Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020

To 3o Spac - IPOC του Chamath Palihapitiya και η Clover Health.

Το SPAC του IPOC
Τον Οκτώβριο του 2019, εκδόθηκαν για τη Social Capital Hedosophia Holdings III 20.700.000 κοινές μετοχές κατηγορίας Β .... έτσι δημιουργήθηκε το Spac - IPOC
Ο σκοπός του spac είναι να επιλεγεί μια εταιρεία που να δραστηριοποιείται στις τεχνολογικές βιομηχανίες που βρίσκονται κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Τα Μερίδια Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί. Κατόπιν, τον Ιούνιο του 2020, ακολούθησε εισαγωγή της εταιρείας στον NYSE.

Σύμφωνα με την αρχική δημόσια προσφορά, η Εταιρεία πούλησε 82.800.000 μετοχές, συμπεριλαμβανομένων 10.800.000 που καλύφθηκαν από τον ανάδοχο της έκδοσης, στην τιμή των 10 δολαρίων. Η εταιρεία SPAC - IPOC εισάγεται στον NYSE
Συγκεντρώθηκαν 820.000.000 δολάρια.


Κάθε αρχική μονάδα μετοχής IPOC εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, ο Chamath Palihapitiya μέσω της Social Capital IV, V και VI ανακοίνωσε 3 νέα SPACs.
Την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2020, μέσω δημόσιας προσφοράς, ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται, στο NYSE .... τα Spacs 

  • Social Capital IV ( IPOD ) που συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια  
  • Social Capital V ( IPOE ) που συγκέντρωσε 700 εκατομμύρια δολάρια   
  • Social Capital VI ( IPOF ) που συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η συνολική προσφορά ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια.
Ο Palihapitiya επενδύει 100 εκατομμύρια δολάρια σε καθένα από τα SPAC του.

Το 1ο επιτυχημένο SPAC της Virgin Galactic ... εδώ ...
Στo 1ο του SPAC ο Palihapitiya με τη Social Capital Hedosophia Holdings συγκέντρωσε 600 εκατομμύρια δολάρια από δημόσιους επενδυτές και εξαγόρασε, το Σεπτέμβριο του 2019, την Virgin Galactic ( NYSE: SPCE ). 

Η Virgin Galactic ήταν ένα επιτυχές SPAC και δημιουργήθηκε μια ενδιαφέρουσα επιχείρηση υψηλής ανάπτυξης για τους επενδυτές, με τη μετοχή σήμερα να διαπραγματεύεται ψηλότερα απο τα 20 δολάρια. Η αρχική τιμή, όπως συμβαίνει στην πλειονότητα των spacs ήταν 10 δολάρια.  

Ο Palihapitiya εξακολουθεί να κατέχει το 13,9% των μετοχών της Virgin Galactic και είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.

Η επιτυχία του πρώτου SPAC της Social Capital Hedosophia Holdings και του Palihapitiya με τη συγχώνευση με τη Virgin Galactic άνοιξε το δρόμο για επιπλέον οχήματα SPACs.

Ο Chamath Palihapitiya έχει γίνει λαϊκός ήρωας της Silicon Valley. Αφού υπηρέτησε ως πρώην στέλεχος στο Facebook , η Palihapitiya ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Social Capital, η οποία έκανε πολλές εξαιρετικές και επιτυχημένες επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Box , Slack και SurveyMonkey .
Πριν από την ίδρυση του Social Capital, ο Chamath ήταν μέλος της ανώτερης εκτελεστικής ομάδας στο Facebook (από το 2007 έως το 2011) και πριν από αυτό κατείχε ηγετικές θέσεις στο Mayfield Fund (από το 2006-2007), στην AOL (από το 2004 έως το 2005) και Winmap (από το 2000-2001).


Ο Chamath Palihapitiya είναι ένας Καναδο - Αμερικανός επιχειρηματίας, γεννημένος στη Σρι Λάνκα. Είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Social Capital.

Ο Palihapitiya γεννήθηκε στη Σρι Λάνκα και σε ηλικία έξι ετών, μετακόμισε με την οικογένειά του στον Καναδά ως πρόσφυγας. Καθ 'όλη την παιδική του ηλικία, ο πατέρας του ήταν συνεχώς άνεργος και η μητέρα του ήταν οικονόμος και αργότερα βοηθός νοσοκόμων.
Παρακολούθησε το Lisgar Collegiate Institute, ενώ εργαζόταν με μερική απασχόληση για να βοηθήσει την οικογένειά του. Αποφοίτησε σε ηλικία 17 ετών.


Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Waterloo το 1999 με πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού, ο Palihapitiya εργάστηκε για ένα χρόνο στην επενδυτική τράπεζα BMO Nesbitt Burns. Ο Palihapitiya προσχώρησε στην AOL και έγινε ο νεότερος αντιπρόεδρος της εταιρείας, επικεφαλής το τμήμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων το 2004. Το 2005, έφυγε από την AOL και εντάχθηκε στο Mayfield Fund. Λίγους μήνες αργότερα έφυγε από αυτήν τη δουλειά και προσχώρησε στο Facebook. Η εργασία του Palihapitiya στο Facebook περιελάμβανε την προσπάθεια αύξησης της βάσης χρηστών της.

Σε ηλικία 34 ετών η καθαρή του αξία είχε φτάσει σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.


Το 2ο  SPAC (ΙPOB) και η Opendoor ... εδώ ...
Στo 2ο του SPAC ο Palihapitiya με τη Social Capital Hedosophia Holdings συγκέντρωσε 414 εκατομμύρια δολάρια από δημόσια προσφορά και επιπλέον 600 εκατομμύρια μέσω PIPE απο τοποθέτηση θεσμικών επενδυτών. Στο επόμενο δίμηνο θα απορροφήσει την OPENDOOR

Η τιμή του Spac ΙPOB έχει διπλασιαστεί και από τα 10 δολάρια βρίσκεται πάνω από τα 20.  


Το 3ο  SPAC (ΙPOC)  ... εδώ ...
Στις 6 Οκτωβρίου 2020, το Spac IPOC, του Chamath Palihapitiya, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την Clover Health.


Η συμφωνία της συγχώνευσης
Η συνένωση επιχειρήσεων εκτίμησε το Clover Health σε εταιρική αξία 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμφωνία συγχώνευσης αναμένεται να αποδώσει έως 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ακαθάριστα εσόδα, συμπεριλαμβανομένων των 820 εκατομμυρίων δολαρίων μετρητών που διατηρούνται στον λογαριασμό εμπιστοσύνης της Social Capital Hedosophia ΙΙΙ (SCH) από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Απρίλιο του 2020.

Η συναλλαγή υποστηρίζεται περαιτέρω από 400 εκατομμύρια δολάρια PIPE (στα 10,00 $ ανά μετοχή) συμπεριλαμβανομένων :

  • 100 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Chamath Palihapitiya, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SCH
  • 50 εκατομμύρια δολάρια από την Hedosophia και 
  • τα υπόλοιπα μέσω δεσμεύσεων από την Fidelity Management & Research Company, LLC., καθώς και τα κεφάλαια που συνδέονται με την Jennison, Senator Investment Group LP, Casdin και Perceptive Advisors.

Το Clover αναμένεται να λάβει έσοδα από τις συναλλαγές έως και 728 εκατομμύρια δολάρια, ενώ 500 εκατομμύρια δολάρια μετρητών αναμένεται να διατεθούν στους υφιστάμενους μετόχους της Clover.
Η ομάδα διαχείρισης του Clover, με επικεφαλής τον CEO και συνιδρυτή Vivek Garipalli και τον πρόεδρο και συνιδρυτή Andrew Toy, θα συνεχίσει να ηγείται του Clover μετά τη συνένωση. Ο Chamath Palihapitiya, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SCH, θα είναι ανώτερος σύμβουλος στη διοίκηση της εταιρείας.

Clover Health ... εδώ ...  η παρουσίαση ... εδώ ..
H Clover ιδρύθηκε το 2013, έχει περισσότερα από 57.000 μέλη, σε 34 κομητείες, σε επτά πολιτείες. Η εταιρεία είναι o ταχύτερα αναπτυσσόμενος ασφαλιστής Medicare Advantage στις ΗΠΑ, μεταξύ των ασφαλιστών με περισσότερα από 50.000 μέλη.


Η Clover Health εξυπηρετεί επιλεγμένες κομητείες στην Αριζόνα, τη Γεωργία, το Μισισιπή, το Νιου Τζέρσεϋ, την Πενσυλβάνια, τη Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Τέξας.

Το  2021, η Clover, σχεδιάζει να επεκταθεί σε 74 κομητείες και σε όγδοη πολιτεία και πρόσφατα ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με τη Walmart για τη διάθεση κοινών σχεδίων Clover-Walmart σε μισό εκατομμύριο επιλέξιμα Medicare σε οκτώ νομούς της Γεωργίας.

Το Medicare Advantage είναι μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ - αλλά είναι μια αγορά που έχει μικρή καινοτομία και παραμένει ώριμη για διαταραχές. Αξίζει σήμερα 270 δισεκατομμύρια δολάρια και με εκτιμώμενη αξία 590 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025, η αγορά Medicare Advantage παρέχει μια τεράστια ευκαιρία για ανάπτυξη.
 
Η Clover Health είναι μια εταιρεία τεχνολογίας υγειονομικής περίθαλψης με σκοπό να βοηθήσει τα μέλη της να ζήσουν την πιο υγιεινή ζωή τους. Η Clover χρησιμοποιεί την ιδιόκτητη τεχνολογική της πλατφόρμα για τη συλλογή, τη δομή και την ανάλυση δεδομένων υγείας και συμπεριφοράς για τη βελτίωση των ιατρικών αποτελεσμάτων και τη μείωση του κόστους για τους ασθενείς. 
Το Clover έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, στο Τζέρσεϊ Σίτι, στο Νάσβιλ και στο Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία συνεργάζεται με γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα λογισμικού της, το Clover Assistant, για να παρέχει εξατομικευμένες πληροφορίες στο σημείο της φροντίδας.

Η ομάδα του Clover εξουσιοδοτεί τους γιατρούς να προσφέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα μέλη της, με το Clover Assistant να παρέχει ζωτικές κλινικές γνώσεις στους γιατρούς στο σημείο της φροντίδας. 


Πέρυσι, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Clover υποστηρίχθηκε από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia Capital και Greenoaks Capital, και η εταιρεία υποστηρίζεται επίσης από την Alphabet Inc.

Ειδικότερα ...

  • Τον Σεπτέμβριο του 2015, η Clover Health συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια και χρηματοδότηση χρέους, με επικεφαλής το First Round Capital . Το Athyrium Capital Management συμμετείχε επίσης στη χρηματοδότηση. Λίγο μετά τον γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας τον Σεπτέμβριο, η Clover Health ανακοίνωσε τον γύρο χρηματοδότησης ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τη Sequoia Capital στις 16 Δεκεμβρίου 2015.
  • Η Clover Health συγκέντρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 160 εκατομμυρίων δολαρίων της σειράς C τον Μάιο του 2016, με επικεφαλής την Greenoaks Capital. Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για να κλιμακώσει τις πλατφόρμες της τεχνολογίας και της επιστήμης δεδομένων και να επεκταθεί σε νέες αγορές. 
  • Στις 12 Μαΐου 2017, το Clover Health έλαβε 130 εκατομμύρια δολάρια από την Google Ventures, την Greenoaks και άλλους νέους επενδυτές. 
 
H διοίκηση της Clover εκτιμά πως το 2020 θα έχουν ανέλθει τα μέλη της στα 56.128 με τις πωλήσεις της να φθάσουν στα 664 εκατομμύρια δολάρια, απο 41.143 μέλη το 2019 και 462 εκατομμύρια δολάρια.


Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι : τα μέλη, της Clover, το 2021 θα ανέλθουν σε 73.477 και το 2023 θα φτάσουν στα 138.871 ... με τις πωλήσεις αντίστοιχα, να προσεγγίζουν τα 880 εκατομμύρια και 1,723 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Η εταιρεία μετά τη συγχώνευση θα έχει 443,5 εκατομμύρια μετοχές
  • 300 εκατομμύρια μετοχές των μετόχων της Clover Health 
  • 82,8 εκατομμύρια μετοχές των μετόχων της IPOC 
  • 40 εκατομμύρια μετοχές των μετόχων τoυ PIPE
  • 20,7 εκατομμύρια μετοχές της IPOC (κατηγορία Β)

Η εταιρεία στα 10 δολάρια  αποτιμάται σε 4,443 δισεκατομμύρια δολάρια


  • Με βάση τα εκτιμώμενα έσοδα των 880 εκατομμυρίων του 2021 η μετοχή στα 10 δολάρια διαπραγματεύεται με P/S = 5,04
  • Με βάση τα εκτιμώμενα έσοδα των 1,723 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2023 η μετοχή στα 10 δολάρια διαπραγματεύεται με P/S = 2,57

Για το 2020 εκτιμά η Clover ότι θα έχει 56.707 μέλη, με τις πωλήσεις της να φθάνουν τα 671 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία με βάση αυτή την εκτίμηση στα 10 δολάρια διαπραγματεύεται με P/S = 6,62.


80 σχόλια:

  1. Αυτό που πιστεύω είναι ότι, η μετοχή, μπορεί να δει μια τιμή max 38 δολάρια, με πιθανότερο σενάριο να προσεγγισθούν τα 20 με 25 δολάρια. Εντός 6μηνου ....

    Έχει μεγάλη προοπτική και θα είναι μια καλή μακροπρόθεσμη τοποθετηση ... όμως εγώ δεν μπορώ να το δώ πάνω απο 25 δολάρια.

    Με εκτιμώμενα έσοδα 1,723 δις το 2013 ... άντε να παίξει στα 17 δις κεφαλαιοποίηση (P/S = 10 ... και πολλά είναι) άντε να πάει 35 max.

    Πιστεύω ότι θα δώσει μια τιμή στοχο 20 με 25 στο επόμενο 6μηνο ... εμένα μου αρκούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Livongo του δαιμόνιου κ. Butcher παίζει P/Sales ~50.
      Ας είμαστε αισιόδοξοι.

      Διαγραφή
    2. Καλα δεν είμαστε και τίποτα κοροιδα 😁😁
      Αν δουμε τιποτα ΡομπινΧουντιδες να κυνηγάνε τριφύλλια , απο εκει που την προηγούμενη βδομάδα, τα μαδούσαν και τα πέταγαν, θα φροντισουμε να τους κάνουμε τη ζωη δύσκολη .... και να ανεβάσουμε τις τιμές μας.

      Διαγραφή
  2. ειναι αυτο που παιζει ως social capital hedosor κυριε τακη ?
    και καλυτερο ειναι να μπαινει κανεις απο τωρα η λιγο πριν την απορροφηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ Τάκη κ λοιποί φιλοι.,

    Lightspeed Pos πρόσφατα εισήχθη
    κ στον Nyse. Καναδεζικη που μου έκανε το κλικ! Διαβάζω ότι είναι περίπτωση μιας νέας Shopify στα σπαργανα. Δείτε την άμεσα παρακαλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε Ανδρέα,
      η LSPD ανήκει στην κατηγορία POS (point of sale) και μπορεί να συγκριθεί με την SQ.

      Δεν μου αρέσει το προφίλ περιθωρίου της. Αλλά μου αρέσει αυτό που κάνουν. Προσφέρουν μια διαδικτυακή και ενσωματωμένη πλατφόρμα με POS, πληρωμές, ιστότοπους (τυποποιημένες), έλεγχο αποθεμάτων σε πραγματικό χρόνο κ.λπ. κ.λπ. για ΜΜΕ. Η ραχοκοκαλιά που δημιουργούν και έχουν πολλές προσθήκες συνεργατών (τάσεις, μετρήσεις, αποθέματα κοκ) για να ολοκληρώσουν το όλο προϊόν. Κατά τη γνώμη μου μια πολύ έξυπνη στρατηγική. Υποθέτω ότι αυτό είναι πολύ φθηνότερο από ό, τι η ανάπτυξη όπως το SQ.
      Η LSPD είναι ακόμη σε νηπιακή φάση. Η POS επιχείρησή τους επιβραδύνεται φυσικά, αλλά οι ηλεκτρονικές τους ενότητες πρέπει να έχουν ευημερήσει με όλα αυτά τα μικρά εστιατόρια & γήπεδα γκόλφ κ.λπ. που θέλουν να συνδεθούν στο διαδίκτυο. Μου αρέσει επίσης η συνεργασία των συνεργατών τους με το STRIPE. Λοιπόν, ας περιμένουμε και να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα κέρδη.

      Η SQ αποτιμάται περίπου 40 φορές τα μικτά κέρδη, παρά την πολύ υψηλότερη αύξηση εσόδων και ένα πολύ ανώτερο προφίλ λειτουργικού περιθωρίου (το SQ είναι ήδη στο σημείο να περάσει σε κερδοφορία, ενώ η LSPD έχει αρνητικό περιθώριο λειτουργίας -43%). Θα επέλεγα το SQ έναντι του LSPD σε αυτήν την κατηγορία.

      Δεν υπάρχει βιασύνη για μια εταιρεία που δεν έχει καλά περιθώρια κέρδους.

      Διαγραφή
  4. Thanks k. Butcher! Θα την ψάξω κ εγώ πιο αναλυτικά. Δεν πρόλαβα χθες πολύ αργά την εντόπισα. Μάλιστα κάπου διάβαζα ότι χτιζει θέση κ το Αrk. Πάντως σε πολλά κυρίως καναδικά άρθρα την συνέκριναν με το Shopify ( πχ Motley Fool Canada).

    Βy the way, η Νet την οποία συζητούσαμε και είχα πρωτοαναφερει τον Μάιο κάτω από τα 30$ ξέσπασε.

    Κάτι ακόμα αν έχετε άποψη μιας κ έχετε θέση. Πώς δικαιολογείτε να έχει ξεφύγει τόσο η Fvrr (αλήθεια πότε την πήρατε ✌️😎 γιατί εγω την εντόπισα τον Μάιο στα 50) και η Upwork που είναι μεγαλύτερη εταιρία να υπολείπεται κατά 50% σε αποτίμηση?

    Τέλος, μιας κ βλέπω ότι είστε διαβασμενος κ με άποψη, πως και δεν έχετε τοποθετηθεί στην Diamond (να δώσω μια εκτίμηση εδώ σε χθεσινή κουβέντα που είχαμε με Αμερικανό χρηματιστή μας είπε να κάνουμε υπομονή και ότι στόχος είναι τα 60 δολάρια), καθώς και στις Οpendoor k Clover?

    Ένα προσωπικα μου αρέσει πολύ η Clover κ ας διαβάζω παντού το αντίθετο. Μάλιστα ο Τhiel (Fb, Paypal,Palantrir, SpaceX etc) έχει τοποθετηθεί μέσω μιας εταιρίας του που επενδύει σε start ups σε μια αντίστοιχη περίπτωση. O κλάδος αυτός νομίζω έχει πολύ μέλλον τα επόμενα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κε Ανδρέα βολή κατα ριπάς το σχόλιο σας.

    - NET & FSLY
    είναι από τους κορυφαίους ανεξάρτητους* παρόχους λύσεων υπολογιστών χωρίς διακομιστές (serverless edge computing).
    * = έχουμε και τους γίγαντες Google, AWS, MS & Alibaba.
    Αν κάποιος πιστεύει στην κατηγορία του EDGE computing και τις προοπτικές της και θέλει να κάνει μακροχρόνια επένδυση σε αυτόν τον εξειδικευμένο κλάδο τεχνολογίας, σταδιακά πρέπει να έχει και τις δύο στο χ/φ. Η πλάστιγγα δείχνει ότι η σημερινή (13/10/2020) αποτίμηση της ΝΕΤ είναι σε υστέρηση.
    Η ΝΕΤ παρουσίασε πριν λίγες μέρες το "νέο" της προϊόν CLOUDFLARE One, τα σχόλια ήταν κολακευτικά.
    Προσωπικά η FASTLY έχει καλύτερους δείκτες (KPI). Οι πελάτες της FASTLY περιλαμβάνουν τις καλύτερες εταιρίες όπως το Shopify (SHOP), το Pinterest (PINS), το Stripe & το TikTok. Το Cloudflare επικεντρώνεται περισσότερο σε μικρότερες (MME) εταιρείες.
    Έχω μετοχές FSLY και πρόσφατα πήρα τις πρώτες ΝΕΤ.


    - FVRR
    μετοχή της Work From Home εποχής. Στην εταιρική παρουσίαση λένε ότι μόνο το 5% της δυνητικής αγοράς που απευθύνονται, έχουν προσεγγίσει. Η ανάπτυξή τους είναι ραγδαία. Καταφέρνουν με την τιμολογιακή πολιτική τους να έχουν μεγάλη οργανική ανάπτυξη και το τελευταίο τρίμηνο θα περάσουν σε θετική κερδοφορία - κάτι που υστερεί η UPWK για αυτό και ο Mr. Market τους τσάκισε από τον Φεβρ.του 2019 μέχρι τον COVID. Πρέπει να βελτιώσουν την τιμολογιακή πολιτική τους, κάτι δεν πάει καλά.
    Έχω μετοχές FVRR και το WFH ήταν η αφορμή.

    - DIAMOND
    καλό και έμπειρο μαντζμεντ - πήραν και ολόκληρο εργοστάσιο.
    Η παραγωγή αυτοκινήτου σε μεγάλα νούμερα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Δεν ξεχνώ πόσες καθυστερήσεις είχε η ΤΕΣΛΑ μέχρι να βγάλει το 2008 το πρώτο μοντέλο της, ξηλώματα CEO κοκ αν κρατήσουν το χρονοδιάγραμμα τους (?) θα πετύχουν πολλά.

    - Οpen Door
    θα κάνει ανάλυση/παρουσίαση ο Κος Τάκης - Τα λέει ΌΛΑ!
    έχω μια μικρλη θέση στην IPOB

    - CLOVER - Αγορά (0-3)
    ενας κλάδος που όποιος προσφέρει το μικρότερο κόστος κερδίζει μερίδιο αγοράς - χμμμμ (-1).
    η Clover μπήκε αργά στο χορό (-2). Επίσης δεν έχει παρουσία στις πλούσιες πολιτείες (ΝΥ, California & Miami) (-3).
    ο χώρος αυτός επίσης είναι αρκετά ελεγχόμενος και πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης (αναταράξεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κ. Τάκη τεμπέλα διπλασίασα στο άνοιγμα, ΜΟ 14,62 πλέον.
    Θα ήθελα κι άλλα, αλλά μόνο αρκετά χαμηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εδω δε περιμεναμε τα 8 για εισοδο? τι εγινε ρε παιδια? αλλαξε κατι?

      Διαγραφή
    2. Λέγαμε ξελέγαμε , το θέμα είναι τι λέει η αγορά κ. ΤΑΤΑ.
      Και GRVY λέγαμε στα 35 θα πάρουμε 25 και πήγε 140 απνευστί, και άλλες...
      Αν γυρίσει προς 9~10 ευχαρίστως θα αυξήσω 50%, αν δε γυρίσει?
      Το άνοιγμα της θέσης το ανακοίνωσα πάντως προ εβδομάδος εδώ
      http://mitarola.blogspot.com/2020/09/ipob-to-2o-3-spac-chamath-palihapitiya_21.html?showComment=1602080168182#c8508392843203007535

      Διαγραφή
    3. Σιγά μην γυρίσει στα 8 ... όπως είπε ο κύριος Barren λέγαμε, ξελέγαμε.
      Η εταιρεία δεν πιάνεται ...

      Διαγραφή
    4. Συμπληρώνω και κάτι άσχετο ...
      Η ChargePoint είναι ακριβή, οπως έχω πει στα παρόντα επιπεδα, για τα 2 επομενα χρονια τουλαχιστον.

      Όμως έχω δει ότι οι Αμερικάνοι (και δεν αναφερομαι στο ποπολο) την αναγνωρίζουν ως Leader και απευθύνονται γθα αυτή με μεγάλο σεβασμό.
      Η οπισθοχώρηση της τιμής της SBE με βοηθάει να σκεφτώ .... ότι ίσως αξίζει μια μακροπροθεσμη τοποθέτηση. Όσο χαμηλότερα, τοσο καλύτερα ... ακόμη δεν έχω ανοίξει θέση.

      ΠΡΟΣΕΧΩΣ ...

      Διαγραφή
    5. Lazy
      ίσως δώσει τις τελευταίες ευκαιρείες, μετα και την ανακοινωση για προσφορα 4.600.00 μετοχών ...

      Διαγραφή
    6. σε ποια τιμη θα γινει κυριε τακη?

      Διαγραφή
    7. Μέσω Δημοσιας Προσφορας ... εγω λέω μεταξυ 12 με 13, αλλά ποτε δεν ξέρεις.
      Απο τις πιο μαζεμενες μετοχες στο Αμερικα.

      Μου θυμίζει Gravity.

      Διαγραφή
    8. Eγω πάντως άνοιξα θέση σημερα. Αν τυχόν η τιμή που θα καθορίσουν είναι χαμηλή κ πιεστεί θα ενισχύσω.

      Χάρη μας έκανε. Η συγκεκριμένη μετοχή είδα έχει μεγάλη στήριξη από αρκετούς θεσμικούς οι οποίοι μετέχουν σε υψηλό ποσοστό στην εταιρία.

      Διαγραφή
    9. H LAZY αυτή τη στιγμή έχει 9.450.000 μετοχές και στα 15,28 έχει κεφαλαιοποίηση 144,4m.

      Αν υπολογίσουμε ότι υπάρχει στόχος για τριψήφιο τότε 9,45m×100=945m κεφαλαιοποίηση.

      Αν με την IPO εισαχθούν 4.600.000 μετοχές (4m η IPO + 600.000 option) τότε το σύνολο των μετοχών θα ανέλθει στις 9.450.000+4.600.000=14.050.000.

      Οπότε ο στόχος της κεφαλαιοποίησης των 945m μεταφράζεται σε 945.000.000/14.050.000=67,26 τιμή μετοχής.

      Και θα μου πείτε, δεν σου φτάνει? Δεν είναι ότι δεν μου κάνει αλλά πέραν του ότι ο αρχικός στόχος είναι πολύ φιλόδοξος, ψαλιδίζεται πάρα πολύ.

      Εντωμεταξύ, στις αρχές του έτους προ Covid έπαιζε πέριξ του 4 και τώρα πήγε σχεδόν 4 φορές πάνω. Από την μετά Covid εποχή είναι χοντρικά 7-10 φορές πάνω (έπαιζε πέριξ του 2 με χαμηλό στο 1,55).

      Κύριε Τάκη θα με ενδιέφερε να δω μια ανάλυση για να δω πώς εκτιμάτε ότι θα κινηθεί η κερδοφορία. Οι πωλήσεις ως μέγεθος είναι λίγο παραπλανητικές σε αυτή την περίπτωση γιατί ο κλάδος των οχημάτων έχει μικρό περιθώριο κέρδους, καθώς από την τιμή που δίνει κανείς για να αγοράσει ένα όχημα, ένα μικρό ποσοστό είναι το κέρδος του εμπόρου, ο οποίος έχει και άλλα έξοδα.

      Για να δούμε τελικά, θα πάρουμε κι εμείς κανένα τροχόσπιτο...?

      Διαγραφή
    10. Κύριε Ευρωβλάχο στους υπολογισμούς σας να βάλετε ότι υπο προϋποθέσεις, θα μπουν και άλλες μετοχές, απο διάφορα εντάλματα .... τα οποία θα ενεργοποιηθούν αν η μετοχή περάσει τα 24 δολάρια, εως και το 2021.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Τάκη μπήκατε στο IPOD, IPOE ή IPOF? Να υποθέσω ότι θα το πηγαίνετε διαδοχικά. Γνωρίζετε πότε γίνεται η διάσπαση σε warrant και μετοχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα θα ανακοινώσουν συμφωνίες και μετά ... ποτέ απο πριν. Τουλάχιστον ότι αφορά εμένα.

      Διαγραφή
  8. Isrg intuitive surgical.. μονοπώλιο αφού 80 % της ρομποτικής χειρουργικής το κατέχει η εν λόγο κυρία .οσο αναπτύσσεται ο κλάδος τόσο το growth θα αυξανει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε jkal sτα 89 δις κεφαλαιοποιηση, αυστηρά για επενδυτές και μονο.
      Αλλα δε δίνει μέρισμα.. :(

      Διαγραφή
  9. Την INMD την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά! Μου άρεσε πολύ όταν την παρουσίασε ο κ. Τάκης. Σημέρα μας προιδέασε για ρεκόρ εσόδων στο τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματι, καθαροαίμο άτι, βοηθούμενο και απο τις αγορες ιδίων. Πάνω απο 60 με 70 δεν θα καθόμουν.

      Διαγραφή
    2. Ότι απευθύνεται στον καλλωπισμό των γυναικών έχει το δρόμο στρωμένο με λουλούδια...

      Διαγραφή
  10. κ. Τάκη καλημέρα
    Αν έχετε χρόνο δείτε και σχολιάστε την NKLA. Έχει προοπτική; Ποια θα θεωρούσατε εύλογη αξία της μετοχής σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα, έχει κανείς άποψη για την Slack (WORK)? Νομίζω την είχε αναφέρει και ο κύριος Ανδρέας στο παρελθόν.
    Είδα ότι την ανέφερε με καλά λόγια ο Palihapitiya σε μια συνέντευξή του. Αυτήν και τη Zoom. Στη Slack μάλιστα έχει και το 10% και είναι στο Board of directors.
    Με μια ματιά που έριξα βέβαια είναι η κλασική περίπτωση που είναι σε growth και εμφανίζει ζημιές (μειούμενες βέβαια) και δεν είμαι μετρ του είδους για να αξιολογώ τέτοιες εταιρείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι παρουσιάζει ενδιαφέρον. Δείτε εδώ την προσέγγιση του κυρίου butcher

      http://mitarola.blogspot.com/2020/08/lordstown-motors.html?showComment=1598961973870#c773985608921602361

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως την είχε αναφέρει και ο κύριος butcher. Αυτό που δεν με ενθουσίασε είναι ότι η αγορά που απευθύνεται είναι 28b max. Βέβαια, ο Chamath είναι γνώστης καθότι ήταν μεγαλοστέλεχος και στο Facebook. Την βάζω στο radar και βλέπουμε.

      Διαγραφή
  12. Καλό μεσημέρι σε όλους τους φίλους. Προσοχή με τα SPACs. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν θα επεκταθώ. Καταρχάς συμφωνώ με τον κ. Τάκη στην στρατηγική του για πώληση εντός 2-3 ημερών μετά τη συγχώνευση και το νέο σύμβολο στο ταμπλό.

    Είμαι κάτοχος της Ipob που πάει εκπληκτικά ενώ πρόσφατα πούλησα με ζημιά 11% το Spac της Churchill Capital Corp III (σύμβολο NYSE: CCXX) το οποίο έγινε πλέον Multiplan και ενώ είχα σχετικά πολύ καλή τιμή εισόδου (10,54 δολ) τελικά πούλησα την 1η ημέρα αλλαγής του συμβόλου όταν η τιμή έπεσε κάτω από τα 10 δολ. Χθες, 2η μέρα διαπραγμάτευσης με το νέο σύμβολο (MPLN) έκλεισε στα 8,32 δολ. Είχα κάνει αναλυτικό due deligence αλλά προφανώς η αγορά (ασχέτως πομπαρίσματος από fool.com και άλλους ειδικούς) δείχνει ότι η μετοχή έχει και άλλο κάτω.

    Αλλά κακά παραδείγματα που έπεσαν κάτω από «εγγυημένα» 10 δολάρια:
    Hall of Fame Resort & Entertainment Company (σύμβολο HOFV), που από τα 10 δολ τον Ιούνιο σήμερα είναι στα 2,4 δολ!!!! και η Whole Earth Brands (σύμβολο FREE) στα 8,3 δολ. σήμερα.

    STOP LOSS για να είμαστε σίγουροι.
    Στο Χ/Φ μου έχω από SPACs Ipob, PSTH (μεγαλύτερη θέση), AACQ.u και TRNE (που επίσης είμαι στο τσακ να τη σουτάρω). Θέλω και την IPOC αλλά την φοβάμαι λίγο…

    Και ένα προχθεσινό πινακάκι με σχεδόν όλα τα spacs, τις εταιρίες που θα συγχωνευθούν και τις ημερομηνίες διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών. Η αλλαγή του συμβόλου γίνεται αυτόματα και την είδα αμέσως στο χαρτοφυλάκιό μου (σε ελληνική χρηματιστηριακή).

    https://charts.stocktwits.com/production/original_249479778.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μερικές παρατηρήσεις.

      1. Το Ipoc δεν το φοβάμαι καθολου. Περιμένω πως και πως, να γυρισω τα IPOB, είτε όλα, είτε τα μισα, σε IPOC μολις πιάσω τις τιμες στόχους μου.

      2. Μακαρι κάποια spac να μου τσακίσουν κάτω απο 10 δολ. μετα τη συγχώνευση .... να μπω εγω. Ειναι μερικες εταιρείες που τις θέλω,όπως Chargepoint.

      3) Σε καποια spac δεν θα βγω ουτε μετα απο τη συγχωνευση, οπως RIDE.

      Aσχετο ... αλλα και η Spce έφτασε 7 και μετα 40.
      Επιλέγουμε εταιρειες, management, προοπτική και όχι ό,τι βγει εμπρος μας.

      Διαγραφή
    2. Για το PIC και τη συμφωνία XL FLEET τι λέτε τώρα;

      Διαγραφή
    3. Για τι στόχο τμής λέτε στην PIC;

      Διαγραφή
    4. κε Γιώργο, σε ποια χρηματιστηριακή είστε; Γιατί εγώ στη δική μου, είδα την αλλαγή SHLL -> HYLN την 4η εργάσιμη μέρα απο την αλλαγή.

      Παρασκευή 1η Οκτώβρη πρωτοδιαπραγματεύτηκε με το νέο τικερ, πριν τη συνεδριαση της Τετάρτης 7 Οκτώβρη μου εμφανίστηκε εμένα.

      [Προφανώς, εφόσον δεν ήξερα τους χρόνους αλλαγής δε θα κρατούσα. Και βάσει συμπεριφοράς στο ταμπλώ, είχα βγει δυο μέρες πριν την αλλαγη. Κράτησα όμως δυο μετοχές για να δω τα αντανακλαστικά της χρηματιστηριακής μου.

      Στο σημείο αυτό να πω πως διαφωνώ με τον κο Τάκη για πώληση 2-3 μέρες μετά την αλλαγή του συμβόλου. Πιστεύω ακριβώς το αντίθετο. Πώληση ακριβώς πριν την αλλαγή και αν ψηνόμεθα να συνεχίσουμε με την εταιρία αγορά την 2η -3η μερα μετά την αλλαγή.

      Όσοι ήταν στο PIPE πουλάνε δίχως αύριο κι άρα βρίσκουμε καλύτερες τιμές. Τουλάχιστον αυτό είδα σε Hyliion και Velodyne. Κι ακόμα και το απόλυτο αλόγατο της αλλαγής συμβόλου, η Nikola, δεν έτρεξε αμέσως αλλά μετά απο δυο μέρες,]

      Διαγραφή
    5. Να πω κάτι σχετικά με τα PIPE.
      Συνήθως στα PIPE υπάρχουν κλειδώματα μετοχών, όπου οι μετοχές ξεκλειδώνουν είτε μετά απο 1 χρόνο απο την ημερα της συνένωσης, είτε εφόσον η μετοχή ξεπεράσει κάποια τιμή, συνήθως τα 15 ή τα 17 δολάρια.
      Η HYLN ήταν πολύ παραπάνω, άρα είναι λογικό να πουλήσουν κάποιοι θεσμικοί επενδυτές.

      Μετα τη συγχώνευση αυτοί που πουλάνε συνήθως είναι οι ΡομπινΧούντιδες που περίμεναν κάποιο ράλυ που ποτέ δεν ήρθε. Αν πιστεύει κάποιος την εταιρεία, δεν νομίζω ότι έχει κάτι να φοβάται , αφού οι θεσμικοί είναι μέσα .... θεωρώ δεδομενο, ότι κάτι θα γίνει και με κάποιο μαγικό τρόπο θα επανέλθει η μετοχή πάνω απο τα 10.

      Διαγραφή
    6. Kυριε Γιώργο, ας ξεχάσουμε λίγο τις τιμές ....και πείτε μου ποιά είναι η γνώμη σας για το Multiplan. Για ποιό λόγο ακολουθήσατε το spac της; Τι κεφαλαιοποίηση περιμένατε να δείτε και γιατί;

      Διαγραφή
    7. Όπως το αναμένω.
      Θα βγουν όξω οι τελευταίοι ΡομπινΧουντιδες και μετα , πάνω.

      Διαγραφή
    8. Σε ποιό απ’ όλα αναφέρεστε κ.Τάκη;
      Έχουμε χάσει τη μπάλα..

      Διαγραφή
    9. Κυριε Πάνο, αναφέρομαι για το Multiplan ... που σχολίασα ρωτώντας τον κύριο ΓιωργοΤ.

      Οι ΡομπινΧούντιδες πουλήσαν απογοητευνένοι.

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα σε όλους.
      κ. Bugs_Bunny την multiplan την έχω στη SOLIDUS. Πιθανόν όμως να μην είναι μόνο θέμα χρηματιστηριακής αλλά και πλατφόρμας NYSE. πχ. υπάρχει το US-XNYS, το US-XNGS, US-XNYS, το US-XNMS, US-XNCM. Μόνο σε αυτά έχω εγώ τις 13 μετοχές στο χ/φ μου. Κάποιες από αυτές τις μετοχές τις βλέπω και live στο πρόγραμμα (z-trade) που βλέπω και το ΧΑ (αυτό με καθυστέρηση). Γι' αυτό και λέω ότι μπορεί να οφείλεται και στην πλατφόρμα συναλλαγών.

      κ. Τάκη, εν συντομία για Multiplan. Θα δείξει αν ο Klein τινάζει την αχλαδιά για να φύγουν οι γρήγοροι, αν και σαν πρακτική δεν με βρίσκει σύμφωνο. Προτιμώ ότι γίνεται στην DPHC με τα τινάγματα που κάνουν εκεί αλλά στα ψιλά.

      Από την αρχική αγορά της από την Carlyle το 2006 με αξία 1 δισ. δολαρίων, η MultiPlan αύξησε την αποτίμησή της σε πάνω από 11 δισ.δολάρια. Η προτεινόμενη συγχώνευση με το Churchill εκτιμά την επιχείρηση σε 12,9 φορές το EBITDA του 2021. Αυτό συγκρινόμενο 21 φορές τα EBITDA που τρέχει ο κλάδος, δείχνει ότι η εταιρεία είναι υποτιμημένη σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άρα με ένα 50% απόδοση (15-17 δολ.) σε διάστημα 6-8 μηνών θα ήμουν οκ. Αυτό που με χάλασε είναι ότι έπεσε κάτω από 10 δολ. αν και χθες στο άκουσμα της είδησης ότι μπήκε fund ανέβηκε 8,5%.

      Επίσης αυτό που κάνει είναι καινοτόμο και μπορεί να φέρει πολλά επιπλέον έσοδα στην εταιρία. Η αποτίμηση δεν είναι μόνο ελκυστική, αλλά το MultiPlan έχει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης. Σε γενικές γραμμές, η μείωση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης είναι μια εξαιρετικά πολύτιμη υπηρεσία που θα εξακολουθεί να είναι πολύτιμη ακόμη και αν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.

      Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο για επιπλέον ανάλυση.
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  13. K Taki μιας κ έδωσε την ευκαιρία μπήκα με πρώτα 1000τεμ στο χαρτί που πιστεύεις τόσο.

    Μιας κ είναι τεμπέλικο θα το βάλω μπαούλο😂😂😂✌️😎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγω μηδενισα . Ας ανακοινωσει τιμη και εδω ειμαστε παλι.
    Σε καλη μερια andreas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πληροφοριακα ,ειχα αγορασει WTER πριν την προτεινει ο Τακης στο 1.20 $ περιπου ,και οταν εβαλε τα καινουργια κομματια εφτασε σχεδον 0,55 σε χρονο dt ( οπου τοτε λιγο πριν εφυγα με ζημια) για να κανει μετα to 2.2 $ .Οποτε καλυτερα σε αποσταση προς το παρον για εμενα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν μέσω Covid 19 , όπου και διαλύθηκε η Αμερική για ένα δίμηνο.

      Τώρα εχει ξεκινήσει για το 3+.
      Ετσι λέω ...

      Διαγραφή
    2. Σε αποσταση με την LAZY . Την WTER την αγορασα παλι μ.ο στο 1,8 .

      Διαγραφή
    3. Αποψη μου μονο χαρτια ANTICORONA μεχρι να ληξει το θεμα.
      Ριξτε μια ματια παρακατω ....ενα βημα πριν το δευτερο lockdown...
      https://www.protothema.gr/world/article/1055015/koronoios-ena-vima-prin-to-deutero-lockdown-gallia-kai-germania/

      Διαγραφή
  16. PINTEREST ( PINS ) για WATCH LIST. Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες, η οπτική πλατφόρμα κοινωνικών μέσων είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Ωστόσο, παράγει λιγότερα από $ 1 ανά χρήστη ανά τρίμηνο - πολύ λιγότερο από αυτό που βλέπουμε στο Facebook (NASDAQ: FB) - αφήνοντας πολλά προς τα πάνω για βελτίωση. Και είμαστε αισιόδοξοι ότι η ηγετική της ομάδα, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή Josh Silbermann, θα είναι σε θέση να ωθήσει τη βελόνα πολύ πιο δεξιά.

    Ιδιαίτερα συναρπαστική είναι η συνεργασία με το Shopify (NYSE: SHOP) που θα επιτρέψει σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο εμπόρους Shopify να συνδεθούν πιο άμεσα στην πλατφόρμα της Pinterest, δημιουργώντας μια καλύτερη εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου.

    Με την καραντίνα COVID-19, άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα συρρέουν στην πλατφόρμα Pinterest για έμπνευση. Οι μηνιαίοι χρήστες το δεύτερο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο σχεδόν 40% σε ετήσια βάση, με εξαιρετική αύξηση σε νέους θεατές (κάτω των 25 ετών), η οποία αυξήθηκε διπλάσια από εκείνη άνω των 25 ετών. Τα ελκυστικά δημογραφικά στοιχεία της Pinterest στους διαφημιζόμενους είναι μια ισχυρή. Περισσότερες από τις μισές χιλιετίες των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει το Pinterest και 8 στις 10 μητέρες βρίσκονται στην πλατφόρμα.

    Η μετοχή έχει ξεπεράσει τα υψηλότερα επίπεδα πριν από το COVID-19 των 25 $ σε περίπου 43 $ σήμερα ....._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπέρα,

    χθές ανακοινώθηκε ότι το spac amci προχωράει σε συγχώνευση με την advent technologies, μια Ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς με σκοπό την παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους και μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

    https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1744494/000114036120022873/brhc10015945_ex99-1.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Την ματιάσαμε

    Fastly (FSLY -26.6%) - lowers Q3 revenue guidance below consensus; prior full year guidance should not be relied upon - plunged in late trading after saying that Chinese internet giant ByteDance, its No. 1 customer, spent less than predicted in the third quarter on cloud computing services as a result of rising U.S.

    -China trade tension. Shares of other cloud providers, including Akamai, Datadog. and Cloudflare, fell in tandem. Note stock up over 1000% since march lows


    -Co lowers guidance, sees Q3 revenue of $70.0-$71.0 mln vs. prior guidance of $73.5-$75.5 mln, below the $74.8 mln consensus.

    -All previously issued third quarter and full-year guidance that Fastly disclosed in its second quarter shareholder letter and related call on August 5 should not be relied upon. These preliminary results and the withdrawal of the previously-issued third quarter and full-year guidance reflect the following customer-specific factors:

    -Due to the impacts of the uncertain geopolitical environment, usage of Fastly's platform by its previously disclosed largest customer did not meet expectations, resulting in a corresponding significant reduction in revenue from this customer. During the latter part of the third quarter, a few customers had lower usage than Fastly had estimated.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διοίκηση ανακοίνωσε χθές βράδυ (14/10) οτι αναμένει επι τα χείρω -5% τζίρο και η αγορά (pre-market) το πήρε και το έκανε -30%.
      Η FSLY συχνά αρέσκεται σε εξαλλοσύνες χωρίς λόγο και αιτία - τώρα υπάρχει και αφορμή - την άλλη εβδομάδα (19-23/10)θα προσθέσω λίγες ακόμα για να μπούν στο μπαούλο.

      Θα ακολουθήσουν και αρκετές άλλες της SaaS κατηγορίας (Salesforce, ServiceNow, Shopify, Workday, Atlassian, Square, Veeva, Zoom, Paycom, Twilio, RingCentral, Okta, Slack Datadog, Alteryx, Zscaler kok) με αντίστοιχες προβλέψεις. Απο πατημένο γκάζι θα πρέπει να κατεβάσουν ταχύτητες.
      Η FSLY είναι στην κατηγορία Buy and 🙈 .

      Διαγραφή
    2. Κύριε butcher μας είχατε έγκαιρα προειδοποιήσει για την πιθανή μείωση (κατά 6% αν θυμάμαι καλά) των πωλήσεων λόγω της μανίας καταδίωξης του Τικ Τοκ απ΄τον Τραμπ. Απλά καθώς είμαστε καβάλα στο κύμα λησμονήθηκε.

      Αναρωτιέμαι εάν η επικράτηση του Biden δώσει άλλο αέρα στο αμερικανοκινεζικό εμπόριο.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Βutcher τη Unity Software πως την βλέπετε; Αξίζει να τις δώσω 1-2 % του χαρτοφυλακιου;

      Η Unity λειτουργεί μια πλατφόρμα λογισμικού που βοηθά τους πελάτες της να αναπτύξουν, να δημιουργήσουν, να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από διαδραστικό, πραγματικό χρόνο 2D και 3D περιεχόμενο για κινητά τηλέφωνα, tablet, υπολογιστές, κονσόλες και συσκευές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Και να το ονομάσουμε μια δημοφιλή πλατφόρμα θα το έβαζε ήπια:

      Το Unity διαθέτει 1,5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς δημιουργούς.
      Πάνω από το 50% των παιχνιδιών για κινητά, υπολογιστές και κονσόλες συνδυάζονται με το Unity.
      Υπήρχαν πάνω από 3 δισεκατομμύρια λήψεις εφαρμογών ανά μήνα εφαρμογών που αναπτύχθηκαν με το Unity το 2019.
      Το περιεχόμενο Unity έχει συνολική προσέγγιση 2 δισεκατομμυρίων μηνιαίων τελικών χρηστών.
      Η επιχείρηση κερδίζει χρήματα κυρίως από δύο τμήματα: το τμήμα Δημιουργία Λύσεων και το τμήμα Λειτουργικών Λύσεων.

      Δημιουργία λύσεων : Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία, επεξεργασία, εκτέλεση και ανάπτυξη περιεχομένου 2D και 3D σε πραγματικό χρόνο. Στα προϊόντα περιλαμβάνονται εργαλεία προσαρμοσμένης δέσμης ενεργειών, αγωγός απόδοσης υψηλής ευκρίνειας για προγραμματιστές, γραφικά, κινούμενα σχέδια και εργαλεία ήχου, καθώς και εργαλεία πλοήγησης, δικτύωσης και διεπαφής χρήστη. Τα έσοδα σε αυτό το τμήμα δημιουργούνται μέσω μηνιαίων συνδρομών που καθορίζονται σε συμβόλαια που διαρκούν οπουδήποτε από ένα έως τρία χρόνια.

      Λειτουργικές Λύσεις : Βοηθά τους πελάτες να αναπτύξουν και να εμπλακούν στις βάσεις χρηστών τους και να εκτελέσουν και να δημιουργήσουν έσοδα από το περιεχόμενο ανεξάρτητα από το πού δημιουργήθηκε. Τα προϊόντα δημιουργίας εσόδων, όπως οι διαφημίσεις Unity και το Unity IAP (αγορές εντός εφαρμογής), βοηθούν τους προγραμματιστές να μεγιστοποιήσουν τη δημιουργία εσόδων. Τα προϊόντα αφοσίωσης τελικών χρηστών όπως το deltaDNA προσφέρουν βαθιά δυνατότητα ανάλυσης για τη βελτιστοποίηση της αφοσίωσης των τελικών χρηστών. Προϊόντα όπως το Multiplay και το Vivox βοηθούν επίσης στην απλοποίηση της παράδοσης περιεχομένου και στην παροχή back-end διαχείρισης. Αυτό το τμήμα χρησιμοποιεί ένα μοντέλο κατανομής εσόδων και χρήσης.

      Φυσικα θελει προσοχη δεν υπαρχει ιστορικο ειναι μια νεα IPO και επισης διαβαζω οτι τον Ιούνιο του 2019, ένας πρώην ανώτερος υπάλληλος κατέθεσε αγωγή εναντίον της Unity κατηγορώντας τον Διευθύνοντα Σύμβουλο John Riccitiello για σεξουαλική παρενόχληση, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς για παράνομη συμπεριφορά και το δικαστήριο εξέδωσε μια πρόταση για να επιβάλει τη διαιτησία, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα δεν θα ξέρουμε ποτέ πραγματικά τι συνέβη ή πώς θα επιλυθεί αυτό.

      Επιπροσθέτα η επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα ούτε είναι θετική στις ταμειακές ροές ενω εχει καθαρή ταμειακή θέση περίπου $ 200 εκατομμυρίων.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Βutcher,

      Σας ευχαριστω.Μπορειτε να μου πειτε τι δεν σας άρεσε;

      Διαγραφή
    6. Κε Christos C. οι λόγοι για τους οποίους δεν θα βιαζόμουν να τοποθετηθώ είναι:
      - να δούμε πως θα εξελιχθεί το lock-down των μετόχων
      - η εταιρεία εξακολουθεί να μην είναι κερδοφόρα μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και
      - ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι πρώην στέλεχος της Electronic Arts (EA) και όχι ιδρυτής.

      Να δούμε τι θα κάνει τα πρώτα τρίμηνα του 2021- υπομονή. Είναι σε ωραίο κλάδο για την επαυξημένη & εικονική πραγματικότητα - κοιτάζουμε εκεί τι θα κάνει 😉

      Διαγραφή
    7. Κύριε Βutcher,

      Eυχαριστω,μπορω να περιμένω,ηθέλα απλα να δω πως σκέφτεστε γιατι σιγουρα θα είχε ξεφυγει κάτι.



      Διαγραφή
  19. Σκεφτόμουν ότι αν η IPOB έκανε +10% σήμερα να έδινα τα μισά. Απ' ότι βλέπω όμως είναι δύσκολη μέρα σήμερα.

    Γενικά την IPOB την έχω για $60. Το δικαιολογεί άνετα με ένα P/S ~10 και είναι και ωραίο το αντικείμενο. Παρόλα αυτά σκέφτομαι για ένα κλείδωμα κερδών καλού κακού κοντά στα 30, αν και εφόσον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ολους όσους είναι στην DPHC.

    Ψηφίσατε για την συγχωνευση; Ποιο είναι το record date κατοχής μετοχών για το δικαιωμα ψήφου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καταθέτω σαν πρώην τραπεζικός, την καλησπέρα μου.
    https://www.investing.com/news/coronavirus/sanofi-reports-positive-animal-test-results-for-potential-covid19-vaccine-2325314

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ayro
    λαου λαου το παει η μανταμ...
    https://invst.ly/shpei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πει ωραια κ γλυκα πανω στην ελαφρως ανερχομενη...καποια στιγμη λογικα θα δωσει αποτομμο πανω...

      Διαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Κύριε Ευρωβλαχο δεν το λες και ξύλο 50% σε 1 μήνα (15/9 τιμή εισόδου 15,40).Μακάρι και στο ΧΑχα έτσι...

      Διαγραφή
    2. XAxa ΧΑχα κύριε Δημήτρη.

      Το Ark εχει μπει στα 18 δολάρια ...

      UP !!!

      Διαγραφή
  24. Άσχετο. Διάβασα ότι στο IPOC ο Palihapitiya ήταν ήδη μέτοχος στο Clover health, οπότε τέθηκε θέμα conflict of interest.

    Από εκεί και πέρα, υπήρχαν και άλλες καταγγελίες ότι άλλα SPACS κέρδισαν μέσα από extra χρεώσεις παρέχοντας συμβουλές για το deal από συγγενείς εταιρείες του ιδρυτή του SPAC, χωρίς να έχουν αποκαλύψει τη σύγκρουση συμφερόντων.

    Το θέμα το έχει εντοπίσει πλέον και η εκεί επιτροπή κεφαλαιαγοράς και προσανατολίζονται στο να ζητούν από τον εκδότη του SPAC σαφή δήλωση του κινήτρου και του τρόπου κέρδους.

    https://www.google.com/amp/s/www.bnnbloomberg.ca/serial-dealmaker-and-master-of-payouts-shows-why-spacs-appeal-1.1509108.amp.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. To IPOC στηρίζεται πέριξ των $10 και το έχει σπάσει ελαφρώς.

    Σκέφτομαι όμως ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση στα $10. Η μόνη εγγύηση θα ήταν αν δεν έκλεινε το deal, όπου θα μοιράζονταν τα λεφτά πίσω.

    Η "εγγύηση" τώρα υποθέτω είναι ότι τα $10 είναι μια δίκαιη τιμή, οπότε η οποιαδήποτε βύθιση κάτω από αυτό το επίπεδο δεν θεωρείται λογική. Ωστόσο μπορεί άνετα να συμβεί, όπως έγινε με την SPCE στα 7 (αν και εκεί πρέπει να έγινε μετά τη συγχώνευση με το καινούργιο ticker).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το IPOC πάντως εκεί, ακίνητο! Καρδιογράφημα πεθαμένου, αν και τεχνικά πάει να δώσει αγοραστικό σήμα. Το ARK να πήρε τίποτα από δαύτο ή δεν τους έπεισε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χθες είδα ένα ωραίο βιντεάκι του Chamath επί πολλών θεμάτων. Τα κυριότερα σημεία που μου έκαναν εντύπωση είναι τα εξής:

    Η πλατφόρμα Robin Hood λειτουργεί όπως το Facebook, δεν χρεώνει δηλαδή προμήθειες αλλά τα έσοδά της προέρχονται κυρίως από την πώληση δεδομένων των εντολών αγοραπωλησίας (αρνητικό κατ' εμέ).

    Επίσης, έδωσε έμφαση στο ότι η Αμερική έχει προσελκύσει αυτόν τον καιρό ρευστότητα από όλο τον κόσμο, είτε λόγω αδύναμων εγχώριων νομισμάτων είτε επειδή οι επενδυτές δεν είναι ευχαριστημένοι από τις επενδύσεις στις χώρες τους.

    Ο τεχνολογικός κλάδος είναι από αυτούς που δεν μπορείς εύκολα να προβλέψεις το μέλλον βασιζόμενος στο παρελθόν. Αναζητά συνεχώς καινοτομίες και μακροπρόθεσμα δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα.

    Ο κλάδος των retail επενδυτών οδεύει προς ένα passive - active management, υπό την έννοια του να διαλέγεις κάποιους καλούς διαχειριστές (passive) οι οποίοι θα κάνουν στοχευμένες επιλογές αντί για δείκτες (active). Αν το καλοσκεφτείτε σε απαλλάσσει από τη συνεχή ενασχόληση και μπορεί να δώσει καλό αποτέλεσμα αν παραμείνεις για 10-15 χρόνια. Υπό αυτή την άποψη το ARK Invest είναι μια πολύ καλή λύση και θα με ενδιέφερε αν κάποιος συνάδελφος γνωρίζει κάτι παραπάνω για αυτό.

    Και άλλα πολλά ενδιαφέροντα...για SPACS, Bitcoin κτλ.
    https://youtu.be/E6lx5DP9r10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το IPOC μου έχει σπάσει τα νεύρα αλλά τουλάχιστον παρέχει μια σχετική ασφάλεια γι αυτό και δεν το σουτάρω. Φαντάζομαι ότι και το SPCE κάπως έτσι θα είχε εκνευρίσει τους συμμετέχοντες. Τώρα όμως υπάρχει "δεδικασμένο" χαμηλό στα $7 από το SPCE, όπου είναι μια τιμή που θα περιμένουν οι περισσότεροι και στο IPOC, άρα αν κατηφορίσει μάλλον θα σταματήσει λίγο πιο πάνω στα 8 με 8-. Just thinking...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Λοιπόν, έχω πάρει μια απόφαση. Θα δώσω το IPOC, δεν με πείθει. Κι αυτή η αδυναμία υποψιάζομαι ότι θα μετατραπεί σε πιο έντονη βύθιση μετά τη συγχώνευση.

    Το IPOB με πείθει περισσότερο, αλλά όχι για παντρειά, οπότε μάλλον θα το κρατήσω και θα αυξήσω στο διπλάσιο αν η τιμή πάει στα $11-12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. IPOC Shareholder Meeting to Approve Business Combination with Clover Health
    2021 Wed Jan 6th 12:00pm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. IPOC presentation https://t.co/hyyZP0G0t8?amp=1
    Προβληματίζομαι...τωρα που ξύπνησε το κρατάς ή το σουτάρεις με αγορά στα 10,89 εκεί που θα κολλώσει.?
    Νομίζω ο Chamath θα twittari τίποτα και θα έχει τα 15$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλή χρονιά σε όλους!
    https://charts.stocktwits.com/production/original_269000314.PNG

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂