου να μπω σε μια μετοχή που έχει τρέξει τόσο πολύ σε τόσο λίγο χρόνο, με χαμηλό έτους στα 13.7, δημόσια προσφορά το Μάιο-Ιούνιο στα 17 δολάρια και υπερδιπλασιασμό τιμής από τα επίπεδα του περασμένου Οκτωβρίου που έπαιζε από 18 έως 20! Με δείκτη «κεφαλαιοποίηση προς πωλήσεις» στο Θεό. Ακόμα κι αν βάλλεις τις μελλοντικές – προβλεπόμενες πωλήσεις του επόμενου έτους, πάλι τρομάζεις.

    Είναι αλήθεια ότι σήμερα διάβασα τα άρθρα σας, τις αναλύσεις και τα σχόλια 24 ημερών που έλειπα. Και οι πληροφορίες είναι όλες φρέσκες.

    Το ερώτημα είναι πότε θα αρχίσει να εμφανίζει κερδοφορία. Προς το παρόν καίει χρήμα, εφαρμόζει επιθετική πολιτική τιμών και μεγάλες επενδύσεις και είναι άγνωστο πόσες αντλήσεις κεφαλαίου θα απαιτηθούν ακόμα γι΄αυτές. Θετικό που εμφάνισε break-even profit σε επίπεδο καταστήματος το γ΄ τρίμηνο 2019. Και αξίζουν συγχαρητήρια στον κύριο Gikos που την ανέδειξε, ασχέτως των δικών μου επιφυλάξεων και κάποιων άλλων συμμετεχόντων. Και πάντα θα τον διαβάζουμε με προσοχή όταν και αν θέλει να γράφει εδώ και του ευχόμαστε να το κάνει και να αναδεικνύει εταιρείες. Και μακάρι να πιάσει η εταιρεία τους αναπτυξιακούς της στόχους στο χρόνο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μετά και τον εποικοδημητικο σχολιασμό του κ Συλβιου για τις επιλογες του κ Τάκη καλό θα ήταν και ένα σχόλιο από τον κ Δαρείο που λείπει αρκετα από το μπλογκ ΚΑΜΠΑΣ ΑΒΑΚΑΣ διατηρούνται ακόμη στο χρτφ σας? Τα χαρτιά που μαζέψατε από τη ΔΕΗ στο 130 υπάρχουν ακόμη? ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. onsoir monsieur Tassos. Είχα γράψει πριν 1 χρόνο και ότι παραμένω ως έχει. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι ο Ανεμος (που είχα αναφέρει ότι μπήκα λόγω του monsieur Τakis στα 0.65€ έχει γίνει ολόκληρος Ελλάκτωρ με την απορρόφηση. Μυτιληναίο που έχω με 4.95€ δεν έχω δώσει τίποτα (αλλά θα δώσω σε νούμερα πάνω απο 11€), Καμπά που είμαι με 0.46€ επίσης δεν έχω δώσει τίποτα το ίδιο και στον Αβακα που είμαι με 0.57€. Την ΔΕΗ δεν θέλω να την δώσω πριν τα 7 με 8€. Δεν γράφω διότι ακριβώς δεν έχω κάτι άλλο να πω. Να είστε σίγουρος ότι παρακολουθώ και φυσικά θα επανέλθω με τις όποιες πωλήσεις μου!!

      Διαγραφή
    2. Να και ένας φυσιολογικός άνθρωπος, που δεν είναι «εξαρτημένος», ούτε «βγαίνει και μπαίνει» κάθε τόσο. Τα έχει και τα κρατά σαν το χωράφι και έχει βάλλει ένα μακροπρόθεσμο στόχο για την πώληση. Bonjour, Monsieur Δαρείος.

      Αναρωτιόμουν για δύο εξαφανισμένους τι κάνουν και ήθελα να το πω. Για σας, που επιτέλους εμφανιστήκατε και για τον κ. thecoffeeroomboy. Εύχομαι να είναι καλά.

      Διαγραφή
    3. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΚΟΤΑΤΟ Κ ΣΥΛΒΙΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΩΤΟΣΥΣΤΗΣΕ ΤΗΝ ΙΝΛΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΧΑΚ ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΕΝΟΨΕΙ 2020 ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ Κ ΔΑΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

      Διαγραφή
  36. Κύριοι καλησπέρα. Από τα σχόλια σάς όσον αφορά της επιλογές σάς στα ξένα χρηματιστήρια συμπεραίνω ότι δεν βλέπετε κάποιο ενδιαφέρον στο ελληνικό,τουλάχιστον για την ώρα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Καλό βράδυ Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κυριε Τακη βρισκομαι σε ενα διλημμα. Να κατεβω απο ππακ, ευπικ, παπ, βοσυς κι αλλες ... με τρελες αποδοσεις ανω του 500% εως 1000% και μερισματα και να ψωνισω αλλες με καλυτερα P/E η να παραμεινω στις ιδιες αν και ειναι καλες εταιριες με καλα θεμελιωδη και καλους αριθμοδεικτες. Γενικα ακολουθω τη λογικη αφηνεις τα καλα λουλουδια να ανθισουν και κοβεις τα αχρηστα. Πιστευω οτι θα εχουν και αλλο up οι παραπανω το θεμα ειναι οτι καποιες αλλες τις θεωρω πλεων πιο φθηνες ...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω της ίδιας λογικης είμαι. Δεν χρειάζεται να τις πουλήσουμε όσο τα θεμελιώδη τους υποστηρίζουν τις αποτιμήσεις.
      Εχω ΕΥΠΙΚ απο τα 1.40. Γιατι να την πουλήσω στα 5,00? Τι καλύτερο να αγοράσω?
      Πόσο μάλλον όταν την περιμένω στα 7-8 τα επόμενα 2 χρόνια.
      Παρακολουθούμε ισολογισμούς, εξάμηνα κι αποφασίζουμε καθε φορά ξεχωριστά.

      Διαγραφή
    2. Σωστα. Απλα να εκανα καποιο ροτεισιον. Εχω παρει ευπικ 0.62 γεκ 0.49 οπαπ 3.75 δεη 1.2 και αλλες. Τωρα βρισκω πιο φθηνες καποιες αλλες η να περιμενουμε τραπεζες για δυνατο χτυπημα...?

      Διαγραφή
    3. Λεω μηπως ειμαι υπερβολικος!!!

      Διαγραφή
    4. Ο κανόνας είναι: την εταιρία που έχεις, θα την αγόραζες σήμερα στην τιμή που έχει?
      Αν ναι, την κρατάς. Αν όχι, την πουλάς αμέσως, άσχετα αν κερδίζεις ή χάνεις.

      Διαγραφή
  38. Μεγάλους όγκους για τα δεδομένα της έχει πραγματοποιήσει η μετοχή της ΣΠΕΙΣ απ'την αρχή του χρόνου.Έχει τζιραρισθεί σχεδόν το 5% των συνολικών της μετοχών,χωρίς η τιμή να έχει απομακρυνθεί ιδιαίτερα(12%)από την τιμή κλεισίματος της 31ης Δεκεμβρίου.Δεδομένου του μικρού free float και του ότι πέρυσι δεν είχε κάνει τέτοιους όγκους,ίσως πακετάρεται από κάποιους ενόψει επιχειρηματικών εξελίξεων.

    Ένα απ'τα πουλέν του κυρίου Τάκη ετοιμάζεται προς αναχώρηση...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τζο ΘΑ πάμε ως άλλοτε, όπως απο παλιά.

      Στόχος τα ολικά υψηλά ... εν καιρώ!!
      Θωρηκτόοοοο

      Διαγραφή
    2. Έτσι κύριε Τάκη,όπως παλιά,πάμεεεεεεεεεεεεεεεεε...!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη μόνο και μόνο επειδή λέτε τις "διαστημικές Τεχνολογίες" της ΣΠΕΙΣ θωρικτό....το όνομα Βελδεσέρας σας λέει τίποτα? Τεράστια άυλη αξία του χαρτιού....

      Διαγραφή
    4. Γενικώς τα άυλα στη Space ειναι περιορισμενα. 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα σε όλους
    Γνωρίζει κάποιος τη συνολική δαπάνη της αμκ του άβακα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. https://www.b2green.gr/el/post/67955/avax-ta-nea-schedia-meta-to-diazygio%E2%80%93i-amk-kai-o-rolos-ioannou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Πακέτο 5.643.204 μετοχές ΚΑΡΤΖ στο 8.42 ευρώ. Πάμε για δημόσια πρόταση. Που θα γίνει? Γρίφος.

    Στην υποχρεωτική δημόσια πρόταση για τον προσδιορισμό του ανταλλάγματος ισχύει η μέση σταθμισμένη χρηματιστηριακή τιμή του τελευταίου εξαμήνου (εκτός αν αυτός που κάνει τη δημόσια πρόταση απέκτησε μετοχές το τελευταίο 12μηνο, οπότε ισχύει η τυχόν υψηλότερη τιμή στην οποία αγόρασε αυτές).

    Αν υπάρχει θέμα μειωμένης εμπορευσιμότητος ή το προσφερόμενο αντάλλαγμα είναι κάτω του 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων ή έχουν επιβληθεί κυρώσεις για χειραγώγηση της τιμής της μετοχής, τότε και μόνο τότε (αν ισχύει ένα από αυτά τα τρία κατ’ ελάχιστον) το αντάλλαγμα δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτό της διαδικασίας αποτίμησης (valuation method) για τον προσδιορισμό της εύλογης τιμής (equitable prices), η οποία πρέπει να διενεργηθεί. Επιλέγεται δε η μεγαλύτερη τιμή μεταξύ της μέσης σταθμισμένης χρηματιστηριακής τιμής του εξαμήνου και της τιμής της αποτίμησης.

    Εάν δηλαδή δεν συντρέχει καμία από τις παραπάνω τρεις προϋποθέσεις που προαναφέρθηκαν (ισχύει στην παρούσα περίπτωση), το δίκαιο και εύλογο τίμημα προσδιορίζεται με βάση τα προβλεπόμενα στην παρ. 4 του άρθρου 9 του ν. 3461/2006, δηλ. τη μέση χρηματιστηριακή τιμή εξαμήνου ή την τυχόν υψηλότερη τιμή στην οποία ο υπόχρεος για δημόσια πρόταση απέκτησε μετοχές το τελευταίο 12μηνο.

    Ποιος κάνει την αποτίμηση; Κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, ΕΠΕΥ ή ελεγκτική εταιρεία, που επιλέγεται από αυτόν που κάνει τη δημόσια πρόταση, αρκεί να μην είχε προηγούμενη συνεργασία μαζί του. Που γίνεται με βάση "τα διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους"


    Θυμίζω το σχόλιο του καλού χρήστη κυρίου Σύλβιο

    "Η τιμή του αποτιμητή μετράει. Που γίνεται βέβαια με βάση τα διεθνώς αποδεκτά κριτήρια και μεθόδους. Απλώς με την υιοθέτηση από το νομοθέτη του κριτηρίου της λογιστικής αξίας, ο υπόχρεος σε δημόσια πρόταση αναγκάζεται να ορίσει αποτιμητή, αν το τίμημα είναι χαμηλότερο από το όριο αυτό, ο οποίος θα προσδιορίσει το δίκαιο και εύλογο αντάλλαγμα µε τη μέθοδο της αποτίμησης.

    Η αποτίμηση αυτή ΔΕΝ απαγορεύεται να είναι κάτω από το 80% της λογιστικής αξίας ανά μετοχή του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων (το είδαμε στον ΠΕΡΣΕΑ). Φυσικά και ο μικρομέτοχος ΔΕΝ διασφαλίζεται επαρκώς, αφού ΔΕΝ υπάρχουν «αντικειμενικά συμπεράσματα» σ’ αυτού του είδους τις αποτιμήσεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ειδικά η τιμή του αποτιμητή!!! Ότι θέλει και όπως θέλει τις σταθμίσεις προς συμφέρον του μεγαλομετόχου.

      Διαγραφή
    2. Κάτω από 9,50€ θα την κάνει ο φραγκοφονιάς Αντωνάκης.

      Διαγραφή
    3. το ότι του λείπει το 5,37%!! γιατί δεν το δίνεται σημασία;

      Διαγραφή
    4. ΔΠ στα 10€ με πρόθεση αποχώρησης από το ΧΑΑ.
      Τι λέτε κ. Τάκη θα τα καταφέρει ή δεν θα συγκεντρώσει το 90%?
      Προσωπικά θεωρώ ότι θα τα καταφέρει.

      Διαγραφή
    5. Αν ειναι έξυπνος να κάνει placement στα 10.
      Τα έχουμε πει αυτά ....

      Διαγραφή
    6. Μόλις μπήκαν τούβλα αγοράς στα 10.00 ευρώ.
      Να ειναι επενδυτές που θέλουν να κόψουν την έξοδο ή να ειναι του Καράτζη που θέλει να μαζέψει το 5% ωστε να φτάσει το 90% και σε αυτή την τιμή να γίνει η Δ.Π.?

      Διαγραφή
    7. Δεν συνηθιζω να παριστανω τον εξυπνο κ ειμαι χαμηλων τονων αλλα καποιος συγκεκριμενος ξεδοντιαρης απο s αρχιζει θα με πει κ τυχερο οχι οτι μου κοβει..Αυτα εγραφα πριν κανα μηνα για ΚΑΡΤΖΝα συμπληρωσω κ κατι ακομα μην χανουμε το δασος κ ψαχουμε το δεντρο..Μερισμα ας μην δινει ας βγαζει κερδη που να ικανοποιουν κ ας μην δινει.Θωρακιζεται καλυτερα η επιχειρηση απεναντι σε οποιον επιχειρηματικο κινδυνο αυξανεται το κεφαλαιο κινησης αυξανεται η καθαρη αξια της εταιρειας.Ας σεβεται λοιπον την εταιρεια κ εμμεσως σεβεται κ τον επενδυτη αργοτερα θα τον αποζημιωσει το ταμπλο..Αυτο που εγινε προσφατα ισως ειναι φαουλ ωστοσο διαβασα οτι θα φερει 10εκ εκτακτα κερδη στην εταιρεια οποτε ειναι προς συμφερον ολων..Απο κει κ περα αν δωσει 10€ ας κανει κ δπ θα τα τσεπωσετε μια ωρα αρχυτερα κ θα πατε αλλου.Εξαλλου εχει κ αλλου πορτοκαλιες..

      Διαγραφή
    8. Δεν την εχω ξαναπει σε κανεναν αλλα ειναι ο σωτηρας του ΧΑΙΔΕ...

      Διαγραφή
    9. Ειναι επισης αυτος που ελεγε ο ΚΩΝΣ θα παει καλυτερα απο ΛΟΞΕ γιατι ηθελε αναλυση απο τον Κο Τακη.Μακρια απο ΦΙΕΡ μακρια απο ΠΕΡΦ,ειχε γραψει αρνητικα για ΜΑΣΟΠ πριν αρχισει το ραλι και πουλησε κ ΚΑΡΤΖ κ ηταν περηφανος..Να με συγχωρειτε ολοι οι υπολοιποι φιλοι του blog ..Μια χαρα αντιδεικτης ειναι..

      Διαγραφή
    10. ΚΩΝΣ και Λέπτος μια χαρά, αλλά πολλά δάνεια.
      Αν μαζευτούν λίγο τα δανεια και εδώ είμαστε να τις αγοράσουμε και στο +100%

      Διαγραφή
    11. Δεν διαφωνω κε Τακη εχω κ απο τα δυο..Ο ΛΕΠΤ εχει κ στην Ελλαδα ξενοδοχειο αφηστε που οι Κυπριοι ειναι κουλοι..αξιζε τετοιο ραλι ο ΛΟΥΗΣ για τα εκτακτα κερδη κ τα ολα τα ξενοδοχεια στον πατο;Στην Κυπρο εχω ΦΡΟΥ,ΚΥΘΡ,ΣΑΛΑ,ΛΟΞΕ,ΤΣΙΒ(προσφατη αγορα..) και για λιγο παραπανω ρισκο ΚΩΝΣ,ΛΕΠΤ κ ΠΑΝΔ..Στο Ελληνικο πιστευω εχει μεινει πισω ΠΛΑΘ κ ΝΑΚΑΣ απο κερδοφορες δεν μπορει ζημιογονες να κοντευουν να προσεγγισουν την bv και αυτα τα χαρτια να ειναι κατω του 0,7..Αν συνεχισει η bull market ισως να δουν ενα +30 με +40% αμεσα θεωρω..Οσο για τα παραπανω να ζητησω συγνωμη απο τους φιλους του blog αλλα καποιοι να μαθουν να μιλανε καλυτερα κ να μην μπερδευουν ποιοτητα με αποδοσεις..

      Διαγραφή
    12. Εχω κ ΙΝΛΙ κ μια που δεν υπαρχουν μετοχες στη διασπορα..Με ενδιαφερουν κ ΑΜΑΘ κ ΜΠΛΕ..

      Διαγραφή
    13. Η Μπλε αρκετα καλή .... και εδω τα δικα μας ζωντόβολα αγοραζαν τις τελειωμενες και υπερχρεωμενες ΝηρεοΣελοντες γνωστα και ως ζομπι των ψαριών

      Διαγραφή
    14. Κε Τακη μια ερωτηση καθως κοιταζω κ αλλη μια Κυπριακη την ΚΕΤΣ που δεν ανεβηκε καθολου..Πως γινεται μια εταιρεια με παγια 250εκ αν θυμαμαι καλα να μην εχει αποσβεσεις;Εχει το 25% της ΤΣΙΒ μετα απο συγχωνευση των δραστηριοτητων τους.Ολα του τα κερδη προερχονρται απο ΤΣΙΒ δανεισμος μηδενικος κ στο 0,18 της bv..Πως την βλεπεται αυτη;

      Διαγραφή
    15. Και άλλα περιουσιακά στοιχεία έχει. Για σκαλίστε λίγο ακόμη!!!

      Διαγραφή
    16. Κύριοι σας προτείνω να μείνετε μακριά από CONS και Λεπτο ( και Πανδωρα). ο πρώτος είχε πληρώσει πρόστιμο για περίεργες συναλλαγές ο δε δεύτερος έχει συμφωνία να πληρώνεται ο ίδιος bonus πάνω στις πωλήσεις της Πανδώρας άρα καθόλου κίνητρο για μέρισμα. Σας παρακαλώ κοιτάζετε το ποιον του μεγαλομετόχου πριν επενδύσετε στο ΧΑΚ.

      Διαγραφή
    17. η ΚΕΤΣ έχει επένδυση, εκτός από Βασιλικό, και στη Κ+G η οποία κρατάει γη στη περιοχή Πύργου έξω από τη Λεμεσό κοντά στη θάλασσα.
      Εάν έχεις υπομονή, είναι σαν να αγοράζεις γη στο 1/3 της τιμής απλά πρέπει να περιμένεις υπομονετικά για πολλά χρόνια.
      Οι μεγαλομέτοχοι δεν έχουν προσπαθήσει να πλήξουν ποτέ μικρομετόχους και φαίνεται να ενδιαφέρονται για το καλό όνομά τους.
      Με εκπλήσσει πάντως που ο κ. Τάκης δεν έχει κάνει εκτενή ανάλυση του Βασιλικού, της εταιρείας με το καλύτερο corporate governance στη Κύπρο και με εξαιρετικούς δείκτες που θα ζήλευαν σχεδόν όλες οι Ελληνικές. «Θωρηκτό» όπως θα έλεγε και ο ίδιος.

      Διαγραφή
    18. Κε Κυριακο εχω διασπορα αποτελουν το 11% του χαρτοφυλακιου μου οποτε δεν φοβαμαι κ παιρνω το οποιο ρισκο λογω χαμηλων αποτιμησεων..Δεν μπορω να παω να παιξω ΚΕΟ (κατ εμε) επειδη ειναι καλη εταιρεια αν περιμενω να ρθει bull market (γιατι σε αυτο ευελπιστω αν κ φοβαμαι τους Τουρκους) γιατι εκει πιστευω θα πρεπει να επενδυω χρονια..Ειναι για μενα σαν βλεπω εδω bull market κ παω αγοραζω ΤΡΑΣΤΟΡ,ΑΣΤΑΚ κλπ αυτες ειναι καταφυγια τις παιρνεις οταν σταματαει η bull. Απο διοικησεις δεν ξερω τιποτα κ γενικα τα αφηνω σε αλλους..Πραγματι καλος ο ΤΣΙΒ με καλα μερισματα κ υποτιμημενος..ΚΕΤΣ θα παρω..Σταδιακα πια ξεφορτωνομαι χαρτια απο το χαα κ τα παω προς χακ..Τα δικα μας χαρτια πλεον θα πανε ξεκαθαρα συμφωνα με την ταση..Το ιδιο κ ΝΑΚΑΣ κ ΠΛΑΘ που ανεφερα πιο πανω αλλα νομιζω οτι ειναι πισω συγκριτικα..Μονο εκει αν ενισχυσω..

      Διαγραφή
    19. Λαθος μου δεν ειδα σωστα σε ΚΕΤΣ..Επενδυσεις σε ακινητα 238εκ - τα παγια αυτοχρησιμοποιουμενα μολις 14χιλ.Αποσβεσεις μολις 5χιλ

      Διαγραφή
    20. Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις..

      Διαγραφή
    21. Rfs λες να πήραμε την Ίριδα και να διέρρευσε κάνα νέο?Τρελλαίνει κόσμο το χαρτί!

      Διαγραφή
    22. Καλα θα ηταν Κε Γιωργο..Τοτε θα απογειωθει το χαρτι..Παντως αφου εχουν ανεβει τα παντα εχει πιθανοτητες κ για παραπανω σε αυτη την αποτιμηση..Ο Αποστολος Μανθος την βλεπει 1,4..Θα δειξει..

      Διαγραφή
    23. Στο 1.90 θα αποτιμάται όσο τα μηχανήματα που θα πήρε(αν τα πήρε τλκ),ποιό 1.40 χαχα!
      Άντε να δούμε μπας και ζήσουμε στιγμές 2003!!!

      Διαγραφή
    24. Την τελευταια φορα ο ΧΑΙΔΕ ειχε σκονταψει στο 1,1..Να δουμε τωρα που εχουν ανεβει πολυ χειροτερα χαρτια κ βασει αποτιμησης ισως να μπορει να κανει την υπερβαση..χωρις να υπολιγιζουμε αν θα παρει την ιριδα ή οχι.Η ερωτηση μου σε ΚΕΤΣ τελικα μαλλον γκαφα αφου δεν εχει δικια της δραστηριοτητα πλεον με γελασαν τα ματια μου οποτε λογικο να μην εχει αποσβεσεις σαν καθαρα συμμετοχων.Να διορθωσω εχει συμμετοχη στο 25,3% της ΤΣΙΒ, στο 67,3 της ΣΙΤΟ , το 100% της ccc real estate κ 50% σε ccc secretarial.Η ΚG εχει αντιστοιχα το 32% της ΚΕΤΣ.Μια χαρα ειναι αν αναλογιστουμε οτι εδω παιζουμε ΟΛΥΜΠ μονο κ μονο μηπως πουλησει σε καλο τιμημα το Πορτο Καρρας.. p/e κοντα στο 12 , p/bv 0,18, αδανειστη κ με σταθερα μερισματακια 0,0175 το τελευταιο..Η αποτιμηση της ειναι χαμηλοτερη ακομα κ απο μονο απο την συμμετοχη της σε ΤΣΙΒ..Αν κ δεν κουνιεται μεχρι τωρα δεν ειναι καθολου ασχημη..https://www.galatariotisgroup.com

      Διαγραφή
    25. Την πάρει-δεν την πάρει είναι win-win διότι:
      Αν την πάρει-τα έχουμε πει & θα τα πούμε και αναλυτικότερα-
      Αν δεν την πάρει-από του χρόνου αποσβέσεις...γιοκ...φινίτο..πάπαλα!
      By the way,δεν πιστεύω να εννοεί αυτή ο κ.Κατικάς σήμερα ε...?

      Διαγραφή
  42. Δυστυχώς δεν είναι έξυπνος, όπως λέγατε. Και placements και αυξήσεις κεφαλαίου. Τόσες δυνατότητες … Τότε γιατί εισάγονται; Σιγά- σιγά θα πάρουν όλες τις καλές από το ΧΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μονοφαγας ήταν, είναι και θα είναι....Ποια ήταν η τιμή εισαγωγής και πότε; Δεν ξεχνώ!!!

      Διαγραφή
  43. Κύριε Τάκη, ξεκίνησε το άλλο θωρηκτό...ΓΕΒΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Game of thrones, temporarily!! https://www.youtube.com/watch?v=_BRv9wGf5pk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Κύριοι σας προτείνω να μείνετε μακριά από CONS και Λεπτο ( και Πανδωρα). ο πρώτος είχε πληρώσει πρόστιμο για περίεργες συναλλαγές ο δε δεύτερος έχει συμφωνία να πληρώνεται ο ίδιος bonus πάνω στις πωλήσεις της Πανδώρας άρα καθόλου κίνητρο για μέρισμα. Σας παρακαλώ κοιτάζετε το ποιον του μεγαλομετόχου πριν επενδύσετε στο ΧΑΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΜΕΤΑΤΡΕΨΙΜΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ LK (CONVERTIBLE SENIOR NOTES 0,75% 15/01/2025)
    Αυτά μάλιστα. Εξασφαλίζουν από κάθε διακύμανση τιμής, πλην πτώχευσης της εταιρείας. Η πτώχευση είναι μια ακραία εκδοχή. Όχι ασυνήθιστη στον NASDAQ, αλλά ακραία. Η χρηματιστηριακή καταβαράθρωση μιας μετοχής είναι πιο πιθανό ή/και σύνηθες φαινόμενο. Υπάρχουν εκατοντάδες μετοχές που παραμένουν, διαπραγματεύονται, εκπληρώνουν υποχρεώσεις αλλά έχουν χάσει μέχρι και το 90% της αξίας τους. Το ομόλογο είναι 5ετές και δείχνει να έχει put στην τριετία (δικαίωμα πρόωρης εξόφλησης του ομολογιούχου από την εταιρεία, αν το ζητήσει ο πρώτος στα 3 χρόνια και μετά). Λέω δείχνει γιατί ούτε πλήρες ενημερωτικό με τους αναλυτικούς όρους του ομολόγου δεν υπάρχει. Η συγκεκριμένη, ακόμα και στην περίπτωση που δεν τα πάει τόσο καλά, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πτωχεύσει τόσο γρήγορα. Απλώς θα κάψει κι άλλα κεφάλαια.
    Τα μετατρέψιμα χρεόγραφα λοιπόν θα επέλεγα, αν ήμουν εδώ την περασμένη εβδομάδα και σας διάβαζα. Κι ας εκδόθηκαν με premium στην τιμή μετατροπής 30%, όπως συνηθίζεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις. Αν πιστεύετε ότι πρόκειται για μετοχή που θα πολλαπλασιάσει όσο λέτε, δεν θα έπρεπε να σας απασχολεί το 30% premium, αλλά η ασφάλεια. Όταν η τιμή της μετοχής σας ικανοποιεί, μετατρέπετε εκ του ασφαλούς. Αν μάλιστα είναι διαπραγματεύσιμα, η αύξηση της τιμής της μετοχής, ενσωματώνεται στην τιμή του ομολόγου, το οποίο μπορείτε να πωλήσετε και άμεσα ως ομόλογο, με την ίδια περίπου απόδοση. Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε Bloomberg, κάποιοι άλλοι φίλους χρηματιστές. Γιατί δεν το ερευνήσατε;

    Το πρώτο ερώτημα θα ήταν αν μπορούμε να τα αγοράσουμε πρωτογενώς (μάλλον όχι, γιατί μόλις έληξε η δημόσια εγγραφή).
    Το δεύτερο ερώτημα αν θα εισαχθούν και θα καταστούν διαπραγματεύσιμα και με ποιο ISIN;
    Το τρίτο αν υπάρχει τρόπος αγοράς τους, ακόμα και ως μη διαπραγματεύσιμων προϊόντων (δεν με ενδιαφέρει διόλου, θα τα έπαιρνα και έτσι).
    Το τέταρτο (σημαντικό) ποιο είναι το ελάχιστο ποσό επένδυσης – διαπραγμάτευσης (στην Αμερική υπάρχουν ομόλογα με 1000$, με 10.000$, με 50.000$, με 100.000 – υπάρχουν και με 150.000 και με 200.000). Θα πρέπει να είναι ένα ποσό που ικανοποιεί τον καθένα, ανάλογα με τις ανάγκες διαφοροποίησης και το μέγεθος του χαρτοφυλακίου του. Για παράδειγμα, ένας που έχει 3εκ€ χαρτοφυλάκιο, δεν θα είναι πρόβλημα αν βάλλει 100.000. Ένας που έχει 500.000 χαρτοφυλάκιο, δεν θα ήταν φρόνιμο να τοποθετήσει πάνω από 10.000
    Απαντήσεις επιθυμητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Σύλβιε η luckin coffee είναι εισηγμένη στον NASDAQ ως ADR όχι σαν κανονική εταιρεία. Η πιθανότητα πτώχευσης είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο άλλες εταιρείες και τα λογιστικά στοιχεία δεν είναι αξιοπιστα και δεν υπάρχει κανένας έλεγχος. Θα πρότεινα για όποιον ενδιαφέρεται να δει το The China Hustle ντοκιμαντερ στο netflix.

      Διαγραφή
    2. Ισως εξαρταται και σε ποια κατηγορια (ARD) βρισκεται τωρα και σε ποια αυριο?
      https://www.zacks.com/stock/research/LK/stock-style-scores

      Διαγραφή
    3. Το ντοκιμαντέρ λέτε με τις κινέζικες εταιρείες που είχαν εισαχθεί στο NYSE. Αν θυμάμαι ήταν όλες μικρές εταιρείες. Πάντως καμία της τάξης μεγέθους της LK. Επίσης οι αναφερόμενες εταιρίες στο The China Hustle έγιναν εισηγμένες με reverse merger με Αμερικάνικες εταιρείες, ενώ η LK έκανε IPO στο Nasdaq. Ως ADS εννοείται και είναι μια κινέζικη εταιρεία. Δεν το ξεχνάμε αυτό. Οι αδυναμίες στη ρυθμιστική κάλυψη, στον έλεγχο και στην εποπτεία είναι ένα ζήτημα στην Κίνα. Πλαστούς ισολογισμούς όμως και απάτες είχαμε και στη Δύση και στην Αμερική και στη χώρα μας.

      Όλα αυτά είναι κατανοητά. Δεν υπερασπίζομαι καμία εταιρεία. Στο σχόλιο μου δίνω έμφαση στην υπεροχή ενός (προαιρετικά) μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου έναντι της ίδιας της μετοχής (και όχι μόνο στη συγκεκριμένη, σε οποιαδήποτε). Η ασφάλεια που παρέχει το ΜΟΔ (convertible bond), πλην χρεοκοπίας βέβαια, δεν φαίνεται να έχει αξιολογηθεί και κατανοηθεί από τους εμπλεκόμενους στις αγορές. Οι έξυπνοι είναι αυτοί που πήραν το ΜΟΔ. Σιγά μην το έδιναν στο επενδυτικό κοινό.

      Διαγραφή
  47. Καράτζης: Πώς βρέθηκαν 48 εκατ. ευρώ;;;

    Το δούλεμα πάει σύννεφο από τους εισηγμένους. Αναφερόμαστε στην εταιρεία Καράτζης και τους βασικούς μετόχους. Από την ημέρα της εισαγωγής της εταιρείας στο χρηματιστήριο είναι ζήτημα να έχει δοθεί μια χρονιά μέρισμα(2006), το οποίο ανερχόταν σε 0,05 ανά μετοχή. Τώρα έρχεται η αδελφή του Μαρίτα και λαμβάνει απο τον αδελφό της Αντώνη 48 εκατ. ευρώ για να εξαγοραστεί το 38% των μετοχών της Καράτζης. Στην ερώτηση λοιπόν πώς βρέθηκαν τα 48 εκατ. ευρώ για να εξαγοραστούν οι μετοχές και να βγει η εταιρεία εκτός χρηματιστηρίου, τι θα απαντήσει ο κ. Α. Καράτζης; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο επιχειρηματίας διαπραγματεύεται δάνειο με την Εθνική .
    ...
    Έλα ντε. Χώρια πως, πόσο και πότε την βάλανε στο ΧΑΑ οι φραγκοφονιάδες Γκάρτζιδες, θα συμπλήρωνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κύριε αντώνη μπορεί να 'χει πει στην αδερφή του: θα στα δώσω σε ~6-7 μήνες που θα έχω βγάλει την εταιρία απ' το ΧΑΑ και θα κάνω μια Χ επιστροφή κεφαλαίου/διανομή μερίσματος.

      Οι κουκούτζοι της kleeman (άλλοι από κει..) μόλις την έβγαλαν απ' το ΧΑΑ, έκαναν αν θυμάμαι καλά επιστροφή ή μέρισμα ~16 εκατομμύρια..

      Σημείωση: σε φωτογραφίες/βίντεο οικογενειακά που κυκλοφορούν στο δίκτυο, φαίνονται να είναι φίλα προσκείμενοι στο μητσοτακέικο, οπότε θα έλεγα πως είναι και αυτός ένας παράγοντας που θα βοηθήσει να πετύχει το εγχείρημα.

      Σε κάθε περίπτωση, στο καλό και να μας γράφουν οι καράτζηδες / κουκούτζοι κλπ.

      Διαγραφή
    2. Τραπεζικός δανεισμός με ενέχυρα σύντεκνε Αντώνη. Έτσι πήρε το πακέτο της αδερφής του.

      Διαγραφή
  48. Επιλογές συνεχίζω ικτινος μέχρι τέλους, γεβκα μέχρι γεράματα και μότο μέχρι να βγω συνταξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας εύχομαι να πουλήσετε πρώτα ΜΟΤΟ πολύ αργότερα ΓΕΒΚΑ και ποτέ ΙΚΤΙΝΟ.

      Διαγραφή
    2. Το ποτέ δεν είναι απαραίτητα κακό. Θα δούμε. Πάντως βλέπω πολλές σοβαρές εταιρίες και εκκολαπτομενους ομίλους. Για να δούμε τί θα δούμε

      Διαγραφή
  49. Quest: Εξαγόρασε φωτοβολταϊκό σταθμό στον Αλμυρό έναντι €1,9 εκατ.
    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2003750/quest-exagorase-fotovoltaiko-stathmo-ston-almyro-e.html

    κ. Τάκη πως βλέπετε την προοπτική της ΚΟΥΕΣ προς μία νέα ΤΕΝΕΡΓ με φωτοβολταϊκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορούμε να επενδύουμε παντού.
      Για φωτοβολταϊκά επενδύω σε μια νέα εταιρία .... ποια Τενεργα και Κουές τωρα. Καθαρή ενέργεια! Τίποτα άλλο ....

      Διαγραφή
    2. Μαλλον απο εξωτερικο εννοειτε Κ. Τάκη!!

      Διαγραφή
    3. Δεν φαντάζομαι να είναι του εξωτερικού. Αν ήταν από εκεί θα την κατονόμαζε. Δεν θα υπήρχε ζήτημα του πόσα τεμάχια κάνει.

      Έξω υπάρχει ξεχωριστός κλάδος, αυτός της ηλιακής ενέργειας (παραγωγοί των πάνελ δηλαδή). Όπως η SunPower, η First Solar κ.ο.κ. Και μάλιστα η απόδοση του κλάδου ξεπέρασε κατά πολύ αυτήν του S&P 500. Υπάρχει άλλωστε και το etf Invesco Solar (TAN) το οποίο το τελευταίο 12μηνο είδε απόδοση 62%, ενώ ο S&P μόνο 26%. Βέβαια υπάρχουν και αυτές που χάρισαν πέρυσι τρελές χρηματιστηριακές αποδόσεις, όπως η Enphase Energy με 450% και η SolarEdge Technologies κοντά στο 200%, λόγω του ότι είναι ταχέως αναπτυσσόμενες. Άλλες αγορές, άλλα ήθη…

      Εννοείται ότι όλες αυτές προεξοφλούν μελλοντική κερδοφορία, γιατί με βάση την τρέχουσα, σε όσες υπάρχει και αν υπάρχει, δεν μπορούν να στηριχθούν οι τρέχουσες χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.

      Διαγραφή
    4. Εγώ λέω ότι ο σύντεκνος Τάκαρος εννοεί εισηγμένη από τα λημέρια μου μπρε. Κρητικάτσι.

      Διαγραφή
    5. Σε ποια αναφέρεσαι γιατρέ? Από τα λημέρια σου δεν είναι και πολλές οι εισηγμένες.

      Διαγραφή
    6. Συντόμως θα είναι ΚΑΙ μαζί μας.
      Μην βιάζεστε ....

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα προφανώς ο κύριος Τάκης εννοεί τηνR energy του υιού ρόκα, εισηγμένη στην Κύπρο. Είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες για εισαγωγή στο Χαα. Πάντως εκπλήσσομαι για τις τιμές που δίδονται για εξαγορά φωτοβολταϊκων πάρκων. 2 μύρια ανά 1MV.

      Διαγραφή
    8. Ελπίζω κ. Τάκη να μην αναφέρεστε σε αυτήν.
      Η οικογένεια Ρόκα μου τα έφαγε πριν πολλά χρόνια (με κλασσική απάτη του κοινού ποινικού δικαίου όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια) με την φτιαγμένη τιμή της ΔΠ.
      Από πλευράς μου στους Ροκες δεν εμπιστεύομαι ούτε τον πυρετό μου. Όχι τα λεφτά μου.

      Διαγραφή
  50. Αλουμίνιο : Ισχυρές τεχνικές ενδείξεις ανοδικής κίνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Επενδύω για το 2020 στα τρία Σ, ΣΙΔΜΑ,ΣΠΕΙΣ,ΣΠΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιδμα,Σπι,τι τους βρίσκεις,Σπεις ας πούμε καλή αλλα?

      Διαγραφή
    2. και τα τρία Σ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΡΥ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. Αντε να καταπιώ το ΣΠΙ, αμάσητο. Αυτό το ΣΙΔΜΑ τι έχει; Μόνο μποχίλα και σκατίλα οσμίζομαι ....

      Διαγραφή
    4. Η άνοδος της πληροφορικής και η αλλαγή της εταιρείας σε κερδοφορία και μελλοντικό μέρισμα είναι τα ατού του ΣΠΙ. Η ΣΙΔΜΑ λόγω ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ και του ομίλου που την διοικεί έχει προοπτικές.

      Διαγραφή
  52. το βιοσὠλ στο 0,50 γίνεται απαιτητικό εκτός αν βγάλει νέο που θα την στείλει 0,65...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγω που αγοράζω με προοπτική διετίας - τριετίας, λέω να το περιμένω για το 1 ευρω.

      Διαγραφή
  53. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ ΠΙΑ... ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΕΧΕΙ ΑΨΟΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.
    ΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΟΥΜΕΡΑ... ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ !
    ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ HAPPY ENDS !
    GEORGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.capital.gr/xrim-anakoinoseis/3403754/unibios-gnostopoiisi-apofasis-gia-tin-agora-idion-metoxon

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει ότι έχει αναλάβει έργο κάποιος "χειριστής" που σίγουρα θα βοήθησε να καλυφθεί και η ΑΜΚ.

      Αυτά περι αγορών ιδίων, έχει καταντήσει ανέκδοτο. Την πρωταπριλιά βλέπω να ξεκινανε 🙈🙈🙈

      Διαγραφή
  54. Κύριε Τάκη καλησπέρα.πρωτη φορά συμμετέχω στην ομάδα.Ποια η γνώμη σας για την αύξηση του Άβακα? Μπαίνουμε με δικαιώματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω πει ότι θα συμμετάσχω στην ΑΜΚ.
      Αν συνεχιζουν να ανεβάζουν μετοχή και αυριο μεθαυριο δικαιώματα ... ας την "παίξουν" μόνοι τους.

      Διαγραφή
    2. φυσικα και θα την ανεβασουν κυριε τακη εδω ο ΣΑΠΑΚΤΩΡ και ειναι 5 φορες ποιο ακριβος απο τον αβακα ,ενω ακομη βγαζει ζημιες .εαν συγκρινουμε τα μεγεθοι ΣΑΠΑΚΤΩΡ ΚΑΙ ΑΒΑΞ με την τιμη που εχει η καθε μια απο αυτες στο ταμπλο ο ΑΒΑΞ ειναι τσαμπα μπροστα στην αρκουδα . ολοι θα μπουμε αβαξ το θεμα ειναι σε ποια τιμη θα βγουμε και αυτο δεν θα μας το πει κανεις.

      Διαγραφή
    3. Ερπητα κάτι τέτοια έγραφες για ΔΕΗ (όπως τώρα για την Ελλάκτωρ) και στην σόρταρες στο 1.30€ και τώρα δεν έχεις βρακί να κλάψεις. Να γράφεις όμως συχνά να ξέρουμε τι αντίθετες θέσεις να πάρουμε σε μια μετοχή.

      Διαγραφή
  55. Βλέποντας το ταμπλώ του ΧΑΑ τις τελευταίες μέρες (ανεβαίνει +10% ο κάθε πικραμένος), θεωρώ οτι είμαστε κοντά σε διόρθωση...προσωπικά είμαι σταθερά πωλητής τον τελευταίο μήνα, παρ'ότι βλέπω ακόμα περιθώρια στις μετοχικές μου επιλογές. Εφαρμογή του ρητού "πούλα και μετάνιωνε"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ο κύρ Ανανίας δεν βλέπει μας λέει January effect. Ο καθείς ότι θέλει βλέπει .... τελικώς.

      Διαγραφή
  56. Και ένα ερώτημα προς τον κο Τάκη...μετά την δημοσίευση του 9μήνου στα ΠΛΑΘ (που ήταν αρκετά καλύτερο σε σχεσή με το 6μηνο) έχετε κάποια διαφοροποίηση στην τότε εκτίμηση σας ότι είναι σωστά αποτιμημένη (είχατε πει οτι ίσως αξίζει κάτι παραπάνω)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με ενδιαφερουν τα ΠΛΑΘ. Εγω θέλω υπεραποδόσεις και η λεγάμενη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΦΟΝΤΑ!!

      Διαγραφή
  57. ...αναρωτιέμαι εαν η μεγάλη πτώση της LK σχετιζεται με τον δολοφονικό ιο στην Κίνα... μήπως φοβούνται πτώση κατανάλωσης λόγω του φόβου που επικρατεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την τελευταία φορά που είχαμε ξαναπεί τέτοια η τιμή έγραφε ένα 34 ... κατόπιν έκανε ένα ωραιότατο +50% και έφτασε στα 51.
      Έτσι παίζουν οι λυσσασμένοι ταύροι!!!
      Εν πάσει περιπτώσει το χαρτί έχει ρίσκο και θέλει προσοχή ... μακρυά οι χήρες και τα ορφανά.

      Διαγραφή
  58. ο.κ κτηνιατρε αφου ειμαι αντιδεικτης ,σε ενημερωνω λοιπον οτι θα μπω δυνατα στον αβακα απο σημερα .οποτε φροντισε να μεινης εσυ μακρια μαζι με την ζημιαρα την αρκουδιαρα σου, που ειναι 5 φορες ποιο ακριβη απο τον αβακα. παντος τα χαρτακια που εδωσα απο την αρχη της χρονια σκιζουν ολα σε αποδωσεις πλην της ιντραλοτ .σορταρε εαν εισαι μαγκας λοιπον αδμηε ,πειραιως και ιντραλοτ .ΕΥΤΥΧΩΣ για εσενα μυλωνας , ολυμπιακη, και αβαξ δεν σορταρονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι Μυλωνά δεν ξεφορτώνουν????Έτσι μας είχες γράψει και ότι αναγνωρίζεις το λάθος σου.

      Στα του Αβακα να μας γράψουν αν πάρεις σποτ η δικαίωμα. Να ξέρουμε που να φυλαγόμαστε.

      Πειραιώς που μπορώ θα σορτάρω φυσικά. Θα ενημερωθείς το πότε.

      Διαγραφή
    2. Η δε ΟΛΥΜΠ βολοδέρνει στο 2.40 το αυτό και ο ΑΔΜΗΕ αλλά και η Πειραιώς στα 3.30€. Μιλάμε για φοβερές αποδόσεις.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂