Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Το σάπιο μήλο - Folli follie ... μελετάτε τας γραφάς!!!

Εδώ και πολλά χρόνια ήμουν αρνητικός με τη Folli Follie .... χαρακτηριστικά έλεγα :

Εγώ για Follie έχω πολλές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά ... ποτέ μου δεν έχω αγοράσει, ούτε θα αγοράσω. Ο λόγος απλός ... φοβάμαι μην ποτέ δικαιωθώ και σκάσει η φούσκα βρίσκοντας εμένα αγορασμένο ... οπότε η ξεφτίλα θα είναι τεράστια.

Είναι άξιο απορίας πως γίνεται μια πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και κάνει πωλήσεις 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ με EBITDA στα 291 εκατ. και καθαρά κέρδη 222 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο ομίλου) να μην δίνει μερίσματα στους μετόχους της ??

Στους φίλους μου συνιστούσα να μην ακουμπούν ... τους έλεγα να μην ξεγελιούνται από τα Super κέρδη και ότι πρόκειται για ένα σάπιο μήλο. Τους έλεγα χαρακτηριστικά .... μακρυά, έχει μια τρύπα 1 δις ευρώ.
Στο διαδίκτυο τα έγραφα λίγο περισσότερο ''απαλά'' αναλύοντας ως εξής:

Τα νούμερα είναι αδίστακτα ... δείχνουν ότι ο όμιλος δεν εισπράττει τα κέρδη του.
Αθροιστικά απο το 2005 (πριν ακόμη πάρει τα ΚΑΕ)
Καθαρά κέρδη συνολικά = 1,316 δισεκατομ
Αποσβέσεις = 236 εκατ. ευρώ.
Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισεκατ. ευρώ.

Όμως συνολικές χρηματοροές = 502 εκατ. ευρώ!!!! 

Που είναι το 1 δις οεοοοοο???

Τελικά δικαιώθηκα με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο .........
Για να δούμε όμως ποια είναι τα αναμορφωμένα νούμερα του Ισολογισμού του 2017.
Από 1,4 δις ευρώ που ανακοίνωνε ενοποιημένες πωλήσεις τελικά οι πωλήσεις του 2017 ήταν μόλις 359,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή 1,06 δις ευρώ λιγότερες πωλήσεις απο αυτές που ανακοίνωνε η εταιρία.
Και τελικά αντί για κέρδη 216,868 εκατ. ευρώ, είχε ζημίες 136,187 εκατ. ευρώ ... με τα EBITDA αρνητικά κατά 75,587 εκατ. ευρώ, από θετικά 294,868 εκατ.



Η εταιρεία ήταν λοιπόν ζημιογόνος και γιαυτό οι ταμειακές λειτουργικές ροές της ήταν για κλάματα. 

Δείτε ... η εταιρεία εμφάνιζε αποθέματα 634,997 εκατ. ευρώ, στην πραγματικότητα όμως ήταν 108,570 εκατ. Δηλαδή εμφάνιζε 526,427 εκατ. ευρώ περισσότερα αποθέματα.

Απαιτήσεις παρουσίαζε 994,478 εκατ. ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μόλις 82,841 εκατ. ευρώ. Δηλαδή παρουσίαζε 911,637 εκατ. ευρώ περισσότερες απαιτήσεις.
Άρα στο Ενεργητικό από Αποθέματα και Απαιτήσεις υπήρχαν 1,4 δις επιπλέον. 1,4 δις ευρώ μουσαντένια!!!
Επομένως τα ίδια κεφάλαια δεν ήταν 1,882 δις ευρώ, αλλά μόλις 64,374 εκατ. ευρώ.



Συμπέρασμα
Ήμουν αφελής όταν έλεγα ότι είχε τρύπα 1 δις ευρώ ... η τρύπα ήταν κατά πολύυυυυ μεγαλύτερη ... 1,8 δις ευρώ τρύπα. 

Η εταιρεία ήταν ο ορισμός του σάπιου μήλου και το σκάνδαλο μεγατόνων.
Γιαυτό πρέπει να μελετάτε τας γραφάς και να κοιτάτε τους Ισολογισμούς των εταιρειών που επενδύετε ... όχι την τελευταία μόνο χρονιά, αλλά όσο μπορείτε περισσότερα χρόνια. Ένα έτος μπορούν να μας κοροϊδέψουν ... πολλά χρόνια όχι. Δεν μπορούν να κρυφτούν. ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!

199 σχόλια:

  1. Δυστυχώς όσο οι Κοτσολιουτσοι είναι έξω και προκαλούν όλους όσους τους έφαγαν τα λεφτά τους (πχ τελευταία πρόταση σε ομολογιούχους) αυξάνεται η πιθανότητα ύπαρξης μιμητών τους.
    Στις ΗΠΑ θα ήταν ήδη καταδικασμένοι και χωμένοι φυλακή.
    Μέχρι να μπει κι εδώ κάποιος από όλους αυτούς φυλακή για πολλά χρόνια (κι όταν λέω για πολλά χρόνια, εννοώ πραγματικά πολλά χρόνια) αυξάνεται ο κινδυνος να εμαφινιστουν νέα σάπια μήλα (πχ κάτι σαν τα αδέλφια από την Κρήτη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα ζαβά της Κρήτης μέχρι και την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων κατάφεραν και δάγκασαν.

      Διαγραφή
    2. Τα έσπασαν όμως μεταξύ τους και άρχισε ο ένας να κελαηδαει τις βρωμιες του άλλου.
      Όταν κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν να πάνε φυλακή άφησαν την εταιρεία μισοπεθαμενη στον επόμενο που θα βρουν οι τράπεζες.
      Το καλό εδώ είναι ότι η εταιρεία έχει καλά προϊόντα και δυνατό brand name (ότι δηλαδή δεν είχε η φόλα) οπότε θεωρώ πιθανότερο να σωθεί η εταιρεία και οι θέσεις εργασίας.

      Διαγραφή
    3. Με άλλον ιδιοκτήτη (αυστηρά με άλλον) και με μια ΑΜΚ δυνατή, πολύ βαθιάααα το χέρι στην τσέπη και όχι η μπαρουφοαύξηση του 1 εκατ. ... εγώ μπαίνω.
      Αλλα οι ΔΟΜΑΖΑΚΙΔΕΣ όξω. Παντελως όξω.

      Διαγραφή
    4. Εννοείται dilution δίχως έλεος στο μετόχους τους τωρινούς. Αν τους αρέσει ...

      Εδω είναι χρηματαγορά κύριοι ... δεν είναι παιδική χαρά. Παίξατε, χάσατε, πιείτε να ξεχάσετε.

      Διαγραφή
    5. Με αυτά τα δεδομένα μπαίνω κι εγώ. Με τόσο ισχυρό brand name και έντιμη διοίκηση δεν θα βγούμε ζημιωμενοι!

      Διαγραφή
  2. Και μέσα σε όλα αυτά ο ΤΙΤΑΝΑΣ δημοσίευσε αποτελέσματα μια από τα ίδια.
    Όλα για τους μεγαλομετόχους και τα στελέχη, για τους υπόλοιπους ψίχουλα.
    Κατά τα λοιπά η έδρα τους έφταιγε και ήθελαν Βέλγιο (και Κύπρο για να πληρώνουν τα στελέχη μικρότερους φόρους).
    Ακολουθούν το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της ΒΙΟ που ακόμη από τις ελληνικές τράπεζες δανείζεται (τόσο πολύ την βοήθησε η μεταφορά έδρας).
    Προσωπικά εταιρείες που φεύγουν από την Ελλάδα δεν τις αγγίζω μετοχικά και οσο μπορώ μποικοταρω και τα προϊόντα τους (πχ ΦΑΓΕ, άλλη επιτυχία αυτή...).
    Θεωρώ πατριωτικό καθήκον μας να μείνουμε εδώ (και να αφήσουμε και τα λεφτά μας εδώ, όχι σαν τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ) και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν τον Γιανη δηλαδή 🤣🤣🤣 που δεν καταδεχοταν να κατσει στην ουρα των τραπεζων μαζι με τους πανίβλακες τους ΝεοΈλληνες που τον ψήφισαν για να κλείσει τις τράπεζες.

      Διαγραφή
    2. Και τον ξαναψηφισσν για να έρχεται τώρα και να μας λέει ότι πρεπει καταργηθεί η προκαταβολή φόρου στο 100% που ο ίδιος συμφωνησε και επέβαλε...
      Παράνοια...

      Διαγραφή
  3. Συγγνώμη κ.Τακαρε κ παρέα που πετάω την μπάλα στην εξέδρα(αγορές εξωτερικού).Σήμερα είχαμε την πρώτη μείωση επιτοκίων από FED κ η ΕΚΤ ετοιμάζει το -0.40% ν το κάνει -0,60% τον Σεπτέμβριο. Κοιτώντας τα μεγάλα χρηματιστήρια όλα σχεδόν έχουν κορυφώσει εκτός από τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street.Στην πραγματικότητα κ αυτά πραγματοποιούν αναδιανομή χαρτιών τον τελευταίο 1,5 χρόνο.Μηπως,λέω μήπως πάμε για ύφεση σε Αμερική κ Γερμανία κ κραχ στα χρηματιστήρια κάνα 50% από τα τωρινά επιπεδα.?Σε περίπτωση του αρνητικού σεναρίου το χαα μπορεί να κινηθεί κόντρα στο κύμα? Ερωτήσεις για προβληματισμό κάνω κ ανταλλαγή απόψεων.παρζκαλω θα ήθελα τις γνώμες σας με επιχειρήματα.Στρατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Στρατη ο Κλαίωτσακος αναρτά τετοια.
      Εμενα δεν με απασχολουν τι θα κανουν οι δεικτες ... κάποτε θα έρθει και η ύφεση ... εδώ ηρθε η πτώχευση της Ελλάδος. So what? Να πειτε στον κύριο Κλαιώτσάκο

      Διαγραφή
    2. Κύριε Στρατή η ουσία είναι να κάνει κάποιος καλές επιλογές και να κρατά ένα ποσοστό σε μετρητά, όχι υπερβολικά όμως. Γιατί όπως υπάρχει το ρίσκο του να χάσει κανείς χρήματα από μία επιλογή υπάρχει και το ρίσκο να χάσει μία ευκαιρία. Και όλοι οι μεγάλοι επενδυτές έβγαλαν λεφτά επενδύοντας και όχι κρατώντας μετρητά.
      Από εκεί και πέρα οι επιλογές πρέπει να είναι στη λογική του value investing για να μειώνεται το downside risk, το οποίο συνεπάγεται υποαπόδοση σε bull market και υπεραπόδοση σε bear market, ή μάλλον καλύτερα σε turbulent environment.
      Όπως είχε γράψει και ο κύριος Τάκης στην αρχή της χρονιάς "επιλογές για να μην χάσουμε στο 2019" και κάποιοι γελάγανε και κοροϊδεύαν συστήνοντας χαρτιά που θα διπλώναν και θα τριπλώναν και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.
      Όπως έλεγε και ο Buffett όταν τραβηχτεί το κύμα θα φανεί ποιος κολυμπάει γυμνός.

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι κύριε Ευρωβλάχε που υπάρχουν επενδυτές ...που αντιλαμβάνονται το "επιλογές με σκοπό να μην χάσουμε".
      Με χαροποιήσατε ιδιαιτέρως που το τονίσατε.

      Διαγραφή
    4. Αυτό που με απασχολεί με τα επιτόκια είναι τι θα γίνει με τις τράπεζες (Ελληνικές και Ευρωπαϊκες). Όταν τα επιτόκια είναι σε τέτοια αρνητικά επίπεδα και με καμία προοπτική για άνοδο στον ορίζοντα τι κερδοφορία να δουν οι τράπεζες?

      Διαγραφή
    5. Κύριε Dimitri οι Ελληνικές τράπεζες παίζουν με P/E 1 με 2 ... αλλά αυτό ακόμη δεν είναι ορατό στους πολλούς λόγω των απομειώσεων που κάνουν ... κρατήστε αυτό που σας λέω. Θα έρθει η ώρα που θα βλέπετε κεφαλαιοποίηση 10 δις να έχει η κάθε μια τους. Και σας το γράφω εγώ που δεν έχω ακόμη ούτε μια τραπεζική μετοχή και δεν έχω αγοράσει τράπεζα για περισσότερα απο 10 χρόνια.

      Διαγραφή
  4. Κύριε Τάκη καλησπέρα.
    Θα ήθελα τη γνώμη σας για την ΑΕΓΕΚ και την ΕΚΤΕΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΕΓΕΚ
      Που το ξεθαψατε αυτο το ζόμπι; Είχα ξεχάσει την ύπαρξη της. Με αρνητικα ίδια κεφάλαια και 200 εκατ δανεισμο; Τι γνώμη να σας πω;
      Υπάρχει ακόμη επειδη χρωσταει 200 εκατ στις τραπεζες.
      Μακρυά. Και γενικά μακρυα απο κατασκευαστικές.

      Για τη μονη που ελεγα κολακευτικά λογια ειναι το ΕΚΤΕΡακι ... στα 0.5 και κάτω όταν ήταν. Καλη, νοικοκυρεμένη κατασκευαστική ... αλλα στα 1.8 δεν ειναι για αγορες.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,κύριε Τάκη μπαίνω κάθε μέρα στο blog σας και διαβάζω εσάς και όλα τα σχόλια των συνδαιτυμόνων,έχω 5.000 τεμ ΕΚΤΕΡ από το 2011 αγορασμένα με μέσο όρο 0.90,έχω κάνει και άλλες αγορές ενδιάμεσα με βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.Είναι μία εταιρεία-μετοχή που δεν φοβόμουν μην εγκλωβιστώ λόγω των πολύ υγειών στοιχείων ενεργητικού που έχει,ακόμα και αν έπεφτε από εκεί που αγοράζα,είχα εμπιστοσύνη ότι κάποια στιγμή θα ανέβαινε ξανά,την τελευταία βραχυπρόθεσμη κίνηση την έκανα στο 1.25 και πούλησα στο 1.60.Τα 5.000 όμως τα έχω σταθερά.Διάβασα πριν λίγες ημέρες στον ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟ την είδηση με την πρότυπη γέφυρα που ενδιαφέρεται το Κουβειτ και αναρωτιέμαι αν είναι αλήθεια,γνωρίζεται κάτι εσείς επί τούτου;

      Διαγραφή
  5. Ο Φούσκας

    http://www.bankingnews.gr/index.php?id=452811

    Άσχετος απο χρηματαγορές ο κύρ Κλαιώ
    (Διαβάστε τα σχόλια που του γράφουν απο κάτω)
    Πολύ γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφει ...
      ----------------------------------------------------
      Για τις τράπεζες το σχόλιο μας θα είναι περιεκτικό.
      Οι τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου των τραπεζών του 2015 οριοθετούν τα υψηλά στις μετοχές οτιδήποτε πάνω από αυτά τα επίπεδα θα είναι απλά φούσκα.
      ----------------------------------------------------------------
      Και τα γράφει ποιός?
      Αυτός που έλεγε για τα απόλυτα hot story των Βαλκανίων σε πολλαπλάσιες τιμές των σημερινών.

      Βρεεεεεεεεεεεεεεεεε στις επόμενες ΑΜΚ των τραπεζών μέσα και οι βράκες μου. Μέεεεεεεσα .... και στήνε εσύ καρφίτσες. μπουχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ομιλεί περί φούσκας στις 1000 μονάδες,όταν με πολύυυυυυυ χειρότερα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας το 2014 έγραψε το κοντέρ 1400.

      Να'λεγε ότι πάνω απ'τις 3.500 μονάδες το μαγαζί θα'ναι φούσκα,να συμφωνούσα.Αλλά στις 1000 και με τις τράπεζες έξω απ'το παιγνίδι της οικονομίας...

      Διαγραφή
    3. Λέτε ο Φούσκας να είναι ο γκουρού του Περσέα?? που σκάει απο το κακό του, που δεν σκάνε οι φούσκες του??
      μπουχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Ε να το δω κι αυτό,να μνημονεύει Περσέα στο site του και θα'ναι το απόλυτο strong buy...

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Αυτός χορεύει κάθε Τσικνοπέμπτη ,του χρόνου πάλι δηλαδή.Έχω ένα 3-4% ξεχασμένο στο λεγάμενο ,έπρεπε να πάρω για nickname το ΙΩΒ .Για να δούμε μήπως κάτι αλλάξει.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά βλέπω να πομπαρεται απο πολλές μεριές. Στα 0.7 νομίζω ότι θα τα φτασει.

      Διαγραφή
    3. κρατάω ακόμα άλλωστε ποτέ δεν καταφέρνω να πουλάω στα υψηλά

      Διαγραφή
    4. Θα σας βάλω πρόστιμο κύριε Τάκη για το 1 σεντ αστοχία...

      Διαγραφή
    5. Με όγκο ανεβήκανε, αληθινό ή ψεύτικο δεν το γνωρίζω ... αν όντως ο όγκος δεν είναι μούφα, τότε υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να ισορροπήσει στα 0,7 και η στήριξη του πλέον να είναι τα 0,5.

      Διαγραφή
    6. Μια μικρή συγκρισούλα μεταξύ Κορδέλλου και Έλαστρον

      Κορδέλλος στα 0,7 = κεφαλαιοποίηση 14,857 εκατ. ευρώ
      Έλαστρον στο 1,5 = κεφαλαιοποίηση 27,615 εκατ. ευρώ
      Η κεφαλαιοποίηση της Έλαστρον είναι σχεδόν διπλάσια του Κορδέλλου.

      Για να συγκρίνουμε τις δύο εταιρίες.
      Απο το 2005, τα τελευταία 14 χρόνια δηλαδή, ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ έχουμε :
      Πωλήσεις Κορδέλος = 668 εκατ. ευρώ
      Πωλήσεις Έλαστρον = 1434 εκατ. ευρώ

      EBITDA Κορδέλλος = 34 εκατ.
      ΕΒIΤDΑ Έλαστρον = 74 εκατ.

      Δηλαδή, όπως φαίνεται οι πωλήσεις και τα ΕBITDA της Έλαστρον είναι περίπου διπλάσια απο τα αντίστοιχα του Κορδέλλου. Αυτός ήταν και ο ο λόγος που έλεγα στα 0,3 με 0,4 όταν διαπραγματευόταν ο Κορδέλλος ότι είναι προτιμότερο να αγοράσει κάποιος την μετοχή του, απο αυτή της Έλαστρον στο 1,5.
      Αυτό όμως πλέον δεν υφίσταται και απο πουθενά δεν προκύπτει γιατί η κεφαλαιοποίηση της Κορδέλου θα πρέπει να είναι υψηλότερη απο το 50% της κεφαλαιοποίησης της Έλαστρον.

      Για να δούμε και μερικά ακόμη νούμερα.
      Καθαρή θέση Κορδέλλος = 16,834 εκατ. ευρώ
      Καθαρή θέση Έλαστρον = 66,343 εκατ. ευρώ

      Ενσώματες Ακινητοποιήσεις
      Κορδέλλος = 19,861 εκατ. ευρώ
      Έλαστρον = 60,423 εκατ. ευρώ

      Ταμειακές λειτουργικές ροές αθροιστικά απο το 2005
      Κορδέλλος = 14,2 εκατ. ευρώ
      Έλαστρον = 43,9 εκατ. ευρώ

      Συνολικές αποσβέσεις απο το 2005
      Κορδέλλος = 8 εκατ. ευρώ
      Έλαστρον = 26,7 εκατ. ευρώ

      Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι η αξία της Έλλαστρον είναι απο 3 εως και 4 φορές μεγαλύτερη απο αυτήν του Κορδέλλου.

      Άρα αν η κεφαλαιοποίηση του Κορδέλου είναι 15 εκατ. ευρώ, τότε της Έλαστρον πρέπει να είναι οπωσδήποτε 30 εκατ. και δύναται να φτάσει εως και 60 εκατ. ευρώ.

      Αυτά λένε τα νούμερα. Το τι γίνεται στο ταμπλό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο, στο τέλος όμως θα θυμάστε ότι ισχύει ο νόμος της βαρύτητας και τα θεμελιώδη εκδικούνται ή επιβραβεύουν. Γιαυτό και δεν αναφέρουμε πουθενά Σίδμα και Μπήτρος.

      Διαγραφή
    7. Και έσονται οι δύο εις σάρκα μία .
      Δηλαδή κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι .
      και ΕΛΣΤΡ έχουμε !

      Διαγραφή
    8. Στα σημερινά νούμερα προτιμότερος είναι ο Καλπίνης. Αλλά μου φαίνεται αργούν ακόμη οι χαλυβουργικές για να βγάλουν επαναλαμβανόμενα κέρδη και όχι περιστασιακά.

      Άσχετο ... κύριε Βαμμένε εσείς είχατε ΔΕΗ και δεν αισθανόσασταν άνετα όταν ήταν κάτω απο το 1,5 ή ο κύριος Πεζοπόρος. Μπορεί να ήταν και άλλος κύριος και να κάνω λάθος.

      Διαγραφή
    9. Μάλλον λέτε για μένα κύριε Τάκη. Αυτό σας το έλεγα στις 28 και 29 Ιουνίου όταν η ΔΕΗ είχε 1,9 ευρώ και φυσικά δεν είχε σχέση με την τιμή της ΔΕΗ, αλλά με το γεγονός ότι είχα αγοράσει πολύ μεγάλη θέση στη ΔΕΗ, παραπάνω από αυτό που είχα αρχικά στο μυαλό μου. Συνεχίζω να την έχω όλη μου τη θέση ανέγγιχτη, χωρίς να έχω πουλήσει ούτε λέπι, και συνεχίζω να αισθάνομαι άβολα για τους ίδιους λόγους!
      Είχα πει ότι μετά τις εκλογές ίσως μειώσω θέση έως το πολύ 50% και τελικά έσφιξα τα δόντια και δεν κούνησα ρούπι.
      Οψόμεθα. Εσείς ; Παραμένετε με μικρή θέση ; Πως τις βλέπετε τις εξελίξεις ;

      Διαγραφή
    10. Η θέση μου στη ΔΕΗ είναι στο 8% του συνολικου χαρτοφυλακιου μου.
      Πρωτα θα διασπασει τα 3.2 και μετα θα σκεφτω ... το τι θα κάνω.

      Διαγραφή
    11. Ασχολούμαι και με ΔΕΗ και παρότι από το 1.80 μέχρι τώρα 2.60 προς το παρόν δεν χάνω .Μόλις αυξήσω θέση πέφτει μόλις μειώσω ανεβαίνει αλλά δεν τα παρατάω.
      Όπως είπε και ο Σωκράτης τα ατίθασα και δύστροπα άλογα είναι αυτά που προσελκύουν τους φιλόδοξους αναβάτες (αυτό το είπε για την γυναίκα του Ξανθίππη πασίγνωστη για τους κακούς της τρόπους)

      Διαγραφή
    12. Κάποτε του πέταξε ένα κανάτι γεμάτο με νερό.
      Φημολογείται ότι ο Σωκράτης απάντησε

      "Μετα τον κεραυνό έρχεται και η βροχή"
      🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    13. Άπαιχτος ο Σωκράτης !!

      Αν βρεις μια καλή σύζυγο θα είσαι ευτυχισμένος. Αν όχι, θα γίνεις φιλόσοφος.

      του ιδίου .

      Διαγραφή
  7. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1692851/symfonia-anadiarthroshs-daneion-gia-thn-afoi-korde.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα. Στον Ανεζουλακη οτι πέφτει μαζεύεται επιμελώς εδώ και καιρό. Το σηκώνει βέβαια και ο ισολογισμός μια και το χαρτί παίζει πολύ μα πολύ χαμηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμηλά παίζει εξαιτίας BV ... κέρδη πάντως δεν έχει και το αντικείμενο δεν γοητεύει. Θα συμφωνήσω όμως μαζί σας ότι μερικά ρέστα μπορούν να παιχθούν εδώ .... όπως και στην άλλη που έχει ένα ποσοστό η μαμά Ανεζουλάκη, για τα σώβρακοφανέλια μιλάω.
      Προσωπικά θα ήθελα ένα κίνητρο, όπως μια ΑΜΚ ή κάτι άλλο .... ιντριγκαδόρικο.

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα κύριε Τάκη.
    Εσείς τα είχατε γράψει εγκαίρως και διεξοδικά για την Φόλα,άλλοι τάχα ειδικοί αγόραζαν ή προέτρεπαν σε αγορά ενώ είχε αναρτήσει το αγγελτήριο θανάτου της το QCM.Γιαυτό σας παρακολουθούν και σας εμπιστεύονται οικαλοπροαίρετοι.
    Είχα γράψει στην σελίδα σας ότι μηδένισα στην ΔΕΗ στα 2,48.Μου δίνετε έναυσμα να ακολουθήσω την παρόρμηση που με απασχολεί εδώ και μέρες για νέα τοποθέτηση στο χαρτί που μου έχει δώσει καλά κέρδη από την εποχή της εισαγωγής του στο ΧΑΑ .Καλές βουτιές κύριε Τάκη,και εγώ παρά θίν' αλός ευρίσκομαι,όπως όμως γράψατε οι εντολές εξακολουθούν να δίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανόν κύριε Νίκο να σας δοθεί ευκαιρία να επιβιβαστείτε σε τιμές στην ζώνη 2,5 με 2,65 .... εγω ΕΝΑ έχω να πω.

      Όσο βλέπετε τον υπουργό κύριο Χατζηδάκη να τα χώνει μη φοβάστε ... πάμε καλά.

      Επιτέλους να βρεθεί κάποιος να τα πει έξω απο τα δόντια για το μπαχαλάδικο της ΔΕΗ ... και αν αυτά τα λέει ο υπουργός ακόμη καλύτερα.
      Ότι δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και τα δημοσιοποιεί είναι καλό ... μην κοιτάτε που οι γκουρούδες βγαίνουν και του τα χώνουν .... είναι επειδή λερώνουν τα σωβρακάκια τους.
      Εμένα μου αρέσει αυτό που κάνει και είμαι βέβαιος ότι πάμε με καλό βηματισμό και στο βάθος υπάρχει στρατηγικός επενδυτής!!!

      Διαγραφή
    2. Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ την βγάζει δεν την βγάζει
      (Δώσε πόνο Χατζηδάκη ... να γουστάρουμε όλοι οι Τάκαροι)

      http://www.skai.gr/news/finance/article/410293/hatzidakis-i-dei-tin-vgazei-den-tin-vgazei/

      Διαγραφή
    3. «Συμφώνησαν να κατέβει το μερίδιο της ΔΕΗ από το 90% στο 50%. Χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα και με τα στελέχη της επιχείρησης να δουλεύουν για να χάσουν πελάτες. Πούλησαν το 66% του ΔΕΣΦΑ και πανηγύριζαν. Πούλησαν το 49% του ΑΔΜΗΕ και πανηγύριζαν. Η ΔΕΗ τους μάρανε για να δείξουν την ευαισθησία τους»
      ----------------------------------------------------------
      Κύριε υπουργέ τα κακά μνημόνια φταίνε ... η τρόικα, έ συγνώμη οι θεσμοί τους εξανάγκασαν να πάρουν τέτοια μέτρα μπουχαχαχαχαχα
      μπουχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
    4. Εγώ ένα ξέρω.

      Η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε τη ΔΕΗ απο τα 1,4 και την έστειλε στα 12 ευρώ και πάνω, με προοπτική τα 22.
      Όταν στο δεύτερο μισό του 2014 κατάλαβε η αγορά ότι έρχονται οι χαζουζαρούμενοι Γιάνιδες (με ένα ν) και οι ΔΕΝ πληρώνω Λαφαζάνιδες. Έτσι ξεκίνησε η πτώση. Crash!!!

      Φτάσαμε στα 1,2 ξανά τη ΔΕΗ (+1,5 ΑΔΜΗΕ = 2,7 ευρώ σε ένα πολύ καλύτερο οικονομικό περιβάλλον) και ψάχνουμε, γκουρούδες, να βρούμε αν φταίνε οι δηλώσεις του Χατζηδάκη;
      Η αγορά μόλις κατάλαβε ότι φεύγουν οι μαθητευόμενοι μάγοι, πήρε τη ΔΕΗ απο το 1,2 και σε χρόνο dt την έχει στείλει στο 2,7 (+ 2,2 ΑΔΜΗΕ = 4,9)

      Έχουμε ακόμη δρόμο ... πλέον ότι ο γιουτουμπάκιας δεν μπορεί να ανακόψει το πεπρωμένο.

      Διαγραφή
    5. Χαίρομαι που λέτε καλά λόγια για τον κύριο υπουργό,έχω βαρεθεί να διαβάζω βρισιές και γενικότερα κατηγορίες.Είναι θείος μου και επειδή τον γνωρίζω,ξέρω πόσο καλός,ευγενικός και τίμιος άνθρωπος είναι.Θα προσπαθήσει να σώσει την ΔΕΗ,μακάρι να τα καταφέρει.

      Διαγραφή
  10. Καλησπερα σας Τακη.Ενα σχολιο για την Η Mermeren Kombinat.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα θέλετε να βγάλετε και εσείς κύριε Μπάμπη;
      Εκτός αν είστε αγορασμένος στα Ιμαλάια, στα ψηλά δηλαδή, οπότε τι να σας πω και εγώ;

      Διαγραφή
  11. Δεν εχω μετοχες τησ εταιριας Κ.Τακη.Οταν ηταν να παρουμε περιξ στα 15ευρω δεν αγορασαμε και τωρα απλα την βλεπουμε.Εχω συνεργαστει τα προηγουμενα χρονια με την εταιρια οταν ετοιμαζε το φωτοβοταλικο παρκο στισ Σερρες και την περιοδο που πηρε το μεγαλο λατομειο στα ΣΚΟΠΙΑ(ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ)Αν θα πονταρα στην μετοχη θα το εκανα μετα απο μια γεναια διορθωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα μαρμαράδικα κύριε Μπάμπη έχουμε τελειώσει ... περάσαν όλες απο τα χέρια μας και ΜΕΡΚΟ και Κυριακίδης και ο γίγαντας Χαιδάς ... κοιτάμε φρέσκα κουλούρια.

      Διαγραφή
    2. Δεν ξέρω καν αν έχει νόημα να κρατάμε τα τελευταία ψιλά που έχουμε στον Ικτίνο περιμένοντας να διπλώσει σε βάθος χρόνων. Ίσως τώρα με το σπλιτ είναι μια καλή ευκαιρία για αποχώρηση. Μπορεί η χαμηλή τιμή να δώσει μια ψυχολογική ανάσα για μια μικρή άνοδο. Κατά τ'άλλα δεν έχει να προσφέρει τίποτα το σπλιτ, είναι μόνο για να πιάσει τους αδαείς που πιστεύουν ότι το 1,25 είναι πιο φθηνό από το 5. Όλα τα άλλα περί εμπορευσιμότητας είναι απλά δικαιολογίες.

      Διαγραφή
  12. Ευχαριστω!Σας παρακολουθω αρκετο καιρο και ειστε ενας απο λιγους που ενημερωνουν σωστα και τεκμηριωμενα ολους εμας που γνωριζουμε λιγα πραγματα απο το χρηματηστηριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμιτες.Ερωτηση προς κύριο Τακη.Ποια νομίζετε ότι χρήζει μεγαλύτερης προσοχής μεταξύ Μουζά η μοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 14 εκατ. ευρώ ίδια κεφάλαια έχει κάψει η ΜΟΝΤΑ.
      Πέρσι δεν είχε τόσες πολλές ζημιές ... φέτος δεν είχε κέρδη. Βρίσκεται σε οριακή κατάσταση ... με λίγε ζημιές. Αν λοιπόν πιστεύει κάποιος ότι έχουν σταθεροποιηθεί τα ίδια κεφάλαια και δεν θα παράγει και άλλες ζημιές, τότε στα 0,38 μπορεί να πάρει θέση ... ελπίζοντας σε καλύτερες κερδοφόρες μέρες.

      Διαγραφή
  14. Κύριε Τάκη χαίρεται. Σας διαβάζω πολλά χρόνια και σας συγχαίρω για τις θέσεις σας που επιβεβαιωθηκαν σε βάθος χρόνου. Έχοντας χρεοκοποισει κατ' επανάληψη στο ΧΑΑ-ΧΠΑ από το 1997, θα ήθελα τα φώτα σας για τον κλάδο της πληροφορικής και ιδιαιτέρως για την Q&R. Phadom.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύρε Phadom μιλάμε για το απόλυτο περίπτερο.
      Δηλαδή πουλάνε μαζικά οι ιδιοκτήτες και εσάς σας αρέσει; Που πουλάνε; Στον αστραπόγιαννο το Βρετανό;
      Γιατί πουλάνε; Γιατί απλούστατα η αποτίμηση είναι ακριβή για την ΚΟΥΑΛ.

      Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 4,1 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,15 ευρώ ανά μετοχή και η μετοχή έπαιζε στα 0,27 για να πάει που???? Με δίχως κέρδη και σε τιμή διπλάσια της λογιστικής σου αξίας δεν πας πουθενά ... εκτός αν είμαστε σε εποχές 1999, οπότε θα βρεθούν κορόιδα για να τα φορτώσουμε.

      Προσέξτε τώρα ... αν αφαιρέσω τις ασώματες ακινητοποιήσεις, τον αέρα τον κοπανιστό δηλαδή, τότε τα ίδια κεφάλαια πάνε στο 1,5 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
      Επειδή δεν έχει κανένα μεγάλο δανεισμό και έχει στο ταμείο 1 εκατ. εγώ θα έριχνα μια ζαριά πλησίον των 0,05 ευρώ ...

      Αυτά είναι τα θεμελιώδη νούμερα ... κατά τα λοιπά νομίζω ότι το γυαλί έχει ραγίσει .... εμπειρικώς σας λέω ότι συνήθως μετά σπάει και έρχεται και άλλο ένα -30% και κατόπιν σβήνουν οι όγκοι.

      Αυτά πιστεύω. Στα 0,2 την θεωρώ τσιμπημένη την τιμούλα.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την εμπεριστατωμένη σας απάντηση. Με εκτίμηση Phadom.

      Διαγραφή
  15. Προς κύριο phadom με τέτοιο τζίρο δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα.προσωπικη απάντηση μακριά από πληροφορική νομίζω είναι υπερτιμημένες όλες σχεδόν κοιτάζετε καλύτερα άλλου χαϊδεμένο ελαστρον moda bagno παρόλο ότι είναι κλάδοι εκτός μόδας τουλάχιστον δεν είναι μπαλόνια μιλάμε για μικρή κεφαλαιοποίηση καλή νύχτα σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πάντα αναλυτικότατος κύριε Τάκη.Καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Τάκη καλημέρα και καλή εβδομάδα! Θα ήθελα την άποψη σας για Φριγο μιας που παρατηρώ ένα άκρατο ενθουσιασμό από το κλείσιμο της Παρασκευής. Ο πενηντάρης έχει κόψει ανοδικά τον διακοσάρη μετά από πάαρα πολύ καιρό. Τέλος μια γνώμη για Ιασώ, βλέπετε κάτι διαφορετικό από το οφθαλμοφανές 1,50 της προσφοράς, μιας και η διακράτηση μετοχών δείχνει πλέον ασύμφορη όταν μέρος του υπόλοιπου ταμπλό οργιάζει.Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΡΙΓΟ
      Αρνητικά ίδια κεφάλαια 88,2 εκατ. ευρώ
      Τραπεζικός δανεισμός 282,9 εκατ. ευρώ ... στο ταμείο υπάρχουν μόλις 38,7 εκατ. ευρώ

      Και τι πρέπει να κάνω εγώ κύριε Μανώλη; ΤΟΝ ΗΡΩΑ;
      Ας πάει πάνω .. σαν την άλλη την κολλάντζα τον ΑΛΟΥΜΥνάτο 1600% και τι με νοιάζει εμένα;

      ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.

      Εγώ τα βράδια θέλω να κοιμάμαι ήσυχος.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχως ή ευτυχως η περιπτωση αλουμυλ θα "εμβολιάσει" αρκετους να δοκιμάσουν την τύχη τους με μικρούς άνθρακες που ίσως αποδειχθούν διαμάντια. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

      Διαγραφή
    3. Μετα να μην κλαινε και να μην τους φταιει η Επιτροπη Κεφαλαιαγορας, τα κακα λομπακια, η Μερκελ, ο Σοιμπλε και τα κακα μνημονια ...

      Διαγραφή
  18. Τάκη μου αρέσει η ειληκρίνειά σου και η ευθύτητα που διαθέτης.
    Ήθελα την άποψή σου για τις ΜΟΥΖΚ, ΕΛΓΕΚ και ΙΝΤΚΑ
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΥΖΚ
      Τον έχω δώσει στα μουλωχτά στα 30% με 40% πιο κάτω απο εδώ ... τι μουλωχτά δηλαδή, μόνο ντουντουκα δεν βγάλαμε. Όποιος έχει πάρει κοιτάζει μπροστά 2 χρόνια, το 2021 δηλαδή ... τι κάνει στο ταμπλό αδιαφορούμε.

      ΕΛΓΕΚΑ
      Ζημιές, ζημιές, ζημιές .... και ίδια κεφάλαια αρνητικά. Θα έπρεπε να ασχολούμαι με την πάρτυ του; Απορώ γιατί αφήνουν κάτι τέτοιες εταιρίες να κουνιούνται ... ειλικρινά απορώ.

      ΙΝΤΚΑ
      Δεν ασχολούμαι με Σωκράτη .... ειδικά όταν έχει τέτοια κολλάντζα εντός ΧΑΑ, σαν την Ιντραλότ τη χρεοκοπημένη.
      Η μόνη φορά που είχα ασχοληθεί ήταν με την ΙΝΚΑΤ όταν είχε κάνει την τελευταία ΑΜΚ και το reverse split.

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα κ. Τάκη. Αν είχες να επιλέξεις τώρα μεταξύ ALPHA BANK, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, τι θα αγόραζες. Σημ. είμαι φορτωμένος ΔΕΗ από τα χαμηλά. Από τις άλλες τίποτα. Μιλώ με ορίζοντα 3-4 ετών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τάκαρε, η ΕΒΡΟΦ θα μας κάνει το χατίρι να πάει προς 0.85 να ενισχύσουμε;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παρατηρώντας ΚΟΡΔΕ και φυσικά ΑΛΜΥ ,αξίζει κάποιος να ψάξει ποιές εταιρίες που διακανονίζουν τις διαφορές τους με τις τράπεζες stand by η ΜΕΝΤΙ ,και η ΚΡΕΤΑ μου φαίνεται θα κάνει rally όταν επανέλθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τελικά κ.Τακη ο τουιτερας την έκανε την ζημιά.Μενει ο Σουλτάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Σουλτάνος να φάει καμιά σουλτανίνα που είναι υγιεινά και δυναμωτικά.
      μπουχαχαχαχα

      Διαγραφή
  23. Καλησπέρα, φορολογίες πληροφορίες επειδή κάποιος είχε ρωτήσει παλιότερα (από τον Μικρομέτοχο)

    της Μαίρης Αλεξανδράκη*

    Μικροεπενδυτές λογίζονται τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία, σε αντίθεση με τον μεγαλοεπενδυτή επιχειρηματία που συσσωρεύει κεφάλαια τοποθετημένα στα μέσα παραγωγής με σκοπό το επιχειρηματικό κέρδος, από απλοί αποταμιευτές που αναβάλλουν την πράξη κατανάλωσης για το μέλλον, εξελίσσονται σε επενδυτές (μη επαγγελματίες).

    Το εισόδημα που αποκτούν οι μικροεπενδυτές – φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας από ημεδαπά ή/ και αλλοδαπά μερίσματα ή από υπεραξίες που προκύπτουν από την πώληση μετοχών (εισηγμένων σε οργανωμένη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης ή μη) υπάγονται στις ακόλουθες φορολογικές ρυθμίσεις:

    Το εισόδημα που προκύπτει από μερίσματα, λόγω διακράτησης μετοχών ιδρυτικών τίτλων ή άλλων δικαιωμάτων συμμετοχής σε κέρδη, καθώς και το εισόδημα από άλλα εταιρικά δικαιώματα υπόκειται από 1.1.2019 σε παρακράτηση φόρου 10% (αντί 15% που ίσχυε κατά τα αμέσως προηγούμενα έτη). Με την παρακράτηση του φόρου αυτού εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση του φυσικού προσώπου φορολογικού κατοίκου Ελλάδας για το συγκεκριμένο είδος εισοδήματος.
    Σε περίπτωση που ο μικροεπενδυτής είναι φορολογικός κάτοικος αλλοδαπής και αποκτά εισόδημα από μερίσματα που διανέμονται από νομικό πρόσωπο (ή νομική οντότητα) εγκατεστημένο στην Ελλάδα και υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας (ΣΑΔΦ) μεταξύ της Ελλάδας και της χώρας φορολογικής κατοικίας του φυσικού προσώπου, εφαρμοστέες είναι οι διατάξεις της οικείας ΣΑΔΦ.

    Το εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου φυσικού προσώπου -φορολογικού κατοίκου Ελλάδος, (πώληση μετοχών ημεδαπών ή αλλοδαπών εταιρειών, εισηγμένων σε χρηματιστήριο καθώς σε οιαδήποτε άλλη οργανωμένη αγορά/ πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης ή μη εισηγμένων) φορολογείται με συντελεστή 15%.
    Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με την υπεραξία μεταβίβασης εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά μετοχών και άλλων κινητών αξιών, το εισόδημα που τυχόν προκύπτει φορολογείται με συντελεστή 15%, μόνο εφόσον ο μεταβιβάζων συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με ποσοστό τουλάχιστον μισό τοις εκατό (0,5%) και οι τίτλοι από τους οποίους προκύπτει το εισόδημα έχουν αποκτηθεί μετά την 1.1.2009.

    Κατά τον χρόνο της μεταβίβασης δεν απαιτείται η υποβολή αυτοτελούς δήλωσης. Το εισόδημα αυτό θα συμπεριληφθεί στην ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φυσικού προσώπου και θα φορολογηθεί στο τέλος του έτους.

    Περαιτέρω, ως υπεραξία, υπαγόμενη σε φόρο εισοδήματος 15%, νοείται η διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης που κατέβαλε ο φορολογούμενος και της τιμής πώλησης που εισέπραξε. Τυχόν δαπάνες που συνδέονται άμεσα με την αγορά ή την πώληση των τίτλων συμπεριλαμβάνονται στην τιμή κτήσης και την τιμή πώλησης. Σε περίπτωση που οι μεταβιβαζόμενοι τίτλοι είναι εισηγμένοι σε χρηματιστηριακή αγορά, η τιμή κτήσης και η τιμή πώλησης καθορίζονται από τα δικαιολογητικά έγγραφα συναλλαγών, τα οποία εκδίδει η χρηματιστηριακή εταιρεία ή το πιστωτικό ίδρυμα ή οιοσδήποτε φορέας που διενεργεί συναλλαγές.

    Σε περίπτωση που ο μικροεπενδυτής είναι φορολογικός κάτοικος αλλοδαπής και ιδίως σε κράτος με τα οποίο η Ελλάδα έχει συνάψει (ΣΑΔΦ), το εισόδημα που τυχόν αποκτά από υπεραξία μεταβίβασης των τίτλων απαλλάσσεται από ελληνικό φόρο εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι υποβάλλει ενώπιον της φορολογικής διοίκησης δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την αλλοδαπή φορολογική του κατοικία.

    Τέλος, τα ως άνω εισοδήματα και υπό προϋποθέσεις επιβαρύνονται με εισφορά αλληλεγγύης.

    _______________________________________

    *Η Μαίρη Αλεξανδράκη είναι δικηγόρος, ΜΔΕ (www.potamitisvekris.com) και το σημείωμα αυτό συντάχθηκε σε απάντηση ερωτήσεων αναγνωστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κάτι αραχνιασμένες μετοχές όπως ο σαραντοπουλος (που τον έχω αγορασμένο στα 0,60 κατι χρόνια πρίν ) βλέπω με μηδενικούς τζίρους να έχει φθάσει 1,67---- η νεκρανάσταση πολλών ζόμπι την περίοδο αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κυριε Τακη καλησπερα. Για Τον Ακριτα τι γνωμη εχετε ? Διαφαίνεται οσμή turnaround μηπως οχι?
    Ρωταω γιατι πρόσφατα οι μεγαλομέτοχοι αποφάσισαν να βάλουν το χερι στην τσέπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητικά ίδια κεφάλαια και 50 εκατ. ευρώ δανεισμός.
      Πρέπει να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για να αποκτήσει ενδιαφέρον.

      Δηλαδή κύριε Νέαρχε τι θα κάνουν οι μεγαλομέτοχοι;

      Διαγραφή
    2. Μέχρι τη χρονιά που έγινε το ατύχημα στα Τέμπη με τους μαθητές (θυμάμαι καλά;) πήγαινε καλά ... μετά κλάψτε τα. Τα έκαψε όλα τα ίδια κεφάλαια.

      Διαγραφή
  26. Σωστα θυμαστε κυριε Τακη, ιδιοκτησίας τους ηταν η νταλικα.
    Προχώρησε σε αυξηση κεφαλαίου ύψους 12,163 εκατ.ευρώ με παραίτηση των παλαιών μετόχων και ελεγα μηπως και πάψει να ειναι ζομπι.

    https://www.reporter.gr/Eidhseis/Epicheirhseis/382589-AKRITAS-A-E-Prochwra-se-ayxhsh-metochikoy-kefalaioy-12,163-ekat-eyrw

    Σας ευχαριστω πολυ κυριε Τακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προνομιουχες μετοχες θα εκδοθούν κυριε Νεαρχε. Σχεση ανταλλαγης 1 κοινή με 1 προνομιουχο μετα απο 2 χρονια.

      Για βοηθειστε ομως λιγο. Γιατι να ερθει η κατασκευαστικη απο την Αλεξανδρουπολη να βαλει 14 εκατ για να παρει 14 εκατ προνομιουχες;
      Τι κερδιζει;
      Ποιο ειναι το project;

      Γνωρίζουμε κάτι; Οι ανακοινώσεις της διοικησης δεν είναι ξεκάθαρες.

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς κυριε Τακη δεν γνωρίζω περισσότερα. Τυχαία βρέθηκα σε μια παρέα, ακουσα για την αυξηση και οτι σαν να κινειται κατι στην εταιρια. Ετσι σκέφτηκα να σας ρωτήσω.

      Διαγραφή
  27. Χάθηκαν και οι στημένες αγορές στον δρομεα απο οτι βλεπω ..Λετε να την κοπάνησε το λόμπι της κακιάς ώρας ,και να μεινουν οι μαριδαιοι ξεκρεμαστοι, οπως το 2013..?
    Τα παραπανω δεν ειναι προτροπή για αγοραπωλησίες μετοχών ,καποιες φωναχτες σκέψεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παικταράς μεγάλος ο Θεοφυλακτος γνωστος και ως ο κυματιστης Α, Β, C του Δρομεα ... βλέπω σωβρακάκια να λερώνονται. Αφού δεν κάνετε γιαυτό το άθλημα ... γιατί δεν μαζεύεστε να παίξετε μπιρίμπα;
      Μάθανε και οι γκουρούδες της συμφοράς πως μπαινουν οι εντολές.
      Μπουχαχσχα

      Διαγραφή
    2. Σε αυτού του είδους τις μετοχές ΔΕΝ μας τρομάζουν τα από επάνω τούβλα. Τα από κάτω να φοβόμαστε.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Μαυρόκυκνε τους βλέπω που σχολιάζουν οι γκουρούδες στον Capital. Άσχετοι. Πετάνε μια παπαρια και όποιον πάρει ο χάρος.
      Αν τολμήσουν να κάνουν και μια πρόβλεψη μελλοντικής τιμής 95 στις 100 φορές πέφτουν έξω .... στο τέλος το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. ΑΛΛΑΖΟΥΝ NICK.

      Nα πάνε στον Capital να λένε τις αρλούμπες τους και να το παίζουν γκουρούδες. ΕΔΩ δεν τους παίρνει και ούτε ειμαι βλαξ, για να ρίχνουν άδεια για να βγάλουν γεμάτα δίχτυα.

      Διαγραφή
    4. Μην ασχολείστε με διχασμένες προσωπικότητες κύριε Τάκη.

      Διαγραφή
    5. Κυριε Τάκη δεν λεω πολλοι γκουρουδες εχετε δικιο, αλλα να κανω λιγο το δικηγόρο του διαβόλου αν επιτρέπεται, με την ιδια λογικη και η δική σας γκουρουδια πέρυσι το Μάρτιο για 0.5 στον δρομέα το ΠΟΛΥ σε 1.5 ετος πηγε ακλαφτη...φιλικά..

      Διαγραφή
    6. Και που πήγε κυρ Ιάκωβε σε 1,5 χρόνο, ο οποίος λήγει τέλη Σεπτεμβρίου.
      Για γράφτε μου που πήγε;
      Έχετε έρθει ένα σωρό διαφορετικά nicks και μου γράφετε αυτή την παπαριά ... ότι τάχα μου έπεσα όξω.
      Πείτε βρεεεεεε που έφτασε σε 1,5 χρόνο απο το Μάρτιο του 2018;

      Την επόμενη φορά κύριε Ιάκωβε να έρχεστε να σας υπογράφω τα τσέκ και να μην κάνετε τίποτα μόνοι σας ... μόνο να εισπράττετε.
      Βρεεεεεεεεεεεεεεε δεν πάτε καλά .... είστε για κλάματα, γιαυτό θα χάνετε μια ζωή στις χρηματαγορές. Κόφτε το άθλημα κύριοι. Δεν είναι για εσάς.

      Διαγραφή
    7. Μου άνοιξες ένα google λογαριασμό ΙΟΥΝΙΟ 2019, δηλαδή ΕΧΘΕΣ, για να μου γράψεις την μεγαλοπαπαριά σου.
      ΝεοΕλληναρά τσάμπα μάγκα .... να μου πεις ευχαριστώ που δημοσίευσα την παπαριά και σου έκανα και την τιμή που σου απάντησα.

      Ζουλιάριδες και φθονεροί τύποι.
      Είστε ο τελευταίος τροχός της αμάξης.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Ιάκωβε αρκετή δημοκρατία σας έδωσα. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.
      Να πάτε να κάνετε παρέα στον κατεστραμμένο γκουρού του Περσέα, που κατάντησε γκουρού του Δρομέα.

      ΟΥΣΤ
      Σας εξορίζω στον Capital

      Διαγραφή
    9. με τις κλωτσιες, χα χα χα μπραβο κ. Τακη!

      Διαγραφή
    10. Μα μου έχει έρθει το χαζοτρόλ με 5 διαφορετικά nicks να μου γράψει τις ίδιες παπαριές.
      Αυτός το τρόλ έχω την εντύπωση, ότι είναι πολύυυυυυυυυ μόνο του και πέφτει η φάπα απο παντού στην καθημερινότητα του.

      Διαγραφή
    11. Άσχετο αλλά δεν αντέχω να μην σχολιάσω.

      Ο τέως γκουρού του Περσέα και νυν γκουρού του Δρομέα τελικά είναι πιο άσχετος απο ότι υπολόγιζα.
      Έσκουζε 2 μέρες, χτυπιόταν 48 ώρες για να μας αποδείξει ότι ξέρει να βλέπει ταμπλό. Έσχιζε τα ιμάτια του για τον Δρομέα και μόλις σχολίασε ως oldschool στον Capital πάρτον κάτω. Η μαρκέτα του έδωσε στην κεφάλα ένα ξεγυρισμένο +7,01% μπουχαχαχαχαχα

      Βρεεεεε αφού δεν βλέπεις πέρα απο την μύτη σου, τι θέλεις και ξεφτυλίζεσαι.
      Συντόμως θα έρθει με νέο nick, το 2.044.204.340.535 nick του. Τώρα σκέφτεται πως θα βαπτιστεί.

      Αύριο πάλι θα μας τα κάνει νταούλι με το πως βάζουν τις εντολές οι Ελδεάρχες μπουχαχαχαχαχαχα

      Γράψε βρεεεεε ένα χαρτί που πιστεύεις ... ΕΝΑ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ για να γελάσουμε.

      Διαγραφή
  28. Μείωση θέσης στην ΠΡΟΦ. Έχω αφήσει το υπόλοιπο 1/4 της αρχικής θέσης μόνο και μόνο επειδή πρόκειται να προστεθεί στους δείκτες. Παρόλα αυτά 42εκ. ευρώ που είναι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση δείχνει απαιτητική. Φανταστείτε τι κέρδη χρειάζεται για να έχει ένα λογικό P/E, ας πούμε κάτω από 15-20. Πόσο μάλλον αν πάει η τιμή στα 6-6,50 που έχει γραφτεί στον μ/μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριοι αφήστε τον μαλακοπίτουρα τον γκουρού του Περσέα και εσχάτως γκουρού του Δρομέα, γνωστός και ως ο Θεοφύλακτος ο Α-B-C ή Μίμης ή oldschool ή Σατανάς ή μαλακοπίτουρας και ένα σωρό άλλα nicks.

    Τον τελευταίο καιρό αναφέρθηκαν στο Ιστολόγιο μου μερικές μετοχές, ζημιογόνες ΝΑΙ, αλλά όχι ΖΟΜΠΙ, οι οποίες έχουν εμπορευσιμότητα ΜΗΔΕΝ και είναι ενδιαφέρουσες για ένα μικρό μαζεματάκι, τσούκου, τσούκου, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.

    Όποιος πιστεύει ότι δεν θα έρθει η καταστροφή στις χρηματαγορές στις επόμενες 52 εβδομάδες, κάτι μικρούλια θα είναι στον αφρό του χρόνου τέτοια εποχή.

    Και δεν τραβάμε τις μετοχές πάνω ... αφήνουμε να κατέβουν οι εντολές και να τους τα πάρουμε με υπομονή και επιμονή.
    Αυτά για όποιον πιστεύει ότι η Ελλάδα με την νέα κυβέρνηση θα πάει καλύτερα και θα τρέξει με ρυθμούς ανάπτυξης πάνω απο 3%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακου να δεις γκουρου του Περσεα.
      Αν τα ΧΑΑ ειναι βουτηγμενο στα σκατα τοτε γιατι ασχολείσαι με τα σχατα; Ασχολήσου με αλλη χρηματαγορα. Πάρε DAX ή DOW ή SP η κατσε σπιτι σου.

      Σε οτι αφορα τον μ/μ αν διαφωνεις σε αυτα που γραφει γιατι δεν του στελνεις δικες σου αναλυσεις; Εεεε;
      Στείλε και θα δεις ότι αν είσαι σωστός και εξηγείς ... θα τις δημοσιεύσει και ας εχει χαρτια όπως λες.
      Κάντο μπρεεεε ... όχι μονο λάσπη, αδερφέ.

      Διαγραφή
  30. Καλησπέρα σε όλους, νέος στο blog.
    Υπάρχει σκέψη για συνέχεια στην ανάλυση περί Τραπεζών;
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iron Maiden ώωωωωω επιτέλους και ένα επενδυτής με γούστο.

      Αγαπημένο where eagles dare
      https://www.youtube.com/watch?v=vAYOmJ9W70Y

      Άσχετο: Νέος είστε .... γουστάρουμε. Ελπίζω όμως να μην είστε κανένα τρόλ και μου τα κάνει νταούλι;

      Σχετικό : Ναι έχω σκοπό να δείξω ακόμη μερικά πράγματα.
      Δεν ξεχνώ : Ακόμη δεν μπορούν να πάνε πάνω οι τράπεζες.

      Διαγραφή
  31. Ενημέρωση προς 7son7son.Αν δεν κάνουν αύξηση για την ΑΛΦΑ μιλάμε που είναι η καλύτερη γύρω στα 2 δις νομίζω θα έχει πολύ περίμενε έχει γράψει ο κύριος Τακης περί τραπεζών αυτά καλό βράδυ σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κύριε Τάκη, ενστερνίζομαι την άποψη σας για μικρούλες που θα είναι στον αφρό εάν δε χαλάσει το ευρύτερο κλίμα. Θα ήθελα την άποψη σας για Ιλύδα παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μανώλη ο Βασίλης τα έχει κάνει σαλάτα.
      Τι να πρωτοθυμηθώ; Την Πρόσβαση που την αγόραζε και την γύρναγε πίσω μισοτιμής, τις παλαβομάρες για άνοιγμα εργοστασίου στη Νιγηρία ή το ακινητάκι του συγγενή του (ΛΥ .. ο συγγενης) που θέλει να αγοράσει η εταιρία αντί 500.000 χιλιάδων ευρώ ή μήπως τη διαφορά που έχει με τράπεζα και ζητάει πίσω φράγκα λόγω της επένδυσης στο ΑΛΤΕΡ.

      Η ΙΛΥΔΑ είναι μια μικρή εταιρία λογισμικού για φαρμακεία ... κάποτε ήταν νοικυρεμένη, αλλά ξαφνικά ο Ανύφας τα έκανε λαμπόγυαλο ... δεν θα γράψω άλλα να μην τον στεναχωρήσω.

      Η χαμένη αξιοπιστία είναι κάτι που ξαναχτίζεται, αλλά θέλει πολύ κόπο και χρόνο.

      Διαγραφή
    2. Πολύ ενδιαφέρουσα η οπτική σας κύριε Τάκη εφόσον δεν μένει μόνο στα ξερά θεμελιώδη της επιχείρησης. Σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  33. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εγώ έδωσα μία μικρή θέση στον δρομέα καταγράφοντας αξιοσέβαστα κέρδη και τα τοποθέτησα σε μετοχές με ισχυρά θεμελιώδη(μυτηλ,ελπε,σαραντης,οπαπ)Από αυτό το rotation καταγράφω ζημιές. Η υπόλοιπη θέση μου στον δρομέα συνεχίζει να καταγράφει κέρδη. Είναι δύσκολο ποιά στρατιγική πρέπει να ακολουθήσει κάποιος μικροεπενδυτής στο ΧΑ.Είμαι υποστηρικτής του stock pickin σε μικρά χαρτιά με πολύ βαθύ ψάξιμο και το ΧΑ μας το προσφέρει λόγω ότι έχουν μείνει λίγες καλές μικρές εταιρίες. Σε αυτό μας βοηθάει και ο σερ Τάκης με της αναλύσεις σε βάθος που μόνο αυτός κάνει στα μικρά χαρτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Προς κύριο Μανώλη νομίζω η logismos αξίζει καλύτερης τύχης από Ιλυδα αλλά με τέτοιους τζίρους δεν ξέρω ενδιαφέρουσα θα είναι η γνώμη του κυρίου Τάκη.φιλικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ΛΟΓΟΣ την έχω στο επενδυτικό μου ραντάρ αλλά βλέπω ότι η εταιρία λειτουργεί σαν ιδιωτικό μαγαζί.Γιάννης κερνάει..Γιάννης πίνει.Αστεία κέρδη..και αμοιβές της ελίτ στα ύψη.Κομμάτια..ελάχιστα.Είχα ρωτήσει και τον κ.Τάκη παλαιότερα για την ΟΠΤΡΟΝ της εναλλακτικής αλλά απάντηση δεν πήρα.Μάλλον οι καραμπινάτες ευκαιρίες έχουν τελειώσει στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Να ξερετε δεν ειναι οτι σας αγνοω.
      Απλως , δεν ειναι τοσο ευκολο να απανταω σε ολα οσα με ρωτουν και αυτο διοτι θελει πολυυυυυ δουλεια για να μπορεσω να αναλυσω και να απαντησω οσο γινεται πιο τεκμηριωμενα με δίχως λαθη.

      Γι'αυτό πάντα λεω ... να μου γραφετε κατι για να με ιντριγκαρετε για να το δω πιο ζεστά το πράγμα.

      Διαγραφή
  35. Και επειδή μου αρέσουν οι γκουρουδιές και οι μελλοντικές προβλέψεις΄.
    Ας κάνω μια πρόβλεψη για τα ετήσια αποτελέσματα της Frigoglass και ας μην έχω ούτε μια μετοχή για δείγμα και θα αργήσω να έχω ....

    (η μόνη προϋπόθεση που βάζω είναι 0 συναλλαγματικές ισοτιμίες και 0 προβλέψεις αναδιοργάνωσης)

    Πρόβλεψη Frigoglass 2019
    Κύκλος εργασιών 480 εκατ. ευρώ (απόκλιση 5% πάνω ή κάτω)
    ΕΒΙΤDA 70 εκατ
    Κέρδη προ φόρων 30 εκατ. ευρώ
    Κέρδη μετά φόρων 20 με 25 εκατ. ευρώ
    Κέρδη μετά φόρων στους μετόχους 15 εκατ. ευρώ

    Κρατήστε το ... να δούμε πόσο κοντά θα πέσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η μετοχή θα είναι προς τοποθέτηση μετά από ένα reverse split που θα συνοδεύεται από ΑΜΚ. Εκεί θα λάβω μέρος.

      Διαγραφή
    2. Έχει 2 αρνητικά στοιχεία.

      1) Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια που σε συνδυασμό με την τιμή penny stock που έχει η μετοχή την καθιστά αποτρεπτική για σοβαρά χαρτοφυλάκια και για ξένα fund. Αν αυτά δεν διορθωθούν δεν έχει να πάει πουθενά.
      Τα ίδια κεφάλαια, αν δεν γίνει ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, ίσως γυρίσουν θετικά μετά απο 4 χρόνια. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα reverse split /10 ώστε τα 355 εκατ. μετοχές να γίνουν 35,5 και ταυτόχρονα μια ΑΜΚ με καταβολή μετρητών τουλάχιστον κτά 70 εκατ. ευρώ.
      Τάβλα βέβαια όλοι οι μαριδέοι ... αλλά αυτό χρειάζεται, διαφορετικά θα βράζουν στο ζουμί τους για πολλάααααααααααααα χρόνια.

      2) Το 2ο αρνητικό, που δεν διορθώνεται εύκολα είναι οι ΔαυιοΛεβέντιδες που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο και τη διοίκηση. Απο αυτούς μικρομέτοχος για να δει προκοπή πρέπει να κάνει τάμα στην Παναγία ή να είναι κωλόφαρδος.

      Αναμένουμε ... μια επιστροφή κάτω απο τα 0,15 θα ήταν καλή για ένα γρήγορο!!

      Διαγραφή
    3. Τάκαρε καλησπέρα,
      μια και αναφέρθηκες στο ζόμπυ θα ήθελα τη γνώμη σου στο σκεπτικό μου.
      Πήρα μια μικρή θέση 2,5% του Χ/Φ με 0,14 Μ.Ο.. Εγώ εκτιμώ ότι για να σουλουπωθεί χρειάζεται γύρω στα 100 εκ. δλδ περίπου 0,30/ μετοχή. Δεν έχω εμπειρία από ΑΜΚ αλλά σκέφτομαι πως για να είναι δελεαστική η συμμετοχή θα πρέπει η τιμή να είναι αρκετά ψηλότερα, γύρω στο 0,4~0,45 που δεν είναι δύσκολο να γίνει θεωρώ μετά από 1~2 καλά εξάμηνα. Σκέφτομαι λοιπόν το παίγνιο ως εξής : πώληση τη μισή θέση αν δει τιμές >0,4 που θα μου δώσει περίπου 2* το αρχικό κεφάλαιο και αναμονή για να τοποθετήσω μόνο τα κέρδη στην ΑΜΚ, ώστε η θέση πλέον να είναι δωρεάν.
      Στέκει?
      Υ.Γ. Αν σε ενοχλεί ο πληθυντικός τον αλλάζω, αλλά δεν πάει με το "Τάκαρε" και το σκέτο "κ. Τάκη" μου φαίνεται υποβάθμιση.

      Διαγραφή
    4. Frigoglass
      Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών την χρειάζεται για 2 και μόνο λόγους.
      1) Να γυρίσει τα ίδια κεφάλαια απο αρνητικά σε θετικά.
      2) Να κατεβάσει τον τραπεζικό δανεισμό κατά το ήμισυ, ώστε τα χρηματοοικονομικά έξοδα να είναι 10 εκατ. ευρώ απο 20 εκατ.
      Σκεφτείτε ότι σήμερα έχει δανεισμό 276 εκατ. ευρώ, όταν κάποτε είχε 65 (2007) και καθαρό τραπεζικό δανεισμό 212 εκατ, όταν είχε 47 εκατ. (2007)
      Ήταν μια νοικοκυρεμένη εταιρία το 2007, αλλά τα αφεντικά της προτίμησαν να δώσουν επιστροφές κεφαλαίου και μερίσματα πάνω απο 75 εκατ. ευρώ και να ανεβάσουν τον δανεισμό σε 227 εκατ, το 2008 απο 65.
      Τα διέλυσαν όλα ....

      Για εμένα η Frigoglass μπορεί να παρουσιάζει πωλήσεις πάνω απο 450 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα τις δίνουν πάνω απο 67,5 εκατ. EBITDA ... με αποσβέσεις 20 εκατ. και με χρηματοοικονομικά έξοδα 10 εκατ. (αν προχωρήσει σε ΑΜΚ κατά 100 εκατ. και κατεβάσει ισόποσα τον δανεισμό) τότε θα έχε προ φόρων κέρδη πάνω απο 35 εκατ. και μετά φόρων περισσότερα απο 20 εκατ. Αυτά δίχως συναλλαγματικές ισοτιμίες και δίχως προβλέψεις.

      Αν η εταιρία μπορεί να εμφανίζει, όπως παλιότερα, 20 εκατ. μετά φόρων κέρδη τότε αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση θα πρέπει να είναι 250 με 300 εκατ. ακατέβατα.

      Αν δεχτούμε όλο το παραπάνω σκεπτικό ότι είναι σωστό (και αυτό θα φανεί στα επόμενα 2 εξάμηνα) τότε για εμένα δεν πρέπει να πουλήσετε.

      Διαγραφή
    5. Για εμένα το ιδανικό θα ήταν Reverse split /10.
      Η μετοχή πάει 2 ευρώ και θα έχει 35,5 εκατ. μετοχές
      ΑΜΚ με καταβολή μετρητών στα 2 ευρώ με 1,5 νέα μετοχή για 1 παλιά. Άρα εκδίδονται 53,2 εκατ. ευρώ με 2 ευρώ η μετοχή = 106 εκατ.

      Οπότε θα παίζουν 35,5 + 53,2 = 88,7 εκατ. ευρώ και στην τιμή των 2 ευρώ θα δίνουν μια κεφαλαιοποίηση 177 εκατ. ευρώ .... όπου ανετα και εύκολα θα επέλθει ο διπλασιασμός της τιμής.

      Ελπίζω να σας βοήθησα.
      Στην τιμή penny stock που θα βρουν κεφάλαια;

      Διαγραφή
    6. Εμένα δεν μου αρέσουν συγκεκριμένα πράγματα στην μετοχή.
      1) Η ύπαρξη των Δαυιδολέβεντιδων
      2) Η τιμή penny stock και ταυτόχρονα η ενασχόληση όλου του λαού.
      3) Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.

      Και ενώ είμαι σχεδόν βέβαιος (όχι 100% ακόμη) ότι έχουμε turn around story δεν αγοράζω ούτε μια για δείγμα.
      Αν γύριζε προς τα 0,14 με 0,15 θα έπαιρνα μερικά δείγματα ... άρα στα 0,14 έχετε αγοράσει καλά!!!

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ για την απάντηση, όντως με βοηθήσατε.
      Χωρίς να θέλω να σας κουράσω θα εξηγήσω λίγο τη σκέψη μου.
      Κι εμένα με ενοχλούν κυρίως τα δείγματα γραφής των ιδιοκτητών και τα αρνητικά Ίδια. Αυτός είναι και ο λόγος που σκέφτομαι τη διαχείριση που ανέφερα, αν δοθεί η ευκαιρία σε τιμές >0,40 πριν από την ΑΜΚ.
      Με την παραδοχή ότι η ΑΜΚ θα είναι 0,30 στον τρέχων αριθμό μετοχών και ότι μετά την ΑΜΚ θα φτάσει κάποια στιγμή στο 1,0 € που αναφέρατε. Έστω ότι αγόρασα Α αριθμό μετοχών.
      Αν τις κρατήσω θα έχω κόστος (0,14+0,3)=0,44*Α άρα στο 1,0 € θα έχω κέρδος 0,56*Α
      Αν έχω τη δυνατότητα να δώσω τις μισές στο 0,45 θα μείνω με Α/2 και κόστος 0,14*Α+0,3*Α/2-0,45*Α/2=0,13*Α/2 άρα στο 1,0 € θα έχω κέρδος 0,87*Α/2=0,43*Α
      Δηλαδή αν δοθεί η ευκαιρία να πουλήσω στο 0,45 θα έχω 25% μικρότερο κέρδος αλλά με 85% λιγότερο κεφάλαιο δεσμευμένο και το κεφάλι μου ήσυχο.
      Τώρα, γιατί να δοθεί αυτή η ευκαιρία? Ίσως γιατί τον τελευταίο καιρό ανασταίνονται και οι νεκροί, πολλοί νεόκοποι κυνηγάνε να κονομήσουν με τα penny stocks (βλ. ΑΛΜΥ)και επίσης μου φαίνεται δύσκολο να ζητήσουν από το μέτοχο να βάλει 0,30 όταν η αποτίμηση της συμμετοχής του είναι 0,20, πιστεύω πως θα την πάνε πρώτα αρκετά πάνω.
      Βέβαια, να επαναλάβω ότι στις ΑΜΚ είμαι παρθένος, μόνο στη ΜΟΤΟ μπήκα όπου πήρα στα 1,30 το κεφάλαιο + 50% κέρδος και άφησα το 1/3 της θέσης να υπάρχει δωρεάν και σας ευχαριστώ γιατί εξαιτίας σας μπήκα, καθώς επίσης και για το ΜΟΥΖΚ που μπήκα στα 0,37 (το κατάλαβα το συνθηματικό μέχρι κι εγώ, χαχα).

      Διαγραφή
    8. Αν γίνει η ΑΜΚ στα 0,3 και είναι του ύψους των 100 εκατ. ευρώ που λέγαμε τότε θα εκδοθούν άλλες 300 εκατ. μετοχές , οπότε στο σύνολο τους θα είναι 655 εκατ. μετοχές .... συνεπώς στο 1 ευρώ που λέτε αν πάνε θα αξίζει η εταιρία 655 εκατ. ευρώ.
      Αυτά δεν γίνονται και αν γίνουν θα είναι παρά φύσει ....

      Διαγραφή
    9. Για εμένα αν γίνει ΑΜΚ σε τιμή penny stock θα μπω βραχυπρόθεσμα και για το τζόγο και δεν θα τους πάρω στα σοβαρά.
      Αν αποφάσισαν οι Δαυίδες να σοβαρευτούν τότε η μετοχή δεν είναι για πούλημα ... όμως πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γυρίσουν άμεσα θετικά τα ίδια κεφάλαια, να αλλάξουν επίπεδο τιμής στην μετοχή με το κατάλληλο reverse split και να βρουν τρόπο να πετάξουν έξω απο το χαρτί όλη αυτή τη μαρίδα που μάλλον θόρυβο κάνουν παρά μέτοχοι είναι. Τότε, αν γίνουν αυτά, η μετοχή σε πρώτη φάση θα διπλώσει και δεν θα είναι για πούλημα, αλλά για διακράτηση, αφού μπούμε στην ΑΜΚ.

      Το δικό μου σενάριο, λέει για 0,4 να πάει max σε πρώτη φάση αφού γίνει reverse /10 τουλάχιστον. Αν γίνει κάτι τέτοιο να κοιμάστε ήσυχος ... διαφορετικά στις τιμές αυτές που παίζει με αρνητικά ίδια κεφάλαια και τα δάνεια στον Θεό , είναι το τρενάκι του τρόμου ....

      Διαγραφή
    10. Απαραίτητο στοιχείο είναι να πάει η μετοχή στην ελεύθερη διαπραγμάτευση ... τότε θα είναι για επενδυτές. Τώρα οι μαιμουδιές είναι εύκολες και η χειραγώγιση ακόμη ευκολότερη, άρα δεν πείθει κανέναν σοβαρό επενδυτή.
      Όταν, και εαν γίνουν αυτά που περιγράφω τότε θα έρθει και η ώρα που θα γράψει και 700 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση, αλλά τότε θα έχουν σταθεροποιηθεί τα κέρδη μετά φόρων στα 35 εκατ και άνω .... άρα μιλάω για πενταπλασιασμό περίπου σε κάποιον που τοποθετείτε σήμερα και εφόσον ακολουθήσει την ΑΜΚ όπως την έχω περιγράψει πιο πάνω.

      Έτσι όπως είναι η μετοχή σήμερα δεν βρίσκω το λόγο να κάνει κούρσα προς τα πάνω .... ποιος θα την πάει πάνω και γιατί;

      Διαγραφή
    11. Κυριε τακη μιας και δεν γνωριζω πολλα απο ισολογισμους και χρηματιστηριακα αυτο με την φριγο που εκανε μειωση της ονομαστικης αξιας απο 0,36 σε 0,1 δεν θα εχει επιπτωση στα αρνητικα ιδια κεφαλαια? δηλαδη να γυρισουν σε οριακα θετικα?συγγνωμη αν καραφλιασατε με αυτο που ειπα . Πετρος

      Διαγραφή
    12. κ. Τάκη ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
      Όταν λέω για 1,0 € το ανάγω βέβαια στο σημερινό αριθμό μετοχών για να απλοποιήσω τον υπολογισμό, δε μιλάω για 700 εκ. κεφαλαιοποίηση αλλά για 350.
      Αυτό το μεγάλο ΑΝ αποφάσισαν οι Δαυίδες να σοβαρευτούν είναι που με κάνει να σκέφτομαι λιγότερο ρισκαδόρικη διαχείριση.
      Θα δούμε πώς θα παιχτεί, τι αποτελέσματα θα βγάζει, απ' ότι κατάλαβα θα αναφερθείτε ξανά οπότε βλέποντας και κάνοντας και μαθαίνοντας.
      Ετχαριστώ.

      Διαγραφή
    13. Κύριε Πέτρο τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 81 εκατ. ευρώ ... για να γυρίσουν θετικά πρέπει:
      1) Να κάνουν ΑΜΚ με καταβολή μετρητών με ποσό μεγαλύτερο των 81 εκατ. ευρώ
      ή
      2) Να εμφανίσουν κέρδη περισσότερα απο 81 εκατ. ευρώ
      ή
      3) Να βρουν κανένα ακίνητο ή κάποιο άλλο πάγιο περιουσιακό στοιχείο και να το ανατιμήσουν κατά 81 εκατ. ευρώ (αυτό, αν μπορέσουν να το κάνουν, θα είναι παπατζιλίκι)

      Προσέξτε τώρα κύριε Πέτρο, θα μείωσουν την ονομαστική αξία της μετοχής απο 0,36 σε 0,1 και το ποσό των (0,36-0,1)Χ355,5 εκατ. μετοχές = 92,4 εκατ. ευρώ θα το στείλουν στα αποτελέσματα εις νέον .... έτσι δεν γυρίζουν τα αρνητικά ίδια κεφάλαια.

      Τι δείχνει η εικόνα τώρα.
      Μετοχικό κεφάλαιο 127,958 εκατ. ευρώ (προκύπτει απο τα 355,5 εκατ μετοχές Χ 0,36 = 127,958 εκατ)
      Διαφορά απο έκδοση μετοχών -33,801 εκατ.
      Λοιπά αποθεματικά -11,401
      Αποτελέσματα εις νέο -163,388 (εδώ φαίνονται οι συσσωρευμένες ζημιές της ΦΡΙΓΟ)
      ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ -80,632 εκατ.

      Αν αλλάξουν την ονομαστική αξία απο 0,36 σε 0,1 θα έχουμε
      Μετοχικό κεφάλαιο 35,5 εκατ. ευρώ (προκύπτει απο τα 355,5 εκατ μετοχές Χ 0,1 = 35,5 εκατ)
      Διαφορά απο έκδοση μετοχών -33,801 εκατ.
      Λοιπά αποθεματικά -11,401
      Αποτελέσματα εις νέο -70,958
      ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ -80,632 εκατ.

      Διαγραφή
    14. Κύριε Barren 350 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποίηση με αρνητικά ίδια κεφάλαια και δίχως ΑΜΚ με καταβολή μετρητών;
      Θα μας πάρουν με τις πέτρες .... δεν θέλουμε άλλους ΑΛΟΥΜΥνάτους, ΕΛΕΟΣ.
      Να γίνουν ωραία πράγματα, στρωτά ... και όχι κομπιναδόρικα.
      Να γίνει όπως έκανε ο Γκάτζαρος και ο Τασσόπουλος στον Παπουτσάνη ... να κάνουν όσες αυξήσεις χρειάζεται να γυρίσουν σε θετικά τα ίδια κεφάλαια και να γίνει κόσμημα η εταιρία .... όχι ΑΛΟΥΜΥνάτος .... με δίχως φράγκα turn arround story ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

      Μια εταιρία σαν τη Frigoglass είναι κόσμημα για την Ελληνική χρηματαγορά ... αρκεί να λειτουργεί σωστά. Αν μπορούν να το κάνουν οι ΔαυιοΛεβέντιδες ας το κάνουν .... διαφορετικά ας ξεκουμπιστούν να μην τους βλέπουμε.

      Διαγραφή
    15. Όχι κ. Τάκη, εννοείται πως δεν είπα αυτό, μιλάμε πάντα για μετά από ΑΜΚ, απλώς κάνω αναγωγή στον τρέχων αριθμό μετοχών για να απλοποιώ τους υπολογισμούς.
      Τώρα σε αυτό που ρώτησε ο κ. Πέτρος είναι προφανές ότι πρόκειται απλώς για λογιστικό καλλωπισμό των Ιδίων χωρίς να τα επηρεάζει ποσοτικά. Αυτό που δεν έχω τη γνώση για να καταλάβω είναι το γιατί το κάνουν. Υπάρχει περίπτωση να στρώνει το δρόμο για ΑΜΚ τύπου 3 νέες για 1 παλιά, όπου εκεί για το μέτοχο που θέλει να έχει θέση στην μετά ΑΜΚ εταιρία η συμμετοχή θα είναι ουσιαστικά υποχρεωτική για να μην υποστεί dillution 25%?
      Ποια είναι η ουσία αυτής της κίνησης?

      Διαγραφή
    16. κ. Τάκη έχω και μια τελευταία απορία και σταματώ εδώ περί ΦΡΙΓΟ.
      Γιατί περνάει τις αποπληρωμές τόκων δανεισμού στις Χρηματοδοτικές Ροές και όχι στις Λειτουργικές όπως κάνουν σχεδόν όλες οι εταιρίες?
      Για να το κάνει προφανώς θα επιτρέπεται, αλλά μου κάνει κάπως σαν μαϊμουδιά, για να ομορφύνει τις Λειτουργικές.

      Διαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλους,
    Κε Τάκη είμαι 34 χρονών και αν λόγω ηλικίας τα ακούσματα είναι πλέον πολυποίκιλα, οι εφηβικές αγάπες δεν αφήνονται.
    Από το δίσκο με το where eagles dare( φοβερή ταινία επίσης) ακούστε αν δεν το ξέρετε το to tame a land.
    Τυχαία σας βρήκα από σχόλιο αναγνώστη του euro2day, του "THEO".Θα ξαναδιαβάσω τα γραφόμενα σας, έχω ήδη θέση και σε τράπεζες, το χαρτοφυλάκιο μου είναι όμως πολύ μικρό, ουσιαστικά είναι μέσο αποταμίευσης, γνωρίζοντας τη σχέση risk/return και έχοντας long term time horizon.Σέβομαι που κάνετε fundamental analysis και εγώ το υποστηρίζω απλά πιστεύω πολύ και στα behavioral biases των επενδυτών. Ευχαριστώ και το χρήστη "Κιτσος" που αναφέρθηκε στο σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανοίγεστε πολύ με τις τράπεζες ακόμη ... έχουν μικρά περιθώρια για πάνω. Θα πάνε σε ΑΜΚ ... εκεί πρέπει να έχουμε δυνάμεις για να συμμετάσχουμε και εως τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει και άλλο τα πράγματα με τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκαρε, είχατε πει ότι οι τράπεζες θα δουν την τιμή της τελευταίας αμκ και συνέχεια θα προβούν σε νέα αμκ στην οποία είστε θετικός και ως κίνηση αλλά και σε συμμετοχή σ'αυτήν, το ερώτημά μου είναι γιατί να μπω τώρα σ'αυτές που τις βρίσκω 30% (+-) από την τιμή που (εκτιμάτε - τελευταία αμκ) ότι θα δούν?
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Δεν εχω γραψει πουθενα εγω οτι η ΑΜΚ θα γινει στις τιμες των τελευταιων ΑΜΚ.
      Το που θα γινουν και το ποτε δεν ειναι κατι που με αφορα ... εγω να γινουν ΑΜΚ με καταβολη μετρητων θέλω, γιατι το εχουν αναγκη για να εξυγιανουν τα ιδια κεφαλαια τους.

      Διαγραφή
    4. Διορθώνω, γιατί να μην μπω τώρα που είναι -30% απο την τελευταία αμκ

      Διαγραφή
  37. Κ. Τάκη ποιά η γνώμη σας για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γράφω εδώ και πολλά χρόνια.
      Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσει την τιμή που μπήκε στο ΧΑΑ. Μόνο που τότε ήταν πανάκριβη, ενώ τώρα θα είναι κανονική.
      Το πότε ακόμη δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη κάποιος που θα ήθελε να αγοράσει μετοχές ΤΕΝΕΡΓ αντί να ψάχνει προθεσμιακή με πολύ χαμηλό επιτόκιο, σε τι τιμές θα μπορούσε να τοποθετηθεί για μακροχρόνια διακράτηση, καθώς ακόμα και αν κάνει χρόνια να φτάσει την τιμή εισαγωγής, θα έχει απόδοση άνω του 50% συν το μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου ετήσια. Ευχαριστώ, Stef.

      Διαγραφή
  38. Κύριε Τάκη καλησπέρα για Μυτιληναίο και ελπε έχετε καμία πρόβλεψη, πιστεύω ότι ο Μυτιληναίος αξίζει μια τοποθέτηση τώρα που έπεσε στο δεκάρικο χτίζω από τα 7,5€ θέση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Βαγγέλα τον είχα προτείνει τότε στην πτώχευση της Ελλάδος στα 3,5 με 4 ευρώ και μου την έλεγαν ορισμένοι γιατί δεν έφευγε πάνω το χαρτί και τώρα αρχές Ιανουαρίου.

      Να μην βιάζεστε .... είναι βαρύ χαρτί. Είναι τα ζώα μου τα αργά.
      Στο τέλος της διαδρομής θα γίνει γρήγορος και θα γράψει ΧΧ (το έχω πει πολύ παλιότερα το νούμερο δεν το ξαναγράφω) .... πότε; Δεν ξέρω.
      Θα ζούμε πάντως

      Διαγραφή
  39. Κε Τάκη, θυμάστε αν στην προτελευταία ΑΜΚ είχαν βάλει σαν όρο για να συμμετάσχεις ότι έπρεπε ήδη να είσαι μέτοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν θυμάμαι και δεν ξέρω.
      Θα βρούμε δικαιώματα .... τόσοι μαριδέοι είναι μέσα στα χαρτιά τους που δεν έχουν μια και θα τα πετάνε απο το παράθυρο ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ. Δικαιώματα και χαρτιά.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους,
      Κε Τάκη σε συνέχεια των προηγούμενων,https://www.piraeusbankgroup.com/el/press-office/press-release/2014/03/press-release-060314,
      το έγγραφο είναι κλειδωμένο για copy έτσι βάζω το link.
      Αναφέρεται μέσα η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
      Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά, αλλά μπορεί να αποφασιστεί και το ανάποδο.Όσο για τα δικαιώματα δεν γνωρίζω αν μεταβιβάζονται και πως.

      Διαγραφή
    3. Η ΑΜΚ έγινε μεσω book building, γιαυτό.
      Μην τρελαίνεστε, εδώ κυκλοφορούν μιλιούνια τραπεζόχαρτα .... ας έρθει εκείνη η ώρα και όλο και κάπου θα χωθούμε.

      Διαγραφή
    4. Το 2013 με έπαιρναν τηλ. από ALPHA και ΠΕΙΡ. για να συμμετάσχω στην ΑΜΚ και δεν είχα ούτε 1 τεμάχιο. Βέβαια, ούτε τότε αλλά ούτε και αργότερα ακούμπησα. Υπομονή, θα γίνει χαμός...

      Διαγραφή
  40. Κύριε Τάκη, καλησπέρα. Θα ήθελα μία συμβουλή. Δεν έχω τράπεζες και περιμένω. Δεν βλέπω να μπορούν ν' ανεβούν ιδιαίτερα και δεν μ'ενδιαφέρει ένα 10% ή 20% κέρδος. Να περιμένω για κάποιους μήνες ακόμη ή ν'αρχίζω ν'αγοράζω σιγά σιγά, όπως κάνατε με τη ΔΕΗ εσείς; Για παράδειγμα η Eurobank τώρα είναι στο 0,75. Πιστεύετε ότι μπορεί τους επόμενους μήνες να πάει και κάτω από το 0.60;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Eurobank στο ταμπλό δεν είναι η τράπεζα πλέον. Είναι η holding.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Leky και κύριε Μπάμπη .... γκουρού είμαι, δεν είμαι προφήτης.
      Αν νομίζετε ότι οι τιμές είναι καλές μπείτε .... εγώ λέω ότι τα νούμερα ακόμη είναι άσχημα και δεν υπάρχουν ίδια κεφάλαια. Με αφορμή τα stress test πρέπει να πάνε σε ΑΜΚ με καταβολή μετρητών .... έτσι θα ενδυναμώσει ο Ισολογισμός των τραπεζών και θα είναι πιο υγιή τα ίδια κεφάλαια τους.

      Διαγραφή
    3. Επίσης να προσθέσω και εγώ ότι η Holding είναι 40% Grivalia, εταιρία ακινήτων, οπότε λίγο διαφορετικά τα πράματα από τις άλλες τράπεζες?

      Διαγραφή
  41. Ρε σεις ... μην γράφετε ότι κατεβαίνει στην κεφάλα σας.
    Όχι και ο Μπαλόπουλος της Ζάμπα και Κοτσολιούτσος. Φωτιά θα πέσει και θα μας κάψε
    Είχε και παραείχε η ΖΑΜΠΑ στο ταμείο 10 εκατ. (όχι 1 που γράφετε) και το είχε σε κλειστές προθεσμιακές .... σήμερα έχει 7,5 εκατ ταμείο και είναι πλέον ελαφρώς ζημιογόνος.
    Σύνολο υποχρεώσεων 290 χιλιάδες ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπερα, για τη μετοχη Δαιος εχετε καποιο σχολιο? Το χαρτι ειναι μαζεμενο και οι ιθυνοντες μιλανε για 10ευρω! Το βλεπετε πιθανο κατι τετοιο??? Vassilis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΑΙΟΣ 2018:
      EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων): 12 εκατ. Καθ. Κέρδη: 2,885 εκατ. Ίδια κεφάλαια: 19 εκατ. Κεφαλαιοποίηση: 42 εκατ. Καθαρός δανεισμός πολύ μεγάλος: 92 εκατ. P/E: 14,7 P/BV: 2,2 EV/ EBITDA (αξία επιχείρησης): 11,2.

      Αν κάνει ΑΜΚ και μειώσει τους τόκους από δάνεια, τότε επανέρχεται στον ίσιο δρόμο. Επίσης είχε γραφεί κάπου ότι ήταν σε επαφές για πώληση του DAIOS COVE (μιλάμε για ξενοδοχείο στολίδι) για να εξαλειφθεί εντελώς ο δανεισμός και να του μείνουν και μετρητά, αλλά δεν νομίζω να προχωρήσουν (γιατί είναι κοφτήριο μετρητών), εκτός και αν πάρουν πολύ μεγάλο ποσό.
      Στο δια ταύτα, επειδή παρακολουθώ τη μετοχή, βλέπω ότι τα ελάχιστα κομμάτια που βγαίνουν προς πώληση (εδώ και μήνες) σκουπίζονται. Αν αποφασίσουν να την τρέξουν μπορεί να πάει εκεί που λες (εφόσον γίνουν τα ανωτέρω ή κάποιο άλλο γεγονός που εμείς αγνοούμε) – αλήθεια ποιοι ιθύνοντες μιλάνε για 10 ευρώ (διευκρίνισε σε παρακαλώ). ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΉ: ΕΧΕΙ ΕΓΚΛΩΒΗΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, όταν «έπαιζε» την μετοχή ο συγχωρεμένος (πλέον) Θωμάς Λαναράς των ΚΛΩΝΚ. Αν ήθελε ο κ. Τάκης θα ήθελα και εγώ τη δική του άποψη.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Βασίλη έχετε Δάιο και αν ναι απο πότε και θα σας απαντήσω ... επειδή πολλοί με έχουν ρωτήσει.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλη προσοχή στις φήμες ειδικά στο συγκεκριμένο χαρτί.

      Διαγραφή
    4. εχω αγορασει στα 5 ευρω απο το 2012. σκεφτομαι να αγορασω λιγες ακομα αλλα απ οτι βλεπω η μετοχη δεν ακολουθει στην ανοδο.

      Διαγραφή
    5. Δάιος Πλαστικά
      Καταρχήν οφείλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση που κατάφερε να φέρει σε πέρας το project ανέγερσης 2 ξενοδοχειακών μονάδων και να το υλοποιήσει με απόλυτη επιτυχία, εν μέσω πτωχεύσεως της Ελλάδος και ενώ η τελευταία δεκαετία ήταν υφεσιακή και οικονομικά πολύ δύσκολη για την χώρα.

      Για όσους πιθανόν δεν γνωρίζουν, να πω ότι η Δάιος ήταν μια εταιρία πλαστικών με ανύπαρκτο τραπεζικό δανεισμό. Το 2005 είχε ΜΗΔΕΝ τραπεζικά δάνεια και στο ταμείο υπήρχαν 2,5 εκατ. ευρώ.
      Όμως η ανέγερση των ξενοδοχειακών μονάδων Daios Luxury Living στη Θεσσαλονίκη και Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης οδήγησε την εταιρία σε αύξηση του τραπεζικού δανεισμού σε περισσότερα απο 100 εκατ. ευρώ.
      Το 2013 ο τραπεζικός δανεισμός της Δάιος έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ των 112,9 εκατ. ευρώ και στο ταμείο υπήρχαν μόνο 585 χιλιάδες ευρώ.
      Το 2006 ξεκίνησε να λειτουργεί το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και το 2010 το ξενοδοχείο της Κρήτης.
      Η επένδυση για τη δημιουργία του ξενοδοχείου, ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Η μονάδα λειτούργησε εν μέσω κρίσης, παρ' όλα αυτά η κρίση δεν την έχει αγγίξει.

      Σήμερα οι πωλήσεις της Δάιος είναι περισσότερες απο 45 εκατ. ευρώ, όπου το 50% είναι πωλήσεις πλαστικών, το 44% οφείλονται στο ξενοδοχείο της Κρήτης και το 6% προκύπτουν απο το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

      Οι πωλήσεις του Daios Luxury Living δείχνουν να έχουν σταθεροποιηθεί πέριξ των 2,8 εκατ. ευρώ , ενώ του Daios Cove στον Άγιο Νικόλαο ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ. Το εντυπωσιακότερο όμως είναι ότι η Δάιος έχει καταφέρει μέσα στην τελευταία 10ετία να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών των πλαστικών στα 23 εκατ. ευρώ, απο 13 εκατ. που ήταν εως και το 2010.

      Τα EBITDA είναι περισσότερα απο 12 εκατ. ευρώ και αν αφαιρέσουμε αποσβέσεις 3,8 εκατ. και χρηματοοικονομικά έξοδα 4,2 εκατ ευρώ, τότε ο όμιλος μπορεί να εμφανίζει 4 εκατ. ευρώ προ φόρων και μετά φόρων 2,8 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Οπότε με την τιμή της μετοχής στο 2,9 έχουμε P/E = 15

      Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται 19 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 1,27 ευρώ ανά μετοχή .... άρα P/BV = 2,28

      Πλέον ο τραπεζικός δανεισμό μειώνεται διαρκώς έχει φθάσει στα 94,214 εκατ. ευρώ, απο 112,916 εκατ. το 2013.

      Ο καθαρός δανεισμός είναι στα 92 εκατ. ευρώ απο 112 εκατ. ο 2013 .... είναι δηλαδή μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ.

      Διαγραφή
    6. Απαιτητική η αποτίμηση ... αλλά μελλοντικά, καθώς τα νούμερα θα βελτιώνονται, θα δοθεί η ευκαιρία να γίνει το κατάλληλο παίγνιο.
      Εγώ αν την είχα ... δεν θα την πούλαγα, τώρα που δεν έχω δεν αγοράζω σε αυτά τα νούμερα.

      Διαγραφή
    7. Ο Δάιος μειώνει κατά 6 εκατ./έτος τον δανεισμό της και με 4,1% επιτόκιο θα έχει τουλάχιστον + 240.000 ευρώ στα φετινά κέρδη. Έχω και εγώ μετοχές με μ.ο. στα 6 ευρώ και ενώ πήγε στα 14 δεν πούλησα ο μ@λ@$^%$^. Παρεμπιπτόντως, κ. Τάκη, αν και χάλια η αγορά, η ΔΕΗ αντέδρασε σήμερα. Εκεί ευτυχώς έχω σούπερ κέρδη.

      Διαγραφή
    8. Αντέδρασε και μάλιστα με όγκο ... όπου φυσικά δεν ξύπνησαν οι μαριδέοι σήμερα πουρνό πουρνό και φορτώνουν ΔΕΗ!!

      Διαγραφή
  43. Ερώτηση κύριε Τάκη το ακίνητο του Μουζάκη στο ποτάμι εκεί που έχει την παραγωγή τι αξία νομίζετε πως έχει.Δεν νομίζετε πως είναι καλύτερα να το εκμεταλλευτεί από το να παράγει κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.Ειναι καλύτερα λέτε να φύγει τελείως από τις κλωστές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια διέξοδος είναι η στροφή στο έτοιμο ένδυμα.
      Για εμενα ομως που δεν ειμαι ειδικος ... θα ελεγα μακρυα απο κλωστες.

      https://www.google.com/amp/s/www.tanea.gr/2003/02/28/greece/20-erwtiseis-eleytherios-moyzakis/amp/

      Διαγραφή
  44. Καλησπέρα κύριε Τάκη νομίζω είναι ώρα σιγά σιγά για κτίσιμο θέσης και μακάρι να πέφτει επίσης σιγά σιγά να παίρνουμε κομμάτια καλές βουτιές σε εσένα και στους καλοπροαίρετους συμφορουμιτες.Καλο βράδυ τα καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ευχαριστώ...ήσασταν κατατοπιστικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. αυτο ξερω κ εγω αλλα ειπα μηπως υπηρχε καποιος τροπος κ δεν το ειχα παρει ειδηση.


    ο λογος που δεν γραφω το ονομα της μετοχης δεν ειναι πως θελω να το κρατηαω μυστικο.
    απλα, αν γραψω το ονομα πολλοι θα μου ζητησουν τους λογους που το αναφερω, αλλοι θα μου πουν να παρουσιασω αναλυτικα τις ενδειξεις που εγω βλεπω , ενω οσοι εχουν μετοχες σιγουρα θα δυσαρεστηθουν κ σε καποιες περιπτωσεις ισως να πανε το θεμα σε προσωπικο επιπεδο(του στιλ οτι κ καλα γιατι γραφω απο το στιγμη που δεν εχω κινητρο).

    με δεδομενο πως δεν εχω καμια διαθεση να ξεκινησω κατι τετοιο χωρις πρωτα να εχω σορταρει τη μετοχη, ειναι μαλλον καλυτερο να μην αναφερω κ καθολου το ονομα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραψτε μου αν θελετε το ονομα της λεγαμενης να σας πω αν εχετε δικιο και ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
    2. ΟΚ κυριε Νικdan μην το γραψετε ... το εμαθα.
      Δεν συμφωνω ... δειτε τις χρηματοροες του.

      Εμένα δεν μου κσιγεται καρφακι, αφου δεν εχω ουτε μια μετοχη ... απλα να ξερετε, οποτε θελουν το γυριζουν πανω το χαρτι και τους αφηνουν ολους με το στομα ανοιχτο.

      Σας ευχαριστω

      Διαγραφή
    3. ΟΚ ειδα και το μήνυμα σας μολις τώρα.
      Καλη συνέχεια.

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα κ. Τάκη. Στον ΠΑΠ τι γίνεται, φεύγει κανένας θεσμικός, να μπούμε για κανά παίγνιο?

      Διαγραφή
    5. Αντιλαμβάνομαι ότι μιλάτε για τον ΙΚΤΙΝΟ. Ασχέτως φημολογίας αν πέσει κάτω από το 1€ αρχίζω αγορες (ενίσχυσης της θέσης μου).
      Όσο πιο κάτω πάει τόσο περισσότερες οι αγορές.

      Διαγραφή
    6. Φημολογίας το ανάγνωσμα; Κοντή γιορτή.....Το 2019 (α τρίμηνο) τα νούμερα των εξαγωγών ως χώρα στο μάρμαρο είναι μειωμένα σε σύγκριση με το 2018 σε ποσοστό 21,83% με τις μέσες τιμές πώλησης πέριξ των 380 δολαρίων τον τόνο (ογκομάρμαρο). Καταλύτης θα είναι τυχόν πώληση της έκτασης στην Κρήτη, και πάντοτε βέβαια παρακολουθούμε τις εξαγωγές. Η διοίκηση ανάφερε πως το 2019 θα κλείσει με κύκλο εργασιών στα ίδια επίπεδα θαρρώ. Και με βάση τις χρηματοροές δεν βλέπω κάτι το ανησυχητικό. Και τέλος ναι στο 1ο εξάμηνο είχαμε οριακή μείωση θέσης από Έλληνα διορατικό θεσμικό (έγκαιρη λήψη θέσεων) και με τους Γάλλους στα ίδια.

      Διαγραφή
    7. Εσείς κυριε Βασίλη που έχετε χαθεί; Διακοπές είστε;

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη τα σέβη μου. Ήμουν διακοπές, σας διαβάζω και παρακολουθώ τις γραφές!

      Διαγραφή
  48. Καλησπέρα. Σε πιθανες πτωτικές πράξεις του Δρομέα αύριο υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς μου. Είχα αναφερθεί σε προηγούμενο post μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια απορία, για χάριν της συζήτησης, δεν σας τρομάζει ότι σήμερα έκανε τη μεγαλύτερη πτώση με όγκο του τελευταίου εξαμήνου?

      Διαγραφή
    2. Δεν τρομάζω εύκολα φίλτατε. Χρηματιστηριακός ομιλώντας πάντα. Εξάλλου δεν πάμε να γίνουμε πλούσιοι από τέτοιου είδους μετοχές.

      Διαγραφή
  49. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Nikdan γραφετε στον Τακαρο ... εδω, οποιος γραφει και αιτιολογεί αυτά που λεει, δεν θα αφήσω κανενα να του την πεί. Δεν θελω να ανησυχείτε ... γράψτε ελεύθερα, χωρις φόβο ...

      Διαγραφή
    2. Θα διαβασω αναλυτικα οτι μου γραψατε και θα σας απαντήσω ... αν και αυτή την κουβέντα την ειχαμε κανει πριν 2 με 3 χρόνια ... όταν εξηγούσαμε οτι αρχισε να πουλάει περισσοτερο ογκομάρμαρο.

      Διαγραφή
    3. Δεν ξερω αν το εχετε μελετησει .... για δειτε τι εγραφα.

      http://mitarola.blogspot.com/2018/01/blog-post.html?m=0

      Διαγραφή
    4. το εχω δει.τα τελευταια χρονια η διακυμανση δεν ειναι τοσο μεγαλη.ας δουμε λοιπον κ τη λογιστικη κατασταση 6μηνου 2019, μιας κ φετος η εταιρεια δεν εβγαλε τριμηνο(πλεον δεν ειναι υποχρεωμενη να βγαζει τριμηνο, αλλα τα προηουμενα χρονια εβγαζε κ ας μην ειχε υποχρεωση να το κανει)

      Διαγραφή
    5. 9 εκατ. μετά φόρων το 2017 + 12 εκατ. το 2018 = 21 εκατ.
      Αποσβέσεις 3,2 (2017) +3,7 (2018) = 7 εκατ.
      Άρα κέρδη + αποσβέσεις = 28 εκατ.
      Ταμειακές λειτουργικές ροές 14,8 (2017) +12,5 (2018) = 27,3 εκατ. ευρώ

      Και εν τω μεταξύ έχει αυξήσει τα αποθέματα απο 17,6 (2016) σε 19,8 εκατ
      και τις απαιτήσεις απο 11,4 εκατ. (2016) σε 14,4 εκατ

      Θα μου πείτε ότι έχει αυξήσει τις συνολικές υποχρεώσεις, κατά 21 εκατ. ευρώ ... απο 49,8 εκατ. (2016) σε 71 εκατ. ... όμως αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση του τραπεζικού δανεισμού κατά 14 εκατ. ευρώ (απο 21,3 εκατ. το 2016 σε 35 εκατ.) με σκοπό να δοθούν 14 εκατ για την εξαγορά του 79,655% της Latirus

      Διαγραφή
    6. Το δια ταύτα κ. Τάκη??? Βλέπετε κάτι επιλήψιμο ειδικά μετά τη μεγάλη αύξηση στις πωλήσεις του ακατέργαστου.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Γιώργο πλάκα μου κάνετε;
      Ολόκληρη Grant Thornton υπογράφει ... και έχετε αμφιβολίες;

      τα έχουμε γράψει πριν 1,5 χρόνο ... εδώ
      http://mitarola.blogspot.com/2018/01/blog-post.html?m=0

      και καταλήγω
      ''Και τελικό συμπέρασμα .... η Ικτίνος κόμη ΔΕΝ έχει πουλήσει όλο το ογκομάρμαρο που εξορύσσει, άρα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης της κερδοφορίας της. ''

      Πάμε παρακάτω ....

      Διαγραφή
    8. Το ξέρω κ. Τάκη. Ευχαριστώ για την απάντηση και το χρόνο σας.

      Διαγραφή
    9. Κύριε lari o Τάκαρος δεν διαγράφει ποτέ σχόλια ... εξαιρείται ο γκουρού της βλακείας που γράφει με 1345253556646000 nicks.

      Ο κύριος nikdan απέσυρε μόνος του το σχόλιο. ΟΧΙ ΕΓΩ!!

      Διαγραφή
  50. Ακριβώς το ίδιο (και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό) συμβαίνει με την ΜΕΡΚΟ. Τεραστια αυξηση πωλήσεων με ελάχιστη αύξηση του κόστους πωλήσεων.
    Ακριβώς το ίδιο συνέβη το 2017 και με τον Κυριακίδη (το 2018 δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη στο ΓΕΜΗ).
    Δεν νομίζω ότι σε όλες τις περιπτώσεις πειράζουν τους ισολογισμούς (που άλλωστε ελέγχονται από διαφορετικούς ορκωτούς).
    Θεωρώ ότι υπάρχει ένα στάνταρ κόστος και από ένα σημείο και πέρα η αυξηαύ του τζίρου δεν συνεπάγεται και αντίστοιχη αύξηση του κόστους πωλήσεων, αλλά πηγαίνει κατευθείαν στα κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κ. Ξενοφών, είναι το ανελαστικό κόστος. Όποιος έχει δουλέψει με εργατικά και μηχανήματα το γνωρίζει.
      Είτε παράξεις στο 60% είτε στο 95% της δυναμικότητας μονάδας/ εργοταξίου/λατομείου το κόστος κυμαίνεται λίγο πολύ στα ίδια.

      Διαγραφή
  51. Προς κύριο Ξενοφών σιγά σιγά μην ξεχνάμε το δρομολόγιο που έχει κάνει προ reverse υπάρχουν μεγάλα κέρδη αυτή νομίζω ότι είναι η αιτία δεν έχει σχέση με την εταιρεία.Καλο βράδυ σε όλους από όμορφο κοκκαρι σαμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γνωρίζω κ. Κίτσο. Απλά και προ reverse έλεγα ότι κάτω από τα 4€ θα αρχίσω αγορές γιατί θεωρώ ότι υπάρχει αρκετό margin of safety και ότι δύσκολα θα χασω.
      Με την ίδια λοιπόν λογική κάτω από 1€ (4€ προ reverse) θα έχω τη δυνατότητα να ενισχύσω την θέση μου μέχρι το σημείο που έχω καθορίσει και μετα να περιμένω.

      Διαγραφή
    2. Όσα αρνητικά γράφονται για Ικτίνου εν μέσω θερινής ραστώνης είναι εκ του πονηρού. Η εταιρία ήδη κάλυψε την μείωση της κακοκαιρίας
      Λαρις

      Διαγραφή
    3. Ελάτε κύριε Λάρι μην το κάνουμε θέμα ... μια άποψη είπε ο άνθρωπος, μην τον κρεμάσουμε κιόλας.

      Πάντως, βλέπω όλο με ρωτάτε κύριε Λάρις, αλλά ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ!!! Πράγματι το επιβεβαιώνω και εγώ ....

      Διαγραφή
    4. Η άποψη σας εχει βαρύνουσα σημασία
      Λαρις

      Διαγραφή
    5. Και εγώ θέλω να βλέπω όλους και όλα καλοπροαίρετα κ. Τάκη, αλλά όταν κάποιος εικοτολογεί σε 3 blogs ταυτόχρονα (κάνοντας copy-paste την ίδια "αθώα" ερώτηση, κάποιοι άλλοι που μέχρι εκείνη την ημέρα σέβονταν την άποψή του, μπορεί να προβαίνουν στο -10% σε πωλήσεις. Γι' αυτό και από το Soltrade του έγραψα να αναρτήσει τα ίδια ακριβώς και σε εσάς (ώστε να του απαντήσετε) όπως και στο Capital, ώστε να του απαντήσουν οι εκεί επισκέπτες. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
    6. Αχ και να ξέρατε μέχρι που και ποιοί τον διάβασαν .... το κλείνουμε ... ας ειναι ολοι προσεκτικοι σε αυτα που γραφουν γιατί παραποίηση Ισολογισμού είναι βαριά κουβέντα ...

      Διαγραφή
  52. Αυξάνονται τα σύννεφα πάνω απ'τα παγκόσμια μαγαζιά,σήμερα προστίθεται και η ταλαίπωρη Αργεντινή.Στο -35% το χρηματιστήριό της,αυτό κι αν είναι κραχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Κύριε Τζο72 πρέπει ρευστότητα να έχουμε πάντα για καλές περιόδους διορθώσεων τότε αγοράζουμε αυτά που θέλουμε με υπομονή και πειθαρχεία και αν έχουμε καλά κέρδη να τα παίρνουμε ας βγάλουν και οι επόμενοι ευκαιρίες πάντα θα δίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Έτσι είναι κύριε Κίτσο και επειδή αυτές τις πεταλούδες ή κατά άλλους τους μαύρους κύκνους,τους έχουμε δει και παλιότερα τη 10ετία του '90 σε Ασία και Ρωσία τέτοιες περίπου καλοκαιρινοφθινοπωρινές εποχές,το καλύτερο είναι ρευστότητα και υπομονή.

    Συνεπώς θα χαλιναγωγήσω λίγο τη βιασύνη μου με την ΙΝΤΕΤ και θα δώσω χρόνο στο φαινόμενο(?)να εξελιχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μετά κύριε Τζό, όπως καλά το ξέρετε, η τάση γυρίζει δριμύτερη .... ας κάνουν λίγο πάρτι, κάτι άμπαλοι, σαν τον γκουρού του Δρομέα και πρώην του Περσέα (που σήμερα μου έχει γράψει με 10 διαφορετικά nicks τις ίδιες παπαριές), να γράψει καμιά παπαριά επειδή φταρνίζεται ο Νταού Πεντέλης.
      Η ΤΑΣΗ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΔΡΙΜΥΤΕΡΗ!!!
      Οι νεώτεροι τις παπαρδέλες τους να πάνε να τις πούνε αλλού κύριε Τζό.

      Διαγραφή
    2. Σαν τον ΠΕΙΡαυλοκίνητο που βλέπει φούσκες στις 900 μονάδες,θα δώσει ρεσιτάλ αυτές τις μέρες. Ο κόσμος να χαλάσει και να γυρίσει ανάποδα,το δικό μας το μαγαζί με Κυριάκο πρωθυπουργό θα γράψει μεγαλύτερα νούμερα απ'του Σαμαρά.

      Διαγραφή
  55. Καλημερα κυριοι, η ταση ειναι μεσομακρο θετικη ομως οσο ο καθε dow μενει κονταρι.... το τι θα γινει αν διορθωσουν...πανε ηδη 10 χονια δλδ μαλλον ολοι το φανταζομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Κε Τακη,καινουργιος.Καταρχην χρόνια πολλα σε ολους.Θα ηθελα ενα σχόλιο για PROFILE,ΙΑΤΡΙΚΟ,ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ σε οριζοντα διετιας,τριετιας.Παιζω περιστασιακα και παντα μεσομακροπροθεσμα,γιατι με το trading δεν το εχω.Ειμαι μπερδεμενος γιατι απο τη μια ο δικος μας δεικτης χαμηλα,καποια χαρτια σε ιστορικα υψηλα,οι εξω φαινεται να ειναι στα προθυρα σοβαρης αντιστροφης καθως περασαν 11 χρονια απο το τελευταιο κραχ,λιγο ξεστραβωμα απο εσας δεν θα εβλαπτε!Ευχαριστω εκ των προτερων και ζητω συγγνωμη γιατι οι περισσοτεροι εδω μοιαζουν να ειναι πολυ πιο κατατοπισμενοι απο εμενα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Επίσης χρόνια πολλά σε όλους.προς unknown αν δεν είσαι αγορασμενος σε αυτά γνώμη μου κοίτα άλλου λόγου χάρη ελαστρον χαϊδεμένο Μουζάκη παράδειγμα το λέω αν είσαι αγορασμενος με κέρδη δίνε και ας βγάλουν και άλλοι.Καλη σημερινή σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂