Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Η τράπεζα των ΕΛ και τα παραμύθια της χαλιμάς πως τάχα μου ανήκει στα ξένα συμφέροντα


Προσέξτε κύριοι. Ο Τάκαρος δεν λέει ότι δεν υπάρχουν διεθνή συμφέροντα που προσπαθούν να επηρεάσουν καταστάσεις. Αυτό είναι λογικό και το κάνουν άπαντες - ακόμη και οι Έλληνες.
Εγώ λέω ξεκολλάτε. Αφήστε τις συνωμοσίες και κοιτάξτε γύρω σας πως θα μάθετε στον ραγιά τον Έλληνα να μάθει να φοράει τις βράκες του, να εργάζεται, να παράγει, να φτιάξει το κράτος του και αφήστε τους ξένους να κάνουν τη δουλειά τους.

Μπορεί λοιπόν πίσω απο την Ελλάδος να είναι οι ΕΛ - λέμε τώρα - γιατί όμως να είναι???
Για να επηρεάσουν καταστάσεις / οικονομική πολιτική και να χαράσσουν νομισματική πολιτική σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και όχι βάσει αυτών της Ελλάδος???
 

Μάλιστα!! Δηλαδή για να το κάνουν αυτό - να ανεβάζουν και να κατεβάζουν κυβερνήσεις που λέει και ο ραγιάς ΝεοΈλληνας - θα πρέπει να έχουν μετοχική θέση στη Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν μπορούν να ελέγχουν την Ελλάδα με άλλους τρόπους, αλλά πρέπει πάσι θυσία να είναι μέσα στην Ελλάδος - μετοχικά εννοώ, έτσι???


Δηλαδή δεν μπορεί μια επόμενη κυβέρνηση ή και αυτή, να μεταφέρει όλα τα δικαιώματα της Ελλάδος σε μια νέα τράπεζα, την ας πούμε Τράπεζα Εθνικής Ελλάδος και να μείνουν σύξυλοι οι ΕΛ με τα χαρτιά της Ελλάδος που έχουν και τάχα μου με αυτά ελέγχουν καταστάσεις??


Σοβαρευτείτε ραγιάδες και αφήστε τις συνωμοσιολογίες και τους ΕΛ που επιβουλεύονται την Ελλάδα.
Αφήστε τις συνωμοσίες και τους Λιακόπουλους να κάνουν τη δουλειά τους και κοιτάξτε γύρω σας πως θα μάθετε στον ραγιά τον Έλληνα να μάθει να φοράει τις βράκες του


Τράπεζα της Ελλάδος
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1927 επί Προεδρίας της Δημοκρατίας του Παύλου Κουντουριώτη και πρωθυπουργίας του Αλεξάνδρου Ζαϊμη με τον Νόμο 3423/7-12-1927/ΦΕΚ Α' 298 με βάση το άρθρο 4 του από 15/9/1927 πρωτοκόλλου της Γενεύης το οποίον υπεγράφη μεταξύ των κυβερνήσεων Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και Ιταλίας αφ' ενός και της κυβέρνησης της Ελλάδος αφ' ετέρου για την έγκριση ενός δανείου 9.000.000 λιρών στερλινών και οι λειτουργίες της άρχισαν τον Μάιο του 1928. Βάσει της Συνθήκης του Μάαστριχτ, συμμετέχει στο σύστημα κεντρικών τραπεζών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είχε το αποκλειστικό εκδοτικό προνόμιο χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα από το 1928 έως την εισαγωγή του ευρώ το 2002 και ήταν υπεύθυνη για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής της χώρας. Η έδρα της βρίσκεται στην Αθήνα. 

Η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως και οι υπόλοιπες Κεντρικές Τράπεζες της Ευρωζώνης, είναι οι αποκλειστικοί μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε το 2004 το 1,8974% των μετοχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι κρατική αλλά μια Ανώνυμη Εταιρεία, έχει ειδικά προνόμια, ειδικές αρμοδιότητες αλλά και περιορισμούς, όπως ότι δεν μπορεί να λειτουργεί ως εμπορική τράπεζα και το ποσοστό του Ελληνικού κράτους στην μετοχική της σύνθεση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 35% όπως ορίζεται στο καταστατικό της.
Είναι διαφορετική από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είχε το εκδοτικό προνόμιο χαρτονομισμάτων στην Ελλάδα ως το 1928.

 Για να δούμε μερικά πράγματα που αφορούν την Τράπεζα της Ελλάδος και ίσως δεν τα γνωρίζετε.

1) Η τράπεζα δημοσιεύει ετησίως και 1 μήνα τουλάχιστον πριν τη Γ.Σ. τον Ισολογισμό και το Λογαριασμό Κερδών – Ζημιών - τα στοιχεία που δίνονται είναι φειδωλά - καθώς μιλάμε για κρατικά μυστικά και δεν πρέπει να γνωρίζει ο κάθε μέτοχος με κάθε λεπτομέρεια το τι έχει στα θησαυροφυλάκια της.

2) Δεν μπορεί να αγοράζει τις μετοχές της, ούτε τις μετοχές άλλων τραπεζών.

 
3) Έχει 1,9% συμμετοχή στην Ε.Κ.Τ.

4) Στις Γενικές Συνελεύσεις δεν δικαιούνται να ασκούν δικαιώματα μετόχων όσοι δεν έχουν την Ελληνική υπηκοότητα.
Οπότε να τελειώνει αυτό το παραμύθι με τους Ροθτσάιλντ και τους ΕΛ που έχουν ποσοστά στην Τράπεζα της Ελλάδος για να την επηρεάζουν. Αν έχουν οι ΕΛ ποσοστά στην ΕΛΛ τα έχουν επειδή έτσι μπορεί να γουστάρουν και όχι για να επηρεάσουν.


Τροποποίηση της 18 Απριλίου 2011
Στο τέλος του στοιχείου α ́) του άρθρου 14 προστίθενται οι λέξεις : «ή την υπηκοότητα κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου».

5) Απαγορεύεται σε εποπτευόμενα πρόσωπα από την Τράπεζα να κατέχουν μετοχές της - επομένως καμιά Ελληνική τράπεζα από το 2012 δεν μπορεί να έχει μετοχές της ΕΛΛ.

6) Το ανώτατο όριο που μπορεί να ασκεί οποιοσδήποτε μέτοχος επί των δικαιωμάτων ψήφων είναι το 2% επί του μετοχικού κεφαλαίου.
Εξαιρούνται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι δημόσιοι οργανισμοι

7) Οποιάδηποτε στιγμή γουστάρει το Ελληνικό κράτος - που μέχρι 35% μπορεί να συμμετέχει - μπορεί να της αφαιρέσει τον θεσμικό της ρόλο και την επομένη να την κλείσει. Άρα να ξανατελειώνει ο μύθος με τους ΕΛ που έχουν Ελλάδος και επειδή έχουν Ελλάδος ελέγχουν τα χρυσάφια της Ελλάδος, τη νομισματική πολιτική και επηρεάζουν τα πάντα - λες και πρέπει οι ΕΛ και οι Ροθτσάιλντ να κρατούν στα χαρτοφυλάκια τους Ελλάδος για να κουνάνε το δάκτυλο απειλητικά στην Ελλάδα.


 Καλή η συνωμοσιολογία αλλά το παραμύθι θα πρέπει να έχει και Λύκο.


Άρθρο - ΚΑΖΑΚΗΣ : Είναι ιδιωτική ΑΕ ή Τράπεζα της Ελλάδας;


Διαβάστε το άρθρο του κύριου Καζάκη, δείτε και το επόμενο video.  
Σαφώς είναι ιδιωτική Α.Ε. , αλλά, κατά Τάκαρον το ανάγνωσμα, τους κανόνες τους βάζει το κράτος. Οπότε ξεκολάτε με τις συνωμοσιολογίες και πηγαίντε να δείτε πως πρέπει να φοράει τις βράκες του ο ραγιάς ΝεοΈλληνας.


 
Ποια είναι η αξία της Τραπέζης της Ελλάδος??
Απάντηση:
Όση γουστάρει το Ελληνικό Δημόσιο Κράτος

Αιτιολόγηση
Σε περίπτωση ανακλήσεως του εκδοτικού προνομίου της Τράπεζας της Ελλάδος, απο την Ελληνική κυβέρνηση, η τράπεζα διαλύεται.
Το ενεργητικό - παθητικό αυτής εκτιμάται απο τρεις εμπειρογνώμονες - είναι φανερό ότι θα είναι επιλογές της κυβερνήσεως - και αποδίδεται στους μετόχους η ονομαστική αξία της μετοχής. 5,7 ευρώ ανά μετοχή δηλαδή.
Οποιοδήποτε πλεόνασμα της ονομαστικής αξίας, μοιράζεται κατά το ήμισυ σε Ελληνικό δημόσιο και μετόχους




 Συνεπώς γκουρούδες!!  
Αν κλείσει η τράπεζα των ΕΛ της αφαιρεθούν δηλαδή τα εκτυπωτικά δικαιώματα και ο θεσμικός της ρόλος δεν υφίσταται πλέον, τότε ο μέτοχος θα πάρει βρέχει χιονίσει 5,7 ευρώ ανά μετοχή.
Άρα με αυτήν την μετοχή ξέρουμε τον πάτο της χασούρας. Είναι το 5,7 - σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες μετοχές που ο πάτος είναι τα ΜΗΔΕΝια.

Σημερινή αξία της τραπέζης, σύμφωνα με τα νούμερα που ανακοινώνουν οι υπάλληλοι των Ροθτσάιλντ - μπουχουχουχου μα πως τα γράφω έτσι - είναι 815,5 εκατ. ευρώ δηλαδή έχουμε 41 ευρώ στο κομμάτι.

Βάσει του Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2012.

Σε περίπτωση ανακλήσεως του εκδοτικού προνομίου της Τράπεζας της Ελλάδος, απο την Ελληνική κυβέρνηση, η τράπεζα διαλύεται - το γράψαμε και παραπάνω.
Το ενεργητικό - παθητικό αυτής εκτιμάται απο τρεις εμπειρογνώμονες - είναι φανερό ότι θα είναι επιλογές της κυβερνήσεως - και αποδίδεται στους μετόχους η ονομαστική αξία της μετοχής 5,7.


Οποιοδήποτε πλεόνασμα της ονομαστικής αξίας, μοιράζεται κατά το ήμισυ σε Ελληνικό δημόσιο και μετόχους.
Άρα με βάση τα νούμερα - που ανακοινώνουν οι υπάλληλοι των Ροθτσάιλντ, μπουχουχου - έχουμε: 


5,7 + (41 - 5,7)/2 = 23,35 ευρώ το τεμάχιο!!

Αυτά βάσει του Ισολογισμού του 2012 και αν το Ενεργητικό και το Παθητικό εκτιμηθεί από τους εμπειρογνώμονες τόσο, όσο αναγράφεται στον Ισολογισμό.

Συνεπώς όσο οι τιμές είναι κοντύτερα των 5,7 της ονομαστικής αξίας ο μέτοχος δεν δύναται να χάσει - θα έχει και ένα ικανοποιητικό μέρισμα να λαμβάνει.
Για τους χαρμανιασμένους τραπεζάκηδες καλή είναι η Ελλάδος, αντί για τους Αστραχάνηδες ΛανΕΤΕ με την παρέα της.



Κερδοφορία Τράπεζα της Ελλάδος
Πάμε τώρα στα κέρδη που ανακοίνωσε.
Ανακοίνωσε κέρδη 2,66 δις ευρώ!!! Θεέ και Κύριε - έσπασε όλα τα ρεκόρ. Τις ξεζούμισε τις ζομποτράπεζες. Πήρε προβλέψεις 2,34 δις. Το 2011 ανακοίνωσε κέρδη 1,247 δις και πήρε προβλέψεις 1,15 δις.



Μετά απο τις προβλέψεις, ανακοίνωσε τελικά κέρδη 318 εκατ. ευρώ και αμέσως ήρθε το δημόσιο να αρπάξει τα 305 εκατ. - να τα τσεπώσει δηλαδή.
Το 95% των ανακοινωθέντων κερδών τα τσέπωσε το κράτος.

Οι συνολικές προβλέψεις ανέβηκαν σε 6,2 δις.


Όμως εφόσον όλα κυλάνε ομαλώς θα πρέπει να γυρίσει πίσω η τράπεζα τις προβλέψεις των 6,2 δις και επομένως τα κέρδη θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
Τις μισές προβλέψεις να γυρίσει πίσω, τότε θα εμφανίσει κέρδη 3 δις.
 
Απο τα κέρδη της τραπέζης της Ελλάδος ο ιδιώτης μέτοχος - στην κυριολεξία δικαιούται τίποτα!!! 

 Αν θέλει δίνει το κράτος. 

Αυτό που υποχρεούται να δώσει το κράτος είναι το 12% του κεφαλαίου - δηλαδή 0,12 Χ 5,7 = 0,684 ευρώ ανά μετοχή. Όσα δηλαδή έδωσε φέτος. Όλα τα υπόλοιπα δύναται βάσει καταστατικού να τα πάρει το Ελληνικό Δημόσιο.

Οπότε γκουρούδες να μην γράφετε μπούρδες του στυλ '' Η ΕΛΛ το 2012 είχε καθαρά κέρδη 318 εκ και η κεφαλαιοποίησή της είναι 288 εκ !''

Σε αυτό το μαγαζί να μην κοιτάτε P/Ε - δεν υπάρχει τέτοιο πράμα.
Όλα τα κέρδη δύναται να τα πάρει το κράτος - αποδίδοντας στον μέτοχο το 12% των 5,7!!



Τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Ελλάδος το 2012 ήταν 318 εκατ. και απο αυτά το Ελληνικό δημόσιο τσέπωσε με το έτσι θέλω - σιγά μην ρώταγε τους Ροθτσάιλντ που λένε μερικοί, πως τάχα μου επηρεάζουν - τα 305 εκατ. 

Στους μετόχους δόθηκαν τα υπόλοιπα 13 εκατ. ευρώ των καθαρών κερδών.
Όμως σε αυτά επεβλήθη
1) φόρος επι των διανεμηθέντων κερδών με συντελεστή 20% - βάσει του άρθρο 14, παρ. 9 και 10 του Ν.3943/2011.
Το βλέπετε εδώ το νομοσχέδιο
http://apografi.gov.gr/w.../2011/06/N3943_2011.pdf

Νέα κόλπα!!

Έτσι απο τα διανεμηθέντα κέρδη 0,672 ευρώ ανά µετοχή ο μέτοχος πήρε 0,5376 (το τρίτο το μακρύτερο δηλαδή)

2) κατόπιν στο πληρωτέο µέρισµα των 0,5376 ευρώ ανά µετοχή γίνεται παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 25% σύµφωνα µε το Ν. 3943/2011 άρθρο 14 παρ. 1 και 2



Άρθρο 71 - Διάθεση κερδών
http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CE%98.pdf



3. Εξαιρετικά για τις χρήσεις 2012 - 2020 και κατόπιν απόφασης του Γενικού Συμβουλίου λαμβανομένης σε εκτέλεση διεθνών συμφωνιών,είναι δυνατόν να μεταφέρονται στο Ελληνικό ∆ημόσιο τα έσοδα από τα ομόλογα αυτού που η Τράπεζα διατηρούσε στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο την 31.12.2011.
Η μεταφορά των ανωτέρω εσόδων έπεται της πληρωμής
του μερίσματος 12% επί του κεφαλαίου,προϋποθέτει
εξίσωση του τακτικού αποθεματικού με το μετοχικό κε φάλαιο της Τράπεζας και δεν μπορεί να υπερβαίνει το εναπομένον ποσό καθαρών κερδών.

Η τροποποίηση αυτή προβλέπει ρητά τη δυνατότητα της Τράπεζας της Ελλάδος να μεταφέρει στο ελληνικό Δημόσιο τα έσοδα από το χαρτοφυλάκιό της το σχετικό με το πρόγραμμα για τις αγορές τίτλων (Securities Markets Programme – SMP)
https://www.ecb.int/ecb/legal/pdf/el_con_2013_15_f_sign.pdf




Κλείνει ο Τάκαρος με το χρυσάφι που αναγράφεται στον Ισολογισμό της Τραπέζης της Ελλάδος.
 Τα 6 δις του Χρυσού που είναι καταχωρημένα στο Ενεργητικό της τραπέζης, φαίνεται ότι ανήκουν στους μετόχους της τραπέζης - αλλά εφόσον θελήσει το Ελληνικό κράτος έχει τον τρόπο να καρπωθεί την αξία του.
Σαν πως τα χρυσάφια που έχουμε στα σπίτια μας και στις θυρίδες - εφόσον θέλει δεν μπορεί να τα επιτάξει / κατασχέσει???


Μετοχική Σύνθεση της Τραπεζας της Ελλάδος.
Ως γνωστόν στις συνελεύσεις των μετόχων της Ελλάδος δικαίωμα για να ψηφίσουν έχουν μόνο όσοι είναι μέτοχοι τουλάχιστον 75 μετοχών.
1 ψήφος για κάθε 75 μετοχές.
2 ψήφοι για όποιον έχει 150 μετοχές
και  επιπλέον μία ψήφο για κάθε 75 μετοχές.
 Οι συνωμοσιολόγοι που ψάχνουν να βρουν ποιοι είναι μέτοχοι στην Τράπεζα της Ελλάδος γιατί δεν πάνε σε μια Τακτική Συνέλευση των μετόχων της τραπέζης για να μας πουν τους μετόχους???
 
Στις τακτικές συνελεύσεις παρουσιάζονται 70 με 80 μέτοχοι, που αθροιστικά έχουν ποσοστά γύρω στο 42%
Γιατί δεν παγαίνετε, βρεεεεεε,  σε μια συνέλευση και μετά να βγείτε να μας πείτε ποιοί έχουν αυτό το 42%????

Ξέρω, ξέρω. Εσείς θέλετε να μάθετε για το υπόλοιπο 58% που δεν εμφανίζεται ποτέ και δεν ψηφίζει ποτέ.
Βρεεεεεε μάθετε στον ΝεοΈλληνα ραγιά πως πρέπει να φοράει τις βράκες του και αφήστε αυτά.

Ενημερωτικά αναφέρει ο Τάκαρος, ότι στην τελευταία Τακτική   Συνέλευση της ΕΛΛ έδωσαν το παρόν 72 μέτοχοι με δικαιώματα ψήφων 110.092 (που αντιστοιχούσαν σε 8.264.152 μετοχές, επί συνόλου 19.864.886 μετοχών)


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr
 Έτσι στην Τακτική Γενική Συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 41,6% ..... αλλά οι άλλοι ψάχνουν τους ΕΛ που κατέχουν το 58%.
 









43 σχόλια:

  1. Αχ κύριε Τάκη, ότι και να πείτε εσείς ο γνώστης,ο Έλληνας ψοφάει για μυστικούς εχθρούς,υπονομευτές και τσολιάδες διαφόρων υποθετικών αρχηγών .Η λογική και το μέτρο δημιουργήθηκαν και διατυπώθηκαν σε αυτά τα χώματα,σήμερα το δέσιμο της βρακοζώνης είναι δύσκολο κατόρθωμα. Ο Μποδοσάκης είχε απαντήσει στον Ελευθέριο Βενιζέλο όταν του ζήτησε την γνώμη του για μια κυβερνητική απόφαση:"Λευτέρη,εσύ είσαι το γκουβέρνο,δεν μπορεί κανείς να πάει αντίθετα". Και στην Τράπεζα της Ελλάδος το γκουβέρνο κάνει κουμάντο,πολύ σωστά το θέσατε.Καλημέρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε κύριο Τάκη και σε όλους τους φίλους του blog.
    Συγχαρητήρια και πάλι για το σημερινό,αλλά και τα προηγούμενα θέματα που αναρτήσατε.
    Αν θα μπορούσε να γράφει συχνότερα και ο κύριος Zachmour ,άξιος αρχισυντάκτης οσο υπήρχε το Marketzone,θα κάνατε φοβερό δίδυμο.
    Καλή συνέχεια στην ημέρα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε spooky ο κύριος zachmour μπορεί να γράφει ότι γουστάρει και να ποστάρει ότι θέλει. 2 φορές του το έγραψα αυτό.

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα κύριε Τάκη και σε όλους Καλημέρα Συγχαρητήρια για το αρθρο σας ,σας ευχωμε απο καρδιας να εχετε παντα επιτυχιες και πολλα κερδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα,

    πολύ καλά στοιχειοθετημένο, όσο και κατατοπιστικό άρθρο. Μπράβο κύριε Τάκη. Θέλω επίσης να πιστεύω ότι στο μέλλον θα ξεπεράσουμε σταδιακά και τις «παιδικές ασθένειες» που αναφέρει ο κύριος ΝίκοςΤ. Είναι ο μόνος τρόπος να δούμε προκοπή σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλη την εκλεκτή παρέα. κ. Τάκη ευχαριστούμε για το κατατοπιστικότατο άρθρο.

    Αφού πιάσατε στο στόμα σας τους ΕΛ και την τράπεζα τους, αν εξαφανιστείτε τις επόμενες μέρες θα ξέρουμε ποιος σας απήγαγε...!

    Γενικά στην ΕΛΛ θα επέλεγα να τοποθετήσω χρήματα που θα τα προόριζα για προθεσμιακή κατάθεση και αντί να τα έχω στην τράπεζα κλεισμένα θα επέλεγα την μετοχή της ΕΛΛ.

    "Έτσι απο τα διανεμηθέντα κέρδη 0,672 ευρώ ανά µετοχή ο μέτοχος πήρε 0,5376 (το τρίτο το μακρύτερο δηλαδή)

    2) κατόπιν στο πληρωτέο µέρισµα των 0,5376 ευρώ ανά µετοχή γίνεται παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 25% σύµφωνα µε το Ν. 3943/2011 άρθρο 14 παρ. 1 και 2"

    Με βάση τα παραπάνω το καθαρό μέρισμα που μπαίνει στην τσέπη του μετόχου είναι 0,403/μετοχή.

    Ψάχνοντας τώρα σε τυχαίο site τις προθεσμιακές καταθέσεις ας πούμε ότι το μέσο επιτόκιο κυμαίνεται στο 4%. Αυτό υπόκειται, αν δεν κάνω λάθος, σε φορολογία 15% οπότε 4%*0,85=3,4% καθαρή απόδοση η προθεσμιακή κατάθεση (στην τσέπη).

    Τώρα με δεδομένο ότι η ΕΛΛ ειδικά μέχρι να βγούμε από την κρίση 3-4-6 χρόνια??? θα συνεχίσει να διανείμει σαν μέρισμα το ποσό των 0,403 ευρώ (ελάχιστα ανά μετοχή) και καθαρά στην τσέπη, για να έχουμε αντίστοιχη απόδοση με την προθεσμιακή κατάθεση θα πρέπει να την αγοράσουμε στα 100*0,403/3,4 11.85ευρώ/μετοχή, που αν δεν κάνω λάθος είναι κοντά στο νούμερο που δώσατε και εσείς κ. Τάκη (στο marketzone που έκλεισε).

    Επίσης έχοντας την μετοχή της ΕΛΛ θα είχα κ άλλα πλεονεκτήματα όπως:

    1) Θα μπορούσα να ρευστοποιήσω τα χρήματα μου όποτε γουστάρω και όχι περιμένοντας την λήξη του συμβολαίου
    2) Όποτε αποφάσιζε το κράτος να αυξήσει το μέρισμα θα απολάμβανα κατάθεση με ΤΕΡΑΣΤΙΟ επιτόκιο (μην ξεχνάτε ότι ο υπολογισμός έγινε για το ΕΛΑΧΙΣΤΟ μέρισμα που δικαιούται η ΕΛΛ να διανείμει
    3) Αν αύξανε το μέρισμα θα απολάμβανα και μια επιπλέον άνοδο της μετοχής
    4) Στην χειρότερη των περιπτώσεων (που δηλαδή το κράτος ανακαλούσε τα δικαιώματα της) με βάση τα στοιχεία που δίνει ο κ. Τάκης θα έπαιρνα πολλαπλάσιο του ποσού που επένδυσα, εν αντιθέσει τώρα στις τράπεζες είναι της μόδας να συζητιέται ακόμα και haircut καταθέσεων
    5) Θα είχα τζάμπα μάσα μια φορά τον χρόνο στην γενική συνέλευση :-)
    6) Θα είχα προνομιακή θέση στο διαστημόπλοιο των ΕΛ με θέα όλο τον γαλαξία όποτε αυτή αποφασίσουν να κατέβουν

    Συγχωρέστε με αν κάποιος είχε κάνει ήδη παρόμοια αναφορά στο marketzone. Αυτά τα έγραψα τώρα με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα κύριε Τάκη,κυρίες και κύριοι.Δυνατά σφαλιαρίδια πέφτουν αυτή τη βδομάδα,11% έχει χάσει ο Γενικός και κυρίως αυτή η πτώση αφορά τις τράπεζες και την ΕΕΕ.Tα Θωρηκτά βρίσκονται υψηλότερα από όταν ο δείκτης ξανάγραφε τα ίδια νούμερα πριν 2 βδομάδες και πριν 3 μήνες.
    Άλλωστε τις τελευταίες 150 μονάδες η αγορά τις πήρε κυρίως απ'τις τράπεζες,οι υπόλοιπες δεν είχαν παρακολουθήσει αυτό το ράλι.
    Πώς την βλέπετε κύριε Τάκη την αγορά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπω να αρχίσουν πάλι τρεχάλες στις ζομποτράπεζες - ίσως και απο σήμερα - που ετοιμάζονται για ΑΜΚ για να βάλουν κόσμο και ντουνιά στις ΑΜΚ.

      Διαγραφή
  7. Κύριε Τάκη καλησπέρα. Σας παρακολουθούσα σιωπηλά από το Marketzone.

    Για πότε κόβεται τους Δρομείς έτοιμους για τρέξιμο???Διότι παρατηρώ μια στασιμότητα και που και που χοντρό μαζεματακί.

    Υποχρεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρία είναι συμπαθητική και πολλά υποσχόμενη, μετά και το λουκέτο των Νeoset και SATΟ που μόνο ΚΑΤΩ πάει.

      Δεν βρίσκω όμως κανένα λόγο για να αρχίσει τρεχάλες

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα σας.

      Πολλές ευχαριστίες για την απάντηση σας.

      Διαγραφή
    3. Πάντως αν κάποιος το κοιτάξει θεμελιωδώς, η μετοχή είναι όχι απλά τσάμπα..Κάτι περισσότερο. Απο το τέλος του 2009 και μέχρι σήμερα βολοδέρνει στα εδώ επίπεδα και η δουλειές της συνέχεια τρεχουν.

      Διαγραφή
    4. Πρέπει να ανεβάσει πωλήσεις και αυτές να τις αναζητήσει στο εξωτερικό.
      Τότε θα δικαιολογήσει τρεχάλες.

      Διαγραφή
    5. Εχει κάτι αρκετά εκατομμύρια υπολοιπόμενα που πρέπει να παραδώσει προϊον στην Ευρωπαική Ενωση, πήρε πρόσφατα και την επίπλωση του CERN, εχει την συνεργασία με την DAIMLER (σε δύσκολους καιρούς σίγουρα αλλά δεν ξεχνώ ότι ήταν η εταιρία θαυμα στον διαγωνισμό που έτρεξε και οι Γερμαναράδες έμειναν μακάκες).

      Επομένως κούτσου κούτσου κομματάκια οταν βγαίνουν σε διάφορες τιμές δεν μου είναι άσχημη ιδέα. Απλά επειδή τον παρακολουθώ στενά το τελευταία διάστημα κινείται περίεργα. Πότε ανοίγει με ελάχιστο όγοκο, πότε δεν ανοίγει καθόλου και πότε ξαφνικά λίγο πριν το κλείσιμο μαζεύουν τους πωλητές. Γιαυτό και μπήκα στον κόπο να το ψάξω αλλά με βολεύει που η μυτούλα σας δεν βλέπει άμεσα τρεχάλα.

      Ετσι θα μπορέσω να ολοκληρώσω απρόσκοπτα τις αγορές μου.

      Υπόχρεος

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα κ από μένα στην όμορφη παρέα σας.
    Κύριε Τάκη, συγχαρητήρια για το πολύ κατατοπιστικό δημοσίευμά σας. Δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα διαφόρων σκοπιμοτήτων.
    Ομολογώ ότι δεν γνώριζα ότι σε περίπτωση "λουκέτου" θα πληρωθώ με 23,35 ευρώ το κομμάτι !!!
    Αυτό μου δίνει έναν ακόμα λόγο να την αγαπήσω πιο πολύ....
    Η επιλογή της μετοχής της ΕΛΛ, εκτός από αμυντικά χαρακτηριστικά, εμπεριέχει μεσομακροπρόθεσμα κ επενδυτικές αρετές.
    Αυταπόδεικτο το στοιχείο ότι η μετοχή είναι στενά συνδεδεμένη με την πορεία της οικονομίας της χώρας αλλά κ την γενικότερη πορεία του χρηματιστηρίου.
    Μια μικρή σημείωση στα γραφέντα του φίλτατου Mark N, όπου συμφωνώ με τα όσα εξέθεσε παραπάνω.
    Αν δεν απατώμαι, το μέρισμα για το έτος 2013 (κ επομένως το ίδιο θα ισχύει για όλες τις εταιρείες που θα μοιράσουν μερίσματα για φέτος) δεν θα έχει παρακράτηση φόρου 25%... αλλά 10%. Δεν είμαι όμως κ απόλυτα σίγουρος
    Άρα αν μέρισμα για φέτος το ίδιο =0,672 * 90%= 0,6048

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε john έχετε δίκιο. Το είχα ξεχάσει να σας πω την αλήθεια. Αλλά,σύμφωνα με αυτό http://www.tanea.gr/news/economy/article/4781379/?iid=2 θα έχουμε 26% φορολογία στα αδιανέμητα κέρδη και επιπλέον 10% φορολογία στο μέρισμα! Άρα με το νέο φορολογικό θα πάρουμε καθαρά στην τσέπη μας 0,672*0,74*0,9=0,4476.

      Οπότε δίνοντας και μια τιμή για την μετοχή της ΕΛΛ με βάση το επιτόκιο προθεσμίας 100*0,4476/3,4= 13,16ευρώ/μετοχή (σε αυτή την τιμή έχουμε ίδια ετήσια ΕΛΑΧΙΣΤΗ απόδοση με την κατάθεση προθεσμίας).

      Διαγραφή
  9. Κύριε Μαρκ - Divitia καλά τα λέτε, δεν υπολογίσατε όμως το ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Να αγοράσει κάποιος την Ελλάδος και αυτή να ''παίζει'' χαμηλότερα απο ότι την αγόρασε.
    Γιαυτό ο Τάκαρος έγραφε ότι αγοράζει Ελλάδος σιγά σιγά στα 12 και όσο πέφτει θα παίρνει και άλλα - που τελικά ποτέ δεν πήρε.
    Όποιος αγοράσει Ελλάδος στα 5,7 μόνο αυτός είναι σίγουρος ότι δεν θα χάσει ούτε ευρώ απο το κεφάλαιο του. Όλοι οι άλλοι θα πάρουν - εφόσον κλείσει η Ελλάδος - όσα γουστάρει το Ελληνικό Δημόσιο Κράτος.

    Κύριε john flas θα πληρωθείτε 23,35 ευρώ το κομμάτι, εφόσον οι 3 εκτιμητές που θα διοριστούν απο το κράτος εκτιμήσουν ότι το Ενεργητικό και το Παθητικό της Τραπέζης είναι όσο αναγράφεται στον Ισολογισμό της.
    Γιαυτό γράφω πιο πάνω , ότι η αξία της Τραπέζης της Ελλάδος είναι ΟΣΗ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κύριε Νίκο μου αρέσει να βάζω τα πράματα στη σωστή τους διάσταση με στοιχειά και όχι με θεωρίες συνωμοσιών και έτσι να στέλνω στα αποδυτήρια τους συνωμοσιολόγους να σκέφτονται τις επόμενες θεωρίες συνωμοσίες που θα επικαλεστούν.
    Τα πράματα στην Ελλάδος είναι απλούστατα - θα γίνει ότι γουστάρει το Ελληνικό Δημόσιο Κράτος.

    Στην Ελλάδος, στις τακτικές συνελεύσεις παρουσιάζονται 70 με 80 μέτοχοι, που αθροιστικά έχουν ποσοστά γύρω στο 42%
    Γιατί δεν παγαίνετε, βρεεεεεε συνωμοσιολόγοι, σε μια συνέλευση και μετά να βγείτε να μας πείτε ποιοί έχουν αυτό το 42%????

    Ξέρω, ξέρω. Εσείς θέλετε να μάθετε για το υπόλοιπο 58% που δεν εμφανίζεται ποτέ και δεν ψηφίζει ποτέ.

    Καλημερίζω τον κύριο Λουκά και τον κύριο Μάνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα σε ολους.Κυριε ΤΑΚΗ σας ρωτησα ΧΘΕΣ κατι για την ΛΑΜπαΔΑ και για την πιθανοτητα ΑΜΚ.Αν δεν σας ειναι κοπος μπορω να εχω την σεβαστη αποψη σας;Ευχαριστω εκ των προτερων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι πιθανό να προχωρήσει σε ΑΜΚ - όμως κατά την ματιά του Τάκαρου, είναι πιθανό να προχωρήσει σε ΑΜΚ με παραίτηση παλαιών μετόχων, όπως κάνει ο Λούλης ο Λουλάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω κύριε ΤΑΚΗ,για μας τους παλιούς,να μην μας βγει......ο Πουλος ο Πουλακης...

      Διαγραφή
    2. Τα νούμερα που έχω γράψει για τη ΛΑΜΔΑ είναι τα σημαντικά. Επικεντρώστε σε αυτά κύριε alex.

      Διαγραφή
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ TAKH ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 3 από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους και ειδικά η Goldman Sachs, πιέζουν για έξοδο, πολύ νωρίτερα του αναμενομένου, της χώρας μας στις αγορές. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένοι επενδυτικοί οίκοι είναι έτοιμοι να «στήσουν» μια επιτυχημένη μακροπρόθεσμη έκδοση ελληνικών ομολόγων το φθινόπωρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρηματιστήριο.

    Μάλιστα, οι πιέσεις για κάτι τέτοιο αυξάνονται, δεδομένης και της θέσης που παίρνουν κάποιοι ξένοι επενδυτές στις ελληνικές τράπεζες (ειδικά στην Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς), μια θέση την οποία είναι σίγουρο ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν με κέρδος, παίζοντας την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και τη βελτίωση του κλίματος για την ελληνική οικονομία.

    Πάντως, θα επαναλάβουμε και σήμερα ότι το πιο σημαντικό είναι ότι όπως προβλέπεται στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, υπάρχει αυτόματα αλλαγή του ρόλου της Τρόικας σε συμβουλευτικό από ρόλο ρυθμιστή, κάτι το οποίο με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε σταδιακή μείωση κάποιων από τα μέτρα λιτότητας
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σε πείσμα όλων όσων βλέπουν μόνο DOWN και όχι DOW - όπως λέει πετυχημένα ο Τάκαρος για τους γκουρούδες του ΣΚΟΤΟΥΣ - αλλά στις ΑΜΚ των ζομποτραπεζών δεν βάζουμε ούτε ένα ευρώ.
    Αν είστε μάγκες κάντε trade, αλλά λεφτά στις ΑΜΚ όχι.

    Η Τρόικα θα αποχωρήσει και αυτό είναι βέβαιο. Επίσης βέβαιο είναι ότι τα παραμύθια για τους Ελληναράδες με τους Συνδικάλες που καθορίζουν τα πάντα έχουν τελειώσει, είτε με αυτή την κυβέρνηση είτε με οποιαδήποτε προκύψει. Άρα αλλάξτε όλοι πλευρό και γίνεται χρήσιμοι στην κοινωνία γιατί μόνο έτσι θα βγάζετε τα προς το ζείν.

    Το παραμυθάκι η ωραία Ελλάς έλαβε τέλος.
    Φάγαμε ήπιαμε και τώρα νηστικοί θα κοιμηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Τάκη εγώ συμφωνώ ότι θα βγούμε αργά ή γρήγορα στις αγορές αλλά πότε θα γίνει αυτό είναι το θέμα;

      Γιατί εγώ θυμάμαι μέχρι πριν από ένα μήνα, πριν αρχίσουν να ανακοινώνουν τις ΑΜΚ τα ζόμπι, ότι συζητούσαν για καινούργιο ολικό haircut κάπου τον Νοέμβριο που θα συμπεριλαμβάνει και τα ομόλογα της ΕΚΤ, γιατί όλοι λίγο πολύ παραδέχτηκαν ότι χωρίς haircut ολικό δεν βγαίνει. Στην συνέχεια βέβαια το ξέχασαν (έθαψαν) για χάρη των αυξήσεων και άρχισαν να πέφτουν τα spread των ελληνικών ομολόγων (εγώ πάντως με το φτωχικό μυαλό σκέφτομαι ότι τα έριξαν επίτηδες για να ωραιοποιήσουν κι άλλο τους τραπεζικούς ισολογισμούς).

      Οπότε δεν θα είναι λίγο άκαιρο να συζητάμε για έξοδο στις αγορές πριν γίνει το νέο haircut; Τέλος, να λάβουμε υπ όψιν ότι αν γίνει το νέο haircut θα κάψει και άλλα τραπεζικά κεφάλαια (καίγονται χρήματα των ΑΜΚ). Λέτε να καεί έτσι και το ασφαλιστικό θωρηκτό;

      (σημείωση: μα καλά τι κερδοφορία ήταν αυτή της ΠΕΙΡ κύριε Τάκη, τι επενδυταράδες και οικονομολογάρες έχει αυτή η τράπεζα!!! ΑΥΤΟΙ ξεπέρασαν και τα κέρδη της GOLDMAN SACHS για το πρώτο τρίμηνο του 2013!!!! 3,6 ΔΙΣ ΕΥΡΩ κέρδη η ΠΕΙΡ, μόλις και μετα βίας 2,26 ΔΙΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ (ούτε καν ευρώ) οι άμπαλοι της goldman!!!!! ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ)

      Διαγραφή
    2. Η επόμενη ανάλυση μου κύριε Μαρκ - Divitia θα είναι αφιερωμένη στην Πειραιώς.
      Ένα άρθρο που πρέπει να διαβαστεί, για να μην μας γράφουν μερικοί, μερικοί, ότι αγόρασε ο στρατηγός ΜαΣάλλας με discount τις χορηγήσεις των Κυπριακών υποκαταστημάτων!!!

      Τα Ελληνικά ομόλογα που διακρατούσαν οι κεντρικές Ευρωπαικές τράπεζες και η ΕΚΤ επιστρέφονται στο Ελληνικό δημόσιο!!! Κάπου μέσα στο άρθρο το ψιλοαναφέρω - ακόμη δεν γράφω τίποτα άλλο, για να εκτεθούν ορισμένοι, ακόμη περισσότερο απο τις μπούρδες που γράφουν.

      Τέλος, να σημειώσω ότι εγώ δεν έχω πει ότι θα βγούμε φέτος στις αγορές, αλλά μετά απο 2 χρόνια.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σε κύριο Τάκη και φίλους.
      Καλό θα ήταν το άρθρο για Πειραιώς να ανέβει μετά το άρθρο - φωτιά του Πετράν .

      "
      Θα έχω πολύ αναλυτική παρουσίαση για Πειραιώς, τι συμβαίνει και τι μπορεί δυνητικά να συμβεί αργά το βράδυ της Κυριακής
      μην το χάσετε το θέμα αυτό "

      Διαγραφή
  15. PikRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Έπιασε τα 11$...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τα 15 και πάνω κύριε zachmour ο Τάκαρος δεν θα υπάρχει στο PA.
      Δίνουμε τώρα κανένα τεμάχιο. Η απόδοση 300% και βάλε για τη διετία εμένα με καλύπτει.

      Αέρααααααα, να κερδίσουν και άλλοι!!

      Διαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΟΧΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σε πείσμα όλων όσων βλέπουν μόνο DOWN και όχι DOW - όπως λέει πετυχημένα ο Τάκαρος για τους γκουρούδες του ΣΚΟΤΟΥΣ - αλλά στις ΑΜΚ των ζομποτραπεζών δεν βάζουμε ούτε ένα ευρώ."


    Οποιος το πιστεύει αυτό (εγώ ΝΑΙ ανεπιφύλαχτα) μπορεί να κοιτάξει και τα ΟΕΔ.

    Για να βγει η χώρα στις αγορές απαιτείται ένα λογικό επιτόκιο δανεισμού 6-6,50%, συνεπώς υπάρχει περιθώριο βελτίωσης της τιμής τους περισσότερο από 35%. Ταυτόχρονα καταβάλλουν κι ένα αξιοπρεπές τοκομερίδιο 3,6-4% (ανάλογα με την λήξη) που θα αυξηθεί κατά 50% από το Φεβρουάριο του 2015 σε 5,4-6% (θα γίνει 3% στην ονομαστική αξία από 2% σήμερα).

    Εκτός από το country risk μεγάλο μειονέκτημα εδώ είναι το κρατικό νταβατζιλίκι φορολόγησης της υπεραξίας. Σε περίπτωση ρευστοποίησης για λογιστικοποίηση των κερδών (είτε στην λήξη τους) ο θεματοφύλακας κρατά και αποδίδει προκαταβολή φόρου 20%. Εν συνεχεία χορηγεί βεβαίωση ώστε να αθροίσουμε την υπεραξία με τα υπόλοιπα εισοδήματα μας και να φορολογηθούμε με την κλίμακα (αφαιρουμένης εννοείται της προκαταβολής 20%). Προπομπός αυτού που θα δούμε με τις μετοχικές υπεραξίες δηλαδή.

    Από την άλλη βέβαια...κέρδη να υπάρχουν κι ας φορολογούνται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. KAΛΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΩ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Berenberg Bank για ελληνικές τράπεζες: "The winners take it all Του Ηλία Γ. Μπέλλου

    Πρόσκληση προς τους πελάτες της θεσμικούς επενδυτές και επαγγελματίες της αγοράς να συμμετάσχουν σε ένα παιχνίδι στο οποίο «οι νικητές κερδίζουν τα πάντα» (σ.σ. “The Winners take it all”) με επίκεντρο της ελληνικές τράπεζες απευθύνει μια από τις αρχαιότερες γερμανικές ιδιωτικές τράπεζες η Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG.

    Η ευρύτερα γνωστή ως Berenberg Bank, που λειτουργεί από το 1590, σε εκτενή της παρουσίαση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα υπογραμμίζει πως οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες και συγκεκριμένα η Εθνική, η Πειραιώς και η Alpha Bank έχουν διακριθεί στην συγκέντρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την παράλληλη εξυγίανσή του, αυξάνοντας το συνολικό τους μερίδιό στην ελληνική τραπεζική αγορά από 50% περίπου το 2011 στο 73% μετά την απορρόφηση των μικρότερων τραπεζών.

    Σημειώνει πως τα μεγαλύτερα οφέλη από τη διαδικασία αυτή έχει αποκομίσει η Πειραιώς που εκτίναξε το μερίδιο της από 13% στο 30% και επισημαίνει πως οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν εν γένει οι ελληνικες τράπεζες αποκλιμακώνονται και το βασικό ρίσκο είναι η ποιότητα των δανειακών τους χαρτοφυλακίων προοπτικά εξαιτίας της ύφεσης.

    Αφού αναφέρει ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 30% είναι το υψηλότερο ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές τράπεζες, επισημαίνει ότι ο ρυθμός αύξησής τους επιβραδύνεται όπως, όμως, και ότι εν τέλει θα διαμορφωθούν ακόμα υψηλότερα. Παρά ταύτα θεωρεί, με βάση τα δικά της stress tests, ότι τα εποπτικά τους κεφάλαια μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι υπεραρκετά για να τις θωρακίσουν από αυτή την επιδείνωση «με την Πειραιώς να επιδεικνύει τα ισχυρότερα αποτελέσματα».

    Η έκθεση την οποία υπογραφούν οι Έλληνιδες, ειδική αναλύτρια, Ελένη Παπούλα και, υπεύθυνη πωλήσεων, Ηρώ Παπαδοπούλου, εκδίδεται από μια τράπεζα υψηλού κύρους η οποία δεν καλύπτει τις ελληνικες τράπεζες σε μια ακόμα ένδειξη του ευρύτερου επενδυτικού ενδιαφέροντος ακόμα και μεταξύ των ποιο εξεζητημένων επενδυτών.

    Υπογραμμίζει έτσι ότι η συμμετοχή στις εν εξελίξει αυξήσεις κεφαλαίου τους και με την μόχλευση που παρέχουν τα warrants αποτελεί ένα επενδυτικό στοίχημα υπερ της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομία αλλά και της ευρωζώνης συνολικά. Αντιμετωπίζει δηλαδή -και παρουσιάζει αναλόγως- την τρέχουσα διαδικασία ως μια ευκαιρία για συμμετοχή στο ελληνικό recovery.

    Ονομάζει τις εν λόγω τρεις ελληνικές τράπεζες ως τους «επιζώντες» (survivors ) μιας μακράς περιόδου προκλήσεων και υπερτονίζει την διατήρηση του ιδιωτικού τους χαρακτήρα ενώ δεν παραλείπε να αναφέρει ότι το μακροοικονομικό περιβάλλον βελτιώνεται πλην όμως παραμένει αδύναμο με την ζήτηση για νέα δάνεια και την λειτουργία των υπαρχόντων προβληματική εξαιτίας της βαθιάς ύφεσης και της υψηλής ανεργίας.

    Σε επίπεδο αποτιμήσεων η Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG αποφεύγει ασφαλώς να παρέχει τιμές στόχους όμως με βάση τις τιμές των αυξήσεων και τους υπολογισμούς της εκτιμά ότι ελκυστικότερα αποτιμημένη όσον αφορά τον λόγο τιμής προς λογιστική αξία (tangible book value) εμφανίζεται η Alpha (0,8) και ακολουθούν η Πειραιώς (1,0) και η Εθνική (2,0).






    Ακολουθήστε το Capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αν καταλαβα καλα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ μερισμα για το 2013 θα ειναι 0,672 επι 0,75 επι 0,9 δηλαδη 0,4536...σωστά αγαπητέ Τάκη;που και σε αυτο μαλλον πρεπει να αρχισουμε να υπολογιζουμε και τον φορο αλληλεγγυης..
    Πανάγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Σας γράφει πιο πάνω στο κύριο άρθρο:

    Όμως σε αυτά επεβλήθη :
    1) φόρος επι των διανεμηθέντων κερδών με συντελεστή 20% - βάσει του άρθρο 14, παρ. 9 και 10 του Ν.3943/2011.
    Το βλέπετε εδώ το νομοσχέδιο
    http://apografi.gov.gr/w.../2011/06/N3943_2011.pdf

    Νέα κόλπα!!

    Έτσι απο τα διανεμηθέντα κέρδη 0,672 ευρώ ανά µετοχή ο μέτοχος πήρε 0,5376 (το τρίτο το μακρύτερο δηλαδή)

    2) κατόπιν στο πληρωτέο µέρισµα των 0,5376 ευρώ ανά µετοχή γίνεται παρακράτηση φόρου µε συντελεστή 25% σύµφωνα µε το Ν. 3943/2011 άρθρο 14 παρ. 1 και 2


    Άρθρο 71 - Διάθεση κερδών
    http://www.bankofgreece.gr/BoGDocuments/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%88%CE%BA%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%B7_%CE%98.pdf


    Άρα 0.672 - 20%*0.672 = 0.5376 € (αυτός είναι φόρος που αφορά την Τράπεζα και τα διανεμόμενα κέρδη της)

    Μετά στα 0.5376 που πάνε στο μέτοχο εφαρμόζεται ο φόρος των μερισμάτων που είναι 25% άρα:
    0.5376 - 25% * 0.5376 = 0.4032 € όσο ακριβώς πήραν στα χέρια τους φέτος καθαρό (ε βγάλτε και 1% έως 4% ανάλογα με τα εισοδήματά σας έκτακτη εισφορά) οι μέτοχοι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Απλα νομιζω οτι ο φορολογικος συντελεστης απο εδω και περα για τα μερισματα θα ειναι 10 και οχι 25..ο φορος επι των διανεμηθεντων κερδων παραμενει με συντελεστη 20;;
    Αυτο ρωταω..αν ξερεις καποιος..
    Παναγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα κέρδη των εισηγμένων εταιρίων θα φορολογούνται με 26% , αντί του 20% - που ίσχυε ως τώρα.
    Αν π.χ. μια εταιρία έχει κέρδη 1.000.000, τότε ο φόρος θα είναι 260.000 ευρώ
    Το υπόλοιπο των κερδών είναι 740 χιλιάδες ευρώ.

    Αν η εταιρεία προχωρήσει σε διανομή του υπολοίπου των κερδών, θα πρέπει να υπολογίσει και να αποδώσει παρακρατούμενο φόρο ίσο με το 10% επί του διανεμόμενου ποσού.
    Επειδή τα κέρδη, θα έχουν φορολογηθεί στο όνομα της εταιρείας στη δήλωση φορολογίας εισοδήματός θα είναι ελεύθερα φόρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τράπεζα της Ελλαδος για τα αποτελέσματα του 2013

    Σε 831,1 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη της Τράπεζας της Ελλάδος στη χρήση του 2013 έναντι 318,6 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

    Την ίδια στιγμή, τα καθαρά έσοδα παρουσίασαν μείωση, ενώ παράλληλα για μία ακόμη χρήση μειώθηκαν τα λειτουργικά έξοδα και ιδιαίτερα οι δαπάνες προσωπικού.

    Σημειώνεται ότι τα κέρδη θα διανεμηθούν με βάση τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 71 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδος. Μετά τη διανομή του προβλεπόμενου μερίσματος προς τους μετόχους, ποσό 817,8 εκατ. ευρώ θα μεταφερθεί υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παραγράφους 1 και 3 του εν λόγω άρθρου. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται τα έσοδα που αποκόμισε η Τράπεζα της Ελλάδος από τους τίτλους Ελληνικού Δημοσίου που έχει στην κατοχή της στο χαρτοφυλάκιο επένδυσης ιδίων διαθεσίμων καθώς και στο χαρτοφυλάκιο που αποκτήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης της νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος.

    Το μικτό μέρισμα ανά μετοχή, που θα προταθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας για διανομή, ανέρχεται σε 0,6720 ευρώ, αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. προς φαντασιόπληκτους ή ημιμαθείς πολυλογάδες του Internet.

      Ξαναδιαβάστε την ανάλυση μου για τράπεζα Ελλάδος και εμπεδώστε τα σημεία.

      1) Ποια είναι η αξία της Τραπέζης της Ελλάδος??
      Απάντηση:
      Όση γουστάρει το Ελληνικό Δημόσιο Κράτος

      2) Απο τα κέρδη της τραπέζης της Ελλάδος ο ιδιώτης μέτοχος - στην κυριολεξία δικαιούται τίποτα!!!
      Αν θέλει δίνει το κράτος.

      3) Σε αυτό το μαγαζί να μην κοιτάτε P/Ε - δεν υπάρχει τέτοιο πράμα.
      Όλα τα κέρδη δύναται να τα πάρει το κράτος - αποδίδοντας στον μέτοχο το 12% των 5,7!!

      Συνεχίστε εσείς οι μυθομανείς να ονειρεύεστε ξένους δακτύλους κρυμμένους πίσω απο την τράπεζα της Ελλάδος που υπονομεύουν την Ελλάδα.
      Δεν βαριέστε!! Απο μπούρδες έχουμε χορτάσει σε αυτόν τον τόπο.

      Διαγραφή
    2. Επίσης να μην παρασυρθείτε με το μέρισμα των 0,672 ευρώ ανά μετοχή που γράφουν οι ΜΜΕδες.
      Στα χέρια σας θα πάρετε μέρισμα 0,447552 ευρώ ανά μετοχή.

      Άρα με την μετοχή στα 16,35 η μερισματική απόδοση ανέρχεται σε 2,73%.

      οι προβλέψεις μειώθηκαν στα 468 εκατ. απο 2,34 δις πέρσι. Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα σταθεροποιείται. Το επόμενο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι τα κόκκινα δάνεια και οι αυξημένες επισφάλειες των τραπεζών - που θα αυξηθούν και άλλο, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς.
      Μετά θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με την ανάπτυξη - που για φέτος θα είναι το ΑΕΠ μας ελαφρά θετικό.

      Τι να κάνουμε γκουρούδες????
      Αν νομίζετε ότι οι μαλακίες διορθώνονται εύκολα - είστε βαθιά νυχτωμένοι και πολύ περισσότερο όταν η Ελλάς κοροϊδεύει το σύμπαν τα τελευταία 40 χρόνια.

      Το να γκρεμίσεις είναι εύκολο - το να χτίσεις είναι δύσκολο. Και σίγουρα ΑΛΕΞ δεν πρόκειται να χτίσεις όταν επικαλείσαι τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Είναι λάθος το timing - αλλού πρέπει να επικεντρώσεις.

      Διαγραφή
  24. .http://www.bankofgreece.gr/BoGDo.../Καταστατικό_Έκδοση_Ι.pdf.
    ΝΟΜΟΣ 2832 ΤΟΥ 2000 / ΑΡΘΡΟ 18 & 198.....ΝΟΜΟΣ 2548/1997 ΚΑΙ 2609/1998....ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ , ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ www.et.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έχουμε χαμηλό IQ γιατί δεν μπαίνετε στον κόπο να μας τα εξηγήσετε εσείς???

      Διαγραφή
  25. ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΗΤΕ-Την εκτίμηση ότι οι αμερικανικές μετοχές θα μπορούσαν να υποχωρήσουν κατά 30% με 40% εξέφρασε ο Rainer Michael Preiss της Taurus Wealth Advisors, Ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόβλεψη του δεν είναι απαισιόδοξη.
    «Θα προτιμούσα να πω ότι είναι ρεαλιστική.
    Μην ξεχνάτε ότι είμαστε στα τελευταία στάδια του κύκλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ανοδικός κύκλος των αγορών, ο οποίος είναι ο μακροβιότερος θα ολοκληρωθεί εντός του 2019 εκφράζει σε έκθεσή της η Bank of American Merrill Lynch.http://bankingnews.gr/index.php?id=395151

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂