Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΣΕΥΣ .... γιατί η μετοχή εκτοξεύχθηκε απο τα 4 σεντς στα 0,9 ευρώ και εξακολουθεί να παραμένει φθηνή?

Η δραστηριότητα της Εταιρίας επικεντρώνεται αποκλειστικά στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων διατροφής ψαριών (ιχθυοτροφών).
Από το 1994 μέχρι και σήμερα η εταιρεία σχεδιάζει και παράγει εξειδικευμένες ιχθυοτροφές με την εμπορική επωνυμία ΙΧΘΥΣ καλύπτοντας τις διατροφικές ανάγκες των ιχθυδίων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.
Οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22.000 τ.μ. στο Ζευγολατιό Κορινθίας. 


Μετοχική σύνθεση

Μεταξύ των βασικών μετόχων της Εταιρείας, ήτοι της WISE MANAGEMENT SA (συμφερόντων Κυριακού - ΑΝΤΕΝΑ), της ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΕΛΟΝΤΑ ΑΕΓΕ και του κου Γ. Αντύπα έχει υπογραφεί η από 18.7.2007 συμφωνία μετόχων. Στην εν λόγω συμφωνία ορίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αποτελείται από επτά (7) μέλη, εκ των οποίων τρεις (3) θα υποδεικνύονται από την ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.,τρεις (3) από την WISE και ένας (1) θα είναι ο κ. Γ. Αντύπας (ή άλλο πρόσωπο κοινής αποδοχής μεταξύ ΣΕΛΟΝΤΑ και WISE).

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2007 μεταβιβάστηκε το 54% της Περσεύς απο την εταιρία Ευρωσυμμετοχές (Αθηναϊκές Συμμετοχές) στους νέους μετόχους .... συγκεκριμένα μεταβιβάστηκαν συνολικά προς την Ιχθυοτροφεία Σελόντα 7.134.253 μετοχές, στην εταιρεία Wise Management 1.140.774 μετοχές και στον κ. Γ. Αντύπα 1.034.447 μετοχές στην τιμή των 0,7 ευρώ.

Ακολούθησε υποχρεωτική δημόσια πρόταση από Σελόντα - Wise στην τιμή των 1,99 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης προσφέρθηκαν από του μετόχους που αποδέχτηκαν τη Δημόσια Πρόταση 566.823 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 3,29% ......Εποχικότητα πωλήσεων
Λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών του ψαριού, οι ποσοτικές ανάγκες διατροφής του μεταβάλλονται ανάλογα με τη θερμοκρασία του νερού εκτροφής.
Το στοιχείο αυτό έχει ως αποτέλεσμα την υψηλή κατανάλωση ιχθυοτροφών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (Ιούνιος - Οκτώβριος), κατά την οποία πραγματοποιείται το 65% των πωλήσεων του έτους.


Οι πωλήσεις της Περσέας, για το 2017, έκλεισαν στα 44,86 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 5,5% σε σχέση με το 2016 και κατά 34% σε σχέση με το 2013 όταν και επιτεύχθηκε ρεκόρ πωλήσεων ύψους 68 εκατ. ευρώ.
Η μείωση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στη μειωμένη ζήτηση ιχθυοτροφών λόγω του γενικότερου δυσμενούς κλίματος της αγοράς και της χαμηλής διείσδυσης της εταιρείας σε νέες αγορές.

Τα EBITDA ανήλθαν σε 4,88 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 32,6% σε σχέση με τα 3,68 εκατ του 2016.
Η μεγάλη αύξηση των EBITDA οφείλεται στη μείωση του κόστους πωληθέντων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,847 εκατ. ευρώ (0,11 ευρώ ανά μετοχή) απο 0,574 εκατ. ευρώ το 2016 .... αυξημένα κατά 226%. Η μετοχή στα 0,9 διαπραγματεύεται με P/Ε 8,1


Αξιοσημείωτες είναι οι πολύ υψηλές θετικές ταμειακές ροές που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περυσινής χρονιάς (λειτουργικές ροές +10,941 εκατ., επενδυτικές ροές +208 χιλ. ευρώ) με αποτέλεσμα ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της εισηγμένης να περιοριστεί στα 20,28 εκατ. ευρώ.


Από το 2010 έως και σήμερα έχει πετύχει για αυτά τα τελευταία 8 χρόνια συνολικές αθροιστικές χρηματοροές απο λειτουργικές δραστηριότητες 41,374 εκατ. ευρώ !!!!!!!!!!!!!! Το αποτέλεσμα ήταν να περιορίσει τον τραπεζικό δανεισμό απο 58,181 εκατ. ευρώ το 2009 σε 22,663 εκατ ευρώ το 2017!!!
Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός (δάνεια - ταμείο) απο 57,05 εκατ. ευρώ το 2009 έχει πλέον κατέλθει σε 20,29 εκατ. ευρώ το 2017. Έχει επέλθει δηλαδή μια μείωση του δανεισμού κατά 37 εκατ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι ο συντελεστής μόχλευσης της Περσέας να έχει περιοριστεί πλέον στο 47,2% απο το 85,6% του 2009 ... όταν και φαινόταν ότι βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Η δουλειά που έγινε στον Περσέα είναι εντυπωσιακή .... τα ίδια κεφάλαια εκτοξεύονται στα 22,7 εκατ ευρώ (1,32 ευρώ ανά μετοχή) απο μόλις 9,56 εκατ. ευρώ το 2009
Η μετοχή στα 0,9 διαπραγματεύεται με P/ΒV= 0,69

Στα αρνητικά του οι σχετικά υψηλές εμπορικές απαιτήσεις των 40,7 εκατ. ευρώ που στο μεγαλύτερο μέρος τους αφορούν τη χρεοκοπημένη ΣΕΛΟΝΤΑ, η οποία είναι και βασικός μέτοχος της ΠΕΡΣΕΑΣ. Όμως αν ολοκληρωθεί η πώληση της ΣΕΛΟΝΤΑ το πρόβλημα θα πάψει να υφίσταται ....


Τέλος άλλο ένα αρνητικό είναι ότι έχει διαθέσει 6,037 εκατ ευρώ σε μετοχές Πειραιώς απο ανακεφαλαιοποίηση.

264 σχόλια:

 1. Η μετοχή μετά την πρόσφατη κούρσα που έκανε από τα 0,35 ευρώ βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης - διόρθωσης στο επίπεδο των 0,85 με 0,95 ευρώ ... όμως και οι συσσωρεύσεις ενίοτε τελειώνουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι τιμή στόχο δίνεις Τάκαρε προς τα πάνω, με το free float να είναι ανύπαρκτο, κάτω από 10% ?

   Διαγραφή
  2. Αν δεν παιχτεί κανένα παίγνιο εις βάρος των μικρομετόχων σε μια πιθανή Δ.Π. λόγω πώλησης ΣΕΛΟΝΤΑ τότε η πρώτη τιμή στόχος είναι όσο είναι τα ίδια κεφάλαια ... 1,35 ευρώ. Μετά την πώληση της ΣΕΛΟΝΤΑ και εφόσον δεν υπάρξει κανένα θέμα με τις απαιτήσεις του Περσέα έναντι της ΣΕΛΟΝΤΑ βλέπω 2,ΧΧ

   Διαγραφή
  3. Σαφεστατος, εμεις επιβιβαστήκαμε, περιμένουμε την γενική συνέλευση (μήπως δώσουν κ κανα πασχαλιάτικο δωράκι) και περιμένουμε να ολοκληρεωθεί η συσσώρευση...

   Διαγραφή
 2. Έχω να σημειώσω τα εξής:
  1. Μπράβο κύριε Τάκη που την πιστεύετε ακόμη τη μετοχή, παρά το πρόσφατο ράλι. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι στα 0,35 δεν μάζευες εύκολα κομμάτια, ενώ μετά το πρώτο limit up ήθελε να χεις κάκαλα για να μπεις. Anyway, για άλλη μια φορά επιβίβαση στην επόμενη στάση (όπως έγινε και στον Ικτίνο).
  2. Οι μετοχές της ΠΕΙΡ δεν με φοβίζουν γιατί ότι ήταν να πάθει το έπαθε. Τα χειρότερα πέρασαν και οι τράπεζες βρίσκονται σε στάδιο recovery.
  3. Απορώ πώς δεν εμφανίστηκαν ακόμη αυτοί που αγοράζουν σαν παλαβοί! Μάλλον δεν θα διάβασαν ακόμη το άρθρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να αγοράσουμε Ζωοτεχνική Κορινθίας δηλαδή.....ε ρε αναμνήσεις ...ΜΟΣΧ ,ΑΘΗΣΚ κλπ...
  By the way πόσοι από εδώ μέσα γράφατε στη θρυλική ΜΑΡΙΔΑ τα έτη 1999-2004 ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Paper Pack (ΠΠΑΚ)
  H προηγούμενη αναφορά ...
  http://mitarola.blogspot.gr/search/label/Paper%20Pack
  και οι βασικές προϋποθέσεις που έθετα ήταν :

  1) Πωλήσεις ανά τρίμηνο 3,5 εκατ. ευρώ
  Η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες πωλήσεις 15,692 εκατ. ευρώ απο 15,244 εκατ το 2016.

  2) Μεικτά κέρδη πάνω απο 4 εκατ ... δηλαδή περιθώριο μεικτών κερδών στο 28% με 30%
  Η εταιρεία ανακοίνωσε μεικτά κέρδη 4,578 εκατ. ευρώ απο (4,341 εκατ το 2016) με το περιθώριο του μεικτού κέρδους να κλείνει στο 29,17%

  3) EBITDA πάνω απο 2 εκατ ευρώ
  Η εταιρεία ανακοίνωσε EBITDA 2,762 εκατ. ευρώ

  4) Καθαρά κέρδη πάνω απο 1,1 εκατ. τουλάχιστον
  Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,4 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,35 ευρώ ανά μετοχή.

  5) Συνέχιση μείωσης του τραπεζικού δανεισμού εως το σημείο να έχει περισσότερο ταμείο από δάνεια.

  Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός για το 2017 ήταν 4,053 εκατ ευρώ απο 2,26 εκατ το 2016 ... αυτή η μικρή αύξηση οφείλεται στο ότι τα ενσώματα Πάγια αυξήθηκαν απο 2,842 εκατ ευρώ σε 5,284 εκατ ευρώ, λόγω μιας προσθήκης ύψους 2,655 εκατ. ευρώ που αφορά μηχανήματα ... γιαυτό και ο τραπεζικός δανεισμός ανέβηκε ελαφρά.

  Έγραφα ότι αν τηρούνται οι 5 παραπάνω όροι η μετοχή δεν πωλείται στα επίπεδα των 2,2.
  Σήμερα 21 Μαρτίου 2018 η μετοχή έκλεισε στα 3,16 ... άρα στην τιμή των 3,16 έχουμε : P/E = 9,02 και P/BV = 2,08.

  Μια υγιέστατη εταιρεία, που εισπράττει τα κέρδη της, εξαιτίας των εξαιρετικών χρηματοροών της και που η μετοχή της πλησιάζει την δίκαιη τιμή της ... θα μπορούσε να κινηθεί έως τα 4 δίχως να προκαλέσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κε Τάκη είναι σταθερά ανοδική η πορεία της εταιρείας. Ο κλάδος κατα την άποψή μου έχει καλές προοπτικές, καθώς η χάρτινη συσκευασία έχει πιο οικολογικό προφίλ και αυτό πουλάει στις μέρες μας στα καταναλωτικά προιόντα. Αντιστοίχως και το κόστος της πρώτης ύλης έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά η ΠΠΑΚ δε φαίνεται να επηρεάζεται.

  Επίσης να επισημάνω και τις βλέψεις τις για εξωτερικό, όπως δηλώνει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της. http://www.insider.gr/epiheiriseis/tehnologia/79023/oloklirothike-pentaetes-plano-ependyseon-tis-paperpack

  halki7

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θα αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα εξαμήνου για να δούμε αν θα υπάρχει αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό.
   Αυτό θα είναι κάτι εξαιρετικό για μια ήδη εξαιρετική εταιρεία.

   Διαγραφή
  2. Οι εξαγωγές ήταν στο 1,5% το '17 και ακόμα λιγότερο το '16. Έβγαλε την κρίση πρακτικά χωρίς εξαγωγές! Σίγουρα υπάρχουν προοπτικές σε αυτό το τομέα, άλλα 6 μήνες μου φαίνεται σύντομο χρονικό διάστημα για να φανούν αποτελέσματα των προσπαθειών.

   halki7

   Διαγραφή
  3. Για αυτό ακριβώς αναφέρω ότι είναι εξαιρετική εταιρεία. Επειδή βαδιζεται μόνο στην ελληνική αγορά και κατάφερε όσα έχει καταφέρει μέσα στην κρίση.
   Αν αρχισει να δραστηριοποιείται επιτυχώς και στο εξωτερικό, οι προοπτικές της αλλάζουν άρδην.
   Ίσως έχετε δίκιο στο ότι έξι μήνες είναι μικρό διάστημα. Ελπίζω τουλάχιστον σε κάποιες πρώτες θετικές ενδείξεις.

   Διαγραφή
 6. http://prntscr.com/iuppu5

  Δίκαια τιμή 1,42 - fundamental score 12/17!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κύριε βασιλη,
   αφορά κάποιο πρόγραμμα που έχει όλες τις μετοχές ή είναι κάποιο εξελ δικό σας που περνάτε τους αντίστοιχους δείκτες ?

   Διαγραφή
 7. Γνώμες για ΜΥΤΙΛ ?
  Είναι ένα Breakaway Gap ή θα κλείσει σύντομα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το λογικό είναι με την ανακοίνωση του ισολογισμού σε λίγες μέρες και ίσως ανακοίνωση καλού μερίσματος να επανέλθει.Με τίποτα δεν πέφτει κάτω από 8,65.Αυτό που λέγεται για την πληρωμή 17εκ στη ΔΕΗ που θα επιβαρύνει τον ισολογισμό του 2017 θα καλυφθεί με το παραπάνω φέτος από την αποζημίωση των 40εκ που θα πάρει από το σερβικό δημόσιο.Πιστεύω να μην υπάρχει θέμα με τις τιμές μετάλλων. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
 8. Καλα ολα αυτα αλλα υποτιθεται οτι το σημερινο χασμα δεν εγινε για τα 17εκ της ΔΕΗ ουτε για τους δασμους του Τραμπ στο αλουμινιο, αλλα εγινε για την παραπομπη για κακουργημα του Βαγγελα για μια υποθεση του 2003.
  Ο Βαγγέλας δεν εχει βγαλει καμμια ανακοινωση ακομα (λες να βγει να την κανει στα 8.65 ?).

  ΣΣ. Ειναι και αυτο το περιπου παρομοιο gap του Dow σημερα που κανει να με ζωνουν τα φιδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν νομίζω να είναι τόσο σοβαρό αυτό γιατί η υπόθεση είχε δικαστεί και παλιότερα αλλά επανεξετάζεται λόγω ορίου παραγραφής.Από τη στιγμή που έσπασαν κάποιες στηρίξεις μεγάλωσαν και οι ρευστοποιήσεις. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Η μούγγα του Βαγγέλα είναι το πρόβλημα.
   Δείχνει ότι θα απλώσει δίχτυα στο βυθό.
   Μακάρι να είναι 8.65 ο βυθός.
   Το ΣΜΕ έκλεισε σήμερα 8.93 με όγκο

   Διαγραφή
  3. Δεν λέω ότι θα πάει ντε και καλά 8,65,αλλά αν συνεχίσει ο δείκτης τη πτώση προς τις 750 μονάδες μπορεί.ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  4. Ο Μπάφετ έλεγε αγοράζουμε μια μετοχή όταν βρίσκεται σε κάποιο μπελά, πχ όταν ξεσπάσει κάποιο σκάνδαλο. Αυτή είναι και η περίπτωση μας. Μόλις είδα την τόσο μεγάλη πτώση, η ψυχολογία μου έλεγε πούλησε την να ξεμπερδεύεις, αλλά επειδή την έχω πατήσει αρκετές φορές σκεφτόμουν να κάνω το αντίθετο. Τελικά αποφάσισα ότι εν μέσω πανικού το καλύτερο είναι "Do nothing". Όσο για το 8,65 που αναφέρετε απέχει μόλις ένα 4% από εδώ που είμαστε.
   ΥΓ Όπως έχω ξαναπεί ο Βαγγέλας όσο μάγος είναι στο να δημιουργεί προσδοκίες άλλο τόσο είναι και στο να τις γκρεμίζει!

   Διαγραφή
  5. Η πτώση έρχεται από το 10,38 και φαινόταν ότι θα έφτανε μέχρι το εύρος των 9,00 ως 8,65.Το σημείο εκεί είναι καλό,εντάξει με μια μικρή απόκλιση.Πρέπει να είναι μικρή όμως γιατί άλλο σημαντικό σημείο είναι αρκετά χαμηλότερα, το αποκλείω όμως γιατί δεν ταιριάζει με τα καλά μεγέθη της εταιρείας. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  6. Ακριβώς όπως τα λέτε. Τα μεγέθη είναι το παν. Όλα τα άλλα είναι διακυμάνσεις κυρίως λόγω ψυχολογίας γύρω από τη δίκαιη τιμή που ενίοτε φτάνουν στην υπερβολή. Επίσης όλα αυτά που συζητάμε περί ανακοίνωσης αφορούν το ευρύ κοινό. Τα μεγάλα κεφάλια, όπως Γουάτσα και λοιποί γκράντε θεσμικοί λογικά θα έχουν ενημέρωση πριβέ, γιατί αλλιώς θα ξεφορτώσουν καραβιές στην κεφάλα του Βαγγέλα.

   Διαγραφή
 9. http://new-economy.gr/2018/03/22/oi-nees-prooptikes-pou-diamorfonontai-gia-tin-metoxi-tis-cenergy/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αγαπητέ Τάκαρε (μέγιστε γκουρού),

  Είμαι ένας ξεπουπουλιασμένος μαριδέος μπλεγμένος σε δίχτυα προφητών, χαρτορίχτρων, γελιοτιστών και άλλων τεχνικών αναλυτών.
  Καλές οι σοφίες σου αλλά πότε θα μας μάθεις και μας να ψαρεύουμε;

  Σε ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Που αναφέρεται αυτή η διδακτική ιστορία;
  http://www.liberal.gr/arthro/196701/Blackbox/2018/Black-Box-2632018.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πιθανόν στις μίγες

   Διαγραφή
  2. πιθανότατα στις μιγες γιατί αυτή η στήλη έχει μια συμπάθεια, ίσως και εμπάθεια, γι αυτές.

   Διαγραφή
 12. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Τάκαρε ( πως μπορεί να διαφωνήσει κάποιος σε αυτά που γράφεις), όμως το 1 εκ αμοιβες στα αφεντικα, την ώρα που η επιχείρηση έβγαλε κέρδος 0,4 εκ, είναι λιγάκι εως πολύ, προκλητικό...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δουλεια που κανουν στην εταιρεια αξιζει το 1 εκατ. Αν φερουν 3 εκατ καθαρα κερδη τοτε να παρουν και περισσοτερα.

   Διαγραφή
  2. Μαζί σου, για να δουμε, θα φέρουν 3 μύρια κρδοφορία...

   Διαγραφή
 13. Διαβαζω τωρα για τους διθυραμβους του Νηρεα και τα σουπερ αποτελεσματα του Νηρεα με τα μονοψηφια Ρ/Ε του 3 και βασταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Βρεεεε οτι θελουν μπορουν να ενφανισουν .. σαν πως ξερουν ποσα βιολογικα αποθεματα εχουν? Μηπως μπορουν να μετρησουν τις τσιπουρες?

  Δεν ξεχνω πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκει που εσχιζε τους παντες μολις την πηρε ο Γεωργιανος χρεοκοπησε σε μια νυχτα και μηδενισαν τα παντα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δανεια 166 εκατ με καθαρο δανεισμο 146 εκατ ... τα ιδια κεφαλαια 156 εκατ δεν μου λενε τιποτα. Με βιολογικα περιουσιακα στοιχεια 197 εκατ ... υπεραξια επιχειρησης 30 εκατ και αυλα 15 εκατ??? Αγνωστη η πραγματικη book value

   Διαγραφή
 14. Έχω την αίσθηση ότι στον Περσέα μας πιάσανε κώτσους και ξεφορτώσαν στην κεφάλα μας. Από εκεί που ανέβηκε με σχετικά λίγα τεμάχια τώρα στην πτώση κάνει αυξημένους όγκους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και που να δειτε τι θα γινει σε λιγο που ολοι οι μικροι ειναι ετοιμοι να πεταξουν τα χαρτια τους. Θα τους βοηθησω να ξεφορτωσουν στην κεφαλα μου. Ειδικα στο επιπεδο 0.75 0.8 ...

   Διαγραφή
 15. Αγαπητέ και πολυχρονεμένε μου Τάκαρε, δύο μικρές είναι και το ΚΤΗΛΑ και ΚΥΡΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Η πώληση των μετοχών τησ ΓΕΚΤΕΡΝΑ εξωχρηματιστηριακά στα 5,5 στέκει ή είναι ιμιτασιόν ?
  Δεν έχω αλλά μου τελειώνουν τα μετρητά και αν χρειαστεί margin προτιμώ εταιρίες σε καλή κατασταση και εμπορευσιμότητα .Πάντως παράξενο το γυρισμα της πέμπτης ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Παράξενο το γύρισμα της μετοχής, παράξενη και η γενικότερη αδυναμία του ΧΑ. Μάλλον επίκειται πτώση στο άμεσο διάστημα. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο είναι η γεωπολιτική κατάσταση και τα προβλήματα με τους απέναντι, που ακόμη και τους Αμερικανούς έχουν ανησυχήσει. Και κυρίως βλέπω ότι αυτή η αστάθεια δεν είναι κάτι προσωρινό αλλά θα έχει διάρκεια.

   Διαγραφή
  2. Το πακέτο των Καμπαδων πήγε σε Ολλανδικό fund.

   Διαγραφή
  3. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στο 9,3848% αυξήθηκε το ποσοστό της Reggeborgh Invest B.V.

   Οι Ολλανδοί που έγραφα

   Διαγραφή
  4. Μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής απέκτησε η Reggeborgh Invest συμμετοχή άνω του 5% στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

   H εταιρεία είναι επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017. Ο πατριάρχης της οικογένειας Dik Wessels πέθανε τον περασμένο Νοέμβριο σε ηλικία 71 ετών.

   Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια. Προ ημερών έγινε γνωστό πως η Varo Energy στην οποία συμμετέχει η Reggeborgh Invest μαζί με την επίσης ολλανδική Vitol και την αμερικανική Carlyle σχεδιάζει εισαγωγή στο χρηματιστήριο. Η Varo Energy ελέγχει δύο διυλιστήρια, σταθμούς αποθήκευσης και άλλες ενεργειακές υποδομές.

   Σε σχετική της γνωστοποίηση στο ΧΑ η Reggeborgh Invest δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

   -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν την συναλλαγή: 1.432.213 ήτοι ποσοστό 1,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

   -Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848% του μετοχικού κεφαλαίου.

   Διαγραφή
  5. Τελικά δεν αγόρασα κ.ΔΡΟΜΕΑ λάθος ,είπα να μην προσθέσω margin
   Δεν πειράζει , άλλη φορά .

   Διαγραφή
 17. Κύριε Τάκη γίνατε διάσημος. Ο μικρομέτοχος έγραψε κάποια σχόλιά σας για Νηρέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι μόνο που το σχόλιο μου στις 29 Μαρτίου 2018 - 10:06 π.μ. δεν αναφερόταν στον μ/μ ... αλλά στα βλαμμένα που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και μιλάνε για θεμελιώδη σε μετοχές τύπου Νηρέα ...
   Επαναλαμβάνω ...
   ΝΗΡΕΑΣ
   Διαβαζω τωρα για τους διθυραμβους του Νηρεα και τα σουπερ αποτελεσματα του Νηρεα με τα μονοψηφια Ρ/Ε του 3 και βασταω την κοιλαρα μου απο τα γελια. Βρεεεε οτι θελουν μπορουν να εμφανισουν .. σαν πως ξερουν ποσα βιολογικα αποθεματα εχουν? Μηπως μπορουν να μετρησουν τις τσιπουρες?

   Δεν ξεχνω πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκει που εσχιζε τους παντες μολις την πηρε ο Γεωργιανος χρεοκοπησε σε μια νυχτα και μηδενισαν τα παντα.

   Ορίστε δείτε
   https://prnt.sc/izkilf
   Σειρά 3 ... Κέρδη/Ζημιές οφειλόμενες σε μεταβολές στην τιμή ή στην ποσότητα των Βιολογικών περιουσιακών στοιχείων = 194,335 εκατ.
   Αν αυτό το νούμερο ήταν όσε και οι πωλήσεις των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων (σειρά 4) - 179,976 εκατ. ευρώ .... τότε που είναι τα κέρδη οέοοοοοο ??
   Οποτε ας αφήσουν τα μονοψήφια P/Ε και τις μεταξωτές κορδέλες και ας μιλήσουν για παιχνίδια, για την πώληση του Νηρέα ή για τεχνική ανάλυση ... μη μου γράφουν για θεμελιώδη όταν πρόκειται για τέτοιες μετοχές. Αλλού θα έπρεπε να κοιτάνε σε τέτοιες μετοχές και όχι στα κέρδη ....
   Ξαναγράφω ... ΝΗΡΕΑΣ
   Δανεια 166 εκατ με καθαρο δανεισμο 146 εκατ ... τα ιδια κεφαλαια 156 εκατ δεν μου λενε τιποτα. Με βιολογικα περιουσιακα στοιχεια 197 εκατ ... υπεραξια επιχειρησης 30 εκατ και αυλα 15 εκατ??? Αγνωστη η πραγματικη book value

   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!
   ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!

   Διαγραφή
 18. k. hippy .
  Θέλω να σας ρωτήσω τι γνώμη έχετε για ΠΛΑΘ αυτή την περίοδο .
  Νομίζω είχατε ΠΛΑΘ απο 2016 (εγώ απο αρκετά παλιότερα) τώρα όμως όχι ,περιμένω κερδη γύρω στα 9 με 10 (-40%)σε σχέση με 2016 + μέρισμα + ίσως μείωση τιμής πετρελαίου

  Τι λέτε ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μας βγήκε η επιλογή "πλαστικά" γενικά. Εκείνη την εποχή όμως είχαμε χαμηλές τιμές πετρελαίου και χαμηλές τιμές ναύλων. Όντως δεν έχω πια θέση στην εταιρεία, με ενοχλούν οι ετήσιες αποδοχές του Χαλιορή αλλά με πετρέλαιο κοντά στα $50 και τιμές στο 2-2,10 θα ξεκίναγα να κτίζω θέση. Νομίζω πως είναι επιλογή λογικού ρίσκου/απόδοση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,
  Καλό Πάσχα σε όλους και Καλή Ανάσταση.

  Κε Τάκη, νομίζω το ρίσκο στον ΠΕΡΣΕΥΣ είναι κάποια μορφή συγχώνευσης με ΣΕΛΟ κ ΝΗΡΕΑ.

  Είναι τραγικό πάντως να μην έχουν βγει ακόμα σχετικές ανακοινώσεις για το διαγωνισμό πώλησης των ΝΗΡ κ ΣΕΛΟ με κάποια στοιχεία για το προσφερθέν τίμημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οντως ... ο μονος φοβος ειναι αυτος. Μια συγχωνευση με Νηρεα Σελοντα και ξαφνικα να βρεθεις με τις κολλαντζες τις ΣελονοΝηρεες στα χερια σου αντι να εχεις το καθαροαιμο ατι. Στο επιπεδο των 0.7 με 0.75 που ηταν και ο αρχικος μου στοχος θα το ρισκαρω περισσοτερο ... σκεφτομενος οτι υπαρχουν βασικοι μετοχοι που δεν θα δεχτουν συγχωνευση με τις κολλαντζες.

   Προς το παρον υιοθετω τον κανονα που λεει οτι ευκολα κερδη και γρηγορη ανοδος καιγονται ευκολα.

   Διαγραφή
 21. Νηρέας
  Διαβάζω για τους διθυράμβους του Νηρέα και τα σούπερ αποτελέσματα με τα μονοψήφια Ρ/Ε του 3, δίχως να είναι αντιληπτό στους περισσότερους ότι τα αποτελέσματα των εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας μπορούν να μοχλευθούν με τη βοήθεια των βιολογικών αποθεμάτων. Στην πραγματικότητα μπορούν να εμφανίσουν ότι αποτελέσματα θέλουν ..... σαν πως ξέρουν πόσα βιολογικά αποθέματα έχουν?
  Δεν ξεχνώ πως η ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣ απο εκεί που έσχιζε τους πάντες μόλις την πήρε ο Γεωργιανός, μέσω της Tethys Ocean, χρεοκόπησε σε μια νύχτα και μηδένισαν τα πάντα.

  Ο λόγος είναι απλός καθώς ότι θέλουν μπορούν να εμφανίσουν ως κερδοφορία στις ιχθυοκαλλιέργειες παίζοντας με τα βιολογικά αποθέματα που ουδείς ορκωτός μπορεί να υπολογίσει πόσα έχουν. Μήπως μπορούν να μετρήσουν τις τσιπούρες?

  Ορίστε δείτε
  https://prnt.sc/j23rhs

  Σειρά 3 ... Κέρδη/Ζημιές οφειλόμενες σε μεταβολές στην τιμή ή στην ποσότητα των Βιολογικών περιουσιακών στοιχείων = 194,335 εκατ.
  Αν αυτό το νούμερο ήταν όσες και οι πωλήσεις των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων (σειρά 4) - 179,976 εκατ. ευρώ .... τότε που είναι τα κέρδη οέοοοοοο ??
  Οπότε ας αφήσουν τα μονοψήφια P/Ε και τις μεταξωτές κορδέλες και ας μιλήσουν για παιχνίδια, για την πώληση του Νηρέα ή για τεχνική ανάλυση ... μη μου γράφουν για θεμελιώδη όταν πρόκειται για τέτοιες μετοχές. Αλλού θα έπρεπε να κοιτάνε σε τέτοιες μετοχές και όχι στα κέρδη ....
  Ξαναγράφω ... ΝΗΡΕΑΣ
  Δάνεια 166 εκατ με καθαρό δανεισμό 146 εκατ ... τα ίδια κεφάλαια 156 εκατ δεν μου λένε τίποτα. Με βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 197 εκατ ... υπεράξια επιχείρησης 30 εκατ και άυλα 15 εκατ??? Άγνωστη η πραγματική book value

  ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ BOOK VALUE !!!!

  Όμως, για να να επιχειρήσουμε να δούμε ποια μπορεί να είναι η Βook Value του Νηρέα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλεγα στις 15 Δεκεμβρίου 2013 - 11:36 π.μ.
   ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
   Με 155 - 160 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέματα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 240 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια από όσα πραγματικά είναι.

   Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).
   Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 160 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 13,3 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 13,3 Χ 9,5 = 126 εκατ. Άντε 130 εκατ. ευρώ.

   Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
   Εμφανίζει 200 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Θα πρέπει να ήταν 130 εκατ. όπως έγραψα παραπάνω.

   Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.
   Άρα κούρεμα τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία κατά 70 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!

   Βγάζω επομένως τα ίδια κεφάλαια του ΝΗΡΕΑ γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.
   Εκεί τον κοστολογώ και εκεί να είναι το ταβάνι. Οτιδήποτε πάνω απο 20 εκατ. είναι φούσκωμα ιδίων κεφαλαίων

   Aυτό το μπακάλικο 9,5 που έγραψα άνευ αιτιολογήσεως που έγραψα, γκουρούδες, να το έχετε ως μπούσουλα για να αποτιμάται τα βιολογικά αποθέματα των εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.
   Τα βιολογικά αποθέματα των ψαριών πρέπει να είναι κάτω απο τις ετήσιες πωλήσεις. Όποιος εμφανίζει μεγαλύτερα βιολογικά αποθέματα απο τις πωλήσεις μοχλεύει κατά πολύ τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας.
   Ας τα προσέξουν επομένως τα βιολογικά αποθέματα και όσοι γράφουν καλά λόγια για το ΓΑΛΑΞΙΔΙ.
   Διότι αν ανοίξει και εδώ ο φάκελος των βιολογικών αποθεμάτων βλέπω και αυτόν να πρέπει να κουρεύει καμιά 15ριά εκατ. ευρώ ψαρούκλων.

   Πως είναι δυνατόν με 23 εκατ. ευρώ πωλήσεων να παρουσιάζει 33 εκατ. ευρώ σε βιολογικά αποθέματα??
   Όλες οι ψαρούκλες του δηλαδή είναι ώριμες προς πώληση????

   Διαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ....

   ΝΗΡΕΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ
   Με 180 εκατ. ετήσιες πωλήσεις το μέγιστο που μπορεί να εμφανίζει σε βιολογικά αποθέματα είναι 1,5 φορά τις ΕΤΗΣΙΕΣ πωλήσεις των ψαριών του. Δηλαδή 270 εκατ. ευρώ σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ, δίχως όμως αυτά να τα έχει. Απλώς έτσι μοχλεύει τον Ισολογισμό και εμφανίζει μεγαλύτερα τα ίδια κεφάλαια του από όσα πραγματικά είναι.

   Το σωστό όμως είναι να πολλαπλασιάζει τις μηνιαίες πωλήσεις επι 9,5 (άντε 10 να σας κάνω τη χάρη με μια μικρή μόχλευση).

   Άρα ο ΝΗΡΕΑΣ με μηνιαίες πωλήσεις 180 εκατ. (οι ετήσιες) / 12 = 15 εκατ. θα έχει πραγματικά βιολογικά αποθέματα 15 Χ 9,5 = 135 εκατ. Άντε 150 εκατ. ευρώ.

   Πόσα βιολογικά αποθέματα εμφανίζει ο ΝΗΡΕΑΣ στην τελευταία του οικονομική κατάσταση??????
   Εμφανίζει 197 εκατ. βιολογικά αποθέματα. Θα έπρεπε να ήταν 150 εκατ. το πολύ όπως έγραψα παραπάνω.

   Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει περισσότερα βιολογικά αποθέματα απο ετήσιες πωλήσεις. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει τα ψάρια του ώριμα για πώληση όταν ο μέσος χρόνος για να ωριμάσουν οι ψαρούκλες είναι 1,5 χρόνος.
   Άρα στα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να θεωρείται ότι υπάρχει μια μόχλευση των ιδίων κεφαλαίων κατά 50 εκατ. ευρώ ακατέβατα!!!
   Αν σβήσω απο τα ίδια κεφάλαια του Νηρέα 50 εκατ. ευρώ τότε αυτά απο τα 156 εκατ. ευρώ πέφτουν στα 106 εκατ. ευρώ δηλαδή περίπου 0,36 ευρώ ανά μετοχή.

   ΓΑΛΑΞΙΔΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ..... δείτε το Γαλαξίδι, όπου πρόσφατα έγινε Δημόσια Πρόταση και ο βασικός μέτοχος την πήρε την εταιρεία απο το χρηματιστήριο.

   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 44,453 εκατ (2016) ... 38,541 εκατ (2015)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 36,069 εκατ (2016) ... 39,58 εκατ (2015)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 0,81 (2016) ... 1,02 (2015)

   ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .... δείτε πως κινούνται τα βιολογικά αποθέματα λίγο πριν την πτώχευση της το 2012.

   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 55,714 εκατ (2012) ... 70,692 εκατ (2011) ... 65,956 (2010)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 73,825 εκατ (2012) ... 89,955 εκατ (2011) .... 97,329 (2010)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,32 (2012) ... 1,27 (2011) ... 1,47 (2010)

   ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ .... σήμερα με βάση τα αποτελέσματα του 2017.

   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 179,976 εκατ (2017) ... 168,284 εκατ (2016)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 197,082 εκατ (2017) ... 180,624 εκατ (2016)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,09 (2017) ... 1,07 (2016)

   Πως κινούνταν το 2012 ...
   Πωλήσεις βιολογικών περιουσιακών στοιχείων 158,918 εκατ (2012) ... 152,896 εκατ (2011) ... 147,518 (2010)
   Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 251,308 εκατ (2012) ... 240,082 εκατ (2011) .... 257,804 (2010)
   Πηλίκο Βιολογικά περιουσιακά στοιχεία / Πωλήσεις = 1,58 (2012) ... 1,57 (2011) ... 1,74 (2010).

   Σαφώς η κατάσταση στον Νηρέα είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ότι ήταν το 2012 ... όμως ακόμη χρειάζεται δουλειά. Τέλος τα κέρδη που ανακοινώθηκαν για το 2017, όπως έχω αναλύσει, άνετα θα μπορούσαν να ήταν κατά 15 εκατ. ευρώ λιγότερα οπότε αντί να ανακοινώσει 23 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη θα ανακοίνωνε 8 εκατ. ευρώ, οπότε το P/E απο 3 γίνεται 11.

   Διαγραφή
  3. Φέτααα, 1,300 να τ΄αφήσω, καλά είναι....και άλλα πολλά θα βρεις στο μπακάλικο μας χαχαχαχαχαχα
   Tα βιολογικά αποθεματα δεν υπολογιζονται ετσι Μορφονιεεεεε δεν ειναι ζαχαρη ουτε φασολια εχουν και αλλα μυστικα που δεν τα ξερεις, κατι εγραψες στο Περσεα σε καποιο σημειο εκει ειναι το μυστικο

   ασχετος

   Διαγραφή
  4. Γιατι δεν ξεκινατε να γραψετε ορισμενα πραγματα για να δειτε αν το εχω??
   Υψηλα βιολογικα αποθεματα αυξανουν τα κοστη και περιοριζουν την κερδοφορια αν υπαρχει .. καποια στιγμη ή θα σου ψοφησουν οι ψαρουκλες ή θα αναγκαστουν να ριξουν τα ψαρια στην αγορα με οποια συνεπεια εχει αυτο και στην τελικη τιμη του ψαριου.
   Οριστε

   https://www.nbg.gr/el/the-group/press-office/e-spot/reports/aquaculture-2010

   ολοι ξεραν τι θα ερχοταν. Μονο ισως οι μετοχοι δεν πηραν χσμπαρι

   Διαγραφή
 22. K.Τακη Χρονια πολλα και καλα σε σας και σε ολους τους φιλους του ιστολογειου σας.Σας ευχαριστουμε για τις γνωσεις που αφιλοκερδος μοιραζεστε με ολους μας .Προσωπικα εχω βοηθηθει τα μεγιστα απο τις δημοσιευσεις σας.Θα ηθελα να σας ρωτησω σε τι τιμη υπολογιζεται οτι θα γινει η δημοσια προταση για Νηρέα.Ακουγεται οτι συμφωνα με τα ανακοινωθεντα αποτελεσματα η μικροτερη δυνατη τιμη ειναι 0.41-0.42 cents.Εσεις τι γνωμη εχετε?επισης πολυ χρησιμη θα ηταν η αποψη σας για τον χρονο αυτης.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για ολα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ αν ήθελα τον Νηρέα και είχα τα φράγκα .... θα έκανα dilution στους μετόχους. Θα έδινα 150 εκατ. ευρώ μέσω ΑΜΚ με λεφτά που θα έβαζα μόνο εγώ και στο σύνολο τους θα κατευθύνονταν στην ολική αποπληρωμή των δανείων.

   Αν ήμουν τραπεζίτης θα με ικανοποιούσε (τούμπες θα έκανα) αν μου πρόσφεραν 0,3 ευρώ ανά μετοχή και να δώσω στους νέους ιδιοκτήτες τα χαρτιά ... αρκεί να μου αποπληρώσουν το δανεισμό.

   Όμως η δική μου προσφορά θα ήταν ΑΜΚ στα 0,3 ευρώ με ολική αποπληρωμή του δανεισμού ... σε όποιον αρέσει.

   Γενικά δύσκολα βλέπω προσφορά πάνω απο 0,3 ...

   Διαγραφή
 23. Συνεχίζεται η πτώση περιμένοντας να σπάσουν οι μικροί. Αλλά επειδή δεν σπάνε μπορεί να δει και το 6 και το 5 μπροστά. Κατά τ'άλλα πιο απότομο και με τζίρο μου φάνηκε το ξεφόρτωμα σε Ικτίνο και Profile.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχω και τα 2 κ.Ευρωβλάχε ,προσωπικά προς το παρόν θα ρισκάρω να τα κρατήσω αντί να ξεφορτώσω και να φορτώσω ΚΕΚΡ
   (αν και θα έπρεπε να έχω λίγο ΚΕΚΡ λόγω καλών αναμνήσεων απο το 99 )

   Διαγραφή
  2. Οι αγορες εχουν παντα τον τροπο τους να ξερνανε τους βιαστικους και τους ανυπομονους ... ειδικα δε για τους τρειντεραδες της συμφορας πηγαν να κανουν την αρπακτη και τελικα τον αρπαξαν

   Διαγραφή
 24. Απαντήσεις
  1. κ. Τάκη οι τράπεζες και ειδικά η Αλφα που έχω συμμετοχή εκτοξεύτηκαν αυτές τις μέρες. Έχετε κάποια εξήγηση για αυτό? Ρωτάω διότι δεν έχει αλλάξει κάτι πριν από μερικές εβδομάδας που προσωπικά αναρωτιόμουν γιατί οι τράπεζες πέφτουν από την στιγμή που τα νούμερα είναι καλά και τα stress test περνάνε με μεγάλη ευκολία. Ακόμη και να γίνει ΑΜΚ αυτό θα ήταν για να δώσουν νέα δάνεια και όχι γιατί χρειάζεται οπότε και οι σημερινοί μέτοχοι δεν θα χάσουν. Αλλά γιατί ο πανικός για αγορά τις τελευταίες 3 ημέρες?!

   Διαγραφή
  2. Γιατί τους είπαν ότι θα περάσουν τα stress test ... λες και θα τις κόβαν.
   Ακόμη και η BOCH δείχνει να έχει στοπάρει στον κατηφορικό δρόμο που είχε πάρει ...

   Διαγραφή
 25. Το γράφω και εδώ αφου αφορά τη μετοχή του Περσέα.

  ΠΕΡΣΕΑΣ
  Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του Περσέα έχει φτάσει στις 331 ημέρες .... σιγά μην χάσω τέτοιο κελεπούρι πελάτη. Βέβαια επειδή ψάχνουν για κορόιδο να πουλήσουν την κολλάντζα του Στεφανή είναι κάπως βελτιωμένες οι απαιτήσεις. Να φανταστείτε πριν το 2012 η ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων ήταν πάνω απο 450 ημέρες.

  Προσέξτε κύριοι !!!!!!!!!!!!
  Οι απαιτήσεις του Περσέα είναι στα 40,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια του είναι 22,7 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιες οι απαιτήσεις απο τα ίδια κεφάλαια. 40,7 εκατ οι απαιτήσεις και οι συνολικές πωλήσεις στα 44,862 εκατ. ευρώ. Και που να πάμε πιο πίσω .... κανονικά οι μέτοχοι του περσέα θα έπρεπε να πηγαίνουν στις Συνελεύσεις και να φωνάζουν ότι το βερεσε τελείωσε. Η εταιρία κόντεψε να βαρέσει κανόνι εξαιτίας, κυρίως της Σελόντα και εδώ που τα λέμε ακόμη και τώρα αν η Σελόντα δεν πληρώσει ο Περσέας είναι χρεοκοπημένος. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ??? ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΟΝΤΑ!!!!!!!

  Διπλασιες οι απαιτησεις απο τα ιδια κεφαλαια. Καταλαβαινετε ποσο τρομακτικο ειναι αυτο????
  Ειναι σαν να σας ελεγα οτι το Ατλαντικ εχει ταχυτητα κυκλοφοριας αποθεματων στις 300 ημερες ... που σημαινει χρεοκοπια και εσεις να μου λετε τα αποθεματα ειναι αποθεματα και δεν τρεχει τιποτα.

  Κακιστο το management του Περσεα.

  Αν με κάποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει μελλοντικά αυτό, τότε η περίπτωση του Περσέα θα είναι ο νέος Ικτίνος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Χτες και σημερα στα χαμηλα εκανα τις πρωτες αγορες μου στον Περσεα. Οσο θα διορθώνει θα παρω κι αλλες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η εταιρία είναι φτηνά αποτιμημένη, με άριστες ταμειακές λειτουργικές απο το 2010, όταν και άρχιζε να εισπράττει τις απαιτήσεις της. Μάλιστα πρόσφατα αποπλήρωσε νωρίτερα το ομολογιακό της.

   Όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε που βρίσκετε το ρίσκο .... δεν είναι τίποτα άλλο απο τις απαιτήσεις της που το μεγαλύτερο κομμάτι είναι απαιτήσεις απο ΣΕΛΟΝΤΑ, αλλά και απο ΕΛΙΧΘ.
   Αν οι απαιτήσεις των 40,7 εκατ. ευρώ (67,4 εκατ. το 2009) εισπραχθούν τότε η μετοχή είναι τσάμπα. Φανταστείτε μόνο να εισπραχθούν 27 εκατ. ευρώ απο τα 40 εκατ., τότε η μετοχή θα τρέξει σε τιμές ... αφήστε δεν θα σας πω γιατί δεν θα με πιστέψετε.
   Αν όμως πέσει φέσι τότε κλάψτε μας ... αυτό είναι το ρίσκο και η μαύρη τρύπα της εταιρίας που κρατάει την μετοχή τόσο χαμηλά .... όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στα διάφορα forums είναι αλοιφές για κάλους.

   Διαγραφή
  2. Ηθικό δίδαγμα: αγοράστε αλλά μην το παρακάνετε! Όχι όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι!

   Διαγραφή
  3. Σας ευχαριστω πολυ κ. Τακη οπως και εσας κυριε Ευροβλαχο. Σταματω στις 5500 χιλ μετοχες και θα δω τι θα κανω.

   Διαγραφή
 27. Καλημερα... στο θεμα για τα χρωστουμενα στο Περσεα εχω την αισθηση οτι η εταιρια που θα εξαγορασει την Σελοντα θα ειναι ενημερωμενη για την υπαρχουσα κατασταση..εκτος και εαν η αγορα φοβαται φαινομενα τυπου Μαρινοπουλος...που εγινε κουρεμα δανειων στους προμη θευτες απο τον Σκλαβενιτη...ευχαριστω για το βημα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. (21.459.463+22.702.670)/2=22.081.066 / 17.240.776 = 1.28 euro

  Άρθρο 108 - Νόμος 4514/2018 - Τροποποίηση του ν. 3461/2006

  γ) Το εύλογο και δίκαιο αντάλλαγμα όπως προσδιορίζεται με τα κριτήρια της παραγράφου 4, υπολείπεται του ογδόντα τοις εκατό (80%) της λογιστικής αξίας ανά μετοχή, με βάση τα στοιχεία του μέσου όρου των τελευταίων δύο δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων του ν. 3556/2007, σε ενοποιημένη βάση, εφόσον καταρτίζονται ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Κύριε τάκη μήπως εσείς αγοράζεται περσεα στο -3 απλά ερωτω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κυριε Κιτσο η πτωση του περεα οφειλεται σε ενα δημοσιευμα που εαν ειναι αληθεια τοτε την εχουμε ασχημα οσοι εχουμε μετοχες του περσεα. το δημοσιευμα ειναι της QCM που εβγαλε στην επιφανια και την βρωμα της folli follie.θα παρακαλουσα τον ΣΕΡ ΤΑΚΑΡΟ ποτε μπορει και εαν θελει να κανει ενα σχολιο για το κατωθι δημοσιευμα και τους πιθανους κινδυνους που τυχον υπαρχουν.ακολουθει το δημοσιευμα. Μεταξύ άλλων, η QCM στην έκθεσή της για την FFG αναφέρεται στο ελεγκτικό γραφείο Ecovis Hellas, το ονόμασε ως «σχετικά άγνωστη επιχείρηση». Η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάλεσε την εθνική εποπτική αρχή για το ελεγκτικό-λογιστικό επάγγελμα (ΕΛΤΕ) να αξιολογήσει την ελεγκτική εργασία της Ecovis Hellas στις οικονομικές καταστάσεις του FF 17 του FFG.
      Έχουμε ψάξει στο διαδίκτυο για να δούμε ποιες άλλες εισηγμένες εταιρείες έχουν προσλάβει την Ecovis Hellas για τον έλεγχο των οικονομικών τους καταστάσεων.
      Βρήκαμε τις ακόλουθες εταιρείες:
   1) Autohellas
   2) Πετρόπουλος
   3) Καραμόλεγκος
   4) Περσέας
   5) ΓΕΒΚΑ
   6) Douros

   Διαγραφή
  2. Κύριε Ελλανιε Ελλην είμαι αχαρτος στον περσεα αλλά ή λογική λέει ότι σε αυτές τις τις τιμές και δημόσια προσφορά να γίνει ποιος θα τους τα δώσει? Μόνο αν γίνει λοβιτουρα εναντίον μικρό μετοχών.

   Διαγραφή
  3. Κυριε Ελανιε ... ποιος την @λανει την Ecovis και το QCM?

   Η εταιρεια εχει αναλυθει.
   Στην ερωτηση που κανετε εχω απαντησει πιο πανω στις
   7 Μαιου στις 11:14

   Διαγραφή
  4. Οπως και 2 Μαιου 7:35 ... μην επαναλανβανομαστε.

   Διαγραφή
  5. κυριε τακη η πορεια της μετοχης του περσεα θα εξαρτηθει αποκλειστικα απο την σταση του κυριακου.μεχρι τωρα αυτος αδιαφορει για την μετοχη του και η μετοχη χειραγωγηται για να μην τρεξει.αν λοιπον γινει μια δημοσια προταση στο 2φραγκο πιστευω οτι θα την αποδεχθει ο κυριακου διοτι θελει να απαλαγει απο την εταιρια.αρα ο μικρομετος τι θα κανει ??θα ρισκαρει να κρατησει τις μετοχες του με τον κινδυνο αυτες να μεινουν εκτος αγορας??σιγουρα οχι ?? αρα ταβανι στην μετοχη με δημοσια προταση ειναι το 2φραγκο .εαν ομως ο κυριακου αρνηθει την δημοσια προταση τοτε μονον θα δει τις τιμες που λετε. εξαλου ο περσεας δεν ειναι και η μοναδικη εταιρια που παραγει ψαροτροφες.ολα λοιπον θα παιχτουν απο την σταση που θα κρατησει η πλευρα κυριακου.αν ξερει καποιος ας μας πει τι γινετε στις περιπτωσεις που μια εταιρια φυγει απο τον χρηματηστηριο και καποιος μικρομετοχος εχει μετοχες ακομα.

   Διαγραφή
  6. Οταν λετε διφραγκο τι εννοειται? 2 ευρω?

   Διαγραφή
  7. φυσικα κυριε τακη 2 ευρω εννοω και συμφωνα με αυτα που εγραψα παραπανω εκει ειναι το ταβανι του περσεα αν ο κυριακου δεχτει την δημοσια προταση .που για εμενα σιγουρα θα την δεχτει .

   Διαγραφή
  8. αρα δεν προκειτε λοιπον η μετοχη--αφου οι περισσοτεροι θα αποδεχτουν την δημοσια προταση-- να δει τιμες μεγαλυτερες του 2ευρου. το λεω αυτο διοτι καποιοι ονειρευονται και νομιζουν οτι ανακαλυψαν τον νεο καρατζη η ικτινο.

   Διαγραφή
  9. Μίλησα με τον κύριο μαυροπανο από,περσεα και μεταφέρω τα εξής:
   1) δεν ισχύει ότι οι απαιτήσεις του περσεα από σελοντα είναι 40,7 εκ ,είναι περίπου στο μισό ,και ενημερώνονται κάθε εξάμηνο..
   2)αυτό που γράφετε για την ecovis hellas είναι παντελώς ψευδές,η σχέση με την παραπάνω εταιρια έληξε το 2016,και από τότε έχει άλλη ελεγκτική εταιρια
   3)μέσα στο έτος θα αρχίσει να τροφοδοτεί και την ανδρομεδα(στο κομμάτι που αφορά την εγχώρια αγορά) ενώ ο νηρεας έχει δικό του εργοστάσιο
   4)δεν βλέπει δημόσια πρόταση από την Amerra,ενώ το εξάμηνο θα είναι θετικοτατο,και ο δανεισμος στ τέλος του έτους θα καταγράψει εντυπωσιακοτατη πτώση...
   Τώρα τα αφήνω όλα στην άκρη ,και θέτω το εξής: αν σε μια αντίστοιχη εταιρια έμπαινε έμμεσα στο μετοχικό της κεφάλαιο μια διεθνής επενδυτική εταιρια όπως η αμερρα μαζί με το τεράστιο φαντ από το καταρ,στην προκειμένη με το 41% θα ανέβαινε καν μήνα στο ταμπλό? Σίγουρα...εδώ το χαρτί για ποσο θα το κρατάνε ακόμα στα πατώματα?

   Διαγραφή
  10. Αγαπητέ marko polo,δεν ξέρω τι σας είπε ο Κος Μαυροπάνος,αλλά βλέποντας την οικονομική έκθεση του Περσέα για το 2017,η ECOVIS παραμένει στον Περσέα (πιο συγκεκριμένα υπογράφει για λογαριασμό της ECOVIS η ορκωτή ελέγκτρια,Χρυσούλα Γ. Τσακαλογιάννη με Α.Μ./ΣΟΕΛ: 23811).Λυπάμαι αλλά κάποιος ψεύδεται.Κων/νος

   Διαγραφή
  11. (στ) Σχεδόν όλα τα κατηγορητήρια των υποθέσεων για το Χρηματιστήριο, ορισμένα από τα έγγραφα καταχώρισης των ανακριτικών πράξεων, καθώς και τα περισσότερα διαβιβαστικά έγγραφα είναι γραμμένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όχι όμως στο ανακριτικό γραφείο. Γράφτηκαν εκτός ανακριτικού γραφείου και από πρόσωπα άσχετα με την ανάκριση, μεταξύ των οποίων και η βοηθός του πραγματογνώμονα Γεωργίου Βαρθαλίτη, ονόματι Χρυσούλα Τσακαλογιάννη.

   Διαγραφή
  12. Δεν έχει σημασία πλεον ,η ecovis σαν εταιρια δεν έχει την παραμικρή σχέση με τα μαγειρέματα κουτσολιουτσου,αφού ο ίδιος με οποία εταιρια ελεγκτική συνεργάζονταν ,επαιρνε μαζί του τον ίδιο ορκωτό ελεγκτή!

   Διαγραφή
 30. Περίεργο ότι μια τόσο μαζεμένη μετοχη όσο ο ΠΕΡΣΕΑΣ ,όσο λίγες στο χαα ταλαιπωρείται γιατί το 89.5 % δεν ασχολείται καν με τη μετοχη...δεν είναι τυχαίο που τα τελευταία 10 χρόνια η μετοχη ήταν στα αζήτητα...με ανύπαρκτες συναλλαγες...αν το χαρτί αυτό να ανήκε πχ στον όμιλο Στασινόπουλου..θα ήταν για πλάκα το χαρτί της χρονιάς...εδώ ο κυριακου(+αντυπας)αμφιβάλλω να θυμάται ότι έχει ποσοστο στην εταιρια,η σελοντα έχει τα δικά της προβλήματα ,κάποια μικρο λόμπι περίεργα την ταλαιπωρούν όπως και αυτή την περίοδο..τεχνικα αν και το χαρτί φέτος ξύπνησε από ληθαργο,θα μπορούσε να φτιάξει λεμε τώρα μια ωραία Κούπα ,κάποια στιγμή κανοντας κίνηση προς τα προηγούμενα υψηλά,λεμε τώρα...free float ανύπαρκτο,άλλαξε χέρια σε τιμές από 0.77 έως 0.95 όλο το ποσοστο των μικρών το τελευταίο τρίμηνο(έχουν ένα 3,5% από το 11% δυο μικροθεσμικοι)αλλά το χαρτί λες και έχει πιάσει ταβάνι εδώ κοντά... ποιος μου λέει εμένα ότι μέσα από την ανδρομεδα δεν έχουν μαζέψει ένα μικρο ποσοστο,και κουλαντρίζουν τη μετοχη να μην ξεφυγει έως την δημόσια πρόταση..η ότι η amerra μπορεί να εκβιάσει ειτε με την τροφοδοσία στη σελοντα,ειτε με τα χρωστούμενα στον περσεα ,για να πάρει σε ότι τιμη θέλει το υπόλοιπο ποσοστο σε δημόσια πρόταση? Αν όλα κυλήσουν ομαλά χωρίς ίντριγκες και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι,μετά το deal στα ψάρια, ο ΠΕΡΣΕΑΣ θα τροφοδοτεί εκτός την σελοντα άλλες δυο εταιρίες!! τον νηρεα και την ανδρομεδα που έχουν 400 εκ τζίρο...η εταιρια αλλάζει δραματικα τα μεγέθη της προς τα πάνω,τζίρο και παρελκομενα και θα δικαιολογεί άνετα τιμές 3 και 4 ευρώ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Καλησπέρα, σε όλους και ιδιαίτερα, στον Κύριο Τάκη.
  Θα ήθελα παρακαλώ πολύ, να υπάρξει μια ενότητα προς ανάλυση, για την μετοχή της inform Lykos, αν βέβαια αυτό είναι κάτι εύκολο και αν βέβαια, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλους αναγνώστες του blog.
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://mitarola.blogspot.com/2017/07/20.html
   Ψάξτε κάπου εδώ μέσα

   Διαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ φίλε Βαμμένε. Το είχα διαβάσει παλιότερα και το θυμάμαι το εξαιρετικό κείμενο, του Κυρίου Τάκη. Το θέμα εδώ, είναι πως μεσολαβεί ένας σχεδόν ολόκληρος χρηματιστηριακός χρόνος από τότε και πάντα, είναι πιθανή, η αλλαγή δεδομένων και ο τρόπος προσεγγισης, που ενδεχομένως να απαιτείται, για να βρούμε πιο ασφαλή συμπεράσματα. Καλό σου βράδυ φίλε!

   Διαγραφή
  3. Ενας χρηματιστηριακος χρονος ειναι μικρο χρονικο διαστημα για να αλλαξουν αρδην τα δεδομενα μιας εταιρειας.
   Για δε τα μακροοικονομικα χρειαζονται δεκαετιες για να αλλαξουν τα δεδομενα.

   Διαγραφή
  4. Καλησπέρα, αγαπητέ κύριε Τάκη!
   Θα ήθελα παρακαλώ, την άποψή σας, για την Inform Λύκος.
   Σας ευχαριστώ.

   Διαγραφή
 32. Έχουν πάρει θέση (λεμε τώρα,αναδιανομή έγινε όλου του free float!! 1.8 εκ!μέσα σε δυο μήνες ,όταν τα τελευταία δεκα χρόνια ζήτημα να ειχει κάνει συνολικά 100 χιλ τεμάχια) οι μαριδαιοι στον περσεα και κάνουν και υπολογισμούς ,ποσά θα κερδίσουν ,ποτέ θα τρέξει το χαρτί,άλλος δεν τα δίνει κάτω από δυο ευρώ,άλλος έχει κανονίσει από τώρα να αλλάξει αυτοκίνητο και έχει δώσει προκαταβολή,αστα να πάνε μυαλό δεν βάζουν...όπως είχαν πάρει θέση στο Μαΐλη και φάγανε το αγγουράκι,όπως στο νηρεα και σελοντα,όπως στην μιγ για το μοδ ,όπως στον κεκροπ για το δικαστήριο και και καιιι...αγαπητά χανομαριδακια στο τέλος εσείς θα πληρώσετε τον λογαριασμό και θα είστε και νηστικοί...ξυπνατεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσεις που ειστε ξυπνιος δεν μας ειπατε τι μετοχες εχετε και γιατι ειστε τοσο πικραμενος με τον Περσεα.

   Διαγραφή
  2. Αφού γράφει αλλού την πίκρα του με το ψευδώνυμο Σκρούτζης. Αντιλαμβάνεσαι ότι έχει τρύπιες τσέπες.

   Διαγραφή
 33. Έχουν πάρει θέση (τους τα έχωσαν στο κεφάλι )οι μαριδαιοι στον περσεα (από μηδεν συναλλαγες τα τελευταία 10 χρόνια ,άλλαξε όλο το free float !! 1.8 εκ μέσα σε τρεις μήνες!!) και κάνουν και υπολογισμούς ,ποσά θα κερδίσουν ,ποτέ θα τρέξει το χαρτί,άλλος δεν τα δίνει κάτω από δυο ευρώ,άλλος έχει κανονίσει από τώρα να αλλάξει αυτοκίνητο και έχει δώσει προκαταβολή,αστα να πάνε μυαλό δεν βάζουν...όπως είχαν πάρει θέση στο Μαΐλη και φάγανε το αγγουράκι,όπως στο νηρεα και σελοντα,όπως στην μιγ για το μοδ ,όπως στον κεκροπ για το δικαστήριο και και καιιι...αγαπητά χανομαριδακια στο τέλος εσείς θα πληρώσετε τον λογαριασμό και θα είστε και νηστικοί...ξυπνατεεεεεεεεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κύριε Jim Morrison αφού είχε μηδέν συναλλαγές τα προηγούμενα δέκα χρόνια ποιός μάζεψε πολλά για να τα χώσει τώρα?Είναι η ίδια εταιρεία τώρα με αυτή που ήταν πριν χρόνια?Υπάρχει ένα ρίσκο αλλά δείχνουν καλές οι πιθανότητες.Γράφω κάποιες φορές εδώ με το nick Πεζοπόρος και θυμάμαι τι γραφόταν από κάποιους όταν λέγαμε και για τον Παπουτσάνη στα 0,22.Στο Περσέα έχω αγοράσει κι εγώ σε αυτά τα επίπεδα. ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
 34. το ερώτημα σου είναι λίγο αφελες......όλοι αυτοι οι χαροκαμένοι που ήταν εγκλωβισμένοι τα τελευταία 10 χρόνια στη μετοχη ,με το χαρτί κυριολεκτικά να συμπεριφέρεται σαν ζόμπι,είδαν την ψεύτικη άνοδο του χαρτιού που έγινε με μηδαμινό τζίρο,ως μάνα εξ ουρανού για να πηδήξουν από τα παράθυρα..συνάμα βοηθησαν ταμαλα διαφορά κατευθυνόμενα σχόλια με υπερβολές για τιμές ΔΠ ,λογιστικές αξίες που θα προσεγγίσει σύντομα ,διευρα και τριευρα! σε πολλά σαιτ και δημιούργησαν την εντύπωση ότι το χαρτί μετά το διορθωση που θα κάνει ,με το που θα σταθεροποιηθεί θα φυγει πάνω για το επόμενο κύμα(αμ δε)..έτσι άρχισε από τη μια η είσοδος των φρεσκότατων μαρίδαιων και απο την άλλη η αποχώρηση των μπαγιατικων που τους ήρθε κουτί όλη αυτή η ζήτηση...τώρα πως εξηγείτε ότι το free float έχει αλλάξει χέρια από 0.75 έως 0.95 ,η κάνουλα της προσφορας να έχει κλείσει τελείως και το χαρτί να βολοδέρνει?εχουν πάρει θέση οι μαριδαιοι αλλά το όχημα πως θα ξεκινήσει,,αφουοι ιδιοκτήτες δεν βάζουν καύσιμο,στην προκειμένη δεν ενδιαφέρονται ποσώς για το χαρτί και την εταιρια την ίδια,όπως κάνανε τόσα χρόνια που την έχουν παρατημένη..το ότι η εταιρια βελτιώνεται με ισολογισμό καλύτερο από τα 3/4 των εισηγμένων δεν λέει τίποτα,αφού ο κυριακου έχει ξεχάσει ότι έχει εταιρια περσεα και μάλιστα έχει δώσει και 2!ευρώ για το τελευταίο 16% που απέκτησε ,και η σελοντα ο άλλος μεγαλομέτοχος έχει τα δικά της ντέρτια...


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή μαριδαίοι έδωσαν σε μαριδαίους ο ισολογισμός βελτιώνετε αλλά είναι ξεφόρτωμα?Με το ερώτημα επισήμανα την αντίφαση.Αν ισχύει ότι θα πέσει πιο κάτω από τη συσσώρευση θα είναι προσωρινό και καλοδεχούμενο αλλά μάλλον δε φαίνεται κάτι τέτοιο.Το ότι άλλαξε το free float σε αυτές τις τιμές καλό είναι,έτσι γίνεται σωστή άνοδος.Μήπως στην πραγματικότητα θέλεις να αγοράσεις και γράφεις αυτά για να σιγουρευτείς με τις απαντήσεις που θα πάρεις? ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Κυριε jim η Ιστορια θα δειξει ποιος εχει δικιο .... ομως πολλη αμπελοφιλοσοφια διαβαζω. Τα νουμερα παντα δειχνουν την πορεια ... ολα τα υπολοιπα ειναι αλοιφες για καλους.

   Διαγραφή
 35. Ειδικά με τον νηρεα οι μαριδαιοι πήραν θέση από πέρυσι το καλοκαίρι...και τι δεν εγραψαν..μαχες για να δώσουν κάποια είδηση σ ετικα με το ντηλ,τιμές από 0.5 (λογιστική αξία)στο χειρότερο σεναριο με 0.8 στο σίγουρο,μετά σκοτώθηκαν με κάποιους που τους προσγείωσαν στην πραγματικότητα,και ένα χρόνο μετά ενώ το χρονοδιάγραμμα έλεγε για τέλη 2017,η πλειοψηφία έχει μαζέψει τα κομμάτια της και έριξε μαύρη πέτρα πίσω της ενώ όσοι εχουν μείνει, έχουν συμβιβαστεί ότι πιθανόν θα πληρώσουν και από την τσέπη τους..0.25 !!το χαρτί λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της σύμβασης ,κάτω από την ονομαστική αξία 30% και ο κατήφορος θα αρχίσει με τα σενάρια για τη δημόσια προσφορά..
  Να πω περσεα δοκιμαστικά έχω λίγα κομμάτια για τον τζόγο,σήμερα δε έχει βγει ένα τούβλο με 40000!, τεμάχια ,που δεν έχω ξαναδεί ούτε όταν έκανε καλό τζίρο το προηγούμενο διάστημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Τα 40000 υπάρχουν για την ακρίβεια 37000καικατι στο 0.94 στημένα εδώ και 2-3εβδομάδες τουλάχιστον και χθες τα κατέβασε στο 0.89.Να κοιτάμε και λίγο βάθος της αγοράς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Μπαμπουλας για να μαζέψουν από κανα χαζό που θα φοβιθει χαμηλότερα.

   Διαγραφή
 37. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Jim Morrison ρούφα το αυγό σου.

   Διαγραφή
  2. Tζιμη μην τον παρεξηγης τον γιατρο εχει φαει μεγαλες φαπες απο την φολλα φολλα τον δρομεα κτλ. ο καημενος δεν αντεχε αλλο το καζο και αλλαξε ονομα .οπως καταλαβες προκειτε για τον πρωην ΤΖΩΡΤΖΗ ΠΡΩΝ ΔΡΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ.για τον περσεα ομως μαλλον θα πεσεις εξω Τζιμη.καμια σχεση ο νηρεας με περσεα .αλλο τα αγγουρια και αλλο τα ξυλαγγουρα.χαχαχαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  3. Ήρθε και ο χασικλης μέτοχος του Τζιρακιαν για υπεράσπιση. Ούτε Φολι έχω ούτε Δρομεα όμως.

   Διαγραφή
  4. 1,2100 €. -0,2400 (-16,55%). Χαρταρα Τζιρακιαν

   Διαγραφή
  5. Για τον γιατρο της συμφορας.η ελλακτωρ θα ειχε πτωχευσει εαν δεν ειχε την χρυσοφορο ορνιθα που λεγετε αττικη οδος, την οποια τους την παραχωρησαν οι ασχετοι πολιτικοι η οι προδοτες πολιτικοι--διαλεξτε ενα απο τα δυο .οσο εχουν την χρυσοφορο ορνιθα θα σερνονται .οταν τους την παρουν αν δεν αλλαξουν το κανονι που θα ακουστει θα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο του καλογριτσα. η εταιρια εχει τεραστιο προβλημα ρευστοτητας.αλλιως δεν θα προσπαθουσε να πουλησει τα ασημικα της.παρεπιπτοντος η επιτροπη κεφαλαιαγορας ποτε θα αποφασισει να ελενξει το ταμειο της ελλακτωρα για να δει εαν υπαρχουν οντος τα 510 εκκατομυρια ????μαλλον οταν θα σκασει το κανονι αλλα φολλι φολλι, θα κανει παλι την παρθενοπη.

   Διαγραφή
 38. Πρέπει να είσαι Ευμεγέθους σωματικής διάπλασης ατομικός εραστης αλλά με μέτρο ντοκτορακι γιατί η πολύ παλινδρομική κίνηση ισχύως επί καθέτου αξόνως, βαίνουσα συνεχώς αυξανόμενης εντάσεως και εκπέμπουσα υδάτινα βλήματα επί φανταστικού στόχου σε έχει κάνει μεγαλο ΚΥΝΤΕΡΟ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Jim Morrison ρούφα το αυγό σου.

   Διαγραφή
 39. Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμος αδέρφια? Η κορδέλα το ταμπλό θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα! Αυτός είναι ο νόμος των αγορών!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Δυο μήνες τώρα ο περσεας προσπαθεί να δει το 0.9 και βρίσκει μπετόν αρμέ...φτάνει μέχρι το 0.88 και ξαναγυρνά πίσω...πολύ γέλιο η υπόθεση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ρε παιδια γιατι γραφετε μπουρδες στο φορουμ? Ο Σερ Τακης σας εχει δωσει τα φωτα του. Οι συσσωρευσεις καποτε θα τελειωσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Έχει βλαμμένα ακόμα,μέσα η μετοχη του περσεα...σήμερα ένα από αυτα εκανε το σημερινο τζίρο ...έδωσε 4500 τεμάχια νωρίς νωρίς,με ανοικτή τιμη απο0.845 έως 0.86..αν θελεις να μαζέψεις κομμάτια γραφεις δυο τρία αρνητικά στα λίγα σαιτ που μπαίνουν οι μαριδαιοι,και τους βάζεις φωτιά στα μπατζάκια...καρατσεκαρισμενο....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Δοκιμαστικά έχει βγει ο περσεας από τις μετοχές χαμηλής εμπορευσιμότητας,και όπως πάει ετοιμάζεται να ξαναγυρισει πίσω αφού κατάπιε 1,5 εκ ευρώ από το Μάρτιο και δωθε...σε λίγο θα ανοίγει με αίτηση,κάτι που το ξέρει πολύ καλα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε μέρα κάνει συναλλαγές.Υπάρχουν αγοραστές-πωλητές σε κοντινά σημεία.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Τόσο πάθος για να μας πείσεις ότι έχουμε κάνει λάθος.Ποιός ο λόγος;Έχουμε καταλάβει την γνώμη σου.Ευχαριστούμε που ενδιαφέρεσαι για εμάς βέβαια αλλά φτάνει.

   Διαγραφή
 44. Κυριοι αν ειναι να γραφετε τις παπ@ρολογιες σας και μετα να πηγαινετε μονοι σας να τις σβηνετε τοτε ποιος ο λογος να μας γραφετε? Για να πηγαινω μετα εγω να σβηνω τα σβημενα σας ωστε να μην μου γεμιζετε τα threads με τα σβησμενα σχολια σας? Εχουμε και αλλες δουλειες να κανουμε απο το να διαγραφω τα σβησμενα σχολια σας.
  Μεγαλωστε επιτελους ... μην κανετε σαν εφηβοι που ρεει η αδρεναλινη στο σωμα τους και ολο βλακειες κανουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Kαλημέρα κύριε Τάκη!
  Καμιά γνώμη για τον Λύκο υπάρχει;
  Σας ευχαριστώ πολύ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Σαλαμοποίηθηκε η πωληση νηρεα και σελοντα με ευνοημένη την δεύτερη που είχε αρκετά θέματα με τα θεμελιώδη της,σε αντίθεση με το νηρεα που έφαγε μεγάλη ήττα..20 εκ μετρητά για αποπληρωμή μέρος δανεισμού και άμεσα ρευστότητα για να τρέξουν οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιριας ,δεν έχει περιθώρια για πολύ κάτω η μετοχη της ,και βλέπω ΔΠ με ένα premium 10 με 15%πάνω από το χθεσινό
  κλείσιμο..στο νηρεα τα ίδια κεφαλαια του τα έφαγε η μαρμάγκα,και πιο συγκεκριμένα να σωθεί ο βαρύτερα ασθενής η σελοντα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Άρχισαν να λακίζουν και από,περσεα οι χανομαριδαιοι...την ίδια μούρη όλοι έχουν...πρόβατολαγουδισια....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πριν δύο εβδομάδες που είχε 0,75 που ήσουν να ξεσπαθώσεις?
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Δεν μου λες αετόπουλο αφού ο περσεας είναι τόσο καλή εταιρια ,και δεν έχει σχέση με τα δυο σαπακια γιατί είναι στο -8% κάτω?μυγα το τσίμπησε η τώρα θυμήθηκαν την αναδιανομή του free float 1.5 !!!εκ μετοχές μέσα σε ένα τρίμηνο όταν είχε κάνει συνολικά 200 χιλιάδες τα τελευταία 8 χρόνια,στο κασιδι μαρίδαιων σαν και εσένα..

   Διαγραφή
  3. Εγώ λέω ότι ο Morrinson είναι φορτωμένος με ΠΕΡΣΕΑ και το φυσάει και δεν κρυώνει. Και για ξεκάρφωμα τα χώνει. Γατάκια.

   Διαγραφή
  4. Το ωραιο είναι ότι ο,περσεας έπρεπε να ανεβαίνει σήμερα αφού σελοντα η εταιρια με την οποία έχει αποκλειστικότητα και από την οποία έχει απαιτήσεις 24 εκ ,αλλάζει σελίδα μπαίνει στον ίσιο δρόμο,αποκτα πλάτες δυνατές,μπαίνει ρευστότητα στα ταμεία της.....αυτό θα είχε συμβεί σε μια αγορά με πραγματικούς επενδυτές,πραγματική οικονομία,νόμους,και χρηματιστηριακή παιδεία..

   Διαγραφή
  5. Εγώ κύριε Morisson περίμενα και κάτι καλύτερο από το -8% μέσα στο μπέρδεμα από τις τιμές και την πτώση των Νηρέα-Σελόντα, και πάλι δεν το κάνει το χατήρι.Δεν νομίζω ότι είχε ο Morrison Περσέα μάλλον κόντρα γκουρουδιά θέλει να πιάσει.

   Διαγραφή
  6. Το 1.59 μμ από ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  7. Πολύ soltrade διαβάζεις και εκεί ένας γκουρού της πλακας και του παραμυθιού,θέλει να ψωνίσει κάτω από 0.8 γιατί αν ψωνίσει τώρα στο 0.8 δεν ικανοποιείται με κέρδος 30% θέλει 33.33% για να είναι ευτυχισμένος..δεν πιστεύω να είσαι ο ίδιος?..να κάνω και εγώ πρόβλεψη...για να δει μέσα στο καλοκαίρι το 0.9 ο περσεας ,το χαα θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τις 900 μοναδες

   Διαγραφή
  8. Εγώ έχω γράψει ότι αγόρασα πάνω από 0,80, άρα αν έκανα και άλλη αγορά δικαιολογημένα θα ήθελα να ήταν πιο κάτω.Ο λόγος αγοράς του Περσέα και η τιμή που περιμένουμε δεν έχει να κάνει με το γενικό δείκτη.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  9. Ασε μας ΜΗΤΣΕ να παμε μονοι μας στο 4ευρω με τον περσεα.εσυ κατεβα απο το τραινο. ελα γιατρε περιμενω να με σχολιασεις με τις παπαρολογιες σου.

   Διαγραφή
  10. Κατέληξα ότι το πρόβλημα σου είναι το παιδικό τραύμα που έχεις με τον μύθο του Περσέα και της Μέδουσας.Ακους Περσέας και βγάζεις φλύκταινες.

   Διαγραφή
  11. « η τιμη που περιμένουμε δεν έχει σχέση με το γενικο δείκτη» κλασσικη φράση άπειρος μαριδας με ποσοστο επιτυχίας 0% στο ελληνικό χαα..περιμένουμε ποιοι εμείς οι μαριδαιοι που πάντα μα πάντα στο τέλος. πληρώνουμε το λογαριασμό...μόνο τα μοναχικά τσιμπούρακια επιβιώνουν στο ελληνικό ρδελομπου και ακολουθώντας τον μαέστρο ,μερικές φορές κατά τύχη,και ξεφορτώνοντας και αυτοι στην άτυχη μαρίδα...πέρυσι τέτοιο καιρό έδωσα τον νηρεα στην είδηση της έναρξης του διαγωνισμού,τον οποίο είχα από αρχές του 2016..παρακολουθώντας τη μετοχη μετέπειτα ,μετά από ένα σημείο έδειξε ότι θα έχει κακό τέλος,έγραψα τους προβληματισμους μου στο καπιταλ,ειδικά για το δρομολογιο που έκανε η μετοχη,αλλά και ότι εμπλέκονται τράπεζες στην πωληση με όλα τα παρελκομενα,κινήσεις κάτω απο το τραπεζι,ανυπαρκτη πληροφόρηση,δάνεια που θέλουν να ξεφορτωθούν και αμέσως γράφτηκε ότι θέλω τα χαρτιά τους και δεν θέλουν σωτήρες..αυτοι που τώρα κλαίγονται ότι έφαγαν τη φόλα...ο περσεας βέβαια δεν έχει καμμία σχέση στα θεμελιώδη,ο δανεισμος στο τέλος του έτους θα είναι στα 12 εκ,η ανδρομεδα(κοιτάξτε φάτσα ο Βαλάχης..) δεν έχει πλειοψηφία,ο κυριακου ελέγχει το 48% μαζί με Αντύπα,εγώ θέλω η εταιρια να παραμείνει στο χαα,και πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να γίνει μαγείρεμα σε συμφωνια με κυριακου για να πάρουν το 11% που είναι ελεύθερο..δηλαδή για 1.5 με 2 εκατ ευρώ...βέβαια τα 4 ευρώ δεν υπάρχουν για το χαρτί,με τζίρο 50 εκ...αλλά νομιζω ότι στη ζώνη 1.5 με 2.5 μπορεί να κινηθεί άνετα μέχρι τις αρχές του 2019 που θα έχει και τα αποτελέσματα του 2018...τώρα βλέπω το χαρτί να ξυπνάει στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές Σεπτέμβρη όταν θα ανακοινώσει και το εξάμηνο,εκτός απροόπτου βέβαια..προσπάθειες θα γίνονται να πάρουν τα χαρτιά που άλλαξαν χέρια το προηγούμενο διάστημα,αλλά είναι λίγοι πλεον οι ανυπόμονοι που έχουν μείνει στο χαρτί..

   Διαγραφή
  12. Την ώρα που περιμένουμε από τον Περσέα καλύτερα αποτελέσματα και ίσως δημόσια προσφορά τον δείκτη πόσο πρέπει να τον κοιτάμε?Φυσικά για τιμές μέχρι 2 ευρώ το πιθανότερο.Ο Σαράντης πήγε από τα 4 στα 10 λόγω της αύξησης των μεγεθών της εταιρείας,ενώ ο δείκτης έπεφτε από τις 1150 στις 550.Και βέβαια είναι και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  13. Η αυξηση των μεγεθών απο που θα προέλθει;;? Ο Νηρέας εχει δικο του εργοστάσιο, η Ανδρομέδα τη μεγαλύτερη δραστηριότητα την εχει στο εξωτερικο, θα του ανεβάσει του Περσέα τον τζίρο ο αη βασιλησ τα χριστουγεννα?το χαρτι θα ξανακλειστει στο καβούκι του και οι νεοεισερχομενοι μαριδαιοι θα περιμένουν στωικά το ετος?που θα ξανακάνει παλι κινηση το χαρτι για να τα φορτώσουν σε αλλους.. Δειτε το παρελθον του χαρτιού, κανει κινηση καλη, και μεχρι την επόμενη σου ασπριζουν τα μαλλια.. Οι αθηναϊκές συμμετοχές ηταν η πιο αμαρτωλή μετοχή ολων των εποχών, και απομεινάρι της ειναι ο Περσέας..αλλα εχετε συνηθίσει.. Αν στραβώσει,λεμε το παμε για αλλα και οποιον παρει ο χαρος

   Διαγραφή
  14. Να συμπληρώσω οτι τα τελευταια 20 κλεισίματα ειναι μαϊμού. στο υψηλότερο σημειο με απο 1 εως 10 τεμάχια.. απο καποιοον(ους) μικρομαριδαιους που αγωνιούν.. Αλλά με πορδές αυγα δεν βάφεις..η ζήτηση ειναι ανεπαρκεστατη για να κινηθεί το κάρο...

   Διαγραφή
  15. Αύξηση μεγεθών μπορεί να είναι η αύξηση κερδοφορίας από την πληρωμή των οφειλών.Η Ανδρομέδα ίσως χρειάζεται για την δραστηριότητα της προιόντα του Περσέα.Εντάξει το έγραψα μαζί και με άλλους ότι υπάρχει ρίσκο,αλλά με καλές πιθανότητες.Τα πονταρίσματα είναι συγκρατημένα.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  16. Αυτή τη στιγμή για τα δεδομένα της μετοχής έχει αρκετούς αγοραστές από 1,82 και κάτω με απόσταση 0.5 μεταξύ τους.Γιατί δεν καλύπτουν τη ζήτηση άμεσα να γλιτώσουν?
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  17. Σχεδον όλοι εχουν φορτώσει απο εδω και πανω ,να βγουν με ζημια ,τσαμπα ο κόπος της αναμονής. .Το θεμα ειναι ποιοι θα ξεκινήσουν το καράβι ?Οι ξεμπαρκοι ψευτο μικροαγοραστές του χιλιαρικου ? Μπορει να ειναι και τρειντερσ του 10%..οπως πολλοι που αγόρασαν κατω απο 0.8...οι μεγαλομέτοχοι δεν ασχολήθηκαν με το χαρτι ολη τη δεκαετία που η εταιρια βελτιωνοταν, Στασινόπουλος εδω δεν υπαρχει να απογειώσει στο θεο το χαρτι,η προηγουμενη ανοδο ηταν φεικ χωρις συναλλαγες, και το παραδέχονται κάποιοι έμπειροι που μπήκαν πανω απο 0.9 οτι εγινε αναδιανομή και τώρα απλά περιμένουν ..

   Διαγραφή
 48. Το γνωστό άφραγκο ψεύτολομπι από το 1999,η καλύτερα τα κατάλοιπα του,πιέζουν τον περσεα με 50 και 100 κομμάτια για να πάρουν μετοχές χαμηλά και να πάρουν κανα φράγκο μπας και μπορέσουν να πάνε διακοπές.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. κάποια πληροφορία ή τουλάχιστον κάτι πιο χειροπιαστό για το σχήμα του Περσέα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Andromeda εταιρεία της Amerra με από κοινού μετοχική συμμετοχή της Mubadala κρατικoύ κεφαλαίου του AbuDambi,σε αυτές ανήκει η συνδεδεμένη με τον Περσέα Σελόντα.Επίσης διαβάστε και το πολύ καλό thread του κύριου Τάκη στο οποίο βρισκόμαστε.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  2. Χθες έφταιγαν οι παράπλευρες απώλειες στα ψαρια, σημερα γιατι ο Περσέας ειναι κατω ,με ανυπαρκτους αγοραστές στα χαμηλά? Μήπως κανει κινηση το ΧΑΑ καλή, και μεινουμε με το μουντζουρη στο χερι ..Δεν μπορει παραπανω. .Οσο για καποιους που γραφουν για συσσώρευση, οταν εχει μειωθεί ο τζίρος κατα 90% απο μεσα μαιου τι σημαινει,ακομα συσσωρεύει? Ετσι είχαν παρει θεση απο νωρις στον Νηρέα και έχασαν ολη την περσινη ανοδο του ΧΑΑ παρα πολλοι ..εκτος αν παίζετε μικρο ποσα μεχρι 10000 ευρω και ονειρευεστε τριπλασιασμους και βαλε .

   Διαγραφή
  3. Σιγά μην βάλω πάνω από 3000, και ας πάει όπου θέλει,ένας διπλασιασμός όμως από εδώ είναι εφικτός.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  4. Κλασσικά το χαρτι εχει φουλάρει με μαριδακια του χιλιαρικου.. Οτι χειροτερο... Ακομα και οταν εκανε +-35000 την ημερα με 500 εως 2500 χαρτια την ημερα τα εκανε...200!! χιλ τεμάχια εχουν παρει 4-5 χανομαριδαοι, ο ενας, μαλιστα χάνει απο την ιντρακόμ 6000 χιλ και το γραφει κιολας.. Αν ειχε φαι το χαρτι θα ειχαν μπει και μικροθεσμικοι με εσωτερική πληροφόρηση...

   Διαγραφή
  5. Εγω εχω στοχο τα προηγούμενα υψηλα του φεβρουαριου αν και τεχνικά με χαλάει πολυ οτι τον τζίρο τον εκανε εδω γυρω και οχι στα υψηλά που εκανε...Μετα ας πάει και οχι 4 αλλά 24 ευρω ..

   Διαγραφή
  6. Να διευκρινησω, 200 χιλ μετοχές Περσέα,3-4 που γραφουν στο καπιταλ.,αν λενε αληθεια.. 860000 ο ενας απο 0.4!?, 40 χιλενας φιλος του οταν το χαρτί ηταν πανω απο 0.9,άλλες 30 χιλ αλλος ενας και ενας δυο ακομα..αριστοφανικο προμηνύεται το τελος.

   Διαγραφή
  7. Πιστεύεις τέτοιους αριθμούς από σχολιαστές capital?Το χαρτί είναι περιορισμένο,άτομα με λίγα κομμάτια θα έχει μέσα.Πόσα κομμάτια να πάρουν μακροπρόθεσμοι μεγάλοι επενδυτές.Στο κάτω κάτω μακροπρόθεσμοι μεγάλοι είναι αυτοί που πήραν το Νηρέα και την Σελόντα.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  8. 0 πρωτος λεει μάζευε χρονια,και το χαρτι ολη την ανοιξη εκανε για τα κυβικά του τεράστιους τζίρους ανετα μπορουσες να παρεις τα κομματια που λενε ..

   Διαγραφή
  9. Τότε αν είναι έτσι μπορεί να περιμένουν αυτούς να πέσουν χαμηλότερα,γιατί υπάρχουν εδώ και δύο εβδομάδες τούβλα στο 0,89 και 0,92 και να είμαι λάθος βραχυπρόθεσμα για την μετοχή.
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  10. Jim εγω βλέπω οτι ο Περσέας κραταει χαρακτηρα, δεν επηρεάζεται στην πτωση του ΧΑΑ ,ενταξει ουτε στην ανοδο αλλα εκει θα παιξει οταν ερθει η ωρα..καποια στιγμη θα βγει απο το safe mode που βρισκεται τωρα ...

   Διαγραφή
 50. Θέλει ατσάλινα νεύρα το χαα,και συναίσθημα γυλου...τους πήραν στον περσεα 20000 κομμάτια σήμερα και χωρίς λόγο από 0.8 έως 0.84...είναι αυτό που λένε τη γίδα γ@μ@νε μα ο τράγος σκούζει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Κυριοι διαβαζω ο,τι γραφετε για τον Περσεα και απαντω οτι αν ειστε μονοχαρτοι ή βιαστικοι κανετε λαθος. Αν δεν υπαρχουν καυσιμα για να ανεβει το χαρτι παλι λαθος σκεφτεστε .... καλυτερα να πουλησετε και να χαιρετησετε. Το χαρτι ειναι ευκολακι να αλλαξει επιπεδο και να παιξει 10 σεντσια πιο πανω .... οπως εγινε στα 0.75. Ομως και 10 σεντσια πιο πανω να παιξει παλι θα γκρινιαζετε που δεν παει πιο πανω.

  Για να σας βοηθησω ... επειδη στις αγορες βαζουμε λεφτα και οχι στραγαλια ... τα λεφτα λοιπον θα κοιταξουν αυτο που σας ανελυσα πιο πανω. Το επαναλαμβανω ..


  ΠΕΡΣΕΑΣ
  Η ταχύτητα είσπραξης των απαιτήσεων του Περσέα έχει φτάσει στις 331 ημέρες .... σιγά μην χάσω τέτοιο κελεπούρι πελάτη. Βέβαια επειδή ψάχνουν για κορόιδο να πουλήσουν την κολλάντζα του Στεφανή είναι κάπως βελτιωμένες οι απαιτήσεις. Να φανταστείτε πριν το 2012 η ταχύτητα είσπραξης απαιτήσεων ήταν πάνω απο 450 ημέρες.

  Προσέξτε κύριοι !!!!!!!!!!!!
  Οι απαιτήσεις του Περσέα είναι στα 40,7 εκατ. ευρώ, όταν τα ίδια κεφάλαια του είναι 22,7 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιες οι απαιτήσεις απο τα ίδια κεφάλαια. 40,7 εκατ οι απαιτήσεις και οι συνολικές πωλήσεις στα 44,862 εκατ. ευρώ. Και που να πάμε πιο πίσω .... κανονικά οι μέτοχοι του περσέα θα έπρεπε να πηγαίνουν στις Συνελεύσεις και να φωνάζουν ότι το βερεσε τελείωσε. Η εταιρία κόντεψε να βαρέσει κανόνι εξαιτίας, κυρίως της Σελόντα και εδώ που τα λέμε ακόμη και τώρα αν η Σελόντα δεν πληρώσει ο Περσέας είναι χρεοκοπημένος. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ??? ΚΟΦΤΕ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΟΝΤΑ!!!!!!!

  Διπλασιες οι απαιτησεις απο τα ιδια κεφαλαια. Καταλαβαινετε ποσο τρομακτικο ειναι αυτο????
  Ειναι σαν να σας ελεγα οτι το Ατλαντικ εχει ταχυτητα κυκλοφοριας αποθεματων στις 300 ημερες ... που σημαινει χρεοκοπια και εσεις να μου λετε τα αποθεματα ειναι αποθεματα και δεν τρεχει τιποτα.

  Κακιστο το management του Περσεα.

  Αν με κάποιο τρόπο μπορεί να αλλάξει μελλοντικά αυτό, τότε η περίπτωση του Περσέα θα είναι ο νέος Ικτίνος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχως δεν μπορω να σας βοηθησω περισσοτερο. Αν θελετε να κανετε σαν τις χηρες στο κρεβατι συνεχιστε να γραφετε οτι αρλουμπα σας κατεβαινει στην κεφαλα σας .... το ρισκο εχει επισημανθει.

   Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη εμείς τουλάχιστον που έχουμε Περσέα λίγο πολύ ξαναγράψαμε κάποια θετικά που έχετε γράψει και εσείς πιο πάνω σε σχέση με την όποια καλυτέρευση της εταιρείας αναγνωρίζοντας το ρίσκο που λέτε.Ξέρουμε ότι πρέπει να περιμένουμε μήνες για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού των εταιρειών.Γράφτηκαν σκέψεις ότι μπορεί να υπάρξει μια καλύτερη κατάσταση με τους νέους ιδιοκτήτες.Τόσο αρλούμπες δείχνουν?
   ΠΕΖΟΠΟΡΟΣ.

   Διαγραφή
  3. Αρλουμπες ειναι να διαβαζω για αδεια ρεζεβουαρ, για ελλειψη καυσιμων και για το αν το χαρτι πρεπει να παει μερικα σεντς πιο πανω ή πιο κατω. Δηλαδη, γραφω τοσα χρονια και αναλυω νουμερα για να γραφουμε τετοια πραγματα; Αρα συμπεραινω οτι πολλοι θα ηθελαν κολλατζες του κερατα και απλα να γινονται παιγνια για να ξεφορτωσουν ταχα μου οι εξυπνοι (νομιζουν οτι ειναι) στους περισσοτερο βλακες .
   Φευ ... εγω θα κοιτω νουμερα και τιποτα αλλο.

   Διαγραφή
  4. Κύριε Τάκη συνεχίστε να γράφετε όπως γράφετε και μεις οι πιστοί τακαρόπληκτοι θα συνεχίσουμε να σας εκτιμούμε και να σας διαβάζουμε, και ας μη συμμετέχουμε καθημερινά.

   Έχουμε επιδρομή εξυπνάκηδων τώρα τελευταία στο μπλογκ σας.

   Διαγραφή
 52. Εχει μειώσει το δανεισμο απο τα 60 στα 20 εκ ο Περσέας μεσα σε λιγα χρονια, παίρνοντας ζεστό χρημα απο ποιον, από το φουφουτο? απο τη σελοντα.. Υποθετικό οπως και ολα όσα γραφεις για τις προοπτικές του Περσέα.. Αν η ,amerra θελήσει να βρει αλλον τροφοδότη για σελόντα θα χρεωκοπήσει ο Περσέας την ίδια μερα? Που θα βρει εταιρια με τζίρο 200 εκ να τροφοδοτήσει, θα βαλει αγγελία? Δε λετε οτι η αποκλειστικοτητα που ειχε με τη σελόντα τον έσωσε τη δεκαετία της κρίσης με 9 στις 10 χρονιές με κερδοφορία..! Τον Περσέα τον έσωσε η σελοντα την προηγουμενη δεκαετία απο την κολαση στην οποια ειχε περιέλθει η αμαρτωλή αυτη εταιρία,των αθηναϊκών συμμετοχών..!αλλο χρηματιστήριο θα βλεπεις και θα εχεις μπερδευτεί.. Το ελληνικο ΧΑΑ ειναι το χρηματιστήριο της αρπαχτης..εχεις κέρδος, παντελονιαζεις και δρομο.γραφεις για κολλαντζες,λες και δεν ειναι η πλειοψηφια στο ΧΑΑ.. Εδω αποδείχθηκε η μεγαλυτερη η φολι φολι, εταιρία πρότυπο της χωρας, με διεθνής αναγνώριση, και εγκλωβισμένα μεγαλα φαντσ του εξωτερικού..εσυ αν κανει κινηση μεγαλη οταν ξεφορτωσεις που θα τα δωσεις στον αη βασιλη.. Το μουντζουρη θα τον πάρουν καποιοι αλλοι μαριδαοι.. Ο μαριδαιος κερδίζει οταν ξεφορτώσει σε αλλον μαριδαιο,που προσδοκά να ξεφορτωσει και αυτος με τη σειρα του σε νεα μαρίδα.. και τούμπαλιν..γραφουν καποιοι οτι εχουμε κοινο σκοπο οι μαριδαοι και πεφτω κατω απο τα γέλια.εχθροι ειμαστε και ανταγωνιστες..πολυ λογικο να αγωνιουν οσοι ειναι στον περσεα,γιατι μπορει να,σε εγκλωβισει και μαλιστα μακροοοοοοπροθεσμα,οπως αυτους τους ταλαιπωρους που ξεφορτωσαν
  στο κεφαλι σας το προηγουμενο τετραμμηνο..γιατι φαινεται περιεργο οταν ο αλλος εχει θεση ως στοχο τη λογιστικη αξια της εταιριας που βελτιωνεται συνεχως?ασχετα αν για μενα δε προκειταινα την δει ουτε με κυαλια..και ολες τις απαιτησεις του και τα χρωστουμενα να παρει μαζεμενα,μουφα ανοδο θα κανει,ετσι ειναι το βρωμικο σκαρι του,χαρτι του περιθωριου στην μεχρι τωρα πορεια του..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κ.Τάκη έκανα μια θετική σκέψη για ΠΕΡΣΕΑ ,ίσως χαζή,για να δούμε ..
   Ας πούμε οτι η ΣΕΛΟ οφείλει 40 μύρια άρα αφού έχει 40% οφείλει 24 μύρια στο άλλο 60%(τα 16 μπαίνουν βγαίνουν ίδια τσέπη ).
   Η κεφαλοποίηση του ΠΕΡΣΕΑ στα 0,85 είναι 14,5 μύρια αφού έχει το 40% μπορει με 14,5.60% = 8,7 μύρια να αγοράσει την υπόλοιπη εταιρία(φυσικά σε τρέχουσες τιμές )
   Αν πληρώσει τα 24 που έλεγα θα μπορούσε η τιμή να είναι επί 3 (3.8,7=26)περίπου δηλαδή 2,5 ευρώ.
   Και ξεπληρώνει ,και οι μέτοχοι γράφουν κέρδη ,και αγοράζει ολο τον ΠΕΡΣΕΑ .
   τι λέτε ?

   Διαγραφή
  2. Η Σελοντα ειναι χρεοκοπημενη ... δεν υπαρχει ουτε σεντς.

   Διαγραφή
  3. Ολο το ζουμι της υποθεσης ειναι τι σκοπο εχουν οι νεοι ιδιοκτητες και τι λεφτα θα ριξουν στα ψαρακια. Παντως πιστευω οτι ο κλαδος εχει ψωμι.

   Διαγραφή
  4. Δεν κανει για εσενα η ζωοτεχνικη κορινθιας ΜΗΤΣΕ.κατεβα απο το αυτο το σαπιοκαραβο να σωθεις γρηγορα, γιατι μπορει να βουλιαξει. Ασε λοιπον τους βλακες που την ειδαν πειρατες να πανε να βρουνε τον χαμενο θησαυρο με τον περσεα στα 4ευρω.

   Διαγραφή
  5. Δεν εχω..ειμαι μαριδαιος αλλα αντιρρησιας συνειδησης γιαυτο και προλαβαίνω μεχρι στιγμής νααλλαζω δρομο καθε που το κοπαδι συναντα τα αρπακτικά..η εκτιμηση μου πριν 10 μερες με τους χανους να περιμένουν απογείωση, όχι εδω ,οτι ο νηρεας(0.260) μεσα στο ιουνιο θα δει κατω απο 0.2 δικαιώθηκε..για Περσέα που ειναι τελειως διαφορετική περιπτωση, απο βελτίωση θεμελιωδών,η εξόφληση απαιτήσεων στο ύψιστο,δεν υπαρχει περιπτωση να γινουν αφορμη να κινηθεί το χαρτι πανω απο τη λογιστική αξια.. Οσοι ειναι γνωστές των χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου χαρτιού ξερουν.. Ολο το ζουμακι ειναι τι εχει στο μυαλουδάκι του ο Κυριάκου..ειτε συγχώνευση, ειτε ΔΠ θελησει να κανει η amerra,εχει τα χερια της δεμμενα..εδω εχει την μειοψηφία.. Σενάρια για κάψιμο των μικρομετοχων ανύπαρκτα, δίχως νοημα ,τα ποσα ειναι αστεια(+-2εκ ευρω για το 10.5%)..εδω αν οι μαριδαοι θα κερδίσουν, θα ειναιεκπαραδρομης λογω Κυριακου..υπαρχει και το σεναριο να μην χρειαζεται αμμεσα να παρει τον Περσέα η Ανδρομέδα.. Εχει εργοστάσιο ψαροτροφων ο νηρεας που επαρκεί για ολους..

   Διαγραφή
  6. Να συμπληρώσω οτι δεν βλεπω καθολου ρίσκο στα σημερινά επιπεδα ,διαφωνώ μονο για τις προβλέψεις και τα νούμερα που γραφουν οι μαριδαιοι, με πιο σημαντικη ομως ενσταση, την μοναχική, (με απούσα! την διοικηση) πορεία του χαρτιού τα τελευταια 10 χρονια,που ειναι ανύπαρκτη, αλλοπρόσαλλη, χωρις να συνδέεται στο ελάχιστο με την πορεια των θεμελιωδών..

   Διαγραφή
  7. Καλα η σελόντα τοσο αφραγκη ειναι ? Δηλαδή με την νέα καταμέτρηση των βιολογικών αποθεμάτων ,αν η amerra τα βρει λιγότερα και ,ζητησει πισω μερος απο το 1 ευρω που εδωσε, η σελόντα θα εχει βα τα δωσει η θα εχουμε ντραβαλα ?🤔

   Διαγραφή
  8. Απο χρυσικοπουλο στο καπιταλ:
   "Πρόθεση των νέων επενδυτών είναι να μην χαθεί χρόνος και να έχουν στα χέρια τους τις εγκρίσεις μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο. Αφού δοθούν οι εγκρίσεις από τις επιτροπές ανταγωνισμού, θα ακολουθήσουν οι υποχρεωτικές δημόσιες προτάσεις) προς τους μετόχους μειοψηφίας των Νηρέα και Σελόντα, συμπεριλαμβανομένου, με βάση τα σημερινά δεδομένα, και του Περσέα που αποτελεί μέλος του ομίλου Σελόντα."
   χαρτια δεν βγαινουν πλεον,κανα τρίμηνο η εγκριση απο την επιτροπη ανταγωνισμού, να φυγει το καλοκαιρακι και απο Σεπτέμβριο τα σπουδαία ...

   Διαγραφή
 53. Ναι ρε παιδια να πάρουμε και εμεις κανα χαρτι που ειμαστε με λιγα.. .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 54. ρε jom morison οταν παιρνεις χαπια να κοιτας την ημερομηνια ληξης. Εδω εχουμε καραμπινατη υποθεση συγχωνευσης και εσυ γραφεις βλακειες. Αυτοι που αγορασαν και θα αγορασουν θα παρουν και το ρισκο τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 55. Το χαρτι αν τα δημοσιεύματα εχουν βαση για ΔΠ μεσα στο φθινόπωρο, θα πρεπει βρεθει σε υψηλότερα επίπεδα, το επομενο διαστημα και εως τοτε, για ευνόητους λογους. ..να παρει και το μηνυμα η amerra..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 56. Εδω και δυο μερες ασχετα αν γινονται πράξεις εδω κοντα, οι αγοραστεσ ειναιστημενοι στο -10%!κατω απο 0.8 μόνιμα. ..πολυ περιεργο.. Να ετοιμάζουν καμια καταδρομικη για εκφοβισμό ?Να μην θελουντο χαρτι πιο πανω καποιοι που πηραν ετοιμη !!στημένη εταιρια leader στον κλάδο (που υπεστη κακομεταχειρηση απο λαμογια και τραπεζες )με ενα! Ευρω?
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 57. Ταυτόχρονα έχουν βαλει τούβλα καιρο τωρα στη ζωνη του 0.88 με 0.9..τι θελει να πει ο ποιητής ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εαν ειχες δει την ταινια, the good, the bad ,and the ugly,δεν θα ρωτουσες τωρα,
   αλλα θα ηξερες την απαντηση απο τον unknown tomb

   Διαγραφή
 58. Άλλο ένα άρθρο στο mononews που στην ουσία επιβεβαιώνει τα όσα γράφω πιο πάνω ότι οι απαιτήσεις και η είσπραξη τους δεν θα προλάβουν να παίξουν κάποιο ρόλο στην κίνηση του χαρτιού,..αλλά οι προθέσεις του κυριακου το φθινόπωρο θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για την πορεία του..θα έχει μεγαλο ενδιαφέρον η συνεχεια..
  Πότε θα γίνουν οι δημόσιες προτάσεις
  Πολύ καλά όλα αυτά αλλά τώρα σημασία έχει η συνέχεια. Τυπικά μέχρι να δοθεί το ΟΚ από τη DG Comp, ο νέος επενδυτής δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Το μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να τελειώσει γρήγορα η διαδικασία των εγκρίσεων από τις ελεγκτικές αρχές.
  Το business plan δίνει περιθώριο έως και 9 μήνες. Θα επιχειρηθεί να γίνει μέχρι τον Νοέμβριο. Μετά θα ακολουθήσουν οι δημόσιες προτάσεις για τις Νηρέα και Σελόντα, αλλά και για τον Περσέα που είναι συνδεδεμένη με τη Σελόντα εταιρεία.
  Είναι νωρίς ακόμη αλλά στον Περσέα θα χρειαστεί μεγάλη μαεστρία για να διευθετηθεί το θέμα με το ποσοστό Του Γ. Αντύπα και του ομίλου Κυριακού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 59. Εχει βγαλει ενα σκατοπαιδο 280 τεμάχια προς πωληση στο 0.8..θελει επειγόντως τα ,200 ευρω να παρει την επένδυση του για, αλλες πολιτείες ..Εκτός αν θελουν καποιοι να την ανοίξουν χαμηλά μπας και ψαρεψουν κανα κομματι ..Συγκλινω στο πρώτο σεναριο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 60. Τι προβλέπεται όμως να γίνει με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες προτάσεις;

  Πρώτον, θα πρέπει να περιμένουμε (γύρω στα τέλη του έτους;) την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εγκρίνει τη συμφωνία. Αν και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την απόφαση της Επιτροπής, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι τελικά θα δοθεί το ΟΚ, έστω και με κάποιες τροποποιήσεις-παρεμβάσεις.

  Δεύτερον, μέσα σε τρεις ημέρες από την ημερομηνία έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο αγοραστής θα πρέπει να υποβάλει δημόσιες προτάσεις και για τις τρεις προαναφερθείσες εισηγμένες.

  Τρίτον, επειδή το τίμημα στον Νηρέα αναμένεται να είναι χαμηλότερο του 80% των ιδίων κεφαλαίων του και επειδή Σελoντα και Περσέας δύσκολα θα πληρούν το κριτήριο της ελάχιστης απαιτούμενης εμπορευσιμότητας, ο αγοραστής θα πρέπει να ορίσει «ανεξάρτητο εκτιμητή».

  Τέταρτον, ο ανεξάρτητος εκτιμητής μέσα σε διάστημα τριάντα ημερών θα ανακοινώσει τις «εύλογες» τιμές για τις τρεις συγκεκριμένες μετοχές.

  Πέμπτο, η τελική τιμή των δημόσιων προτάσεων για τις τρεις αυτές μετοχές (Νηρέα, Σελoντα, Περσέας) θα είναι η υψηλότερη μεταξύ:

  α) Της «εύλογης τιμής» που θα ορίσει ο «ανεξάρτητος εκτιμητής»

  β) Της μέσης σταθμικής τιμής κάθε μετοχής στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κατά το τελευταίο εξάμηνο πριν την υποβολή της δημόσιας πρότασης (αν δηλαδή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δώσει το ΟΚ π.χ. στις 31 Δεκεμβρίου του 2018, τότε θα μιλάμε για τις μέσες σταθμισμένες τιμές των μετοχών στο ταμπλό του ΧΑ κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους) και

  γ) Ειδικά για τις δύο πρώτες, του τιμήματος εξαγοράς που δόθηκε στις τράπεζες (0,035 ευρώ για τον Νηρέα και 0,000 ευρώ για τη Σελoντα).euro2day.ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΕΦΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΣΕΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπαφελλανιε εσύ πήρες το πακέτο των 9.000.000 μετοχών στο 2.15€ του Ελλακτωρ????

   Χαχαχαχαχα. Γατάκι. Μείνε εσύ με την χαρταρα τον Τζιρακιαν.

   Διαγραφή
  2. Ο κάθε δημοσιογράφος η γράφει τη μα@κια του η παίρνει δωράκια ( έχει παρει χαρτζηλικι να πάρουν τα χαρτάκια απο τους μικρούς που πρόλαβαν και φόρτωσαν περσεα)και τα γράφει...εσείς γιατί αναπαράγεται τις παπαριες τους?υποτιμητική κερδοσκοπία εις βάρος του κυριακου και Αντύπα που έχουν το 47%?απο ποιους από αυτούς που έχουν το 41%? Γιατί βάζετε στο ίδιο καζάνι τον περσεα με τα σαπακια που αυτός που κάνει τη δημόσια πρόταση έχει την πλειοψηφία και το πάνω χέρι?στον περσεα μην ξαναγράφουμε τα ίδια ,μεγάλα παιδιά είστε που να χτυπάει τον κωλο της κάτω η amerra ,δεν είναι στο χέρι της να έχει τον τελευταίο λόγο..ο εδω δεν έχει αντίπαλο χαροκαμένους μαριδαιους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω νομοθεσίας,έχει απέναντι τον κυριακου και μάλιστα αυτός ορίζει το παιχνιδι,αν δεν κάνει αποδεκτή την ΔΠ ,η amerra θα κάτσει στα αυγά της ,ούτε μπορεί αυτόματα να ισχύσει ο νόμος των δημοσίων προσφορών..γιαυτο και έμπειρος δημοσιογράφος,και όχι τσουτσεκι του κερατά γράφει ότι η amerra θα χρειαστεί μεγάλη μαεστρία για να τα βρει με κυριακου..και από ότι μαθαίνω ο ισολογισμός του 2018 ,θα ανεβάζει τον περσεα σε αλλά μεγέθη μεγαλύτερα,και εκεί αν γίνει ΔΠ πιστεύω ότι θα δεκτει ο κυριακου με τον Αντύπα...οι μαριδαιοι στον περσεα είναι αμελητέα ποσότητα και θα κερδίσουν από σπόντα ,όπως κέρδισαν και στο υγεία...Το γραφεις και με κεφαλαια...φευ

   Διαγραφή
  3. Το παίρνω πίσω για το δημοσιογράφο την μαλακι@στο τέλος με τα κεφαλαια ,την έγραψες εσυ..πουλά να πάρουμε και εμείς κανα χαρτάκι που έχουμε λίγα....

   Διαγραφή
  4. προσπαθω να βγαλω ακρη φιλε polo.εσυ λοιπον που εισαι παντογνωστης για πεσμας τι θα κανεις οταν γινει δημοσια προταση στον περσεα ,εστω και αν διαφωνησει ο κυριακου.??Διοτι η δημοσια προταση θα γινει ειτε το θες ειτε οχι ,αλλα κανεις μικρομετοχος δεν θελει να εχει μετοχες εκτος χρηματηστηριου που δεν θα μπορει να πουλησει.Πιστευω λοιπον οτι θα εκβιασουν την πλευρα κυριακου ,διοτι ο περσεας δεν εχει το μονοπολιο .Εργοστασιο παραγωγης ψαροτροφων εχει και ο νηρεας.Με δεδομενο οτι η παραγωγη του περσεα πηγαινε στην σελοντα ,σε ποιον θα πουλαει ο περσεας την παραγωγη του ,στον φουφουτο??Το οτι στο τιμημα της πωλησης για την σελοντα δεν υπολογιστηκε η αξια της συμετοχης που εχει στον περσεα για εμενα ειναι πολυ αρνητικο γεγονος και μου μυριζει μελλοντικο εκβιαζμο προς τους μετοχους του περσεα,με δεδομενο οτι και ο νηρεας εχει εργοστασιο παραγωγης αναλογο του περσεα.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ.Επειδη ομως δεν σκοπευω να αποδεχθω προσωπικα την δημοσια προταση που σιγουρα θα γινει σε τιμες κατω απο 2ευρω φοβαμαι μηπως μεινω στο τελος με μια εταιρεια που θα ειναι εκτος ΧΑ.Ξερει καποιος να μας πει τι γινετε σε αυτην την περιπτωση .??Αυτοι ειναι οι προβληματισμοι μου διοτι αναμενω προσεχως υποτιμητικη κερδοσκοπια στον περσεα για τους λογους που ανεφερα.

   Διαγραφή
  5. Καλα εσυ μέχρι προχθές έγραφες για 4 ευρώ,.!..έτσι είναι η μαρίδα ,πάει όπως και το κύμα παρασυρμένη από το βορρά πάει απευθειας στο νότο..πες ότι είσαι από τους χαροκαμένους της προηγούμενης δεκαετίας...τι τιμη κτήσης έχεις 3,4,5 ευρώ?εγω έχω 0.78 10000 τεμάχια και αν η δημόσια πρόταση γίνει έστω και χαμηλά στη λογιστική της αξία στο 1.3 θα την αποδεχθώ αν την αποδεχθεί ο κυριακου...όταν βγάζεις κέρδος στο χαα ,παρτα και γίνε καπνός...για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί ο νόμος για τις δημόσιες προσφορες πρέπει η αμμερα να μαζέψει όλο το free float και ναπαρει την πλειοψηφία ,ουσιαστικό αδύνατον...αν φοβόταν ο κυριακου εκβιασμό άνετα μάζευε ένα 4% από το χαα,και γινόταν αφεντικό μαζί με τον Αντύπα..αυτα τα θα σταματήσει να τροφοδοτεί τη σελοντα είναι αστεία,θα υπάρχουν συμβάσεις και ρήτρες,άσε που του χρωστάει η σελοντα 25 εκ!!,τι θα κάνει η αμμερα ,θα κηρύξει πτώχευση της σελονταγια να γλυτώσει τα
   χρωστούμενα?για μένα(μπες στο καπιταλ πήγαινε στον Ιούνιο του 2017! και διάβασε τι τους έγραφα για το νηρεα και το ντηλ,και έβγαζαν αφρούς ,τώρα όμως είναι ακόμα λιπόθυμοι από τη σφαλιάρα που τους ήρθε σβουριχτη) το επικρατέστερο σεναριο είναι να μην γίνει αποδεκτή από κυριακου η ΔΠ ,να μείνουν τα πράγματα ως έχει ,να βγάλει τα αποτελέσματα του 2018 η εταιρια και μέσα στο 2019 να ξαναγίνει σε τιμές που ονειρεύεσαι,αφού τα θεμελιώδη θα έχουν βελτιωθεί ταμαλα....αυτα

   Διαγραφή
  6. O μοναδικος μου φοβος ειναι να μην βγαλουν την εταιρεια απο το χα και οσοι δεν εχουν αποδεχτει την δημοσια προταση να μεινουν χαρτια, που δεν θα μπορουν να πουλησουν ποτε . τα 4 ευρω λοιπον τα πιστευω δεν τα ονειρευομαι . το σεναριο ομως ο κυριακου να κανει την παππια με δημοσια προταση σε εξελιξη και να την αποδεχθει σε αλλες τιμες εντος χα και αλλες εκτος χα ---δηλαδη να τα παρει μαυρα κατω απο το τραπεζι ---ειναι υπαρκτος. περιμενης λοιπον τι θα κανει ο κυριακου για να πραξης και εσυ το ιδιο .αυτο περιμενει ολη η μαριδα .οταν ολοι περιμενουν κατι αυτο συνηθως δεν γινεται.το σεναριο ομως ο κυριακου να κανει την παππια κατα την διαρκεια της ΔΠ και να τα παρει μαυρα κατω απο το τραπεζι--ενω ταυτοχρονα θα αποδεχθει δημοσια προταση σε τιμες χαμηλοτερες ισως και απο τις σημερινες, ουδεις απο την μαριδα δεν το εχει σκεφτει.

   Διαγραφή
  7. Έχεις μπερδευτεί ,βλέπεις συνωμοσίες,ίντριγκες και σαπουνόπερες...το προβλημα της αμερρα είναι οι μαριδαιοι με το 1.4 εκατ που στοιχίζουν αυτή τη στιγμή οι μετοχές τους στο 0.82 η ο κυριακου με το 47% μαζί με τον Αντύπα? Δηλαδή ένα φαντ που διαχειρίζεται 2.2 δις θα τα κανει πλακάκια με τον κυριακου θα του δώσει χρήμα κάτω από το τραπέζι με συνολική προσφορά πχ 1.5 ευρώ τη μετοχη για να γλυτωσει 900 χιλ ευρώ από τους μαριδαιους που είναι η διαφορά από το 0.82 στο 1.5...το free float στον περσεα είναι αμελητέο και σε συνδυασμό με την χαμηλή κεφαλαιοποιηση της εταιριας ,ανάξια λόγου τα ποσά για να γίνουν αυτα τα τρομερά που γραφεις...εγώ για μένα η αμερρα θα δώσει μάχη με τον κυριακου ,αυτός είναι ο βασικός αντίπαλος στη ΔΠ και όχι το ψωρο 1,5 εκ ευρώ που στοιχίζουν οι μετοχές μας...όσο για το σαπακα το νηρεα ,και τη σελοντα θα με εκπλήξει τα αλά αν δώσουν χρήμα να πάρουν τις υπόλοιπες μετοχές από τους χάνους,όταν ανέλαβαν 350 εκ δάνεια από δυο εταιρίες που βολοδέρνουν χρόνια τώρα,και που θα χρειαστούν εκ ευρώ μόνο για να τρέξουν οι υποχρεώσεις και να μην κλείσουν...προχθές αγωνιούσες αν η ΔΠ είναι κάτω από δυο ευρώ ,σήμερα φοβάσαι αν είναι κάτω από εδώ που έκλεισε....αν επιτρέπεται ποσο καιρό είσαι εγκλωβισμενος,και αν έχεις μεγάλη θέση?

   Διαγραφή
 61. Αυτό που γίνεται στον νηρεα και στη σελοντα είναι λογικο,η σελοντα έπρεπε να είναι στις υπο επιτήρηση μετοχές εδώ και πόλη καιρό,μην πω και έξω από το ταμπλό,αλλά τα λαμογια της επιτροπής κεφαλαιαγορας έκαναν το χατήρι των τραπεζών για να τις ξεφορτωθούν,τώρα πάνε και οι δυο να βρουνε τα επίπεδα που θα ήταν αν δεν τις καλωπιζαν για να πουλήσουν τα δάνεια οι 4 ακτανομαστες...εδώ έχουν όρο ότι αν στην νέα καταμέτρηση των βιολογικών βρεθούν λιγότερα,τα 10 εκ που θα δώσουν μετρητά θα μειωθούν ανάλογα!! για νηρεα..όλοι ξέρουν ότι ο νηρεας που ηταν ταχα μου σε καλύτερη μοίρα πλήρωνε μόνο κάποιους τόκους από τα 180 !!!εκ δάνεια,και κάποια στιγμή ,θα είχε προβλημα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 62. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι μεθοδικά το χαρτί το ριχνουν και στην τιμη κλεισίματος χωνουν και μερικές χιλιάδες τεμάχια όταν η μετοχη έχει κάνει 100 όλη μερα....και τους αγοραστες να περιμένουν στο 0.77 ενώ μέχρι πρότεινες σκουπίζανε από 0.8 έως 0.85...εντάξει έχουν προβληματιστεί και σπο την κατηφορα των σαπάκιων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λογικό είναι ,βλέποντας τα σαπιοκαραβα νηρεα και σελοντα να βουλιαζουν,να προβληματίζεσαι άσχετα αν είσαι πάνω σε καλό και ασφαλές πλεούμενο..

   Διαγραφή
 63. Τι κόλλημα έχετε με τον Περσέα λες και είναι η μόνη εταιρεία που διαπραγματεύεται στο ΧΑΑ εγώ επιμένω ΔΕΗ και ας λένε ότι θέλουν αφες αυτοίς ου γαρ οιδαση τι ποιουση που έλεγε και ο μεγάλος.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 64. Ότι γινόταν με τον νηρεα που έβρισκε ταβάνι στο 0.32 ,ένα χρόνο τώρα,θα συμβαίνει και στον περσεα στο 0.85 με 0.88..πρώτα είχε αγοραστες αλλά είχε και πολλούς πωλητες ,τ Ρα δεν έχει πωλητες αλλά οι αγοραστες εξαφανίστηκαν...ήδη Πέμπτη μερα πτωτική,που είναι και το ρεκόρ του με ανύπαρκτες συναλλαγες βολοδέρνει...και υποτιθεται κάποιοι Βαρεμένοι περιμένουν ακόμα το ανοδικό κύμα 3..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κ.Morrison Θα σου πρότεινα ένα πιο ταιριαστό όνομα ,ας πούμε ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ .

   Διαγραφή
  2. Της θείας σου το σιφόνι...βγάλε το μακιγιάζ και βγεκα στο μπαλκόνι..

   Διαγραφή
 65. 'Ηρεμα βρε παιδιά... ειρήνη υμίν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 66. Εχετε γεμισει ενα ολοκληρο thread γραφοντας τα ιδια και τα ιδια γεμιστα με παρλαπιπες .... αλλη δουλεια δεν εχετε να κανετε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 67. Έχω την εντύπωση ότι το χαρτί έχει πεθάνει και δεν του το έχουν πει ακόμα για να μην του έρθει απότομα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 68. Αν έχεις πάνω από 10 χίλια τεμάχια πρέπει να πάρεις ένα μήνα άδεια και να είσαι πάνω από το ταμπλό κάθε μερα , για τα δώσεις με το στανιο σε κοντινές τιμές..οταν μια μετοχη ξυπνάει από ληθαργο διαρκείας και να κάνει τρελλο τζίρο για τα δεδομενα της ,και καπάκι ξανααδρανοποιείται λεγεται ξεφόρτωμα και αναδιανομη..θα γίνει μια πολύ χαμηλή πρόταση από ανδρομεδα ,οι μαριδαιοι θα βγουν στοιχισμένα όπως σε νηρεα και σελοντα από το παραθυρο,θα μαζέψουν όλο το χαρτί που κυκλοφορεί και θα πάνε με το 51% να στριμώξουν τον κυριακου στη γωνία..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 69. Θα βολοδέρνει με 500 κομμάτια την ημέρα από 0.7 έως 0.80 για το επόμενο τετράμηνο..6000 τεμάχια από το 0.85 και δεν τα έχει πουλήσει ακόμα..του? έχουν μείνει 4000, μέχρι το τέλος του μήνα θα τα δώσει...κρύφτηκε και το λαμογιο ο μικρομετοχος που τον προμοτάρε και τώρα κάνει την πάπια,δεν τον αναφέρει ούτε με σφαίρες..αν το χαρτί μαζευόταν από κάποιους τα 4 χιλιάδες κομμάτια θα τα είχαν αρπάξει στο 0.81..αντε να βρουν κορόιδα να ξεφορτώσουν οι έχοντες χαροκαμένοι..τα λέει ο σκαι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακουστε να δειτε κυριε Jim Morrison ... μαλλον εσεις κρυβεστε πισω απο ενα nick και νομιζετε οτι μπορειτε να γραφετε οτι χαρακτηρισμους θελετε. Αν ειστε μαγκας δωστε τα πραγματικα σας στοιχεια και μετα να γραφετε περι λαμογιων ... βαρυτατους χαρακτηρισμους που δεν μπορειτε να υποστηριξετε.

   Αντε μπραβο .... οταν σας ξεστραβωνει ο καθε μικρομετοχος ειστε μαγκακια εσεις ειδαλλως οταν κατι δεν παει καλα σας εχουν ξεγελασει και οι αλλοι ειναι λαμογια.

   Κλασσικες περιπτωσεις μικρομετοχων χασουριδων που δεν μπορουν να ξεχωρισουν τα EBITDA απο τα κερδη προ φορων ... που δεν γνωριζουν την παραμικρη τεχνικη αναλυση και περιμενουν ΑΝΥΠΟΜΟΝΑ να κερδισουν απο καποιο χαρτι που καπου κατι ακουσαν και κατι διαβασαν.

   Ανακαλεστε κυριε jim το χαρακτηρισμο που εχετε κανει ... διαφορετικα δεν ξερω τι θσ κανω. Σας το λεω φιλικα ....

   Διαγραφή
  2. Τακαρε μονο η ip αρκει.

   Διαγραφή
 70. Διαφωνώ και με τις προφητείες του οικοδεσπότη για απαιτήσεις και χρωστούμενα ,είναι εκτός τόπου και χρόνου..εκτός αν έχει εσωτερική πληροφόρηση από ανδρομεδα και του είπαν ότι η εταιρια θα μείνει στο. Χαα...τα δεδομενα και οι πληροφορίες εκτιμούν το αντίθετο..αν έχει να πει τη γνώμη του για την ΔΠ ,για το αν σαλαμοποιηθουν οι δημόσιες προτάσεις και για τα τρεις εταιρίες,όπως έγινε με νηρεα σελοντα που η διαφορά στο τιμημα ήταν 10 !!!εκ ευρώ με την μια εταιρια να εχει ίδια κεφαλαια και την άλλη αρνητική θέση...άλλαξαν χέρια 1,5 εκ τεμάχια!!! σε μετοχη ζόμπι! και το 95% είναι με λογιστική χασουρα ,αλλά και εγκλωβισμένα αφού ξανασφράγισε το χαρτί τις συναλλαγες του..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειχαμε τον Morisson βρεθηκε και άλλος ασχετος με ελευθερο χρονο.

   Διαγραφή
  2. 4//2018
   Ανανέωση αγγελίας..τελευταία αλλαγή δυο μήνες πριν..πωληση 800 τεμαχίων νηρεα
   Νέα τιμη να φεύγουν 0.81...τηλέφωνο..6969696969.τιμη συζητήσιμη...

   Διαγραφή
  3. Μια διορθωση ,ο δαίμων του τυπογραφείου...Περσεας όχι νηρεα...παιδιά τα τελευταία είναι....
   Αγορά πάλι ,ξανα κάτω από 0.75 και πωληση ξανα πάνω από 0.85...έχει αρχίσει να έχει πλάκα...

   Διαγραφή
 71. Αυτό θα γίνεται πλεον ..τα 800 πχ τεμάχια που μένουν στα αζήτητα κάθε μεσημέρι ,την επόμενη μπαίνουν πιο χαμηλά,αυριο στο 0.8 ,μεθαύριο στο 0.79 και το χαρτί θα διολισθαίνει χωρίς να το παίρνουν χαμπάρι οι μαριδαιοι αλλά κια χωρίς να μπορούν να βγουν..με τον ανυπαρκτο τζίρο..κάποια στιγμή θα το καταλαβουν απότομα και θα βγουν μαζικά από τη χαρταρα..στο 0.7 λεμε τώρα θα μαζέψουν κάποιοι τα χαρτιά και θα τα σκοτώσουν πάνω από 0.8..ήδη έχει γίνει δυο φορές ,μέχρι τον δεκεμβρη θα γίνει αρκετές ακόμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ωραία τα λέτε ...αγαπημένος και ο nick cave ..
   πείτε μας τώρα όμως και μια τιμή για μετοχή που εσείς κ.nick cave λέτε θα πάνω και από τι τιμή θα αγοράσουμε...τιμές κύριε

   Διαγραφή
 72. Και που να ειχατε Folli ... θα ειχε διαταραχθει ολοκληρωτικα ο εγκεφαλος σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Πρόσεχε τι γράφεις.
Αν δεν είσαι καλό παιδάκι θα σε κάνω ντα ντα!!!