Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Oportun Financial Corporation

Oportun .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό OPRT ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 35.589.254 μετοχές


Presentation Oportun ... εδώ ...
Investor Oportunt ... εδώ ...

Τομέας : Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (Fintech)
Αριθμός εργαζομένων : 24.516


Ίδιες μετοχές : Κατέχονται από την εταιρία 272.023 μετοχές, συνολικού κόστους 6,309 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέση τιμή κτήσης 23,19 δολάρια η καθεμία.

ΙPO : 15 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 30η Σεπτεμβρίου 2019.
Προσφέρθηκαν 7.187.500 μετοχές στα 15 δολάρια. Συνολικά, προσφέρθηκαν 4.873.356 μετοχές από την Oportun και 2.314.144 μετοχές από παλαιούς μετόχους της Oportun.

Εισπράχθηκαν καθαρά 60,5 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας στην εταιρεία κεφαλαιοποίηση 405 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δραστηριότητα
Η Oportun Financial Corporation παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η εταιρεία προσφέρει προσωπικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Εξυπηρετεί πελάτες μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου, καθώς και μέσω τοποθεσιών συνεργατών λιανικής και Δανεισμού ως Υπηρεσία.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 και έχει την έδρα της στο Σαν Κάρλος της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με μια έρευνα του Ιανουαρίου 2024 από την Bankrate, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς δεν έχουν αρκετές αποταμιεύσεις για να καλύψουν μια απρογραμμάτιστη δαπάνη 1.000 δολαρίων. Το 2023, το Financial Health Network (FHN) ανέφερε ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των νοικοκυριών των ΗΠΑ "αγωνίζονται με τις δαπάνες, την αποταμίευση, τον δανεισμό και τον προγραμματισμό". Όταν λοιπόν παρουσιάζεται ένα απροσδόκητο κόστος που δεν μπορεί να αναβληθεί, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επαρκή αποταμίευση και συνήθως χρειάζονται πρόσβαση σε πίστωση για να καλύψουν την άμεση ανάγκη τους.

Η Oportun γνωρίζει ότι οι περισσότεροι Αμερικάνοι θα αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο απρογραμμάτιστο κόστος, καθώς και ότι υπάρχουν περισσότεροι από εκατό εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες που θα δυσκολευτούν να καλύψουν αυτό το κόστος επειδή δεν έχουν πρόσβαση σε υπεύθυνη και οικονομικά προσιτή πίστωση όταν θα τη χρειαστούν. Πολλά από αυτά τα άτομα είναι πιθανό να απορριφθούν από οποιοδήποτε είδος δανείου ή πιστωτικής κάρτας από έναν κύριο πάροχο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, όπως μια τράπεζα ή μια πιστωτική ένωση.

Χωρίς πρόσβαση σε πίστωση, ένας απρογραμμάτιστος λογαριασμός των 1.000 δολαρίων ή περισσότερο μπορεί να οδηγήσει σε κρίση ένα νοικοκυριό που θα αλλάξει τη ζωή για εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλά από τα μέλη της Oportun, μπορεί να μην αντέξουν οικονομικά μια επισκευή αυτοκινήτου που μπορεί να τους οδηγήσει στο να μην μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, γεγονός που προκαλεί απώλεια εισοδήματος και ίσως ακόμη και σημαντική οικονομική ανασφάλεια. Αυτό συμβαίνει καθημερινά σε όλη τη χώρα.

Τα μέλη της Oportun είναι Αμερικανοί πολίτες που δεν εξυπηρετούνται καλά από τα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση η Oportun εξυπηρετεί τα μέλη της καλύπτοντας υπεύθυνα τις τρέχουσες κεφαλαιακές τους ανάγκες και βοηθώντας την ανάπτυξη των οικονομικών προφίλ τους.

Η Oportun διαθέτει έξυπνη πλατφόρμα δανεισμού και αποταμίευσης και έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους, ακόμη και αυτούς που δεν εξυπηρετούνται καλά από τα κύρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να έχουν πρόσβαση σε πίστωση και να αυτοματοποιούν τις αποταμιεύσεις τους χωρίς να επηρεάζουν την ικανότητά τους να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες δαπανών.
Εφαρμόζοντας τεχνητή νοημοσύνη ("AI") για την αυτοματοποίηση της οικονομικής τους υγείας μέσω επαρκών αποταμιεύσεων και πιστώσεων όταν τη χρειάζονται, η διοίκηση πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει τις πραγματικές καθημερινές οικονομικές ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στις Η.Π.Α.

Η ισχυρή  βαθμολογία Net Promoter® ("NPS") 79 για τα προσωπικά δάνεια αποδεικνύει την επιτυχία της Oprtun, στο να παρέχει στα μέλη της αποτελεσματικές και εύχρηστες λύσεις. Για την Oportun, η εξυπηρέτηση των μελών της σημαίνει οικοδόμηση της οικονομικής τους ανθεκτικότητας και διασφάλιση ότι οι αξιόπιστοι και εργατικοί άνθρωποι έχουν πάντα πρόσβαση σε υπεύθυνη και οικονομικά προσιτή πίστωση που ταιριάζει στις ανάγκες τους.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, το 46% ... το 26% ... το 9% ... το 5% και το 3% του ιδιόκτητου κεφαλαίου αφορούσε δανειολήπτες από την Καλιφόρνια, το Τέξας, τη Φλόριντα, το Ιλινόις και το Νιου Τζέρσεϊ, αντίστοιχα

Επισκόπηση προϊόντος
Οι καταναλωτές μπορούν να γίνουν μέλη της Oprtun και να αποκτήσουν πρόσβαση στα προϊόντα της εταιρίας μέσω της εφαρμογής Oportun Mobile, του ιστότοπου Oportun.com, της ομάδας τηλεπωλήσεων καθώς και μέσω των τοποθεσιών λιανικής.
Αυτά είναι τα κύρια κανάλια  για την ενσωμάτωση και την εξυπηρέτηση των μελών της oportun.

Η εταιρία βοηθάει τα πιθανά και τα σημερινά μέλη της να μαθαίνουν τις προσφορές των προϊόντων μέσω :

  • της εφαρμογής Oportun Mobile 
  • του ιστότοπου Oportun.com
  • των 129 τοποθεσιών λιανικής πώλησης και 426 τοποθεσιών συνεργατών της Oportun στο Lending as a Service
  • SMS/κειμένου, email, αλληλογραφίας και τηλεφώνου.


Τα προϊόντα Oportun

  • Προσωπικά δάνεια
    Τα προσωπικά δάνεια επιτρέπουν στα μέλη της Oportun έναν γρήγορο και βολικό τρόπο αντιμετώπισης πιεστικών οικονομικών αναγκών (για παράδειγμα μια απρογραμμάτιστη επισκευή αυτοκινήτου), καθώς και προγραμματισμένες αγορές και ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης (όπως μια κατάθεση σε ενοικίαση σπιτιού). Η ανταγωνιστική διαφοροποίηση, της Oportun, στα προσωπικά δάνεια προέρχεται από την εστίασή της στον τομέα, την τεχνολογία, τα δεδομένα, την προσέγγιση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για την παροχή τους και τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζει τα σχέδια των προϊόντων της και την εμπειρία των δανειοληπτών ώστε να ανταποκρίνονται και να υπερβαίνουν τις προσδοκίες των μελών και των στόχων τους.
  • Προσωπικά δάνεια χωρίς εξασφάλιση
    Το προσωπικό δάνειο είναι ένα απλό στην κατανόηση, προσιτό, ακάλυπτο, πλήρως αποσβεσμένο δάνειο με δόσεις με σταθερές πληρωμές καθ' όλη τη διάρκεια του δανείου. Η Oportun xρεώνει σταθερά επιτόκια για αυτά τα δάνειά, τα οποία ποικίλλουν ανάλογα με το ποσό που εκταμιεύεται και την ισχύουσα πολιτειακή νομοθεσία, με ανώτατο όριο 36% ετήσιο ποσοστό ("APR") σε όλες τις περιπτώσεις.
  • Προσωπικά δάνεια με εξασφάλιση
    Τον Απρίλιο του 2020, κυκλοφόρησε ένα προϊόν προσωπικών δανείων με δόσεις με εξασφάλιση αυτοκινήτου, το οποίο είναι εξασφαλισμένο προσωπικό δάνειο. Αυτό το προϊόν επιτρέπει στα μέλη της Oportun να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερα μεγέθη δανείων από αυτά που μπορούν με ένα μη εξασφαλισμένο δάνειο, κάτι που είναι κρίσιμο εάν η οικονομική ανάγκη που αντιμετωπίζουν υπερβαίνει τα όρια ακάλυπτου δανεισμού μας για αυτό το μέλος.

Τα εξασφαλισμένα προσωπικά δάνειά κυμαίνονται σε μέγεθος από 2.525 δολάρια έως 18.500 δολάρια με όρους που κυμαίνονται από 24 έως 64 μήνες. Το μέσο μέγεθος δανείου για εξασφαλισμένα προσωπικά δάνεια που δημιουργήθηκαν το πρώτο τρίμηνο 2024 ήταν 6.234 δολάρια. Τα εξασφαλισμένα προσωπικά δάνεια προσφέρονται επί του παρόντος στην Καλιφόρνια και η oportun είναι σε διαδικασία επέκτασης σε άλλες πολιτείες.

  • Πιστωτικές κάρτες 
    Κυκλοφόρησε η πιστωτική κάρτα Oportun® Visa®, που εκδόθηκε από την WebBank, μέλος FDIC, τον Δεκέμβριο του 2019 και η Oportun προσφέρει πιστωτικές κάρτες σε 44 πολιτείες από τις 31 Μαρτίου 2024 . Οι πιστωτικές γραμμές κυμαίνονται σε μέγεθος από 300 δολάρια έως 3.000 δολάρια με ετήσιο επιτόκιο μεταξύ 24,9% και 29,9%. 


Set & Save 
Το αποταμιευτικό προϊόν, Set & Save, έχει σχεδιαστεί για να κατανοεί τις ταμειακές ροές ενός μέλους και να εξοικονομεί το σωστό ποσό σε τακτική βάση για να επιτυγχάνει αβίαστα τους στόχους εξοικονόμησης. Αυτό το αποταμιευτικό προϊόν χρησιμοποιεί την μηχανική εκμάθηση για να αναλύει τη δραστηριότητα συναλλαγών ενός μέλους της oportun και να δημιουργεί προβλέψεις για τις μελλοντικές ταμειακές ροές του μέλους για να λαμβάνει μικρές, συχνές αποφάσεις αποταμίευσης σύμφωνα με τους οικονομικούς στόχους του μέλους με εξατομικευμένο τρόπο. Τα μέλη ενσωματώνουν τους υπάρχοντες τραπεζικούς λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα ή μπορούν να κάνουν το προϊόν Set & Save την κύρια τραπεζική τους σχέση μέσω τραπεζικού συνεργάτη. 


Μετά από ένα χρόνο χρήσης του αυτοματοποιημένου προϊόντος αποταμίευσης, τα μέλη μπόρεσαν να αυξήσουν τις αποταμιεύσεις τους κατά περίπου 50%. Από το 2015 αυτό το αποταμιευτικό προϊόν έχει βοηθήσει τα μέλη να εξοικονομήσουν περισσότερα από 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Στις 31 Μαρτίου 2024, για όλα τα ενεργά προσωπικά δάνεια του χαρτοφυλακίου της oportun, ο σταθμισμένος μέσος όρος διάρκειας ήταν 41 μήνες, με μέσο επιτόκιο 33,2%. Το μέσο μέγεθος δανείου για δάνεια που δημιουργήθηκαν κατά τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου 2024 ήταν 2.993 δολάρια. Τα δάνειά δεν έχουν πρόστιμα προπληρωμής και κυμαίνονται σε μέγεθος από 300 δολάρια έως 10.000 $δολάρια με διάρκειας από 12 έως 54 μήνες. 

Στις 31 Μαρτίου 2024, η Oportun δημιούργησε προσωπικά δάνεια χωρίς εξασφάλιση σε 4 πολιτείες μέσω κρατικών αδειών και σε 39 πολιτείες μέσω της συνεργασίας της με την Pathward, NA

Oportun και Pathward
Αυτήν τη στιγμή η Oportun βασίζεται στην Pathward για τη δημιουργία ενός σημαντικού μέρους των δανείων που χορηγεί. Εάν η σχέση της Oportun με την Pathward τερματιστεί ή εάν η Pathward αναστείλει, περιορίσει ή διακόψει τις δραστηριότητές της ή τις δραστηριότητες σύναψης δανείων για οποιονδήποτε λόγο και δεν έχει βρεθεί κάποιος άλλος τραπεζικός συνεργάτης εγκαίρως ή καθόλου, τότε τα αποτελέσματα και οι λειτουργίες της Oportun θα επηρεαστούν ουσιωδώς και δυσμενώς.

Η Pathward διατηρεί ένα μέρος των δανείων που προέρχονται από τον δικό της ισολογισμό και πουλά το υπόλοιπο των δανείων στην Oportun, τα οποία με τη σειρά της τα πουλάει σε θεσμικούς επενδυτές ή επιλέγει να τα διατηρήσει στον ισολογισμό μας.

Η συμφωνία προγράμματος Pathward έχει αρχική διάρκεια πέντε ετών, η οποία έχει προγραμματιστεί να λήξει το ημερολογιακό έτος 2025 και θα ανανεωθεί αυτόματα για δύο επιπλέον χρόνια μετά την αρχική πενταετή περίοδο, εκτός εάν κάποιο από τα μέρη ειδοποιήσει την πρόθεσή του να μην ανανεώσει.

Η εξάρτηση της Oportun από την Pathward είναι σημαντική καθώς το 45% των συνολικών προσωπικών δανείων προέρχονται από την Pathward με τα υπόλοιπα δάνεια να προέρχονται απευθείας από την Oportun. Αναμένεται ότι το ποσοστό των συνολικών προσωπικών δανείων που προέρχονται από την Pathward θα αυξηθεί το 2024.

Χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης
Από την ίδρυσή της, η Oportun, χρησιμοποιήσει εναλλακτικά σύνολα δεδομένων για την ταχεία κατασκευή, δοκιμή και ανάπτυξη των μοντέλων αναδοχής, τιμολόγησης, μάρκετινγκ, απάτης και εξυπηρέτησης και με το Set & Save, προσφέρει πλέον δυνατότητες μηχανικής εκμάθησης που βοηθούν τα μέλη να εντοπίζουν το σωστό χρηματικό ποσό που πρέπει να δαπανούν για αποταμίευση κάθε μέρα.

Αυτό δίνει στην Oportun ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο μαζί με τα δανειστικά προϊόντα, της δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει ολιστικά τα δύο θεμελιώδη εμπόδια στην οικονομική ανθεκτικότητα και στην πρόσβαση σε υπεύθυνη και οικονομικά προσιτή πίστωση όταν χρειάζεται και επαρκή εξοικονόμηση πόρων.

Μέσω της ανάπτυξης και της χρήσης των εξελιγμένων μοντέλων αναδοχής Oportun, μπορεί να αξιολογηθεί ο πιστωτικός κίνδυνος πιο αποτελεσματικά σε σύγκριση με άλλες εταιρείες και τα παραδοσιακά μοντέλα βαθμολόγησης. Προσλαμβάνονται δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων στην ανάπτυξη του μοντέλου κινδύνου χρησιμοποιώντας παραδοσιακά (π.χ. δεδομένα του πιστωτικού γραφείου) και εναλλακτικά (π.χ. πληροφορίες συναλλαγών, δημόσια αρχεία) δεδομένα. Αυτό βοηθά  την oportun να ελέγξει το 100% των αιτούντων που έρχονται για να δανειστούν χρήματα, δίνοντάς έτσι τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει περισσότερους ανθρώπους, ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο.

Η αυτοματοποιημένη ψηφιακή πλατφόρμα ενισχύει την ικανότητά της Oportun να προεγκρίνει με επιτυχία τους δανειολήπτες μέσα σε λίγα σε δευτερόλεπτα.
Τα πιστωτικά προϊόντα της Oportun, συμπεριλαμβανομένων των μη εξασφαλισμένων προσωπικών δανείων και των εξασφαλισμένων προσωπικών δανείων, διαφέρουν σημαντικά από άλλους δανειστές. Οι περισσότερες πλατφόρμες fintech επικεντρώνονται σε δανειολήπτες με πιο εδραιωμένη πιστωτική ιστορία και υψηλότερα εισοδήματα και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στην ικανότητά να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον πιστωτικό κίνδυνο μεταξύ ατόμων που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις με την οικονομική τους υγεία.

Εκτός από την πρόκληση της πρόσβασης σε κεφάλαιο, εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να εξοικονομήσουν και να διαχειριστούν χρήματα. Μέσω του προϊόντος Set & Save, βοηθούνται τα μέλη της Oportun να επιτύχουν τους οικονομικούς τους στόχους και να βελτιώσουν την οικονομική τους υγεία, αυτοματοποιώντας τις εικασίες και το άγχος της διαχείρισης χρημάτων.

Οι αλγόριθμοι του προϊόντος Set & Save χρησιμοποιούν έξυπνα τα δεδομένα συναλλαγών για την ταξινόμηση εσόδων και εξόδων με ακρίβεια έως και 95%. Ταξινομούνται οι οικονομικές υποχρεώσεις, οι πιστώσεις, οι λογαριασμοί και οι μισθοί με βάση ιστορικά δεδομένα και γίνεται πρόβλεψη η μελλοντική οικονομική εικόνα για το κάθε μέλος. Χρησιμοποιείται συνεχή μηχανική εκμάθηση για την ενημέρωση αυτών των μοντέλων με τα πιο πρόσφατα οικονομικά δεδομένα, ώστε να μην χάνονται οι νέες τάσεις στις συνήθειες δαπανών ή στις αλλαγές εισοδήματος (π.χ. νέοι εργοδότες, συνδρομητικές υπηρεσίες, ασφαλιστές, παράπλευρες θέσεις εργασίας, πωλήσεις κ.λ.π.).
Η Oportun, με 932 εκατομμύρια αλγοριθμικές μεταφορές τα τελευταία 8+ χρόνια που βασίζονται σε δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων, έχει κατασκευάσει μια μηχανή τεχνητής νοημοσύνης με μακρά ιστορία και βοηθάει τα μέλη της οικονομικά. Αυτό χρησιμεύει ως σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για την παροχή νέων τύπων εξατομικευμένων και επεκτάσιμων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.


ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ
Από την ίδρυση της εταιρίας το 2005, έχουν δοθεί περισσότερα από 18,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια μέσω περισσότερων από 7 εκατομμυρίων δανείων και πιστωτικών καρτών και εξυπηρετήθηκαν περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια άνθρωποι μέσω της Oportun και χωρίς βαθμολογία FICO®. Σύμφωνα με μια μελέτη που ανατέθηκε από την εταιρία σχετικά με τις πιστωτικές επιλογές που είναι διαθέσιμες σε άτομα με μικρό ή καθόλου πιστωτικό ιστορικό, το Financial Health Network διαπίστωσε ότι τα δάνεια Oportun είναι, κατά μέσο όρο, 7 φορές φθηνότερα από άλλες επιλογές και έως και 16 φορές λιγότερο ακριβά σε σύγκριση σε προϊόντα με δόσεις μόνο στο διαδίκτυο. Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε ότι το μη εξασφαλισμένο προσωπικό δάνειο έχει βοηθήσει τους δανειολήπτες της OPRT να εξοικονομήσουν περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε τόκους και προμήθειες.

Το Oportun χρησιμοποιεί αλγόριθμους που μαθαίνουν τις οικονομικές συνήθειες των μελών, όπως πότε κατατίθενται οι μισθοί τους και το ποσό, ο χρόνος και το κόστος των επαναλαμβανόμενων μηνιαίων δαπανών τους, όπως ενοίκια και ψηφιακές συνδρομές, μαζί με όλες τις άλλες μικρές και μεγάλες πληρωμές και καταθέσεις. Μέσω της μηχανικής εκμάθησης, η Oportun αποκτά ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο προφίλ των ταμειακών ροών των μελών της και μαθαίνει πολύ γρήγορα πόσα χρήματα μπορεί να αντέξει ένα μέλος να αφήσει στην άκρη σήμερα, χωρίς να επηρεάζει τις συνεχείς υποχρεώσεις και τις καθημερινές ανάγκες δαπανών του. Για τα μέλη, η εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται γρήγορα αβίαστα και η οικονομική τους ανθεκτικότητα βελτιώνεται καθημερινά, καθώς το Oportun κάνει όλα τα μαθηματικά, τον προϋπολογισμό και τη μεταφορά χρημάτων που παρουσιάζουν καθημερινά εμπόδια που εμποδίζουν πολλούς ανθρώπους να έχουν επαρκή αποταμίευση όταν τη χρειάζονται περισσότερο. 

Το 2023, το Set & Save κατατάχθηκε στην #1 εφαρμογή Savings κατά Bankrate.

Αποτελέσματα Q1 2024
Το πρώτο τρίμηνο 2024 δημιουργήθηκαν έσοδα 250,482 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας το υψηλότερο άκρο του εύρους της καθοδήγησης κατά 12 εκατομμύρια δολάρια ή 5%. Αυτή η υπεραπόδοση προήλθε από έναν ισχυρό Μάρτιο με υψηλότερα έσοδα από τόκους και απόδοση χαρτοφυλακίου, καθώς οι αυξήσεις τιμών που επιβλήθηκαν επικράτησαν με υψηλότερο ρυθμό από τον αναμενόμενο. Δεύτερον, το ετήσιο επιτόκιο καθαρής χρέωσης για το πρώτο τρίμηνο ήταν 12% και στο χαμηλότερο όριο του εύρους καθοδήγησης 22 μονάδες βάσης χαμηλότερο διαδοχικά και επτά μονάδες βάσης καλύτερο από πέρυσι. Οι τριμηνιαίες καθαρές χρεώσεις δολάρια μειώθηκαν σε ετήσια βάση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο σε αυτήν την περίπτωση κατά 7%


Η κερδοφορία είναι αισθητά βελτιωμένη με τα προσαρμοσμένα EBITDA και τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα να γίνονται θετικά σε σχέση με τις ζημιές πριν από ένα έτος. Το προσαρμοσμένο EBITDA ήταν 1,939 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας βελτίωση 22 εκατομμυρίων δολαρίων από έτος σε έτος. Δημιουργήθηκαν προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 4 εκατομμυρίων δολαρίων, βελτίωση 61 εκατομμυρίων δολαρίων από το τρίμηνο του προηγούμενου έτους και η βελτίωση των καθαρών εσόδων GAAP ήταν ακόμη πιο σημαντική στα 76 εκατομμύρια δολάρια

Στο επόμενο διάγραμμα φαίνεται η διαχρονική εξέλιξη, ανά τρίμηνο, των ιδίων κεφαλαίων, ανά μετοχή. Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 10,73 δολάρια ανά μετοχή και βρίσκονται σε συρρίκνωση εξαιτίας των μετοχών που εκδίδει η εταιρία, αλλά και των ζημιών που παρουσιάζει κατά τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω των προβλέψεων που παίρνει από τα δάνεια που έχει χορηγήσει.

Η τιμή της μετοχής, στα 3,15, στο ταμπλό διαπραγματεύεται χαμηλότερα από το 70% των ιδίων κεφαλαίων.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Στο επόμενο διάγραμμα φαίνονται τα δάνεια που έχει χορηγήσει η OPRT (μπλε στήλη) και το σύνολο του ενεργητικού (κόκκινη στήλη).

Παρόλο που η εταιρία ουσιαστικά δεν έχει good wills και άυλα περιουσιακά στοιχεία, το ποσοστό των δανείων είναι πάρα πολύ υψηλό σε σχέση με το Ενεργητικό. Το 87% του συνόλου του Ενεργητικού είναι δάνεια που έχει χορηγήσει η εταιρία. Αυτό δείχνει πόσο πολύ μοχλευμένο είναι το Ενεργητικό της εταιρίας.

Στο Q1-2024 το ενεργητικό της OPRT ανέρχεται σε 3,277 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα δάνεια που έχει χορηγήσει η εταιρεία να είναι 2,841 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο ταμείο υπάρχουν 69,2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα goodwills-άυλα ανέρχονται σε 106,37 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο διάγραμμα εμφανίζει τα ίδια κεφάλαια (κόκκινη στήλη) σε σχέση με τα χορηγηθέντα δάνεια (μπλε στήλη). Παρατηρούμε ότι το 13,44% των ιδίων κεφαλαίων, από 26,52% το Q1-2022, αντιστοιχεί στα χορηγηθέντα δάνεια. Αυτό δείχνει ότι αν η εταιρία αναγκαστεί να απομειώσει περισσότερο από 13,44% των χορηγηθέντων δάνειων, τότε μηδενίζει τα ίδια κεφάλαια της.

Η υπερμόχλευση του ενεργητικού της εταιρίας και το πολύ υψηλό ποσοστό των δανείων που έχει χορηγήσει κάνει τους επενδυτές να αποτιμούν την εταιρία κατά πολύ χαμηλότερα των ιδίων κεφαλαίων της.

Στο προηγούμενο διάγραμμα βλέπουμε ότι τα δάνεια που δίνονται από την OPRT βρίσκονται, από το Q2-2022, σε φθίνουσα πορεία, ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων και της μη ανάληψης χριματοπιστωτικού κινδύνου που επικρατεί στην Αμερικάνικη αγορά τα τελευταία 2 χρόνια. 

Το χρέος της ΟPRT (μπλε στήλη) είναι ουσιαστικά το σύνολο των υποχρεώσεων της και όπως φαίνεται αντιστοιχεί στα δάνεια (κόκκινη στήλη) που χορηγεί η εταιρία.
Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την Oportun είναι :
  • Το 2024 Πωλήσεις  1 δισεκατομμύριο ... ζημιά 30 εκατομμύρια
  • Το 2025 Πωλήσεις 1,08 δισεκατομμύρι ... κέρδη 18 εκατομμύρια


Guidance
Με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, η διοίκηση για το 2024 αναμένει :

159 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κ.ΤΕΟ το παιγνίδι στην KITT τελείωσε; Αυτό ήταν; Είπα να πάρω κι εγώ λίγο μέρος και με αποτελείωσε σε χρόνο dt!

      Διαγραφή
    2. Δεν ξεκίνησε καν....τι τελείωσε ..?? Ένα τελευταίο κυμα κατω (5-το ) κάνει τωρα
      Αυτές οι τιμες είναι δώρο
      Πήρα και άλλα σήμερα στο 0.081

      Διαγραφή
    3. Μετά το reverse split κε ΤΕΟ. Αφενος συμπληρώνει 30 μερες με τιμη <1$ και θα λάβει χαρτάκι από το nasdaq. Αφετέρου, εχει πάνω απο 80 εκατομ μετοχές. Θέλει reverse 1 για 10 κατά τη γνωμη μου. Μετά, θα ξαναπιάσει 100$

      Θα δείτε λιγο την MLGO και την LPA σας παρακαλω?

      Επίσης, η MNY βολοδέρνει εντελώς.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. OPRT
      Στις 30 Ιουνίου 2024, δημιούργησε προσωπικά δάνεια χωρίς εξασφάλιση σε 3 πολιτείες μέσω κρατικών αδειών και σε 38 πολιτείες μέσω της συνεργασίας μας με την Pathward.

      Τα εξασφαλισμένα προσωπικά δάνεια προσφέρονται αυτήν τη στιγμή σε 6 πολιτείες και βρισκετε σε διαδικασία επέκτασης σε άλλες πολιτείες.

      OPRT 1
      Έχει ένα χαρτοφυλάκιο 2,7 δις.
      Σε ετήσια βάση παιρνει τόκους 33% =900 εκατομμύρια περίπου.
      Ενώ δεν πληρώνεται το 12% =325 εκατομμύρια περίπου.

      Άρα απο το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων εισπράττει καθαρά περίπου 575 εκατομμύρια.

      Έχει και ετήσια λειτουργικά έξοδα περίπου 400 με 450 εκατομμύρια.
      Άρα όταν αρχίσουν να πέφτουν τα επιτόκια και οι απομειώσεις των δανείων μειωθούν ... δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να εμφανίσει 100 εκατομμύρια καθαρά κέρδη.

      OPRT 2
      Έχει 35.722.721 μετοχές και στα 3 δολάρια πόση κεφαλαιοποίηση έχει οεοοοοο;
      Μόλις 107 εκατομμύρια δολάρια.
      😲😲😲😲
      Με 100 εκατομμύρια καθαρά κέρδη (στην καλή εποχή της) η αγορά θα μπορούσε να της δώσει ένα P/E = 10.
      Άρα η μετοχή θα πρέπει να αποτιμηθεί στο 1 δισ δολάρια.
      Δίνοντας μια τιμή στόχο 28 δολάρια ... με βάση αυτή τη λογική και δίχως να αλλάξει τίποτα στα νούμερα και την ανάπτυξη της εταιρίας.

      Όμως επειδή μαζεύει δάνεια στον Ισολογισμό της, ουσιαστικά είναι μια μικρή τράπεζα ... άρα η αποτίμηση πρέπει να γίνει με όρους Book Value.

      OPRT 3
      Ίδια κεφάλαια =354,122 εκατομμύρια δηλαδή 9,9 δολάρια ανά μετοχή.

      Βρείτε μου μια άλλη εταιρία fintech που δίνει δάνεια που να αποτιμάται τόσο κάτω απο τη λογιστική της αξία.

      Αν πάλι αφαιρέσω το λογισμικό της και τα άυλα τότε τα ίδια κεφάλαια πέφτουν στα 245,616 εκατομμύρια δηλαδή 6,87 δολάρια ανά μετοχή.
      Θεωρώ ότι η μετοχή είναι υποτιμημένη και θα έπρεπε να είχε στο ταμπλό τουλάχιστον 8 δολάρια ... και όταν φτιάξει το κλίμα των fintech να κορυφώνει στα 24 με 30 δολάρια ...

      Στο Q2 αποκαλύφθηκε η έναρξη συνεργασίας με την Western Union για την παροχή υπηρεσιών δανεισμού.
      Αυτό θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην εταιρία.

      Τα Καθαρά μετρητά απο λειτουργικές ταμειακές ροές σε ετήσια βάση προσεγγίζουν τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

      Και η αγορά την αποτιμά 109 εκατομμύρια;
      ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ 😲😲😲

      Αν αυτός δεν είναι ο ορισμός του τσάμπα ... τότε τι είναι τσάμπα?

      Διαγραφή
    2. Κύριε ΤΕΟ OPRT
      Βλέπω κάτι τριγωνικούς σχηματισμούς έτοιμους για διάσπαση και οι όγκοι της μετοχής να βαίνουν αυξητικά.

      Θα έδινα τιμή στόχο τα 5,5 δολάρια συντόμως .
      Εσείς τι λέτε;

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάντως κ. Τάκη, δηλώνω μέτοχος της εταιρίας από σήμερα, με σημαντικότατη θέση για τα δεδομένα μου.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Aramis πάμε για 5,5 και βλέπουμε ...

      Διαγραφή
    5. Κάθε ημέρα προσθέτω έξτρα κομμάτια στο χαρτί κ. Τάκη. 5,5 πρώτη τιμή στόχος, 7,6 - 7,8 η επόμενη τιμή. Έτοιμοι για εκτόξευση, νομίζω από εβδομάδα έρχονται τα καλύτερα στο χαρτί..

      Διαγραφή
  3. triple bottom formation

    https://media.licdn.com/dms/image/D4D12AQGn3VOKNSyZtQ/article-cover_image-shrink_600_2000/0/1708604170382?e=2147483647&v=beta&t=qAEY-4ZkEYoOCDN8Yq2S1EafrMs0QS2ljCVcsjfvfJ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πιστεύετε για CrowdStrike; Αξίζει η αγορά στη Νο1 εταιρεία κυβερνοασφαλειας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ...πιστεύω πως ΝΑΙ....αλλά περιμένω ένα καρφί κάτω σε όλα τα χρηματιστήριο...και θα είναι ευκαιρία να μπει κανείς
      Έτσι όπως είναι τώρα οι τιμές παίζω μόνο με μισα λεφτά

      Διαγραφή
    2. Με καρφί κάτω, εγώ προσωπικά παίρνω FLNC.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα μετά από καιρό! Κ Τεο μπορείτε να δείτε διαγραμματικα τη Snowflake κ να μου πείτε τη γνώμη σας? Για την perion που επίσης παρακολουθώ για να μπω στα παρόντα επιπεδα είδα οτι είστε θετικός.

    Thanks in advance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. HOLO
    πλησιάζει στο χρονικό σημείο APEX TIME.....και ειναι ικανή να δώσει τρομερή ανοδική κίνηση
    Το κατω σημειο σφηνας της ειναι 0.38-0.41
    Για να δουμε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα. Εγώ πιστεύω ότι η σοβαρή κίνηση δεν έχει έρθει ακόμα (το σημερινό ήταν αντίδραση στην πτώση). Την βλέπω μέσα στο 1ο 10ημερο του Αυγούστου. Χωρίς RS...Την ίδια κίνηση είχε κάνει η LILM πριν 1 χρόνο και κάτι.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα φίλε....ΝΑΙ...το apex time LOW έδωσε το κύμα 4 πάνω....(70% απόδοση σε μια μερα καλη ηταν)
      Τώρα το κύμα 5 τελικό με πολλά πάνω κάτω θέλει τουλάχιστον καμία 10 ριά μερες και μετά THE BIG UP ×5
      ...×7....×10 will be READY
      Στήνω καρτέρι τις επόμενες μέρες ..γιατι τα τελευταία πτωτικά κυματα είναι πονηρά...μπορεί να μείνεις απ εξω

      Διαγραφή
    3. And then all in OPRT.

      Και ο ΘΕΟΣ βοηθός ... ζητώ ένα 50% με 60% σήμερα.

      Διαγραφή
    4. Και μόλις αναβαθμίστηκε στο zack rank σε 1. Από τα 4 και πάνω (αν φυσικά πάει) τους δίδω. Απο αυτή τη μικρούλα, σε κεφαλαιοποίηση, κρατάω τα κέρδη σε μετοχές.

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα. Έχει βγάλει αποτελέσματα, αν και αναμένονται καλά;

      Διαγραφή
  7. KTRA
    BUY KINTARA NOOOOW......0.2260
    Μολις πηρα 100% θεσης στη μετοχη τωρα
    Αναμένεται συγχώνευση με αλλη εταιρεία εκτος ταμπλο ...αλλα και αλλα θετικά νεα
    Do your own DD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πώληση HOLO στα 0.70
    Καρτέρι για αγορά πιο κάτω και με τις κατάλληλες ενδείξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kins
    Φανταστική κούρσα ανόδου κ.Τακη αλλά όταν την αναφέρατε ήταν ήδη στα 4 δολάρια
    Αν έχετε (στο μανίκι σας)...άλλες εταιρίες σε αρχικό στάδιο ας τις δούμε μια μια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κάπου στα 4 την ανακάλυψα μαζί με Ηippo, όταν έψαχνα την ROOT.

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα κύριοι... Τεό μπορείς να δεις την Anavex Life Sciences σε παρακαλώ... Έχω ένα φίλο νευρολογο-ψυχιατρο που αγοράζει μανιωδώς Κ μπήκα στο υρυπακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηδεν εσοδα ....και σε σταδιο ΘΑ ΘΑ ΘΑ ΘΑ
      Το διαγραμμα ειναι BUY

      Διαγραφή
    2. Αγόρασα κι εγώ προχθές λίγα κομμάτια στο 6.34 για το παίγνιο.. αναμένουμε ανακοίνωση έως τα τέλη αυτού του μήνα για τις κλινικές δοκιμές που αφορούν το blarcamesine..

      Διαγραφή
  11. KTRA
    BUY NOW 100% ήταν χτες.......τώρα LETS THE FUCK GO UPPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. INOGEN
    αν περασει τα 10 δολαρια γινεται πυραυλος...αν οχι βλεπουμε παρα κατω

    https://invst.ly/15prky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχουμε αφήσει απέξω απο το μυαλό μας τις αμερικανικές εκλογες. Λέτε με την αλλαγη χρίσματος να έχουν οι Δημοκρατικοί ελπίδα; Κι αν έχουν, τι σημαίνει;

    Προσωπικά νομίζω πως η Κάμαλα είναι λιγο αδίστακτη. Σαν εισαγγελέας της Καλιφόρνια δεν είχε και το καλυτερο όνομα.

    Αν βγει, νομίζω θα έχουμε συνεχιση πολιτικών του Biden, αλλά σε πιο έντονο. Διαγραφή δανείων, πράσινη ενέργεια (η Fluence θα ζωγραφίσει) κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O άντρας ο πολλά βαρύς δεν έχει καμιά τύχη.
      Εγώ λέω ... game over ο Τράμπ.

      Διαγραφή
    2. Θα τον νικήσει η Καμαλα δλδ..?
      Δεν νομίζω....

      Διαγραφή
    3. Θα τον νικήσει η Καμαλα δλδ..?
      Δεν νομίζω....

      Διαγραφή
    4. Δεν ξέρω ποιον θα έχει αντίπαλο ... ξέρω μόνο ότι έχει γραφτεί και δεν ξεγράφει.

      Σε λίγους μήνες θα ξέρουμε αν έχω δίκιο.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Bunny ... όποιος και να βγει η Αμερικάνικη αγορά είναι στα πολύ χαμηλά της.

      Διαγραφή
    6. κε τάκη, δυστυχώς οι δείκτες δεν ειναι, ενώ η αγορά είναι όντως. Αν μυριστούν "κουμμουνιστικές" πολιτικες θα φάει βουτιά. Να βουτάνε οι δείκτες ενώ ανεβαίνουν τα μικρά; Μπορεί, δεν ξερω, εδω τα έχουμε δει ολα.

      Αν βγει η Κάμαλα, θα μας πάρει ο διάολος στην UPST πάντως..
      ------------------

      κε Τεό, κι εγώ έτσι έλεγα, ότι δε χάνει, αλλά πλεον δεν ξερω. Καταρχάς στο debate, θα τον σκίσει. Θα πάει να τα βάλει με κάποια που είναι δουλειά της οι αγορεύσεις σε δικαστήριο, όντας ο ίδιος καταδικασμένος; Δεν έχει ελπίδα..
      Μετά, ειχε ποντάρει στην ηλικία του Τζο, τώρα αυτό γυρνάει εναντίον του. Ναι, δεν είναι στο ίδιο χάλι, αλλά δεν ειναι και 50+ όπως η άλλη.

      Πραγματικά, δεν ξερω τι στρατηγική θα ακολουθήσει το επιτελείο του. Τα ανοιχτά σύνορα; Δεν ξερω..

      Διαγραφή
    7. Κύριε Bunny οι δείκτες κάθε φορά στην Αμερική προσαρμόζονται ανάλογα με τις εταιρίες που αναπτύσσονται τάχιστα. Δεν είναι Ελλάδα εκεί που διαρκώς οι δείκτες έχουν την ίδια στάθμιση ... αν οι τράπεζες στην Αμερική διαλυόντουσαν, όπως έγινε στην Ελλάδα την εποχή της πτωχεύσεως της χώρας να είστε σίγουρος θα είχαν βγει από τους δείκτες.
      Είναι πολύ χαμηλά η Αμερική ....

      Όσον αφορά την UPST.
      Αν επιλέγουμε μετοχές με το ποιος θα κυβερνήσει ... τότε είναι λάθος η επιλογή της εταιρίας. Οι καλές εταιρίες, οι καινοτόμες με διοίκηση διορατική θα ανέλθουν ανεξαρτήτως ποιος κυβερνάει.
      Μην το κάνουμε όπως στο Ελλάδα με τα λεγόμενα ΠΑΣΟΚόχαρτα και ΝΔχαρτα το καιρό του 1990 και 2000. Είδατε κανένα τέτοιο χαρτί να επιβιώνει;

      Διαγραφή
  14. ΄Κ Tάκη ε τότε άμα έχετε διαίσθηση οτι ο πολά βαρύς θα χάσει το στοίχημα δίνει απόδοση για δημοκρατικούς 2.60 ,σταδικα΄πιστεύω θα πέσει κάτω απο 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κε Μάνο, το να παίξει κανεις στοιχημα ενώ είναι σε αγορά που μπορεί μια μετοχή να του κανει *5 προς τα επανω, ενώ κοντρολάρει και το κατω με στοπ λος, δεν ειναι έξυπνη επιλογή. Γνωμη μου.

      Καλύτερα να πάρει Holo, MNY, MLGO, GFAI, LPA κάτι απ' όλα αυτά τελοσπάντων και να περιμενει.

      Διαγραφή
  15. κατάφερα και φόρτωσα inmd κάτω απο 16 ,έχει αποτελέσματα αρχές αυγούστου,αλλά δεν ξέρω γιατί τα προανακοινώνουν 1 μήνα πρίν σε όλα τα τελαυταία τρίμηνα, με χαμηλότερες προβλέψεις στα κέρδη ,παρακολουθω΄και upst την φορτώνω με 22 μπροστά ,και η gme με 23 μπροστά 2-3 φορές μου έχει βγεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΗΟLO
    αν αυτο που διανύουμε ειναι το τελευταίο κυμα 5 πριν το ΜΠΙΓΚ-ΑΠ.....θα εχει μορφή τριγώνου με υψηλο RSI (θετικη αποκλιση )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απαντήσεις
    1. Κινέζικη και πανάκριβη ...
      Πήρα όμως κάτι πολύ ολίγα για το παίγνιο και την αδρεναλίνη.
      Αεράαααα και τους φάγαμε.

      Διαγραφή
    2. δεν ειναι για αγορα ακομα για τη μεγαλη κίνηση (εγω ειμαι γριγορο πιστολι και δεν ακούμπησα )

      Διαγραφή
    3. Κύριε ΤΕΟ όσο με αφορά.
      Η λεγάμενη με ξεπερνά ... ένα ποντάρισμα αντί να παίξω στο Στοίχημα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.
      Τα πολλά μπαίνουν στον ιπποπόταμο.

      Διαγραφή
    4. Για την PRPL που έχουν φαγωθεί οι memeδες έχετε άποψη;

      Διαγραφή
    5. Sorry...τώρα το είδα φίλε
      PRPL....χμμμμμ....τεχνικά είναι σε ανοδική τάση αλλά μέχρι εδώ..
      Τώρα είναι make or break
      Αν συνεχίζει λίγο πιο πάνω με κλεισίματα γίνεται πύραυλος ALL IN....αλλιώς κάνει πολύ άσχημο σχηματισμο
      Για να δούμε...

      Διαγραφή
  18. Απαντήσεις
    1. https://www.businesswire.com/news/home/20240725421288/en/AST-SpaceMobile-Announces-First-Five-Commercial-Satellites-Completed-Final-Assembly-and-Ready-for-Shipment-the-First-Week-of-August

      Διαγραφή
    2. Θεωρώ πλέον δεδομένο ότι εκμεταλλευόμενο την όλη κίνηση και την αισιοδοξία θα πάει σε μεγάλο offer συντόμως ... σε όσο το δυνατό υψηλότερη τιμή.

      Διαγραφή
    3. Για πιο λόγο να το κάνει αυτό κ.Τάκη?

      Διαγραφή
    4. Δεν χρειαζεται κ Τακη
      Εχει στα 18$ ενταλματα στα 11$
      Καλυτερα να εκανε offer

      Διαγραφή
    5. Χρειάζεται λεφτά, πολλά λεφτά.
      Σίγουρα θα κάνει offer.

      Διαγραφή
    6. Εσεις κ Τακη τι βλεπετε για το Asts ?
      Εσεις το ειχατε ανακαληψει
      Απο εσας το γνωρισαμε και το ερωτευτηκαμε στην παρουσιαση σας
      Ειστε ο πιο ειδημων
      Τιμη στοχο?

      Διαγραφή
    7. Εγώ πιστεύω ότι μόλις ολοκληρωθεί η κίνηση, μέχρι να βγει στην παραγωγή και να πείσει ότι θα είναι κερδοφόρος και τα Ebitda όσα είχε προβλέψει απο την περίοδο που ήταν σπακ θα επιστρέψει πολύ χαμηλά.
      Τώρα θέουν να ανεβάσουν το χαρτί και οι μικροί τσιμπάνε.
      Η εταιρία είναι 2 χρόνια πίσω απο το αρχικό το χρονοδιάγραμμα.

      Διαγραφή
    8. Ευχαριστω Sir
      Καλα μπανια ευχομαι

      Διαγραφή
    9. Κύριε Αρη θα έλεγα τιμή στόχος ... ΔΙΠΛΗ ΚΟΡΥΦΗ, στα ιστορικά υψηλά.
      25 δολάρια δηλαδή.

      Διαγραφή
    10. Κατι ιδιο εχω φανταστει και εγω Sir

      Διαγραφή
    11. Aris..ο κ.Buffett αν θυμαμαι καλα την ειχε αναφέρει!

      Διαγραφή
  19. Τί περιμένουμε από την ASTS άνοδο 20%.Εχει κάποιος γνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα 18$ εχει warrants στα 11$ αν μεινει για 30 μερες
      Οποτε ή πουλας εκει κοντα γιατι θα πιεστει λιγο ή μενεις να δεις ολο το εργο στα 100+++ αν ολα πανε κατευχην φυσικα
      Ολα δειχνουν καλα παντως

      Διαγραφή
  20. ΚTRA-UPDATE
    https://uploads.disquscdn.com/images/347362be2b24d36dfd47341a606f63dc1119744121bb9051f8e601dc384b416b.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΚΤRA
    Οποιος μπηκε μπηκε....ΑΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ nowwwww

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. AMC


    https://uploads.disquscdn.com/images/5d94fa49e6c9a3e688f63483dde146968c7f11943c43c59e10c413416a611467.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. HOLO-sell signal

    https://uploads.disquscdn.com/images/1eef10b3fbd2412a8e53f756c2d6fd06bf11821d64ba538c9bcf076ebdb6f1f2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γνωριζει καποιος τους ορους των ενταλματων στο Asts?
    Ειναι σαν αυξηση κεφαλαιου ή σαν αραιωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν η τιμή μείνει πάνω από τα 18 για 30 μέρες τότε η εταιρεία μπορεί να εξασκήσει τα warrants. Είναι αν θυμάμαι καλά περίπου 18 εκατομμύρια σε αριθμό και θα εξασκηθούν στη τιμή των 11.5$.

      Ναι είναι αραίωση, αλλά είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό ότι θα γίνει με την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο.. δεν είναι αιφνίδιο offering όπως τις προηγούμενες φορές και μιλάμε για ένα ποσό των 200 εκατομμυρίων εφόσον εξασκηθούν...

      Διαγραφή
  25. HOLO
    τη τελευταια ωρα συνεδριασης χθες εδωσε σημα ΣΕΛΛ......και προς το τελος εδωσε παλι σημα BUY
    Θα μας λωλαίνει αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. HOLO-UPDATED


    https://uploads.disquscdn.com/images/08e59f0b6398f07d152e92b02d1541e9f02fe23aec7f1cf588b61bfd1f2d0d62.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. KTRA
    Kintara....εεεεελα στον παππουυυυυυυυυ.......!!!!! (οποιος μπηκε μπηκε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΙΤΤ-(the Teo stock pick)
    αφου ξεμπέρδεψε με to R/S....THE SKY IS CLEAR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. DLOCAL

    προσοχή εδω...... λαμβάνω μηνύματα θετικής παρέμβασης και αναστροφής της πτωτικής τασης ............(Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. MEDIFAST
    λαμβάνω μηνύματα (στα τσαρτς) ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. PRPL
    Με σταθερό κλείσιμο πάνω από 1.48-1.50.....είναι strong signal GET IN
    Αυτό το επίπεδο είναι αντισταση γερή....δεν θα το περάσει ευκολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aploving
    Σημάδια κορύφωσης εδώ πέρα
    Στόχος 48-50 δολάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. MEDIFAST (MED)
    κ.Τακη ...τα φωτα σας εδω περα.......τεχνικα μπηκε ΜΠΑΙ...μετα απο παρα πολυ καιρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγκρίνω. Έχει πάψει να αναπτύσσεται και γιαυτό έχει φάει όλη αυτή την τρελή πτώση.
      Δείχνει ότι αποτιμάται δίκαια και δεν έχει κανένα πρόβλημα ρευστότητας.

      Θεμελιωδώς όμως, για να πω αν είναι buy θα πρέπει να ψάξω περισσότερο για να δω τι μελλοντικές προοπτικές έχει, διότι αν μείνει με αυτά τα νούμερα δεν έχει πολλά περιθώρια για μεγάλη ανοδική κίνηση.

      Διαγραφή
    2. Market Cap 224,10 εκ

      Enterprise value 88,25 εκατομμύρια δολάρια ΜΟΝΟ!!!

      Διαγραφή
    3. Το Q1 2024 ήταν καταστροφικό ... πτώση εσόδων 50%.
      Διαβάζω ...
      Η μείωση των εσόδων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024 οφείλεται κυρίως στη μείωση του αριθμού των ενεργών προπονητών OPTA VIA σε 37.800 από 58.700 στις 31 Μαρτίου 2023.

      Διαγραφή
    4. Διαβάζω αλλού ...
      Ο λόγος που οι επενδυτές πρέπει να εξετάσουν το Medifast είναι οι αναστολείς GLP-1. Αυτή η κατηγορία φαρμάκων περιλαμβάνει δημοφιλείς θεραπείες απώλειας βάρους όπως Zepbound, Mounjaro και Wegovy. Η εταιρεία εργάζεται για να ενσωματώσει τέτοια φάρμακα στην πλατφόρμα προπόνησης απώλειας βάρους Optavia. Εάν είναι επιτυχείς, αυτά τα έσοδα θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις πρόσφατες μειώσεις εσόδων αλλού. Το τεράστιο δυναμικό των φαρμάκων αγωνιστών GLP-1 καθιστά αμέσως το Medifast άξιο προσοχής.

      Διαγραφή
    5. Για να δούμε και το Q2 ... που πιστεύω ότι θα δώσει άλλη μια γερή σφαλιάρα στη μετοχή, ξαναστέλνοντας την στα 17-18 δολάρια.
      Ανακοινώνει αποτελέσματα Q2 2024 τη Δευτέρα 30 Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.

      Η διοίκηση αναμένει έσοδα της τάξης των 150-170 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με τα 296,2 εκατομμύρια δολάρια που αναφέρθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η προοπτική εσόδων αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη βραχυπρόθεσμη πίεση στην απόκτηση πελατών που προέρχεται από την ανάπτυξη του GLP-1 φάρμακα στις αγορές.


      ZACK RANK 5
      Η Medifast αντιμετωπίζει προκλήσεις στην προσέλκυση πελατών, κυρίως λόγω μιας σειράς μακροοικονομικών στοιχείων, όπως η αυξανόμενη δημοτικότητα των φαρμάκων GLP-1, η ταχέως μεταβαλλόμενη οικονομία και οι αλλαγές στους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αναμφίβολα, η αγορά απώλειας βάρους γνώρισε σημαντικές αλλαγές τους τελευταίους 18 μήνες, με την υιοθέτηση της ιατρικά υποστηριζόμενης απώλειας βάρους να επιταχύνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.

      Διαγραφή
    6. Προβλέψεις αναλυτών

      Πωλήσεις 2024 = 659 εκατομμύρια φολάρια ... κέρδη = 9 εκατομμύρια

      Πωλήσεις 2025 = 655 εκατομμύρια φολάρια ... κέρδη = 17 εκατομμύρια

      Διαγραφή
    7. Ok thanks φίλε..!!
      Το γεγονός που βγαίνει ομως η τιμή έξω από τη πτωτική σφήνα...σημαίνει ότι πάμε γερά ΑΠΠΠ....
      Άρα η θα έχουμε positive surprise of earnings...είτε bad earnings are baked in
      Για να δούμε φίλε..!!

      Διαγραφή
  34. MED

    https://uploads.disquscdn.com/images/bdaf4f749edb308e7233afbbd528291e7b54a064da9faf218a1d00e2d732b11c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. https://finance.yahoo.com/news/doma-perpetual-sends-letter-board-121500803.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. KINTARA-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/6009a78673a7f161a48de06bc119b39b7a34024fbf5128d61308b66950747397.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. UPST
    https://uploads.disquscdn.com/images/5e3a25ab1348baf177e3c323a78e46ca843ac5333af48046ddfa2ea793250370.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζετε ότι κάποια στιγμή το μπίζνες που κάνει Upstart....Pagaya...κλπ κλπ...θα το κάνουν οι ίδιες οι τράπεζες?

      Διαγραφή
    2. Όχι.
      Μόνο αν τις εξαγοράσουν.
      Οι αλγόριθμοι δεν φτιάχνονται εν μια νυκτί, ούτε μαζεύουν πληροφορίες σε μερικούς μήνες.

      Διαγραφή
    3. ΑΠό τον Φλεβάρη του '20 μέχρι τον Δεκέμβρη '21 ήταν <1 το UMI.
      Αρα το μακρο περιβάλλον (τα επιδόματα του κοβιντ δηλαδή) βοηθούσε το να μην γινονται default τα δάνεια.

      Για εμένα θα είχε πολυ νοημα να δουμε τα στοιχεία για την ανωτερότητα του αλγοριθμου της UPST χωρίς αυτό το χρονικό διάστημα μεσα.

      Διαγραφή
  38. RUSSELL 2000 small cap

    https://uploads.disquscdn.com/images/bdaf71416969af093bf6c22051cf690d420efed50acce34ea4f69a7ad3d35ea9.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. HOLO
    still downtrend (πτωτικη σφηνα).......... Μέχρι νεωτέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. HOLO- (NOT YET)
    https://uploads.disquscdn.com/images/4dbbf858fea1c10398d0069a416d328b70347cc69c82e1d9a7a0e85d44aa287b.png



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. HOLOλιθίαση έχουμε πάθει με τη Κινεζούλα. Πολύ ναζιάρα και ζόρικη.

      Διαγραφή
  41. PAGAYA

    https://uploads.disquscdn.com/images/299f06f6e51ec85599b873fb09a55b751feff095730f5e782c42dd77599af463.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έβαλα fibo retracements....να δω που αναλογεί το κύμα V του C...
      Δεν τα έβαλα για να μην είμαστε biased..!

      Διαγραφή
    2. https://investor.pagaya.com/node/9396/html#theoremxpagaya_prxfinal1.htm

      Διαγραφή
  42. Πρώτη αγορά στο 1.965 $LUMN.
    Πρώτος στόχος ο 100αρης στο εβδομαδιαίο.
    https://finance.yahoo.com/quote/LUMN/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει κάποιος λόγος θεμελιώδης που την επιλέγετε κύριε Παναγιώτη;

      Διαγραφή
    2. Όχι κ. Τάκη καθαρά από θέμα τεχνικής ανάλυσης και μικρό το ποσό που έβαλα..
      Η λεγάμενη αυτή τη στιγμή έχει κεφαλαιοποιηση 2 δις / ετήσια έσοδα 15 δις (με flat και μειωμένες προβλέψεις για έσοδα) / χρέος 19 δις(!).
      Πραγματικά δεν γνωρίζω με βάση την θεμελιώδη εικόνα της ποια θα μπορούσε να είναι μια ρεαλιστική αποτίμηση.
      Πάντως θεωρώ το 1 δις που ειχε ως κεφαλαιοποίηση πριν λίγο διάστημα ήταν αποτίμηση χρεοκοπίας.
      Η εταιρεία φαίνεται ότι προσπαθεί να κάνει το επόμενο βήμα για το μέλλον της και πρόσφατα ανακοίνωσε συνεργασία με τη Microsoft για το Azure.
      https://www.lumen.com/en-us/alliances/microsoft.html

      Διαγραφή
    3. Πέταξε...
      https://finance.yahoo.com/quote/LUMN/

      Διαγραφή
  43. Interactive Brokers - δυσκολεύομαι με την δήλωση. Γνωρίζετε:
    1. Πως συμπληρωνω ως θεματοφύλακα IΒ
    2 Ποιο statement κατεβαζω για να αντιστοιχήσω α.αγορες β.επιστροφή κεφαλαίου γ. κερδη, και πως κάνω την αντιστοίχηση
    Για την ισοτιμια θα κάνω ό,τι έχει προτείνει ο Κος Τάκης.
    Θα εκτιμούσα την όποια βοήθεια - Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο trade confirmation report θα βρείτε όλες τις πράξεις σας (αυτά είναι και τα πινακίδια των πράξεων). Εκεί θα βρείτε το μέσο όρο αγοράς - πώλησης του κάθε ticker ... φαίνεται επίσης και το συνολικό κέρδος ή ζημιά ανά ticker. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ.

      Μετά κατεβάζετε και το Activity Statement ... εκεί στο Realized & Unrealized Perfomance Summary .....στη στήλη Realized βρίσκεται στη στήλη Total το συνολικό κέρδος ή ζημιά ατο Total Stocks. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩ!!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ - ουσιαστική η βοήθεια.
      Αναρωτιέμαι συχνά τι κάνουν οι περισσότεροι που κανουν πράξεις σε θεματοφύλακα εξωτερικού, αν τα δηλώνουν ή όχι και αν γίνοται διασταυρώσεις με κάποιο τρόπο.

      Διαγραφή
    3. Γιατί δηλώνουν του εσωτερικού;
      Αφού σχεδόν όλοι χάνουν τα μαλλιοκέφαλα τους .... μην παραμυθιάζεστε απο τα διάφορα sites που γράφουν πως δήθεν κερδίζουν και τάχα μου είναι γνώστες!!!

      Διαγραφή
    4. Πάντως τα τελευταία 30 χρόνια δεν γινόντουσαν έλεγχοι ... ότι δήλωνες χρηματιστηριακά γινόταν αποδεκτό. Τα τελευταία χρόνια όμως αρχίζει και δυσκολεύει η κατάσταση.
      Θα σας συμβούλευα να βρείτε έναν επαγγελματία λογιστή που να ξέρει απο αγορές και να σας κάνει τη δήλωση. Όχι οποιονδήποτε τυχάρπαστο λογιστάκο ...

      Διαγραφή
    5. Στην επιστροφή κεφαλαίου πρέπει να δηλώνουμε το ποσό της αγοράς αν έχουμε κέρδος και το ποσό της πώλησης αν έχουμε ζημιά!!!

      ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ!!! ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

      Εξηγώ το γιατί ...
      Αγοράζω το 2023 την μετοχή Α με 100.000 ευρώ και τη μετοχή Β 100.000.

      Πουλάω το 2024 τη μετοχή Α 200.000 , άρα επιστροφή κεφαλαίου 100.000.
      Πουλάω τη Β με τιμή 0 (χρεοκόπησε ας πούμε η εταιρία), άρα επιστροφή κεφαλαίου 0.

      Συνολική επιστροφή κεφαλαίου 100.000 ... όμως εγώ εξακολουθώ να έχω κεφάλαιο 200.000.
      Άντε να ξεμπλέξεις με την εφορία 😲😲😲

      Διαγραφή
    6. Αλλά δεν ανησυχώ καθόλου.
      Θα τα φτιάξει όλα ο Χατζηδάκης ο Τιτάνας των οικονομικών και παντογνώστης των αγορών 😝😝😝😝

      Διαγραφή
    7. κε Τάκη, αφού βάζουμε το συνολικό ποσό των αγορών και το συνολικό των πωλήσεων, όχι μετοχή - μετοχή.

      Έχω δαπανήσει για την αγορά των Α και Β μετοχών 200χιλ συνολο.
      Πουλησα τις Α και Β μετοχές 200χιλ σύνολο.

      Εχω επιστροφή κεφαλαίου 200.000. Τέλος. Όλα στον 781 κωδικό.

      Δεν έχω κερδη, παρόλο που στη μία μετοχή διπλασίασα. Κέρδη θα είχα αν υπερέβαινα τις 200.000 από τις πωλήσεις.

      Διαγραφή
    8. Έχετε κάποιον τέτοιον λογιστή να προτείνετε;

      Διαγραφή
    9. Κύριε Bunny δεν την μετράνε έτσι την επιστροφή κεφαλαίου.

      Όταν έχει κέρδος επιστροφή κεφαλαίου νοείται το ποσό της αγοράς, όταν έχεις ζημιά το ποσό της πώλησης.

      Διαγραφή
    10. Τότε λοιπόν είναι πολυ λογικό να βάλετε τις 100χιλ κερδος της μετοχής Α στον 659 κωδικό που δηλώνονται τα κερδη. Εγώ δηλαδή αυτό θα έκανα.

      Διαγραφή
  44. κε Τεο, μπορείτε να δείτε την MLGO και την LPA?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MLGO....ΔΡΑΜΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ......αλλα μπορει να κανει ξεσπασματα πανω ανα πασα στιγμη
      η αλλη ειναι πιο καλη....και θεμελιωδώς και τεχνικα....αλλα εγω δεν θα εμπαινα

      Διαγραφή
  45. HOLO
    Δεν υπαρχει η ανάγκη να ξανα βαλω το πτωτικο της τσαρτ
    Θα δουμε νεα χαμηλα και η διολίσθηση συνεχίζεται
    Οταν ερθει η ωρα....θα κανει τα δικα της Χ4...Χ5...Χ10....
    NOT YET......!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα ο κυρ Τάκης είναι καραφορτωμένος ασφαλιστικές ... ειδικά με ιπποπόταμο.
      Δώστε το σύνθημα και μετά τις 8 Αυγούστου παίρνουμε κανένα HOLO.

      Διαγραφή
    2. 8 Αυγούστου...?? Γιατι τοτε..?

      Διαγραφή
    3. HIPO ανακοινώνει Q2 ... πριν ανοίξει η αγορά την Πέμπτη, Αυγούστου 8

      Διαγραφή
    4. Δηλαδή η μικρούλα KINS που ασχολείται μόνο με ένα κομμάτι της Νέας Υόρκης μας λέει ότι θα πάει για ρεκόρ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και θα σπάσει τα κοντέρς και η HIPO που επίσης κάνει κατοικίες στο πηγάδι θα κατουρήσει;

      Διαγραφή
    5. https://gr.investing.com/news/company-news/article-93CH-133544

      Διαγραφή
    6. H ROOT 7 Αυγούστου, ενώ η ΚΙNS 12 Αυγούστου, αλλά έχει ήδη δώσει προκαταρκτικά και γιαυτό πετάει.

      Διαγραφή
    7. Eγώ κύριε ΤΕΟ δίδω τιμή στόχο 40 δολάρια.

      Διαγραφή
    8. θα μπορουσε να προηγηθεί πτωτικη κίνηση πρώτα και μετα το μπιγκ αππππ



      https://uploads.disquscdn.com/images/95649b4c0c7f1c8108b62d1988a99aa9bd796959822567fc2416317156ab0977.png

      Διαγραφή
    9. Υπενθύμιση ....
      Tα σημερινά 19,44 είναι τα 0,777 προ reverse split!!!

      Για να δούμε και τι θα βγάλει και ο λεμονάδας σήμερα.

      Διαγραφή
    10. Λεμοναδα που βγαζει σημερα αποτελεσματα,, τι προβλεπετε Κυριε Τακη??

      Διαγραφή
    11. Η Λεμονάδα πάντα βγάζει καλά αποτελέσματα ... αλλά τιμωρείται κατόπιν απο τη ν αγορά καθώς οι ιδρυτές της είναι λίγο άτολμοι και πάνε συντηρητικά το μαγαζί. Αυτό γκρινιάζουν και οι μέτοχοι της LMND στο CEO κάθε φορά.

      Διαγραφή
  46. Σας έστειλε η ib μήνυμα για την συγχώνευση της κεντρικής Ευρώπης (Ουγγαρία) με της Ιρλανδίας και την μεταφορά των λογαριασμών στην Ιρλανδία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι. Προχωρήσαμε κιόλας όλοι στην ολοκλήρωση ... εύκολο ήταν.

      Διαγραφή
    2. Μια πληκτρολογηση της υπογραφής στα εγγραφα που παραθέτει είναι. Μαλιστα συγκεντρωτική.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα σας.., Λάβατε και εσείς πρόσκληση για Account Interview ?
      Μου φάνηκε για spam στην αρχή! ( ....Clients who fail to respond to this request after receiving the second reminder message in a few weeks’ time to schedule the appointment will be subject to trading and/or funding restrictions.)

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα. Προφανώς κάτι τους "χτύπησε" και θέλουν να κάνουν ταυτοπροσωπεια. Να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή διαβατήριο και we camera σχετικά καλή.

      Διαγραφή
    5. κε Olymp αυτό το λάβατε αφού "υπογραψατε" για τη μεταφορά της έδρας;
      Εγω δεν ελαβα κατι τετοιο. Ακομα τουλαχιστον.

      Σε καθε περιπτωση καλο θα ήταν να μας ενημερώσετε τι ειπώθηκε.

      Διαγραφή
    6. κ. Bunny, ορθώς εφοσον εχω υπογράψει πρωτα, ευχαρίστως και θα σας ενημερώσω, μεχρι τωρα και μετα απο πολλες δοκιμές, μου δειχνει στο Schedule Appointment for Due Diligence via Video Call..: No slots available at this point”.

      Διαγραφή
    7. ke Olymp, έχετε cash account ή margin account?

      Διαγραφή
    8. IBKR :....Thank you for contacting Interactive Brokers Customer Service.

      Please note that IBCE will be merged with IBIE and Interactive Brokers will continue to serve its European clients under IBIE, where this verification call in not required. The merger will start on 1 August 2024, therefore the Video Verification task is no longer required, the available slots have been deleted and the task will be also removed shortly for the affected clients.

      Therefore please ignore our request for this verification. Thank you.

      Διαγραφή
    9. χαχαχα ωραίοι.
      Τελικά παίζουν κρυφτό κι αυτοί με τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να ΜΗΝ ελέγξουν όσους περισσότερους μπορούν.

      Όλα καλα λοιπόν, επικεντρονώμαστε στο χρηματιστήριο.

      Διαγραφή
  47. RUSSELL 2000-small cap

    https://uploads.disquscdn.com/images/6c670f64eff69d803a05233616d8536cae96ec79ea789371b9cb771874dbeac6.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. παρτε ΚΙΝΤΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.............. (KTRA)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. https://www.streetinsider.com/dr/news.php?id=23527301&gfv=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂