Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Offerpad

Offerpad Solutions  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό OPAD ... εδώ .... 

Presentation Offerpad ... εδώ ...
Investors Offerpad ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : Σύνολο 399.403.251 μετοχές

  • 384.587.015 είναι μετοχές Κατηγορίας Α και
  •  14.816.236 είναι μετοχές Κατηγορίας Β

Κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Α έχει δικαίωμα μίας ψήφου, ενώ κάθε Μερίδιο Κατηγορίας Β δικαιούται 10 ψήφους.


Η Offerpad ιδρύθηκε το 2015 και έχει έδρα στο Chandler της Αριζόνα.
Διαθέτει μια πελατοκεντρική πλατφόρμα αγοραπωλησίας κατοικιών που παρέχει στους πελάτες την απόλυτη εμπειρία συναλλαγής στο σπίτι, προσφέροντας ευκολία, έλεγχο, βεβαιότητα και αξία.
Η Οfferpad μέσω της ψηφιακή της πλατφόρμας «Solutions Center» προσφέρει στους χρήστες μια ολιστική, πελατοκεντρική εμπειρία,  παρέχοντας απλοποιημένες λύσεις, βασισμένες σε δεδομένα iBuying και ακίνητης περιουσίας για τον πελάτη κατά παραγγελία, δίνοντας του τη δυνατότητα να πουλάει και να αγοράζει αποτελεσματικά το σπίτι του στο διαδίκτυο με βελτιωμένη πρόσβαση σε βοηθητικές υπηρεσίες, όπως ασφάλιση στεγαστικών δανείων και τίτλων.


Σήμερα λειτουργεί σε σχεδόν 1.800 πόλεις και κωμοπόλεις σε 28 μητροπολιτικές αγορές σε 16 πολιτείες των Η.Π.Α.
Χρεώνει στους πωλητές ένα τέλος εξυπηρέτησης 5%.

Στην πλατφόρμα της Offerpad παρέχετε μια μοναδική διπλή προσέγγιση ώστε να βοηθηθούν οι πωλητές σπιτιών. Μέσω της διαδικασίας  "Express", οι πωλητές μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπο ή την εφαρμογή της Οfferpad για κινητά ώστε να λάβουν μια ανταγωνιστική προσφορά, σε μετρητά, για το σπίτι τους, εντός 24 ωρών και να κλείσουν γρήγορα χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις που σχετίζονται με την παραδοσιακή πώληση ακινήτων. 
Η Offerpad μέσω του προγράμματος "Flex", αξιοποιεί την τεχνολογία, τη κλίμακα και την υλικοτεχνική  τεχνογνωσία της εταιρείας με την οποία θα ανακαινισθεί το σπίτι και στη συνέχεια θα καταχωρηθεί από σπίτι ενός πωλητή, σε σπίτι προς πώληση.

Η πλατφόρμα της Offerpad παρέχει στους αγοραστές κατοικιών την ευκαιρία να περιηγηθούν και να περιηγηθούν σε σπίτια online και να υποβάλουν προσφορές αγορών στο Διαδίκτυο με μια απλή διαδικασία στον δικό τους χρόνο, με ή χωρίς αντιπρόσωπο.

Η Offerpad δίνει τη δυνατότητα στους αντιπροσώπους των υποψηφίων αγοραστών ή πωλητών ενός σπιτιού, ολοκληρωμένη πρόσβαση  για συμβουλές σχετικά με την αγορά κατοικίας καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες στεγαστικών δανείων μέσω της εσωτερικής λύσης στεγαστικών δανείων, του Offerpad Home Loans ή μέσω ενός από τους προτιμώμενους παρόχους της εταιρείας. Συνεπώς η Offerpad είναι μια εταιρεία iBuyer και παρέχει τρεις βασικές υπηρεσίες σε αγοραστές και πωλητές κατοικιών.


Πώληση του σπιτιού στο Offerpad

Με το Offerpad Express, η εταιρεία κάνει μια προσφορά μετρητών και αγοράζει το σπίτι απευθείας από τον ιδιοκτήτη. Αυτή η αρκετά τυπική προσφορά iBuyer περιλαμβάνει προνόμια όπως δωρεάν υπηρεσίες τοπικής μετακίνησης και τη δυνατότητα ενοικίασης του σπιτιού για έως και 90 ημέρες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας.


Εάν κάποιος πουλάει το σπίτι του στο Offerpad, το iBuyer απαιτεί από αυτόν να υπογράψει μια δεσμευτική συμφωνία αγοράς με βάση την αρχική προσφορά του Offerpad. Με τα περισσότερα iBuyers, δεν αναλαμβάνεται μια σταθερή δέσμευση έως ότου λάβει ο ιδιοκτήτης την τελική προσφορά, η οποία περιλαμβάνει προσαρμογές λόγω κακής κατάστασης και επισκευών. Αφού ο ιδιοκτήτης υπογράψει με το Offerpad, θα πληρώσει ένα τέλος ακύρωσης ίσο με το 1% του ποσού της προσφοράς, εάν αποφασίσει τελικά να μην προχωρήσετε στην πώληση για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από την προσαρμογή επισκευής. Εάν το Offerpad επιλέξει να μην ολοκληρώσει τη συναλλαγή, δεν οφείλονται χρήματα σε καμία από τις δύο πλευρές.

Καταχώριση του σπιτιού με το Offerpad
Αν θέλει ο ιδιοκτήτης μπορεί να δει ποιες προσφορές μπορεί να λάβει από άλλους αγοραστές κατοικιών στην ανοιχτή αγορά εκτός από την προσφορά μετρητών που θα κάνει η Offerpad. Ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού μπορεί να συνεργαστεί με έναν από τους συνεργάτες του Offerpad για να καταχωρίσει το σπίτι του με το Offerpad Flex. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δίνεται η δυνατότητα έως και 90 ημέρες να πουλήσει το σπίτι του μέσω αυτής της διαδικασίας ή να χρησιμοποιήσει την προσφορά μετρητών του Offerpad.

Αγορά σπιτιού από το Offerpad
Τα ακίνητα που έχει αγοράσει το Offerpad παρατίθενται σε ιστότοπους ακινήτων και μέσω του iBuyer προσφέρονται κίνητρα σε αγοραστές κατοικιών που συνεργάζονται με έναν από τους συνεργάτες της εταιρείας και μεσιτικά γραφεία.

Από την ίδρυση του Offerpad, το 2015, έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022, η εταιρεία μέσω του iBuying έχει ολοκληρώσει συναλλαγές σε σπίτια που αντιπροσωπεύουν περίπου 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών εσόδων.

Το συνολικό περιθώριο συνεισφοράς μετά από τους τόκους (ανά πωλούμενο σπίτι) έχει αυξηθεί από περίπου 4.900 δολάρια το 2019 σε περίπου 9.000 δολάρια το 2020 και περίπου 22.900 δολάρια το 2021.

Ο Brian Bair, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Offerpad, χτυπά το κουδούνι έναρξης στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 3 Σεπτεμβρίου 2021. Έκτοτε, η αξία της εταιρείας έχει μειωθεί σημαντικά μετά τη συγχώνευσης με το Spac.
Η Offerpad εισήλθε στο NYSE μέσω μιας συμφωνίας spac με την Supernova Partners Acquisition Company, Inc που ανακοινώθηκε την 17 Μαρτίου 2021.

Την 1η Σεπτεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε η συγχώνευση και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Offerpad.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Offerpad Solutions έλαβε συνολικά ακαθάριστα έσοδα 284 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αποτελούνταν από 34 εκατομμύρια δολάρια από τους λογαριασμούς εμπιστοσύνης και λειτουργίας του spac Supernova, 200 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την ιδιωτική τοποθέτηση (PIPE) και 50 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από την εκτέλεση των προθεσμιακών συμφωνιών αγοράς σύμφωνα με τις οποίες ορισμένες θυγατρικές της Supernova συμφώνησαν να αγοράσουν, κατά το κλείσιμο των Συναλλαγών, ένα σύνολο 5.000.000 μετοχών κοινών μετοχών Offerpad Solutions .


Αγορά κατοικιών στις Η.Π.Α.
Προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022, η καταναλωτική ζήτηση για οικιστικά ακίνητα μειώθηκε ως αποτέλεσμα διαφόρων μακροοικονομικών συνθηκών, συμπεριλαμβανομένων των αυξήσεων στα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κατά τη διάρκεια του τριμήνου, του αυξημένου πληθωρισμού στην ευρύτερη οικονομία και της αστάθειας και της πτώσης του χρηματιστηρίου. Εάν αυτές οι μακροοικονομικές τάσεις συνεχιστούν για παρατεταμένη χρονική περίοδο ή εάν οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την οικονομική προσιτότητα των κατοικιών και το συναίσθημα των αγοραστών κατοικιών.

Τα 30ετή σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν από μέσο όρο 3,8% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε 5,3% κατά μέσο όρο το δεύτερο τρίμηνο του 2022, που είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση από το 1980.

Στις αρχές του έτους, το μέσο επιτόκιο των πιο δημοφιλών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ κυμαινόταν στο 3,22%. Άγγιξε ιστορικό χαμηλό στο 2,65% τον Ιανουάριο του 2021, ενώ κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του 2021 παρέμεινε κάτω από το 3%
Κατόπιν αυτών των μακροοικονομικών αλλαγών, υπήρξε μια σημαντική υποχώρηση στη ζήτηση των αγοραστών κατοικιών, η οποία μεταφράστηκε σε επιβράδυνση τόσο της ανατίμησης των τιμών των κατοικιών όσο και της ταχύτητας των συναλλαγών που είχε βρεθεί σε ιστορικά υψηλά.

Η διείσδυση των ibuyers στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ εκτιμάται ότι είναι κάπου μεταξύ του 1% με 3%.

Διείσδυση στην αγορά 
Η οικιστική ακίνητη περιουσία είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες με αξία περίπου 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε κατοικίες που άλλαξαν χέρια το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αγορά είναι πολύ κατακερματισμένη με πάνω από 100.000 μεσιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) το 2020.

Το 2022, η Offerpad, εκτιμάει ότι κατάκτησε περίπου 0,9% μερίδιο αγοράς στις μέχρι τότε ενεργές αγορές που είχε δραστηριότητα.

Το 2022 η Offerpad αναπτύχθηκε σε 28 αγορές που καλύπτουν περίπου το 24% των 5,6 εκατομμυρίων κατοικιών που πωλήθηκαν το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεδομένης αυτής της τρέχουσας κάλυψης, υπάρχει σημαντική ευκαιρία η εταιρεία τόσο να αυξήσει τη διείσδυση στις υπάρχουσες αγορές που δραστηριοποιείται, όσο και να αυξήσει τις δραστηριότητές της μέσω νέων επεκτάσεων. Φυσικά, κάθε νέα επέκταση συνήθως δημιουργεί χαμηλότερα αρχικά περιθώρια, μέχρι την τελική ωρίμανση της δραστηριότητας.

Η αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ είναι εποχιακή και διαφέρει από αγορά σε αγορά. Συνήθως, ο μεγαλύτερος αριθμός συναλλαγών γίνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι, με λιγότερες συναλλαγές το φθινόπωρο και το χειμώνα.
Γενικά, οι iBuyers στοχεύουν να διατηρήσουν τα σπίτια στον ισολογισμό τους για λιγότερο από 100 ημέρες κατά μέσο όρο. Θέλουν να αγοράσουν, να κάνουν επισκευές και να πουλήσουν το συντομότερο δυνατό. Η υπερβολική παραμονή όχι μόνο δημιουργεί ένα τεράστιο κόστος τόκων (οι iBuyers χρηματοδοτούν μεγάλο μέρος των αγορών τους στο σπίτι με χρέος), αλλά τους αφήνει εκτεθειμένους στις μεταβολές των τιμών της κατοικίας. Εάν η μέση τιμή κατοικίας μειωθεί κατά 10% ενώ το σπίτι το κατέχει ακόμη ένας iBuyer, θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να πουλήσει το σπίτι έστω με ένα οριακό κέρδος. Το περιθώριο συνεισφοράς ανά σπίτι, δηλαδή η πώληση του σπιτιού αφού επισκευασθεί και εξυπηρετηθούν οι τόκοι του δανεισμού του ακινήτου είναι της τάξης του 7% με 10%.

Η ευκαιρία της Offerpad στην αγορά
Το 2022, πουλήθηκαν στις ΗΠΑ περίπου 5,6 εκατομμύρια σπίτια αξίας 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχεί σε μέση αξία κατοικίας περίπου 400.000 $

Παρά το μεγάλο μέγεθος της αγοράς, η συντριπτική πλειονότητα των συναλλαγών ακίνητης περιουσίας κατοικιών στις ΗΠΑ διενεργείται εκτός διαδικτύου. Καθώς οι ψηφιακές συναλλαγές μεταμορφώνουν κάθε κλάδο, οι καταναλωτές στρέφονται στην τεχνολογία για νέες και βελτιωμένες εμπειρίες στην καθημερινή τους ζωή. Οι αλληλεπιδράσεις σε κλάδους όπως το εμπόριο, τα εστιατόρια, η υγειονομική περίθαλψη, η αυτοκινητοβιομηχανία και οι ασφάλειες έχουν αλλάξει δραστικά από τις ψηφιακές εμπειρίες που προσφέρουν νέα επίπεδα ευκολίας, αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας. Ο κλάδος των ακινήτων είναι προετοιμασμένος για έναν παρόμοιο ψηφιακό μετασχηματισμό, καθώς οι αγοραστές και οι πωλητές κατοικιών επιθυμούν τον ίδιο τύπο ψηφιακής εμπειρίας που έχουν συνηθίσει από άλλους κλάδους. Περαιτέρω, ο τεράστιος αριθμός των μεσιτών ακινήτων, σε συνδυασμό με τον κατακερματισμό του μεριδίου αγοράς, συμβάλλει σε μια ασυνεπή εμπειρία για αγοραστές και πωλητές κατοικιών, προσφέροντας ευκαιρίες για ενοποίηση και ενοποίηση. 

Το 2022, υπήρχαν περίπου 1,6 εκατομμύρια αδειοδοτημένοι κτηματομεσίτες και περισσότερες από 100.000 μεσίτες ακινήτων στις ΗΠΑ, με μια μεσιτική σπάνια να κατέχει περισσότερο από 10% σε μια τοπική αγορά. 

Σήμερα, η Offferpad συνήθως αγοράζει κατοικίες με τιμή έως και 750.000 δολάρια, η οποία αντιπροσώπευε μια πιθανή προσιτή ευκαιρία αγοράς περίπου 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2022.
Η διοίκηση της Offerpad, μέσω μιας ποικιλίας ευκαιριών βοηθητικών υπηρεσιών πιστεύει ότι θα μπορέσει να επεκτείνει περαιτέρω τη συνολική διευθυνσιοδοτούμενη αγορά. Η κάθετη ολοκλήρωση και η καινοτομία προϊόντων θα προσφέρουν μελλοντικές πιθανές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των λύσεων στεγαστικών δανείων και τίτλων, καθώς και είσοδο σε άλλες υπηρεσίες συναλλαγών, όπως εγγύηση κατοικίας, ασφάλιση ιδιοκτητών σπιτιού ή υπηρεσίες αναδιαμόρφωσης.


Από την ίδρυση της εταιρείας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022, η Offerpad έχει αγοράσει και πουλήσει συνολικά σχεδόν 70.000 σπίτια και έχει ολοκληρώσει σχεδόν 30.000 ανακαινίσεις σπιτιών.



Θεμελιώδη
Το Β τρίμηνο του 2022 αγοράστηκαν από την Offerpad 3.792 σπίτια, από 2.025 το Β τρίμηνο του 2021, ενώ πουλήθηκαν 2.888 σπίτια, από 1.259 το Β τρίμηνο 2021.
Το Δ τρίμηνο του 2022 αγοράστηκαν από την Offerpad μόλις 539 σπίτια, από 3049 το Δ τρίμηνο του 2021, ενώ πουλήθηκαν 1865 σπίτια, από 2423 το Δ τρίμηνο 2021.

Το περιθώριο συνεισφοράς το Β τρίμηνο του 2022 μετά την επισκευή και την εξυπηρέτηση των τόκων, ανά σπίτι που πωλήθηκε, ήταν 28.500 δολάρια, σε σύγκριση με 31.500 δολάρια το Β τρίμηνο 2021 ... ενώ το περιθώριο συνεισφοράς το Δ τρίμηνο του 2022 μετά την επισκευή και την εξυπηρέτηση των τόκων, ανά σπίτι που πωλήθηκε, ήταν αρνητικό 32.800 δολάρια.

Στις 30 Ιουνίου 2022 , η Εταιρεία ήταν σε σύμβαση αγοράς 2.483 κατοικιών με συνολική τιμή αγοράς 869,6 εκατομμύρια δολάρια.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, η εταιρεία ήταν σε σύμβαση για την αγορά 98 κατοικιών με συνολική τιμή αγοράς 24,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Α τρίμηνο του 2023 αγοράστηκαν από την Offerpad 364 σπίτια, πουλήθηκαν 1.609 σπίτια, με το περιθώριο συνεισφοράς μετά την επισκευή και την εξυπηρέτηση των τόκων, ανά σπίτι που πωλήθηκε, να είναι ζημιογόνο κατά 46.900 δολάρια.

Είναι φανερό ότι η αγορά της κατοικίας είναι σε ύφεση ... στις εταιρείες χουν πέσει αναδουλειές στις αγοραπωλησίες σπιτιών και οι ibuyers δεν ξανοίγονται στην αγορά ακινήτων.

Στις 31 Μαρτίου 2023, η Offerpad είχε μετρητά 107,733 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία των ακινήτων (αποθέματα) που κατέχει είναι 172,651 εκατομμύρια δολάρια από 1,289 δισεκατομμύρια δολάρια στο Q2 2022 και 1,132 δισεκατομμύρια δολάρια στο Q4 2021. Το χρέος ανέρχεται 157,514 εκατομμύρια δολάρια από 1,144 δισεκατομμύρια δολάρια το Q2 2022 και 1,026 δισεκατομμύρια δολάρια το Q4 2024.

Η Offerpad μείωσε τα αποθέματα της, αναλογικά με το χρέος της, προκειμένου να ανταπεξέλθει στην ύφεση.
Κατά τη διάρκεια του 2022, οι συνθήκες της αγοράς ακινήτων ήταν εξαιρετικά ασταθείς, με γενικά ευνοϊκές συνθήκες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, με έντονη καταναλωτική ζήτηση και ανατίμηση των τιμών των κατοικιών, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης προσφοράς νέων και μεταπώλησης μονοκατοικιών στην αγορά , χαμηλά επιτόκια στεγαστικών δανείων και σταθερή αύξηση της απασχόλησης και των μισθών. Ωστόσο, προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022 και συνεχίζοντας το υπόλοιπο του έτους, η καταναλωτική ζήτηση για οικιστικά ακίνητα μειώθηκε σημαντικά σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του προηγούμενου έτους και μεγάλο μέρος του πρώτου εξαμήνου του 2022, καθώς ο συνδυασμός των ξαφνικών και σημαντική αύξηση των επιτοκίων στεγαστικών δανείων από τις αρχές του 2022, αυξημένος πληθωρισμός στην ευρύτερη οικονομία, αστάθεια και μειώσεις στο χρηματιστήριο, και διάφορες άλλες μακροοικονομικές συνθήκες και γεωπολιτικές ανησυχίες επηρέασαν τους προϋπολογισμούς και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Αυτοί οι μακροοικονομικοί παράγοντες επηρέασαν αρνητικά την οικονομική προσιτότητα των κατοικιών και το συναίσθημα των αγοραστών κατοικιών, προκαλώντας πολλούς υποψήφιους πελάτες να καθυστερήσουν τις αποφάσεις τους για αγορά κατοικίας.

Αυτές οι ταραγμένες συνθήκες στην αγορά ακινήτων κατοικιών κατά το 2022 επηρέασαν σημαντικά τα λειτουργικά αποτελέσματα της Offerpad.

Guidance
Η διοίκηση έδωσε οδηγία ότι το B τρίμηνο του 2023, η Offerpad θα πετύχει έσοδα μεταξύ 140 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων από 1,079 δισεκατομμύρια το B τρίμηνο του 2022 και 378 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Οι εννέα αναλυτές που καλύπτουν την Offerpad Solutions προβλέπουν :
  • το 2023 πωλήσεις να φθάνουν τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια .... ζημιά 140 εκατομ.
  • το 2024 πωλήσεις να φθάνουν τα 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια .... ζημιά 44 εκατομ. 
  • το 2025 πωλήσεις να φθάνουν τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 27 εκατομ.
Αν συγκρίνουμε την Offerpad με την Opendοor, τότε η δεύτερη δείχνει ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της πρώτης από 3 έως 4 φορές. 
Παράλληλα, η Opendoor ανακοίνωσε μια αποκλειστική συνεργασία με τη Zillow για τη δημιουργία δυνητικών πελατών iBuying, επομένως είναι πιθανό ότι θα παραμείνει η μεγαλύτερη από τις δύο για το άμεσο μέλλον.

Στο iByuing το σημαντικότερο όλων είναι να έχει η εταιρεία τον καταλληλότερο αλγόριθμο με τον οποίον γίνεται η τιμολόγηση, συμπεριλαμβανομένης της ακριβούς πρόβλεψης του κόστους ανακαίνισης και της τιμής μετά την επισκευή (ARV). Αυτό απαιτεί ένα τελειοποιημένο αλγόριθμο που ταυτόχρονα να βελτιώνεται και θα πρέπει να περιορίζονται τα λάθη στις τιμολογήσεις.

Αυτός είναι ο λόγος που η επιχείρηση iBuying της Zillow απέτυχε παταγωδώς, όταν πριν μερικά χρόνια επιχείρησε να εισέλθει στο ηλεκτρονικό εμπόριο ακινήτων. Τελικώς αποχώρησε χάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, καθώς ο αλγόριθμος υπερεκτίμησε τη μελλοντική αξία των κατοικιών που αγόρασε. Η αποτυχημένη προσπάθεια του Zillow δεν σημαίνει ότι κάθε iBuyer διατρέχει τους ίδιους κινδύνους από τους αντίστοιχους αλγόριθμους, καθώς κάθε εταιρεία έχει το δικό της εξελιγμένο σύστημα. Αλλά είναι μια εκτίμηση και οι επενδυτές κινδύνου δεν πρέπει να παραβλέψουν.
 
Προς το παρόν,  η Offerpad δείχνει ικανότερη από τους άλλους ibyers, αλλά αυτά τα περιθώρια κέρδους εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά μικρά και τα όποια λάθη συμβούν στους αλγορίθμους μπορεί να μην είναι αναστρέψιμα.

Η πραγματικότητα πάντως δείχνει πως οι αλγόριθμοι έχουν γίνει απίστευτα καλοί στο να εξετάζουν αυτόματα μέσω ενός υπολογιστή μια κατοικία και να εξάγουν μια εκτιμώμενη αξία,  η οποία να είναι και σωστή. Εκεί που ίσως να υστερούν ακόμη οι αλγόριθμοι είναι η εξάλειψη των λαθών, που θα μπορούσαν να υπερεκτιμήσουν την αξία του σπιτιού μετά την επισκευή.
Παράγοντες όπως μια επίπεδη στέγη έναντι της κεκλιμένης στέγης, η τοποθεσία σε πολυσύχναστο δρόμο ή οι μετατροπές σε γκαράζ είναι μερικά μόνο παραδείγματα που μπορούν να αφαιρέσουν την αξία ενός ακινήτου, παρά το γεγονός ότι οι κοντινοί υπολογιστές δείχνουν υψηλότερες τιμές για ακίνητα παρόμοιας ηλικίας, μεγέθους ή κατάστασης. Περιπλοκές όπως αυτές, εκτός από τη γενική δυσκολία και το απρόβλεπτο της πρόβλεψης των μελλοντικών τιμών των κατοικιών μπορούν να δημιουργήσουν ελαττωματικά δεδομένα στους αλγόριθμους.


Ιδιωτική Τοποθέτηση
Στις 31 Ιανουαρίου 2023, συνάφθηκε μια συμφωνία εγγραφής προχρηματοδοτούμενων εντολών σύμφωνα με την οποία πουλήθηκαν στους Επενδυτές ένα σύνολο 160.742.959 προ-χρηματοδοτούμενων δικαιωμάτων αγοράς για την αγορά μετοχών. Κάθε Προχρηματοδοτούμενο Warrant πωλήθηκε στην τιμή των 0,5599 δολαρίων ανά Προχρηματοδοτούμενο Warrant και έχει αρχική τιμή άσκησης 0,0001 δολαρίων ανά Προχρηματοδοτούμενο Warrant. Η τιμή εξάσκησης για τα Προχρηματοδοτούμενα Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών μπορεί να καταβληθεί σε μετρητά ή χωρίς μετρητά και τα Προχρηματοδοτούμενα Δικαιώματα αγοράς δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα για την Offerpad ήταν περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια, που θα χρησιμοποιήθούν για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου κίνησης. 


Στους Επενδυτές περιλαμβανόταν ο Brian Bair, ο ιδρυτής, ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου μας, ο Roberto Sella, μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας, η First American Financial Corporation  κάτοχος άνω του 10% των εκκρεμών κοινών μετοχών Κατηγορίας Α και ο Kenneth DeGiorgio, μέλος του διοικητικού συμβουλίου μας και διευθύνων σύμβουλος της First American.

71 σχόλια:

  1. Η αγορά κατοικίας βρίσκεται σε μεγάλη ύφεση στην Αμερική. Η Offerpad ισχυροποίησε τον Ισολογισμό της προκειμένου να αντέξει .... ωστόσο ακόμη το τοπίο είναι θολό και οι χρεωκοπίες καραδοκούν.
    Προς το παρόν η εικόνα είναι ότι ο πρέπει η μετοχή να αντιμετωπίζεται ως παίγνιο και όχι ως ασφαλή μακροπρόθεσμη επένδυση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η opendoor σε κάθε σπίτι που πουλάει τι περιθώριο συνεισφοράς έχει;

      Διαγραφή
  2. UPST LMND ASTS ZEVIA JOBY ολα κανουν ανασταση σημερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Τάκη, κε coffeeroomboy πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα της adma για το 1ο τρίμηνο; Πολύ καλά κατά την γνώμη μου αν και δεν βλέπω κέρδη ούτε το '23. Αλλά μειώνει συνεχώς τα έξοδα και αυξάνει έσοδα. Έπιασε σχεδόν την κεφαλαιοποίηση του 1 δις. Προσωπικά μείωσα την θέση μου, κράτησα ένα 20% της αρχικής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πώς βλέπετε την STEM κ. Τάκη? Πιστεύετε ότι τελείωσε το κάτω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. STEM
      Απόλυτα φυσιολογική, διαγραμματικά, η πρόσφατη επιστροφή της μετοχής στα 4 δολάρια ... ωστε να κλείσει ένα γκαπάκι που είχε ανοίξει στα 4,2.
      Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει λογική να ανοίγει γκάπς.

      Όμως έχω την εντύπωση ότι πλέον η μετοχή έχει κάνει αναστροφή ... με στόχο το 5,8 με 6 δολάρια και να βγει απο το πτωτικό κανάλι που έχει κάνει, αφού πρώτα χτυπήσει την καθοδική πτωτική γραμμή του άνω μέρους του καναλιού.

      Προσωπικά προβαίνω σε αύξηση κατά πολύ της θέσης στη STEM ...

      Αν δουλεύει ο αλγόριθμος της και δεν είναι μούφα η τεχνική νοημοσύνη, που ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει, στην αποθήκευση και διαχειριση ενέργειας ... τότε εδω μπορεί να έχουμε μια κότα που θα γεννάει ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ

      Διαγραφή
  5. κ. Τάκη, η λειτουργία που εμφάνιζε τα τελευταία 25 σχόλια στο blog, στα αριστερά της σελίδας, δεν λειτουργεί σε εμένα τουλάχιστον. Και δοκίμασα διάφορους browsers.
    Μπορείτε να δείτε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Γιατί η σειρά των σχολίων στο blog δεν ειναι γραμμική και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίζεις αν και που έχει γραφτεί κάτι.

    Καλό θα ήταν να μας πει και κάποιος φίλος αν αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ Bugs συμβαινει μονο αν το βλεπετε απο κινητο
      Απο υπολογιστη δουλευει μια χαρα
      Μπορειτε να επιλεξετε λειτουργεια για υπολογιστη στο κινητο και να διορθωθει
      Αριστερο κλιλ στις ρυθμισεις google

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά όχι. Αλλά με την ευκαιρία να αναφέρω ότι η ανάρτηση των νέων σχολίων σε διαφορετικές θεματικές, δυσχεραίνει την παρακολούθηση.

      Διαγραφή
    3. Παιδιά, εγώ απο υπολογιστή είμαι. Και έχω δοκιμάσει και με Chrome και με Egde και με Opera και δε μπορώ να τα δώ.

      Πολυ περίεργο που σε άλλους δε γίνεται.

      Διαγραφή
    4. Πηγαίνετε κάτω κάτω και πατήστε ...Προβολή έκδοσης Ιστού

      Διαγραφή
  6. το ιδιο προβλημα ειχα και bugs_bunny οταν ημουν εκτοσ συνδεσης. μολις εκανα συνδεση τα εμφανισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ίδιο και από εμένα. Πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω τα σχόλια χωρίς αυτό το εργαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηγαίνετε κάτω κάτω και πατήστε ...
      Προβολή έκδοσης Ιστού
      Και θα βγαίνουν τα τελευταία 25 σχόλια συγκεντρωμένα αριστερά.

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα.... το ίδιο πρόβλημα και σε εμένα.... ενώ εχθές ήταν όλα καλά.....παρακολουθώ απο laptop και είμαι σύνδεση..... αντί για τα σχόλια εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα
      Τελευταία 25 σχόλια
      Get this Recent Comments Widget
      Ετικέτες

      Διαγραφή
    3. AI...βαση της πιο κατω ειδησης, που βλεπετε να σταματα η τιμή της κ. Τάκη?
      https://www.fool.com/investing/2023/05/25/why-c3ai-stock-was-moving-higher-this-week/?source=eptyholnk0000202&utm_source=yahoo-host&utm_medium=feed&utm_campaign=article

      Διαγραφή
    4. Kαμιά φορά στο gadgetάκι κολλάει ο αλγόριθμος του κύριε stand. Refresh και επανέρχεται.

      Διαγραφή
    5. Ως κάτοχος C3.ΑΙ βλέπω προσώρας να χει δύναμη (είναι και μοδάτη). Είμαι όμως έτοιμος να πυροβολήσω. Αν το κλίμα είναι ανοδικό και τα αποτελέσματα στις 1/6 είναι καλύτερα των προσδοκόμενων, έχω αισιόδοξους στόχους, με κάψιμο των shorts, το 42 της IPO και το 51$, αναλόγως και του διαγράμματος. Οι περισσότεροι αναλυτές τη βρίσκουν υπερτιμημένη, για τη δυναμική της εταιρίας δεν ξέρω τι λέει ο κ.Τάκης https://www.tradingview.com/news/barchart:2392556a4094b:0-down-84-from-all-time-highs-should-you-scoop-up-shares-of-c3-ai/

      Διαγραφή
    6. Πωληση του 2ου πακετου της ΑΙ C3 χθες ατα 41.00. Εαν παει αρκετα κάτω ξαναμπάινω!

      Διαγραφή
  8. καλησπέρα στους συμπαίκτες! καιρό έχω να γράψω...
    ρίξτε μια ματιά στην
    https://finance.yahoo.com/quote/LIZI?p=LIZI&.tsrc=fin-srch
    νομίζω αξίζει τον κόπο, κερδοφόρα και πάνφθηνη κινέζα (σήμερα την ξεπουλάνε οι traders της κακιάς ώρας) χθες έβγαλε το τριμήνου

    τελευταία αποτελέσματα
    https://ir.lizhi.fm/static-files/79ff37e1-d3b2-41f7-8756-f877dfce2224

    τελευταία παρουσίαση τους
    https://ir.lizhi.fm/static-files/b4132324-1748-46b1-8a43-99b4c8ac1279

    https://ir.lizhi.fm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. PERI
    Παντελώς αδύναμη.
    Ο στόχος είναι το 24. Άντε 28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε. Τακη,
    Η μυτη σας τι λεει για Teladoc, γιατι τετοια αδυναμια;
    Περιμενα να παιξει μαζι με τις υπολοιπες εταιρειες που μπορουν να εκμεταλλευτουν το ΑΙ αλλα η αγορα την αγνοει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε Τάκη πως βλέπετε την συνεχόμενη πτώση της TDOC και μάλιστα με την αγορά σε ανοδική φάση. Προσωπικά αυξάνω θέση σε αυτά τα επίπεδα καθώς την πιστεύω πολύ, θα ήθελα όμως, εάν υπάρχει, μια πρόβλεψη της κίνησης της από εσάς. Υπάρχει διαγραμματικά κάποιο σημείο στήριξης κι αντιστροφής τάσης, ώστε να στοχεύσουμε σε επιπλέον αγορές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γειά σας, ήταν αναπόφευκτο να συναντηθούμε κάποια στιγμή. Σας διαβάζω πολύ καιρό τώρα και βλέπω ότι η στρατηγική των περισσότερων δεν έχει αλλάξει όσων αφορά στις τοποθετήσεις σε μετοχές.
    Να ρωτήσω λοιπόν αν πιστεύεται ότι το υπόλοιπο 2023 θα φέρει υπεραπόδοση σε high growth high risk, μετοχές, κυρίως ζημιογόνων εταιριών, και υπό ποιές συνθήκες θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Είμαι εκτός αγοράς από τον Φλεβάρη, και θα ήθελα να πεισθώ για μια θετική εξέλιξη αλλά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος. Περισσότερο τείνω προς ένα σενάριο choppy market.
















    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ορισες Γιαννη aldevaran... εγω δεν εχω απαντηση στο ερωτημα σου ,αλλα δεν εχω και πολλες γνωσεις... πιστευω η ταλαιπωρια των growth θα σταματησει οταν σταθεροποηθουν τα επιτοκια και αρχισουν οι μειωσεις.

      Διαγραφή
    2. To έχω προαναγγείλει μερικούς μήνες πριν.
      Η Αμερική έχει βρει τον πάτο της, είναι φθηνή και ο στόχος είναι τα Ιστορικά υψηλά της.

      Διαγραφή
    3. Οι πρώτη μείωση επιτοκίων προεξοφλείται από την αγορά τον Νοέμβρη, οπότε ίσως δούμε κάποια προεξόφληση και στις μετοχές, πληθωρισμού επιτρέποντος.
      Κε Τάκη ο sp500 δεν είναι φθηνός, με όρους fwd P/E =17,8 (μ.ο.10ετίας 17,3). Αλλά και οι SaaS δεν είναι φθηνές (EV/NTM = 7,8, μ.ο. =5.5). Όμως και εγώ θα συμφωνήσω ότι μάλλον έχει βρει τον πάτο το φθινόπωρο του 22.

      Διαγραφή
    4. Με ένα +10% για dow +15% για sp και +25% για nasdaq βρίσκουμε τα προηγούμενα υψηλά ....τα growth που κοιτάμε εμείς θέλουν πολλά ,%%%%% για τα προηγ υψηλά τους....εγώ προσπαθώ να αυξάνω κομμάτια με τα πάνω κάτω σε upst,asts,joby,fubo, και μακάρι να πετύχει το project τους. Με επόμενα μετρητά θα κοιτάξω peri, path και άλλες προτάσεις εδώ .. σε διορθώσεις..στόχος η πενταετία κύριε Τάκη ..ή τα η επί τας!!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Aldevaran αν ήταν έτσι εύκολα τα πράγματα τότε θα αγοράζαμε στα P/E μικρότερα του 8 και θα πουλάγαμε στα P/E μεγαλύτερα του 25.
      Δεν είναι έτσι όμως.
      Για παράδειγμα εγώ βλέπω φθηνή την Tesla ... το P/E της όμως δεν λέει κάτι τέτοιο. Για να δούμε ποιος τελικά έχει δίκιο ... σε μερικά χρονάκια.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Δημήτρη απο αυτά τα 4 χαρτιά κρατώ μόνο UPST ... προς το τετραψήφιο!!

      ASTS , JOBY υπο παρακολούθηση. Αναμένω την έναρξη εργασιών ή καπου εκεί κοντά.

      Διαγραφή
    7. Τέλος η Peri δεν νομίζω ότι θα γλυτώσει το 24 ... τιμή στόχος της σφήνας που έχει διασπασθεί.

      Διαγραφή
  13. To ταβάνι του χρέους αυξήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο. Νομίζω πλέον ότι όλο το βάρος πέφτει στο αν θα αυξήσει η FED τα επιτόκια στα μεσα Ιουνιου. Αν δεν τα αυξήσει, τότε θα δούμε leg up σε upst και λοιπές αυτής της κατηγορίας.

    Εγω εκτιμώ πως σε ετούτη τη συνεδρίαση δεν θα τα αυξήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο καθείς έχει πάρει το δρόμο του. UPst UP UP UP!!!
      Ο γκουρού της nvda έβλεπε φούσκα την UPst στα 20. Στα 400 τι θα λέει;

      Διαγραφή
    2. Για τα 400 της nvda είπε τίποτα ή χρεοκόπησε με τα σορτ ??

      Διαγραφή
  14. Για την Clearfield στα 38 $ τι λετε κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπερα παιδια ,εχω καιρο να περάσω απο εδω !
    Κυματικά και μονο ο πατος στα small caps-growth stocks ,exei 100% επιτευχθεί .Καποιες θα τρεξουν πρωτες αλλες σε δευτερη φαση .Η ουσια ειναι οτι για 4-6 μηνες κραταμε γερα οτι εχουμε αγοράσει απο αρχες του χρόνου.The tighting cycle is almost done.Αναμονη για χαμηλότερα επιτοκια ,και αυτο προσδοκούν τα growth stocks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εντελώς μπακαλίστικα η Sofi τρέχει στο τέλος ενός κύκλου. Το ίδιο και η asts. Ίσως δούμε κάποιο χαλάρωμα για μερικές μέρες.

    Επισης, η XCAI συμμετέχει στην τρέλα των ai με χρονική υστέρηση. Δεν την τίμησα αυτή τη φορά, θα την τιμήσω την επόμενη όμως.

    υ.γ η upst ακολουθει την c3.ai χαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί βούτηξε η Upst τώρα στο τέλος,

      regional banks are trading lower today following the Q1 2023 report from the FDIC, which shows the most significant Q1 deposit decline since 1984 and marked the fourth consecutive quarter of industry outflows.

      US banks lost $472B in deposits in the first quarter, according to a new quarterly report from the FDIC that offers a comprehensive look at how the industry navigated its most challenging period since the 2008 financial crisis.

      https://stocktwits.com/abubnic/message/530102463

      εχει και το λινκ για το pdf του FDIC

      Διαγραφή
    2. Εχθές κύριε Bunny οι αμετανόητοι σορταδόροι αύξησαν κατα πολύ τα σορτς τους. Με χαμηλότερα επιτόκια δανεισμού απο ότι προσφάτως.

      Διαγραφή
    3. Κ τακη για την ωρα μαλλον πλακα τους κανουνε. Τι αυξηση κανανε στα σορτ; η μετοχη παει τρενο.
      Το ιδιο γινεται και με την FOUR

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σε όλους,μετά απο καιρό. κ. Τάκη σχετικά με την upst,βλέπετε κάποια διόρθωση για να μπούμε? Ή μπαίνουμε όπου βρούμε?έχω κάποια κομμάτια αγορασμένα απ όταν ήταν στα 75.Ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    5. Στο 20% το επιτοκιο απο 40% την περασμενη εβδομαδα συμφωνα με το shortablestocks.com Κε Τακη. Εκει τα κοιταζετε τα σορτ ή εχετε καποιο αλλο site?

      Διαγραφή
    6. Βλέπω απο Interactive brokers πως δανείζονται τις μετοχές και το επιτόκιο δανεισμού.
      Δανείζονται μεν και ξανασορτάρουν, αφού κλείνουν θέσεις με ζημιές αλλά όταν τις ξανασορτάρουν φοβούνται πλέον και τις παίρνουν με πολύ μικρότερο επιτόκιο δανεισμού.

      Και στα 400 θα σορτάρουν και στα 1000 θα ξανασορτάρουν ... σε όλα τα νούμερα σορτάρουν οι σορταδόροι, όπως και σε όλα τα νούμερα αγοράζουν οι bulls.

      Διαγραφή
    7. Κε. Aposmal για UPST βλέπω ότι εσπασε το πτωτικό ευρος αρα ο πρώτος στόχος προς τα πάνω είναι τα 38. Εαν διορθωσει πρωτο καλό σημείο στήριξης εαν χάσει τα 26 είναι μετά περίπου τα 19.

      Διαγραφή
    8. Για εμένα ... στόχος προς τα πάνω ΔΕΝ υπάρχει.
      Ιδανικά, αν διορθώσει, θσ ήθελα το 16. Διαφορετικά κάτω του 20 ή πλησιον εκεί θα ενίσχυα.

      Διαγραφή
  17. Σύντροφοι, το παίγνιο θέλει ανάγνωση μοτίβων, στόχους, υπομονή και τύχη. Η εμπλοκή σε χαρτιά χωρίς σενάριο-κάποια προοπτική - ξεπερνάει, κατ΄εμέ, τα όρια του τζόγου. Περαιτέρω αποχωρίστηκα AMRX κατόπιν επίτευξης στόχου και αναμένω - στο πλαίσιο της υπομονής που προανέφερα- το επόμενο χαρτί που θα μου κάνει κλικ.
    Προς ώρας, έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία μετά μουσικής. Να έχουμε όλοι μας ένα καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την αίσθηση ότι η UPST θα αποτελέσει σημαία των παρουσιάσεων σας κ.Τάκη. Σε αυτή την περίπτωση θα σας αποδώσω, βάσει του Βρετανικού συστήματος τιμών, τον τίτλο του Σερ.

      Διαγραφή
  18. Χαίρετε, κύριε Τάκη ποια είναι η αποψή σας για την Spire; Υπάρχει περίπτωση να ανακάμψει; Εγώ πάντως κρίνοντας από την συμπεριφορά της βλέπω οτι πάει για φούντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αεροδιαστημικής εταιρείες σε αυτή τη φάση της αγοράς ... ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΛΗΣΙΑΖΩ. Πολύυυυ μέλλον έχουν μπροστά τους. Ποιές θα παραμείνουν σε αυτό το μέλλον;
      Ακόμη, δεν τις ξέρω.

      Διαγραφή
  19. Χαίρετε, ρίξτε μια ματια παιδες σε μια μετοχη (με προοπτική) ...που πιθανολογώ οτι μολις ολοκλήρωσε το κυμα 2 (ΑΒΓ διορθωτικά) ,,και βαζει πλώρη για νεα τα υψηλά
    κ.Τακη δειτε τη πλιζ προσεκτικά διοτι εγω μονο τεχνικα γνωρίζω(ας πουμε)
    Η μετοχη ειναι η ALTERYX (AYX)
    Ευχαριστω..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απο τις μικρες κοιταω τη Arqit Quantum

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δειτε καλυτερα την ΙΟΝQ
      Η ARQIT αραιωθηκε προσφατα και την σορταρουν full
      Ολος ο κλαδος παντως εχει κανει Χ3 σε 10 μερες
      QBTS ,RGTI ,IONQ
      ARQIT & QUBT στασιμες

      Διαγραφή
    2. ναι φιλε τις εχω δει ολες....υπαρχουν οι leaders and the laggards......αν πχ χανεις τη κινηση στους πρωτους τρεχεις στους laggards...χεχεχεχεχε

      Διαγραφή
    3. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_6352ccc52504cb967b08e9150a64974a.png

      Διαγραφή
  21. Την carvana την έχει πάρει κανένας; Ξέρω ότι εχει τεράστιο χρέος, αλλά παίζει πολυ δυνατά τώρα τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Και η Vroom και η Carvana έχουν πολλά θέματα κυρίως προβλήματα ρευστότητας.
      Μόνο ως trade ή για κάτι βραχυπρόθεσμο.

      Διαγραφή
  23. κ.Τακη καλησπερα! Τι γινεται με ASANA?ανοιξε +10% και γυρισε αρνητικη, ενω τα αποτελεσματα ηταν καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αφεντικό είναι τρελό. Θα αγοράζει και θα ξαναγοράζει.
      Έχω τιμή στόχο στο trade μου τα 30 δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Αν η αγορά πάει σε διόρθωση στα 17 δολάρια έχω στήσει παραγάδια. Αν πάει ....

      Διαγραφή
  24. καλησπέρα κ Τάκη, πως βλέπετε τη Sentinel; είχατε πει οτι είναι απο αυτές που θα πηγενατε στην κυβερνοασφλεια. Τα αποτελέσματα στους αναλυτές δεν άρεσαν σήμερα.... γύρισε εκεί που ήτανε στην αρχή της χρονιάς. Η χαμηλή καθοδήγηση είναι άραγε λόγο γενικότερων περικοπών ή κάτι συμβαίνει με την εταιρεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. S (Sentinel 1)
      Αρχίζω και ζαχαρώνω για ένα καλό trade την S.
      Τέτοια θέλω ...
      Bάζω στόχο τα 17 δολάρια για S.
      Συνήθως, τέτοιες πτώσεις με τέτοια γκαπς έχουν και συνέχεια ... αλλά είμαστε σε bull market.

      Νoμίζω πως θα κάνει double bottom.

      To guidance που έδωσε η διοίκηση ήταν πολύ χάλια σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις. Γιαυτό και η μεγάλη πτώση.
      Τη Δευτέρα σκοπεύω για μια βραχυπρόθεσμη τοποθέτηση ... ελπίζω να ξεκινήσει έντονα αρνητική.

      Τις είδα όλες τις εταιρείες κυβερνοασφάλειας. Παίζουν σε κεφαλαιοποιήσεις 15 με 25 φορες τις πωλήσεις τους.
      Με 600 εκατομμύρια πωλήσεις (guidance) αργά ή γρήγορα θα παίξει σε κεφαλαιοποίηση 9 δις.
      Οπότε τιμή στόχος τα 30 δολάρια.
      Συνεπώς τα 20 θα τα ξαναδει σίγουρα. Επομένως για trade τα 17 είναι καλά.

      Βέβαια ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, όπως και οι ζημιές των εταιρειών κυβερνοασφάλειας. Είναι βέβαιο ότι στο τέλος δεν θα αντέξουν όλες ... άρα προσοχή όταν κοιτάζουμε πολύυυυ μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους. Προχώρησα σήμερα σε διπλασιασμό της θέσης μου στην CLFD. Η συγκεκριμένη θέση προορίζεται για διακράτηση LONG. Εάν στο μέλλον πλησιάσει ξανά τα 30 δολάρια, θα αυξήσω εκ νέου την θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπληκτική εταιρεία. Θωρηκτό τα νουμερα της. Όμως το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύυυυ χάλια.
      Θα ήθελα να το δω πρώτα πριν πράξω στο ταμπλό.

      Διαγραφή
  26. Καλησπέρα...Την Palantir Technologies Inc. (PLTR), πως την βλεπετε βραχυπρόθεσμα κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Pltr ως εταιρεία τεχνολογίας θα υπεραποδώσει ... απλώς εγώ δεν την παρακολουθώ στενά, διότι, όπως έχω πει και παλαιότερα εκδίδει μετοχές με ρυθμό οπλοπολυβόλου, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποτιμήσω την τιμή της μετοχής.

      Διαγραφή
  27. Τέλος σήμερα η βραχυπρόθεσμη μου θέση στην Opad.
    Καλά φάγαμε και εδώ ...

    Ωστόσο, η Opad είναι για ψηλότερα πράγματα ... δείτε τι κάνει η OPEN. 4 φορές πάνω απο τα χαμηλά της.
    Θα έπρεπε η OPAD να είναι τουλάχιστον 15 δολάρια (το παλιό 1 δολάριο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂