Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Shift4 Payments FOUR

Shift 4 .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό FOUR ... εδώ .... 

Presentation Shift 4 ... εδώ ...
Investors Shift 4 ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 52.719.986 μετοχές κατηγορίας Α, .... 26.272.654 μετοχές  κατηγορίας B .... 4.302.657 μετοχές  κατηγορίας Γ.

Στις 9 Ιουνίου 2020, η Εταιρεία ολοκλήρωσε την IPO της εκδίδοντας 17.250.000 μετοχές Κατηγορίας Α, στην τιμή των 23 δολαρίων. Με την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής, η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα ύψους περίπου 362,6 εκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα με την IPO, η Εταιρεία ολοκλήρωσε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια ιδιωτική τοποθέτηση 4.625.346 μετοχών Κατηγορίας Γ στην Rook Holdings Inc. («Rook»), μια εταιρεία που ανήκει εξ ολοκλήρου στον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας. Τα συνολικά καθαρά έσοδα από την IPO και την ταυτόχρονη ιδιωτική τοποθέτηση ήταν περίπου 462,6 εκατομμύρια δολάρια. Η Shift4 Payments, Inc. χρησιμοποίησε τα έσοδα της IPO για την εξόφληση ορισμένων υφιστάμενων χρεών ύψους 643,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 δόθηκαν 8.000.000 μετοχές Κατηγορίας Α της Shift4 από ορισμένους πωλητές μετόχους, προς το κοινό σε τιμή 55,5 δολάρια ανά μετοχή.

Η Shift4 είναι μια αμερικανική εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και με έδρα το Allentown της Πενσυλβάνια. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1999 από τον τότε 16χρονο Jared Isaacman, επεξεργάζεται πληρωμές για περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις στους κλάδους λιανικής, εστίασης, φιλοξενίας, ξενοδοχείων και εστιατορίων. Η Shift4 ειδικεύεται σε εμπορικές λύσεις, όπως λογισμικό και υλικό πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η εταιρεία πρωτοπορεί στην τεχνολογία που επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν τον λογαριασμό τους σε εστιατόρια και καταστήματα λιανικής απλώς σαρώνοντας έναν κωδικό QR με τα τηλέφωνά τους.  Ο κλάδος που δραστηριοποιείται ένα άλλο τμήμα υπερανάπτυξης της επανάστασης χωρίς μετρητά, καθώς οι ανέπαφες πληρωμές γίνονται δημοφιλείς εν μέσω της πανδημίας. Η μετοχή Shift4 είναι ο καλύτερος τρόπος για να επενδύσει κάποιος στο megatrend των ανέπαφων πληρωμών.

O Jared Isaacman (γεννημένος στις 11 Φεβρουαρίου 1983) είναι Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, πιλότος και εμπορικός αστροναύτης. Είναι ο ιδρυτής της Draken International, ενός ιδιωτικού παρόχου Πολεμικής Αεροπορίας και της Shift4 Payments, ενός επεξεργαστή πληρωμών. Τον Σεπτέμβριο του 2021, η εκτιμώμενη καθαρή περιουσία του ήταν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Jared Isaacman
Ο Jared Isaacman, είναι Εβραίος και γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1983 από τον Douglas και τη Sandra Marie Isaacman. Είναι το μικρότερο παιδί και έχει τρία αδέρφια. Δύο αδερφούς τον Marc και τον Michael και μια αδερφή, την Tiffany. Ενώ ζούσε στο Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ, ο Τζάρεντ φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Wilson στο Γουέστφιλντ του Νιου Τζέρσεϊ. Γύρω στο 1993, η οικογένεια Isaacman μετακόμισε από το Westfield στο τμήμα Liberty Corner του Bernards Township. Ο Τζάρεντ φοίτησε στο Γυμνάσιο Γουίλιαμ Ανν (6-8η τάξη) από 11 έως 13 ετών, όπου γνώρισε τη μελλοντική σύζυγό του Μόνικα Τσακάνα.

Ο μικρός Τζάρεντ ήταν από τα παιδιά που έβρισκαν το σχολείο βαρετό. Δεν υπήρχε κάτι να τον κινητοποιεί, αμελούσε συχνά τις εργασίες του και αφιέρωνε τον χρόνο του στους υπολογιστές. Εκείνοι άνοιγαν μπροστά του έναν μαγικό κόσμο.
Σε ηλικία 14 ετών επιδιόρθωνε ήδη PCs και πρόσφερε τεχνικές υπηρεσίες, αρχικά σε φίλους και πολύ σύντομα και σε κόσμο που απλώς είχε ακούσει για τον μικρό με τις εξαιρετικές ικανότητες. Ως μαθητής της ένατης δημοτικού και πρωτοετής στο γυμνάσιο Ridge στο Bernards Township του Νιου Τζέρσεϊ, ο Isaacman και ο καλύτερος φίλος του, ο Brendan Lauber, άρχισαν μια επιχείρηση επισκευής υπολογιστών στο υπόγειο των γονιών του που ονόμασαν Deco Systems. Μέσα σε δύο χρόνια όχι μόνο είχε αποκτήσει «πελατολόγιο», αλλά έλαβε και πρόταση για πλήρη απασχόληση σε έναν από τους πελάτες τους.

Έτσι στα 16 παράτησε το Λύκειο και άρχισε να εργάζεται. Σε μεγαλύτερη ηλικία έδωσε και πέρασε τις εξετάσεις GED που ισοδυναμούν με απολυτήριο Λυκείου για να σταματήσει και η γκρίνια των γονιών, αλλά και για να έχει την ευκαιρία για πανεπιστημιακές σπουδές. Λίγα χρόνια αργότερα αποφάσισε ότι δεν τον ικανοποιούσε να είναι απλά εργαζόμενος, αλλά ήθελε να κάνει τα δικά του βήματα στο επιχειρείν.

Το 1999, ο Isaacman ίδρυσε μια εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών λιανικής με την επωνυμία United Bank Card, η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε Harbortouch, με έδρα την Πενσυλβάνια. Ο Isaacman ήταν ο ιδρυτικός Διευθύνων Σύμβουλος και στην 1η δεκαετία ζωής της η εταιρεία είχε επεξεργαστεί πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως από 60.000 εμπόρους, δημιουργώντας έσοδα 300 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι το 2020, η εταιρεία είχε μετονομαστεί σε Shift4 Payments, ο Isaacman παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος και η εταιρεία επεξεργαζόταν 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές ετησίως. 

Το 2004, ο Isaacman άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα πτήσης και μόλις το 2009 σημείωσε ένα παγκόσμιο ρεκόρ στον περίπλου του πλανήτη. Έκανε το γύρο του κόσμου με ελαφρύ τζέτ σε 61 ώρες, 51 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κράτησε απο το 1991 ένας Βρετανός κατά 21 ώρες.
Έλαβε πτυχίο στην επαγγελματική αεροναυπηγική από το Embry-Riddle Aeronautical University το 2011. Είναι πιστοποιημένος πτήσης σε πολλαπλά στρατιωτικά αεριωθούμενα αεροσκάφη. Στα 20 του, πέταξε σε πολλές αεροπορικές επιδείξεις, αλλά στα 30 του είχε σταματήσει.
Το 2012 έγινε συνιδρυτής στην Draken International, μίας εταιρείας που εκπαιδεύει πιλότους για την Πολεμική Αεροπορία και διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους ιδιωτικών μαχητικών αεροσκαφών.


Ο Isaacman ήταν ο κυβερνήτης της πτήσης SpaceX, Inspiration4, που εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριντα στις 16 Σεπτεμβρίου 2021 (UTC) και επέστρεψε στη Γη, από τροχιά 585 χιλιομέτρων πάνω από τη γη. Η επιστροφή έγινε στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα, στον Ατλαντικό Ωκεανό στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 στις 7:06 μ.μ. (EST). Η αποστολή ήταν μέρος ενός έρανου για το Ερευνητικό Νοσοκομείο Παίδων St. Jude και ο Isaacman στέφθηκε ως ο πρώτος κυβερνήτης της πρώτης ιδιωτικής, πραγματικής πτήσης στο διάστημα.

Ο Άιζακμαν ήταν αυτός που πλήρωσε το όλο ταξίδι. Δεν έχει αποκαλύψει το κόστος του, αρκούμενος να πει απλώς ότι στοίχισε λιγότερο από 200 εκατ. δολάρια. Έχει επίσης δεσμευθεί δημοσίως να συγκεντρώσει 200 εκατ. δολάρια για τη στήριξη νοσοκομείου παίδων και της έρευνας θεραπειών για καρκίνο, με τα 100 εκατ. δολάρια να προέρχονται από τη δική του τσέπη.

Και έτσι ο επιχειρηματίας Jared Isaacman που έως τώρα ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό, παρόλο που είναι δισεκατομμυρίουχος, εμφανίστηκε η φωτογραφία του σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και έγινε πασίγνωστος μέσα σε μια ημέρα. Κι όμως η ιστορία του είναι από αυτές που θα μπορούσαν ήδη όχι απλώς να γίνουν viral στα social media, αλλά και να έχουν «γεννήσει» βιβλία και ταινίες με τίτλους όπως «Το παιδί – θαύμα».

Ο Jared Isaacman, θεωρείται καλός φίλος του Elon Musk και συνεργάτης του στις μη στρατιωτικές πτήσεις στο διάστημα ως μέρος των δραστηριοτήτων της εταιρείας SpaceX.

O Τζάρεντ Άιζακμαν προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει περισσότερες από τρεις ιδιωτικές διαστημικές αποστολές, σε συνεργασία με την SpaceX.
Ο Jared δήλωσε ότι η νέα συνεργασία του με τη SpaceX φέρει την ονομασία «Polaris» και με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της SpaceX Ίλον Μασκ θα στείλουν στο διάστημα το πρώτο τετραμελές πλήρωμά της στο τέταρτο τρίμηνο του 2022.
Με την ονομασία «Polaris Dawn», η διαστημική αποστολή θα έχει ως στόχο να κάνει ένα νέο ρεκόρ υψηλής τροχιάς και στο πλαίσιό της να πραγματοποιηθεί ο πρώτος, στον κόσμο, διαστημικός περίπατος σε εμπορική διαστημική αποστολή, ενώ θα δοκιμαστεί επίσης το νέο σύστημα επικοινωνιών του δορυφορικού δικτύου Starlink της SpaceX που βασίζεται σε τεχνολογία λέιζερ.
Στην περίπτωση που είναι επιτυχής η αποστολή, αυτό θα σηματοδοτήσει μία ακόμη σημαντική εξέλιξη στη διαρκώς αυξανόμενη εμπορευματοποίηση του διαστήματος, η εξερεύνηση του οποίου ήταν για πολλά χρόνια αποκλειστικότητα των επαγγελματιών αστροναυτών.


Όπως έγινε και στην ιστορική διαστημική πτήση «Inspiration4» με τη συμμετοχή τεσσάρων ιδιωτών που τέθηκαν σε τροχιά τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς επέβαιναν στην κάψουλα πληρώματος Crew Dragon της SpaceX, ο Άιζακμαν προγραμματίζει να είναι ο διοικητής της διαστημικής αποστολής Polaris Dawn.

Ιστορικό Shift4 Payments
Ενώ ο 16χρονος Isaacman εργαζόταν ως υπάλληλος σε μια εταιρεία διεκπεραίωσης πληρωμών, εντόπισε την αναποτελεσματικότητα που υπήρχε στον κλάδο. Εκείνη την εποχή, οι έμποροι χρειάζονταν περίπου ένα μήνα για να δημιουργήσουν ένα σύστημα πληρωμών και έπρεπε να πληρώσουν για τους κατόχους πιστωτικών καρτών τους και να υπογράψουν μια αίτηση.

Ο Isaacman ίδρυσε την United Bank Card στο υπόγειο των γονιών του στο Far Hills του New Jersey.
Η νέα εταιρεία του Isaacman μείωσε τον χρόνο εγκατάστασης σε μία ημέρα, έδωσε στους εμπόρους δωρεάν πιστωτικές κάρτες και τους ζητούσε να υπογράψουν μια αίτηση μόνο δύο σελίδων.

Το 2012, η ​​United Bank Card μετονομάστηκε σε Harbortouch .... εδώ .... για να αντικατοπτρίζει καλύτερα την τεχνολογία των σημείων πώλησης και πληρωμών της.

Μεταξύ 2014 και 2017, η εταιρεία επεκτάθηκε εξαγοράζοντας πολλαπλές εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών και σημείων πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Merchant Services Inc. που ήταν η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο Isaacman ως έφηβος.
Η εταιρεία μετονομάστηκε για άλλη μια φορά το 2017 ως Lighthouse Network, με τη Harbortouch να γίνεται θυγατρική.
Το 2017, η εταιρεία - που τότε λειτουργούσε ως Lighthouse Network - απέκτησε τον πάροχο πύλης πληρωμών Shift4 Corporation και μετονομάστηκε σε Shift4 Payments.

Τον Νοέμβριο του 2020, η Shift4 ανακοίνωσε την απόκτηση της 3dcart, μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου. Τον Ιανουάριο του 2021, η 3dcart μετονομάστηκε σε Shift4Shop.

Τον Μάρτιο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε την εξαγορά της VenueNext, ενός παρόχου λύσεων σημείων πώλησης και πληρωμής για στάδια, αρένες και άλλους χώρους ψυχαγωγίας.

Στις 3 Μαρτίου 2021, εξαγοράστηκε για 72 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές η VenueNext. Η VenueNext είναι πρωτοπόρος στο εμπόριο μέσω κινητών τηλεφώνων και χρησιμοποιείται από ομάδες και από κάθε μεγάλο επαγγελματικό αθλητικό κολέγιο και σε άλλους κλάδους επιχειρήσεων, όπως πάρκα ψυχαγωγίας, εταιρικές πανεπιστημιουπόλεις.
Η εξαγορά επεκτείνει σημαντικά την παρουσία του Shift4 σε μεγάλες και αναπτυσσόμενες εταιρείες, διεισδύοντας στην αθλητική αγορά και επεκτείνοντας το TAM με την είσοδο στην ψυχαγωγία, στα πανεπιστήμια, στα θεματικά πάρκα, στα αεροδρόμια ....

Το Shift4Shop (πρώην 3dcart ) είναι μια εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1997 με έδρα το Tamarac, FL. Το Shift4Shop αναπτύσσει εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου για ηλεκτρονικά καταστήματα και συστήματα λιανικής πώλησης.

Shift4Shop .... εδώ .... πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Όταν το Shift4Shop απέκτησε το 3DCart αποφάσισε να κάνει δωρεάν την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του, δημιούργησε αμέσως κραδασμούς σε όλη την κοινότητα ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ξαφνικά, θα ήταν δυνατό να αποκτηθεί πρόσβαση σε ένα πλήρως φιλοξενούμενο καλάθι αγορών τόσο ισχυρό όσο το Shopify χωρίς να πληρώνονται μηνιαίες χρεώσεις.


Το επιχειρηματικό μοντέλο είναι πολύ παρόμοιο με το Shopify, ωστόσο, η κύρια διαφορά είναι ότι το Shift4Shop δεν θα χρεώσει μηνιαίες χρεώσεις για να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του.
Το Shift4Shop είναι ουσιαστικά η ίδια ακριβώς πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με το 3DCart, όμως η πλατφόρμα είναι 100% δωρεάν εφόσον το Shift4 χρησιμοποιείται ως ο κύριος επεξεργαστής πληρωμών.


Πριν από την εξαγορά, η 3DCart δυσκολευόταν να ανταγωνιστεί εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου που υποστηρίζονταν από venture, όπως το Shopify ή το BigCommerce, οι οποίοι είχαν πολύ μεγαλύτερες τσέπες να ξοδέψουν στο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις.

Την 1η Μαρτίου 2022 ανακοινώθηκε από τη Shift4 η εξαγορά των Finaro και The GivingBlock.
Σε μια συμφωνία μετρητών και μετοχών αξίας τουλάχιστον 575 εκατομμυρίων δολαρίων, το Shift4 θα πληρώσει 218,5 εκατομμύρια δολάρια μετρητά συν μετοχές αξίας 356,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη Finarο. 
Finaro .... εδώ ....
Η Finaro με έδρα την Herzliya του Ισραήλ και επιχειρηματικό κέντρο τη Μάλτα ιδρύθηκε το 2007 ως Credorax από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Yigal Rotem και τον Benjamin Nachman.
Η Credorax ιδρύθηκε ως startup χρηματοοικονομικής τεχνολογίας το 2007 στο Southborough της Μασαχουσέτης από τον Benny Nachman. Από την έναρξή της, η εταιρεία ξεκίνησε και αναπτύχθηκε ως τράπεζα Διαδικτύου, με σκοπό να ενεργεί ως μεσάζων μεταξύ των τραπεζών έκδοσης ή των παρόχων υπηρεσιών πληρωμών και των εμπόρων ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ο ιδρυτής της Yigal Rotem ήταν ιδρυτής και του Power Design, που πουλήθηκε το 2006 στη Microsoft για 246 εκατομμύρια δολάρια.


Η Finaro έχει συγκεντρώσει περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα σε τρεις γύρους χρηματοδότησης, ο τελευταίος από τους οποίους ήταν το 2014. Η αρχική χρηματοδότηση της παρασχέθηκε από το Blumberg Capital, ενώ κύριοι επενδυτές, εκτός του Blumberg Capital, είναι η FTV και η IVP. Δεν χρειάστηκε να συγκεντρώσει χρήματα τα τελευταία χρόνια, καθώς είναι μια κερδοφόρος εταιρεία.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου, όπως η Wells Fargo, δυσκολεύονται να εγγυηθούν στους πελάτες τους από μακρινές χώρες την μεταφορά κεφαλαίων και συνήθως το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Η Finaro δεν είναι εγγεγραμμένη τράπεζα λιανικής που μπορεί να παρέχει δάνεια ή στεγαστικά δάνεια, αλλά εστιάζει στην εκκαθάριση. Η εταιρεία είναι ένας παγκόσμιος πάροχος διασυνοριακών πληρωμών με τέσσερα γραφεία σε όλο τον κόσμο. Ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ότι το 30% των διαδικτυακών αγορών ακυρώνεται μετά την άρνηση της τράπεζας εκκαθάρισης (συνήθως μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο) να εγκρίνει συναλλαγές με πελάτες από μακρινές χώρες.

Η Credorax μετονομάστηκε σε Finaro πέρυσι, άρχισε να λειτουργεί πριν από 10 χρόνια αφού έλαβε τραπεζική άδεια από την ΕΕ.
Το 2010, η εταιρεία έλαβε άδεια λειτουργίας βάσει της Οδηγίας της ΕΕ για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (PSD). Το 2014 απέκτησε άδεια εμπορικής τραπεζικής στην Ιαπωνία και το 2015 η εταιρεία έλαβε την ευρωπαϊκή άδεια εμπορικής τραπεζικής για να δραστηριοποιηθεί σε 32 χώρες.


Η Finaro είναι ένας παγκόσμιος πάροχος πληρωμών που επιτρέπει το διεθνές εμπόριο μέσω απλών λύσεων πληρωμών. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παρόχους τεχνολογίας εκκαθάρισης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη και λειτουργεί ως αδειοδοτημένη πύλη εκκαθάρισης για τις Visa και Mastercard.  
H Finaro επικεντρώνεται στην έγκριση διεθνών συναλλαγών, επιτρέποντας έτσι σε μεγάλους ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, κυρίως δυτικών εμπορικών σημάτων, να προσεγγίσουν περισσότερους καταναλωτές σε χώρες της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας.
Εκτός από την εκκαθάριση, η Finaro παρέχει και άλλες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως διαχείριση διασυνοριακών κινδύνων, διαχείριση συναλλάγματος, ψηφιακών πορτοφολιών και κρυπτονομισμάτων, καθώς και επιχειρηματική ευφυΐα.

Η Finaro εξυπηρετεί περισσότερους από 5.000 πελάτες εμπόρους, το 98% των οποίων αξιοποιεί τη Finaro για δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι 370 υπάλληλοί της αντιπροσωπεύουν 24 εθνικότητες και μιλούν 12 διαφορετικές γλώσσες.
Το 2019 επεξεργάστηκε όγκο συναλλαγών άνω των 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει ετήσια έσοδα 150 με 200 εκατομμύρια δολάρια και κέρδη τα τελευταία χρόνια.


Η Shift4 έχει σκοπό να αξιοποιήσει τη Finaro για να επεκτείνει τις υπάρχουσες υπηρεσίες της.
Ενσωματώνοντας τις δυνατότητες της Finaro, το Shift4 θα μπορεί να επεκτείνει τις τρέχουσες υπηρεσίες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της νέας γενιάς της λύσης SkyTab POS, της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Shift4Shop και της προσφοράς του σταδίου VenueNext. Το Shift4 διαθέτει περισσότερες από 425 ενσωματώσεις λογισμικού και περισσότερους από 200.000 πελάτες εμπόρους, πολλοί από τους οποίους έχουν πολυεθνική παρουσία και παρέχουν άμεσες διεθνείς ευκαιρίες που μπορούν πλέον να ξεκλειδωθούν ως αποτέλεσμα αυτής της εξαγοράς.

Μέρος του σκεπτικού πίσω από την εξαγορά του Shift4 είναι η επιθυμία της εταιρείας να παρέχει πρόσθετες υπηρεσίες όπως ανταλλαγή συναλλάγματος, περιορισμένη χρονική πίστωση και μεταφορά χρημάτων. 

TheGivingBlock .... εδώ ....

Το Giving Block ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να διευκολύνει τη συγκέντρωση χρημάτων Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Η εταιρεία είναι μια πλατφόρμα δωρεών και εξυπηρετεί περισσότερους από 1.300 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φιλανθρωπικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και θρησκευτικούς οργανισμούς. Το Giving Block επίσης βοηθά τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να δημιουργήσουν κοινότητα, να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού και να δημιουργήσουν καμπάνιες για να υποστηρίξουν τον σκοπό τους.

Το Shift4 θα επενδύσει περαιτέρω στην επιτυχημένη στρατηγική του The Giving Block, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει μια ενσωματωμένη ευκαιρία cross-sell 45+ δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνδυάζοντας τις δυνατότητες δωρεάς κρυπτογράφησης με την παραδοσιακή αποδοχή καρτών. Αυτό αντιπροσωπεύει μόνο ένα μικρό μέρος της μη κερδοσκοπικής διευθυνσιοδοτούμενης αγοράς 470+ δισεκατομμυρίων δολαρίων που το Shift4 θα μπορέσει να επιδιώξει μέσω αυτής της εξαγοράς. Αυτή η εξαγορά δίνει τη δυνατότητα στο Shift4 να εισέλθει στην αγορά κρυπτονομισμάτων και blockchain και θα ιδρύσει ένα Κέντρο Καινοτομίας Κρυπτογράφησης (Crypto Innovation Center), ενσωματώνοντας τις δυνατότητες αποδοχής και διακανονισμού κρυπτονομισμάτων στους δικούς του υπάρχοντες κλάδους.

«Το κρυπτονόμισμα κινείται γρήγορα πέρα ​​από την πρώιμη υιοθέτηση και γίνεται ολοένα και πιο mainstream καθώς περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να επενδύσουν, να πραγματοποιήσουν συναλλαγές και να δωρίσουν σε κρυπτογράφηση», δήλωσε ο Isaacman. "Σκοπεύουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της κίνησης και να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία The Giving Block σε ολόκληρη την επιχείρηση Shift4."

Το Shift4 αναμένει ότι οι εξαγορές των Finaro και Giving Block θα συνεισφέρουν 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο πληρωμών το 2023 και 35 εκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένο EBITDA το 2023.

Τι κάνει η Shift4?
Η Shift4 Payments παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις επεξεργασίας πληρωμών και διαφόρων λύσεων τεχνολογίας. Παρέχει λύσεις αποδοχής και επεξεργασίας καρτών όλων των καναλιών, συμπεριλαμβανομένων πιστωτικών, χρεωστικών, ανεπαφικών καρτών, Europay, Mastercard και Visa, QR Pay και πορτοφολιών για κινητά, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης το VenueNext που παρέχει υπηρεσίες παραγγελιών για κινητά, POS πάγκου και περιπτέρου αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και ψηφιακό πορτοφόλι για τη διευκόλυνση των τροφίμων και των ποτών, των εμπορευμάτων και της αφοσίωσης σε στάδια και χώρους ψυχαγωγίας. 

Μέσω του Shift4Shop προσφέρονται λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων, καλάθι αγορών, κατάλογος προϊόντων, διαχείριση παραγγελιών, μάρκετινγκ, βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, ασφαλής φιλοξενία και ιστοσελίδες για κινητά. Επιπλέον, παρέχει Lighthouse, ένα εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας που βασίζεται σε σύννεφο που περιλαμβάνει αφοσίωση πελατών, διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαχείριση online φήμης, προγραμματισμό και τιμολόγηση προϊόντων, καθώς και αναφορές και αναλυτικά στοιχεία.
Το SkyTab, μια ολοκληρωμένη λύση POS που βασίζεται σε υβριδικό σύννεφο.
Το SkyTab Mobile, μια λύση πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου και τεχνολογία αγοράς για ενσωματώσεις σε εφαρμογές τρίτων.

Μια μικρή επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να χρησιμοποιεί πάνω από δώδεκα ανόμοια συστήματα λογισμικού για τη λειτουργία της επιχείρησής της, τη διαχείριση των αλληλεπιδράσεων με τους πελάτες της και την αποδοχή πληρωμών. 
Ένα μεγάλο θέρετρο μπορεί να λειτουργεί με ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συστημάτων λογισμικού για να επιτρέψει online κρατήσεις, check-in, εστιατόρια, σαλόνι και σπα, γκολφ, πάρκινγκ και πολλά άλλα. Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα της διαχείρισης αυτών των συστημάτων λογισμικού που προέρχονται από διαφορετικούς παρόχους ενώ αποδέχονται απρόσκοπτα πληρωμές είναι πολυδαίδαλη για εμπόρους οποιουδήποτε μεγέθους.
 Η αγορά χρειαζόταν απεγνωσμένα μια ενιαία λύση, ειδικά στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Η Shift4 ξεκίνησε τη λειτουργία της ως πύλη πληρωμών. Μια πύλη πληρωμής βοηθά τους εμπόρους να αποδέχονται πληρωμές με πιστωτική και χρεωστική κάρτα διαβιβάζοντας πληροφορίες συναλλαγών με κάρτα από το τερματικό ή τον ιστότοπο στους σχετικούς φορείς επεξεργασίας πληρωμών/εμπορικούς αγοραστές. Οι έμποροι μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν έναν ξεχωριστό πάροχο πύλης ή έναν έμπορο αγοραστή, επομένως το Shift4 Payments ξεκίνησε το ταξίδι του σε έναν αρκετά εξειδικευμένο χώρο. Το 2008, η εταιρεία έκανε το πρώτο της βήμα για να γίνει αγοραστής έμπορος πλήρους στοίβας, όταν κυκλοφόρησε το σύστημα Harbortouch POS για εστιατόρια.

Σήμερα, η πλατφόρμα πληρωμών της Shift4 απλοποιεί όλες τις διαδικασίες και είναι μια πλήρης σουίτα ενσωματωμένων προϊόντων και υπηρεσιών πληρωμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλά κανάλια (στο κατάστημα, στο διαδίκτυο, σε κινητά και σε tablet) και σε κλάδους όπως:
  • Επεξεργασία πληρωμών από άκρο σε άκρο για ένα ευρύ φάσμα τύπων πληρωμών. 
  • εξαγορά από εμπόρους. 
  • ιδιόκτητη πύλη πολλαπλών καναλιών με δυνατότητα πολλαπλών μεθόδων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου, ανέπαφων και βάσει κωδικών QR. 
  • συμπληρωματικές ενσωματώσεις λογισμικού. 
  • πλήρεις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού καταστημάτων ιστού, της φιλοξενίας, της διαχείρισης καλαθιού αγορών και των ενσωματώσεων εκπλήρωσης. 
  • ολοκληρωμένες και φορητές λύσεις σημείων πώλησης («POS»). 
  • λύσεις ασφάλειας και διαχείρισης κινδύνου και 
  • reporting and analytical tools.
Η Shift4 ενσωματώνει διαφορετικά συστήματα λογισμικού μέσω ενός μόνο σημείου συνδεσιμότητας. Συνεργαζόμενος με τη Shift4 κάθε πάροχος λογισμικού λαμβάνει το πλεονέκτημα τόσο μιας υπερσύγχρονης πλατφόρμας πληρωμών όσο και της βιβλιοθήκης με περισσότερες από 425 καθιερωμένες ενσωματώσεις με κορυφαίες σουίτες λογισμικού στην αγορά. Με τη σειρά τους, οι έμποροί είναι σε θέση να απλοποιήσουν την αποδοχή πληρωμών και να εξορθολογίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες μειώνοντας τον αριθμό των προμηθευτών στους οποίους βασίζονται.

Η εταιρεία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 5 βασικούς πυλώνες:
  • Αθλητισμός & Ψυχαγωγία  
  • Καζίνο και διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια 
  • Φαγητό & Ποτό 
  • Λιανεμποριο 
  • Ηλεκτρονικό εμπόριο (Shift4Shop)

1. Αθλητισμός & Ψυχαγωγία

2. Καζίνο και διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια

3. Τρόφιμα & Ποτά
4. Λιανικό εμπόριο
5. Ηλεκτρονικό εμπόριο


Η Shift4 δραστηριοποιείται για 25 χρόνια, απασχολεί περισσότερους από 1200 υπαλλήλους, επεξεργάζεται 3,5 δισεκατομμύρια συναλλαγές ετησίως, διεκπεραιώνει ετησίως 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε επεξεργασμένες συναλλαγές, έχει περισσότερους από 200.000 πελάτες και 7.000+ συνεργάτες πωλήσεων.
Πόση είναι η Συνολική Διευθύνσιμη Αγορά (TAM) για τις πληρωμές Shift4;
Το FOUR έχει από End-To-End (E2E) Total Payment Value (TPV) 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων και μετατροπή Gateway TPV 185 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αλυσίδα εστιατορίων και ξενοδοχείων αντιπροσωπεύoυν μια ευκαιρία Total Payment Value (TPV) 885 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικότερα ....
  • Ο τομέας της ξενοδοχειακής αγοράς αναμένεται να φτάσει τα 114 δισεκατομμύρια δολάρια σε TPV έως το 2024.
  • Γρήγορο φαγητό, γρήγορη εξυπηρέτηση και γρήγορο περιστασιακό φαγητό αντιπροσώπευαν 240 δισεκατομμύρια δολάρια σε TPV το 2020.
  • Τα εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης μιας τοποθεσίας αντιπροσώπευαν 193 δισεκατομμύρια δολάρια σε TPV το 2020.
  • Η αλυσίδα εστιατορίων αντιπροσώπευε 130 δισεκατομμύρια δολάρια σε TPV το 2020.
  • Τα καταστήματα καφέ και σνακ αντιπροσώπευαν 47 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020
Στο Shift4Shop, το οποίο είναι μια παρόμοια προσφορά με το Shopify, οι έμποροι μπορούν να σχεδιάσουν τον δικό τους ιστότοπο με μηνιαία χρέωση και το SWIFT4 θα επεξεργάζεται συναλλαγές μέσω αυτού του ιστότοπου. Το TPV σε αυτόν τον κλάδο αντιπροσωπεύει 528 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.
Το Venue Next (VN), αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία TPV 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων.



Επομένως το Total Payment Value (TPV) TAM του Shift4 Payments ανέρχεται σε 1,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και εφαρμόζοντας ποσοστό προμήθειας 0,85% (ιστορικός μέσος όρος), η εταιρεία έχει μια ευκαιρία εσόδων 14,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Το 2021, η Shift4 Payments απέφερε έσοδα 1,367 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχοντας πετύχει διείσδυση μόλις 9,5% του TAM της.

Οι ΗΠΑ έχουν 800.000 εστιατόρια τα οποία μαζί παράγουν περίπου 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Αυτό μεταφράζεται σε μια ευκαιρία αγοράς περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο στα εστιατόρια. Εξυπηρετώντας 125.000 εστιατόρια, το Shift4 Payments έχει περίπου 15,5% μερίδιο αγοράς σε αυτόν τον χώρο. Εξυπηρετώντας 21.000 ξενοδοχεία, το Shift4 Payments έχει περίπου 40% μερίδιο αγοράς σε αυτόν τον χώρο. Η εταιρεία έχει ένα υγιές μείγμα μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Χρέος Shift 4 = 1,77 δισεκατομμύρια δολάρια .... Μακροπρόθεσμο
με τα 1,322 δισεκατομμύρια είναι μετατρέψιμα σε μετοχές.
Ταμείο 1,231 δισεκατομμύρια δολάρια
1. Τον Οκτώβριο του 2020, η Shift4 Payments ολοκλήρωσε την έκδοση και πώληση 450 εκατομμυρίων δολαρίων με επιτόκιο 4.625%  που λήγουν το 2026 («2026 Senior Notes») σε ειδικευμένους θεσμικούς αγοραστές. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα, περίπου 442,8 εκατομμύρια δολάρια από την προσφορά των Ομολογιών. Τα καθαρά έσοδα από τα Senior Notes 2026, μαζί με μετρητά στο ταμείο, χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή όλων των ανεξόφλητων οφειλών στο πλαίσιο της διευκόλυνσης για δάνειο First Lien.

2. Στις 7 Δεκέμβριου 2020, η Shift4 Payments,  εξέδωσε σε ειδικευμένους θεσμικούς αγοραστές ομολογίες ύψους 690 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγουν το 2025. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα, περίπου 673,6 εκατομμύρια δολάρια από την προσφορά των Μετατρέψιμων Ομολογιών 2025.
Οι Ομολογίες θα ωριμάσουν στις 15 Δεκεμβρίου 2025, εκτός εάν εξαγοραστούν, εξαργυρωθούν ή μετατραπούν νωρίτερα.

Tο ποσοστό μετατροπής των ομολογιών είναι 12,4262 μετοχές Κατηγορίας Α ανά 1.000 δολάρια κεφαλαίου. Το επιτόκιο καθορίζεται σε 0%. Τα ομόλογα όταν λήξουν θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 80,48 δολάρια ανά μετοχή και εφόσον γίνει η μετατροπή θα εκδοθούν 8,575 εκατομμύρια μετοχές.
Οι Ομολογίες θα μπορούν να εξαργυρωθούν, εν όλω ή εν μέρει, σε μετρητά με επιλογή του Shift4 ανά πάσα στιγμή μετά τις 20 Δεκεμβρίου 2023, αλλά μόνο εάν η τελευταία αναφερόμενη τιμή πώλησης ανά μετοχή της κοινής μετοχής Κατηγορίας Α του Shift4 υπερβαίνει το 130% της τιμής μετατροπής για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

3. Τον Ιούλιο 2021, η Shift4 Payments,  εξέδωσε σε ειδικευμένους θεσμικούς αγοραστές ομολογίες ύψους 632,5 εκατομμυρίων δολαρίων που λήγουν το 2025. Η Εταιρεία έλαβε καθαρά έσοδα, περίπου 617,7 εκατομμύρια δολάρια από την προσφορά των Μετατρέψιμων Ομολογιών 2027.
Οι Ομολογίες θα ωριμάσουν στις 1 Αυγούστου 2027, εκτός εάν εξαγοραστούν, εξαργυρωθούν ή μετατραπούν νωρίτερα.

Το ποσοστό μετατροπής των ομολογιών είναι 8,151 μετοχές Κατηγορίας Α ανά 1.000 δολάρια κεφαλαίου. Το επιτόκιο καθορίζεται σε 0,5%. Τα ομόλογα όταν λήξουν θα είναι μετατρέψιμα σε μετοχές στην τιμή των 122,66 δολάρια ανά μετοχή και εφόσον γίνει η μετατροπή θα εκδοθούν 5,156 εκατομμύρια μετοχές.

Οικονομικά μεγέθη 2021
Ο όγκος πληρωμών από άκρο σε άκρο για όλο το 2021 ανήλθε στα 46,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με 13,4 , 13,5 , 11,8 και 8 δισεκατομμύρια δολάρια να έχουν γίνει τα Q4, Q3, Q2, Q1 αντίστοιχα.   
Το Q4 2020 ο όγκος πληρωμών από άκρο σε άκρο ανήλθε σε 6,8 από 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια το Q3 του 2020.
Τα συνολικά έσοδα του 2021 ανήλθαν σε 1,367 δισεκατομμύρια δολάρια, από 766,9 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 731,4 εκατομμύρια δολάρια το 2019 ..... αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 78,2% από το 2020 και 86,9% από το 2019. 

Τα ακαθάριστα έσοδα μείον τα τέλη δικτύου ήταν 529 εκατομμύρια δολάρια, από 323 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 305,5 εκατομμύρια δολάρια το 2019 ..... αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 63,8% από το 2020 και 73,15% από το 2019. 
Τα Ακαθάριστα έσοδα μείον τις χρεώσεις δικτύου για το 2021 ανά τρίμηνο ανήλθαν σε 146,9 εκατομμύρια δολάρια, από 148,3, 136,3 και 97,5 για τα Q4, Q3, Q2, Q1 αντίστοιχα.
Το Q4 2020 τα ακαθάριστα έσοδα μείον τις χρεώσεις δικτύου ήταν 88,8 από 87,7 δισεκατομμύρια δολάρια το Q3 του 2020.
 
Τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 278,4 εκατομμύρια δολάρια, από 177,8 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 173,4 εκατομμύρια δολάρια το 2019 ..... αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 56,6% από το 2020 και 60,5% από το 2019.
  
Το Προσαρμοσμένο EBITDA για το 2021 ήταν 167,2 εκατομμύρια δολάρια, από 87,7 εκατομμύρια δολάρια και 89,8 εκατομμύρια δολάρια για τα οικονομικά έτη 2020 και 2019, αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αύξηση 90,6% από το 2020 και 88,1% από το 2019.

Οι ζημίες έφθασαν στα 74 εκατομμύρια δολάρια, από ζημιές 111,4 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και 56,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2019.

Μακροοικονομικά
Το Shift4 Payments έχει διεισδύσει επί του παρόντος στο 9,5% της Συνολικής Διευθυνσιοδοτήσιμης Αγοράς του (TAM).
Η εταιρεία έχει επιδείξει ιδιαίτερη εστίαση στον χώρο ψυχαγωγίας, κλέβοντας επιθετικά μερίδιο αγοράς από παλαιού τύπου επεξεργαστές πληρωμών, όπως είναι η GPN, που είναι πολύ διαφοροποιημένοι στις δραστηριότητές τους.
Η FOUR συνεχίζει να μετατρέπει τους εμπόρους διαδικτυακών πυλών της σε έμπορους αγοραστών πλήρους στοίβας.


Το Guidance 2022 της διοίκησης είναι :
  • όγκος πληρωμών από άκρο σε άκρο 68 με 70 δισεκατομμύρια δολάρια, προβλέποντας αύξηση κατά μέσο όρο 47,7%.
  • συνολικά έσοδα 1,9 με 2 δισεκατομμύρια δολάρια, προβλέποντας αύξηση κατά μέσο όρο 42,6%.
  • ακαθάριστα έσοδα μείον τα τέλη δικτύου 675 με 705 εκατομμύρια δολάρια, προβλέποντας αύξηση κατά μέσο όρο 30,4%.
  • προσαρμοσμένα EBITDA 240 με 250 εκατομμύρια δολάρια, προβλέποντας αύξηση κατά μέσο όρο 46,5%.

Παρά τις αβέβαιες συνθήκες της αγοράς, η διοίκηση παρέχει μεσοπρόθεσμη καθοδήγηση  έως το 2024 που είναι :
  • όγκος πληρωμών από άκρο σε άκρο 160 δισεκατομμύρια δολάρια.  
  • συνολικά έσοδα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • ακαθάριστα έσοδα μείον τα τέλη δικτύου 1,15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Αυτή η μεσοπρόθεσμη καθοδήγηση συνεπάγεται αύξηση του όγκου πληρωμών από άκρο σε άκρο περίπου 50% CAGR έως το 2024, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό.

13 αμερικανoί αναλυτές που καλύπτουν το Shift4 Payments υποστηρίζουν ότι η εταιρεία βρίσκεται στα όρια να καταστεί κερδοφόρος. Αναμένουν ότι η εταιρεία θα σημειώσει τελική ζημιά το 2021, προτού πραγματοποιήσει κέρδη 38 εκατομμύρια δολάρια το 2022. Έτσι, η εταιρεία προβλέπεται γίνει κερδοφόρος περίπου σε ένα χρόνο από τώρα ή λιγότερο.
Σήμερα, οι εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία προβλέπουν :

  • το 2022 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 38 εκατομμύρια.
  • το 2023 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 101 εκατομμύρια. 
  • το 2024 οι πωλήσεις να φθάνουν τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια .... κέρδη 154 εκατομμύρια.

Αγορά Ιδίων μετοχών
Στις 16 Δεκεμβρίου 2021, το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας ενέκρινε την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών εξουσιοδοτεί την Εταιρεία να επαναγοράσει έως και 100 εκατομμύρια δολάρια κοινών μετοχών Κατηγορίας Α της Εταιρείας και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Αυτό το πρόγραμμα δεν υποχρεώνει την Εταιρεία να αποκτήσει κάποιο συγκεκριμένο ποσό κοινών μετοχών και το πρόγραμμα μπορεί να επεκταθεί, τροποποιηθεί, ανασταλεί ή να διακοπεί ανά πάσα στιγμή κατά την κρίση της Εταιρείας

  • Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η Εταιρεία αγόρασε 378.475 μετοχές για 21,1 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών που καταβλήθηκαν, σε μια μέση τιμή 55,81 δολάρια ανά μετοχή. 
  • Τον Ιανουάριο του 2022, η Εταιρεία αγόρασε 245.700 μετοχές για 13,9 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών που καταβλήθηκαν, σε μία μέση τιμή 56,48 δολάρια ανά μετοχή.

Παρέμειναν διαθέσιμα για μελλοντικές αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος περίπου 65,0 εκατομμύρια δολάρια.

198 σχόλια:

  1. Κ. Nek σας απαντάω εδώ στο καινούργιο ποστ,
    Bingo… Η Petrobras (PBR & PBR.A) είναι η αδυναμία μου από oil and gas και εκεί διατηρώ μία καλή θέση στο χαρτοφυλάκιο.

    Πάρτε τραγουδάρα από την χώρα του καφέ που με πιάσατε στα πράσα:
    https://www.youtube.com/watch?v=z9UIbPPs-T8

    Δεν χρειάζεται εδώ καμιά ιδιαίτερη ανάλυση στα νούμερα. Όταν την ανακάλυψα μου έπεσε το σαγόνι. Έχει μειώσει και ταχύτατα το χρέος της τα τελευταία χρόνια.
    Ένα και μόνο ένα προβληματάκι… το πολιτικό ρίσκο της χώρας. Απο τη μία έχουμε το ακραίο στοιχείο Bolsonaro να κυβερνά και από την άλλη ο Lula το άλλο ακραίο στοιχείο που βγήκε από την φυλακή και προηγείται στα exit polls. Ένα πράγμα σέβομαι.. Εκεί τα ακραία πολιτικά στοιχεία σε αντίθεση με Κίνα, Ρωσία, Τουρκία κοκ εκλέγονται από τον λαό.

    Από ότι καταλαβαίνω από τα λίγα που διάβασα, ενώ η Βραζιλία εξάγει αργό, εισάγει μερικές φορές βενζίνη, diesel και αέριο για να καλύψει εσωτερικές ανάγκες. Κάπου μεταξύ 2011-2016 εκεί το κράτος επί κυβέρνησης Dilma Rousseff ανάγκασε την εταιρεία να πουλάει εσωτερικά κάτω από την τιμή κόστους. Η εταιρεία, αυτό το μεγαθήριο, παραλίγο να πτωχεύσει. Έτσι εκδοθήκαν οι προνομιούχες μετοχές για να σωθεί η εταιρεία.

    Από τότε βέβαια η εταιρεία είναι αγνώριστη. Με νόμο πέρασε αυτό που αποκαλείτε Import parity for gasoline and diesel. Εκεί λοιπόν προσέξτε.. η αναπροσαρμογή των τιμών που πουλάει στο εσωτερικό της χώρας δεν είναι αυτόματη με όρους αγοράς. Άλλα κάθε τόσο όποτε κρίνει η διοίκηση αυξάνει τις τιμές. Αυτό τώρα σε ανοδικές τιμές πετρελαίου γίνεται σχετικά αργά με αποτέλεσμα μέχρι να παρθεί η απόφαση η εταιρεία μερικές φορές να χάνει χρήματα. Αυτό φυσικά γίνεται για πολιτικούς λόγους. Από την άλλη η εταιρεία εξάγει ένα μέρος του αργού που παράγει σε όρους αγοράς (περίπου 20-25% της συνολικής παραγωγής).

    Αυτή την στιγμή στην Βραζιλία γίνεται χαμός με τις υψηλές τιμές πετρελαίου στη χώρα, παραπονιούνται οι καταναλωτές, απεργούν οι νταλικέρηδες κτλ… και εν’όψει προεκλογικού αγώνα και οι δύο υποψήφιοι λένε ότι θα καταργήσουν το parity.

    Μέχρι τώρα οι διοικήσεις από το 2016 και μετά αποδείχτηκαν πράγματι ανεξάρτητες και δούλεψαν για το συμφέρον της εταιρείας. Αλλά από το 2021 ο Bolsonaro πήγε να βάλει χέρι στη διοίκηση 2 φορές. Θεμελιωδώς με βάση τα νούμερα αγοράζεται με κλειστά μάτια… προσοχή στο πολιτικό ρίσκο εκεί λοιπόν. Εκλογές τον Οκτώβριο και ο Lula προηγείται…..

    Από Βραζιλία να κοιτάτε και το μεγαθήριο του iron ore VALE. Επίσης κάτι κέρδη μερίσματα που βγάζουν μάτι… Εκεί ίσως βέβαια είναι λίγο καλύτερα γιατί είναι ένα αγαθό που δεν αναφέρετε στον απλό λαό οπότε δεν γίνεται τόσο πολιτικό παιχνίδι με αυτό όπως με το πετρέλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Τάκη,
    Ευχαριστούμε για άλλη μία αναλυτική παρουσίαση.

    Η συγκεκριμένη μου τραβάει την προσοχή.. Έχει πολύ ψαγμένο ιδρυτή και το αγαθό της αναφέρεται σε ευρεία κλίμακα κλάδων.. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι αρκετοί θεωρούν τον κλάδο υπηρεσιών πληρωμών κορεσμένο στον δυτικό κόσμο (Ευρώπη & Βόρεια Αμερική). Για μένα δυστυχώς είναι ένας κλάδος που δεν έχω καμία επαφή και γενικότερα με το fintech.
    Επίσης το πρόβλημα που έχω είναι ότι τέτοιου τύπου εταιρείες με τέτοιο growth δεν έχω τρόπο/γνώση να τις αποτιμήσω σωστά, βάζοντας τιμές στόχους στο μυαλό μου. Θα μου πείτε τώρα… γιατί μπορείς να αποτιμήσεις της 1,000 θυγατρικές της Citi ή μήπως το πολιτικό ρίσκο της Petrobras. Όχι.... αλλά εκεί μπορώ να αντιληφθώ τις αλλαγές στο λειτουργικό τους περιβάλλον. Στην FOUR όχι...
    Αλλά φαίνεται καλή περίπτωση η συγκεκριμένη και ίσως μπω με ένα μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ για την αναλυτικότατη παρουσίαση.

    Από αυτές που έχετε παρουσιάσει μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει:
    ReΝew Power: Για την χρονιά που λήγει Μαρ 24 περιμένουν EBITDA περίπου USD 1,100-1,200m αναλόγως καιρικών συνθηκών. Οπότε ο καθένας τα κουμάντα του. Ψήφισαν και πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. Γενικά την συγκεκριμένη την θεωρώ άχαστο στοίχημα. Βγαίνει και ο δισεκατομμυριούχος Adani που έχει διπλανό μαγαζί και συνέχεια λέει πόσο δρόμο έχουν οι ανανεώσιμες στην Ινδία. Υπομονή εδώ.

    ADMA: Θα με βρείτε και εμένα μέσα. Δεν είμαι ειδικός στο biotech αλλά από αυτά που διάβασα είναι τέρμα ανελαστικό το προιόν. Το management εκτελεί εξαιρετικά το business plan αν και απ’ότι κατάλαβα τους ξέφυγαν τα έξοδα. Κατά τα άλλα μου αρέσει που όπως εξηγήσατε τα έσοδα εμφανίζονται με καθυστέρηση επειδή τα κέντρα λειτουργούν και συλλέγουν πλάσμα μέχρι να αδειοδοτηθούν. Τα καθαρά κέρδη είναι θέμα χρόνου εδώ. Ίσως γίνει και στόχος εξαγοράς.

    Ετοιμάζομαι να μπω και Freyr. Ελπίζω σε ένα γρήγορο κάτω προς τα 5 όπως έκανε η ReNew. Μου φαίνεται πολύ ολοκληρωμένο project υποδομών σε ένα market που εγγυημένα έχει μόνο Growth τα επόμενα 10 χρόνια. Γενικά έχει άριστους promoters kai shareholders. Βλέπω σιγά σιγά και γραφεία στην Ευρώπη. Επίσης παρατηρώ ότι σε αυτήν όπως και στην Renew την έκδοση μετοχών την κάλυψαν κυρίως το PIPE και δευτερευόντως οι επενδυτές SPAC. Αυτό αν και είναι λίγο μυρουδιάδικο σχόλιο μου δείχνει ότι οι θεσμικοί την εμπιστεύονται και έκαναν ουρά για να μπούνε.

    Τώρα που διορθώσαμε θα ξανακάνω μια επανάληψη να δω που βρίσκονται και οι υπόλοιπες εταιρείες που αναλύσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη ReΝew την αντικαθιστώ με Fluence που συνεργάζεται και με ReNew στην αποθήκευση ενέργειας.

      Διαγραφή
    2. https://investor.renewpower.in/news-releases/news-release-details/fluence-and-renew-set-local-joint-venture-boost-energy-storage

      Διαγραφή
    3. Για Freyr συνμφωνώ .... αλλά αργεί ακόμη η παραγωγή.

      Διαγραφή
    4. Μην σας ξαναχάσουμε κύριε coffeeroomboy.
      Aς μας λέτε έστω μια καλημέρα, που και που ...

      Διαγραφή
  3. EYΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ SUPER ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ FOUR KAI TON KYRIO BARREN ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ. ΑΣΧΕΤΟ. ΤΗΝ QS ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την QS , όπως και τη Lazr τις κρατάνε ψηλά. Ίσως ξέρουν τι έχουν στα χερια τους και δεν τολμάνε να πιέσουν τις τιμές. Όμως η παραγωγή αργει ακόμη ...

      Διαγραφή
    2. Η Luminar δεν έχει καθόλου καλη συμπεριφορα τον τελευταίο καιρό. Μεγάλη αδυναμία και δεν μπορω να καταλάβω τον λόγο.. Μαλλον θα τη βρείτε κάτω απο τα 10 όπως θέλατε.

      Η QS είναι άλλο πράγμα. Δε νομίζω να πέσει κάτω απο τα 13,2$ αν δεν την πληθωρίσουν μετοχικώς. Μακάρι να έπεφτε δηλαδή. Επίσης, οι shorters πιστεύω φοβούνται λιγάκι για περαιτέρω, καθώς είναι μετοχή που μπορεί να ανεβεί τρελά με κάποια ανακοίνωση τεχνολογικού χαρακτήρα.

      Διαγραφή
    3. Για δείτε τι γίνεται σε όοολες τις μετοχές Lidars και τότε θα πείτε ... ΑΨΟΓΗ Η Luminar 💖💖💖

      Διαγραφή
    4. Σιγουρα θα πληθωρίσουν τις Luminar και QS. Υπολογίστε διπλάσιες μετοχες να είστε μέσα.

      Διαγραφή
    5. Εχτε δίκιο σε αυτό, αλλά δεν την συγκρινω με τους πεθαμένους του κλαδου. Ως leader που είναι, την συγκρίνω με τους leaders άλλων κλάδων. Τελευταία πάντως χτυπηθηκε και απο την αποφαση της toyota να κοιτάξει προς τις καμερες. Αλλά τόση αδυναμία απο αυτό; Ομολογώ πως δεν ξερω.

      https://www.iotworldtoday.com/2022/04/08/toyota-goes-full-tesla-in-plans-to-back-cameras-over-lidar-in-autonomous-vehicles/

      Διαγραφή
    6. Να αυξήσει λίγο σοβαρά τις πωλήσεις και να πιάσει το lidar και την κοιτάμε τότε για αγορά. Έτσι το βλέπω εγώ ... και ας είναι ακριβότερη

      Διαγραφή
  4. Σήμερα θα έχει πολύ ενδιαφέρον η κίνηση της Fed. Λένε ότι θα είναι πολύ επιθετική και μπορεί να κάνει και ρεκόρ αύξησης κατά 0,75% καθώς έχει μείνει "behind the curve". Αν γίνει έτσι πιστεύω ότι η αγορά θα αντιδράσει βραχυπρόθεσμα αρνητικά αλλά κατά τη γνώμη μου θα είναι κάτι θετικό για τη συγκράτηση του πληθωρισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ είμαι υπέρμαχος της αύξησης των επιτοκίων. Κάπου μεταξύ 3% με 5% max τα επιτόκια είναι υγεία για ένα σκληρό νόμισμα.

      Διαγραφή
    2. Τι έγινε παίδες;
      Τι έπαθε η αγορά;

      Διαγραφή
    3. Αφού μας έβγαλε το λάδι μας κάνει επιτέλους να χαμογελάσουμε λίγο αλλά ειναι μαραθώνιος και όχι εκατοστάρι keep walking.

      Διαγραφή
    4. Υπέρβαση των 14500 με 14600 στο Nasdaq θα σκάσουμε χαμογελάκια. Μέχρι τότε .... βααααριεεεεμαι

      Διαγραφή
    5. Σε αυτήν τη φάση έχετε απόλυτο δίκιο θέλουμε νέο τοπικό υψηλό και τιμές πάνω από 14700

      Διαγραφή
    6. Τραμπολίνο η αγορά. Χθες χαρούμενη, σήμερα χώνεψε το νέο και πέφτει. Να δούμε πώς θα ξυπνήσει αύριο...

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα , κύριε Ευρωβλάχε γιατί δεν το γράφετε όπως είναι : τρενάκι του τρόμου δηλαδή , όπως τον βλέπω τον Nasdaq σήμερα μακάρι να σταματήσει μόνο στο -5% .

      Διαγραφή
    8. Οι μετοχές όπως και τα δέντρα θέλουν ρευστό για να αναπτυχθούν. Από τη στιγμή που το περιορίζεις ή του αλλάζεις τη ρότα (ομόλογα) δυσκολεύεις τα πράγματα. Για την ακρίβεια λιγοστεύεις τόσο τις εταιρείες που θα καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε "φτωχότερο" περιβάλλον όσο και τις πιθανότητες υπεραπόδοσης σε όσες τα καταφέρουν.

      Διαγραφή
    9. Με μια λέξη...πίκρα! Κατ' αρχάς χθές πρέπει να έγινε το χώσιμο του αιώνα. Από εκεί και πέρα βλέπω δύο σενάρια.

      Πρώτον, είμαστε σε τίναγμα της αχλαδιάς για να φύγει πάνω για ένα bear market rally.

      Δεύτερον, είμαστε ήδη σε bear market και όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο καλύτερα.

      Στα ξένα μια Alibaba έχω, στην οποία χάνω 55-60%, οπότε δεν απέχω πολύ απ' το μηδέν γι'αυτό θα διακρατήσω. Περισσότερο λυπάμαι για το ΧΑ που θα το φάει ο λύκος...Κρίμα που κράτησα την Performance για κάτι καλύτερο. Έπρεπε να είχα βγεί all out.

      Διαγραφή
    10. Μα εμείς οι Nasdaqιδες ήμαστε σε bear market. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ και βαααααριόοοιμαστε.

      Διαγραφή
    11. @ Ευρωβλάχος

      "Περισσότερο λυπάμαι για το ΧΑ που θα το φάει ο λύκος..."

      Θα αστειεύεσται βέβαια...δεν έχω άποψη για τις εταιρείες των ΗΠΑ καθώς είναι αγορά που δεν γνωρίζω...αλλά για το ΧΑΑ μπορώ να απαριθμήσω πάνω από 10 εταιρείες που πιθανολογώ πως θα βρίσκονται σε ψηλότερα επίπεδα του χρόνου τέτοιο καιρό (σ΄αυτές δεν συμπεριλαμβάνω την ΠΕΡΦ)... ο πόλεμος στα ναύλα, στο πετρέλαιο και στην Ουκρανία δεν θα κρατήσει για πάντα

      Διαγραφή
    12. Δείτε εδώ τι λέει ο κύριος Βακάκης. Τον πάτε, δεν τον πάτε, σίγουρα είναι διορατικός. Εγώ συμφωνώ με αυτά που λέει.

      "Όποιος αγνοήσει τα σημάδια ο Θεός να τον βοηθήσει γιατί θα το χρειαστεί (…) Τα πράγματα μέρα με τη μέρα, σκοτεινιάζουν."

      https://www.google.com/amp/s/www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/apostolos-vakakis-ta-melloumena-tha-ine-poli-pio-viea-ap-oti-antilamvanete-o-kosmos/amp/

      Διαγραφή
  5. Σήμερα βγάζει αποτελέσματα και η Sklz μετά το τέλος της συνεδρίασης , χθες έβγαλε και η Amd αρκετά καλά αποτελέσματα να δούμε πως θα το πάρει η αγορά , στην Intel έπεσαν φάπες πάντως και ας είχε καλά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με ενδιαφέρουν η Sklz και τα esports σε αυτό το περιβάλλον.

      Διαγραφή
    2. Πληροφοριακά το ανάφερα , δεν εχω μετοχές από την Sklz , η Amd από ότι βλέπω τα έχασε τα κέρδη της σήμερα βέβαια η μέρα ειναι σημαντική λόγω Fed .

      Διαγραφή
    3. Τι εγινε κύριε Geopard? Πάμε για κλείσιμο του χαμηλού γκαπ;

      Διαγραφή
    4. Το είχα επισημάνει αλλά κοιτάμε και με την άκρη του ματιού μας το μεγάλο , αν ο αλγόριθμος ειναι όπως τα λέτε το μεγάλο γκαπ θα ειναι μόνο η αρχή και θα χορτάσουμε όλοι , περιμένω τα αποτελέσματα την δευτέρα.

      Διαγραφή
    5. Σε bull market όλα θα κλείσουν .... η αγορά όμως ακόμη είναι bear. Άρα θέλουμε συντήρηση και να μας δίνουν κομματάκια. Χράτσα χρούτσα με τη μασελίτσα ..μ

      Διαγραφή
    6. Αυτό θα το πουν τα αποτελέσματα και μόνο στην παρούσα φάση. Εμένα δυστυχως με πέταξε έξω, πήρα δυο φορές, μία στο 75,5$ και τα έδωσα στο 73,χχ και άλλη μια στο 78 και την έδωσα στο 76,χχ.

      Περίμενα V σχηματισμό αλλα φλερταρε με το U εκει κάτω και ερχόταν Fed (που περίμενα ραλλακι) και, κυρίως, αποτελέσματα αμεσως μετά που καλό είναι οι εταιρίες που κατέχει κάποιος αυτήν την περίοδο να είναι σε ερευνητική φάση για να μην επηρεάζονται απο τα αποτελέσματα. Μισό στραβοπάτημα και -30% στο τσεπάκι.

      Έτσι σκεφτηκα, την πάτησα, το ήθελα το 20%-25% αλλά τι να κάνουμε, σ' ε λα βι.
      Εν αρχήν ειναι να μη δεσμευσουμε κεφάλαιο σε πτωτικό τρεντ και μετά θέλουμε 100% και 150% για να το παρουμε πίσω.

      Κάποιος διάσημος γκουρου έχει πει "τα διαφύγοντα κάρδη μπορούν να συσσωρεύονται στο άπειρο, οι ζημίες όμως μπορούν να είναι πεπερασμενες και μόνο".

      Για πιο μακροπροθεσμα, το αν θα κλείσει το gap θα το πει η καταναλωτική συμπεριφορά των Αμερικάνων. Αν θα δανείζονται με τον τρόπο που το έκαναν.


      Αν βγαλει καλά αποτεέσματα πάει για 150$.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα στην όμορφη παρέα. 2 σημαντικές ειδήσεις για UPST και SOFI αντιστοιχα:

    https://finance.yahoo.com/news/upstart-announces-upstart-ai-lending-130000984.html

    https://www.pymnts.com/partnerships/2022/galileo-and-mastercard-accelerating-digital-transformation-in-latin-america-and-the-caribbean/amp/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Upst μας είχε ενημερώσει για αυτό πριν την έναρξη της συνεδρίασης , τα mail έρχονται στην ώρα τους πάντα.

      Διαγραφή
  7. Όσοι ενδιαφέρεστε μάλλον θα το έχετε δει, η ASTS πήρε την άδεια απο την FCC για να σηκώσει τον δοκιμαστικό δορυφόρο. Πιστεύω πως τελικά θα εκτοξεύσουμε μεσα στο καλοκαίρι.

    Γκουρουδιά, 30$ εκει γύρω με την εκτόξευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Bugs_Bunny την IONQ , μιας και την είχατε αναφέρει παλιότερα, πως την βλέπετε σε αυτές τις τιμές που βρίσκεται τώρα;

      Διαγραφή
    2. κε Market Cap, εγώ δεν εχω IONQ αυτή τη στιγμή. Την είχα πάρει και δώσει άμεσα με λιγοστα κέρδη όταν έδειχνε αδυναμία γύρω στα 12$.

      Τώρα, για το πως τα πάει, ο θεός και η ψυχή της. Κανεις μας δεν καταλαβαίνει το αντικείμενο χαχα. Γι' αυτο αν και δεν την γουσταρω την τεχνική αναλυση την προσεγγισα καθαρά τεχνικά σε επιπεδο τιμων στην κορδέλα.

      Υποτίθεται απο δημοσιεύματα ότι κατεχει τον πιο advanced κβαντικο υπολογιστή. Να ξέρετε πάντως ότι ο κύριος αντίπαλός της δεν ειναι η Rigetti και λοιπές αηδίες, αλλά ετούτη εδώ.
      https://www.honeywell.com/us/en/press/2021/11/honeywell-quantum-solutions-and-cambridge-quantum-complete-business-combination-to-form-world-s-largest-most-advanced-standalone-quantum-company

      Πάντως, αν ήθελα να βαλω 10$ σε αυτή στο σύνολο, σε τιμή γύρω στα 6,5$ θα έβαζα το 1,5. Συνηθως ό,τι χτυπιεται απο τους sort, με δύσκολο αντικειμενο πάει πολύ κάτω.


      υ.γ. Είχα έναν γνωστό/φίλο στο πανεπιστήμιο που πήγε στην Αγγλία για διδακτορικό στους κβαντικούς υπολογιστές το 2005. Τελευταία φορά μιλήσαμε γύρω στο 2007 ή 2008 μεσω mail. Θα κάνω μία κρούση μήπως και απαντήσει να τον ρωτήσω γνώμη. Το σκεφτομαι εδώ και κανα 3μηνο να το πράξω, αλλά δεν εχω αξιωθεί. Αν τον βρω και πάρω πληροφορίες, θα το ποστάρω.

      Διαγραφή
    3. Αν το αντίπαλο δέος είναι η Honeywell, αυτό σημαίνει ότι έχει λαμπρό μέλλον... Ίδωμεν! Όπως και να χει όμως Κ. Bugs_Bunny, σας ευχαριστώ πολύ για την αναλυτικότατη απάντηση σας . Θα έχω το νου μου επίσης για τυχόν νεότερο σχόλιό σας μελλοντικά, γύρω από την εταιρία.

      Διαγραφή
  8. Shift4 Announces First Quarter 2022 Results
    https://s28.q4cdn.com/546129658/files/doc_financials/2022/q1/Q1FY22ShareholderLetter.pdf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H τάση αναθεωρήσεων των εκτιμήσεων για το Shift4 Payments: δυσμενής. Ενώ το μέγεθος και η κατεύθυνση των αναθεωρήσεων εκτιμήσεων θα μπορούσαν να αλλάξουν μετά την έκθεση κερδών της εταιρείας που μόλις κυκλοφόρησε, η τρέχουσα κατάσταση μεταφράζεται σε Zacks Rank #5 (Ισχυρή πώληση) για τη μετοχή. Έτσι, οι μετοχές αναμένεται να υποαποδώσουν την αγορά στο εγγύς μέλλον.

    Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς αλλάζουν οι εκτιμήσεις για τα επόμενα τρίμηνα και το τρέχον οικονομικό έτος τις επόμενες ημέρες. Η τρέχουσα συναινετική εκτίμηση EPS είναι 0,25 $ σε έσοδα 165,75 εκατομμυρίων $ για το επόμενο τρίμηνο και 1,03 $ σε 697,48 εκατομμύρια $ σε έσοδα για το τρέχον οικονομικό έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Τάκη σας έκανε το δωράκι η Four το θέμα ειναι πόσο κάτω θα πάει , το γκαπ στα 44 ειναι δεδομένο ότι θα κλείσει , βλέπω και ένα στόχο στα 30-32 https://prnt.sc/fodBYkuFm1p6 έχει έναν ανεστραμμένο ΩΚΩ αλλά υπάρχει και κάτι που θα την έστελνε ακόμα και στα 20 αλλά δεν το πολυπιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 30 το έχω δει και το έχω διαβάσει ότι το περιμενει η μισή Αμερική.

      Θα περιμένω .... απολαμβαανοντας Obseva .
      Άσχετο, αλλά .... Super Group
      Μια ποιοτική εταιρεία ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ!! Με θετικές ταμειακές ροές, δίχως χρέος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη εντελώς ενημερωτικά την Four την ακολουθεί πολύ λιγότερος κόσμος από την Upst , στο κουτσομπόλικο stocktwits την ακολουθούν 2569 χρήστες έναντι 30739 δεν νομίζω ότι έχουν ανακαλύψει την Four ακόμα , την Sofi πχ την ακολουθούν 81459 χρήστες όχι ότι αυτά τα νούμερα ειναι αξιόπιστα αλλά κάτι λένε και απλά τα έχουμε στο μυαλό μας .

      Δυστυχώς οι αρκούδες μας πήραν τα σκαλπ σήμερα, εγώ το εχω πάρει απόφαση και θα το πάω μέχρι τέλους με την Upst .

      Άψογη η κυρία (Obsv) σήμερα.

      Διαγραφή
    3. Η Upst είναι απο άλλο πλανήτη.
      Όσο τη βυθίζουν .... χράτσα χρούτσα με τη μασελίτσα

      Διαγραφή
    4. Καλά κάνετε εγώ ειμαι πλέον χωρίς δόντια , άρα βλέπω διακριτικά και βράζω στο ζουμί μου , που θα πάει θα έρθει ο καιρός που οι ταύροι θα πάρουν τα σκαλπ από τις αρκούδες και θα χορτάσουμε και εμείς , περιμένω την δευτέρα να δω τα αποτελέσματα της Upst .

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα , κύριε Τάκη τι λέτε για τον Nasdaq μέχρι που τον βλέπετε να πηγαίνει; το 12.000 λογικά στο επόμενο πτωτικό του θα το χάσει , βλέπω το 11400 από κάτω και το 10300 σαν πιθανές στηρίξεις με τα μαντζούνια μου , βέβαια με τόσο ξύλο χρωστάνε ανοδικό , καλό θα ήταν αν έχει καλά αποτελέσματα η Upst να βοηθηθεί από έναν ανοδικό Nasdaq .

      Διαγραφή
    6. Ναι μπορεί και 10.000 ο Nasdaq και ως 3000 ο SP.

      Διαγραφή
    7. κ. Geopard τους στοχους τους βγαζετε απο τα fibo? ή με άλλο τροπο . Προσωπικα το 11400-11300 το βλεπω και εγω που αν το σπασει μπορει να δει και κατω απο 10000. Γενικα απο το παρελθον από το 2009 και μετά η προσεγγιση του 200ρη εβδομαδιαίου exponential δινει αναπηδηση και απαρχη ανοδικου. Iδωμεν

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα , κύριε Dr_deligianaki ναι συνδυαστικά κοιτάζω και το fibo αλλά τα κυματικά δεν τα κατέχω και τόσο καλά , βέβαια στο 11300 έχουμε και ένα γκαπ και το 50% του ανοδικού από την διόρθωση του covid και το 10300 ειναι το 38,2% του συνολικού ανοδικού από την διόρθωση του covid και από ότι γνωρίζω δεν ειναι απαγορευτικό να το δει , σίγουρα ποιο γνώστης ειναι ο κύριος Βarren και θα μας απαντούσε καλύτερα στο τεχνικό κομμάτι με τα κύματα .


      Κύριε Barren η απουσία σας ειναι αισθητή και σας παρακαλώ να επανέλθετε στο φόρουμ η άποψη σας ήταν και ειναι χρήσιμη καθώς και το μοναδικό χιούμορ σας ειναι κάτι που μας λείπει .

      Διαγραφή
    9. https://www.marketwatch.com/story/based-on-19-bear-markets-in-the-last-140-years-heres-where-the-current-downturn-may-end-says-bank-of-america-11651847842?siteid=yhoof2

      Διαγραφή
    10. ''Hartnett and the team say the current bear market would end Oct. 19 of this year, with the S&P 500 at 3,000 and the Nasdaq Composite at 10,000.'' Mα τοσο ακριβεια ρε παιδί μου.

      Διαγραφή
  11. Επικό ξύλο στην fubo! Πολλές ζημιές -0,8 ανά μετοχή, μειωμένο arpu, αυξημένο acpu σε σχέση με τα ετήσια του 21. Τα έσοδα πολύ κοντά στις προβλέψεις 100% από 1q21, οι συνδρομές αυξήθηκαν στις 1,1m . Αν συνεχίσουν έτσι με τις ζημιές μέχρι τέλος του χρόνου θα χρειαστεί νέα κεφάλαια. Υπόψιν ότι παραδοσιακά το 2q είναι πιο αδύναμο. Κε Τάκη έχετε κάποια ιδέα που οφείλεται η τόσο μεγάλη αύξηση εξόδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με 450 m μετρητά φτάνει μέχρι και το 23 αν σταματήσει να καίει τόσο χρήμα. Η ανάπτυξη της πολύ δυνατή όσα έσοδα και να κάνει αν δεν γυρίσει σε κέρδη και θετικές οργανικές ταμειακές ροές μπορεί να δει και χαμηλότερες τιμές

      Διαγραφή
  12. o Nasdaq αυτή τη στιγμή είναι στο -17,66% από τον ΚΜΟ-200.
    Στο 5ετές διαγραμμα του stockcharts που μπορώ να δω, άλλη μία φορά έχει απομακρυνθεί τόσο προς την αρνητική κατεύθυνση, τον Μάρτιο του '20 που άγγιξε σχεδόν το -21%.

    Αντίθετα, έχει αποκλίνει θετικά 24% και 29% τον Φλεβάρη του '21 και τον Αύγουστο του '20.

    Το ερώτημα είναι: Αποκλίνει περισσότερο στα θετικά λόγω φύσης των χρηματιστηριών (ανεβαίνουν) ή δεν έχει προτίμηση στο "εδαφος" αλλά αποκλίνει περισσότερο ανάλογα με τον αν ευθυγραμμίζεται ή όχι η κινησή του με την κλίση της εφαπτομένης του [κι άρα μπορούμε να περιμενουμε κάτι ανάλογο απο τον δείκτη προς τα κάτω δεδομενου ότι απο αρχές Απρίλη έγινε αρνητική η κλίση];

    Δυστυχως δεν εχω ουτε τα στοιχεία ούτε τα μοντέλα, θα ήθελα να ξέρω τις τυπικες αποκλίσεις ιστορικά του δείκτη.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------
    Θα γίνω σταλεγάκιας, αλλά για το fubo τα έλεγα, δεν τα έλεγα; Ελπίζω οι φίλοι εδώ να έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειές τους.

    Αν κάποιος ενδιαφέρεται για υδρογόνα, πέρα απο την plug, περουσιαζει ενδιαφερον και η Bloom Energy. Τοίχο τοίχο ε? Και για 2-4 μερες διακράτηση, να το ξεπεταγμα απο τα χαμηλα όχι για παραπανω (Εγω δεν εχω και δεν σκεφτομαι να παρω προς το παρον)


    κε Τάκη, έβγαλε η STEM αποτελέσματα. Εχει αυξήσει backlog, revenues, margin κλπ αλλά εχει εκδόσει και άλλα convertible notes και σα να εχουν αυξηθεί λίγο οι υποχρεώσεις. Θα τους ρίξετε μια ματιά να μας πείτε τη γνωμη σας; Στο pre-market παντως φαίνηκε να χαίρεται η αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λέγατε κε Bugs Bunny αλλά ποιος ακούει.? Ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος. Δεν περίμενα τέτοια εξαϋλωση στην συγκεκριμένη. Δεν περίμενα τόσα έξοδα με τπτ. Πίστευα πως θα ξεκινούσε κάποιο είδος περιορισμού των εξόδων. Είναι και το project με το στοίχημα που θα συνεχίσει να καίει χρήμα αλλά είναι αν πετύχει θα την αλλάξει επίπεδο

      Διαγραφή
  13. Εδω και μέρες, αναταραχές στις ΗΠΑ με επεισοδια που δεν μας παρουσιάζουν εδω τα ΜΜΕ σε σχέση με δικαστικούς, μεγαλους τεχνολογικους παροχους, βασικος παραγοντας για την πτωση του DOW k. a. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κ Τάκη πως είδατε τα αποτελέσματα της FUBO TV?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fubo
      η τρέχουσα κατάσταση μεταφράζεται σε Zacks Rank #2 (Αγορά) για τη μετοχή.
      Είναι σημαντικό ότι ενισχύσαμε τον ισολογισμό της fuboTV, ολοκληρώνοντας το τρίμηνο με περισσότερα από 456 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Αυτή η αυξημένη οικονομική ευελιξία αναμένεται να μας οδηγήσει μέχρι το 2023 και στοχεύουμε σε θετικές ταμειακές ροές και προσαρμοσμένο EBITDA (AEBITDA) το 2025, με μια σχετικά μέτρια απαίτηση μετρητών που αναμένεται το 2024».

      Διαγραφή
    2. Και η Opendoor παρουσίασε πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου κ. Τάκη...

      Διαγραφή
    3. Την OBSV την εχει ομως Zacks Rank #4 για πωληση

      Διαγραφή
    4. Να και τα νερα puplic offering στο δρόμο που χάραξε ο κεκρωπας και αυτα

      Διαγραφή
    5. H Οbseva έχει πωλήσεις;
      Στο Θα, θα και θα .... όμως είχαμε Tιμή στόχο δίνει τα 12, ο μονάστερος αναλυτής Nash

      Διαγραφή
    6. Προσωπικα φοβηθηκα πολυ με Fubo, δυστυχως οσο κανει scale προς τα πανω, τοσο αυξανονται τα εσοδα αλλα τοσο αυξανονται και οι ζημιες. Τα gross margin πιο αρνητικα απο ποτε, με πονο καρδιας και τσεπης, ολοι οι λογοι δειχνουν αρνητικη πορεια και δεν βλεπω πως θα γλυτωσουμε τη χρεοκοπια. Επισης ανησυχητικο η μειωση QoQ για τους subscribers αλλα και η οδηγια για ακομα λιγοτερους στο 2ο τριμηνο.
      Κριμα γιατι περα απο πραγματικα ωραιο προιον, ο Γκαντλερ μου ειναι συμπαθης, αλλα οπως φαινεται στο renegotiation συμβολαιων που ειχε ταξει για τη νεα χρονια δεν πετυχε χαμηλοτερες τιμες αλλα αντιθετως.. υψηλοτερες. Μακαρι να βλεπετε κε. Τακη κατι που δεν βλεπω, οι προτασεις Ζακ μου κανουν περισσοτερο για καποιον αυτοματο αλγοριθμο και αμφιβαλλω αν το buy δωθηκε μετα τα αποτελεσματα, ολοι οι οικοι πετανε τα χαρτια απο το παραθυρο.

      Διαγραφή
  15. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ SKILLZ ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ? ΒΛΕΠΕΤΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ? ΤΑ PMAU ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ. ΟΜΩΣ ΜΕΓΑΛΟ ΝET LOSS.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΚΟΜΑ ΞΥΛΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. η ASTS εχει μπει σε beast mode.

    Η γνωμη μου είναι ότι θα ειναι καλό για την τσέπη κάποιου να έχει τουλάχιστον το 50% του χαρτοφυλακίου του σε αυτήν στις τιμές εδω γύρω. Εγω εχω το 15% και θα κοιτάξω να είμαι με αρκετά παραπανω απο το 50% όταν θα σηκωνόμεθα.
    Ο μόνος λόγος που δεν έχω ήδη αυτό το ποσοστό είναι μηπως πάει πάλι πίσω η εκτόξευση.
    Πραγμα που δε νομίζω αυτή τη φορά, αλλά πιάστηκα εξ απίνης τον Δεκέμβρη και δε μου άρεσε..

    Δεν την παντρευόμαστε για longterm κλπ. Αρχίζουμε τις πωλήσεις με το που θα μπει ο δορυφόρος σε τροχια (ανάλογα και το κλίμα βεβαια). Πιστεύω ότι θα εχει την πορεία της SPCE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας κ. Bugs, εχω θεση στην ASTS απο οταν ηταν NPA ακομα. Μου αρεσε πολυ η συμφωνια με B. Riley για δεσμευση αγορας μετοχων, οποτε και εαν της ζητηθει, με discount μολις 3% απο την τιμη market, μεχρι του ποσου των 75 εκ. Ο εν λογω οικος συγκαταλεγεται απ' οτι αντιλαμβανουμε στους ποιοτικους, αναλυτης του βρισκονταν στο τελευταιο conference call και με αυτο τον τροπο δινει ψηφο εμπιστοσυνης στο ολο εγχειρημα. Θεμα χρονου πιστευω και το coverage της μετοχης απο τον οικο

      Διαγραφή
    2. κε Πανοραμίξ, ναι, την είδα την συμφωνία. Κι εμένα μου άρεσε πολύ.

      Αν δουλεψει ο δορυφόρος, όλα θα ειναι βατά μετά. Πουλαμε βέβαια για να αγορασουμε στο offering που θα κανει για να χρηματοδοτήσει τη συνεχεια του project.

      Σκεφτόμαι πόσο χαϊβάνια ήμασταν που χάψαμε τις προτερες ημερομηνίες εκτόξευσης. Είναι δυνατόν να εκτοξευαν χωρίς την έγκριση της FCC και χωρίς να εχει ξεκλειδωθεί το PIPE? Τι να πω, ντροπή μας. Σαν σχολιαρόπαιδα την πατήσαμε (εγω δηλαδή)


      κε Panoramix αν επιτρέπεται τι ποσοστό του χαρτοφυλακίου σας έχετε σε αυτή και πως σκοπεύετε να παίξετε την εκτόξευση κλπ?

      Διαγραφή
    3. Κ Bugs
      Εχω 35% χαρτοφυλακιο πανω της στο 9.59 μ.ο και καθε φορα που πεφτει τσιμπαω .
      Μονο λαθος που εκανα δεν τσιμπησα και τωρα την περιμενα πιο χαμηλα και πηρα αλλα χαρτια για να κατεβασω μ.ο
      Εγω προσωπικα μολις παρω ενα 100 % θα διωξω το κεφαλαιο και θα την αφησω οσο οπου και αν παει.
      Φυσικα και πιαστηκαμε χαιβανια αλλα που να γνωριζαμε ποσο πανω η κατω θα παει
      Την εχω δει στα 15 το καλοκαιρι ενδοσυνεδριακα αν θυμαμαι καλα εφτασε και 12 πριν κανα διμηνο αλλα δεν τολμησα να πουλησω απο φοβο μην φυγει ,Λανθασμενα βεβαια αλλα...




      Διαγραφή
    4. Κ. Bugs έχω το 30 % του χαρτοφυλακιου πάνω της και δε το λέω με περηφάνια. Την έβλεπα εκεί στο 21 με πολύ καλό κέρδος και έλεγα δε θα πουλήσω τόσο χαμηλά. Δε σκέφτομαι να παίξω την εκτόξευση γιατί η αγορά είναι εντελώς παράλογη πλέον και δεν μπορώ να πιάσω την τάση. Αφου ήταν λόττο εξαρχής θα την αφήσω να δω που θα παει

      Διαγραφή
    5. μάλιστα, τελικα ειστε φορτωμενοι και οι δύο, ειμαι ο πιο ελαφρυς. Εχει καλλιεργήσει προσδοκιες λοιπόν. Αντε να δούμε.

      Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

      Διαγραφή
    6. Να υπενθυμίσω ότι ο κύριος Τάκης ειναι εκτός στην Asts όχι γιατί δεν του αρέσει η εταιρεία , έχει τονίσει το ξεκλείδωμα από τους pipers και ότι θα την σορτάρουν να κλειδώσουν κέρδη και με τέτοια αγορά άνετα την πάνε στα 2,5 αφού κέρδη δεν έχει και μπορούν να κανουν ότι γουστάρουν , πχ δείτε σήμερα την AMD που έβγαλε κέρδη πέρα από κάθε προσδοκία και έχει γυρισει σήμερα εκεί που ήταν πριν τα αποτελέσματα , αυτό το λέω και στον εαυτό μου με την Upst που κάτι αντίστοιχο θα γίνει και θα πέφτει και δεν θα ξέρουμε το γιατί.

      Διαγραφή
    7. κε Geopard αυτή ειναι η μαγεία των αγορών. Καθένας βλεπει τα πράγματα από άλλο πρίσμα.

      Εγώ εχω τελείως άλλη άποψη απο τον κο Τάκη, δεν πιστεύω ότι συνίσταται να είναι κάποιος έξω στη συγκεκριμενη. Κι αυτό, γιατί όπως θα έχετε δει ανεβαίνει με +60% και +100%.
      Βέβαια, κι εγώ την είχα στο 25% του χαρτοφυλακίου και μείωσα στο 15% με μια κάποια ζημία γιατί με αγχωνε εκείνη την περίοδο. Τελευταία όμως, κρατάει εκπληκτικά καλά για την αγορά που είμαστε.

      Κι επειδή είναι στα όρια της meme stock, που σημαίνει ότι με δοθείσα ημερομηνία εκτόξευσης και λίγο σπρώξιμο θα βρει αγοραστές σε κάθε μα κάθε, μα κάθε επίπεδο λέω να ειμαι απο τώρα και ας την πανε όπου θέλουν. Αλλωστε στόχος μου ειναι να κάνω παίγνιο με 70-80% του χαρτοφυλακίου τότε, οπότε πάλι αγοραστής θα βγω.

      (θα εκανα με 100% παίγνιο, αλλά ήδη ξεκίνησα να σπρωχνω και στην Upst πλεον. Εδω κάτω δεν λεει να μην εχει κάποιος ουτε απο αυτή. ASTS, UPST, QS η αγιά τριάδα κατ' εμέ)

      Διαγραφή
    8. For ASTS insiders:...https://www.forbes.com/sites/jimvinoski/2020/07/23/orbions-plasma-rocket-thrusters-will-power-asts-new-space-based-cell-tower/?sh=155c8a883bbc
      https://orbionspace.com/manufacturing/

      ..and outsiders:..https://ast-spacemobile.myspreadshop.com/all

      Διαγραφή
  17. Αν και δεν απευθύνεστε σε μένα κε ΤΑΤΑ για χάρη του διαλόγου να σημειώσω ότι το stock based compensation αξίας 80 εκ αν δεν προσμετρηθεί στις ταμειακές ροές θα είχαμε -160 εκ αρνητικές λειτουργικές ροές! Σύντομα θα χρειαστεί πάλι κεφάλαια αλλά το θέμα είναι αν θα βρεθούν και με ποιους όρους. Την τελευταία φορά δανείστηκε με 10%. Κε Τάκη το stock based compensation στην ανάλυση που κάνεις το δέχεσαι ως μη ταμειακή ροή ή το υπολογίζεις στα έξοδα (όπως κάνουν κάποιοι αναλυτές)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Αρίστο, τώρα που προσμετρήθηκε, πόσο είναι οι λειτουργικές ροές?

      (αν θέλετε να δώσετε λιγο τα φωτα σας, γραψτε και το πως το υπολογίζετε)

      Διαγραφή
    2. Κε Bugs_Bunny η εταιρεία είχε -83,5 εκ ocf μόνο επειδή πήρε 78 εκ πραγματικό κόστος εργασίας και δεν το πλήρωσε σε μετρητά αλλά το πλήρωσε με την έκδοση μετοχών μειώνοντας υφιστάμενους και μελλοντικούς μετόχους για να διατηρήσουν ευχαριστημένους τους υπαλλήλους τους. Αν έπρεπε να πληρώσει σε μετρητά θα έπρεπε να βρίσκει επιπλέον αυτό το ποσό. Η ανάλυση των εταιρειών χωρίς προσαρμογές ταμειακών ροών για αποζημίωση βάσει μετοχών μπορεί να δώσει παραπλανητική εικόνα σε διάφορους αριθμοδείκτες όσον αφορά στην προσπάθεια αποτίμησης της εταιρείας. Είναι πολύ συνηθισμένο εταιρείες στα πρωίμα στάδια τους και κατά τη φάση την ανάπτυξης τους να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο αλλά κάποιοι αναλυτές τονίζουν ότι για πιο συντηρητικές εκτιμήσεις θα πρέπει να τις υπολογίζουμε ως έξοδο και να μην προστιθονται στις ocf επειδή χρησιμοποιούνται κάποιες φορές από τις διοικήσεις προς επηρεασμό των δεικτών

      Διαγραφή
    3. πολυ διαφωτιστική απάντηση! Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  18. Γιατί ο Απόστολος Βακάκης βλέπει να έρχεται «τέλεια καταιγίδα» https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2131232/giati-o-apostolos-vakakhs-vlepei-na-erhetai-teleia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. PLTR ΕΤΑΙΡΙΑΡΑ!! και peter thiel GENIUS (για τον εαυτό του..)
    Η σκεψη μας στους μετόχους του Πήτερ ετούτη τη δύσκολη ώρα, που κάποιοι μάλλον θα έχουν χρεοκοπήσει κάπου τώρα.


    UPST η καλυτερη επιλογή φωνάζει εδώ το διάγραμμα. Την πιστευω τρελά, την πιστεύει κι η αγορά, εντούτοις όμως ανησυχώ για τυχόν μισό παραστράτημα
    https://twitter.com/richard_chu97/status/1523398905190178816/photo/1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , κύριε Bugs_Bunny στην Pltr ο κύριος Τάκης είπε πληθωρισμό χαρτιών και δεν ακουμπάει ο κύριος Barren ειμαι σίγουρος ότι σήμερα θα ειναι αγοραστής γιατί την πιστεύει , άντε βγάλε άκρη τώρα , με όρους P/E ναι ειναι ακριβή αλλά και καλά αποτελέσματα να έβγαζε η μοίρα της ειναι προδιαγεγραμμένη δείτε και τις μεγάλες Apple Microsoft Tesla που έβγαλαν καλά αποτελέσματα τι έπαθαν μετά με τέτοια αρκουδιάρικη αγορά .

      Στην Upst περιμένω καλά αποτελέσματα πέρα από κάθε προσδοκία αλλά την μοίρα της την γνωρίζω , με αυτήν την αγορά μπορει άνετα να δει τιμές κάτω από 70 μην πω και παρακάτω και φανώ υπερβολικός , θεωρητικά με όρους P/E για φέτος και με την προϋπόθεση ότι θα βγάλει τα αποτελέσματα που λέει ειναι ποιο τσάμπα και από το τσάπα αφού ειναι μια σοβαρή εταιρεία με κέρδη που κάνει με το παραπάνω αυτό που υπόσχεται , ένα παράπονο εχω μόνο ότι αγορές ιδίων δεν έχει αρχίσει ακόμα ενώ το έχει πει.

      Διαγραφή
    2. κε Geopard πόσων ετων είστε αν επιτρέπεται?

      Διαγραφή
    3. Κύριε Bugs_Bunny τα εχω τα χρονάκια πενηντατρία ειμαι όχι ότι έχει κάποια σημασία .

      Tο πήρα απόφαση σήμερα θα κάτσω στα αυγά μου , έλεγα να κάνω ένα bid 10% στην Upst με σκοπό να τα δώσω αύριο ή στο AH από την IB

      Διαγραφή
    4. Αν δεν πάμε σε Γ Παγκόσμιο πόλεμο .... είναι πολλά τα λεφτά που θα έχουμε μεθαύριο

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα, κύριε Τάκη λίγο ποιο συγκεκριμένος μπορείτε να γίνετε; μια παρατήρηση για τις μετοχές που συνεχώς αυξάνουν θα ήθελα αν έχετε άποψη και ένα σχόλιο χωρίς γρίφους για τον αν βγάλατε άκρη με την δραστηριότητα της εταιρείας με το τμήμα του αυτοκίνητου.

      Διαγραφή
  20. Να δούμε πρώτα το τρίμηνο της UPST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους.
    Κύριε Τάκη ένα σχόλιο αν μπορείτε για ARVL, LAZY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανόμοια πράγματα πάμε να συγκρίνουμε.
      Η Lazy είναι θωρηκτό με νούμερα αξιοζήλευτα .... η άλλη είναι Θα, θα και θα και δυστυχώς με Ρώσο μεγιστάνα απο πίσω. Άρα δύσκολοι οι καιροί για Αrrival.

      Διαγραφή
  22. Aγοραζει κανενας ή κοιτατε ολοι την οθονη. Εγω λεω σιγα σιγα να μπαινω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ξεκινημα αγορές UPST στα 51.5$
    Eίμαι on fire στις προβλεψεις αυτήν την περίοδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Upst πλήρη απογοήτευση , καλά αποτελέσματα τριμήνου αλλά η οδηγία για τον υπόλοιπο χρόνο πλήρως απογοητευτική , κύριε Τάκη τελικά ο αλγόριθμος δεν ήταν τόσο σούπερ , προβλέπει μείωση εσόδων 10% , βλέπω και dilution αρκετά μεγάλο απο 86,2M σε 95M η τιμή της αναπροσαρμόζεται δραστικά προς τα κάτω με το growth να μην ειναι το growth .

    Περιμένω να μας πείτε την άποψη σας για την πορεία της εταιρείας και μήπως αναθεωρήσατε σε κάτι , τελικά ο David Chiaverini κάτι παραπάνω ήξερε , δυστυχώς νομίζω ότι την πατήσαμε και σε αυτήν από ότι βλέπω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνα με τα νούμερα που έβγαλε η Upst και λίγο μπακαλίστικα πιθανολογώ για κέρδη το 2022 κάπου στα 250 εκατομμύρια το πρόβλημα ειναι το dilution από 85,2M σε 96M και το ποσοστό κέρδους που πέφτει κάπως (αναμενόμενο αφού τα δάνεια στα αυτοκίνητα πρέπει να έχουν μικρότερο ποσοστό κέρδους ) νομίζω ότι από 21% πήγε στο 20% .


      Περιμένω την οπτική σας κύριε Τάκη με αγωνία ,αν και πλήρως απογοητευμένος το είπατε εσείς ότι θα βαρεθώ , πραγματικά ουτε σε 10 χρόνια δεν θα συνέλθω από την ζημιά που έπαθε το χαρτοφυλάκιο μου.

      Τρομάρα μου που νόμιζα ότι θα βγάλει τρελά αποτελέσματα προς τα πάνω σήμερα και θα αγόραζα και άλλες.

      Διαγραφή
    2. Αυτή την οπτική δεν την καταλαβαίνω.

      Νόμιζα πως θα βγάλει τρελά αποτελέσματα προς τα πάνω σήμερα και θα αγόραζα και άλλες .... αλλα έβγαλε τρελά απιτελεσματα και επειδή οι memeδες μόνο πουλάνε δεν θα αγοράσω

      Διαγραφή
    3. Αυτό γίνεται γιατί πιστεύεις οτι θα πάει πολύ πιο κάτω

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη δεν μπορώ να διαθέσω άλλη ρευστότητα για να περιμένω , αυτή ειναι η κατάσταση στο ταμείο μου , ήθελα να πάρω ένα γρήγορο κέρδος και ευτυχώς που δεν το τόλμησα γιατί θα έπαιρνα μια γρήγορη ζημιά .

      Διαγραφή
    5. καλημέρα, αν πιστεύεται στην εταιρεία τότε στα επίπεδα αυτά καλό θα είναι να γίνει μια πρώτη τοποθέτηση. Λογικά με τα margin που θα σπάσουν λόγο της μεγάλης πτώσης η τιμή θα πάει χαμηλότερα. Προσωπικά θα περιμένω να ξεκινήσουν τις αγορές ιδίων για να προχωρήσω σε ενίσχυση θέσης. Η κατάσταση που επικρατεί στην Αμερική, όπου όλα ξεπουλιώνται, δίνει την ευκαιρία αγορών σε τιμές που δεν θα φανταζόμασταν πριν λίγους μήνες. Επίσης για κάποιον που θέλει μεγάλες εταιρείες για το χαρτοφυλάκιου του καλό θα ήταν να εξετάσει την Google σε τιμές γύρω από τα 2.000 $.

      Διαγραφή
    6. κε Geopard, η κατάσταση που διαμορφώθηκε σε τούτη εδώ ευνοεί το μπαούλο. Δείτε με πόσο ρυθμό προσθέτουν "συνεργάτες".

      Το μεγα ζήτημα βέβαια ειναι σε τι ρυθμό θα συνεχίσει η ομαλή αποπληρωμή των δανείων που δίνονται μεσω αυτής.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Bugs_Bunny δεν πιστεύω αυτό που βλέπω σήμερα δηλαδη με κακά αποτελέσματα που θα πήγαινε σε αρνητικές τιμές; η διοίκηση έδωσε κάτω ένα 10% στα έσοδα προληπτικά και η εταιρεία έχει κέρδη και τώρα ειναι στα 40$ σχεδόν 50% κάτω από χτες , πότε θα ανακτήσει αποτιμήσεις σε 2-3-4 χρόνια; μεγάλη αποτυχία και αυτή , δεν πιστεύω να ξαναδεί τιμές πάνω από 70 για φέτος με αυτήν την συμπεριφορά και ο πόλεμος να τελειώσει και ο πληθωρισμός να μειωθεί , υπεραποδίδει μόνο στην πτώση και μαλιστα σήμερα που θα κάνει πάρτι όλη η Αμερική μετά από τόσο ξύλο , την ατυχία μου μέσα που πήγα και έμπλεξα πάλι https://prnt.sc/o4_9lXp95X9G

      Διαγραφή
    8. Το δικό μου το μπαούλο κύριε Βugs έπιασε σκωρο. Πως τον λέγανε κύριε Τάκη αυτόν στο capital που έσπαγε τις φούσκες με την βελόνα. spac. com ipo. com μετά το doc. com Tην άλλη την kubi την ξεφορτωθηκα πριν βγάλει αποτελέσματα και φθασει 10. σεντσια

      Διαγραφή
    9. Άρχισαν οι αναλυτές τα καμπανάκια στην Upst , κύριοι κατά πάσα πιθανότητα μπλέξαμε με απάτη αν τα λένε καλά οι αναλυτές ότι χρηματοδότησαν δάνεια από τον ισολογισμό της εταιρείας , ελπίζω να μην ειναι έτσι παραμένω μέσα με όλο μου το κεφάλαιο και ειμαι σχεδόν στο 1/10 της αποτίμησης που είχα πέρυσι τον Φεβρουάριο , κύριε Τάκη εσείς τι λέτε ; παραθέτω και το άρθρο που έχει και την άποψη του David Chiaverini μέσα https://www.marketwatch.com/story/upstart-stock-could-shed-more-than-half-its-value-as-earnings-highlight-perfect-storm-of-headwinds-11652187766?cx_testId=22&cx_testVariant=cx_1&cx_artPos=6&mod=home-page-cx#cxrecs_s

      Διαγραφή
    10. Μα τι γράφετε κύριε Geopard?
      Ενα μέρος των δανείων (πολύ μικρό) μένει στον Ισολογισμό .... και κάποια απο αυτά πωλούνται σε εταιρείες.
      Η απάτη από που προκύπτει;

      Διαγραφή
    11. Κύριοι είμαστε σε περιβάλλον παγκοσμίου πολέμου τη σας παραξενεύει ?

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη το ξέρω , αλλά ο Chiaverini το επισήμανε σαν φάουλ που έχει αυξήσει το ποσοστό γιατί και καλά αυξάνει την έκθεση στα δάνεια και την έχωσε σήμερα στα 35 αν κατάλαβα καλά . Τι eps δίνουν για το επόμενο έτος οι αναλυτές έχουμε υπόψιν σας κύριε Τάκη γιατί βλέπω να πέφτει κάτω από 20 το P/E για το 2022 μέχρι να αντιδράσει , σιγά μη αντιδράσει με αυτήν την αγορά , εγώ υπολογίζω γύρω στα 3$ αν δεν πάνε τόσο καλά τα πράγματα ενώ ήθελα τουλάχιστον πάνω από 5$ πριν τα αποτελέσματα μην πω και παραπάνω, γενικά εχω τρομοκρατηθεί και δεν το κρύβω.

      Διαγραφή
    13. Μόνο ο Γ Παγκόσμιος πόλεμος με φοβίζει. Στα χρηματοοικονομικά business as usual.

      Διαγραφή
    14. Κύριοι, η πτώση οφείλετε στο ότι ενώ η εταιρεία τιμολογείτο ως growth με το guidance που έδωσαν ακυρώθηκε το premium που της έδεινε η αγορά. Επίσης αν είδα καλά ο CEO παραδέχθηκε ότι δεν υπολόγισαν καλά τις επιπτώσεις του πληθωρισμού και της ανόδου των επιτοκίων. Τόνισε ότι λόγω της ανόδου των επιτοκίων, τουλάχιστον ένα μέρος των δανείων δεν θα δινόταν με τα σημερινά δεδομένα.
      Σε κάθε περίπτωση η πτώση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Στην ΙΒ το επιτόκιο δανεισμού μετοχών είναι στο 108%.
      Το πιθανότερο είναι, όταν ξεθυμάνουν οι πωλήσεις, να δημιουργήσει ένα πλάγιο κανάλι τιμών έως ότου σε πρώτη φάση μπεί στα δάνεια αυτοκινήτων και το κυριότερο στα στεγαστικά, κάτι το οποίο θα πάρει τουλάχιστον 2 χρόνια.
      Προσωπικά αυτό στο οποίο έχω εστιάσει είναι στο δάνειο που λήγει νομίζω το 2026 και το οποίο είναι μετατρέψιμο σε μετοχές με τιμή περίπου 225$. Αν δεν υπάρχει όρος αλλαγής της τιμής μετατροπής δεν νομίζω να προτιμήσει να το εξοφλήσει απ' το να εκδόσει νέες μετοχές.

      Διαγραφή
    15. To 30% του συνόλου των μετοχών έχουν σορταριστεί.

      Επίσης ο αλγόριθμος πετάει στα αυτοκίνητα.

      Διαγραφή
    16. Κύριε BRK τι μου λέτε τώρα , εδώ λέγαμε για τετραψήφιο φέτος και τώρα παρακαλάμε να μην δει το μονοψήφιο . Δηλαδή τι θέλει να πει η αγορά ότι από τα 850 εκατομμύρια έσοδα αν πάει στο 1,25 δις (47% αύξηση) παύει να ειναι growth γιατί δεν έδωσαν πρόβλεψη 1,4 δις (65% αύξηση ) που στο τέλος θα τα βγάλει και μπορει και παραπάνω εν μέσω ενός παγκοσμίου οικονομικού πολέμου και χαϊδεύει άλλες εταιρείες που έχουν βγάλει πραγματικά χάλια αποτελέσματα και που θα πληγούν από την κρίση .

      Κύριε Τάκη αυτό που ζούμε νομίζω ειναι κραχ από κάθε άποψη και ειναι οικονομικός παγκόσμιος πόλεμος οκ δεν ειναι ο Γ παγκόσμιος πόλεμος.

      Διαγραφή
    17. E, όχι και 4ψήφιο φέτος. Χαλαρώστε λίγο κύριε Geopard. Πιάσαμε τώρα και το μονοψήφιο;
      Ή του ύψους ή του βάθους είστε;

      Το 2020 δεν είδαμε παρόμοιες υπερβολές προς κάτω; Να σας θυμίσω για π.χ Lazy και Century Casinos; Δείτε τα χαμηλά τους.

      Διαγραφή
    18. Πάντως εκεί στην Upst κάτι δεν πάει καλά αντί να βγει και να πάρει το 10-12% των μετοχών σήμερα από το ταμπλό με το buyback που έχει ανακοινώσει κάθονται και σφυρίζουν , απλά απαράδεκτο γιατί σήμερα θα είχε διπλή σημασία γιατί θα έδινε σήμα στην αγορά.

      Διαγραφή
    19. κ. Geopard αυτό που λέω είναι ότι λόγω του πληθωρισμό και της ανόδου των επιτοκίων δεν θα έχει το ρυθμό ανόδου τζίρου και κερδών που υπολόγιζαν. Όταν μια εταιρεία θεωρείτε growth οι προβλέψεις τζίρου και κερδών γίνεται σε βάθος πενταετίας. Έτσι μια μείωση του guidance έχει επίπτωση σε όλες τις χρονιές. Όσο πιο φουσκωμένο είναι το guidance τόσο μεγαλύτερη επίπτωση έχει μια μείωση του . Ανέφερα ότι η πτώση είναι μεγάλη και το επιτόκιο δανεισμού στο 108% μιας και όλοι ψάχνουν χαρτία για να σορτάρουν. Έχω παρατηρήσει, στην Αμερική, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ημερίσια πτώση σε μια μετοχή η τιμή συνεχίζει να διολισθαίνει με μικρότερο ρυθμό στις επόμενες συνεδριάσεις έως ότου βγεί κάποια αντίδραση.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τάκη αν η αγορά δεν ήταν τόσο χάλια πιστεύω άνετα θα το έβλεπε το υψηλό της φέτος αλλά με λίγο καλύτερα νούμερα τώρα για το μονοψήφιο εσείς δεν λέγατε P/E=10 για ευκαιρία και ότι τα 70$ ήταν το P/E του 2022 , πάντως και η Sofi που σήμερα έβγαλε καλά αποτελέσματα ξύλο τρώει αν και χάλασε το AH surprise στους σορτ που ήταν στημένοι , Lazy και CNTY ήταν δώρο αφού έφυγαν σφαίρα πάνω , τώρα σιγά μην κανουν τέτοιο πράγμα θα φτύσουμε αίμα μέχρι να γυρίσουμε σε ανοδική αγορά .

      Διαγραφή
    21. Όταν έρχεται η ώρα να κοιτάζουμε P/E είναι η καταλληλότερη ώρα για πώληση.

      Εγώ κοιτάζω εδώ ... Βλέπουμε έναν ξεκάθαρο δρόμο για την οικοδόμηση μιας εταιρείας με έσοδα άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα χρόνια και επικεντρωνόμαστε μανιακά στην επίτευξη αυτού του στόχου.

      Διαγραφή
    22. Γιατί η Upst και η Fubo έβγαλαν άσχημα αποτελεσματα; SUPER έβγαλαν .... and so what?

      Διαγραφή
    23. Την Upst όμως έχουν βάλει κυρίως στο μάτι τώρα και την έχουν ξεσκίσει , το Νοέμβριο είχε οδηγία για 1,1 δις για το 2022 αλλά από τότε την έσκισαν άρα δεν έχει να κάνει μόνο με την οδηγία που λέει ο κύριος BRK , όλες μα όλες οι εταιρείες ειναι για κάτω σε αυτήν την αγορά ασχέτως τι αποτελέσματα βγάζουν.
      Κύριε Τάκη αν η εταιρεία επιβιώσει σε μια 10ετία να έχουμε την υγεία μας θα κοιτάμε το P/E που θα έχει τότε για να πουλήσουμε , το 2030 είχατε γράψει για 120 δις κεφαλαιοποίηση άρα αν πάει με φουλ τα γκάζια το 2032 θα ειναι trillion $ baby ή κάπου εκεί , δεν ξέρω μόνο πόσες μετοχές θα έχει για να ξέρουμε και σε τι τιμή θα είμαστε ουτε αν θα έχει κάνει κάποιο split.

      Διαγραφή
    24. Σας έχω απαντήσει ήδη .... όταν οι άλλοι κοιτάζουν P/E εγώ είμαι όξω.

      Διαγραφή
    25. Προς το παρόν ο στόχος είναι να εισέλθει στην αγορά δανείων αυτοκινήτων και κατόπιν στα στεγαστικά δάνεια. Στόχος πάνω απο τα 10 δις πωλήσεις.... όπως δίνει guidance o Giruard. Μέχρι το 2030 που λέτε είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα έχω πουλήσει.

      Διαγραφή
    26. Καλημέρα , τα small dollar loan που πειραματίζεται αυτήν την περίοδο λέτε να έχουν μέλλον τα ψάξατε κάπως; χθες πάντως του τα έχωσε του Dave Girouard o Jim Cramer https://www.youtube.com/watch?v=fd4LiDFfUmk όχι ότι ο Cramer ειναι κάτι αξιόλογο αλλά το χώσιμο έγινε για τα δάνεια που είπα και εγώ χθες , πάντως ο Dave ήταν εμφανώς καταπονημένος στην συνέντευξη που ήταν μετά την συνεδρίαση.

      Διαγραφή
    27. κε Τάκη, αν πιάσει τα 10 δις πωλήσεις και παρακρατήσει στον ισολογισμό της 7 δις δανεια, τότε δεν πάμε πουθενά.
      Ο ρυθμός αύξησης παρακρατηθέντων δανείων σε σχέση με τον ρυθμό αύξησης εσόδων ήταν περίπου 3πλασιος κι αυτός ήταν ο λόγος της πτώσης.

      Εγω την πιστεύω, μου άρεσει το αντικείμενο αλλά θέλω μετοχική θεση σε μια fintech κι όχι σε lender. Πρέπει να ξεφορτωθεί τα δάνειά της. Κι για να γίνει, πρέπει κάποιοι να πληρώσουν για να τα πάρουν. Αν δεν πληρώσουν, τότε πάει να πει ότι δεν εμπιστεύονται τους δανειολήπτες.

      Τεσπα, πουλησα όλη τη θεση των 51$ στα 34$ χθες. Θα την έχω απο πολυ κοντά, λλά δε θέλω θεση προς το παρόν. Πήρα ενα ωραιο -4,8% στο χαρτοφυλάκιο. Δε με χάλασε..
      Καλά να πάθω γιατί ενώ τα έγραφα για καιρό, είδα την πτωση και FOMOθηκα μην τυχόν κανει V. Πληρωσα την υπεροψία μου της σωστής (κατά το ήμισι όπως αποδείχτηκε) κρίσης.

      Θα γλείψω λιγο τις πληγές μου και θα δω που θα τα πάρω πίσω.


      υ.γ. Αύξησα την ASTS στο 22% του χαρτοφυλακίου μου, στα 6,9$ χθες. Είχα σκοπο να την παω στο 20% αλλα μειώθηκαν τα διαθεσιμα, οπότε καταλαβαίνετε.. Δευτέρα 16/5 αποτελέσματα. Ελπίζω να εκτοξεύσουμε μη μας τη φορέσει και ο Abel δε θα το αντεξω.

      Διαγραφή
    28. Έχει απαντηθεί και εξηγηθεί γιατί έγινε αυτή.η διακράτηση δανείων ... που αφορούν το δανεισμό αυτοκινήτου. Δεν έχει στόχο να κρατάει δάνεια στον Ισολογισμό της ....

      Διαγραφή
    29. Kαλημέρα, διαβάζοντας την χθεσινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων καθώς και πολλές αναλύσεις σχετικά με την UPST, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτό που ενόχλησε την "αγορά", εκτός από την μείωση του growth, είναι η αυξηση των δάνειων που διακρατά. Πιστεύουν ότι είναι bad loans τα οποία δεν μπόρεσαν να μεταβιβάσουν σε τρίτους. H δικαιολογία που ανέφερε ο CEO ότι η διακράτηση γίνεται για να γίνει καλύτερος ο αλγόριθμος δεν έγινε πιστευτή. Ανέφεραν ότι στην περίπτωση που αρχίσει η εταιρεία να διακρατά δάνεια η αποτίμηση της θα πρέπει να γίνει με P/E 10, εξού και οι μειώσεις των τιμών στόχων. Θεωρώ ότι μετά το κράξιμο που δέχθηκε χθές ο CEO σχετικά με τα δάνεια θα καθαρίσει τον ισολογισμό. Σε κάθε περίπτωση θα φανεί στα επόμενα αποτελέσματα. Επίσης δεν νομίζω να προχωρήσει σε αγορά ιδίων αν πράγματι πρόκειται για bad loans.

      Διαγραφή
    30. Χρησιμοποιήσαμε τον ισολογισμό μας ως μηχανισμό εκκαθάρισης της αγοράς. Όταν τα επιτόκια αυξάνονται τόσο γρήγορα, είναι δίκαιο να πούμε ότι η ικανότητα της πλατφόρμας μας να αντιδρά στην τιμή εκκαθάρισης δεν είναι τόσο γρήγορη όσο θα θέλαμε. Καθώς τα επιτόκια κινούνται και οι επενδυτές θέτουν νέα σημεία αναφοράς απόδοσης… μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση στην αντίδραση που συμβαίνει όταν παρέμβουμε για να γεφυρώσουμε τα πράγματα με τον ισολογισμό μας. Δεν πρόκειται για μακροπρόθεσμη ή μεγάλη δραστηριότητα. Το να ανταποκρινόμαστε πιο εύστροφα στις μεταβαλλόμενες τιμές είναι κάτι στο οποίο θα επενδύσουμε για να αυτοματοποιήσουμε.

      CFO Sanjay Datta

      Διαγραφή
    31. Κύριε Bugs_Bunny νομίζω πράξατε σωστά. Όταν μπαίνουμε σε μια εταιρεία πρέπει να έχουμε κατά νου και στρατηγική εξόδου εάν κάτι στραβώσει. 

      Προσωπικά αγόρασα την Upstart στις δόξες της, τον Οκτώβριο/21, ακριβώς μια μέρα πριν βγάλει αποτελέσματα 3ου τριμήνου στα 310 δολάρια. Έβγαλε 19% υψηλότερες πωλήσεις (αν θυμάμαι καλά), κάτω από τις ελπίδες των κερδοσκόπων που έσπευσαν να την "χώσουν". Την επομένη προσγειώθηκε στα $250. Εγώ τα κατάφερα λίγο καλύτερα, έκανα stop loss στα $265 με συνολική ζημιά 950 δολάρια με τις προμήθειες. Μου κακοφάνηκε μεν, έχω μάθει ωστόσο πως όλα τα θεραπεύει ο χρόνος εκτός από την ολική απώλεια κεφαλαίου.

      Είναι σαφές ότι ο μανατζερ δεν επιτυγχάνει αυτά που υπόσχεται. Κατά 95% όταν μια εταιρεία πάρει την κάτω βόλτα δεν σηκώνει κεφάλι. Αυτό εύκολα το βλέπουμε και δίπλα, στις εταιρείες που ανέλυσε ο κύριος Τάκης (εδώ ζορίζεται η Amazon τι να λέμε τώρα).

      Για την σχετικά μικρή ζημιά σας τούτη την περίοδο υπάρχει λύση. Μετατρέπεται τα δολάρια σε ευρώ, βοηθάει και η ισοτιμία, με τα χρήματα αγοράζεται ΕΥΠΙΚ, δεχόσαστε την δημόσια πρόταση της Allianz και σε δυο (πιθανολογώ) μήνες  βγαίνετε γιατρεμένος και αρκετά πιο έμπειρος. 

      Διαγραφή
    32. Σε ποια τιμη θα γινει η δημόσια πρόταση κ.Hippy?

      Διαγραφή
  25. καλησπέρα, πρώτη αγορά UPST στο after market. θα μπουν στο μπαούλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσθέτω και εγω την πιο κατω, (ποιο λόγο εχει να πεφτει?),
      Kubient, Inc. (KBNT)
      NasdaqCM - NasdaqCM Real Time Price. Currency in USD
      Add to watchlist
      0.7949-0.0843 (-9.59%)
      At close: May 9 04:00PM EDT
      0.6001 -0.19 (-24.51%)

      Διαγραφή
  26. Απαντήσεις
    1. To ipo έγινε τον Δεκέμβριο του 2020 στα $20. Οπότε υπάρχουν ακόμη κερδισμένοι στο χαρτί.

      https://www.marketwatch.com/story/upstart-prices-ipo-at-20-for-market-cap-of-1-45-billion-11608092379

      Διαγραφή
    2. Εχετε άποψη κ. Τάκη για την Inmode? Μετά και τη σημερινή μέρα έχει p/e 11.

      Διαγραφή
    3. Tα P/E δεν μετράνε γιατί δεν ξέρουμε για τα κέρδη ποιού έτους μιλάμε. Το μόνο που μετράει είναι η ανάπτυξη.

      Την Inmode όπως έχω δηλώσει θα την ξαναψάξω στα 10 ... που είναι το παλιό 20.

      Διαγραφή
    4. Εννοείται αν πάει .... τους πάτους και τις κορυφες δεν τα ξέρει ουδείς.

      Διαγραφή
    5. Δεν μου άρεσαν τα αποτελέσματα 1ου τριμήνου της INMD κ. Τάκη. Οπότε όχι, δεν αγόρασα. Δεν έχω τίποτα στις ΗΠΑ, ούτε καν ρευστό σε δολάρια.

      Αντοχή και μικρή ελκυστικότητα στην ισοτιμία (κατά τη γνώμη μου) δείχνει η Αγγλία. Έχω σημαντική θέση σε καρααμυντικά χαρτιά (GSK.L, BATS.L, MNG.L)

      Διαγραφή
    6. κ. Hippy,

      Αφού σας αρέσουν αμυντικά χαρτιά και Αγγλία ρίξτε μια ματιά Petershill Partners PLC: PHLL.L. Private Equity της Goldman που κάνει acquire minority stakes σε άλλα private equities. Εισήλθε σχετικά πρόσφατα. Τιμή 220p με NAV στο 339p. Προσοχή γιατί ο ισολογισμός είναι σε USD ενώ διαπραγματεύεται σε GBP.

      https://www.petershillpartners.com/News.html

      Θέλει λίγο προσοχή γιατί συνήθως ο κλάδος του Private Equity δεν τα πάει καλά σε περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων, αλλά πιστεύω μία διαδρομή μέχρι τα 300p την έχει εύκολα. Δεν είναι και καμιά τρελή ευκαιρία αλλά μου δίνει την εντύπωση ενός εύκολου στοιχήματος (-35% από το NAV). Ξεκίνησε πριν 3 μέρες και αγορές ιδίων.

      Διαγραφή
    7. Μου αρέσει σαν ιδέα....stop
      Αργήσαμε μια μέρα αγαπητέ φίλε, το μέρισμα κόπηκε χθες....stop
      Αγόρασα 2,000 στα 218 στην ΙΒ-stop loss στα 200....stop
      Επόμενη αγορά 3000 ελπίζω στα 238....stop

      (προτιμώ να πυραμιδώνω)

      Διαγραφή
    8. Ήδη λόγω αποκοπής καταφέρατε και αγοράσατε λίγο χαμηλότερα όμως :-)

      Δεν ξέρω πόσο νόημα έχει stop loss σε τέτοιου είδους εταιρεία, ειδικά με αυτή την αγορά, δεν θα το απέκλεια να πάει σε ακραίες συνθήκες στα προηγούμενα χαμήλα των 180p. Βέβαια αγοράζουν ιδίες μετοχές κάθε μέρα, και είναι και καραμαζεμένη από την GS >70%. Επίσης άμα δείτε και το χαρτοφυλάκιο έχει καλή διασπορά από greenfield - brownfield investments σε διάφορα sectors μέχρι και real estate, noninvestment grade bonds etc. Επίσης στο earnings call ανέφεραν πολλές φορές ότι τα κέρδη τους ήρθαν >60% από management fees άρα είναι διατηρήσιμα σε μεγάλο βαθμό.

      Δεν νομίζω να χάσουμε εδώ (ούτε όμως θα κερδίσουμε και πολλά).

      Διαγραφή
    9. Αστειεύτηκα για το μέρισμα κύριε Coffeeroomboy, όπως και στο σύνολο του σχολίου. Η επιλογή σας "κουμπώνει" πάνω μου καθώς η επενδυτική μου οπτική είναι "λιγότερα αλλά σιγουρότερα". Και κατά μέσο όρο κάθε 5 έτη θα σκάει και μια μεγάλη ευκαιρία που θα απογειώνει το χαρτοφυλάκιο (πχ η ΛΗΜΑΝ το 2008, τα ΟΕΔ του psi το 2012, το πετρέλαιο το Μάιο του 2020) ή μικρότερη "ευκαιριούλα" (πχ η BT-A.L προ 7μήνου).

      Εάν ένα χαρτοφυλάκιο ποντάροντας στα "σιγουράκια" (δημόσιες προτάσεις, ΑΜΚ κλπ) καταφέρει απόδοση 15% ετησίως θα έχει 2πλασιάσει στα 5 χρόνια, 4πλασιάσει στα 10 κ.ο.κ. Μοιάζει μεγάλο το διάστημα στην πραγματικότητα όμως δεν απέχει και πολύ από το χρονικό αντίστοιχο των εταιρειών "spacs" των οποίων οι διοικήσεις τάζουν αντίστοιχες αποδόσεις με τεράστιο (όπως αποδείχθηκε) ρίσκο.

      Το stop loss δεν είναι ούτε λογικό ούτε παράλογο. Είναι στρατηγική ελέγχου κινδύνου.


      Θυμίζω το πρώτο μάθημα του ευαγγελίου κερδοσκοπίας

      Όταν μπαίνω σε μια μετοχή σκοπεύω στο κέρδος. Δέκα μερόνυχτα να έχω σκανάρει το χαρτί, εάν η επιλογή μου ακολουθήσει αντίθετη πορεία, σημαίνει ότι κάπου λάθεψα. Στην εταιρεία? Στο management? Στο timing? Στην τάση της αγοράς? Μικρή σημασία έχει. Το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζω.

      Στο πρώτο -5% ρωτάω στον καθρέφτη:

      -"Πες πως δεν την είχες αγοράσει, τώρα στην τρέχουσα τιμή θα την αγόραζες?"

      Εάν μου απαντήσει ΟΧΙ, την πουλάω επιτόπου. Εάν μου απαντήσει ΝΑΙ συνεχίζω να την διακρατώ. Αν όμως υποχωρήσει επιπλέον 5% την πουλώ δίχως δεύτερη σκέψη. Διότι εάν φτάσω να χάνω 50% μετά πρέπει να κερδίσω 100% για να βγω στεγνός απ΄την κερδοσκοπία.

      Διαγραφή
  27. κε Τάκη, έχετε κάποια γνωμη για τον leader του υδρογόνου την Plug? Την παρακολουθείτε καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η κατάσταση στην Wall είναι για γέλια. Όλα πάνω κ τώρα όλα κάτω. τι να πω... Κ τη θεωρούσα πιο σοβαρή αγορά από την ψωροκωσταινα.

    Αnyways..

    Προσωπικά είχα αγοράσει Upstart στα 70+ γιατί θεωρούσα ότι θα βγάλει για ακόμα μια φορά καλά αποτελέσματα κ θα επιστρέψει στα 150. Τελικά έβγαλε καλά αποτελεσματα κ είναι 50% μείον. Ενισχύω στο premarket κ βλέπουμε..μέσος όρος κάτω από τα 60 πλέον.

    Θα αγοράσω κ Coin αν τη λιώσουν κ αυτή. Ενίσχυσα αρκετά κ fubo σε τιμές σκραπ μιας κ τα 15+ αποδείχτηκαν εκ των υστέρων βεβιασμένη κίνηση.

    Μαζεύουμε κομμάτια γενικώς να έχουμε να πουλάμε όταν αλλάξουν τα πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. UPST Θα φτάσει τα 28$ ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία και θα αρχίσει η εταιρεία τις αγορές ιδίων (εκτός κι αν πτωχεύει). Ακύρωσα και τα παραγάδια που είχα στήσει στα 65$ (φθηνά τη γλύτωσαν). Όπου κι αν γυρίσεις ναρκοπέδιο βλέπεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. May-10-22 Downgrade Stephens Equal-Weight → Underweight $124 → $28
    May-10-22 Downgrade Piper Sandler Overweight → Neutral $230 → $44
    May-10-22 Downgrade Citigroup Buy → Neutral $180 → $50
    UPST οι νεες τιμής στόχοι https://finviz.com/quote.ashx?t=UPST&ty=c&ta=1&p=d
    Αντε να το μαντέψουμε εμείς οι μικροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα σε όλους.
    Από τους φίλους που κατέχουν μετοχές Κυπριακών εταιρειών όσοι έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους την ΡΟΕΝ να έχουν υπόψη τους ότι εν όψει εισαγωγής της στο ΧΑ έχει ληφθεί απόφαση το σύνολο των παλαιών μετόχων να ανταλλάξουν 1 προς 1 την ΡΟΕΝ με την μητρική στην Ελλάδα RENERGY GROUP όπου πλέον θα της ανήκει το 100%.
    Όποιος επιθυμεί θα πρέπει να κάνει άμεσα μια δήλωση πρόθεσης ανταλλαγής μετοχών καθώς υπάρχει σύντομη ημερομηνία λήξης.
    Ζητήστε αναλυτικότερη ενημέρωση από την χρηματιστηριακή σας.
    Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι ζούμε!!!!
    Δεν θα μας αφήσουν ούτε διφραγκο!
    -25% χαρτοφυλακιο σε 2 μερες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγορά 500 τμχ UPST στα 30,20 .Αν κλεισει η εβδομαδα πανω από 42 , εκτιμώ οτι θα πουληθουν στα 60.Αλλοιως μπαουλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγορά UPST στα 30$ .... δεύτερη εντολή στα 27$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. και η sofi μας κερατωσε άπιστη Σοφι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Κύριε Hippy ή όποιος άλλος επιθυμεί, πώς θα σας φαινόταν μια επένδυση στο CRUD.MI ή CRUD.L ή στο 3OIL.MI ως αντιστάθμιση στον πληθωρισμό;

    Να εξηγήσω το σκεπτικό μου. Αν μέσα σε ένα χρόνο από τώρα η βενζίνη πάει στα 3 ευρώ, τότε αν έχω παρκάρει το 50% της διαθέσιμης ρευστότητάς μου εκεί θα πάρω μια καλή απόδοση. Αν πάλι η βενζίνη παραμείνει στα 2 ευρώ ή πέσει στο 1,5 (εδώ γελάμε), τότε θα είμαι εξ ορισμού χαρούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Moυ μυρίζει μεγάλη κίνηση στο Vroom εν όψει όπως έγινε τις προάλλες στο Αterian. Oι τολμηροί ας προσέλθουν...😎💪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο 1 δολάριο η Vroom? Τελικά στο USA προεξοφλούν τη χρεωκοπία της χώρας. Μόνο η Game Stop μένει αγέρωχη.

      Διαγραφή
    2. Και θυμίζω πως στους bulls μακροπρόθεσμα δεν κερδίζουν οι 90 στους 100, ενώ στους shοrters χάνουν οι 99 στους 100.

      Διαγραφή
  38. Καλώς την ...!!..https://bitcoinsgreece.gr/index.php/νέα/647-η-cathie-wood-ark-invest-«βλέπει»-το-τέλος-της-bear-market-και-προβλέπει-έκρηξη-στην-τεχνολογία-blockchain?fbclid=IwAR1qAlYaXejquJtihKVYe8RbAat0odcE59wNgHhDMIYPjUgBqXbWm1Pn-1Y

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Δεν θα έπαιρνα το ρίσκο κύριε Ευρωβλάχο. Τώρα που όλοι γράφουν για βάλτωμα του Ουκρανικού, εκθειάζουν και προσδοκούν νέα ψηλά στις εταιρείες του κλάδου, μου φαίνεται λογικότερη η τελευταία σας πρόταση. Οπότε προτιμώ το σκέτο "χαρούμενος".

    Εμμέσως τα είπε κι ο Βακκάκης που ποστάρατε τις προάλλες. Εάν οι πλοιοκτήτες επιμένουν στα αυξημένα ναύλα, μεσοπρόθεσμα θα κτιστούν αρκετά νέα πλοία ζηλεύοντας την υπεραπόδοση, οπότε οι ναύλοι θα βυθιστούν.

    Σε ότι με αφορά περισσότερο από τα ρευστά προτιμώ τα στερεά.

    https://www.mononews.gr/business/shipping/o-olp-anameni-entos-tou-2022-na-afichthoun-ston-limena-750-krouazieroplia

    Μου αρέσει το management, με καθησυχάζει ότι υπάρχει σίγουρος συνεργάτης-πελάτης απέναντι (κάτι που εγγυάται το τζίρο), θεωρώ πως θα είναι σχετικά σταθερό το μέρισμα στο 3,50-4% την προσεχή 3ετία. Όταν πηδιούνται οι κολοσσοί (AMZN, NVDA, FB etc) ψάχνω καταφύγιο μην με πατήσουν 🤕

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση κύριε Hippy.

      Κι ο Buffett πάντως στα υψηλά αγόρασε πετρελαϊκές στο Q1 '22.

      Ο ΟΛΠ καλός μεν, αλλά σας βρίσκω πολύ αισιόδοξο για το ΧΑ.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλος δάσκαλος στα επενδυτικά ο Μπαφέττος αλλά στο trade νομίζω όχι. Τελευταία φορά που τον ακολούθησα στις "αεροπορικές" τον ήπια μαζί του πικρόν αλύγιστον (στην Delta Airμ Lines). Προφανώς και πρώτα απ΄όλα φταίω εγώ...βιάστηκα να κλείσω την κερδοσκοπία.

      Για το ΧΑΑ κάνετε λάθος. Εάν ψάξετε στο μπλογκ μας (και την "ελεύθερη γνώμη") θα βρείτε πάνω από 5 αναφορές του στυλ "σφίγγουμε τη ρευστότητα", "πουλάμε μετά το Πάσχα πριν οι εταιρείες κόψουν μέρισμα (ΕΛΛΑΔΟΣ) κλπ. Σε τούτη τη φάση και μέχρι να ολοκληρωθεί η περίοδος του υπερπληθωρισμού (18-24 μήνες?) έχουμε τρεις-κατά τη γνώμη μου-επιλογές

      α) προσπαθούμε με trade να νικήσουμε στην αγορά (η πιο δύσκολη γιατί κολυμπάμε αντίθετα)

      β) αγοράζουμε ένα ομόλογο με μεγάλη απόδοση (πχ ΔΕΗ με πάνω από 5% ίσως και 6% εάν συμπεριλάβουμε την "ρήτρα αειφορίας 0,50%).

      γ) Διακρατούμε το χρήμα και κυνηγάμε τα "μικρά αλλά εύκολα" στην αγορά...πχ η ΑΜΚ των ΕΣΥΜΒ έδωσε καθαρά περίπου 4% στο σύνολο του κεφαλαίου, η ΔΠ της ΕΥΠΙΚ άλλα 3%, η ΔΠ του Ελλάκτωρα άλλα τόσα προσεχώς και ίσως δούμε το Φθινόπωρο ευκαιρια με ΑΜΚ στην ναυαρχίδα όπως έγινε πέρσι στην τενεκεδοπειραιώς (το ΤΧΣ ψάχνει ευκαιρία να απεμπλακεί). Όλα μικρά, το άθροισμα τους όμως καλούτσικο.

      Ωστόσο είμαστε και λίγο μετοχολάγνοι. Οπότε (σε ότι με αφορά) θεωρώ ότι ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΑΔΜΗΕ safe επιλογές. Και τους Κινέζους πολύ καλούς επιχειρηματίες (μετά τους Εβραίους εννοείται).

      Διαγραφή
  40. flnc 7,5$ μπηκατε κ. Τακη, να μου πειτε τι να πρωτοαγοράσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προ ολίγου αυτό λέγαμε ... για Fluence. Aλλά επειδή βγάζει σήμερα αποτελέσματα μου είπαν αύριο στο -30%, αφού όλες ετσι κάνουν. Οπότε και εγώ απάντησα ... ΟΚ, αλυριο στο -60%.

      Διαγραφή
    2. Προ ολίγου αυτό λέγαμε ... για Fluence. Aλλά επειδή βγάζει σήμερα αποτελέσματα μου είπαν αύριο στο -30%, αφού όλες ετσι κάνουν. Οπότε και εγώ απάντησα ... ΟΚ, αύριο στο -60%.

      Διαγραφή
    3. εχει αποτελεσματα σημερα το απογευμα. Την κοιταω κι εγω, αλλά ομολογώ ότι ανησυχω λιγο για το τι θα βγει. Θα περιμενω να δω αν ειναι καλα και ας την παρω στο +20%.

      Διαγραφή
    4. Σιγά μην είναι καλά. Ότι αποτέλεσμα και αν βγεί ξινά θα φανούν σε όλους.

      Διαγραφή
    5. Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του. Στην περίπτωση μας σήμερα ο Κέλσιος (αν είχαμε κιόλας τι καλά που θα΄τανε)

      (ευτυχώς που δεν σορτάρω) 😎

      https://finance.yahoo.com/news/celsius-holdings-inc-celh-q1-235511370.html

      Διαγραφή
    6. Απίστευτη μετοχή, μαζί με τη Sea Limited οι αγαπημενες μου. Και σε timing πολυ καλύτερο απο τη Sea βρέθηκε. Είναι ψηλά όμως πλέον, πάει..


      Κατά τ' άλλα, σοφάρα πράσινη, δεν της το είχα, μπράβο. Το αστέρι μου η ASTS ανθεκτικότατη. Μαλλον βοηθάει το ότι δεν ασχολούνται και πολλοί με πραξεις. Όλοι διακρατούν. Πουλανε μεταξύ τους κανα εκατομμύριο τη μερα για το ξεκάρφωμα. Βοηθάει και που όλοι περιμενουν να δωθεί ημερομηνία εκτοξεύσης τη Δευτέρα.

      Προσωπικά, πιστεύω ΔΕΝ θα δωθεί και θα φάμε λιγη φόλα και εδώ. Δεν πειράζει, εχουμε ρευστο να ενισχύσουμε και στα 6$ άμα λάχει. Δεν ξεχνάω πως συνηθίζει να ανεβαίνει με κανα 100% ημερησίως.

      [επίσης, δεν ξεχναω πως την τελευταία φορά που έδειχνε τετοια ανθεκτικότητα γυρω στην κηρυξη του πολέμου, το έκανε το 100% within days]

      τέλος, το έχω ξαναπει, υπαρχει τρελή κοινότητα και fan boys γύρω απο τη μετοχή, ΘΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗς.

      Διαγραφή
  41. δεύτερη αγορά στα 31$ στην UPST
    (Στόχος τα 68,65$ και γιατί όχι να κλείσει και το γκαπ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τελικά νομίζω ότι η αργές ταχύτητες του ΧΑΑ είναι ευλογία. Αφήνουν χρονο για αντιδραση. Στην Αμερική σε μερικά 24ωρα γίνεται να φας ένα κούρεμα 50% χαλαρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δικιο κ. GRinvest στην Ελλάδα 80-90% πτώση έχουμε να δουμε από το 1999

      Διαγραφή
    2. η δεη και ο ΟΤΕ το 2011, οι τραπεζες, η φολι από 35 στα 3,2 € δεν πιάνονται?

      παντως ναι, ειναι ευλογια, στις πτωσεις..

      Διαγραφή
    3. Για να μην πούμε τον συριζαικό μηδενισμό των 5 εισηγμένων τραπεζών το 2015...

      Διαγραφή
  43. Με την wter γιατί τέτοιο ξετιναγμα. Δεν έχει cash flow?? , συμπεριφορά χρεωκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το ερώτημα είναι γιατί βγήκε στην UPST αυτή η οδηγία τώρα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων Q1. Ήταν υποχρεωμένοι?...Δεν μπορούσαν να το αιτιολογήσουν αργότερα όταν τα μελλοντικά αποτελέσματα θα ήταν κάτω από τις αρχικές εκτιμήσεις ?....Γιατί χτες και με τόσο μεγάλο όγκο? ...Η εκτίμησή μου είναι ότι πρόκειται για long squeeze που διαρκεί ακόμα και σήμερα. ...Όλη η μαρίδα της Αμερικής είχε μπει long στα παράγωγά εν όψη ανακοίνωσης αποτελεσμάτων για ένα γρήγορο 20-30%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Βottom, θέλω να πιστεύω ότι δεν το εννοείτε για το long squeeze, και το γράφετε εν βρασμό ψυχής, εκτός αν πιστεύετε (κάτι που αρχίζω να πιστεύω εγώ ), ότι το τυράκι που πέταξαν οι Αμερικάνοι στους Ρώσους μέσω Ουκρανίας (-που τελικά τσίμπησαν οι πρώτοι και προετοίμαζαν οι δεύτεροι- ήταν η αιτία μετά την covid εποχή για να δικαιολογήσουν την φούσκα οι κεντρικοί τραπεζίτες.

      Διαγραφή
  45. Καλησπέρα , κύριε Τάκη μια εκτίμηση για το μέχρι που μπορει να φτάσουν την UPST; πάντως χειρότερα και από penny stock συμπεριφέρεται στο ταμπλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Να την και η AAPL στο -5%, σπάσαν τα νερά κι εδώ. Τι να πιστέψω τώρα? Μάλλον ότι πάμε για φούντο.

    Όπως άκουσα σε ένα βίντεο στο Everything Money, όταν δείτε και τον τελευταίο να χάνει την πίστη του στην Apple, κάπου εκεί θα είναι η αντιστροφή.

    Κι όπως λέει κι ένα ρητό, τι είναι μια πτώση 95%? Μια πτώση 80% που έχασε άλλο ένα 80%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ το ξέρω αλλιώς το ρητό.
      Τι είναι ενας τριπλασιασμός κεφαλαίου; Μια άνοδο 75% μετά απο μια άνοδο 75%.
      Δηλαδή .... τίποτα.

      Διαγραφή
  47. Καλησπέρα σας,

    ADMA αποτελεσματάρες.

    Sales 1Q2022: USD 29.1m
    Sales 4Q2021: USD 26.3m
    Sales 1Q2021: USD 16m

    At present, our BioCenters segment has ten plasma collection centers under its corporate umbrella: five centers are FDA-licensed, two additional collection centers are operational and collecting plasma, and three centers in various stages of construction. The Company remains on track to have ten BioCenters locations FDA-licensed by year-end 2023 and in the same period forecasts raw material plasma supply self-sufficiency.

    2022 Financial Guidance: Enabled by the strong start to the year, ADMA increases 2022 total revenue guidance to $130 million or more, upwardly revised from $125 million. ADMA reiterates expectations to grow revenues and gross profits and narrow net losses as 2022 progresses.

    2024-2025 Financial Guidance: We believe that ADMA is on track to potentially generate $250 million in topline revenue in 2024, and $300 million thereafter. At this revenue level, and based upon current assumptions, we anticipate potentially achieving 40-50% corporate gross margins and 20-30% net income margins. These assumptions translate to potential annual gross profit and net income of $100-150 million and $50-100 million respectively during the 2024-2025 time-period and beyond.

    Αυτό που μου αρέσει εδώ είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν revise τους στόχους προς τα κάτω η ADMA τους κάνει προς τα πάνω. Αυξημένα λοιπόν expected revenues για το 2022 και forward P/E 2024/2025 3x-5x σε αυτά τα επίπεδα με ένα τέρμα ανελαστικό προιόν από αυτά που διαβάζω.

    Τελικά o Mr Market στην Αμερική τελευταία συμπεριφέρεται..... παράλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κε coffeeroomboy έγινε όμως και σημαντικό dilution 30% για τους υφιστάμενους μετόχους. Στα θετικά επίσης και ότι έβγαλε μικτά κέρδη. Αν διατηρήσει το πλάνο για κέρδη το 1q24 και δεν θα χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έχετε υπόψιν με πόσο επιτόκιο δανείστηκε τελευταία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα κ. Aristo, έχετε δίκιο.

      As of March 31, 2022 and December 31, 2021, the Company was authorized to issue 300,000,000 shares of its common stock, $0.0001 par value per share, and 196,347,529 and 195,813,817 shares of common stock were outstanding as of March 31, 2022 and December 31, 2021, respectively. After giving effect to the 32,811,653
      shares reserved for outstanding warrants and awards issued or reserved for future issuance under the Company’s equity incentive plans, as of March 31, 2022 there were 70,840,818 shares of common stock available for issuance.

      Ωστόσο καταλαβαίνω ότι ένα μεγάλο ποσοστό από αυτά μπορούν να τα εξασκήσουν σε τιμές μεγαλύτερες από την τρέχουσα τιμή, άρα δεν είναι όλα dillussive σε αυτά τα επίπεδα.

      Παρακαλώ ενημερώστε αν καταλαβαίνεται κάτι διαφορετικά γιατί πραγματικά ήταν ένα από τα σημεία που καθώς έκανα μια γρήγορη ανάγνωση των αποτελεσμάτων δεν το πρόσεξα στην αρχή.

      Διαγραφή
    2. *dilutive εννοούσα συγνώμη έγραφα γρήγορα

      Διαγραφή
  49. Καλησπέρα , τέτοια εμπάθεια για εταιρεία δεν την πιστεύω η Wedbush και ο David Chiaverini έδωσε πάλι στόχο τα 20$ σήμερα , κύριε Τάκη τι κάνουμε αφού και 20$ να πάει αυτός θα δώσει χαμηλότερο στόχο, το ότι έχει κέρδη και έχει τρομακτική ανάπτυξη δεν έχει καμία σημασία για αυτούς , πραγματικά με έχει πιάσει απελπισία τελικά και οι δείκτες έχουν σημασία αλλά και τα επιτόκια ο κύριος GERRY καλή του ώρα το έγραφε ότι βγήκε εκτός και ειναι μια χαρά τώρα , ο κύριος Barren ήταν όλα μέσα και προφανώς έχει πάθει τρελή ήττα στο χαρτοφυλάκιο του όχι βέβαια όση εγώ που πόνταρα τα πάντα στην Upst και το χαρτοφυλάκιο μου έπαθε συντριβή δεν έχει κανένα νόημα πλέον να πουλήσω τα νούμερα ειναι τρομακτικά , θα σας παρακαλέσω κύριε Τάκη αν αλλάξει κάτι στο πλάνο σας στην Upst να μας ενημερώσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιο bullish signal απο το να πανε όλοι τις τιμες στα τάρταρα δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    2. K Geopard αν μπορειτε αγοραστε παλι ακομα και τωρα ή
      περιμενετε την διορθωση και κλειστε τα σε ενα μπαουλο
      Δυστυχως την σκισανε στα αποτελεσματα αλλα και ποια δεν
      Εφταιξε το κακο κλιμα θα ελεγα
      Ειναι απο τις λιγες που ειναι κερδοφορες
      Νομιζω στην κεφαλαιοποιηση αυτη ειναι Χ2 και κατι τα εσοδα της (τζαμπα θα ελεγα)
      Αν φτιαξει το κλιμα τοτε θα πεταξει ξανα αλλα και αν δεν φτιαξει συντομα καποια στιγμη θα γινει και αυτο
      Ολοι εχουμε παθει τρελη ζημια δεν ειστε ο μονος οποτε σας νιωθω απολυτα



      Διαγραφή
    3. Κύριε Ari δεν θέλω να βάλω νέο κεφάλαιο , εχω κάποιο μικρο κεφάλαιο της τάξης του 20-25% της αξίας της παρούσας αποτίμησης αλλά δεν θα το τοποθετούσα με σκοπό να το δεσμεύσω αλλά μόνο για πολύ βραχυπρόθεσμη περίοδο οπότε δεν υπάρχει περίπτωση με τους αν - Αληταράδες να την βαράνε να βάλω νέο χρήμα ο Chiaverini ειναι καρά σορτ ο Cramer λέει ότι δεν ειναι εταιρεία προς επένδυση και δεν ξέρω που μπορούν να την στείλουν αφού έχουν ακόλουθους και οι σορτ αυτά ψάχνουν για να τις σκίσουν άσχετα αν ειναι καλές εταιρείες ή όχι.

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , κύριε Τάκη τι πιθανότητες υπάρχουν για επιθετική εξαγορά μιας και χθες κάπου το διάβασα και αυτό , βέβαια διάβασα και αυτό https://investorplace.com/2022/05/3-most-shorted-stocks-to-buy-that-have-bottomed/ που λέει για πιθανή αναστροφή με σοβαρές ενδείξεις , τι ζητάμε ένα γκαπ up ακόμα για το island reversal pattern .

      Διαγραφή
    5. Μη μου λέτε τέτοια κακά νέα. Επιθετική εξαγορά .... να βρεθούμε με χαρτιά καμιάς Αμερικσνικης κωλοτράπεζας? Α, πα, πα , πα ....

      Διαγραφή
    6. Το διαβάσατε και εσείς το άρθρο γιατί δεν ανάφερα για τράπεζα , βέβαια λογικό ειναι μια τράπεζα να την θέλει για να μην πληρώνει προμήθειες και να ειναι μπροστά από τον ανταγωνισμό αλλά σίγουρα θα υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας αλλά σίγουρα το όλο σκηνικό μου βρωμάει ότι κάποιος πολύ ισχυρός κινεί τα νήματα , το μόνο που με χαλάει ειναι ότι βγήκαν τα κοράκια δικηγορικά γραφεία παγανιά για αποζημιώσεις. Δεν κρύβω την απογοήτευση μου γιατί ειναι πολύ hot μετοχή και ο Ceo της μου φάνηκε πολύ σωστός με βιογραφικό τρομακτικό αλλά και πάλι την τσάκισαν με τον χειρότερο τρόπο ενώ έχει κέρδη ανάπτυξη και υποσχόμενο μέλλον και το βασικό παίζει μπάλα μόνη της σε αυτό το αντικείμενο με μόνο αντίπαλο το ξεπερασμένο Fico .
      Το κακό ειναι ότι η αγορά ειναι για κάτω και προφανώς η αντίδραση της την Παρασκευή δεν με πείθει ότι έχουμε δει τον πάτο.

      Διαγραφή
  50. Αυτή η αγορά εχει μια μοναδική ικανότητα να σε βγάζει λάθος σε ό,τι κι αν κάνεις σε χρόνο dt αυτήν την περίοδο.. Θα μπορουσα να ειχα πουλήσει σημερα σε καλυτερες τιμες απο αυτές που πούλησα πριν δυο μερες. Βέβαια θα έπρεπε να αντέξω ψυχολογικά την βόλτα στο 25,5$

    Δεν ξέρω τι να κάνω, οπότε κάθομαι στην ακρη και δεν κανω τίποτα. Εμπιστεύομαι μόνο τεχνολογικά γεγονότα και κοιτάω ευκαιρίες για να αυξήσω το ποσοστό μου στην asts.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Έβγαλε κ η clever αποτελέσματα χθες. QoQ +50% στα έσοδα όμως +150% στα έξοδα, +17% καθαρές ζημιές. Το gross margin από το 60% έπεσε στο 38%. Τα έξοδα ανά γρ αυξήθηκαν 120% από 0,16 σε 0,35. Εκδόθηκαν 12 εκ νέες μετοχές +35% επιπλέον . Έχει 44 εκ. ταμείο οπότε δεν φαίνεται για φέτος να χρειάζεται επιπλέον κεφάλαιο. Με μια πρώτη ανάγνωση δεν είναι αισιόδοξα τα μηνύματα από την λεγάμενη. Εσείς τι άποψη έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. HYZN δις εξαμαρτείν?;! Την πρώτη την πλήρωσα με 70 σεντς ζημιά. Τώρα η δεύτερη ξεκίνησε με μία μεγάλη εκτίναξη?!!! Ίδωμεν ?;?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ξέρει κάποιος αν ειναι ορθό να αναμένουμε συχνότερα και μεγαλύτερα offerings μετοχών στις αναπτυξιακές εταιρίες τους επόμενους μηνες και χρόνια;

    Σκεφτομαι από χθες ότι εφόσον το χρήμα ακριβαίνει, η εκδοση μετοχών ειναι η φτηνότερη μεθοδος χρηματοδότησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης να πούμε ο΄τι λογικά και τα επόμενα τρίμηνα δεν θα ξεσκιστούν και στα κέρδη...οπότε ναι λογικά θα δούμε πιο χαμηλές τιμές...Μόνο που οι αγορές δεν είναι και λογικές

      Διαγραφή
    2. https://seekingalpha.com/news/3838343-trader-sentiment-turns-bearish-for-q2-2022-charles-schwab-survey-says

      Διαγραφή
  54. Η θέση μου στην asts ρευστοποιήθηκε......Απο την μία, ο Bel Avellan και η διοίκηση της asts αδυνατούν να ξεκαθαρίσουν οτι ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές στον BW3, απο την άλλη, η spacex δεν δίνει ακριβή ημερομηνία εκτόξευσης ,οπως δίνει σε άλλες ,το αφήνει μετέωρο μέσα στο καλοκαίρι. Ας βγεί επίσημη ημερομηνία και βλέπουμε........
    την Luckin coffee και τα παραμύθια της, δεν τα ξεχνώ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Άρη, ουδεμία σχέση μεταξύ Luckin coffee και ASTS. Η δεύτερη αναφερόμενη έχει καταστήσει σαφές πως είναι emerging company και υπάρχει περίπτωση το project να μην πετύχει....Αν πετύχει όμως;

      Διαγραφή
    2. Κυριοι εγω ακομα κατεχω ASTS
      Τι γινετε ?
      Ποιος ειναι ο Αρης?
      Συνονοματος?

      Διαγραφή
    3. κε Αρη, αν βγει επίσημη ημερομηνία αυτό που θα δούμε είναι +100% overnight. Κι αν το δούμε αυτό, τότε τα προσδοκόμενα κέρδη για εμάς θα έχουν πέσει στο 1/2 των αρχικών.
      Επίσης, δε νομίζω ότι έχω βάλει ο Abel στο κόλπο ολόκληρη SpaceX.

      Σε κάθε περίπτωση, αν κάτι δεν σας πήγαινε καλά τότε ορθώς πουλήσατε. Το ένστικτο ειναι σημαντικότατο στις αγορές.


      Εκεί που πραγματικά θα ιδρώσουμε είναι αν φτάσουμε 15 Ιουλίου χωρίς ημερομηνία.
      Κι εκεί που θα πάθουμε το έμφραγμα είναι να υπάρξει προσκληση απο την spaceX και να αναβάλει με δικαιολογίες η ASTS την εκτόξευση.


      Διαγραφή
  55. ΚΥΡΙΕ HIPPY ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ? ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ?

    https://m.naftemporiki.gr/amp/story/1872885/gallia-ti-eipe-o-upourgos-oikonomikon-gia-ton-uperxreomeno-energeiako-kolosso-edf

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνει την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με την ΔΕΗ κ. ΤΑΤΑ. Μεγάλη κρατική συμμετοχή => λαϊκίστικες πολιτικές επιλογές ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους (κι αυτοί εκλογές έχουν). Ένα επιπλέον θέμα με τις ξένες εταιρείες στο χαρτοφυλάκιο είναι η αραιή ενημέρωση σε σύγκριση με την καθημερινή του ΧΑΑ.

      Τα ίδια που λένε τώρα τα έλεγαν και προ 5μήνου. Τι έγινε τότε? Τίποτα. Τι θα γίνει τώρα? Πιθανολογώ πάλι τίποτα. Τουλάχιστον βέβαια αυτή δίνει μέρισμα σε σύγκριση με τη ΔΕΗ (0,28 ευρώ/μετοχή, εγώ το πήρα σε μετοχές-script dividend).

      https://m.naftemporiki.gr/story/1823764/i-galliki-kubernisi-trabaei-to-xali-kato-apo-tinedf

      Η εταιρεία έχει λογιστική αξία €14,80. Η Γαλλία είναι σχετικά ευημερούσα χώρα και το καθεστώς δημοκρατικό. Μακάρι να μας κάνουν δημόσια προσφορά αλλά το θεωρώ απίθανο.

      Γενικότερα για τις αγορές η άποψη μου είναι: "Από τη στιγμή που οι κεντρικές τράπεζες λιγοστεύουν τα ρευστά και ταυτόχρονα αυξάνουν το κόστος τους οι μετοχές είναι λογικό να πιεστούν. Σαφώς και κάποιες θα κάνουν τη διαφορά, καθώς όμως δεν τις βοηθά το ποτάμι, θα είναι λίγες. Οπότε ισχύει το "κάνε με μάγο να σε κάνω πλούσιο".

      Προσωπικά στα ξένα χρηματιστήρια κάνω ελάχιστες πράξεις. Οπότε δεν την πουλάω, για εσας όμως φαντάζομαι το καταλαβαίνετε, δεν μπορώ να έχω άποψη.

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂