Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

STEM

Stem .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό STEM ... εδώ ....

Αριθμός μετοχών :  144.489.164 μετοχές
Presentation Stem ... εδώ ...


Εισήχθη στο NYSE μέσω του SPAC  STPK
H Star Peak Energy Transition Corp., γνωστή στο παρελθόν ως Star Peak Energy Acquisition Corp. , είναι μια εταιρεία spac που ιδρύθηκε στο Ντέλαγουερ.
Στις 20 Αυγούστου 2020 ακολούθησε η εισαγωγή της εταιρείας στο NYSE.
Εκδόθηκαν 38.358.504 κοινές μετοχές της κατηγορίας Α , στην τιμή των 10 δολαρίων.


Συγκεντρώθηκαν 383.500.000 δολάρια

Κάθε αρχική μονάδα μετοχής SΤPK εδικαιούτο το ένα τρίτο ενός εξαγοράσιμου εντάλματος. Κάθε ένταλμα (WARRANT) δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα να αγοράσει μία κοινή μετοχή κατηγορίας Α σε τιμή άσκησης 11,50 δολάρια ανά μετοχή.
Ταυτόχρονα με το κλείσιμο της Δημόσιας Πρότασης, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την ιδιωτική τοποθέτηση  6.733.333 ενταλμάτων στην τιμή 1,50 δολάριο το καθένα.

Στις 16 Νοεμβρίου 2020, υπήρχαν 38.358.504 κοινές μετοχές κατηγορίας Α και 9,589,626 κοινές μετοχές κατηγορίας Β. Οι μετοχές Κατηγορίας Β θα μετατραπούν αυτόματα σε κοινές μετοχές Κατηγορίας Α την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης του Spac με την εταιρεία που θα επιλεγεί.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020, το Spac STPK, συνήψε οριστική συμφωνία για να συγχωνευτεί με την εταιρεία New Stem Common.
Η Stem θα συγκεντρώσει 608 εκατομμύρια δολάρια μέσω του συνδυασμού των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός πλήρως δεσμευμένου PIPE ύψους 225.000.000 δολαρίων, που θα καλυφθεί από θεσμικούς επενδυτές,
από κεφάλαια και λογαριασμούς που διαχειρίζεται η BlackRock, Van Eck Associates Corporation, Adage Capital Management, LP, Electron Capital Partners και Senator Investment Group .
Η συνδυασμένη εταιρεία θα παραμείνει εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το νέο σύμβολο "STEM"


Ο συνδυασμός επιχειρήσεων αποτιμά την STEM, με την τιμή της μετοχής στα 10 δολάρια, σε περίπου 1,354 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στην νέα εταιρεία η μετοχική σύνθεση θα είναι : 48% οι παλαιοί μέτοχοι του Stem, 35,4% οι μέτοχοι του spac και 16,6% οι επενδυτές του PIPE, ενώ στον Ισολογισμό της Stem θα υπάρχουν 512 εκατομμύρια δολάρια

Η συνδυασμένη εταιρεία θα διευθύνεται από τον John Carrington, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stem.


Την 28 Απριλίου 2021, ολοκληρώθηκε η συγχώνευση και με την ολοκλήρωση στο ταμείο της STEM εισέρρευσαν 550,3 εκατομμύρια δολάρια, καθαρά από αμοιβές και έξοδα :

Στις 20 Αυγούστου 2021, η Stem ανακοίνωσε την εξαγορά και των 12,8 εκατομμυρίων δημόσιων δικαιωμάτων αγοράς που εκκρεμούσαν. Οι κάτοχοι άσκησαν 12,6 εκατομμύρια Δικαιώματα Αγοράς Μετοχών για τιμή αγοράς 11,50 δολάρια ανά ολόκληρη μετοχή, δημιουργώντας επιπλέον έσοδα στη Stem περίπου 145 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η Εταιρεία εξαργύρωσε όλα τα δημόσια δικαιώματα αγοράς

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Εταιρεία είχε περίπου 576 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 405,2 εκατομμύρια δολάρια και σε βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 170,8 εκατομμύρια δολάρια.

Στις 18 Νοεμβρίου 2021, η STEM συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας προσφοράς ομολόγων.
Το επιτόκιο καθορίζεται σε 0,5% και οι τόκοι θα καταβάλλονται κάθε 6μηνο. Τα ομόλογα θα λήξουν το 2028 και θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 29,24 δολάρια ανά μετοχή.

Πιο συγκεκριμένα κάθε 1.000 δολάρια κεφαλαίου θα είναι μετατρέψιμα σε 34,1965 μετοχές  STEM που ισοδυναμεί με τιμή μετατροπής περίπου 29,24 δολάρια ανά μετοχή.

Τα ομόλογα λήγουν την 1η Δεκεμβρίου 2028, εκτός εάν έχουν εξαργυρωθεί, επαναγοραστεί ή μετατραπεί νωρίτερα. Η Stem δεν μπορεί να εξαργυρώσει τα χαρτονομίσματα πριν από την 5 Δεκεμβρίου 2025. Η Stem μπορεί να εξαργυρώσει σε μετρητά όλα ή οποιοδήποτε μέρος των χαρτονομισμάτων, κατά την επιλογή της, την 5 Δεκεμβρίου 2025 ή μετά, εάν η τελευταία αναφερόμενη τιμή πώλησης της κοινής μετοχής της Stem έχει τουλάχιστον 130% της τιμής μετατροπής που ισχύει τότε για τουλάχιστον 20 ημέρες διαπραγμάτευσης (είτε συνεχόμενες είτε όχι) κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου 30 διαδοχικών ημερών διαπραγμάτευσης. Επομένως, εάν τελικά μετατραπούν τα ομόλογα σε μετοχές θα εκδοθούν 13,678 εκατομμύρια μετοχές Stem.

H Stem, ιδρύθηκε το 2009, είναι μια επιχείρηση λύσεων αποθήκευσης ενέργειας με γνώμονα την τεχνολογία AI. Η Εταιρεία δημιουργεί έσοδα παρέχοντας στους πελάτες της ολοκληρωμένα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, υπηρεσίες λογισμικού και συμμετοχή στην αγορά ενέργειας μέσω της ιδιόκτητης πλατφόρμας λογισμικού της, που ονομάζεται Athena ™, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία αυτοματοποιημένων συστημάτων AI. Η Εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες και τους συνεργάτες της, να μειώσουν το ενεργειακό κόστος, βελτιστοποιώντας τη χρήση ενέργειας.


Αυτό που κάνει η STEM είναι να παρέχει στους πελάτες της μια λύση αποθήκευσης καθαρής ενέργειας που τους βοηθά να εξοικονομήσουν χρήματα για ενέργεια. Επίσης η STEM βοηθά στη μείωση του άνθρακα και παρέχει μεγαλύτερη ελαστικότητα του δικτύου. Όλα αυτά λειτουργούν και ενορχηστρώνονται μέσω της πλατφόρμας λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Athena. Επομένως η STEM δεν είναι μια εταιρεία μπαταριών. Είναι μια εταιρεία λογισμικού.

Όλα ξεκινούν από τις προβλέψεις. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης της Athena δημιουργούν πολλαπλές προβλέψεις, σχετικά με τον καιρό, τις τιμές, την ηλιακή παραγωγή, τη ζήτηση ενέργειας και άλλους παράγοντες. Αναλύουν πώς τα ενεργειακά στοιχεία μπορούν να αποσπάσουν αξία σε διαφορετικούς χρόνους. Στη συνέχεια, η Athena διαμορφώνει μια στρατηγική για τη μεγιστοποίηση αυτής της αξίας και την εφαρμόζει με διάφορους τρόπους, με προσφορές περιουσιακών στοιχείων σε αγορές χονδρικής, φόρτιση και αποφόρτιση μπαταριών, έγχυση ηλιακής ενέργειας στο δίκτυο ή αποθήκευση της για αργότερα, επιτρέποντας στα EV να φορτίζουν τώρα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επειδή η Athena παρακολουθεί συνεχώς την απόδοση του συστήματος, προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες σε πραγματικό χρόνο.

H Stem συντονίζει όλους τους αλγόριθμους της Athena σύμφωνα με τις προτεραιότητες και τους στόχους κάθε πελάτη.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, στην Athena είχαν συσσωρευτεί 20 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας, που ισοδυναμούν με περισσότερα από 2.200 χρόνια λειτουργικής εμπειρίας, σε εκατοντάδες τοποθεσίες και πελάτες σε διάφορες περιοχές κοινής ωφέλειας στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Χιλή.
Ο John Carrington είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της Stem από τον Ιανουάριο του 2014. Έχει ένα διακεκριμένο ιστορικό με πάνω από 25 χρόνια αποδεδειγμένης ηγετικής θέσης σε εταιρείες τεχνολογίας, ενέργειας και βιομηχανιών. Ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της MiaSole, Inc. από τις 29 Νοεμβρίου 2011 έως το 2013 και ολοκλήρωσε την πώληση της MiaSole στη Hanergy τον Δεκέμβριο του 2012.

Πριν από τη MiaSole, από τον Μάιο του 2008 έως τις 24 Αυγούστου 2009, ήταν Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην First Solar όπου αύξησε τα έσοδα της εταιρείας από 400 εκατομμύρια δολάρια σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ανοίγοντας αγορές στις ΗΠΑ, την Ασία και Ευρώπη. Ο κ. Carrington διηύθυνε τις παγκόσμιες πωλήσεις της First Solar και λειτουργία μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένων των στοχευμένων επεκτάσεων στην Ευρώπη και της έναρξης της εισόδου του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από το 1991 έως το 2008, ο κ. Carrington εργάστηκε στην General Electric. Υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής Marketing Plastics στην Momentive Performance Materials Inc. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Μάρκετινγκ του παγκόσμιου οργανισμού GE Plastics $7 δισεκατομμυρίων όπου ηγήθηκε της παγκόσμιας καινοτομίας, των προσπαθειών νέας τεχνολογίας και της στρατηγικής προϊόντων για περισσότερους από 30.000 πελάτες.


Ενώ ήταν στην GE, ο κ. Carrington ηγήθηκε των προσπαθειών καινοτομίας στον τομέα της υγείας, των ηλεκτρονικών, του επιχειρηματικού εξοπλισμού, των μεταφορών και της αεροπορίας, της ηλιακής ενέργειας, της αιολικής ενέργειας, στους τομείς της άμυνας, των τηλεπικοινωνιών, της ασφάλειας και των μέσων ενημέρωσης. Ο κ. Carrington είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

Επισκόπηση Βιομηχανίας
Το παγκόσμιο οικοσύστημα αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί με CAGR 20% έως το 2040.
Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται πως θα φτάσει τα 350 GWhs έως το 2025, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 2850 GWhs έως το 2040, που αναλογεί σε μια ετήσια αγορά ύψους περίπου 340 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance (BNEF), η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί σε 1.095 gigawatts («GW»), προσελκύοντας περίπου 660 δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές επενδύσεις έως το 2040.

Με βάση το BNEF, εκτιμάται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιπροσωπεύουν πάνω από το 15% αυτής της παγκόσμιας αγοράς.

Ένας σημαντικός παράγοντας στην αυξημένη ζήτηση αποθήκευσης ενέργειας, που εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 27% έως το 2030, είναι η επιτάχυνση της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το BNEF, το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας στη συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αλλάξει από 18% το 2019 σε 36% έως το 2030 και η ηλιακή ενέργεια εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο 20% της συνολικής παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιο οικονομικά αποδοτικές, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν ελαττώματα που σχετίζονται με το υπάρχον ηλεκτρικό δίκτυο. Η παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας δεν είναι πάντα διαθέσιμη, όπως κατά τη διάρκεια της νύχτας ή κακοκαιρίας όταν ο ήλιος δεν λάμπει. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και καθιστά δύσκολο για πολλές εταιρείες να βασίζονται στην πράσινη ενέργεια.

Η αποθήκευση ενέργειας βρίσκεται στα πρόθυρα της παγκόσμιας ευρείας ανάπτυξης, καθώς οι μπαταρίες καθίστανται όλο και πιο οικονομικές σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας. Η τεχνολογία μπαταριών θα είναι όλο και πιο επωφελής για μια ποικιλία λύσεων, όπως η αποθήκευση ηλιακής και αιολικής ενέργειας. Έτσι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια όταν η πηγή δεν είναι διαθέσιμη, για παράδειγμα εάν ο άνεμος δεν φυσάει ή ο ήλιος δεν λάμπει.

Κυριότερα σημεία

  • Η αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά ταχύτερα από την παραγωγή ηλιακής και αιολικής ενέργειας. 
  • Στον ολοκληρωμένο χώρο αποθήκευσης ενέργειας, που αναμένεται να αναπτυχθεί, προβλέπεται, έως το 2050 μια ευκαιρία εσόδων 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. 
  • Η παγκόσμια αγορά αποθήκευσης ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί περίπου 25 φορές έως το 2030, λόγω της σύγκλισης δύο τεχνολογιών (i) χαμηλού κόστους ανανεώσιμης παραγωγής και (ii) ταχείας μείωσης του κόστους μπαταρίας και βελτίωσης αποδοτικότητας.
Τέθηκαν από τη Stem πάνω από 900 συστήματα που λειτουργούν ή συνδέονται με την ιδιόκτητη πλατφόρμα λογισμικού Athena ™ της Stem, σε περισσότερες από 200 πόλεις και αντιπροσωπεύουν περίπου 1 GWh χωρητικότητας αποθήκευσης.

Η Stem έχει 75% μερίδιο αγοράς στην εμπορική και βιομηχανική αγορά αποθήκευσης στην Καλιφόρνια, τη μεγαλύτερη αγορά αποθήκευσης ενέργειας στις ΗΠΑ.

Περισσότερα απο 600 MWh χωρητικότητας αποθήκευσης τέθηκαν σε λειτουργία από το 2014.

Η Stem διαθέτει πλατφόρμα λογισμικού AI που έχει λειτουργήσει παγκοσμίως περισσότερα από 40 βοηθητικά προγράμματα και 16 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας σε όλη τη βάση των πελατών της.
Τα έσοδα του 2020 ήταν μόλις 36 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης αναμένεται να αυξηθούν γρήγορα. Η πρόβλεψη για το 2021 είναι αύξηση εσόδων κατά 348%, στα 147 εκατομμύρια δολάρια. 

Το 2022 τα έσοδα προβλέπονται να ανέλθουν στα  315 εκατομμύρια, το 2023 στα 526 εκατομμύρια δολάρια, ενώ εκτοξεύονται στα 748 και 944 εκατομμύρια δολάρια το 2024 και 2025 αντίστοιχα.

Η διοίκηση αναμένει ότι η ελεύθερη ταμειακή ροή θα γίνει θετική το 2023.

Σύμφωνα με τη διοίκηση στα πρώτα χρόνια της STEM, οι πωλήσεις υλικού θα αποφέρουν το μεγάλο μέρος των βραχυπρόθεσμων εσόδων της. Επειδή προμηθεύεται αυτό το υλικό από προμηθευτές, τα περιθώρια κέρδους θα είναι χαμηλότερα, αλλά θα αυξηθούν με την πάροδο του χρόνου καθώς τα έσοδα λογισμικού θα αρχίζουν να συνεισφέρουν περισσότερο. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, τα μικτά περιθώρια κέρδους από πωλήσεις υλικού θα ανέρχονται 10% με 30%, ενώ τα περιθώρια λογισμικού θα είναι στο 80%. Η Stem αναμένει συνολικό μακροπρόθεσμο μικτό περιθώριο κέρδους πέριξ 40%.

Οικονομικά Αποτελέσματα Τρίτου Τρίμηνου 2021
Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 334% στα 39,833 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 9,172 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. 

Πρέπει να προσεχθεί πως τα περισσότερα έσοδα προέρχονται από πωλήσεις υλικού που προέκυψαν από τις συμφωνίες συνεργασίας με Front of the Meter ("FTM") και Behind the Meter ("BTM").

Τα έσοδα από πωλήσεις υλικού ανήλθαν σε 34,886 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες που οφείλονται στην πλατφόρμα Athena ανήλθαν σε 4,947 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πωλήσεις υλικού αυξάνονται επειδή η Stem έχει κάνει περισσότερα έργα στο μπροστινό μέρος του μετρητή με επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, αντί για έργα Behind the Meter σε εμπορικά κτίρια, τα οποία είναι η κύρια δραστηριότητά της εδώ και χρόνια.

Και στο 9μηνο 2021, τα έσοδα από πωλήσεις υλικού ανήλθαν σε 59,609 εκατομμύρια δολάρια ενώ τα έσοδα από υπηρεσίες που οφείλονται στην πλατφόρμα Athena ανήλθαν σε 14,982 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία σχετικά με αυτούς τους αριθμούς είναι ότι το μικτό περιθώριο κέρδους υλικού πέριξ 13%, ενώ το μεικτό περιθώριο υπηρεσιών είναι αρνητικό.

Οι επενδυτές θα ήθελαν να δουν τα έσοδα από υπηρεσίες να αυξάνονται γρήγορα και το μικτό περιθώριο κέρδους να είναι υψηλό και να φθάσει στο 80% ώστε να πρόκειται για μια βιώσιμη επιχείρηση.
Προς το παρόν, η εταιρεία καίει μετρητά και στην πραγματικότητα χάνει χρήματα από το λογισμικό που πουλά.
Τα έσοδά της μόλις και μετά βίας καλύπτουν το κόστος.


Το προσαρμοσμένο EBITDA του τρίτου τριμήνου 2021 ήταν ζημιογόνο κατά 7,2 εκατομμύρια δολάρια, από (7,9) εκατομμύρια δολάρια το ίδιο τρίμηνο πέρυσι και (8,5) εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Τα βελτιωμένα αποτελέσματα προσαρμοσμένου EBITDA προήλθαν κυρίως από τα υψηλότερα μικτά περιθώρια που επιτεύχθηκαν, αντισταθμισμένα όμως εν μέρει, από τα υψηλότερα λειτουργικά έξοδα λόγω του αυξημένου κόστους προσωπικού που αντικατοπτρίζει τις συνεχείς επενδύσεις της εταιρείας.

Το Contracted Backlog (συμβεβλημένες εκκρεμότητες) ήταν 312 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2021, όπου σε σύγκριση με τα 250 εκατομμύρια δολάρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, αντιπροσωπεύει μια αύξηση 24,8%. Η αύξηση του Contracted Backlog προέκυψε από κρατήσεις ρεκόρ, στο 3ο τρίμηνο, ύψους 104 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κρατήσεις αυξήθηκαν 183% από έτος σε έτος και από 37 εκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020, έφτασαν στα 104 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυξήθηκαν 130% από τα 45 εκατομμύρια δολάρια του προηγούμενου τριμήνου.

Το σωρευτικό AUM αυξήθηκε 40% από έτος σε έτος και ανήλθε σε 1,4 GWh, λόγω της αύξησης των νέων συμβάσεων και των νέων συστημάτων που τέθηκαν σε λειτουργία.
Σύμφωνα με την διοίκηση της STEM, έχουν εξασφαλισθεί οι αναμενόμενες απαιτήσεις προμήθειας μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2022 και θα κλειδώσουν οι αναμενόμενες παραδόσεις υλικού για ολόκληρο το έτος 2022 για να καλυφθεί η ζήτηση των πελατών.


Κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Εταιρεία υπέστη καθαρή ζημία ύψους 67,157 εκατομμυρίων δολαρίων και είχε αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 69 εκατομμύρια δολάρια.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η Εταιρεία είχε :

  • μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 405,2 εκατομμύρια δολάρια, βραχυπρόθεσμες επενδύσεις 170,8 εκατομμύρια δολάρια
  • συσσωρευμένες ζημιές 475 εκατομμύρια δολάρια
  • καθαρό κεφάλαιο κίνησης 573,3 εκατομμύρια δολάρια, με κυκλοφορούν ενεργητικό 652,7 εκατομμύρια δολάρια και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 78,4 εκατομμύρια.


Μεγάλη συγκέντρωση πελατών.
Ένας από τους κινδύνους της STEM είναι η μεγάλη συγκέντρωση των πελατών της.

Ένας πελάτης θεωρείται σημαντικός αν αντιπροσωπεύει το 10% ή περισσότερο των συνολικών εσόδων ή εισπρακτέων λογαριασμών της Εταιρείας. Για κάθε σημαντικό πελάτη, τα έσοδα ως ποσοστό των συνολικών εσόδων και οι εισπρακτέοι λογαριασμοί ως ποσοστό των συνολικών εισπρακτέων λογαριασμών έχουν ως εξής:


Guidance
Η Εταιρεία επιβεβαιώνει την καθοδήγησή της για έσοδα 147 εκατομμυρίων δολαρίων για ολόκληρο το έτος 2021 και προσαρμοσμένο EBITDA για ολόκληρο το έτος 2021 ύψους (25) εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τις προηγούμενες οδηγίες, η Εταιρεία επιβεβαιώνει ότι αναμένει να αναγνωρίσει το 50-60% των συνολικών εσόδων του 2021 το τέταρτο τρίμηνο. 

Η Εταιρεία θα δώσει καθοδήγηση για το 2022 στα μέσα έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων 2021.

68 σχόλια:

  1. Συνεχίζουμε σχολιασμούς, που αφορούν εισηγμένες στο Αμέρικα, σε αυτό το thread. Το προηγούμενο έχει σχεδόν γεμίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως παρά την πρασινάδα, να πω ότι δε μου αρέσει καθόλου η συνεδρίαση.
    Δυστοκία στο να γίνουν κάποιες διασπάσεις ... σα να εκκρεμεί τουλάχιστον μια εξαέρωση ακόμα, να φύγει λίγο έρμα.
    Εύκολα το γυρνάνε το πάρτυ σε κηδεία για την ώρα τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Barren τι να σας πω ότι θέλουν κανουν και δεν νομίζω να μας δώσουν λογαριασμό πότε θα το γυρίσουν το καράβι , μόνο ελπίζω να τελείωσαν με τα ψώνια τους για να δούμε πράσινη εβδομάδα επιτέλους ,το μόνο που φοβάμαι είναι μην ξεσαλώσει άσχημα η AI γιατί θα την ήθελα ποιο κάτω όχι ότι έχει σημασία μεγάλη αλλά η ADMA και η Game πάνε αντίθετα και θα κάνω ψώνια με αυτές.

      Pltr που θα ανοίξει βηματισμό τεχνικά κατά την άποψη σας; σήμερα θέλω να κρατήσει το 18,80 αν και νομίζω ότι ο δρόμος μέχρι τα 23-24,5 θα ειναι ευκολάκι το κακό ειναι ότι δεν έβγαλε τον πτωτικό στόχο στο 17,30 από τον ανεστραμμένο ΩΚΩ για να μπει η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα για την αντίδραση.

      Διαγραφή
    2. AI έχει ξεκινήσει πρόγραμμα αγοράς μετοχών εως 100 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
    3. Άρα κύριε Τάκη τι βλέπετε πάτος της ειναι τα εδώ επίπεδα ή να κάνουμε υπομονή για το 20 τουλάχιστον , εγώ από τα 20 θα άρχιζα σιγά σιγά αν και το 28 μου φαίνεται πολύ δυνατή στήριξη τουλάχιστον μέχρι τώρα , να δούμε η αγορά πως θα κινηθεί και αναλόγως πράττουμε.

      Διαγραφή
    4. Τι να σας πω τεχνικά τώρα, όλο λαλακίες να λέω?

      Αλήθεια ... πιστεύετε ότι στους πάτους και τα τρομοκρατικά μπαίνει η σάρα και η μάρα? Εγώ λέω ότι η σάρα και η μάρα βγήκαν και αυτή τη στιγμή προσπαθούν να εξηγήσουν στη σύζυγο τι έγιναν τα λεφτά για το κολλέγιο του παιδιού ... δράμα. Όπου ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση τα χαρτάκια θα πάνε σαΐτα, αλλιώς ξαναματακάτω να φύγει η σάρα και η μάρα.

      Εγώ πάντως δεν ψάχνω την πράσινη εβδομάδα, ψάχνω την πράσινη 10ετία!

      Διαγραφή
    5. Κύριε Geopard, μια ερώτηση και αν θέλετε απαντάτε. Μόλις ανέφερα AI ξετρελαθήκατε μαζί της και ψάχνετε σε ποια τιμή και πως θα μπείτε. Εγώ ακόμη δεν έχω αναρτήσει πουθενά κάποια ανάλυση της .... άρα έχετε κάνει δικιά σας έρευνα για ΑΙ και την έχετε μελετήσει. Αλήθεια, τι σας άρεσε; Τι σας ιντριγκάρισε σε αυτήν;

      Διαγραφή
    6. Αφού ξέρετε κύριε Barren όταν έρθει η ώρα τα χαρτιά που πρέπει θα φύγουν σφαίρα πάνω και δεν θα κοιτάξουν πίσω. Δίχως ανάσα .... θα ξεχάσουν τα ενεργειακά θέματα και τη φούμα Όμικρον. Θα γίνει όπως την Άνοιξη του 2020. Again and again ....

      Διαγραφή
    7. Έτσι χάθηκε η Sea, έτσι δεν προλάβαμε να δούμε την Celsius .... έτσι μερικά ονόματα που ήρθαν στο μυαλό μου.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη για την AI μες τις άκρες είπατε τι περιμένετε πειράζοντας τον κύριο Barren για την Pltr , επίσης το αντικείμενο ειναι πολλά υποσχόμενο και ειναι ακόμα στα σπάργανα κατά την άποψη μου αλλά και την άποψη σας νομίζω .

      Διαγραφή
    9. Έτσι είναι κ. Τάκη, αυτά είναι τα εγκλήματα σε ένα Χ/Φ, να χάνεις τους πυραύλους. Ποια Luckin και ποια RIDE, αυτά είναι πταίσματα.

      Αλήθεια, για την ΑΙ σοβαρά το λέτε? Πρώτη φορά ακούω growth εταιρία (υποθέτω και ζημιογόνος) να κάνει buyback ... χάου καμ naoum?

      Διαγραφή
    10. Καλησπέρα...AI, εχω βγει αγοραστης με τιμη 31.15 και αυξάνω οτα θα εχω ρευστοτητα, ειτε παει πανω ειτε κάτω!!

      Διαγραφή
    11. Εννοείται ότι είναι ζημιογόνος. Το πρόβλημα της είναι ότι έχει μεγάλη εξάρτηση από την Baker Hughes, που είναι και εκ των βασικών μετόχων και την Engie.

      Το 36% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχονται από την Baker Hughes και την Engie. Βέβαια ανεβάζει πελατολόγιο .... έχει φτάσει στους 104 πελάτες, όταν πριν 2 χρόνια είχε 20 με το ζόρι.

      Ιδρυτής, πρόεδρος και CEO ο Τοm Siebel. Για ψάξτε λίγο το βιογραφικό του. Πολύ ενδιαφέρον τύπος.

      Διαγραφή
    12. Θα τη δω κάποια στιγμή, τώρα αποφεύγω τους πειρασμούς κι έχω και χρονικά ζόρια.

      Πάντως απ' ότι βλέπω, γιατί να μην κάνει buyback, κολυμπάει στο ρευστό ($1Β+), καμιά κατοστούρα Μ το χρόνο καίει, λεφτά υπάρχουν. Απ' το να τα επενδύει εδώ κι εκεί επενδύει στον εαυτό της αν η μετοχή συνεχίσει κάτω και τη στηρίζει, σωστοί.

      Το στενόχωρο είναι που βλέπω IPO ~$42 και οι Κ@ΡΙΟΛΗΔΕΣ MS, BofA, JPM τριπλοτετράπλωσαν σε μια εβδομάδα. Χάθηκε να έκαναν μια DPO?

      Διαγραφή
    13. Μια απο τις ενδιαφέρουσες συνεντευξεις του απο το 2019...την ειδα 3 φορες ως τωρα.!!
      https://www.youtube.com/watch?v=ezrTfAeNGUI&ab_channel=CommonwealthClubofCalifornia

      Διαγραφή
    14. Με αφορμή το παραπάνω σχόλιο του κυρίου Barren για τη σάρα και μάρα. Πιστεύω ότι η πρόσφατη διόρθωση επανέφερε το sentiment από την υπερβολική αισιοδοξία σε ένα λογικό εύρος. Κι όλος αυτός ο βομβαρδισμός με αρνητικές ειδήσεις μάλλον θα λειτουργήσει bullish.

      Πραγματικά υπάρχει άπλετη ρευστότητα εκεί έξω και έχουν τραβηχτεί από την αγορά ακόμη και επαγγελματίες διαχειριστές κάπου διάβαζα. Οπότε η κίνηση είναι μάλλον για πάνω. Τα πολλά λεφτά θα χαθούν στην αναζήτηση πάτου από ψηλότερα επίπεδα, εκεί που το βλέπεις εκ των υστέρων και λες "δεξιός ώμος", έπρεπε να είχα βγει.

      Disclaimer: Τα ανωτέρω δεν αποτελούν επενδυτικές συμβουλές αλλά παρέχονται για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

      Διαγραφή
    15. Εγώ πάλι κ. Ευρωβλάχε πιστεύω ότι και τα τελευταία χαρτιά θα χαθούν εκεί που λέτε, που πολλοί θα λένε "ωωχ δεξιός όμως" ή "dead cat bounce, ας βγω να ξαναπάρω χαμηλότερα" και τα χαρτιά (των εταιρειών που αξίζουν) θα συνεχίζουν ανελέητα, αργά και βασανιστικά να σκαρφαλώνουν το wall of worry.

      Διαγραφή
  3. Το δίλλημα ειναι GENI η U? Εξισου ερωτευμενος και με τις δυο αλλά με μεγαλύτερη θέση στην πρώτη προς το παρόν. Εχει και investor day τελη Ιανουρίου οπου θα παρουμε μια γευση για το που οδευει το growth story της. Η U απο την αλλη μολις απεκτησε το κοσμημα των fx το στουντιο της weta και εχει βαλει στο ματι τους artists της νεας γενιας (Nfts κτλ), χωρια απο τις προοπτικες της ως metaverse play

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλα τα λεφτά στο τέσσερο (FOUR).

    Jared γερά
    πάρτους τα βρακιά! (δις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. FOUR αν κάνει retest στο 58,7 ειναι για αγορά με στόχο άμεσα το 67-68 από τον διπλό πάτο στο 48-49 με καθαρό στοπαρισμα αλλά και γρήγορο στόχο, αν και μπορει να το κάνει άμεσα.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάλι έχω ΜΟ 64,35 (ξεκίνησα από το 71), θα αγοράζω όσο κάτω και να πάει χωρίς στοπ και το μεγαλύτερο μέρος της θέσης θα το κρατήσω μέχρι >200!

      Ασυμφωνία χαρακτήρων, χαχαχα

      Διαγραφή
    3. Κύριε Barren για το trading έγραψα όχι για την μακροχρόνια πορεία την εταιρίας που σίγουρα την έχετε ψάξει. Πάντως στο 48-49 νομίζω έχει κάνει βάση προς το παρόν . Δυστυχώς το ταμείο μου ειναι μηδέν και μόχλευση δεν βάζω για κανένα λόγο αφού στην Αμερική με τίποτα αφού οι διακυμάνσεις ειναι τεράστιες οπότε απλά βλέπω.

      Διαγραφή
  5. ROKU & ZVIA αύριο με τον Τσίου σας, απαράδεκτες.
    SOFI & DM τελευταία προειδοποίηση, πρέπει να προσπαθήσετε περισσότερο.
    DDOG & FOUR σημαιοφόρος - παραστάτης, σας καμαρώνω!
    Τα υπόλοιπα κορίτσια μπράβο για την προσπάθεια, πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Barren χθες το Σοφάκι σφύριζε αδιάφορα άρα έχει την δικαιολογία της στην Zvia ένα δίκιο το έχετε αλλά δεν ακολουθεί το κοπάδι μια διαφορά πάντα την έχει , τις άλλες κυρίες δεν τις ακολουθώ.

      Διαγραφή
    2. Μολαταύτα τη βλέπω ζωηρή τη ZVIA premarket. Συνήθως βέβαια δε σημαίνει και πολλά, αλλά να υπενθυμίσω:

      -Growth >20%
      -Net Cash 78 M (έκαψε καμιά 15αριά στο 12μηνο άρα υπάρχει runway)
      -EV/Rev 1.47 !!! (ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΑΡΡΑΝΤΑΕΠΤΑ!)
      -Short ~13.5% Float

      Άντε ρε Paddy, σκίσε κανένα πώλο να πάρουμε λίγο ματάκι γιορτιάρες μέρες!
      Ο μπαρμπα Barry πάντως το κουμαντάκι του το έκανε εψέ (+20% @7,25, ΜΟ=>10,63).

      Διαγραφή
    3. Εγώ κύριε Βarren pre market δεν βλέπω ούτε μια πράξη για τη Zvia.

      Διαγραφή
    4. Ναι, λάθος. Ήταν στο χθεσινό AH, απ' το Google Finance το βλέπω. Αλλά ελάχιστη σημασία έχει.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα ούτε πράξη δεν έκανε στο pre market η Zvia στο after έκανε 200 ολόκληρα κομμάτια https://prnt.sc/240utud στο 7,55.

      Διαγραφή
  6. Ανέβασε ένας τυπάκος στο Twitter το παρακάτω πολύ χρηστικό διάγραμμα. Επειδή πιθανώς να διαβάζουν και νέοι εν αγοραίς αδελφοί και οι συζητήσεις κυρίως για εκείνους πρέπει να γίνονται, το καταθέτω :

    https://pbs.twimg.com/media/FHMXbePXwAkc7dm?format=png&name=900x900

    Πιθανολογώ ότι οι περισσότεροι βολοδέρνουμε κάπου στην Κοιλάδα της Απελπισίας, άααντε κάποιοι να έχουμε αρχίσει την ανηφόρα στην Πλαγιά της Φώτισης. Πιστεύω όμως ότι αξίζει να ανέβουμε την ανηφόρα νεαρά αδέρφια, τα κέρδη δε θα είναι μόνο σε €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πιστεύω ότι έχω αρχίσει να ανεβαίνω σιγά σιγά την πλαγιά. Ακόμα θεωρώ ότι δεν έχω βρει απολύτως το δρόμο μου, όμως σε γενικές γραμμές έχω βρει λίγη φώτιση. Πιστεύω πλέον στο θαύμα του compound τόσο στα χρηματοοικονομικά όσο και στη γνώση. Απομένει μόνο να το κάνω πράξη. Είναι μια ολόκληρη πλαγιά να ανέβουμε...

      Μιας κι έρχονται γιορτές, για όποιον του αρέσουν τα βιβλία παρακίνησης, προτείνω το βιβλίο "Άνθρωποι που ξεχωρίζουν" ή "Outliers" στα αγγλικά του Μάλκολμ Γκλάντγουελ. Είμαι ακόμα στην αρχή αλλά μου αρέσει πάρα πολύ γιατί δίνει πολύ ωραία ερεθίσματα για σκέψη.

      Διαγραφή
  7. καλησπέρα Καλά Χριστούγεννα
    εγώ για πρωτοχρονιάτικο τζόγο θα ποντάρω στην Σοφάρα.
    για τους σκιλζοπληκτους το παιχνίδι trivia crack ,δίνει καλή δυναμική στο mau !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως εγώ την έκοψα, (μαγιογκ, σουντόκου) γιατί λέει δεν επιτρέπεται το παιχνίδι με χρήμα, στη χώρα μας!!!!

      Διαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ SEA ΚΑΙ CELSIUS ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΓΑΤΕ ΣΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΤΩΣΗ Η "ΠΟΤΕ ΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ" ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ΤΑΤΑ θα προτιμούσα Coupang, αντι για Sea Limited. Είναι πολύ φτηνότερη και μπορεί να βγει και εκτός Κορέας. Nα υπενθυμίσω ότι και η SEA για 2 με 3 χρόνια δεν έκανε τίποτα, μοίραζε μόνο απογοητεύσεις. Μετά απογειώθηκε ...

      Επίσης θα επιλέξω Zevia, αντί Celsius. Επίσης υπενθυμίζω ότι για χρόνια κοιμόταν στα τάρταρα πριν την απογείωση. Τώρα η Celsius για εμένα είναι ακριβή ...

      Διαγραφή
  9. Morgan Stanley Insight Fun
    Νέες αγορές: BILL, DDOG, ZI, MDB, CIFR, NTLA, DNA,
    Προστέθηκαν θέσεις: DASH, RBLX, SNOW, U, TTD, TXG, W, GBTC, RDFN, CPNG, GH, BOWX,
    Μειωμένες θέσεις: OSTK, VEEV, MRNA, CVNA, RPRX, TWLO, SQ,
    Sold Out: SPOT, SKLZ, OKTA, COUP, UBER, ISRG, NSTG, SRNG,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα,πιθανολογώ ότι δεν έχουμε τελειώσει με το κάτω ακόμα κύριοι , καλά το έλεγε χτες ο κύριος Barren , μια εξαέρωση ανοδική και μετά πάλι κάτω.

    Four αν κρατηθεί όποιος θέλει μπαίνει για ενα γρήγορο στα 69 ίσως και ποιο πάνω αν το επιτρέψει το κλίμα με στοπ το εδώ επίπεδο 58-59.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μου είστε απαισιόδοξος, χαίρομαι.
      Όταν πάλι να είστε μες στην τρελή χαρά και βλέπετε διασπάσεις τότε φυλάγομαι.

      Διαγραφή
    2. Το ανάποδο έγραψα κ. Geopard. Μια εξαέρωση να φύγει και η τελευταία σαβούρα. Αυτό περιμένουμε, να φύγει η σαβούρα.

      Διαγραφή
    3. Φαντάζομαι δεν θα περιμένετε να ανακοινώσει ο ΠΟΥ το τέλος της πανδημίας και την επόμενη θα αρχίσουν τα χαρτιά να τρέχουν. Οι πάτοι θα έχουν βρεθεί 2 με 3 μήνες νωρίτερα. Ούτε νομίζω να νομίζετε ότι οι εταιρείες growth και καινοτομίας θα υποαποδώσουν των δεικτών .... η φάση τώρα είναι όπως το πετρέλαιο έγραφε μηδενικές και αρνητικές τιμές και προσοαθούσαν τότε να μας πείσουν πως αυτή θα ήταν η νέα τάξη πραγμάτων.

      Διαγραφή
    4. Ναι κ. Τάκη, εγώ έχω σχεδόν πειστεί ότι η νέα τάξη πραγμάτων είναι εταιρίες που αναπτύσσονται με ρυθμό >100% να αποτιμώνται 2~4 EV/Sales, αφού ... ινφλέσιο αφού.

      Try no more gentlemen, εγώ επείσθην.

      Διαγραφή
    5. Εγώ θα συμφωνήσω με τον Τom Siebel ιδρυτή, πρίεδρο και CEO της C3.ai

      ΣΤο τέταρτο βιβλίο του Siebel, Digital Transformation, έγινε μπεστ σέλερ της Wall Street Journal τον Ιούλιο του 2019. Στο βιβλίο ο Siebel εξηγεί πώς η συρροή τεσσάρων σύγχρονων φορέων τεχνολογίας πληροφοριών - elastic cloud computing, big data, artificial intelligence, and the internet of things, επηρεάζει τις επιχειρήσεις, την κυβέρνηση και την κοινωνία.

      Χαρακτηρίζει τον 21ο αιώνα ως περίοδο μαζικής εξαφάνισης των επιχειρήσεων. Αναφέρει ότι από το 2000, το 52% των εταιρειών του Fortune 500 έχουν πέσει από τη λίστα και νέες εταιρείες όπως η Amazon, η Uber, η Tesla, η Airbnb έχουν εμφανιστεί και αυξηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

      Ο Siebel ισχυρίζεται ότι για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν στον 21ο αιώνα, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί πρέπει να υποστούν ψηφιακό μετασχηματισμό αξιοποιώντας τις τέσσερις τεχνολογίες πληροφοριών που αναφέρονται στο βιβλίο του.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τάκη και εγώ χαίρομαι να με διαψεύδει το ταμπλό με αυτόν τον τρόπο και ας κανουν ενδιάμεσα ότι θέλουν.

      Διαγραφή
    7. Τα ίδια με τη Wood λέει ο Siebel δηλαδή : Υιοθετείστε τις νέες τεχνολογίες αν θέλετε να υπάρχετε σε 10 χρόνια.

      Στο μεταξύ το κουμούνι με Αλτσχάιμερ υπόσχεται νέες θέσεις εργασίας των $45/ώρα, αρκεί να είναι unionized!!!! Στο καλό, συγχίστηκα που το θυμήθηκα το ρετάλι. Όταν με το καλό αποχωρήσει, όρθιος ή ξαπλωτός η Αμερική θα απογειωθεί σα το Phalcon του Ήλωνα.

      Διαγραφή
    8. Κύριε Barren εις γνώση μου το παράφρασα γιατί ακόμα είναι σε πτωτικό momentum οι growth εταιρείες .
      Πάντως δεν μπορείτε να έχετε παράπονο η Four έκανε το retest μένει να δούμε και το 70αρι αν θα το κάνει άμεσα , έτσι για την αλητεία όχι κάτι άλλο αφού δεν την έχω στο χαρτοφυλάκιο μου https://prnt.sc/242jfo2.

      Διαγραφή
    9. Εεεε αν το παραφράσατε εις γνώσιν σας ίσως έπρεπε να γράψετε "για να παραφράσω το Barry" και όχι "καλά έλεγε ο Barry".

      Τεσπα, να σας πω δε με ενδιαφέρει ούτε το retest του 57 ούτε αν θα πάει άμεσα 70 η FOUR. Με ενδιαφέρει αν θα πάρει κάποια στιγμή όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολες τις πληρωμές της αυτοκρατορίας Musk και αν θα εισαχθεί η SpaceX ώστε να 50πλώσει η συμμετοχή της, ώστε να γράψει κάποια στιγμή >>>>>200.

      Διαγραφή
  11. Τριπλασίασα fubo …να κάνω λίγο υπομονή και για UPST και για Roku και proterra ..δυστυχώς για εμένα θέλω πολλες … τι να πρωτοδιαλέξω ωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλησπέρα! Να δώσω μία επιλογή προς εξέταση για ψαγμένους compounders όπως οι κύριοι Hippy, coffeeroomboy, Vasilisg και άλλοι (συγχωρέστε με αν ξεχνάω κάποια δυνατά nicks)?

    Η εταιρεία λέγεται Berry (ticker: BERY), ασχολείται με packaging διαφόρων ειδών, έχει 9,5b cap και P/E ~13,5. Έπεσε στην αντίληψή μου σήμερα και την βάζω στο ψαχτήρι καθότι δεν μπόρεσα να την απορρίψω με τη μία.

    Τι μου άρεσε: βαρετό αντικείμενο, P/FCF~10!!! πολύ καλό, κάνει buybacks, εμφανίζει ένα μικρό αλλά σταθερό growth, έχει ως μέτοχο ένα fund Turtle Creek με καλό ιστορικό σε value investing.

    Τι δεν μου άρεσε: σχετικά υψηλός δανεισμός NET DEBT/EBITDA~4 και η απουσία υψηλού insider's ownership.

    Το σκεπτικό με τη συγκεκριμένη θα ήταν η αναζήτηση μιας απόδοσης ~5x σε ορίζοντα δεκαετίας, αργά και σταθερά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά δεν προχωρώ παραπέρα. Με ενοχλεί το πολύ μεγάλο χρέος. Έχει κάπου 10b όταν τα FCF είναι σχεδόν 1b. Θα ήθελε δηλαδή 10 χρόνια για να ξεχρεώσει. Κι όσο οι καιροί είναι καλοί αυτό είναι αδιάφορο αλλά αν ανέβουν σημαντικά τα επιτόκια τότε θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

      Διαγραφή
    2. Δεν είναι μόνο το χρέος. Κατ΄αρχήν είναι το αντικείμενο. Εύκολος και μεγάλος ανταγωνισμός, καμιά καινοτομία. Ρ/Ε 15,3....Ρ/Β 3,2...Μέρισμα kaputt...Τιμή/Πωλήσεις 0,72...μόνο ο τελευταίος δείκτης κάνει κλικ.

      Στο ΧΑΑ πιθανολογώ πως υπάρχουν 4-5 εταιρείες με μικρό ρίσκο που υπόσχονται το ~2χ συν τα μερισματα στην προσεχή 5ετία. Και δεν αναφέρομαι στα ρισκαδόρικα τύπου ΜΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΚΑΙΡΟΜΕΖ, ΑΤΤ, ΠΕΙΡ, ΦΡΙΓΟ κλπ φυσικά. Δεν βλέπω το λόγο να ξενιτευτώ.

      Διαγραφή
  13. Έρχεται τριήμερο. Ο πατερούλης Αλτσχάιμερ είναι ικανός για όλα ... ακόμα και να καταργήσει τα Χριστούγεννα.
    Όλη η πίεση, η αβεβαιότητα και η ταλαιπωρία του τελευταίου μήνα(ων) συσσωρεύονται σε μια στιγμή κρίσης.

    Ένα δυνατό κλείσιμο θα ήταν ξεκάθαρο δείγμα risk on θεωρώ.
    Ένα μέτριο θα ήταν ψιλοαδιάφορο.
    Ένα πολύ κακό μια απ' τα ίδια.

    Άρα οι πιθανότητες είναι με το μέρος μας, έχουμε edge!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Barren εμένα δεν με νοιάζει τίποτα εδώ που ειμαι , μόνο να τελειώνει σύντομα γιατί το έχουν χέσει τελείως τα καλόπαιδα το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς , εσείς λέτε να έχει μείνει πολύ πόπολο μέσα στις growth εταιρείες μας αν και σήμερα που κοίταζα στον κουτσομπόλικο stocktwits με την πτώση 13% της AYRO ( δεν έχω ουτε θα πάρω ) βλέπω να ειναι ακόμα long πολύς κόσμος.

      Διαγραφή
  14. Καλημέρα και χρόνια πολλά. Κάτι για κοινωνική πολιτικη και χάρισμα φοιτητικών δανείων που λένε οι Δημοκρατικοί επηρεάζει τη SOFI;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, βραχυπρόθεσμα (έως 5ο/2022) βραχυκυκλώνει το growth στον τομέα φοιτητικών δανείων.
      Μεσομακροπρόθεσμα ψιλοZBUCHAMS (το χάρισμα το θεωρώ κομματάκι δύσκολο...).

      Διαγραφή
  15. Καλά Χριστούγεννα συνοδοιπόροι!!! Υγεία, κέφι, και μακάρι να λαχανιάζουμε στις ανηφόρες, και να γλιστράμε στις κατηφόρες!!!
    ( Που σημαίνει ότι πάμε πάνω στο τρένο..)

    Η επεξήγηση, διότι, προσπαθώντας να μιμιθώ τον κ.Barren στο χιούμορ και στα υπονοούμενα, κανείς δεν κατάλαβε τα γενέθλια μου στις 8/12. 🤷🤷🤷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κάτι που ποτέ δε μου άρεσε στη STEM, είναι πως το προσπέκτους της Athena δεν είναι δημόσιο. Εχουν μια φόρμα που και καλά όταν τη συμπληρώσεις και το ζητήσεις σου το στέλνουν, το έπραξα, αλλά μη σας πω καλύτερα τι μου έστειλαν..

    anyway υπάρχει η απόψη ότι εκτελεί πολύ βασικές λειτουργίες το πρόγραμμα και δεν είναι καθόλου a.i. Προσοχή.

    [Και το λέω εχοντας φάει πάρα πολύ ψωμί από τη συγκεκριμένη, μαζί με τη hyliion μου εδωσαν τα κερδη πέρσι.]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. από stocktwits αλιευμένο το παρακάτω, εχει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την κινητικότητα στον διαστημικό τομέα:

    "Virgin Orbit has invested in 4 other Space industry companies(Arqit $ARQQ, Horizon, Hypersat, SatRevolution) which means VORB(new ticker after NGCA merger) is becoming a bit of a Space industry etf and I really like that since that is what got me into RDW. They will also be launching those companies sats.

    Love how $RDW is a conglomerate of 8 Space industry companies with experience going back decades and they just bought Space Biotech leader Techshot.

    $ASTR joined this vertical integration club by buying Apollo Fusion for their satellite thrusters which allows them to offer higher orbits, interplanetary missions and their own huge constellation which they applied for with the FCC.

    $RKLB has bought another 3 top Space industry companies(Advanced Solutions, Planetary Systems, SolAero)to become a fully integrated Space industry leader. I am very excited about what 2022 will bring for us very early Space industry investors"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα , κύριε Τάκη θα ήθελα την γνώμη σας αν μπορείτε , σε αυτό το χαρτοφυλάκιο https://prnt.sc/25dugm4 πλην της Sklz τι θα αλλάζατε σαν εταιρείες ή μέγεθος θέσης με ορίζοντα 3-4 χρόνια , έχω και ένα 12% μετρητά για την UPST, σας ευχαριστώ.


    Χρόνια πολλά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θέλετε γράψτε μου και με το μέσο όρο κτήσης.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , κύριε Τάκη δείτε εδώ https://prnt.sc/25fnv90 σας ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
    3. Αυτοί κύριε Geopard είναι πολύ καλοί μέσοι όροι. Απορώ γιατί γκρινιάζετε.

      Θα σας πω μια γνώμη (δίχως να είμαι μέντιουμ, απλά τη σκέψη μου), αλλά νομίζω ότι δεν την χρειάζεστε.

      Διαγραφή
    4. Adma νομίζω ότι κάτω απο 2,2 δεν δίνεται. Πιστεύω μέσα στην άνοιξη, το αργότερο θα το κάνει.

      SOFI αν είχατε βγει στο 20+, στο range που έλεγα, αν γκρινιάζατε σήμερα θα σας μαστίγωνα. Πιστεύω το δρομολόγιο θα το ξανακάνει .... θα έβγαζα τα μισά στο 20+. Έχετε μεγάλη έκθεση εκεί. Εγώ θα παω με Upst , αντι για Sofi μακροπρόθεσμα.

      Protera δεν θα κούναγα. Θα ανέβαζα στο 5% κάτω απο 9.

      Sklz θα είχα φύγει. Δεν με ακούγατε. Τέλος πάντων ... στο τέλος απο Sklz δεν θα χάσετε. Θα μπορούσατε να τα ξαναπαίρνατε τώρα στα 7. Αν είχα Sklz θα είχα 10%, όπως και ASTS 10% θα είχα.

      Διαγραφή
    5. Τέλος να πω για Lemonade ότι είναι τόοοοοσο μα τόοοοο σορταρισμένη, σχεδόν 40% short, που αν θελήσουν και μπορούν οι bulls, όχι 60 και 80 που λέω στον κύριο Ανδρέα ..... 180 θα κλείνουν οι shorters. Μπορεί να γίνει του CLOVER το κάγκελο, αν θυμάστε έφυγε από τα 7 και πήγε 30 μέσα σε μερικές μέρες.

      Διαγραφή
    6. Καλησπέρα , κύριε Τάκη σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας , θα το μελετήσω λίγο να δω και πως θα πάμε το νέο έτος , με τσούζει λίγο που από κέρδη πέρυσι ειμαι σε ζημιές φέτος , αλλά με νοιάζει η μεγάλη εικόνα σε βάθος 3-4 χρόνια από τώρα.

      Καλή χρονιά σε όλους με υγεία πάνω από όλα!

      Διαγραφή
  19. "Το ποσό των 487,5 εκατ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων. Το επιτόκιο μειώθηκε στο -0,46% από -0,43% στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,98 φορές έναντι 2,07 στην προηγούμενη δημοπρασία."

    Αξιολογώ την είδηση ως σημαντική. Μου ενισχύει την σκέψη ότι η εμφάνιση της "ομικρον" πιθανά να εξαναγκάσει τις κεντρικές τράπεζες να επιμηκύνουν το πρόγραμμα ρευστότητος στις αγορές πέραν του Μαρτίου 2022. Εάν γίνει θεωρώ λογικό να επηρρεαστούν και οι μετοχικές αγορές. Συγκοινωνούντα δοχεία είναι με τις ομολογιακές. Άσε που-για τους παλιομοδίτες εραστές του ΧΑΑ- πολλές μετοχές δίνουν 4-5-7 φορές μεγαλύτερη απόδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂