Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Energy Vault

Energy Vault  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό NRGV ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 141.392.243 μετοχές

Presentation Energy Vault ... εδώ ...
Investors Energy Vault ... εδώ ...

Αριθμός εργαζομένων : 170 υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης και 7 υπάλληλοι μερικής απασχόλησης, με έδρα κυρίως τα γραφεία στο Λουγκάνο της Ελβετίας, στο Westlake Village της Καλιφόρνια και στη Βιέννη της Βιρτζίνια.

Δραστηριότητα
Η Energy Vault είναι μια ελβετική εταιρία, που ιδρύθηκε το 2017. Είναι μία εταιρεία παγκόσμιας αποθήκευσης ενέργειας, που ειδικεύεται σε προϊόντα αποθήκευσης ενέργειας μακράς διάρκειας με βάση τη βαρύτητα και την κινητική ενέργεια. Το κύριο προϊόν της Energy Vault είναι μια μπαταρία βαρύτητας που χρησιμοποιεί έναν πολλαπλών κεφαλών γερανό για την αποθήκευση ενέργειας στοιβάζοντας βαριά μπλοκ από σύνθετο υλικό σε έναν πύργο, συλλαμβάνοντας δυναμική ενέργεια στο υψομετρικό κέρδος των μπλοκ. Όταν η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια είναι υψηλή, ο γερανός χαμηλώνει αυτά τα μπλοκ στο έδαφος, με τους κινητήρες να λειτουργούν ως γεννήτριες και να παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.

Η  Energy Vault παρέχει λύσεις αποθήκευσης ενέργειας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Το χαρτοφυλάκιο λύσεων αποθήκευσης ενέργειας με το κλειδί στο χέρι της Εταιρείας περιλαμβάνει επί του παρόντος:

• Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών («BESS») είναι οι ολοκληρωμένες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης μικρότερης διάρκειας.
• Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βαρύτητας («GESS») περιλαμβάνουν την αποκλειστική λύση EVx για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης μεγαλύτερης διάρκειας.
• Τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας πράσινου υδρογόνου (“gHESS”) είναι οι ολοκληρωμένες λύσεις της εταιρείας για την κάλυψη των αναγκών αποθήκευσης εκτεταμένης διάρκειας.
• Τα υβριδικά συστήματα αποθήκευσης ενέργειας («HESS») είναι οι μοναδικά ολοκληρωμένες λύσεις που επιτρέπουν τη σύζευξη διαφόρων μέσων αποθήκευσης ενέργειας για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών των πελατών.
• Η πλατφόρμα λογισμικού διαχείρισης ενέργειας ("EMS") είναι η αποκλειστική λύση που σχεδιάστηκε από το τμήμα Energy Vault Solutions ("EVS") που ενορχηστρώνει τη διαχείριση ενός ή περισσότερων από τα διαφορετικά μέσα αποθήκευσης, μαζί με τα υποκείμενα στοιχεία παραγωγής για να καταστεί δυνατή η παράδοση ενέργειας στους πελάτες.


Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών - Battery Energy Storage Systems

BESS

Τα BESS της Energy Vault αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες αποθήκευσης ενέργειας μικρότερης διάρκειας, συνήθως από μία έως τέσσερις ώρες. Τα BESS έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν μια ειδικά κατασκευασμένη μπαταρία και σύστημα μετατροπέα με μια καινοτόμο αρχιτεκτονική που μειώνει το κόστος, βελτιώνει την απόδοση και διασφαλίζει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας του έργου. Η πλατφόρμα EMS της Εταιρείας έχει σχεδιαστεί για να οδηγεί καλύτερα οικονομικά και χρονοδιαγράμματα παράδοσης για τους πελάτες της Energy Vault, καθώς θα επιτρέψει στην BESS να ενσωματώσει εξαρτήματα υλικού από ένα ποικίλο δίκτυο κατασκευαστών μπαταριών και ηλεκτρονικών ειδών ισχύος. Τα BESS έχουν επίσης σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούν ευέλικτη αρχιτεκτονική συστήματος για μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα περιουσιακών στοιχείων καθώς αλλάζουν οι συνθήκες δικτύου και οι παράμετροι της αγοράς.

Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας βαρύτητας - Gravity Energy Storage Systems 

GESS

Τα ιδιόκτητα συστήματα που βασίζονται στη βαρύτητα χρησιμοποιούν κινητήρες/γεννήτριες για να ανυψώνουν και να χαμηλώνουν ειδικά κατασκευασμένα σύνθετα μπλοκ ή «κινητές μάζες». Το GESS ανυψώνει τις κινητές μάζες σε ανυψωμένη θέση για αποθήκευση δυνητικής ενέργειας. Όταν απαιτείται ενέργεια, οι κινητήρες λειτουργούν ως γεννήτριες και το σύστημα εκφορτώνει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από την κινητική ενέργεια της ελεγχόμενης βαρυτικής μείωσης των κινητών μαζών. 

Το GESS αναμένεται να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς για μεγαλύτερη διάρκεια αποθήκευσης, συνήθως από τέσσερις έως δώδεκα ώρες.

Η κατασκευή και η λειτουργία του GESS προσφέρει μια εξαιρετικά ελκυστική ευκαιρία για σημαντική τοπική, περιφερειακή και εγχώρια οικονομική συμμετοχή, κυρίως με τη μορφή εργασίας και υλικών, η οποία ευθυγραμμίζεται καλά με την τρέχουσα γεωπολιτική αισθήματα. Ένα παράδειγμα αυτού είναι ότι οι κινητές μάζες μπορούν να κατασκευαστούν από τοπικό έδαφος, απόβλητα και υλικά αποκατάστασης, τα οποία παρέχουν πρόσθετα περιβαλλοντικά οφέλη.

Υβριδικές λύσεις αποθήκευσης ενέργειας - Hybrid Energy Storage Solutions
Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας είναι πολύ δυναμική και εξελίσσεται καθώς αναπτύσσονται όλο και περισσότερες μεταβλητές μορφές ανανεώσιμης ενέργειας και ενέργειας και οι περιπτώσεις χρήσης για την αντίστοιχη αποθήκευση επεκτείνονται δραματικά σε εύρος, βάθος και διάρκεια. H Energy Vault ερευνά και επιταχύνει συνεχώς την ανάπτυξη και την εμπορική εισαγωγή συμπληρωματικών λύσεων αποθήκευσης ενέργειας στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό της. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχουμε στους πελάτες της λύσεις αποθήκευσης ενέργειας σε μια ολοένα και μεγαλύτερη ποικιλία διαφορετικών μέσων, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας, της βαρύτητας και του πράσινου υδρογόνου.

Λογισμικό διαχείρισης ενέργειας - Energy Management Software 

EMS

Η πλατφόρμα EMS είναι μια λύση λογισμικού αποθήκευσης ενέργειας τεχνολογίας. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, μόλις λειτουργήσει πλήρως, θα διαχειριστεί ένα ή περισσότερα από τα διαφορετικά μέσα αποθήκευσης και τα υποκείμενα στοιχεία παραγωγής για να βελτιστοποιήσει την παροχή ενέργειας στους πελάτες για τις ποικίλες και πολλαπλές περιπτώσεις χρήσης τους. 

Η πλατφόρμα EMS έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει τις μελλοντικές τεχνολογίες αποθήκευσης και παραγωγής να ενσωματωθούν στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο λύσεων της Εταιρείας και έτσι να παρέχει προαιρετική δυνατότητα στους πελάτες της Energy Vault στο μέλλον.
Το λογισμικό ενσωματώνει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, προγνωστικής ανάλυσης και βελτιστοποίησης λογισμικού για να παρέχονται στους πελάτες αποτελεσματικές και κερδοφόρες λειτουργίες των στοιχείων ενεργητικού τους για την παραγωγή ενέργειας. Εμπορικά, η Εταιρεία περιλαμβάνει επί του παρόντος ένα βασικό EMS ως μέρος της πώλησης ενός συστήματος αποθήκευσης ενέργειας. Μετά την πώληση του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας, η Εταιρεία αναμένει ότι οι πελάτες θα αγοράσουν μια πολυετή, επαναλαμβανόμενη άδεια χρήσης λογισμικού εσόδων από εμάς, η οποία θα παρέχει στους πελάτες συνεχείς ενημερώσεις λογισμικού και υποστήριξη.

Οι βασικοί ανταγωνιστές, της Energy Vault, στην αγορά BESS μικρότερης διάρκειας περιλαμβάνονται οι Tesla, Fluence Energy, Powin Energy Corp., FlexGen Power Systems, Inc και Sungrow Power Supply Co Ltd.
Στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας μεγαλύτερης διάρκειας υπάρχουν συστήματα κατασκευαστές με προϊόντα σε διάφορες καταστάσεις βιωσιμότητας χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των ESS Inc., Eos Energy Enterprises Inc., Hydrostor Inc., Primus Power, Form Energy, Inc., Gravitricity Ltd. και άλλων κατασκευαστών μπαταριών στερεάς κατάστασης.

Πριν από το 2022, η Energy Vault συμμετείχε κυρίως σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης. Η Εταιρεία άρχισε να δημιουργεί έσοδα από τις προσφορές προϊόντων της το 2022, κυρίως από την αδειοδότηση της λύσης GESS EVx και από την πώληση των BESS. 
Στο μέλλον θα δημιουργηθούν έσοδα από την πώληση και την αδειοδότηση των λύσεων αποθήκευσης ενέργειας της Εταιρείας, του EMS, των πρόσθετων εφαρμογών λογισμικού και των μακροπρόθεσμων συμφωνιών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων διοδίων σε σχέση με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας.

Το 2019 εξασφάλισε χρηματοδότηση 110 εκατομμυρίων δολαρίων, Series B, για να γίνει η πρώτη επένδυση αποθήκευσης ενέργειας της Soft bank, μέσω του SoftBank Vision Fund.

IPO
Η εταιρεία εισήλθε στις δημόσιες αγορές μέσω μιας συναλλαγής SPAC την 14η Φεβρουαρίου 2022. Ο συνδυασμός, με την Novus Capital Corporation II, αρχικά προέβλεπε 287,5 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, καθώς και χρηματοδότηση 100 εκατομμύρια δολάρια PIPE. Στο ταμείο της Energy Vault, τελικώς, εισέρρευσαν 235,94 εκατομμύρια δολάρια, από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Presentation spac ... εδώ ...

Η διοίκηση προέβλεπε για το 2022 έσοδα 148 εκατομμύρια δολάρια και προσαρμοσμένο Ebitda (10) εκατομμύρια δολάρια.
Τελικώς το 2022 ανακοινώθηκαν 145,9 εκατομμύρια δολάρια και προσαρμοσμένο Ebitda (11,4) εκατομμύρια δολάρια.
Ενώ για το 2023 η διοίκηση εκτιμάει πωλήσεις  325 - 425 εκατομμύρια δολάρια και προσαρμοσμένο Ebitda (50) με (70) εκατομμύρια δολάρια ... υπάρχει μια αρνητική απόκλιση εδώ!!!

Θεμελιώδη
Στο τέλος του 2022 η Energy Vault έχει συνολικά μετρητά 203,037 εκατομμύρια δολάρια έναντι 249,649 εκατομμύρια στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και 105,125 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021. 

Η εταιρεία δεν έχει χρέος στον ισολογισμό, ούτε Good Wills και Άυλα Περιουσιακά στοιχεία.

Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 129 εκατομμύρια δολάρια  με τα ίδια κεφάλαια να φθάνουν στα 287,713 εκατομμύρια δολάρια που αντιστοιχούν σε 2,02 δολάρια ανά μετοχή ... ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές είναι 147,265 εκατομμύρια δολάρια.

Τα έσοδα τέταρτου τριμήνου 2022 ήταν ύψους 100,322 εκατομμυρίων δολαρίων, λόγω της επέκτασης και εκτέλεσης ενός έργου αποθήκευσης gravity energy της Εταιρείας, πριν από το χρονοδιάγραμμα, 275 MWh στην Καλιφόρνια με αναμενόμενη αντικαταβολή τον Ιούλιο του 2023.

Τα έσοδα για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022 ανήλθαν σε 145,877 εκατομμύρια δολάρια, με το προσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται σε (11,4) εκατομμύρια δολάρια.

Η Ζημιά του τέταρτου τριμήνου 2022 ανήλθε σε 23,208 εκατομμυρίων δολάρια και για ολόκληρο το 2022 η ζημιά ήταν 77,782 εκατομμύρια δολάρια.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 23,346 εκατομμύρια δολάρια, με την αποζημίωση βάσει μετοχών να είναι 41,058 εκατομμύρια δολάρια και τις αποσβέσεις να ανέρχονται σε 7,743 εκατομμύρια δολάρια.

Λειτουργία και άλλα κύρια σημεία σύμφωνα με τη διοίκηση

  • Οι συμβατικές και υπογεγραμμένες κρατημένες παραγγελίες ανέρχονται συνολικά σε 1.635 MWh, που αντιπροσωπεύουν περίπου 540 εκατομμύρια δολάρια.
  •  Οι συνολικές υπογεγραμμένες συμβάσεις και τα έργα ανάθεσης είναι τώρα περίπου 5,2 GWh, αντιπροσωπεύοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια δυνητικών εσόδων τα επόμενα χρόνια.
  •  Η κατασκευή του πρώτου Energy Vault (GESS) EVx συνεχίζει να προχωρά στο Rudong της Κίνας με την αναμενόμενη μηχανική ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας όλων των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και των εξαρτημάτων παραγωγής ενέργειας σε καλό δρόμο για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
  •  Υπογράφησαν δύο νέες συμφωνίες αδειοδότησης και δικαιωμάτων εκμετάλλευσης EVx gravity στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αντιπροσωπεύοντας την πρώτη επίσημη είσοδο μας σε αυτές τις περιοχές για μελλοντικές αναπτύξεις EVx.
  •  Ξεκίνησε μηχανικές, προμήθειες και κατασκευαστικές δραστηριότητες για τα έργα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών της Jupiter Power στο Τέξας και την Καλιφόρνια συνολικής ισχύος 220 MWh, του Wellhead's Stanton, Καλιφόρνια 275 MWh και του έργου 440 MWh της NV Energy, όλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα είναι online το 2o εξάμηνο του 2023.

GUIDANCE 2023
Η Energy Vault αναμένει τα συνολικά έσοδα να κυμαίνονται από 325 έως 425 εκατομμύρια δολάρια, μεικτό περιθώριο κέρδους στο εύρος 10-15%. και το προσαρμοσμένο EBITDA για το έτος 2023 αναμένεται να κυμαίνεται από (50) εκατομμύρια έως (70) εκατομμύρια δολάρια.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία προβλέπουν :
το 2023 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 382 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 100 εκατομμύρια.
το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 836 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 15 εκατομμύρια.
το 2025 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια .... κέρδη 115 εκατομμύρια.


Short Seller
Και επειδή σε όλα τα παραμύθια δεν υπάρχουν μόνο οι γλυκιές κοκκινοσκουφίτσες, αλλά κυκλοφορούν και οι κακοί λύκοι ... την 2 Δεκεμβρίου 2022, η Bleecker Street  έρχεται να αμφισβητήσει ορισμένες παραγγελίες της Energy Vault καθώς και την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας της εταιρίας μέσω του το Short report Bleecker Street  ... εδώ ... με 3,57 η μετοχή εκείνη την ημέρα

Η απάντηση στον σορταδόρο της Energy Vault, δίνεται από την εταιρεία την 8 Δεκεμβρίου 2022 ... εδώ ...

Την 12η Δεκεμβρίου 2022 ανακοινώνεται από την εταιρεία το έργο των 440 MWh με μεγάλη δυτική εταιρεία κοινής ωφέλειας όπου ήταν το Νο1 θέμα αμφισβήτησης του short seller ... εδώ ...

Τέλος θυμίζουμε ότι τo 1o spac της Novus ήταν η Appharvest η οποία κατέρρευσε ... εδώ ... κατόπιν ήρθε η συμφωνία με την Energy Vault και το 2ο spac. 

Η μετοχή της Energy Vault έχει πληγεί και από τα υψηλά των 21,64 δολαρίων (5 Απριλίου 2022) έχει καταρρεύσει στα 1,81 δολάρια και βρίσκεται υπό αμφισβήτηση αν μπορεί να πετύχει τις προβλέψεις εσόδων της έως το 2025, όσο και για την ίδια την τεχνολογία της κατά πόσο είναι καινοτόμος και εφαρμόσιμη.
Εφόσον η Energy Vault πείσει την αγορά για τα λεγόμενα της τότε η μετοχή θα απογειωθεί, διαφορετικά το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας θα έχει κακό τέλος για τους επενδυτές.

100 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κε. Τάκη, όποτε μπορέσετε ένα σχόλιο για τα αποτελέσματα TDOC? Το καλό είναι ότι το stock base compensation μειώνεται. Αλλά η ανάπτυξη προχωράει μάλλον αργά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τραβαει ιδιαιτερα ο τομας της τηλειατρικης, ο κορωνοιος περασε προ πολλου παντως και δεν ειδαμε ουτε ιχνος μειωσης Y/Y, αρα τα δεδομενα δε δειχνουν στεναχωρα. Απλα το S-Curve θελει ακομα το χρονο του, πριν μπει στο παραβολικο κομματι για το segment και η Τελαντοκαρα συνεχιζει ως η μονη κερδοφορα(FCF) και με το ισχυροτερο ποσοστιαιο growth παρα την ηδη μεγαλη κεφαλαιοποιηση. Θα περιμενω λιγες ημερες να ανακοινωσουν και οι υπολοιπες και θα προσπαθησω να συνταξω ενα συγκριτικο εξελακι για να δουμε που βρισκομαστε.

      Διαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΟΧΡΟΝΙΑ ( ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ )
    Απόψεις
    1) Για καλό καλοκαίρι = ImmunityBio, Inc. ( IBRX ) X 300 και ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος σε 5 - 6 χρόνια ??? Αν τους αφήσουν φυσικά !

    2) Για κάλή προτοχρονιά = Checkpoint Therapeutics, Inc. ( CKPT ) X 50 σε 2 - 3 χρόνια .

    Υ.Γ Κατέχω και τις δυο με ένα γρήγορο + 30% + έκαστη

    Υ.Γ 2 Αν συμφωνεί κι ο Τάκης να τις ρίξω τις απόψεις - αναλύσεις.( Δεν είναι δικές μου απλά τις ασπάζομαι ) .Δικό του είναι το Βlog ότι θέλει κάνει.

    ΥΓ 3 NISN = αν δεν τρέξει σύντομα ( mexri 17 Μαιου ) να περάσει το 1 $ θα τη σουτάρουν απο Νasdaq οπότε πράξατε κατα βούληση ...










    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι απόψεις και ειδικά οι αναλύσεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες.

      Διαγραφή
    2. Νούμερο 2 ImmunityBio, Inc. ( IBRX ) .
      https://twitter.com/ShovelStocks/status/1646791611362291716

      Διαγραφή
    3. ImmunityBio, Inc. (IBRX) 2.8450-3.3750 (-54.2605%) ξαναγύρισε εκεί που την αναφερατε

      Διαγραφή
    4. Στο αρχικό σχόλιο μου αγαπητέ κ nek αναφέρθηκε το .. αν την αφήσουν ... τώρα μετά την αναστολή της έγκρισης λογικό το βλέπω το χάλι της ....Προσωπικά από το συν 150% άφησα μόνο τα κέρδη ...από τα οποία έμεινε σε σύνολο μόνο 10% πλέον .. Κατά την γνώμη μου ίσως είναι πάρα πολλά τα λεφτά για να τους αφήσουν και δεν ξέρω και τι σκοπό έχει η εταιρία πλέον για το μέλλον οπότε ... βλέποντας και κάνοντας .
      Αν πέσει κάτι στην αντίληψή μου θα ενημερώσω ...
      Το πιο ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ CKPT οπότε κάντε τους υπολογισμούς σας.

      Διαγραφή
    5. IBRX ξανά μέσα με το 70% της προηγούμενης θέσης , αγορά στο + 15 % και κλείσιμο στο + 41% . Με το παρακάτω σκεπτικό ..https://twitter.com/ShovelStocks/status/1656712586656727062
      Μην σας πάρω και στον λαιμό μου όμως...προσωπικά λέω να το πάω μέχρι τέλους το στοίχημα ..
      ΣΕ WATCH LIST ΤΗΝ CKPT ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ , ΠΙΣΤΈΥΩ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ !! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ..ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΞΑΝΑ ..

      Διαγραφή
  3. Nούμερο 2 Checkpoint Therapeutics, Inc. ( CKPT ). Τιμή 3,30 $ , 1/4/23
    Tιμή στόχος παρακαλώ 76$ !! https://ibb.co/mNYst9k

    presentation=https://d1io3yog0oux5.cloudfront.net/_d823de6c3dfdf06b3a5ac7aaaff79594/checkpointtx/db/856/7463/pdf/Checkpoint+Presentation_CKPT_Apr+2023.pdf

    Απόψεις =


    ....imagine. The MC is only 45M so at a PT of $76 would still put this company at under 1b market cap with the competitors doing more than 1b in sales a year. This can be more like $400 a share for under 5b MC. So it’s a reali


    .....and stop listening to the shorts and the paid bashers. 18 mo's after appr for #cosibelimab the stock will have a $2B mkt cap., only 57 X's today's value. Even if they issue Dbe the stock, which they won't, you're talking the biggest return in your investing career.

    ....just like that, all the cheap stock was gone? Long time investor in another BIO $OMER, 4 months ago it was $1.74. For every $17 invested then, today 4 short months later it's worth $62k. Only up 356% in 120 days.

    Απλά καίει χρήμα μέχρι να βγάλει το cosibelimab σε παραγωγή και σε πωλήσεις ( χρειάζεται min 6.5 million $ ανα 1,5 μηνα . Η έγκριση ( PDFUA ) του cosemelimab με 90% πιθανότητες να γίνει θα γίνει έως 3/1/2024 .

    Μέχρι τότε θα << πουλάει >> νέες μετοχές όπως έκανε πριν ενα μήνα περίπου.. https://finance.yahoo.com/news/checkpoint-therapeutics-announces-6-1-120000024.html

    Αυτοί που τους στηρίζουν μέχρι σήμερα αγοράσανε με 3.3 $ τελευταία φορά και η τιμή πήγε όμως 2 $ σε τρείς μέρες και αφού ανακοίνωσε ΖΗΜΙΕΣ στα ετήσια .. Εχουν αγοράσει και στα 6 $ οι ίδιοι..
    Πάντως μέχρι τώρα κάθε 45 μέρες χρειάζεται 6 - 7 million $. Οπότε κάντε τους υπολογισμούς σας . ..

    Τώρα το αν θα μπείτε και πότε , πράξατε κατά βούληση !!!
    Μεγάλα παιδία είμαστε ...

    Υ.Γ Διόρθωση για NISN .. ,μέχρι 27/5 /23 είναι η προθεσμία για το 1$ ώστε να μείνει στον Nasdaq.( και οχι 17 Μαίου που εκ παραδρομής γράφτηκε σε προηγούμενο σχόλιο ).

    Αυτά τα ολίγα , καλή πρωτομαγιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η NISN απ'ότι μου είπε φίλος, έχει ΟΛΕΣ τις πωλήσεις επί πιστώσει!!!!
      Δεν μπορώ να το εξακριβώσω, μόνο ανακοινώσεις για νέες συνεργασίες.
      Αν μπορείτε, βοηθάτε .
      Όσοι έχετε degiro, θα τρελαθείτε με αυτήν
      ΚΕΦ 20.m
      Έσοδα 240
      Κέρδη 43m!!!
      Κέρδη/μτχ 7,62€
      Τιμη 0.5!!!!!!
      Seeking Alpha scam!!!!

      Διαγραφή
    2. NISN
      Αρνητικό Enterprise Value??? 😲😲😲 και οι ηγήτορες των αγορων δεν την έχουν πάρει χαμπάρι και βρήκαμε εμείς το κελεπούρι;
      Ευχαριστώ, αλλά δεν θα πάρω τα σκατοστολίδια του Λαικού ΚαπιταλοΚουμμουνισμού!!!

      Εγώ βλέπω ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ... και όταν βγάλει αποτελέσματα ΖΗΜΙΕΣ.
      Μόνο ως παίγνιο ... νούμερα θα είναι άσχημα.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σε όλους.
      Σχεδόν όλες οι Κινέζες παίζουν το ίδιο. Μη ξεχνάμε ότι η Κίνα πρόσφατα "άνοιξε " από τον COVID.
      H Ezgo έκανε*5(από τα χαμηλά της), η ANPC*2,μετά το rs, μάλλον και δω, κάτι αντίστοιχο θα γίνει.

      Διαγραφή
  4. https://dirtybubblemedia.substack.com/p/cross-river-crack-up

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://www.pymnts.com/news/digital-banking/2023/cross-river-lending-practices-draw-fdic-scrutiny/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Eκδίδει μετοχές στο 4,65 για 8 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Τωρα αυτό το κάνει επειδή πιστεύουν ότι τόσο αξίζει ή για να πάρουν τα φιλαράκια του management ώστε να την ανεβάσουν και να βγάλουν;

      Διαγραφή
    3. Η GFAI είναι αέρας ... δεν νομίζω ότι αξίζει παραπάνω. Παίγνιο να γίνεται .... σήμερα έχω χάσει το μέτρημα πόσες φορές μπήκα, βγήκα.

      Η GFAI έχει 2,6 εκατομμύρια μετοχές, μόνο
      Λίγα χαρτιά ... ανεβάζουν τη μετοχή και κατόπιν την σορτάρουν όσο μπορούν ... Ύστερα οι ίδιοι οι σορταδόροι μπαίνουν στο 4,65 και κλείνουν το short.
      Tην ΑΜΚ την χρηματοδότησαν τα κορόιδα.

      Διαγραφή
    4. GFAI ... πόσα ακόμη trade θα μας δώσει.
      Όπου γάμος και χαρά σιγά μην λείπει ο μυτόγκας. Μόνο που μετά την εκδοση των νέων μετοχών ... ο στόχος κόντυνε. Είμαι όξω ... να βγάλουν και άλλοι.

      Διαγραφή
  7. Σε δυο μέρες -67% στο 4,85 και είχαν τιμή στόχο στα 30. Πριν το καταλάβεις τα χεις χάσει όλα στο Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν σχολιάζετε και το ανάποδο;
      Απο το 4,5 την επόμενη μέρα στο 8,85. +100% τουλάχιστον.
      Πριν το καταλάβεις στην Αμερική έχεις κάνει περιουσία.

      GFAI 💖💖💖💖

      Διαγραφή
    2. Άντε και στης Opad τα ωραία κύριε Nek!!
      Ρίξτε για γούρι τα ωραία σας, πως απο τα 10 στα 0,5 χάθηκαν περιουσιες και στο Αμερικα κινδυνεύεις να τα χάσεις όλα πριν το καταλάβεις.

      Διαγραφή
    3. Λέτε κύριε Τάκη η Opad να μας εκπλήξει θετικά και σύντομα??? Τι μυρίζετε η μύτη σας??? 💖💖

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα κ. Τάκη εύχομαι να είστε πάντα κερδισμένος όπως και οι περισσότεροι φίλοι. Εγω είμαι από τους χαμένους καθότι 9 στα 10 πρώην spac εξαϋλώθηκαν και παρόλο που είχα πουλήσει αρκετά με καλό κέρδος.

      Διαγραφή
    5. Δείτε η Opendoor πόσο έχει ανέβει απο τα απόλυτα χαμηλά της.
      Αναλογικά αν το δούμε .... Αν δε πάει και η Opad τουλάχιστον 0,7 θα είναι παταγώδης αποτυχία το trade.
      O Ισολογισμός της Opad είναι πεντακάθαρος πλέον ... απλώς έχουν πέσει αναδουλειές στις αγοραπωλησίες σπιτιών και οι ibuyers δεν ξανοίγονται στην αγορά ακινήτων.
      Θα έπρεπε να ήταν πάνω από 0,8.
      Για την ώρα, πιστεύω ότι κολλάνε οι παίκτες απο το πιθανό reverse split.
      Αναμένω όμως το παίγνιο, καθώς οι βασικοί μέτοχοι έχουν μπει στο 0,56 με έκδοση μετοχων προσφέροντας cash στην εταιρία.

      Διαγραφή
    6. Πως να βρεις τον πάτο κ. Τάκη, θα μπορούσαμε να πούμε ότι από τα 28 μέγιστο, στα 4 η στα 5 είναι ο πατος της, αρα πάλι θα χάναμε.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Nek η Αμερικάνικη αγορά είναι στη φάση ... και πως, που θα βρούμε την κορυφή.

      Διαγραφή
    8. κύριε Νεκ εγώ βλεπω ότι αρκετά πρώην spacs πιάνουν πάλι το 10ρικο. Και ας είναι και pre-revenue. πχ η IONQ.
      Εντάξει, τα spacs των EV και τα e-vtol πήγαν στον διάολο, αλλά είναι πολυ πρώιμη η αγορά γι' αυτά. Και μπήκε και πολλή σαβούρα.
      Αυτή που με τίποτα δεν περίμενα να φτάσει εδώ κάτω είναι η Proterra. Αν τη συγκρίνουμε ας πούμε με την Blue Bird, η δεύτερη έχει τριπλασειάσει από τα χαμηλά της, η proterra ξύνει τον πάτο.

      Anyway, μια χαρά τρεχάλα έχει συμβεί σε πολλές εταιρίες, η draftkings έπιασε υψηλά 52 εβδομάδων ας πούμε. Και η upst, διπλασίασε μέσα σε 3 εβδομαδες.


      Αυτό που έχω καταλάβει είναι πως στις ΗΠΑ θέλει να πουλας όταν κάτι πέφτει και να πηγαίνεις αλλου. Το εύρος κίνησης μπορεί να σε λιώσει. Κατά τ' άλλα, εταιρίες με σχετικά λίγες μετοχές και φυσικά μεγάλο margin (εταιρίες λογισμικού κλπ) και γίνεσαι μάγκας.

      Διαγραφή
    9. Κ Bugs_Bunny εγώ με αυτές που είχα εγώ ασχοληθεί SKLZ, RIDE, CLVR, ADMA, ARVL, ASTS κτλ μόνο η ADMA είναι πάνω

      Διαγραφή
    10. Αλλάξτε σελίδα κύριε Nek και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις ... σε λίγο θα μας γράψετε για Μπατατουδόχαρτα, Λαναρόχαρτα, Κατασκευόχαρτα που έβγαλε λεφτα η μισή Ελλάδα, αλλα με το μουτζούρη έμεινε σχεδόν όλη Ελλάδα.
      Αχ τι ωραίες εποχές 💖💖💖💖 μάτσο βγάζαμε τα φράγκα.

      Διαγραφή
  8. Κύριε Τάκη και υπόλοιποι φίλοι, τα αποτελέσματα της SOFI πως σας φάνηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο που ειδα απο τα αποτελεσματα, παρολο που ηταν καλα σε γενικες γραμμες οσων αφορα αυξηση revenue, περιορισμος του net loss, αυξηση του guidance κλπ αυτο που προβληματισε και προφανως επεσε η μετοχη ειναι οτι ενω τα μελη αυξανονται, το rate of growth ειναι για συνεχομενα τριμηνα μειουμενο και επισης τα προσωπικα δανεια που δινει ειναι τα πιο επισφαλη σε σχεση με τα αλλα (σπιτιου, σπουδαστικα) ενω αποτελουν σχεδον το 50 % των total assets (9,6B απο τα 22,45Β).

      Διαγραφή
  9. https://www.stockmarketnerd.com/p/sofi-q1-earnings-review

    Εδω τα αποτελεσματα αναλυτικα που παραδοξως ηταν εξαιρετικα. Παντως, η $aapl μπηκε στη τραπεζικη και με το καλημερα ματσαρε το επιτοκιο της Σοφι. Δυσκολος ο χωρος και με πολλες αναταραξεις, ερχομαι στη θεση των καταθετων, οταν δεξια αριστερα καταρρεει το συμπαν δυσκολο να μην αποζητησω τη σιγουρια μιας Too Big to Fall τραπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η CLFD που λέγαμε πως θα πάει στα $30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΙΒΡΧ +80% από το σχόλιο μου από την πρωτομαγιά !!!! ( ελπίζω να πήρε κάποιος από το blog)
    Θέλω να πιστεύω πως το ίδιο θα συμβεί και με την CKPT προς την πρωτοχρονιά !! κρατήστε το αυτό !!

    Για βιαστικούς τώρα και όσους δεν πρόλαβαν μην αγχώνεστε ...
    SERES THERAPEUTIKS INC (MCRB) από εδώ ένα +200 % μέχρι το Δεκέμβριο του 2023 μάλλον το έχει . Στην οποία προσωπικά έχω αγοράσει την μισή θέση ,την υπόλοιπη μισή θα αγοράσω σε περίπτωση που πάει λίγο παρακάτω ή αν δεν υποχωρήσει σύντομα ( Να χαθούν λεφτά εδώ μάλλον απίθανο κατά την άποψη μου πάντα , NESTLE είναι αυτή και μάλλον θα τους εξαγοράσει ) .....Και μετά το + 200% όλα CKPT πρώτα ο Θεός !

    Υ.Γ. ΙΒΡΧ να δω οι ΕΡΜΟΙ οι σορτάκηδες που θα βρούνε να επιστρέψουν τα χαρτιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ IBRX ΜΙΛΑΜΕ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΒΡΧ .

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως δεν πηρα κ Alex Klo
      Παντως εξαιρετικη κινηση αυτη.

      Διαγραφή
    3. Σύντροφε ALEX KLO να σε ενημερώσω ότι κατόπιν των αναφορών σου, μου έγινε γνωστή η IBRX, την οποία και τίμησα στο 3,38$. Τα όποια ευχαριστήρια θα κατατεθούν στο πρόσωπό σου στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συναλλαγής μου. Η τοποθέτησή μου είναι καθαρά για trading μέχρι λίγο πριν τις 23/5.Θα σε κρατήσω ενήμερο.

      Διαγραφή
  12. Καλά επιπλέον κέρδη εύχομαι !!
    Αν και συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις φτάνοντας προς την ημέρα της έγκρισης στο Αμέρικα αφήνουν μόνο τα κέρδη να συνεχίσουν (με πολλές εξαιρέσεις και ανάλογα τα σενάρια πάντα )... προσωπικά δεν ξέρω τι θα κάνω με την ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ,βλέποντας και κάνοντας...είναι κάπως τρελά δυνατό το σενάριο κατά την αποψή μου για να αγνοηθεί !!!
    ( μπορεί και να το πάω μέχρι τέλους - πενταετίας για το Χ 400 !!! ). Διαφορετικά ένα ποσό θα το αφήσω σίγουρα να τρέξει ...

    Μετά λύπης μου δεν ενημέρωσα το BLOG για LILM την οποία την αγόρασα 0,48 $ --> 0,817$ τιμή στις 5/5/23 αλλά την θεώρησα λίγο πιο high risk .

    Θα προσπαθήσω να επανορθώσω με μια κάπως πιο safe επιλογή απο BIO μεριά επίσης ..
    για ένα χ 100% πολύ soon . Θα επανέλθω ... καλό Σ.Κ. σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν, όπως ανέφερα πήρα για το παίγνιο, αδιαφορώντας για την έγκριση μέχρι τις 23/5. Κατόπιν πώλησης, καθαρή απόδοση 87% σε 3 εργάσιμες. Τα σέβη μου για την αναφορά και τις ευλογίες μου για σένα προσωπικά. Να είσαι καλότυχος σε όλες σου τις επιλογές, κυρίως σε αυτές που δεν αφορούν τον χώρο μας.

      Διαγραφή
    2. Να είστε πάντα καλά κ. Ευλόγησον, και σε εσάς ό,τι καλύτερο εύχομαι .

      Προσοχή στην CKPT κοντά προς την την έγκριση την πρωτοχρονιά του 24 , μάλλον κάτι αντίστοιχο βλέπω να γίνεται ....βάλτε την σε watch list.

      Διαγραφή
    3. Την έχω υπο παρακολούθηση. Την περιμένω χαμηλότερα λόγω του cash που έχει. Βέβαια παίζει εντωμεταξύ να ακουσθεί και συνεργασία και να απογειωθεί. Για την ώρα παίζω με AMRX (αναμένει μέχρι 30/6 από FDA). Υπόψη, δεν περιμένω ποτέ την έγκριση, παίζω με οριοθετημένους στόχους.

      Διαγραφή
  13. Αποτελέσματα σήμερα για την UPST. Να δουμε πως θα πάει το πράγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν καλά να πήγαμε ... η αγορά είναι bullish. Ξυπνατε!!!

      Διαγραφή
    2. Για APP τι βλέπετε κε Τάκη?

      Διαγραφή
    3. 17,33 στο ταμπλό. Είναι λίγο υψηλά για να παίξω ένα trade αναμένοντας τα αποτελέσματα. Στο προηγούμενο τρίμηνο το guidance έδωσε ώθηση ... όχι τα νούμερα. Γενικά η ψηφιακή διαφήμιση θα έχει θεματακια το 2023.

      Διαγραφή
    4. καλα δειχνουν τα αποτελεσματα... σημαντικο οτι εξασφαλισε χρηματοδοτηση 2δις διαβαζω... στο after χθες εκανε 7μυρια ογκο παντως ενω τωρα στο pre 1,2 μυρια.αν οντως εχει short 38% του float θα πεταξει....τωρα αν θα κρατησει και δεν την καρα σορταρουν παλι αγνωστο.. εγω σκεφτομαι να δωσω κομματια σημερα

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δημήτρη Upst

      Upstart tips
      1. Είμαστε βέβαιοι ότι το AI μας δεν ήταν ποτέ
      τόσο εξελιγμένο ή ακριβές όσο σήμερα!!

      2 Το περιθώριο συνεισφοράς εφτασε στο ρεκόρ 58% το 1ο τρίμηνο 2023.

      3. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, αναμένουμε συνολικά έσοδα
      περίπου 135 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελούνται από έσοδα από προμήθειες ύψους 130
      εκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά έσοδα από τόκους περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Περιθώριο
      συνεισφοράς περίπου 60%, καθαρά έσοδα περίπου αρνητικά 40 εκατ. $, προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη
      περίπου αρνητικά 7 εκατ. $, προσαρμοσμένο EBITDA περίπου μηδενικό και μειωμένος σταθμισμένος μέσος
      αριθμός μεριδίων περίπου 83,1 εκατ. μετοχών.

      4. Στο Q1 2023 δόθηκαν μόλις :

      82.070 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δάνεια (454473 το Q1 2022) με σύνολο δανεισμού 952 εκατομμύρια (4,319 δισεκατομμύρια το Q1 2022) ... 11600 δολάρια κατα μέσο ορο ανά δάνειο

      2.014 δάνεια ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ (11054 το Q1 2022) με σύνολο δανεισμού 45 εκατομμύρια (217 εκατομμύρια το Q1 2022) ... 22343 δολάρια κατα μέσο ορο ανά δάνειο.

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ
      Η αγορά ακόμη δεν εχει φτιάξει ... μάλλον δείχνει ότι σταθεροποιείται.

      Ακόμη δεν έχει μπει στην αγορά αυτοκινήτων .... μην ακούω παπαριές Giruard ότι θα μπει το 2023 στην αγορά ακινήτων. Ας βάλει τον αλγόριθμο να δουλευει και να μαθαίνει τα ακίνητα και μπαίνει στα στεγαστικά σε 2 χρόνια.

      Έτσι όπως βλέπω τα νούμερα της UPST πιστεύω ότι μόλις εκτονωθεί το ανοδικό κύμα που είναι σε εξέλιξη ... θα ξαναδεί το 15. Δηλαδή όποιο γκαπ και αν ανοίξει σήμερα θα κλείσει.
      Όταν επιστρέψει στα 14 τότε είναι πολύ πιθανό να έχουν φτιάξει πολλά πράγματα ... και όποιος δεν θα πάρει θα τραβάει τα μαλλιά του μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    6. Τον πάτο της UPST τον έχει δείξει ο γκουρού της NVDA (που την περιμένει στσ 50 δολάρια ... αλλά θα δει το ARKK στα 50 🤣🤣🤣🤣) ... όταν μας ανακοίνωσε ότι στα 20 είναι φούσκα. Και είμαι βέβαιος ότι δεν έχει μελετήσει τιποτις. Διάβασμα επιπέδου Κλαιωτσάκου.

      Διαγραφή
    7. wow!!! εχετε τρομερη ενημερωση κυριε Τακη....οτι θα ξαναδει το 14-15 συμφωνω ,,γ'αυτο και σκεφτομαι να δωσω κομματια σημερα. στο προηγουμενο squeeze που εφτασε 25 δεν εδωσα και το μετανοιωσα

      Διαγραφή
    8. Εγώ κύριε Δημήτρη δεν πουλώ ... μόνο αγοράζω, όταν μπορώ και όποτε κρίνω ότι πρέπει.

      Διαγραφή
    9. Πάντως για σήμερα θα έδινα στο 21+ Upst ... ούτε σεντ παρακάτω.

      Διαγραφή
    10. τι είναι το περιθώριο συνεισφοράς κε Τάκη;

      Διαγραφή
    11. Είναι τα καθαρά έσοδα επι των πωλήσεων που προκύπτουν απο τα πάγια σταθερά κόστη που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν αυτές οι πωλήσεις.

      Διαγραφή
    12. Upst 30 μύρια όγκο και βαστηξε τιμή...δεν έδωσα τπτ...τωρα πόσα σορτ κλείσανε δε ξέρω...οι μεμεδες λένε μετοχες για δανεισμό στις πλατφόρμες δεν υπαρχουν....ένα σχόλιο για αύριο Κε Τάκη??

      Διαγραφή
    13. APP οι αναλυτές τη θεωρούν φθηνή και γίνονται συνεχώς ανατιμήσεις στόχων ως 32$, σκέφτομαι να βγάλω το κεφάλαιο σύντομα https://fintel.io/ss/us/app

      Διαγραφή
    14. App
      Πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα βρει τρόπο να επιστρέψει στο 17,5, όπου να επιβεβαιώσει την ισχυρή αντίσταση πιυ διέσπασε με ορμή και γκαπ ... δείχνοντας ότι είναι πλέον στήριξη πριν πετάξει πολύ πολύ ψηλότερα.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Δημήτρη
      Για εμένα η UPST θα κάνει σίγουρα το 15 ... και γιατι όχι το 14,2 να κλείσει το γκαπ.
      Μετα θα πάρει το δρόμο της, όπως η APP.

      Δανείζονται σαν τρελοί και σορτάρουν Upst. Το επιτόκιο δανεισμού είναι πάνω απο 50%.

      Διαγραφή
    16. Προσωπικά έπαιξα τα αποτελέσματα για ένα γρήγορο 30%+ και έδωσα στα $18. Τώρα όντως περιμένω το γύρισμα για να μπω για τα καλά

      Διαγραφή
    17. Τα αποτελέσματα τα βρήκα παραπάνω από καλά.

      Διαγραφή
    18. Καλησπέρα στην παρέα. Σημαντική θετική είδηση για UPST:

      https://finance.yahoo.com/news/castlelake-reaches-purchase-agreement-4-150000510.html

      Διαγραφή
    19. Τουρμπιζει η UPST και σημερα!!!!

      Διαγραφή
    20. Βρε σεις ο γκουρού της Nvda (ακόμη και ο Στούπας μπροστά του είναι λαγωνικό στις αγορές) που την περιμένει στα 50 ... μας είπε ότι η Upst ( αμφιβάλλω αν ξέρει τι κάνει η εταιρία) στα 20 είναι φούσκα και εσείς δεν γνωρίζετε τη μακροποθεσμη συνέχεια;

      Διαγραφή
  14. Σχολια για τα αποτελεσματα της Matterport?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μatterport
      Θωρακισμένος ο Ισολογισμός.
      Χρέος 0
      Σύνολο υποχρεώσεων 49,453 εκατομ δολάρια με ταμείο 456,2 εκατομμύρια δολάρια 😲😲😲

      Ίδια κεφάλαια 1,93 δολάρια ανά μετοχή και τα έχει!!! Δεν είναι φρου φρου και αρώματα.

      Άρα την Mttr άνετα κάποιος την ''παίζει" δίχως να φοβάται πτωχεύσεις και χρεωκοπίες.

      Όμως, η ανάπτυξη είναι πολύυυυυ αργή και πολύυυυυυ προσεκτική. Άρα με αυτά τα νούμερα και με αυτές τις προοπτικές δύσκολα μπορεί να πάει πολύυυυυυ ψηλά η μετοχή

      Στα 2,68 η μετοχή ... κεφαλαιοποίηση 793 εκατομμύρια με enterprise value 337 εκατομμύρια.
      Πωλήσεις προβλεπόμενες το 2023 στα 160 εκατομμύρια δολάρια. Δύσκολα η μετοχή θα περάσει τα 4 δολάρια.
      Άντε να πάει η μετοχή στα 5,4 να έχει enterprise value 1,1 δις .... όμως τότε θα παίζει η EV περίπου 7 φορές τις πωλήσεις του 2023. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΆ ΜΕΓΑΛΟ ΝΟΥΜΕΡΟ σε αυτό το περιβάλλον.

      Διαγραφή
  15. Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσχετο ... αλλά έχω στηθεί στο 3,2 για αγορά Zevia ... και ψάχνω τον Paddy να μου χώσει τίποτα, να πάρει το μηνιάτικο του.

      Διαγραφή
  16. $UPST συμφωνία για $4bn δάνεια. Αυτό κι αν είναι νέο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά είναι αλοιφές για καλούς.
      Εγώ περιμένω πότε η JP Morgan θα έρθει να πάρει ποσοστό ... διότι αν ο αλγόριθμος είναι επαναστατικός και η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ... αυτή θα είναι η κατάληξη.

      Διαγραφή
  17. https://finance.yahoo.com/news/castlelake-reaches-purchase-agreement-4-150000510.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό στην upst. Περίμενα να πιάσει υψηλό μονοψήφιο.
    9$, 8$ και να αυξήσω θέση κάπου εκεί.

    Τώρα τι κάνουμε; Αν πάει πχ 25$-27$, τα δίνουμε και περιμένουμε χαμηλότερα ή πυραμιδώνουμε;

    Ακούω απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Upst δε δίδω. Μόνο αγορές κάνω.
      Ή ταν ή επί τας.

      Όμως, έβαλα στο πρόγραμμα μου ....
      Αγορά App στο 17,5
      Upst 14,2 και σεντούκι!!

      Διαγραφή
    2. UPST μπορέι και να το έκανε ήδη το χαμηλό στο 15,88 και είναι πάνω σε αντίσταση. μπορέι βέβαια να κάνει και ranging...

      Διαγραφή
    3. Χωρίς φρένα η UPST στην ανοδική της κίνηση! Έσπασε και τον 200αρι δείκτη κ δείχνει να επιβεβαιώνει το σπάσιμο! Τα καλύτερα επιτέλους είναι μπροστά μας στο χαρτί, ειδικά εάν παγώσουν από FED οι αυξήσεις επιτοκίων.

      Διαγραφή
    4. Οι σορταδόροι έχουν μειώσει αισθητά τις θέσεις τους. Επειδή όμως είναι αμετανόητοι ... πιστεύω ότι μέχρι το επόμενο τρίμηνο, αφου και θα ξανασορτάρουν οι αμετανόητοι, θα δώσει μια καλή διόρθωση.
      Μind the gap ... 14,2 -16.

      Διαγραφή
    5. Το βλέπω το gap που αναφέρετε, αλλά τα gap δεν κλείνουν πάντα κ. Τάκη. Εάν επιβεβαιώσει ανοδικά την διάσπαση του 200αρι, δεν βλέπω τρόπο πως θα ξαναφτάσει στα επίπεδα του 14,2, τουλάχιστον χωρίς κάποια μεγάλη αρνητική είδηση ή πτώση του γενικού δείκτη. Παρατηρώ επίσης ότι στις 15/5/23 υπήρξε, έστω μικρή, αγορά από insider μετά από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα, δείγμα επίσης θετικό. Τέλος, εάν το επόμενο τρίμηνο επιβεβαιώσει τις προβλέψεις για βελτίωση των αποτελεσμάτων, τότε το μέλλον αναμένεται ακόμα πιο αισιόδοξο.

      Διαγραφή
    6. Αν δεν κλείσει το gap θα σταματήσει τότε στο 16.
      Θα τον βρει το δρόμο ...

      Διαγραφή
  19. Κ τακη τι βλεπετε σημερα με την KBNT?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς κάποιος μεγάλος βγήκε σήμερα και "πέταξε" τις μετοχές του όπου βρήκε.
      Δεν έχω στο μυαλό μου πάντως να εμπλακώ σε κάποιο trade.

      Διαγραφή
    2. Πάντως, η γνώμη μου είναι, ο αργός πεθαίνει. Μόνο trade και με τσίγκινο σωβρακάκι

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα, πάμε για merger με την Adomni, Η συμφωνία φαίνεται να αποσκοπεί στην ενίσχυση των δυνατοτήτων διαφημιστικής τεχνολογίας της Kubient και να της επιτρέψει να προσεγγίσει νέα κοινά μέσω του σημαντικού δικτύου ψηφιακής διαφήμισης της Adomni. Η Adomni είναι ηγέτης στην programmatic ψηφιακή διαφήμιση εκτός σπιτιού, με πρόσβαση σε πάνω από 500.000 συνδεδεμένες ψηφιακές διαφημιστικές πινακίδες μέσω της αυτοεξυπηρετούμενης πλατφόρμας προγραμματισμού και αγοράς.

      Διαγραφή
    4. Η Kubniet για εμένα απέτυχε. Άργησε να λανσάρει την καινοτομία της.
      Νομίζω ότι αναγκάσθηκε να πάει σε συγχώνευση.
      Αν είναι καλό νέο ή όχι η συγχώνευση δεν ξέρω.
      Το ότι στην νέα εταιρεία το 25% θα είναι μέτοχoι της Kubient με προβληματίζει ιδιαιτέρως. Άρα η Adomni είναι μόνο κατά 3 φορές μεγαλύτερη απο την Kubient?
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!

      Δεν τρειντάρω ... αν δεν δω sec της νέας εταιρείας.

      Διαγραφή
  20. Ο Musk δήλωσε ότι οι επόμενοι 12 μήνες θα είναι δύσκολοι για την Tesla από μακροοικονομική άποψη, λόγω των αυξημένων επιτοκίων που πιέζουν τους προϋπολογισμούς των καταναλωτών. Είπε όμως επίσης ότι η Tesla θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις "πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τη ζήτηση" των αυτοκινήτων της ώστε να προσαρμόσει αποτελεσματικά τις τιμές της.
    Πιστεύει ότι η Fed θα κινηθεί πολύ αργά ως προς τη μείωση των επιτοκίων όταν η οικονομία επιβραδυνθεί, και αυτό θα πλήξει τη ζήτηση των καταναλωτών. "Σκεφτείτε την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed φρένο στην οικονομία", σημείωσε. "Κάνει πολλά πράγματα πιο ακριβά. Έτσι, αν η πληρωμή του αυτοκινήτου ή η υποθήκη του σπιτιού σας απορροφά μεγαλύτερο μέρος του μηνιαίου προϋπολογισμού σας, τότε έχετε λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε άλλα πράγματα".
    CAPITAL.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τους κλείσει όλους. Άντε να μπορέσει να τον ανταγωνιστεί κανένας Γιαπωνέζος και το πολύυυυ 1 Γερμανος.

      Διαγραφή
  21. Κ.Τακη μια βοήθεια.
    Στην Wter, βλέπω στην degiro 10εκ.εκκρεμις μτχ, 9,3εκ κυμαινόμενες.
    Στο investing.com στην αρχική οθόνη, εμφανίζονται 10.287.000 outstanding, αλλά διαβάζοντας το σχόλιο για το r/s, γράφει 13.333.333, αλλά αναφέρονται και άλλες 100εκ!!! προνομιούχες, οι οποίες δεν επηρεάζονται από το r/s.!!!!
    Δηλ πια είναι η κφπ?
    Μήπως κάτι αντίστοιχο γίνεται σε ΟΛΕΣ τις penny και λέμε εμείς γιατί τόσο φθηνές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 είχε 148.009.280 μετοχές.
      Έκανε reverse split 15 προς 1 στις 4 Απριλίου 2023.

      Άρα έχει 148.009.280 : 15 =9.867.285 μετοχές.

      Διαγραφή
    2. Πρέπει όμως να έχει λίγο περισσότερες απο 10 εκατομμυρια μετοχές γιατί εν τω μεταξύ απο 28 Φεβρουαρίου όλο και κάτι stock option θα έχει δώσει.
      10,14 εκατομμύρια μετοχές πρέπει να έχει.

      Διαγραφή
    3. ΚΑι αυτό, πως κολλάει?

      The Company’s authorized preferred stock will not be affected by the reverse stock split and will continue to be 100,000,000 shares of preferred stock, with a par value of US$0.001 per share

      Διαγραφή
    4. Αυτές είναι μετοχές που μπορεί να εκδώσει η διοίκηση για να ζητήσει cash. Σε αυτό το δικαίωμα μετοχών δεν έγινε reverse split.

      Για δείτε στις κοινές τι έγινε ...
      Με ισχύ από τις 5 Απριλίου 2023, πραγματοποιήσαμε αντίστροφη διάσπαση μετοχών δεκαπέντε για μία των εγκεκριμένων και εκδομένων και υφιστάμενων μετοχών κοινών μετοχών μας. Ως αποτέλεσμα, η εγκεκριμένη κοινή μετοχή μας μειώθηκε από 200.000.000 κοινές μετοχές, με ονομαστική αξία 0,001 US$ ανά μετοχή, σε 13.333.333 κοινές μετοχές, με ονομαστική αξία 0,001 US$ ανά μετοχή, και τον αριθμό των εκδοθέντων και οι υφιστάμενες μετοχές κοινών μετοχών μειώθηκαν από περίπου 152.080.692 σε 10.138.713 περίπου. Τυχόν κλασματικές μετοχές που προκύπτουν από την αντίστροφη διάσπαση μετοχών θα στρογγυλοποιούνται στον επόμενο πλησιέστερο ακέραιο αριθμό

      Διαγραφή
    5. Αρα η εταιρεία έχει 10.138.713, ενώ μπορεί να φτάσει εως 13.333.333 μετοχές. Για να ξεπεράσει τις 13.333.333 πρέπει να πάει σε συνέλευση. Εως 13.333.333 μπορεί να εκδιδει μετοχές να παίρνει cash διχως να ζητάει έγκριση απο τις Γενικές συνελεύσεις.
      Εκεί είναι Αμερική ... τα πάντα γίνονται γρήγορα. Δεν είναι Ελλάδα τα ζώα μου τα αργά.

      Διαγραφή
  22. https://finance.yahoo.com/news/kubient-adomni-announce-definitive-merger-201000710.html
    ΚUBIENT συνχωνευτηκε με Αdomni
    +155% after market

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂