Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Surge Pays

SurgePays  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό SURG ... εδώ ....

Presentation SurgePays ... εδώ ...
Investors SurgePays ... εδώ ... 


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 17.308.558 μετοχές

Τομέας : Fintech - Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες
Αριθμός εργαζομένων : 20

Στις 23 Ιανουαρίου 2024 ολοκληρώθηκε η δημόσια προσφορά 3.080.356 μετοχών της κοινής μετοχής σε τιμή 5,60 δολαρίων ανά μετοχή και στο ταμείο της εταιρίας εισέρρευσαν 17,248 εκατομμύρια δολάρια.

Δραστηριότητα
Η SurgePays προσφέρει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες στον πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν εξυπηρετείται και δεν έχει τραπεζικές συναλλαγές. Η μοναδική πτυχή αυτής της εταιρείας είναι ότι εστιάζει αποκλειστικά σε πελάτες χαμηλού εισοδήματος, με ένα επιχειρηματικό μοντέλο πλήρως βελτιστοποιημένο για να προσελκύει και να μεγιστοποιεί τις οικονομικές δυνατότητες αυτού του τμήματος της αγοράς.

Η SurgePays προσφέρει χρηματοοικονομικά και τηλεπικοινωνιακά προϊόντα στους ''υποτραπεζικούς'' πληθυσμούς και οι οποίοι είναι υποεξυπηρετούμενοι σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσφέρει ασύρματες υπηρεσίες και υπηρεσίες χρηματοοικονομικής τεχνολογίας σε πληθυσμούς που δεν εξυπηρετούνται και δεν έχουν τραπεζικές συναλλαγές και σχεδιάζει να επεκτείνει τις προσφορές προϊόντων της. Η πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες δεν πρέπει να περιορίζονται από τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα και γι' αυτό, η SurgePays, εστιάζει στην προσέγγιση αυτών των κοινοτήτων ακριβώς εκεί που ζουν και ψωνίζουν.

Ειδικότερα, η SurgePays μέσω των SurgePhone και Torch Wireless παρέχει επιδοτούμενη ευρυζωνική σύνδεση κινητής τηλεφωνίας σε περισσότερους από 250.000 συνδρομητές χαμηλού εισοδήματος σε εθνικό επίπεδο. Η πλατφόρμα fintech SurgePays εξουσιοδοτεί τους υπαλλήλους σε χιλιάδες καταστήματα ψιλικών να παρέχουν μια σουίτα προπληρωμένων ασύρματων και χρηματοοικονομικών προϊόντων σε πελάτες που δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό.

Η SurgePhone και η Torch, εξ ολοκλήρου θυγατρικές της SurgePays, είναι φορείς εκμετάλλευσης εικονικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας (MVNO) με άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών «FCC» να παρέχουν επιδοτούμενη πρόσβαση σε ποιοτικό διαδίκτυο μέσω ευρυζωνικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας σε καταναλωτές που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές της Προσιτό Πρόγραμμα Συνδεσιμότητας (ACP).

Περισσότερο από το 12% των πολιτών των ΗΠΑ ζουν κάτω από το επίπεδο της φτώχειας, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Time.
Το επίπεδο φτώχειας στις ΗΠΑ θεωρούνται τα 13.590 δολάρια για το ένα άτομο και τα 23.030 δολάρια για μια τριμελή οικογένεια. Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι 37,9 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν στη φτώχεια το 2022.
Πολλοί άνθρωποι που ζουν στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ μετά βίας έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα, πόσο μάλλον να πληρώσουν για ασύρματες υπηρεσίες για τα βασικά smartphone τους ή άλλες ευρυζωνικές συσκευές. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η FCC καθιέρωσε το Affordable Connectivity Program (ACP) - Πρόγραμμα Προσιτής Συνδεσιμότητας.

Ένα νοικοκυριό είναι επιλέξιμο για το Πρόγραμμα Προσιτής Συνδεσιμότητας εάν το εισόδημα του νοικοκυριού είναι κάτω από το όριο της Φτώχειας.
Ένα δελτίο τύπου στις 14 Αυγούστου 2023 ανέφερε ότι περισσότερα από 20 εκατομμύρια νοικοκυριά είχαν εγγραφεί στο ACP. Η πρόεδρος της FCC Jessica Rosenworcel έκανε αυτή τη δήλωση στο δελτίο τύπου:

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το κλείσιμο του ψηφιακού χάσματος επικεντρωνόταν σε ένα μέρος της εξίσωσης - την έλλειψη φυσικής υποδομής για σύνδεση στο διαδίκτυο. Γνωρίζουμε όμως ότι για πολλούς ανθρώπους, ακόμη και όταν υπήρχε τεχνική πρόσβαση, το κόστος σύνδεσης στο διαδίκτυο ήταν πολύ υψηλό. Χάρη σε επενδύσεις από το Κογκρέσο, έχουμε νέα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε και τις δύο προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Προσιτής Συνδεσιμότητας που βοηθά τις οικογένειες που αγωνίζονται να αποκτήσουν ή να παραμείνουν στο διαδίκτυο για να πληρώσουν για αυτήν τη σύγχρονη ανάγκη.

Affordable Connectivity Program (ΑCP)
Το ACP έχει ήδη τεράστια επιτυχία, με πάνω από 20 εκατομμύρια νοικοκυριά να έχουν ήδη εγγραφεί από τις 14 Αυγούστου 2023. Η λειτουργία αυτού του προγράμματος είναι πολύ απλή:
Οι οικογένειες με εισόδημα κάτω του ορίου που ορίζεται από τις Ομοσπονδιακές Κατευθυντήριες Γραμμές για τη Φτώχεια πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς και όλες εκείνες οι οικογένειες στις οποίες τουλάχιστον ένα μέλος έχει λάβει τουλάχιστον μία από τις μορφές κοινωνικής πρόνοιας που παρέχονται στη λίστα ACP (Medicaid, SNAP, WIC, συντάξεις βετεράνων κ.λπ.)


Οι δικαιούχοι λαμβάνουν έκπτωση 30 δολάρια ανά μήνα στο πρόγραμμα σύνδεσής τους στο Διαδίκτυο (μία ανά νοικοκυριό), και η οποία δύναται να αυξηθεί στα 75 δολάρια σε διάφορες περιπτώσεις.
Εκτός από τη μηνιαία έκπτωση, λαμβάνεται εφάπαξ μια έκπτωση 100 δολαρίων για αγορά υπολογιστή ή tablet.


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει διαθέσει 14 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση αυτού του έργου, το οποίο έγινε νόμος στις 15 Νοεμβρίου 2021. Θεωρείται συγκεκριμένα ως ένα «μακροπρόθεσμο» πρόγραμμα σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστότοπο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών.

Τι ακριβώς προσφέρει η SurgePays στους πελάτες της;
Η Surgepays είναι μια εισηγμένη εταιρεία που αποκομίζει τεράστια οφέλη από την καθιέρωση του προγράμματος ACP. Η SurgePays φέρνει χρηματοοικονομικά και τηλεπικοινωνιακά προϊόντα στους «υποεξυπηρετούμενους και υποτραπεζικούς» πληθυσμούς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η εταιρεία προσφέρει τόσο ασύρματες υπηρεσίες μέσω δύο MVNO , SurgePhone και Torch Wireless, όσο και υπηρεσίες fintech. Ορισμένες από αυτές τις υπηρεσίες fintech περιλαμβάνουν ασύρματες ενεργοποιήσεις προπληρωμένων και χρεωστικών καρτών, εγγραφή ACP, ανανεώσεις, δωροκάρτες και άλλες υπηρεσίες οικονομικής ενίσχυσης.

Οι υποτράπεζες πραγματοποιούν τις περισσότερες οικονομικές συναλλαγές τους στο αξιόπιστο τοπικό ψιλικατζίδικο τους που είναι πιο κοντά στο σπίτι τους. Το SurgePays χρησιμοποιεί αυτά τα καταστήματα ως σημεία διανομής σε αυτές τις κοινότητες.

Η SurgePays ενσωματώνει αυτά τα καταστήματα στην πλατφόρμα λογισμικού της fintech και έτσι δίνεται η δυνατότητα στον υπάλληλο του καταστήματος να εκτελεί συναλλαγές όπως προπληρωμένη ασύρματη ενεργοποίηση και πληρωμές, μαζί με επαναφόρτωση χρεωστικών καρτών και άλλες οικονομικά ευνοϊκές υπηρεσίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας όσων δεν έχουν παραδοσιακή πρόσβαση στις τράπεζες, λογαριασμούς πίστωσης και όψεως.

Μέσω μιας πλατφόρμα συναλλαγών fintech η SurgePays επεξεργάζεται περισσότερες από 20.000 συναλλαγές την ημέρα σε περίπου 8.000 ανεξάρτητα ιδιόκτητα καταστήματα ψιλικών.

Ο ιστότοπος της SurgePhone είναι κατασκευασμένος για να προσελκύει πελάτες ΑCP.
Η SurgePays υποστηρίζει σαφώς μια προσφορά που βασίζεται στο APC, στην οποία προσφέρεται στους νέους πελάτες η ευκαιρία να αποκτήσουν τη συνδρομή τους στο tablet και στο διαδίκτυο με μόνη προϋπόθεση να εγγραφούν σε ένα από τα συνδεδεμένα καταστήματα και τότε θα λάβουν τη συσκευή και τη SIM στο σπίτι τους σε 5-7 εργάσιμες ημέρες.

Η εταιρεία  λαμβάνει όλες τις προγραμματισμένες πληρωμές για τις εν λόγω υπηρεσίες, ενώ ουσιαστικά έχει κυριολεκτικά πουλήσει το προϊόν «δωρεάν».

Η SurgePays χρησιμοποιεί τα καταστήματα ψιλικών για να προωθήσει τις προσφορές της. Οι ιδιοκτήτες ψιλικών καταστημάτων έχουν κίνητρα να συνεργαστούν με τη SurgePays για να προσφέρουν μια επιπλέον υπηρεσία υψηλού περιθωρίου κέρδους για τη στρογγυλοποίηση του εισοδήματός τους. Οι πελάτες με υποτραπεζικό πληθυσμό τείνουν να χρησιμοποιούν πολυκαταστήματα για τις οικονομικές τους συναλλαγές (π.χ. αναλήψεις μετρητών) και την τηλεφωνία.

Τα καταστήματα ψιλικών που προσφέρουν τις υπηρεσίες της SurgePays έχoυν αυξηθεί εκθετικά τα τελευταία δύο χρόνια, από περίπου 4.000 σε περισσότερα από 8.000 καταστήματα, με στόχο τα 25.000 σημεία πώλησης που η εταιρεία αναμένει να ενεργοποιήσει τους επόμενους εντός του 2024.
Ωστόσο, υπάρχουν πάνω από 150.000 από αυτά τα καταστήματα που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Καταμέτρηση καταστημάτων NACS / NielsenIQ 2023 Convenience Industry.

Επιπλέον, η εταιρεία αρχίζει να δοκιμάζει οθόνες LCD, αφής, 10 ιντσών, εντός των ψιλικών καταστημάτων, ώστε οι πελάτες να μπορούν να εγγραφούν μόνοι τους και αυτομάτως.
Οι οθόνες αφής θα ενσωματωθούν με διακομιστές της εταιρείας που θα εμπορεύονται προϊόντα SurgePays 24 ώρες την ημέρα και για 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις συσκευές για να εγγραφούν εύκολα στο ομοσπονδιακό πρόγραμμα ACP και να πραγματοποιήσουν ασύρματες ενεργοποιήσεις ή να πραγματοποιήσουν συναλλαγές πληρωμής απευθείας στο μητρώο κατά την ολοκλήρωση της αγοράς.


Η SurgePays σκοπεύει να επεκταθεί σε μια εταιρεία πολλαπλών προϊόντων που προσφέρει πρόσθετα προϊόντα και υπηρεσίες σε άτομα με χαμηλό επίπεδο τραπεζών, σε όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή δεν επιθυμούν να ανοίξουν παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Για παράδειγμα, η εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει μια νέα προπληρωμένη ασύρματη επωνυμία LinkUp Mobile που μπορεί να διατεθεί απευθείας από τα νέα tablet με οθόνη αφής.

«Πρόκειται για μια τεράστια τεχνολογική πρόοδο και ένα βήμα μπροστά στο επιχειρηματικό μας μοντέλο. Το SurgePays θα καταλαμβάνει πλέον ένα φυσικό αποτύπωμα, μπροστά και στο κέντρο, ακριβώς στο ταμείο –τον πιο πολύτιμο χώρο στο κατάστημα. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την προώθηση και τελικά πέραν του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε πωλήσεις ετησίως. Η δυνατότητα του καταναλωτή να εισάγει πληροφορίες για εγγραφές ACP, προπληρωμένες ασύρματες ενεργοποιήσεις, μηνιαίες προπληρωμένες ανανεώσεις και η δυνατότητα κλιμάκωσης της ανάπτυξης σε ανταμοιβές αφοσίωσης, εκπτώσεις και άλλες πληρωμές βάσει κωδικών QR είναι η επόμενη φάση για την επέκταση του SurgePays.», δήλωσε ο Brian Cox, CEO της SurgePays.

Σύντομα, η συνεργασία με τη LeadEx θα είναι επίσης ενεργή, δομημένη με πολύ έξυπνο τρόπο, όπως εξηγείται στην πρόσκληση κερδών του δεύτερου τριμήνου 2023. Το LeadEx παρέχει λογισμικό σε 130.000 ΑΤΜ στις Ηνωμένες Πολιτείες και όταν αυτά τα ΑΤΜ αναγνωρίσουν μια χρεωστική κάρτα, μια κάρτα συνδεδεμένη με μια δημόσια επιδότηση ή μια επαναφορτιζόμενη προπληρωμένη κάρτα, θα εμφανίσουν μια διαφήμιση SurgePays.

«Περιμένουμε ότι τα tablet σημεία πώλησης θα είναι καταλύτης για υψηλότερα έσοδα ανά κατάστημα και θα μας επιτρέψουν να επεκτείνουμε την παρουσία μας σε καταστήματα σε όλη τη χώρα, χωρίς να χρειάζεται οι πωλητές να επισκέπτονται και να διαχειρίζονται συνεχώς καταστήματα σε μια περιοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της SurgePays Jeremy Gies.

Η SurgePays έχει επωφεληθεί από το Πρόγραμμα Προσιτής Συνδεσιμότητας και έχει σημειώσει αύξηση εσόδων κατά 372% μεταξύ 2019 και 2022.

Θεμελιώδη
H SurgePays στο τέλος του τρίτου τριμήνου του 2023 είχε ταμείο 12,731 εκατομμύρια δολάρια τα οποία μετά το offering θα ανέλθουν σε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.
Οι συνολικές της υποχρεώσεις είναι μόλις 19,396 εκατομμύρια δολάρια, με το χρέος της να ανέρχεται σε 5,522 εκατομμύρια δολάρια.


Τα Good Wills και Άυλα περιουσιακά στοιχεία ανέρχονται σε 4,528 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά το offering τα ίδια κεφάλαια θα ανέλθουν σε περίπου 41 εκατομμύρια δολάρια. που αντιστοιχούν σε 2,37 δολάρια ανά μετοχή και δίχως τα Good Wills και Άυλα περιουσιακά στοιχεία τα ίδια κεφάλαια πέφτουν στα 35,5 εκατομμύρια δολάρια (2,05 δολάρια ανά μετοχή)

  • Altman Z-Score 9,37
  •  Άμεση ρευστότητα 2,73
  •  Έμμεση ρευστότητα 3,76
  •  Ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων περίπου 50 ημέρες
Οι απαιτήσεις είναι από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την επιδότηση ευρυζωνικής κινητής τηλεφωνίας. Η πληρωμή πραγματοποιείται γενικά περίπου 30 έως 60 ημέρες μετά την επαλήθευση και την εγγραφή ενός νέου συνδρομητή
  •  Ταχύτητας κυκλοφορίας αποθεμάτων περίπου 41 ημέρες

Η εταιρία έχει θωρακισμένο Ισολογισμό και απολύτως κανένα πρόβλημα ρευστότητας.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία κατέγραψε το πρώτο της τρίμηνο με θετικά καθαρά κέρδη 3,045 εκατομμύρια δολάρια. Η κερδοφορία αυξήθηκε τα επόμενα δύο τρίμηνα, με καθαρά κέρδη 4,546 εκατομμυρίων δολαρίων το Q1-23 , 5,956 εκατομμυρίων δολαρίων το Q2-23 και 7,084 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2023, η εταιρεία αύξησε το EBITDA της από ζημιές -0,544 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη 7,48 εκατομμύρια δολάρια. 
Το μεικτό περιθώριο κέρδους αυξήθηκε στο 30,68% από 5,31%. 
Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου 7,084 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι ζημίας -1,54 εκατομμυρίων δολαρίων το Q3-22. 

Στο εννεάμηνο 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε 18,906 εκατομμύρια δολάρια σε EBITDA και δημιούργησε 8,329 εκατομμύρια δολάρια από λειτουργικές ταμειακές ροές. Τα καθαρά κέρδη του εννεαμήνου ανήλθαν σε 17,596 εκατομμύρια δολάρια έναντι ζημίας -3,725 εκατομμυρίων δολαρίων το εννεάμηνο του 2022.
 
Τα έσοδα τρίτου τριμήνου του 2023 ανήλθαν σε 34,16 εκατομμύρια δολάρια μειωμένα σε σχέση με τα έσοδα των 36,171 εκατομμυρίων δολαρίων του Q3-22.

H εταιρεία αναμένει ισχυρή επιτάχυνση στα έσοδα, χάρη στη συνεργασία της με τη LeadEx, την αύξηση των συνδεδεμένων σημείων πώλησης και τις νέες οθόνες για άμεση εγγραφή των πελατών της.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της SurgePays, μέχρι το τέλος του 2023, η πελατειακή βάση θα πρέπει να έχει υπερδιπλασιαστεί από την αρχή του έτους. 
Αναμένονται έσοδα 2023 άνω των 140 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα οδηγήσουν σε πάνω από 20 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά κέρδη. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας είναι μόλις 143 εκατομμύρια δολάρια (τιμή μετοχής 8,5 δολάρια).

Περιθώριο μεικτών κερδών = 26%
Περιθώριο ΕΒΙΤDA = 18%
Περιθώριο καθαρού κέρδους = 14,3%
Ρ/Ε = 7,3
Τιμή/Πωλήσεις (P/S) = 1
P/BV = 6 ... όμως με ROE = 150,4% , ROA = 52,3% και ROIC = 73,73%

Η εταιρία φαίνεται ότι είναι φθηνά αποτιμημένη, όμως όλα θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό ανάπτυξης της. Αν ο ρυθμός ανάπτυξη της είναι μηδενικός, τότε ίσως τα 8 με 12 δολάρια να είναι μια δίκαιη αποτίμηση για την εταιρία.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την SurgePays είναι :

  • Το 2023 Πωλήσεις 138 εκατομμύρια ... κέρδη 23,5 εκατομμύρια
  • Το 2024 Πωλήσεις  145 εκατομμύρια ... κέρδη 27 εκατομμύρια
Κίνδυνοι
O μεγάλος κίνδυνος για τη SurgePays είναι τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα ΑCP ή και η κατάργηση του προγράμματος προσιτής συνδεσιμοτητας. Αυτήν τη στιγμή, η SURG και οι πελάτες χαμηλού εισοδήματος της εξαρτώνται από αυτό το πρόγραμμα κρατικών επιδοτήσεων. Εάν εξαλειφόταν ή μειωνόταν, θα ήταν μεγάλο πλήγμα για την εταιρεία.

Οι πελάτες της SurgePays έχουν χαμηλά εισοδήματα και επομένως οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες σε μια αδύναμη οικονομία. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από το πρόγραμμα ACP και επομένως δεν επηρεάζεται η εταιρία ιδιαιτέρως, ωστόσο, τομείς όπως η προπληρωμένη ασύρματη σύνδεση και το fintech θα μπορούσαν να επηρεαστούν.

Ο ανταγωνισμός είναι επίσης ένας μεγάλος κίνδυνος. Δεν λείπουν εταιρείες που προσφέρουν mobile internet με κόστος 0 δολάρια μέσω του προγράμματος ACP. Άρα η τάφρος για τη SurgePays δεν είναι ιδιαίτερα ευρεία και η επιτυχία της θα εξαρτηθεί πραγματικά από τη στρατηγική της στα καταστήματα ψιλικών.

Άσχετο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Kevin Cox κατέχει πάνω από το 26% των μετοχών που κυκλοφορούν, επομένως έχει μεγάλο έλεγχο στην εταιρεία. Αυτό μειώνει τη διακύμανση των μετοχών της εταιρείας που είναι ήδη αρκετά χαμηλής κεφαλαιοποίησης. Οπότε θα είναι δύσκολο να προσελκύσει η εταιρία θεσμικούς επενδυτές.


147 σχόλια:

  1. PLTK
    μια ματια κ.Τακη...........ειναι στα απολυτα χαμηλα.....κερδοφόρα εταιρία που μολις γυρισε για πανω....δίνοντας μου σημα BUY με τα δικα μου εργαλεία .........αλλα και STRONG BUY RANK-NR 1 απο ZACKS
    Aξιζει νομίζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αποτελέσματα είναι καλά ... ο Ισολογισμός όμως είναι σουρωτήρι. Δεν περίμενα απο Ισραηλίτικη εταιρία τόσο "φτωχό" Ισολογισμό.
      Επίσης βλέπω πολλές αλλαξοκολιές στις αγοραπωλησίες μετοχών ... αν δεν σας φοβίζει η μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων με υπέρμετρο δανεισμό και τα διάφορα κολπάκια που γίνονται, τότε εμπιστεύεστε τα καλά αποτελέσματα και μπαίνετε .

      Διαγραφή
    2. Για ρίξτε μια ματιά κύριε ΤΕΟ στη GEO που δείχνει ότι πάει για μικρή διορθωσούλα που θα είναι ευκαιρία.
      Εγώ.την αποτιμώ στα 30 δολάρια και αναμέτρηση με τα ολικά Ιστορικά υψηλά της.
      Άποψη;

      Διαγραφή
  2. PLTK-chart
    https://uploads.disquscdn.com/images/8a378bdebd268b118cd8c49a8209395034f711549724cbe2ea3691948904a7f2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. SURGEPAYS chart
    https://uploads.disquscdn.com/images/afd8124e4632ab56c3e685d6b8b0c6350ef4d3e1e8b0ec523221434f190cfc4f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GEO
    https://uploads.disquscdn.com/images/08e11ce4ae47b3a069c1b73428a06ae00c24e979d2e9d0e6045bd79d82a1d440.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. PBYI ......
    (Zacks new entry RANK-1)
    με τη σκεψη οτι ειναι βιοτεχνολογικη εταιρεια....δεν το ψαξατε καν τι ειναι και σε τι φαση βρισκεται....
    Τα πολλα τα πηρα στα 5.40..αλλα και σημερα πηρα αρκετα στο 6.03
    Αυτη με το καλο....... θα χτυπησει 30-40 δολαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. UPST -BUY SIGNAL

    https://uploads.disquscdn.com/images/bec3b5cecb641c8808ea870a1dcf173bac1dd8fbe35a6c7b3079f4a251c4052d.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. INOGEN
    (THE BIGGER VIEW)

    https://uploads.disquscdn.com/images/a74d3a7a482a442b2eba79baa1756717b49a2ae19ba7b62ccde1ac3350f5eb01.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. PAGAYA-buy signals

    https://uploads.disquscdn.com/images/dcce2ecbf4e144a16785bbdb543ad5d014c83b13dfa5c34d6cf628567d618fbf.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας έχει διαλύσει η Upstart. κε Τάκη όταν μπορέσετε δώστε τα φώτα σας please. Εκανε εκτίμηση για αρνητικό net income στο 1ο τρίμηνο. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

    Επίσης, για όλη τη χρονιά "πλήρωσε" πάρα πολυ με μετοχές, 178 εκατομμύρια Με τρελαίνουν κάτι τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει βαλθεί να μας κάνει πλούσιους πριν φτάσει σε νέα Ιστορικά υψηλά. Αυτά είναι.
      Είπαμε όποιος πιστεύει στην εταιρία και στους αλγόριθμους της έχει μια βασική θέση και τα υπόλοιπα κομμάτια τους τα tradeάρει δίχως έλεος.
      Και που θα ξέρω πότε πρέπει να αγοράζω; Το έχουμε ξαναπεί ... όποτε τα διαγράμματα βλέπουν βαθύ πάτο απόπατο και οι bullish memeδες λερώνουν σώβρακα ...

      Διαγραφή
    2. Εχθές έκανε λίγα κομμάτια στο after market. Ψίχουλα.

      Aν σήμερα κάνει 30.000.000 με 50.000.000 στα επίπεδα των 25 τότε θα πάρω και τα υπόλοιπα εδώ ... δεν θα περιμένω λίγο πιο κάτω.

      Διαγραφή
    3. UPST
      Στηνω τα χθεσινά κομμάτια του after market στο 29,6.
      Μόνο για την πρώτη ώρα της συνεδρίασης ... μην την ανοίξουν στα ψηλά για να ξεφορτώσουν ... οπότε ξαναφορτώδω.
      Μόνο για την 1η ώρα!!!

      Διαγραφή
    4. Έφυγαν εχθές τα κομμάτια στο 29,6 ... στο πρώτο 5λεπτο.
      Επαναγορασθήκαν στα 26 και κάτι ...

      Διαγραφή
  10. κ. Τάκη, αναμένουμε την έμπειρη ματιά σας και κάποια σχόλια για τα αποτελέσματα στην UPST. Η δική μου ματιά βλέπει δυστυχώς αρκετά άσχημη εικόνα και σε αυτά τα αποτελέσματα και πλέον έχει αρχίσει να με απογοητεύει η εταιρία και η διοίκηση της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβαζα σχόλια memeδων εχθές και ενώ η μετοχή ήταν halt παραπάνω απο μισή ώρα.
      Aυτοι πιστεύουν σε χρεωκοπίες, απάτες, έλεγχους απο sec στα αποτελέσματα ... και σκέφτηκα τι βλάκες κυκλοφορούν!!!!
      Θα τους ξεβρακώσουν τους βλάκες ... μετά διάβαζα κάτι άλλους που έλεγαν για διαγράμματα που δείχνουν τον απόπατο της κολάσεως και λέω ... ήρθε η ώρα του "Γιάννη Βαλαώρα". Τα 28 ήθελε ... τα 25 βρήκε.

      Thanks a lot

      Διαγραφή
    2. Tα αποτελέσματα ήταν μια χαρά. Απο απόσχατα ήταν σχατά (εδώ και 1,5 χρόνο έτσι δεν ήταν,) ... η AFFIRM πριν μερικές μέρες είχε δείξει το δρόμο για το τι θα συμβεί.

      Τι να κάνει η διοίκηση δηλαδή; Να γεννήσει πωλήσεις; Η διοίκηση της Pagaya που "γεννάει" πωλήσεις τι κάνει η μετοχή;
      Cool κύριοι. Είπαμε ... ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑ . ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥΝΗΤΑ.

      Διαγραφή
  11. Πέρα από τα λερωμενα σωβρακα κ.Τακη...επαγγελματίες όπως ZACK'S που παρακολουθώ....δίνουν στην AFFIRM HOLDING...εδώ και ένα χρόνο RANK -nr 1....STRONG BUY από τα χαμηλα της όταν έφτασε

    Για την UPST δίνουν RANK-nr 4...SELL..πολύ καιρό τώρα...!

    (Έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά.. οι ίδιες οι τράπεζες θα κάνουν την δουλειά που κάνει η UPST)

    H PAGAYA ανέβηκε πριν λίγες μέρες από 3-τη θέση HOLD...στη δεύτερη θέση BUY ...RANK-nr 2
    Μάλλον κάτι θετικό θα περιμένουμε εκεί.. Το διάγραμμα της είναι ουδέτερο κολλημένο σε μικρό εύρος τιμων...για να δούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανοίξουμε τη συζήτηση περί zack rank ... εκτός του ότι θα πέσει πολύ γέλιο, θα χαθεί και το τόπι. Παρακολουθούμε ... αλλά ακολουθούμε μόνο τους εαυτούς μας.

      Διαγραφή
    2. Αααα..δεν το ήξερα ότι δεν το εκτιμάτε το Zack's Ranking ...προσωπικά το εκτιμάω 100%..
      Καμία 65-ρια μετοχές που τσέκαρα (back testing )..είδα μεγαλες-τρομερες επιτυχίες αλλά και λίγες..ελάχιστες αστοχίες
      Τώρα μάλλον κάτι θα ξέρετε εσείς που δεν σας αρέσει.. δεν επιμένω

      .

      Διαγραφή
    3. Όλους τους εκτιμώ ... ειδικά το zack. Κανέναν δεν ακολουθώ, χρησιμοποιώ με δικό μου τρόπο τα εργαλεία τους. Αυτό κάνω και με zack

      Διαγραφή
  12. INOGEN κτύπησε τη "TEO LINE both legs"....
    Κανονικά θα πρέπει να κάνει νέα προσπάθεια από άλλη αφετιρια
    Άρα για όσο δεν τη διασπάσει είμαστε STAY IN CASH...για μάζεμα παρακάτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κ Τάκη σας διαβάζουν βλέπω...μαζεύει τις απώλειες. Αγόρασε κάνεις στα 26; Εγώ δε μπορώ στο πριν και μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιά 26;
      Αυτά είναι ψηλά. 😉😉
      Διάβασα άπειρους memeδες εχθές όσο ήταν halt. Κυκλοφορεί πολύ βλακοσύνη εκεί έξω ... γιαυτό τους πάνε τρενάκι πάνω κάτω.

      Διαγραφή
    2. Και επειδή η βλακοσύνη είναι άπειρη και η ασχετοσύνη λίγο μεγαλύτερη ... τους παίζουν και τους δουλεύουν.
      Θεωρώ ότι σύντομα θα ξαναδει τα 30+ ... τις καλές ειδήσεις απο ότι είδα τις κρύβουν τεχνηέντως.
      Αφήστε την αγορά να περιμένει να πάει κάτω ...

      Διαγραφή
  14. UPST-UPDATE

    https://uploads.disquscdn.com/images/16d3d1a56d860f073871ac54cfc45578f5dcee261f3ef7d17c91b413c02be1d7.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  15. TEO7 Φεβρουαρίου 2024 στις 5:53 μ.μ.
    UPST που την παρακολουθω......εχει ΔΡΑΜΑ το διαγραμμα της.....ΔΡΑΜΑ λεμε.......
    Τωρα τι θα πουν τα αποτελεσματα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια και αυτη τη κατευθυνση θα παρει μολις βγουν
    Εγω δεν εχω θεση στο χαρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. PAGAYA είναι έτοιμη...για τη μεγάλη κίνηση της...
    Προσδεθείτε λέει το CHART

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. k.TEO μια εικόνα για BKSY όποτε μπορείτε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. PAGAYA---------are you ready...????

    https://uploads.disquscdn.com/images/f6cdd135ee70f6a13371435ad4328c5ef0726b3714539be990a17b08565b8c13.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. BKSY
    Ειναι σε αντίσταση. Άμα τη σπάσει με κλείσιμο πάνω απο εκεί..παει για τρελο ΠΑΡΤΥ

    https://uploads.disquscdn.com/images/31c81714684209e1bd832ccb54dc9a51eb1d3a6b52f3f1b84abdc151aeb1502d.png


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. AEHR TEST SYSTEMS

    ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ LONG TERM SUPPORT .....δινοντας ελπιδες για να σπάσει ανοδικα και το κοκκινο πτωτικο καναλι

    https://uploads.disquscdn.com/images/3141fb2c9d8fd944eda83b364cea5a28db9ef76a8db9f871edb1d5d4cafce648.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κ.Τεο SoundHound +50%!!!!!
    Τα φώτα σας παρακαλώ για την Oatly!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. PBYI

      αυξηση θεσης στο 6.80 .......το χαρτι θα εχει τρομερο ΑΠΠΠ

      Διαγραφή
    2. PLTK
      ερχεται φοβερη ανοδικη κίνηση εκει .....TRIGGER POINT oi επομενες ωρες- ημερες

      Διαγραφή
  22. πώληση INOGEN στα 10.20................το γκαπ ειναι εξαντλισης....θα μπω πιο κατω στο ρετεστ της καθοδικής απο επάνω
    θενξ και παλι κ Τακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. INOGEN-UPDATED


    https://uploads.disquscdn.com/images/31f448a50a82541f8c2a69ff558b14919f530e0e0fcdf1ba6ec303f58c46e7a2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΙΝΟΓΚΕΝ-2

    https://uploads.disquscdn.com/images/031dc853a1d9cecb48e0db51eb642fb9f536d1a85d7ebdc16d27f36dc642e5d2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Soun κ. ΤΕΟ μια ζωγραφιά μπορείτε να ρίξετε? Τhanks for the alert

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα εδιωξα στα 4 $....70% της θεσης...και αφήνω μεσα τα 30%
      το τσαρτ....λεει και και πανω και κατω

      Διαγραφή
  26. RUSSELL 2000-small cap

    εδω γινεται χαμος ...εχει ενεργοποιηθεί το πιο BULLISH SCENARIO
    διανύουμε περίοδο που οτι μικρη μετοχη να παρεις ,νωρις αργα θα παρει χ2-χ3 φορες πανω
    Και ειμαστε μονο στην αρχη .....αυτο λεει το τσαρτ.....2500 μοναδες τακα-τακα
    https://uploads.disquscdn.com/images/a363d4774ec337afe22b3c711c44123f06095928e2974c980f6489d1bfa0cf10.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ρίξτε και ένα διάγραμμα JUMIA κύριε ΤΕΟ .... γιατί στο 3,8 θα επιβιβασθώ.

      Διαγραφή
  27. Απαντήσεις
    1. Λόγω guidance γίνεται το σημερινό.
      Εννοείται ότι σήμερα την ξαναφόρτωσα στο τσουβαλάκι μου.

      Διαγραφή
  28. JUMIA

    https://uploads.disquscdn.com/images/4f116d3b4a0d96a3ba3e0f2c5e2e7080adc7cc1300139258a2263d439e28a52c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. PAGAYA
    S.O.S

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ.......
    ΑΝΑΜΕΝΩ ....BIG-BANG ANODIKO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ασχετο ... προς ΚΡΑΧomemedes της COIN που βλέπατε χρεωκοπίες και μηδενισμούς, ενώ στην πραγματικόρητα εσεις δεν αντιλαμβάνεστε το νέο οικονομικό γίγνεσθαι.
    ΤΡΕΧΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ και παρακολουθήστε τα νέα Ιστορικά Υψηλα πού έρχονται για την μετοχή.
    Και που να πάει το Bitcoin στα 120.000-150.000 δολάρια. Εκεί θα τον κάψετε τελείως τον εγκέφαλο σας που θα προσπαθεί να κατανοήσει το γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα σας. Ξανά στο roller coaster παίγνιο αγορά upst 26.22 inmd 22.87.Δεν κοιτάω διαγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Θα μπει στη αγορα η Zapata AI μεσω του spac WNNR. Industrial scale λυσεις quantum software με 46 πατέντες. Θα την έχω απο κοντά και ως spac παίγνιο και γενικότερα.

    Δείτε τι έγινε στη Holo και στην BMR, μετά από απλές ανακοινώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. PAGAYA

    https://uploads.disquscdn.com/images/70cc35c55f1bef504349f8c612bd71118e4036a913476780072755dfee986479.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Lumen Technologies

    μήπως ειναι ευκαιρια εδω περα...? Zacks nr1-strong buy stock

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτην την έχω εντοπίσει εδώ και ένα 6μηνο κάπου στο 1 δολάριο όταν χαροπαλεύε. Αν σας κάνει το διάγραμμα μπαίνετε.

      Ευκαιρίας δοθείσης θα την ξαναδω.

      Διαγραφή
  35. Η ερχόμενη εβδομάδα μου μοιάζει πολύ δύσκολη για τους αμερικανικους δείκτες......βλεπω κάτω δλδ..
    Θα έχουμε διόρθωση και στα δικά μας χαρτια....η θα κρατήσουν κάπως τα μικρά...μένει να το δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. SNCR
    σε καθε αδυναμία ....αγοράζω σαν να μην υπάρχει αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από το 8,8 και εγώ μαζί σας στην εταιρία κ. ΤΕΟ. Πόσο ψηλά φτάνουν τα νούμερα που βλέπετε για το χαρτί;

      Διαγραφή
    2. 19 dollars....first target.....max target 60 dollars

      Διαγραφή
    3. Απορώ γιατί η συγκεκριμμενη ανεβαίνει.
      Όλα τα νούμερα είναι χάλια. Μάλιστα θα έλεγα ότι είναι ζήτημα χρόνου ανσυνεχίσει έτσι να χρεωκοπήσει.

      Διαγραφή
  37. κύριε Τάκη τα αποτελέσματα της Opendoor τα είδατε? Έκοψε την αξία των αποθεμάτων της στα 1,8 δις.

    θυμάμαι που είχατε πει ότι η συγκεκριμενη θα χρεοκπήσει μόνο αν αναγκαστεί και αποτιμήσει τα σπίτια χαμηλότερα. Λέτε να πηγαίνει προς τα εκει; Τι περιθώρια έχει για προς τα κάτω αποτίμηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. PAGAYA.....
    Απόψε τα αποτελέσματα
    GET READY...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  39. GigaCloud Technology Inc. (GCT 23.35-11.15 (-32,32%) Εγινε κατι ξαφνικά γιατί τετοια πτώση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε απο πολύ χαμηλά στο χαρτί ... μας δίνει ένα σκασμό λεφτά.
      Πρώτα βγαίνουμε εδώ στα 28 με 29 και μετά ρωτάμε κύριε Nek.
      Όταν βγάλει αποτελέσματα ξανα σκεφτόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνώ απλα το -30 χωρίς αποτελέσματα ή κακη είδηση με παραξένεψε

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κε Τάκη, η άμεση επαναφορά κοντά στα υψηλά δεν υποδηλώνει πολύ bull συμπεριφορά?

      Διαγραφή
    4. Μας ξηγηθηκαν αλμυρό φιστίκι στο γίγαντα οι ΠΟ@ΣΤ@ΔΕΣ και μας υφαρπάξαν τα κομμάτια.

      Διαγραφή
  40. Η BTTX με θετική είδηση τρώει πολύ ξύλο, υπάρχει κάτι άλλο ή είναι ευκαιρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. BEYOND AIR

    TRIGGER POINT FOR BIG UPPPPPP

    https://uploads.disquscdn.com/images/52146483c6daa9c71e7634135185e335b4f59e9c7b0b646abe33d99663a383bf.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπέρα, υπάρχει κανένας συνεπενδυτης στη Roku? Αξίζει να ενισχύσει κάνεις εδώ στα 66 $?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. -25% η tdoc εχθές! Τα αποτελέσματα και το guidance για το 24 δείχνουν ότι η εταιρεία έχει μια φθίνουσα ανάπτυξη. Για τα επόμενα 3 χρόνια εκτιμούν
    Χαμηλή έως μεσαία μονοψήφια ετήσια αύξηση εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της μεσαίας μονοψήφιας Ολοκληρωμένης Φροντίδας και της χαμηλής μονοψήφιας ετήσιας BetterHelp.
    50 - 100 bps επέκτασης gross margin και τουλάχιστον 425 εκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένου EBITDA για ολόκληρο το έτος 2025. Capex , capitalized expenditures στα οποία ειχε αναφερθεί ο κ. Indiefunda μειώθηκαν ελάχιστα. Στα θετικά 193m fcf και για το 24
    πρόβλεψη για 210 - 240. Νομίζω ότι πλέον δεν πρέπει να αποτιμάται ως growth και στα 15 την βρίσκω ακόμη ακριβή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιθέτως έχω άλλη οπτική κύριε Αρίστο.
      Ελπίζω να έχουν πολλοί την ίδια γνώμη με εσάς και να μην κρατήσει τα 15 δολάρια ... τότε στα 8 με 9 ξεκινάω μακροπρόθεσμη θέση με στόχο τα ολικά Ιστορικά Υψηλά.

      Διαγραφή
    2. Για δείτε λίγο την Hims , τηλειατρική και αυτή και έχει πολύ καλή πορεία. Τι κάνει καλύτερα ;;

      Διαγραφή
    3. Επίσης η Hims έχει μεγαλύτερη κεφάλαιοποίηση με λιγότερες πωλήσεις και πιο περιορισμένη γκάμα υπηρεσιών αν τα είδα καλά.

      Διαγραφή
  44. PAGAYA-UPDATED

    https://uploads.disquscdn.com/images/b66d1df431a2e04d469880ba42293a5b393dbae8a146d456809ffed899e2163e.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρχές- μέσα Μαρτίου ανακοινώθηκε το rs. Μπορεί να παεί καρφί σε τέτοια νούμερα;

      Διαγραφή
    2. Κύριε Pertan η εταιρία μακροπρόθεσμα είναι για πάνω. Καρφιά ξεκαρφιά δεν ξέρω. Ξέρω ότι πρέπει να φύγουν πολλοί ποπολάροι απο εκεί μέσα.
      Άντε να προχωρήσουν το γρηγορότερο στο RS. Αύριο κιόλας.

      Διαγραφή
  45. Κάτι λέγαμε παλαιότερα για νούμερα στην Fluence.

    Ετοιμαστείτε έρχονται

    Blue Orca is Short Fluence Energy, Inc. (NASDAQ: FLNC)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν κατάλαβα τίποτα.
      Είναι ή δεν είναι μέτοχος η Siemens? Τι αλλαξοκωλιές γίνονται εκεί μέσα.

      Διαγραφή
  46. Πιστεύω λόγω ταμειακών ροών έχεις την εκτίμηση κε Τάκη γι'αυτή την αποτίμηση. Τα adj EBITDA κ το g. margin βελτιώθηκε αλλά growth δεν έχει πια. Για χρεοκοπία πάντως δεν κινδυνεύουν . Μου διαφεύγει κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Growth μπορεί να μην έχει σήμερα ... θα έχει όμως στο μέλλον.
      Να μαζεψουν λίγο τα έξοδα να αρχιζει να βγαζει κέρδη και θα ψωνίσουμε πιο τσαμπα απο το τσάμπα.
      Προς το παρόν ... αναμονλη.

      Διαγραφή
    2. Aν διασπάσει το 15 ... θεωρώ δεδομένο ότι θα φτάσει 8 με 9.
      Εκεί θα σκεφτώ ...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Αρίστο μιλάμε για την απόλυτη φθήνια ... εδώ υπάρχει στρέβλωση και υποτιμητική κερδοσκοπία. Στα 8 δολάρια θα μιλάμε για το απόλυτο τσάμπα!!!

      Διαγραφή
    4. Κινείται πολυ περίεργα πάντως η μετοχή. Για τόσο σοβαρή και στιβαρή εταιρία έχει πολυ μεγάλα spikes τιμών και βυθίσεις. Έχει πολυ μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις. Και τέλος, πολλές φορές κινείται εντελώς αντίθετα απο τους δείκτες.

      Διαγραφή
    5. Κινείται πολυ περίεργα πάντως η μετοχή. Για τόσο σοβαρή και στιβαρή εταιρία έχει πολυ μεγάλα spikes τιμών και βυθίσεις. Έχει πολυ μεγάλες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις. Και τέλος, πολλές φορές κινείται εντελώς αντίθετα απο τους δείκτες.

      Διαγραφή
  47. PAGAYA
    Δεν μπόρεσε να κλείσει χθες πάνω από το 1.51....! Χμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. PAGAYA
    Ζacks new entry (χθες).......STRONG BUY

    https://www.zacks.com/commentary/2229013/new-strong-buy-stocks-for-february-22nd?art_rec=quote-stock_overview-zacks_news-ID01-txt-2229013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. κε Τάκη την LUNR την έχετε δει καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως και η δραστηριότητα της εταιρίας έτσι και τα νούμερα της δείχνουν ότι δεν πατάνε στη γη ... και δεν είναι στέρεα.
      Πάρτε ένα -31,7% κάτω ... ετσι για προειδοποίηση.

      Διαγραφή
    2. Ξέρετε όμως το γιατί γίνεται το -31.7%......?????

      https://www.barrons.com/articles/moon-lunar-landing-odysseus-nasa-intuitive-6e97c668?siteid=yhoof2

      Διαγραφή
    3. θα μας πείτε λίγο παραπανω γι' αυτα τα νουμερα; Που ειναι το πρόβλημα;

      Διαγραφή
  50. Την έχω δει εγώ....και έχω πάθει τη πλάκα (θετικά)
    Δυστυχώς...too late ....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δω τώρα ... στο -31,7% που δεν είναι πολύ αργά θα την αγοράσουμε;

      Διαγραφή
  51. Άσχετο αλλά σημαντικό ...

    Αν δεν δούμε την επόμενη εβδομάδα την λεμονάδα πάνω απο τα 25 θα έχουμε αποτύχει ως γκουρούδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. PAYS
    μια μικρουλα που την εχω προτείνει απο τα 1,80......(buy and buy... till you die )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. PAYS

    https://uploads.disquscdn.com/images/eb5790a0d8c496d5c7a925db757346e3be9455d5a3084e02f541f577e32adcb8.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Λόγω αποτελεσμάτων το λέτε Κε Τάκη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη δεν ξεκινήσαμε ... μόνο το μαρσάρισμα της μηχανής ακούμε.

      Διαγραφή
    2. 32% short interest .... λετε να κανει κανα τρελλο up?? θα δωσω κατιτις αν το κανει παντως...

      Διαγραφή
    3. Τα αποτελέσματα της LMND μου φαίνονται εξαιρετικά. Οι αντιδράσεις στο after market δείχνουν βέβαια άλλη εικόνα. Τι διαβάζω λάθος στον ισολογισμό που δεν άρεσε στους επενδυτές κ. Τάκη και λοιποί φίλοι;

      Διαγραφή
    4. Δεν άρεσε το guidance στα προσαρμοσμένα EBITDA 2024 ... και ίσως το guidance των εσόδων του 1ου τριμήνου .... αν και το βασικό είναι inforce premium που φτάνει το 1 δις το 2024.

      Διαγραφή
    5. Έκανε το 23 και η μη υπέρβαση του σημαίνει συνέχεια της ταλαιπωρίας

      Διαγραφή
    6. Τζιφος η λεμονάδα .....άμα δε κρατήσει το 15 θα κάνει βόλτα στο 12 πάλι....ήθελε πούλημα στο άνοιγμα Κε Τάκη ...ταλαιπωρία μέχρι το επόμενο ER τώρα ...άμα κάνουν και καμμιά διόρθωση οι δείκτες μπορεί και χειρότερα....

      Διαγραφή
    7. Λεμονάδα
      Κλασσική περίπτωση εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης (όπως και η UPST). Εδώ ισχύει ο κανόνας "δείξε μου τον κώδικα να δω αν και πόσο πετυχημένος είναι για να σου πω την τιμή".
      Η Λεμονάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη απο την Λεμονάδα της IPO , τότε που είχε φθάσει στα 150 δολάρια.
      Όμως, όπως είπα, εδώ μετράει ο αλγόριθμος, πόσο καινοτόμος είναι, πόσο λειτουργικός και πρωτοποριακός είναι.
      Τα μεγάλα παιδιά (αναλυτές, funds, μεγάλοι οίκοι) αυτό τεστάρουν και ψάχνουν.
      Ήδη βλέπω ότι η Λεμονάδα τεστάρει και κώδικα emails. Δηλαδή τα bots να αυτοματοποιούν και τη διαδικασία συνεννόησης με πελάτες μέσα απο συνομιλίες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
      Η τεχνητή νοημοσύνη θα κρίνει το μέλλον γιαυτές τις εταιρίες και όχι τα Ebitda, οι πωλήσεις του 2024.

      Αν τα μεγάλα παιδιά κρίνουν ότι πέτυχαν οι εταιρίες με τους αλγορίθμους τότε θα τις συμπιέσουν τις μετοχές παρουσιάζοντας τις άσχημες πτυχές του Ισολογισμού σήμερα και αποκρύπτοντας την καινοτομία.
      Όταν μαζέψουν τα χαρτιά που θέλουν τότε θα δείτε πως τα ζόμπι θα τα εμφανίσουν ως πολύφερνες, καινοτόμες και πρωτοποριακές νύφες.

      Γνώμη μου είναι πως όποιος θέλει να επενδύει σε τέτοιες εταιρίες έχει μια μακροπρόθεσμη θέση μπαουλιασμένη και μια μεγαλύτερη θέση που παίζει τα σκαμπανεβάσματα της μετοχής μέχρι τελικώς να κριθεί αν οι αλγόριθμοι πέτυχαν.

      Διαγραφή
  55. UPST-buying signal

    https://uploads.disquscdn.com/images/23b45ddc7874a873e7e52bc3c10c8875a569cccc12f63ef7b37fcc958726da3c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΚΑΛΗ Η ΛΕΜΟΝΑΔΑ....ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ROOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Lemonade, Inc. (LMND)18.43 -3,29 (-15,15%) Μετά από ώρες: 07:59 EST. Μάλλον κακα αποτελέσματα είδε η αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Lmnd -16% premarket. Μάλλον παλι άσχημα τα αποτελέσματα όπως τα είδε η αγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. μου εκατσε ........τωρα θα δω που θα ξαναμπουμε στο χαρτι................




    TEO15 Φεβρουαρίου 2024 στις 5:08 μ.μ.
    πώληση INOGEN στα 10.20................το γκαπ ειναι εξαντλισης....θα μπω πιο κατω στο ρετεστ της καθοδικής απο επάνω
    θενξ και παλι κ Τακη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. LUMN
    εχει παει στην τιμη που ειχε το 1984..................
    τι βλεπετε εδω κ Τακη..??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Το 2014 είχε $40. !!!! Και από τότε μόνο πτώση !! Mcap 1,5b. EV 19,5b. ?? Κουφό ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. LUMN

      Tο χρεος της είναι τεράστιο 20 δισεκατομμύρια και τα GoodWills Άυλα είναι ένα προβληματάκι καθώς φθάνουν τα 7,5 δισεκατομμύρια ... ενώ στο ταμείο υπάρχουν μόνο 2,2 δισεκατομμυρια.
      Αν διαγράψουμε τα Good Wills άυλα φθάνει να έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια με ένα τεράστιο χρέος.
      Απο μακρυά μυρίζει χρεωκοπία.
      Γιαυτό είναι σε διαρκή πτώση η μετοχή. Εδώ ισχύει ο κανόνας ... "πούλα ως το μηδέν"

      Ωστόσο, επειδή έχει υψηλές αποσβέσεις εμφανίζει θετικές ταμειακές ροές ... και αυτό είναι προς το παρόν που τη σωνει.
      Όταν την είχα δει ήταν κάπου στο 1 δολάριο η μετοχή ... και η εταιρία παρόλο που δεν έχει growth ξεκινούσε αναδιάρθρωση και αποσυρόταν απο κάποιες δραστηριότητες, με συνέπεια να εμφανίζει βελτίωση σε αρκετά περιθώρια. Αν συνεχιστεί αυτό μπορεί να δούμε άλλες τιμές.
      Συνήθως οι αναδιαρθρώσεις δίνουν ανάσα στις εταιρίες και οδηγούν σε αύξηση των τιμών των μετοχών.

      Αυτά έβλεπα στο 1 δολάριο και σκεφτόμουν τότε να μπω ... στο τέλος όμως είπα που πάω να μπλέξω;
      Θεωρώ ότι έχει κάποια ανοδικά περιθώρια εως ότου τελικώς κριθεί αν ήταν πετυχημένη η αναδιάρθρωση.

      Διαγραφή
  62. ROOT


    (ΔΕΝ ΠΗΡΑ....ΓΙΑΥΤΟ ΞΕΣΚΙΣΤΗΚΕ )


    TEO26 Φεβρουαρίου 2024 στις 9:45 μ.μ.
    ΚΑΛΗ Η ΛΕΜΟΝΑΔΑ....ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Η ROOT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτέ δεν είναι αργά αν κάτι είναι τσάμπα και ήρθε η ώρα του!!
      Για βρείτε μια τιμή να μπούμε .... ή να ακολουθήσω τακτική JUMIA μπαίνω όπου βρω και ξαναμπαίνω με άλλα τόσα όταν διορθώσουν
      γερά;

      Διαγραφή
    2. Η καλύτερη τακτική είναι αυτή που μόλις είπατε
      Εγώ μπαίνω πάντα με μισά διαθέσιμα αγοράς...(keeping powder dry)..!!
      Όσες φορές μπήκα all in ...το μετάνιωσα ύστερα
      Και στις πωλήσεις το ίδιο

      Διαγραφή
  63. RVSN
    to αλλο 50% μπηκε στο 2.40....!!!
    Ενδέχεται να εχουμε μεγαλο ρεμπαουντ ...απο αυτα τα επιπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. PAGAYA

    ειμαστε κοντα στη γραμμή λαιμού..με το σπασιμο πάνω παμε κατευθείαν στα 2.30 $


    https://uploads.disquscdn.com/images/e0a8ef66abe32e37bcdffc22515d06f67eb05d341bdd7c85070bd3e8018b160a.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. λοιπόν παιδια..........για παιχνίδι και μονο......μια μετοχη με πολυ καλα τεχνικα στοιχεία...
    ειναι on the verge of a strong breakout........απο τις επομενες ωρες - ημερες
    REWALK ROBOTICS (LFWD)
    (Δεν εχω παρει ακομα αλλα ειμαι απο πανω της )
    Κ.Τακη...ahead of the curve...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. AEHR SYSTEMS

    Tα σημερινά υψηλά αν παραβιαστούν ανοδικά απο τη Δευτέρα..θα γινει έκρηξη εφεστίου.....ΑΠΠΠ ΑΠΠΠΠ.....αυτο λεει το διαγραμμα.....
    Αν δεν σπασει ανοδικα....τοτε ταλαιπωρία στη συνέχεια και αναμονή για αλλη προσπάθεια
    Παντος τα σημερα υψηλα ειναι make or break

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Απαντήσεις
    1. Στις 15 Φεβρουαρίου 2024
      υπήρχαν 9.6 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Α και 5 εκατομμύρια μετοχές Κατηγορίας Β.

      Ο ΑΠΌΛΥΤΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

      Διαγραφή
    2. Μερικά προκαταρκτικά.
      ROOT
      Market Cap 573 εκατομμύρια

      LMND
      Market Cap 1,187 δισεκατομμύρια.

      Επειγόντως η ROOT θα φθάσει τουλάχιστον σε κεφαλαιοποίηση τη Λεμονάδα.

      Target price
      85 δολάρια άμεσα.

      Μέτοχος και η Carvana .... προνομιούχες μετοχές που θα γίνουν κοινές στα 162 δολάρια ... το 2027.

      Όλος ο στόλος της Carvana στα πόδια της Root.
      ROOT σε 34 πολιτείες. INFORCE PREMIUM κοντά στο 1 δις ... εκεί που θα φθάσει η Λεμονάδα στο τέλος του 2024.

      RΟΟT Το απόλυτο τσάμπα.

      Lemonade
      In-Force premium
      747 εκατομμύρια δολάρια στα 16,92 δολάρια η μετοχή δίνει κεφαλαιοποίηση 1,18 δις.
      Άρα κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 1,58.

      ROOT
      In-Force premium
      973 εκατομμύρια δολάρια στα 39,11 δολάρια έχει κεφαλαιοποίηση 571 εκατομμύρια
      Άρα κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 0,59.

      Η Root για να φθάσει κεφαλαιοποίηση/inforce premium = 1,58 (όσο και η Lmnd) θα πρέπει να φθάσει σε κεφαλαιοποίηση στα 1,537 δισεκατομμύρια ήτοι 105 δολάρια!!!!

      Διαγραφή
    3. ROOT
      Στα 39,11 δολάρια σήμερα είναι σαν να την αγοράζουμε στο 2,17 (IPO 27) ... έχει γίνει reverse split 1/18.

      Αυτά για την ώρα.

      Διαγραφή
    4. ΗIPO
      Στα 15 δολάρια σήμερα είναι σαν να την αγοράζουμε στο 0,6 (πρώην spac) ... έχει γίνει reverse split 1/25!!

      Διαγραφή
    5. Και επειδή τα γραπτά μένουν όπως έλεγα.

      Target price
      85 δολάρια άμεσα.
      1ος στόχος επιτεύχθει!!

      Διαγραφή
    6. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.. για watch list . HG ( HAMILTON INSURANCE ..) Μιας και μιλάμε για ασφάλειες ....πως την βλέπετε ?

      Διαγραφή
    7. HG
      Νοέμβριος 2023 IPO στα 15 δολάρια ... πούλησε 15 εκατομμύρια μετοχές.

      Στην IPO της 8.750.000 μετοχές που πωλήθηκαν ήταν από υφιστάμενους μετόχους.

      Διαγραφή
  68. DELL
    Είδα τη μετοχή τη Παρασκευη και έτριψα τα μάτια μου
    Αν μπει στο γκαπ....θα την αρπάξω
    Τα αποτελέσματα και οι προσδοκίες στο conference call...με άφησαν άφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Για την επόμενη εβδομάδα βλέπω.....BBAI......
    Επίσης ετοιμάζεται και LILIUM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Καλησπερα στον κ.Τακη και ολους τους φιλους μας!

    Εκανα μια επι πληρωμή εγγραφή στο Zacks
    The stock to buy tomorrow is QUIK
    BEST STOCKS FOR 2024......are AXON...ELF...GS...CDNS..COIN...PGR..RL..TAP..TOL..TW..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Καλησπέρα μετά από καιρό!
    Κ. Τάκη μετά από τόσα χρόνια απο τα μεσα τπυ 2020 που παρακολουθούμε στενα τοσες εταιριες, Spac etc k με το booming που έχει λάβει χώρα ο κλαδος του ΑΙ με (NVDIA μόνο να παίζαμε αρκούσε by the way) απορω πως μας ξέφυγε από όλους η Super Micro Computer (SMCI)...
    Δείτε νούμερα, growth, P/S ακόμα κ σήμερα, EV/ EBITDA etc κ τιμή μόλις 1+ χρονο πριν..
    Κ. Τeo τι λετε; 😎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φρέσκα κουλούρια κύριε Ανδρέα. Αυτά είναι παρελθόν .... αν και για την NVDA φωνάζω απο τα 150 ... που ειρωνευόμουν τον γκουρού της NVDA που την περίμενε στα 50. Μίλησα για στόχο τα 200, μετά αναβάθμισα για 500 ... ύστερα 700 κσι τώρα έχω δώσει το 1000-ρι.

      Διαγραφή
    2. Πόσες φορές έλεγα για τον άλλο τον βλακοάσχετο τον BIG χασούρη που σορτάρει NVDA.
      Τα αποτελέσματα έδειχναν το δρόμο ... αλλά ο BIG χασούρης σόρταρε.
      Δίκαιη τιμή NVDA 1000 ... έχει γίνει σχεδόν πράξη.

      Διαγραφή
  72. Τι να πω....? Εναν πυραυλο απλά το κοιτάς και φοβάσαι να τσιμπήσεις
    Στα 600 δολάρια έγραψα εδώ...αλλά ειχει πετάξει το πουλί πλέον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂