Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δρομέας Νο4 το οδοιπορικό .....

Νέο thread για την μετοχή του Δρομέα .... πολλοί οι φανατικοί και ακόμη περισσότεροι οι καταδρομείς.
Τηρείστε  τον κανόνα ... σε αυτό το thread γράφονται σχόλια μόνο για το Δρομέα.

199 σχόλια:

  1. Καλημέρα. Μεγαλο τελικα το ενδιαφέρον για το thread του δρομεα μικρο για την πορεια της μετοχης που τις τελευταίες μέρες δείχνει οτι οδεύει προς τα βράχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι αν καταλάβατε τι γράψατε κύριε ανώνυμε καταΔΡΟΜΕΑ.

      Διαγραφή
  2. Με Αυτο που εγραψα κυριε προεδρε εννοώ οτι η μετοχη οδεύει ολοταχως προς διαγραφή απο το χρηματιστήριο οπως και δεκαδες αλλες στο παρελθόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομάξαμε. Βάλτε όμως και ένα nickname ώστε να μπορέσουμε να σας κράξουμε αργότερα. Τσάμπα μαγκιές στην ανωνυμία??

      Διαγραφή
  3. Βρε τι γράφουν στο Capital. O γνωστός Belfort είναι ο μυταρόλας. Δεν το πιστεύω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν μεγαλομέτοχοι που "φροντίζουν" τη μετοχή τους και κερδίζουν και από τυχόν υπεραξία
    και μεγαλομέτοχοι που κερδίζουν από την εταιρία μέσω αμοιβών ΔΣ και δεν πολυνοιάζονται για την πορεία της μετοχής πόσο μάλλον να μοιραστούν τα κέρδη με τους μικρομετόχους και τυχόν κερδοσκόπους του ΧΑΑ. Μαντέψτε σε ποια κατηγορία ανήκουν αυτοί του δρομέα και πράξτε αναλόγως

    Old guru

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεια εχει ξεχσσει τι εστι κερδοφορια τα τελευταια 7 και πλεον χρονια. Με 8 και 10 εκατομμυρια πωλησεις και τις πωλησεις στο εσωτερικο μηδενισμενες που να βρει τα κερδη και τι τιμες να υποστηριξει η μετοχη? Δηλαδη ζητατε να παει η μετοχη που? Στα 0.5? Μηπως στα 0.6 ή παραπανω?

      Σοβαρευτειτε ... ειμαστε στο 2017 και οχι στο 1987 ή 1997 οπου μαζευοντουσαν τα λομπακια και παιζαν τα ζομπι τυπου Θεσσαλικη Λαυρεωτικη ή Νηματεμπορικη γιατι βρισκαν βλακες να τους φορτωνουν τα χαρτια. Ειμαστε 2017 και οι βλακες δεν εχουν σαλιο ... οποτε μονο αν φτιαξουν τα νουμερα της εταιρειας θα βρεθουν οι φραγκατοι να μαζεψουν χαρτια και να αλλαξουν επιπεδο στις τιμες της οποιαδηποτε μικρης εταιρειας. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΙ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ... μεχρι τοτε ομως τιθεται θεμσ επιβιωσης

      Διαγραφή
    2. Η υπομονή είναι χρυσός. Αφήστε τα φυλλαράκια να πέφτουν από το δέντρο. Σπέρνουμε τον σπόρο. Θα ερεθ και η εποχή της συγκομιδής. Πιο σύντομα από ότι αναμένουν όλοι.

      Διαγραφή
  5. Γερο-γκουρου μαντεύω στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι της νιουσφον.
    Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν ο πρόεδρος παπαπαναγιωτου ειναι αγορασμενος 0,350 παρα πολλα κομμάτια φαντασου τι γινεται.Αν νοιαζοταν για τη μετοχη του δε θα επαιζε 5 χρονια στα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη τι πρεπει να κανει αν νοιαζεται για τη μετοχη του? Να αρχιζει να αγοραζει σαν να μην υπαρχει αυριο για να ικανοποιηθει και να κονομησει καθε μαριδεος? Για την μετοχη του ενδιαφερεται ο προεδρος και γιαυτο δινει μετοχολογιο στον καθε ενδιαφερομενο.
      Μην γραφετε κυριοι οτι αρλουμπα κατεβαινει στην κεφσλα σας.
      Πσιζει 5 χρονια στα ιδια γιατι η εταιρεια βγαζει ζημιες και ο ενεργειακος αδερφος με καθε ευκαιρια θελει να πουλησει.

      Διαγραφή
  7. Δρομέας μου φαίνεται τρελό το ρίσκο.
    Πιο σέξυ επιλογή θα χαρακτήριζα τον ΠΑΠ. Ευκολα να πάει 0.8 και σε καμια διετία τριετία να δει και τιμές άνω του 2.
    Για πολλούς λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαλαρωστε και εσεις ... για νσ παιξει 5 φορες και ανω τα ιδια κεφαλαια του θσ πρεπει να βγαζει 10 κσθαρα μετα φορων εκατομμυρια και ανω κερδη και οι πωλησεις να ειναι κατα πολυ πανω απο 100 μυρισ ... ειπαμε ειναι sexy αλλα μην το ..αματε δεν πουλαει και ογκομαρμαρο ...

      Διαγραφή
    2. σε ένα χρονο το ογκομαρμαρο θαχει ιδια τιμη με την τενεργα χεχε

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει αυτή η προοπτική...

      Ερώτηση: σε 2 χρόνια από τώρα όμως η ΤΕΝΕΡΓ θα έχει πιάσει το 6ευρο...ο ΙΚΤΙΝ θα την ακολουθήσει και σ΄αυτό το επίπεδο? (θέλω ν΄ακούσω Ναι)

      Διαγραφή
    4. Κυριε hippy η μετοχη θα γραψει τα νουμερα που εχω πει ... υπομονη χρειαζεται. Τι ρωτατε τον κυριο ανωνυμο ... ομως ο κυριος παραλληλιζει Θωρηκτο με Τενεργα για αλλους λογους.

      Διαγραφή
    5. αν βοηθησει λιγο και ο γιδης αρχες 18 θαχει P/E 10 δλδ 2,80

      Διαγραφή
  8. Όταν μια εταιρία του μεγέθους του Δρομέα έχει τόσο μεγάλο δανεισμό και με αντίστοιχο χρηματοοικονομικό κόστος, αργά η γρήγορα θα έρθει στα χέρια των Τραπεζών.Η μετοχοποίηση των χρεών αλά Μαίλη η ΦΟΡΘΝΕΤ θα είναι επωφελής για την εταιρία ,αλλά σίγουρα καταστροφική για τους μετόχους από το dilution που θα επέρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα , για αυτό νομίζω ο κύριος Τάκης έχει πει δυο πράγματα εάν δεν καταφέρει να την γυρίσει σε κερδοφορία φέτος τότε τετέλεσται δλδ ο Παπ θα χάσει το μαγαζί του κάτι που δεν νομίζω να το θέλει ο βασικός μέτοχος.

      Διαγραφή
    2. Κύριε ανώνυμε λέτε ότι θέλετε και είναι τελευταία φορά που απαντώ σε σχόλια ανώνυμα εγκαθέτων.

      Η εταιρία εξυπηρετεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ τον δανεισμό της και θα συνεχίσει να το κάνει.

      Διαγραφή
  9. Η μετοχη σέρνεται εδω και χρονια σε τιμες κατω απο 0,300 και με τζιρους ανυπαρκτους. Οσο δεν ενδιαφερονται οι 11 μεγαλομετοχοι για την μετοχη τους τοσο θα οδεύει προς τα βράχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Τακη δεν πήρε το μάτι μου κανένα σχόλιο σας για τα αποτελέσματα του γκάλοπ. Εσείς τι ψηφισατε?
    Γιωργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η χειρότερη μετοχη για επένδυση στο ελληνικο χρηματιστήριο. Χασιμο χρονου και καθολου κερδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ξέρω τι λένε τα παπαγαλάκια του Δρομέα, ίσως ψάχνουν για κορόιδα μπας και απεγκλωβιστούν ή βγάλουν και κανένα μεροκάματο σε βάρος ανυποψίαστων επενδυτών.Εγώ βλέπω ισολογισμό με 35.000.000 ευρώ υποχρεώσεις και ανάλογα τεράστιο χρηματοοικονομικό κόστος.Τώρα μπορεί να εξυπηρετεί το δανεισμό, αλλά στο μέλλον αν δεν υπάρξει καμία θεαματική βελτίωση στα μεγέθη της εταιρίας υπάρχουν μόνο 2 δρόμοι.Ο ένας είναι ο κλασικός με μεγάλη ΑΜΚ όπου οι μεγαλομέτοχοι αλλά και οι μικρομέτοχοι βάζουν το χέρι στην τσέπη.Αν δεν γίνει αυτό τότε οι Τράπεζες μπορεί να τραβήξουν τη μπρίζα και να ζητήσουν μετοχές αντί των χρεών μπας και σώσουν ότι μπορούν από τα δανεικά που δίνανε, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους τότε μετόχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσείς δεν είστε παπαγαλάκι...Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται σε ορισμένους. Αναρωτιέμαι δε γιατί γράφετε εδώ αφού δεν σας αρέσει η εταιρία. Το παίζετε Ρομπεν των μικρομετόχων????Αυτό να διαβάσω και τι στον κόσμο.

      Διαγραφή
  13. Οι υποχρεώσεις της εταιρείας ειναι τεράστιες και σύντομα θα εχει την τύχη της σατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως ο δεικτης δανειακης μοχλευσης δεν ειναι μεγαλος ... για να γινει ΣΑΤΟ πρεπει να περασουν 2 με 3 χρονια και να γραφει ζημιες τουλαχιστον 3 μιλιουνια ανα ετος.
      Αρα το συντομα ξεχαστε το ... αντιθετως εγω βλεπω οτι δεν τιμολογησε τιποτα στο 6μηνο ... ενω τα φετινα ετησια δεν θα ειναι χειροτερα απο τα περσινα. Αντε να ειναι παρομοια ...

      Διαγραφή
  14. Στο φόρουμ του capital υπάρχει ένας χρήστης που καταγγέλει τον Παπαπαναγιώτου ότι βγάζει από την εταιρία λεφτά σαν δικαιώματα πατέντας.Εσείς κ.Δρομέα που φαίνεστε βαθύς γνώστης της εταιρίας λέτε να υπάρχει βάση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα κανει να πσιρνει οτι αμοιβες θελει ... δικαιωμα του ειναι ... σντι να τα γραφει ως ανωνυμος να παει στας Σερρας και να του τα πει φατσα με φατσα ... και αν ειναι και φραγκατος να ζητησει και μετοχολογιο και να παιζει το χαρτι οπως αυτος γουσταρει .... αμαν μας τα εχετε κανει τσουρεκια με το Δρομεα.

      Διαγραφή
  15. Έπαιρνε λεφτά για της πατέντες αλλά τώρα το έχει κόψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σχετικά με της ανησυχίες των καταδρομέων για τον δανεισμό να πληροφορήσω ότι οι τράπεζες κάνανε αναπροσαρμογή στα δάνεια του Βαράγκη που ούτε της πωλήσεις του δρομέα έχει, αλλά ούτε της ελπίδες για κάποιο σοβαρό turn out story. Οι τράπεζες στοχεύουν να επικεντρωθούν σε κάθε κλάδο και να στηρίξουν της ηγέτιδες εταιρίες. Στον κλάδο επίπλου είναι ο δρομέας. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να του φορτώσουν κανένα ζόμπι τύπου σάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι γραφετε και εσεις? Πως θα του φορτωσουν κανενα ζομπι τυπου Σατο? Δεν γινεται αυτο .... αλλο να βγουν στον πλειστηριασμο περιουσιακα στοιχεια της κολλαντζας Σατο (οπως εκανε και το θωρηκτο με τον Λαζαριδη) και να τα παρει ο Δρομεας και αλλο να του φορτωσουν την κολλαντζα.

      Διαγραφή
  17. Δρομέας: Τιμή εισαγωγής στο ΧΑΑ 5,43 € .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλα κοροιδα οσοι αγοραζαν απο δημοσιες εγγραφες εταιριες με 5 φορες πανω τα ιδια κεφσλσια τους ... καλα καναν και τους τα χωναν.

      Διαγραφή
  18. K Τάκη ο ικτινος ήταν το top pick σας καί δικαιωθήκατε 100%.Από τίς μετοχές που γράψατε μετά το καλοκαίρι,ξεχωρίζω τον ΠΑΠ,και για αυτό έχτισα θέση στα 0.22-0.23.
    Για δρομέα θα περιμένω αν κινηθεί κάτω από 0.15 ,αλλιώς δεν θα ασχοληθώ λόγω υπερβολικής φιλολογίας.Οσο γιά τίς ακίνητες μετοχές του χαρτοφυλακίου μου ΕΛΛ,ΕΥΑΠΣ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,ΔΕΗ,ΑΔΜΗΕ αναμονή γιά την αποχώρηση σύριζα,και την κίνηση του χαα πρός τις 1500 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πω μονο προς το παρον ... οτι οι νεοι ιδιοκτητες που εχουν εξυγιανει την εταιρεια και πεταξαν στον Καιαδα ολο το σκυλολοι των Δαυιδ Λεβεντη με το dilution του 2010 εχουν βαλει ενα σκασμο λεφτα στα 0.32 και ανω ....

      Διαγραφή
  19. Εδώ οι μεγαλομέτοχοι δεν ασχολήθηκαν με το χαρτί τους στα χρυσά χρόνια, περιμένετε να ασχοληθούν τώρα που η εταιρία έχει πάρει την κάτω βόλτα;Ακόμα και αν υπάρχει ανάκαμψη, πάντα υπάρχει ο δρόμος της πατέντας.Και το μαζεμένο χαρτί χωρίς τη βοήθεια ή έστω την ανοχή του μεγαλομετόχου μπορεί να μην κουνηθεί για δεκαετίες.Ψάξτε αλλού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο δρομέας είναι ότι πρέπει να διαλέξει κάποιο άλλο πεδίο επιχειρηματικής δράσης.Παγκοσμίως τα γραφεία και τα καταστήματα τραπεζών συρικνώνονται λόγω της χρήσης της τεχνολογίας. Οι εταιρίες προτιμούν οι υπάλληλοί τους να δουλεύουν από το σπίτι. Στο εξωτερικό στης τράπεζες δεν βλέπεις ψυχή όλοι χρησιμοποιούν Ebanking. Το ίδιο θα συμβεί και Ελλάδα.Σε λίγο ο ΠΑπ δεν θα έχει που να πουλήσει. Το μόνο θετικό είναι ότι η bisley όλα αυτά τα έχει αντιληφθεί και τα προϊόντα της έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα της εποχής. Τα προϊόντα στην σελίδα του δρομέα λυπάμαι πού το λέω αλλά είναι από άλλη εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κλησπερα σας!Κ.Τακη θα ηθελα να σας δωσω συγχαρητηρια για τις αποψεις σας και την σωστη τεκμηριωση για τις μετοχες.θα ηθελα αν ειναι εφικτο την αποψη σασ για την μετοχη του ΤΙΤΑΝ.Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μεγαλη ευκαιρια ηταν το προνομιο στα 4 ευρω ... τοτε ειχαν κουραστει τα δακτυλα μου να γραφουν για το προνομιο. Καποιοι πηραν αλλα δεν αντεξαν και τα πεταξαν πισω πιστευοντας οτι θα ηταν αιωνια υποτιμημενο. Ομως τωρα που το range προνομιου και κοινου εχει κλεισει δεν βλεπω καμια ευκαιρισ στον Τιτανα. Η τιμη με βαση τα τωρινα επιτευγμστα της εταιρειας κρινεται δικαιη. Δεν βλεπω πολλα περιθωρια προς τα πανω ... για τα επομενα 2 με 3 χρονια.

      Διαγραφή
    2. Πάντως ο Τιτάνας έχει πλησιάσει στην πολύ ισχυρή στήριξη των 19,90-20 ευρώ.Κάπου εδώ ο ΤΙΤΚ έχει ενδιαφέρον. Πάει και για roll over στο ομόλογο του 19 που είχε με 4,25 επιτόκιο.Σίγουρα θα πετύχει κάτι κοντά στο 3%

      Διαγραφή
    3. Οντως ... μπορει σε ενα καλο χρηματιστηριακο κλιμα να πετυχει αποδοση 40% εως 50% και να πιασει τα 30 ... τα νουμερα του μπορουν να υποστηριξουν το 30ευρω.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστω κ.Τακη.Εχω κανει ηδη την πρωτη αγορα μου στα 20,44euro.Ελπιζω με αρκετη υπομονη και πολυ τυχη να δω τιμες ανω των 25,00euro.

      Διαγραφή
  22. Κύριε Τάκαρε καλημέρα!
    Είχατε πεί για Ικτίνο οτι αξίζει κεφαλαιοποίηση περί τα 120-160 εκατ (αν πουληθεί το αιολικό πάρκο) ήτοι τιμή μτχ στα 4,20 -5,6ο. Βλέπουμε μια έντονη κίνηση στην μτχ και αύξηση των συναλλαγών, όπως έχει ανακοινωθεί από την εταιρία έχει αποφασισθεί αγορές μτχ με ανώτερη τιμή τα 6,00 e.
    Επειδή απ'όσο έψαξα δεν βρήκα κάποιο δημοσίευμα για πώληση αιολικού, θα θέλατε να αναφερθείτε στους λόγους που κίνησαν το θωρηκτό από τον λήθαργο?
    Ποια κεφαλαιοποίηση θεωρείται δίκαιη για αυτήν χωρίς την πώληση του αιολικού?
    Έχω μικρή θέση στην μτχ μετά από αναφορά σας.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ


      Champo ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. Η ανοδος του θωρηκτου εχει ξεκινησει απο τα 50 σεντσια ... καποιοι ηδη κερδιζουν 4 φορες τα λεφτα τους . Το πρωτο ανοδικο κυμα ηταν μεχρι το 1.6 απο το 0.5. Τωρα βιωνουμε το 2ο ανοδικο κυμα ... θα δουμε μεχρι που μπορει να φτασει. Κατοπιν θα ακολουθησει το 3ο.

      Ετσι ανεβαινουν οι μετοχες .. βημα βημα και οχι με την μια. Αρα δε βλεπω που ηταν ο ληθαργος.

      Διαγραφή
    3. Επισης δεν ειπα ποτε οτι αν πουλησει το αιολικο τοτε θα δικαιολογει μεγαλυτερη κεφαλαιοποιηση. Ειπα οτι αν πουλησει το αιολικο τοτε δεν θα υπαρχουν απομειωσεις και δεν θα μειωνονται τα τελικα κερδη του λογω ΙΔΕΗ οποτε θα εμφσνιζει περισσοτερα κερδη και θα τσιμπαει ευκολοτερα η αγορα εξαιτιας της μεγαλης κερδοφοριας

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκαρε, τα 50 σέντσια τα έγραφε πριν καμμιά 10ετία, ας θέσουμε ως βάση αφύπνησης μτχ την περιοχή 0,75 που την έγραψε εντός του 2017, στον λήθαργο που είπα αναφέρομε στην πτωτική πορεία της σε τιμή και όγκο συναλλαγών από το 4/2014 έως τον 4/2017 απο κεί διακρίνω την αφύπνιση. Παρατηρώ εντός του 2017 να έχουμε διάσπαση υψηλού 5ετίας (1,80) άρα κάτι παίζει και ωθεί την μτχ ή γίνεται ξεφόρτωμα? διάσπαση του 2,20 οδηγεί στο 2,70
      Γεία σου φιλαράκι Λουκά Μερακλή & Καραμπουζουκλή


      Διαγραφή
    5. Το 2010 ξεκινησε το πρωτο κυμα απο τσ 50 σεντσια. Τωρα το 2017 ειμαστε στο 2ο κυμσ. Ποτε θα ολοκληρωθει αυτο το κυμα και ποτε θα ξεκινησει το τριτο αγνωστο .... η μετοχη θα γραψει τσ νουμερα που εχει πει κατα το παρελθον.

      Διαγραφή
    6. Γιατί Ικτίνο και όχι Μερκο? Η Μερκο δείχνει καλύτερη και όλοι γράφουν για το μοναδικό μάρμαρο sivec. Από την άλλη είναι καραμαζεμένη και εκτός αυτού πιστεύω ότι ο Παυλίδης θα κάνει δημόσια πρόταση στα 17ευρώ. Δεν είναι χαζός να την απογειώσει για τον απλό κοσμάκη...
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    7. Αφού είναι καραμαζεμένη και θα κάνει δημ. πρόταση στα 17 εσύ πόσα κομμάτια θα πάρεις και πόσο θα κονομήσεις από τα 14 μέχρι τα 17. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
  23. Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να γίνουν νωρίτερα από το τέλος της παρούσας θητείας, αυτό είναι ξεκάθαρο, άρα αν θα αλλάξει λοιπόν η ημερομηνία θα είναι έτσι ώστε να πάμε πιο πέρα, πιο πίσω δηλαδή. Εγώ θεωρώ απαραίτητο το να αποσυσχετιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών από εκείνη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών.
    Απο συνέντευξη Σκουρλέτη.
    http://aftodioikisi.gr/ota/dimoi/fthinoporo-2019-oi-dimotikes-ekloges-kleidose-apo-skourleti/
    Το φθινόπωρο του 2019 οι δημοτικές για να γίνουν ευρωεκλογές και εκλογές μαζί τον
    ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2019.
    Υπομονή για τους βιαστικούς θα έχει χρόνο και ο Κούλης να προετοιμαστεί και να συμμαζέψει μερικούς.
    Εκτός και αν προκύψουν άσχημα, όλη η γειτονιά είναι σε σιγανή φωτιά, Σκόπια, Κόσσοβο, Αλβανία, Σερβία, Κροατία,Βοσνία, Τουρκία και βάλε...

    Εξωγήινος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να περισώσει κάτι από την επερχόμενη ήττα,πρέπει να κάνει τις εκλογές νωρίτερα πριν εφαρμοστεί ο κόφτης για το 2018 και πριν δουν οι συνταξιούχοι τις νέες μειωμένες συντάξεις το 2019.Στο σερβίρισμα είναι καλός, θα πλασάρει κάποια ωραία ιστορία για το τέλος των μνημονίων και την επιστροφή στην ανάπτυξη, θα μοιράσει και λίγα ψίχουλα και θα πολώσει το κλίμα για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους. Αρα εντός του 2018 και κατά το Σεπτέμβριο θα έλεγα είναι μία καλή πιθανότητα

      Κάλχας

      Διαγραφή
  24. Kύριε Τάκη με τη συναλλακτική άπνοια τι θα γίνει στο ΧΑΑ?
    Έτσι θα μας πάει όσο παραμένουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ?
    Και τι θα γίνει όταν διορθώσουν τα ξένα?
    Χανουμε ένα τρομερό μομέντουμ 3 χρόνων με όλα τα ξενα χρηματιστηρια σε ιστορικά υψηλά και εμείς σερνόμαστε με τζίρους περιπτέρου. Σίγουρα βεβαια αρκετες καλές μετοχές έχουν διαφοροποιηθεί, η γενική εικόνα παραμένει όμως προβληματική για το ΧΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όσο υπάρχει η παρούσα κυβέρνηση, και όσο εκκρεμεί το θέμα με πιθανές ΑΜΚ των Τραπεζώνκαι όσο δεν επιλύεται το θέμα των κόκκινων δανείων, το ΧΑΑ δεν πρόκειται να δει τζίρους παρά μόνο σε πτωτικές συνεδριάσεις με τη μορφή sell off.Δύσκολα δικαιολογείται με τις παρούσες συνθήκες υψηλότερη αποτίμηση.Αν δε η κυβέρνηση πέσει στην παγίδα παρατεταμένης εκλογολογίας εντός του 2018 θα δούμε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα.

    Κάλχας (λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του Mr takis)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω αντίθετη άποψη.

      Κατ΄αρχήν ο τζίρος νομοτελειακά θ΄ανέβει πλησιάζοντας το τέλος του μήνα καθώς οι ξένοι "οίκοι" θα κλείνουν τα βιβλία για το 2017 και θα ετοιμάζονται για τις γιορτές.

      Κατά δεύτερον η προφητεία σας αντικατοπτρίζει απλά την ψυχολογία των εγχώριων συμπατριωτών που είναι σμπαράλια. Πραγματικά σύμφωνα με το AXIANUMBERS* οι Έλληνες επενδυτές τον Οκτώβριο εμφανίζονται πωλητές, με εκροές κεφαλαίων ύψους €1,99 εκατ. σε αντίθεση τους ξένους επενδυτές οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου εμφάνισαν εισροές της τάξης του €1,84 εκατ. Το τελικό πρόσημο όμως στο ΧΑΑ θα το δώσουν οι έχοντες κεφάλαια, δηλαδή οι ξένοι.

      Κατά τρίτον οι τακτικοί θαμώνες του μπλογκ έχουμε από καιρό επισημάνει πως η καλύτερη επενδυτική στρατηγική είναι το stock picking. Στρατηγική η οποία υποστηρίζει ότι μας ενδιαφέρουν κλάδοι και συγκεκριμένες εταιρείες και όχι το πως θα κινηθεί ο γενικός δείκτης. Τολμώ να πω ότι στα χαρτιά που αμύνονται αποτελεσματικά στην γενικευμένη οπισθοχώρηση είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται οι πρωταγωνιστές της ανάκαμψης (εάν και όποτε έλθει). ΜΥΤΙΛ, ΤΕΝΕΡΓ, ΠΛΑΚΡ, ΜΟΗ, ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ, ΦΛΕΞΟ μεταξύ αυτών. Εν τω μεταξύ θα παίρνουμε μέρισμα.

      * http://www.euro2day.gr/news/market/article/1576425/ha-agorastes-oi-xenoi-ependytes-ton-oktovrio.html

      Διαγραφή
    2. Κάλχας (λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του Mr takis) ΚΥΡΙΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΟΥ SP500

      Διαγραφή
    3. Κε.Λουκά μια και το ρωτάτε καιρό να κάνω μια σκέψη.Αν δεν υπάρχει πρόβλημα με διαθέσιμη ρευστότητα για επενδύσεις λόγω της συμφωνίας Βασιλείας III που ξεκινάει αρχή του έτους,δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή προς τα κάτω.Από Γενάρη και μετά θα δείξει. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

      Διαγραφή
  26. Κάποιος κάνει πλάκα στους στημένους αγοραστές.Τους πετάει ένα ρετάλι και αντί για 18 λεπτά μπορεί και να τους βγαίνει 5-8 ευρώ ( μίνιμουμ χρέωση για πινακίδιο ανάλογα με τη Χρηματιστηριακή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες , δλδ ο πωλητής του ενός τεμαχίου δεν θα πληρώσει την ταρίφα των 5-8 ευρώ?

      Διαγραφή
    2. Ναι, εκτός και αν έχει ειδική συμφωνία με τη Χρηματιστηριακή λόγω μεγέθους ή αν στο ίδιο πινακίδιο κάνει και άλλες συναλλαγές οπότε ισχύει η φυσιολογική προμήθεια και δεν τον επηρεάζει

      Διαγραφή
    3. άρα συμπέρασμα τα μονά τεμάχια είναι από κάποιον που θέλει να ψωνίσει φτηνά γιατί δεν πρόλαβε και όχι για να ξεφορτώσει στην κεφάλα κάποιου , επίσης αν δοκιμάσει να πουλήσει πολλά κομμάτια απλά θα τα χάσει σε αυτές τις τιμές και θα τα πάρει πολύ ποιο ακριβά.

      Διαγραφή
    4. Γενικά ότι κυκλοφορεί σε αυτές τις τιμές από ότι βλεπω το σκουπίζουν , λογικά ένα κάτω θα το προσπαθήσουν να το κανουν αλλά με 1-2 τεμάχια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν, όγκους θέλουμε να δούμε πόσο δυνατούς αγοραστές υπάρχουν από κάτω,

      Διαγραφή
    5. Λογικά αυτό το κάνει ο market maker, δηλαδή η χρηματιστηριακή που έχει το ρόλο του ειδικού διαπραγματευτή και ως εκ τούτου δεν τους κοστίζει τόσο. Με αυτόν τον τρόπο αναγκάζει αυτόν που του πήρε το ένα κομμάτι να κάνει κίνηση για να μην πάει χαμένη η προμήθεια.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    6. Χαλατε φαια ουσια διχως λογο ... ειναι προφανες οτι προκειται για καποιον παπαρα που προσπαθει να φτιαξει τιμη ή να δημιουργησει ταση .. τιποτα το ιδιαιτερο. Παλαιοτερα ειχε και το θωρηκτο εναν τετοιο παπαροπληκτο που πουρνο πουρνο πριν μπουν οι εντολες αγοραζε 1 ή 2 τεμαχια για να ανεβασει την τιμη. Τοσο του εκοβε ... μην δινετε καμια σημασια στον γκουρου του 1 τεμαχιου

      Διαγραφή
  27. Σιγά μην δίνουν λεφτά οι αφοι Παπαν. για market maker

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλημέρα. Σταθερα η μετοχη στα 0,200 κάνοντας καλη βαση εδω και μηνες. Ποτε θα κανει το μπαμ προς τα πανω ειναι το θεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. SP500 ΓΥΡΙΖΗ ΚΑΤΩ ΚΑΛΥΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ -ΕΠΕΝΔΥΤΑΡΑΔΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΝΑ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ-ΕΛΕΗΣΤΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ-
    ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΕΛΗΣ- ΤΑ ΛΕΦΤΑ.mpg --Όταν τα `χα τα λεφτά δεν τα κοίταζα,
    απ’ τις δέκα και μετά τα σκορπούσα,
    τα πετούσα.

    Και τα λεφτά αλλάξανε χέρια
    και πετάξανε σαν περιστέρια.

    Όταν τα `χα τα λεφτά δεν τα πρόσεχα,
    για χαρτιά χρωματιστά τα περνούσα
    και γελούσα.
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=OiEq9z8Dsxo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιούργια στον ΙΚΤΙΝΟ διακόρευσε υψηλά πενταετίας με τζίρο, επόμενη στάση το 2,70 και μεθεπόμενη το 3,80 συγχαρητήρια και ευχαριστούμε τον Θείο Τάκαρο που μας τον υπέδειξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απτο 2,10 μεχρι το 4,29 πουχει η Τενεργα εεεχουμε ακομη δρομο χεχε

      Διαγραφή
  32. Στον ΠΑΠ πιθανό να είμαι υπερβολικός.
    Πάντως τιμές στη περιοχή 0.60-0.80 τις έχει και θα τις δει όταν έρθει η ώρα του.Είτε τέλη του 2018 είτε κυρίως το 2019.
    Για πιο πάνω βλέπουμε.
    Σε σχέση με τον Δρομέα ο ΠΑΠ τεχνικά είναι πολύ καλύτερος για μένα το ρίσκο και υψηλότερη η προσδοκία για πολύ καλό κέρδος.
    Σχετικά με τα θεμελιώδη δεν έχω εμπιστοσύνη στις Ελληνικές ελεγχτικές αρχές.Σε αντίθεση με τις Αμερικάνικες και πολλές Ευρωπαϊκές αρχές που είναι πολύ πιο σοβαρές και αξιόπιστες και συχνές ιο διεργασίες ελέγχου μιας εισηγμένης εταιρίας.
    Φιλικούς χαιρετισμούς σε εσας και στους φίλους του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης θα με ενδιάφερε και η άπιψη σας όταν μπορέσετε για τον δτρ και μια σύγκριση της δεη με αδμηε.
      Συγνώμη που σε αυτό το κομμάτι κατανάλωσα μηνύματα άσχετα με τον Δρομέα!

      Διαγραφή
    2. Για φετος κορυφη τα 0.35 ... το σημαντικο ειναι οτι η εταιρεια εχει εξυγιανθει and the sky is the limit.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια κύριε Τάκη και για την επισήμανση του ΠΑΠ με το γνωστό καραβάκι! Πολύ καλή η πρόταση του κυρίου Πινόκιο για σύγκριση ΔΕΗ'ΑΔΜΗΕ!

      Διαγραφή
  33. Καλημέρα. Να υποθέσω οτι μιλατε 0,35 για παπουτσανη και οχι για δρομεα. Αν δεν υπαρξει μια θετικη είδηση για τη μετοχη του δρομεα θα κινείται σε αυτες τις τιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τρίτη (και φαρμακερή;) επίσκεψη του ΓΔ στην περιοχή 730. Άμα σπάσει πάμε για 680 και βλέπουμε
    Κάλχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μάντεις είχαν τα εξής χαρακτηριστικά

      1) Προφήτευαν μόνο απαισιόδοξο μέλλον ?
      2) Ειτε δεν τους πίστευαν , είτε δεν τους καταλάβαιναν
      3) Ταλαιπωρήθηκαν πολύ στη ζωή τους

      Να πω κι εγώ την μαντεία μου
      αν πάει πιο κάτω θα κλείσει το χάσμα στο 714 - 718 και μετά δεν ξέρω
      680 πολύ μου φαίνεται , όσο πάντως υπάρχουν τραπεζικά ερωτηματικά όλα σέρνονται

      Διαγραφή
  35. Καλησπέρα κ. Τάκη. Είμαι από χθες καινούργιος αναγνώστης σας, διάβασα ένα σημαντικό μέρος από το αρχείο σας και θέλω να σας συγχαρω για τον ορθό τρόπο σκέψη σας, τον κατανοητό τρόπο γραφή σας, χωρίς πονηριές και φανφάρες.
    θα συμφωνήσω μαζί σας σε προηγούμενες αναφορές σας πως η ΔΕΗ κάτω από 2 ευρώ είναι ο νέος ΟΤΕ. Επίσης, στις Τράπεζες, μετά από την διαχρονική Ελλ, σε καλύτερη μοίρα είναι η Αλφα. Θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα ένα RS στην ΑΛΦΑ και μια πτώση πέριξ του 30% , όπως και το 2003 ή πιστεύετε πως και τώρα στο 1,5 ευρώ είναι σε καλή περιοχή για στοπαρισμα ? σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και συγνωμη που γράφω άσχετα θέματα κάτω από τον Δρομέα, καθως είμαι πρωτάρης εδώ.
    Nickname: Trader

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά με τη ΔΕΗ, όπως έχει πει ο Buffet, αγοράζουμε μια εταιρεία όταν βρίσκεται στο χειρουργικό τραπέζι. Ωστόσο δεν έχω πειστεί ακόμα για το αν η ΔΕΗ έχει μπει χειρουργείο ή περιμένει άπ'έξω ετοιμοθάνατη. Το σύνθημα θα δοθεί μόνο με την αλλαγή του μάνατζμεντ, όπως όταν ανέλαβε ο Βουρλούμης τον ΟΤΕ. Μέχρι τότε η ΔΕΗ ανήκει στους εργαζόμενους της και μόνο.
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    2. Εγω τραπεζες θα περιμενα ... ΔΕΗ αγοραζω με τη λογικη που εχω γραψει σε αλλα threads ... δηλαδη καθε μηνα το 2% εως 4% τηε συνολικης θεσης που θελω να εχω στη ΔΕΗ ανεξαρτητου τιμης

      Διαγραφή
  36. επιχορήγηση 360 εκ ευρώ, δωράκι στη ΔΕΗ.Η Κεφαλαιοποίηση της στα 450 εκ ευρώ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Πάνω που θα αγόραζα κι εγώ ΔΕΗ από χθες το βραδυ που την έβλεπα να αντέχει τις τελευταιες ημέρες στην πτώση ,ήρθε το χαρτζιλίκι του κ. Τσίπρα (που φυσικα κάποιοι το γνωρίζουν ) οπότε θα κάνω λίγο υπομονή κι ας πληρώσω κάτι παραπάνω (τα τραίνα δεν φεύγουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλησπέρα. Αύριο αμα δούμε το δρομεα στο -10% με 3 τεμάχια ( στο 0,18 χεχεχε) και ευρωμπανκια στο 0,53 φοράμε σζιβάγκο γιατί αμα δεν μας βγεί η κίνηση θα φάμε φάπες για χουφτώνουμε αλα Κωνσταντάρας τη μπανκια για μια ξεπέτα-trade μέχρι τα περίπου 0,62.

    Δεη ανάβουν ήδη κεράκια στη χάρη του μερίσματος! Στο 0,8 της αποτίμησης σχεδόν το δωράκι. Θέλει τώρα να αντέξει 1-2 μέρες και να κλείσει εβδομαδιαία πάνω απο το περίπου σημερινό κλείσιμο. Βάζοντας έτσι βάσεις για αξιόλογη αντίδραση για τα > 2,19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο δρομος προς τα 12 σε πρωτη φαση ειναι χρονικα πιο πισω .. αλλα θα γινει με τον Μητσοτακη. Αυτα τα + - 10% ειναι αναξια λογου ...

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή 6 φορές πάνω από εδώ? Απίστευτο!! Προφανώς με άλλο management.

      Διαγραφή
    3. k. Gerry τί απίστευτο βρίσκετε!!!

      Μιλάει για 2800 εκατ κεφ/ση Δηλαδή όσο κάνει η Πτολεμαιδα V και 2 άλλα μικρά Υ/Η

      Διαγραφή
  39. ΓΕΚ και Τενεργα ιδια τιμη στο ταμπλο.. θα κανουν ότι εκανε ο Ευαγγελος καθως τα ξενακια θελουν πλεον μέγεθος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Δρομέας και παπουτσάνης είναι τα δύο χαρτιά της μικρής κεφαλαιοποίησης που θα αποδώσουν στο άμεσσο μέλλον και έχουν μείνει πίσω. Με χαρά είδα σε ράφια αμερικάνικων σούπερ μάρκετ σε πρόσφατο ταξείδι στην άλλη άκρη του αντλαντικού να πουλιόνται τα προιόντα του παπουτσάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα ο Δρομεας εχει μεινει πισω...στα κερδη

      Διαγραφή
    2. Τακη ο τζιρος φετος θαναι κατω απτα 13 παρα το ντεμαραζ. Τι σου λεει αυτο εσενα?

      Διαγραφή
  41. Αυτό που βασανίζει την αγορά και θα την ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό, ανεξάρτητα από το πολιτικό περιβάλλον , είναι οι επικείμενες ΑΜΚ των τραπεζών. Έγινε φανερό ότι οι Τράπεζες θα χρειαστούν και νέα κεφάλαια, οπότε μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα δύσκολα μπορούμε να δούμε χρηματιστηριακή ανάκαμψη. Αυτό που σιχαίνεται η αγορά είναι η αβεβαιότητα και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πόσα κεφάλαια θα (ξανα)χρειαστούν οι Τράπεζες. Φυσικά οι ΑΜΚ των τραπεζών θα επηρεάσουν αρνητικά και τα μη τραπεζικά χαρτιά , καθώς πολλοί θα τα πουλήσουν για να συμμετάσχουν μη θέλοντας να δεσμεύσουν περισσότερα χρήματα στο ΧΑΑ. Επιπλέον πολλά hedge funds δεν μπαίνουν σε ΑΜΚ και θα χώσουν τα τραπεζικά χαρτιά πριν αρχίσει η περίοδος των ανακοινώσεων των τιμών. Συνεπώς κάθε άνοδος το επόμενο διάστημα είναι ευκαιρία πωλήσεων με σκοπό την τοποθέτηση στις σαφώς χαμηλότερες τιμές που θα έρθουν.

    Κάλχας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η συλλογιστική σας σε μεγάλο βαθμό κύριε Κάλχα. Πάντως υπάρχουν και χαρτιά όπως ο ΟΠΑΠ που στέκονται με άνεση στα υψηλά τους. Η γενική εικόνα πάντως της αγοράς είναι ΑΡΡΩΣΤΗ.

      Διαγραφή
  42. romeas : New international tender assignment
    Envoyer par e-mail
    11/16/2017 | 05:06 pm
    16/11/2017

    PRESS RELEASE
    DROMEAS announces the assignment of a new international tender for the supply of office furniture to the European Investment Bank. The value of the project, according to the offer of DROMEAS is 6,5 million euro. The duration of the project is 3 years with the possibility of 1+1 year extension and involves furniture of high quality and design for all the premises of the Bank.

    This new achievement of DROMEAS is added to the already existing contracts signed with

    The European Commission

    The German Army

    The research center CERN

    The Board of Directors

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανακοίνωσε ο Δρομέας ότι κέρδισε ένα διεθνή διαγωνισμό ύψους 6,5 εκ € με την ΕΤΕπ και η μετοχή ούτε που κουνήθηκε. Καταλαβαίνετε ότι αν σε ένα τέτοιο θετικό νέο δεν γίνεται front running τότε η μετοχή δεν έχει καμία ελπίδα, είναι παρατημένη στην τύχη της ( η μετοχή όχι η εταιρία το ξεκαθαρίζω).Δεν ασχολείται κανείς από τους μετόχους και ούτε θα ασχοληθεί.Ας είναι καλά οι αμοιβές της Διοίκησης
    Καταδρομέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μπορώ να καταλάβω τι παιχνίδια παιζονται με τη μετοχη του δρομεα. Μαζευουν κομμάτια εδω και μηνες

      Διαγραφή
  44. Κ.Τάκη καλησπέρα. Συνεχίζω να διαβάζω το αρχείο σας( μιας και είμαι καινούργιος εδώ)και πραγματικά σας βγάζω το καπέλο π.χ. για την ΠΕΙΡ , τι λέγατε το 2013 και που είναι σήμερα, ή για τον Χρυσό κτλ..
    Πάμε στο παρασύνθημα τώρα.. Ο Αλέξης σιγά σιγά φεύγει, εκτός απρόσμενου γεγονότος εκτιμώ εκλογές κάπου στο φθινώπορο του 2018, καθώς κανείς δεν ολοκλήρωσε την 4ετία και θα προσπαθήσει να πουλήσει το στόρυ...εγώ σας έβγαλα από τα μνημόνια. Ο Κυριάκος αναλαμβάνει, γεγονός κατά την εκτίμηση μου θετικό για το ΧΑ. Από την άλλη η Αμέρικα συνεχίζει σε ιστορικά υψηλά εδώ και 8,5 χρόνια...όλοι βλέπουν πτώση αλλά η αγορά κάνει νέα υψηλά. Το +-30.000 μονάδες είναι ένα στρογγυλό νούμερο που τραβάει τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Ρωτάω εσας με τον αυξημένο βαθμό χρηματιστηριακής ευφυίας σας, πως μπορεί να ισορροπήσει το ΧΑ ή ακόμα και να κινηθεί κόντρα στο ρεύμα, σε περίπτώση που η Αμέρικα ξεκινήσει να διορθώνει...
    Εμείς εστιάζουμε σε καλά ποιοτικά χαρτάκια (Ελλάδα) ή πάμε πάσο ? ευχαριστώ
    Επίσης μια γκουρουδιά, ο VIX όταν και όποτε διρθώσει το Αμέρικα χ3 ή χ4 από τις 10,11,12 μονάδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πού τον είδατε τον Αλέξη να φεύγει? Εγώ γαντζωμένο στην εξουσία τον βλέπω και θα μεταχειριστεί τα πάντα όχι μόνο για να μείνει, αλλά για να ναρκοθετήσει τους επόμενους? Και πώς είστε σίγουρος ότι ο Κυριάκος θα βγει αυτοδύναμος? Μα τι ωραία που τα λέτε. Κι έζησαν όλοι καλά κι εμείς καλύτερα...Ο ΓΔ στις 700 ξανά ενώ τα ξενα κανουν διαρκώς νέα υψηλά τι σας λέει? Οτι οι Συριζανελ φεύγουν ή το αντιθετο η αγορά βλεπει παράταση και ταλαιπωρία?

      Διαγραφή
    2. Το καλοκαίρι του 18 εχουμε την 4η αξιολογηση που αφορα το χρεος κ ειναι πολυ ευκολη. Εκει ο αχρηστος θα βαλει μια γραβατα και θα προκηρυξει εκλογες στους ιθαγενεις προβαλλοντας το success story αφου βγουμε κ στις αγορες.

      Διαγραφή
    3. Mακάρι κ. Μusic Charts! Αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν α)για δυνατότητα αυτοδυναμίας Μητσοτάκη β)στήριξης ή όχι από ΠΑΣΟΚ γ)εκλογές με απλή αναλογική αν δεν βγει πρόεδρος της δημοκρατίας. Πάντως οι 700 μονάδες ΓΔ τα λένε όλα για το τι πισιωγύρισμα έχει (ξανα)γίνει με αυτούς τους ανίκανους.

      Διαγραφή
  45. Δίκιο έχει ο Στρατής. Max 2 χρόνια έχουν οι παίχτες αλλά εγώ πιστεύω πως θα την κάνουν με ελαφρά πριν αρχίσουν να φαίνονται οι περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς. Θα ρθει ο Κούλης και θα μας φανεί Θεός. Φαντάσου που φτάσαμε. Μέχρι τότε υπομονή και χτίσιμο θέσης για μακροπρόθεσμα.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται να υποτιμάτε ότι ο Τσίπρας είναι μακιαβελικός και δεύτερον εκλογες προεδρου 2020 -δηλαδή τον κίνδυνο να αποτελεσει ο Μητσοτακης βραχύβια κυβέρνηση και να γίνουν νέες εκλογές με απλή αναλογική. Εδώ πέρα έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια, έφεραν capital controls, δυναμιτίζουν και πολεμάνε τις μεγαλύτερες επενδύσεις, είναι αδίστακτοι.

      Διαγραφή
  46. Τάκαρε, τώρα που διόρθωσαν οι εταιρείες ακινήτων θα δώσεις καμιά γκουρουδιά? Ειδικά η Λάμδα έχει πέσει κάτω από την NAV αλλά και ο Watsa δεν είναι χαζός.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Το να διαπραγματεύεται μία εταιρία ακινήτων κάτω από τη NAV δε λέει και τίποτα, αν σκεφτεί με τι τιμές είναι περασμένα τα ακίνητα στο ισολογισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Xάσαμε τους εξαιρετικούς κυρίους και σχολιαστές Hippy, Δαρείο, Δρομέα το τελευταίο διάστημα. Ευτυχώς που γράφει και ο λαμπρός νεανίας Lorac και διατηρείται κάποιο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα λιγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι......
      λεει η παροιμία

      Διαγραφή
  49. Καλησπερα κ.Τακη.Περιμενουμε με ενδιαφερον μια νεα αναλυση για μια νεα μετοχη της επιλογης σας.Η ΔΕΗ στη σημερινη συνεδριαση σηκωσε αναστημα και πηγε αρκετα ευκολα σε τιμες περιξ των 2,14euro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ερώτηση για τον κ. Μορφονιό.
    Σχετικά με την Ελτράκ, την διανομή του ταμείου και την άμεση άνοδο του δανεισμού της.
    Υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος; Αλλάζει κάτι δραματικά στην μετοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Τι έγινε με το ΛΟΥΛΗ ; 100.000 ! τεμάχια προς πώληση στα 2 ευρώ ;

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κάνουμε κανά ψιλό με τα Bitcoin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Περίεργη συμπεριφορά έχει ο Ικτίνος. Πολύ πάνω κάτω πάει και φοβάμαι μην βρεθεί ξανά στο 1,60.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατσε να δεις που θαναι σε 15μερες που κοβει μερισμα εκπληξη. Τωρα κατα τα αλλα, πως ενα μαγαζι που φετος βγαζει 10καθαρα περιμενεις ναχει μαρκετα 45 με ξεπερναει. σπαστα και ξαναρυχτα γιατι απο νουμερα δεν...

      Διαγραφή
    2. Κι εμένα μου φαίνεται τζογαδόρικη η συμπεριφορά του Ικτίνου, έχω την εντύπωση ότι επηρεάστηκε θετικά από το deal Παυλίδη-ΜΕΡΚΟ αλλά και τα σχόλια στο μικρομέτοχο. Το χθεσινο-προχθεσινό τίναγμα ίσως να οφείλεται και στο αβανταδόρικο δημοσίευμα στο newmoney.

      http://www.newmoney.gr/business-stories/339948-eiaggelos-xaidas-iktinos-i-krimmeni-iperaksia-ton-leikon-marmaron

      Διαπραγματεύεται με υψηλό BV >2,2 (εσωτερική αξία περίπου 0,93). Προσωπικά σχεδόν έκλεισα τη θέση μου (πλην 1000 μετοχών ίσα για την παρακολούθηση). Αν τεστάρει το επίπεδο που λέτε ίσως την ξαναδώ.

      Διαγραφή
    3. Κατά τα λοιπά ως προς την υπόλοιπη αγορά εξακολουθώ να είμαι ελαφρά αισιόδοξος. Όταν είσαι πολύ καιρό στον υπόνομο δίχως φως νομίζεις ότι το (μεσοπρόθεσμο) μέλλον θα συνεχίσει έτσι. Προσωπικά θεωρώ όμως ότι έχει γίνει πολύς δρόμος, έχει υπάρξει πολύς πόνος για να αποτύχει το εγχείρημα Grekin. Οι νέες τραπεζικές αυξήσεις, όποτε γίνουν, (σε 12-18 μήνες) πιστεύω θα γίνουν σε τιμές τουλάχιστον ίσες με τις προηγούμενες. Που σημαίνει ότι για να κάνει πχ ΑΜΚ η ναυαρχίδα στα 0,30 θα πρέπει στο ταμπλό να γράφει 0,36-0,38. Άποψη μου φυσικά, ελπίζω διορατική.

      Σημαντική η πίεση στη ΜΠΕΛΑ που μάλλον αύριο τελειώνει καθώς ολοκληρώνονται οι αναγκαστικές πωλήσεις που οφείλονται στην μείωση της στάθμισης της εταιρείας στον MSCI Greece. Αν φυσικά είναι αυτός ο λόγος της πίεσης.

      Διαγραφή
    4. Εξαιρετικός όπως πάντα ο κύριος Hippy. Μας έλειψαν τα σχόλιά σας, καθώς ο κύριος Τάκης εκ νέου επέλεξε την αποχή. Και έχουμε χάσει και τον κύριο Δαρείο.

      Διαγραφή
    5. δειτε το p/bv των άλλων μαρμαράδικων και ξανασκεφτείτε αν το 2,2 είναι υψηλό ή χαμηλό...
      όλα τα μαρμαράδικα έχουνε υψηλό p/bv γιατί πολύ απλά στον ισολογισμό τα λατομεία τα περνάνε με μηδενική αξία...οπότε κ.Hippy εγώ θα έλεγα ότι ο ικτίνος έχει το χαμηλότερο p/bv σε σχέση με τα άλλα μαρμαράδικα...φέτος θα έχει ουσιαστικά κέρδη μετα φόρων 10 εκατ και του χρόνου αν όλα πάνε καλά περισσότερα...δηλαδή στα 60εκ τον θεωρείτε ακριβό;;με τα σημερινά δεδομένα είναι η φθηνότερη μετοχή του χα
      1)ότι πιο καυτό σε κλάδο
      2)καλές προοπτικές
      3)κέρδη ρεκόρ
      4)μερίσματα
      5)95% εξαγωγικός
      6)ενδεχόμενο σενάριο πώλησης όλης της εταιρίας

      στα 60 εκατ είναι πολύ φθηνά αποτιμημένος...δηλαδή του χρόνου που θα παίξει με p/e κάτω απο 5;; με μηδενικές επισφάλειες γιατί όλα γίνονται προπληρωμή...ο manolis περιμένει το 1,6...πολύ χλωμό...


      πείτε μου άλλη μετοχή με παρόμοια χαρακτηριστικά;;
      μακάρι να βρείτε αλλά το βλέπω λίγο χλωμό

      Διαγραφή
    6. ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ, ΑΣΚΟ...μερικές πρόχειρα.

      Δεν είπα πως είναι ακριβά αποτιμημένος. Είπα ότι έχει τζογαδόρικη η συμπεριφορά. Επίσης έχει χρέη (όπως όλοι οι ωραίοι). Στις προυποθέσεις που αναφέρετε υπάρχουν πολλά θα...μακάρι ν΄αποδειχτούν. Αν γίνει εδώ είμαστε να τον ξαναδούμε. Λεφτά υπάρχουν (από την πώληση...όχι μουσαντένια σαν του ΓΑΠ). Μια μικρή τοποθέτηση θα την κάνω λίγο πάνω απ΄τα 2.

      Διαγραφή
    7. Βραχυπρόθεσμες τραπεζικές+Μακροπρόθεσμες τραπεζικές-επιχορηγήσεις=12,67 εκ ευρώ με απαιτήσεις 9 εκ ευρώ (77 ημέρες ο δείκτης ταχύτητας είσπραξης απαιτήσεων!! σταθερά πτωτικός τα τελευταία 10 έτη) και αποθέματα (εμφανή) 18 εκ ευρώ. Προσωπική εκτίμηση ο δανεισμός δεν υφίσταται, με μικτό περιθώριο κερδών άνω του 45% λόγω ογκομαρμάρων. Σημείωση, η Ινδία κατέβασε το "ΦΠΑ" στο μάρμαρο στο 18% από 28%!!

      Διαγραφή
    8. τζογαδόρικη συμπεριφορά και απο την άλλη τον χαρακτηρίζεται υποτιμημένο...κάτι δεν ταιριάζει...
      ή κάτι δεν καταλαβαίνω...
      τέλος πάντων ο χρόνος θα μας δείξει ποιός έχει δίκαιο...μέχρι τότε τα μερίσματα πέφτουν βροχή...

      Διαγραφή
    9. 1) φτιάξτε ένα nick φίλε ανώνυμε ή υπογράφτε για να μπορούμε να συνομιλούμε

      2) ανάμεσα στο "Δεν είναι ακριβά αποτιμημένος" που έγραψα εγώ και στο " υποτιμημένος" που γράψατε εσείς υπάρχει και το "δίκαια αποτιμημένος" που ίσως του ταιριάζει καλύτερα

      3) πολλοί συνάδελφοι επενδυτές (κι εγώ ανάμεσα τους) παρακολουθούμε τον κ. Τάκη πολλά χρόνια...η επιλογή ΙΚΤΙΝΟΣ δόθηκε απ΄όσο θυμάμαι το 2011. Άν πάτε πάνω δεξιά στο " Τι έλεγε ο Τάκαρος στο marketzone που έκλεισε" θα την βρείτε στις πρώτες σελίδες (κάπου 6-9). Στο μεσοδιάστημα μέχρι σήμερα έχει κάνει αρκετές "δυναμικές" διακυμάνσεις που δικαιολογούν το χαρακτηρισμό "τζογαδόρικη συμπεριφορά" κατά τη γνώμη μου (άλλος φυσικά μπορεί να έχει άλλη άποψη). Κι ο ίδιος ο κ. Τάκης στις αναφορές του έχει περιγράψει τον πατέρα Χαιδά σαν τέτοιο τύπο επιχειρηματία νομίζω και όχι πχ σαν Λεμπιδάκη, Βακκάκη ή Βασιλακη.

      4) Ωραία η παρέμβαση σας κ. Βασίλη. Θα συμφωνείτε φαντάζομαι για χαρακτηρισμό "εξαιρετικές" για τις ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ, ΑΣΚΟ που πρόχειρα σταχυολόγησα.

      Διαγραφή
    10. Εξαιρετικες μεν πραγματι αλλα γιατι ειναι στο χρηματιστηριο αφου ανοιγουν καθε Χριστουγεννα και Πασχα.. Οσον αφορα το σχολιο οτι ο παππους εναι τζογαδορος ειναι αστοχο γιατι αντιθετα ειναι ο πιο συντηριτικος ανθρωπος.Ο Τακαρος μιλουσε για τον κυρ Ηλια τον αλλο μαρμαρα.. να μην μιλησω τελος για τον τυχοδιωκτη Βακκακη και πως συμπεριφερεται στο προσωπικο του η για τον Εμπενιζερ Βασιλακη. Τελος ο Βασιλης παραπανω ειπε ολη την αληθεια" δανεισμος κατ¨"ουσια δεν υπαρχει

      Διαγραφή
    11. Έτσι είναι αφού έτσι νομίζετε...και συγνώμη που έχω άλλη άποψη απ΄την δική σας...όνομα δεν έχετε συζήτηση με σκιές δεν μ΄ενδιαφέρουν. Καλή σας νύχτα.

      Διαγραφή
    12. ΦΛΕΞΟ, ΠΛΑΚΡ, ΑΣΚΟ ναι συμφωνώ απόλυτα και συμπληρώνω με ΕΛΤΡΑΚ (όταν ήταν πέριξ των 2 και κάτω ευρώ), REDS, ΑΝΕΜΟΣ προσθέτω και ρίχνω κλεφτές ματιές σε ΚΤΗΛΑ και ΚΥΡΙΟ. Κάτι αρχίζει και κινείται στους ισολογισμούς των δύο τελευταίων αναφορών!! Και πάντα εννοείται ΚΟΥΕΣ (δείτε τι κάνει η ACS!!! και η CARDlink - απόσβεσε ταχύτατα την όλη επένδυση!!!)

      Διαγραφή
    13. Η ACS κερδίζει σκανδαλωδώς μειοδοτικους διαγωνισμόυς(ΕΥΔΑΠ ) όντας πλειοδότης !!!!! Και δέχεται σωρηδον πρόστιμα για αδήλωτη εργασία από την επιθεώρηση εργασίας .Ετσι κάνω και εγώ τον επιχειρηματία .Αυτο κάνει κε Vasiisg

      Διαγραφή
    14. ΚΤΗΛΑ? ΚΥΡΙΟ? Συνεχίστε την επανάσταση χωρίς εμένα κύριε Βασίλη. Έχω τελείως διαφορετική οπτική που την είχα διατυπώσει το καλοκαίρι στο μπλογκ. "Η πρόσφατη άνοδος είναι ευκαιρία απεγκλωβισμού" πίστευα και πιστεύω. Απ΄τα 50 μικρά που μοιάζουν φτηνά ζήτημα τα 2 (ποσοστό 4%) νάξίζει της επένδυσης μας. Σιγά μην τα πετύχω.

      Οι ξένοι που έχουν τα φράγκα αγνοούν επιδεικτικά τα penny stocks τα οποία στην συντριπτική πλειοψηφία απευθύνονται στους μαριδαίους που δυστυχώς όμως είναι άφραγκοι. Οι ιδιοκτήτες αδιαφορούν επίσης για να μην πω ότι έχουν κάθε λόγο να το απαξιώσουν και να κάνουν δημόσια πρόταση σε όποιο έχει κάποια αξία. Εννοείται ότι αναφέρομαι σε εταιρίες κεφαλαιοποίησης 5-20 εκ και όχι στις "μεσαίες" τις μεγαλύτερες των 40-50 εκ.

      Διαγραφή
    15. Κλεφτές ματιές ανάφερα κε Hippy! Η χρηματιστηριακή συμπεριφορά τους στο ραντάρ και κυρίως η ανάγνωση των λογιστικών καταστάσεων πάντοτε.

      Από το νούμερο 25 έχουμε δρόμο ακόμη!! (http://www.worldstopexports.com/wine-exports-country/)

      Διαγραφή
    16. Κύριε Βασίλη γνωριζόμαστε χρόνια. Ξέρω καλά πως είστε "ψαγμένος" επενδυτής και οι επιλογές σας αξίζουν το ενδιαφέρον μας. Διετύπωσα απλά μια γενική άποψη κυρίως σε ότι με αφορά, για το δικό μου χαρτοφυλάκιο (και μακάρι να έχω κάνει λάθος εκτίμηση καθώς αρκετοί φίλοι συμμετέχοντες στο μπλογκ αγαπούν την μικρή κεφαλαιοποίηση κι έχουν θέση σε εταιρείες αυτής της κεφαλαιοποίησης)

      Διαγραφή
    17. Kε Ηippy δεν διαφωνώ μαζί σας. Κάθε γνώμη πάντα σεβαστή! Όπου υπάρχει value πάντα πρέπει να έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά!!

      Διαγραφή
  54. Και εγώ αποχώρησα απο τον ικτινο με εύρος 2.25-2.06.Ναι θα ξεπεράσει κάποτε τα 3 ευρώ
    αλλά πιστεύω οτι θα περάσει ξανά απο την ζώνη 1.60

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για ποιο λόγο να ξαναπάει 1,60? Η εταιρεία πάει για σημαντική κερδοφορία και για το 2018 είναι ακόμη πιο αισιόδοξη. Στα 3 ευρώ έπρεπε να είναι ήδη και πάλι φτηνή θα ήταν σχετικά με πάρα πολλές άλλες στο ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    2. Γιατι ετσι βρε Gerry, θες και λογο τωρα εσυ. Ξερεις τι ειναι ναχες 30k, να ταχεις δωσει πολυ παρακατω και ναχεις 1 η κανενα? Λες πως μας την επαιξε ετσι αυτη την φορα ο πο@#%ς ο γεροντας, αφου ηταν τοσο προβλεψιμος.. μεχρι το 1,6 & πωλησεις και μετα παλι κατω ξανα και ξανα το ιδιο εργακι. εεε τι να κανουμε ο γεροντας καθισε στο ιδιο τραπεζι με τον κυρ Ηλια
      (τον πρωην κοψοχερη που ολοι τον εβριζανε και μετα του φιλουσανε τα χερια,) και του λεει αυτος"" ρε μα%$@α εδω βρεχει λεφτα στα μαρμαραδικα του κοσμου και συ κρατας ομπρελα? ε αυτο ηταν, κατι μεσα του εκανε κρακ.. σκεφτηκε¨" θα κανω ενδοξη αποχωρηση κουφαλες και ας ογδονταριζω. η συνεχεια στο 18 που ειπες και εσυ.

      Διαγραφή
  55. Αν θέλετε και μια άλλη άποψη ενός επενδυτή που κινείται περισσότερο ενστικτωδώς,η συμπεριφορά του Ικτίνου στο ταμπλό θα είναι παρόμοια με εκείνη της Γεκ-Τέρνα όταν ήταν στα ίδια επίπεδα τιμών.Όσοι περιμένετε να πέσει κάτω από τα 2 ευρώ θα απογοητευτείτε.
    Να ευχαριστήσω τον Κο Τάκη που μου άνοιξε τα μάτια και ήταν η αιτία να ασχοληθώ με τη συγκεκριμένη μετοχή και γράφω ήδη σημαντικές υπεραξίες.Φυσικά ούτε λόγος για πώληση στα τρέχοντα επίπεδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο τάκαρος μας άνοιξε τα μάτια με ικτίνο και γίναμε με φράγκα. Το ίδιο θα γίνει και με τον δρομεα σύντομα.

      Διαγραφή
    2. Κεφαλαιοποίηση Ικτίνου 60 εκ. (έστω 30 πριν το ράλλυ)-Κεφαλαιοποίηση Δρομέα 7 εκ. Όπως λέει (εύστοχα) κι ο λαός "καλό είναι να μην μπερδεύουμε την γραβάτα με το σώβρακο".

      Διαγραφή
  56. Εύχομαι καλή εβδομάδα και καλά κέρδη ,σταδιακά όλο και περισσότερες μετοχές θα ζεσταίνονται όσο τα θέματα στην αξιολόγηση ρυθμίζονται ,όχι ότι γίνεται κανένα τιτάνιο έργο στην οικονομία αλλά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μνημονιακός πλέον ξεπαρκάρει χρήμα (μέσα ,έξω ).Γιατί να πληρώνει κάποιος να φυλάει τα χρήματα του αντί να κερδίζει κάτι .
    Δεν έχω να προτείνω μετοχές ,προσωπικό χαρτοφυλάκιο έχει μέσα
    ΕΛΤΟΝ ,ΠΛΑΘ ,ΠΡΟΦ ,ΙΚΤΙΝ ΓΕΚ ,ΜΥΤΙΛ ,και πρόσφατα ΔΕΗ αλλά δεν νομίζω ότι κάποια από αυτές είναι μεγάλη ευκαιρία .
    Θα ήθελα να έχω κάτι σε μέταλλο ,(εκτος ΜΥΤΙΛ) αν έχει κάποιος προτάσεις καλοδεχούμενες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ερώτηση κρίσεως. Το ότι η ΔΕΗ πουλάει τις λιγνιτικές μονάδες είναι καλό ή κακό γι αυτήν? Γιατί απ την μία πουλάει, ξεχρεώνει και εξυγιαίνεται, ενώ απ την άλλη μπορεί να πει κανείς ότι πέσαν τα κοράκια να πάρουν ότι μπορούν και να αφήσουν ένα "πτώμα" να συντηρείται εις βάρος του δημοσίου. Λένε ότι οι 4 λιγνιτικές μονάδες παράγουν το 40% της ιδιωτικής κατανάλωσης. Μετά που θα βρίσκει η ΔΕΗ ρεύμα?
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ έχετε μια εικόνα τι πραγματικά παράγουν οι μονάδες αυτές (σελ.19)

      http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDRETH/Monthly_Energy_Reports/Energy_Report_201710_v1.pdf

      Απο μια μελέτη επάρκειας με φόντο το 2020 είναι σημαντικό να παραμείνει τουλάχιστον το Αμυνταίο σε λειτουργία. Όχι για το καλό της ΔΕΗ αλλά για την ασφάλεια του συνολικού συστήματος!

      Η κατασκευή Μελίτη επίσης θετικό για το σύστημα. Μια κατασκευή που δεν θα μπορούσε να τη κάνει η ΔΕΗ μόνη της. Θυμίζω ότι δίνει ποσοστό εκεί -Μελίτη- και όχι το 100%.

      Αν τα χρήματα απο τις πωλήσεις τα επενδύσει ορθά θα είναι τεράστιο το κέρδος. Αν πάνε σε ..... περίεργες διαδρομές κλάψτα χαράλαμπε.

      Πρακτικά δίνει λιγνίτη που δεν είναι στη μόδα στην ΕΕ και έτσι μέσω επενδ΄θσεων εκεί, θα διατηρήσει ποσοστό στην ηλεκτροπαραγωγή ένα εθνικό καύσιμο, μέχρι να αρχίσει να βγαίνει αέριο απο τα 2 οικόπεδα που βγάλαν πρόσφατα σε πώληση.

      Προσέχτε δε βάζω κανένα ερωτηματικό στο αν έχουν αέριο εκεί όντως.

      Διαγραφή
    2. Μακροβούτι σήμερα η ΔΕΗ. Βέβαια όπως λέει και ο Τάκαρος πέντε πάνω πέντε κάτω δεν έχει νόημα, όταν μακροπρόθεσμα αναζητάς απόδοση 5 φορές πάνω. Απ την άλλη σκέφτεσαι δεν φορτώνω μια καραβιά ΜΥΤΙΛ τώρα που ξαναείδε το 8 μπροστά και να χω το κεφάλι μου ήσυχο?
      ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

      Διαγραφή
    3. Αντίο ΔΕΗ (με ζημιά )αλλά ίσως την ξαναδώ σύντομα

      Διαγραφή
    4. Συνεχίζουν να την πιέζουν κάποια funds που έχουν λάβει short θέσεις, παρ'όλο που είναι εξευτελιστική η αποτίμησή της. Το μεγάλο της πρόβλημα παραμένει η κακοδιοίκηση και οι συνδικαλισταράδες.

      Διαγραφή
  58. Πολύ ξύλο στη ΔΕΗ και άρχισαν να ρίχνουν ψιλές και στον ΜΥΤΙΛ. Άγνωστο γιατί τέτοιο αρνητικό κλίμα στο ΧΑΑ την ώρα που πάνε καλά και τα ομόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μικρό σχετικά ρίσκο κ. Gerry, νομίζω και τα δύο αγοράζονται.

      Αρκετοί φίλοι μου ανησυχούν επειδή (παράλογα) η πορεία του ΧΑΑ δεν ακολουθεί την πορεία των ομολόγων. Επειδή κανένας δεν χαρίζει χρήματα

      1) Σχεδόν όλοι (εγώ σίγουρα) πιθανολογούσαν μακρόσυρτη μετ΄εμποδίων 3η (ηρωική κατα Μπετόβεν) συμφωνία των συριζας. Οπότε το μαγαζί έχει παιχτεί απ΄τους φραγκάτους μέσω παραγώγων κάτω. Μου φαίνεται λογικότερο η όποια ανοδική κίνηση που πιθανολογώ και θα ποντάρω να γίνει μετά την λήξη των παραγώγων την επόμενη Παρασκευή 15/12.

      2) Όμως ο ΓΔ το ξέρουμε καλά δίχως ΔΕΗ και Τράπεζες είναι ΠΟΛΥ ψηλότερα απ΄τα τοπικά ψηλά του 2013 (1380 μονάδες). Συνεπώς με δεδομένα τα πραγματικά (και όχι κερδοσκοπικά) προβλήματα των συστημικών κρατώ μικρό καλάθι (ένα μικρό στοίχημα 900-950 μονάδες max για το 2018)

      Διαγραφή
    2. Νομίζω και τα δύο αγοράζονται αλλά....λιγότερο η ΔΕΗ-κυρίως ο ΜΥΤΙΛ...ας πουμε 25-75 για το δικό μου χαρτοφυλάκιο)

      Διαγραφή
    3. Το 1 κ hippy δείχνει λογικό ,αν και λίγο τρομακτικό

      Διαγραφή
    4. Μεστές οι απόψεις σας κύριε Hippy. Παρακολουθούμε και τους χρονικούς προσδιορισμούς που δώσατε. Πάντως δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάει η αγορά μας κάτω από 700 μονάδες.....είναι τρελό αυτό. Την ωρα που τα χειρότερα είναι πίσω μας όπως εχετε πει. Αλλά η μαυρίλα που δημιουργείται από τις ειδήσεις,,τη συνεχιζόμενη μιζέρια των Συριζανέλ και τα σορτ κάποιων μεγάλων funds που βρήκαν και τα κάνουν σε μια ρηχή αγορά, έχουν δημιουργήσει πάλι αρνητικό κλίμα -θολούρα στους επενδυτές.

      Διαγραφή
    5. Να γίνω λίγο περισσότερο σαφής. Ούτε κι εγώ δεν περιμένω σημαντική πτώση (γι αυτό άλλωστε σήμερα ψώνισα και ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ και ΕΧΑΕ). Απλά σκέφτομαι ότι αν έχω δίκιο (με τα παράγωγα) θέλει μερικές συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η πίεση. Εμείς όμως δεν αγοράζουμε ΓΔ αλλά επιλεγμένες μετοχές (stock-picking strategy). Οπότε λίγο μας νοιάζει αν το χαμηλό θα είναι 715 ή 695.

      Διαγραφή
  59. Καλημέρα σε όλους . κρατάω ΔΕΗ.αν φύγει πιο κάτω μπαίνει σε άσχημα μονοπάτια. Βλέπω ότι όλοι έχουν πάρει ΔΕΗ αυτές τις ημέρες. Είναι δηλαδή μια ευκαιρία πού την είδαμε όλοι; Μπράβο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχει ρίσκο και υψηλή επικινδυνότητα. Από την άλλη είναι βαθύτατα υποτιμημένη ως προς την καθαρή της θέση. Δεν νομίζω ότι "όλοι" έχουν πάρει ΔΕΗ, αλλά και όσοι έχουν τοποθετηθεί δεν νομίζω ότι κάνουν μεγάλα ανοίγματα. Για παράδειγμα ο κύριος Hippy είχε πρόσφατα πει 75% ΜΥΤΙΛ - 25% ΔΕΗ, ο κύριος Τάκης είχε μιλήσει για 1-5% της συνολικής θέσης που θέλει να αποκτήσει ανά μήνα.

      Διαγραφή
    2. Όταν αγοράζεις μια εταιρεία αγοράζεις και τα χρέη της. Και της ΔΕΗ είναι τεράστια, υπερδεκαπλάσια της κεφαλαιοποίησης. Δεν θεωρώ την ΔΕΗ σουπερ ευκαιρία με την έννοια πως θα δώσει καλά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότερο μου φαίνεται το προσεχές 6μηνο να παλεύει με το 2ευρο. Ευκαιρία που την βλέπουν όλοι δεν είναι ευκαιρία. Δεν σκοπεύω να αυξήσω τη θέση. Θέλω να δω τι θα κάνει μετά τις 15/12.

      Διαγραφή
    3. Ορθή η άποψή σας. Αγαπητέ κύριε Hippy για τη ΜΠΕΛΑ γιατί πιστεύετε ότι πιέζεται το τελευταίο διάστημα? Και ενώ παραδοσιακά η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η καλύτερή της, ενώ θα δώσει και μέρισμα. Κάπου διάβασα καιγια αύξηση φόρου στα τελωνεία για εισαγωγές από τρίτες χώρες και όχι την Ε.Ε. Αραγε πόσο θα επιβαρύνουν τα αποτελέσματα? Είναι αυτό η αιτία?

      Διαγραφή
    4. Το γεγονός ότι θα πιεζόταν η ΜΠΕΛΑ k. Gerry στο τέλος Νοέμβρη λόγω μείωσης στη στάθμιση της Μοργκάνας το ήξεραν πολλοί παίχτες πριν απο εμάς. Κάποιοι είναι ολιγαρκείς και ρευστοποιούν νωρίτερα. Πάντα έτσι συμβαίνει.

      Το μισό υπολοιπόμενο μέρισμα το ξέρουν όλοι. Συνεπώς σαν "είδηση" είναι καμένη. Ομοίως όλοι ξέρουν ότι το δυνατό 3μηνο της εταιρείας είναι το τρέχον.

      Σε ότι με αφορά την ΜΠΕΛΑ την έχω "αρραβωνιάρα" και όχι "ξεπέτα". Λίγο μ΄ενδιαφέρουν τα καθημερινά της. Κάποια στιγμή που με το καλό θα επιστρέψει στα ψηλά της και αν υπάρχει άλλη εταιρεία που να υστερεί παράλογα (κατά την γνώμη μου) τότε και μόνο τότε θα σκεφτώ να δώσω μερικά.

      Διαγραφή
    5. Πάντα μετρημένος και τεκμηριωμένος ο λόγος σας. Αυτό όμως με την πιθανή αύξηση φόρων - δασμών στα τελωνεία το είδατε? Ή εκτελωνίζει στην Κύπρο η ΜΠΕΛΑ?

      Διαγραφή
    6. ΔΕΗ με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνηση = σιγουρη πτωχευαη και προβληματικη. Δεν προκειται να παει πουθενα ...

      Διαγραφή
  60. http://new-economy.gr/2017/12/07/akrivo-to-marmaro/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. http://vasilisg.blogspot.gr/2017/12/ib-traders-insight-update-european.html#more

    Η χθεσινή ανοδική κίνηση των τραπεζών είχε τον παραπάνω λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. http://new-economy.gr/2017/12/11/mporoun-na-liosoun-ta-metalla/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πάντως ότι οι εταιρίες του ομίλου για το αλουμίνιο πάνε στην ΧΑΛΚΟΡ δηλαδή οι πρώην ΕΤΕΜ ,ΕΛΒΑΛ η CENER έχει σωληνες και καλωδια υποσχόμενο πεδίο και αυτό βέβαια ,οι επενδύσεις έχουν γίνει ή τελειώνουν και έρχονται οι δουλειές .Βέβαια η ΧΑΛΚΟΡ έχει μεγάλο ποσοστό στα καλώδια και άρα στην CENER
      ΧΑΟΣ

      Διαγραφή
  63. Καλημέρα συνεπεωδυτές,υπάρχει κάποια πληροφορία για το μέρισμα που θα διανείμει το θωρηκτό ΙΚΤΙΝΟΣ?
    Έτσι...για να δούμε πόσο θα ζεσταθούμε τα Χριστούγεννα!!!
    Καλές Γιορτές σε όλους με Υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν βιάζομαι για μέρισμα ,καλά πάμε έτσι

      Διαγραφή
    2. Τα μερισματα ειναι για τις πτωτικες και τις ατασικες μετοχες.
      Who cares?

      Διαγραφή
    3. 20λεπτα μερισμα το 18 δεν χαλαει κανεναν. οσο για την Παρασκευη? Grande sorpresa

      Διαγραφή
  64. Έχουν εξαφανιστεί και τα παπαγαλάκια του Δρομέα. Ενα σωρό χαρτιά στήνονται για πωλήσεις όλο και χαμηλότερα και δεν βρίσκεται ένας από όλους αυτούς που μας παραμυθιάζανε να πάρει ούτε λέπι.Καλά τόσο ελπιδοφόρα εταιρία και δεν το βλέπει κανένας;'Η μήπως ξεφορτώσανε και δεν τους νοιάζει πλέον;

    Καταδρομέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. run Forest run

      https://www.youtube.com/watch?v=v3qlBM9vAW8

      Διαγραφή
    2. Κύριε Καταδρομέα το ότι δεν γράφουμε δεν σημαίνει κάτι. Πολύ μένος βλέπω για το χαρτί και από εσάς και από τον κύριο Hippy που όποτε του δίνει κάποιος πάσα για το χαρτί γράφει διαφορά.

      Εγώ θα έλεγα να ασχοληθείτε με τα χαρτιά τα δικά σας.

      Διαγραφή
    3. Ουδείς λόγος να ασχολείστε με τον Δρομέα αφού δεν έχετε. Το ότι το κάνετε δείχνει αλλά πράγματα. Που σας χάνουμε που σας βρίσκουμε εδώ γράφετε.

      Διαγραφή
    4. Ψυχραιμία κ. Δρομέα...μην χάνετε το χιούμορ σας...το βιντεάκι που ποστάρισα έχει διπλή ανάγνωση καθώς ο Φόρεστ Γκαμπ τρέχοντας απαλλάσσεται από τα βάρη στα πόδια του κι ελευθερώνεται η κίνηση του. Μάλλον σας πέτυχα σε κακό mood.

      Πάντως πρέπει να παραδεχτείτε ότι επιβεβαιώθηκε η άποψη που διατύπωσα στη συζήτηση μας το καλοκαίρι πως "εάν πέσει η ΔΕΗ δεν θα συμβεί αυτοτελώς αλλά με ταυτόχρονη πτώση της αγοράς και του ΔΡΟΜΕΑ". Ακόμη μια νίκη της στατιστικής.

      Πραγματικά ΔΕΝ έχω θέση στον Δρομέα ούτε προτίθεμαι να αγοράσω ανεξαρτήτως τιμής. Ωστόσο έχω σημαντική θέση σε άλλες μετοχές, είμαι θετικός για την αγορά γενικά, πιθανολογώ ελαφρά ανηφορική κίνηση (10% κλίση χα χα) η οποία φυσικά θα συμπαρασύρει μερικά υγιή μικρά και τον Δρομέα ανάμεσα τους.

      Διαγραφή
    5. Συνεχίζει την ανάκαμψη η ΜΠΕΛΑ.

      Διαγραφή
    6. χα χα χα ηρεμήσαμε δηλαδή? Προσωπικά πιστεύω πως σε όποια τιμή κι αν αγοράσει κάποιος "επενδυτικά" τη ΜΠΕΛΑ σε βάθος χρόνου δεν θα χάσει. Ακόμα κι αυτός που αγόρασε φέτος στις 29 Μαίου στα 16,50 ευρώ.

      Αντίθετα για το "ομόλογο" ΑΔΜΗΕ το οποίο πιστεύω και κατέχω στο χαρτοφυλάκιο μου (με λίγο ψηλότερη τιμή αγοράς) πιθανολογώ ότι ο αγοραστής των 2,49 ευρώ στις 22/6 θα κάνει τουλάχιστον τρία χρόνια να βγει στη στεριά κι αυτό μόνο εάν πάνε όλα όπως τα σχεδιάζουν οι μανατζαραίοι.

      Διαγραφή
    7. κ. Δρομέα δεν πιστεύω να έχετε παράπονο...διαβάσαμε σωστά την αγορά και στο σωστό χρόνο. Εννοείται πως θά΄ρθει κι η δική σας στιγμή πιθανολογώ με την συνηθισμένη σειρά (μεγάλα-μεσαία-μικρά)

      Διαγραφή
  65. Ο Γουάτσα γιατί βγήκε στο Bloomberg και είπε ότι η Eurobank έχει καλή κεφαλαιακή δομή και κάλεσε τους επενδυτές να αγοράσουν? Που προσβλέπει ο Ινδοκαναδός γκουρού? Λέτε να ξεκινάει κίνηση στις τράπεζες? Έχει χαθεί και ο Τάκαρος να μας πει τη γνώμη του.
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι άλλο να κανει...Μας εχει μιλησει για το January effect.
      Αν αρχισει νωριτερα ακομα καλυτερα. Εχει πει ακομα οτι για την ωρα μακρυα απο τραπεζες..Αν δει κατι καλο θα μας πει

      Διαγραφή
    2. Δεν έχετε ανάγκη τον Τάκαρο, ούτε κανένα. Η καλύτερη πληροφορία είναι "σκέψου σωστά". Ο Watsa πρώτα απ΄όλα απευθύνεται στους υπόλοιπους μετόχους της Fairfax. Τι θα τους πει? Την πατήσαμε στη Eurobank και κάψαμε 700 εκ? Όχι βέβαια. Είμαστε σε καλό δρόμο να ανακτήσουμε τη ζημιά θα τους πει.

      Προσωπικά πάντως πιθανολογώ-ελπίζω πως μετά το κλείσιμο των παραγώγων την Παρασκευή η αγορά θα δει καλύτερες μέρες (αν και η πίεση στις τράπεζες αφορά λίγο τα παράγωγα καθώς γίνεται κυρίως με δανεισμό τίτλων)

      Διαγραφή
    3. Πάντως μεγάλη η αποχή από το blog του κυρίου Τάκη.

      Διαγραφή
    4. Και η ΜΠΕΛΑ στέκεται αρκετά καλά πλέον Hippy. Για τον ΑΔΜΗΕ δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η πίεση, προσωπικά έκτισα αρκετά καλή θέση στα 1,76 και τη σκέφτομαι για μακροχρόνια.

      Διαγραφή
    5. Σενιορ hippy εκτος απο εχαε ψαχνω παρεα κ για τον αρχισαπακα πειρ..����
      Καλη συνεχεια..!!

      Διαγραφή
    6. Gerry Phoenix12 Δεκεμβρίου 2017 - 11:21 μ.μ.
      Για τον ΑΔΜΗΕ δεν έχω καταλάβει γιατί αυτή η πίεση, προσωπικά έκτισα αρκετά καλή θέση στα 1,76 και τη σκέφτομαι για μακροχρόνια.

      Με μπερδέψατε κ.Gerry καθότι σας θεωρώ έμπειρο. Μάλλον δεν παρακολουθείτε την ειδησεογραφία του χαρτιού!!

      http://www.jao.eu/news/messageboard/view?parameters=%7B%22NewsId%22%3A%229a563e11-93ab-4c98-a111-a82a00fa1893%22%7D


      k.Hippy όντως "ομόλογο" ο αδμηε. Το πλάνο διασυνδέσεων είναι σχεδόν υποχρεωτικό να εκτελεστεί. Σχεδόν 60% των επενδύσεων το 2018-19. Από τα στοιχεία φαίνεται ότι απλά μπορεί να αυξήσει δανεισμό -που είναι σχεδόν εξασφαλισμένος λόγων PCI μορφής των έργων από Ευρωπαϊκούς φορείς- στα όρια του net loans/equity = 1 και με τα 250εκατ. ταμείο να υλοποιήσει αυτά τα έργα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ απόφαση από ΡΑΕ αρχές έτους για τις εγγυημένες τιμές. Αν παραμείνουν εδώ που είναι σήμερα και δεδομένου ότι θα αφορούν 4ετία, πάτε για περίπου 15% απόδοση από μερίσματα μόνο, με βάση τις πρόσφατες τιμές. (μπακαλο-υπολογισμοί)

      Διαγραφή
    7. Έκαναν παρουσία στην Παντελάκης ΑΧΕ που θα αναλάβει (μάλλον) market maker. Τρία λεπτά μέρισμα για την φετινή "δύσκολη" χρήση λόγω των εξόδων εισαγωγής στο ΧΑΑ και διπλάσια τουλάχιστον (λένε) απ΄την χρήση 2018 και μετά. Οκ, πλούσιους δεν θα μας κάνει αλλά ούτε κι εφιάλτες θα βλέπουμε εξ αιτίας του.

      Διαγραφή
  66. κύριε Τακη τα τούβλα που βάζουν γιά πώληση στον παπουτσάνη καθημερινά και χαμηλότερα είναι για εκφοβισμό?? πάντως δεν αποροφούνται απο αγοραστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύλο πάλι σήμερα προβλέπω για το καραβάκι...

      Διαγραφή
    2. Απλή πληροφόρηση.Το καραβάκι είναι αυτή τη στιγμή εταιρεία επικεντρωμένη στη παραγωγή ειδών προσωπικής φροντίδας και υγιεινής και δεν ασχολείται με πατατάκια και σουβλατζίδικα όπως η εταιρεία ΠΛΙΑΣ παλιότερα.Η εταιρεία πουλάει προιόντα ακόμα και σε τιμές κοντά με τις ιδιωτικές ετικέτες των σουπερμάρκετ.Σήμερα πολύ μεγαλύτερος όγκος από χτες με άνοδο τελικά. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
  67. Ο δρομεας το χαβα του. Η εταιρεία πάει για φουντο και φαίνεται απο τη συμπεριφορά της μετοχης. Πουληστε για να σώσετε οσα σας εχουν απομείνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Kύριε Hippy θαυμάσια συνεχίζει η ΜΠΕΛΑ και σήμερα. Επιτέλους αντίδραση και από τον στιβαρό ΑΔΜΗΕ, καιρός ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Γνωρίζει κάποιος ποια θα είναι η μερισματική απόδοση για το ΑΔΜΗΕ και πότε θα γίνει αποκοπή (γιατί από τις αποφάσεις που βγάζει δεν εχω καταλάβει).
    ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ωραίοι οι Παπουττσάνηδες ,,,τα χώσανε ότι αγοράζανε από πολύ χαμηλά για να στηρίξουν τη μετοχή τους στην κατάλληλη στιγμή ,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκτός από μια πώληση από τον πρόεδρο και μια ισόποση αγορά από την διευθύντρια οικονομικών δεν φαίνεται κάτι άλλο.Ξέρετε κάτι άλλο να μην μπερδεύουμε και τον κόσμο? ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ

      Διαγραφή
  71. Ειναι ολοφανερο οτι υπαρχει σχημα που λειτουργει συντονισμενα με τη διοικηση και βλεπει μετοχολογιο .... το μονο που μενει ειναι να ανεβαινουν και τα νουμερα της εταιρειας για να εχουμε ενα νεο θωρηκτο σε βαθος τριετιας που οποιος πουλα να μετανοιωνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Χαιρετω Τακη.. γνωμη για πειρ σε παρακαλω.. δε μπορει να την καλοβλεπω τοσο πολυ μονο εγω καποιο λαθος θα κανω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέχρι να σας απαντήσει ο κ.Τάκης.

      Υπάρχουν φήμες πιθανότητες και πραγματικότητες όλο αυτό το διάστημα απο το καλοκαίρι και μετά που οι μπανκιες σφυροκοπούνται. Στην περίπτωση που αναφέρετε οι φήμες, πιθανότητες και πραγματικότητες συγκλίνουν σταθερά και συγχρονισμένα - σαν πυθαγορειοι πλανητες - ότι θα είναι ο βασιλιάς carne vale των stress tests.

      Μεγάλη έκπληξη αν χάσει αυτή την πρωτιά!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξεχνώ και τον γέροντα Κωστόπουλο που έλεγε ότι στην Ελλάδα χωρούν 2 + 1/2 τράπεζες..... Είμαστε στις 4 + 1/2 ακόμη.....

      Nicolis

      Διαγραφή
  73. Ευχαριστω κ Lorac να εισαστε καλα κ καλες γιορτες ευχομαι.. τα παντα ρει αλλωστε μεχρι κ οι πλανητες ποιος ξερει που μπορει να ξυπνησουμε κανα πρωινο χαχα..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ο ΙΚΤΙΝ μάλλον απογοήτευσε τα πλήθη. Δεν κατάλαβα...πόσα περίμεναν ότι θα μοίραζε σήμερα?
    ΕΥΡΩΒΛΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. http://new-economy.gr/2017/12/17/krisima-texnika-epipeda-gia-tin-cenergy/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Καλά Χριστούγεννα σε όλους και ιδιαιτέρως στον κυρ Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂