Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Β΄ φάση - Παγκόσμιο κύπελλο 1982 (Ισπανία)

Στη β' φάση οι δώδεκα ομάδες χωρίστηκαν σε τέσσερα γκρουπ των τριών. 
1ο: Βέλγιο, Πολωνία, Σ. Ένωση
2ο: Αγγλία, Δ. Γερμανία, Ισπανία
3ο: Αργεντινή, Βραζιλία , Ιταλία
4ο: Αυστρία, Β. Ιρλανδία, Γαλλία.
Οι νικητές του 1ου και του 3ου θα βρίσκονταν στον 1ο ημιτελικό και οι νικητές του 2ου και του 4ου στον 2ο. Οι αγώνες του 1ου και 3ου γκρουπ έγιναν στο «Καμπ Νου» και «Σαριά» της Βαρκελώνης. Τα παιγνίδια του 2ου και 4ου γκρουπ στη Μαδρίτη, στα «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και «Βιθέντε Καλντερόν».

Στον 1ο όμιλο της δεύτερης φάσης του Μουντιάλ, το Βέλγιο έπαιξε το ρόλο του "σάκου του μποξ" μεταξύ Πολωνίας και Σοβιετικής Ένωσης.

Από τη μεγάλη Πολωνία του 1974 στην Ισπανία είχαν μείνει μόνο οι Λάτο και Ζμούντα όμως τώρα το μεγάλο αστέρι ήταν ο Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ. 
Οι Πολωνοί νίκησαν τους Βέλγους με 3-0 


ενώ οι Σοβιετικοί νίκησαν μόνο 1-0 τους Βέλγους. 


Έτσι το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ Πολωνίας και Σοβιετικής Ένωσης έχει χαρακτήρα τελικού.
Όποια ομάδα κερδίσει παίρνει το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Παγκοσμίου κυπέλλου. 
Η ισοπαλία ευνοεί τους Πολωνούς.



Στον 2ο όμιλο, η Δ. Γερμανία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία 


και νίκησε 2-1 τους οικοδεσπότες Ισπανούς.


Έτσι το καθοριστικό ματς είναι το ματς της τρίτης αγωνιστικής μεταξύ Αγγλίας και Ισπανίας.
Οι Άγγλοι στο ματς με τους Ισπανούς ήθελαν πάση θυσία τη νίκη, με δύο γκολ διαφορά, για να τερματίσουν πρώτοι και να προκριθούν στα ημιτελικά. Οι Ισπανοί είχαν αποκλειστεί απο την επόμενη φάση.
Όμως οι Ισπανοί δεν χαρίστηκαν (0-0) στους Άγγλους και έτσι οι Δυτικογερμανοί πέρασαν στα ημιτελικά
 Η Αγγλία, μάλιστα, αποκλείστηκε αήττητη μετά από πέντε ματς στο θεσμό.


Στον 3ο όμιλο, το "γκρουπ του θανάτου", Βραζιλία και Αργεντινή έδειχναν έτοιμες για τη μεγάλη μονομαχία, για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Η Ιταλία δεν φαίνεται ικανή να τους προβληματίσει - ειδικά μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις της στην Ά φάση όπου δίχως να πετύχει νίκη κατάφερε να προκριθεί χάρη στην διαφορά τερμάτων έναντι του Καμερούν.

Η Ιταλία όμως παρόλο που βρέθηκε στο δυσκολότερο γκρουπ έχοντας να αντιμετωπίσει την Βραζιλία και την Αργεντινή (κάτοχο του τροπαίου) και παρά την απογοητευτική εμφάνιση της στην α’ φάση - προς γενική κατάπληξη νίκα την Αργεντινή στο πρώτο ματς με 2-1!


Στην επόμενη αγωνιστική η υπεροχή της "σελεσάο" ήταν εμφανέστατη και "σταμάτησε" στα τρία γκολ, απέναντι στην Αργεντινή, εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος εκείνης της ομάδας, της δυστοκίας του "φουνταριστού" της, Σερζίνιο. 
Η «σελεσάο»  ήταν όμως τουλάχιστον μια κλάση επάνω από την Αργεντινή και «καθάρισε» τους αντιπάλους της με 3-1 αφού προηγήθηκε 3-0 για να δεχθεί το γκολ ένα λεπτό πριν τη λήξη. Σε αυτό το ματς αποβλήθηκε στο 85’ ο Ντιέγκο Μαραντόνα για σκληρό φάουλ επάνω στον Μπατίστα. Η Αργεντινή λοιπόν με δύο ήττες είχε αποκλειστεί και επιστρέφει στην πατρίδα της ταπεινωμένη μην μπορώντας να υπερασπιστεί πειστικά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Απολογισμός σε 5 αγώνες 3 ήττες.


Η πρόκριση θα κρινόταν στο τρίτο και τελευταίο παιγνίδι του ομίλου ανάμεσα στη Βραζιλία και την Ιταλία.
Στη «σελεσάο» αρκούσε ακόμα και η ισοπαλία ενώ οι Ιταλοί ήθελαν μόνο νίκη. Κανείς μα κανείς ουδέτερος δεν έδινε την παραμικρή τύχη στους Ιταλούς, δεν ήταν μάλιστα και λίγοι αυτοί που την είχαν για πολλά γκολ. Όμως στο ποδόσφαιρο δεν χωρούν προγνωστικά και τα φαβορί, όσο μεγάλα κι αν είναι πεθαίνουν μέσα στο γήπεδο, όπως είπε οκτώ χρόνια αργότερα ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η Ιταλία εξακολούθησε να βρίσκει λύσεις χάρη στην άμυνα, ακόμα και στο ζήτημα του γκολ (σκόραραν οι Μάρκο Ταρντέλι και Αντόνιο Καμπρίνι). Η αναμέτρηση της Ιταλίας με την Βραζιλία εξελίχθηκε σε ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον Πάολο Ρόσι και τους συμπαίκτες του να "ξυπνούν" την κατάλληλη στιγμή και να παίρνουν τη νίκη με 3-2 (χατ-τρικ ο Ιταλός). 

Οι Ιταλοί μπήκαν στο «Σαριά» αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και ότι βγει. Μόλις στο 5’ ο Πάολο Ρόσι άνοιξε το σκορ με το πρώτο του γκολ στη διοργάνωση. 
Η απάντηση της Βραζιλίας ήταν άμεση καθώς στο 12’ ο γιατρός, Σόκρατες, ισοφάρισε σε 1-1.


 Όμως οι Ιταλοί στο 25’ , πάλι με τον Ρόσι, πήραν το προβάδισμα στο σκορ με 2-1 και κυνηγούσαν και τρίτο γκολ. Ο Μπέαρζοτ είχε αποτινάξει το «κατενάτσιο» από την ομάδα , όμως ο κόσμος δεν το είχε συνειδητοποιήσει καθώς οι Ιταλικές ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης εξακολουθούσαν να το παίζουν. Παρά την υπεροχή των Ιταλών η Βραζιλία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 68’ με τον Φαλκάο. 


 Όμως η «σκουάντρα ατζούρα» στο 75’ πέτυχε και τρίτο γκολ, πάλι με τον Πάολο Ρόσι. Η «σελεσάο» βγήκε μπροστά και τα έδωσε όλα. Όμως ο Ντινο Τζοφ στο 90’ σταμάτησε την κεφαλιά του Σερέζο στην αριστερή του γωνία και διατήρησε το 3-2. Η Ιταλία προκρίθηκε πανηγυρικά. 



Από το 1980 μέχρι το 1982, ο Πάολο Ρόσι ήταν το "μαύρο πρόβατο" της ιταλικής ποδοσφαιρικής κοινωνίας, για τη συμμετοχή του στο στοιχηματικό σκάνδαλο "Totonero". Κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε σε στημένο παιγνίδι (Περούτζια-Αβελίνο 2-2 με τον Ρόσι να σημειώνει και τα δύο γκολ).
Η τιμωρία των τριών ετών του δημιούργησε προβλήματα τόσο στη φήμη του (ο ίδιος ισχυρίζεται μέχρι και σήμερα πως δεν είχε ανάμιξη), όσο και στις ικανότητές του, αφού δίχως αγωνιστική δράση, έχασε τη φυσική του κατάσταση. Η ποινή του μειώθηκε από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατά ένα χρόνο ώστε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο οι εμφανίσεις του στη φάση των ομίλων δεν δικαιολόγησαν αυτή τη φούρια των Ιταλών αρμοδίων. Αποδοκιμάστηκε, μάλιστα, από τους φιλάθλους της "σκουάντρα ατζούρα", μαζί με όλους τους συμπαίκτες του για την κάκιστη απόδοσή τους στα ματς του πρώτου γύρου, παρά την πρόκριση. Μέχρι που ήρθε το ξέσπασμα. 

Ο Ρόσι "ξύπνησε" κόντρα στην Βραζιλία και με την υποστήριξη της αμυντικής λειτουργίας της "σκουάντρα ατζούρα", σημείωσε χατ-τρικ και πέταξε εκτός συνέχειας την πιο θεαματική ομάδα του κόσμου. "Το πρώτο γκολ ήταν το χάιλαϊτ της καριέρας μου. Ανοιξα τις πόρτες του παραδείσου", δήλωσε ο ίδιος μετά το ματς. "Ηταν μία μαγική μέρα για τον Ρόσι", παραδέχθηκε ο Βραζιλιάνος Ζούνιορ. Στα ημιτελικά η Πολωνία υποκλίθηκε με τη σειρά της στον Ιταλό επιθετικό, που με δύο γκολ έστειλε τη χώρα του στον τελικό για πρώτη φορά μετά το 1970. Μόνο που δεν άφησε μισή τη δουλειά και με το γκολ του στο 57ο λεπτό της συνάντησης με τη Δυτική Γερμανία άνοιξε το δρόμο του θριάμβου στους συμπαίκτες του, που πήραν τη σκυτάλη και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1. Ο ίδιος κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και πολυτιμότερου παίκτη, αποκατέστησε τη φήμη του και άρχισε μία νέα καριέρα στη Γιουβέντους.

Στον τέταρτο όμιλο,  η Γαλλία είχε εύκολο έργο απέναντι σε Αυστρία και Βόρεια Ιρλανδία και με δύο νίκες συμπλήρωσε την τετράδα.

Τερμάτισε πρώτη καθώς νίκησε τους Αυστριακούς με 1-0 

 

και τους Βορειοιρλανδούς με 4-1 και έφτασε στο ψηλότερο σημείο στη διοργάνωση από την εποχή του Φοντέν και του Κοπά.


Στα ημιτελικά η Ιταλία παρατάχθηκε δίχως τον τιμωρημένο Κλαούντιο Τζεντίλε που είχε "σβήσει" τον Ζίκο στο ματς με τη Βραζιλία, ωστόσο η Πολωνία είχε μία σημαντικότερη απουσία, αυτή του ανθρώπου που την πήγε μέχρι τα ημιτελικά (σημειώνοντας χατ-τρικ κόντρα στο Βέλγιο), του τιμωρημένου Ζμπίγκνιεβ Μπόνιεκ. Ο Ρόσι συνέχισε από εκεί που σταμάτησε κόντρα στη Βραζιλία και με δύο γκολ έστειλε την Ιταλία στον τελικό. Έτσι με δύο γκολ του Πάολο Ρόσι που είχε ξυπνήσει πια για τα καλά (22’ και 72’) νίκησαν 2-0 και προκρίθηκαν στον τελικό του Μουντιάλ για τέταρτη φορά στην ιστορία τους (1934,1938,1970 οι προηγούμενες). Εκείνο το βράδυ η Βαρκελώνη έζησε μοναδικές στιγμές από τους «τιφόζι» που πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία των «ατζούρι» ενώ ολόκληρη η Ιταλία δεν έκλεισε μάτι.


Στον άλλον ημιτελικό, διεξήχθη ακόμα ένα συναρπαστικό ματς, το πρώτο στην ιστορία που χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι. Η Γαλλία των Μισέλ Πλατινί, Ζαν Τιγκανά, Αλέν Ζιρές και Ντομινίκ Ροστό είχε πλέον βρει τη φόρμα της ενώ η Δ. Γερμανία αντιμετώπιζε προβλήματα τραυματισμών καθώς οι Χάνσι Μίλερ και Καρλ Χαιντς Ρουμενίγκε δεν μπορούσαν να παίξουν. Ώστοσο όπως αποδείχθηκε δεν ήταν ακόμα έτοιμη να αντέξει το ψυχολογικό βάρος μιας τέτοιας αναμέτρησης και στα πέναλτι ο Χάραλντ Σουμάχερ έπιασε δύο και έστειλε τη Δυτική Γερμανία στον τελικό.

Ο ημιτελικός αυτός ήταν ένας από τους συγκλονιστικότερους που έγιναν στην ιστορία των Μουντιάλ. Η «Νατσιοναλμανσάφτ» προηγήθηκε στο σκορ με τον Πιέρ Λιτμπάρσκι στο 18’ όμως οι «τρικολόρ» στο 27’ ισοφάρισαν με πέναλτι που κέρδισε ο Ντομινίκ Ροστό σε ανατροπή του από τον Φέρστερ και εκτέλεσε ο Μισέλ Πλατινί. Το ημίχρονο έληξε 1-1 και στην έναρξη του β’ μέρους ο Ινταλγκό έβαλε στον αγώνα τον Πατρίκ Μπατιστόν στη θέση του Ζενγκινί. 

Στο 58’ έγινε η φάση που θα μείνει στη μνήμη των φιλάθλων. Ο Μπατιστόν από καθαρή θέση ξεχύθηκε μόνος του προς την περιοχή των Γερμανών και ο Σουμάχερ βλέποντας τον διαγραφόμενο κίνδυνο βγήκε έξω από την εστία του και «γκρέμισε» τον Γάλλο με τον πλέον βάναυσο τρόπο. Ο Μπατιστόν τραυματίστηκε σοβαρά, του έσπασαν δύο δόντια και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ο Ολλανδός διαιτητής Κόρβερ όφειλε βάσει των κανονισμών να αποβάλλει τον Σουμάχερ και να δώσει φάουλ υπέρ των Γάλλων. 

Ο Σουμάχερ, τερματοφύλακας των "πάντσερ", όρμησε να ανακόψει μία μπαλιά με προορισμό τον Μπατιστόν. Έχασε πλήρως τη φάση, όμως, και έπεσε με το σώμα του στο κεφάλι του Γάλλου ποδοσφαιριστή, ο οποίος χύθηκε αναίσθητος στο έδαφος και δεν κατάφερε να συνεχίσει. Διάσειση, κάταγμα στην κάτω γνάθο, δύο χαμένα δόντια ήταν ο απολογισμός για τον διεθνή άσο. "Εφτασα στην μπάλα όταν ο Μπατιστόν ήταν λίγο πιο μπροστά. Πήδηξα χωρίς να γνωρίζω που ήταν η μπάλα, με τα γόνατα ίσια, αλλά γύρισα και τον χτύπησα με τη λεκάνη. Είκοσι πέντε χρόνια μετά θα έκανα το ίδιο. Θα ερχόταν σίγουρα. Θα άλλαζα μόνο τον Πατρίκ που βρισκόταν αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Γύρισα στην εστία μου κι έπαιζα με την μπάλα επειδή ήμουν φοβισμένος", δήλωσε αρκετά χρόνια μετά ο Γερμανός τερματοφύλακας. "Ημουν ο υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος. Ελαβα θανατικές απειλές, ενώ μπράβοι απείλησαν ότι θα απαγάγουν τα παιδιά μου", κατέληξε. Ο Μπατιστόν, από την πλευρά του, συγχώρεσε τον Σουμάχερ με τον καιρό: "Το γήπεδο ήταν σαν διάδρομος και δεν υπήρχε κανείς. Σαν τα Ηλύσια Πεδία τον Αύγουστο στις 5 το πρωί. Είδα έναν μαυροφορεμένο άντρα να με πλησιάζει και δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτε άλλο". Οσο για τον Ολλανδό διαιτητή Τσαρς Κόφερ, δεν καταλόγισε ούτε φάουλ...

Η εγκληματική ενέργεια του Σουμάχερ στιγμάτισε τον ίδιο σε μεγάλο βαθμό και μετέτρεψε τους ουδέτερους σε εχθρούς των Γερμανών.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη και το ματς πήγε στην παράταση. Ο Ινταλγκο βρισκόταν σε μειονεκτική θέση έναντι του Ντέρβαλ καθώς είχε πραγματοποιήσει και τις δύο αλλαγές του με αποτέλεσμα να μην έχει φρέσκο παίκτη στην παράταση. 

Οι Γάλλοι όμως στο 92’ προηγήθηκαν με τον Μάριους Τρεζόρ , ενώ στο 98’ ο Αλέν Ζιρες έκανε το σκορ 3-1. Στο 96’ ο Ντέρβαλ έριξε στον αγώνα τον τραυματία Ρουμενίγκε στη θέση του Χανς Πέτερ Μπρίγκελ. Ο «Κάλε» μείωσε στο 102’ και έδωσε νέα αγωνία στο ματς, που οι Γάλλοι νόμιζαν πως είχαν καθαρίσει. Οι «τρικολόρ» έδειχναν ότι δεν μπορούσαν καθώς ήταν κουρασμένοι και οι Γερμανοί διατηρούσαν τον έλεγχο του αγώνα, με αποτέλεσμα στο 107’ ο Κλάους Φίσερ να κάνει το 3-3.

Για μια ακόμα φορά το πείσμα των Γερμανών έφτασε και περίσσεψε και από εκεί που έχαναν 3-1 τώρα διεκδικούσαν τη νίκη. Τελικά το παιγνίδι πήγε στα πέναλτι. Οι Ζιρές, Καλτς, Αμορός, Μπράιτνερ και Ροστό ευστόχησαν ενώ το πέναλτι του Στίλικε απέκρουσε ο Ετορί. Το τέταρτο πέναλτι των Γάλλων εκτέλεσε ο Σιξ αλλά ο Σουμάχερ απέκρουσε στη γωνία του και ο Λιτμπάρσκι αμέσως μετά ισοφάρισε σε 3-3. Οι Πλατινί και Ρουμενίγκε ευστόχησαν κάνοντας το 4-4 μετά τα πέντε πρώτα χτυπήματα. Ο Μποσίς αστόχησε στο 6ο Γαλλικό πέναλτι, ο Χρούμπες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη «Νατσιοναλμανσάφτ» στον τελικό για τέταρτη φορά στην ιστορία της μετά το 1954, το 1966 και το 1974. Ήταν ένας συγκλονιστικός ημιτελικός και ευτυχώς που δεν υπήρχε ο αντιποδοσφαιρικός κανονισμός του «χρυσού γκολ» για να χάσει ο κόσμος μια τέτοια τιτάνια αναμέτρηση.

Ο δεύτερος ημιτελικός από την άλλη τα είχε όλα: γκολ, θέαμα, αγωνία, χαρά και λύπη. Το 1-1 της κανονικής διάρκειας, η σύγκρουση του Σουμάχερ με τον Πατρίκ Μπατιστόν, το δοκάρι του Μανουέλ Αμορός στις καθυστερήσεις, τα δύο γκολ των Γάλλων στην αρχή της παράτασης και η ηχηρή απάντηση των Γερμανών ήταν ό,τι θα μπορούσε να ζητήσει ένας φίλαθλος.

 
Απογοητευμένη η Γαλλία αντιμετώπισε στον μικρό τελικό τους Πολωνούς, με αρκετούς αναπληρωματικούς. Ο Πλατινί ζήτησε να μη χρησιμοποιηθεί, ενώ ούτε ο Ετορί είχε όρεξη να παίξει, όπως και οι Σιξ, Μποσίς, Ζιρές και Ροστό. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Ζιράρ στο 13’ όμως οι Πολωνοί πέτυχαν στη συνέχεια τρία γκολ (Σάρμαχ 41’, Μαγιέφσκι 45’ , Κούπτσεβιτς 48’) και προηγήθηκαν 3-1 ενώ οι αδιάφοροι και απογοητευμένοι «τρικολόρ» κατάφεραν απλά να μειώσουν στο 73’ με τον Κουριόλ. Η Πολωνία λοιπόν όπως και πριν οκτώ χρόνια κατέκτησε την τρίτη θέση.



11 Ιουλίου 1982 - Στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου (Μαδρίτη)

Θεατές : 90.000

 
Flag of Italy.svg
Ιταλία:


GK 1 Ντίνο Τζοφ (Αρχηγός)
DF 2 Τζουζέπε Μπέργκομι
DF 4 Αντόνιο Καμπρίνι
DF 5 Φούλβιο Κολλοβάτι
DF 6 Κλάουντιο Τζεντίλε
DF 7 Γκαετάνο Σιρέα
MF 13 Γκαμπριέλε Οριάλι Yellow card.svg 73'
MF 14 Μάρκο Ταρντέλλι
MF 16 Μπρούνο Κόντι Yellow card.svg 31'
FW 19 Φραντσέσκο Γκρατσιάνι
Sub off.svg 7'
FW 20 Πάολο Ρόσι
Αλλαγές:
MF 15 Φράνκο Κάουζιο
Sub on.svg 89'
MF 18 Αλεσάντρο Αλτομπέλλι
Sub on.svg 7'
Sub off.svg 89'
Προπονητής:
Flag of Italy.svg Έντσο Μπεαρτζότ

Flag of Germany.svg
Δυτική Γερμανία:


GK 1 Χάραλντ Σουμάχερ
DF 2 Χανς Πέτερ Μπρίγκελ
DF 4 Καρλ Χάινς Φόρστερ
DF 5 Μπερντ Φόρστερ
DF 15 Ούλι Στίλικε Yellow card.svg 73'
DF 20 Μάνφρεντ Κάλτς
MF 3 Πάουλ Μπράιτνερ
MF 6 Βόλφγκαγκ Ντρέμλερ Yellow card.svg 61' Sub off.svg 62'
MF 7 Πιέρ Λιτμπάρσκι Yellow card.svg 88'
FW 8 Κλάους Φίσερ
FW 11 Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε (Αρχηγός)
Sub off.svg 70'
Αλλαγές:
MF 10 Χάνσι Μύλερ
Sub on.svg 70'
FW 9 Χορστ Χρούμπεσ
Sub on.svg 62'
Προπονητής:
Flag of Germany.svg Γιουπ Ντέρβαλ
  • Β. Διαιτητές
    • Flag of Israel.svg Άμπραχαμ Κλάιν
    • Flag of Czechoslovakia.svg Βόιτεχ Χρίστοφ


Στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου", η Δυτική Γερμανία προερχόταν από τον εξουθενωτικό ημιτελικό κόντρα στη Γαλλία και απέναντι στην αναγεννημένη Ιταλία ήταν το αουτσάιντερ. Η Ιταλία μέχρι τότε δεν είχε χάσει από τους Γερμανούς σε επίσημο παιγνίδι και θεωρείτο το μεγάλο φαβορί. Παράλληλα είχε και την υποστήριξη όλων των ουδέτερων φιλάθλων εξ’ αιτίας της ενέργειας του Σουμάχερ στον ημιτελικό. 

Τον τελικό έσπευσε να παρακολουθήσει και ο Σάντρο Περτίνι, ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας και φανατικός υποστηρικτής της «σκουάντρα ατζούρα» που έκανε σα μικρό παιδί από την αγωνία του για την έκβαση του αγώνα. Παρών και ο καγκελάριος της Δ. Γερμανίας , Χέλμουτ Κόλ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, και πολλές άλλες προσωπικότητες της πολιτικής της τέχνης και του αθλητισμού.

Ο Έντζο Μπέαρζοτ προβληματιζόταν με την απουσία του Αντονιόνι , ο οποίος ήταν τραυματίας. Αποφάσισε λοιπόν να βάλει στη θέση του τον Οριάλι, ενώ εμπιστεύθηκε στον 18χρονο Μπέργκομι τη θέση του κεντρικού αμυντικού δίπλα στον Κολοβάτι, ενώ ο Γκαετάνο Σιρέα ανέλαβε να βοηθάει περισσότερο την μεσαία γραμμή. Ο Ντέρβαλ ξεκίνησε τον Ρουμενίγκε ο οποίος δε βρισκόταν στην καλύτερή του κατάσταση και άφησε εκτός αγώνα τον Χρούμπες ο οποίος τον έβριζε σκαιότατα.
Η Ιταλία διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα και στο 24’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Κόντι από τον Μπρίγκελ. Ο Καμπρίνι ανέλαβε την εκτέλεση , όμως έστειλε τη μπάλα άουτ! Στο ημίχρονο οι Γερμανοί τσακώνονταν μεταξύ τους και η περίφημη πειθαρχία είχε πάει περίπατο. Ο Στίλικε έβριζε τον Ρουμενίγκε που αγωνιζόταν τραυματίας και ο «Κάλε» ζήταγε από τον Ντρέμλερ να χτυπήσει τον υβριστή του!!! Μάταια ο Μπράιτνερ προσπαθούσε να ηρεμήσει την κατάσταση…

Το πρώτο ημίχρονο, λοιπόν, πέρασε... αναίμακτα για τις δύο ομάδες, αφού από τη μία ο Αντόνιο Καμπρίνι αστόχησε σε πέναλτι και από την άλλη ο νεαρότερος παίκτης της "σκουάντρα ατζούρα" που αγωνίστηκε σε Μουντιάλ, ο 18χρονος Τζιουζέπε Μπέργκομι, έγινε "σκιά" του πρώτου σκόρερ των Γερμανών (με 5 γκολ) Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, με πλήρη αποτελεσματικότητα.

 Στο δεύτερο μέρος τα "πάντσερ" κατέρρευσαν. Την αρχή έκανε ο συνήθης ύποπτος Ρόσι, μόνο που αυτή τη φορά είχε συμπαραστάτες τους Ταρντέλι (με τον περίφημο πανηγυρισμό)


 και Αλεσάντρο Αλτομπέλι. Το τέρμα του επιθετικού της Ιντερ συνοδεύτηκε από ένα αξιοπρόσεκτο περιστατικό στις εξέδρες, με τον Ιταλό πρόεδρο Σάντρο Περτίνι, που καθόταν δίπλα από τον βασιλιά της Ισπανίας, να κουνά το δάχτυλό του μπροστά στην κάμερα στέλνοντας το μήνυμα πως οι Γερμανοί δεν μπορούν να ανατρέψουν πάλι τα δεδομένα. Οπερ και εγένετο, αν και ο Πολ Μπράιτνερ μείωσε σε 3-1 στο 83', χωρίς να έχει συνέχεια αυτό το γκολ. Τίποτα δεν μπορούσε να στερήσει τη χαρά από τον γηραιότερο τερματοφύλακα στην ιστορία του θεσμού, τον Ντίνο Τζοφ, που σε ηλικία 40 ετών, 4 μηνών και 13 ημερών σήκωνε ως αρχηγός το τρίτο τρόπαιο για την "σκουάντρα ατζούρα".

Στην επανάληψη οι «ατζούρι» μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 57’ ο Πάολο Ρόσι, άνοιξε το σκορ και πριν καλά-καλά συνειδητοποιήσουν την κατάσταση οι Γερμανοί δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 68’ από τον Ταρντέλι. Η «ατζούρα» κυριαρχούσε πλέον ολοκληρωτικά στο γήπεδο και η «Νατσιοναλμανσάφτ» παρέπαιε. Ο Αλτομπέλι στο 81’ μέσα σε γενική αποθέωση πέτυχε και τρίτο γκολ, ενώ ο Μπράιτνερ στο 83’ απλά σημείωσε το γκολ της τιμής για τους Γερμανούς.



Η Μαδρίτη τη νύχτα της 11ης Ιουλίου δεν κοιμήθηκε από τους πανηγυρισμούς 40000 «τιφόζι» που ξεχύθηκαν στους δρόμους , ενώ η Ιταλία «καιγόταν» ολόκληρη από τα πανηγύρια ενός ολόκληρου λαού που ανέβαινε στην κορυφή του κόσμου ξανά μετά από 44 χρόνια.


Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982
  Ιταλία - Δυτ. Γερμανία
  3- 1


2η Φάση Ομίλων
1ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Πολωνία 2 1 1 0 3 0 +3 3
ΕΣΣΔ 2 1 1 0 1 0 +1 3
Βέλγιο 2 0 0 2 0 4 -4 0
28/6/1982
21:15
Βέλγιο 0 – 3 Πολωνία Καμπ Νόου, Βαρκελώνη
Θεατές: 65.000
Διαιτητής: Λουίς Παουλίνο Σίλες 


Ζμπίγκνιεφ Μπόνιεκ  4'  26'  53'

1/7/1982
21:15
Βέλγιο 0 – 1 ΕΣΣΔ Καμπ Νόου, Βαρκελώνη
Θεατές: 45.000
Διαιτητής: Μισέλ Μισέλ Βοτρό 


Χορέν Ογκανεσιάν  48'

4/7/1982
21:15
ΕΣΣΔ 0 – 0 Πολωνία Καμπ Νόου, Βαρκελώνη
Θεατές: 65.000
Διαιτητής: Μπομπ Βάλενταϊν 




2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Δυτική Γερμανία 2 1 1 0 2 1 +1 3
Αγγλία 2 0 2 0 0 0 0 2
Ισπανία 2 0 1 1 1 2 -1 1
29/6/1982
21:15
Δυτική Γερμανία 0 – 0  Αγγλία Στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου, Μαδρίτη
Θεατές: 75.000
Διαιτητής: Αρνάλντο Σέζαρ Κοέλιο 




2/7/1982
21:15
Δυτική Γερμανία 2 – 1  Ισπανία Στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου, Μαδρίτη
Θεατές: 90.089
Διαιτητής: Πάολο Καζαρίν 
Πιέρ Λιτμπάρσκι  50'
Κλάους Φίσερ  75'

Χεσούς Μαρία Θαμόρα 82'

5/7/1982
21:15
 Ισπανία 0 – 0  Αγγλία Στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου, Μαδρίτη
Θεατές: 75,000
Διαιτητής: Αλέξις Πόννετ 




3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ιταλία 2 2 0 0 5 3 +2 4
Βραζιλία 2 1 0 1 5 4 +1 2
Αργεντινή 2 0 0 2 2 5 -3 0
29/6/1982
17:15
 Αργεντινή 1 – 2  Ιταλία Γήπεδο Ντε Σαρριά, Βαρκελώνη
Θεατές: 43.000
Διαιτητής: Νικολάε Ράινεα
Ντανιέλ Πασαρέλλα  83'
Μάρκο Ταρντέλλι  55'
Αντόνιο Καμπρίνι  67'

2/7/1982
17:15
Αργεντινή 1 – 3  Βραζιλία Γήπεδο Ντε Σαρριά, Βαρκελώνη
Θεατές: 43.000
Διαιτητής: Λαμπέρτο Ρούμπιο Βάσκες
Ραμόν Ντίας  89'
Ζίκο  11'
Σερζίνιο  66'
Τζούνιορ  75'

5/7/1982
17:15
Βραζιλία 2 – 3 Ιταλία Γήπεδο Ντε Σαρριά, Βαρκελώνη
Θεατές: 44.000
Διαιτητής: Άμπραχαμ Κλάιν
Σόκρατες  12'
Φαλκάο  68'

Πάολο Ρόσι  5'  25'  74'

4ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Γαλλία 2 2 0 0 5 1 +4 4
Αυστρία 2 0 1 1 2 3 -1 1
Βόρεια Ιρλανδία 2 0 1 1 3 6 -3 1
28/6/1982
17:15
Αυστρία 0 – 1 Γαλλία Γήπεδο Βιθέντε Καλδερόν, Μαδρίτη
Θεατές: 37.000
Διαιτητής: Κάροϊ Πάλοταϊ 


Μπερνάρ Ζενγκινί  39'

1/7/1982
17:15
Αυστρία 2 – 2  Βόρεια Ιρλανδία Γήπεδο Βιθέντε Καλδερόν, Μαδρίτη
Θεατές: 20.000
Διαιτητής: Άντολφ Πρόκοπ 
Μπρούνο Πέτσαϊ  50'
Ράινχολντ Χιντερμάιερ  68'

Μπίλι Χάμιλτον  27'  75'

4/7/1982
17:15
Βόρεια Ιρλανδία 1 – 4 Γαλλία Γήπεδο Βιθέντε Καλδερόν, Μαδρίτη
Θεατές: 37.000
Διαιτητής: Αλόιζι Γιάργκους 
Τζέρι Άρμστρονγκ  75'
Αλέν Ζιρές  33'  80'
Ντομινίκ Ροσετό  46'  68'

Πορεία προς τον τελικό

Πίνακας Αποτελεσμάτων


Ημιτελικοί
Τελικός








8 Ιουλίου - Βαρκελώνη

 Πολωνία 0

 Ιταλία 2




11 Ιουλίου - Μαδρίτη



 Ιταλία 3


 Δυτική Γερμανία 1






Τρίτη θέση

8 Ιουλίου - Σεβίλλη
10 Ιουλίου - Αλικάντε

 Δυτική Γερμανία 3 (5)
 Πολωνία  3

 Γαλλία (πεν.) 3 (4)

 Γαλλία  2


Ημιτελικά

8/7/1982
17:15
Πολωνία 0 – 2 Ιταλία Καμπ Νόου, Βαρκελώνη
Θεατές: 50.000
Διαιτητής: Χουάν Ντανιέλ Καρδελλίνο 


Πάολο Ρόσι  22'  73'

8/7/1982
21:15
Δυτική Γερμανία 3 – 3
(Πέναλτι)
5-4
Γαλλία Στάδιο Ραμόν Σάντσεθ Πίθχουάν, Σεβίλλη
Θεατές: 63.000
Διαιτητής: Τσάρλς Κόρβερ 
Πιέρ Λιτμπάρσκι  17'
Κάρλ Χάινς Ρουμενίγκε  102'
Κλάους Φίσερ  108'
Πέναλτι
Μάνφρεντ Κάλτς Soccerball shade.svg
Πάουλ Μπράιτνερ Soccerball shade.svg
Ούλι Στίλικε Soccerball shade cross.svg
Πιέρ Λιτμπάρσκι Soccerball shade.svg
Κάρλ Χάινς Ρουμενίγκε Soccerball shade.svg
Χόρστ Χρούμπεσ Soccerball shade.svg

Μισέλ Πλατινί  26' πεν.
Μαριούς Τρεσόρ  92'
Αλέν Ζιρές  98'
Πέναλτι
Soccerball shade.svg Αλέν Ζιρές
Soccerball shade.svg Mανουέλ Αμόρος
Soccerball shade.svg Ντομινίκ Ροσετό
Soccerball shade cross.svg Ντιτιέρ Σιξ
Soccerball shade.svg Μισέλ Πλατινί
Soccerball shade cross.svg Μαξίμ Μποσίς

Μικρός Τελικός

10/7/1982
20:00
Πολωνία 3 – 2 Γαλλία Στάδιο Χοσέ Ρίκο Πέρεθ, Αλικάντε
Θεατές: 28.000
Διαιτητής: Αντόνιο Γκαρίδο 
Άντρεϊ Σάρμαχ  40'
Στέφαν Μαγιέφσκι  44'
Γιάνους Κουπσέβιτς  46'

Ρενέ Ζιράρτ  13'
Αλέν Κουριόλ  72'

Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου 1982

11/7/1982
20:00
 Ιταλία 3 – 1  Δυτική Γερμανία Στάδιο Σαντιάγο Μπερναμπέου, Μαδρίτη
Θεατές: 90,000
Διαιτητής: Αρνάλντο Σέζαρ Κοέλιο 
Πάολο Ρόσι 57'
Μάρκο Ταρντέλλι  69'
Αλεσάντρο Αλτομπέλλι  81'








183 σχόλια:

  1. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΨΗΦΙΣΑΤΕ. ΘΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΣΑΣ. ΛΟΥΚΑΣ- Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ - ΜΠΑΤΗΡΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  2. ΣτΕ Ολομέλεια: Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και τούτο θα αποτελέσει πρόκριμα και για την ΕΥΑΘ.

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1217959/ste-mplokarei-thn-idiotikopoihsh-ths-evdap.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλάδα γαρ κυρία Καλλιόπη
      Kabamarou

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ υπάρχουν άλλες εταιρείες να παίξεις ασε να μας μείνει το νερό να πίνουμε τουλαχιστον
      ΚΚ

      Διαγραφή
    3. Στο νερό δημιουργήθηκε η ζωή και το νερό διατηρεί τη ζωή.

      Το νερό δεν κατασκευάζεται και δεν παράγεται από εργοστάσια και βιομηχανίες.

      Υπάρχει στη φύση, είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία και η εμπορική εκμετάλλευση των έτοιμων τεράστιας αξίας και, όπως έχουν αποδειχθεί, επαρκών υποδομών, από έναν ιδιώτη με δικαίωμα να δεσμεύει με λεόντειες συμβάσεις το μισό και πλέον πληθυσμό ενός κράτους, είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.
      Δηλαδή, η ιδιωτικοποίηση στρέφεται εναντίον των της υγείας και της ζωής των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα, ουδείς λόγος υπάρχει να πωληθούν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αφού είναι κερδοφόρες.
      Αυτό επιβάλλει το καλώς εννοούμενο συμφέρον των Ελλήνων (ωχ πάλι το καλό-κακό).

      Το μοντέλλο αυτό σε χώρες που εφαρμόστηκε απέτυχε παταγωδώς.

      Διαγραφή
    4. "Το νερό δεν κατασκευάζεται και δεν παράγεται από εργοστάσια και βιομηχανίες." ; Αν πιστεύετε ότι το νερό που καταναλώνετε είναι το νερό από τη βροχή και τα ρυάκια ξανασκεφτείτε το.

      Οι "επαρκείς υποδομές" από που προκύπτουν; Από το 35% διαρροών που εμφανίζει η ΕΥΑΘ για π.χ;

      Το σχόλιο περί κερδοφορίας από που προκύπτει; Από τον ισολογισμό των εταιρειών; Σαν τακτική αναγνώστρια του blog, σας έχει διαφύγει πως και ο ΟΛΠ είναι κερδοφόρος; Μόνο που κάτι εκατομμύρια ευρώ δυνητικού κέρδους από τη συνεισφορά της COSCO χάνονται στο δρόμο, κάπου μεταξύ συνδικαλισμού και των "δικών μας παιδιών"; Με αποτέλεσμα στην ουσία το κράτος να έχει διαφυγόντα κέρδη;

      Αν έχει αποτύχει παταγωδώς κάποιο μοντέλο, είναι αυτό των ΔΕΚΟ στη χώρα μας. Πέρα από κάθε αμφιβολία. Ας μην μπω στον κόπο της απαρίθμησης των καρκινωμάτων της κάθε ΔΕΚΟ ή πόσο έχει στοιχήσει η κάθε μία στον έλληνα φορολογούμενο, ή πόσοι απόφοιτοι βοϊδοσχολών έχουν χτίσει παλάτια και αυτοί και οι οικογένειές τους διάγουν βίο σε πλήρη αναντιστοιχία με τα προσόντα τους και την προσφορά τους στην κοινωνία.

      Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, αργά ή γρήγορα, οι ΔΕΚΟ θα ιδιωτικοποιηθούν ("κερδοφόρες" και ζημιογόνες) και το απόστημα των προνομιούχων θα σπάσει. Καλό θα ήταν να ιδιωτικοποιηθούν όσο ακόμα είναι κερδοφόρες (έστω και εικονικά), με το δημόσιο να κρατάει ένα στρατηγικό ποσοστό για να έχει κάποιο λόγο στις αποφάσεις. Για όσους ονειρεύονται τη διαιώνιση της καθεστηκυίας κατάστασης, TUBORG για καλή χώνεψη.

      Διαγραφή
    5. Καλησπέρα . Η ευδαπ μετά και τα πρόσφατα του Στε έφτασε συνοπτικά στο 1ο σκαλοπάτο πέριξ του 8,60 και κάτι ψηλά. Επόμενο σκαλοπάτο στα 8.40 να κάνει και ένα μπανάκι για την πιτυρίδα με H&S και στην συνέχεια στην γραμμή του ταύρου πέριξ των 8 για την τρίτη αναμέτρηση απο το 2012. Εγώ επειδή είμαι αυθάδες μειράκιον θα περιμένω κοντά στα 7-6,80 εκτός αν η ΕΤΕ με κεράσει γρηγορότερα απο το 5μηνο που σας έγραψα.

      Διαγραφή
    6. Κε Caspian ,οι ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις που εκφράζεται τιμήθηκαν απο τον ελληνικό λαό με το ανεπανάληπτο ποσοστό 0,90% ακριβώς κάτω απο το κόμμα ελλήνων κυνηγών !!!! Γιαυτο λίγη σύνεση δεν θα έβλαπτε

      Διαγραφή
    7. Κε. xristos gadgetmaniacs, πριν κάνετε τη δήλωσή σας για το 0.9%, θα ήταν χρήσιμο να απαντήσετε (εφόσον έχετε άποψη να διατυπώσετε) με τεκμήρια και επί της ουσίας των τεθέντων ζητημάτων, δηλ. ΕΥΔΑΠ και ΔΕΚΟ εν γένει, αν είναι παραγωγικές και ανταγωνιστικές τώρα και αν και πόσο πιο παραγωγικές θα μπορούσαν να ήταν σαν επιχειρήσεις υπό τη διοίκηση ιδιωτών.

      Για τα περί σύνεσης, σύμφωνα με τη λογική σας αυτή περισσεύει σε ότι αφορά τις θέσεις των 3-4 πρώτων κομμάτων μιας και η εκλογική απήχηση μίας άποψης είναι το μέτρο της σύνεσης που τη διακρίνει και όχι η στοιχειοθέτησή της πλέον στη χώρα μας. Επίσης, ήταν οι Νεφελίμ που μας οδήγησαν στην πτώχευση και η λέσχη Μπιλντεμπεργκ. Καλή χώνεψη και σε εσάς.

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα Βιετνάμ, σας ομιλεί ο ελεύθερος Βιετκόγκ, μεταμφιεσμένος σε Καλλιόπη.
      Κύριε Λάκη πως με καταλάβατε.....

      Κύριε Κασπιανέ έχετε μπερδέψει την έννοια των λέξεων «κατασκευή» /«παραγωγή» νερού με την ένοια «επεξεργασία» νερού με διύλιση.
      Η ΕΥΔΑΠ παίρνει το νεράκι από τα ποταμάκια και τα ρυάκια και το επεξεργάζεται με τη μέθοδο της διύλισης για να το κάνει πόσιμο.
      Δεν το κατασκευάζει το εργοστάσιο του κ. Φούφουτου, ούτε η ΕΥΔΑΠ.

      Οι υποδομές είναι αξίας περί τα 870 εκ. και πολλά άλλα χρήσιμα ανατρέξτε
      πηγή: κύριος Τάκης http://mitarola.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html#more

      Κερδοφορία έχει και θα είχε ακόμα μεγαλύτερη αν οι κρατικοί πελάτες της πλήρωναν και δεν ήταν μπαταξήδες και L’ Etat, c’ est moi. Το καλό της ιστορίας είναι ότι, εν όψει της πώλησης, υποχρεώθηκαν να πληρώσουν μερικά βερεσέδια.

      Να μη ξεχνάμε δε ότι το μαγαζί έχει εξασφαλισμένη πελατεία 5 εκ ανθρώπων και το ήμισυ περίπου του πληθυσμού της χώρας μας θα εξαρτάται για την ύδρευσή του από κάποια Souez (τους έμεινε από την προ Νάσερ αποικιοκρατική εποχή του Souez Canal ?) που κατά τη μοιρασιά καπάρωσε τα νερά.

      Αν το σημερινό μοντέλλο δεν λειτουργεί, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν να βελτιωθεί ή και να αλλάξει άρδην, πρωτίστως με την απελευθέρωση της ΕΥΔΑΠ από την πελατειακή πολιτική των εκάστοτε κομματικών ηγεμόνων.
      Δεν ξέρω όμως καμμιά περίπτωση που να πέτυχε το μοντέλλο πονάει μάτι – βγάζει μάτι ή πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι και φρονώ ότι το νερό είναι αντίστοιχης σπουδαιότητας με το μάτι και το κεφάλι του ανθρώπου.

      Εσείς λέτε για την καθεστηκυία κατάσταση, αλλά υπάρχει και η "κατάσταση" αυτών που γυαλίζει το μάτι τους στο άκουσμα της προμήθειας που τους υπόσχονται.

      Αντί για ΤUBORG, εγώ συστήνω Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΣΟΥΡΩΤΗ. Πρόκειται για νερό εξαιρετικά χωνευτικό και δροσιστικό, το οποίο ομαλοποιεί τη λειτουργία του πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος. Κάνει καλό γενικά.


      Διαγραφή
    9. μιας και γράφω πρώτη φορά εδώ θα πρέπει Πρώτα απ΄ όλα να πω
      Συγχαρητήρια στον οικοδεσπότη για το blog και τις απόψεις που εκφράζει ευθαρσώς μέσα απ΄αυτό
      καθώς να χαιρετίσω μερικούς σχολιαστές του παράδειγμα ο κύριος Χιπυ και οΤζο41 (μα και άλλων)
      των οποίων συνομιλίες έχω παρακολουθήσει μ ενδιαφέρον στο παρελθόν.
      ......................................................................................

      Η αφορμή όμως είναι το σχόλιο του Caspian απάντηση στην Kalliopi Pan στις 26/5 2.42μ.μ

      Εσείς κύριε Caspian γιατί ανακατεύεται το νερό και τις ιδιαιτερότητες του με όλες γενικά τις δεκο και ειδικά με τον ολπ;
      σας βολεύει η γενίκευση; δεν ξέρετε να το κάνετε αλλιώς;
      Ή ετέθη τέτοιο ζήτημα από την κυρία και δεν το κατάλαβε κανείς παρά μόνο εσείς;

      Όταν αναφέρεστε σε διαρροές 35% τι ακριβώς εννοείτε ;
      Διαρροές σε σχέση με κάποια άλλη χρονιά; κάποιο τρίμηνο; σε σχέση με κάποια άλλη χώρα ή κάποιον διεθνή μ.ο.....τι ακριβώς εννοείτε;

      και αφού μας κάνετε πενηνταράκια αυτό το συγκεκριμένο θέμα που θέσατε
      μήπως θα μπορούσατε επίσης να παραθέσετε πρώτα τ αποτελέσματα των ελληνικών εταιριών ύδρευσης τα τελευταία 20 χρόνια
      για να μάθουμε όλοι!! εδώ μέσα τι γίνεται στα νερά!
      και μετά να μας πείτε γιατί κερδοφόρες και μη να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι;
      εσείς έτσι κάνετε με τα "χωράφια " σας;
      ...τα βγάζετε όλα μαζί χέρσα και εύφορα για πούλημα με τον φόβο οτι μπορεί κ τα εύφορα να γίνουν χέρσα αν πέσει ξηρασία ;

      υ.γ. Το Tuborg αγαπητέ συστήνεται κυρίως στα φανατικά κομματόσκυλα που Χαμαιλεοντίζουν και αυθαδιάζουν θρασύτατα και τυχάρπαστα παριστάνοντας τους επενδυτές
      παρά σ΄ αυτούς που φέρνουν στη κουβέντα ένα επιχείρημα!! έστω και ηθικής μορφής…
      (μην σας ταράζει το γεγονός αυτό! ή έλλειψη ηθικής στις πολιτικές κουβέντες και ατζέντες μας έχει και αυτή μερίδιο στην Χρεωκοπία που ζούμε.)
      ….. αυτοί την βγάζουν και με Σουρωτή ή Σάριζα.

      υ.γ. όπως καταλαβαίνετε εγώ όταν μιλάω..... μιλάω για το θέμα που τέθηκε και αυτό στην προκειμένη περίπτωση είναι τα Νερά!

      δεν είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας ....

      μάθετε λοιπόν το μάθημα σας νεράκι!!
      και ξαναπεράστε χωρίς τις δεκο παραμάσχαλα

      ίσως αυτό σας βοηθήσει στο μέλλον
      ν απαλλαγείτε απ΄τα προβλήματα Πέψης που σας βασανίζουν.

      Διαγραφή
    10. Για πρώτο σχόλιο, πολύ επιθετικό σας βρίσκω κύριε Ψουξ. :-)
      Καλως ήλθατε.

      Διαγραφή
    11. Ας κάνει πως πάει προς τα 7€ και θα σας πω εγώ πως θα βγεί το φορτηγάκι μου να μαζέψει. Ενα πράγμα σαν τον Μυτιληναίο την προπερασμένη Παρασκεύη.

      Ετσι για να μην νιώθει μόνος του.

      Διαγραφή
    12. ΤΚ @
      εξαρτάται από τον χλοοτάπητα του γηπέδου και το είδος παιχνιδιού των αντιπάλων αγαπητέ :-)
      Καλώς σας βρίσκω.

      Διαγραφή
    13. Άλλο αυτό κύριε Δαρείε και άλλο το συμμάζεμα, που έγινε εξαναγκαστικά και αποκλειστικά εν όψει της πώλησης. Συμφωνώ μαζί σας και θα κάνουμε κομβόι με φορτηγάκια.

      Η ΕΥΔΑΠ είναι ένα παράδειγμα, για να καταλάβουμε όλοι με χειροπιαστές αποδείξεις πού οφείλεται η χρεωκοπία του μοντέλλου των ΔΕΚΟ γενικά. Μετά το εξαναγκαστικό, τονίζω το εξαναγκαστικό, συμμάζεμα, μέχρι και μέρισμα πρόκειται να δώσει.
      Δεν φταίει το μοντέλλο, φταίνε οι άνθρωποι που έχουν τη διαχείριση του κάθε μοντέλλου για το αν θα πετύχει ή θα αποτύχει.
      Πάμπολλες ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν αποτύχει, γιατί οι επιχειρηματίες απέκτησαν παλάτια σηκώνοντας το ταμείο της επιχείρησης με φυσικό επακόλουθο να τη ρίξουν στα βράχια.
      Εδώ όμως δεν πρόκειται για εκδόσεις περιοδικών life style, πρόκειται για την ύδρευση όλων μας και είναι πολύ σοβαρό για να αφεθεί στην κάθε souez, για την οποία στη Γαλλία έχει ξεσηκωθεί ο κόσμος. Άρα ο παράγοντας που καθορίζει την πορεία βρίσκεται αλλού και ο νοών νοείτω.

      Το νερό εξαιρέθηκε από το σύνολο των δραστηριοτήτων προς ιδιωτικοποίηση, που προβλέπει η προς διαμόρφωση Οδηγία, μετά τη συγκέντρωση 1,5 εκατομμυρίων υπογραφών σε όλη την ΕΕ, αλλά αυτή η ΕΕ, όπως έχει εξελιχθεί σήμερα, καθυστερεί τη δημιουργία του σχετικού φακέλλου και την προώθηση των διαδικασιών. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

      Ο κύριος ΨουΞ, που είχα την τύχη να διαβάσω μερικά εξαιρετικά κείμενά του σε άλλο ιστολόγιο, θέτει το ζήτημα στη σωστή βάση, ίσως με ολίγον επιθετικό τρόπο, αλλά σίγουρα με τρόπο ανάλογο της σοβαρότητας. Και βέβαια το ανακάτεμα ΟΛΠ και COSCO πολύ καλά το εντοπίζει.

      Όσο για την ΕΥΑΘ και το διαγωνισμό περισσότερα εδώ, όπου υπάρχει και μια μικρή αναφορά για ΟΛΠ και COSCO.
      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1942394

      Διαγραφή
    14. Απορία!!
      Αφού όσοι διαβάζετε Τάκαρο κατά μεγάλο ποσοστό έχετε υψηλό IQ, ενώ η πλειοψηφία - σε συντριπτικό ποσοστό - όσων σχολιάζουν στο Ιστολόγιο του Τάκαρου, έχετε ακόμη μεγαλύτερο IQ, άρα προς τι πέφτετε στην παγίδα του μνημόνιο - αντιμνημόνιο και αποκρατικοποιήσεις - επανακρατικοποιήσεις??

      Μην πέφτετε σε τέτοιες παγίδες.
      Εμείς οι Τάκαροι και κάθε σώφρων πολίτης αυτής της χώρας θα πρέπει να θέλει το εξής:
      Το κράτος να συμμετέχει κατά το 1/2 σε κερδοφόρες εταιρίες και κατά το 1/2 κάποιος ιδιώτης με τεχνογνωσία . Αν η εταιρία είναι εισηγμένη, τότε 1/3 το κράτος και 1/3 ο ιδιώτης. Το management ο ιδιώτης και στο Δ.Σ. μισοί μισοί.
      Όλα τα άλλα είναι αλοιφές για κάλους.

      Εταιρίες που το Ελληνικό Δημόσιο έχει κατα αποκλειστικότητα το management και το πλειοψηφικό πακέτο στο τέλος θα καταρρεύσουν .... όποια Ελληνική εταιρία και αν είναι αυτή. Κάποια στιγμή θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα γίνει προβληματική - όποια εταιρία και αν είναι αυτή, επαναλαμβάνω.
      Όπως και ιδιώτης αν έχει το 100% μιας εταιρίας είναι πολύ πιθανόν να σηκώσει τα ταμεία και να την οδηγήσει σε υπέρογκο δανεισμό και στο τέλος να την χρεοκοπήσει - ειδικά αν το management είναι λαμογίστικο ή κατώτερο του μετρίου. Βλέπετε Betanet. Ασπις, Αθανασούλιδες, Νηρέες - Σελόντες, Λαναράδες και ένα σωρό κωλομάγαζα. Ιδιώτη δεν είχαν αυτές οι εταιρίες???? Μάλιστα οι περισσότερες απο αυτές έκαναν γιγάντιες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και τα φυτίλιασαν τα λεφτά.

      Θέλουμε το κράτος να έχει συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρίας της επικράτειας. Θέλουμε το κράτος να ΜΗΝ έχει το management και να μην μπορεί να βολεύει τους πελάτες του ο κάθε κομματάρχης.
      Θέλουμε το κράτος να συμμετέχει ενεργά στις εταιρίες, και να είναι ισότιμος εταίρος του ιδιώτη που θα ασκεί το management.
      Θέλουμε η διαφθορά να μηδενιστεί και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα διαφορετικό μοντέλου απο αυτό που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια.

      Διαγραφή
    15. Κύριε Τάκη, είναι η πρώτη φορά που εκφράζω τις αντιρρήσεις μου για τη σκοπιμότητα ή το συμφέρον κάποιας ιδιωτικοποίησης και συμφωνώ απόλυτα ότι οι ΔΕΚΟ είχαν καταντήσει σφηγκοφωλιά των κομματικών ηγεμόνων. Κι αν πρόκειται για την πώληση μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης, όπως ο Αστέρας, ας πάει στα κομμάτια. Οι παρατρεχάμενοι ας πάνε για διακοπές με το αντίσκηνο αντί για φιλοξενία στις καμπάνες

      Δεν είναι όμως το ίδιο με το νερό. Η πώληση του νερού δεν πρέπει να τίθεται στη βάση μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί και αν γίνεται αυτό, δεν είναι αληθές και σωστό.
      Το νερό πουλιέται με δικαιολογία το μνημόνιο και χωρίς να το επιβάλει κάποιος λόγος ή ανάγκη που προκύπτει από τη λειτουργία της επιχείρησης.
      Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, τα οποία έχετε εντοπίσει στο σπουδαίο άρθρο σας, μπορούν να επιλυθούν, χωρίς πώληση και η επιχείρηση να αποφέρει έσοδα, που σε σύντομο χρόνο θα υπερκαλύπτουν το τίμημα της πώλησης.

      Εξ άλλου, όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις χάσαμε κι εδώ την έννοια της λέξης. Ως μεταρρυθμίσεις νούνται πλέον σχεδόν αποκλειστικά οι πωλήσεις. Μα αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι αυτό που έχεις στην ιδιοκτησία σου, αντί να το απεμπολήσεις, να το κάνεις να λειτουργεί καλά και να σου αποφέρει έσοδα.

      Μακάρι να υιοθετούσαν αυτό που λέτε και το δημόσιο να είναι ισότιμος εταίρος του ιδιώτη. Ποιός δεν θα τό ήθελε αυτό; Με την προϋπόθεση ότι δεν μπαίνει στο ΔΣ ο κάθε αποτυχημένος λιγούρης πολιτικάντης. Γιατί κι έτσι ακόμα, θα αντιμετωπίζεις την ίδια διαφθορά.
      Αλλά όχι. Ζητείται η πλήρης πώληση και ο ολοσχερής έλεγχος της ύδρευσης του μισού σχεδόν πληθυσμού της Ελλάδος.
      Κι ενώ για τον διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο διατηρώ τη (φρούδα εν πολλοίς) ελπίδα ότι, άμα κάνει λαμογιά, μπορεί να τον τσακώσω και να τον τιμωρήσω, για τον ιδιώτη δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

      Αυτά για το νερό κι ας δούμε αν θα καπαρώσουμε με τον κύριο Δαρείο κανένα φορτηγάκι για νάρθουμε στα ίσα μας.

      Διαγραφή
    16. Kalliopi Pan: Το νερό που φτάνει στις βρύσες μας είναι προϊόν, αποτέλεσμα μίας βιομηχανικής διαδικασίας, άσχετα αν η υποδομή που το μεταποιεί ονομάζεται βιομηχανία ή διυλιστήριο. Ως προϊόν, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παρουσιάζετε στο 1ο σας σχόλιο, "Δεν παράγεται", "υπάρχει στη φύση".

      Λόγω της φύσης του προϊόντος, αυτό προφανώς πρέπει να πληρή κάποιες προϋποθέσεις ποιότητας. Από εκεί και πέρα το ότι η επιχείρηση είναι εισηγμένη, σημαίνει ότι ένα από τα βασικότερα της μελήματα πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση των συμφερόντων των μετόχων της, ιδιωτών και κράτους. Το σχόλιό σας περί κερδοφορίας το μόνο που κάνει είναι να θολώνει τα νερά σε σχέση με το ότι σαν εισηγμένη εταιρεία, πρέπει να είναι παραγωγική σε έναν βέλτιστο βαθμό, ώστε το όφελος του μετόχου να μεγιστοποιείται. Αυτό δε δύναται να συμβεί όταν στο ΔΣ υπάρχουν κομματόσκυλα των οποίων το μόνο προσόν είναι η κομματική τους ανατροφή, όταν το μισθολογικό κόστος είναι στα ύψη (μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα αποδείξει του λόγου το αληθές), όταν δε γίνονται επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της επιχείρησης (στο 1ο μου σχόλιο αναφέρθηκα στις απώλειες του δικτύου της ΕΥΑΘ, αν θέλετε παραθέτω και άλλες περιπτώσεις). Συνεπώς, από τη στιγμή που το όφελος για τους μετόχους υπολείπεται του δυνητικού, αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και αν μία ΔΕΚΟ είναι κερδοφόρος, λειτουργεί με τρόπο που υποθάλπει φωλιές παρασίτων τα οποία απομυζούν χρήματα του δημοσίου και των ιδιωτών μετόχων.

      Σε σχέση την αντιμετώπιση του θέματος. Αναφέρετε στο 2ο σχόλιό σας πως "όταν πονάει το κεφάλι, δεν το κόβουμε". Αντί αυτού, να εξυγιανθεί η επιχείρηση και να λειτουργήσει όπως πρέπει. Συμφωνώ 100%. Πιστεύω όμως πως πιο πιθανό είναι να μάθουμε μία μέρα ποιος σκότωσε τον Κένεντυ, παρά να συμβεί αυτό στην Ελλάδα. Ρεαλιστικά, δεν θα υπάρξει κυβέρνηση που να θεσμοθετήσει ανεξάρτητη και αξιοκρατική ανάθεση θέσεων στο ΔΣ μίας ΔΕΚΟ, ούτε να φτάσει την κάθαρση μέχρι το κόκαλο στη λειτουργία της ΔΕΚΟ. Αλλά & να γίνει η κάθαρση, ποια πιθανότητα υπάρχει να μην έρθει η επόμενη κυβέρνηση & να τακτοποιήσει "τα δικά της παιδιά"; Άποψή μου είναι πως η μόνη ρεαλιστική λύση στη χώρα αυτή είναι η ιδιωτικοποίηση, ή τουλάχιστον παραχώρηση στρατηγικού ποσοστού και management σε ιδιώτη. Προφανώς δεν μπορώ να αποδείξω ότι οι μελλοντικές κυβερνήσεις δε θα αλλάξουν επί το βέλτιστο το πλαίσιο λειτουργίας των ΔΕΚΟ, μπορώ να κρίνω όμως από την μέχρι τώρα πορεία τους και τις δεδηλωμένες θέσεις τους.

      ΨουΞ: Στο τι σημαίνει διαρροές στο δίκτυο της ΕΥΑΘ σε ποσοστό 35% σας παραπέμπω σε μία αναζήτηση στο διαδίκτυο και αν βαριέστε, στην κοινή λογική.

      Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν έχετε σχολιάσει επί της ουσίας. Παρά μόνο αναφέρατε σκόρπια σε 2-3 διαφορετικά σημεία πως εξομοιώνω όλες τις ΔΕΚΟ με σκοπό να γενικεύσω & να υποστηρίξω την άποψή μου θολώνοντας τα νερά. Λοιπόν κ. ΨουΞ θα πέσετε από τα σύννεφα αν μάθετε πως πράγματι όλες οι ΔΕΚΟ ανεξαιρέτως λειτουργούν υπό το ίδιο πλαίσιο, εισηγμένες ή μη, και άρα όλες εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία; Ο ΟΛΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, ο ΟΣΕ & πριν ιδιωτικοποιηθεί ο ΟΠΑΠ, και όλες τους, τόσο σε ότι αφορά το ΔΣ, όσο & την πρόσληψη του προσωπικού, όσο & σε κάθε βασικό λειτουργικό κομμάτι της ΔΕΚΟ λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Ανέφερα δε τον ΟΛΠ, σαν το πιο πρόσφατο παράδειγμα κατασπατάλησης του δυνητικού κέρδους που θα είχε η επιχείρηση, αν στο δρόμο δε χάνονταν για το δημόσιο και τους ιδιώτες μετόχους μερικά εκατομμύρια ευρώ που δίνει η COSCO ως οφείλει. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και στην κερδοφόρο ΕΥΔΑΠ.

      Τέλος, από ότι καταλαβαίνω, υπάρχει μία ιδιαίτερη ευαισθησία ως προς τη φύση του προϊόντος που πουλάει η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ. Μου εξηγείτε για ποιον λόγο αφού το προϊόν αυτό είναι τόσο σημαντικό να είναι αποκλειστικά υπό δημόσιο έλεγχο, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ εισήχθησαν στο χρηματιστήριο;

      Διαγραφή
    17. Είναι νομοτελειακό ότι όπου το κράτος είναι δερβέναγας, αργά ή γρήγορα θα καταντήσει προβληματική εταιρία. Είτε μιλάμε για την Ολυμπιακή εταιρία, είτε για την ΕΥΔΑΠ.
      Συγκρατείστε το αυτό κυρία Καλιόπη - θα με θυμηθείτε στο μακρινό μέλλον και μην ξεγελιέστε απο τις αριστερές κορόνες ότι τάχα μου το νερό είναι του λαού και δεν ιδιωτικοποιείται. Εξάλλου εγώ δεν μίλησα για ιδιωτικοποιήση - αλλά για εκχώρηση management με το δημόσιο να συμμετέχει ισότιμα και αυτό να ισχύει είτε πρόκειται για τον ΟΤΕ, είτε για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
      Αν δεν συμβεί αυτό τότε σε μερικά χρόνια, απο 10 εως 20 θα μιλάμε για την προβληματική ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Να είστε καλά και θα με θυμηθείτε στο μέλλον.

      Διαγραφή
    18. Πάρτε τρανό παράδειγμα και την ΕΒΖ. Μιλάμε, ουσιαστικά για μονοπώλιο. Δείτε που έχει καταντήσει. Σήμερα δεν θέλει κανείς να πάρει τα Ελληνικά εργοστάσια. Κανείς!!!!!!
      Το ίδιο θα συμβεί σε 10 με 2- χρόνια και για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ. Δεν θα θέλει κανείς το παραμικρό απο αυτές - όποιος και αν είναι στην διακυβέρνηση του κράτους.

      Διαγραφή
    19. Είναι η τελευταία φορά που γράφω για το θέμα, γιατί φοβάμαι ότι πλέον κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας του κυρίου Τάκη και το θέμα γίνεται μάλλον βαρετό για τους υπόλοιπους φίλους αναγνώστες του ιστολογίου.
      Στην πραγματικότητα δεν διαφωνώ με τον κύριο Τάκη, που προτείνει μία λύση που ταιριάζει στις σημερινές συνθήκες. Η Οικονομία είναι η μέθοδος, το αντικείμενο είναι (να αλλάξει) η ψυχή. Θάτσερ

      Παρακάτω είναι δύο παραδείγματα ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης στην Αγγλία και την πόλη του Βερολίνου.

      Να σημειώσω ιδιαίτερα το ότι οι συμβάσεις στο Βερολίνο ήταν απόρρητες και τελικά αποκαλύφθηκε ότι τα κέρδη κάθε χρόνου ήταν εγγυημένα από το Δημόσιο (κάτι σαν τις συμβάσεις για τα σκουπίδια, σημείο που ελέγχει η ΕΕ) με προφανή τη ζημία του Δημοσίου σε περίπτωση μή επίτευξης των στόχων. Δηλαδή ο επιχειρηματίας προσπορίζεται τα κέρδη, αλλά τις ζημίες επωμίζεται το Δημόσιο και επομένως ο πολίτης !

      Αν και είμαι ρέκτης του κερδοφόρου παιγνίου στο χρηματιστήριο, όμως τα κέρδη των εταιρειών στην Αγγλία ουδόλως με θέλγουν, αφού θα έχουν προέλευση από κάτι που θεωρώ μη θεμιτό και αντικοινωνικό (για να το πω κομψά) για το σύνολο των συμπολιτών μας.

      Όπως ορθά παρατήρησε κάποιος ανώνυμος, υπάρχουν κι άλλες εταιρείες στο χρηματιστήριο για να ασχοληθούμε.
      --------------------

      H Αγγλία αν και είναι μία από τις πιο βροχερές χώρες στην Ευρώπη, το νερό της είναι από τα πιο ακριβά. Οι καταναλωτές νερού της Αγγλίας κατακρεουργούνται και στο επίκεντρο είναι η πολιτική της ιδιωτικοποίησης του νερού της χώρας.
      Οι διαρροές νερού από τα δίκτυα ύδρευσης Αγγλίας και την Ουαλίας ανέρχονται σε περισσότερα από 3,4 δισεκατομμύρια λίτρα και είναι σχεδόν το ένα τέταρτο της συνολικής ποσότητας. Στο Τόκιο και Σιγκαπούρη, οι εταιρείες ύδρευσης είναι δημόσιες και έχουν διαρροές λιγότερο από το 5%.

      Από το 2003 οι λογαριασμοί του νερού έχουν εκτοξευθεί 65% κατά μέσο όρο - το διπλάσιο του ποσοστού του πληθωρισμού κατά την ίδια περίοδο. Στην πρώτη δεκαετία της ιδιωτικοποίησης, ο μέσος όρος τους λογαριασμούς νερού οικιακής χρήσης αυξήθηκε κατά σχεδόν 40% σε πραγματικούς όρους. Αυτές οι υπερβολικές αυξήσεις είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Σήμερα ήδη, το 11% των νοικοκυριών στην Αγγλία και την Ουαλία δαπανούν περισσότερο από το 5% του διαθέσιμου εισοδήματός τους για τους λογαριασμούς του νερού.

      Οι εταιρείες ύδρευσης στην Αγγλία είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρες. Τα λειτουργικά κέρδη της Northumbrian Water είναι, για παράδειγμα, αυξήθηκαν από 165.3 εκ.GBP το 2001/2002 σε 338,8 εκ. GBP το 2011/2012, ενώ είχαν αλματώδη αύξηση της South West Water από 107 εκατ. GBP σε 204,7 εκ. GBP. Σε ολόκληρη την Αγγλία και την Ουαλία, οι εταιρείες νερού είχαν συλλογικά 2 δισ. GBP προ φόρων κέρδη το 2011/2012 και πλήρωσαν 1,5 δις. GBP στους μετόχους τους.

      http://www.theeuropean-magazine.com/asit-biswas--2/7475-water-privatization-in-england

      -------------------------------

      Διαγραφή
    20. B'

      Το 1999 το Βερολίνο πώλησε σχεδόν το ήμισυ των μετοχών του συστήματος ύδρευσης της σε δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η πόλη ίδρυσε μια εταιρεία χαρτοφυλακίου, που διατήρησε την εξουσία του νερού του Βερολίνου ως αφορολόγητο ίδρυμα, αλλά έδωσε σταδιακά τη διαχείριση σε ιδιώτες μετόχους. Με τα χρόνια η ποιότητα του νερού του Βερολίνου παρέμεινε εξαιρετικά υψηλή, αλλά δεν άρεσε στους ανθρώπους το ότι η αύξηση των λογαριασμών του νερού τους ήταν προς όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων. Το 2011 ψήφισαν για να διώξουν τις ιδιωτικές εταιρείες, αγοράζοντας από το υπόλοιπο των συμβάσεών τους . Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε στις αρχές του Νοεμβρίου. Στο τέλος, για να επανέλθει το σύστημα του νερού στο δημόσιο, η πόλη αναγκάστηκε να πληρώσει τις δύο εταιρείες για το υπόλοιπο των τριακονταετών συμβάσεών τους με κόστος πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ .

      Όταν το Βερολίνο πώλησε μέρος των υπηρεσιών νερού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η Gerlinde Schermer ήταν μέλος του Κοινοβουλίου του Βερολίνου Για εκείνη, η χειρότερη πτυχή της συμφωνίας ήταν ότι οι συμβάσεις δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα . "Ως βουλευτής θα μπορούσα να πάω σε ένα δωμάτιο και να δουν τη σύμβαση, αλλά δεν θα μπορούσα να κάνω αντίγραφα", μου είπε . Όταν κοίταξε τη σύμβαση, είδε μια διάταξη που θα εγγυάται στις εταιρείες τα κέρδη κάθε χρόνο. Αλλά δεν μπορούσε να το αποδείξει, μέχρι οι συμβάσεις που δημοσιεύθηκε το 2010

      http://www.newyorker.com/online/blogs/currency/2013/12/who-should-be-in-charge-of-delivering-water.html


      ΥΓ Κύριε Τάκη συγγνώμη για το σεντόνι, δεν ξαναγράφω για το θέμα (θα το γράψω τιμωρία 100 φορές).

      Διαγραφή
    21. Κυρία Καλλιόπη προτείνω διαχρονική λύση!!
      Ο ιδιώτης να ελέγχει το δημόσιο και το δημόσιο τον ιδιώτη.
      Μιλώ για εταιρίες που να έχουν λελογισμένα κέρδη και το Ελληνικό Δημόσιο να παίρνει τα κέρδη που του αναλογούν.
      Με 100% το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και όπου αλλού θέλετε είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα γίνουν προβληματικές - όπως συνέβη και με την Ολυμπιακή.
      Το τι κάνουν οι Γερμανοί ή οι Εγγλέζοι δεν με ενδιαφέρει.

      Κάποτε οι λαοί αντέγραφαν την Ελλάδα και όχι οι Έλληνες αυτούς.

      Διαγραφή
    22. Αχου, είμαι αδυνάτου χαρακτήρος, δεν μπορώ να αντισταθώ στις προκλήσεις και παραβαίνω το λόγο μου.

      Κύριε Τάκη, ίσως δεν ήμουν σαφής.
      Τσατίζομαι και θυμώνω για τη μεγάλη αλήθεια που είπατε. Κάποτε αντέγραφαν τους ΄Ελληνες, ενώ τώρα φτάσαμε εμείς να αντιγράφουμε. Η απόλυτη παρακμή. Όμως, τα παραδείγματα της Αγγλίας και του Βερολίνου τα έγραψα για να καταδείξω ότι το μοντέλλο της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού απέτυχε εκεί που εφαρμόστηκε.

      Υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες προκρίνω το μοντέλλο σας και μάλιστα το θεωρώ ιδιοφυές, γιατί αφ΄ ενός δεν αποξενώνεται το δημόσιο και ελέγχει τον ιδιώτη, αφ΄ ετέρου το δημόσιο (αυτό το δημόσιο …) ελέγχεται από τον ιδιώτη.

      Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα άτομα που θα τοποθετούνται απ΄ την πλευρά του δημοσίου να έχουν γνώσεις και να διαφυλάττουν τα συμφέροντα του δημοσίου.
      Να ελέγχονται όχι μόνο από τον ιδιώτη, αλλά και από το εκπροσωπούμενο δημόσιο και σε περίπτωση λοβιτούρας να τιμωρούνται, όχι απλά με απομάκρυνση. Τούτο θάπρεπε να ισχύει δια ροπάλου για όλους που αναλαμβάνουν δημόσια θέση.

      Θεωρώ ότι ένας από τους κυριότερους λόγους διαφθοράς είναι η ατιμωρησία, το κουκούλωμα. Η διαφθορά του δημοσίου υπαλλήλου δημιουργεί πολλές φορές το “άλλοθι”, που αμβλύνει τις αντιστάσεις και των πολιτών, όταν βλέπουν ότι κι άλλοι βουτάνε στο κιούπι με το μέλι.

      Διαγραφή
    23. Β΄

      Και ολίγα περί εκλογικών αποτελεσμάτων από τη σκοπιά μου, που έχουν σχέση και με όσα λέω στην προηγούμενη παράγραφο.

      Κατά τη γνώμη μου, ένας από τους σοβαρούς παράγοντες, που διαμόρφωσαν τα εκλογικά αποτελέσματα, είναι η κοινωνική απαίτηση για απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης, όχι για το ίδιο το μνημόνιο, αλλά για τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, με διάφορα μέσα και τρόπους, που μας οδήγησαν στο μνημόνιο.
      Ειδικά για τη ΧΑ, αν αφαιρέσεις το ναζιστικό ίνδαλμα (τρομάρα τους), τα υπόλοιπα είναι όλα όσα θα ήθελε ν΄ ακούσει ο μέσος πολίτης. Ακόμα και ο σκαιός τρόπος τους αντικατοπτρίζει και εκφράζει την αγανάκτηση του μέσου πολίτη και αυτά που λένε είναι όσα οι ίδιοι θα ήθελαν πουν και αισθάνονται σαν να ακούν σχεδόν τον εαυτόν τους. Εκεί πατάει η ΧΑ και για τους περισσότερους το θέμα του ινδάλματος, είτε αγνοείται, είτε θεωρείται παρονυχίδα.
      Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτός ο παράγοντας, είναι κι άλλοι.

      Είχα αναφέρει πριν λίγο καιρό μερικές τρανταχτές περιπτώσεις κουκουλώματος, που προσβάλλουν το κοινό περί δικαίου αίσθημα, το οποίο δεν είναι κάτι αφηρημένο, υπάρχει στους περισσότερους πολίτες και ας μην τους υποτιμούμε.
      Δεν αρκεί να υπάρχουν νόμοι σε μια πολιτεία, πρέπει να ελέγχεται και η εφαρμογή τους και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης.
      Είπατε κύριε Τάκη για την ειλικρίνεια σχετικά με την πραγματική κατάσταση της χώρας μας. Είναι βασικό, η ειλικρίνεια να υπάρχει σε όλες τις σχέσεις πολίτη-κράτους, συμπεριλαμβανομένης και της απόδοσης δικαιοσύνης. Δεν επιτρέπεται η πολιτεία να χρησιμοποιεί τη νομοθετική εξουσία για συγκαλύψει παρανομίες.

      Εσφαλμένα θεωρούν τα κόμματα ότι θα υποστούν κομματικό κόστος αν δεν κουκουλώσουν τις παρανομίες κάποιων δικών τους και πιπιλάνε την καραμέλλα περί δήθεν εκδικητικότητας, για να αποφύγουν το αυτονόητο.
      Αντίθετα, πιστεύω ότι θα έχουν όφελος και θα βρουν απήχηση από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Μόνο τα λαμόγια θα δυσαρεστηθούν, ε λοιπόν, αυτά ας πάνε στο καλό.
      Επί πλέον, αυτή η τακτική θεριεύει, θάλεγα, τη νοοτροπία του όχλου και της συλλογικής ευθύνης, που πιστεύω ότι επιδιώκει η ΧΑ, παρά τη στρατιωτικού τύπου πειθαρχία που θέλει να ακολουθούν τα ενεργά μέλη της.
      Και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πρόβλημα διαφθοράς, αλλά εδώ ξεπέρασε τα όρια, όχι μόνο η διαφθορά, αλλά και η ατιμωρησία της.

      Θα μου πείτε, αναζητώ την Ουτοπία, αμπελοφιλοσοφώ και γράφω νομικά αμπελοφάσουλα. Δεν θα έχετε άδικο.

      Κλείνω: Πολιτική σταθερότητα, όπως η σημερινή, θα υπάρχει τουλάχιστον μέχρι την εκλογή προέδρου, αρκετά πιθανόν και μετά, γιατί υπάρχουν “μαξιλαράκια” από ποτάμια, δημάρια, λαουντζίκο και άλλους πιστούς. Ο κατακερματισμός έχει και τα καλά του και θα ειναι λάθος να απορροφήσει το πασόκ την ελιά. Συν η αλλαγή του εκλογικού νόμου για το δώρο στο πλειοψηφούν κόμμα.

      Ο σύριζα ακόμα και ως πρώτο κόμμα, με τα ποσοστά που έχει σήμερα, άντε ίσως λίγο παραπάνω σε επόμενες εθνικές εκλογές, θα χρειαστεί συμμαχίες για να κάνει κυβέρνηση, ιδίως αν δεν επιτευχθεί εκλογή προέδρου, γιατί χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία. Συμμαχίες δεν βλέπω σήμερα από που μπορεί να τις βρει. Οι ανέλ που φλέρταρε αποδυναμώνονται. Κάτι Πολύδωρες και Ζώηδες χλωμό να φορέσουν το καπέλλο της αριστεράς και επίσης χλωμό να εκλεγούν ως ανεξάρτητοι. Το πιθανοτερο είναι να γυρίσουν κι αυτοί στο πατρικό τους.
      Μέγα θέμα του σύριζα το λαθρομεταναστευτικό, για το οποίο φέρεται ως ευνοϊκά διακείμενος στην παραμονή τους και δεν μπορεί να κοινοποιήσει τις απόψεις του αποδεκτά για το μέσο πολίτη. Αλλά ούτε και η συγκυβέρνηση έχει δώσει κάποια λύση, παρά μόνο στρουθοκαμηλίζει με στρατόπεδα και τοίχους.

      Μακράν η πιο κακή είδηση είναι η αύξηση της Ελληνικής συμμετοχής στα έργα ΕΣΠΑ και η μείωση της συγχρηματοδότησης της ΕΕ από 95% στο 80% ή και στο 50% (Ν. Αιγαίο) και 60% (Στ. Ελλάδα). Θα έχει επίδραση σε εισηγμένες που περίμεναν έργα ΕΣΠΑ.

      Διαγραφή
    24. Κυρία Καλιόπη σας παρακαλώ πολύ να κάνετε συχνότερα ''κατάχρηση'' του χώρου και να είστε αδύναμος χαρακτήρας για να μας ανεβάζετε σεντόνια.
      Όλα όσα γράφετε είναι ενδιαφέροντα, κατατοπιστικά και δεν τα βρίσκει κάποιος εύκολα.

      Συνεχίστε να είστε αδύναμος χαρακτήρας.

      Το σενάριο (που παίζετε τον τελευταίο μήνα) δεν μιλάει για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - αλλά κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ.
      Αν θέλετε τη γνώμη μου, αν και εφόσον το σενάριο επαληθευθεί τότε αυτό είναι που θα θρέψει το ΘΗΡΙΟ!!!!!!!
      Γιαυτό ζητώ απο τους πολιτικούς να αρχίζουν να λένε την αλήθεια στον λαό και να αφήσουν τα παραμύθια.
      Το ΘΗΡΙΟ περιμένει!!

      Διαγραφή
    25. Τώρα περιμένεις να μην σε τσιγκλίσουμε να μας εξηγήσεις τα περι θηρίων και άλλων αρκούδων (χεχεχε) ??

      Κα Καλλιόπη πολύ όμορφα αυτά που γράφετε μπορεί σε κάποιους να είναι de optimo statu reipublicae, deque nova insula Utopia , σε άλλους είναι ένας στόχος ,ένα όραμα ζωής.

      Διαγραφή
    26. Κύριε Λόρακ πάνε δεκαετίες που είχα μελετήσει το de Βello Gallico et Civili του Καίσαρα και τους Βίους του Νέποτα, για τις εισαγωγικές. Σαν ξένη γλώσσα τα είχα μάθει. Τώρα πια τα ξέχασα.
      Ψάχνοντας όμως τη σημασία αυτών που γράψατε, βρήκα ότι η utopia έρχεται από την Ελληνική λέξη ευ-τοπία, τότε που τα Ελληνικά, μαζί με τα Λατινικά, ήταν η γλώσσα των μορφωμένων και των λογίων.

      Κύριε Τάκη, περίεργο μου φαίνεται "μεγάλος συνασπισμός με πρώτο κόμμα Σύριζα".
      Με ποιούς θα συνασπιστεί; Τα κεφάλια δεν βγαίνουν στην τωρινή βουλή. Το ότι το σενάριο κυκλοφορεί τον τελευταίο μήνα μου μυρίζει προεκλογική αρβύλα.
      Μάλιστα η συγκυβέρνηση δείχνει να αυγατίζει και επισήμως, εάν βεβαίως υποκύψει ο Σαμαράς στο παζάρι των υπουργείων.

      Ένα σατανικό σχέδιο θα ήταν να πιέσουν το Σαμαρά να κάνει πρόωρες εκλογές με δικαιολογία ένα (συμφωνημένο) "μνημόνιο ελέφρυνσης χρέους", που χρονικά το προσδιορίζουν να συζητηθεί κατά το φθινόπωρο, να βγεί πρώτο κόμμα ο Σύριζα, χωρίς αυτοδυναμία και κατόπιν να ασκήσουν πιέσεις στον Τσίπρα, παρόμοιες με αυτές για να κάμψουν το Σαμαρά και να συνεργαστεί με το Πασόκ.

      Διαγραφή
    27. @Kalliopi Pan
      Συγχαρητήρια για τα σχόλια σας σε σχέση με το νερό
      και τ αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του σε άλλες
      μεγαλύτερες κ ισχυρότερες οικονομικά χώρες της Ευρώπης .

      Με βγάλατε από μεγάλο κόπο :-)
      Σας ευχαριστώ


      Caspian@ κοιτάξτε κύριε Caspian....
      είναι μεγάλο προσόν να ακριβολογεί κανείς ιδιαίτερα σε οικονομικά και στοιχηματικά θέματα....
      είναι άλλο απόδοση 3.5 και άλλο απόδοση 1.1....
      άλλο μειωμένα έσοδα 35% και άλλο 10%
      άλλο διαρροή 35% και άλλο 10%
      http://www.kathimerini.gr/353799/article/epikairothta/ellada/ponokefalos-gia-thn-eydap-oi-diarroes
      αλλά το χειρότερο δεν είναι οτι είστε ανακριβής ...
      το χειρότερο είναι οτι είστε κ επίμονος...στουρνάρι! που έλεγε και ο παππούς μου ....

      οπότε θεωρώ οτι η συνάντησή μας δεν έχει νόημα να συνεχιστεί .

      Διαγραφή
    28. Κε. Ψουξ
      Οι λοιποί αναγνώστες φαίνεται να κατάλαβαν σε ό,τι αφορά την αναφορά μου στις απώλειες του δικτύου της ΕΥΑΘ. Συνεπώς πιθανοτικά το πρόβλημα το έχετε εσείς. Μιλώντας για ανακρίβειες, φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι η ΕΥΑΘ είναι διαφορετική εταιρεία από την ΕΥΔΑΠ για την οποία παραθέσατε το άρθρο. Αν δεν γνωρίζετε τη διαφορά, η μία είναι στην Θεσσαλονίκη, η άλλη στην Αθήνα.

      Είναι παρόμοια τα άτιμα τα αρτικόλεξα και μπερδεύουν. Μία καλή ιδέα είναι να διαβάζετε πριν να απαντάτε.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα στην ΠΑΡΕΑ!

    Ο Αντιδείκτης βλέπει 1400 μονάδες μέχρι τέλος Ιουνίου, οπότε μάλλον θα μας πάρουν τα scalp μέχρι τότε...

    http://bankingnews.gr/bank-insider/item/145903-μεγάλη-νίκη-του-συριζα-χωρίς-πολιτική-ανατροπή-–-θρίαμβος-για-την-χρυσή-αυγή-–-η-κυβέρνηση-δεν-πέφτει,-άνοδος-στην-αγορά.html

    Κύριε Τάκη μια σύντομη ανάλυσή σας τώρα που έχουμε τα αποτελέσματα θα ήταν χρήσιμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κ. Σαμαράς είναι δέσμιος της ευρωπαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να κάνει τίποτα παρά μόνο να ελπίζει...
      Σήμερα ακούστηκε λέει ένα καμπανάκι έχει δρόμο πολύ να σημάνουν οι καμπάνες...

      Διαγραφή
    2. Κύριε Nemo προς το παρόν αρκεστείτε στο σενάριο που έχω περιγράψει και να παρακολουθείτε από κοντά τα spreads. Αν κάποια στιγμή πειστείτε ότι θα πετάξουν το μπαλάκι στον Αλέξη και αυτός συνεχίζει να λέει τις @α@ριές που λέει τότε να την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια. Πρώτα να πουλήσετε και μετά να σκεφτείτε.

      Προς κύριο Riden
      Ο Σαμαράς να πει την αλήθεια στον λαό. Τι δηλαδή????
      1) Όταν κάνεις μακροοικονομία .... κάθε επέμβαση σε μακροοικονομικά μεγέθη, είτε θετική, είτε αρνητική θα αρχίζει να φαίνεται μετά απο 8 με 10 χρόνια, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, αυτής της μακροοικονομικής επέμβασης, θα έχει πάρει την οριστική του μορφή μετά απο 30 χρόνια.
      Μετά απο 30 χρόνια, δηλαδή η επόμενη γενιά, θα γευτεί τις θετικές ή τις αρνητικές προοπτικές της μακροοικονομικής επέμβασης του σήμερα.

      2) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και το μόνο που έχει απομείνει ΣΗΜΕΡΑ για να φάμε είναι ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. Σε όποιον αρέσει.
      Αν νομίζει ότι κάποιος άλλος μπορεί απο τον αέρα τον κοπανιστό, να παράξει μπριζόλες και κοψίδια, τότε δωσε του την διακυβέρνηση.

      Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν τα παραμύθια σε αυτόν τον τόπο και οι συνωμοσιολογίες και ότι τάχα μου μας φταίει ο Γερμανός και η τρόικα. Η κουφιοκεφάλα μας φταίει και όσο αργούμε να το καταλάβουμε, τότε θα έρθουν και άλλες φάπες ----> μεγαλύτερες απο τις φάπες του Καστελόριζου.

      Διαγραφή
    3. 2η αποκλιμάκωση των spreads.
      Στα 480, αλλά ακόμη είναι πολύυυυ ψηλά. Έπρεπε να ήταν ήδη κάτω απο 350 για να πούμε ότι έληξε ο συναγερμός μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη ίσως να είμαι Άμπαλος Φιτσουλέος και να πρέπει να πίνω τα τσαγάκια μου και να βουτάω τις φρυγανιές μου που λέτε και εσείς, αντί να ασχολούμαι με τις χρηματαγορές, αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν ήταν καθόλου καλά και θα πέσει φάπα...

      1) Όλα τα ΜΜΕ από τη βραδιά των εκλογών και μετά, λένε 100 φορές την ώρα ότι δεν προκύπτει θέμα κυβερνητικής αστάθειας από τα αποτελέσματα. Εμένα αυτό από μόνο του μου λέει ότι θέμα υπάρχει και μάλιστα μεγάλο!

      2) Μια νίκη του Σύριζα με μέχρι δύο μονάδες διαφορά θα τη θεωρούσα διαχειρίσιμη και μέχρι ενός σημείου εύκολα αναστρέψιμη. Για τη διαφορά των σχεδόν 4 μονάδων δεν μπορώ να πω το ίδιο δυστυχώς. Ειδικά με μια κυβέρνηση που την έχουμε δει να βάζει αυτογκόλ αρκετές φορές στο παρελθόν. Βέβαια και ο Σύριζα στα αυτογκόλ είναι πρώτος!

      3) Η άνοδος της ΧΑ δείχνει ότι ένα μεγάλο κομμάτι του λαού έχει περάσει στη φάση του μίσους και ζητάει εκδίκηση...

      4) Η άνετη νίκη της Λεπέν και του Φάρατζ είναι επίσης τεράστιο θέμα που μπορεί να επηρεάσει όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κατά την ταπεινή μου άποψη. Ο Φαρατζ είπε ανοιχτά χθες ότι ξεκινάει άμεσα την προσπάθειά του για αποχώρηση της Αγγλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

      5) Για μένα το μόνο καλό είναι ότι στην Περιφέρεια Αττικής βγήκε η Δούρου! Ο λόγος είναι ότι μέσω της πολιτικής που θα ακολουθηθεί εκεί (καλή ή κακή) θα έχουμε ένα δείγμα γραφής του Σύριζα από μια θέση εξουσίας. Οπότε θα πάρουμε μια γεύση από εκεί αν πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι ή αν πρέπει να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια!

      Την καλημέρα μου σε όλους!

      Διαγραφή
    5. Κ Nemoz το δείγμα γραφής του ΣΥΡΙΖΑ το έχουμε.... Και μάλιστα σε ένα δήμο όπου τα πράγματα είχαν φτάσει στα άκρα!!!!

      http://www.logiosermis.net/2014/04/blog-post_5133.html#.U4R7cvl_uqk

      Διαγραφή
    6. Κύριε Νέμο σε ότι αφορά αυτόν τον τόπο να ανησυχείτε για την ποιότητα και ωριμότητα του μέσου Έλλην πολίτη - γνωστού και ως Ελληναρά, λάτρης της ξάπλας, που στις εκλογές αρέσκεται να ψηφίζει παραμύθες και να δίνει σταυρούς προτίμησης σε ηθοποιούς, τραγουδιστές, μανεκέν , ποδοσφαιριστές και γενικά να στηρίζει κάθε αναγνωρίσιμο πρόσωπο που επειδή τον βλέπει στα ΜΜΕ τον ψηφίζει για βουλευτή - Ευρωβουλευτή.

      Ο μέσος Έλλην πολίτης στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται για το αύριο του παιδιού του, αλλά για την δική του τσέπη που ζητά ΣΗΜΕΡΑ να είναι γεμάτη - αδιαφορώντας αν αξίζει αυτά τα χρήματα.
      Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.
      Η Ελλάδα του σήμερα έχει πτωχεύσει τόσο απο χρήμα, όσο και απο αξίες και γνώση - εξειδίκευση.

      Πάμε στη χρηματαγορά μας.
      Έχω γράψει στο προηγούμενο thread ότι δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι θα έχουμε εκλογές το 2015 με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
      Έγραψα επίσης ότι ο Αλέξης και το πολύ στενό του περιβάλλον θα ήθελε την κυβέρνηση τώρα, ενώ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα από όσες μπαρούφες λέει (γιαυτό και κρύβετε ο Δραγασάκης και δεν βγαίνει στο γυαλί). Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ εαν έρθει στην εξουσία (ΕΑΝ) θα είναι μια χαρά ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ. Ούτε μνημόνια θα σχίσει, ούτε γάτες και ούτε τίποτα δεν θα γίνει. Αυτά είναι για τα τρολς τους ψηφοφόρους.
      Σιγά μην βάλει το κεφάλι του στην λαιμητόμο ο Αλέξης επειδή έτσι θέλουν κάποια τρολς. Δεν τον έχω για τόσο Homo Habilis σαν τον Γιώργη τον πιστολά.

      Όμως επειδή εμείς μιλάμε για χρηματαγορά οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί - γιατί οι αγορές κάποια στιγμή θα μας δοκιμάσουν!!!! Μέχρι τότε μπορούν να κάνουν ένα σάλτο μορτάλε προς τα πάνω - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

      Αυτή την ώρα οι αγορές μα ζυγιάζουν ακόμη!!!!

      Διαγραφή
    7. Δεν το είχα προσέξει Κύριε Harry! Όλοι στις κολοτούμπες πρώτοι είναι...

      Μακάρι Κύριε Τάκη να κυριαρχήσει η λογική και να μην ακολουθήσει και ο Αλέξης τα χνάρια του Γιώργη του Homo Habilis αν/όταν έρθει στην κυβέρνηση.

      Σε αυτή την περίπτωση όμως θα έρθει αντιμέτωπος με όλους τους "Ελληναράδες" ψηφοφόρους του που περιμένουν ότι θα βρέξει χρήμα αλλά "Τσοβόλα δώστα όλα" μόλις βγει...

      Πολύ Rock καταστάσεις...

      Διαγραφή
    8. Γιαυτό κύριε Νέμο επιμένω - ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ και μετά να ζητήσουν την ψήφο του. Διαφορετικά, εαν και εφόσον την κάνουν γυριστή και αρχίζουν να λένε τις αλήθειες μετά τις εκλογές, τότε θα θρέψουν και άλλο το ΘΗΡΙΟ!!!!!
      Το ΘΗΡΙΟ τρέφεται με τα μυθεύματα των πολιτικάντιδων και το ΘΗΡΙΟ ήταν ο μόνο νικητής των Ευρωεκλογών.

      Διαγραφή
    9. Ο Κ Τάκης Κ Nemoz λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
      Εγώ αυτό που βλέπω να γίνεται σιγά σιγά είναι η μετατροπή των κάθετων διαχωριστικών σε οριζόντιες με ότι αλλαγές αυτή η μετατροπή συνεπάγεται!!!
      Ρίξτε μια ματιά και εδώ....

      http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=2025561

      Διαγραφή
    10. χμμμμμ ποιοί μας έλεγαν ότι πρέπει η Ελλάδα να κάνει ότι η Αργεντινή???
      η Αργεντινή όμως εδώ και 14 χρόνια τρώνε φάπες και παρακαλάνε γονυπετής να επιστρέψουν στις αγορές.
      -------------------------------------------------------------------------------
      Μπουένος Αϊρες:
      Ραντεβού για τις 26 Μαΐου (μία μέρα μετά την εθνική εορτή) έκλεισε στην Αργεντινή η «Λέσχη του Παρισιού» προκειμένου να διευθετηθεί το υπόλοιπο χρέος της χώρας προς τους πιστωτές της «Λέσχης», ύψους 9,5 δισ. δολαρίων.
      Σε αυτή τη «Λέσχη» συναντά κανείς σκληρούς παίκτες (Γερμανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία, Ιαπωνία) που ζητούν ξεκάθαρα ανταλλάγματα και δεσμεύσεις για να συμφωνήσουν.

      Η προσπάθεια της Αργεντινής να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, όταν έσπευσε στη γαλλική πρωτεύουσα ο υπουργός Οικονομικών Αξελ Κισιλόφ για να παρουσιάσει στους πιστωτές το πρόταση του Μπουένος Αϊρες για το χρέος.

      Όπως αναφέρει η εφημερίδα Pagina12, μεγάλο μέρος του χρέους έχει να κάνει με δάνεια που είχε συνάψει η δικτατορία του 1976 για την αγορά όπλων (που ποτέ δεν παραλήφθησαν) ή και έργα υποδομής, που ποτέ δεν έγιναν.
      Η πρόταση της Αργεντινής προς την «Λέσχη» έχει αρκετές ομοιότητες με την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση και τελικά έγινε δεκτή για την αποζημίωση της ισπανικής Repsol μετά την εθνικοποίηση της YPF: πληρωμή ενός ποσού σε μετρητά και το υπόλοιπο με τη μορφή ομολόγων.
      Δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο ότι την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στο Παρίσι και η ίδια η πρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες.

      Tο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους με τη «Λέσχη του Παρισιού» αποτελεί ένα από τα πολλά βήματα που κάνει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Αργεντινής προκειμένου να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στη διεθνή κοινότητα και να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στα πολύτιμα -για την οικονομία- δολάρια.

      Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υιοθέτηση αξιόπιστου δείκτη υπολογισμού του πληθωρισμού, αλλά και η οριστική διευθέτηση της κόντρας με την ισπανική Repsol για την εθνικοποίηση του ενεργειακού κολοσσού

      http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-kosmos/47/190093/i-leschi-tou-parisiou-kalei-tin-argentini-se-symfonia-gia-to-chreos

      και

      http://www.capital.gr/News.asp?id=2026740

      Διαγραφή
    11. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον την πιο εξαιρετική συζήτηση που γίνεται μετά από πολύ καιρό στο blog,από την στιγμή που ο κύριος Τάκης κακώς κατ'εμέ απεσύρθη απ'τα αμιγώς χρηματοοικονομικά τεκταινόμενα προς χάριν του ποδοσφαιρικού στοιχήματος.

      Από πέρυσι υπεστήριζα,κόντρα στα παγαλάκια(διεθνή και εγχώρια)αλλά και στην πλειοψηφία των συμπατριωτών μας,ότι δεν επρόκειτο να διαξαχθούν πρόωρες εκλογές και ειδικά όταν κάθε 3μηνο μας πιπιλούσαν την καραμέλα αυτή.Τον περασμένο μήνα μάλιστα προχώρησα και ένα βήμα παραπέρα,γράφοντας ότι δεν διαβλέπω πρόωρες ούτε με την αφορμή της Προεδρικής εκλογής και ότι η παρούσα κυβέρνηση με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα περάσει ΚΑΙ αυτή τη δοκιμασία και μετά από πάρα πολλά χρόνια οι εκλογές θα διεξαχθούν σ'αυτόν τον δύσμοιρο τόπο στη προκαθορισμένη συνταγματική τους ώρα.

      2 μόλις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές διαφαίνονται τέτοια σημάδια στον ορίζοντα και θεωρώ ότι πλην συνταρακτικού και (μόνο)εξωγενούς απροόπτου θα οδηγηθούμε σε άλλες ατραπούς.Η μεγάλη εικόνα που διαφαίνεται είναι η προσπάθεια δημιουργίας μιας ισχυρής κεντροαριστεράς και μιας ισχυρούς κεντροδεξιάς,να οδηγηθούμε στα πρότυπα της γερμανικής τωρινής διακυβέρνησης.Επειδή εδώ όμως είναι Βαλκάνια,ας μην το δέσουμε και κόμπο...

      Διαβλέπω μια σταθερή προσπάθεια αγιοποίησης ή στρογυλοποίησης αυτού που ονομάζεται σήμερα Σύριζα και ότι ο Αλέξης στο φινάλε και εάν εκλεγεί πρωθυπουργός θα προχωρήσει στα βήματα της παρούσης καταστάσεως,των μεταρρυθμίσεων δηλαδή και της συνέχισης του δημοσιονομικού προγράγματος σταθερότητος.Κάτι σαν υπνωτικό μου θυμήζει η όλη κατάσταση...

      Δυστυχώς μέσα σε αυτή τη λούμπα που η αριστερά μεθοδευμένα προσπαθεί να στήσει,πέφτουν πολλοί συμπολίτες μας,τρώγωντας επίσης το παραμύθι ότι άκρο υπάρχει μόνο ένα και βρίσκεται στην ακροδεξιά.Ευτυχώς η φύση προνόησε σε κάθε πράγμα να υπάρχουν 2 άκρα,όχι μόνο ένα.

      Λυπάμαι που θα χαλάσω τον ύπνο του δικαίου πολλών αλλά υπάρχει και 2ο άκρο,αυτό της ακροαριστερας που εκπροσωπείται από τον Σύριζα.Κάνει σε πολλούς εντύπωση η λαθεμένη(?)ρητορική του νεαρού Αλέξη και του χρεώνουν απειρία,αφού αυτά που ξεστομίζει και πράττει δεν μπορούν να ισχύουν σε συνταγματικά ευνομούμενη χώρα.Δεν είναι παρά το πραγματικό πρόσωπο του σχηματισμού που ονειρεύεται να κυβερνήσει αυτό τον τόπο,ο οποίος σχηματισμός στην προσπάθειά του αυτή(της ανέλιξής του στην εξουσία)είναι αναγκασμένος στην πολλές φορές παρά φύσιν του συνταγματική πορεία να τη διανθίζει με δήθεν σοβαρούς πολιτικούς τύπου Δραγασάκη και Σταθάκη.Ωραία προπαγάνδα,τέλειο το υπνωτικό,δεν νομίζετε...?

      Είναι σύνηθες,σχεδόν καθημερινό φαινόμενο,οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις διαφόρων στελεχών του και οι οποίες μόνον τον γέλωτα μπορούν να προκαλέσουν αλλά όσο όμως παραμένουν στα τωρινά ποσοστά των.Σκεφθείτε εάν σε μεγαλύτερα ποσοστά δεν θα προκαλέσουν μόνον τον γέλωτα αλλά τον φόβο και τον τρόμο.

      Σκεφθείτε επίσης τι γίνεται όταν το ένα άκρο τεντώσει τόσο πολύ την μία πλευρά...το άλλο άκρο αντιδράει με την ίδια αν όχι μεγαλύτερη δυναμική.Αυτός είναι κυρίες και κύριοι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα,κυβέρνηση Σύριζα και αντιπολίτευση η ΧΑ.Γιατί μην μου πείτε ότι θα υπάρχει τότε κεντροδεξιά και κεντροαριστερά να ισορροπήσουν την κατάσταση.Φαντάζομαι,ούτε θα θέλετε να φαντασθείτε τι θα επακολουθήσει στη χώρα...


      Κύριε Τάκη η αλήθεια για την οποία γράφετε ότι οι πολιτικοί μας θα πρέπει να πούνε στον κόσμο,έχει πολλές όψεις.Δεν μπορείς για παράδειγμα μετά από 5 χρόνια σκληρής υφέσεως να βγεις ωμά και να πεις σ'αυτόν τον λαό(κακομαθημένο αλλά και ταλαιπωρημένο)ότι για τα επόμενα 5-10 χρόνια θα φάει το ίδιο ή και σκληρότερο παλούκι.

      Αυτό δεν είναι πολιτική,με συγχωρείτε δηλαδή αλλά καμία κοινωνία δεν θα προχωρούσε και θα προόδευε εάν όλες οι κυβερνήσεις μιλούσαν μόνο ωμά και όχι βάζοντας και λίγο σάλτσα ή λίγο βαζελίνη στις πρακτικές τους.Ακόμη και οι πιο επιτυχημένες οικονομίες και κοινωνίες είχαν εξαίρετους "σερβιτόρους",μαέστρους θα έλεγα(πότε με ολίγον Κέυνς,πότε με ολίγον σοσιαλισμό)και πάντα κάτι έβρισκαν για να μανουβράρουν τη μάζα...

      Διαγραφή
    12. Και συνεχίζω κύριε Δαρείε τις σκέψεις μου.Γράφουν όλοι και ψάχνουν με ποιους θα συνεργαστεί ο Σύριζα αφού οι περισσότεροι το ομολογούμε πλέον ότι μονοκομματικές κυβερνήσεις μας τέλειωσαν.
      Βλέπετε εσείς κάποιον να μπορεί να συνεργαστεί...?Είναι αδύνατον να βρεθεί,αφού είναι ΑΚΡΟ...!

      Τα άκρα μόνο εάν εξελιχθούν εκτός συνταγματικού τόξου ή μεταλλαχθούν σε κινήματα μπορούν να ανεβάσουν τα ποσοστά επιρροή των στις κοινωνίες.Κάποια από τις 2 προαναφερόμενες περιπτώσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να συμβεί.Συνεπώς ο Σύριζα πολύ δύσκολα θα μεγαλώσει περισσότερο από αυτό που βλέπουμε σήμερα,κοινώς έχει πιάσει ταβάνι...

      Διαγραφή
    13. Εδώ δείτε τι γράφουν οι ψεκασμένοι Ελληναράδες...

      ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ!
      http://attikanea.blogspot.gr/2014/05/blog-post_3772.html

      Και όλοι αυτοί έχουν δικαίωμα ψήφου σε αυτή την έρημη χώρα...
      Κανονικά θα έπρεπε να τους έχουν απαλλάξει λόγω μη αναστρέψιμης εγκεφαλικής βλάβης!

      Διαγραφή
    14. Το spread τσιμπάει προς τα πάνω από χθες πάντως.
      494 τώρα.

      Διαγραφή
    15. Άστους να ψάχνουν για τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στις περιπτώσεις που δεν έγιναν επαναληπτικές τη Β΄ Κυριακή.

      Διαγραφή
    16. Εκλογές δεν διαφαίνονται σύντομα στον ορίζοντα, παρ' όλα αυτά είναι πιθανότερες προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, τονίζει η Goldman Sachs σε έκθεσή της.

      Όπως αναφέρει ο οίκος, το πολιτικό τοπίο εμφανίζεται λιγότερο υποστηρικτικό για ελληνικές μετοχές και ομόλογα. "Μετά από 3 έως 6 μήνες, είναι πιθανότερο να δούμε υψηλότερα spreads και τις ελληνικές μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα (χωρίς να συνυπολογιστεί το τρέχον βραχυπρόθεσμο ράλι ανακούφισης)", σημειώνει, με αρκετή δόση ασάφειας, ο οίκος.

      http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1218696/hrhsmos-goldman-sachs-gia-ellhnikes-metohes-kai.html

      Διαγραφή
    17. Ωωωωωωωωωωω κύριε Νέμο!!!!!!!!!!!
      Τι κελεπούρια είναι αυτά??????????
      Ύστερα μου λέτε, κάποιοι, να αισιοδοξώ. Εδώ μιλάμε για Ελληναράδες ανήκεστου ηλιθιότητας - μετά απορούμε γιατί η Ελλάδα μας έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.

      Ελλάς η χώρα των μετρίων, των φρενοβλαβών και των πονηρεμένων.
      Πάντως κύριε Νέμο μου φτιάξατε την ημέρα. Διάβασα όλους τους σχολιασμούς των Ελληναράδων. Πολύ γέλιο.

      Διαγραφή
    18. Νέα τηλεοπτική σειρά απο Σεπτέμβρη!!! LOST 384,307 Τρέμεεε GoT!! Με μονικα μπελούτσι στο ρόλο του εκλογικού αντιπρόσωπου.
      Στο σχόλιο 27 Μαίου ώρα 4.59 στην απάντηση που έχει μαθαίνουμε επιτέλους γιατί ΔΕΝ ανεβαίνει το χοτστορυ!!
      Απορώ που τα βρίσκετε αυτά τα μπλόγκς ,εγώ διαβάζω μορφονιό και κανα 2 άλλους και μου τελειώνει όλος ο ελεύθερος χρόνος!!

      Διαγραφή
    19. Δεν σκοπεύω ν΄ανοίξω συζήτηση αλλά μου είναι αδύνατον να το περάσω ντούκου.

      Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άκρο????

      ΗΜΑΡΤΟΝ κ. Τζο...πιο Φαήλος πεθαίνεις!!

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τζο κι εγώ έχω μείνει sans voix.

      Κάποιο think tank (?) πρόσφατα όρισε/έθεσε το Σύριζα να κάθεται στη μία άκρη μιας νοητής μεζούρας κι ένας άλλος πομφόλυξ εφηύρε τα κόμματα εντός και εκτός του συνταγματικού τόξου.

      Θαρρείς και υπάρχει κόμμα στη Βουλή, που οι εκπρόσωποί του δεν εξελέγησαν με δημοκρατικές διαδικασίες και σύμφωνα με το Σύνταγμα, κατόπιν ελέγχου του καταστατικού του από τον ΑΠ, που συνίσταται στο αν επιδιώκει την κατάλυση του δημοκρατικού και συνταγματικά κατοχυρωμένου παρόντος πολιτεύματος.

      Κι αυτά, ενώ παράλληλα με το έτερο θετό άκρο γίνονταν στενές επαφές τρύπιου τοίχου, του στυλ μόνοι μας εγώ κι εσύ και τ’ αμπαζούρ το θαλασσί.

      Προσοχή στις θεωρίες που είναι τζούφιες ντουφεκιές στον αέρα γιατί υπάρχει φόβος να καταλήξουν σε κατακρήμνηση, λόγω του προκαλούμενου ωστικού κύματος και του λιποθυμικού σοκ εξ αιτίας των οσμών.

      Οι αψιμαχίες για ιδεολογίες αυτού του τύπου απευθύνονται σε γεμάτα στομάχια. Τα άδεια δεν χαμπαριάζουν.
      Αντί να δούμε τί θα γίνει σε σοβαρά εθνικά και οικονομικά ζητήματα, που θάπρεπε αυτά να μας απασχολούν, ομφαλοσκοπούμε. Εδώ καράβια χάνονται κι αυτοί χτενίζονται με γκράντε τσατσάρες.

      Η απόδειξη της ύπαρξης 2 άκρων μέσω της λογικής που λέει ότι αφού υπάρχει ένα άκρο, τότε θα πρέπει να υπάρχει και δεύτερο άκρο, μου θυμίζει το αστείο που λέγαμε στο σχολείο, στη Λογική:
      Ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

      Από περιέργεια, να σας ρωτήσω:
      Αν απεικονίσουμε τη θεωρία των δύο άκρων σε ένα υποδεκάμετρο από το 1 μέχρι το 10, όπως καταλαβαίνω, τοποθετείτε το Σύριζα στο 1 (άκρα αριστερά) και τη ΧΑ στο 10 (άκρα δεξιά).
      Τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, πού τα τοποθετείτε;


      Διαγραφή
    21. Κυρία Καλλιόπη δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι θέλετε,με ή χωρίς αμπαζούρ...

      Διαγραφή
    22. Νομίζω είναι καλύτερα να επικεντρωθούμε στο χόμπυ μας, δηλαδή το ΧΑΑ. Τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ νομίζω μέτρια (Κυριε Τάκη ελπίζω στο σχολιασμό σας). Πιθανή ευκαιριούλα την Παρασκευή στα 5-5,20 ευρώ με το rebalancing? Προσωπικά πάντως στις 5:01 θα στήσω στη δημοπρασία εντολή στα 5,10 ευρώ και όπου μου τα δώσουν (αν τα δώσουν).

      Η πιθανή κατά τη γνώμη μου ενδυνάμωση του δολλαρίου έναντι του ευρώ (λογω ΕΚΤ) θα ενισχύσει λογιστικά τα αποθέματα, τα κακά 3μηνα του 2013 θα βοηθήσουν τη σύγκριση με τα αντίστοιχα του 2014. Χαμηλού ρίσκου επιλογή εάν όντως την Παρασκευή (ξανα)πλησιάσει το 5ευρο. Ομως ο ανταγωνισμός (ΗΠΑ κ LNG) μοιάζει να είναι αδυσώπητος, προσωπικά κρατώ μικρό καλάθι.

      Κυρία Καλιόπη με πολύ πολύ εκτίμηση (* * * * *)

      Διαγραφή
    23. Κύριε Τζο, αναμφίβολα δικαιούμαστε όλοι να έχουμε τις απόψεις μας.
      Ε και, λόγω πρόσφατων εκλογών, δικαιολογούμαστε να τις εκφράζουμε.
      Τόσον καιρό που παρακολουθώ το ιστολόγιο του κυρίου Τάκη, γνωρίζετε πόσο σας εκτιμώ.
      Ζητώ συγνώμη αν σας στεναχώρησα.

      Ας επικεντρωθούμε λοιπόν πλέον στις επιτυχημένες γκουρουδιές σας επί του χρηματιστηρίου.

      Διαγραφή
    24. Κυρία Καλλιόπη κάθησα και έκανα μια μακροπολιτική ανάλυση,με τη δική μου ματιά βεβαίως,που άπτεται και των χρηματοοικονομικών εξελίξεων που μας ενδιαφέρουν ως επενδυτές για το μεσοπρόθεσμο τουλάχιστον μέλλον και σεις μαζί με τον κύριο Ηλία σταθήκατε στην αναφορά μου για τα άκρα,απαντώντας μου με χαριτωμενιές τύπου "Nitro" και "Ciao".
      Όπως νομίζετε...

      Διαγραφή
    25. Γράφουν οι περήφανοι Ελληναράδες στα διάφορα fora για την μαγκιά της Αργεντινής που κούρεψε δημόσιο χρέος 150 δις δολ ή 100 δις ευρώ - ότι, τάχα μου, είναι μαγκιά και έτσι πρέπει να το κάνουμε. Να γίνουμε δηλαδή επίσημα μπαταχτσίδες. Όχι ότι ο Ελληναράς δεν είναι μπαταχτσής. Είναι - αλλά δεν είναι επίσημα.

      Βρεεεεεεεεεεεε ξυπνάτε και μην γράφετε αρλούμπες. Θέλετε να πιστεύετε αρλούμπες?? Δικαίωμα σας.
      Θέλετε να τις γράφετε?? Πάλι δικαίωμα σας.
      Πηγαίνετε στα καφενεία της περιοχής και πείτε ότι αρλούμπα σας βολεύει ή σας κατεβαίνει κάθε φορά στην κεφάλα σας.
      Όμως μην βάζετε χρήματα στις χρηματαγορές με τέτοια μυαλά γιατί δεν θα σας μείνει ούτε η τρούπια η σωβράκα σας. Όχι τίποτα άλλο αλλά δεν χρωστάμε και τίποτα εμείς οι Τάκαροι να μπαίνουμε στα οικονομικά φόρα και να διαβάζουμε τις αρλούμπες σας και πως τάχα μου το σύστημα φταίει και όχι η ανοησία που κουβαλάτε στην κεφάλα σας.
      Άντε να πάρετε καμιά ΜΙΓ, κανένα Μαίλλη ή κανένα Νηρέα που ανακάμπτει. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό σας.

      Η μαγκιά της Αργεντινής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Απο τα 100 δις χρέος το μεγαλύτερο κομμάτι ήταν σε μικροεπενδυτές. Αυτούς κούρεψε. Αυτή ήταν η μαγκιά.
      Διαβάστε.
      Μη κυβερνητικοί ξένοι επενδυτές ήταν οι πιστωτές της Αργεντινή. Οι μεγαλύτεροι ήταν συνταξιοδοτικά Ταμεία από την Ιταλία, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ και υπέστησαν ένα «κούρεμα» το οποίο τους στοίχισε τα 2/3 των επενδύσεων τους.

      Όμως, προσοχή, εδώ!!!!!!!!!!!
      Ένας από τους δανειστές που πληρώθηκε ολόκληρο το ποσό το 2006, ήταν το ΔΝΤ στο οποίο η Αργεντινή χρώσταγε 9,8 δισ. δολάρια τη δεκαετία του 1990.

      Ένα μάθημα για την Ελλάδα είναι το εξής: « ενώ οι ιδιώτες δανειστές αναμένεται να υποστούν ένα "κούρεμα" στα ομόλογα τους, οι επίσημοι δανειστές όπως το ΔΝΤ δεν είναι πρόθυμοι να το πράξουν», αναφέρει ο Ρόμπερτ Κοενινγκσμπέργκερ, μάνατζερ επενδυτικής εταιρείας.
      ''Αυτό δείχνει το πώς οι ιδιώτες πιστωτές δεν είναι εξασφαλισμένοι και σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος από αποτυχημένες προσπάθειες διάσωσης'', συμπληρώνει.

      και τώρα η Αργεντινή τρέχει και παρακαλάει να ξαναβγεί στις αγορές.
      Και εμείς εδώ στην Ελλάδα, ορισμένοι, θαυμάζουν την μαγκιά.

      http://www.euro2day.gr/news/world/article/1218994/argentinh-syzhta-me-leshh-parision-gia.html
      Σας παρακαλώ - θα είμαι καλό κορίτσι. Ξαναβγάλτε με στις αγορές και ότι θέλετε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    26. Καλώς τα παιδάκιααααα
      καλώς τα μαγκάκιααααα
      (Μόλις ανακοινώθηκε)
      Αργεντινή: Θα αποπληρώσει 9,7 δισ. δολ. στη Λέσχη του Παρισιού

      Η Αργεντινή και οι πιστωτές της στη Λέσχη του Παρισιού κατέληξαν σε μια ρύθμιση για την πληρωμή των χρεών της χώρας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αυξάνοντας την προοπτική της διεθνούς βοήθειας σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

      Καλώς τα παιδάκιαααααααααααααα
      καλώς τα μαγκάκιαααααααααααααα
      Ξυπνάτε Ελληναράδες και κοιτάτε την καμπούρα σας.
      μην ασχολείστε με τις καμπούρες άλλων γιατί είστε άσχετοι για τέτοιες αναλύσεις.
      Ξυπνάτεεεεεεεεεεεεε τραγιά.

      Διαγραφή
    27. Η συμφωνία διαμορφώνει μια ευέλικτη δομή για την αποπληρωμή των οφειλών μέσα σε πέντε χρόνια, με μια ελάχιστη πληρωμή 1,15 δισ. δολ. μέχρι το Μάιο του 2015 και την επόμενη πληρωμή να ακολουθεί το Μάιο του 2016.

      Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι θα κάνει μια αρχική πληρωμή 650 εκατ. δολ. τον Ιούλιο και θα ακολουθήσουν άλλα 500 εκατ. δολ. τον Μάιο του 2015.

      http://www.capital.gr/News.asp?id=2027963

      Διαγραφή
    28. Έτσι για να τελειώνουν τα παραμύθια της χαλιμάς.
      όλα τα χρέη θα τα πληρώσει η Αργεντινή. Όλαααααα και με το παραπάνω.
      Μόνο σε κάτι μεμονωμένους ιδιώτες θα το παίξει μάγκας.

      Διαγραφή
    29. Κύριε Τάκη, σήμερα, εν έτει 2014, για να σταματήσει ο κάθε σκερβελές να παραμυθιάζει και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, προτείνω το εξής:

      Ας κληθούν τα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στη Βουλή, να υποβάλουν πλήρη φάκελλο με την πρότασή τους για ελάφρυνση ή κούρεμα τους χρέους, ό,τι γουστάρει ο καθένας, σε ποιά νομική βάση τη στηρίζουν και γενικά ένα πλήρη φάκελλο σαν να πήγαιναν στο «δικαστήριο» ή στη Μέρκελ, για να το πω παραστατικά.
      Επίσης, πόσες πιθανότητες υπολογίζουν ότι έχει να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους από τους δανειστές, που τις στηρίζουν τις πιθανότητες αυτές και πως θα αντιμετωπίσουν τη διαμορφωμένη κατάσταση σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή. Αυτά με τις υπογραφές και με τη βούλα του κάθε κόμματος.

      Τονίζω το έτος 2014 διότι το τραίνο έφυγε πια κι όπως γράφει ο δεύτερος αρθρογράφος παρακάτω, «τα δάνεια ξεπλύθηκαν».

      Κατ΄ εμέ μόνο μία περίπτωση είχε πιθανότητα να πετύχει, αλλά ο πιστολάς τότε έπαιζε με το πιστολάκι του και θάπρεπε ν΄ ανοίξει και λογαριασμούς και θα γινόταν το μάλε βράσε.

      Χωρίς καμμιά κουβέντα περί κουρέματος, Τιτανικών και σάλιων, να είχε διαταχθεί λογιστικός έλεγχος των κρατικών δανείων κι ας ερχόταν ύστερα ο κάθε ενδιαφερόμενος ημεδαπός ή αλλοδαπός, να περάσει από το ταμείο.

      ___________

      Για να ξέρουμε για ποιό πράγμα μιλάμε:

      Άρθρο με χρήσιμα ιστορικά στοιχεία, που καταλήγει ότι κούρεμα είναι δυνατόν στη βάση της αρχής «υπέρτατος νόμος είναι η σωτηρία του λαού».
      [Μην επηρεαζόμαστε από την ιστοσελίδα, διαβάζουμε, κρίνουμε και κρατάμε τα χρήσιμα, γιατί είμαστε μεγάλα παιδιά.]
      http://syrizazante.wordpress.com/2012/11/21/%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84/
      ----------------
      Άρθρο, με συμπέρασμα ότι το δόγμα του επαχθούς χρέους ούτε ως νομικό επιχείρημα ευσταθεί ούτε ως διαπραγματευτικό εργαλείο προσφέρεται.

      http://www.myrnef.gr/index.php/themata/politikh/88-to-dogma-tou-epaxhthous-chreous
      ----------------

      Νever hurt anyone’s feelings Νever hurt anyone’s feelings Νever hurt anyone’s feelings

      Διαγραφή
    30. Η αλήθεια είναι αυτή
      http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=411058

      Διαγραφή
    31. Σε ότι αφορά τώρα το άλλο που γράφετε.
      --------------------------------------------------------------------------
      Ας κληθούν τα κόμματα που αντιπροσωπεύονται στη Βουλή, να υποβάλουν πλήρη φάκελλο με την πρότασή τους για ελάφρυνση ή κούρεμα τους χρέους, ό,τι γουστάρει ο καθένας, σε ποιά νομική βάση τη στηρίζουν και γενικά ένα πλήρη φάκελλο σαν να πήγαιναν στο «δικαστήριο» ή στη Μέρκελ, για να το πω παραστατικά.
      Επίσης, πόσες πιθανότητες υπολογίζουν ότι έχει να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους από τους δανειστές, που τις στηρίζουν τις πιθανότητες αυτές και πως θα αντιμετωπίσουν τη διαμορφωμένη κατάσταση σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτή. Αυτά με τις υπογραφές και με τη βούλα του κάθε κόμματος.
      -------------------------------------------------------------------------------------------------
      Αν συμβεί αυτό κυρία Καλλιόπη, δηλαδή τα κόμματα να γίνουν υπεύθυνα και να λένε την πραγματικότητα τότε ούτε μια ψήφο δεν θα δουν στην κάλπη.
      Ο Ελληναράς θέλει να του χαιδεύουν τα αυτιά και μετά να του τα γυρνάνε γλυκά γλυκά - όπως πολύ σωστά το έχει προσεγγίσει το θέμα ο κύριος τζο
      Άρα λοιπόν μην περιμένετε τα κόμματα να γίνουν υπεύθυνα.

      Διαγραφή
    32. Θα ήταν μια χειρονομία πολιτικής συναίνεσης (να κλείσουν και μερικά στόματα), για να ακουστούν όλα τα εκπροσωπούμενα στη Βουλή κόμματα και να λάβουν μέρος με τις προτάσεις τους σ΄ ένα ζήτημα που αφορά όλους μας, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.

      Το σπουδαιότερο: Θα αποκαλυφθούν αυτοί που λένε τα περί κουρέματος και επαχθούς ή απεχθούς χρέους. Το όφελος θα είναι μεγαλύτερο για την κυβέρνηση.
      Τέλος πάντων, μάλλον έφυγα από δω και πάλι πήγα στην ευ-τοπία.


      Νever hurt anyone’s feelings Νever hurt anyone’s feelings Νever hurt anyone’s feelings

      Διαγραφή
  4. Good morning VIETNAM

    Το ανεκδοτο του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

    Απο την αλλη βδομαδα [ λεει ] ο δεικτης θα ειναι και παλι ΦΡΑΠΕΖΟ-ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ

    χχχμχμμχμχμχμχμχμ ΦΑΛΙΜΕΝΤΙΚΟΣ θαλεγα ΝΑΙ....

    Θυμαμαι τον μπηχτη του 2007 με ΝΑΥΑΡΧΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

    μεχρι το 2012 τον ειχαν αλαξει 11 φορες ...

    με αποκορυφομα το 2012 που ο δεικτης του 2012 ειχε γινει 78,12 μουναδες βασης [ στα κρυφα εγραφε 470 μουναδες βασης ]

    απο το 2012 μεχρι και σημερις τον εχουν αλαξει 7 φορες ..

    ΣΥΝΟΛΟΝ 18 ΦΟΡΕΣ

    ΜΠΟ.ΧΑ.ΟΣ Η ΝΕΑ ονομασια του Αθληματος ...

    χχχχμχμχχμχμμχμχμχ στις 30/5 μαζι με την αλαγη του ΜMMSSSIIII δεικτη εχουμε και Προσκλητηριο ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ....

    Οσοι Πιστοι και ΖΩΝΤΑΝΟΙ προσελθετε

    Good morningggggggggggggggggg VIETNAM

    http://el.wikipedia.org/wiki/Tien_Quan_Ca

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Bonsoir!
    Εφυγαν όλα τα ΕΤΕΤΠ στο 0.89€. 8.5 λεπτά/warrant το καθαρό κέρδος.

    Την Εθνική την κρατώ λίγο ακόμα. Εκεί είναι το χοντρό πακέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tres bien monsieur!! Πού είναι οι κράχτες τώρα αλήθεια?? Εγώ αυτο-μαστιγώνομαι κ.Δαρείε γιατί είχα εντολή στα 0,47 στις 15/5 και την ακύρωσα (κάτι προέκυψε και έπρεπε να φύγω) έκτοτε κοιτάω και μετανιώνω για κάτι που δεν έκανα!! Τεσπα δεν πειράζει όπως είχε γράψει και ο φραπες κάποτε τα διαφυγόντα κέρδη μπορεί να είναι άπειρα αλλά οι χασούρες πεπερασμένες!
      Μια εκτίμηση και απο εσάς για ετε τώρα που έχουμε ξεμπερδέψει με ευρωεκλογές??

      Διαγραφή
    2. Κοιτάξτε εγώ θα ηθελα να την πουλήσω προς το 2.80€. Εχω την αίσθηση (άσχετα με το τι θα κάνω εγώ) ότι οι περισσότεροι βλέπουν για πώληση αυτό το σημείο. Το πιθανότερο κατ'εμε σενάριο είναι να τους τα παρουν και να προχωρήσει προς λίγο πάνω απο τα 3€. Εγώ πάντως επειδή η θέση που άνοιξα εκεί στο 2.16€ είναι αρκετά μεγάλη, είμαι ευχαριστημένος και με το 2.80€.

      Διαγραφή
    3. Ομολογώ τώρα ότι είχα τσουβαλιάσει κι εγώ ΕΤΕΤΠ κοντά στο .60.
      Αλλά περιμένω γιατί πιστεύω ότι όσο ανεβαίνει το υποκείμενο τόσο θα ανεβαίνει και το ρετάλι του.

      Διαγραφή
    4. Madam Kalliopi bravo. Εμένα δεν μου βγήκε αρχικά και αναγκάστηκα να κάνω κάτι που δεν κάνω ποτέ σε τζογόχαρτο. Μουαγιέν. Επομένως τώρα κοιμάμαι σαν πουλάκι που το έδωσα. Εξάλλου κάτι άλλο έχω στα υπόψη μου αν κάνει και αύριο όγκους.Θα το γράψω αν και ςφόσον το πάρω εκεί που έχω στόχο.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δαρείε είδα ότι το κουμάρι με τα ποδόσφαιρο ήθελε πολλή μελέτη που τη βαριέμαι και αποφάσισα το κουμάρι να το παίζω σε άλλο γήπεδο. Στο 1.20 φεύγει, άμα το πιάσει, έφυγε μετά βαΐων και κλάδων. Στοπ γύρω στο 1.00.

      Διαγραφή
    6. Εύχομαι ότι καλύτερο. Το κουμάρι θα αποκτήσει ενδιαφέρον με το Μουντιάλ ξανά.

      Διαγραφή
  6. Κατά τη γνώμη μου αρκετά καλά αποτελέσματα τόσο για την χώρα αλλά και την αγορά.

    Πρώτος ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αύξηση δυνάμεων. Θα μπορούσαμε να το διαβάσουμε και ως "Σόιμπλε ξεκίνα γρήγορα τις συζητήσεις για ελάφρυνση χρέους γιατί αλλιώτικα με 5-6 μήνες καθυστέρηση θα έχεις συνομιλητές τους άλλους". Ταυτόχρονα για τους κυβερνώντες "ως εδώ με φόρους, χαλαρώστε τη θηλειά του ΟΑΕΕ στους επαγγελματίες, τέρμα οι ταρζανιές των νομοθετημάτων στο γόνατο, ΔΕΝ πωλούνται νερά και δίκτυα". Παρόμοια ανάγνωση θα μπορούσε να γίνει και στην άνοδο των φασιστών (προσωρινή ελπίζω εάν αντιμετωπιστεί σωστά).

    1η Αυγούστου αν θυμάμαι καλά αναβάθμιση από Moody΄s και 2 Σεπτεμβριου από S&P ή σαν να λέμε "μαιμού" έξοδος στις αγορές με 10ετές δηλαδή σπρέντια 360-400 μονάδες.

    Ωραίο γήπεδο για μπάλλα δηλαδή...έρχεται και το μουντιάλ, δέσαμε. Μια χαρά...προσοχή στα χαρτιά. Ο Κύριος Τάκης τις προάλλες μας φρεσκάρισε λίγο τη μνήμη με την επισήμανση πως η σημερινή ΦΡΙΓΟ δεν είναι ίδια με αυτήν προ της επιστροφής κεφαλαίου. Παγάκια στην πλάτη καθώς θυμήθηκα ΝΙΚΑ κι επιστροφή 2 ευρώπουλα μετά την εξαγορά απ΄τον Πλακόπητα. Φυσικά και δεν είναι ίδια περίπτωση, αλλά σίγουρα ζόμπι κυκλοφορούν κι εκτός τραπεζικού χώρου.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάφρυνση χρέους με ή χωρίς νέα μέτρα Κ Hippy???

      Και εάν με.... Εκλογές πότε????

      Διαγραφή
    2. Εγώ κύριε Hippy δεν θα ήμουν τόσο αισιόδοξος.
      Ο Έλληνας βασικά δεν θέλει μεταρρυθμίσεις - έχει μυαλό μικρού παιδιού. Νομίζει ότι όλοι συνωμοτούν εναντίον του και αυτός είναι πονηρός και έξυπνος και κατάλαβε την πλεκτάνη - ενώ θέλει να ζει με την παραμύθα ότι κάποιος άλλος θα έρθει να τον σώσει με μαγικά κόλπα, δίχως κόπο και δικό του ιδρώτα.

      Διαγραφή
    3. Συγκεκριμένα, η ανοδική αντίδραση των εξαγωγών, περιόρισε τις απώλειες και σε επίπεδο 3μήνου 2014, καθώς στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου τρέχοντος έτους προκύπτει υποχώρηση κατά 3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Αν εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, η υποχώρηση είναι μεγαλύτερη και διαμορφώνεται στο 4,7%.

      Η αύξηση του περασμένου Μαρτίου αποδίδεται κυρίως στην καλύτερη πορεία των εξαγωγών πετρελαιοειδών προς τρίτες χώρες, ακολουθούμενη από τις θετικές επιδόσεις στους κλάδους των χημικών και των διάφορων βιομηχανικών προϊόντων. Οι συνολικές ελληνικές εξαγωγές προς τις τρίτες χώρες αυξήθηκαν κατά 5,2%, την ώρα που υποχώρησαν κατά 2,6% προς τις χώρες της ΕΕ. Χωρίς τα πετρελαιοειδή, προκύπτει μείωση τόσο προς τις χώρες της ΕΕ (-4,1%), όσο και προς τρίτες χώρες (-9,2%).

      Στο πεδίο των εισαγωγών, συνεχίστηκε η ανοδική κίνηση που είχε καταγραφεί και τον περασμένο Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των εισαγωγών αυξήθηκε κατά 7,1%, ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών προκύπτει εκρηκτική αύξηση κατά 17%, κυρίως λόγω των νέων εισαγωγών πλοίων αξίας περίπου 430 εκατ. ευρώ από τρίτες χώρες. Σημειώνεται ότι εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, οι εισαγωγές από τρίτες χώρες αυξήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο κατά 49,9% (σε συνέχεια αύξησης και τον περασμένο Φεβρουάριο κατά 53,2%).

      Σε επίπεδο 3μήνου 2014, προκύπτει οριακή μείωση κατά 0,3%, σε σχέση με την περίοδο Ιανουάριος- Μάρτιος 2013, εάν όμως εξαιρεθούν τα πετρελαιοειδή, οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν 10,5%, όση σχεδόν και η αξία των πλοίων που καταγράφηκε το δίμηνο Φεβρουάριος- Μάρτιος 2014.

      Ως αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, στο α’ τρίμηνο του 2014 αυξήθηκε κατά 3,1%. Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, η αύξηση ανέρχεται στο 29,8% (ήτοι 953,5 εκατ. ευρώ περισσότερα από ότι το α’ τρίμηνου του 2013).

      Διαγραφή
    4. Ο Ελληνας μάλλον το έριξε στο αραλίκι πάλι...

      Διαγραφή
  7. Κύριε Χάρη εάν χρωστώ κι αδυνατώ να πληρώσω ο δανειστής μου σύρεται να μ΄εξυπηρετήσει. Νομίζω είναι απολύτως λογικό να θελήσει να διασφαλήσει ότι μελλοντικά θα πληρωθεί. Συνεπώς θεωρώ δεδομένο ένα νέο μνημόνιο που θα το ονομάσουν αλλιώς και πιθανολογώ πως θα είναι και διαφορετικό καθώς (ελπίζω) να είναι προσανατολισμένο σε δομές κι αγκυλώσεις που κοστίζουν (πχ απονομή δικαιοσύνης εντος 12 μηνών max) κι όχι σε νέους φόρους.

    Εκλογές τον Μάρτιο του 2015 και η Τρόικα χάνει το ΔΝΤ και μένει διμελής είναι το βασικό μου σενάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλησπέρα τι ετοιμάζει πάλι ο Στασινόπουλος με την Σιδενόρ http://www.capital.gr/news.asp?id=2025638 ζήλεψε τον ξιφομάχο και θέλει να κάνει το ίδιο και με τον όμιλο για να εξαφανίσει τα κεφάλαια τον θεσμικών που ψήνει για τις θυγατέρες του ομίλου (θα ήθελα μια άποψη κάποιου ποιο γνώστη πάνω σε αυτό , κύριε Τάκη ξέρω ότι ο Στασινόπουλος σας αφήνει αδιάφορο αλλά η άποψη σας είναι ευπρόσδεκτη πάνω σε αυτήν την κίνηση του ομίλου), άσε που άρχισε το πομπάρισμα για Χακορ Ελβαλ από το Γκαλακτικαλ, η αλήθεια είναι ότι ο όμιλος έχει μείνει αρκετά πίσω στο ταμπλό άρα χρωστάει μια αντίδραση μέχρι τέλος χρόνου νομίζω ώστε να ακολουθήσει το υπόλοιπο ταμπλό

    καλό σας απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούστε να δείτε.
      Η ΧΑΚΟΡ και κατόπιν η ΣΙΔΕΝΟΡ πάνε κατά διαόλου - και δεν τους φταίει η οικονομική ύφεση της Ελλάδος. Να επικεντρώσετε στο ότι λειτουργούν τελείως λάθος και απλώς η οικονομική κρίση τις ξεβράκωσε.
      Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα μπει ή ποιος θα βγει στις ΧΑΚΟΡ - ΣΙΔΕΝΟΡ, αυτό που ξέρει ο Τάκαρος είναι ότι βαδίζουν ολοταχώς στον δρόμο που χάραξε η ΣΙΔΜΑ!!!!!!!!!!!!!!
      Δεν με απασχολεί προσωπικά αν έμειναν πίσω στο ταμπλό ---> αν δεν αλλάξει κάτι προς το θετικότερο, η πορεία τους είναι προς το ΜΗΔΕΝ και μετά θα βγαίνουν και οι Στασινόπουλοι να λένε ότι φταίει ο Γερμανός, ο Φον Χουφτάλεν και ο Ραιχ Αρπάχτεν.
      Αυτό είμαστε στην Ελλάδα. Κάποιος άλλος πάντα φταίει ή η κακιά μας τύχη.

      Διαγραφή
    2. Από χθες που το διάβασα με έτρωγε αλλά δεν ήθελα να στεναχωρήσω συναθλητή στο άθλημα της κερδοσκοπίας. Έμεινε η ΣΙΔΕΝΟΡ πίσω?

      Ανώτατη τιμή 52 εβδομάδων 2,26 στις 19/3
      Κατώτατη τιμή 52 εβδομάδων 1,45 στις 19/5
      Χθεσινό κλείσιμο 1,68 δηλαδή 34% χαμηλώτερα από τα υψηλά της. Προοπτικές χάλια. Ζημιές πέρσι, ζημιές φέτος, ζημιές (πιθανότατα) του χρόνου. Μόνο "ακραίο" κερδοσκοπικό ενδιαφέρον επειδή η πτώση έγινε γρήγορα μήπως δώσει μικρή αντίδραση...αλλά αυστηρά για παίχτες (που ξέρουν και να χάνουν).

      Σταχυολογώ τυχαία μερικές από τις αγαπημένες των θαμώνων του μπλογκ ΕΥΑΠΣ 30% κάτω από το υψηλό 52 εβδομάδων, ΕΥΠΙΚ 20%, ΦΛΕΞΟ 20%, ΑΒΑΞ 26%, ΕΛΠΕ 52% (ομολογώ πως εδώ έχω θέση κι εγώ συνεπώς κάθε λόγο να την προμοτάρω) κλπ κλπ. Εταιρείες οι πιο πολλές κερδοφόρες, όλες με ορατές καλές προοπτικές, γιατί να μπλέκουμε στις τρικυμιώδεις?

      .Στατιστικά πάντως ο όμιλος ΣΤΑΣΙΝΟ όντως λόγω συμμετοχής των θεσμικών όπως σωστά παρατηρήσατε ομορφαίνει τις αποτιμήσεις κάθε τέλος του χρόνου (widow dressing). Προσωπικά έχω στον "αυτόματο" μια είσοδο τον Νοέμβριο κι έξοδο μετά ένα δίμηνο.

      Τα ρευστά είναι περιορισμένα οπότε καλύτερα να ψαρεύουν σε προβλέψιμα νερά. Γνώμη μου φυσικά, πιθανά λάθος.

      Διαγραφή
    3. ΔΑΡΕΙΟΣ6 Σεπτεμβρίου 2013 - 5:30 μ.μ.
      Απαντήσα λίγο πιο πάνω Monsieur.

      Κια λέω ξανά ότι γύρω από την ζώνη 1.40€ (αν κάνει χαμηλότερα ακομα καλύτερα)έχει ελάχιστο κατ'εμε ρίσκο. Εκτός και αν πέσει η κυβέρνηση έχουμε πυρηνικό πόλεμο κλπ.

      Συνήθως τα μεγάλα νέα μένουν στο συρτάρι μέχρι να φτιάξει λίγο το κλίμα.

      Διαγραφή
    4. Αν επιτέλους ο Στασινό έκανε το αυτονόητο - ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και να προχωρήσει σε γιγάντιες ΑΜΚ, αντί να κινείται με βραχυπρόθεσμο δανεισμό τότε και μόνο τότε θα άλλαζε την ροή των πραγμάτων. Τώρα, αργά ή γρήγορα θα τις μηδενίσει τις εταιρίες του. Κάποιες τις μηδένισε ήδη (ΣΙΔΜΑ), άλλες εντός 1,5 έτους (ΧΑΚΟΡ, ΕΤΕΜ) και τις υπόλοιπες μέσα στην 5ετία.

      Εγώ τα γράφω αυτά 2 χρόνια τώρα - μην έρθει αύριο ο Στασινό και μας λέει ότι του φταίει η κρίση και η υπερβολικη φορολογία.
      ΟΚ. Μας φταίει η κρίση και η φορολογία - αλλά αυτός τα κάνει όλα σωστά????

      Διαγραφή
  9. Τελικα ολοι οι Γυπες και τα Γατονια εχουν μαζευτει εδω στου Μορφονιου το στεκι...
    Υπαρχουν βεβαια και μερικα μελλοντικα Σφαχταρια που πρεπει να θυσιαστουν στον βωμο του χρηματος στο κοντινο μελλον

    ολοι οι υπολοιποι εχουν αγορασει Ναυαρχιδα στα 0.1980 Μασσαλα στα 0.14 Κωστοπουλο στα 0.40 και ΚΥΠΡ στα 2 ευρω

    Ελα ομως που για να επιβιωσεις πρεπαι να μεταμορφωθεις σε τσακαλι .....
    Μονο τοτε εχεις ελπιδα να ξεφυγεις ..

    Ο ΑΒΕΡΩΦ ομως ο σοφος ειπε οτι οσοι απεμειναν ειναι Επιβητορες ..

    Βλεπετε ενω ξερω οτι ειναι Χρηματιστηριακο το σαιτ παντα η σχεδον παντα κλεινω με το Υγιαινετε

    Σημερα θα κλεισω με το ΚΑΛΑ ΚΕΡΔΗ και καλοφαγωτα σε ολους

    χχχμμμμμ τελικα το βιβλιο που θα γραψω θα ειναι στην Βλαχικη Γλωσσα με ΚΥΠΡΙΑΚΗΝ ΔΙΑΛΕΚΤΟΝ

    Ψαχνοντας στο λεξικο του χρηματος να βρω τι εστι Γουαρραντς βρηκα το ΠΑΠΑΚΙ

    Ριχτο μαεστρο

    https://www.youtube.com/watch?v=k4sovwwMRec

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕ ΠΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΤΙ ΕΝΝΟΩ..ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΛΔ. ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ 30 % ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΙΜΗ ΣΤΟΧΟ? STOP LOSS ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙς? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν μπορείτε να διαβάσετε ένα Ισολογισμός εισηγμένης ή δεν έχετε κάποιον να σας τον διαβάζει, τότε να μην ασχοληθείτε με την Χρηματαγορά.
      Θα σας πάρουν όλες τις βράκες.

      Διαγραφή
  11. ΑΔΕΡΦΕ ΠΑΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΧΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. AXAXXAXAX NAI NAI...ONEIRAAA...ΑΠΛΑ ΡΩΤΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΜΠΑΤΙΡΗς...ΜΑΘΕ ΝΑ ΡΩΤΑΣ..ΜΑΘΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣ..ΤΣΟΥΓΑΝΕ

      Διαγραφή
    2. Παρακαλώ θερμά να γράφετε με μικρά και όχι κεφαλαία.

      Διαγραφή
  12. ΧΑΚΟΡ
    Καθαρή αξία (Ίδια κεφάλαια) 61 εκατ. ευρώ με μόλις 37,8 να αναλογούν στους μετόχους (219 εκατ τα ίδια κεφάλαια το 2005 με 185 εκατ. να αναλογούν στους μετόχους)
    Δάνεια 592 εκατ. ευρώ (372 εκατ. το 2005)

    Η Ζωή εν τάφω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Στο δρόμο που χαράκτηκε στη ΣΙΔΜΑ ---> αρνητική καθαρή θέση εντός του 2015, το αργότερο.
    ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bonjour!

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1217453/tr-attikhs-toylahiston-300-ekat-h-amk.html

    Ο Monsieur Takis τα έχει γράψει πρίν τις πρώτες ΑΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κεφαλαιοποίηση 120 και ζητάμε άλλα 300..... Το reverse split είναι ήδη εδώ.

      Διαγραφή
  14. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
    Οσοι χρησιμοποιείτε την Χρηματιστηριακή της Eurobank για κινήσεις μέσω ebanking σας ενημερώνω ότι ΔΕΝ έχουν περαστεί τα χθεσινά πινακίδια, ειδικά στις πωλήσεις, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι ο λογαριασμός σας δεν εχει το υπόλοιπο τυχόν πωλήσεων και οι μετοχές να φαίνονται ακόμα πιστωμένες. Το πρόβλημα θα διορθωθεί εντός της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κε Τάκη Καλημέρα,

    Γιατί δεν έχετε στο ραντάρ σας τις κατασκευαστικές?
    Υπάρχει κάποιος λόγος?


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο λόγος είναι ότι αυτές οι κατασκευαστικές που έχουν μια κάποια αξία και κέρδη είναι αυτές που ελέγχουν σταθμούς διοδίων. Δεν γνωρίζω για πόσο καιρό ακόμη θα έχουν τόσα πολλά έσοδα απο τέτοιες δραστηριότητες. Θεωρώ μεγάλη πιθανότητα να αλλάξουν οι συμβάσεις ....
      Αυτό συν το γεγονός υψηλού δανεισμού που έχουν οι περισσότερες και τα έργα που δεν νομίζω να τρέξουν με τόσο υψηλούς ρυθμούς που έτρεχαν την προηγούμενη δεκαετία με κάνει να πιστεύω ότι η Ελλάδα αντέχει μέχρι 1,5 κατασκευαστική εταιρία.

      Γενικότερα όμως δεν χώνευα τις κατασκευαστικές που προκειμένου να πάρουν ένα έργο έκαναν προσφορές κάτω του κόστους ή με μηδενικά περιθώρια κέρδους. Έχω χάσει το μέτρημα πόσες κατασκευαστικές έβαλαν λουκέτο.

      Διαγραφή
    2. Αλήθεια εσείς κύριε Πέτρο - ποια κατασκευαστική ζαχαρώνετε (εκτός της ΕΚΤΕΡ που το γνωρίζω) και για ποιους λόγους???
      Να υποθέσω ΓΕΚΤΕΡΝΑ??

      Διαγραφή
    3. Ναι κε Τάκη, ΓΕΚ Τερνα, εχω την αισθηση οτι η Γεκ Τερνα θα πρωταγωνιστησει στον τομεα της ενεργειας (Ηρων , και ανανεωσιμες- Τερνα ενεργ), στον τομεα των autobahn, και στον τομεα των απορριμματων. Βασικα ολες οι μεγαλες τεχνικες εταιρειες, μετασχηματιζονται απο εργολαβοι εργων, σε εργολαβους&διαχειριστες εργων/υπηρεσιων με ετησια εσοδα. Και εκει βρισκεται η διαφορα. Ο δανεισμος ειναι ακομα υψηλος αλλα μειωνεται.

      Διαγραφή
  16. Κατόπιν τούτων, το ΠΑΣΟΚ μετά πλέον 29 βουλευτές. Όπως προανήγγειλε ωστόσο ο κ. Λοβέρδος, σε τροχιά ...εισόδου στην Χαρ. Τρικούπη, βρίσκονται και οι κκ Μάρκος Μπόλαρης και Μίμης Ανδρουλάκης.

    Πάει και ανεβαίνει η κυβερνητική πλειοψηφία. Για να δούμε και ποιοί απο την Νέα Δημοκρατία θα επιστρέψουν στο μαντρί καθώς και τι θα γίνει με την ΔΗΜΑΡ. Βρε πλάκα έχει να βρεθούν πάλι με 160 βουλευτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Δαρείε μετά απο τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ανεξάρτητοι ελλ συν δημαρ συν πρωην φευγάτοι απο τα 2 κόμματα της συγκυβέρνησης δεν έχουν άλλη επιλογή απο το να γυρίσουν στο μαντρί ή έστω να κάνουν πως είναι απ'έξω αλλά στην ουσία να περιμένουν τον τσοπάνι το πρωί να τους φέρει χορταράκι.Ο λόγος απλός , ξέρουν οτι με πρόωρες χάνουν την θεσούλα τους και αυτό δημιουργεί αντανακλαστικά επιβίωσης. Ο συριζα πλέον έδειξε οτι δεν είναι πυροτέχνημα και παγιώνει την θέση του ως wannabe κυβέρνηση.Βέβαια απέχει ακόμα πολύ απ'αυτό αλλά ο χρόνος τα γιατρεύει όλα. Όσον αφορά το τρίτο κόμμα και το 70% που πήρε αυτός που τους κάλεσε στην εξέδρα ίσως γεννήσει πολιτικές εξελίξεις στο μέλλον.
      Στα δικά μας μόλις φτάσαμε στο μισό απο αυτά που χάσαμε απ΄την κορυφή , βλέπω ο πετραν έμαθε αρνητικά νέα και δεν μας τα λέει ακόμα όπως και θα θυμηθούν όλοι οτι μεθαύριο θα πάει ο κ.Σαμαράς στον ΠτΔ και θα αναρωτιούνται τί θα γίνει.

      Διαγραφή
    2. Για να δούμε.....για να δούμε Monsieur Lorac....

      Στο μεταξύ: Τρ. Πειραιώς: Προχωρά στην απορρόφηση της Geniki Bank

      Πανε τα μεγαλεπήβολα σχέδια.Κουβά.


      Διαγραφή
  17. Σύμφωνα με μια εκτίμηση της citi στο αναμενόμενο rebalancing των δεικτών του MSCI θα υπάρξουν εκροές στα ΕΛΠΕ με 3,744,031 μετοχές και στον Τιτάνα με 232,994 μετοχές. Αντίθετα θα υπάρξουν εισροές σε ΕΤΕ κατά 59,944,549 μετοχές, σε ΕΥΡΩΒ με 353,314,380 και σε ΦΟΛΙ κατά 132,033 μετοχές.

    Επειδή όμως πρώτον αυτή η ιστορία των εισροών-εκροών έχει γίνει αρκετές φορές τον τελευταίο 2μήνο και δεύτερον οι όγκοι των εταιρειών στις οποίες σκοπεύουν έχουν πολλαπλασιασθεί το τελευταίο 15νθήμερο μου φαίνεται λογικό να σκεφθώ πως έχει γίνει κάποιας έκτασης front running.

    Συνεπώς...λέω να πάω για ύπνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k.Hippy καλησπέρα σας, νομίζω οτι έχετε δίκαιο στην εκτίμηση σας ,ιδίως ελπε εδώ και καιρό πάει ανάποδα με τα υπόλοιπα .Σήμερα με την κίνηση ασταχαν που κάνουν με χαμηλό να πατάει σε τεχνικό νούμερο και ψηλό πάλι σε άλλο ( βραχυχρόνιας μορφής και τα 2) νομίζω φτιάχνουν το απαραίτητο βάθος για τις δημοπρασιές της παρασκευής. Νομίζω παίγνιο θα γίνει όπως της παρόμοιας μοη όταν αυτή δεν μπήκε τελικά στον msci πέρσυ το φθινόπωρο.

      Διαγραφή
    2. Τι ευκαιρία-5ετίας τουλάχιστον-ήταν αυτή στις 26/11 κύριε Lorac....ΜΟΗ -22,80% στα 6,40 ευρώ.

      Λέτε...σφίγγω το χρήμα και περιμένω...αλλά ΔΕΝ όπως υποννοείτε κι εσείς.

      Η ευκαιρία είναι θυληκού γένους...ΠΑΝΤΑ σε στήνει στα ραντεβού χα χα χα

      Διαγραφή
    3. Gynekes κ.Hippy δεν σου φτάνει μια ζωή για να τις καταλάβεις χαχαχαχα. Πάντως επειδή θα είναι πονηρεμένοι όλοι θα θέλει προσοχή πώς θα απλώσετε δίκτυα.Εγώ πχ δεν θα έβαζα εντολή "στο κλείσιμο" αλλά θα έστηνα εντολές και ότι κάτσει.
      http://www.capital.gr/t.asp?s=%C5%CB%D0%C5
      Είμαι 50%-50% στο σενάριο του ωκω και στο α=γ που και τα δύο πάνε κατα τα 4,50 μεριά

      Διαγραφή
    4. Κε Λορακ, πως οριζεται τον ωκω και τι ειναι το α=γ, γιατι στο διαγραμμα που παραθετε δεν υπαρχει τιποτα
      ευχαριστω
      Καιαδας

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα , δεν είναι διάγραμμα είναι λινκ οπού μπορεί κάποιος να βλέπει τσαμπα μια μτχ Βάλτε 1 (ένα) χρόνο κάτω αριστερά και νομίζω θα δείτε και εσείς το σαμπουάν ,απο περίπου σεπτ2013 http://www.marketbet.gr/e-learning/chart-pattern-analysis/head-and-shoulders/
      Όσον αφορά το δεύτερο ,φωτιά θα με κάψει αμα δεί ο Μορφονιός τι γράφω , απο την κορυφή των 10 ευρος ως και φεβ14 και απο ψηλά μαρτ14 εως και σήμερα.

      Πάντως σας ξαναθυμίζω οτι εγώ δεν είμαι γκουρου ούτε καν ερασιτέχνης οπότε αν θέλετε σχολιάσετε την σκέψη μου ή ακόμα καλύτερα πείτε την δικιά σας ,αλλά μην σας βάλω τσάμπα να περιμένετε τα 4,5 και η μετοχή φύγει πάνω χαχαχα . Lorac εξ αποστάσεως

      Διαγραφή
    6. Χαιρετω παιδες.. η αποψη μου οτι το συστημα εχει τρομακτικη δυναμη παραμενει ως εχει.. το συστημα δεν αφηνει τπτ στη τυχη αυτο που ειναι να γινει θα γινει ειτε με νδ ή ελια πασοκ συριζα κλπ..βαζουν το κοσμο να ψηφισει που κ που να νομιζει οτι ειναι ελευθερος κ μπορει να διαμορφωση το μελλον του αλλα παντα το συστημα ειναι 3-4 βηματα πιο μπροστα.. καλη συνεχεια.. rouanos..

      Διαγραφή
    7. Φαντάζομαι Κ Ρουανέ ότι μέρος του κόσμου που αναφέρετε παραπάνω, είστε και εσείς....
      Νομίζετε δηλαδή ότι είστε ελεύθερος και ότι μπορείτε να διαμορφώσετε το μέλλον σας!!!

      Διαγραφή
  18. Ποιας συνομωσίας είμαι οπαδός και δεν το κατάλαβα;Aν ήμουν συνωμοσιολάγνος θ αράδιαζα ένα σωρό πολιτικές μπουρδολογίες του στιλ αυξάνει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ο Σαχλαμάρας οσονούπω 1500 το ΧΑΑχανο.
    Στους εταίρους εναποθέτει τις ελπίδες του για ρύθμιση του χρέους.Τους εταίρους παρακαλεί για αλλαγή των όρων συμμετοχής στο ΕΣΠΑ 40% η εθνική συμμετοχή στην Στερεά Ελλάδα Στην ΕΚΤ προσβλέπει για ένεση ρευστότητας στην αγορά.Ακόμη και ο αριθμός των δόσεων για χρέη που δε θα εισπραχθούν απ την τρόικα περνά.Δεν υπάρχει Εθνική πολιτική.
    FT: Φούσκα τα ελληνικά ομόλογα καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων στον ευρωπαϊκό νότο..
    ΔΝΤ¨:Xαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ θα βοηθούσε την Ισπανία 4η οικονομία της ευρωζώνης
    Νomoura΄: Eξασθένιση του Ευρώ θα ενίσχυε τα εμπορικά πλεονάσματα της ευρωζώνης.
    Αγορές κ Μορφονιέ αγορές
    Μπορούν να κάνουν και τον πιο άσχημο walker να φαίνεται hot....
    H Eλλάδα χρεωκόπησε το 2010 και το 2014 παραμένει χρεωκοπημένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Riden μου απαντάτε σε λάθος σημείο.
      Δεν πειράζει. Επι του σχολίου σας!!!!
      Aν ήθελε ο Τάκαρος να σας αποκαλέσει συνωμοσιολόγο τότε να είστε σίγουρος ότι θα το έγραφε ως εξής :
      ''κύριε Riden κόψτε τις θεωρίες των συνωμοσιών''
      όμως δεν σας χαρακτήρισα.

      Επαναφέρω αυτό που έγραψα
      --------------------------------------------------------------------------------------------
      Προς κύριο Riden
      Ο Σαμαράς να πει την αλήθεια στον λαό. Τι δηλαδή????
      1) Όταν κάνεις μακροοικονομία .... κάθε επέμβαση σε μακροοικονομικά μεγέθη, είτε θετική, είτε αρνητική θα αρχίζει να φαίνεται μετά απο 8 με 10 χρόνια, ενώ το τελικό αποτέλεσμα, αυτής της μακροοικονομικής επέμβασης, θα έχει πάρει την οριστική του μορφή μετά απο 30 χρόνια.
      Μετά απο 30 χρόνια, δηλαδή η επόμενη γενιά, θα γευτεί τις θετικές ή τις αρνητικές προοπτικές της μακροοικονομικής επέμβασης του σήμερα.

      2) Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει και το μόνο που έχει απομείνει ΣΗΜΕΡΑ για να φάμε είναι ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ. Σε όποιον αρέσει.
      Αν νομίζει ότι κάποιος άλλος μπορεί απο τον αέρα τον κοπανιστό, να παράξει μπριζόλες και κοψίδια, τότε δωσε του την διακυβέρνηση.

      Κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνουν τα παραμύθια σε αυτόν τον τόπο και οι συνωμοσιολογίες και ότι τάχα μου μας φταίει ο Γερμανός και η τρόικα. Η κουφιοκεφάλα μας φταίει και όσο αργούμε να το καταλάβουμε, τότε θα έρθουν και άλλες φάπες ----> μεγαλύτερες απο τις φάπες του Καστελόριζου.

      Διαγραφή
    2. Αφού έληξε η παρεξήγηση ...
      Στο άλλο για 1450 με 1500 δείκτη μέχρι τέλους του 2015 συμφωνώ μαζί σας. Το έχω γράψει εδώ και αρκετούς μήνες νωρίτερα. Απλώς ακόμη θέλω να μετρήσω τις αγορές - που μας ζυγιάζουν.

      Διαγραφή
    3. o.k sry αν παρεξήγησα .Η αλήθεια είναι αυτό το πάνω κάτω για την παρακολούθηση των σχολίων το βρίσκω πολύ δυσλειτουργικό.Χάνω πολλά σχόλια...

      Διαγραφή
  19. Κρατάτε λεπτομερή αρχεία;
    Πρόταση προς τον κύριο Τάκη.Τι θα λέγατε να ανεβάζατε στο πάνω αριστερό μέρος της σελίδας,εκεί που χωρούσαν οι περίφημες δημοσκοπήσεις , διαδοχικά δύο ερωτήματα προς απάντηση:α)Από ποια εξαϋλωθέντα ή ετοιμοθάνατα και ψυχοραγούντα ακόμη χαρτιά έχουμε κερδίσει στο παρελθόν και β) Από ποια θεωρούμενα σήμερα από το ευρύ κοινό αστέρια τον έχουμε ρουφήξει απνευστί και άνευ διαλείμματος. Έτσι για να αυτοσαρκαστούμε και να χαμογελάσουμε λιγάκι,να γίνει και ολίγος τζερτζελές.Η υψηλή στάθμη των επισκεπτών του blog εγγυάται την ειλικρίνεια των απαντήσεων.
    Αν πάλι η πρόταση μου αποπνέει παλιμπαιδισμό πείτε το καθαρά,μπας και συνέλθω.
    Καλησπέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον κύριε Νίκο δεν εννοείτε να κάνω κάποια δημοσκόπηση - αλλά μιλάτε για μια ξεχωριστή σελίδα μέσα στο Ιστολόγιο. Αυτό όμως δεν υποστηρίζετε τεχνικά απο τα blogspots.

      Διαγραφή
  20. xxxmxmxmxmxmxmxmxmx Ενα Νικολα εχετε , φυλαχτε τον σαν τα ματια σας.....

    ΦΑΛΙΜΕΝΤΑ .... Στασινοπουλεοι , Ψυχαρηδες και Κατσαριδες [ Μιγες δηλαδις ] Κατασκευες εκτος 2-3 ΜΜΕ [ Μη λετε μαλακιες δηλαδις ] ΦΡΑΠΕΖΕΣ , ΦΡΑΠΕΖΙΑ [ επιπλα δηλαδις ]

    ΞΥΛΑ , ΑΛΟΥΜΙΝΙΑ , ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ , ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ , ΦΟΡΘ-ΝΕΤΕΣ [ Κορβετες δηλαδις ]

    και αλλα που θα θυμηθω και θα σας τα ξεφουρνησω ...παω να φαω γιατι σε δυο ωρες απο τωρα

    τττττττζζζζζζζζζζζζζζζζζζ Αυριο εχει 06.30 Αναφορα στο ταγμα !

    Την τελευταια δεκαετια κερδος μου εδωσε η ΑΤΕ , Και ΤΟ φαλιμεντο AΔΕΡΦΟΙ Daltons ΧΑΤΖΚ

    Τα μαδησε τα κερδη η ΛΑΝΕΤ και Ο Αδολφος Βαλεντινο ΣΕΝΤΡ και πηγαμε και στο ΛΙΓΟ ευτυχως μειον απο το ΚΕΦΑΛΑΙΟ

    Ωσπου ειδα να περνα ΕΝΑ ΘΩΡΗΚΤΟ σε τιμες [ Αξιας οσο κανουν τα δοκιμαστικα κατσαβιδια τξε εταιριας 18 εκ κεφαλαιοποιηση ] απο το ΛΥΒΙΚΟ Μαρτιος του 2008 ..

    Καβαλα απο τοτες ...

    θα ξεκαβαλησω Μονοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο στα 10.27 τιμη με ΦΠΑ στα γεραματα . τιμη εισαγωγης της εταιριας το 1962 δηλαδις

    χχχμχμχμχμμχμχχμμχμχμχμχμχ η σαιζον ξεκινησε για τα καλα παιδες ...

    ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ .....ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ...

    χχχμμχμχμχχμχμμ επενδυω σημαινει να χασω λιγα....ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και τα ματια σας ....

    αν σας πω το τι trading εχω ριξει θα σας χασω ... οποτε ....αφηστε το.......

    το παραξενο ειναι οτι απο το trading εχω χασει πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ λιγα ......!!!!!!

    αλλοι θα συντηρουν τις Χρηματιστηριακες απο τωρα και μετα


    Aleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαλιμεντα [ συνεχεια ]

      Ψαρια , οστρακα , ΚΑΡΑΒΙΑ , Κοκκαλιαριδες και Ιντρακομια , Νοσοκομεια και κλινικες ,

      και οτι αλλο κανει πως κουναει η και κανει πως κολυμπαει ...

      τωρα τι δουλεια εχει η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ με το Ευαγες ιδρυμα απορω ....

      Πραγματικα απορω ??????????????????????????????????



      χχμχμχμχμχμχμχμχμχχμχμ Ιδρυμα Κοινωνικων Ασφαλισεων .... Ι.Κ.Α

      και τωρα η ενημερωση σε παρατεταμενους τιτλους

      https://www.youtube.com/user/AlArabiya

      Αλεκο μου Σαλααμ

      Διαγραφή
    2. Aλεκομμ ποσο ειπες 10.27?? Αμαν αδελφακι μου το εχω παθει και εγω, να λες στη γυναικα σου να σε σκουνταει το βραδυ.

      Διαγραφή
    3. χχμχμχμχμχμχμχμχμχμχμμ

      https://www.youtube.com/watch?v=dxaSPW1MN5I

      https://www.youtube.com/watch?v=oiwQChMveTs&index=2&list=RDdxaSPW1MN5I

      dreams come through..........some times ... some day .. some how ....

      let me dreaming on my bicycle....


      LOVELY LADY .....

      Διαγραφή
    4. αααααα και μη μου κολατε και πολυ γιατι εχω πει τρεις ΚΟΥΡΟΥΔΙΕΣ.....απο αρχαιοτατων χρονων οταν ολοι εβλεπαν την αβυσσοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

      ΓΑΛΛΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ Ο..λα..λα 4827

      S and Pi - pi pi - 500 Peppa το Γουρουνακι 2117

      KONANTO Χαιδαρι -Μεγαλο Πευκο 1964 10.27

      Για να δουμε ποιοι και ποσοι θα ειναι οι τυχεροι των Κουρουδιων μου ????????

      μεχρι τοτες ...

      ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ .......ΤΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΤΑ .....

      ολα τα αλλα για μετα ...

      Υγιαινετε

      Διαγραφή
  21. Ο Καραμούζης trader του κυρ Πάνου Γερμανου : http://www.capital.gr/News.asp?id=2026563

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτο ονομάζεται inside information και στο εξωτερικό τιμωρείται αυστηρότατα.

    Αλλά τι λέω???Στο Ελλάντα ζούμε και ο κάθε Καραμούζης και Γερμανός μπορουν να κάνου ότι γουστάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ Ακόμα και κάποιος που δεν πιστεύει στις συμπτώσεις, όταν διαβάσει το κείμενο παρακάτω μπορεί να αλλάξει γνώμη…

    Το 1966 η Αυστρία παίρνει την Eurovision. To 2014 η Αυστρία παίρνει την Eurovision. Το 1966 Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μένουν εκτός Ευρώπης. Το 2014 Μιλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μένουν εκτός Ευρώπης. Το 1966 ο Ολυμπιακός και η Ατλέτικο κατακτούν το πρωτάθλημα σε Ελλάδα και στην Ισπανία αντίστοιχα… Το 2014 ο Ολυμπιακός και η Ατλέτικο παίρνουν πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Ισπανία αντίστοιχα. Το 1966 η Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει το Champions League. To 2014 η Ρεάλ Μαδρίτης παίρνει το Champions League. Το 1966 η Αγγλία κατακτά το Μουντιάλ.

    Λέτε; ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΑΙΤ Αν πιστεύεις στις συμπτώσεις ΚΟΙΤΑ ποια ομάδα θα πάρει το Μουντιάλ και γιατί !!!! http://blog.focuswebtv.gr/?p=278444

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωρε σαρδέλλες που θα φάμε, τελλάρα ολόκληρα.

      Διαγραφή
  24. Για όποιον ενδιαφέρεται για τις τσιπούρες, έχει έρευνα στο Σταρ στις 11:45 απόψε.
    Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα τα αποτελέσματα της ΓΕΒΚΑ..μείωση κύκλου εργασιών..μείωση κερδοφορίας(ουσιαστικά δεν υπάρχει κερδοφορία)..μείωση εξαγωγών
    το θετικό είναι οτι μπήκε στο ταμείο 1 εκατομμύριο ευρώ..
    μια απορία..όποιος μπορεί και θέλει ας βοηθήσει..γιατί στο τομέα της ηλεκτρική ενέργειας εμφανίζει μικτό αποτέλεσμα  τομέα  -96.065,71 
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην δίνεται σημασία για τις αρνητικές πωλήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για αντιλογισμό πωλήσεων της εταιρίας με την ΔΕΗ.

      Πάντως είναι μια πολύ νοικοκυρεμένη εταιρία και μακάρι στην Ελλάδα να ήμασταν γεμάτοι απο τέτοιες εταιρίες. Αλλά είπαμε - η πλειοψηφία των Ελλήνων επιχειρηματιών βλέπουν τις εταιρίες ως τσιφλικάδικα τους. Ταταμεία στην τσέπη τους και τις υποχρεώσεις τις καλύπτουν με δανεισμό. Μήπως θα χρεοκοπήσουν οι ίδιοι?? Όχι βέβαια. Οι Α.Ε θα χρεοκοπήσουν και μετά θα τους φταίει η κρίση και η Μέρκελ με την τρόικα.

      Διαγραφή
  26. Απο e-mail που μου εστειλαν: (sorry για τον πολυ μεγαλο χωρο)
    Ένας καθηγητής οικονομικών, σε ένα τοπικό κολέγιο, δήλωσε ότι δεν είχε αποτύχει ποτέ κάποιος σπουδαστής πριν, αλλά...άφησε μετεξεταστέα πρόσφατα μια ολόκληρη τάξη!!!
    Αυτή η τάξη, επέμενε ότι ο σοσιαλισμός του Obama θα λειτουργούσε και ότι αν κανένας δεν ήταν φτωχός και κανένας δεν ήταν πλούσιος, το σύστημα θα λειτουργούσε ως ένας μεγάλος εξισωτής....

    Ο καθηγητής έπειτα είπε «ΟΚ! , θα κάνουμε κι εμείς ένα πείραμα σε αυτήν την τάξη με το σχέδιο Obama».

    Όλοι οι βαθμοί στα γραπτά διαγωνίσματα θα υπολογίζονται κατά μέσο όρο και ο καθένας θα λάβει τον ίδιο βαθμό - έτσι κανένας δεν θα αποτύχει αλλά
    και κανένας δεν θα πάρει Α (άριστα)...

    Mετά από το πρώτο τεστ, οι βαθμοί υπολογίστηκαν κατά μέσο όρο και ο καθένας πήρε ένα Β (λίαν καλώς).
    Οι σπουδαστές που μελέτησαν σκληρά στενοχωρήθηκαν και οι σπουδαστές που μελέτησαν λίγο ήταν ευτυχείς.

    Καθώς το δεύτερο τέστ διεκπαιρεώθηκε, οι σπουδαστές που μελέτησαν ελάχιστα είχαν μελετήσει ακόμα λιγότερο και αυτοί που μελέτησαν σκληρά μελέτησαν λιγότερο.
    Ο δεύτερος μέσος όρος των διαγωνισμάτων ήταν ένα Γ (βάση)!

    Μετά το τρίτο τεστ, ο μέσος όρος ήταν ένα Δ (κάτω από τη βάση).

    Κανένας δεν ήταν ευτυχής...

    Kαθώς τα τεστ προχωρούσαν, τα αποτελέσματα δεν βελτιώνονταν.
    Ξεσπούσαν μικροκαυγάδες, οι μαθητές κατηγορούσαν ο ένας τον άλλο και όλο αυτό το κακό κλίμα οδήγησε στο να μην διαβάζει κανένας για το όφελοςτου άλλου.

    Προς μεγάλη τους έκπληξή, ΟΛΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ και ο καθηγητής τους είπε ότι ο σοσιαλισμός είναι καταδικασμένος να αποτύχει.

    Όταν η ανταμοιβή είναι μεγάλη, η προσπάθεια των ανθρώπων να πετύχουν είναι μεγάλη, αλλά όταν η κυβέρνηση παίρνει όλη την ανταμοιβή, κανένας δεν θα προσπαθήσει ή θα θελήσει να πετύχει. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό από αυτό.

    Aυτές είναι ενδεχομένως οι 5 καλύτερες προτάσεις που θα διαβάσετε και είναι εφαρμόσιμες στο παραπάνω πείραμα:

    1.Δεν μπορείς να οδηγήσεις τους φτωχούς σε ευημερία με το να θέσεις εκτός ευημερίας τους πλούσιους.
    2. Για να λάβει οτιδήποτε ένα άτομο που δεν εργάζεται, πρέπει κάποιο άλλο άτομο να εργάζεται χωρίς να λαμβάνει.
    3. Για να δώσει κάτι η κυβέρνηση σε κάποιον, πρέπει πρώτα να το στερήσει από κάποιον άλλο.
    4. Δεν μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τον πλούτο διαιρώντας τον!
    5.Όταν οι μισοί νομίζουν ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν γιατί θα τους φροντίσουν οι άλλοι μισοί, και όταν οι μισοί που δουλεύουν καταλάβουν ότι δεν
    χρειάζεται να προσπαθούν γιατί τον κόπο τους τον μοιράζονται με τους άλλους μισούς, τότε πλησιάζει η αρχή του τέλους για οποιοδήποτε έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι κύριε Πέτρο!!!
      Στην Ελλάδα του σήμερα, όλοι είμαστε όχι μεταξεταστέοι, αλλά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, όχι την προηγούμενη, αλλά την Α΄ Δημοτικού.

      Διαγραφή
    2. Ο Μανώλης Γλέζος,μάλλον, θα πιάσει 500.000 σταυρούς.Γέρος άνθρωπος ,θα πάει στις Βρυξέλλες(άγνωστο πώς, αφού δεν ταξιδεύει με αεροπλάνο) να διαπραγματευτεί στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο, το αύριο της Χώρας καθώς και το παραγωγικό οικονομικό μοντέλο που πρέπει να βαδίσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια,μεσα σε ένα άκρως παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον .Βλέπω επίσης και την σταυροδοσία των υπολοίπων και δέν το πιστεύω!!!!ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ!!!!!Μόνο!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Μέτριος λαός. Άξιος της τύχης του!!!!!

      Διαγραφή
  27. Διαβαζοντας τα μπλα μπλα τα της Πολιτικης οικονομιας μου ερχετε στο Μυαλο ο Spartis..

    Εμφυτο μυαλο γεματο ανησυχιες για τη χωρα το 2007 ..... εκρουσε καμπανακια και τις ΜΕΓΑΛΕΣ καμπανες ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ....

    Μας ταξιδεψε σε ενα περιβαλλον αφιλοξενο για ενα λαο που τα εβαλε με ολη την ευρωπη και Κοσμο θαλεγε....

    Για ενα χειμωνα και για ενα Τσακκκκκκκκκκκκκκκκκκκ εγινε αυτη η αλαγη που βλεπουμε σημερις .....και για την ΚΡΗΤΗ που τους καθυστερησε ....


    μπλα , μπλα , μ πλα ξαπλα και Λουσα .......ολοκληρη η τελευταια γενεα .. 25ετια

    Κινητο , αυτοκινητο AUDI 1999 μεγατονων και ............ελα που εισαι ??????????????

    Βρε τσογλανι στη γωνια ειμαι δεν με βλεπεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Πολιτικη οικονομια στη ΕΛΛΑΔΑ του σημερις ......

    Οπου πεταξεις μια πετρα ενα προεδρο θα κτυπησεις ..αντε Αντιπροεδρο .....η Αναπληρωτη αντιπροεδρο


    Πολιτικη κουζινα ......παραπολιτικα , ΓΕΩ - πολιτικη , ΓΕΩ - οικονομια - Μικρορομποτικη


    αααααααααααααααααα ρε Βενιζελε , ααααααααα ρε Spartis εσυ φυγατε νωρις


    Μπλα ,,,μπλααααααααααααααααααα μπλαααααααααααααααααααα Πολιτικη κουζινα .....

    Ελεος πια .... Κυριες και Κυριοι Συναδελφοι

    Aleko mou Salaam


    xxxmxmmxmxmxmxmmxmxmxmxm Αγορα ΕΛΠΕ στο κλεισιμο την παρασκευη στα 4.99
    ετσι για να τη σπασω του Ηλια ......!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Τάκη ποιά είναι η γνώμη σας για μια αγορά ΕΛΠΕ την Παρασκευή στο κλείσιμο?
    Πιστεύετε ότι θα δούμε το ίδιο έργο με τη ΜΟΗ (26/11/2013)?

    Το ανέφεραν και ο Κύριος Hippy και ο Κύριος Lakkis πιο πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε νέμο θα έχετε μάλλον καταλάβει ότι είμαι αρνητικός για ΕΛΠΕ, αλλά και για ΜΟΗ - απο τότε που ρώταγε ο κύριος Gforce.
      Δεν θέλω να γράψω κάτι περισσότερο - για εμένα δεν επρόκειτο για καμιά ευκαιρία. ΕΛΠΕ και ΜΟΗ άλλα είναι τα νούμερα που θα δει ο Τάκαρος και θα συγκινηθεί όμως ακόμη δεν είμαι βέβαιος και επομένως δεν δίνω τιμή στόχο.

      Διαγραφή
    2. Το ξέρω ότι είστε αρνητικός. Δεν μιλάω για επένδυση, αλλά απλά για ένα trade...

      Διαγραφή
    3. Κύριε Νεμοζ, τα ΕΛΠΕ τα παρακολουθώ κι εγώ. Έχασα την πτώση τους γιατί τα υποτίμησα, λανθασμένα, επειδή αυτοί που αποσύρονται τώρα είναι περισσότερο πιθανόν να ανεβάζουν την τιμή και κατά την Παρασκευή - Δευτέρα να ξεφουσκώσει. Επειδή όμως οι της επόμενης διαβάθμισης θα είναι προσεκτικοί για να πάρουν στα χαμηλά, ίσως το πάνε σιγά-σιγά στην άνοδο. Ίδομεν.

      Διαγραφή
    4. Εχθές έκανε ο Τάκαρος ένα ωραίο trade Κύριε Νέμο
      Χανιά - Φωστήρας στο 1,35 και Ολυμπιακός Βόλου - Αιγινιακός στο 1,28
      1,35Χ1,28=1,728
      72,8% σε 90 minutes, για σημαδεμένα παιχνίδια όχι και άσχημα

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα σε όλους!

      Μπράβο για το στοιχηματικό trade Κύριε Τάκη!

      Άλλο το ένα παίγνιο όμως άλλο το άλλο...

      Στο πρώτο μπορούν να σου πάρουν τις βράκες εν ευθέτω χρόνο και μπορείς να προλάβεις να σώσεις μερικές, ενώ στο δεύτερο μπορούν σε 90 λεπτά να σε αφήσουν με το φύλλο του αδάμ!



      Διαγραφή
    6. Τι μου λέτε τώρα κύριε Νέμο.
      Τα βάζω με τον εαυτό μου που δεν έβαλα και το ΔΙΠΛΟ της Νίκης μέσα στα Ψαχνά. Καραστημένα τα ματσάκια.

      Τόσο στο πρώτο, όσο και στο 2ο αν είσαι ατζαμής θα χάσεις!!!
      Εγώ να στηθώ να πάρω ΕΛΠΕ τώρα που όλη η αγορά περιμένει να βγει το trade δεν στήνομαι. Δεν ακολουθώ τους πολλούς. Είναι γνωστό αυτό.

      Διαγραφή
    7. Μια κι εγώ το ξεκίνησα (κι ο καλός χρήστης κ. Lorac το υποδαύλησε) να ολοκληρώσω τη σκέψη μου

      Στα ΕΛΠΕ η αγορά διακρίνει αδυναμία και ήδη απ΄το τέλος του 2013 άρχισε να τα "χώνει" κάτι που εντάθηκε απ΄τα μισά Μαρτίου κι ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο μετά το Πάσχα λόγω εξόδου απ΄τον MSCI. Δίκαιη τιμή στις μετοχές το ξέρουμε δεν υπάρχει κάπου όμως θα ισοροπήσει το χαρτί εν εναμονή νέων (καλών όπως οριστικοποίηση εσόδου από ΔΕΣΦΑ ή κακών όπως παράταση των χαμηλών περιθωρίων διύλισης κλπ).

      Πιθανολογώ (και με τη βοήθεια της υπόλοιπης αγοράς*) σαν ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ πιθανή τιμή ισοροπίας κοντά στα 6,50 ευρώ (γνώμη μου). Υπό την προυπόθεση ότι αύριο στη δημοπρασία πέσει χώσιμο κοντά στα 5-5,20 ευρώ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα ψωνίσω χοντρά. Μάλιστα χθες και σήμερα έδωσα μέρος της θέσης μου με ζημιά για να κάνω χώρο να πάρω περισσότερα (ρίσκο αλλά τελευταία η τύχη μας θέλει). Εάν τα πάρω, τα μισά θα τα σουτάρω οπωσδήποτε τη Δευτέρα.

      Πιθανολογώ-ελπίζω σε τιμές σαν τις σημερινές (5,60-5,80) αλλιώτικα όπου κάτσει.

      *Εχουμε 2-3 καλές προυποθέσεις ακόμα μπροστά μας πχ συνεδρίαση της ΕΚΤ, επιτυχή ολοκλήρωση τέλος Ιουνίου της προεδρίας στην ΕΕ κλπ. Ευσεβείς πόθοι? Θα δείξει.

      Διαγραφή
    8. Φίλε και συνεταίρε στα ΕΛΠΕ Ηλία.Εύχομαι να σου βγει η τακτική σου και να είναι είναι σωστή η εκτίμηση σου για την τιμή ισορροπίας τους στα 6,5 ευρώ.Εκεί είναι και ο μέσος όρος κτήσης για μένα.
      Βλέπω σήμερα την ΕΥΡΩΒ να κρατάει καλά,οι νέοι μέτοχοι γνωρίζουν άριστα το παίγνιον.Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  29. Κύριε ΝΕΜΟΖ αυτά τα έργα δεν επαναλαμβάνονται.Δώστε την εντολή δεν χάνετε τίποτα αλλά η πιθανότητα είναι οσο και η Ελλάδα να πάρει το μουντιάλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι ποιά τιμή να δώσεις Κύριε Gforce για να στα δώσουν μεν, αλλά να είσαι και κοντά στο χαμηλό ημέρας δε? Ζητάω πολλά μάλλον... Αγορά στην τιμή κλεισίματος ίσως?

      Έχετε καμιά έμπνευση?

      Όσο για το μουντιάλ η "προφητεία" λέει ότι θα το πάρει η Αγγλία!
      http://www.newsbeast.gr/sports/mundial-2014/arthro/684071/vgainei-i-profiteia/

      Το έγραψε και ο Κύριος Λουκάς.

      Διαγραφή
    2. η Αγγλία με τον Γουρούνει και όλο το συρφετό που περνιούνται για ποδοσφαιριστές θα πάρει απο το τρίτο το μακρύτερο κύπελλο.
      Κόντρα η Αγγλία απο τους ομίλους!!!!

      Διαγραφή
  30. Tώρα κύριε Νεμο αν δεν ψωνίσουμε στο χαμηλό ημέρας και αγοράσουμε λίγο παραπάνω δεν χάλασε και ο κόσμος. Αν το παρει η αγγλία μπορεί να φάμε και κανένα κοντοσούβλι στην πατρα ,κερνάει ο κυρ Λουκάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κύριε νεμο τώρα με την αναμπουμπούλα που έγινε με την ευδαπ,αγόρασα ευαθ,την πήρε και αυτή ξόφαλτσα η μπάλα,Την βρήκα καλη ευκαιρία στα 4 και κάτι.Ετσι νομίζω τουλάχιστον

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι θα σας βγει Κύριε Gforce... Καλή κίνηση!

      Διαγραφή
  31. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ ΓΙΑ ΕΤΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Εν τω μεταξύ δεν είναι νέο – καθώς έχει γραφεί πολλές φορές – αλλά είναι σίγουρα οριστικό η Εθνική τράπεζα θα πουλήσει μεγάλο ποσοστό μειοψηφίας δηλαδή έως 32,9% ή έως 49,9% της Finansbank της θυγατρικής στην Τουρκία.
    Η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει ότι η Εθνική παρά την αύξηση κεφαλαίου των 2,5 δισεκ. χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια και αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα....υπάρχει κεφαλαιακό πρόβλημα.
    Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει ότι τα προβλήματα της Εθνικής είναι μεγαλύτερα από αυτά που παρουσιάζονται εξέλιξη άκρως αρνητική. http://bankingnews.gr/bank-insider/item/146414-εθνική-εντός-του-2015-η-πώληση-μειοψηφικού-πακέτου-της-finansbank-πλήρως-κεφαλαιοποιημένη-η-ετε-μετά-την-επιτυχή-αμκ-των-2,5-δισ.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα είναι αργά για Finans. Έχω πολλές αμφιβολίες αν μπορεί πλέον να την πουλήσει σε κανένα κορόιδο (καλά Άραβας θα είναι το κορόιδο αν βρεθεί).
      Ακόμη και αν βρεθεί το κορόιδο θα είναι τόσο χαμηλή η τιμή που θα εγγράψει λογιστικές ζημιές.
      Έτσι λέει ο Τάκαρος.

      Όσο για τις ζομποτράπεζες του χρόνου ο 2015 θα ξαναβγούν να ζητήσουν ΑΜΚ. Εκεί με μεγάλα reverse ίσως αξίζουν να τις δούμε (εξαιρείτε ο ΠΕΙΡαυλος, είναι εκτός συναγωνισμού), υπο την προϋπόθεση το 90% και πλέον του επενδυτικού - τζογαδορίστικου κοινού να βρίζουν και να τους φταίει η τρόικα και το κακό μνημόνιο που τότε θα έχουν ανακαλύψει τα ζόμπι είναι ζόμπι.

      Διαγραφή
    2. καλημέρα ΔΑΣΚΑΛΕ ΑΡΧΟΝΤΑ σε περιμενω για σαρδελλα ψητη στα καρβουνα βγαλε 5 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ για σαβατοκυριακο να παρουμε ένα 1.000.000,,,ευρο και να παμε σε μονιμες διακοπες ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μονο με 4,80 ευρο

      Διαγραφή
  32. Γ. Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) - Ο Φ. Κουβέλης μπορεί να είναι ο νέος πρόεδρος της Δημοκρατίας http://bankingnews.gr/video/item/146405-γ-πανούσης-δημαρ-ο-φ-κουβέλης-μπορεί-να-είναι-ο-νέος-πρόεδρος-της-δημοκρατίας.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. τι κανει το φιλαρακι μου ο κυριος


    champo εξαφανίστηκες πρεπει να τον ακους τον δασκαλο κατι περισσοτερο ξερη από μας σε περιμενω για καφε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εγω παλι κ Τακη το εχω ριξει στα αλογα. Απο το πολυ σανο που μας ταιζουν τοσο οι επιχειρηματιες, οσο και οι συνεργατες τους. Θεμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κανάκης : Παραδίδονται μαθήματα χρηστής διοίκησης!! Άψογη οικονομική κατάσταση για ακόμη ένα τρίμηνο!! Αδάμαντας στα small cap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω τώρα κάτι κύριε Βασίλη.
      Δηλαδή στον Κανάκη δεν του φταίει η τρόικα και το κακό μνημόνιο??
      ΑΙΣΧΟΣ!!!

      Με 4,2 εκατ. συνολικές υποχρεώσεις και με ταμείο 4,4 εκατ. και δάνεα ΜΗΔΕΝ που πας βρεεε κανάκη. Εδώ είναι Ελλάντα και χαλάς την πιάτσα.

      Η τρόικα φταίει. Η τρόικα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Δεν φταίω εγώ, ο άλλος φταίει. Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ έτσι έμαθε και έτσι πάει. Δυστυχώς.......

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Στέλιο γίγαντα!!!
      Αυξήθηκαν και οι εξαγωγές..βέβαια έχει πολυ δρόμο ακόμα..
      Παναγος

      Διαγραφή
    4. Ποιο το συγκριτικό πλεονέκτημα του Κανάκη έναντι του Καρέλια;
      Aν ψάχνω για τέτοιου είδος τοποθετήσεων γιατί να μη κοιτάξω και λίγο παραέξω;
      Γιατί να πάρω 1000 κανακ και όχι 13 3Μ;
      Θέλω να καταλήξω στο ότι αν ψάχνω για διαμάντια ψάχνω για το καλύτερο δεν έχουν όλα τα διαμάντια την ίδια αξία..

      Διαγραφή
    5. Aγοράζω μια μετοχή
      α)Γιατί είμαι αλογομούρης και είναι παιχνιδιάρα
      β)Η εταιρία είναι υποτιμημένη έναντι της πραγματικής της αξίας και σύντομα η στρέβλωση θα διορθωθεί.
      γ)Γουστάρω να κάθομαι και να εισπράτω μερίσματα
      δ)Τα προιόντα της στο μέλλον θ αγοράζονται σαν τρελά βλέπω μπροστά
      ε)Είναι λήντερ στον κλάδο της και τα προϊόντα της έχουν ανελαστική ζήτηση

      δεν ξέρω αν ξέχασα καμμιά επιλογή αν ναι συμπληρώστε την και εντάξτε τον ΚΑΝΑΚ σε κάποια απ αυτές.

      Διαγραφή
    6. Συμφορουμίτη Riden.....περί ορέξεως κολοκυθόπιτα λένε στο χωριό μου.....προς τι τόση επιμονή με τον Κανάκη......έτσι κρίνουν οι άλλοι και τον αγοράζουν, εσύ γιατί κόπτεσαι τόσο πολύ? Κουράζεις. Αγόρασε Καρελια εσύ αφού έτσι θέλεις.
      Astalavista

      Διαγραφή
    7. Βρε το έχω κατοχυρωμένο με κοπυραιτ το ασταλαβιστα. Θα σου κανω μήνυση για αντιποίηση αρχής. Ασε τον κοσμο να γραφει αποψεις να διαβαζουμε.

      Διαγραφή
  36. Μηπως ξερει κανεις φιλος τιποτε για τα τριμηνα της Ευπικ η και της Ικτινος? Ειδικα η τελευταια ποτε θα τα βγαλει Σαββατο 31? Ο Κυριακιδης ταχει βγαλει εδω και δυο εβδομαδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ικτινος εβγαλε αποτελεσματα..αν μπεις στο site του θα τα δεις..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  37. Κ harry πειτε το κ ετσι δεν εχω θεμα μονο που δε μ ενδιαφερει να διαμορφωσω το μελλον μου , μου αρκει το σημερα.. παντως οτι μουσικη μου βαλουνε εγω θα χορεψω ... καλη συνεχεια.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε Τάκη τη ΣΩΛΚ πως τη βλέπετε στην τωρινή τιμή 1.64 ; Καθαιρέθηκε κι αυτή με rebalancing.
    Είχατε γράψει παλαιότερα, αλλά μήπως τώρα έχει αλλάξει κάτι;
    Μου φαίνεται πάθαμε rebalancing φρενίτιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να σας πω κυρία Καλλιόπη??
      Όταν βλέπω επιχειρηματίες σαν τον Στασινό να μου λέει ότι του φταίνε οι φόροι και ότι τάχα μου αν αλλάξει έδρα η Βιοχάλκο θα βρει ευκολότερα δανεικό φθηνό χρήμα, τότε ξενερώνω τελείως.
      Ούτε για ΣΩΛΚ, ούτε για ΕΛΚΑ θέλω να ακούω. Οι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τίποτα - άρα δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ.
      Ποιόν να εμπιστευτώ?? Τον Στασινό? Που έγιναν αρνητικά τα ίδια στη ΣΙΔΜΑ, ενώ μηδενίζουν της ΕΤΕΜ και αυτός κοιμάται?? Καλά δεν βλέπει τους υπέρογκους δανεισμούς της ζομποΧΑΚΟΡ και της ΣΙΔΕΝΟΡ??
      Τι μου τσαμπουνάει τώρα για φορολογίες και σαχλαμάρες? Αυτά είναι δικαιολογίες.
      Ο άνθρωπος θέλει με δανεικά να τρέχει τις βιομηχανίες του και να έχει ως κεφάλαιο κίνησης βραχυπρόθεσμο δανεισμό.
      Έναν Τάκαρο τέτοια δεν του αρέσουν, άρα μόνο κάτω απο 1,1 θα σκεφτόμουν για ΣΩΛΚ. Μέχρι τότε αν δεν της φαλιρίσει όλες τις εταιρίες του ο Στασινό, ας κερδίσουν άλλοι. Σκασίλα μου.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κύριε Τάκη για την απάντησή σας.
      Για το κουμάρι ρώτησα και όσο για επένδυση συμφωνώ πλήρως.
      Και με το φτωχό μου μυαλό λέω ότι: αν ο ίδιος ο επιχειρηματίας δεν επενδύει σπό την τσέπη του και περιμένει από ξένες τσέπες δανεικά, εγώ γιατί να κάνω τον επενδυτή στη δική του επιχείρηση;
      Ιδίως τώρα, τέτοιες εποχές και ενώ μάλιστα απόλαυσε και τις χρυσές εποχές.

      Διαγραφή
  39. Καλησπέρα . Για να μην ξεχνάμε και την ιστορία 29 Μαίου δεν είναι η μέρα που έφυγε ο Κωστό και ήρθε ο ραπανό αλλά το τέλος ενός ιστορικού κύκλου.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%82_%281453%29

    Πολλές φορές σκέφτομαι με λύπη οτι μείναμε πίσω στο χρόνο και στις εξελίξεις λόγω αυτών των χρόνων που χάσαμε υπόδουλοι Αλλά και ελπίζω για τα καλύτερα μια και τρέχουμε να καλύψουμε το χαμένο χρόνο.

    Επιστροφή στο τώρα .Μια και πιάσαμε την κουβέντα για ελπε παραπάνω η επιστροφή εκεί στην τιμή που ξεπέρασε Τρίτη και την οδήγησε σχεδόν στα 6 ήταν "χωστική" κάργα . Το θέμα τώρα είναι επειδή γίναν όλα γρήγορα , αν τυχαία με την έξοδο απο τους δείκτες κάνει νέο χαμηλό ,σε σχέση με τα πρόσφατα χαμηλά του Μαίου τότε θα είναι χαμηλό με αποκλίσεις .Οπότε μετά οι τολμηροί θα πληρωθούν. Αυτό που έγραψε ο Μορφονιός ότι το βλέπουν όλοι ,χμμ δεν ξέρω αν ισχύει.Το ότι τα γράφουμε μεταξύ μας δεν σημαίνει οτι τα βλέπουν όλοι (και οτι συμφωνούν κιόλας) Αύριο νομίζω θα σηκώσουν πολύ σκόνη ευρωβ και ετε και θα καλύψουν τις υπόλοιπες. Επομένως είτε πίεση σ'αυτές που βγαίνουν απο το πρωί και γύρισμα δημοπρασίες είτε λαου λαου όλη μέρα και χωστικό στο τέλος.ΑΝ δεν κάτσει το bet δεν τρέχει και τίποτα και μεθαύριο μέρα είναι.ΑΝ όμως λέω αν πάρω έστω και μία στην τιμή που έγραψα,υπόσχομαι να βάζω μόνο bp απο εδώ και πέρα χιχιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως πολύ σκόνη αύριο...Σαχάρα για όσους θυμούνται το marketzone. Ως προς ΕΥΡΩΒ ειναι 125εκ μτχ απο τον FTSE-25 +350εκ μτχ απο τον MSCI δηλαδη χοντρικα 500 (!!!) Λογικά τα περισσότερα θα γίνουν σε πακκέτα στη διάρκεια της συνεδρίασης

      The end of the serial Greek index rebalancings (από Πανταλάκης ΑΧΕ-προσφορά του φίλου Ζιζάνιου)


      The end of the serial Greek index rebalancings is near, The close of Friday May 30 is the date to watch. The flows have already started from today where we see pressure in most index names while NBG and Eurobank are up, producing some buying opportunities in the heavy-weights like OTE, PPC, Piraeus and Alpha.

      Eurobank enters the FTASE25 with some 125m shares inflows and Viohalco with 600k shares. This means that the rest of the index stocks need to be sold, while there are some free-float changes in Folli Follie, AYDAP, Intralot and Eurobank Properties.

      At the same time MSCI EM rebalances and looks like +350m shares in Eurobank, +60m shares in NBG and -3.8m shares in ELPE. There are some free float related outflows in Titan (-200K shares), and inflows in Folli Follie (+120K shares).

      Finally in MSCI small caps Eydap and GEKTerna enter the index- decent amount of flows on May 30. Greek indices become banks-heavy again.

      Separately, a consensus is emerging on the possibility of this government coalition completing the full 2016 term, especially after the EU election results. This is positive for the momentun of Greek equities and going forward the focus will turn to banks, while in non-finanicals the focus will be in growth stories and especially OPAP and Jumbo, plus the special situations like PPC and EXAE.

      Διαγραφή
  40. πως τα κατάφερε η ΑΣΚΟ και αύξησε τόσο πολύ το τζίρο είναι άξιο αναφοράς..και οι πωλήσεις αυξήθηκαν στην Ελλάδα!! οι εξαγωγές μειώθηκαν..μπράβο τους..!!!
    άντε να παίξει και λίγο μπάλα στο ταμπλό!!
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε τώρα και εσείς κύριε Πανάγο.
      Μην γράφετε τέτοια και χαλάτε τον οίστρο των γραφικών τρολς που όταν βλέπουν Ελληνική εταιρία να πηγαίνει κατά διαόλου λένε ότι φταίει η τρόικα και το κακό μνημόνιο. Μην τους χαλάτε την παραμύθα!!!

      Αν είχαμε την πλειοψηφία των εισηγμένων μας να ήταν σαν τους Καρέλιδες, τις Γέβκες, τις ΑΣΚΟ, Κανάκιδες και αρκετούς άλλους , τότε δεν θα είχαμε σαν χώρα αυτό το χάλι που έχουμε, ούτε θα είχαμε τόσους Ελληναράδες φαφλατάδες ανάμεσα μας.

      Το μόνο που με χαλάει με την ΑΣΚΟ, το έχω ξαναπεί είναι ότι έχει παρκάρει 1,7 εκατ. σε ομόλογα ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και σε αμοιβαία κεφάλαια Templeton - Bnp Paribas

      Διαγραφή
  41. Goldman Sachs - μέσα σε όλα. Αλλά τι νομίζετε ορισμένοι - ότι τάχα μου οι χρηματαγορές δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο?????

    Ποιος θα κερδίσει το μουντιάλ
    Η Bραζιλία αποτελεί το ακλόνητο φαβορί του τουρνουά, με 48,5% πιθανότητα να κερδίσει το κύπελλο, προβλέπει η GS. Ακολουθεί η Αργεντινή με πιθανότητα 14,1%. Γιατί δεν είναι «ξεγραμμένη» η Ελλάδα. Η χρυσή εντεκάδα.

    http://www.euro2day.gr/news/world/article/1219241/goldman-sachs-poios-tha-kerdisei-to-moyntial.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Βρεεεεεεεεεεεεεε γκουρούδες αυτή η Ελληνική Βιομηχανία Ζαχάρεως τι χάλι είναι αυτό???
    Πάει και αυτή!!!!!!!!!!!
    Της έφταιγε η κρίση και το κακό μνημόνιο.
    Ξυπνάτε Ελληναράδες και αφήστε τις μπούρδες με τους τάχα μου σωτήρες που θα σας φτιάξουν τα πράματα δίχως πόνο και κόπο.
    Η Ελλάδα τώρα πληρώνει τα γραμμάτια της δεκαετίας του 1980 και η ΕΒΖ τις λογικές εκείνης της οικονομικής πολιτικής. Τώρα ορισμένοι επειδή είστε μαγκάκια θα σκεφτείτε ότι τάχα μου φταίνε οι επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διαφοροποίηση στην Εθνική ποσόστωση.

    ΟΚ ότι θέλετε πιστέψτε. Και τον Τάκαρο να πιστέψετε , που τώρα σας λέει, ότι θα προσγειωθεί ένα ελικόπτερο στην ταράτσα του για να τον παραλάβει και να τον πάει στην εργασία του. Σιγά μην κάτσω να μποτιλιαριστώ στους δρόμους.

    Επειδή η παραμύθα στην Ελλάδα έχει τελειώσει και τα ψέματα είναι πλέον κοντά σας λέω μόνο τούτο. Την ΕΒΖ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!! Κανείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μην παραμυθιάζεστε λοιπόν.
    Εσείς τώρα ξέρετε. Να πάτε στους καφενέδες και στα διάφορα φόρα και να γράφετε τις μπούρδες σας και να σας διαβάζουμε να γελάμε. Όμως λεφτά μην βάζετε στις χρηματαγορές γιατί είστε άσχετοι και με τις μπούρδες δεν θα βάψετε αυγά.

    ΕΒΖ τέρμα. Λουκέτο!!!!!!!!
    Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα για να γίνει το μπορντέλο - μοντέλο, αλλά οι Ελληναράδες δεν θέλουν αλλαγές ---> χαιρετάτε μου τον πλάτανο
    Αιωνίιιιιιιιιιια η μνήμη - αιωνίαααααααααα η μνήμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άλλοι ήθελαν, για την ΕΒΖ, ακατέβατα 3 ευρώ το κομμάτι.
      ξυπνάτεεεεε βρεεεεεεε.
      Ουδείς θέλει να βλέπει την Ελλάδα. Ουδείς παίρνει στα σοβαρά αυτό το κωλοχανείο.
      Είναι δυνατόν να έρθει κάποιος σοβαρός ξένος στην Ελλάδα, να μπλέξει με την ΕΒΖ , τα κωλοεργοστάσια της, τους συνδικάλες του κερατά, τους κακομαθημένους αγρότες που πρέπει να επιδοτηθούν για να βάλουν τεύτλα και μετά να έχει όλη την προοδευτουριά της Ελλάδος στην κεφάλα του και να του κλείνουν τα εργοστάσια με απεργίες και κινητοποιήσεις???

      Σκεφτείτε!!!!!!!!!!!!!!
      Ούτε ένας.

      Διαγραφή
    2. Προσέξτε!!!
      Για την παραγωγή ζάχαρης ο Όμιλος διαθέτει 3 εργοστάσια στην Ελλάδα (Πλατύ Ημαθίας, Σέρρες και Ορεστιάδα) και δύο στη Σερβία (AD Fabrika Secera Sajkaska Zabalj και AD Fabrica Secera Crvenka).

      Προσέξτε τώρα
      ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ ΑΕ : μόνιμο προσωπικό 262 + εποχικό 31 = 293
      AD FABRICA SECERA SAJKASKA : μόνιμο προσωπικό 175 + εποχικό 44 = 219
      AD FABRICA SECERA CRVENKA : μόνιμο προσωπικό 202 + εποχικό 72 = 274

      Δηλαδή τα 3 ελληνικά εργοστάσια έχουν περίπου το ίδιο προσωπικό με καθένα απο τα 2 ζαχαρουργεία της Σερβίας. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι τα Ελληνικά εργοστάσια υπολειτουργούν και δεν τα θέλει κανείς, τότε δεν μπορώ να σας πείσω.
      Είναι ασύμφορο για την εταιρία να παράγει ζάχαρη στην Ελλάδα.
      Έχει υψηλά κόστη στην Ελλάδα, γιαυτό έχει ζημιές απο τα μικτά κέρδη.

      Οι λόγοι που οδηγούν στο υψηλό κόστος παραγωγής ζάχαρης είναι κυρίως η μικρή παραγωγή σε συνδυασμό με τις τιμές τεύτλων, την λειτουργία και των τριών εργοστασίων και των σταθερών λειτουργικών εξόδων της εταιρίας.

      Όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι τίποτα δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα, τότε ας γράφει ότι θέλει στα φόρα και ας βγάζει διαγγέλματα στους καφενέδες, μόνο να μην βάζει τα λεφτά του στις χρηματαγορές γιατί τις ανοησίες του θα τις πληρώσει χρυσές. Δηλαδή θα του πάρουν τα σώβρακα!!!

      Διαγραφή
  43. ΙΚΤΙΝΟΣ : Μήπως γνωρίζει κανείς τι αφορά το κονδύλιο λοιπά λειτουργικά έξοδα 398,667 ευρώ 1ο τρίμηνο 2014 έναντι 67,075 του 1ου τριμήνου του 2013? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη
      Ότι απομειώσεις έβαζε στο τέταρτο τρίμηνο, αυτή την φορά τις έβαλε στο Α΄τρίμηνο για να ξεμπλέξουμε.
      250 χιλιάδες είναι απο το φόρο του 10% της ενεργειακής παραγωγής και τα υπόλοιπα προβλέψεις και απομειώσεις. Τα έβαλε όλα και ξεμπερδέψαμε

      Διαγραφή
    2. Πηγαίνετε και στις χρηματοροές και δείτε ότι 157 χιλιάδες αντιλογίζονται. Αυτά τα 157 χιλιάρικα είναι υποτίμηση της επένδυσης στη Σητεία (Latirus).

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη, ευχαριστώ θερμά για την απάντηση. Οπότε μας μένουν 3 τρίμηνα καθαρά!! χωρίς άλλες απομειώσεις λογικά.

      Διαγραφή
    4. Κυριε Τακη καμια ιδεα γιατι συνεχως αυξανει τα αποθεματα( εχουν φθασει στα 12,5εκ απο 11,5 τελος χρονιας) ενω αποτι εβλεπα η αλλη εισηγμενη εταιρια μαρμαρου στο τελ. τριμηνο του 2013 τα μειωσε κατα 5εκ αν θυμαμαι καλα, πραγμα που εκτοξευσε και την εκτακτη κερδοφορια της. Αλκης

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂