Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Stem

Stem .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό STEM ... εδώ ....

Presentation Stem ... εδώ ...
Investors Stem ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών :  154.574.741 μετοχές
Προηγούμενη αναφορά 1 και εδώ 2


Αριθμός εργαζομένων : 660 .... οι 489 είχαν έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 171 σε διεθνείς τοποθεσίες. Στις 31 Δεκεμβρίου 2022, περίπου το 29% της παγκόσμιας ομάδας ήταν γυναίκες και το 71% ήταν άνδρες.

Δραστηριότητα
H Stem δημιουργεί και λειτουργεί το μεγαλύτερο ψηφιακά συνδεδεμένο δίκτυο αποθήκευσης στον κόσμο. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με το κλειδί στο χέρι τόσο για έργα αποθήκευσης μπροστά από τον μετρητή (FTM) όσο και πίσω από τον μετρητή (BTM) για επιχειρήσεις, προγραμματιστές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

  • Τα συστήματα BTM που είναι εγκατεστημένα σε τοποθεσίες πελατών C&I παρέχουν ισχύ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιτόπου χωρίς να αλληλεπιδρά με το ηλεκτρικό δίκτυο και γενικά χωρίς να παράγει ενέργεια που διέρχεται από έναν ηλεκτρικό μετρητή κοινής ωφέλειας. Για τους πελάτες BTM, επιδιώκεται η μεγιστοποίηση της αξίας παρέχοντας υπηρεσίες αποθήκευσης με τεχνητή νοημοσύνη που μειώνουν τις δαπάνες για λογαριασμούς κοινής ωφελείας, βελτιώνουν τα οικονομικά της ηλιακής ενέργειας και παρέχουν εφεδρική ισχύ. 
  • Τα συστήματα συνδεδεμένα με το δίκτυο FTM παρέχουν ισχύ στο δίκτυο, η οποία συχνά πωλείται σε πελάτες εκτός εγκατάστασης και μεταφέρεται από το δίκτυο πριν φτάσει σε έναν τελικό χρήστη. Για τους πελάτες FTM, παρέχονται υπηρεσίες με δυνατότητα λογισμικού για την άντληση εσόδων από τη συμμετοχή στην αγορά ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης χωρητικότητας, ενέργειας και βοηθητικών υπηρεσιών σε περιφερειακές αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, βοηθώντας αυτούς τους πελάτες να βελτιώσουν τις αποδόσεις έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, βελτιώνοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του δικτύου για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και τους φορείς εκμετάλλευσης δικτύων.

Athena
Η Athena είναι η πλατφόρμα λογισμικού της Stem που έχει δημιουργηθεί για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση των ενεργειακών πόρων. Με το να βρίσκεται ανάμεσα σε κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους (DER), τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τα στοιχεία ελέγχου δικτύου, η Athena διευκολύνει τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και των επενδύσεων ενεργειακού ενεργειακού στοιχείου.

Όλα ξεκινούν από τις προβλέψεις. Οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης της Athena δημιουργούν πολλαπλές προβλέψεις, σχετικά με τον καιρό, τις τιμές, την ηλιακή παραγωγή, τη ζήτηση ενέργειας και άλλους παράγοντες. Αναλύουν πώς τα ενεργειακά στοιχεία μπορούν να αποσπάσουν αξία σε διαφορετικούς χρόνους. Στη συνέχεια, η Athena διαμορφώνει μια στρατηγική για τη μεγιστοποίηση αυτής της αξίας και την εφαρμόζει με διάφορους τρόπους, με προσφορές περιουσιακών στοιχείων σε αγορές χονδρικής, φόρτιση και αποφόρτιση μπαταριών, έγχυση ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο ή αποθήκευση της για αργότερα, επιτρέποντας στα EV να φορτίζουν τώρα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επειδή η Athena παρακολουθεί συνεχώς την απόδοση του συστήματος, προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες σε πραγματικό χρόνο.

H Stem συντονίζει όλους τους αλγόριθμους της Athena σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τους στόχους κάθε πελάτη.

Απόκτηση AlsoEnergy
Την 1η Φεβρουαρίου 2022, η STEM εξαγόρασε το 100% της AlsoEnergy. Η συναλλαγή συνδυάζει τις δυνατότητες βελτιστοποίησης αποθήκευσης με το λογισμικό παρακολούθησης και ελέγχου της απόδοσης των ηλιακών στοιχείων της AlsoEnergy. Μέσω της AlsoEnergy, θα παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις με το κλειδί στο χέρι που παρακολουθούν και διαχειρίζονται συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω του λογισμικού PowerTrack της AlsoEnergy. Το PowerTrack περιλαμβάνει απόκτηση και παρακολούθηση δεδομένων, μοντελοποίηση απόδοσης, αναφορές πρακτορείου, εσωτερικές αναφορές, εισιτήρια παραγγελιών εργασίας και ελέγχους εποπτικού ελέγχου και απόκτησης δεδομένων ("SCADA"). 


Η AlsoEnergy έχει αναπτύξει συστήματα σε διάφορες διεθνείς τοποθεσίες, αλλά η κύρια πελατειακή της βάση βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τον Καναδά. 
Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά της AlsoEnergy ήταν 652 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελείται από 543 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 108,9 εκατομμύρια δολάρια με τη μορφή 8.621.006 μετοχών της κοινής μετοχής

Από την εξαγορά της AlsoEnergy αναγνωρίσθηκε υπεραξία 545 εκατομμυρίων δολαρίων.

Συνεργασία με Charge Point
Στις 31 Ιανουαρίου 2023, η Stem και η ChargePoint, κορυφαία εταιρεία στο ηλεκτρικό δίκτυο φόρτισης οχημάτων ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν στο eMobility στοχεύοντας στη δημιουργία οικονομικών, περιβαλλοντικών και ανθεκτικών οφελών για τους ιδιοκτήτες, τους προγραμματιστές και τους χειριστές σταθμών φόρτισης EV. Αυτή η συνεργασία αναμένεται να ενσωματώσει το Athena ®, την πλατφόρμα καθαρής ενέργειας της Stem, την επιτόπια αποθήκευση ενέργειας και την πλατφόρμα Express ChargePoint για εξοικονόμηση κόστους και τη μεγιστοποίηση της αξίας τώρα και καθ' όλη τη διάρκεια ζωής των στοιχείων.

Οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να ενσωματώσουν τις βασικές υπηρεσίες βελτιστοποίησης της Athena, όπως η βελτιστοποίηση των χρεώσεων ζήτησης και των ποσοστών χρόνου χρήσης, με το λογισμικό διαχείρισης Express Plus της ChargePoint για μείωση του κόστους, την αύξηση της ανθεκτικότητας και την ελαχιστοποίηση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG). Το Express Plus της ChargePoint έχει σχεδιαστεί ειδικά για τροφοδοσία καυσίμων και βολικές τοποθεσίες φόρτισης, λιανικής και αυτοκινητοδρόμων. Το σύστημα Express Plus μπορεί να αποδώσει έως και 500 κιλοβάτ (kW) ανά θύρα, ανάλογα με τη διαμόρφωση, και έχει σχεδιαστεί για να κλιμακώνεται εύκολα ώστε να ανταποκρίνεται στη μελλοντική ζήτηση καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση EV και η ικανότητα του οχήματος. Επιπροσθέτως, το λογισμικό διαχείρισης φόρτισης της ChargePoint παρέχει έλεγχο και πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά φόρτισης και την κατάσταση του συστήματος. Μαζί, η ενσωμάτωση που βασίζεται στο cloud θα επιτρέψει την κοινή χρήση δεδομένων για υψηλότερο χρόνο λειτουργίας, χαμηλότερο κόστος και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη

Για τη Stem, το eMobility αναμένεται να αντιστοιχεί περίπου στο 50% της δραστηριότητάς BTM, πίσω από το μετρητή, σε τρία χρόνια, αντιπροσωπεύοντας μια ευκαιρία πολλών δισεκατομμυρίων.

Χρέος μετατρέψιμο σε μετοχές
Στις 18 Νοεμβρίου 2021, η STEM συγκέντρωσε 460 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας προσφοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο καθορίζεται σε 0,5% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν το 2028 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 29,24 δολαρίων ανά μετοχή.


Πιο συγκεκριμένα κάθε 1.000 δολάρια κεφαλαίου θα είναι μετατρέψιμα σε 34,1965 μετοχές STEM που ισοδυναμεί με τιμή μετατροπής περίπου 29,24 δολάρια ανά μετοχή.

Θεμελιώδη
Στο τέλος του 2022 η STEM είχε 229,977 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, με το χρέος να ανέρχεται σε 460,474 εκατομμύρια δολάρια .... μακροπρόθεσμο και μετατρέψιμο σε μετοχές.

Το σύνολο του Ενεργητικού της STEM ανέρχεται σε 1,421 δισεκατομμύρια δολάρια, όπου όμως λόγω της εξαγοράς της AlsoEnergy, τα Good Wills και Άυλα Περιουσιακά Στοιχεία έχουν απογειωθεί σε 708,914 εκατομμύρια δολάρια από 15,707 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021.

Οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 869,726 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 552,167 εκατομμύρια δολάρια, που αντιστοιχούν σε 3,57 δολάρια ανά μετοχή.

 

Από την ίδρυση της STEM, το 2009, η εταιρεία έχει συνολικές συσσωρευμένες ζημίες ύψους περίπου 632,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα της STEM του τέταρτου τριμήνου 2022 αυξήθηκαν κατά 194% στα 155,444 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 52,78 εκατομμύρια δολάρια του τέταρτου τριμήνου του 2021 και 18,646 εκατομμύρια του τέταρτου τριμήνου του 2020.  
 Τα έσοδα του οικονομικού έτους 2022  αυξήθηκαν κατά 186% στα 362,98 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 127,371 εκατομμύρια δολάρια του 2021 και 36,307 εκατομμύρια το 2020.

Το μικτό περιθώριο του τέταρτου τριμήνου 2022 ήταν 12,533 εκατομμύρια δολάρια, ή 8,06% έναντι των συνολικών πωλήσεων του τέταρτου τριμήνου 2022.
Το μικτό περιθώριο για όλο το έτος 2022 ανήλθε σε 33,092 εκατομμύρια δολάρια, ή 9,12% έναντι των συνολικών πωλήσεων του 2022.

Τα μεικτά περιθώρια κέρδους της εταιρείας είναι σταθερά θετικά από το τρίτο τρίμηνο του 2021

Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν ζημιογόνο κατά 9,5 εκατομμύρια δολάρια έναντι ζημιογόνου 12,4 εκατομμυρίων δολαρίων του 4ου τρίμηνου του 2021
Η εταιρία παρουσίασε καθαρή ζημία 35,233 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι καθαρής ζημίας 34,054 εκατομμυρίων δολαρίων το 4ο τρίμηνο του 2021.


Για το οικονομικό έτος 2022, το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν ζημιογόνο κατά 45,952 εκατομμύρια δολάρια έναντι ζημιογόνου 30,349 εκατομμυρίων δολαρίων του 2021.
Η εταιρία παρουσίασε καθαρή ζημία 124,054 εκατομμυρίων δολαρίων έναντι καθαρής ζημίας 101,211 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021.


Χαρακτηριστικά

  • Αγωγός (Pipeline) 12 μηνών : 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια, από 4 δισεκατομμύρια δολάρια (+8%).
  • Κρατήσεις τριμήνου (Booking) : 1,056 δισεκατομμύρια δολάρια, από 416,5 εκατομμύρια δολάρια το 2021.
  • Ανεκτέλεστο (Contracted Backlog) : 969 εκατομμύρια δολάρια, από 449 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ο χρόνος μεταξύ της σύναψης σύμβασης πώλησης με έναν πελάτη και της εγκατάστασης των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπορεί να κυμαίνεται από εννέα έως 18 μήνες ή περισσότερο

  • Ρεκόρ συμβεβλημένων αποθηκευτικών στοιχείων υπό διαχείριση (AUM) 2,5 γιγαβατώρων (GWh) από 1,6 GWh (+17%) το 2021
  • Ηλιακή παρακολούθηση AUM των 25 gigawatts (GW).

Συμβατικά ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (CARR) 65,3 εκατομμυρίων δολαρίων, από 61,4 εκατομμύρια δολάρια (+7%) στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2022.

GUIDANCE


Οι εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία προβλέπουν :
το 2023 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 615 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 116 εκατομμύρια.
το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 830 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 65 εκατομμύρια.
το 2025 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 1 δισεκατομμύριο δολάρια .... κέρδη 18 εκατομμύρια.


Η Stem θα μπορούσε να είναι the next big thing καθώς δραστηριοποιείται σε ένα κλάδο, κατασκευή, αποθήκευση και διαχείριση ενέργειας, που στο κοντινό μέλλον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, καθώς θεωρείται πλέον ο τέταρτος πυλώνας του ενεργειακού συστήματος μετά την παραγωγή, την διανομή και την κατανάλωση.
Ωστόσο, η STEM είναι ακόμη μια ζημιογόνος εταιρεία. Το 2022 εμφάνισε ζημιές ύψους 124,051 εκατομμύρια δολάρια, (101,266 εκατομμύρια το 2021) ενώ οι ταμειακές λειτουργικές χρηματοροές είναι αρνητικές κατά 106,03 εκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνουμε επίσης ότι η STEM, από την έναρξη των λειτουργιών της, έχει συσσωρευμένες ζημιές ύψους 632,081 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η διοίκηση αναμένει ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή θα γίνει θετική το 2023.

Η εταιρία έχει συνεργαστεί με μεγάλους εταιρικούς πελάτες, όπως η Adobe και η Walmart, και έχει αποσπάσει χρηματοδότηση από επενδυτές, όπως οι General Electric και η Total.
 Η STEM έχει αναπτύξει μια σειρά από λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για επιχειρήσεις και σπίτια που βοηθούν τους χρήστες να μειώσουν το κόστος της ενέργειας τους, να βελτιώσουν την απόδοση του ενεργειακού τους συστήματος και να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.  

Τα νούμερα της εταιρίας διαρκώς βελτιώνονται και η ανάπτυξη της είναι αλματώδης. Ειδικότερα η STEM, μέσω της πλατφόρμας λογισμικού, διαχείρισης ενέργειας, Athena, χρησιμοποιεί τεχνολογία ΑΙ και μηχανική εκμάθηση για να προβλέψει τη ζήτηση ενέργειας και να διαχειριστεί την κατανάλωση ενέργειας στην επιχείρηση. 

Την δυνατότητα που έχει η πλατφόρμα της Athena έρχεται να αμφισβητήσει το Short report Blue Orca και δεν πιστεύει ότι κάποια νούμερα στα αποτελέσματα της εταιρείας ότι είναι αληθή.
Την 11η Ιανουαρίου 2023, η Blue Orca γράφει ότι η STEM  διαπραγματεύεται με υψηλή αποτίμηση και ισχυρίζεται πιθανά ζητήματα με τη χρηματοδότηση των πελατών της ... εδώ ...


70 σχόλια:

  1. Blue Orca is Short Piedmont Lithium Inc.
    NASDAQ: PLL
    March 8, 2023

    Βρήκε καινούργιο σορτάρισμα η φάλαινα.
    Μπορεί και να γλύτωσε η Stem απο αυτούς.

    https://www.blueorcacapital.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. STEM
      Aν έχει αδικο η Blue Orca για την Athena .... τότε καθόμαστε πάνω στην κότα έτοιμη να γεννήσει χρυσά αυγά.

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη, ο Nasdaq πλησιάζει τις 11000 μονάδες...θα τις σπάσει τις επόμενες μέρες ή κάπου εδώ θα είναι το τέλος αυτής της διόρθωσης;
    νομίζω ότι όλο αυτό με τα επιτόκια πιο πολύ ζημιά προκαλεί και δεν αφήνονται οι αγορές, όπως και ο πληθωρισμός να επανέλθουν φυσικά...καλύτερα να μην μιλούν οι υπεύθυνοι της Fed...δεν είναι σωστό τα επιτόκια να είναι τόσο ψηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κε Τάκη και υπόλοιποι αναγνώστες του blog, πως βλέπετε την κατάσταση με Silicon Valley Bank, επηρεάζονται άμεσα οι Roku, Roblox κλπ και δεν ξέρω γω ποιοι άλλοι. Θα το διευθετήσει ο κρατικός παρεμβατισμός ή θα τ' αφήσουν στην τύχη του και στην αυτορύθμιση της αγοράς? Η Δευτέρα ίσως θα είναι δύσκολη και δεν ξέρω αν μετέπειτα η αγορά δώσει ανάλογo μακροπρόθεσμο πόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://www.sec.gov/edgar/search/#/q=Svb&dateRange=custom&category=custom&startdt=2023-03-09&enddt=2023-03-12&forms=8-K

      Διαγραφή
    2. Για την πορεία της Αμερικάνικης αγοράς έχω αναφερθεί από πολύ πριν τις Χριστουγεννιάτικες εορτές.

      Προφανώς ολοκληρώθηκε ένα ήπιο January effect και ειμαστε στην ενεργοποίηση της συνέχειας του σεναρίου μου, το οποίο είχα.περιγράψει.
      ΜΟΛΙΣ ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ!!

      Διαγραφή
  4. Κε Τακη να σας ζητησω μια γνωμη για τη StoneCo $stne
    Πολυ θα ηθελα να δω αρθρο σας για τη συγκεκριμενη αν και εφοσον περασει το αρχικο σκαναρισμα της μυτογκας σας.
    Ωραια θα ηταν και πιθανη συγκριση με τη $Pags PagSeguro αλλα και τη δημοφιλη στους παντες $meli Mercado Libre που απο οτι φαινεται εχει ολο το μελι και ειναι πανακριβη.

    Ξερω ζηταω πολλα, αλλα οταν βλεπω ολες τις σχετικες με διεκπεραιωσεις συναλλαγων να τρεχουν με παλαβους συντελεστες, βλεπε Adyen, Global E, Toast, Meli, Four κλπ και τη δικια μου επιλογη StoneCo να ξυνει πατους αναρωτιεμαι τι πταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα κε Τάκη, CLFD στα 50 δολάρια το risk/reward μάλλον είναι με το μέρος μας. τι λέτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολοκληρώθηκε ο σχηματισμός της διπλής κορυφής.
      Ήρθε τεχνικά στο αναμενόμενο σημείο.
      Δεν βιάζομαι .... η πτωτική τάση είναι με το μέρος μου. Δεν θα πω όχι αν έρθει σε κεφαλαιοποίηση που θα δινει P/E = 10 με βάση τα κέρδη του 2022

      Διαγραφή
    2. Άρα ....
      Στα 33 δολάρια θα ξεχάσω ότι είναι σε πτωτική τάση και θα τα γράψω όλα στα παλαια μου υποδήματα.

      Διαγραφή
  6. Έτσι ακριβώς στα 31-32 (μπορεί να φτάσει και 28) είναι ο επόμενος πτωτικός στόχος. Τον προηγούμενο τον έκοψε σαν κορδέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να δω την Clearfield κάτω απο 40. Αρχίζει το τσάμπα να γίνεται δώρο!!!
      Αλλά θα περιμένω ...

      Διαγραφή
    2. Το μέγεθος της πρόσφατης αλλαγής στη συναινετική εκτίμηση, μαζί με τρεις άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τις εκτιμήσεις κερδών, οδήγησε σε Zacks Rank #4 (Πώληση) για το Clearfield.

      Διαγραφή
    3. Για εμπέδωση, προς εμένα ....

      ClearField
      10 δολάρια ανά μετοχή ταμείο.

      20 δολάρια ανά μετοχή ίδια κεφάλαια .... δίχως χρέος και Good wills.

      Μονοψήφιο P/E με τα κέρδη 2023.
      Δραστηριότητα hot και δυνατός παίχτης στο 5 G.

      15,2 εκατομμύρια μετοχές μόνο. Αν ξεκινήσει ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΥΘΕΝΑ.

      Διαγραφή
    4. Σε ότι αφορά τον Zack rank, δεν θεοποιώ τίποτα και κανέναν στις αγορές.
      Παράδειγμα ....
      Είχε ο zack rank την Peri 1.
      Διόρθωσε η Peri στα 31 δολάρια, όταν είπε ο Ceo ότι θα μείνει απλό μέλός στο ΔΣ.
      Εκεί ήταν ευκαιρία αγορών ... τότε ο Zack rank την έστειλε στο 4.
      Εδώ και μια εβδομάδα την ανέβασε απο το 4 στο 1.

      Τώρα ο Zack rank έχει clearfield στο 4. Στα 100 δολάρια την είχε στο 1.

      Συμπέρασμα
      Οι επιλογές είναι δικές μας και κανενος άλλου. Τους άλλους τους κοιτάζουμε μόνο για να πιάσουμε κλίμα και να καταλάβουμε ψυχολογίες, άντε και να μελετήσουμε καμιά ανάλυση. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ... μετά είναι η ώρα η δική μας στο τι θα πράξουμε στις αγορές.

      Διαγραφή
    5. O Zack κανει αναλυση ανα μετοχη 'η ειναι αυτοματο ρομποτακι; Το γνωριζουμε αυτο;
      Προσωπικα δε το εχω σε εκτιμηση.

      Διαγραφή
    6. Συνδυάζει την πορεία της μετοχής και τα αποτελέσματα της εταιρίας σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
      Σιγά, μην ακολουθουμε τον οποιονδήποτε zack.
      ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ.
      Όμως κάποιοι ακολουθούν τον zack ....

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια για την UiPath κε Τάκη και σε όσους φίλους ακολούθησαν.

    Για την αγορά στο σύνολο, δε σας φαίνεται λίγο περίεργο να σκάνε τράπεζες και να μην πέφτουν οι μεγάλες κεφαλαιποιήσεις; Σα να έχουν εθιστεί όλοι να αγοράζουν το dip. Κάθε μα κάθε dip όμως. Δεν ξερω αν θα μας βγει σε καλό αυτό.


    Όσον αφορά τη Stem που συζητάμε σε αυτό το thread, η Blue Orca λέει ότι τα έσοδα που παρουσιάζει απο το Athena δεν ειναι έσοδα απο software. Είναι τα 7ο, 8ο, 9ο tweets εδώ:

    https://twitter.com/blueorcainvest/status/1613177722464780289?lang=en

    Τη συμπαθώ ιδιαιτέρως τη Stem, είναι ένα απο τα δυο καλύτερα trades μου στις ΗΠΑ. Αλλα με αυτά που διαβάζω διστάζω να την προσθέσω για longterm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μειωση Path κατα 30%, αγορα Stem, StoneCo και ΝΙΟ. Αν συνεχισει τη κινηση και αυριο,πραγμα απιθανο, θα δωσω λιγο ακομα για να πιω τη Λεμοναδα μου.

      Διαγραφή
    2. Η App, η Fsly (πιστεύω ότι θα περασει απο τα 12,ΧΧ) και η Path έχουν αλλάξει επίπεδο. Έχουν bullish συμπεριφορά και η αγορά σε κάθε δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαφανίζει τους σορταδορίσκους.

      ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΑ και να πράξω τα δέοντα.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Bunny έχω μελετήσει το report της φάλαινας .... μπορεί να έχει δίκιο, μπορεί και όχι. Η πραγματικότητα είναι ότι την ταλαιπωρεί την.μετοχή ο φάλαινας.
      Είδα όμως ότι έβγαλε νέο short report και καταπιάστηκε με νέο αμόρε που σορτάρει.
      Αυτό μπορει και να σημαίνει ότι θα αφήσει ήσυχη τη Stem και να κλεινει το σορτάρισμα της, τώρα που οι μικροί βλέπουν ότι θα πάει 5 η μετοχή. Η μαρίδα συνήθως έχει άδικο.
      Θα δούμε ...

      Διαγραφή
  8. Αν συνεχιστεί ο πανικός με τις τράπεζες έχω σταμπάρει την PNC η οποία παίζει ήδη σε καλές τιμές λαμβάνοντας υπόψιν ότι έδωσε $6 μέρισμα το 2022. Κάτω από τα $100 δείχνει μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Τάκη έχετε κάποια άποψη για την polestar? Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή έχει χάσει 25% περίπου. Τα αποτελέσματα μου φάνηκαν καλά ίσως επηρέασε το αρνητικό guidance για το '23 και η περικοπή κατά 1/3 των παραδόσεων.
    Επίσης έχει κάποιος άποψη πως θα κινηθεί η τιμή της Teladoc τεχνικά? Σκέφτομαι να πάρω κάποια κομμάτια αλλά λόγω της μεταβλητότητας των ημερών ανησυχώ μήπως βιάζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα περίμενα ....
      Σε όσους σωστούς προβληματισμούς αναφερθήκατε βάλτε άλλον έναν. Τη στήριξη που έδωσαν οι βασικοί μέτοχοι της Polestar, ενισχύοντας με ρευστό το ταμείο της, αλλά ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι μετοχές, οπότε υπάρχει ένα dilution προς τους λοιπούς μετόχους.

      Διαγραφή
    2. Polestar λαμβάνει χρηματοδοτική στήριξη ύψους 1,6 δισ. USD από βασικούς μετόχους

      https://investors.polestar.com/news-releases/news-release-details/polestar-obtains-usd-16bn-financing-support-major-shareholders

      Διαγραφή
  10. Η upstart εχει βρεθεί σε τέλεια καταιγίδα.

    Ο Πάουελ στο θέμα των επιτοκίων έχει γίνει γεράκι, οι μικρές τράπεζες που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα της και αγόραζαν τα δάνειά της εχουν προβλήματα και καταρρέουν, το προφίλ των δανειοληπτών της είναι άσχημο βρισκόμαστε σε εποχή αποφυγής τέτοιου ρίσκου. Και δεν υπάρχει λόγος να αναλάβει κάποιος αυτό το ρίσκο όταν μπορεί να πάρει 5% απο ομόλογα.

    Κατέχω θέση από τα 18,χχ, μόλις μετατράπηκε σε πολύ longterm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστό το σκεπτικό.
      Επίσης συμπληρώνω .... το επιτόκιο δανεισμού της Upstart είναι στο Θεό. Πάνω απο 30% ..... τόσο βέβαιοι είναι οι σορταδόροι που σορτάρουν ότι κινείται.
      Βραχυπρόθεσμα η αγορά θα δείξει, πως θα εξελιχθεί το παίγνιο. Και λέω παίγνιο διότι όταν μιλάμε για αγορές σε ότι είναι βραχυπρόθεσμο θα πρέπει να επισυνάπτεται η λέξη παιγνιο.

      Διαγραφή
    2. Λαμβάνοντας υπόψη τα τόσα αρνητικά δεδομένα που αναφέρει παραπάνω ο κύριος Bugs_Bunny, τις προβλέψεις της εταιρίας για ακόμα χαμηλότερα θεμελιώδη και ακόμα μεγαλύτερες ζημίες στα επόμενα τρίμηνα, δεν προβληματίζεστε για το πόσα ακόμα χρήματα από τα διαθέσιμα μπορεί να κάψει η εταιρία; Δεν σας φοβίζει η πιθανότητα να χρειαστεί έξτρα χρηματοδότηση και ενδεχόμενο μεγάλο dilution για όσους κατέχουν ήδη θέση; Τα διαθέσιμα έχουν περιοριστεί τόσο πολύ από την ριψοκίνδυνη έκθεση της εταιρίας σε δάνεια (1 δις), γεγονός που κάνει την όλη κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη. Συνεχίζετε να πιστεύετε στην επιβίωση της εταιρίας κ. Τάκη; Κατέχετε θέση στην εταιρία αυτή την στιγμή; ΥΓ Κατέχω μετοχές της εταιρίας και συνεχίζω να χαμηλώνω την μέση τιμή κτήσης.

      Διαγραφή
    3. Δεν βλέπω κάποιο αρνητικό δεδομένο .... βλέπω μόνο ότι τα μακροοικονομικά δεν ευνοούν τη δραστηριότητα της εταιρίας.

      Αυτό που έχει ενδιαφέρον και είναι το βασικό δεδομένο που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι αν ο αλγόριθμος δουλεύει.

      Διαγραφή
    4. Ο αλγόριθμος δείχνει να ανταποκρίνεται και η εταιρία δηλώνει ότι τον βελτιώνει διαρκώς, αλλά το πρόβλημα διογκώνεται όταν η τάση των τραπεζών επιβάλει την μη ανάληψη ρίσκου σε δάνεια ή έστω το πάγωμα τους για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα. Τα αρνητικά αποτελέσματα όμως λόγω του γενικού κλίματος που περιμένει η εταιρία στις προβλέψεις της, οι αναμενόμενες ζημίες που μεγαλώνουν, τα ταμειακά διαθέσιμα που μειώνονται και το φως στο τούνελ που δεν διαφαίνεται ακόμα στο θέμα των επιτοκίων, μήπως τελικά κάνουν αδύνατο, ακόμα κ εάν ο αλγόριθμος δουλεύει, το να διατηρηθεί η εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης και να επιβιώσει; Αντιλαμβάνομαι ότι το κλίμα θα αλλάξει προς το καλύτερο όταν ξεκινήσει η πτώση των επιτοκίων, αλλά μήπως τελικά η εταιρία και το ποιόν της καταρρεύσει πριν έρθει εκείνη η ώρα;

      Διαγραφή
    5. κύριε Τάκη βλέπω ότι εκφραζεται αμφιβολίες σχετικά με την αξιοπιστία του αλγόριθμο που σημαίνει ότι όλο το οικοδόμημα πάει στραφεί αν ισχύει. Ειδικός
      δεν είμαι αλλά το ότι οι συνεργάτες που τον χρησιμοποιούν εκτινάχθηκαν από τους 42 στους 92 σε ένα χρόνο λέει πολλά νομίζω..

      Διαγραφή
    6. Θα έλεγα ότι δεν έχω αμφιβολία για τον αλγόριθμο ... ίσως λίγο, πολύ λίγο.

      Διαγραφή
    7. κ Τάκη έπεσε στα μάτια μου οτι η Upstart παραμένει εξαρτημένη από δύο τράπεζες, τη Cross River Bank με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ προήλθε το 51% των δανείων της Upstart το τέταρτο τρίμηνο, ενώ μια τράπεζα που δεν κατονομάζεται διεκδίκησε το 36% των δανείων. Ως εκ τούτου, δύο τράπεζες διεκδικούν το 87% του όγκου. Με προβληματίζει αυτή η συγκέντρωση...

      Διαγραφή
    8. Γι' αυτό η μετοχή είναι εδώ κάτω κε Dimat. Εγώ έχω μια θέση, αλλα τρεμει το φυλλοκαρδι μου. Και όταν πηγε 12,χχ ενω ήθελα να πάρω τελικά δεν το έκανα για να μην ανεβάσω το ρισκο μου.

      Ετσι και καταρρεύσει η cross river η οποία ειναι και μη εισηγμένη να σημειωθεί, τότε η UPST τέλος.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Bunny, είπατε :

      "Ετσι και καταρρεύσει η cross river η οποία ειναι και μη εισηγμένη να σημειωθεί, τότε η UPST τέλος"
      ---------
      Σύμφωνα με το σκεπτικό σας απαντώ ...
      Τότε ο αλγόριθμος της Upst , δεν είναι κάτι αξιόλογο και δεν δουλευει η τεχνητή νοημοσύνη.
      Τότε καλύτερα να πουλήσετε τώρα .... ανεξάρτητα με τo τι θα κάνει η cross river

      Διαγραφή
    10. Γιατί το λέτε αυτό; Που ξέρουμε που αλλού έχει ποντάρει η cross river, πόσο αξίζουν τα "χαρτιά" που κατέχει και αν αναγκαστεί να τα πουλήσει γιατί της σηκώνουν καταθέσεις και χρειάζεται χρήμα;

      Για τον αλγόριθμο είμαι αρκετά πεπεισμένος ότι δουλεύει.
      Μένω με τη θέση μου.

      Διαγραφή
    11. Καλό θα ήτανε να μπει στην upstart ένα Ai όπως και στη Lemonade. Μπας και δούμε Ανασταση. Επίσης με προβληματιζουν τελευταία και τα άρθρα που βγαίνουν στο Mootly Fool που απο bull που ήτανε για τη μετοχή βγαίνουν αρκετά σε Bear τώρα. Περιμένω και πιστεύω όλα να εξελιχθούν θετικά εφόσον ο αλγόριθμος δουλεύει και τα επιτόκια αρχίσουν να μειώνονται..
      Καλή Ανασταση με υγεία εύχομαι στον οικοδεσπότη και σε όλους τους φίλους ( κ στον κ Barren φυσικά).

      Διαγραφή
  11. Κε τακη με την FUBO εχουμε κατι νεο. γιατι εχει παρει λιγο την κατω βολτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://mitarola.blogspot.com/2022/03/fubo-tv.html?showComment=1666111535686&m=0#c8229456431964995775

      Με άλλα λόγια ... ο Gandler βλέπει τη χρεωκοπία του να έρχεται απο μακρυά και προσπαθεί να σώσει το καράβι.

      Τι έκανα τότε ... αντικατέστησα τη Fubo με μετοχή ψηφιακής διαφήμισης και συγκεκριμένα με PERI.

      Διαγραφή
  12. Σημαντικη ανακοινωση απο την U...https://finance.yahoo.com/news/unity-aims-open-generative-ai-120316369.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστω SIR. Δεν ειχα δει αυτο το σχολιο. Θα τις στειλω με χασουρα και παμε γι'αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μας την έφερε και η STEM με ενα ωραίο -20%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε κλείνει θέση η Blue Orca. Είναι σε νέο short report.
      Πήρατε στο -20% να τους την φέρετε;

      Διαγραφή
    2. Τελικά κύριε Nek .... τους την φέρατε στη Stem; Διότι κάτι μου λέει ότι ο καιρός είναι εγγύς και η Morgan Stanley είναι αγριεμένη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα κ. Τάκη. Όχι έχω λίγα κομμάτια άρα λέω να περιμένω

      Διαγραφή
  15. Έσκασε η Stem? Τι σημαίνει το private offering $175m?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκδίδει ομολογιακό δάνειο μετατρέψιμο σε μετοχές το 2030.
      Ακόμη δεν ανακοινώθηκαν οι όροι.
      Ευκαιρία να καλύψει το short η Blue Orca.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα κε. Τακη,
      Διαβαζα το τμημα "2028 Convertible Notes and Capped Call Options" της Stem στο 10-Κ. Ειχαν ενα ομολογο με ενα εξαιρετικο 0.5% επιτοκιο που ωριμαζει αρκετα αργοτερα, το 2028.. Για ποιο λογο να βγουν τωρα στην αγορα να ζητησουν νεο δανεισμο για να το προπληρωσουν νωριτερα; Το Νοεμβριο του 21 που εκδωθηκε, τα επιτοκια ηταν εξαιρετικα χαμηλα και το κλιμα θετικοτερο, ειναι λογικο το νεο ομολογο να ειναι σε distressed επιπεδα με ολα αυτα που εχουν συμβει, με τη τιμη της μετοχης στα ταρταρα, barely θετικα μαρτζιν και ανω του 95% των Σπακ στα ορια χρεοκοπιας. Να το πω διαφορετικα, αν εχω εγω ενα στεγαστικο κλειστο 0.5% που εχει πληρωμη το 2028 γιατι να παω να το επαναδιαπραγματευτω σημερα με ενα αλλο κλειστο με πληρωμη το 2030, αφου θα μου προσφερθει 10πλασιο επιτοκιο; Εκτος και αν φοβαμαι μην ερθει ο τραπεζιτης και μου βαλει φωτια στο σπιτι γιατι τον "επιασα" κοροιδο. Υποθετω πως υπαρχει καποια σοβαρη λογικη, αλλα δε τη βλεπω. Εχετε εσεις υποψη κατι απο την εμπειρια σας που μας διεφευγει;
      ΥΓ: Ειχα μικρη θεση,σημερα τη διπλασιασα, ισως περισσοτερο για το παιγνιο.

      Διαγραφή
    3. Γιατί στο μεταξύ εξαγόρασε της AlsoEnergy 652 εκατομμύρια δολάρια, όπου τα 543 εκατομμύρια δολάρια ήταν σε μετρητά!!!

      Άρα βγήκαν απο το ταμείο 543 εκατομμύρια ...

      Διαγραφή
    4. STEM
      7,13 η τιμή μετατροπής του ομολογιακού που θα είναι 200 εκατομμύρια με δυνατότητα 40 εκατομ επιπλέον.
      Επιτόκιο δανεισμού 4,25%.

      https://investors.stem.com/news/news-details/2023/Stem-Inc.-Announces-Pricing-of-Upsized-Offering-of-200-Million-4.25-Green-Convertible-Senior-Notes-Due-2030/default.aspx

      Διαγραφή
    5. Μάλλον χρειαζόταν τα λεφτά όντως. Εγώ πιστεύω θα πάρει και τα επιπλεον 40, άρα θα της μείνουν καμια 115 εκατομ στο χερι.

      Το προηγούμενο χρέος το αγοράζει με έκπτωση, θα δώσει 100εκατμ για να αγοράσει 165 εκατομ χρεους. Ομως ό,τι κερδίσει τώρα, σχεδόν θα το δώσει σε τοκους εως το 2030.

      Οι μέτοχοι θα φάνε λίγο κάτω απο 15% dillution.. Όσο πάνω κάτω έπεσε η μετοχή δηλαδη.

      Τα παραπανω νουμερα ειναι προσεγγιστικά, με το μυαλό οι πραξεις.


      Η κίνηση, εκτός απο την άμεση χρήση των μετρητών θα μπορούσε να εχει νόημα αν το managment βλέπει να ανεβαίνουν περαιτέρω τα επιτόκια.


      Διαγραφή
    6. Ή ετοιμάζεται για κάποια εξαγορά!!

      Διαγραφή
    7. Φυσικά θα μπορούσε να σημαίνει και αυτό, αλλά δεν το πιστεύω προσωπικά.

      Κι εδώ που τα λέμε, καλύτερα να μη συμβαίνει, γιατί τότε θα σημαίνει ότι το management παίρνει κανές αποφάσεις και έχει μείνει πίσω απο τις εξελίξεις εντελώς. Δεν είναι εποχή για εξαγορές με το κόστος χρήματος στον θεό και αν μιλάμε για μια απαιραίτητη ή στρατηγική εξαγορά τότε μπορούσε να την έχει κάνει πριν μήνες με πολυ μικρότερο κόστος.

      Διαγραφή
    8. Και όμως τώρα είναι καιρός για εξαγορές, που οι αποτιμήσεις είναι στα τάρταρα και ζορίζονται οι μικρότερες εταιρείες που δεν έχουν πρόσβαση σε εύκολο και φτηνότερο δανεισμό.

      Εγώ τώρα θα εξαγόραζα άλλες εταιρίες .... και όχι το 2020 ή το 2021.

      Διαγραφή
    9. Έχετε απόλυτο δίκιο σε αυτό.

      Διαγραφή
  16. Στην πιο κάτω εταιρεία βρίσκετε απ'ο την περιγραφή της, κατι ιδιαίτερο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της όπως (FXOpen, Alainfx, ...). https://www.clearpool.io

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Παρακαλώ να μην ληφθεί σε καμία περίπτωση υπόψη ως σύσταση η κατωτέρω επιλογή μου. Την καταγράφω για λόγους εγωισμού και μόνο. Σταδιακή έναρξη αγορών STEM για LONG TERM.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είστε παικταράς!!

      Ευλόγησον ΚΥΡΙΕ

      Διαγραφή
    2. Stem
      H Μorgan Stanley είχε τιμή στόχο για Stem τα 15 και την έκανε 12 περο ολίγου.

      Επίσης η GS έδωσε τιμή στόχο το 12 από 14.

      Λογικό που κατέβασαν τις τιμές στόχους για λίγο .... αφού η μετοχή έχει πέσει.
      Άντε γειά blue orca ... κλείσε και τα τελευταία σου και χαιρέτα μας.

      Διαγραφή
  18. Καλημέρα η SKLZ στο 1-Ισχυρή αγορά από ZACKS. Τι λέτε κ. Τάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω αν θέλετε να κάνετε κανένα ωραίο παίγνιο με υπεραποδόσεις βάλτε στο στόχαστρο την GFAI.
      Όταν την ξαναγυρίσουν στο 12 ή κάπου εκεί καλό το παίγνιο!!

      Διαγραφή
  19. Τι γινεται ρε 'σεις με τις ai μετοχές στις ΗΠΑ.. Έχω τρελαθεί με αυτά που βλέπω. Αρκεί να το έχει στο ticker και δε μας νοιάζει τίποτα από εκεί και κάτω..

    Προτείνω η UPST να αλλάξει το όνομά της σε UPST-ai. Οι μάγκες στο SoundHound το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μετοχές εταιριών AI είναι φανερό ότι παίζονται δυνατά από το πόπολο.
      Είναι το νέο αμόρε των αγορών μετά τα spacs και τα ΕVs.

      Και υπάρχουν πολλές που δεν έχουν στο ticker το ΑΙ.
      Στα πάρτυ δηλώνουμε πάντα παρών.

      Διαγραφή
    2. Sunlight.
      Δείτε και άλλη μία κύριε Bunny, η οποία δεν είναι ακριβώς ΑΙ, αλλά έχει πληγεί πολύ λόγω Sillicon Valley που όμως βρήκε νέο partner ... τη γνωστή cross river απο την Upstart.

      Διαγραφή
    3. Προς τιμήν της Sunlight για το +100% το σημερινό.

      Sunlight δεν έχει βγάλει ετήσια αποτελέσματα.
      Πιθανολογώ ότι λόγω κατάρρευσης Silicon valley θα έχει πάρει παράταση απο τη Sec.
      Έχει εγγράψει τρελές ζημιές στο 9μηνο λόγω απομείωσης goodwills και μια ζημιάς περίπου 40 εκατ απο βασικό συνεργάτη της που δεν παρέδωσε panels, λόγω χρεωκοπίας, ενώ είχε πάρει προκαταβολές.

      Διαγραφή
  20. Χριστός Ανέστη ! Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και τις οικογένειες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ , ΣΥΝEΣΗ KAI ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. STEM και αποτελέσματα 2ου τριμήνου 2023

    Ανεκτέλεστο STEM
    https://prnt.sc/M4DrmG4EPsMO

    Q2 STEM
    https://prnt.sc/CyaSzvdqgGgM

    Εξάμηνο STEM
    https://prnt.sc/KuhmMe0Cvc2q

    Guidance STEM
    https://prnt.sc/-7Pnr_vWuuYo

    Με ανησυχούν οι χαμηλές τριμηνιαίες κρατήσεις. Ήταν μόλις 236,4 εκατομμύρια δολάρια. Έπρεπε να ήταν πάνω από 270.
    Δείτε και τα αποτελέσματα της Clearfield .... τι λέει η CEO.
    --------------------------------
    Αναλυτές του κλάδου τρίτων αναμένουν ότι ο κλάδος θα αναπτυχθεί κατά 13% έως 15% για τα επόμενα αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω αυτών των πρωτοβουλιών χρηματοδότησης. Το μήνυμα είναι πολύ σαφές. Αναμένουμε σημαντική ζήτηση στον πυρήνα των δημογραφικών μας στοιχείων από τα τέλη του επόμενου έτους και να συνεχιστεί για τα επόμενα αρκετά χρόνια.
    -------------------------------
    Ίσως λέω να ισχύει κάτι παρόμοιο και στα εργα πράσινης ενέργειας. Να έχουν κορυφώσει τα έργα στις ΗΠΑ και να υπάρχει μια κόπωση για 1,5 χρόνο.

    Πάντως η STEM αδικείται ... έπρεπε η μετοχή να είναι πολύ ψηλότερα.
    Και το CARR παρακολουθώ στη STEM.
    To Guidance για το τέλος 2023 είναι στα 85 εκατομμύρια.
    Θα ήθελα αυτό να απογειωθεί.

    Ο ναύαρχος John Carrington συνεχίζει να υπόσχεται θετικά προσαρμοσμένα EBITDA το δεύτερο εξάμηνο του 2023!!!
    Θα εισπράξει το 2ο τρίμηνο.
    Ο ναύαρχος λέει ότι στο τελος της χρησης θΑ εχει πάνω απο 150 εκατ στο ταμειο
    Ο Ναύαρχος ότι εκτιμήσεις έχει κάνει πέφτει μέσα.
    Τώρα ή σοβαρός είναι ή λαμογιάρης. Αυτό δεν το ξέρω ακόμη ...

    Να θυμίσω τι έδινε στην spac εποχή.

    Τα έσοδα του 2020 ήταν μόλις 36 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης αναμένεται να αυξηθούν γρήγορα. Η πρόβλεψη για το 2021 είναι αύξηση εσόδων κατά 348%, στα 147 εκατομμύρια δολάρια.
    Το 2022 τα έσοδα προβλέπονται να ανέλθουν στα 315 εκατομμύρια, το 2023 στα 526 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτοξεύονται στα 748 και 944 εκατομμύρια δολάρια το 2024 και 2025 αντίστοιχα.

    Η διοίκηση αναμένει ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή θα γίνει θετική το 2023

    Σύμφωνα με τη διοίκηση στα πρώτα χρόνια της STEM, οι πωλήσεις υλικού θα αποφέρουν το μεγάλο μέρος των βραχυπρόθεσμων εσόδων της. Επειδή προμηθεύεται αυτό το υλικό από προμηθευτές, τα περιθώρια κέρδους θα είναι χαμηλότερα, αλλά θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου καθώς τα έσοδα λογισμικού θα αρχίζουν να συνεισφέρουν περισσότερο. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τα μικτά περιθώρια κέρδους από πωλήσεις υλικού θα ανέρχονται 10% με 30%, ενώ τα περιθώρια λογισμικού θα είναι στο 80%. Η Stem αναμένει συνολικό μακροπρόθεσμο μικτό περιθώριο κέρδους πέριξ 40%
    Η ΜΕΤΟΧΗ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ!!
    Η Blue Orca την πήγε πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂