Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Α΄Φάση - Παγκόσμιο κύπελλο 1990 (Ιταλία)

Για την διοργάνωση του 1990 δήλωσαν ενδιαφέρον 4 χώρες. Οι 4 χώρες ήταν η Αγγλία, Ιταλία, Ελλάδα και Σοβιετική Ένωση. Οι τέσσερις προτάσεις εξετάστηκαν από την FIFA με την τελική απόφαση να τοποθετείται μέσα στο 1984. Στις αρχές, όμως, εκείνης της χρονιάς η χώρα μας και η Αγγλία αποσύρθηκαν από τη διεκδίκηση και εν τέλει το μποϋκοτάζ της ΕΣΣΔ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, λίγο πριν την ανακοίνωση της διοργανώτριας χώρας, επηρέασε την τελική απόφαση.
Στις 19 Μαΐου του 1984 η Ιταλία κέρδισε τη μάχη και έγινε έτσι η δεύτερη χώρα που διοργάνωνε για δεύτερη φορά τελική φάση Μουντιάλ. Αν οι Σοβιετικοί είχαν μερικές ελπίδες να το διοργανώσουν , τις έχασαν όταν έκαναν το μποϋκοτάζ στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1984  (11-5 οι ψήφοι).

Η Ιταλία άρχισε να προετοιμάζεται πυρετωδώς. Όλα τα γήπεδα ανακαινίστηκαν και δύο νέα κατασκευάστηκαν το «Ντελε Άλπι» και το «Σαν Νικολα» του Μπάρι. Το κόστος δεν ήταν μόνο οικονομικό αφού αρκετοί εργάτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών.
Οι εργασίες για τα δώδεκα γήπεδα της διοργάνωσης (δύο καινούργια –"Ντέλε Αλπι", "Σαν Νίκολα", και δέκα ανακαινίσεις) κόστισαν περίπου 650.000.000 σημερινά ευρώ, ήτοι πολύ πάνω από τον προϋπολογισμό.


24 χώρες κέρδισαν την πρόκριση στην τελική φάση, μεταξύ των οποίων οι "πρωτάρες" Κόστα Ρίκα, ΕΙΡΕ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι ΗΠΑ επέστρεφαν σε Μουντιάλ μετά από 40 χρόνια απουσίας κι έχοντας εξασφαλίσει την διοργάνωση του επόμενου τουρνουά, το 1994.


φού υπερίσχυσαν Γιουγκοσλαβία και Σκοτία
Μεγάλη έκπληξη, στην Ευρώπη, ήταν ο αποκλεισμός της Γαλλίας, αφού, στον προκριματικό όμιλο, υπερίσχυσαν Γιουγκοσλαβία και Σκοτία.
Στη Ν. Αμερική δεν υπήρξαν εκπλήξεις, υπήρξε όμως ένα πολύ μεγάλο σκάνδαλο. Ένα εισιτήριο παιζόταν μεταξύ της Βραζιλίας και της Χιλής. Η τελευταία χρειαζόταν νίκη με 2 γκολ διαφορά στο τελευταίο της παιγνίδι με τη «σελεσάο» αλλά ο αγώνας του Ρίο ντε Τζανέιρο βρισκόταν ήδη στο 65ο λεπτό και η Βραζιλία προηγείτο με 1-0. Ξαφνικά σκάει μια φωτοβολίδα δίπλα στον τερματοφύλακα και αρχηγό της Χιλής, Ρόχας. Αυτός πέφτει κάτω ματωμένος και μεταφέρεται εκτός γηπέδου από τους συμπαίκτες του. Οι Χιλιανοί υποστηρίζουν ότι δεν είναι σε θέση να συνεχίσουν επειδή φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Προφανής στόχος τους είναι να τιμωρηθεί η Βραζιλία για να κερδίσουν την πρόκριση. Δυστυχώς γι’ αυτούς έγινε το αντίθετο. Το βίντεο του αγώνα έδειξε ότι η φωτοβολίδα δεν χτύπησε τον Ρόχας και ο τελευταίος προσποιήθηκε τραυματισμό. Η FIFA απέκλεισε τη Χιλή και από το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο ενώ τιμώρησε με ισόβιο αποκλεισμό τον Ρόχας και αρκετούς γιατρούς και αξιωματούχους για το σκηνοθετημένο κόλπο. Έτσι δεν έσπασε το σερί των συνεχών εμφανίσεων της Βραζιλίας στα τελικά.

Το Mundial του 1990 ήταν μία από τις χειρότερες διοργανώσεις από πλευράς θεάματος, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Σημειώθηκε ο χαμηλότερος μέσος όρος τερμάτων ανά αγώνα (2,21 γκολ) και σε 52 ματς βγήκαν 164 κίτρινες κάρτες (η Αργεντινή είχε 22) και 16 κόκκινες (ρεκόρ), δύο εξ αυτών στον τελικό (πρώτες αποβολές σε τελικό). 

Τα τελευταία επτά παιχνίδια του τουρνουά δεν κρίθηκαν από κανονική φάση, αλλά είτε από πέναλτι που καταλογίστηκε, είτε από τη διαδικασία των πέναλτι. Οι ομάδες στα νοκ άουτ προσπαθούσαν να στείλουν τα παιχνίδια στα πέναλτι και να μην ρισκάρουν νωρίτερα. 

Το ΕΙΡΕ έφτασε στα προημιτελικά δίχως να έχει νικήσει σε κάποιο ματς, φέρνοντας συνεχώς ισοπαλία, μέχρι να ηττηθεί από την Ιταλία, ενώ η Αργεντινή έφτασε στον τελικό έχοντας σκοράρει μόλις 5 φορές. Η απουσία θεάματος και η υπεροχή των αμυντικών τακτικών οδήγησε τη FIFA στη λήψη μέτρων, με την εισαγωγή του κανονισμού της απαγόρευσης της πάσας προς τον τερματοφύλακα, η οποία τέθηκε σε ισχύ στο επόμενο Μουντιάλ, καθώς και της απονομής τριών βαθμών αντί δύο για τη νίκη, ώστε να επιβραβευτεί το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το σύστημα διεξαγωγής παρέμεινε ίδιο με αυτό του 1986 - προκρίνονται στην επόμενη φάση οι δύο πρώτες των 6 ομίλων και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.

Στον 1ο όμιλο οι οικοδεσπότες Ιταλοί ένιωθαν την τεράστια πίεση του κόσμου για την κατάκτηση του τρίτου τίτλου τους. 
Στο πρώτο παιχνίδι της, η Ιταλία επέστρεψε στο επιθετικό ποδόσφαιρο και το έδειξε στο πρώτο ματς με την Αυστρία. Παρά το γεγονός ότι το γκολ της νίκης (1-0) άργησε να έρθει (78’ με τον Σαλβατόρε Σκιλάτσι ο οποίος είχε μπει στο γήπεδο 4 λεπτά νωρίτερα) η Ιταλία έτριξε από την αρχή τα δόντια στους αντιπάλους της. 


Για τις ΗΠΑ ήταν επιτυχία και μόνο η πρόκριση στα τελικά που εξυπηρετούσε τη «διαφήμιση» εν όψει του μουντιάλ του 1994 που είχαν ήδη αναλάβει. Πριν τη διοργάνωση ο τεχνικός της Μπομπ Γκάνσλερ είχε πει ότι η ομάδα του θα έχανε στον τελικό από την Ιταλία και μάλιστα στα … πέναλτι !!!!!
Οι Τσεχοσλοβακία τους συντρίβουν με 5-1 (με χατ τρικ του Σκούχραβι) και τους προσγειώνουν στην σκληρή πραγματικότητα. 


Οι Αμερικάνοι, στο παιγνίδι με τους Ιταλούς , έσφιξαν την άμυνά τους αλλά οι οικοδεσπότες πήραν αυτό που ήθελαν (1-0). 
Με το ίδιο σκορ επιβλήθηκε και η Τσεχοσλοβακία της Αυστρίας και έτσι Ιταλοί και Τσεχοσλοβάκοι πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε και την πρώτη θέση (2-0 τους Τσέχους) ενώ η Αυστρία πέτυχε τη νίκη της παρηγοριάς (2-1 τις ΗΠΑ) και κατέλαβε την τρίτη θέση. 


Μια Ρολς Ροϋς ήταν το δώρο που έκανε ένας εμίρης στον Κ. Μπουμπάρακ ο οποίος πέτυχε το γκολ των Εμιράτων στο 1-5 από τη Δ. Γερμανία. Όταν ο Ρομπέρτο Μπάτζο πληροφορήθηκε το πριμ που εισέπραξε ο Άραβας ποδοσφαιριστής δήλωσε «Αν σκοράρω θα είμαι ευτυχής αν μου χαρίσουν ένα ποδήλατο». Στο επόμενο παιγνίδι της «σκουάντρα ατζούρα» ο Μπάτζιο σκόραρε το 2ο γκολ σε βάρος της Τσεχοσλοβακίας. Το πρωινό μετά τον αγώνα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ιταλική ομοσπονδία Ποδηλασίας που τον καλούσε να πάρει όποιο ποδήλατο επιθυμεί!!! - See more at: http://www.sombrero.gr/2010/06/1990-ita%ce%bb%ce%b9%ce%b1/#sthash.UA5GbHiC.dpuf
Μια Ρολς Ροϋς ήταν το δώρο που έκανε ένας εμίρης στον Κ. Μπουμπάρακ ο οποίος πέτυχε το γκολ των Εμιράτων στο 1-5 από τη Δ. Γερμανία. Όταν ο Ρομπέρτο Μπάτζο πληροφορήθηκε το πριμ που εισέπραξε ο Άραβας ποδοσφαιριστής δήλωσε «Αν σκοράρω θα είμαι ευτυχής αν μου χαρίσουν ένα ποδήλατο». Στο επόμενο παιγνίδι της «σκουάντρα ατζούρα» ο Μπάτζιο σκόραρε το 2ο γκολ σε βάρος της Τσεχοσλοβακίας. Το πρωινό μετά τον αγώνα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από την Ιταλική ομοσπονδία Ποδηλασίας που τον καλούσε να πάρει όποιο ποδήλατο επιθυμεί!!!

O Ομάν Μπιγίκ δίνει στο 67' την νίκη στο Καμερούν απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή.

Στο δεύτερο όμιλο το Καμερούν έγινε η μοναδική ομάδα που πρώτευσε σε όμιλο Μουντιάλ, έχοντας αρνητική διαφορά τερμάτων.
Στην πρεμιέρα του Μουντιάλ του 1982, ως κάτοχοι της προηγούμενης διοργάνωσης, οι Αργεντινοί είχαν χάσει επίσης με 1-0 από μία ομάδα-έκπληξη, το Βέλγιο. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία, αφού ηττήθηκαν 1-0 από το Καμερούν.  Η επιτυχία της αφρικάνικης ομάδας που είχε ομοσπονδιακό τεχνικό τον σοβιετικό Βαλερί Νεπομνιάσκι ήταν τεράστια αν αναλογιστεί κανείς ότι πέτυχε το γκολ ενόσω αγωνιζόταν με δέκα παίκτες και τελείωσε την αναμέτρηση με εννιά.


Η Σ. Ένωση ξεκίνησε δυναμικά το ματς με τη Ρουμανία, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες με τους Προτάσοφ, Ζαβάροφ, Αλείνικοφ, όμως οι Ρουμάνοι πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Λάκατους (το πέναλτι πάντως από το οποίο προήλθε το 2ο γκολ ήταν ανύπαρκτο).


Στη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου η Αργεντινή αντιμετωπίζει τη Σοβιετική Ένωση και δεν πρέπει να χάσει, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα αποκλειόταν πρόωρα.
Ο Αργεντινός ομοσπονδιακός προπονητής Κάρλος Μπιλάρδο είπε για τον αγώνα της ομάδας του με τους Σοβιετικούς ότι ήταν ο πρώτος της τελικός. Δεν είχε και άδικο αφού όποια ομάδα έχανε θα βρισκόταν εκτός 2ης φάσης. 

Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν με αρκετές αλλαγές και σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη μέρα ούτε για τους δύο τερματοφύλακες, ούτε για το διαιτητή. Ο Ρινάτ Ντασάεφ έμεινε εκτός ομάδας, σίγουρα όχι το καλύτερο δώρο για τα 31α του γεννέθλια. Όσο για τον Νέρι Πούμπιδο ήταν πολύ χειρότερα. Σε σύγκρουση με τον συμπαίκτη του Ολαρτικοετσέα έσπασε το πόδι του και είπε … «αντίο καριέρα»!


Maradonna showing that he can use his right arm. The referee, in perfect position, did not award a penalty.

Ο διαιτητής ήταν ο έμπειρος Ερικ Φρέντρικσον. Ο Μαραντόνα , είχε συνηθίσει να σκοράρει με το χέρι και το ξανάκανε. Αυτή τη φορά ο Ντιέγκο Μαραντόνα χρησιμοποίησε το δεξί του χέρι του, για να σταματήσει ένα βέβαιο γκολ των Σοβιετικών. Ο Σουηδός διαιτητής  δεν αντιλήφθηκε τη φάση και η "αλμπιτσελέστε" τελικώς νίκησε με 2-0. Μετά τον αγώνα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βραζιλίας, Σεμπαστιάο Λαζαρόνι, δήλωσε ειρωνικά: 
"Είναι πολύπλευρος παίκτης ο Μαραντόνα. 
Μπορεί να σημειώνει γκολ με το αριστερό χέρι και να τα πιάνει με το δεξί".

Η Αργεντινή επικράτησε 2-0 και συνέχισε να ελπίζει.


Το Καμερούν έχοντας κάνει την μεγάλη έκπληξη στην πρεμιέρα με τη νίκη του επί της "αλμπιτσελέστε"  στη συνέχεια αντιμετωπίζει τη Ρουμανία. Το Καμερούν εξασφάλισε την πρόκριση νικώντας 2-1 τη Ρουμανία. Στο 75’ και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 0-0 ο Ροζέ Μιλά μπήκε στο γήπεδο και σε ηλικία 38 ετών έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία της τελικής φάσης σκοράροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του.


Η Σοβιετική Ένωση έδειξε πολύ αργά το καλό της πρόσωπο συντρίβοντας με 4-0 το Καμερούν την τελευταία αγωνιστική. Δεν αρκούσε όμως, αφού Αργεντινή και Ρουμανία βολεύτηκαν με το ισόπαλο 1-1 και πέρασαν στη β’ φάση, η Ρουμανία για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Η πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή προκρίθηκε από την τρίτη θέση του 2ου ομίλου.


Στον 3ο όμιλο η Βραζιλία, με διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, σημείωσε τρεις νίκες, όλες δύσκολες.
Στην πρώτη αγωνιστική, του ομίλου, η Βραζιλία ξεκίνησε με 2-1 επί της Σουηδίας.


H Σκοτία, όπως έκανε σε όλα τα Μουντιάλ που έλαβε μέρος, πάτησε το κουμπί της αυτοκαταστροφής. Η Κόστα Ρίκα την κέρδισε 1-0 την ώρα που οι Σκοτσέζοι έχαναν τον καλύτερο αμυντικό τους Ρίτσαρντ Γκάφ που επέστρεψε στην πατρίδα τραυματίας. 


Στον επόμενο αγώνα της,  η Βραζιλία νικά με μόλις 1-0 και την Κόστα Ρίκα εξασφαλίζοντας την πρόκριση την ώρα που οι Σκοτσέζοι διατηρούσαν κάποιες ελπίδες με το 2-1 επί της Σουηδίας. 


Με δεδομένο ότι η Βραζιλία θα νικούσε την Σκωτία η Σουηδία αν επικρατούσε της Κόστα Ρίκα, με οποιοδήποτε σκορ, τότε αυτή θα προκρινόταν ως δεύτερη απο αυτόν τον όμιλο.  Όλα όμως τελείωσαν την τελευταία αγωνιστική όταν η αποφασιστική Κόστα Ρίκα ανέτρεψε το 0-1 και επιβλήθηκε 2-1 της Σουηδίας και προκρίνεται ως δεύτερη απο τον όμιλο, πίσω απο τη Βραζιλία.


Την ίδια στιγμή η Σκοτία απείχε 8 λεπτά από την πρόκριση (θα προκρινόταν ως καλύτερη τρίτη) με το 0 - 0 με τη Βραζιλία, όμως για ακόμα μια φορά δεν τα κατάφερε και το γκολ του Μίλερ στο 82’ την απέκλεισε.


Στον 4ο όμιλο σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ, ωστόσο αυτό συνέβη χάρη στην παρουσία των αδύναμων Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Χάρη σε αυτά προκρίθηκαν τόσο η Δυτική Γερμανία ως πρωτοπόρος, όσο και η Γιουγκοσλαβία με την Κολομβία. 

Το τείχος του Βερολίνου είχε πέσει έξι μήνες νωρίτερα όμως οι δύο Γερμανίες δεν είχαν ακόμα ενοποιηθεί. Έτσι στο Μουντιάλ συμμετείχαν μόνο δυτικογερμανοί παίκτες.

Η Δ. Γερμανία ξεκίνησε δυναμικά και συνέτριψε 4-1 τους «πλάβι», δείχνοντας ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου.


Την δεύτερη αγωνιστική η Γιουγκοσλαβία νίκησε την Κολομβία πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0, ενώ


οι Γερμανοί συντρίβουν με 5 - 1 τα Αραβικά Εμιράτα και έτσι εξασφαλίζουν την πρώτη θέση του ομίλου. 


Οι Γερμανοί χαλάρωσαν στο τρίτο ματς με τους Κολομβιανούς αλλά οι τελευταίοι χρειάστηκαν ένα γκολ στις καθυστερήσεις (1-1) για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους.


Τα Εμιράτα γνώρισαν τρεις ήττες και δεν πρόσφεραν τίποτα σε αντίθεση με την Κόστα Ρίκα.  
Στο τελευταίο τους παιχνίδι συντρίβονται και απο την Γιουγκοσλαβία του Ίβιτσα Όσιμ με σκορ 4 - 1.
Τελικός απολογισμός για τα Η.Α.Ε. 0 βαθμοί και τέρματα 2 - 11. Ήταν η χειρότερη ομάδα αυτού Μουντιάλ.


Στον 5ο όμιλο το Βέλγιο ξεκίνησε νικηφόρα επί των Κορεατών (2-0) ενώ Ουρουγουάη (έχασε και πέναλτυ) και Ισπανία έμειναν στο 0-0.


Την δεύτερη αγωνιστική, το χατ τρικ του Μίτσελ χάρισε στους Ισπανούς τη νίκη (3-1) επί της Νότιας  Κορέας (η οποία πέτυχε το πρώτο της γκολ στο θεσμό, υπομένοντας 46 χρόνια) ενώ 


το Βέλγιο εξασφάλισε την πρόκριση με το ίδιο σκορ απέναντι στην Ουρουγουάη. 


Την τελευταία αγωνιστική Ισπανία και Βέλγιο, στον μεταξύ του αγώνα, μονομάχησαν για την πρωτιά του ομίλου με τους Ισπανούς να την κατακτούν με τη νίκη του με σκορ 2-1.


Η Ουρουγουάη σε ένα κάκιστο παιχνίδι απέναντι στην Νότια Κορέα προκρίνεται ως τρίτη του ομίλου μετά από νίκη πρόκριση στις καθυστερήσεις κόντρα στους Ασιάτες.


Ο 6ος όμιλος ήταν ένας από τους πιο "κλειστούς" στην ιστορία του Μουντιάλ, αφού καμία ομάδα δεν σκόραρε πάνω από μία φορά σε ένα ματς και σημειώθηκε μόλις μία νίκη, της Αγγλίας επί της Αιγύπτου (επανεμφάνιση μετά το 1934), η οποία έχρισε πρωτοπόρα τα "λιοντάρια".

Την πρώτη αγωνιστική η Αγγλία ήρθε ισόπαλη με την Ιρλανδία 1 - 1 


και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ολλανδία  παραχώρησε ισοπαλία, επίσης με σκορ 1 - 1, στην Αίγυπτο.  


Την δεύτερη αγωνιστική όλα έμειναν στο μηδέν.
Ιρλανδία - Αίγυπτος 0 - 0 και Αγγλία - Ολλανδία 0 - 0
Έτσι και οι τέσσερις ομάδες είναι ισόβαθμες έχοντας απο 2 βαθμούς και τέρματα 1 υπέρ και ένα κατά. 


Την τρίτη αγωνιστική η Αγγλία κατάφερε να κερδίσει με 1-0 την Αίγυπτο και να προκριθεί ως πρώτη. 


Ολλανδία και Έιρε εκμεταλλεύονται την ήττα της Αιγύπτου και παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Επειδή Έιρε και Ολλανδία είχαν ακριβώς τα ίδια στατιστικά σε τέρματα και βαθμούς, η παγκόσμια ομοσπονδία διενήργησε κλήρωση για την κατάληψη των δύο θέσεων, που βέβαια επηρέασε και το επερχόμενο πρόγραμμα. 
Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατόπιν κληρώσεως καταλαμβάνει την τρίτη θέση του ομίλου και έτσι στην φάση των 16 θα ζευγαρώσει με την Δυτική Γερμανία.



1ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ιταλία 3 3 0 0 4 0 +4 6
Τσεχοσλοβακία 3 2 0 1 6 3 +3 4
Αυστρία 3 1 0 2 2 3 -1 2
ΗΠΑ 3 0 0 3 2 8 -6 0
9/6/1990
21:00
Ιταλία 1 – 0 Αυστρία Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης, Ρώμη
Θεατές: 73.303
Διαιτητής: Ζοζέ Ρομπέρτο Ράιτ 
Σαλβατόρε Σκιλάτσι  78'


10/6/1990
17:00
ΗΠΑ 1 – 5 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι , Φλωρεντία
Θεατές: 33.266
Διαιτητής: Κουρτ Ρετλισμπέργκερ 
Πόλ Καλιτζιούρι  61'
Τόμας Σκούχραβι  25'  78'
Μίχαλ Μπίλεκ  39' πεν
Ίβαν Χάσεκ  50'
Μίλαν Λούχοβι  90'

14/6/1990
21:00
Ιταλία 1 – 0 ΗΠΑ Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης, Ρώμη
Θεατές: 73.423
Διαιτητής: Εδγάρδο Κοδεσάλ 
Τζιουσέπε Τζιανίνι  11'


15/6/1990
17:00
Αυστρία 0 – 1 Τσεχοσλοβακία Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι , Φλωρεντία
Θεατές: 38.962
Διαιτητής: Τζορτζ Σμιθ 


Μίχαλ Μπίλεκ  30' πεν

19/6/1990
21:00
Αυστρία 2 – 1 ΗΠΑ Στάδιο Αρτέμιο Φράνκι , Φλωρεντία
Θεατές: 34.857
Διαιτητής: Τζαμάλ Αλ Σαρίφ 
Άντρεας Όργκις  52'
Γκέρχαρντ Ρόνταξ  65'

Μπρους Μάρεϊ  85'

19 June 1990
21:00
Ιταλία 2 – 0 Τσεχοσλοβακία Ολυμπιακό Στάδιο Ρώμης, Ρώμη
Θεατές: 73.303
Διαιτητής: Ζοέλ Κινιού 
Σαλβατόρε Σκιλάτσι  9'
Ρομπέρτο Μπάτζιο  78'



2ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Καμερούν 3 2 0 1 3 5 -2 4
Ρουμανία 3 1 1 1 4 3 +1 3
Αργεντινή 3 1 1 1 3 2 +1 3
ΕΣΣΔ 3 1 0 2 4 4 0 2
8/6/1990
18:00
Αργεντινή 0 – 1 Καμερούν Γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, Μιλάνο
Θεατές: 73.780
Διαιτητής: Μισέλ Βοτρό 


Φρανσουά Ομάν Μπιγίκ  67'

9/6/1990
17:00
ΕΣΣΔ 0 – 2 Ρουμανία Στάδιο Σαν Νίκολα, Μπάρι
Θεατές: 42.907
Διαιτητής: Χουάν Ντανιέλ Καρδελλίνο 


Μάριους Λάκατους  42'  57' πεν.

13/6/1990
21:00
Αργεντινή 2 – 0 ΕΣΣΔ Στάδιο Σαν Πάολο, Νάπολη
Θεατές: 55.759
Διαιτητής: Έρικ Φρέντρικσον 
Πέδρο Τρόγλιο  27'
Χόρχε Μπουρουτσάγα  79'



14/6/1990
17:00
Καμερούν 2 – 1 Ρουμανία Στάδιο Σάν Νίκολα, Μπάρι
Θεατές: 38.687
Διαιτητής: Ερνάν Σίλβα 
Ροζέ Μίλλα  76'  86'
Γκαβρίλ Μπάλιντ  88'

18/6/1990
21:00
Αργεντινή 1 – 1 Ρουμανία Στάδιο Σαν Πάολο, Νάπολη
Θεατές: 52.733
Διαιτητής: Κάρλος Σίλβα Βαλέντε 
Πέδρο Μονσόν  63'
Γκαβρίλ Μπάλιντ  68'

18/6/1990
21:00
Καμερούν 0 – 4 ΕΣΣΔ Στάδιο Σάν Νίκολα, Μπάρι
Θεατές: 37.307
Διαιτητής: Ζοζέ Ρομπέρτο Ράιτ 


Όλεγκ Προτάσοφ  20'
Αντρέι Ζιγμαντόβιτς  29'
Αλεξάντερ Ζαβάροβ  55'
Ίγκορ Ντομπροβόλσκι  63'

3ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Βραζιλία 3 3 0 0 4 1 +3 6
Κόστα Ρίκα 3 2 0 1 3 2 +1 4
Σκωτία 3 1 0 2 2 3 -1 2
Σουηδία 3 0 0 3 3 6 -3 0
10/6/1990
21:00
Βραζιλία 2 – 1 Σουηδία Στάδιο Ντέλε Άλπι, Τορίνο
Θεατές: 62.628
Διαιτητής: Τούλιο Λανέζε 
Καρέκα  40'  63'
Τόμας Μπρόλιν  79'

11/6/1990
17:00
Κόστα Ρίκα 1 – 0 Σκωτία Στάδιο Λουίτζι Φερράρις, Γένοβα
Θεατές: 30.867
Διαιτητής: Χουάν Κάρλος Λουστό 
Χουάν Καγιάσο 49'


16/6/1990
17:00
Βραζιλία 1 – 0 Κόστα Ρίκα Στάδιο Ντέλε Άλπι, Τορίνο
Θεατές: 58.007
Διαιτητής: Νετζί Τζουινί 
Μύλερ  33'


16/6/1990
21:00
Σκωτία 2 – 1 Σουηδία Στάδιο Λουίτζι Φερράρις, Γένοβα
Θεατές: 31.823
Διαιτητής: Κάρλος Μασιέλ 
Στιούαρτ ΜακΚόλ  10'
Μο Τζόνστον  80' πεν

Γκλεν Στρόμπεργκ 86'

20/6/1990
21:00
Βραζιλία 1 – 0 Σκωτία Στάδιο Ντέλε Άλπι, Τορίνο
Θεατές: 62,502
Διαιτητής: Χέλμουτ Κολ 
Μύλερ  82'


20 June 1990
21:00
Σουηδία 1 – 2 Κόστα Ρίκα Στάδιο Λουίτζι Φερράρις, Γένοβα
Θεατές: 30,223
Διαιτητής: Ζόραν Πέτροβιτς 
Τζόνι Έκστρομ  32'
Ρόγιερ Φλόρες  75'
Ερνάν Μέντφορντ  88'

4ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Γερμανία 3 2 1 0 10 3 +7 5
Γιουγκοσλαβία 3 2 0 1 6 5 +1 4
Κολομβία 3 1 1 1 3 2 +1 3
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 3 0 0 3 2 11 -9 0
9/6/1990
17:00
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 0 – 2 Κολομβία Στάδιο Ρενάτο Ντάλλ' Αρα, Μπολόνια
Θεατές: 30.791
Διαιτητής: Τζορτζ Κόρτνεϊ 


Μπερνάρδο Ρεδίν  50'
Κάρλος Βαλντερράμα  85'

10/6/1990
21:00
Γερμανία 4 – 1 Γιουγκοσλαβία Γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, Μιλάνο
Θεατές: 74,765
Διαιτητής: Πέτερ Μίκελσεν 
Λόταρ Ματέους  28'  65'
Γιούργκεν Κλίνσμαν  39'
Ρούντι Φέλερ  71'

Ντάβορ Γιόζιτς  55'

14/6/1990
17:00
Γιουγκοσλαβία 1 – 0 Κολομβία Στάδιο Ρενάτο Ντάλλ' Αρα, Μπολόνια
Θεατές: 32,257
Διαιτητής: Λουίτζι Ανιόλιν 
Ντάβορ Γιόζιτς  75'


15/6/1990
21:00
Γερμανία 5 – 1 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, Μιλάνο
Θεατές: 71,169
Διαιτητής: Αλεξέι Σπίριν 
Ρούντι Φέλερ  35'  75'
Γιούργκεν Κλίνσμαν  36'
Λόταρ Ματέους  47'
Ούβε Μπάιν  59'

Χαλίντ Ισμαίλ  46'

19/6/1990
17:00
Γερμανία 1 – 1 Κολομβία Γήπεδο Τζιουζέπε Μεάτσα, Μιλάνο
Θεατές: 72,510
Διαιτητής: Άλαν Σνόντι 
Πιέρ Λιτμπάρσκι  89'
Φρέδι Ρινκόν  90'

19/6/1990
17:00
Γιουγκοσλαβία 4 – 1 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Στάδιο Ρενάτο Ντάλλ' Αρα, Μπολόνια
Θεατές: 27,833
Διαιτητής: Σχιζούο Τακάντα 
Σάφετ Σούσιτς  5'
Ντάρκο Πάντσεβ  9'  46'
Ρόμπερτ Προσινέτσκι  90'

Αλί Θανί  22'

5ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Ισπανία 3 2 1 0 5 2 +3 5
Βέλγιο 3 2 0 1 6 3 +3 4
Ουρουγουάη 3 1 1 1 2 3 -1 3
Νότια Κορέα 3 0 0 3 1 6 -5 0
12/6/1990
17:00
Βέλγιο 2 – 0 Νότια Κορέα Στάδιο Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι, Βερόνα
Θεατές: 32,790
Διαιτητής: Βίνσεντ Μάουρο 
Μάρκ Ντεγκρύσε  53'
Μισέλ Ντε Βολφ  64'



13/6/1990
17:00
Ουρουγουάη 0 – 0 Ισπανία Στάδιο Φριούλι, Ούντινε
Θεατές: 35,713
Διαιτητής: Χέλμουτ Κολ 




17/6/1990
21:00
Βέλγιο 3 – 1 Ουρουγουάη Στάδιο Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι, Βερόνα
Θεατές: 33,759
Διαιτητής: Ζίγκφριντ Κίρσεν 
Λέι Κλάιστερς  16'
Έντσο Σίφο  22'
Γιαν Κέλεμανς  48'

Πάμπλο Μπενγκοέτσεα  74'

17/6/1990
21:00
Ισπανία 3 – 1 Νότια Κορέα Στάδιο Φριούλι, Ούντινε
Θεατές: 32,733
Διαιτητής: Ελίας Χάκομε 
Μίτσελ  22'  61'  81'
Χουάνγμπο Κβάν  42'

21/6/1990
17:00
Βέλγιο 1 – 2  Ισπανία Στάδιο Μαρκαντόνιο Μπεντεγκόντι, Βερόνα
Θεατές: 35,950
Διαιτητής: Χουάν Κάρλος Λουστό 
Πάτρικ Βέρβορτ  28'
Μίτσελ  20' πεν.
Αλμπέρτο Γκόρριθ  38'

21/6/1990
17:00
Νότια Κορέα 0 – 1 Ουρουγουάη Στάδιο Φριούλι, Ούντινε
Θεατές: 29,039
Διαιτητής: Τούλιο Λανέζε 


Ντανιέλ Φονσέκα  90'

6ος Όμιλος

Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
Αγγλία 3 1 2 0 2 1 +1 4
Ιρλανδία 3 0 3 0 2 2 0 3
Ολλανδία 3 0 3 0 2 2 0 3
Αίγυπτος 3 0 2 1 1 2 -1 2
11/6/1990
21:00
Αγγλία 1 – 1 Ιρλανδία Στάδιο Σαντ Ελία, Κάλιαρι
Θεατές: 35,238
Διαιτητής: Άρον Σμιντχούμπερ 
Γκάρι Λίνεκερ  8'
Κέβιν Σήντι  73'

12/6/1990
21:00
Ολλανδία 1 – 1 Αίγυπτος Στάδιο Λα Φαβορίτα, Παλέρμο
Θεατές: 33,421
Διαιτητής: Εμίλιο Σοριάνο Αλαδρέν 
Βιμ Κιφτ  58'
Μάγκντι Αμπντελχάνι  83' πεν.

16/6/1990
21:00
Αγγλία 0 – 0 Ολλανδία Στάδιο Σαντ Ελία, Κάλιαρι
Θεατές: 35,267
Διαιτητής: Ζόραν Πέτροβιτς 




17/6/1990
17:00
Ιρλανδία 0 – 0 Αίγυπτος Στάδιο Λα Φαβορίτα, Παλέρμο
Θεατές: 33,288
Διαιτητής: Μάρσελ Φαν Λανγκένχοφε 




21/6/1990
21:00
 Αγγλία 1 – 0 Αίγυπτος Στάδιο Σαντ Ελία, Κάλιαρι
Θεατές: 34,959
Διαιτητής: Κουρτ Ρετλισμπέργκερ 
Μάρκ Ράιτ  64'


21/6/1990
21:00
Ολλανδία 1 – 1 Ιρλανδία Στάδιο Λα Φαβορίτα, Παλέρμο
Θεατές: 33,288
Διαιτητής: Μισέλ Βοτρό 
Ρουντ Γκούλιτ  10'
Νίαλ Κουίν  71'

Βαθμολογία 3ων κάθε ομίλου

Όμιλος Εθνική Α Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ ΓΔ Β
2ος Αργεντινή 3 1 1 1 3 2 +1 3
4ος Κολομβία 3 1 1 1 3 2 +1 3
6ος Ολλανδία 3 0 3 0 2 2 0 3
5ος Ουρουγουάη 3 1 1 1 2 3 -1 3
1ος Αυστρία 3 1 0 2 2 3 -1 2
3ος Σκωτία 3 1 0 2 2 3 -1 2


173 σχόλια:

  1. Καλημέρα. κ. Μορφονιέ, πως θα μπορύσε κάποιος να σας μιλήσει εκτός δημόσιου forum; Θα μπορύσατε να δώσετε email;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προτιμώ ότι είναι να μου πείτε να μου το πείτε δημοσίως. Είναι κάτι το οποίο μπορώ να σας βοηθήσω??

      Διαγραφή
    2. Ναι, νομίζω ότι θα μπορούσατε να βοηθήσετε, αλλά είναι κάποιο θέμα που αφορά εμένα προσωπικά και όχι το σύνολο.
      Δεν μπορώ να πιέσω αν δεν θέλετε, το σέβομαι. Αλλά θα το εκτιμούσα.
      Για διευκόλυνση σας imbe4@yahoo.com

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι το θέμα σας θα είναι χρηματιστηριακού ενδιαφέροντος. Άρα δεν βρίσκω το λόγο να μην συζητηθεί δημόσια. Εδώ χαλάσαμε τόσες ημέρες και τόσες ώρες με τους άλλους τους κυρίους τη τραπέζης Ανατολής που περίμεναν να πάρουν το θησαυρό απο τα σεντούκια και να γίνουν Κροίσοι.

      Τέλος πάντων. Κάντε μου μια εισαγωγή περί τίνος πρόκειται.

      Διαγραφή
    4. Χρηματηστηριακού βεβαιως και είναι. Αλλά όχι δημόσιου. Εν πάση περιπτώση, ως εισαγωγή: Δεν γνωρίζω αν ασχολείσται αλλά με ενδιαφέρει πιθανή συνεργασία.

      Διαγραφή
  2. Κυριε Τακη το μαγαζι εχει φτασει σε εξαιρετικα κομβικο σημειο..εξακολουθεις να πιστευεις οτι αν δεν δουμε εκλογες εντος του '14 παμε για 1500ρι??
    Σέυχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ δεν είμαι σαν μερικούς μερικούς, όπως ο κυρ Λεωτσάκος, να αλλάζω γνώμες σαν πουκάμισα. Κάθε μέρα και άλλη γνώμη και στο τέλος πάντα δικαιώνετε.
      Έχω πάρει ένα σενάριο και θα το υποστηρίξω μέχρι τέλους. Ή θα πέσω μέσα ή θα πέσω όξω. Το 980 που έχω αναφέρει ως κατώτερο σημείο είναι το σημείο που έχουμε κάτι γκαπ να κλείσουμε. Το μαγαζί δεν πρόκειται να πάει πάνω αν δεν κλείσουμε αυτό το επίπεδο. Ισως είναι η ώρα να το κλείσουμε τώρα.

      Εκλογές δεν βλέπω με τίποτα. Κανείς απο τους 300 δεν θέλει εκλογές.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη σε αρκετές περιπτώσεις τα γκαπ κάνουν να κλείσουν χρόνια και ίσως μετά απο μεγάλες μεταβολές τιμής.Δεν ξέρω πως μπορεί να μετρηθεί ο χρόνος κλεισίματος ενός γκαπ.Τι γίνεται όμως με την χρονική υποστήριξη του δείκτη,γιατί αυτή φαίνεται ότι την χάνει. ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή
    3. ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ δεν είναι σίγουροι καν αν θα μπουν στην επόμενη βουλή, η δε ΔΗΜΑΡ και οι αποσχισθέντες της μπορούν να είναι σίγουροι ότι ΔΕ θα μπουν. Η δε ΝΔ θα δει τον αριθμό των βουλευτών της να μειώνεται δραματικά, λόγος αρκετός και ικανός να θέτει την κοινοβουλευτική της ομάδα σε τελείως αρνητική θέση απέναντι στις εκλογές. Συνεπώς όλους αυτούς θα τους βόλευε να συνεννοηθούν ώστε να ξεπεράσουν τον σκόπελο της εκλογής του ΠτΔ, να φάνε ό,τι μπορούνε και να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο μέχρι το τέλος της τετραετίας. Μπορεί κάποιος να κατηγορίσει για πολλά τους έλληνες πολιτικούς, όχι όμως και για το αισθητήριο πολιτικής επιβίωσης τους.

      Παραταύτα ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η βλακεία τους. Όσο πιο πολύ αργούν να συνεννοηθούν για τον ΠτΔ, τόσο θα βλέπουν δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ να απογειώνεται και τόσο το πολιτικό κλίμα θα επιδεινώνεται. Υπό αυτές τις συνθήκες τίποτα δεν αποκλείεται, ειδικά αν πιστέψουν πως, ειδικά ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ζωή λίγων μηνών στην καλύτερη περίπτωση και πως στη διάδοχη κατάσταση μπορεί να επιστρέψουν. Οι συζητήσεις για τη μεταβολή του εκλογικού νόμου (ή μη) δείχνουν ότι αυτά τα σενάρια ΕΙΝΑ υπο επεξεργασία και ότι τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί.

      Για τον δε ΧΑΑ, δεν προβλέπεται τίποτα καλό εκτός και αν δημοσίως συμφωνήσουν τα υποψήφια προς εξαφάνιση κόμματα με τη ΝΔ. Όσο καθυστερούν, ο ΧΑΑ θα βολοδέρνει στη γνώριμη πλέον ζώνη, με τακτικές ίσως "βουτιές" και προς πιο "νότιες" διευθύνσεις, ανάλογα με το πως διαμορφώνεται εσωτερικά το πολιτικό κλίμα. Με πιθανότερο σενάριο τη μη διενέργεια εκλογών ο ΧΑΑ ίσως να αποτελεί ευκαιρία σε αυτά τα επίπεδα, αλλά για τους κατέχοντες μία ελάφρυνση θέσεων ίσως δεν είναι κακή ιδέα για την κάλυψη του αρνητικού ενδεχομένου.

      Διαγραφή
    4. Κύριοι θα μου επιτρέψετε λίγο να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου μιας και στον Κύριο Τάκη αρέσει ο αντίλογος.

      Το βασικό επιχείρημα περί του ότι δεν θα πάμε σε εκλογές, είναι ότι δεν τις θέλουν οι βολευτές μας, μιας και θα χάσουν την βολευτική αποζημίωση και όχι μόνο, των επόμενων δύο ετών…

      Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αν πάμε σε εκλογές, θα χάσουν κατά προσέγγιση 150.000 ευρώ ο καθένας, που θα έπαιρναν την επόμενη διετία από μισθούς, επιτροπές κ.λ.π.

      Από την άλλη υπάρχει το Lobby της δραχμής (επιχειρηματίες παλιάς κοπής κ.λ.π.), που επιθυμεί διακαώς να ρίξει την κυβέρνηση. Γιατί λοιπόν να μην πιάσει το Lobby αυτό 10-15 από τους ανεξάρτητους «αδιάφθορους» βολευτές μας, να τους δώσει 200 χιλιαρικάκια μετρητά ζεστά στον καθένα, για να μην συναινέσουν σε εκλογή προέδρου από την παρούσα βουλή, ποντάροντας στο ότι το μελλοντικό κέρδος για αυτούς αν πέσει η κυβέρνηση τώρα, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.
      Συν της άλλης θα βγουν μετά και οι λαδωμένοι «αδιάφθοροι» βολευτές και θα θεωρηθούν ως ήρωες που έριξαν την κυβέρνηση, ενάντια στο προσωπικό τους συμφέρων και προς όφελος του Ελληνικού λαού.

      Εκτός αν θεωρείται ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι απίθανο και ανήκει μόνο στις «θεωρίες συνομωσίας»…

      Διαγραφή
    5. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΓΡΑΦΕΤΕ Το 980 που έχω αναφέρει ως κατώτερο σημείο είναι το σημείο που έχουμε κάτι γκαπ να κλείσουμε. Το μαγαζί δεν πρόκειται να πάει πάνω αν δεν κλείσουμε αυτό το επίπεδο. Ισως είναι η ώρα να το κλείσουμε τώρα.
      ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ 980 ΤΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
    6. Κύριε φταίχτη που αλλάζετε nicks όπως αλλάζει απόψεις ο ΣΥΡΙΖΑ τα γκάπα γκούπα είναι μια βλακεία και μισή. Όπως ανοησίες είναι και οι χρονοσειρές και τα κύματα του Δουνάβεως των Πρεχτεριστών. Απλώς καμιά φορά πετάμε και καμιά αρλούμπα, έτσι, κουβέντα να γίνεται.
      Αν άνοιγαν όλες οι μετοχές μαζί, όπως παλιότερα, θα είχαμε μεγαλύτερα και περισσότερα γκάπα γκούπα. Τι να συζητάμε τώρα?? Περί ανοησιών??

      Κύριε Λουκά ποτέ μου δεν κοίταξα τι νούμερα γράφει ο δείκτης για να αγοράσω. Δηλαδή αν δω ΦΛΕΞΟ κάτω απο το 2 εγώ θα κοιτάζω αν ο δείκτης λέει 1500 και επομένως δεν πρέπει να αγοράσω??
      Καλά δεν μιλάμε για το αν δούμε ΠΛΑΣΙΟ στα 2. Αγοράζω και ας λέει ο δείκτης 3000.
      Οπότε τα 980 τα πετάω στο καλάθι τω αχρήστων - αφήστε που αν έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταματήσουμε στα 980, αλλά πάμε για πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ κάτω και όπως πολύυυυυυυυυυυυυυυ κάτω θα πάει η Ελληνική κοινωνία που νομίζει ότι ξύνει πάτο.
      Έβγαλε τώρα ο Δραγασάκης (θυμίζω ότι πλέον έχω ανακαλέσει και δεν τον θεωρώ σοβαρό) λαγό απο το καπέλο του και μας είπε ότι η ΕΚΤ θα αγοράσει το Ελληνικό χρέος απο τους Ευρωπαίους φορολογούμενος και θα το παγώσει. χαχαχαχα
      Καλά δεν του είπαν ότι δεν προβλέπετε κάτι τέτοιο και πως δεν μπορεί να αγοράζει χρέος η ΕΚΤ??? Αλλά χάρη γούστου - ας πούμε ότι μπορεί να το κάνει αυτό, το ερώτημα είναι ένα.
      Ποιά η διαφορά του να παγώσει το Ελληνικό χρέος η ΕΚΤ (που θα το αγοράσει απο τους Ευρωπαίους φορολογούμενους και δεν πρόκειται να το κουρέψουμε) απο το να επιμηκυνθεί το Ελληνικό χρέος σε βάαααααααααααααααααθος χρόνου με σχεδόν μηδενικά επιτόκια????
      Α, ρε ΣΥΡΙΖΕΟΙ μαθητευόμενοι μάγοι. Ο κόσμος και όπως και εσείς δεν έχετε καταλάβει ότι μπορεί ο Έλληνας να βρεθεί σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Απο την απλή πτώχευση να βρεθεί στην ολική κατάρρευση και στην εξαθλίωση.

      Να δείτε γκουρουδέοι και εδώ θα ρίξω το γέλιο της αρκούδας και θα κρατάω την κοιλάρα μου απο τα γέλια , ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας λέει ότι τα προβλήματα είναι ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΑ και ότι χρειάζεται διάλογος για να λυθούν. χαχαχαχα

      Κύριε Νεμο και που θα βρουν 200χιλιάρικα οι επιχειρηματίες παλιάς κοπής για να τις δώσουν στους αδιάφθορους?? Αυτοί όλα και όλα τόσα έχουν και περιμένουν να γυρίσουμε στη δρχ για να ξαναδιαφεντέψουν την Ελλάδα.

      Διαγραφή
    7. Καλημέρα Κύριε Τάκη.

      Δύο περιπτώσεις υπάρχουν Κύριε Τάκη για να βρουν τα 200 χιλιάρικα...

      Η πρώτη περίπτωση είναι να τους τα δώσει ο Καναρινί τραπεζίτης σαν δάνειο... :-)

      Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με τη μεγάλη Κυρία του 2004.΄
      Δεν ξέρω αν ισχύει, προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά κάποιος πολύ φίλος που βρίσκεται πολύ κοντά στο παπαδαριό (νομίζω όλοι γνωρίζουμε την ισχύ του παπαδαριού), μου σφύριξε ότι η μεγάλη Κυρία άλλαξε στρατόπεδο...
      Αν όντως έχει συμβεί αυτό τα διακόσια χιλιάρικα για αυτήν είναι ότι τα δύευρα για εμάς... Δυστυχώς.

      Διαγραφή
    8. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΤΙ ΦΡΑΓΚΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΤΑ ΒΑΖΩ ΜΟΥΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΝΩ ΤΩΡΑ ΒΑΖΩ ΡΟΔΙΤΗ ΕΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΣΠΥΡΑΛΑΤΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΑΤΣΑ

      Διαγραφή
    9. Monsieur Nemoz bonjour!

      Γιαυτο και ο Σαμαράς πρέπει να προτείνει για ΠτΔ την Κυρία. Να δεις πως μαζεύει της 180 ψήφους (δεν κάνω πλάκα). Τουλάχιστον αυτή πέραν του χρήματος και της αναγνωρισιμότητας ελέω 2004 που διαθέτει θα είναι και πιο κοινωνικοποιημένη. Βλέπω να μην βάζει πωπό κάτω απο τα ταξίδια.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Νέμο (μην το πάρετε προσωπικά) αυτά που μου γράφεται ξεπερνούν τα όρια της επιστημονικούς φαντασίας. Δηλαδή ο Ελληνάρας και μερικοί ΜΜΕδες του απο τέτοια είναι πρώτοι. Κάθονται και φτιάχνουν σενάρια χαζομάρας.
      Καταρχήν η Πειραιώς δεν μπορεί - διότι το ταμείο είναι μείον. Δεν έχει φράγκο!!!
      Το Νο2 το ξεπερνάω. Πολλά έχουν γραφεί για την μεγάλη κυρία - όλα όμως ήταν εκτός τόπου και χρόνου και τίποτα δεν συνέβηκε ποτέ.

      Αλλά ας βοηθήσω λίγο το σκεπτικό σας.
      ΟΚ. βρίσκονται τα λεφτά και λαδώνονται ο πολιτικοί και πέφτει η κυβέρνηση. Αυτό είναι και το ευκολότερο. ΝΑ ΠΕΣΕΙ δηλαδή Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Την ρίχνει και μόνος του ο Σαμαράς σιγά μην χρειάζεται βοήθεια.
      Πέφτει λοιπόν η κυβέρνηση και το σενάριο λέει επιστροφή στην ΔΡΧ - για να χαρούν τα πρώην μεγάλα τζάκια και αρπάχτες της Ελλάδος.
      Πρέπει, για να συμβεί αυτό, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ. Δηλαδή να βρουν τον πολιτικό Αντιγόνη που θα βάλει τη χώρα πίσω στη δρχ. Είστε σίγουρος ότι ο Αλέξης είναι τόσο βλάκας που θα θελήσει να κάνει την Αντιγόνη??

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα Κύριε Δαρείε και Κύριε Λουκά!

      Κύριε Δαρείε κάτι ξέρετε εσείς... ;-)

      Θα βγάλουμε είδηση εδώ!
      Αυτό ακριβώς που λέτε μου είπε ο φίλος που ανέφερα παραπάνω, ότι σκοπεύει να κάνει ο Σαμαράς για αντιπερισπασμό... Όταν το άκουσα μου φάνηκε γελοίο και για αυτό δεν το ανέφερα...

      Αν το έχετε ακούσει και εσείς όμως, σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο είναι διασταυρωμένο και άρα μπορεί και να έχει βάση τελικά αυτό το σενάριο...

      Διαγραφή
    12. Monsieur Nemoz δια της λογικής πάω. Η Κυρία επιθυμεί αξίωμα εδώ και πολύ καιρό. Τα χρήματα υπάρχουν και ο σύζυγος είναι κάτι παραπάνω απο πρόθυμος να ικανοποιήσει την οιαδήποτε όρεξη της (αποδεδειγμένο διαχρονικά αυτό). Επίσης είναι σχετικά νέα (όχι 90 χρονών όπως οι περισσότεροι ΠτΔ) και φυσικά ΓΥΝΑΙΚΑ. Εχει δείξει μέσω του γιού της ότι "άλλαξε" στρατόπεδο. Και ίσως έχει δοθεί και ενέσεις ρευστότητας παλαιότερα προς Κουμουνδούρου για έξοδα προεκλογικής εκστρατείας κλπ. Οπότε είναι λογικό αν ο Σαμαράς θέλει να κάνει κίνηση ματ να επιλέξει αυτόν τον δρόμο.

      Μην σας φαίνεται περίεργο ότι ο Θοδωράκης (που θα δει Σαμαρά και Τσίπρα) δήλωσε ότι θα ήθελε ως ΠτΔ ένα ΜΗ πολιτικό πρόσωπο...

      Σενάρια το ξέρω....Αλλά.....

      Διαγραφή
    13. Στα ανωτέρω να προσθέσω την ιδιαίτερη σχέση της Κυρίας με Πατριαρχείο και Εκκλησία (όχι ότι η δεύτερη έχει ιδιαίτερη δύναμη πλέον πολιτικά. Εχει ΟΜΩΣ δύναμη στα λαϊκά στρώματα και αυτό είναι σημαντικότατο).

      Διαγραφή
    14. Κύριε Τάκη πραγματικά δεν ξέρω...

      Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια...

      Η βλακεία είναι ανίκητη... Αν ο Αλέξης δεν είναι αρκετά βλάκας, μπορούν να βρουν εύκολα κάποιον χειρότερο αν θέλουν. Εδώ λίγο έλειψε αν θυμάστε να είχε γίνει πρωθυπουργός ο Πετσάλνικος, στη χειρότερη στιγμή για τη χώρα!

      Το μέλλον θα δείξει. Ας ελπίσουμε για το καλό της Χώρας να μη συμβεί τίποτα από όλα αυτά και να στρώσουν όλοι τον κόλο τους κάτω και να συνεργαστούν μπας και προοδεύσει κάποια στιγμή αυτός ο τόπος...

      Διαγραφή
    15. Κύριε τάκη δεν έχω ξαναγράψει με άλλο nick.Αυτό ακριβώς γράφω ότι δεν έχουν σημασία τα γκαπ και τα κύματα.Αλλά η χρονική στήριξη στο μηνιαίο διάγραμμα έχει.Μην κολάται τόσο με τα πολιτκά.ΦΤΑΙΧΤΗΣ

      Διαγραφή
  3. Τι συμβαίνει με την MIG; - Το Dubai δεν πούλησε αλλά υπέστη dilution λόγω Πειραιώς – Γιατί υποχωρεί η μετοχή;http://bankingnews.gr/τραπεζικά-νέα/item/161958-τι-συμβαίνει-με-την-mig-το-dubai-δεν-πούλησε-αλλά-υπέστη-dilution-λόγω-πειραιώς-–-γιατί-υποχωρεί-η-μετοχή.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέτοιες αρλούμπες μαζεμένες - δίχως να στοιχειοθετούνται μόνο από τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο διαβάζω.
      Έ, ρε έχει να - πέσει κλάμα.

      Διαγραφή
  4. Καμία εμπιστοσύνη σε εταιρίες δημοσίων συμφερόντων - πολύ περισσότερο αν έρθει ο Αλέξης. DELETE!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΚΟ προς κύριο Πανάγο
    Το μικτό περιθώριο κέρδους της ΑΣΚΟ είναι ήδη (φαινομενικά) αυξημένο κατά μερικές ποσοστιαίες μονάδες καθώς η ΑΣΚΟ δεν συμπεριλαμβάνει στα κόστη τις αποσβέσεις. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σας προβληματίζει. Δηλαδή αν αλλάξει η ισοτιμία ευρώ/δολ ή πέσει το περιθώριο κέρδους τι θα αλλάξει??
    ΤΙΠΟΤΑ
    Η εταιρία αν ήταν βιομηχανική θα την χαρακτήριζα θωρηκτό. Όταν ομαλοποιηθεί κάπως η κατάσταση στην Ελλάδα θα βγάλει κέρδη 1,5 εκατ στο χαλαρό και η τιμή της μετοχής θα μπορούσε να κορυφώσει στα 1,9 ευρώ. Απο εκεί και πάνω η τιμή είναι υπερβολική - αν δεν γίνει η εταιρία εξαγωγική.

    Αφήνω τα κέρδη της ΑΣΚΟ στην μπάντα και τα ευρώ/δολάριο και πάω στην ουσία.
    Τα μόνα σημεία που μπορούν κάποιον να προβληματίζουν είναι
    1) Ένα μεγάλο μέροα της ρευστότητας κατευθύνεται σε επενδύσεις Templeton και σε εταιρικά ομόλογα (τα έχω ξαναγράψει αυτά)
    2) Αύξηση απαιτήσεων χονδρικής - που αν δεν είναι προσεγμένο το άνοιγμα, τότε μπορεί να έχουμε καμιά νέα ΚΟΥ-ΚΟΥ στον ορίζοντα.

    Όποιον δεν απασχολούν τα 1 και 2 που έγραψα, τότε η μετοχή είναι τσάμπα και το ανώτερω που μπορεί να φτάσει η μετοχή είναι το 1,9 - Αρκεί και οι Ανδρεάδιδες να το φροντίσουν και λιγάκι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Μητρόπουλε καλέ μας εργατοπατερούλη
    Δεν ντρέπεσαι να λες ότι θα κουρέψετε το 80% των απαιτήσεων του δημοσίου και απο τα 68 δις που χρωστάει ο πολίτης στο δημόσιο θα ζητήσετε τα 13,5 δις καθώς τα άλλα δεν πρόκειται ποτέ να τα εισπράξεις??
    Μου αρέσει που καμαρώνεις για την τέλεια πρόταση.

    Να πεις ότι θα κουρέψεις πανωτόκια, προστίματα, εξοντωτικές προσαυξήσεις, τότε ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Αλλά να κουρέψετε το 80% των οφειλών είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.

    Τελικά οι νοικοκυραίοι είναι ΒΛΑΚΕΣ που πρώτα πληρώνουν και μετά κοιτάζουν να φάνε. Αλλά είπαμε η Ελλαδάρα τέτοια γουστάρει να ακούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μητροπουλος μην γραφετε τετοια ονοματα κυριε τακη εδω μεσα βρωμιζουν το blog σας.
    αρχιψεύτης με δίπλωμα σαν τον τσιπρα που δηθεν συναντησε τον παπα,μέχρι το προαύλιο του βατικανού πηγε ο τσίπρας ουτε την πόρτα δεν του ανοιξαν
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με επενδυτική σκέψη θα συμφωνήσω μαζί σας (διορισμοί δικών μας παιδιών, άχρηστες θέσεις ευθύνης, επιδόματα, άδειες κλπ). Από κερδοσκοπική πλευρά ίσως έχει ενδιαφέρον η αγορά τους ακριβώς την επομένη των εκλογών. Εξηγούμαι:

    Τις περισσότερες πωλήσεις-μετοχοποιήσεις κρατικών εταιρειών σοσιαλιστικές κυβερνήσεις τις κάνουν μια κι ελέγχουν τους συνδικαληστάδες πχ ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, ΕΤΒΑ, ΕΥΔΑΠ κλπ. Θεωρώ αρκετά πιθανή την ολοκλήρωση κάποιων πολύ προχωρημένων ιδιωτικοποιήσεων πχ μικρή ΔΕΗ που μάλιστα θα της περάσουν "βαφή" νίκης του λαού..."δίνουμε τη μικρή ΔΕΗ ώστε με τα έσοδα να θωρακίσουμε τη μαμά και τα δικτυα ώστε να μείνουν για πάντα στην ιδιοκτησία του λαού, ταρατατζούμ, ταρατατζούμ, δοξάστε με". Προσωπικά δίνω αρκετούς πόντους σε μια τέτοια προοπτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κε Τακη, με αφορμη την συζητηση σας με κο Παναγο κ κο Hippy, αν καποιος κατεχει ΔΕΗ, ειναι καλυτερα να πουλησει σιγα σιγα διοτι ερχεται ο Αλεξης? Σε αυτα τα σχετικα υποτιμημενα επιπεδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αγορά έχει υποχωρήσει αρκετά, μια αντίδραση από τα παρόντα επίπεδα νομίζω έχει αρκετές πιθανότητες. Μαζί της και η ΔΕΗ. Εσείς όμως θα πουλήσετε πχ 5-7% πιο πάνω? Από το στιλ της γραφής σας θα έλεγα όχι.

      Για τη συγκεκριμένη δεν έχω άποψη. Οταν όμως συνάπτουμε σχέση με μια εταιρεία πιστεύω πρέπει να είμαστε τίμιοι με τον εαυτό μας. Την βλέπουμε σαν ξεπέτα, ερωμένη, σύζυγο ή νοσοκόμα στον οίκο ευγηρίας? Προσωπικά εάν μου τσοντάρει σταθερά στα ετήσια έξοδα του σπιτιού με τα μερίσματα της (πχ ΜΕΤΚ, ΕΧΑΕ, ΕΥΑΠΣ) δεν έχω πρόβλημα να την δω ως σύζυγο (όσο στέκεται σωστά φυσικά).

      (δεν θα μου κάνει εντύπωση εάν ο κ. Τσίπρας μετά τον ΣΕΒ, τους αγιονορίτες και τον πάπα επισκεφθεί κεφαλαιαγορά, τραπεζίτες και λοιπούς στην συστηματική προσπάθεια να δείξει ότι δεν έχουν λόγο να φοβούνται)

      Διαγραφή
    2. "Η αγορά έχει υποχωρήσει αρκετά, μια αντίδραση από τα παρόντα επίπεδα νομίζω έχει αρκετές πιθανότητες"


      "Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα να μην λες" (λαική παροιμία που συνήθιζε η μάνα μου)

      Διαγραφή
    3. κε hippy , τα spreads τα ειδατε? δεν θυμαμαι τετοιο πηδουλο των spreads, απο οταν η δεη ηταν στο 1,5...

      Διαγραφή
    4. Πραγματικά με την πρώτη ματιά αποκαρδιώνεσαι. Ας κάνουμε όμως μια προσπάθεια να προσεγγίσουμε το θέμα λογικά. Εκλογές τώρα αποκλείονται. Κανένας δεν πάει για να χάσει. Τουλάχιστον πριν "παζαρέψει" τις δυνατότητες του.

      Επομένως είτε μένει το ΔΝΤ στο πλάνο και το 2015-16 που σημαίνει φθηνή δανειοδότηση αλλά και νέο μνημόνιο, είτε φεύγει. Η κυβέρνηση δείχνει να προτιμά το δεύτερο άρα και έξοδο στις αγορές. Δεν είναι λογικό να πιστέψουμε ότι έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι τις προεδρικές του Μαρτίου. Υπάρχει η έκδοση του 7ετούς μπροστά που απαιτεί καλό κλίμα. Οι συζητήσεις για επιμήκυνση διακρατικών δανείων μείωση και μετατροπή επιτοκίου σε σταθερό που κάποια στιγμή νομοτελειακά θα ξεκινήσουν αυτό ακριβώς θα δώσουν. Το καλύτερο κλίμα. Είμαστε μέσα στην δίνη, τα ξεχάσαμε αυτά, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν.

      Ομως μου μοιάζει σωστή πολιτική ακόμα η προσωρινή διακράτηση ρευστότητας. Εκτός αν γίνει τίποτα extreme πχ ΕΧΑΕ στο 5ευρο, ΕΥΑΠΣ στα 3,30 οπότε δεν θα διστάσω καθόλου.

      (η μη αναφορά σε τράπεζες μόνο τυχαία δεν είναι)

      Διαγραφή
    5. Κύριε Πέτρο κανένα χαρτί μεγάλης κεφαλαιοποίησης δεν αγοράζω και δεν με ενδιαφέρει αν το πολιτικό σενάριο λέει άμεσες εκλογές. Εγώ βέβαια δεν πιστεύω ότι πάμε για εκλογές άμεσα και θεωρώ πως ό,τι βλέπουμε είναι προειδοποιητικές βολές προς τον Τσίπρα. Δεν μπορεί ο Δραγασάκης να μην αντιλαμβάνεται τι σημαίνει τα spreads να ανεβαίνουν. Καλά κάτι Βαρεμένοι, Σακοράφες και Κουρουμπλίδες δεν καταλαβαίνουν γρί, αλλά ο Δραγασάκης και ο Σταθάκης δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι γιαυτούς κτυπάει η καμπάνα.

      Επομένως κύριε hippy κρατηθείτε λίγο - γιατί αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείτε τιμές που δεν θα τις πιστεύετε ειδικά αν πρόκειται για εταιρίες δημοσίων συμφερόντων, όπως ΕΥΑΠΣ που τα 3,3 θα είναι το ταβάνι. Μέχρι να ξεκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πως αντιλαμβάνεται το μοντέλο της διακυβέρνησης στα κρατικόχαρτα δεν θα μείνει ούτε κωλομπιθρόξυλο. Τώρα βέβαια μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τι πιστεύει και να είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

      Άρα κύριε Πέτρο όποιος έχει πειστεί ότι πάμε για εκλογές ξεφορτώνει κρατικόχαρτα ή τέλος πάντων αλαφρώνει θέσεις. Αν, λέω αν, κάποιος έχει αγοράσει ΔΕΗ στα 1,5 ευρώ και έχει βγάλει έξω το κεφάλαιο του με πωλήσεις στα 12, γιατί να μην δώσει και ένα μέρος της θέσης του τώρα???
      Ξαναλέω ότι αυτά που βλέπουμε, για εμένα τουλάχιστον, είναι ασκήσεις επί χάρτου και ότι δεν θα συμβεί ακόμη τίποτα. Πάντα όμως υπάρχει η περίπτωση ο Σαμαράς να παραδώσει την κυβέρνηση στον Αλέξη, όπως έκανε ο Καραμανλής στο Γιώργη τον πιστολά.

      Πρόεδρε παρέδωσες την κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ και είναι απαράδεκτο, του λέγανε οι σφουγγοκωλάριοι και τα υψηλά ιστάμενα στελέχη του.
      Μην ανησυχείτε. Σε 6 μήνες πάλι πίσω εμείς θα είμαστε, απαντούσε.
      Έτσι λοιπόν - επειδή στην Ελλάδα η μετριότητα ξεχειλίζει μέχρι και στους πρωθυπουργούς και δεν είναι αποκλειστικό προσόν μόνο του κάθε μέσου πολίτη της χώρας, υπάρχει η πιθανότητα ο Σαμαράς να δώσει την κυβέρνηση - αφού σε 2 μήνες (6 ήθελε ο Καραμανλής, εδώ θα χρειαστούν μόλις 2) ούτως ή άλλως θα την ξαναπάρουν την εξουσία.
      Φυσικά για την Ελλάδα ουδείς ενδιαφέρεται. Απο τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο Έλληνα πολίτη το μόνο που τους απασχολεί είναι η τσέπη τους ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. Γιαυτό η Ελλάδα δεν έχει πιάσει πάτο ακόμη.

      Διαγραφή
    6. Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών αλλά και ότι δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ η μονομερής διαγραφή του χρέους, εξέφρασε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης.

      Αφιερωμένο εξαιρετικά στον κύριο Σταθάκη και στην θέσεις του κόμματος του που παραμένουν ΠΑΝΤΑ σταθερές:

      https://www.youtube.com/watch?v=a5uV4jLlub0

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δαρείε το έχω ξαναγράψει.
      Ο Σταθάκης και ο Δραγασάκης ανήκουν στον μπλοκ των ΣΥΡΙΖΕΩΝ που θέλουν να κυβερνήσουν και γουστάρουν να είναι συστημικοί. Καμιά σχέση με κάτι κάτι γραφικούς τύπου ΛαφαζανοΣτρατούλιδες, ούτε με κάτι άσχετους τύπου ΒαρεμενοΣακοραφοΚουρουμπλίδες που εθελοτυφλούν και γουστάρουν Γιώργη Πιστολά και Ανδρέα Θαθανδρέου και αρέσκονται να λένε στον χαζολαό ότι αρλούμπα γουστάρει.

      Διαγραφή
    8. O κύριος Σταθάκης εάν έχει θέσεις διαφορετικές απο τις επισήμως ανακοινωθήσες απο το κόμμα του μπορεί να πάει σε άλλο κόμμα που να συμπίπτουν οι απόψεις.

      Και μέχρι σήμερα δεν βλέπω την ηγεσία του κόμματος να του τραβάει το αυτί που δεν ακολουθεί την επίσημη κομματική γραμμή επομένως υποθέτω ότι ο κύριος Σταθάκης είναι ο λαγός του μάγου Αλέξη.

      Διαγραφή
    9. Ο Σταθάκης δεν είναι απλός λαγός του Αλέξη - ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ του Τσίπρα. Τον Σταθάκη θέλει ο Τσίπρας.

      Διαγραφή
    10. Επομένως ας βγει ο monsieur Tsipras στον λαό να μιλήσει ξεκάθαρα. Να δούμε μετά που θα πάει το δημοσκοπικό 31%. Οποιος θεωρεί ότι η χώρα έχει την πολυτέλεια για πολιτικές σκοπιμότητες και αερολογίες θέλει κρέμασμα.

      ΥΓ
      Για τον monsieur Τιμωρό: Στήθηκα καρτέρι στο χαρτάκι που ζαχάρωνα απο χθες. ΑΝ γίνει η πράξη θα ενημερώσω το blog.

      ΥΓ2

      http://www.capital.gr/News.asp?id=2120080 (μαχαίρια, πιστόλια σφεντόνες και άλλα συμπαθή όπλα)

      Διαγραφή
    11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    12. Σταθάκης το πρωί: Την θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών.

      ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι:

      http://www.capital.gr/News.asp?id=2120258

      Διαγραφή
  10. κ. Τάκη αναφέρετε πάλι ως μειονέκτημα της ΑΣΚΟ το γεγονός ότι "έχει παρκάρει 1,7 εκατ. σε ομόλογα ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και σε αμοιβαία κεφάλαια Templeton - Bnp Paribas". Όμως έχετε εκφέρει παλαιότερα θετική γνώμη για τον Mobius της Templeton. Θεωρείτε ως αρνητικό το γεγονός της μικρής αποδόσης των ανωτέρω επενδύεων για τα δικά σας δεδομένα; Ή θεωρείτε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας του αρχικού κεφαλαίου επένδυσης της ΑΣΚΟ;

    ΥΓ1: Προσπαθησα να σώσω ολόκληρο το blog σας με το πρόγραμμα HTTRACK αλλά κατέβαζε δεδομένα επί 11 ώρες και εκεί το διέκοψα. Γνωρίζετε κάποιον άλλον ευκολότερο τρόπο;

    ΥΓ2: Εκτός απο το monologoi,gr υπάρχει κάποιος άλλος ιστότοπος με παλλαιότερα δικά σας άρθρα και σχόλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Επώνυμε εδώ χρεοκόπησαν κάτι κολοσσοί όπως Citigroup, Lehman Brothers, Bear Sterns, Merril Lynch δηλαδή δεν κατάλαβα τι είναι τα ομόλογα ΕΛΠΕ, ΟΤΕ και τα αμοιβαία κεφάλαια Templeton - Bnp Paribas??? Τα άχαστα?
      Θα προτιμούσα να έσπαγε η διοίκηση σε καμιά 20ρια τράπεζες τα κεφάλαια της και να τα έβαζε σε διάφορες τράπεζες στην Αγγλία - Αμερική - Γερμανία με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ .
      Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας - αλλά δεν μου αρέσει μια εταιρία να βάζει το ταμείο της σε διάφορα επενδυτικά funds ή να αγοράζει εταιρικά ομόλογα. Ας πάρει αυτά τα λεφτά η ΑΣΚΟ ας τα κάνει επιστροφή κεφαλαίου και κατόπιν οι Ανδρεάδιδες, τα δικά τους, να τα βάλουν όπου θέλουν.

      Ξεκαθαρίζω λοιπόν. Δεν βλέπω κάποιον άμεσο κίνδυνο, αλλά εμένα δεν μου αρέσουν τέτοιες κινήσεις απο τους εισηγμένους.

      Διαγραφή

  11. Ενα σχόλιο για τον κύριο Τάκη

    Γενικά εύστοχος, αλλά Αττικής κυριολεκτικά κέντρο. Συγχαρητήρια

    Οπαδός (όχι φίλαθλος) Hippy

    Καλημέρα σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω Κύριε Hippy.

      ... και μάλιστα ένα χρόνο πριν!

      RESPECT!

      Την καλησπέρα μου σε όλους!

      Διαγραφή
    2. Κύριοι κανένα ευρώ, ούτε για παίγνιο, στις Ελληνικές ζομποτράπεζες.
      Όταν κάτσει ο κουρνιαχτός τότε πρώτα η εικόνα θα φτιάξει στους ισολογισμούς (έχω γράψει πολλές φορές τι πρέπει να γίνει) κατόπιν θα γίνουν μεγάλα reverse splits,οπότε η μάζα θα θεωρήσει ότι οι τράπεζες είναι ακριβές και μετά θα αρχίζουμε να σκεπτόμαστε και εμείς, ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να αμαρτήσουμε.

      Στη ΑΤΤΙΚΗ΅που μου γράφετε. Εκείνος ο θεσμικός καπιταλιστής που αγόραζε όλο το free float ξύπνησε ή ακόμη κοιμάται και τάχα μου μαζεύει το χαρτί???
      Δηλαδή τι νομίζει τώρα αυτός??? Ότι η Αττικής είναι καλύτερη απο την YALCO του και την ΧΑΚΟΡ?? χαχαχα τα ίδια σχατά και απόσχατα είναι/

      Διαγραφή
  12. Εγραφα πριν μερικες μερες οτι η αγορα ηταν στο χειλος του γκρεμου και ο αλλος μουλεγε "οποιος φοβαται πεφει και κοιμαται.." τεσπα στις δημοπρασιες σημερα αξιζει ενα καλο πονταρισμα! ολοι οι αφραγκοι πουχουν καφε το βρακακι θα τα πετανε απο το μπαλκονι, σαν το μαλακιστιρι που ηθελε χωρις φραγκο να κονομησει και του τα πουλανε απο το εξωτερικο. Πρωτα για λυπηση και μετα για πολλες φαπες.. The Punisher

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Punisher (ωραίο nick) μήπως είδατε πουθενά να γράφω για αγορές (τις δικές μου πάντα τις γραφω)?????

      Το ρητό ισχύει στο ακέραιο. Οταν θα αγοράσω κάτι θα σας ενημερώσω όπως πάντα (πιθανον εσείς να έρχεστε εδώ το τελευταίο διάστημα).

      Διαγραφή
    2. By the way: Αυτό που ζαχαρώνω το θέλω ακόμα 8 λεπτάκια του ευρώ παρακάτω για να μπω.

      Διαγραφή
    3. Αν κύριε Τιμωρέ γράφατε λιγότερα ακαταλαβίστικα και μας λέγατε τι αγοράζετε ή τι πουλάτε θα το εκτιμούσα δεόντως.
      Ας πούμε :
      1) Τι αγοράσατε στις δημοπρασίες εχθές και σε ποια τιμή?? Για ρίξτε λίγο τα ζάρια ανοικτά να τα βλέπουμε - γιατί απο Πυθίες χορτάσαμε.
      2) Σταθεροποιηθείτε σε ένα nick. Εμετό θα κάνω - με έχετε ζαλίσει.

      Διαγραφή
  13. http://live.grnet.gr/megaronplus/auditorium1/
    Για τον κύριο Τάκη και τους φίλους του blog τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν κύριε Μανώλη ο Τσίπρας δεν είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πάπα και εδώ στην Ελλάδα πέφτει η παραμύθα με το κιλό, ενώ οι φωτογραφίες είναι προϊόν φωτομοντάζ τότε ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Όχι ότι αμφιβάλλω ότι είμαστε Ελληναράδες τεμπελαράδες, κουτοπόνηροι και ψευταράδες, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε όριο της φαντασίας μου.

    Οπότε λέω ότι δεν το πιστεύω και ότι πράγματι ο Αλέξης συναντήθηκε με τον πάπα. Δεν αντέχω άλλες συγκινήσεις τέτοιου βεληνεκούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα στο Μορφονιός φαν κλαμπ . Φεύγει ο μήνας γύρισαν και οι άσωτοι του καλοκαιριού και το μπλογκ του κ.Τάκη ξαναπαίρνει την δυναμική του στα σχόλια που γίνονται αλλά και στην ποιότητα τους! Χτές έκανα ιντερνοτσαρκα ,έχει πλάκα πάντα να βλέπεις πώς κορυφώνει ο αρνητισμός και η απογοήτευση όσο πλησιάζουμε σε επίπεδα που μπορούν να δώσουν γερή αντιστροφή για τους βραχυπαίκτες. Όπως είναι τώρα τα φιμπονισιακά νούμερα του 1015-1030 . Δηλαδή για παράδειγμα να φτάνει μια μετοχή στο κάτω-κάναλο (και για μερικές μέρες) όλοι να τα βλέπουν μαύρα και άραχνα μέχρι πάλι να τους "ξαφνιάσει" κάτι θετικά. Πολύ κουβέντα γίνεται και με πολιτικές αποχρώσεις αυτές τις μέρες. Λες και οι επενδυτές φοβούνται τους χούτου και όχι τους τουτσι και περιμένουν αν θα βγεί νέος σαμάνος για να κάνουν τις κινήσεις τους!! Πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε και εμείς οι ίδιοι καθώς είμαστε μέσα στον χορό και ξεχνάμε την συνολική εικόνα.Ας βγάλουμε τον εαυτό μας έξω για λίγο και ας συγκρίνουμε το πρίν και το τώρα για να μαντέψουμε το μετά.Το παραμυθάκι με τις εκλογές του 2012 πέρασε ,άμααααα και όοοοταν αλλάξει η παρούσα κυβέρνηση εκτιμώ η επόμενη θα είναι συστηματικότερη της συστηματικής.Μέχρι τότε υπάρχει αρκετός χρόνος (μέχρι να γίνει συστηματική) οπότε μόνο άμα έχουμε ραγδαίες πολιτικές αλλαγές θα πρέπει να ανησυχήσουμε. Τότε ναι μπορούμε να δούμε πολύ χαμηλά επίπεδα παντού μέχρι να ηρεμήσει ο κουρνιαχτός. Με το παρόν πολιτικό status ότι βλέπουμε είναι διόρθωση και όχι πτώση. Επίσης μπερδεύομαι γιατί τότε στο πάνω μέρος από το ανοδικό κανάλι κοντά στα 1380 πολλοί εδώ μέσα το αναφέραν για καλό σημείο πώλησης τότε δεν θυμάμαι πολλούς να συμφωνούν ,αλλά έρχονται τώρα να σκέφτονται πωλήσεις. Δεν μπορώ να γράψω προτάσεις ,δεν είμαι και επαγγελματίας του χώρου ,αλλά με το δικό μου το μυαλό είμαι σε ανάποδη φάση. Ααα και κάτι ακόμα γράφεται παραπάνω κάτι σενάριο για επιστροφές κτλ κτλ και ότι υπάρχουν τα κακά λυκάκια που θέλουν να μας γυρίσουν πίσω και να φέρουν τα κλεμμένα για να κάνουν την μεγάλη μπάζα κτλ κτλ. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να υπάρχει στο παραμύθι και ο πραγματικός μεγάλος κακός λύκος που περιμένει αυτά τα μικρά λυκάκια να ξεμυτήσουν ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κύριε Δαρείε καλημέρα. Ποιά η γνώμη σας για το πουλέν σας, τον Άβακα? Από τα 2 ευρώπουλα έχει βρεθεί κοντά στα μισά. Έχει αλλάξει κάτι από αυτά που λέγατε για διόδια, έργα κτλ ή εμμένετε στα όσα λέγατε και ότι απλά το ανοδικό του ταξίδι θα είναι μεγαλύτερο από αυτά τα χαμηλά? Τα σέβη μου και καλημέρα σε όλους.
    Πετράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur οι γνώμη μου ισχύει στο ακέραιο.

      Αν κάτι είχε αλλάξει θα το είχα γράψει όπως πάντα.

      Θυμίζω ότι όταν η μετοχή έπαιζε στα υψηλά και με ρωτούσαν έγραφα ότι ασφαλεία αρκετά μεγάλη δίνουν τοποθετήσεις πέριξ του 1.40€. Λίγο χαμηλότερα, ακόμα καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. Επομένως όταν κάποιος γράφει 1.40€ σχετική ασφάλεια για αγορές τότε δεν υπάρχουν απώλειες στο 50% όπως γράφετε αλλά απώλειες στο 13%. Εκτός και αν κάποιος αγόρασε στο 1.90€ όπου προσωπικά δεν θα αγόραζα ποτέ το συγκεκριμένο.

      Διαγραφή
    3. Merci κ. Δαρείε για την άμεση απάντηση. Έχετε δίκιο και με καλύψατε. Ακουσίως έγραψα τη μισή αλήθεια της γκουρουδιά σας αλλά με βάλατε στη θέση μου. Αν έχετε χρονικό ορίζοντα για την άνοδο, please be my guest. Με επιφύλαξη αλέξιου φυσικά.
      Πετράν

      Διαγραφή
    4. Monsieur το μόνο που μπορώ να σας πω (αν σας διέφυγε) είναι ότι απο το 1.40€ μπαίνουν μόνιμες εντολές αγοράς (1.40€, 1.31€ και 1.25€ χθες). Εσείς βλέπετε ας πούμε στην τιμή να ζητάνε 1500 τεμάχια αλλά δίνονται αρκετά περισσότερα χωρίς να αλλάζει η ζήτηση των τεμαχίων.

      Διαγραφή
    5. Δυστυχώς, ο ΑΒΑΞ δείχνει σοβαρό πρόβλημα. Επιστροφή στο 1.16, δηλαδή σε επίπεδα τιμών 2012.
      Η υποαπόδοσή του σε σχέση με ΕΛΛΑΚΤΩΡ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ είναι τεράστια.
      Η ΕΥΠΙΚ είναι θωρηκτό, η ΕΥΠΙΚ είναι θωρηκτό.
      Ο Αβαξ όμως μπορεί να χαρακτηριστεί υποβρύχιο, και αντικειμενικά η πορεία του τον τελευταίο 1,5 χρόνο τον κατατάσσει στα χειρότερα χαρτιά του ΧΑΑ. Ισως να παίζει και απόσυρση από το ταμπλό.
      Επίσης, ο δανεισμός του είναι τρομακτικός.

      Διαγραφή
    6. Monsieur Gerry ανέκαθεν ήταν δύσκολο χαρτί. Πάντα όμως έφτανε τις άλλες δύο. Για τα περί απόσυρσης έχω τοποθετηθεί. Τα περι δανεισμού ισχύουν όπως και στις άλλες δύο. Οποιος θέλει μπορεί να πουλήσει. Εδώ είμαστε εμείς μιας και πλησιάζει (17 λεπτάκια ακόμα θέλει) τις τιμές αγοράς μου.

      Διαγραφή
  17. Αυτή τη φορά θα διεξαχθεί στη χώρα μας η μεγαλύτερη παγκόσμια παρουσίαση που έχει γίνει σε δίκτυο εμπόρων της Volkswagen και αφορά τη νέα γενιά του Passat. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Οκτωβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει εννέα εβδομάδες. Συνολικά, 20.000 άτομα θα φιλοξενηθούν στο Costa Navarino, καθιστώντας το συνέδριο αυτό ως το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η γερμανική εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. χαιρετω γκουρουδες κ γκουρουδακια... ξερετε θα πληρωσουν κ ΦΠΑ κ ΔΑΡΕΙΕ ?? αααχαχαχαααα... . πες πες . κοντευα να πειστω ότι για όλα φταινε οι ελληνες αυτοι οι φτωχοι τιμιοι κ αγραμματοι... αν είναι αληθεια για την 600ρουμπα τελικα κ λιγα μας κανουν... καλη συνεχεια κ καλη δυναμη παιδες... rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω τι θα πληρώσουν monsieur Rouane αυτό που ξέρω είναι ότι ο Αχιλλέας μπαλώνει αρκετές τρυπούλες με αυτό το συνέδριο.

      Να καλέσουν και τον Alexis να κόψει την κορδέλα και να βγάλει κανα λόγο να μας στείλουν όλους αδιάβαστους..

      Διαγραφή
  19. Το χαρτάκι που ζαχαρώνω και το είχε επισημάνει ο monsieur Takis στο blog δεν έκανε την χάρη σήμερα. 3% πάνω έκλεισε αλλά νομίζω το τράβηξαν για να έχουν να χώσουν αύριο.

    Αυριο λοιπόν τα σπουδαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1259754/ft-agora-ellhnikon-abs-proothei-o-ntragki.html

      Αυτό το νέο ΑΝ επιβεβαιωθεί, θα δώσει ώθηση στην χρηματισηριακή αγορά. Αρκετή μάλιστα.

      Διαγραφή
    2. πιο ειναι αυτο το χαρτακι??

      Διαγραφή
    3. Tην προτείνει με έκθεση της και η ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ που την βλέπει για πάνω από 2 ευρώ, βέβαια με την προϋπόθεση οτι τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά το 2016. Κανονικά σε όποια άλλη σοβαρή αγορά αυτή θα ηταν κελεπούρι, αλλά στην Ελλάδα...τα ζώα μου αργά...ή μήπως χαζά?

      Μια πρώτη αγορά κι εδώ δεν είναι άσχημη...η απληστία δεν είναι καλός σύμβουλος.

      Διαγραφή
    4. Bonjour MONSIEUR Hippy.

      Θα συμφωνήσω με τα της απληστίας που λέτε. Την εταιρία την μελέτησε θεμελιωδώς πριν την εισαγωγή της. Η καθαρή της θέση ήταν λίγο κατω απο το 1€ επομένως η εισαγωγή έγινε 1.7 φορές την καθαρή της θέση. Ακριβή κατ'εμέ για την περίοδο αβεβαιότητας που διανύουμε και φυσικά με το αρνητικό του ονόματος Μπόμπολας να την συνοδεύει (πολιτικά μιλώντας).

      Εσωτερική πληροφόρηση δεν έχω γαιυτό και θεωρώ ότι πρέπει να κινηθώ βάση του τι μου έβγαλε η ανάλυση μου. Μπορεί να μην καταφέρω να πάρω ούτε κομμάτι αλλά θα το ρισκάρω.

      Να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον MONSIEUR Takis που από ότι δείχνει έπεσε για άλλη μια φορά μέσα.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Δαρείε είναι εσφαλμένοι οι υπολογισμοί σας περί της καθαρής θέσης.
      Τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας ήταν 80,6 εκατ. και αυτά που αναλογούν στους μετόχους ήταν 75,9 εκατ.
      Όμως με την εισαγωγή στο χρηματιστήριο αντλήθηκαν 35,1 εκατ. ευρώ.
      Άρα τα ίδια κεφάλαια που αναλογούν στους μετόχους είναι 75,9 + 35,1 = 111 εκατ. κι το σύνολο των μετοχών είναι 82,667 εκατ.
      Άρα τα ίδια κεφάλαια ανά μετοχή είναι 111/82,667 = 1,34 ευρώ και όχι λίγο κατω απο το 1€
      Πρόκειται απο τις πιο φτηνές εισαγωγές καθώς εισήχθηκε με τιμή 1,26 φορές τα ίδια κεφάλαια της.

      Σε κάθε όμως περίπτωση εγώ μόνο κάτω απο το 1 ευρώ προτίθεμαι να αμαρτάνω.
      Έτσι είμαι εγώ .... θέλω υπερβολές και ευκαιρίες.

      Διαγραφή
    6. Σωστά MONSIEUR Takis. Υπολόγησα βάση ισολογισμού προ εισαγωγής.

      Διαγραφή
    7. Οπως έγραψα και χθες δεν βλέπω διάθεση για υψηλότερα. Το χαρτί το στοπάρουν στο 1.25€. Για να δούμε.

      Επίσης έχω βάλει στην οθόνη ΑΠΛΑ για παρακολούθηση την ΦΛΕΞΟ η οποία (με λίγο όγκο μεν) πιέζεται σε χαμηλότερα επίπεδα. Απλά κοιτάω.

      Διαγραφή
  20. Βραχυπροθεσμη εκτιμηση αγορας" μια κοντρα 5 με 7% πανω απο τα σημερινα χαμηλα. μεσοπροθεσμα ομως"" μαυρο ριπαπα μηκους 10 με 15 ποντους(%). το σημερινο monthly εδειξε το μελλον.. γμτα Μαζουακου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. καλησπέρα στην παρέα , μήπως κάποιος έχει εμπεριστατωμένη άποψη για το άδειασμα στο χρυσό αλλά ποιο πολύ στο ασήμι που πέφτει αυτό το διάστημα, αν ενθυμούμε ο κύριος Τάκης είχε πει για το ασήμι (δεν νομίζω να είχε προτρέψει κάποιον για αγορές) ότι θα ήταν ποιο πιθανό να βρεθεί στα 30 $ παρά να ανεβεί ο χρυσός (κάπου πήρε το μάτι μου επίσης ότι είχε γίνει χειραγώγηση στο μέταλλο αλλά δεν το έψαξα παραπάνω) και η ερώτηση είναι θα άξιζε το ρίσκο εδώ για το ασήμι αγορές και αν ναι με τι βάθος χρόνου?

    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα υπάρξει κανένα έλεος προς τους κατόχους του Χρυσαφιού.
      Ήρθε η στιγμή να δικαιωθεί και ο Καισάρειος που όταν τους τα έγραφε, έβγαιναν τα αμούστακα παιδάκια και του την έλεγαν, ότι τάχα μου το χρυσάφι θα πάει στα ύψη.
      Άντε καλοχώνευτα.

      Διαγραφή
  22. Καλημέρα και καλό μήνα σε κύριο Τάκη και φίλους του blog.
    Πως είδατε τα αποτελέσματα της ΕΒΖ ;

    http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=99

    Δεν μπορώ να πω όμως .Μας είχε προιδεάσει με ανακοίνωση την 26/9 οτι δεν θα προτείνει μέρισμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελάτε τώρα κύριε Spooky.
      Θα εμφανιστούν στα φόρουμς τα τρόλια και κάτι άσχετοι ΣΥΡΙΖΕΟΙ και θα μας λένε ότι όλα ειναι κόλπα και μηδενίζουν την αξία της ΕΒΖ για να υφαρπάξουν οι κακοί ξένοι το στολίδι της Ελλάδος που συμβάλει την αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδος.
      Αλλά είπαμε. Μακακίες μπορείς να λες όσες θέλεις. Τσάμπα είναι. Μόνο να μην βάζεις τα λεφτά σου στις μακακίες που λες γιατί μετά (όταν μπατιρέψεις) θα σου φταίει η κακιά τρόικα και ο Γερμανός που δεν σου χαρίζει λεφτά για να συνεχίσουν τα συνδικάτα και οι συνδικαλισταράδες της Ελλάδας το θεάρεστο έργο τους.

      Διαγραφή
    2. Να προσέξετε επίσης το εξής κύριε Spooky.
      Οι συσσωρευμένες ζημιές του Ελληνικού κολάδικου - της μητρικής ντεεεε - είναι 180,8 εκατ. ευρώ, ενώ στον όμιλο πέφτουν οι συσσωρευμένες ζημιές στα 127,5 εκατ. Δηλαδή τα δύο Σέρβικα εργοστάσια έχουν συσσωρευμένα κέρδη 53,3 εκατ.
      Εκεί είναι η αξία. Στη Σερβία ... τα Ελληνικά κολλάδικα δεν τα θέλει κανείς.

      Διαγραφή
  23. Απαντήσεις
    1. Και 38 μονάδες κάτω το Risk Premium.Στο 523.

      Διαγραφή
    2. Με απασχολήσει αρκετά το gap up του δείκτη βέβαια. Για να δούμε. Ο όγκος πάντως εξαιρετικός.

      Διαγραφή
    3. Ας όψεται ο Ντράγκι και τα "δώρα " του.
      Ιδωμεν.

      Διαγραφή
    4. Στις αρχές του 2013, όταν ο κύριος Τζο έγραφε για επένδυση στην ΕΥΠΙΚ κι εσείς κύριε Δαρείο υπέρ ΤΡΑΣΤΟΡ και Αβακα (και δικαιωθήκατε αμφότεροι) επιχειρηματολογούσα κι εγώ για τα ΟΕΔ. Πρόκειται για τη μοναδική επενδυτική μου θέση στην αγορά, την οποία ωστόσο μείωσα προ μηνός κατά 25% για τεκμηρίωση "πόθεν έσχες" σε αγορά ακινήτου (αλλά ως εδώ).

      Το θέμα έχει αναλυθεί σχετικά ικανοποιητικά από τον Χίππη (από τις σπάνιες καλές στιγμές του) στο capital αλλά και στο marketzone.

      http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=3069302&pg=6&pid=3896212&orderdir=asc#post_3896212

      Εκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά περίπου 50% (στα 30 δις) λόγω υποχρεωτικής εξαγοράς του τμήματος των ελληνικών τραπεζών και πατριωτικής πρωτοβουλίας μερίδας εφοπλιστών.

      Επικαιροποιώ το 3) δηλαδή Το χείριστο για τα ΟΕΔ σενάριο

      Εξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και πληρωμή των νέων ομολόγων με πληθωριστικές νεοδραχμές μετά από τελική υποτίμηση 60%. Ίσως η καλύτερη προοπτική για τον ομολογιούχο κατά τη γνώμη μου καθώς είναι δεδομένο ότι το ομόλογο του στη λήξη θα πληρωθεί στο 100 ενώ το αγοράζει στο 79.

      Δηλαδή δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας κεφαλαίου κατά τη γνώμη μου (μη πληρωμή ή εκ νέου κουρέματος ενός ομολόγου που ακολουθεί το αγγλικό δίκαιο). Το πρόβλημα ειναι ότι θα παίρνεις κουπόνι 3% από 23/2/15 και 3,6% από 23/2/2020 (στα λεφτά σου 4% μια κι αγοράζεις στο 79) ενώ ο πληθωρισμός στην χώρα (άρα και τα επιτόκια) θα είναι χοντρά διψήφιος.

      Ανέφερα μόνο το κουπόνι και όχι το yield που είναι πρακτικά 2πλάσιο. Επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι αφορολόγητα όπως όλα τα ελληνικά ομόλογα και είναι πολλαπλάσια του 1 ευρώ ενώ τα εταιρικά ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ κλπ απαιτούν κατ΄ελάχιστο 100,000 ευρώ.

      (το κουπόνι αυξάνεται σε 4,1% σε τίτλους λήξεως από 23//2/2031 και μετά)

      Διαγραφή
    5. 10 με ! για τον απόλυτα σωστό και κατ'εμέ συλλογισμό σας. Απλά μου ηταν (και είναι) λίγο δύσκολο να κατευθυνθώ προς αυτή την αγορά καθώς δεν την γνωρίζω καθόλου.

      Διαγραφή
    6. Κε Hippy,

      Σχετικά με την τεκμηρίωση "πόθεν έσχες" σε αγορά ακινήτου, η ερώτηση μου είναι ότι έλαβε η εφορία υπόψη της το σύνολο της ρευστοποίησης του ομολόγου και όχι των τόκων που λάβατε και τυχόν υπεραξίας?

      Διαγραφή
    7. Κύριε Βασίλη η αγορά έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, θα μπει στην επόμενη φορολογική δήλωση, λογιστής δεν είμαι, συνεπώς αγνοώ την απάντηση στο ερώτημα σας. Απλά καλού κακού προνόησα για πόθεν έσχες μήπως και χρειασθεί.

      Διαγραφή
  24. Μουναδες βασης , risk premium , Gup διαφυγης , Gup εξαντλησης , Γαστροοισοφαγικη παλινδρομηση , Eνδοσυνεδριακα σχολια ΩΡΑ 10.41 !!!!!!!! , Υδρογοναθρακες εν πλω !

    ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ coming soon !

    Χαζοκουτι Αγαπη μου ....


    χχχμχμχμχμχμχμχμ

    Κουζουλαριο.....ενα σκετο.............. ΚΟΥΖΟΥΛΑΡΙΟ ......


    Αleko mou Salaam

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. σχολιο για ΔΕΗ που εχει αναφερθεί στο blog
    σε καμμία περίπτωση δεν φαινεται να φθάνει τα 17 ευρώ μεχρι τελος του χρόνου
    ισχυροί πωλητές εδώ και μερες την βομβαρδιζουν ,μηπως ξερουν κατι παραπανω
    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώστα οι ισχυροί παίκτες πάντα γνωρίζουν τυχόν εξελίξεις νωρίτερα.
      Δεν χρειάζεται εξάλλου να είσαι ιδιοφυία όταν βλέπεις τα φέσια στη ΔΕΗ είναι πλέον € 1,7 δις απο € 1,2 δις.
      .Ακόμη όταν κάποιος σκέφτεται οτι ιδιωτικοποιήσεις (μικρη ΔΕΗ )δε ν θα προχωρήσουν με Συριζεους στην κυβέρνηση η οτι 300.000 νοικοκυριά θα έχουν δωρεάν ρεύμα όπως έχει εξαγγελθεί ( που βέβαια θα πληρώνουμε εμείς οι υπόλοιποι) τι περιμένεις ;

      Διαγραφή
    2. Η Goldman Sachs που είναι ο πιο ισχυρός παίκτης γιατί τότε έβλεπε ΔΕΗ στα 13 €; Αλλά και ο κύριος Τάκης που έχει αναλύσει την αξία της έβλεπε πρώτη στάση 12€( έπεσε μέσα) και δεύτερη στάση τα 17€; Οσο για εκλογές, αργούν ακόμα, παρά τα όσα λένε τα παπαγαλάκια της καταστροφής.

      Διαγραφή
    3. Κύριε spooky σε ότι αφορά με τα φέσια της ΔΕΗ αν θέλετε γίνεται λιγάκι πιο συγκεκριμένος γιατί είναι βέβαιο ότι έχετε κάποια λαθάκια. Για την ακρίβεια ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΣΩΣΤΑ κάποια πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη διάβασα σήμερα το παρακάτω :

      Σοκ: €1,7 δισ. τα "φέσια" προς τη ΔΕΗ

      http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2120874

      Διαγραφή
    5. χαχαχα κλασσικές παπαριές των Καπιταλιστών.
      Σας γράφουν την μισή αλήθεια κύριε spooky.
      Τώρα δεν ευκαιρώ. Μόλις ευκαιρήσω - έως αύριο το βραδύ, θα σας έχω βάλει στη σωστή τους διάσταση το θέμα των απαιτήσεων της ΔΕΗ. Απο παπαριές χορτάσαμε.

      Υπάρχει θεματάκι αλλά όχι όπως παρουσιάζεται στο άρθρο.

      Διαγραφή
    6. Όταν θα σας εξηγήσω τι γίνεται τότε θα καταλάβετε και πως εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα μου θα κουρέψει μέρος των χορηγήσεων ή πως δήθεν θα δώσει δωρεάν ρεύμα.

      Διαγραφή
    7. Είναι προφανές ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να πάει 17 ευρώ αν δεν γίνουν κάποια πράγματα ή αν δεν πάει ο ΓΔ στα 1500.
      Οι τιμές στόχοι που δίδω δεν είναι φανταστικές και τυχαίες τιμές. Είναι αποτέλεσμα πολυσύνθετης σκέψης και ανάλυσης δεδομένων (που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν σε αυτά τα δεδομένα οι γραμμές και τα κύματα) . Άρα ξεχάστε τα 17 ευρώ. Η κυβέρνηση έχει αρχισει το κολοβάρεμα και κοιτάζει να βολέψει τους πελάτες της (τους βλάκες ψηφοφόρους), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνονθύλευμα λαοπλάνων - ασχέτων - ΘαΘανδρέων, οπότε ανακαλώ και ο καθείς κοιτάζει με τη ΔΕΗ τον ποπούλη του.

      Διαγραφή
    8. Και φυσικά αυτά που γράφονται περί απαιτήσεων της ΔΕΗ που δεν εισπράττονται (έχω αναλύσει πιο κάτω) είναι κλασσκές Ελληναράδικες παπαρδελιές που παρουσιάζουν ένα μικρό μέρος της αλήθειας. Δείχνουν την αλήθεια που θέλουν οι βλακοΈλληνες να ακούσουν. Η ΔΕΗ και η κάθε ΔΕΗ θέλουν πολύ δουλειά για να στρώσουν και απο μπορντελάκια να γίνουν μοντελάκια. Ο βλακοΈλλην όμως δεν γουστάρει τέτοια.

      Διαγραφή
  26. Καλέ μου φίλε Λάκη

    να συμπληρώσω στην καταγραφή σου

    -6/10 προσχέδιο προυπολογισμού (εκλογές έρχονται τι να περιμένω άραγε?)

    -10/10 τελικά στοιχεία για το αναθεωρημένο ΑΕΠ της Ελλάδας για τα έτη 1995-2013 (οκ εδώ ανακατεύεται η ΕΛΣΤΑΤ πιθανολογώ όμως πως θα είναι καλύτερα απ΄ότι τα παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια της καταστροφής)

    -26/10 αποτελέσματα stress tests (ο Λεώ μας τά΄χει κάνει ροδάκινα ότι και να βγει χειρότερο ΔΕΝ θά΄ναι)

    Δεν ξέρω για το καλοκαιράκι αλλά η βαρυχειμωνιά νομίζω αργεί ακόμα

    (έχουμε χρόνο για μια και δυό μην σου πω και αρκετά περισσότερες ρακές)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα αυτά να συνυπολογίσουμε και την κατάργηση του Τ+3 που ξεκινάει απο Δευτέρα. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό.

      Διαγραφή
    2. Θα ελαττωθεί ο τζίρος στο Τ+2 και αναγκαστικά το μεγαλύτερο μέρος θα πάει σε margin.

      Διαγραφή
    3. MONSIEUR LAKIS έχωμεν ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη Τετάρτη.

      Να βυθιστεί λίγο ακόμα μήπως τελικά καταφέρουμε να αγοράσουμε αυτά που έχουμε βάλει στο μάτι (δυο τρία είναι όχι πολλά).

      Διαγραφή
  27. Στην παρούσα φάση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση-- το θεωρώ σίγουρο.Τόν μάρτιο μάλλον όμως πιθανό να έχουμε εκλογές.Ο Σαμαράς έχει βαρεθεί,και θα πασάρει την καυτή πατάτα στον αλέξιο.Είναι απαραίτητο να κυβερνήσει η αριστερά κατα την γνώμη μου (παρότι δεν τους ψηφίζω) για να απομυθοποιηθεί.Θα είναι ακρως συστημική κυβέρνηση και μαλιστα βασιλικότεροι του βασιλέως.Δεν ξέρω ποιές θα είναι οι αντιδράσεις των εξαπατημένων ψηφοφόρων ?????.Η αριστερά θα κλείσει και τον κύκλο της μεταπολίτευσης.
    ΜΑΝΩΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ήταν αχρείαστη η απόφαση για ψήφο εμπιστοσύνης. Το μείζον πολιτικό πρόβλημα που έχει στα χέρια του ο Σαμαράς (εφόσον επιθυμεί να παραμείνει πρωθυπουργός) είναι η συνεννόηση για το πρόσωπο του ΠτΔ, όχι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορούν να δείξουν προς τα έξω ότι έχουν μία minimum ανοχή μεταξύ τους. Με την ψήφο εμπιστοσύνης μόνο αναστάτωση θα προκληθεί και επιπλέον θα πολώσει περισσότερο το κλίμα μεταξύ συγκυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων που προσβλέπει σε συνεννόηση για τους 180 ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω οτι το έκανε γιατι θέλει να δει πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα κόμματα..κατι σαν πρόβα..
      Εχω την εξής απορία..γιατι ειναι τόσο δύσκολη η εκλογή του προέδρου της δημοκρατίας..;;θα μπορούσε να πει η νδ-ΠΑΣΟΚ τι θέλετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ..;;;μάλιστα..συμφωνούμε και εμείς μαζι σας..δεν το θεωρώ κατι τόσο απίθανο
      Παναγος

      Διαγραφή
    2. Μα αυτοί λένε ότι θέλουν τον....ΚΑΝΕΝΑ....ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα, όποιος κι αν προταθεί..τα ίδια λένε και οι Καμμένοι και αρκετοί της Δημαρ...μόνο εκλογές θέλουν. Πώς να συνεννοηθείς μαζί τους; Αυτή είναι η γελοιότητα του Ελληνικού κοινοβουλίου! Και το μεγάλο πρόβλημα μάς το δημιούργησε ο μέγας δημαγωγός ο Α. Παπανδρέου, που από Προεδρική έκανε Προεδρευόμενη τη Δημοκρατία και εξαρτιέται η σταθερότητα από τις γελοιότητες και τα αλισβερίσια των πολιτικάντηδων.

      Διαγραφή
    3. Και μια ερώτηση για τα ΕΛΠΕ κύριε Πανάγο. Γιατί τέτοια απαξίωση; Σήμερα έχασαν και τα 5€. Υποστηρίζατε ότι θα είναι τα πρώτα που θα ιδιωτικοποιηθούν και θα γράψουν και διψήφιο. Μήπως ήταν υπεραισιόδοξη η πρόβλεψή σας; Πλέον φτάνουν σε τιμές που είχαν με ΓΔ 600-700 μονάδες.

      Διαγραφή
    4. Δίδω τιμή στόχο (σε πρώτη φάση) κάτω απο τα 3 ευρώ. Χρονος επίτευξης μέχρι την ημέρα που θα γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γίνει κυβέρνηση το συνονθύλευμα τότε δεν παίζει η γκουρουδιά μου.

      Διαγραφή
    5. Θα συμφωνησω με τα λογια του κ.Τακη..αν ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ τοτε μπορει να παει και κατω απο 3-4 ευρω..
      η κομβικη ερωτηση ειναι θα ερθει;;
      δεν σας κρυβω οτι εχω Μ.Ο 6 και προβληματιζομαι το τι πρεπει να πραξω..διοτι δεν μπορω να απαντησω με σιγουρια την παραπάνω ερώτηση..
      βέβαια το ελληνικό δημόσιο είναι μέτοχος μειοψηφίας στα ΕΛΠΕ...αλλα και παλι δεν ξερω αν αυτο παιζει σημαντικό ρόλο..;
      Ακομη πιστευω οτι ειναι τα πρωτα που θα ιδιωτικοποιηθούν..αν δεν έχουμε εκλογές θα πάνε στα 10 ευρώ..
      Πανάγος

      Διαγραφή
  29. ΔΕΗ και απαιτήσεις της ΔΕΗ. Απάντηση προς κύριο spooky Και όχι μόνο ....

    Μας λέει το άρθρο
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=2120874
    Σοκ: €1,7 δισ. τα "φέσια" προς τη ΔΕΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Μάλιστα επικαλείται, τάχα μου, δημοσιογραφικές πληροφορίες και γράφει επι λέξει:

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ έχει ξεπεράσει πλέον το ιλιγγιώδες ποσό του 1,7 δισ. ευρώ και κατανέμεται ανά κατηγορία πελατών ως εξής:
    Σχεδόν 1 δισ. ευρώ προέρχεται από τη χαμηλή τάση
    400 εκατ. ευρώ από την υψηλή τάση
    200 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση
    Και 160 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές του Δημοσίου προς την επιχείρηση

    Όπως είπα και πιο πάνω το άρθρο επικαλείται ότι τα νούμερα που δίνει είναι προϊόν πληροφοριών και αυτό διότι αυτά τα νούμερα δεν έχουν αναλυθεί επίσημα σε κάποιο Ισολογισμό απο την ΔΕΗ.
    Οπότε, δίχως να αμφιβάλλω γιαυτά τα νούμερα, σας παρουσιάζω τα νούμερα που εμφανίζονται στους ετησίους Ισολογισμούς όπου και αναλύονται πλήρως απο την ΔΕΗ.

    Βλέπουμε εδώ τα επίσημα νούμερα των απαιτήσεων της ΔΕΗ.
    http://prntscr.com/4sa0t6

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι βλέπουμε στο link???
      http://prntscr.com/4sa0t6

      Βλέπουμε τις απαιτήσεις που έχει η ΔΕΗ.
      Τα νούμερα που εμφανίζονται με κίτρινο φόντο είναι οι απαιτήσεις που έχει η ΔΕΗ απο τους καταναλωτές.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Αυτές οι απαιτήσεις είναι δίχως απομείωση. Σε αυτά τα νούμερα αναφέρεται το άρθρο του Capital. Αναφέρεται σε νούμερα που δεν έχουν απομειωθεί και παρουσιάζει την μισή αλήθεια.

      Στα νούμερα με μπλέ φόντο - βλέπουμε πόσα ευρώ έχουν χαρακτηρισθεί απο τη ΔΕΗ ως επισφαλή και το ποσοστό των απομειώσεων στο σύνολο τω απαιτήσεων.
      Στην προτελευταία γραμμή βλέπουμε τις ΑΠΟΜΕΙΩΜΕΝΕΣ απαιτήσεις της ΔΕΗ και είναι τα νούμερα που αναφέρει στους ισολογισμούς της (δεν είναι τα νούμερα που αναφέρει το άρθρο του Capital).
      Στην τελευταία γραμμή βλέπουμε τις συνολικές απαιτήσεις της ΔΕΗ οι οποίες δεν έχουν απομειωθεί . Αυτά είναι τα νούμερα που επικαλείται το άρθρο του Capital και δεν αναφέρονται πουθενά μέσα στους ισολογισμούς της ΔΕΗ. Τα νούμερα της τελευταίας γραμμής έχουν ήδη κουρευτεί απο τη ΔΕΗ.
      Προσέξτε ότι το ποσοστό της απομείωσης της ΔΕΗ επι των απαιτήσεων της έχει φθάσει στο εκπληκτικό ποσοστό του 53,96%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Οι μισές και παραπάνω απο τις μισές απαιτήσεις της ΔΕΗ έχουν ήδη απομειωθεί.
      Άρα κύριε spooky, τα νούμερα που δήθεν επικαλείται απο πληροφορίες ο αρθρογράφος του Capital έχουν ήδη απομειωθεί. Μάλιστα το ποσοστό της απομείωσης των απαιτήσεων απο νοικοκυριά χαμηλής τάσης είναι πολύ μεγαλύτερο απο το 53,96% καθώς οι μεγαλύτερες απομειώσεις γίνονται απο αυτήν την κατηγορία.

      Άρα σωστό να λέει το άρθρο για το ύψος των ανεξόφλητων οφειλών προς τη ΔΕΗ πως έχει ξεπεράσει πλέον το ιλιγγιώδες ποσό του 1,7 δισ. ευρώ, αλλά ας κάνει μια μεγαλύτερη ανάλυση. Καταρχήν αναφέρεται σε μη απομειωμένα νούμερα.
      Δηλαδή αν είχε προβεί η ΔΕΗ σε απομειώσεις της τάξης του 100% ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΟΚ???

      Τέλος πάντων. Όποιος ενδιαφέρεται για απαιτήσεις της ΔΕΗ μελετάει αυτά τα νούμερα
      http://prntscr.com/4sa0t6

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα.
      Ευχαριστώ πολύ κύριε Τάκη για όσα πολύ κατατοπιστικά μπήκατε στον κόπο να γράψετε περί ΔΕΗ.
      Ενίσχυσα λίγο η θέση μου χωρίς να με τρομάξει ο σχηματισμός του " διαμαντιού" αντιστροφής.
      Καλό Σ/Κ.

      Διαγραφή
  30. Κύριε GAP που κάποτε τα λέγαμε στο marketzone.
    Δεν είστε καθόλου εντάξει.
    Συνεχίζετε να την λέτε στυς φτωχούς και ανόητους Καπιταλιστές σχετικά με τις ζομποτράπεζες και ειδικά με την ΕΤΕ.
    Σας άνοιξα τα μάτια κύριε GAP και πηγαίνατε στους φτωχούς και ανόητους και τους ειρωνευόσασταν ότι τάχα μου εσείς σορτάρετε το ζομπόχαρτο και είστε μάγκας και ωραίος.

    Για ΜΙΓ θα μας γράψετε τίποτα κύριε GAP?????????????????????????????
    Μούγκα στη στρούγκα εδώ κύριε GAP. Αν πουλήσατε εγ΄σας έσωσα. Ο Τάκαρος δηλαδή. Αν δεν πουλήσατε εκεί γιατί δεν μιλάτε και κάνετε τον μουγκό???????????????

    Κλασσική Ελληναράδικη φιλοσοφία. Την λέω στους άλλους (αφού μου ανοίξαν τα μάτια άλλοι) αλλά τα δικά μου τα ξεχνάω.
    Δεν είστε καθόλου εντάξει κύριε GAP. Μα να συνεχίζετε να τα λέτε τους ΛΑΝΕΤΕόπληκτους???
    ΑΔΙΚΟ!!!
    Για τους ΜΙΓόπληκτους κουβέντα???? Μούγκα στη στρούγκα.

    Α και που είστε κύριε GAP. Αυτά που γράφετε περί πολιτικών είναι χαζά και ανόητα. Να πάρετε τσίγκινο σωβρακάκι γιατί θα σας χρειαστεί.
    Περιμένετε και εσείς όπως όλη η Ελλάδα να σας σώσουν οι άλλοι ή να σας σώσει η Δραχμή ακόμη πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλαδάρα η χώρα των μετρίων. Η χώρα που αν γίνει δημοψήφισμα για το ποιος ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης θα βγει σε ποσοστό ίσως και άνω του 50% αυτός που έβαλε τη χώρα στο δρόμο της καταστροφής και της πτωχεύσεων.
      Ελλάδα η χώρα των ηλίθιων, των φαφλατάδων, των πολυλογάδων, των παρτάκιδων και των ξερολάκιδων.

      Διαγραφή
    2. Άντε με συγχύσατε πρωϊνιάτικα.
      Φεύγω. Πάω μήπως βγάλω κανένα καλό deal. Ωραία μέρα. Το μόνο καλό που έχει η χώρα. Ο ήλιος της και το κλίμα της.

      Είναι και ρηχός ο Καιάδας να πετάγαμε όλους τους βλάκες εκεί μέσα.

      Διαγραφή
    3. XAXAXAXAXA! Αυτή η τελευταία σας φράση Κύριε Τάκη όλα τα λεφτά!

      Η ατάκα της χρονιάς!

      Διαγραφή
    4. O Καραμανλης ειχε ενα μεγαλο κακο, δεν μπορουσε να γινει σκληρος με τους φιλους του & δυστυχως ειχε πολλους απο δαυτους... κακιστος διαχειριστης λοιπον και ραθυμος. Δεν ηταν ομως και προδοτης, κλεφτης και πουτανας γιος οπως καποιοι αλλοι που πουλανε φιλους χωρα μανα και πατερα.. Μπουρδελο στη ζωη μας τα κανουμε ολοι πολλες φορες, το θεμα ειναι να μην εχεις την πουστια μεσα σου/ τοτε μονο σε χρεωνει ο κοσμος.

      Διαγραφή
  31. Καλημέρα σε όλη την Παρέα!

    Ας αναφέρω ένα ακόμα ευφάνταστο σενάριο που μου χτύπησέ την κεφάλα πουρνό πουρνό!

    Λοιπόν, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης την ερχόμενη εβδομάδα κατόπιν εσωτερικής συνεννόησης! Λένε δηλαδή σε κάποιους βουλευτές της συγκυβέρνησης να μην τους ψηφίσουν! Τέσσερις χρειάζονται...

    Ρίχνουν λοιπόν εσκεμμένα την καυτή πατάτα στον Αλέξη, ίσως και κατόπιν συνεννόησης με τη Μέρκελ, ο οποίος κερδίζει τις εκλογές και γίνεται ο επόμενος πρωθυπουργός!

    Έρχεται λοιπόν ο Αλέξης αυτοδύναμος ή όχι (δεν έχει σημασία), και τα κάνει όλα πουτ@ν@ με το σινάφι του...
    Οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να μας βρίζουν πάλι, τα spread στο Θεό, το ΧΑΑος στις 300 μουνάδες και οι καταθέσεις απειλούνται πραγματικά αυτή τη φορά...

    Και φτάνουμε στο Φλεβάρη και την εκλογή προέδρου, όπου ο Αλέξης όμως δεν συγκεντρώνει τους 180 και ο Σαμαροβενιζέλος δεν προτείνει κανένα υποψήφιο, όπως κάνει τώρα ο Σύριζα.

    Έτσι ο Αλέξης αναγκάζεται να πάει σε πρόωρες εκλογές!

    Εκεί βγαίνει με άνεση ξανά ο Σαμαροβενιζέλος και μάλιστα αυτοδύναμος αφού έχει αποδειχτεί πλέον ότι η αριστερά έλεγε μπούρδες και έφθασε ξανά τη χώρα σε χρόνο dt στο χείλος δεύτερης καταστροφής!

    Και έτσι ο Σαμαροβενιζέλος κυβερνάει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

    Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να με συμπαθάτε αλλά το σενάριο παραείναι διαβολικό και κατά την προσωπική άποψη πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο εάν ισχύσει κάτι που γράφτηκε ότι πιθανόν να μην χρειάζονται 151+ για να περάσουν αλλά το 50%+1 των παρευρισκομένων βουλευτών .... μόνο που καμιά 10αρια της Χ.Α είναι στην φυλακή και δεν θα παρευρισκόνται. (Όχι ότι θα είχαν πρόβλημα με τους 151)

      Αν ισχυει κάτι τέτοιο μας (ξανα)αποκαλύπτεται-σε όσους βέβαια δεν έχουν παρωπίδες στη σκέψη-τι κουφάλα ειναι ο Βενιζελος. Ηλίθιος και πανηλίθιος. Πρόεδρος και αντιπρόεδρος. Οσο για τους ψηφοφόρους τους τι να πει κανείς...να τους χαίρονται!!

      Διαγραφή
    2. ΚΥΡΙΕ


      Nemoz ΣΑΣ ΒΑΖΩ 10 ΜΕ ΤΟΝΟ ΑΞΙΟΣ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΟς ΕΛΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΑ ΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ Κύριε Λουκά για το 10άρι! Με κάνετε και κοκκινίζω!

      :-)

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ Nemoz ΕΑΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2013 ΑΠΟ ΞΕΡΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΙΚΟ ΑΜΠΕΛΙ ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ ΒΑΘΜΟΣ 14 ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ

      Διαγραφή
    5. Κύριε Λουκά στις 15 του μήνα θα είμαι στα μέρη σας, στην πλατεία Αγ. Λαύρας σε έναν πελάτη μου...
      Αν θέλετε μετά τη δουλειά μπορούμε να συναντηθούμε να πιούμε μαζί ένα κρασάκι...

      Διαγραφή
    6. ΕΝΤΑΞΗ ΚΥΡΙΕ


      Nemoz ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ (Διγγελόπουλος Γεώργιος ) Αωού 40, Πάτρα, 26442, ΑΧΑΪΑΣ
      Τηλέφωνο 2610433997

      :ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΣΑΙΤ 15 ΠΡΩΙ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΕΨΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΟΚ

      Διαγραφή
    7. Θα σας ενημερώσω Κύριε Λουκά, μέσω του εδώ ιστολογίου μόλις οριστικοποιηθεί η επίσκεψή μου στην Πάτρα. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που ξεκινάει αύριο θα ξέρω ακριβώς...

      Διαγραφή
  32. καλό το σενάριο και όχι απίθανο...!!
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Bonjour!

    Εγώ μια πρώτη τοποθέτηση ΑΝΕΜΟ στο 1.17€ την έκανα. Αν πάει παρακάτω θα αγοραστούν και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απληστία είναι κακός σύμβουλος όπως μου υπενθύμiσε ο MONSIEUR Hippys.

      Διαγραφή
    2. κυριε Δαρειε απο οτι καταλαβα..εχετε βαλει στο ματι ΑΝΕΜΟ...ΦΛΕΞΟ...κ ενα ακομη που μου διαφευγει..σημερα ξανατιμησα την ΦΛΕΞΟ..τον δρομεα τον αφησατε προς το παρον;
      Παναγος

      Διαγραφή
    3. ΑΝΕΜΟ πήρα σήμερα όπως έγραψα. Μια πρώτη τοποθέτηση ακολουθώντς βασικά την συμβουλή του MONSIEUR HIPPYS. Φλέξο απλά κοιτάω και ΔΡΟΜΕΑ απλά δεν ασχολούμαι και κάθομαι στα αβγά μου. Οι τελευταίες αγορές μου έγιναν στο 0.21€. Δεν σας διαφεύγει το τρίτο γιατί απλά δεν το έγραψα. το κρατάω για τον εαυτό μου αυτο αν μου επιτρέπεται μέχρι να ολοκληρώσω αγορές.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δαρείε και εγώ σήμερα έκανα δεύτερη τοποθέτηση στον ΑΝΕΜΟ στα 1,22.
      Η πρώτη ήταν την ίδια μέρα με τον κύριο Αντ.Καλλιτσάντση. Θα μου πείτε ότι βιάστηκα τότε. Δίκιο θα έχετε, αλλά τα λάθη μου δεν τα κρύβω, άλλωστε ουδέποτε διεκδίκησα τον τίτλο του Μεγάλου Παίκτη. Αυτόν τον αφήνω στους πάμπολλους ειδήμονες του πολυπληθούς forum, αυτούς που σύμφωνα με τα γραφόμενα τους έχουν αγοράσει μισή ΑΤΤ, το 1/3 της ΔΕΗ και όλο τον Βωβό, την ΑΛΤΕΚ και την ΓΤΕ.

      Διαγραφή
    5. MONSIEUR NIKOS εύχομαι το καλύτερο.

      Ο Monsieur Tassos αγόρασε και χθες όπως μας ενημέρωσε. Οκ. Εγώ θα περιμένω με cash στην άκρη ειδικά για αυτόν μήπως τον πετύχω και χαμηλότερα κάποια στιγμή. Πάντως μετά την αγορά που έκανα είδα μια 100στάρα στο 1.17€. Τώρα κράχτης η στήριξη δεν μπορώ να γνωρίζω καθώς όπως έχω πει δεν έχω inside info σε αυτήν.

      Διαγραφή
  34. Απαντήσεις
    1. Του Μπάμπη...?


      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    2. Monsieur Antideiktis την γκουρουδία σας ρίχτε.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Δαρείε ότι είχα να γράψω το έγραψα τις προάλλες και είπα να χιουμορίσουμε λίγο.Άντε να πέσω έξω και να μην δούμε πρόωρες εκλογές,να πάνε στη συνταγματική τους ημερομηνία το 2016,αλλά το 8ΧΧ θα το δούμε όπως και δήποτε κατά την προσωπική μου άποψη.

      Έχουμε να κάνουμε με ελάχιστους που ναι μεν θέλουνε να αλλάξει η χώρα διαδρομή αλλά με λίγο από γιουβέτσι,με πρακτικές παρελθόντων ετών και από την άλλη πλευρά βρίσκονται επικίνδυνοι τύποι που προκειμένου να ικανοποιήσουν απωθημένα δεκαετιών δεν έχουν πρόβλημα να καταστρέψουν τον τόπο.Πώς να πάει μπροστά μετά το ΧΑΑ και να μην τρεμοπαίζει...
      Αυτά...

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    4. Επομένως Monsieur Antideikti κρατάμε ως γκουρουδιά σας τα 8χχ ως το τέλος του έτους μιας και ο MONSIEUR TAKIS έχει δώσει 980 bottom και 1.400 μέχρι τέλος του έτους βαριά αρχές του 2015.

      Εγω με δείκτες είμαι άσχετος. Λέω ένα τυχάιο νούμερο: 1.165 στις 31/12/14

      Διαγραφή
    5. Σας διορθώνω,έχω γράψει για 8ΧΧ ως τον Μάρτιο,μπορείτε να το δείτε στο προηγούμενο θέμα νομίζω.Ο κύριος Τάκης είχε γράψει ότι δεν θα δούμε χαμηλότερα απ'το 1044 αλλά οψίμως το έκανε 980.Τέσπα,μικρή σημασία έχει,το σημαντικό είναι τι θ'αγοράσουμε τότε.

      Αντιδείκτης

      Διαγραφή
    6. Pardon Monsieur.

      Εχουμε αρκετό μέλλον μέχρι τότε και είναι πιθανό να πέσετε μέσα. Το θέμα είναι ότι αν πέσει μεσα ο MONSIEUR TAKIS θα μιλάμε για 500 μονάδες πάνω απο εδώ που βρισκόμαστε σε διάστημα 4 μηνών maximum. Επομένως αν επαληθευθεί τότε πουλάμε εκεί και αγοράζουμε στο 8χχχ (μα πως τα λέω έτσι).

      Για αγορές όλο και κάτι θα βρούμε :)

      Διαγραφή
    7. Kύριε Δάρειε το σενάριο των 500 μοναδων πανω σημαίνει 50% άνοδο από τα σημερινά επίπεδα.Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ καλά νέα και συνέχιση του bull market των ξένων αγορών.Τι πιθανότητα δίνετε εσείς γιά αυτό το σενάριο ????εγώ πολύ λίγες μεσα σε 2.5 μηνες.Εγω βλέπω να βολοδερνουμε μεταξυ 1000 και 1200 μοναδων.Αποψη μου
      Μανώλης
      Μανώλης

      Διαγραφή
    8. Monsieur Manolis εγώ ως άσχετος έδωσα την πρωτοχρονιάτικη γκουρουδιά μου για τον Γενικό Δείκτη.

      1.165 (μιας και εκλογές μεχρι τέλους το χρόνου πάπαπλα)

      Διαγραφή
    9. Τον Αμερικάνο τον βλέπω χαλαρό σήμερα.

      Την Δευτέρα ξεκινάει το Τ+2 επομένως μάλλον κλείνουν και οι τελευταίοι αέρηδες αύριο.

      Να δούμε και τα νέα του Σαββατοκύριακου να πάρουμε μια γεύση για την επόμενη εβδομάδα.

      Οπως το βλέπω το μαγαζί πάντως δεν κλείνει κάτω απο χιλιάρικο για τους επόμενους μήνες. Πιθανόν βρισκόμαστε σε σημείο αναστροφής της πτωτικής πορείας των τελευταίων μηνών και επιστροφή πάνω απο 1.100.

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα σε όλους και καλό χειμώνα,

    μια πρόσφατη εργασία για τις Ελληνικές τράπεζες που βρήκα στο διαδίκτυο

    http://kypseli.ouc.ac.cy/bitstream/handle/11128/1531/%CE%A4%CE%A1%CE%91-%CE%A7%CE%A1%CE%97-2014-00141.pdf?sequence=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. K. Τάκη καλημέρα
    Θέλω αν μπορείς να δώσεις την γνώμη σου για....
    Το αν αξίζει σε τιμη το ΥΓΕΙΑ περίπου στο 0,15 ή όσο χαμηλά και να πάει δεν αξίζει λόγω μιγ......
    Το δεύτερο ποια θα προτιμούσες μεταξύ άνεμου και τενεργ και γιατί.....
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε απαντώ καθαρά.
      ΟΧΙ!!
      Μακρυά απο Βγενόπουλους και Σάλλες. Είναι οι Mister Μπινς του χρηματιστηριακού γίγνεσθαι. Είναι οι Αρσέν Βεγκέρ (πάλι φάπες έφαγε ο αποτυχημένος της Άρσεναλ) των χρηματοοικονομικών.
      Θα σας εξηγήσω πιο κάτω (σε ξεχωριστό σχόλιο μου) το γιατί και θα σας δώσω μερικά νούμερα για να αποτιμήσετε ορθώς τον όμιλο ΥΓΕΙΑ που με τον τρόπο που βαδίζει θα είναι μετά απο 10 χρόνια η ΕΒΖ των νοσοκομείων.

      Διαγραφή
  37. Πότε θα γίνουν οι εκλογές; Η πολιτική λογική λέει άμεσα και η ημερομηνία της 9ης Νοεμβρίου παραμένει η πιο "ισχυρή".Παίρνει τυπικά την ψήφο εμπιστοστοσύνης από την Βουλή και αν συνεχεία την διαλύει και πάει σε εκλογές, όπου θα κάνει όιτ μπορεί για μια αξιοπρεπή ήττα.

    Διαφορετικά η κυβέρνηση θα αναμένει μέχρι τον Φεβρουάριο και ηττάται στην προεδρική εκλογή με την ήττα σε αυτή την περίπτωση να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις και να μην αποκλείεται ακόμα και αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ.
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης τελείωσε την παρτίδα υπέρ το ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στην ομιλία του την πρόθεση του κόμματος να καταψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τάχθηκε υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με «συλλογικότητες και πρόσωπα» που συνεργάζονται με τον σημερινό κυβερνητικό συνασπισμό.

    Ακολούθησε και η ρήση του Φώτη Κουβέλη ότι «αυτό που απαιτείται είναι η συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής πλειοψηφίας για την πραγματοποίηση της πολιτικής αλλαγής στη χώρα. Μιας πλειοψηφίας στη οποία μπορούν και πρέπει να πάρουν μέρος ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού, οι δυνάμεις της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, η ριζοσπαστική αριστερά» και "έδεσε το το γλυκό".
    Eν τέλει το "κλειδί" ήταν η ΔΗΜΑΡ. Και η κυβέρνηση το "έχασε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. K. Λουκά, ο ιστοχώρος από τον οποίο αλιεύσατε το συγκεκριμένο θέμα είναι τουλάχιστον αμφίβολης αξιοπιστίας και κινήτρων. Για κάθε "πρόβλεψη" που παραθέτει και πέφτει "μέσα", υπάρχουν άλλες 10 στις οποίες πέφτει "έξω". Συνεπώς ναι, το ενδεχόμενο εκλογών εντός του φθινοπώρου είναι στατιστικά υπαρκτό, αλλά από εκεί μέχρι το "λογικά στις 9 Νοεμβρίου πάμε για εκλογές" και το "παίρνει τυπικά την ψήφο εμπιστοσύνης" υπάρχει μεγάλο λογικό άλμα.

      Ακόμα και αν η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την στάση της για τον ΠτΔ, ΑΝΕΛ και το πλήθος των ανεξάρτητων βουλευτών παραμένουν εντός της δεξαμενής των πιθανών υποστηρικτών της κυβέρνησης για τον ΠτΔ.

      Διαγραφή
  38. Δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση ο mosnieur Tassos να αφήνει τους ανέμους να πάνε χαμηλότερα. Μάλλον θα μείνω με αυτά που πρόλαβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τσίπρας της μιλάει εκτενώς για την κρίση, για την ανάγκη να σβήσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους («Η αναστολή του χρέους ή πλήρης καταστροφή της Ευρώπης»), τι θα κάνει με την Μέρκελ και ξεδιπλώνει γενικά τις γνωστές του θέσεις.

      Κάτι που δεν έχει ξαναπεί ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας είναι τι θα κάνει με τους μεγάλους επιχειρηματίες και εκδότες, όταν γίνει πρωθυπουργός.

      Τον ρωτάει η Εκμαν, όπως το γράφει στο βιβλίο της:

      «Σε παίρνουν τηλέφωνο ο Μπόμπολας και ο Κόκκαλης και λένε, για παράδειγμα, Τσίπρα, όταν γίνεις πρωθυπουργός θέλω να…».

      Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά πως δεν πρόκειται να τους εμπιστευθεί και συμπληρώνει:

      «Τα συμφέροντά μας είναι αντίθετα! Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε τους κανόνες εκείνους για τα ΜΜΕ που είναι απαραίτητοι σε κάθε δημοκρατία, όπως έγινε και στην Αργεντινή. Εδώ είμαστε ζούγκλα, οι καπιταλιστές κάνουν ό,τι θέλουν.

      Θα πω λοιπόν του Μπόμπολα ότι αν θέλει να κρατήσει τις επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ του, θα πρέπει πρώτα να καταβάλει τους φόρους και τα χρέη που του αναλογούν στην τράπεζα. Ο Μπόμπολας χρωστάει 280 εκατ. ευρώ για τις εφημερίδες του και κανείς δεν του τα έχει ζητήσει. Ιδού το διεφθαρμένο τρίγωνο: τράπεζες, πολιτικοί, ΜΜΕ».

      Η μήπως όχι???? Bonjour.

      Διαγραφή
    2. Σε αυτά που λέει ο Τσίπρας σχετικά με το Μπομπολέικο έχει δίκιο και συντάσσομαι μαζί του - αρκεί να συμπεριλάβει μέσα στο Μπομπολέικο το Τεγοπουλέικο, τους Κουρίδες και τους πάντες. ΟΛΟΥΣ δίχως εξαίρεση και να είναι αμείλικτος με τους μπαταχτσίδες και κακοπληρωτές όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

      Εγώ θέλω να μου πει όμως τι θα κάνει με το Δημόσιο, τους συνδικάλες του κερατά, τα συνδικατα της αρπαχτής και γενικά με την δομή του κράτους. Μόλις φθάνουμε εκεί παθαίνουμε επιλεκτική αμνησία κύριες Αλέξη μας.

      Διαγραφή
  39. Καλημέρα σας και καλή ξεκούραση πρίν την Μεγάλη Μάχη (χεχε) με ψήφο εμπιστοσύνης , προυπολογισμό ,στρεσ τεστ και άλλα καλούδια μέχρι το τέλος του μήνα.

    Βαγγελίνιο παιχταρίνιο με 16 μήνες κάτω ,μετά 16 μήνες να ανέβει απο πάνω , με τρίγωνο πανοράματος πάνω απο τα 5,5 , με δολάριο(προς ευρω) να ανεβαίνει με λμε αλουμινίου ψηλά και με γκολνταμ να τα βλέπει πιό ψηλά δεν τον σκιάζει φοβέρα καμιά.Στο βραχύ απλά θα έπαιζα με τις τάπες μέχρι να πάει πάνω απο τα 6.20 στρογγυλά.

    Πλαθ που ρώτησα τον κυρ Μορφονιό ,αλλά δεν.. Στο εύρος 0,9χχ-1,03 πήρα το ρίσκο μου .Επειδή και εγώ δεν είχα άλλοτε ασχοληθεί μ'αυτά η κίνηση για αρχή είναι "του νοου ασ μπεττερ " Βέβαια η ερώτηση χρονικά παραμέnει στον κ.Μ ,μια και η θεμελιώδη ματιά του τρυπάει και don & low.

    Καρτζ αφού δεν στηρίζετε δεν πουλάτε κιόλας . Μπαίνεις στο e-παζαρι της μετοχής και φοβάσαι να ακουμπήσεις απο τις αράχνες.

    Ήθελα να ρωτήσω γιατί τόση πρεμούρα με τον άνεμο? Βασικά τί άνεμο λέμε , εδώ απο την μέρα που μπήκε είναι παγωμένο αεράκι -τραμουντάνα . Τενργ δηλαδή δεν λέει?? Προσοχή δεν είμαι ούτε για τενεργ θετικός ειδικά με το διάγραμμα που έχει εδώ και κάποιους μήνες .Απλά αν συγκρίνω ανεμο με τενεργ με αναλογική μέθοδο προτιμώ την δεύτερη. ΑΝ ήθελα να είμαι και ενεργειακός θα προτιμούσα κάποια τρίτη χιχι.

    Πολύ μαυρίλα ρε παιδάκι μου στο Χα , μετά απο πλεόνασματα ,ανάπτυξη , ισοζύγια , pmi κτλ κτλ πάλι στο 1000 βολοδέρνουμε. Έχει κανείς το λεξικό του έλλιοτ ψάχνω να μάθω αυτό το κύμα-2 τί σημαίνει.Σταμάτησε και το άλλο να εκπέμπει στο σκοτάδι πάλι.

    Κ. Μ σας φταίνε οι μέτριοι όπως γράφετε .Εμένα μου φταίει ο ευατός μου που δεν έκανα οτι μπορούσα και βολεύτηκα με την "απόδοση/ελάχιστη προσπάθεια" . Αὐτοῦ γὰρ Ῥόδος καὶ πήδημα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε lorac σχολιάζω μόνο το τελευταίο.

      Αν σας φταίει ο εαυτός σας που δεν κάνατε οτι μπορούσατε και βολεύτηκατε με την "απόδοση/ελάχιστη προσπάθεια - τότε ρωτώ.
      Τι βαθμό θα βάζατε στον εαυτό σας???
      Χείριστο, Άριστο ή Μέτριο??

      Άρα πρέπει και εσάς να φταίνε οι μέτριοι. Και το τραγικό είναι ότι ούτε σήμερα κάτι έχει αλλάξει.

      Διαγραφή
  40. Καλησπέρα σε όλους,
    Παρακαλώ θα μπορούσα να έχω την γνώμη σας κύριε Τάκη για γεκτερνα και ιντρακομ.
    ευχαριστώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω δηλώσει πολλές φορές.
      Κανένα ενδιαφέρον για κατασκευαστική. Ούτε ενδιαφερόμουν, ούτε ενδιαφέρομαι.
      Προσέξτε. Κατασκευαστική δεν γουστάρω - γουστάρω όμως real estate.

      Με Ιντρακόμ δεν ασχολούμαι. Ας κάτσει ο όμιλος να φτιάξει την Ιντραλότ και μετά κοιτάμε την Ιντρακόμ.

      Διαγραφή
  41. ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ
    Η MARFIN το 2006 εξαγοράζει το 49% του ΥΓΕΙΑ προσφέροντας 53 εκατ. ευρώ στη βασική μέτοχο κυρια I. Aρβανίτη. ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη!!!!!!!!!! Μιλάμε για το ΥΓΕΙΑ το νοσοκομείο και τίποτα άλλο.
    Δίχως Μητέρα, δίχως ΛΗΤΩ και δίχως το ΥΓΕΙΑ Αλβανίας.
    Η κυρία Αρβανίτη δέχτηκε να πουλήσει το 49% έναντι 53 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον η κυρία Αρβανίτη ουδέποτε ακολούθησε τον mister Βγενό στις παλαβομάρες των ετών 2007-2014 με συνέπεια το υπόλοιπο ποσοστό της να συρρικνωθεί.

    Η ουσία είναι ότι η κυρία Αρβανίτη δέχτηκε να πουλήσει το 49% (διατήρησε, το 2006, τον έλεγχο του 23,8%) σε μια τιμή 2,7 φορές υψηλότερη της καθαρής θέσης του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ.
    Τα ίδια κεφάλαια του ΥΓΕΙΑ ήταν 40 εκατ και ο δανεισμός του ΥΓΕΙΑ 46,5 εκατ.
    Άρα η κυρία Αρβανίτη μια χαρά πούλησε αφού ο mister Βγενό με την προσφορά που της έκανε αποτίμησε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ 108 εκατ το 100% του ΥΓΕΙΑ + 46,5 ο τραπεζικός δανεισμός = 154,6 εκατ.

    Όμως εμείς πρέπει να κρατήσουμε ότι το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ το 2006, στις καλές εποχές του 2006 άξιζε 40 εκατ + 46,5 = 86,5 εκατ. Άντε να προσφέρεις και κάτι παραπάνω μια κατοστάρα στρογγυλεμένη (μαζί με τον δανεισμό) είναι μια καλή αποτίμηση για το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ (δίχως ΜΗΤΕΡΑ, δίχως ΛΗΤΩ και δίχως Αλβανίες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι λοιπόν το 2007 ήρθε η Μαρφίν.
      Προσοχή!!!
      Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία (Ενσώματα πάγια) το 2006 άξιζαν 89,857 εκατ. και το 2008 με τις απανωτές εξαγορές του Βγενό έφτασαν στα 253,5 εκατ.
      Τα πάγια περιουσιακά στοιχεία δηλαδή τα κτήρια + ο ιατρικός εξοπλισμός το 2006 άξιζαν 89,8 εκατ. ενώ σήμερα υπολογίζονται σε 206,3 εκατ.
      Προσοχή!!
      89,8 εκατ λοιπόν το 2006 τα πάγια (κτήριο + ιατρικός εξοπλισμός) του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ
      206,3 εκατ. σήμερα όπου συμπεριλαμβάνεται το ΜΗΤΕΡΑ + ΛΗΤΩ + το νοσοκομείο της Αλβανίας.
      Άρα δεχόμαστε ότι ο όμιλος ΥΓΕΙΑ του 2014 μεγάλωσε κατά 2,3 φορές σε σχέση με το 2006.
      Αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και όχι τα λογιστικά κολπάκια του mister Βγενόπουλο που λιβανίζει.

      Όμως ας επανέλθουμε το 2006 που πήρε ο Βγενό το ΥΓΕΙΑ απο την κυρία Αρβανίτη.
      Τι ακολουθεί κατόπιν??
      1) Εξαγορά του 100% το ΜΗΤΕΡΑ έναντι συνολικού τιμήματος περί τα 300 εκατ. ευρώ.
      Το ΥΓΕΙΑ (δίχως τον δανεισμό του) το κοστολόγησε 108 εκατ. και κατόπιν παίρνει το ΜΗΤΕΡΑ (+ΛΗΤΩ) απο τους ιατρούς μετόχους με 300 εκατ.
      Θεέ και κύριε!!! Μιλάμε για πανάκριβες εξαγορές. Μιλάμε για προσφορές στο Θεό.
      Φυσικά μην φανταστείτε ότι πρόσφερε 300 εκατ. στους ιατρούς μετόχους. Νέες Μετοχές του ΥΓΕΙΑ τους έδωσε, γιαυτό ήταν και τόσο ανοικτοχέρης.

      2) Αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου 59,9 εκατ (2007 εξαγορά του αρχικού 12,2% του ΜΗΤΕΡΑ) + 82,9 εκατ (2009) + 87,9 εκατ (2011) = 230,7 εκατ.
      Υπάρχει άλλη μια ΑΜΚ με εισφορά σε είδος για τον έλεγχο του 100% του ΜΗΤΕΡΑ

      3) Εξαγορές και συμμετοχές σε εταιρίες στην Τουρκία + Κύπρο και κατόπιν άρον άρον αποχωρήσεις.

      Άρα ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ότι τα υψηλά ίδια κεφάλαια που εμφανίζει ο όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι δημιούργημα των πανάκριβων εξαγορών και εμφανίζονται λογιστικά ως υπεραξίες.
      Στην πραγματικότητα μιλάμε για ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ και μουσαντένια ίδια κεφάλαια.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
      Ο ισολογισμός του ΥΓΕΙΑ είναι ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΣ και εμφανίζει πολύ μεγαλύτερα ίδια κεφάλαια απο τα πραγματικά ίδια κεφάλαια.

      Το 2014 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι 161,6 εκατ.
      Υπεραξία επιχείρησης 100,9 εκατ.
      Ως υπεραξία αναγράφεται τα παραπάνω ποσά, απο τα ιδια κεφάλαια, που δαπανήθηκαν για να γίνουν οι πανάκριβες εξαγορές.
      Τραπεζικός δανεισμός 164,4 εκατ.

      Διαγραφή
    2. Άρα συμμαζεύουμε τα νούμερα.

      1) Σήμερα ο όμιλος ΥΓΕΙΑ σε σχέση με το 2006 (πριν έρθει η Μαρφίν) είναι 2,3 φορές μεγαλύτερος.
      Αυτό φαίνεται απο τα Ενσώματα πάγια.

      2) Το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ άξιζε 40 εκατ. και ο Ισολογιαμός του δεν ήταν μοχλευμένος. Άρα δεχόμενοι ότι η εταιρία, με τις εξαγορές Μητέρα, Λητώ + το νοσοκομείο στην Αλβανία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τότε τα σημερινά ίδια κεφάλαια θα πρέπει να είναι:
      40Χ2,3 = 92 εκατ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Σήμερα όμως τα ίδια εμφανίζονται 161,6 εκατ. έχοντας όμως μέσα τους υπεραξία επιχείρησης 100,9 εκατ. και Άυλα περιουσιακά στοιχεία 82 εκατ. ευρώ (όταν τα άυλα ήταν 4,4 εκατ. πριν έρθει ο Βγενό)
      Μιλάμε για τρομακτικά νούμερα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Για όποιον αντιλαμβάνεται βεβαίως.

      3) Τα δάνεια το 2006 (πριν έρθει ο Βγενό) ήταν 46,5 εκατ. σήμερα 164,4 εκατ. 3,53 φορές υψηλότερα.
      Δηλαδή ενώ η εταιρία μεγάλωσε κατά 2,3 φορές τα δάνεια αυξήθηκαν κατά 3,5 φορές.
      Οι ΑΜΚ συνολικού ύψους 230,7 εκατ. ευρώ δεν ήταν ικανές να χρηματοδοτήσουν τις ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ εξαγορές. Χρειάστηκαν και 118 εκατ. τραπεζικού δανεισμού.

      Διαγραφή
    3. Φυσικά για κέρδη ούτε κουβέντα.
      Με αποσβέσεις + τοκοχρεολύσια = 30 εκατ. ευρώ πραγματικά και λειτουργικά κέρδη είναι αδύνατον να βγουν.
      Φυσικά να αποπληρωθεί ο δανεισμός είναι όνειρο θερινής νυκτός.
      Ακόμη και όλες τις αποσβέσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ να τις κατευθύνει η διοίκηση προς την αποπληρωμή του δανεισμού θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια. Όμως τότε το νοσοκομείο θα είναι σαράβαλο καθώς δεν θα εκσυγχρονίζεται.
      Άρα χρειάζεται να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς ο όμιλος και να περιορίσει τα κόστη. Ούτε το ένα είναι εύκολο (λόγω κρίσης δεν μπορεί να δουλέψει σε φουλ ρυθμούς ένα νοσοκομείο τόσο υψηλού επιπέδου σαν το ΥΓΕΙΑ) ούτε το άλλο (είναι δύσκολο να πεις σε μεγαλοιατρούς που έχουν μεγάλη πελατεία και φήμη να περιορίσουν κόστη) είναι δυνατόν να γίνει.

      Άρα το νοσοκομείο πρέπει να επιστρέψει σε χέρια ιδιώτη που να ξέρει να το δουλεύει και ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη ΑΜΚ με σκοπό να κατεβάσει τον τραπεζικό δανεισμό κάτω απο τα 80 εκατ. ευρώ.
      ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!

      Το ερώτημα που τίθεται.
      Και πόσο μπορεί να προσφέρει ένας ιδιώτης για να αγοράσει το ΥΓΕΙΑ απο την ΜΙΓ????
      Αν αυτός ο ιδιώτης δεν είναι ο Βγενόπουλος (που αγοράζει πανάκριβα) τότε δυσκολεύομαι να δω ιδιώτη να προσφέρει περισσότερα απο 200 εκατ. να πάρει τον όμιλο ΥΓΕΙΑ.
      ΠΡΟΣΟΧΗ!!
      Όταν λέω 200 εκατ. ευρώ βάζω μέσα και τον τραπεζικό δανεισμό τον οποίο να καλύψει άμεσα, οπότε οι πιστωτές του ομίλου δεν θα έλεγαν όχι να πάρουν με την μια 164,4 εκατ. ευρώ τραπεζικού δανεισμού.
      Άρα, δίχως τα δάνεια, θα κοστολογούσα το ΥΓΕΙΑ μεταξύ 40 με 90 εκατ. ευρώ τα οποία όμως χρόνο με τον χρόνο θα ελαττώνω καθώς η κατάσταση χειροτερεύει!!!

      Διαγραφή
    4. Μα είναι δυνατόν κύριε Τάκη, θα μου πείτε, να ζητάς να αγοράσεις το ΥΓΕΙΑ 90 εκατ. το πολύ??? Είναι δυνατόν να σου πουλήσουν μια εταιρία κάτω απο τα ίδια κεφάλαια της??

      Καταρχήν τα ίδια κεφάλαια του ΥΓΕΙΑ είναι άγνωστο πόσα είναι. Μπορεί να είναι ήδη ΜΗΔΕΝ. Βγάλτε όξω υπεραξίες και άυλα και πείτε μου τι μένει!!!
      Κατά δεύτερον, να σας πω ότι ως αγοραστής δίνεις τιμή μεγαλύτερη των ιδίων κεφαλαίων μόνο αν το μαγαζί που πας να αγοράσεις ''φυσάει'' και πάει καλά. Εδώ το ΥΓΕΙΑ βαριανασαίνει. Κέρδη δεν πρόκειται να βγάλει και τα δάνεια δεν πρόκειται ποτέ του να τα αποπληρώσει. Κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι και χειρότερη για το ΥΓΕΙΑ.
      Άρα 90 εκατ. και πολλά του πέφτουν ---> Μάλλον αγοράζω και ακριβά.

      Να αγόραζα την ΜΠΕΛΑ ή τον Καρέλια υψηλότερα (εως και αρκετά υψηλότερα) των ιδίων τους κεφαλαίων ΝΑΙ. Αλλά εδώ στο ΥΓΕΙΑ τι να αγοράσω???

      Διαγραφή
    5. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΑ

      Διαγραφή
    6. Ευχαριστουμε πολυ Κ. Τακη!

      Πανος

      Διαγραφή

    7. Εξαίρετη πράγματι ανάλυση.

      Παίρνω αμπάριζα από την εξής παράγραφο

      "Φυσικά για κέρδη ούτε κουβέντα. Με αποσβέσεις + τοκοχρεολύσια = 30 εκατ. ευρώ πραγματικά και λειτουργικά κέρδη είναι αδύνατον να βγουν. Φυσικά να αποπληρωθεί ο δανεισμός είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ακόμη και όλες τις αποσβέσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ να τις κατευθύνει η διοίκηση προς την αποπληρωμή του δανεισμού θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 χρόνια. Όμως τότε το νοσοκομείο θα είναι σαράβαλο καθώς δεν θα εκσυγχρονίζεται".

      Οπου "ΥΓΕΙΑ" βάζω Ελλάδα. Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε προβληματική εταιρεία (με δυνατότητα αποφυγής του μοιραίου) μια μικρή Ελλάδα μου μοιάζει. Με τα κεφάλαια από την πώληση της μικρής ΔΕΗ (και αλλαγή νοοτροπίας διοικούντων φυσικά) θα μπορούσε η μητρική να σταθεί στα πόδια της. Οπως και τα λιμάνια, οτα ΕΛΠΕ και λοιπές κρατικές. Στο δρόμο του Αστέρα στο δρόμο του ΟΤΕ (εξαιρώ τα νερά).

      Πιθανολογώ-ελπίζω πως μόνο με πώληση-μακροχρόνια ενοικίαση κάποιων στοιχείων του ενεργητικού της η εταιρεία Ελλάς θα μπορούσε να ξανασταθεί στα πόδια της. Από καθαρή σύμπτωση μια και δεν γνώρισε φεουδαρχία-λόγω Τουρκίας-δόξα τω Θεώ έχει κάμποσα ασημικά να πουλήσει. Παραθαλάσια, ορεινά, αστικά. Θα πει κάποιος "μα να τα σκοτώσουμε σήμερα φτηνά?"

      Απαντώ:

      Πρώτον παρά τη γενική κατρακύλα τα "φιλέτα" κρατάνε τιμές. Βοηθάει επιπλέον ότι λεφτά (από πετροδολλάρια έως φρεσκοτυπωμένα) υπάρχουν στην αλλοδαπή ευτυχώς. Δεύτερον, ας μην είμαστε μίζεροι, στις περισσότερες πωλήσεις εκτός από το χρήμα υπάρχουν κι οι συνέργειες. Τρίτον όσο αργούμε να πληρώσουμε τόσο μεγαλώνει το χρέος μας. Τέταρτον υπάρχει άλλος τρόπος? Και στην τελική ας μπεί "ρήτρα επαναγοράς" για όταν ξανασταθούμε στα πόδια μας και μπορούμε (λέμε τώρα)

      Απίστευτα τοκοχρεωλύσια. Σε αυτήν τη ζωή δεν πληρώνονται.

      http://www.nooz.gr/economy/oddix-ektimiseis-gia-ta-tokoxreolisia-2013---2030



      Διαγραφή
    8. Η κυρία Γιαννακάκη αντί να ψάχνεται πόσα χρωστάει η Ελλάδα και πόσοι είναι οι τόκοι και χρεολύσια εως το 2030 καλό θα ήταν να κοιτάζει (όπως και οι 300 βουλευτές, αλλά και τα 10 εκατ. Ελληναράδες πολίτες) πως θα κάνουμε αυτό το μπορντέλο κράτος χώρα με αρχές και κανόνες, με δημόσιο τομέα που δεν εκμεταλλεύεται τους πολίτες και δεν βολεύει τους υπόλοιπους πολίτες που τους θεωρεί πελάτης της (ψηφοφόρους).

      Τα χρεολύσια και οι τόκοι κύριε hippy ΔΕΝ είναι το πρωτεύον. Καλό είναι βέβαια να τα ξέρουν οι πολίτες και οι βουλευτές μας, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά θυμήθηκε να τα ρωτήσει η κυρία Γιαννακάκη. Μήπως γιατί τώρα - οι ΔΗΜΑΡέοι (που ούτε την ψήφο τους δεν θα βρουν στην κάλπη) απο υποστηρικτές της κυβέρνησης και του ΝΑΙ σε όλα τα νομοσχέδια σκέφτονται να το γυρίσουν ελαφρώς στο αντάρτικο του Αλέξη???

      Λοιπόν πληροφορώ όσους δεν αντιλαμβάνονται πως δουλεύει ο καπιταλισμός ότι :
      Τα δάνεια που παίρνουν τα κράτη και οι περισσότερες (κακές) εταιρίες ποτέ δεν πληρώνονται.
      ΚΑΚΩΣ και μάλιστα ΠΟΛΥ ΚΑΚΩΣ που ποτέ δεν πληρώνονται.
      Όταν λήγει ένα δάνειο τότε παίρνουν καινούργιο δάνειο και ουσιαστικά αναχρηματοδοτούν το παλιό.
      Οι εταιρίες και τα κράτη που ακόμη δεν είναι ζόμπι ουσιαστικά πληρώνουν μόνο τους τόκους και στην πράξη όταν αναχρηματοδοτούν τον δανεισμό τους τον αυξάνουν ελαφρώς.
      Όταν τα κράτη και οι εταιρίες γίνονται ζόμπι ή όταν ο πιστωτής για τους δικούς του λόγους θέλει τα φράγκα του εδώ και τώρα τότε γελάει το κάθε παρδαλό κατσίκι!!!

      Για εμένα κακώς (το ξανατονίζω) που δεν αποπληρώνουν τον δανεισμό τους τα κράτη και οι εταιρίες.

      Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το ΥΓΕΙΑ (που ακόμη δεν έχει φτάσει στο χάλι της Ελλάδος) και με την Ελλαδάρα μας.

      Για μια εταιρία που θέλει να λειτουργεί σωστά θα πρέπει το δανεισμό της να τον μηδενίζει.
      Το ίδιο θα πρέπει να πράττουν και οι χώρες - αλλά αυτές θέλουν να εξυπηρετούν και τους χαζοπολιτες τους και έτσι αυξάνουν τα κόστη τους (μισθοί, συντάξεις + προβαίνουν σε προσλήψεις) ενώ δεν αυξάνουν τα έσοδα τους που προέρχονται κυρίως απο τους διαφόρων μορφών φόρων,

      Συνεχίζω σε λίγο ....

      Διαγραφή
    9. Άρα λοιπόν κύριε hippy ο ισχυρισμός σας ''Απίστευτα τοκοχρεωλύσια. Σε αυτήν τη ζωή δεν πληρώνονται.'' ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ και αυτό διότι χρεολύσια ΟΥΔΕΙΣ πληρώνει. Όλοι πληρώνουν μόνο τους τόκους και κατόπιν βγαίνουν οι χώρες στις αγορές και αναχρηματοδοτούν το χρέος τους.

      Όμως κύριε Hippy μιλάτε με εμένα και εγώ γενικώς αν βλέπω χρέη τρελαίνομαι!!! Άρα κατά Τάκαρον ευαγγέλιον όλα τα χρέη πρέπει να πληρωθούν και σε 50 χρόνια το πολύ θα πρέπει να τείνουν προς μηδενισμό και μάλιστα θα πρέπει να κάνουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ όπου εκεί θα πρέπει να αναγραφεί ότι το δημόσιο δεν θα δανειστεί για τα επόμενα 100 χρόνια κανένα ευρώ ούτε απο τις αγορές, αλλά και ούτε απο κανέναν πολίτη της χώρας.

      320 δις δημόσιο χρέος με 2% ετήσιο σταθερό επιτόκιο μα κάνουν 6,4 δις δις τόκοι ετησίως.
      Σπάμε και το χρέος των 320 δις σε 50 ισόποσες δόσεις και έχουμε :
      320/50 + 6,4 = 12,8 δις ετησίως για 50 χρόνια.

      Εγώ σε αυτό το πλάνο θα προχώραγα. Να ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ.
      Αλλά αυτό κύριε hippy δεν είναι το πρωτεύον. Αυτό το δημόσιο χρέος είναι λεπτομέρεια.

      Η ουσία είναι να γίνουμε κράτος απο μπορντελάκι.
      Να επιλύσουμε ασφαλιστικό και φοροοικονομοτεχνικό.
      Η Ελλάδα να ξέρει τι φόρους πληρώνει για τα επόμενα 100 χρόνια. Δίκαιο φορολογικό και επίλυση ασφαλιστικό. Κατόπιν οι Δημόσιοι οργανισμοί και όλος ο Δημόσος τομέας να εκσυγχρονιστεί και να λειτουργεί σωστά και δίκαια.
      ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ και τα δύσκολα ξεπερνιούνται μόνο με ικανούς.
      Όμως στην Ελλάδα υπάρχει παντού μετριότητα. Το βλέπω παντού γύρω μου. Ανικανότητα και ωχαδερφισμός. Το αγγουράκι να μπει σε αλλουνού τον πισινό και εμένα καρφάκι δεν μου καίγεται.

      Οπότε κλείνοντας κύριε Hippy. Ακόμη και όλο το χρέος να μας το κουρεύανε η Ελλάς είναι τόσο ανεύθυνη και ανίκανη που σε 10 χρόνια θα είναι σε χειρότερη κατάσταση απο ότι είναι σήμερα.

      Το βέβαιο είναι ένα.
      Στην Αρχαία Σπάρτη το Βρέφος Ελλάς θα το είχαν πετάξει στον Καιάδα μαζί με την μάνα του. ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

      Διαγραφή
    10. Δεν λέμε και πολύ διαφορετικά πράγματα. Γνωρίζω, όπως όλοι, ότι το χρέος ανακυκλώνεται άρα απαιτείται αύξηση του ΑΕΠ για να μικρύνει ο λόγος χρέος/αεπ δηλαδή δημόσιες επενδύσεις για να με πάρουν στα σοβαρά και νά΄ρθουν και οι ιδιωτικές. Η διαφορά μας είναι ότι εσείς εστιάζετε στον διπλανό σας, το συμπολίτη, εγώ στον κυβερνώντα. Και δεν με καλύπτει το υποκριτικό "τέτοιος λαός είσαι τέτοιοι πολιτικοί σου αρμόζουν".

      Κάντε βρε ξεφτιλησμένοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τις διαρθρωτικές αλλαγές μπας και πυρπολήσουμε τη γραφειοκρατία κι ανοίξει καμμιά δουλειά. Αυτές τις διαρθρωτικές που βουλευτές και υπουργαίοι-αρουραίοι στα κανάλια προκρίνετε αλλά στα γραφεία τις καταχωνιάζετε. Ημαρτον δηλαδή να απαιτείται μια 10ετία για μια σοβαρή τουριστική επένδυση, μια 5ετία για ν΄ανοίξει κάποιο επάγγελμα.

      Μπήκαμε στη ευρωπαϊκή οικογένεια για να μείνουμε άνεργοι, χωρίς βιομηχανία με επιστημονική παραγωγή, αναζητώντας ανθρώπινα μεροκάματα που θα μας κρατήσουν 100% πολίτες και όχι υπηκόους. Αντιθέτως η ανθελληνική πολιτική των πολιτικών ζητούν να εργαζόμεθα στην χωρίς προστιθέμενη αξία τουριστική εργασία για 5 μήνες χωρίς ένσημα! Να πάνε να γαμηθούνε! Τέλος! Βάλτε ένα τέλος και φύγετε. Στα τσακίδια καριόληδες...όλοι,μα όλοι με μπροστάρηδες όμως όσους άσκησαν εξουσία.

      Κάθε μέρα οι άχρηστοι γυρίζουν τα κανάλια κριτικάρουν τους άλλους...για τα εγκληματα που γίνονται στις μέρες τους λέξη. Πόσες εκατοντάδες εκατομύρια έκαψε το ΤΣΜΕΔΕ στην Αττικής??? Πόσα ετοιμάζεται να κάψει ακόμα??? Γιατί να μην το κάνουν οι καριόληδες, αφού την έχουν έτοιμη τη λύση. Νομοθετική απαλλαγή των διοικήσεων και αύξηση παράλληλα των εισφορών για να πληρωθούν οι συντάξεις. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...Αι σιχτίρ σκουλίκια.

      Εχω πολύ θυμό μέσα μου...φαντάσου νά΄χανα και στο ΧΑΑ. Συγνώμη για την κατάχρηση φιλοξενίας

      Διαγραφή
    11. Κύριε Hippy πλάκα θα μου κάνετε???
      Για κουνηθείτε λίγο απο τη θέση σας.
      Για ποιες διαρθρωτικές αλλαγές μιλάτε??
      Ο ΝεοΕλλην δεν θέλει να ακούει τέτοια. Οπότε δεν μου φταίει ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Αλέξης και ούτε ο Στρατούλης.

      Ο Ελληναράς δεν θέλει αλλαγές ή μάλλον θέλει διαρθρωτικές αλλαγές αρκεί τα αγγούρια να μην μπουν στον δικό του πισινό. Άρα μην ελπίζετε σε τίποτα και μην θυμώνετε.

      Αφού δεν ρίχνουμε στον Καιάδα όλους τους βλάκες (που μετά θα πάνε να αγοράσουν ΜΑΙΚ και ΜΙΓ και θα μας λένε για υποτιμητικές κερδοσκοπίες)) προτείνω να πάμε εμείς να πέσουμε απο το Ζάλογγο,

      Διαγραφή
  42. Ευχαριστώ κ. Τάκη.....Εμπεριστατωμένη η ανάλυση. Είχα δει κι εγώ στον ισολογισμό ότι άυλα και υπεραξία είναι 100+ εκατομμύρια και δεν μου άρεσε, όντως τι μένει τότε σαν πραγματικά ίδια κεφάλαια και όπως λές και χωρίς κέρδη.....Απλά σε τιμές κάτω των 0,15€ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε καλύτερο κλίμα να δώσει σημαντικές υπεραξίες. Αυτό που έκανε το 2012 από 0,15 στο 0,80!!!!. Τώρα για το 2ο που ρώτησα τι λες μεταξύ άνεμου και τενέργα, καλές και οι δύο αλλά μου φαίνεται κάπως πιο ελκυστική ο άνεμος......
    ΜΕΤΟΧΟΣ 11.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μέτοχε Ενέργεια και real estate. Αυτό θα είναι το hot story. Μην κοιτάτε που τώρα ουδείς θέλει να ακούει για ενέργεια και real estate στην Ελλάδα.
      Μάλιστα πολλοί θα λένε, τρελάθηκε ο Τάκαρος - που μας λέει να ψάχνουμε χαρτιά αυτών των 2 τομέων.
      Άρα ψάξιμο κύριε Μέτοχε και όλα είναι θέμα τιμής (ΠΡΩΤΕΥΟΝ) και κατόπιν θέμα σωστής λειτουργίας της εταιρίας.

      Διαγραφή
    2. Ειδικά το real estate. Και πολύ καλός ο ΚΑΜΠΑΣ άσχετα αν πλέον χαρτιά βρίσκει κάποιος με δυσκολία.

      BONJOUR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Monsieur Δαρείος είστε άπαιχτος!!

      Διαγραφή
  43. Κύριε Βίκτωρα τόσες ανοησίες μαζεμένες μόνο απο τον παπαγαλεώ διαβάζω.
    Η πλάκα είναι τα σχόλια απο κάτω. Όσοι καήκαν στον χρυσό με αυτό το άρθρο αναθάρρησαν και λένε ακόμη περισσότερες ανοησίες.
    Ανάλυση δεν πρόκειται να κάνω - για τα ΧΡΥΣΑΦΙΑ είχα προειδοποιήσει πριν 3 χρόνια για το τι θα γίνει - όμως θα σταθώ σε 2 σημεία, αντί να αναλύσω.

    1) Μας λέει ο Jay Taylor, υποστηρικτής και λάτρης του χρυσαφιού για την τεράστια μόχλευση στις αγορές παραγώγων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης .
    χαχαχα Όταν ανέβαινε ο χρυσός απο τα 200 δολ στα 1800 ήταν καλά κύριε Τaylor - τώρα μας φταίει η μόχλευση που πέφτει η τιμή του χρυσου!!!

    2) Συμφωνώ πλήρως με τον Τaylor στο ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να αποκτούμε κάτι χωρίς αντίτιμο.
    Διαφωνώ όμως στο αντίτιμο. Και γιατί το αντίτιμο κύριε Τaylor να είναι το χρυσάφι??????????
    Ε, γιατί?? Γιατί να μην είναι το αντίτιμο το οξυγόνο ας πούμε ή το νερό ή κάτι άλλο???

    Με απλά λόγια την φάγατε τώρα απο το χρυσάφι ή σας κυνηγάνε οι πελάτες σας απο τις τρελές χασούρες που γράφουνε απο τα χρυσάφια και τώρα τα έχουμε ρίξει στα βαρυσήμαντα διαγγέλματα
    Παίξατε και χάσατε τώρα να πιείτε λίγο Χρυσό και να ξεδιψάσετε για να ξεχάσετε.

    χαχαχα Μα πως τα γράφω ο άτιμος.
    ΞΥΔΙ κύριε Jay Taylor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλημέρα.....εντάξει....δεν ''παίζεσται'' κε Τάκη....κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια πρωί - πρωί.......ευχαριστώ για την άποψή σας στο συγκεκριμένο άρθρο.
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂