Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Inform Λύκος

Ιnform LYKOS
H INFORM ΛΥΚΟΣ ιδρύθηκε το 1897, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1994 και σήμερα έχει ηγετική παρουσία στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη στο χώρο του Information Management, υπό το εμπορικό σήμα INFORM με παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Ρουμανία και Αλβανία.
Δραστηριοποιείται διεθνώς και πρωταγωνιστεί στον χώρο της διαχείρισης εντύπων, της κατασκευής εντύπων ασφαλείας και του Business Process Outsourcing παρέχοντας υπηρεσίες εκτύπωσης και εμφακέλωσης λογαριασμών, ηλεκτρονικής παρουσίασης λογαριασμών και διαχείρισης εκτυπώσεων για Τράπεζες, Τηλεπικοινωνίες, Δημόσιο Τομέα και Βιομηχανικές/Εμπορικές εταιρείες και απασχολεί σήμερα περίπου 400 εργαζομένους. 

Είναι μέλος του Ομίλου AUSTRIACARD AG (πρώην LYKOSAG) με έδρα την Αυστρία, ο οποίος είναι ένας διεθνής Όμιλος, που δραστηριοποιείται στον τομέα του Information Management υπό το εμπορικό σήμα INFORM, αλλά και στον τομέα του “Digital Security”, υπό το εμπορικό σήμα AUSTRIACARD, διαθέτοντας δύο επιπλέον παραγωγικές μονάδες παραγωγής έξυπνων καρτών, ταυτοτήτων κλπ. σε Αυστρία και Ρουμανία, υψίστης ασφαλείας δεδομένων, πιστοποιημένες από διεθνείς οργανισμούς όπως η Visa, η MasterCard, η Diners κλπ. Λειτουργεί πέντε κέντρα προσωποποίησης έξυπνων καρτών, σε Ελλάδα, Αυστρία, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία, επίσης υψίστης ασφαλείας δεδομένων και πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς. 

Η INFORM διαθέτει τα προϊόντα και τις λύσεις στον κλάδο του Information Management υπό το εμπορικό σήμα INFORM. Διαθέτει τρεις μονάδες παραγωγής στην Αθήνα (Ελλάδα), το Βουκουρέστι (Ρουμανία) και τα Τίρανα (Αλβανία).

Tο Information Management, η αγορά εκτυπώσεων ασφαλείας αυξάνεται ... και πλέον είναι φανερή η τάση της μετάβασης από τη φυσική παράδοση στην ηλεκτρονική διαχείριση δεδομένων. Ο ανταγωνισμός στις εκτυπώσεις συναλλαγών είναι μεγάλος και οι τιμές, τα τελευταία χρόνια είναι σε συνεχή πίεση.

Δυστυχώς για τους μετόχους της Inform Λύκος ....
Η χρυσοφόρα κότα Austria Card  την πήρε ο Λύκος όλη δική του και άφησε στο ταμείο μερικά ψωρο 40 εκατομμύρια ευρώ, όπου τα μισά τα έκανε και επιστροφή κεφαλαίου .... έτσι σήμερα η Inform ΛΥΚΟΣ πορεύεται πλέον με τις εκτυπώσεις και το Information management.

Το αποτέλεσμα είναι το περιθώριο μικτού κέρδους απο τα επίπεδα του 30%  (απο τα έτη 2013 και πριν) έχει πέσει για τον όμιλο στο 13%. Για το 2017 το καθαρό περιθώριο του μεικτού κέρδους έκλεισε στο 13,33 % και με αυτή την επίδοση είναι δεδομένο ότι οι ζημιές θα συνεχίσουν να τρέχουν. Ειδικά στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χάλια των χαλιών .... πήρε και ο Λύκος την Austria Card στο σπιτάκι του και άφησε την Inform lykos να κουρεύεται.

Μπορεί τα ίδια κεφάλαια του ομίλου να είναι 47,119 εκατ. ευρώ ήτοι 2,29 ευρώ ανά μετοχή (τριπλάσια δηλαδή της χρηματιστηριακής τιμής) πλην όμως τα δεδομένα του ομίλου δείχνουν να χαλούν.

Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις (27,619 εκατ. ευρώ) είναι υψηλότερες του κυκλοφορούντος ενεργητικού (22,34 εκατ. ευρώ).
Ο καθαρός δανεισμός αυξάνεται και έχει φτάσει στα 17,444 εκατ. ευρώ


παρόλα αυτά η εταιρία δίνει μερίσματα και κάνει επιστροφές κεφαλαίου ... ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ.

O συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων είναι 26,74% και είναι πολύ καλός εξαιτίας των υψηλών ιδίων κεφαλαίων που έχει η εταιρία. Τα ίδια κεφάλαια είναι στα 47,119 εκατ. ευρώ (2,29 ευρώ ανά μετοχή) όμως έχουν φθίνουσα τάση .... εξαιτίας και της μεγάλης επιστροφής κεφαλαίου που έδωσε η εταιρία το 2014 (22,6 εκατ. ευρώ μέρισμα έδωσε) λόγω της πώλησης της Austria Card στην οικογένεια Λύκου, αλλά και των πενιχρών μερισμάτων που δίνει στους μετόχους της ενώ ουσιαστικά τα αποτελέσματα σε επίπεδο ομίλου είναι ζημιογόνα.
Η εταιρία δυσκολεύεται πολύ ... ειδικά στην Ελλάδα. Αν δεν καταφέρει να βελτιώσει τα περιθώρια μικτού κέρδους, έστω να πάνε στο 20%, κέρδη στην Ελλάδα δεν βλέπω να ξαναβγάζει.
Αν τώρα δούμε να βελτιώνει τα περιθώρια μικτού κέρδους και η χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου δεν έχει στο μεταξύ χαλάσει τότε η μετοχή είναι τσάμπα στα 0,8 και αγοράζεται με κλειστά μάτια. 


Τα 4 τελευταία χρόνια οι πωλήσεις της Λύκος έχουν περιοριστεί πέριξ των 60 εκατ. ευρώ .... το 2017 οι πωλήσεις του Ομίλου παρέμειναν σταθερές στα επίπεδα της αντίστοιχης περσινής χρήσης και ανήλθαν σε 62,61 εκατ. ευρώ .... τα EBITDA του Ομίλου, αυξήθηκαν κατά 10,5%  και έκλεισαν στα 5,013 εκατ. ευρώ από  4,537 εκατ. ευρώ το 2016 καθώς 
  • τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 0,3 εκατ. ευρώ, χάριν του προγράμματος βελτίωσης εσωτερικής αποδοτικότητας και
  • τα αποτελέσματα του 2016 είχαν επιβαρυνθεί με μη επαναλαμβανόμενα έξοδα ποσού 0,3 εκατ. ευρώ
Ειδικότερα, όσον αφορά στην πορεία των εργασιών ανά γεωγραφικό τομέα, στην Ελλάδα, οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. για το 2017 μειώθηκαν κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2016 και ανήλθαν σε 29,9 εκατ. ευρώ, έναντι 30,8 εκατ. ευρώ το 2016. Η μείωση αυτή των 0,9 εκατ. ευρώ οφείλεται κατά κύριο λόγο σε εφάπαξ έργο του Δημοσίου Τομέα στο 2016. Παρά τη μείωση των πωλήσεων, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2017, ανήλθαν σε 2,6 εκατ. ευρώ στα ίδια επίπεδα με το 2016, καθώς μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα κατά 0,3 εκατ. ευρώ.

Στη Ρουμανία, οι πωλήσεις της θυγατρικής INFORM LYKOS S.A. αυξήθηκαν οριακά κατά 0,3% σε σύγκριση με το 2016 και ανήλθαν σε 35,1 εκατ. ευρώ, έναντι 35 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2017, ανήλθαν σε € 2,2 εκατ. έναντι € 1,7 εκατ. το 2016, αυξημένα κατά 30,1% ή € 0,5 εκατ., κυρίως λόγω α) του καλύτερου μίγματος των πωλήσεων και εξορθολογισμού της τιμολογιακής πολιτικής καθώς και β) της επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων του 2016 με μη επαναλαμβανόμενα έξοδα ποσού ¤ 0,3 εκατ..

Στην Αλβανία, οι πωλήσεις της θυγατρικής ALBANIAN DIGITAL PRINTING SOLUTIONS Sh.p.k. αυξήθηκαν κατά 13,5% σε σύγκριση με το 2016 και ανήλθαν σε € 741 χιλ., έναντι € 653 χιλ. το 2016, τα δε κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2017, ανήλθαν σε € 191 χιλ. έναντι € 188 χιλ. το 2016, αυξημένα κατά 1,2%.




Συμπέρασμα ...
Αν αναλογιστούμε ότι οι αποσβέσεις σε επίπεδο ομίλου φθάνουν στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ τα χρηματοοικονομικά κόστη ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, τότε είναι φανερό ότι τα EBITDA των 5 εκατ. ευρώ δεν επαρκούν για να καταστεί η εταιρία κερδοφόρος. Για να καταστεί η εταιρία κερδοφόρος θα πρέπει είτε να αυξήσει αισθητά τις πωλήσεις της είτε να ανεβάσει το περιθώριο του μεικτού κέρδους στο 20%. Αν μπορούσε να ανεβάσει το περιθώριο του μεικτού κέρδους στο 20% (απο 13% που είναι σήμερα) τότε με 60 εκατ. ευρώ πωλήσεις θα παρουσίαζε αποτελέσματα βελτιωμένα κατά 4 εκατ. ευρώ. και θα ήταν δυνατό να εμφανίσει καθαρά κέρδη μετά φόρων 2,5 εκατ. ευρώ ήτοι 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

Η ανάλυση της Inform Λύκος έγινε στις 23/7/2018 με τιμή στο ταμπλό 0,896 .... οπότε διαπραγματεύεται με P/BV= 0,39 .... P/E = ζημιές


25 σχόλια:

  1. τι γνώμη έχετε για cnl capitalκαι για επικείμενη εισαγωγή και αμκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. cnlcapital
      Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση εταιρίας να μπαίνει στο Χρηματιστήριο και να πέφτουν τα ποσοστά των βασικών μετόχων τόσο πολύ .... και αυτό διότι θα δοθούν 400.000 μετοχές προς 10 ευρώ με τούς παλαιούς μετόχους να έχουν 384.000 μετοχές. Σύνολο μετοχών 784.000
      Απο άποψη παιγνίου δεν το αντιλαμβάνομαι .... βέβαια η Επενδυτική Τράπεζα είναι ο ανάδοχος, κάνει το δελτίο της Δημόσιας Προσφοράς και είναι και ο 2ος βασικός μέτοχος. (μετά τον Μιχαήλ Στασινόπουλο)
      Οπότε μετά την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο θα έχουμε
      1ος βασικός μέτοχος Μιχαήλ Στασινόπουλος με 12,75%
      2ος βασικός μέτοχος Επενδυτική τράπεζα με 4,46%
      3ος βασικός μέτοχος Olympic Investments Inc με 3,82%
      4ος βασικός μέτοχος Μιχαήλ Βαφόπουλος με 2,55%
      κατόπιν όοοοοοολα τα ψιμάρια ..........

      Στην τιμή των 10 ευρώ που γίνεται η εισαγωγή ... η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας θα είναι 7,84 εκατ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια θα είναι 6,447 εκατ. ευρώ όπου στο ταμείο θα υπάρχουν 4,393 εκατ. ευρώ και τα 2,283 εκατ ευρώ είναι ομολογιακά δάνεια

      Για το 2017 παρουσίασε κέρδη 137 χιλιάδες ευρώ (30 χιλιάδες το 2016) δηλαδή 0,175 ευρώ ανά μετοχή .... P/E = 57.
      Πρόκειται για μια καινούργια εταιρία που μπαίνει σε μια τιμή που προσωπικά θεωρώ ελαφρώς τσιμπημένη .... έχει και ένα ομολογιακό 243 χιλιάδων ευρώ στη χρεοκοπημένη YALCO (άλλη μια μεγάλη επιτυχία του βιντεάκια .... ναι ναι ναι έχει και YALCO) ....

      Αφήστε καλύτερα .... θα έχει πολλά επίπεδα το παίγνιο!!!!!!

      http://www.cnlcapital.eu/enimerotiko-deltio.pdf

      Διαγραφή
    2. Η μετοχη ειναι ποιο βαρια και απο ΕΛΕΦΑ .Με το που θα κανει το ντεμπουτο της θα σκασει σαν ΚΑΡΠΟΥΖΙ. Ειναι πολλα τα λεφτα που περνουν καποιοι κατω απο το τραπεζι για να γινονται τετοιες αθλιες εισαγωγες εταιριων στο ΧΑ

      Διαγραφή
  2. Η εταιρεία μοίρασε πακτωλούς μερισμάτων/επιστροφών κεφαλαίου μετά την πώληση της Austria Card. Όσοι είχαν τότε μετοχές, ευνοήθηκαν πολλαπλώς. Τώρα εμένα προσωπικά μου μοιάζει με κουφάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθέλα, να ευχαριστήσω πολύ τον Κύριο Τάκη, που απάντησε στην ερώτησή μου, για την Inform Λύκος.
    Κύριε Τάκη, είστε πάντα, η φωνή της γνώσης, της σοβαρότητας και της λογικής.
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι λέτε για την είκονα της μετοχής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3409 κομμάτια αδιάθετα στο κλείσιμο. Τουλάχιστον, το πρόσημο θετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εκανε ελαχιστα κομματια σημερα ( 45)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καμια πράξη, μεχρι αυτην την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν εκανε, κανενα κομματι, μέχρι αυτην τη στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπαρχει κανα νεο για την εταιρεια κυριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσυ τωρα περιμενεις απο τους αναγνωστες του Τακαρου η και τον ιδιο ενημερωση ?
    Εφοσον η εταιρεια σε ενδιαφερει γιατι βαριεσαι να ριξεις μια ματια στις ανακοινωσεις του ΧΑ και τα διαφορα ειδησεογραφικα/ χρηματιστηριακα σαιτ ?
    Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι φιλε μου, σε ευχαριστω. Ψαχνω οσο μπορω, αλλα ο χρονος μου ειναι περιορισμενος για να εχω μια καλη εικονα και για αυτο ρωτησα, αν ξερει καποιος κατι να μαθω.
    Να εισαι καλα και γραψε αν θελεις την αποψη σου, γιατι μπορει να συμβάλλει τουλαχιστον στην περιπτωση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως γράφει και ο απο πάνω ανώνυμος αυτά που ζητάτε μπορείτε να τα βρείτε ... αυτό που δεν θα βρείτε είναι το πως προέκυψε το όνομα ΙΛΥΔΑ.
      Το έχω ξαναγράψει .....
      ΙλιάναΛΥδίαΔΑνάη τα ονόματα των τριών θυγατέρων του Ανύφα που στην εταιρία του τα έχει κάνει σκατά και απόσχατα.

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ κυριε Τάκη, αυτό που εχει σημασια ειναι ο βαθμος αξιοπιστίας. Σας θεωρω αξιοπιστο παρατηρητη και με ενδιαφερει η άποψή σας. Για την Ιλυδα, σας εδωσα το link, που εχει αναφορες του ιδιου του Ανυφαντακη. Υπαρχει κατι που κατα την αποψη σας, θα επρεπε να εχουμε ως βαση για καποια ευλογα συμπεράσματα; Π.χ η αποτιμηση με βαση τα μεγεθη της, ειναι δικαιη ή οχι κατά τη γνωμη σας; Αυτο με ενδιαφερει να μαθω.
    Για την Inform, οπως και για καθε μετοχη, θεωρω πως η οποιαδηποτε γνωμη, μπορει να συμβάλλει σε καλυτερα συμπερασματα και να ανοιξει ματια( τα κλειστα ματια και αυτια ειναι το προβλημα και οχι τα ανοιχτα και η συνθεση αποψεων), ποσο μαλλον οταν δεν υπαρχει απεριοριστος χρονος, αλλα και πληθωρα sites, που εχουν μετοχικες αναφορες. Σας ευχαριστώ, για το χρονο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Kυριε Τάκη καλησπέρα! Θα ηθελα την αποψη σας για την πορεια του Γενικου Δεικτη γενικότερα.
    Ειναι σε φαση συσσωρευσης για να ξεκινησει μια νεα ανοδική περιοδο που θα μας βγαλει π.χ στα επιπεδα του ιανουριου του τρεχοντος( ή και ψηλότερα) ή ο δεικτης συσσωρευει για να κατευθυνθει κοντά στα χαμηλα που ειδε το Φεβρουαριο του 2016;
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    (Αν εχετε παρακαλώ τη διαθεση και το χρονο, θα ηθελα μελλοντικα, μια προσεγγιση σας για την Ιλυδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα! Κάποια απάντηση κανεις για τον Γ.Δ;
    Κύριε Τακη διάβασα το σχολιο σας, στην απάντηση για τον τυπο που έχετε κόντρα στον Περσέα. Κάνατε σχολιο για τους τόνους και οτι τον καταλαβαίνετε από τη γραφη του. Ελπίζω να εχετε την δυνατότητα να μη μας τσουβαλιάζετε οσους βαριόμαστε ή έχουμε ως πιο πρακτικο το να μην βάζουμε παντα ολους τους τόνους.
    Θα σας πρότεινα φιλικά και με εκτιμηση προς το πρόσωπο σας δυο πράγματα.
    - Να υπάρχει μονο η δυνατότητα παρουσιας μέσα απο δημοσιευση με δεδομενη ταυτοποιηση( ώστε να μην μας παίρνει όλους η μπάλα της οργή ή της υποψιας
    - Να γινει κλειστή και με τη μορφή συνδρομής η κατάσταση, για να μπορούν να έχουν προσβαση αυτοί που είναι καλοπροαίρετοι και εκτιμούν πραγματικά το χρονο και την προσπάθειά σας.

    Τα γράφω γιατί ειλικρινά μου δίνεται η αισθηση ότι βρίσκομαι σε διασταυρομένα πυρά και εδω αν
    μου επιτρέπεται, υπάρχει και ενα δικό σας σφάλμα και εξηγούμε.
    Κάθεστε και ασχολείστε με εκ του προϊμιου επιθετικά σε εσας άτομα και έτσι τροφοδοτείτε την κοντρα σας διαχρονικά. Καλύτερα, αγαπητε να μην ασχολείστε καθόλου.
    ολους τους επιβεβαιωνει η ιστορια το ταμπλο και οι συνεπειες στην τσέπη τους.

    τέλος για να μην μπερδευουμε τα μπουτια μας, ειμαι ο ανωνυμος που σας ζήτησα ευγενικά την άποψή σας για την Inform και τελευταία για την Iλυδα και το γενικό και βέβαια σας ευχαρίστησα ως ώφειλα για τις απαντήσεις και το χρόνο σας για την κάθε περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμιά κόντρα ... απλώς ο συγκεκριμένος γυρίζει στα διάφορα στέκια και ψεύδεται για το άτομο μου και αυτό δεν το επιτρέπω σε κανέναν .... δεν σκοπεύω να γράφω με συνδρομή .... δεν έχω ανάγκη. Εγώ γράφω ως χόμπι, όταν έχω όρεξη και κυρίως για πλάκα για να καρπαζώνω τους γκουρούδες της συμφοράς.

      Τώρα για ΙΛΥΔΑ ... δεν ξέρω αν μπορώ να ξαναεμπιστευτώ το Βασίλη που τα έχει κάνει ρόιδο ... ειλικρινά δεν θα ήθελα να ασχοληθώ, εκτός αν εσείς ή κάποιος άλλος με ιντριγκάρετε αρκετά ότι κάτι έχει αλλάξει και έχει βάλει μυαλό ο Ανύφας και οι γύρω του .... οπότε τότε αρχίζω να ψάχνω.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,λόγω της αδυναμίας των τραπεζών σε αυτά τα επίπεδα ή στο να υπερβούν και κάποια υψηλότερα δεν μπορείς να έχεις σωστή εικόνα Γ.Δ. σε σχέση με όλες τις μετοχές.Πρέπει να κάνεις επιλογές μετοχών χωρίς να κοιτάς τα βραχυπρόθεσμα πάνω κάτω του Γ.Δ.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    3. Την καλημέρα μου κύριε Τάκη μια και συναντηθήκαμε μαζί στα σχόλια.
      ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ τον Κυριο Τάκη και τον Πεζοπορο για τις απαντησεις τους.
      Συγνωμη για την πρόχειρη απαντηση, αλλά πρεπει να φύγω για δουλειά.
      την καλημέρα μου κύριοι.

      Διαγραφή
    5. Γιατί κύριε ανώνυμε δεν βάζετε ένα nick στα σχόλια σας ... να ξέρουμε σε ποιο nick απαντάμε?

      Διαγραφή
    6. Επέστρεψα. Κύριε Τάκη έχετε δικαιο για το nick, αλλά έχω την εικόνα πως ο διαχειριστής, στην προκειμένη εσεις, έχει τη δυνατότητα να εξακριβώσει την ταυτοτητα του αποστολεα και να μη γίνονται παρεξηγήσεις ή και παρερμηνείες. Το να βάλω ένα nick, θα κάνει κακό στον ελεύθερο χρόνο μου. Οι μοναδικές μου άλλωστε αναρτήσεις, αφορούν εδω στην inform και στην ερώτησή μου για την Ίλυδα και το Γ.Δ. Ειναι ευκολο να βάλω κάτω από τα λόγια μου ενα nick και έπειτα ο οποιοσδήποτε καλοθελητής προβοκατόρικα να κάνει χρήση αυτού του nick και να τα κάνει κουλουβάχατα. Zητάω συγνώμη στην περιπτωσή που κουρασα με τις ερωτήσεις μου, πρόθεσή μου όπως προανέφερα, ήταν να μου ανοίξουν τα ματια και τα αυτία από εναν που θεωρω καλύτερο απο του λόγου μου. Θα συνεχίσω, ως αποκλειστικός αναγνώστης και μόνο, να διαβάζω τις πάντα ευστοχες παρατηρήσεις σας. Να είστε καλά αγαπητέ !

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι δύσκολο αν δεν θέλετε να ανοίξετε ένα google λογαριασμό, τότε να γράφετε ένα nick κάτω απο το σχόλιο σας. Όπως το κάνει ο κύριος Πεζοπόρος απο πάνω .... διαφορετικά εδώ μέσα θα χαθούμε τελείως ... δεν πρόκειται να σας προβοκάρει ουδείς. Μην ανησυχείτε γιαυτό.

      Διαγραφή
    8. Με την ευγένειά σας, μου φτιάξατε τη διάθεση Κυριε Τάκη...
      Αν έχω κάτι πραγματικά χρήσιμο, πέρα από τις αποριες μου, που θα μπορούσε να συμβάλλει και να προσθέσει πόντους, στην προσπάθεια σας και τις επισημάνσεις σας , θα το κάνω με όλη μου την καρδια.


      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂