Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Fubo TV - παρακολουθήστε και στοιχηματίστε

FUBO TV  .... εδώ .... Come for the sports, stay for the entertainment.

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό FUBO ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 144.583.674 εκατομμύρια μετοχές

Presentation Fubo ... εδώ ...


H FUBO TV είναι μια κορυφαία πλατφόρμα ζωντανής τηλεοπτικής ροής για αθλήματα, ειδήσεις και ψυχαγωγία. Τα έσοδα της Εταιρείας προέρχονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την πώληση συνδρομητικών υπηρεσιών και την πώληση διαφημίσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αν και η Εταιρεία έχει αρχίσει να επεκτείνετε σε διεθνείς αγορές, με δραστηριότητες στον Καναδά, την Ισπανία και στη Γαλλία.

Οι υπηρεσίες της Fubo που βασίζονται σε συνδρομές προσφέρονται σε καταναλωτές που μπορούν να εγγραφούν για λογαριασμούς στο https://fubo.tv. Εκτός από τον ιστότοπο, οι καταναλωτές μπορούν επίσης να εγγραφούν μέσω ορισμένων συσκευών που είναι συνδεδεμένες στην τηλεόραση.

Επίσης η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος από επιχειρήσεις σε καταναλωτές ("Online Sportsbook") στην πολιτεία της Αϊόβα τον Νοέμβριο του 2021 και στην Αριζόνα το Δεκέμβριο του 2021. Σχεδιάζει να ξεκινήσει και σε επιπλέον πολιτείες κατά τη διάρκεια του 2022.

Η FuboTV Inc, έχει έδρα στη Nέα Υόρκη και λειτουργεί μια πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης που περιλαμβάνει κυρίως αθλητικά γεγονότα, ειδήσεις και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πλατφόρμα της FUBO TV επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα της μέσω συσκευών ροής, καθώς και σε SmartTV, κινητά τηλέφωνα, tablet και υπολογιστές.

Η FuboTV ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 από τους David Gandler (CEO), Alberto Horihuela (CMO) και Sung Ho Choi. Στους πρώτους μήνες της λειτουργίας της η συνδρομή κόστιζε 7 δολάρια ανά μήνα και προσέφερε ζωντανές ροές από κανάλια με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Όμως από τότε έχει εξελιχθεί σε μια εξαιρετική εναλλακτική καλωδιακής τηλεόρασης.

Στις αρχές του 2017, η Fubo επεκτάθηκε με σκοπό να γίνει μια ευρύτερη υπηρεσία ροής, προσθέτοντας ψυχαγωγία και ειδησεογραφικό πρόγραμμα εκτός από ποδόσφαιρο και αθλητικά από NFL, NBA, MLB και NHL.

Ο DAVID GANDLER είναι Συνιδρυτής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της FuboTV.
Υπό την ηγεσία του, η FuboTV εξελίχθηκε γρήγορα σε ένα κορυφαίο εικονικό MVPD
(Multichannel Video Programming Distributor) με έμφαση στην καινοτομία. Οι διανομείς προγραμματισμού βίντεο πολλαπλών καναλιών (MVPD) είναι πάροχοι υπηρεσιών που παρέχουν περιεχόμενο βίντεο σε έναν καταναλωτή στην τηλεόρασή τους, μέσω δορυφόρου, ή καλωδιακής ή γραμμικής εκπομπής.
Η Fubo κυκλοφόρησε το 2015 ως υπηρεσία ροής ποδοσφαίρου και σήμερα εστιάζει σε ολόκληρο τον αθλητισμό.
Η εταιρεία είναι σταθερά πρώτη στην αγορά σε διάφορους τομείς, όπως στο προϊόν και στη τεχνολογία (το πρώτο και ακόμα μόνο vMVPD για ροή σε 4K), στη διαφήμιση (κυκλοφόρησε η εισαγωγή δυναμικής διαφήμισης τον Ιανουάριο του 2018 πριν από τους περισσότερους ανταγωνιστές) και στο περιεχόμενο (συμφωνίες διανομής με 120+ κανάλια και 600+ τοπικούς σταθμούς δικτύου στο 98% των ΗΠΑ).


Πριν από την ίδρυση της FuboTV, ο Gandler είχε μια παραγωγική διαφημιστική καριέρα με περισσότερα απο 15 χρόνια πωλήσεων βίντεο σε τοπικές εκπομπές και στην καλωδιακή τηλεόραση, τόσο στην Αμερικάνικη αγορά,  όσο και στην ισπανόφωνη αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Scripps Networks Interactive, Time Warner Cable Media Sales και NBCUniversal's Telemundo Media.

Ο Gandler αναγνωρίστηκε ως κορυφαίος στέλεχος για παρακολούθηση στην Έκθεση Ψηφιακών Επιπτώσεων Ψυχαγωγίας 2018 του Variety και ονομάστηκε το 2017 B&C και Multichannel News Power 100. Αναφέρεται συχνά σε σημαντικές εκδόσεις και υπήρξε ομιλητής σε κορυφαία συνέδρια βιομηχανίας και τραπεζών.

Ο David Gandler διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος και διευθυντής της Fubo τον Απρίλιο του 2020 και είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος από τον Ιανουάριο του 2015.

Ο Alberto Horihuela είναι συνιδρυτής και ο διευθύνων σύμβουλος ανάπτυξης της FuboTV.
Ως επικεφαλής ανάπτυξης, o Horiheula επιβλέπει τη στρατηγική επέκτασης της fuboTV στις ΗΠΑ και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του μάρκετινγκ και των συνδρομών. Συνίδρυσε την εταιρεία το 2015, μαζί με τον David Gandler και τον Sung Ho Choi και είναι ο επικεφαλής μάρκετινγκ της εταιρείας (2015-2021). Ως CMO, ο Horihuela οδήγησε το συνολικό όραμα μάρκετινγκ της εταιρείας, από την τοποθέτηση της επωνυμίας έως την απόκτηση συνδρομητών, τη δέσμευση και τη διατήρηση.


Πριν από τη ίδρυση της FuboTV, ο Horihuela ήταν επικεφαλής της Λατινικής Αμερικής για την υπηρεσία SVOD DramaFever (αργότερα αποκτήθηκε από τη Softbank και μέρος της Warner Bros. Digital Networks).
Ο Horihuela είναι ένας επιχειρηματίας και έχει ιδρύσει την Primerad Network, όπου ήταν επίσης Διευθύνων Σύμβουλος αυτού του κορυφαίου δικτύου ψηφιακών διαφημίσεων βίντεο που ειδικεύεται στις ισπανόφωνες αγορές των ΗΠΑ, συνδέοντας επωνυμίες με το κοινό μέσω εκδοτών βίντεο υψηλής ποιότητας. Παλαιότερα εργάστηκε ως οικονομολόγος και αναλυτής στις Morgan Stanley και DeMatteo Monness.

Ο Horihuela γνωρίζει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά και Πορτογαλικά) και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο το 2009 με πτυχίο στα Οικονομικά. Το όνομά του ήταν στη λίστα Multichannel News 40 Under 40 το 2016.

Την 8η Οκτωβρίου 2020, εκδόθηκαν 19.706.708 μετοχές σε μια δημόσια προσφορά στα 10,00 δολάρια ανά μετοχή, δημιουργώντας καθαρά έσοδα 183,3 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η FuboTV άρχισε να διαπραγματεύεται στο NYSE με το σύμβολο "FUBO" στις 8 Οκτωβρίου 2020. 

Στις 2 Φεβρουαρίου 2021, η Εταιρεία εξέδωσε ομόλογα 402,5 εκατομμυρίων δολαρίων μετατρέψιμα σε μετοχές. Τα Ομόλογα λήγουν στις 15 Φεβρουαρίου 2026 και φέρουν τόκους, με επιτόκιο 3.25% ετησίως, πληρωτέους εξαμηνιαίως.
Τα καθαρά έσοδα από αυτήν την προσφορά ήταν περίπου 389,4 εκατομμύρια δολάρια. Η Εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από αυτή την προσφορά για γενικούς εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων κίνησης, επιχειρηματικής ανάπτυξης, δραστηριοτήτων πωλήσεων και μάρκετινγκ και κεφαλαιουχικών δαπανών.


Η αρχική ισοδύναμη τιμή μετατροπής των Μετατρέψιμων Ομολογιών 2026 είναι 57,78 δολάρια ανά μετοχή της κοινής μετοχής της Εταιρείας. Οι κάτοχοι μπορούν να μετατρέψουν τις Μετατρέψιμες Ομολογίες το 2026 ή μετά τις 15 Νοεμβρίου 2025.

Η Εταιρεία μπορεί επίσης να εξαργυρώσει το σύνολο ή οποιοδήποτε μέρος των Μετατρέψιμων Ομολογιών 2026 μετά τις 20 Φεβρουαρίου 2024, εάν η τιμή πώλησης της κοινής μετοχής της Εταιρείας είναι τουλάχιστον 130% της τιμής μετατροπής που ισχύει τότε για τουλάχιστον 20 ημέρες διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια οποιαδήποτε περίοδου 30 συνεχόμενων ημερών διαπραγμάτευσης. Κατά τη μετατροπή, η Εταιρεία μπορεί να επιλέξει να παραδώσει μετρητά ή μετοχές ή συνδυασμό μετρητών ή μετοχών.

Επομένως, εάν τελικά μετατραπούν τα ομόλογα σε μετοχές θα εκδοθούν 6,966 εκατομμύρια μετοχές FUBO.

Την 30η Σεπτεμβρίου 2021, η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα ύψους περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις 2.412.968 μετοχών της κοινής μετοχής, σε σταθμισμένη μέση τιμή πώλησης 29,77 δολάρια ανά μετοχή σύμφωνα με μια Συμφωνία Πωλήσεων At-The-Market με τους αντιπροσώπους πωλήσεών της, Evercore Group LLC, Needham & Company, LLC και Oppenheimer & Co. Inc., με ισχύ από 13 Αυγούστου 2021.

Το αρχικό πρόγραμμα κοστίζει 65 $ και διατίθεται με περισσότερα από 120 κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων δικτύων εκπομπής και καλωδίων. Υποστηρίζει ροή 4K για επιλεγμένο περιεχόμενο (ορισμένοι από τους ανταγωνιστές δεν το κάνουν)
Η διεπαφή του FuboTV είναι κομψή και καλοσχεδιασμένη και διαθέτει 250 ώρες Cloud DVR.

Η FuboTV προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή επτά ημερών του προεπιλεγμένου προγράμματος εκκίνησης, το οποίο κοστίζει 64,99 $ το μήνα.
Το πρόγραμμα Ultra κοστίζει 84,99 $ και προσθέτει τα πακέτα Fubo Extra και Sports Plus πάνω από το οικογενειακό πρόγραμμα.
Όλα τα πακέτα διαθέτουν έξι προφίλ ανά λογαριασμό, ώστε οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας να μπορούν να προσαρμόσουν τις προτιμήσεις τους.


Εκτός από ένα από τα προγράμματα, οι χρήστες του Fubo μπορούν να πληρώσουν για πρόσθετα, όπως το Showtime και το Starz. Υπάρχουν επίσης πάνω από δώδεκα επιπλέον πακέτα και κανάλια premium.
Τα πρόσθετα πακέτα που μπορεί κάποιος να έχει από από τη Fubo TV είναι:

  • Showtime ($10.99)
  • AMC Premiere ($4.99)
  • $10.99 for Sports Plus (NFL Red Zone, NBA TV, Tennis Channel, GolTV)
  • $11.99 for Fubo Cycling
  • $5.99 for International Sports Plus (Zona Futbol, Fox Soccer Plus)
  • $4.99 for Adventure Plus (Outdoor Channel, Sportsman Channel, Outside TV)
  • $7.99 for Latino Plus
  • $7.99 for Rai Italia
  • $14.99 for Portuguese Plus
  • $4.99 for Entretenimiento Plus
  • $5.99 for Fubo Extra (Cooking Channel, Game Show Network, Logo, TeenNick)

Η fuboTV Inc. δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ισπανία και, μέσω της εξαγοράς της Molotov και στη Γαλλία.
Οι πιο ακριβές, αλλά και πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες ροής είναι γνωστές ως εναλλακτικές λύσεις καλωδιακής τηλεόρασης. Αυτό περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως το Sling TV, AT&T TV Now, YouTube TV και η Hulu with Live TV.

Το βασικό πρόγραμμα της Fubo ΤV κοστίζει το ίδιο με τους δύο κύριους ανταγωνιστές της ζωντανής τηλεόρασης, το YouTube TV (64,99 $ το μήνα με 80 όμως κανάλια) και το Hulu with Live TV (64,99 $ το μήνα με μόνο 70 κανάλια). Και οι δύο αυτές υπηρεσίες μεταδίδουν τοπικά δίκτυα στις περισσότερες περιοχές, όπως και η Fubo. Άλλες υπηρεσίες ροής είναι φθηνότερες, αλλά οι τιμές τους επίσης ανεβαίνουν. Το Sling TV τώρα κοστίζει 35 $ το μήνα για νέα μέλη και το Philo TV κοστίζει 25 $ για 59 κανάλια, αν και κανένα από τα δύο δεν έχει τόσο εκτεταμένη σειρά καναλιών. 
 
Οι υπηρεσίες ροής αντικατάστασης καλωδίων λειτουργούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με την καλωδιακή τηλεόραση αλλά μεταδίδονται μέσω Διαδικτύου και όχι μέσω αναλογικού καλωδίου.
Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της Fubo TV ήταν ο χαμηλός χώρος αποθήκευσης Cloud DVR. Αλλά μια πρόσφατη αναθεώρηση του πακέτου, βελτιστοποίησε, για το Οικογενειακό Πρόγραμμα, το χώρο αποθήκευσης σε 250 ώρες. Όμως το YouTube TV και το Philo παρέχουν και τα δύο απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο.

Η FUBO TV αξιοποιώντας την ιδιόκτητη πλατφόρμα δεδομένων και τεχνολογίας της, βελτιστοποιημένη για τηλεθέαση ζωντανής τηλεόρασης και αθλητικών, στοχεύει να μετατρέψει τους παθητικούς θεατές σε ενεργούς συμμετέχοντες και να ορίσει μια νέα κατηγορία διαδραστικής αθλητικής και ψυχαγωγικής τηλεόρασης.

Το FuboTV προσπαθεί να κάνει περισσότερα από μια απλή ροή αθλητικών αγώνων. Θέλει επίσης να δημιουργήσει έναν κόμβο για αθλητικά στοιχήματα. Εντός του 2021 κυκλοφόρησε το Fubo Sportsbook, μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα, όπου οι χρήστες μπορούν να στοιχηματίζουν απρόσκοπτα σε αθλήματα σε πραγματικό χρόνο ενώ παρακολουθούν το παιχνίδι στην πλατφόρμα Fubo.
Προς το παρόν το Fubo Sportsbook είναι διαθέσιμο μόνο στην Αϊόβα, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σύντομα σε τέσσερις επιπλέον πολιτείες όπου διαθέτει άδειες αθλητικών στοιχημάτων

Την 20η Δεκεμβρίου 2021 η Fubo Gaming, θυγατρική της κορυφαίας πλατφόρμας ζωντανής μετάδοσης ζωντανής τηλεόρασης, FuboTV, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Fubo Sportsbook και στην Αριζόνα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη πολιτεία στην οποία είναι διαθέσιμο το αθλητικό στοίχημα της Fubo.

Η Fubo Gaming ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 2021, είναι θυγατρική της πλατφόρμας ζωντανής μετάδοσης τηλεοπτικής ροής FuboTV  και προγραμματιστής - διανομέας του Fubo Sportsbook. Το Fubo Sportsbook έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ενσωματώνεται με τη FuboTV, δημιουργώντας μια εξατομικευμένη εμπειρία σε όλη την οθόνη που μετατρέπει τους παθητικούς θεατές σε ενεργούς και αφοσιωμένους συμμετέχοντες. 
Το Fubo Sportsbook κυκλοφόρησε επίσημα τον Νοέμβριο του 2021 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται ζωντανά στην Αϊόβα και την Αριζόνα. Έχει συμφωνίες πρόσβασης στην αγορά στην Πενσυλβάνια μέσω των ''The Cordish Companies'' και της Ιντιάνα και του Νιου Τζέρσεϋ μέσω της ''Caesars Entertainment Inc''.


Το Fubo Sportsbook είναι ένας σημαντικός πυλώνας της FuboTV να ενσωματώσει τη διαδραστικότητα στην πλατφόρμα μας ζωντανής τηλεοπτικής ροής και να ορίσει μια νέα κατηγορία διαδραστικών αθλητικών και ψυχαγωγικών τηλεοπτικών προγραμμάτων», δήλωσε ο David Gandler, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της fuboTV. "Είμαι πολύ περήφανος για το πόσο γρήγορα η ομάδα Fubo Gaming έφερε το Fubo Sportsbook στην αγορά: από την ανακοίνωσή μας να επεκταθούμε στο διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα μέχρι την κυκλοφορία του Fubo Sportsbook στην Αριζόνα, τη δεύτερη πολιτεία.

 Ενώ ορισμένες υπηρεσίες πολυμέσων ροής επικεντρώνονται σε σειρές και ταινίες (για παράδειγμα το Netflix) και άλλοι αντίπαλοι μπορεί να προσφέρουν κάποια ζωντανά αθλήματα (για παράδειγμα, το ESPN+ της Walt Disney), πολύ λίγες εταιρείες ροής επικεντρώνονται κυρίως στη ζωντανή ροή με τον τρόπο που το κάνει η FuboTV. Μαζί με τα τυπικά αγαπημένα του εκάστοτε δικτύου, προσφέρει ζωντανή ροή 10 διαφορετικών αθλημάτων σε όλο τον κόσμο. Η επιθυμία να παρακολουθούν ζωντανά αθλητικά γεγονότα μπορεί να είναι ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί άνθρωποι διατηρούν τις συνδρομές τους στη καλωδιακή τηλεόραση.
Στις ΗΠΑ 4 στα 5 νοικοκυριά διαθέτουν συνδρομή βίντεο Netflix, Amazon Prime ή Hulu. Πάνω από το 60% των νοικοκυριών των ΗΠΑ εξακολουθούν να πληρώνουν για καλωδιακή τηλεόραση. Το πιο συνηθισμένο μέσο ψυχαγωγίας είναι το Netflix και η καλωδιακή τηλεόραση, καθώς στον μέσο Αμερικάνο αρέσουν οι ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές και τα αθλήματα - δύο πράγματα που οι σημερινές μεγαλύτερες υπηρεσίες ροής δεν προσφέρουν.
Όμως η FuboTV τους δείχνει τον τρόπο να φύγουν από την καλωδιακή τηλεόραση.

Το τρίτο τρίμηνο 2021, οι συνδρομητές της FuboTV ανήλθαν σε 944.605 και αυξήθηκαν κατά 108% από 455.000 που ήταν στο περσινό τρίτο τρίμηνο 2020, ενώ αυξήθηκαν κατά 39% από 681.721 που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Στο τέλος του 2020 η FUBO TV είχε 547.880 συνδρομητές και η διοίκηση εκτιμάει ότι στο τέλος του 2021 θα έχει 1,065 εκατομμύρια συνδρομητές.

Η FUBO προς το παρόν δείχνει να έχει πετυχημένη διείσδυση στην αγορά, αλλά ακόμη έχει δύσκολες προκλήσεις να ξεπεράσει.
Η εταιρεία έχει φθάσει να έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνδρομητές, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν πάνω από 72 εκατομμύρια παραδοσιακοί χρήστες τηλεόρασης διαθέσιμοι στην αγορά.


Στις 9 Νοεμβρίου 2021 η Fubo ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας νούμερο ένα ζωντανής τηλεοπτικής ροής στη Γαλλία, Molotov SAS. Η εξαγορά, αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Οι συνέργειες μεταξύ της τεχνολογίας και των ομάδων της fuboTV και της Molotov αναμένεται να επιτρέψουν στις δύο εταιρείες να συνεχίσουν σε μονοπάτια επιταχυνόμενης ανάπτυξης στις αντίστοιχες χώρες καταγωγής τους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους για να βελτιώσουν και τα δύο επιχειρηματικά μοντέλα σε μεγαλύτερη κλίμακα. Οι μοναδικές προσφορές της Molotov περιλαμβάνουν την υπηρεσία live streaming τηλεοπτικής ροής απευθείας στον καταναλωτή και την υπηρεσία διαφήμισης βίντεο κατά παραγγελία (AVOD), Mango, η οποία συνδύαζε συνολικά σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες στη Γαλλία (Σεπτέμβριος 2021). Η πλατφόρμα ροής Molotov σχεδιάστηκε για να προσαρμόζεται εύκολα σε νέες αγορές και γλώσσες, διευκολύνοντας την αποτελεσματική κυκλοφορία σε άλλες χώρες, καθώς η fuboTV εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της και να λανσάρει τη διαδραστική πλατφόρμα ροής αθλητικών και ψυχαγωγίας σε παγκόσμια κλίμακα.


Η Μοlotov θα συνεχίσει να εδρεύει στο Παρίσι με επικεφαλή τον Jean David Blanc, ο οποίος έχει οριστεί πρόεδρος και θα αναφέρεται απευθείας στον David Gandler, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της fuboTV. Οι περίπου 100 υπάλληλοι της Molotov θα παραμείνουν στην Εταιρεία και η FuboTV σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την ομάδα προϊόντων και μηχανικών στο Παρίσι. Η Molotov ιδρύθηκε το 2015 από τον Blanc (ιδρυτή της AlloCiné) και τον Pierre Lescure.

H Molotov SAS, εξαγοράζεται έναντι 164,3 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 190 εκατομμύρια δολάρια). Το αντάλλαγμα θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές της κοινής μετοχής της Fubo, εκ των οποίων τουλάχιστον το 85% αναμένεται να είναι σε μετοχές.

  • Στις 4 Νοεμβρίου 2021, η Εταιρεία συνήψε συμφωνία για την απόκτηση της Edisn Inc., μιας πλατφόρμας υπολογιστικής όρασης με τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογίες αναγνώρισης βίντεο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Η Edisn έχει έδρα το Bangalore της Ινδίας και αποκτήθηκε έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Το αντάλλαγμα θα καταβληθεί σε μετρητά και μετοχές της κοινής μετοχής της Fubo.

Το Edisn.ai .... εδώ .... είναι μια πλατφόρμα αφοσίωσης θαυμαστών με τεχνητή νοημοσύνη που προσφέρει παράδοση περιεχομένου με βάση τα συμφραζόμενα.
Πώς λειτουργεί; Η πλατφόρμα ουσιαστικά επιτρέπει στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να προσελκύουν τους θαυμαστές τους με πληροφορίες. Ας πούμε, για παράδειγμα, ο παίκτης του κρίκετ Ravindra Jadeja είναι στο γήπεδο και αγωνίζεται. Το AI καταγράφει τις κινήσεις του και είναι σε θέση να πει στον θεατή πώς κάθε τρέξιμο που αποθηκεύεται μπορεί να είναι κρίσιμο για την ομάδα. Παρέχοντας περιεχόμενο με βάση τα δεδομένα του παρελθόντος, ο φορέας μετάδοσης μπορεί να προσελκύσει θαυμαστές που θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει με κάθε αποθηκευμένο στιγμιότυπο.


Αποτελέσματα τρίτου τριμήνου 2021
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου 2021 ανήλθαν σε 156,69 εκατομμύρια δολάρια, από 61,202 εκατομμύρια δολάρια στο Γ΄ τρίμηνο του 2020, παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 156%. Στο Β΄ τρίμηνο 2021 οι πωλήσεις ήταν 130,884 εκατομμύρια δολάρια.
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου από συνδρομές αυξήθηκαν σε 138,119 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις ανήλθαν σε 18,57 εκατομμύρια δολάρια. Οι συνδρομητές της FUBO TV αυξήθηκαν κατά 108% και ανήλθαν σε 945 χιλιάδες στο τέλος του Γ΄ τριμήνου, από 454 χιλιάδες του Γ΄ τριμήνου 2020.


Το μέσο έσοδο ανά χρήστη αυξήθηκε στα 74,54 δολάρια, ενώ οι συνολικές ώρες περιεχομένου που μεταδόθηκαν από χρήστες fuboTV (επί πληρωμή και δωρεάν δοκιμή) στο τρίμηνο αυξήθηκε στις 284 εκατομμύρια ώρες.

Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών του 2021, τα συνολικά έσοδα ήταν 407,294 εκατομμύρια δολάρια, που προέκυψαν κυρίως από 359,601 εκατομμύρια δολάρια έσοδα από συνδρομές και 47,642 εκατομμύρια δολάρια διαφημιστικών εσόδων.

Η εταιρεία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, είχε μετρητά 393,19 εκατομμύρια δολάρια, ενώ παρουσίαζε κεφάλαιο κίνησης 181,624 εκατομμυρίων δολαρίων  Η εταιρεία υπέστη καθαρή ζημία 272,714 εκατομμυρίων δολαρίων για τους εννέα μήνες που έληξαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Οι δραστηριότητες της Εταιρείας χρηματοδοτήθηκαν κυρίως μέσω της πώλησης μετοχών και χρεωστικών τίτλων.

Οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε 572,922 εκατομμύρια δολάρια, με το συνολικό χρέος να είναι 324,469 εκατομμύρια δολάρια και το κυκλοφορούν ενεργητικό να προσεγγίζει τα 433 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο με την έκδοση των ομολογιών το συνολικό χρέος είναι περίπου ισόποσο της έκδοσης των 402 εκατομμυρίων δολαρίων.
Τα ίδια κεφάλαια της FUBO TV είναι 587,281 εκατομμύρια δολάρια, αλλά με άυλα περιουσιακά στοιχεία και Good Wills 708,343 εκατομμύρια δολάρια !!!


Η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει να υφίσταται ζημίες στο άμεσο μέλλον!!
Ένας σημαντικός παράγοντας που θα μπορούσε να επιβραδύνει τη FUBO είναι η πορεία της προς την κερδοφορία. To τρίτο τρίμηνο του 2021 η Fubo κατέγραψε ζημιά 106 εκατομμύρια δολάρια και στο εννεάμηνο η ζημιά έφτασε στα 270 εκατομμύρια δολάρια. Η ταμειακή ροή από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν αρνητική κατά 143 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο ανταγωνισμός είναι οξύς καθώς εταιρείες όπως η AT&T, η Comcast, η Cablevision, η Cox και η Altice, μαζί με τα vMVPD, όπως το YouTube TV, το Hulu Live και το Sling TV προσφέρουν προϊόντα ροής τηλεόρασης που ανταγωνίζονται την πλατφόρμα της FUBO. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτοί οι ανταγωνιστές έχουν τους οικονομικούς πόρους για να επιδοτούν το κόστος των συσκευών ροής τους, προκειμένου να προωθήσουν τα άλλα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, καθιστώντας πιο δύσκολο το έργο της FUBO να αποκτήσει νέους συνδρομητές και να αυξήσει τις ώρες ροής. Ομοίως, ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών, όπως η Comcast και η Cablevision, προσφέρουν εφαρμογές ροής τηλεόρασης ως μέρος των προγραμμάτων καλωδιακής υπηρεσίας τους και μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπάρχουσες βάσεις καταναλωτών, τα δίκτυα εγκατάστασης, τα δίκτυα ευρυζωνικής παράδοσης και την αναγνώριση ονόματος για να κερδίσουν μερίδιο αγοράς τηλεοπτικής ροής. Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες προωθούν επίσης τις μάρκες τους μέσω παραδοσιακών μορφών διαφήμισης, όπως τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Επιπλέον, πολλές μάρκες τηλεοράσεων, όπως η LG, η Samsung Electronics Co., Ltd. και η VIZIO, Inc., προσφέρουν τις δικές τους λύσεις ροής τηλεόρασης. Άλλες συσκευές, όπως το Xbox της Microsoft και οι κονσόλες παιχνιδιών PlayStation της Sony και πολλές συσκευές αναπαραγωγής DVD και Blu-ray, ενσωματώνουν επίσης τη λειτουργία ροής τηλεόρασης.


Αυτός ο αυξημένος ανταγωνισμός θα μπορούσε να οδηγήσει σε πίεση τιμών, χαμηλότερα έσοδα και μικτό κέρδος και σε αποτυχία της πλατφόρμας της FUBO να κερδίσει ή να διατηρήσει την ευρεία αποδοχή της αγοράς. Για να παραμείνει η FUBO ανταγωνιστική, πρέπει να επενδύει συνεχώς στην ανάπτυξη και στο μάρκετινγκ προϊόντων. Μπορεί, στο μέλλον, να μην υπάρχουν επαρκείς πόροι για να συνεχίσει να κάνει τις επενδύσεις που απαιτούνται. 

Οι δραστηριότητες της Εταιρείας χρηματοδοτούνται μέσω της πώλησης μετοχών και χρεωστικών τίτλων.

Η υπηρεσία αθλητικών στοιχημάτων θα προσφέρει ένα επιπλέον όφελος, επιτρέποντάς στη Fubo να προσελκύσει μια πολύ συγκεκριμένη βάση πελατών στην πλατφόρμα. Παρέχοντας απρόσκοπτη ενσωμάτωση στοιχηματισμού, η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να γίνει πρωταρχικός κόμβος για τους καλύτερους αθλητικούς αγώνες και για τους λάτρεις των ζωντανών σπορ.

Οι αναλυτές που καλύπτουν την εταιρεία αναμένουν πως μελλοντικά τα έσοδα θα αυξάνονται κατά μέσο όρο 37,68% ετησίως.
Πιο συγκεκριμένα οι προβλέψεις έχουν ως εξής :
Για το 2020 .... Έσοδα 252 εκατομμύρια .... Ζημιές 433 εκατομμύρια.
Για το 2021 .... Έσοδα 618 εκατομμύρια .... Ζημιές 358 εκατομμύρια.
Για το 2022 .... Έσοδα 1,063 δισεκατομμύρια .... Ζημιές 337 εκατομμύρια.
Για το 2023 .... Έσοδα 1,548 δισεκατομμύρια .... Ζημιές 286 εκατομμύρια.


9 αναλυτές προέβλεψαν πως τα έσοδα θα αυξηθούν σε 618,77 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2021.
Αυτοί οι αναλυτές υπολογίζουν ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια (1,06 δισεκατομμύρια δολάρια) μέχρι το τέλος του 2022. Αυτό αντιπροσωπεύει έναν πολύ αξιοσέβαστο ρυθμό ανάπτυξης 71% το 2021. Αν και όχι τόσο υψηλός όσο ο ρυθμός του 2020, εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός .
Τέλος προβλέπουν πως τα έσοδα θα φτάσουν στα 1,55 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2023. Στην πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι ο μέσος σύνθετος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 58,3% τα επόμενα 2 χρόνια

H Fubo TV έκλεισε το τρίτο τρίμηνο του 2021 με 944.600 συνδρομητές. Μόνο στις ΗΠΑ υπάρχουν πάνω από 120 εκατομμύρια νοικοκυριά που παρακολουθούν τηλεόραση. Με δεδομένο ότι η FUBO ΤV είναι καινούργια εταιρεία και της δυναμικής που ήδη αναπτύσσει στην προσέλκυση συνδρομητών θα μπορούσε να διεισδύσει στο 8% των Αμερικάνικων νοικοκυριών. Αν το καταφέρει, στο μέλλον,  θα αποκτήσει  10 εκατομμύρια συνδρομητές τότε με μηνιαία χρέωση 65 δολάρια θα είχε σε ετήσια βάση έσοδα τουλάχιστον 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αν υποθέσουμε ότι έχει ένα ένα περιθώριο καθαρών κερδών 10% θα ήταν δυνατόν κάποια στιγμή να εμφανίζει καθαρά κέρδη τουλάχιστον 800 εκατομμύρια δολάρια, μέσα στα επόμενα χρόνια.
Εφόσον επιτευχθούν οι παραπάνω αποδοχές και με ένα λογικό πολλαπλασιαστή P/E = 30, η FUBO TV, μελλοντικά θα μπορούσε να έχει αποτίμηση 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η σημερινή κεφαλαιοποίηση της εταιρείας με την τιμή της μετοχής στα 20 δολάρια είναι περίπου 2,9 δισεκατομμύρια.


192 σχόλια:

  1. Flora & Clever leaves νομιζω ανετα θα κερδισουν τα χρυσα βατομουρα για το 2021...
    Απιστευτη πιεση, ειδικα για την 2η, η οποια ανετα μπορει να γινει στοχος εξαγορας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια είναι τα 10 penny stocks που προτείνει η Robinhood
    https://www.liberal.gr/market/poia-einai-ta-10-penny-stocks%C2%A0pou-proteinei-i-robinhood/424617

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όποιος θέλει ας διαβάσει στο liberal το άρθρο της Μαρίας Βενέτη για την λίστα του Byron MS και Blackstone για το 2022 ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά σε όλους !! Clro low float και ο ceo φορτώνει χωρίς αύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Fubo ειναι περιπτωση Skillz, πολυ πρωιμο προιον και θα χρειαστει σιγουρα υπομονη. Μου αρεσει ωστοσο που εχει πολλα revenue streams με βαση το cTV που ειναι σε συνεχη ανοδο. Δε μου αρεσει ο μεγαλος ανταγωνισμος με κολοσσους οπως Disney και Google, ειδαμε ποσο ευκολα επιασε η Disney ομηρο τη Google με τα δικαιωματα του ESPN/Disney.

    Μια πρωτη εικονα απο το νεο revenue stream του στοιχηματισμου μονο απο τη πολιτεια της Iowa στη παρακατω φωτογραφια, αλιευθηκε απο το χρηση του Twitter Arli και τα credits ανηκουν σε εκεινο. Στη φωτογραφια φαινεται και η επισημη πηγη.
    https://ibb.co/X8fTLYX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. https://www.capital.gr/forbes/3606475/se-istoriko-upsilo-i-kefalaiopoiisi-tis-berkshire-hathaway-tou-buffett-xeperase-ta-700-dis. Μας έσκισε ο παππούς το 2021 σε απόδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kι ο υπαρχηγός του Τσαρλι Μανγκερ (ετων μόλις 98) και κατά πολλούς το μυαλό, διπλασίασε τη θέση στη ΒΑΒΑ. Πάω αργά, πάω μακριά. Προσωπικά βέβαια καθώς αποφεύγω τα πολλά ρίσκα προτίμησα το κινέζικο καλάθι KWEB.L που έχει θέση στη ΒΑΒΑ (μόνη δολλαριακή θέση και προς το παρόν τον πίνω)

      Ι don΄t 💔 America

      Διαγραφή
    2. υπάρχει και η 9988 στο ΗΚ για το ρίσκο του όποιου delisting του ADR , δε συμφωνείτε κε Hippy?
      Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
    3. Έτσι ακριβώς! Στις μέρες μας προσφέρονται δικλείδες για όλα. Επίσης καλή χρονιά συνκωπηλάτη στη γαλέρα φίλε gk 🌺

      Διαγραφή
    4. Καλή η 9988 αλλά εγώ θα προτιμήσω την 700 για το 2022. Καλή Χρονιά σε όλους!

      Διαγραφή
  7. > ο CEO της Volvo, δεν ειναι πλέον CEO της Volvo. Αντικαταστάθηκε για να συνεχίσει την καριέρα του ως CEO της Polestar μετά την εισαγωγή της. Διαβάζω ότι ήταν στους όρους της συγχώνευσης.


    Βλέποντας την πορεία της Lucid, πιστεύω η Pοlestar έχει καλά περιθώρια ανόδου μετά την εισαγωγή της. Αρέσουν πολυ τα αυτοκίνητά της και αποδεδειγμένα έχει ικανότητα να τα κατασκευάσει.


    > Η Tritium που θα εισαχθεί την προσεχή Τετάρτη έχει πουλήσει φορτιστές στην Shell!
    Αμεση ανταγωνίστρια της EVGO, την θεωρώ καλύτερη απο εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε σε καλό δρόμο.
    Όταν θα ανεβάσει ο κ. Τάκης εκ νέου ανάλυση για Τζατζικιστανή εταιρία, θα έχουμε βρει τον πάτο στο αμερικάνικο growth.
    Αναμένω αναμμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να μας ζήσει η bear market αδέρφια!

    Η επίσημη δηλαδή, γιατί των κοριτσόνε μας κοντεύει χρόνο.

    Μακρογκουρουδιά :
    Το QE του 2023 (το αργότερο) θα είναι το πιο εντυπωσιακό από όσα έχουμε δει.
    (εκτός αν αντέχει γεωπολιτκά το US να χρεωκοπήσει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρθε και η απαντηση στην απορια μας για το january effect που ολο ερχοταν και ολο πεφταμε...

      Διαγραφή
    2. Θα έχετε κεφάλαιο όμως?
      Εγώ αποχώρησα από ούσα. Κέρδος 1%

      Διαγραφή
    3. Αυξηση στο Guidance η Φουμπαρα, -7% η μετοχη. Ρε τι ζουμε, μηπως κε. Barren να μας δωσετε και σε εμας το τηλ εκεινου του συμβολαιογραφου γιατι μειναμε ρεστοι και ταπι.

      Διαγραφή
    4. Η συμφωνια της Ζynga δείχνει ότι η φτήνια τρώει το μικρότερο ψάρι.

      Διαγραφή
    5. Κ. Barren, πως προκύπτει η επίσημη bear market?(-20%?). Καλά για τα δικά μας χαρτιά, δεν το συζητάμε καθόλου! (Μόνο σοβαρές εταιρείες δεν πρέπει να είναι οι περισσότερες!)

      Διαγραφή
    6. κ. Αδειούχε αν άγχεστε αν θα έχω κεφάλαιο, να σας διαβεβαιώσω ότι θα έχω κεφάλαιο ακόμα και όταν τα ταμεία του Αλτσχάιμερ θα έχουν από καιρό αδειάσει.

      Διαγραφή
    7. Δεν άγχωμαι, πόσο δε για κεφάλαιο άλλου, αλλά προσπαθώ να μπω στο επενδυτικό πνεύμα σας, όπως και όλων εδώ, και του κ. Τάκη, με τα δεδομένα των τάπερ των επιτοκίων και τον έλεγχο δηλ.μηδενισμό των κρύπτο. (Αγία τριάδα των αρκούδων). Θα περίμενα να δω, σε τι προιόντα
      θα είμαστε σορτ, να αναρωτιώμαστε γιατί ανέβηκε κάποιο asset σε αυτό το κλίμα και να αρχίζουμε να μελετάμε το ενδεχόμενο κλείσιμο του σορτ, μετά το σκάσιμο των πρώτων fund-ο καθένας με τα πιστεύω του, θα σκάσουν ενα, δύο, δέκα?
      Αντ΄αυτού, κοιτάμε το 23, 24 ,25....
      Δυστυχώς δεν είμαι σορτ, είμαι όξω από χθες στο Αμέρικα, μέσα στο ΧΑΑ, και παρακολουθώντας γενικά - το us- με βλέπω μετά το τρίτο σκάσιμο.
      Μακάρι να κάνω λάθος!!

      Διαγραφή
    8. Όλα αυτά σύντροφοι είναι πολύ γνωστά σε όλους τους παροικουντες την Ιερουσαλήμ των Αγορών και εννοώ τάπερς πληθωρισμός etc...κάνοντας υποθέσεις και εικασίες όπως και προβλέψεις της ώρας δεν βγαίνει ούτε άκρη ούτε αποτέλεσμα και ειδικά αν ψάχνουμε πατους ακόμα χειρότερα ...για μένα τον Αμπαλο η ουσία είναι αν οι μετοχές που επιλέγουμε για τοποθέτηση εκτός από τις προοπτικές που θααααα έχουν αν είναι φθηνές η σχεδόν φθηνές στην τωρινή τους τιμή ...νομίζω πως αυτόν τον κανόνα ακολουθεί ο Κύριος ΤΆΚΗΣ και αν όχι ας με διορθώσει ...

      Διαγραφή
    9. Κ.Gerry, ποτέ στα χρονικά,δεν έχει γίνει ταυτόχρονα, και αύξηση επιτοκίων και τάπερ. Καλώς ή κακώς δημιουργήθηκε ένα παράδοξο-φούσκα- τρελής ρευστότητας και πληθωρισμού και ταυτόχρονα κρύπτο από το μηδέν.
      Ελπίζω, να μη γίνει, γιατί όπως λέγαμε παλαιότερα, η νέα γενιά,δεν έχει γνωρίσει πτώση, ή ψυχολογία πτώσης, που μάλλον την γνώρισαν τώρα.
      Αν βέβαια, δούμε νέο Q, ok, βλέποντας και κάνοντας.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Αδειουχε μου ποτέ οι κύκλοι των Αγορών δεν αναπτύσσονται -καταστρεφονται για τον ίδιο η ίδιους λόγους όσο και να προσομοιάζουν μεταξύ των ...οι καταλυτικοί παράγοντες είναι πάντα διαφορετικοί και σίγουρα όχι προβλέψιμοι στην μάζα για να μην πω σε κανένα ...δες τε λίγο την ιστορία των ...αυτό που οι πολλοί περιμένουν απλά δεν συμβαίνει και αν συμβεί φυσικά δεν προειδοποιει ούτε ως προς τον χρόνο ούτε ως προς την ένταση γιατί πολύ απλά αυτή είναι η φύση_ "η δουλειά" και ων Αγορών αλλιώς θα ήταν επιτραπέζιο για ανηλίκους...θυμίζω λίγο τι έγραφε ο κύριος Τάκης αλλά και εγώ όταν το καλοκαίρι του 20 "έβραζε"καμώματα το Αιγαίο με τα καμώματα του γιαλαντζη δερσιση Ερντο από απέναντι...λέγαμε πως η κότα η λιρατη απλά σουλατσαρει και εκβιάζει την Ευρώπη για να του κάνουν τα χατίρια οι Βόρειοι...δεν υποβαθμιζαμε το θέμα απλά λέγαμε πως δεν πρόκειται να συμβεί απολύτως τίποτα στο Αιγαίο...είδατε κάτι???

      Διαγραφή
  10. Mr BW το 2022 θα είναι το έτος των biotech μετοχών. Παρακαλώ σημειώστε το. Φυσικά την Eva, Ada clvs θα τις κρατήσω και αγορά etf bio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η φάπα συνεχίζεται όπως βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. The Motley Fool 5 συστάσεις μετοχών 1.Redfin (Nasdaq: RDFN) 2.Pinterest (NYSE: PINS) 3.Boston Omaha (Nasdaq: BOMN) 4.Varonis Systems (Nasdaq: VRNS) 5.Zynga (NASDAQ: ZNGA) Δεν θα το ανάφερα αν δεν έβλεπα την ZNGA +44%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα , άλλαξα περίπου το 70% της Sklz με Upst κράτησα λίγα Sklz μπας και πετύχει το project που δεν το βλέπω , γύρισα την Lmnd σε FuboTv , τα απομεινάρια του χαρτοφυλακίου μου όπως έχει διαμορφωθεί αυτήν την στιγμή https://prnt.sc/26c57gj τιμές κτίσης πλέον δεν κοιτάζω απλά ειμαι 38% κάτω από τα χρήματα μου και 68% κάτω από τον Φεβρουάριο του 2021 και σχεδόν όλες μου οι μετοχές ειναι για διακράτηση πλην των Adma GAME. Την πάτησα σαν μεγάλο κορόιδο τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Geopard κρίμα, τι να λέμε τώρα... Έχασα και εγώ λεφτά από τα περισσότερα SPACs και το αποτέλεσμα ήταν από αυτά αρνητικό. Ευτυχώς έβγαλα λεφτά από άλλες μετοχές (ROKU, SE, INMD) και το αποτέλεσμα στην Αμερική ήταν τελικά θετικό για το 2021. Επίσης θετικό ήταν και από τις ελληνικές μετοχές. Φυσικά και εμένα με πόνεσαν οι απώλειες από τα SPAC που στις παρουσιάσεις τους αραδιάζαν όσο μεγαλύτερα ψέματα μπορούσαν για να ξεπαραδιάσουν εμάς τα κορόιδα. Μου έρχεται στο μυαλό κάτι που είχα διαβάσει κάπου: ¨Όταν κάποιος που έχει χρήματα κάνει μια συναλλαγή με κάποιον που έχει εμπειρία, τότε μετά την συναλλαγή αυτός που είχε την εμπειρία αποκτάει τα χρήματα και αυτός που είχε τα χρήματα αποκτάει εμπειρία". Επίσης μου έρχονται στο μυαλό και τα λόγια του Ben Graham που έλεγε ότι το μέλλον είναι κάτι από το οποίο πρέπει να φυλαγόμαστε, και ότι κάτι στο οποίο πρέπει να ελπίζουμε, αλλά και οι 3 κανόνες του Buffet: "Μην χάσεις λεφτά, Μην χάσεις λεφτά, Μην χάσεις λεφτά".

      Ο κύριος Hippy έχει επιλογές στην Ελλάδα που είναι δύσκολο να χάσουν όσο η χώρα στέκεται. Αν φυσικά η χώρα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του παρελθόντος και στο μέλλον τότε φυσικά και αυτές θα βουλιάξουν και αυτό είναι φυσικά το μεγάλο ρίσκο.
      Για το εξωτερικό όπως είχε πει και ο κύριος ΝΕΚ αν θυμάμαι καλά, αλλα συστήνει και ο Buffet, broad market etfs για ήσυχο ύπνο. Γιατί ακόμα και αν υποαποδόσουν των μεμονομένων μετοχών δεν χρειάζονται συνέχεια ώρες παρακολούθησης και επίσης δεν έχουν αυτό το κουραστικό πάνω κάτω αυτές οι μετοχές στις οποίες είχαμε επενδύσει. Προτείνω επίσης για διάβασμα το βιβλίο "A random walk down Wall Street", που είναι απλό και εξαιρετικό. Από τις μετοχές που έχουν παρουσιαστεί εδώ, κρατάω πλέον μόνο ASTS κάτω από 1% του Χ/Φ και έχω πουλημένο και ένα cash secured PUT στην INMD στα 40 ευρώ (έκθεση 4000 ευρώ).

      Διαγραφή
    2. Κύριε GRinvest είναι πανάκριβα δίδακτρα και δεν ειναι κρίμα , το θέμα ειναι να δούμε σε βάθος χρόνου αν τελικά κάναμε σωστές επιλογές , το ενδιάμεσο μικρή σημασία έχει αρκεί να κρατηθείς μέσα στις σωστές επιλογές γιατί από τις 9 εταιρείες που έχω δεν εχω την απαίτηση να μου βγουν και οι 9 αλλά δεν ειναι λογικό να την πατήσω και από τις 9 . Ο κύριος Τάκης αρνητικός ειναι προς το παρόν μόνο με την Sklz που πραγματικά την έχω σιχαθεί από κάθε άποψη γιατί ο Αντρίκος ειναι τελικά πολύ μεγάλος μ...κας εκ του αποτελέσματος αλλά τι τον νοιάζει αυτός έχει παντελονιάσει κέρδη και στα τέτοια του για την εταιρεία και τους μετόχους .

      Κύριε Τάκη υπάρχει περίπτωση σήμερα να έληξε η πτώση και στις εταιρείες μας , βλέπω κάτι ενδείξεις Τ.Α όχι ότι έχουν σημασία, ποιο κάτω ο κύριος KILLBILL λέει ότι τα δυνατά χέρια θέλουν να τρομάξουν την μαρίδα (σε εμένα το έχουν καταφέρει πάντως μετά την συντριβή του χαρτοφυλακίου μου ) στέκει αυτό ή την έχουμε πατήσει στις επιλογές μας και μας έπιασαν κότσους τα Αμερικανάκια και μας πούλησαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

      Διαγραφή
    3. Kύριε Geopard με την πώληση της sklz σε αυτές τις τιμές διαφωνώ .Βλέπω μεγάλη αύξηση στα παιχνίδια της και μπήκε και στο παιχνίδι και η ινδία. Με την λεμοναδα συμφωνώ ,θα πάρει πολλά χρόνια να ορθοποδήσει.Και εγώ έδωσα την μισή (ήταν απο μετατροπή mile) και αγόρασα TTD (TRADE DESK).Κύριε grinvest η ισδραηλινή inmode ,είναι πάρα πολύ καλή εταιρεία ,και κατά την γνώμη μου είναι φθηνή.

      Διαγραφή
    4. Για το 2021 εγώ είχα απόδοση +3% και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τουλάχιστον διατήρησα το κεφάλαιό μου. Capital preservation κύριοι και τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Αποφυγή trading και hype τα μαθήματα της χρονιάς.

      Για τα spac και τα πρώην spac η τιμή ισορροπίας είναι στα 2-3 δολάρια. Αλάνθαστες οι παλιές μελέτες.

      Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την περίπτωση να βγω εκτός αγορών και να στραφώ σε αγορά ακινήτου για εκμετάλλευση. Ο μόνος λόγος που με απωθεί από αυτό είναι ότι θα μου αυξήσει το εισόδημα λογιστικά.

      Τέλος, το cash is trash που τόσο πολύ επιμένει ο Ray Dalio είναι πρακτικά ορθό για ποσά άνω των 100k, πόσο μάλλον για τα billion που διαχειρίζεται αυτός. Στο πενταψήφιο range 10-99k πιστεύω ότι το μετρητό είναι το μόνο μέσο να εκμεταλλευτείς εξαιρετικές ευκαιρίες όταν αυτές προκύψουν. Και αυτό δεν είναι market timing, είναι αδυναμία εύρεσης ευκαιριών για αγορά. Κι εννοώ πραγματικών ευκαιριών, όχι wishful thinking. Αν έχει κάποιος ας μου πει...

      Διαγραφή
    5. Μα στο short report που είχε παρουσιαστεί οι σόρτηδες είχαν βγάλει κάτι παλιά μυνήματα του, που έλεγε ότι αυτό που το ενδιέφερε ήταν να παντελονιάσει. Όλους τους ενδιαφέρει αυτό απλά δεν τους ενδιαφέρει μόνο αυτό. Άλλοι κοιτάν τις επιχειρησείς σαν going concern που λένε, σαν παιδί τους.
      Τώρα για τις άλλες μετοχές που έχετε στο Χ/Φ σας, ρωτάω το εξής, έχουν αυτές margin of safety; Δικαιολογούνται οι αποτιμήσεις τους από το FCF που αναμένεται να παράξουν τα επόμενα χρόνια; Τι ανταγωνισμό θα αντιμετωπίσει η εταιρεία μέχρι να βγάλει αυτό το FCF; Θα μπορέσει να το βγάλει τελικά;
      Για να έχει μια μετοχή μεγάλη άνοδο θα πρέπει τόσο να αναπτύσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς π.χ πάνω από 25% όσο και να ξεκινάει από χαμηλά p/e ώστε να προσβλέπει στο μέλλον σε αύξηση του p/e. Εταιρίες που ήδη διαπραγματευόνται δεκάδες φορές τις πωλήσεις τι επέκταση πολλαπλιαστών είναι δυνατόν να δούνε;

      Διαγραφή
    6. Μην ανησυχείτε κ. Geopard, στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν δεν πάνε καλά, δεν είναι το τέλος. (καλό?)

      Ξέρω και ένα άλλο ωραίο :
      Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το Σύμπαν συνομωτεί για να το πετύχεις. (τώρα γιατί εμάς το Σύμπαν μας γράφει στα τατάρια του κοντά ένα χρόνο τώρα είναι ένα ερώτημα).

      Θα αναρρωτιέστε γιατί γράφω αυτές τις αρλούμπες τώρα. Απλά, σας είδα πεσμένο και είπα να γεμίσω το χώρο του κ. Τάκη.

      Μην άγχεστε, στη χειρότερη των περιπτώσεων θεωρώ να έχουμε ένα -50% ακόμα.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα , από τις χθεσινές αλλαγές έχω διαφεύγοντα κέρδη 40$ συνολικά σήμερα , το θέμα ειναι κύριε George Sp ότι το κούρασε πολύ το θέμα η Sklz , αν βγει το project μέσα θα ειμαι αλλά με πολύ μικρότερη θέση και κάκιστο μέσο όρο κάπου στα 62 πήγε τώρα από 17,7 που είχα , τώρα κοιτάζω την Upst ποιο πολύ από την Sklz , άλλαξαν τα ποσοστά στο χαρτοφυλάκιο μου https://prnt.sc/26cj7ak εδώ που έφτασα θα το πάω μέχρι τέλους αλλιώς δεν έχει νόημα που έκατσα μέσα τόσο καιρό .

      Διαγραφή
    8. Κύριε Barren ευτυχώς που έχετε αυτό το μοναδικό humor σας! και ξεχνιόμαστε λίγο από το ξύλο που έχουμε φάει γιατί έχει τον απάλευτο η όλη φάση μετά από ένα χρόνο που είμαστε στην απέξω που ακόμα και το Χαα κάνει πάρτι και εμείς ματώνουμε ελπίζω να χαρούμε και εμείς σύντομα.

      Διαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Socrates, αυτή την εντύπωση μου δίνει πλέον η κατάσταση, δεδομένων και των γενικότερων συνθηκών (FED κλπ).

      Όπως λέμε και στο χωριό "i pulled it out of my ass".
      Τι να πω, μπορεί και να είναι σημάδι πάτου η εκτίμησή μου αυτή. Για εμένα ελάχιστα αλλάζει η στόχευση και η διαχείριση, είτε ισχύει, είτε όχι.

      Διαγραφή
  15. Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε τις τιμές αυτές των μετοχών και Θ γελαμε.
    Βλέπω πως τα δυνατά χέρια προσπαθούν ν φοβίσουν τηννμαριδα και ν τους πάρουν τσάμπα τα χαρτια
    Υπομονή χρειάζεται
    Κύριε Τάκη Μια άποψη για ελληνικές τράπεζες
    Ευχαριστώ
    KILLBILL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τις Ελληνικές τράπεζες έχω ρισκάρει και έχω μιλήσει προ 1,5 έτους όταν και έβλεπα μακροπρόθεσμο πάτο.
      Τότε που ο βλάκας των 1438000009 nicks Μαρδόνιος ο μπαναρισμενος έβλεπε κρασάρισμα και 0,2 σεντς την Άλφα και αυτή πήγε 1,2 ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑ.

      Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή αγορά, δίχως grοwth, καινοτομία και ΧΩΡΙΣ ΝΕΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
      Δεν μου κσνει το ΧΑχά .... όμως ναι οι τράπεζες είναι σε σωστό δρόμο. Θα τις ανακαλύψουν όλοι οι ετερόφωτοι σε μερικά χρόνια.

      Διαγραφή
  16. Επειδή είμαι έξω από τον "χορό" προτιμώ να μην λέω τραγούδια...αυτό που θυμάμαι όμως στις παρουσιάσεις του Κυρίου ΤΑΚΗ να υπάρχει το αν και το εφ όσον οι εταιρείες αυτές κάνουν αυτά που λένε τότε θααααα...μέχρι στιγμής εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων δεν βλέπω να συμβαίνει αυτό ...σίγουρα τα οποία plans δεν αναπτύσονται σε χρόνο dt και ένας χρόνος είναι πολύ λίγος να δούμε τι θα γίνει ...για αυτό κατά την γνώμη μου βλέπουμε αυτό που γίνεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι κύριε Gerry με τόσες καραβίες χρημάτων που έδωσαν τα spacs απορώ πως οι περισότεροι κατάφεραν να χάσουν.

      Ακόμη και τώρα .... που κάποιοι βλέπουν πρωην spacs και τρέχουν φοβισμένοι βλέπω κάποια που θα γοητεύσουν

      Διαγραφή
    2. Συγνώμη κ. Τάκη αλλά οι περισσότεροι την πατήσαμε ως εξής. Οι τιμές στοχοι που συζητούσαμε εδώ (και διορθώστε με αν κανω λάθος) ηταν SKLZ 100, RIDE 50, ASTS 50, CLVR κεφ. 1 δις κτλ. Οπότε αν κάποιος αγόρασε έστω στα 10$ και εχει παραμεινει χανει. Οπως επίσης αν έχεις αγοράσει OBSV στα 3$ και MILE στα 4.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη το πώς κάποιος καταφέρνει κάτι τέτοιο ειλικρινά δεν μου προκαλεί καμμιά απολύτως απορία ...το βλέπω εδώ και 30 χρόνια που ασχολούμαι να συμβαίνει δίπλα μου ειδικά από το 1999 και μετά...το γιατί έχει πολλές εξηγήσεις ανάλογα το προφίλ του καθενός... αυτό όμως που με εκπλήσσει είναι πως κάποιοι δεν μαθαίνουν ποτέ όσες φορές και να το πάθουν ...και όχι μόνο αυτό ενώ δεν τα έχουν καταφέρει με το ΧΑΑΜΕΝΟ μεταναστεύουν στην Αμερική γιατί εκεί πιστεύουν πως τα πράγματα είναι πιο απλά ...ο παππούς έλεγε κάτι πολύ σοφό:χαζός στο χωριό σου βλάκας στον κόσμο όλο...πρώτα μαθαίνεις να κολυμπάς στην μπανιέρα του ΧΑΑΜΕΝΟΥ και μετά βουτάς στην θάλασσα πόσο μάλλον στον Ατλαντικό... νομίζω?

      Διαγραφή
    4. Κύριε Nek ξεχνάτε τις τιμές στόχους τις κάτω, όπως ξεχνάτε και τις τιμές κτήσης που είχαμε, αλλά και την εκτόξευση των τιμών προς τα πάνω.

      Σας φρεσκάρω λίγο τη μνήμη.
      RIDE αν βγάλει το Endurance θα πάει όχι 50, 100 λέγαμε διαφορετικά θα μηδενίσει.
      Έφτασε μέχρι λίγο κάτω απο 30. Δηλαδή εκεί κάποιος δεν μπορούσε να δώσει κομμάτια; Έπαψα να τη στηρίζω στο 13,5 όταν έγραψα ότι για εμένα ήρθε το τέλος.

      Skilz έφτασε 40 και αν κάποιος δεν πήρε στη διαδρομή μέρος των κερδών, ποιός φταίει;
      Παρεπιμπτόντως η τιμή στόχο της Sklz εφόσον πετύχει το εγχείρημα είναι πολύυυυυ παραπάνω.
      Έπαψα να τη στηρίζω στο 13,2 ..... πιστεύω να έχω καθαρό μυαλό να επανέλθω και θα επανέλθω στη λεγαμενη.

      Asts έχω και η τιμή στόχος δεν είναι το 50. Είναι 10πλάσια αν πετύχει το εγχείρημα. Αν δεν πετύχει είναι μηδέν.
      Στο 12 έχω βγάλει το 1/3 της θέσης μου και τα υπόλοιπα θα παραμείνουν μέχρι να πειστώ ότι το εγχείρημα δεν θα πετύχει.
      Θυμίζω εδω η τιμή κτήσης είναι στο 7,49 (στις 2 Ioυνίου) όταν είχε καταγράψει αυτό το νούμερο, πριν μερικούς μήνες και μας είχε αφυπνίσει τότε ο κύριος Barren.

      Διαγραφή
    5. Συνεχίζω ....
      Clvr ή μπουμπουνόφυλλα τα έχω και με πονάνε. Πιστεύω το 1 δις κεφαλαιοποίηση ... και ακόμη δεν έχω αυξήσει θέση. Ξέρω τους κινδύνους και αν έχω ρευστότητα, όταν έρθει η ώρα και πειστώ ότι αλλάζει κατά πολύ το κλίμα και είναι ακόμη εδώ κάτω θα 5πλασιάσω τη θέση μου. Είδατε πόσο γρήγορα η Flora ( και όχι μόνο αυτή) πήγε απο το 3 στο 20.

      Mile όντως έχω και χάνω .... όπως και Obsv έχω στο 3 και δεν σκοπεύω να αυξήσω θέση.

      Όμως κύριε Nek μου γράψατε μια 5αδα μετόχων και δεν ξέρω το γιατί. Απλά να γκρινιάξετε;
      Γιατί δεν μου γράψατε μια άλλη 5αδα .... για παράδειγμα.
      CLEAN SPARK, BEEM, LUCID, Celsius και SE??
      Έτσι αυτή ήρθε πρόχειρα στο μυαλό μου.
      Εκτος αν και σε αυτή την 5αδα επικαλεστείτε ότι και αυτές απο τα υψηλά τους χάνουν ακόμη και περισσοτερο απο 50%.

      Διαγραφή
    6. Κύριε φιλικά να πω ότι τα πολλά χρήματα οι μεγάλες καταστροφές γίνονται πολλές φορές στα κάτω των τιμών ...θα σας δώσω δύο παραδείγματα από δύο γνωστούς μου Δεν αγόρασε ΔΕΗ ούτε στα 40 ούτε καν στα 20 ξεκίνησε να αγοράζει από 17 και στα 10 έβαλε τα ρέστα του και είδε τα ραδίκια ανάποδα στο 3...ο άλλος City bank δεν αγόρασε στα 20 αλλά από 10και στα 7 τα ρέστα του και αυτός και την είδε 3...δεν είναι θέμα τιμής μετοχής αλλά αν η μετοχή την συγκεκριμένη στιγμή που αγοράζεις άξιζει την τιμή της ...αυτό που συνέβη πέρσυ είναι απλά ότι καβαλησαμε το κύμα 🌊 μόνο που όσοι έμειναν για δικούς τους πάντα λόγους μέσα τους κτυπησε το τσουνάμι...για αυτό προσοχή...

      Διαγραφή
    7. Κύριε nek...ο δαίμων βλέπετε...

      Διαγραφή
    8. Και σας παρακαλώ να μου γράφετε ότι θέλετε καλοπροαίρετα και όχι να μου κλείνετε το προφίλ και να σχολιάζετε ως ανώνυμος.

      Έχω αποδείξει ότι αντέχω την κριτική και συνήθως απαντάω.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Gerry το 1999 λίγοι κερδισαν. Οι περισσότεροι μπήκαν στην αγορά καθυστερημένα και σχεδόν όλοι δεν καταδέχτηκαν να πουλήσουν κατά τη διάρκεια της πτώσης να σώσουν κάποια κέρδη.

      Όσο ανεβαίνει κάτι το σωστό είναι να μην πουλάμε. Πουλάμε μόνο ένα μέρος των μετοχών.
      Την κορυφή δεν την ξέρει κανείς. Εγώ το 1999 είχα βγάλει έξω το μισό χαρτοφυλάκιο. Το άλλο είχα σκοπό να μην το δώσω ποτέ .... εκτός αν πειστώ ότι ήρθε το τέλος. Η ημερομηνια λήξης είχε δοθεί απο τον τότε πρωθυπουργό που είχε πει ότι η κρίση του χρηματιστηρίου έχει ημερομηνία λήξης την ημερομηνία των εκλογών. Όταν έγιναν οι εκλογές και παρατήρησα ότι τις 3 πρώτες ημέρες δεν άλλαξε τίποτα .... έδωσα και τα υπόλοιπα με τιμές πώλησης 50% χαμηλότερα απο τα ολικά υψηλά τους. Είναι σαν να δίνει κάποιος σήμερα πχ UPST που ακόμη και στο 100 έχει 5 φορές πάνω το κεφάλαιο του.

      Να μην πολυλογώ .... αν κάποιος δεν πιστεύει πουλάει και φεύγει και ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΛΛΟΥ.
      Μετά απο μερικούς μήνες ή κανα 2 χρόνια θα αποδειχθεί αν ήταν σοφή απόφαση ή τελείως λανθασμένη. Το μέλλον δεν το ξέρει κανείς .... μόνο εκτιμήσεις μπορούν να γίνουν.

      Διαγραφή
    10. Συγνώμη αλλά έγραψα δυο φορες απο το κινητό και μετα είδα που βγήκε ανώνυμο. Και μιλάω πάντα καλοπροαίρετα απλα αναφέρω πως την πάτησα.

      Διαγραφή
    11. ΟΚ κύριε Νek ... δεν υπάρχει πρόβλημα. Απλώς είχα και τον βλάκα με τα 10003000000 nicks εχθές και με γάζωσε με 20+ μηνύματα. Αν δεν είχα εχθές τον βλάκα θα σας είχα περάσει το αχόλιο.

      Σας ευχαριστώ που επανήλθατε και με ξαναρωτήσατε. Προσπαθείστε μόνο στις αγορές να βάζετε και το δικό σας ενστικτο. Δεν έχουμε το αλάθητο του Πάπα.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη για το 99 θα σας το εξής για να επιβεβαιώσει αυτό που λέτε:Εγώ ξεπουλησα μέσα σε δύο μέρες τα πάντα κοντά στις 5000 του γενικού δείκτη όταν στην κυριολεξία στην Χρηματηστηριακη που ήμουν και είμαι ακόμη έβλεπα σε καθημερινή βάση κοσμοσυρροή στο Back Office να ανοίγει κωδικό η και η Κυρά Κατίνα στην κυριολεξία...φίλος αντικρυστης τον έπαιρναν και του έλεγαν πάρε μου μόνο Blue τζινς (τσιπς)η αγόρασε μου 3000 Μπεκρουμπη Μπενρουμπη)...πάρε μου αυτο ... είναι κλειδωμένο τότε πάρε μου ότι είναι ξεκλειδωτο...όπου βρισκόμουν οι πάντες μιλούσαν για ποσά έβγαλαν χθές ...και είπα εγώ πρέπει να πάω σπίτι μου τότε και πήγα ...Στην συγκεκριμη Χρηματηστηριακη από με 12000 κωδικούς διασώθηκαν μόλις 200 και πολλούς λέω...καταλαβαίνετε νομίζω ...Ιστορίες Χρηματιστηριακής τρέλλας...

      Διαγραφή
  17. εγώ για το 2022 λέω με τιμές 11/01/22: ALPHA ΒΑΝΚ, ELLAKTOR, IKTIN, BABA, COTERRA ENERGY, LUFTHANSA,TELECOM ITALIA, LEU3
    ας βγω λίγο μπροστά κιας εκτεθώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν έχει καθόλου γούστο με αυτό που κανουν στην Αμερική πραγματικά ειναι τελείως καραγκιόζηδες ουτε τα προσχήματα δεν κρατάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως κύριε Geopard ... Upst δεν έχω μπει ακόμη.
      Lemonade ΔΕ ΔΙΔΩ!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη περιμένετε το 86-90 για να μπείτε στην Upst; με βάζετε σε σκέψεις γιατί πιθανών να βλέπετε και άλλο κάτω την αγορά και ότι δεν τελειώσαμε ακόμα με το κάτω , αλήθεια τι ορίζοντα βλέπετε για την αναστροφή ή δεν έχετε κάτι στο μυαλό σας και απλά θα συμβεί η αναστροφή της αγοράς ή οι εταιρείες απλά αξίζουν και θα πάνε πάνω .

      Διαγραφή
    3. Τίποτα. Απλώς υπενθυμίζω ότι ακόμη και στο 100 υπάρχουν κάποιοι που ακόμη κερδίζουν απο 3 εως και 5 φορες τα λεφτά τους. Ενώ η αγορά ζορίζεται το retail πιο εύκολα πουλάει τις κερδοφόρες θέσεις για να ενισχύσει τις ζημιογόνες.
      Τα funds που διαρκώς αυξάνουν θέση στην Upst το ξέρουν καλά αυτό. Εξάλλου το πόπολο ζαλίζεται από τα 3ψήφια νούμερα.

      Διαγραφή
    4. ΑΣΧΕΤΟ
      Ο βλαξ, ζουλιάρης και φθονερός τύπος των απείρων nicks σήμερα μου έχει στείλει δεκαδες μηνύματα ανοησιας.
      Δεν πρόκειται να δημοσιεύσω ούτε ένα μήνυμα ΑΝΩΝΥΜΟΥ χρήστη που έχω αμφιβολία για την IP??
      Εξάλλου σε σαχλαμάρες ερωτήσεις (τάχα μου) δεν απαντώ.

      Διαγραφή
    5. Xαχαχα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
      Έτσι εξηγείται που μου φορτώθηκε πάλι σήμερα ο βλαξ Μαρδόνιος των απείρων nicks όση και η ηλιθιότητα του.
      Τον ξαναμπανάρισαν στον Capital .... έγραφε ως Delta blakas μου είπαν.
      Τον μπάναραν από ότι πληροφορήθηκα λόγω IQ radikiou.

      Διαγραφή
    6. Γιατί κύριε Τάκη μου περιμένετε να σας ξεφορτωθεί?άλλωστε δεν κρύβεται με την ιδιότητα του υπέγραψε Delta (ιός) b(v)lakas της Βλακείας...μην είμαστε και πλεονέκτες!

      Διαγραφή
    7. Εγώ πάλι ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ είμαι εντελώς αχαρτος στο Αμέρικα...όχι γιατί ψάχνω πατους μην τρελαθουμε κιόλας ...απλά γιατί όσους δειγματοληπτικούς ελέγχους έκανα από μέσα Αυγούστου μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου ήταν με ζημιές ...μικρές έως πολύ μικρές αλλά ζημιές...θυμίζω DM δύο φορές MILE FLORA CLVR GAME ...μόνο η ADMA μου βγήκε κάπως ... βέβαια αυτό ενέχει το ρίσκο να αντιστρέψει η Αγορά και να μείνω οξω και να μπω σε ψηλοτερα νούμερα αν μπω...για αυτό και η ενασχόληση μου με Φουρληδες ΦΡΙΓΟ Άλφα και ΔΕΗ στο ΧΑΑΜΕΝΟ με ένα 20 % της ρευστότητας μου ίσα να βγαίνει το κάτι τις ...και εκεί με το χέρι στην σκανδάλη ...σήμερα φεύγει η ΑΛΦΑ πουρνο πουρνο με ένα 15% συν

      Διαγραφή
  19. Κύριε GEOPARD σας διαβεβαιώνω πως αυτοι που το κάνουν μόνο για γούστο δεν το κάνουν και καθόλου δεν τους αφορά το αστείο του πράγματος ...δεν χαμπαριαζουν JESUS για να πετύχουν αυτό που θέλουν που μακάρι να το ξέραμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε GERRY εμένα πάντως με έχουν τρομοκρατήσει και με έχει φτάσει σε σημείο να αμφιβάλω για τις επιλογές των εταιρειών.

      Διαγραφή
  20. Κύριε GEOPARD δυστυχώς όταν κάποιος φάει μεγάλη και συσσωρευμένη ζημιά όπως εσείς είναι φυσικό να απογοητεύεται και να αμφισβητηθεί τις επιλογές του ...για αυτό και η μικροί των Αγορών όπως εμείς πρέπει να προσέχουμε πολύ περισσότερο ...το μεγαλύτερο ποσοστό πουλάει στον πάτο και εκεί αμέσως αρχίζει η αντίστροφη ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Pump and dump από venture capitalists και insiders σε spac και σχεδόν όλα τα IPO's του 2021. Λογικό ή παράλογο; Απόλυτα λογικό όταν σε πολύ μικρό επενδυτικό χρόνο πολλαπλασιάζεις το επενδυμένο κεφάλαιο σου....Μια ματιά σε crunchbase και λοιπές βάσεις δεδομένων για τους γύρους χρηματοδοτήσεων εταιριών θα μας πείσει για του λόγου το αληθές. Τώρα όσον αφορά τις growth εταιρίες υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες α. με έσοδα β. χωρίς έσοδα. Στην α κατηγορία είσαι σχετικά πιο ασφαλής από την κατηγορία β, κατηγορία στην οποία αν βγουν τα σχέδια (βλέπε ASTS, βλέπε αποθήκευση ενέργειας, βλέπε solid state batteries, βλέπε ev's, βλέπε quantum computing, βλέπε genomics) sky is the limit. Όταν επενδύουμε στην κατηγορία β ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ενώ στην κατηγορία α έχεις τουλάχιστον ένα metric για να αρχίσεις να παρατηρείς την εξέλιξη των μεγεθών....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι. Ακριβώς έτσι.
      Θέλεις να κερδίσεις πάρα πολλά, πρέπει να πάρεις και μεγάλο ρίσκο.
      Δεν θες να χάσεις .... έξω απο τις χρηματαγορές.

      Διαγραφή
  22. Λίγη οικονομία στην απελπισία αδέρφια.
    Δηλαδή αν γράψουμε άλλο ένα -50% τι θα έχουμε να λέμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Aris όχι δα, κοκκίνισα!

      Απλώς επειδή ως άνθρωπος είμαι αυτοδίδακτος επικούρειος, έχω αποφασίσει εδώ και καιρό να λειτουργήσω έτσι και ως επενδυτής. Αυτό σημαίνει ότι το ύψιστο ζητούμενο είναι η αταραξία και γι' αυτό η διαγωγή μου αναφέρεται διαρκώς στην Τετραφάρμακο:

      1. Άφοβος ο Θεός
      Πουπαναπεί πως οι ανώτερες δυνάμεις έχουν πολύ μικρότερη επίδραση πάνω μας από ότι έχουμε μάθει να πιστεύουμε
      =>ZBUCHAMS

      2. Ανύποπτον ο θάνατος
      Πουπαναπεί πως και αν έρθει το τέλος που τόσο φοβόμαστε δεν πολυπειράζει, διότι ούτως ή άλλως πλέον δε θα έχει σημασία
      =>ZBUCHAMS

      3. Τ' αγαθόν μεν εύκτητον
      Πουπαναπεί ότι αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε και έχουν σημασία είναι εύκολο να αποκτηθούν / επιτευχθούν
      =>ZBUCHAMS

      4. Το δε δεινόν ευκαρτέρητον
      Πουπαναπεί πως οτιδήποτε κακό μας φοβίζει μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν είναι έντονο θα διαρκεί λίγο, αν διαρκεί πολύ θα είναι ήπιο, σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει μη διαχειρίσιμο κακό
      =ZBUCHAMS

      Με λίγη φαντασία μπορείτε να μεταφέρετε τα παραπάνω στο επενδύειν για να καταλαβάτε την επενδυτική μου φιλοσοφία, η οποία φυσικά συμπυκνώνεται στον όρο: ZBUCHAM

      Ειλικρινά δε βλέπω τον τρόπο με τον οποίο μπορεί η αγορά να με εκτρέψει από την πορεία μου, ότι και να κάνει.

      Διαγραφή
    2. Όταν ο καλός Αντρέ ενημέρωσε έναν Εβραίο μεγαλοπελάτη του για κάποια χρηματιστηριακή φουρτούνα που έβλεπε μπροστά εκείνος του απάντησε: "Αγαπητέ, επέζησα από μια τετραετία στο Άουσβιτς, πιστεύετε θα τρομάξω από μια ολιγόμηνη ταλαιπωρία στην αγορά?"

      Ήταν όμως μεγαλοπελάτης. Πολυεκατομμυριούχος. Εμείς (δηλαδή εγώ) είμαστε σημαντικά μικρότεροι και κυρίως χομπίστες. Προσωπικά συμφωνώ με όλα όσα γράψατε φίλε Barren μου αρέσει όμως να νικάω. Αν είναι δυνατόν κάθε μέρα.

      (γι αυτό άλλωστε διάλεξα και μια αγορά στα μέτρα μου) 🌺

      Διαγραφή
    3. Κι εμένα μου αρέσει να νικάω (ποιος παίζει για να χάσει) κ. Hippy, αλλά διαλέγω εγώ το παιχνίδι που θα παίξω και με ενδιαφέρει περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.

      Επίσης δε θεωρώ ότι η αντοχή στα δύσκολα είναι συνάρτηση του απόλυτου οικονομικού μεγέθους, αλλά των συσχετισμών οικονομικού μεγέθους, εισοδήματος, αναγκών και έκθεσης. Δηαλδή σε μια bear market ποιος είναι πιο ευάλωτος? Κάποιος με περιουσία πχ 2 εκ, εισόδημα 500 κ, έξοδα διαβίωσης 500 κ και έκθεση 1 εκ ή κάποιος με περιουσία 200 κ, εισόδημα 50 κ, έξοδα διαβίωσης 30 κ και έκθεση 100 κ?

      Μπορεί να φανεί αυθάδες, αλλά θεωρώ πως θα αντέξω περισσότερο αυτή την κατάσταση που ίσως ξεκινάει (και θα την αξιοποιήσω) από τα υπερχρεωμένα αμερικανικά κυβερνητικά ταμεία. Και πιστεύω πως η κωλοτούμπα του Αλέξη του Αλτσχάιμερ θα είναι μεγαλειώδης και θα υποχρεωθεί πριν τη λήξη της θητείας του στο μεγαλύτερο QE που έχει εφαρμοστεί ποτέ. Όχι ότι θεωρώ τα QE ιδανική λύση ή βασίζω σε αυτά τον επενδυτικό μου σχεδιασμό, απλά έτσι εκτιμώ ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα , κύριε Barren το θέμα ειναι ότι σε 2 χρόνια πχ θα έχουν λιώσει τα πάντα αφού τα growth απλά δεν έχουν πάτο και όλοι εδώ είμαστε αγορασμένοι με αυτά εκτός και αν το κάνει ο mr Αλτσχάιμερ για να τα σαρώσουν τα δικά του παιδιά όλα σε τιμές χώμα , λέμε και καμία λαλακία να περνάει η ώρα γιατί τελείωσαν οι τάπες. Βέβαια δεν ξέρω αν τιμές σε αυτά τα επίπεδα ειναι καλές για είσοδο , αυτό το ξέρουν πολύ καλύτερα αυτοί , πάντως η αλήθεια ειναι ότι το πάνε όπου θέλουν χωρίς πρόβλημα.

      Διαγραφή
    5. Jesse:

      14. Hope for profits and fear losses

      As investors, it is important to fear losses and hope for more profits. Of one follows this golden rule, it’s equivalent to cutting losses short and letting winning trades run.

      “Instead of hoping, one must fear and instead of fearing, he must hope. He must fear that his loss may develop into a much bigger loss, and hope that his profit may become a big profit,” he said.

      17 Never be afraid to take a loss

      Investors sometimes make some wrong decisions that cause huge losses to capital and confidence. When one does not cut losses, s/he grows and grows them until they become too big and too painful to let go of.

      Hence, Livermore advised investors to be never afraid to take a loss, especially when the loss is small and the trade is not working out. “Losing money is the least of my troubles. A loss never troubles me after I take it. I forget it overnight. But being wrong – not taking the loss – that is what does the damage to the pocket book and to the soul,” he said.


      13. Never argue with the tape

      Many traders make the mistake of venting out their frustration on the market, when they suffer huge losses.

      Livermore advised investors to just follow the trend, forget about making predictions, and just go with the flow which can help one trade in a much more relaxed and effective way. “I don’t know whether I make myself plain, but I never lose my temper over the stock market. I never argue with the tape. Getting sore at the market doesn’t doesn’t get you anywhere. Markets are never wrong, opinions often are,” he said.

      Διαγραφή
    6. H Zynga δείχνει το δρόμο.
      Όσοι αγόραζαν στα χαμηλά βρέθηκαν με το 50% του κεφαλαίου τους σε cashαδούρα. Εκτός βέβαια αν θελήσουν να πουλήσουν κοντά στα υψηλά του έτους.

      Διαγραφή
    7. Όταν λέω ότι οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν τη διάκριση μεταξύ των παιχνιδιών που παίζονται μέσα στο ίδιο στάδιο ...

      Αλλά, για την ιστορία : η οικονομική μου επιφάνεια αυτή τη στιγμή είναι υπερπολλαπλάσια από του Jesse τη στιγμή του θανάτου του (μαρίδα είμαι). Γιατί λοιπόν να παίξω το δικό του παιχνίδι, αφού υποτίθεται πως ήταν και ο κορυφαίος? Που δεν ήταν ... όταν φτάσετε στο "Sell 'em" Ben επανερχόμαστε.

      Διαγραφή
    8. κ. Geopard με όλο το θάρρος κι εσείς πρέπει να καταλήξετε τι παιχνίδι παίζετε και πού θέλετε να φτάσετε. Αν θέλετε να είστε trader μάθετε πολύ καλή ΤΑ και στατιστική, αν θέλετε να είστε επενδυτής μάθετε πολύ καλά τις εταιρίες που επενδύετε.
      Ας το πάνε όπου θέλουν, ZBUCHAM. Αν πάει ακόμα πολύ πιο κάτω θα πάρω πολύ ακόμα από τις εταιρίες που θέλω και ίσως καινούριες, αν το πάνε πολύ πιο πάνω, ίσως πουλήσω κανά ψιλό.

      Για μένα οι εταιρίες που ενδιαφέρομαι και μετά από πολύ καλά αποτελέσματα έχουν χάσει 50%, δεν είναι 50% χειρότερες αλλά 100% καλύτερες αυτή τη στιγμή επενδυτικά.

      Διαγραφή
    9. Χοντρικά το ίδιο λέμε κ. Barren. Εγώ είπα "μου αρέσει να νικάω αν είναι δυνατόν κάθε μέρα γι αυτό διάλεξα μια αγορά στα μέτρα μου" κι εσείς είπατε "διαλέγω εγώ το παιχνίδι που θα παίξω και με ενδιαφέρει περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα".

      ΄Εχουμε όμως και μια σημαντική διαφορά. Εσείς δείχνετε ότι κατέχετε τη μεγάλη εικόνα και πατάτε γερά. Δείχνετε και έχετε μεγάλη εμπιστοσύνη στην εκάστοτε επιλογή σας. Εγώ αντίθετα-σταθερά ανασφαλής-εάν η επιλογή μου δεν κινηθεί αμέσως θετικά προσπαθώ να απαντήσω στο ερώτημα "τι ξέρουν οι άλλοι που δεν ξέρω εγώ". Και στο -8% stop loss. Θεωρώ την πειθαρχία σημαντικότερη από την έμπνευση.

      Μακάρι (για όλους μας) να δικαιωθείτε ως προς το QE.

      Διαγραφή
    10. Κύριε BARREN από τα γραφόμενα σας τελευταία αντιλαμβάνομαι πως περιμενετε αρκετό ξύλο ακόμη ... σωστά το διαβάζω??

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Ναι κ. Gerry αυτό περιμένω, αλλά δε σημαίνει και τίποτα αυτό. 11 μήνες bear market στα τεχνολογικά growth με το δείκτη να καλπάζει δεν ξέρω αν έχει ξανασυμβεί μετά το crash του .com. Στο μεταξύ τα κουμούνια ετοιμάζονται να βάλλουν την Αμερική σε ύφεση με Debt/GDP~140%. Ελπίζω να έχουν συλλάβει κάποιο σατανικό σχέδιο και να μην είναι απλώς ανεγκέφαλοι.

      Διαγραφή
    13. Κύριε BARREN μάλλον δεν έχει συμβεί ξανά όμως πάντα υπάρχει η πρώτη φορά για όλα και ειδικά στις Αγορές είναι χώρο -πεδιο οπου είναι απροβλεπτο γιατί επηρεάζεται από οτιδήποτε μπορεί να συμβεί ...άλλωστε για αυτό ανταμείβει η ζημιώνει αναλόγως...Εγώ από πέρσυ τον Μάρτιο κράτησα αυτή την ταχτικη αφ' ενός γιατί έβλεπα αυτό που είχε συμβεί με τις αποτιμήσεις στα growth αλλά γιατί ακριβώς έβλεπα τους δειχτες να καλπαζουν και όχι μόνο να μην ακολουθούν οι μετοχές των growth αντιθέτως να κάνουν νέα χαμηλά και ότι έπαιρναν το έχαναν σε χρόνο dt αδυνατώντας να κρατήσουν ένα επίπεδο σε μια τιμή πάνω από λίγες μέρες και αυτό μόνο ως καλό σημάδι δεν μπορούσα να το εκλαβω...για αυτό τις λίγες φορές που μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω την έκανα σχεδόν πάντα με μικρή ζημιά .και να σκεφτείτε πως οι θέσεις που έπαιρνα δεν ήταν ούτε το 15 % των θέσεων που αγόραζα όταν παίζαμε παπάδες Nov 2020 με Feb 2021...Θέλω να καταλήξω πως βγήκε αφ' ενός από την αγορά γιατί τα κερδη μου ήταν πολλά γρήγορα και ακοπα σε χρόνο DT αυτός ήταν ο καταλυτικός λόγος αλλά και γιατί είδα από τον Μάρτιο και μετά στην Χρηματηστηριακη που συνεργάζομαι να ανοίγονται σωρηδον κωδικοί για Αμερική από "παίχτες" που ήταν ανενεργοί στο Ελληνικό για χρόνια και στην συντριπτική πλειοψηφία τους κατεστραμμένοι στην κυριολεξία από το ΧΑΑ παίζοντας αποκλειστικά τράπεζες και Μιγες...και αυτό μου κτυπησε καμπάνα πολύ ηχηρή ότι τώρα που μπαίνουν αυτή εγώ πρέπει να πάω για ψάρεμα...δεν είναι πως έκανα κάποια πρόβλεψη του τι θα γίνει και σ αυτό που ακολούθησε...προτιμώ να στάθμιζω τον κίνδυνο που θέλω να πάρω την δεδομένη χρονική στιγμή αφού πρώτα απ' όλα αξιολογήσω όσο μπορώ τουλάχιστον να την χρονική συγκυρία που συμβαίνουν τα γεγονότα ... κάποιες φορές είναι σωστός κάποιες λάθος ...έτσι δεν γίνεται πάντα??

      Διαγραφή
    14. Να συμπληρώσω δε γιατί νομίζω πως έχει την αξία του πωςαυτοι ακριβώς που τον Μάρτιο έτρεχαν να ανοίγουν κωδικούς για Αμερική ώστε να επιβιβασθούν στον πύραυλο της Αμερικής είναι οι ιδιοι ακριβώς που τόν Νοεμβρίο Δεκεμβρίο και Ιανουαρίο εκραζαν όλους εμάς που παίζαμε Αμερική τα SPACS λέγοντας πως θα μας μαδησουν και δεν θα μας μείνει σάλιο...ο Κύριος ΤΆΚΗΣ τα θυμάται που τα γράφαμε εδώ και γελάσαμε... είναι λοιπόν να μην την κάνεις όταν οι ίδιοι που φώναζαν σταυρωθειτω τώρα ούρλιαζαν ωσανα στο Αμέρικα...???Την κάνεις και δεν κοιτάζεις πίσω...οι πιο πολύ απ' αυτούς έχασαν τον κόλο τους είδη και τα μάζεψαν αρον άρον με την ουρά στα σκέλια και γύρισαν πίσω...περιμένω να γυρίσουν και οι υπόλοιποι με τις επόμενες πτήσεις...

      Διαγραφή
    15. Διορθωνω για την τάξη :ήδη ...

      Διαγραφή
    16. Κυριε Gerry ενας απο αυτους που περιγραφετε ομολογω πως ειμαι και εγω,ομως το 99 ημουν 18 χρονων και το μυαλο ηταν ξερετε που.Η διαφορα απο τοτε ειναι πως τωρα τα χρηματα που εβαλα τα θεωρησα απο την αρχη χαμενα οποτε δεν με πολυαπασχολει τι θα γινει.Το μονο που δεν με ανιπροσωπευει απο τα οσα γραφετε ειναι πως δεν πανικοβαλλομαι απλα θα περιμενω μηπως γυρισει.παντως πολυ ευστοχος σε οσα ειπατε ακριβως ετσι εγινε με εμενα.Επισης να προσθεσω πως μεσα απο το μπλογκ του κυριου Τακη νιωθω πως καθε φορα που διαβαζω σχολια σας μαθαινω πολλα κατι που το 99 δεν επαιζε.ειναι σαν ενα ταχυρυθμο φροντιστηριο εδω μεσα.

      Διαγραφή
    17. Εγώ κύριε Big bang μαθαίνω απ' όλους τους φίλους εδώ μέσα και το εννοώ γιατί πιστεύω πως αυτό που λέει κάποιος έχει μέσα του καποια αξία φθάνει να είναι η Αλήθεια και με καλή πρόθεση!

      Διαγραφή
    18. Αυτό εννοώ και εγω απ όλους .το «σας» ήταν για ολους

      Διαγραφή
    19. κε Γεωπόνε, συγγνώμη παντελώς άσχετο το παραπάνω λίνκ. Εδώ το link για QE
      https://euretirio.com/posotiki-xalarosi-quantitative-easing/

      Διαγραφή
    20. Για να μην παρερμηνευτεί :Την κάνεις και δεν κοιτάζεις πίσω έννοιω τότε τον Μάρτιο του 2021 όταν και τα καράβια των μεταναστών επενδυτών περίμεναν ουρές έξω από το Έλις Αιλαντ να ουμε για να ξεφορτώσουν....Τώρα που αυτοι έρχονται όσοι εμείς ξαναπάμε σγιουλια σγιγουλα με ΠΟΛΎΥΥΥ πιο φθηνό εισιτήριο και σε Α θέση...Σπεύδει βραδεως που λέει SIR TAKIS αλλά και καντην γρήγορα που λέω και εγώ όταν κάτι δεν σου άρεσει η δεν το καταλαβαίνεις...

      Διαγραφή
  23. Α έτσι πέστε μου φίλε μου BARREN για αυτό καταλαβαινομαστε...είμαστε και οι δύο της σχολής των Στω'ι'κών :,Σενέκας Μάρκος Αυριλιος κτλ ...συστήνω αν δεν το έχετε που μάλλον το έχετε:Τα εις εαυτόν ...εκδ Θύραθεν όμως ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαι ειλικρινής κ. Gerry εγώ ανήκω στη σχολή του Γουφετισμού, απλώς έτυχε να ταιριάζει εντυπωσιακά με τον κ. Επίκουρο και υιοθέτισα την ταμπέλα. Όπως έγραψα είμαι αυτοδίδακτος (δε χαρντ γουέη naoum).

      Διαγραφή
    2. Κάτι δηλαδή σαν τον FRANKY..YOUR WAY naoum...

      Διαγραφή
  24. Βέβαια ο επίκουρος δεν ανήκει στους Στωικούς...ο Επίκτητος(αγαπημένος ) ναι ... αλλά είναι κοντά ...Εύγε Κύριε BARREN !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ VIACOM CBS STREAMING. ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σύντροφοι καλησπέρα,
    απλά να εκφράσω τις ευχές μου για ένα σωτήριο έτος και να συναντηθούμε όλοι με τις προσδοκίες μας, τουλάχιστον σε επίπεδο επενδύσεων.
    Κουράγιο στα δύσκολα και υπομονή. Γυρνάει ο τροχός, απλά να τον παρακολουθείς.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα διαβαζω το nickname σας και μου φτιαχνει τη διαθεση.
      Καλη χρονιά και σε εσάς.

      Διαγραφή
    2. το καλοπροαίρετο χιούμορ είναι ευλογία!
      Σας ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  27. H CLVR προσπαθεί να το γυρίσει. Τεχνικά παραμένει χάλια. Ελπίζω να μην χάσει τουλάχιστον το 2.2 {άμυμα μαζινό} διότι μετά μπορεί να πάει και κάτω απο 1 .Μάλλον καλύτερα να μην χάσει το 2.56 το προηγούμενο χαμηλό της και με τις αποκλείσεις που έχει να ξεκινήσει ένα δυνατό πάνω. Το πιστεύω το χαρτί.

    Η LMND η αγαπημένη του Μορφονιού στη παρούσα φάση δεν διάγει τις καλύτερες μέρες της και αυτή τεχνικά. Αλλά αν τέλειωσε η βύθιση στο χαμηλό των 35 της ίσως μπορέσει να πάει στις 100 με 110 το καλοκαίρι. Χμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για όποιον έχει φάει τέτοια πτώση που φάγαμε και τρώμε, θεωρώ πως τα δύσκολα δεν είναι στην πορεία προς τον πάτο. Είναι κατά την απομάκρυνση από τον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδέρφια παίζει να πλησιάζουμε, τα κοπρόσκυλα της FED σήμερα κάνουν διαγωνισμό ποιος είναι πιο hawkish, έχω λιώσει στο γέλιο.

      "Τουλάχιστον 3 αυξήσεις επιτοκίων το 2022" ο ένας.
      "Τεράστιο πρόβλημα ο πληθωρισμός, είμαστε αποφασισμένοι να τον πατάξουμε δυναμικά" ο άλλος.
      "Μετά το Μάρτη πρέπει οπωσδήποτε να αρχίσει το QT" o τρίτος.

      Εντάξει, μόνο ότι θα περνάνε όποιον κατέχει μετοχές growth με μπετόβεργα Φ50 δε μας είπαν σήμερα, χαχαχα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό ακριβώς.. Εγω π.χ λεω μακάρι να φτάσω στα λεφτά μου

      Διαγραφή
    3. Και για να παραφράσω ένα συλλογισμό που χρησιμοποιεί συχνά ο φίλος κ. Hippy (επιτρέπετε ελπίζω, ε):
      Μια μετοχή που είναι 50% κάτω από το μακροπρόθεσμο στόχο, έχει ένα +100%.
      Μια που είναι 75% κάτω έχει ένα *4.
      Μια που είναι 90% κάτω έχει ένα *10.

      Βρείτε τες λαγωνικά μου, δης ιζ μμμμούρικα naoum.

      Διαγραφή
    4. Κ Barren δε μπορώ να σας καταλάβω. ( αυτο με το μπέργκερ και το τζατζίκι)

      Διαγραφή
    5. Ελπιζω για φέτος οι Yolo να επιλέξουν και καμμια απο τις δικές μας μεχτοχές!!

      Διαγραφή
  29. Στην DCRN είχαν redemption rate 87,5% !! Δεν εχει μεινει σαλιο από ρευστό.
    Τα άσχημα του είναι κάτω απο 10$ το σπακ κατα την ψηφοφορία..

    Γιατί άσχημα αφού μπορει να εκτοξευτεί λογω μικρου float? Γιατί δεν καλυπτει καν τις ελάχιστες κεφαλαιακές ανάγκες με τα εναπομείνατα χρήματα και θα εκδόσει μετοχές στα 6$ στον σπονσορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Bugs, έχετε κάποιο Link? Μπορείτε να γίνετε λίγο πιο επεξηγηματικός σε αυτά που γράφετε;

      Διαγραφή
    2. εδω ειστε κε antep.
      https://finance.yahoo.com/news/decarbonization-plus-acquisition-corporation-ii-093100095.html

      Τι να εξηγήσω παραπάνω, τα σήκωσαν οι μετοχοι του spac από τον trust και δεν έμεινε ρευστό να πάρει η εταιρία. Είχε φτασει η μετοχή στο 8,5$ όταν υπήρχε το δικαιωμα του redemption, προτίμησαν να τις ανταλλαξουν κλειδώνοντας απο 9% εως 15% απόδοση. Αυτα τα κεφαλαια πληρωνονται απο τον trust account του spac. Θα εκδοθούν καινούργιες μετοχές στα 6$.


      Για το ποσοστό που ανταλλαξε τις μετοχές του δειτε εδώ στο item 8.01
      https://www.sec.gov/ix?doc=/Archives/edgar/data/0001836154/000119312522007746/d277746d8k.htm


      Δεν το περίμενα ομολογώ, τη θεωρώ καλή εταιρία. Πούλησε στην Shell, εκανε συμφωνία να φορτίζει ηλεκτρικά ταχύπλοα κλπ.
      Δεν έχω, αλλα ήμουν στις επάλξεις μπας και πάρω. Βέβαια, όπως μαρτυρά και ο όγκος ο σημερινος έχουν μεινει πολυ λίγες μετοχές σε κυκλοφορία, μπορεί να εκτοξευτεί για πλάκα, αλλα μπορεί και να βυθιστεί για πλάκα. Ειδικά με τον μαγνήτη των 6$ και να ανεβεί, όλοι τον μουτζούρη θα παίζουν.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κ Bugs! Προσπαθώ να βρω τι lockup έχουν αυτά στα $6 του σπόνσορα..

      Διαγραφή
  30. κε Τάκη η αγαπημένη σας η Fluence (είχατε πει ότι την προτιμάτε απο την Stem αν θυμάμαι καλά) ανακοίνωσε συνεργεσία με την QS.

    https://www.barrons.com/articles/quantumscape-expands-beyond-electric-vehicles-51642089849?siteid=yhoof2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα έλεγα ότι όντως την προτιμώ. Siemens και AES, ενώ πάει για πωλήσεις 1,2 δισεκατομμυρίων.
      Θα της κάνω σύντομα μια αναφορά.

      Διαγραφή
  31. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΗ COUPANG ΠΟΥ ΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ? 20 Κ ΛΙΓΟ ΚΑΤΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν την κοίταγα είχα δεδομένο ότι θα δει το 20-.
      Από ότι φαίνεται θα με δικαιώσει.

      Διαγραφή
  32. Έχει κάποιος άποψη γιατί τα ZEV warrants είναι τόσο χαμηλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα , είναι καταπληκτικό το πως όλοι οι αναλυτές τις περισσότερες εταιρείες μας τις έχουν για διακράτηση και αγορά αλλά το ξύλο που τρώνε ειναι επικό μήπως να τους παίζουμε ανάποδα με το που λένε αγορά να πουλάμε και με το που λένε πούλα να αγοράζουμε , Asts την ίσιωσαν και αυτή να μην έχει παράπονο που η Sklz έκανε νέο χαμηλό σήμερα χάνω μόνο 3,3% και λέω ευτυχώς που δεν πάθαμε και τίποτα , πως σκ..τα θα ξεμπλέξω δεν ξέρω , όλοι λένε για καταστροφές tapering 4 αυξησεις επιτοκίων φέτος εδώ ο κλεωντσάκος λέει ότι 70 χρόνια θα κανουν να συνέλθουν οι αγορές https://www.bankingnews.gr/analyseis-ektheseis/articles/606343/goldswitzerland-to-krax-tis-agoras-borei-na-parei-70-xronia-gia-na-anarrosei-tha-ginoun-staxti-ta-kerdi-to-2022 , έχουν ανοίξει τα κακά νέα λες και ήρθε η καταστροφή του κόσμου να δω πότε θα τελειώνει το μαρτύριο μας , κύριοι δυστυχώς εγώ την πάτησα πολύ άσχημα και το πραγματικό ξύλο ίσως να μην έχει αρχίσει ακόμα με την καταστροφολογία των ημερών , κύριε Barren το 50% από εδώ πέρα ειναι ίσως το αισιόδοξο σενάριο από αυτά που γράφονται ίσως να μηδενίσουν όλες μας οι εταιρείες με την μανία που τις πουλάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σας πω κατι ριψοκινδυνο. Τι θα έκανα εγω αν ήμουν στη θεση σας.

      Θα τα πουλούσα όλα θα ήταν να σαν ξεκινουσα τωρα να επενδύω. Θα πότναρα αυστηρα σε 1 ή το πολύ σε 2 εταιρίες. Σε αυτές με τις μεγαλύτερες πιθανότητες για το yolo. Για κερδη τρελά, κερδη της ανακάλυψης.

      QS, ASTS, Βkkt, κλπ. Τέτοια πράγματα.

      Όχι μονοκοπανια εννοείται το ποντάρισμα, Λίγο λίγο. Όπως ειδαμε υπερβολες στο πάνε πέρσι, έτσι θα δουμε και στο κάτω.


      Μπορει βέβαια να τα χασετε όλα έτσι. Και ειμαι και λιγο τζογαδόρος οπότε μη με ακουτε. Αλλα εγώ ετσι θα το έπαιζα. Από την αρχή.

      Διαγραφή
  34. Sell off πάλι σήμερα. Για ένα ακόμα βράδυ.Σε λίγο δεν θα μείνει μαντήλι να κλάψουμε όπως πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Προστατέψτε την ψυχολογία σας
    Τα ματιά στο 10ετες αμερικανικό ομόλογο στο οποίο σημερα είχαμε σημαντική αποκλιμάκωση
    Αυτό που έγινε σήμερα στο Αμέρικα είναι εντελώς πλαστό και κανει την μέχρι πρότινος πεποίθηση μου πως θα φύγουμε για πάνω, ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
    ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ
    KILLBILL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα ,ότι καλό και να βγει καίγεται επιτόπου , θυμάμαι ότι η Sofi έβγαλε φοβερά αποτελέσματα πολύ πάνω από τις προβλέψεις και την έχουν κεράσει από τότε μια πτώση 48% , αν θυμάμαι και η Game έβγαλε πριν λίγο καιρό αποτελέσματα που ήταν πολύ καλά και την κέρασαν και αυτήν μια πτώση 45% κύριοι , τα αποτελέσματα μόνο αν ειναι άσχημα τα λαμβάνει υπόψιν η αγορά στα growth αυτήν την στιγμή και πραγματικά έχει κουράσει απίστευτα , άντε πάλι σήμερα να δούμε νέο sell off γιατί έτσι γουστάρουν.

      Διαγραφή
    2. Κύριε antep ευτυχώς που έβγαλε καλά αποτελέσματα , φανταστείτε να έβγαζε χάλια αποτελέσματα θα την έστελναν σε αρνητικές τιμές. Η πτώση θα έχει συνέχεια γιατί από ότι βλέπω η Ayro μια μετοχή που είχα και δεν ειμαι διατεθειμένος να αγοράσω ξανά , από τα 11,5 έφυγε και ειναι τώρα στο 1,4 , την παρακολουθώ σαν λαγό και ενώ τις τελευταίες μέρες έδειχνε να κάνει βάση στο 1,5 σήμερα το ακύρωσε με νέο χαμηλό ever συνεπώς όσοι έχουν μετρητό αναμονή ,για εμάς τους αγορασμένους δεν νομίζω να ξεμπλέξουμε τόσο εύκολα από αυτό το Κραχ των growth ειναι πολύ δύσκολο να ξαναβρούν κορόιδα να τους χώσουν τα χαρτιά μετά από αυτό που τους κανουν τώρα και ας ειναι Αμερική .

      Διαγραφή
    3. Της χαμηλώνουν τους πολλαπλασιαστές.

      - Σε ένα περιβάλλον που το χρήμα ρεει αφθονο η "αγορα" αποδεχεται να πληρωσει ως προσδοκία 30 φορές επάνω απο την αξία.
      - Σε ένα περιβάλλον που το χρήμα δεν ρεει και τόσο άφθονο η αγορα αποδεχεται να πληρώσει ως προσδοκία 10 με 12 φορές παραπανω απο την αξία.

      Γι' αυτο και παρά τα καλά αποτελέσματα οι μετοχές πέφτουν ενώ η "αξία" των εταιρίών (μεσω των καλω αποτελεσμάτων) να ανεβαίνει.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Bugs_Bunny αν ειναι όπως το λέτε γιατί περιμένουν τα αποτελέσματα και δεν το κανουν νωρίτερα θα μου πείτε μα γιατί εδώ μπορούν να πουλήσουν στο πόπολο που είδε καλά αποτελέσματα και μπήκε ενώ οι μέσα την ανέβασαν 2-3 μέρες πριν για να τα χώσουν σήμερα, ειναι μια λογικότατη άποψη κύριε Bugs_Bunny.

      Στο δια ταύτα το σημερινό ξύλο αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα το μάζεψαν για να μπορούν να τα χώσουν από Δευτέρα και πάλι, εάν είχα μετρητά δεν έμπαινα για κανένα λόγο εδώ πέρα ειμαι σίγουρος ότι πάμε για μακροχρόνιο πάτο και όποιος αντέξει και όσες εταιρείες επιβιώσουν.

      Η Zevia θα μπορούσε να δει το 9 αλλά δεν ειμαι και σίγουρος γιατί την χώσανε μια χαρά σήμερα στο κλείσιμο και μπορει να έχει και συνέχεια.

      Διαγραφή
  37. Κύριε BARREN να σας δώσει ο Κύριος ΤΆΚΗΣ το προσωπικό μου email και αν κάποια στιγμή το επιθυμείτε όποια στιγμή θα χαρώ τα μέγιστα να επικοινωνήσουμε...Το αφήνω σε εσάς...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά κ. Gerry, χαρά μου.
      Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα από τον κ. Τάκη να γράψω το mail σε ένα άλλο σχόλιο το οποίο δε θα δημοσιεύσει.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως μπορεί να το κάνει ο Κύριος ΤΆΚΗΣ...!Σας ευχαριστώ θερμά Κυριε BARREN για την εκτίμηση σας ...θα σας στείλει και το δικό μου!

      Διαγραφή
    3. Κύριε Gerry ξσναστείλτε μου και το δικό σας .... αν δεν σας κάνει κόπο.

      Διαγραφή
  38. Σύντροφοι, εντοπίζω σε διάφορα φόρουμ αναφορές για την Bakkt Holdings, Inc (BKKT).
    Εδώ έχει λάβει χώρα σχετική συζήτηση? γιατί δεν εντοπίζω.

    Την εντοπίζω γδαρμένη (και ποια δεν είναι γδαρμένη!) και δείχνει φέρελπις λόγω αντικειμένου και ιδιοκτησίας.

    Ξέρει κανείς αν υφίσταται κάποιο ιδιαίτερο ζήτημα και παρουσιάζει τέτοια "υποθερμία"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα διαβάσει στο yahoo conversation της μτχς στις 16 Δεκ. όταν έχασε ~35%
      για κάποιο τεράστιο εξωχρηματιστηριακό offering, δεν υπάρχει κάποιο σχετικό Sec..
      το οποίο -εκ του αποτελέσματος- εκλήφθηκε ως dilution.

      Διαγραφή
    2. είναι σε "advanced discussions" με την apple για συνεργασία τους στις bitcoin πληρωμές μεσω των εφαρμογών της. Ό,τι συμφωνησε με την Mastercard δηλαδή. ΑΝ το ανακοινώσει, 50$ για πλάκα.

      Κατά τ' άλλα θέλει να κανει κάτι πολυ δύσκολο τεχνικα
      https://fortune.com/2020/02/05/bakkt-rewards-points-bitcoin-cash-wallet/

      Αν τα καταφέρει, μιλαμε για μεγαθήριο. Θέλει χρόνο ομως. Πιο πιθανό το pump and dump της ανακοίνωσης της apple.
      Δεν εχω αυτή τη στιγμη, αλλά ήμουν μεσα στη διαδρομη 25$-49$ στην ανακοινωση της Mastercard. Η 3η μεγαλυτερη μου επιτυχία μετά απο Hyliion και Stem.


      Για το ιδιοκτησιακο που λέτε ειναι και καλό και κακό. Καλό για προφανεις λόγους, κακό επειδή τα παιδιά εκει έχουν και τα κεφάλαια και το χρόνο να περιμένουν να πάει αργά αργά το πράγμα. Οι μικροεπενδυτές τα έχουν?

      Τέλος, να πουμε ότι η Καθυ φόρτωνε καραβιές όταν ήταν spac. Καραβιές όμως. Δεν ξερω αν ξεφόρτωσε στα υψηλά βέβαια. Δεν εχω διαβασει κατι, μαλλον κρατάει. Κρίμα.. Αυτή η γυναίκα έχει φοβερές εμπνεύσεις στην είσοδο αλλά πολύ άσχημα σημεία εξόδου.


      υ.γ. Κουίζ: Ποιο άλλο crypto/cash app play σε μορφή spac αγοράζει δίχως αύριο η Καθυ?

      Διαγραφή
    3. Σύντροφοι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

      Η αλήθεια είναι ότι έχει απογειώσει τα λειτουργικά της έξοδα (λόγω προσλήψεων) και με τα μέχρι τώρα στοιχεία τα έσοδα δεν σημειώνουν γεωμετρική πρόοδο. Βέβαια το διάστημα μικρό ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα.
      Προσωπικά θα την έχω πλέον στα alerts προκειμένου να την ευλογήσω δεόντως.

      Και πάλι σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  39. Την QS σαν να την φροντίζουν πολύ τα παιδιά ...τι λέτε Κύριε ΤΑΚΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας βγαλουν καμια Solid State και δεν χανομαστε, προς ωρας αερας και θεωριες, απο στοιχηματα εχομεν πολλα.
      Δειτε και Nikola που δε πεφτει κατω απο 10, μπετον αρμε, αποδεδειγμενα απατη. Περιεργη αγορα.

      Διαγραφή
    2. Αραβικά κεφάλαια, προφανώς πιστεύουν και στηρίζουν την QS, όπως και τη Lucid. Kαι όχι μόνο αυτές ....

      Διαγραφή
    3. Στην QS να συμφωνήσουμε πως το υψηλό 140 που έκανε πρό διετίας σχεδόν ήταν η υπερβολή της υπερβολής και μπορεί να το επαναλάβει εφ όσον το όλο εγχείρημα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία...όμως πιστεύω που αν την βρούμε σε αδυναμία απ' αυτά τα επίπεδα λόγω συγκυριας μια ζαριά αξίζει...

      Διαγραφή
  40. Κύριε Indiefuda με συμπαθατε αλλά δεν σας πήρε κάνεις με το ζόρι να αγοράσετε ...ούτε καν πρόταση αγοράς δεν είναι ... είπα αυτό που βλέπω...τι να πω? Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Τέλος πάντων δεν τρέχει τίποτα...να είστε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιλια συγνωμη, ηταν καθαρα καφενειακο σχολιο. Ο γραπτος λογος χανει, ιδιως απο ατομα που πασχουν στην ορθη χρηση του οπως εγω. Το σχολιο ήταν καθαρα για τη συμπεριφορα της τιμης, οτι γενικοτερα βλέπουμε υπερβολες και δεν ξέρεις τι να εμπιστευτεις. Δειτε ας πούμε και τη Νικολα που έχει εξαιρετικη συμπεριφορα παροτι έχει λερωμένη τη φωλιά της. Προς Θεού, εκτιμω τις αποψεις σας.

      Διαγραφή
    2. Δικο μου το σχολιο κε. Gerry, οταν στελνω απο το κινητο δεν ειμαι συνδεδεμενος και εμφανιζεται ως ανωνυμος.

      Διαγραφή
    3. Βλεπω μια κινητικοτητα στα μπουμπουνοφυλλα, τι εχουμε; 12% και τσιμπησε λιγο και ο ογκος.

      Διαγραφή
    4. Δεν υπάρχει πρόβλημα...πάμε παρακάτω..

      Διαγραφή
    5. Πάνε σε έκδοση μετοχών τα μπουνουνόφυλλα εδώ κάτω. Γιαυτό υπήρξε η κινητικότητα.

      Διαγραφή
  42. Κυριε Τακη μπορειτε να σχολιασετε αποτελεσματα απο GAME? εμενα μου φαινονται απλα οκ. Με χαλαει που επεσε τοσο πολυ το cash τους αλλα εχουν αναπτυξη καλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο, ούτε κάτι που δεν περιμέναμε.
      Θεωρώ δεδομένο ότι θα ζητήσει εκ νέου φρέσκο χρήμα. Μένει να δούμε σε ποιά τιμή θα εκδώσει νέες μετοχές. Αν ζορίζεται θα αναγκαστεί να πάει τώρα στα χαμηλά. Αν περιμένει λίγο, ίσως βρει καλύτερο χρηματιστηριακό κλίμα και να γίνει και ολίγο παίγνιο.

      Διαγραφή
  43. Σήμερα ήταν ημέρα αγορών γκρόουθ. RIVN, ASTS, GAME ZEVW ΚΛΠ. Καλησπέρα στην παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα για 2η φορα ο nasdaq χτυπησε στον 200αρη του και αναπηδησε. Λετε να κρατηθεί από επάνω; Εγώ λεω θα τον κοψει σαν βουτυρο κάποια απο τις επομενες φορές.

      Αν μιλάμε για αποδοση 10-15-20% καλη ίσως ήταν η σημερινη μερα. Για πιο μακροπροθεσμα, σε καμία πείπτωση ακόμα. Γνωμη μου.

      Διαγραφή
  44. Για να παραφράσω το μακαρίτη τον Κων/νο Μητσοτάκη (περί πληθωρισμού πάλι τότε) :
    Ο ρυθμός αύξησης της ταχύτητας πτώσης του Χ/Φ μου δείχνει να ελαττώνεται...

    Πάμε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γουφέτιος.
      Μάλλον είχα αποσυνδεθεί, γουονταφάκ.

      Διαγραφή
    2. xaxaxa αισιόδοξη παρατήρηση! Σας χαίρομαι πραγματικά.

      Αλήθεια είναι πάντως ότι με τέτοιο πληθωρισμό τι να τα κάνεις τα μετρητά!!!!!
      Βουρ στον πατσά και ο Ύψιστος μαζί ΜΑΣ!

      Διαγραφή
  45. Η οποία απόφαση -κινηση για τον φίλο GEOPARD δεν είναι εύκολη για ευνόητους λόγους... ενέχει το περιθώριο του λάθους σε μεγάλο βαθμό αυτή την χρονική στιγμή ... όσο και αν λέει η πιστεύει ότι θα δούμε τιμες πολύ πιο κάτω δεν είναι εύκολο να πουλήσει ...εγώ στην θέση σου (που όμως δεν είμαι οπότε δεν ξέρω τι αξία έχει )θα αποφάσιζα τι ακριβώς θέλω από εδώ και πέρα...Αν θέλω να πάρω το κεφάλαιο μου πίσω η τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του (και με αυτό θα ήμουν ευχαριστημένος αν το πετύχαινα)θα κινουμουν πολύ πιο συντηρητικά ...όμως τονίζω δεν είμαι στην θέση του ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε GERRY καλώς η κακώς επέλεξα να πάρω μεγάλο ρίσκο με σχετικά μεγάλο παράθυρο χρόνου από εδώ 3-4 χρόνια (για Αμερική ειναι μεγάλο το παράθυρο για Ελλάδα μικρό και μην ξεχνάμε έχουμε φάει ήδη ένα χρόνο άρα το όριο ειναι 4-5 χρόνια ) τώρα εδώ που ειμαι μόνο διορθωτικές κινήσεις θα κάνω στο χαρτοφυλάκιο μου και όπου πάει (όπου μεγάλο ρίσκο είτε μεγάλο κέρδος ή μεγάλη ζημιά , να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό ). Τώρα που τσουρουφλίζομαι γκρινιάζω αρκετά αλλά αν γυρίσει μπορει να ειναι όλα μια χαρά , σούμα θα κάνουμε στο τέλος του χρόνου και πάλι ,όμως μια επιλογή να βγει θα βγουν όλα τα σπασμένα αρκεί να αντέξω-αντέξουμε στον ταύρο πάνω που λέει και ο φίλτατος κύριος Barren .

      Διαγραφή
  46. Πάντως σε καμμιά περίπτωση μονοκουκι η δικουκι... είναι σαν να στρίβεις νόμισμα...για να πάρει το Κεφάλαιο του πίσω νομίζω πως θα μπορούσε να δει και το ΧΑΑΜΕΝΟ με τα μισά του χρήματα... νομίζω το είχε προτείνει και άλλος συνάδελφος εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κουίζ:
    το παρακάτω βιντεάκι σε tweet που δείχνει το καθημερινό πλιάτσικο σε containers σε είσοδο σταθμού τρένου έχει τραβηχτεί :

    Α. Καμπούλ, Αφγανιστάν
    Β. Βομβάη, Ινδία
    Γ. Λος Άντζελες, ΗΠΑ

    https://twitter.com/i/status/1482268621145530370

    Ένα ακόμα δείγμα της παρακμής στις ΗΠΑ την εποχή του Αλτσχάιμερ και των κομμουνιστοσυμμοριτών του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα κράτη πρώτα χρεοκοπούν κοινωνικά και έπειτα οικονομικά. Κι οι αυτοκρατορίες ομοίως.

      Να πω την αλήθεια μου φαίνεται περίεργο και μ΄ενοχλούν κάμποσο οι απαξιωτικές αναφορές για το ΧΑΑ που (κατά τη γνώμη μου) στέκεται αξιοπρεπέστατα καθώς αρκετοί managers διάβασαν εξαιρετικά το οικονομικό περιβάλλον το τελευταίο 18μηνο . Πληροφορική, πλαστικά, ενέργεια, έσκισαν.

      Αντίθετα κοιτάζοντας την κίνηση των "30 σωματοφυλάκων του Nasdaq" από ένα παλιό άρθρο του Liberal διαπίστωσα ότι εάν εξαιρέσουμε τις 7 πρώτες σε κεφαλαιοποίηση εταιρείες από τις υπόλοιπες 23 στις 14 υπήρξε μείωση αποτιμήσεων. Δεν ήσαν δηλαδή μόνο τα spacs που απογοήτευσαν. Το ίδιο έκανε κι ο μισός Nasdaq. Οπότε σε δυσμενέστερες συνθήκες, με τη μείωση ρευστότητας από τη Fed, τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων γιατί ν΄αλλάξει η κακή συμπεριφορά τους? Τόσο αυτών όσο και των εταιρειών που παρακολουθεί η μεγάλη παρέα στο μπλογκ.

      https://www.liberal.gr/market/o-prigkips-nasdaq-kai-oi-trianta-somatofulakes/358132

      Στο ΧΑΑ αντίθετα, νομίζω οι χαμηλές αποτιμήσεις εταιρειών νερών, λιμανιών, ενέργειας κλπ (συγκριτικά με τις αντίστοιχες ευρωπαίες) και τα καλά τους μερίσματα, εγγυώνται μια καλή άμυνα εάν υπάρξουν ζόρια ή μια αποδοτική επίθεση εάν τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα.

      Εννοείται ότι εταιρεία και τόπος που διαλέγει κάποιος να επενδύσει ΔΕΝ με αφορά, αλλά τα απαξιωτικά σχόλια για το ΧΑΑ αδικούν τη λογική και τη νοημοσύνη. Η αμερική όντως είναι χώρα της ευκαιρίας, κάποιοι τρέχουν και κερδίζουν, οι πολλοί όμως τρέχουν σκοντάφτουν πέφτουν και ματώνουν. Στις αγορές η ελπίδα είναι άτιμο θηλυκό, γιατί πεθαίνει τελευταία, μετά από εμάς.

      Διαγραφή
    2. Δεν μιλάμε όλοι απαξιωτικά γιατί ΧΑΑ εγώ αντίθετα είμαι πολύ θετικός και στις προτάσεις του 2022 έχω προτείνει ΠΕΡΦ, ΙΝΚΑΤ, ΜΟΤΟ και ΕΥΔΑΠ.

      Διαγραφή
    3. K. Hippy στην 1η παράγραφο είμαι απολύτως σύμφωνος και αυτή είναι η ανησυχία μου (όχι για το Χ/Φ επαναλαμβάνω, αλλά γενικότερα).

      Όσον αφορά το ΧΑΑ, να πω ότι από την πλευρά μου δεν επιτρέπω πλέον στον εαυτό μου να έχω άποψη. Έχω όμως για την εκ γεννετής και εσαεί μπανανία, αυτό το failed state που εκπροσωπεί. Όντας αρκετά νέος ώστε να έχω μπροστά μου κάποιες δεκαετίες παραγωγικά και επενδυτικά, αλλά αρκετά παλιός για να δραπετεύσω με αξιώσεις, έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου το εξής :
      Αυτή η απομίμηση χώρας, το εκ περιτροπής φέουδο τριών οικογενειών και λάφυρο των στρατών τους μπορεί να έχει τη δουλειά και τους φόρους μου, αλλά δε θα έχει ποτέ το κεφάλαιο και τα παιδιά μου.

      Και να σας κάνω μια τελείως υποθετική ερώτηση, αν έχετε τη διάθεση να τη συλλογιστείτε:
      Αν ζούσατε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και δεν είχατε καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα, σε ποια θέση προτίμησης θα τη βάζατε επενδυτικά και τι βαρύτητα πιστεύετε ότι θα μπορούσε να έχει στο Χ/Φ σας? (σήμερα πλέον μπορούμε να επενδύσουμε σχεδόν οπουδήποτε, οπότε η ερώτηση δεν είναι εντελώς υποθετική).

      Εγώ έχω δώσει την απάντησή μου : ΗΠΑ, ΝΑ ΑΣΙΑ, ΑΦΡΙΚΗ, Λ. ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΚΙΝΑ, ΡΩΣΙΑ, ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΗ, ΤΖΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ

      Διαγραφή
    4. Βάσει του χαρακτήρα μου (καλύτερα λιγότερα και σιγουρότερα παρά πολλά υπό πολλές όμως προϋποθέσεις)  εύκολη η απάντηση κύριε Barren. Θα επένδυα στη χώρα που μεγάλωσα, σπούδασα, δουλεύω. Διότι έχω περισσότερες πληροφορίες και ίδια γνώση για τους κλάδους-εταιρείες-επιχειρηματίες στους οποίους θα επενδύσω. Εάν ήμουν πχ Γερμανός και κάποιος στη σομόν φυλλάδα μου έγραφε να ψωνίσω  ΣΑΤΟ ή ΟΛΥΜΠ από την μακρινή Ελλάδα, ίσως βλέποντας και το τεχνικό διάγραμμα να "τσίμπαγα". Στην Ελλάδα όμως γνωρίζω τι εστί Θεοδωρίδης και Στέγγος και προσπερνώ αδιάφορα. Μπορώ να χαράξω μόνος το δρόμο μου, δεν χρειάζεται να ακολουθώ άλλους. 

      Η επενδυτική στρατηγική μας βέβαια (μοντέλο Τζόννυ Μαρκόπουλου, stop loss κλπ ) δεν αλλάζει, τουλάχιστον σε γενικές γραμμές, ανεξαρτήτως χώρας που επιχειρούμε. Η Ελλάδα, στις 50 πλουσιότερες χώρες του πλανήτη και το σκληρό ευρώ μια χαρά μου φαίνεται ως επενδυτικός προορισμός (για τους έλληνες, δλδ εμένα).  Διαφωνώ με τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο της χώρας όσο και του ΧΑΑ. Προφανώς και γενικολογώ. Επίσης δεν μου πέφτει λόγος πως θα επενδύσει κάποιος τις οικονομίες της οικογένειας του.


      (Έχω επενδύσει και κάψει παλαιότερα λίγο κεφάλαιο από "εξωτικές επενδύσεις" σε ρούβλια, ρεαλ, τουρκικές λίρες, δολλάρια αυστραλίας....ευτυχώς με έσωσε το "stop loss" κι επέστρεψα στα πάτρια εδάφη με γρατζουνιές. Αυτό το περίφημο "παπούτσι απ΄τον τόπο σου κλπ"....λες και φτιάχτηκε για μένα)

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, όλα αυτά είναι λίγο υποκειμενικά. Καταλαβαίνω να έχετε άλλη αντίληψη των πραγμάτων, μια και ανήκετε στη γεννιά που εισέπραξε τη μερίδα του λέοντος από τα δανεικά (όχι εσείς προσωπικά φυσικά). Ίσως η απέχθειά μου στο βούρκο αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι ανήκω στην πρώτη γεννιά που καλείται να τα εξοφλήσει. Και αντικειμενικά όμως όσο το ψάχνω, με ιστορικούς όρους δηλαδή, νομίζω ότι δύσκολα θα ξετρυπώσει κανείς πιο θλιβερή μπανανία, τουλάχιστον στον πρώτο κόσμο. Για μπάνια καλά είναι.

      Διαγραφή
    6. Εγώ τέτοιες συζητήσεις δεν τις αντιλαμβάνομαι.
      Θυμάμαι πέρσι που έτρεχαν τα spacs και γράφαν 70% ή και 100% μέσα σε 2 με 3 μέρες έτρεχαν όλοι απο πίσω να βρουν το Ελ Ντοράντο τους.
      Το ΧΑχα, τα ζώα μου τα αργά το έβριζαν.

      Όταν τα Αμερικάνικα άτια 5πλασίαζαν εντός 6μήνου, αγόραζαν στα ύψη, κάτι Fastly, Μαγνήτες και ότι έτρεχε και πέταγε .... ποιό ΧΑΑμένο τώρα; Όλοι ήθελαν Αμέρικα.

      Το σημαντικό όμως δεν είναι τι έλεγαν πέρσι ή τι σήμερα .... αλλά τι θα λένε του χρόνου, για πέρσι (για φέτος δηλαδή).

      Προσωπικά αν βρω φτηνή εταιρεία, με προσδοκίες, ανάπτυξη και σχετικά καλή εμπορευσιμότητα θα πάρω κομμάτια αναλόγως και με τον όγκο που κανει, ακόμη και αν αυτή είναι στην Ελάδα. Αν πάλι δε βρίσκω, προτιμώ να πάω οπουδήποτε αλλού, ακόμη και σε άλλο γαλαξία ή ακόμη και να μην επενδύσω τίποτα και πουθενά.

      Διαγραφή
    7. Πολιτικά μιλώντας σαν πολίτης που έχω επιλέξει να ζω ξανά τα 30 τελευταία χρόνια στην Ελλάδα μετά 12 χρόνια Αμερική και Ευρώπη και όχι κομματικά θα συμφωνήσω με τον Κύριο BARREN...και αυτό γιατί έχω μέτρο σύγκρισης εντός και εκτός βιωματικά...Στο υπόλοιπο κομμάτι δηλ που επιλέγει κάποιος να επενδύσει ταυτίζομαι με τον Κύριο ΤΑΚΗ που ουσίαστικα λέει το εξής απλό :εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και όπου βγαίνει χρήμα επενδύω (προσοχή όχι βγάζω γιατί μπορεί και να μην).. δηλαδή που Γη και επενδυτική πατρίδα ανάλογα το προφίλ και την επίπεδο επενδυτικού ρίσκου που θέλει κάποιος να αναλάβει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή η και γενικότερα... Κάνεις δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν που επενδύει και πως επενδύει...εκτός και πάμε ταμείο όλοι μαζί παρέα και δεν το έχω καταλάβει ακόμη...συνάδελφοι ο καθένας όπου του αρέσει και όπως αισθάνεται...και καλά κέρδη σε όλους μας ...

      Διαγραφή
    8. Κ Τάκη εγω δυστηχως αυτές τις αποδόσεις δε τις πρόλαβα στην άνοδο.Ανακάλυψα την Αμερική πριν περίπου ένα χρόνο. Οτι κέρδισα σε ΧΑΑ τον προυγουμενο χρόνο το εχω χάσει τωρα. Πιστευετε θα τις ξαναδουμε;
      Και μιας και κοιτάτε μετοχές μεγαλύτερες θέσεις. Sofi, Elms, skillz, Roku, Fubo.

      Διαγραφή
    9. "Προσωπικά αν βρω φτηνή εταιρεία, με προσδοκίες, ανάπτυξη και σχετικά καλή εμπορευσιμότητα θα πάρω κομμάτια αναλόγως και με τον όγκο που κάνει, ακόμη και αν αυτή είναι στην Ελλάδα. Αν πάλι δε βρίσκω, προτιμώ να πάω οπουδήποτε αλλού, ακόμη και σε άλλο γαλαξία ή ακόμη και να μην επενδύσω τίποτα και πουθενά."

      Δεν έχω να προσθέσω ούτε κόμμα, ούτε τόνο. Σε μια παράγραφο τα είπατε όλα!!

      ====================================================================================

      Κύριε Barren από την γραφή σας είναι προφανής η καλλιέργεια σας. Οι γονείς σας έχουν κάνει επιτυχή επένδυση στο γιο τους. Μόρφωση, διακοπές, σπουδές, μεταπτυχιακό (φαντάζομαι), αυτοκίνητο, αγγλικά, computer και πρώτη ύλη (χρήματα) για το ξεκίνημα που κάρπισαν κι αυξήθηκαν. Το ίδιο κι εγώ στο γιο μου (που το καλοκαίρι κλείνει τα 40), το ίδιο κάνει κι ο κύριος Τάκης στον δικό του γιο, ο φίλος μου Νίκος Τ με τον δικό του και σχεδόν όλοι της γενιάς μου. Η έκφραση έχει παραξηγηθεί, παρόλα αυτά όμως θα την τολμήσω: "Μαζί τα φάγαμε". 😃

      Διαγραφή
    10. K. Hippy αυτά που γράφετε σε ότι με αφορά ισχύουν μέχρι το σημείο "... έχουν κάνει επιτυχή επένδυση στο γιό τους." Τα υπόλοιπα δεν ισχύουν, μόνος μου σπούδασα, μόνος μου έκανα μεταπτυχιακό, η πρώτη ύλη που έλαβα ήταν βαθιά αρνητική και κάνοντας τον απολογισμό, μπορώ να πω ότι εν συνόλω το προνόμιο της γέννησης το έχω αποπληρώσει και με το παραπάνω. Οπότε θεωρώ πως δικαιούμαι να ισχυρίζομαι πως από τα 18 που είμαι ενεργός στον εργασιακό στίβο, όχι δε συμμετείχα στο φαγοπότι με κανένα τρόπο.

      Ωστόσο αντιλαμβάνομαι ότι η εμπειρία της διαβίωσης σε τούτο τον τόπο δεν είναι ίδια για όλους, κάποιοι προφανώς τον αγαπούν και το σέβονται, θα προσπαθήσω να είμαι λιγότερο τοξικός στο θέμα αυτό (δύσκολο να είμαι ειλικρινής), που είναι και εκτός θέματος.

      Διαγραφή
    11. Πολύ μου αρέσει το επίπεδο της συζήτησής σας!

      Θα συμφωνήσω με τον κύριο Hippy στο ότι οι σημερινοί 40άρηδες (+/-5, δηλαδή η γενιά του brain drain) δεν είναι αστεράκια που απλά έπεσαν από κάποιο δέντρο. Κάποιος φρόντισε για να γίνουν αστέρια όλα αυτά τα παιδιά. Παρασχέθηκαν (από τους γονείς) αρχές και δυνατότητες εκπαίδευσης, όποτε υπήρξαν παράγοντες που έστω και κρυφά συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

      Θα συμφωνήσω όμως και με τον κύριο Barren ότι αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι πρωτίστως κρίση αξιών. Και το χειρότερο είναι ότι η πορεία είναι φθίνουσα και δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης. Όπως επίσης ότι όταν μια γενιά δημιουργεί χρέος, οι επόμενες γενιές είναι αυτές που καλούνται να το εξυπηρετήσουν.

      Αλλά τι συζητάμε τώρα, κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι θα σήμαινε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αν δεν το έφερναν τούμπα.

      Στο δια ταύτα, όλα καταλήγουν σε ένα σύνθημα: "Αμυνεσθαι περί πάρτης!"

      Διαγραφή
    12. Καναδοί γίναμε εδώ μέσα!
      Μη βολεύεστε κ. Ευρωβλάχε, δύναμαι να ρίξω το επίπεδο άμα τη βουλήσει, χολντ μάι μπίαρ naoum.

      Να συμφωνήσω όμως απολύτως στο τελευταίο. Η μεγαλύτερη δύναμη που κινεί την ανθρωπότητα προς τα εμπρός είναι ο ατομισμός, γι' αυτό και οι κοινωνίες που ακμάζουν είναι εκείνες που κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα υγιές, εύρυθμο και βιώσιμο πλαίσιο για την ικανοποίησή του.

      Εκτός θέματος over (για την ώρα).

      Διαγραφή
    13. Κύριε BARREN η όποια διατύπωση -δισπιστωση της Α-ληθειας όχι μόνο δεν είναι τοξική αλλά είναι επιβεβλημένη!Οπότε από μένα ΕΥΓΕ και παρακαλώ να γίνεστε "τοξικός" πιο συχνά ! Νομιζω καταλαβαινομαστε τώρα δεν χρειάζονται περισσότερα που λέει και ο Ποιητής της Ρωμιοσύνης...

      Διαγραφή
    14. Και μιας και αρχίσαμε τις εξομολογήσεις (δεν το βρίσκω κακό )σε ότι με αφορά:Σ αυτό το γ@μ@μ@ν@ το Κράτος (Πολιτεία -Θεσμοι) όχι την Χώρα σ αυτή την διεφθαρμένη μπανανία που επιλεξα να ζω και να εργασθω εδώ και 30 χρόνια αποκλειστικά στον Ιδιωτικό τομέα και σε ΑΕ(έχει σημασία)ο απολογισμός έχει ως εξής:Δεν κατάφερα να φάω(κρύψω δηλαδή φοροδιαφυγω κοινώς)ούτε σε μια δραχμή όχι ευρώ και ότι όταν πληρώνεσαι από Ανώνυμη εταιρεία δεν γίνεται σωστά???στην αντίπερα όχθη τους έχω πλήρωσει εγώ και η εργοδοσία μου για μένα κάτι μεταξύ 270000 και 300000 Ευρώ και θα πάρω ΑΡΧΙΔΙΑ μου στα 67 μου και αυτά μάλλον μασημενα...Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού με δέκα χρόνια εργασίας ήδη από πέρσι που έκλεισα τα 62 και χωρίς να χρειαστεί να μεταβώ εκεί στα Ταμεία τους αλλά από την Αμερικανική πρεσβεία με δύο επισκέψεις μου ΜΟΝΟ χωρίς μου σου ξου του και θα δούμε το Ραμολι με το Αλτσχάιμερ σε 3 μήνες μέσα μου στέλνει το ποσό των 900 δολαρίων το μήνα (πως είπατε είναι λίγα για 10 χρόνια δουλειάς ?καλά δεν πειράζει )... χώρια τι τους έχω δώσει σε έμμεσους και άμεσους φόρους βέβαια...αυτό Φίλε μου BARREN είναι τοξικότητα απ' αυτούς προς εμένα και κάθε εμένα και η Α-λήθεια η δική μου ...Πάντως τον Ήλιο και την Θάλασσα δεν μπόρεσαν να μου την στερήσουν ούτε και τους πολύ καλούς μου φίλους τα διαχρονικά κοπρόσκυλα του Κρατικού Κορβανα...Σαφώς και υπάρχουν οι εξαιρέσεις αλλά σταγόνα στον ωκεανό φυσικά ... οπότε...

      Διαγραφή
    15. Και ένα σημαντικό στοιχείο για την υπεράσπιση:Δέκα χρόνια στην Πόλη των Αγγέλων όχι δεν επισκέφθηκα τον Μπάρμπα Σαμ την Εφορία δηλαδή αλλά ούτε που πέφτει δεν έμαθα...Η μόνη μου επαφή που είχα με τον δημόσιο τομέα ήταν 1 φορά για το SOCIAL SECURITY NUMBER 1 ναι ακριβώς 1 για το δίπλωμα οδήγησης που ενέχει και την ιδιότητα της ταυτότητας 2 φορές για την πράσινη κάρτα μου και μια φορά που με μαζέψανε και καλά μου κάνανε για υπέρβαση ορίου ταχύτητας κατά 50%...Πρόστιμο που ετσουξε και αφαίρεση για 2 μήνες του διπλώματος οδήγησης ...πως είπατε δεν συμβαίνουν αυτά ???

      Διαγραφή
    16. Απλά τα βγήκα και τα ανεβάζω:
      Το χειρότερο σύστημα υγείας διαθέτουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος για την προώθηση της υγειονομικής περίθαλψης Commonwealth Fund, μεταξύ των έντεκα πλουσιότερων κρατών-μελών του ΟΟΣΑ. Και αυτό παρά το γεγονός πως οι δαπάνες του είναι μεταξύ των υψηλότερων παγκοσμίως.

      «Σε καμία άλλη χώρα, η ανισότητα των εισοδημάτων δεν περιορίζει τόσο ουσιαστικά την πρόσβαση στο σύστημα υγείας» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Commonwealth Fund, εξηγώντας πως σε πολλές κατηγορίες, όπως οι προσιτές τιμές, η αποτελεσματικότητα, η πρωταρχική φροντίδα, οι κοινωνικές υπηρεσίες, το αμερικανικό σύστημα βγήκε τελευταίο.

      Δεν είναι ίσως τυχαίο πως οι ΗΠΑ παρουσιάζουν το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας βρεφών, το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας περιπτώσεων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των κρατών της έρευνας.

      Οι υπόλοιπες χώρες που έλαβαν χώρα στην έρευνα ήταν η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

      Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως που το αμερικανικό σύστημα υγείας στοχοποιείται και όχι άδικα. Κι αυτό παρά το γεγονός πως οι συνολικές δαπάνες αυξάνονται σταθερά από το 1980 φτάνοντας μάλιστα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από πολλές χώρες. Ενδεικτικά το 2019, οι δαπάνες για την Υγεία ανήλθαν σε 3,8 τρισ. δολάρια, ήτοι στο 17,7% του ΑΕΠ.

      Όμως, από το ποσό αυτό λιγότερο από το 3% δαπανήθηκε για τη δημόσια υγεία και μόλις 5% για την προληπτική ιατρική, κάτι που για τους ειδικούς απαιτεί πολύ μεγάλη βελτίωση.

      Η έκθεση επίσης εντοπίζει πολλά προβλήματα γραφειοκρατίας σε σχέση με τις ασφαλιστικές εταιρείες που αποτρέπει τους γιατρούς να «γράψουν» στους ασθενείς τις αναγκαίες καλύψεις σε φάρμακα και νοσηλείες. Ένα πρόβλημα που έρχεται βέβαια να προστεθεί στον μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων, δίχως υγειονομική κάλυψη. Σύμφωνα με στοιχεία του Health and Human Services, 30 εκατ. Αμερικανοί δεν είχαν υγειονομική κάλυψη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

      Διαγραφή
    17. Είχα την εντύπωση πως μιλάγαμε για επενδύσεις και χώρες που-βάσει γνώσεων και εγγύτητας στην έγκυρη πληροφορία-αξίζει να επιλέξουμε. Μάλλον έκανα λάθος.

      Διαγραφή
    18. Καλά, αποφασίσατε να φύγετε από Μμμμούρικα και να επενδύσετε τη ζωή σας στην Ελλάδα ... το stop loss δεν το ξέρατε κ. Gerry?

      Σας πειράζω.

      Διαγραφή
    19. Κύριε nek στο κομμάτι της υγείας είναι ακριβώς όπως το λέτε και το γνωρίζω από πρώτο χέρι...δεν είπα πως η Αμερική είναι η γη της επαγγελίας και πως εχουν στρώσει χαλιά σε όποιον πάει εκεί για σπουδές και δουλειά..είναι όμως η χώρα των ευκαιριών για τους ικανους και τους αξιοκρατες και όχι για αυτούς μου αγαπούν το βυζί του Κρατικού Κορβανα...Όμως το σύστημα υγείας είναι σαφέστατα είναι πολύ βασικός πυλώνας μιας χώρας ...τα υπόλοιπα όμως ??? Εκεί ο πιο χαμηλά αμειβόμενος είναι ο Δημόσιος Τομέας ... γιατί άραγε... εκεί δεν τα τρώνε όλοι μαζί αν και είμαι σίγουρος πως αν μπορούσαν θα το έκαναν...δεν μπορούν όμως ... διαφθορά φυσικά και υπάρχει άλλα στα ανώτατα αξιώματα που όμως δεν διαταράσσει την λειτουργία των ΘΕΣΜΏΝ των πυλώνων που κρατούν και αναπτύσουν μια Χώρα...εδώ στο Κράτος της Μπανάνας η παραοικονομία και η διαφθορά βασιλεύει και στα κατώτερα στρώματα ...Ρίζος Ρίζος Φωτόπουλος κλπ...

      Διαγραφή
    20. Κύριε BARREN μου εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα και το κάθε τι που αποφασίζουμε να κάνουμε γνωρίζουμε αν ήταν λάθος η σωστό αφού το κάνουμε γιατί αλλιώς μένει στην σφαίρα της υπόθεσης... τώρα μέχρι στιγμής εκ του αποτελέσματος μπορώ να σας πω ότι σωστά έπραξα...το μέλλον όμως αδηλον..

      Διαγραφή
    21. Το πρόβλημα Κύριε nek είναι διαχρονικό ..Το Ελλαδισταν παράγει περισσότερη Αριστερά (κάτι σαν αριστερά για την ακρίβεια)απ' αυτή που μπορεί να καταναλώσει...Όταν το μακρινό 1976 έφθασα στην Θεσσαλονίκη φοιτητής και πήγα να γραφτώ στην σχολή (ΑΒΣΘ)η πρώτη μου εικόνα μόλις πέρασα την είσοδο της σχολής ήταν πάνω κάθε χρώματος και μεγέθους να κρέμονται από το ταβάνι και τους τοίχους και στο πάτωμα γεμάτο με φειγ βολάν των παρατάξεων τα φοιτητικά στελέχη των οποίων μας περίμεναν εκεί για προσυλιτισμο και εγγραφή στην δική τους μεριά πριν καν εγγραφουμε στην σχολή..μιλάμε για χαβρα και σόκ...μόλις 3 μήνες μετά βρέθηκα στις Βρυξέλλες που σπούδαζε η τότε κοπέλα μου και φυσικά επισκέφθηκα το Πανεπιστήμιο...Μ επιασε κατάθλιψη κάνοντας την σύγκριση και σκεπτόμενος που θα γυρνούσα σε 15 μέρες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων...βλέπετε να έχει αλλάξει εδώ κάτι μετά 45 χρόνια ...εγώ βλέπω...τότε ούτε έδερναν ούτε προπυκακιζαν ούτε έκτιζαν Καθηγητές και Πρυτάνεις ούτε πουλούσαν ναρκωτικά μέσα στα Πανεπιστήμια ...το πήγαμε πολύ μπροστά το πράμα... Χρειάζεται να σας πω πως είναι τα πανεπιστήμια της Αμερικής ..δεν νομίζω ...Και δεν χρειάζεται καθώς εδώ ψωνίζουμε μετοχές και κάνουμε επενδύσεις..

      Διαγραφή
  48. There’s no way the stock market goes up this year — it probably goes down pretty aggressively,’ says hedge-fund honcho Kyle Bass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ HiPPY ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ 'HENKEL ΚΑΙ CONTINEMTAL ? ΤΙΣ ΧΑΖΕΥΩ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Από ότι βλέπω και στους φορτηστές η VOLTA πήρε για τα καλά την κάτω βόλτα. Η NVVE προς το παρόν κρατιέται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Στην κόψη του ξυραφιού ο Σπίκος, κάτω από 4600 μάλλον θα έχουμε δραματάκια.
    Το ARKK, αν δεν κρατήσει περί το 75, το 60~62 μάλλον το 'χει (καλά και να κρατήσει τώρα μπορεί και να το 'χει αργότερα, λέμε τώρα).

    Καλή δύναμη στους έχοντας (εγώ όπως έχω γράψει τα πούλησα όλα στην κορυφή και περιμένω κατάλληλο σημείο εισόδου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ Barren τι εννοείτε οτι τα πουλήσατε όλα στη κορυφή;

      Διαγραφή
    2. Αν τα πουλησατε ολα και εσεις κε. Barren που εισαστε ο πιο αισιοδοξος ταυρος, μαλλον να το ριξουμε στα ψυχοφαρμακα εμεις οι υπολοιποι οι λιγοψυχοι.

      Διαγραφή
    3. Αστειεύομαι, θεώρησα ότι θα γινόταν αντιληπτό.

      Διαγραφή
    4. Χαχα οι γνωστές γκουρουδιες οτι πουλησα στα AtH και αγόρασα στο πατο... Απλά με τέτοιο κλίμα και τέτοιες απώλειες έχουμε χάσει το χιουμορ μας. Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    5. Όχι, πάτο δεν αγόρασα ακόμα.
      Ας περιμένουμε να προκύψει, να σιγουρευτούμε και μετά θα το ανακοινώσω αυτό.

      Για την ώρα επειδή η κατάσταση φαίνεται πραγματικά δραματική (μέχρι και το διαμάντι τη NKLA κατάφεραν να τη ρίξουν <10 οι αλήτες), έβαλα stop loss για ΟΛΕΣ τις θέσεις μου. Λίγο κάτω από το 0 (σε ημερήσιο κλείσιμο, όχι intraday).

      Διαγραφή
  52. Θα είναι η Τουρκία η επόμενη χώρα που θα υιοθετήσει το Bitcoin ως επίσημο νόμισμα?

    Συνάντηση την Πέμπτη μεταξύ Πρ. του Ελ Σαλβαδόρ Μπούκελε με τον Ερντογάν.

    https://twitter.com/nayibbukele/status/1483471989704728579

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Barren δεν σας είχα για υποστηριχτή των αδύναμων. Μήπως να προβληματιστείτε για την πορεία των υποτίθεται κρύπτο, από αυτό και μόνο?

      Διαγραφή
    2. Δεν αντιλαμβάνομαι το σκεπτικό για να είμαι ειλικρινής.
      Μήπως να ενημερωθείτε λίγο για την τεχνολογία blockchain, εκτός Σρόιτερ και Κοσιώνη?

      Διαγραφή
  53. Μια "φτωχή" καθεστωτική χώρα, υιοθετεί ένα ψηφιακό, ψεύτικο κατεμέ, νεοβαφτιζομενο asset, για νόμισμα.
    Τώρα, ίσως το κάνει και άλλη εκκολαπτόμενη φτωχή, για να σωθεί από τα κοράκια των επικεντρωμένων αγορών?
    Μου ακούγεται σαν ανέκδοτο.
    Ζήτησα στον Στουρναρα άδεια μίνι νομισματοκοπείου, αλλά μου την αρνήθηκε, ο αλήτης.
    Και βρέθηκε κάποιος άγνωστος να μου την δώσει και να την κάνει"asset, coin, ή ότι τον βολεύει, και οι άλλοι, οι μεγάλοι, θα κάθονται να τον κοιτάνε?
    Δεν θέλω να ενημερωθώ για το Blockchain, μου φτάνει το messenger, που και αυτό τεχνολογία είναι, όπως και το ΑΙ, τεχνολογία είναι, χωρίς να είναι νόμισμα...
    Συνοψίζοντας, παρότι έχω "τζογαρει" σχεδόν σε ότι διαπραγματεύεται, είμαι αρνητής των κρύπτο -3.200 τον αριθμό σήμερα!!!- και τα δεδομένα δείχνουν προς τα πού θα πάνε τα κρύπτο.
    ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ
    Μακάρι να κάνω λάθος!!
    ΥΓ.
    Προσωπικές απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσυπογράφω κύριε Αδειούχε.

      Διαγραφή
    2. Thanks κ. Hippy, αλλά οφείλω να ομολογήσω, ότι δεν με συγχωρώ, που δε τζογαρα και εκεί, παρότι το παρακολουθώ από την αρχή του!!!!
      Ένας φίλος του γιου μου,εικοσάρης, κάνει ένα μήνα διακοπές στην Αμερική με 30 ether, ενώ εγώ το έχω σαν όνειρο στα 58 μου....
      Θα με δικαιώσει το ΧΑ και η μερισματοφόρα πεντάδα που προτείναμε στην αρχή της χρονιάς.....

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂