Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Coupang η Amazon της Νότιας Κορέας

Coupang  .... εδώ ...

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό CPNG ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών :
1.560.782.244 μετοχές κατηγορίας Α και 174.802.990 μετοχές κατηγορίας Β.
Οι μετοχές της κατηγορίας Α και της κατηγορίας Β είναι πανομοιότυπες, εκτός από τα δικαιώματα ψήφου. Κάθε μετοχή της κατηγορίας Α δικαιούται μία ψήφο. Κάθε μετοχή κατηγορίας Β δικαιούται είκοσι εννέα ψήφους. Επιπλέον, κάθε μετοχή της κατηγορίας Β θα μετατρέπεται αυτόματα σε μία μετοχή της κοινής μετοχής της κατηγορίας Α μετά από οποιαδήποτε μεταβίβαση, ανεξαρτήτως αξίας ή όχι, εκτός από ορισμένες μεταβιβάσεις σε οντότητες.

Presentation Coupang ... εδώ ...



Η Coupang είναι η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα. Στις 11 Μαρτίου 2021, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά της (IPO) στην οποία εξέδωσε και πούλησε 100.000.000 μετοχές της κοινής μετοχής της κατηγορίας Α σε τιμή 35.00 δολάρια ανά μετοχή. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τη δημόσια εγγραφή μετά την αφαίρεση των εξόδων αναδοχής ύψους 69 εκατομμυρίων δολαριών και άλλων εξόδων.

Οι μετοχές άρχισαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 11 Μαρτίου 2021. Η τιμή της μετοχής την 1η μέρα διαπραγμάτευσης άνοιξε στα 63,50 δολάρια, αλλά τελικώς έκλεισε στα 49,25 δολάρια και έκτοτε, σταδιακά, πέφτει.


Η Κορέα είναι μια εξαιρετικά ψηφιοποιημένη και ανεπτυγμένη αγορά όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Το 2021, η αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου της Κορέας αναμένεται να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο, ακριβώς πίσω από την Κίνα και τις ΗΠΑ. Η συνολική αξία του συνολικού εμπορίου της Κορέας ήταν περίπου 115 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO, Bom Kim, της Coupang, η Νότιος Κορέα είναι μια τεράστια ευκαιρία αγοράς εμπορίου και αναμένεται να ξεπεράσει τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2024. Η Coupang είναι ήδη ο μεγαλύτερος παίκτης ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κορέα και αναπτύσσεται ταχύτερα από το υπόλοιπο τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 και εδρεύει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας στην περιοχή Songpa-gu. Ο Bom Kim είναι ο ιδρυτής της Coupang και πρόεδρος και CEO.
Μιμούμενη την Amazon, η Coupang διαταράσσει τον διαδικτυακό λιανικό χώρο της Νότιας Κορέας μειώνοντας τις τιμές και επενδύοντας σε μεγάλο βαθμό σε γρήγορες παραδόσεις.
Τον Νοέμβριο του 2018, άντλησε 2 δισεκατομμύρια δολάρια από τη SoftBank και 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2015.
 
 
Η Soft Bank έχει ποσοστιαία συμμετοχή 32,74%. Η Greenoaks Capital έχει μερίδιο 16,18%, η Maverick Holdings 6,37%, η Rose Park Advisors 5% και η BlackRock 2,2%. Ο CEO και ιδρυτής Bom Suk Kim κατέχει ποσοστό 10,07%, όμως επειδή κατέχει μετοχές κατηγορίας Β έχει πλειοψηφικό ποσοστό και ελέγχει το 76% στις ψηφοφορίες της εταιρείας.

Η Coupang, Inc. δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω των εφαρμογών της για κινητά και των ιστοσελίδων του Διαδικτύου, κυρίως στη Νότια Κορέα. Πουλάει διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες στις κατηγορίες οικιακών ειδών και ενδυμάτων, προϊόντων ομορφιάς, φρέσκων τροφίμων και ειδών παντοπωλείου, αθλητικών ειδών, ηλεκτρονικών ειδών και καθημερινών αναλωσίμων, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες παραγγελίας και παράδοσης ταξιδιών και εστιατορίων.

Η Coupang υποστηρίζεται από μεγάλους επενδυτές όπως η SoftBank, η Sequoia Capital και η BlackRock την τελευταία δεκαετία και με τα κεφάλαιά τους υποστήριξαν την επέκταση του δικτύου logistics σε όλη τη Νότια Κορέα.

Το 2020 η Coupang είχε 37000 εργαζόμενους από 30.000 το 2019 και 25.000 το 2018.

Υπηρεσίες Coupang
Το δίκτυο εφοδιαστικής της Coupang τροφοδοτεί την υπηρεσία Rocket Delivery, η οποία παραδίδει πακέτα μέσα σε μία ημέρα.

Με το "Rocket Delivery" της Coupang ο πελάτης, λαμβάνει δωρεάν την παραγγελία του, χωρίς επιβάρυνση μεταφορικών, εάν το σύνολο της παραγγελίας υπερβαίνει τα 15 δολάρια. Για τα μέλη του Rocket Wow Club, οποιοδήποτε προϊόν του Rocket Delivery παραδίδεται δωρεάν, ανεξάρτητα από το συνολικό ποσό της παραγγελίας.

Η υπηρεσία Rocket Delivery είναι ταχύτατη επειδή η εταιρεία διαθέτει 200 ​​αποθήκες, σε 30 πόλεις, χωρητικότητας περίπου 20 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών σε όλη τη χώρα. Τα κέντρα logistics της Coupang αποθηκεύουν περίπου 5,3 εκατομμύρια διαφορετικούς τύπους προϊόντων και αποθηκεύονται από ένα αποτελεσματικό σύστημα αποθήκευσης που ονομάζεται Random Stow Algorithm. Περίπου 1,7 εκατομμύρια προϊόντα παράδοσης Rocket Delivery αποστέλλονται από τα κέντρα εφοδιαστικής σε καθημερινή βάση.

Η Coupang ισχυρίζεται ότι το 99,6 % των παραγγελιών της παραδίδονται εντός 24 ωρών. Το 70% των πολιτών ζει σε απόσταση 7 μιλίων και απέχει μέχρι 10 λεπτά από ένα κέντρο εφοδιαστικής Coupang, γεγονός που καθιστά δύσκολο για τους ξένους ανταγωνιστές όπως η Amazon να εισέλθει στην Κορεάτικη αγορά.

Το 2019, η Coupang ξεκίνησε το πρόγραμμα συμμετοχής "Rocket WOW", το οποίο επιτρέπει δωρεάν αποστολή για προϊόντα που διατίθενται στην πλατφόρμα "Rocket Delivery" της εταιρείας. Η πλατφόρμα επιτρέπει στην εταιρεία να παραδίδει εκατομμύρια προϊόντα εντός 24 ωρών μέσω των υπηρεσιών της.

Εκτιμάται ότι το 32% των χρηστών του Coupang είναι εγγεγραμμένοι ως συνδρομητές συνδρομής Rocket Membership Coupang.


Το Rocket Wow, είναι μια συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή, παρόμοια με το Amazon Prime και κοστίζει στους χρήστες 2,5 δολάρια το μήνα.
Τα χαρακτηριστικά του Rocket Wow είναι:
  • Δωρεάν παράδοση για όλα τα προϊόντα με σήμανση Rocket. 
  • Δωρεάν επιστροφή εντός 30 ημερών. 
  • Εκπτώσεις σε προϊόντα με ετικέτα Rocket Wow. 
  • Παράδοση εντός 24 ωρών. 
  • Προϊόντα Rocket Fresh.
Η Coupang προσφέρει μεγάλη ποικιλία τροφίμων, από κατεψυγμένα προϊόντα έως φρέσκα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας το Rocket Fresh, όλα τα είδη παντοπωλείου παραδίδονται στον πελάτη στο σπίτι του το επόμενο πρωί. Οι παραγγελίες Rocket Fresh που έγιναν πριν από τις 10 το πρωί θα φτάσουν πριν τις 6 το απόγευμα την ίδια ημέρα και οι παραγγελίες που έγιναν πριν από τα μεσάνυχτα θα παραδοθούν το επόμενο πρωί γύρω στις 7 το πρωί.  Όλα τα ψυγμένα και κατεψυγμένα προϊόντα είναι συσκευασμένα προσεκτικά, ώστε να διατηρούνται φρέσκα και ελεγχόμενα από τη θερμοκρασία. Ο πελάτης έχει ακόμη τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σακούλες Rocket Fresh για χρήση. Η οικολογική σακούλα χρησιμοποιείται αντί για χάρτινο κουτί. Αυτή διατηρεί τα τρόφιμα σε φρέσκια κατάσταση και συλλέγεται πίσω στην επόμενη παράδοση.
Το Rocket Fresh διατίθεται μόνο για τα μέλη του Rocket Wow Club.

Το 2021, η Coupang ξεκίνησε την υπηρεσία παράδοσης φαγητού “Coupang Eats” που επιτρέπει στους χρήστες της Coupang που έχουν ήδη καταχωρίσει τα στοιχεία πληρωμής και τη διεύθυνσή τους να παραγγέλνουν εύκολα φαγητό στο σπίτι τους. Το Coupang Eats διαθέτει ξεχωριστή εφαρμογή από την κύρια εφαρμογή αγορών Coupang. Αυτή η εφαρμογή είναι πλήρως διαθέσιμη  και στα αγγλικά για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

Τέλος μέσω της υπηρεσίας Rocket Earth ο πελάτης μπορεί  να παραγγείλει εύκολα τα αγαπημένα του προϊόντα από όλο τον κόσμο, που δεν μπορεί να βρει στην Κορέα. Οι χρόνοι παράδοσης είναι πιο αργοί, αλλά τα μέλη του Rocket Wow Club εξακολουθούν να απολαμβάνουν δωρεάν αποστολή στις παραγγελίες τους. Τα μη μέλη πρέπει να πληρώσουν περίπου 2 δολάρια για την αποστολή για παραγγελίες άνω των 25 δολαρίων συνολικά για να χρησιμοποιήσουν αυτήν την υπηρεσία.

Επίσης η Coupang από τον Δεκέμβριο του 2020 προσφέρει, με συνδρομή, το Coupang Play που είναι μια υπηρεσία ροής βίντεο. Αυτή η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν στα μέλη του Rocket WOW.

Σύγκριση εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου
Τα έσοδα της Coupang, το 2020, αυξήθηκαν κατά 93% στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια και οι αναλυτές αναμένουν ότι το 2021 θα αυξηθούν ακόμη 60%, ξεπερνώντας τα 16 δισεκατομμύρια, φθάνοντας τα 19,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή της Coupang στα 30 δολάρια δίνει μια κεφαλαιοποίηση 52 δισεκατομμύρια δολάρια και διαπραγματεύεται μόλις 2,7 φορές τις προβλεπόμενες πωλήσεις του 2021 και περίπου 4 φορές τις πωλήσεις του 2020. Με βάση αυτό το σκεπτικό, οι μετοχές της Coupang διαπραγματεύονται σε τιμές πολύ φθηνότερες από άλλες μετοχές ηλεκτρονικού εμπορίου υψηλής ανάπτυξης.

Η Sea Limited (NYSE: SE), η οποία κατέχει την κορυφαία διαδικτυακή αγορά Shopee της Νοτιοανατολικής Ασίας, αύξησε τα έσοδά της 101%, σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, το 2020. Οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση 91% το 2021 με τις πωλήσεις να ξεπερνούν τα 6,9 φθάνοντας τα 8,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Η μετοχή της Sea Limited στα 325 δολάρια δίνει μια κεφαλαιοποίηση 175 δισεκατομμύρια δολάρια και διαπραγματεύεται ήδη 20 φορές τις προβλεπόμενες πωλήσεις του 2021 και περίπου 40 φορές τις πωλήσεις του 2020.

Η MercadoLibre (NASDAQ: MELI), η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου της Λατινικής Αμερικής, αύξησε τα έσοδα της κατά 73%, σε 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Το 2021 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προσεγγίζοντας ακόμη και τα 7. Η μετοχή της MercadoLibre στα 1.850 δολάρια δίνει μια κεφαλαιοποίηση 92 δισεκατομμύρια δολάρια και διαπραγματεύεται ήδη 13 φορές τις προβλεπόμενες πωλήσεις του 2021 και περίπου 23 φορές τις πωλήσεις του 2020.

Ωστόσο, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon (NASDAQ: AMZN) αυξάνεται πολύ πιο αργά από τις τρεις εταιρείες. Τα έσοδα της Amazon το 2020 ανήλθαν σε 386 δισεκατομμύρια δολάρια και για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 450 δισεκατομμύρια.
Η μετοχή της Amazon στα 3.500 δολάρια δίνει μια κεφαλαιοποίηση 1,757 τρισεκατομμύρια δολάρια και διαπραγματεύεται μόλις 4 φορές τις προβλεπόμενες πωλήσεις του 2021 και περίπου 4,5 φορές τις πωλήσεις του 2020.

Ένα πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι η αγορά, μέχρι στιγμής, αποτιμά με χαμηλό λόγο τιμής προς πωλήσεις (P/S) την Coupang καταδεικνύοντας ότι οι επενδυτές δεν είναι πολύ αισιόδοξοι για την ικανότητά της εταιρείας να διατηρήσει τους τρέχοντες ρυθμούς ανάπτυξης και έτσι την ταυτίζει (κατά κάποιο τρόπο) με την Amazon, η οποία λόγω μεγέθους είναι αδύνατον να αναπτυχθεί ταχύτερα.

Οι προβληματισμοί της αγοράς
Η Coupang ήταν η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα το 2020 με μερίδιο αγοράς 19,2%, σύμφωνα με τη Euromonitor, σε σύγκριση με το 13,6% της Naver Corp και το 12,8% της eBay Korea

Σύμφωνα με την Goodwater Capital, η Coupang ελέγχει μόνο το 24,6% της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου στη Νότια Κορέα. Η υπόλοιπη αγορά είναι ακόμη κατακερματισμένη μεταξύ μικρότερων παικτών όπως η G Market - eΒay Κorea (19,7%), η 11 Street (15,9%), η Auction (10,8%) και η Naver Shopping (8,3%).
 
Για να καταστεί η Coupang η επόμενη MercadoLibre, ή Amazon ή Sea, θα πρέπει να πείσει την αγορά ότι η ανάπτυξη της θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με την ίδια ορμή. Αυτό προϋποθέτει ότι :
  • Θα κυριαρχήσει ολοκληρωτικά στην αγορά της Νότιας Κορέας, όπως έχει συμβεί με την MercadoLibre στη Λατινική Αμερική και τη Sea Limited στην Ν.Α. Ασία, εξαλείφοντας όλους τους ανταγωνιστές της. 
  • Να μπορέσει να διεισδύσει και σε νέες αγορές, καθώς η Νότια Κορέα με πληθυσμό μόλις 52 εκατομμυρίων και το ποσοστό διείσδυσής στο διαδίκτυο έχει ξεπεράσει το 90% δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης εντός της Ν. Κορέας. Ως εκ τούτου, η αγορά της Νότιας Κορέας της Coupang έχει λιγότερα περιθώρια επέκτασης από την αγορά της MercadoLibre στη Λατινική Αμερική και την αγορά της Sea Limited στη Νοτιοανατολική Ασία και οι οποίες αγορές εξακολουθούν να έχουν χαμηλά ποσοστά διείσδυσης στο Διαδίκτυο και επίπεδα εισοδήματος (και έτσι υπάρχει περισσότερο περιθώριο για μακροπρόθεσμα κέρδη). H Coupang εξυπηρέτησε ήδη 17 εκατομμύρια ενεργούς πελάτες το περασμένο τρίμηνο και δεν είναι σαφές πόσους περισσότερους πελάτες μπορεί να κερδίσει πριν φτάσει σε ένα ανώτατο όριο.

Βέβαια η Coupang σχεδιάζει να επεκταθεί στο εξωτερικό, ξεκινώντας από την Ιαπωνία, την Ταϊβάν και τη Νοτιοανατολική Ασία.
Στις 4 Ιουνίου 2021, η Coupang ανακοίνωσε ότι ξεκίνησαν τις δραστηριότητές τους στην Ιαπωνία. Στις 8 Ιουλίου 2021, η εταιρεία ξεκίνησε στην Ταϊβάν.
Ωστόσο, η Amazon και η Rakuten έχουν ήδη σταθερά τον έλεγχο στην Ιαπωνία, ενώ η Sea Limited είναι ηγέτης της αγοράς στη Νοτιοανατολική Ασία και της Ταϊβάν.

Τέλος η Coupang θα πρέπει να αποσπάσει περισσότερα έσοδα από τους ενεργούς πελάτες της για να αντισταθμίσει μία πιθανή επιβράδυνση στην ανάπτυξη της στην Ν. Κορέας. Για να το κάνει αυτό, επεκτείνει ασύμφορες υπηρεσίες όπως η πλατφόρμα παράδοσης ειδών παντοπωλείου Rocket Fresh και η πλατφόρμα παράδοσης εστιατορίων Coupang Eats. Προσπαθεί επίσης να τους κλειδώσει με την υπηρεσία συνδρομής WOW. Ωστόσο, όλες αυτές οι δαπανηρές στρατηγικές θα επιτείνουν τις απώλειες της Coupang.

Η ανάπτυξη της Coupang τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακή καθώς από 1,674 δισεκατομμύρια πωλήσεις το 2016 και 2,403 δισεκατομμύρια το 2017 έφθασε να έχει πωλήσεις 6,273 το 2019 και 11,967 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.
Οι ζημιές για το 2020 ανέρχονται σε 567,6 εκατομμύρια δολάρια, από 770,2 εκατομμύρια το 2019 και 1,097 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

 
Δεύτερο τρίμηνο 2021
Tο 2ο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα της Coupang, ανήλθαν σε 4,48 δισεκατομμύρια δολάρια αυξημένα κατά 71% σε σχέση με τις πωλήσεις των 2,614 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Β τριμήνου του 2020, σημειώνοντας το 15ο συνεχόμενο τρίμηνο αύξησης των εσόδων κατά 50% σε ετήσια βάση, δείχνοντας πόσο καλά το μοντέλο της Coupang έχει απήχηση στη Νότια Κορέα. 
Οι ενεργοί πελάτες αυξήθηκαν κατά 26% σε ετήσια βάση στα 17 εκατομμύρια και τα έσοδα ανά ενεργό πελάτη αυξήθηκαν κατά 36% στα 263 δολάρια. 
Με πληθυσμό λίγο μεγαλύτερο από 50 εκατομμύρια στη Νότια Κορέα, η Coupang πιθανότατα πλησιάζει τον κορεσμό της αγοράς στη Ν. Κορέα, όπου πολλοί λογαριασμοί πιθανότατα έχουν περισσότερους από έναν χρήστες. 
Είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία να συνεχίσει να αυξάνει τις πωλήσεις ανά πελάτη εντός της χώρας, όπως και να επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Η Coupang είχε ζημία 518 εκατομμυρίων δολαρίων στο Β τρίμηνο του 2021 και έτσι έφτασε να έχει ζημιά 813 εκατομμυρίων δολαρίων για όλο το πρώτο εξάμηνο του 2021. Η εταιρεία έχει δαπανήσει 315 εκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιουχικές δαπάνες το πρώτο εξάμηνο του 2021 και πολλές από αυτές τις ζημιές αποδίδονται στις επενδύσεις της στην παράδοση τροφίμων και παντοπωλείων, από τις οποίες η διοίκηση είπε ότι θα εξακολουθήσει η Coupang να χάνει χρήματα.

Το 2ο τρίμηνο του 2021, το Rocket fresh και το Coupang Εats, είχαν 120 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες EBITDA και αντιπροσώπευαν σχεδόν ολόκληρη την ζημία των 122 εκατομμυρίων δολαρίων EBITDA όλης της εταιρείας, καταδεικνύοντας την κερδοφορία των ώριμων δραστηριοτήτων.

Η παράδοση τροφίμων και παντοπωλείων, δηλαδή οι μάρκες Coupang Eats και Rocket Fresh είναι μια μεγάλη κατηγορία ανάπτυξης για τη Coupang. Στο δεύτερο τρίμηνο, τα έσοδα από το Rcket Fresh αυξήθηκαν 100% σε ετήσια βάση και υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Τα έσοδα από το Coupang Eats αυξάνονται πιο γρήγορα καθώς τριπλασιάζονται τα τελευταία δύο τρίμηνα.
Προς το παρόν και τα δύο αυτά τμήματα είναι ασύμφορα τη δεδομένη στιγμή και πιθανότατα θα έχουν χαμηλά περιθώρια κέρδους.


Η αποτίμηση είναι ακριβή?
Η Coupang με κεφαλαιοποίηση στα 52 δισεκατομμύρια δολάρια και με προβλεπόμενα συνολικά έσοδα  περίπου στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, έχει λόγο τιμής προς πωλήσεις (P/S) 2,9. Αυτό μπορεί να φαίνεται ιδιαίτερα χαμηλό, αλλά τα τωρινά δεδομένα δείχνουν ότι η εταιρεία δεν έχει περιθώρια υψηλού κέρδους καθώς προσπαθεί να αναπτυχθεί σε μια αγορά όπως η Νότια Κορέα που πιθανόν να μην υπάρχουν πολλά ακόμη περιθώρια.


Εάν η Coupang μπορέσει να αναπτυχθεί με υψηλούς ρυθμούς, συνεχίζοντας και για τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια το ρυθμό ανάπτυξης που έχει τα τελευταία 4 χρόνια, τότε ίσως να είναι έξυπνο να αγοραστούν μετοχές καθώς η σημερινή αποτίμηση θα είναι φθηνή.  
Έχοντας πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον ισολογισμό της μετά την IPO της, η Coupang έχει μπροστά της μεγάλες προοπτικές να επενδύσει στην περαιτέρω ανάπτυξη. Με αυτά τα μετρητά, μπορεί να αναπτύξει την τεχνολογία της και να ''ωριμάσει'' όλες τις υπηρεσίες παράδοσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.  Η παράδοση τροφίμων και παντοπωλείων αντιπροσωπεύει μια τεράστια ευκαιρία ανάπτυξης.
 

170 σχόλια:

  1. Δείτε και τη Zevia

    https://www.mikrometoxos.gr/wall-street-zevia-me-tin-ypografi-toy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ δελεαστική εδώ η CPNG!!!
    Καταργώντας κάθε ένοια αυτοσυγκράτησης, καβάλησα ένα 3,5% Χ/Φ @28,57 και αράζω.
    Πλέον μόνο πωλήσεις, με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη Sofi οι μαρκετιές εκατομμυρίων μετοχών , σήμερα, δεν έχουν τελειωμό.
    Mάλλον ετοιμάζεται για το 20+

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θ' ανακοινώσει τραπεζική άδεια και θα κόψει άλυσσο.

      Διαγραφή
  4. Μαμήθηκε η GAME, εκεί που λες βρήκε πάτο βουτάει και λίγο ακόμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ K ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ CPNG! ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΑ 20!! ΣTHN GAME ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΦΩΡΤΩΜΑ ΣΗΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη Game λέω ότι είναι ανάλαφρη σαν πούπουλο. Αν το πάρουν απόφαση θα δούμε μεγάλη κουρσα.

      Διαγραφή
    2. κ Τακη, καλες οι μετοχες των esports αλλα η πορεια της Licy με εχει αφησει αφωνο... ειναι σε ωραιο κλαδο κ σιγουρα οχι κορεσμενο

      Διαγραφή
    3. Τη βλέπω.
      Δυστυχώς στα χαμηλά της δεν πηρα.
      Αν η εταιρεία έχει όντως τη τεχνογνωσία που λέει ότι κατέχει είναι ότι πιο hot κυκλοφορεί στον κλάδο των μπαταριών.

      Διαγραφή
  6. εγώ στο μεταξύ συνεχίζω και φορτώνω σκύλα.. . καθότι κολλημένος στον εγκέφαλο . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. cpng δεν ξέρω αλλά την κόβω για πολύ αργή. . προτιμώ κάργα zevia . . ψωνισα στα 11 και 12 . . .κάθε 10% ΑΝ πέφτει και ΑΝ κιοτάει εγώ θα καραενισχύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Coupang κάτω απο 25 πολύ ενδιαφέρουσα.
      Θα περιμένω υπομονετικά τα 20, αν έρθουν.

      Διαγραφή
  8. Οι τρελάρες του Simply Wall St για τη Zevia, χαχαχαχα

    https://prnt.sc/1tv4663

    Ναι ρε παικτούρες μαζί σας, θα έχω τεμάχια και στα 80+.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. PTRA
    https://newsfile.refinitiv.com/getnewsfile/v1/story?guid=urn:newsml:reuters.com:20210928:nGNX90VzXD&default-theme=true

    https://newsfile.refinitiv.com/getnewsfile/v1/story?guid=urn:newsml:reuters.com:20210927:nGNX5TMKT3&default-theme=true

    Kαλησπέρα στην παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε άλλα νέα..
    ΗΥΖΝ
    https://twitter.com/blueorcainvest/status/1442840498297839624

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι έγινε? πυρηνικός πόλεμος? χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς, δεν ποντάραμε στα σιγουράκια της περιόδου(βέβαια να συγχαρώ όσους το σκέφτηκαν και τα έκαναν, ή είχαν από παλιά δηλ. διακράτηση που έλεγε και ο παππούς για τους κερδισμένους των αγορών)
    Σύντομα στις μεγάλες οθόνες ο James Bond.
    https://www.cineworldplc.com/en/investors/share-price

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Διόρθωση είναι η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών σε αυτούς που δικαιωματικά ανήκουν"
    J.P. Morgan

    Όσο πιο άγρια, όσο πιο βαθειά τόσο καλύτερα.
    Τόσο μεγαλύτερο το ψυχικό τραύμα του νοικοκυραίου, τόσο πιο πολύ θα του πάρει να το ξεπεράσει, τόσο πιο ψηλά θα του τα φέρουμε στην κεφάλα εν καιρώ.

    Μικρούλα αύξηση U 10% @28.55, μόχλευση στο 20% κι έχουμε λίγο ακόμα μέχρι να ζορίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα , κύριε Barren η Spce αν θα έκανε μια βουτιά μέχρι το 15-16 θα άξιζε για trade μήπως ξανακάνει την βόλτα μέχρι τα 50 κατά το January effect? O Chamatinio έχει πουλήσει μέρος της θέσης του αλλά κρατάει μεγάλη θέση ακόμα.

      Την καλημέρα μου σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Redwire.
      Μικρή τσαχπίνα, ευκόλως χειραγωγίσιμη.

      Ο Chamath νομίζω ότι τα έχει πουλήσει όλα τα κομμάτια του στο spce.

      Διαγραφή
    3. Ούτε λέπι δεν έχει.

      https://www.secform4.com/insider-trading/1706946.htm

      Διαγραφή
    4. Έχετε δίκιο κύριε Τάκη έμμεσα όμως έχει ακόμα μετοχές και για αυτό έγραψα ότι έχει κρατήσει μετοχές (δικό μου το λάθος).

      "Chamath Palihapitiya, the billionaire who led the special purpose acquisition company that took Virgin Galactic public through a merger, personally invested $100 million and then sold $313 million worth of shares. He also continues to own a substantial share of Virgin Galactic indirectly through Social Capital Hedosophia, which took Branson’s company public."

      Διαγραφή
    5. Sir Takη
      RDW ειμαι μεσα 10.70
      Εχθες καβάλησα και την GAME 4.15
      Η ΚΒΝΤ γιατι μας εχει λιωσει ετσι?

      Διαγραφή
    6. K. Geopard δε την παρακολουθώ, αλλά κινούμαι και σε τελείως άλλη λογική.

      Μπορούμε να βρούμε 10 broncos που θα τα ξεχάσουμε 5 χρονάκια και θα υπερδεκαπλώσουμε? Αυτά ψάχνω, αν τριπλώσουν σύντομα έχει καλώς, θα γίνει και λίγο παίγνιο.
      Αν όχι, ξέρετε ... zbuchams.

      Διαγραφή
    7. Δεκτό και πιθανόν το ποιο σωστό αυτό που κάνετε κύριε Barren , βέβαια θέλουμε και το παίγνιο για την αδρεναλίνη και για ρευστότητα βεβαίως βεβαίως !!! Έχω ξεμείνει από μετρητό τελείως και δεν θέλω να εχω καθόλου μόχλευση.

      Διαγραφή
  14. Όταν Κύριε BARREN αποφασισετε να εκδοσετε την δική σας εκδοχή του Ιστορίες Χρηματιστηριακής Τρέλας (νομίζω του παππού Costolani)τότε υπόσχομαι να το προλογησω αν θέλετε...με την προϋπόθεση ο τίτλος να είναι στην buchamas να ουμε...😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Jeffries ξεκινησε καλυψη για την RDW με rating buy και στοχο 15$. Στο ανοδικό σενάριο μπορει να δει 27$ λένε και στο καθοδικό 5$.

    Εγω μια αρχική ζαριά στο 10,5 εριξα τωρα στο premarket. (πως ζούσαμε χωρις ΙΒ ρε Π@στη μου..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ FREEDOM24? ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΛΕΝΕ MΕ ΒΑΣΗ ΚΥΠΡΟ K EYKOΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηδεν προμηθειες αλλα δείτε τις υπολοιπες χρώσεις..

      Μην το ψάχνετε, αν φυγετε απο τις ελληνικές χρηματιστηριακές, μονο ΙΒ.

      Διαγραφή
    2. Όταν κάτι διαφημίζεται πολύ είναι γιατί συνήθως είναι μάπα.
      Δεν έχω άποψη, αλλά αν διαφημίζεται πολύ είναι σίγουρο ότι δε λέει.

      Διαγραφή
    3. Το θέμα δεν είναι να βρούμε πλατφόρμα με μικρές προμήθειες. Το θέμα δεν είναι να βρούμε δυναμικές εταιρείες που η μετοχές τους να υπόσχονται κέρδη. Κι αν χρειαστεί να περιμένουμε καλό είναι να συνεργαζόμαστε με μεγαλύτερη και πιο αξιόπιστη εταιρεία κι ας πληρώνουμε κατιτις παραπάνω.

      Διαγραφή
  17. Εχετε κι εσείς την αίσθηση ότι σήμερα θα ανοιξουμε ψηλά και στο τέλος θα κλεισουμε κοκκινοι? Γιατί εγω την εχω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. https://www.trustpilot.com/review/freedom24.com?b=MTYyOTg5ODAwMzAwMHw2MTI2NDUxMzc2NjgzNTdiNGU0NTVlYjY

    --------------
    IPO lock up period of 93 days. Very bad thing but it is what it is. After you are assigned IPO shares they are under lock up period of 93 days. ....!!

    ---------

    https://www.onlinetraders.gr/blog/pos-bgazoun-xrimata-oi-online-brokers/
    -

    Eχω, μονο ΙΒ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλησπέρα ( AIKI ) Aikido Pharma NASDAQ. Βάλτε την σε watch list..Aikido Pharma Says Secures Interest In Electric Truck Maker, Tevva Motors; Terms Not

    https://ir.aikidopharma.com/news-releases/

    https://tevva.com/

    ...trading below cash, like valuing this EV acquisition at zero
    This new company vehicles already used by Ryder , Hitachi and UPS as stated below in the PR!

    Επίσης κατέχει 500.000 μετοχες DATS.

    Για να δούμε
    Υ.Γ κατέχω λίγες , ( μικρή τοποθέτηση , με βαριά καρδιά ).
    Μετά από αυτά που διάβασα για την ΗΥΖΝ , έχω τις επιφυλάξεις μου ( αν και δεν είχα μετοχές της ) .


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα ,ειλικρινά ευχαριστώ θερμά κ.Αδειούχε. Δεν το είχα τσεκάρει καν. Καλύτερα όμως για μην έχει και πολλά έξοδα .

      Στο site τους πρόχειρα αναφέρουν 25 άτομα https://ir.aikidopharma.com/faq/ ( δεν εχει σημασία )

      Επίσης Απο το Q 10 τους = ... Η Εταιρεία παρουσίασε πολύ λίγα ή καθόλου έσοδα τα τελευταία δύο χρόνια και δεν αναμένουμε έσοδα έως ότου αναπτυχθεί πλήρως ένα προϊόν βιοτεχνολογίας, το οποίο ενδέχεται να μην εμφανιστεί για πολλά χρόνια... ( Σωστοί !!)

      80 εκ $ αποτίμηση με 103 $ μετρητά + 500.000 DATS x 12.93 $ =
      6,4 ε.κ $ = 109 εκ ταμείο .

      Στα ηλεκτρικά φορτηγά εστιάζω + fomo ( ..last time a small company bought an EV company was SPI and that went from 1 to 46 $ same day !!!)
      Διαφορετική όμως η περιπτωση μας και η εποχή για τα φορτηγά ...
      Λεω να μείνω για λίγο ...

      Διαγραφή
  20. VLDR έφυγε με 8% ζημιά.
    Πήγα για γρηγοράκι, δε βγήκε, ας υπάρχει κανένα ψιλό για κανένα σοβαρό μαγαζί.
    Κρίμα, γιατί έχει πολύ γερό καταλύτη μπροστά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα τα πήγαμε όλοι σημερα.. Εγω έχασα 3,5% στην RDW, την έστειλα στην πρωτη ωρα συνεδριασης.

      Πρασινοι δείκτες + αναβαθμιση + μικρή κεφαλαιοποίηση = ξεπέταγμα, λέει η θεωρία. Κι αν δεν συμβαίνει, κάτι κάκο θα συμβεί.


      Τι καταλύτη έχει κε Barren η Velodyne?

      Διαγραφή
    2. Κάποια στιγμή θα βρει CEO, χαχαχαχα.

      Διαγραφή
    3. Μετετράπησαν σε αύξηση θέσης ABNB, FUBO, CPNG.
      Έχω πάθει αλλεργία στη ρευστότητα!

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , κύριε Barren έχουμε αποκτήσει και αντοχές στο ξύλο τον τελευταίο καιρό λέτε να ειναι ανάδρομος ο Ερμής και για αυτό ?
      Ε την άτιμη την virgin galactic έκανε το πέταγμα πριν κλείσει το γκαπ τώρα είναι +9,5% πάνω.

      Ο κύριος Bugs_Bunny τι feeling έχει σήμερα ? γιατί χθες του βγήκε 100%.

      Διαγραφή
    5. ΅Εχω κρατησει ενα τελευταιο 10% για αρκετα χαμηλοτερες τιμες, δεν βλεπω συντομα τελος στη πτωση και σιγουρα περιμενω μια μερα οριστικης απογνωσης πριν γυρισει το κλιμα. Λιγο υπομονη να συγχρονισει ο sp500 στη πτωση μαζι με το growth και τοτε θα δουμε σιγουρα τα ραδικια αναποδα.

      Η Βολτα τι επαθε; Ω ρε ινφερνο!

      Διαγραφή
    6. Τι ψάχνουμε εν αγοραίς αδελφοί?

      Σε 3~5 χρόνια με τον SP500 στο 10.000+ και τα καλά τα broncos στο *5~*10, θα κοιτάνε κάποιοι τα διαγράμματα και θα λένε:

      εεε ρε να μην έχω καβαλήσει SOFI @15, PLTR @25, ABNB@160, DM @7, JOBY @10, CPNG @30, U @130, ZVIA @11.

      Καβαλήστε καλά μαγαζά και αφήστε τους κορυφαίους CEO, marketeers και τεχνικούς του πλανήτη να δουλεύουν για πάρτη σας. Εδώ καβαλάγαμε Κλουκίνες, Σαπάκτωρες και Αλφάδω μέχρι πρότινος, τι να λέμε.

      Διαγραφή
    7. Και Λαναράδες, Μπατατουδέους και Πανούσιδες πολύ πσλαιότερα.

      Διαγραφή
    8. Εδώ κάποιοι ακόμη καβαλάνε μιγες και προέδρους που κάνουν Χο χο Χο όταν τους τα φέρνουν στην κεφάλα...

      Διαγραφή
  21. Hyzon Motors Inc. (HYZN)φαινεται οτι την πατησαμε για καλα! Τι λετεκ. Τακη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω σαν να συμβαίνουν απίστευτα πράγματα ?είναι δυνατόν να γίνεται αυτό στην Αμερική?;? Ψεύτικες εταιρείες στημενες την τελευταία εβδομάδα?; Και στήσιμο εταιρείας από τα αποκαΐδια χρεοκοπημένης?; Παρόλο που είμαι φύση καχύποπτος είμαι επιφυλακτικός? να το πιστέψω.
      Αλλά και ο καταγγέλλων?;? Μπορεί κάποιος να διαδίδει τέτοια χωρίς τιμωρία.
      Και εν τω μεταξύ έχουν εμφανιστεί καί λαμόγιοδικηγόροι για διεκδίκηση αποζιμειώσεων ?:?!

      Διαγραφή
    2. Να σας πω κάτι και παρακαλώ μη με παρεξηγήσετε.

      Πραγματικά μου κάνει εντύπωση όταν βλέπω την ερώτηση : "συμβαίνουν αυτά στην Αμερική"?

      Κύριοι, όλα όσα συμβαίνουν στις αγορές συμβαίνουν στην Αμερική εδώ και 150 χρόνια, από όταν ακόμα εμείς εδώ ονομάζαμε "οικονομία" το άρμεγμα αιγοπροβάτων και την παραγωγή/ εμπορία ξινόγαλου.

      Δεν έχετε ακούσει την Enron, το Μπέρνι το Μάντοφ, τον Ιορδάνη το Μπέλφορτ? Για το μπαμπά του σεξομανή μεθύστακα JFK, το Τζο τον Κένεντυ δεν έχετε ακούσει πώς έγινε μουλτιμιλιοναίρος και ήταν τόσο μάστορας στις χρηματιστηριακές απάτες που τον έβαλε ο Ρούζβελτ να οργανώσει το SEC?

      Δεν είναι το Κάμελοτ κύριοι, είναι απλώς η μεγαλύτερη και δυναμικότερη καπιταλιστική οικονομία που είδε ποτέ ο πλανήτης. Όλα έχουν γίνει και όλα θα ξαναγίνουν. Η διαφορά είναι πως εκεί όταν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη συνήθως μαμούνε πώλους.

      Διαγραφή
    3. Κύριοι απο το 6,2 ως το 10,5 αν δε βγάλατε κομμάτια, νομίζω ότι ήταν λάθος.
      Αναμονή για τον επόμενο γύρο.

      Διαγραφή
    4. Πήρα χθες ένα πεντοχίλιαρο στο 6,06 βασιζόμενος στο ότι αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται μιλάμε για εκατοντάδες χρόνια φυλακή και εκατοντάδες εκατομμύρια αποζημίωσης?! Πρώτη μέρα δικαιώθηκα ?!αλλά με επιφύλαξη ,γιατί τα spac γενικά μυρίζουν πολύ άσχημα

      Διαγραφή
  22. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ polestar , ΔΥΝΑΤΕΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΒΛΕΠΩ. ΤΙ ΛΕΤΕ?

    https://www.capital.gr/forbes/3585079/polestar-i-souidiki-antipalos-tis-tesla-pata-gkazi-gia-nasdaq-kai-apotimisi-20-dis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα τη δω.
      Πάντως 20 δις μου φαίνονται πολύυυυυ ακριβή αποτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ΤΑΤΑ
      Πρόκειται για spac του Gores. Γενικά κάνει καλές επιλογές και ψαγμένες ... αν και υπάρχει πιθανότητα να μην τραβήξουν άμεσα, όπως UWMC και PAE που ακόμη ταλαιπωρούνται στα 6 δολάρια.
      Όμως Luminar, Matteport ήδη κάνουν "παιχνίδι".

      Άλλα spac του Gores : ARD, TWNK, VRRM.

      Αν πιστεύετε την Polestar μπαίνετε στα 10 δολάρια ή και λίγο πιο κάτω.
      Επειδή με ενδιαφέρει πολύ η ηλεκτροκίνηση για μακροπρόθεσμη τοποθέτηση, επειδή το spac GGPI είναι το Gores, θα δω πολύ πιο ζεστά την Polestar.

      Θα επανέλθω με άρθρο αναλυτικότερα.

      Διαγραφή
  23. VOLTA TΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ!! ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΟΙΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους. Ξέρει κανείς τι έγινε στη Volta σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα κ Τάκη έχει αλλάξει κάτι με skillz;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Dimat κ εγώ προβληματίζομαι. Έχασε την στήριξη των 10$ που είχε αναφερει κ ο κ. Geopard οπότε το ξύλο αμείωτο. Ή είναι θύμα των πωλήσεων στις τεχνολογικές ή κ το γ τρίμηνο δεν θα είναι καλό. Πάντως ο κ. Indiefunda ήταν αισιοδοξος με βάση κάποια δεδομένα που συνέλεξε. Ο κ. Τάκης νομίζω αποχώρησε αλλά θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη του, όπως κ τι βλέπουν κάποιοι φίλοι τεχνικά για την μετοχή

      Διαγραφή
    2. ΤΟ ΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ ΒΛΕΠΩ....ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ... ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΤΙΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ 6 ΣΤΑ 7 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝ...
      ΗΥΖΝ VOLTA DM ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΤΩΡΑ....

      Διαγραφή
    3. Οχι πως εχει καποια αξια η αποψη μου αλλα σε ολα τα meta-egine που βρισκω βλεπω αυξητικη πορεια στους 3 μεγαλους τιτλους, οι 2 εκ των οποιων ειναι καινουργιοι και δεν εμπεριεχονται στο guidance. Για να δωσω ενα παραδειγμα, τον ιουλιο ειχε ως κορυφαιο τιτλο το Blackout Bingo που ηταν περιπου θεση 175, σημερα το ιδιο παιχνιδι ειναι στη θεση 50 ενω το big buck hunter που δεν υπαρχει καν στο guidance ειναι στη πρωτη 50αδα!
      Τελος, το trivia crack δειχνει δυνατη εισοδο. Εδω ανεβασα συγκεντρωτικα τα στοιχεια
      https://ibb.co/c84qD5B (δεν ειναι ιος)

      Αυξηση περαιτερω της θεσης μου με αγορα στο 9.63, με λιγο τυχη θα εχουμε ομορφο hammer με αγγιμα στο falling wedge του εβδομαδιαιου και rsi divergence στο daily.

      Διαγραφή
    4. Κε Aristos σας ευχαριστω για τις πληροφοριες.Ευχομαι να μην έχει αλλάξει κάτι θεμελιωδώς και να ανακάμψει με τη πρωτη ευκαιρία. Επίσης θα έχει αξία η γνώμη του κ Τάκη σε κάθε περίπτωση.

      Διαγραφή
  26. Η Volta πεφτει 26% αφού η SEC κήρυξε σε ισχύ μια δήλωση καταχώρισης που σχετίζεται με τον συνδυασμό SPAC με την Tortoise Acquisition Corp. ll.
    Ορισμένοι μέτοχοι μπορούν τώρα να πουλήσουν έως και 116.019.569 μετοχές κατηγορίας Α, συμπεριλαμβανομένων 30.000.000 μετοχών κατηγορίας Α που εκδόθηκαν σε ιδιωτική τοποθέτηση σε δημόσια ίδια κεφάλαια ή τοποθέτηση PIPE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή θα υπάρχουν πιο πολλά χαρτιά όπως καταλαβαίνω αλλά θεμελιωδώς δεν έχει αλλάξει κάτι για Long..

      Διαγραφή
    2. Θεμελιωδώς δεν νομίζω αλλά η τιμή της μετοχής πρέπει να αναπροσαρμοστει.
      160 εκ. μετοχές βλέπω στο yahoo + 116 εκ. οι νέες, αναλογικά δεν είναι κ λίγα

      Διαγραφή
    3. Οι μετοχές της Volta υπό την προϋπόθεση άσκησης όλων των εντάλμων Volta και μετατροπής όλων των κοινών μετοχών κλάσης Β θα είναι
      176.273.773 μετοχές.

      Λίγη προσοχή κύριοι.
      Απλώς έγινε άρση του κλειδώματος και πλέον μπορούν να πουλήσουν άπαντες.

      Διαγραφή
    4. Στο 6,2 αν πάει, που προς το παρόν δείχνει ότι στόπαρε στο 8, θα ενεργοποιηθώ.

      Διαγραφή
  27. Πρέπει όλοι να δούμε φίλοι συνοδοιπόροι τι χαρτιά έχουμε και πως θα πορευτούμε με τι βοήθεια του κ.Τάκη γιατί χάσαμε τι μπάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο EVs έχω δηλώσει θα πορευτώ μακροπρόθεσμα με τη Zev (μηδενική τιμή κτήσης) και PTRA .... και περιμένω Elms αρκετά χαμηλότερα. Στα 500 με 600 εκατομ κεφαλαιοποίηση. Αν το κάνει το δωράκι.

      Διαγραφή
  28. ΤΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ? -30 Η HYZON -30 Η VOLTA!!! EEEEE! BASTA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα , η Sofi προσπαθεί να κλείσει το γκαπ στο 15,17 αλλά αν κλείσει πρώτα το γκαπ που άφησε σήμερα στο 15,99 ίσως να έχει ξύλο ακόμα η συγκεκριμένη μέχρι τώρα δεν αφήνει ανοιχτά γκαπ .

    Δεν άντεξα και άλλαξα την RMO με ZEVIA νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια με την Ipo και ας έχει μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου η RMO , είδα μια μεγάλη θέση που άνοιξαν στην RMO με στόχο τα 2,5 https://prnt.sc/1u8rwot και χαλάστηκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τελευταία αύξηση 20% CPNG για να έχομε να δίδομε από 40~45 και άνω=> ΜΟ 28,42.

    Μικρή θεσούλα 2,5% SURF (βασικά λόγω ονόματος) μήηηηπως και προκύψει κανένα γρήγορο τριπλωματάκι.

    Μόχλευση στο 23%, ο ταύρος φαίνεται αγριεμένος από το πωποδάχτυλο, δεν περιγράφω άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. SURFάρει κανένας άλλος?
      21 τα μισά, 28 τα υπόλοιπα.
      Ακατέβατα naoum.

      Διαγραφή
    2. Το ARK εχει SURF. Σας το εύχομαι αλλά έτσι λέγαμε ολοι και για τη SKLZ 100+ και τώρα φυγαμε τρεχοντας στα 10.

      Διαγραφή
    3. Εγώ Κύριε BARREN μου το διπλωσα το πανί και πάω για Κρασιά...από Δευτέρα πάλι που λέει καί τό λαϊκό άσμα...

      Διαγραφή
    4. Εντάξει κ. nek, κάνουμε και λίγο trash talk έτσι για το χαβαλέ.
      Εγώ πάντως από τη SKLZ δεν έφυγα τρέχοντας, θα φύγω σφυρίζοντας 20~40. Ο Αντρίκος μου φαίνεται περισσότερο λαμόγιο παρά χαζός, όλα good. Στα 4 αν πάει θα διπλασιάσω κιόλας.

      Διαγραφή
  31. Όλο στο τελευταίο μου είσαι Κύριε BARREN και όλο αμολας καλούμπα...,😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ετελίκιασα κ. Gerry, δε με δανείζουν άλλο! Είμαι λένε too bullish και αι αγοραί πίπτουσι.

      Αν συνεχίσουμε αποφασιστικά κάτω θα με δείτε μόνο να γυρίζω από θέσεις που δεν είμαι πάρα πολύ ζεστός μακροπρόθεσμα σε θέσεις που θέλω να κληροδοτήσω στα δισέγγονα (παλιά μου τέχνη κόσκινο).

      Επίσης ίσως επισπεύσω την κατάθεση του Δεκέμβρη, καθώς η κατάθεση του Σεπτέμβρη έχει ήδη γίνει από τον Ιούνιο (επίσης παλιά μου τέχνη κόσκινο).

      Πάντως αν γίνει το μεγάλο κακό και υπάρχει κανένα recession ante portas, ειλικρινά περισσότερο αγχώνομαι για το χρήμα που υπάρχει στην τράπεζα παρά για μετοχές και crypto.

      Διαγραφή
    2. Για ρώτησε τους και εσύ Κύριε BARREN για επιβεβαίωση αν δέχονται καπάκια από μπύρες για αγορά τίτλων ...εγώ μια προσπάθεια που είχα κάνει πολύ παλιά έφαγα πόρτα 😂😂🍷🍷

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΟΙ ΘΕΛΩ ΧΟΝΔΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΟΧΙ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ CELSIUS, ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ SEA LIMITED, ΒΡΕΙΤΕ ΜΟΥ INMODE ΝΑ ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΥΜΑΤΑ... ΕΧΩ ΗΔΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΦΛΕΡΤΑΡΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΚΑΡΑΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΗ ZEVARA....ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ?????????

      Διαγραφή
    4. Όχι φυσικά και δεν είσαι...τι ζητάς άλλωστε...εγώ που θέλω την Μόνικα με τρελλα είμαι ???δεν είμαι...😂😂

      Διαγραφή
  32. Το μπιτικόνι φαίνεται πως έκοψε άλυσσο!

    Όσοι είστε ακόμα καβαλημένοι στον ταύρο βάλτε του βαθειά το πωποδάχτυλο μη σας πετάξει κάτω.

    Ραντεβού στα 200κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας χαρούμε λίγο στην κρυπτογειτονιά γιατί το Αμέρικα κερνάει πίκρες...

      Διαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. https://prnt.sc/1ucdl5u

      Για όποιον αναρρωτιέται τι στο καλό έγινε, απλώς έσκασαν τα stop shorts που ήταν λίγο πάνω από τα $45κ.
      Μετά είναι τα stop πάνω από 49κ, μετά πάνω από 53κ και μετά πάνω από 65κ. Μετά έχει ο Θεός, όλο και θα ανοίξουν και άλλα, θα χτυπήσει και το FOMO.

      Δε θα βαρεθούμε!

      Διαγραφή
  34. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Αγαπητοί συνδαιτυμόνες απορώ με την υπομονή σας ώρες ώρες... Τι spac, voting, merger, despac, pipes, lock up, unlock, warrants, redemptions, sec 1,2,3... Πολύ κούραση ρε αδέλφια 🤯
    Παίρνεις TNK και γράφεις ένα +30% σε μια βδομάδα✨

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Υ.γ. και με τους δείκτες σε βουτιά αυτήν την εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. H mrna είχε τον Μάη 150$. Έφτασε κοντά στα 500$ μέσα σε 2 μήνες και τώρα είναι στα 340$.

    Τι θέλω να πω με αυτό. Οι μετοχές στις ΗΠΑ, πρέπει να πωλούνται.

    Έκανε ενα 300% σε 2 μηνες, δεν υπαρχει κανένας λογος να περιμένει κάποιος το 1.000% σε 5 έτη. Ή σε 3 έτη. Άλλο ενα 300% να πάρει απο μια άλλη εταιρία να το το x10. Και μένουν και μερικά χρονάκια κάβα.

    πχ η SEA Limited, απιστευτη μετοχή. Αλλα ας υποθέσουμε ότι κάποιος την πουλούσε στα 150$ και εβαζε μετα τα λεφτα σε stem και rocket lab. Θα είχε πάρει σίγουρα τα ίδια και μπορεί και περισσότερα.


    Τους αμερικάνους, που στα φόρουμ τους μιλάνε συνεχώς για 5ετείς διακρατήσεις, τους μαμάει άγρια το IRS. Εχουν κανονική φορολογία στην υπεραξία κεφαλαίου και μόνο αν κρατήσουν για > 1 έτους έχουν 15% φόρο. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι από τη στιγμή που μας δέχτηκαν οι ΙΒ και έχουμε τα ίδια εργαλεία, έχουμε αρκετό αβαντάζ σε μερικά θέματα.

    Βέβαια, είμαστε μακριά απο την αγορά, αυτή τη ζουν, εμείς τη διαβάζουμε, οκ, εκει πάσο.


    Αυτές είναι οι σκέψεις μου απ' όσα παρατηρώ τον τελευταίο καιρό, δεν τις γράφω για να κοντράρω κανέναν, ουτε είναι κατ' αναγκην σωστότερες, απλα λεω την οπτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έφυγα από τη SE @147 και ακόμα καμιά φορά ξυπνάω μέσα στη νύχτα και κλαίω.

      Όταν κυνηγάς διαρκώς το *3 στο 3μηνο 2 φορές θα σου κάτσει και 8 θα την κάτσεις.

      Το θέμα κ. Bugs μου είναι να βρούμε 10 καλά κορίτσα, ζωηρά αλλά τίμια, να τα μαντρώσουμε στο χαρέμι, να τους ρίχνουμε από μία την εβδομάδα (ματιά) και να την πάρουμε τη μακροπρόθεσμη αποδοσάρα αβασάνιστα ζώντας τη ζωή μας. Όχι κολλημένοι πάνω από το διάγραμμα, το buy και το sell.

      Νομίζω.

      Διαγραφή
    2. συμφωνώ απόλυτα. Μετά το φιάσκο στη celsara (πούλησα τη συντριπτική πλειοψηφία) εύχομαι η zevara να ναι μια απ αυτές.

      Διαγραφή
    3. Το ερώτημα κ.Barren είναι ένα, πως θα τα βρούμε;

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα , κύριε nek να ευλογείτε τον κύριο Τάκη που μας αφήνει να πάρουμε μάτι από τις επιλογές του ( όλο και κάτι θα βρει ) αλλά και που διατηρεί αυτόν το χώρο για να μαζευόμαστε να διαβάζουμε αξιόλογες απόψεις από τους θαμώνες του φόρουμ.

      Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον οικοδεσπότη μας και από όλους όσους συμμετέχουν με όποιο τρόπο μπορούν , εύχομαι να μπορούσα να ειμαι ποιο χρήσιμος αλλά που θα πάει αν φτιάξει λίγο το κλίμα θα μπω ποιο ενεργά στο ψάξιμο , τόσες εταιρίες έχει η Αμερική όλο και κάποια θα ξετρυπώσουμε .

      Διαγραφή
    5. Για μένα κ. Nek το μεγάλο ερώτημα είναι, "άντε και τις βρήκαμε, πώς θα καταφέρουμε να μείνουμε μέσα όταν αρχίσουν να καλπάζουν?".

      Τον τελευταίο χρόνο έχουν αναφερθεί από τον κ. Τάκη πολλές εταιρίες που ταιριάζουν στο προφίλ μακροπρόθεσμης διακράτησης. Λίγοι καβαλήσαμε και ακόμα λιγότεροι μείναμε καβάλα όταν ζωήρεψε ο καλπασμός. Τρέχουμε στο *2~*3 να τσεπώσουμε, αυτό είναι κατάλοιπο της ενασχόλησης με τον κοπροστάβλο για ψωράλογα που λέγεται ΧΑΑ.

      Από την άλλη βέβαια, όσοι δεν πήραμε σε κάποιες περιπτώσεις το *2~*3 βρεθήκαμε να το μετανιώνουμε οικτρά, πώς αποφασίζουμε? Προσωπικά με την πενιχρή αντίληψη και μέσα που διαθέτω, πλέον αναζητώ τα εξής:

      1. Διοίκηση που να μου εμπνέει σεβασμό, αν όχι θαυμασμό.
      Δείτε ας πούμε μια συνέντευξη του Musk και μία του Milton (NKLA) και πείτε μου , ακόμα και αν δεν ξέρατε τίποτα για τις δύο εταιρίες, δε θα καταλαβαίνατε τη διαφορά? Συγκρίνετε επίσης τον κατσαπλιά Wright (WTER) με τον Spence (ZVIA), τον άλλο κατσαπλιά Burns (RIDE) με το Fulop (DM). Ιδανικά θέλω ο Τσίου να είναι ιδρυτής, τουλάχιστον να έχει σοβαρή μετοχική θέση, να εμπνέει πάθος, σοβαρότητα, ρεαλισμό, σεμνότητα. Βλέουμε συνεντεύξεις, αξιολογήσεις εργαζομένων (Glassdoor), συγκρίνουμε εκτιμήσεις από παλαιότερα earning calls με πραγματικά αποτελέσματα, γενικά τον ψάχνουμε σα να ήταν υποψήφιος γαμπρός της μοναχοκόρης μας.

      2. Πολύ καλό προϊόν, καινοτόμο και δύσκολο να αντιγρaφεί (moat), καθώς και επιχειρηματικό μοντέλο κατάλληλο να το αξιοποιήσει.
      Θα μου πείτε, πολλά προϊόντα στο 'mmmurica δεν έχουμε πρόσβαση ή την ικανότητα να τα αξιολογήσουμε. Εδώ χρειάζεται έρευνα, εκτός χρηματιστηριακών πηγών. Να δούμε πώς τα αντιμετωπίζουν οι χρήστες, είναι ευχαριστημένοι, είναι ambassadors του προϊόντος? Για να ακμάσει μακροπρόθεσμα μια εταιρία θα πρέπει να προσφέρει σημαντική υπεραξία στην οικονομία και να καρπωθεί μέρος αυτής. Δείτε τι υπεραξία ξεκλείδωσε η ABNB για εκ. ιδιοκτήτες παγκοσμίως, προσπάθησαν νωρίς να την αντιγράψουν και πήραν τα φρύδια τους. Ποιος μπορεί να προσφέρει αυτό που προσφέρει η PLTR? Προσωπικά θα σκότωνα για να είμαι member της SOFI. H JOBY έχει εφεύρει μια νέα αγορά, μέχρι και το θεσμικό της πλαίσιο αυτή το διαμορφώνει. Ποιος θα πάρει τη θέση της U όταν θα ζούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας σε περιβάλλον AR/VR? Η DM φιλοδοξεί να επανεφεύρει τη βιομηχανική παραγωγή και είναι βρέφος! Αυτές πχ κατά τη γνώμη μου σε 5 χρόνια θα είναι megacaps, κάποιες θα είναι τρίλιον ντάλαρζ, κάποιες ίσως και top10 κατά τη γνώμη μου.

      3. Πρέπει να υπάρχει όραμα, αποστολή και στιβαρή εταιρική κουλτούρα.
      Αυτές οι εταιρίες δε θα έχουν εργαζομένους, θα έχουν καμικάζι. Δε θα έχουν πελάτες, θα έχουν κοινότητα που θα τις διαφημίζει. Δείτε και πάλι την TSLA, δεν ξοδεύει $ σε διαφήμιση, το έχουν αναλάβει οι πελάτες της και οι πιστοί οπαδοί. Μπείτε στη σελίδα της SE και δείτε τις αξίες της (We serve, we adapt, we run, we commit, we stay humble) και πείτε μου αν σας πείθει ότι θα υπάρχει σε 100 χρόνια.

      4. Πρέπει να υπάρχει ευελιξία και δημιουργικότητα (optionality).
      Δείτε τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου. Η AAPL δεν είναι πια απλώς εταιρία hardware, είναι ένα οικοσύστημα μόνη της. Η ΑΜΖΝ δεν είναι απλώς eCommerce, είναι η ατμομηχανή του cloud (AWS) και ανοίγεται διαρκώς σε νέους κλάδους (πχ streaming), ομοίως και η MSFT. Τo FB δήλωσε την πρόθεση να θεωρείται σε 5 χρόνια εταιρία metaverse). Ψάχνουμε για μαγαζά που δείχνουν τη διάθεση και την ικανότητα να δραστηριοποιηθούν ή να δημιουργήσουν νέες αγορές, αυτό που τα κάνει επιτυχημένα σήμερα μπορεί σε 10 χρόνια να έχει ξεπεραστεί.

      Διαγραφή
    6. 5. Πρέπει να υπάρχουν απτά αποτελέσματα που να δείχνουν μια επιταχυνόμενη τάση.
      Εδώ βέβαια ξεχνάμε εντελώς αυτά που ξέραμε περί PE, PBV κλπ ΧΑΑριτωμένα. Τα μαγαζά αυτά θα καίνε χρήμα για καιρό, θα πουλάνε μετοχές και θα το ξανακαίνε. Ακόμα και το P/S μπορεί να μη μας δείχνει τη σωστή εικόνα, όπως είδαμε στην περίπτωση της SKLZ. Εδώ έχουμε την υποχρέωση συλλογικά να μορφωθούμε λίγο σε πιο προχωρημένα metrics, να ξαβλαχέψουμε λίγο. Πρέπει να αρχίσουμε να παρακολουθούμε τα MAUs, DAUs, ARPUs, churn, retention rate, πωλήσεις AMZN για retail, App Downloads και xese mesa naoum. Πώς να γίνει, αν θέλουμε να παίξουμε στην πρωτεύουσα δε γίνεται να πάμε με τις γκλίτσες και τα ταγάρια μας. Τουλάχιστον θα πρέπει να υπάρχει σοβαρό growth και να διαφαίνεται μια τροχιά προς τη βιωσιμότητα (no more dilution) και έπειτα την κερδοφορία.

      Αυτά τα ολίγα σκέφτομαι εγώ, μικροί είμαστε ακόμα, όλοι μαζί θα μάθουμε.

      Διαγραφή
    7. Ήταν που λέτε ένας βασιλιάς στην αυτοκρατορική Κίνα, μην ηταν κάποιος απο τους Μινγκ που τους έχουμε φτιάξει πορσελάνες (?) και περηφανευόταν ότι ήταν πολύ καλός στο σκάκι.

      Έφτασε που λες ένας ξένος στην πόλη και επαιζε κι αυτός σκάκι και άρχισε ο κόσμος να βουίζει για το όσο καλός ήταν. Έφτασε στα αφτιά του βασιλιά η είδηση έβαλε τους του να του παραγγείλουν ότι είχε προσκληση για το παλάτι να παίξει σκάκι μαζί του. Ο ξένος πήγε και δεχτηκε να παίξει με την προϋπόθεση να βάλουν κι ένα στοίχημα. Ήταν λίγο αλογομούρης βλέπετε σαν κι εμάς εδώ.

      -Τι έχεις κατα νου; τον ρώτησε ο βασιλιάς.
      -Αν χάσετε μεγαλειότατε, θα ήθελα να βάλετε στην σκακιέρα ένα κόκκο ρύζι στο πρωτο τετραγωνάκι. Και μετά για κάθε τετραγωνάκι να διπλασιάζετε την ποσότητα.
      -Χαχαχα αυτό μονο; Νομιζα ότι θα ήθελες κάτι πιο μεγά5λο

      Κάθισαν λοιπόν στη σκακιέρα και διάολε, ο ξένος ήταν πολύ καλός. Ο βασιλιάς έχασε και ξεκινησε τους λογαριασμούς να πληρώσει το στοίχημα. Έβαλε στο 1ο τετραγωνακι εναν κοκκο, στο δεύτερο 2 κόκκους, στο τρίτο 4 κοκκους, στο τεταρτο 8, στο 5ο -> 16, στο 6ο -> 32 και γελούσε παραλληλα για το πόσο λιγο στοιχημα ζήτησε ο ξένος. Στο 7ο -> 64, 8ο -> 128 και κάπου εκει είχε τελειώσει την 1η σειρά της σκακιέρας.

      Όταν τελειωσε τη δευτερη σειρά της σκακιέρας, στο τελευταίο τετραγωνακι είχε "ακουμπήσει" 32.728 κόκκους. Αρχισε να μην του φαίνεται τόσο γελοίο το αίτημα του ξένου.

      Όταν την τελειωσε την τρίτη σειρά, άρχισε να γίνεται άσπρος απο την αγωνία του. Στο τελευταιό τετραγωνάκι είχε "ακουμπήσει" περίπου 8,3 εκατομ κόκκους.
      Όταν τλεειωσε την τέτασρτη σειρά "ακούμπησε" 2.147.483.468 κόκκους. Εκεί, έγινε κουρέλι εντελώς. Κατάλαβε ότι όλη η παραγωγή του κράτους δε θα έφτανε για το στοιχημα. Ήταν ακομα στα μισά της σκακιέρας.. Ήθελε την παραγωγή πάρα πολλων ετών.

      Δεν ξερω τι έγινε στο τέλος, αν υπέκυψε ή άν έκοψε το κεφάλι του ξενου. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν μπορεις να νικήσεις τα μαθηματικά. Και η γεωμετρική πρόοδος είναι ό,τι πιο γρήγορο σε ανόδους αν και φαινομενικά αθώο στην αρχή. Και είδαμε πρόοδο με βήμα 2. Σκεφτείτε να βάζαμε με βήμα 3 θα να γινόταν.


      Διαγραφή
    8. Σωστά τα λέτε κ. Barren Wuffett αλλά από αυτες που έχουμε ποιες είναι αυτές? Ειναι η MILE, SKLZ, ZEV, VOLTA, CLVR, ASTS, GAME, DM κτλ

      Διαγραφή
    9. Παραδίδεις σεμινάρια Κύριε BARREN ...σας πάω με τρελλα...

      Διαγραφή
    10. k. nek αυτά είναι λίγο υποκειμενικά, εξαρτάται και τι έχει ο καθένας, πώς εκτιμά τα πράγματα.

      Στο δικό μου Χ/Φ πιστεύω πως θα μου αποδόσουν σοβαρά μακροπρόθεσμα : SOFI, PLTR, U, ABNB, JOBY, DDOG.
      Έχω αρκετές ελπίδες αλλά πρέπει να αναπτύξω conviction βλέποντας πράγματα για: ZVIA, DM, CPNG, FUBO, OPEN.

      Οι υπόλοιπες θέσεις είναι από αρπαχτές έως μεσοπρόθεσμη διακράτηση. Για τη MILE ούτε λόγος για μένα, όταν εκτιμάται ότι η αγορά πάει για -70% την επόμενη 20ετία, η bull thesis είναι : ο Chamath είναι τόσο λαμόγιο, που σίγουρα εν καιρώ θα ξεφορτώσει στους φαν με πολύ καλό κέρδος. Πόσο είπαμε μπήκε?

      Διαγραφή
    11. Εγω δε βλέπω καμιά καινοτομία στα στεβιονερα της ZVIA θα έλεγα οτι το αλκαλικο της wter έχει κατι πιο καινοτόμο αν και αυτο θα το συγκρινα με το Δουμπια και τη σουρωτη τα δικα μας σε πιο εξευγενισμενη μορφή. Μπορεί πραγματι το μανατζμεντ να ειναι μερα με τη νυχτα αλλα δε νομιζω να φτανει μονο αυτό. Για καθε επόμενη τεσλα , αμαζον, γοογλε θα πρεπει να καουν δεκαδες για να μη πω εκατονταδες και φυσικα να μην πιασεις το μουτζουρη αλλα τη κοτα με τα χρυσα αυγα.

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα με Skillz όλα καλά ή εχει αλλάξει κάτι ?? γιατί βλέπω καιτο ark να πουλάει σε αυτές εδω τις τιμές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. ΓΕΙΑ ΣΑΣ Κ.ΤΑΚΗ .ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ MILE (ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ).Η MILE ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 127 ΕΚ.ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ FREE FLOAT ΕΙΝΑΙ 77 ΕΚ METOXES.ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΙΣ 2 ΣΕΠ 2021 ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΑΛΛΕΣ 50 ΕΚ.ΜΕΤΟΧΕΣ ?ΜΙΛΑΩ ΣΩΣΤΑ ?ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΟ DILUTION? TO IΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ SPAC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ilika batteries ( ika στο Λονδίνο )
    Qualcomm κεφαλαιοποίηση κ τι κεφαλαιοποίησης η ΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαταρίες στερεάς κατάστασης.

      Ilika, Quantumscape, Murata Manufacturing, Panasonic, Hitachi Zosen, Ionic Materials, Sila Nanotechnologies, Sion Power και Solid Power

      Διαγραφή
  40. To μπιτικόνι έβαλε στο μάτι τα stop shorts του >49κ και εκείνα του >53κ είναι στο ζέσταμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Βασιλιάς κάνει αυτό που πρέπει αλλά τα alts special olympics, κακό αυτό.
      Καλά το Cardano ίσως πρέπει να αρχίσει να βγάζει κηδειόσημα σε NFTs μήπως και ρολάρει το adoption.

      Πρέπει να υπεραποδόσουν τα alts για να χαλαρώωωωωωσουμε.

      Διαγραφή
    2. Έκανε το μπιτικόνι την 1η σημαντική διάσπαση που χρειαζόταν (μετά θέλουμε το 53 κ και το 65κ), αλλά τα alts σέρνονται πίσω του σαν ασθματικές χελώνες με ρήξη μηνίσκου.

      https://prnt.sc/1uzuf8i

      Αν δε διευρυνθεί το ραλλάκι και στα alts δεν έχουμε risk on.
      Στο μεταξύ και ο Σπίκος δείχνει να τραβάει τα δικά του ζόρια, δε θα μου έκανε εντύπωση να δει την περιοχή 4230~4160. Ας ελπίσουμε εντός της εβδομάδος να λάβει τέλος η ταλαιπωρία διότι φράνκλυ, μας τα έκαναν τσουρέκια.

      Διαγραφή
    3. Το 53κ το εξευτούλισε που λέμε και στην Κ. Όμαχα. Να δούμε, ίσως με ένα επιτυχημένο retest ξυπνήσουν και τα σαπακalts.

      Διαγραφή
  41. Μπήκα για χαβαλε να παίξω το νέο παιχνίδι της skillz και για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε. Άνετα θα μπορούσα να κάθομαι 1-2 ώρες να παίζω 1v1 και να σκοτώνω το χρόνο μου. Θεωρώ ότι θα δώσει καλή ώθηση στη πλατφόρμα. Και ο τρόπος που το στήσανε θα κάνει πολλούς στο τρυπακι να καταθέσουν 2-5 ευρώ για να παίξουν χρηματικό ποσό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η Rocket Lab συμπλήρωσε έγγραφο S1/A. Δεν το διαβασα, αλλά απο τον τίτλο ειναι οι μετοχές του PIPE. Κάποια στιγμη, αρκετα συντομα, θα το ενεργοποιήσει συμπληρώνοντας 424Β3.

    Τα παληκάρια που είναι μεσα, βλεποντας τι έγινε σε αναλογες περιπτώσεις, spir, irnt κοιτανε να φυγουν όπως μπορούν.

    Προσωπικά θεωρώ την ολη φάση τεράστια ευκαιρία, ειμεθα σε εγρηγορση για ψαρεμα στον βυθό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μονο η αβυσσος θα σταματησει το SKLZ το MILE & το KBNT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει μην υπερβάλλουμε, μέχρι μηδέν πάει μόνο. Νο γουόριζ.

      Διαγραφή
  44. Όπου βρίσκω το Zevia θα το ψωνίζω δίχως να δείχνω έλεος. Κάθε μέρα και όλη τη νύχτα. Ότι πουλώ ... παλι στα αναψυκτικά θα πηγαίνω.
    Ο γιατρός μου είπε για να ρίξω την κοιλάρα μου κομμένη η ζάχαρη. Μόνο στέβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης άλλη μια που έχει ενδιαφέρον είναι η NBEV ....αλλά ο Ceo με το γερασμένο μυαλό του, όλο αρπαχτές κάνει.
      Όποια άποψη υπάρχει για τη NEW AGE ευχαρίστως θα τη διάβαζα.

      Διαγραφή
    2. https://finance.yahoo.com/news/health-check-prudently-does-newage-160515229.html
      Αυτός καλά τα λέει

      Διαγραφή
    3. K Tακη αφου η εταιρεια ανακοινωσε καλα αποτελεσματα γιατι εχει παρει την κατω βολτα απο 4$ σε 1,4$?
      https://finance.yahoo.com/news/newage-announces-record-second-quarter-205800073.html

      Διαγραφή
    4. Έχει αυξήσει τις πωλήσεις λόγω των εξαγορών των ARIIX και Aliven. Εκδόθηκαν και μετοχές .... όμως ο Ceo έβγαλε ένα σκασμο χαρτιά στα 3 δολαρια.

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα , κύριοι πρέπει να πέφτει πολύ ξύλο και δεν εχω κουράγιο να ανοίξω το χαρτοφυλάκιο μου να δω τιμές , μην σας γκαντεμιάσω κιόλας (σιγά μην φταίω εγώ για το ξύλο πλάκα κάνω) αφού δεν υπάρχει μια για αγορές (με 133 ευρώ υπόλοιπο στους λογαριασμούς δεν έχει γούστο να πάρω μάτι) , περιμένω το January effect πως και πως μπας και χαμογελάσω λίγο ελπίζω μόνο να μην μας ξεχάσει φέτος.

    Από ότι είδα καλά έκανα που έδωσα RMO στα και τα έκανα Stevia ( ZEVIA στα 11 περίπου) τουλάχιστον μέχρι στιγμής , άντε να ξεκινήσει κάποια στιγμή και το παλτό η Sklz γιατί μας τα έχει ζαλίσει τόσο καιρό .

    Κύριε Τάκη αν έχετε όρεξη ρίξτε καμιά γκουρουδιά μιας και είστε εδώ γύρω γιατί με την έλλειψη ρευστότητας που έχω αγορές καπούτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ^IXIC 14,217.84 -348.86(-2.39%) Lazydays Holdings, Inc. (LAZY) 21.43 +0.32 (+1.52%)
    Εχω μια μετοχή που ανεβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ZEVIA δεν καταλαβαίνει JESUS...!!!Κύριε ΤΑΚΗ ελπίζω να κτυπησατε αλλη μια φλέβα χρυσού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το παιχνιδάκι της IPO να είστε βέβαιος ότι θα γίνει.
      Μάλιστα θα στοιχημάτιζα ότι θα πάει και σε έκδοση μετοχών .... αφού τα λεφτά της IPO δεν μπήκαν στην εταιρεία.

      Διαγραφή
    2. Τι εννοειτε με αυτο κ. Τακη? Οταν θα γινει συντομα εκδοση μετοχων και θα πεσει σε ευρος 8-10? Αν ειναι ετσι να περιμενω να τσιμπησω και γω μερικα χεχε

      Διαγραφή
    3. Καπάκι IPO γίνεται σε μεγαλύτερη τιμή απο την 1η.

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΤΗ ZEVIARA ΤΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟ ΜΕ ΤΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ CELSIARA ΣΩΣΤΑ?
      ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ

      Διαγραφή
  48. Κύριε Τάκη τα έξυπνα φυλλαράκια νέο χαμηλό ...τι λέτε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι είμαστε χαμηλά τοποθετημένοι δεν λέω τίποτα.
      Αν δεν είχα θα έμπαινα.

      Διαγραφή
  49. ΑΝ (ΑΝ λέμε) το ARKK ολοκλήρωσε σήμερα κύμα 2/(3) με a=c την πετσώσαμε εν αγοραίς αδελφοί.

    Θα πρέπει όμως το assetάκι να απογειωθεί σα το Phalcon του Elon για να ισχύει το σενάριο. Αν αρχίσει το σούρσιμο, tobuloglou.

    https://photos.google.com/u/0/search/_tra_/photo/AF1QipO3wtISJwf73HUU2Aj3lPex_JWvBH2skRX-RKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, κάπως έτσι αλλά να έχει και διάρκεια.

      https://photos.google.com/u/0/search/_tra_/photo/AF1QipMd41R90Ox26sgct0aowu0hcEXbtlWdvdmVHT4

      Διαγραφή
    2. Μονο σε εμενα δεν εμφανιζονται οι εικονες;
      Αν δε σου κανει κοπο, μπορεις να το αναβασεις σε καποια αλλη υπηρεσια να δουμε τη σκεψη σου;
      Ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , κύριε Barren δεν μπορώ να δω τις φωτογραφίες που έχετε ανεβάσει δεν γνωρίζω βέβαια μήπως ειναι δικό μου θέμα αλλά νομίζω ειναι από τον google λογαριασμό σας , έχει κάποιος άλλος το ίδιο πρόβλημα?

      Διαγραφή
    4. Έχετε δίκιο, άμα είναι αγράμματος ο άνθρωπος ...

      https://prnt.sc/1uzhohi

      https://prnt.sc/1uzhq7z

      Διαγραφή
  50. k. Τακη με τις metromile, skillz , DM , ELMS , proterra , RMO σας φαινεται καποια σε δελεαστικη αποτιμηση για τοποθετηση σε αυτα τα επιπεδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα μου αρέσουν .... αλλά τώρα θέλω στέβια και Zevia.

      Διαγραφή
    2. Mόνο η Romeo δεν μου λέει κάτι .... γιατί θα χτυπήσω solid state baterries.

      Διαγραφή
    3. Μα η RMO μπορει να κανει και packs με solid state battery. Δεν παραγει μπαταριες απλα φτιαχνει εξελιγμενα packs. Και επενδυσε σε νεο μεγαλο χωρο για περισσοτερο R&D προσφατα. Αν εξαιρεσουμε οτι μεχρι το 2028 θα παιρνει σιγουρα μπαταριες λιθιου απο LG δε βλεπω το λογο να μην παρει και Solid και να τις κανει package. Εγω εχω μεγαλο κεφαλαιο σε αυτην και περιμενω ακομα πολλα πραγματα σε βαθος 5ετιας. Θα δειξει. Ή ταν ή επι τας.

      Διαγραφή
  51. Λοιπόν το παλτό η Sklz τεχνικά κοιτάζει το 6,30 , βρε που μπλέξαμε με δαύτους , τελικά πολύ κωλόπαιδο ο Αντρέας μας τον φόρεσε κανονικά , τι και αν βγάζει νέα παιχνίδια τι και αν έχει ταμείο όλο και ποιο κάτω την βλέπω , τώρα τι να πω μπλέξαμε άσχημα τελικά ίσως μακράν η χειρότερη επιλογή στο χαρτοφυλάκιο μου ever.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το λάθος με τη Sklz είναι ότι δε φύγαμε όταν πούλησαν οι ίδιοι στα 24.

      Διαγραφή
    2. ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜILE ΚΑΙ Σ ΟΛΕΣ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ. ΝΟΜΙΖΩ ΕΝΑ ΔΥΟ ΚΥΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΚΟΜΑ

      Διαγραφή
    3. Η μόνιμη μου αναζήτηση τελευταία είναι να βρω την τραμπα, μπας και σώσω τα σπασμένα...

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Κε Mickey για να βρούμε την τράμπα αλλάζουμε σκεπτικό και sectors... Αγοράζουμε δηλαδή dry bulk, containers companies για αρχή, σε δεύτερη φάση lpg, lng και τώρα τελευταία tankers... Πλοία ολ'αυτά🧐 Και για να μην μείνουμε έξω από την global energy crisis βάζουμε και oil και coal companies στο καλάθι... Χειμώνας έρχεται πως να το κάνουμε 😉

      Διαγραφή
    5. k. Kορνηλιε σε αυτα τα επιπεδα που ειναι τωρα αυτες ειναι επικινδυνο. Σε ποια εχετε πονταρει εσεις ή ποια γλυκοκοιτατε για μπασιμο?

      Διαγραφή
    6. Κύριε Nek.
      Το λάθος είναι να σκέφτεστε τι λάθος κάνατε.
      Το σωστό είναι να σκέφτεστε τι κάνετε σήμερα!!!

      Διαγραφή
    7. Κυριε Τακη δε νομιζω οτι μπορουν να γινουν και πολλα οταν εχεις ενα μεσο ορο 17.85 και αυτη παει για τα 5 υπαρχει θεμα. Αναγκαστικα κατεβαζεις μεσο ορο επιθετικα οταν δεις πατο και κανεις το σταυρο σου περιμενοντας. Τι αλλο

      Διαγραφή
    8. Σήμερα μπήκα IPCO (OMX) International petroleum corporation και στην γνωστή μου ZIM (Liner-Containers).
      Κατά τα άλλα μπήκα πριν 2 εβδομάδες LPG(Lpg) και TNK(Tankers). Κι έχω από πιο πίσω 2020 BULKERS LTD, GOGL (Dry bulk), GSL (Containers). Διορθώνουν κιόλας και δίνουν ευκαιρίες όπως για παράδειγμα και χθες και ειδικά την προηγούμενη Δευτέρα που τις dry bulk τις πετάγανε απ'τα παράθυρα λόγω Evergrande🧐
      Από coal ζαχάρωνα METC και BTU αλλά μου φύγανε η αλήθεια είναι και δεν ξέρω και καλά τι παίζει με το commodity...
      Φυσικά πίνω και αναψυκτικά μόνο με στέβια🚀

      Διαγραφή
    9. Δείτε κι αυτό κε Γεωπόνε:
      https://photos.app.goo.gl/i4ohLL7R9QNrMg1s7
      🧐
      Σημειωτέον η 2020 και Gogle δίνουν μέρισμα, με 23,56% και 13.48% yield, το οποίο λογικά και θα αυξάνεται τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο αν όλα πάνε καλά.

      Διαγραφή
    10. Το σήμερα με εχει μπερδέψει κ. Τάκη. Από όλα αυτά που έχετε προτείνεις τι κρατάμε και πορευόμαστε και τι πουλάμε.

      Διαγραφή
    11. H ZIM φαινεται σε ωραια επιπεδα. Αρκει να μην σπασει την ανοδικη της trend line.

      Διαγραφή
    12. Πάντως το 6,3 δεν το βλέπω κυριε Geopard. Βλέπω ότι απο το 7,8 με 8 μπορεί να βγάλει μια γερή αντίδραση.

      Διαγραφή
    13. Και το ότι εχω αποχωρήσει δεν σημαίνει ότι εχω πάψει να πιστευω τα 100.

      Διαγραφή
  52. Έχετε κάποιες σκέψεις για το παρακάτω;

    https://markets.businessinsider.com/news/stocks/circle-to-go-public-through-a-business-combination-with-concord-acquisition-corp-supported-by-over-1-1b-in-capital-1030589132

    Μου είχε φανεί ενδιαφέρον, δεδομένου ότι αναζητούνται τρόποι για crypto regulation.

    "Circle is a global financial technology firm that enables businesses of all sizes to harness the power of digital currencies and public blockchains for payments, commerce and financial applications worldwide. Circle is the principal operator of USD Coin (USDC), which has become the fastest growing, regulated, fully reserved dollar digital currency."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. η Redwire ενεργοποίησε το S-1 της σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Νέο προϊοντάκι-πλατφόρμα από τη Unity (U) : Unity Metacast, σε συνεργασία με το UFC.

    Φανταστείτε λέει να βλέπετε το αγαπημένο σας άθλημα (MMA, NBA, ποδόσφαιρο, απ' όλα) και να μπορείτε φορώντας ένα headset να σταθείτε δίπλα στο Messi ή των μαχητή του UFC, να τον κοιτάξετε από όποια γωνία θέλετε, όσο κοντά θέλετε, να ξαναδείτε slowmotion την κάθε του κίνηση σα να βρίσκεται μπροστά σας ... κλπ κλπ.

    Τάβλα? Ιφ γιου νόου γουότ αη μην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Έδιωξα LTCH και τα γύρισα στην παλιά αγαπημένη, Dr Annabelle (FLGC) @5,40.
    Παίζει σοβαρά να τον πιω, αλλά μάλλον και με την ξεκwLATCH το ίδιο θα γινόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα... η καλυτερη ειναι η Φλωρα απο ολες...! Και δινει μονο κερδη...!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό κ. drleon πείτε το σε εκείνους που αγόρασαν πάνω από 14, μπουάχαχχααχ.
      Τέλοσπάντων, δεν ξέρω. Δεν αποκλείω να χάσει και τα $5, εγώ έβαλα τα μισά από τα κέρδη ουσιαστικά.

      Συνήθως τέτοια αδειάσματα παίρνουν χρόνο στο λιώσιμο μετά. Αν πάει ακόμα πιο κάτω και ανάλογα αν θα μου βρίσκεται κανένα ψιλό (κουνήσου ρε MILE) θα χώσω και τα υπόλοιπα κέρδη.

      Δεν αγοράζω Flora, αγοράζω virtual rapport με τη Dr Annabelle.

      Διαγραφή
    3. O Tσίου της FLORA είναι μεγάλος στρατηγός.
      Ρίχνει στη μάχη το βαρύ πυροβολικό, τη Dr Annabelle να ηγηθεί της Flora Pharma.

      https://twitter.com/floragrowthcorp/status/1445824742297153538

      Διαγραφή
  56. Το ξυλίκι στη CLVR μεγάλο 7,11 έφτασε εχτές και ίσως συνεχιστεί στις επόμενες μέρες.

    Τώρα μπορεί το SPAC να πάει και κάτω απο 5!!!!!
    Κάποια στιγμή θα πάει στο 10 αλλά δεν παύει να έχουμε εγκλωβίσει κεφάλαιο μου τώρα για ποιο διάστημα. Υπο προϋποθέσεις αν πάει κάτω απο 5 θα βάλω κι άλλα στο χαρτί ώστε να φτιάξω το μ.ο. αν και δεν πολυ θέλω.Απο τη στιγμή που βλέπαμε οτι έκανε αντίσταση το 12 έπρεπε να φύγουμε.

    Τώρα υπομονή. Θα ήθελα με όσους ασχολείστε με κάνναβη την γνώμη σας για τον κλάδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Κ Χασαπακλα
    μιας και εσεις ανακαλυψατε το ΚΒΝΤ αν θυμάμαι καλα τι βλέπετε τωρα?
    Υπαρχει φως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κύριος Χασάπακλας έχει αποχωρήσει .... αλλά θα σας τα πει ο ίδιος.

      Διαγραφή
    2. Κε Aris ωραία ερώτηση, παρακολουθώντας στενά την εταιρεία (KUBIENT) στις εξελίξεις των προγραμμάτων, προσλήψεις και ανακοινώσεις, διαπίστωσα ότι στον σχολιασμό των αποτελεσμάτων Β’ τριμήνου στις 16 Αυγούστου ο CEO Paul Roberts δεν μίλησε θετικά για την εύρεση άνθρ. Δυναμικού και επικαλέσθηκε δυσκολίες λόγω άρσης των lock-downs κτλ το έλαβα ως μεγάλο αρνητικό σημείο , γιατί όταν έχεις αρκετές δουλειές και υπάρχει συσσώρευση , η διέξοδος στις εταιρείες αυτές είναι «Έρευνα & Ανάπτυξη» (Ε&Α).
      Όταν οι εταιρείες light assets δεν κινούνται γρήγορα και οι εξελίξεις προγραμμάτων είναι αργές τότε τους τρώει ο ανταγωνισμός π.χ. FASLY που τελευταία αναβάθμιση σε προγράμματα ήταν προ-COVID

      Απεναντίας στην DataDog $DDOG τα έξοδα Ε&Α συνέχεια αυξάνονται και αποδίδουν.

      έξοδα 🙌
      Πωλήσεις & Προώθηση αύξηση 33% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
      Ε&Α spend αύξηση 85%

      Β’ Τριμ. Έξοδα έρευνας περισσότερα από προώθηση
      R&D >S&M
      R&D = 30% (vs 27% Q2 2020)
      S&M = 26% (vs 33% in Q2 2020)

      Τζίρος εξέλιξη σε σχέση με αντίστοιχο τρίμηνο προηγούμενης χρονιάς.
      Από το πιο πρόσφατο τρίμηνο ➡️ Στο πιο παλιό

      YoY 71%, 67%, 51%, 56%, 61%

      Διαγραφή
    3. Με λιγα λογια μας εφαγε το μαυρο φιδι στην ΚΒΝΤ
      Ισως θα μπορουσατε να μας τα αναλυσετε απο 16 αυγουστου αυτα να τα γνωριζουμε και εμεις
      Τωρα τι πιστευετε διοτι ειναι αναλαφρη και αυτη σαν πουπουλο?

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως είμαι μέσα, δίχως όμως να ενισχύω.

      Επίσης, πλέον, βλέπω δυνατά και τη Fastly.

      Διαγραφή
  58. Palantir δίνει πόνο after market. Πήρε μεγάλο συμβόλαιο από αμερικάνικό στρατό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα έχω τεμάχια όταν θα φτάσει τρίλιο. 45 μπιλιόνια στο χθεσινό κλείσιμο, μαρκ μάη γουόρντς naoum.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂