Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα της Ανατολής Νο2 - τι δείχνουν οι Ισολογισμοί. Μακρυά απο εμάς ό,τι γραφικό ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Αρτέμιου Σώρρα.

Σας δίνω την διεύθυνση του επισήμου site της οργάνωσης των μετόχων της τράπεζας Ανατολής ... εδώ ... οι οποίοι, ΤΟΝΙΖΩ, δεν έχουν καμιά σχέση με τον Αρτέμιο Σώρρα και τα γραφικά που ισχυρίζεται στα Μ.Μ.Ε.

Ιδού ο τελευταίος Ισολογισμός 30 - 09 - 1932, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης.

Ο ισολογισμός, όπως βλέπετε, όπως και όλοι οι Ισολογισμοί της Τραπέζης της Ανατολής είναι σε Γαλλικά Χρυσά Φράγκα, ένα νόμισμα που ουδέποτε υπήρξε σε φυσική μορφή και εδώ είναι ένα θέμα!!! 
Τι παρατηρούμε σε αυτόν τον Ισολογισμό, σύμφωνα με τα νούμερα που βλέπουμε σε Χρυσά Γαλλικά Φράγκα (Γ.Χ.Φ)?

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ανάλγητοι Γιαννίτσιδες του 2001 σήμερα δικαιώνονται. Θα έρθουν και χειρότερα σε αυτή την έρημη χώρα, όσο δεν δεχόμαστε να επιλύσουμε τα προβλήματα μας και ''καθόμαστε'' πάνω στα κεκτημένα δικαιώματα μας.

Το σχέδιό του Τάσου Γιαννίτση για τη λύση του ασφαλιστικού το 2001 συνάντησε την αντίδραση της κοινωνίας και ήταν η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Σημίτη.
Αν περνούσε τότε το Ασφαλιστικό, στη σκέψη όλων ο Τάσος Γιαννίτσης θα είχε καταγραφεί ως ο ανάλγητος, ο τεχνοκράτης χωρίς κοινωνική ευαισθησία που δεν καταλαβαίνει από πολιτική, που κατέστρεψε τις συντάξεις και αποδόμησε έναν στρατηγικό κοινωνικό πυλώνα. Ευτυχώς για εκείνον και ατυχώς για τη χώρα, η μεταρρύθμιση δεν πέρασε.
Σε ειδική σύσκεψη που είχε γίνει στη Χαριλάου Τρικούπη με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και κομματικών στελεχών ο τότε υπουργός Εργασίας προσπάθησε να εξασφαλίσει την ανοχή τους λέγοντας ότι η αναλογιστική μελέτη Βρετανών συμβούλων της κυβέρνησης Σημίτη επέβαλε αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67-70 έτη και μείωση των συντάξεων ως και κατά 50%. Είπε τότε ο κ. Γιαννίτσης ότι είχε κατορθώσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερες μεταβατικές περιόδους και κάπως ηπιότερες προσαρμογές. Ήταν σαν να μιλούσε σε τοίχο. 

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα Ανατολής ή Banque d’ Orient (Νο1) , η απορία μου παραμένει - το Σώρρας βγαίνει απο το Σώρος??? Το Ιστορικό και πόσο μπορεί να αξίζει σήμερα 1 μετοχή της τραπέζης της Ανατολής

Το 1904, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύει την «Τράπεζα της Ανατολής», γνωστότερης ως «Banque d’ Orient». Η τράπεζα αυτή στη συνέχεια αναπτύσσεται σε τρεις κυρίως περιοχές. Την Θεσσαλονίκη, την Σμύρνη και την Αλεξάνδρεια. Το 1932 η «Τράπεζα της Ανατολής» εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Η Εθνική Τράπεζα ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει στους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής ως τίμημα εξαγοράς το ποσό των 200 δραχμών. Από το ποσό αυτό, οι 50 δρχ. ήταν το τίμημα εξαγοράς της πελατείας της Τράπεζας της Ανατολής (goodwill) και οι 150 δρχ. ήταν προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής. 

Κατά τον ισχύοντα νόμο επιβάλλεται να διενεργηθεί εκκαθάριση. Τρεις εκκαθαριστές αναλαμβάνουν την υπόθεση κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνελεύσεως της «Τράπεζας της Ανατολής»
Η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο 1936 και το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλόποσο «άνοιγμα» σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας. Έτσι, πέραν των αρχικώς καταβληθεισών 200 δρχ. ανά μετοχή, καμία άλλη καταβολή δεν έγινε, ούτε θα γινόταν στο μέλλον προς τους τέως μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής (άρθρα VI και VIII σύμβασης συγχώνευσης).

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα Αττικής και που μπορεί να φτάσει η μετοχή της τραπέζης παρατηρώντας το παρελθόν της, εάν τα ίδια της σταθεροποιηθούν στα σημερινά επίπεδα και η κερδοφορία της επιστρέψει στα επίπεδα του 2005 - 2010


Μου γράφει, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:43 μ.μ, κάποιος κύριος, που υπογράφει με το nick ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ 

κ τακη δεν ξερω τι μας λες
αλλα ανοδος χωρις τραπεζες δεν γινεται
ΑΜΠΑΛΟΣ ΦΙΤΣΟΥΛΕΟΣ

Απάντηση:
και τι με νοιάζει εμένα τι θα κάνουν οι δείκτες και αν θα έχουμε άνοδο ή κάθοδο των μυρίων??
Όταν μιλάμε για τράπεζες μιλάμε για τράπεζες και όταν μιλάμε για άλλες εταιρίες, τότε μιλάμε για άλλα πράγματα, ενώ όταν μιλάμε για δείκτες μιλάμε για δείκτες. Δεν θυμάμαι να ερωτήθηκα για τραπεζικό δείκτη και να απάντησα κάτω και αυτός να πήγε πάνω.
Μάθετε να κοιτάτε το κάθε δέντρο του δάσους ξεχωριστά και μην λέτε ότι το δάσος θα πάρει φωτιά ή θα ανθίσουν όλα τα δέντρα μαζί.

Στο θέμα μας.
Σήμερα θα αναλύσουμε για το που μπορεί να πάει η μετοχή της Αττικής παρατηρώντας το παρελθόν της. Εννοείται όταν και εάν φτιάξουν τα πράγματα, κάνοντας τις εξής τρεις παραδοχές :
1) Τα ίδια κεφάλαια της τράπεζης Αττικής σταθεροποιούνται στα σημερινά επίπεδα
2) Η τράπεζα απο εδώ και στο εξής προχωράει σε σταθερές ετήσιες απομειώσεις των χορηγήσεων της κάτω του 1% και 
3) Η τράπεζα επανέρχεται σε κερδοφορία, ανάλογη των ετών 2005 - 2010.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Τράπεζα Αττικής

Η διαδικασία κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Αττικής κατά ποσό 398,8 εκατ. ευρώ, η οποία κατά το ήμισυ έλαβε χώρα με έκδοση νέων μετοχών με καταβολή μετρητών και κατά το ήμισυ με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ), ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία την 28 η Ιουνίου 2013 και σε ότι αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πιστοποιήθηκε την 2η Ιουλίου 2013.

Επομένως, στους Ισολογισμούς εξαμήνου 2013 δεν εμφανίζονται τα 398,8 εκατ. ευρώ της ανακεφαλαιοποιημένης Αττικής (για την ακρίβεια εμφανίζονται μόνο ως χρηματοροή στις χρηματοδοτικές δραστηριότητες και στις λοιπές υποχρεώσεις), όπως και σε ορισμένους δείκτες που θα σας παρουσιάσω, στην ανάλυση που ακολουθεί.

Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την κάλυψη του ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) που εξέδωσε η Τράπεζα στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της, ο Δείκτης Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Tier I) διαμορφώνεται σε 10,4% και ο Δείκτης Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) διαμορφώνεται σε 6,9%. Σημειώνεται ότι στη διαμόρφωση του δείκτη Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) δεν υπολογίζεται στην παρούσα φάση το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο και έχει προσμετρηθεί μόνο το μέρος των κεφαλαίων που έχουν αντληθεί για την κάλυψη της έκδοσης νέων μετοχών.
Με βάση τους όρους της αύξησης, όπως περιλαμβάνονται στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, όταν ο ανωτέρω δείκτης Core Tier I υπολείπεται του ελάχιστου ορίου 9% που έχει θεσπιστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος τότε αυτόματα θα μετατρέπεται μέρος του ομολογιακού δανείου σε μετοχές έτσι ώστε ο δείκτης σε κάθε περίπτωση να μην υπολείπεται του ελάχιστου ορίου.