Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Digital Turbine

Digital Turbine  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό APSS ... εδώ .... 

Προηγούμενη ανάρτηση ... εδώ ...

Presentation Digital Turbine ... εδώ ...
Investors Digital Turbine ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 102.775.975 μετοχές κατηγορίας Α

Αριθμός εργαζομένων 754 υπάλληλοι
Οι οικονομικές ετήσιες χρήσεις της Digital Turbine ολοκληρώνονται κάθε 31η Μαρτίου εκάστοτε έτους.

Δραστηριότητα :
Η Digital Turbine, Inc. έχει μοναδική θέση στην αγορά παράδοσης εφαρμογών και διαφημίσεων για κινητά τηλέφωνα.


Η ουσιαστική δραστηριότητα της Digital Turbine είναι η διευκόλυνση της τοποθέτησης εφαρμογών στα κινητά τηλέφωνα. H Digital Turbine χειρίζεται τη διαδικασία υποβολών προσφορών από τους διαφημιστές για να λάβουν καλή τοποθέτηση σε νέα κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια λαμβάνει πληρωμή από τους διαφημιστές και αποδίδει το 60% αυτής της πληρωμής στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία που χειρίζεται το τηλέφωνο και κρατάει το υπόλοιπο για τον εαυτό της.

Για παράδειγμα, εάν αγοραστεί ένα νέο τηλέφωνο από τη Verizon, θα έχει προεγκατεστημένες στο τηλέφωνο εφαρμογές όπως το Starbucks και το Netflix. Η Digital Turbine είναι η εταιρεία που κανονίζει ποια εφαρμογή θα εγκατασταθεί στο τηλέφωνο και που θα τοποθετηθεί. 

Η Digital Turbine ήταν μια εξαιρετική επιχείρηση δικτύου. Βοήθησε την τηλεπικοινωνία αντιμετωπίζοντας τους εκατοντάδες διαφημιστές που ήθελαν την τοποθέτηση και δημιουργώντας μια νέα, δωρεάν ροή εσόδων. Η Digital Turbine βοήθησε τους διαφημιστές, επιτρέποντάς τους να υποβάλλουν προσφορές σε πολλαπλές τηλεπικοινωνίες ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των Verizon, AT&T, Telefonica και άλλων.

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

GigaCloud Technology

Giga Cloud  ... εδώ ...

Προηγούμενη ανάρτηση ... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό GCT ... εδώ ....

Presentation Giga Cloud ... εδώ ...
Investors Giga Cloud ... εδώ ... 

Αριθμός μετοχών : Σύνολο 41.362.894 μετοχές

  • 33.286.162 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  8.076.732 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.

Τομέας : Ηλεκτρονικό εμπόριοΒ2Β - Μεταφορές & Logistics

Αριθμός εργαζομένων : 1362

IPO : 12,25 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης, 18 Αυγούστου του 2022.
Προσφέρθηκαν 3,381 εκατομμύρια νέες μετοχές και  εισπράχθηκαν καθαρά περίπου 33,4 εκατομμύρια δολάρια. Η τιμολόγηση των 12,25 δολαρίων αποτίμησε την Giga Cloud σε περίπου 493 εκατομμύρια δολάρια.


Η μετοχή άρχισε να διαπραγματεύεται στα 19,20 δολάρια και έκλεισε στα 15,69 δολάρια την πρώτη μέρα. Την επόμενη μέρα, εκτινάχθηκε στα 60 δολάρια και έκλεισε στα 48,01 δολάρια. Την τρίτη ημέρα διαπραγμάτευσης, στις 22 Αυγούστου 2022, κατέγραψε υψηλό στα 63 δολάρια για να κλείσει τελικά στα 41,41 δολάρια. Έκτοτε η μετοχή μπήκε σε πτωτική τροχιά για να καταγράψει χαμηλό στις 3 Νοεμβρίου 2022 τα 4,14 δολάρια.

Το 2023, ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Noble House, ενός κορυφαίου διανομέα B2B επίπλωσης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, έναντι συνολικής αξίας περίπου 77,6 εκατομμυρίων δολαρίων και η εξαγορά της Wondersign, μιας διαδραστικής ψηφιακής σήμανσης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταλόγου που βασίζεται σε σύννεφο SaaS εταιρεία, για συνολική τιμή αγοράς περίπου 10,0 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εποχικότητα
Οι πωλήσεις επίπλων σπιτιού και άλλων μεγάλων δεμάτων υπόκεινται σε μέτρια εποχικότητα. Αναμένεται πως το τελευταίο τρίμηνο του έτους να είναι το πιο ενεργό λόγω της περιόδου εκπτώσεων των εορτών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Το GigaCloud Marketplace GMV είναι συνήθως μεγαλύτερο το τέταρτο τρίμηνο του έτους.


Δραστηριότητα
Το GigaCloud  είναι ένας πάροχος υπηρεσιών B2B που βοηθά στη διευκόλυνση της «μεγάλης και ογκώδους» αγοράς. Από τη μία πλευρά είναι οι κατασκευαστές που κατασκευάζουν μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα, βαρούλκα αυτοκινήτου, καρότσια κατοικίδιων ζώων και πολλά άλλα.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους κατασκευαστές βρίσκονται στην Κίνα, όχι όμως όλοι. Από την άλλη πλευρά είναι οι πωλητές, οι οποίοι είναι πραγματικά μεταπωλητές. Αυτοί οι μεταπωλητές παίρνουν τα προϊόντα GigaCloud και τα πωλούν μέσω των δικών τους καναλιών. Η απόδοση αυτών των μεταπωλητών οδηγεί το τμήμα εσόδων 3P Service της GigaCloud. Στη μέση βρίσκεται η GigaCloud, που μέσω της πλατφόρμας της, διευκολύνει αυτές τις συναλλαγές στην αγορά. Η GigaCloud έχει μια ολοκληρωμένη λύση εφοδια

Ένας μεταπωλητής ο οποίος είναι αποστολέας επίπλων στις ΗΠΑ και διαχειρίζεται έναν ιστότοπο, αναζητάει SKU στο AliExpress και προβάλλει διαφημίσεις στο Facebook.
Γενικά, οι μεταπωλητές στις ΗΠΑ πρέπει να συνεννοηθούν απευθείας με έναν κατασκευαστή που χειρίζεται τις διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις. Έχεις να περάσει τα αντικείμενα από τελωνείο και κατόπιν να τα μεταφέρει μέσω ναυτιλίας στις ΗΠΑ. Παράλληλα πρέπει να ασχοληθεί με την αποθήκευση του. Το GigaCloud παρέχει μια λύση «point and click» και φροντίζει για όλες τις παραπάνω διαδικασίες.

Η GigaCloud ανοίγει νέες αγορές για όλους αυτούς τους μεταπωλητές παρέχοντας απλές και εύχρηστες λύσεις για μεγάλα δέματα. Επιπλέον, τα logistics του GigaCloud τροφοδοτούνται από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο βελτιστοποιεί την τοποθεσία του αποθέματός τους και τις λύσεις τιμολόγησης.

Η Giga Cloud δημιουργεί έσοδα μέσω τριών ροών εσόδων:

  • GigaCloud 3P : δημιουργεί έσοδα από υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων εσόδων από υπηρεσίες πλατφόρμας, υπηρεσίες αποθήκης, υπηρεσίες παράδοσης τελευταίου μιλίου, υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών και άλλα, διευκολύνοντας τις συναλλαγές μεταξύ πωλητών και αγοραστών στην αγορά.
  •  GigaCloud 1P : δημιουργεί έσοδα από προϊόντα μέσω της πώλησης των αποθεμάτων που έχει η εταιρία στην αγορά.
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο εκτός πλατφόρμας : δημιουργεί έσοδα από προϊόντα μέσω της πώλησης του αποθέματός που διαθέτει η εταιρία και μέσω ιστοτόπων ηλεκτρονικού εμπορίου τρίτων.
Το GigaCloud 3P και το GigaCloud 1P μαζί αποτελούν το GigaCloud Marketplace, δημιουργώντας έσοδα από υπηρεσίες και έσοδα από προϊόντα, αντίστοιχα. Το GigaCloud 1P και το ηλεκτρονικό εμπόριο εκτός πλατφόρμας αποτελούν το σύνολο των εσόδων 1P και των προϊόντων. Αυτές οι τρεις ροές εσόδων αλληλοσυμπληρώνονται για να βελτιώσουν την πρόταση αξίας σε πωλητές και αγοραστές στο GigaCloud Marketplace.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

HelloFresh

HelloFresh .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Börse Frankfurt με τον κωδικό HFG.DE ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 173.190.562 μετοχές
Presentation HelloFresh ... εδώ ...
Investor ΗelloFresh ... εδώ ...

Τομέας : Τρόφιμα - Ποτά
Αριθμός εργαζομένων : 19.012

ΙPO : 10,25 ευρώ (11,91 δολάρια) ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 2 Νοεμβρίου 2017, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης .
Αποτιμήθηκε η εταιρία 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Την εποχή της δημόσιας εγγραφής της, η εταιρεία είχε κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από το διπλάσιο της Blue Apron, τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της με έδρα τις ΗΠΑ.

Δραστηριότητα
H HelloFresh είναι μια γερμανική εταιρεία σετ γευμάτων με έδρα το Βερολίνο. Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κιτ γευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δραστηριοποιείται επίσης σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία και Ισπανία. 

Το επιχειρηματικό μοντέλο της HelloFresh είναι να προετοιμάζει τα συστατικά που χρειάζονται για ένα γεύμα και να τα παραδίδει στους πελάτες, οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να μαγειρέψουν το γεύμα χρησιμοποιώντας κάρτες συνταγών,  που μπορεί να διαρκέσει περίπου 30–50 λεπτά. Γενικά παρέχει περίπου τρία γεύματα δύο ατόμων την εβδομάδα για περίπου 60 έως 70 δολάρια. Κάθε εβδομάδα, προσφέρονται περίπου 45 συνταγές για να επιλέξουν οι χρήστες.

Σε πολλές αγορές, το HelloFresh παρέχει γεύματα "Rapid Box" τα οποία χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να προετοιμαστούν.  Η επωνυμία τους Factor ανταγωνίζεται στην αγορά έτοιμων προς κατανάλωση, με μη κατεψυγμένα γεύματα που απαιτούν περίπου 2 λεπτά προετοιμασίας.

Ιστορικό
Η HelloFresh ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2011 από τους Dominik Richter, Thomas Griesel και Jessica Nilsson στο Βερολίνο της Γερμανίας. Άρχισαν για πρώτη φορά να παραδίδουν κιτ γευμάτων σε πελάτες στις αρχές του 2012 και επεκτάθηκαν στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία την ίδια χρονιά. Μέχρι το 2014, η εταιρεία ισχυριζόταν ότι παρέδιδε 1 εκατομμύριο γεύματα το μήνα. Συγκέντρωσαν 50 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης το 2014, αφού συγκέντρωσαν 10 εκατομμύρια δολάρια το 2012 και 7 εκατομμύρια δολάρια το 2013.


Μέχρι τον Μάρτιο του 2015, η εταιρεία είχε 250.000 συνδρομητές, αν και ακόμα δεν ήταν κερδοφόρα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, αποτιμήθηκε σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης όπου συγκέντρωσε 75 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την εταιρεία μονόκερων. Η εταιρεία εξακολουθούσε να ανήκει κατά πλειοψηφία στην Rocket Internet εκείνη την εποχή. Ακύρωσε μια προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή τον Νοέμβριο, λόγω ανησυχιών για την προτεινόμενη αξία της εταιρείας. Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους, με 530.000 συνδρομητές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Είχε 750.000 συνδρομητές μέχρι τον Ιούλιο του 2016, και 1,3 εκατομμύρια μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Τον Μάρτιο του 2018, η HelloFresh εξαγόρασε την Green Chef, μια αμερικανική εταιρεία βιολογικών κιτ γευμάτων. Τον Οκτώβριο του 2018, η HelloFresh Canada με έδρα το Τορόντο εξαγόρασε την Chefs Plate, μια καναδική εταιρεία σετ γευμάτων.

Το 2019, η Rocket Internet πούλησε το εναπομένον μερίδιό της στο HelloFresh σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Η Rocket Internet είχε μερίδιο 30,6% στο HelloFresh, από τα τέλη του 2018.

Το 2020, η HelloFresh εξαγόρασε την εταιρεία έτοιμων γευμάτων Factor75 (από τότε που μετονομάστηκε σε just Factor ) για έως και 277 εκατομμύρια δολάρια. Το Factor75 ξεκίνησε στην Batavia του Ιλινόις το 2013 από τους Mike Apostal και Nick Wernimont. Την εποχή της εξαγοράς, είχε αυξηθεί σε εταιρεία 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Απρίλιο του 2022 το HelloFresh κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, η πρώτη ασιατική αγορά για τον πάροχο γευμάτων. Μόλις 8 μήνες αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου 2022, η HelloFresh ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την Ιαπωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Thomas Griesel να παραδέχεται την αποτυχία στην ικανότητά του να οδηγήσει σε λογική απόδοση επένδυσης (ROI). Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν για τις απολύσεις τους με λιγότερη από τη νόμιμη περίοδο προειδοποίησης των 30 ημερών. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, η HelloFresh υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο με συνολικό χρέος 3 δισεκατομμυρίων γιεν.

Στις 17 Νοεμβρίου 2022, το HelloFresh κυκλοφόρησε στην Ισπανία με το όνομα HelloFresh SE, υποσχόμενο να χρησιμοποιήσει «100 τοις εκατό ισπανικό μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό».

Η επενδυτική ιδέα, όπως και ένα μεγάλο μέρος της επόμενης ανάλυσης, ανήκει στον ερευνητή και οικονομικό αναλυτή ANTONIO LINARES, που δημοσίευσε την ανάλυση του την 30η Ιουλίου 2024.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Αδειμάντιες Πράξεις

Σε αυτό το thread ο κύριος Αδείμαντος γράφει - αναλύει τις χρηματιστηριακές αγοραπωλησίες του

TEO Lines

 Σε αυτό το thread ο κύριος TEO παραθέτει τα διαγράμματα του γνωστά και ως ΤΕΟ Lines