Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Sentinel One

Sentinel One  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό S ... εδώ .... 

Presentation Sentinel One ... εδώ ...
Investors Sentinel One ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 292.027.138 μετοχές

  • 238.495.726 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  53.531.412 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 20 ψήφους.
Οι κάτοχοι των κοινών μετοχών Κατηγορίας Β ελέγχουν περίπου το 82% των ψήφων της εταιρίας.

Στις 30 Ιουνίου 2021, η SentinelOne εισήχθη στο NYSE, αντλώντας 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια πουλώντας 35 εκατομμύρια μετοχές για να συγκεντρώσει περίπου 1,23 δισεκατομμύρια δολάρια στην IPO. Η τιμή της IPO ήταν 35 δολαρίων ανά μετοχή.
Εκτός από τις μετοχές που πωλήθηκαν στη δημόσια πρόταση, η SentinelOne ανακοίνωσε την ταυτόχρονη πώληση 1.428.568 μετοχών της κοινής μετοχής της Κατηγορίας Α από ορισμένους από τους υφιστάμενους μετόχους της, σε τιμή ανά μετοχή ίση με την αρχική τιμή δημόσιας προσφοράς, με ιδιωτική τοποθέτηση.


Στις 30 Ιουνίου 2021, οι μετοχές της Sentinel One, ξεκίνησαν  να διαπραγματεύονται και άνοιξαν στα 46 δολάρια ενώ έκλεισαν στα 42,5 δολάρια, πάνω από την τιμή αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO) των 35 δολαρίων, υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες λογισμικού.
Το Ιστορικό υψηλό της μετοχής πραγματοποιήθηκε την 11η Δεκεμβρίου 2021 καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά την τιμή των 78,53 δολαρίων, με κλείσιμο στα 76,31 δολάρια.

Η SentinelOne ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2013, στην Πολιτεία του Ντέλαγουερ, από τους Tomer Weingarten, Almog Cohen και Ehud Shamir. Ο Weingarten είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ενώ ο Vats Srivatsan είναι ο COO. Η εταιρεία έχει περίπου 2100 υπαλλήλους με γραφεία στο Mountain View της Καλιφόρνια, στη Βοστώνη, στο Τόκιο και στο Βερολίνο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για την παρακολούθηση προσωπικών υπολογιστών, συσκευών IoT και φόρτου εργασίας στο cloud.
Είναι ένας πάροχος κυβερνοασφάλειας που παρέχει μια πλατφόρμα με τεχνητή νοημοσύνη για να επιτρέψει την αυτόνομη άμυνα στον κυβερνοχώρο.
Το λογισμικό της εταιρείας κυβερνοασφάλειας εντοπίζει κακόβουλο λογισμικό σε φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα «τελικά σημεία» που έχουν πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα. Επίσης, δημιουργεί μια ευρεία πλατφόρμα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανίχνευσης απειλών.


Ανταγωνίζεται την Crowdstrike και στους πελάτες της περιλαμβάνονται η JetBlue, η Estee Lauder και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η εταιρεία ήταν παλαιότερα γνωστή ως Sentinel Labs, Inc. και άλλαξε το όνομά της σε SentinelOne, Inc. τον Μάρτιο του 2021.


Η καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και η προστασία του ψηφιακού τρόπου ζωής των πολιτών είναι μια αναγκαιότητα της σύγχρονης εποχής. Η πρόοδος των τεχνολογικών εξελίξεων σήμερα έχουν καταστήσει δυνατή την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κάτι που παλιότερα φαινόταν ανέφικτο. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι μια από τις τεχνολογίες της εποχής μας όπου είναι δυνατό να κλιμακωθεί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η πλατφόρμα Singularity της SentinelOne που τροφοδοτείται με τεχνητή νοημοσύνη είναι η λύση που προτείνει η εταιρία για να διασφαλιστεί η προστασία πολλαπλών ενεργειών επίθεσης.

  • Τον Ιούνιο του 2019, η SentinelOne έλαβε 120 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης Series D με επικεφαλής την Insight Partners.
  • Τον Φεβρουάριο του 2020, η εταιρεία έλαβε επιπλέον χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Σειρά Ε αποτιμώντας την σε περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. 
  • Το 2020, η SentinelOne έκλεισε έναν γύρο για χρηματοδότηση 267 εκατομμυρίων δολαρίων, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμησή της εταιρίας στα 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια


Θεμελιώδη
Ο ανταγωνισμός στις εταιρείες κυβερνοασφαλείας είναι τεράστιος, όπως και οι ζημιές αυτών των εταιριών. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος δεν θα αντέξουν όλες ... άρα προσοχή όταν κοιτάζουμε τέτοιες εταιρίες πολύυυυ μακροπρόθεσμα.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες δαπάνες για την κυβερνοασφάλεια αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 (αύξηση περίπου 12% από το 2022) και πιθανότατα θα συνεχίσουν να είναι μια βιομηχανία υψηλής ανάπτυξης για χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της IDC. Οι μετοχές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αποτελούν μια πολύ σημαντική θέση στον κλάδο της τεχνολογίας, επομένως και πιθανότατα θα αποφέρουν μεγάλες αποδόσεις την επόμενη δεκαετία. Το θέμα όμως είναι ποιες εταιρίες θα αντέξουν ....

Οι οικονομικές χρήσεις της εταιρείας λήγουν στις 31 Ιανουαρίου εκάστοτε έτους.
Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2024, η Sentinal One για το πρώτο τρίμηνο του 2024, το οποίο έληξε στις 30 Απριλίου 2023, ανακοίνωσε ...
  • Τα έσοδα ήταν 133,393 εκατομμύρια δολάρια από 78,255 εκατομμύρια δολάρια του Ά τριμήνου 2022 που έληξε στις 30 Απριλίου 2022, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 70,45% από έτος σε έτος.
Τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (AAR) στις 30 Απριλίου 2023 ήταν 563,559 εκατομμύρια δολάρια
 
Η ARR, σε ετήσια βάση, αυξήθηκε κατά 74,86% σε σχέση με τα 322,281 εκατομμύρια δολάρια στις 30 Απριλίου 2022. Αυτό επιτεύχθηκε κυρίως λόγω της υψηλής αύξησης του αριθμού νέων πελατών που αγοράζουν τις συνδρομές της SentinelOne και των πρόσθετων αγορών από υπάρχοντες πελάτες. 

Ωστόσο σε τριμηνιαία βάση το ARR εμφανίζει μια ''κόπωση'' και δείχνει ότι η ανάπτυξη της εταιρίας γίνεται όλο και με πιο αργούς ρυθμούς.
Έτσι έχουμε τριμηνιαίο ARR% : 29,4% (31 Ιούλιος 2022) .... 11,12% (31 Οκτώβριος 2022) .... 12,55% (31 Ιανουάριος 2023) .... 8,03% (30 Απρίλιος 2023)
 

Η SentinelOne συνέχισε να εμφανίζει αλματώδη εισροή πελατών.

Σε ετήσια βάση ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε κατά 43% σε 10.680 πελάτες και κατά 61% σε 917 πελάτες που ξόδεψαν πάνω από 100.000 $ στην πλατφόρμα του SentinelOne.

Για το δεύτερο τρίμηνο η διοίκηση της SentinelOne προέβλεψε έσοδα 141 εκατομμυρίων δολαρίων ...  έναντι εκτιμήσεων 152,1 εκατομμυρίων δολαρίων που προέβλεπαν οι αναλυτές.


Το καθαρό επιτόκιο διατήρησης βάσει δολαρίων (NRR) , που μετρά την ποσοστιαία αλλαγή στο ARR που προκύπτει από τη βάση πελατών της εταιρίας, σε ετήσια βάση, ανήλθε σε 125%. Και στο NRR η εταιρεία εμφανίζει μια επιβράδυνση στους ρυθμούς ανάπτυξης της.

Η SentinewOne ουσιαστικά δημιουργεί όλα τα έσοδά της από τις συνδρομές στην πλατφόρμα Singularity. Οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν τη λειτουργικότητα της συνδρομής.
Κατανομή εσόδων
Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τα έσοδα ανά γεωγραφικό τομέα, με βάση τη διεύθυνση αποστολής των τελικών πελατών που έχουν συνάψει σύμβαση για τη χρήση της πλατφόρμας, για τις περιόδους που παρουσιάζονται (σε ​​χιλιάδες, εκτός από τα ποσοστά):


Καμία μεμονωμένη χώρα εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αντιπροσώπευε το 10% ή περισσότερο των εσόδων κατά τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Απριλίου 2023 και 2022.
Στις 30 Απριλίου 2023, κανένας τελικός πελάτης δεν αντιπροσώπευε περισσότερο από το 4% του ARR της εταιρίας. 

Τα έσοδά εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών αντιπροσώπευαν 35% και 33% για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Απριλίου 2023 και 2022, αντίστοιχα, καταδεικνύοντας τον παγκόσμιο χαρακτήρα των λύσεών της SentinelOne.

Το τρίμηνο που έληξε στις 30 Απριλίου, η SentinelOne παρουσίασε ζημιά 106,869 εκατομμύρια δολάρια από 89,834 εκατομμύρια δολλάρια κατά το περσινό Α τρίμηνο.

Στις 30 Απριλίου 2023, η εταιρία είχε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ισοδύναμα μετρητών και επενδύσεις, που αποτελούνται από κεφάλαια χρηματαγοράς, εμπορικά χαρτιά, εταιρικά ομόλογα και ομόλογα και κρατικούς τίτλους των ΗΠΑ.

Στον Ισολογισμό της εταιρίας παρατηρούμε :

  • Good Wills και Άυλα περιουσιακά στοιχεία 678,592 εκατομμύρια δολάρια 
  • το χρέος της εταιρίας είναι σχεδόν μηδενικό και ανέρχεται σε μόλις 26,480 εκατομμύρια δολάρια
  • οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 595,611 εκατομμύρια δολάρια
  • η εταιρία είναι ζημιογόνος από την ίδρυση της και εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 1,107 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν διαφαίνεται η εταιρία να εμφανίσει πρόβλημα ρευστότητας μέσα στα επόμενα 3 χρόνια.

Η SentinelOne αναπτύσσεται γρήγορα από την ίδρυσή της. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού έτους 2024 της SentinelOne (οι τρεις μήνες έληξαν τον Απρίλιο) σίγουρα δεν ήταν άσχημα. Ωστόσο, η SentinelOne υποβάθμισε τις προσδοκίες για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους.
Αντίθετα, το CrowdStrike ξεπέρασε ελαφρώς τις προσδοκίες του για το 1ο τρίμηνο και αναβάθμισε την καθοδήγηση για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους.


Guidance 2024
Για το δεύτερο τρίμηνο  του 2024 που θα λήξει τον Ιούλιο, η SentinelOne προέβλεψε έσοδα 141 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ωστόσο, αυτό που συγκλόνισε περισσότερο τους επενδυτές ήταν η καθοδήγηση της SentinelOne, στην οποία η εταιρεία προέβλεψε έσοδα από 590 έως 600 εκατομμύρια δολάρια για ολόκληρο το έτος. Αυτό αντιπροσωπεύει μια επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης σε λίγο πάνω από 40%, και με τις πωλήσεις να έχουν διπλασιαστεί σε καθένα από τα τελευταία τρία χρόνια, οι μέτοχοι βρήκαν αυτή την πρόβλεψη εξαιρετικά αποθαρρυντική. Παρά την υπόσχεση στην τεχνητή νοημοσύνη, υπάρχει επίσης τεράστιος ανταγωνισμός και η SentinelOne δεν κατάφερε να πείσει τους επενδυτές ότι θα δημιουργήσει οριστικά μια θέση στην οποία θα ευημερήσει μακροπρόθεσμα.


Οι αναλυτές που καλύπτουν την SentinalOne προβλέπουν :
  • το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 595 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιά 375 εκατομ.
  • το 2025 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 810 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιά 280 εκατομ. 
  • το 2026 οι πωλήσεις να φθάνουν το 1 δισεκατομμύρια δολάρια .... ζημιά 220 εκατομ.
Οι μετοχές της SentinelOne είχαν πετύχει άνοδο περίπου 46,5% από την αρχή του έτους (έναντι του κέρδους του S&P 500 κατά 8,9%).
Όμως, τo guidance που έδωσε η διοίκηση ήταν πολύ άσχημο σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις.
Έτσι, η μετοχή της SentinelOne  κατέρρευσε την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, καθώς
υποχώρησε 35,1% για να κλείσει στα 13,44 δολάρια ... αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανέφερε λιγότερα τριμηνιαία έσοδα κατά 3%, ενώ και το guidance της εταιρίας ήταν χαμηλότερο από τις προηγούμενες αναφορές.


63 σχόλια:

  1. S (SentinelOne)
    Αρχίζω και ζαχαρώνω για ένα καλό trade την S.
    Τέτοια θέλω ...
    Bάζω στόχο ότι μπορεί να δει βραχυπρόθεσμα τα 17 δολάρια.
    Συνήθως, τέτοιες πτώσεις με τέτοια γκαπς έχουν και συνέχεια ... αλλά είμαστε σε bull market, οπότε η πτώση μπορεί και να μην έχει συνέχεια.

    Νoμίζω πως θα κάνει double bottom.

    To guidance που έδωσε η διοίκηση ήταν πολύ χάλια σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις. Γιαυτό και η μεγάλη πτώση.
    Τη Δευτέρα ελπίζω να ξεκινήσει έντονα αρνητική.

    Τις είδα όλες τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας. Παίζουν σε κεφαλαιοποιήσεις 15 με 25 φορές τις πωλήσεις τους.
    Με 600 εκατομμύρια πωλήσεις (guidance) αργά ή γρήγορα θα παίξει σε κεφαλαιοποίηση 9 δις.
    Οπότε η τιμή στόχος των 30 δολαρίων δεν είναι παράλογη.
    Συνεπώς τα 20 θεωρώ θα τα ξαναδει σίγουρα. Επομένως ένα trade έως τα 17 νομίζω ότι είναι καλά.

    Βέβαια ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, όπως και οι ζημιές των εταιρειών κυβερνοασφάλειας. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος δεν θα αντέξουν όλες ... άρα προσοχή όταν κοιτάζουμε πολύυυυ μακροπρόθεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την ανάλυση κ Τάκη, δε μας έκανε τη χάρη ούτε σήμερα για το trade παρόλο που η αγορά κάπως γύρισε προς το τέλος. Προς το παρόν την έχω στο ραντάρ μ..

      Διαγραφή
    2. Κύριε Dimat μια διευκρίνηση. Όταν λέω trade και μιλάω για εμένα, εννοώ βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση η οποία μπορεί να είναι εως και μερικές εβδομάδες, άντε1 με 2 μήνες.
      Εχθές στα χαμηλά μπήκα ...

      Διαγραφή
  2. Κε Τάκη STEM όπως είπατε εφτασε 5,91 βασει FIBO από τα χαμηλά της εκλεισε και το gap στα 6.10 περίπου και πάμε για το παλιό εύρος πάνω από 7.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ .... και επίσης πιστεύω ότι ο σορταδόρος blue orca έχει κλείσει τη θέση του.

      Διαγραφή
    2. Πάντως νομίζω ότι ο στόχος είναι η άμεση επαναφορά προς τα 9.

      Διαγραφή
    3. και πιο πάνω....και πιο πάνω. Ευλογείτε!

      Διαγραφή
    4. καλημέρες.
      Πέρι STEM ο λόγος: 1ος στόχος-για μένα- πέριξ 7,50. Εκεί - εφόσον επιβεβαιωθεί ο στόχος - θα λάβει χώρα συνεδρίαση της Επιτροπής Επενδύσεων δεδομένης της ρευστότητας που θα εισέλθει στο χαρτοφυλάκιο.

      Διαγραφή
    5. Κε Ευλόγησον, κε Τάκη έχω κάποιες ενστάσεις για την stem και αν μπορείτε να δώσετε τα φώτα σας. Συγκεκριμένα με προβληματίζει το πολύ χαμηλό gm του τελευταίου 3μηνου. Από 9% έπεσε στο 1% και απέχει αρκετά από τις εκτιμήσεις της διοίκησης. Επίσης το κόστος αγοράς του λιθίου το προσαρμόζουν μεταγενέστερα με αποτέλεσμα τα έσοδα να είναι κυμαινόμενα και όχι αυτά που εμφανίζουν στις καταστάσεις. Γι'αυτό περιέχονται τα revenue constraint στα αποτελέσματα

      Διαγραφή
    6. Περί STEM ο λόγος συνέχεια... Καλημέρα κύριε Ευλόγησον. Για μένα 1ος στόχος 7,5 με 8$ στις επόμενες εβδομάδες, 2ος στόχος 9,5 με 10$ εντός 2-3 μηνών και πώληση εκεί της μισής θέσης. 3ος στόχος στο τέλος του χρόνου 15-17$ για το υπόλοιπο της θέσης, αν δεν προκύψει κάτι άσχημο που θα με κάνει να αποχωρήσω νωρίτερα.

      Διαγραφή
    7. @Aristos : Κατανοητές οι ενστάσεις, μάλιστα καταγράφονται και σε διάφορες αναφορές στο διαδίκτυο αλλά πείτε μου ειλικρινά τι πιστεύετε προέκυψε και σε 1 μήνα από 3,70$ έφτασε 6,60$?

      Διαγραφή
    8. Τι να σας πω κε Ευλόγησον; Ίσως το " εκεί είναι Αμέρικα " που λέει κ ο κ. Τάκης. Απλά σας είδα bullish και τους 2 για την εταιρεία και επειδή μ'άρεσει να μελετάω και την bearish πλευρά παρέθεσα τους παραπάνω ισχυρισμούς προς χάριν της συζήτησης. Το αντικείμενο της είναι ελπιδοφόρο αλλά από την μικρή μου εμπειρία έχω καταλάβει πως πρέπει κ η διοίκηση να μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους της

      Διαγραφή
  3. Άσχετο με το thread ... αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μια βόλτα στα λεμονάδικα.

    LMND στο δρόμο που χάραξε η ΑΙ και η UP UP UP UP UPst
    https://www.youtube.com/watch?v=XmxXSytqD58

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο προχθές έχω επανέλθει στην αγαπημένη μου Λεμονάδα.

      Διαγραφή
    2. κ.Τάκη από χθές μαζί σας στη Λεμονάδα. Το κεφάλαιο της ZVIA βγήκε κι έγινε LMND (άφησα τα κέρδη μήπως αυτή τη φορά σπάσει τα 5$)

      Διαγραφή
  4. Κε. Τάκη APP άρχισε η πτώση προς το gap στα 18.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα ότι το γκαπ μέχρι την μέση , στο 19,5 , θα το κλείσει.
      Ιδανικό θα ήταν να το κλείσει όλο, καθώς το άνοιγμα του γκαπ δεν συνοδεύτηκε από κάποια είδηση. Άρα μάλλον θα το ξαναδει το 18 να ξανασορτάρουν οι αμετανόητοι.
      Στα 17,5 ότι πάρω πάνε μπαούλο.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα κ. Τάκη. Έχετε κάποιο σχόλιο για την παλιά σας αγαπημένη την ZVIA? Ποιός πιστεύετε οτι είναι ο στόχος της ανοδικής της κίνησης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τη Zevia το έχω ξαναγράψει. Δεν έχει κανένα λόγο να ξεφύγει είτε πάνω είτε κάτω ... εκτός αν γίνει κανένα παίγνιο.
      Με βάση τα τριμηνιαία νούμερα της θα παίζει η μετοχή μεταξύ 3,2 με 4,8.
      Για να δούμε ... θα κάνει την υπέρβαση σε αυτή τη φάση, να ξεφύγει απο τα 5 δολάρια;

      Διαγραφή
    2. Νομίζω είναι πιο "ζωηρή" στο δρομολόγιο της αυτή τη φορά. Σας ευχαριστώ κ.Τάκη. Εάν έχετε και κάποιο σχόλιο για την κίνηση της TDOC θα ήταν ευπρόσδεκτο. Διπλασίασα τη θέση μου στο 22,9 και θα ήθελα μια άποψη σας για το που μπορεί να ολοκληρώσει την παρούσα ανοδική κίνηση για να δοθούν τα έξτρα κομμάτια (τα υπόλοιπα μπαούλο).

      Διαγραφή
  6. Άσχετο .... αλλά η PERI έχει μεγάλες πιθσνότητες να ολοκλήρωσε τη διόρθωση της και τελικώς να μην φθάσει στα 24 με 28.

    Επειδή κάποιοι με είχαν ρωτήσει όταν βγήκαμε στα 41.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. CARVANA λεμε και...δεν κλαιμε......αλλα και VROOM του κ.Τακη τα παει περίφημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω πάντως την UPST την άδειασα σήμερα στα 33.9$ .

    Αν βγει καλός ο πληθωρισμός άυριο, θα την πάρω στα 37$ υποθέτω. Αν δεν βγει καλός θα την πάρω στα 27$ ή παρακάτω.

    Πιστεύω ότι η FED αν δει υψηλό πληθωρισμό, μπορεί να κάνει την έκπληξη και να αυξήσει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίνοντας τη Λεμονάδα μου ... μονολογώ ... έχω 2 μετοχές που δεν πωλουνται σε κανένα επίπεδο τιμών. Μόνο αγορές κάνε Τάκαρε σε καλές διορθώσεις.

      Διαγραφή
    2. Ποιες είναι αυτές sir? Βοήθεια του κοινού?

      Διαγραφή
    3. Να εικασω η μία είναι η ipst?

      Διαγραφή
    4. δεν μου την έκανε τη χάρη ο πληθωρισμός, επαναγορά όλης της θέσης upst στα 34,55. Ουσιαστικά πλήρωσα 0,65$ παραπάνω την καθε μετοχή. Δεν πειράζει.

      κε Τάκη, έχετε δίκιο ότι μπορεί να πάνε σε πολυ υψηλά νούμερα και οι δυο τους. Το πιστεύω κι εγώ. Ομως, σε αυτήν την άνοδο ήδη η upst έχει κάνει κάποια γερά pullbacks. Αν καποιος τα πιάσει, μεταφράζεται σε αρκετά χιλιάρικα κέρδος.

      Διαγραφή
  9. Upst και προφανώς zevia! Χαχαχαχα! Ευχαριστούμε sir!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεμονάδα κύριε Pirat.
      Tεχνητή νοημοσύνη και αλγόριθμοι ... το μέλλον.

      Διαγραφή
    2. Και η 3η υποψήφια για να συμπληρώσει τη δυάδα είναι η STEM ... μέχρι τέλους του 2023 θα ξέρουμε.
      Προς το παρόν σκέφτομαι ... ποια μέρα θα ξυπνήσω και θα την δω ξαφνικά στα 20.

      Διαγραφή
  10. Τη λεμοναδα την πομπάρουν και οι αναλυταί (worth avoiding), σίγουρα θα ανέβει https://www.tradingview.com/news/investorplace:93e11d3a0094b:0-3-ai-stocks-to-sell-in-june-before-they-crash-and-burn/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς το άρθρο του investor place προεξοφλεί ότι οι αλγόριθμοι θα αποτύχουν.
      Επίσης στα νούμερα που παραθέτει ξεχνά να αναφέρει ότι στην αλματώδη ανάπτυξη του 2022 έχει συμπεριληφθεί η εξαγορά της Metromile. Έτσι του φαίνεται μικρή η ανάπτυξη το 2023. Έχει κάνει πολύ προχειράτζα ανάλυση.

      Να κάνω και εγώ μια πρόβλεψη.
      Το Guidance της Λεμονάδας είναι 700 εκατ δολάρια σε ασφάλιστρα.
      Εγώ λέω ότι θα το ξεπεράσει άνετα ... και δεν θα εκπλαγώ αν είναι περισσότερα απο 750 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα άρα πάμε με UPST, LMND και STEM?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Nek πάντα τσεκάρουμε τις ειδήσεις και τα τριμηνιαία αποτελέσματα.
      Αν κάτι δεν μας αρέσει ή το οτιδήποτε προσωπικώς με προβληματίζει πρώτα πουλάω και μετά σκέφτομαι.
      Εμμονές δεν έχω ποτέ ...

      Προσπαθώ να βρώ καινοτόμες επιχειρήσεις ... με χρήση αλγορίθμων, τεχνητήςνοημοσύνης και αν είναι δυνατόν να εχουν το πλεονέκτημα της 1ης κίνησης.

      Διαγραφή
    2. Και πιστέψτε με ... ακόμη και την Apple ή την Τεσλα να είχε κάποιος ανακαλύψει όταν ήταν στα σπάργανα η πλειοψηφία θα τις απέρριπτε ως πανάκριβες και μονίμως θα επιχειρηματολογούσαν, οι δήθεν ειδήμονες, ότι θα χρεωκοπήσουν.

      Μετά όλοι μα όλοι διαφημίζουν ότι τις είχαν προτείνει.

      Διαγραφή
    3. Δείτε και άλλη μια περίπτωση που ακόμη δεν την έχω αναφέρει ... CFLT (Confluent)

      Διαγραφή
    4. Κε Τάκη και άλλοι συμφορουμίτες, το AI υπάρχει περίπτωση να είναι το νέο dot.com, φούσκα που όταν ξεχυλώσει θα σκάσει? ¨Η θα αλλάξει πραγματικά τον κόσμο?

      Διαγραφή
    5. Εύκολη η απάντηση.
      Διαλέγουμε τα dot com που θα ξεχωρίσουν και όχι αυτά που θα σκάσουν.

      Διαγραφή
  12. Το Σοφάκι έχει κάνει δυνατή κίνηση το τελευταίο καιρό, αλλά η κεφαλαιοποίηση της πλέον φαίνεται αρκετά ακριβή βραχυπρόθεσμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους. Για την ASTS ποιά η άποψη σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονη κ Aposmal.
      Εχουμε δρομο μπροστα μας. Χρημα να βρέξει και το 100 θα ειναι ανετο αλλιως μαυρο φιδι που μας εφαγε. Σοβαρα τωρα η τεχνολογία δειχνει οτι λειτουργει. Αν βρεθει χρηματοδότησή και ανεβει το block ψηλα συνδεθει και ερθουν εσοδα τοτε θριαμβος.
      Αλλα ως τοτε εχει πολλα επεισοδια το εργο

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα. Έχει καθυστερήσει πολύ το project της, δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα και αυτό δεν είναι καλό. Υπάρχουν άλλες και καλές εταιρίες τις οποίες αναφέρει παραπάνω αν δεις ο sir Τάκης. Εξέτασε ποια σου κάνει, τι ρίσκο θες να αναλάβεις και να ασχοληθείς επενδυτικά. Αν πάνε όλα καλά με την ASTS θα έχεις άπλετο χρόνο να επενδύσεις μελλοντικά και στην ASTS.

      Διαγραφή
    3. Εγώ θα συμφωνήσω με τον κύριο Pirat.
      Θα προτιμήσω να ξαναμπω στην ASTS ψηλότερα, στα 10 ή στα 15 ή και στα 20 αρκεί να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και ίσως όταν αρχίσουν να έρχονται και τα πρώτα έσοδα.
      Τι στο καλό; Βλάκες είμαστε; Λέτε δεν θα καταλάβουμε ότι η εταιρεία έχει μπει σε μακροπρόθεσμη θετική προοπτική που θα υποστηρίζεται και από νούμερα;

      Τέλος στο κομμάτι χρηματοδότηση ... δεν νομίζω ότι έχει θέμα. Με τέτοιους ισχυρούς μετόχους που έχει θα βρει όσα χρήματα θέλει ... αρκεί να λειτουργεί η τεχνολογία της.

      Διαγραφή
    4. https://pennystocks.today/asts-stock-looking-good-moving-forward/
      Καλη ενημερωση για το AST Spacemobile

      Διαγραφή
    5. https://pennystocks.today/asts-stock-looking-good-moving-forward/ ...δεν δουλευει κ. Ari

      Διαγραφή
    6. κ olymp ανοιγει κανονικα και το δικο σας και το δικο μου link

      Διαγραφή
    7. δειτε και αυτο .
      ειναι το site
      https://pennystocks.today/

      Διαγραφή
    8. κε Αρη, έχω την αίσθηση ότι πολλοί στην spacemob πληρώνονται απο την εταιρία.

      Διαγραφή
    9. Δεν βρισκω τον λογο κ Bugs
      Θα μπει στον russel 2000 στις 24 ιουνιου γεγονος
      Επισης η ATT & vodaphone ειδικα η espana γραφει στο twitter συχνα
      Μεγαλες εταιρειες για να εκτεθουν.
      Οι spacemob απλα ανακυκλωνουν ειτε με δολο ειτε με πιστη
      Στο ραλυ αυτο δεν κουνηθηκε δυστυχως αλλα αν δεν ανεβει το block 1 ψηλα και δεν δημοσιευσει χρηματοδοτηση απο USA μερια τοτε ετσι θα παμε για καιρο. No news good or bad news.
      Διαλεξτε οποιο σας βολευει

      Διαγραφή
    10. κ Bugs το forbes γραφει
      https://www.forbes.com/sites/moorinsights/2023/06/15/the-low-earth-orbit-satellite-space-race-starlink-versus-ast-spacemobile/?sh=5c164fd916d4

      Τυλίγοντας

      Έτσι, το ερώτημα ενός εκατομμυρίου δολαρίων είναι: Ποιος θα κερδίσει τον δορυφορικό διαστημικό αγώνα LEO; Είναι ακόμη νωρίς. Έχω μια τεκμηριωμένη εικασία. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των Starlink, AST SpaceMobile και άλλων, συμπεριλαμβανομένου του OneWeb, θα δημιουργήσει καινοτομία, αλλά θα δώσω το προβάδισμα στην AST SpaceMobile μακροπρόθεσμα, δεδομένων των συνεργασιών τεχνολογίας και χειριστή, της πνευματικής ιδιοκτησίας και της πρώιμης απόφασης να συνδέσει τις δορυφορικές της επικοινωνίες απευθείας με το κινητή συσκευή. Η στρατηγική go-to-market της εταιρείας, η οποία αξιοποιεί την υπάρχουσα επίγεια κινητή υποδομή και μια βάση εγκατάστασης εκατομμυρίων φορητών συσκευών, είναι επίσης συναρπαστική, σε αντίθεση με το σχέδιο της Starlink να παρέχει και να δημιουργεί έσοδα από υπηρεσίες σταθερής πρόσβασης σε μικρότερη κλίμακα.

      Ίσως η πιο ισχυρή απόδειξη που υποδηλώνει τη δυνατότητα της AST SpaceMobile να ηγηθεί στο LEO ήταν η πρώτη τηλεφωνική κλήση από smartphone σε δορυφόρο, που έγινε τον Απρίλιο σε μια συσκευή Samsung μέσω του δικτύου AT&T. Το τελευταίο είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα που επισκιάζει την υποστήριξη μηνυμάτων κειμένου έκτακτης ανάγκης. Ένα πράγμα είναι απολύτως σαφές για μένα: η δορυφορική συνδεσιμότητα LEO θα παίξει σημαντικό ρόλο στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος για σχεδόν τρία δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Θα με συναρπάσει να δω πώς θα εξελιχθεί ο ανταγωνισμός σε αυτήν την αγορά καθώς αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    11. και στο twitter
      https://twitter.com/ForbesTech/status/1669486040531312640

      Διαγραφή
    12. κε Αρη, τόσα χρόνια τα έχω διαβάσει και ξαναδιαβάσει αυτά.

      Μου είναι αδιάφορο τι θα κάνει η εταιρία, αν θα πετύχει ή όχι. Εμένα η μετοχή με νοιάζει. Ας μην πετύχει αλλά ας είχε κάνει μερικά δυνατά ράλι. Είχα μεγάλη θέση και την πίστευα αλλά την έδωσα και ησύχασα. Και ευτυχώς που την έδωσα γιατί θα είχα χασει και αυτή τη ραλάρα όλους αυτους τους μηνες.


      Με το καλο να βγει το ράλι να κερδίσετε κι εσείς και εμείς εδώ είμαστε να ξαναμπουμε.

      Διαγραφή
  14. https://www.youtube.com/watch?v=MXlrZo6c4xw ... Θα ξεπερασει ολες σε ανοδο!!...και μαλιστα πολυ συντομα. Βρισκεται στο 5ο και τελικό σταδιο επιβεβαίωσης εφαρμογής των δεδομένων της από πλευράς τεχνολογίας. Εχω 3.100 τεμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμήν κ Olymp
      Γιατι σε αυτο το πάρτυ δεν ειμαστε καλεσμένοι, με το ζορι στα 6 οταν ολα εχουν διπλοτριπλώσει
      Εχω 800 τεμ στα 6.9 μ.ο

      Διαγραφή
  15. Ξαναδειασα την upst στα 37,9$.

    Ο nasdaq εχει κάνει 12 ανοδικές και 3 καθοδικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 15. Εχει rsi στο 77! Ο δεικτης..
    Δε νομίζω πως μπορει να συνεχιστεί για πολύ αυτό, πρέπει να δούμε διόρθωση.

    Αν εκανα λάθος θα την παρω στα 40.

    Με αυτές τις χαζομάρες μου εχω χάσει κανα 2,5$ /μετοχή, αλλά πιστεύω ότι οφείλει κάποιος να πράττει έτσι στις ΗΠΑ, με τις χρεώσεις των IB και την βιαιότητα των κινήσεων που κάνουν οι μετοχές, μπορεί να βγει πολυ παραπανίσιο χρήμα αν πιαστούν κάποια πανω/κατω. Αρκεί να το μιλάει το timing, όχι σαν εμένα. χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eφόσον η UPST επανέλθει ... με έσοδα 800 εκατομμύρια και καθαρα κέρδη 150 εκατομμύρια (τα έχουμε δει αυτά ότι τα έχει πετύχει) τότε η κεφαλαιοποίηση ακατεβατα στα 7,5 δις δολάρια
      100 δολαρια η μετοχή, ακατέβατα!!

      Ο μεγάλος αγώνας θα δοθεί στο να γεμίσει το κενό ...55 με 76 δολάρια ... που άνοιξε περσι το Μάιο. Αν περάσει απο εκεί τότε όλα θετικά θα είναι για την Upst μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    2. κε Τάκη δεν αμφισβητώ ούτε λέξη από όσα λέτε. Είναι εντελώς καιροσκοπικό το ό,τι έγραψα.

      Έχω παρατηρήσει μεγάλη συσχέτιση με τον nasdaq τωρα τελευταία καθώς και με την c3.ai. Σήμερα, αν ήταν ο nasdaq λίγο κόκκινος και η ai στο -2%, εμείς θα είχαμε το -10% στο τσεπάκι μας.

      Διαγραφή
  16. Πέρι upst ο λόγος, ας πώ κι εγώ την γνώμη μου, όχι οτι έχει και ιδιαίτερη σημασία.....
    Εχω την εντύπωση οτι το προωθητικό κύμα που ξεκίνησε ως αντίδραση ,τον Μάιο απο τα χαμηλά των 12,5 δολάριων ,θα βρεί και θα κλείσει το χάσμα που είχε ανοίξει πέρσι τον Μάιο στα 72 περίπου δολάρια.....
    Μετά, αφού διορθώσει, ξαναβλέπουμε πού θα μπούμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια πρόσφατη συζήτηση σχετικά με την UPST. Αναλύονται αρκετά πράγματα για την εταιρία. Για όποιον έχει την διάθεση να την παρακολουθήσει:
    https://www.youtube.com/watch?v=_kxHQROOkTo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός γράφει και στο seeking alpha. Έχει γράψει ένα άρθρο ύμνο στην ετιαρία.

      γενικά, όποιος δεν έχει συνδρομή, ας αγοράσει μία στο εν λόγω site. Θεωρώ ότι έχει πολυ καλά άρθρα, βοηθάνε εξαιρετικά πολυ.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂