Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Ελληνικό Χρηματιστήριο Νο22

 Μπορείτε να βρίσκετε παλαιότερα threads αυτής της κατηγορίας .... αριστερά στις ετικέτες με την ένδειξη  Ελληνικό Χρηματιστήριο



106 σχόλια:

  1. Εδώ σχόλια και αναλύσεις για Ελληνικό Χρηματιστήριο.
    Το προηγούμενο thread γέμισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τον Ικτίνο, εταιρία την οποία παρακολουθώ πολλά έτη, λάθος μέγα η απόφαση μείωσης έκθεσης στην Κίνα. Μια σύγκριση με τα νούμερα της Mermeren και τα περιθώρια κερδών δείχνει την αντίθετη πορεία των δύο επιχειρήσεων. Επίσης μια αναλυτικότερη ματιά στις εξαγωγές της χώρας μας προς Κίνα, δεν συνάδει με την μείωση πωλήσεων που επικαλέστηκε η διοίκηση της Ικτίνος κατά τα τελευταία τρίμηνα. Ουδέτερη στάση τηρώ και μόνο η πώληση της έκτασης στη Κρήτη, μπορεί να δώσει ανάσες στα δάνεια της εταιρίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας κ. Βασίλη.
      Ο ΙΚΤΙΝ είναι μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις για εμένα προσωπικά (και δυστυχώς τείνει να γίνει διαχρονικό συνώνυμο της αναξιοπιστίας).
      Είχα σχετικά μεγάλη θέση στο παρελθόν, αλλά τα πούλησα όλα πριν κάποια χρόνια όταν ένιωσα ότι εμπαίζομαι από τη διοίκηση (ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα ενώ λίγες ημέρες πριν στην ΓΣ δεν είχε προϊδεάσει τους μετόχους για αυτό, κάθε άλλο μάλιστα - τα είχα αναφέρει τότε όλα εδώ, στο φιλόξενο αυτό blog).
      Τον Φεβρουάριο απέκτησα πάλι κάποια (ευτυχώς λίγα) κομμάτια με την ρευστότητα της ΔΠ της ΕΥΠΙΚ, κίνηση μάλλον συναισθηματική (καθώς έχω ευνοηθεί πολύ στο παρελθόν από τον κλάδο του μαρμάρου, ΚΥΡΜ και ΜΕΡΚΟ και έχω αποκομίσει πολύ μεγάλα κέρδη), την οποία έχω ήδη (σκυλο)μετανιώσει.
      Δυσυχώς η εταιρεία συνεχίζει να απογοητεύει με την απογοήτευση να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν τα δικά της (φτωχά) αποτελέσματα συγκρίνονται με τα (εξαιρετικά) αποτελέσματα της ΜΕΡΚΟ. Δεν ξέρω τι φταίει. Πιθανότατα η διοίκηση (πατέρας, κόρες και γαμπροί δηλαδή, δεν μιλάμε και για καμιά τεχνοκρατική διοίκηση, μάλλον δεν μπορούν κάτι περισσότερο). Για εμένα πάντως σίγουρα δεν φταίει το περιβάλλον δραστηριοποίησης, όπως επαναλαμβάνει συνεχώς (μονότονα πλεόν) η διοίκηση της εταιρείας (στο ίδιο περιβάλλον δραστηριοποιείται και η ΜΕΡΚΟ).
      Τέλοπάντων. Έχετε ασχοληθεί με την ΦΒΜΕΖΖ; Έχετε κάποια άποψη εσείς ή κάποιος φίλος του blog;
      Έχω σχεδόν ολοκληρώσει την θέση που ήθελα να κτίσω στην Κύπρο και αρχίζω σιγά σιγά να κοιτάζω και προς τα πάτρια.
      Έχω ήδη θέση στην ΦΒΜΕΖΖ και σκέφομαι να την ενισχύσω, ώστε να αποτελεί περίπου το 5% του χαρτοφυλακίου μου, καθώς αντιλαμβάνομαι ότι θα μπορεί να μοιράζει μερίσματα σαν το φετινό για τα επόμενα 30 χρόνια (συν την πιθανή υπεραξία).

      Διαγραφή
    2. Ικτινος μερκο ανομοια συγκριση. Αν και ο ικτινος ειχε το σιβεκ, τοτε η πτωση κερδων θα ηταν αναλογη με την μερκο
      Η απεξαρτηση απο κινα, ειναι σωστη στρατηγική, για πολλούς λόγους

      Διαγραφή
  3. Γειά σας,σήμερα μπήκε το μέρισμα από την ΤΣΙΒ ακέραιο,προφανώς με είχαν ξεχάσει και μετά την επικοινωνία που είχα μαζί τους με βρήκανε στα κιτάπια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα,
    Μια άποψη για τις 3Ι ΙΝΤΚΑ ΙΝΚΑΤ ΙΝΛΟΤ?
    Εγώ γιατί νομίζω ότι θα μηδενίσουν σε βάθος χρόνου?
    Περνάνε και τα χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους.
    Κ.Τάκη πειρ και δεη πως τις βλεπετε??Εχουν φαει το ξυλο της αρκουδας!!!!
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΑΤ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Τάκη, θα ήθελα να μου πείτε μονολεκτικά ποια θα προτιμούσατε να έχετε, αφοί κορδέλλου ή έλαστρον; Με δελεάζει πιο πολύ η πρώτη...εννοείται πάντα για επένδυση 2-3 χρόνων και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα που ξανακοίταξα παλιότερα άρθρα σας βλέπω κύριε Τάκη ότι ήσασταν υπέρ της Έλαστρον το 2019...Η κυρία Ελένη συνεχίζει κατά διαστήματα να πουλάει ακόμη...δεν μπορώ όμως να ξέρω αν θέλει να μειώσει και άλλο το ποσοστό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Leky
      Κάθε φορά που γυρίζω τη ματιά μου και κοιτάζω το χρηματιστήριο της χώρας με πιάνει απογοήτευση. Τι να σας πω τώρα;
      Και οι δύο καλές είναι. Αλλά ποιά τα περιθώρια ανάπτυξης τους;
      Οι Ελληνικές εισηγμένες, για εμένα, είναι ταβανιασμένες. Το μέλλον έχει αλλάξει .... αυτές μένουν προσκολλημένες στο παρελθόν.
      Οι συναλλακτικοί όγκοι ανύπαρκτοι. Πράξεις για να γίνουν πρέπει να περιμένεις μεχρι την άλλη ζωή. Τι "μέλλον"" να πουλήσουν στους επενδυτές; Καινοτομία, ανάπτυξη; Τι; Αντε να περιμένεις κανένα παιχνιδάκι για να βγάλεις ένα 20% ή 50% .... αλλά και αυτό με τι κομμάτια; Με 700 κομμάτια η Έλαστρον εχθές σε ημερήσιες συναλλαγές; Ποιός θα κάνει παιχνιδάκια.;
      Μόνο ο ιδιοκτήτης τελικά μπορεί να πουλήσει κανένα story και αυτό φούμαρα και μεταξωτές κορδέλλες που δεν θα ισχύει μακροπρόθεσμα, απλώς θα φουσκώσουν περιστασιακές καταστάσεις για να φουσκώσουν πράγματα για να μπορέσει να στηθεί κανένα παίγνιο.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη, σπάνια πια αναφέρεστε στο ΧΑ...εδώ και δύο χρόνια περίπου είστε πολύ απογοητευμένος και με το δίκιο σας, ιδίως κοιτώντας προς Αμερική...έχουν μείνει τόσες λίγες εταιρείες στο δικό μας που ψάχνεις να βρεις κάποια εταιρεία εισηγμένη με αντικείμενο στο μέλλον που έρχεται και δεν υπάρχει...όλο τα ίδια και τα ίδια...είναι ίσως η πρώτη φορά που αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να βρω εύκολα κάποια που να με εκφράζει για επένδυση πέρα από αυτές που έχω...γι αυτό κάποιες φορές σας ρωτάω...μπορεί η Έλαστρον να έχει καλύτερους δείκτες αλλά όπως λέτε δεν κάνει όγκους...γι αυτό σας είπα πιο πολύ για Κορδέλλου...όμως αυτό είναι το ΧΑ και δεν θέλω να είμαι αγνώμων μια και με έχει βοηθήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και φυσικά μεγάλη βοήθεια πήρα από εσάς, όταν ξεκίνησα να σας διαβάζω...και επειδή δεν ξεχνάω ποτέ αυτούς που με έχουν βοηθήσει, ένα μεγάλο ευχαριστώ και απεριόριστο σεβασμό για σας...παρόλα τα αρνητικά κάπου μέσα μου νιώθω ότι το ΧΑ αρκετά σύντομα θα αλλάξει ρότα και ετοιμάζει μεγάλη κίνηση για να μπορέσει να πατήσει πάνω από τις 1000 μονάδες και τότε οι όγκοι θα είναι πολύ μεγαλύτεροι...ακόμη δεν έχι πάρει τάση προς τα πάνω ή προς τα κάτω...

      Διαγραφή
    3. Η Κορδέλλος θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια τιμή στο 1,5 με 2 ευρώ. Όμως η Έλαστρον πατάει πιο καλά στις διεθνείς αγορές. Αλλά μοναχοφάιδες τα αφεντικά. Θα θυμάστε τις τριγωνικές συναλλαγές, μέσω Κύπρου, που είχε κατηγορηθεί η εταιρία. Και τότε στήθηκε το παίγνιο για να την πάνε απο τα 2,5 στα 10 ευρώ, ωστε να ξεφορτωθουν τον Μιχαηλίδη και να κάνουν τον Καλπίνη, Έλαστρον. Αυτή η Ελληνική πραγματικότητα με έχει κιυράσει.

      Διαγραφή
    4. Να έχει ένας μέσος επενδυτής 30.000 Καλπινέους και κάποια μέρα να πει θέλω να αλλάξω εταιρεία. Πως θα βγει; και δυστυχώς κάθε πέρσι λέμε και καλύτερα.

      Διαγραφή
    5. Κύριοι το πρόβλημα της αποτίμησης των χαλυβουργικών είναι παγκόσμιο... Κοιτάξτε και ArcelorMittal (MT:AEX), SSAB AB (SSAB:STO) καθώς και US Steel (X:NYSE) διαπραγματεύονται σε παρόμοιους συντελεστές με τις ελληνικές. Εγώ απορώ πάνε για το καλύτερο εξάμηνο στην ιστορία τους, έχουν κάνει απίστευτη μείωση χρέους και επαναγορές ιδίων μετοχών και η αγορά της τιμωρεί έτσι. Δεν καταλαβαίνω εκεί την σκέψη.. Θεωρούν δηλαδή ότι η ζήτηση θα πέσει τόσοοοοο και ότι ξαναμπαίνουν σε κύκλο που θα παράγουν ζημιές επί χρόνια;;;;;;

      coffeeroomboy

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς αυτό. Πρέπει να ρίξουμε τον πληθωρισμό. Πώς θα γίνει αυτό χωρίς ύφεση (και δεν νομίζω για 2 μόνο τρίμηνα). Προεξοφλείται ξύλο
      ( Ο πόλεμος στην απέξω)
      Επιμένω όμως ότι το ΧΑ θα πάει καλύτερα. Μικρότερη πτώση με αναλαμπές, και μεγαλύτερη άνοδο,αν βγει το Τζίνι από το λυχνάρι.

      Διαγραφή
  9. Κ Τάκη έχετε δικιο αλλα και στις ΗΠΑ δε φάγαμε παραμύθι με το κουτάλι. Ποσα από τα πρώην SPAC δε χάνουν 80-90%. Θα επανέλθει κανένα από αυτά πάνω από τα 10$?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολλά χαρτιά που έπεσαν 80% και 90% ... όχι μόνο τα spacs. Όπως και το ανάποδο. Ανέβηκαν 5 και 10 φορές σε βραχύ χρόνο.
      Υπάρχουν και άλλες εταιρίες που πούλησαν οι διοικήσεις φύκια και μεταξωτές κορδέλες και μηδένισαν. Υπάρχουν και οι εταιρείες που υπόσχονται καινοτομία και πωλήσεις μετά απο 2 , 3 χρόνια.... μέχρι τότε τίποτα.

      Όμως κύριε nek αυτή είναι μια ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΓΟΡΑ, με παλμό, ένταση και κινητικότητα. Η Ελληνική τι έχει απο αυτά;ΤΙΠΟΤΑ;
      Ευχαριστώ αλλά πλέον τίποτα δεν με κρατα στην Ελλάδα.

      Διαγραφή
    2. Τώρα ξαφνικά γιατί μιλάμε για "αγορές" και όχι για μεμονωμένες εταιρείες; Στο Ελληνικό χρηματιστήριο διαπραγματεύονται εταιρίες με πολυεθνική παρουσία, τίμιες διοίκησεις που δεν μας πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αγοράζουν την εταιρία τους στα χαμηλά και μονοψήφια pe σήμερα. Θυμάται κανεις το short report για την SKLZ τότε δεν μας είχε αρέσει? Όπως δεν μας είχε αρέσει και που ο Dr. Deligianakis είχε πει ότι το μέσο SPAC ένα χρόνο μετά θα διαπραγματεύεται κάτω από τα 7. Τελικά μάθαμε με τον άσχημο τρόπο ότι και οι 2 είχαν δίκιο και τα 7 usd τώρα φαίνονται άπιαστο όνειρο. Και ποιες εταιρίες είναι τώρα 5 με 10 φορές πάνω; Δεν ξέρω καμμία, αλλά και αν είναι 1 για καθέ 100 που έχουν σχεδόν μηδενίσει αυτό δεν αλλάζει κάτι. Καμμία από αυτές δεν ήταν πρόσφορη επένδυση, το αν κάποιοι βγάλαν λεφτά κάνωντας trading δεν αλλάξει την ουσία. Προσωπικά είχα τύχη σε κάποιες μετοχές (INMD, SE, Roku) και ο απολογισμός ήταν πολύ θετικός αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι για τις μετοχές (SE, Roku). Η SE ήταν μετοχάρα στα 400 που μας είχε ξεφύγει στα 70 και θα πήγαινε στα 1000, τώρα που είναι πάλι στα 70 γιατί κανείς δεν την ακουμπάει;

      Διαγραφή
  10. Συμφωνούμε απόλυτα, κύριε Τάκη...το είχα ζήσει για τα καλά το παίγνιο τότε στην Έλαστρον...γενικά μ' ενδιαφέρει μια καλή εταιρεία να μπορεί τουλάχιστον μέσα στον μήνα να κάνει κάποιες μέρες έναν σχετικά καλό τζίρο, ώστε να μπορείς να φύγεις σχετικά γρήγορα...ή χωρίς να φαίνεται να ξέρεις ότι θα σου τα αρπάξουν τα κομμάτια μόλις τα βάλεις για πούλημα σε λογική τιμή π.χ. Γέβκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Is coming..is coming..is coming...up soon...!! https://twitter.com/AbelAvellan/status/1549526918818562050

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εν τω μεταξυ, εμεις στην ASTS δεν κουνιομαστε. Εφυγε ο δορυφόρος από τις εγκαταστασεις στο Τεξας πάει για Καλιφόρνια για δοκιμές και αμέσως μετά στο Κανάβεραλ στην SpaceX. Και η μετοχή αγρόν αγοράζει..

    Η δε affirm πχ, ενώ είμαστε στο χείλος της υφεσης τσιμπάει τα +50% και +70% για πλακα.

    Αρχίζω να πιστεύω πλέον ότι ο κος Τακης είχε δίκιο και δε θα δουμε μεγάλη αυξηση της τιμης, αντιθετα θα τη βρουμε στα πατώματα. Ομολογώ ότι δεν πίστευα ότι θα συμβεί αυτό πριν τα νεα και τις ανυπαρκτες μετοχικές κινησεις.

    Επίσης πιστεύω ότι θα μας κάνουν να αμφιβάλουμε για τον εαυτό μας και τις επιλογές μας.
    Θα διαβαζουμε θετικά νεα και η μετοχή θα εινια κολλημενη ως την τελευταία στιγμη.
    Και τέλος, αφου πουλησουμε, θα κάνει κανα +200% σε μια δυο μερες.

    anyway, hold, δε μπορω να κάνω και κατι άλλο. Εχω απέναντί μου τους πιο έξυπνους ανθρώπους και τα μεγαλυτερα πορτοφόλια του πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντε copy paste το σχόλιο και ποστάρετε το στο σωστό thread. Eκει θα σας πω τι πιστεύω.

      Διαγραφή
    2. https://ibb.co/jLVVjJy ....Μην βιάζεστε !!!! Ενας μήνας σε αυτό που θα ακολουθήσει δεν είναι τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Κατέχω θέση στην ASTS από τον περσινό Γενάρη και από την αρχή ήξερα ότι δεν θέλω να πουλήσω πριν δω το τα σχέδια της εταιρείας να πραγματοποιούνται. Γενικά δεν νομίζω ότι μέχρι τα τέλη του 2024 θα δώσει κάποια σημαντική κίνηση άνω των 20-30 δολαρίων, εκτός απροόπτων γεγονότων.
      Και να εκτοξευθεί ο BW3, από τη μία μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα που θα δείξει ότι δουλεύει το concept, όμως από την άλλη είναι απλά ένας δοκιμαστικός δορυφόρος. Άρα είμαστε ακόμη μακριά από το να αρχίσει να εισπράττει έσοδα η εταιρεία.
      Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν είναι επιτυχής η εκτόξευση και οι δοκιμές του δορυφόρου, δύσκολα θα δούμε ξανά μονοψήφιο νούμερο στο ταμπλό.
      Χρειάζεται υπομονή... πολλή υπομονή!

      Διαγραφή
  13. ωχ λαθος thead.
    κε Τακη βαλτε το σας παρακαλω στου αμερικανικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θυμάμαι η μύτη του οικοδεσπότη είχε οσφρηστει αυτά που γίνονται τώρα στον Μουζακη. Αν έχει καμιά ιδέα θα τη διάβαζα με χαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχόλιο για Κύπρου και πιθανή εξαγορά απο Lone?
    Η διοίκηση συμβουλεύει για μη πώληση τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριοι γραφοντες και ιδιαιτερως ο κυριος Tακης και ο κυριος HIPPY,ποια ειναι η γνωμη σας για την premia properties που εκπλησσει συνεχως με τα εξαιρετικα αποτελεσματα και την μετατροπη της σε αεεαπ .Πως δικαιολογειται τετοια πτωση στη τιμη της και εαν κατα τη γνωμη σας θα βρει χρηματιστηριακα την τιμη που της αξιζει αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εμενα με προβληματιζουν 3 πραγματα
      1) την προμοταρουν συνεχεια και δεν μπορει να σηκωσει κεφαλι. Λενε οτι πουλαει ενα φαντ αλλα γιατι αν ειναι τοσο ευκαιρια
      2) εχει ηδη σχετικα ψηλο δανεισμο και εχει σχεδια για τεραστια επεκταση. Που θα βρει τα κεφαλαια με τα επιτοκια να ανεβαινουν
      3) Τα ομολογα της αυτη τη στιγμη εχουν το μεγαλυτερο yield απο ολα τα ομολογα που διαπραγματευονται στο ελληνικο χρηματηστηριο. Αυτο κατι λεει για το πως βλεπουν το ρισκο της εταιρειας
      4) Η σχεση της την Dimand ποιον εξυπηρετει?

      Διαγραφή
  17. Κύριε Τάκη, τι γνώμη έχετε για το δίδυμο Μπάκο - Καϋμενάκη και τον Εξάρχου; Έχουν σκοπό να αναπτύξουν και να δώσουν νέο όραμα στην Ιντρακάτ ή είναι περαστικοί και θα προσπαθήσουν για κανένα παίγνιο ώστε να πουλήσουν αργότερα με κέρδος...ήδη χάνουν 40% από την τιμή της εξαγοράς...λογικά πρέπει να μαζεύουν και άλλες μετοχές εκεί κάτω...πάντως και στον Ελλάκτωρ ενώ πήγαιναν κόντρα στους Ολλανδούς, πούλησαν κι έφυγαν...δεν μου φαίνονται και πολύ σόι...δεν θα ξαφνιαζόμουν αν πουλούσαν το ποσοστό τους με κάποιο κέρδος σε κανένα fund..εκτός αν πραγματικά ετοιμάζονται για μεγάλες αλλαγές στην εταιρεία που θα φανούν στους επόμενους μήνες...πάντως έχουν χρήμα και χτυπάνε παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα Κύριε Τάκη,
    Πως τα είδατε τα αποτελέσματα εξαμήνου του δρομέα?
    Γιά όλο το 22 δίνει guidance για μεγάλη αύξηση πωλήσεων. Λέτε να δούμε και κανά μέρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα σας κύριε Τάκη, ελπίζω να είστε καλά. Όποτε βγάζει αποτελέσματα η φριγο σας γράφω ανελλιπώς 🙂 πόσο μάλλον αυτή τη φορά που περισσότερο από ποτέ θα χρειαστούμε την ερμηνεία σας στα αποτελέσματα με Κέρδη εξαμήνου (αλλά ειδικά στις χρηματοοικονομικές συμφωνίες με τους πιστωτές και την δέσμευση του Βασικού μετόχου για κεφαλαιακή ενίσχυση). Αν έχετε την καλοσύνη να μας πείτε δύο λόγια ...
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Καλό Σαββατοκύριακο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Τάκη, βλέποντας ένα αρθρο σας για την Ιντρακατ το 2016, παρατηρώ, κοιτώντας τους ισολογοσμούς της από τότε μέχρι σήμερα ότι τόσα χρόνια ο δείκτης δανειακής μόχλευσης είναι λίγο πάνω λίγο κάτω απο 1...επίσης κέρδη δεν βλέπω, ενώ αναπτύσσεται και χτυπάει παντού έργα...άντε να δεχτώ ότι ο δανεισμός δεν πέφτει λόγω των έργων και των επενδύσεών της...πότε όμως θα βγάλει κέρδη και πότε θα ανεβάσει τα ίδιά της; το μόνο θετικό που είδα είναι ότι το εξάμηνο του 2022 μείωσε τη δανειακή μόχλευση σε σχέση με το 2021...αλλά πάλι ζημιές...γι' αυτό σας ρώτησα για τους νέους μετόχους...εκτός και αν από εδώ και πέρα αρχίζουν να έρχονται κέρδη λόγω των πολλών έργων και του μεγάλου ανεκτέλεστελου...ξέρω ότι δεν τις πολυπάτε τις κατασκευαστικές...αξίζει κάποιος να μπει κάπου εδώ με την προυπόθεση βέβαια να έχουν όραμα οι νέοι μέτοχοι και όχι να κάνουν αρπαχτή; λογικά θα πάει και σε νέα ΑΜΚ σύμφωνα με τα λόγια του διευθύνοντος συμβούλου....τελειώνοντας, αν και η εταιρεία έχει πολλά νέα μπροστά της η διαίσθησή μου λέει μακριά και αγαπημένοι...θα ήθελα την άποψή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. κ. Τάκη γνωρίζετε κάτι για την ΓΟΥΕΛΘ στη Νέα Αγορά του ΧΑΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Τάκη, λέτε να έχουμε στο προσεχές μέλλον στην Ιντρακάτ κανένα χρηματιστηριακό παίγνιο που να θυμίζει παλιές καλές εποχές μετά την ανακοίνωση της νέας ΑΜΚ; βιάζονται οι νέοι μέτοχοι, δεν κρατιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Leky λυπάμαι που το γράφω, αλλά το ΧΑΑ έχει τελειώσει. Ακολουθεί γοργά τα βήματα του ΧΑΚ.
      Έχουν μείνει στο ΧΑΑ τρείς και ο κούκος ... και μόλις αρχίσει να ανεβαίνει η Αμερικάνικη αγορά θα φύγει και κούκος.

      Νέες εισαγωγές μόνο κάτι εταιρείες real estate .... και αυτές με το στανιό.
      Δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον γιαυτή την αγορά. Είναι το παρελθόν.

      Διαγραφή
    2. Στην Ελληνική αγορά διαπραγματεύεται πολυεθνική εταιρεία που αναπτύσσεται διαρκώς, έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις σε 7 χώρες, μονοψήφιο p/e, καθαρό ταμείο ίσο με το 10% της κεφαλαιοποίησης τους ιδιοκτήτες να έχουν skin in the game και την αμοιβή τους στο 2-3% των καθαρών κερδών. Υπάρχει παρόμοια περίπτωση στην Αμερική να αγοράσουμε;

      Διαγραφή
  23. καλημέρα σας! τώρα αυτό το λες καλό ή κακό ???https://www.mononews.gr/business/apoklistiko-i-lamda-energy-investments-apektise-to-20-tis-r-energy-gia-ena-prasino-elliniko-1-holding

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κε Hippy & λοιποί Κύριοι εδω που εχει φτασει ο ΑΔΜΗΕ αξίζει ή άνθρακας ο θυσαυρός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη από πίτα που δεν τρως λέει μια παροιμία τι θες και την κοιτάς ....όμως με τρώει να θυμίσω περί ΑΔΜΗΕ, αυτά που έλεγα και συνεχίζω να πιστεύω.

      Για ποιόν θησαυρό λέτε τώρα? Δεν υπάρχει τίποτα εδώ χάμω. Αποδόσεις δεν υπάρχουν .... απλώς, όπως έλεγα και ξαναλέω αν κάποιος τον βρει στο 1,1 με 1,2 τότε αξίζει κάποιος να μπει ποντάροντας ότι θα πάρει ένα πενιχρό και ταπεινό διπλασιασμό το κεφαλαίου του όταν έρθει η ώρα.
      ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.

      Διαγραφή
    2. κ. Τάκη. η FRIGO τελικα, βαση απόδοσης ομολόγου το πιθανον να παει για ΑΜΚ με αποτελεσμα να προκυψει dilution. Βλέπετε αλλο τρόπο για να ενισχύσει τα κεφάλαια, ρευστότητα....Τι πιστεύετε? Ευχ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Olymp
      Εσείς είστε έξυπνος άνθρωπος .... δεν είστε σαν το βλάκα, με τα 1063757400000 nicks, ζουλιάρη κσι φθονερό τρόλ που απο αγορές είναι ο μεγαλύτερος μυρουδιάς που υπάρχει.
      Δεν θα έπρεπε να με ρωτάτε τέτοια πράγματα.

      Έλεγα στην1η μου ανάλυση για Φριγο ....

      Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019
      Frigoglass 1 - Ιστορική Αναδρομή
      Τα μεγάλα αρνητικά στοιχεία της Frigoglass
      1) Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια που σε συνδυασμό με την τιμή penny stock που έχει η μετοχή την καθιστά αποτρεπτική για σοβαρά χαρτοφυλάκια και για ξένα funds.
      Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 80,632 εκατ. ευρώ και αν δεν γίνει ΑΜΚ με καταβολή μετρητών, ίσως γυρίσουν θετικά μετά από 4 χρόνια και αυτό βεβαίως μόνο εάν η εταιρία, εν τω μεταξύ, έχει καταστεί κερδοφόρος.
      2) Το 2ο αρνητικό, είναι η διοίκηση των Δαυίδ και Λεβέντη που έχουν το πλειοψηφικό πακέτο. Από αυτούς, τα τελευταία χρόνια, μικρομέτοχος δεν έχει δει προκοπή και μια σειρά εταιριών στα χέρια τους έγιναν προβληματικές.

      Διαγραφή
    4. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το Νο2, όχι το Νο1, τα αρνητικά ίδια κεφάλαια δηλαδή.
      Τα αρνητικά ίδια κεφάλαια πάντα φτιάχνονται εν ριπή οφθαλμού.

      Δείτε για παράδειγμα την Airbnb (ΑΒΝΒ).
      Aυτή σήμερα έχει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ίδια κεφάλαια, με 5,2 δισεκατομμύρια καθαρό ταμείο. Μπήκε στο Nasdaq με αρνητικά ίδια κεφάλαια 800 εκατομμύρια δολάρια!!!!

      Διαγραφή
    5. Το πρόβλημα είναι το Νο2. Ένας CEO που δείχνει ότι δεν μπορεί, όπως και το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχουν όλες οι Ελληνικές εισηγμένες .... η μη ύπαρξη growth.
      Ελληνικές εταιρίες που κάνουν οι περισσότερες τα ίδια τα ίδια, μην μπορώντας να αναπτυχθούν και εκτός Ελλάδος. Καλά απο καινοτομία το ξεχνάμε ....

      Διαγραφή
    6. Δεν θέλω να πω περισσότερα απο Ελληνικό ΧΑΑ ... θα σας στενοχωρήσω.
      Έχουν μείνουν 3 και ο κούκος .... και όταν στρώσουν οι ξένες αγορές θα μείνουν μόνο ο κούκος και ο βλακας των 154740099 nicks.
      Προσοχή.
      Δεν λέω κάποιος να μην έχει και Ελληνικές εταιρίες ... απλώς λέω ότι είναι τόσο βραδύκαυστες οι εταιρίες που δεν υπάρχει λόγος κουβέντας. Και 10 χρόνια να περάσουν ίδιες θα είναι.

      Διαγραφή
    7. κ. Τάκη, δεν διαφωνω σε οτι εχετε γράψει, απλά συσχέτισα την ερώτηση μου με την ενος μηνα αναρτηση που ειχα διαβασει βάση δηλωσης του διευθύνων σύμβουλου κ. Νίκου Μαμουλή αν και πιστευω οτι δεν έχει τον τελευταίο λόγο ως εκπρόσωπος του βασικού μετόχου ...https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/nikos-mamoulis-frigoglass-ipo-exetasi-ke-to-endechomeno-afxisis-metochikou-kefaleou/

      Διαγραφή
    8. Μια και αναφέρθηκα στην Airbnb, να πω για όσους δεν το γνωρίζουν ότι η ονομασία Airbnb είναι ακρωνύμιο του αρχικού ονόματος Air bed and breakfast.

      Διαγραφή
    9. Ορθώς, οταν τρεις φοιτητες συγκατικοι καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματός τους, και αποφάσισαν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα bed and breakfast, προσφέροντας σε 3 συμμετέχοντες ενος συνεδρίου στέγη, φουσκωτά στρώματα (αέρα) AIR και σπιτικό πρωινό. Air” που υπάρχει στο σημερινή ονομασία οφείλεται στο airbed, δηλαδή το στρώμα αέρα. 5,6 εκατομμύρια καταχωρίσεις σε τουλάχιστον 100.000 πόλεις παγκοσμίως και πάνω από 150 εκατομμύρια κόσμου που χρησιμοποιούν το Airbnb για τη διαμονή τους. Διερωτουμαι εαν στους 3 συμμετεχοντες εχουν δωσει καμμια μετοχη!!

      Διαγραφή
    10. Κύριε Olymp
      Υπάρχουν Ελληνικές start ups.
      Γιατί να μην αναζητήσουν κεφάλαια στο Ελληνικό ΧΑΑ;
      Αλλά τι λέω τώρα;
      Εδώ φοβόμαστε μη χάσει τα κεφάλαια του κανένας μικροεπενδυτής, επειδή κάποιες δεν θα τα καταφέρουν και τελικώς θα πτωχεύσουν .... υπαρχουν συνάμα και οι αγκυλώσεις της Επιτροπής κεφαλαιαγοράς, που φοβούνται μην γίνει κανένα παίγνιο, υπάρχει και μπόλικη γραφειοκρατία και περισσεια "ωχ αδερφισμού" οπότε δεν κουνιέται φύλλο.

      Διαγραφή
  25. ΑΔΜΗΕ

    ΑΔΜΗΕ-Αριάδνη: Σε 178,9 εκατ. ευρώ ανήλθε το 2021 το κόστος κατασκευής του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής. Το 2020 είχαν διατεθεί 108 εκατ. ευρώ. Η Αριάδνη διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο 200 εκατ. ευρώ και έχει συνάψει δανεισμό 200+200 εκατ. ευρώ από Eurobank και ΕΤΕπ ( σ.σ. η σύμβαση με την ΕΤΕπ προβλέπει πρόσθετη γραμμή 100 εκατ., σε περίπτωση υπέρβασης του κατασκευαστικού κόστους). Ως το τέλος του 2021 είχε εκταμιεύσει ποσό 55 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό με Eurobank. Επιπρόσθετα, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

    ΑΔΜΗΕ-Αριάδνη ΙΙ: Το επιτόκιο του ομολογιακού, το οποίο κάλυψε η Eurobank, κατά την κατασκευαστική περίοδο, ορίζεται ως Euribor 6μηνου πλέον περιθωρίου 2,2%. Κατά την ημερομηνία ηλέκτρισης, το περιθώριο θα μειωθεί σε 2% ή 1,8%, ανάλογα με τον αριθμοδείκτη καθαρός δανεισμός /EBITDA. Διαθέτει περίοδο 4ετή χάριτος ως προς την καταβολή δόσεων κεφαλαίου.

    Δεδομένου ότι το Euribor 6μηνου έχει σκαρφαλώσει στο 2.168 % (και συνεχίζει) το κόστος του δανείου για τον ΑΔΜΗΕ είναι 4,368% (συν τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας) όταν το περιθώριο Wacc (απόδοση επενδυμένων κεφαλαίων) της περιόδου 2022-2026 έχει καθοριστεί από την ΡΑΕ στο 6,1%. Ίσα βάρκα-ίσα νερά δηλαδή για το τμήμα του έργου που γίνεται με δανεικά.

    Νομίζω ότι η μετοχή ΔΕΝ προσφέρεται για επένδυση τούτη την περίοδο παρά την υποχώρηση της.

    https://www.morningview.gr/post/apeleftheros031122

    https://www.euribor-rates.eu/en/current-euribor-rates/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθώς τα χρήματα μας δεν είναι άπειρα θα προτιμούσα να επενδύσω σε ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ όπου τα ετήσια αποτελέσματα (στη φετινή δύσκολη χρονιά) αναμένονται εξαιρετικά και το μέρισμα σημαντικό.

      Διαγραφή
    2. Περί ΑΔΜΗΕ

      Το μεγάλο πρόβλημα του ΑΔΜΗΕ είναι ότι  πληρώνεται  με το περιθώριο  απόδοσης επενδυμένων κεφαλαίων (Weighted average cost of capital-Wacc) το οποίο καθορίζεται κάθε 4 χρόνια από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (πρακτικά δημόσια αρχή). Δηλαδή για τα έσοδα του αποφασίζει άλλος (τίμια μεν αλλά με τα δικά του μέτρα και σταθμά).

      Όταν προ 3ετίας ξεκινήσαμε να μιλάμε για τον ΑΔΜΗΕ το περιθώριο Wacc ήταν περίπου 8% και τα επιτόκια κοντά στο 0%. Η εταιρεία πληρώνεται είπαμε για τα επενδεδυμένα κεφάλαια της, δηλαδή ίδια + δανεικά,  δηλαδή είναι εντάσεως κεφαλαίου. Καθώς ο δανεισμός με τις τράπεζες συμφωνήθηκε Euribor 6μηνου  συν 2,2% το 2019/20/21 υπήρχε σημαντικό περιθώριο κερδοφορίας.  Τώρα με τα επιτόκια να αυξάνουν και το Wacc στο 6,10% έχουν στενέψει.

      Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις στο τέλος της χρήσης 2021 ο όμιλος ΑΔΜΗΕ είχε ίδια κεφάλαια 1,405 δις ευρώ, δάνεια 867 εκ. ευρώ και ταμείο 203 εκ. (δείκτης καθαρού δανεισμού ως προς ίδια κεφάλαια 47,3%- δείκτης μόχλευσης 32,1%). Οι επενδυτές του ΧΑΑ έχουμε τον ΑΔΜΗΕ συμμετοχών (51% του ΑΔΜΗΕ) με εσωτερική αξία 3,09 ευρώ/μετοχή και μηδενικό ρίσκο (ως μονοπώλιο). Μπορεί δηλαδή να μην τρώνε καλά αλλά κοιμούνται καλά.

      Ο ΑΔΜΗΕ έχει μπροστά του ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα σχεδόν 3 δις. Αυτό θα χρηματοδοτηθεί κατά μικρό μέρος από τα κέρδη και κυρίως όμως από δανεισμό. Αυτό σημαίνει ότι δανείζεται άρα πληρώνει τόκους και μάλιστα αυξανόμενους καθώς τα δάνεια είναι κυμαινόμενα. Ταυτόχρονα οι μεγάλες επενδύσεις έχουν και μεγάλες αποσβέσεις που μειώνουν τα καθαρά κέρδη. Και τα δύο όμως θα ξεκινήσουν να μειώνονται σημαντικά από κάποιο χρονικό σημείο κι έπειτα (2025-26). Μετά την ολοκλήρωση η εταιρεία θα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί,  οι ταμειακές ροές ομοίως, οπότε η εταιρεία θα έχει δυνατότητα όχι μόνο μεγάλης σταθερής μερισματικής απόδοσης (>6%) αλλά και επιστροφής κεφαλαίου. Αυτό θα βοηθηθεί κι από την αναπροσαρμογή παγίων που γίνεται περίπου κάθε 4 χρόνια. Η τελευταία έγινε το 2019 και αύξησε τα πάγια κατά 300 εκ. ευρώ περίπου (και τα έσοδα κατά 20 εκ.)

      Συμπερασματικά κύριε Άρη εάν μου κάνατε την ίδια ερώτηση μετά 2 έτη θα σας απαντούσα ΝΑΙ ακόμα κι αν η εταιρεία έγραφε €2 στο ταμπλό. Τώρα διστάζω, ΔΕΝ το κάνω, καθώς αποφάσισα "σιέστα" στο προσωπικό χαρτοφυλάκιο μέχρι τότε.

      Διαγραφή
  26. Σας ευχαριστω θερμα και τους 2
    Κ Hippy δωστε μας τα φωτα σας στο Χ.Α .ειναι λιγες οι φορες που σχολιαζετε πλεον
    Τοπ 5 επιλογες για σας
    Κ Τακη σεβαστες οι αποψεις σας και παντα επικαιρες
    Συνηθως επαλυθευωνται τα λεγομενα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αποφεύγω τις προκλήσεις κ. Άρη. Εκτός των 3 σημαντικών εταιρειών που προανέφερα με βάσει την ειδησεογραφία θα κοιτούσα και 2-3 μικρότερες από κλάδους που θα ευνοηθούν από το ταμείο ανασυγκρότησης της ΕΕ. Κάπου διάβασα ότι 7,5 περίπου δις ευρώ είναι unde portas. Προφανώς και το ποσό αυτό θα υπερδιπλασιαστεί με δανεισμό και ίδια κεφάλαια. Θα εστίαζα σε μεταλλουργικές με αποτελεσματική διοίκηση (πχ ΜΕΒΑΚΟ, ΑΛΜΥ) και πληροφορική (πχ ΠΕΡΦ και ΒΥΤΕ τώρα δηλαδή ΙΝΤΕΚ) 

      Εννοείται ότι αγοράζουμε σε πτωτικές συνεδριάσεις (όπως συστήνει και ο μ/μ) κι έχουμε στο μυαλό μας τις εκλογές της Άνοιξης (τοίχο-τοίχο μην φάμε καμιά αδέσποτη).

      Διαγραφή
    2. Επίσης αγορά εταιρείας από κλάδο hot όπως ο τουρισμός (πλην Aegean θα έλεγα καθώς τα warrants που πήρε το κράτος για τα 120 εκ. ευρώ της κρατικής ενίσχυσης είναι ανασταλτικός παράγων για τον Βασιλάκη να αυξήσει σημαντικά την τιμή της μετοχής την προσεχή 5ετία)

      Διαγραφή
    3. Ενημερωση ,εμπειρια & σοφια οπως παντα Κε Hippy
      Απολαμβανω τις αναλυσεις και τις τοποθετησεις σας

      Διαγραφή
  27. Κύριε Τάκη, πώς βλέπετε τα πράγματα με τις εκλογές; Θα μπορέσει ο Μητσοτάκης να πάρει αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες ή θα μπλέξουμε πάλι; Μέχρι στιγμής το ΧΑ δεν δείχνει ακόμα να επηρεάζεται ιδιαίτερα...πιστεύω ότι μετά τις γιορτές θα αρχίσει να αποτιμά προς τα πού πηγαίνουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Leky αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε αυτή τη στιγμή, τότε η Αυτοδυναμία είναι σίγουρη.
      Παίζει δίχως αντίπαλο ....

      Διαγραφή
  28. Κύριε Τάκη, η Γέβκα ήταν θωρηκτό με αυτά που πέτυχε στην κρίση...τώρα τι είναι; οι πωλήσεις έφτασαν εκεί που λέγατε πριν 5 χρόνια, τα κέρδη της αυξάνουν πια και έχει ρίξει το ρ/e κάτω από 10, οι απαιτήσεις λογικές και κατάφερε να έχει αρνητικό δανεισμό,(μεγαλύτερο ταμείο από τις υποχρεώσεις της)...και τα καλύτερα έρχονται...από τις πιο σοβαρές διοικήσεις του ΧΑ...αργά και σταθερά πάνω, όπως λέγατε κάποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Τάκη πως είδατε τα αποτελέσματα (9μηνα) των τραπεζών? Συγκρίνουν όλοι την Πειρ με την Αλφα και λένε οτι θα έπρεπε να έχει μεγαλύτερη χρημ. αξία. Η γνώμη σας ποιά είναι? Περισσότερο με ενδιαφέρει η Άλφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Τάκη, μπορεί να μην έχουμε νέες εισαγωγές στο ΧΑ, αλλά από deal τα τελευταία χρόνια αρκετά, που ίσως δείχνουν τι έρχεται στο μέλλον για το ελληνικό χρηματιστήριο...νομίζω ότι κάποιοι παίρνουν ή έχουν πάρει θέση για το αύριο...πείτε δυο λόγια αν θέλετε πώς βλέπετε το μέλλον της Λαβιφάρμ που λογικά θα βγει από την επιτήρηση...θα γίνει απλά ένα παίγνιο ή θα στρώσουν οι δείκτες της; επίσης η Μιγ χωρίς δραστηριότητες πια θα ξεκινήσει κάτι καινούριο ή ουσιαστικά παρέδωσε και αυτό ήταν το τελευταίο τίναγμα της ψόφιας γάτας; για τις τραπεζες καιρό έχετε να μιλήσετε...να θυμίσω ότι το 950 σε κλείσιμο χρόνου για τον ΓΔ μας βάζει σε μακροχρόνια άνοδο...ποιος το πιστεύει για φέτος στις λίγες μέρες που απομένουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Επίσης, σαν πολλά δεν είναι τα 1.3 δις που δίνει η Δεή για τη ρουμάνικη; μας δουλεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλή χρονιά σε όλους! Εύχομαι υγεία και ότι καλύτερο για τον καθένα σας ξεχωριστά! Άλλοτε η κίνηση εδώ στο ιστολόγιο επέβαλε την δημιουργία ξεχωριστού διαλόγου για ευχές και προβλέψεις.

    Δεν έχω κάποια πρόβλεψη, ήθελα μόνο να αναφέρω μερικές επιλογές που έχω στο ραντάρ CENER, ΜΕΒΑΚΟ, ΠΕΡΦ και ΟΠΑΠ.

    Για το αμερικάνικο έχουν διορθωθεί πολλές αποτιμήσεις κι έχει σπάσει η κίνηση. Από την άλλη οι YouTubers ακόμη ενθαρρύνουν να κάνεις Dollar Cost Averaging στον S&P. Άρα ότι καλό είναι να έρθει, θα έρθει σε μεμονωμένες επιλογές και όχι στο δείκτη.

    Προς το παρόν παραμένω εκτός αγοράς και συσσωρεύω μετρητό. Cash is KING!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σ'ολους,κύριε Τάκη καλή χρονιά.
    Με τις τράπεζες ήρθε η ώρα να τις δούμε επενδυτικά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλή σας χρονιά κύριε Τάκη και σε σας αγαπητοί φίλοι που παρακολουθείτε αυτήν την σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλή χρονιά με υγεία και κέρδη σε όλους τους φίλους και φυσικά στον οικοδεσπότη! Κύριε Τάκη, να είστε πάντα γερόςνα μας συμβουλεύετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπερα σας κ Τακη.Εχουμε αρκετο καιρο να σας δουμε στην στηλη με το Ελληνικο ΧΑΑ. θα ηθελα ενα σχολιο για την σημερινη κατασταση στο χρηματηστηριο και αν σας εχει κανει κλικ κατι στην Ελληνικη αγορα.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Τάκη, ας ρωτήσω κάτι μια και δεν υπάρχει ζωηράδα από σχόλια για το Χ.Α. πώς βλέπετε όλα αυτά με την Μιγ; είναι καλό που γίνονται τόσα πολλά deal αλλά σαν πολλά δεν δίνει η Πειραιώς για τη δημόσια πρόταση; να δούμε βέβαια την τιμή πρώτα...ζηττάνε πάρα πολλοί στα 0,166 δηλ. πιστεύουν ότι η δημόσια πρόταση θα γίνει στα 0,20 και παραπάνω ίσως; μου φαίνεται ότι αρκετοί θα την πατήσουν ξαφνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Επίσης, το όριο των 100εκ. καθημερινά που είχα πει ότι χρειάζεται για να αλλάξει επίπεδο το Χ.Α. πραγματοποιήθηκε πολύ γρήγορα...να πω και μία μικρούλα που μου αρέσει εδώ και κάποιους μήνες...Ξυλεμπορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. μην ξεχναμε και τα ψυγεια....εκει τι βλεπετε κυριοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ως προς τα ψυγεία μπέρδεμα, αγαπητέ Περικλή...έχουν μαζευτεί πολλά άσχημα γεγονότα τα τελευταία χρόνια και δεν ξέρουν από πού να σωθούν...προσπαθούν μέσω ομολόγων και δανείων να σωθούν, αλλά...φοβάμαι μην έχει την κατάληξη της Μιγ...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Leky πραγματι η εικονα φαινεται δυσκολη...φαινεται να ειναι ενα στοιχημα για παικτες.... το τελευταιο διαστημα παλι εχουν αρχισει και βγαινουν διαφοροι " αναλυτες" και απο τα δυο στρατόπεδα...αλλα είναι τοσο εύκολο να αφήσουν να καταρεύσει μια εταιρεια με αυτο το αντικείμενο? Επιπλεον το 2023 αν κυλησει ομαλα φαινεται απο πλευρας πωλησεων και EBITDA οτι θα είναι μια καλη χρονια... το κακο με αυτην την εταιρεία είναι οτι χασαμε λογω διαφορων αργοσχολων του διαδικτυου την πολυτιμη γνωση του κ.Τακη....

      Διαγραφή
  40. Κύριε Περικλή, πολύ μεγάλη για να σωθεί...ίσως τα καταφέρουν...όπως λέτε να δούμε και το 2023 και να μην της τύχει καμιά άλλη κεραμίδα...προσωπικά δεν μου αρέσει, προτιμώ άλλες εταιρείες...όσον αφορά τον Κύριο Τάκη, το έχει δηλώσει καθαρά, ότι δεν βρίσκει πια κάτι το ενδιαφέρον στο Χ.Α...όποτε κρίνει ο ίδιος λέει την άποψή του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ενα ενδιαφέρον αρθρο γραφτηκε στο soltrade https://www.soltrade.gr/ ...μονο πoυ δεν αναφερεται οτι οι ομολογιουχοι ειναι και οι ιδιοκτητες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κ. Τάκη...εδω , μια αναφορά του πρωην Μυγδυνιου (σας θυμαται καπου - καπου, φαινεται σας πεθυμησε) στο capital. : agamoi_thitai πριν 4 λεπτά
    0 ψήφοι

    Νεο εργοστασιο ,αναδιαρθρωση , αποτελεσματα του 2023 τα προσδιορισαν στην ανακοινωση τους τις προαλλες,ουτε καν ταμειακες ροες ,ενω ebitda ειπαν για 10% δηλαδη τα ιδια με του 22 ακομα και ο μορφονιος εγραφε στην αναλυση που ειχε κανει οτι για γινει turn around story χρειαζεται μια ογδονταρα σταθερα εχουν προεξοφληθει στην τιμη εδω ταμαλα..
    το μεγαλο θεμα στην αφρικη δεν εχει προεξοφληθει..
    Οτι κινηση κανει καθαρα κερδοσκοπικη με βαση το dna της μετοχης,θα ξαναγυρισει παλι κατω...οταν αποφασισει ο συγκεκριμενος μεγαλομετοχος να κινηθει σοβαρα το χαρτι αυτο,δεν θα υπαρχει ουτε ενας μαριδαιος μεσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mε ηλιθίους δεν ασχολουμαι πλέον.
      Μεγάλη αγορά η Αμερικάνικη .... δεν προλαβαίνω να αναλύω και την ηλιθιότητα που αγγίζει άπειρο.

      Διαγραφή
  43. Καλημέρα, κ. Τάκη, έχοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις της ΦΡΙΓΚΟ, μπορείτε να μας σχολιασετε - συνοπτικώς? Ευχαριστώ. https://www.sofokleousin.gr/frigoglass-ta-epomena-vimata-gia-tin-eksygiansi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. https://www.capital.gr/agores/3701763/anastoli-diapragmateusis-gia-tin-frigoglass

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτό που ψέλλισαν στην ανακοίνωση έως τώρα σημαίνει ΑΜΕΣΟ dilution 50.1%, και βλέπουμε. Ψήνονταν η δουλειά από το φθινόπωρο καθώς οποιοδήποτε σχόλιο γίνονταν επί αυτού ανέφερε πως θα ζημιωθούν οι ομολογιούχοι, ενώ ήταν φανερό (εκ των υστέρων; ) ότι οι ομολογιούχοι δε θα κάθονται με σταυρωμένα χέρια να τους γλεντάνε οι άμπαλοι οι Δαυίδ. Τώρα αν είναι καλό η κακό που οι ΑΜΠΑΛΟΙ χάνουν τον έλεγχο θα φανεί. Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα καλό φαίνεται για την εταιρία, για τους μικρομετόχους δεν είναι τίποτα λιγότερο από καταστροφή. Όποιος πρόλαβε, βγήκε.

      Τίθεται σαφώς ένα θέμα νομιμότητος καθώς στην τελευταία ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά ως προς τις ενέργειες που εκκολάπτονταν. Σε συνδυασμό με την πορεία της μετοχής τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό οδήγησε στο άνοιγμα ενός παραθύρου ξεφορτώματος σε συμπαθητικές τιμές (οι οποίες μάλλον δε θα επιστρέψουν για πολλά χρόνια), από κάποιους λίγους που γνώριζαν. Αν ήμασταν στο Αμέρικα οι λοιποί μέτοχοι ήδη θα ετοίμαζαν ομαδική αγωγή για παραπληροφόρηση.

      Διαγραφή
  45. https://www.sofokleousin.gr/ti-tha-ginei-sti-frigoglass-deal-sta-vimata-mig-attica-group

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κάποιο σχόλιο για frigo από τους πιο έμπειρους κ κατέχοντες κΤΖΟ, κ Hope αναφορικά με τις εξελιξεις θα ήταν ευπρόσδεκτο.Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Το 56% των ομολογιουχων ειναι οι ιδιοι οποτε δεν χανουν τιποτα αν περασουν την φριγο ενεργητικο παθητικο στους ιδιους....
    Απαλλασονται και απο τους υπολοιπους μετοχους..το θεμα ειναι νομιμο ολο αυτο ?βγαζει ματια η παγαποντια τους,αφου την εισηγμενη θα επρεπε να μεταβιβασουν και οχι αυτο το πρωτοφανες για τα ελληνικα δεδομενα που πανε να κανουν..θα μπορει μετα να το κανει οποιος μεγαλομετοχος θελει να απαλλασεται σπο την μειοψηφια?
    Το τρελλο ειναι χωρις γεν συνελ χωρις τιποτα ολα κρυφα αλλαζουν ορους οπως να περασει η μητρικη στην θυγατρικη...
    Το κακο ειναι οτι η επιτρ κεφα ειναι απο την δικη τους πλευρα,ανεκαθεν


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδω που φτασαμε και ....εχοντας διαβασει τα τελευταια νεα σε σχεση με τη ΦΡΙΓΚΟ, θα θέλαμε οπωσδήποτε την τοποθετηση του κ. Τάκη!!!

      Διαγραφή
  48. FRIGO UPDATES ...https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2178411/frigoglass-symfonia-me-omologioyhoys-gia-anadiarth.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κύριε Τάκη, βλέπετε ότι θα υπάρξει πρόβλημα για την αυτοδυναμία της ΝΔ μετά το δυστύχημα και ίσως μπούμε σε περιπέτειες; Σας είχα ρωτήσει πριν από μερικούς μήνες και είχατε πει ότι μόνο αν συμβεί κάτι αναπάντεχο δεν θα πάρει αυτοδυναμία ο Μητσοτάκης...δυστυχώς έχουμε πάλι τα ίδια...η αντιπολίτευση με τους αναρχομπαχαλάκηδες εκμεταλλεύονται για άλλη μια φορά τους νεκρούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Τάκη αν έχετε κάποιο σχόλιο η κάποια εκτίμηση για την Φριγο! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. ΦΡΙΓΚΟ...
    Αναδημοσιευω καποια αρθρα σχετικα με τις εξελιξεις της ΦΡΙΓΚΟ...και ενα επιθυμουν καποιοι απο εδω να δηλωσουν ανωνυμα (μεσω Viber : https://invite.viber.com/?g2=AQBIT4FX%2BEVG%2BE4aW1tFKGXrOggJqglTv3rCMUAkUgM6wSO6dQdvpe6aM6GGd62m&lang=en) το ποσο των μετoχων που εχουν για πιθανον μαζικη νομικη διεκδηκηση, ας το πραξουν το συντομωτερο.
    / Η εταιρεια προσπαθησε να παρουσιασει την ολη συμφωνια σαν μια προσπαθεια ΔΙΑΣΩΣΗΣ της εταιρειας.....
    Για αυτο και μεταβιβαζει και ολο το παθητικο στην νεα εταιρεια /οχημα ειδικου σκοπου.

    Η νεα εταιρεια αποκτα ΘΕΤΙΚΑ ΙΔΙΑ κεφαλαια. Μηπως εχουν σκοπο να την βγαλουν καιαπο την επιτηρηση?

    υπαρχουν πολλα θεματα που δεν ειναι εξειδικευμενα. η ξεκαθαρισμενα.

    Πχ το αρχικο προσχεδιο δεν ειχε μεσα την υαλουργια. ΠΡΑΓΜΑΤΙ θα μπει μεσα?

    Μηπως αν μπει δεν θα ειναι 15% και αυτο αλλαξει? πχ ναγινει 25% 40%?

    Δεν ξερουμε τι περιλαμβανει η φραση "σειρα εγγυησεων φερεγγυοτητας"

    Εφοσον προκειται για προθεση διασωσης ....για να συνεχισει ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ την λειτουργια της οπως αναφερει η ανακοινωση - μηπως θα δουμε μεσα στο τελικο σχεδιο ρητρες επαναφορας στην προγενεστερη κατασταση?

    Η ολη συμφωνια πιστευω οτι δοθηκε βεβαισμενα για να δωσει απαντηση η εταιρεια στην ΕΚ και να ξαναμπει η μετοχη ξανα σε διαπραγματευση. Πολλα θεματα ισως δεν εχουν εξειδικευτει και δεν εχουν την τελικη τους μορφη....

    ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ λοιπον αν πρεπει να περιμενουμε την τελικη συμφωνια να τα δουμε ολα αυτα και μετα να κανουμε οποιαδηποτε ενεργεια σε βαρος τη εταρειας,

    Σημερα με βαση αυτα που ξερουμε η συμφωνια φαινεται κακη. Ομως υπαρχουν πολλα θεματα αδιευκρινηστα και ομολογω οτι δεν ειμαι σιγουρος ποια θα ειναι η τελικη συμφωνια.

    Αν προκειται για ΠΡΟΘΕΣΗ διασωσης οπως πραγματι ΥΠΑΙΝΙΧΘΗΚΑΝ θα πρεπει νομιζω να περιμενουμε το τελικο κειμενο της συμφωνιας./
    / Καλησπέρα σας επειδή δεν είχα δει τα σχόλια σας για τη ΦΡΙΓΟ, μπορώ να σας απαντήσω ευθαρσώς ότι έχω, έχουμε ως Kyros Law Offices και με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ασχοληθεί επί τα τελευταία 10 χρόνια με τέτοιες υποθέσεις. Στην υπόθεση της Folli έχουμε καταφέρει με ασφαλιστικά μέτρα να κατασχεσουμε περί τα 2,8 εκατ ευρω τραπεζικών λογαριασμών της φολλι, εκτελεστικών μελών ΔΣ και ορκωτών και επιπλέον αλλα 5 εκ σε ακίνητα, ενώ σε υποθέσεις συνθετών ομολόγων τις έχουμε κερδίσει σχεδόν όλες και οι πελάτες ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ (μετά από καιρό βέβαια αντιδικιας). Εάν επιθυμείτε να γίνει μια ομαδική κίνηση και αφού την μελετήσουμε διεξοδικά δούμε ότι θα έχει νόημα, θα σας ενημερώσουμε με σχετική ακρίβεια για τις πιθανότητες ευδοκίμησης το κόστος και το χρόνο που θα απαιτηθεί και ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ . Τα sites για ενημέρωση (συγγνώμην για την έμμεση διαφήμιση) είναι τα www.helinas.gr, www kyroslawoffices.gr, www apozimiosi.gr και το mail επικοινωνίας είναι το info@kyroslawoffices.gr . Παρακαλώ στο mail να βάλετε επικεφαλίδα ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΡΙΓΟ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Χαιρετώ την παρέα. Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με το ΧΑ ενόψει εκλογών και πιθανής ακυβερνησίας αλλά και των αναταράξεων που μπαίνουμε στην παγκόσμια οικονομία.

    Να ξεκινήσω καταρχάς λέγοντας για τον ΜΥΤΙΛ. Η μετοχή φαίνεται ότι είναι σε πολύ δυνατά χέρια. Αν μπει και σε ξένο χρηματιστήριο θα απογειωθεί. Δυστυχώς παρασύρθηκα από αναφορά σε παραδιπλανό blog ότι θα την πατήσει από το κόστος ενέργειας. Εγώ βλέπω να συμβαίνει τελικά το αντίθετο. Αν κάποιος είχε αγοράσει στα 10€ που ήταν τόσα χρόνια, τώρα γράφει 150% κέρδος, με μερισματική απόδοση 12% (το φετινό 1,2€ προς εκείνη την τιμή) και περιθώριο απώλειας 60% προτού μπει σε ζημιές. Πηγαίνετε τώρα να πάρετε ΜΥΤΙΛ στα 27 αν σας βαστάει...

    Τώρα από εκεί και πέρα βλέπω τις εταιρείες πληροφορικής, ως αυτές που θα επηρεαστούν λιγότερο με βάση την επερχόμενη οικονομική κρίση καθώς περιμένουν και τα πακέτα της ΕΕ. Εστιάζω κυρίως σε ΠΕΡΦ και ΕΝΤΕΡ.

    Μια άλλη ιδέα που βλέπω, αμυντική, είναι ο ΟΠΑΠ. Αγοράζεις στα 14€ και κάθε χρόνο θα παίρνεις σχεδόν σίγουρα 1€.

    Όποια άλλη ιδέα, ευπρόσδεκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Δηλαδή τα νερά είναι ακριβά κατά προτίμηση ευαπς λόγω κεφαλαιοποίησης 124 μύρια τι πληρώνετε?Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. https://inbusinessnews.reporter.com.cy/article/2023/4/14/707853/trapeza-kuprou-gurise-selida-me-epistrophe-ste-merismatike-politike/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Καλημέρα, ας πούμε δύο λόγια για το ΧΑ.

    ΜΥΤΙΛ: Ετοιμάζεται για εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο συν την αλλαγή έδρας ενδεχομένως. Άσε που κι εδώ να μείνει θα έχει την αλλαγή βαθμίδας. Ο τύπος βγάζει λαγούς απ'το καπέλο συνέχεια. Για να είμαστε σωστοί τα είχε πει ο κύριος Τάκης για όποιον θυμάται πριν 5 χρόνια περίπου. Μυτιλ στα 40 και Τενεργ στα 20. Βέβαια εγώ παρασύρθηκα και από άλλη φωνή που έλεγε ότι με το ενεργειακό κόστος να εκτοξεύεται η βιομηχανία του Μυτιληναίου θα γίνει μη βιώσιμη. Έτσι όπως το έχουν στήσει το έργο μάλλον επωφελείται κιόλας.
    Anyway, αγορασμενος στα 8 έφυγα στα 14 και τώρα είναι 30. Ένας φίλος μου λέει πάρε και τώρα θα ανέβει κι άλλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και να ανέβει η ήδη πργματοποιηθεισα άνοδος περικόπτει την προσδωκομενη απόδοση.

    ΠΕΡΦ: Ο μεγάλος μου καημός. Το βλεπες το παιξες; Εδώ η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα στις εκλογές κι έλεγα άσε γιατί αν επέλθει αναμπουμπούλα θα πάρω εκεί. Τελικά τώρα έχει φύγει 20% πάνω.

    Κατά τ άλλα δεν έχω εντοπίσει κάτι κραυγαλέο. Ο ΟΤΕ μου αρέσει λίγο αλλά είναι σαν να αγοράζεις ομόλογο. Δεν θα τον δεις εύκολα να γίνεται 10bagger.

    ΚΟΡΔΕ και ΜΕΒΑ ίσως έχουν προοπτική για καλύτερη τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Καλησπερα!
    Ο ΟΤΕ αντιμετωπιζει πολυ εντονο ανταγωνισμο απο το νεο σχημα της NOVA και ειναι εμφανες οτι ψαχνει να ανοιξει νεα businesses για να κρατηει ή να αυξησει την κερδοφορια του. Ναι απεχει αρκετα απο τα ψηλα του αλλα θεωρω οτι τα ποσοστα κερδοφοριας και το μεριδιο αγορας θα ζορισουν αρκετα.

    ΚΟΡΔΕ, ΜΕΒΑΚΟ, ΣΙΔΜΑ, ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΡΟΝ δεδομενου του ανεκτελεστου των δημοσιων εργων, σιγουρα θα πρεπει να αποτιμηθουν δικαιοτερα παροτι το ενεργειακο κοστος κ τα ακριβα αποθεματα τις πιεσαν αρκετα. Το ιδιο ευελπιστω και για το ΤΖΚΑ που ουσιαστικα παραμενει κατω απο την ΑΜΚ του.

    ΠΕΡΦ εξαιρετικη, ευτυχως την προλαβα!

    ΜΟΗ αλλαζει μορφη σαν εταιρεια, με το 40% των EBIDTA στο μελλον να ειναι πρασινα (με αλλους συντελεστες αποτιμησης) και οπως φαινεται με μια πολυ ικανη διοικηση.

    ΒΙΟ παραμενει εξαιρετικα υποτιμημενη δεδομενου οτι κατεχει το 80% της CENER. Μεγαλη η στρεβλωση εδω.

    ΕΛΧΑ θεωρω παροτι ειναι τρομακτικα μαζεμενο χαρτι απο την οικογενεια Στασινοπουλων, συντομα θα ρθει κ η ωρα της δικης του κινησης.

    INMODE κ.Ευρωβλαχε ειναι ενα φανταστικο χαρτι, που παρακολουθω 2 χρονια τωρα, με εκπληκτικα ποσοστα κερδοφοριας, παρα πολλες πατεντες και παρα πολυ ικανη διοικηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Καλησπέρα! Κύριε Τάκη το ξέρω δεν ασχολείστε με το Ελληνικό χρηματιστήριο αλλά αν θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας για τον Κυριο. Δεν έχει βγάλει καλά αποτελέσματα και έχει μείνει στάσιμος. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλησπέρα! Κύριε Τάκη το ξέρω δεν ασχολείστε με το Ελληνικό χρηματιστήριο αλλά θα μπορούσατε να μου πείτε την γνώμη σας για τον Κυριο. Δεν έχει βγάλει καλά αποτελέσματα και έχει μείνει στάσιμος. Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι φτηνός,κερδοφόρος ήταν γι'αυτό του καταλόγισαν φόρο ξεπλήρωσε δάνεια πλήρωσε μισθώσεις έσβησε επισφαλεις απαιτήσεις είχε θετικές ταμειακές λειτουργικές ροές ο τζίρος ήταν καλός το περιθώριο ανεβασμένο μην κοιτάτε την τελική γραμμή.

      Διαγραφή
    2. Χαιρετώ.
      Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο του κυρίου Απ. Μάνθου μήπως και αλλάξετε άποψη για την εν λόγω.
      https://chartswar.com/kyriakoulis-when-you-know-how-to-throw-the-small-shareholders/

      Διαγραφή
    3. Θα συμφωνήσω αν συνεχίσει με τον ίδιο Ρυθμό αλλά όλα αυτά που αναφέρει ήδη είναι στην τιμή αλλιώς θα ήταν αρκετά πάνω από την τιμή που είχε αγοράσει το kazarian.Βλεποντας.Κυριακουληδες είναι αυτοί με το σχετικό ρίσκο.Χαιρετε.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ για την γνώμη σας .Θα δούμε και τι αποτελέσματα θα βγάλει τον Οκτώβριο .

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂