Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

UiPath

 UiPath  .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό PATH ... εδώ .... 

Presentation UiPath ... εδώ ...
Investors UiPath ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 549.606.746 συνολικά, όπου : 

  • 467.153.998 μετοχές κατηγορίας Α  
  • 82.452.748 μετοχές κατηγορίας Β

Οι κοινές μετοχές κατηγορίας Α δικαιούνται μία ψήφος ανά μετοχή, ενώ οι κοινές μετοχές της Κατηγορίας Β τριάντα πέντε (35) ψήφους ανά μετοχή.

«Ο Μπιλ Γκέιτς όταν μιλούσε για τη Microsoft προέβλεπε έναν υπολογιστή σε κάθε σπίτι. Ο Daniel Dines, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της UiPath όταν αναφέρεται στην εταιρεία του οραματίζεται ένα ρομπότ για κάθε άνθρωπο».

Η UiPath Ιδρύθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας από τους Daniel Dines και Marius Tîrcă. Η έδρα της βρίσκεται στη Νέα Υόρκη.

Ο Daniel Solomon Dines (γεννημένος τον Ιανουάριο του 1972) είναι ένας Ρουμάνος επιχειρηματίας δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της UiPath, μιας πλατφόρμας ρομποτικής αυτοματοποίησης διαδικασιών. Έχει το παρατσούκλι Boss of the Bots και έγινε ο πρώτος δισεκατομμυριούχος bot.
Ο Ντάινς εργάστηκε για τη Microsoft στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ από το 2000 έως το 2005 και στη συνέχεια επέστρεψε στη Ρουμανία. Ο Dines ξεκίνησε το DeskOver το 2005 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και αργότερα το μετονόμασε σε UiPath και μετέφερε την έδρα του στη Νέα Υόρκη το 2018.



Τι είναι το UiPath;
Το UiPath είναι μια ρομποτική πλατφόρμα αυτοματισμού διεργασιών για αυτοματισμούς υψηλής κλίμακας από άκρο σε άκρο. Το λογισμικό UiPath προσφέρει λύσεις σε επιχειρήσεις για την αυτοματοποίηση επαναλαμβανόμενων εργασιών γραφείου για γρήγορο μετασχηματισμό των επιχειρήσεων. Μετατρέπει βαρετές εργασίες σε διαδικασία αυτοματισμού χρησιμοποιώντας πολλαπλά εργαλεία.


Όλο και περισσότερες εταιρείες υιοθετούν το Digital μέρα με τη μέρα. Με την ψηφιοποίηση, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα εκτέλεσης. Αλλά η πρόκληση με την ψηφιοποίηση είναι ότι απαιτεί διάφορα εργαλεία και, ως εκ τούτου, απαιτείται ανθρώπινο δυναμικό με ποικίλες δεξιότητες για να χειριστεί αυτά τα εργαλεία. Αλλά το εργατικό δυναμικό με ποικίλες δεξιότητες είναι σπάνιο. Για την επίλυση αυτού του ζητήματος, ολόκληρη η βιομηχανία πληροφορικής αναζητούσε αξιόπιστη, γρήγορη, έξυπνη, ισχυρή λύση. Αυτή η απαίτηση ικανοποιείται από τη διαδρομή διεπαφής χρήστη.

Η ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) απλοποιεί τις ροές εργασίας, γεγονός που καθιστά τους οργανισμούς πιο κερδοφόρους, ευέλικτους και ανταποκρινόμενους. Αυξάνει επίσης την ικανοποίηση, τη δέσμευση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων, αφαιρώντας τις καθημερινές εργασίες από τις εργάσιμες ημέρες τους.

Το RPA είναι μη επεμβατικό και μπορεί να εφαρμοστεί γρήγορα για να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Και είναι ιδανικό για την αυτοματοποίηση ροών εργασίας που περιλαμβάνουν συστήματα παλαιού τύπου που δεν διαθέτουν API, υποδομές εικονικής επιφάνειας εργασίας (VDI) ή πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων.

Η τεχνολογία RPA αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος ολοκληρώνει τη δουλειά.

Τα ρομπότ λογισμικού - αντί για άτομα - κάνουν επαναλαμβανόμενες και χαμηλότερης αξίας εργασίες, όπως σύνδεση σε εφαρμογές και συστήματα, μετακίνηση αρχείων και φακέλων, εξαγωγή, αντιγραφή και εισαγωγή δεδομένων, συμπλήρωση φορμών και συμπλήρωση αναλύσεων και αναφορών ρουτίνας. Τα προηγμένα ρομπότ μπορούν ακόμη και να εκτελούν γνωστικές διαδικασίες, όπως ερμηνεία κειμένου, συμμετοχή σε συνομιλίες και συνομιλίες, κατανόηση μη δομημένων δεδομένων και εφαρμογή προηγμένων μοντέλων μηχανικής μάθησης για τη λήψη σύνθετων αποφάσεων.

Όταν τα ρομπότ κάνουν αυτούς τους τύπους επαναλαμβανόμενων εργασιών μεγάλου όγκου, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επικεντρωθούν στα πράγματα που κάνουν καλύτερα και να απολαμβάνουν περισσότερο: καινοτομία, συνεργασία, δημιουργία και αλληλεπίδραση με πελάτες. Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν επίσης ώθηση: υψηλότερη παραγωγικότητα, αποδοτικότητα και ανθεκτικότητα.

Είναι το RPA το ίδιο με την τεχνητή νοημοσύνη (AI);
Το RPA δεν είναι AI. Το AI δεν είναι RPA. Αλλά ο συνδυασμός RPA και AI ξεκλειδώνει τεράστιες νέες δυνατότητες για τις επιχειρήσεις παντού. Πρώτον, η τεχνολογία RPA καθιστά πλέον δυνατή την εισαγωγή προηγμένων δεξιοτήτων AI με τη μορφή μοντέλων μηχανικής εκμάθησης, επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP), αναγνώρισης χαρακτήρων και εικόνας και πολλά άλλα στα ρομπότ RPA. Η παροχή αυτών των δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης στα ρομπότ διευρύνει δραματικά την ικανότητά τους να χειρίζονται γνωστικές διαδικασίες που απαιτούν πράγματα όπως:
  • Κατανόηση εγγράφων συμπεριλαμβανομένων ημιδομημένων ή μη δομημένων δεδομένων.
  • Οπτικοποίηση οθονών (συμπεριλαμβανομένων των εικονικών επιτραπέζιων υπολογιστών).
  • Κατανόηση του λόγου και συνέχιση συνομιλιών.
Η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά επίσης δυνατή την επιστημονική ανακάλυψη μιας πλήρους σειράς ευκαιριών αυτοματισμού και τη δημιουργία ενός ισχυρού αγωγού αυτοματισμού μέσω εφαρμογών RPA όπως η εξόρυξη διεργασιών.

Και σε μια εποχή που οι εταιρείες πρέπει να επιταχύνουν την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε δραστηριότητες και αποφάσεις πρώτης γραμμής, πολλοί ανακαλύπτουν ότι το RPA μπορεί να χρησιμεύσει ως το σύστημα παράδοσης «τελευταίου μιλίου» της τεχνητής νοημοσύνης. Τα ρομπότ μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να εφαρμόζουν μοντέλα μηχανικής μάθησης σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες λήψης αποφάσεων και αναλύσεις, φέρνοντας τη νοημοσύνη της μηχανής βαθιά στις καθημερινές λειτουργίες.

Προϊόντα της UiPath
Το στούντιο UiPath διατίθεται με τρεις διαφορετικές σουίτες προϊόντων:

UiPath Studio
Μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε οποιεσδήποτε διαδικασίες αυτοματισμού οπτικά με τη βοήθεια διαφορετικών διαγραμμάτων. Κάθε διάγραμμα αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο είδος εργασίας προς εκτέλεση.


Ρομπότ UiPath
Μόλις τελειώσετε με το σχεδιασμό των διαδικασιών στο στούντιο, πρέπει να εκτελέσετε τις διαδικασίες που είναι ενσωματωμένες στο Studio. Τα ρομπότ θα διαλέξουν αυτά τα βήματα και θα τρέξουν χωρίς ανθρώπινη κατεύθυνση σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει όταν ο άνθρωπος ενεργοποιεί τη διαδικασία.


UiPath Orchestrator
Αυτό το εργαλείο είναι μια εφαρμογή που βασίζεται στο web. Σας βοηθά να αναπτύσσετε, να προγραμματίζετε, να παρακολουθείτε, να διαχειρίζεστε ρομπότ και διαδικασίες. Είναι μια κεντρική πλατφόρμα για διαχείριση όλων των ρομπότ.


Εταιρείες που χρησιμοποιούν το UiPath
Κατά τη διάρκεια του 2021 έρευνα συγκέντρωσε δεδομένα για 6.434 εταιρείες που χρησιμοποιούν το UiPath. Οι εταιρείες που χρησιμοποιούν το UiPath βρίσκονται συχνότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον κλάδο της Πληροφορικής και των Υπηρεσιών. Το UiPath χρησιμοποιείται συχνότερα από εταιρείες με >10000 υπαλλήλους και >1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Τα δεδομένα για τη χρήση του UiPath προέρχονται από 3 χρόνια και 9 μήνες.


Κορυφαίες βιομηχανίες που χρησιμοποιούν το UiPath

Κορυφαίες χώρες που χρησιμοποιούν το UiPath



Κατανομή εταιρειών που χρησιμοποιούν το UiPath με βάση το μέγεθος της εταιρείας (Εργαζόμενοι)


Κατανομή εταιρειών που χρησιμοποιούν το UiPath με βάση το μέγεθος της εταιρείας (έσοδα)

Στις 31 Ιουλίου 2022, η UiPath είχε περισσότερους από 10.500 πελάτες, από 9.100 πελάτες που είχε στις 31 Ιουλίου 2021.
Έχει νόμιμη παρουσία σε 32 χώρες, με τις κύριες δραστηριότητές να βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρουμανία και την Ιαπωνία.

Τον Απρίλιο του 2021, η UiPath εισήχθη στο NYSE εκδίδοντας 13 εκατομμύρια μετοχές της Κατηγορίας Α, συμπεριλαμβανομένων 3,583 εκατομμυρίων μετοχών σύμφωνα με την πλήρη άσκηση του δικαιώματος των ασφαλιστών να αγοράσουν πρόσθετες μετοχές.
Η τιμολόγηση των προσφερόμενων μετοχών ήταν στα 56 δολάρια ανά μετοχή, με αποτέλεσμα η εταιρεία να λάβει καθαρά έσοδα 687,9 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την αφαίρεση των προμηθειών αναδοχής και των εξόδων προσφοράς.
Ταυτόχρονα υπήρξαν και πωλητές μέτοχοι που πούλησαν επιπλέον 14,5 εκατομμύρια μετοχές, στην τιμή της δημόσιας προσφοράς των 56,00 δολαρίων ανά μετοχή.


Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται το ιστορικό χρηματοδότησης της UiPath, πριν την IPO της και η αποτίμηση της εταιρείας σε κάθε χρηματοδότηση. Η άνοδος της εταιρείας είναι ταχύτατη.


Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς ρομποτικού αυτοματισμού διεργασιών (RPA) αποτιμήθηκε σε 1,89 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021 και προβλέπεται να επεκταθεί με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 38,2% από το 2022 έως το 2030.
Το 2030 αναμένεται πως θα φτάσει τα 30,85 δισεκατομμύρια δολάρια.


Οι αυτόνομοι προμηθευτές RPA UIPath, Blue Prism και Automation Anywhere είναι οι ηγέτες της αγοράς, με την UiPath να ελέγχει περισσότερο απο 30% μερίδιο αγοράς και να θεωρείται ο leader στο χώρο του RPA.

Tο λογισμικό του UiPath, χρησιμοποιεί bots για την αυτοματοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών και είναι δυνατόν να αυτοματοποιηθεί οποιαδήποτε εφαρμογή είτε web είτε desktop ή mainframe sab.

Θεμελιώδη UiPath
Το οικονομικό έτος, εκάστοτε έτους, λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Οι αναφορές στο οικονομικό έτος 2023, για παράδειγμα, αναφέρονται στο οικονομικό έτος που λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2023.

Το ετήσιο ποσοστό εκτέλεσης ανανέωσης (ARR) βοηθάει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης.
Το ARR εαπεικονίζει την ικανότητά της εταιρείας να αποκτά νέους συνδρομητικούς πελάτες και τη διατηρήση των υπαρχόντων πελατών, όπως και την επέκταση της συνεργασίας τους. Το ΑRR ορίζεται ως τα ετήσια τιμολογημένα ποσά από άδειες συνδρομής και υποχρεώσεις συντήρησης με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν αυξήσεις ή μειώσεις στις συνδρομές τους.


Στις 31 Ιουλίου 2022 και 2021, το ARR της UiPath ήταν 1,043 δισεκατομμύρια δολάρια και 726,5 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, αντιπροσωπεύοντας ρυθμό ανάπτυξης 44%. Περίπου το 25% αυτού του ρυθμού αύξησης οφειλόταν σε νέους πελάτες και περίπου το 75% αυτού του ρυθμού αύξησης οφειλόταν σε υπάρχοντες πελάτες.
Το καθαρό επιτόκιο διατήρησης με βάση το δολάριο, το οποίο αντιπροσωπεύει την καθαρή επέκταση του ARR από υπάρχοντες πελάτες τους προηγούμενους 12 μήνες, ήταν 132% και 144% στις 31 Ιουλίου 2022 και 2021, αντίστοιχα.


Το καθαρό επιτόκιο διατήρησης βάσει δολαρίων, υπολογίζεται, από το τέλος μιας περιόδου ξεκινώντας με το ARR από την ομάδα όλων των πελατών, 12 μήνες πριν από το τέλος της περιόδου. Στη συνέχεια, υπολογίζεται το ARR από αυτούς τους ίδιους πελάτες στο τέλος της τρέχουσας περιόδου. Το ARR της τρέχουσας περιόδου περιλαμβάνει οποιαδήποτε επέκταση και είναι καθαρό από συρρίκνωση ή φθορές κατά τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά δεν περιλαμβάνει το ARR από νέους πελάτες στην τρέχουσα περίοδο.

Μια σύνοψη των δεδομένων που σχετίζονται με το ARR στις 31 Ιουλίου 2022 και 2021 έχει ως εξής:

Το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η UiPath παρουσίασε έσοδα 242,222 εκατομμυρίων δολαρίων από 195,521 εκατομμύρια δολάρια του δευτέρου τριμήνου 2022, που αντιπροσωπεύουν ρυθμό αύξησης 24%. Η ζημιά ανήλθε σε 120,378 εκατομμύρια δολάρια από 100 εκατομμύρια δολάρια του περσινού αντίστοιχου τριμήνου. 

Στο Ά εξάμηνο του 2023 η UiPath παρουσίασε έσοδα 487,288 εκατομμύρια δολάρια από 381,738 εκατομμύρια δολάρια πρώτου εξαμήνου του 2022, που αντιπροσωπεύουν ρυθμό ανάπτυξης 28%.
Η ζημιά ανήλθε σε 242,919 εκατομμύρια δολάρια από 339,689 εκατομμύρια δολάρια του περσινού αντίστοιχου εξαμήνου.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν αρνητικές κατά 76,621 εκατομμύρια δολάρια από (23,523) εκατομμύρια για το αντίστοιχο περσινό εξάμηνο.

Όπως φαίνεται από τις λειτουργικές χρηματοροές η εταιρεία αποπληρώνει ένα μεγάλο μέρος των λειτουργικών της υποχρεώσεων με μετοχές. Στο Α εξάμηνο του 2022 189,706 εκατομμύρια και 343,448 εκατομμύρια το Α εξάμηνο του 2021 ήταν δαπάνες αποζημίωσης βάσει μετοχών. Έτσι η UiPath παρόλο των μεγάλων ζημιών που παρουσιάζει δεν έχει αναλόγου ύψους ταμειακές εκροές.

Η UiPath έχει ταμειακά διαθέσιμα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια με τις συνολικές υποχρεώσεις να ανέρχονται σε 585,128 εκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό χρέος είναι μόλις 49,125 εκατομμύρια δολάρια.
Τα άυλα περιουσιακά στοιχεία και τα GoodWills είναι μόλις 113 εκατομμύρια δολάρια.

Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 1,849 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου 2023 η UiPath ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για το οικονομικό έτος. Οι αναλυτές ανέμεναν τριμηνιαία έσοδα 230,7 εκατομμυρίων δολαρίων και προσαρμοσμένη ζημιά 0,11 δολαρίων ανά μετοχή. Ωστόσο, η UiPath ξεπέρασε εύκολα αυτές τις προβλέψεις με έσοδα 242,2 εκατομμύρια δολάρια και απώλεια 0,02 $ ανά μετοχή.

Η εταιρεία έφτασε επίσης σε ένα σημαντικό ορόσημο στο δημοσιονομικό δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας το όριο του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (ARR). Πιο συγκεκριμένα, η UiPath κατέγραψε 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια σε ARR, σημειώνοντας αύξηση 44% σε ετήσια βάση.

Ωστόσο, η διοίκηση της UiPath έδωσε καθοδήγηση εσόδων για το δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο ύψους 243 έως 253 εκατομμυρίων δολαρίων, ομολογουμένως πολύ κάτω από τη συναινετική εκτίμηση των αναλυτών για 269,6 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η καθοδήγηση του UiPath εξακολουθεί να είναι κατά 25% υψηλότερη σε σύγκριση με το τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Παρόλα αυτά, φαίνεται, ότι η ανάπτυξη της UiPath να προβληματίζει ... έτσι μια σειρά αναλυτών προέβηκαν σε αναθεώρηση των τιμών στόχων της μετοχής, υποβαθμίζοντας την.

Οι αναλυτές εκτιμούν .....
Πωλήσεις 31 Ιανουαρίου 2023: 1 δισεκατομμύρια δολάρια και ζημιές 428 εκατομμύρια.
Πωλήσεις 31
Ιανουαρίου 2024: 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια και ζημιές 340 εκατομμύρια.
Πωλήσεις 31
Ιανουαρίου 2025: 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ζημιές 210 εκατομμύρια.


Η συνεργασία με το Snowflake αγνοήθηκε σχεδόν εντελώς
Η συνεργασία της UiPath με τον γίγαντα του data-cloud Snowflake πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη. Εν ολίγοις, η λειτουργία Snowflake Data Cloud θα ενσωματωθεί στους αυτοματισμούς UiPath, με τα ρομπότ της UiPath να συνδέουν "δεδομένα απευθείας με τις επιχειρηματικές διαδικασίες στο Data Cloud χωρίς τη χρήση σύνθετου κώδικα, επιταχύνοντας το χρόνο σε αξία".


Έτσι, οι διαδικασίες αυτοματισμού του UiPath θα μπορούσαν πλέον να εμπλουτίζονται περισσότερο σε δεδομένα με «αυξημένη ποιότητα, πρόσβαση, αναλυτικά στοιχεία και επιχειρηματικές πληροφορίες». Επιπλέον, οι αυτοματοποιημένες ροές εργασίας μπορούν να ενσωματώσουν δραστηριότητες ερωτημάτων Snowflake, όπως η "εγγενής αναζήτηση" για ταχύτερες και πιο στοχευμένες ροές εργασίας.

ARK και UiPath
Η Cathie Wood τον τελευταίο μήνα, αγόρασε περισσότερα από 8 εκατομμύρια μετοχές σε πολλά ETF, όπως το ARK Innovation ETF και το ARK Next Generation Internet ETF. Μετά από αυτές τις αγορές, η PATH είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη συμμετοχή μεταξύ όλων των ETF της ARK με κατανομή χαρτοφυλακίου 4,06%, που αντιστοιχεί σε 43 εκατομμύρια μετοχές ή μερίδιο ιδιοκτησίας 9,31%.

Η Ark Invest κατέχει το UiPath σε έξι από τα ETF της, με μέσο κόστος μεταξύ 59,95 και 65,19 δολαρίων. Η Wood έχει τεράστιες απώλειες, καθώς η εταιρεία διαπραγματεύεται αυτήν τη στιγμή στην περιοχή των 12 δολαρίων. Επιπλέον, η UiPath έχει χάσει περισσότερο από το 65% της κεφαλαιοποίησης της από την αρχή του έτους.

Υπολογισμοί
Υπολογίζω πως το break even της UiPath θα μπορούσε είναι στα 1,6 με 2 δις ετήσια έσοδα.
Το ποσοστό του μεικτού περιθωρίου κέρδους της είναι πάνω από 80% με τα έξοδα λειτουργίας της να φθάνουν στα 1,5 δις περίπου.
Αν φθάσει η εταιρεία να έχει 10 δις έσοδα πωλήσεων, τα μεικτά κέρδη της θα είναι 8 δις και θα μπορούσε, εφόσον ωριμάσει ως επιχείρηση, να έχει τουλάχιστο 2 δις με 2,5 καθαρά κέρδη.
Με ένα P/E 30 άνετα θα δικαιολογούσε μια κεφαλαιοποίηση 60 με 75 δις.

Ακόμη και αν κόψει άλλα 500 εκατομμύρια μετοχές, θα είχε σύνολο 1δις μετοχές.
Εφόσον στο RPA εξακολουθεί να παραμένει leader και καλύτερη όλων των ανταγωνιστών τα 70 δολάρια η μετοχή θεωρώ θα τα δει εύκολα και στο πιο απαισιόδοξο σενάριο


Πρόσφατα έκανε και μια εξαγορά μέσω της οποίας μπαίνει και στην αυτοματοποίηση φωνής. Για φανταστείτε ένα αυτόματο bot να συνομιλεί μαζί σας .... μιλάμε για πραγματική επανάσταση.
Ένα bot για κάθε άνθρωπο!! Αν αυτό γίνει ποτέ στο μέλλον τότε θα μιλάμε για τη νέα Microsoft.

Με 35 δις αποτίμηση που μπήκε στο NYSE αποτιμήθηκε πανάκριβα .... σωστά πέφτει.
Δεν της φταίει ούτε το Ουκρανικό, ούτε η αύξηση των επιτοκίων, ούτε τίποτα.
Βρήκαν ευκαιρία οι προύχοντες, εκμεταλλευόμενοι το τρελό Bullish το 2021 και την έβαλαν πανάκριβα στο NYSE .... ενώ ταυτόχρονα πούλησαν και πωλητές μέτοχοι επιπλέον 14,5 εκατομμύρια μετοχές, στην τιμή της δημόσιας προσφοράς των 56 δολαρίων στους memeδες.

Από τα 12 όμως και κάτω αρχίζει να αλλάζει το πράμα.
Οι προύχοντες αποτίμησαν 3 δις την UiPath το Σεπτέμβριο του 2018, από 1,1 δις το Μάρτιο του 2018.
Άρα κοντολογίς βάζω στόχο τα 3 δις κεφαλαιοποίηση, αν σπάσει το double bottom στα 12 δολάρια .... δηλαδή κάπου 6 με 7 δολάρια.

53 σχόλια:

  1. Εκπληκτική η παρουσιαση σας Sir για άλλη μια φορά και πολύ δύνατο το σχολιο με τους υπολογισμούς
    Ομως ετσι που ειναι η αγορά σαν να πετάς λεφτά απο το παραθύρο δειχνει η τάση
    οταν ακομα και η Θεια Καθυ εχει ψωνισει ακριβα
    Να περιμενουμε να καταλαγιασει η σκονη
    Στα υπ οψην παντως και αυτη


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για εμένα ιδανικό σημείο εισόδου είναι τα 5,5 δολάρια. Πιστεύω ότι τη ζώνη 6 με 7 θα την επισκεφθεί και μάλλον βέβαιο είναι τα 8,5 δολάρια.

      Διαγραφή
    2. Αν την περιμενετε στο -50% αυτο σημαινει οτι βλέπετε και την αγορά κατω απο 9500.

      Διαγραφή
    3. Τα δέντρα με το δάσος δεν τα μπερδευω ποτέ.
      Όταν πιάνει φωτιά ένα δάσος δεν καίγονται όλα τα δέντρα .... απλώς πρέπει να σταματήσει η φωτιά και όταν καθαρίσει ο αέρας, κάποια δέντρα θα συνεχίσουν να σναπτύσσονται.

      Διαγραφή
    4. Μου καρφώθηκε μια πολύ χαμηλή τιμή στόχο για PATH. Πολύ κάτω από τη ζώνη των 6 με 7 δολαρίων.
      Εκεί θα ψωνίσουμε καλά .... αν πάει. Το τσάμπα ουδείς εμίσησε.

      Διαγραφή
  2. Κ Τακη εχετε αποψη για την DocGO (DCGO) ?
    Σε σχέση με την TDOC παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς ενημέρωση ...
    Το Mithaq Capital έχει 34 εκατομμύρια μετοχές στην Tremor ήτοι 23%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν βλεπω καλα απο το yahoo finance εχει ταμειο 367 εκ ΜC 490 εκ με κερδη 70 εκ ειναι δυνατον, μηπως κατι δε παει καλα? Οι πληροφοριες ειναι τελικα λαθος οσον αφορα τη κεφαλοποιηση αφου εχει συνολικα 189 εκ μτχς οπως προκυπτει από το site της εταιρειας όπως και οι πληροφορίες από το https://www.secform4.com/institution-holders/1375796.html οτι το fund που αναφερατε κ. Τακη εχει 358,969 μτχς. Μαλιστα φαινεται να εχουν ξεπουλησει απο τον Ιουνιο μεχρι το σεπτεμβριο 2022 ολα τα fund που ηταν στη μτχη περιπου 5 εκ μτχς. Πρεπει να ερευνηθει περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι American Depositary Shares ... το καθένα ADR της Tremor αντιπροσωπεύει
      2 κοινές μετοχές

      Διαγραφή
    2. Είναι εισηγμένη και στο Λονδίνο.

      https://finance.yahoo.com/quote/TRMR.L?p=TRMR.L&.tsrc=fin-srch

      Η τιμή σε πέννες.

      Διαγραφή
    3. https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1849396/000141588922007989/formsc13da-07272022_080706.htm

      Διαγραφή
    4. Και εδώ στη σελίδα 92

      https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/0001849396/000117891322001122/zk2227424.htm#ITEM7

      Διαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ZVIA Η ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Credit Suisse λέτε να είναι η επόμενη Lehman Brothers?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταπληκτική παρουσίαση, όπως πάντα. Μεγάλο ευχαριστώ.


    Εχουμε πιάσει πάτο στο χρηματιστήριο. Αν δεν δούμε τρελή ύφεση για καιρό, θεωρώ ότι αυτό ήταν όσον αφορά τις μετοχές μας για πτώση. Οι δείκτες πέφτουν επειδή πεφτουν τα blue chips και οι μετοχές που εμείς κινούμαστε δεν πέφτουν πλέον. Αντίθετα, κάποιες είναι και αρκετά παραπάνω απο τα χαμηλά τους..

    Σε 20 μερες έχουμε εκλογές για το Κογκρέσο στις ΗΠΑ. Αν δεν είχε περάσει τη νομολογία το Ανώτατο Δικαστήριο για ομοσπονδιακή άρση της απαγόρευσης των εκτρώσεων, θα λέγαμε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα έκαναν περίπατο. Τώρα, είναι αρκετά πιο αμφίρροπο, αλλά θεωρώ ότι θα κερδίσουν.
    Είδα κάτι στατιστικά, όταν ο Προεδρος και πλειοψηφία των νομοθετικών σωμάτων ειναι απο διαφορετικά κομματα => στασιμότητα νομοθετική => σταθερό περιβάλλον για τις μετοχές => άνοδος.
    Μαζί με το φρένο που θα βάλει η FED στις αυξήσεις των επιτοκίων, θεωρώ ότι το 2023 θα είναι έτος μεγάλων αποδόσεων για τις αμερικανικές μετοχές.


    υ.γ. κε Τάκη κατέχετε ακόμα Upstart? Έτσι και κάνει κανα αστειο ο πληθωρισμός και υποχωρήσει ή σταματήσουν να ανεβαίνουν τα επιτόκια θα πάει προς τα 70$ για πλακα πιστευω. Αποτελέσματα στις 8 Νοε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έχω ... μάλιστα εχθές ετίμησα μερικά ακόμη.
      Απο εδώ φιλοδοξώ να βγάλω πολλάααα φράγκα .... τα νέα υψηλά θα έρθουν συντομότερα από ότι νομίζουν οι απαισιόδοξοι. Για εμένα fair value το 100ρικο, για φέτος

      Διαγραφή
    2. Βλέπω πάντως ότι υπάρχουν και άλλοι ψύχραιμοι που παρατηρούν ότι οι μετοχές έχουν πατώσει προ πολλού.

      Διαγραφή
  8. Αυτοι που δίνουν τιμή στοχο Upstart τα 25$ τι λάθος κάνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι οι ίδιοι που έδιναν 400 και 500 προ 8μήνου.
      Οι τιμές στόχοι είναι όπου φυσά ο άνεμος.
      Σε πτωτική αγορά πέφτει κούρεμα σε ανοδική φυτρώνει μαλλούρα μέχρι το δάπεδο.

      Διαγραφή
    2. Και εγώ έτυχε και μου ξέφυγε το 100ρικο ... 10ρικο ήθελα να πω θα ξαναπάρω ✌✌

      Διαγραφή
  9. Καλησπερα κε. Τακη,
    χαιρομαι που εχετε UiPath. Η εταιρεια που εργαζομαι τρεχει πολυ το προγραμμα της και σημερα μαλιστα καναμε μια παρουσιαση του λογισμικου της. Ξεκινησαμε πριν 2 χρονια με 2 υπαλληλους και τωρα εχουμε φτασει στους 9 στο τμημα UiPath .. Προς ωρας τρεχουμε On-Premise αλλα με το ρυθμο που αυξανουν οι απαιτησεις προταθηκε να το πανε στο Cloud για καλυτερο scalability. Εμεις το τρεχουμε κυριως για web scraping, τραβαμε δεδομενα timeseries και τα δινουμε σε traders αλλα οχι μονο. Επιασα μετα τη παρουσιαση τους Developer και τους ειπα οτι ειμαι μετοχος, γυρναει λοιπον η Ινδη και μου κανει, "δεν ξερω για τις αλλες μετοχες σου, αλλα στο UiPath θα βγαλεις πολλα χρηματα". (Αυτο το τελευταιο δεν λεει κατι, το αναφερω για το αστειο του πραγματος). Αυτο που μου αρεσε ειναι οτι ολοι οι προγραμματιστες λεγανε πως σα το UiPath δεν εχει στο χωρο, καθε τοσο μπαινεις στη σελιδα και εχουν προσθεσει νεες λειτουργιες, ξεκαθαρος Leader και αν κρινω απο το ρυθμο που ψαχνομαστε ως εταιρεια στο RPA ειμαστε τελειως σε βρεφικη κατασταση.
    Bullish και περιμενω καλυτερες τιμες να αυξησω θεση. Αν εχετε αποριες για το προγραμμα, ευκολο να τις ρωτησω, εχω καθημερινη επαφη με τα παιδια.

    Υπομονη φιλοι μου, BearMarket ειναι θα περασει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω.ακόμη PATH. Επειδή, πιθανότατα τα επόμενα δύο τρίμηνα.θα είναι ολίγο υφεσιακά ... θεωρώ ότι η μετοχή θα κάνει μια βόλτα προς τα 6 με 7.δολάρια ... ίσως και λίγο χαμηλότερα. Οπότε ετοιμάζομαι !!

      Διαγραφή
    2. H Ινδή πως και γιατί είναι τόσο φανατική με τη μετοχή;

      Η Pubmatic είναι Ινδικής προελεύσεως .... για ρωτήστε την κύριε Indie και για τη Pubmatic αν έχει γνώμη;

      Διαγραφή
    3. Ειμαστε στο κομματι της ενεργειας και των ανανεωσιμων. Δεν εχουμε καμια επαφη με τη ψηφιακη διαφημιση οποτε δεν εχει νοημα να ρωτησω, απλα το τμημα rpa λογω σκραπινγκ ειναι ισχυρο. Η κοπελα εχει αρχισει εδω και 3 χρονια να ασχολειται με το UiPath, εκαναν παλια την ιδια διαδικασια με το παραδοσιακο τροπο και εχει δει μεγαλη βελτιωση στην εργασια της.

      Διαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Το 4,38 που πίστευα απο τα 11 δολάρια πείτρ ότι έγινε ... όμως οι memeδες της Polestar που στα 12 έβλεπαν πτήσεις πλέον είναι φοβισμένοι και απογοητευμένοι απο την παρουσίαση του polestar 3 .... νομίζω ότι θα βάλει και το 3 μπροστά!!!


      Όμως, για Polestar .....
      Όσο και αν φαίνεται απίθανο αυτή τη χρονική στιγμή .... η μετοχή πλέον φλερτάρει με την οριζόντια γραμμή αντίστασης των 10 δολαρίων ... χρόνος επίτευξης της target price Φεβρουάριος 2023, εκεί πάνω στο January effect.

      Διαγραφή
    2. Τρελός είμαι ... μασάω δάφνη και αμολάω γκουρουδιές .... που δεν είναι όμως τυχαίες.
      Για να δούμε η Πυθία ποσο μαστουρωμένη ειναι!!

      Διαγραφή
    3. Κλασική διαγραμματική (3,38-3,67) :-)

      Διαγραφή
    4. Κε Τακη ειστε άπληστος.
      Σας δινουν την PSNY στα 4.4 οσο θελατε δηλ τωρα θελετε πιο κατω.
      Εχει κουτρουβαλησει το PATH στα 11 το θελετε στα 5.
      Ομοιως το ΑΑΡS το θελετε κατω απο 10
      Ασε το LAZR . το σκεφτοσασταν αν και πανακριβο στα 10 τωρα 6.5 και ουτε μια ματια
      Μπλακ χιουμορ κανουμε μηπως και αλλαξουμε διαθεση απο το πολυ ξυλο
      Ας ελπισουμε να ειναι ο πατος εδω γυρω

      Διαγραφή
    5. Κύριε Άρη αν δεν πιάσω τις τιμές που θέλω δεν έχω πρόβλημα να μπω και πολύ ψηλότερα.

      Τη δεδομένη όμως στιγμή, υπάρχουν μερικά θεματάκια θεμελιακά για τις λεγάμενες, όπως π.χ τα goodwills του APΡS .... όμως υπάρχει και απαισιοδοξία, που σε συνδυασμό με τα διαγράμματα, που ακολουθεί η πλειονότητα των memeδων (είναι ίσως το μονο που αντιλαμβάνονται) με οδηγούν σε κάποιες τιμές που θα ήθελα και πιθανόν να δω.

      Διαγραφή
    6. Και την Lazr την παρακολουθώ και την QS και την MTTR .... απλώς δεν είμαι Κάθυ να επιβάλλεται να επενδύονται τα χρήματα στα ETF μου .... εγώ έχω την πολυτέλεια πως μπορώ να περιμένω λίγο ακόμη. Η καψερή η Κάθυ, ΌΧΙ .... και έτσι βγαίνει ο κάθε αδαής και την κοροιδεύει, πως απο τιμές δεν τα πάει καλά.

      Διαγραφή
    7. Και τη Four κοιτάζω .... μάλιστα πιστεύω ότι το τελευταίο δωράκι της θα είναι στα 40 δολάρια. Αν τα κάνει ... και για όποιον ενδιαφέρεται.

      Διαγραφή
    8. Σας ευχαριστώ .... για δώστε μου και εκτίμηση για STEM (αν την παρακολουθείτε) που λέω ότι άνοιξε ο δρόμος προς τα 7 δολάρια. Πέφτω πολύ έξω;

      Διαγραφή
    9. Σχετικά με STEM με δυσκολεύει να εκφέρω γνώμη. Νομίζω ότι είναι σε άλλη φάση αλλά αφήνω ένα περιθώριο αν τις επόμενες ημέρες δώσει μεγάλα πτωτικά. Ξέρω δεν βοηθάω ...

      Διαγραφή
    10. Ξέρει κανείς τίποτα "πιπεράτο" να μας πει για την Energy Vault;
      Μεγάλη φάπα πέφτει, παρόλο που είναι σε hot κλαδο και διαφημίζει ότι κατέχει πρωτοποριακή τεχνολογία.

      Διαγραφή
    11. Παλια ιστορια, δεν γνωριζω κατι καινουργιο...https://img1.wsimg.com/blobby/go/cc91fda7-4669-4d1b-81ce-a0b8d77f25ab/downloads/Culper_NRGV_7-21-2022.pdf?ver=1659192840390

      Διαγραφή
  11. Ασχετο, αλλά το ASTS ακολουθεί τη προδιαγεγραμμένη πορεία του προς τη γραμμή στήριξης του στα 6 δολάρια. Τα 13 δολάρια για 4η φορά (έχουμε χάσει το μέτρημα) δεν τα πέρασε.

    Σκέφτομαι όμως. Με Rocket lab στα 4,2 και SPCE στο 4,48 γιατί να μην ξαναδοκιμάσει η ASTS τα ολικά χαμηλά της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκει γυρω στα 6 θα ξαναμπω κυριε Τακη.. δυο φορες που εχω μπει εχω δωσει στα 12,50 και τωρα η τελευταια στα 11,30.Νομιζω μονο αν παει καλα η εκτοξευση του δορυφορου θα περασει τα 14.. Επι τη ευκαιρια μιας και εχετε ορεξη για γκουρουδιες τι λετε για clvr? Στα 0,40 φορτωσα αλλα φοβαμαι οτι θα κανει split και καπακι offering

      Διαγραφή
    2. Σε αυτό το περιβάλλον έχω κάνει delete στη κάνναβη.
      Αυτό το offering της Clever το ακούω 1 χρόνο τώρα ....

      Διαγραφή
    3. Σχετικά με ASTS αν γίνουν χειρότερα ίσως και 1 ευρώ χαμηλότερα από εκεί που λέτε.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω κυριε Τακη.... αν εχετε χρονο πεστε και για zevia.. αρκετες διαδρομες μεταξυ 4 και 5 που δεν εκμεταλευθηκα αλλα τωρα κατι διαβασα για μεγαλουτσικες πωλησεις απο καποιο στελεχος

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δημήτρη
      Αν εννοείται τις πωλήσεις του φτωχολίγουρα Paddy δεν δίνω σημασία. Ο πρώην Ceo της Zevia αυτό κάνει κάθε μήνα. Πουλάει 30ρες χιλιάδες Zevia για να βγάλει το μηνιάτικο του. Μπορεί να έχει και ανάγκη ο άνθρωπος. Στην τσέπη του μέσα είμαστε;

      Δεν ήθελα να το γράψω .... αλλά αφού έτυχε και με τσιγκλίσατε, ας το πω ...
      Αυτές τις μέρες έχω αυξήσει κατά πολύ τη θέση μου στη Zevia (μέση τιμή πλέον 4) ... παω για ένα γερό trading, να θυμηθώ τα νιάτα μου.
      Έτσι και γίνει αυτό που φαντάζομαι, (επιτέλους υπέρβαση του 200ρη) θα μαζέψω πολλά ...

      Διαγραφή
    6. Κ. Τάκη όταν λέτε "θα μαζέψω πολλά" (πάνω από τα 5 υποθέτω), εννοείτε θα πουλήσετε ή θα αγοράσετε κι άλλα;

      Διαγραφή
    7. Εννοώ ότι, αν όλα πανε κατευχή, θα πουλήσω γιατί θα βγουν καλά κέρδη.
      Κάποια Zevia θα τα κρατήσω για μακροπρόθεσμα.

      Διαγραφή
    8. χα χα .. ειστε ωραιος Κυριε Τακη... ναι αυτον εννοουσα

      Διαγραφή
    9. και επειδη τη μελετησατε +8%!!!

      Διαγραφή
  12. PATH

    Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς RPA αναμένεται να φτάσει τα 30,85 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030, σημειώνοντας CAGR 38,2%

    https://www.grandviewresearch.com/press-release/global-robotic-process-automation-rpa-market

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κε Τάκη, η πιο κατω πως σας φαινεται εδω που εχει φθασει? https://finance.yahoo.com/quote/GNRC/key-statistics?p=GNRC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιθανος λόγος πτωσης της GENERAC...10, 2022, the United States Consumer Product Safety Commission announced the recall of over 320,000 Generac and DR brand portable generators sold between 2013 and 2021 due to consumer injury from a dangerous handle design.28 Nov 2022

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂