Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Inogen

Inogen  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό INGN ... εδώ ....

Presentation Inogen ... εδώ ...
Investors Inogen ... εδώ ... 


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 23.307.814 μετοχές

Τομέας : Health Care - Ιατρικές συσκευές
Αριθμός εργαζομένων : 1.026


Δραστηριότητα
Η Inogen ιδρύθηκε στο Ντέλαγουερ στις 27 Νοεμβρίου 2001. Η Εταιρεία είναι μια επιχείρηση ιατρικής τεχνολογίας που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται κυρίως καινοτόμους φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου (POC) που χρησιμοποιούνται για την παροχή συμπληρωματικής μακροχρόνιας οξυγονοθεραπείας σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις. Παραδοσιακά, αυτοί οι ασθενείς βασίζονταν σε σταθερά συστήματα συμπυκνωτή οξυγόνου για χρήση στο σπίτι και σε δεξαμενές ή φιάλες οξυγόνου για φορητή χρήση. Οι δεξαμενές και οι κύλινδροι πρέπει να παραδίδονται τακτικά και να έχουν πεπερασμένη ποσότητα οξυγόνου, κάτι που απαιτεί από τους ασθενείς να σχεδιάζουν δραστηριότητες έξω από το σπίτι τους γύρω από τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και μια πεπερασμένη παροχή οξυγόνου. Επιπλέον, οι ασθενείς πρέπει να προσαρτούν μακριά, δυσκίνητη σωλήνωση στους σταθερούς συγκεντρωτές τους απλώς για να επιτρέψουν την κινητικότητα μέσα στο σπίτι τους.


Τα ιδιόκτητα συστήματα Inogen One® και Inogen Rove της εταιρείας συγκεντρώνουν τον αέρα γύρω από τον ασθενή για να προσφέρουν μια πηγή συμπληρωματικού οξυγόνου ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε με μια μπαταρία και μπορούν να συνδεθούν σε μια πρίζα όταν βρίσκεστε στο σπίτι, στο αυτοκίνητο ή σε δημόσιο χώρο με διαθέσιμα καταστήματα. Τα συστήματα Inogen One της Εταιρείας μειώνουν την εξάρτηση του ασθενούς από σταθερούς συγκεντρωτές και προγραμματισμένες παραδόσεις δεξαμενών με πεπερασμένη παροχή οξυγόνου, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής των ασθενών και ενισχύοντας την κινητικότητα τους.


Inogen
O διάσημος πάροχος POC, με την τιμή της μετοχής στα 6,66 δολάρια, έχει κεφαλαιοποίηση 155,2 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία προβλέπει ανάπτυξη 27,9% για το 2024 και αναμένει συνεχείς βελτιώσεις στις δραστηριότητές της. Η αναλογία P/S (τιμή/πωλήσεις) της Inogen ισούται με 0,46 και συγκρίνεται ευνοϊκά με την αναλογία 3,4 της βιομηχανίας.

Στην ιατρική τεχνολογία, μια εταιρεία θα μπορούσε να διαπραγματεύεται 5 φορές τις πωλήσεις της. Αυτή τη στιγμή η Inogen διαπραγματεύεται 0,46 φορές τις πωλήσεις της ... οπότε αν υποθέσουμε ότι η Inogen φθάσει να διαπραγματεύεται 2 φορές τις πωλήσεις της τότε θα είχε κεφαλαιοποίηση 675 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή θα έπρεπε να είχε 29 δολάρια και αν προσθέσουμε τα μετρητά των 115,27 εκατομμυρίων δολαρίων έχοντας αφαιρέσει το συνολικό χρέος (5 δολάρια ανά μετοχή) τότε θα ήταν δυνατόν η μετοχή να είχε 34 δολάρια.

  • Ίδια Κεφάλαια 230,63 εκατομμύρια δολάρια = 9,89 δολάρια ανά μετοχή
  • Good Wills και Άυλα Περιουσιακά στοιχεία = 43,936 εκατομμύρια δολάρια
  • Ίδια κεφάλαια, δίχως Good Wills και Άυλα Περιουσιακά στοιχεία = 186,694 εκατομμύρια δολάρια = 8.01 δολάρια ανά μετοχή

Ταμείο 138,04 εκατομμύρια δολάρια που καλύπτουν το σύνολο των υποχρεώσεων 113,066 εκατομμυρίων δολαρίων.

Inogen με το ανταγωνιστικότερο προϊόν
Το πιο σημαντικό όμως για την Inogen είναι ότι έχει τον καλύτερο φορητό συγκεντρωτή οξυγόνου στην αγορά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό προϊόν. Μια πρόσφατη μελέτη, που έγινε  από το NCOΑ, συγκρίνοντας τα μηχανήματα POC και αφιερώθηκαν πάνω από 1.000 ώρες ερευνώντας κάθε συμπυκνωτή οξυγόνου, ερευνώντας 600 χρήστες οξυγόνου και ενώ συμβουλεύτηκε ειδικούς ώστε να ελέγξει τα καλύτερα μηχανήματα αποφάνθηκε ότι το Inogen είναι το καλύτερο προϊόν στην αγορά ... εδώ ...

Το Inogen συνεχίζει να είναι το προϊόν με την υψηλότερη βαθμολογία όσον αφορά την ποιότητα του και κατέχει 70 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο σχεδιασμό μηχανών και τη συνεχή ροή αέρα. Η επωνυμία τους γίνεται μόνο ισχυρότερη. Το προϊόν κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια (2.800 με 3.000).

Το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο POC της Inogen είναι βελτιστοποιημένο για να παρέχει υψηλή αναλογία απόδοσης προς βάρος, ουσιαστική καταστολή ήχου και μεταξύ των μεγαλύτερων χρόνων λειτουργίας στον κλάδο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ασθενών σε μια ποικιλία καταστάσεων ασθένειας.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η Inogen, είχε είκοσι τέσσερις εκκρεμείς αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας και εβδομήντα δύο εκδοθείσες ευρεσιτεχνίες σχετικά με το σχεδιασμό και την κατασκευή των αναπνευστικών συσκευών της. Η τοποθέτηση της στην αγορά  είναι τόσο ως εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας όσο και ως πάροχος οικιακού ιατρικού εξοπλισμού που είναι διαπιστευμένος και στις 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών με σημαντικό αριθμό ασθενών, συνταγογράφων και παρόχων. Τα προϊόντα της πωλούνται διεθνώς μέσω διανομέων και εταιρειών ιατρικού εξοπλισμού εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και μέσω απευθείας πωλήσεων ασθενών και συνταγογράφων, καθώς και μεταπωλητών και εταιρειών οικιακού ιατρικού εξοπλισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της Inogen αντλείται από την πώληση και την ενοικίαση των συστημάτων Inogen One και Rove και των σχετικών αξεσουάρ σε ασθενείς, ασφαλιστικούς φορείς, παρόχους οικιακής υγειονομικής περίθαλψης, μεταπωλητές και διανομείς, συμπεριλαμβανομένων και των συνεργατών της ιδιωτικής ετικέτας. Πωλούνται πολλαπλές διαμορφώσεις των συστημάτων Inogen One, Rove και Inogen At Home με διάφορες μπαταρίες, αξεσουάρ, εγγυήσεις, καλώδια τροφοδοσίας και ρυθμίσεις γλώσσας. Στόχος της εταιρίας είναι να σχεδιάζει, να κατασκευάζει και να εμπορεύεται λύσεις οξυγόνου που επαναπροσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται μακροχρόνια οξυγονοθεραπεία.

Inogen και Νο1 στα POC Machines
Οι δυσκολίες στην κατασκευή μηχανών οξυγόνου έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ευαίσθητες. Οι βασικοί ανταγωνιστές της Inogen οι Resmed και Phillips είχαν τεράστιες ανακλήσεις σε μηχανές.

Ενώ αναμενόταν η έξοδος της Phillips από τις δραστηριότητες της CPAP, αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η αποσυναρμολόγηση ολόκληρης της μονάδας Respironics που περιλάμβανε τα πάντα που αφορούσαν το οξυγόνο και τις φορητές μηχανές οξυγόνου.
Η πολυαναμενόμενη αποχώρηση της Philips από τις δραστηριότητες της CPAP έδωσε ώθηση στον ανταγωνιστή τους Resmed στην αγορά CPAP… αλλά αυτό που δεν έγινε αντιληπτό ήταν ότι την περασμένη εβδομάδα, σε ένα ευρέως δημοσιευμένο διάταγμα συναίνεσης με τον FDA, η Philips κλείνει και αποχωρεί από το τμήμα Respironics λόγω χρόνιων αγωγών και παραβιάσεων σχετικά με την κατασκευή των μηχανών CPAP της.


Η Resmed είχε μερίδιο αγοράς κοντά στο 50%, αλλά το 2021 αποχώρησε από την αγορά που δραστηριοποιείται η Inogen. Οπότε ο μόνος πραγματικός ανταγωνιστής της Inogen ήταν η Phillips με 25% μερίδιο αγοράς. Στο INGN 10k αναφέρεται ότι  «Οι σημαντικοί ανταγωνιστές μας στον τομέα της παραγωγής είναι η Respironics (θυγατρική της Koninklijke Philips N.V.).»

Επομένως αλλάζουν πολλά για την Inogen και τα οποία δεν έχουν αποτιμηθεί απ τη Wall Street. Η Phillips, Νο2 στα POC Machines, αποχώρησε απροσδόκητα από την αγορά και ουσιαστικά η Inogen μένει χωρίς κάποιο βασικό ανταγωνιστή, έχοντας το καλύτερο προιόν στην αγορά.

Inogen και παρελθόν
Η Inogen κάποτε ήταν μία από τις πολυαγαπημένες μετοχές της Wall Street έχοντας καταγράψει υψηλότερη τιμή τα 287,79 δολάρια τις 13 Σεπτεμβρίου του 2018. 

Πριν από 6 χρόνια, η Citron αποκάλυψε ότι η Inogen είναι υπερτιμημένη στα 170 δολάρια και μέσω του ιδρυτή της Andrew Left αναλύει και εξηγεί ότι η μετοχή είναι φούσκα.
Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του στο CNBC ... εδώ ...

Σήμερα η Citron είναι ανοδική για τη Inogen και είναι αγοραστής. Χαρακτηρίζει την τιμή της μετοχής στα 170 δολάρια ως μια φάρσα, όπου η διοίκηση υποσχέθηκε το φεγγάρι, αλλά τελικά παρέδωσε σκόνη και όλοι οι αναλυτές αγόρασαν αυτές τις μ@λ@κίες.
Η πρώην αγαπημένη της Wall Street έχει πέσει κατακόρυφα 95% από τα υψηλά της. Με τη μετοχή της στα 170 δολάρια είχε έσοδα 358 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, η μετοχή υποχωρεί στα 6,66 δολάρια, ενώ τα έσοδα έχουν πέσει μόλις στα 320 εκατομμύρια δολάρια — μια μείωση μόλις 9%. 

Η επιχείρηση είναι ουσιαστικά δωρεάν και υπό τη νέα ηγεσία, καθώς ο πρώην CEO έχει αποχωρήσει, η Inogen είναι ώριμη για εξαγορά. Σύμφωνα με τη Citron θα μπορούσε να εξαγοραστεί η εταιρία στα 25 δολάρια ... συστήνει Αγορά όταν όλα καταρρίπτονται!!
Το Ιστορικό χαμηλό της μετοχής είναι τα 4,13 δολάρια την 27 Οκτωβρίου 2023.


Τα έσοδα της Inogen ταξινομούνται στις δύο κύριες κατηγορίες :
έσοδα από πωλήσεις και έσοδα από ενοίκια.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις προέρχονται κυρίως από την πώληση των συστημάτων Rove, Inogen One και Inogen At Home, καθώς και των σχετικών αξεσουάρ σε μεμονωμένους καταναλωτές, σε συνεργάτες ιδιωτικής ετικέτας, διανομείς και μεταπωλητές. Τα έσοδα από τις πωλήσεις ταξινομούνται σε δύο τομείς: πωλήσεις από επιχείρηση σε επιχείρηση και απευθείας πωλήσεις σε καταναλωτές. Οι πωλήσεις απευθείας στον καταναλωτή έχουν υψηλότερα μεικτά περιθώρια από τις πωλήσεις από επιχείρηση σε επιχείρηση.

Τα έσοδα από ενοικίαση προέρχονται κυρίως από την ενοικίαση των συστημάτων Inogen One και Inogen At Home σε ασθενείς μέσω αποζημίωσης από το Medicare, τους ιδιώτες πληρωτές και το Medicaid, το οποίο συνήθως περιλαμβάνει επίσης ένα στοιχείο ευθύνης ασθενούς για συνασφάλιση ασθενών και εκπτώσεις.

Τα έσοδα από ενοίκια αυξήθηκαν το τρίμηνο και το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 σε σύγκριση με το τρίμηνο και το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2022, κυρίως λόγω των υψηλότερων ασθενών σε υπηρεσία και των υψηλότερων ποσοστών αποζημίωσης του Medicare. 

Η διοίκηση αναμένει ότι τα έσοδα από ενοίκια θα αυξηθούν σε μελλοντικές περιόδους καθώς κλιμακώνονται οι ομάδες πωλήσεων, εξασφαλίζονται πρόσθετα ασφαλιστήρια συμβόλαια και αυξάνονται οι νέες ρυθμίσεις ενοικίασης. Επιπλέον, αναμένεται η εταιρία να επωφεληθεί από υψηλότερα ποσοστά αποζημίωσης Medicare έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αναμένεται επίσης ότι τα έσοδά από ενοίκια θα επηρεαστούν από τον αριθμό των αντιπροσώπων πωλήσεών, τις αλλαγές στα ποσοστά αποζημίωσης, το επίπεδο και την ανταπόκριση των δυνητικών πελατών σε απευθείας - Δαπάνες μάρκετινγκ στον καταναλωτή, λανσαρίσματα προϊόντων, αριθμός χρεώσιμων ασθενών και ποσοστά άρνησης, και άλλοι μη ελεγχόμενοι παράγοντες όπως αλλαγές στην αγορά και ο ανταγωνισμός.
Η Inogen είχε περίπου 51.900 και 44.600 ασθενείς με ενοικίαση οξυγόνου στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 30 Σεπτεμβρίου 2022, αντίστοιχα.

Τέλος, πουλήθηκαν περίπου 35.400 συστήματα το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 54.200 συστήματα για την ίδια περίοδο το 2022 ... ενώ πουλήθηκαν περίπου 96.400 συστήματα το εννιάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 127.000 για την ίδια περίοδο το 2022.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την Inogen είναι :
  • Το 2023 Πωλήσεις 316 εκατομμύρια ... ζημιά 90 εκατομμύρια
  • Το 2024 Πωλήσεις  333 εκατομμύρια ... ζημιά 50 εκατομμύρια
  • Το 2025 Πωλήσεις 353 εκατομμύρια ... ζημιά 47 εκατομμύρια


67 σχόλια:

  1. INOGEN (chart-1)

    https://uploads.disquscdn.com/images/4fcaac29c616c40ce8755f5731b829adaf7ecade80449fc01524cdfc6cbae2c1.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. INOGEN (chart-2)

    https://uploads.disquscdn.com/images/0639cf84ab2a289af716b54f6e733feb23217edd792a427416abf5ba291e6be1.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσσσστ .... ήσυχα.
      Πετάμε κάτω απο τα radars ακόμη!!!

      Διαγραφή
    2. INOGEN
      Παρατηρείστε ότι το Twitter της CITRON την Inοgen την έχει ΚΑΡΦΙΤΣΩΜΈΝΗ !!!

      Διαγραφή
    3. Ιnogen
      Ούτε λέπι .... είμεθα πάρα πολύ χαμηλά.
      Ήδη σε χρόνο dt δίνει υπεραπόδοση 50%.
      Είναι πολλά τα λεφτά λέω.

      Διαγραφή
    4. Inogen
      Πριν αλέκτωρ λαλήσει ΙΠΤΑΤΑΙ!!
      Θρίαμβος κύριοι.

      Διαγραφή
  3. INNOVIZ
    https://uploads.disquscdn.com/images/0f5d681ea6dbb8daef023b498e3910321972fb975a413063af840acc3228a49f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξαφνικά ... έρχεται το +30%. Δεν θα προειδοποιήσει.
      Τώρα δίνει τις τελευταίες ευκαιρίες στους πιστούς.
      2024 Είμαστε στη χρονιά των lidars ... φθηνή, όσο δεν παίρνει και η CITRON στις φίλιες δυνάμεις.

      Διαγραφή
  4. RUSSELL 200-small cap

    https://uploads.disquscdn.com/images/39147ab17acb36b9ce4a75614b5f0911e917fdd5e33eec33ea952e3652844a2a.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε μου μια χάρη να μου στείλετε εκείνη τη SURG στο 6,8 να αρχίσω φόρτωμα.
      Ζητάω πολλά;
      Μια ψιλοδιορθωσούλα θέλω;

      Ο δε γίγαντας δεν καταλαβαίνει τίποτα ... δεν κουναμε ούτε φύλλο. Στα 50 με 60 θα δούμε ...

      Διαγραφή
    2. Σιγά μην περιμένω.
      Ας πάει και 6,8 και ξαναπαίρνω ... και στο 8,8 επίσης ξαναπαίρνω.

      Διαγραφή
  5. ΝVDA
    Φτήνια ... το 1000 το έχει δεδομένο όπου εκεί θα έχει μια δίκαιη αποτίμηση.

    Ο γκουρού της NVDA, άσχετος απο αγορές, θα τα ρίξει στους αλγόριθμους για να μην παραδεχθεί την ασχετοσύνη του ... ο άλλος ο κολλητός του Κλαιωτσάκου ο σορταδόρος της NVDA γνωστός και ως BIG Xασούρης είναι ο ήρωας της Ιστορίας. Απορώ ποιοι βλάκες ακολουθούν αυτούς τους άσχετους.

    Ο Κλαιωτσάκος απο τότε που έχει γεννηθεί προβλέπει κατάρρευση των αγορών και ονειρεύεται πτώσεις και χρεοκοπίες. Όταν γεννήθηκε αντι για μπαμπά ή μαμά ... έλεγε ΚΡΑΧ ΚΡΑΧ. Διαβάζουμε Κλαιώ ... και τον παίζουμε ανάποδα. Πιο άσχετος δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλος ο θίασος του Κλαιωτσάκου παρελαύνει.
      Σήμερα θυμήθηκε μέχρι και τον Ρουμπινοκεφτέ.
      Ξύπνα μπρεεεε .... Κραχωτσάκε!!!

      ΚΡΑΧ ΚΡΑΧ ΚΡΑΧ

      Διαγραφή
    2. Ο γκουρού της NVDA και ο άλλος ο BIG χασούρης βλέπουν το 1000ρι να έρχεται και μένουν με το στόμα ανοιχτό.

      Διαγραφή
  6. SURGE
    Όπως είπα πιο πριν το διάγραμμα είναι πολυ ανοδικό..
    Η μετοχή βγαίνει από μια συσσώρευση ΠΑΤΟΥ 12 ετών ,και κυρίως δεν έχει κυματικα υπόλοιπα για καθοδικη κίνηση
    Πάνω από 8.5 (αν το ξεπερνάει)...η μετοχή δεν γυρνάει ΠΟΤΕ πίσω για διόρθωση...STRONG BREAKOUT
    Yahoo financial δείχνει 20 υπαλλήλους..άρα θα είναι παλιά μη ενημερωμένα νούμερα
    Η BARRON'S....γράφει για 260 υπαλλήλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20 υπαλλήλους έχει όντως. Δεν χρειάζεται και άλλους γιαυτό που κάνει.

      Διαγραφή

  7. Industry
    Computer Services
    Sector
    Business/Consumer Services
    Fiscal Year End
    12/2023
    Revenue
    $121.54M
    Sales Growth
    138.04%
    Employees
    260
    SurgePays, Inc.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. SURGE-chart

    https://uploads.disquscdn.com/images/3f45408123a27a5686f1b4f782cf63228b88d0a52acbba0535da5bf2122ba356.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διάγραμμα αυτό δεν μου λέει τίποτα. Η μετοχή με το κωδικό SURG πριν το 2020 ήταν μια άλλη εταιρία.
      Τι να δούμε δηλαδή;

      Επειδή ήταν εισηγμένη απο το 2007 τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι ίδια εταιρία με σήμερα;

      Η εταιρία SURG είναι 2 ετών ... πριν πούλαγε φύκια και κορδέλες.

      Ήταν εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που ασχολείται με την απόκτηση, εξερεύνηση και ανάπτυξη ιδιοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου και την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

      Αυτά παλιά ...
      Στα φρέσκα κουλούρια
      https://www.stocktitan.net/news/SURG/surge-pays-to-ring-nasdaq-opening-ef9w29sgokes.html

      Διαγραφή
    2. Το αντικείμενο αυτό της νέας εταιρείας ...πολύ περίεργο μου φαίνεται.
      Όσο για το διάγραμμα πάλι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δύο διαφορετικές εταιριες κρατάνε ενιαίο διάγραμμα τιμών
      Ο σχηματισμός παντός είναι τέλειος... βραχυπροθεσμα και μακροπροθεσμα κουμπώνουν 100% λες και να μη έχει συμβεί τίποτα

      Διαγραφή
    3. Απλώς άλλαξε δραστηριότητα η εταιρία, άλλαξε και ticker, όπως και επωνυμία ... έγιναν και τα απαραίτητα reverse splits.

      Διαγραφή
    4. Μια χαρά δραστηριότητα έχει ... απλώς υπάρχει εξάρτηση απο την ομοσπονδιακή κυβέρνηση που πληρώνει το Internet των "φτωχών" και παντελονιάζει η SurgePays.

      Διαγραφή
    5. Tο 16-20 είναι λογικό νούμερο και πιστεύω θα το πιάσει ... απο το 30 και πάνω με τα τωρινά δεδομένα η αποτίμηση ειναι απαιτητική ... εκτός αν η εταιρία διεισδύσει περισσότερο στα στρώματα των "φτωχών" και πετάξει όπως η ClearField μέχρι τα 100 μέχρι να ξεφουσκώσει στα 20.

      Αυτά όμως θα τα δούμε σύντομα.

      Διαγραφή
  9. Super Micro Computer Inc (SMCI)

    τι γινεται εδω ρε παιδια....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.8 τρις κεφαλοποιηση...όσο όλο το χρηματιστήριο της ΚΙΝΑΣ.....!!!

      Διαγραφή
    2. Γιατί έχει χρηματιστήριο το καθεστώς;
      Μην τρελαθούμε τώρα.
      Και ακριβό είναι ...

      Διαγραφή
    3. Σε αυτά τα χρηματιστήρια ... Κίνες , Πουτίνιδες, Βόρειες Κορέες είναι υπέρ μόνο οι ΚΡΑΧΚλαιωτσάκοι που έχουν σκάσει απο το κακό τους

      Διαγραφή
    4. Το 1626 αγοράσθηκε το Μανχάταν αντί 26 δολαρίων.

      Άντε ΚΛΑΧΚλαιωτσάκε που όλο αποτιμάς και ΚΡΑΧάρεις το σύμπαν για κάνε μας μια ανάλυση.
      Πουλήθηκε ακριβά ή φθηνά το Μανχάταν;
      Σιγά μην ξέρεις να αποτιμήσεις .... 😁😁😁

      Διαγραφή
    5. Φιλάκια στα φιλαράκια του ΚΡΑΧΚλαιωτσάκου.
      Αναλυτάδες του κ@λου ... άσχετοι.

      https://www.ot.gr/2024/02/09/agores/jp-morgan-mia-nea-genia-armageddon-iston-kataklyzei-tis-agores-posa-exasan-osoi-tous-akousan/

      Διαγραφή
    6. Αυτός ο BIG χασούρης πότε θα σηκώσει λευκή σημαία, παράδοσης άνευ όρων, στην NVDA?
      Κουράγιο ... το 1000ρι είναι κοντά.

      Διαγραφή
  10. Zack's (επι πληρωμή)...εχει βαλει την STNE απο 10$ RANK-nr 1 strong buy...και την GCT απο 9$ RANK nr -1 strong buy........τωρα εχει βαλει μερικες αλλες
    1-Puma Biotechnology Inc (PBYI)
    2-Oceaneering International (ΟΙΙ)
    (μια ματια κ.Τακη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο όσο αφορά την OII. Μάλιστα τα νούμερα λένε υπερτιμημένη ... εκτός αν υπάρχει κάτι στο παρασκήνιο που αλλάζει άρδην το μελλοντικό ρυθμό ανάπτυξης της. Αυτό όμως δεν φαίνεται έτσι εύκολα ...

      Διαγραφή
    2. Η αλλη είναι βιοτεχνολογική ... άρα αποκλείεται απο μένα και δωρεάν να μου τη δώσουν. Τα έχουμε πει αυτά ...

      Διαγραφή
    3. GCT ή γίγαντας ή μετοχάρα εταιριάρα.
      Εχθές στο χαμηλό των 32,5 δολαρίων έδωσα όσα κομμάτια υφάρπαξα στο επίπεδο των 18 με 21 δολαρίων.
      Τα υπόλοιπα είναι απο πολύ χαμηλά και είναι η βασική μακροπρόθεσμη θέση. Πλέον η τιμή κτήσης τους είναι αρνητική ... έχουν την ένδειξη ΔΕΝ ΠΩΛΟΎΝΤΑΙ , βουρ για τα 100.

      Διαγραφή
  11. ΑΣΧΕΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΛΑΞΕ ΡΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ? ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΚΛΠ.. ΠΑΕΙ ΝΑ ΡΕΦΑΡΕΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ 10ΕΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΚΕΡΔΙΖΩ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΧΑΝΩ ΑΜΕΡΙΚΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για την upst έχουμε εικόνα πως θα πάει με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της επόμενης εβδομάδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. UPST που την παρακολουθω......εχει ΔΡΑΜΑ το διαγραμμα της.....ΔΡΑΜΑ λεμε.......
    Τωρα τι θα πουν τα αποτελεσματα αυτη ειναι μια αλλη ιστορια και αυτη τη κατευθυνση θα παρει μολις βγουν
    Εγω δεν εχω θεση στο χαρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Όλα καλά εκεί...με τα νούμερα που εβγαλε αλλά και την μελλοντικη ανάπτυξη..ασε πως τα ερμηνεύουν και τι περιμένανε!
      ....Τεχνικά όμως η μετοχη ειναι σε διόρθωση για την ωρα,
      Κάνει ομως ενα πολλή bullish σχηματισμό CUP&HANDLE...και τώρα μπορεί να φτάσει 16 δολάρια του HANDLE
      Θα βάλω τσαρτ αν σας ενδιαφέρει

      Διαγραφή
  15. PERI-CHART

    https://uploads.disquscdn.com/images/399907259a005377805e76e2760e3ae4a976775d0b8b55c2cc318897d95fc538.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Peri και εκτιμηση Zack για το 2024

      Η τρέχουσα συναινετική εκτίμηση EPS είναι 0,61 $ σε έσοδα 176,07 εκατομμυρίων $ για το επόμενο τρίμηνο και 3,30 $ σε 890,11 εκατομμύρια $ σε έσοδα για το τρέχον οικονομικό έτος.

      Η διοίκηση δίνει guidance 860-880 εκατομ δολάρια έσοδα.

      Δηλαδή με 3,3 δολάρια καθαρά κέρδη ανά μετοχή για το 2024 στην τιμή των 24 δολαρίων δίνει P/E 7,27 και με ρυθμό ανάπτυξης στο 17% έχουμε PEG = 0,43

      Αν πάει η μετοχή στα 16 δολαρια με κέρδη 3,3 ανά μετοχή τότε ... P/E = 4,85 και PEG = 0,285.

      Με αυτό το guidance η μετοχή παρακάτω απο τα 23 δολάρια δεν έχει ... έτσι λέω εγώ.

      Διαγραφή
    2. PERI
      Τους πομπάραν τους memedes στα 40 δολάρια τα ChatGPT και τη τεχνητή νοημοσύνη και αγόραζαν όλοι οι παρορμητικοί ... και τώρα τους λένε θα πάει η μετοχή στο πυρ το εξώτερον αφού θα αναπτυχθεί το 2024 μόνο 17% 😲😲😲

      Διαγραφή
    3. Όπως έλεγα και στην περίπτωση του γίγαντα (GCT) όταν βλέπω τέτοια νούμερα μου αρέσει να χάνω 😉😉.

      Για θυμηθείτε λίγο και CFLT προ 2 τρίμηνων στο 14 ... τότε που η αγιορά τάχα μου είδε χάος. Τι καθοδήγηση έδωσε τότε; Και όμως πούλαγαν ..
      Και σε 2 τρίμηνα τι έγινε;

      Να μη θυμηθούμε την S παλαιότερα.
      Παιχνιδάκια των funds για να κινούνται οι μετοχές ... και κάπου κλάνουν μέντες οι memeδες.
      Εκεί είναι ΑΜΕΡΙΚΗ τα πάντα κινούνται ακόμη και όταν είναι ακούνητα.
      Δεν είναι, εκεί, Ελλάδα ... υπνε που παίρνεις τα παιδιά.

      Διαγραφή
    4. Σήμερα θα ολοκληρώσω τη θέση μου στο PERI.
      Είπαμε, έχοντας τέτοια νούμερα στο τσουβάλι μου γουστάρω να χάνω.

      Διαγραφή
    5. Σκέφτομαι και άνοιγμα θέσης στο APPS ... για βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση. Θα δούμε ...

      Διαγραφή
    6. Οπωσδήποτε πρέπει να ανοίξω θέση σήμερα ή το αργότερο αύριο στο GEO ... θα ήθελα ένα βαθύ κόκκινο, που δυστυχώς δεν το κάνει. Αλλά δεν μπορεί να τα έχουμε όλα στη ζωή μας. Έστω να δω το 11,2 με 10,8.

      Διαγραφή
    7. GEO
      Μηχανή κοπής χρήματος.
      Απορώ πως θα της ξεφύγουν τα ολικά ιστορικά υψηλά της.

      Διαγραφή
  16. Άσχετο αλλά ... SNAP

    Δεν ξέρω ... αλλά όποτε κοιταζα το SNAP πάντα μου μύριζε μπαρούτι.
    Έχει κανείς άποψη;

    Βλέπω πρόσφατη τριπλή κορυφή ... γιατι να μην δοκιμάσει και έναν τριπλό πάτο στα 8 δολάρια;
    Πολύ επικίνδυνη εταιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μακριαααα...απο SNAP λεω εγω..!
    Δείτε την Cleanspark.....το διάγραμμα φωνάζει...come and take meeee..2 DA MOON..pleasee...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κ.Τακη...θα σας εξομολογηθώ για μια 'μακακια" μου
    Αγόρασα χθες (για παιχνίδι)...στα 0.18 μια μικρούλα CYNG λέγεται
    AI...AUTONOMUS...κλπ κλπ......είδα κάτι βίντεο και λέω αξιζει να τα χάσω τα λεφτά μου
    ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΛΙΖ....!
    Ο CEO..είναι Εβραίος και έχει καλό παρελθόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή είναι ανενεργη προς το παρόν. Δεν έχει έσοδα, έχει μόνο ΘΑ ... έχει όμως έξοδα. Σαν να βλέπω εταιρία βιοτεχνολογίας που ακόμη είναι στις δοκιμές ...

      Διαγραφή
  19. LAES
    Δείτε μια μικρή αλλά κερδοφόρα εταιρεία που δείχνει πολλή υποτιμημένη ....με φανταστικά technicals
    Στα 1.60 δολάρια μου ξέφυγε στο στήσιμο εντολών
    Τώρα εχει διπλασιάσει ..χμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. +20% τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων σε σχέση με τον 12/22. Είναι καλό σημείο να ενισχύσω τη θέση μου στη λεμονάδα; Τεχνικά πως κινείται η λεγαμενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ περιμένω ... παραμονές αποτελεσμάτων μια γερή ενίσχυση της μακροπρόθεσμης έκθεσης μου.
      Λουκουμάκι το σημείο που κλείνει το 2ο ανοδικό γκαπ της, όταν ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα σας.Πώληση asts,upst,invz κέρδη 10 με 15% Αγορά εαν κάποτε tesla κάτω απο 160 ,inmd και peri κάτω απο 20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. CLEANSPARK.......ξέσκισε....(και στο aftermarket)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΡΑΧΚλαιωτσάκε

    Nikkei 225
    Ολικό ιστορικό υψηλό στις 29 Δεκεμβρίου 1989, 38.957,44.

    Τι γίνεται μπρεεε; Οι καρφιτσούλες σου δεν δουλεύουν;
    Απο το θίασο σου καιρό έχεις να μας βγάλεις τον BIG χασούρη των αγορών και βλαχοSHORT της NVDA. Βγάλτον να μας πει και αυτός τον πόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikkei 225
      Mια ανάσα απο τα Ιστορικά Ολικά υψηλά του. 25 χρόνια κράταγε αυτό το ρεκόρ.
      Σκάσαν οι φούσκες ΚΡΑΧΚλαιωτσάκε;
      Όχι ακόμη; 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Iστορική μέρα σήμερα για τον Nikkei.

      Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 σε νέα Ιστορικά Υψηλά απο τις 29 Δεκεμβρίου 1989 όταν είχε κάνει το υψηλό των 38957,44.

      Οι ΚΡΑΧΚλαιωτσάκοι αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί συμβαίνει αυτό. 😄😄😄

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό στον κ. Τάκη και σε όλους τους φίλους,
    ΤΕΟ, μέχρι που βλέπεις την κίνηση στο Cleanspark?
    Είχε καλές ειδήσεις τελευταία (εξαγορά miners) και χθες εμφάνισε κέρδη που δεν τα περίμενε η αγορά. Βοηθά και το bitcoin σήμερα. Μετά τα παρατράγουδα του παρελθόντος, δείχνει τα σοβαρεύεται.
    Μέτοχος από πολύ παλιά που όμως ελάφρυνα θέση στην τελευταία άνοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδιωξα το 1/3 στα 13,51 (στο +30%).
      Αγορά στο 3,63 με ενίσχυση στο 4,35 απόδοση +270% σε 2 μήνες περίπου.
      Είχα γράψει σχετικά πριν μήνες στο soltrade
      http://disq.us/p/2wuaz5a
      Υγεία και κέρδη σας εύχομαι.

      Διαγραφή
    2. Ακόμη και το ξοφίμι ASTS ξύπνησε μετά την είδηση για το κυβερνητικό συμβόλαιο που έλαβε εταιρία-συνεργάτης της και καίει σορταδόρους. Είμαι μέτοχος και δυστυχώς με ζημιά, αν και ενίσχυσα στην μεγάλη πτώση που έκανε πριν λίγες μέρες.
      Κορυφαία σε απόδοση μετοχή μου η Ardelyx. Πλησιάζω στον 10πλασιασμό, έχω πάρει το κεφάλαιο και κάποια κέρδη και ενώ είχα στόχο τα 10 δολ. βλέπω να πηγαίνει παραπάνω και πολύ καλύτερα από τις άλλες μετοχές bio, γι΄αυτό και διακρατώ. Το ίδιο και με ADMA.

      Πιστεύω ότι οι 4 τομείς που θα έχουν ανάπτυξη στις ΗΠΑ τα επόμενα έτη είναι οι εξής:
      AI (καλό αυτό το ξέρουν όλοι)
      Quantum computing - Κβαντικοί υπολογιστές
      CRISPR - βιοτεχνολογία (έχω μετοχές της CRSP)
      και
      Computrational Biology - υπολογιστική βιολογία

      κ. Τάκη αν μπορούμε να βρούμε τώρα ποιοτικές μετοχές σε αυτούς τους κλάδους, με δυνατούς μετόχους (που φυσικά να μην είναι spacs τα οποία έχουν αποτιμηθεί στο Θεό στο +10.000% πριν εισαχθούν) τότε τα επόμενα 3-6 έτη μπορούμε να έχουμε τις 3-4 μετοχές που θα κάνουν τη διαφορά στο Χ/Φ μας.

      Θα χαρώ να δούμε κάποιες προτάσεις σας όπως και από άλλους φίλους του blog.

      Να είστε όλοι καλά.
      ps: Τάκαρε, μετά από τόσο καιρό που έχω να γράψω, σήμερα που έχω λίγο χρόνο έγραψα και κάτι επιπλέον.

      Διαγραφή
    3. cleanspark......καπου εδω ειναι σε αντίσταση.γραμμη λαιμου....αν τη σπασει ανοδικα παει για Χ2...γεια σου φιλε Γιώργο

      Διαγραφή
  25. APP
    Το απόλυτο χαρτί.
    Εταιριάρα. Νo limits.
    Τι να λέμε τώρα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂