Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Kubient

Kubient  .... εδώ ....  

Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με τον κωδικό KBNT ... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 14.303.743 μετοχές 


Presentation Kubient ... εδώ ...

IPO : 5 δολάρια ανά μετοχή. Έναρξη διαπραγμάτευσης, 12 Αυγούστου 2020.

Τομέας : Εντοπισμός απάτης Ψηφιακής Διαφήμισης
Δραστηριότητα : H Kubient είναι μια εταιρεία που κατέχει μια πλατφόρμα λογισμικού που βασίζεται σε cloud και η οποία συνδέει τους εκδότες απευθείας με το κοινό. Το κύριο προϊόν της KBNT είναι το Audience Marketplace, το οποίο επιδιώκει να διαταράξει την αγορά των ψηφιακών διαφημίσεων ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αντιμετωπίσει το σημερινό αδύναμο σημείο της βιομηχανίας, που είναι η απάτη των διαφημίσεων. Οι διαφημιζόμενοι πληρώνουν γενικά για διαφημίσεις με βάση τα clicks, αλλά πολλά από αυτά τα clicks πραγματοποιούνται με ρομπότ (bots) ή με διάφορες μορφές απάτης. 


Η Kubient παρουσιάζει ένα λογισμικό με σκοπό να απαλλάξει τη ψηφιακή διαφήμιση απο τη διαφημιστική απάτη και που ονομάζεται KAI Ad Fraud Prevention  ... εδώ ...
Το Kubient Artificial Intelligence ("KAI") έχει τη δυνατότητα να σταματήσει την απάτη στο κρίσιμο παράθυρο των 300 χιλιοστών του δευτερολέπτου προτού ένας διαφημιζόμενος δαπανήσει τον προϋπολογισμό του σε δόλιο διαφημιστικό χώρο.

Η τεχνολογία τροφοδοτείται από αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, η οποία επιτρέπει να λαμβάνονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων, που βρίσκουν πολύπλοκα μοτίβα στα δεδομένα ώστε να γίνονται ακριβείς προβλέψεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι το ΚΑΙ μαθαίνει μόνο του, γίνεται εξυπνότερο και ακριβέστερο με την πάροδο του χρόνου. Αυτό παρέχει στους διαφημιστές ένα ισχυρό εργαλείο ικανό να αποτρέψει την αγορά διαφημιστικής απάτης.

Το 2019, οι διαφημιζόμενοι έχασαν πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω διαφημιστικής απάτης, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023.

Στις 25 Μαρτίου 2022, η Kubient είχε 38 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και 3 συμβούλους.

Ad Fraud (απάτη διαφημίσεων)
Η απάτη διαφημίσεων είναι η πρακτική της εσκεμμένης προβολής διαφημίσεων που όμως δεν βλέπει το φυσικό πρόσωπο. Οι περισσότερες απάτες διαφημίσεων δημιουργούνται από bots και λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση αυτοματοποιημένων, επαναλαμβανόμενων εργασιών στο διαδίκτυο.
Η Απάτη ψηφιακής διαφήμισης συμβαίνει όταν μια διαφήμιση προβάλλεται σε έναν ψεύτικο ιστότοπο ή όταν Bots διογκώνουν ψευδώς τους αριθμούς επισκεψιμότητας ιστού και παρουσιάζουν ψεύτικα κλικς σε ψηφιακές διαφημίσεις. Έτσι, ένας διαφημιζόμενος που πληρώνει για μια διαφήμιση που προβάλλεται σε ένα Bot έχει σπαταλήσει τον προϋπολογισμό που δαπανήθηκε για την τοποθέτηση αυτής της διαφήμισης, καθώς  η διαφήμιση δεν προβλήθηκε ποτέ σε ανθρώπους που μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για το προϊόν ή την υπηρεσία που διαφημίζεται, αλλά σε Botς. Οι επωνυμίες και οι διαφημιστές που δεν μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση των διαφημίσεών τους σε Bots γίνονται θύματα των δισεκατομμυρίων δολαρίων που χάνονται ετησίως λόγω απάτης σε διαφημίσεις, όπως υπολογίζεται από την Juniper Research και τη Forrester Consulting.


Σύμφωνα με το eMarketer, η ψηφιακή διαφήμιση είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον κλάδο της διαφήμισης, ο οποίος αναμένεται να φτάσει πάνω από 700 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024, από 380,75 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Οι παγκόσμιες δαπάνες για ψηφιακές διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 29% το 2021 σε συνολικά 491,70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Forrester Research όσο και η Juniper Research εκτιμούν ότι οι απώλειες που θα βιώσουν οι διαφημιστές θα υπερδιπλασιαστούν στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. με τους διαφημιστές να χάνουν περίπου το 25% κάθε δολαρίου που δαπανάται λόγω απάτης. Επιπλέον, η διαφήμιση μέσω προγραμματισμού θεωρήθηκε από την πλειονότητα των επαγγελματιών του κλάδου ως το συντριπτικό μέσο που διατρέχει τον υψηλότερο κίνδυνο συμβιβασμού στην απάτη. Σε μια αγορά δαπανημένων διαφημιστικών δολαρίων που προβλέπεται να αυξηθεί σχεδόν κατά 50% από το 2020 το 2025, η συνολική διευθυνσιοδοτούμενη αγορά για τη σωστή εξυπηρέτηση της απάτης διαφημίσεων είναι ώριμη για επιλογή.

Οικονομικά Αποτελέσματα 2021.
Τα καθαρά έσοδα ήταν 2,737 εκατομμύρια δολάρια για το 2021, από 2,9 εκατομμύρια δολάρια το 2020.
Η Kubient έχει ουσιαστικά μόνο έναν μεγάλο πελάτη, το Assosciated Press, που το 2021 συνείσφερε σε έσοδα 2,348 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των πωλήσεων της εταιρείας.

Πωλήσεις και μάρκετινγκ
Για το 2021, τα έξοδα πωλήσεων και μάρκετινγκ αυξήθηκαν κατά 1.914.758 δολάρια, ή 171% και ανήλθαν σε 3,032 εκατομμύρια δολάρια από 1,117 εκατομμύρια το έτος 2020.
Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση του τμήματος πωλήσεων και μάρκετινγκ που οδήγησε σε αυξήσεις στο κόστος μισθού περίπου 1.194.000 δολαρίων που προέκυψαν από την αύξηση του αριθμού προσωπικού πωλήσεων και μάρκετινγκ, καθώς και στην αυξημένη αποζημίωση βάσει μετοχών περίπου 270.000 δολαρίων, αμοιβών συμβούλων περίπου 195.000 δολαρίων και εξόδων πωλήσεων περίπου 164.000 δολαρίων.

Τεχνολογία
Οι δαπάνες τεχνολογίας αυξήθηκαν σε 3,079 εκατομμύρια δολάρια από 2,088 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Η αύξηση των δαπανών τεχνολογίας οφειλόταν κυρίως στις αυξήσεις των δαπανών για μισθούς από την αύξηση του προσωπικού της τεχνολογίας, καθώς και στις αυξημένες αποζημιώσεις βάσει μετοχών περίπου 18.000 $, εξόδων συμβουλευτικής περίπου 39.000 $, απόσβεσης λογισμικού  περίπου 124.000 $ και το κόστος φιλοξενίας cloud περίπου 310.000 $.


Γενικά και Διοικητικά
Τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν σε 6,117 εκατομμύρια δολάρια από 4,16 εκατομμύρια δολάρια το 2020. Η αύξηση των γενικών και διοικητικών εξόδων οφειλόταν κυρίως στον νομικό διακανονισμό και στις σχετικές νομικές αμοιβές που πραγματοποιήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο, καθώς και στις αυξήσεις στις αμοιβές πρόσληψης που προέκυψαν από την αύξηση του αριθμού προσωπικού περίπου 275.000 $, έξοδα ασφάλισης περίπου 322.000 $ και κρατικοί φόροι franchise περίπου 160.000 $.


Η εταιρεία παρουσίασε ζημιά 10,291 εκατομμυρίων δολαρίων, από 9,567 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η Εταιρεία είχε μετρητά 24,907 εκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 6,234 εκατομμύρια δολάρια και η μετοχή στο 1,2 δίνει στην εταιρεία μια κεφαλαιοποίηση 17 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες για τα έτη 2021 και 2020 ήταν αρνητικές κατά 7,674 και 4,805 εκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Τα μετρητά που χρησιμοποιήθηκαν στις λειτουργικές δραστηριότητες για το έτος 2021 ήταν κυρίως αποτέλεσμα μετρητών που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της καθαρής ζημίας των 10.291.713 δολαρίων.


Συμπεράσματα
Ο εντοπισμός της απάτης των διαφημίσεων δεν είναι κάτι το καινοτόμο. Πολλές πλατφόρμες διαφήμισης μπορούν να εντοπίσουν απάτες διαφημίσεων. Όμως η Kubient είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος παίκτης στην αγορά που μπορεί να εντοπίσει τη διαφημιστική απάτη πριν ένας διαφημιζόμενος υποβάλει προσφορά. Αυτό είναι μοναδικό, επειδή οι διαφημιστές έχουν περίπου 300ms για την προβολή μιας διαφήμισης.


Οι άλλες πλατφόρμες εντοπίζουν την απάτη μετά την εξόφληση των χρημάτων και στη συνέχεια, παρέχουν επιστροφές χρημάτων για τις δόλιες μεθοδεύσεις. Αυτή ήταν η αποδεκτή λύση για πολλά χρόνια. Απομένει να εξακριβωθεί εάν οι διαφημιζόμενοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για τις υπηρεσίες της Kubient προτού υποβάλουν προσφορές για μια διαφήμιση ή εάν ικανοποιούνται από το ισχύον πρότυπο που λειτουργεί η αγορά.

Εάν η Kubient αποδείξει ότι η τεχνολογία της είναι κρίσιμη για τους διαφημιζόμενους, τότε θα μπορούσε να υπάρξει μια τεράστια ευκαιρία να επεκτείνει την τεχνολογία και τις υπηρεσίες της.

H Kubient είναι μία μετοχή τεχνολογίας που ακόμη βρίσκεται κάτω από τα radars. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης, για την οποία υπάρχουν πολλές ανοδικές δυνατότητες, αλλά το επιχειρηματικό της μοντέλο ακόμη δεν είναι δοκιμασμένο και αποδεδειγμένο. Αυτό κάνει την Kubient μια επικίνδυνη επένδυση.
Πρόκειται για μια επένδυση πολύ κερδοσκοπική σε αυτό το στάδιο, αφού θα μπορούσε είτε η μετοχή να απογειωθεί, είτε να διαλυθεί εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι η καινοτομία της εταιρείας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
Η Kubient βοηθά στον εξορθολογισμό της ψηφιακής διαφήμισης. Παρόλο που η διοίκηση της Kubient ισχυρίζεται πως έχει το πλεονέκτημα και την τεχνολογία στον εντοπισμό της απάτης στη ψηφιακή διαφήμιση, εντούτοις ακόμη υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.


Τα πράγματα είναι απλά.
Ο βασικός πελάτης της Kubient είναι το Associated Press. Ή τον χάνει τον πελάτη και ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ η μετοχή ή όντως δουλεύει η τεχνολογία της εταιρείας και είναι θέμα χρόνου να πάρει πελάτες βεληνεκούς Associated Press.

104 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη.

    Χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία, καλοτυχία και καθαρό μυαλό, σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθώς Ανέστη ο Κύριος. Χρόνια Πολλά στο οικοδεσπότη και σε ολους τους φίλους. Καλή τύχη σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αληθώς Ανέστη, Χρόνια πολλά με υγεία και φώτιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα , κύριοι η αγορά έχει μαυρα χάλια και δεν νομίζω να την βγάλουμε καθαρή έτσι εύκολα αυτή τη φορά , πιθανολογώ ότι το πραγματικό ξύλο τώρα μόλις αρχίζει εδώ την Τέσλα σήμερα μετά από τρομακτικά καλά αποτελέσματα την κέρασαν ένα -11% , για τα δικά μας τα καρυδότσουφλα δεν το συζητάω όπου φυσάει ο άνεμος πάνε άλλωστε έχουν και φάει τόσο ξύλο που δεν μπορούν να συνέλθουν έτσι εύκολα , κύριε Τάκη πως βλέπετε την αγορά με τα έμπειρα μάτια σας και την κριτική σκέψη σας μπορούμε να έχουμε χρονικό ορίζοντα ή θα πάμε σε κατάρρευση με απρόβλεπτες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Four αποτελέσματα Πέμπτη 5 Μαίου .... έρχεται τελευταία ευκαιρία για μια αγορούλα στα χαμηλά και άαααν ... πριν ή μετά τα αποτελέσματα δεν το γνωρίζω.

      Διαγραφή
    2. Fluence 8,87 στα 6,75 οι Άραβες του Κατάρ.

      Κάτω απο 8 θα τη δούμε μόνο σε επέκταση πολέμου ...... αυτό δηλαδή που μας προεξοφλεί η αγορά.

      Διαγραφή
    3. Τώρα με τα Ελληνικά καρυδότσουφλα δεν αντιλαμβάνομαι το σχολιασμό. Είχε το Ελληνικό ΧΑχα πλεονάζουσα ρευστότητα και δεν το ήξερα;
      Ή μηπως θα επανέλθει το τρελό αγόρι που θα διαγράψει μνημόνια και χρέη με ένα άρθρο και ενα νόμο;

      Διαγραφή
    4. Καλημέρα , κύριε Τάκη με Ελλάδα πλέον δεν ασχολούμαι , καρυδότσουφλα εννοώ τις εταιρίες μας που οι περισσότερες ειναι μικρούλες , ακόμα και η Upst μικρούλα ειναι για τα βαθειά νερά της Αμερικής με 6,7b κεφαλαιοποίηση βέβαια με Ελλάδα καμία σύγκριση.
      Την Τέσλα την αναφέρω γιατί ειναι ένα από τα καμάρια της Αμερικής χθες πχ η Msft έβγαλε καλά αποτελέσματα και από ότι βλέπω πάει καλά στο AH https://www.marketwatch.com/investing/stock/msft?mod=mw_quote_switch βέβαια να δούμε πως θα εξελιχθεί σήμερα , πάντως η Google δεν τα πήγε καλά και την πιέζουν σήμερα στο AH https://www.marketwatch.com/investing/stock/goog?mod=mw_quote_switch , περιμένω την Apple να δω τι θα βγάλει.

      Αρχίζω να φοβάμαι όμως ότι πάμε σε πολύ βαθειά ύφεση με απρόβλεπτες συνέπειες για την αγορά οι τιμές θα πέσουν και άλλο ακόμα και στα στολίδια Apple Msft Google Amazon Tesla με απρόβλεπτη διάρκεια πτώσης και αυτό ειναι που με ανησυχεί περισσότερο και όχι οι χαμηλές τιμές που θα δούμε , γιατί νομίζω ότι οι πληγές από την ύφεση θα αργήσουν να κλείσουν, εμείς θέλουμε ανάπτυξη και όχι ύφεση .

      Διαγραφή
    5. Αντί να φοβάστε την ύφεση καλύτερα θα ήταν να τρέματε τον πόλεμο του Πούτιν. Άντε να σας δωνα προσεύχεστε σε ολική ανατροπή του καθεστώτος.

      Διαγραφή
    6. Ακόμα καλύτερα όποιος ασχολείται με το σπορ να προσεύχεται για ένα εγκεφαλικό του Αλτσχάιμερ. Είναι πιο πιθανό και σίγουρα πιο ευεργετικό για την παγκόσμια τάξη και ισορροπία. Ο τρελόγερος παρέδωσε τη Ρωσία δεμένη χειροπόδαρα στην Κίνα, πιο μαλάκας πεθαίνεις.

      Διαγραφή
    7. Άλλοι άχρηστοι. Καλά να πάθουν και τα Κινεζάκια .... μετά να μην διαμαρτύρονται στη Σαγκάη και στο Πεκίνο που έρχεται η σειρά του. Ότι έχουν θα πάρουν ....

      Διαγραφή
    8. Προσωπικώς εύχομαι καμιά σχέση με ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ολική ρήξη σε όλα τα μέτωπα και ότι προκύψει.

      Διαγραφή
    9. Αυτό που είναι δύσκολο είναι οι growth να αναπτύσσονται τόσο οσο να ανέβουν 300% και άνω για να βγάλουμε τη χασούρα.

      Διαγραφή
    10. Αυτό που είναι δύσκολο είναι να γίνονται οι σωστές επιλογές (όχι απαραίτητα στις ιδανικές τιμές) και η σοφή διαχείριση τους. Ειδικά σε bear market αυτό γίνεται ακόμη δυσκολότερο. Τα 300% είναι τίποτα ....

      Διαγραφή
    11. Οι Κινέζοι τι έπαθαν δηλαδή;
      Χάρη στην ανικανότητα του Αλτσχάιμερ κατέστησαν οι αποκλειστικοί πελάτες των φυσικών πόρων της Ρωσίας με 30% έκπτωση, ενώ τα χαιβάνια τα ευρωπέη τρέχουν και δε φτάνουν.

      Για να μη μιλήσω για την εκκολαπτόμενη επισιτιστική κρίση και τη γεωπολιτική δια της φιλανθρωπίας που θα παίξει η Κίνα, όντας η μόνη χώρα με σοβαρά θερμιδικά αποθέματα.

      Αν υπάρχει μια ανατροπή που είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τη Δύση, είναι του επικίνδυνου δικτατορίσκου, του Φιντέλ του Αλτσχάιμερ.

      Διαγραφή
    12. Τα καθεστώτα τρώνε και μασουλάνε .... οι Κινέζοι είναι για λύπηση. Σε όποιον αρέσει η ζωή στην Κίνα μπορεί άνετα να αλλάξει υπηκοότητα και να πάει να ζήσει μόνιμα εκεί.

      Διαγραφή
    13. Για την ακρίβεια δε μπορεί τόσο άνετα!

      Αυτό παραμένει ωστόσο το αγαπημένο μου επιχείρημα υπεράσπισης : αν δε σ'αρέσει σήκω και φύγε, δημοκρατία take it or leave it. Είναι αυτό ακριβώς το σκεπτικό που οδηγεί στην πρόοδο.

      Δε σου αρέσει ο Μεσαίωνας; Σκάσε ή φύγε.

      Δε σου αρέσει η μοναρχία;
      Σκάσε ή φύγε.

      Δε συμφωνείς με την ανισότητα των φύλων, την παιδική εκμετάλλευση, τη δουλεία;
      Σκάσε ή φύγε.

      Χαλιέσαι που ο ηγέτης του Δυτικού στρατοπέδου είναι ένας διεφθαρμένος με άνοια που δουλεύει για τους απέναντι;
      Σκάσε και πήγαινε στους απέναντι.

      Πού τα βρίσκετε αυτά τα ωραία;

      Διαγραφή
    14. Αυτά εσείς τα γράφετε ....

      Στην Δύση πάντως υπάρχει η ελευθερία επιλογής. Στην Ανατολή ή φυλακίζεσαι ή σε στέλνουν εξορία ή φυλακίζεσαι.
      Κοινως ισχύει το Σκάσε γιατί δεν θα υπάρχεις.

      Διαγραφή
    15. Οπότε Ναι .... αν δεν σου αρέσει ή άλλαξε το αν μπορείς ή φύγε αν δεν μπορείς.
      Τα υπόλοιπα όχι σε εμένα κύριε Barren. Στους Πουτινιστές και στους δικτάτορες της Κίνας να τα πείτε.

      Διαγραφή
    16. Οι καλες επιλογές μας του 2020 έγιναν κακές το 2021 και κάκιστες το 2022 αρα με τι κριτήρια να επιλέξεις?

      Διαγραφή
    17. Όχι, εσείς τα γράφετε.

      Όταν υποστηρίζω ότι η δυτική ηγεσία είναι τόσο ανίκανη που διαρκώς φτιάχνει τους απέναντι και το σχόλιό σας είναι "σε όποιον δεν αρέσει να πάει απέναντι". Έχω εξηγήσει πολλάκις την άποψή μου, δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας.

      Συνεπώς, μεγάλα παιδιά είμαστε, το μαγαζί είναι δικό σας. Αν δε γουστάρετε ή αν σας τα 'χει κάνει τσουρέκια ο γνωμονόμος να με σουτάρετε, απλά ζητήστε το, δε φορτώνομαι. Μπορείτε επίσης να μην ανεβάζετε τα σχόλιά μου, μετά από 2~3 θα το πιάσω, είμαι τσακαλάκι.

      Αλλά όσο έχω βήμα στις μπούρδες θα απαντάω αναλόγως.

      Διαγραφή
    18. Μην το συνεχίζετε κύριε Barren.
      Εκτίθεστε !!

      Διαγραφή
    19. Σωστά, με τι μούτρα θα βγω στο καφενείο μετά.

      Το εργαλείο δε διαθέτει όπισθεν κ. Τάκη, αν δε θέλετε να έχουμε αντιπαραγωγικούς αντιπερισπασμούς παρακαλώ αφήστε τις ανοησίες εμπνεύσεως γνωμονόμου περί μετανάστευσης στην Κίνα στην άκρη.

      Διαφορετικά απλά ζητήστε το ευγενικά και θα γίνει.

      Διαγραφή
    20. Τι να ζητήσω ευγενικά?
      Να μεταναστεύσετε στην Κίνα? Γιατί τι μου κάνατε? Ποτέ δεν θα τολμούσα να ζητήσω κάτι τέτοιο.

      Γνωμονόμος δεν ξέρω τι είναι.

      Διαγραφή
    21. Αν μου επιτρέπεται, νομίζω ότι λόγω της κακής αγοράς είμαστε ολοι στην τσίτα.

      Διαγραφή
    22. Κύριε nek απο εμένα καμία τσίτα δεν υπάρχει.

      Εγώ έκανα αυτό το σχόλιο στον κύριο Geopard περί αγοράς που ρώτησε.
      Αντί να φοβάστε την ύφεση καλύτερα θα ήταν να τρέματε τον πόλεμο του Πούτιν. Άντε να σας δω να προσεύχεστε σε ολική ανατροπή του καθεστώτος.

      Όμως το να διαβάζω διαρκώς για αλτσχάιμερ και τρελόγερους όταν πρόκειται για δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς τότε αρχίζω, ΝΑΙ, και τσιτώνομαι. Και δεν είναι η 1η φορά .... αν ήταν θα το ξεπερνούσα.

      Τέλος πάντων .... δεν θα επανέλθω.

      Διαγραφή
    23. Εμένα δε με τσιτώνει η αγορά, θα κάνει τον κύκλο της και αυτά που είναι να γίνουν θα γίνουν απλά με κάποια καθυστέρηση.

      Δε με τσιτώνει ούτε η αντίθετη άποψη, αν διατυπώνεται με ευπρέπεια.

      Αλλά οι ανοησίες του τύπου όποιος διαφωνεί με τις επιλογές των δυτικών ηγετών να πάει στην Κίνα με τσιτώνουν. Αυτά άντε, τα περιμένεις από ημίνοες τύπου γνωμονόμου, αλλά με θλίψη βλέπω ότι πήρε τη σκυτάλη ο κ. Τάκης.

      κ. Τάκη, αν θέλετε βγάλτε την πολιτική από το ιστολόγιο, θα το σεβαστώ φυσικά. Αν όμως κάνετε αναφορές, το σωστό είναι να δέχεστε με σεβασμό την αντίθετη γνώμη.

      Αν πάλι, ενώ ασχολούμαστε με την αμερικάνικη αγορά, το γεγονός ότι όλη η Αμερική έχει φρικάρει με την κατάντια του Αλτσχάιμερ, ακόμα και Δημοκρατικοί δε σας λέει κάτι, πάσο. Αν νομίζετε ότι είναι δική μου εμμονή, όταν το 66% των Αμερικανών θεωρεί απαραίτητο πλέον να διακριβωθεί η διανοητική του επάρκεια, πάσο.

      https://www.dailymail.co.uk/news/article-10545199/Ronny-Jackson-stands-calls-Biden-cognitive-test-world-watching.html

      Και για να τελειώνουμε με τις ανοησίες, ZBUCHAM για το Χ/Φ, θα το βρει το δρόμο του.
      ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ
      Τις συνέπειες των πράξεων του Αλτσχάιμερ θα τις πληρώνουν και τα εγγόνια μας.

      Κόψτε τα πολιτικά ή κόψτε εμένα, παλαμάκιας και γεσμαν δεν είμαι.

      Διαγραφή
    24. Εγώ βλέπω εσείς να μην διατυπώνετε κύριε Barren με σεβασμό τη δική σας άποψη και να μην ανέχεστε διαφορετική λογική. Μπορεί να κάνω και λάθος ....

      Μου είπατε να μαζέψω τον κύριο XXXXX επειδή δεν αντέχατε άλλη άποψη. Και ο άνθρωπος ΧΧΧΧΧ ΚΥΡΙΟΣ ..... σταμάτησε να γράφει επειδή τον παρακάλεσα να μην το συνεχίσει.
      Σας παρακαλώ λοιπόν .... μην με εγκαλείτε.

      Διαγραφή
    25. Οπότε γράψτε ότι θέλετε ακόμη και πολιτικούς σχολιασμούς ... μόνο που Αλτσχάιμερ, τρελόγερους, Ευρωπέους και οποιονδήποτε χαρακτηρισμό μειώνει δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικά ηγέτες δεν θα τους ανεχτώ.
      Η Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια ... δεν χρειάζεστε τέτοιους χαρακτηρισμούς για να στηρίξετε την όποια επιχειρηματολογία σας.

      Διαγραφή
    26. Πάντα οι δημοκρατικοί ξεκινούν έναν πόλεμο. ΄΄ πως οι Ευρωπαίοι πέφτουν πάντα στην παγίδα των Αγγλοσαξόνων'' https://www.ota24.gr/pos-oi-evropaioi-peftoun-panta-stin-pagida-ton-anglosaxonon/

      Διαγραφή
    27. k. Τάκη σας ευχαριστώ γι' αυτό, παρότι τότε δεν είχατε καταλάβει για ποιον σας γράφω, του μιλήσατε!

      Ευχαριστώ και το γνωμονόμο, που μετά από 2 εβδομάδες κατινίστικου bullying σας άκουσε και σταμάτησε, τι καλά.

      Θα γράφω ότι θέλω και όπως το θέλω, μέχρι να βαρεθώ. Μη τα ανεβάζετε αν θέλετε. Τα πολίτικαλυ κορέκτ τα έχω γραμμένα εκεί που δεν κάνει να πω.

      Διαγραφή
    28. Γιατί πρέπει να γράφουμε όπως να είναι; Γιατί δεν μπορούμε να γράφουμε ο,τι θέλουμε με σωστή γλώσσα και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, σεβόμενοι και τους άλλους;

      Επαναλαμβανω η Ελληνική γλώσσα είναι πλούσια. Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε όταν προσέχουμε λίγο τη γραφή μαε.

      Διαγραφή
    29. Και είναι πραγματικά κρίμα για έναν άνθρωπο που έλεγε τα καλύτερα για εσάς .... να του γράφετε όλα όσα του σουρατε. ΛΑΘΟΣ!!!

      Διαγραφή
    30. κ. Τάκη, κ. Barren, δεν σας κρύβω ότι καθημερινά επισκέπτομαι το ιστολόγιο που δημιούργησε ο κ. Τάκης για να διαβάσω τις απόψεις σας, πάντοτε τεκμηριωμένες και ξεκάθαρα διατυπωμένες. Οι θέσεις σας για τις αγορές, μου δείχνουν τον δρόμο για να "προβλέψω" και να διακρίνω σημεία από το μέλλον, να εστιάσω σε αυτό. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό. Εύχομαι να συνεχίσετε να μου δίνετε την χαρά να απολαμβάνω τις ανταλλαγές των απόψεων σας για τις αγορές. Ας θυμόμαστε όλοι μας ότι οικονομία είναι, κύκλους έκανε και πάντοτε κύκλους θα συνεχίσει να κάνει. Συνεχίστε να μου ανοίγετε τα μάτια ώστε να αναζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΡΕΑ τους πρωταγωνιστές του μέλλοντος.

      Διαγραφή
    31. Όπα, τώρα το πρόσεξα!
      Τι σας είπα?
      "Μου είπατε να μαζέψω τον κύριο XXXXX επειδή δεν αντέχατε άλλη άποψη."

      Όχι κ. Τάκη, σας είχα ζητήσει πολύ ευγενικά να μαζέψετε το γνωμονόμο διότι επί 2 εβδομάδες είχε ξεσαλώσει με κατινιές περί κοντής ψωλής κλπ, τα οποία περιέργως περνούσαν τα φίλτρα σας περί ευπρέπειας.

      Δε θα βγάλουμε και το κάθε σκατόψυχο γίδι τώρα για Λόρδο. Σταμάτησε να γράφει γιατί κατάλαβε ότι το παραγάμησε και θα κακοπερνούσε.

      Αλλά επειδή βλέπω ότι έχετε αναλάβει έργο και η συμμετοχή σε ένα χώρο έχει νόημα μόνο εφόσον σέβεσαι τον οικοδεσπότη, να ελευθερώσω τη θέση να φέρετε το μαλάκα πίσω.

      Καλό υπόλοιπο.

      Διαγραφή
    32. Λυπάμαι, αλλά είστε ΛΑΘΟΣ.
      Εφόσον μιλούσατε τηλεφωνικά, έπρεπε να τα είχατε λύσει μεταξύ σας. Ας βριζόσασταν προσωπικά .... αντι αυτού, μου μεταφέρατε τη διένεξη εδώ μέσα, στο Ιστολόγιο. Και εσείς κύριε Barren, ακόμη και τώρα το συνεχίζετε ....
      Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν με βρίσκουν σύμφωνο και δεν αρμόζουν σε ώριμους ανθρώπους. ΛΥΠΑΜΑΙ.

      Διαγραφή
    33. Κύριε Barren αιτούμαι να μην αποχωρήσετε , οι απόψεις σας μου αρέσουν όπως και το χιούμορ σας καθώς και η τεχνική ματιά σας ειναι πολύ χρήσιμη , οι απόψεις σας πολλές φορές με εκφράζουν , μπορούμε όμως να σεβαστούμε την επιθυμία του κύριου Τάκη και τα υπονοούμενα σας να ειναι ακόμα ποιο ψαγμένα έτσι και αλλιώς δεν σας φοβάμαι θα την βρείτε την άκρη.

      Διαγραφή
    34. Μη λυπάστε καθόλου, λύθηκε το θέμα.

      Αλλά να ξέρετε 5 πραματάκια νογάω, δε χρειάζεται να δουλευόμαστε (δεν ξέρατε για ποιον μιλούσα τότε κλπ). Το άκρον άωτον του σκατόψυχου είναι ακριβώς αυτός που λέει τα καλύτερα λόγια ενώ παράλληλα αφήνει διαρκώς ελεεινά υπονοούμενα επειδή δε συμφωνείς μαζί του. Οι τρελίτσες και οι καθωσπρεπισμοί περισσεύουν.

      Γνωμονόμε γύρνα ρε μλκ, καθάρισε ο Τάκαρος.

      Τσίου.

      Διαγραφή
    35. Συν ταυτίζομαι απόλυτα με τα γραφόμενα του κυρίου Geopard.....!
      Κύριε Barren μην το κάνετε αυτό......

      Διαγραφή
    36. Ντροπή κύριε Barren.

      Τι φαντασιώνεστε;

      Διαγραφή
    37. Κυριε Barren σας διαβαζω απο παλια ,soltrade και εκηβολο οπου αποχωρησατε λογω διαφωνιας με καποιο μελος .. εγω προσωπικα θαυμαζω τα σχολια σας ,τις γνωσεις και τον τροπο γραφης σας.. ειναι κριμα να αποχωρειτε λογω μιας αντιπαραθεσης.. γνωμη μου, εσεις ξερετε καλυτερα .. καλη συνεχεια σε οτι και αν κανετε!!

      Διαγραφή
    38. «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες».

      Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά για το επίπεδο δημοκρατίας στο μπλογκ ΚΥΡΙΕ Τάκη .

      (Εάν ωστόσο θεωρείτε ότι το σχόλιο "ξύνει πληγές" δεν έχω κανένα θέμα να μην το δημοσιεύσετε...πρωτεύει η ηρεμία του μπλογκ)

      Διαγραφή
  5. Με όλο το σεβασμό κ. Τάκη και το Mithaq δεν είχε τοποθετηθεί στην Kubient σε υψηλότερες τιμές αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να κατρακυλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι τώρα δεν αγοράζει το Mithaq .... άρα θα ανέβει;

      Διαγραφή
    2. Kubient
      H Kubient είναι μία μετοχή τεχνολογίας που ακόμη βρίσκεται κάτω από τα radars. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενη εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης, για την οποία υπάρχουν πολλές ανοδικές δυνατότητες, αλλά το επιχειρηματικό της μοντέλο ακόμη δεν είναι δοκιμασμένο και αποδεδειγμένο. Αυτό κάνει την Kubient μια επικίνδυνη επένδυση.
      Πρόκειται για μια επένδυση πολύ κερδοσκοπική σε αυτό το στάδιο, αφού θα μπορούσε είτε η μετοχή να απογειωθεί, είτε να διαλυθεί εάν και εφόσον αποδειχθεί ότι η καινοτομία της εταιρείας δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.


      Τα πράγματα είναι απλά.
      Ο βασικός πελάτης της Kubient είναι το Associated Press. Ή τον χάνει τον πελάτη και ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ η μετοχή ή όντως δουλεύει η τεχνολογία της εταιρείας και είναι θέμα χρόνου να πάρει πελάτες βεληνεκούς Associated Press.

      Διαγραφή
    3. Τις τελευταιες 2 συνεδριασεις αυξησε και ογκο παντως...αλλα δεν δινουν κομματια ευκολα...χθες ειχα εντολη στο 1,15 και μου εδωσαν μονο 12 τμχ

      Διαγραφή
    4. Η σημερινή συμπεριφορά της δεν είναι καλή.

      Διαγραφή
    5. Ναι σημερα λιγοτερα τμχ και απο τα συνηθισμενα....εγω πηρα λιγα στο 1,15 και εχω βαλει και στο 1,10... πιστευω εδω ή βαρια μεχρι το 1 ειναι ο πατος της..Κυριε Τακη εδω κατω που εχουν φτασει οι τιμες μαζευω επισης (με μικρες αγορες παντα) zevia,dm,fubo,volta,και σκεφτομαι για hyzn, freyr ,joby.. ποια η γνωμη σας? μηπως πρεπει να περιμενουμε λιγο για αγορες?

      Διαγραφή
    6. Για Freyr είμαι πολύ θετικός.
      Hyzn τη φοβάμαι .... για απάτη.
      Joby θα έλεγα ναι, αλλά όχι για φέτος.
      Fubo δεν θα ενισχύσω άλλο .... ας φτιάξει το κλίμα και βλέπω.
      Zevia ναι.
      volta άσχημα τα μαντάτα. Ο ιδρυτής κάνει κολπάκια. Δεν έχω , δεν με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    7. Δεν είναι καλύτερα να δουμε το τρίμηνο τους αν αναπτύσσονται και μετα αγορες

      Διαγραφή
    8. Να πω κάτι κύριε nek και καλά αποτελέσματα να βγάλουν άλλα και να αναπτύσσονται σε αυτήν την αγορά μόνο κάτω πάνε , ουτε καλές εταιρίες ουτε καλά αποτελέσματα αλλά ουτε και καλά θεμελιώδη μετράνε μην πω για τα τεχνικά που λένε μόνο κάτω , εγώ κέρδη από αυτήν την αγορά πλέον δεν προσδοκώ για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

      Διαγραφή
    9. Μου αρέσει όταν οι σορτ αρχίζουν να ειναι απρόσεκτοι , σήμερα στο Fb την πλήρωσαν μια χαρά , στην Upst όσο καλά και να ειναι τα αποτελέσματα δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο , στα κουτσομπόλικα λένε ότι το ποιο σίγουρο σορτ ειναι η Upst και δεν έχουν και άδικο εδώ που τα λέμε .

      Διαγραφή
    10. Ευχαριστω για το σχολιο σας κυριε Τακη.. χρησιμες οι παρατηρησεις σας!

      Διαγραφή
  6. Κύριε Τάκη, οι αγορές άρχισαν να μην πολυασχολούνται με τον πόλεμο, αλλά ποιος έχει εμπιστοσύνη στον Ρώσο. Πάλι κάτι φοβούνται και σίγουρα όχι την ύφεση, οπως σωστα λέτε...Αυτό που φοβάμαι είναι να μην επεκταθεί προς διπλανές χώρες σιγά σιγά...δεν φαίνεται να βιάζεται ο Πούτιν...ούτε τον Κινέζο εμπιστεύομαι...δεν ξέρω αν ετοιμάζουν πάλι τίποτα ή τους έχει ξεφύγει ο covid την στιγμή μαλιστα που ολος ο πλανήτης εχει ηρεμήσει...παλι αναποδοι οι κινεζοι...ως προς το δικό μας χρηματιστηριο κατα την αποψη μου μια χαρα στεκεται με αξιοπρεπεις αποδοσεις σε αρκετες εταιρειες, εστω και αν μερικες ειναι τα ζωα μου αργα...μου θυμιζει την κατασταση λιγα χρονια πριν το '99, οπου κανένας δεν ασχολουνταν...ετσι και τωρα ολοι φωναζουν και γκρινιαζουν για την ακριβεια, αλλα το ΧΑ θα κανει τη δουλεια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να πετάξω και την μπάλα στην εξέδρα τώρα , μια ερώτηση για όποιον έχει άποψη , αξίζει ρευστοποίηση οικοπέδου σε τουριστική περιοχή για να τοποθετηθεί η ρευστότητα σε ανέγερση ακινήτων τύπου Villas για τουριστική εκμετάλλευση ( airbnb - booking ) ώστε να χρειαστεί μικρότερος δανεισμός , προβλεπόμενη απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου 10-15% ( ίσως μπει και επιδότηση αν καταφέρω να το εντάξω σε πρόγραμμα ) με ήπιους υπολογισμούς , βασικά δεν θέλω να βάλω δανεισμό πάνω από 30-40% για 10-15 χρόνια , μόνο πρόβλημα ότι το πληθωριστικό χρήμα θα χάσει αξία μέχρι την υλοποίηση ( ορίζοντας 1-2 χρόνια ) .

    Δεν μου κάθετε και η UPST να μην μπω σε δανεισμό! (και 1000$ να πάει δεν φτάνει ) , πλάκα πλάκα μόνο νέα τοπικά χαμηλά κάνει , απλά τραγικό διάγραμμα άντε να δούμε πόσο κάτω θα πάει μέχρι να βγάλει αποτελέσματα όχι ότι θα αλλάξει τίποτα με αυτήν την τραγική αγορά ουτε σε βάθος 3-4 χρόνια δεν θα συνέλθει έτσι που πάει η αγορά . Κύριε Τάκη το πρόβλημα μας τώρα λέτε ότι ειναι Πουτιν μόνο και να παρακαλάμε να τελειώσουν στην Ουκρανία , γιατί και να λυθεί το θέμα δεν βλέπω φως στην άκρη του τούνελ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά κ. Τάκη και λοιποί φίλοι του blog.

    Είχα καιρό να γράψω και πέρασα να σας χαιρετίσω.

    Ελπίζω να είστε όλοι καλά.

    Με εκτίμηση,
    Coffeeroomboy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και Χριστός ανέστη κε coffeeroomboy! Να είστε και εσείς καλά και να διαβάζουμε συχνότερα τα ενδιαφέροντα σχόλια σας

      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνήσω. Να είστε και να γράφετε.

      Φιλικά, Χίππης

      Διαγραφή
    3. Κύριε Coffeeroomboy τα σέβη μου, να είστε καλά! Δώστε και κανά χαρτάκι όμως στο πέρασμά σας μιας και δεν σας βλέπουμε συχνά. Ή έστω ένα επενδυτικό tip...

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα σας κύριοι, χαίρομαι που είστε όλοι ακόμα παρόντες στο blog.

      κ. Ευρωβλάχο,
      Επενδυτικά tips μόνο οι χρηματιστές και οι αδειοδοτημένοι επενδυτικοί μας σύμβουλοι. Οι υπόλοιποι κάνουμε απλά συζητήσεις και ανταλλάσσουμε απόψεις, πίσω από nicknames που μπορεί να γράφει ο κάθε τσαρλατάνος. Μην με παρεξηγείτε καταλαβαίνω πως το γράψατε και είστε και παλιός, απλά διαβάζουν διάφοροι το blog του κ. Τάκη.

      Θα προσπαθήσω να γράφω λοιπόν λίγο πιο συχνά ειδικά τώρα που η αγορά μετά την διόρθωση έχει αρχίσει και έχει αγοραστικό ενδιαφέρον. Φυσικά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.

      Βέβαια με όλες αυτές τις εταιρείες που έχετε αναλύσει εδώ τα τελευταία χρόνια, οι μετοχές που επικεντρώνομαι εγώ μπορεί να φαντάζουν λίγο.... βαρετές.

      Διαγραφή
    5. "οι μετοχές που επικεντρώνομαι εγώ μπορεί να φαντάζουν λίγο.... βαρετές"

      Καλημέρα

      αν έχεις καλή άμυνα ακόμα και με ένα γκολ στην επίθεση κερδίζεις 😎 😁

      Διαγραφή
    6. Καλημέρα σας κ. Hippy,

      Μιας που είπατε για άμυνα ελπίζω να είδατε 96 ευρώ καθαρό μέρισμα στο θωρηκτό Banque Nationale de Belgique. 5.6% καθαρή απόδοση. Κόβει μέσα στον μήνα. Αυτή την συγκαταλέγω σε ένα μικρό ποσοστό του χαρτοφυλακίου που τις αποκαλώ "επενδύσεις συνταξιοδοτικού".

      Την κρατήσατε αυτή από όταν την είχαμε συζητήσει; Είδα την ανακάλυψαν και σε άλλα websites.

      Διαγραφή
    7. Βαρετές??? Τέτοιες θέλουμε...

      Άσχετο, βλέποντας κάποια στιγμιότυπα από την ετήσια συνάντηση της Berkshire ξεχώρισα ένα μόνο highlight που μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Η BRK έκανε αγορές 50b! στο Q1 '22 ενώ τα προηγούμενα 5 διαδοχικά τρίμηνα ήταν πωλητής.

      Το γράφω γιατί το κλίμα που πιάνω από τις ξένες αγορές είναι μόνο μαύρα σύννεφα και όλοι περιμένουν το σήμα σορτ. Και ως γνωστόν στα χρηματιστήρια δεν γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί (χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλεψη, απλή αναφορά όπως έχει δοθεί κι εδώ από τον κύριο Τάκη προειδοποίηση στους σορτ)...

      Ps. Σε πολλούς θα άρεσε και το σχόλιο του Buffett ότι δεν θα αγόραζε όλα τα bitcoin του κόσμου ούτε για 25 δολλάρια. Ο Munger είπε δεν θέλω να είμαι πιο χαζός από τους Κινέζους που τα απαγόρευσαν. Φοβερά τα παπούδια...!

      Διαγραφή
    8. Καλησπέρα κ. Ευρωβλάχο,
      σύμφωνα με ένα άρθρο που βρήκα στο seeking alpha οι αγορές στις οποίες προχώρησε ο buffett οφείλονται στην επίδραση που έχει ο πληθωρισμός στα κέρδη των αφαλιστικών του ομίλου. Παραθέτω ορισμένα αποσπάσματα του άρθρου.
      "Instead, I suggest that inflation is beginning to cut into insurance underwriting profits and Buffett recognizes that the float now needs to work harder to generate investment income to create a satisfactory overall return for the insurance business. The new environment is clear from the overview of the insurance underwriting results.
      Since the 1990s, underwriting profits at Berkshire have become more common. In the last decade, bond yields shrank to near zero and equities have become more expensive. In that environment, Buffett was content to keep most of the insurance float in cash and let underwriting drive the profitability of the insurance business. Now, however, underwriting has become more challenging because of inflation. Interest rates are also going up, but it's not certain they will go up enough to generate an acceptable return on cash. A 2% increase earns another $0.7 billion per quarter. This about equals the drop in underwriting income in 1Q, but it is uncertain how long rates would stay that high.
      I can't read Buffett's mind, but the recent buying spree seems designed to improve insurance investment income, which would more than offset the struggling underwriting profitability during this inflationary period. He is not swinging for the fences by trying to buy growth cheap or making a Ben Graham deep value play. Instead, Buffett is buying reliable generators of income with low risk of capital losses."

      Διαγραφή

    9. @ Coffeeroomboy

      Καλησπέρα αγαπητέ φίλε

      δεν έχω δώσει λέπι. Αντίθετα προβληματίζομαι να πουλήσω μέρος ή το σύνολο της θέσης μου στην ΕΛΛ πριν την μεθαυριανή αποκοπή του μερίσματος και να αυξήσω αντίστοιχα στην BNB.BR. Εάν βρω τιμές πλησίον των €18 θα υποκύψω στον πειρασμό. Σαν απόδοση μετά από φόρους δεν έχει μεγάλη διαφορά αλλά όσο να πεις άλλο να έχεις τα χρήματα σου στην Ελλάδα κι άλλο στο Βέλγιο.



      Διαγραφή
    10. Την BNB.BR την κοιτούσα να την αγοράσω κι εγώ στα χαμηλά των 1630 αλλά μόλις είδα ότι τα μερίσματα στο Βέλγιο έχουν φόρο 35% το ματαίωσα. Πετσοκόβει πολύ την αναμενόμενη απόδοση.

      Θα την επέλεγα ακριβώς μόνο ως parking μετρητών στο εξωτερικό και μάλιστα για το σύνολο (ή σχεδόν για το σύνολο) των μετρητών μου γιατί έχει το τεράστιο ατού της χαμηλής μεταβλητότητας.

      Διαγραφή
    11. @κ. Hippy, η ΒΝΒ ήταν από τις..... βαρετές αλλά μέσα στο όλο κλίμα ήταν από τα κάστρα που κράτησαν. Κρατάω και στο μυαλό μου ότι φέτος είχε και κάτι έκτακτα από πώληση κτιρίου που στέγαζε το τυπογραφείο της άρα τον επόμενο χρόνο μάλλον θα είναι χαμηλότερο το μέρισμα. Και εγώ την κρατάω προς το παρόν λόγω σταθερότητας αλλά ίσως την διώξω σε μια φάση όταν αποφασίσω ότι οι αγορές ξαναμπαίνουν σε bull φάση και θελήσω να αυξήσω το beta του χαρτοφυλακίου.

      @Αφήστε κ. Ευρωβλάχο, ψώνιο το έχω να πάω σε μια ετήσια συνάντηση της Berkshire στην Omaha αλλά οι τιμές διαμονής εκτοξεύονται εκείνη την περίοδο... Θέλω να δω από κοντά τους ΘΡΥΛΟΥΣ. Όσον αφορά τα κρύπτος ούτε εγώ τα πιστεύω. Σε ένα πράγμα συμφωνεί Ευρώπη, Αμερική, Κίνα, Ρωσία ότι δεν θέλουν cryptos... Σε μια φάση με έπρηξαν σχεδόν όλοι μου οι γνωστοί να βάλω χρήματα σε αυτά γιατί μου έλεγαν δεν γίνεται να μην δεν έχω συμμετοχή και εγώ εκεί. Εγώ τους έκανα πλάκα και τους είπα δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ αλλά αφού τα πιστεύετε όλοι οι υπόλοιποι εγώ θα σας τα αρπάζω από τις συναλλαγές που κάνετε έμμεσα.... και πήρα Coinbase με ένα πολύ μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου. 35% κάτω από τότε αλλά αν υπάρχουν cryptos σε 10 χρόνια τότε θα υπάρχει και COIN. Στην Αμερική το προβάλουν διαρκώς ενώ κάπου πήρε το μάτι μου ότι και ο δήμαρχος της NYC βάζει ένα μέρος του μισθού του σε cryptos στο coinbase wallet... Άρα αφού το πιστεύουν όλοι οι άλλοι... Είναι μια μικρή θέση που κρατάω έτσι να μου φεύγει το FOMO.

      Τώρα όσον αφορά το σχόλιο του κ. BRK πραγματικά δύσκολο puzzle για τράπεζες και ασφαλιστικές. Από την μία έχουμε ανοδικά επιτόκια και από την άλλη πληθωρισμό, πτώση διαθέσιμου εισοδήματος.. Επίσης γενικό σχόλιο και για Ελλάδα, κρατάω στο μυαλό μου ότι λόγο της πτώσης των τιμών ομολόγων / παράλληλη άνοδος των yields, τράπεζες/ασφαλιστικές θα καταγράψουν έκτακτες ζημίες βραχυ, αλλά μέσο/μάκρο είναι θετικό για κερδοφορία αν δεν έχουμε κραχ. Εγώ αποφάσισα λοιπόν ότι λόγω ανοδικών επιτοκίων ήθελα θέση σε τράπεζα America, γιατί πιστεύω ότι η οικονομία τους θα πάει καλύτερα από την Ευρωπαϊκή και επειδή αυξάνουν τα επιτόκια πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους που συνήθως ευνοεί την κερδοφορία των τραπεζών. Έτσι πήρα μία μικρή θέση C. Η πιο φθηνή τράπεζα στο America, κοντά 0.5 P/Bv. Η αγορά την τιμωρεί γιατί είναι τεράστιος όμιλος και δεν μπορεί να αποτιμήσει σωστά το ρίσκο της. Αλλά σε τόσοοο μεγάλους ομίλους ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι δεν θα σου ξεπεταχτεί σκελετός από την ντουλάπα όσο καλά και να την αναλύσεις. Οπότε μικρή θέση και εκεί. Στα θετικά της C, πούλησε πρόσφατα θυγατρικές τις και εγώ δεν θυμάμαι σε πόσες χώρες άρα απλοποιεί λίγο την δομή της και έχει μεγάλο μέρος κερδοφορίας από trade & treasury services που παρά το μικρό margin που έχουν σαν προιόντα θεωρούνται και αρκετά χαμηλότερου ρίσκου. Επίσης επαναγοράζει και ακυρώνει διαρκώς μετοχές...

      Διαγραφή
    12. Petróleo Brasileiro SA - Petrobras (PBR) Μέρισμα 3.26$ Απόδοση 24%

      Διαγραφή
    13. Κύριε Coffeeroomboy για μια βαρετή ανοδική πορεία.

      http://mitarola.blogspot.com/2022/05/shift4-payments-four.html#more

      Διαγραφή
  9. Καλημέρα , ένα άρθρο που δημοσίευσε το Automotive news https://www.autonews.com/finance-insurance/upstart-foresees-15-billion-auto-loans-refinancing-2022

    ειναι συνδρομητικό αλλά κατάφερα να το διαβάσω και σας το παραθέτω :

    Upstart has optimized the Upstart Auto Retail digital platform for mobile devices. Smartphone, left, and tablet views are shown here. (Upstart, Business Wire)
    UPSTART
    Upstart has optimized the Upstart Auto Retail digital platform for mobile devices.

    Digital retail provider and AI auto loan underwriter Upstart is poised for significant growth this year, predicting it would serve as an intermediary for $1.5 billion worth of auto finance volume during 2022.

    "We have enough confidence to put a real number out there," CEO Dave Girouard said on an earnings call Feb. 15.

    The $1.5 billion in auto loans predicted for 2022 would be an increase from a 2021 volume that wasn't reported because it was too low to be material for the publicly traded Upstart, according to Jason Schmidt, investor relations vice president. The company has been referring auto loans and helping partner lenders rate such loans since only September 2020, starting with refinancing and then expanding to indirect lending.

    "We now have the confidence to invest the resources necessary to unleash the model and technology improvement in auto lending that made Upstart the category leader in personal lending," Girouard said.

    Upstart CFO Sanjay Datta declined to break down the proportion of refinanced and indirect auto loans within the $1.5 billion estimate during the call.

    However, he said the more mature refinancing business would drive auto volume during the first half of the year. Customers refinanced about 5,800 auto loans through Upstart.com in 2021.

    The retail business of indirect loans originated at dealerships was at a "much earlier stage," Datta said.

    Michia Rohrssen, vice president and general manager of Upstart Auto Retail, told Automotive News that Upstart began to pilot indirect auto loans in November. But a large-scale rollout would take place this year, he said, calling the initiative the "future of Upstart."

    Upstart also seeks to grow usage of the digital Upstart Auto Retail platform in 2022, according to Rohrssen. The platform was associated with nearly $4 billion in vehicle sales last year. The company launched a mobile-optimized version of the software in March.

    Upstart Auto Retail was formerly Prodigy, which Upstart acquired in April 2021. Rohrssen was a Prodigy co-founder. The acquisition brought some retailers to Upstart, but the company's dealership ranks have swollen since then.

    Upstart worked with a network of 199 dealerships during the second quarter of 2021. In the fourth quarter, that had more than doubled to 410.

    "Similar to Upstart.com, we expect Upstart Auto Retail to become an important aggregator of [loan] demand," Upstart wrote in a government filing.

    The company announced last month that Upstart Auto Retail had been certified as Subaru's first "Build and Price" provider and was added to the ranks of Volkswagen's preferred digital providers.

    Rohrssen said dealerships have been choosing Upstart loans for customers at eight times the rate it expected.

    "We had big hopes," he said, but the result was "significantly more."

    Upstart's artificial intelligence looks at variables beyond traditional factors such as credit score, with the goal of helping indirect and refinancing lenders approve more loans with less risk. In addition to auto loans, the company facilitates personal loans and credit consolidation, playing a role in an overall $11.75 billion worth of borrowing in 2021.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Rohrssen said dealerships have been choosing Upstart loans for customers at eight times the rate it expected.

    "We had big hopes," he said, but the result was "significantly more."

    Upstart's artificial intelligence looks at variables beyond traditional factors such as credit score, with the goal of helping indirect and refinancing lenders approve more loans with less risk. In addition to auto loans, the company facilitates personal loans and credit consolidation, playing a role in an overall $11.75 billion worth of borrowing in 2021.

    Rohrssen said dealers are surprised because Upstart's underwriting is "fundamentally different" from the norm. Sometimes, the rate offered is much worse than a traditional lender, but often, it's much better, Rohrssen said. Upstart often finds it is the only lender to have approved the customer for credit, he said.

    Upstart also makes decisions in less than a second, according to Rohrssen, who said rivals average 30 to 50 minutes for approval. The company reported a 69 percent automatic approval rate across all of its loan types in 2021.

    απομένει να δούμε την μετάφραση του στα αποτελέσματα , κατά την άποψη μου ειναι θετικό το άρθρο , με τόσο καλά νέα συνεχώς αλλά και με τα αποτελέσματα που έχει βγάλει μέχρι τώρα απορώ για το ξύλο που τρώει καθημερινά στο ταμπλό η εταιρία , το organic traffic αυξάνει αργά και σταθερά και το κρατάει https://prnt.sc/BrlEHvtJDNvV .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η SIMPLYWALLst δινει fair value για την adma τα 11,72$ ενώ από την άλλη λέει ότι τα μετρητά της φτάνουν για ενα χρόνο. Θα μας τρελανουν αυτοί. https://simplywall.st/stocks/us/pharmaceuticals-biotech/nasdaq-adma/adma-biologics#cash-runway

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά σε όλους υγεία με πολλά κέρδη . Για watch list και για καλό καλοκαίρι
    Peabody Energy Corporation (BTU) , άνθρακες ο θησαυρός ή θησαυρός οι άνθρακες ???
    ( ιδού το ερώτημα ) αποτελέσματα σήμερα στις 10 το πρωί ( ώρα USA ) .

    https://www.peabodyenergy.com/Media-Center/Newsroom ( ψαξτε Q4 -fiscal year 2021)

    Παραθέτω άρθρο με τριπλασιασμό τιμών άνθρακα από bloomberg μεριά για πρώτο τρίμηνο https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-20/coal-s-blistering-rally-can-continue-into-2023-producer-says

    και μια μικρή γνωριμία από investorplace

    https://investorplace.com/2022/04/coal-stocks-alert-why-are-btu-arch-ceix-stocks-in-the-spotlight-today/

    Η arch πάντως τα πήγε καλά μετά τα αποτελέσματα Q1 2022

    Kατέχω BTU .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. BTU μηδενισμος θεσης χαλια τα αποτελεσματα .
      εκτος watch list .

      Διαγραφή
  13. Δίνω μια πρόταση της freedom24
    Shoals Technologies: δυνητική άνοδος 155% χάρη στις προοπτικές του τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
    https://el.freedom24.com/ideas/12261-shoals-technologies-investidea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα σας Αναζητείται πάτος στον αμερικανο.Φανταστειτε όταν πέφτουν 2-3% είμαι ευχαριστημένος. Είμαι 57 ετών δεν ξέρω αν ποτέ ανακτήσω τα χρήματα που έβαλα Λυπηρό λανθασμένες προβλέψεις από όλους μας εδώ μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παροιμία λεία οποιος πάει για πολλά.....Είδαμε το τυρι αλλά όχι τη φακα. Αν είχαμε μείνει μόνο Ελλάδα τι θα κερδίζαμε.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , εγώ πλέον το εχω πάρει στο αστείο και δεν κοιτάζω αποτιμήσεις , αντοχές στο ξύλο έχουν μόνο τα βαριά χαρτιά στην Αμερική και για αυτό το ξύλο στους δείκτες δεν φαίνεται τόσο πολύ , υπερβολή στην άνοδο αλλά και τρελή υπερβολή και στην πτώση , έχουν δώσει άλλο νόημα στο ξύλο και στο χώσιμο , πουλάνε δίχως αύριο και σε οποιαδήποτε τιμή ουτε στηρίξεις αλλά ουτε και αντιστάσεις υπάρχουν στην Αμερική την μια μέρα δείχνει ότι κρατάει και την άλλη μέρα με τον δείκτη πάνω γκρεμοτσακίζεται φυσικά αν δεν έχετε καταλάβει γράφω για την Upst που εξελίσσετε σε ότι χειρότερο εχω αγοράσει ποτέ αλλά με τα καλύτερα θεμελιώδη και προοπτικές και με κέρδη πέρα από κάθε προσδοκία .

      Διαγραφή
    3. Πήρα μερικά Upstart σήμερα.
      Απο τις μεγάλες αγαπημένες επιλογές μου, ξεχωρίζω
      UPST + FOUR που μας την ανέδειξε ο κύριος Barren.
      Νιώθω άνετα και θα πάω χρόνια μαζί τους.
      Four ακόμη δεν άνοιξα θέση.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη σήμερα έκανα στρογγυλό τον αριθμό των μετοχών μου στην Upst για να αλλάξω το γούρι λέτε να ήταν αυτός ο λόγος που έπεφτε! πέρα από την πλάκα έχει ένα γκαπ στα 100 υπάρχει περίπτωση μέχρι τα αποτελέσματα την μεθεπόμενη τρίτη να το έχει κλείσει;

      Διαγραφή
    5. Όσο η αγορά είναι αρκουδιάρικη δε βρίσκω το λόγο που θα πρέπει να ανεβει.Τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί όπως η Four.
      Αναμένω το ποτε θα ενεργοποιηθεί η αγορά της εταιρείας.

      Διαγραφή
    6. To γκαπ των 100; 😄😄😄
      Το πιο πάνω γκαπ εγω βλέπω 😉😉😉

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη σιγά σιγά ένα γκαπ την φορά , εκείνο το χάος που κοιτάτε το έκανε μετά από καλά αποτελέσματα και παρ τους όλους κάτω .

      Διαγραφή
    8. Για να δούμε, μηπως στις 5 Μαιου μας κάνει κανένα πτωτικό δωράκι η Four με τα αποτελέσματα Q1

      Διαγραφή
    9. Προς το παρόν η Amazon τα έκανε θάλασσα , η Apple άντεξε αλλά στο επόμενο τρίμηνο θα την πατήσει , ανάμικτα συναισθήματα μάλλον για κάτω μας κόβω αύριο στην αρχή στο τέλος της συνεδρίασης δεν ξέρω μπορει και να το γυρίσει το παιχνίδι .

      Η Upst ελπίζω να κρατήσει τα επίπεδα μέχρι τα αποτελέσματα και να ειναι πραγματικά πολύ δυνατά ώστε να άξιζε την υπομονή μου στο ξύλο που έφαγα τόσους μήνες με αυτήν και να γευτούμε σύντομα την χαρά της δικαίωσης .

      Διαγραφή
    10. Πω πω ξύλο τώρα η Apple τον ήπιε πανηγυρικά και αυτή και από ότι βλέπω τρώνε όλοι ξύλο και η Amazon ειναι κάτω 12% αύριο τελικά μάλλον για βαθύ κόκκινο πάμε.

      Διαγραφή
  15. Teladoc Health, Inc. (TDOC) 29.59-26.40 (-47.14%) Άλλη μια επιτυχία του ARK. Εδώ δεν μπορούν να κερδίσουν οι μεγάλοι εμείς θα κερδίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετοχαρα, μετοχαρα leader με τεραστιο ΤΑΜ και οπως σωστα εχει αναφερει ο κος Τακης ο λιντερ δικαιολογει παντα ενα σχετικο πριμιουμ και η Teladoc ειναι leader στο telemedicine. Φορτωσα καραβιες λοιπον και οπου βγει.

      Διαγραφή
  16. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το γύρισμα που κάνει ο Nasdaq όταν αποκλίνει κατά 15% απο τον ΚΜΟ200.. Αν βγάλει η Apple καλά απότελέσματα θα πάμε με τσίτα τα γκάζια για μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Λέτε να κάνει κανένα σχηματισμό W;
      Θα δούμε αν θα ξεπεράσει το πρόσφατο τοπικό υψηλό του.

      Διαγραφή
    2. Τι να σας πω, εγώ εχω αρκουδέψει, είναι σε hit and run mode.

      O δείκτης, πιστεύω θα κάνει W ανάποδο και θα συνεχίσει αυτό που κάνει, να ταλαντώνεται σε εύρος [-15%, -2%] από τον μέσο όρο του.
      Όμως, ο ΚΜΟ200 έχει αρνητική κλίση πλέον από αρχές Μαρτη και αυτό θα ενταθεί όσο οι τιμές του δείκτη μένουν απο κάτω του. Για να διατηρεί λοιπόν την ταλάντωση, ο Nasdaq θα βυθίζεται.
      Τελικά νομίζω ότι, αν διατηρηθεί το pattern, που δε βλεπω λόγο να μη διατηρηθεί, η πτώση του δείκτη κάπου τώρα ξεκινάει.

      Διαγραφή
    3. *από τις αρχές Απρίλη η αρνητική κλίση.
      **ειΜαι σε hit and run mode.

      Διαγραφή
  17. Μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων πούλησε ο Ελον Μασκ, αφότου έκλεισε την επιτυχημένη συμφωνία 44 δισ. δολαρίων για την αγορά του Twitter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Απριλ 2022 ο χειρότερος μήνας από το 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. χειρότερος μήνας και από Μάρτιο του 20. του covid crash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. περιμένω κάποιο από τα μεγάλα hedge funds όπως archegos, Melvin capital Σε crash παρόμοιου μεγεθους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα , το κερί που έκανε σήμερα η Upst ειναι πολύ άσχημο πιθανότατα θα συνεχίσει πτωτικά και τις επόμενες 2 συνεδριάσεις τουλάχιστον , η αγορά ειναι τραγική , θα συμφωνήσω με τον κύριο Bugs_Bunny το γερο ξύλο στον Nasdaq τώρα θα αρχίσει , τα πράγματα ευνοούν τις αρκούδες πόλεμος επιτόκια πληθωρισμός ακόμα και τα καλά αποτελέσματα καίγονται μετά το πολύ 2 συνεδριάσεις πχ σήμερα η Amazon τα ίσιωσε όλα η Apple έκανε κακές προβλέψεις για τους επόμενους μήνες και πάει λέγοντας , ο πόλεμος δεν βλέπω να τελειώνει σύντομα και το θέμα ειναι ότι προεξοφλούμε τώρα μόνο τα αρνητικά ,άρα αναμονή και να δούμε πόσο βαθειά θα πάμε , πιστεύω σε 1-2 χρόνια θα γελάσουμε και εμείς οι long.

    Καλό βράδυ και καλό ΣΚ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα καλημέρα!

    κ. Τάκη μια γνώμη για Ayro.

    Έφτασε κεφαλαιοποίηση 38εκ, -90% από τα υψηλά. Αυτή την στιγμή έχει cash περίπου 70εκ, μηδέν χρέος και αναμένουν τα Q1 και Q2 του 2022 νέα ρεκόρ εσόδων.

    Βλέπετε νά ανακάμπτει στο ταμπλό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. KBNT αποτελέσματα 16/5 (,το -20% το έχει στο τσεπάκι 17/5), το Mithaq Capital κατέχει 14% και έχει σταματήσει τις αγορές απο τα 1.8 $.Εχω μειώσει την θέση μου 70% ,κεφαλαιοποίηση χαλυβδοφύλλων , απο μόνη της δεν βλέπω φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂