Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

''Ξεπούλημα'' Εμπορικής τραπέζης. Έτσι ξεπουπουλιάζουμε εμείς οι Ελληνάρες τα Γαλλάκια, που κάθονται και ασχολούνται με αυτήν την τριτοκοσμική χώρα.


''Ξεπούλημα'' Εμπορικής.
Στον τραπεζικό τομέα, τα παρα­δείγματα ''ξεπουλημάτων'' είναι δύο και μάλιστα και τα δύο έχουν γαλλικό χρώμα.
Η τελική κατάληξη και σε αυτό το ''ξεπούλημα'' ήταν όποιος εδώ δεν ''ξεπούλησε'', πιάστηκε τελικά μεγάλο κορόιδο. 

Η Εμπορική εξαγοράστηκε απο την Credit Agricole και η Γενική απο τη Societe Generale. Θα ήταν ιδιαίτερα αφελές να ισχυριστεί κάποιος πως οι Γάλλοι δεν είχαν καλό μάνατζμεντ. Ωστόσο, και οι δύο τραπεζικοί όμιλοι εξαγόρασαν δύο ελληνι­κές τράπεζες, προβληματικές, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, μια χώρα με δίχως αξίες, με έλλειψη ανταγωνιστικότητας, που η κοινωνία της έχει ως βασική αρχή τις απεργίες, τις πορείες και τις καταλήψεις κτηρίων.
Εκεί ήταν το μεγάλο λάθος των Γάλλων. Δεν είχαν μελετήσει σωστά τη δομή της Ελληνικής κοινωνίας και τη φιλοσοφία των συνδικάλων που κατέστρεψαν τη χώρα.

Ειδικά η Εμπορική τράπεζα είχε σημαντική θέση στην ελληνική αγορά και τελικά οι Γάλλοι έφυγαν όπως, όπως. Έδωσαν τα ωραία τους ευρώ για να εξαγοράσουν τις  2 τράπεζες, έδωσαν ένα σκασμό λεφτά σε Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, προκειμένου να στηρίξουν τις δύο τράπεζες, έδωσαν και ένα σωρό λεφτά προκειμένου να τις ανακεφαλαιοποιήσουν και να αποχωρήσουν απο την Ελλάδα.

Χρονικό του ''ξεπουλήματος'' της Εμπορικής
2000: Είσοδος της Γαλλικής Τράπεζας Credit Agricole στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής με ποσοστό 6,7%

2002: Η Credit Agricole αυξάνει το ποσοστό της στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής Τράπεζας σε 8,74%

2006: Η Credit Agricole αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 71,97%.

2008: Η Credit Agricole αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 82,47%

2010: Η Credit Agricole S.A. αυξάνει το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας σε 91,00%

2012: Η Credit Agricole αποχωρεί απο την Εμπορική τράπεζα, κακήν κακώς. Υπογραφή συμφωνία πώλησης της Εμπορικής στην Alpha Bank.
Το αντίτιμο της πώλησης ορίζεται σε 1 ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλαδή αν ξεπουλήθηκε η Εμπορική όταν το Ελληνικό - Δημόσια ταμεία την έδιναν στους Γάλλους, τότε οι Γάλλοι τι έκαναν όταν πήραν  1 ευρώ για να την πουλήσουν?
Όχι, όχι δεν ξεπούλησαν οι Γάλλοι, απλώς ξεπουπουλιάστηκαν οι Γάλλοι και έφυγαν όπως, όπως.


Το 2000 η Γαλλική τράπεζα Credit Agricole εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Εμπορικής με ποσοστό 6,7% που αυξήθηκε σε 8,74% το 2002. 


Κυριότεροι επενδυτές στις 14 Ιουνίου 2006.
Επενδυτής Ποσοστό μετοχών
Ασφαλιστικά ταμεία 20,12%
Επενδυτικό κοινό 20,02%
Ξένοι θεσμικοί επενδυτές 16,00%
ΔΕΚΑ (Ελληνικό δημόσιο) 11,01%
Credit Agricole 8,83%
Έλληνες επενδυτές 6,66%
LDN HKNL Stichting Pensioenfolds ABP 6,35%
Διάφοροι οργανισμοί 5,58%
ΟΑΕΔ 5,43%

Τον Ιούνιο του 2006 η Credit Agricole εκδήλωσε ενδιαφέρον για την εξαγορά της Εμπορικής με στόχο να αναλάβει το 40% των μετοχών. Η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε την πώληση των μετοχών που ελέγχονται από το δημόσιο (ΔΕΚΑ+Ταμεία 31,13%) προς 25 ευρώ ανά μετοχή (συνολικό τίμημα για το 100% των μετοχών: 3,3 δισ. ευρώ) μετά την αύξηση της προσφερόμενης τιμής από την Credit Agricole κατά 1,5 ευρώ. 

Η Crédit Agricole τον Αύγουστο του 2006 ολοκληρώνει με επιτυχία τη δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Εμπορικής Τράπεζας και το ποσοστό της ανέρχεται πλέον σε 71,97%, έχοντας όμως δώσει περισσότερα απο 3 δις ευρώ απο την εμπλοκή της με την τράπεζα.

Η θετική ανταπόκριση της ελληνικής κυβέρνησης στην πώληση του ποσοστού του δημοσίου προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των εργαζομένων της Εμπορικής που δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, αλλά και της αντιπολίτευσης που θεωρεί την τιμή πώλησης χαμηλή για να πουληθεί χωρίς να υπάρχει άλλη προσφορά.


Ποια ήταν η αντίδραση της τότε αντιπολίτευσης???

Κλασσικές ανοησίες - όπως ανοησίες λένε οι περισσότερες αντιπολιτεύσεις.

Η Βασούλα η Παπανδρέου δηλώνει πως η κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε υπηρέτη συγκεκριμένων συμφερόντων.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, αλλά και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, ότι με την τιμή με την οποία φαίνεται πως θα συμφωνήσουν για την πώληση της Εμπορικής, θα έχουν ευθύνες τόσο η κυβέρνηση όσο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία εάν πουλήσουν το ποσοστό τους. Ζητάμε να σταματήσει αυτό το ξεπούλημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που πλέον έχει και την ευθύνη για το ξεπούλημα της Εμπορικής και της δημόσιας περιουσίας», ανέφερε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

«Όταν έγινε η δημόσια προσφορά, είχαμε πει ότι το τίμημα είναι πάρα πολύ χαμηλό. Η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις, συνέχισε τη διαδικασία με έναν μόνο αγοραστή, την Credit Agricole. Σήμερα έγινε προσφορά σε μια βελτιωμένη τιμή, αλλά και η τιμή αυτή είναι πολύ κάτω από την τιμή που είχαν προσδιορίσει ο σύμβουλος αποκρατικοποίησης της Εμπορικής Τράπεζας, JP Morgan, όπως και η Citigroup που εκτελούσε καθήκοντα συμβούλου. Στις 2 Ιουνίου είχε αναφέρει ότι η τιμή στόχος θα έπρεπε να είναι 33 ευρώ», ανέφερε η κα Παπανδρέου.


«Στις 12/7/2006 το ΔΣ της Εμπορικής Τράπεζας, που αξιολόγησε την προσφορά της Credit Agricole, είπε ότι σε αντίστοιχες συναλλαγές που αφορούν χρηματοοικονομικά ιδρύματα, το υπερτίμημα απόκτησης ελέγχου («control premium») κυμαίνεται μεταξύ 16% και 29% επί της μέσης χρηματιστηριακής τιμής του τελευταίου μήνα. Εάν αυτό ίσχυε, θα έπρεπε η τιμή της Εμπορικής να κυμανθεί μεταξύ 28,4 και 31,5 ευρώ» πρόσθεσε.

Η κα Παπανδρέου επεσήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση, όταν είναι να πουλήσει, κατά «σατανική συγκυρία» επιλέγεται η περίοδος που η τιμή της μετοχής είναι στο κατώτερο επίπεδο, ενώ όταν είναι να αγοράσει, κατά «σατανική συγκυρία» επιλέγεται η τιμή όταν είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.
«Με την Cosmote η τιμή του Γερμανού ήταν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αφού κατάφεραν να την ανεβάσουν πολύ πάνω από την τιμή που ήταν κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Στην τουρκική Finansbank επίσης η τιμή ήταν πάρα πολύ υψηλή, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τόσο η ισοτιμία λίρας-δολαρίου όσο και η χρηματιστηριακή τιμή της Finansbank», είπε η κα Παπανδρέου.
«Η κυβέρνηση, αντί να είναι ο εγγυητής του δημοσίου συμφέροντος, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας, έχει μετατραπεί σε υπηρέτη εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και δη ξένων συμφερόντων και αυτό φαίνεται από μια σειρά από ενέργειες που αφορούν όχι μόνο το τραπεζικό σύστημα αλλά και πλήθος άλλες περιπτώσεις», τόνισε ο κα Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος συντονιστής Πέτρος Ευθυμίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «όταν είχε διατεθεί ένα μικρό ποσοστό της Εθνικής σε ξένους θεσμικούς επενδυτές, χωρίς να θίγεται κατ’ ελάχιστον η μορφή του μετοχικού κεφαλαίου και ο χαρακτήρας της Εθνικής, ο κ. Αλογοσκούφης είχε πει το περίφημο ότι «το ΠΑΣΟΚ πουλάει τα ασημικά του σπιτιού. Σήμερα το σύνολο της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ δείχνει ότι ο κ. Αλογοσκούφης πουλάει το ίδιο το σπίτι του ελληνικού λαού. Πωλούνται τα πάντα. Ο γενικός τίτλος της πολιτικής του κ. Αλογοσκούφη και του κ. Καραμανλή είναι ‘πωλείται η Ελλάς’. Αυτό το βλέπουμε στο σύνολο της κατεύθυνσης ακόμα και σε φαινομενικά αθώα πράγματα, όπως η ρύθμιση του αιγιαλού», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ευθυμίου.

Η συνέχεια .....
  • Το Φεβρουάριο του 2009 η Credit Agricole  προχωρά σε Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου κατά 850 εκατ. ευρώ με την έκδοση και διάθεση 154.456.708 κοινών μετοχών της Τράπεζας και με τιμή διαθέσεως 5,50 ευρώ για κάθε μία μετοχή με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 7 νέες για κάθε 6 παλαιές μετοχές.
  • Το Δεκέμβριο του 2009 η Credit Agricole, επανέρχεται και  προχωρά σε νέα Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου κατά 990 εκατ. ευρώ με την έκδοση και διάθεση 225.380.709 κοινών μετοχών της Τράπεζας και με τιμή διαθέσεως 4,39 ευρώ για κάθε μία μετοχή με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 11 νέες για κάθε 14 παλαιές μετοχές.
 
Το 2010 οι ζημιές της Εμπορικής έφτασαν στα 873,5 εκατ. ευρώ, απο 583 εκατ. ευρώ το 2009 και χρειάστηκε να γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 2 δις ευρώ από την Credit Agricole για να ενισχυθούν τα κεφάλαια της τράπεζας και να υπάρξει ρευστότητα. 

Το πρώτο εξάμηνο του 2011, οι ζημιές έφθασαν στα 611 εκατ. ευρώ από τα 535 εκατ. ευρώ. Η απομείωση των χορηγήσεων του ομίλου ξεπέρασαν τα 478 εκατ. ευρώ από 564 εκατ. στο εξάμηνο του 2010.
Σε όλα αυτά υπάρχει και ο μεγάλος προβληματισμός, απο τη μεριά των Γάλλων, των απεργιακών κινητοποιήσεων που απειλούν την ομαλή λειτουργία της Εμπορικής, σε μια περίοδο που πασχίζει να αυξήσει το μερίδιο αγοράς που «ακροβατεί» στο 5% από το 11,5% που ήταν όταν αγοράστηκε, μέσω της αθρόας χρηματοδότησης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την ώρα που οι υπόλοιπες τράπεζες έχουν κλείσει την κάνουλα.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ισχυριζόταν τότε πως «η Credit Agricole δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, γιατί οι Γάλλοι δεν θέλουν να χάσουν μια επένδυση στην οποία έριξαν 8 δις ευρώ, η αξία της οποίας τώρα μόλις που πλησιάζει το 1 δις ευρώ. Άλλωστε η Credit Agricole είναι τραπεζικός κολοσσός, δεν εγκαταλείπει τις επενδύσεις της έτσι εύκολα».

Και όμως κύριε πρόεδρε. Κάνατε λάθος. 
Την 1η Φεβρουαρίου 2013, ο γαλλικός όμιλος Crėdit Agricole αποφάσισε την έξοδό του από τη ζημιογόνο ελληνική αγορά και μεταβίβασε το ποσοστό που κατείχε στην Εμπορική Τράπεζα στην Alpha Bank.

Προηγουμένως όμως, η Crédit Agricole, αναγκάστηκε να ανακεφαλαιοποίησει την Εμπορική Τράπεζα, η οποία είχε ήδη εισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ τον Ιούλιο του 2012 και τα οποία αυξήθηκαν σε 2,85 δισεκατομμύρια Ευρώ, ενώ ταυτόχρονα η Crédit Agricole προβλέπεται  να εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων Ευρώ, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Crédit Agricole S.A.,  σε μετοχές εκδόσεως της Alpha Bank.  Η τρέχουσα χρηματοδότηση της Crédit Agricole στην Εμπορική προβλέπεται να μειωθεί αντιστοίχως (0,7 δισεκατομμύρια Ευρώ).

Όχι μόνο έφυγαν τα Γαλλάκια, αλλά έφυγαν κακήν κακώς, χάνοντας πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ , πληρώνοντας έτσι την τρέλα τους να κάτσουν να μπλεχτούν με αυτή την τριτοκοσμική χώρα.
 
Το αρχικό κόστος της Credit Agricole ανά μετοχή της Εμπορικής ήταν €41, ακολούθησε επιπλέον αγορά μετοχών στα €25 . Ακολούθησαν μια σειρά ΑΜΚ,  δημόσια προσφορά στα €1,76, ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας και στο τέλος οι Γάλλοι πουλάνε τη συμμετοχή τους, στην Εμπορική τράπεζα, στη ΑΛΦΑ.

 -  Η Τιμή μεταβίβασης 1 Ευρώ

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι όποιος ιδιώτης, δημόσιο ταμείο - Ελληνικό Δημόσιο δεν πούλησε σε αυτό το ''ξεπούλημα'', πιάστηκε τελικά μεγάλο κορόιδο και η αντιπολίτευση έλεγε τις κλασσικές της μπούρδες - όπως όλες οι αντιπολιτεύσεις της Ελλάδος που στην προσπάθεια τους να αλιεύσουν ψηφαλάκια, λένε στους ιθαγενείς αυτού του τόπου τις μεγαλύτερες ανοησίες που αρέσουν στους ραγιάδες.
Η αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι ότι τα ξεπουπουλούσιαμε τα Γαλλάκια.


181 σχόλια:

  1. Ο Τάκαρος απο τα 10 ευρώ που θα παίξει trading στο ζομπόχαρτο με τα limit down - τα 5 ευρώ αύριο τα χώνει ανοιχτά στο Λατσόχαρτο και ας κελαηδούν ότι θέλουν οι γκουρούδες των fora που μόνο αμπελοφιλοσοφίες ξέρουν να λένε και το πόσο κακό μας έχει κάνει η τρόικα ξέρουν να αναμασάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Takis allo!

      Εγω τσίμπησα σήμερα ένα πακετάκι 30.000 τεμαχίων και αύριο θα στήσω τα υπόλοιπα μισά στο 0.57€ στην προσυνεδρίαση.

      Είναι φανερό ότι τα προς πώληση τεμάχια είναι "στημένο" παιχνίδι...Και αυτά που ακούω ότι είναι της ΕΘΝΙΚΗΣ πιστευω ότι είναι μακακίες...

      Οι της Εθνικής θα βρουν άλλο τρόπο να τα σπρώξουν όταν πρέπει...

      Διαγραφή
    2. Στα 0,45 ευρώ η κεφαλαιοποίηση θα είναι 1,8 δις ευρώ.
      Θέε και κύριε. Η πιο φτηνή ζομποτράπεζα κατά Τάκαρον. Έχει και το καλύτερο χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων απο όλες.

      Το τι γράφει ο κυρ Πέτρος δεκάρα δεν δίνω. Σιγά μην στήνει κομμάτια η ΕΤΕ και το ξέρει ο Λεώ.

      Καθίστε να διαβάσω τα σχόλια όλων σας να ενημερωθώ και θα επανέλθω όπου έχω κάτι να πω.

      Διαγραφή
    3. Μου φαίνεται ελάχιστα πιθανό να πουλάει η ΕΤΕ την συμμετοχή της, ωστόσο δεν μπορώ να το αποκλείσω αφού δεν το γνωρίζω.

      Αυτό που μπορώ με ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ να ισχυριστώ είναι ότι από τραπεζική ΑΧΕ στήνονται για πώληση τα δις των μετοχών που προέκυψαν από την μετατροπή των υβριδικών ομολόγων. Τα οποία ΔΕΝ άφηναν τους πελάτες τους-παππούδια κατά βάσιν του private banking-να τα δώσουν στην ξαφνική ζήτηση που εκδηλώθηκε στην ΑΜΚ τους. Ωστόσο έως και σήμερα τα παππούδια-πελάτες σε όρους αγοράς δεν χάνουν.

      Εξηγώ το σκεπτικό μου.

      Αρχές του 2012 η ΕΥΡΩΒ έκανε προαιρετική δημόσια πρόταση για τα υβριδικά της στο 40% της αξίας τους πλέον τόκων. Τότε έκαναν σπανιότατα πράξεις στο 25-32. Οσοι αρνήθηκαν την πρόταση και τα κράτησαν τα είδαν να ξανακατρακυλούν σε αυτά τα επίπεδα και μάλιστα με μηδενική ζήτηση. Σήμερα, στα 0,633 ευρώ/μετοχή, παίρνουν το 41,1% της τιμής μετατροπής 1,54. Συνεπώς είναι σε παρόμοια θέση με αυτούς που είχαν δεχθεί την δημόσια πρόταση το 2012. Ακόμα και σε περίπτωση αυριανού limit down 0,444 (απίθανο ενδεχόμενο) θα ξαναγυρίσουν εκεί που ήταν τα ομόλογα τους πριν την ΑΜΚ. Στο 29%. Να το ξαναπώ. Απίθανο ενδεχόμενο.

      Εχω πάρει λίγο μικρότερη θέση απ΄τον φίλο Δαρείο (20,000) αισθάνομαι λοιπόν απολύτως αλληλέγγυος μαζί του. Στήνω εντολή market στρογγυπολοποίησης στα 50Κ κατ΄αρχήν και βλέπουμε.

      Οπως έλεγαν κι οι αρχαίοι πρόγονοι...συν Μαμμωνά και χείρα κίνει ή κάπως έτσι.

      Διαγραφή
  2. Βρε δεν πάτε κάλα. Τελικά δεν έχετε μάθει τίποτα απο χρηματαγορές.

    Βρεεεε η ΟΛΥΜΠ, η ΙΝΤΚΑ, η ΜΙΓ, η ΑΛΚΟ, ο Μόχλος και ένα σωρό ανοησίες που γράφετε είναι οι ποιο φθηνά αποτιμημένες μετοχές????

    Βρεεε δεν πάτε καλά. Πάλι θα σας πιάσουν κώτσους.
    Βρεεεεεεε πότε θα βγάλουν κέρδη??????
    Πότεεεεεε βρεεεεε????

    Π Ο Τ Ε - ο τόνος στο Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Takis οι περισσότεροι ότι διαβάζουν στα forum, οτι τους πομπάρουν οι διαφοροι Φραπεζίτες που τους λενε και "δασκαλους" τρομάρα τους και στις χρηματιστηριακές κωλοφυλλάδες....

      Ο Ελληνας επενδυτής μυαλό δεν θα βάλει ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

      Διαγραφή
    2. Πριν κανα δίμηνο ο "δασκαλος" Φραπεζίτης έλεγε για κάρφωμα της σημαίας ΙΝΤΚΑ στο 1€ και για δυναμική πορεία της ΟΛΥΜΠ όπου (κάποια χρονικη στιγμή) θα την ψάχνουν για αγορά ΠΟΛΥΥΥΥ ψηλότερα.....

      Τι να πει κανείς...

      Διαγραφή
    3. Νο problem κύριε Δαρείε.
      Να μας δικαιολογούν και το γιατί είναι υποτιμημένες.
      Επειδή τάχα μου η ΒV τους είναι στο Θεό???
      Σε λίγο θα μας που ότι και οι ζομποτράπεζες είναι υποτιμημένες.

      Βρεεεεε γκουρούδες συνέλθετε.

      Ξέρετε πόσο P/BV είχαν οι Μαίλλιδες, οι Πετσετάκιδες, οι Λαναράδες, και ένα σωρό άλλα κωλόχαρτα??

      Όσο πιο χαμηλά είναι το P/BV να ψάχνετε περισσότερο. Κάτι δεν πάει καλά!!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε Δαρείε δεν ξέρω τι λέει ο φραπές.
      Που γράφει???? Για να τον διαβάζω.

      Μπορεί να πάει η ΙΝΤΚΑ 1 ευρώ και 10 και 100 και άλλα τόσα η ΟΛΥΜΠ.
      Άλλο αυτό και άλλο φτηνά αποτιμημένες επειδή τάχα μου η ΒV είναι στο Θεό.

      Διαγραφή
  3. Μου έστειλε link ενα φιλαράκι...

    Στο twitter γράφει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΥΜΠ
    Έχει ακίνητα η ΟΛΥΜΠ λένε οι γκουρούδες.

    Άντε. Σας έκανα τη χάρη και κοιτάω τα ακίνητα της ΟΛΥΜΠ.

    Τα οικόπεδα απο 209 εκατ. την 1/1/2011 αποτιμώνται σε 175 εκατ. την 31/12/2012 πάρτην κάτω τη ΒV κατά 34 εκατ. μέσα σε 2 χρόνια.

    Τα κτίρια απο 257 εκατ. την 1/1/2011 αποτιμώνται σε 209 εκατ. την 31/12/2012 πάρτην κάτω τη ΒV κατά 48 εκατ. μέσα σε 2 χρόνια.

    Κάτω τα ακίνητα της ΟΛΥΜΠ κατά 34 + 48 = 82 εκατ. ευρώ

    Βρεεεεε για ποια BV μιλάτε???????

    353 τα ίδια του ομίλου που αντιστοιχούν στους μετόχους της μητρικής την 1/1/2011 273 εκατ. την 31/12/2012 και το 2013 ακόμη πιο κάτω.

    Αφήστε λοιπόν την καραμέλα της ΒV και πείτε μου ποιά είναι η δραστηριότητα της ΟΛΥΜΠ, τι κέρδη βγάζει ή πότε θα βγάλει και τι χρηματοροές έχει.

    Ο Στέγγος την ευκαιρία του την έχασε το 1999. Με τόσα λεφτά απο τις ΑΜΚ που πήρε θα μπορούσε να καταχτούσε την Ευρώπη, αλλά αυτός τα φυτίλιασε τα ευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερίζω τους παιγνιδιάρηδες γκουρούδες.Ήθελα να γράψω στο προηγούμενο θέμα για τις μετοχές που θα επωφεληθούν απ'τους αγωγούς των πετρελαίων και των φυσικών αερίων,αλλά αφού άνοιξε ο κύριος Τάκης νέο θέμα ας τα γράψω εδώ.

    Το ότι ο μπαρμπα-Λάτσης δεν έφυγε απ'τα ΕΛΠΕ νομίζω ότι έλεγε αυτό κάτι για τα ερχόμενα χρόνια,ενώ την ίδια στιγμή γινόταν λαγός απ'την ΕΥΡΩΒ(εδώ θα'θελα τη βοήθεια του κυρίου Τάκη γιατί έχω την εντύπωση ότι τη ΕΥΡΩΒ την επέστρεψε στο δημόσιο μετά από ένα διάλλειμα 14 ετών,με Τράπεζα Κρήτης μέσα και ότι βρώμικο υπήρχε εκεί).

    ΜΟΗ-ΜΥΤΙΛ-Στασινόπουλος-ΑΒΑΞ φαίνεται ότι θα'ναι οι άμεσα εμπλεκόμενοι,ενώ κέρδος θα έχουν και όσοι ασχολούνται με σωλήνες και λοιπά όπως η ΓΕΒΚΑ,την οποία έχω αναφέρει στον κύριο Τάκη ουκ ολίγες φορές εις το παρελθόν για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

    Το θέμα είναι πότε θα ξεκινήσει η προεξόφληση αυτών των μεγαλεπήβολων εγχειρημάτων για όσους δεν έχουν την υπομονή να δούνε ολόκληρο το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΕΛΠΕ είναι ο μεγαλοπελάτης της ΓΕΒΚΑ - ουχί η ΜΟΗ.

      Η ΓΕΒΚΑ είναι πράγματι υποτιμημένη. Ουχί η ΟΛΥΜΠ.
      Τα νούμερα τα έχω γράψει - δεν είναι σοφόν να επαναλαμβάνομαι.

      Διαγραφή
    2. Έχετε δίκιο για τα ΕΛΠΕ,αυτός είναι ο μεγαλοπελάτης των Κρομμυδαίων,απλά επειδή αφιέρωσα για τα ΕΛΠΕ μεγαλύτερο κομμάτι δεν την ανέφερα μαζί με τις άλλες.Τα ΕΛΠΕ θα'ναι ο leader του ενεργειακού hot story η επόμενης 10ετίας.

      Σκέφτομαι κύριε Τάκη να αρχίσω να προσθέτω σιγά-σιγά στα άλλα 2 Θωρηκτά μου και το τρίτο της παρέας,τη ΓΕΒΚΑ.Θα μου πείτε βεβαίως ότι σωστό είναι να ξεκινάς απ'τους ογκόλιθους και όχι απ'τα μυρμήγκια αλλά έχω μια αδυναμία στα μικρούτσικα:)

      Διαγραφή
    3. Απο τα μικρά και μη ευκόλως εμπορεύσιμα ξεκινάμε πάντα κύριε Τζο. Τα μεγάλα προλαβαίνουμε να χωθούμε με όσα κομμάτια γουστάρουμε!!

      Διαγραφή
  6. Κύριε Τάκη μου, θα συμφωνήσω μαζί σας.
    Παράλληλα θα αναφέρω κάτι που μου είπε ένας νέος τραπεζίτης της Εμπορικής, όταν του είπα τα ίδια, πάνω-κάτω, πριν λίγο καιρό: «Νομίζεις ότι τόσα χρόνια δεν έβγαλαν μεγάλα κέρδη από την Εμπορική οι Γάλλοι;», υπονοώντας μεταφορά κερδών στην μητρική και παρουσίαση ψευδών αρνητικών αποτελεσμάτων.

    Και θα ρωτήσω το εξής αυτούς που υποστηρίζουν παρόμοιες απόψεις:
    Έβγαλε η Εμπορική τόσα δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, που, μεταφέροντάς τα στην μητρική ξεχρέσωσε τα δισ. των ΑΜΚ και της αρχικής αγοράς;
    Αμφιβάλλω αν έβγαλε τόσα δισ. κέρδη ακόμα και η ίδια η μητρική στην Γαλλία...

    grthanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε θανάση. Οι αντιπολιτεύσεις στην Ελλάδα λένε πάντα βλακείες και ψευτιές για να μαζεύουν ψηφαλάκια απο τους ιθαγενείς. Αλλά τα ψέματα τελείωσαν. Η Ελλάς πτώχευσε και τα ψέματα θα είναι κοντά.

      Εγώ είμαι τρελαμένος με τα ξεπουλήματα της Ελλάδος και θα τα βγάλω στο κλαρί.
      Καθίστε να δείτε με τον ΟΤΕ τι έλεγε η ΤΟΤΕ αντιπολίτευση του Γιώργη .

      Διαγραφή
    2. Αλλά μεγαλύτερα ψέματα ακόμη και απο τις αντιπολιτεύσεις - λένε οι συνδικάλες του κερατά.

      Αλλά τα ψέματα τελείωσαν. THE PARTY IS OVER.

      Έλεγε ο συνδικάλας της εμπορικής ----- έεεεελα μωρέ που θα φύγει ο Γάλλος, που έχει βάλει 8 δις στην τράπεζα. Απεργήστε ελεύθερα, μη φοβάστε.
      Φάτε την τώρα!!!!

      Διαγραφή
    3. Γιώργης σε στιγμές δόξης: Σκάνδαλο απιστίας η απώλεια του ΟΤΕ

      http://www.youtube.com/watch?v=Iq3kwaGJXME#at=14

      Ενώ το 2008 η κυβέρνηση Καραμανλή πουλούσε το 25% του ΟΤΕ στη γερμανική Deutsche Telekom, το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για ξεπούλημα και υποσχόταν πως όταν γίνει κυβέρνηση θα πάρει πίσω τον ΟΤΕ.

      Τελικά τι έγινε??

      Έναντι συνολικού τιμήματος 391,63 εκατ. ευρώ ήτοι 7,99 ευρώ ανά μετοχή, ο Γιώργης πούλησε επιπλέον 10% του ΟΤΕ στους Γερμανούς της Deutsche Telekom.

      Το 2008, η κυβέρνηση Καραμανλή πούλησε σε τιμή 27,5 ευρώ ανά μετοχή. Το 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου πουλάει σε τιμή 8 ευρώ ανά μετοχή !

      Όμως, το ΠΑΣΟΚ πούλησε στο γερμανικό μονοπώλιο το 10%, σε τιμή 68% χαμηλότερη από την τιμή πώλησης του πρώτου πακέτου και κατά 3 φορές χαμηλότερα της ζώνης τιμών των 21 και 27 ευρώ των τιμών που αγόρασε το αρχικό 30% η Deutsche Telekom.

      Διαγραφή
    4. Ορίστε και μερικές αλήθειες που έγραφε ο Τάκαρος πριν 2 με 3 χρόνια.
      Αλλά αν έλεγε κανείς πολιτικός τέτοια - σιγά μην τον ψήφιζαν ποτέ οι πολίτες. Βρεεεε δώστε στον Ελληνάρα παραμύθα και πάρτε του την ψυχή και την ψήφο!!

      Διαβάζω τους Ελληναράδες να διαμαρτύρονται, ότι τάχα μου στην Ελλάδα δουλεύουν περισσότερο απο τους υπόλοιπους Δυτικούς, Γερμαναράδες, Γαλλάκια και όλους τους Ευρωπαίους.
      Για καθίστε καλά βρε τεμπελχανάδες που νομίζετε ότι δουλεύετε περισσότερο απο τους υπόλοιπους. Τον κόσμο ολάκερο δουλεύεται βρεεεεεε!
      Η εργασία είναι αντιστρόφως ανάλογη της παραγωγικότητας και εμείς δεν είμαστε παραγωγικοί, γιαυτό τάχα μου δουλεύουμε περισσότερο. Εδώ στο Ελλάδα για να βγάλει ο άλλος 10 φωτοτυπίες χρειάζεται 5 μέρες για μια δουλειά 10 λεπτών και μετά μας λέει ότι δουλεύει περισσότερο. Αμ ο άλλος για να κάτσει στο γραφείο του να συμπληρώσει 2 έγγραφα χρειάζεται 1 εβδομάδα μέχρι να δώσει εντολή ο εγκέφαλος στο χέρι να πιάσει το στυλό.
      Ασφαλώς και δουλεύουμε περισσότερο, αφού δεν είμαστε παραγωγικοί. Δουλειά 1 μέρας εμείς την κάνουμε σε 3 μέρες.
      Ακούω κάποιους άλλους να διαμαρτύρονται για τα εισοδήματα τους. καλό και αυτό. Η αμοιβή της εργασίας, πρέπει να είναι ανάλογη της παραγωγικότητας μας και η δική μας παραγωγικότητα σημειώνει πτώση 30% τα τελευταία 10 χρόνια - μην πάμε παλαιότερα έτσιιιι?? - άρα πρέπει οι αμοιβές μας να πάνε 30% κάτω σε σχέση με το 2000.

      Για το συνταξιοδοτικό έχω να πω ότι η λύση του είναι ένα απλούστατο θέμα απλής αναλογιστικής μελέτης και προϋποθέτει την ύπαρξη πρωθυπουργού με κάτι ούμπαλα ναααα, σαν ''καρούμπαλα'', να το νομοθετήσει. Θα πρέπει η λογική του να στηρίζεται στον εξής απλούστατο κανόνα, ''παίρνω όσα χρήματα έχω πληρώσει''. μεγάλες εισφορές μεγάλη σύνταξη, πολλά έτη εργασίας μεγαλύτερη σύνταξη. Εδώ όμως είναι Ελλάντα - δεν ισχύει τίποτα, εδώ θέλουμε να τα δουλεύουμε μαύρα, για να παίρνουμε κάτι παραπάνω και μετά να βγαίνουμε συνταξιούχοι στα 40 μας, με σύνταξη Ωνάση. Ξέχασα να σας πω, εδώ έχουμε τα συνδικάτα και τους τεμπελχανάδες, που τάχα μου προασπίζουν τα συμφέροντα των πολλών!!!!!!!!!
      Τάχα μου!!!

      Διαγραφή
  7. Πως λέτε να κινηθούν τα προθεσμιακα επιτόκια το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα 3με6 μήνες;
    Ωραίο το άρθρο δον Τάκη..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα προθεσμιακά επιτόκια κύριε Πανάγο θα έπρεπε να είναι ξεφούσκωτα σε όλες τις τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος να εποπτεύει σωστότερα.

      Πλην όμως αν θέλουμε να παίζουμε με ότι επιτόκιο γουστάρει η κάθε τράπεζα, τότε θα πρέπει να παίζουμε και κούρεμα καταθέσεων απο το πρώτο ευρώ.
      Δηλαδή δεν γίνεται βρε γκουρούδες ο Ρέστης και η FΒΒ να δίνουν στο δολάριο επιτόκιο 5 και 5,5% και μετά να θέλουμε να μην κουρεύονται οι καταθέσεις.

      Για όνομα του Θεού. Και ραντιέρης κυνηγός επιτοκίων και όχι κούρεμα καταθέσεων?? Που ακούστηκαν αυτά??

      Διαγραφή
    2. Πως το λένε βρε λεβέντες.
      Ο Έλληνας καταθέτης, όπως και οι επιχειρήσεις, θα πρέπει να επιλέγουν την τράπεζα τις απόλυτης εμπιστοσύνης τους και όχι να βάζουν τα λεφτά τους, όπου και όπου, μόνο για να πάρουν ένα υψηλό επιτόκιο.

      Τώρα που μιλήσαμε για τραπεζική εμπιστοσύνη.
      Αλήθεια οι Φουρλίδες και η ΟΤΟΕΛ - ΑΡΑΙΓ τι εμπιστοσύνη τους έχει γεμίσει ο Μασάλλας και τον ακολουθούνε απο πίσω σε όλες τις ΑΜΚ??? Δεν βλέπουν ότι όσα βάζουν , τόσα πιο πολλά χάνουν??

      Διαγραφή
  8. Νάτος ο άμπαλος Ρουμπινοdoom

    Kenya is an economy with many opportunities and many challenges as well

    Άντε και στα δικά μας και εμείς τριτοκοσμικοί είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διαβάζω τώρα τους άμπαλους γκουρούδες των Γκαλάκτικαλς.
    Γράφουν για τους μετόχους του ΤΤ, της ΑΤΕ που μηδενίστηκαν - τους μετόχους των κυπριακών τραπεζοζομπόχαρτων που εκμηδενίστηκαν σε χρόνο dt. Μετά γράφουν για τους μετόχους των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών που τους πήραν όλες τις σωβράκες και ένα σωρό άλλα και γκρινιάζουν!

    Δηλαδή βρε γκουρουδέοι πως την είδατε τη δουλειά?? Δεν θα έπρεπε όλοι οι παραπάνω να μηδενιστούν και να ξεβρακωθούν?? Έπρεπε δηλαδή να δώσουμε και κανένα βραβείο στους μετόχους του ΤΤ, ΑΤΕ, κυπριακώνζομπόχαρτων και όλων αυτών των κελεπουριών???

    Σταματήστε να γράφετε ανοησίες. Είστε άσχετοι απο χρηματαγορές, καμένη η γούνα σας. Σίγουρα θα είστε μέτοχοι σε Μαίλιδες, Λαναράδες και όλες τις κολάντζες που κυκλοφορούν.
    Δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι που αντί να πάτε σπίτι σας να πίνετε τσάι και να βουτάτε φρυγανιές κάθεστε και αμπελοφιλοσοφείτε βγάζοντας πολιτικοοικονομικά συμπεράσματα επειδή το σύστημα αποφάσισε ότι τα ζόμπι δεν ανασταίνονται.

    Ξυπνάτε βρεεεεε!!!
    Η Ελλάδα φαλίρα. Το πρότυπο της τελευταίας τριακονταετίας μας τελείωσε. Ελλάδα καπούτ!!!!
    Ξυπνάτε πριν να είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια απο επιχειρήματα - τίποτα. Πετάνε τις παπαρόλες τους και απο εδώ πάνε και οι άλλοι.

      Ελλάδα καπούτ. Η Ελλάδα γιαυτό έφτασε εδώ που έφτασε. Γιατί ήταν γεμάτοι απο αμπελοφιλοσόφους, φιλόσοσοφους της αρπαχτής, ποιητές των κεκτημένων δικαιωμάτων τους και του μην αγγίζετε και συγγραφείς μυθιστορημάτων των ΘΑ, αλλά απο τεχνογνωσία, δουλειά και ανταγωνιστικότητα ΜΗΔΕΝΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα κ. Τάκη,
      πραγματικά χαίρομαι που άοκνα και σχεδον μονότονα αλλά αποφασιστικά επιμένετε σε κάθε 2ο post να λέτε "Ελλάδα που ξέρατε καπουτ" και "ξυπνάτε πριν είναι αργά". Ίσως είναι το σπουδαιότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μπας και βρούμε όλοι μας κάποια στιγμή την ισορροπία μέσα μας αλλά και στην κοινωνία. Αλλιώς πραγματικά καπούτ.
      Τις καλημέρες μου σε όλους

      Διαγραφή
  10. Η πλάκα είναι ότι οι άμπαλοι φιτσουλέοι έπλεκαν το εγκώμιο της Αργεντινής που τάχα μου ήταν μάγκες και κούρεψαν με τσαμπουκά τους πιστωτές της.

    μπουχαχαχα
    Στα ύψη το δημόσιο χρέος της Αργεντινής. Καθίστε να δείτε γέλια!!! Θα σκάσουν σαν καρπούζα που πέφτει απο το Empire State Building.
    Θα πέσουν πολλές φάπες στην Αργεντινή - περισσότερες από όσες πέφτουν σε Αίγυπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείτε εδώ μαιμουδιές.

      http://www.euro2day.gr/news/world/article/1114043/argentinh-se-epipeda-rekor-to-hreos-to-2012.html

      Argentina Government External Debt
      Να βράσω κουρέματα και μαγκιές

      http://www.tradingeconomics.com/argentina/government-external-debt

      Διαγραφή
    2. κυριε τακη γραφεις για γεβκα υποτιμημενη εκτοξευεται 18% γραφεις για ΟΛΥΜΠ εκτοξευεται 8% για το λατσοχαρτο εκδηλωνεις ενδιαφερον και γλυτωνει το limitdown (κριμα γιατι ειχα δωσει εντολη αγορας πρωι-πρωι)
      μηπως τα funds διαβαζουν τακη μορφονιο
      gforce

      Διαγραφή
  11. Bonjour!!!

    Στήθηκε η υπόλοιπη μισή αγορά EUROBANK στο 0.47€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπουχαχαχα
      κύριε Δαρείε, με κλειστά μάτια τους φάγαμε πάλι λάχανο τους άμπαλους φιτσουλέους, που όλο αμπελοφιλοσοφία είναι και απο χρηματαγορές είναι ΜΗΔΕΝΙΑ.

      Είπα απο εχθές το βράδυ με ανοικτή εντολή θα γίνει το καθάρισμα των μιλιούνιων της ΕΥΡΩΒ - οι άλλοι περιμένουν τα 10 σέντια ή τα 18 ή ότι τους κατέβει στην κεφάλα τους.

      Βρε είναι δυνατόν να το δείτε πρώτοι εσείς, πριν απο το Τάκαρο.
      Με τι μυαλά βρεεεε?
      Καθίστε τώρα να δείτε αν η ΕΥΡΩΒ σώνεται ή όχι???

      Ξυπνάτε βρεεεεε!! Δείτε αν η Ελλάδα σώνεται και μετά να ασχοληθείτε με την ΕΥΡΩΒ

      Διαγραφή
    2. Monsieur Takis όπως καταλάβατε η υπόλοιπη μισή εντολή αγοράς 30.000 τεμαχίων στο 0.47€ έχει ακυρωθεί και παραμένω με τα χθεσινά.

      Τώρα βλέποντας και κάνοντας που θα τα σπρώξουμε στους άμπαλους....

      Διαγραφή
    3. Εγώ περιμένω να δω ανακοινώσεις ΛανΕΤΕ.
      Αν οι πωλητές ήταν η ΕΤΕ τότε αύριο πρέπει να ανακοινωθεί.
      Αν όμως δεν ανακοινωθεί τίποτα - ερωτώ:

      Θα βγει ο κυρ Πέτρος να πει ότι έκανε λάθος, όπως τόσες και τόοοοοοσες φορές ή θα συνεχίσει να λέει τα δικά του??

      Διαγραφή
    4. Ω μα τι λέτε Monsieur????

      Ο Πετράν θα το καταπιεί αμάσητο έχω την αίσθηση...

      Ακόμα ενθυμούμαι για την ΔΠ στην ΓΕΝΙΚΗ που θα γινόταν στα 0.40€ (το χαρτί τότε έπαιζε 0.25€ και φυσικά κάποιοι ξεφόρτωναν στους άμπαλους....

      Διαγραφή
    5. κ. Τάκη πως βλεπετε το μελλον της ΕΥΡΩΒ απο εδω και στο εξης ,τοσο χρηματηστηριακα οσο και ουσιαστικά;

      Διαγραφή
  12. Κύριε Τάκη, αγαπητοί συνομιλητές,
    Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ: http://www.monologoi.gr/yaf_postst315_Suggnome-phile--alla----emarton--tha-katastrepseis-kosmo.aspx

    No comments.

    grthanasis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κυριε Τακη αγια τα λετε..Δυστυχως οι Ελληνες επενδυτες μυαλο δεν βαζουν και συνεχιζουν να ασχολουνται με τις ζομποτραπεζες που τους ξεποπουλιασαν. Εγω προτιμω μετοχες της πραγματικης οικονομιας, ιδιαιτερα μου αρεσουν ενεργειακες, υποδομων οπως Ελκα-Σωλκ, εταιρειες με καλο ταμειο και καλο αντικειμενο για Ελλαδα οπως Οτοελ και εξαγωγικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κε Τακη και συμφορουμιτες καλημερα μετα απο καιρο.
    Διαβαζοντας παραπανω να συμπερανω οτι η Eurobank τελικα εχει το πιο αποδεκτο χαρτοφυλακιο χορηγησεων?
    Ερωτηση σχετικα με το μαρμαρΙνο θωρηκτο. Ειναι καλη στιγμη να μπω ή αργησα ή να περιμενω? Υπαρχει τελικα καποια ειδηση κε Τακη για το αμεσο μελλον? Πρωτη φορα που σας ζηταω αποψη, οποτε ελπιζω να ανταποκριθειτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Χρήστο - τώρα τα παιδιά κάνουν τα μπάνια τους και ανασυγκροτούνται.
      Θυμώσαμε και λίγο με τον μοναχοφάη τον παππού!!
      Οπότε λίγη ξεκούραση πριν το νέο κύμα.

      Διαγραφή
    2. Νομιζω σας κατανοω κε Τακη, ευχαριστω για την (αμεσοτατη) απαντηση.

      Διαγραφή
  15. "Εγώ περιμένω να δω ανακοινώσεις ΛανΕΤΕ.
    Αν οι πωλητές ήταν η ΕΤΕ τότε αύριο πρέπει να ανακοινωθεί.
    Αν όμως δεν ανακοινωθεί τίποτα - ερωτώ:

    Θα βγει ο κυρ Πέτρος να πει ότι έκανε λάθος, όπως τόσες και τόοοοοοσες φορές ή θα συνεχίσει να λέει τα δικά του??"


    Επειδή προφανώς είμαι αόρατος θα το επαναλάβω:

    Αυτό που μπορώ με ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ να ισχυριστώ είναι ότι από τραπεζική ΑΧΕ στήνονται για πώληση τα δις των μετοχών που προέκυψαν από την μετατροπή των υβριδικών ομολόγων. Τα οποία ΔΕΝ άφηναν τους πελάτες τους-παππούδια κατά βάσιν του private banking-να τα δώσουν στην ξαφνική ζήτηση που εκδηλώθηκε στην ΑΜΚ τους...

    Is that clear?




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι ιδιαίτερα clear, όπως φαίνεται, για έναν γκουρού σαν τον Πετράν.

      Κάπου σας είχα απαντήσει κυριε hippy εχθές ότι εσείς έχετε δίκιο, αλλά δεν το βρίσκω το σχόλιο. Μάλλον το έφαγε ο δαίμων του internet, όταν σήκωνα το thread της Εμπορικής.

      μπουχαχαχα
      Πέτρο πέτρο.
      πες αλεύρι!!!
      Η ΕΤΕ σε γυρεύει.
      Πόσα ΕΥΡΩΒ πούλησε βρεεεεεε??

      Διαγραφή
    2. Ξαναβάζω το σχόλιο με σωστότερη σύνταξη

      Καλού-κακού ο Χίππης κλείδωσε τα κέρδη της ΕΥΡΩΒ πουλώντας τις σημερινές αγορές στα 0,68 ευρώ...15% σε μια μέρα μια χαρά τα βρίσκω...

      -Κι αν της καθίσει το ΤΤ ?

      -Μακάρι για να κερδίσουν τα χθεσινά 20Κ...


      Βέβαια από αύριο η Ευρωλάτσαινα θα μας ενδιαφέρει λιγώτερο καθώς ανεβαίνει νέο έργο στο μαγαζί.

      "H Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της 8η Ιουλίου 2013 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 664.689.407 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας "ATTICA BANK Α.Τ.Ε.", οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 10η Ιουλίου 2013."

      Θα αντέξουν άραγε τα 0,30 της εγγραφής ή θ΄ακολουθήσει την πεπατημένη των υπολοίπων?

      Ο ευρών αμοιφθήσεται!!


      Διαγραφή
    3. Monsieur Hippy για διαβάστε την σημερινή ανακοίνωση γαι την μείωση του ποσοστού του ΤΧΣ λόγω των υβριδικών τίτλων...

      Νομίζω έχει ζουμί. Για το μέλλον.

      Διαγραφή
    4. όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατόπιν της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank με καταβολή μετρητών και έκδοση νέων μετοχών η οποία συντελέσθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση στους κατόχους σειρών υβριδικών τίτλων και τίτλων μειωμένης εξασφάλισης, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων της, καθώς και της έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων κοινών μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 5 Ιουλίου, το ποσοστό των κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ επί του συνόλου των κοινών μετοχών με δικαίωμα ψήφου εκδόσεως της τράπεζας κατήλθε από 98,56% σε 93,55%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 3.789.317.358 επί συνόλου 4.050.416.865 κοινών με δικαίωμα ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

      Διαγραφή
    5. Φίλε Δαρείε (το "φίλος" σταθερά για την ευγενέστατη αντιμετώπιση εκ μέρους σας του παλιού μου λάθους στην πληροφορία ΑΒΑΞ-ΓΕΚΤΕΡΝΑ)

      δεν είμαι δα και κανένας ψαγμένος επενδυταράς. Το μόνο που καταλαβαίνω απ΄την ανακοίνωση είναι το προφανές. Από τη στιγμή που το ΤΧΣ κατέχει το 93,55% της Ευρωλατς η μεταβίβαση σε αυτήν του ΤΤ δεν απειλεί την "ιδιωτικότητα" της (στα χαρτιά) σε αντίθεση με τις άλλες. Ωστόσο εάν τα πράγματα είναι τόσο απλά "γιατί στην ευχή ξοδεύσανε το χρήμα στις συμβουλές της Goldman Sachs ?" ρωτάει το διαβολάκι μέσα μου.

      Και δυστυχώς δεν ξέρω τι να του απαντήσω.

      Διαγραφή
    6. Εγω από την άλλη ψάχνω να βρω ποιοί αγοράζουν τα προς διάθεση τεμάχια και αν έχει και άλλες υβριδικές εκδόσεις που θα μετατραπούν σε μετοχές.

      Η Τρόικα δεν θα ήθελε να δει μια ανταλαγγή μετοχών όσο αφορά τον διεκδικητή του ΤΤ.Θα ήθελε να δει κατά κύριο λόγο ΜΕΤΡΗΤΑ (πράγμα που αποκλείει τον ΜαΣάλλα) Η να περάσει στην Λατσοτράπεζα και να της προσδώσει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην μελλοντική πώληση ΠΟΣΟΣΤΟΥ από το ΤΧΣ.

      Ιδωμεν...

      Διαγραφή
    7. Αν το ΤΧΣ συγχωνεύσει την Eurobank με το ΤΤ θα προσθέσει στην πρώτη μεγαλύτερη εσωτερική αξία και θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες στο μέλλον σθγά σιγά να πάρει μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχει βάλει πίσω (πουλώντας ολόκληρη η τμηματικά την Eurobank).

      Οι λοιποί διεκδικητές δεν πιστεύω ότι έχουν ΤΟΣΟ μετρητό για την εξαγορά καθώς το ΤΧΣ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος οπότε πρέπει να δούμε οι ιδιώτες μέτοχοι ΤΙ ΥΨΟΣ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ θα δώσουν για πιθανή εξαγορά....

      Διαγραφή
  16. Αξιολογωτατοι οι συλλογισμοι του μεσιε Δαρειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Gerry απλές σκέψεις είναι.

      Σήμερα θα μάθουμε...

      Διαγραφή
  17. Monsieur Agiannis allo!

    Μην μου αγχώνεστε...Ολα έχουν πάρει τον δρόμο τους και θεωρώ απίθανο να υπάρχουν ζημιές σε βάθος χρόνου για το ΤΧΣ.

    Αυτό που διαφεύγει από την προσοχή των περισσοτέρων είναι ότι μέσω των τραπεζών (των οποίων βασικός μεγαλομέτοχος πλέον ειναι το ΤΧΣ) πολλες ΚΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ έχουν ως νέο μεγαλομέτοχο το ΤΧΣ.....Αυτό να το θυμάστε για το μέλλον....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλώς ορίσατε κύριε Γιάννη Αγιάννη.20 δις δεν ξέρω αλλά τα λεφτά για την ΠΕΙΡ θα τα κλάψουμε.Όμως εάν τελικώς ανακεφαλαιοποιηθούνε τα σαπάκια μας απ'τον ESM(όπως ανεφέρθη χθες από Γάλλο υπουργό),θα τα κλάψουν οι Ευρωπαίοι και δει οι Γερμανοί φίλοι μας χο χο χο

    Σήμερα το μενού στο ΧΑΑ είχε συνέχεια του ράλυ τη ΕΤΕ και ημιάγρια σφαλιαρίδια στις σοβαρές μετοχές,με συνέπεια να βγουν πάλι οι καταστροφολόγοι της αγοράς και να βγάζουν γλώσσα για νέα χαμηλά και διπλούς πάτους.

    Εγώ λέω να τσιμπήσουμε κάτι αύριο το πρωί(εκτός από ΕΥΡΩΒ)και θα τα ξαναπούμε την επόμενη βδομάδα...


    Κύριε Δαρείε δεν έχει ξεφύγει της προσοχής μας η τελευταία παρατήρησή σας λόγω και της εμπλοκής ενός εκ των Θωρηκτών στην ιστορία.Μάλιστα θα τολμούσα να πω ότι το ΤΧΣ θα κονομήσει χοντρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Tzo ΟΛΟΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ στο δέντρο (τράπεζες) και όχι στο δάσος (εταιριες όπου μεγάλα ποσοστά περνάνε στον έλεγχο του ΤΧΣ).

      Διαγραφή
  19. Εγώ θα τολμήσω να πω ότι από τις τράπεζες το ΤΧΣ θα γράψει τρελές ζημιές. Για να γράψει κέρδη θα πρέπει να κάποια στιγμή ας πούμε να πουλήσει την ΕΥΡΩΒ λέω για παράδειγμα πάνω από 7δις. Το ίδιο και τις άλλες ΠΕΙΡ 8δις κλπ κλπ.

    Και είναι και εύκολο να γράψει ζημιές γιατί τι είναι το ΤΧΣ? Εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι, οπότε γιατί να μη φεσωθούμε και λίγο (ακόμα)?

    Είναι τυχαίο νομίζετε που ο κύριος Τάκης φωνάζει εδώ καιρό ότι θα πρέπει να γίνει νόμος του Κράτους η αξίωση να μην πουλήσει το ΤΧΣ ποτέ και σε κανέναν τις μετοχές σε τιμές κάτω αυτών των ΑΜΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Zachmour η ιδέα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ:

      Δημιουργία fund (με μερίδια μετοχών) που θα περιέχει ΟΛΕΣ τις συμμετοχές του ΤΧΣ και είσοδος σε αυτό μεγάλων επενδυτικών οίκων και επενδυτών.....

      Διαγραφή
    2. Κύριε zachmour προς διευκρίνηση

      Ο Τάκαρος είναι της άποψης 1/3 να μείνουν στο Ελληνικό δημόσιο, 1/3 σε ιδιώτη αν ενδιαφερθεί και τα υπόλοιπα στην αγορά. Μισοί, μισοί στο ΔΣ, το management στον ιδώτη και η εποπτεία στο Ελληνικό δημόσιο.
      Ας γράψει και μερικές ζημιές το ΤΧΣ. Δεν έχω πρόβλημα, αρκεί να σωθεί η παρτίδα και να αλλάξει πλευρό η Ελλάς και οι ιθαγενείς της.

      Τα έχουμε πει αυτά με 1.000 διαφορετικούς τρόπους.

      Διαγραφή
    3. Εγώ νόμιζα ότι κάπου είχατε γράψει ότι πρέπει να περάσει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή ότι δεν πρέπει να πουληθούν μετοχές από το ΤΧΣ σε τιμές χαμηλότερες από αυτές της ΑΜΚ.

      Όταν λέτε 2/3 των μετοχών να πάνε σε ιδιώτες και στην αγορά για να γίνει αυτό σημαίνει ότι το ΤΧΣ θα πρέπει κάπως να διαθέσει αυτές τις μετοχές. Εσείς λέτε και χαμηλότερα από τις τιμές ΑΜΚ?

      Η προσωπική μου άποψη που την έγραψα σε αντιδιαστολή (νομίζω) με αυτήν του κυρίου Δαρείου είναι ότι το ΤΧΣ πράγματι θα δώσει τις μετοχές σε τιμές χαμηλότερες από αυτές της ΑΜΚ και επομένως θα γράψει ζημιές.

      Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει όταν ας πούμε λέτε (διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι τα ίδια των τραπεζών θα ξαναμηδενίσουν και θα χρειαστούν νέα ανακεφαλοποίηση πάλι από το ΤΧΣ. Αυτό ουσιαστικά δε σημαίνει ότι τα λεφτά της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης θα έχουν χαθεί δια παντός?

      Διαγραφή
    4. Κι εγώ νομίζω πως κάπου έχει πάρει το μάτι μου για "ανεκτό" επίπεδο ζημιών 30% από το ΤΧΣ ή άλλως 15 δις. Τα οποία δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τα ξεπεράσουν.

      Αλλά ακόμα κι αν μας έλεγαν πως η επιστροφή αυτών των 50 δις,των χρημάτων μας, είναι εξασφαλισμένη σάμπως θα τους πιστεύαμε??? Οσο πιστεύουμε τους κυβερνητικούς καριόληδες κάθε φορά που μας παρουσιάζουν τα νέα μέτρα σαν "τελευταία". Αλήτες όλοι.

      Αλλωστε τα λεφτά του ΤΧΣ δεν τα πήραν μόνο οι συστημικές. Ηδη στην ΠΡΟΤΟΝ, στο ΤΤ, στην ΑΤΕ έιναι ήδη καταγεγραμένες σημαντικότατες ζημιές.

      Διαγραφή
    5. Καλά έχει πάρει το μάτι σας κύριε zachmour.

      Αν είναι να πάρει μια μικρή ζημιά το ΤΧΣ, όπως το 30% που λέει ο κύριος hippy να την πάρει, αλλά όχι για τον Μασάλλα,τον Βγενόπουλο, τους Κωστόπουλους και γενικά για όλους τους παλαιούς μετόχους που δήθεν μπήκαν στην ΑΜΚ - καλά ο Σάλλας ξεπούλησε στις κεφάλες όλων των αδαών, δεν το συζητάμε - και μετά αυτοί να έρθουν να πάρουν απο το ΤΧΣ στα πολύ χαμηλά και το υπόλοιπο 90% της συμμετοχής του ΤΧΣ.

      Αφήστε που εγώ είμαι λάτρης της σύνθεσης και αυτή μπορεί να γίνει μόνο με την συμμετοχή κατά 1/3 του Ελληνικού Δημοσίου στις ανακεφαλαιοποημένες τράπεζες - 1/3 σε νέο ιδιώτη και 1/3 στην ελεύθερη αγορά.
      Στο Δ.Σ. μισά μέλη το δημόσιο και μισά ο ιδιώτης που θα έχειτο management και το Ελληνικό δημόσιο την πλήρη εποπτεία.

      Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα πρέπει οι τράπεζες να είναι ιδιωτικές, όπως γράφει και ξαναγράφει ο μπαρμπά Λεώ που προσπαθεί να γίνει γκουρού - αλλά το μόνο που πετυχαίνει απο τα σάλτα του είναι να γίνεται καγκουρού.

      Διαγραφή
  20. Οδυσσέας Τηλιγάδας9 Ιουλίου 2013 στις 8:44 μ.μ.

    Παρακαλούμε τους πάντες που κατέχουν οιοδήποτε τεκμηριωμένο στοιχείο κατά της Εμπορικής και όλων των άλλων τραπεζών να έρθουν σε επαφή μαζί μας γιατί έχουμε συστήσει δική μας νομική υπηρεσία και έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα κατά όλων αυτών που καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό.
    Γιά τον Ε.ΛΑ.Σ
    Οδυσσέας Τηλιγάδας
    Τηλ:210 3241961
    Ηλεκ. Ταχ. elas@otenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Βλέπω τους Αμερικάνους και SPηδες να μην καταλαβαίνουν τίποτα.
    Τι θα γίνει βρε γκουρούδες της πτώσης του SP??
    Πότε θα πέσετε μέσα και εσείς????

    Αχ ναι!!!

    Κάαααααααααααποτε!!!!
    Και τότε θα βγείτε να μας πείτε ότι δικαιωθήκατε. Μέχρι τότε όμως όποιος σας άκουγε θαέχει παίξει μέχρι και την τελευταία σωβράκα του στο short.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αιντες παλι με τον ess and Pi-pi 500

    Οχι μονο σωβρακο δεν εμεινε αλλα ουτε και σκελεα του Ναυτικου !

    μετα τα 1639 σειρα εχει το 2117 ......... με το ΦΠΑ

    αμ αντε - αντε ειναι το καταστημα χωριανοι

    gooden naghten und essen - essen alles TOTAL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. χαχαχα και μετρητά λέει θα καταθέσουν οι ΑΛΦΑ και Πειραιώς.
    Βρεεεεε που τα βρήκατε τα μετρητά,βρεεεεε???
    Αν έχετε μετρητά βρε, να τα βάλετε στην τράπεζα σας και να βγάλετε όξω το ΤΧΣ.

    Μετρητά, μόνο απο άλλο ιδιώτη, όχι απο ΑΛΦΑ ή απο Πειραιώς.
    Οι ζομποτράπεζες να ανταλάξουν χαρτούρα, όχι μετρητά που δεν έχουν.
    Να πάψει το δούλεμα τέλος πάντων.

    Αρκετά δωράκια πήραν η ΑΛΦΑ και η Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    Τάκη η αλφα εχει κολλησει μεταξυ 0,42 -0,44 επειδη σεβομαι την γνωμη σου δεν μπορω να καταλαβω που το παει λενε οτι θα κανει rs στο 0,25 εχεις ακουσει τιποτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur triantafilos γιατί να προχωρήσει σε Reverse Split η Alpha Bank????

      Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον λόγο και τι θα προσφέρει αφού το ΤΧΣ έχει το 88% των μετοχών.....

      Διαγραφή
  25. ΔΑΡΕΙΟΣ ετσι ειναι αλλα δε μπορω να ακουω τετοιες ακρεες φημες ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοτε μην δίνεται σημασία στις φήμες που γράφουν οι άμπαλοι Monsieur.

      Τόσο απλά.

      Διαγραφή
    2. Καλά τα γράφει ο κύριος Δαρείος , κύριε 30φυλλε. Ούτε εγώ βλέπω κανένα λόγο να κάνει αυτή την ώρα r.s. η ΑΛΦΑ. Για να φάει βούτα και να χάσει τους φανατικούς της???

      Επομένως κύριε 30φυλλε να δίνετε σημασία στα πραγματικά νούμερα και αυτά να ψάχνετε και όχι τι γράφουν τα νούμερα του διαδικτύου και οι ΜΜΕδες.

      Έξω απο αυτά, δεν μπορώ να βρώ κανένα λόγο να πάει σήμερα η ΑΛΦΑ στα 0,25 παρόλο που είναι πανάκριβη - όπως ακριβή θα είναι και στα 0,25. Η τιμή της ΑΛΦΑ είναι τιμή penny stock - η μετοχή έχει ένθερμους φαν που νομίζουν ότι κρατούν στα χέρια τους την καλύτερη τράπεζα (σιγά το κελεπούρι!!) και έχουν φτιάξει μια πλασματική εικόνα στο μυαλό τους - άρα δεν βλέπω το λόγο γιατί θα πρέπει αυτούς να τους ''χαλάσουν'' Αφήστε που μπορεί να τους ψήσουν και να πάρουν και άλλες μετοχές απο το ΤΧΣ σε τιμές πανάκριβες.

      Διαγραφή
  26. Επειδή μόλις το βρήκα μπροστά μου και με έχετε ρωτήσει πρόσφατα για Επίλεκτο.

    Ο Τάκαρος τι έλεγε πριν 2 χρόνια - τότε που έπεφτε το πομπάρισμα με τα μπούνια, ότι βάααααζει φωτοβολταικά και παίρνει την ΕΒΖ έχοντας partner παγκοσμίου βεληνεκούς. Έτσι έγραφαν οι ΜΜΕδες.

    Ο Τάκαρος όμως έγραφε για Επίλεκτο.
    ------------------------
    Δεν ασχολούμαι με ΕΠΙΛΚ κύριε Τζο. Εκτός αν κάνετε ανήσυχο ύπνο όποτε είστε συνηθισμένος.
    Πάνε οι καλές παλιές εποχές του ΕΠΙΛΚ επι πατέρα Δοντά που χάθηκε το 1996 αν δεν με απατά η μνήμη μου.
    Μα είναι δυνατόν να πάει αυτή η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ εταιρία όταν και ο τελευταίος άμπαλος φίτσουλας ξέρει για τις άριστες προοπτικές της?? Μπου χου χου χου

    Εκτός αν πάτε για trade - οπότε αλλάζει το πράμα.
    Αλήθεια, ξέρετε ποιοι προμοτάτουν τη ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και συνέχιζα

      Δεν ξέρω τίποτα κύριε Τζο. Μην σας αποθαρρύνω και σας στερήσω καμιά μεγάλη ευκαιρία απο το κελεπούρι.
      Μόνο που σας υπενθύμισα ότι δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί που μιλάνε για ΕΠΙΛΕΚΤΟ να έχουν δίκιο. Οι περισσότεροι θα μου πείτε ότι είναι τρειντεράδερς της κακιάς ώρας. ΣΩΣΤΟ!!!
      Γιαυτό λέω ότι θα πάθουν ότι πάθαν και απο τους Ιντρακατέους.
      Λίγη παρατηρητικότητα κύριε Τζο χρειάζεται και θα καταλάβετε την ποιότητα των ενασχολουμένων με τα χαρτιά. Απο εκεί βγάζετε πολλάαααααααα συμπεράσματα. Πιστέψτε με.
      Μέεεεεεεχρι λοιπόν οι Δοντάδες να βάλουν τα ενεργειακά - αααααααααααν βρουν τα λεφτά - έχουμε καιρό. Μέχρι τότε πόσους θα έχουν ξεδοντιάσει????

      Διαγραφή
  27. Για ΓΕΒΚΑ που επίσης με ρωτήσατε πρόσφατα.
    Τι έγραφε ο Τάκαρος πριν 2 χρόνια περίπου, τότε όταν έπαιζε στα 0,25 με 0,28
    -----------------------------
    Πρώτον
    τα φωτοβολταικά που βάζει είναι πολύυυυυυυυ μικρά, μα πάρα πολύυυυυυυ μικρά. Είναι σαν να μην τα βάζει. Επομένως κοιτάτε αν θα αυξήσει κατά πολύυυυυυυυυυυυ τον δανεισμό - σας λέω ότι αυτήν την ώρα είναι σχεδόν μηδενικός - και αν θα αρχίσει να παίρνει άδειες και που τις παίρνει. Ειδικά για φωτοβολταϊκά - όπως έχει γράψει ο Τάκαρος πολλές φορές παλαιότερα - πρέπει να προσέχουμε που πάνε να τα ανοίξουν καθώς πολλές περιοχές είναι κορεσμένες.
    Ένα θωρηκτό πρέπει να έχει καλό αναπτυξιακό στόρυ , εκτός απο εκπληκτικό μανατζάρισμα - που το έχει η ΓΕΒΚΑ. Μόνο οι ατζαμήδες δεν μπορούν να δουν το μανατζάρισμα.

    Δεύτερο
    Ένα θωρηκτό χρειάζεται δύναμη πυρός. Κοινώς χρήμα με ουράαααα που θα κινείται σε συνεννόηση με τη διοίκηση και όχι μόνο του.
    Τι βλέπουμε στο ταμπλό???? Βλέπουμε τις εντολές των αγοραστών και τις εντολές των πωλητών να έχουν πάντα κομμάτια να ικανοποιήσουν όποιον μικρόπαίκτη γουστάρει να κάνει πράξη. Όποιος θέλει μπορεί να πουλήσει και όποιος γουστάρει μπορεί να αγοράσει. Μα τέτοια σύμπτωση????????????? Σε άλλες πορτοκαλιές δεν βλέπεις τίποτα. Να βγάλεις 1000 κομμάτια πρέπει να βράσεις στο ζουμί σου κανά μήνα.

    Τρίτον
    Η μετοχή αυτή την ώρα αν επιχειρήσει να περάσει τα 0,45 με 0,5 θα ανοίξουν οι ασκοί και θα βρέξει του κόσμου τα χαρτιά και άτακτα θα επιστρέψει στη βάση της. Καλά θα κάνουν να κάτσουν εδώ που κάθονται και να κάνουν ότι κάνουν τόοοοοοοοοοσο καιρό. Να μαζεύουν στα μουλωχτά - άντε και σε λίγο δεν θα παίζουν το τόπι τους μόνο 1 ώρα λόγω ειδικών χαρακτηριστικών. Αν πάλι βιάζονται τότε σύντομα θα πρέπει να ανέβουν επίπεδο και να παίζουν στο 0,3 - 0,35
    Αν θέλεις να είσαι θωρηκτός πρέπει να κάθεσαι σε κάθε επίπεδο πολύυυυυυυυυυυυυυυ καιρό και να ανεβαίνεις αργάααααα και βασανιστικά, πριν την τελευταία μεγάλη εκτόξευση.
    Για 1,2 που μου γράφετε, ξεχάστε τα. Αυτά πρέπει να χτιστούν με υπομονή και σε βάθος χρόνου, διαφορετικά το θωρηκτό θα αποδειχτεί ΣΑΜΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαλημέρα σε όλους τους φίλους

    Τάκη ευχαριστώ για επίλκ.
    μπορεις να προτείνεις μια καλή πεντάδα μετοχών με long ορίζοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Monsieur Profit bonjour.

    "Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
    Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης."

    Εσεις από την μακροχρόνια πορεία του Monsieur Takis στην Blogόσφαιρα έχετε καταλάβει ότι είναι σαν ΟΛΟΥΣ τους άλλους που κάθονται και δίνουν χαρτιά????

    Πρέπει ΜΟΝΟΣ σας να κάτσετε να στρωσετε πωπό κάτω, να μελετήσετε, να συγκρίνετε και μετά να αποφασίσετε που θα βάλετε τα ωραία σας λεφτάκια που με κόπο εχετε βγάλει....Κανένας δεν χαρίζει χρήμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας
    εξάλλου και μόνο που έχω επιλκ και μιγ τα λέει όλα
    Λάθος επιλογές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν σας μαλώνω...Απλά πρέπει πρώτα από όλα να κλείσετε τα αυτιά σας σε διάφορες "σειρήνες" του διαδυκτίου και να πάρετε τις αποφάσεις σας ΠΡΩΤΑ εσεις...Ο Monsieur Takis αν τον διαβάσετε προσεκτικα δίνει εξαιρετικά πολύτιμες συμβουλές τις οποίες μπορείτε να προσθεσετε στην δικη σας έρευνα και να καταλήξετε σε εξαιρετικα΄συμπεράσματα..

      Διαγραφή
    2. Κύριε profit έχω αναφερθεί σε πολλές περιπτώσεις εταιριών που άξιζαν και αξίζουν πολλά περισσότερα. Δεν θέλω να επανέλθω - μετά απο κούρσα 100% με 200% που έχουν κάνει, όταν ο δείκτης έχει σημειώσει πτώση 50% απο τότε που τις πρωτοανάφερα.

      Η μόνη μόνο που δεν της είχα κάνει τόσο μεγάλη προβολή και την αδίκησα κατά το παρελθόν, ήταν τα ΠΛΑΚΡούρια. Έχετε δει πολλές τέτοιες Ελληνικές εταιρίες, που να αναπτύσσονται με τη δύναμη μόνο των ιδίων τους και να βγάζουν όλο και περισσότερα κέρδη??

      Μιλάμε για την ΜΕΤΚΑ των Πλαστικών. Δείτε πως ανεβάζει χρόνο, με το χρόνο, ίδια, κέρδη και εξαγωγές.

      Διαγραφή
  31. Flashback 23 Ιουλίου 2010:

    "Με αφορμή τα αποτελέσματα των stress tests, ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Κλέων Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι "σε μια εποχή όπου όχι μόνο οι τράπεζες, αλλά η ελληνική οικονομία και η κοινωνία συνολικά περνούν ένα μεγάλο "stress test", το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποδεικνύει ότι διαθέτει το υπόβαθρο και τη δυναμική για να στηρίξει την ανάπτυξη.

    Οι επιδόσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στα τεστ αντοχής, όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιβεβαιώνουν ότι η Τράπεζα έχει την ικανότητα να στηρίξει την οικονομία παραμένοντας σταθερά δίπλα στους πολίτες, από θέση ισχύος.

    Μπορούμε να δώσουμε νέα ώθηση στην οικονομία, να προστατεύσουμε την κοινωνία και να μεταδώσουμε την αισιοδοξία που όλοι χρειαζόμαστε.

    Και όλα αυτά μπορούμε να τα κάνουμε πράξη, όπως τόσα χρόνια τώρα, με επάρκεια, αυτάρκεια, και πάνω απ' όλα σοβαρότητα, αγκαλιάζοντας την ίδια στιγμή όλους όσοι χρειάζονται τη στήριξή μας.

    Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι εγγύηση για τους εκατομμύρια καταθέτες που του εμπιστεύονται καθημερινά τις οικονομίες τους. Είναι μία σύγχρονη τράπεζα που δείχνει έμπρακτα ότι η σχέση της με τους πολίτες δεν μπορεί παρά να είναι σχέση εμπιστοσύνης. Μία διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει."

    No comments...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναρωτιέμαι όταν έγινε ο χωρισμός σε good και bad bank έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε τώρα να είναι όντως good bank το ΤΤ? Δηλαδή όποιος το πάρει τώρα είναι δώρο όντως ή είναι στο μεσοδιάστημα το good ΤΤ έχει προλάβει να μετατραπεί σε ζομπόΤΤ?

      Διαγραφή
    2. Ελάτε τώρα κύριε zachmour.
      Δεν υπάρχει good και bad. Αυτά τα λένε οι φαφλατάδες γκουρούδες που όλη μέρα γράφουν και τίποτα δεν λένε.

      Τι πάει να πει bad??
      Τίποτα περισσότερα απο στοιχεία ενεργητικού που δεν υφίστανται πλέον. Είτε επειδή είναι κουρεμένα ομόλογα Ελληνικού δημοσίου, είτε επειδή πρόκειται για χορηγήσεις που δεν πρόκειται ποτέ να πληρωθούν, είτε οτιδήποτε άλλο σάπιο βρίσκεται στο ενεργητικό.
      Με αυτή την έννοια όλες οι τράπεζες έχουν μέσα τους και μια bad bank. Ακόμη και η ΑΛΦΑ που έχουν φαγωθεί οι παπαγάλοι φαν της που όλη μέρα γράφουν στο Internet γιαυτήν λές και δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν.

      Η ΑΛΦΑ ας πούμε έχει μια τρύπα 2 δις στις χορηγήσεις και άλλο 1 δις απο τις προνομιούχες Ελληνικού Δημοσίου. Πάρε 3 δις με το καλημέρα. Αυτά για να μην γράφουν ότι θέλουν οι γκουρούδες της ΑΛΦΑ. Επομένως και η ΑΛΦΑ έχει μέσα της μια bad bank που εγώ την κοστολογώ τουλάχιστον 3 δις.
      Και η ΕΥΡΩΒ έχει μια μικρότερη bad bank.

      Αν τώρα, οι πιστωτές μας, αποφασίσουν να χωρίσουν την ΑΛΦΑ ή την ΕΥΡΩΒ σε bad και σε good - που είναι μια άλλη ιστορία - τότε αυτομάτως θα χρειαστούν νέες ανακεφαλαιοποιήσεις, αφού το ενεργητικό θα πέσει, ενώ οι υποχρεώσεις θα μένουν στα ύψη.

      Στο ΤΤ , θεωρητικώς έγινε αυτό και είναι ''καθαρότερο'' στα στοιχεία ενεργητικού του απο την ΑΛΦΑ και την ΕΥΡΩΒ . Μιλάμε, πριν την πτώχευση του ΤΤ υπήρχε πολύ μεγάλο χάλι. Τα έχω γράψει αυτά, όταν έπρεπε.
      Ποιος όμως μας λέει ότι η ύφεση στην Ελλάδα δεν συνεχίσει και στο good και ανακεφαλαιοποιημένο ΤΤ δεν βρεθούν μέσα του νέες προβληματικές χορηγήσεις???
      Ουδείς!!
      Τότε όμως, δεν θα υπάρχει ΑΛΦΑ ή ΕΥΡΩΒ - αφού αυτές δεν έχουν ακόμη ''καθαρίσει'' πλήρως το ενεργητικό τους.

      Το ΤΤ πρέπει να καταλήξει σε ΕΤΕ ή ΕΥΡΩΒ. Να τα αφήσουν τα κόλπα οι ΜαΣάλλες και οι Κωστοπουλέοι με τα μετρητά. Αν έχουν χρήμα να το ρίξουν στις δικές τους τράπεζες και να βγάλουν όξω το ΤΧΣ και όχι να πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες στους ταλαίπωρους τσουροδομαδημένους γκουρούδες που νομίζουν ότι η ΑΛΦΑ ή η Πειραιώς είναι μόνο GOOD BANKS.

      Διαγραφή
  32. Κύριε Δαρείε Η όποιος άλλος γνωρίζει, με το χώρισμα του ΤΤ σε καλή και κακή τράπεζα, οι μετοχές της ΕΤΕ τι έγιναν?? Οι μικρομέτοχοι τις έχασαν. Με την ΕΤΕ και την ΕΥΡΟΒ τι έγινε???? Καλή σας ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E., έχοντας ως στόχο την επίτευξη της βέλτιστης δυνατής λύσης στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης της συμμετοχής του υπό ειδική εκκαθάριση ιδρύματος στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε., αποφασίζει την παράταση της υφιστάμενης διαγωνιστικής διαδικασίας και καλεί έως την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 και ώρα 15.00 οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή (παλαιό και νέο) να υποβάλει δεσμευτική προσφορά.


    Ουχουχουχουχου.....Τόσοι πολλοί υποψήφιοι μαζευτηκαν στην είσοδο που χρειάζεται παράταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κύριε Τάκη,

    Ξύνομαι λίγο με την Αττικής.....

    Ξύσου θα μου πείτε...Ναι μεν αλλά....

    Ποιά είναι η αποψή σας? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα επιμείνω σε αυτά που έχω γράψει - εκτός αν αλλάξει πλευρό η Ελλάδα και οι ιθαγενείς της, οπότε θα με δείτε να επανέρχομαι.

      ΑΤΤΙΚΗΣ
      1) Αγορά στα 0,2 - μετά όμως το reverse και την ΑΜΚ.
      Προσοχή μεγάλη - γιατί κυκλοφορούν και άμπαλοι φιτσουλέοι ανάμεσα μας, που δεν μπορούν να χωρίσουν 2 γαιδάρων άχυρα - λέω αγορά στα 0,2 όχι τώρα, αλλά μετά.
      Αν δεν πάει σκασίλα μου - ας αγοράσουν οι μάγκες, οι τρειντεράδες και οι άμπαλοι φιτσουλέοι.

      2) Για κάθε 1 ευρώ που θα βάλω στα 0,2 της Αττικής - τα μετάαααα, όχι τώρα ξαναλέω - θα έχω σε μια προθεσμιακή και 15 ευρώ για να συμμετάσχω σε όλες τις ΑΜΚ που θα ακολουθήσουν. Αν ακολουθήσουν - γιατί τα πάντα εξαρτώνται αν η Ελλάδα θα αρχίζει να στροφάρει - αν και το βλέπω χλωμό με όλους αυτούς τους Ελληναράδες που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

      15 ευρώ είναι καλά - παραπάνω δεν θα χρειαστούν

      3) Παρακολουθώ στενά χορηγήσεις Αττικής. Αν δω να κάνουν πράξη τις ανοησίες του ΚΡΑ ΚΡΑ και δίδουν Ευημερία στην κοινωνία μέσω των χορηγήσεων, δίνοντας λεφτά σε κάθε Έλληνα ουρακοτάγκο θα την κάνω με οποιαδήποτε ζημιά.


      Άκου λέει η ευημερία του λαού εξαρτάται απο τις τράπεζες!!!!!!!!! LOL LOL
      Και τα λεφτά που έχουν οι καταθέτες και τα βάζουν στις τράπεζες για να ωθήσουν την ευημερία του λαού - απο τι εξαρτώνται??????????????????

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
    Εχετε δίκιο κύριε Δαρείε ! Ετσι γέλασα κι εγω όταν είδα το πρωί στο ΠΘ την είδηση.
    Αλίμονο σε κάτι ταλαίπωρους που έχουν μπεί εδώ και καιρό,περιμένοντας μεγάλες αποδόσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spoοky ας διάβαζαν Τάκαρο οι ταλαίπωροι που μπήκαν και περιμένουν να δουν φως.

      Πριν 2 χρόνια τα έγραφα - τότε που μας έλεγαν οι ΜΜΕδες ότι η ΕΒΖ πουλιέται σε βραχύ χρόνο.

      Έγραφα ....
      Πήρα 2 ευχαριστήρια μηνύματα για τις Ζάχαρες. Ρωτάτε και οι δύο τι να κάνετε στο 1,3.
      Απλούστατο.
      Αν πιστεύετε ότι θα πάει κάτω ΠΟΥΛΗΣΤΕ - αν πιστεύετε ότι θα πάει πάνω αγοράστε και άλλα, με το σπάσιμο της αντίστασης. Οι πιο σώφρονες πουλάνε μέρος της θέσης τους και αφήστε τους επιταχυνόμενους συνδρομητικούς να ψάχνουν αν θα σπάσει η αντίσταση του 1,3 ή όχι.
      Καλά εδώ που τα λέμε, αν μου πείτε εσείς ότι πουλήθηκε η ζάχαρη σε ιδιώτη, γνώστη του αντικειμένου, θα έλεγα δεν πουλάω κάτω απο τα 5 ευρώ. Αλλά θα πουληθεί????
      Εδώ είναι Ελλάδα. Κλείνουν τους δρόμους, δεν πληρώνουν, απεργούν όλοιιιιιιι μαζί και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα. Μήπως έτσι δεν έκανε και ο Μπούλης ο Μεταρρυθμιστής???????? Όλο μεταρρύθμιση ήταν, αλλά μόλις βγαίναν στους δρόμους τα συνδικάτα και οι τεμπελχανάδες άφηνε τις μεταρρυθμίσεις και κοίταγε να περάσει κανένα επίπεδο στο Play station.


      και πριν 6 μήνες - τότε που πάλι έγραφαν οι ΜΜΕδες και πομπάραν οι φαν της ΕΒΖ ότι είναι ζήτημα ωρών να πουληθεί η ΕΒΖ έγραφε ο Τάκαρος.

      Για ΕΒΖ που μου τα έχετε κάνει τσουρέκια απο το πρωί.

      Οι παλαιοί θα θυμούνται ότι ο Τάκαρος υπήρξε ένθερμος φαν της μετοχής, σε σημείο μέχρι παρεξηγήσεως. Τώρα όμως λέω το εξής απλό.

      Όταν όλη την ημέρα κυκλοφορούν τάχα μου εμπιστευτικές πληροφορίες ότι η εταιρία πουλήθηκε στον Α ή τον Β για 100 μιλιούνια - αντί να το βουλώσουν αυτοί που τα διαρρέουν και να σκουπίζουν την προσφορά - ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ, τότε αφήνω τη θέση μου.
      Έτσι κάνουν οι Τάκαροι - να κερδίσουν και άλλοι ντεεεεεε. Οικονομική κρίση έχουμε, να βγάλει και άλλος κανένα φράγκο.
      Άντε για το μαμώτο, να κρατήσει ο Τάκαρος το 10% - και πολλά είπα - για να δει τι τόπι θα δει.

      Εγώ ρωτάω. Είναι δυνατόν να υπάρχει σοβαρός επενδυτής, να δώσει 100 μιλιούνια και να δεσμευτεί ότι θα κρατήσει εν ζωή τα μπαχαλοεργοστάστια της Ελλάδος, έτσι δίχως όρους???? Και γιατί βρε γκουρουδέοι δεν τα λειτουργούσε σωστότερα η ΑΤΕ????
      Βρε θα μας τρελάνετε????
      Άντε και βρέθηκε κάποιος τρελός και δίνει 100 μιλιούνια, κρατά και τα μπαχαλοεργοστάσια της Ελλάδας, βάζει στην κεφάλα του και τους ζαχαρο-συνδικάλες και αρχίζει να τρώει τις ζημιές στην κεφάλα με το καλημέρα.
      Είπαμε τρελοί υπάρχουν.

      Δίνει λοιπόν ο τρελοεπενδυτής 100 μιλιούνια για την ΕΒΖ - χαρά οι μικρομέτοχοι.
      Αλλά τα 135 μιλιούνια δάνεια της ΕΒΖ δεν θα ενοχλήσουν τον αγοραστή????
      Βρεεεε ξυπνάτε.
      135 μιλιούνια δάνεια, όλα βραχυπρόθεσμα - γιατί έτσι είχαν μάθει να τρέχουν τη βιομηχανία.
      Το κεφάλαιο κίνησης ήταν τα ακριβά δάνεια που έδινε η ΑΤΕ.
      Θα τα ανεχτεί όλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης????

      Αν ΝΑΙ τότε είναι μέγα κορόιδο.
      Τώρα θα μου πείτε μπορεί τα δάνεια της ΕΒΖ να τα στείλουν στην BAD ATE. Γιατί βρε να το κάνουν αυτό όταν υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να πάρει τη βιομηχανία, άρα μπορεί να αποπληρώσει δανεισμό??? Με τους δικούς του όρους όμως.

      ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
      Τάκαρος speaking. Εσείς τώρα μπορείτε να πείτε ότι ο Τάκαρος είναι ζουλιάρης και φθονερός.
      Εγώ θα σας πω ότι η ΕΒΖ ήταν το πουλέν μου - οι παλιοί το ξέρουν - και είθε να λανθάνω και να αγοραστεί η ΕΒΖ στα 3 ευρώ, δίχως να υπάρχουν ψιλά γράμματα στη συμφωνία.

      Διαγραφή
  36. "Μα είναι δυνατόν να πάει αυτή η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ εταιρία όταν και ο τελευταίος άμπαλος φίτσουλας ξέρει για τις άριστες προοπτικές της?? Μπου χου χου χου"

    Ακριβώς αυτός ο λόγος είναι που με τσιγκλάει ν΄αρχίσω να χτίζω σιγά και διακριτικά θέση στις τραπεζικές φίλε κύριε Τάκη. ΟΛΟΙ ή σχεδόν όλοι ΤΙΣ ΦΤΥΝΟΥΝ. Δεν τολμάς να γράψεις καλή κουβέντα. Γίνεσαι γραφικός, όπως τότε 2,5 χρόνια πριν που έλεγες

    "αυξηση ανεργίας=αύξηση επισφαλειών=ανάγκη νέων κεφαλαίων=ΑΜΚ=χάνω κεφάλαια λογω dilution. Και χωρίς να υπολογίσουμε τις ζημιές από τα ΟΕΔ. Ας κερδίσουν άλλοι από αυτό τον κλάδο"

    Τώρα όμως αυτό το λένε σχεδόν όλοι. Μόνο το σωστό χρονισμό ψάχνω. Ωστόσο έχω κατά νου το 0,4 P/BV της προβληματικής (κατ΄εμέ) Credit Agricole σαν καμπανάκι εισόδου σε όποια -ανακεφαλαιομένη μην το ξεχνάμε-συστημική δική μας το χτυπήσει πρώτη.

    Στο δικό μου το μυαλό τα λεφτά του μνηνονίου τελειώνουν. Συνεπώς ή γινόμαστε πρωτογενώς αυτάρκεις ή βγαίνουμε στις αγορές. Πιθανότερο βέβαια συνδιασμός αυτών. Με τι επιτόκιο? Νομίζω 6,25% max. Εννοείται πως τα πρώτα (2ετή) θ΄αγορασθούν από εποπτευόμενα απ΄την ΕΚΤ ιδρύματα.

    Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να πέσουν τα spreads => ν΄ανέβουν τα ΟΕΔ => να ομαλοποιηθεί η αγορά και ν΄αρχίσουν οι τράπεζες να δίνουν δάνεια αντί να υποχρεούνται σε αγορά ΕΓΔ => να πιστέψουν και να επιστρέψουν οι αγοραστές στο ΧΑ ΧΑ => θ΄ανέβουν ΟΛΑ τα χαρτιά.

    Προς το παρόν αρκετά επίκαιρη είναι και μια άλλη ατάκα που μου είχε κολλήσει τότε:

    "Μπαίνουμε δυνατά στο ΧΑΑ μόλις δούμε την 3η αποκρατικοποίηση-πρώτη ο ΟΤΕ"

    Μέχρι στιγμής, παρά τους ευοίωνους καιρούς, έχουμε δει μόνο τη ΔΕΣΦΑ. Με τα άτολμα κυβερνητικά ανθρωπάκια που διαθέτουμε, λυπάμαι που το λέω, αλλά προς το παρόν οι 780 μονάδες μου φαίνονται κοντύτερα από τις 880. Εκτός...

    ...εκτός εάν έχουμε θετικότερη του αναμενομένου εξέλιξη στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων μέχρι το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη ή κάτι άλλο έκτακτο. Καλύτερα όμως εάν μας κάνει αυτό το δώρο ο Μεγαλοδύναμος να καθυστερήσει λιγάκι μπας κι έχει μπει λίγο τάξη πρωτύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αντιθέτως κύριε hippy βλέπω πολλούς fan να μιλάνε για τα τραπεζικά ζομπόχαρτα και το κακό δεν είναι τόσο, ότι έχουν πίστη ότι επίκειται ράλλυ ζομποτραπεζών ή να είναι πιστοί στις τράπεζες απο συνήθεια - αλλά η ποιότητα των επιχειρημάτων τους και οι παπαρδέλες που αμολάνε. Είναι φανερό απο μακράν πως έχουν χαμηλό IQ - ΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.

      Διαγραφή
    2. Ερασιτέχνης είμαι κύριε Τάκη. Γι αυτό, για αυτοπροστασία, έβαλα σαν όριο επενδυτικής εισόδου το 0,4 P/BV

      Διαγραφή
    3. Το θέμα είναι κύριε hippy επι ποίας ΒV μιλάμε?? Της σημερινής??? Ζήτω που καήκαμε. Δεν υπάρχει ΒV σημερινή. Είναι όλες μηδέν.

      Είναι πολύυυ ακριβές ακόμη και σήμερα οι τράπεζες. Ακόμη δεν έχουν σταθεροποιηθεί. Ας σταθεροποιηθούν πρώτα και μετά βλέπουμε.

      Διαγραφή
    4. Με 10% μόνο στις επισφάλειες και με 30% - 40% μη εξυπηρετούμενα δάνεια, λέμε εμείς ότι έχουν σήμερα ΒV οι ζομποτράπεζες??
      Να πάνε πρώτα τις επισφάλειες στο 20% και τότε θα ξανασκεφτώ μετά του εαυτού μου.

      Διαγραφή
    5. Ελάτε κύριε Τάκη, το ξέρετε καλύτερα απ΄όλους πως όταν σταθεροποιηθούν θα έχουν άλλες τιμές. Δεν κρίνω την άποψη σας, ωστόσο καθώς από την συναναστροφή μας τόσα χρόνια έχω διαπιστώσει ότι σας αρέσει να αγοράζεται "δύναμη", δλδ επιστροφή σε σταθερά θεμελιώδη. Μόνο ΘΕΤΙΚΟ είναι αυτό νομίζω.

      Προσωπικά το βλέπω ως εξής:

      Eάν βγει το σενάριο των πιστωτών τέλος του 2014 θα αχνοφέξει (δείκτης ανεργίας) πως από 2015 θα έχουμε ανάπτυξη. Εάν δεν την κάτσαμε την βάρκα και όλα στο μαγαζί θα γίνουν ίσιωμα συνεπώς "γαία πυρι θωρηκτά μιχθήτω"

      Εχω ερώτηση, ειλικρινά ουσίας, η εκτίμηση προς εσάς δεδομένη

      Αυτή η μαύρη τρύπα, το ελληνικό κράτος, στην προσπάθεια του να μην αλλάξει αναιρεί-τροποποιεί την μια μετά την άλλη συμφωνία κι εξοντώνει όσους το πίστεψαν. Δεν σας ανησυχεί μήπως το σημερινό τραύμα της καθυστέρησης πληρωμής στους εναλακτικούς παραγωγούς κακοφορμίσει περαιτέρω όπως με τους κλινικάρχες, φαρμακοποιούς κλπ? Αυτό, με κάνει πολύ διστακτικό απέναντι στο θωρηκτό καθώς μου φαίνεται πως η εξυπηρέτηση του δανεισμού του δύσκολα θα αφήσει ανεπηρέαστες τις καλές ταμειακές ροές του.

      Διαγραφή
    6. Στα τελευταία που λέτε κύριε hippy δεν έχετε άδικο. Όταν βουλιάζει το κράτος και ειδικά όταν είναι κακοπληρωτής, τότε μαζί του βουλιάζουν όλοι.
      Δικαιολογημένα ανησυχείτε.

      Όμως το θωρηκτό έχει δουλειές με την Κίνα - οπότε δεν επηρεάζεται στις ταμειακές του ροές απο το κακό Ελληνικό κράτος. Μπορεί να επηρεαστεί απο τους φόρους θα μου πείτε. Εκεί ναι. Αλλά όχι στις ταμειακές ροές του. Γιαυτό ο παππούς φεύγει απο τα ενεργειακά. Τα πουλάει όλα - πως το λένε.

      Διαγραφή
  37. Πάρθηκαν και τα υπόλοιπα 30.000 τεμάχια ΕΥΡΩΒ στο 0.56€.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 0.5960€ η Μ.Τ. στο σύνολο

      Διαγραφή
    2. Μπραβο φιλε Δαρειε,ευχομαι να σας βγει.Μαλλον θα παρω και εγω λιγες.
      Chris(μεχρι να κανω account)

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Κύριε Δαρείε μπήκα κι εγω σήμερα ( με μ.ο. € 0,57 )στην κατά Τάκαρον φτηνότερη ζομποτράπεζα της αγοράς.Εύχομαι στους κατέχοντες καλή εξέλιξη της τοποθέτησης.

      Διαγραφή
    4. Monsieur Spooky έχω μια κακή συνήθεια: Να δικαιολογώ κάποιες κινησείς μου (γιαυτο και γράφω αναλυτικά τα τεμάχια που κατέχω και στο marketzone που έκλεισε είχα ανεβάσει και αποτίμηση).

      Γιατι πήρα 60.000 κομμάτια Eurobank με μικτή τιμή 0.597€?

      Γιατί πιστεύω ότι θα πωληθεί κομμάτι της (25%) σε ξένο τον Οκτώβριο με Νοέμβριο σε τιμές κοντα στο 1€. Πιστεύω επίσης ότι το ΤΧΣ θα δώσει και το management στον επενδυτή.Επίσης κάτι μου λέει ότι ΑΝ εκλεγεί η Μερκελ πάλι (με ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ όμως) θα λύσει τα χέρια του Ντάγκι για να βαλει μπρός τις μηχανές....Η προσφατη υποβάθμιση της Ιταλίας ήταν η προειδοποιητική βολή και γνωρίζουν ότι η θα το διαλύσουν το μαγαζί που λέγεται Ευρώ η θα γίνουμε Αμέρικα και η Αμέρικα θα γίνει για λίγα χρόνια Ευρώπαικός Νότος των τελευταίων ετών. Εξάλλου η κατάργηση των τελωνειων που συζητείται τελευταία για εμένα λέει ΠΟΛΛΑ.

      Διαγραφή
    5. Εαν λάβω δε ως δεδομένο ότι το ΤΧΣ μπορει να δεχθεί απωλειες μέχρι 30% των εφαλαίων που έχει βάλει πάμε σε μια τιμή κοντά στο 1.10€/μετοχή.

      Ναι ξέρω μπακαλίστικη σκέψη....

      Αν δεχθεί κάποιος οτι κυκλοφορεί ελευθερο το 7% περιπου του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας (285 εκατομμύρια μετοχές)τότε σε τιμές χαμηλότερα από εδώ μπορουν να ξεκινήσουν τα δικά τους παιδιά (hedge funds) το μάζεμα για το νέο παιχνίδι....

      Λέω εγώ τωρα....

      Διαγραφή
    6. κυριε δαρειε πως εξηγειτε το γεγονος οτι παροτι διευρευσε η απορροφηση του ττ στην ευροβανκ η μετοχη μετα την 16.00 κατευρευσε στο -10
      gforce

      Διαγραφή
    7. Κύριε Δαρείε συμφωνώ με την τεκμηριωμένη προσέγγισή σας και έχω τιμή - στόχο το €1.
      Διάβασα και κάτι σχετικό:
      http://www.newmoney.gr/article/17275/marketwatch-etoimasteite-gia-rali-tis-merkel-i-ekt-tha-typosei-hrima

      Διαγραφή
    8. Κ. Δαρείε ευχαριστουμε πολύ για την τεκμηριωμενη σας απάντηση και για τις σκεψεις σας που μοιράζεστε με ολους μας.

      Διαγραφή
    9. Monsieur Spooky καλημέρα και ευχαριστω για το link. Βέβαια η Μέρκελ χρειάζεται ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ για να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Σε κάθε περίπτωση αν το σενάριο τυπώματος λάβει σάρκα και οστά μπορεί να ενημερώσει τον Γερμανικό λαό καταρχήν πόσα χρήματα έχει κερδίσει από την κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο τα τελευταία 2 χρόνια.....

      Διαγραφή
  38. Γεια χαρά σε όλους!

    Λοιπόν, μιλάμε για μεγάλα ξεφτιλίκια έτσι; Δεν ξέρει το αριστερό πόδι τι κάνει το δεξί...

    Πουλάω, ας πούμε μια κιθάρα. Δεν είναι ούτε καμιά αμερικάνα gibson ούτε καμιά fender του '70. Ας πούμε μια yamaha με αλλαγμένους μαγνήτες και ηλεκτρικά (βλέπε good και bad bank) για να είναι καλύτερη.
    Βάζω αγγελία με τιμή συζητήσιμη και περιμένω προτάσεις.
    Ο ένας μου λέει πάρε 500 ευρώ, ο άλλος πάρε 550 και άλλοι δύο μου λένε δώσε μου τη και σου δίνω για αντάλλαγμα αντίστοιχης αξίας κιθάρα.
    Κάτι παθαίνω και τους λέω σταματήστε να μου δίνετε μετρητά. Σας δανείζω μια άλλη κιθάρα που έχω την οποία μπορείτε να μου την ανταλλάξετε με τη yamaha - άλλωστε αυτό που με ενδιαφέρει είναι η τονικότητα των δύο να ταιριάζει!

    Έκανε, λέει, η ΠΕΙΡ πρόταση με μετρητά για το ΤΤ. Να τα μαζέψει τα μετρητά και να πάρει μετοχές της στα 1.7 (τόσο δεν είναι;) της ΑΜΚ. Το ίδιο και η ΑΛΦΑ.
    Γιατί λέμε για το άχρηστο δημόσιο αλλά αν ο ιδιωτικός κινείται με τη λογική των μεγαλοτραπεζιτών τότε...
    Βρε, κοιτάξτε να φτιάξετε τα μαγαζιά σας και αφήστε τις εξαγορές. Το ΤΤ αφού έχει καθαριστεί όπως λένε (καημένοι μικρομέτοχοι) μια χαρά στέκεται αυτόνομο. Να το δώσουμε στην Eurobank να ιδιωτικοποιηθεί πακέτο λένε.
    Απαπαπα, κάθε μέρα ανατροπή έχουμε. Άκυρος ο διαγωνισμός λέει η πρόεδρος, μια χαρά λέει το ΔΣ.
    ΜΠΑ-ΝΑ-ΝΙ-Α

    Λοιπόν, για να έχουμε καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι τους αφήνω να βρουν τι θα κάνουν με τις τραπεζάρες και πως θα τις κολλήσουν. Σιγά μην κάθομαι πάνω από το pc να ποντάρω με τι όρεξη θα ξυπνήσουν. Να ολοκληρωθεί η "φάση συγκέντρωσης", να βγάλουν και τα εξάμηνά τους να δούμε που βρισκόμαστε και βλέπουμε. Έδωκα και εκείνες τις ΑΛΦΑ που είχα πάρει με τζογοδιάθεση - βγάλαμε τις προμήθειες και μερικές τυρόπιτες - πάλι καλά που δε χάσαμε κιόλας με όλα αυτά που γίνονται.

    Καλό καλοκαίρι να έχουμε με ελπίδα, πίστη, και αισιοδοξία για την ταχεία επιστροφή στην ανάκαμψη, την ανάπτυξη, τη διαφάνεια κτλ! (δε με αντέχω ώρες, ώρες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίος ο φίλος anathema και τελευταία τελευταία...χιουμορίστας χα χα χα!!

      Λένε πως "όταν χάσεις το χιούμορ σου δεν έχεις τίποτ΄άλλο για να΄χάσεις", συνεπώς προσέχουμε για να το έχουμε!!

      Διαγραφή
  39. Για ένα πολυνομοσχέδιο που καταργεί τους σχολικούς φύλακες οι οποίοι σε ποσοστό 80% "φυλλάσουν" τα κτίρια μόνο τις πρωινές ώρες, δηλαδή όταν η παρουσία μαθητών και καθηγητών τους καθιστά απολύτως περιττούς το μόνο μπορώ να πω είναι ότι άργησε 5 χρόνια.

    Το αυτό για ειδικότητες ξένων γλωσσών (γερμανικών-ιταλικών-γαλλικών κλπ) που συμπλήρωναν το υποχρεωτικό τους ωράριο διδάσκοντας ιστορία στο γυμνάσιο ή το συνηθέστερο έκαναν μειωμένο.

    Αντε βρε, με το καλό να δούμε και την κατάργηση της Κωπαίδας και λοιπών οργανισμών ζόμπι δημοσίου δικαίου...Δεν ξεχνάμε πως για κάθε τέτοιο ζόμπι που κλείνει ξεφορτωνόμαστε 13-15 βδέλλες που παριστάνουν τα διοικητικά συμβούλια. Μη χέσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αγορα θωρηκτων (μαρμαρινων) στο 1.41
    αγορα φρεγατων ελτον john στο 1.07
    και ψαροβαρκων (ευρωβ) στο 0.57
    gforce

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΧΑΑ ΡΑΛΛΗ αυριο
    Bernanke: Η Fed εργάζεται για την πλήρη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση
    10/07/13 - 23:17
    Εκτύπωση
    E-mail




    «Η Fed εργάζεται για την πλήρη ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας από την κρίση»

    Τα άνωθεν διαμήνυσε ο διοικητής της Federal Reserve, Β. Βernanke, σε ομιλία του στην Βοστόνη.
    Ειδικότερα, ο B. Bernanke ξεκαθάρισε πως η ανεργία, ο πληθωρισμός και η οικονομική σταθερότητα αποτελούν πρωτεύοντες στόχους για την Κεντρική Αμερικανική Τράπεζα.
    Παράλληλα, σημείωσε πως πλέον, η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας είναι ισότιμη με την διαχείριση της νομισματικής πολιτικής.

    www.bankingnews.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπα και εγώ......

      Διαγραφή
    2. Δαρειε φιλε,o chris ειμαι αντιδρα καλα το σαπολατσολαμοτραπεζο...:)

      Διαγραφή
    3. Monsieur Chris νομίζω θα δούμε πράγματα και θαυματα εδώ και χρειάζεται ψυχραιμία.

      Διαγραφή
  42. Καλημέρα , αφήσαμε τον TAP και πιάσαμε την βασουλα !! Δεν πειράζει ο αγωγός θα μας απασχολήσει στο μέλλον πιό πολύ και τότε θα χρειαστούν σίγουρα τα V 1,2,3 ...Βλέπω πολύ ζόρι τελευταία στα Χοχο-χαρτα . Για την ινλοτ η κίνηση 1,30-1,60 ήταν ευκολάκι αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολά ( όχι οτι δεν άρχισαν πιό νωρίς) Την πρώτη αναπήδηση την έκανε θα κάνει και άλλη μια κάπιααα στιγμή είτε απο το πρόσφατο χαμηλό είτε απο λίγο χαμηλότερα προς το 1,80 ,αλλά γενικά την βλέπω να γράφει πολύ χαμηλότερα νούμερα κοντά στο τριγωνάκι του Φραπά το παλιό ντεεε εκει κάτω απο το 1 (ένα)
    Εχει και τρεξίματα το μπιγκ μποσσ http://www.capital.gr/news.asp?id=1832992

    lorac ( για κάπιο χαζο λόγο δεν μπορώ να μπώ σήμερα απο το blogger)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Monsieur Δαρειε συγχαρητηρια για την τολμη και τη διορατικοτητα σας σχετικα με την ΕΥΡΩΒ. Σχετικα με το κατασκευαστικο θωρηκτο σας, τον ποιοτικο ΑΒΑΞ απορω με την παραμονη του περιξ του 1.50. Μηπως η αγορα φοβαται αναλογες καταστασεις με τις ιδιωτικες κλινικες οπου το κρατος σε αντιθεση με τις υποσχεσεις για την αποπληρωμη εκατονταδων εκ. ευρω,συνεχιζει να τις "κουρευει"? Και τελος, ποια πιθανοτητα βλεπετε για εξοδο απο το ευρω και πως μπορει αυτο να επηρεαζει αυτη τη στιγμη και ποιοτικες κατασκευαστικες οπως ο ΑΒΑΞ που ειναι και η πιο εξαγωγικη απο αυτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Gerry merci.

      Οσο για το χαρτί μου το μεγαλύτερο κομμάτι εσόδων έρχεται από την μητρική overseas (η εισηγμένη εδώ είναι θυγατρική). Οσο για το θέμα δραχμή μάλλον καλύτερα θα είναι τα πράγματα αν γινόταν κάτι τέτοιο καθώς θα ακολουθούσε φαντάζομαι και γερό haircut δανείων.

      Τα μερίσματα από διόδια είτε με ευρώ είτε με δραχμή θα μπαίνουν ταμείο.

      Το μεγάλο όμως κόλπο είναι οι σταθμοί υγορποιημένου αερίου (εδώ και στην Κύπρο) και οι σωλήνες.

      Διαγραφή
    2. Οσο για την παραμονή στα εδώ επίπεδα τα έχω γράψει αρκετές φορές και παλαιότερα. Πρώτα πακέτο και μετά πτήση.

      Μέχρι τότε αφήστε τον....

      Αλήθεια με την ΑΘΗΝΑ που πλέον έχει κόντα στο 93% τι θα γίνει?????

      Γιατί κάτι μου λέει ότι θα έχουμε πολύ σύντομα νέα...Αντε μπας και βάλει κανα μετρητό στην τσέπη απο τυχόν πώληση κομματιού η ολόκληρης της εταιρίας....

      Αρκετά είπα.....χεχεχεχχεχεχχε

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητήρια για την ποιότητα των επιχειρημάτων σας κύριε Δαρείε.
      Είστε πραγματικά πολύ καλός γνώστης της αγοράς.

      Διαγραφή
    4. Monsieur Gerry merci αλλά είναι προσωπικές εκτιμήσεις με την κοινή λογική.

      Οσο για την θυγατρική ΑΘΗΝΑ έχει πτυχίο 7ης τάξης το οποιο ουσιαστικά είναι ΑΧΡΗΣΤΟ στην ΑΒΑΞ καθώς έχει και η ίδια. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι ο διαμελισμός της ΑΘΗΝΑΣ μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ που έχει τώρα, και η πώληση κάποιων δραστηριοτήτων της σε τρίτο ώστε και η ΑΒΑΞ να πάρει πίσω μέρος των χρημάτων που η ΑΘΗΝΑ της χρωστάει.

      Διαγραφή
  44. συγχαρητηρια κυριε Δαρειε και απο μενα ευχωμε παντα επιτυχιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. πειτε στον παππου οτι αυτα που θελει για να αλαφρωσει απο τα ενεργειακα
    ειναι πολλλλααααα, αν κατεβασει 21-23% την τιμη και ορους ισως κατι βρει.

    ας παει και λιγο το θωρηκτο και κατω απο το μονοευρω να φυγει ο αερας και τα ξαναλεμε.

    μπάαααι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xxxxmmxmxmmmmmmm κατω απο ενα ευρω !!!!!!!!

      τοσο ειχε και το 1975 που μπηκα στο γυμνασιο

      αμαν .....ΑΜΑΝ ....πως περασαν τα χρονια

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ

      Φιλτατε Ηλια Χιππακακη

      καποια στιγμη θα πιουμε μια ρακη και θα μου πεις πολλες ιστοριες απο την ενδιαφερουσα ζωη σου ...

      εγω θα σου αφιερωσω μια μαντιναδα

      Διαλλειμα κανω απ'τη ζωη και παω σ'ονειρου τοπους
      γιατι μονο εκεια θωρω χαρουμενους τσ' ανθρωπους.

      Νασε καλα Αγαπητε μου

      Διαγραφή
    3. Καλά καθίστε εσείς κύριε ανώνυμε να περιμένετε το 1 ευρώ και να φύγει ο αέρας - που δεν υπήρχε.
      μπουχαχαχαχα

      Σας διάβασε ο παππούς και τελικά ΔΕΝ θα πουλήσει τα ενεργειακά. χαχαχαχα
      Βρε γκουρούδες καλύτερα να μασάτε τσίχλα παρά να μιλάτε, για πράγματα που δεν γνωρίζετε. Τουλάχιστον γράψτε τις απόψεις σας, αλλά να μην γράφετε σαν γκουρούδες.

      Διαγραφή
  46. Αρκετα κομματια σημερα στα μαρμαρα...Εχασα κατι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Κύριε ΔΑΡΕΙΕ ο ΙΟΥΛΙΟΣ μας έφτασε,αλλά κάτι δεν παει καλά προς το παρόν.Εχετε αναθεωρήσει μήπως κάποιες από τις παλιές σας σκέψεις περί πραγματικής ανόδου;Γιατί προφανώς κάτι περιμένετε τον Ιούλιο και μιλούσαμε για έναρξη πραγματικής ανόδου.Υπαρχει κάτι που πρέπει να μας ανησυχήσει;
    Με εκτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αναθεωρώ τόσο εύκολα monsieur.

      Σε κάθε περίπτωση θα το είχα γράψει...

      Μήπως πήρατε είδηση ότι ο Σαμαράς θα συναντηθεί τελικά με τον Ομπάμα 8 Αυγούστου?????

      Διαγραφή
    2. Εγω προσφατα βρεθηκα εδω,και πιστευω ο θεος μου το στειλε.Πολυ αξιολογα ατομα
      γραφουν εδω,Ιδιαιτερα μπραβο στον οικοδεσποτη.
      ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ.ΔΑΡΕΙΕ.ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ!!
      Chris.

      Διαγραφή
    3. Το διάβασα και εγώ κύριε ΔΑΡΕΙΕ.Δεν περιμένετε βέβαια τη συγκεκριμένη είδηση από το χείμωνα που το αναφερατε για να πάρει εμπρός η μηχανή...Αν δεν σας είναι δύσκολο θα μπορούσατε να μας αναφέρετε τι βλέπατε πραγματικά από τότε και αναφέρατε τον ΙΟΥΛΙΟ;
      Με εκτιμηση

      Διαγραφή
    4. Κύριε Ανώνυμε δεν νομίζετε οτι το παρακάνετε ?
      Εμφανίζεστε απο το πουθενά και ζητάτε λεπτομερή αναφορά και εξηγήσεις. Ελεος!!
      Δεχτείτε αυτά που γραφει ο κύριος Δαρείος, καθώς επιβεβαιώνονται απο τα γεγονότα.Σκεφθείτε οτι είναι και πράγματα που κάποιος γνωρίζει και εκ της θέσεώς του η της φύσης εργασίας του και δεν είναι δυνατόν να τα ποστάρει φόρα παρτίδα.
      Φιλικά

      Διαγραφή
    5. Εσείς κύριε spooky γιατί πεταγεστε σαν την ΠΟΥΤΣΑ;Την γνώμη τη δική σας ζήτησα; Δεν νομίζετε ότι είστε πολύ γλυωδης;

      Διαγραφή
    6. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτό το αξιόλογο blog είναι οι μπαχαλάκηδες και τα τρόλ !!

      Διαγραφή
    7. Το τελευταιο που χρειαζεται αυτο το blog,ειναι κατι γλυφτες σαν και εσενα που δεν προσφερουν τιποτε.
      Το σταματω εδω σεβομενος τον ΤΑΚΑΡΟ οπου τον γνωριζω περιπου 4 χρονια.

      Διαγραφή
    8. Κύριοι ηρεμία.
      Γράψτε ότι θέλετε - όχι όμως ύβρεις και χαρακτηρισμούς μεταξύ σας.

      Διαγραφή
    9. Αγαπητέ ανωνυμε φίλε του monsieur Takis, δεν θα μπω σε καμία συζήτηση με κάποιον ο οποίος βρίζει άτομα που ακολουθούν το blog καιρο.

      Λυπάμαι ειλικρινά.

      Διαγραφή
    10. Κύριε ΔΑΡΕΙΕ,είστε σίγουρος ότι διαβάσατε το διάλογο προσεκτικά;Νομίζω ότι δεν προκάλεσα ΚΑΝΕΝΑΝ.
      Δικαίωμα σας,να μην απαντάτε σε όποιον θέλετε.Συνεχιστε με τους ΓΛΎΦΤΕΣ και τους ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ.Συνεχιστε να πομπαρετε τα χαρτάκια σας,όλο και κάτι θα κερδίσετε σε βάθος χρόνου.
      Οταν πετάμε κάποια ρουκέτα-άποψη,την τεκμιριωνουμε κιόλας και δεν φοβόμαστε τις απαντήσεις...
      Αλήθεια το trade στην ΕΤΕ,προ τριμήνου,τι έγινε τελικά; Με πόση χασουρα κλείσατε τη θέση σας;
      Στο τέλος του έτους τα ξαναλέμε...Για να δούμε θα φτάσει στις 1600μοναδες,χωρίς τον ΑΣΣΟ μπροστά;;;;

      Διαγραφή
    11. Κύριε ανώνυμε ας δεχτούμε ότι δεν προκαλέσατε κανέναν. Οι ύβρεις και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί τι είναι??
      Να δεχτώ ότι πάνω στα νεύρα σας σας έφυγαν μια φορά κακές κουβεντούλες - εσείς όμως το συνεχίζετε.

      Προς τι η κόντρα????

      Διαγραφή
    12. Και σε τελική ανάλυση κύριοι, αφήστε και τον Τάκαρο να εργαστεί με την ησυχία του. Δηλαδή γουστάρετε εποπτείες???

      Ζητώ απο όλους σας να λήξει το θέμα και ο καθένας να γράφει ό,τι νομίζει - δίχως όμως ύβρεις και χαρακτηρισμούς μεταξύ των μελών του blog.

      Διαγραφή
  48. Εξάλλου το ημερολόγιο γράφει 11 Ιουλίου....

    Δεν γράφει 31....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Τι σημασία έχει που θα πάει ο ΓΔ (προσωπικά εξακολουθώ να βλέπω σιέστα μέχρι τις εκλογές του Φρίτς). Σημασία έχουν κυρίως οι επιλογές.

    EuroBOMB !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τι κάνει σήμερα η ΟΤΟΕΛ; Ξύπνησε ή απλά βγήκε στο σεργιάνι προς άγραν αγαπημένων;
    Τι λέτε οι φίλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Για τους υπολοίπους οφείλω να καταθέσω κάποια πραγματα:

    Τον χειμώνα που έδωσα την δική μου γκουρουδιά (για την πορεια του ΓΔ προς τις 1.650 μονάδες τέλος του ετους ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ) ο δείκτης έπαιζε κοντά στις 1.000 μονάδες. Εκείνη την περίοδο λοιπόν ΟΛΟΙ οι φιτσουλες έλεγαν ότι πάει για 1.300 μονάδες. Εγώ είχα δηλώσει ότι στην ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ δεν θα ξεπεράσει τις 1.100....Πήγε 1.130 και κάτι ψιλά να θυμάμαι καλά...

    Ο Ιούλιος ακόμα δεν είναι ούτε στα ΜΙΣΑ. Εσείς θεωρείτε ότι τα κεφάλαια που αναμενουν είσοδο στην αγορά (και που έμειναν εκτός απο τις 470 μέχρι τις 1.130) θα έμπαιναν στις 1.100 του δείκτη τον χειμώνα?????

    Μην ξεχνάτε οτι την περίοδο του ευκολου κέρδους (1998 - 1999) η αγορά ηταν αναδυόμενη...

    Πλέον θα σας διαβάζω χωρίς παρεμβασεις παρά μόνο αν έχω να πουλήσω κατι η αγοράσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Monsieur Δαρείε, εγώ συμφωνώ μαζί σας και μάλιστα σε παλαιότερο σχόλιο έχω καταθέσει την πρόβλεψή μου. Διαφέρουμε στο μέγεθος της ανόδου.
    Επειδή διακρίνω ένα παράπονο για κάτι που ειπώθηκε, τουλάχιστον άκομψο, για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς, θέλω να σας παρακαλέσω να μην επιτρέψετε σε κάποιους μεμονωμένους να χαλάσουν αυτήν την ωραία και παράλληλα πολύτιμη σε συμβουλές παρέα που φιλοξενεί ο κ. Τάκης.
    Θέλω επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τις πολύτιμες παρατηρήσεις σας που μαζί με αυτές του κ. Τάκη και των άλλων φίλων συνθέτουν ένα μπλογκ που λέει αλήθειες, ανοίγει τα μάτια και δεν μπομπάρει κατά την επιτυχή έκφραση του κ. Τάκη.

    Μουτζούρα Μαύρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχει να πάει πουθενά ο κύριος Δαρείος.
      Εδώ θα είναι και θα σχολιάζει όποτε θέλει και θα γράφει οτιδήποτε θέλει είτε μετά αιτιολογήσεως είτε άνευ αιτιολογήσεως.

      Αν ο κύριος ανώνυμος - πράγματι ξέρει τον Τάκαρο, όπως λέει, τότε θα ξέρει ότι πρόκειται για large τύπο και θα δώσει τόπο στην οργή.
      Είμαι σίγουρος ότι ήδη το έχει μετανιώσει - ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΑΚΑΡΟ.

      Κανονίστε να μου το κάνετε American Bar εδώ μέσα μέχρι να τελειώσω και επανέλθω μετά τις 10.00.

      Διαγραφή
  53. Allo γκουρούδες,

    βλέπω εκνευρισμό, κάποια στιγμή θα υπήρχε κι αυτό, όχι μόνο αβρότητες - να έχουμε και λίγο ένταση. Το πολύ πολύ ο κύριος Τάκης να κλείσει τα ανώνυμα σχόλια ή να βάλει moderation αλλά αξίζει να χαλάσει το κλίμα;

    Από την άλλη ακόμη κι αν γράφουμε ανώνυμα (εννοώ χωρίς καν το nickname μας) καλό είναι να μπαίνει και μια υπογραφή στο μήνυμα να ξέρουμε ποιος λέει ό,τι λέει.

    Επίσης, γκουρουδαίοι, καλό είναι να μην αλλάζουν και τα nicknames κάθε τρεις και λίγο. Δηλαδή, για κάθε πατάτα που λέμε ή για κάθε κίνηση που δε μας βγαίνει θα αλλάζουμε και όνομα; Χέστηκ' η Φατμέ!

    Σας λέω, δεν είναι αγώνας επιβεβαίωσης - αν το βλέπετε έτσι, τότε "get a life" που λένε και στο χωριό μου. Κι ο καθένας κρίνει τίνος τη γνώμη θα λαμβάνει υπ΄όψιν ή όχι. Απλά τα πράγματα.

    @ Νίκος Τ:
    Στην ΟΤΟΕΛ μπήκαμε περίπου την ίδια περίοδο (και ο φίλος zachmour αν δεν κάνω λάθος). Προσωπικά, η βασική μου αγορά έγινε 5/2/13 με μέση τιμή περίπου 1.55 - εκεί γύρω είμαστε και οι τρεις. Ο ΓΔ εκείνη τη μέρα είχε 1010 μονάδες που το κοίταξα από περιέργεια. Δηλαδή, έχει πέσει περίπου 20% από τότε και η μετοχή είναι 60% πάνω από τότε με το σημερινό κλείσιμο...πρωταθλήτρια αποδόσεων σε αυτό το διάστημα! Η επιστροφή κεφαλαίου μετά το reverse που αποφάσισαν δίνει ενδιαφέρον στο χαρτί σε συνδυασμό με την αυξημένη τουριστική κίνηση κτλ. αλλά το νου μας λίγο στο αφεντικό...
    Μεγάλη κίνηση σήμερα και με αυξημένο όγκο για τα δεδομένα της. Όγκοι που καλό είναι να γίνονται στο ανέβα κι όχι στο κατέβα!

    @ hippy:
    πάντα ήμουν χιουμορίστας, χεχε! Να' σαι καλά φίλε. Ακόμα θυμάμαι τη συμβουλή σου:"Ξεβίδωσε το πληκτρολόγιο, ξεσκόνισε, πλύνε τη μεμβράνη κι άπλωσε τη να στεγνώσει". Δούλεψε μετά αλλά για λίγο - έδωκα ένα 80άρι, πήρα logitech και βρήκα την υγειά μου - τα καλύτερα περιφερειακά για υπολογιστές. Ό,τι logitech έχω στέκει αγέρωχο!

    Καλό βράδυ σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Monsieur Anathema κάπου πήρε το αυτί μου ότι υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του ποσοστού συμμετοχής στην ΑΡΑΙΓ του Λασκαρίδη....

      Δεν ξέρω αν αληθεύει απλά το σημειώνω καθώς προέρχεται από πρόσωπο εμπιστοσύνης.

      Διαγραφή
    2. Να γιατί είστε πολύτιμος κύριε Δαρείε και βέβαια δεν έχετε να πάτε πουθενά.Εδώ θα μείνετε,γιατί κάτι άμπαλοι φιτσουλέοι σαν και μένα χαίρονται όχι μόνο την γνώση και την γνώμη σας αλλά και την αμεσότητα σας.

      @anathema:Φίλτατε έχω 1,67 ευρώ μέσο όρο στην ΟΤΟΕΛ γιατί αγόρασα και άλλα κομμάτια ύστερα από λίγες μέρες.Πάντως σήμερα με έτρωγε το δεξί μου χέρι να τα δώσω, αλλά κρατήθηκα.Περιμένω να δώσεις σήμα εσύ ή ο κύριος zachmour.

      Καλησπέρα σε όλους και θυμηθείτε,υπάρχουν και κατά φαντασίαν τρόφιμοι του ΧΑΑ.

      Διαγραφή
    3. Αγοράζει σχεδόν κάθε μέρα μετοχές της ΑΡΑΙΓ και τις ανακοινώνει κιόλας.Εκ των Θωρηκτών που θα μεγαλουργήσουν στο μέλλον.

      Κόψαμε και μέρισμα σήμερα εμείς οι άλλοι Θωρηκτοί,πίεση στο χαρτί με κομμάτια της πλάκας και χθες και περιμένουμε πλέν το ζεστο χρήμα την άλλη Παρασκευή αλλά και να ξαναδούμε λίαν συντόμως την κομμένη πλέον μετοχή στα προ κοψίματος επίπεδα.Έτσι λειτουργούνε τα Θωρηκτά...

      Διαγραφή
    4. Monsieur Nikos είναι γνωστό οτι τα δύο αδέρφια είχαν μια τρέλα με τις αεροπορικές εταιρίες απο παλιά.Θυμάστε την CRONUS AIRLINES??Η οποία εν συνεχεία το 2001 απορροφήθηκε από την AEGEAN.

      Θα το θεωρούσα λοιπόν απόλυτα λογικό στην παρούσια κρισιμη στιγμή γαι την χώρα και τις επιχειρήσεις, κάποιοι που είχαν και εχουν το μικροβιο και που έχουν αρκετό χρήμα, ίσως να βοηθουν κάποιους άλλους επιχειρηματίες που πιθανόν να είναι λίγο στριμωγμένοι. Επίσης είναι γνωστό ότι έχουν δωσει αρκετή βαση στον τομέα leisure στην Ελλάδα και ίσως αυτό λέει πολλά.

      Θα δείξει.

      Διαγραφή
    5. Δεν μπορώ να το ξέρω κύριε Δαρείε - η αλήθεια είναι ότι, γενικά, αυτό το τρίγωνο ΟΤΟΕΛ/ΑΡΑΙΓ/ΠΕΙΡ είναι...λίγο περίεργο ούτως ή άλλως. Πάντως η κίνηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο με fundamentals ή λόγω ετεροχρονισμένης αντίδρασης στις αποφάσεις της ΓΣ - αυτά είναι αλατοπίπερο.
      Επίσης, δεν ξέρω αν ήταν αστοχία ή marketια αλλά εχθές το πρωί έγιναν λίγα κομμάτια γύρω στο 2.29 αν θυμάμαι καλά και τελικά η μετοχή έκλεισε στο +0.55% μόλις - την επομένη (σήμερα) έκανε κομμάτια και +23% - μπορεί και τυχαίο αλλά μου έκανε εντύπωση...

      Κύριε Νίκο, η τακτική μου είναι πάγια όπως με όλα τα χαρτιά που διακρατώ. Στην ΟΤΟΕΛ είχα δώσει το 1/4 της θέσης την προηγούμενη φορά που πήγε προς το 2.20 (χρονικά, παράλληλα με την κορύφωση του ΧΑΑ, το πήρα πίσω προ ολίγων ημερών στο 1.82). Γενικά, δεν είμαι ούτε του all in ούτε του ρέστα. Σε καλό κλίμα το χαρτί δικαιολογεί άνετα μεγαλύτερα νούμερα αλλά ποτέ δεν είναι κακό να κατοχυρώνει κέρδη κανείς. Από εδώ και πάνω σκέφτομαι κι εγώ να ξαναεπιστρέψω αυτό το 1/4 σε άλλους ιδιοκτήτες. Τα άλλα πιο πάνω ή επαναγορά πιο κάτω κοκ. Δεν χάνω κινήσεις έτσι και ρίχνω και τους μέσους όρους μου με αποτέλεσμα να είμαι ζεν!

      Πάντως, κύριε Νίκο, εγώ θα σας έλεγα να ακούτε τον κύριο Νίκο και όχι τον κάθε διαδικτυακό anathema.

      Γενικά, αν μπορεί κανείς να κερδίζει περισσότερο όταν ο ΓΔ ανεβαίνει και να χάνει λιγότερο όταν ο ΓΔ πέφτει αποκλείεται να χάσει λεφτά σε βάθος χρόνου όποια κι αν είναι η επικρατούσα τάση - αλλά θέλει υπομονή το άθλημα. Άλλοι, βέβαια, ζουν για το trading. Δεν ξέρω, ο καθένας έχει το προφίλ του, τις ανάγκες και την τακτική του. Κάτι που μου ταιριάζει εμένα μπορεί να μην ταιριάζει σε κάποιον άλλον. Κάτι που αποδίδει σε κάποιον δε σημαίνει ότι θα αποδίδει σε όλους. Τέσπα, θεωρίες έπιασα και μπουρδολογάω.

      Καλό βράδυ ξανά!

      Διαγραφή
    6. Φίλτατε anathema,
      τον κύριο Νίκο και μόνο ακούω όλα αυτά τα αρκετά χρόνια.Εκτός από μία φορά .Όπως έχω γράψει παλαιότερα πάντα θεωρώ και τα κέρδη και τις ζημιές μου σαν κάτι φυσικό.Καιτα δέχομαι χωρίς πολλές ενδοσκοπήσεις.Αυτό το είχε σχολιάσει και ο κύριος Τάκης στο marketzone. Απλά τα σήματα που λαμβάνουμε συμπληρώνουν τις εικόνες και το παίγνιον έχει άλλη χάρη.
      Τώρα μπουρδολογώ ασύστολα εγώ.Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
    7. Auto Hellas
      Μια μετοχή που παίζει με Ρ/Ε 7 με 8 και Ρ/ΒV στο 0,6 με 0,7 δεν θα μπορούσε κανείς να προτείνει πώληση. Στο πλαίσιο της στρατηγικής του κάθε χαρτοφυλακίου θα μπορούσεν να συμβεί, αλλά επαγγελματική σύσταση ΠΩΛΗΣΗΣ δεν θα μπορούσε να δοθεί απο κανέναν σοβαρό.

      Θα πείτε στον Τάκαρο μα - πριν λίγο καιρό έπαιζε στα 1 με 1,2 τώρα στα 2,2 έτρεξε. Ε και???

      Η μετοχή θα έπρεπε να παίζει στα 4 ευρώ - αλλά εδώ είναι Ελλάντα , όπως λέμε Ουγκάντα, που σημαίνει τα πάντα γίνονται και κάθε άμπαλος φιτσουλέος βλέπει ευκαιρίες στην ΑΛΦΑ - ας πούμε - και όχι στην ΟΤΟΕΛ - ας ξαναπούμε.

      Υπενθυμίζω τι έλεγε ο Τάκαρος προ εξαμήνου, όταν ρωτήθηκε απο κύριο ανάθεμα

      ---------------------
      Απλώς μεταξύ τριών επιλογών - ΟΤΟΕΛ, Πλαίσιο, Φουρλή - του κυρίου Ανάθεμα είπα προτιμότερη η ΟΤΟΕΛ.
      Τεσπα.
      Η μετοχή είναι φθηνή - ευνοείται και κατά πολύ απο την άνοδο της ΑΡΑΙΓ. Σε άλλη χώρα θα έπαιζε στη διπλάσια τιμή της σημερινής, αλλά εδώ είναι Ελλάντα βρεεεεε.
      Δεν έχει μπει ακόμη σε τάση και δεν οσμίζομαι τίποτα.

      Αν αγόραζα 100 ευρώ - τα 30 θα τα έβαζα στα 1,4 - 1,45 και τα 70 στα 1,05 ή κάπου εκεί γύρω.
      Τώρα αν έπρεπε να αγοράσω οπωσδήποτε σήμερα, θα έβαζα 10 ευρώ σε αυτά τα επίπεδα, τα 30 θα τα έβαζα στα 1,4 - 1,45 και τα 60 στα 1,05 ή κάπου εκεί γύρω.
      Τιμή στόχος τα 7 ευρώ, όποτε έρθουν.

      Διαγραφή
    8. Επειδή έχω πήξει με διάφορα θα πω μόνο ότι συμφωνώ 100% με τα γραφόμενα του anathema για την ΟΤΟΕΛ (αλλά και γενικότερα). Είχε κάνει κάτι κινήσεις την Τρίτη προς τα 2,29 και γύρισε, την Τετάρτη για αρκετή ώρα μπορούσε να πάει στα 2,29 με μόλις 100 ευρώ χθες το έκανε με τζίρο. Το ερώτημα για το αν πουλάμε ίσως είναι ρητορικό μέχρι να δούμε ότι θα υπάρχει κάποιος να αγοράσει. Πάντως αν εξαιρέσουμε τον υψηλό δανεισμό της θα συμφωνήσω με τον κύριο Τάκη ότι τα 4 ευρώ είναι πιο αντιπροσωπευτικά.

      Διαγραφή
    9. Γιατί υψηλός ο δανεισμός κύριε zachmour???
      Με καθαρό δανεισμό στα 110 εκατ. που όλο και κατεβαίνει, απο τα 215 του 2008, μια χαρά τον βλέπω τον δανεισμό.
      Αφήστε που με τις ταμειακές ροές που έχει είναι θέμα 3 ετών - αν θέλει η διοίκηση - να τον μηδενίσει τον δανεισμό.
      Τα τελευταία 8 χρόνια έχει αθροιστικές ταμειακές χρηματοροές πάνω απο 300 εκατ. Δηλαδή μπήκαν στην εταιρία πάνω απο 300 εκατ. έχοντας αποπληρώσει τοκοχρεολύσια και εφορίες - άρα για ποιον δανεισμό μιλάμε???? Δεν υπάρχει δανεισμός!!

      Διαγραφή
  54. ω ρε τι πατε να το κανετε το blog του τακη σαν του λεωτσακου που εχει πεσει φαγωμαρα
    εκει βεβαια φταιει και το αφεντικο με τις ψευτιες που γραφει
    μην το καταντησετε ετσι γιατι θελω να διαβαζω τις γκουρουδιες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κυριε τακη αυτος ο τρελλλλογκουρουδεος ο carl frutia που εχεις εκει στα πλαγια ξερει τι του γινεται εγραφε καθε μερα η ισοτιμια δολλαριου ευρω resumes to 1.40 και ξαφνικα το γυριζει στο 1.24

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O carl futia είναι ένας bullish παίκτης. Στο ένστικτο του ρέει DNA ταύρου.

      Στα λοιπά είναι διαγραμματιστής - όπως λέμε οραματιστής. Δηλαδή βλέπει ότι θέλει να δει μέσα από τα διαγράμματα του.
      Γιαυτό την έφαγε τη φόλα απο τα δολάριο - όπως την έχει φάει πολλάκις και ο κυματιστής Βελλιανίτης. Μόλις βλέπουν το 1,4 τσουπ μετά βλέπουν το 1,24 και τούμπαλιν.

      Στις χρηματαγορές δεν υπάρχει κανένα διάγραμμα. Υπάρχει μόνο μυαλό και κατανόηση της πραγματικότητας και συνήθως γίνεται το πιο προφανές και όχι ότι βλέπει ο πολύς κόσμος.
      Όποιος ακολουθεί διαγράμματα είναι σαν να βλέπει τα γίδια να τρέχουν όλα προς την ίδια μεριά και τρέχει και αυτός ξοπίσω, χωρίς να καταλαβαίνει το γιατί. Δεν είναι κακό σύστημα - ειδικά αν είσαι άμπαλος φιτσουλέος, είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να σε προφυλάξει απο τεράστιες ζημιές.

      Διαγραφή
  56. Κέρδη είναι ότι βάζουμε στην τσέπη. Τα άλλα λέγονται υπεραξίες

    Αύριο νωρίς ρευστοποιείται η μισή EuroBOMB και περιμένει η υπόλοιπη το αποτέλεσμα της
    ΤΤ διαπλεκομενης εξέλιξης. Μακάρι να νικήσουμε εμείς ώστε να πουλήσουμε υψηλώτερα τα υπόλοιπα. Δεν περιμένω-ελπίζω μεγάλη άνοδο μια και ήδη σήμερα προεξωφλήθηκε μέρος του αποτελέσματος. Εννοείται πως στην είδηση, καλή-κακή, σκοτώνεται η υπόλοιπη.

    Χ(ίππης-πουλάει γρηγορώτερα απ΄τη σκέψη του)


    (απ΄ότι άκουσα, αυτό το τελευταίο σλόγκαν μου το έκλεψε και αλλοίωσε κάποιος Λούκυ-Λουκ)






















    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μακρυμάλλη Ηλία
      Το πρώτον καλοφάγωτα τα κέρδη από την Ευρωτράπεζα,τα αξίζεις.
      Στην συνέχεια.Ο Λούκυ δεν μπορεί να πυροβολεί γρηγορότερα από την σκιά του,το είπε ο μέγας Αλβέρτος,εσύ πολύ σωστά διάλεξες την σκέψη σου.Αλήθεια έχεις παρατηρήσει ότιοι περισσότεροι γίγαντες των μαθηματικών και της φυσικής ήσαν τσαχπίνηδες και μόρτηδες; Εκτός του Ισαάκ του Newton που μάλλον έμεινε με το μήλο ανά χείρας.Ίσως λόγω αδράνειας.

      Διαγραφή
    2. 18/2/2008 η ΟΤΟΕΛ έχει ΓΣ με θέμα την επιστροφή κεφαλαίου 1,30 ευρώ. Η αγορά το γνωρίζει και στο ενδιάμεσο της έχει δώσει αέρα 18% από τα 3,90 ευρώ/μετ στις αρχές της χρονιάς στα 4,60.

      Ημερομηνία κοψίματος 5/5/2008

      http://www.naftemporiki.gr/finance/story/583869

      Ανεξήγητη (?) πτώση μαζί με τον ΓΔ μέχρι τέλος Μαρτίου (χα χα χα ερχόταν η καταιγίδα Λήμαν, τά΄γραφε η κυρία Ζεζα Ζήκου, αλλά δεν καταδεχόταν να την διαβάσει ο βοσκός Στούπας και το κοπάδι του). Εν συνεχεία διαφοροποίηση φυσικά (πολύ το χρήμα) και κίνηση από τα 3,80 προς τα 4,40.

      Κι έπειτα ήρθε ο τυφώνας.

      Δεν καλοθυμάμαι, αλλά οι τιμές πρέπει να είναι νομίζω αναπροσαρμοσμένες (δλδ μειωμένες κατά 1,30-η αρχική κίνηση μάλλον ήταν από τα 5,20 στα 5,90)

      Επαναλαμβάνεται η ιστορία?

      Νομίζω όχι. Αλλά αν είχα ή εάν αποκτήσω κομμάτια θα τα πουλούσα "market" αμέσως μετά την αποκοπή.





      Διαγραφή
    3. 4,40 την Παρασκευή 2/5/2008 παραμονή της αποκοπής αλλά και την Δευτέρα 5/5 "κομμένη".

      Μέσα στην βδομάδα επαναφορά στα 3,80 κι εν συνεχεία "η καθοδος των δακρύων" προς στα 2,20 μέχρι το καλοκαίρι και λίγο κάτω του 1 ευρώ τον Νοέμβριο.

      Εν τω μεταξύ ο εν λόγω βοσκός έβγαζε πύρινους λόγους εμψυχώνοντας το κοπάδι στο δρόμο προς το Ζάλλογγο "Αγοράζουμε όταν τρέχει αίμα" και λοιπές παπαριές.

      Κορυφαίος looser και με διαφορά. Μπροστά του ο Θείος Μαρίνης είναι Buffetος.

      (σε μια συνάντηση capital-ιστών που είχε κανονίσει ο Αφρικάνος, ο θείος μας είχε ζητήσει το "Θείος" να είναι πάντα με κεφαλαίο Θ)

      Διαγραφή
    4. Monsieur Hippy εγώ θα μείνω μέσα εκτός πια και αν κάνει κάτι θεαματικό τις επόμενες ημέρες.

      Διαγραφή
    5. Για την EUROBOMB ομιλώ αλλά μου έβγαλε το μήνυμα εδώ.

      Διαγραφή
    6. Καθένας μας είναι υπεύθυνος για την οικογένεια του φίλε Δαρείε. Ειλικρινά εύχομαι το καλύτερο για σένα.

      Διαγραφή
    7. Αυτό είναι το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ Monsieur.

      Merci.

      Διαγραφή
  57. Φιλε Δαρειε,εσεις συμβουλευετε ψυχραιμια,και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν δειξατε την αναγκαια...
    Διαφωνιες θα υπαρχουν,ακομα και αντιπαραθεσεις,φτανει να γινονται σε κοσμια πλασια.
    Σας καλω να παραμεινετε στις επαλξεις,ειστε περισσοτερο απο αναγκαιος.
    Ευχαριστω.
    Chris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Καλημέρα σε όλους

    Ε.Κ.: Άρση απαγόρευσης του short selling
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1833824

    Τί θα γίνει άραγε από Δευτέρα; Λέτε να φύγει λίγη μουτζούρα;

    Μουτζούρα Μαύρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ βέβαια αφού έβαλαν όλες τις κοροιδάρες στις ΑΜΚ των ζομποτραπεζών, τώρα έχουμε άρση απαγορευτικού. Θεωρητικά από Δευτέρα τα πάντα μπορούν να συμβούν, πλην όμως οι ζομποτράπεζες είναι πανάκριβες, με πιο ακριβή την Πειραιώς. Μιλάμε για τις 4 συστημικές.

      Διαγραφή
    2. Πιθανόν να κάνουν και λίγο παιχνίδι με τα κουμπιά του ασανσέρ για να ξεφορτώσουν τελικά, όπως ξεφόρτωσαν πριν τις αυξήσεις. Κάποιοι θα το δουν ευκαιρία όταν πατήσουν το κουμπί από το υπόγειο για τον 10ο όροφο.
      Μουτζούρα Μαύρη

      Διαγραφή
  59. Bonjour!

    Σε μια γύρα σε διάφορα φόρα βλέπω ότι οι περισσότεροι τα έχουν κάνει πάνω τους με το short selling που ξεκινάει την Δευτέρα...

    Προσωπικά αυτό μου λέει πολλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Αν θημάστε οι παλαιοτεροι η αγορά παραγογογων ανοιξε ακριβως στο απολυτο υψηλό το 1999,και μαλιστα τους πρωτους μηνους χωρις να εχουν προσβαση οι μαριδαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Καλημέρα κύριοι (και κυρίες αν και χάθηκαν) Κ. Μορφονιέ διαφωνώ κάθετα σε αυτό που έγραψες για διαγράμματα και γίδια και εσύ σαν του χώρου θα έπρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα. Θα συμφωνήσω μόνο στο οτι δεν είναι πανάκεια η οποιαδήποτε διαγραμματική για να βγάλεις συμπεράσματα για μια μετοχή. Σίγουρα χρειάζεται να γνωρίσεις και την εταιρία που θα αγοράσεις ,να την μελετήσεις τί κάνει σε βάθος χρόνου,να καταλάβεις τί καπνό φουμάρει το μπιγκμπος της κτλ , ΑΛΛΑ σε ένα απλό διάγραμμα βλέπεις χίλιες λέξεις σαν μια φωτογραφία βλέπεις πολλά πράγματα που πολλές φορές τα κρύβουν οι λογιστικές καταστάσεις και οι πληρωμένοι ύμνοι στα οικονομικά site . Ακόμα και αυτό που είπες που τραβούν τα γίδια, σίγουρα ξέρεις οτι η ψυχολογία μερικές φορές είναι σημαντικός παράγοντας για να πληρωθείς!!! Το μόνο πρόβλημα είναι οτι ο καθένας βλέπει οτι θέλει ,ιδιαίτερα κάποιοι κυμματικοί (χιχιχι) και επίσης οτι δημιουργήται μαθηματικώς οπότε όποιος γνωρίζει την επιστήμη ξέρει πώς να εμμμ φτιάξει ένα διάγραμμα . Επομένως κ.Τακη γίδι είναι αυτός που πάει σε μια μάχη χωρίς να έχει ή να γνωρίζει όλα του τα όπλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είπαμε κύριε lorac

      Δεν είναι κακό σύστημα - ειδικά αν είσαι άμπαλος φιτσουλέος, είναι το μόνο σύστημα που μπορεί να σε προφυλάξει απο τεράστιες ζημιές.

      Διαγραφή
  62. Κύριε Lorac η Μουτζούρα είναι ουσιαστικό γένους θηλυκού.
    Λέτε σήμερα ν΄ αρχίσει το πάρτυ; Συν τοις άλλοις με τρώει και η δεξιά χούφτα.
    Τί να πρωτοδιαλέξεις από το καλάθι με τα φρούτα.
    Μουτζούρα Μαύρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Κελεπούρι η PROTON! XAXAXAXA

    Αμερικανική "σφήνα" στις ελληνικές τράπεζες;
    http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1834146

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι Αμερικάνοι προσφέρουν, τουλάχιστον όσα ευρώ έβαλε το ΤΧΣ στην Πρότον, τότε να δοθεί στους Αμερικάνους - διαφορετικά στην ΕΥΡΩΒ ή στην ΛανΕΤΕ.

      Επιτέλους ας πάψουν να γράφουν ανοησίες οι γκουρουδέοι - για τους άμπαλους φιτσουλέους μιλάω - ότι τάχα μου δίνουν ΤΤ και Προτον στην ΕΥΡΩΒ για να γλυτώσει δήθεν το σπάσιμο.

      Καταρχήν όπου γουστάρει θα τα δώσει τα ζομπόχαρτα το ΤΧΣ. Σιγά μην ρωτήσει Κωστοπουλέους και ΜαΣάλλες ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙς ΔΙΚΕς ΤΟΥς ΤΡΑΠΕΖΕς ΤΑ ΜΠΑΤΙΡΙΑ. Σε αυτούς έκαναν άλλα δωράκια για να γλυτώσουν τη ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ και όχι μόνο το σπάσιμο. Οπότε μόκο γκουρούδες, μην γράφετε ότι κατεβαίνει στην κεφάλα σας.

      Μόνο αν βρεθεί ιδιώτης ή τέλος πάντως κάποιος εκτός Κωστοπουλέους και ΜαΣάλλες να ΠΡΟΤΙΜΗΘΟΎΝ και να δοθούν οι ανακεφαλαιοποιημένες ΤΤ και Προτον. Με την προυπόθεση πάντα να προσφέρουν τόσα ρευστά όσα τα λεφτά που έβαλε το ΤΧΣ. Διαφορετικά θα ανταλλάξει με χαρτιά με όποια ζομποτράπεζα γουστάρει το ΤΧΣ. Το καταλάβατε???

      Διαγραφή
    2. Μακάρι Κύριε Τάκη να έρθει ο στόλος να πάρει και την PROTON και το ΤΤ και όλες τις ζομποτράπεζες...

      Αυτό και αν θα ήταν Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

      Προσωπικά το θεωρώ απίθανο...

      Εσείς πιστεύετε ότι θα έχουμε απόβαση επενδυτών που θα θέλουν να πάρουν τις Ελληνικές ζομποτράπεζες?

      Διαγραφή
  64. Να λοιπόν που η συζήτηση κάνει καλό. Ευχαριστώ και τον κύριο Τάκη και τον Ηλία τον hippy και τους κυρίους anathema και zachmour για τις απόψεις τους στην ΟΤΟΕΛ.Δεν δήλωσα ποτέ ειδήμων ,απλά έμαθα να ακούω τους άλλους.Και να προσμετρώ δεδομένα στον σχηματισμό εικόνας και στην λήψη αποφάσεων. Και να μην είμαι χαμένος τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂