Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η κοτσάνα του 2017!!!! "Βόμβα" 2,23 δισ. από φέσια απειλεί τα θεμέλια της ΔΕΗ.


Η κοτσάνα του 2017


Και γράφει στο άρθρο του



ΤΟ ΛΑΘΟΣ είναι στο ...... ότι τα φέσια απειλούν τα θεμέλια της εταιρείας. 
Τα φέσια έχουν απομειωθεί απο τους ισολογισμούς της εταιρείας. Άρα δεν απειλούν τίποτα!!!!



2,865 δις έχουν απομειωθεί απο τους Ισολογισμούς. Άρα δεν προβληματίζουν κανένα μέτοχο ή υποψήφιο νέο μέτοχο της ΔΕΗ.

Η αλήθεια στο άρθρο και σε ότι αφορά τη ΔΕΗ είναι
το πρόβλημα για την εταιρεία, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίσει προβλήματα ρευστότητας.

Γιαυτό και η μετοχή της έχει φτάσει στα 2 ευρώ (βοήθησε και λίγο η απόσχιση του ΑΔΜΗΕ)

Αλήθειες 
1) ΔΕΗ κρίση ρευστότητας.
2) ΔΕΗ εταιρεία του κώλου, όπου συνδικαλισταράδες τύπου Φωτόπουλου το έχουν κάνει λαμπόγιαλο το μαγαζάκι.
3) ΔΕΗ εταιρεία τάχα μου κοινωνικών συμφερόντων, όπου κοινωνικά συμφέροντα σημαίνουν ότι αυτός που δεν έχει λεφτά μπορεί να καίει όσο ρεύμα γουστάρει, αλλά να πληρώνει μόνο 50 ευρώ και να συνεχίζει να καίει όσο ρεύμα γουστάρει. Τώρα κάτι δημόσιες υπηρεσίες τι πληρώνουν και αν πληρώνουν μόνο η ΔΕΗ και το κωλοκράτος μας το ξέρει.
4) ΔΕΗ εταιρεία μηχανή είσπραξης δημοτικών τέλων, τελών του κρατικού κωλοκάναλου που το βλέπει μόνο το 2% των χαζοελλήνων.

Γιαυτό και η τιμή μένει κολλημένη στα χαμηλά.

Όμως είμαστε ακριβώς τη στιγμή που οι αλήθειες πονάνε και θα αλλάξουν πλευρό όλοι τους. ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Γουστάρουν ή δε γουστάρουν. Όπως ακριβώς συνέβηκε με τους τεμπελοχαζοέλληνες που προσγειώθηκαν απότομα και απο τα σχισίματα των μνημονίων, απο τα λεφτά υπάρχουν προσγειώθηκαν στο βοήθα Παναγιά μου γιατί μας αδικεί ο Σόιμπλε και η Μέρκελ.

Έρχεται η ώρα της - ενώ διανύουμε την τελευταία ολόκληρη χρονιά διακυβέρνησης απο το θίασο των ηλιθίων που όλο χαζογελάνε και διαρκώς διαπραγματεύονται ή διαβουλεύονται.

231 σχόλια:

  1. Και μην μου γράφετε στα σχόλια, ορισμένοι, τις βλακείες σας.
    Βρεεεεεεεεεεεεεεεεεε ποιος σας έμαθε τα μάρμαρα???? Ποιος σας έμαθε τον Παυλίδη??????

    Μόνο στο σχόλιο μου αγοράς - που δημοσιεύτηκε κιόλας .... αναρτήθηκε στα περίπτερα και στις χρηματιστηριακές
    http://mitarola.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html

    έγραφα απο 16 Απριλίου 2014
    Ο πιο hot κλάδος είναι ο κλάδος της Ελληνικής μαρμαροβιομηχανίας με υψηλές παραγγελίες από την Κίνα. Και οι δύο εισηγμένες, Κυριακίδης Μάρμαρα και Ικτίνος αξίζουν της προσοχής μας – ειδικά ο δεύτερος που ακόμη στο χρηματιστηριακό ταμπλό δεν έχει αναδείξει την δυναμική του.
    -----------------------------------------------------------
    Και αυτά πριν έρθει ο θίασος των τσιπροκμπένων με τη Βαρουφακιάδα ανά χειρας, όπου τα διέλυσαν όλα.

    Άντε μπράβο!!!!! Μην αρχίζω να ψάχνω και τι άλλο σας έγραφα για μαρμαράδικα.
    Κανονίστε να με κάνετε ορισμένοι, να βαρεθώ γρήγορα, με τις αρλούμπες και τι παπαριές που γράφετε και τάχα μου τις βαφτίζετε ώς πονηράδες ή εξυπνάδες.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ. ΘΑ ΒΓΟΥΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 231 μέρες απουσίας σου και περιπλανώμενος στην "Νεφούντ" της Ελληνικής πολιτικής παλινδρόμησης,κοινώς Μαλακίας, καλωσορίζω 1ος την επανεμφάνιση σου Δάσκαλε μας και Αρχηγέ μας ΤΑΚΑΡΕ ανακράζοντας Α Κ Α Μ Π Α Α Α Α Α!!!!!
    Η επανεμφάνισή σου πιστεύω συνδυάζεται με αρχή σχηματισμού προσδοκίας για ανάταση της χώρας και το οριστικό τέλος του λαϊκισμού
    Bonjour à notre chef !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα απο τους Τάκαρους.

    Ποιο είναι το επενδυτικό fund "Silchester International Investors LLP" ???
    Απάντηση
    Πρόκειται για ένα βρετανικό fund που διαχειρίζεται Αμερικάνικα κεφάλαια ύψους άνω των 26 δισ. δολαρίων.

    Ανήκει κατά 50% στον δισεκατομμυριούχο Stephen Butt o οποίος είναι μεταξύ των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στην Βρετανία με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 830 εκατ. λίρες.

    Το fund ιδρύθηκε το 1994 απο τον Stephen Butt και το συνεταίρο του Michael JJ Cowan και προέρχονται από την μεγάλη επενδυτική οικογένεια της Morgan Stanley.

    Το Silchester (που λειτουργεί ως θεματοφύλακας πελατών του) κατέχει 32 εκατομμύρια μετοχές της ΔΕΗ αντιστοιχούν στο 13,8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Οι μετοχές αγοράστηκαν στο διάστημα από το 2010 έως το 2012.
    Η μεσοσταθμική αξία κτήσης των μετοχών κυμαίνεται είναι μεταξύ των 6 με 7 ευρώ.

    Πρόκειται για fund που κάνει μακροπρόθεσμες επενδύσεις και επενδύει « σε καλές εταιρείες σε δίκαιες τιμές και δίκαιες εταιρείες σε καλές τιμές.».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όμορφε Τάκαρε, το silchester είναι πλέον τοποθετημένο και στον ΑΔΜΗΕ όπως και όλοι οι προκατέχοντες, θα θέλαμε την άποψή σας σχετικά με τις δύο πλέον εταιρίες και αν διαβλέπετε επιλογή εκ των δύο ή και οι δύο. Όσο για τον "Θίασο ηλιθίων" εκτιμάτε παραμονή τους έως στο παρά 15' δλδ 10/2018 οπότε μένουμε στο περίμενε ακόμη...
      Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  4. ΚΥΡΙΕ


    Champo ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΕΒΕΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου φίλε Λουκά, φρόντισε για κατάλυμα γιατί έχει πολύ κόσμο, όταν έρθεις κτύπα τηλ, ο δρόμος τώρα είναι ποιό σύντομος

      Διαγραφή
  5. Εγω για ΔΕΗ τα εχω γραψει. Οπως και για Στασινοπουλο και Ελλάκτωρ. Τοτε που ο Hippy μου ελεγε δεν ασχολειται με ΔΕΗ. Και έδωκε δωρεαν τον ΑΔΜΗΕ που είναι βραχος και θα παει 6 ευρώπουλα συντομα. Ο Ικτίνος επιμενω οτι δεν εχει να παει πουθενα. Και σιγα το ραλυ που εκανε απο το 0.80€ στο 1.40€.Ας μην γραφω ξανα τις αποδόσεις των αλλων του κλάδου και σε πολύ συντομότερο χρονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ο Τάκαρος έγραφε για θωρηκτά και Ικτίνους αυτά ήταν στα 0,6 και πήγαν άμεσα στα 1,7 εν μέσω μνημονίων Σαμαρά και πτωχεύσεων Ελληνικών τραπεζών.

      Τότε έδινα στο πιάτο Κυριακίδιδες και ΕΥΠΙΚ στα 0,3. Οπότε αυτά κύριε Φειδία αλλού αυτά.

      Για ένα κλίκ δεν έκλεισε το mega deal και να δώσει ο παππούς χαρτιά στα 4 ..... αλλά πλάλι εσείς θα πείτε τις πονηράδες σας, ως γνήσιος ΝεοΈλλην που θέλει να το παίξει γκουρού, αλλά δεν το ομολογεί δημοσίως ότι είναι γκουρού. Εκτός αν ρίχνετε άδεια για να πιάσετε γεμάτα .... αλλά ένας Τάκαρος δεν τσιμπάει.

      Οπότε για να μην το κουράζουμε κύριε Φειδία.
      Αν είστε γκουρού δώστε πότε θα επιτευχθεί η τιμή στόχος σας, των 6 ευρώ, για ΑΔΜΗΕ - είπατε σύντομα. Δηλαδή πόσο σύντομα?? Στην άλλη ζωή??
      Και για ποιο λόγο το κωλόχαρτο να πάει στα 6 ευρώ που θα είναι ο ορισμός του ακριβού????

      Αν πάλι δεν δηλώσετε γκουρού τότε σε αυτό το στέκι να είστε σεμνότερος, καθότι υπάρχει ο ΓΙΓΑΣ Τάκαρος που ΕΪΝΑΙ ΓΚΟΥΡΟΥ. όταν οι υπόλοιποι είναι γιαλαντζί και προσπαθούν να ξεχωρίσουν δύο γαιδάρων άχυρα - ΜΑΤΑΙΩΣ ΟΜΩΣ.

      Διαγραφή
    2. Ποιος μίλησε για ΑΔΜΗΕ???? Για ΔΕΗ ΜΙΛΗΣΑ. Και αν υπολογίσω τα δωρεαν ΑΔΜΗΕ για λιγο δεν επιασε την τιμη. Τωρα σας λεω ΔΕΗ στα 6€ (μονη της) εντος του 17.

      Διαγραφή
    3. Επίσης αν διαβασεις ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ τα μηνυματα τοτε Μίλησα για γρηφιρο 100% σε ΔΕΗ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντος 6μηνου. Αναφερόμενος στον Χιππυ πάντα που διαφωνούσε. Τοτε η ΔΕΗ εγραφε 2.50€ και ο Ελλάκτωρ 1.09. Στην ΔΕΗ το επιασα (μαζι με τα δωρεαν) στον Ελλακτωρα γράψαμε 70%.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Φειδία
      Σιγά μην κάτσω να διαβάσω όλα τα σχόλια που μου έχουν γράψει τις τελευταίες 52 εβδομάδες. Έχω να κάνω σημαντικότερα πράγματα απο το να διαβάζω σχόλια που αποτελούν πλέον παρελθόν.

      Σε ότι μας αφορά.
      1) ΔΕΗ
      Στην παρούσα φάση κουβαλά αρκετά βαρίδια - πλην όμως δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα, όσο τουλάχιστον τα γράφουν οι ΜΜΕδες. Το μόνο άσχημο είναι ότι μπλέκονται οι πολιτικάνΤιδες και οι Φωτόπουλοι στη διοίκηση της ΔΕΗ. Όλα τα άλλα διορθώνονται - αρκεί να υπάρξει σοβαρό MANAGEMENT.
      Άρα δεν μπορώ να βρω κανένα σοβαρό λόγο γιατί να πάει εντός του 2017 - μέσα σε 5 μήνες δηλαδή απο τα 2,3 στα 6 ευρώ που γράφετε. Εξάλλου η αποκρατικοποίηση της έχει πάει αρκετά πίσω.
      Οπότε - επειδή ακόμη στη κυβέρνηση είναι τα χαζοχαρούμενα οι Τσιπροκαμένοι - ΠΡΟΤΕΙΝΩ.

      Αγορά ΔΕΗ, στα σημερινά επίπεδα, εως και και 1% επι του συνόλου της θέσης που θα ήθελε κάποιος να τοποθετήσει στη ΔΕΗ. Δηλαδή. αν κάποιος θέλει να βάλει 10.000 ευρώ συνολικά στη ΔΕΗ - αυτή τη χρονική περίοδο συστήνω αγορές μόλις τα 100 ευρώ.

      Εξάλλου η ΔΕΗ είναι ένα χαρτί που απο τα σημερινά επίπεδα ΑΝΕΤΑ πάει 10 φορές επάνω σε βάθος χρόνου. Αρκεί να αλλάξει το management. Οπότε μπορούμε να περιμένουμε - έχουμε άνεση χρόνου και μπρούμε να βρούμε όσα χαρτιά θέλουμε. Δεν είναι και ΙΚΤΙΝΟΣ ή ΚΥΡΜ ή ΕΥΠΙΚ που πρέπει να μαζεύεις τα χαρτιά στα χαμηλά με υπομονή γιατί δεν βρίσκεις όσα θα ήθελες.

      2) ΙΚΤΙΝΟ
      Το πρόβλημα του είναι ότι ο παππούς θέλει να πουλήσει ποσοστό ψηλά και όχι να δώσει και κάποια χαρτιά του και λίγο χαμηλότερα .... στο 1,5 ευρώ, ας πούμε. Στα τέλη του 2014 ήταν μια ανάσα από μια μεγάλη συμφωνία - αλλά έκαναν πίσω τα funds εξαιτίας των παπαρο Τσιπροκαμένων που έρχονταν με τη Βαρουφακιάδα ανά χείρας. Είναι θέμα χρόνου να ξαναπιάσει την τιμή εισαγωγής του - το πότε δεν ξέρουμε.

      Διαγραφή
    5. Δεκτόν. Μενει να τα δουμε ολα.

      Διαγραφή
    6. Στέκομαι στο "να πιασει την τιμη εισαγωγής του". Ο Ικτίνος αν το κανουμε σε Ευρω είχε τιμη εισαγωγής το 2000 τα 8.80€. Δηλαδη με βαση τα σημερινά εισηγμενα χαρτια μιλαμε για κεφαλαιοποίηση κοντα στα 200 εκατομμυρια ευρω....

      Παω πασο.

      Διαγραφή
    7. 251.000.000 ευρω για την ακρίβεια.

      Διαγραφή
  6. χαιρετίζω την επανεμφανιση του ΓΙΓΑ ΓΚΟΥΡΟΥ ,εκτος από τα μαρμαρα την ευπικ και τα αλλα θωρηκτα δασκαλε ειχες μιλησει και για τον ΑΝΕΜΟ που εγινε τυφωνας ,ηδη πλησιαζει το υψηλο ιστορικο ,με τα νεα αιολικα 100MW στην ηπειρο (περιοχη κασιδιαρη) που κατασκευαζει μεχρι τα μεσα του 2018 θα εχει εγκαταστησει περι τα 350ΜW ,βλέπεις το 3ευρω στον οριζοντα ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν βλέπω τα 3 ευρώ άμεσα. Σε βάθος χρόνου σίγουρα και πολλά περισσότερα, όταν και έρθει η ώρα της ανάπτυξης και των μεγάλων projects .... όχι φυσικά με τσιπροκαμένους .... μετά. Εγώ θα έδινα τη μισή θέση μου και θα διακρατούσα είτε το 50% είτε και περισσότερα, ανάλογα το ρίσκο που θέλει να πάρει ο καθένας. Αυτά για όσους αγόρασαν στα χαμήλα των 0,7 που έγραφα ή πλησίον εκεί.

      Διαγραφή
  7. Κυριε Τακη καλώς ματαξαναγυρισατε ειλικρινά είναι απίστευτη η προσφορά σας κυρίως στους μη γνωρίζοντας από το ΧΑΑ. Προσωπικά θεωρώ ποιο σημαντικά τα φώτα σας ώστε να μην την πατήσουμε οι αδαείς παρα στο να κερδίσουμε δηλαδή είναι ανεκτίμητο το γεγονός της προστασίας που δώσατε από τις τράπεζες και άλλα σακάκια τόσα χρόνια .Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έρχονται τα πρώτα καμπανάκια για αγορές τράπεζες .... όπως reverse σπλιτ που λέγαμε. Περιμένουμε λίγο ακόμη για να μηδενίσουμε το ρίσκο μας.

      Διαγραφή
  8. Κ. Τακη θα ηθελα την αποψη σας για την Χαλκορ .υπαρχει ενα ευρος τιμων που πιστευεται οτι θα παει,σας ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτόν τον τραπεζικό δανεισμό που έχει δεν πρόκειται να βγάλει ποτέ κέρδη. Αν δεν ήταν του ομίλου Βιοχάλκο, θα σας έγραφα ότι με σιγουριά ακολουθεί την πορεία της ΦΡΙΓΟΓΛΑΣ.
      Είναι πανάκριβη και με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθει στα 0,3.

      Διαγραφή
  9. Κύριε Τάκη,

    Λείψατε πολύ καιρό. Καλωσορίσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Welcome back κύριε Τάκη. Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας. Γενικά από τις 1.000 μονάδες (και κάτω) αγόραζα διάφορα χαρτιά που προτείνατε εδώ μαζί με τους υπόλοιπους μικρογκουρού καθώς επίσης μπήκα και στις τελευταίες ΑΜΚ των τραπεζών ΕΤΕ και Eurobank σκοπεύοντας κρατήσω όλους τους τίτλους για πολλά χρόνια. Οι τελευταίες μου αγορές ήταν πριν λίγες εβδομάδες ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΝΗΡΕΑΣ βασιζόμενος στα εντυπωσιακά κέρδη του 2016 και τις χαμηλές αποτιμήσεις με βάση το P/E. Θα ήθελα την άποψη σας για αυτές τις 2 εταιρίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασική μου αρχή .... με κατασκευαστικές και ειδικά Ελληνικές κατασκευαστικές ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ. Ούτε που γνωρίζω αν υπάρχουν στο ταμπλό.

      ΝΗΡΕΑΣ
      Ειλικρινά απορώ που βλέπετε τα κέρδη του. Η εταιρία είναι προβληματική και εμφανίζει μουσαντένια κέρδη λόγω κεφαλαιοποίησης μέρους του τραπεζικού δανεισμου. Μόνο ως παίγνιο τον κοιτάτε τον Νηρέα .... μήπως και καταφέρουν οι τραπεζίτες και βρούν κανένα κορόιδο να του φορτώσουν το μουτζούρη.

      Διαγραφή
  11. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΓΚΟΥΡΟΥ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλη χαρά μας έδωσε η επιστροφή του Κ Τάκη
    Παραυτα να ειδοποιηθεί και ο κ Hippy
    Aπο νοεμβριο 2016 ανω των 40 μετοχών έχουν δώσει κέρδη ανω των 50% ,με πολλές να έχουν διπλώσει
    Για τους κατέχοντες δεη πουλάμε αδμηε που πήραμε 1.1 και σε κάποιο χρόνο σταδιακά αγορά μαμας.Προσοχή και στην ευδαπ ξεκίνησε ,ικτινος διακράτηση χωρίς μέσα εξω
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αβαξ 0.3-0.68
    Αλουμυλ 0.2-0.46
    Ανεμος 0.75-1.54
    Αραιγ 6-8.28
    Αττ0.045-0.11
    Βιο 1.2-3.1
    Γεκτερ 1.8-4
    Γριβ 6.9-8.95
    Δεη 2.65-4.4
    Εεε 20.7-25.6
    Ελλακτωρ 1.25-1.72
    Ελπε 4-8
    Ελστρ 0.5-1.46
    Ελτον 0.9-1.35
    Ευαθ 3.25-4.56
    Ευδαπ 5.35-5.93
    Ευπικ 1.8-3.78
    Εχαε 4.1-5.74
    Ιασω 0.42-1.04
    Ιατρ 0.67-1.4
    Ικτιν 0.9- 1.4
    Ινκατ 0.5-0.54
    Ινλοτ 1.05-1.28
    Ιντκα 0.28-0.51
    Καμπ 0.3-0.79
    Κανακ 2.37-2.83

    Καρελ 255-304
    Καρτζ 3.8-5.5
    Κλμ 0.28-0.81
    Κορρες 2.8-4.38
    Κουες 5-9.8
    Κρετα 0.46-0.58
    Κρικρι 1.68-2.96
    Λαμδα 4.6-6.59
    Λουλη 1.52-2.45
    Λυκ 0.47-0.82
    Μερκο 5-12.96
    Μετκα 7.4-8.05
    Μιγ 0.12-0.15
    Μλς 3.9-4.51
    Μοη 10-18.7
    Μπελα 11.1-15.4
    Μυτιλ 4.25-8.17
    Νηρ 0.14-0.27
    Ολθ 18.8-22
    Ολπ 12.4-15.7
    Ολυμπ 0.73-1.6
    Οπαπ 7.55-9.87
    Οτε 7.8-10.69
    Οτοελ 11.7-20.2
    Πετρο 4.15-5.1
    Πλαθ 1.72-2.64
    Τενεργ 2.55-3.96
    Τιτκ 20.1-24.64
    Υγεια 0.14-0.38
    Φρλκ 3.8-5.95

    Χακορ 0.37-0.79
    Σενερ 0.6-1.15

    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. από τις ανωτέρω που παραθέτω οι περισσότερες (ε όχι η μιγ είναι εκτός χα χα),είναι αξιόλογες εταιρείες που θα ήσουν ικανοποιημένος αν τις είχες στο χαρτοφυλάκιο σου.
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενεργειακε τωρα που βγεικες απτο πυθαρι, για πεσμου αν ενα λατομειο με 16turnover πουχουνε φαει ολο το βουνο και εχουν μεινει στις φλυδες κανει 73χαρτια τοτε ο αλλος ο κοιμησης που ειναι 3πλασιο μγζι ποσο κανει? ρωταω γιατι απτο πολυ γρασσο δεω βλεπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πως γνωριζεται αγαπητε ανωνυμε οτι εχουν φαει ολο το βουνο ??
      Απλα για ενημερωση σας, εγιναν γεωτρησεις δειγματοληψιας επι εβδομαδες

      Διαγραφή
    2. Αααα σκεφτειτε και το σεναριο να φορτωνουν την εν Ελλαδι δραστηριοτητας τους δαπανες (προς αποφυγη φορολογιας 50%++) και να κρατουν τα κερδη τους στην γειτονια του 10% ?
      Λεω εγω τωρα.

      Διαγραφή
    3. Μ'αρέσεις φιλε Βασίλη. Τα ειπες ΟΛΑ.

      Διαγραφή
    4. Τελευταία 12 χρόνια ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ

      Mermeren Πωλήσεις 178,6 εκατ ..... Ικτίνος(όμιλος) 300,384
      Mermeren Κέρδη μετά φόρων 32,7 εκατ ..... Ικτίνος(όμιλος) 18,035
      (Η Ελλαδάρα τιμωρεί το επιχειρείν με υψηλή φορολογία, για να εκθρέφει δημοσίους υπαλλήλους)

      Mermeren Χρηματοροές 61,6 εκατ ..... Ικτίνος(όμιλος) 36,2 εκατ.

      Ίδια κεφάλαια Mermeren 20 εκατ ..... Ικτίνος(όμιλος) 31 εκατ.

      Η Ικτίνος είναι 1,5 με 2 φορές μεγαλύτερη εταιρία απο την Mermeren ... αλλά τα κέρδη του είναι μειωμένα λόγω Ελλάδος και υψηλού δανεισμού.

      Αν λοιπόν ο Παυλίδης κοστολόγησε 80 εκατ. ευρώ το 100% της Mermeren, τότε η Ικτίνος αξίζει τουλάχιστον 120 με 160 εκατ. Γιαυτό και ο παππούς πουλάει στα 4 και άνω μερίδιο.

      Διαγραφή
    5. Συμφωνω με τον Βασιλη και εγω, απλα να συμπληρωσω οτι το οποιο φορολογικο οφελος των επομενων πεντε ετων ο Παυλιδης το πληρωσε με το πριμιουμ των 30+ εκ που εδωσε. δλδ δεν μπορει κατι που πουλησε 19 ο Ιαχωβας το 2009 να κανει με την καμια 75 σημερα(πανω απο 4 φορες τον τζιρο και 20 φορες τα κμφ της κομπινατ} εξαγορα στο Θεο επομενως αλλα δειχνει αυτα που ερχονται στο ΧΑΑ. το τζαμπα πεθανε. Νικος Κ.

      Διαγραφή
    6. οταν πουληθεί το αιολικό...τα κέρδη μετα φόρων θα είναι κοντά στα 10εκατ οπότε δικαιολογεί άνετα κεφαλαιοποίηση 120-150 εκατ...εκτίμηση οτι εαν δεν γίνει το 2017 θα γίνει το 2018..

      Διαγραφή
  16. ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ Ποδοσφαιρικό Κουμάρι -ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ-ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΒΕΖΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΚΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Τάκη, σχετικά με το ΝΗΡΕΑ το 2016 είχε EBITDA 27,2 εκ €, αυξημένα περίπου κατά 20% σε σχέση με το 2015 και χρηματοοικονομικά έξοδα 9 εκ €. Επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν 15 μνηστήρες για εξαγορά συν το ότι έχει ένα εξαιρετικό προιόν, μήπως την καθιστά κάπως ελκυστική?

    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα EBITDA (δηλαδή κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) είναι μια εφεύρεση του συστήματος, των market makers, αλλά και των ιδιοκτητών προβληματικών εταιριών για να κρύβουν κάτω απο το χαλάκι τη σκουπιδίλα τους.
      O συγκεκριμένος χρηματοοικονομικός όρος, χρησιμοποιείται από τις διοικήσεις για να ωραιοποιήσουν την εικόνα της επιχείρησής τους ....

      Μια υπερδανεισμένη εταιρία χρησιμοποιεί τα EBITDA για να να δείξει κερδοφορία. Αν δεν το κάνει τότε δεν θα φανούν αρκετά κέρδη, καθώς θα τρώγονται απο τους τόκους.

      Επίσης τα EBITDA τα χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες - που έχουν υψηλές αποσβέσεις, για να εμφανίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία ..... όμως όσες αποσβέσεις έχεις τόσες αγορές παγίων πρέπει να κάνεις.

      Το μόνο που μετράει είναι τα κέρδη μετά φόρων και μόνο αυτά. Κατόπιν πρέπει να κοιτάμε λειτουργικές χρηματοροές να δούμε αν εισπράττονται αυτά τα κέρδη.
      ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ ΚΕΡΔΗ .... ολα τα άλλα μορφής κερδών που παρουσιάζονται είναι αλοιφές για κάλους.

      Παράδειγμα
      Θα αγοράζατε ποτέ μια εταιρία αν στο κράτος που δραστηριοποιείται επιβάλλεται φόρος 100% επι των κερδών????
      ΟΧΙ!!!!!!!!!! Καθώς ποτέ δεν θα εισπράξω χρήμα.

      Οι εταιρείες που αποτελούν τους ένθερμους οπαδούς της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) είτε βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο υψηλών επενδύσεων, προκειμένου να εμφανίσουν στο μέλλον ισχυρότερη τελική κερδοφορία ..... είτε υποφέρουν από χρόνια προβλήματα υψηλών χρεωστικών τόκων, αρνητικών υπεραξιών και αποσβέσεων, τα οποία δεν καθίσταται εφικτό να επιλυθούν με επωφελή τρόπο στο προσιτό μέλλον.

      Άρα μόνο ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΦΟΡΩΝ και ΜΕΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕς ΧΡΗΜΑΤΟΡΟΕΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. Σε ότι αφορά τον ΝΗΡΕΑ
      Με τόκους 9 εκατομμύρια και αποσβέσεις 6 εκατ. (άρα αγορές παγίων 6 εκατομ και τον επόμενο χρόνο) ξεκινάμε απο τα ΜΕΙΟΝ 15 εκατ ευρώ.
      Επομένως πρέπει να βγάλει κέρδη τουλάχιστον 15 εκατ ευρώ, για να μην εμφανίσει ζημιές.

      Θα μπορούσα να σας γράφω επί ώρες για το αν τελικά το 2016 είχε κέρδη. Εγώ λέω δεν είχε. Δείτε χρηματοροές .... του κώλου ..... ΜΗΔΕΝ.

      Επαναλαμβάνω ... μόνο ως παίγνιο κάποιος ασχολείται με ΝΗΡΕΑ. Το ποντάρισμα είναι ... ωραιοποίηση της εικόνας της κολάντζας, μήπως και βρουν κανένα κορόιδα να αγοράσει τον ΝΗΡΕΑ και τον ξεφορτώσουν οι τραπεζίτες, όπως είναι υποχρεωμένοι.

      Διαγραφή
    3. Όσο για μέρισμα ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΣΑΣ.
      Η εταιρία θέλει ΑΜΚ για να μηδενίσει τον δανεισμό και να μπει κάποιος σοβαρός manager όχι τρελάρες τύπου Μπελέ και Στεφανίδες που ήθελαν να εξαγοράσουν όλον τον κόσμο με δανεικά λεφτά.

      Η εταιρία θέλει managers - ιδιοκτήτες τύπου Βακάκη. Αναπτύσσομαι με ίδια κεφάλαια σιγά σιγά και όχι με δανεικά.

      Διαγραφή
  18. Κύριε Τάκη welcome back.Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω δημοσίως για τα φροντιστήρια περι χρηματαγοράς.Χαρη σε εσάς εμαθα να ψάχνω και εδωσα βάση για χρηματορροές.Χάρη σε σας εμαθα για τον Ικτίνο και με ποιά οπτική ματιά τον προσεγγίζουμε.Χάρη σε εσάς βλέπω το χρηματιστήριο με άλλη οπτική ματιά.Ισως για σας αυτό το μηνυμα να φαίνεται ρουτίνα,Πάντως εχετε κάνει σπουδαία δουλειά,Εχετε σώσει κόσμο, και εγω πάντως σας Ευγνωμονώ για αυτές τις γνώσεις.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τρεις μέρες ανοικτό και πάλι το στέκι του Τάκαρου κ τώρα το πήρα χαμπάρι!! Μας είχε -κακομάθει- με την παρατεταμένη αποχή ο Μορφονιός!! Οπότε καταρχάς καλώς σας βρήκα και πάλι!

    Δυναμική επιστροφή με ΔΕΗ!! να αφαιρέσω όλο το θόρυβο -των σχολίων- της προγενέστερης περιόδου και να πω και εγώ την άποψη (και όχι γκουρουδία) μου.

    Καταρχάς συμφωνώ με Τάκαρο. Υπερπροβολή των απαιτήσεων και παράβλεψη ότι έχει γράψει πολλές επισφάλειες ήδη. Επίσης οι επισφάλειες ως ποσοστό των πωλήσεων έχουν πτωτική τάση εδώ και κάποιο καιρό. Σαφώς είναι πρόβλημα, αλλά πχ τα npe/npl των μπανκιων με νέους κανονισμούς που έρχονται μπορεί να είναι μεγαλύτερο!

    Απώλεια αδμηε = απώλεια κερδών για μαμά-ΔΕΗ
    ΚΟ-νομε = απώλεια κερδών για μαμά-ΔΕΗ
    50% παραγωγή για σχεδόν 90% πελατείας = ανάγκη εισαγωγών/αγορών ενέργειας για κάλυψη πελατών (οι οποίοι μπορεί και να μην πληρώνουν ταυτόχρονα) = απώλεια κερδών για μαμά-ΔΕΗ
    Πρόβλεψη μελλοντικής αύξησης ενεργειακού μείγματος από ΑΠΕ-τεωνίες και Φ.Α. = απώλεια κερδών για μαμά-ΔΕΗ
    Θα μπορούσα να γράψω και άλλα Το πιο σημαντικό όμως είναι τα ΚΟΝΟΜΕ. Έχει ανοίξει η όρεξη να διαλύσουν έμμεσα τη μαμά-ΔΕΗ και στην ουσία να τη βάλουν να παράγει ενέργεια με όλα τα ΡΙΣΚΑ παραγωγής + απομειώσεις + μισθοδοσίες κ.α. και οι κονομε να παίρνουν έτοιμη τυλιγμένη σε δώρο την ενέργεια προς πώληση στα πελατάκια τους! Αλήθεια με τόσο κονομέ γιατί ΔΕΝ αυξήθηκε έντονα το ποσοστό αγοράς που κατέχουν. Να θυμηθώ τα γεγονότα του χειμώνα με το παπόρι από την Αλγερία που περιμέναμε??

    ΑΔΜΗΕ τώρα. Αποτιμάται με 2,30 τώρα στο 533εκατ. Βασικά όχι! Γιατί κανονικά είναι χ2 σχεδόν η αποτίμηση του λόγω ότι η εισαγωγή αφορούσε το 51% που είχε η ΔΕΗ. Άρα στα σχεδόν 1,060 δις δεν το λες και τσάμπα. Ούτε μήνα δεν υπάρχει στο ΧΑΑ να μη φάει και αυτός λίγο μαύρισμα, όπως τόσες και τόσες καλές μετοχές/εταιρίες?? Οπότε εδώ παραμένω θετικός! Αλλά από απόσταση και με υπομονή για τιμές <2 , >1,8

    Μιας και επανεμφανίστηκες Τάκαρε θέλω την άποψη σου για τη μητρική από τελευταίο post σου Τον Βαγγελίνιο ντεεεε που βρίσκεται σχεδόν στα 1,2 δις Είναι ορθά αποτιμημένος εδώ? Λόγω μερισμάτων και καλού αλουμινίου θα παίξει και ψηλότερα Ή έτρεξε για την συγχώνευση και τώρα θέλει χώνευση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η καθαρή αξία του ΑΔΜΗΕ είναι λίγο πάνω απο το 1 δις ευρώ. Άρα στο ταμπλό είναι σωστά αποτιμημένος ... τώρα απο κέρδη, δεν είχε.

      Βαγγέλας είναι εύκολη η πρόβλεψη. 40 ευρώ, το πότε δεν ξέρω. Θα έρθει και η ώρα των υπερβολών. Αλλά ακόμα το πότε δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    2. Για την ακρίβεια 898 εκατ η καθαρή θέση του ΑΔΜΗΕ απο 1,013 δις το 2015

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως κύριε Lorac εχθές στο 2,33 έκανα τις πρώτες αγορές ΔΕΗ .... αγόρασα το 0,5% με 1% της συνολικής θέσης που σκοπεύω να πάρω. Φοβόμαστε??? Ναι - φοβόμαστε, διότι ακόμη ο θίασος των ηλιθίων κυβερνά. Όμως φεύγουν .... οπότε οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

      Γιατί και η κωλό ΔΕΗ να μην γίνει σαν τον ΟΤΕ διαμάντι υπο τις οδηγίες των Γερμανών??? Τα έχω γράψει πρώτος αυτά .... όταν κάποιοι μου έγραφαν τις παπαριές τους, όταν πούλαγε ο ΟΤΕ το σαράβαλο δορυφόρο και κάποιοι (σίγουρα ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ θα ψήφιζαν) έγραφαν τις παπαριές της ζωής τους. Όμως τώρα το βλέπουν ΟΛΟΙ. Ο ΟΤΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΤΑΙΡΙΑΡΑ. Στα δικά μας μπορντελάκι. Έτσι θα γίνει και με τη ΔΕΗ ... αναγκαστικά.

      Μην ψάξω να βρω αυτά που έλεγα τόοοοοτε (έπαιζαν ΔΕΗ και ΟΤΕ στα 8 ευρώ και άνω και κατόπιν έφθασαν στα 12)

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη,

      Και πάλι ευχαριστούμε πολύ για την επάνοδό σας. Παρακαλώ όπως αυξήσετε το μέγιστο αριθμό σχολίων ανά ποστ, ώστε οι θαμώνες να μπορούμε να κουβεντιάζουμε για πολύ καιρό.

      Λίγες παρατηρήσεις για ΑΔΜΗΕ, ο οποίος θεωρώ πως έχει κρυμμένη αξία η οποία θα φανεί μακροπρόθεσμα :

      * Πιστεύω πως η μείωση της καθαρής θέσης του ΑΔΜΗΕ που αναφέρατε οφείλεται σε μεγάλη (~100 εκατομμύρια ) επιστροφή κεφαλαίου στη μητρική πριν την απόσχιση.

      * Δανείζεται με 7%+ επιτόκιο, τουλάχιστον για τμήμα των δανείων του, το οποίο είναι απίστευτα υψηλό, και με την έλευση των κινέζων αργά ή γρήγορα θα αποκλιμακωθεί

      * Οι κινέζοι αναλαμβάνουν τη διεύθυνση προμηθειών, και τμήμα της οικονομικής διεύθυνσης : Θα εκλογικευτούν δαπάνες

      * Το σχέδιο απόσχισης ανέφερε ότι υπό κάποιες (εφικτές) προϋποθέσεις ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να δίνει μεγαλύτερο ποσοστό των καθαρών κερδών ως μέρισμα. Τώρα πόσα από αυτά θα φτάσουν στη δική μας τσέπη μέσω της εισηγμένης που κατέχει το μισό αδμηε δε γνωρίζω

      * Οι κινέζοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν reverse merge με την εισηγμένη και στην ουσία να εισάγουν τον αδμηε στο χρηματιστήριο μετά από ένα χρόνο. Έχοντας αγοράσει ψηλότερα από τη τωρινή τιμή, η λογική λέει ότι τους συμφέρει να αγοράζουν απ' το ταμπλό αυτή τη περίοδο και να εισάγουν ολοκληρο τον ΑΔΜΗΕ στο ΧΑΑ ( π.χ. όπως ο λάτσης στα ΕΛΠΕ ).

      * Εφόσον προχωρήσει η διασύνδεση των νησιών με το διασυνδεδεμένο σύστημα, έχει τεράστιες δαπάνες μπροστά του, και συνεπώς αυξημένες αποσβέσεις που θα τρώνε τα κέρδη του για πολύ καιρό.


      Αλλά βασικά, αυτό που θεωρώ πως κάνει τον αδμηε σημαντική επιλογή για μπαούλιασμα και μακροχρόνια διακράτηση είναι πως είναι μονοπώλιο και κατά τη γνώμη μου διαπραγματεύεται φθηνά σε σχέση με το replacement cost, δηλαδή έστω ότι ήθελε κάποιος να φτιαξει εναν ανταγωνιστή του, πόσα δις άραγε θα χρειαζόταν;

      Αυτά τα λίγα.

      Διαγραφή
    5. Πράγματι τα ίδια κεφάλαια του ΑΔΜΗΕ έπεσαν λόγω καταβολής μερίσματος.

      Κύριε Μιχάλη ... Δεν μπορώ να διαφωνήσω σε κάποιον απο τους συλλογισμούς σας - πλην όμως βάλτε και στο σκεπτικό σας ότι οι Κινέζοι μπορεί να μην δίνουν δεκάρα για την πορεία της μετοχής. Αυτοί είναι και ολίγον κομουνιστές και την βλέπουν λίγο αλλιώς. Δηλαδή τα λεφτά στο κράτος και ποτέ στο λαό. Δείτε για παράδειγμα ΟΛΠ ... προς το παρόν τουλάχιστον δεν ενδιαφέρεται ουδείς.

      Διαγραφή
  20. ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ
    Μάρμαρο, αλουμίνιο, μαγνησίτης- Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας που μπορεί να τη βγάλει από την κρίση [εικόνες]


    Πηγή: Μάρμαρο, αλουμίνιο, μαγνησίτης- Ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας που μπορεί να τη βγάλει από την κρίση [εικόνες] | iefimerida.gr
    http://www.iefimerida.gr/news/349882/marmaro-aloyminio-magnisitis-o-oryktos-ploytos-tis-elladas-poy-mporei-na-ti-vgalei-apo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα σε όλους.
    Επιτέλους επιστρέψατε κύριε Τάκη ακμαίος . Ελπίζω η παρουσία σας να είναι τακτική για να βοηθάτε μαριδαίους αλλά και επίδοξους γκουρούδες στην κατανόηση των χρηματιστηριακών δρωμένων με θεμελιώδη προσέγγιση αλλά και με πολιτική σκοπιά.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spooky μην μου ξεθαρρεύετε ... οι γερές αγορές μετά απο 50 εβδομάδες. Τώρα αφυπνιζόμαστε και ψάαααααχνουμε ....

      Διαγραφή
  22. Συμφωνώ και εγώ με τις απόψεις του κ Τάκη για τους γελοίους που μας κυβερνούν,αν και τώρα κύριε Τάκη τα μνημόνια πού έσκιζαν τα καταπίνουν αμάσητα,εγώ νομίζω ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην φάση αυτή είναι μία διορθωση του αμερικάνου.ο Συριζα δεν με φοβίζει άλλο χρηματιστηριακά ,ότι ζημιά ήταν να κάνει την έκανε,οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυριε Τακη welcome back!!!!!!!!!!!
    Θα ηθελα αν μπορειτε μια γνωμη για την paperpack και μια τιμή στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωω!!! Για ενημερώστε με - παρακαλώ. Έχει αλλάξει το management?? ΅Εδώ βλέπω θαύματα!!! Έφυγε ο Τσουκαρίδης???

      Για πείτε μου τι έχει αλλάξει στην εταιρία τον τελευταίο 1,5 χρόνο που απέχω .... δεν μπορεί. Κάποιος ικανός θα την έχει αναλαβει.
      Δώστε μου τα φώτα σας κύριε Music Charts και θα σας πω και εγώ τα θαύματα που βλέπω!!!

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τακη δεν ξερω. Ισως να ειναι κ η κορη η Juliana μεσα στις αποφασεις. Απλως βλεπω καλες χρηματορροες κ κερδη μετα φορων κ ειπα να σας ρωτησω αφου ειστε ο καλυτερος που θα μπορουσα να ρωτησω. Ειστε θετικος για την εταιρια? Σας ευχαριστω εκ των προτερων για να μην χαλαω τα πολυτιμα ποστς!!!

      Διαγραφή
    3. Ακομη εχει συνεχη μειωση δανεισμου (τελευταια +400 και κατι χιλ)και υπεγραψε ομολογιακο με επιτοκιο 3,8 νομιζω για αγορα εξοπλισμου

      Διαγραφή
    4. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό turn arround story. Απο αρνητικά κατά 1,5 εκατ ευρώ αποτελέσματα εις νέο (συσσωρευμένες ζημιές δηλαδή) η εταιρία γύρισε σε κέρδη.
      Ο τραπεζικός δανεισμός απο 13,6 εκατ το 2006 σε 4,8 εκατ το 2016
      Τα ίδια κεφάλαια απο 1,3 εκατ το 2012 σε 5,1 εκα το 2016. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

      Και όλα αυτά έγιναν δίχως κάτι το ιδιαίτερο.
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!

      Κύκλος εργασιών γύρω στα 14 εκατ (3,5 εκατ ανά τρίμηνο και περιθώριο μεικτού κέρδους στο 28% με 30%) Η όλη η μαγκιά είναι εδώ. Όποιος το κατάφερε αυτό ήταν μάγκας και γύρισε την εταιρία. Απο 20% στο 30% το περιθώριο του μεικτού κέρδους. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!

      Άρα ΤΣΟΥΚΑΡΙΔΗΣ - PAPERPAK. Αξίζει να είναι στο χαρτοφυλάκιο ... σε αδύναμες συνεδριάσεις και σε τιμές κάτω των 2 ευρώ, όταν και εαν έρθουν μπαούλο. Αρκεί να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις.

      1) Πωλήσεις ανά τρίμηνο 3,5 εκατ. ευρώ
      2) Μικτά κέρδη πάνω απο 4 εκατ ... δηλαδή περιθώριο μικτών κερδών στο 28% με 30%
      3) EBITDA πάνω απο 2
      4) Καθαρά κέρδη πάνω απο 1,1 τουλάχιστον
      5) Συνέχιση μείωσης του τραπεζικού δανεισμού εω΄ς το σημείο να έχει περισσότερο ταμείο απο δάνεια.

      Αν τηρούνται κατ ελάχιστον οι 5 παραπάνω όροι η μετοχή δεν πωλείται σε αυτά τα επίπεδα. Έ τώρα μην περιμένετε να σας πω και σε ποια νούμερα πωλείται.

      Διαγραφή
  24. Αξιότιμε κε Τάκη τα σέβη μου και καλώς ορίσατε. Ελπίζω και εύχομαι να μη "χαθείτε" εκ νέου, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το "θίασο των ηλιθίων" έχει ξεκινήσει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ κ. Τάκηπεριττό να γράψω πόσο με χαροποίησε η επανεμφάνηση σου. Και τόσο χορταστική αφού εκτός απ΄το διαφωτιστικότατο βασικό άρθρο ακολούθησε και σχολιασμός. Ευχαριστούμε θερμά.

    Αντί άλλου σχολίου ας μου επιτραπεί να ποστάρω 2 χθεσινά σχόλια απ΄την "ελεύθερη γνώμη" όπου βρήκαμε ζεστή στέγη μερικοί τακαρόπληκτοι πρόσφυγες


    "Ο hippy είπε...

    Την Κυριακή φίλε Lorac έψαχνα στα σχόλια των 2 τελευταίων αναρτήσεων του κ. Τάκη για να βρώ μια παρέμβαση του που θυμόμουν αμυδρά για την αξία και τις αποσβέσεις της ΔΕΗ. Μεγάλος είμαι => κάπως ευσυγκίνητος μου άρεσε πάντως ότι σε συντριπτικό ποσοστό είμαστε εύστοχοι (βέβαια η ανοδική αγορά δικαιώνει όλες τις επιλογές).

    Προσωπική μου άποψη πως η αγορά οφείλει (και πιθανολογώ θα κάνει) μηρυκασμό της τρέχουσας αποτίμησης. Σφίγγουμε τα μετρητά και ψάχνουμε ευκαιρίες εισόδου αλλά όχι στα τυφλά. Στις εταιρείες που έχουν για δικούς τους λόγους (υπαρκτούς αλλά μεγαλοποιημένους στην παπαγαλοειδησεογραφία) υποαποδόσει. Δεν είναι πια πολλές. Μονοψήφιος αριθμός. Επίσης στις εταιρείες που έχουν μπροστά ειδήσεις (πχ ιδιωτικοποιήσεις-ΤΑΙΠΕΔ). Επίσης μονοψήφιος αριθμός. Ραντεβού στην επόμενη λαμακία των συριζας (και στην επόμενη και στην επόμενη...με την προηγούμενη εμπειρία θα είναι κάμποσες μέχρι την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης). Συνηθίζω να παίρνω μια μικρή θέση πχ 10% στις εταιρείες που έχω επιλέξει (πχ ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ) ώστε να υπάρχει παραγματικό ενδιαφέρον και όχι monopoly ενδιαφέρον.

    Εκτιμώ πως δεν γίνεται να ανεβαίνουν οι τιμές των ομολόγων και να μην υπάρξει θετικό αντίκτυπο στις τράπεζες. Πολύ περισσότερο που οι αποδόσεις πχ 5,40% του 10ετούς είναι παραπλανητικές καθώς υπολογίζονται με το σημερινό 3% επιτόκιο το οποίο όμως σε 3 χρόνια (24/2/2020) θα γίνει 3,65% κι ένα χρόνο μετά από (24/2/2021) γίνεται 4,30%. Αυτό από μόνο αυξάνει την απόδοση σε >6% κάτι που εν καιρώ (όταν αρχίσει να γράφεται στα ΜΜΕ) η αγορά θα τρέξει να προεξοφλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Φειδίας

      "Όταν αλλάζουν τα δεδομένα αλλάζω άποψη κι εγώ. Εσείς θα μείνετε στην ίδια?" απάντησε ο μεσήλικας κύριος στον επηρμένο νεαρό που του έλεγε πως άλλα έλεγε προ 6μήνου και άλλα τώρα.

      ΟΠΑΠ πήρες ή περιμένεις ακόμα το τρόλευ των 7?

      ΣΑΤΟΚ φορτώθηκες στα 0,08 ή ευτυχώς οι παρεμβάσεις (δικές μου και των υπολοίπων παιδιών) εδώ σου άλλαξαν τα μυαλά και γλύτωσες το looser story?

      Μακάρι να σου είχαμε αλλάξει και την οπτική για τον ΙΚΤΙΝΟ. Τώρα θα είχες περισσότερο από 80% (ογδόντα τοις εκατό!!!!) απόδοση όπως έχουμε οι υπόλοιποι (ευχαριστούμε κ. Τάκη)

      Κατά τα λοιπά "η ανοδική αγορά δικαιώνει όλες τις επιλογές" όπως έγραψα πιο πάνω. Οπότε μην καμαρώνεις ότι τάχα πέτυχες κάτι. Δόξα τω Θεώ ΟΛΟΙ το πέτυχαν. Και μάλιστα οι πιο τολμηροί (ή άπειροι) αγόρασαν ΑΤΤ ή ΧΑΚΟΡ και κέρδισαν 3 φορές παραπάνω.

      Καλός φίλος πρότεινε για παιχνίδι το εξής κουίζ "ποια εκ των ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΑΛΦΑ θα πάει πρώτη 3 ευρώ". Προφανώς προβοκατόρικο ερώτημα καθώς υποννοεί πως όλες έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ψήφισα την ΑΛΦΑ με την εξής υποσημείωση "εάν όμως μιλάμε για 5-6 ή περισσότερο τότε ΔΕΗ δαγκωτό". Με άλλη όμως κυβέρνηση. Συνεπώς μετά την Άνοιξη του 2018.

      (ειδικά για τον ΑΔΜΗΕ πιθανολογώ πως το 3ευρο-αν το δει-είναι ταβάνι)

      Διαγραφή
    2. Ικτινο εσύ δεν ειχες χώσει στο 0.75€????Ετσι ειχες γραψει.

      Διαγραφή
    3. ΣΑΤΟΚ ειμαι φορτωμένος με 0.06€. Να προσέχεις τι γραφω.

      Επαναλαμβάνω ΙΚΤΙΝΟ μας ειχες πει οτι εχωσες. Και ποτε δεν μας εγραψες οτι τον ξαναπηρες. ΑΣΕ λοιπον τα κόλπα για αλλου.

      Διαγραφή
    4. κ. Φειδία προσέχω. Και ούτε θέλω να διαπληκτιζόμαστε. Ιδιαίτερα καθώς ζούμε μέρες χρηματηστηριακής ευφορίας. Τα σχόλια (για ΣΑΤΟΚ και ΔΡΟΜΕ) είναι ακριβώς στο προηγούμενο θέμα. Διάβασε τα. Γιατί όμως ν΄ανοίγουμε πληγές?

      Ως προς τον ΙΚΤΙΝΟ και γενικά για την αγορά σου το είπα. "Όταν αλλάζουν τα δεδομένα αλλάζω άποψη κι εγώ". Τι δεν κατάλαβες? Εάν ψάχνεις αποδείξεις μπες στην "ελεύθερη γνώμη" που γράφαμε μερικοί φίλοι τακαρόπληκτοι καθώς είχε γεμίσει εδώ το μπλογκ και θα τις βρεις.

      Και για να μην νομίζεις ότι υπεκφεύγω διάβασε ένα ποστάρισμα που το βρίσκω εύκολα καθώς είναι σε ξεχωριστή σελίδα στη "γνώμη" με το ΓΔ στις 647 μονάδες. Να θυμάσαι όμως πως εγώ συστήθηκα σαν "ερασιτέχνης μαριδαίος" (αυτό που ακριβώς είμαι δηλαδή) και όχι γκουρου. Συνεπώς με παίρνει να κάνω και λάθη. Ευτυχώς όμως ΔΕΝ έκανα.

      http://freeforumstocks.blogspot.gr/p/blog-page_41.html

      " hippy είπε...
      Μεταφέρω ένα χθεσινό σχόλιο σε απάντηση φίλου του μπλογκ.

      Ελαφρά αισιόδοξος (ως συνήθως-ελπίζω όχι αιθεροβάμων) είμαι θετικός για την αγορά. Πιθανολογώ πως το 700 είναι κοντύτερα από το 600. Πιστεύω ότι το 2017 μοιάζει με το 2016 και όχι το 2015. Να θυμίσω πως πέρσι στην 1η αξιολόγηση ενώ τα πράγματα έμοιαζαν να έχουν βαλτώσει βρέθηκε πολιτική λύση (50% της δόσης δόθηκαν άμεσα και 50% τον Οκτώβριο με την ολοκλήρωση). Πιθανολογώ πως το ίδιο θα γίνει και φέτος.

      Προτιμώ ωστόσο ασφαλείς επιλογές αντί για τράπεζες και "ζόμπι". Αποφεύγω τον "καθαρό τζόγο για γρηγορους" όπως έγραψε καλός φίλος του μπλογκ. Ας μου επιτραπεί να κάνω μια γενική (και καθόλου προσωπική) παρατήρηση. Οι πιο πολλοί κερδοσκόποι βλέπουν κάπως απλουστευτικά το ΧΑΑ. Θεωρούν πως το σημαντικότερο στην αγορά είναι τόλμη και λίγο τύχη. Θεωρούν τους εαυτούς τους ικανότερους από τους άλλους συναλλασσόμενους στο ΧΑΑ (κι ας μην το λένε) και συχνά ποντάρουν κάπως αψήφιστα. Νομίζω (και προσπαθώ να θυμάμαι) ότι σωστότερη συμπεριφορά είναι η ακριβώς αντίθετη. Να θεωρώ τους άλλους παίχτες ικανότερους και πηγαίνω τοίχο-τοίχο. Σύστημα Ρεχάγκελ.

      "Η τύχη δεν είναι τζόγος" έλεγε ο δάσκαλος. "Είναι πολύ σκληρή δουλειά, είναι μελέτη, είναι σχεδιασμός και κατιτίς παραπάνω, η τύχη δεν είναι τζόγος. Κι αν κάποτε φαίνεται σαν τέτοιος, είναι υπολογισμένος με τις πιθανότητες υπέρ σου".

      23 Φεβρουαρίου 2017 - 4:28 μ.μ. "


      Τώρα τα δεδομένα (κατά τη γνώμη μου) άλλαξαν υπέρ των τραπεζών (ολοκλήρωση αξιολόγησης, απόδοση 10ετούς ΟΕΔ, έναρξη ηλεκτρονικών δημοπρασιών κλπ). Διαβάστηκαν σχετικά έγκαιρα κι άλλαξα γνώμη. Μην κολλήσεις και μου το χτυπάς μετά από 6 μήνες.

      Δεν θέλω να συνεχίσω τούτο τον κουραστικό για τους φίλους διάλογο.Θα σε παρακαλούσα να το σταματήσουμε εδώ. Μπορούμε να συζητήσουμε πιο χρηστικά για όλους μας θέματα.

      Διαγραφή
  26. κύριε hippy χαίρομαι και για την δική σας επανεμφάνιση ,αν και δεν ήταν δική σας επιλογή που δεν μπορούσατε να γράφετε άλλο εδώ μέσα.Ναι η αγορά δικαίωσε πολλές επιλογές ,μάλιστα αν θα δείτε παραθέτω και μια σχετική λίστα.
    Γιά τον οτε θα σας ρωτήσω μιά και αν θυμάμαι καλά ,ήταν στις πρώτες επιλογές σας
    η goldman sachs έδωσε τιμή στόχο 13.5 διακράτηση ή πώληση .Για δεη εγώ ήμουν πάντα θετικός, ,και αν θυμάστε είχαμε κάνει μια συζήτηση προ έτους και έλεγα για τιμές ανω των 6
    Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μανώλη ο ΟΤΕ είναι η μεγαλύτερη θέση (περ. 12%) στο μετοχικό χαρτοφυλάκιο μου. Θα μπορούσε να ήταν 2πλάσια εάν είχε απελευθερωθεί απ΄το κρατικό πακκέτο 5%. Δεν τον πουλάω κάτω από 14 ευρώ. Αντίθετα θα αυξήσω εάν και όποτε πραγματοποιηθεί η πώληση.

      Μ΄ενδιαφέρει και η δική σας άποψη όπως και τον άλλων διαβασμένων φίλων εδώ. Η μεγάλη επιτυχία του κ. Τάκη είναι ότι λόγω μεγάλης αξίας συγκέντρωσε πολύ καλούς σχολιαστές (ο γράφων εξαιρείται εννοείται). Αυτό μου έλειψε.

      Διαγραφή
  27. Aγαπητέ κύριε Τάκαρε καλώς επανεμφανιστήκατε - με αποστοματική φωτό.

    Μας είχατε λείψει - ειδικά οι στοιχειοθετημένες αναφορές σας - γιατί απο λόγια του "αερά" πήξαμε.


    Η αγορά είναι ανοδική - οπότε το ζήτημα είναι ποια επιλογή θα έχει την μεγαλύτερη διάρκεια & συντελεστή Β.


    Αυτά με τα φάντς που έχουν μπεί απο το 2010-2012 με μ.ο. Χ2 Χ2.5 απο τις σημερινές τιμές - πάντα με μαγκώνουν- πρέπει να τους δούμε και τι θα κάνουν οταν φτάσει η ΔΕΗ στα επίπεδα αγοράς που κάνανε. Μην τις φάμε στο κεφάλι. Επίσης το κεφάλαιο να μπεί και η ΔΕΗ στους ανεμιστήρες/ηλιακά σας λέει τίποτα.

    Σχετικά με ΑΔΜΗΕ συμφωνώ οτι η μετοχή θα είναι ακούνητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα στην παρέα και από εμένα. Κύριε Τάκη welcome back! Θα μπορούσα να έχω την άποψη σας για τα Στασινόχαρτα καθώς και μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψή σας για πιθανές μελλοντικές τιμές (ακόμα και όταν έρθει η ώρα των υπερβολών) σε Βιοχάλκο και Cener? Ευχαριστώ θερμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα ήμουν θετικός για ΕΛΒΑΛ (το διαμάντι) , ΣΩΛΚ και κατόπιν ΕΛΚΑ.
      Για πέταμα είχα τη ΧΑΛΚΟΡ, ενώ η ΣΙΔΕΝΟΡ ήταν για τα μπάζα.

      Τώρα μην μου ζητάτε να μπλέξω μέσα στο της Αριάδνης - Στασινόπουλου και να βγάλω άκρη. Διαλέξτε εσείς και πάρτε ....

      Διαγραφή
  29. Κύριε Τάκη χαίρομαι πραγματικά για την ευχάριστη έκπληξη που μας κάνατε με την επανεμφάνισή σας!
    Ελπίζω να παραμείνετε μαζί μας...

    Αν είναι δυνατόν θα ήθελα τη γνώμη σας για τις ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ και ΦΦ.

    Σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΥΔΑΠ
      Τιμή και δόξα στους ΣαμαροΒενιζέλους που το 2013 επιτέλους βρέθηκε Ελληνική κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο. Να πληρώσουν οι φεσαδόροι την ΕΥΔΑΠ .... 300 εκατ. μπήκαν στα ταμεία της ΕΥΔΑΠ, πλήρωσαν ΟΤΑ, πλήρωσε δημόσιο ... τίγκα τα ταμεία της ΕΥΔΑΠ.

      Έτσι, είχαμε αύξηση της ρευστότητας της ΕΥΔΑΠ και εξάλειψη του τραπεζικού της δανεισμού ως αποτέλεσμα της είσπραξης μακροχρονίως ληξιπροθέσμων απαιτήσεων από Ελληνικό Δημόσιο και τους ΟΤΑ.
      Οι χρηματοροές της ΕΥΔΑΠ το 2013,διαμορφώθηκαν στα 495,6 εκατ. από 64,8 εκατ.το 2012.

      Σήμερα η ρευστότητα της ΕΥΔΑΠ σφύζει απο υγεία.
      Ταμείο 280,5 εκατ. .... δάνεια 0.
      Οι ταμειακές χρηματοροές της είναι πολύ καλές, ωστόσο δεν εισπράττει όλα τα κέρδη της.
      Αθροιστικές χρηματοροές 2015-2016 = 112,9 εκατ. ευρώ
      Καθαρά κέρδη 2015-2016 = 67,7
      Αθροιστικές αποσβέσεις 2015-2016 = 77,4 εκατ.

      Η ΕΥΔΑΠ λοιπόν εισπράττει ΣΧΕΔΟΝ όλα τα κέρδη της .... καμιά σχέση η σημερινή εικόνα της με την εικόνα προ ΣαμαροΒενιζέλων και 2013.

      Τα ίδια κεφάλαια της στα 904 εκατ. ευρώ (966 εκατ. το 20015) ... δηλαδή καθαρή θέση 8,5 ευρώ ανά μετοχή (9,08 το 2015)
      Καθαρή κερδοφορία κάπου μεταξύ 0,2 με 0,4 ευρώ ανά μετοχή.

      Λόγω αστάθειας των κερδών της εταιρίας η μετοχή δικαίως διαπραγματεύεται στα 6,37 ευρώ ... δηλαδή έχει P/E μεταξύ 15 με 30 .... ωστόσο αν τελικά αποκρατικοποιηθεί δυσκολεύομαι να δω με ποιόν τρόπο αυτό θα συμβεί σε τιμή χαμηλότερα ιδίων κεφαλαίων της .... δηλαδή 9 με 10 ευρώ ανά μετοχή θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.


      Διαγραφή
  30. Καλημέρα κ Τάκη.
    Η επιστροφή σας σηματοδοτεί αισιοδοξία. Αντιλαμβάνεστε ότι το τσίρκο, το φθινόπωρο του 18 φεύγει και επανήλθατε. Ακριβώς όπως τα είχατε πει.
    Η αγορά αυτά τα προεξοφλεί, άρα ήρθατε στην κατάλληλη εποχή.
    Προσωπικά σας ευχαριστώ, διότι από την εμπειρία σας μορφώνομαι. Ευχαριστώ και τους άλλους φίλους, που και αυτοί με τις γνώσεις τους βοήθησαν.
    Καλή σας ημέρα και καλώς ήλθατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλώς ήρθες πίσω φίλε Τάκη! Θα ήθελα αν μπορείς, την άποψη σου για ΛΟΥΛΗ, ΠΛΑΙΣΙΟ. Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΑΙΣΙΟ
      Όταν πριν 3 περίπου χρόνια μου έλεγαν ορισμένοι ότι η εταιρία θα έχει πρόβλημα απο την ύφεση της Ελληνικής αγοράς και ότι τάχα μου τα κέρδη του Πλαισίου θα γυρίσουν σε ζημιές .... τους απαντούσα να αγοράσουν κανένα Νηρέα, καμιά ΜΙΓ και τέτοιου τύπου κολλάντζες γιατί μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό τους.

      ΠΛΑΙΣΙΟ λοιπόν .... πρόκειται για μια εταιρεία θωρηκτό που υπο την καθοδήγηση του Γεράρδου είναι, στο είδος της, ο ηγήτορας στην αγορά.
      Το 2008 ήταν η χρονιά που έκανε ρεκόρ πωλήσεων και έφθασε στα 411,9 εκατ. ευρώ και έκτοτε οι πωλήσεις εως και το 2013 ήταν διαρκώς μειωμένες, όπου και έφθασαν στα 282,7 εκατ. ευρώ. Παρόλο όμως την πτώση των πωλήσεων ... η διοίκηση Γεράρδου κατάφερνε να πετυχαίνει λόγω και καλύτερα αποτελέσματα εξαιτίας 2 κυρίως βασικών παραγόντων ...
      1) Η εταιρία είναι θωρακισμένη χρηματοοικονομικά
      2) Προωθούσε πετυχημένα στην αγορά την προώθηση προϊόντων own names με συνέπεια την αύξηση του περιθωρίου μεικτού κέρδους.

      Συνεχίζει ο Τάκαρος σε λίγο ....

      Διαγραφή
    2. Με την προώθηση λοιπόν προϊόντων own names κατάφερε να ανεβάσει το περιθώριο μεικτού κέρδους απο το 18,19% το 2008 στο 24,33% το 2013.
      Συνεπώς παρόλο την πτώση των πωλήσεων κατά 31,3% που συνέβηκε απο το 2008 εως το 2013 .... η εταιρία πέτυχε να μειωθούν τα μεικτά κέρδη της μόλις κατά 8,2% , απο 74,9 εκατ. μεικτά κέρδη το 2008 σε 68,7 εκατ το 2013.
      Η διοίκηση Γεράρδου περιόρισε τα διοικητικά έξοδα και τα έξοδα διαθέσεως και τελικά έγινε το ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟ (για ορισμένους απροσδόκητο ... όχι για Τάκαρους) τα καθαρά μετά φόρων κέρδη το 2013 εκτοξεύονται στο 14,3 εκατ απο μόλις 4,2 εκατ το 2008.

      ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ έτσι????
      Πτώση πωλήσεων 31,3% ..... αύξηση κερδών μετά φόρων κατά 240%!!!!!

      Έχει δίκιο ο Σόιμπλε όταν λέει στους ΝεοΕλληναράδες ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες ήταν κατώτεροι του αναμενόμενου και έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πτώχευση της Ελλάδος. Η αλήθεια είναι ότι αν είχαμε περισσότερους Γεράρδους, Γκινοσάτιδες, Καρέλιδες τότε το Ελληνικό επιχειρείν θα ήταν σε άλλη διάσταση ... αν είχαμε και υπουργούς οικονομικών τύπου Σόιμπλε αντί των βλαμμένων ΑιΓιάνιδων και Αλογουσκούφιδων (που στην δική του θητεία διπλασιάστηκε το ονομαστικό χρέος της Ελλάδος) και Παπαντωνίου ... τότε η Ελλάδα σήμερα θα πέεεταγε.

      Στο θέμα μας.
      ΠΛΑΙΣΙΟ ... αφού η διοίκηση Γεράρδου έκανε αυτά τα μαγικά απο το 2008 εως το 2013, κατόπιν ήρθε η χρονιά του 2014 ... η χρονιά των ρεκόρς.
      Το 2014 ήταν η πρώτη χρονιά μετά απο 5 χρόνια πτωτικών πωλήσεων όπου η εταιρία πετυχαίνει αύξηση πωλήσεων στα 297,5 εκατ απο 282,7 εκατ. (2013)
      Ρεκόρ στα EBITDA .... 25,8 εκατ. (13 εκατ. το 2008)
      Ρεκόρ στα μετά φόρων κέρδη 16,1 εκατ. ευρώ .... δηλαδή κέρδη ανά μετοχή 0,73

      Μετα το 2014 ήρθε ο Τσίπρας και οι κλειστές τράπεζες. Η εταιρία πάλι δοκιμάζεται. Πτώση ΕΒΙΤΔΑ, πτώση κερδών.

      ΠΛΑΙΣΙΟ
      Ταμείο 42,8 εκατ. ευρώ!!! Τραπεζικός δανεισμός 15,5 εκατ. ευρώ.
      Η ρευστότητα της εταιρίας στα ύψη!!! Μόνο με το ταμείο των 42,8 εκατ. η εταιρία καλύπτει σχεδόν όλες τις υποχρεώσεις της 60,9 εκατ.

      Ίδια κεφάλαια 3,91 ευρώ ανά μετοχή
      Καθαρά κέρδη 2016 0,2 ευρώ ανά μετοχή ....
      καθαρά κέρδη 2015 0,73 ευρώ ανά μετοχή.

      Στα 4,4 που βρίσκεται η μετοχή σήμερα δεν αποτελεί την ευκαιρία της ζωής μας ... η ευκαιρία ήταν όταν έφθασε στα 2 ευρώ το 2012.
      Μια δίκαιη αποτίμηση θα ήταν τα 7 με 8 ευρώ ... που σίγουρα κάποτε θα τα πιάσει ακόμη και τα 10 και άνω.

      Διαγραφή
  32. Καλωσορίσατε πίσω κύριε Τάκη σας διάβαζα και σας διαβάζω ανελλιπώς , ελπίζω να μην σας ζαλίσουμε και ξαναχαθείτε , ένα σχόλιο από εσάς για την πορεία της αγοράς, προσωπικά νομίζω ότι έχουμε μόνο πάνω, τα σούργελα που κυβερνάνε ψηφίζουν τα πάντα χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς αντιδράσεις από την κοινωνία, μύτη δεν ανοίγει ,(άλλωστε αυτοί προκαλούσαν τις αντιδράσεις ) φυσικά με το αζημίωτο παράταση για λίγο ακόμα στην καρέκλα και την μισθουλάρα που ούτε στα ποιο τρελά τους όνειρα δεν μπορούσαν να φανταστούν, πάμε παρακάτω ακόμα και εκλογές να προκηρυχθούν η επόμενη κυβέρνηση με λιγότερα σούργελα στις τάξεις της θεωρητικά θα είναι πολύ ποιο φιλική για την αγορά και την οικονομία και αφού η παρούσα κυβέρνηση θα έχει κάνει όλη την βρώμικη δουλειά θα είναι πολύ ποιο βατά τα πράγματα άρα και το Χαα θα ανέβει προσοχή όχι όλες οι μετοχές αλλά οι μετοχές που αξίζουν , θεωρητικά για τα Στασινόχαρτα να πω κάτι το οποίο εγώ βλεπω είναι η προσδοκία για αναδιάρθρωση του υπέρογκου δανεισμού με χαμηλότερα επιτόκια ακόμα και με έκδοση ομολογιακού με επιτόκιο χαμηλότερο των δανείων του επίσης μην ξεχνάμε ότι είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ελλάδας και είχε φτάσει στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φίλε Hippy
    H αλφα έχει ξεκινήσει την κίνηση αποκατάστασης της ""τιμης"" της
    Την αγόρασα προ 15 ημέρου ,στα πλαίσια βραχυπρόθεσμης τοποθέτησης.
    Απο Δευτέρα φορτώνει με υψηλούς όγκους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η αποτίμηση της Ικτίνος σε σύγκριση με το τίμημα εξαγοράς που δόθηκε για Κυριακίδη και Mermeren
    http://bankingnews.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ-
    Απίστευτος Μπαλάφας: Με σταμάτησε μηχανάκι στο δρόμο και μου είπε ότι είμαστε ευεργέτες


    «Έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες μάς θεωρούν ευεργέτες», τόνισε το πρωί της Πέμπτης ο Γιάννης Μπαλάφας.
    http://www.iefimerida.gr/news/350297/apisteytos-mpalafas-me-stamatise-mihanaki-sto-dromo-kai-moy-eipe-oti-eimaste-eyergetes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τα σιδερα της φυλακής είναι για τους λεβέντες. Καλωσόρισες Τακη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κύριε Τάκη, χαιρόμαστε όλοι που επιστρέψατε επιτέλους, καθώς είστε από τους λίγους εξαιρετικούς αναλυτές θεμελιωδών πάνω από όλα στην Ελλάδα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς βλέπετε από τη δική σας οπτική γωνία δύο αξιόλογες εταιρείες, την ΦΦΓΚΡΠ και την Inform ΛΥΚΟΣ. Καλωσήρθατε και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιnform LYKOS
      Η χρυσοφόρα κότα Austria Card δυστυχώς για τον όμιλο την πήρε ο Λύκος όλη δική του και άφησε στο ταμείο μερικά ψωρο 40 εκατομμύρια ευρώ, όπου τα μισά τα έκανε και επιστροφή κεφαλαίου .... οπότε η ΛΥΚΟΣ μοιραία πορεύεται πλέον με τις εκτυπώσεις και το Information management.

      Tο Information Management, η αγορά εκτυπώσεων ασφαλείας αυξάνεται ... και πλέον είναι φανερή η τάση της μετάβασης από τη φυσική παράδοση στην ηλεκτρονική διαχείριση δεδομένων. Ο ανταγωνισμός στις εκτυπώσεις συναλλαγών είναι μεγάλος και οι τιμές, τα τελευταία χρόνια είναι σε συνεχή πίεση.

      Το αποτέλεσμα είναι το περιθώριο μικτού κέρδους απο τα επίπεδα του 30% έχει πέσει για τον όμιλο στο 13%. Άρα είναι δεδομένο ότι οι ζημιές θα συνεχίσουν να τρέχουν. Ειδικά στην Ελλάδα τα πράγματα είναι χάλια των χαλιών .... πήρε και ο Λυκος την Austria Card στο σπιτάκι του και άσε την Inform lykos να κουρεύεται.

      Μπορεί τα ίδια κεφάλαια του ομίλου να είναι στα 2,4 ευρώ ανά μετοχή (τριπλάσια δηλαδή της χρηματιστηριακής τιμής) πλην όμως τα δεδομένα του ομίλου δείχνουν να χαλούν.

      Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις - υψηλότερες του κυκλοφορούντος ενεργητικού.
      Ο καθαρός δανεισμός αυξάνεται - ενώ μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου κάνει (κακώς) ο όμιλος.

      Με απλά λόγια .... η εταιρία δυσκολεύεται πολύ ... ειδικά στην Ελλάδα. Αν δεν καταφέρει να βελτιώσει τα περιθώρια μικτού κέρδους, έστω να πάνε στο 20%, κέρδη στην Ελλάδα δεν βλέπω να ξαναβγάζει.
      Αν τώρα δούμε να βελτιώνει τα περιθώρια μικτού κέρδους και η χρηματοοικονομική εικόνα του ομίλου δεν έχει στο μεταξύ χαλάσει τότε η μετοχή είναι τσάμπα και αγοράζεται με κλειστά μάτια. Μέχρι τότε, ΑΝΑΜΟΝΗ.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ για την περιεκτική και γεμάτη εξαιρετικές επισημάνσεις απάντησή σας. Οταν βρείτε χρόνο και έχετε διάθεση, θα ήθελα και την οπτική σας γωνία για τη ΦΦΓΚΡΠ, μια αξιόλογη εταιρεία, που διαρκώς επεκτείνεται και αυτή τη στιγμή εμφανίζεται με μονοψήφιο p/e από τον 25αρη.

      Διαγραφή
  38. Αγαπητέ κύριε Τάκη αν σας ήταν εύκολο, ένα σχόλιο για ΜΑΘΙΟ.Εχετε άποψη???
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ
      Η θηλειά στο λαιμό της εταιρίας κάθε ημέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο σφιχτή.
      Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση κάνει κάποιες προσπάθειες για άνοιγμα στο εξωτερικό, αλλά δεν βλέπω καμιά επιτυχία στο εγχείρημα.
      Η ύφεση της Ελληνικής οικοδομής ... και θα κρατήσει αρκετά χρόνια ακόμη ... έχει οδηγήσει την εταιρία ένα βήμα πριν το γκρεμό. Οι πωλήσεις διαρκώς πέφτουν και οι ζημιές τρέχουν.

      Προσέξτε
      Η ΜΑΘΙΟΣ απο εκεί που έκανε πωλήσεις πάνω απο 20 εκατ ευρώ (2006, 2007, 2008) έχει φτάσει πλέον να κάνει πωλήσεις με το ζόρι 13 εκατ. ευρώ. Πτώση πωλήσεων 35%.
      Τα τελευταία 6 χρόνια γράφει διαρκώς ζημιές ... συνολικές ζημιές τελευταίων 6 ετών 4,7 εκατ. ευρώ. Σας φαίνονται λίγες??? Είναι πάρα πολλές για μια εταιρία που είχε κάποτε ίδια κεφάλαια 12,4 εκατ ευρώ (2007) Δηλαδή τα τελευταία 6 έτη οι ζημιές ήταν 38% των ιδίων κεφαλαίων!!!!

      Φυσικά τα ίδια κεφάλαια έπεσαν στα 7,6 εκατ απο 12,4 (2007) ... και θα συνεχίσουν να πέφτουν τα ίδια κεφάλαια καθώς θα συνεχίσει να κάνει ζημιές η εταιρία.
      Ακόμη και οι λειτουργικές χρηματοροές της είναι χάλια ... θα μου πείτε αφού έχει ζημιές που να βρεί λεφτά να μπουν στα ταμεία της. Τα τελευταία 5 χρόνια μπήκαν στα ταμεία της εταιρίας , μόλις 862 χιλιάδες ευρώ.

      Η διοίκηση προσπαθεί να θωρακιστεί έναντι της ύφεσης της Ελληνικής οικοδομής και μειώνει τον τραπεζικό δανεισμό όσο μπορεί .... 8,9 εκατ ευρώ τα δάνεια του ομίλου απο 11,4 εκατ το 2010 .... όμως ότι και να κάνει, όσο δεν υπάρχουν δουλειές στο τέλος θα υποκύψει στο μοιραίο.

      Η διαφορά των μεγαλομετόχων και διοικούντων απο τους μικρομετόχους και μειοψηφούντες είναι ...

      Οι μεγαλομέτοχοι (και διοικούντες) δεν μπορούν να φύγουν απο την εταιρία τους όποτε γουστάρουν. Μπορούν να έχουν τις παχυλές αμοιβές τους και να συνεχίζουν να διοικούν ακόμη και όταν η εταιρία δεν πάει καλά αυτοί παίρνουν τραπεζικό δανεισμό και συνεχίζουν να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους.

      Οι μικρομέτοχοι μπορούν να φύγουν απο την εταιρία όποτε γουστάρουν και να επανέρχονται όταν αλλάζει προς το καλύτερο το κλίμα. Οι μικρομέτοχοι περιμένουν μερίσματα και άνοδο τιμής της μετοχής για να πάρουν κάποια κέρδη και να πουλήσουν.
      Εδώ λοιπόν στο ΜΑΘΙΟ κέρδη δεν πρόκειται να βγουν. Μερίσματα ξεχάστε τα. Ακόμη και κάποτε που είχε κάποια κέρδη, σαν κουτσουλιές σπουργιτιού, έδινε μέρισμα 1 σεντς (0,01ευρώ) .... και δεν προβλέπεται άμεσα κάτι να αλλάξει.

      Σε άλλες εποχές υπήρχαν λόμπι που θα έπαιζαν με τα χαρτιά και κάποτε θα έπιαναν και το δικό μας το χαρτί. Σήμερα??? Βλέπετε κανέναν να παίζει τέτοια χαρτιά???

      Άρα ΑΠΟΧΗ!!!

      Διαγραφή
  39. καλημέρα κύριε Τάκη θά ήθελα την γνώμη σας για την μετοχή ΕΛΤΟΝ σε άλλη σελίδα παλιότερα είχαν δώσει στόχο τα τωρινά επίπεδα περίπου ,θα ήθελα την γνώμη σας αν γνωρίζετε την εταιρία, έχω ηδη μετοχές πάντως .
    Συμμετέχω πρώτη φορά στην σελίδα εύχομαι μεγάλες στιγμές για όλους άλλωστε δεν ήμαστε και πολλοί προς το παρόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΤΟΝ
      Πρόκειται για μια εταιρία αρκετά νοικοκυρεμένη, με προσεκτικό manaagement που δεν του αρέσει να ανοίγεται. Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός του ομίλου κυμαίνεται μεταξύ 14 με 17 εκατ. ευρώ .... 17,7 εκατ. το 2010 , 13,4 το 2013. Σήμερα έχει καθαρό τραπεζικό δανεισμό 14,7 εκατ. ευρώ.

      Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου είναι διαρκώς αυξανόμενα ... 20,8 εκατ. το 2004 (0,78 ευρώ ανά μετοχή), 31,6 εκατ. το 2009 (1,18 ευρώ ανά μετοχή), 44,5 εκατ. το 2014 (1,67 ευρώ ανά μετοχή), 49,6 εκατ. ευρώ σήμερα (1,86 ευρώ ανά μετοχή).
      Αυτό συμβαίνει διότι η εταιρία ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ είναι κερδοφόρος. Ακόμη και όταν έχει λιγότερα κέρδη, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑ. Η διοίκηση Παπαθανασίου είχε τους μετόχους δίχως μέρισμα για 5 έτη ... παρόλο που τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη είναι ισχυρά.

      Επίσης ο κύκλος εργασιών είναι σταθερά βελτιωμένος. Απο 69 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2009 σε 113,5 εκατ. το 2016. Αυξημένες πωλήσεις κατά 65,5% απο το 2009 εως σήμερα

      Τα καθαρά κέρδη είναι σχεδόν σταθερά στα 2,5 με 3,5 εκατ ευρώ ... δηλαδή είναι μεταξύ 0,1 με 0,13 ευρώ ανά μετοχή.
      Ενώ με αυτά τα μεγέθη ... σε άλλες περιπτώσεις είμαι θερμός ειδικά για την ΕΛΤΟΝ έχω δύο ενστάσεις...

      1) Δεν είναι βέβαιο ότι η εταιρία θα δώσει μέρισμα ακόμη και όταν έχει κερδοφόρες χρήσεις.
      2) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ!!!! Η εταιρία έχει πρόβλημα με τις χρηματοροές της!!! Γιαυτό και δεν δίνει μέρισμα ...
      ΠΡΟΣΕΞΤΕ!!!
      Απο το 2009 ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ τα τελευταία 8 χρόνια ... συνολικά καθαρά κέρδη 24,1 εκατ. ευρώ.
      Όμως αυτά τα 8 τελευταία χρόνια εισέπραξε συνολικά μόλις 16,4 εκατ. ευρώ ... όταν θα έπρεπε να είχε εισπράξει τουλάχιστον 30 εκατ. ευρώ
      ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ = 6 εκατ. ευρώ.

      Τα μισά σχεδόν κέρδη του ο όμιλος δεν μπορεί να τα εισπράξει ... ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

      Έτσι τα αποθέματα απο 12,6 εκατ. το 2009 ---> 18,5 εκατ. σήμερα
      ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ 30 εκατ. το 2009 ---> 40,5 εκατ. σήμερα

      Άρα υπάρχουν ενστάσεις .... η ο όμιλος δεν έχει τα κέρδη που εμφανίζει .... ή ΔΕΝ μπορεί να εισπράξει.

      Στα επίπεδα των 1,4 ευρώ θα μπορούσε να ήταν ελκυστική .... αλλά δεν εισπράττει, οπότε θα δυσκολευτεί να δει ψηλότερα νούμερα και αυτά να είναι διατηρήσιμα στο ταμπλό.

      Διαγραφή
  40. Να ειστε βεβαιος οτι ερχονται μεγαλες στιγμες για το ΧΑΑ. Μερες αναλογες σαν εκεινες οτσν ερχοταν ο Μητσοτακης ο πρεσβυτερος οταν και η χρηματαγορα μας εφθασε σε δυσθεορατα υψη με κορυφωση το 1990. Οι παλαιοι θα τις θυμουνται με νοσταλγια. Ηρθε η χρονικη στιγμη να τις ζησουμε ξανα. Και φυσικα μετα ... αν ζουμε .... ακολουθουν οι ημερες του 1999 ... οπου εκει θα μαδησουμε καθε μαθητευομενο εξυπνακια ασχετο που θα το παιζει ειδημων και γκουρου.

    Σε οτι αφορα για τις εταιρειες που ρωτατε ... υπομονη ... θα τις αναλυσουμε ολες ... μια προς μισ. ΥΠΟΜΟΝΗ. Μονο οι γνωστες και οι υπομονετικοι κερδιζουν. Οι traders και οι κυνηγοι penny stocks καταληγουν στον Καιαδα ξυπολυτοι και ξεβρακωτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τακη αγορασα σημερα κ 1.000 τεμαχια flexo για διακρατηση μεχρι να 3πλασιασει τουλαχιστον

      Διαγραφή
    2. Α ρε εποχές Ψηλού. Το πήραμε "μαγαζάκι" διαλυμένο στις 350 μονάδες και το φέραμε κοντά στο 1500άρι σε 1 χρόνο.

      Διαγραφή
    3. Για την Flexopack έγραφα πριν ακόμη έρθει ο θίασος των γελωτοποιών - που θα έσχιζαν μνημόνια και καλσόν, θα έδιναν 13 μισθούς και κατώτατο μισθό 700 ευρώ, αλλά τελικά πήραν και τον 12 και το 11 μισθό απο τους μέτριους με χαμηλό IQ ΝεοΈλληνες.

      ΦΛΕΞΟ έγραφα τόοοοοτε ... ότι κάτω απο τα 2 ευρώ αν την βρείτε να την χτυπήσετε αλύπητα θα ήταν δώρο.

      FLEXOPACK
      Πρόκειται για εταιρεία θωρηκτό όπου κάτω απο τη καθοδήγηση της διοίκησης Γκινοσάτη το θωρηκτό είναι θωρακισμένο απο τα πάντα - ακόμη και απο τον Γ΄ Παγκόσμιο πόλεμο με αρχιστρατάρχη τον Καμένο.

      Η εταιρία ουσιαστικά δεν έχει δανεισμό. Όχι σήμερα ... απο πάντα. Ακόμη και αυτά τα δανεικά που της δίνουν οι τραπεζίτες, να γνωρίζετε ότι τα δίνουν με την παρατήρηση ότι αυτά θα επαναδιαπραγματευτούν αν η διοίκηση Γκινοσάτη αλλάξει και έρθει κάποιος άλλος. Δεν υπερβάλλω. Είναι γεγονός αυτό που σας γράφω.

      Λοιπόν ... η εταιρία διαρκώς αυξάνει τα ίδια κεφάλαια της. Σήμερα τα έχει φθάσει σε 53,9 εκατ. ευρώ (4,6 ευρώ ανά μετοχή) απο 38,3 εκατ το 2010 (3,27 ευρώ ανά μετοχή) ... και εν τω μεταξύ μεσολάβησε η πτώχευση της Ελλάδος, τα μνημόνια, τα ΔΝΤ και οι Τσιπροκαμένοι. Αλλά το θωρηκτό δεν καταλαβαίνει τίποτα!!!

      Αύξηση τζίρου : απο 36,5 εκατ. ευρώ το 2009 σε 70,3 εκατ. σήμερα. Διπλασιασμός λοιπόν των πωλήσεων.
      Κέρδη μετά φόρων 5,2 εκατ. σήμερα απο 3,2 εκατ. το 2009. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να εμφάνιζε περισσότερα καθαρά κέρδη ... αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

      Τα τελευταία 12 χρόνια , ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ έχουμε :
      Ταμειακές λειτουργικές χρηματοροές = 66,1 εκατ. ευρώ
      Καθαρά μετά φόρων κέρδη = 38,2 εκατ. ευρώ

      Η λογιστική αξία της μετοχής είναι 4,6 ευρώ α
      Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή είναι 0,44 ευρώ
      Η ένδειξη είναι ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ και είναι βέβαιο ότι κάαααποτε θα φθάσει πάνω απο τα 10 ευρώ. Κάπου εκεί πάνω έπαιζε και πριν αρκετά χρόνια ... τότε ήταν ακριβή και δεν τα άξιζε αυτά τα επίπεδα .... έχει και κάτι ξενάκια μέσα το χαρτί. Με μεγάλα ποσοστά.

      Διαγραφή
  41. Σας διαβάζαμε κ Τάκη και εθνυμούμαστε.ΠΛΑΚουρια και πυρηνικός πόλεμος να γίνει δεν θα πάθουν τίποτα.γεράρδος,βακάκης,γκινοσάτης καλοί καπεταναίοι ,σωλκ ελκα με αυτά θα ξεκινήσει η αναπτυξη,ικτινος πολλά αποθεματικά απο εξορύξεις μαρμάρου.k.α
    Μέ τις τράπεζες κ Τακη βλέπετε reverse split?? H ETE γίνεται να διαπραγματεύεται με μηδεν μπροστά ή ακόμα είναι λανετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Μανώλη στην Ελλάδα ήρθε κάτι χειρότερο απο τα πυρηνικά .... ήρθε ο Τσίπρας και τους ΑιΓιάνιδες και τους ΚαμενοΠολάκιδες, όπου με κάτι Βαλαβάνιδες (η γνωστή κυρία του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) ΛΑφαζάνιδες και Στρατουλοαναρχοκομουνιστών τα διέλυσαν όλα.

      Πιστέψετε με ... είναι τόσο μεγάλη η ζημιά που έχυν κάνει στη χώρα. Δυστυχώς μόνο λίγοι μπορούν να το κατανοήσουν .... οι περισσότεροι δίχως γνώσεις ελεύθερου εμπορίου και οικονομικών είναι ακόμη στην κοσμάρα τους. Φταίει ο Σοίμπλε, η Μέρκελ και το ΔΝΤ!!!

      Διαγραφή
    2. Μόνο στη ΔΕΗ το 2015 .... οι άσχετοι ΤσιπροΚαμένποι με τα τερτίπια τους τις απομειώσαν κοντά 1 δις ευρώ απο ανεξόφλητους λογαριασμούς. Μόνο στη ΔΕΗ ...
      Και με τα τερτίπια τους .... πάνε τη ΔΕΗ για φαλιμέντο. Άκου λέει πρέπει να δώσει πελατολόγιο η ΔΕΗ ... και να κατέβει στο 50%.
      Μιλάμε για απίθανους τυπάδες .... άσχετοι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

      Διαγραφή
    3. ΥΠΟΜΟΝΗ με Ελληνικές τράπεζες .... τώρα ψάχνουμε τη μικρή κεφαλαιοποίηση.
      ΔΕΗ και τράπεζες έχουν ακόμη ρίσκο ... ψάχνουμε και περιμένουμε.

      Αν δεν κάνουν reverse και να διαπραγματεύονται σε νούμερα μεγάλα, εγώ δεν ακουμπώ τράπεζες. Ας κερδίσουν οι άλλοι και τα funds.

      Διαγραφή
  42. Ναι σωστά δεν πληρώνω δεν πληρώνω ,και τώρα πάρτε φόρο 70% να ταιζουμε τους καρανίκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε ευχαριστώ πολύ για το ΠΛΑΙΣ Τάκαρε! Θα σε παρακαλούσα όταν μπορέσεις να γράψεις κάτι και για ΛΟΥΛΗ! Ευχαριστώ και πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς το παρόν αυτό και επανέρχομαι με Λούλη

      http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/epixeiriseis/kwn-loulhs-o-epixeirhmatias-poy-xarise-thn-epaylh-toy-sthn-kivwto-toy-kosmoy.4258468.html

      Διαγραφή
    2. ΛΟΥΛΗΣ
      Πρόκειται για μια βιομηχανία αλεύρων, Leader στην Ελληνική αγορά, αλλά με μερίδιο αγοράς μόλις στο 20% ....
      Εδώ έχουμε να κάνουμε με βιομηχανία και όπου βιομηχανία σημαίνει υψηλές αποσβέσεις και νέες αγορές παγίων, προκειμένου η βιομηχανία να συνεχίζει να είναι σύγχρονη και ανταγωνιστική ... οπότε οι αποσβέσεις παραμένουν ψηλά.

      Στην περίπτωση του ΛΟΥΛΗ οι αποσβέσεις γύρω στα 4 εκατ. ευρώ. Άρα στα κέρδη ... αφαιρούνται κάθε χρόνο 4 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η κερδοφορία που ανακοινώνει (όπως συμβαίνει και με όλες τις βιομηχανίες) να μην είναι ''πιασάρικη'', όπως συμβαίνει με εταιρίες λιανεμπορίου.

      Επίσης οι μεγάλες βιομηχανίες πρέπει να έχουν και τραπεζικό δανεισμό για να έχουν το απαραίτητο κεφάλαιο κίνησης ... στην περίπτωση του ΛΟΥΛΗ οι τόκοι του τρώνε άλλα 2 με 2,5 εκατ. ευρώ.

      Άρα Αποσβέσεις + Τόκοι = 6 με 6,5 εκατ. ευρώ .... οπότε η εταιρία πρέπει να βγάζει περισσότερα απο 6,5 εκατ. ευρώ ώστε να εμφανίσει κερδοφορία.

      Συνεχίζει ο Τάκαρος αργότερα ...

      Διαγραφή
    3. ΛΟΥΛΗΣ
      Το περιθώριο EBITDA κινείται πέριξ του 10% ... άρα με πωλήσεις στα 100 εκατ. τα EBITDA θα είναι 10 εκατ. ευρώ και αν αφαιρέσουμε αποσβέσεις και τόκους θα έχουμε κέρδη 3,5 με 4 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,2 με 0,25 ευρώ ανά μετοχή.
      Η λογιστική αξία της εταιρίας είναι στα 5 ευρώ.
      Επομένως μια τιμή στα 4 ευρώ, χαμηλότερα δηλαδή των ιδίων κεφαλαίων και με το P/E στο 20 θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως δίκαιη .... άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι οι Άραβες έδωσαν ένα σκασμό εκατομμύρια και πήραν το 20% της εταιρίας στα 4 ευρώ.

      Τα χρηματοοικονομικά της εταιρίας είναι μια χαρά ... ο συντελεστής μόχλευσης στο 24%, ενώ οι χρηματοροές της άψογες και εισπράττει όλα τα κέρδη της.

      Τι λείπει απο της εταιρία???
      Λείπει η εξωστρέφεια, την οποία την ψάχνει (όχι πετυχημένα ακόμη)με κάθε τρόπο. Οι εξαγωγές θα έδιναν μια αύξηση στην κερδοφορία του ομίλου. Το εγχείρημα με την LLI και το άνοιγμα στα Βαλκάνια, δεν βοήθησε, τώρα μένει να δούμε αν οι Άραβες μπορούν να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις προς το εξωτερικό.

      Επίσης λείπει απο το χαρτί κάποιος καλός market maker, να φροντίζει τη μετοχή και αυτή να μην είναι στο έλεος της ανύπαρκτης Ελληνικής αγοράς που προτιμά να αγοράζει ΝΗΡΕΕΣ στα 0,3 και ΜΙΓΕΣ στα 0,4 επειδή τις θεωρεί ευκαιρίες και φθηνά αποτιμημένες.

      Η εταιρία ουσιαστικά διοικείται απο τον κο Φωτόπουλο ... ικανός manager, έχει θέση αντιπροέδρου και είναι στην εταιρία απο το 1990.
      Όλα καλά ... αλλά ακόμη κάτι λείπει απο το παζλ και όλα τα ανοίγματα που έχουν επιχειρηθεί δεν τους βγαίνουν.

      Διαγραφή
  44. Για τους νεους αναγνωστες του ιστολογιου ο Κ. Τακης θεωρει θωρηκτά τις: ΠΛΑΚΡ, ΕΛΒΑΛ, ΓΕΒΚΑ, ΦΛΕΞΟ, IKTIN, ΚΥΡΜ, ΕΥΑΘ, ΟΛΘ, ΟΛΠ, ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΠΕ, ΚΑΡΑΝΤΖ, ΚΡΙΚΡΙ, Ασκο, Καρέλια, ΓΡΙΒ, Κανάκη, ΚΟΥΕΣ, Πλαίσιο και ΑΝΕΜΟ (συγνωμη αν ξεχασα καποιες). Ακομη ειχε καλα λογια σε χαμηλοτερες τιμες για εκεινη την εποχη για ΕΛΤΟΝ, ΕΦΤΖΙ, Λούλη, Έλαστρον, ΚΛΕΜ, ΜΠΕΛΑ, ΔΕΗ, ΣΩΛΚ, ΕΛΚΑ.
    Απο τοτε μεχρι σημερα αυτες οι μετοχες οι πιο πολλες εχουν διπλασιασει γιαυτο περιμενουμε με αγωνια τις νεες αναλυσεις του Τακαρου!!! Ακομη αν εχουν μπει και αλλες μεσα στην λιστα αυτη σαν turn arround story.
    Σε ενα πολυ σοβαρο ζητημα που θα ηθελα να μαθω την αποψη του Τακαρου ειναι αν σε καποια βραχυ-μεσοπροθεσμη μεγαλη διορθωση του Αμερικανου ή γενικα των ξενων ποσο κατω θα παμε και μεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήταν ευλογία να διόρθωνε η Ελληνική αγορά .... όπου και ελπίζω να διορθώσουν κάποιες εταιριούλες που έχω βάλει στο μάτι. Αν και συνήθως οι καλές εταιρίες που κάτι εχουν να πουν ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ εύκολα και αν διορθώσουν δε βρίσκεις κομμάτια.

      Η Ελληνική χρηματαγορά δεν νομίζω ότι έχει να φοβάται Αμερικάνικες και Γερμανικές διορθώσεις.... εδώ έχει ξεπεράσει πτωχεύσεις Ελλάδος και Τσιπροκαμένους και ΑιΓιανιδες που έκλειναν τις Ελληνικές τράπεζες , έτσι για γούστο ....

      Η γνώμη μου είναι ... αγοράζουμε μετοχές όταν θεωρούμε ότι είναι φθηνές και τις πουλάμε όταν είναι ακριβές ή θεωρούμε ότι τα δεδομένα τους άλλαξαν, όπως ακριβώς έκανα με ΔΕΗ στα 12 ευρώ, όταν ήταν πλέον φανερό ότι έρχονται οι γελωτοποιοί στη κυβέρνηση.

      Τους δείκτες τους πετάω στα σκουπίδια!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτοκρατορική επανεμφάνιση. Και είναι πολύ σημαντικό και χρηστικό (τουλάχιστον για μένα) ότι δεν περιορίζεστε μόνο στις προβληματικές εταιρείες αλλά αναδεικνύετε και εταιρείες με καλά θεμελιώδη και προοπτικές όπως η ΦΛΕΞΟ.

      Θα άξιζε νομίζω μια επικαιροποίηση σε μια άλλη αξιόλογη εταιρεία σε hot κλάδο με προοπτικές, την ΤΕΝΕΡΓΑ (επίκαιρη και λόγω του ομολογιακού.

      Στις αρχές της χρονιάς είχα βρεί και μεταφέρει στο προηγούμενο θέμα του μπλογκ το εξής σχόλιο-απάντηση σας προς τον χρήστη "Μέτοχο"


      "Τάκης Μορφονιός13 Νοεμβρίου 2014 - 11:22 μ.μ.

      Κύριε Μέτοχε τα ίδια κεφάλαια της ΤΕΝΕΡΓΑ είναι 3,1 ευρώ ανά μετοχή. Αυτη η κουβέντα με τα ίδια κεφάλαια, τις υποχρεώσεις και τις υπεραξίες (που λέμε για ΜΙΓ και ΥΓΕΙΑ) είναι κουβέντες του αέρα και αμπελοφιλοσοφίες. Αυτό που μετράει είναι να πέφτουν τα φράγκα, να μεγαλώνουν τα ταμεία των εταιριών και να υπάρχουν Super κέρδη τα οποία να αυγατίζουν και να μοιράζονται στο μετόχους. Αυτό μετράει και τίποτα άλλο.

      Στην περίπτωση της ΤΕΝΕΡΓΑ ο κύκλος εργασιών ανεβαίνει (διπλάσιος απο το 2008) , τα ΕBITDA τρέχουν σαν τρελά (2,5 φορές υψηλότερα) απο το 2008, όμως τα κέρδη πέφτουν (είναι στο 1/3 των κερδών του 2008). Αυτό γίνεται λόγω των υψηλών αποσβέσεων (λόγω της ανάπτυξης της εταιρίας οι αποσβέσεις είναι 5πλάσιες του 2008) και των υψηλών δανείων. Πλέον η εταιρία έχει καθαρό δανεισμό 247 εκατ. ενώ το 2008 είχε ταμείο - δάνεια 54 εκατ. ευρώ.
      Η εταιρία λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ.

      Η εταιρία έχει άριστες ταμειακές ροές και μπαίνουν λεφτά στο ταμείο της - όμως αυτά δεν φαίνονται στα καθαρά κέρδη λόγω των υψηλότατων αποσβέσεων.
      Όταν η εταιρία φτάσει στην ολοκλήρωση των επενδύσεων της (αργεί ακόμη - σε 3 με 5 χρόνια ίσως) τότε θα είναι ώριμη για να εμφανίσει στο κοντινό διάστημα κέρδη (8 με 9 χρόνια super Κέρδη) και να αρχίζει να απομειώνει δανεισμό. Εκείνη την ώρα (όταν ολοκληρώνει δηλαδή τις επενδύσεις της) πιθανόν η εταιρία να εμφανίζει ακόμη και ΖΗΜΙΕΣ. Τότε θα είναι η καλύτερη στιγμή για στρατηγική τοποθέτηση!!!!!!!!!!!!!!
      Μέχρι τότε νομίζω ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 3,5 ευρώ."

      Στο ίδιο σχόλιο απαντώντας στον καλό φίλο Νίκο Τ έγραψα και την απάντηση του αναλυτή σε ερώτηση προς την ΑΧΕ που συνεργάζομαι

      "hippy13 Ιανουαρίου 2017 - 4:15 μ.μ.

      Νίκο ρώτησα τον αναλυτή ΑΧΕ που συνεργάζομαι κι εμπιστεύομαι

      "παρατηρώντας την πανευρωπαϊκά καλή κίνηση των εταιρειών ανανεώσιμης ενέργειας (πχ στη Γερμανία η θυγατέρα IGGY 1,5 φορά μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση απ΄την μαμά RWE) σκέφτομαι να πάρω επενδυτική θέση σε μια από τις 2 εταιρείες. Τις έχετε αναλύσει? Έχετε άποψη-προτίμηση?"

      Η απάντηση ήταν

      "Εχετε δικιο, οντως εχουν παει καλα οι εταιριες ΑΠΕ, ειδικα συγκριτικα με τις παραδοσιακες εταιριες ηλεκτρισμου. Και οι 2 Ελληνικες ειναι επισης καλες ευκαιριες θεωρουμε. Να σας δωσω ενα παραδειγμα: στα τελη Οκτωβριου η Ισπανικη EDP Renovaveis ανακοινωσε την πωληση 49% συμμετοχη σε χαρτυφυλακιο ΑΠΕ συνολικης ισχυος 548MW (σε Πολωνια και Ιταλια) προς Ε363εκ.
      Το ποσο αυτο συμπεριλαμβανει, ως ειθισται και τον δανεισμο, οποτε αντιστοιχει σε δεικτη EV/εγκατεστημενο MW ύψους E1,3εκ (οπως αναμενοταν).

      Με βαση την σημερινη κεφαλιοποιηση της EDPR και την εγκατηστεμενη ισχυ 9,1εκ MW, διαπραγμευτεται με δεικτη EV/MW στα E1,2εκ περιπου. .Ενω η Ανεμος, με βαση την χθεσινη της κεφαλαιοποιηση Ε90εκ, δανεισμο στα Ε120εκ και εγκατεστημενη ισχυ 208MW, διαπραγματευεται με δεικτη EV/MW E1,0εκ, ή 20% χαμηλοτερα."


      Σε μερικούς μήνες κλείνει η 3ετία που αναφέρατε στην ΤΕΝΕΡΓΑ. Πως βλέπετε τώρα την εταιρεία, την εξαδέλφη και τον κλάδο?

      Διαγραφή
    3. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ-ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ [ Η Ελληνική χρηματαγορά δεν νομίζω ότι έχει να φοβάται Αμερικάνικες και Γερμανικές διορθώσεις ] ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΩ-

      Διαγραφή
    4. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΕΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ --DAX-30% ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΑ=9066-ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ-ΕΧΟΥΝΕ ΠΙΑΣΗ ΣΤΑΣΙΔΙ ΛΟΙΠΟΝ-ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΚΙΣΟΥΝΕ--Πιο πλούσια από ποτέ είναι τα νοικοκυριά στη Γερμανία, καθώς η χρηματικής τους περιουσία συνέχισε την ανοδική πορεία το πρώτο τρίμηνο του 2017, φτάνοντας τα 5676 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bundesbank.

      Πηγή: Πλουσιότερα από ποτέ τα γερμανικά νοικοκυριά | iefimerida.gr
      http://www.iefimerida.gr/news/350895/ploysiotera-apo-pote-ta-germanika-noikokyria

      Διαγραφή
    5. Κύριε hippy ακατέβατα θα πιάσει την τιμή εισαγωγής της η ΤΕΝΕΡΓΑ ... ακατέβατα και θα την ξεπεράσει. Θέλει υπομονή ... το μακροπρόθεσμο bullish της Ελλάδος μόλις έχει ξεκινήσει.

      Κύριε Λουκά και μετά έρχεται το January effect. ΛΑΒΕΤΕ ΘΕΣΕΙΣ και μην ασχολείστε με δείκτες.

      Διαγραφή
    6. ΤΕΝΕΡΓ εισαγωγή το 2007 με τιμη 11€.Ετσι για να εχουμε και τα ακριβή δεδομένα.

      Διαγραφή
    7. ΕΠΙΜΕΝΩ ΕΡΧΕΤΕ Η ΚΡΙΣΗ ΠΡΙΝ ΒΓΗ ΤΟ 2017- ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΚΟΥΡΟΥ-Mauldin Economics--Το 2018 τελειώνει η ευφορία διεθνώς, ιστορικών διαστάσεων η νέα κρίση--Προετοιμαστείτε για αναταραχές στις αγορές» επίκειται μια νέα οικονομική κρίση.
      Βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας "μεγάλης χρηματοπιστωτικής κρίσης, το αργότερο έως το τέλος του 2018»
      Η νέα οικονομική «κρίση ιστορικών διαστάσεων» είναι αναπόφευκτη.
      Μάλιστα η Mauldin Economics υποστηρίζει την κατοχή φυσικού χρυσού, συμπεριλαμβανομένων χρυσών νομισμάτων, ως οικονομική ασφάλιση έναντι οικονομικών κρίσεων. --http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/317565-mauldin-economics-to-2018-teleiwnei-h-eyforia-diethnws,-istorikwn-diastasewn-h-nea-krish.html

      Διαγραφή
    8. Χαιρετίζω τον κ. Φειδία. Ψάχνοντας να βρω το σχόλιο για την ΤΕΝΕΡΓ του κ. Τάκη έπεσα πάνω σ΄αυτό. Ειλικρινά ο μοναδικός λόγος που το ποστάρω είναι γιατί θεωρώ πως υπάρχει αξία στο να ξέρεις ότι ο συνομιλητής σου είναι ειλικρινής και δεν πετάει αλογόμυγες.

      "hippy4 Ιανουαρίου 2017 - 11:51 μ.μ.
      Σήμερα πούλησα την ναυαρχίδα κι άρχισα επαναγορά στο θωρηκτό. Αυστηρά κάτω από 0,80. Μπορεί το managment. να είναι μικρό αλλά αξία υπάρχει. Σκέφτομαι πως θ΄αναγκαστεί μάλλον να πουλήσει τo ξενοδοχειακό πρότζεκτ μαζί με την Dolphin οπότε θα αποκτήσει κάποια ρευστότητα. Ιδανικά (όπως σχολίασε ο κ. Βασίλης) θα ήθελα να πουλήσει και τα αιολικά που μέχρι το 2020-21 θα τον βάζουν μέσα και να επικεντρωθεί σ΄αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Καλές είναι οι επενδύσεις αλλά μέχρι να αποδώσουν έχουν δυο μειονεκτήματα που χαλάνε τ΄αποτελέσματα. Πληρώνεις τόκους για τα λεφτά που δανείστηκες + κάνεις αποσβέσεις από τον πρώτο χρόνο. Θυμίζω πως ο ΚΥΡΜ σερνόταν μέχρι να λύσει τα χρηματοοικονομικά του πουλώντας την Mermeren".

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ κύριε Τάκη,
      σχετικά με την νο 1 παραγωγό ΑΠΕ στην Ελλάδα την ΤΕΝΕΡΓ, θα ήθελα την αποψή σας τώρα που πλησίασε την εγκατεστημένη ισχύ του 1.0 GW – ένα νούμερο που η διοίκηση το ανανέωσε με ένα νέο στόχο (guidance) τα 2.0 GW (δλδ +1.0GW).
      Επίσης ανακοίνωσε ότι πιά θα αναπτυχθεί επιλεχτικά με βάση τις ισχυρές χρηματοροές που θα έχει και θα ακολουθήσει με λογικό ρυθμό).
      Η AXIA RESEARCH που την καλύπτει στις εκθέσεις της επίσης αναφέρει ότι η διοίκηση θα επιλέξει projects στις ΗΠΑ με ετήσια καθαρή απόδωση το 13% (IRR of about 13%).
      Με καλό μετοχολόγιο (YORK CAPITAL) και τις ισχυρές ταμειακές ροές είναι τόσο θωρηκτό όσο φαίνεται και αν έχει τόσο λογική ανάπτυξη πότε είναι ο καλός χρόνος για να μπεί σε ένα συντηρητικό χ/φ.;
      Η ΑΧΙΑ αναφέρει ότι το εκτιμώμενο Ρ/Ε για το ’17 είναι μεταξύ 10Χ-12,8Χ που είναι με έκπτωση 50% σε σχέση των αντίστοιχων εταιρειών στο εξωτερικό.

      Φιλικά / Χασάπης

      Διαγραφή
  45. κ. Τάκη γυρίσατε και τι επιστροφή.. σίφουνας.

    Επιτέλους να υπάρχει και κάτι για θεμελιώδη γιατί έχουν γεμίσει όλα τα site που ασχολούνται με ΧΑ απο τεχνικάριους και κυμματιστές.

    Κάποιες ερωτήσεις και αν θέλετε απαντάτε:

    1) Αφού φαίνεται να είσαστε bullish για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος στη χώρα, γιατί κάποιος να μην αγοράσει 100% από τώρα περιμένοντας την αλλαγή της τωρινής κυβέρνησης, αφού ως γνωστόν οι αγορές προεξοφλούν και όπως το ΧΑ είχε προεξοφλήσει τον ερχομό της τωρινής κυβέρνησης, γιατί όχι να μην συνεχίσει ανοδικά προεξοφλόντας την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

    2) Σαπουνάκιας. Είχατε επισημάνει παλιαααα το συμμάζεμα που πέφτει εκεί. Είχα γράψει τότε aπευθυνόμενος στον κ. Lorac γιατί είχε ασχοληθεί και αυτός παλαιότερα:

    "Ανώνυμος14 Ιουλίου 2016 - 7:26 μ.μ.
    Την παρακολουθούσα από τότε που λέτε κ. Lorac που την είχατε επισημάνει ο κ. Τάκης και εσείς, αλλά είχα δει και τα πακέτα πώλησης που ανακοίνωνε τότε η διοίκηση και δεν την είχα αγγίξει.

    Τώρα όμως βλέπω αποτίμηση 6m, βλέπω αύξηση μεγάλη από τότε του μικτού περιθώριου κέρδους (είχε επισημάνει πρώτος ο κ. Τάκης το συμμάζεμα που πέφτει), βλέπω ότι όλες οι ζημιές πέρσυ ήταν απο αναβαλλόμενη φορολογία, βλέπω ότι η περσυνή περαιτέρω μείωση των ιδίων ήταν απο αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων, βλέπω άνοιγμα στο εξωτερικό, γενικά πολύ καλύτερη εικόνα με την τωρινή διοίκηση και θα πόνταρα ότι αν δεν είχε τις ζημιές απο Μαρινόπουλο φέτος θα γύριζε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια σε κέρδη στο εξάμηνο..

    Την ήθελα στο 0.08 αλλά όπως λέτε χτύπησε ξυπνητήρι με τον όγκο σήμερα και μπήκα."

    Ποια είναι η γνώμη σας.

    3) Κόκκαλης. Έχει καιρό να παίξει. Defense electronics παει καλά. Intrasoft πάει καλά. Ιντρακατ πήρε τα αεροδρόμια και πέρσυ αν δεν είχε το πρόστιμο θα έγραφε κέρδη. Η αύξηση της ΙΝΚΑτ στα 1.3 θα αυξήσει το equity της μητρικής καθώς έγινε κάτο από το BV και ενοποιείτε πλήρως. Αυτό θα φανεί στο β εξάμηνο. Την γνώμη σας παρακαλώ.

    Χαίρομαι ιδιαίτερα που επιστρέψατε.

    Ένας αναγνώστης από τον καιρό του marketzone...

    thecoffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) Η κυβέρνηση θα έχει ακόμη 2 χρόνια μπροστά της .... οπότε δεν υπάρχει ακόμη λόγος βιασύνης .... οι τσιπροκαμένοι δεν θα τελειώσουν έτσι εύκολα. Εξάλλου για ν φθάσουμε σε αγορές του 100% θα πρέπει να περάαααασει πολύυυυυς καιρός .... αργοί στις τοποθετήσεις, ακόμη πιο αργοί στις πωλήσεις.

      2),3) Θέλω πρώτα να τελειώσω με τα χαρτιά που είχαν αναφερθεί και μετά θα πιάσω κάποια άλλα χαρτιά, όπως 2), 3).

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως κύριε thecoffeeroomboy είμαι βεβαιότατος ότι υπάρχουν αυτή την ώρα αρκετές εταιρίες που θα κάνουν 5 με 10 φορές ΠΑΝΩ απο τα σημερινά επίπεδα. Το θέμα είναι να τις εντοπίσουμε ΠΡΩΤΟΙ .... άρα χρειάζεται χρόνος και πολύυυυ δουλειά.

      Διαγραφή
    3. Τάκαρε τεράστιε κοίτα να κάνεις μάγκες πάλι όλους τους μωρωδιάδες για να πουλάνε μούρη σε άλλα μπλόγκ και να σε περιμένουνε στην πρώτη στραβή για να σου την πούνε (με άλλο νίκ βέβαια) !
      Και να είσαι σίγουρος πως για όσα μικρομεσαία χαρτιά γράφεις θα αναδημοσιεύονται (σε ελεύθερη μετάφραση)σαν προιόν δικό τους χωρίς ποτέ να μνημονεύεται η πηγή.
      Καλή συνέχεια για όσο αντέξεις !

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε γράψε ονοματάκια και link που γράφουν να μπούμε να κράξουμε δυνατά.

      Διαγραφή
    5. Παπουτσάνης
      Όντως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια απο τη νέα διοίκηση να γίνει turn around story. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής σαπουνιού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τον μεγαλύτερο προμηθευτή ξενοδοχειακών προϊόντων προσωπικής περιποίησης στην Ελλάδα.

      Απο το 2010 αυξάνει διαρκώς τις πωλήσεις της (με εξαίρεση το το 2015) ... απο 12,9 εκατ. ευρώ πωλήσεις το 2010 το 2016 έχει 18 εκατ. ευρώ πωλήσεις. Αύξηση 40% στις πωλήσεις.
      Διαρκής βελτίωση στο περιθώριο μεικτού κέρδους ... 18,48% το 2010 , το 2016 στο 27,58%. Τα μεικτά κέρδη πλέον πλησιάζουν τα 5 εκατ.... όμως δεν είναι αρκετά.

      Τα EBITDA στα 2 εκατ, επίσης δεν είναι αρκετά, καθώς με αποσβέσεις στα 1,3 εκατ και χρηματοοικονομικά κόστη 500 χιλιάδες ευρώ ... δεν μένει τίποτα για να εμφανίσει ως κέρδη η εταιρία.

      Καθαρή θέση 17,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,35 ευρώ ανά μετοχή και με την τιμή στο ταμπλό στο 0,22 η μετοχή διαπραγματεύεται στο 62,8% της BV.

      Διαγραφή
  46. Χαιρετώ κ γω τον Τακαρο... αν μπορέσεις να μας πεις τπτ νεοτερα για δρομέα τον είχες στο ραντάρ σου νομίζω.. Θενκς κ καλή συνέχεια.. rouanos..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΡΟΜΕΑΣ
      Είναι μαύρη η νύχτα στα βουνά, μαύρη σαν καλιακούδα. Δεν πρόκειται για κολλάντζα τύπου ΝΗΡΕΑ ή ΜΙΓ ή ΦΟΡΘΝΕΤ ή ΒΙΟΤΕΡ ... αλλά δυστυχώς η εταιρία δεν τα πηγαίνει καλά, παρότι είναι νοικοκυρεμένη.

      Παρόλο που η ΔΡΟΜΕΑΣ είναι η μόνη σε λειτουργία βιομηχανική παραγωγική μονάδα στον κλάδο στη χώρα, εν τούτοις υφίσταται τις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης.

      Με 9 - 10 εκατ. ευρώ πωλήσεις η εταιρία δεν μπορεί να πάει πουθενά. Περιμένει να πάρει κανένα έργο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει τις ζημιές της. Απο το 2009 και κατόπιν γράφει διαρκώς ζημιές ....
      Συνολικές ζημιές απο το 2010 εως και σήμερα = 8,6 εκατ. ευρώ, μέσα σε 7 χρόνια. Είναι πολλές οι ζημιές για μια μικρή εταιρία σαν τον Δρομέα.
      Τα ίδια κεφάλαια απο 36,5 εκατ. ευρώ το 2009 , έχουν πέσει στα 26,7 εκατ. ευρώ ..... 0,77 ευρώ ανά μετοχή και δυστυχώς θα συνεχίζουν να μειώνονται.

      Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων απο 21% το 2006 στο 48,5% σήμερα ... κάθε χρόνος που περνάει τα χρηματοοικονομικά του ομίλου διαρκώς και χαλούν. 10,8 εκατ. δανεισμός το 2006, 26,6 εκατ. σήμερα.

      Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο θα ανεβάσει πωλήσεις ο ΔΡΟΜΕΑΣ. Στην Ελλάδα κάνει πωλήσεις μόλις 4,8 εκατ όταν το 2008 έκανε πάνω απο 15.

      Διαγραφή
    2. Bisley. 10000 μονάδες κάθε χρόνο είναι 6.000.000€ τζίρος.

      Διαγραφή
    3. Επίσης το 2016 έκανε τζιρο ΧΩΡΙΣ την Bisley 13.500.000 αρα μιλάμε για 35% πάνω απο αυτά που γράφετε. Περιμένοντας και τους Αιθίοπες βεβαίως.

      Διαγραφή
    4. Στην Ελλάδα πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεχτικος μη πέσεις σε κανέναν τύπου Μαρινόπουλο κ σε ξετιναξει.. αν κ αυτά που έγραψε ο φίλος ανώνυμος έχουν ενδιαφέρον.. κ για επιλκ είχαμε πει κάποτε.. καλη συνεχεια κ καλά μπανια.. rouanos..

      Διαγραφή
    5. Ξέρω πολύ καλά τι γράφω κύριε.
      Οι πωλήσεις είναι 9 με 10 εκατ. Το 2016 ξέφυγαν στα 13,8 εκατ. και το 2013 στα 14,185 εκατ. ευρώ

      Ορίστε πάρτε και μελετήστε
      https://prnt.sc/fwpxod

      Εγώ να γυρίζει σε κερδοφόρες χρήσεις ο Δρομέας δεν το βλέπω ... εσείς μου λέτε για Bisley .... παλαιότερα μου έλεγαν για Ευρωπαικές Ενώσεις. Αλλά οι ζημιές, ζημιές.... και οι πωλήσεις ως κουτσουλιές σπουργιτιού παραμένουν.

      Κοιτάξτε να πείτε στους market makers να παίξουν λίγο το χαρτί γιατί απο πωλήσεις και κέρδη δεν τα ΒΛΈΠΩ ΚΑΛΆ.

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάλι βλέπω turnaround story πλέον εκεί. Όπως βλέπω και ένα 100% από τα χαμηλά του.

      Διαγραφή
    7. Εγώ βλέπω αποτελέσματα εις νέο (φαντάζομαι θα ξέρετε τι σημαίνουν αυτά) -7,347 εκατ. ευρώ. Συσσωρευμένες ζημιές 7,347 εκατ.
      Turn around story για να βαφτίσετε ένα story είναι μεγάααααλη κουβέντα.
      Εγώ δεν το βλέπω .... αν το δω τότε θα πάρω!!! Μέχρι τότε, όπως έλεγα και πριν 2 χρόνια ... τότε που έκαναν το παίγνιο οι market makers και εγκλώβισαν ένα σκασμο ατσαμίδες και πελάτες τους .... εγώ θα περιμένω υπομονετικά.
      Τότε πριν 2 χρόνια το χαρτί το είχαν στα 0,4 ... άρα βλέπω 50% πτώση.

      Διαγραφή
    8. Όπως το δει κανείς. Συνεχίζω να διαφωνώ και να θεωρώ ότι τα άσχημα για την εταιρία είναι πίσω. Το αυτό και για την τιμή της στο ταμπλό. Ξεχνάμε τα 10 λεπτάκια και φτιάχνουμε βάση γύρω στο 0.20€ με 0.30€.

      Διαγραφή
    9. Και σας πάω και μια κόντρα: Στο 6μηνο θα βγάλει κέρδη και το έτος επίσης θα το κλείσει με κέρδη.

      Διαγραφή
    10. Γράφετε τόση ώρα, δίχως να είστε χρηστικός. Γράψτε 5 πραγματάκια για την εταιρία. Γράψτε για Αιθίοπες που λέτε, για Bisley ... γράψτε και τι είδους κερδοφορία αναμένετε ... με λίγα λόγια τεκμηριώστε.

      Διαγραφή
    11. Κέρδη στο 6μηνο 50.000€ και στο έτος 150.000€. Αυτά αναμένω.και μιλώ για καθαρά κέρδη. ΕBITDA εξάλλου στο '16 έβγαλε 3.000.000€.

      Για Bisley είπαμε 10.000 τεμάχια κάθε χρόνο. Το συγκεκριμένο προϊόν έχει λιανική στα 1.200€ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ άρα υπολογίζω να τα δίνει στους Άγγλους στο 50% κάτω.

      Για τους Αιθίοπες να είστε stand by. Εντός του 17 θα μάθετε.

      Διαγραφή
    12. Με αποσβέσεις στο 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικά έξοδα άλλο ένα 1,5 εκατ. ευρώ ... τα EBITDA των 3 εκατ. ευρώ μηδένισαν.
      Αν τώρα μου λέτε ότι θα πουλάει στους Άγγλους και 50% κάτω, ενώ το περιθώριο του μικτού του κέρδους είναι 50% τότε απορώ να δω πως θα βγάλει κέρδη. Το πρόβλημα της εταιρίας είναι ότι για να πάρει τις μεγάλες δουλειές κάνει πολύ μεγάλες προσφορές και έτσι απλά φτιάχνει brand name, δίχως όμως να μπορεί να εμφανίσει ουσιαστικά κέρδη ... γιατί 50 και 150 χιλ ευρώ δεν νοούνται ως κέρδη.

      Διαγραφή
    13. Καλα ειναι για αρχη μετα απο τοσα χρονια ζημιών. Το θεμα ειναι οτι εσεις λετε δεν θα βφαλει κέρδη και εγω λεω θα βγαλει. Και συγκεκριμενα νούμερα.

      Διαγραφή
    14. Να διαβάζετε καλά ... γράφω ...

      1) Με 9 - 10 εκατ. ευρώ πωλήσεις η εταιρία δεν μπορεί να πάει πουθενά. Περιμένει να πάρει κανένα έργο απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μηδενίσει τις ζημιές της.

      2) Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο θα ανεβάσει πωλήσεις ο ΔΡΟΜΕΑΣ. Στην Ελλάδα κάνει πωλήσεις μόλις 4,8 εκατ όταν το 2008 έκανε πάνω απο 15.

      Που διαφωνείτε???
      Αν ανεβάσει πωλήσεις ... ας πούμε 15εκατ και άνω τότε θα αλλάξουν τα πράγματα και θα βγάλει κέρδη.

      Διαγραφή
    15. Απάντησα στο: "Εγώ να γυρίζει σε κερδοφόρες χρήσεις ο Δρομέας δεν το βλέπω ..."

      Διαγραφή
    16. Ναι .. γιατί εγώ βλέπω ότι μάλλον κάποιο έργο παραδόθηκε εντός του 2016 και έτσι εμφανίστηκε ο κύκλος εργασιών αυξημένος στα 13 εκατ.αντί για 9 με 10, που είναι ο συνηθισμένος.
      Εσείς βέβαια παίζεται με τα χαρτιά ανοιχτά στο τραπέζι .... ενώ εγώ παίζω με κλειστά τα χαρτιά. Αντιλαμβάνεστε τι υπαινίσσομαι , έτσι???

      Για να δούμε ποιος θα κερδίσει στο έτος!!!
      Οι συμφωνίες είναι καλές να κλείνονται ... αρκεί να μην είναι σκοτωμένες.

      Διαγραφή
    17. για να ανεβουν λιγο οι μεικερς προς τα πανω, για να κανουν λιγο τους ηρωες. υπαρχουν καμια 300αρα ξεχασμενη απτα παλια 0,5 για κατακεφαλα.

      Διαγραφή
  47. Καλημέρα και καλή εβδομάδα και χαιρετισμούς στο κύριο Χίπη, με του οποίου το σχόλιο περί αυτοκρατορικής επανεμφάνισης του κύριου Τάκη συμφωνώ απολύτως.

    Ειλικρινά ευχαριστώ για τις γνώσεις σας και το χρόνο που αφιερώνετε για να μας τις μεταλαμπαδεύσετε κύριε Τάκη.

    Κύριε Τάκη, προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω για το προφίλ σας στη πραγματική ζωή. Αναφέρατε το Μητσοτάκη το πρεσβύτερο και την άνοδο του ΧΑΑ τότε, οπότε θα υποθέσω ότι είστε 50+. Με αυτή την υπόθεση, θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας τη σύσταση του χαρτοφυλακίου σας γενικά (π.χ. ποσοστά σε διάφορα asset classes (Greek stocks, international stocks, bonds, precious metals, etc + percentage of net worth) και πώς αυτή έχει μεταβληθεί σε βάθος χρόνου. Προσωπικά θα την έβρισκα ιδιαίτερα διδακτική ως 31αρης.

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κ. Τάκη! Υγεία σε όλους (και καλά μπάνια :)
      κ. Μιχάλη, ο οικοδεσπότης για να θυμάται βραζιλία 74 είναι αρκετά παλιός, όμως καλύτερα να υπάρχει μυστήριο...
      Θα θελα να ρωτήσω μια γνώμη για το ομολογο τενεργ, τι λέτε αντί προθεσμιακής (ή χαα
      σε 5ετία);
      Ευχαριστώ -Φελαινί.

      Διαγραφή
  48. Κύριε Τάκη εξαιρετική δουλειά, τεκμηριωμένες και τσεκουράτες απαντήσεις. Μακάρι να μπορέσετε να διαφωτίσετε με τον δικό σας μοναδικό τρόπο την περίπτωση της ΦΦΓΚΡΠ. Εμφανίζει αύξηση καθαρών κερδών και μένει στάσιμη στο ταμπλό. Μέρισμα δεν δίνει, διατείνονται ότι κάνουν επενδύσεις. Τι γίνεται κατά τη γνώμη σας τελικά και με τις ταμειακές ροές της και με το όραμα των ηγετών της; Γιατί είναι η μόνη μετοχή του 25αρη που έχει υποαποδώσει του ΓΔ; Καλό σας βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαντάζομαι, αντιλαμβάνεστε τι μου ζητάτε. Να σχολιάσω ια πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και απο πίσω έχουν οι Κουτσολιούτσοι συμβουλάτορες μεγάλους οίκους. Φιντέλιτες , Μοργκαν Στανλέους και ούτε και εγώ ξέρω ποιους ...

      Θα έχετε παρατηρήσει ότι αποφεύγω να σχολιάζω Follie ... έχω γράψει μόνο παλαιότερα ότι δεν εισπράττει, άρα ή δεν έχει κέρδη όσα εμφανίζει ή δεν μπορεί να εισπράξει. Χαίρομαι που ένα μικρό μέρος της αγοράς μας το έχει αντιληφθεί .... αυτό σημαίνει ότι κάποιους έχω αφυπνίσει.

      Τέλος πάντων θα γράψω δύο κουβεντούλες για Follie και ο Θεός βοηθός. Εδώ γράψαμε μερικά πραγματάκια για Δρομέα και μου την έπεσαν τα μπροκεράκια του, αν αρχίζω να γράφω για Follie τι θα γίνει??

      Θα σας κάνω το χατίρι για πρώτη και τελευταία φορά .... αργότερα λοιπόν Follie.

      Διαγραφή
    2. Δεν είμαι brokeraki του Δρομέα κύριε. Μέτοχος είμαι πρόσφατα αγορασμένος στο 0.15€ μετά από μελέτη. Και δεν πρόκειται να δώσω τα χαρτιά μου σε κάτι το οποίο πιστεύω ότι σε 1- με 2 χρόνια το πολύ θα μου επιστρέψει το κεφάλαιο μου επι 8 φορές.

      Διαγραφή
    3. Για Αιθιοπία απο που γνωρίζετε, ΚΥΡΙΕ???
      Από που???

      Διαγραφή
    4. Αν μελετούσατε και εσείς τις οικονομικές καταστάσεις τότε θα γνωρίζατε.

      Διαγραφή
    5. Αυτή είναι η τελευταία ...

      https://www.dromeas.gr/pdf/news/170427/ANNUAL_FINANCIAL_REPORT_DROMEAS_31.12.2016_GR.pdf

      Μπορείτε να μου υποδείξετε σε ποιά σελίδα αναφέρει η διοίκηση για Αιθιοπία?? Μπορεί να μου ξέφυγε ....

      Διαγραφή
    6. Οικονομική έκθεση 6ος 2016. Σελίδα 15. Εκεί έγραφε και για Bisley που επιβεβαιώθηκε 6 μήνες μετά. Είπαμε κύριε. Μελέτησα αρκετά πριν μπω. Πήγα απο το 2007 (προ κρίσης) μέχρι την τελευταία χρήση.

      https://www.dromeas.gr/pdf/Economical/1st_Half_2016.pdf

      Διαγραφή
    7. Την Bisley την γνωρίζω πολύ καλά ως εταιρία χρόνια τώρα. Για Αιθιοπία υποθέτω ότι θα υπάρξει αντίστοιχου βάρους δουλειά. Και μιλάμε για παρθένα αγορά που ουδείς ακουμπάει. Οταν όμως έχεις επιχείρηση παίρνεις και το ρίσκο. Επιχείρηση χωρίς ρίσκα δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
    8. Ά μάλιστα και απο μια λέξη (Αιθιοπία) βγάλατε συμπεράσματα. Δηλαδή το project είναι να πουλάμε γραφεία στους Αιθίοπες και απο εκεί θα ανεβάσει τζίρο η εταιρία. Τέλος πάντων. Εσείς τα ξέρετε καλύτερα απο εμένα καθώς είστε μέτοχος, ενώ ο Τάκαρος δεν ξέρει την τύφλα του.

      ΆΣΧΕΤΟ
      Όμως τι διαβάζω στο 6μηνο ...

      ο κύκλος εργασιών του τρέχοντος έτους στηρίζεται κύρια στην εκτέλεση του έργου της Ευρωπαϊκής επιτροπής το οποίο και εξελίχθηκε στο Α ́ εξάμηνο με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς και στο νέο έργο που ανέλαβε η εταιρεία μας και ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο του 2016

      ΑΡΑ είμαστε ακόμη σε κύκλο εργασιών 9 με 10 και περιμένουμε τους Άγγλους να μας κάνουν τις πωλήσεις 13 με 14

      Διαγραφή
    9. Βλέπετε τον κύκλο εργασιών όπως σας βολεύει κύριε. Ο συλλογισμός όμως είναι λάθος. Δηλαδή τι να κάνουμε?Να ακυρώσουμε μια δουλειά 30 εκατομμυρίων ώστε να είστε ευχαριστημένος με τα 9-10 εκατομμύρια εσείς??

      Δεν μας τα λέτε καλά και μάλλον άλλος είναι ο σκοπός σας.

      Θα επανέλθω με την δημοσιεύσει του 6μήνου η έτους 2017.

      Διαγραφή
    10. Πάντως για να κλείσουμε το θέμα ΔΡΟΜΕΑ για να πάει η μετοχη σε 1 με 2 χρόνια 8 με 9 φορές από το 0,15 τότε πρέπει να πιάσει το 1 ευρώ και να το ξεπεράσει.

      Εγώ ως Τάκαρος (σας το εύχομαι) σας λέω ότι τα νούμερα αυτά μπορεί να τα πιάσει η μετοχή ... αρκεί να ρίξουν οι market makers λεφτά στο χαρτί που θα βρουν απο κορόιδα που θα αγοράζουν στο 1 ευρω.
      Αυτό μπορεί να γίνει ... αυτό όμως που δεν μπορώ να δω είναι την εταιρία να βγάλει τόσα κέρδη ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την τιμή στο 1 ευρώ.

      Αν βγάζει 3 με 3,5 εκατ. μετά φόρων κέρδη και να είναι διατηρήσιμα τότε θα το δει το 1 ευρώ δίχως να είναι φούσκα το χαρτί.
      Όμως θα επιμείνω ... για να βγάλει τόσα κέρδη η εταιρία θα χρειαστεί και τη βοήθεια της Ελλάδος. Πρέπει να κάνει περισσότερες πωλήσεις στην Ελλάδα οπωσδήποτε. Με σκοτωμένες εργολαβίες στην Ευρώπη, απλώς κάνει καλό brand name.

      Διαγραφή
    11. Ναι ναι ... να επανέλθετε και να με κάνετε ντα ντα.

      Διαγραφή
    12. Τάκαρε καλημέρα.
      Απορώ με την υπομονή σου με τα μπροκεροτρόλ !
      Χαλάς την πιάτσα γιατί λές αλήθειες και ξεβρακώνεις.
      Με το που εμφανίστηκες σου την πέσανε.
      Κουράγιο.

      Διαγραφή
    13. Κε Τάκη, όπως έλεγα και παλαιότερα αυτά τα σχόλια και ερωτήσεις χωρίς υπογραφή, είναι πειρασμός για διαγραφή!! Καλώς ορίσατε και πάλι!

      Διαγραφή
    14. Όχι δεν διαγράφουμε κανέναν ... όλους τους σέβεται ένας Τάκαρος και όλοι κάτι έχουν να μάθουν απο ένα Τάκαρο ... έτσι πορευτήκαμε τόσα χρόνια μαζί και τελικά όλοι κερδίσαμε και απο κάτι.

      Διαγραφή
    15. Θα συμφωνήσω μαζί σας, και ο πειρασμός ας μείνει πειρασμός.

      Διαγραφή
    16. Γεια σε όλους.

      Κύριε Ανώνυμε το στέκι του Τάκη απαιτεί ευγένεια, δεν είναι φορουμ αλα καπιταλ.γρ που μαζεύει το κάθε βλακάκο. Γι αυτό άλλωστε έχει μαζέψει και εκλεκτή παρέα(να περιαυτολογήσω και λίγο).

      Από κει και πέρα, περί Δρομέα ( disclaimer: είμαι εγκλωβισμένος κάμποσο καιρό (2-3 χρόνια) και επιτέλους είμαι στα λεφτά μου τώρα (0.28, μετά από μουαγίεν στα ~0,12-0,13)).

      Περί Αιθιοπίας το μόνο που έχω δει είναι αυτό στο facebook : https://www.facebook.com/dromeasgreece/posts/1573253642718900
      Αξίζει έπαινο και μόνο η προσπάθεια, τώρα αν αποδόσει meaningful καρπούς θα δείξει.

      Η ανακοίνωση για τη συνεργασία με τη Bisley εδώ : http://www.capital.gr/epixeiriseis/3196564/dromeas-sumfonia-sunergasias-me-tin-bretaniki-bisley (χωρίς να λέει τιμές/περιθώρια κέρδους κλπ). Σημαντικό βήμα, μακάρι να πιάσει, αλλά αν κρίνουμε από τις συμφωνίες για ευρωπαϊκή ένωση/γερμανικό στρατό, έχει κακό προηγούμενο από άποψη περιθωρίων κέρδους.

      Ο πρόεδρος παπαπαναγιώτου μέχρι πρότινος άρμεγε την εταιρεία 120000 ευρώ (αν θυμάμαι καλά) το χρόνο και καλά λόγω παραχώρησης δικαιωμάτων χρήσης πνευματικής ιδιοκτησίας του προέδρου (σχέδια επίπλων/πατέντες κλπ). Ζημιές ο δρομέας, στη τσέπη του βασικού μετόχου ο παράς βρέξει χιονίσει. Από εκεί συμπεραίνε κάποιος ότι ο βασικός μέτοχος δε σέβεται ιδιαίτερα τη μαρίδα.

      Μια άλλη παράμετρος, ενδεχομένως σημαντική, είναι ότι ο δρομέας, επιτέλους, κάνει στροφή και προς το φθηνό έπιπλο αλά ικέα, για μαζική χρήση. Δείτε εδώ : http://eshop.dromeas.gr/44-%CE%AD%CF%80%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC

      Αν πιάσει τμήμα της αγοράς αυτής, τότε μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες.

      Κατά τη γνώμη μου το χαρτί μπορεί να γίνει turn around story, αλλά θα πρέπει και ο παπαπαναγιωτου να σοβαρευτεί, το οποίο το αμφιβάλλω.

      Διαγραφή
    17. "Εγώ ως Τάκαρος (σας το εύχομαι) σας λέω ότι τα νούμερα αυτά μπορεί να τα πιάσει η μετοχή ... αρκεί να ρίξουν οι market makers λεφτά στο χαρτί που θα βρουν απο κορόιδα που θα αγοράζουν στο 1 ευρω.
      Αυτό μπορεί να γίνει ... αυτό όμως που δεν μπορώ να δω είναι την εταιρία να βγάλει τόσα κέρδη ώστε να μπορεί να δικαιολογήσει την τιμή στο 1 ευρώ".

      ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας πρόταση.

      Η οποία μπορεί να ταιριάξει και σε ένα σωρό εταιρείες βαμπιρ (ΦΡΙΓΟ, ΑΒΕ, ΛΙΒΑΝ, ΣΑΤΟΚ, ΒΟΣΥΣ, ΑΤΤ κλπ) που κάποιοι μπαίνουν χωρίς να ελέγξουν λογιστικές καταστάσεις και παρατηρήσεις ορκωτών επειδή τάχα έχουν ισχυρό βασικό μέτοχο. Η φράση ταιριάζει επίσης και στις καλούτσικες εταιρείες όπου πολλοί είδαν φως και μπήκαν αργά, σε αυξημένες τιμές, επειδή τις ανέφερε ο mikromexos* (ΚΑΜΠΑ, ΚΛΜ, ΕΛΤΟΝ, ΠΡΟΦ, ΛΥΚ και εσχάτως ΒΙΟΣΚ!!! επειδή (λέει) μια θυγατρική παίρνει μικρά έργα αφαλάτωσης σε νησιά).

      "Μελετάτε τας γραφάς" έλεγε ο Κύριος. "Διαβάζουμε κριτικά" θα λέγαμε στην καθομιλουμένη.

      Ωστόσο μια απορία την έχω...που στην ευχή βρεθήκαν τόσα μετρητά στους μέχρι χθες άφραγκους και υποφέροντες μικροεπενδυτές? Οκ, οι κεφαλαιοποιήσεις ήσαν ασήμαντες και εύκολα 2πλασιάζουν αλλά όσο να πεις έτρεξε και χρήμα. Βρε μήπως κάτι ήξερε ο ΓΑΠ και όντως "λεφτά υπάρχουν?"


      * για λόγους εντιμότητος ωστόσο πρέπει να αναφέρω ότι το site κάνει προσπάθεια να αναδείξει και κάποιες υπερβολές όπως πχ στις ιχθυοκαλλιέργειες όπου επισημαίνει τα τεράστια χρέη που θα αποκτήσει μαζί με τις εταιρείες ο αγοραστής (όποτε βρεθεί) αλλά και στις υπερχρεωμένες του ομίλου Στασινο.

      Διαγραφή
    18. Κυριε Τακη ανυπομονώ να ξεκινησει η 3η αξιολογηση, εκει που βρισκεται ολο το πελατολογιο των Τσιπροκαμμενων. Εκει θα πεσει πολυ γελιο. Εκει θα χασουν αλλες 5-6 μοναδες...
      Κατα τα αλλα μεχρι τωρα υπαρχει ηρεμια, προσπαθουμε να βρουμε ευκαιριες αλλα οι προσφορες ειναι αρκετα ψηλα. Προσθεσα χτες κ την ασκο στο χαρτοφυλλακιο μου και ψαχνω για αλλη 1 (ισως κ 2) που να αξιζει τα λεφτα της.
      Οσο για τον φιλο με τον δρομεα οσο και να προσπαθεις γνωμη δεν αλλαζεις σε κανεναν μας. Χαλαμε κ πολυτιμα ποστ για το τιποτα ενω θα μπορουσαμε να διαβασουμε καποια καλη αναλυση απο τον Τακαρο. Εντελως φιλικα...
      Αυτο που ειπε προχτες ο Τακαρος περι εποχης ''Ψηλου'' δεν το αφησα να πεσει κ το εψαξα και τοτε το χρηματιστηριο απο τις 250 μοναδες περιπου εφτασε περιπου στις 1500-1560. Σαν να λεμε τωρα οτι απο τις 800 θα φτασει 3000. Μακαρι γιατι τοτε θα μιλαμε για τιμες χ 4

      Διαγραφή
    19. Εγώ για Follie εχω πολλές ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά ... ποτέ μου δεν έχω αγοράσει, ούτε θα αγοράσω. Ο λόγος απλός ... φοβάμαι μην ποτέ δικαιωθώ και σκάσει η φούσκα βρίσκοντας εμένα αγορασμένο ... οπότε η ξεφτίλα θα είναι τεράστια.

      Θα επανέλθω με νούμερα ... αλλά σας δει ο κύριος gerry κάτι ...
      Το 2013 πούλησε η Follie τα ΚΑΕ και εισέπραξε 400 εκατ. ευρώ και έδωσε μαζί και τον τραπεζικό δανεισμό των ΚΑΕ.
      Το 2013 λοιπόν οι συνολικές υποχρεώσεις του ομίλου Follie έπεσαν στα 388 εκατ. ευρώ, απο 990 εκατ. το 2012. Ο τραπεζικός δανεισμο έπεσε στα 388 απο 990 .... και το ταμείο της Follie γέμισε με 251 εκατ απο 126 εκατ. το 20012.
      Επρόκειτο για μια τέλεια πώληση ...

      Τα αποθέματα του ομίλου το 2013 έκλεισαν στα 254 εκατ απο 355 εκατ. το 2013. Όλα καλά και όλα ωραία αφού πουλήθηκαν τα ΚΑΕ.

      Όμως εδώ φαίνεται με την πώληση των ΚΑΕ μια ζημιά στα αποθέματα.
      https://prnt.sc/fx3rhc

      Τα ίδια κεφάλαια του ομίλου ΑΝΟΔΙΚΑ 804 εκατ (2012), 1160(2013) , 1334 9(2014)
      ενώ τα ίδια κεφάλαια της μητρικής 561 (2013) 500 εκατ(2014)

      Αυτά .... θα έρθω με νούμερα ... εγώ πιστεύω ότι ο όμιλος είναι υπερ τιμολογημένος και ο Ισολογισμός του υπερ μοχλευμενος.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Μιχάλη Π. σας επιστρέφω του χαρακτηρισμούς καθώς δεν έβρισα κανέναν.

      Διαγραφή
    21. Ρε μανουρα με τον επενδυτή της κολλαντζας. Ενταξει μας ταπες, αμετε παρακατω τωρανες. Μιλαμε για Το χαρτι της πουστιας, από τα αδελφια Παν Παν σε μονιμη κοντρα, τον προεδρο πουσπαγε πακετα μεχρι και τα 0,6 πριν μερικα χρονια. Μποχα καιδυσωδια.. μεχρι ανθρωπος της αγορας εφυγε απτην στενοχωρεια και το μπλέξιμο μαζι τους.

      Διαγραφή
    22. Απο καρδιά, στα καλά καθούμενα, ο καψερός και ήταν πολύ καλό παιδί ...

      Διαγραφή
    23. Ανώνυμος18 Ιουλίου 2017 - 2:09 μ.μ.

      Πρέπει να κουβαλάτε πολλά κόμπλεξ. Περαστικά σας.

      Διαγραφή
    24. Σε κάθε περίπτωση εκεί που έχω αγοράσει η πιθανότητα να χάσω χρήματα είναι μηδενική.

      Και όπως προείπα θα επανέλθω με τα αποτελέσματα του 17.

      Διαγραφή
    25. Μα εμείς δεν θέλουμε να χάσετε χρήματα. Και γιατί να επανέλθετε με τα αποτελέσματα του 17??? Για να μου την πείτε αν δικαιωθείτε .... ενώ ξαφανιζόλ αν δικαιωθώ και παραμείνει ο κύκλος εργασιών στα 13 με 14??

      Ο Τάκαρος θέλει να πάρετε ένα nick και να συμμετέχετε ενεργά στους διαλόγους και στις γκουρουδιές ... αλλιώς να σωπάσετε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.
      Πάρτε nick και ελάτε να συμμετάσχετε. Δεν φαντάζομαι ότι όλη η σκοτούρα σας ότι είναι ΜΟΝΟ ο ΔΡΟΜΕΑΣ και πως ξαφνικά τον ανακαλύψατε και βρήκατε την αναφορά στη λέξη ΑΙΘΙΟΠΙΑ στο 6μηνο του 2016 και αυτό ήταν ??

      Άρα αν έχετε ψάξει όπως λέτε ... έχετε πολλά να προσφέρετε και όχι μόνο για το ΔΡΟΜΕΑ και τα ανοίγματα του στην Αιθιοπία ...
      Πάρτε nick και ελάτε γράψτε μας, ότι γουστάρετε. Διαφορετικά να μην επανέλθετε ποτέ.

      Διαγραφή
    26. Προτείνω να πάρετε το nick ... ΔΡΟΜΕΑΣ. Δεν ξέρω , εσείς τι λέτε??

      Διαγραφή
    27. Καλώς. Φυσικά και δεν με ενδιαφέρει μόνο ο Δρομέας. Με ενδιαφέρει και Η ΔΕΗ όπως και εσάς αλλά εκεί θα μπω μόνο αν μου κάνει την χάρη μια κεφαλαιοποίηση περί τα 350 εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    28. Πολύ ωραία κύριε Δρομέα ... χαίρομαι. Εδώ να κάτσετε και να σχολιάζετε ότι σας γουστάρει .... ειδικά αν κάπου διαφωνείτε μαζί μου θέλω να μου το γράφετε.
      Είμαστε στη χρονική φάση που ψάαααχνουμε τις εταιρίες ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΑ.

      Διαγραφή
    29. 1,5 ευρώ με τέτοια αγορά το αποκλείω. Αν πάλι πάει 1,5 ευρώ και η αγορά ειναι σε αυτά τα επίπεδα, μόνο καλό δεν θα είναι.

      Στη φάση που είμαστε τώρα θέλει ο Τάκαρος βααααααθιά συσσώρευση τιμών ... σε αυτό το σενάριο έχω ποντάρει και κατώτερο τα 2,1 για ΔΕΗ. Μετά βλέπουμε ...

      Διαγραφή
    30. Μιας και μιλήσατε για άλευρα και ο Σαραντόπουλος μου αρέσει εδώ κάτω άλλα κομμάτια δεν βρίσκω εδώ και μήνες που τον παρακολουθώ.

      Διαγραφή
    31. σαραντόπυλος ,ναι η μετοχή ανοίγει μία φορά τον μήνα χα χα με 100 κομμάτια.Ούτε πωλητές ούτε αγοραστές κύριε δρομέα μου.Παρακολουθώ την πορεία του,το έχει ρίξει λίγο και στο real estate,τα ακίνητα του βέβαια στούς προβλήτες του ολπ αξιζουν πολλά ,στα αλευρα όμως τον έχει φάει ο ανταγωνισμος,άμα το χαα αρχίσει τα παιγνια,θα ξυπνήσει πιστεύω.ότι κυκλοφορουσε κάτω των 0,70 τα έχω μαζέψει

      Διαγραφή

    32. Καί μιά και τον έφερε η κουβέντα εμπλούτισα την συλλογή μου με άλλα 1620 κομμάτια στο 0.67.Φαντάζομαι τι θα μονολογεί ο κύριος Τάκης Τζάμπα γράφω εδώ μέσα,πάλι κολλάντζες αγοράζουν ,ρε μυαλό δεν βάζουν.

      Διαγραφή
  49. Κυριε Τακη
    αρκετα αργα,η και νωρις σας ανακαλυψα και εγω αφου απντου διαβαζω για την αξια σας.
    Επειδη ειμαι εγκλωβισμενος στην ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ -μην φανταστειτε πολλες χιλ.μτχ.-αλλα δεν μου αρεσει και να χανω,μπορειτε να με διαφωτισετε αν η ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ειναι ενα χαρτι στο οποιο αξιζει να παραμεινεις και να κερδισεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας το κρύβω ότι με το που μου γράψατε για ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ περίμενα πω θα έχει μηδενίσει τα ίδια ... βλέπετε έχω να την τσεκάρω απο το μακρινό 2012, όταν κατέρρεε γράφοντας τρελές ζημιές .... τότε είχα διαγράψει ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ και λάτρεψα ΚΡΙΚΡΙα που τα πομπάριζα ο αθεόφοβος.

      Δώστε μου λίγο χρόνο να τσεκάρω ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ. Αρχικά σας λέω ότι εξακολουθεί να μην μου αρέσει που έχει κυκλοφορούν ενεργητικό χαμηλότερα των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων και ταμείο ψιχουλα σε σχέση με τα δάνεια των 20 εκατ. που είναι αρκετά υψηλα.

      Όμως θέλω λίγο χρόνο να την ψάξω ...

      Διαγραφή
    2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
      περιμενω

      Διαγραφή
    3. ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ
      Η εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος είναι ελλειμματική και καλύπτει μόνο το 1/3 των αναγκών της χώρα και έτσι πρέπει η Ελλάδα να πραγματοποιεί μεγάλες εισαγωγές γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.
      Να λοιπόν ένα project πάνω στο οποίο θα μπορούσε να δουλέψει η Ελλάδα ... να δώσει κίνητρα στους Έλληνες να παράγουν γάλα!!! Αλλά που Μυαλό .... εμείς διαβουλευόμαστε και αξιολογούμαστε για να πάρουμε τα δανεικά και αγύριστα.
      Άρα το πεδίο ανάπτυξης για την ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ είναι απεριόριστο ...

      Στο θέμα μας ... προσοχή στις περιπτώσεις σαν την Εβροφάρμα, επειδή εκτρέφουν και ζώα ... να προσέχουν οι επενδυτές να μην λαμβάνουν υπόψη τις επιμετρήσεις με τις οποίες μπορούν τέτοιες εταιρίες, όπως και οι ιχθυοκαλλιέργειες να εμφανίσουν όσα κέρδη γουστάρουν.
      Το 2016 εμφάνισε προ φόρων κέρδη 907 χιλιάδες ευρώ ενώ επιμέτρησε την εύλογη αξία των βιολογικών προιόντων με + 186 χιλιάδες ευρώ. Ενώ πέρσι με - 351 χιλιάδες.

      ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ πιθανό turn around story??
      Θέλει πολύ δουλειά ακόμη και όχι απλά να περάσει η εταιρία σε κερδοφορία. Απο το 2013 γίνεται μια προσπάθεια απο την εταιρία να περιορίσει τα κόστη και να μην διανέμει γάλα στις απομακρυσμένες περιοχές. Έτσι κατάφερε να βελτιώσει ελαφρώς τα περιθώρια μεικτού κέρδους στο 22% με 25%, όταν ήταν κάτω απο 20%.

      Τα EBITDA τα τελευταία 3 χρόνια κινούνται πέριξ των 3,5 εκατ. ευρώ με τις αποσβέσεις γύρω απο 1,5 εκατ και τα χρηματοοικονομικά έξοδα στο 1 εκατ. ευρώ .... η εταιρία εμφανίζει κέρδη προ φόρων περίπου 1 εκατ ευρώ. Έτσι τα τελευταία 2 χρόνια έχει γυρίσει σε κερδοφορίες
      Το 2016 καθαρά κέρδη 412 χιλιάδες ευρώ (0,03 ευρώ ανά μετοχή) ... το 2015 527 χιλιάδες ευρώ (0,039 ευρώ ανά μετοχή)

      Η τιμή στο ταμπλό 0,4 ευρώ θεωρείται απαιτητική επειδή ...
      1) Η μετοχή δια πραγματεύεται με P/Ε μεταξύ 10 με 13 , ενώ ταυτόχρονα δεν διανέμονται μερίσματα και η χρηματοοικονομική εικόνα (βλέπε 2) του ομίλου δείχνει ανίσχυρη.

      2) Με ταμείο μόλις 152 χιλιάδες ευρω και συνολικές υποχρεώσεις 33,5 εκατ. ευρώ ... σου προκαλεί τρόμο.
      Ρευστότητα = 0,97 (δηλαδή το κυκλοφορούν ενεργητικό είναι λιγότερο απο τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις)

      Ειδική ρευστότητα δηλαδή (Κυκλοφορούν - Ταμείο)/Βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις = 0,75

      Και τέλος Συντελεστής μόχλευσης στο 66,5% ... όσο πιο κοντά στο 100% είναι αυτός ο δείκτης τόσο πιο σίγουρο είναι ότι η εταιρία χρεοκοπεί, αφού τα ίδια κεφάλαια σε σχέση με τα δάνεια είναι μηδενικά.

      Χρηματοοικονομικά λοιπόν η εταιρία ΔΕΝ είναι θωρακισμένη ... χρειάζεται να πέσει cash στην εταιρία ή τέλος πάντων να αρχίζει να βγάζει ουσιαστικά κέρδη.

      Λογιστική αξία 10,2 εκατ ευρώ δηλαδή 0,75 ευρώ ανά μετοχή .... όμως έχουν υπολογιστεί βιολογικά περιουσιακά στοιχεία 3,29 εκατ. ευρώ πράγμα άγνωστο αν είναι έτσι (τέτοια κόλπα κάνουν ευκολότερα οι ιχθυοκαλλιέργειες) ... αφαιρέσω τα βιολογικά περιουσιακά στοιχεία τότε η λογιστική αξία πέφτει στα 0,51 ευρω.

      Σήμερα θα έλεγα συνοπτικά .... πως η εταιρία, ΜΑΛΛΟΝ, τα αξίζει τα λεφτά της στα 0,4 ευρώ, αρκεί να την αναλάμβανε κάποιος με cash και να πάει να την αναπτύξει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι όπως είναι σήμερα ... υπάρχει ο κίνδυνος στην πρώτη δυσκολία να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ....

      Διαγραφή
    4. Και μην μου αρχίζετε να μου γράφετε για ζημιές 350 χιλιάδων λόγω Μαρινόπουλου ... όπως μου γράφατε στον Παπουτσάνη. Οι σωστές διοικήσεις φροντίζουν να παίρνουν τις απαραίτητες προβλέψεις και να έχουν κάνει τις απομειώσεις που χρειάζεται στους ισολογισμούς τους.

      Διαγραφή
    5. Βέβαια είχαν πάρει πρόβλεψη για τις 350 χιλιάδες ... άρα όλοι ήξεραν για το φέσι που ερχόταν. Έπρεπε να είχαν πάρει πρόβλεψη όλο το ποσόν (και τα 700) και να του κόψουν την πίστωση.

      Διαγραφή
    6. Πως υπολογίζετε τον συντελεστής μόχλευσης 66,5% κ. Τάκη, σαν δείκτης έχει κι άλλο όνομα;
      Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    7. συντελεστής μόχλευσης = (Τραπεζικός δανεισμός - Ταμείο) / (ίδια κεφάλαια + τραπεζικός δανεισμός - ταμείο)
      Στο 66,5% είναι πολύ ψηλά ... πρέπει να κτυπήσουν καμπανάκια στη διοίκηση.

      Βέβαια απο το 2013 έχει πτωτικές τάσεις ... 70,48%(2013), 70,81%(2014) , 68,37%(2015) , 66,5%(2016)

      Διαγραφή
  50. Δεν υπάρχει παραπονεμένος σε αυτή την ανάρτηση! Πραγματικά μας καλύψατε σε πολλά θέματα, η επανεμφάνιση μας γέμισε χαρά (εν τω μεταξύ είχαμε "φορτωθεί" τους αγαπητούς ΗΙΡΡΥ κ Lorac.) Ευχαριστώ, το εκτιμώ ιδιαιτέρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Αγορές 20 δισ. ευρώ μέσω internet στην 7ετία………

    Εμείς εδώ βαράμε τον κόσμο που θέλει να ψωνίσει.
    Κύριε Τάκη πες τε μας την γνώμη σας για αυτό το κοινωνικοοικονομικό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Με βάση τα στοιχεία, τα οποία δημοσιεύει ο ΛΑΓΗΕ σχετικά με την ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΠΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, προκύπτει πως ο Μάιος, όσον αφορά τα αιολικά ήταν ένας πολύ δυνατός μήνας (capacity factor 25.81%). Έτσι αντισταθμίζει τον πολύ κακό Απρίλιο (17,09%), και το δίμηνο 3-4/2017 έρχεται συνολικά ως καλύτερο από το αντίστοιχο περσινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Follie
    είναι άξιο απορίας πως γίνεται μια πολυεθνική που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες και κάνει πωλήσεις 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ με EBITDA στα 291 εκατ. και καθαρά κέρδη 222 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο ομίλου) να μην δίνει μερίσματα στους μετόχους της??

    Τα νούμερα είναι αδίστακτα ... δείχνουν ότι ο όμιλος δεν εισπράττει τα κέρδη του.
    Αθροιστικά απο το 2005 (πριν ακόμη πάρει τα ΚΑΕ)
    Καθαρά κέρδη συνολικά = 1,316 δισεκατομ
    Αποσβέσεις = 236 εκατ. ευρώ.
    Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισεκατ. ευρώ.

    Όμως συνολικές χρηματοροές = 502 εκατ. ευρώ!!!! Που είναι το 1 δις οεοοοοο???

    ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ του ομίλου ... ή αν θέλετε , πολιτική του ομίλου, ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΩ , μοχλεύω τα ίδια κεφάλαια μου και προχωρώ.

    Το 2013 η Follie πουλάει τα ΚΑΕ και σφίζει απο ΥΓΕΙΑ.
    Ταμείο 251 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 328 εκατ
    Δάνεια 222 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 434 εκατ
    Αποθέματα 254 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 585 εκατ
    Απαιτήσεις 518 εκατ. ευρώ ----> σήμερα 868 εκατ

    Αύξηση απο το 2013 στα αποθέματα+Απαιτήσεις 681 εκατ. ευρώ
    Να το 1 δισεκατ που μας λείπει.

    Πάμε πάλι υπολογισμούς ...
    Αθροιστικά απο το 2013 (τα 3 τελευταία χρόνια δηλαδή)
    Καθαρά κέρδη συνολικά = 546 εκατομ
    Αποσβέσεις = 76 εκατ. ευρώ.
    Θα έπρεπε λοιπόν οι λειτουργικές χρηματοροές του ομίλου να έχουν εισπράξει τουλάχιστον 620 εκατ. ευρώ.

    Όμως συνολικές χρηματοροές = 254 εκατ. ευρώ!!!!
    Εισέπραξε 366 εκατ. ευρώ λιγότερα από όσα θα έπρεπε.

    Είναι βέβαιο ότι οι Ισολογισμοί της Follie είναι μοχλευμένοι και περιέχουν ρίσκο. Καμιά σχέση η λογική της διοίκηση Κουτσουλιούτσο με λογικές τύπου Γεράρδου, Βακάκη - όπου αναπτύσσονται με ίδια κεφάλαια και όταν cashάρουν.

    Σήμερα ο όμιλος έχει ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή 3,32 ευρώ ... αλλά στην πραγματικότητα τα μισά εισπράττει και τα ίδια κεφάλαια είναι στα 27,65 ευρώ ανά μετοχή

    Αν λοιπόν τα καθαρά κέρδη είναι πραγματικά και αν δεν περιλαμβάνουν απομειώσεις που είναι κρυμμένες τότε η μετοχή θα ήταν τσάμπα (αν φυσικά εισπράττονται τα κέρδη) και θα έπρεπε ήδη η μετοχή να είχε φλερτάρει με τα 50 ευρώ.
    Με 328 εκατ. ευρώ ταμείο και με συνολικές υποχρεώσεις 695 εκατ. ευρώ ο όμιλος είναι πλέον θωρακισμένος και όχι όπως το 2012 όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα. Όμως πούλησε πολύ καλά τα ΚΑΕ και όλα έφτιαξαν. Τα θέμα είναι να δούμε την εταιρία να εισπράττει κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κύριε Τάκη καλησπέρα σας , αν βρείτε λίγο χρόνο θα ήθελα τη γνώμη σας για το μυτιληναιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κύριε Τάκη πως βλέπετε την χθεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ περί υπογραφής MOU με την Κινεζική τράπεζα Ανάπτυξης?Γιατί εγώ έχω αντιληφθεί ότι στην Ευρώπη δεν βλέπουν με πολύ καλό μάτι τους Κινέζους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τάκη εν μου απαντήσατε. Διαβαστε και το παρακατω και απαντάτε ολοκληρωμενα:Τις πιθανές επιπτώσεις στη ΔΕΗ και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, από την εφαρμογή της νέας περιβαλλοντικής κοινοτικής νομοθεσίας, έθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη.

      Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, η νέα νομοθεσία θέτει νέα, αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές αερίων ρύπων από τις μεγάλες μονάδες καύσης, όπως οι λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα στη ΔΕΗ, η οποία πρέπει να κάνει σημαντικές επενδύσεις για να προσαρμοστεί στη νέα περιβαλλοντική νομοθεσία της ΕΕ.

      Επιπλέον, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, καθώς τα νέα ευρωπαϊκά όρια εκπομπών ρύπων βγάζουν εκτός προδιαγραφών σημαντικές λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, μπορεί να ανακύψουν προβλήματα και να επηρεαστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα.

      Ο κ. Χατζηδάκης ρωτά αν η κυβέρνηση και η ΔΕΗ έχουν εκπονήσει σχέδιο για να αντιμετωπισθούν τα νέα δεδομένα, ενώ ζητά επίσης να πληροφορηθεί την εκτίμηση του κόστους των επενδύσεων που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια για την αναβάθμιση των λιγνιτικών μονάδων και αν η ΔΕΗ έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις.

      Διαγραφή
    2. Στην Ευρώπη είναι σίγουρο ότι δεν θέλουν με τίποτα οι Κινέζοι να τα πάρουν όλα στην Ελλάδα .... αυτό το έχω για καλό.

      Για τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν θα έρθει η επόμενη κυβέρνηση .... διότι αυτοί είναι τελειωμένοι.
      Η ΔΕΗ πρέπει να γίνει μια ευρωπαική σύγχρονη εταιρεία και όχι κυβερνητικό τσιφλικάδικο ... άρα θεωρώ δεδομένα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα πάρει κεφάλια. Ή η ΔΕΗ θα βουλιάξει ή θα γίνει νέος ΟΤΕ ... μην ξεχνάμε και το Silchester που έχει ένα μεγάλο ποσοστό.

      Θεωρώ ότι ακόμη έχουμε χρόνο. ΣΠΕΥΔΟΥΜΕ ΒΡΑΔΕΩΣ!! Σύριζα είναι και θα περάσει.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστω κυριε Τάκη. Εγραψα για την υπογραφή του MOU με τους Κινέζους γιατι το θεωρω ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Επομένως βλέπω εμπλοκή στο θεμα στο κοντινό μελλον.

      Διαγραφή
    4. Ως προς την χρηματιστηριακή συμπεριφορά

      Πέσε μωρή...τίποτα το ζώον...πέσε μωρή...τίποτα η ΔΕΗ.

      Το είπαμε και την προηγούμενη φορά....η μόνη, η ΜΟΝΗ περίπτωση για να πέσει στα 1,70-1,60 είναι θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους ή πόλεμος εδώ κοντά (βαλκάνια).
      Κάτι που απευχόμαστε όλοι οι λογικοί καθώς σ΄αυτήν την περίπτωση τα πάντα όλα θα επηρεαστούν και περισσότερο τα μικρά...που όσα ανοίξουν θα χάσουν πάνω από 50% αλλά τα περισσότερα τα περισσότερα θα μένουν νεκροζώντανα-ζόμπι-με απόσταση bit ask πάνω από 20% για λίγα κομμάτια (εννοείται δεν αναφέρομαι στα διαμαντάκια τύπου ΦΛΕΞΟ).

      Ευτυχώς όμως ΔΕΝ θα συμβεί το ακραίο. Γιατί? Διότι κανείς στη γειτονιά μας δεν κερδίζει κάτι από αυτό.

      Ως προς την εταιρεία. Σκέφτομαι απλά. Follow the money. Δηλαδή εάν βρεθεί Κινέζος αγοραστής ο Σόιμπλε θα αρνηθεί να πουλήσει το μερτικό του από το ΤΑΙΠΕΔ? Θα αποποιηθεί το ρευστό που θα μειώσει το χρέος μας προς την χώρα του γιατί δεν συμπαθεί τους σχιστομάτηδες? Δύσκολο να το πιστέψω.

      Ως προς της προοπτικές της εταιρείας. Το να κλείσουν και μερικές πεπαλαιωμένες μονάδες όπου λουφάρουν αρκετές εκατοντάδες τεμπέληδες συνδικαλιστές (όπως και στον ΑΗΣ του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου) δεν το βλέπω και τόσο κακό. Αν πουληθούν έστω και για λίγα χρήματα όπως ο ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακόμα καλύτερα. Η εταιρεία θα γίνει μικρότερη και αποτελεσματικότερη. Ωστόσο μια υπεύθυνη θέση του κ. Χατζηδάκη και της ΝΔ συνολικά σαν επόμενη κυβέρνηση θα ήταν να μας καταθέσουν και το δικό τους σχέδιο.

      Διαγραφή
    5. Το 2000 η κόρη μου πέρασε σε σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Το δρόμο καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών τον έκανα τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Φέτος στις διακοπές στη Ζάκυνθο επιτέλους τον είδα φτιαγμένο. Κάποια στιγμή όλα γίνονται. Ακόμα και στη χώρα του ποτέ.

      (ελπίζω εκτός απ΄την εξυγίανση και πώληση της ΔΕΗ να προλάβω να ζήσω και την ανάπλαση στο Ελληνικό)

      Διαγραφή
    6. Κύριοι Τάκαρος είπε ΣΠΕΥΔΕΙ ΒΡΑΔΕΩΣ τουτέστιν σε λίγε ημέρες αλλάζει ο μήνας. Σεπτέμβρης έρχεται , άρα μπορεί να αποκτήσει άλλο 1% με 1,5% της θέσης που θέλει τελικά να χτίσει .... τα πράγματα στη ΔΕΗ είναι ξεκάθαρα ή θα την μηδενίσουν (που δεν το θεωρώ πιθανό) ή θα έρθει η ώρα της αποκρατικοποίησης .... αργεί αλλά θα έρθει. Όλα στην Ελλάδα αργούν, κάποτε όμως έρχονται, όπως ήρθε και η πτώχευση και τα μνημόνια και οι κωλοτούμπες του Αλέξη του Τσεκεβάρα. Τα επίπεδα τα σημερινά δεν μου φαίνεται ότι με τις ειδήσεις που κυκλοφοράνε έχω να φοβηθώ τον μηδενισμό της τιμής ... τουναντίον. Άρα σύμφωνα με τα γραφάς μου, θα πάρω μερικά ακόμη κομμάτια κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβρη .... μετά τον Οκτώβριο πάλι.

      ΣΠΕΥΔΩ ΒΡΑΔΕΩΣ

      Διαγραφή
    7. Σας ευχομαι να σας βγει αυτη η σιγουριά κυριε Hippy. Και ας μην καταφέρω να αγοράσω εγω. Ποτε δεν ημουν ζηλιαρης με τα κέρδη αλλων.

      Διαγραφή
    8. Οπως επισης ποτε στα χρηματιστήρια δεν βιαζομουν σε μια μετοχή. Οτι και αν αυτη ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ εκανε. Και αν θελετε το πιστεύετε, παντα αγόραζα στις τιμες που ηθελα.

      Καλο σας βραδυ.

      Διαγραφή
    9. Εγώ κύριε Δρομέα βλέπω βαθύ πυθμένα στη ΔΕΗ και δεν ξέρω για πόσο θα κρατήσει αυτός. Μπορεί να κουράσει τους πάντες ... όμως αυτό βλέπω.
      Τώρα τι 2,3 τι 1,6 τι 3,2 αν κάποιος πιστεύει ότι θα δει τα 15 με 17 τουλάχιστον σε βάαααααααααααααθος χρόνου αυτά τα νούμερα έχουν μικρή σημασία.

      Η Γη με τη Σελήνη απέχουν τεράστια απόσταση ... σε σχέση όμως με το σύμπαν είναι δίπλα δίπλα , ίδια γειτονιά, ένα βηματάκι.
      Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε τον τρελοΤάκαρο.

      Διαγραφή
    10. Καλημέρα παιδιά συνοδοιπόροι του ΧΑΑ, καλημέρα κ. Δρομέα,

      δεν γνωριζόμαστε, συνεπώς δεν αμφισβητώ καθόλου πως έχετε επιτυχία σε μετοχές και σε τιμές. Χαίρομαι για εσάς. Να πω κάτι για την πάρτη μου. Γενικά είμαι καλοπροαίρετος κι ευγενικός αλλά έχω ένα θέμα, ένα κόλλημα, το εξής...Όταν εμφανίζεται κάποιος χρήστης και δίνει μια πτωτική γκουρουδιά σ΄ένα χαρτί πχ ΔΕΗ δίχως να λαμβάνει υπ΄όψιν του τον πόνο που δημιουργεί σε άλλους χρήστες που κατέχουν το χαρτί εκεί λοιπόν διαολίζομαι. Με καταλαμβάνει συναδελφική αλληλεγγύη. Πολύ περισσότερο όταν το κάνει ΧΩΡΙΣ να αιτιολογεί την άποψη του. Άσε που όταν δίνει και μια χαμηλή τιμή στόχο όπου θα αυτός θα αγοράσει (στο βάθος) υπονοεί ότι περίπου σ΄αυτήν την τιμή το χαρτί θα γυρίσει και θα κερδίσει έτσι δεν είναι? Αυτό με διαολίζει διπλά. Δηλαδή εγώ ο κατέχων είμαι μάπας ενώ αυτός είναι μάγκας και βλέπει μακριά. Φαντάζομαι πως κι εσείς κάπως έτσι θα αισθανόσαστε εάν έρχόταν κάποιος και έδινε μια χαμηλή τιμή στόχο πχ 0,14 (αναιτιολόγητα) για τον ΔΡΟΜΕΑ. Μας έτυχε προ 6μηνου εδώ στου Τάκαρου όταν εμφανίστηκε "αλεξιπτωτιστής" για να μας πει ότι ο Δρομέας θα χρεωκοπήσει ενώ η ΣΑΤΟ θα τριπλασιάσει με τις μετοχές περίπου στα ίδια (0,10). Πιστέψτε με, αντιδράσαμε όπως και τώρα με τη ΔΕΗ.

      Τα έβγαλα από μέσα μου κι ησύχασα. Για την ιστορία έχω μόλις 4% του χαρτοφυλακίου στην ΔΕΗ. Οι βασικές μετοχικές θέσεις παραμένουν ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ, ΑΣΤΑΚ, ΤΕΝΕΡΓ πατιναρισμένες απ΄τον χρόνο.

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα. ΕΥΑΠΣ, ΟΤΕ, ΑΣΤΑΚ, επιλογές εξαιρετικές που τις έχουμε συζητήσει αρκετά εδώ μέσα. Θα αναφέρω μια ένσταση για τη 4η. όχι οτι θα αλλάξει κάτι άμμεσα, αλλά καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας προς τα που κινούνται τα πράγματα.

      Σας βάζω αυτό το λινκ με ιδιαίτερη σημασία ποιός είναι ο γραφών και οι γενικότερες θέσεις του. Διαβάστε με προσοχή. Έχει σχέση και με αυτά που έγραψα για δεη+απε σε ένα μακρινό μέλλον.

      https://energytransition.org/2017/06/new-proposals-would-kill-solar-and-wind-in-eu/

      Διαγραφή
    12. Καλημέρα συναγωνιστή Hippy σε βρίσκω σωστό σε αυτά που αναφέρεις,
      επαυξάνω οτι ο σκοπός του νήματος είναι οι ανταλλαγές απόψεων και αν υπάρχουν προτάσεις να υποστηρίζονται - τώρα αν κάποιος βλέπει "κάτι" και πετάει την "φωτοβολίδα του" καλό θα ήταν να συμπλήρωνε και πως βλέπει την αγορά και αν είναι 'αχαρτος ή 'οχι - για να καταλάβουμε και το ειδκό βάρος της πρότασης του.

      Σε αυτήν τον κύκλο των αγορών μου αρέσει ο τομέας της ενέργειας, γι'αυτό και οι βασικές μου θέσεις πέρα απο την ΔΕΗ (που είναι η μικρότερη) είναι ΜΟΗ, ΑΝΕΜ, ΤΕΝΕΡΓ, ΜΥΤΙΛ.. και δεν πιστευώ οτι την ΔΕΗ θα την βρούμε εύκολα κάτω απο τα 200 φράγκα.
      Δεν είναι τυχαίο οτι συνέχεια βρέχει αρνητικές ειδήσεις και αυτή είναι βράχος - θα ταλαιπωρήσει - και θέλει υπομονή.

      Το έναυσμα για σοβαρές αγορές στην ΔΕΗ θα είναι το σημείο που θα έχει υλοποιηθεί η κατάρτηση του καταλόγου με το τι θα πουληθεί απο την ΔΕΗ (ήδη το χρονοδιάγραμμα είναι σε τριμηνη καθυστέρηση και δεν θα έχει μόνο λιγνιτικές μονάδες) και η θετική ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Με βάση την Ευρ. επιτροπή ανταγωνισμού - η ΔΕΗ ωφείλει να προχωρήσει στην εκποίηση του 40% περίπου των λιγνιτικών της μονάδων. Το όλο εχείρημα κινδυνεύει να αποτύχει (δλδ επιπλέον καθυστερήσεις) από την στιγμή που η πρόταση έχει μόνο λιγνιτικές μονάδες αφού η αναβάθμιση αυτών των μονάδων προϋποθέτει υψηλό κόστος επένδυσης, που είναι εντελώς αβέβαιο αν οι ιδιώτες θα θελήσουν να επωμιστούν, για να παρατείνουν την ζωή των λιγνιτικών μονάδων. Οπότε θα έχουμε αρκετές καθυστερήσεις μέχρι να μπούν και τα υ/η στο όλο "πακέτο" για να γίνει θελκτική η πώληση.

      Σχετικά αρχεία:
      [1] χρονοδιάγραμμα πώλησης Λιγν. Μονάδων
      http://s.kathimerini.gr/resources/2017-06/27s23dehligniths-thumb-large.jpg

      [2] μερίδιο αγοράς προμηθευτών ρεύματος
      http://www.capital.gr/Content/ImagesDatabase/f4/f46bfd6fe5fb47de959202b31ec67093.jpg

      [3] Άρθρο: Ξεκινά το παζάρι για το 40% της ΔΕΗ
      https://energypress.gr/news/m-tzanne-xekina-pazari-gia-40-tis-dei

      [4] 'Αρθρο: Η Νέα κοινοτική οδηγία κα η πρακτική των άλλων ευρωπαικών χωρών
      http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/energy-supply/access-use-energy-services/index_el.htm

      είναι αρκετά ενδιαφέρον αυτό το νήμα [4] γιατί εξηγεί σε απλά ελληνικά τα εξής:
      - ενεργειακή φτώχεια και τους ευάλωτους καταναλωτές,
      Ευάλωτοι καταναλωτές

      Εάν βρίσκεστε σε ευάλωτη θέση (π.χ. δεν υπάρχει κατάλληλη υποδομή ή δεν είστε σε θέση να πληρώσετε τους λογαριασμούς ενέργειας) δεν κινδυνεύετε να σας αποσυνδέσουν από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, και, επιπλέον, μπορεί να δικαιούστε παροχές για να εξασφαλίσετε την αναγκαία παροχή ενέργειας. Η υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης τη χώρα όπου κατοικείτε θα σας πει αν και πότε έχετε δικαίωμα σε τέτοιες παροχές, καθώς επίσης τι μέτρα έχουν ληφθεί για την εξυπηρέτησή σας.

      Διαγραφή
  56. Το πρώτο 33,33% το κεφαλαίου στην ΔΕΗ τοποθετήθηκε στο 1.86€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Τοποθέτηση ενος μέρους κι απο εμένα στην ΔΕΗ σε τιμές περιξ του 1.86. Αρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πρώτες τοποθετήσεις στην ΔΕΗ σε τιμές πέριξ του 1,86.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂