Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Stem

Stem .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό STEM ... εδώ ....

Presentation Stem ... εδώ ...
Investors Stem ... εδώ ...

Αριθμός μετοχών :  154.227.627 μετοχές
Προηγούμενη αναφορά

Δραστηριότητα
Η Stem δημιουργεί και λειτουργεί το μεγαλύτερο ψηφιακά συνδεδεμένο δίκτυο αποθήκευσης στον κόσμο. Παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με το κλειδί στο χέρι τόσο για έργα αποθήκευσης μπροστά από τον μετρητή (FTM) όσο και πίσω από τον μετρητή (BTM) για επιχειρήσεις, προγραμματιστές και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Η Stem, είναι μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνολογία AI για να καθοδηγεί συστήματα παρακολούθησης και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας. Έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα – λογισμικό για την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν στις μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας, με στόχο τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές για ένα καθαρότερο και πιο ανθεκτικό ενεργειακό δίκτυο.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στην πλατφόρμα λογισμικού Athena της εταιρείας την εξοικονόμηση λογαριασμών κοινής ωφέλειας από 10% έως 30% για τους πελάτες της. Το σύστημα είναι ικανό για μηχανική εκμάθηση και μπορεί να αντιληφθεί πότε και πώς να αλλάζει από την τροφοδοσία δικτύου στην παραγωγή επιτόπου σε ισχύ μπαταρίας για μέγιστη απόδοση, εξοικονόμηση ενέργειας και εξοικονόμηση κόστους.

Η Stem δεν είναι μια εταιρεία μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας, αλλά μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης λογισμικού με ένα πλήρες οικοσύστημα προσφορών γύρω της για να προσφέρει μακροπρόθεσμη αξία.
Αριθμός εργαζομένων : 213

Athena
Η Athena είναι η πλατφόρμα λογισμικού της Stem που έχει δημιουργηθεί για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση και βελτιστοποίηση των ενεργειακών πόρων. Με το να βρίσκεται ανάμεσα σε κατανεμημένους ενεργειακούς πόρους (DER), τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και τα στοιχεία ελέγχου δικτύου, η Athena διευκολύνει τη μεγιστοποίηση της απόδοσης και των επενδύσεων ενεργειακού ενεργειακού στοιχείου.

Όλα ξεκινούν από τις προβλέψεις. Οι αλγόριθμοι μηχανικής εκμάθησης της Athena δημιουργούν πολλαπλές προβλέψεις, σχετικά με τον καιρό, τις τιμές, την ηλιακή παραγωγή, τη ζήτηση ενέργειας και άλλους παράγοντες. Αναλύουν πώς τα ενεργειακά στοιχεία μπορούν να αποσπάσουν αξία σε διαφορετικούς χρόνους. Στη συνέχεια, η Athena διαμορφώνει μια στρατηγική για τη μεγιστοποίηση αυτής της αξίας και την εφαρμόζει με διάφορους τρόπους, με προσφορές περιουσιακών στοιχείων σε αγορές χονδρικής, φόρτιση και αποφόρτιση μπαταριών, έγχυση ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο ή αποθήκευση της για αργότερα, επιτρέποντας στα EV να φορτίζουν τώρα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επειδή η Athena παρακολουθεί συνεχώς την απόδοση του συστήματος, προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες σε πραγματικό χρόνο.

H Stem συντονίζει όλους τους αλγόριθμους της Athena σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τους στόχους κάθε πελάτη.

IPO
Η εταιρεία εισήλθε στις δημόσιες αγορές μέσω μιας συναλλαγής SPAC τον Απρίλιο του 2021. Ο συνδυασμός, με την Star Peak Energy Transition Corporation, εγκρίθηκε στις 27 Απριλίου 2021 κα η STEM έκανε το ντεμπούτο της στις 29 Απριλίου 2021.

Το spac Star Peak έφερε 383 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στη συγχώνευση, καθώς και χρηματοδότηση 225 εκατομμύρια δολάρια PIPE. Την 28η Απριλίου 2021, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση και με την ολοκλήρωση στο ταμείο της STEM εισέρρευσαν 550,3 εκατομμύρια δολάρια.

Άσκηση ενταλμάτων
Στις 20 Αυγούστου 2021, η Stem ανακοίνωσε την εξαγορά και των 12,8 εκατομμυρίων δημόσιων δικαιωμάτων αγοράς που εκκρεμούσαν. Οι κάτοχοι άσκησαν 12,6 εκατομμύρια Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών για τιμή αγοράς 11,50 δολάρια ανά ολόκληρη μετοχή, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα στη Stem περίπου 145 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Εταιρεία εξαργύρωσε όλα τα δημόσια δικαιώματα αγοράς.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Εταιρεία είχε περίπου 576 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 405,2 εκατομμύρια δολάρια και σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 170,8 εκατομμύρια δολάρια.

Χρέος μετατρέψιμο σε μετοχές
Στις 18 Νοεμβρίου 2021, η STEM συγκέντρωσε 460 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας προσφοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο καθορίζεται σε 0,5% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν το 2028 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 29,24 δολαρίων ανά μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα κάθε 1.000 δολάρια κεφαλαίου θα είναι μετατρέψιμα σε 34,1965 μετοχές STEM που ισοδυναμεί με τιμή μετατροπής περίπου 29,24 δολάρια ανά μετοχή.

Τα ομόλογα λήγουν την 1η Δεκεμβρίου 2028, εκτός εάν έχουν εξαργυρωθεί, επαναγοραστεί ή μετατραπεί νωρίτερα. Η Stem δεν μπορεί να εξαργυρώσει τα χαρτονομίσματα πριν από την 5 Δεκεμβρίου 2025. Η Stem μπορεί να εξαργυρώσει σε μετρητά όλα ή οποιοδήποτε μέρος των χαρτονομισμάτων, κατά την επιλογή της, την 5 Δεκεμβρίου 2025 ή μετά, εάν η τελευταία αναφερόμενη τιμή πώλησης της κοινής μετοχής της Stem έχει τουλάχιστον 130% της τιμής μετατροπής που ισχύει τότε για τουλάχιστον 20 ημέρες διαπραγμάτευσης (είτε συνεχόμενες είτε όχι) κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου 30 διαδοχικών ημερών διαπραγμάτευσης. Επομένως, εάν τελικά μετατραπούν τα ομόλογα σε μετοχές θα εκδοθούν 13,451 εκατομμύρια μετοχές Stem.

Εξαγορά Also Energy
Την 1η Φεβρουαρίου 2022, η Εταιρεία απέκτησε το σύνολο των μετοχών της Also Energy Holdings, Inc. Μέσω της Also Energy, η Εταιρεία θα παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις με το κλειδί στο χέρι που παρακολουθούν και διαχειρίζονται συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χάριν του λογισμικού PowerTrack της AlsoEnergy. Το PowerTrack περιλαμβάνει απόκτηση και παρακολούθηση δεδομένων, μοντελοποίηση απόδοσης, αναφορές πρακτορείου, εσωτερικές αναφορές, εισιτήρια παραγγελιών εργασίας και ελέγχους εποπτικού ελέγχου και απόκτησης δεδομένων ("SCADA").Η AlsoEnergy έχει αναπτύξει συστήματα σε διάφορες διεθνείς τοποθεσίες, αλλά η κύρια πελατειακή της βάση βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τον Καναδά.

Το συνολικό τίμημα για την απόκτηση της AlsoEnergy ήταν 652 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελείται από 543,1 εκατομμύρια σε μετρητά και 108,9 εκατομμύρια με τη μορφή 8.621.006 μετοχών της κοινής μετοχής της STEM.
Η Εταιρεία επιβαρύνθηκε με 6,1 εκατομμύρια δολάρια κόστη συναλλαγών που σχετίζονται με την απόκτηση της AlsoEnergy, τα οποία καταγράφηκαν σε γενικές και διοικητικές δαπάνες κατά το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022.

Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει την τιμή αγοράς ως μέρος της εξαγοράς της AlsoEnergy (σε χιλιάδες):
Η εξαγορά της AlsoEnergy είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώριση 545 εκατομμυρίων δολαρίων υπεραξίας.



Διευθύνων Σύμβουλος
Ο John Carrington είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Stem από τον Ιανουάριο του 2014. Έχει ένα διακεκριμένο ιστορικό με πάνω από 25 χρόνια αποδεδειγμένης ηγετικής θέσης σε εταιρείες τεχνολογίας, ενέργειας και βιομηχανιών. Ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της MiaSole, Inc. από τις 29 Νοεμβρίου 2011 έως το 2013 και ολοκλήρωσε την πώληση της MiaSole στη Hanergy τον Δεκέμβριο του 2012.

Πριν από τη MiaSole, από τον Μάιο του 2008 έως τις 24 Αυγούστου 2009, ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην First Solar όπου αύξησε τα έσοδα της εταιρείας από 400 εκατομμύρια δολάρια σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ανοίγοντας αγορές στις ΗΠΑ, την Ασία και Ευρώπη. Ο κ. Carrington διηύθυνε τις παγκόσμιες πωλήσεις της First Solar και λειτουργία μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων επεκτάσεων στην Ευρώπη και της έναρξης της εισόδου του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από το 1991 έως το 2008, ο κ. Carrington εργάστηκε στην General Electric. Υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής Marketing Plastics στην Momentive Performance Materials Inc. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Μάρκετινγκ του παγκόσμιου οργανισμού GE Plastics $7 δισεκατομμυρίων όπου ηγήθηκε της παγκόσμιας καινοτομίας, των προσπαθειών νέας τεχνολογίας και της στρατηγικής προϊόντων για περισσότερους από 30.000 πελάτες.


Ενώ ήταν στην GE, ο κ. Carrington ηγήθηκε των προσπαθειών καινοτομίας στον τομέα της υγείας, των ηλεκτρονικών, του επιχειρηματικού εξοπλισμού, των μεταφορών και της αεροπορίας, της ηλιακής ενέργειας, της αιολικής ενέργειας, στους τομείς της άμυνας, των τηλεπικοινωνιών, της ασφάλειας και των μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Carrington είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ
Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς αναμένεται να αυξηθεί 25 φορές έως το 2030. Ωστόσο, χωρίς έξυπνη αποθήκευση, η κατασκευή από ανανεώσιμες πηγές δεν θα έχει να προσφέρει τίποτα.


Από το 2019, το 90% των αιτημάτων διασύνδεσης με το δίκτυο αφορά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αποθήκευση. Η Καλιφόρνια έχει ήδη επιβάλει όλα τα νέα οχήματα να είναι απαλλαγμένα από άνθρακα.
Ποια εταιρεία μπορέσει να επωφεληθεί περισσότερο από αυτήν την ακμάζουσα κοσμική τάση και ταυτόχρονα να έχει το πλεονέκτημα της 1ης κίνησης;


Τα έσοδα της STEM του δεύτερου τριμήνου 2022 αυξήθηκαν κατά 246% στα 66,947 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 19,337 εκατομμύρια δολάρια του δεύτερου τριμήνου του 2021. 
Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου 2022 αυξήθηκαν στα 108,035 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 34,758 εκατομμύρια δολάρια του πρώτου εξαμήνου του 2021.

Κατανομή εσόδων
Ο ακόλουθος πίνακας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατανομή των εσόδων όπως καταγράφονται στις ενοποιημένες καταστάσεις εργασιών (σε χιλιάδες):
Στον προηγούμενο πίνακα περιλαμβάνονται τα έσοδα υλικού και υπηρεσιών της AlsoEnergy ύψους 6,9 εκατομμυρίων δολαρίων και 7,2 εκατομμυρίων, αντίστοιχα, για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022 και 11,7 εκατομμυρίων δολαρίων και 12 εκατομμυρίων, αντίστοιχα, για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2022.

Ο παρακάτω πίνακας συνοψίζει τα έσοδα ανά γεωγραφικές περιοχές που προσδιορίζονται με βάση την τοποθεσία των πελατών (σε χιλιάδες):

Χαρακτηριστικά

  • Αγωγός (Pipeline) 12 μηνών : 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, από 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια (+8%) στο τέλος του 1ου τριμήνου 2022. αντιπροσωπεύοντας διαδοχική αύξηση 8%.
  • Κρατήσεις τριμήνου (Booking) : 225,7 εκατομμύρια δολάρια, από 45,1 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
  • Ανεκτέλεστο (Contracted Backlog) : 726,6 εκατομμύρια δολάρια, από 249,7 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου 2021.

Το Contracted Backlog στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2022 παρουσίασε αύξηση 29% σε σύγκριση με τα 565 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022.

  • Ρεκόρ συμβεβλημένων αποθηκευτικών στοιχείων υπό διαχείριση (AUM) 2,1 γιγαβατώρων (GWh) από 1,8 GWh (+17%) στο τέλος του πρώτου τριμήνου 2022 και 1,2 στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.
  • Ηλιακή παρακολούθηση AUM των 32,1 gigawatts (GW), σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη διαδοχικά
  • Συμβατικά ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (CARR) 57,6 εκατομμυρίων δολαρίων, από 51,5 εκατομμύρια δολάρια (+12%) στο τέλος του 1ου τριμήνου 2022

Το μικτό περιθώριο του δεύτερου τριμήνου 2022 ήταν 7,788 εκατομμύρια δολάρια, ή 11,63% έναντι των συνολικών πωλήσεων του δεύτερου τριμήνου 2022. Η ετήσια αύξηση του μεικτού περιθωρίου προήλθε κυρίως από υψηλότερες πωλήσεις υλικού και πρόσθετα έσοδα από λογισμικό και υπηρεσίες υψηλότερου περιθωρίου, συμπεριλαμβανομένης της AlsoEnergy.

Τα μεικτά περιθώρια κέρδους της εταιρείας είναι σταθερά θετικά από το τρίτο τρίμηνο του 2021

Η ανάπτυξη της Athena συνεχίζει να είναι το βασικό χαρακτηριστικό σε σύγκριση με την αύξηση των πωλήσεων υλικού με χαμηλότερο περιθώριο. Η αυξανόμενη δυναμική της Athena βοήθησε στη βελτίωση του μεικτού περιθωρίου.
Η σειρά συμφωνιών μόνο για λογισμικό της Stem σημείωσε επίσης αύξηση 10 φορές από έτος σε έτος. Η πλατφόρμα λογισμικού βελτιστοποίησης μπαταριών με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ή έχει ανατεθεί σε περισσότερα από 950 έργα και διαθέτει 2,1 GWh σε αποθηκευτικά στοιχεία υπό διαχείριση. Το γεγονός είναι ότι η Stem είναι μια εταιρεία λογισμικού που ακόμη είναι κάτω από το ραντάρ της Wall Street.

Ωστόσο η STEM είναι ακόμη μια ζημιογόνος εταιρεία και στο εξάμηνο του 2022 εμφάνισε ζημιές ύψους 54,5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ταμειακές λειτουργικές χρηματοροές είναι αρνητικές κατά 32,6 εκατομμύρια δολάρια.

H STEM, από την έναρξη των λειτουργιών της, έχει συσσωρευμένες ζημιές ύψους 562,529 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η διοίκηση αναμένει ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή θα γίνει θετική το 2023.

Guidance

Στην καθοδήγηση της Stem για το 2022 περιλαμβάνονται και οι λειτουργίες της AlsoEnergy μετά την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Στις 30 Ιουνίου 2022, η Εταιρεία είχε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 151 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις είχε 183,9 εκατομμύρια δολάρια.
Το χρέος είναι ύψους 460,508 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο όμως είναι μετατρέψιμο σε μετοχών (εξηγήθηκε παραπάνω).
Τέλος, με την εξαγορά της Also Energy η STEM έχει πλέον και Good Wills και άυλα περιουσιακά στοιχεία ύψους 711,528 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία προβλέπουν :
  • το 2022 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 390 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 106 εκατομμύρια.
  • το 2023 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 620 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 67 εκατομμύρια. 
  • το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 855 εκατομμύρια δολάρια .... ζημιές 23 εκατομμύρια.

92 σχόλια:

  1. Ή έκθεση της Citron με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, αν και οι τιμές στόχοι είναι λίαν αισιόδοξοι.
    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://citronresearch.com/wp-content/uploads/2021/01/Stem-STPK-Looking-Beyond-Tesla.pdf&ved=2ahUKEwiAoN3tve_6AhW2R_EDHa6aDT4Q6sMDegQIDBAB&usg=AOvVaw0dXLWoJ4gcn9hTI1tO_oNQ

    Stem ... να κάνω και εγώ μερικούς χαζο-υπολογισμούς.
    STEM, Έχει 154,227 εκατομμύρια μετοχές +13,678 εκατομμύρια που θα προκύψουν απο μετατροπή 400 εκατομμυρίων δολαρίων χρέους (το 2028) ... άρα υπολογίζω
    167,9 εκατομμύρια μετοχές και το ταμείο έστω ότι είναι ίσο με το χρεος.
    Δηλαδή κάνω την παραδοχή κεφαλαιοποίηση = Enterprise Value

    Εφόσον φτάσει 1 δισεκατομμύριο πωλήσεις υπολογίζω περιθώριο Ebitda στο 20%.
    Kάνω την μοναδική παραδοχή, ebitda στο 20%.

    Άρα 200 εκατομμύρια Ebitda.
    Όποιος αγοράζει
    Με EV/EBITDA κάτω απο 8 αγοράζει τσάμπα.

    Άρα υπολογίζω 200×8 = 1,6 δις κεφαλαιοποίηση.
    Οπότε 1,6 δις : 167,9 εκατ μετοχές = 9,52 δολάρια.

    EV/EBITDA = 30 ακριβά και σημαίνει πώληση.
    Άρα υπολογίζω 200×30 = 6 δις κεφαλαιοποίηση.
    Οπότε 6 δις : 167,9 εκατ μετοχές = 36 δολάρια.

    Οπότε θα κατέληγα ότι τα 40 δολάρια θα τα έχει για πλάκα η Stem αν μέχρι το 2025 έχει Ebitda 200 εκατ. Και ας μην αναπτύσσεται πλέον ...

    Δεν βρίσκω υπερβολική την έκθεση της Citron .... ούτε υπερβολικά τα νούμερα, αρκεί η Stem να βγάλει θετικά Ebitda με περιθώριο 20% επι των πωλήσεων που θα ξεπερνούν το 1 δις δολάρια.

    Πιο "σφιχτή " και σεμνή προσέγγιση δεν μπορώ να κάνω ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Γιατί δεν βάζετε "και";

      Στην κατηγορία αποθήκευση και διαχείριση ενέργειας, θεωρώ, ότι χρειάζονται 2, 3 δυνατες επιλογές

      Διαγραφή
    2. κε Άρη, δε ρωτήσατε εμένα, αλλά ας πω κι εγω την αποψάρα μου, επειδη με εχει απασχολήσει πολύ το ερώτημα.

      Η Fluence ασχολείται περισσότερο με το hardware. Αυτό την κάνει να έχει μεγάλο ΑΡΝΗΤΙΚΟ margin, νομίζω -38%. Μέσα σε αυτό, πιστεύω αυθαίρετα ότι χτυπάει τα έργα με έκτπωση για να τα καπαρώσει. Ελπίζει να βγάλει απο την συντήρηση των εγκαταστάσεων και την διαχείριση της ενέργειας αλλά όμως, δεν ειναι τo λογισμικό της στο επίπεσο της STEM. Γι' αυτόν τον λόγο εξαγόρασε την Nispera, αλλά και πάλι, πιστεύω υπολοίπεται. (δειτε την ιστοσελίδα της Nispera)

      Έχει τεράστιο ανεκτέλεστο, πολυ μεγαλύτερο της Stem, από το οποίο όμως προς στιγμήν θα χάσει λεφτά, μετόχους με πολύ βαθιές τσέπες (αυτό μπορει να είναι και καλό ή και κακό για τους μικρομετόχους ανάλογα τι εχουν στο μυαλό τους οι μεγάλοι) και χτυπάει έργα σε βιομηχανική κλίμακα και παγκόσμια γεωγραφική κατανομή.


      H Stem, κάπως το έστριψε, ΉΤΑΝ εταιρία περισσότερο hardware, είναι ακόμα, αλλά απο αυτά που διαβάζω δίνει πολυ μεγαλύτερο βάρος στο λογισμικό πλέον. Θέλει να γίνει εταιρία λογισμικού, εκεί ειναι το τρελό margin. Είχε -8% margin πριν κανα χρόνο και το γύρισε στο +1% τελευταία.
      Παίζει όμως πολυ τοπικά, μόνο στις ΗΠΑ και ούτε καν σε όλες τις πολιτείες δεν εχει παρουσία. Και δεν βλεπω και τάση για να "βγει" προς τα έξω. Δεν Ξερω αν έχει και τα λεφτά για να το κάνει, πιστεύω δεν τα έχει.

      Πιστεύω ότι έχει καλύτερο λογισμικό, που όμως πολλοί κατακρίνουν σε διαφορα φορουμς ως πολυ βασικών λειτουργειών που πλασσάρεται ως ai. δεν ξερω που το έχουν βρει, δεν υπάρχει όμως δημοσιευμενη η αρχή λειτουργίας της Athena. Υποτίθεται ότι ειναι διαθέσιμο στους ενδιαφερόμενους μεσω της ιστοσελίδας της Stem. Δεν ξερω αν θα το καταλάβαινα, αλλά ήθελα να εχω μια ιδέα κι επειδή εχω κάποιες σχετικες σπουδές στους αλγορίθμους, είχα ζητήσει απο τη Stem τo prospectus της Athena κανα χρόνο πριν, με έγραψαν εννοείται στα π@π@ρια τους όμως, δεν ελαβα τίποτα.


      Ως συμπεριφορά μετοχής, η Fluence "φροντιζεται" πολυ περισσότερο. Πέφτει λίγο, πέφτει κυρίως ενδοσυνεδριακά και συνήθως δεν μένει κάτω.. Εχει και σχετικά λίγη εμπορευσιμότητα και βολεύει αυτό. Επίσης, δεν εχω δει πολλή μαρίδα μεσα.
      Η Stem, πιστεύω την ακολουθεί με διαφορά φάσης στα ανοδικά και πέφτει πρώτη στα καθοδικά. Έχει γενικά μεγαλύτερες διακυμάνσεις.

      Αν εχετε λεφτά, ο κος Τάκης εδωσε την καλυτερη λύση. Ο Soros, πήρε και τις δύο, απο 300.000 τεμάχια σε καθεμιά. Αν δεν εχετε τόσα πολλα και θελετε μία απο τις δύο, τι να πω, ο υψιστος να σας φωτίσει.

      Εγώ, θα έπαιρνα fluence πάντως.


      υ.γ. Η fluence θα ειναι πελάτης της QS αν και εφόσον η τελευταία βγάλει την μπαταρία που λέει ότι θα βγάλει. Οι υπογραφές έχουν πέσει.
      υ.γ.2. Ωφελούνται από το Ουκρανικό ζήτημα βραχυπροθεσμα. Μην αμελήσετε α το βάλετε στην εξίσωση. Μακροχρόνια είναι το μάλλον, αλλά δεν ειμαστε ακόμα εκεί.

      Διαγραφή
    3. Προσέξτε κύριοι τα γκαπς τους. Της Stem το έχω ανηρτημένο ....
      Προσοχή!!
      Εγώ λέω θα βρουν αφορμή και θα τα κλείσουν ... και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
      Σε αυτή τη φάση κοιταζω STΕM .... έχω βάλει στοίχημα ότι το 7, ΧΧ θα το ξαναδεί, πριν την απογείωση. Εκεί θα περιμένω.

      Τώρα, όμως έρχεται η σειρά της Polestar κσι ετοιμάζομαι για γερή κούρσα. Ετοιμάζομαι, είπα, ακόμη κοιτάζω.

      Διαγραφή
    4. Υπόχρεος κυριοι. Είχα τιμήσει την Fluense απο τα 6.6 εως τα 17.7
      αλλα πάντα είχα στην άκρη του ματιού μου την STEM
      Τις εχω και τις 2 σε υπόληψη και ελπίζω να τις βρω κατω απο 10 να ξαναμπω

      Διαγραφή
    5. Θα τις βρούμε κύριε Αρη.
      Τα γκαπς θα κλείσουν και θα πανε και λίγο χαμηλότερα. Λίγο υπομονή ...

      Διαγραφή
  3. ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ η XPENG (-20%)..https://www.autoblog.gr/2022/09/26/h-xpeng-parousiazei-to-g9-ilektriko-suv-pou-fortizei-me-480-kw/
    https://www.autoblog.gr/2022/06/22/h-xpeng-diplasiase-tis-synolikes-tis-poliseis-mesa-se-molis-8-mines/
    https://www.autoblog.gr/2022/02/14/h-xpeng-epekteinetai-sthn-eurwph/


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://themarket.ch/interview/russell-napier-the-world-will-experience-a-capex-boom-ld.7606
    Ο M.Burry ανέβασε στο twitter μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Napier , ιδιαίτερα για αυτούς που τους απασχολούν τα μακροοικονομικά δεδομένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω καταλάβατε κ. Τάκη γιατί δυσκολευόμουν στο πτωτικό της STEM την στιγμή που με ρωτήσατε. Τώρα θα μπορούσε να δει μεταξύ 14,60-15,30 αλλά αν τώρα γυρίσει κάτω από 12, τότε μάλλον θα δείτε το σενάριο σας να γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Money στις αγορές ποτέ δεν λέω ποτέ.
      Όμως ....
      Εγώ θα έλεγα πως για Stem

      Το 8 θα το κάνει σίγουρα .... αλλά πιστεύω θα δει και το 7,ΧΧ!!

      Θα παρατάνε οι memeδες αυτές τις μετοχές που δεν έπεσαν (όπως Stem) , για να μπουν σε αυτες πιυ έπεσαν πολύ.
      Πιστεύω, Η Stem θα δώσει καλή ευκαιρία, πριν ξεκινήσει για τα 100+ ...

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα κ. Τάκη,
    Πως σας φανηκαν τα αποτελεσματα της Teladoc? Revenue growth λιγο πολυ οπως αναμενοταν αλλα τα υπολοιπα metrics ηταν αδυναμα. Ιδιως free cash flow πολυ ασχημο. Μια απογοητευση προσωπικα την εχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεχνάτε κύριε Indie ότι είμαστε στην μετά covid εποχή , όπου ευνοήθηκε η τηλειατρική, και ταυτόχρονα σε μια περίοδος υψηλίτατου πληθωρισμού, που συνοδεύεται απο αύξηση επιτοκίων.
      Και όμως η εταιρία δεν επιβραδύνθηκε ...

      Γνώμη μου είναι η εξής:
      Εαν η Teladoc
      Teladoc μετατρέψει το χρεος της σε μετοχές .... θα έφτανε να έχει 179 εκατομμύρια μετοχές και στα 20 δολάρια μια κεφαλαιοποίηση 3,58 δισεκατομμύρια .... με Enterprise Value 2,7 δισεκατομμύρια.

      Με 250 εκατομμύρια EBΙTDA έχουμε
      EV/EBITDA = 10,8.

      Λέω εγώ τώρα .... ότι όποιος περιμένει να ψωνίσει Teladoc κάτω απο 20 δολάρια είτε ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, να μην ξέρει τι να το κάνει, είτε στις αγορές δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.

      Mάλιστα αν το 2023 το προσαρμοσμένο Ebitda ανέλθει στα 500 εκατομμύρια, όπως προβλέπεται, τότε στα 20 δολάρια το EV/Ebitda πέφτει στο 5,4.
      Στα 30 δολάρια είναι λίγο κάτω απο 9.


      Για εμένα είναι κορυφαία επιλογή. Κανονικά ούτε το 25 θα έπρεπε να δούμε.
      Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε δει τον πάτο της .... ο 20ρης και ο 50ρης είναι πλέον απο κάτω.
      Ο 200ρης πολύυυυυ μακρυά, κάπου στα 46 δολάρια. Βραχυπρόθεσμα νομίζω ότι θα δει το 35 και μετά θα δώσει τελευταία ευκαιρία στα χαμηλά.
      Πάντως δεν νομίζω ότι θα πάει κάτω απο τα 20 δολάρια...

      Διαγραφή
    2. Η Τeladoc για εμένα απέδειξε ότι δεν είναι απλή επιχειρησούλα όπου μπορεί να την σνταγωνιστούν.
      Είναι ο leader και καλά θα κάνει η κάθε Amazon να κάτσει στα αυγά της και να το πάρει απόφαση ότι στην τηλευγιεία άλλο είναι το boss.

      Διαγραφή
    3. Μακάρι να απομείωνε 2 με 3 δις ακόμη να μας την αφήναν οι memeδες κάτω απο το 20, να ληστεύσαμε την εκκλησία .

      Διαγραφή
  7. κ Τάκη καλησπέρα, ένα σχόλια σας θα ήθελα για τη meta και το metaverse γενικότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μετοχή είναι φθηνή πλέον .... πολύ φθηνή.
      Με τέτοιες τιμές πια στο Αμέρικα, οι ευκαιρίες πάμπολες .... αρκεί να ΜΗΝ είναι κάποιος trader

      Διαγραφή
    2. Για εμένα η Meta είναι πολύ μεγάλη. Εγώ θέλω μικρές που θα γίνουν τόσο μεγάλες κάποτε ....

      Κοιταζω προς U, αλλά να ολοκληρωθεί η συγχώνευση πρώτα με IronSource , αλλά κυρίως τη Matterport, που έχω μια αισιοδοξία ότι θα την δω στο 2,2,.

      Διαγραφή
  8. Για το metaverse ειναι νωρις ακομα όπως νωρις ειναι και για τη U παρολο που ξυνει συνεχως νέο πατο. Πιστευω υπαρχουν πιο hot επενδυτικοι κλαδοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΑΒΝΒ τι πληρώνει, την εκτίμηση ότι στο μέλλον θα δυσκολέψει κι άλλο ο τουρισμός από την παγκόσμια ύφεση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σ' όλους. Μπορεί κάποιος να μου δώσει μια απάντηση στο ερώτημα γιατί σχεδόν σ'όλες τις αμερικάνικες εταιρείες, τα ποσοστά που κατέχουν επενδυτικά ή κερδοσκοπικά funds τείνουν να μηδενίσουν; Βάλτε κάποια της επιλογής σας https://www.secform4.com/institution-holders/1428439.html.
    Περιμένουν να σκάσει κάτι πχ κάποιοα ελβετική τράπεζα, η συνέχιση των γεγονότων Ουκρανία, κάτι άλλο ίσως. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν υπάρχει μείωση ρευστότητας δια χειρός FED. Κλείνει η κάνουλα των εύκολων και άτοκων δολαρίων .... αλλά το βασικότερο στο σκεπτικό δεν είναι αυτό. Αλλά το εξής: ΑΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΙ ΜΑΝΑΤΖΑΡΕΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ!!

      Μία φορά λάθος .... δεύτερη φορά, σωστό;

      Εγώ έχω μάθει να λέω .... αυτοί τη δουλειά τους και εγώ τη δική μου.

      Άσχετο, αλλά βγάζω απο λίστα των επιλογών μου τη LAZY.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα κυριε Τακη.. για UPST εχει αλλαξει η οπτικη σας λογω επιτοκιων?? εγω τσιμπησα και σημερα στο 20,30.. ΜΟ 22 εχω τωρα.

      Διαγραφή
    3. Κ. Τάκη, την LAZY; για τους λόγους που είχαμε συζητήσει παλιότερα; Ή μήπως υπάρχει κάτι νεότερο (αρνητικό εννοώ).

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δημήτρη πάντα πιστός στον Giruard, έχοντας εμπιστύνη στην ιδιοφυία του Pail Gu.
      Δίπλα της, παίζω με Teladoc και περιμένω και Uipath να πάει στον πάτο της και να έχω μια 3άδα που θα παίξει στο κοντινό μέλλον σε νούμερα που ούδεις φαντάζεται σήμερα.

      Διαγραφή
    5. Ο Giruard να το κάνει όπως ο τρελο Jared. Να τελειώσει με την πρώτη επαναγορά και να πάει σε 2η και σε 3η.
      FOUR το νέο αμόρε ... όποιος δεν πάρει και τώρα .... δεν θα πάρει ποτέ στα χαμηλά.

      Διαγραφή
    6. Η Lazy είναι απο τις πιο συγκεντρωμένες μετοχές και με την επαναγορά μετοχών τα κομμάτια είναι πλέον συλλεκτικά.
      Το σχόλιο μου κύριε Σωκράτη είναι περισσότερο διαίσθηση .... λόγω και της κόντρας των μεγαλομετόχων ίσως να γίνει κανένα λασχημο τίναγμα προς τα κάτω.

      Διαγραφή
    7. Έχω κάνει αρκετα λαθάκια, διοτι γραφω απο κινητό.

      Διαγραφή
    8. Σχετικά με την LAZY αν διασπάσει πτωτικά το χαμηλό πριν μερικές ημέρες (11,40 περίπου) τότε δεν θα απέκλεια την περιοχή 5,00 - 5,40. Αγνοώ αν μπορεί να το δικαιολογήσει θεμελιωδώς, αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος της σκέψης μας.

      Διαγραφή
  11. κε. Τακη για Twilio μετα το -25% τι λετε; Εχει πανω απο 3 δις κασαδουρα, ισχυρο growth και το τριμηνο ηταν παραδοξως ισχυρο. Εδω μου φαινεται η υπερβολη ευκαιρια και ας μην ειναι ακομα κερδοφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμως αυτή την περίοδο όσες έχουν μεγάλες ζημιές τρώνε γερές φάπες.
      Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Twilio απέλυσε το 11% του εργατικού δυναμικού της για να γίνει κερδοφόρα .... και όμως οι ζημιές τετάστιες.

      Διαγραφή
  12. Cloud και λογισμικά είναι οι τελευταίες ακριβές μετοχές .... άντε να φάνε μια βουτιά 50% να τελειώσουμε και με αυτές και να ολοκληρωθεί η bear narket.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ποιο 50% κε. Τακη, δεν υπαρχει εταιρεια growth με πτωση μολις 50%, χεχε. Ακριβες εταιρειες υπαρχουν πολλες, παρτε για παραδειγμα τη HSY/Hersheys. P/E τελευταιων 12 μηνων.. 30, FCF x46! Growth τελευταιας δεκαετιας με μεσο ορο ..4% και η μετοχη σε ιστορικα υψηλα σε τετοιο κλιμα. Μπορω να αναφερω αναψυκτικα, σουπερμαρκετ, τσιγαρα, ορυκτα καυσιμα, προιοντα σπιτιου, φαστφουνταδικα. Ολες οι Boomer μετοχες πανε με σπασμενα τα φρενα.. Ορισμενες Cloud ναι ειναι ακριβες ακομα και σημερα, αλλα η μεγαλη πλειοψηφια ειναι σε ιστορικα χαμηλα(καλα αυτο το τελευταιο μικρη σημασια εχει μιας και εμφανιστηκαν προσφατως)

    Νομιζω πως πρωτα θα διορθωσουν και οι αδιορθωτοι και μετα θα τελειωσει το Bear Market, αρα εχουμε πολλους μηνες μπροστα μας.
    https://ibb.co/r7dFpZp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώνω ...

      Cloud και λογισμικά είναι οι τελευταίες ακριβές μετοχές .... άντε να φάνε μια βουτιά 50%, ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΔΑ, να τελειώσουμε και με αυτές και να ολοκληρωθεί η bear narket.

      Διαγραφή
  14. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η MORGAN STANLEY ΑΥΞΗΞΕ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΒΑΝΑ ΣΕ 420 $ Η ΜΕΤΟΧΗ $CVNA ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΙΩΣΑΝ ΣΕ 1 $ Η ΜΕΤΟΧΗ (ΝΑΙ $1 ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΑΠΟ 420 $ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλλο περιβάλλον πριν μερικούς μήνες, άλλο τώρα. Ο αναλυτής δίκιο είχε και τότε και τώρα.
      Μάλιστα το 1 δολάριο ίσως είναι και πολύ .... με 7 δις καθαρό χρέος και να θέλει τουλάχιστον 1 δις νέο χρήμα σε ετήσια βάση για να έχει τα απαραίτητα κεφάλαια κίνησης .... εδώ μυρίζει πτώχευση. Που θα βρει χρηματοδότηση οεόοοο;

      Διαγραφή
    2. Καλά πως γίνεται να άλλαξαν τα δεδομένα σε 2 μήνες τόσο πολύ? Στις αναλύσεις ευαισθησίας που κάνουν οι εταιρίες ποτέ δεν υπάρχουν τόσο δραματικές αλλαγές. Πιο πιστευτό είναι να υπάρχουν σκοπιμότητες στις τιμές στόχους

      Διαγραφή
    3. Και φυσικά μια επιχείρηση που εξαρτάται σε τέτοιο υπερβολικό βαθμό (που χάνει τα 998 τοις χιλίοις της αξίας της) από τις μεταβολές του περιβάλλοντος της είναι μια εξαιρετικά κακή επιχείρηση. Εδώ υπάρχουν επιχειρήσεις (και κάποιες ελληνικές) που έχουν περάσει παγκόσμιους πολέμιους και χρεοκοπίες και δεν έχουν δει τέτοια συντριβή σε 100 χρόνια ιστορίας.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα κ Τάκη και σε όλους τους φίλους. Δεν ξέρω πόσο κοντά ή μακριά είναι το metaverse, πάντως στο κατάστημα της Μυκόνου που χρειάστηκε να επισκευάσω το κινητό μου υπάρχει, αν και θέλω να πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια πανοραμική θέα του καταστήματος.

    https://servicebuzz.gr/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%cf%85%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%85/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φανταστείτε ότι έτσι θα είναι και οι φωτογραφίες του μέλλοντος.

      Κάτι μου λέει ότι έρχεται η Matterport στις αγκάλες μας, χαμηλά και θα κάνουμε τους δύσκολους. ✌✌✌

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα σας.Και μία παλιά γνώριμη που ο θησαυρός απεδείχθη άνθρακες και πνέει τα λοίσθια sklz νέα ανάλυση με τιμή στόχο 28$,κάτσε καλά!!!!! ,τι πίνουν οι αναλυτές εκεί στο αμέρικα.
      Mobile gaming company Skillz (SKLZ, +6%) is climbing on a bullish call from Stifel that puts a Buy rating on the stock, with a price target of $28.

      "Given its unique and differentiated model, with several planned strategic initiatives, the business should enjoy significant growth + margin expansion over the next several years," Stifel analyst Drew Crum writes, according to Bloomberg.

      Διαγραφή
    3. Τετοια να μου λετε κ George Sp
      Ακομα τα κραταω τα ατιμα στο μπαουλο

      Διαγραφή
    4. κ. George, που το ειδατε? Εγω βλεπω με ημερ. Ιαν. του 21. https://seekingalpha.com/news/3650758-skillz-stock-climbs-stifel-starts-buy

      Διαγραφή
  16. κ. Τάκη, στην φάση που βρίσκονται οι αγορές, που λογικά εντός έστω λίγων μηνών ολοκληρώνεται η πτώση (χωρίς να γνωρίζουμε την αμεσότητα της ανόδου) και αφού έχει προηγηθεί πτώση επιπέδου 60%-90% από τα ψηλά ακόμα και σε πολύ ελπιδοφόρες μετοχές του μέλλοντος, σε ποιες 5-10 έχετε καταλήξει ότι θέλετε να έχετε στο χαρτοφυλάκιο σας;
    Έχω δει έως τώρα αναρτήσεις σας - ότι έχετε ή σκοπεύετε να έχετε - για UPST, TELADOC, UiPath, FOUR, MATTERPORT, αν δεν κάνω λάθος. Υπάρχουν άλλες;
    Ευχαριστώ έτσι και αλλιώς για την όποια απάντησή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μισή Αμερική μου αρέσει πλέον κύριε Money.
      Η Αμερικάνικη αγορά μου θυμίζει το Ελληνικό χρηματιστήριο κατά την περίοδο της χρεωκοπίας της χώρας. Η μάζα έλεγε τότε πως το τσάμπα ήταν ακριβό και ότι θα πήγαινε ο δείκτης στα τάρταρα. ΜΕΤΑ, ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ!!!

      Η Teladoc ΝΑΙ μου κάνει σε αυτά τα νούμερα και η UPST μου κάνει όσο βλέπω αυτό που θέλω να δω (την τιμή στο ταμπλό την γράφω στα π@π@ρια μου), έχει και αποτελέσματα σήμερα, για να κλάψουν οι χήρες και τα γυναικόπαιδα.
      FOUR μου κάνει εδώ και τώρα.
      Matterport τη θέλω, αλλά χαμηλά θα περιμένω.
      PATH έχω δει σαν όνειρο το 4 .... το 7,8 δεν θα το γλυτώσει.
      STEM σαν κοράκι περιμένω το 7,8
      και PubMatic θέλω και Polesta και Ζevia και APPS (αλλά εχω στο μυαλό μου χαμηλό νούμερο, που δεν ειναι πιστευτό ακόμη) και Luminar και QS .... αλλά ακόμη στις περισσότερες δεν βιάζομαι για διάφορους λόγους.

      Διαγραφή
    2. Εξαιρετικά, σας ευχαριστώ.
      Για APSS η κούτρα μου δείχνει το 6-7 αρχικά.

      Διαγραφή
    3. Γιατί το 6 με 7 στην APPS?
      Λόγω διπλής κορυφής;

      Διαγραφή
    4. Αύριο ανακοινώνει η APPS ... έτσι και προβεί σε απομείωση goodwills πρέπει να ψάξουμε να βρούμε λεφτά και γιαυτή.

      Φτού γαμ@το ... πρέπει να πιάσω και 3η δουλειά για τη Digital Turbine. 😄😄😄

      Διαγραφή
    5. Όταν υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στις τιμές μέσα σε σύντομο διάστημα, χρησιμοποιώ λογαριθμικό διάγραμμα. Αν το κάνετε υπάρχει ένα καλοσχηματισμένο κανάλι, πτωτικό, με χαμηλό κάπου εκεί κοντά.

      Διαγραφή
    6. OK
      Δεν αποκλείω και το 4,5, να ληστέψουμε το παγκάρι.

      Διαγραφή
    7. Θα σας έστελνα προς περιοχή 3,5-4,5 αλλά το θεώρησα πολύ ... λόγω μη καλής γνώσης των θεμελιωδών του. Αλλά αν το θεωρείτε εφικτό... προφανώς γνωρίζετε καλύτερα.

      Διαγραφή
    8. Ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη .... δε βγαίνει απο τη λίστα μου.

      Διαγραφή
    9. Και που να δείτε κύριε Nek και κάτι άλλες που έχω στη λίστα μου. Στήλη άλατος θα μείνετε .... srart ups για όλα τα γούστα.

      Διαγραφή
    10. Μακάρι κ. Τάκη να βγάλουμε να μειώσουμε και τη χασούρα

      Διαγραφή
    11. Κύριε Nek αυτά είναι δύσκολα πράγματα .... startups, spacs, καινοτομία;
      Θέλουν τρόπο, υπομονή και μέθοδο.
      Αμφιβάλλω όσοι με διαβάζουν αντιλαμβάνονται τι κάνω, πως το κάνω και πόσο χρόνο μπορεί να παρακολουθώ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΠΟΤΑ.

      Τέλος πάντων .... ας γράψω μία, που της έχω γίνει στενός κορσές.

      TSP
      Αυτόνομη οδήγηση φορτηγών. Ήδη βρίσκονται στο δρόμο και γίνονται δοκιμές. Μάλιστα σχετικά πρόσφατα έγινε και ατύχημα, που κατά την εταιρεία έφταιγε ο συνοδός
      Κινέζος ο ιδρυτής .... έχουν ξεκινήσει έρευνες απο SEC και FBI ότι πούλησε την τεχνολογία και διέρευσε εμπιστευτικές πληροφορίες σε μια κινέζικη STARUP.
      Χαμός, σας λέω.
      Απο τα 100 δολάρια στα 2 βρέθηκε.

      Διαγραφή
    12. Τον ιδρυτή, τον έφαγαν από Ceo. Το ΔΣ τον εξανάγκασε σε παραίτηση!!
      Αν τον κόψουν τελείως και απο τη δύναμη των μετοχών που δικαιούνται περισσότερες ψήφους, μπορεί εδώ να έχουμε μια πςρίπτωση παρόμοια με Luckin coffee. Απο τα 2 στα 20 και η συνέχεια στο ταμπλό.

      Διαγραφή
  17. Και στη FOUR ήρθε το κάτω από 40 και κάνουμε τους δύσκολους (με τέτοιο κόκκινο κερί πως να μπεις, όλοι μιλάνε για ύφεση κλπ), έχει και τα αποτελέσματα σήμερα και σκέφτεσαι ότι κι άλλες μετά από αυτά και καλά να ήταν, φάγανε ένα -20% στο κεφάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FOUR
      https://prnt.sc/R9xjBHMPBLCQ

      Εγώ για τη λεγάμενη δεν κάνω τον δύσκολο. Μου κάνει, εδώ και τώρα και ας έρθει ύφεση!!
      Το μόνο που τρέμω είναι μην τυχόν και ο Jared πάει και ρίξει το διαστημόπλοιο σε καμιά μαύρη τρύπα, γιατί δίχως τον CEO και ιδρυτή θα είναι άλλη εταιρεία και δεν θα την ήθελα.

      Διαγραφή
    2. Μην πέσει ο ουρανός μόνο στο κεφάλι μας και μέσα είναι ο Jared.
      https://prnt.sc/NKUTjGjGysmK

      Κεφαλαιοποίηση 3 δις.
      EBITDA 2022 (φετινά παρακαλώ) 280 εκατομ
      Ήδη παίζει με τιμή/Ebitda πέριξ του 10.

      Four
      Τέλη 2024
      PAYMENT VOLUME 160 δις
      Στο 0,65% το ποσοστό της για τα μεικτά κέρδη.

      Άρα 160 δις×0,0065 = 1 δις μεικτά κέρδη.

      Να βγάλει 500 εκατομμύρια έξοδα λειτουργίας ..... πάει για 500 εκατομμύρια καθαρά κέρδη.

      Υπολογίζω 300 εκατομμύρια καθαρά κέρδη το 2024, ως συντηρητικός.
      Ήδη παίζει με P/E κάτω του 10.
      Τα 200 δολάρια τα έχει στο τσεπάκι της (εως τέλος του 2024) .... μετά θα ξανασκεφτώ.
      Βέβαια αν δεν φτιάξει η αγορά .... πάνω δεν θα μπορέσει να πάει. Θα βολοδέρνει στο ταμπλό στην μέση του πουθενά.

      Διαγραφή
  18. Στη UPST μάλλον έσπασαν τα φρένα, δεν μπορεί να αντιδράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φορέσαμε το babylino και καλου κακού βάλαμε απέξω τσιγκινο σωβρακάκι με μπόλικη ταλκ ✌✌✌

      Διαγραφή
    2. Κακά τα νούμερα και το guidance..υπάρχει ελπίς?

      Διαγραφή
    3. Η Morgan Stanley κατέχει το 3.43% και έδωσε σήμερα στόχο 11$. Και η προφητεία να εκπληρωθεί, πόσοι θα αγοράσουν εκεί κάτω και με το ρίσκο?

      Διαγραφή
    4. Να σας δωσω και εγω μια γκουρουδια, χωρις να χρεοαζεται babylino Mgni την klxe που ειχα δωσει προ τριμηνου στα 5$ 16$ τωρα. Και στην apps long upst θα μπω αν παει μονοψηφιο νουμερο

      Διαγραφή
    5. Δε νομίζω ότι στο -20 την πάνε οι μεμεδες.

      Διαγραφή
    6. Mgni ας δούμε σήμερα και τα αποτελέσματα

      Διαγραφή
    7. Magnite μιας και αναφέρθηκε απο τον κύριο George.

      Τα ίδια κεφάλαια 810,5 εκατομμύρια δολάρια με GoodWills και Άυλα 1,323 δις δολάρια (Τα Good wills στα 978 εκατομμύρια)
      Άρα για ποια book value μιλάμε; Για τον αέρα τον κοπανιστό? Εγώ πιθανολογώ ότι θα ξαναπάει στα χαμηλά της. Στα 11 δολάρια είναι ψηλά και θα ζαλιστεί, ακόμη και αν βραχυπρόθεσμα μπορεί ή την παίξουν να πάει ψηλότερα.

      Μακάρι να αλλάξουν άμεσα τα μακροοικονομικά, να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τότε ΝΑΙ, θα μπορούσε να έχει βάση τα 10 δολάρια. Τώρα νομίζω ότι είναι ψηλά.

      Η εταιρία συνεχίζει να έχει μεγάλες ζημιές, αλλά επειδή έχει μεγάλες αποσβέσεις, έχει θετικές ταμειακές λειτουργικές ροές .... έχει όμως και πολλές απαιτήσεις, που σημαινει ότι αν αρχίσουν να σκάνε βόμβες πτωχεύσεων και προβλημάτων ρευστότητας, τότε θα έχει και αυτή πρόβλημα να εισπράξει.
      800 εκατομμμύρια απαιτήσεις δεν είναι και λίγες. Είναι όσες και τα ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΑ ίδια κεφάλαια της των 810 εκατομμυρίων δολαρίων.

      Διαγραφή
    8. Προβλέψεις αναλυτών, πριν 1 χρόνο

      2022 : Έσοδα 538 εκατ. ..... Ζημιά 83 εκατ.

      2023 : Έσοδα 647 εκατ. ..... Ζημιά 20 εκατ.

      Διαγραφή
    9. Και ενώ η Αμερικάνικη αγορά απογείωσε το ζημιογόνο mgnite απο τα χαμηλά των 6 δολαρίων στα 11 ..... τιμώρησε απο την άλλη μεριά την PubMatic και την έστειλε απο τα 16 στα 14 ΄τη μέρα που ανακοινώθηκε το τρίμηνο της. Γιατί????
      Επειδή έβγαλε λιγότερα κέρδη ....
      PubMatic : ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ Good wills και άυλα, έχει όμως κέρδη.
      Είναι σταθερά κερδοφόρος και από ότι φαίνεται καλύτερη τεχνογνωσία απο Magni

      Με 20 εκατομμύρια δολάρια καθαρά κέρδη μια χαρά είναι στα 830 εκατομμύρια κεφαλαιοποίηση.
      Αν φτιάξει η αγορά, προσωπικώς αυτήν θα προτιμήσω.
      Αν δε φτιάξει η αγορά θα την έπαιρνα στο δώρο των 400 εκατομμυρίων κεφαλαιοποίηση δίχως δεύτερη σκέψη!!! Δηλαδή σε μονοψήφια τιμή (κατά την γνώμη μου) θα λήστευα εκκλησία)

      Διαγραφή
  19. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΗΝ ΖΕVIA ΠΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΤΕ? ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ EARNINGS ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πωλήσεις πιστεύω θα ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις .... παρακάτω θα δούμε.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη. Πως βλεπετε τα αποτελεσματα της ADMA (https://finance.yahoo.com/news/adma-biologics-adma-reports-q3-223510958.html). Ειχατε αναφερθει παλιώτερα οτι θα τρaβηξει μεχρι τα 4 και κατι!

      Διαγραφή
    3. Οι μετοχές της Adma Biologics έχουν προσθέσει περίπου 85,1% από την αρχή του έτους έναντι της πτώσης του S&P 500 κατά -19,7%.

      Η εταιρεία έχει πάρει το δρόμο της. Το 1 δισεκατομμύριο κεφαλαιοποίηση τουλάχιστον, πιστεύω, ότι το έχει.
      Όλες οι γραμμές της ADMA ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων.

      Διαγραφή
  20. και η zevia τον γνωστό δρόμο,της σοφις,της ευας.της σκύλλας.της λεμονάδας,της βόλτας,των καναλαρχών,των χασισιών,και άλλων ημέτερων δυνάμεων.Μακάριοι αυτοί που παρέμηναν στο ελληνικό μαγαζάκι και δεν βλέπουν τα -20% ΄για πλάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός φίλε George Sp. Ο κ Gerry τα χε πει από καιρό.

      Διαγραφή
    2. Όταν γίνεται ή αντιλαμβανόμαστε ένα λάθος μας πρέπει να το διορθώνουμε.
      Εγώ στη θέση σας, κύριοι, θα επέστρεφα στο Ελληνικό μαγαζάκι.

      Διαγραφή
  21. Απαντήσεις
    1. Όσες γ**** και έδειραν με απότομες ανόδους του 60% σε μια ημερα, στο τέλος του έργου επέστρεψαν.
      H APPS και η Mgni τόσο καλά νουμερα έβγαλαν και εκτοξεύτηκαν;
      Ο κολοσσός όμως FOUR παίζει ήρεμα και ώριμα και έσχισε τα πάντα ....

      Διαγραφή
    2. Απλή σύμπτωσις.
      Έβγαλαν καλά αποτελέσματα σχετικά οπότε θα είχαν ένα +20% όπως πχ σήμερα η Polestar, βγηκε λιγο μειωμενος ο πληθωρισμός θα επαιρναν και ενα +15% απο εκεί, ε, θα πανικοβληθηκαν και οι σορταδόροι και θα έδωσαν και ένα +25% αυτοί, δε θέλει και πολύ.

      Το θεμα είναι ότι τα ραλλάκια αυτά είναι εξαιρετικά δυνατά αν ξέρουμε να τα πιάσουμε δίνουν καλή αποδόση. Αν δε, μπορέσουμε και πιάσουμε μερικά συνεχόμενα τότε μιλάμε για έπος.
      Και δεν εννοώ στην APPS και τις συναφείς, αλλά ας πουμε στην AMD η εταιρία ήταν στον πάτο, ξέραμε ότι θα βγουν στοιχεία, αν μας άρεσε η εταιρία μπορούσαμε να παρουμε μετοχές. ΑΝ παει επανω απότομα τις πουλάμε, αν πάει κάτω κανουμε λιγο μουαγεν και περιμενουμε.

      Κάπως έτσι το παίζουν οι αμερικανοί και βέβαια αυτοί χρησιμοποιούν και πολύ τα options. Πράγμα που έχει νόημα δεδομενου ότι βλεπουμε κινήσεις +1.500%, 2.400% κλπ.
      Αν κάθε φορά ποντάρεις ένα 500ρικο πχ, κάτι θα σου κάτσει. Αρκεί μετά να μην πονταρεις όλο το κερδος, αλλά να ξεκινήσεις πάλι απο 500ρικο.
      Σαν ρουλετα που όμως οι πιθανότητες επιτυχίας είναι λιγο πειραγμένες απο τα στοιχεία και μπορείς να τις δεις. (πχ διαβαζουμε ότι οι μεγαλες τεχνολογικές απολύουν πλέον, αυτό δε θα περάσει και στην ανεργία και στον πληθωρισμό; Θα περάσει)


      Anyway, εγω πιστευω οτι θα ανεβάσει 0,75% τα επιτόκια τον Δεκέμβρη και όχι 0,50% όπως λενε πολλοί.


      υ.γ. Η Ελλάδα ναι μεν δεν εχει αυτήν την πτώση, αλλά δεν εχει και τις ανόδους των ΗΠΑ. Συμβαίνει το εξής απλό: Σε περιόδους αβεβαιότητας, ο συντηρητικός μοιάζει ιδιοφυία, σε περιόδους παχιών αγελάδων ο ριψοκίνδυνος μοιαζει ιδιοφυία. Θα έρθει η εποχή που η Καθυ θα ξαναπεράσει τον Μπαφετ σε αποδόσεις. (αρκεί να της έχει μείνει χρήμα βέβαια ως τότε..)

      Διαγραφή
    3. Ότι γράφει, δεν ξεγράφει.
      Η pοlestar θα βρει τον τρόπο να παει προς τα 10.
      Κατόπιν θα δώσει την τελευταία ευκαιρία στα προχθεσινα χαμηλα επιπεδα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Bugs_Bunny
      Για ψυχοθεραπεία έχουμε την Amazone της τυλευγείας,Teladoc και BetterHelp.
      Eδώ να δείτε πόσες ιδιοφυιές θα εμφανιστουν στα 400 και θα μας λενε ότι πρέπει να πάρουμε.

      Διαγραφή
  22. Ποσό γκατεμηδες πια ο nasdaq πάρτυ και η Zvia πέφτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τόσο καιρό που ο Nasdaq έπεφτε αυτή μάλλον ανέβαινε ή στη χειρότερη δεν έπεφτε. Στα 5 ήταν ....

      Διαγραφή
  23. Τα αποτελεσματα της Clever άσχημα, ωστόσο η ενημέρωση επενδυτών ήταν η μάλλον καλύτερη που έχω διαβασει, το 2023 θα είναι χρονιά make or break με ισχυρό ramp up. Για να δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Four
    Θα ξαναδώσει ευκαιρία στα 42.
    Όσοι πιστοί προσέλθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂