Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Ευχές

Εύχομαι σε όλους σας χρόνια πολλά και με υγεία. 
Καλή ανάσταση να έχετε .... με προσοχή στις χοληστερίνες και στα τριγλυκερίδια.


77 σχόλια:

  1. Χρονια πολλα παιδες Καλη Ανασταση Καλο Πασχα κ να περασετε ομορφα..!! Κ μακρια απ τη πνευματικη παραλυσια..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Ανάσταση σε όλους και φωτιση στα τρολ του blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά σε όλους-ες σας με υγεία και με όμορφες οικογενειακές στιγμές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Ανάσταση και Πασχαλιά και σε σας Κύριε Τάκη...και στους φίλους του μπλογκ συναγωνιστές στο ΧΑΑ επίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή Ανάσταση κύριοι, με υγεία κι ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση, πνευματική και σωματική! Καλές γιορτές και καλή επιστροφή γιατί βλέπω φέτος ήταν η χρονιά της μεγάλης φυγής από το κλείνον άστυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή Ανάσταση, δύναμη, πίστη, υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
    Ο Όμιλος ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ, δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση γαλακτοπαραγωγικών ζώων, στην παραγωγή και πώληση γαλακτοκομικών προϊόντων και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτελείται από την μητρική Εταιρεία και από τη θυγατρική Εταιρεία CAMPUS ΑΕ, (κατέχει το 100% των μετοχών) που εδρεύει στην Μέστη Αλεξανδρούπολης και η βασική δραστηριότητα της θυγατρικής είναι η παραγωγή αγελαδινού γάλακτος, η οποία απορροφάται εξολοκλήρου από το εργοστάσιο της ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ στο Διδυμότειχο.

    Η CAMPUS πέραν των ιδιόκτητων βιολογικών περιουσιακών στοιχείων της έχει δημιουργήσει και το «cluster κτηνοτρόφων» που αποτελεί ένα μοντέρνο «συνεργατισμό» νεαρών κτηνοτρόφων στο χωριό Μέστη της Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με τον οποίο η Campus αναλαμβάνει τη στέγαση και τη σίτιση κοπαδιών συγκεκριμένων κτηνοτρόφων και ταυτόχρονα αγοράζει το παραγόμενο από τα κοπάδια αυτά γάλα δημιουργώντας σημαντικές συνέργειες. Το μοντέλο αυτό αποδίδει αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα για τους συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους και αποτελεί ένα αρκετά ελκυστικό μοντέλο διαχείρισης κοπαδιών ζώων.

    Η συνολική ημερήσια παραγωγή από ιδιόκτητα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία αλλά και άλλων κτηνοτρόφων ανέρχεται σε πάνω από 35 τόνους γάλα ημερησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί σχεδόν στο 2,5% της εγχώριας παραγωγής νωπού αγελαδινού γάλακτος. Το cluster της CAMPUS A.E. αποτελεί ένα μοναδικό και πρότυπο μοντέλο για τα δεδομένα της εγχώριας αγοράς και τη μόνη αξιόλογη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αύξησης της ελληνικής παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Η εγχώρια παραγωγή είναι ελλειμματική καλύπτοντας μόνο το 35% των αναγκών της και αναγκάζει τη χώρα μας να πραγματοποιεί μεγάλες εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

    Παρά τη μείωση της κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος, στην εγχώρια αγορά, οι πωλήσεις της εταιρίας επιτυγχάνουν το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο. Έτσι για το 2018 έφτασαν στα 32,525 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 6,2% σε σχέση με τις πωλήσεις των 30,641 εκατ. ευρώ, του 2017, που ήταν αυξημένες κατά 6% σε σχέση με τις πωλήσεις των 28,906 εκατ. του 2016.

    Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η εταιρία ανακοίνωσε κερδοφόρα αποτελέσματα της τάξης των 979 χιλιάδων ευρώ ήτοι 0,072 ευρώ ανά μετοχή. αυξημένα κατά 82,6% σε σχέση με τα κέρδη των 536 χιλιάδων ευρώ του 2017.
    Τα ΕΒΙΤDA έχουν σταθεροποιηθεί πάνω από τα 3 εκατ. ευρώ και έκλεισαν στα 3,318 εκατ. ευρώ , όπου με αποσβέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα το πολύ 1 εκατ. ευρω ... η εταιρία δύναται να εμφανίζει προ φόρων κέρδη περισσότερα του 1 εκατ. ευρώ.

    Τα ίδια κεφάλαια της Εβροφάρμα ανέρχονται σε 11,655 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,85 ευρώ ανά μετοχή .... όπου αν αφαιρέσουμε απο το ενεργητικό της εταιρίας τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία τότε τα ίδια κεφάλαια πέφτουν σε 0,57 ευρώ ανά μετοχή.
    Ο τραπεζικός δανεισμός είναι σχετικά υψηλός και ανέρχεται σε 17,356 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 554 χιλιάδες ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης βρίσκεται στο 59,04%.

    Βρισκόμαστε μπροστά σε turn around story διαρκείας. Όσοι είμαστε αγορασμένοι κάτω απο τα 0,5 καθόμαστε ήσυχοι και παρακολουθούμε υπομονετικά τη συνέχεια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα με αγάπη, υγεία, ευτυχία και χαρά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βρισκόμαστε μπροστά σε turn around story διαρκείας. Όσοι είμαστε αγορασμένοι κάτω απο τα 0,5 καθόμαστε ήσυχοι και παρακολουθούμε υπομονετικά τη συνέχεια ΕΝΑς ΑΠΟ ΑΥΤΟΥς ,,ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΣΙΑΡΗ ΣΤΟ 1.30 στο μηνιαιο ΚΑΙ μου αρεσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά με υγεία και ολα τα καλά, ιδιαιτερα στον Κο Τάκη και τον κύριο hippy, αλλά και σε όλους τους θαμώνες και φιλους του μπλογκ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχές και από εμέ με καθαρό μυαλό και γλυκιά καρδιά σε όλους τους συνοδοιπόρους και στο blog και στον κύριο Τάκη που μας φιλοξενεί.Κιτσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα στον σπιτονοικοκύρη κ. Τάκη !
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια σας πολλά κύριε Τάκη,να είστε καλά.
    Χρόνια σας πολλά αγαπητοί φίλοι.
    Κάπου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Xρόνια πολλά με υγεία πολλές ευχές στον κύριο Τάκη και τους φίλους του blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με υγεία.Τωρα,αν υπάρχουν και κερδη από το...άθλημα,ευπρόσδεκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε ολους..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρόνια πολλά κ Χριστός Ανέστη με υγεία ! Θέλω να συγχαρώ κ να ευχαριστήσω τον οικοδεσπότη κ τους φίλους του blog που μοιράζονται γνώσεις κ εμπειρία με νέους κ άπειρους στο Χρηματιστηριο κ τις επενδύσεις όπως είμαι εγώ. Ελπίζω κάποια στιγμή να καταφέρω και εγώ να συνεισφέρω σε γνώση-εμπειρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χρονια πολλα σε ολους ,κ. Τακη σας ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλύτερα εδώ ... για τον κύριο Ξενοφών

    ΑS Company
    Το 2018 o Όμιλος, πέτυχε πωλήσεις 27,015 εκατ. ευρώ και είναι το 2ο καλύτερο ρεκόρ μετά τα 27,245 εκατ. ευρώ πωλήσεις του 2008.
    Στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα της θυγατρικής Εταιρίας «AS COMPANY CYPRUS LTD», με έδρα στην Κύπρο,η οποία διένυσε την τρίτη χρήση της και της θυγατρικής«AS KIDS TOYS SRL»με έδρα στη Ρουμανία, η οποία δραστηριοποιήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2018.
    Οι πωλήσεις στην Κύπρο έφθασαν τα 1,586 εκατ. ευρώ, απο 1,165 εκατ. το 2017 και 743 χιλιάδες ευρώ το 2016. Στην Ελλάδα η εγχώρια αγορά του παιδικού παιχνιδιού για 4ο έτος κινείται σταθεροποιητικά και διέπεται από στασιμότητα.

    Έτσι, το 2018 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε 27,015 εκατ. ευρώ έναντι 25,954 εκατ. ευρώ το 2017, σημειώνοντας αύξηση +4,1%.
    Τα EBITDA έφθασαν τα 5,177 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,4% σε σχέση με τα 4,91 εκατ ευρώ EBITDA του 2017. Εδώ να αναφέρουμε ότι το ρεκόρ EBITDA της ΑΣΚΟ επιτεύχθηκε το 2008 και ήταν 5,451 εκατ. ευρώ (με τα καθαρά κέρδη, τότε, να κλείνουν στα 3,144 εκατ. ευρώ).
    Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 4,493 εκατ. ευρώ το 2018, έναντι 4,244 εκατ. ευρώ το 2017.
    Τα καθαρά μετά φόρων κέρδη της εταιρίας ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, ήτοι 0,24 ευρώ ανά μετοχή και ήταν αυξημένα κατά 7,2% σε σχέση 2,984 εκατ. ευρώ απο το 2017.

    Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 8,392 εκατ. ευρώ (0,64 ευρώ ανά μετοχή), ενώ η εύλογη αξία των επενδύσεων της εταιρίας (κυρίως χρεόγραφα και αμοιβαία κεφάλαια εξωτερικού) ανέρχεται σε 5,336 εκατ. ευρώ (0,41 ευρώ ανά μετοχή).
    Ο τραπεζικός δανεισμός είναι ανύπαρκτος, μόλις 96 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας φθάνουν τα 6,691 εκατ. ευρώ.
    Άρα η εταιρία μέσω των ταμιακών διαθεσίμων της και των επενδύσεων της μπορεί να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της και να της περισσέψουν 7,037 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,54 ευρώ ανά μετοχή.
    Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 28,454 εκατ. ευρώ ήτοι 2,17 ευρώ ανά μετοχή.

    Με την τιμή της μετοχής στα 2,72 έχουμε P/E = 11,3 και Ρ/BV = 1,25

    Η τιμή της μετοχής φαίνεται ότι είναι δίκαια αποτιμημένη καθώς απο πουθενά δεν διαφαίνεται να υπάρχει growth story.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γεια σας κ.Τάκη

      χρόνια πολλά!!!οτι καλύτερο σας εύχομαι.

      Δεν θεωρείτε ότι η Ρουμανία αποτελεί growth story?
      Τα θετικά που βλέπω είναι οτι η Ρουμανία είναι διπλάσια αγορά σε σχέση με την Ελλάδα.
      Επίσης έχουνε ισχυρή παρουσία τα jumbo τα οποία έχουνε καλή συνεργασία με ascompany.
      Βέβαια η διοίκηση κάνει αργές και προσεκτικές κινήσεις οπότε δεν περιμένω άμεσα αποτελέσματα.
      Επιπλέον έχουνε ανακοινώσει ότι σκέφτονται μετά την Ρουμανία να προχωρήσουν και σε δεύτερη χώρα(μάλλον Γιουγκοσλαβία). Οπότε νομίζω οτι υπάρχει growth story. Ελπίζω και εκτιμώ ότι θα τα πάνε καλά. Στη Κύπρο τα κατάφεραν γιατί όχι και στη Ρουμανία;

      Το p/bv μπορεί να είναι πάνω απο 1 αλλά όπως πολύ εύστοχα αναφέρετε έχουνε πολλά μετρητά. Οπότε είναι διαφορετικά νομίζω τα περιουσιακά στοιχεία να είναι σε απαιτήσεις,αποθέματα κτλ και διαφορετικά σε μετρητά. Επίσης δεν έχει πουθενά στον ισολογισμό υπεραξία φήμη και πελατεία (goodwill)...που νομίζω θα μπορούσε..
      Είμαι διαχρονικά αντίθετος που διατηρούν τόσο μεγάλη ρευστότητα...αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα....ευτυχώς φέτος μηδένισαν τον δανεισμό και αύξησαν την επιστροφή κεφαλαίου.

      Εν κατακλείδι εκτιμώ ότι θα άξιζε μεγαλύτερες αποτιμήσεις και σε βάθος χρόνου υπάρχει και growth story.

      Διαγραφή
    2. Χρόνια πολλά σε όλους και κυρίως το ΚΥΡΙΟ Τάκη που μας ξεστραβώνει.

      Νομίζω πως συμφωνώ με το κύριο Πανάγο για την ΑΣΚΟ. Μαζί της ήδη κάμποσα χρόνια και ελπίζω για πολλά ακόμα. Πάντως ο κλάδος των παιχνιδιών θεωρείται πως γενικά συρρικνώνεται λόγω της στροφής προς τα ψηφιακά παιχνίδια (γονείς να δίνουν το σμαρτφον/ταμπλετ στα κοπέλια μπας και ηρεμήσουν λίγο).

      Διαγραφή
    3. Κυριε Παναγο Χρονια πολλα.

      Τα ζωα μου τα αργα τα ξερετε;
      Στην Ελλαδα εχει ταβανιασει πσντως.

      Διαγραφή
    4. Τα ξέρουμε..
      το αργό βέβαια έχει και τα καλά του...

      πάντως σε πολλά πράγματα τους βγάζω το καπέλο...
      1)σε έναν σταθερό κλάδο κάθε χρόνο μπορούν και αυξάνουν το μερίδιο τους...άρα κάτι καλύτερο κάνουνε απο τους ανταγωνιστές τους..
      2)σε δύσκολες εποχές έχουνε βελτιώσει τον εμπορικό κύκλο
      3)είχανε προβλέψει νωρίς αυτό που λέτε κ.Μιχάλη και βγάλανε ψηφιακά παιχνίδια και επιπλέον τα παιχνίδια τους εστιάζουν σε μικρότερες ηλικίες που δεν έχουν τόση μεγάλη εξάρτηση απο tablet κτλ...ακόμα τουλάχιστον
      4) είναι οι πρώτοι που γράψανε τις επισφάλειες του Μαρινόπουλου όταν όλοι σφύριζαν κλέφτικα

      Στην Ελλάδα θα συμφωνήσω μαζί σας κ.Τάκη...το θεωρώ δύσκολο να αυξήσουν αισθητά πωλήσεις...μακάρι να με διαψεύσουν

      Ένα απλό πράγμα χρειάζεται για μεγαλύτερες αποτιμήσεις...να επιστρέφει όλα της τα κέρδη...θα έχει ίσως την μεγαλύτερη μερισματική απόδοση στο ΧΑ.

      Διαγραφή
    5. Ειναι χιλιες φορες προτιμοτερο να επιστρεφει ολα της τα κερδη απο τα να τοποθετει μερος των ρευστων σε αμοιβαια εξωτερικου και ομολογα ..

      Διαγραφή
    6. Πιστεύω πως το σκεπτικό τους να τα τοποθετούν σε αμοιβαία και ομόλογα έχει να κάνει με το ότι πρακτικά είναι οικογενειακή επιχείρηση. Δε θέλουν να τα βγάλουν απ' την εταιρία για να έχουν α) μαξιλάρι ασφάλειας και β) για να μη πλερώνουν έξτρα φόρους, το οποίο φαίνεται και απ' τη πολιτική των επιστροφών κεφαλαίου αντί μερισμάτων τα τελευταία χρόνια. Επίσης ως οικογενειακή/συντηρητική επιχείρηση προτιμούν τα "σίγουρα" βήματα ανάπτυξης παρά τα παράτολμα. Προσωπικά αυτή η φιλοσοφία δε μ' ενοχλεί και τους ακολουθώ.

      Αν θυμάμαι καλά, παλαιότερα είχαν κάνει νομίζω ένα άνοιγμα στο παιδικό ρούχο το οποίο δε τους βγήκε. Έχω την εντύπωση ότι το έτρεχε ο υιός.

      Διαγραφή
  22. Χριστός Ανέστη Χρόνια πολλά σε όλους
    Ιδιαίτερους χαιρετισμούς στον σύντεκνο τον γιατρό.Γιατρέ μου αύριο μετά τις εξελίξεις στην δεη ,θα μετατρέψω όλες τις μετοχές του οτε σε δεη και θα τις μπαουλιάσω όπως είχα κάνει και με τον οτε,φαντάζομαι αυτό δεν είναι malpractice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη!
      Στη ΔΕΗ έκανα ένα trade και μου βγήκε (πούλησα πριν ανακοινώσει αποτελέσματα).
      Πλέον θα περιμένω τις κινήσεις της νέας διοίκησης μετά την αλλαγή κυβέρνησης για να ξαναασχοληθω (άλλωστε δεν υπάρχει φόβος μήπως δεν βρω κομμάτια, όπως έχει επισημάνει και ο κ. Τάκης).
      Βασική προϋπόθεση είναι να δω το ξεδοντιασμα του καρκινωματος της ΓΕΝΟΠ (να μην μπορεί να εκλέξει διοίκηση, όπως η ΓΣΕΕ, και να ορίζεται διοίκηση από το Πρωτοδικείο). Η εταιρεία καταρρέει και οι κηφήνες ενδιαφέρονταν για την κατάργηση του συμψηφισμού των 15.000€ για να την στείλουν πιο γρήγορα στον πάτο.
      Διαφορετικά δυστυχώς βλέπω να αυξάνονται οι πιθανότητες να την ξεγυμνώσουν σταδιακα από όλα τα assets της (πώληση ΔΕΔΔΗΕ κλπ) και να την αφήσουν με το πελατολόγιο που αρέσκεται να μην πληρώνει (δημόσιο, ΛΑΡΚΟ, κακοπληρωτες) ωστε να φυτοζωει, να συρρικνώνεται διαρκως μέχρι να επέλθει το μοιραίο (όταν πια δεν θα είναι too big to fail).

      Διαγραφή
  23. Στην πρόσφατη εκποίηση μετοχών σε μερικές εταιρίες τα κομμάτια έγιναν αμέσως ανάρπαστα δεν πρόκειται για μεγάλα ποσά αλλά σε σύγκριση με με τους ημερήσιους τζίρους τα κομμάτια ήταν πολλά π.χ. ΛΑΝΑΚΑΜ ,ΚΟΡΔΕ ,ΚΥΣΑ ,ΚΤΗΛΑ ΓΕΒΚΑ,ΛΕΒΚ σε άλλες έφυγαν με μικρή καθυστέρηση π.χ. ΧΑΙΔ ,ΕΛΣΤΡ,ΟΛΥΜΠ σε άλλες στέκουν ακόμα ΜΕΝΤΙ ,ΛΕΒΠ
    ΑΠΛΉ παρατήρηση χωρίς να σημαίνει κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Iσως αυτό εξηγεί τη μεγάλη πτώση της ΕΛΣΤΡ που δείχνει αρκετά υποτιμημένη στα 22 εκ. κεφαλαιοποίηση...

      Διαγραφή
    2. Οχι ήταν 20710 κομμάτια και τέλειωσαν Πέμπτη ,άλλωστε μπαίνουν στην τιμή κλεισίματος, τηυ Παρασκευή άλλος πουλούσε.Είδα ότι και ΠΛΑΘ περίπου 55.000 κομμάτια ακόμα στέκουν.

      Διαγραφή
  24. Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη, κ. Τάκη θα μπορούσαν reds, intracom και ευρωβ να αποτελέσουν καλές επιλογές για τοποθέτηση με βάση τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές, θα ήθελα να ακούσω την αποψή σας ,ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιντρακομ και ΕΥΡΩΒ δεν ασχολούμαι ... Καμπάς θα είχε ενδιαφέρον κάτω απο 0,8, μπήκα πολλές φορές στον πειρασμό να αμαρτάνω ... όμως η εξάρτηση που έχει απο την γνωστή κατασκευαστική με έκανε πίσω. Με κατασκευαστές δεν θέλω να έχω ουδεμία σχέση ούτε και έμμεση, το γράφω χρόοοοονια αυτό.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη, με βάση τα ίδια κεφάλαια σε περίπτωση ανταλλαγής, η σχέση είναι περίπου στα νούμερα αυτά. Έτσι αποφάσισα να μην αποχωριστώ τη REDS (τοποθέτηση πέριξ των 0,5) όταν ανακοίνωσε τη συγχώνευση με το διαμάντι του Ανέμου. Θέλω να πως πως το ρίσκο σε περίπτωση συγχώνευσης με βάση τα ίδια δεν υφίσταται.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα κ.Τάκη θα ήθελα αν μπορούσατε κάποια στιγμή ένα σχολιασμό ή thread για ΕΚΤΕΡ, ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    4. Εδώ και πολλάααα χρόνια δηλώνω ότι κατασκευαστικές δεν αγοράζω και μάλλον δεν θα αγοράσω και ποτέ των ποτών.
      Η μόνη εισηγμένη κατασκευαστική που κρίνεται υγιής είναι η ΕΚΤΕΡ ... πλην όμως θα την αγόραζα στα 0,5 και κάτω ... τα έχω γράψει πολλές φορές αυτά.
      Εδώ πάνω δεν με ενδιαφέρει .... αν πάλι είχα μετοχές στα 0,5 εδώ πάνω ή θα διακρατούσα ή θα έβγαζα ένα μέρος αυτών και θα έπαιζα με τα κέρδη μου.

      Διαγραφή
  25. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά σε όλους. Κύριε Τάκη, γιατί είστε αρνητικός για ΕΥΡΩΒ; Σιγά σιγά η τιμή της έφτασε πιο κοντά από τις άλλες στην τιμή ΑΜΚ. Επίσης το ότι είναι καθαρά ιδιωτική δεν δίνει ένα πλεονέκτημα; Σας είχα ρωτήσει πριν μέρες αν πιστεύετε ότι η άνοδος των τιμών των τραπεζών τους τελευταίους μήνες δείχνει ότι τα δύσκολα πέρασαν ή όχι; Μπορεί να έχουμε πάλι μεγάλη πτώση στο 2019;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν δω επισφάλειες στο 40% με 50% δεν με ενδιαφέρουν οι τράπεζες ή έστω αν δεν πάνε σε ΑΜΚ (που λόγω Μητσοτάκη θα είναι ευνοϊκό το κλίμα) δεν κοιτώ τίποτα. Ας κάνουν trading oι άλλοι .... εγώ ότα αγοράσω θα παω για ένα ξεγυρισμένο Χ 10 και ας αγοράσω και ψηλότερα.
      Ψηλότερα και πιο σίγουρα!!

      Διαγραφή
  26. κ. Τάκη καλησπέρα, ποια η γνώμη σας για την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος; Είναι ασφαλέστερη για καταθέσεις από τις 4 μεγάλες; Έχει συμφέρον να τη βάλει στο ΧΑ ο Βαρδινογιάννης; Συγνώμη αν είναι άκυρες οι ερωτήσεις...

    Υ.Γ.: Κάποιος παλιά ζητούσε αναλύσεις του kikou. Έχω αποθηκευμένες μερικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στόχος πρώτος επετεύχθη : ευρεία νίκη ΝΔ
    Στόχος δεύτερος προς επίτευξη : αυτοδυναμία ΝΔ
    Στόχος τρίτος : αλλαγή εκλογικού νόμου
    Στόχος τέταρτος : Έναρξη ενάρετου οικονομικού κύκλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στοχος 5
      Να βρουν εκει στο ΚΙΝΑΛ κανενα αρχηγο της προκοπης και να εξαφανιστει απο προσωπου βουλης αυτο το συνονθύλευμα του μεγαλυτερου ψευταρα της μεταπολιτευσης.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Τάκη , η Φωφάρα κομματόσκυλο του κερατά είναι , δεν είδες πως καθάρισε τον Θεοδωράκη , εξαργυρώνει το όνομα και δεν την κουνάει κανένας είδες πόσες πλαστικές έκανε για να είναι ποιο αρεστή , είναι κάτι σαν τα ζαβά του Τσύριζα που ούτε με εγχείρηση δεν τα κουνάς από την καρέκλα. Μέχρι το τέταρτο στάδιο τα βλέπω εφικτά όλα το πέμπτο αδύνατο.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα με το στόχο νούμερο 5.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς ο τύπος ήρθε για να μείνει! Μου κάνει εντύπωση που με τόση ευκολία κάνει παράδοση-παραλαβή. Φοβάμαι μην κρύβει καμία καυτή πατάτα, είτε οικονομική (σε σχέση με τα πλεονάσματα) είτε εθνική καθώς το θέμα της Τουρκίας και της Κύπρου με τις ΑΟΖ είναι ανοιχτό και ειδικά οι εναλλαγές κυβέρνησης προσφέρονται για αναμπουμπούλα. Γι αυτό επενδυτικά είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Βέβαια όπως λέει και ο κύριος Τάκης ότι είναι να πάει κάτω θα πάει κάτω και ότι είναι να πάει πάνω θα πάει πάνω. Απλά μπορεί να έχουμε αναταράξεις, λέω εγώ.

      Διαγραφή
    5. Στόχος έκτος : Αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ
      Στόχος έβδομος : ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά την τύχη των ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντη.

      Διαγραφή
    6. μακροπροθεσμος στόχος ο 7ος...αλλά ελπιζω ρεαλιστικός...

      Διαγραφή
    7. Με τα τελευταία δεδομένα η κατάσταση γίνεται απρόβλεπτη

      Διαγραφή
    8. Το πολύ πολύ ψηφοφόροι από τον σύριζα να πάνε πίσω στο πασόκ.Αν θύμωσε κανείς του πασόκ ας ψηφίσει Ν.Δ.

      Διαγραφή
    9. Ένας παίχτης που παρακολουθώ στο κάπιταλ, γιατί τον θεωρώ βαρόμετρο, μιλάει για πιθανή νίκη του Σύριζα ή νίκη της ΝΔ χωρίς αυτοδυναμία. Γι αυτό λέει εξηγείται και η αύξηση των δανεισμένων μετοχών των τραπεζών, επειδή και τα δύο αυτά σενάρια είναι άσχημα.
      Η δική μου άποψη είναι ότι η ΝΔ έχει πετύχει φουλ συσπείρωση ενώ ο Σύριζα θα αυξήσει τη συσπείρωση του τις επόμενες μέρες και εν τέλει η διαφορά τους θα έρθει κάπου στις 5 μονάδες, από τις 9 που ήταν στις Ευρωεκλογές.

      Διαγραφή
    10. Η διαφορα θα διευρυνθει και αλλο.

      Διαγραφή
    11. Φίλε ευρωβλάχε κατάλαβα για ποιόν μιλάς στο capital ,τον διαβάζω είναι ο αντιδείκτης μου
      θα συμφωνήσω με τον Κ Τάκη >Θεωρώ την αυτοδυναμία της ΝΔ σιγουράκι,και βάσει αυτού θα πορευτώ και χρηματιστηριακά

      Διαγραφή
    12. Και ο στοχος Νο5 πλεον ειναι κοντα ... ή θα γινει αμεσα ή δεν θα υπαρχει ΚΙΝΑΛ στις επομενες εκλογες.

      Διαγραφή
    13. Και ο Αλέξης κυριαρχεί ανάμεσα σε ΚΚΕ και ΝΔ ,πλέον πιστεύω ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας ή τέτοιες πλάτες που θα τον βλέπουμε για πολύ.
      Για τον Ιούλιο τα πράγματα δεν αλλάζουν (μάλλον) για μετά .........

      Διαγραφή
    14. Καλημέρα κύριε SpyEye αν εννοείτε τον 57 (δεν τον θεωρώ αντιδείκτη ) και σε εμένα φαίνεται περίεργη η άποψη του αλλά μέχρι τώρα ο συγκεκριμένος έχει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις πλην αυτήν με τα αποτελέσματα που εκφράζει τώρα για την έκβαση των εκλογών στις 7 Ιουλίου.

      Κύριε Τάκη η Φωφάρα πιθανόν με αυτή την κίνηση να διαλύσει το ΚΙΝΑΛ ή να το στείλει στο μηδέν, σίγουρα ο Βενιζέλος δεν είναι και ο ποιο συμπαθής πολιτικός αλλά έχει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις.

      Διαγραφή
    15. οχι ο 57 άλλος είναι- μαζι γράφουν,ούτε φυσικά ο βιντεάκιας αυτός απαλάσεται λόγω βλακείας

      Διαγραφή
    16. Εγώ τον 57 εννοώ, έχει σχετικά κοντράριαν σκεπτικό και ψυχανεμίζεται σε πολύ καλό βαθμό φορτώματα και ξεφορτώματα. Αν και από τις επιλογές που έχει κάνει μόνο δύο έχω κοινές, ΜΥΤΙΛ & ΔΕΗ.

      Διαγραφή
    17. Κυριε Ευρωβλάχος ο 57 δεν ειναι κοντράριαν απλά φτιάχνει λογικά σενάρια που στηρίζονται σε γεγονότα , αν κατι δεν το γνωρίζει μπορεί να την πατήσει πχ ΔΕΗ έδωσε μερος της θέσης του και είναι αρνητικός πλέον https://www.capital.gr/forum/gotomessage/6515289?threadId=6363874 για τους λογους οι οποίοι ειναι απολυτα σεβαστοί αλλά για εμένα σε αυτή τη φάση τουλάχιστον μεχρι τις εκλογές μη αποδεκτοί , μην ξεχνάμε ότι σε κανενός τα χέρια δεν θέλει να σκάσει η ΔΕΗ προς το παρον με καλύπτει το άρθρο στον μικρομέτοχο https://www.mikrometoxos.gr/mark-2-market-me-ton-nikolao-mazarako-case-study-dei-a-meros/

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη, καλησπέρα. Ποια είναι η γνώμη σας για την Βιοκαρπέτ; Πιστεύω κοντά στο 0,50 είναι ενδιαφέρουσα αν και μπορεί να μην ξαναγυρίσει εκεί. Μπορείτε να κάνετε μία ανάλυση για την εταιρεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Kύριε Τάκη χτυπάει η κουδούνα για αγορά σε καμμία τράπεζα ,τα φώτα σας παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...το σαπακι η Πειραιως έχει δώσει 200 % ++ απο τα χαμηλά της... είτε βρήκαν χρυσό...είτε η πίεση που είχε ήταν υπερβολική...και γω έχω χάσει το μπούσουλα με το παίξιμο που κάνουν στην συγκεκριμένη μετοχή....

      Διαγραφή
  30. Κύριε Τάκη πρέπει να σε ευγνωμονεί και άλλη μια ομάδα αναγνωστών σου. Αυτή που περιλαμβάνει όσους πρόσεξαν την σύσταση σου για ΔΕΗ στην αρχή της χρονιάς. Προσωπικά ασχολούμαι μα αυτήν από τις δύο δημόσιες εγγραφές με συνεχείς εισόδους και εξόδους.Μου είχε αφήσει εξαιρετικά κέρδη και είχα απομακρυνθεί από αυτήν.Μετά από την σύσταση σου άρχισα πάλι την γνωστή ενασχόληση και δεν το μετανοιώνω βέβαια. Ευχαριστώ λοιπόν κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Νικο θα πρεπει η κυβερνηση Μητσοτακη να αποδειξει οτι εχει τα κοτσια να κανει το ζομπι τη ΔΕΗ εταιρεια ....

      Διαγραφή
    2. Αλλα προς το παρον κυριε Νικο ... νομιζω οτι το 3 το εχει ευκολακι.

      Διαγραφή
    3. Μπαφομεεεεελ. Δεύρο έξω να μας πεις για τα 0.50€ της ΔΕΗ. Περιμένουμε με αγωνία!

      Διαγραφή
    4. που είσαι γιατρέ απολαμβάνεις το πάρτυ ευγενική χορηγεία του μητσοτάκη ?
      Σου τα είχα πεί εγκαίρως

      Διαγραφή
  31. Κύριε Τάκη μια ερώτηση αν επιτρέπετε : εμμένετε πλήρως στην άποψή σας περί ΑΛΜΥ όπως την είχατε διατυπώσει προ 2ετίας ;

    Αυτό είχατε γράψει - μεταξύ άλλων - τον Ιούλιο του 2017
    "...Ακόμη και αν αναχρηματοδοτηθεί ο δανεισμός ... λες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η εταιρία δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει ΠΟΤΕ το δανεισμό της, ούτε καν να τον εξυπηρετήσει."

    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  32. Η διαφορά των δύο κομμάτων θα διευρυνθεί πάρα πολύ,προσωπική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παλέψει πολύ να διατηρήσει το 20% ,η ήττα στις ευρωεκλογές ουσιαστικά αποδεσμεύει ένα κομμάτι ψηφοφόρων του που βλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κυβερνητικές ελπίδες και θα πράξουν ανάλογα,αλλά και κάθε τους κίνηση μετά την κάλπη της προηγούμενης Κυριακής τους αφαιρεί ψήφους,διορισμός ανωτάτων δικαστικών,ύφος για την ήττα τους ,μόνο που δεν μας έβρισαν επειδή δεν τους ψηφισαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο μικρομετοχος έγραψε για τον ικτινο,το κατάλαβαν το νόημα της πρόσφατης ανακοίνωσης της εταιρείας;κύριε Τάκη τι καταλαβαίνετε,εγώ αδυνατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε να παραθεσετε τον ακριβή σύνδεσμο του άρθρου;

      Διαγραφή
    2. https://www.mikrometoxos.gr/to-chrimatistiriako-simeiomatario-toy-mikrometochoy-01-06/

      Διαγραφή
    3. https://www.mikrometoxos.gr/to-chrimatistiriako-simeiomatario-toy-mikrometochoy-01-06/

      Εδώ είναι το ερώτημα - γρίφος.

      Διαγραφή
  34. Το θωρηκτό ΓΕΒΚΑ ανακοίνωσε επιστροφή κεφαλαίου και μέρισμα έτους 2018.Συνολική απόδοση 4,5% σε σχέση με το σημερινό κλείσιμο.
    Να είστε καλά κύριε Τάκη,βοηθάτε τους νουνεχείς αφάνταστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Νικο στο θωρηκτο εχουν μπει εδω και μερικα χρονια 1 , 2 τυπαδες που το φυσαει η τσεπη τους και γιαυτο παιζει στα 0.75.
      Προκειται για επενδυτες μακροπροθεσμους αλλα με αυτους δεν εχει να παει πουθενα το χαρτι. Θα βαριανασαίνει το χαρτι στις ανηφορες.

      Εδω θελει να παρει ο Κρεμμυδας το οπλο του και να αρχιζει να αναπτυσσει την εταιρια ... ενας σοβαρος στο χαρτι και τοτε θα δειτε απιστευτα νουμερα .... μονο που τα σκεφτομαι ζαλιζομαι.

      Διαγραφή
  35. Εντυπώσεις από την ΓΣ του Τιτάνα...βέβαια τα πιο πολλά τα έγραψε ο κ. Κοτζαμάνης στο euro2day (άψογος επαγγελματίας, οι άλλοι έτρωγαν-έπιναν στο φουαγιέ μετά την ολοκλήρωση της ΓΣ κι αυτός έγραφε το ρεπορτάζ...ευτυχώς είναι γρήγορος)

    Μικτά συναισθήματα

    1) Οι υπεύθυνοι δεν ήταν ενημερωμένοι για το θέμα τι γίνετε σε περίπτωση που κάποιος επενδυτής έχει τις μετοχές σε κοινή επενδυτική μερίδα (ΚΕΜ)...μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαφορά αλλά κατά 99% κάνουν λάθος...όσοι έχουν μετοχές σε ΚΕΜ για να δεχθούν την ανταλλαγή και να πάνε Βέλγιο πρέπει να τις μεταφέρουν σε προσωπικούς κωδικούς (όπως έγινε με ΕΕΕ και ΒΙΟΧΑΛΚΟ)

    2) Ρώτησα τι θα γίνει εάν ο μεν ΤΙΤΚ πιάσει ποσοστό μεταξύ 75% και 90% αλλά ο ΤΙΤΠ πιάσει το προηγούμενο 92%...η απάντηση ήταν ότι οι μέτοχοι του προνόμιου θα διαλέξουν λίγο αργότερα (κατά τη διαδικασία του squeez out) εάν θέλουν TCI ή να εισπράξουν τα 18,98 ευρώ/μετοχή

    3) Σε ερώτηση μου ποιον ακολουθούν τα ομολογιακά δάνεια μου απάντησαν ότι έχουν εκδοθεί από την θυγατρική του ομίλου Titan global finance και έχουν την εγγύηση της μητρικής, δηλαδή τώρα του Τιτάνα και μετά την ανταλλαγή της TCI

    4) Σε πηγαδάκι έξω άκουσα ότι η ΔΠ πιθανά δεν θα πιάσει ούτε καν το προηγούμενο ποσοστό 87% καθώς δεν θα ακολουθήσουν τα index funds αλλά και το περίπου 2% που υπολογίζονται οι εξαφανισμένοι, πεθαμένοι κλπ ιδιώτες μέτοχοι. Προσωπικά αμφισβητώ αυτό των index funds καθώς μου φαίνεται λογικό ότι πρέπει να υπήρχε και στην πρώτη ΔΠ. Ωστόσο μου φαίνεται λογική η σκέψη ότι ίσως κάποια απο τα funds αυτά συνεχίζουν τις πωλήσεις που ξεκίνησαν από την μείωση στάθμισης στους δείκτες της MSCI πιέζοντας την μετοχή

    5) Σε ερώτηση μου για το timing της έγκρισης του ενημερωτικού ο κ. Αράπογλου απάντησε ότι η ουσιαστική μελέτη έχει γίνει κι αναμένεται η τυπική έγκριση (πιθανά την ερχόμενη εβδομάδα)...θα έχει ήδη γίνει η αποκοπή του (μικρού) μερίσματος 0,15 (0,16 με τις ίδιες μετοχές που δεν θα πάρουν μέρισμα)

    6) Βασικό για τους γρήγορους...εάν η δημόσια πρόταση πετύχει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό του 75% (σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο κατά τη γνώμη μου) η μετοχή της εταιρείας κατά πάσα πιθανότητα θα βγει από τους δείκτες της MS τον προσεχή Σεπτέμβριο...συνεπώς στο 3μηνο ή και πιο βραχυπρόθεσμα λογικά θα υπάρξουν εκροές...μετά όμως η ασφάλεια της ΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂