Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Lazydays Holdings (LAZY)

Lazydays Holdings .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στον Nasdaq με τον κωδικό LAZY ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 9.592.814 μετοχές


H Lazydays εισήχθηκε στο χρηματιστήριο του Nasdaq μέσω του spac της "Andina Acquisition Corp. II" .... εδώ ... του οποίου spac η τιμή δεν πήγε καλά.
Στις 20 Μαρτίου 2018, η Lazy ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση της στον Nasdaq, σε μια τιμή λίγο υψηλότερη των 10 δολαρίων.


Βιομηχανία οχημάτων αναψυχής - τροχόσπιτα (RV)
Η βιομηχανία Recreation Vehicle (RV) χαρακτηρίζεται από την επένδυση των ενθουσιωδών Αμερικάνων που λατρεύουν τις διακοπές σε τροχόσπιτα (RV) και τη σταθερή δέσμευσή τους σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών των ΗΠΑ που κατέχουν RV είναι περίπου 9 εκατομμύρια και συνηθίζεται να αγοράζουν ένα άλλο RV κάθε τέσσερα έως πέντε χρόνια

Σύμφωνα με την έρευνα του RV Industry Association (RVIA) του Δεκεμβρίου 2019 για τους κατασκευαστές :
  • οι συνολικές αποστολές χονδρικής RV που έληξαν το 2019 έφθασαν στις 406.070 μονάδες, ελαττωμένες κατά 16,0% σε σύγκριση με τις 483.672 μονάδες του 2018. 
  • οι ρυμουλκούμενες μονάδες RV μειώθηκαν κατά 15,6% στις 359.441 μονάδες. 
  • οι αποστολές αυτοκινούμενων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 19,0% στις 46.629 μονάδες, σε σύγκριση με το σύνολο των αποστολών του 2018. 

Σύμφωνα με την έρευνα RVIA, οι αποστολές του 2019 ήταν το τέταρτο υψηλότερο ρεκόρ όλων των εποχών.
Γενικά, τα μεταχειρισμένα RV πωλούνται σε χαμηλότερο επίπεδο τιμών από τα συγκρίσιμα νέα RV και η πώληση μεταχειρισμένων RV ιστορικά είναι πιο σταθερή από την πώληση νέων οχημάτων.

Τα ταξίδια με RV παραμένουν ένας από τους φθηνότερους τύπους διακοπών, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες RV να ταξιδεύουν περισσότερο ενώ ξοδεύουν λιγότερα. Τα ταξίδια RV προσφέρουν εξοικονόμηση σε μια ποικιλία εξόδων διακοπών, όπως, μεταξύ άλλων, αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, επιβίβαση κατοικίδιων ζώων και φαγητό. Ενώ το κόστος των καυσίμων είναι μια επιβάρυνση του συνολικού κόστους των διακοπών, ωστόσο οι διακυμάνσεις στις τιμές των καυσίμων δεν είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόφαση μιας οικογένειας να πραγματοποιήσει ταξίδια με RV. 

Με βάση τις πληροφορίες της έρευνας RVIA, η μέση ετήσια κατανάλωση χιλιομέτρων ενός RV κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 5.000 μιλίων. Επιπλέον, η έρευνα των πελατών της Lazydays δείχνει ότι οι πελάτες έλκονται από την ιδιοκτησία RV με βάση το άνετο και βολικό ταξίδι που παρέχει.

Σύμφωνα με έρευνα .... εδώ .... 46 εκατομμύρια Αμερικανοί σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι με RV τους επόμενους 12 μήνες. Αυτά τα θετικά νέα για τους κατασκευαστές RV, τους αντιπροσώπους και τα κάμπινγκ, ενισχύουν αυτό που οι αντιπρόσωποι των RV στις ΗΠΑ βλέπουν, ήδη να συμβαίνει, σε επίπεδο λιανικής.

«Καθώς τα κράτη σε ολόκληρη την Αμερική συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τον Covid 19, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν τρόπους να βγουν έξω και να διασκεδάσουν με υπευθυνότητα», δήλωσε ο πρόεδρος της RV Industry Association Craig Kirby. «Τα RV παρέχουν έναν εξαιρετικό τρόπο για τους καταναλωτές να απολαμβάνουν διακοπές με τις οικογένειές τους, ακολουθώντας παράλληλα τις πολιτικές κοινωνικής απόστασης που είναι πιθανό να παραμείνουν σε ισχύ για πολύ καιρό. Καθώς πλησιάζουμε στις αρχές του καλοκαιριού, η βιομηχανία RV βλέπει τόσο έντονη κυκλοφορία λιανικής, όσο και πωλήσεις, ειδικά με τους αγοραστές για πρώτη φορά. Υπάρχει μια τέτοια ποικιλία προϊόντων RV, που υπάρχει πραγματικά ένα RV για κάθε καταναλωτή για κάθε επίπεδο τιμής. "

Μετά το COVID 19, το 20% των ερωτηθέντων στις ΗΠΑ ενδιαφέρονται περισσότερο για τα ταξίδια με RV. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως αυτοκίνητο / σκηνή, κρουαζιέρα, ενοικίαση .... 51% αυτών σκοπεύουν να κάνουν οποιοδήποτε ταξίδι RV φέτος και ανέφεραν ότι οι τρέχουσες ανησυχίες για την υγεία αύξησαν το ενδιαφέρον τους για κάμπινγκ RV σε πολύ υψηλότερο από οποιαδήποτε από τις άλλες ταξιδιωτικές επιλογές.

 

Lazydays - Αντικείμενο δραστηριότητας
Η Lazydays Holdings λειτουργεί αντιπροσωπείες οχημάτων αναψυχής (RV) με το όνομα Lazydays στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παρέχει πωλήσεις RV, ανταλλακτικά, χρηματοδότηση RV και εγκαταστάσεις κατασκήνωσης RV. Η εταιρεία προσφέρει νέα και μεταχειρισμένα RV, υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής RV επί τόπου και υπηρεσίες επισκευής σύγκρουσης, ενώ πωλεί και εγκαθιστά διάφορα ανταλλακτικά και αξεσουάρ.
Λειτουργεί επίσης το θέρετρο Lazydays RV στην Τάμπα της Φλόριντα, σε μια έκταση 126 στρεμμάτων.
Η Lazydays μέσω θυγατρικών της λειτουργεί αντιπροσωπείες οχημάτων αναψυχής (RV) σε οκτώ τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο στην πολιτεία της Φλόριντα, δύο στην πολιτεία του Κολοράντο, δύο στην πολιτεία της Αριζόνα (μία από τις οποίες αποκτήθηκε τον Μάιο του 2020), μία στην πολιτεία του Τενεσί και μία στην πολιτεία της Μινεσότα.
Η Lazydays RV, το
Φεβρουάριο του 2020, ανακοίνωσε το άνοιγμα του πρώτου αποκλειστικού κέντρου εξυπηρέτησης στο Waller του Τέξας, ένα προάστιο βορειοδυτικά του Χιούστον.


Μέσω των θυγατρικών της, η Lazydays RV πωλεί και παρέχει υπηρεσίες σε καινούργια αλλά και παλαιά τροχόσπιτα. Πωλεί ανταλλακτικά και διάφορα αξεσουάρς RV. Προσφέρει επίσης στους πελάτες της υπηρεσίες όπως κάμπινγκ και εγκαταστάσεις εστιατορίων. Η Εταιρεία οργανώνει επίσης χρηματοδότηση και παρατεταμένες συμβάσεις υπηρεσιών για πωλήσεις οχημάτων μέσω τρίτων πηγών χρηματοδότησης και εκτεταμένων παρόχων εγγύησης.
Η Lazydays RV θεωρείται ως η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία RV στον κόσμο, με 3.000 νέα και μεταχειρισμένα RV από 78 κατασκευαστές στις 8 τοποθεσίες, σχεδόν 400 κόμβους εξυπηρέτησης, 700 κάμπινγκ RV και ένα θέρετρο RV στη Φλόριντα, ενώ απασχολεί περισσότερους από 900 εργαζόμενους. Σε κάθε τοποθεσία, το Lazydays διαθέτει επίσης ένα κατάστημα αφιερωμένο σε εξειδικευμένα προιόντα RV και ανταλλακτικά που ονομάζονται Accessories & More..
Το Lazydays RV είναι ο αποκλειστικός χορηγός RV των Florida Gators , Tampa Bay Buccaneers και Denver Broncos.

 

Ιδρύθηκε στην Τάμπα της Φλόριντα. Το 1976, το Lazydays RV ανήκε αρχικά στην οικογένεια Wallace, στον Herman Wallace και στους γιους του Don και Ron. Η Lazydays RV ιδρύθηκε με δύο μόνο τρέιλερ και 500 $. Κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε ετών, οι αντιπροσωπείες περιορίστηκαν στην πώληση ρυμουλκούμενων ταξιδιού και μίνι αυτοκινούμενων αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 13 εκατομμύρια δολάρια το 1980 και 50 εκατομμύρια δολάρια το 1983. Ο Herman Wallace αποσύρθηκε το 1993 και ο Don Wallace ανέλαβε την επιχείρηση. Ο σημερινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο William P. Murnane.
Με βάση μια ερευνητική έκθεση της Russell Research τον Νοέμβριο / Δεκέμβριο του 2017, το Lazydays είναι η δεύτερη πιο γνωστή μάρκα αντιπροσωπείας RV στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την έκθεση, πάνω από το 85% των πελατών Lazydays και πάνω από το 80% των υποψήφιων πελατών που ερωτήθηκαν πιστεύουν ότι το Lazydays συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της κατηγορίας στον κλάδο.


Η Lazydays είναι ένας από τους τρεις μεγαλύτερους εμπόρους RV στον κλάδο των αντιπροσωπειών RV των ΗΠΑ. Το Camping World (CWH ) είναι ο μεγαλύτερος έμπορος με μερίδιο αγοράς περίπου 20%. Το 2019 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο RV. Μετά από μια δεκαετία, διψήφιας αύξησης των πωλήσεων για τη βιομηχανία RV, τα αποθέματα έφτασαν σε πολύ υψηλά το 2019, γεγονός που οδήγησε σε εκπτώσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία που επηρέασαν τα περιθώρια.

Πάρκα ψυχαγωγίας, κρουαζιέρες, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, διεθνή ταξίδια κ.λπ. είναι όλα εκτός από την εικόνα για τα επόμενα 1 με 2 χρόνια. Τα αεροπορικά ταξίδια και η διαμονή σε ξενοδοχεία εξακολουθούν να θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Το Camping και το RVing θα συνεχίσουν να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Ο κόσμος έχει αλλάξει από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Μια αγορά ταύρων βρίσκεται σε εξέλιξη στη βιομηχανία ταξιδιών RV και το Lazydays βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της βιομηχανίας RV.

Η LAZY & CWH είναι δύο από τους λίγους αντιπροσώπους με πραγματικά μεγάλο μέγεθος. Η βιομηχανία αντιπροσώπων RV είναι μια εξαιρετικά κατακερματισμένη βιομηχανία που αποτελείται κυρίως από περίπου 2.000 αντιπροσώπους mom & pop. Οι λειτουργίες της LAZY είναι πιο εξελιγμένες και έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου.

Εποχικότητα
Οι συνολικές δραστηριότητες της Εταιρείας παρουσιάζουν γενικά μέτρια υψηλότερες πωλήσεις οχημάτων κατά το πρώτο εξάμηνο κάθε έτους. Επειδή η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία της Εταιρείας βρίσκεται στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες, η ζήτηση για υπηρεσίες, σχέδια προστασίας και προϊόντα αυξάνεται γενικά κατά τη χειμερινή περίοδο όταν οι άνθρωποι μετακινούνται νότια για το χειμώνα ή για διακοπές σε θερμότερα κλίματα. Οι πωλήσεις και τα κέρδη είναι ελαφρώς χαμηλότερα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.
Για τα έτη που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 και 2018, η Εταιρεία παρήγαγε το 53% και το 56% των ετήσιων εσόδων της κατά το πρώτο εξάμηνο, αντίστοιχα.


Ανταγωνισμός
Η Εταιρεία θεωρεί ότι οι κύριοι ανταγωνιστικοί παράγοντες στη βιομηχανία RV είναι το εύρος και το βάθος της επιλογής προϊόντων, η τιμολόγηση, οι βολικές τοποθεσίες αντιπροσωπείας, οι ποιοτικές τεχνικές υπηρεσίες, η εξυπηρέτηση πελατών και γενικότερα η εμπειρία. Η LAZY ανταγωνίζεται άμεσα και έμμεσα όλους τους εμπόρους RV, τους παρόχους υπηρεσιών RV, αλλα και τους εμπόρους λιανικής πώλησης ανταλλακτικών και αξεσουάρ RV. 


Ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Lazytown είναι η Camping World Holdings, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και διαπραγματεύεται με το σύμβολο CWH.

Οι πωλήσεις του 2019, της CWH, έφθασαν στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 28 δολάρια έχει μια κεφαλαιοποίηση 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με P/S = τιμή/πωλήσεις = 0,52.  

Οι πωλήσεις του 2019, της LAZY, έφθασαν στα 644 εκατομμύρια δολάρια και με την τιμή της μετοχής στα 12 δολάρια έχει μια κεφαλαιοποίηση 115 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με P/S = τιμή/πωλήσεις = 0,178.



Ά Εξάμηνο 2020
Τα έσοδα της Lazy, για το Ά εξάμηνο του 2020, αυξήθηκαν κατά περίπου 63,2 εκατομμύρια δολάρια, ή 18,5%, φθάνοντας στα 404,8 εκατομμύρια δολάρια από 341,6 εκατομμύρια δολάρια που ήταν στο Ά εξάμηνο του 2019.


Τα έσοδα από πωλήσεις καινούργιων και μεταχειρισμένων τροχόσπιτων αυξήθηκαν κατά περίπου 57 εκατομμύρια δολάρια, ή 18,9%, σε 358,7 εκατομμύρια δολάρια από 301,7 εκατομμύρια δολάρια για τους έξι μήνες που έληξαν στις 30 Ιουνίου 2020 και 2019, αντίστοιχα.
Ειδικότερα ...

  • Έσοδα πωλήσεων νέων οχημάτων 231,8 εκατομμύρια δολάρια από 192 εκατομμύρια δολάρια. Αύξηση 20,7%.

Αριθμός πώλησης νέων οχημάτων 3212 από 2529

  • Έσοδα από πωλήσεις μεταχειρισμένων οχημάτων 126,9 εκατομμύρια δολάρια από 109,6 εκατομμύρια δολάρια. Αύξηση 15,7%.

Αριθμός πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων 2151 από 1537.

Οι πωλήσεις τροχόσπιτων αναλογούν στο 88% με 90% των συνολικών πωλήσεων.

Οι υπόλοιπες πωλήσεις είναι έσοδα από πωλήσεις ανταλλακτικών, απο χρηματοδότηση και ασφάλιση και έσοδα απο πωλήσεις αξεσουάρ camping.

Η εταιρεία έχει ενημερώσει πως τον Ιούλιο 2020 ο όγκος πωλήσεων μονάδων RV, αυξήθηκε κατά 48%, σε 948 μονάδες έναντι 640 μονάδων τον Ιούλιο του 2019.
Τα έσοδα της μονάδας RV αυξήθηκαν κατά 66% στα 71 εκατομμύρια δολάρια έναντι 43 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2019.
Η ανάπτυξη αυτή παρατηρήθηκε σε όλες τις τοποθεσίες και σε όλες τις περιοχές.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 62% στα 78 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με 48 εκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο του 2019.
Τα κέρδη, για τον Ιούλιο του 2020, αυξήθηκαν στα 3,5 εκατομμύρια δολάρια έναντι ζημιάς 0,2 εκατομμυρίων δολαρίων του Ιούλιο του 2019.

Τέλος στις 12 Οκτωβρίου 2020 η διοίκηση της Lazy ανέφερε πως το τρίτο τρίμηνο του 2020, τα προκαταρκτικά έσοδα είναι 216 εκατομμύρια δολάρια (απο 158,4 εκατομμύρια στο αντίστοιχο περσινό τρίμηνο) με τα προκαταρκτικά καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 11 εκατομμύρια δολάρια .

Στο τρίτο τρίμηνο το προσαρμοσμένο EBITDA των 19 εκατομμυρίων δολαρίων καταρρίπτει το προηγούμενο τριμηνιαίο ρεκόρ των 14,9 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε γίνει το προηγούμενο τρίμηνο. "Δήλωσε ο William P. Murnane, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lazydays.


Προκαταρκτικά αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020
Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 261% στα 19 εκατομμύρια δολάρια έναντι 5,3 εκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2019
Οι πωλήσεις μονάδων RV αυξήθηκαν 36% στις 2.632 μονάδες έναντι 1.935 μονάδων του τρίτου τρίμηνο του 2019
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 36% στα 216 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα 158 εκατομμύρια δολάρια του τρίτο τρίμηνο του 2019
Η Εταιρεία έκλεισε το τρίμηνο με ταμειακό υπόλοιπο 82 εκατομμυρίων δολαρίων
Η ζήτηση συνεχίζει να είναι ισχυρή τον Οκτώβριο

198 σχόλια:

  1. Υπάρχουν στοιχεία για τον δανεισμό της εταιρείας? έχει δανεισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να παραθέσω άλλη μια καραμαζεμένη (VLDR) με πολύ growth κατά την ταπεινή μου γνώμη.
    VLDR had 1 signed Contract in Jan 2019, 3 as of Jan 2020 and 18 as of August!!
    Μιλάνε για 156 δυνητικά projects.
    Μιας και της μοδός τα EV...θελουν και αυτά τους αισθητήρες τους, όπως έλεγε και ο Γερμανός...
    Καλό βράδυ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχήν γιατί Velodine και όχι Luminar?

      Kατά δεύτερο ... θέλει μεγάλη προσοχή με τις εταιρίες που αναπτύσσουν νέα τεχνολογία και οι πωλήσεις τους, ΑΝ ΠΙΑΣΟΥΝ, θα φανούν μετά απο μερικά χρόνια.

      Το Lidar είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία. Η αναπτυξιακή αγορά του Lidar σίγουρα είναι μεγάλη, αφού όποιος αποκτήσει την τεχνολογία θα ηγηθεί στα αυτόνομα αυτοκίνητα.
      Όμως υπάρχει σήμερα ένα αυτοκίνητο που είναι αυτόνομο;
      ΟΧΙ!!

      Ίσως χρειαστούν άλλα τρία ή περισσότερα χρόνια.
      Άρα προσοχή!!

      Διαγραφή
  3. Sir Takis θα κάνω χιούμορ και θα πω υπάρχει... στα Τρίκαλα (mini bus)😂😂
    Προσπαθώ να ακολουθήσω την υπόδειξή σας στο πρόσφατο παρελθόν... να πάμε εκεί που δεν πάνε οι πολλοί.
    Για παλαίωση που λέει και ο Γιατρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Luminar, the Global Leader in Lidar Autonomous Driving Technology, to Be Listed on Nasdaq Through Merger With Gores Metropoulos....απαπαααα 😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Amsc ( American superconductor)
    Κατασκευαστής ανεμογενήτριων και hot name σε ενδεχόμενη νίκη Μπάιντεν. Οι αμερικάνοι την συμπαθούν λόγω του ότι επεσε θύμα κλοπής του software της από την κινέζικη αντιπρόσωπό της και έφτασε στα πρόθυρα να βάλει λουκέτο.Κέρδισε στα δικαστήρια αποζημίωση απο τους κινέζους. ´Ανοιξα μία μικρή θέση όπως και σε ένα cannabis etf και ετοιμάζομαι να ρίξω δαγκωτό τον ψήφο στους δημοκρατικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η κοπελα μας (Lazy) θα μας δωσει μαλλον ευκαιρια να μπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θα μας κανει τη χαρη το κοριτσι να το βρουμε χαμηλοτερα κ να μπουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σας ημέρα.
    Με σεβασμό στους αξιότιμους σχολιαστές,θα ηθελα να εκθέσω μια απορία μου σχετικά με την κοπελάρα που αποφασίσαμε να ασχοληθούμε.
    Θεωρείτε οτι ειναι καλή εποχή τώρα αρχες φθινοπώρου-χειμώνα για την αγορά των προϊόντων που πουλάει η τεμπέλα μας ?
    Ποιός θα πάει να αγοράσει τροχόσπιτο μεσα στο καταχείμωνο και να πάει που?
    Μήπως λόγω εποχικότητας αξιζει να ασχοληθούμε κατά την άνοιξη με την συγκεκριμένη ή θεωρείται οτι τότε θα έχει πετάξει ήδη το πουλάκι?
    Ευχαριστώ πολύ .
    Θωμάς Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. FIVG’s deep bench is important because the 5G ETF allocates about 10% of its combined weight to Nokia (NYSE:NOK) and Ericsson (NASDAQ:ERIC). These are both credible 5G plays, but also two of the theme’s most obvious laggards.ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΚΙΑ ΚΑΙ ERICSON????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Nokia είναι βαθιά στις παραγγελίες εξοπλισμού και τις εγκαταστάσεις για ασύρματα συστήματα 5G,τα οποία θα παρέχουν καύσιμα για την ανάπτυξη της εταιρείας τα επόμενα χρόνια. Οι πρόσφατες νίκες 5G περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας στη Βρετανία και την Ισπανία, καθιστώντας τη Nokia τον πάροχο εξοπλισμού 5G για δύο από τις μεγαλύτερες αγορές στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ, το Dish Network επέλεξε το λογισμικό που βασίζεται στο cloud της Nokia για τη διαχείριση των ασύρματων δικτύων 4G και 5G.

      Η εταιρεία υπέστη ένα σημαντικό μειονέκτημα τον περασμένο μήνα όταν η Verizon επέλεξε να τρέξει με εξοπλισμό Samsung για τα συστήματα 5G της. Το χαρτι κατέρρευσε και τώρα διαπραγματεύεται 21% χαμηλότερα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Νομίζω ότι είναι υπερβολική αντίδραση. Η Verizon είναι ένας μεγάλος λογαριασμός, αλλά μία νίκη δεν κάνει έναν κυρίαρχο παίκτη 5G από τη Samsung. Είναι ένας μεγάλος κόσμος εκεί έξω με άφθονο χώρο για αρκετούς επιτυχημένους πωλητές εξοπλισμού 5G, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης φέτας για τον βετεράνο της βιομηχανίας Nokia.

      Today, Nokia shares trade at just 12.5 times free cash flow and 12 times forward earnings. The stock is on fire sale because of a knee-jerk market reaction to Samsung's Verizon win. Long story short, this is a great time to pick up Nokia shares on the cheap.

      Εαν θέλετε τη γνώμη μου θα πρεπει να λαβετε υποψη τον ανταγωνισμό από τις Huawei, Ericsson, ZTE, Samsung και Cisco μπορει να δημιουργήσουν υψηλό επίπεδο κινδύνου.Με περιορισμένη ποσότητα διαθέσιμων συμβάσεων 5G,θα μπορούσαν να αναγκάσουν τους κατασκευαστές εξοπλισμού 5G να δημιουργήσουν μη κερδοφόρες προσφορές.

      Ενδεχομένως, η μεγαλύτερη αβεβαιότητα είναι εάν αυξηθεί η αναμενόμενη ταχύτητα και υλοποιηθούν οι υποσχέσεις συνδεσιμότητας του 5G Η στρατηγική της Nokia βασίζεται εν μέρει σε βιομηχανίες που αγκαλιάζουν συσκευές Internet of Things και απαιτούν συνδεσιμότητα 5G. Εάν οι εταιρείες δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πρόσθετο κόστος δικτύου λόγω της έλλειψης αυξήσεων της παραγωγικότητας ή της πρόσθετης ζήτησης συνόλου λειτουργιών, οι πάροχοι εξοπλισμού Nokia και CSP ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τρομακτικά προβλήματα.

      Διαγραφή
    2. Στο παρακάτω link θα βρείτε μια αναλύση για την ERIC.

      https://ufile.io/k3ma1as8

      Διαγραφή
  10. EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΘ ΗΣΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://wallstreetrace.com/2020/10/27/lets-take-a-look-at-the-alkaline-water-company-inc-wter-stock/

    Συμφωνίες της wter με εγκαταστάσεις camping κλπ κλπ
    Ενδιαφέρον και για lazy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Το πρώτο γενικό lockdown είναι ήδη γεγονός στη Γαλλία, οπότε όλος ο κόσμος αναμένει την εξάπλωση αυτών σε πολλές άλλες χώρες και όχι άδικα προεξοφλεί την επανάληψη του Μαρτίου.

      Διαγραφή
  13. Το Pins 🚀🚀🚀

    Από τις περιπτώσεις που είχα αναφέρει το καλοκαίρι στα 17 δολάρια επισημαίνοντας ότι ηταν κάτω απο την τιμή IPΟ που είχε εισήχθη μέσω direct listing (oπως κ η Spotify).

    To επόμενο που έχω πρόσφατα επισημανει είναι η Palantir. Eκει εχοντας διαβασει κ μελετήσει αρκετά για την εταιρία κ τους ιδρύτες (ο Thiel μάλιστα θεωρείται ήδη θρύλος καθώς είναι από τους ιδρυτές του Paypal αλλά κ ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στο Fb μέχρι την εισαγωγή του) θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια η εταιρία θα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίχτες software στον κόσμο. Για μένα είναι μικρή Google στα σπάργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Pinterest (PINS) σχετικά με αυτό το άτι Κε andreas οτι πούμε θα είναι λίγο. Τα νούμερα που εβγαλε για το 9Μ ήταν απίστευτα.
      Συνοπτικά έχουμε σε σχέση με το 9Μ 2019 (ΥοΥ):
      - Tζίρος + 58%
      - Κέρδος ανα χρήστη +31%

      Έβγαλε και η καναδέζα SHOPIFY (SHOP) - σχεδόν διπλάσιο τζίρο (+96%) YoY.

      Για την Palantir το S-1 έχει μελετηθεί;
      Περιμένω να δώ πως θα εξελιχθεί η τιμή της PLTR μετά την άρση πώλησης των μετοχών.

      Διαγραφή
    2. κ. Ανδρέα συγχαρητήρια κι από εμένα για την PINS.
      Από τα 17 ε?!
      Συνελήφθην κι εγώ κοιμώμενος, διαγραμματικά τουλάχιστον από 20~22 ήταν για αγορά.

      Διαγραφή
  14. Η Palantir βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών δημοκρατικών βουλευτών της αριστερής πτέρυγας για την φύση της εργασίας του. Οι ιδρυτές του θεωρούνται φίλα προσκείμενοι στον τράμπ. Το λογισμικό που αναπτύσει για να βοηθήσει την διανομή των εμβολίων στους αμερικάνους πολίτες πιστεύω ότι θα την κάνει αρκετα πιό δημοφιλή και γιαυτό όσο ήταν κάτω από δέκα ευρώ πρόσθεσα μερικά ακόμα κομμάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά κρασιά... Η εταιρία υφίσταται 17 χρόνια και όλες οι κυβερνήσεις την έχουν ανάγκη είτε δημοκρατικοί είτε Ρεπουμπλικάνοι. Σκεφτείτε ότι κάνει τόσες πωλήσεις με μόνο 124 πελάτες. Η παράλληλη στροφή της προς εταιρίες κολοσσούς σε διάφορους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας θα την εκτοξεύσει. Όπως έχει τονίσει κ ο Ceo σε ομιλία του στο Νταβός "η εταιρία δημιουργεί προϊόντα και εφαρμογές για ανάγκες τις οποίες ακόμα δεν ξέρει ο κόσμος οτι έχει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ. Τάκη η νέα κότα στο κοτέτσι μου που έγραψα χθες.
    AeroVironment (AVAV)
    Ιδρυθείσα το 1971 δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, κατασκευή και διάθεση UAS (Unmanned Aircraft Systems) και HAPS (High Altitude Pseudo Satellites).
    Τα UAS περιλαμβάνουν τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, πυραύλους και ελικόπτερα, προφανώς με στρατιωτικές κυρίως εφαρμογές αλλά και εμπορικές (χαρτογράφηση, μεταφορά φορτίων κλπ).
    Τα HAPS αφορούν την ανάπτυξη δικτύου 5G, για το οποίο υπάρχει ήδη συνεργασία με τον Ιαπωνικό τηλεπικοινωνιακό κολοσσό SoftBank μέσω της κοινοπραξίας HAPSMobile.

    Στα 76,0 με στοιχεία Q2 2020 έχουμε:
    Κεφ/ση 1,83 bil
    Πωλήσεις 367,8 mil => P/Sales 5.0
    Κέρδη 34,3 mil => PE 53.6
    EBITDA 51.21 mil
    FCF 35.4 mil
    BV 500.66 mil =>PBV 3.67
    Καθαρό Ταμείο 303.35 mil
    EV 1.54 mil => EV/EBITDA 30
    Current Ratio 10.51
    Avg Revenue Growth 3Yr 17.1%
    Avg EBITDA Growth 3 Yr 31.4%

    Είναι μεν τσιμπημένη, πλην όμως υγιέστατη, αναπτυσσόμενη και με πλοκάμια απλωμένα σε κλάδους με προοπτική (5G, drones, warfare).
    Διαγραμματικά έχω την αίσθηση ότι βρίσκεται στην αρχή ενός μεγάλου κύμματος (3)/[3] που θα μπορούσε να τη φέρει στην περιοχή του 200. Βραχυπρόθεσμα δε θα απέκλεια μια επιστροφή στο 66 όπου υπάρχει gap στο ημερήσιο. Φυσικά στην ΤΑ το λάθος είναι πολύ πιθανό, σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ πως στο χειρότερο σενάριο πολύ δύσκολα θα χάσει το άνω όριο του παλαιού range στα 42. Ακολουθεί εβδομαδιαίο διάγραμμα.

    https://prnt.sc/v9n6bd

    Προσωπικά έχω τοποθετηθεί 50% @ 75,2 πριν λίγες μέρες και αναμένω συμπεριφορά για την υπόλοιπη τοποθέτηση. Το bet είναι πολύ μακροπρόθεσμο.
    Όταν μπορείτε θα ήθελα τη γνώμη σας και βέβαια όποιου κυρίου έχει άποψη.

    ΥΓ. Σήμερα αύξησα IPOB @17.8 (βιάστηκα μάλλον) νέος ΜΟ 16,83 και άνοιξα λογαριασμό με 50% CARG @20,3.
    Οι καψούρες μου δε λένε να διορθώσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι AVAV εχει πολύυυυ δυνατό Ισολογισμό.

      ΙPOB με μέσο όρο 12,6 δεν δίδω κάτω απο 30.

      Carg????
      Με ποιο σκεπτικό;
      ΑΝ is the king. Απλώς το υψηλό χρεος την κρατάει σε χαμηλή αποτίμηση.

      Διαγραφή
    2. Κ. Τάκη η CARG αγοράστηκε κυρίως βάσει διαγράμματος. Θεωρώ πως τρέχει καθοδικό κύμμα 2 ή Β, το οποίο εφόσον λήξει στην περιοχή 18~20 (έχω κάποιες ενδείξεις) θα μπορούσε με ισότητα να τη φέρει στην περιοχή 34~36 όπου και εκκρεμεί παλαιό gap. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια να διαπάσει την πορτοκαλί κατερχόμενη τελεσίδικα, όχι γιαλατζί όπως στη bull trap στο 32. Αν πάει κάτω από 14,25 βέβαια χαλάει πολύ το πράγμα.

      Ακολουθεί ημερήσιο διάγραμμα:
      https://prnt.sc/van4y1

      Θεμελιωδώς τώρα, στα 20,0 και με στοιχεία Q2 2020 έχουμε:
      Κεφαλαιοποίηση 2,25 bil
      Πωλήσεις 561 mil
      Κέρδη 43 mil
      EBITDA 66 mil
      Καθαρό ταμείο 100 mil
      P/Sales 4
      Current Ratio 4.78
      Avg Revenue Growth 3Yr 43.8%
      Avg EBITDA Growth 3Yr 69%
      Παρότι στο Q2 είχε 35% πτώση πωλήσεων, είχε +20% Κέρδη και υπερδιπλάσια EBITDA, αφού μείωσε δραματικά τα γενικά έξοδα. Επίσης βλέπω εκτιμήσεις για Κέρδη Q3 0,22/μτχ, δηλαδή υπερδιπλάσια YoY. Γενικά δε με αγχώνει ιδιαίτερα.

      Επίσης έχω συγκρατήσει και αυτά στις σημειώσεις μου:

      Τάκης Μορφονιός25 Ιουνίου 2020 - 11:17 μ.μ.
      Εγω αδιαφορώ.
      Κοιτάζω τη CarGurus

      Τάκης Μορφονιός26 Ιουνίου 2020 - 9:37 μ.μ.
      Nα γράψω μερικά θεμελιώδη.

      CarGurus
      Altman Z Score πανω απο 15.
      Έχει τον πιο δυνατο Ισολογισμο από όλες τις εταιρειες μεταχειρισμένων.
      Μπορει η Carvana και η Vroom να φαινονται λαμπερες, αλλά αν μπει στην αγορά δυνατά, μπορεί να διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι της πιτας και να κάνει τη διαφορά.
      Ακόμη δεν είμαι ετοιμος να αποφανθώ. Θέλω λίγο χρόνο ακόμη.

      Οπότε καταλαβαίνετε ότι αν στραβώσει η δουλειά θα φταίτε εσείς, θα φτιάξω 30 nicks και θα σας κράζω παντού!!!
      (αστειεύομαι εε, μερικές φορές χρειάζεται διευκρίνιση)

      ΥΓ. Την ΑΝ δε την είχα συγκρατήσει ομολογώ. Αλλά τώρα που την κοιτάω, έκανε τελικά το breakout που λέγαμε τον Αύγουστο και είναι στο retest του άνω ορίου, πάλι εκεί στο 57. Αν το κρατήσει και φύγει πάνω το χάσαμε το κορμί, οπότε όποιος ενδιαφέρεται καλό είναι να έχει το νου του.

      Διαγραφή
    3. Για την AVAV ξέχασα να αναφέρω 80% Institutional Holdings.
      Όλα τα καλά παιδιά είναι εκεί.

      Διαγραφή
    4. CARG
      https://www.tipranks.com/stocks/carg/forecast
      Είναι πράγματι πολύ δυνατή, με ανύπαρκτο χρέος.

      AN
      https://www.tipranks.com/stocks/an/forecast
      Το μόνο πρόβλημα είναι το υψηλό χρέος, αλλά είναι ο leader της αγορας μεταχειρισμένων.

      CARG και AN είναι δυο πολύ δυνατες επιλογές ... που δεν έχουν προσλκύσει ΡομπινΧούντιδες ... για εμένα είναι απίστευτο που διαπραγματεύονται σε τόσο χαμηλές τιμές, ενώ άλλες με μηδενικές πωλήσεις και τεραστιες ζημιές είναι οι κεφαλαιοποιήσεις στα ύψη.

      Γράφω αλλη μια επιλόγη, Ηοt, την οποία την είχα ξανα αναφέρει, προς τα τέλη καλοκαιριού, αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε και αυτή ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΕ!!
      Προκειται για την UMS που από 3,8 βρίσκεται στα 5,3 με ωραίο ανέβασμα.

      Διαγραφή
    5. κ. Τάκη ποιά είναι η UMS? Δε τη βρίσκω, πώς λέγεται?

      Ξέχασα να πω, στην CARG ο CEO κυρίως αλλά και άλλα στελέχη πουλάνε εδώ και μήνες ανελέητα, μιλάμε για πολλά εκ. Βέβαια ο άνθρωπος έχει πάνω από 20 μύρια ντάλαρζ σε μετοχές της εταιρίας ακόμα, so ... μήπως έχετε άποψη?

      Διαγραφή
    6. UMC .... λαθος τυπογραφικο

      https://finance.yahoo.com/quote/UMC?p=UMC

      Διαγραφή
  17. -Είναι μακριά ακόμα η Αμερική παππού?

    -Εγγονέ, σκάσε και κολύμπα.

    Το έχω ξαναζήσει...όταν βρίσκεσαι στο λάκκο σταματάς να σκάβεις...σιέστα λοιπόν (σε ότι με αφορά τουλάχιστον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο και εγώ. Το αμερικάνικο χαρτοφυλάκιό μου βρίσκεται σε νέα χαμηλά, παρά τις κατά καιρούς μεγάλες επιτυχίες. Ήθελα μέρες πριν, να αναφερθώ σ αυτό το γεγονός και να ρωτήσω τι συμβαίνει με τα δικά σας γενικά.
      Όταν βλέπω ότι οι δείκτες γενικά, πηγαίνουν καλά, αλλά το χαρτοφυλάκιό μου χάλια, σταματώ τις κινήσεις. Συνήθως η προσπάθεια να διορθώσω την κατάσταση με κινήσεις δεν μου βγαίνουν σε καλό.

      Διαγραφή
    2. Αν έχεις εμπιστοσύνη στις επιλογές σου, καλό είναι να τις ξαναβλεπεις μετά από ορόσημα, όπως είναι οι εκλογές. Εγώ σίγουρα δε δίνω τίποτα πριν την άρση των τελευταίων lockdown. Wter, ipoc, ipob, INMD, lazy, psth, dphc

      Διαγραφή
  18. @socrates αν επιτρέπεται ποιες είναι οι κύριες μετοχές του αμερικανικού χ/φ σας ; Επίσης πόσο καιρό μεσοσταθμικά είναι η διακράτηση των μετοχών σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K. butcher οι μεγαλύτερες θέσεις είναι 1)PIC, 2)AYRO, 3)WTER (που δυστυχώς, ενώ είχα καλή τιμή πρώτης αγοράς, ενίσχυσα δυνατά στην άνοδό της με αποτέλεσμα να χαλάσω πολύ τον Μ.Ο) και 4)IPOC. Οι μικρότερες θέσεις μου, πάνε καλύτερα(όπως πάντα χαχα)(RADA, BEEM, LAZY),αλλά δεν σώζουν την κατάσταση. Οι αγορές έγιναν περίπου όταν αναφέρθηκαν εδώ.

      Διαγραφή
    2. K. socrates αυτές οι εταιρείες είναι μικρές και πολλές από αυτές δεν έχουν ακόμη κερδοφορήσει κοκ
      Οι επιχειρήσεις τους υπόκεινται σε μεγάλα ρίσκα (αγωγές, επικυρώσεις από επιτροπές, κανονισμούς ή μεγάλες αραιώσεις (dilution).

      Η μεταβλητότητα πρέπει να αναμένεται, με κίνηση 50% πάνω ή κάτω μέσα σε λίγες εβδομάδες χωρίς προφανείς λόγους.

      Ρωτήσατε τον εαυτό σας αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε πριν εξετάσετε την είσοδος σας σε καθεμία από αυτές.

      S&P 500 (SPY) έχει μια πτώση κάτω από το 9% από τα υψηλά του ούτε διόρθωση δεν μπορεί να μπορεί να αποκαλεστεί .

      Διαγραφή
    3. Κ. Buther κατ' αρχάς ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Δυστυχώς σταμάτησα να επενδύω στο Αμερικάνικο πριν τον κορονοϊό επειδή ανήκω σ' αυτούς που πίστευαν και πιστεύουν ότι έχει παραφουσκώσει και περίμενα (και περιμένω) μια γερή βουτιά. Παρά την απότομη πτώση του Μαρτίου, δεν πίστεψα στην επακόλουθη άνοδο (περίμενα φευ, επανέναρξη της πτώσης) κι έτσι έμεινα στην απέξω, ασχολούμενος με trades επί των δεικτών. Λόγω του FOMO που λένε και οι προχώ (χαχα), επέλεξα να ρισκάρω (για τζόγο) στις παραπάνω μετοχές, που άκουσα εδώ μέσα, από τον αξιόλογο Κύριο Τάκη και άλλους επίσης αξιόλογους συνάδελφους.Τις μετοχές περιττό να πω πως δεν γνώριζα καθόλου. Το ρίσκο το πήρα επίσης, επειδή πιστεύω ότι στο τέλος ενός μακροχρόνιου ράλι τρέχουν κατά κανόνα τα αναξιόπιστα χαρτιά και εκείνα της τελευταίας μόδας (εν προκειμένω τα spacs). Είχα επίσης αναφέρει ότι έχω ενδοιασμούς, με την Ανακάλυψη της Αμερικής από πάρα πολλούς επενδυτές ανά τον κόσμο. Τέλος πάντων το ρίσκο είναι σχετικά υπολογισμένο (40% του χαρτοφυλακίου), αλλά δεν παύει οι ζημιές να με ενοχλούν (χαχα)
      Τελειώνοντας, επειδή σας θεωρώ κι εσάς, έναν από τους πλέον αξιόλογους επενδυτές εδώ μέσα και εφόσον ασχοληθήκατε μαζί μου, θα ήθελα την άποψή σας, για το κατά πόσον θεωρείτε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες σήμερα στην Αμερική που βασίζονται σε θεμελιώδη στοιχεία. Επειδή είναι γεγονός, ότι παρότι δεν είμαι ειδικός (από άποψη γνώσεων) όταν βλέπω ότι θεωρούνται νορμάλ π.χ P\S>20 με καθόλου κέρδη ή ζημιές και αρκετά άλλα δυσμενή οικονομικά στοιχεία τρομάζω...
      Τελει

      Διαγραφή
    4. Κύριε Socrates συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενά σας και συμμερίζομαι τον προβληματισμό σας.

      Ο Peter Lynch στο βιβλίο του γράφει ότι στα διάφορα πάρτυ που πηγαίνει όταν τον ρωτάνε τι επαγγέλλεται, τότε συνήθως σε περιόδους χρηματιστηριακής απραξίας περνάει αδιάφορος και όλοι πιάνουν κουβέντα με τον οδοντίατρο ή όποιον άλλο.
      Όταν αναθερμαίνεται το χρηματιστηριακό ενδιαφέρον τον πλησιάζουν, γράφει, κάποιοι δειλά-δειλά και τον ρωτούν την άποψή του για διάφορες μετοχές. Τέλος, όταν υπάρχει ευφορία και ο κύκλος φτάνει προς το τέλος του, έρχονται λέει όλοι και όχι μόνο πιάνουν κουβέντα αλλά του προτείνουν και ποιες μετοχές να αγοράσει.

      Βέβαια, από την άλλη ο Peter Lynch λέει ότι οι επενδυτές χάνουν το 90% των χρημάτων τους περιμένοντας την διόρθωση παρά από την ίδια τη διόρθωση.

      Αν το καλοσκεφτείτε όμως ξαφνικά ανακαλύψαμε την Wall στα υψηλά της, μάθαμε τι είναι τα SPAC και συμμετέχουμε κιόλας, ανακαλύπτουμε εταιρείες με προοπτικές να γίνουν οι νέες Google (πχ Palantir). Βλέπω δηλαδή να προκύπτουν επιλογές, φαινομενικά καλές, όπου εμείς νομίζουμε ότι ανακαλύψαμε κάτι καλό αλλά επί της ουσίας πρόκειται για ήδη εδραιωμένο trend στο οποίο μπαίνουμε σχετικά αργά στην αλυσίδα της μετάδοσης. Ή εμείς είμαστε πολύ έξυπνοι λοιπόν ή θα μας πιουν το αίμα.

      Οι δικές μου επιλογές από τη Wall είναι IPOB, IPOC, PSTH οι οποίες μεν μου αρέσουν, αλλά είμαι πολύ επιφυλακτικός. Από τα υπόλοιπα μικρά βγήκα εντελώς.

      Από τη μία σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να αυξήσω τη ρευστότητά μου πάνω από 50% και να περιμένω την επόμενη ευκαιρία για ένα δυνητικό ×2 ή ×3 στο ΧΑ όποτε αυτή έρθει. Έχουν υπάρξει τέτοιες ευκαιρίες στο πρόσφατο παρελθόν, ενδεικτικά ΠΡΟΦ, ΔΕΗ, ΙΚΤΙΝ, ΠΑΠ, ΠΠΑΚ κ.ά.
      Από την άλλη θεωρώ ότι η υπερβολή μπορεί να διογκωθεί αρκετά, λόγω και της υπερβάλλουσας ρευστότητας, προτού σκάσει το μπαλόνι. Παραμένω επιφυλακτικός λοιπόν και ελπίζω στο January effect.

      Διαγραφή
    5. Κ. socrates επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι ΔΕΝ είμαι ειδικός και οτιδήποτε αναφέρω είναι η προσωπική μου οπτική γωνία που μπορεί να αναθεωρηθεί ανά πάσα στιγμή. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνονται αυτά που αναφέρω προτάσεις, προτροπές κοκ

      Αυτό που γνωρίζω είναι οτι ΔΕΝ ΞΕΡΩ πού θα πάνε οι αγορές (ειδικά τις επόμενες μέρες).
      Επίσης θεωρώ ότι μια επιτυχημένη επένδυση έχει την εξής σύνθεση, 2% επιλογή και 98% αναμονή.

      Αρκετές φορές ρωτάμε αν πρέπει να αγοράσουμε αυτή την «α» μετοχή; Ενώ το σωστό ερώτημα θα ήταν πώς θα αγοράσω αυτήν την «α» μετοχή; Ο τρόπος που επενδύουμε είναι σημαντικός κατ’ εμέ.

      Και πάμε στο F&F (ΦΟΜΟ & ΦΙΑΡ).
      Για να αντιμετωπίσουμε τον φόβο (Fear) και την απληστία (FOMO), προσωπικά έχω καταλήξει στο εξής πλάνο για να προστατευθώ όσο μπορώ.
      - Ακολουθώ σταθερές αγορές σε ίδιο χρηματικό ποσό ανά τακτικά διαστήματα σε μία μετοχή– κοινώς Dollar Cost Average DCA π.χ. 100 ευρώ ανά μήνα για τους επόμενους 10 μήνες (εκτός αν μου πει κάτι ο Barren Wuffett ;-) )
      - Average-up / συνεχίζω να αγοράζω σταθμικά ακόμα και αν έχει ανέβει η τιμή της μετοχής και είναι στα ακόμα στα πλαίσια που θεωρώ θελκτικά κοκ. Κοινώς “water the flowers”. Μην ξεχνάμε ότι ένα 6% των μετοχών υπερ-αποδίδουν πολλαπλάσια των δεικτών. Πολλά στοιχεία μπορούν να αντληθούν για αυτόν τον τρόπο από αυτόν τον σύνδεσμο. https://www.bogleheads.org/forum/viewtopic.php?t=159022
      Ανεβαίνει ο μ.ο. αρχικού κόστους κτήσης αλλά ενσωματώνει το χ/φ μια μετοχή που είναι πολύ καλή.
      - Αγορές στις μεγάλες πτώσεις – στις εταιρείες που μου αρέσουν - βρίσκω τις πτώσεις ως ιδανική ευκαιρία για να αγοράσω με εκπτώσεις. π.χ. AMAZN τον Δεκέμβριο του 2018 αγορά στα $1510 όταν έπεσε 25%. Επίσης τώρα FSLY επιπλέον αγορές στα $78.
      - Ο χρόνος διακράτησης μου είναι για πάντα – όσο οι αριθμοδείκτες και η ποιότητα του μάνατζμεντ παραμένουν. Αφήνω τον χρόνο και την υπομονή να ωριμάσουν τις αξίες. (ΥΣ Αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα)
      - Λαστ μπατ νοτ λίστ – κρατάω μία μικρή λίστα με μετοχές που θα ήθελα να αγοράσω και σε ποιές τιμές και κάτω θα μου super-άρεσαν. π.χ. MSFT < $ 135, ΠΑΠ < 1.10

      Διαγραφή
    6. Κι εδώ ένα πολύ ωραίο άρθρο που μόλις είδα.

      https://www.liberal.gr/market/sofokleous-1999-%C2%A0wall-street-2020-i-chrimatistiriaki-istoria-epanalambanetai/333010

      Μήπως τελικά ο λούστρος του Αντρέ Κοστολάνι είμαι εγώ στη σύγχρονη εποχή, που από την πτωχευμένη Ελλαδίτσα ποντάρω στη Wall?

      Διαγραφή
    7. Το αμφίροπο αποτέλεσμα του αγώνα στις ΗΠΑ βοήθησε ώστε να αγοράσω πριν λίγο την 2η δόση που επιθυμούσα στην FSLY στα $ 68.50 κύριε butcher. Μακάρι την 3η δόση να την πάρω σε τριψήφιο νούμερο (προτιμώ να πυραμιδώνω παρά να ενισχύω χαμηλά χα χα)

      Διαγραφή
  19. Σύντεκνοι η WTER μέχρι πόσες μετοχές έχει δικαίωμα να εκδόσει ώστε να βρίσκει κεφάλαια? Δεν υπάρχει όριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρωτάω γιατί όπως έχω πει είμαι με 15Κ κομμάτια στο 1.56 και περιμένω τα υπόλοιπα 15Κ στο 1.18.

      Διαγραφή
    2. Mπορεί να εκδώσει (χωρις να ρωτήσει κανένα η διοίκηση) έως και 200.000.000 κοινές μετοχές και 100.000.000 προνομιούχες.

      64.325.115 κοινές μετοχές έχουν εκδοθεί εως τις 13 Αυγούστου 2020.

      Διαγραφή
    3. Άρα σύντεκνε θα περιμένω λέω τα 0.80$ να φορτώσω και τα υπόλοιπα. Εχομε δρόμο.

      Διαγραφή
    4. Κε Γιατρέ θα φτάσει αυτήν την τιμή; Επειδή αν θυμάμαι καλά πρέπει η τιμή της μετοχής να είναι πάνω από 1$ για να διαπραγματεύεται στον Nasdaq

      Διαγραφή
    5. Αν μια μετοχή πάει κάτω από 1$ λαμβάνει ειδοποίηση με 6 μήνες περιθώριο να παει εκ νέου πάνω από 1$.

      Διαγραφή
    6. Αυτό δε συγκρατεί την τιμή αν είναι να πέσει κ. Αρίστο.
      Κάνει ένα reverse split άμα λάχει κι όλα ΟΚ όσον αφορά τον περιορισμό >$1.

      Διαγραφή
  20. Άσχετο. Να κοιτάτε Αϊοβα και Φλόριντα μεθαύριο. Αυτές οι δύο μας δώσουν ξανά τον Τράμπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τις 2 πολιτείες θα τις πάρει ο Τραμπ ... αλλά προβλέπω ότι στο τέλος θα χάσει.

      Διαγραφή
    2. Αν πάντως παρει τη Φλόριντα ο Μπαιντεν, που είναι ντερμπάκι, τότε θα κάνει περίπατο.

      Διαγραφή
    3. Το μεγάλο πρόβλημα νομίζω θα είναι να μας προκύψει για POTUS (έστω προσωρινά) το νάνσι το πελόζι.
      Εκεί να δείτε χαρές οι αγορές.

      Διαγραφή
    4. Πως θα γίνει αυτό;
      Θα πεθάνουν και πρόεδροι και αντιπρόεδροι για να βγει η μπαμπόγρια;

      Διαγραφή
    5. ‘CONTINGENT ELECTION’
      A determination that neither candidate has secured a majority of electoral votes would trigger a “contingent election” under the 12th Amendment of the Constitution. That means the House of Representatives chooses the next president, while the Senate selects the vice president.

      Each state delegation in the House gets a single vote. As of now, Republicans control 26 of the 50 state delegations, while Democrats have 22; one is split evenly and another has seven Democrats, six Republicans and a Libertarian.

      A contingent election also takes place in the event of a 269-269 tie after the election; there are several plausible paths to a deadlock in 2020.

      Any election dispute in Congress would play out ahead of a strict deadline – Jan. 20, when the Constitution mandates that the term of the current president ends.

      Under the Presidential Succession Act, if Congress still has not declared a presidential or vice presidential winner by then, the Speaker of the House would serve as acting president. Nancy Pelosi, a Democrat from California, is the current speaker.

      https://nationalpost.com/news/world/what-happens-if-the-u-s-election-is-contested-and-donald-trump-wont-commit-to-a-peaceful-transfer-of-power

      Διαγραφή
    6. Εντάξει ... τότε να πεθάνουμε και την μπαμπογρια για να χαρούν όλοι οι κατεστραμμενοι σορταδόροι.

      Διαγραφή
    7. Κουβέντα κάνουμε κ. Τάκη, είναι ένα ενδεχόμενο που έχει κι αυτό μια πιθανότητα.

      Τώρα, στην περίπτωση που λέτε για να είμαι ειλικρινής δε γνωρίζω ποιος αναλαμβάνει.
      Ίσως η Μόνικα η Λεβίνσκι που είχε ευλογηθεί από τον τελευταίο επιτυχημένο POTUS.
      Μεταξύ μας θα ήταν προτιμότερη και από τις 3 πρώτες επιλογές.

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
      Τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοσκοπήσεων στις ΗΠΑ. Σε κάποιες πολιτείες γίνεται ντέρμπι. Μακάρι να έχουμε καθαρό αποτέλεσμα.

      https://www.thereport.gr/%ce%95%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%ce%97%ce%a0%ce%91-2020-%ce%94%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

      Διαγραφή
    9. Τάκαρε όποιος πάρει Αϊοβα και κατά δευτερευόντως Φλόριντα γίνεται Πρόεδρος. Σημείωσε το. Εγώ επιμένω ότι ο Τραμπ επανεκλέγεται.

      Διαγραφή
    10. https://www.protothema.gr/world/article/1061295/ekloges-stis-ipa-israil-ano-tou-60-stirizei-trab/

      Διαγραφή
    11. Προβλέπω και θέλω συντριβή του τουιτερά.

      Διαγραφή
    12. Σύντεκνε μου κάμει εντύπωση που θες το χουφταλο τον Μπαιντεν. Με δαυτον περιμένεις προκοπή στην οικονομία των ΗΠΑ δηλαδή??

      Διαγραφή
    13. Εννοείται ότι με προέδρο Δημοκρατικό πάει καλύτερα το Χρηματιστηριο της Νέας Υόρκης.

      Αν ειναι χούφταλο ο Μπάιντεν, ο Τουιτερας τι είναι;
      Νιάτο; 🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    14. Okay. Το λοιπόν. Εγώ λέω με Μπαιντεν έχομε 4000 μονάδες κάτω το επόμενο 6μηνο.Με Τραμπ 4000 μονάδες πάνω. Thats my bet.

      PS
      Με Μπαιντεν εγώ προχωρώ σε αμεση ρευστοποίηση του Αμερικανικού χαρτοφυλακίου.

      Διαγραφή
    15. Το θέμα είναι να παραδεχτεί την ήττα του και να μην αρχίσει τα γνωστά του καραγκιοζιλίκια αμφισβητώντας ο,τι δεν τον βολεύει.

      Διαγραφή
    16. Εγώ πάλι λέω...μετά το πρώτο-ίσως-μικρό σοκ, με Μπαιντεν έχομε 4000 μονάδες ΠΑΝΩ το επόμενο 6μηνο. Με Τραμπ πάλι 4000 μονάδες ΠΑΝΩ. Μονόδρομος η άνοδος το επόμενο 6μηνο φίλε γιατρέ.

      Διαγραφή
    17. Σύντεκνε εδα θα είμαστε να κάνομε ταμείο. Εγώ έγραψα τι θα κάμω.

      Διαγραφή
    18. Τολμηρή πρόβλεψη....Εκλέγεται το χουφταλο ο Μπαιντεν τα κακαρωνει σε 1-2 χρονάκια και έχουμε μετά Ομπάμα την πρώτη αφροαμερικανή πρόεδρο, ίσως και Μισέλ. Τους είναι απαραίτητη έναντι των φυλετικών διακρίσεων.
      Όσο για το χρηματιστήριο... άβυσσος η ψυχή.

      Διαγραφή
    19. Μπρε συ κοπέλι, θα σε μαλώσω. Το ‘’εδά’’, δεν είναι τοπικό (επίρρημα). Είναι χρονικό και σημαίνει ‘’τώρα’’, όχι ‘’εδώ’’. Για το εδώ, έχουμε το ‘’επαέ’’ ή ‘’επαδέ’’ (σε άλλα χωριά).

      Καλοπροαίρετα εννοείται

      Διαγραφή
    20. Τελικώς γιατρέ μου, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι θα κερδίσει ο "καραγκιόζος". Αρα μπορείτε να ησυχάσετε.

      Η Νέα Υορκη ούτως ή άλλως πάνω θα πάει. Και πολύ πάνω. Οι 4000 μονάδες είναι πολύυυυ λίγες ...

      Διαγραφή
    21. Σύντεκνε Τακαρε αντε να δούμε. Πάντως ο καραγκιόζης όπως λες στηρίζεται από τεράστια επιχειρηματικα συμφέροντα όχι μόνο Αμερικανικά. Βλέπω DOW 50000 μονάδες στην λήξη της θητείας του ΑΝ εκλεγεί.

      Διαγραφή
    22. O DOW θα παει πολυ παραπάνω και δεν περιμένει τον Τράμπ για να πάει στα ύψη. Όσο κόβεται δολάριο και παραμένει ταυτόχρονα παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και βάση όλων των διεθνών συναλλαγών ... τότε η ΝεΑ ΥΟΡΚΗ μόνο πάνω θα πηγαίνει.

      Διαγραφή
    23. Αφού λοιπόν κερδίζει ο Τραμπ ... ας κερδίσει με όσο το δυνατον μεγαλύτερη διαφορά.
      Ας μείνει ο Μπάιντεν στους 238 εκλέκτορες. Καλό θα ήταν ....

      Διαγραφή
    24. Και φυσικά με Τραμπ ... το κορωναιό τον έχουμε γραμμένο στην π@π@ρα μας και πάμε για January effect.

      Διαγραφή
    25. Τουλάχιστον θα τα οικονομήσουμε!!!

      Άσχετο, πιστεύω ότι το IPOB έδωσε καλό σημείο εισόδου για κανέναν ξεχασμένο στο πέρασμα που έκανε από τα 15. Τώρα μάλλον θα φύγει.

      Διαγραφή
    26. Αυτή την ώρα, βλέπω ότι άλλαξαν πάλι τα πράγματα και μεγάλο φαβορί είναι ο Μπάιντεν.

      Διαγραφή
    27. Τάκαρε το νήμα θα το κόψει ο Τράμπ. Σιγά μην αφήσει τον Αλτσχαϊμερ.

      Διαγραφή
    28. Θα προτιμούσα η προεδρία να μην κριθεί στο νήμα. Μακροπρόθεσμα δεν αλλάζει κάτι ... όποιος και να βγει, βραχυπρόθεσμα όμως μπορει να έχουμε θεματάκια με μια οριακή νίκη.

      Διαγραφή
    29. Γύρισε και το Μίτσιγκαν ... ο Τραμπ ΧΑΝΕΙ

      Διαγραφή
    30. The night is young σύντεκνε. Ότι θα μας έβγαινες και Δημοκρατικός δε θα το είχα προβλέψει ποτέ! Εγώ πάντως αν βγει το ραμολιμέντο με το Αλτσχάιμερ, φεύγουν όλα μάρκετ.

      Διαγραφή
    31. Να πω κι εγώ που είμαι προχθεσινός?
      Μια χαρά θα είναι και με τον Αλτσχάιμερ.
      Και τα lock downs του θα κάνει να τρέξουν οι τεχνολογικές.
      Και την "πράσινη οικονομία" θα προωθήσει να τρέξουν τα EVs, ανανεώσιμες κλπ.
      Και τους πολέμους του θα κάνει να τρέξουν warfare, πετρέλαια κλπ.
      Κι αν αυξήσει τους φόρους, θα χαλαρώσει τις εμπορικές εντάσεις κι όλα good.
      O Ντάναλντ όλο γάβγισμα κι από αποτέλεσμα μηδέν, κούρασε ... ως πότε να ανεβαίνουν οι αγορές με tweets?

      Διαγραφή
    32. Σύντεκνοι η πρώτη πώληση έγινε. 5300 AYRO που ειχα από τα 2,64$ έφυγαν με 2,85 μέσο όρο. Μένουν προς πώληση τα PIC, IPOC, PBF και WTER.

      Διαγραφή
    33. Γιατρέ μου ... δεν πιστευω να πουλήσετε Αμερικάνικες μετοχές (λόγω Μπαιντεν) και να μου μείνετε με Ελληνικές εταιρείες;

      Διαγραφή
    34. PBF πάντως με Μπαιντεν μάλλον καλά θα κάνετε .... αλλά και για άλλους λόγους, δε βλέπω ανάκαμψη συντόμως.

      Water έχει αρχίσει να κουράζει.

      Pic ... μεγάλο ερωτηματικό. Ούτε μια αναλαμπή.

      Ipoc
      Είμαι έτοιμος προς τριπλασιασμό θέσης. Περιμένω ομως ακόμη υπομονετικά ... πιστευω πως θα το βρω το timing.

      Διαγραφή
    35. Πουλήθηκαν 10.09 (ίδια τιμή και για τις 2) τα 930 IPOC και 600 PIC αγορασμένα με 11,91 και 11,71 αντίστοιχα. Μου μένουν WTER PBF Τακαρε θα την δω την Αμερική σε 2 μήνες.

      Διαγραφή
    36. WTER αν δεν κάνει κάτι στις 11 που βγαζει αποτελέσματα φεύγει market.

      Διαγραφή
    37. Φορτωμένος ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ ΑΛΦΑ τα κρατώ long term. Κυριακούλη τα πήρα τσάμπα άρα μπαούλο.Κανπα επίσης. ΦΡΙΓΟ επίσης. Τα 60.000 ΕΥΡΩΒ φεύγουν αύριο πρωί πρωί. Τα υπόλοιπα είναι μικρές θέσεις.

      Διαγραφή
    38. Γιατι εισαι Γιατρε τοσο απαισιοδοξος με εκλογη Μπαιντεν?

      Διαγραφή
    39. Σύντεκνε εγώ λειτουργώ πολύ με το ένστικτο. Δεν θέλω να είμαι στην αγορά τους μεσα για μερικούς μήνες.

      Διαγραφή
    40. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Η Αμερικάνικη χρηματογορά δεν νοιάζεται ποιος είναι ο Πρόεδρος μακροπρόθεσμα

      https://www.google.com/search?q=democracy+sp500&tbm=isch&ved=2ahUKEwjUifee3OnsAhUT8RoKHTNvDnAQ2-cCegQIABAC&oq=democra+sp500&gs_lcp=ChJtb2JpbGUtZ3dzLXdpei1pbWcQARgAMgQIHhAKOgQIIxAnOgYIABAHEB46BAgAEBM6CAgAEAcQHhATOgcIIxCwAhAnOggIABAIEAcQHjoGCAAQDRAeUNDLAVjIkQJgop8CaANwAHgAgAHCBYgB2heSAQ0wLjIuNC4yLjEuMC4xmAEAoAEBwAEB&sclient=mobile-gws-wiz-img&ei=9w2jX5SyHpPia7PeuYAH&bih=530&biw=320&client=ms-android-samsung-ga-rev1&prmd=nisv#imgrc=QrAl12Z8XdhdwM

      Διαγραφή
    41. Στο άνοιγμα έφυγαν όλα τα Εurobank σύντεκνοι. Κέρδος 400 καθαρό.

      Διαγραφή
    42. Καλό μεσημέρι σε όλους,κύριε Τάκη αν θέλετε ριχτε μια γρήγορη ματιά στην εταιρεια,Power metal corporation καναδέζικη είναι,αντικείμενο εργασιών έχει το καίσιο και το λίθιο και το tantalum,έχει καλή γεωλόγο επικεφαλής καλη τεχνογνωσία και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την κινεζική Sinopec ως προς τον τρόπο συμμετοχής στο project στον Καναδα,η εταιρεία διαπραγματεύεται και στην Φραγκφουρτη,νομίζω ότι θα πάει για πώληση σε τιμή 3-4 φορές πάνω από την τιμή στην οποία διαπραγματεύεται.

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα .Προσοχη σε corona !!! Δειτε λιγο τι γινεται στην Τσεχια.
    Η Τσεχία στα όριά της – Φοιτητές και έφηβοι στελεχώνουν τα νοσοκομεία
    https://www.in.gr/2020/11/01/world/koronaios-tsexia-sta-oria-tis-foitites-kai-efivoi-stelexonoun-ta-nosokomeia/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Τάκη ένα φρέσκο spac από ένα venture capital το οποίο σέβομαι πολύ ( lux capital ) με ticker LUXAU. Πιθανά βγάλει είδηση σήμερα: https://twitter.com/wolfejosh/status/1323103023695056897

    Η ανακοίνωση για το spac: https://medium.com/lux-capital/announcing-lux-health-tech-acquisition-corp-2f02fa4b39ba

    Ενδεχομένως ενδώσω σχεδόν στα τυφλά λόγω:

    1) Josh Wolfe = respect
    2) Senator Joseph Robert “Bob” Kerrey, Director; managing director of the investment banking firm Allen & Company (allen & co θεωρείται απ' τις πιο σεβαστές investment banks)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. στοίχημα florida νικητής δημοκρ.2.00 ρεπουπλικ 1.75
    θα ξαναεκλεγεί ο τράμπας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ποιες εκλογές κύριοι?
    Θα μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο?
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ RIDE?

    Ref σφύρα το, θέλω το κερί γεμάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η θέση CARG ολοκληρώθηκε με ΜΟ 21,14 διότι έσπασε πάνω το πτωτικό της κανάλι.
    Αναμονή τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν τω μεταξύ η Lazy ανακοινώνει όλο και δυνατότερα αποτελέσματα ... αλλά οι ΡόμπινΧουντιδες ακόμη κοιμούνται.

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά τα αποτελέσματα της CARG.
      4πλασιασμός Κερδών YoY, 245 mil cash & no debtt!
      PE από ~52 κατεβαίνει ~33.
      Να δούμε αν έχει κουράγια για διάσπαση του 28,5.

      Διαγραφή
    3. Θηρίο ... η καλύτερη του κλάδου της.

      Διαγραφή
  26. καπου διαβασα κυριε τακη οτι τη διαθεση μτχ σε χαμηλοτερη τιμη την ακυρωσαν. ισχυει?
    δηλαδη ετοιμη για πανω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εκδώσαν νέες μετοχές. Η διοίκηση δεν προχώρησε, ισχυριζόμενη ότι έχει πολύ ισχυρό Ισολογισμό.
      Αλήθεια πόσοι έχουν πάρει χαμπάρι ότι το lazy παίζει με μονοψήφιο P/E?

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη μου κινήσατε την περιέργεια με το μονοψήφιο P/E.
      Ψάχνοντας λίγο βλέπω κέρδη (net income) για Q1: 3m, Q2:8m και Q3:11m σύνολο 22m μέχρι στιγμής (το Net income avi to common stocks  είναι λίγο λιγότερο αλλά αυτό έχει μικρή σημασία).
      Άρα με την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 155m παίζει σε ένα P/E 7 με τα κέρδη εννεαμήνου μόνο, ενώ με μια συντηρητική πρόβλεψη για 5-6m στο τελευταίο τρίμηνο θα παίζει με P/E κοντά στο 5.

      Εσείς πιστεύετε ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει τόσο καλά? Πώς μπορεί να  επηρεαστεί μόλις ανακοινωθεί το εμβόλιο σε μερικούς μήνες? Και αν τελικά εισαχθούν νέες μετοχές?

      Το σκέφτομαι...

      Διαγραφή
  27. Στο εξαμηνιαίο διάγραμμα η wter πάει να δημιουργήσει διπλό πάτο ή διαβάζω λάθος το διάγραμμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αμάρτησα πάλι, μ' έπιασε ένα ψιλοFOMO και άνοιξα 50% θέσης GRMN @112.5.
    Τη λιγουρευόμουν στα 93 (όπου και τεχνικά φαίνεται πως ήταν καλό σημείο εισόδου), την περίμενα μήπως γυρίσει στο ~82 και τελικά μπήκα μια και διάσπασε χθες και παρέμεινε σήμερα πάνω από την τελευταία γραμμή αντίστασης που υπήρχε.
    Αν δεν κωλώσει στο 125, μετά έχει τεχνικούς στόχους στο 156 και 200~210.

    Με κεφαλαιοποίηση 21 bil, έχει καθαρό ταμείο 1,5 bil, PE 21, σεμνό growth.
    Ούτε ακριβή ούτε φθηνή, αναμονή για το υπόλοιπο 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Τάκη τι βλέπετε για μετοχές κάνναβης? Φόρτωσα στα χαμηλά όταν ο biden δεν ήταν ακόμα σιγουράκι. Το κογκρέσο έμεινε ρεμπουμπλικανικό και μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια των δημοκρατικών για περαιτέρω νομιμοποίηση. Από την άλλη οι πολιτείες χρειάζονται απεγνωσμένα έσοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχθές ξεσαλώσαν τα χαρτια της κάνναβης.
      Έρχονται οι Δημοκρατικοί.

      Πετρελαια και φυσικά αερια τιποτα το ιδιαίτερο. Φευγουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

      Ωστόσο δεν θα ξεχωρίσουν όλες οι εταιρείες , αλλά δεν θα νομιμοποιηθεί και η κάνναβη σε όλες τις χρήσεις της.

      https://finance.yahoo.com/news/2020-elections-marijuana-on-the-ballot-in-these-5-states-173753954.html

      Διαγραφή
    2. Εγω επίλεγω πράσινο αντιχειρα και περιμένω την ώρα και τη στιγμή που θα δούμε τέτοιες εταιρειες και στη Νέά Υόρκη.

      https://finance.yahoo.com/news/3-strong-buy-cannabis-stocks-214000640.html

      Διαγραφή
  30. LAZY : πολλή καλή η αύξηση εσόδων και κερδών καθώς και το μονοψήφιο P/e. Το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι το υψηλό NET DEBT 170 εκατομμύρια όσο περίπου και η κεφαλαιοποίηση. Γι αυτό και μάλλον θα προτιμήσει μάλλον την έκδοση νέων μετοχών παρά την αύξηση δανεισμού για νέες επενδύσεις. Ενεκα αυτού: Κρατάω τις μετοχές που είχα αγοράσει στο 11,90 και στη συνέχεια νέα trades στα 14 περίπου αγορές και 15 -16 πωλήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κύριε Τάκη μετά από πολλή προσωπική μελέτη στον τομέα της κανναβης οι θέσεις μου είναι : GTII ( 18,2 ), TRUL (23,4 ), CRLBF ( 7,14 ) HRVSF ( 1,22 ) CWEB ( 4,6 ) LHSIF ( 0,38 ) YCBD ( 2,07 ). Σε παρένθεση η τιμη αγοράς. Εάν υπάρχει κάτι που σας τράβηξε αρνητικά την προσοχή για κάποια εταιρία θα ήθελα το σχόλιό σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορώ να τις δω όλες αυτές.
      Εμένα με έχει σαγηνεύσει η GTBIF με τριψήφιο στόχο.

      Πάντως ο κλάδος έδωσε καλά λεφτα μόλις σε ένα διήμερο.

      Διαγραφή
  32. Cloudflare την είχα αναφέρει ως τρομερή στο αντικείμενο τον Ιουνιο κάτω από 30 όταν όλοι ανέφεραν ότι ξεπουλανε οι insiders...

    Κ Βutcer μιας κ έχουμε μιλήσει σχετικά με τον κλαδο, τι άποψη έχεις τώρα για αγορά στην Fastly η οποία υποχώρησε κατά όσο?

    Παράλληλα σε κουβεντα με τον κ Butcher είχα ρωτήσει την άποψη του για την Upwork στα 15 (τιμή εισαγωγής αν δεν κάνω λάθος) κ συγκριτικα με την Fvrr μιας κ μου φαινόταν συγκριτικα φτηνή. Τελικά διπλώσει...

    Προ ημερών ανέφερα την Palantir ως το thr next big thing..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κε andreas θα σας βάλω απουσία !
      Για την FSLY & NET έχω αναφερθεί αναλυτικά σε πρόσφατο σχόλιο.
      Στα νούμερα που είναι ακόμα η FSLY βρήκα την ευκαιρία και έβαλα και άλλες στο μπαούλο - τον κλάδο του EDGE  computing τον θεωρώ αρκετά Hot - οι κινήσεις των MSFT & AMD το μαρτυρούν ξεκάθαρα.

      Συνοπτικά - τα υψηλά της FSLY ήταν $136 & έφτασε μετά τα μαντάτα στα $71 - όλα αυτά γιατί ο μεγαλύτερος πελάτης της η BYTEDANCE που συνεισφέρει το 12% του τζίρου της θα είχε το εμπάργκο απο τον D.Trump. 
      [Ερώτηση Ρητορική] Δικαιολογείται πτώση -40% για μια απώλεια που μπορεί να φτάσει max το 12% - ειδικά όταν η εταιρεία "τρέχει" με +42% αύξηση τζίρου.
      Πέρα από αυτό - το μανατζμεντ - το είπε έγκαιρα και δήλωσε ότι βοήθησε στον ομαλό απογαλακτισμό της bytedance από τις υπηρεσίες της FSLY. Η bytedance γύρισε τις υπηρεσίες CDN σε κινέζικες εταιρείες.
       Για την FVRR ότι πούμε είναι λίγο η διοίκηση είπε "Raising 2020 guidance: Revenue is now expected to grow 74-75% for FY20" 

      Διαγραφή
  33. Γιατρέ βλέποντας την acb να ανεβαίνει όπως τα λίτρα της βενζίνης στο πρατήριο, θα συμφωνήσω μαζί σας...τελικά πρέπει να εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Aurora τα κάνει αυτά. Το απόλυτο κερδοσκοπικό χαρτί.
      Προτιμώ όμως Πράσινο Αντίχειρα ισχυρός και δυνατός ... όχι αέρας.

      Διαγραφή
    2. Καλά με την Aurora με την δική μας την Ayro τι γίνεται κ. Τάκη?

      Διαγραφή
    3. Tilray και mj etf από μετοχές κάναβης. Αύριο η tilray και η aurora ανακοινώνουν αποτελέσματα.

      Διαγραφή
    4. Να ναι καλά οι σορταδόροι των μετοχών κάνναβης. Θα της στείλουνε στο φεγγάρι.

      Διαγραφή
  34. Πώληση της μισής θέσης : GTII, YCBD, TRUL. Ο κλάδος πήρε φωτιά την τελευταία εβδομάδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Eνας άλλος κλάδος που έδωσε χθες ισχυρό σήμα αγοράς είναι gold and silver stocks ( $HUI, etf GDX - SIL ). Εχω μεγάλη έκθεση στον κλάδο λόγω μεγάλου volatility θέλει εμπειρία και γερό στομάχι. Οι μεγαλύτερες θέσεις μου είναι στην παραγωγή: AU ( 23,3 ), EDV ( 32,2 ΚΑΝΑΔΑΣ ), ΝΕΜ ( 59 ), SLR ( 1,9 AYΣΤΡΑΛΙΑ ), RMS ( 1,93 AYΣΤΡΑΛΙΑ) και στο exploration : ITR ( 4,3 ΚΑΝΑΔΑΣ ), MOZ ( 2,1 ΚΑΝΑΔΑΣ ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλημέρα ,έχω καιρό να γράψω κάτι αλλά σας παρακολουθώ από κοντά .
    Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος υπόψη το BMRG spac που έχει συμφωνησει με EOS
    https://eosenergystorage.com/
    κόλλησε στο 10 όπως και πολλά άλλα spac αλλά βλέπω κινητικότητα πρόσφατα
    https://finance.yahoo.com/news/b-riley-principal-merger-corp-211000080.html
    και εδώ οι προσφυγή
    https://finance.yahoo.com/news/weisslaw-llp-reminds-wtre-ccx-031100669.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. 13,73$ επήρα 850 Lazy. Τα υπόλοιπα κάτω από 9$ αν έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ο Γκρέκο στο PEN , δεν τον βλέπω καλά. Δεν υπάρχουν μικροί εδώ μέσα.

    https://www.capital.gr/diethni/3494263/to-neo-megalo-short-tou-gkampriel-gkregko-kai-tou-qcm-i-etaireia-dolofonos

    Αντίθετα Η muddy waters (μας χτύπησε στο Luckin) ξανακτυπησε στο Multiplan που έρχεται απο spac με Ρομπινχουντιδες μπόλικους.

    https://seekingalpha.com/news/3635094-multiplan-plunges-20-after-muddy-waters-short-report

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. JD (JD .COM ) vs BABA ( ALIBABA ) vs AMAZON AMAZN. 1
    η Amazon (AMZN) πραγματοποίησε την εκδήλωση Prime Day λίγο πριν από ένα μήνα στις 13 και 14 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται συνήθως τον Ιούλιο, αλλά λόγω της υπερβολικής ζήτησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία ώθησε την εκδήλωση μέχρι τον Οκτώβριο. Οι προσδοκίες για τη φετινή εκδήλωση ήταν υψηλές με εκτιμήσεις εσόδων 9,91 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.
    Λοιπόν, οι αριθμοί είναι και η εταιρεία έσπασε τις εκτιμήσεις - καθιστώντας τη φετινή Amazon Prime Day την πιο επιτυχημένη που έχει καταγραφεί ποτέ. Οι πωλήσεις για το Prime Day 2020 έφτασαν τα 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 45,2% από τα 7,16 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και 148,2% από τα 4,19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

    Οι κινεζικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holding Ltd. (BABA) και JD.com, Inc. (JD) πραγματοποίησαν την εκδήλωση Singles Day την Τετάρτη.
    Αποκαλούν αυτή την εκδήλωση Singles Day σε αντίθεση με την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να γιορτάσουν τους μεμονωμένους. Διεξάγεται στις 11 Νοεμβρίου κάθε χρόνο λόγω των τεσσάρων μονο ψηφίων της ημερομηνίας. Και οι δύο εκδηλώσεις Singles Day κέρδισαν συνολικά 115 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις! Αυτό έσπασε τα προηγούμενα ρεκόρ ..
    Οι προσφορές της Alibaba Day Singles επεκτάθηκαν φέτος από την 1η Νοεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, κάνοντας τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας 74,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια εβδομάδα και μισή. Αυτό έσπασε το περσινό σύνολο περίπου 40,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η JD.com κέρδισε περίπου 40,97 δισεκατομμύρια δολάρια κατά την ίδια περίοδο, συνθλίβοντας τα έσοδα της Singles Day του 2019 ύψους 30,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. συνεχεια ..Η Amazon κυκλοφόρησε τα αποτελέσματα εσόδων και κερδών για το τρίτο τρίμηνο στις 29 Οκτωβρίου. Η Amazon πέτυχε συνολικά έσοδα τρίτου τριμήνου 96,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή αύξηση 39,3% σε ετήσια βάση. Αυτό ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 92,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Amazon πέτυχε επίσης κέρδη τρίτου τριμήνου 12,37 $ ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών 7,41 $ κατά 66,9%.
    Για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η Alibaba ανέφερε συνολικά έσοδα 22,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 30% ετήσια αύξηση εσόδων και κέρδη 6,94 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 44% ετήσια αύξηση κερδών. Τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου ανά ADS αυξήθηκαν κατά 37% από έτος σε έτος σε 2,65 $. Η εκτίμηση της συναίνεσης ζήτησε κέρδη 2,11 $ ανά μετοχή σε έσοδα 23,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οπότε η BABA δημοσίευσε έκπληξη κερδών 25,6% και μια μικρή απώλεια εσόδων.
    Οι ετήσιοι ενεργοί καταναλωτές στους ιστότοπους της Alibaba αυξήθηκαν στα 757 εκατομμύρια και οι χρήστες κινητών μηνιαίων αυξήθηκαν στα 881 εκατομμύρια, καθώς η «εγχώρια βασική εμπορική επιχείρηση συνεχίζει να αυξάνεται σταθερά» μετά την πανδημία στην Κίνα

    Η JD.com, Inc. έχει προγραμματίσει να κυκλοφορήσει αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο πριν από το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς στις 16 Νοεμβρίου. Οι αναλυτές αναζητούν κέρδη για να αυξήσουν το 37,9% από έτος σε έτος σε 0,40 $ ανά μετοχή, από 0,29 $ ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη έχουν επίσης αναθεωρηθεί υψηλότερα τους τελευταίους τρεις μήνες, γεγονός που αποτελεί καλή έκπληξη για μια άλλη τριμηνιαία έκπληξη κερδών. Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθούν κατά 33,6% από έτος σε έτος σε 25,74 δισεκατομμύρια δολάρια.
    ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
    ΑΜΖΝ =1,57 ΤΡΙΣ $ ,ΒΑΒΑ = 717 ΔΙΣ $, JD = 140 $.

    ΚΑΤΕΧΩ ΜΕΤΟΧΕΣ JD ( ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΩ FOR EVER , ME ΒΑΣΗ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ KI ΟΤΑΝ ΔΕΝ ... ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡIΣΤΩ).

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΕ LAZY DAYS!!!!!!

    Υ.Γ ΠΡΟΣΟΣΧΗ ,υπηρχαν στις αρχες τις εβδομαδας ειδήσεις σχετικά με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν και τις δύο εταιρείες.

    https://www.investors.com/news/technology/alibaba-stock-china-internet-regulations-baba-tchey-jd/

    Λιγο βιαστικα που το κοιταξα
    ( καλο θα ειναι να ελεγχθει)
    εκτος της ΒΑΒΑ ( που ειχε και μια αναστολη εισαγωγης θυγατρικης της )
    pinduoduo (PDD) https://www.investors.com/news/technology/pdd-stock-jumps-third-quarter-results-top-estimates/?src=A00220
    και vips ( VIPS ) μετα απο εκπληξη αποτελεσματων , φαινεται ισως να ωφελουνται , το ιδιο μαλλον και η JD .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Απαντήσεις
    1. Τι εννοείτε Γιατρέ μου. Πολλά ή λίγα? Και πολλά να είναι έχει διπλή ανάγνωση ότι αντί για short μπορεί να προκύψει short covering και να πάει αλλού γι αλλού. Εγώ πάντως είμαι στο τσακ να πάρω. Χθες βράδυ έψαχνα κάποια πράγματα για να βγάλω τα τελευταία συμπεράσματα. Αυτό που βρήκα πέραν των άλλων είναι ότι δίνεται ως πρόταση αγοράς στο Valueinvestingclub.com με ημερομηνία Οκτ 20.

      Διαγραφή
  42. Απαντήσεις
    1. Δεν αφήνετε τα Lazy, τα Wter και όλα αυτα;
      Η αγορά διψά για ηλεκτροκίνηση και τέτοια κόλπα.
      ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ... τα άλλα ας περιμένουν.
      Άντε μην αρχίσω να γράφω, μια σειρά απο ηλεκτρο-εταιρειες και δεν με προλαβαίνετε. 😄😄😄

      Να είστε έτοιμοι. Έχουμε πολλά και ωραία ... ακριβώς όπως η Ελλάδα (που δεν έχει κανένα Ayroplane) 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη με όλο το σεβασμό, θα παραθέσω δύο ρητά του Howard Marks.

      1. Όπου υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία, υπάρχει και περισσότερος χώρος για απογοήτευση.

      2. Όταν κάνεις ότι κάνουν όλοι οι άλλοι, είναι λιγότερο πιθανόν να πετύχεις superior results. Εκτός αν είσαι superior investor, αλλά τέτοιοι δεν είναι πολλοί.

      Τί θέλω να πω, καλή είναι η ηλεκτροκίνηση και δεν αντιλέγω ότι θα δώσει τρελές αποδόσεις, αλλά risk adjusted είναι πολύ επικίνδυνη. Γιατί σε κάνει να αναλαμβάνεις μεγάλο κίνδυνο από τον ενθουσιασμό της στιγμής.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ευρωβλάχο

      Οι άλλοι είναι ενθουσιώδεις και αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι.
      Εγώ σκέφτομαι λίγο πιο μπροστά .... δίχως συναίσθημα.

      Διαγραφή
  43. AYRO - Short Interest, Short Volume, Short Squeeze
    https://fintel.io/ss/us/ayro

    Μπορείτε να βάλετε στο τέλος του link το σύμβολο της μετοχής που θέλετε
    πχ για RIDE... https://fintel.io/ss/us/ride κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει στην τεχνική ανάλυση της LAZY?

    Αυτό που βλέπω εγώ είναι ένα κατερχόμενο τρίγωνο, δηλαδή οριζόντια κάτω πλευρά και κατεχόμενη άνω πλευρά. Ο συγκεκριμένος σχηματισμός υποδηλώνει τη σταδιακή έλλειψη αγοραστών, η οποία συνήθως οδηγεί σε συνέχιση της πτώσης.

    Πάντως για μένα εδώ βλέπω να είναι το επόμενο big bet. Αναμονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χωρίς να είμαι ειδήμονας κ. Ευροβλάχε από τα λίγα που μαθαίνω τελευταία καθώς ψάχνομαι αρκετά δε βλέπω οριζόντια κάτω πλευρά. Έχει και αυτή μια μικρή καθοδική κλίση και όλο το κανάλι υποδηλώνει σταδιακή μείωση της τιμής με επόμενο σημείο στήριξης 13.27-13.30 και πιθανό γύρισμα στα 14-14,2$. Εαν υπαρξει bullish κερι με διασπαση των 15 τοτε μιλαμε για πιθανο breakout και περιμενουμε retest για αλλαγη τασης. Αλλα καλο θα ηταν να μου επιβεβαιωση και καποιος ειδικος τεχνικης αναλυσης αν τα ειπα καλα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Γεωπόνε μάλλον είχατε δίκαιο στην εκδοχή σας.

      Η τεχνική ανάλυση είναι λίγο του τύπου "αν δεν βρέξει θα χιονίσει αλλιώς θα βγάλει ήλιο".

      Τώρα δείχνει να ξεφεύγει στα 14+.

      Διαγραφή
    3. Λίγα λόγια για τη LAZY μετά τη χθεσινή μου αγορά (αν και τους χάρισα $0,70 ανά τεμάχιο λόγω βλακείας μου).

      Βαρετό όνομα, βαρετό αντικείμενο, χαμηλό P/E που δεν το έχει ανακαλύψει ακόμα η αγορά, καλός ισολογισμός, έχει κάποια insider's buying και αρνήθηκε την IPO σε αυτή τη φάση, προφανώς γιατί δεν είχε ανάγκη τα λεφτά και θέλει να πουληθεί πιο ψηλά. Στα αρνητικά έχει σχετικά ψηλό short interest, περίπου 10%.

      Στα $14,50 έχει κεφαλαιοποίηση 137m και ένα P/E για το 2020 στα 5,5. Προσβλέπω σε μια κεφαλαιοποίηση της τάξης των 500m.

      Αυτή τη στιγμή έχει 9.450.000 μετοχές, 1.800.000 warrants και 4.600.000 μετοχές ενδέχεται να προσφερθούν μέσω IPO.

      Άρα τα 500m αντιστοιχούν ως εξής:
      Για τις 9,45m μετοχές αντιστοιχούν σε τιμή $52,90.
      Για τα 9,45+1,8=11,25m μετοχές (πιο πιθανό σενάριο κατ'εμέ) αντιστοιχούν σε τιμή $44,4.
      Για τα 9,45+1,8+4,6=15,85m μετοχές αντιστοιχούν σε τιμή $31,5.

      Για κεφαλαιοποίηση πλησίον του 1b τα νούμερα αυξάνονται στο διπλάσιο.

      Θεωρώ ότι είναι ένα bet με αρκετές πιθανότητες να βγει. Αν πέσει θα αυξήσω κι άλλο, διαφορετικά παραμένω ως έχει.

      Διαγραφή
  45. Προς κύριο Πανάγο και όχι μόνο.
    Για να πομπάρω λίγο ... LAZY!!!

    Εγω ο καψερός έχω δώσει ΤΡΙΨΗΦΙΑ τιμή στόχος.
    Όμως υπάρχουν πιο τρελοί και απο εμένα.

    LAZY στα 500!!!

    https://prnt.sc/wkenm4

    Με ελεύθερες ταμειακές ροές στο 9μηνο στα 95 εκατομμύρια .... μάλλον εύκολα θα φτάσει στα 500 εκατ. κεφαλαιοποίηση. Αυτό αντιστοιχεί σε 55 δολάρια για το 2021.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη στα 19 με PE 12, EV/EBITDA 7 και EV/FCF 3.5 είναι όντως τζάμπα!
      https://prnt.sc/wkfmdx

      Αλλά το μοντέλο του Simply WSt είναι για τα μπάζα. Σκεφτείτε ότι βγάζει για την IRBT (84) fair value 9.20 με καθαρό ταμείο ~12.

      Διαγραφή
    2. Στηρίζεται βάσει των ελεύθερων ταμειακών ροών και το τι προβλέψεις κάνουν οι αναλυτές που καλύπτουν την μετοχή.

      Δεν παίζει ρόλο το ταμείο ...

      Διαγραφή
    3. k. Τάκη για να είμαι ειλικρινής δεν έχω εφαρμόσει μέχρι τώρα DCF.
      Αλλά όταν βλέπω να δίνουν στην IRBT με ιστορικά συνεπείς θετικές FCF τη fair value στο -85% και τη GasLog (4.7) πχ που έχει ιστορικά συνεπείς αρνητικές FCF τη fair value στο +1200% (!!!), το μόνο που μπορώ να συμπεράνω είναι πως είναι για τα μπάζα.

      Τώρα αν έχουν κρυστάλλινη σφαίρα ή χρονομηχανή και μπορούν να δουν τέτοια ανατροπή μεταξύ παρελθούσης επίδοσης και μελλοντικής, πάω πάσο.

      Διαγραφή
    4. Δεν δείχνει το παρελθόν .... δείχνει το μέλλον, που στηρίζεται στις μελλοντικές προβλέψεις κερδοφορίας, οι οποίες οδηγούν σε βέλτιστες χρηματοροές.
      Αν οι μελλοντικές προβλέψεις επαληθευθούν ... θα τα δούμε αυτά τα νούμερα.

      Διαγραφή
    5. γεια σας κ.Τάκη
      εύχομαι καλή επιτυχία.
      Προς το παρών δεν έχω αγοράσει τίποτα.
      Ο προβληματισμός μου στην lazy όπως και σε κάθε νέα εισαγωγή είναι ότι δεν έχω πολλά στοιχεία να μελετήσω.
      Οι τόσο μεγάλες ταμειακές ροές πως εξηγείται ότι δημιουργήθηκαν;

      Διαγραφή
    6. Κύριε Πανάγο
      Παρατηρήστε τα αποθέματα (Inventory) πως κινούνται .... απο τον προηγούμενο ανοδικό κύκλο των RVs είχαν περισσότερα αποθέματα απο όσα έπρεπε και τώρα ξε-στοκάρουν.
      71,546 εκατ. στο 9μηνο απο 160,864 εκατ. στο έτος.

      Διαγραφή
    7. Ακριβώς, ξεστοκάρει πολύ γρήγορα, μειώνει δανεισμό πολύ γρήγορα.
      Αυτά κ. Τάκη μόνο εσείς μπορούσατε να τα μυριστείτε όταν μας την παρουσιάσατε.
      Σέβας!

      Διαγραφή
    8. η εταιρεια είναι παντελώς άγνωστη .... δείτε μόνο 51 σχόλια στο finance yahoo.
      https://finance.yahoo.com/quote/LAZY/community?p=LAZY

      MONO 51!!!
      Αν πομπαριστεί και διαφημιστεί τότε θα γίνει της AYRO το κάγκελο ή μπορεί καιι του BitCoin η καγκελάρα!!
      Χαρτιά δεν υπάρχουν ... τα έχουν funds.

      Προς το παρόν νομίζω ότι διαπραγματεύονται τι θα γίνει με τα εντάλματα που έχουν, τις προνομιούχες μετοχές και πως θα μοιράσουν την τράπουλα.

      Διαγραφή
    9. ευχαριστώ κ.Τάκη για την απάντηση.

      Η μείωση των αποθεμάτων συμβαίνει και στους ανταγωνιστές;

      Με τα warrants και τις νέες μετοχές υπάρχει κάποιο πλάνο;
      Αυτά πως προέκυψαν και με ποια χρησιμότητα;

      O ceo σταθερά αγοραστής αν και όχι μεγάλα ποσά. Γενικά δεν δίνω σημασία ποιος αγοράζει και που(ειδικά για fund), μόνο αν πρόκειται για στελέχη. Διότι τα στελέχη βάζουν τα δικά τους λεφτά και έχουνε εικόνα απο μέσα.

      ένα βίντεο για την lazy
      https://www.youtube.com/watch?v=fN1_igB-tDQ

      έχει και βίντεο με παράπονα πελατών κτλ

      Διαγραφή
    10. πολύ καλό ότι είναι κάτω απο τα επενδυτικά ραντάρ προς το παρών!

      Διαγραφή
  46. Σε σχέση με το leader CWH η LAZY έχει για το 2020 EV/GROSS PROFIT=1 εναντι 2,5 , EV/EBIDTA=3 έναντι 7. Στο διάγραμμα ενώ είχαν παρόμοια πορεία δείχνει μετά το σεπτ. φέτος να ακολουθουν αντίθετη πορεία. Ωστόσο η CWH έχει 1,13 Β καθαρό δανεισμό και μόνο 62 Μ ίδια κεφαλαια, επομένως έκδοση νεων μτχν.Τα παραπανω δείχνουν είτε η Lazy θα πρέπει να διπλασιαστεί ή η CWH να πέσει 50%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα LAZY αποτελεσματα Q4 ( Lazydays Holdings, Inc. Provides Preliminary Fourth Quarter Results )
    https://finance.yahoo.com/news/lazydays-holdings-inc-provides-preliminary-133000425.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. grts 70% ευχαριστώ και πάλι για τη διαδικασία που με βάλατε sir

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Iατρικά εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!!! Ωστόσο τα ενθαρυντικά δεδομένα από 1 μόνο phase I μελέτη.
    Είναι επιλέξιμη για αγορά μετά το boom?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. LAZY
    χαμηλοβλεπούσα και ντροπαλή. Όμως καραμαζεμένη και φτηνή.
    Έχουν περάσει στους ΡομπινΧούντιδες μια λογική ότι τα κέρδη του 2020, δύσκολα θα τα επαναλάβει.

    Εγώ πάλι λέω ... όταν αποφασίσουν να το ξεκινήσουν (γιατί μέχρι τώρα απο τα 10 στα 20 πάει μπουσουλώντας. Στράααατα, στρατούλα) θα χαθεί το τόπι!!
    Για να δούμε τι θα πουν οι ποιητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ξεκλείδωσε η ανάλυση για τη LAZY στο Valueinvestorsclub, για όποιον ενδιαφέρεται μπορείτε να τη δείτε εδώ

    https://www.valueinvestorsclub.com/idea/LAZYDAYS_HOLDINGS_INC_LAZY/3401518578

    Τώρα παιδεύεται γύρω από τα $20. Τα ξαναλέμε μόλις περάσει τα $40, όποτε γίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Lazydays
    Για δείτε .... ανοίγει σε PDF?

    https://cdn.fbsbx.com/v/t59.2708-21/149690515_328259031923697_602247318246320132_n.pdf/Lazydays-Holdings-Growth-And-Value-NASDAQLAZY.pdf?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=0cab14&_nc_ohc=LdM9HcFgw_cAX-SLgWm&_nc_oc=AQkN3tAffWBt91OL0gyLg9dGadYVmh3XCFrBPlB4WIeIc5haUF5aDQ_mZszKI978glrnKgpq7Hbm5qaUQBrc88GG&_nc_ht=cdn.fbsbx.com&oh=f3d61d535293673db2082f38a8f32e7a&oe=60298E5D&dl=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ετήσια αποτελέσματα LAZY για το 2020

    https://finance.yahoo.com/news/lazydays-holdings-inc-reports-fourth-123000208.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθαρά κέρδη 29εκ. Στην τρέχουσα τιμή των 21 έχει περίπου 200εκ κεφαλαιοποίηση, άρα P/E κάτω από 7. Not bad! Δικαιολογεί διπλασιασμό άνετα...

      Διαγραφή
    2. Το ταμπλό όμως Κ Ευρωβλαχε λέει - 5%. Συμπέρασμα? Προεξοφλημενα τα κερδη?

      Διαγραφή
    3. Πιστεύω ότι επηρεάζεται από το γενικότερο κλίμα και τη μεταβλητότητα, γιατί ασχολούνται λίγοι μαζί της. Αν δεν την είχα, τότε σήμερα θα την αγόραζα. Προ ημερών σκεφτόμουν να τη δώσω για αύξηση ρευστότητας, τώρα όμως με τίποτα. Αν η αγορά βλέπει-φοβάται κάτι αρνητικό αυτό μπορεί να είναι η διατηρησιμότητα των κερδών.

      Διαγραφή
    4. Λένε στο κόσμο να μπαίνει αεροπορικές, κρουαζιέρα και γενικά σε εταιρείες που λόγω άρσης των lockdowns θα πάψουν να έχουν τα προβλήματα που είχαν.

      Κούνια που τους κούναγε.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα , να επισημάνω εδώ κ. Ευρωβλάχε πως πριν μια εβδομάδα περίπου, παρακολουθώ σχολιασμό από γνωστό αναλυτή να λέει σχετικά με LAZY ότι για το 2020 έχει αύξηση πωλήσεων 5%, αύξηση κερδών 24 % ,και ότι αναμένει κέρδη για το 2021 άκουσον άκουσον 1,68 $ ανα μετοχή και κλείνει τον σχολιασμό λέγοντας οτι με το PE x 24 είναι φθηνή !!!
      Και μεταφέρω επακριβώς << Ι ΜΕΑΝ ΥΟΥ ΑRE STILL GROWING AT 24 X SO YOU SHOULD BE PRICED MUCH HIGER >> .
      Και σκέφτομαι και λέω , τι διαβάζουν οι άνθρωποι , για άλλη εταιρία μιλάνε ???
      Κάποιος διαβάζει άλλα αποτελέσματα . ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ.

      ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΡΔΗ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ 2021 ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥΣ, 24 (ΡΕ) Χ 29 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΕΡΔΗ ( ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ) = 696 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ $ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙ ΦΘΗΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ.

      Κατέχω lazy.

      Μόλις τελειώσετε τις αγορές σας ( όποιος έχει σκοπό ) ειδοποιήστε να τους στείλω ένα e-mail με τα αποτελέσματα μπας και ξεστραβωΘούν !

      Διαγραφή
    6. Κύριε ALEX,  επειδή είχα κι εγώ τις ίδιες αμφιβολίες για το P/E έψαξα τα καθαρά κέρδη από τα SEC filings για να σιγουρευτώ ότι είναι όντως 29εκ.

      Από εκεί και πέρα, αν βρω την όρεξη θα διαβάσω το earnings call transcript όταν το δημοσιεύσουν. Αν δω ότι υπάρχει προοπτική θα φορτώσω κι άλλα.

      Διαγραφή
    7. Το Yahoo finance έβαλε πλέον το ανανεωμένο P/E στα 6,67. Κύριε Τάκη πιστεύετε ότι τα κέρδη τους θα είναι διατηρήσιμα?

      Το Σαβ/κο θα σκεφτώ για το αν θα αυξήσω από Δευτέρα. Πάντως βλέπω ότι pre & after-market hours μπορείς να πετύχεις καλές τιμές, λογικά πρέπει να έχει πολύ μικρό βάθος η αγορά όπως τα OTC.

      Διαγραφή
  54. https://finance.yahoo.com/news/lazydays-holdings-inc-announces-warrant-123000499.html

    Φάγαμε και το πρώτο dilution εδώ κατά 10% περίπου, μαζί με το σημερινό -6%. Καλά λέει ο φίλος για καζίνο. Λες και είχαν ανάγκη από μετρητό.

    Τους ρίχνεις μια μαρκετιά τώρα...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και διέσπασε και τη γραμμή τάσης ΩΚΩ άνετα μπορεί να ξαναβρεθεί στα 14.

      https://finviz.com/quote.ashx?t=Lazy

      Διαγραφή
    2. Αφού ενεργοποιούνται εντάλματα τι να κάνουμε τώρα;
      Πάνω απο 22 και 24 ενεργοποιούνται όοοολα!!!

      Διαγραφή
  55. H LAZY έβγαλε καλό νέο για την κερδοφορία της.

    https://finance.yahoo.com/news/lazydays-holdings-inc-provides-preliminary-123000058.html

    Δεν σας κρύβω όμως ότι πούλησα προχθές στα 21,50 για να αγοράσω χαμηλότερα από 18 και κάτω. Τώρα σκέφτομαι αν είναι καλά να ξαναμπώ ή το νέο θα καεί από το κακό κλίμα. Έχει κανείς άποψη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επαναγορά στα 20,90. Τι 18, τι 21, μπροστά στην τιμή στόχο που έχω μικρή σημασία έχει. Δεν είμαστε να παίζουμε τώρα με αυτά. Αν τυχόν βέβαια μας πάει καμιά βόλτα από τα 16, θα διπλασιάσω τη θέση.

      Τα νούμερα που έβγαλε είναι πολύ δυνατά αλλά το κυριότερο είναι ότι δείχνουν αυξανόμενο outlook.

      Πάντως είναι φοβερό το συναίσθημα να σου φεύγει η αγορά πάνω απότομα και να μην έχεις χαρτιά.

      Διαγραφή
  56. Δεν πουλάω Lαzy K Ευρωβλαχε. Ίσως στο 40 να το σκεφτώ. Ίσως η πιο αξιοπιστη και αθόρυβη μετοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και η AutoNation όπως έλεγα το καλοκαιράκι ... είναι θωρηκτό μεγατόνων.

      Διαγραφή
  57. Καλησπέρα κύριε Τάκη, έχετε άποψη για LOTZ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα στην παρέα , LAZY σε περίπτωση που δεν το είδατε, προκαταρκτικά αποτελεσματα Q1 2021..= Adjusted EBITDA increased 192% to $27.8 million versus $9.5 million in the first quarter of 2020. This is an all-time quarterly EBITDA record for Lazydays, surpassing the previous record of $19.0 million set in the third quarter of 2020.
    RV unit sales increased 32% to 3,197 units versus 2,422 units in the first quarter of 2020.
    Total Revenue increased 42% to $271 million compared to $191 million in the first quarter of 2020.
    The Company ended the quarter with a cash balance of $79.5 million, up $16.0 million from December 31, 2020.

    2021 Second Quarter Update:
    Demand continues to be strong in April, and pending sales backlogs grew in the quarter and remain at historically high levels.
    Current OEM shipments are improving, but customer demand remains strong and inventory levels are still well below prior year.
    The Company's growth pipeline continues to be robust and the Company is evaluating multiple new growth opportunities including both acquisitions and greenfield buildouts.

    https://www.prnewswire.com/news-releases/lazydays-holdings-inc-provides-preliminary-first-quarter-results-301273280.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μετοχή για 100 δολάρια .... και σε λίγο με ενεργοποίηση ενταλμάτων.

      Διαγραφή
    2. Τα εντάλματα μέχρι ποια τιμή κατ' εκτίμηση μπορούν να την πιέσουν?

      Διαγραφή
  59. $LAZY τα κριτήρια ένταξης στο δείκτη Russel 2000 πια καλύπτονται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ερώτημα για δυνατούς λυτες
    Γιατί δε μπαίνουμε λοιπόν πιο χοντρά LAZY να γράψουμε ένα άνετο Χ2 η Χ3 και χαλάμε την ζαχαρένια μας με αλλά που ίσως πάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χρόνια πολλά σε όλους με γρήγορα κέρδη .Κι ένα μικρό δωράκι στους Τακαρόπληκτους για να την βάλετε σε watch list και προς άμεση εξέταση . Παρόμοια περίπτωση με lAZY ( κατα την αποψη μου παντα ) ειναι η BIG 5 nasdaq με συμβολο (BGFV) . Eχουμε και λεμε ... Καθώς η πανδημία επιβραδύνεται στις ΗΠΑ, οι αθλητικές δραστηριότητες επεκτείνονται από κοινωνικά μακρινά αθλήματα σε κοινωνικά αθλητικά αθλήματα. Και με ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπέιζμπολ και άλλα αθλήματα πίσω στο τραπέζι για παιδιά και ενήλικες, τα καταστήματα αθλητικών ειδών θα πρέπει να περιμένουν μια μεγάλη πορεία.

    Η BGFV δραστηριοποιείται στον χώρο των αθλητικών ειδών από το 1955. Έχει πλέον περίπου 430 καταστήματα στις αγορές της Δύσης και της Νοτιοδυτικής. Αυτό το απόθεμα έχει πάει πολύ καλά τον περασμένο χρόνο, αλλά εξακολουθεί να είναι μια συμφωνία.

    Επί του παρόντος, είναι μέχρι και 64% μέχρι σήμερα, αλλά έχει τρέχον P / E κάτω από 7x και προσφέρει μέρισμα 3,5%. Τώρα αυτός είναι ένας συνδυασμός που κερδίζει.... Τα Big 5 Sporting Goods παρουσίασαν έντονη ζήτηση για τις προσφορές της κατά τη χρήση 2020, με συνολικές πωλήσεις να φτάνουν τα 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αναμένει ότι αυτή η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή καθ 'όλη τη χρήση 2021 - και η κοινότητα των αναλυτών συμφωνεί.

    Τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αναμένεται να ανέλθουν 400% από έτος σε έτος σε 0,50 $ ανά μετοχή, από 0,10 $ ανά μετοχή το ίδιο τρίμηνο πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές αύξησαν επίσης τις εκτιμήσεις κερδών κατά 117% τους τελευταίους δύο μήνες.....Ανακοινώνει αποτελεσματα Q1 2021 την Τρίτη, 4 Μαΐου 2021, μετά το κλείσιμο της αγοράς. ( για να δούμε λοιπον)!!

    Κατέχω μετοχες τις BGFV με τιμη 18 $ .
    Επισης κατέχω και LAZY με μ.ο 20 $
    Tωρα σχετικά με τον προβληματισμο του κ.Aris προσωπικά εχω πουλήσει τα περισσότερα ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ και τα αντικατέστησα με μεγαλύτερες θέσεις LAZY ,BIG 5 ,και για το παίγνιον UXIN που είχα αναφέρει στο BLOG με τιμη 1,05 $ καθως και για να ανταποδώσω στον αγαπητό οικοδεσπότη τα κέρδη που αποκόμισα απο ΑYRO. << UXIN 3,1 $ σήμερα >>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε TOPPS
      και θα, θα και να, νααααα

      Διαγραφή
    2. Καλή η παρουσιάση Κ Τάκη στον μ/μ που διάβασα. Στιβαρή με κέρδη με growth και καλά νούμερα. Όπου την βρούμε η να γράψει 16 και κάτω??

      Διαγραφή
    3. Έδωσα εντολή muds 16 και η Πειραιώς δν την έχει 😢😢😢. Όταν την βάλει θα χει πάει 100

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα big 5 (BGFV) σε συνέχεια μετά τα χθεσινά αποτελέσματα Q1 2021, συν 20% premarket .
      Αποτελέσματα = https://finance.yahoo.com/news/big-5-sporting-goods-corporation-200100863.html
      ...<< Ends FY 2021 First Quarter with $100.1 Million in Cash and Cash Equivalents, No Debt

      Increases Quarterly Cash Dividend by 20% to $0.18 per Share

      Declares Special Cash Dividend of $1.00 per Share >>...

      Διαγραφή
    5. Εξαιρετικά Κ Alex Πάντα τέτοια και σε καλή μεριά. Εύχομαι Bgfv μαζί με την LAZY χέρι χερι μέχρι το 100

      Διαγραφή
    6. Big 5 ( BGFV ) + 30% !!! Στο πιάτο για τους Τακαρόπληκτους από την αναφορά μου ...
      Eυχαριστώ κ.Aris , καλά κέρδη σε όλους μας .Τώρα σχετικά με την τιμή της μελλοντικά έχουμε και λέμε Q1 = 0,96 $ + Q2= 1,20$ ( με βάση τις εκτιμήσεις της εταιρίας ) + 1,31 $ Q3 καί 0,83 $ Q4 (τα ελάχιστα με βάση τα περσινά αποτελέσματα ) αν και πιστεύω οτι θα είναι πολύ καλύτερα, συνολο = 4,3 $ ανα μετοχή / 24,64 $ σημερινή τιμή = 5,7 ΡΕ ( και 100 εκατομμύρια $ ταμείο δώρο ) συν 1.18$ μέρισμα για φετος . Πιστεύω ένα x 3-3,5 απο εδώ ,το εχει άνετα !!!

      Το ίδιο βλέπω και για LAZY που νομιζω πως είναι πολύ φθηνότερη ( αλλα δεν ξέρω τι γίνεται με την ενεργοποίηση των WARANTS ) που λέει ο Τάκαρος .

      Υ.Γ DOGE coin - euro = 0,51392 ( + 250% περίπου από 15/4/21 ).

      Διαγραφή
    7. BIG 5 ( BGFV ) άλλο ενα + 13% εχθές. Όνομα και πράγμα , μάλλον θα μας το κάνει το μεγάλο Χ 5 .



      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα στην παρέα . Big 5 ( BGFV ) άλλο ενα + 7,35% σήμερα.
      Κι έχει ο θεός !!! Λεφτά υπάρχουν και χωρίς την φίλη μας την ΚΑΘΥ.

      Κατέχω SKLZ.

      Διαγραφή
    9. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Κε ALEX KLO τα σέβη μου✨

      Διαγραφή
  62. ΔιόρΘωση, ΟΠΟΥ lAZY ( ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ) = LAZY , (LAZY DAYS) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καλησπέρα στην ομήγυρη! Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία και πρωτίστως στον οικοδεσπότη μας! Λίγο προσοχή μετά την Πρωτομαγιά, μην έχουμε και market reversal...🧐

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Να επισημάνω επίσης ότι τα πλοία αντέχουν στις φουρτούνες 😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το ZIM καλά πήγε εύγε Mr. Cornelius. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.

      Διαγραφή
  65. Thanks a lot🙏 κύριε gk! Έχουμε δρόμο ακόμα λογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂