Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Παπουτσάνης ... το growth story (ετήσια αποτελέσματα 2018)

Παπουτσάνης
Οι πωλήσεις της Παπουτσάνης ανήλθαν σε 24,24 εκατ. ευρώ έναντι 20,775 εκατ. το 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 16,7%. Οι πωλήσεις της εταιρίας αποτελούν ρεκόρ και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως για τα πάντα υπάρχει τρόπος
Η διοίκηση Γκάτζαρου - Τασόπουλου εκθέτει το προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς των Δαυίδ - Λεβέντη, που είχαν οδηγήσει την εταιρεία ένα βήμα πριν την χρεοκοπία.

Οι εξαγωγές εξωτερικού ανήλθαν σε 10,037 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύουν ποσοστό 41,41% του συνολικού κύκλου εργασιών και είναι αυξημένες κατά 38,94% έναντι των 8,089 εκατ. της προηγούμενης χρήσης.
Το 23% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της Παπουτσάνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το 33% από πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, το 29% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται στη διεύρυνση των συνεργασιών της ελληνικής σαπωνοποιίας με πολυεθνικές εταιρίες και σε νέες συνεργασίες. Στην ανάπτυξη των πωλήσεων συνέβαλε επίσης, η τοποθέτηση επώνυμων προϊόντων Olivia σε νέες αγορές του εξωτερικού και κυρίως στις ΗΠΑ. Θετική επίδραση είχε και η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στην κατηγορία των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού, που διοχετεύεται σε αγορές του εξωτερικού.

Τα ΕΒΙΤDA ανήλθαν σε 2,739 εκατ. ευρώ απο 2,171 εκατ το 2017,  είναι αυξημένα κατά 26,16% , ενώ επι των συνολικών πωλήσεων των 24,24 εκατ. της εταιρίας ανέρχονται στο 11,22%.

Με αποσβέσεις 1,2 εκατ. και χρηματοοικονομικά έξοδα στα 628 χιλιάρικα τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,062 εκατ ευρώ , αυξημένα κατά 97,39% , σε σχέση με τα 538 χιλιάρικα κέρδη προ φόρων του 2017.

Έτσι με πωλήσεις πλησίον των 25 εκατ. ευρώ ... EBITDA στα 2,7 εκατ.  τα  κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 700 χιλιάδες ευρώ (0,028 ευρώ ανά μετοχή) , αλλά λόγω αναβαλλόμενου φόρου ,
τελικά ανακοινώθηκαν καθαρά κέρδη 1,105 εκατ. ευρώ (0,044 ευρώ ανά μετοχή)

Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (τραπεζικά δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) ανήλθε σε 6,63 εκατ. ευρώ (έναντι 7,142 εκατ. ευρώ το 2017).
Το 2007 η καθαρή θέση της Παπουτσάνης ήταν μόλις 864 χιλιάδες ευρώ .... με τον τραπεζικό δανεισμό να ανέρχεται στα 39 εκατ. ευρώ, στο ταμείο να υπάρχει μόνο 1 εκατ. ευρώ και τις ζημιές να τρέχουν.
Σήμερα ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται στα 9,566 εκατ ευρώ και στο ταμείο να υπάρχουν 2,94 εκατ. ευρώ.


Η εταιρεία έχει εξυγιανθεί !!!

Ειδικότερα ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων απο το πτωχευτικό 97,22% του 2007 σήμερα βρίσκεται στο 26,51%
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 18,365 εκατ ευρώ ήτοι 0,73 ευρώ.


Με την τιμή στα 1,21 ευρώ έχουμε : Ρ/BV = 1,65 και P/E = 27,5  
Η αποτίμηση της μετοχής δείχνει απαιτητική .... όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα turn around story, που πλέον θεωρείται growth story.

70 σχόλια:

  1. Είναι εφικτός ο στόχος για 3,5 εκατ Ευρώ EBITDA το 2019?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διοικηση δινει guidance διψηφιο ποσοστο αυξησης στον κυκλο εργασιων. Αρα παμε για πωλησεις 28 εκατ ευρω max 30 που δεν θα τα φτασει.
      Επομενως EBITDA 3.1 με 3.3 εκατ.

      Διαγραφή
  2. Η εταιρεία είναι προφανως υπερτιμημένη.
    Ακόμα κι αν διπλάσσιάσει πωλήσεις και κέρδη τα επόμενα χρόνια, το να δώσεις 30 εκ. για να βγάζεις 2εκ. το χρόνο, δεν μου φαίνεται πολύ συμφέρουσα επένδυση.
    Η μόνη ελπίδα είναι να αρχίσει να δίνει κανα μέρισμα. Διαφορετικά απλώς περιμένεις τα κορόιδα να μπούν σε ακόμα υψηλότερες τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν διπλασιαζε και εφτανε τον κυκλο εργασιων στα 50 εκατ ευρω ... τοτε τα EBITDA θα ήταν 5.5 με 6 εκατ ευρω. Με αποσβέσεις και χρηματοοικονομικα εξοδα στα 2 εκατ θα εμφανιζε κερδη προ φορων 4 εκατ ευρω άρα μετα φορων κερδη 2.8 εκατ δηλαδή 0.11 ευρω ανα μετοχη.
      Προφανως και η αποτιμηση ειναι απαιτητικη. Ομως μεταξυ του buy και του sale υπαρχει το hold.

      Διαγραφή
    2. Η αγορά της Πολωνίας είναι μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

      Η αξία της εκτιμάται σε €1,5 δισ. και οι ρυθμοί ανάπτυξής της αγγίζουν το 5-7% ετησίως.

      Μέσω της νέας στρατηγικής συνεργασίας με την Betasoap Sp. z o.o., η Παπουτσάνης στοχεύει, ταυτόχρονα, να διεισδύσει στην αγορά καλλυντικών της Ρωσίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ/CIS).

      Διαγραφή
  3. γιατρέ με τις τράπεζες τι βλέπεις?,παλαιότερες αναλύσεις του κ Τάκη ξεχώριζε την αλφα ως καλύτερη και πειραιως χειρότερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως είναι δυνατόν βρε συντεκνε να διαφωνήσω? Απόλυτα συμφωνώ με Τάκαρο.

      Διαγραφή
  4. ωραία για πες μου τώρα σύντεκνε θα φθάσουν τις τιμές των αμκ μέχρι τις εκλογές δλδ ετε 3-αλφα 2
    δύσκολη ερώτηση εγώ ψηφίζω ναι (και στις εκλογες μητσοτάκη),εσύ τι λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ λέω ότι έρχεται μεγάλο ξύλο γενικώς και ειδικότερα στις τράπεζες.

      Διαγραφή
    2. Τι εννοείς γιατρέ πως έρχεται μεγάλο ξύλο??......η μάνα του φευγατου δεν εκλαψε ποτέ? Δλδ

      Διαγραφή
    3. Άνοιξα τα σορτοσυμβόλαια μου τελικά με 1862 στον Μάιο.

      Διαγραφή
  5. Για να μην είμαστε μόνο λόγια, ετοιμάζομαι να ανοίξω σορτοσυμβόλαια μόλις δω λίγο πάνω από 1900.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ με τον Γιατρό, όσο το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών απομακρύνεται, τόσο πιο πιθανή μια διόρθωση αφού η αγορά όσο να 'ναι είχε προεξοφλήσει εν μέρει εκλογές τον Μάιο/Ιούνιο. Ευτυχώς τα χαρτιά που έχω δεν έχουν στενή εξάρτηση από τον ΓΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και θα συμφωνήσω ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν μάλλον Σεπτέμβριο/Οκτώβριο θα διαφωνήσω σε σχέση με την επικείμενη διόρθωση, τουλάχιστον σε ο, τι αγορά τις μη τραπεζικές μετοχές.
      Θεωρώ ότι η αγορά μέχρι τις εκλογές (εστω και σε 6 μήνες) θα στηριχθεί στα καλά εταιρικά αποτελέσματα του 2018, τα ακόμη καλύτερα του 2019 και την επικείμενη αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής εν γένει.
      Αν μάλιστα από τις ευρωεκλογές φανεί ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη, πιστεύω ότι θα ακολουθήσει πάρτυ.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Τάκη Μορφονιέ, από περιέργεια, η ΑΤΡΑΣΤ πώς σας φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Μιχάλη, τις ίδιες ανησυχίες βλέπω έχουμε!! Ενώ οι περισσότερες μετοχές έχουν πάρει την άνοδο προσπαθώ να βρώ value σε εναλλακτικές μετοχές και σκεφτόμουν την ΑΤΡΑΣΤ αλλά δυστυχώς στο σημείο των 17.50 που έχει βγει μια εντολή πώλησης είναι πολύ ακριβή ενώ δεν έχει γίνει σχεδόν καμιά συναλλαγή από την αρχή του χρόνου. Οι περισσότερες συναλλαγές έγιναν πέρυσι στα 11-14 ευρώ ενώ φέτος η κερδοφορία έχει πέσει αρκετά οπότε δεν βλέπω κάποιον λόγο να πωληθεί παραπάνω. Κομμάτια βέβαια είναι αδύνατον να βρεις για να πάρεις φέτος.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως έχουν καλή φήμη και μου άρεσε η παρουσίασή τους σε 'κεινο το συνέδριο των μικρών εταιριών του ΧΑΑ. Πούλησε καλά το στόρυ ο ceo. Μηδενική εμπορευσιμότητα δυστυχώς.

      Διαγραφή
  8. Γιατρέ τα μάτια σου τετρακόσια λόγω standard and poors μεγάλη παρασκευη.Κιτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Γιαυτό δώσαμε του Μαΐου βρε σύντεκνε. Για να έχουμε περιθώρια. Εγώ πάντως βλέπω πολύ αίμα στο δικό μας τις επόμενες ημέρες και ειδικά στα τραπεζικά χαρτιά.

      Διαγραφή
    3. Συντεκνε όλοι περιμένουν πτώση και ανοίγουν short,αμ δε δεν θα έρθει ,θα καούν οι σόρτηδες

      Διαγραφή
    4. Δεν παρακολουθώ τι κάνει το όλον σύντεκνε. Μόνο τι μου λέει η δική μου πάρτη. Στα χρηματιστήρια αν δεν υπήρχαν αυτοί που έβλεπαν διαφορετική κατεύθυνση απλά δεν θα υπήρχε κέρδος.

      Η συνέχεια επί τη οθόνης και το σημείο που τα άνοιξα γνωστό.

      Διαγραφή
  9. Οι κυπριακές τράπεζες δείχνουν μεγάλη κινητικότητα επιτέλους,για να δούμε την συνέχεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιο σχόλιο για ΜΟΤΟ;;;
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επήραμε κάτι ψιλά ΙΑΣΩ σήμερα στα χαμηλά έτσι για να τζογάρω την ΔΠ που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και εγώ διαολιστικα σήμερα και πήρα ζομποfrigoglass με την προσδοκία ανακοίνωσης αποτελεσμάτων την Πέμπτη αυξημένος τζίρος και γύρισμα σε θετικο αποτέλεσμα.Κιτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σήμερα με το πρωινό καφεδάκι μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα να συγκρίνω το μαγαζί στο διάστημα από ευρωεκλογές μέχρι βουλευτικές επί Σαμαρά και επί Τσίπρα .
    Συνήθως δεν το πολυβασανίζω γιατί κάνω χαζομάρες αλλά είχα όρεξη για γράψιμο.
    Το λοιπόν - Το ενδιάμεσο διάστημα δεν είναι το ίδιο το 2014-15 ήταν Ιούνιος-Ιανουάριος=6-7 μήνες ενώ τώρα Μάιος-Οκτώβριος=4-5 το μέγιστο .
    Το τωρινό χρονικό διάστημα απέχει λοιπόν 6-7 μήνες max
    Τότε τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει και πέσαμε ένα στρογγυλό 40% για ζέσταμα στο διάστημα αυτό και κάναμε και κάτι χαμηλότερα γκέλ μετά λόγω διαπραγμάτευσης-δημοψηφίσματος και brexit... και όλα αυτά με εξαιρετικά ανοδικό διεθνές κλίμα.
    Νομίζω τα πράγματα φαίνονται ξεκάθαρα και τώρα .Το θέμα είναι αν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΠΑΠ αποτελέσματα χρήσης 2018, η πρώτη ανάγνωση μου λέει, πως αυξήθηκε ο συντελεστής μόχλευσης στο 38,84%. Καθαρό χρέος στα 459 εκ ευρώ έναντι 436 εκ ευρώ το 2017! Διανομή μερίσματος 0,7 ευρώ δηλαδή 223 εκ ευρώ (με κέρδη μετά φόρων 143,3 εκ ευρώ) που για μένα σημαίνει πως μεγαλώνει ο κανιβαλισμός! (διανομές μετρητών με αύξηση δανεισμού - το 2014 το καθαρό ταμείο στα 290 εκ ευρώ ενώ το 2018 στα -459 εκ). Κύκλος εργασιών στάσιμος τα τελευταία 5 έτη (4,3 δις ευρώ). Ουδέτερη προς αρνητική η αξιολόγηση μου.



    Και δείκτης fundamental score 8/16 έναντι 10/16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έφυγε ο μικρός τσέχος από το βασικό σχήμα και ο άλλος ο πιο μεγάλος εκτός από τις εταιρικές αλλαγές, χρειάζεται και μετρητά για να καλύψει τις συμμετοχές που λαμβάνει από τον μικρό.

      Διαγραφή
  15. Ένα διαμάντι ακόμη, διαμάντι αγαπημένο και παλαιότερη πρόταση επίσης, εγκαταλείπει το ΧΑΑ. Δημόσια πρόταση για ΚΑΝΑΚΗ από την ORKLA Food με τιμή 4,36 ευρώ ανά μετοχή. Δίκαια η τιμή σύμφωνα με τις αναλύσεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ενα πολύ ωραίο ταξίδι με τον ΚΑΝΑΚ σήμερα έλαβε τέλος. Μακάρι όλες οι μετοχές στο ΧΑΑ να ήταν τόσο εντιμες στην συμπεριφορά προς τους μικρομετοχους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Τάκη καλησπέρα.
    Φίλος 68άρης μαθηματικός που σας παρακολουθεί θεωρεί ότι έπιασε ποιό είναι το μικρό που αναφέρατε ότι αρχίσατε την συλλογή του.Προφανώς κρατώ ερμητικά κλειστά τα χείλη μου.Μόναδικό στοιχείο,ο ιδρυτής της ήταν έντιμος και νοικοκύρης.Έχει δίκιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ.Νίκο κι εγώ συνάδελφος Μαθηματικός και ερασιτεχνικά ασχολούμαστε εδώ με το μαγαζί.

      Διαγραφή
    2. Καλησπερα σας αγαπητέ. Όλοι ερασιτέχνες είμαστε,άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο.Φυσικός είμαι,ποτέ δεν σκέφτηκα ότι το ΧΑΑ θα αντικαταστήσει την εργασία μου. Απλά έχω καταφέρει τελικά να μην χάνω όλα αυτά τα χρόνια,δεν είναι και λίγο αυτό.Και τα κέρδη βέβαια ευπρόσδεκτο και επιθυμητό συμπλήρωμα.

      Διαγραφή
    3. Ναι κυριε Νικο ... τωρα ομως τον ξανακοιταμε μονο στα 0,3ΧΧ.

      Διαγραφή
  18. Κίνα (ο μεγαλύτερος εισαγωγέας μαρμάρου από τη χώρα μας) δείχνει έντονα σημάδια ανάκαμψης, μετά και τη δημοσίευση των στοιχείων μεταποίησης για το μήνα Μάρτιο. Οπότε και η προσωρινή κάμψη των εισαγωγών της μετά το Σεπτέμβριο του 2018 (στοιχεία συγκριτικά μηνών yoy), αναμένεται να εξομαλυνθεί. Ο Ιανουάριος του 2019 με εξαγωγές μας αξίας 16,1 εκ δολαρίων έναντι 20,03 πέρσι. Αλλά τιμή ανά τόνο στα 444 δολάρια έναντι 362 πέρσι. Αναζητώ την αιτία της κάμψης των ποσοτήτων και στις καιρικές συνθήκες του Ιανουαρίου (χιονοπτώσεις), και στο οικονομικό κλίμα ανασφάλειας της κινεζικής οικονομίας το εξεταζόμενο διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τράκαρε καλησπέρα! Κανά υποτιμημένο διαμάντι υπάρχει στον ορίζοντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κυριε Τακη. Διαβαζω σε διαφορα site οτι οι τραπεζες δε θα χρειαστουν ΑΜΚ. Μηπως ειναι καιρος για τοποθετηση. Ευχαριστω.
    ΥΓ.Ξερω οτι εχουν πολλα κοκκινα δανειΑ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τον συντεκνο που μας πομπαρε τον χρεοκοπημενο ΝΗΡΕΑ: Κάθε πέρσι και καλύτερα.

    http://www.helex.gr/documents/10180/5425655/266_2640_2019_Greek_1.pdf/ffb1fbb7-fa44-4886-be57-88e37ca45a49

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πάλι πονηριές ο Βαγγέλας : • Την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 4.500 στον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο για παράβαση των υποχρεώσεων γνωστοποίησης που προβλέπονται από το ν. 3556/2007 λόγω μη αναγγελίας της μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής του επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ». από https://www.euro2day.gr/news/economy/article/1676794/ek.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κ. Τακη μπορειτε να μας πειτε την νομιζετε για LUI CY τωρα που τα κεφαλαια γυρισαν θετικα?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιατρέ ρίξε καμμία μάτια στον NYSE για Endeavor και Alexco ,εξορυκτικές είναι η πρώτη αργυρο-χρυσο η δεύτερη αργυρό αλλά και οι δύο νομίζω είναι φτηνές εγώ προτιμώ την δεύτερη αλλά γουστάρω και την πρωτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Στo 90% των εταιριών αυτών έχει γίνει ανάλυση απο τον Τάκαρο όταν ήταν στο ΜΗΔΕΝ.

    Πρωταθλήτρια των αποδόσεων στην 9ετία είναι μια εταιρεία της… Βόρειας Μακεδονίας, όπως αποκαλούνται πλέον τα Σκόπια, η οποία έχει εισαγάγει στο χρηματιστήριο της Αθήνας όχι μετοχές, αλλά Ελληνικά Πιστοποιητικά (ΕΛ.ΠΙΣ.). Δηλαδή διαπραγματεύσιμες αξίες που αντιπροσωπεύουν μετοχές.

    Πρόκειται για την Mermeren Kombinat, της οποίας το 89,1% ελέγχεται από την Ελληνική «Παυλίδης Μάρμαρα». Τα «χρυσά» χρηματιστηριακά κέρδη στο «χαρτί» της Mermeren, δικαιώνουν πρωτίστως τον ισχυρό πυρήνα ορισμένων ιδιωτών «παικτών» που αντιστάθηκαν στην προ καιρού δημόσια πρόταση και δεν παραχώρησαν τα «χαρτιά» τους. Πιστοποιώντας ότι το παροιμιώδες «στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό» μπορεί να επιβεβαιωθεί και στο «ναό» του χρήματος.

    Δεύτερη σε επιδόσεις είναι η μετοχή της «Ικτίνος» με κέρδη πάνω από 1.000%. Ακολουθούν η «Ευρωπαϊκή Πίστη», η Paperpack, η Καράτζης και η Κρι-Κρι των οποίων τα «χαρτιά» έχουν καταγράψει άνοδο από 406,78% έως και 600% σε χρονικό ορίζοντα 9ετίας.

    Γατάκια τρολάκια του Περσέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. Γειά σας Γιατρέ,είμαι από το Ρέθυμνο και από ότι καταλαβαίνω είστε Κρητικός και εσείς.Επειδή με τρώει το χέρι μου και εμένα,τώρα είναι στο 1,36 και επειδή έδωσα τις μισές ΟΛΥΜΠ έχω το κατιτίς μου,βραχυπρόθεσμα βέβαια γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη σε δημόσιες εταιρείες.Είμαι καμένος από το μακρινό παρελθόν.Εσείς πως σκέφτεστε την επένδυσή σας στην ΔΕΗ;

      Διαγραφή
    2. Περίπου στο 1,29 ελάχιστα πριν το κλείσιμο,άντεξα στον πειρασμό.Διάβασα και τα του ορκωτού λογιστή....Εννοείται βεβαία ότι εύχομαι καλά κέρδη σε όσους τολμούν.Θέλω να ζήσει η κατσίκα του γείτονα.

      Διαγραφή
    3. Σύντεκνε Δημήτρη ο γιατρός λειτουργεί πάντα με στρατηγική και δεν έχει τη ανάγκη συμβουλών απο κανέναν.

      Διαγραφή
    4. Στον έναν απαντάς με υπεροπτικό ύφος,στον άλλον δεν απαντάς καθόλου,πάλι με υπεροψία.Κατέβα από το συννεφάκι που βρίσκεσαι και προσγειώσου.Όταν γράφεις κάτι δημόσια υπάρχει πιθανότητα κάποιος να σου απαντήσει.

      Διαγραφή
    5. Ετελέψαμε σήμερα με πακέτο αγορών ΔΕΗ στο κλείσιμο και έφτιαξα τιμή καλή με 1.35€ το κομμάτι. Μπαουλιάζομε και δεν δίνω λέπι αν δε δω το τρία μπροστά.

      Διαγραφή
    6. Από πού προκύπτει η αισιοδοξία σας αξιότιμε Γιατρέ?

      Διαγραφή
    7. Από την μαυρίλα που κυριαρχεί σε όλους. Εδώ δεν θα κάνομε trade. Πάμε για μετά τον Δεκέμβριο.

      Διαγραφή
  27. κ. Τάκη βλέπετε να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για την λειτουργία της ΔΕΗ στην φετινή χρονία ή βουτία ήταν μια ευκαιρία αγορών σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα έχω γράψει κύριε Θανάση ... αλλά αν δεν κατανοεί κάποιος τι λέω και πως το λέω τότε έχετε να κάνετε το απλούστερο όλων. Θα παρακολουθείτε τον αντιδείκτη του Capital ... τον βιντεάκια!!!
      Είναι δυνατόν ο βιντεάκιας να κερδίσει απο χαρτί? Όλα αυτά τα χρόνια, ό,τι σαβούρα κυκλοφορούσε στο Χρηματιστήριο αυτός την μάζεψε.

      Έχει ΔΕΗ και το διαλαλεί παντού ... εσείς τι πιστεύετε ότι θα γίνει??
      έχουμε και ΣΥΡΙΖΑΙΚΗ κυβέρνηση, των μετρίων, των αχρήστων και των τυχάρπαστων. Τι να σας κάνει και η ΔΕΗ? Τα έχουμε πει ... η ΔΕΗ έτσι όπως λειτουργεί σήμερα είναι για φούντο. Όπως και η Ελληνική οικονομία ... στις ράγες που την βάζει ο Τσίπρας είναι για ταφόπλακα.

      Αυτά ... αλλα εσείς να παρακολουθείτε τον βιντεάκια ... ότι λέει το ακριβώς ανάποδο εσείς.

      Διαγραφή
    2. δυστυχώς δεν μπορώ να παρακολουθώ όλους τους αντιδείκτες που υπάρχουν στα διάφορα sites... διαβάζω μόνο εσάς και τον επίσης αγαπητό Μιχάλη... είμαι αγορασμένος ΔΕΗ περίπου στα 1.5 ευρώ με χρονικό ορίζοντα τις βουλευτικές εκλογές... βλέποντας τις διακυμάνσεις των ζόμπι τραπεζών (Πειρ και Αττ) πίστεψα οτί κάποια στιγμή τα άσχημα νέα και αποτελέσματα τα αφήνουν πίσω τους και εστιάζουν στην επόμενη μέρα... κ Τάκη πιστεύετε ότι το χαρτί θα δει τιμές κάτω του ενός ευρώ μέχρι να φύγει το τσίρκο??

      Διαγραφή
    3. Για όσους δεν γνωρίζουν τον ..αντιδείκτη μπορείτε να τα βρείτε όλα σε μια σελίδα https://www.capital.gr/forum/profile/23848?page=1

      Πήρα και εγώ ΔΕΗ στο 1.30, τώρα με έχει πιάσει ρίγος που είμαι σε ίδια θέση με αυτόν τον άνθρωπο αν και έχω πολύ μικρή θέση. Προβλέπει κεφαλαιοποιηση 4 δις σε δυο χρόνια, την βλέπω να μηδενίζεται..

      Διαγραφή
  28. Εδώ το original προφίλ του χασουρη συντρόφου Discount:

    https://m.facebook.com/christos.papadopoulos.16#_=_

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κυριε ΤΑΚΗ πιστευετε οτι ειναι πιθανο το σπασιμο σε good και bad η ανακεφαλαιοποιηση απο το δημοσιο.....Γενικα ποιο σεναριο πιστευετε οτι υπαρχει πιθανοτητα στο μελλον για την Δεη...ευχαριστω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστευω τιποτα .... να μπουν να φτιαξουν τη Δεη εταιρια και οχι παραγκα των δημοσιου.
      Αν δε μπορουν να τη φτιαξουν ας την πουλησουν οπως ειναι.

      Διαγραφή
  30. Τάκη καλησπέρα.το run στον παπ κρύβει κάποιο νέο? Πιστός οπαδός σου από χαμηλά.Στρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πορεια της μετοχης ειναι προδιαγεγραμμενη.
      Προσωπικα δεν δινω ουτε λεπι.

      Διαγραφή
  31. Kύριε Τάκη. Με τον δρομέα τι βλέπετε να γίνετε? Αγόρασα στα 0,25 -0.27 . Να τα αλλάξω για καμιά τράπεζα η βλέπετε να έχει δρόμο ακόμα. Οι όγκοι που κάνει είναι μεγάλοι τον τελευταίο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ίσως υπάρξει μια μικρή πίεση στην Eurobank καθώς μέχρι το αυριανό κλείσιμο αναμένονται πωλήσεις 12,5 εκατ. μετοχές λόγω μείωσης στάθμισης στον FTSE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Σιγα μην έμενε αυτος πισω. 1.61 ουτε λεπι ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τακαρε,έχουμε καποια τιμή στόχο αρχικά? Ευχαριστώ Στρατης

      Διαγραφή
    2. Οχι. Νο limits προς το παρον.

      Εγω λεω οτι την εταιρεια θα την πουλησουν αργα ή γρηγορα.
      Τιμη; 4 φορες τα ιδια κεφάλαια και με ενα Ρ/Ε γυρω στο 50 με 100 max.

      Αυτο το νουμερο ΝΑΙ ... ειμαι βεβαιος οτι θα το δω.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂