Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Teladoc

Teladoc Health .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο NYSE με τον κωδικό TDOC ... εδώ .... 

Presentation Teladoc ... εδώ ...
Investors Teladoc ... εδώ ...


Αριθμός μετοχών : 171.218.023 μετοχές

Τομέας : Τηλεϊατρική - Health Care
Αριθμός εργαζομένων : 4816


Προηγούμενες αναφορές  ... εδώ ...  και  ... εδώ ...

IPO : 19 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 1η Ιουλίου 2015.
Προσφέρθηκαν 9,487.500 μετοχές στα 19 δολάρια και  εισπράχθηκαν καθαρά 163,118 εκατομμύρια δολάρια. δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 758 εκατομμυρίων δολαρίων και Enterprise Value 620 εκατομμυρίων δολαρίων.


Δραστηριότητα
Η Teladoc Health παρέχει, εξ αποστάσεως, υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς. Η εταιρεία λειτουργεί μέσω δύο τομέων, των τμημάτων Integrated Care και BetterHelp.


Το τμήμα Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Integrated Care) προσφέρει εικονικές ιατρικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων γενικών ιατρικών, ειδικών ιατρικών, διαχείρισης χρόνιων καταστάσεων και ψυχικής υγείας, καθώς και τεχνολογιών και λύσεων εταιρικής τηλευγείας για νοσοκομεία και συστήματα υγείας.

Το τμήμα BetterHelp λειτουργεί μια πλατφόρμα ψυχικής υγείας που παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας μέσω ιστότοπου, εφαρμογών για κινητά, τηλεφώνων και αλληλεπιδράσεων που βασίζονται σε κείμενο από τους αδειοδοτημένους κλινικούς ιατρούς του.


Η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με τα εμπορικά σήματα Teladoc, Livongo και BetterHelp. Εξυπηρετεί εργοδότες, προγράμματα υγείας, νοσοκομεία και συστήματα υγείας και εταιρείες ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και μεμονωμένα μέλη.


Η Teladoc Health ιδρύθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους στις αγροτικές περιοχές να λαμβάνουν διαδικτυακές ιατρικές συμβουλές μέσω μιας πλατφόρμα τηλεϊατρικής που διευκολύνει τις απομακρυσμένες επισκέψεις γιατρού.
Το βασικό προϊόν της εταιρείας είναι η πλατφόρμα εικονικής φροντίδας, η οποία επιτρέπει στους ασθενείς να συνδέονται με αδειοδοτημένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης μέσω μιας ασφαλούς διαδικτυακής πύλης ή εφαρμογής για κινητά. Οι ασθενείς μπορούν να λάβουν εικονικές διαβουλεύσεις για μια σειρά ιατρικών ζητημάτων όπως η ψυχική υγεία, η δερματολογία και η αναπνευστική υγεία.


Το πρόβλημα των πελατών που επιλύει το προϊόν της Teladoc είναι η πρόσβαση στην κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη. Πολλοί άνθρωποι, ειδικά εκείνοι σε αγροτικές περιοχές, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε γιατρούς ή ειδικούς. Αυτά τα άτομα μπορεί να είναι ηλικιωμένα ή με κακή υγεία, γεγονός που καθιστά δύσκολο το ταξίδι μεγάλων αποστάσεων για ιατρική περίθαλψη. Η πλατφόρμα της Teladoc επιτρέπει ιατρικές συμβουλές από το σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, ένας ευρύτερος πληθυσμός υιοθέτησε την πλατφόρμα λόγω ευκολίας και εξοικονόμησης χρόνου.

Η Teladoc δημιουργεί έσοδα χρεώνοντας μια χρέωση για κάθε εικονική διαβούλευση, η οποία ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο της παρεχόμενης υπηρεσίας. Μια εικονική διαβούλευση με έναν γιατρό πρωτοβάθμιας περίθαλψης μπορεί να κοστίσει 75 δολάρια, ενώ μια συνεδρία θεραπείας μπορεί να κοστίσει 150 δολάρια. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης που συνεργάζονται με την Teladoc πληρώνονται από την εταιρεία για κάθε εικονική διαβούλευση και οι αμοιβές ποικίλλουν επίσης ανάλογα με την υπηρεσία και την ειδικότητα. Η Teladoc δημιουργεί επίσης έσοδα συνεργαζόμενη με ασφαλιστικές εταιρείες και εργοδότες για την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής στα μέλη ή τους υπαλλήλους τους. 

Οι ανταγωνιστές που προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες υγείας είναι η Doximity (NYSE:DOCS) και οι ιδιωτικές εταιρείες Sesame Health και MDLive.

Στην προηγούμενη αναφορά μας αναφερθήκαμε σε τρία βασικά σημεία προβληματισμού που αφορούσαν την μετοχή της Teladoc. Αυτά ήταν : η επιβράδυνση της εταιρίας, τα υψηλά Good Wills και τα Άυλα περιουσιακά στοιχεία και το χρέος.

Πρόβλημα Good Wills και Άυλων Περιουσιακών στοιχείων ... βρίσκεται σε εξομάλυνση
Η εταιρεία παρουσιάζει στον Ισολογισμό της, Ίδια κεφάλαια ύψους 1,502 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αναλογούν σε 8,77 δολάρια ανά μετοχή.

Ωστόσο τα 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια αφορούν Good wills και Άυλα περιουσιακά στοιχεία ... που όπως αντιλαμβάνεστε αν αυτά διαγραφούν τότε τα ίδια κεφάλαια καθίστανται αρνητικά.
Η εξαγορά της Livongo με ανταλλαγή μετοχών χρηματιστηριακά, όταν οι τιμές ήταν ήδη φουσκωμένες, εκτόξευσε τα Good Wills στα ύψη.
Στην πράξη η Livongo στοίχισε 401 εκατομ. δολάρια. Όλα τα άλλα ήταν δημιουργική λογιστική φρου φρου και αρώματα που λόγω των υψηλών κεφαλαιοποιήσεων, οι ανταλλαγές μετοχών οδήγησαν σε 16 δις Goodwills, που κατά την οικονομική χρήση 2022 διεγράφησαν τα 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 η Teladoc προχώρησε σε μια ακόμη απομείωση υπεραξίας ύψους 790 εκατομμυρίων δολαρίων που σχετίζονται με την εταιρία BetterHelp και αποδόθηκε σε αλλαγές στις εκτιμήσεις των μελλοντικών ταμειακών ροών που σχετίζονται με τον τομέα BetterHelp της εταιρείας.

Ωστόσο από τα 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια των Good wills και των Άυλων περιουσιακών στοιχείων μόνο τα 283,19 εκατομμύρια δολάρια αφορούν Good Wills. Τα 1,547 δισεκατομμύρια δολάρια που αφορούν άυλα περιουσιακά στοιχεία δεν πρόκειται να διαγραφούν. Αυτά θα ''σβήνονται'' σταδιακά μέσω των υψηλών αποσβέσεων που διενεργεί η εταιρία. Γιαυτό και η Teladoc δυσκολεύεται να εμφανίσει καθαρά κέρδη, ενώ οι ταμειακές της λειτουργικές ροές είναι πανίσχυρες. 

Θα έδινα 50% πιθανότητα να μην απομειωθούν και τα υπόλοιπα 283,19 εκατομμύρια δολάρια και 50% να γίνει μια τελευταία απομείωση. Αν σβηστούν αυτά τα 283,19 εκατομμύρια τότε τα Ίδια κεφάλαια θα κατέλθουν σε 1,218 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που αναλογούν σε 7,11 δολάρια ανά μετοχή. 

Πρόβλημα επιβράδυνσης της εταιρίας
Η αύξηση των εσόδων της Teladoc τα τελευταία τρία χρόνια ήταν σταθερή, φθάνοντας κατά μέσο όρο 19,5% ετησίως. Ωστόσο στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Teladoc ανέφερε ετήσια μείωση εσόδων κατά 1,5%.
Το Q2 2024 οι πωλήσεις έφθασαν στα 642,444 εκατομμύρια δολάρια από 642,406 εκατομμύρια το Q2 2023.


Στο εξάμηνο οι πωλήσεις της Teladoc ανήλθαν σε 1,288 δισεκατομμύρια δολάρια από 1,281 δισεκατομμύρια του περσινού εξαμήνου.
Είναι φανερό ότι η Teladoc ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ.

Πριν από τα αποτελέσματα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 4,1% , ενώ τελικώς σημείωσαν πτώση 1,5%.
Τον Ιούνιο 2024 ο προηγούμενος CEΟ Γκοέροβιτς, που δημιουργούσε μουσαντένια ίδια κεφάλαια και ακριβές εξαγορές με ανταλλαγές μετοχών, αναγκάσθηκε σε παραίτηση. Έχει αντικατασταθεί απο τον Charles Divita που έχει έρθει με σκοπό να βάλει την εταιρία στις σωστές ράγες της ανάπτυξης της και του νοικοκυρέματος.
Λέει ο Chuck Divita στην τελευταία αναφορά κερδών της Teladoc ...


Πάνω από 92 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν πρόσβαση σε ένα ή περισσότερα από τα προϊόντα μας σήμερα και σκοπεύουμε να αυξήσουμε την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε πρόσθετες ανάγκες με την πάροδο του χρόνου.

Η οδηγία για το 2024 είναι U.S. Integrated Care Members 92.5 - 94.0 million

Είμαι επίσης ενθουσιασμένος για την επιτυχία μας και τις δυνατότητες αγοράς διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών αποτελεσμάτων και της δυναμικής που προσφέρουν οι διεθνείς ομάδες μας.

Πρόκειται για μια εταιρεία που δεν αποδίδει ακόμη στο μέγιστο τις δυνατότητές της. Από τότε που μπήκα στην εταιρεία πριν από επτά εβδομάδες, αξιολογώ, μαζί με την ομάδα, όλες τις πτυχές της επιχείρησής μας, τη στρατηγική μας κατεύθυνση και τις προτεραιότητές μας, τις προσφορές προϊόντων μας όσον αφορά την τρέχουσα απόδοση και τις δυνατότητες της αγοράς, τις προοπτικές για τις επιχειρηματικές μας μονάδες, και πού μπορούμε να οδηγήσουμε σε βελτιωμένη απόδοση και μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους. Και θα ενεργήσουμε ανάλογα με τις ευκαιρίες. Από λειτουργική άποψη, βλέπω μια ικανότητα ενίσχυσης της εκτέλεσης, εξορθολογισμού του οργανισμού και περαιτέρω αύξησης του πήχη στην απόδοση.

Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους που έχουμε ήδη μοιραστεί στο παρελθόν, η εταιρεία στοχεύει στην επίτευξη των δεσμεύσεων τόσο του 2024 όσο και του 2025.
Μέσω αυτών και άλλων ενεργειών, σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τη λήψη αποφάσεων, να επιταχύνουμε τον ρυθμό της καινοτομίας και την ταχύτητα στην αγορά και να ξεκλειδώσουμε μεγαλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου. Αυτό ήταν και συνεχίζει να είναι ένας βασικός τομέας εστίασης από την ένταξή μου στην εταιρεία και ανυπομονώ να παρέχω περαιτέρω ενημερώσεις στο μέλλον. Θα στραφώ στα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου μας και θα δώσω μερικά σύντομα σχόλια προτού τα παραδώσω στη Mala για περισσότερες λεπτομέρειες. Συνολικά, αναφέραμε ενοποιημένα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο εντός του προηγουμένου εύρους καθοδήγησης της εταιρείας, μαζί με το συνολικό προσαρμοσμένο EBITDA πάνω από το εύρος.

Περιθώριο μικτού κέρδους
Το περιθώριο μικτού κέρδους είναι μια κρίσιμη μέτρηση για παρακολούθηση για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές, επειδή μας δείχνει πόσα χρήματα μπορεί να κρατήσει μια εταιρεία αφού πληρώσει για το βασικό κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών της.
Για τις διαδικτυακές εταιρίες, όπως η Teladoc, το μικτό κέρδος μας λέει πόσα χρήματα μπορεί να κρατήσει η εταιρεία αφού καλύψει το βασικό κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών της, το οποίο περιλαμβάνει συνήθως χρεώσεις επεξεργασίας πληρωμών, φιλοξενίας και εύρους ζώνης, επιπλέον του κόστους που απαιτείται για τους αγοραστές επί του πλοίου και πωλητές, όπως η επαλήθευση ταυτότητας.

Η Teladoc έχει ισχυρά οικονομικά στοιχεία, αποτέλεσμα του επιχειρηματικού της μοντέλου και της δυναμικής της τιμολόγησης της. Το περιθώριο κέρδους της είναι καλύτερο από τον ευρύτερο κλάδο καταναλωτικού Διαδικτύου και επιτρέπει στην εταιρεία να χρηματοδοτεί μεγάλες επενδύσεις σε νέα προϊόντα και μάρκετινγκ σε περιόδους ταχείας ανάπτυξης για να επιτύχει υψηλότερα λειτουργικά κέρδη σε κλίμακα. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, είχε κατά μέσο όρο ένα εντυπωσιακό μικτό περιθώριο 70,8% κατά το τελευταίο έτος. Δηλαδή περίπου 70,8 δολάρια έμειναν να δαπανηθούν σε πωλήσεις, μάρκετινγκ και Ε&Α για κάθε 100 δολάρια σε έσοδα.

Η Teladoc, στο δεύτερο τρίμηνο του 2024, παρουσίασε μεικτό περιθώριο κέρδους 70,73% το οποίο είναι παρόμοιο με το 70,79% του Q2 2023.
Περίπου το 50% των μεικτών κερδών της Teladoc ξοδεύεται σε δαπάνες πωλήσεων και μάρκετινγκ. Είναι δηλαδή αρκετά δαπανηρή η διαδικασία για την Teadoc η απόκτηση νέων χρηστών. 

Στο εξάμηνο του 2024 η Teladoc παρουσίασε :

  • έσοδα 1,288 δισεκατομμύρια δολάρια   
  • 905,978 εκατομμύρια μεικτά κέρδη (περιθώριο μεικτού κέρδους 70,31%) 
  • 458,401 εκατομμύρια έξοδα δαπανών και marketing (ποσοστό 50,59% των μεικτών κερδών)
  • 158,139 εκατομμύρια έρευνα και ανάπτυξη (ποσοστό 17,45% των μεικτών κερδών)
  • 221,249 εκατομμύρια γενικά διοικητικά έξοδα (ποσοστό 24,42% των μεικτών κερδών)

Συνεπώς με βάση τα παραπάνω νούμερα η εταιρία θα εμφάνιζε στο εξάμηνο του 2024 κέρδη προ φόρων 68,189 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο οι υψηλές αποσβέσεις, ύψους 194,456 εκατομμυρίων δολαρίων ... ''δείχνουν στα χαρτιά'' την Teladoc ζημιογόνα και σε συνδυασμό με τη διαγραφή 801,183 εκατομμυρίων δολαρίων εμφάνισε την Teladoc να έχει εξαμηνιαίες ζημιές 912,986 εκατομμύρια δολάρια.
Παράλληλα ο νέο CEO που ήρθε για να σουλουπώσει την Teladoc, να την κάνει κερδοφόρος και να την οδηγήσει σε μια νέα αναπτυξιακή τροχιά ... απέσυρε όλες τις οδηγίες της προηγούμενης διοίκησης. Ο συνδυασμός όλων αυτών οδήγησε τη μετοχή σε πανωλεθρία και η πτώση της ήταν αναπόφευκτη ... δίνοντας, ωστόσο, μια εκπληκτική ευκαιρία να αγοραστεί αυτή η εταιρία στα 7 δολάρια. Ποιος θα το περίμενε πριν λίγα χρόνια!! 

Προσαρμοσμένο EBITDA
Οι επενδυτές παρακολουθούν τα λειτουργικά κέρδη μιας εταιρίας για να κατανοήσουν την κερδοφορία της. Ωστόσο, το EBITDA είναι η κύρια μέτρηση κερδοφορίας για τις καταναλωτικές εταιρείες Διαδικτύου, επειδή αποκλείει διάφορες απομειώσεις και τις αποσβέσεις, προσφέροντας  μια καλύτερη προοπτική των δυνατοτήτων κέρδους της επιχείρησης.

Το περιθώριο EBITDA της Teladoc παρουσίασε ανοδική τάση τον τελευταίο χρόνο και έφθασε στο 12,6% το 2023 από 10,24% το 2022. Η σταθερή κερδοφορία της Teladoc, ως μια καταναλωτική επιχείρηση Διαδικτύου, δείχνει ότι είναι μια αποτελεσματική εταιρεία που διαχειρίζεται σχετικά συνετά τα έξοδά της. 

Αυτό το αποτέλεσμα δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το υψηλό μικτό περιθώριο EBITDA δίνει ένα ευνοϊκό σημείο εκκίνησης για να σουλουπωθεί η εταιρία.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2024, η Teladoc δημιούργησε περιθώριο κέρδους EBITDA 13,92%, από 11,05% το Q2 του 2023. Αυτή η αύξηση ήταν ενθαρρυντική και δεδομένου ότι το λειτουργικό περιθώριο της εταιρείας αυξήθηκε περισσότερο από το μικτό περιθώριο, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η διοίκηση μείωσε αποτελεσματικά τις διάφορες δαπάνες όπως πωλήσεις, μάρκετινγκ, Ε&Α και τα διοικητικά έξοδα.
Έτσι, το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 24% στα 89,5 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα 72,2 εκατομμύρια δολάρια από το δεύτερο τρίμηνο του 2023.
Το προσαρμοσμένο EBITDA στο τμήμα ολοκληρωμένης φροντίδας αυξήθηκε 69% στα 64 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και το προσαρμοσμένο
EBITDA στο τμήμα της BetterHelp μειώθηκε στα 25,5 εκατομμύρια δολάρια.

Στο εξάμηνο του 2024 το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε 22% στα 152,621 εκατομμύρια δολάρια (περιθώριο EBITDA 11,84%), από 124,92 εκατομμύρια δολάρια στο εξάμηνο του 2023 (περιθώριο EBITDA 9,74%).

Το προσαρμοσμένο EBITDA του τμήματος ολοκληρωμένης φροντίδας αυξήθηκε 53% στα 111,7 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2024, ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στο τμήμα της BetterHelp μειώθηκε 2% στα 40,9 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η εταιρεία μπορεί να μην παρουσιάζει ανάπτυξη σε επίπεδο εσόδων, αλλά επιταχύνει τάχιστα σε επίπεδο κερδοφορίας.

Επομένως το μόνο σημείο προβληματισμού που υπάρχει στην Teladoc είναι το υψηλό χρέος των 1,588 δισεκατομμύριων δολαρίων
Ωστόσο, στο ταμείο υπάρχουν 1,162 δισεκατομμύρια δολάρια και αν η εταιρία συνεχίσει να παρουσιάζει υψηλές θετικές ταμειακές λειτουργικές ροές δεν θα είναι δύσκολο να το αποπληρώσει.
  • Η αποπληρωμή του χρέους θα μπορούσε να γίνει με τη διαδικασία offer μετοχών, αλλά επειδή η η τιμή της μετοχής είναι ήδη πολύ χαμηλά θα πρέπει να εκδοθούν πολλές νέες μετοχές, με αποτέλεσμα οι υφιστάμενοι μέτοχοι να υποστούν ένα μεγάλο dillution. ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Δηλαδή αν η εταιρία αποπληρώσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια με offer στην τιμή των 10 δολαρίων θα πρέπει να εκδώσει 150 εκατομμύρια νέες μετοχές, ενώ με offer στην τιμή των 20 δολαρίων θα εκδοθούν 75 εκατομμύρια νέες μετοχές ... όταν σήμερα η εταιρία έχει 171,2 εκατομμύρια μετοχές.

  • Επειδή το χρέος της Teladoc είναι κυρίως ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές, τότε η αποπληρωμή του χρέους μπορεί να γίνει με αύξηση της τιμής της μετοχής και μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές.

Χρέος Τeladoc = 1,533 δισεκατομμύρια δολάρια
Είναι μακροπρόθεσμο ομολογιακό και μετατρέψιμο σε μετοχές. Υφίσταται μέσω τριών σειρών μετατρέψιμων ομολογιών.

  • 1.0 δισεκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 1.25% μετατρέψιμων ομολογιών λήξης 2027, που εκδόθηκαν στις 19 Μαΐου 2020. Για το 1 δις κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 4,1258 μετοχές .... άρα σύνολο 4,125 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 1 Δεκ 2026. Τιμή μετατροπής 242,42 δολάρια.
  • 287,5 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 1.375% μετατρέψιμων ομολογιών λήξης 2025, που εκδόθηκαν στις 8 Μαΐου 2018. Για τα 287,5 εκατομ. κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 18,6621 μετοχές .... άρα σύνολο 5,365 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 15 Νοεμβ 2024. Τιμή μετατροπής 53,58 δολάρια.
  • 550 εκατομμύρια δολάρια με επιτόκιο 0,875% μετατρέψιμες ομολογίες λήξης 2025 που εκδόθηκαν από τη Livongo στις 4 Ιουνίου 2020 για τις οποίες η Εταιρεία έχει συμφωνήσει να εγγυηθεί τις υποχρεώσεις της Livongo. Για τα 550 εκατομ. κάθε 1000 δολάρια ανταλλάσσονται με 13,94 μετοχές .... άρα σύνολο 7,667 εκατομμύρια μετοχές. Ημερομηνία μετατροπής 1 Μαρτιου 2025. Τιμή μετατροπής 71,73 δολάρια.
Η δύναμη της Teladoc είναι το ισχυρό της ταμείο.
Οι ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές σε συνδυασμό με το υψηλότατο ταμείο των 1,162 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι που καθιστούν την αποπληρωμή του χρέους της εταιρίας εύκολη υπόθεση.   
Η Teladoc έχει επιδείξει ισχυρή κερδοφορία σε μετρητά, με γνώμονα το ελκυστικό επιχειρηματικό της μοντέλο που της επιτρέπει να επανεπενδύει ή να επιστρέφει κεφάλαια στους επενδυτές, διατηρώντας παράλληλα ένα μαξιλάρι μετρητών. Το περιθώριο ελεύθερων ταμειακών ροών της εταιρείας ήταν κατά μέσο όρο 11,4% τον περασμένο χρόνο, αρκετά εντυπωσιακό για μια καταναλωτική επιχείρηση Διαδικτύου.
Η ελεύθερη ταμειακή ροή της Teladoc έφτασε στα 60,94 εκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, που ισοδυναμεί με περιθώριο 9,5%.

Στο εξάμηνο η Teladoc είχε 97,603 εκατομμύρια δολάρια απο 114,338 εκατομμύρια δολάρια του περσινού εξαμήνου.
Η πραγματικότητα των αριθμών καταδεικνύει ότι η Teladoc είναι μια πραγματική μηχανή κοπής χρήματος ... με ισχυρές λειτουργικές ταμειακές ροές που όμως αυτά τα νούμερα, λόγω των υψηλότατων αποσβέσεων, δεν μποροούν να εμφανιστούν στην τελική γραμμή των κερδών για να φανεί πόσο κερδοφόρος είναι η εταιρία.
Δείτε τις ετήσεις λειτουργικές ταμειακές ροές ...
Για έναν μακροπρόθεσμο επενδυτή
ο μεγάλος κίνδυνος είναι η μόνιμη απώλεια του κεφαλαίου του. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν μια εταιρεία χρεοκοπήσει. Όπως αναλύσαμε τα νούμερα, η Teladoc είναι μια καλά κεφαλαιοποιημένη εταιρεία με μετρητά 1,162, ισχυρές ταμειακές ροές και Leader στο χώρο που δραστηριοποιείται.
Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να αποπληρώσει όλο το χρέος της όποτε καταστεί ανάγκη. 
Παράλληλα αν διαγράψει και τα τελευταία Good Wills τα ίδια κεφάλαια της θα σταθεροποιηθούν στα 7 δολάρια. 
Η Teladoc δεν είναι μια κακή επιχείρηση. Τα μεικτά περιθώρια της εταιρίας και το περιθώριο EBITDA αποτελούν ένα ισχυρό σημείο εκκίνησης για τη συνολική κερδοφορία της επιχείρησης.

Ωστόσο στην Αμερική οι μετοχές ανεβαίνουν βάσει της μελλοντικής ανάπτυξης της εταιρίας. Αν η Teladoc δεν μπορεί να αναπτυχθεί, είναι πιθανόν η μετοχή να ταλαιπωρείται σε αυτά τα επίπεδα επί μεγάλου χρονικού διαστήματος ... αν και προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να ήταν αρκετά ψηλότερα ακόμη και δίχως ανάπτυξη.
Οι αναλυτές της Wall Street δίνουν στόχο τιμής ενός έτους στα 15,74 δολάρια για την εταιρεία ...

Προσωπικά πιστεύω ότι παραμονές των αποτελεσμάτων του επόμενου τριμήνου θα βρίσκεται στις παρυφές του μεγάλου γκαπ που άνοιξε την 21η Φεβρουαρίου 2023 και μια δίκαιη τιμή για την μετοχή με αυτές τις προδιαγραφές και με δίχως ανάπτυξη θα μπορούσε να ήταν τα 20+ δολάρια.

58 σχόλια:

  1. TDOC αυτή δεν ήταν η αγαπημένη της μεγάλης ΚΑΘΥ? Κριμα ποσο κοσμο πηρε στο λαιμο της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην αρχίζουμε τα ίδια κύριε nek Γιατί λέτε πόσο κρίμα είναι που πήρε η Καθυ τόσο κόσμο στο λαιμό της με την Teladoc ... και δεν λέτε 1000000 ευχαριστώ στην Κάθυ με πόσο κόσμο έσωσε και έβγαλε λεφτά με Τέσλα ή ακόμη και με τη NVDA?

      Ο καθένας παίρνει στο λαιμό του μόνο τον εαυτό του.
      Η Κάθυ με τη TDOC αγόρασε ακριβά και πούλησε στον πάτο. Επένδυσε ... έχασε. Πάει για άλλα
      Όποιος ψάχνει κάποια Κάθυ, ή κάποιον Τάκη ή ΤΕΟ για να ακολουθεί στις αγορές καλύτερα να πάει σπίτι του και να παίζει Στοίχημα ή Τζόκερ ή να μην κάνει τίποτα ... φρυγανίτσες να τρώει και να πίνει τσαγάκι και να βλέπει Neflix.

      Διαγραφή
  2. https://finance.yahoo.com/news/upstart-announces-proposed-private-offering-105000550.html

    Offering από UPST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε να ζητήσει και η ROOT μια 300ρα, να τελειώνουμε.

      Διαγραφή
    2. α) φαίνεται πως θα βγει το σενάριο του κου ΤΕΟ, πάμε να κλείσουμε το gap σε πρωτη φάση όπως το βλεπω..

      β) κε Τάκη πως το βλέπετε; Διαβάζω ότι θα πάει σε επαναγορά μερους των Notes με λήξη 2026 με τα λεφτά που θα πάρει. Σπρώχνει στην ουσία το dilution παραπίσω;

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και ένα κακό σημείο, θα πληρώσει λέει μέρος του κόστους των notes με 0,25% επιτόκιο που λήγουν το 2026. ΤΙ διάολο; Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τόκους;

      Τεσπα, ομολογώ ότι απο την asts περιμεναμε το offering, απο αλλού μας ήρθε. Δεν το περίμενα.

      Αυτές δεν ήταν οι ομολογίες που μετατρέπονταν σε μετοχές με τιμη >180$ κε Τάκη;
      Αρα, με χαμηλοτερη τιμη υποχρεούνταν να δώσει μετρητά;

      Διαγραφή
    4. Εγώ κύριε Bunny ... αφού με ρωτάτε ... πήρα κομμάτια στο άνοιγμα.

      Άποψη ...
      Ο GIRUARD μόλις μυρίστηκε χρήμα και χαλάρωση επιτοκίων πάει να τσεπώσει πάλι.

      Διαγραφή
    5. Εννοείται ότι σας ρωτάω και καλά κανατε και το είπατε.
      Αν μου επιτρέπετε, τι ποσοστό του χαρτοφυλακίου σας έχετε επάνω της;

      Διαγραφή
    6. Πιθανολογώ ότι η τιμή ετατροπής θα είναι πάνω απο 40 δολάρια.

      Διαγραφή
    7. Δεν θα σας απαντήσω κύριε Bunny για ευνόητους λόγους.
      Θα σας γράψω μόνο τούτο ...
      Είναι η 1η και η βασικότερη επιλογή μου και εδώ μια ομαδική που έχουμε με άλλα μέλη που ασχολούνται με Αμερική έχουμε τίτλο ... Συνάθροιση τρελών του SAN MATEO.

      Εδώ έχουμε και τον φίλο Geopard που έχει χαθεί απο το Ιστολόγιο.

      Διαγραφή
    8. Το καταλαβαίνω να μη θελετε να απαντησετε, σεβαστό. Εγώ έχω >50%, μαλιστα είχε φτάσει στο 67% στα 45$ της upst προ δεκαημέρου, οπότε όπως καταλαβαίνετε ειμαι λίγο σε αναμμενα κάρβουνα. (αν πιστεύετε ότι πληρώ τα κριτήρια για την ομαδική σας, θα ήθελα μια προσκληση χαχα)

      Η μετοχή συμπεριφέρεται καλά για τέτοια ανακοινωση, φτου φτου..

      Αυτόν εδώ τον εμαθα σήμερα. Όλο για την upst γράφει, φαίνεται να είναι ό,τι ο anpanman και οι λοιποί για την ASTS. Βαζω το thread του.
      https://x.com/HenryInvests/status/1835653929897521565

      Διαγραφή
    9. Δεν είσαστε ο μόνος κύριε Bunny με μεγάλη θέση στην UPST, καθώς και στο δικό μου χαρτοφυλάκιο η εταιρία κατέχει πάνω από το 50% του συνολικού χαρτοφυλακίου μου σε εταιρίες της Αμερικής. Στην περίπτωσή μου "η χολή έχει σπάσει" , διότι η πρώτη τοποθέτηση στην εταιρία ήταν σε τιμές κοντά στα 90 δολάρια, οπότε αντιλαμβάνεστε σε τι αναμμένα κάρβουνα έχω καθίσει τα προηγούμενα χρόνια και εγώ.. Όλο το προηγούμενο διάστημα έχω καταφέρει να μειώσω την μέση τιμή κτήσης σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα και εδώ και κάποιους μήνες καταγράφω λογιστικά κέρδη στο χαρτί. Παραμένω αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρίας και θεωρώ ότι τα χειρότερα είναι πίσω. Υγεία να έχουμε, γιατί είμαι αποφασισμένος να δω το έργο στο χαρτί μέχρι το τέλος .

      Διαγραφή
    10. UPST
      375 εκατομμύρια δολάρια με τιμή μετατροπής 45,66

      https://ir.upstart.com/news-releases/news-release-details/upstart-announces-upsize-and-pricing-offering-375000000-200

      Διαγραφή
  3. Πώληση HOLO....

    0.2650
    Μαλλον έχει ένα κύμα πλάγια κατω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GRRR......
    SUPER...!
    PEGY....αναμονή....τα κεφάλια μεσααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KINTARA
    Ούτε λεπι....αλλά με το στανιο για την ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. GCT
    Όπως στο διάγραμμα που έβαλα προ ημερών....οδεύει για τη περιοχή των 13 δολαρίων για να συναντήσει τη TEO LINE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. UPST

    Αν το rate cut ικανοποιήσει τους επενδυτες μεθαυριο.....το σημερινο ΛΟΟΥ της UPST ηταν για είσοδο και οχι έξοδο (για μια κινηση μεχρι 42-45...και ΚΑΤΩ ΠΑΛΙ)
    Εξακολουθω να πιστευω αυτα που βλεπω στο τσαρτ της οτι θα εχει ταλαιπωρία το χαρτι... (προτού ξεκινήσει το ανοδικο ταξίδι της )
    TIME WILL TELL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. PEGI
    its the final countdown


    https://uploads.disquscdn.com/images/54d1576593e0b5e1e470cea40272491bbc051d4183638ab80d06f43f07e0d871.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη προσοχή με δαυτη.
      Στο sec της επισημαίνει τον κίνδυνο πως μετά το reverse αν επιστρέψει κάτω απο 1 θα πάει για διαγραφή ... έτσι της γνωστοποιήθηκε απο το Nasdaq.
      Μετά βλέπω ότι κάποιοι θα βάλουν ενα σκασμό λεφτά στο 0,45. Μπορεί οι θεσμικοί που θα βάλουν τα λεφτά να θέλουν τη διαγραφή.

      Διαγραφή
    2. Εάν η μετοχή τους είναι κάτω από 1 $ για 30 συνεχόμενες ημέρες, θα έχουν στη συνέχεια 180 ημέρες από την ημερομηνία ειδοποίησης για να το πάρουν πάνω από ένα δολάριο. Μπορούν επίσης να υποβάλουν μια επιπλέον επέκταση 180 πέραν των πρώτων 180 ημερών εάν το επιλέξουν. Επί του παρόντος είναι μόνο 20 ημέρες κάτω από ένα δολάριο και δεν έχουν λάβει καν την ειδοποίηση 180 ημερών

      Αυτός είναι ο γενικός κανόνας....τώρα αν εδω η SEC πράττει διαφορετικά για ειδικούς λόγους...την κάτσαμε τη βάρκα

      Διαγραφή
  9. Καλησπέρα σας κύριοι.

    Κύριε Τάκη ευχαριστούμε για το update στην TDOC. Εγώ σκέφτομαι να μπω με ένα 50% στα τρέχοντα επίπεδα και να κρατήσω κι άλλο ένα 50% για περίπτωση περαιτέρω πτώσης. Έχω πεισθεί για την διατήρηση του τζίρου σε καλά επίπεδα, για ισχυρά περιθώρια και ταμειακές ροές. Δεν έχω πεισθεί για το επόμενο βήμα ανάπτυξης και το timing του γυρίσματος.

    Για UPST "δυστυχώς" δε βλέπω πτώση για να φορτώσω δίχως έλεος. Βλέπω πως είναι σε φάση μακροχρόνιου γυρίσματος, εκτός αν βγει στην πορεία καμιά ύφεση. Οπότε παραμένω για την ώρα με την υπάρχουσα θέση.

    Θέλω να δω και PATH και U σιγά σιγά που με ενδιαφέρουν από παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. TALKSPACE-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/bb0426886f30cdcc318861ab6be7256f0f22aedc98993e6d5581e7a144e5ff3f.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερή δουλεία έχει κάνει ο νέος CEO Jon R. Cohen ... και όμως, παρόλο που ανακοινώθηκαν 2 πολύ δυνατά τρίμηνα, η μετοχή απο τα υψηλά της επεσε και επέστρεψε στα επίπεδα του 1,7.
      Φαίνεται οι πωλητές προτιμούσαν το ζεύγος των ιδρυτών και απατεώνων που μόνο κολπάκια ήξεραν να κάνουν φρου φρου και αρώματα.

      Η σημερινή συμφωνία δείχνει πόσο ικανός είναι ο CEO.
      Άσχετο ... αλλά το γκαπ δεν πρέπει να κλείσει. Είναι σανν ακυρώνει την είδηση, αν κλείσει.

      Διαγραφή
    2. Τα τεχνικά προτρεχουν....οι ειδήσεις είναι πίσω από τη καμπύλη
      Αν είδατε το τσαρτ μου θα πρέπει να πάει πέριξ 2 $...άπαξ κλείσιμο και του γκαπ
      Ωκω σχηματισμός (head and shoulder)
      Για να δούμε..!!

      Διαγραφή
  11. PEGY
    οπως ειπα λιγο πιο πανω........ειμαστε στο 5-το κυμα τελειωτικο απο την ημερα που εκανε το GAP DOWN
    Να δω μεχρι που θα παει η αντιδραση..(upward fibo retracements).....(γιατι οπως ξερουμε η εταιρεια ειναι μαπα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πώληση Ιnmd την περιμένω ξανά με 15 μπροστά ενίσχυση μαγνήτη rumors για offering και εδώ χωρίς sec

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. UPST

    intraday strong...very very very strong resistance is at 37.25

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. UPST (short term chart updated)

    https://uploads.disquscdn.com/images/e159af8a674d7bffd92926bc82758262ffd34122a89756ef4146075389e6453c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. KINTARA-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/93ecc32e9e48acf4a0affcb9e11e77a8f08cde79bbcd36ae4fb5f577072d4b9e.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φοβερό σχηματισμό έκανε η SKIN
    Δείτε τη με θετικό μάτι...
    Επιμένω ότι κάτι καλό μας διαφεύγει
    Τα τσαρτς σπάνια λένε ψέματά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. LUNR
    Νέο συμβόλαιο με τη NASA ...4.6 Billion
    .....
    ........
    .........

    TEO1 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8:25 μ.μ.
    Intuitive machines (LUNR)
    Το διάγραμμα είναι πολύ θετικό και σε αρχικό στάδιο ανόδου
    Άμα πάει καθοδικα στα 4 δολάρια είτε 4.5$ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΜΠΩ στο χαρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κοίταζα RKLB για να μπω.
      Τώρα για τη λεγάμενη Lunr συστήνω λίγη προσοχή.
      Το ότι πήρε ένα συμβόλαιο πολύ μεγάλο δεν σημαίνει ότι μπορεί και να το εκτελέσει. Αν θυμάστε και η ZEV είχε πάρει μια πολύ μεγάλη παραγγελία απο εταιρία του Μπάφετ. Έφυγε η μετοχή απο τα 7 και σε μια μέρα πήγε 14.
      ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ Η ZEV σήμερα;

      Η LUNR χρειάζεται πολλά λεφτά είναι σχεδόν χρεοκοπημένη ... με το ζόρι έχει λεφτά για να την περάσει για μερικούς μήνες υπολειτουργώντας. Δίχως να χρειαστεί να εκτελέσει την παραγγελία που πήρε.

      Θεωρώ βέβαιο ότι θα πάει σε ένα σχετικά μεγάλο offer για το μέγεθος της εταιρίας.

      Εγώ στο offer θα την ξανασκεφτώ.
      Προς το παρόν παρακολουθώ ...

      Διαγραφή
    2. εγώ να πω μόνο πως ήταν απο τα καλύτερα spac ticker changes εκεί έξω. Στην Αλλαγή του ticker πέρασε τα 100$.

      Διαγραφή
    3. Έναρξη θέσης στο ROCKETLAB ... θα την αγοράζω σταδιακά για 3 βδομάδες ανεξαρτήτου τιμής.

      Διαγραφή
    4. Δεν θα χασετε λεφτα εδω σε καμια περίπτωση.το μονο μείον εδω ειναι τα περιθώρια κέρδους στη μετοχη............μαξ μαξ μαξ..βλεπω 18$........αλλα μπορει να ζορίζεται στην ανοδο
      Κανει ενα formation W-bottoming...με πρωτο στοχο 12.5 δολαρια

      Διαγραφή
    5. Σκέπτομαι ...
      Η SPACE X, του Έλον Μασκ, θα έρθει στο χρηματιστήριο και εως το 2030 (άντε 2035) θα φτάσει να αποτιμάται σε τουλάχιστον 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
      Η RocketLab πόσο μπορεί να αποτιμηθεί; 100; 200; 300 δισεκατομμύρια; Η RKLB δεν είναι ένας απλός παίκτης στην Αεροδιαστημικής. Είναι Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!!

      Διαγραφή
    6. Αν ήταν Ο ΠΑΙΚΤΗΣ....τα σαινια θα την είχαν παει στα 60 δολάρια τώρα
      Ξύνει τον πάτο πολύ καιρό τώρα
      Anyway....λεφτά δεν θα χάσει κανείς από εδώ...η λίγο πιο κάτω στα 5.5-6 δολάρια

      Διαγραφή
    7. Mην ανησυχείτε ... τα σαίνια είχαν πάει τη Virgin Galactic στα 60 δολάρια. Για δείτε τι ξύνει τώρα αυτή η κυρία.

      Διαγραφή
    8. Εεεεε...δεν το λαμβάνω καθόλου υπόψη.....το 2021 τα σαινια ανέβασαν τα πάντα στον ουρανό....ήταν το τέλος ενός κύκλου επιτοκίων...οπως.και την UPST στα 400 $...και πολλές αλλες σαπίλες 3000...4000% απόδοση σε χρονο dt...
      Τέλος πάντων...η RKLB..είναι μια καλή περίπτωση για αγορές στα 5 5-6 δολάρια...και μια σοβαρή επιχείρηση

      Διαγραφή
    9. πώληση gamestop στην kintara τον ήπιαμε..............

      Διαγραφή
    10. η gamestop έγινε μαγνήτης ,θα τους πάρω τις σωβράκες πάμε δυνατά με med και mgni (easy money) απο τους κινέζους την έφaγα την σφαλιάρα να τα λέμε και αυτά

      Διαγραφή
  18. VVPR
    Λέτε να έχει ψωμί εδώ....με το merger που ανακοίνωσε σήμερα..?

    VivoPower
    @Vivo_Power
    𝗩𝗶𝘃𝗼𝗣𝗼𝘄𝗲𝗿 $VVPR has announced a strategic heads of agreement to merge with 𝗙𝘂𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗔𝘂𝘁𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝘃𝗲 𝗦𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗼𝗻𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗧𝗲𝗰𝗵𝗻𝗼𝗹𝗼𝗴𝗶𝗲𝘀 (𝗙𝗔𝗦𝗧) valuing the combined group at a proforma equity valuation of $1.13bn.
    Και η μετοχή διαπραγματευεται στα 5.5 millions

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγορά premarket 1000 tem SNOA....στα 4.75
    Τεχνικά πρέπει να πετάξει (σημείο trigger)
    Για να δουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. VCI Global Ltd (VCIG)

    αγορα στο 0.125...........(could triple soon)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. VCIG-chart

    https://uploads.disquscdn.com/images/1644ad9cef6e19316b52c2263b729874203c317696e0da10643868e335de3638.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πλησιάζει η ώρα να δούμε την UPST στα 55 δολάρια, σε πρώτη φάση? Νομίζω πως θα δικαιωθεί ο Κύριος Τάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. TEO16 Σεπτεμβρίου 2024 στις 6:14 μ.μ.
      UPST

      Αν το rate cut ικανοποιήσει τους επενδυτες μεθαυριο.....το σημερινο ΛΟΟΥ ..32.81 $ της UPST ηταν για είσοδο και οχι έξοδο (για μια κινηση μεχρι 42-45...και ΚΑΤΩ ΠΑΛΙ)
      Εξακολουθω να πιστευω αυτα που βλεπω στο τσαρτ της οτι θα εχει ταλαιπωρία το χαρτι... (προτού ξεκινήσει το ανοδικο ταξίδι της )
      TIME WILL TELL

      Διαγραφή
  23. κ.Τακη....για την ΚΙΝΤΑΡΑ αυριο Παρασκευη η τη Δευτερα θα μαθουμε κατι,,?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα ολοκληρώνεται η ψηφοφορία της συγχώνευσης.
      Αύριο η διοίκηση θα προβεί σε ανακοινώσεις.

      Διαγραφή
  24. Οπως εγραψα πιο πανω χθες....αγορασα VCIG.....εβαλα και το τσαρτ γιατι αγορασα
    Αυτη ειναι μια μικρη κερδοφορα εταιρεια απο Μαλαισία....εχει ανακοινώσει buyback 8 million .Δεν ειναι ολα ροδινα εδω.....αλλα τη θεωρώ πολυ φθηνή για αυτες τις τιμες

    σημερα τα παει καλούτσικα
    https://www.marketwatch.com/investing/stock/vcig?mod=search_symbol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. KINTARA....news..!!

    https://www.kintara.com/news-media/press-releases/detail/1048/kintara-therapeutics-announces-adjournment-of-special

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τι κάνουμε τωρα με την ΚΙΝΤΑΡΑ κ.Τακη..?
    Έχετε άποψη..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂