Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΣΕΥΣ .... γιατί η μετοχή εκτοξεύχθηκε απο τα 4 σεντς στα 0,9 ευρώ και εξακολουθεί να παραμένει φθηνή?

Η δραστηριότητα της Εταιρίας επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων διατροφής ψαριών (ιχθυοτροφών).
Από το 1994 μέχρι και σήμερα η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει εξειδικευμένες ιχθυοτροφές με την εμπορική επωνυμία ΙΧΘΥΣ καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες των ιχθυδίων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.
Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22.000 τ.μ. στο Ζευγολατιό Κορινθίας. 


Μετοχική σύνθεση

Μεταξύ των βασικών μετόχων της Εταιρείας, ήτοι της WISE MANAGEMENT SA (συμφερόντων Κυριακού - ΑΝΤΕΝΑ), της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ και του κου Γ. Αντύπα έχει υπογραφεί η από 18.7.2007 συμφωνία μετόχων. Στην εν λόγω συμφωνία ορίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αποτελείται από επτά (7) μέλη, εκ των οποίων τρεις (3) θα υποδεικνύονται από την ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.,τρεις (3) από την WISE και ένας (1) θα είναι ο κ. Γ. Αντύπας (ή άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ ΣΕΛΟΝΤΑ και WISE).

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2007 μεταβιβάστηκε το 54% της Περσεύς απο την εταιρία Ευρωσυμμετοχές (Αθηναϊκές Συμμετοχές) στους νέους μετόχους .... συγκεκριμένα μεταβιβάστηκαν συνολικά προς την Ιχθυοτροφεία Σελόντα 7.134.253 μετοχές, στην εταιρεία Wise Management 1.140.774 μετοχές και στον κ. Γ. Αντύπα 1.034.447 μετοχές στην τιμή των 0,7 ευρώ.

Ακολούθησε υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Σελόντα - Wise στην τιμή των 1,99 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης προσφέρθηκαν από του μετόχους που αποδέχτηκαν τη Δημόσια Πρόταση 566.823 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,29% ......Εποχικότητα πωλήσεων
Λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών του ψαριού, οι ποσοτικές ανάγκες διατροφής του μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού εκτροφής.
Το στοιχείο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή κατανάλωση ιχθυοτροφών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Ιούνιος - Οκτώβριος), κατά την οποία πραγματοποιείται το 65% των πωλήσεων του έτους.


Οι πωλήσεις της Περσέας, για το 2017, έκλεισαν στα 44,86 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 5,5% σε σχέση με το 2016 και κατά 34% σε σχέση με το 2013 όταν και επιτεύχθηκε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 68 εκατ. ευρώ.
Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στη μειωμένη ζήτηση ιχθυοτροφών λόγω του γενικότερου δυσμενούς κλίματος της αγοράς και της χαμηλής διείσδυσης της εταιρείας σε νέες αγορές.

Τα EBITDA ανήλθαν σε 4,88 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 32,6% σε σχέση με τα 3,68 εκατ του 2016.
Η μεγάλη αύξηση των EBITDA οφείλεται στη μείωση του κόστους πωληθέντων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,847 εκατ. ευρώ (0,11 ευρώ ανά μετοχή) απο 0,574 εκατ. ευρώ το 2016 .... αυξημένα κατά 226%. Η μετοχή στα 0,9 διαπραγματεύεται με P/Ε 8,1


Αξιοσημείωτες είναι οι πολύ υψηλές θετικές ταμειακές ροές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς (λειτουργικές ροές +10,941 εκατ., επενδυτικές ροές +208 χιλ. ευρώ) με αποτέλεσμα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της εισηγμένης να περιοριστεί στα 20,28 εκατ. ευρώ.


Από το 2010 έως και σήμερα έχει πετύχει για αυτά τα τελευταία 8 χρόνια συνολικές αθροιστικές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες 41,374 εκατ. ευρώ !!!!!!!!!!!!!! Το αποτέλεσμα ήταν να περιορίσει τον τραπεζικό δανεισμό απο 58,181 εκατ. ευρώ το 2009 σε 22,663 εκατ ευρώ το 2017!!!
Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) απο 57,05 εκατ. ευρώ το 2009 έχει πλέον κατέλθει σε 20,29 εκατ. ευρώ το 2017. Έχει επέλθει δηλαδή μια μείωση του δανεισμού κατά 37 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι ο συντελεστής μόχλευσης της Περσέας να έχει περιοριστεί πλέον στο 47,2% απο το 85,6% του 2009 ... όταν και φαινόταν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Η δουλειά που έγινε στον Περσέα είναι εντυπωσιακή .... τα ίδια κεφάλαια εκτοξεύονται στα 22,7 εκατ ευρώ (1,32 ευρώ ανά μετοχή) απο μόλις 9,56 εκατ. ευρώ το 2009
Η μετοχή στα 0,9 διαπραγματεύεται με P/ΒV= 0,69

Στα αρνητικά του οι σχετικά υψηλές εμπορικές απαιτήσεις των 40,7 εκατ. ευρώ που στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν τη χρεοκοπημένη ΣΕΛΟΝΤΑ, η οποία είναι και βασικός μέτοχος της ΠΕΡΣΕΑΣ. Όμως αν ολοκληρωθεί η πώληση της ΣΕΛΟΝΤΑ το πρόβλημα θα πάψει να υφίσταται ....


Τέλος άλλο ένα αρνητικό είναι ότι έχει διαθέσει 6,037 εκατ ευρώ σε μετοχές Πειραιώς απο ανακεφαλαιοποίηση.

72 σχόλια:

 1. Η μετοχή μετά την πρόσφατη κούρσα που έκανε από τα 0,35 ευρώ βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης - διόρθωσης στο επίπεδο των 0,85 με 0,95 ευρώ ... όμως και οι συσσωρεύσεις ενίοτε τελειώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι τιμή στόχο δίνεις Τάκαρε προς τα πάνω, με το free float να είναι ανύπαρκτο, κάτω από 10% ?

   Διαγραφή
  2. Αν δεν παιχτεί κανένα παίγνιο εις βάρος των μικρομετόχων σε μια πιθανή Δ.Π. λόγω πώλησης ΣΕΛΟΝΤΑ τότε η πρώτη τιμή στόχος είναι όσο είναι τα ίδια κεφάλαια ... 1,35 ευρώ. Μετά την πώληση της ΣΕΛΟΝΤΑ και εφόσον δεν υπάρξει κανένα θέμα με τις απαιτήσεις του Περσέα έναντι της ΣΕΛΟΝΤΑ βλέπω 2,ΧΧ

   Διαγραφή
  3. Σαφεστατος, εμεις επιβιβαστήκαμε, περιμένουμε την γενική συνέλευση (μήπως δώσουν κ κανα πασχαλιάτικο δωράκι) και περιμένουμε να ολοκληρεωθεί η συσσώρευση...

   Διαγραφή
 2. Έχω να σημειώσω τα εξής:
  1. Μπράβο κύριε Τάκη που την πιστεύετε ακόμη τη μετοχή, παρά το πρόσφατο ράλι. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στα 0,35 δεν μάζευες εύκολα κομμάτια, ενώ μετά το πρώτο limit up ήθελε να χεις κάκαλα για να μπεις. Anyway, για άλλη μια φορά επιβίβαση στην επόμενη στάση (όπως έγινε και στον Ικτίνο).
  2. Οι μετοχές της ΠΕΙΡ δεν με φοβίζουν γιατί ότι ήταν να πάθει το έπαθε. Τα χειρότερα πέρασαν και οι τράπεζες βρίσκονται σε στάδιο recovery.
  3. Απορώ πώς δεν εμφανίστηκαν ακόμη αυτοί που αγοράζουν σαν παλαβοί! Μάλλον δεν θα διάβασαν ακόμη το άρθρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να αγοράσουμε Ζωοτεχνική Κορινθίας δηλαδή.....ε ρε αναμνήσεις ...ΜΟΣΧ ,ΑΘΗΣΚ κλπ...
  By the way πόσοι από εδώ μέσα γράφατε στη θρυλική ΜΑΡΙΔΑ τα έτη 1999-2004 ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Paper Pack (ΠΠΑΚ)
  H προηγούμενη αναφορά ...
  http://mitarola.blogspot.gr/search/label/Paper%20Pack
  και οι βασικές προϋποθέσεις που έθετα ήταν :

  1) Πωλήσεις ανά τρίμηνο 3,5 εκατ. ευρώ
  Η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες πωλήσεις 15,692 εκατ. ευρώ απο 15,244 εκατ το 2016.

  2) Μεικτά κέρδη πάνω απο 4 εκατ ... δηλαδή περιθώριο μεικτών κερδών στο 28% με 30%
  Η εταιρεία ανακοίνωσε μεικτά κέρδη 4,578 εκατ. ευρώ απο (4,341 εκατ το 2016) με το περιθώριο του μεικτού κέρδους να κλείνει στο 29,17%

  3) EBITDA πάνω απο 2 εκατ ευρώ
  Η εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 2,762 εκατ. ευρώ

  4) Καθαρά κέρδη πάνω απο 1,1 εκατ. τουλάχιστον
  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

  5) Συνέχιση μείωσης του τραπεζικού δανεισμού εως το σημείο να έχει περισσότερο ταμείο από δάνεια.

  Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός για το 2017 ήταν 4,053 εκατ ευρώ απο 2,26 εκατ το 2016 ... αυτή η μικρή αύξηση οφείλεται στο ότι τα ενσώματα Πάγια αυξήθηκαν απο 2,842 εκατ ευρώ σε 5,284 εκατ ευρώ, λόγω μιας προσθήκης ύψους 2,655 εκατ. ευρώ που αφορά μηχανήματα ... γιαυτό και ο τραπεζικός δανεισμός ανέβηκε ελαφρά.

  Έγραφα ότι αν τηρούνται οι 5 παραπάνω όροι η μετοχή δεν πωλείται στα επίπεδα των 2,2.
  Σήμερα 21 Μαρτίου 2018 η μετοχή έκλεισε στα 3,16 ... άρα στην τιμή των 3,16 έχουμε : P/E = 9,02 και P/BV = 2,08.

  Μια υγιέστατη εταιρεία, που εισπράττει τα κέρδη της, εξαιτίας των εξαιρετικών χρηματοροών της και που η μετοχή της πλησιάζει την δίκαιη τιμή της ... θα μπορούσε να κινηθεί έως τα 4 δίχως να προκαλέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κε Τάκη είναι σταθερά ανοδική η πορεία της εταιρείας. Ο κλάδος κατα την άποψή μου έχει καλές προοπτικές, καθώς η χάρτινη συσκευασία έχει πιο οικολογικό προφίλ και αυτό πουλάει στις μέρες μας στα καταναλωτικά προιόντα. Αντιστοίχως και το κόστος της πρώτης ύλης έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά η ΠΠΑΚ δε φαίνεται να επηρεάζεται.

  Επίσης να επισημάνω και τις βλέψεις τις για εξωτερικό, όπως δηλώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. http://www.insider.gr/epiheiriseis/tehnologia/79023/oloklirothike-pentaetes-plano-ependyseon-tis-paperpack

  halki7

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα εξαμήνου για να δούμε αν θα υπάρχει αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό.
   Αυτό θα είναι κάτι εξαιρετικό για μια ήδη εξαιρετική εταιρεία.

   Διαγραφή
  2. Οι εξαγωγές ήταν στο 1,5% το '17 και ακόμα λιγότερο το '16. Έβγαλε την κρίση πρακτικά χωρίς εξαγωγές! Σίγουρα υπάρχουν προοπτικές σε αυτό το τομέα, άλλα 6 μήνες μου φαίνεται σύντομο χρονικό διάστημα για να φανούν αποτελέσματα των προσπαθειών.

   halki7

   Διαγραφή
  3. Για αυτό ακριβώς αναφέρω ότι είναι εξαιρετική εταιρεία. Επειδή βαδιζεται μόνο στην ελληνική αγορά και κατάφερε όσα έχει καταφέρει μέσα στην κρίση.
   Αν αρχισει να δραστηριοποιείται επιτυχώς και στο εξωτερικό, οι προοπτικές της αλλάζουν άρδην.
   Ίσως έχετε δίκιο στο ότι έξι μήνες είναι μικρό διάστημα. Ελπίζω τουλάχιστον σε κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις.

   Διαγραφή
 6. http://prntscr.com/iuppu5

  Δίκαια τιμή 1,42 - fundamental score 12/17!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κύριε βασιλη,
   αφορά κάποιο πρόγραμμα που έχει όλες τις μετοχές ή είναι κάποιο εξελ δικό σας που περνάτε τους αντίστοιχους δείκτες ?

   Διαγραφή
 7. Γνώμες για ΜΥΤΙΛ ?
  Είναι ένα Breakaway Gap ή θα κλείσει σύντομα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το λογικό είναι με την ανακοίνωση του ισολογισμού σε λίγες μέρες και ίσως ανακοίνωση καλού μερίσματος να επανέλθει.Με τίποτα δεν πέφτει κάτω από 8,65.Αυτό που λέγεται για την πληρωμή 17εκ στη ΔΕΗ που θα επιβαρύνει τον ισολογισμό του 2017 θα καλυφθεί με το παραπάνω φέτος από την αποζημίωση των 40εκ που θα πάρει από το σερβικό δημόσιο.Πιστεύω να μην υπάρχει θέμα με τις τιμές μετάλλων. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
 8. Καλα ολα αυτα αλλα υποτιθεται οτι το σημερινο χασμα δεν εγινε για τα 17εκ της ΔΕΗ ουτε για τους δασμους του Τραμπ στο αλουμινιο, αλλα εγινε για την παραπομπη για κακουργημα του Βαγγελα για μια υποθεση του 2003.
  Ο Βαγγέλας δεν εχει βγαλει καμμια ανακοινωση ακομα (λες να βγει να την κανει στα 8.65 ?).

  ΣΣ. Ειναι και αυτο το περιπου παρομοιο gap του Dow σημερα που κανει να με ζωνουν τα φιδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είναι τόσο σοβαρό αυτό γιατί η υπόθεση είχε δικαστεί και παλιότερα αλλά επανεξετάζεται λόγω ορίου παραγραφής.Από τη στιγμή που έσπασαν κάποιες στηρίξεις μεγάλωσαν και οι ρευστοποιήσεις. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Η μούγγα του Βαγγέλα είναι το πρόβλημα.
   Δείχνει ότι θα απλώσει δίχτυα στο βυθό.
   Μακάρι να είναι 8.65 ο βυθός.
   Το ΣΜΕ έκλεισε σήμερα 8.93 με όγκο

   Διαγραφή
  3. Δεν λέω ότι θα πάει ντε και καλά 8,65,αλλά αν συνεχίσει ο δείκτης τη πτώση προς τις 750 μονάδες μπορεί.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  4. Ο Μπάφετ έλεγε αγοράζουμε μια μετοχή όταν βρίσκεται σε κάποιο μπελά, πχ όταν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο. Αυτή είναι και η περίπτωση μας. Μόλις είδα την τόσο μεγάλη πτώση, η ψυχολογία μου έλεγε πούλησε την να ξεμπερδεύεις, αλλά επειδή την έχω πατήσει αρκετές φορές σκεφτόμουν να κάνω το αντίθετο. Τελικά αποφάσισα ότι εν μέσω πανικού το καλύτερο είναι "Do nothing". Όσο για το 8,65 που αναφέρετε απέχει μόλις ένα 4% από εδώ που είμαστε.
   ΥΓ Όπως έχω ξαναπεί ο Βαγγέλας όσο μάγος είναι στο να δημιουργεί προσδοκίες άλλο τόσο είναι και στο να τις γκρεμίζει!

   Διαγραφή
  5. Η πτώση έρχεται από το 10,38 και φαινόταν ότι θα έφτανε μέχρι το εύρος των 9,00 ως 8,65.Το σημείο εκεί είναι καλό,εντάξει με μια μικρή απόκλιση.Πρέπει να είναι μικρή όμως γιατί άλλο σημαντικό σημείο είναι αρκετά χαμηλότερα, το αποκλείω όμως γιατί δεν ταιριάζει με τα καλά μεγέθη της εταιρείας. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  6. Ακριβώς όπως τα λέτε. Τα μεγέθη είναι το παν. Όλα τα άλλα είναι διακυμάνσεις κυρίως λόγω ψυχολογίας γύρω από τη δίκαιη τιμή που ενίοτε φτάνουν στην υπερβολή. Επίσης όλα αυτά που συζητάμε περί ανακοίνωσης αφορούν το ευρύ κοινό. Τα μεγάλα κεφάλια, όπως Γουάτσα και λοιποί γκράντε θεσμικοί λογικά θα έχουν ενημέρωση πριβέ, γιατί αλλιώς θα ξεφορτώσουν καραβιές στην κεφάλα του Βαγγέλα.

   Διαγραφή
 9. http://new-economy.gr/2018/03/22/oi-nees-prooptikes-pou-diamorfonontai-gia-tin-metoxi-tis-cenergy/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγαπητέ Τάκαρε (μέγιστε γκουρού),

  Είμαι ένας ξεπουπουλιασμένος μαριδέος μπλεγμένος σε δίχτυα προφητών, χαρτορίχτρων, γελιοτιστών και άλλων τεχνικών αναλυτών.
  Καλές οι σοφίες σου αλλά πότε θα μας μάθεις και μας να ψαρεύουμε;

  Σε ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Που αναφέρεται αυτή η διδακτική ιστορία;
  http://www.liberal.gr/arthro/196701/Blackbox/2018/Black-Box-2632018.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πιθανόν στις μίγες

   Διαγραφή
  2. πιθανότατα στις μιγες γιατί αυτή η στήλη έχει μια συμπάθεια, ίσως και εμπάθεια, γι αυτές.

   Διαγραφή
 12. Παπουτσάνης (ΠΑΠ)
  Πρόκειται για μια προβληματική εταιρεία όπου από τα χέρια των οικογενειών Δαυίδ - Λεβέντη το 2008 - 2009 αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς και τείνει να γίνει turn around story.

  Συγκεκριμένα .... το 2008 η Παπουτσάνης είχε ζημιές 7,5 εκατ. ευρώ, το 2009 ζημιές 4,747 εκατ. ευρώ, το 2010, επίσης ζημιές 4,7 εκατ. ευρώ. Όμως ... εντός του 2008 πραγματοποιήθηκε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 36,06 εκατ.ευρώ.
  Σκοπός της αύξησης αυτής ήταν:
  • η αποπληρωμή δανείων του Ομίλου ύψους 25 εκατ. ευρώ
  • ποσό ύψους 4 εκ. ευρώ διατέθηκε για την εξαγορά του μειοψηφικού πακέτου (49%) της Gageo. Μετά από αυτήν την εξαγορά η Plias ΑΒΕΕ κατέχει το 100% των μετοχών της Gageo A.B.E.E.
  • ποσό ύψους 7 εκ. ευρώ διατέθηκε στην υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος με σκοπό την καθετοποίηση της παραγωγής, μείωση του βιομηχανικού κόστους, αύξηση της παραγωγικότητας και βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων.

  Το Οκτώβριο του 2010 ακολουθεί ..... Νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, όπου εκδίδονται 38,547 εκατομμύρια νέες μετοχές προς 0,31 ευρώ η μία και εισρέουν στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας 11,949 εκατ. ευρώ

  Η εταιρεία έχει αλλάξει πλέον χέρια ....

  Το 2007 η καθαρή θέση της Παπουτσάνης ήταν μόλις 864 χιλιάδες ευρώ .... με τον τραπεζικό δανεισμό να ανέρχεται στα 39 εκατ. ευρώ, στο ταμείο να υπάρχει μόνο 1 εκατ. ευρώ και τις ζημιές να τρέχουν. Χάρη όμως τις αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και της αναδιοργάνωσης της εταιρείας φθάσαμε το 2017 όπου .... η εταιρεία εμφάνισε κέρδη, μετά απο πάρα πολλά χρόνια, 420 χιλιάδες ευρώ, ο τραπεζικός δανεισμός στα 9,06 εκατ ευρώ και στο ταμείο να υπάρχουν 1,918 εκατ. ευρώ.

  Η εταιρεία έχει εξυγιανθεί !!!

  Ειδικότερα ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων απο το πτωχευτικό 97,22% του 2007 σήμερα βρίσκεται στο 28,51%

  Στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις των 10.000 τ.μ. (με βασικές μονάδες παραγωγής σαπωνόμαζας, στερεού σαπουνιού, προϊόντων προσωπικής υγιεινής, καλλυντικά, ξενοδοχειακά amenities, πλαστικά μπουκάλια και καπάκια), παράγει για λογαριασμό της και για λογαριασμό τρίτων σαπούνια και καλλυντικά, απευθυνόμενη συγχρόνως με ανάλογα προϊόντα, όπως αφρόλουτρα, άλλα σαμπουάν και είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιερόπλοια. Για ορισμένα από αυτά συνεργάζεται με την εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές. Τα επώνυμα προϊόντα της φέρουν τα εμπορικά σήματα «Καραβάκι», «Κορρές», «Πράσινα παραδοσιακά», «Aromatics», «Papoutsanis Family», «Glycerine», «Natura», «Olivia», «Papoutsanis Baby», «Papoutsanis Kids», «Skin Essentials», «Personelle Papoutsanis». Στον τομέα των επωνύμων προϊόντων (Olivia, Καραβάκι, Natura, Aromatics κ.λπ.) η εταιρεία σχεδιάζει την ενδυνάμωση των brands μέσω επαναλανσαρίσματος προϊόντων, εισαγωγής νέων κωδικών και τοποθέτησής τους σε νέα σημεία πώλησης.

  Κατά το έτος 2017 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 20,775 εκατ. ευρώ έναντι 18,032 εκατ. το 2016, παρουσιάζοντας αύξηση 15,2%. Η σημαντική αυτή ανάπτυξη προήλθε τόσο από την αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 8,1εκατ. ευρώ που αντιπροσωπεύει ποσοστό 39% του συνολικού κύκλου εργασιών, έναντι 6,5 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης (36%).

  Από το σύνολο του κύκλου εργασιών,το 25% περίπου αφορά πωλήσεις επωνύμων προϊόντων ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, το 34% πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, και το υπόλοιπο 41% παραγωγές τρίτων και βιομηχανικές πωλήσεις.

  Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται 17,908 εκατ ευρώ ήτοι 0,35 ευρώ.
  Τα καθαρά κέρδη αναλογούν σε 0,01 ευρώ ανά μετοχή.

  Με την τιμή στα 0,43 ευρώ έχουμε : Ρ/BV = 1,22 και P/E = 43

  Η αποτίμηση της μετοχής δείχνει απαιτητική .... όμως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα turn around story, που ίσως αποδειχθεί και σε growth story.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Τάκαρε ( πως μπορεί να διαφωνήσει κάποιος σε αυτά που γράφεις), όμως το 1 εκ αμοιβες στα αφεντικα, την ώρα που η επιχείρηση έβγαλε κέρδος 0,4 εκ, είναι λιγάκι εως πολύ, προκλητικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δουλεια που κανουν στην εταιρεια αξιζει το 1 εκατ. Αν φερουν 3 εκατ καθαρα κερδη τοτε να παρουν και περισσοτερα.

   Διαγραφή
  2. Μαζί σου, για να δουμε, θα φέρουν 3 μύρια κρδοφορία...

   Διαγραφή
 14. Διαβαζω τωρα για τους διθυραμβους του Νηρεα και τα σουπερ αποτελεσματα του Νηρεα με τα μονοψηφια Ρ/Ε του 3 και βασταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Βρεεεε οτι θελουν μπορουν να ενφανισουν .. σαν πως ξερουν ποσα βιολογικα αποθεματα εχουν? Μηπως μπορουν να μετρησουν τις τσιπουρες?

  Δεν ξεχνω πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκει που εσχιζε τους παντες μολις την πηρε ο Γεωργιανος χρεοκοπησε σε μια νυχτα και μηδενισαν τα παντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δανεια 166 εκατ με καθαρο δανεισμο 146 εκατ ... τα ιδια κεφαλαια 156 εκατ δεν μου λενε τιποτα. Με βιολογικα περιουσιακα στοιχεια 197 εκατ ... υπεραξια επιχειρησης 30 εκατ και αυλα 15 εκατ??? Αγνωστη η πραγματικη book value

   Διαγραφή
 15. Έχω την αίσθηση ότι στον Περσέα μας πιάσανε κώτσους και ξεφορτώσαν στην κεφάλα μας. Από εκεί που ανέβηκε με σχετικά λίγα τεμάχια τώρα στην πτώση κάνει αυξημένους όγκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και που να δειτε τι θα γινει σε λιγο που ολοι οι μικροι ειναι ετοιμοι να πεταξουν τα χαρτια τους. Θα τους βοηθησω να ξεφορτωσουν στην κεφαλα μου. Ειδικα στο επιπεδο 0.75 0.8 ...

   Διαγραφή
 16. Αγαπητέ και πολυχρονεμένε μου Τάκαρε, δύο μικρές είναι και το ΚΤΗΛΑ και ΚΥΡΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η πώληση των μετοχών τησ ΓΕΚΤΕΡΝΑ εξωχρηματιστηριακά στα 5,5 στέκει ή είναι ιμιτασιόν ?
  Δεν έχω αλλά μου τελειώνουν τα μετρητά και αν χρειαστεί margin προτιμώ εταιρίες σε καλή κατασταση και εμπορευσιμότητα .Πάντως παράξενο το γυρισμα της πέμπτης ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παράξενο το γύρισμα της μετοχής, παράξενη και η γενικότερη αδυναμία του ΧΑ. Μάλλον επίκειται πτώση στο άμεσο διάστημα. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η γεωπολιτική κατάσταση και τα προβλήματα με τους απέναντι, που ακόμη και τους Αμερικανούς έχουν ανησυχήσει. Και κυρίως βλέπω ότι αυτή η αστάθεια δεν είναι κάτι προσωρινό αλλά θα έχει διάρκεια.

   Διαγραφή
  2. Το πακέτο των Καμπαδων πήγε σε Ολλανδικό fund.

   Διαγραφή
  3. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 9,3848% αυξήθηκε το ποσοστό της Reggeborgh Invest B.V.

   Οι Ολλανδοί που έγραφα

   Διαγραφή
  4. Μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής απέκτησε η Reggeborgh Invest συμμετοχή άνω του 5% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

   H εταιρεία είναι επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017. Ο πατριάρχης της οικογένειας Dik Wessels πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 71 ετών.

   Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια. Προ ημερών έγινε γνωστό πως η Varo Energy στην οποία συμμετέχει η Reggeborgh Invest μαζί με την επίσης ολλανδική Vitol και την αμερικανική Carlyle σχεδιάζει εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Η Varo Energy ελέγχει δύο διυλιστήρια, σταθμούς αποθήκευσης και άλλες ενεργειακές υποδομές.

   Σε σχετική της γνωστοποίηση στο ΧΑ η Reggeborgh Invest δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

   -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν την συναλλαγή: 1.432.213 ήτοι ποσοστό 1,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

   -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

   Διαγραφή
  5. Τελικά δεν αγόρασα κ.ΔΡΟΜΕΑ λάθος ,είπα να μην προσθέσω margin
   Δεν πειράζει , άλλη φορά .

   Διαγραφή
 18. Κύριε Τάκη γίνατε διάσημος. Ο μικρομέτοχος έγραψε κάποια σχόλιά σας για Νηρέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι μόνο που το σχόλιο μου στις 29 Μαρτίου 2018 - 10:06 π.μ. δεν αναφερόταν στον μ/μ ... αλλά στα βλαμμένα που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και μιλάνε για θεμελιώδη σε μετοχές τύπου Νηρέα ...
   Επαναλαμβάνω ...
   ΝΗΡΕΑΣ
   Διαβαζω τωρα για τους διθυραμβους του Νηρεα και τα σουπερ αποτελεσματα του Νηρεα με τα μονοψηφια Ρ/Ε του 3 και βασταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Βρεεεε οτι θελουν μπορουν να εμφανισουν .. σαν πως ξερουν ποσα βιολογικα αποθεματα εχουν? Μηπως μπορουν να μετρησουν τις τσιπουρες?

   Δεν ξεχνω πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκει που εσχιζε τους παντες μολις την πηρε ο Γεωργιανος χρεοκοπησε σε μια νυχτα και μηδενισαν τα παντα.

   Ορίστε δείτε
   https://prnt.sc/izkilf
   Σειρά 3 ... Κέρδη/Ζημιές οφειλόμενες σε μεταβολές στην τιμή ή στην ποσότητα των Βιολογικών περιουσιακών στοιχείων = 194,335 εκατ.
   Αν αυτό το νούμερο ήταν όσε και οι πωλήσεις των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων (σειρά 4) - 179,976 εκατ. ευρώ .... τότε που είναι τα κέρδη οέοοοοοο ??
   Οποτε ας αφήσουν τα μονοψήφια P/Ε και τις μεταξωτές κορδέλες και ας μιλήσουν για παιχνίδια, για την πώληση του Νηρέα ή για τεχνική ανάλυση ... μη μου γράφουν για θεμελιώδη όταν πρόκειται για τέτοιες μετοχές. Αλλού θα έπρεπε να κοιτάνε σε τέτοιες μετοχές και όχι στα κέρδη ....
   Ξαναγράφω ... ΝΗΡΕΑΣ
   Δανεια 166 εκατ με καθαρο δανεισμο 146 εκατ ... τα ιδια κεφαλαια 156 εκατ δεν μου λενε τιποτα. Με βιολογικα περιουσιακα στοιχεια 197 εκατ ... υπεραξια επιχειρησης 30 εκατ και αυλα 15 εκατ??? Αγνωστη η πραγματικη book value

   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!

   Διαγραφή
 19. k. hippy .
  Θέλω να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για ΠΛΑΘ αυτή την περίοδο .
  Νομίζω είχατε ΠΛΑΘ απο 2016 (εγώ απο αρκετά παλιότερα) τώρα όμως όχι ,περιμένω κερδη γύρω στα 9 με 10 (-40%)σε σχέση με 2016 + μέρισμα + ίσως μείωση τιμής πετρελαίου

  Τι λέτε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Μας βγήκε η επιλογή "πλαστικά" γενικά. Εκείνη την εποχή όμως είχαμε χαμηλές τιμές πετρελαίου και χαμηλές τιμές ναύλων. Όντως δεν έχω πια θέση στην εταιρεία, με ενοχλούν οι ετήσιες αποδοχές του Χαλιορή αλλά με πετρέλαιο κοντά στα $50 και τιμές στο 2-2,10 θα ξεκίναγα να κτίζω θέση. Νομίζω πως είναι επιλογή λογικού ρίσκου/απόδοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
  Καλό Πάσχα σε όλους και Καλή Ανάσταση.

  Κε Τάκη, νομίζω το ρίσκο στον ΠΕΡΣΕΥΣ είναι κάποια μορφή συγχώνευσης με ΣΕΛΟ κ ΝΗΡΕΑ.

  Είναι τραγικό πάντως να μην έχουν βγει ακόμα σχετικές ανακοινώσεις για το διαγωνισμό πώλησης των ΝΗΡ κ ΣΕΛΟ με κάποια στοιχεία για το προσφερθέν τίμημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οντως ... ο μονος φοβος ειναι αυτος. Μια συγχωνευση με Νηρεα Σελοντα και ξαφνικα να βρεθεις με τις κολλαντζες τις ΣελονοΝηρεες στα χερια σου αντι να εχεις το καθαροαιμο ατι. Στο επιπεδο των 0.7 με 0.75 που ηταν και ο αρχικος μου στοχος θα το ρισκαρω περισσοτερο ... σκεφτομενος οτι υπαρχουν βασικοι μετοχοι που δεν θα δεχτουν συγχωνευση με τις κολλαντζες.

   Προς το παρον υιοθετω τον κανονα που λεει οτι ευκολα κερδη και γρηγορη ανοδος καιγονται ευκολα.

   Διαγραφή
 22. Νηρέας
  Διαβάζω για τους διθυράμβους του Νηρέα και τα σούπερ αποτελέσματα με τα μονοψήφια Ρ/Ε του 3, δίχως να είναι αντιληπτό στους περισσότερους ότι τα αποτελέσματα των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να μοχλευθούν με τη βοήθεια των βιολογικών αποθεμάτων. Στην πραγματικότητα μπορούν να εμφανίσουν ότι αποτελέσματα θέλουν ..... σαν πως ξέρουν πόσα βιολογικά αποθέματα έχουν?
  Δεν ξεχνώ πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκεί που έσχιζε τους πάντες μόλις την πήρε ο Γεωργιανός, μέσω της Tethys Ocean, χρεοκόπησε σε μια νύχτα και μηδένισαν τα πάντα.

  Ο λόγος είναι απλός καθώς ότι θέλουν μπορούν να εμφανίσουν ως κερδοφορία στις ιχθυοκαλλιέργειες παίζοντας με τα βιολογικά αποθέματα που ουδείς ορκωτός μπορεί να υπολογίσει πόσα έχουν. Μήπως μπορούν να μετρήσουν τις τσιπούρες?

  Ορίστε δείτε
  https://prnt.sc/j23rhs

  Σειρά 3 ... Κέρδη/Ζημιές οφειλόμενες σε μεταβολές στην τιμή ή στην ποσότητα των Βιολογικών περιουσιακών στοιχείων = 194,335 εκατ.
  Αν αυτό το νούμερο ήταν όσες και οι πωλήσεις των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων (σειρά 4) - 179,976 εκατ. ευρώ .... τότε που είναι τα κέρδη οέοοοοοο ??
  Οπότε ας αφήσουν τα μονοψήφια P/Ε και τις μεταξωτές κορδέλες και ας μιλήσουν για παιχνίδια, για την πώληση του Νηρέα ή για τεχνική ανάλυση ... μη μου γράφουν για θεμελιώδη όταν πρόκειται για τέτοιες μετοχές. Αλλού θα έπρεπε να κοιτάνε σε τέτοιες μετοχές και όχι στα κέρδη ....
  Ξαναγράφω ... ΝΗΡΕΑΣ
  Δάνεια 166 εκατ με καθαρό δανεισμό 146 εκατ ... τα ίδια κεφάλαια 156 εκατ δεν μου λένε τίποτα. Με βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 197 εκατ ... υπεράξια επιχείρησης 30 εκατ και άυλα 15 εκατ??? Άγνωστη η πραγματική book value

  ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!

  Όμως, για να να επιχειρήσουμε να δούμε ποια μπορεί να είναι η Βook Value του Νηρέα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλεγα στις 15 Δεκεμβρίου 2013 - 11:36 π.μ.
   ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
   Με 155 - 160 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέματα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 240 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια από όσα πραγματικά είναι.

   Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).
   Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 160 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 13,3 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 13,3 Χ 9,5 = 126 εκατ. Άντε 130 εκατ. ευρώ.

   Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
   Εμφανίζει 200 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Θα πρέπει να ήταν 130 εκατ. όπως έγραψα παραπάνω.

   Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.
   Άρα κούρεμα τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία κατά 70 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!

   Βγάζω επομένως τα ίδια κεφάλαια του ΝΗΡΕΑ γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.
   Εκεί τον κοστολογώ και εκεί να είναι το ταβάνι. Οτιδήποτε πάνω απο 20 εκατ. είναι φούσκωμα ιδίων κεφαλαίων

   Aυτό το μπακάλικο 9,5 που έγραψα άνευ αιτιολογήσεως που έγραψα, γκουρούδες, να το έχετε ως μπούσουλα για να αποτιμάται τα βιολογικά αποθέματα των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.
   Τα βιολογικά αποθέματα των ψαριών πρέπει να είναι κάτω απο τις ετήσιες πωλήσεις. Όποιος εμφανίζει μεγαλύτερα βιολογικά αποθέματα απο τις πωλήσεις μοχλεύει κατά πολύ τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.
   Ας τα προσέξουν επομένως τα βιολογικά αποθέματα και όσοι γράφουν καλά λόγια για το ΓΑΛΑΞΙΔΙ.
   Διότι αν ανοίξει και εδώ ο φάκελος των βιολογικών αποθεμάτων βλέπω και αυτόν να πρέπει να κουρεύει καμιά 15ριά εκατ. ευρώ ψαρούκλων.

   Πως είναι δυνατόν με 23 εκατ. ευρώ πωλήσεων να παρουσιάζει 33 εκατ. ευρώ σε βιολογικά αποθέματα??
   Όλες οι ψαρούκλες του δηλαδή είναι ώριμες προς πώληση????

   Διαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ....

   ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
   Με 180 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέματα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 270 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια κεφάλαια του από όσα πραγματικά είναι.

   Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).

   Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 180 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 15 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 15 Χ 9,5 = 135 εκατ. Άντε 150 εκατ. ευρώ.

   Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
   Εμφανίζει 197 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Θα έπρεπε να ήταν 150 εκατ. το πολύ όπως έγραψα παραπάνω.

   Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.
   Άρα στα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να θεωρείται ότι υπάρχει μια μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων κατά 50 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!
   Αν σβήσω απο τα ίδια κεφάλαια του Νηρέα 50 εκατ. ευρώ τότε αυτά απο τα 156 εκατ. ευρώ πέφτουν στα 106 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

   ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ..... δείτε το Γαλαξίδι, όπου πρόσφατα έγινε Δημόσια Πρόταση και ο βασικός μέτοχος την πήρε την εταιρεία απο το χρηματιστήριο.

   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 44,453 εκατ (2016) ... 38,541 εκατ (2015)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 36,069 εκατ (2016) ... 39,58 εκατ (2015)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 0,81 (2016) ... 1,02 (2015)

   ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .... δείτε πως κινούνται τα βιολογικά αποθέματα λίγο πριν την πτώχευση της το 2012.

   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 55,714 εκατ (2012) ... 70,692 εκατ (2011) ... 65,956 (2010)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 73,825 εκατ (2012) ... 89,955 εκατ (2011) .... 97,329 (2010)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,32 (2012) ... 1,27 (2011) ... 1,47 (2010)

   ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .... σήμερα με βάση τα αποτελέσματα του 2017.

   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 179,976 εκατ (2017) ... 168,284 εκατ (2016)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 197,082 εκατ (2017) ... 180,624 εκατ (2016)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,09 (2017) ... 1,07 (2016)

   Πως κινούνταν το 2012 ...
   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 158,918 εκατ (2012) ... 152,896 εκατ (2011) ... 147,518 (2010)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 251,308 εκατ (2012) ... 240,082 εκατ (2011) .... 257,804 (2010)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,58 (2012) ... 1,57 (2011) ... 1,74 (2010).

   Σαφώς η κατάσταση στον Νηρέα είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ότι ήταν το 2012 ... όμως ακόμη χρειάζεται δουλειά. Τέλος τα κέρδη που ανακοινώθηκαν για το 2017, όπως έχω αναλύσει, άνετα θα μπορούσαν να ήταν κατά 15 εκατ. ευρώ λιγότερα οπότε αντί να ανακοινώσει 23 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη θα ανακοίνωνε 8 εκατ. ευρώ, οπότε το P/E απο 3 γίνεται 11.

   Διαγραφή
  3. Φέτααα, 1,300 να τ΄αφήσω, καλά είναι....και άλλα πολλά θα βρεις στο μπακάλικο μας χαχαχαχαχαχα
   Tα βιολογικά αποθεματα δεν υπολογιζονται ετσι Μορφονιεεεεε δεν ειναι ζαχαρη ουτε φασολια εχουν και αλλα μυστικα που δεν τα ξερεις, κατι εγραψες στο Περσεα σε καποιο σημειο εκει ειναι το μυστικο

   ασχετος

   Διαγραφή
  4. Γιατι δεν ξεκινατε να γραψετε ορισμενα πραγματα για να δειτε αν το εχω??
   Υψηλα βιολογικα αποθεματα αυξανουν τα κοστη και περιοριζουν την κερδοφορια αν υπαρχει .. καποια στιγμη ή θα σου ψοφησουν οι ψαρουκλες ή θα αναγκαστουν να ριξουν τα ψαρια στην αγορα με οποια συνεπεια εχει αυτο και στην τελικη τιμη του ψαριου.
   Οριστε

   https://www.nbg.gr/el/the-group/press-office/e-spot/reports/aquaculture-2010

   ολοι ξεραν τι θα ερχοταν. Μονο ισως οι μετοχοι δεν πηραν χσμπαρι

   Διαγραφή
 23. K.Τακη Χρονια πολλα και καλα σε σας και σε ολους τους φιλους του ιστολογειου σας.Σας ευχαριστουμε για τις γνωσεις που αφιλοκερδος μοιραζεστε με ολους μας .Προσωπικα εχω βοηθηθει τα μεγιστα απο τις δημοσιευσεις σας.Θα ηθελα να σας ρωτησω σε τι τιμη υπολογιζεται οτι θα γινει η δημοσια προταση για Νηρέα.Ακουγεται οτι συμφωνα με τα ανακοινωθεντα αποτελεσματα η μικροτερη δυνατη τιμη ειναι 0.41-0.42 cents.Εσεις τι γνωμη εχετε?επισης πολυ χρησιμη θα ηταν η αποψη σας για τον χρονο αυτης.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για ολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ αν ήθελα τον Νηρέα και είχα τα φράγκα .... θα έκανα dilution στους μετόχους. Θα έδινα 150 εκατ. ευρώ μέσω ΑΜΚ με λεφτά που θα έβαζα μόνο εγώ και στο σύνολο τους θα κατευθύνονταν στην ολική αποπληρωμή των δανείων.

   Αν ήμουν τραπεζίτης θα με ικανοποιούσε (τούμπες θα έκανα) αν μου πρόσφεραν 0,3 ευρώ ανά μετοχή και να δώσω στους νέους ιδιοκτήτες τα χαρτιά ... αρκεί να μου αποπληρώσουν το δανεισμό.

   Όμως η δική μου προσφορά θα ήταν ΑΜΚ στα 0,3 ευρώ με ολική αποπληρωμή του δανεισμού ... σε όποιον αρέσει.

   Γενικά δύσκολα βλέπω προσφορά πάνω απο 0,3 ...

   Διαγραφή
 24. Κ. Τάκη σας ευχαριστώ πολύ για άμεση απάντηση σας. Να είστε πάντα καλά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πάντως ο Νηρέας ίσως στο μέλλον να έχει ενδιαφέρον ... τώρα κάνει τζιζζζζ.

   Διαγραφή
 25. Συνεχίζεται η πτώση περιμένοντας να σπάσουν οι μικροί. Αλλά επειδή δεν σπάνε μπορεί να δει και το 6 και το 5 μπροστά. Κατά τ'άλλα πιο απότομο και με τζίρο μου φάνηκε το ξεφόρτωμα σε Ικτίνο και Profile.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχω και τα 2 κ.Ευρωβλάχε ,προσωπικά προς το παρόν θα ρισκάρω να τα κρατήσω αντί να ξεφορτώσω και να φορτώσω ΚΕΚΡ
   (αν και θα έπρεπε να έχω λίγο ΚΕΚΡ λόγω καλών αναμνήσεων απο το 99 )

   Διαγραφή
  2. Οι αγορες εχουν παντα τον τροπο τους να ξερνανε τους βιαστικους και τους ανυπομονους ... ειδικα δε για τους τρειντεραδες της συμφορας πηγαν να κανουν την αρπακτη και τελικα τον αρπαξαν

   Διαγραφή
 26. Να δειτε γελια .. αν αλλαξει η πλακα τοτε θα ειναι μαγκες οσοι εχουν χαρτια. Οταν πεφτουν φαπες τους φταιει ο μ/μ τα κακα λομπι και το συστημα με τη Μερκελ και τον Σοιμπλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Εν τω μεταξυ αν αθροισουμε ποσες μετοχες λενε οτι εχουν οι Καπιταλιστες αυτοι εχουν ξεπερασει οχι μονο το free float αλλα και το συνολο μετοχων της εταιρειας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Απαντήσεις
  1. κ. Τάκη οι τράπεζες και ειδικά η Αλφα που έχω συμμετοχή εκτοξεύτηκαν αυτές τις μέρες. Έχετε κάποια εξήγηση για αυτό? Ρωτάω διότι δεν έχει αλλάξει κάτι πριν από μερικές εβδομάδας που προσωπικά αναρωτιόμουν γιατί οι τράπεζες πέφτουν από την στιγμή που τα νούμερα είναι καλά και τα stress test περνάνε με μεγάλη ευκολία. Ακόμη και να γίνει ΑΜΚ αυτό θα ήταν για να δώσουν νέα δάνεια και όχι γιατί χρειάζεται οπότε και οι σημερινοί μέτοχοι δεν θα χάσουν. Αλλά γιατί ο πανικός για αγορά τις τελευταίες 3 ημέρες?!

   Διαγραφή
  2. Γιατί τους είπαν ότι θα περάσουν τα stress test ... λες και θα τις κόβαν.
   Ακόμη και η BOCH δείχνει να έχει στοπάρει στον κατηφορικό δρόμο που είχε πάρει ...

   Διαγραφή
 29. Το γράφω και εδώ αφου αφορά τη μετοχή του Περσέα.

  ΠΕΡΣΕΑΣ
  Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του Περσέα έχει φτάσει στις 331 ημέρες .... σιγά μην χάσω τέτοιο κελεπούρι πελάτη. Βέβαια επειδή ψάχνουν για κορόιδο να πουλήσουν την κολλάντζα του Στεφανή είναι κάπως βελτιωμένες οι απαιτήσεις. Να φανταστείτε πριν το 2012 η ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων ήταν πάνω απο 450 ημέρες.

  Προσέξτε κύριοι !!!!!!!!!!!!
  Οι απαιτήσεις του Περσέα είναι στα 40,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια του είναι 22,7 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιες οι απαιτήσεις απο τα ίδια κεφάλαια. 40,7 εκατ οι απαιτήσεις και οι συνολικές πωλήσεις στα 44,862 εκατ. ευρώ. Και που να πάμε πιο πίσω .... κανονικά οι μέτοχοι του περσέα θα έπρεπε να πηγαίνουν στις Συνελεύσεις και να φωνάζουν ότι το βερεσε τελείωσε. Η εταιρία κόντεψε να βαρέσει κανόνι εξαιτίας, κυρίως της Σελόντα και εδώ που τα λέμε ακόμη και τώρα αν η Σελόντα δεν πληρώσει ο Περσέας είναι χρεοκοπημένος. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ??? ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΟΝΤΑ!!!!!!!

  Διπλασιες οι απαιτησεις απο τα ιδια κεφαλαια. Καταλαβαινετε ποσο τρομακτικο ειναι αυτο????
  Ειναι σαν να σας ελεγα οτι το Ατλαντικ εχει ταχυτητα κυκλοφοριας αποθεματων στις 300 ημερες ... που σημαινει χρεοκοπια και εσεις να μου λετε τα αποθεματα ειναι αποθεματα και δεν τρεχει τιποτα.

  Κακιστο το management του Περσεα.

  Αν με κάποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει μελλοντικά αυτό, τότε η περίπτωση του Περσέα θα είναι ο νέος Ικτίνος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Χτες και σημερα στα χαμηλα εκανα τις πρωτες αγορες μου στον Περσεα. Οσο θα διορθώνει θα παρω κι αλλες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η εταιρία είναι φτηνά αποτιμημένη, με άριστες ταμειακές λειτουργικές απο το 2010, όταν και άρχιζε να εισπράττει τις απαιτήσεις της. Μάλιστα πρόσφατα αποπλήρωσε νωρίτερα το ομολογιακό της.

   Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε που βρίσκετε το ρίσκο .... δεν είναι τίποτα άλλο απο τις απαιτήσεις της που το μεγαλύτερο κομμάτι είναι απαιτήσεις απο ΣΕΛΟΝΤΑ, αλλά και απο ΕΛΙΧΘ.
   Αν οι απαιτήσεις των 40,7 εκατ. ευρώ (67,4 εκατ. το 2009) εισπραχθούν τότε η μετοχή είναι τσάμπα. Φανταστείτε μόνο να εισπραχθούν 27 εκατ. ευρώ απο τα 40 εκατ., τότε η μετοχή θα τρέξει σε τιμές ... αφήστε δεν θα σας πω γιατί δεν θα με πιστέψετε.
   Αν όμως πέσει φέσι τότε κλάψτε μας ... αυτό είναι το ρίσκο και η μαύρη τρύπα της εταιρίας που κρατάει την μετοχή τόσο χαμηλά .... όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στα διάφορα forums είναι αλοιφές για κάλους.

   Διαγραφή
  2. Ηθικό δίδαγμα: αγοράστε αλλά μην το παρακάνετε! Όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι!

   Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστω πολυ κ. Τακη οπως και εσας κυριε Ευροβλαχο. Σταματω στις 5500 χιλ μετοχες και θα δω τι θα κανω.

   Διαγραφή
 31. Καλημερα... στο θεμα για τα χρωστουμενα στο Περσεα εχω την αισθηση οτι η εταιρια που θα εξαγορασει την Σελοντα θα ειναι ενημερωμενη για την υπαρχουσα κατασταση..εκτος και εαν η αγορα φοβαται φαινομενα τυπου Μαρινοπουλος...που εγινε κουρεμα δανειων στους προμη θευτες απο τον Σκλαβενιτη...ευχαριστω για το βημα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόσεχε τι γράφεις.
Αν δεν είσαι καλό παιδάκι θα σε κάνω ντα ντα!!!