Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ευχές

Ημέρες εορτών και ευχών. Οι αριστεροί Αι Βασίλιδες , γνωστοί και ως ΤσιπροΚαμένοι , έταζαν δώρα, εκπλήξεις και τέρμα στη λιτότητα στο χαζολαό και τελικώς του χάρισαν πόνο ατελείωτο.

  • Δεκατοτριτό μισθό έταζαν στους χαζοβιόλιδες πολίτες, αλλά του πήραν και τον δωδέκατο. 
  • Σχίσιμο μνημονίων διαλαλούσαν, όμως μόνο τα καλσόν τους κατόρθωσαν να σχίσουν. 
  • Τέρμα στο ξεπούλημα των αεροδρομίων που επιχειρούσαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι, πάρτε τα σε τιμή ευκαιρίας αποφάσισε ο στρατάρχης Πανούλης. 
  • Τα κόκκινα δάνεια στα ξένα funds!!!! Ούτε οι ΣαμαροΒενιζέλοι δεν θα το τολμούσαν αυτό. 
Η αριστερή όμως φαρσοκωμωδία όλα τα χαρίζει και σε όλα ενδίδει. Εμπρός για μια περήφανη διαπραγμάτευση. 
Πάνε οι Μητροπουλέοι, πάει και ο καθηγητής Αινστάιν, που θα έλυνε το γόρδιο δεσμό της χρεοκοπημένης Ελλάδος. Για τον μέγα Μπαρουφάκα μιλάμε. Ουδέποτε, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν διαφάνηκε η ατζαμοσύνη και η ασχετοσύνη κάποιου, τόσο λαοπρόβλητου όπως ο Αι Γιανης που τα ήξερε όλα.

Ήρθαν οι Αριστεροί ΑγιοΒασίλιδες ντυμένοι και στολισμένοι αλλά τελικώς έχουν ξεβρακωθεί.


Πάνε και οι Λαφαζάνιδες και η Ζωή της τρέλας - η πρόεδρος της Βουλής ντεεεε. Πάει και η άλλη η αρχιμουρλέγκο που έδινε ραντεβού στα γουναράδικα - η Ραχήλ, της οποίας αν προσέξετε το πηγούνι της έχει μια κλίση προς τα Αριστερά. Θα έχει πάθει κανένα μίνι εγκεφαλικό. Δεν εξηγείτε αλλιώς από τόσες αρλούμπες που αμολάγε στο χαζολαό.

Πάνε λοιπόν όλοι αυτοί οι μουρλοί. Αλλά παράπονο δεν έχουμε. Έρχεται ο Βαγγέλας. 6 μήνες ο μικρός Αλέξης χαμπάρι δεν πήρε ότι η Ελλάδα χρεοκοπούσε στα χέρια του - 6 μήνες και ο μουστάκιας δεν αντιλήφθηκε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνε εσωκομματικές εκλογές. Μιλάμε για μέγιστη βλακοσύνη και όμως συνεχίζει και θέλει να γίνει πρωθυπουργός, καθώς δεν ευθυνόταν αυτός για το κάζο. Έτσι λέει αυτός. Εξάλλου έχει πάρει και το χρίσμα του μουγκού (του Κώστα του μεταρρυθμιστή ντεεεε) που διπλασίασε το ονομαστικό χρέος της χώρας.

Μιλάμε για ατελείωτο μπάχαλο στο Ελλαδιστάν. Οι πολιτικοί που ηγούνται είναι το ίδιο μέτριοι, ανίκανοι και ανάξιοι όπως και ο χαζολαός τους. 

Αφήνουμε τη γκρίνια - όπως έχουμε αφήσει και την Ελληνική χρηματαγορά που δεν πρόκειται να πάει ΠΟΥΘΕΝΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξιο τον εκπορδιτή του μνημονίου και πιάνουμε ευχές.

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016. Εύχομαι προπαντός ΥΓΕΙΑ, διότι είναι το μόνο αγαθό που δεν εξαγοράζεται. Λεφτά βγαζουμε όποτε θέλουμε - αρκεί να είμαστε είτε εργατικοί, είτε έξυπνοι. Τα λαμόγια μακρυά απο εμάς.
Εύχομαι τέλος πάντων ο καθείς να αποκτήσει ότι ποθεί, αρκεί αυτό που ζητεί να μην είναι παράλογο, αλλά δίκαιος πόθος.


200 σχόλια:

  1. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στον Οικοδεσπότη και σε όλους τους Φίλους με Υγεία και Ό,τι άλλο Επιθυμείτε για Εσάς και τις Οικογένειές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα χρονια πολλα κ καλα να εχουμε με υγεια κ ευτυχια παιδες.. ας κανει ο καθενας την υπερβαση του για ενα καλυτερο αυριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά κύριε Τάκη και σε όλους τους εκλεκτούς φίλους του blog με υγεία.
    Εξαιρετικοί οι Αγιοι Βασίληδες καλύτεροι αυτοί από τα κολλάρα και τις γραβάτες.

    DFNikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εχω την ευχη σου ΔΑΣΚΑΛΕ να κερδισω το πρωτοχρονιατικο λαχειο σε ευχαριστω -όχι τιποτε άλλο να παω να βρω το φιλαρακι μου τον κυρδαριο στο γκαστττττττττττττττ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δασκαλε θελω την αποψη σου-εάν συμφωνητε -η- όχι με την παρακατω εκτιμηση--Για όσους είναι σε θέση να γνωρίζουν τα γεγονότα όπως η εκλεκτή δημοσιογράφος κ. Μαργαρίτα Σφέτσα μπορούν με αξιοπιστία να τα παραθέσουν.

    Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές-γράφει η κα Σφέτσα σε παλαιότερο δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος-, ισχυρός ελβετός τραπεζίτης υποστήριζε ότι “ο Λάτσης μέσα από την «υπόθεση Eurobank» έχασε πάρα πολλά χρήματα. Κάποιοι μιλούν για πάνω από 4 δισ.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά κε Τάκη και πολύτιμοι φίλοι του blog , υγεία κ ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλες γιορτες και καθε ευτυχια κ. Τάκη , στους καλεσμενους σου και σε ολο τον κοσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα είπατε όλα κ.Τάκη,και του Χρόνου!

    "Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2016. Εύχομαι προπαντός ΥΓΕΙΑ, διότι είναι το μόνο αγαθό που δεν εξαγοράζεται. Λεφτά βγαζουμε όποτε θέλουμε - αρκεί να είμαστε είτε εργατικοί, είτε έξυπνοι. Τα λαμόγια μακρυά απο εμάς."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα νέα του 2ημέρου νομίζω πως ευννοούν για μια κερδοσκοπία τους επενδυτές της ναυαρχίδας (για πιθανές πωλήσεις αύριο...). Εκτός του Αστέρα παίζουν τα τελευταία-για φέτος-rebalancings. Όπως είχαμε πιθανολογήσει με την πώληση της χανουμ (κι αγορά μας έκανε το χατήρι επιστροφής στα 0,32) δεν είναι λογικό να περιμένουμε απογείωση του αερόστατου θεόβαρο από τους φορτωμένους μαριδαίους. Μια κίνηση στα 0,35 κι επιστροφή στη βάση για να τιναχτούν τ΄αχλάδια μοιάζει λογική.

    National Bank (NBGr.AT – ETE GA) investability weighting increases in FTSE Global Equity Index Series as of the close of business today
    As of the close of business today, NBG’s free-float inclusion factor (FIF) in the FTSE Global Equity Index Series (GEIS) is increased to 60%, which implies net inflows in the bank to the tune of approximately EUR30m.

    Note that the investability of NBG in the MSCI family of indices also increases to 60%, as of the close of business tomorrow, 30 December. Inflows from index tracking funds are estimated close to EUR50m. That will be the last index rebalancing following the banking sector’s recap exercise.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κε hippy, γιατί να οπισθοχωρήσει η ΕΤΕ, με τόσα net inflows, δεν είναι λογικό να ανέβει τις επόμενες ημέρες (καθώς και αύριο βέβαια) χωρίς σημαντική πτώση (τουλάχιστον όχι πίσω στη βάση που εκτιμώ ότι εννοείτε το 0,30)?
    Εθνικάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω θετική προδιάθεση για το ΧΑΑ γενικά. Η τοποθέτηση για την παρούσα συγκυρία στις τράπεζες ενέχει-κατά τη γνώμη μου-μειωμένο κίνδυνο. Ακόμα και το βαρίδι η Πειραιώς πιθανολογώ θα βοηθηθεί απ΄τις άλλες αλλά προσωπικά προτιμώ ΕΤΕ και ΑΛΦΑ. Τούτη τη στιγμή τα χαρτιά είναι απλωμένα σαν τραχανάς. Επειδή κανένας δεν χαρίζει χρήματα μου φαίνεται λογικό να μαζευτούν πρώτα πριν κάνουν κίνηση. Με αυτό το σκεπτικό πιθανολογώ retest, στο νέο χρόνο, του 0,30-0,31 στην ναυαρχίδα. Φυσικά επειδή αυτό πιστεύω εγώ ΔΕΝ σημαίνει πως έτσι και θα γίνει.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ κε hippy.
      Εθνικάριος

      Διαγραφή
    3. Χρόνια Πολλά και υγεία σε όλους! -Φελαινί

      Διαγραφή
    4. Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου το 2016 να είναι για όλους σας γεμάτο υγεία, αγάπη και όμορφες στιγμές. Κι αν θέλετε να συνεχίζετε να γράφετε τα σχόλιά σας και τις αναλύσεις σας και να είμαστε καλά να τα διαβάζομε. Εύστοχο σε όλα τα σημεία του το χριστουγεννιάτικο άρθρο σας κ. Τάκη. Ζεστές και ειλικρινείς οι ευχές όλων σας. Επιτρέψτε μου να σταθώ όμως στις ευχές του κ. Hippy της 24ης Δεκεμβρίου. Καλή είναι η επιτυχία, η αποδοχή, η άνεση, η καλοπέραση αλλά όσο και να πίνεις το ξύπνημα της επόμενης μέρας πάλι διψασμένο σε βρίσκει. Η πιο βαθιά φιλοδοξία κάθε πλάσματος που έρχεται στον κόσμο είναι το ν΄αγαπάει και ν΄αγαπιέται. Την ίδια ημερομηνία έπαιξε τη νύχτα στην τηλεόραση το υπέροχο μιούζικαλ «ΕΝΝΙΑ» (Ντάνιελ Ντέι Λιούις), σχεδόν ξημερώματα, για να μην το δει κανείς. Το έγραψα και το είδα σήμερα. Εμπνευσμένο από την αυτοβιογραφική ταινία «8 ½» του Φεντερίκο Φελίνι. Πορτρέτο – νυστέρι της ανδρικής απληστίας και του ναρκισσισμού. Μας υπενθύμισε την ευχή του κ. Hippy, να υπερβούμε το εγώ μας και να αγαπήσομε. Ευχή να το καταφέρομε.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. Απίστευτη γυναίκα παρά την ηλικία της η Σοφία Λόρεν. Θεέ μου, κόψε μου δευτερόλεπτα και δώστα σαν χρόνια στη θεά...

      Φυσικά και θα τα καταφέρουμε. Καλή χρονιά

      Διαγραφή
    6. Δεν σας ξεφεύγει τίποτα κ. Hippy.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα σας , σε 12 ώρες τελειώνει μια δύσκολη χρονιά για εμάς τους ντόπιους και ελπίζω αυτή που μας έρχεται να εξελιχθεί σε καλύτερη. Βλέποντας την τεράστια μάζα ανθρώπων που διωγμένοι από την χώρα τους περνάνε μέσω Ελλάδας για κάπου καλύτερα κρατάω ότι το χειρότερο μπορεί πάντα να γίνει πολύ χειρότερο. Ελπίζω λοιπόν για το 2016 που μας ξημερώνει να έχετε υγεία και ευτυχία , τους στόχους που θα βάλετε να τους ξεπεράσετε και τέλος χρηματιστηριακά ο λόγος %έργο προς %απόδοση να είναι καταρχάς θετικός και τουλάχιστον μικρότερος της μονάδας.

    p.s. Μου είπαν τα κάλαντα με νταούλια σήμερα .Λέω ρε παιδιά πώς και έτσι. Μου απάντησαν «προετοιμασία για το ασφαλιστικό» χεχεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα μικρό θεσμικό window dressing σήμερα? Ίσως. Σίγουρα μια ευκαιριούλα αξιοπρεπούς εξόδου από πρώην (ΟΠΑΠ) κ νυν (ΕΛΠΕ) κρατικόχαρτα για μένα. Χθες είχε μηδενίσει κι η ναυαρχίδα ακολουθώντας το σενάριο.

      Η επόμενη βδομάδα θα δικαιώσει ή όχι την επιλογή. Είμαι σταθερά αισιόδοξος για τη χρονιά που έρχεται. Απλά πιθανολογώ καλύτερες ημέρες εισόδου στα μισά του επομένου μήνα λόγω πολεμικού κλίματος στα ΜΜΕ με ασφαλιστικό και αγροτικό unde portas. Σπορά τη σωστή χρονική στιγμή είναι κατά τη γνώμη μου το 80% μιας επιτυχημένης ολοκληρωμένης κερδοσκοπίας.

      Διαγραφή
  12. Ευτυχισμένο το νέο έτος, για όλους, με υγεία.
    Βίκτωρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχετε όλοι οι εκλεκτοί φίλοι τις θερμότερες ευχές μου για την νέα χρονιά.Κύριε Τάκη να είστε πάντα καλά και να μας φιλοξενείτε για πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΔΕΗ

    Έκανα και μια ανασκόπηση στα σχόλια του τρέχοντος μηνός. Μην τυχόν και μου έχει ξεφύγει κανένα. Πολύτιμα όλα. Χαίρομαι να τα διαβάζω. Πρόσεξα και ένα σχόλιο του αξιόλογου κ. Πέτρου για τη ΔΕΗ. Ακόμα κι αν προσθέσεις όλα τα χρέη της, πάλι υπολείπεται κατά το ήμισυ από την πορτογαλική, που έχει κεφαλαιοποίηση 9,5 δις. Ναι είναι πάμφθηνη. Όμως θα αγοράζατε κάτι μόνο επειδή είναι φθηνό;

    Τι μου δίνει εμένα ως επενδυτή η πορτογαλική ΔΕΗ; Κατέχω μία εταιρεία η οποία δίνει αδιαλείπτως όλα τα χρόνια μέρισμα. Τα τελευταία μάλιστα 11 συνεχή χρόνια, δεν έχει ποτέ μειώσει το μέρισμα σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ή το διατηρεί σταθερό ή το αυξάνει σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Δεν μείωσε το μέρισμά της ούτε στη διεθνή κρίση του 2008-9, ούτε στην εποχή του πορτογαλικού μνημονίου. Αντίθετα το αύξησε. Από 0,09 ευρώ ανά μετοχή που ελάμβανα το 2003, σήμερα παίρνω 0.19 ( για την ακρίβεια 0,185) ευρώ. Στην τρέχουσα αποτίμησή της η μερισματική απόδοση ανά μετοχή είναι ένα 5,62%. Γι’ αυτόν που τη αγοράζει στη σημερινή τιμή. Και αυτό είναι πραγματικό. Αντιστοιχεί σε κέρδη. Το payout είναι 65%. Με βάση τα ιστορικά δεδομένα έχω το έρεισμα να πιστεύω ότι θα συνεχίσω να παίρνω ένα ικανοποιητικό μέρισμα που δεν θα υπόκειται σε απότομες διακυμάνσεις.

    Έχω το αίσθημα ότι συμμετέχω σε μια εταιρεία εξωστρεφή, που εκτός της χώρας της δραστηριοποιείται και στη γειτονική Ισπανία, αλλά και στη Βραζιλία. Έχω το αίσθημα ότι είμαι μέτοχος μιας εταιρείας που δεν είναι ζημιογόνος. Έχω την ικανοποίηση ότι η εταιρεία μου μπορεί να δανείζεται από τις αγορές και από τις τράπεζες χωρίς κρατική εγγύηση! Έχω την ικανοποίηση ότι αγοράζοντας μετοχές της δεν γίνομαι μέτοχος του κρατικού κομματικού συνδικαλισμού. Δεν την έχω για παιγνίδια του μπες – βγες. Ξέρω ότι ακόμα κι αν η τιμή της πέσει, θα ξανανεβεί. Ξέρω ότι ενώ έχει δυναμικότητα 7000MW, απασχολεί 7000 άτομα που της κοστίζουν 110 εκ € το χρόνο. Έναντι της δικής μας ΔΕΗ που έχει δυναμικότητα 11.000 MW, αλλά απασχολεί 20.000 άτομα, που της κοστίζουν μάλιστα 1,1 εκ € το χρόνο. Είναι από τις φθηνότερες ΔΕΗ όσον αφορά το δείκτη χρηματιστηριακή τιμή προς πωλήσεις, που ανέρχεται στο 0,68 (εκτός της δικιάς μας βέβαια, που είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο). Έχει επίσης ένα δείκτη p/e γύρω στο 11,5 με μια σχετική σταθερότητα κερδών που φαίνεται να είναι πάνω κάτω ίδια και του χρόνου.

    Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΔΕΗ

    Και φυσικά λησμόνησα να γράψω ότι ήταν η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση του πορτογαλικού μνημονίου. Σε σχέση με τη δικιά μας απέχθεια στις ιδιωτικοποιήσεις. Που συνεχίζεται ακόμα και σήμερα.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. REN (Redes Energeticas Nacionais)

      Όπως ΕΛΛ, ΕΥΑΠΣ ή VOD. Μετοχές με μερισματική συμπεριφορά ομολόγων. Με σημαντικά μεγαλύτερη ευελιξία μια και δεν δεσμεύεται μεγάλο κεφάλαιο εισόδου άρα υπάρχει καλύτερη κατανομή. Μου αρέσει σαν ιδέα. Ιδιαίτερα τώρα μετά την αναγκαστική μετατροπή (και ρευστοποίηση από πλευράς μου) ελληνικών τραπεζικών ομολόγων.

      Καλή Χρονιά με εμπνεύσεις (el gato) κ. Σύλβιε και σε όλα τα φιλαράκια του μπλογκ.

      Διαγραφή
    2. Με το χθεσινό κλείσιμο η κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ (900,16 εκ) πέρασε μπροστά με "διαφορά στήθους"

      http://gr.investing.com/equities/r.e.n

      http://markets.ft.com/research/Markets/Tearsheets/Summary?s=RENE:LIS

      Διαγραφή
  16. Καλή χρονιά Κύριε Μορφονιέ, φίλες και φίλοι που γράφεται σε αυτό το blog.Ευχομαι προσώπικά και ξεχωριστά στον καθένα σας να έχετε πάνω απ όλα υγεία και κάθε καλό στη ζωή σας.Χρηματιστηριακά εύχομαι το 2016 να είναι έτος εκκίνησης και αφετηρίας για καλύτερη πορεία.Για την Πατρίδα μας και τούτο τον λαό εύχομαι καλή φώτιση και μυαλό να αντιμετωπήσουμε τις δυσκολίες που θα εμφανιστούν, με επιτυχία.(π.χ,το ασφαλιστικό θα είναι τα επόμενα χρόνια ο μεγάλος βραχνάς καθως δεν υπάρχουν οι πόροι για να στηριχτεί επαρκως.(θέλει 28 δίς ετησίως!!!!!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χαίρομαι που μόλις διαπίστωσα ότι to blog δεν κλείνει ούτε την Πρωτοχρονιά. Ακόμα και με την αλλαγή του χρόνου τα σχόλια συνεχίζονται. Χρόνια πολλά κ. Βασίλη που μας έχετε ενθουσιάσει με τους πίνακες και τα θεμελιώδη σας.

    Για να μην υπάρξει οιαδήποτε παρανόηση, τα σχόλιά μου περί πορτογαλικής ΔΕΗ και τα μεγέθη και στοιχεία που τα συνοδεύουν αναφέρονταν στην EDP, την Energias de Portugal. Τη μεγάλη πορτογαλική ΔΕΗ φυσικά, της οποίας η κεφαλαιοποίηση σήμερα ανέρχεται περί τα 9,5 με 10 δις και αγοράστηκε από τους κινέζους. Δεν έγραψα το όνομα (EDP), γιατί το θεώρησα αυτονόητο. Οι παρατηρήσεις μου γράφτηκαν με αφορμή τα σχόλια του κ. Πέτρου. Σαφώς δεν αφορούν την REN (Ren Redes Energeticas Nacionais) του κ.Hippy που έχει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 900 εκ. Αυτό δε σημαίνει ότι η τελευταία στερείται επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αλλά από δανεισμό και υποχρεώσεις, είναι και ο δύο φορτωμένες με το τσουβάλι !!!! Ιδιαίτερα η δεύτερη. Καμιά σχέση με την ΕΥΑΠΣ που παραθέτει δίπλα ο κ. Hippy. Βέβαια εκεί πλέον δανείζονται φτηνά, σε σχέση με μας.

    Καλή χρονιά

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΨΗΛΟΤΟΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ – ANAMENONTAI ΙΔΕΕΣ

      Και μιας και συντρέχουν δύο δεδομένα κύριε Hippy μου: αφενός σας τρώει η αναζήτηση του ρίσκου και θέλετε να τοποθετήσετε ρευστά διαθέσιμα, και αφετέρου διαβάζετε και παρακολουθείτε τα πάντα (των γεωπολιτικών και διεθνών και δημοσιονομικών μη εξαιρουμένων) και εξοπλίζεστε δια παν το επιστητόν, όπως έγραφε ο Κ. Τριανταφυλλόπουλος για τον Ελ. Βενιζέλο, θα μου επιτρέψετε να ζητήσω την άποψή σας για ένα άλλο κεφάλαιο που δεν φαίνεται να σας έχει απασχολήσει ποτέ. Και φυσικά για όποιον θα είχε δημιουργικές σκέψεις. Η απεύθυνση προς τον κ. Hippy είναι απλώς το πρόσχημα.

      Υψηλότοκες καταθέσεις, στα δικά μας όμως νομίσματα (ευρώ – δολάριο), σε αναδυόμενες χώρες. Έτσι για διασπορά. Θα είχε κάποια χώρα ή τράπεζα για σας ενδιαφέρον; Κάπου όπου το ρίσκο θα το θεωρούσατε λελογισμένο;

      Πως θα αισθανόσαστε για παράδειγμα στη Γεωργία ή χειρότερα για παράδειγμα στη φτωχή Αρμενία ή ακόμα χειρότερα στη Μογγολία; Και πως θα συμπεριφερόντουσαν τα τραπεζικά συστήματα τέτοιων χωρών, σε μια νέα διεθνή κρίση;

      Να πάρω κάτι άλλο: τη χρεοκοπημένη Ουκρανία. Σ’ αυτή τη χώρα τα κρατικά ομόλογα και τα τραπεζικά ομόλογα των μεγάλων συστημικών τραπεζών μετακυλήθηκαν (επιμηκήνθυκαν). Οι μικρές τράπεζες κλείνουν. Τις μεγάλες τις διατηρούν. Οι καταθέσεις των μεγάλων τραπεζών δεν έχουν πειραχτεί. Ούτε καν τα ομόλογά τους που απλώς έχουν επιμηκυνθεί. Μια από τις 2 μεγαλύτερες συστημικές τράπεζες είναι η Privat Bank. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν και τα υποκαταστήματα της Κύπρου. Με εγγύηση του κυπριακού ΤΕΚΕ για το ήμισυ του ποσού της κατάθεσης και επιτόκιο σε ευρώ 8%. Και τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου υποτίθεται. Πως θα βλέπατε το μέλλον της Ουκρανίας από δω και πέρα, αλλά και της συγκεκριμένης τράπεζας;

      Και ένα τελευταίο, που ίσως σας ταιριάζει περισσότερο. Είναι γνωστά τα τελευταία γεγονότα στο Αζερμπαϊτζάν. Η υποτίμηση του νομίσματος στην αρχή του 2015 και η δεύτερη μεγάλη υποτίμηση στο τέλος του ίδιου χρόνου, πριν λίγες μέρες, όταν το νόμισμα αφέθηκε ελεύθερο. Η χώρα έχει ελαχιστότατο χρέος. Και έχει ταμειακά διαθέσιμα. Αλλά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είναι η κύρια και μοναδική πηγή του ΑΕΠ της, καταρρέουν. Υπάρχει το ομόλογο του δημοσίου που λήγει το 2024, ISIN XS1044540547, με ΥΤΜ 5,86% στο 93,32 (βαθμολόγηση κράτους ΒΒΒ-) και το ομόλογο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου State Oil Co που λήγει το 2023, ISIN XS0903465127, με ΥΤΜ 8,2% στο 82,30 (rating Ba1). Δυστυχώς και τα δύο σε δολάρια. Θα περίμενα τις απόψεις σας.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα στους φίλους όλους

      σαν ερασιτέχνης επαρχιώτης ελάχιστα μπορώ να σας βοηθήσω φίλε Σύλβιε. Πολύ περισσότερο που στο παρελθόν έχω κάνει τεράστια λάθη-γκέλες λόγω μειωμένης γνώσης και κατανόησης του επενδυτικού θέματος ομόλογα, για να μην πω και τεμπελιάς. Πχ ενώ ήμουν υποψιασμένος κι αρνητικότατος για τις τράπεζες από το 2006 αγόρασα (και πλήρωσα) τα perpetuals ομόλογα τους. Η "εμπειρία" της ζημιάς βοήθησε να ξεγλυστρίσω έγκαιρα από κάτι ρώσικα (VTB), βραζιλιάνικα κλπ και η καλή μου τύχη να γλιτώσω τον κουβά από ΑΛΦΑ/17 και ΠΕΙΡ/17.

      Σε ότι με αφορά δεν θα επένδυα σε εταιρικά ή κρατικά ομόλογα χωρών εκτός της G7 (λόγω μεγέθους) και της δικής μου (λόγω καλύτερης πληροφόρησης). Για τρεις συν ένα (προσωπικό) λόγους.

      -Γνωρίζετε καλά ότι στα ομόλογα "εξωτικών" χωρών υπάρχει πρόβλημα με την εμπορευσιμότητα κάτι που ανοίγει την ψαλίδα bid-ask προσεγγίζοντας ακόμα και διψήφια ποσοστά (σε εταιρικά). Αυτό έχει χειροτερέψει μετά τα capital controls στη χώρα μας καθώς έχουν μειωθεί οι μεγάλες ξένες τράπεζες "marketmakers" (μόλις 4 για την Solidus που κυρίως συνεργάζομαι).

      -Ενδεικτική και μόνο αξία έχει πια τους ενημερωμένους (και παθόντες) τα ratings των οίκων ανοχής για χώρες και εταιρείες που δεν γνωρίζουμε επαρκώς. Περιπτώσεις όπως η ΛΗΜΑΝ, BES, ΕΛΛΑΔΑ-τράπεζες μας δείχνουν πόσο ευκαιριακά-καθυστερημένα και στο πόδι "παρακολουθούν" τις οικονομικές εξελίξεις.

      -Οι διαφορές απόδοσης ανάμεσα στα ομόλογα και στα μερίσματα σχετικά ασφαλών μετοχών δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να πάρουμε το ρίσκο.

      Παρακολουθώντας προσεκτικά (νομίζω) τη χαώδη απόσταση ανάμεσα σε λόγια κι έργα του σύριζα έχω πολύ θετική αίσθηση για την αγορά βραχυπρόθεσμα (καλοκαίρι 2016) ΚΑΙ κάπως μεσοπρόθεσμα (φθινόπωρο 2017). Έχω λοιπόν αποφασίσει να τοποθετηθώ δυνατότερα στο ΧΑΑ από τις 15 τρέχοντος και μετά, φυσικά τμηματικά. Ίσως κάνω λάθος και οι τιμές γίνουν καλύτερες αλλά κι όπως είναι μου κάνουν.

      Διαγραφή
    3. Θαυμάζω τη σοφία σας αγαπητέ Hippy. Και οι Beatles στην ωριμότητά τους με Lennon που αγαπάτε και Mc Cartney εμπνευσμένους έδωσαν αριστουργηματικά τραγούδια. Ενα από αυτά που με εμπνέει είναι το Strawberry Fields Forever. Κι όσο για το Ηere Comes The Sun, αχνοφέγγει σιγά σιγά στο ΧΑΑ. Αναρωτιέμαι, δεν είναι ευκαιρία ένας όμιλος σαν την ΒΙΟ στην περιοχή 1,5-1,60; Μόνο αν κλείσει πιστεύω ένας επενδυτής θα έχανε τα λεφτά του. Η ο ΜΥΤΙΛ από 3,50 και κάτω, αν βοηθήσει και το αρνητικό κλίμα;

      Διαγραφή
    4. Κύριε Gerry καλωσύνη σας κι ευχαριστώ πολύ αλλά δεν συμμερίζομαι την άποψη σας (και πιστέψτε με γνωρίζω το Χίππη καλύτερα απ΄όλους). Σε συνέντευξη του ο John είχε δηλώσει το τραγούδι Strawberry Fields Forever σαν το πλέον αγαπημένο του.

      "When you buy a company you buy the managment" λένε οι αγγλοσάξωνες. Οι μανατζαραίοι της ΒΙΟ σπάνια έδειξαν ενδιαφέρον για τους μικρούς εμάς, οι τιμές των εμπορευμάτων θα πάνε κι άλλο κάτω λένε οι γύπες της GS, προτιμώ να μην ασχοληθώ. Το ΜΥΤΙΛ πιστεύω θα τον βρούμε στις τιμές που λέτε. Αν και φρενάρουν επίσης οι προβλέψεις της GS επειδή είναι ο Βαγγέλης κι έχει και την ΜΕΤΚΑ θα επενδύσω σίγουρα μαζί σας.

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Σας ευχαριστώ για την ειλικρινή απάντησή σας.

      Ενας άλλος όμιλος που βρίσκεται σε σχετικά χαμηλή αποτίμηση είναι η ΙΝΛΟΤ μεταξύ 1.15-1.19.

      Βέβαια και σε αυτήν έχω την εντύπωση ότι τα κέρδη πάνε στους μεγαλομετόχους.

      Πάντως είναι παγκόσμιος όμιλος και σε αξιόλογο αντικείμενο. Νομίζω ότι όταν ανακάμψει η ελληνική οικονομία, λογικά μπορεί και να διπλασιάσει από αυτά τα επίπεδα.

      Θα ήθελα τη γνώμη τη δική σας, όσο και των κυρίων Πέτρου. Lorac, Δαρείου και άλλων εκλεκτών συνδαιτημόνων. Πάντως εγώ έκανα μια πρώτη τοποθέτηση σε αυτές τις τιμές.
      Και στα χαμηλά της με ΓΔ 467 αν ξαναπάει (0,60) σκέφτομαι να διπλασιάσω.

      Διαγραφή
    7. Ευχαριστώ πολύ κ. hippy για την άμεση ανταπόκρισή σας. Αλλά και σας τους υπόλοιπους για τα ενδιαφέροντα που γράφετε.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    8. Καλημέρα σας , κύριε Gerry για βιο συμφωνώ με κ.Hippy αλλά παικτικά όσο είναι πάνω απο χοντρικά το 1,55 βλέπει το γκαπ λίγο πάνω απο 1,80 και αυτό αφορά τις επόμενες λίγες μέρες. Για μυτιλ είναι δύσκολος παικτικά τώρα γιατί μπερδεύει αλλά αν κινηθεί πτωτικά και μετά απο 1-2 βδομάδες ξαναγυρίσει ανοδικά τότε παικτικά θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Σαν εταιρία μου αρέσει πολύ αλλά τώρα δεν είναι ακόμα βαγγελίνιο παικταρίνιο.
      Για ινολτ δεν ασχολούμε εδώ και πολύ καιρό οπότε δεν έχω ιδέα πως τα πάει οικονομικά ,αλλά και με διάγραμμα το 1,15 είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος για αυτή την εβδομάδα.Θα είχα υπομονή λοιπόν.

      ....αν είχα δώσει στο εύρος 2,55-60 τα αλφίνια θα άρχιζα να τα ξαναμαζεύω τώρα. Όχι γιουρούσι αλλά σιγά σιγά με το βλέμα στο γκαπ 2.05-2.08.

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    10. Eυχαριστώ τους εξαιρετικούς κυρίους Lorac και Vasillisg. Εύστοχες παρατηρήσεις, οι οποίες με βρίσκουν σύμφωνο σε μεγάλο βαθμό.

      Διαγραφή
    11. Καλημέρα ,μακροβούτι σήμερα. Πάνε καρφί γου-δου κ φ τ σ ε στον στόχο ωκω και ταυτόχρονα 2πλο πάτο (βέβαια ο στόχος ωκω βγαίνει αλγεβρικά ένα κλικ πιό κάτω). Ο γου δης με στάση μέχρι τώρα στα 585 (631-608 doubletopi).

      Αλφινια δεύτερο 1/3 για μένα . Αν έπεφτε πιό ήρεμα μπορεί να έπερνα και το 3/3 εδώ αλλά τώρα βλέποντας 1% πτώση γδ σχεδόν 2% αλφα περιμένω και κοντά στο προηγούμενο χαμηλό.

      Ελπε κ.Hippy έδωσα για το μικρό κέρδος αλλά και μείωση του ποσοστού που μένει πάνω στο τραπέζι.

      Διαγραφή
    12. Κι εγώ αγόρασα τα μισά απ΄την ΕΤΕ που είχα δώσει στα 0,34 στις 30/12 πήγα για καφέ, ηρεμία κι ενδοσκόπηση. Επιπλέον πήρα τα πρώτα ΑΛΦΑ μετά από καιρό, δυστυχώς ακριβούτσικα στα 2,12. Αύριο πάλι...αν ξανάχουμε θαλλασοταραχή.

      Ωστόσο νομίζω δύσκολο να έχουμε επανάληψη μια και η σημερινή πτώση παραήταν βίαια, αλλά κυρίως επειδή στατιστικά ο αμερικάνος είναι ψύχραιμος οπότε μικρή πτώση (έως 1% max) μου φαίνεται πιθανότερο ενδεχόμενο.

      Ρευστότητα, το μόνο αγχολυτικό στις κρίσεις. ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΛΑΜΔΑ μου αρέσουν, τι κοινό έχουν...προφανές.

      Διαγραφή
    13. ...κι AEGEAN φυσικά όσο συνεχίζουν να μην τα βρίσκουν οι σεΐχηδες.

      Διαγραφή
    14. Έβγαλαν μια έκθεση σήμερα της KBW με διάφορες τιμές στόχους για τις τραπεζικές μετοχές. Εδώ και καιρό για την αλφα δίνουν τιμές πάνω από 3 ευρώ. Θυμίζω από 2/12 έως 8/12 περί τα 300εκ όγκο και μετά στο ανοδικό σκέλος 1,81-2,66 στις 22/12 άλλα 330εκ. τεμάχια. Από 21/12 και με short selling οι μπανκιες. Από την κρεντιιτ μου λείπουν άλλα 59εκ. μετά τις 22/12.
      Μετά το ψηλό τότε έχουν παίξει -περίπου πάντα- 47 εκ τεμάχια μαζί με τα σημερινά ως τώρα. Πιστεύω λοιπόν ότι όσες ήταν να φύγουν από ομολογιούχους έχουν σχεδόν τελειώσει. Σημαντικό λοιπόν για την ποιότητα των αγοραστών να κρατήσει τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα αλλά ακόμα καλύτερα και το 2ευρω.
      Σημαντικό επίσης ότι κρατάει την τιμή αμκ παρόλο που και λόγω στάθμισης δέχεται πιέσεις ενώ οι υπόλοιπες φτάνουν και το -15% από τις τιμές κονιορτοποίησης αμκ.

      Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ.ΑΡΚ αν μας διαβάζει να ποστάρει και εδώ τον πίνακα του για τις τιμές στόχους των 4 τραπεζών.

      Διαγραφή
    15. Σήμερα κ.Hippy η αλφΑ σταμάτησε στο φιμπονιτσιακο τελευταίο σκαλοπάτι της .786 με το 2,12 πλησίον του 0.68. Εγώ την περίμενα στο γκαπ της 2,04-2,08. Ναι αυτό το γκαπ. Οπότε τελευταίο 1/3 θέλω κοντά στο 1,81. NEW MONEY μόνο στο κατωκάναλο. Στόχος ας πώ αρχικά την κατερχόμενη εμα και βλέπουμε.

      Εικόνα για πιρούνισμα. http://www.tradingview.com/x/gQTz5ZOx/

      Την είχα βάλει 27-8-15 πρώτη φορά. Το ενδιαφέρον είναι ότι παρόλες τις συντριπτικές ΑΜΚ η νέα αλφα συνεχίζει στο παλιό κανάλι/α. Έχετε κάποιο σχόλιο για αυτό το γεγονός σε σχέση και με τις άλλες 3χάριτες?? Για την ιστορία το 1,99 αλφα αντιστοιχεί κάπου 0,27 ετε.

      Διαγραφή
    16. Τις τιμές στόχους που έχουν ανακοινώσει για τις τράπεζες θεωρώ πως ο μόνος τρόπος να τις πιάσουν είναι να ξαναδεχθεί η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα για ενέχυρα. Ο χρονικός ορίζοντας του γεγονότος αυτού αγνοείται πλήρως με βάσει τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Πάντως δε θα είναι σύντομα. Στο μεσοδιάστημα οι διεθνείς αναταράξεις μπορούν να κάνουν την επένδυση σε τραπεζικές μετοχές να μοιάζει κάτι με παιχνίδι σε καζίνο.

      Διαγραφή
  18. Κατά τις 15 Ιανουαρίου θα φανεί ότι το κλίμα αλλάζει τόσο και στο χρηματιστήριο, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην εξαπατηθείτε.Όσοι ασχολούνται με τα χρηματιστηριακά καλό είναι να προσέχουν για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου.Το μεταναστευτικό θα γίνει ακόμα χειρότερο, παγκοσμίως χωρίς οι μεγάλοι ηγέτες να βρίσκουν λύση για το πρόβλημα, ίσα – ίσα που θα χειροτερέψει ως το Μάρτιο του 2016.Πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν αυτόν και τον άλλο μήνα σε όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα. -Η Ελληνική κυβέρνηση θα χάνει και άλλες έδρες και μια συνεργασία με περισσότερα κόμματα θα είναι όλο και πιο κοντά. Ένα έντονο ανατρεπτικό σκηνικό σε όλους τους τομείς της υγείας, της οικονομίας και της πολιτικής σκηνής, φέρνει το 2016… SHORTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT--ΤΙΤΑΝ (ΚΟ) 18,000 Μεταβολή 0,390 +2,21% ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Λουκά σας έχω πεί revenge of geography , υπάρχουν ακόμα πολλά κομμάτια να μπούν στο παζλ ,αλλά ο χρόνος (για τους άλλους) κυλάει αντίστροφα πλέον. Φέτος με εκλογές στο αμερικα οι οικονομικές εξελίξεις θα έχουν και εκλογικό χρώμα όσο πλησιάζουν ή ξεκαθαρίζουν οι δημοσκοπήσεις.
      Εμείς -για την ώρα - αρκεί να μην κάνουμε τ ι π ο τ α που θα μας κάνει αρνητικό πρωτοσέλιδο. Βασικά με λίγη δόση ειρωνίας αν δεν είμαστε σίγουροι καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και χρόνια πολλά και καλά σε όλους

      Το νέο έτος δεν ξεκίνησε καλά για τα χρηματιστήρια. Η συμπεριφορά των ξένων αγορών, μου φέρνει στο μυαλό, ομοιότητες από τον Ιανουάριο του 2008, που ο DAX σε λίγες μέρες, έχασε πάνω από 20% και με τελικές απώλειες μέχρι το Μάρτη 2009, πάνω από 55%. Αν έχει ξεκινήσει μια παρόμοια διόρθωση, δεν θα μείνει ανεπηρέαστη η δική μας αγορά. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής μου της ανησυχίας και επειδή εγώ δεν παρακολουθώ ξένα οικονομικά sites ή διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, θα ήθελα να ρωτήσω τους κυρίους Σύλβιο και hippy (και οποιονδήποτε άλλο κύριο), που έχουν απλώσει τις κεραίες τους σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αν είδαν αναφορές στο φαινόμενο του Ιανουαρίου. Το σκεφτικό μου είναι ότι όσες περισσότερες αναφορές έγιναν για το ‘’January effect’’, από αυτούς που κατευθύνουν τη διεθνή ειδησεογραφία, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχούμε.

      Το 2008 είχε προηγηθεί μερικούς μήνες, το σκάσιμο της Leemen. Τα χρηματιστήρια όμως έμειναν στην κορυφή, για να μας δείξουν ότι δεν τρέχει τίποτα και μας το φύλαγαν τότε που όλοι περίμεναν το ‘’January effect’’. Για αυτό ανησυχώ.

      Διαγραφή
    3. Ένα πρόσφατο παράδειγμα που συμφωνεί με τα λεγόμενα μου, θα βρούμε αν ανατρέξουμε στον περασμένο Μάιο, όπου τα διεθνή πρακτορεία φρόντισαν να μας εμποδίσουν να πουλήσουμε με το Sell in May and Go Away? No Way!
      Η διόρθωση όμως που ακολούθησε και κορυφώθηκε τον Αύγουστο, έφερε τον DAX 3000μον χαμηλότερα από την κορυφή του Απριλίου.

      Διαγραφή
    4. κυριε ARVH η απαντηση από μενα----Θα υπάρξουν βεβαίως και οι διεθνείς «φούσκες..» που μάλλον θα σκάσουν Ιούνιο ή Σεπτέμβριο, ΚΥΡΙΕ


      Lorac θα διαψευθητε

      Διαγραφή
    5. Αλήθεια σε τί κύριε Λουκά (ωραίο τζίγκλιζμα) ,αλλά ας βάλω κάτι στο τραπέζι γενικό και θεωρητικό . Στην κατάρρευση της λιμαν με παίξιμο φαστ φοργουορντ έχασε κάπου 57% μέσα σε 1,5 χρόνο. Δημιούργησε την απαραίτητη εργατική μάζα -τύπου γκλομπάλο*-και την άφησε μέχρι πρόσφατα να βολοδέρνει. Τώρα ξαναμαζεύει αν όχι όλα αλλά σίγουρα τα περισσότερα πρόβατα (εταιρίες) στο μαντρί (αμερικα) και ταυτόχρονα λύνει το πρόβλημα ανεργίας του και κτυπάει τον βασικό του ανταγωνιστή(大宛) για την θέση "πλανητάρχης 2030" ** Παράλληλα ξαναγίνετε παραγωγικός και ταυτόχρονα κόβει pmi από τον prc.
      Εικόνα. https://www.tradingview.com/x/QEKUJ0nk/

      Απο την εικόνα βλέπω ότι έχει ακόμα καιρό μέχρι να δώσει αρκουδιάρικο τόνο μπορεί για τους επόμενους μήνες απλά να κινηθεί μέχρι τα όρια της ελλ. επανάστασης 1821 και μετά να κρατάει την γραμμή χαμηλών κλεισιμάτων σε μηνιαίο. Ο kst βέβαια που τυχαία επέλεξα για την εικόνα δίνει ένα τόνο επιφυλακής ,παρόλα αυτά η αρνητική αυτή απόκλιση εύκολα ανατρέπεται. Οπότε για την ώρα ακόμα σερβίρει βοδινή μπριτζόλα.

      *λατινο -λευκοί -έγχρωμοι - και ότι άλλο κάτσει.
      ** Πιστεύω τους τίτλους 2020 και 2025 δεν τους χάνει με τίποτα.

      Διαγραφή
    6. Άλλο κατάρρευση κ. ARVH (εκτιμώ απίθανο σ΄αυτή τη φάση)-άλλο διόρθωση (λογική κι επιθυμητή). Οι αγορές δεν είναι δεμένες με σκοινάκι να κινούνται γραμμικά και προβλεπόμενα. Ας μην βιαζόμαστε. Ο Ιανουάριος και πολύ περισσότερο ο χειμώνας έχουν δρόμο μπροστά τους.

      Έχετε δίκιο για τον Μάιο του 2015 αλλά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Η πλειοψηφία βλέπει το αύριο με τα δεδομένα του χθες. Αυτός είναι ο λόγος που στις στροφές βλέπει ευθείες κι εκτροχιάζεται.

      Κατά τα λοιπά θα συμφωνήσω με τον ταλαντούχο κ. Lorac προσθέτοντας ότι χαίρομαι που είναι εδώ.

      Διαγραφή
  19. Ασχετο αλλα αφου μου ηρθε ας ρωτησω μπας κ ξερει καποιος . επειδη προσωπικα πιστευω εχουμε πολλα να δουμε ακομα κ κουρεμα καταθεσεων ,θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει λογαρισμο σε θυγατρικη πχ αλφα βουλγαριας η πειραιως βουλγαριας δε προστατευεται απο πιθανο bail in της εδω τραπεζας ;
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KYΡΙΕ jkal6,
      Μας ενδιαφέρει κυρίως η χώρα και όχι η τράπεζα. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύετε από την Πειραιώς Βουλγαρίας. Ιδιαίτερα μάλιστα αν κατέχετε κάτω από 100.000 ευρώ ανά καταθέτη (φροντίστε το αυτό με τη γυναίκα σας, αν υπερβαίνετε το όριο), προστατεύεστε και από το βουλγαρικό ΤΕΚΕ. Το ΤΕΚΕ μιας χώρας που είναι μέλος της Ε.Ε, και είναι υποχρεωμένο να τηρεί τους κανονισμούς της και παράλληλα έχει το μικρότερο δανεισμό από όλα τα κράτη μέλη. Το ΤΕΚΕ μπορεί επίσης να δανειστεί, αν δεν του φτάνουν τα διαθέσιμα ρευστά του προς αποζημίωση (που δεν του φτάνουν). Για την Alpha δεν μπορώ να σας απαντήσω το ίδιο, γιατί θεωρείται υποκατάστημα της εδώ ελληνικής και υπάγεται στο ελληνικό ΤΕΚΕ και δεν ελέγχεται από την Κεντρική Τράπεζα της Βουλγαρίας. Βέβαια με τις συγχωνεύσεως ελληνικών τραπεζών εκεί θα αλλάξουν πολλά.

      Κύριε ARVH μου, αφού ρωτάτε και μένα, καλά τα λένε οι πολύτιμοι ιντερνετικοί φίλοι Lorac και Hippy, αλλά θα μου επιτρέψετε να είμαι πιο απαισιόδοξος για τα διεθνή. Η Κίνα με προβληματίζει και πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί και προσεκτικοί.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό ς, φίλε Σύλβιε

      https://www.youtube.com/watch?v=nMnUHlCrN4k

      Διαγραφή
    3. Μα που τα βρίσκετε κ. Hippy μου; Η Δομή πάντως ήταν και είναι μια από τις χειρότερες εγκυκλοπαίδειες. Οπότε δεν το εκλαμβάνω ως κομπλιμέντο. Χα,χα, χα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Και μιας και αναφέρθηκα προ ημερών σε Πορτογαλική εταιρεία (EDP), υπογραμμίζοντας τη σταθερότητα του υψηλού μερίσματός της, θα ήθελα να ρωτήσω τον έμπειρο στις εισπράξεις διεθνών μερισμάτων κ. hippy, η χρηματιστηριακή σας εφαρμόζει τη σύμβαση διπλής φορολογίας που έχομε με την Πορτογαλία, παρακρατώντας φόρο 15% επί του μερίσματος ή εφαρμόζει την πλήρη πορτογαλική παρακράτηση 25% για κατοίκους χωρών χωρίς σύμβαση; (αν τυγχάνει να γνωρίζετε βέβαια)

      Ευχαριστώ

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. Φίλε Σύλβιε για τις διεθνείς επενδυτικές τοποθετήσεις χρησιμοποιώ την πλατφόρμα της Interactive Brokers (ΙΒ) μέσω της Solidus. Σίγουρα την ξέρετε. Μπορεί κάποιος να την χρησιμοποιήσει χωρίς την μεσιτεία (νταβατζιλίκι) προμήθεια 0,20% της χρηματιστηριακής, προσωπικά προτίμησα να την πληρώνω διότι με εκπαίδευσαν στην χρήση της κυρίως όμως διότι με απαλλάσσουν απ΄τη διαδικασία συλλογής χαρτούρας και υποβολής-καταβολής φόρου επί των εισπραχθέντων μερισμάτων προσωπικά στηνν ΔΟΥ (κάποιοι χρήστες βέβαια δεν χρησιμοποιούν μεσολαβητές χρημ/κες και αμελούν να καταβάλλουν τους φόρους μερισμάτων, άλλη ιστορία, δεν μας αφορά).

      Σε όλα τα μερίσματα έχω διπλή φορολόγηση πλην φυσικά των Αγγλικών και Ιρλανδικών (IHYG) εταιρειών που δεν φορολογούνται. Επιπλέον κάποιες εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν ειδικό καθεστώς-αφορολόγητα μερίσματα στα οποία πληρώνω μόνο την ελληνική παρακράτηση. Ενδεικτικά THGA, MFO, ALLY PRA. Εάν γνωρίζετε κι άλλες εσείς ενημερώστε μας, έχω ρευστότητα κι ενδιαφέρομαι πολύ.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Hippy,

      Το πρώτο είναι ότι είναι σημαντικό που έχετε ρευστότητα, γιατί έξω τα πράγματα δεν δείχνουν ευοίωνα.
      Το δεύτερο είναι ότι ευκαιρίες θα βρεθούν. Κι αν έχω μια σκέψη, αν και δε νομίζω ότι έχει κάποια αξία, θα τη μοιραστώ μαζί σας. Αλλά η ταπεινή μου γνώμη να μη βιαζόμαστε.

      Το ερώτημά μου τέθηκε, γιατί αυτό που μου λέτε είναι εντελώς άδικο. Να μην εφαρμόζονται πουθενά στην Ελλάδα οι συμβάσεις διπλής φορολογίας για τα μερίσματα, αλλά να επιβάλλεται και πρόσθετη φορολόγηση. Εντάξει με την Αμερική δεν έχομε σύμβαση στα μερίσματα μετοχών. Με τις άλλες χώρες όμως και ιδιαίτερα με την Ευρώπη; Είδα τις συμβάσεις της Πορτογαλίας. Λέει ότι στους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας, θα παρακρατείται μόνο 15% από τη χώρα τους, έναντι 25% που παρακρατείται στους ντόπιους, ύστερα βέβαια από την υποβολή του σχετικού εντύπου.

      Βλέπω άλλες χώρες. Άγγλος κάτοικος: η χρηματιστηριακή του στην Αγγλία του παρακρατά μόνο 15% στο μέρισμα μετοχών Αμερικής που του πληρώνει. Στα πλαίσια της σύμβασης διπλής φορολογίας που έχουν οι δύο χώρες.

      Τέλος μπράβο που παρακολουθείτε τα πάντα και συμμετέχετε. Ακόμα και τα συνέδρια. Η άλλη γωνιά που γράφετε; Είχε αναφερθεί παλιά εδώ. Θυμίστε τη αν θέλετε. Ελπίζω να είναι χωρίς κωδικούς εισόδου για τον αναγνώστη, τους οποίους δεν μπορώ καθόλου. Να σκεφθείτε ότι εδώ συμμετέχω ως «ανώνυμος», γιατί βαριέμαι να κάνω τη σχετική διαδικασία.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  20. ΚΥΡΙΕ


    Lorac Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ 1934 ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα σας.
    Διάβαζα πριν λίγο ονειροπολώντας από το αρχείο μου ένα κείμενο του μοναδικού Σπάρτη από την 1/7/2008 με τίτλο: Χωρίς σάλιο νο 172.241
    Έγραφε λοιπόν ο θρύλος για την ΕΤΕ:
    "Τιμή στόχος ΕΤΕ. Κρατηθείτε . 0,30 ευρώ. Ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι ναι . καλά διαβάσατε . 0,30 ευρώ. Πρέπει να είμαστε σκληροί για να δείξουμε την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ που έρχεται.
    ΦΘΑΝΕΙ κύριε Τακούλη , άσχετε των αγορών. 11 δις ευρώ τους δώσαμε. Ας σταματήσει η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ. Θα μας καταστρέψουν. ! ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    (και ιδίως εκείνος ο άσχετος ο theokaratzas που από τα 47 ευρώ μας έχει πρήξει τα ΠΑΠΑΡΙΑ. Που για να ξαναδεί 47 ευρώ η ΕΤΕ θα περάσουν 15 χρόνια)"
    Προφήτης ο Σπάρτης,δεν νομίζω όμως ότι είχε υπολογίσει και τα reverse split που έγιναν στην μεγάλη μας φίλη από τότε.
    Πως περνούν τα χρόνια,πόσοι φίλοι εξαφανίστηκαν και πόσοι νέοι ήρθαν!Πως ξεχάστηκαν συγκρούσεις,γέλια,ύβρεις και συγχαρητήρια.Πως λέει το άσμα; The beat goes on.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Μοναχικό παίγνιον το συγκεκριμένο κύριε Νίκο όπου κιόλας τα κέρδη του παρελθόντος δεν εγγυούνται τις αποδόσεις του μέλλοντος.
      Κάποτε είχα γνωρίσει μέσω δουλειάς έναν άλλο παίκτη (σε άλλο τομέα όμως).Είχα πάει για μια γρήγορη υποχρέωση και τελικά με το πολύ μπλα μπλα βρεθήκαμε να λέμε (ακούω) ιστορίες για 3-4 ώρες στο "γραφείο" του. Το γραφείο αυτό ήταν στην ουσία μια γωνιά του σπιτιού που είχε μαζέψει όλες τις αναμνήσεις του (φώτο κ.α.).
      Δεν σας κρύβω ότι τον ζήλεψα τότε και ελπίζω να καταφέρω μια μέρα να έχω την δικιά μου γωνιά και πολλές ιστορίες να πω στα μειράκια της εποχής.

      Διαγραφή
  22. Ο επίσης μοναδικός κύριος Τάκης ήταν ο playboy,ο Ηλίας hippy ήταν και hippy έμεινε.Θα ήθελαν κάποιοι φίλοι που έχουν αλλάξει nickname να μας θυμίσουν το παλαιό τους των ηρωικών χρόνων;
    Τι θα λέγατε κ.Λουκά ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ Ο ΕΥΡΩΝ ΚΕΡΔΙΖΗ-Πέτυχε απόδοση 6400% αλλά αποσύρεται από αυτές τις αγορές-http://www.capital.gr/bloomberg-view/3093753/petuxe-apodosi-6400-alla-aposuretai-apo-autes-tis-agores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. “Τυρί, ρύζι, γάλα, Καμπά» “Τυρί, ρύζι, γάλα, Καμπά» , αν και απο κρασί προτιμώ το κτήμα "ΑΛΦΑ". Μετά τα δικαστικά ακολουθούν τα χάινς???
    Βγαίνουν κάτι κομμάτια πλησίον του 0,305 - δεν ακολουθώ - ελπίζω να το μετανιώσω χιχι (μιας και αν γίνει το ντιλ κάτι θα σημαίνει για τις γενικότερες προοπτικές εγχώρια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Το τελευταίο δε με χαροποίησε κ. Βασίλη μου. Λέτε να γίνει με τον ΚΑΜΠΑ κάτι αντίστοιχο με την ΕΛΒΑΛ; Τότε θα είμαι Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ. Γιατί κατέχω κι απ’ αυτόν, αγορασμένο στα 0,40.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. Όσον αφορά την ΑΣΤΑΚ, ναι έχετε δίκιο, έχει αξία! Εσείς εγκαίρως την αναδείξατε στους πίνακές σας, όταν έπρεπε, συνεπικουρούντος του κ. Hippy. Η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα δεν δείχνει να έχει μέλλον...

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. ξεχασα το τρενο ειναι εξπρες επομενος σταθμος 1869 περιμενουνε στο σταθμο πολλοι και είναι και στριμωγμενοι

      Διαγραφή
    5. Κάθε χώρα, κάθε περιοχή έχει κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων. Η δική μας έχει ευλογηθεί σε ήλιο και ποιότητα περιβάλλοντος. Θα γίνει η Καλιφόρνια της Ευρώπης? Δεν ξέρω. Πιθανολογώ όμως πως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα μας έκανε αυτόματα "γκαρσόνια" ή "καμαριέρες". Στην Καλιφόρνια ξεκίνησαν να πηγαίνουν κάποιοι ερευνητές και οι εταιρείες για φτηνά εργατικά αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής-ήλιο αντί για μισθούς Ντητρόιτ κ Ουάσιγκτον και δημιουργήθηκε το σίλικον βάλυ. Κάθε εποχή έχει τους νικητές τους της. Η amazon (κεφαλαιοποίηση $285 δις, P/E 870 !!!!)-Wal mart (κεφαλαιοποίηση $203 δις, P/E 13,60). Ο φουκαράς Buffetακος τώρα στα γεράματα πιάστηκε αδιάβαστος (όχι ότι σκάει για μερικές 10δες δις μείωση περιουσίας δηλαδή)

      Θα μπορούσε το πλοίο η Ελλάς? Με έρμα Κατρουγκαλοτσιπραίους όχι. Παρά τους πολλούς σχετικά καλά μορφωμένους νέους της. Δεν το αποκλείουμε ωστόσο κι όλας. Πιθανολογώ πως τα ασημικά-ακίνητα (τουριστικά, αστικά, αποθήκες) θα μπορούσαν να προσελκύσουν ενδιαφέρον, έχουν αξία. Ξέρει κάτι παραπάνω ο Prem Watsa στην ΓΡΙΒ, ο Captain Wei Jiafu στον ΟΛΠ το Jermyn στον Αστέρα? Δεν ορκίζομαι, αλλά στην τελική κάπου πρέπει να επενδύσουμε έτσι δεν είναι?

      Διαγραφή
    6. Κ. Hippy σαν χώρα είμαστε πολύ νέα ,οπότε είναι λογικό να έχουμε ή να εμφανίζουμε ακόμα πολλές παιδικές ασθένειες. Νέα εννοώ μ' αυτή τη σημερινή μορφή και όχι ιστορικά. Το στοίχημα είναι από αυτές τις ασθένειες να μην μας μείνει κανένα κουσούρι όσο μεγαλώνουμε.Για αυτό πιστεύω ότι ο χρόνος είναι υπέρ μας ,αλλά και ότι έχουμε αρκετό χρόνο ακόμα να διορθώσουμε αυτά που είναι λάθος. Αντίθετα πολλές χώρες έξω είναι στο στάδιο γήρανσης είτε ως πολιτισμός είτε ακόμα χειρότερα ως πληθυσμός. Θα μου πείς τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε και εμείς το ίδιο πρόβλημα. Θα σας πω απλά ότι διαφωνώ με αυτό που φαίνεται και θα σας παρότρυνα να δείτε αυτό που θα είναι.
      Πλεονεκτήματα μπορώ να σας βρω πολλά είτε γεωγραφικά είτε στρατηγικά είτε εμπορικά είτε αργότερα ενεργειακά. Για την ώρα βοηθά ο τουρισμός όπως παλιότερα η ναυτιλία. Τεχνολογικά και επιστημονικά υπάρχουν πολλοί δικοί μας έξω που διαπρέπουν. Πολλοί κιόλας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το στοίχημα είναι μια μέρα να τους γυρίσεις πίσω και να κερδίσεις από τις γνώσεις την εμπειρία τους και βασικά την νοοτροπία τους.

      Αυτή ακριβώς - η νοοτροπία- είναι το βασικό αίτιο όλων των τωρινών δεινών μας. Δεν θα μπω στην κομματική λογική να πω ποιος φταίει. Αλλά ελπίζω η ελίτ αυτής της χώρας μετά από 7 χρόνια φάπας να έχει συνειδητοποιήσει ότι η δημιουργία μιας κομματικής πλέμπας με οικτρή νοοτροπία τελικά τους έβλαψε παρά τα πρόσκαιρα κέρδη.

      Βάζω και τον εαυτό μου στους αισιόδοξους αλλά ως εξής. Ή η ελίτ θα αποφασίσει επιτέλους να αλλάξει νοοτροπία στην χώρα ή τελικά αδυνατώντας να ξεπεράσει τον εαυτό της και τον εθισμό της στο ατομικό συμφέρον έναντι του συλλογικού τελικά θα αλλάξει αυτή η ίδια. Όπως και να γίνει το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

      Στα του χαα τώρα διάβασα στον άλλο χώρο ότι θα πάτε στο συνέδριο του ΣΕΔ ,ελπίζω να γίνετε ο κατάσκοπος μας για εμάς που δεν θα μπορέσουμε να είμαστε εκεί.Κρίμα φέτος ήθελα να πάω να δώ και το κλίμα στους επαγγελματίες για μια χρονιά που άρχισε "ιδιαίτερα". Αν θέλετε κύριε Hippy ρωτήστε απο εμένα για την αλλαγή του Μαρτίου στον ftse αν πιστεύουν ότι έχουν τελειώσει η αλλαγές και απο Φεβρουάριο να περιμένουμε μάζεμα των γρήγορων φαντς που θα δώσουν στα αργά φαντς. Επίσης αν έχει βγεί επίσημη ημερομηνία.

      Διαγραφή
    7. Σαν να μου φαίνεται πως διακρίνω ένα μικροφόβο ή μάλλον μια περίσκεψη φίλε Lorac. Και μου αρέσει πολύ. Το θεωρώ απολύτως υγιές, εκεί είμαι κι εγώ άλλωστε. Ύπνος λαγού, με το ένα μάτι ανοιχτό, κεραίες τεντωμένες να ψάχνουν παντού και αδιάκοπα τις μικρές αλλαγές στο πέταγμα της πεταλούδας.

      Στα πηγαδάκια πριν και μετά είχα την ευκαιρία να διατυπώσω την ερώτηση σας. Η απάντηση είναι 100% ΝΑΙ, τις εταιρείες θα τις ξέρουμε περίπου εκεί, στο τέλος Φεβρουαρίου.

      Στο πνεύμα της ερώτησης σας να επαναφέρω κάτι που έγραψα στο παρελθόν στου κ. Artaxia. Πως εάν κάποιος είναι πειθαρχημένος έχει κάθε χρόνο τα σιγουράκια του.

      "Αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι τακτικά το μαγαζί δίνει σχετικά ασφαλείς επιλογές για όσους έχουν δυνατό χαρακτήρα και περιμένουν στοχεύοντας στα λιγότερα αλλά σιγουρότερα κέρδη. Για φέτος ας πούμε να έχουν πχ αγοράσει ΗΟΛ στην αρχή της χρονιάς στοχεύοντας στο 8% της δημόσιας πρότασης, ομοίως αργότερα όλο το χρήμα ΤΡΑΣΤΟΡ και τώρα ΣΙΔΕΝΟΡ μην φανεί ότι μόνο παρελθοντολογώ. Στην τελευταία αναφέρομαι φυσικά σε τρέχοντα επίπεδα τιμών ποντάροντας ότι ακόμα και σε κακή για τη χώρα εξέλιξη το μαχαίρι έχει περιθώριο 15% λίπος πριν ματώσει το ψαχνό.

      Αυτά, στατιστικά, περισσότερο ή λιγότερο συμβαίνουν κάθε χρονιά"

      https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2929261798029677311&postID=6609820621424042763

      Να συμπληρώσω πως το arbitrage στην ανταλλαγή-απορρόφηση ΣΙΔΕΝΟΡ-ΒΙΟ έδωσε 10% ακόμα και μετά την επανέναρξη του ΧΑΑ την 3η Αυγούστου. Επίσης η χρονιά έληξε με 4% κέρδος σε όποιον συμμετείχε από νωρίς στην Δημόσια Πρόταση του Ηρακλή. Αν προσθέσετε και τα εθιμικά-στατιστικά rebalancings της MS (τουλάχιστον 2 ετησίως) κλείσαμε με Μπαφφετικές αποδόσεις. Τι άλλο θέλουμε?

      Α ναι. Θέλουμε και την καθημερινή-εβδομαδιαία-μηνιαία δόση αδρεναλίνης. Ε αυτή δυστυχώς πληρώνεται.

      Διαγραφή
    8. Την έναρξη για το 2016 την επισήμανε πιο πάνω ο κ. Βασίλης

      "Όσον αφορά το ΒΙΟ αυτή τη στιγμή η Ελβάλ είναι σε discount σε σχέση με την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής, οπότε αν έχετε βιο αλλάξτε με ελβα (1βιο=1,29ελβα) !!"

      Επειδή τα arbitrage είναι το στοιχείο μου και τα παρακολουθώ, να προσθέσω μόνο ότι αξίζει να ψωνίζουμε με "άνοιγμα" κοντά στο 10% κάτι που έκανε 2ο 15νθήμερο του προηγούμενου μήνα. Επίσης ότι υπάρχει αρκετός χρόνος μπροστά (διμηνο, ίσως και τρίμηνο) για την ολοκλήρωση της συμφωνίας οπότε πιστεύω πως αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιαστεί τέτοιο ψαλλίδι, ίσως και καλύτερο (εκτός αν τρέξουμε όλοι στον ίδιο στόχο χε χε)

      Διαγραφή
    9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  26. Ξινόμαυρο ΑΛΦΑ σοδειά 2014

    Έσοδα παροχή υπηρεσιών 8,3 (2013 8,7) εκ των οποίων 6,82 από alpha bank
    Έσοδα εκμίσθωση ακινήτων 5,1 (2013 5,5)
    Έσοδα τόκων 1,7 (2013 2,7)
    Κύκλος 13,4 (14,1)
    Έξοδα σύνολο 10,1 (8,3)

    Καθαρά κέρδη μετά φόρων 3,9 (4,6)

    Μετοχικό κεφάλαιο 58.1 εκ με 14 εκ μτχ ονομαστική 4,15
    ΑΛΦΑ 89,77 +1,7+1,7% ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΤΧ

    ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΑ 70,5 (74,0) 2014 εύλογη αξία ακινητων 75,4 εκ
    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 134,6ΕΚ ΤΑΜΕΙΟ 57,6ΕΚ.
    ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ 129,9 (9,28/ΜΤΧ)

    Εικόνα.....http://www.tradingview.com/x/HNSfOz02/
    Με το πασίγνωστο σχηματισμό " η πυραμίδα του Χέοπα" σε κίνηση με ρυθμό σκλάβου που κουβαλάει 10τόνους κοτρώνα για το κοιμητήριο του θεού-βασιλεία μέσα στην καυτή έρημο. Καλά κρασιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε κύριε Lorac. Το γεγονός ότι το 82% των εσόδων από παροχή υπηρεσιών προέρχεται από την Alpha, το οποίο αναφέρετε, το θεωρείται ως κακό;


      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Σαφώς και δεν είναι κ.Σύλβιε .Μέχρι να αλλάξει όμως ,μιας και δεν ξέρω η newALPHA τι θα πράξει στο μέλλον. Για την ώρα πάντως και ως μεγαλομέτοχος δεν είναι προς το συμφέρον της να αλλάξει το status quo.
      Στο 9μηνο του '15 πάντως συνεχίζει να έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από παροχή υπηρεσιών (6,69εκ.) και ως προς τα συνολικά έσοδα (10,43) αλλά και ως προς τα έσοδα εκμίσθωσης (3,74εκ) .Το ταμείο ξεχειλίζει πάντως στα 63,7εκ σχεδόν όσο η κεφ/ση τώρα.
      Μιας και αναμένω φέτος εξελίξεις στο θέμα αλφα-παρελκόμενες θυγατρικές ίσως δούμε μετοχικό "άνοιγμα". Το οποίο για να είμαι ειλικρινής άμα ήμουν εγώ αλφα θα έδωνα χοντρό δωράκι στους παλιούς μετόχους (δηλαδή εμένα) πριν την πασάρω σε άλλους. Όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Βασίλης φέτος μάλλον θα έχει το ελευθέρας να δώσει και μερίσματα.

      Σαν τυμβωρύχος πάντως στην πυραμίδα του Χέοπα θα περίμενα στην κάτω δεξιά γωνία όχι χρονικά αλλά σαν τιμή.

      Σαν lorac θα έδινα και λίγη προσοχή στα chαρντάσια (σελ.24 οικ.καταστ.9μ15).
      http://www.helex.gr/documents/10180/43442/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE%20%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%20ALPHA+%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A4%CE%91%20%CE%91.%CE%95.+%282015%2C%CE%95%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%2C%CE%9C%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%95%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7%29.pdf/41801d20-6819-4827-b827-e7147b3f5ec4?version=1.0

      Διαγραφή
  27. Ετοιμαστείτε για 700 μονάδες μετά τις 20 Ιανουαρίου. Αφού πρώτα ο Γούδις δει νέα χαμηλά. Strong buy η αγορά με στόχο το 700άρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υποθέσεις πάντα. Το λέει και το όνομα μου. Εγώ δεν είμαι γκουρού. Τις γκουρουδιές τις αφήνω σε άλλους.

      Διαγραφή
  28. Εντυπώσεις από το "13ο Επενδυτικό & Χρηματιστηριακό Συνέδριο" του ΣΕΔ

    Ήθελα να πάω απ΄το νωρίς, δεν τα κατάφερα, παρακολούθησα μόνο το τελευταίο κομμάτι που συντόνισε (άριστα) κ. Ντακουνάκης.

    Το πρώτο μέρος ήταν αφιερωμένο στην Τεχνική Ανάλυση (το στοιχείο σας). Παρουσιαστές οι κ. Γούλας (Solidus) και Ζαχαράκης (Fast Finance). Μετρημένοι και σοβαροί, σε γενικές γραμμές μάλλον απαισιόδοξοι, εστίασαν όμως και στο gap της 7/1 στις 613 μονάδες ΓΔ που εκτίμησαν πως (επειδή οφείλεται και σε εξωγενείς παράγοντες-Κίνα) κατά 99% θα κλείσει σύντομα.

    Στο δεύτερο μέρος για το μέλλον του ΧΑΑ οι ομιλητές ήταν διχασμένοι. Όλοι ωστόσο συμφώνησαν πως το σημείο καμπής είναι η θετική ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης που θα αποκαταστήσει (έστω και μερικώς) την εμπιστοσύνη και την ροή χρήματος.

    Ο κ. Χαρατσής της ΒΕΤΑ, πιο αισιόδοξος επισήμανε την πολύ καλύτερη συμπεριφορά των ομολόγων έναντι των μετοχών, κάτι που σημαίνει αρκετά καθώς γενικά η "ομολογιακή αγορά" έχει περισσότερο περισσότερο βάθος και περίσκεψη. Επισήμανε την δυνατότητα αποδοχής των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, κάτι που θα μειώσει τα έξοδα των συστημικών αλλά και ότι κατά την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση ελήφθησαν υπ΄όψιν τα παντα όλα μέχρι και τα "ρυθμισμένα" δάνεια.

    Ο κ. Κοτζαμάνης του Euro2day επισήμανε μεταξύ άλλων την καλύτερη συμπεριφορά διαχρονικά των δεικτών μικροτέρων εταιρειών έναντι του FTSE25 κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να ψάχνουμε τις οικονομικές καταστάσεις και να μην εγκλωβιζόμαστε μόνο σε ότι κινείται μπροστά μας (απόλυτη δικαίωση των κυρίων Τάκη και Βασίλη)

    Ο κ. Πολυχρονίου της ΣΕΔΥΚΑ, κάπως απαισιόδοξος, εστίασε στο γεγονός ότι το 60% των NPLs είναι επιχειρηματικά δάνεια (άρα δυσκολότερο να εισπραχθούν και με μικρότερα collatetals). Δυσκολότερα τα πράγματα για την Πειραιώς όπου πλησιάζουν το 70% του συνόλου των κόκκινων (με μόλις 62% συνολικές προβλέψεις) πολύ καλύτερα για ΕΤΕ λιγότερο από 45% με κοντά 79% συνολικές προβλέψεις. Έριξε και τη βόμβα του που προσωπικά αγνοούσα και συμφώνησε όλο το πάνελ (και ο κ. Γκόβαρης της ΕΧΑΕ)

    "Οι καταθέσεις προθεσμίας νομικά θεωρούνται επένδυση και συνεπώς ΔΕΝ καλύπτονται απ΄τον πρόσφατο νόμο προστασίας των 100,000 ευρώ".

    Όταν ήλθε η ώρα των ερωτήσεων από το κοινό διατύπωσα τον προβληματισμό μας εδώ ότι "περισσότερα από τα μισό BV των συστημικών οφείλεται στον αναβαλλόμενο φόρο. Από τη στιγμή όμως που η Πειραιώς πρέπει να πληρώνει 200 εκ τόκους στα Cocos (3 δις στην επόμενη 15ετία) κι η ΕΥΡΩΒ 95 εκ. για τις προνομιούχες του Αλογοσκούφη (1,425 στη 15ετία) μια επιπλέον ΑΜΚ προσεχώς για ν΄αποφύγουν την κρατικοποίηση πρέπει να θεωρείται βεβαία"...αλλά δεν πήρα πειστική απάντηση. Μου είπαν ότι η προοπτική αυτή απεικονίζεται ήδη στο ταμπλό. Δεν με καλύπτει (κεφ. ΠΕΙΡ 2,22 δις-κεφ. ΕΤΕ 2,598 αστεία διαφορά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νωρίτερα το πρωί έμπιστος φίλος μου μετέφερε το κλίμα από πηγαδάκια με τους κυρίους Β. Λεβέντη, Κ. Στούπα κι άλλους.

      Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε πως το ασφαλιστικό θα ψηφιστεί οπωσδήποτε και πιθανότατα χωρίς καμιά απολύτως απώλεια (153/153).

      Ο κ. Στούπας φυσικά αρνητικός για τις προοπτικές οικονομίας και χρηματιστηρίου με την παρούσα κυβέρνηση.

      Το "κούρεμα" χρέους (και όχι η μόνο η επιμήκυνση) αρχίζει να παίρνει κάποιους υπερατλαντικούς πόντους.

      Ζόρικα τα πράγματα αλλά...

      "Για να γίνει κάτι πρέπει κάποιος να κερδίζει από αυτό" σταθερή μου πεποίθηση. Δεν εφησυχάζουμε αλλά ούτε και πανικοβαλλόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον κόπο που κάνατε για να μας δώσετε την εικόνα του συνεδρίου. Πραγματικός κατάσκοπος κ.Hippy θα σας ζήλευε και ο Τομ Χανκς από την φετινή "Γέφυρα των Κατασκόπων" !!

      Αν δεν φοβόμουν θα ήμουν τρελός ή άρρωστος τζογαδόρος...

      "Οι καταθέσεις προθεσμίας νομικά θεωρούνται επένδυση και συνεπώς ΔΕΝ καλύπτονται απ τον πρόσφατο νόμο προστασίας των 100,000 ευρώ". Μου κάνει εντύπωση (πολύ) που δεν το γνωρίζετε. Τιμωρία 100 φορές "Καλύτερα να σορτάρω το ελβ. φράγκο παρά να τα κρατώ σε προθεσμιακή"

      "Για να γίνει κάτι πρέπει κάποιος να κερδίζει από αυτό" Σας έχω ξαναγράψει ότι κάποιος κερδίζει πολλά από αυτό. Ξέρετε αυτός που θα πατήσει πάνω στα δικά μας δεδικασμένα για να κουρέψει στο μέλλον το δικό του χρέος. Γι’ αυτό πιέζει τώρα.

      και πάλι ευχαριστώ , θα ήθελα όμως αν μπορείτε να διευκρινίσετε το ...
      "Η απάντηση είναι 100% ΝΑΙ, τις εταιρείες θα τις ξέρουμε περίπου εκεί, στο τέλος Φεβρουαρίου."
      Νόμιζα ότι απλά θα αλλάξουμε κατηγορία όχι και ότι θα έχουμε και αλλαγές στη συνθεση του δείκτη.

      Διαγραφή
    3. κυριε hippy θα ηθελα να σας ευχαριστήσω και εγω σε περιμενω κάθε παρασκευη εχουμε γουρνοπουλα ψητη και κοκκινο κρασι-Μια ζωή την έχουμε, κι αν δε την γλεντήσουμε
      τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε
      τι θα καταλάβουμε, τι θα καζαντήσουμε

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά

      Όσο ζει ο άνθρωπος, κοίτα, παρατήρησε
      μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε
      μέχρι τα σαράντα του, κι ύστερα μπατίρισε

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά

      Στου διαβόλου τα `γραψα όλα το κατάστιχο
      και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο
      και γλεντώ τα νιάτα μου, πριν με πιάσει λάστιχο

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά

      Τη ζωή σου γλέντησε, πριν να ρθούν γεράματα
      και σου λένε άδικα, μάθε γέρο γράμματα
      και σου λένε άδικα, μάθε γέρο γράμματα

      Μες στον ψεύτικο ντουνιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      παίξτε μου διπλοπενιά
      και ο μήνας έχει εννιά
      και ο μήνας έχει εννιά------------Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΝΙΑ - ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ - ΤΡΙΟ ΚΙΤΑΡΑ (1η Εκτελεση) -----------https://www.youtube.com/watch?v=qGBqT51B8I0

      Διαγραφή
    4. Γεία σας.Αν κάνω λάθος ξαναγράψτε κύριε LORAC.Οι απλές προθεσμιακές καταθέσεις καλύπτονται,αλλά προηγούνται στο κούρεμα από τις καταθέσεις ταμιευτηρίου.

      Διαγραφή
    5. Έχετε δίκιο κ. Lorac ήμουν ασαφής.

      Απ΄όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε η αλλαγή κατηγορίας είναι σίγουρη. ΔΙΚΗ μου εκτίμηση πως θα υπάρξουν κι εταιρικά μπες-βγες.

      Διαγραφή
    6. http://www.teke.gr/images/teke%20docs/teke%20docs/Codified%20law%203746_2009%20%28updated%2012%2011%202015%29_GR.pdf

      Διαγραφή
  29. Είχα στείλει στην Εθνική επίσημο αίτημα για να μου απαντήσει αν ένα προθεσμιακό που είχα καλυπτόταν από το ΤΕΚΕ. Σας επισυνάπτω την απάντηση

    Κε....
    σε συνέχεια ερωτήματός σας αναφορικά με το προϊόν «Κεφάλαιο Plus ΕΘΝΙΚΗ 4 x 3», σημειώνουμε τα εξής:

    1. Όλα τα προϊόντα εγγυημένου αρχικού κεφαλαίου («Κεφάλαιο Plus») είναι, όπως αναφέρεται και στο σχετικό Έντυπο Ειδικών Όρων κάθε προϊόντος, προθεσμιακές καταθέσεις ειδικού τύπου.
    2. Το σύνολο των τοποθετούμενων στα εν λόγω προϊόντα ποσών περιλαμβάνεται στις αναφορές που η Τράπεζά μας υποβάλλει στο Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (Τ.Ε.Κ.Ε.)
    3. Με βάση τις διατάξεις του Νόμου 3746/2009 όπως αυτός ισχύει, για τις καλυπτόμενες από το Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων του Τ.Ε.Κ.Ε. καταθέσεις προβλέπεται, σε περίπτωση περιέλευσης κάποιου πιστωτικού ιδρύματος σε αδυναμία να εκπληρώσει τις προς τους καταθέτες του υποχρεώσεις, αποζημίωση μέχρι € 100.000 ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

    Είμαστε στη διάθεσή σας για τυχόν διευκρινίσεις.

    Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

    Με εκτίμηση,
    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Εργασιών & Εναλλακτικών Δικτύων (021)
    Θεσσαλονίκης 125, 18346, Μοσχάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Έγραψα αυτό που άκουσα (και με εξέπληξε). Βέβαια παρόμοια έκπληξη-αποπληξία έπαθα κι όταν έμαθα ότι τα senior ομόλογα των ΑΛΦΑ/17, ΠΕΙΡ/17 κλπ όφειλαν κατά Νταισελμπλουμ να κουρευτούν στον βωμό της τραπεζικής εξυγίανσης. Η εφημερίδα της κυβερνήσεως αναφέρεται στο ΤΕΚΕ του 2009. Πιθανολογώ το αυτό και για την απάντηση που παραθέτει ο φίλος ανώνυμος. Αγνοούμε τι προβλέπει ο νέος νόμος.

    Λυπάμαι αν έφερα ανησυχία, σίγουρα θα είναι δημιουργική καθώς κανένας προς το παρόν δεν απειλείται, θα το ψάξουμε περαιτέρω κι ο προθεσμιακός καταθέτης θα προλάβει να πάρει τα μέτρα του. Δεν έχω προθεσμιακή, ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω (για τα μετρητά τα ΕΓΔ δίνουν 4πλάσια απόδοση) θα ψάξω όμως να δω τι ισχύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω μετά και τα καλοκαιριανά που ζήσαμε είναι άκυρη όποια κουβέντα περί του θέματος. Αν είχα πάντως θα έκανα έναν κόπο και θα διάβαζα όπως είναι και όχι όπως τα θέλω τα γραμματάκια στην σύμβαση που έχω υπογράψει. Επίσης θα έδινα και λίγο βάρος και στην κεφαλαιακή ποιότητα του μαγαζιού που θα πάρκαρα ρευστό. Το τεκέ έχει site που βρίσκεις διάφορα θέματα πάντως ,έχει και παραδείγματα .Με μια γρήγορη ματιά δεν βρήκα για προθεσμιακές,αλλά έχει αρκετά με τις κανονικές (ας τις πούμε έτσι).

      Διαγραφή
  31. Αρχικά συγνώμη,γιατί δεν διάβασα την ανάρτηση από πιο πάνω και ανάφερα και τον κύριο Lorac.Γι'αυτό λοιπόν ο σόιμπλε επέμενε ότι η ελλάδα πρέπει να πάρει όλο το ποσό των 25δις που προβλέφθηκε για τις τράπεζες.Επίσης ότι η ελλάδα θα έπρεπε να θέλει τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα που θα έβαζε στο πρόγραμμα το ποσό για τη συμπλήρωση των 25δις.Όμως με περισσότερα λεφτά από το ΔΝΤ και 25δις συνολικά για τις τράπεζες θα ήταν άλλα τα προαπαιτούμενα για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ξεφορτωθήκαμε τον Βαγγέλα τον ανίκανο Νο2 (Ο Νούμερο 1 ανίκανος είναι ο Αλέξιος που επί 6 μήνες ως πρωθυπουργός δεν κατάλαβε ότι η χώρα σκάει στα χέρια του και άκουγε τις βλακείες του ΜπαρουΦΑΚΑ) που επι 6 μήνες δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η ΝΔ δεν μπορεί να κάνει εσωκομματικές εκλογές.

    Η επιλογή Μητσοτάκη είναι ότι καλύτερο για την χρηματαγορά μας. Είμαστε στο πρώτο στάδιο. Μένει τώρα να δούμε πότε θα ξεφορτωθούμε τους γιαλαντζί Τσεκεβάρες Τσιπροκαμένους για να τελειώσει και η Bear market της Ελληνικής χρηματαγοράς. 6 μήνες τουλάχιστον, πριν τους πετάξουμε στον Καιάδα, θα έχει αρχίσει το πάρτι και οι άσχετοι Τσιπροκαμένοι θα το εκλαμβάνουν ως επιτυχία που θα ανεβαίνει η χρηματαγορά και όχι ως ράλλυ ανακούφισης που έρχεται ο επόμενος πρωθυπουργός.

    Σε εγρήγορση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα στον κ. Τάκη, που ο ενθουσιασμός του τον έκανε να σπάσει τη σιωπή του.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  33. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Βασίλη καλημέρα.
      Αναγκάζετε εμένα τον φυσικό να ψάχνω στην investopedia για την κατανόηση των οικονομικών όρων και έτσι παίζοντας μαθαίνω όπως έλεγε και το παλαιό παιδικό παιχνίδι. Η βοήθεια σας είναι πολύτιμη.
      Κύριε lorac
      Τα ανωτέρω ισχύουν και για εσάς.Διαφορετικός ο τρόπος σας,το ίδιο ευεργετικός όμως.

      Διαγραφή
    2. Κε Vasilisg o Βαγγέλης είχε δηλώσει ότι το κόστος του για τον τόνο αλουμινίου είναι 1800 δολάρια (μετά την μείωση κόστους που έκανε) , αλλά το αλουμίνιο αυτη τη στιγμή είναι περιξ των 1200 δολαρίων. Αναρωτιέμαι πόσα εργοστάσια πρέπει να κλείσουν ακόμα για να αρχισουμε να ελπιζουμε.

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  35. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω αν επιτρέπετε κ. Βασίλη ότι
      while falling NG prices boost CCGT’ s competitiveness (σελ23 του σχετικού)
      Με τις αλλαγές στο τομέα των ΑΔΙ και την πτώση των τιμών φ.α. που ακολουθεί με χρονοκαθυστέρηση αυτή του πετρελαίου το 2016 θα είναι καλύτερο ενεργειακά για τον όμιλο.

      Για τις τιμές που λέτε στο αλουμίνιο συμφωνώ και επαυξάνω ότι πληρώνεται σε ντολάριος οπότε με τιμές μέσες κάτω του 1,12 περιμένω και εδώ πρόσθετα ebitda (47,5 εκ. / σελ12 σχετικού)

      Σημείο προβληματισμού το
      PEEGT:724 MW CCGT in DeirAzzour. METKA leader of Consortium with Ansaldo. Contract value of €678m.Delayed.

      και για να περνάει η ώρα http://www.tradingview.com/x/jI9NZYxg/
      Σήμερα πέταξε πολλούς βιαστικούς , μπορεί να συνεχίσει ήπια πτωτικά μερικές μέρες ακόμα και να πάει για ένα γύρισμα στην μπλε γραμμή και >εμα.
      Αν έκανα μαντεψιά στην τύχη θα έβαζα το 3,17 για σημείο. Αλλιώς απλά μπορώ να περιμένω για τεχνικό σήμα ,γνωρίζοντας ότι θα είναι πάνω από το όποιο χρονικό χαμηλό. Παραμένει πάντως μυτιλ και όχι βαγγελινιο παικταρίνιο.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Vasilisg, & Lorac, thanx for the additional info. Θα ενημερωθω σχετικώς μιας και ειμαι heavily invested to Μυτιλ.

      Διαγραφή
    4. Vasilisg, στην παρουσιαση για το 9μηνο του Ευάγγελου, το ανησυχητικό είναι ότι τα κέρδη αυτά τα εβγαλε με ΜΕΣΗ τιμη αλουμινιου all in στα 2350 usd. Μετά το εννιάμηνο η τιμη πεφτει κατακορυφα και η τιμή εχει προσγειωθει εδω και μηνες στα περιξ των 1700 usd. Σημειωνεται οτι στα 2350 usd, το περιθωριο EBITDA είναι 20%. Αρα σε τιμή all in sta 1700, το περιθωριο ειναι αρνητικό. Τωρα εξηγείται γιατί η μετοχή πέφτει τοσο πολύ. Ειναι σαφές ότι αν το 2016 η τιμή αλουμινιου παραμεινει περιξ των 1700-1900 , τοτε ο κος Βαγγέλης θα παραγει ζημιές με το κιλό !!

      Διαγραφή
    5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Πέτρο όταν γράψατε για τις τιμές που αφορούν το αλουμίνιο έριξα μια ματιά και στο δικό μου αρχείο. Έχω σημειώσει εκεί περί τα 1600 για την εταιρία και ίσως είναι και λίγο πιο κάτω. Στο ίδιο μέρος βρήκα και ένα παλιό διάγραμμα για μυτιλ με μηνιαία στοιχεία οπότε το βάζω εδώ με τις νέες τιμές (μετά από επιστροφές κλτ)
      Το τρίγωνο πάει στα χαμηλά του '12 , η έλλειψη στο 2,81 και φιμπο έχει στα 2,60. Αυτά για τα αρνητικά σενάρια ή/και εφόσον μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και δείξει και 1-2 αρνητικά τρίμηνα για τους λόγους που αναφέρετε και εσείς πιο πάνω (πτώση lme κτλ)
      http://www.tradingview.com/x/uha3Sxqs/

      Για την ώρα το χαα φαίνετε να κάνει μια ανοδική προσπάθεια. Ελπίζω να μην κλείνουν και λόγω παρασκευής τα κέρδη τους και από Δευτέρα συνεχίσει νοτίως.

      Διαγραφή
    8. Ποιο ήταν ακριβώς το χαμηλό του 2012 κύριε Lorac;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  37. Συγχαρητήρια στον κ. hippy για τις δημοσιογραφικές του ικανότητες, για τις οποίες μας έχει συνηθίσει άλλωστε. Πως δεν σας έχουν προσλάβει στον οικονομικό τύπο ακόμα; Καλή η αναπάντητη ερώτηση που τους υποβάλατε. Εύστοχη η σύγκριση Πολυχρονίου για ποσοστό επιχειρηματικών δανείων σε ΕΤΕ – Πειραιώς και το ποσοστό προβλέψεων της κάθε μίας.

    Για την παραπληροφόρηση περί μη προστασίας προθεσμιακής κατάθεσης από το νομικό πλαίσιο, ξεχάστε το. Αυτά τα αλλόκοτα δεν ισχύουν σε καμία χώρα της Ε.Ε. Και ούτε φυσικά στη δικιά μας. Μου κάνει εντύπωση που όλο το πάνελ ήθελε να κάνει τον ξερόλα (της ΕΧΑΕ συμπεριλαμβανομένης), αντί να πουν «δεν το γνωρίζουμε», για να μην πιαστούν αδιάβαστοι.

    Συγχαρητήρια στους κ.κ. Βασίλη και Πέτρο, αλλά και στους Lorac και Νίκο, για το υψηλό επίπεδο της συζήτησης, ιδιαίτερα περί αλουμινίου και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

    Σύλβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά έχετε μαζευτεί παιχταράδες εδώ. Αίσθηση σιγουριάς κι απόλαυσης η ανάγνωση. Τι να πω? Keep on.

      Διαγραφή
  38. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Εξαιρετικές συζητήσεις όπως πάντα. Δε συμμετέχω ενεργά, αλλά διαβάζω.

    Προσωπικά βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη κατρακύλα στα commodities και τις συνέπειές της στη ναυτιλία. Το 2014/15 ζαχάρωνα συμμετοχές σε preferreds και Ελληνικών ναυτιλιακών στην Αμερική, οι οποίες τρώνε έξτρα ξύλο τις τελευταίες μέρες. Δείτε navios για παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Navios πάει για λουκέτο. Γιαυτό βλέπεις το ξύλο της αρκούδας.

      Για δες Τσάκος. Λουκουμάκι αν τον βρεις κάτω από 6 ντόλαρς.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ "Υποθέσεις Κάνω" έτυχε και μίλησα πριν 1-2 μήνες με έναν insider του χώρου, και μου είπε μακριά επειδή είναι "παλιά μυαλά". Βέβαια, ερμήνευσέ το όπως θες.

      Από κει και πέρα, τα τάνκερ πάνε καλά τη παρούσα χρονική περίοδο, αλλά δεν έχω αρκετή γνώση των θεμελιωδών της αγοράς πετρελαίου για να ερμηνεύσω αν αυτό κρατήσει ή όχι. Μπορεί(δε ξέρω, υποθέση κάνω) η χαμηλή τιμή του πετρελαίου να οδηγήσει σε χαμηλότερα ναύλα, άρα σε ζημιές κάποια τάνκερ;

      Εν πάσει περιπτώσει, είδωμεν.

      Διαγραφή
    3. Τσάκος, λουκουμάκι στα 6; Λουκουμάς στα τώρα στα 5.55, με πτώση 18% από το χθεσινό κλείσιμο!

      Σύλβιος


      Υ.Γ. Συγνώμη, απλώς χιούμορ κάνω. Δεν έχω πρόθεση να πειράξω κανέναν. Αλλά συμβαίνει λίγες ώρες μετά!

      Διαγραφή
    4. Νομίζω πως η GLOG του Λιβανού (Ωνάσειο) είναι καλύτερη περίπτωση. Τελευταία μάλιστα με αγορές ενισχύουν τη θέση τους.

      TNP βλέπω τελευταία αποκοπή μερίσματος 7/12/15 κι επόμενη ΦΕΒ/16...κάνω κάπου λάθος κ. "Υποθέσεις κάνω"? Κι αν θέλετε μας εξηγείτε με κάποια θεμελιώδη γιατί είναι λουκούμι η εταιρεία? Απολύτως καλοπροαίρετα ρωτώ. Προσωπικά κρατώ αποστάσεις από "σκέτες" γκουρουδιές.

      Διαγραφή
    5. Δες book value και Nav. Επίσης έχει μόνο ένα VLCC σε σχέση με τις άλλες εισηγμένες. Οι τιμές στα Suezmax ανεβαίνουν και ο κυρ Τσάκος έχει 12 τέτοια.

      Για το μέρισμα έχεις δίκιο. Έφαγε το χωσίδι λόγω της έκθεσης που έβγαλε η super άσχετη στο θέμα JP Morgan. Διάβασε την έκθεση της Barclays που γνωρίζει πολύ καλύτερα και συνήθως πέφτει μέσα στις εκθέσεις της για της εταιρίες τέτοιου τύπου.

      Διαγραφή
    6. Τον Τσάκο αν δεν τον δω στα 10 ντόλαρς στρογγυλά δεν δίνω λέπι που λέει και ο τρισμέγιστος γκουρού Τάκαρος.

      ΥΓ
      Γκουρού είναι μόνο ο Τάκαρος. Οι υπόλοιποι που γράφουμε εδώ μέσα είμαστε μαθητούδια.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα σε όλους. Καθώς αναφερθήκατε στις θάλασσες, υπάρχει κάποια γνώμη για cmre? -Φελαινί

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ Φελαινί, η εντύπωσή μου είναι πως η cmre έχει καλό όνομα, και δουλεύει ρολόι. Από την άλλη τα θεμελιώδη της αγοράς της(containerships) έχουν επειδεινωθεί αρκετά λόγω Κίνας και slow down του παγκόσμιου εμπορίου κλπ. Η μεγάλη, σοβαρή του χώρου Maersk νομίζω κάνει scale back, οπότε αυτό λέει κάτι. Και οι δύο ακολουθούν πτωτική πορεία ( https://www.google.com/finance?q=CPH%3AMAERSK-A&ei=74CXVsjBDI3qsgGeg6uoCQ ). Μάλιστα οι Κωνσταντακόπουλοι ήθελαν να εισάγουν το '15 άλλη μια εταιρεία, τύπου MLP, στην αμερική αλλά τελικά δε προχώρησαν λόγω "αβεβαιότητας στις αγορές" αν θυμάμαι καλά.

      Γενικά αυτή τη χρονική περίοδο είναι risky, και προσωπικά νιώθω ότι είναι σα να προσπαθείς να πιάσεις ένα μαχαίρι που πέφτει, και να ψάχνεις το πάτο. Your mileage may vary :)

      Διαγραφή
    9. ΤΣΑΚΟΣ.
      Λίγα λόγια για να πούμε τα πράγματα απλά, γι’ αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί, του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου …
      Γνωρίζετε ότι η ναυτιλία έχει κυκλικό χαρακτήρα και είναι για τους πολύ τολμηρούς. Επίσης έχει υψηλό δανεισμό και κινδύνους για τον επενδυτή. Γνωρίζετε ότι το ξηρό φορτίο δεν πηγαίνει καθόλου καλά τα τελευταία χρόνια (Βλ άλλωστε και πορεία δείκτη Baltic Dry Index) και πολλές εταιρείες αγωνίζονται να επιβιώσουν. Αντίθετα τα δεξαμενόπλοια πηγαίνουν τώρα καλά, μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Η κίνηση και η αποθήκευση αργού πετρελαίου σε μεγάλο όγκο χρειάζεται πετρελαιοφόρα. Ο μέσος όρος κερδών για τα τάνκερ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το 2009. Βέβαια αυτά αλλάζουν…

      Στα πλαίσια αυτά ο ΤΣΑΚΟΣ με 47 δεξαμενόπλοια είναι από τους πλέον κερδισμένους στον τομέα του, αφού στο α΄ 6μηνο 2015 πενταπλασίασε τα κέρδη του, ενώ το γ’ 3μηνο 2015 εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή 0,40, έναντι $ 0,04 στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2014!!!! Αυτό όμως δείχνει και πόσο ευμετάβλητα είναι τα πράγματα στο χώρο.

      Ασφαλώς έτσι, εμφανίζει χαμηλό τρέχον p/e (στο 4) και υψηλή μερισματική απόδοση. Τα πράγματα δείχνουν ότι στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή των 5,60 δολαρίων, το p/e στο τέλος του έτους μπορεί να είναι γύρω στο 3,5. Παρόλα αυτά από το υψηλό των 52 εβδομάδων των 10,5 δολαρίων, βρίσκεται τώρα στα 5,60 με χαμηλό τα 5,5. Εξηγήστε το εσείς. Τώρα είναι η καλή του εποχή ως προς την κερδοφορία. Γιατί βρίσκεται στα χαμηλά έτους; Το ερώτημα (που επίσης δεν γνωρίζω να απαντήσω) είναι πόσο θα κρατήσει η ευτυχία του. Ο ίδιος αισιοδοξεί: αφού τα επίγεια αποθέματα βρίσκονται ήδη σε επίπεδα ρεκόρ, θα μπορούσε να σημαίνει ότι μεγαλύτερη ποσότητα αργού θα αποθηκευτεί στα πλοία του, με περαιτέρω αύξηση των κερδών του. Άλλοι όπως η Φράγκου τα έχουν μισά-μισά για λόγους ισορροπίας κινδύνου, δηλ. και ξηρό φορτίο και τάνκερ. Οι εποχές αλλάζουν…

      Ο δείκτης Debt to Equity στο γ’ 3μηνο του 2015 ήταν 1. Αλλά αυτά τα αφήνω στους ειδικότερους. Τα θέματα του δανεισμού χρειάζονται περισσότερη διερεύνηση. Αν τα επιτόκια στην Αμερική αυξηθούν περαιτέρω θα πληρώνει βέβαια περισσότερα για την αποπληρωμή του δανεισμού του. Η εταιρεία πληρώνει μέρισμα ανά τρίμηνο 0,06 δολ (μερισμ αποδ 4,3%). Παρατηρώ στα διαγράμματα επίσης ότι είχε σημειώσει ιστορικό υψηλό στα 37$ στις 31/12/2007 και στις 30/6/2008 (αν δεν έχουν μεσολαβήσει αλλαγές στον αριθμό μετοχών, που δεν συμπεριελήφθησαν, πρόκειται για τεράστιες αποκλίσεις) και ιστορικό χαμηλό στα 3,39 στις 30/11/2012.

      Στην ίδια ομάδα εταιρειών ανήκει και η ΝΑΤ, που είχε παρουσιαστεί στο blog του Kikou, που έχει σήμερα μερισμ απόδοση της τάξης του 11% με 12%, αλλά πολύ υψηλή αποτίμηση με βάση την κερδοφορία.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    10. Μπορείτε να μας πείτε πως βλέπετε θεμελιωδώς και για την GLOG του Λιβανού φίλε Σύλβιο?

      Διαγραφή
    11. GASLOG (GLOG) Α’ ΜΕΡΟΣ

      Κύριε hippy μου, δεν είμαι ειδικός. Θα σας πυρπολήσω όμως με σκόρπιες πληροφορίες, οι οποίες μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

      Η εταιρεία διαθέτει πλοία για τη μεταφορά φυσικού αερίου, τα λεγόμενα LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου). Αυτό είναι το αντικείμενο της. Και είναι μία μόνο από τις εταιρείες του Λιβανού. Πριν από την είσοδό της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η GasLog διέθεσε το 11,6% του κεφαλαίου της στο Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο διαχειρίζεται τις ναυτιλιακές δραστηριότητες του ομίλου Ωνάση. Έχει αντλήσει από δημόσιες εγγραφές 172 εκατ. δολάρια, και τον Ιανουάριο του 2014 επιπλέον 199 εκατ. δολάρια. Η GasLog είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή που διαχειρίζεται LNG. Απέκτησε 6 πλοία πρόσφατα (εντός του 2014).


      Τον Οκτώβριο έκλεισε κοινοπρακτικό δάνειο με 14 διεθνείς τράπεζες ύψους 1,3 δισ. δολαρίων με το οποίο θα εξοφληθούν οι παραγγελίες για 8 δεξαμενόπλοια. Στην ιστοσελίδα της η εταιρεία γράφει σήμερα ότι έχει 11 πλοία στη θάλασσα και 8 σε παραγγελία (http://www.gaslogltd.com). Η συνολική αξία των 8 παραγγελθέντων ποντοπόρων ανέρχεται σε 1,5 δισ. δολ και το υπόλοιπο καλύπτεται από ίδια κεφάλαια της εισηγμένης (http://www.energyworld.gr/20/10/2015/%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%B8-%CF%83%CE%AE%CE%BA%CF%89%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BF-%CE%BB%CE%B9%CE%B2/)

      Τα παραπάνω σε παραγγελία πλοία καλύπτονται από μακροχρόνια ναυλοσύμφωνα αξίας 4 δισ. δολαρίων, διάρκειας 7-10 ετών, που εξασφαλίζουν σταθερές και προβλέψιμες ταμειακές ροές (συνεχίζεται)

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    12. GASLOG (GLOG) Β’ ΜΕΡΟΣ

      Οι εκθέσεις γράφουν τελευταίο NAV ανά μετοχή $12.80 (για να μην κάθομαι να τα υπολογίζω μόνος μου, ελπίζω ότι είναι σωστό), με τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή 6,80. Από αυτήν την άποψη η εταιρεία είναι υποτιμημένη. Η Clarksons Platou Securities υποστηρίζει ότι το Cash Flow ανά μετοχή θα είναι φέτος (έτος 2016) διπλάσιο. Η τιμή της μετοχής έπεσε σχετικά πρόσφατα στο άκουσμα ότι οι ομοειδείς ναυτιλιακές μεταφοράς πετρελαίου – φυσικού αερίου Teekay Corporation (TK), Teekay LNG Partners (TGP), and Teekay Offshore Partners (TOO) θα μειώσουν και οι τρεις το μέρισμά τους κατά 90%. Κι αυτό όχι γιατί οι ταμειακές ροές δεν θα παραμείνουν σταθερές ή και αυξανόμενες, αλλά γιατί απαιτούν οι εταιρείες αυτές κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης τους. Και ο δανεισμός έχει γίνει πλέον ακριβός.

      Το μέρισμα της αθροιστικά το έτος βγαίνει σήμερα 0,56 δολ/μτχ (αποδ. 8%), αλλά η αγορά φοβάται για μείωση μερίσματος, ύστερα από τις παραπάνω δραματικές μειώσεις ομοειδών εταιρειών.

      Το γ’ 3μηνο 2015 που βγήκε σχετικά πρόσφατα:
      Έσοδα USD 105.79εκ, καθ. κέρδη -6,28εκ (ζημιές), κέρδη ανά μετοχή -0,12 δολ. (ζημιές), ένανι 0,32 κέρδη το ίδιο διάστημα πέρυσι. Gross Margins από από 57.44% την ίδια περίοδο πέρυσι σε 45.35%, λειτουργικά περιθώρια κέρδους (EBITDA) τώρα 61.82% από 68.72%. Λειτουργικές ταμειακές ροές από έτος σε έτος-13.03%. Debt to Equity περιόδου 1,60. Η μείωση κερδών έχει επηρεαστεί από τη μείωση των λειτουργικών περιθωρίων κέρδους (περιθώρια EBIT) από 47.20% σε 35.16%. Σύνοψη στοιχείων 9μήνου, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας στη θέση http://www.gaslogltd.com/full-news-article.html

      Σε μακροπρόθεσμη βάση τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Ξέρετε ότι δημιουργήθηκε ένας πλεονάζων αριθμός υγραεριοφόρων πλοίων (για να χρησιμοποιούμε σωστά την ελληνική), ήτοι Gas Tanker-LNG, γιατί αυτά αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς από ό, τι η παγκόσμια εξαγωγική ισχύς LNG, με αποτέλεσμα τα δύο τελευταία χρόνια τα spot charter rates να έχουν μειωθεί από περίπου 130.000 δολάρια ανά ημέρα, σε μόνο $30.000. Μήπως κάπου εδώ είναι ο πάτος και στην πραγματικότητα αγοράζετε με μεγαλύτερη ασφάλεια; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές μεταφοράς LNG μπορεί να είναι καλύτερες.

      Σημειώνεται επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα του υπάρχοντος στόλου της συγκεκριμένης εταιρείας λειτουργεί με μακροπρόθεσμα συμβόλαια. Εντούτοις είχαμε μία μείωση κατά 6% στο μέσο ημερήσιο charter rate της εταιρείας το 2014, γιατί 3 τάνκερ λειτουργούσαν με spot τιμές. Αναλυτές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία έχει υψηλό ανεκτέλεστο συμβάσεων και ότι η αγορά πρόκειται να παραμείνει ισχυρή λόγω ενός μεγάλου αριθμού των νέων προγραμμάτων εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου τα επόμενα χρόνια (έντονη εξαγωγική τάση από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία και ισχυρή εισαγωγή από έθνη όπως η Κίνα, που κοιτάζουν για να αυξήσουν την παραγωγή καθαρότερης ενέργειας). Από τώρα έως το 2020, 10 μεγάλες εξαγωγές τερματικών σταθμών προβλέπεται να ολοκληρωθούν, αυξάνοντας την παγκόσμια εξαγωγική ισχύ Φ.Α. κατά 118.7 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Η διοίκηση πιστεύει ότι αυτό θα αυξήσει τη ζήτηση για υγροποιημένο φυσικό αέριο από 60 σε 80 σκάφη πάνω από το σημερινό αριθμό δεξαμενοπλοίων φυσικού αερίου παγκοσμίως, των υπαρχόντων και των προγραμματιζόμενων για παράδοση κατά την περίοδο αυτή.

      Η ίδια εταιρεία υποστηρίζει: «We expect LNG liquefaction projects that are under construction, have firm offtake agreements and committed financing to come online even in a lower oil and gas price environment. Projects that have reached FID stage, but are yet to start production represent over 100 million tonnes per annum of new LNG capacity.» Και: «We remain confident for the long-term supply and demand outlook for LNG and also remain confident for the LNG shipping market, despite the current weak spot market».

      Όλα αυτά πρόχειρα και με επιφύλαξη.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    13. Μιά ικανότητα μόνο αναγνωρίζω στον εαυτό μου. Να αναγνωρίζω τα ταλέντα.

      Ευχαριστώ φίλε Σύλβιο.

      Διαγραφή
    14. TANKERS & ΜΟΧΛΕΥΣΗ
      Ένα βασικό κριτήριο είναι η μόχλευση της κάθε ναυτιλιακής εταιρίας. Εταιρείες με υψηλή μόχλευση κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν ή να περάσουν πολύ δύσκολα, όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον κλάδο τους. Αναλογικά όμως θα εμφανίσουν και τα περισσότερα κέρδη (και άρα και μεγαλύτερη άνοδο της μετοχής, όταν τα πράγματα πάνε καλά γι΄αυτές). Ο επενδυτής αποφασίζει για το ρίσκο που αναλαμβάνει σε συνδυασμό με το management της εταιρίας που εκείνος εμπιστεύεται.

      Σε ένα πρόσφατο άρθρο λοιπόν βρήκα έτοιμους συγκεντρωμένους τους δείκτες debt-to-asset για τις κυριότερες εταιρείες δεξαμενόπλοιων και τις παραθέτω, με στοιχεία λογιστικών καταστάσεων 30/9/2015:

      1.) Teekay Tankers (TNK) 52.6%

      2.) Tsakos Energy Navigation’s (TNP) 48.2%

      3.) DHT Holdings’ (DHT) 45.6%

      4.) Nordic American Tankers’ (NAT) 21% (η καλύτερη και ασφαλέστερη από την άποψη αυτή)

      Σύλβιος

      Διαγραφή
  40. Σιλβιε μερισμα γιαυτο βλεπεις χωσε. Φορτωσα τα αντερα μου στο 5.73$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΔΑΣΚΑΛΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΣΕ--Κρίσιμες ώρες για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης --http://www.capital.gr/story/3094927/krisimes-ores-gia-tin-elliniki-biomixania-zaxaris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανέλυε η κυρία Πασχαλίδου (πρώην Συριζέα βουλευτής και τώρα στο άρμα του Δραχμαζάνη) για την ΕΒΖ


      Η ΕΒΖ ΔΕΝ είναι «καμένο χαρτί» καθώς η πραγματικότητα, γι αυτούς, είναι ότι ο Όμιλος της ΕΒΖ διαθέτει ακίνητα που η αξία τους ξεπερνά τα 94 εκατομμύρια ευρώ (Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση, Ιούλιος – Δεκέμβριος 2012), συνολική περιουσία αξίας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ (Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση, Ιούλιος – Δεκέμβριος 2012), ενώ η ελάχιστη αξία μόνο των δύο εργοστασίων του Ομίλου στην Σερβία εκτιμάται κατ΄ ελάχιστο στα 133 εκατομμύρια ευρώ (Ετήσια Οικονομική Έκθεση ΕΒΖ Α.Ε 2009)
      ---------------------------------------------------------------------

      Μιλάμε για άσχετους πολιτικάντιδες - που δεν ξέρουν στοιχειώδη οικονομικά και χαιδεύουν τα αυτιά του χαζολαού.
      Στην περίπτωση της ΕΒΖ ήταν πανεύκολο να τους πάρω όλες τις σωβράκες. ΤΕΡΜΑ η ΕΒΖ.

      Χαζολαέ τώρα μπορείς να περιμένεις τους Δραχμαζάνιδες με το γίγαντα Στρατούλη να σε σώσουν.

      Διαγραφή
    2. Μη μου τους κύκλους τάραττε , τώρα έχω άγχος πώς θα παπατζώσω τους ευροπέους για να μην κόψω την σύνταξη του ένδοξου συνδικάλα. Βρε στον ιδιωτικό τομέα τα φορτώνω βρε στην νέα γενιά δεν μου βγαίνει το νούμερο. Τελικά εδώ το κόμμα (παλιό... +νέο...+ παλιά... ) να κερδίζει και οι υπόλοιποι να πάτε να .....

      Διαγραφή
  42. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελληνας θεσμικος μηδενησε τη θεση σου για να παρει τραπεζες?? φανταζομαι(μεγαλος γατος λεμε). κατα τα αλλα μια επιστροφη κεφ. 2,5λ καθαρα τελος Φλεβαρη. Ρωχαμης

      Διαγραφή
    2. Ας ξεκινήσουμε από τον S&P 500. Η πρόβλεψη μας από το 2013 ήταν ότι ο βασικότερος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως, θα μπορούσε να πάει τα επόμενα χρόνια στα επίπεδα των 2.100 – 2.150 μονάδων (αυτός ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει – στην περίπτωση αυτού του δείκτη με τα Fibonacci extensions). Είναι λοιπόν εντυπωσιακό ότι περίπου τους 7 μήνες από τους 12 του 2015, η αγορά κινούταν περίπου σε αυτά τα επίπεδα (ιστορικά υψηλά του δείκτη), όπου και ολοκληρώθηκε η άνοδος. Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι μετά τη βύθιση που έγινε τον Αύγουστο (από τις 2.100 μονάδες στις 1.860 μονάδες), ο δείκτης επέστρεψε στα επίμαχα επίπεδα όπου άρχισαν και πάλι τα προβλήματα στο δείκτη και τις διεθνείς αγορές. Κρατώντας λοιπόν ότι η αγορά κορύφωσε σε αυτά τα επίπεδα, υπάρχουν τεράστιες πιθανότητες να έχει πλέον τελειώσει το «bull market» και να βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός «bear market». ----------Καληνύχτα, Μαργαρίτα - Κώστας Χατζής-----https://www.youtube.com/watch?v=mLOi2L1OXTc-εγω θα αγορασω στην επομενη κεφαλαιοποιηση των τραπεζων

      Διαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραίο το διάγραμμα και η τοποθέτηση σ' αυτό. Ασφαλώς και δεν ξεχνάμε το blog του Βασίλη.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Άλλα θέλω κι άλλα κάνω κι έφτασα ως εδώ/ λάθη στραβά και πάθη μ’ έβγαλαν χαζό.

      Ξημερώματα στο δρόμο ρίχνω πετονιά/ πιάνω τον εαυτό μου και χάνω το μυαλό μου.

      Greece Accepts IMF Participation in Aid Plan, Dijsselbloem Says
      2016-01-14 14:39:22.696 GMT


      By Jurjen van de Pol
      (Bloomberg) -- Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem
      says Greece accepts the IMF’s participation in the bailout
      program.

      * Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos “confirmed to me
      that the Greek government accepts that the IMF needs to be
      part of the process,” Dijselbloem told reporters ahead of a
      meeting of euro-area finance ministers in Brussels
      * “The IMF has said it wants a solid pension reform, a
      sustainable budget in the long term and it asks other euro-
      area countries to also look at the debt’s sustainability.
      That all is needed before the IMF says yes.”
      * NOTE today: Dijsselbloem Says Greek Pension Proposal Is
      ‘Serious’


      For Related News and Information:
      First Word scrolling panel: FIRST
      First Word newswire: NH BFW

      To contact the reporter on this story:
      Jurjen van de Pol in Brussels at jvandepol@bloomberg.net
      To contact the editor responsible for this story:
      Gaurav Panchal at gpanchal2@bloomberg.net


      Υπομονή...Πως είναι δυνατόν να περιμένουμε άτακτη υποχώρηση σε Ασφαλιστικό, Αγροτικό, αποκρατικοποιήσεις από κυβερνητικούς απολιθώματα-στόκους (Δρίτσας) και το μαγαζί επάνω?????

      "Γιαβάς γιαβάς" που έλεγε κι ο παππούς μου. Κάθε πράγμα στην ώρα του.

      Διαγραφή
  44. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλημέρα σας κύριοι,

    Δεν γράφω συχνά αλλά σας παρακολουθώ ακατάπαυστα.

    Σήμερα έπεσε το μάτι πάνω σε αυτό.

    "Alpha Bank: Μπαίνει στον Stoxx 600


    H είσοδος της μετοχής στον Stoxx 600 εκτιμάται ότι θα επιφέρει εισροές ύψους 20 εκατ. ευρώ.
    Alpha Bank: Μπαίνει στον Stoxx 600 - Οι εκτιμώμενες εισροές

    Στον δείκτη Stoxx 600 επιστρέφει μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης ο τίτλος της Alpha Bank ΑΛΦΑ -1,80%, αντικαθιστώντας αυτόν της Telecity Group με βάση ενημέρωση που έχει διενεργήσει ο οίκος προς τους πελάτες του.

    Η καλύτερη πορεία της μετοχής σε σχέση με τις άλλες τρεις τραπεζικές μετοχές από τις αρχές τους έτους και ειδικά από τη χθεσινή συνεδρίαση (13/1), μάλλον θα πρέπει να αποδοθεί στις εκτιμώμενες εισροές των 20 εκατ. ευρώ που προβλέπει η αγορά ότι θα φέρει η είσοδός της στον δείκτη.

    Θυμίζουμε ότι ο τίτλος της Alpha είχε διαγραφεί από τον δείκτη Stoxx 600 στις 22 Ιουνίου του 2015, με τη διαγραφή να έχει ανακοινωθεί από τον Μάιο του ίδιου έτους.

    http://www.euro2day.gr/news/market/article/1390762/alpha-bank-mpainei-ston-stoxx-600.html"


    Να σας ρωτήσω με βάση αυτό οι απαιτούμενες αγορές θα γίνουν σήμερα στο κλείσιμο τις αγοράς κατα τις διαπραγματεύσεις τις λήξης της συνεδρίασης ή αύριο πριν το άνοιγμα.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

    LeMark

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κουκά Αρχοντομπατίρη θυμάσαι????

    Υποθέσεις Κάνω18 Νοεμβρίου 2015 - 2:46 μ.μ.

    Και επειδή ο Τάκαρε μπορεί να έχει δουλειές και να μην βλέπει, ας γράψω την δικιά μου super γκουρουδια για αγαπημένο χαρτάκι από το Αμερικά το οποίο και φόρτωσα όσο δεν πάει χθες στα 2.85$. VHC και βάζουμε στόχο πώλησης τα 9.90$. Τελείωσε το σορταρισμα που είχε ξεκινήσει μήνες, έβγαλαν τρέλα φράγκα τα παιδιά και τώρα θα το παίξουν ανάποδα στηριζομενοι και σε μερικά νέα που θα βγουν.


    Τα πρώτα νέα ήρθαν χθες. Σήμερα +40% στα 3.43$. ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 9.90$ πουλάμε τα πάντα όλα. Μέχρι τότε ΛΕΠΙ ότι πάνω κάτω και να δεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκάααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.

      Άντε και πιάσαμε τα 4 ντόλαρς. Μόνο 160% από εδώ χρειαζόμαστε. Μπορεί να το δώσει και σε δυο μέρες. Αμερικα. Η αρχόντισσα των αγορών.

      Διαγραφή
    2. Πω πω τι μου θύμισες....μεγάλος έρωτας του frapezitis

      Διαγραφή
    3. Ποιος είναι αυτός πάλι???Γκουρου???χαχαχαχαχχα. Ωραίο όνομα βρήκε.

      Διαγραφή
    4. Πακέτωσα κάτι Βαγγέλιδες στο 2.84€. Πρώτη μετοχή στο Ελληνικό μετά απο χρόνια.

      Διαγραφή
    5. Πήρα και ένα μικρό πακετάκι Φολί στο 13 στρογγυλά. Όμορφα και ωραία.

      Διαγραφή
  47. Resume περιόδου.
    Περί φολί
    Οπότε οι κινεζοχαρούμενοι ας έχουν το νου τους http://www.tradingview.com/x/o1N6veRX/
    Περί λογχιοφόρου
    http://invst.ly/lrxt
    Οπότε σήμερα έπιασε η μτχ τον στόχο από το τρίγωνο πανοράματος με την γλυκιά την κρέμα. Τώρα 2ο στόχο έχει το νούμερο των αγγέλων +/- 0,60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Περί ελπε

    Για ελπε μια γρήγορη εικόνα http://www.tradingview.com/x/9tJl4NWY/
    Εδώ δεν έχει κάτι αξιόλογο μόνο αν πλησιάσει κάποια απο τις κόκκινες γραμμές θα αποκτήσει χρονικά περιορισμένο ενδιαφέρον

    και αργότερα ... http://www.tradingview.com/x/khEc0zAI/

    Την ερχόμενη βδομάδα 333 ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ Lorac Περί ελπε ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ--

      Διαγραφή
    2. ...Μπαμπακο .... γιατι στα χρηματιστηρια συνεδριαζουν καθε μερα ΟΛΗ ΜΕΡΑ ??

      ..... in challah ..... που θες να ξερω γω ρε Κολλητηρι ...... Αντε ρωτα το Μπατηρη το Λουκα το δασκαλο

      και αν δεν ξερει ...εεεεε τοτες το Βαγγελα που τον ξερογλυφουν πολλοι 1.88

      Αφεριμ .....

      Διαγραφή
    3. ΚΥΡΙΕ


      Ανώνυμε διαπιστωνω ότι ησαστε πιο γρηγορος και από τον ανεμο επικοινωνιακα ταχύτατος βεβαίως βεβαίως ευγε σας

      Διαγραφή
    4. Σε ποιόν αναφέρεστε κ.Λουκά γιατί με μπερδέψατε. Αν λέτε τον κ.Μορφονιό -δεν το ήξερα ότι ήταν και δάσκαλος- είχε αναφερθεί παλιότερα στα ελπε ,αλλά νομίζω και γενικά για το χαα. Οπότε έχει καταθέσει την άποψη του για την αγορά και την σέβομαι. Πάντως κ.Λουκά ΔΕΝ θα τον ρώταγα ποτέ τέτοιο πράγμα Λόγω χαρακτήρα αλλά και λόγω ότι ο ίδιος ο Μορφονιός δεν έχει δείξει δείγμα ότι ψαρεύει πελατάκια εδω μέσα χαρίζοντας τσάμπα προβλέψεις για γλυκαντικό. Άμα θέλει να πει κάτι για τις εικόνες ,ευπρόσδεκτο.
      Άμα ομιλείτε για άλλον δάσκαλο ,δεν τον γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω όμως μου αρκεί για την ώρα.

      Επειδή με πρόλαβε, ουδεν σχέση έχω με τον ανώνυμο απο πάνω.

      Διαγραφή
    5. κυριε


      Lorac ησαστε πολύ σαφης αρα περιμενουμε την απαντηση από τον ΔΑΣΚΑΛΟ [ κ.Μορφονιό ]

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος15 Ιανουαρίου 2016 - 10:20 μ.μ.

      Ούλος ο κόσμος και ο ντουνιάς περιμένει τον Βαγγελάκη στο 1.88. Και όταν ούλοι αναμένουν κάτι παίρνουν το μακρύτερο στο τέλος.

      Διαγραφή
  49. Δευτέρα-Τρίτη παραγάδι για βεγγέλα λίγο πιό βαθεία όσο πιο κοντά στους 2 πάνω στόχους (ελλειψη κ φιμπο) για κανα 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κύριε Lorac
    θα σας ακολουθήσω διακριτικά στον ψαρότοπο.Ο Ευάγγελος με έχει πικράνει,τον ακολουθώ χρόνια πολλά ως πιστός υποστηρικτής με πολλαπλές αγορές και πωλήσεις.Τόσο ώστε να κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ως ανέμελος νεανίας παρά την λευκή μου κόμη.
    Έχω αναφέρει ότι απέκτησα τα ΕΛΠΕ μου από ρευστοποίηση καλής θέσης στην ΜΟΗ που μου έχει δώσει εξαιρετικά κέρδη. Παράκουσα λοιπόν το ρητό:"Δεν πουλάμε μετοχή που ανεβαίνει και αν πουλήσουμε κρατάμε κάποια κομμάτια της". Γιαυτό είναι τα ρητά,για να τα τρίβουμε στην μούρη μας και να βλέπουμε την ΜΟΗ να μας χαμογελά ειρωνικά.
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείτε κύριε Νίκο είναι μεγάλος αυτός ο ψαρότοπος και δίνει ακόμα ψαράκια οπότε δεν χρειάζεστε να είστε διακριτικός. Να φοβάστε μόνο για τα καρτέρια που λένε ότι δίνουν καλό ψάρι ,αλλά ποτέ κανείς δεν θα σας πει που είναι και ποτέ δεν έχετε δει και ψάρι από εκεί. Βλέπετε κύριε Νίκο το πραγματικά καλό το ψάρι είναι αυτό που τρώγεται τσιμπολογώντας με παρέα καλή (και καλό σαντορινιό κρασί).

      Για ελπέ πέρα απο αυτά που έχουμε πει εδώ να σας θυμήσω το θέμα του Ιράν πάλι. Για μοη ουδέν σχόλιον.

      Διαγραφή
  51. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΠΕ
      Τα ΕΛΠΕ είναι must. Πάει και τελείωσε. Κάτω από τα 3,5 ευρώ ξεκινάμε όπως είχαμε πει. Με σταδιακές αγορές, όχι όλα μονοκόμματα εδώ. Για τον μακροχρόνιο επενδυτή που αναζητά σχετική σταθερότητα και ένα καλό μέρισμα. Τα αρνητικά που έχουν γραφτεί εδώ νομίζω ότι μπορεί να τα ξεπεράσει.

      Για την Τέρνα Ενεργειακή δεν ξέρω ποια γνώμη έχετε και αν της βρίσκετε κάποια αξία. Και επειδή όπως λέει ο κ. Hippy o επενδυτής θέλει να αισθάνεται ότι παίρνει και κάποιο μέρισμα θα ήθελα να ρωτήσω πως βλέπετε την σταθερή ετήσια επιστροφή κεφαλαίου 0,09€, που έχει ξεκινήσει και μονιμοποιήσει από τη χρήση του 2012 και η οποία όμως ξεπερνούσε μέχρι τώρα κατά πολύ την ετήσια κερδοφορία της; Θα μπορούσε να τη συνεχίσει στα ίδια επίπεδα ή θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για τις φιλόδοξες επενδύσεις της; Η Eurobank AXE στην ανάλυσή της παρατηρώ ότι προβλέπει μειωμένο μέρισμα για φέτος. Διαφορετικά, αγοράζοντάς της στα 2€ τις επόμενες μέρες, θα μπορούσαμε να έχομε ένα 4,5% καθαρό ετησίως και να περιμένομε όσο χρειαστεί.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    2. Δεν σας τα έλεγα κ. Πέτρο μου. Τώρα μόλις ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της παλιάς συγχώνευσης ΕΛΒΑΛ – ΕΤΕΜ. Και τους έβαλαν πρόστιμο 30.000 ευρώ όλο κι όλο, για καθυστέρηση ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού! Αυτά με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς μας. Έχει κανένα νόημα;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    3. RSX:
      Εδώ όμως σας θέλω κ. Hippy, στα δύσκολα! Είμαστε στα 12,39. Αγοράζει κανείς και πότε; α.) τώρα; β.) γύρω στα 10.80 που ήταν το χαμηλό της κρίσης 2008-2009; ή γ.) περιμένομε για πολύ πιο κάτω, μιας και τα δεδομένα έχουν αλλάξει; Επίσης κανένα εξίσου με αυτό -αντιπροσωπευτικό του ρωσικού χρηματιστήριου- etf σε ευρώ; Γιατί με τούτο που εκφράζεται σε δολάρια, έχομε μια ψευδή – απατηλή εικόνα, σε σχέση με το δικό μας νόμισμα. Ουσιαστικά στην κρίση του 2009 θα δίναμε πολύ λιγότερα χρήματα για να αγοράσομε το ίδιο etf, γιατί το ευρώ μας είχε αξία. Σε ευρώ το RSX βρίσκεται αρκετά ψηλότερα σήμερα.

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    4. Και τέλος στις αναδυόμενες που κλονίζονται, βρίσκεται και το TUR σας. Θα θέλατε να μας πείτε κι αυτό, πως το βλέπετε;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    5. Με νωπή την ανάμνηση των μαριδαίων απ΄το προηγούμενο τραπεζικό αγριόξυλο παρουσιάζεται μοναδική ευκαιρία να τους τινάξουν απ΄την αχλαδιά. Ότι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο....

      Εταιρίεςς που διαχρονικά προσέχουν τους μικρομετόχους τους είναι βασική μου επιλογή και σωστά παρατηρείτε κ. Σύλβιε πως με τον κακό καιρό των ημερών μπορούμε να χτίσουμε "συζυγική" μαζί τους σχέση. Μπορούμε πχ αντί για την Μόδα (τράπεζες) να ποντάρουμε στο Μέλλον (πλαστικά) που ευννοούνται απ΄ το κακό παρόν των άλλων (φθηνή πρώτη ύλη, φθηνά εργατικά, φθηνές μεταφορές). Από τα 2,25 έχω θέση στην ΤΕΝΕΡΓ και την ενισχύω καθώς το χαρτί εμφανώς έχει φίλους που δεν τρέμουν τα χέρια τους. Και στα ΕΛΠΕ συμφωνώ (και ποντάρω).

      Μετά από την προηγούμενη παράγραφο καταλαβαίνετε πως είμαι "δαγκωμένος" για RSX με τη χώρα στα τόσα προβλήματα (φθηνά commodities και πολεμικές επιχειρήσεις). Έχω συντονιστεί ωστόσο και βγάζω μικρό χαρτζιλίκι με trading στην άλλη υπερδύναμη της περιοχής μας το ΤUR. Τα πάντα όλα δείχνουν να την ευννοούν (μεγάλος πληθυσμός-καταναλωτές για δυτικά προιόντα, αυταρχικό πολίτευμα-αγαπημένο των δυτικών κυβερνητικών κλπ). Γενικότερα επειδή το χρήμα δεν κάθεται, γυρίζει και μυρίζει, έχω την αίσθηση πως μια διόρθωση των μεγάλων αγορών θα ξανακάνει τις αναδυόμενες in.

      (γράφαμε ταυτόχρονα για το TUR...εάν θέλετε κι εσείς, ένα καφέ ευχαρίστως τον έπινα μαζί μας...έχετε nick στον capital?)

      Διαγραφή
    6. Δεν ξεχνάμε ότι στις αναδυόμενες από τον Μάρτιο θα είναι κι η δική μας με την βούλα της ΜS (η μόνη με ευρώ). Το παρελθόν-στατιστική δείχνει πως μια ευκαιριούλα θα μας κάτσει κι ελπίζω να την αξιοποιήσουμε.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Hippy κάποτε είχατε ξαναγράψει για ένα προϊόν των γειτόνων που είχατε και σας είχα απαντήσει τότε με το rains of castamere. Αν κρατάτε αρχείο με τα ποστς θα ήθελα να σας παρακαλέσω να γράψετε ημερομηνία και το είδος για να δω στο διάγραμμα την εξέλιξη του. Επειδή γράφετε για tyr kai rsx θα σας γράψω ένα quote του J. Clavell

      “.., by universal custom, your enemy is never more polite than when he is planning or has planned your destruction.”

      Στην δεύτερη αλλά πιο πολύ στη πρώτη μπήκαμε φέτος στην "ευγενική" χρονιά σύμφωνα με το ημερολόγιο των "αρουραίων".

      Ένα ντόπιο για μελέτη ... http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1391357/eforia-afta-einai-ta-eisodhmata-ton-ellhnon.html

      Εδώ είμαστε στην φάση ....Μην αλείφετε ποτέ μια ολόκληρη φέτα ψωμιού με βούτυρο, αλλά μόνο ένα μικρό κομμάτι ψωμί.

      Διαγραφή
    8. Τα αισθήματα αμοιβαία κ. hippy. Πιστεύω θα μας δοθεί η ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά. Δεν γράφω πουθενά, ούτε δυστυχώς διαβάζω ιδιαίτερα όπως θα όφειλα. Πολλές οι υποχρεώσεις. Τελευταία είχα λίγο χρόνο και καλή διάθεση και γι΄αυτό με είδατε. Κάποτε αναφέρατε μια γωνιά που γράφετε. Δεν θυμάμαι. Προσπάθησα να τη βρω. Νομίζω ζητούσε να δημιουργήσεις κωδικό, με χάλασε και το παράτησα. Που ήταν;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    9. Καλημέρα

      το μόνο τούρκικο χαρτί που παίζω κ. Lorac είναι το "καλάθι" TUR. Από τη στιγμή όμως που δεν επενδύω αλλά τζογάρω ΔΕΝ το συστήνω. Για πολλούς λόγους σκέφτηκα κάποια στιγμή-όπως πολλοί-πως καλό είναι να έχουμε κάποια χρήματα και στο πρασινάκι. Η επόμενη σκέψη μετά την μετατροπή είναι "και καλά τα έκανα δολάρια, τώρα τι ψωνίζω?".Τα περισσότερα εταιρικά ομόλογα σε δολάρια είναι απαγορευτικά διότι απαιτούν ποσό από 200,000 και πάνω. Άρα οι μετοχές είναι μονόδρομος και για μια αξιοπρεπή μερισματική απόδοση τα REITS. Και λίγο αδρεναλίνη-αλλά λίγο από τη στιγμή που είσαι ημιάσχετος-TUR ή RSX ή κάτι άλλο. Με την τουρκάλα περιέργως έχω αναπτύξει ένα "εσωτερικό" RSI κι όταν είναι σε υποτιμημένο επίπεδο το "αισθάνομαι" και με επιβραβεύει. Μιλάμε για μικρή απόδοση 4-6% τη φορά. Το ρίσκο όμως είναι μικρό κι άλλωστε είπαμε...για την αδρεναλίνη.

      Τα διαγράμματα των ΕΛΠΕ που ποστάρατε είναι παλαιοτέρων περιόδων. Επίσης θα μπορούσατε να γίνετε ποιό συγκεκριμένος για πιθανές τιμές εισόδου στον Μυτιληναίο? Δεν πειράζει να πέσουμε κι έξω, δεν είμαστε γκουρού, είμαστε νοήμονες κερδοσκόποι που ψαχνόμαστε κι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Παραφράζοντας μια φράση της κυρίας Ρέας Βιτάλη

      "Τον νοήμονα, ακόμα κι αν πέσει έξω, μην τον φοβάσαι. Η διαφορά του από τον ανόητο είναι ότι δεν προσπαθεί να υπερασπιστεί το λάθος του ως σωστό. Θα τροποποιήσει μετοχική άποψη και θα τα πάρει απ΄την επόμενη επιλογή"

      Κ. Σύλβιο έχω αραιώσει τη συμμετοχή μου στο άλλο μπλογκ...τα παιδιά είναι εξαιρετικά αλλά δεν πολυενδιαφέρονται για το ΧΑΑ κι αυτό είναι το μόνο που ψιλοκατέχω.

      Διαγραφή
    10. 2.81 και 2.60 μεγάλε Χίππυ.

      Διαγραφή
  52. TUR πολύ αέρα
    http://mignatiou.com/2016/01/icho-timpanon-tourkikis-epelasis-anaferoun-xeni-eno-ithagenis-filakes-peri-alla-tirvazoun/
    Νερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ -ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΠΕ----Ξεθωριάζει o «μαύρος χρυσός» - Μεταξύ 10-20 δολ βλέπουν το πετρέλαιο - Καθηλωμένο στα χαμηλά --http://bankingnews.gr/τεχνική-ανάλυση-εκθέσεις/item/232589-ξεθωριάζει-o-«μαύρος-χρυσός»-μεταξύ-10-20-δολ-βλέπουν-το-πετρέλαιο-καθηλωμένο-στα-χαμηλά.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λουκά, άρχοντα της Πάτρας, άσε τα ευχολόγια και τις υποκλίσεις και σπρώξε κάνα φράγκο στο Αμερικά τώρα που διορθώνει. Δυο χαρτάκια σου έχω δώσει και το ένα ήδη έφυγε και γράφει 35% από την τιμή που μπήκα.

      Λουκά ΑΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ για τα αρρωστάκια που ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει και για που πάει το πράγμα.

      Άντε και τα λέμε ξανά στις πωλήσεις.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Λουκά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι-σαν άσχετοι που είναι-απλά προεκτείνουν γραμμικά τη σημερινή τάση. Πέρσι τέτοιο καιρό με το πετρέλαιο στα $80 έβλεπαν 120-150. Είπαμε " Η πλειοψηφία βλέπει το αύριο με τα δεδομένα του χθες. Αυτός είναι ο λόγος που στις στροφές βλέπει ευθείες κι εκτροχιάζεται." Και μετά φυσικά φταίει ο χρηματιστής που δεν τον προστάτευσε, η χρονιά που ήταν δίσεκτη κι ο Ερμής που ήταν ανάδρομος.

      Σε ότι με αφορά δεν ξέρω που θα πάει το πετρέλαιο. Σκέφτομαι ωστόσο πως αρκετά "κακά νέα" λογικά είναι μερικώς προεξοφλημένα. Όπως πχ η είσοδος Ιρανικού στην αγορά (λες και τώρα δεν πουλιόταν στην μαύρη) είτε η έξαρση των βομβαρδισμών στο Β. Ιράκ (που ίσως φέρει το τέλος κοντύτερα). Σε κάθε περίπτωση κάποιος που θα ψωνίσει πχ στα $25 έχει περιορισμένα περιθώρια ζημιών αντίθετα με τα περιθώρια κέρδους. Ωστόσο θεωρώ πιθανότερο ενδεχόμενο ένα εύρος τιμών $25-40 τουλάχιστον για την προσεχή διετία μέχρι να ξεψυχήσουν οι "σχιστολιθικοί". Βιομηχανία, τουρισμός-μεταφορές και ιδιώτες είμαστε καταναλωτές, μια χαρά μας βολεύει. Βγήκε κι ήλιος στο λεκανοπέδιο...πάμε για καφεδάκι.

      Η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή

      https://www.youtube.com/watch?v=qWZhaEoNa1g

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ


      hippy ΟΤΟ ΗΣΑΣΤΕ ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΗ ΕΛΠΕ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ 1,80 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΜΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ--ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΖΑΙΟΣ - OPERA LIVE --------https://www.youtube.com/watch?v=pb0GuhZVVgU

      Διαγραφή
    5. Τελικά παίρνετε , πακετώνετε στο ελληνικό ή το αφήνετε στα "αρρωστάκια" που ασχολούνται?? Είναι και ΜΕΓΑΛΟ παιδί ο κύριος Λουκάς ,αρχίζουν σε λίγο και τα ξεφαντώματα κάτω στην Πάτρα μου τον έχετε μπερδέψει.

      H Ευδαπ καλύτερα να είχε ποντάρει στα σωβρακα της ελβε ,δεν θα τις παίρναν και τα σώβρακα οι αττικούλες.

      Διαγραφή
    6. Κανένα μπέρδεμα Lorac. Που το είδες?

      Δύο μετοχούλες πακέτωσα να πουλήσουμε με 30% απόδοση και να την κάνουμε. Τα πολλά τα βγάζουμε από το Αμέρικα. Α και που'σαι: Ήδη στα κέρδη μπήκα και στις δύο.

      Διαγραφή
    7. Καλά κάνετε !! Μιας και ασχολήστε με αμερικα να σας ρωτήσω σε περίπτωση που ο κινέζος το ξημέρωμα ποστάρει κανα 5,8% ανάπτυξη θα θεωρηθεί θετικό νέο εκεί ή το περιμένουν??

      Διαγραφή
    8. Πιο πάνω αναμένουν τα Αμερικανάκια. Στ0 6.8%.

      Γιατί είδατε προχθές στο πολύ ξύλο η VHC να καταλαβαίνει???Ο Τσάκος μου δε και αυτός δεν χαμπαριάζει πολλά. Το πολύ ξύλο το έφαγε με την άσχετη JP Morgan. Δεν φοβάμαι τα χαρτιά μου. Εξάλλου γνωστό το ρητό: Όποιος φοβάται να πάει σπίτι του. Δεν κάνει για χρηματιστήρια.

      ΥΓ
      Τα μπροκεράκια τα αμερικανάκια να μας γράψουν μια έκθεση για την δική τους ανάπτυξη σε σχέση με της Κίνας. Γιατί άμα τσατιστεί ο Κινέζος και αρχίζει και χώνει ομόλογα αμερικάνικα θα ψάχνουν σπηλιά να κρυφτούν.

      Διαγραφή
    9. Να κάνω λοιπόν μια υπόθεση και εγώ ,ότι τα αμερικανάκια έχουν δίκαιο που ανεβάζουν αγάλι αγάλι τα επιτόκια τους (αντίθετα με πχ 1937) και ότι βγήκαν απο την δύσκολη κατάσταση που οδήγησε στην πτώση του 2007-2009. Επίσης έχουν δίκαιο και ο κινέζος συνεχίζει και τρέχει όχι κατοστάρι όπως παλιότερα αλλά σε αθλητικό-πρωταθλητικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν να αναμένουμε μια ισορροπία για κάποιο διάστημα και αφού χωνέψει αυτά τα επίπεδα να συνεχίσει ακόμα και για νέα υψηλά.

      Τόοοοτες με δυνατό ντολάριο δεν θα είναι δύσκολότερο να κρατήσουν τους δείκτες τους ψηλά?? Γιατί ενας πχ που πουλάει σε ντολάριος και τα γυρνάει σε ευρός θα είναι διπλά κερδισμένος.
      Για το θέμα κίνας-usa είμαστε στην αρχή πιστεύω και θεωρώ ότι θα είναι μια σχέση που θα μας κάνει να ξεχάσουμε το usa-ussr.

      Διαγραφή
    10. Μέχρι τότες εγώ θα έχω πιάσει τα 9.90 ντόλαρς που θέλω στην VHC και τα 8.50 ντόλαρς που θέλω στον Τσάκο και θα την έχω κάνει κύριος για να σπρώξω τις κάλτσες μου στο Ελληνικό.

      Διαγραφή
    11. Γιατί όπως μας είπε και ο ΤσάκαΛΟΤΤΟΣ σήμερα θέλει 2 με 4 μήνες να ολοκληρώσει η αφεντιά του την αξιολόγηση. Άρα έχουμε όλο το χρόνο να ψωνίσουμε με 3 μπροστά στον δείκτη. Αφού έχω σπρώξει τα Αμερικανάκια.

      Διαγραφή
    12. Επομένως κύριε Υποθέσεις Κάνω , όπως το καταλαβαίνω tradeρετε στο Αμέρικα αλλά τα ψώνια θα τα κάνετε στο Ελλάδα όταν θα μπαίνει το καλοκαιράκι κιόλας για να είναι και ώριμα τα πρώτα καρπουζάκια.

      Για το 3 μπροστά δεν ξέρω να σας πω Βλέπετε κάτω από την γραμμή "κομανλέξη" μπορούμε να γράψουμε και το 2. Πίστευα ότι μετά τα cc θα γράφαμε κάτι από αυτά με πιο πιθανό το 3 που λέτε λόγω του αρχικού σοκ. Τελικά όμως ούτε καν φτάσαμε σε διπλό-πάτο τότε σε επίπεδο ΓουΔου πάντα. Στη σούμα λοιπόν δεν θέλανε τότε να γράψουμε το χαμηλό. Αν τώρα αλλάξανε γνώμη και το δούμε μέχρι το Μάρτιο θα δείξει. Ένα τοπικό-χρονικό σημείο πάντως φτάσαμε σήμερα. Οπότε ακολουθώ και εγώ στο ποντάρισμα.

      Έτσι ή αλλιώς ένα 30% στο αμερικα είναι ίσο με ένα 30% στο Ελλάδα Η διαφορά είναι άμα είσαι έξω το τρως άμα θες και σε ένα βράδυ ενώ εδώ που είμαστε νοικοκύρηδες και οικογενειάρχες μέχρι 420 ευρώ ανά έξοδο ,μόνο Σάββατο και πάντα με άδεια από την γυναίκα!!


      p.s. Φίλε του Μορφονιού πλησιάζουν τα 200 τα σχόλια πάλι.

      Διαγραφή
    13. Απο το 2.85 στο 9.90 δεν είναι 30%. Είναι 250%. Στα λοιπά που γράφετε για Μάρτιο το κόβω το χαμηλό. Στην αρχή του κιόλας.

      Διαγραφή
    14. Κύριε "υποθέσεις κάνω" εκτίθεστε γκουρουδικά αλλά γουστάρω. Έχετε τσαγανό. Ωστόσο είχα την εντύπωση πως πλέον των δυο ελληνικών μετοχών είχατε και κάτι warrants που δεν σας έπεισε η επιχειρηματολογία μου (και του κ. Βασίλη) τον περασμένο Νοέμβριο για τις τιμές μετατροπής τους. Να υποθέσω ότι τελικά τα ξεφορτωθήκατε? Αν ναι εύγε. "Κάλλιο αργά παρά ποτέ" που λέει κι ο λαός.

      Προσωπικά θεωρώ απίθανο ενδεχόμενο ότι ο γενικός δείκτης θα δει 3 μπροστά, πολύ περισσότερο το 2 που λέτε εσείς. Ανοίγοντας λίγο το φακό σε ευρυγώνιο για να δω το δάσος, εξακολουθώ να βλέπω την ίδια εικόνα. Ο Τσίπρας έχει κάνει μεταβολή, ο Σόιμπλε τό΄χει πάρει πρέφα, του΄χει πιάσει τ΄αρχίδια και τα στρίβει ζητώντας τα όλα μια κι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του καθώς δεν υπάρχουν δανειακές λήξεις. Προσωπικά πέραν των δυο "ομολογιακών" χαρτιών μου, ΕΥΑΠΣ και ΕΛΛ, έχω αποφασίσει να χτίσω και στα υγιή μικρά εάν υποχωρήσουν κάπως πχ ΚΛΕΜ, ΠΛΑΘ, ΠΛΑΚΡ, ΚΟΥΕΣ, ΦΛΕΞΟ κλπ. Βασική προϋπόθεση να δίνουν και μέρισμα. Στα 2 πρώτα ψώνισα και σήμερα. Για trade αυτά που εμφανώς στηρίζονται πχ ΤΕΝΕΡΓ.

      Ωραία συναίσθημα όταν έχουμε ρευστότητα, ας το διατηρήσουμε κατά το δυνατόν. Μελετημένες κινήσεις.

      Διαγραφή
    15. Αδερφέ μου που είδες γραμμένο ότι εγώ κατέχω warrants?? Εγώ απλά σου είχα απαντήσει:

      Κύριε Χίπη ε αφού σας το είπαν από την Eurobank εγώ πάω πάσο....Κάτι θα ξέρουν οι τραπεζικές και μη χρηματιστηριακές. Προφανώς έχουν την υπουργική απόφαση πριν αυτή εκδοθεί.

      Κυριακή κοντή γιορτή και για τα warrants και για το εάν θα πετύχουν αυτές οι ΑΜΚ και δεν θα κρατικοποιηθούν πλήρως οι τράπεζες....

      Για τα του Γενικού δείκτη δεν έγραψα πουθενά για το 2. Έγραψα ότι θα δει το 3 μπροστά.

      Διαγραφή
    16. Κύριε Hippy,
      αφού κουβέντα κάνετε, ποια εννοείτε όταν λέτε «στα 2 πρώτα ψώνισα και σήμερα»; Τα 2 ομολογιακά χαρτιά σας ή τα δύο πρώτα από τα υγιή μικρά;

      Σύλβιος

      Διαγραφή
    17. ΤΕΝΕΡΓ και ΠΛΑΘ. Ωστόσο την μισή ΤΕΝΕΡΓ την θυσίασα σήμερα στο βωμό της ρευστότητας.

      Διαγραφή
  54. Για τα ΕΛΠΕ αγαπητοί κύριοι Hippy και Σύλβιε πολύ καλά τα αποτελέσματα και χαμηλή αποτίμηση, αρκετοί όμως φοβούνται λόγω του χρέους που έχει να αποπληρώσει στο Ιράν. Θα τα καταφέρει;
    Kαι γιατί ενώ είναι τόσο καλή εταιρεία και με εξαιρετικά αποτελέσματα είναι κοντά στα ιστορικά χαμηλά με τιμή 3,50 ενώ η ΜΟΗ καλπάζει και είναι 9,25;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα καμπανο-κτήματα τίποτα σήμερα !! (περιμένω και update για μιγρο-πανγαίες).Ούτε καρατζήδες ούτε κουεστόνια

      Όπως λένε και οι ποιητές απο γλασκώβη
      secrets are the things we grew

      learn from us very much

      look at us, but do not touch

      Διαγραφή
    2. Να και μια τράπεζα εγχώρια που δεν ζεί με αναβαλλόμενους!! http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1391872/tte-poso-1149-dis-yper-toy-ellhnikoy-dhmosioy.html

      Το μικτό μέρισμα ανά μετοχή που θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για διανομή ανέρχεται σε 0,6720. Τσέπώνει και το κράτος ζεστό παραδάκι!!

      Διαγραφή
    3. Επί του µικτού µερίσµατος επιβάλλεται φόρος εισοδήµατος νοµικών προσώπων µε συντελεστή 29% καθώς και παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 10%, σύµφωνα µε τις διατάξεις των άρθρων 47, 58, 62 και 64 του ν.4172/2013. Το καθαρό µέρισµα που θα εισπράξουν οι µέτοχοι διαµορφώνεται σε ευρώ 0,4294 ανά µετοχή (ενώ η αποκοπή για την άλλη μέρα θα είναι 25 λεπτά περισσότερο δλδ 0,672). Προσωπικά εάν κάνει κίνηση πριν την αποκοπή προς τα 9,60-9,80 θα δώσω μέρος της θέσης με σκοπό την επαναγορά 1 ευρώ κάτω.

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  56. Κατ αρχάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή χρόνια με υγεία..
    Η αλήθεια είναι οτι έχω να γράψω αρκετό καιρό και σε αυτό συνετέλεσαν 2 λόγοι ο ένας ήταν λόγο πίεσης-φόρτου εργασίας και ο δεύτερος και κυριότερος ήταν τα δεδομένα της οικονομίας-οικονομικής κατάστασης-οικονομικου κλήματος...
    Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν κάποιες σκέψεις που με ταλανίζουν εδώ και καιρό και θα ήθελα την άποψη των θαμώνων του blog την οποία εκτιμώ.1 θα ήθελα την γνώμη σας η κάποια αναφορά σ αυτά που έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στο χρηματιστήριο της Κίνας και κατ επέκταση στην οικονομία της(είναι κάτι σημαντικό στο οποίο δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία η είναι κάτι πολυ σημαντικό που θα επηρεάσει τους πάντες και πάλι αντιδρούμε με τον ίδιο τροπο?).2 δεν ξέρω πως να αρχίσω,απο που να αρχίσω και που να τελειώσω?!Ας ξεκινήσω λοιπόν με μια υπόθεση· Έστω οτι θέλω να αγοράσω μια μετοχή του Ελληνικού χρηματιστηρίου και επειδή είμαι καλός παίχτης και καλό παιδί κοιτάω να αγοράσω μετοχές μιας υγειούς εταιρίας για να μη μας πάρουν τα σοβρακα όπως λέει ο κύριος Τάκης.Τα βάζω κάτω λοιπόν και βλέπω δανεισμούς,ανεκτέλεστα,εξειδίκευση,εξαγωγές,καθαρά κέρδη,ταμειακά πλεονάσματα,τζίρους μέχρι και τους CEO τα βρίσκω όλα τέλεια και πάω να δω την προοπτική της εκεί λοιπόν έχω και το μεγάλο μου πρόβλημα..Ξεκινάω απο την εικόνα και την φερεγγυότητα της χώρας βαθμολογία: κάτω απο το 0 (πλήγμα στις εξαγωγικές),πάω στην κυβέρνηση και την δουλεια που παρουσιάζει (ουδέν σχόλιον),πάω στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας(τις ποιες?),επειτα μπαίνω στο τριπάκι να εξετάσω την εταιρεία που έχει να αντιμετωπίσει εκτός απο τα προηγούμενα και: αύξηση ΦΠΑ,αύξηση φορολογικών συντελεστών,έκτακτες εισφορές,100% προπληρωμή φόρου,αύξηση εργοδοτικών εισφορών,capital controls,συνδικαλισμό,γραφειοκρατεία, αλλαγή διατάξεων και νόμων αυθαίρετα και αντισυνταγματικά και γενικά ένα άσχημο επενδυτικό περιβάλλον.Θα έχει λοιπόν αυτή η επιχείριση ανάλογη συνέχεια και συνέπεια?Θα ειναι το ίδιο ανταγωνιστική?Θα έχει τα ανάλογα κέρδη?Βασικα θα συνεχίσει να ειναι κερδοφόρος?Θα δίνει μέρισμα?Θα μπορει το καταναλωτικό κοινό να την στηρίξει όπως την στήριζε(στην Ελλάδα σίγουρα οχι: περικοπές μισθών,συντάξεων,απολύσεις,μηδενικά έργα,μηδέν τραπεζικά δανεια,μηδέν ρευστό στην αγορά)...Θα συνεχίσει αυτή η επιχείρηση "να κάνει τον ήρωα" σ αυτή την παρωδία η θα αλλάξει έδρα?
    Να ποντάρω που??? στην ενέργεια(άμεση εμπλοκή του κράτους ΑΔΜΗΕ)? Στον τζόγο (μέχρι και εκεί έβαλαν επιπλέων φόρο σε λίγο θα αρχίσουν να κυνηγάνε τον Μελισσανίδη)?στα λιμάνια(συνδικαλιστές)?Στην ΔΕΗ στα νερά και στα ΕΛΠΕ(και κράτος και συνδικαλισμός)?στις κατασκευές?στα μάρμαρα?στο εμπόριο?στην βιομηχανία?Ειναι όντως φθηνές αυτή τη στιγμή στο ταμπλό οι οποιες ενδιαφέρουσες μετοχές?
    Συμπερασματικά: Καλή χρόνια και πάλι. . .
    Κος Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Χρηματιστήρια είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί μελλοντικών γεγονότων όσο αφορά την οικονομία και την πολιτική.. Αν πιστεύεις ότι μια ζωή θα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ τότε κάτσε στα αυγά σου. Αν όμως βλέπεις να έρχεται κάτι άλλο τους επόμενους μήνες - χρόνο μπούκαρε στα καλά χαρτιά που έχεις βρει.

      Διαγραφή
  57. Έσκασε πριν από λίγο:
    http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=769876
    Και μετά ακολουθεί δημόσια πρόταση; Θα σας ήμουν υπόχρεος αν δίνατε γνώμη και άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Στον ΟΤΕ: Θα έχουν 50% απευθείας οι Γερμανοί,42% διάφοροι θεσμικοί,το υπόλοιπο οι μικροί.Τι μέλλει γενέσθαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Έγραφα για τις τράπεζες τον Νοέμβριο ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση των ΑΜΚ:

    Υποθέσεις Κάνω10 Νοεμβρίου 2015 - 6:26 μ.μ.

    Και ποιος σας είπε ότι αυτός είναι ο σκοπός τους???

    Αν ήταν αυτός δεν θα έμπαιναν και τα cocos στο παιχνίδι. Το παιχνίδι με τις τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι πιστεύει η πλειοψηφία. Εγώ προσωπικά δεν βλέπω ιδιωτικοποιήση τους τώρα κοντά. Έχουμε ακόμα πολλά να δούμε. Κάτσε μην δούμε τελικά πλήρη κρατικοποίηση και μετά ιδιωτικοποίηση.


    Υποθέσεις Κάνω10 Νοεμβρίου 2015 - 7:21 μ.μ.

    Για εμένα η Eurobank συνεχίζει να είναι η χειρότερη μετά την Πειραιώς ότι και να λένε και γράφουν. Η Euobank την μπουμπούνισε στα capital controls. Γιαυτό πηγαινοερχόταν ο Καναδός στον Τσίπρα εκείνη την περίοδο. Πιστεύω ότι μετά την ΑΜΚ έχει πολύ ξύλο στην συγκεκριμένη.
    __________________________________________________________________

    Καλά για την Πειραιώς το ξέρουν και οι πέτρες ότι πάει να την μπουμπουνίσει. Για Εθνική φάνηκε μετά την ΑΜΚ ότι το κράτος είναι μέσα και κάνει ότι γουστάρει. Για Eurobank και καλά μας λένε ιδιωτική αλλά ο Καναδός φράγκο δεν έβαλε στην τελευταία ΑΜΚ. Κάτι ψιλά και ανέβασε το ποσοστό του κατά 3% μόνο.

    Είναι δυνατόν να ασχολούμουν με warrants? Ένα trade στην Εθνική μετά την είσοδο των νέων χαρτιών θα έκανα αν την έβρισκα κάτω από 0.24€. Δεν πήγε δεν το έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι για σας που δεν πατήσατε τη νάρκη των warrants. Για το 3 του ΓΔ έχετε δίκιο, δικό μου το λάθος. Το rebalancing της ΕΤΕ ήταν εύκολο trade, το συζητήσαμε εδώ, κρίμα. Next time. Εάν υπάρχει ρευστότητα ευκαιριούλες βρίσκονται δόξα τω θεώ.

      Διαγραφή
    2. Οι Βαγγέληδες και το Φολί είναι για να φεύγουν μόλις πάρω μια καλή αντίδραση.

      Θα το δω ζεστά το κατάστημα πολύ χαμηλότερα.

      Διαγραφή
  60. ://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1391872/tte-poso-1149-dis-yper-toy-ellhnikoy-dhmosioy.html


































    Οι τροφές που προστατεύουν από τη στυτική δυσλειτουργία

    Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/339127-oi-trofes-pou-prostateyoun-apo-ti-stytiki-dysleitourgia#ixzz3xdTKZJWg

















    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ικτίνος και μαλακίες. Κυριακίδης ρεεεεεεεεεεεεεεεε:

    http://www.capital.gr/epixeiriseis/3207294/fhl-kuriakidis-sta-27-07-ekat-euro-ta-enopoiimena-kerdi-pro-foron-to-2016

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂