Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Aehr Test Systems

AEHR Test Systems  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό AEHR ... εδώ ....

Presentation AEHR ... εδώ ...
Investors AEHR ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 28.799.313 μετοχές

Τομέας : Ημιαγωγοί (Semiconductor) - εξοπλισμός και υλικά
Αριθμός εργαζομένων : 104

Συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της στο εξωτερικό και ενός υποκαταστήματος, η AEHR απασχολεί 104 άτομα, σε τακτική βάση πλήρους απασχόλησης, εκ των οποίων 23 ασχολούνται με έρευνα, ανάπτυξη και συναφή μηχανολογία, 31 ασχολούνται με την κατασκευή, 39 ασχολούνται με το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και την υποστήριξη πελατών και 11 με τη γενική διοίκηση, τα οικονομικά και τις λειτουργίες πληροφορικής.

Oι 104 τακτικοί υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης βρίσκονται στις ακόλουθες γεωγραφικές περιοχές:
80 Ηνωμένες Πολιτείες ... 1 Γερμανία ... 5 Ταϊβάν και 18 στις Φιλιππίνες.


Οι κύριες διοικητικές και παραγωγικές εγκαταστάσεις της Εταιρείας βρίσκονται στο Fremont της Καλιφόρνια, σε ένα κτίριο 51.289 τετραγωνικών ποδιών.
Η Εταιρεία μισθώνει ένα γραφείο πωλήσεων και υποστήριξης 492 τετραγωνικών ποδιών στο Utting της Γερμανίας.

Στις 18 Νοεμβρίου 2020, η AEHR ίδρυσε μια εξ ολοκλήρου θυγατρική, την Aehr Test Systems Philippines Inc., η οποία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τον Μάρτιο του 2021.
Η Εταιρεία μισθώνει μια εγκατάσταση στις Φιλιππίνες που βρίσκεται σε ένα κτίριο 2.713 τετραγωνικών ποδιών στη ζώνη Clark Freeport Zone, Παμπάνγκα.

Δραστηριότητα
Η Aehr Test Systems είναι μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε στην Καλιφόρνια τον Μάιο του 1977 που αναπτύσσει και κατασκευάζει εξοπλισμό δοκιμής και καύσης που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ημιαγωγών. Η έδρα της είναι στο Fremont της Καλιφόρνια.

Τι είναι ημιαγωγός (Semiconductor);
Ημιαγωγός είναι κάθε υλικό που έχει ειδική αντίσταση με τιμές ανάμεσα σε αυτές των μονωτών και των αγωγών και που εμφανίζει ραγδαία μείωση της ειδικής του αντίστασης με την αύξηση της θερμοκρασίας του.

Σε καθαρή μορφή, οι ημιαγωγοί είναι κακοί αγωγοί του ηλεκτρισμού. Ωστόσο, η προσθήκη μικρών ποσοτήτων άλλων στοιχείων, γνωστών ως προσμίξεις, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αγωγιμότητά τους. Οι ημιαγωγοί με προσμίξεις ονομάζονται "διδυποιωμένοι" ή "διοξείδιοι".

Εφαρμογές ημιαγωγών
Οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών, όπως 

  • Υπολογιστές : όπου οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των τσιπ υπολογιστών, τα οποία περιέχουν δισεκατομμύρια μικροσκοπικούς ημιαγωγούς.
  •  Κινητές συσκευές: όπου οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των κυκλωμάτων των κινητών τηλεφώνων, των tablets και άλλων φορητών συσκευών.
  •  Τηλεοράσεις: όπου οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των πινάκων LED των τηλεοράσεων.
  •  Φωτοβολταϊκά πάνελ: όπου οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούνται για την μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Οι ημιαγωγοί είναι μια βασική τεχνολογία που έχει αλλάξει τον κόσμο μας. Χωρίς τους ημιαγωγούς, δεν θα υπήρχαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις ή άλλες σύγχρονες ηλεκτρονικές συσκευές.

Ένα τσίπ υπολογιστή

Τα συστήματα δοκιμών Aehr είναι μια σειρά από μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για τη δοκιμή των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (Ιntegrated Circuit). Τα IC είναι μικρά ηλεκτρονικά εξαρτήματα που αποτελούνται από χιλιάδες ή εκατομμύρια τρανζίστορ και άλλες ηλεκτρονικές διατάξεις. Χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις και αυτοκίνητα.

Τα συστήματα δοκιμών Aehr χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την ποιότητα των IC. Οι δοκιμές αυτές περιλαμβάνουν τη μέτρηση των ηλεκτρικών χαρακτηριστικών των IC, όπως η τάση λειτουργίας, η ένταση ρεύματος και η ταχύτητα λειτουργίας. Οι δοκιμές αυτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να ελέγξουν την αντοχή των IC σε ακραίες συνθήκες, όπως υψηλές θερμοκρασίες και ακτινοβολία.

Τα συστήματα δοκιμών Aehr είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και την παραγωγή των IC. Χωρίς αυτά, είναι αδύνατο να διασφαλιστεί ότι τα IC είναι λειτουργικά και αξιόπιστα.

Ειδικότερα, τα συστήματα δοκιμών Aehr μπορούν να εκτελέσουν τις ακόλουθες δοκιμές.
Τεστ ρεύματος: Οι δοκιμές ρεύματος χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την ικανότητα των IC να αντέχουν σε διάφορα επίπεδα ρεύματος.
Τεστ τάσης: Οι δοκιμές τάσης χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την ικανότητα των IC να αντέχουν σε διάφορα επίπεδα τάσης.
Τεστ θερμοκρασίας: Οι δοκιμές θερμοκρασίας χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την ικανότητα των IC να λειτουργούν σε διαφορετικές θερμοκρασίες.
Τεστ χρόνου ζωής: Οι δοκιμές χρόνου ζωής χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την ικανότητα των IC να λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσουν τις ιδιότητές τους.
Τεστ ακτινοβολίας: Οι δοκιμές ακτινοβολίας χρησιμοποιούνται για να ελέγξουν την ικανότητα των IC να αντέχουν στην ακτινοβολία.


Τα συστήματα δοκιμών Aehr μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή όλων των τύπων IC, από απλά τρανζίστορ έως σύνθετα τσιπ γραφικών. Τα συστήματα δοκιμών Aehr είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και δυνατότητες, ανάλογα με τις ανάγκες του κατασκευαστή των IC.

Η Aehr Test Systems είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων δοκιμών IC στον κόσμο.

Τι ακριβώς κάνει η Aehr;
Η Aehr παρέχει ζωτικής σημασίας εξοπλισμό δοκιμής και καύσης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιπ καρβιδίου του πυριτίου, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των ηλεκτρικών οχημάτων και της υποδομής φόρτισης. Η αυξανόμενη ζήτηση καρβιδίου του πυριτίου έχει προσδώσει απίστευτη ανάπτυξη για την Aehr.

Η αύξηση της ζήτησης καρβιδίου του πυριτίου επεκτείνεται και πέρα ​​από τα απλά ηλεκτρικά οχήματα σε τομείς όπως τη βιομηχανία, τα ηλιακά πάνελ και τα ηλεκτρικά τρένα. Η Marketsand Markets προβλέπει μια συνολική αγορά καρβιδίου του πυριτίου που θα μπορούσε να αποτιμηθεί σε περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2028, αντιπροσωπεύοντας σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 36,4%.

Μια πρόσφατη έκθεση της UBS προέβλεψε ότι η συνολική αγορά καρβιδίου του πυριτίου θα πλησιάσει τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 και το 30% αυτού του συνόλου θα αφορά βιομηχανικές εφαρμογές. Ενώ η κύρια ευκαιρία εξακολουθεί να εξυπηρετεί την αγορά αυτοκινήτων ηλεκτρικών οχημάτων, το βιομηχανικό τμήμα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσό δολαρίων και μια σημαντική ευκαιρία στην αγορά.


Η ΑHER είναι πάροχος εξοπλισμού που πουλά μηχανήματα τα οποία ονομάζονται συστήματα FOX και αυτά τα μηχανήματα απαιτούν αναλώσιμα που ονομάζονται WaferPak Contactors και DiePak Carriers. Μαζί, τα μηχανήματα και τα αναλώσιμα έχουν σχεδιαστεί για τη δοκιμή διαφορετικών τύπων τσιπ.

Τα κύρια προϊόντα της Εταιρείας είναι τα συστήματα δοκιμών και καύσης πλακιδίων FOX-XP, FOX-NP και FOX-CP. Είναι συστήματα δοκιμών πλήρους επαφής και μονωμένης μήτρας/μονάδα, που μπορούν να δοκιμάσουν, να καούν και να σταθεροποιήσουν ένα ευρύ φάσμα συσκευών κορυφαίας τεχνολογίας, με βάση το καρβίδιο του πυριτίου και άλλους ημιαγωγούς ισχύος, όπως και αισθητήρες 2D και 3D που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα, tablet και άλλες υπολογιστικές συσκευές, ημιαγωγούς μνήμης, επεξεργαστές, μικροελεγκτές, συστήματα σε ένα τσιπ και φωτονικά και ενσωματωμένες οπτικές συσκευές.

Ο επαφέας πλήρους πλακέτας WaferPak, ο φορέας DiePak, ο ευθυγραμμιστής WaferPak και ο αυτόματος φορτωτής DiePak δίνουν τη δυνατότητα στους κατασκευαστές ολοκληρωμένων κυκλωμάτων να πραγματοποιούν δοκιμές, καύσεις και σταθεροποίηση πλήρους πλακών στα συστήματα FOX.

Οι ευθυγραμμιστές επιτρέπουν την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας δοκιμής για τους πελάτες. Τα συστήματα FOX-P και τα WaferPak Aligners μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλά διαφορετικά σχέδια τσιπ, ενώ κάθε επαφέας WaferPak είναι μοναδικός για κάθε συγκεκριμένο σχέδιο τσιπ. Ομοίως, για δοκιμές σε επίπεδο Die, το DiePak Loader (παρόμοιο με το WaferPak Aligner) και το DiePak Carrier (παρόμοιο με το WaferPak Contactor) μπορούν να αυτοματοποιήσουν την πλήρη ροή της διαδικασίας της δοκιμής καύσης με τις μηχανές της σειράς FOX-P.

Τα προϊόντα της AEHR καθώς και τα εξαρτήματα κατασκευάζονται από τρίτους.
Η τελική όμως συναρμολόγηση και οι δοκιμές πραγματοποιούνται στην κύρια μονάδα παραγωγής της Εταιρείας που βρίσκονται στο Fremont της Καλιφόρνια.
Η Aehr Test Systems είναι κορυφαίος πάροχος λύσεων δοκιμής, ποιότητας, αξιοπιστίας και ασφάλειας των ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, της υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, της πληροφορικής, της υποδομής δεδομένων και τηλεπικοινωνιών και της μνήμης και αποθήκευσης στερεάς κατάστασης.
 
Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Aehr είναι η ικανότητά της να εκτελεί δοκιμές, σε επίπεδο γκοφρέτας. Το εγχείρημά της στο καρβίδιο του πυριτίου και στο νιτρίδιο του γαλλίου, όπως και η ενασχόλησή της με τη φωτονική του πυριτίου δείχνουν την καινοτομία των προϊόντων της εταιρίας, καθώς και τη διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής της στην αγορά.

Πρώτος πελάτης νιτριδίου γαλλίου
Στις 14 Δεκεμβρίου 2023, η Aehr Test Systems ανακοίνωσε ότι έλαβε μια αρχική παραγγελία πελάτη για ένα σύστημα δοκιμής και καύσης στάθμης πλακιδίων FOX-NP™ και ένα σύστημα ευθυγράμμισης FOX WaferPak™ που θα χρησιμοποιηθεί για συσκευές ισχύος νιτριδίου του γαλλίου (GaN). Ο πελάτης είναι κορυφαίος παγκόσμιος προμηθευτής συσκευών ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε ηλεκτρικά οχήματα και υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι η εταιρία προσθέτει έναν ακόμη σημαντικό πελάτη στη λίστα των εταιρειών που χρησιμοποιούν προϊόντα FOX της Aehr για τη δοκιμή στάθμης πλακιδίων και την καύση σύνθετων ημιαγωγών ευρείας ζώνης. Το σύστημα FOX-NP, συμπεριλαμβανομένου του FOX WaferPak Aligner, έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί και να εγκατασταθεί κατά το τρέχον οικονομικό τρίμηνο.
Τα καθαρά έσοδά της εταιρίας αποτελούνται κυρίως από πωλήσεις συστημάτων FOX-P, WaferPak Aligners and DiePak Loaders, WaferPak contactors, DiePak carriers, από εξαρτήματα δοκιμών, από αναβαθμίσεις και ανταλλακτικά, καθώς και έσοδα από συμβόλαια υπηρεσιών και μη επαναλαμβανόμενες χρεώσεις μηχανικής.

Κίνδυνοι
Συγκέντρωση πελατών 
Δεδομένου ότι η βιομηχανία καρβιδίου του πυριτίου βρίσκεται πραγματικά στα σπάργανα, αυτό σημαίνει ότι μόνο λίγες εταιρείες βρίσκονται επί του παρόντος σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή.
Τα έσοδα είναι πολύ συγκεντρωμένα σε λίγους πελάτες. Η Οnsemi (ΟΝ) συμβάλλει περίπου στο 80% των πωλήσεων. Στο παρελθόν, η Intel είχε αναφερθεί ως ένας ακόμη σημαντικός πελάτης. Συνολικά 5 πελάτες αντιπροσωπεύουν το 98% των καθαρών πωλήσεων. Αυτό είναι μεγάλο ρίσκο, καθώς ο ανταγωνισμός είναι οξύς.

Οι πωλήσεις στους πέντε μεγαλύτερους πελάτες της Εταιρείας αντιπροσώπευαν περίπου το 97%, το 98% και το 84% των καθαρών πωλήσεών της τη χρήση 2023, 2022 και 2021, αντίστοιχα.
  • Κατά τη χρήση 2023, δύο πελάτες αντιπροσώπευαν περίπου το 79% και το 10% των καθαρών πωλήσεων της Εταιρείας.
  • Κατά τη χρήση 2022, ένας πελάτης αντιπροσώπευε περίπου το 82% των καθαρών πωλήσεων της Εταιρείας.
  • Κατά τη χρήση 2021, τέσσερις πελάτες αντιπροσώπευαν περίπου το 24%, το 23%, το 20% και το 10%, αντίστοιχα, των καθαρών πωλήσεων της Εταιρείας. Κανένας άλλος πελάτης δεν αντιπροσώπευε περισσότερο από το 10% των καθαρών πωλήσεων της Εταιρείας για καμία από αυτές τις περιόδους.
Η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει τους πελάτες της πολύ περισσότερο. Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι η εταιρεία πρόσθεσε έναν έκτο πελάτη στο επιχειρηματικό τμήμα του SiC,
«ένας πολυεθνικός βιομηχανικός όμιλος και κατασκευαστής ημιαγωγών συμπεριλαμβανομένων ημιαγωγών ισχύος, προβλέπει να αναπτύξει σημαντικά την επιχείρησή του καρβιδίου του πυριτίου για να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς, η οποία προβλέπουμε ότι με τη σειρά μας θα αυξηθεί η χωρητικότητα των συστημάτων μας FOX καθώς και των ιδιόκτητων επαφών πλήρους πλακέτας WaferPak».


Αν και ο κίνδυνος της συγκέντρωσης των πελατών είναι πραγματικός και σοβαρός, εντούτοις οι ευρύτερες τάσεις του κλάδου και το ξεχωριστό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Aehr μας οδηγούν στο τελικό συμπέρασμα ότι, τελικώς, αυτός ο κίνδυνος θα ξεπεραστεί στο κοντινό μέλλον, αφού η εταιρία αναπτύσσει ενεργά τη βάση πελατών της και όπως τονίζει η διοίκηση οι πελάτες εμπιστεύονται όλο και περισσότερο τα προϊόντα της Aehr. 

Ο διευθύνων σύμβουλος  Erickson τονίζει :
Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι αυτοί οι δύο τελευταίοι πελάτες δεν χρειάστηκε να δουν τις γκοφρέτες τους δοκιμασμένες στο σύστημά μας προτού προχωρήσουν στην αγορά από εμάς. Αυτή η ανάγκη για δοκιμές πριν από την αγορά ήταν ουσιαστικά μια απαίτηση για τις πρώιμες δεσμεύσεις πελατών μας, αλλά είναι σαφές ότι πολλοί από τους δυνητικούς νέους πελάτες μας έχουν γίνει πολύ πιο άνετοι να προχωρήσουν με την Aehr απλώς και μόνο με τις διαβεβαιώσεις μας ότι η λύση μας θα λειτουργήσει όπως έχoυμε δεσμευτεί. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες να επιταχύνουν το χρόνο τους στην αγορά. Τούτου λεχθέντος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να αλληλεπιδράσουμε με τους πελάτες με κάθε τρόπο.

Δεν έχουμε ακόμη χάσει έναν υποψήφιο πελάτη αφού επιδείξουμε τις δυνατότητές μας δοκιμής και καύσης στις γκοφρέτες τους.
Στην πραγματικότητα, δεν χάσαμε ποτέ την αξιολόγηση ενός ανταγωνιστικού προϊόντος από τότε που παρουσιάσαμε τα FOX-NP και XP μας που έχουν διαμορφωθεί με τους πόρους δοκιμής καρβιδίου του πυριτίου και νιτριδίου του γαλλίου."

Βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα οικονομικού περιβάλλοντος
Η γενική αβεβαιότητα του οικονομικού περιβάλλοντος θα επιφέρει μεγάλη αστάθεια, για πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της AEHR. Τα υψηλά επιτόκια βλάπτουν τη ζήτηση για τα προϊόντα της εταιρείας, γεγονός που μπορεί να βλάψει περαιτέρω τις πωλήσεις εάν η ζήτηση για τα προϊόντα των πελατών της μειωθεί περαιτέρω, κάτι που είναι πολύ πιθανό, ωστόσο, αυτό θα ήταν βραχύβιο, όπως προβλέπουν πολλοί αναλυτές.
  
Η βιομηχανία εξοπλισμού ημιαγωγών είναι έντονα ανταγωνιστική. Σημαντικοί ανταγωνιστικοί παράγοντες στην αγορά εξοπλισμού ημιαγωγών περιλαμβάνουν την τιμή, τις τεχνικές δυνατότητες, την ποιότητα, την ευελιξία, τον αυτοματισμό, το κόστος ιδιοκτησίας, την αξιοπιστία, την απόδοση, τη διαθεσιμότητα προϊόντων και την εξυπηρέτηση πελατών. Σε κάθε μία από τις αγορές που εξυπηρετεί, η Εταιρεία αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από καθιερωμένους ανταγωνιστές και πιθανούς νεοεισερχόμενους, πολλοί από τους οποίους διαθέτουν μεγαλύτερους οικονομικούς, μηχανικούς, κατασκευαστικούς και μάρκετινγκ πόρους από την Εταιρεία.

Η εταιρεία, η οποία μπορεί να φαίνεται ότι είναι κερδοφόρα αυτή τη στιγμή, μπορεί όμως αυτό να αλλάξει εάν η εταιρεία αποφασίσει να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της για να μην χάσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα.


Θεμελιώδη
Η οικονομική χρήση εκάστοτε οικονομικού έτους λήγει στις 31 Μαΐου.

Στις 31 Μαΐου 2023 η εταιρία είχε ταμείο 50,955 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι συνολικές της υποχρεώσεις ανέρχονται σε 25,324 εκατομμύρια δολάρια.

Το κυκλοφορούν ενεργητικό είναι 96,213 εκατομμύρια δολάρια, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μόλις 19,253 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η εταιρία ουσιαστικά δεν έχει χρέος, καθώς τα 6,272 εκατομμύρια δολάρια χρέους αφορούν leasing. 

Η αυξημένη ρευστότητα της εταιρίας έχει ενισχυθεί, χάριν 

  • των δύο τελευταίων κερδοφόρων οικονομικών χρήσεων, 
  • των ταμειακών ροών που είναι θετικές, τα τελευταία 2 έτη
  • και των δύο αυξήσεων κεφαλαίου που έκανε η εταιρία.

Συγκεκριμένα  ...

  • Στις 8 Οκτωβρίου 2021, η AEHR πραγματοποίησε offer 1.696.729 μετοχών με μέση τιμή πώλησης 14,73 δολάρια. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 24,03 εκατομμύρια δολάρια.
  • Στις 8 Φεβρουαρίου 2023. Η Εταιρεία πραγματοποίησε offer 208.917 μετοχών με μέση τιμή πώλησης 34,78 δολάρια. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 6,82 εκατομμύρια δολάρια.

Η Γενική ρευστότητα της εταιρίας ανέρχεται στο 5, δηλαδή το κυκλοφορούν ενεργητικό είναι 5-πλάσιο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων.
Η άμεση ρευστότητα ισούται με 3,35 και το Altman Z-Score ανέρχεται στο 19,17.
Η εταιρία είναι ένα πραγματικό θωρηκτό. 

Τα ίδια κεφάλαια της Aehr ανέρχονται σε 80,145 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν σε 2,78 δολάρια ανά μετοχή.

  • Ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων 87 ημέρες
  •  Ταχύτητα κυκλοφορίας αποθεμάτων 220 ημέρες 
Η διοίκηση τονίζει ότι επενδύει σε απόθεμα προκειμένου να υποστηρίξει τη στρατηγική ανάπτυξής της το οικονομικό έτος 2024. Έτσι, εμφανίζει υψηλά αποθέματα στον Ισολογισμό της.

Στο οικονομικό έτος 2023 (η χρήση 2023 έληξε Μάιο 2023) η διοίκηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε offer μετοχών έως του ποσού των 25 εκατομμυρίων δολαρίων ... τμηματικά και όποτε θεωρεί ότι η τιμή της μετοχής είναι καλή και συμφέρουσα για τους μετόχους.
Έτσι ...
Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, όπως αναφέραμε, η Εταιρεία πραγματοποίησε offer 208.917 μετοχών με μέση τιμή πώλησης 34,78 δολάρια. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 6,82 εκατομμύρια δολάρια.

Στο τέλος του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2024 (Αύγουστος 2023) το υπόλοιπο διαθέσιμο ποσό στο πλαίσιο της προσφοράς ήταν 17,7 εκατομμύρια δολάρια.

Και τονίζει η διοίκηση ...
''Προσδοκούμε ότι θα πουλήσουμε μετοχές έναντι αυτής της προσφοράς κατά τη διάρκεια αυτού του οικονομικού έτους σε περιόδους και τιμές που είναι πιο συμφέρουσες για τους μετόχους μας και την εταιρεία.''
Συνεπώς μάλλον θεωρείται δεδομένο ότι η AEHR θα προχωρήσει και σε νέα προσφορά μετοχών μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Η ΑΕΗR παρουσιάζει αξιοσημείωτη άνοδο στις πωλήσεις της τα τελευταία δύο χρόνια. Το 2024 η οδηγία της διοίκησης είναι ότι τα έσοδα θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 50% και θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια.
Το εγχείρημά της εταιρίας στο καρβίδιο του πυριτίου και στο νιτρίδιο του γαλλίου, όπως και η ενασχόλησή της με τη φωτονική του πυριτίου δείχνουν ένα λαμπρό αναπτυξιακό μέλλον.


Το οικονομικό έτος 2023 (που έληξε Μάιο 2023), η εταιρεία γνώρισε αξιοσημείωτες οικονομικές επιδόσεις, σημειώνοντας νέα ρεκόρ σε πολλές βασικές μετρήσεις. Οι καθαρές πωλήσεις εκτινάχθηκαν στα 64,961 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 28% από τα 50,829 εκατομμύρια δολάρια του 2022.

Στο επόμενο διάγραμμα είναι ολοφάνερο ότι η εταιρία από το 2021 αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Αυτή η αύξηση των πωλήσεων φαίνεται και στην κερδοφορία της εταιρείας, όπου τα καθαρά κέρδη ανέρχονται στα 14,557 εκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 54% από τα 9,45 εκατομμύρια δολάρια του οικονομικού έτους 2022.

Το 2024 η οδηγία της διοίκησης είναι ότι τα καθαρά κέρδη θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 90% και θα φθάσουν τα 28 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν σε περίπου 1 δολάριο ανά μετοχή.

Στο επόμενο διάγραμμα απεικονίζονται οι λειτουργικές χρηματοροές της Aehr, όπου από μια προβληματική ζημιογόνος εταιρία, φαίνεται η μεταμόρφωση των τελευταίων δύο ετών καθώς και οι χρηματοροές καθίστανται θετικές.


Αποτελέσματα Α τριμήνου 2024 (έληξε Αύγουστο 2023)
Τα έσοδα πρώτου τριμήνου ήταν 20,624 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 93% από 10,671 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η έντονη ζήτηση για τα WaferPaks συνέβαλε σε σημαντική αύξηση των εσόδων από έτος σε έτος στο πρώτο τρίμηνο. Τα έσοδα από αναλώσιμα WaferPak και DiePak αντιστοιχούσαν στο 55% των συνολικών εσόδων της Aehr σε σύγκριση με μόλις 5% των εσόδων στο Α΄τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Όπως έχουμε σημειώσει προηγουμένως, οι πελάτες συνήθως αγοράζουν τα συστήματά FOX πριν από τα WaferPaks και στη συνέχεια συσσωρεύουν τις αγορές τους στα WaferPaks.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,671 εκατομμύρια δολάρια, από 589 χιλιάδες δολάρια στο περσινό αντίστοιχο τρίμηνο.

Οι κρατήσεις το πρώτο τρίμηνο ήταν 18,4 εκατομμύρια δολάρια, από 15,2 εκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο και ήταν ελαφρώς μειωμένες κατά 4% από 19,1 εκατομμύρια δολάρια του πρώτου τρίμηνου του οικονομικού 2023. Στις κρατήσεις για το 1ο τρίμηνο περιλαμβάνονται παραγγελίες για επιπλέον επαφές WaferPak ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων από τον κύριο πελάτη της Aehr καρβιδίου του πυριτίου. 

Το ανεκτέλεστο ποσό στο τέλος του τριμήνου ήταν 22,3 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένο κατά 14% από πέρυσι, με κρατήσεις 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων που ελήφθησαν κυρίως από έναν νέο πελάτη των ΗΠΑ.

Στο Α΄τρίμηνο η Aehr είχε θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 3,901 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα έχει μηδενικό χρέος, ενώ στον Ισολογισμό τα Goodwills είναι μηδενικά όπως και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία.

Guidance
Στον κλάδο των ημιαγωγών υπάρχει εδώ και πάνω από ένα χρόνο αρνητικό κλίμα, το οποίο οφείλεται στην υπερπροσφορά, τα υψηλά επιτόκια και στο αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που ανάγκασε πολλούς πελάτες διαφορετικών εταιρειών ημιαγωγών να καθυστερήσουν τις αγορές τους. Το πρώτο εξάμηνο του έτους προβλέπεται ότι θα είναι δύσκολο, όμως στο μέλλον η βελτίωση θα είναι ραγδαία.

Η Gartner προβλέπει ανάπτυξη του κλάδου των ημιαγωγών κατά περίπου 16,8% για το 2024, οπότε συνολικά η χρονιά θα είναι καλύτερη από το 2023.

Για το οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Μαΐου 2024, η Aehr δίνει καθοδήγηση ότι τα συνολικά έσοδα της θα είναι τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει αύξηση άνω του 50% από έτος σε έτος και καθαρά κέρδη τουλάχιστον 28 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύει αύξηση κερδών άνω του 90% σε ετήσια βάση.
 
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την Αehr είναι :
  • To 2024 Πωλήσεις 103 εκατομμύρια ... κέρδη 28 εκατομμύρια
  •  Το 2025 Πωλήσεις  159 εκατομμύρια ... κέρδη 35 εκατομμύρια
  •  Το 2026 Πωλήσεις 224 εκατομμύρια ... κέρδη 58 εκατομμύρια
Στο 1ο 10ήμερο του 2024 η εταιρία θα ανακοινώσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, το οποίο έχει λήξει στις 31 Οκτωβρίου 2023.

50 σχόλια:

  1. Αν κάνω μια υπόθεση ανάπτυξης των εσόδων κατά 30% ετησίως για μια πενταετία τότε το Μάιο του 2029 θα εμφανίζει έσοδα 370 εκατομμύρια δολάρια. Εφόσον το 30% αυτών μετουσιωθούν σε καθαρά κέρδη τότε θα μπορεί η AEHR να εμφανίσει 100 εκατομμύρια καθαρά κέρδη.
    Αν προεξοφληθούν τα προηγούμενα τότε η μετοχή θα έχει μια δίκαιη τιμή στα 70 δολάρια.

    Αυτό το σκεπτικό το έχω ως μπούσουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. OPERA

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_f2b8254bd3e55080c45004c367231f7c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. VEECO INSTRUMENTS

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_9e3e0476b0f101ba0b5d17b818fb69bc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η VROM -μιαρα, σηκώνει κεφάλι
    Αγοράστηκε στα 0.66....
    Πρώτος στόχος 1.12....δεύτερος στόχος 2.55 ...και 3.75 η μεγάλη αντίσταση
    Σε ποιο επίπεδο θα κάτσει να ξεκουραστεί ουδείς ξέρει
    Έχει και 50 μυρια offer μπροστά της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KYΡΙΕ ΤΕΟ ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΑΛΛΑ CARVANA? AYTH ΗΤΑΝ ΕΥΚΑΡΙΑΡΑ, ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΤΟΤΕ? ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Χ12 ΠΕΡΙΠΟΥ! ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομιζω φιλε........μονο μια ραγδαία και επιτεθηκη πτωση επιτοκίων θα ευνοήσει αρκετα την εταιρεια.....αλλα και παλι δεν αναμενω να κανει θαυματα
      Η CARVANA ειναι πολυ μεγαλυτερη και καλυτερη της

      Διαγραφή
  6. Ο ΒΙG χασούρ των αγορών και ένας απο τους αγαπημένους του Κλαιωτσάκου, ακόμη να παραδοθεί;
    Δεν θα του μείνει βρακί για βρακί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.technologyreview.com/2023/02/15/1067904/ai-automation-drug-development/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και η μετοχη ειναι EXAI

    https://finance.yahoo.com/quote/EXAI/profile?p=EXAI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. VROOM...
    Σε διόρθωση η μετοχη.....και μεχρι τα 0.78 κανει 50% retracement ανοδου απο 0.62 $...!!
    Το 0.78 $ ειναι σημείο για επαναγορά η για είσοδο για οποίους θελουν να μπουν στη μετοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο.75-0.76 $....είναι 61.8% fibonaci retracement στη τελευταία ανοδική κίνηση
      Για να δούμε θα κρατήσει?

      Διαγραφή
  10. χτυπήσαν τα στοπ...και έκλεισαν ολες οι θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενισχύω όλες τις θέσεις και ανοίγω και νέα θέση στο innoviz.
    Aυριο θα έχω ολοκληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να αποθερμάνουν λίγο την αγορά ....δεν πρέπει να κάνει νέα ιστορικά υψηλά τώρα. Άρα πρέπει να την ηρεμήσουν, με μια μικρούλα αποσυμπίεση.
      Τα ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΚΆ ΥΨΗΛΑ ΤΟ ΙΑΝΟΥΡΙΟ 2024. Λίγο υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Innoviz
      Δεύτερη φορά που έρχεται σε επαφή με την κατερχόμενη γραμμή αντίστασης και επιστρέφει πίσω.
      Την επόμενη φορά θα είναι σαν να μην υπάρχει αυτή η γραμμή.
      Θα ήθελα το 2,2 να βρω ...αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.
      Και το 2,3 με 2,4 καλό είναι.

      Διαγραφή
    3. Μoney Lion δεν καταλαβαίνει τίποτα. Xometry ομοίως.

      DLO
      Απλώς βαρετή. Μόλις δει το 18 ξανά στο 17 και λίγο πίσω.

      Lemonade είμαι βραχυπρόθεσμα ξινομεμονάδας!!!

      Παράγκας
      Μαύρο χάλι. Δεν μπορώ να καταλάβω απο τι διορθώνει.

      Διαγραφή
    4. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_94967d73c674508a6bea1a5e8feba8b5.png

      Διαγραφή
    5. 2024 έτος εμπορευματοποίησης των Lidars. Innoviz με βασικό πελάτη BMW και απο πίσω έρχεται η volkswagen.
      Τα πάντα δείχνουν ότι θα ανταγωνιστεί στα ισια τη luminar ... ίσως να έχει και καλύτερη τεχνολογία.

      Το μόνο που δεν έχει ακόμη κριθεί είναι αν οι πωλήσεις, που θα εκτοξευθούν τα επόμενα 2 έτη, θα μπορέσουν να αποφέρουν κέρδη. Αλλά αυτό δεν θα το μάθουμε το 2024 ... ίσως το 2025 να έχουμε αποφανθεί επι τούτου.

      Διαγραφή
    6. Ένα ακόμη που δεν έχει κριθεί είναι πόσο καινοτόμο και αποτελεσματικό θα είναι το lidar στην αυτόνομη οδήγηση. Αλλο να είναι adas και άλλο το βασικό σύστημα οδήγησης.
      Εαν αποδειχθεί το 2ο τότε the sky is the limit. Μέχρι τότε με επιφύλαξη και τοίχο, τοίχο.

      Διαγραφή
  12. οχι βιασύνη για ενίσχυση λεω εγω........θα δουμε καλύτερες τιμες με χαμηλότερο ρίσκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν έχει πολύ σημασία αυτό...Ο, DOW το έκανε ήδη
    Εμείς τα χαρτάκια μας κοιτάμε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα έχουν σημασία.
      Αν δεν ειναι bullish η αγορά δυσκολεύονται οι μετοχές να ανέβουν.
      Με bullish αγορά θα δούμε για π.χ. όοοοολα τα πάνω νούμερα της UPST.

      Oι έξυπνοι γκουρούδες σε bullish αγορά δίνουν μόνο υψηλότερες τιμές στόχους στις μετοχές. Σε bear αγορά όλο και χαμηλότερα.
      Αυτό κάνουν και οι αναλυτές!!

      Διαγραφή
  14. Παντως εγω ειμαι επιφυλακτικός με αρνητική διάθεση ρισκου εδω περα....αναμενω καλυτερες τιμες πριν μπω κ παλι
    Ναι ...υπαρχουν φασεις που στις αγορες γεννούν και τα κοκόρια αλλα τοτε ειναι που θα κλειδώσεις οποια κερδη και να περιμενεις για καλυτερες τιμες
    Τα charts δεικτων ειναι πολυ...μα πολυ υπεραγορασμενα
    Αν το παιχνιδι ειναι για πολυ επανω.....θελει διόρθωση "ανασα" εδω περα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αν βρω καλη τιμη θα μπω με πολλα...STNE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή.
      Εγώ μπήκα 15,28 ... δεν ξέρω αν είναι καλή η τιμή, αλλά δεν πρόκειται να φύγω με τίποτα. Από τα νέα υψηλά και κατόπιν θα ξανασκεφτώ.

      Διαγραφή
  16. DAX-chart

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_9ed57fa285feae570620e2a4cef74e05.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. STNE

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_87fc4b5f14e2276550e3e38684d4936c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. UPST
    το χαρτι το έδιωξα χθες......αρα εχει καθε λογο να παει πιο πανω...χεχεχεχεχεχε
    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_a8e5df4b79e5ebfc8dbb03804a45c2ab.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. GCT

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_2c68374199836abfa9f9c0a982a7d3d4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλά Χριστούγεννα , χρόνια πολλά ,με υγεία και ευτυχία


    https://markets.economico.gr/i-metochi-pou-epelexe-i-cathie-wood-kai-anamenei-apodosi-metaxy-547-kai-1-496-ependytes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. $wolf, pure play στο χώρο καρβιδίου/νιτριδίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει λίγο μεγάλο χρέος;
      Σε 2 έτη προβλέπεται να είναι κερδοφόρος.
      Θα αντέξει;

      Διαγραφή
    2. Με 3.3Β ταμείο δεν νομίζω αυτό να είναι πρόβλημα. Τα 2Β που σήκωσε φέτος είναι σε notes 7ετούς διάρκειας με 9,8%. Έχει φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο
      "After receiving $1.25 billion in debt financing, they plan to scale up their factory in Mohawk Valley and fund a new facility in Siler City".
      Το ρίσκο είναι αν δεν έρχονται οι πωλήσεις, βλέπε το σημερινό πρωτοσέλιδο της WSJ, όπου αναφέρει ότι οι πωλήσεις EV χάνουν momemtum, με χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.
      Δεν έχω ασχοληθεί με semis, και δεν μπορώ να έχω προσωπική γνώμη, την ανέφερα για να την ψάξει όποιος έχει άποψη για την
      τεχνολογία (καθώς έχω δει ότι είναι αγαπημένο pick σε κάποια χαρτοφυλάκια που έχουν έκθεση σε αυτή την τεχνολογία).

      Διαγραφή
    3. WOLF

      https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_fe1a56282a7364e81f62b306dee18a9c.png

      Διαγραφή
    4. Ένα διάγραμμα για ODD?
      Μάλλον αδιόρθωτη θα πάει απο τα χαμηλά των 25.
      Άντε 42 με 45 το πολύυυ.

      Διαγραφή
    5. Το διάγραμμα είναι ανοδικό μεν...αλλά δεν μου λέει κάτι για το μέλλον..
      Δλδ δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο σχηματισμό

      Διαγραφή
  22. Για ρίξτε μια ματιά στην Oddity Tech (ODD).
    Νέα δυναμική εισαγωγή, κερδοφόρος που παιζει δυνατά στη τεχνητή νοημοσύνη στα καλλυντικά. Ισχυρίζεται ότι είναι 5 με 10 χρονιά μπροστά απο τους ανταγωνιστές της.

    Είναι Ισραηλίτικη ... όποιος την ξέρει ή ξέρει κάτι για την κυρια ας μας πει μερικές κουβεντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. την ειδα εγω.....πολυ καλη ειναι απλα λιγάκι ακριβή .....P/E=50....
    .Θα εχει το απαραίτητο growth στο μελλον για να υποστηρίξει υψηλότερές τιμες...και μεχρι τι βαθμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα για τη velo3d τι βλέπετε; Θα κανει προσφορά στα $0.50 και εχει υποχωρήσει περισσότερο…αξίζει έστω για ένα γρηγορο παίγνιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γίνανε αγορές UPST στο 40,30$...(40% θεσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. RUSSELL 2000-small cap updated

    https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_6e9e69cdb58b7f7e4979d337cd1c5d14.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρονια πολλα και καλα κύριοι.Pgy και vroom κ. Τεο τις εγκαταλείψατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pagaya διαγνώνω μια καλύτερη χρηματιστηριακή συμπεριφορά σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν που γκρίνιαζα με τη λεγάμενη.
      Δείχνει ότι σαν κάτι να έχει αλλάξει ...

      Διαγραφή
  28. Ναι αλλα δεν εκανα την αντιστοιχη κινηση με upstart

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. AEHR και Q2 2024

    Το τρίμηνο που ανακοίνωσε είναι SUPER ... ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες.
    Αν δεν είχε μειώσει η διοίκηση το Guidance η μετοχή σήμερα θα πέταγε.

    Σημείο αντίφασης
    ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ συνεχίζουν να είναι ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΑ.
    Ο μέσος χρόνος πώλησης αποθεμάτων φθάνει στις 617 ημέρες, αν πάρω ως βάση τα αποθέματα του Q2!!!
    Αν πάρω ως σημείο βάσης το μέσο όρο των αποθεμάτων του Q2 αυτόυ του έτους και του Q4 του προηγούμενου έτους τότε πέφτουμε στις 452 ημέρες.

    Αυτό σημαίνει δύο πράγματα :
    1. Είτε η εταιρία έχει υπερανάπτυξη και μας δουλεύει ότι τάχα μου υπάρχει μια επιβράδυνση και πρέπει να μειώσει το Guidance, είτε

    2. Δεν έχει αυτά τα κέρδη που μας λέει και μοχλεύει τα αποτελέσματα.

    Διαλέξτε και παρτε

    Η περίπτωση 1 για να καταλάβετε τι εννοώ ... είναι κάτι σαν την περίπτωση της Ικτίνος όταν ανέβαζε αποθέματα και η αγορά κοιμόταν και δεν κατανοούσε ότι αυτό θα οδηγήσει σε super κέρδη. Όταν το κατάλαβε η μετοχή έφυγε απο το 1 ευρώ και πήγε στα 6 ( μιλάω πριν το σπλίτ)

    2. Η περίπτωση 2 είναι σαν την περίπτωση του Ατλάντικ όπου η εταιρία φόρτωνε τα αποθέματα για να μην δείξει την πραγματική κατάντια της που την οδήγησε τελικά στη χρεωκοπία.

    Φυσικά στην περίπτωση του Ατλάντικ ο μέσος χρόνος πώλησης των αποθεμάτων στις 300 ημέρες φώναζε ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, καθώς δεν ήταν δυνατόν οι φέτες, τα ζαμπόν και τα γάλατα να μένουν τόσες ημέρες στα ράφια ... στην περίπτωση της AEHR δεν μπορούμε με σιγουριά να αποφανθούμε κάτι τέτοιο.

    Με βάση όμως αυτά που βλέπω και επειδή στις αγορές είμαστε υποχρεωμένοι να προεξοφλούμε, τότε αν ανοίξει η μετοχή στα 18 δολάρια είμαι υποχρεωμένος να αυξήσω τη θέση μου φέρνοντας τον μέσο όρο κτήσης στη γραμμή λαιμού που αναφέρει ο κύριος ΤΕΟ στα 21,5 δολάρια περίπου ... γνωρίζοντας όμως πως αν κάνω λανθασμένη προεξόφληση θα δω μέσα στο τρίμηνο τη μετοχή στα 12 δολάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κλάδος είναι hot ... είναι το αύριο και το μεθαύριο της Παγκόσμιας οικονομίας.
      Η NVDA και η ΑΜD ακόμη είναι πολύ χαμηλά οι μετοχές ... έχουν πολλά περιθώρια ακόμη για τα επόμενα 2 με 3 χρόνια.
      Η AEHR δεν είναι ανταγωνιστής τους ... είναι μάλλον συνεργάτης τέτοιων εταιριών. Μάλιστα η διοίκηση περιμένει να αυξήσει τους πελάτες της σε 12 από 7 ... έχει λογική η εταιρία να αυξάνει τα αποθέματα της.

      Στα επόμενα 2 τρίμηνα θα ξέρουμε αν τελικά η εταιρία επενδύει στα αποθέματα της ή αν το πράγμα είναι μούφα.

      Διαγραφή
    2. Mε βάση τα αποθέματα του τελευταίου τριμήνου , ο μέσος χρόνος πώλησης τους είναι :

      Nvda 128 ημέρες
      AMD 133 ημέρες
      WOLF 190 ημέρες
      RMBS 112 ημέρες
      AEHR 424 ημέρες

      Στο κόστος πωληθέντων έβαλα το συνολικό κόστος των τελευταίων 4 τριμήνων

      Διαγραφή
    3. Να προσθεσω μια κε. Τακη;
      981 SMIC

      Η μονη κινεζα που εχει κατεβει στα 7nm με χρηση DUV και προσπαθει να δημιουργησει EUV αρα να σπασει το εμπαργκο για λογαριασμο της μεγαλυτερης οικονομιας στο κοσμο και να τροφοδοτησει τη κινεζικη οικονομια με μικροτσιπ. AI, EV, Tech ολοι βρισκονται πανω στους ωμους της. Το τελευταιο Huawei Mate 60 pro που εστειλε το Iphone 15 στα θυμαρακια ειναι με δικο της in house chip και ουσιαστικα ειναι μονοπωλιο εντος Κινας. Εδω θα δουμε πολλα x στη τιμη τα επομενα χρονια..

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂