Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

HelloFresh

HelloFresh .... εδώ ....

Διαπραγματεύεται στο Börse Frankfurt με τον κωδικό HFG.DE ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 173.190.562 μετοχές
Presentation HelloFresh ... εδώ ...
Investor ΗelloFresh ... εδώ ...

Τομέας : Τρόφιμα - Ποτά
Αριθμός εργαζομένων : 19.012

ΙPO : 10,25 ευρώ (11,91 δολάρια) ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης 2 Νοεμβρίου 2017, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης .
Αποτιμήθηκε η εταιρία 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. Την εποχή της δημόσιας εγγραφής της, η εταιρεία είχε κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από το διπλάσιο της Blue Apron, τον μεγαλύτερο ανταγωνιστή της με έδρα τις ΗΠΑ.

Δραστηριότητα
H HelloFresh είναι μια γερμανική εταιρεία σετ γευμάτων με έδρα το Βερολίνο. Είναι ο μεγαλύτερος πάροχος κιτ γευμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δραστηριοποιείται επίσης σε Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Γαλλία, Ιταλία, Νέα Ζηλανδία, Ιρλανδία και Ισπανία. 

Το επιχειρηματικό μοντέλο της HelloFresh είναι να προετοιμάζει τα συστατικά που χρειάζονται για ένα γεύμα και να τα παραδίδει στους πελάτες, οι οποίοι στη συνέχεια πρέπει να μαγειρέψουν το γεύμα χρησιμοποιώντας κάρτες συνταγών,  που μπορεί να διαρκέσει περίπου 30–50 λεπτά. Γενικά παρέχει περίπου τρία γεύματα δύο ατόμων την εβδομάδα για περίπου 60 έως 70 δολάρια. Κάθε εβδομάδα, προσφέρονται περίπου 45 συνταγές για να επιλέξουν οι χρήστες.

Σε πολλές αγορές, το HelloFresh παρέχει γεύματα "Rapid Box" τα οποία χρειάζονται μόνο 20 λεπτά για να προετοιμαστούν.  Η επωνυμία τους Factor ανταγωνίζεται στην αγορά έτοιμων προς κατανάλωση, με μη κατεψυγμένα γεύματα που απαιτούν περίπου 2 λεπτά προετοιμασίας.

Ιστορικό
Η HelloFresh ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2011 από τους Dominik Richter, Thomas Griesel και Jessica Nilsson στο Βερολίνο της Γερμανίας. Άρχισαν για πρώτη φορά να παραδίδουν κιτ γευμάτων σε πελάτες στις αρχές του 2012 και επεκτάθηκαν στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία την ίδια χρονιά. Μέχρι το 2014, η εταιρεία ισχυριζόταν ότι παρέδιδε 1 εκατομμύριο γεύματα το μήνα. Συγκέντρωσαν 50 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης το 2014, αφού συγκέντρωσαν 10 εκατομμύρια δολάρια το 2012 και 7 εκατομμύρια δολάρια το 2013.


Μέχρι τον Μάρτιο του 2015, η εταιρεία είχε 250.000 συνδρομητές, αν και ακόμα δεν ήταν κερδοφόρα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, αποτιμήθηκε σε 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης όπου συγκέντρωσε 75 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την εταιρεία μονόκερων. Η εταιρεία εξακολουθούσε να ανήκει κατά πλειοψηφία στην Rocket Internet εκείνη την εποχή. Ακύρωσε μια προγραμματισμένη δημόσια εγγραφή τον Νοέμβριο, λόγω ανησυχιών για την προτεινόμενη αξία της εταιρείας. Γνώρισε σημαντική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια του έτους, με 530.000 συνδρομητές μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Είχε 750.000 συνδρομητές μέχρι τον Ιούλιο του 2016, και 1,3 εκατομμύρια μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Τον Μάρτιο του 2018, η HelloFresh εξαγόρασε την Green Chef, μια αμερικανική εταιρεία βιολογικών κιτ γευμάτων. Τον Οκτώβριο του 2018, η HelloFresh Canada με έδρα το Τορόντο εξαγόρασε την Chefs Plate, μια καναδική εταιρεία σετ γευμάτων.

Το 2019, η Rocket Internet πούλησε το εναπομένον μερίδιό της στο HelloFresh σε διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Η Rocket Internet είχε μερίδιο 30,6% στο HelloFresh, από τα τέλη του 2018.

Το 2020, η HelloFresh εξαγόρασε την εταιρεία έτοιμων γευμάτων Factor75 (από τότε που μετονομάστηκε σε just Factor ) για έως και 277 εκατομμύρια δολάρια. Το Factor75 ξεκίνησε στην Batavia του Ιλινόις το 2013 από τους Mike Apostal και Nick Wernimont. Την εποχή της εξαγοράς, είχε αυξηθεί σε εταιρεία 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τον Απρίλιο του 2022 το HelloFresh κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία, η πρώτη ασιατική αγορά για τον πάροχο γευμάτων. Μόλις 8 μήνες αργότερα, στις 20 Δεκεμβρίου 2022, η HelloFresh ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την Ιαπωνία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Thomas Griesel να παραδέχεται την αποτυχία στην ικανότητά του να οδηγήσει σε λογική απόδοση επένδυσης (ROI). Οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν για τις απολύσεις τους με λιγότερη από τη νόμιμη περίοδο προειδοποίησης των 30 ημερών. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2023, η HelloFresh υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Τόκιο με συνολικό χρέος 3 δισεκατομμυρίων γιεν.

Στις 17 Νοεμβρίου 2022, το HelloFresh κυκλοφόρησε στην Ισπανία με το όνομα HelloFresh SE, υποσχόμενο να χρησιμοποιήσει «100 τοις εκατό ισπανικό μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό».

Η επενδυτική ιδέα, όπως και ένα μεγάλο μέρος της επόμενης ανάλυσης, ανήκει στον ερευνητή και οικονομικό αναλυτή ANTONIO LINARES, που δημοσίευσε την ανάλυση του την 30η Ιουλίου 2024.

H HelloFresh διαπραγματεύεται περίπου 0,13 φορές τις πωλήσεις, σαν να πλησιάζει στη χρεοκοπία. Στην πραγματικότητα, η HelloFresh έχει δείξει εξαιρετική σταθερότητα μέχρι σήμερα και ισχυρή ανάπτυξη όπως θα δούμε στη συνέχεια. Διαχειρίζεται μια από τις πιο σύνθετες αλυσίδες εφοδιασμού στη Γη, αποδεικνύοντας οργανωτικές ικανότητες παγκόσμιας κλάσης σε θέματα logistics, μάρκετινγκ, ανάλυση δεδομένων και σχεδιασμό διεπαφής χρήστη.
Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις μια εταιρεία να λειτουργεί σε τόσο υψηλό επίπεδο και να βελτιώνεται συνεχώς. Η περίπλοκη φύση της επιχείρησης κρύβει αυτές τις οργανωτικές ιδιότητες. Η εντυπωσιακή διαφορά μεταξύ των πωλήσεων της εταιρίας και της τρέχουσας αποτίμησης της ... φαντάζει ως μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία.

Το συμπιεσμένο πολλαπλάσιο P/S προκύπτει από την αντίληψη της αγοράς για τη μικροοικονομική βιωσιμότητα. Συνήθως η αγορά αποτιμά τις υπό ανάπτυξη εταιρίες από 10 έως και 20 ή και 30 φορές τις ετήσιες πωλήσεις τους. Περαιτέρω, η πανδημία τράβηξε τη ζήτηση προς τα εμπρός, επιτρέποντας στην HelloFresh να επενδύσει σε εγκαταστάσεις logistics και στον επιχειρηματικό της τομέα RTE (έτοιμο προς κατανάλωση).
Η χρησιμότητα των προϊόντων της HelloFresh δεν είναι συνήθως σταθερή. Όταν οι πελάτες της έχουν περισσότερο άγχος στη δουλειά τους και επομένως λιγότερο χρόνο για να μαγειρέψουν, το HelloFresh παρέχει μια σημαντική λύση. Μόλις επαγγελματικά απαιτείται λιγότερο χρόνος, τότε τα νοικοκυριά ​​ανακτούν χρόνο για να μαγειρέψουν και το HelloFresh δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο.

Η HelloFresh προκειμένου να αντιμετωπίσει το παραπάνω πρόβλημα, διαθέτει τα κιτ γευμάτων και τα γεύματα RTE στις φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις της αγοράς, όπως η αγορά φαγητού από το σούπερ μάρκετ και το μαγείρεμα μόνοι μας. Χάριν, το HelloFresh είναι εύκολο να λάβει κάποιος υψηλής ποιότητας, υγιεινό φαγητό σε χαμηλή τιμή.

Αναλύοντας κριτικές πελατών σε διάφορες πλατφόρμες, θα δείτε πολλά να αναφέρουν τα κίνητρα τιμών που εκδίδονται από την εταιρεία ως απαραίτητα. Χωρίς τις εκπτώσεις (επιδοτήσεις, ουσιαστικά), πολλοί πελάτες δεν βλέπουν το νόημα να εγγραφούν στο HelloFresh.

Αλλά ο δρόμος προς την ανάπτυξη και την κερδοφορία δεν είναι η μείωση του κόστους και επομένως των περιθωρίων κέρδους. Είναι η κεφαλαιοποίηση των τμημάτων της αγοράς στα οποία οι πελάτες εκτιμούν αυτό που προσφέρει η εταιρία και είναι έτοιμοι να ξοδέψουν χρήματα για ποιοτικά προϊόντα.
Το πρώτο τρίμηνο του 2024 η εταιρεία ανακοίνωσε μια στροφή προς την εστίαση σε «πελάτες υψηλότερης ποιότητας» έναντι της απόκτησης πελατών με κάθε κόστος. Προηγουμένως, η εταιρεία επικεντρωνόταν στην απόκτηση πελατών με κάθε κόστος, προκειμένου να επανέλθει τάχιστα προς την ανάπτυξη και την κερδοφορία. Ίσως αυτή η νέα στρατηγική να αποφέρει πιο ελκυστική δυναμική από την πλευρά της ζήτησης.


Η εφοδιαστική αλυσίδα της HelloFresh είναι μια από τις πιο περίπλοκες στον πλανήτη. Ουσιαστικά διοχετεύει και παρασκευάζει ευπαθή προϊόντα σε εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, του κρέατος, των ψαριών και του κοτόπουλου. Τα ευπαθή είδη χαλάνε γρήγορα σε λάθος περιβαλλοντικές συνθήκες και ιδιαίτερα όταν μαγειρεύονται. Παγκοσμίως, το 70% των ευπαθών προϊόντων σπαταλάται, ενώ σύμφωνα με τη διαχείριση της HelloFresh η εταιρεία σπαταλά μόνο το 1% των ευπαθών προϊόντων.

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα για τη HelloFresh, πολύ περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι η HelloFresh είναι η μόνη εταιρεία διανομής γευμάτων στον πλανήτη που δραστηριοποιείται σε αυτήν την κλίμακα. Οι υπόλοιποι άμεσοι ανταγωνιστές της είτε έπαψαν να υφίστανται είτε λειτουργούν σε πολύ μικρότερη κλίμακα. 

Να σημειώσουμε εδώ η εταιρεία παράγει θετικά μετρητά από τις δραστηριότητες από την έναρξη της πανδημίας, παρά την επιβράδυνση που ακολούθησε, τις αυξημένες επενδύσεις σε logistics και την ταχέως αναπτυσσόμενη δραστηριότητα RTE, η οποία έχει αυξηθεί κατά 50% σε ετήσια βάση.

Η HelloFresh χρειάστηκε επτά χρόνια για να κλιμακώσει την επιχείρηση σετ γευμάτων σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ετήσια έσοδα και οκτώ χρόνια συνολικά για να επιτευχθεί κερδοφορία. Επιπλέον, χρειάστηκε μόλις τρία χρόνια για να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της RTE σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ σε ετήσια έσοδα και κερδοφορία. Από το 1ο τρίμηνο του 2024, η επιχείρηση RTE έχει πλέον ετήσιο ρυθμό εσόδων 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η HelloFresh επεκτείνει συνεχώς τα μενού της. Από το 2016 έως το 2017 το εβδομαδιαίο μενού της επεκτάθηκε από έξι σε περίπου 30-40 συνταγές στις περισσότερες από τις προηγμένες αγορές της. Μέχρι το τέλος του 2023 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 45.

Η δημιουργία και η διανομή ευπαθών προϊόντων σε εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και δύσκολη καθώς ο πελάτης έχει και επιλογές μενού. Για παράδειγμα, η επιχείρηση σετ γευμάτων απαιτεί από το HelloFresh να στέλνει αποτελεσματικά ευπαθή προϊόντα με ένα σετ οδηγιών στους πελάτες να τα μαγειρεύουν στο σπίτι. Η επιχείρηση RTE, από την άλλη πλευρά, στέλνει μαγειρευτά γεύματα.

Το γεγονός ότι το HelloFresh μπόρεσε να αναπτύξει τον δεύτερο κλάδο της πολύ γρηγορότερα υποδηλώνει ότι η επιχειρησιακή ραχοκοκαλιά της (εφοδιαστική, μάρκετινγκ, διεπαφή χρήστη και ανάλυση δεδομένων) θα παραμείνει μια πιθανή πηγή λειτουργικής μόχλευσης στο μέλλον.
Αυτό που μένει να φανεί είναι αν αυτό πράγματι βελτιώνει την οικονομία της μονάδας. Η μεταπανδημική ηρεμία στην επιχείρηση κιτ γευμάτων και οι αυξημένες επενδύσεις σε υποδομές δίνουν ώθηση στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας.

Ας δούμε μερικούς βασικούς δείκτες απόδοσης της εταιρείας.
Στα τρία παρακάτω γραφήματα θα δούμε ότι, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των πελατών παραμένει σταθερός από την πανδημία (πρώτο γράφημα), οι συνολικές παραγγελίες έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 2020 (δεύτερο γράφημα) και τα έσοδα (τέταρτο γράφημα) συνεχίζουν να σημειώνουν ρεκόρ. Αυτά τα γραφήματα παρέχουν σημαντικές ενδείξεις λειτουργικής μόχλευσης.
Το αυξανόμενο περιθώριο λειτουργίας οφείλεται επίσης σε μια σταθερά αυξανόμενη AOV (μέση τιμή παραγγελίας), σύμφωνα με το παρακάτω γράφημα. Το σημείο καμπής στο AOV συμπίπτει με το λανσάρισμα του HelloFresh Market, το οποίο προσφέρει στους πελάτες μια σειρά πρόσθετων ειδών παντοπωλείου και λύσεων γευμάτων που μπορούν να προστεθούν στις τακτικές παραδόσεις σε κιτ γευμάτων, όπως βασικά ντουλάπια, σνακ και ποτά και πρωινό και σπεσιαλιτέ. 

Η πώληση πρόσθετων ειδών παντοπωλείου είναι η πρώτη επιτυχημένη περίπτωση της HelloFresh βελτίωσης των οικονομικών της μονάδας με την ανάπτυξη ενός νέου κλάδου, που αναπτύσσει η εταιρία.

Η επιτυχής ανάπτυξη του HelloFresh Market και του RTE οδηγεί σε έναν οργανισμό ικανό να αναπτύξει νέους κλάδους. Εάν τα έσοδα που δημιουργούνται από αυτούς τους νέους κλάδους αυξηθούν στο τελικό αποτέλεσμα, η HelloFresh θα είναι καθ' οδόν για ουσιαστική βελτίωση της οικονομικής της απόδοσης. 

Εν τω μεταξύ, τα τελευταία τρίμηνα η HelloFresh εμφανίζει κάποιες αδυναμίες που θολώνουν την οικονομική πρόοδο της. Για να τις δούμε ...
Όπως μπορούμε να δούμε στο παρακάτω γράφημα, τα έσοδα RTE αυξήθηκαν κατά 54% σε ετήσια βάση (κυρίως λόγω των ΗΠΑ, με την επωνυμία Factor), αλλά τα έσοδα από κιτ γεύματος μειώθηκαν κατά 7,6% ετησίως. Τα έσοδα από το κιτ γευμάτων είναι πολύ μεγαλύτερα προς το παρόν από τα έσοδα RTE, επομένως η πτώση του πρώτου αποδυναμώνει την οικονομική κατάσταση της HelloFresh.

Περαιτέρω, η RTE απαιτεί μαγειρικά γεύματα για τους πελάτες και επομένως επιπλέον επενδύσεις, συγκεκριμένα εγκαταστάσεις μαγειρέματος. Ως αποτέλεσμα, τα έξοδα προμηθειών ως % των εσόδων αυξάνονται, όπως μπορείτε να δείτε στο επόμενο γράφημα.

Και για τα δύο τμήματα (Meal kits και RTE),  η HelloFresh πρέπει να προμηθευτεί τα τρόφιμα που πρόκειται να στείλει και στη συνέχεια να τα διανείμει στους πελάτες. Όσο περισσότερο μειώνουν αυτό το κόστος με την πάροδο του χρόνου, τόσο περισσότερα κάνει το HelloFresh κάθε φορά που στέλνει ένα γεύμα και τόσο πιο κερδοφόρο γίνεται.

Το παρακάτω γράφημα απεικονίζει δύο βασικά έξοδα:

  • Τα έξοδα προμηθειών (Procurement expenses) άρχισαν να αυξάνονται το 2020, μετά την κυκλοφορία του RTE.
  • Τα έξοδα εκπλήρωσης (Fulfilment expenses) ως ποσοστό των εσόδων παρουσίασαν ανοδική τάση από το 2019 έως τις αρχές του 2022. 
Τώρα μειώνονται, αλλά εξακολουθούν να είναι υψηλότερα το 1ο τρίμηνο του 2024 από ότι το 1ο τρίμηνο του 2019. Η HelloFresh φέρεται να επενδύει συνεχώς στις εγκαταστάσεις εκπλήρωσής της για να αυξήσει την εξατομίκευση, που σύμφωνα με τη διοίκηση αποτελεί βασικό μοχλό ζήτησης.

Ως αποτέλεσμα της αύξησης των παραπάνω δαπανών προμήθειας, το περιθώριο συνεισφοράς έχει υποχωρήσει από το 1ο τρίμηνο του 2019. 

Η HelloFresh ορίζει το περιθώριο συνεισφοράς ως τα έσοδα που απομένουν μετά την αφαίρεση των εξόδων προμήθειας και εκπλήρωσης, ενώ εξαιρούνται τα έξοδα αποζημίωσης βάσει μετοχών. Η μείωση αυτής της μέτρησης εξηγεί γιατί, παρά την αύξηση των εσόδων, τα κέρδη προ φόρων και τα καθαρά κέρδη μειώνονται.

Το 3ο τρίμηνο του 2021 τα καθαρά έσοδα ως % των εσόδων ανήλθαν σε 1,63 %, ενώ ανήλθαν στο -4,04% το 1ο τρίμηνο του 2024, όπως μπορείτε να δείτε στο επόμενο γράφημα.
 
Η μείωση των περιθωρίων κέρδους της HelloFresh, σε συνδυασμό με το ότι η εταιρία έχει πλέον οριακή κερδοφορία (το Q1 2024 είχε ζημιά 83,8 εκατομμύρια ευρώ) και την μείωση των active customers είναι τελικά τα σημεία προβληματισμού που κάνει την αγορά να πιστεύει ότι η εταιρεία βρίσκεται σε κατάσταση παρακμής. Ωστόσο, μπορεί επίσης να υποστηριχθεί ότι η πτώση συμπίπτει με τον πληθωρισμό (από το 2021 έως σήμερα, αναμφισβήτητα) και την ταχεία άνοδο της RTE τον τελευταίο χρόνο, τα οποία υποδηλώνουν ότι η υποτιθέμενη πτώση της επιχείρησης δεν είναι ακριβώς έτσι.
Το ρεκόρ κερδοφορίας επιτεύχθηκε το 2020, όπου τα 369,1 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούσαν σε 2,12 ευρώ ανά μετοχή ... ενώ τα καθαρά κέρδη των 243 εκατομμυρίων ευρώ το 2021 αντιστοιχούν σε 1,4 ευρώ ανά μετοχή. Από το 2020 τα κέρδη της εταιρίας βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω, παρόλο που τα έσοδα έχουν υπερδιπλασιαστεί το 2023 στα 7,6 δισεκατομμύρια από 3,749 το 2020.
Το μικτό περιθώριο είναι ουσιαστικά σταθερό από το 2019, αν και αυξήθηκε από 55,27% το 2014 σε 62,06% στο Q1 του 2024.

Επομένως αν η εταιρεία καταφέρει να μειώσει τα έξοδα προμήθειας και εκπλήρωσης θα επανέλθει σε δυναμική κερδοφορία.

Τα ίδια κεφάλαια της HelloFresh ανέρχονται σε 929,8 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν σε 5,37 ευρώ ανά μετοχή.
Τα Good Wills και τα Άυλα Περιουσιακά στοιχεία αντιστοιχούν σε 395,9 εκατομμύρια ευρώ. Αν αφαιρέσουμε από τα ίδια κεφάλαια τα Good Wills και τα άυλα τότε αυτά πέφτουν σε 533,9 εκατομμύρια δολάρια ή 3,08 ευρώ ανά μετοχή.

Στο Ενεργητικό έχουν επενδυθεί 1,289 δισεκατομμύρια ευρώ σε Ακίνητα και Εξοπλισμό.

  • Σύνολο Ενεργητικού 2,554 δισεκατομμύρια ευρώ
  • Συνολικές υποχρεώσεις 1,625 δισεκατομμύρια ευρώ

Το χρέος της εταιρίας είναι 163,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν 371,7 εκατομμύρια ευρώ ... όπου βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία, λόγω των επενδύσεων που κάνει η εταιρία.


Το ταμείο της εταιρίας μειώνεται, ανά τρίμηνο, από το 2021, όπου είχε ανέλθει στα υψηλά των 827,1 εκατομμυρίων δολαρίων. 
Ένα μειούμενο ταμειακό υπόλοιπο μπορεί να αναγκάσει τη διοίκηση να περικόψει τον τρέχοντα επενδυτικό κύκλο, κάτι που θα αποτελούσε σοβαρή ανησυχία.

Στο 1ο τρίμηνο του 2024 τα μετρητά υπερέβαιναν το μακροπρόθεσμο χρέος κατά 207,9 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, από τις αρχές του 2021 έως το 1ο τρίμηνο του 2024 το CapEx υπερέβαινε σημαντικά τα μετρητά από τις δραστηριότητες, γι' αυτό και η καθαρή ταμειακή θέση μειώνεται.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που καλύπτουν την HelloFresh είναι :

  • Το 2024 Πωλήσεις 7,8 δισεκατομμύρια ... ζημιά 9,6 εκατομμύρια
  • Το 2025 Πωλήσεις  8,2 δισεκατομμύρια ... κέρδη 59 εκατομμύρια
  • Το 2026 Πωλήσεις 8,6 δισεκατομμύρια ... κέρδη 115 εκατομμύρια


187 σχόλια:

  1. RUSSELL 2000 small caps
    https://uploads.disquscdn.com/images/1d34f80d10d4e3064fab314a45ba29a08b9e1dc13b40a51782f2aaeead28f548.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΔ-ΑΘΗΝΩΝ
    https://uploads.disquscdn.com/images/cab1d81b9f24d5b393bdc8040e79e92833cb1daacf118e8d65e221c08df78a40.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙΝΤΑRA-updated
    https://uploads.disquscdn.com/images/132194c04c63df9d78cf9806407b145029cce2668a8e7731c2b6ef066ae35832.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρευστοποιηση σε όλες τις θέσεις σε Ελλάδα και Αμερική εκτός από $ASTS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. KINGSTONE


    https://uploads.disquscdn.com/images/87790ae69f7c917c9a1a5ba3cf4bf3a16565634106bf50db4b41aea702f58dbc.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KINS ... Μας είπε ο CEO.

      Πιστεύω ότι οι τρέχουσες αλλαγές της αγοράς μας παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κερδοφόρα ευκαιρία ανάπτυξης που έχει βιώσει ποτέ η Kingstone!

      Η διάσπαση των 8 δολαρίων ... θα τη στείλει, τουλάχιστον στα Ιστορικά υψηλά της.

      Τα επίσημα αποτελέσματα 12 Αυγούστου ... εκείνη την ημέρα πιστεύω θα δει τη βραχυπρόθεσμη κορύφωση της.

      Διαγραφή
    2. Καλά...κοιτάμε παντα το διάγραμμα και κρατάμε μικρό καλαθι απ όσα λέει ο CEO.
      Μόνο αν είναι πολύ σοβαρό πρόσωπο αλλάζει η οπτική μου προς τα λεγόμενα του.

      Διαγραφή
    3. KINS
      H μικρούλα έσπασε όλα τα κοντέρ!!!
      Τιμή Στόχος 12 δολάρια (το σίγουρο)
      Και μετά τα ΟΛΙΚΆ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ

      Διαγραφή
    4. KINSάρα χαρτάρα μετά την επίτευξη της τιμής στόχου των 12 δολαρίων διορθώνει βιαίως και ταχύτατα. Εχθές έκανε και μεγάλο όγκο για τα δεδομένα της.
      Και που μπορεί να σταματήσει η διόρθωση?
      Εγώ θα έλεγα κάπου εδώ, στα 8 δολάρια .... και αν γίνει μεγαλύτερη έκπτωση άντε να πάει στα 6.
      Προσωπικώς θεωρώ δεδομένο ότι θα πάει σε Ιστορικά υψηλά και εκεί θα δούμε αν κάνει διπλή κορυφή ή θα ξεφύγει πολύ πιο πάνω.
      Όμως προς το παρόν προέχει η ολοκλήρωση της διόρθωσης και η επαναφορά της στα 12 όπου θα δούμε την συμπεριφορά της

      Διαγραφή
  6. δες για τη πλακα και τη ΚΙΝΤΑΡΑ..............εκει θα δεις τη κινησαρα μαζι με τη ΗΟΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω δηλώσει ότι πήρα και το φάρμακο της KTRA όποτε δεν κινδυνεύω να πάθω HOLOλιθίαση.

      Εδώ στις παραλίες οι άλλοι παίζουν ρακέτες ... ο Τακαρος παίζει Holo & Ktra.
      Πως λέμε απο τη σκύλα στη Χάρυβδη;

      Διαγραφή
    2. Ορίστε πράσινες και οι δύο.

      Οι άλλοι ανέβασαν το carry trade απο 0,25 σε 1% και έπεσε ο Nikkei 12%;
      Επενδυταράαααααδες μου !!!

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι φιλε μου........... που εισαι ΜΕΣΑ και στις 2 Τεο-super-high flyers-junk stocks .......χαχαχαχαχαχαχα
      Τα σωβρακα θα τους παρουμε......χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  7. UPST-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/9df41c6c6c46f62e087a4b65c1f1d2dc2793c0172d47571240934b6e532c0fde.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα θα ξέρουμε πιο βελάκι θα ακολουθήσει..

      Διαγραφή
    2. Ο βασιλιάς των αλγορίθμων fintech επιστρέφει.

      Διαγραφή
    3. Επιτέλους! H UPST σήμερα έδωσε το σήμα! Ας ελπίσουμε ότι θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες και η PGY!

      Διαγραφή
    4. Oφείλω να θυμίσω τη βασική διαφορά.
      Η UPST είναι πλατφόρμα παραγωγής αλγορίθμων fintech ... η Pagaya είναι ο Νο1 τιτλοποιητής ενυπόθηκων δανείων.
      Αν και οι δύο πετύχουν το Χ50 του πρώτου θα είναι Χ10 του δεύτερου.

      Διαγραφή
    5. Όσο για τη SOFI εξελίσσεται αργά και σταθερά σε μία κλασσική τράπεζα ... που δεν θα μπορεί να πάει πολύ μακρύτερα των ιδίων κεφαλαίων της.
      Έχω αποσύρει το ενδιαφέρον μου προ πολλού για τη SOFI .... εκτός και αν την έβρισκα σήμερα με βάση τα νούμερα που έχουμε κάτω απο 4 δολάρια.
      Και πάλι με κρύα καρδιά θα την κοίταζα.

      Αυτά επειδή διαρκώς με ρωτάτε.
      Η OPRT έχει μεγάλο ενδιαφέρον ... και θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν δεν είχε τόσο μεγάλη εξάρτηση απο την βασική τράπεζα που συνεργάζεται και αν σταματούσε να κρατάει δάνεια στον Ισολογισμό της.

      Για Opfi κανένα ενδιαφέρον. Όποτε την κοιτάζω τρομάζω.

      Διαγραφή
    6. Αξίζει να το μελετήσετε ...
      https://www.upstart.com/news/upstart-q2-2024-earnings-materials-ceo-transcript/

      Διαγραφή
    7. Με λίγα λόγια η εταιρεία επιστρέφει σε ανάπτυξη και κερδοφορία. Είναι κάτι άλλο που αξίζει προσοχής κ Τάκη;

      Διαγραφή
    8. Oι αλγόριθμοι της Fintech.
      Αυτοί θα κάνουν τη διαφορά απο τις άλλες.

      Διαγραφή
    9. Έκτιζα μακροπρόθεσμη θέση, ζημιογόνο μέχρι στιγμής, και στις 2. Σκέφτομαι όμως να γυρίσω και την PGY σε UPST σε κάποια φάση. Εκτιμώ ότι θα ευνοηθεί περισσότερο σε ένα περιβάλλον μείωσης επιτοκίων, αν υποθέσουμε ότι δεν θα προκύψει σοβαρή ύφεση. Ο CEO δείχνει αισιόδοξος και η εταιρεία φαίνεται ότι θα αναπτυχθεί, θα πρωτοπορήσει και θα ηγηθεί στον κλάδο. Ενδεχομένως να υπάρξει και σπέκουλα για εξαγορά της.

      Διαγραφή
    10. https://finance.yahoo.com/news/pagaya-reports-second-quarter-first-113000886.html

      Χρήσιμες οι γνώσεις σας και τα σχολια σας για τα αποτελέσματα της PGY Κ. Τάκη.

      Διαγραφή
    11. Την παρούσα χρονική στιγμή θεωρώ πολύ δύσκολο να ξεπεράσει τα 20 δολάρια, άντε το πολύ 21.
      Είναι ο Νο1 τιτλοποιητής ενυπόθηκων δανείων ... που σημαίνει ότι υποχρεούται να κρατάει δάνεια στον Ισολογισμό της με συνέπεια τα μεγάλα σπίτια να την αποτιμούν βάσει των ιδίων κεφαλαίων της ... όπως κάνουν και με τις τράπεζες.

      Ελάφρυνση θέσεων ... στα 10 δολάρια που φώναζα ήταν η ευκαιρία.

      Διαγραφή
  8. ΗΟΛΟ-επικαιροποιημένο


    https://uploads.disquscdn.com/images/72dad56fc97a4f44f64a23c2903a670a51a171ae8a9de622cd5dd0cccd001484.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Applovin

    Μακάρι να πάει προς τα 45-50 που έλεγα προ ημερών...
    Τρομερή εταιρεία

    Hipo
    Είχα βάλει στόχο τα περιξ 11$
    Για να δούμε

    Jumia
    Είχα βάλει στόχο double top στα 7.5 $


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. STNE
    Αυτά και ισως λίγο παρακάτω είναι επίπεδα που που πρέπει να πέσει σκουπα PHILIPS
    Τι λέτε κ.Τακη..? Θυμάμαι ότι μπήκατε στα 15$ περίπου και ίσως πουλήσατε στα ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω βγει απο εδώ πριν 2 τρίμηνα περίπου. Δεν μου αρέσει που η εταιρία μετεξελίσσεται σε τράπεζα. Αυτό με στράβωσε ... δεν λέω ότι είναι κάτι κακό, απλώς εγώ δεν επενδύω σε τράπεζες. Έτσι τη χαιρέτησα την κυρία....

      Διαγραφή
  11. CLOV
    Κ.Τακη....σούπερ τσαρτ σε αρχικό ανοδικό trend.
    Δείτε το για μένα πλιζ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναξιόπιστοι οι κύριοι ... χάσαμε και το Παλιχαπιτίγια που τα έχωσε τα κομμάτια του απο 1,5 εως 2,1 δολάρια.
      Σύμφωνα με το presentation του σπακ το 2020 προέβλεπαν το 2023 έσοδα 1,7 δις και κερδοφορία.
      Έχουν πέσει αρκετά έξω ... όξω και ο Chamath όπως προείπα.

      Γενικά κύριε ΤΕΟ δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία ... δεν έχει χρέος, δεν έχει Good Wills.
      Αν σας κάνει τεχνικά την παίζεται.
      Για εμένα θα κάνει μια επιστροφή στο 1 δολάριο ... παρόλο που το guidance ήταν δυναμικό.
      Πιστεύω ότι εκμεταλλεύτηκαν τα αποτελέσματα για να κάνουν την ανοδική κίνηση τον Ιούνιο για να μη αναγκαστούν να πάνε αε reverse, καθώς είχαν λάβει προειδοποίηση τιμής απο τον Nassdaq.

      Εγώ την βάζω στην παρακολούθηση και όταν ολοκληρώσω τις διακοπές μου θα την δω και εις βάθος.

      Η γνώμη μου είναι να επικεντρωθούμε στην MED να βρούμε πότε λύνει το θεμελιακό της πρόβλημα και που είναι ο πάτος της. Η MED είναι μετοχή για Χ10 (εφόσον λύσει το πρόβλημα της.). ΤΗΝ CLOV δεν μπορώ, για την ώρα απο εδώ που είναι να την δω Χ10.

      Διαγραφή
    2. Σωστά όλα και συμφωνώ μαζί σας
      Αλλά τεχνικά η MED μου λέει buy at every price
      Το αποτέλεσμα ήταν as expected έτσι...??

      Διαγραφή
    3. Έχασε λίγο τις προβλέψεις των αναλυτών στα έσοδα και έβγαλε ζημιές για πρώτο τρίμηνο.

      Διαγραφή
    4. Τεχνικά ο πάτος μιας μετοχής που η τιμή της έχει εξαντλήσει όλο το χρονικό περιθώριο μέχρι το APEX-TIME...καθορίζει ΤΟΝ ΠΑΤΟ.(σύγκλιση τιμών σε στενό εύρος και αγοραστών/πωλητών επίσης)....
      Η δυναμική που θα αποκτήσει μετά είναι διαφορετική ανά περίπτωση αλλά οι τιμες στις 85-90% των περιπτώσεων είναι ΑΠ-ΑΠΠ
      Μένει να δούμε..!
      Σήμερα ίσως θα μπω..

      Διαγραφή
    5. Είναι έτοιμη για καλή κίνηση αν κλείσει θετικη σήμερα η CLOV.. θα ακολουθήσω λογικά!

      Διαγραφή
    6. Δείτε και τη RKLB κ. ΤΕΟ.. φτιάχνει η πλάκα και εκεί μετά το 5.65..

      Διαγραφή
    7. Τρομερό ράλι η CLOV.. μέσα σε 6 συνεδριάσεις μου έχει δώσει κοντά 100%...

      Διαγραφή
  12. MEDI
    αγορα σημερα στο 20 δολ.....(στρογγυλο νουμερο)
    the worst is baked in

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KINTARA-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/9bf79cdac3de640ba2f576efbbe173d2bd4f8f70766a2818c7e9e4f42f2dafb0.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. KINS
    δεν υπαρχει χωρο στο διαγραμμα (κυματικα και μονο)........για περεταίρω ΑΠΠΠΠ
    αρα τι ειναι αυτο που κανει?
    μηπως θα το κλεισουν με αναποδο κερι? (hammer)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. βρε τη LUMEN......και μας τα ελεγε ο φιλος απο εδω.......απο τα 2 δολαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. LUMEN

    https://uploads.disquscdn.com/images/7f21d85365431100a7759741b525a9a24dcefd7936f0007b5c20d15562944b7c.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. HOLO
    just a little bit more time......

    https://uploads.disquscdn.com/images/4500c97fbf00ae992373ead836ccb3137f0148996cc28f9148162046368f0264.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα σας. Εγώ άνοιξα μία αρχική θέση σε NXT και TWLO πάντως. INCR ήμουν έτοιμος να ξαναμπώ αλλά είπα να περιμένω τίποτε στρακαστρούκες από τους αγιατολάδες για περισσότερο πανικό και δεν πήρα. ASTS μας κάνει πλάκα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η καημένη η Stem Πάει για χρεοκοπία. Το πράγμα φαινόταν εδώ και καιρό..
    Κρίμα, ομολογώ στενοχωριέμαι, μου έδωσε πσωμακι η συγκεκριμενη. Ως spac.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και φαίνεται να ακολουθεί κατά πόδας η LAZR. Δύο από τις παλιές αγαπημένες, που βαραίνουν το δικό μου χαρτοφυλάκιο (ιδιαίτερα η LAZR). Περιμένοντας τη ανάστασή τους.... μηδενίζουν. Αυτό κάνει η ανερμάτιστη αισιοδοξία και η φαντασία μαζί!

      Διαγραφή
    2. Και εγώ είμαι luminar από πέρυσι τέτοια περίοδο περίπου στα 6 και έχω προσθέσει 2 φορές ακόμη. Έχει οικονομικό θέμα και πάει για επιμήκυνση και για χρήματα αλλά χρεωκοπία γιατί;; Έχει πελάτη τη Volvo και πρόσφατα τη Tesla παρόλο που είναι άλλης φιλοσοφίας στη αυτόνομη...
      κ Τάκη τον CEO τον εμπιστευοσασταν..ισχύει ακόμα;

      Διαγραφή
    3. Toν Ceo τον εμπιστεύομαι ... αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πετύχει κιόλας.

      Έχω πάψει να παρακολουθώ τη Luminar από όταν αντιλήφθηκα ότι ο Austin Russell αποτύγχανε να συγκεντρώσει τα λεφτά, εντός προθεσμίας, για την εξαγορά του FORBES.

      Αυτο έλεγε πολλά ...
      Το 2025 θα την ξαναδώ την κυρία.

      Διαγραφή
    4. Η FLNC αντιθέτως μοιράζει πόνο στους μυρωδιάδες σορτάκηδες. Πάντως υπάρχει ακόμα πολύς κόσμος που δεν έχει καταλάβει τη διαφορά ενός παγκόσμιου BESS ηγέτη από μια start up με έμφαση αρχικά στο software.

      Διαγραφή
    5. κε Κόμη όχι να ευλογήσω τα γένια μου αλλά το λέω εδώ και πολύ καιρό για τη διαφορά των δύο.
      Η έμφαση στο software δεν ήταν κακή, έγινε για μεγαλύτερα margin αλλά τι να συγκρίνουμε τώρα, η μία χτυπάει έργα γύρω απο την Καλιφόρνια και η άλλη βιομηχανικής κλίμακας σε Ινδία κλπ. Κι επίσης άλλαξε το παιχνίδι υπέρ της όταν αγόρασε τη Nispera.

      κε Τάκη θα μας σχολιάσετε λιγο και τα αποτελέσματα της FLNC?

      Διαγραφή
    6. Τι παιχνίδια γίνονται ρε 'σεις....
      Ποιος είναι δυνατόν να πούλησε έτσι την FLUENCE μετά απο αυτά τα αποτελέσματα και αυτό το pre-market αν όχι θεσμικοί για να τριγκάρουν τα stop-loss ή να σπασουν τον τσαμπουκά όσων αγόραζαν στο pre-merket..

      Διαγραφή
    7. κε Σωκράτη, θίξατε ένα τεράστιο θέμα. Την ερώτηση "πόσο περιμένουμε και που τα ξαποστέλνουμε".

      Δεν έχω σίγουρη απάντηση. Κάτι stop losses του -10% ή -15% κλπ στις ΗΠΑ χτυπάνε για πλάκα και μπορεί να σε πετάξουν έξω από μια καλή επένδυση.
      Από την άλλη, στίς ΗΠΑ γίνεται dilution για πλάκα. Μια τέτοια περιπτωση ήταν η WTER και έχουμε και άλλα παραδείγματα. Το να διακρατήσει κάποιος και να κάνει μουαγεν μπορεί να τον καταστρέψει.

      Για εμένα αυτό πρέπει να είναι το κυρίαρχο στοιχείο προσοχής, το αν η εταιρία εκδίδει μετοχές αβέρτα ή αν είναι φειδωλή. Και φυσικά, αν εκδίδει μετατρέψιμα ομολογιακά.

      Εγώ, την LAZR θα την πουλούσα εδώ και καιρό αν την είχα και ό,τι έπαιρνα θα το έβαζα σε κάτι τρελιάρικο μπας και πάρω τα λεφτα μου πισω. Θα μου πείτε, αυτή η στρατηγική με έκανε και πούλησα την ASTS και δεν την ξαναγορασα ούτε όταν την είδα 2$. Οκ, παίζει και αυτό, θα γίνουν και λάθη.

      Ό,τι σας φωτίσει ο ύψιστος να είναι το καλύτερο εύχομαι.

      Διαγραφή
    8. Η Fluence για μένα ήταν μονόδρομος στον κλάδο, ειδικά όταν ο 2ος δυτικός παίκτης ήταν η Tesla. Και χαρακτηριστικά για μένα συγκέντρωνε πολλά σαν μοντέλο επένδυσης (ηγετική θέση, κλάδος σε έκρηξη, δυνατοί μέτοχοι και management, θωρακισμένη χρηματοοικονομικά κλπ). Η Stem ας πούμε ότι θα μπορούσε να είναι ενα τμήμα της Fluence. Στα διάφορα φόρουμ γινόταν σύγκριση μεταξύ τους θεωρώ λόγω δημοφιλίας από την εποχή του SPAC και λόγω ασχετοσύνης των πολλών. Εγώ είχα την τύχη, ενώ έψαχνα timing να πάρω θέση, να τύχει η συγκυρία που την ξέσκισαν και φόρτωσα ανελέητα με μ.ο. 6.5 εκείνη τη μέρα. Είχα επίσης την τύχη να δώσω ένα μέρος στα τοπικά υψηλά κοντά στα 32 ευρώ. Και λέω τύχη γιατί οι απόλυτες κορυφές και πάτοι είναι σπάνιο να επιτευχθούν. Τώρα αναμένω τα νέα υψηλά και το κλάμα των σορτάκηδων που μας είπαν τα μύρια όσα. Με κερδοφορία, αύξηση περιθωρίων και backlog, και ήδη υποτιμημένη στο ταμπλό χλωμούς τους βλέπω.

      Διαγραφή
    9. H Stem δεν ξεκινησε όπως είναι τώρα. Επένδυε πολύ στο hardware και μαλιστα ενώ προμόταρε την πλατφόρμα Athena, την συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της την είχε απο το hardware. Μετά, υπηρξε στρατηγική επιλογή να στραφούν στο software λόγω μεγαλύτερων margin.

      Anyway, δεν δικαιώθηκαν. Τα υπόλοιπα είναι όπως τα λέτε.

      Εμένα πάντως μου είχε κάνει εξαιρετικά αρνητική εντύπωση που είχα στείλει e-mail στη stem και τους ζητούσα λεπτομεριες για την athena και με έγραψαν. Διαφήμιζαν τότε πως θα είναι διαθεσιμα τα δεδομενα σε όποιον τα ζητήσει. Ε, καπου εκει ειχαν μαζευτει πολλα.

      Διαγραφή
    10. Κ. Bugs_Bunny ευχαριστώ για την "απάντηση". Βρίσκομαι σε φάση απογοήτευσης (μπορεί να φταίει και η ζέστη..). Ανήκω σε εκείνους, που κάπου ανέφερε ο Κ. Τάκης, που με τις αγορές σε συνεχή υψηλά, το χαρτοφυλάκιό μου χάνει συνεχώς (μετά από 12 χρόνια!). Καμία (ή σχεδόν καμία) τακτική δεν μου βγαίνει. Όταν χρησιμοποιώ stop η μετοχή ανεβαίνει, όταν δεν χρησιμοποιώ όπως stem, lazr, fubo, zvia και άλλες η πτώση φτάνει και ξεπερνάει το 70, 80 μέχρι και 90%! Άλλο παράδειγμα τελευταία: ήμουν εγκλωβισμένος στην ASTS και μόλις πήρα ελάχιστα κέρδη έφυγα! Είδατε τι έγινε (χαχα). Τέλος πάντων συνεχίζω τα λάθη των αρχαρίων σε μια αγορά με τεράστια πάνω- κάτω. Αντί να ασχοληθώ μόνο με τις γνωστές σε μένα μεγάλες εταιρείες, (από τις οποίες παρεμπιπτόντως έβγαλα αρκετά έως πολύ μεγάλα κέρδη), ασχολήθηκα πολύ με άλλες που δεν είχα τις γνώσεις και την ικανότητα να τις κρίνω και να τις χειριστώ. Τώρα τελευταία ασχολούμαι και με "ζόμπι" που έχει αναφέρει ο Κ. ΤΕΟ (χαχα) πιστεύοντας ότι έτσι θα ρεφάρω.. (Συγγνώμη Κ. ΤΕΟ, πλάκα κάνω). Το κλείνω εδώ, ζητώντας συγγνώμη και από τον Κ . Τάκη για την μακροσκελή απάντηση.

      Διαγραφή
    11. Ενδεικτικό της σοβαρότητας κι αυτό με το email που γράφετε. Κάποιοι έχουν πρωταρχικό στόχο να τσεπωσουν γρήγορα κι ας γίνει ότι θέλει με το business plan, ας πούμε και καμιά παπάντζα στους επενδυτές. Δυστυχώς την έχουμε φάει από διάφορους τέτοιους, για αυτό στους σπεκουλαδορους θέλει μικρές θέσεις και αν. Το hardware ίσως να μην έφερνε τα μεγάλα margins αλλά φέρνει τζίρο, φήμη, πελάτες, καταξίωση. Το software ναι μεν φέρνει τα margins αλλά αν ήθελε να επικεντρωθεί εκεί θα έπρεπε είτε να είναι κάτι τρομερό και να σαρώσει είτε να έχει στόχο να εξαγοραστεί. Το ένα είναι core business, το άλλο υποστηρίζει. Και πάντα με το ρίσκο ότι οι μεγάλοι παίκτες θα παράξουν ή θα εξαγοράσουν κάτι ανταγωνιστικό, όπως και έγινε.

      Διαγραφή
  20. Καλησπέρα κε Τάκη Root τι φαντ'αζεσται για τα αποψινα αποτελέσματα? Αυτή η τριπλή κορυφή με προβληματίζει. Μήπως πρέπει να πάει χαμηλότερα για να βρει στήριξη στα 28 - 32

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαγραμματικά έτσι δείχνει.
      Αλλά φανταζεστε τι θα σας απαντήσω.
      "Αυτά είναι μπουρδες"
      Είναι για να έχουμε κάτι να λέμε.

      Το Q2 είναι το κακό τρθμηνο των ασφαλιστικών. Αν πςράσει με καλά νέα σήμερα ... τότε θα πάει να βρει την τιμή της Carvana.

      H μετοχή είναι φθηνή.

      Έτσι τα βλέπω εγώ ...

      Διαγραφή
    2. ROOT
      Τι δεν άρεσε;
      Ότι ο CEO και ιδρυτής είπε ότι δεν θα κάνει ανάπτυξη για την ανάπτυξη. 😁😁😁

      Υπενθυμίζω ...
      ROOT Διπλή κορυφή ( που έγινε τριπλή)
      Αν δεν κρατήσει τα 50 δολάρια θα δώσει πολύ καλή ευκαιρία again.
      Δεν λέω ότι θα πάει 15 δολάρια ... αλλά ένα μέτριο Q2 ίσως να τη στείλει στα 30 ... Που θα είναι απίστευτη ευκαιρία. Οι διαγραμματιστες ας περιμένουν τα 15, της διπλής - τριπλής κορυφής.

      Διαγραφή
  21. πώληση UPST 70% θέσης στα 32.4 δολαρια.
    το γκαπ ειναι τεράστιο και η μετοχη έφτασε στην αντίσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. UPST

    J.P. Morgan analyst sees a potential positive inflection point in 2025 for Upstart.

    The analyst raised the target price to $27 but maintained an 'Underweight' rating.

    Source: barrons.com/articles/upstar...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. κε Τάκη αυτή εδώ γκρινιάζει, νομίζω ότι χάνω διάφορα από αυτά που λεει, μπορείτε να μας πείτε αν σας ανησυχούν;

    https://x.com/marketswithmay/status/1821151859253428410

    Στην ουσία μας λέει ότι έχει ακόμα δρόμο ώστε να φέρει σε παρούσα αξία των σύνολο των δανείων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για την ώρα δίνει μη εξασφαλισμένα δάνεια ... πόσο ήθελε να είναι το επιτόκιο.
      Δηλαδή οι τράπεζες τι επιτόκια δίνουν σε τέτοια δανεια ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΝΟΥΝ.

      Διαγραφή
    2. Retired των χρηματοοικονομικών. Π¨ανω απο 40 είναι αλλά μικροδειχνουν οι Κινεζες χαχα.
      Πάντως λέει κατά βάση ότι η UPST απομειώνει ως αξία δανειων στο ισολογισμό της δάνεια που έχει δώσει την διετία των χαμηλων επιτοκίων. Αυτά που διακρατεί είναι μάλλον.

      Αλλά ας την αφήσουμε αυτή. Εσάς προσωπικά, σας προβληματιζει κάτι στα νούμερα των αποτελεσμάτων;; Οτιδήποτε.

      Διαγραφή
    3. Τα δάνεια τα απομειώνει κάθε τρίμηνο ... αν δεν είχε.τις απομειώσεις θα ήταν κερδοφόρος.
      Δείτε τις τρείς πρώτες γραμμές των αποτελεσμάτων.

      Το μόνο που με προβληματίζει και γκρινιάζω διαρκώς είναι ότι καθυστερεί να μπει στα auto δάνεια και στα HELOC.
      Εδώ είναι το σημείο προβληματισμού. Θέλουμε ταχύτητα ... όποιο είναι ταχύτερος και κάνει τους αλγόριθμους γρηγορότερα τα παίρνει όλα.

      Διαγραφή
    4. Δείτε 4η γραμμή στην κατάσταση των αποτελεσμάτων και 2η στις ταμειακές ροές ... να βρείτε τις απομειώσειις που κάνει.

      Διαγραφή
    5. Κάτι μας είπε η 40ρα Κινέζα που φαίνεται για φοιτήτρια!!!
      Ανακάλυψε την Αμερική και αυτή.

      Διαγραφή
    6. Ο Giruard είναι ο μόνος που μιλάει διαρκώς για τους αλγόριθμους και την τεχνολογία UPSTART.
      Έχετε δει κανέναν άλλον FINTECH να σχολιάζει τόσο πολύ τους αλγόριθμους του?

      Καλύτερα να διαβάζω τον CEO και ιδρυτή μας για το που βρίσκεται η τεχνολογία Upstart παρά τον κάθε άσχετο ξερόλα.

      Διαγραφή
    7. H αλήθεια έιναι πως όχι, δεν εχω ακουσει άλλον να μιλάει τόσο για την τεχνολογία.
      Θα κοιταξω τα νουμερα που μου είπατε.

      (μην το λέτε υποτιμητική το "40αρα που μοιαζει φοιτήτρια". μακάρι να ηταν όλες έτσι..! χαχα)

      Διαγραφή
    8. Υποτιμητικά το λέω ...
      Οι επιστήμονες δεν τουιτάρουν πετώντας δύο, τρεις αμπελοφιλοσοφίες ... όπως έκανε και ο γκουρού της Nvda που μας έλεγε NVDA 50 και το καρφίτσωσε!!!
      Οι επιστήμονες κάνουν διατριβή, έρευνα και παρουσιάζουν ανάλυση των δεδομένων τους σε κάποιο site όπου να μπορεί κάποιος εύκολα να τους μελετάει.

      Άρα την κυρία που τουιτάρει ... ναι την υποτιμώ ... είναι ο τέλειος αντιδείκτης. Παίξτε την κόντρα σε ό,τι λέει. Δεν έχει την παραμικρή διαφορά απο τον τελευταίο meme!!

      Διαγραφή
    9. Εσείς το πήγατε πολυ μακριά, εγώ έμεινα καθαρα στο εμφανισιακό κομμάτι.

      Διαγραφή
  24. πώληση UPST το υπόλοιπο 30% θέσης στα 35 δολαρια.
    Θα εχουμε καλύτερες συνθήκες εσόδου....NO RUSH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα σε όλους! Μπορεί κάποιος από τους φίλους εδώ να σχολιάσει τη FSLY; Είναι σε έναν πολύ ενδιαφέρον κλαδο και σκέφτομαι με τη σημερινή πτώση λόγω αποτελεσματων, ότι ίσως είναι μια ευκαιρία για μια πρώτη τοποθέτηση στη μετοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι βλέπετε με την πτώση της τιμής μετοχής απο τα 16 εως τα 5 σχετίζεται με το ότι η αγορά αντιλήφθηκε ότι πλέον δεν αναπτύσσεται. Και κάπου ο νέος CEO μιλάει για τον ισχυρό ανταγωνισμό και ότι δυσκολεύονται να κρατήσουν ακόμη και τους μεγαλοπελάτες.

      Με προσοχή ... γιατί αν δεν γυρίσει στην ανάπτυξη δύσκολα θα γυρίσει σε κερδοφορία και σε θετικές λειτουργικές ροες.
      Ακόμη και μετά απο τέτοια πτώση φθηνότερη είναι το EGIO.που διαπραγματεύεται σε τιμή/πωλήσεις =0,13

      Σε σχέση με fastly που έχει P/S=1,43

      Διαγραφή
    2. Με προβληματίζει τι προκάλεσε αυτή τη στασιμότητα στην ανάπτυξη τον πωλήσεων της εταιρειας... σημαντικό ρόλο παίζει σε αυτή τη περίπτωση και η ποιότητα του προϊόντος που πουλάει. Εφόσον δεν διαφοροποιειται από τους μεγάλους ανταγωνιστές της και εν προκειμένω άπο την Cloudflare, τότε πάει για χρεοκοπία.

      Διαγραφή
  26. ASPN
    Καλό τσαρτ...καλά αποτελεσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μερικοί αρχ%δατοι που ακολουθώ μπήκαν σήμερα CELH

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. HOLO-updated
    ερχεται.....και πρεπει να σας βρει μεσααααα

    https://uploads.disquscdn.com/images/1708d8cd5ad918ccdc29c715ca4f36595c458dcbc57d31eeaa59d1e08ebcd218.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. KINS
    https://uploads.disquscdn.com/images/7285b308627b446193068a8960ccced46fb65e95e3dba449cd336fa3b0d540e6.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. HOLO
    lets goooooooooooooooooooo
    https://uploads.disquscdn.com/images/b929908b7ca2cefb58f0e388ca160d241cc471ab82e1adc3fe1be7795a841ab8.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. MicroCloud Hologram Inc. (HOLO) is expected to release its earnings report on August 10, 2024, according to Benzinga (Benzinga). However, another source, FX Empire, lists the date as August 8, 2024 (FX Empire).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. KINTARA-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/268e36943624949b5353ced6ae1bd0f0f75939acfb6e47904626145d22e829ee.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Απαντήσεις
    1. ΤΕΟ αν σκεφτείς ότι πούλησα adma στα 2$ και τα πήρα αρχική θέση bkkt ο βλάκας . Θυμάμαι μια κουβέντα με τον Γιάννη που λέγαμε . H adma δε θα μας κάνει πλούσιους... Να που θα μας έκανε τελικά...

      Διαγραφή
  34. PGY
    Πως σας φάνηκαν ρε παιδιά τα αποτελέσματα?
    Εμένα...μέσα στο range των προσδοκιών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. HOLO

    καθε μερα σας βαζω UPDATE για να μη πανικοβάλλεστε

    https://uploads.disquscdn.com/images/8b3f5c511c0dded6faa1e394df02e8bdffcaf0c042292f4b91686acda803bf18.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. MEDIFAST-update

    https://uploads.disquscdn.com/images/ea43cd15c754356415bad362740778b82e11e93f693311ca267e5efc20cb77ea.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τελικα η UPST αρεσει περισσοτερο απο PGY....??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Σε εμένα προσωπικά ναι, για διάφορους λόγους. Γυρίζω κερδοφόρος πάνω από 14 στην PGY και τα δίνω μάλλον, για να βρω καλό timing μετά να τα ρίξω UPST.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κάτι αντίστοιχο έπραξα σήμερα και εγώ. Έχω μεγάλη θέση και στα 2 χαρτιά και ήδη σήμερα έδωσα σημαντικό μέρος της θέσης μου σε PGY και το μετέτρεψα σε αύξηση θέσης στην UPST. Θεωρώ καλύτερο το timing σε UPST, άκουσα αρκετά αισιόδοξο τον CEO της UPST στον σχολιασμό μετά τα αποτελέσματα τους και στην βελτίωση που έχει επιτύχει η εταιρία την τελευταία διετία και θεωρώ ότι τα χαμηλά είναι πίσω τους και όσο πέφτουν τα επιτόκια, τόσο θα τρέχει το χαρτί. Αντιθέτως, απογοητεύτηκα σήμερα από την εικόνα της PGY και το μέγεθος των ζημιών που ανακοίνωσε, παρόλο που τα υπόλοιπα νούμερα τα βρίσκω από καλά εως εξαιρετικά. Προβληματίζομαι για νέα ταλαιπωρία στο χαρτί. Τέλος, θα συμφωνήσω με τον πρόβλεψη του κ. Τάκη, ότι η UPST θα τρέχει με μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή σε σχέση με την PGY σε ενδεχόμενο θετικό σενάριο και των 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. UPST
    κρατάτε μικρο καλαθι για τη συνέχεια


    https://uploads.disquscdn.com/images/e6bde39b2e3265cef5bf1f91e4aefae82f3a42eff35281db8f900eebb8f41faf.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην PGY τι λέει το διάγραμμα κ. ΤΕΟ;

      Διαγραφή
    2. Εννοείται ότι διαφωνώ κύριε ΤΕΟ ... εκτός αν μιλάτε για πολύ βραχυπρόθεσμα. Μερικές μέρες, άντε 1 μήνα.
      Η Pagaya και η UPST έχουν τεράστιες δομικές διαφορές. Καμία σχέση η μία με την άλλη.
      Εάν οι CEO και η διοίκηση των δύο εταιριών δουν τις εταιρίες τους να αναπτύσσονται όπως ακριβώς τις ονειρεύονται τότε είναι βέβαιο πως η UPST θα πετάει στο ταμπλό ενώ η Pagaya θα βαριανασαίνει στην άνοδο.

      Pagaya για να μην ξεχνιόμαστε.

      Η Pagaya υποχρεούται να κρατάει το 5% των δανείων που χορηγεί .... αυτό την κάνει μια μικρή τράπεζα ... και η αγορά θα την αποτιμά με όρους bv.

      Για τους επόμενους 12 μηνες το Guidance δείχνει ότι θα δοθούν τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρια δάνεια ... άρα τα 500 εκατομμύρια πρέπει να τα κρατήσει στον Ισολογισμό της η PAGAYA. Η εταίρία ακόμη δεν είναι ώριμη να παράγει τις κατάλληλες χρηματοροές για να βρίσκει κεφάλαια για να δανείζει.

      Στο 6μηνο αύξησε στον Ισολογισμό της τα δάνεια σε 909 εκατομμύρια από 714 το Δεκέμβριο του 2023. Είπαμε πρέπει να συμμετέχει με 5% στα τιτλοποιημένα δάνεια που δίνονται.

      Άρα ή θα αυξάνει το δανεισμό της ή θα προχωράει όλο και σε νέα offers.
      ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

      Διαγραφή
    3. UPST
      εβαλα ενα τσαρτ updated πιο πανω..και αυτο ακριβως εννοουσα κ,Τακη
      ταλαιπωρία θα εχει το χαρτι απο εδω και περα.......θα βαλω και για τη PAGAYA

      Διαγραφή
    4. Έχω αποχωρήσει από PGY όπως είπα με ένα πολύ μικρό κέρδος και αναμένω διόρθωση για να αυξήσω θέση στην UPST. Αν δείξει να συμπίπτει και με το διάγραμμα του κου ΤΕΟ ακόμα καλύτερα, θα έχω το νου μου.

      Διαγραφή
    5. το διαγραμμα μου λεει sell UPST (διοτι κραταει... λογω αποτελεσμάτων)...οπως στο διαγραμμα πιο πανω........και BUY PAGAYA....διοτι ανέκαθεν περιμενω πτωση....αρα αγοραζουμε σταδιακα εκει

      Διαγραφή
  41. Την AIRJ την έχει δει κανείς; Την πήρε το μάτι μου και είδα ότι είναι μεταξύ άλλων και η οικογένεια Rice μέσα και διάφοροι μεγάλοι παίκτες. Το project φαίνεται ενδιαφέρον και λέω να ρίξω μια ματιά όταν βρω χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την είχα δει εγώ όταν ήταν spac μήπως έπαιζα την αλλαγή του ticker. Είχε πολύ μικρούς όγκους και εγκατέλειψα. Δεν κοίταξα και πολλά πέρα απο αυτό. Ειχα δει ότι ήταν οι Rice μεσα, αλλά ήταν απαγορευτικοί οι όγκοι.
      Αν την ξεψαχνίσετε πείτε καμία ιδεα.

      Αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω για παραπάνω, τι σας αρέσει καλύτερα στην upst σε σχέση με την PGY?

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σας. Να πω και ότι συμφωνώ με τον κο Τάκη αρχικά και τα όσα γράφει παραπάνω. Και όπως έγραψα πιο πριν προτιμώ να έχω έκθεση στην UPST στο μάκρο περιβάλλον που αναμένεται γιατί θεωρώ ότι θα ευνοηθεί περισσότερο. Κατά τα άλλα εγώ στην PGY είχα πάρει θέση λόγω valuation κυρίως. UPST έχω καιρό που αγοράζω για πολλούς άλλους λόγους. Οι 2 τους έχουν κάποια έμμεση σχέση όμως η PGY παρά το ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία όπως λέει και ο κος Τάκης ταιριάζει περισσότερο στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο. Η UPST είναι μια κορυφαία AI finetech, οπότε θα έλεγα ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως software εταιρεία. Και τώρα που απ' ότι εκτιμώ είμαστε κοντά σε turning point, γυρνώντας σε profitable growth mode θα πρέπει να αποτιμηθεί και αντίστοιχα. Επίσης, είναι εταιρεία ηγέτις, πρωτοπόρος και καινοτόμος. Ο CEO είναι ευφυής και commited. Ο κλάδος έχει μέλλον και μεγάλη TAM. Αν το βλέπουμε σωστά το πράγμα, επεκταθεί επιτυχημένα και σε άλλες κατηγορίες lending και μας δικαιώσει, θα αγοράσουν το προϊόν και πολλοί μεγάλοι παίκτες. Ή θα αγοράσει κάποιος την ίδια την εταιρεία σε πολύ υψηλότερη αποτίμηση.

      Διαγραφή
    3. Κάπου τα ίδια σκεφτομαι κι εγώ. Ευχαριστώ για την απάντηση!

      Για εμένα η συγκεκριμενη είναι εταιρια που θα άξιζε μονοκούκι επένδυση. Με φοβίζει μόνο η εξάρτηση από την Cross River η οποία σημειωτέον είχε λάβει χαρτάκι απο την ρυθμιστική αρχή των Τραπεζών τότε που κατέρρεαν οι regional banks στις ΗΠΑ. Και απο πολυ κόσμο στο twitter αντιμετωπίζεται λίγο σαν τράπεζα ξεπλύματος..
      Η μαλακία είναι πως έχουμε έναν ωκεανο στη μέση, δεν ξέρουμε τι από όλα αυτά είναι biased και τι πραγματικό.

      Εχω μεγάλη θέση στην UPST, αν την επελεγε κάποια πιο μεγάλη τράπεζα για συνεργάτη θα αισθανόμουν λίγο πιο άνετος.
      ------------------------------------------

      Συγχαρητήρια για την ADMA κε Τακη. Μαζί με την Celsius τις θεωρώ τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις του φόρουμ. Δυστυχως δεν ακούμπησα. Και Κελσιους που είχα πάρει ήταν στα 11$, πουλησα περιπου στα 10$ σε μια μικροδιόρθωσούλα (χτυπησε το stop loss) και μετά πήγε 100$..
      beat that κε Σωκράτη χαχα.

      Διαγραφή
  42. Καλησπέρα σας Στον ad sector αγορά mgni χθες στα χαμηλά και pubm σήμερα στο -32%.Αδικαιολογητη πτωτική υπεραντιδραση και στις δύο.Σιγουρη η επαναφορά τους σε επίπεδα 20-30%πανω συντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. PAGAYA

    https://uploads.disquscdn.com/images/fa10a91f1958a9d87607644babff1bdce49131abfabaf814519cc0b8e7a454c4.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. HOLO-updated

    Η μετοχή φτανει αυτη τη στιγμή που γραφω ...στο απολυτο APEX-TIME.....και βασει τεχνικής αναλυσης εφόσον ειναι καθοδική σφήνα θα πρέπει να σπάσει ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΑ ΕΠΑΝΩ.........για να δουμε πως θα το λύσουν τον σχηματισμο τα σαΐνια !!!!!!!!


    https://uploads.disquscdn.com/images/1708d8cd5ad918ccdc29c715ca4f36595c458dcbc57d31eeaa59d1e08ebcd218.png



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. HelloFresh - Q2 2024

    https://ir-api.eqs.com/media/document/09c97efc-5fa3-4b2f-97b5-a5bfd74b02c5/assets/Q2_24_HFG_Earnings_Presentation.pdf?disposition=inline

    https://ir-api.eqs.com/media/document/c67787e4-d900-4161-a098-a69fe591ab99/assets/DE000A161408-Q2-2024-EQ-E-00.pdf?disposition=inline

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ περιμένω την γκουρουδια του Τάκη μορφονιου για GameStop στα 40$ μέχρι τέλος Αυγούστου άντε Σεπτεμβριου

      Διαγραφή
    2. Κύριε Μάνο πλέον ούτε διακυμάνσεις έχουν ... ούτε κομμάτια αλλάζουν.
      Σε αυτό στηρίζεται η γκουρουδιά ... κάποια στιγμή θα ξεσπάσει.

      Διαγραφή
    3. HelloFresh αθόρυβα, αλλά γρήγορα έφθασε στις παρυφές στων 8 ευρώ.
      Ο στόχος για εμένα είναι τουλάχιστον το Χ10 από τα επίπεδα των 5 με 5,5 δολαρίων όταν την πρωτοανέφερα.

      Διαγραφή
    4. HelloFresh
      Η εταιρία σε καθημερινή βάση κάνει επαναγορές μετοχών 40.000 με 50.000.
      Ο βραχυπρόθεσμος άμεσος στόχος είναι τα 12,5 ευρώ.
      Ο λογικός στόχος τα 6 δις κεφαλαιοποίηση ... όσο δηλαδή είναι και τα ετήσια έσοδα της. ( 40 ευρώ)
      Μετά βλέπουμε...

      Διαγραφή
  46. Για Asts τι βλεπετε? Αυριο βγαζει αποτελεσματα! Λετε να μας τα φερουνε στο κεφαλι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Good news!!!!
      No news!!!!
      300 εκ ταμειο
      Οχι αρραιωση για φετος
      Αναμονη για εκτοξευση το σεπτεμβρη
      Τπτ αρνητικο.
      Τπτ Ουαου.
      Συνεχιζουμε για τα 💯🚀🚀💪💪

      Διαγραφή
    2. Αναμενόμενα... Κάνει και ωραία συσσώρευση η μετοχή τις τελευταίες ημέρες.. πολύ καλή η συμπεριφορά της στο ταμπλό!

      Διαγραφή
    3. Αν και πουλησα προχθες το 1/5 της θεσης στα 21$ μονο χαρα μπορω να νιωσω με αυτο τον πυραυλο ASTS.
      Τα υπολοιπα σε πολυ μεγαλυτερα νουμερα
      Χρονια πολλα για την μεγαλη σημερινη γιορτη σε οσους γιορταζουν

      Διαγραφή
    4. Δεν το περιμενα!! ουτε pre market εδειχνε οτι θα εχουμε τετοια εκτοξευση. Και εγω πουλησα τα 2/3 της θεσης μου στο 23,6 σημερα!!

      Διαγραφή
    5. Θα φτάσουμε σε σημείο να αγχωνόμαστε με το σημείο εξόδου. Αν και πιστεύω οτι πλησιάζει ο καιρός να μαζευτεί.

      Διαγραφή
    6. Θυμίζει ξεφόρτωμα το σημερινό.. αλλά κάλλιστα μπορει να δούμε μεγάλες τιμές εδώ που φτάσαμε.. εγώ θα το δω όσο μπορώ παραπάνω το έργο με τα κομμάτια που μου έμειναν...

      Διαγραφή
    7. Λιγα στα 40 στα 50 στα 60 μεχρι τα 100 ή ξεφορτωμα στα 100 κυριοι.
      🙂🙂🙂🚀🚀🍾🏆🥇🛰🛰

      Διαγραφή
    8. Λίγα λίγα μια χαρά. Γιατί εμάς μας πήρε τις ταυτότητες. Καλά έλεγα για κινήσεις παραλίας. Στην εταιρεία που πιστεύω περισσότερο ως μονόκερο πήγα και τα έδωσα όλα μαζί, πράγμα που κάνω σπάνια, λόγω σιγουριάς ότι θα βρω χαμηλότερη αποτίμηση. Τώρα ποια θα είναι η χαμηλότερη αποτίμηση που θέλει κοντά 40% πτώση για να πάει εκεί που πούλησα δεν ξέρω. Anyway, ας μην είμαστε και άπληστοι, θα δείξει. Οι υπόλοιποι πάρτε κάποια κέρδη και χαρείτε το.

      Διαγραφή
    9. Τι εγινε παλι χθες! Ποσες χαρες ακομη θα μας δωσει αυτη η μετοχαρα! Εγω παντως δεν πουλαω τιποτα! με τετοια δυναμικη! Περιμενουμε και την εκτοξευση των πεντε δορυφορων σε εναν μηνα!

      Διαγραφή
  47. KINS
    Η τριπλή κορυφή σε ημερισιο διαγραμμα έσπασε πάνω...(συμβαίνει σπάνια αλλα συμβαίνει)..........και τωρα μπαινει στη πιο δύσκολη ζωνη τιμων 8.60-8.80

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. kingstone-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/d1bd925396dc979317bb078f23473bbab0eef43307e757f610e49cdf8383c948.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι άνθρωποι έδωσαν guidance όχι μόνο για το 2024 ... αλλά και για το 2015.
      Είναι φανερό ότι είναι ιδιατέρως φιλόδοξοι για την μετοχη τους.

      Διαγραφή
    2. απο τεχνικής απόψεως θα μπορουσε απο εδω να κανει ενα δεξι ωμο προς τα κατω στο επιπεδο των 4 δολαριων και μετα ο στοχος ανεβαίνει στα 18-20 δολαρια
      Δεν εχει υποχρέωση να το κανει αλλα πολλες φορες τέτοιοι σχηματισμοι το κανουν αυτο

      Διαγραφή
  49. HOLO
    οπως ολα τα charts των τελευταίων ημερων και το αποψινο βαζει σφραγίδα για το ΑΠΠΠΠΠΠΠΠ που ερχεται....Ποσο μεγαλο θα ειναι θα το δουμε βημα-βημα....σημασια εχει οτι σεβάστηκε τη μελετη για τη λυση του σχηματισμού

    https://uploads.disquscdn.com/images/69d132b4b719fdca1c9eece5522fad1f07f17391c04fab2342a17aa1feb439b5.png


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. FUBO tv
    Καθώς γνωρίζουμε τις προσπάθειες της εταιρείας για τη μείωση ζημιών και μελλοντικά γύρισμα στη κερδοφορία.....διαβλέπω (τεχνικά και μονο)...ένα σχηματισμό BOTTOMING
    Κ.Τακη ο χρόνος και οι τιμες εδώ κάτω είναι ίσως μεγαλη ΕΥΚΑΙΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλησπέρα σε όλους! Κ. Τάκη αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην $PFGC την οποία θεωρώ υποτιμημένη στα επίπεδα που είναι..
    Έχει 11δις κεφαλαιοποίηση με 54δις έσοδα για το 2023, 420εκατ. κέρδη και 5δις χρέος... έβγαλε και αποτελέσματα τριμήνου σήμερα..

    https://www.pfgc.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Κύριε Τάκη είδα celsius έχει πέσει πολύ, διάβασα πάει σφαίρα η εταιρεία, σαρώνει τα πάντα, είναι 2η μετά τη Monster και πάνω από την red bull, έχει πάει ήδη Μεγάλη Βρετανία και φέτος θα φτάσει και Γαλλία. Πότε λέτε μπαίνουμε εδώ? Αξίζει πιστεύω ξανά μια αφιέρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει ενεργοποιηθεί σχηματικά διπλή κορυφή που δίνει τιμή στόχο κάπου εδώ στα 40.
      Θεωρητικά κάποιος μπαίνει στα 40 δολάρια.
      Όμως εγώ θα ήθελα να δω μια κεφαλαιοποίηση 4,5 δισεκατομμύρια για να μου κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον.
      Βάζω alert στα 22 δολάρια ... αν πάει θα τη ξαναδώ.

      Διαγραφή
  53. Καλησπέρα κύριοι... ΤΕΟ έχεις εικόνα για bkkt... Έφαγε ένα μείον 20% σήμερα μαζί με τα earnings... Λέω κάτω από 12$ να την κάνω και να μην ξανά ασχοληθώ μαζί της ..
    Κ. Τάκη αν την έχετε παρακολουθήσει καθόλου , πείτε μας τη γνώμη σας... Δυστυχώς δε βλέπω φως προς τη κερδοφορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την έχω δει ....για τζόγο είναι καλή και όσο τα κρύπτο πηγαίνουν καλά αυτή θα πηγαίνει ακόμη καλύτερα.

      Διαγραφή
    2. υπομονή φιλε...τα χειρότερα ισως ειναι πισω της (το διαγραμμα ειναι μια χαρα)

      Διαγραφή
  54. ULTA.....HEICO.....μπήκε ο Buffet πήρε stake..

    Full up premarket

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και ιδιαίτερα στους εορτάζοντες!
      Κ. ΤΕΟ για KITT, HOLO & PEGY υπάρχει ακόμα ελπίς;

      Διαγραφή
  55. Κitt και pegy ...τις κανανε πριν καιρο τις κινήσεις τους και OUT απο εκει...(οπως ξερετε ειναι χαρτια για τζογο μονο).......στην HOLO...ειμαι μεσα και περιμενω οσονουπω για εκτόξευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. HOLO-updated

    https://uploads.disquscdn.com/images/4b6bf7771e1b1dd4e5aa070449970ac9b50aebdb2618bb7f40dd0664ab5622f1.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να θέλω να φοβίσω και επειδή πρόκειται για κομμουνιστές Κινέζους ... Είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλει εγκαίρως αποτελέσματα ή θα κάνουν τον Κινέζο;

      Διαγραφή
    2. Φίλε....οι Κινέζοι αυτοί κάνουν τρομερές ανοδικές κινήσεις...κοιμάσαι φτωχός και ξυπνάς πλούσιος αλλά και αντίστροφα
      Για την ώρα εμπιστεύομαι ΜΟΝΟ τις γνώσεις μου (τεχνικης ανάλυσης)...Αλλιώς θα πρέπει να ξαναγραφτεί από την αρχή αυτή η "επιστήμη " επειδή με αυτούς όπως τα λέτε δεν βγάζεις εύκολα άκρη (εξου και το στοπ λοςς)
      Υποχρεούνται μόνο μια φορά το χρόνο ανακοίνωση αποτελεσμάτων και ουδείς ξέρει πότε.

      Διαγραφή
  57. KINTARA-updated
    https://uploads.disquscdn.com/images/834b1037a340dd2114d68454619f684798d4d3ef71626e63911ea3c18002b304.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. OPRT
    Το χαρτι ειναι στα πρόθυρα μιας μεγάλης ανοδικής κίνησης

    https://uploads.disquscdn.com/images/d48ff9c52cc56317ed6ac3591c73a33122d86ae2150225ca9387bda6b3dd533d.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η φθηνότερη fintech ... έχει αποτίμηση λες και η εταιρία είναι υπό χρεοκοπία.
      Έχει περάσει και στα ψηλά η έναρξη συνεργασίας με την Western Union.

      Διαγραφή
    2. Τα αποτελέσματα απογοήτευσαν έτσι..?

      Διαγραφή
  59. https://www.marketwatch.com/story/betting-markets-now-see-kamala-harris-beating-donald-trump-in-november-68528f66?mod=bnbh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Σήμερα οι δείκτες ενδέχεται να βάλουν τέλος στην άνοδο τεχνικά και μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. APPS
    https://uploads.disquscdn.com/images/992c0b18b7353adc7d310b0d4da2ad07d3698210cf93c7d576411e9cc8bfeff2.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. UPST
    η ανοδική κίνηση έληξε ... !!!


    https://uploads.disquscdn.com/images/0b0c3bc9e3cca2601762700557daa97ee8edc68ec300f9b528677036d09168d8.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον κλείσει πάνω από 36.44 σήμερα έχει άνοδο.. αν δεν το κάνει έχει ταλαιπωρία...

      Διαγραφή
  63. KINTARA

    επιβιβαστήκατεεεεεε...???? Τοσα τσαρτ και updates καθε μερα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fubo μαζί μου φορτωσες φίλε??

      Διαγραφή
    2. Αλλά ίσως μπω τη Δευτέρα αν ανοίξει "καλά" για ένα σύντομο παιχνιδάκι μετά απο αυτό ... (τοίχο, τοίχο και φορώντας τσιγκινο σωβρακάκι)

      https://ir.fubo.tv/news/news-details/2024/Fubo-Wins-Preliminary-Injunction-Against-The-Walt-Disney-Company-FOX-Corp.-and-Warner-Bros.-Discoverys-Venu-Sports-Joint-Venture/default.aspx

      Διαγραφή
  64. Τακη είδα την blacksky στο 1 ευρώ και τσίμπησα στην πτώση μου άρεσε πρόσφατα η αύξηση τζίρου και φαίνεται ότι ακόμα και αμκ να χρειαστεί ότι είναι κοντά στο να γυρίσει σε κέρδη. Μου αρέσει και το αντικείμενο πούλησα και την rklb που έκανε και ένα ράλλυ με καλό κέρδος στα 4 αγοραστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. GWAV
    Το χαρτι είναι έτοιμη...γιαωτο σούπερ ΜΠΙΓΚ ΑΠΠΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. VRAX
    Το χαρτι έδειχνε προετοιμασία για μεγάλο ΑΠΠ...3 ημέρες πριν
    Έτυχε να μη το δω...αλλιώς θα το είχα βουτήξει....χμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. FUBO
    Πέταξε η πεταλούδα....
    Και σας ενημέρωσα IN TIME...
    (τα νέα βγήκαν ύστερα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. FUBO
    Πώληση στα 2.15
    Θα μπω χαμηλότερα αφού κλείσει το τεράστιο ΓΚΑΠ ΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. PACB
    Το χαρτι είναι σε σημείο TRIGGER POINT.....low risk buy σε αυτά τα επιπεδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. SRTS
    Φοβερό setup.....buy and hold....low volatility

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ASTS ....Κε Τάκη,
    ...τα εντάλματα μπορούν να κληθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, εάν είναι πάνω από 18 $ τις επόμενες 5 ημέρες. Ειναι πολυ πιο πάνω. Πώς θα επηρεάσει αυτό το μετοχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και τα εντάλματα θα ασκηθούν και σε offer θα πάνε αν προλαβαίνουν.
      Εγώ τώρα τι να σας πω;

      Επειδή με ρωτάτε ....θα έλεγα, αφήστε και άλλους να κερδίσουν.
      Σκεφτείτε ... φθάνει 10 δις κεφαλαιοποίηση και ακόμη ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΣΟΔΑ.

      Διαγραφή
    2. Εγώ προσωπικά σήμερα έκλεισα τη θέση μου στην ASTS.. μεγάλη μεταβλητότητα το τελευταίο διάστημα και τα λεφτά πολλά για να κάθομαι πάνω από την οθόνη να παρακολουθώ τα πάνω-κάτω... καλή τύχη στους κατέχοντες και ελπίζω να επανέλθω αργότερα γιατί πραγματικά πιστεύω την συγκεκριμένη εταιρεία...

      Διαγραφή
  72. HOLO
    As i said...little fifth o the bigger FIFTH wave down is over....
    Let's go UPPPPPPPPPPPPPPPPPP
    (Αλλιώς....θα πρέπει να ξαναγραφτεί απ την αρχή τα βιβλία τεχνικής ανάλυσης)
    ΑΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
    ΑΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
    ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Medifast
    The very last chance to get in.....ήταν σήμερα 19/8/2024
    Σημειώστε τοοοοοο....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MED
      Είπαμε κύριε ΤΕΟ ... μασουλάμε κομμάτια στο DOUBLE BOTTOM και πάμε για το Χ10.

      Διαγραφή
    2. Σωστός ο κ.Τακης....ακόμα μια φορά..!!

      Διαγραφή
    3. Πωωω...γκαπα-γπουπα η ΗΟLO αύριο λέει το aftermarket

      Διαγραφή
    4. Κάτι μου λέει ότι δεν θα αντέξει το double bottom.
      Έχω προετοιμαστεί για χαμηλότερα.
      Προσοχή.

      Διαγραφή
    5. Ενδιαφέρουσα περίπτωση, όσο πάει κοντά στο net cash είναι για αγορά. Ενώ όμως έχω πεισθεί για το undervaluation δεν έχω πεισθεί ότι όντως έχει το κάτι ξεχωριστό για το x10 που λέτε κύριε Τάκη, συν του ότι δεν μου αρέσει ο κλάδος και είμαι λάτρης της ανθυγιεινής διατροφής.

      Διαγραφή
    6. Κόμη μου ... όλο το παιχνίδι παίζεται στην εισαγωγή φαρμάκων GLP-1 που την πλήγωσαν.
      Αν επιλύσει αυτό το πρόβλημα τότε θα ξαναμπεί δυνατά στην αγορά.
      Με τα GLP-1 σου κόβεται η όρεξη ... οπότε μπορεί κάποιος να τρωει ότι θέλει ακόμη και τα ανθυγιεινά. 😄😄😄

      Διαγραφή
  74. ABCL
    Απο το σημερινό LOW...2.63$...19/8/2024 ίσως ξεκινάει μια μακροχρόνια ανοδικη κίνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. HOLO
    Κλείνει το ΓΚΑΠ premarket
    Και αυτό είναι ΜΠΟΥΛΙΣ
    Αντίσταση 0.70....
    Σουπορτ 0.41-0 42

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂