Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Asana αποτελέσματα 2022.

Οικονομικά στιγμιότυπα τέταρτου τριμήνου για το οικονομικό έτος 2022
  • Τα έσοδα ήταν 111,9 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 64% από έτος σε έτος. 
  • Οι λειτουργικές ζημίες GAAP ήταν 87,1 εκατομμύρια $, ή 78% των εσόδων, σε σύγκριση με λειτουργικές ζημίες GAAP 51,0 εκατομμυρίων $, ή 75% των εσόδων, το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. Οι λειτουργικές ζημίες εκτός GAAP ήταν 43,9 εκατομμύρια $ ή 39 % των εσόδων, σε σύγκριση με λειτουργικές ζημίες εκτός GAAP ύψους 34,8 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 51% των εσόδων, το τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού 2021. 
  • Η καθαρή ζημιά GAAP ήταν 90,0 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά GAAP 61,5 εκατομμυρίων $ το τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού 2021. Η καθαρή απώλεια GAAP ανά μετοχή ήταν 0,48 $, σε σύγκριση με την καθαρή απώλεια GAAP ανά μετοχή 0,39 $ το τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού 2021 Η καθαρή ζημιά εκτός GAAP ήταν 46,9 εκατομμύρια $, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά εκτός GAAP 35,0 εκατομμυρίων $ το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. Η καθαρή ζημιά εκτός GAAP ανά μετοχή ήταν 0,25 $, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά εκτός GAAP ανά μετοχή 0,22 $ σε το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. 
  • Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν αρνητικές 39,3 εκατομμύρια $, έναντι αρνητικών 18,2 εκατομμυρίων $ το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές 41,2 εκατομμύρια $, έναντι αρνητικών 17,5 εκατομμυρίων $ το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021.

Οικονομικά Στιγμιότυπα Οικονομικού έτους 2022

  • Τα έσοδα ήταν 378,4 εκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 67% από έτος σε έτος. 
  • Οι λειτουργικές ζημίες GAAP ήταν 265,2 εκατομμύρια δολάρια ή το 70% των εσόδων, σε σύγκριση με τις λειτουργικές ζημίες GAAP 175,6 εκατομμυρίων δολαρίων ή 77% των εσόδων, το οικονομικό 2021. Οι λειτουργικές ζημίες εκτός GAAP ήταν 157,1 εκατομμύρια δολάρια ή 42% των εσόδων, σε σύγκριση με λειτουργικές ζημίες εκτός GAAP 123,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 54% των εσόδων, το οικονομικό 2021. 
  • Η καθαρή ζημιά GAAP ήταν 288,3 εκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με την καθαρή απώλεια GAAP 211,7 εκατομμύρια δολάρια το οικονομικό 2021. Η καθαρή ζημιά GAAP ανά μετοχή ήταν 1,63 δολάρια, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά GAAP ανά μετοχή 1,99 $ στη χρήση του 2021. Η καθαρή ζημιά εκτός GAAP ήταν 1,6 $. εκατομμυρίων ευρώ, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά εκτός GAAP 123,3 εκατομμυρίων δολαρίων το οικονομικό έτος 2021. Η καθαρή ζημιά εκτός GAAP ανά μετοχή ήταν 0,92 $, σε σύγκριση με την καθαρή ζημιά εκτός GAAP ανά μετοχή ύψους 1,16 $ στη χρήση του 2021. 
  • Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ήταν αρνητικές 83,8 εκατομμύρια $, έναντι αρνητικών 92,9 εκατομμυρίων $ το οικονομικό έτος 2021. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν αρνητικές 87,6 εκατομμύρια $, έναντι αρνητικών 76,0 εκατομμυρίων $ το οικονομικό 2021.

Επιχειρηματικά στιγμιότυπα

  • Έκλεισε το οικονομικό έτος με περισσότερους από 119.000 πελάτες που πληρώνουν. 
  • Ο αριθμός των πελατών που ξόδεψαν 5.000 $ ή περισσότερα σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκε σε 15.437, σημειώνοντας αύξηση 52% από έτος σε έτος. Τα έσοδα από αυτούς τους πελάτες το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 82% σε ετήσια βάση. 
  • Ο αριθμός των πελατών που ξόδεψαν 50.000 $ ή περισσότερα σε ετήσια βάση το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκε σε 894, σημειώνοντας αύξηση 125% από έτος σε έτος. 
  • Το συνολικό καθαρό επιτόκιο διατήρησης με βάση το δολάριο το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάνω από 120%. 
  • Το καθαρό ποσοστό διατήρησης βάσει δολαρίων για πελάτες με ετήσιες δαπάνες 5.000 $ ή περισσότερο το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάνω από 130%. 
  • Το καθαρό ποσοστό διατήρησης βάσει δολαρίων για πελάτες με ετήσιες δαπάνες 50.000 $ ή περισσότερο το τέταρτο τρίμηνο ήταν πάνω από 145%. 
  • Ονομάστηκε Leader στο Enterprise Grid® του G2 και βρέθηκε στην κορυφή του Project Management Grid® για δέκα συνεχόμενα τρίμηνα στο τεταρτημόριο Leader της κατάταξης. 
  • Ξεκίνησε το Asana Flow τον Φεβρουάριο του 2022 - μια σουίτα προσφορών και δυνατοτήτων για να βοηθήσει τις ομάδες να δημιουργήσουν ροές εργασιών από την αρχή έως το τέλος με το Workflow Builder, τα άτομα δίνουν προτεραιότητα στην εργασία με μια έξυπνη διεπαφή Home και οι ηγέτες βελτιώνουν τις διαδικασίες για να επιτύχουν στόχους πιο γρήγορα με την αναφορά ροής εργασίας. 
  • Προστέθηκαν πάνω από 200 χαρακτηριστικά προϊόντος το οικονομικό έτος 2022. 
  • Βαθμολογία Best Workplaces for Parents™ από το Great Place to Work® το 2021, επιπλέον του ρεκόρ που σημείωσε 16 βραβεία στο χώρο εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022.

Guidance

 Για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2023, η Asana αναμένει:

  • Έσοδα από 114,5 εκατομμύρια δολάρια έως 115,5 εκατομμύρια δολάρια,που αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση 49% έως 51%. 
  • Λειτουργική ζημιά εκτός GAAP από 68,0 εκατομμύρια $ έως 66,0 εκατομμύρια $. 
  • Καθαρή ζημιά χωρίς GAAP ανά μετοχή από 0,36 $ έως 0,35 $, με την προϋπόθεση ότι οι βασικές και αραιωμένες μέσες σταθμισμένες μετοχές είναι σε κυκλοφορία περίπου 189,0 εκατομμυρίων.
Για το οικονομικό έτος 2023, η Asana αναμένει έσοδα από 527,0 εκατομμύρια δολάρια έως 531,0 εκατομμύρια δολάρια, που αντιπροσωπεύουν ετήσια αύξηση 39% έως 40%.

137 σχόλια:

  1. Θα το περιποιηθώ αύριο το κείμενο απο το PC.

    «Η αύξηση των εσόδων μας για το οικονομικό έτος επιταχύνθηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με αποτέλεσμα τη δύναμη στην επιχείρηση και την ισχυρή ζήτηση σε όλη την πελατειακή βάση», δήλωσε ο Dustin Moskovitz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Asana. «Πολλές από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες στην Ο κόσμος επιλέγει την Asana ως πλατφόρμα για διαομαδική εργασία. Η στρατηγική προϊόντων μας έχει απήχηση και η αγορά με δυνατότητα διεύθυνσης είναι μεγάλη, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 1,25 δισεκατομμύρια εργαζόμενους στη γνώση. Εδραιώνουμε την ηγετική μας θέση αυξάνοντας περαιτέρω τις επενδύσεις για να καλύψουμε αυτήν τη μεγάλη και αυξανόμενη επιχειρηματική ζήτηση. ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεδομενου οτι ο Dustin πρεπει να γνωριζε τα απογοητευτικα, με σημερινους ορους αποτιμησης, δεδομενα, και οτι αγοραζει αβερτα σε τιμες που εχουν μεγαλο spread, τι πιστευετε κ. Τακη; Μηπως θελει να την κανει private; Αν θυμαμαι καλα εχει 48% των μετοχων

      Διαγραφή
  2. Μετά το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης στην Αττάλεια δεν δίνω ούτε μια στο εκατομμύριο να καθίσει η Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να μιλήσει σοβαρά αν πρώτα με όποιο κόστος δεν ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό που ξεκίνησε τον έλεγχο όλης της Ουκρανίας.. άλλωστε παίζει μπάλα μόνος του αφού ΝΑΤΟ και Δύση δεν τρελάθηκαν έτσι θέλω να πιστεύω να αναμειχθούν στο θέμα στο πεδίο της μάχης.. αυτό ο Πούτιν το ήξερε από την αρχή... SORRY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Λαβρόφ πήγε στην συνάντηση μόνο και μόνο για τα μάτια της Παγκόσμιας κοινής γνώμης...όπως φυσικά και ο Ομόλογός του Ουκρανός...ξανά SORRY..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερίζω άπαντες τους συμμετέχοντες ενταύθα και προπάντος τον οικοδεσπότη που ακούραστα παρουσιάζει και εκπαιδεύει όλους εμάς. Δυστυχώς όλα αυτά που συμβαίνουν παγκοσμίως έχουν κ θα έχουν αντίκτυπο σε όλες τις χρηματαγορές... πόλεμοι, πραγματικοί κ οικονομικοί, πετρέλαιο στα ύψη, άνοδος επιτοκίων κλπ...
    Ως ένας survivor , θα προσπαθήσω κ τώρα να επιβιώσω , όπως έχω κάνει ήδη τόσα χρόνια... Θα διατηρήσω αυξημένη ρευστότητα μέχρι νεωτέρας χωρίς όμως να φοβάμαι να εκτεθώ στο ρίσκο των μετοχών... ποιων μετοχών ? αυτών που μπορεί να δώσουν ικανοποιητικές αποδόσεις στο μέλλον...ας πούμε για UPST... μακάρι να δουλεύει ο αλγόριθμος και τότε θα φύγει για μεγάλο ταξίδι ... μέχρι τότε θα παίζει αναμεσα στα 70 και 170... Μου αρέσει η OPEN ιδίως τώρα που είναι χαμηλά... θα δούμε όμως και πως θα τα πάει όταν αρχίζουν να αυξάνονται τα επιτόκια.... η stem δείχνει καλά στοιχεία και την προορίζω για ένα τουλάχιστον τριετές ταξίδι... χθες έκανα την πρώτη μου επαφή με μια εταιρεία διαδικτυακού τζόγου στην Αμερική, όπου αρχίζει κ ανοίγει η αγορά σιγά σιγά...είναι η DKNG ( θα εκτιμούσα μια γνώμη από τον κ. Τάκη)..... επίσης μπορεί κ να μην σας αρέσει γενικά η βιομηχανία της κάνναβης, όμως κάποιες μετοχές έχουν γίνει ελκυστικές μετά από την πτώση του 90% .... π.χ. HEXO....
    Αυτά τα ολίγα για αρχή ... Καλές επιλογές και ρευστότητα γιατί πάντα παρουσιάζονται ευκαιρίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθατε κύριε jonhflas...!!!

      Διαγραφή
    2. Για δείτε αυτήν αντί για DraftKings.

      https://finance.yahoo.com/quote/SGHC/

      http://mitarola.blogspot.com/2021/09/super-group.html?m=0#more

      Και πείτε μου τη γνώμη σας.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα , ο αλγόριθμος στην UPST δουλεύει πολύ καλά , σήμερα ανακοίνωσε ένα πολύ καλό νέο : "Volkswagen Selects Upstart Auto Retail as a Preferred Digital Retail Provider" αλλά η αγορά την κερνάει ένα μείον 7-8% έτσι για να το γλεντήσει το καλό νέο , όμως όταν καίγονται για πλάκα τα καλά νέα εμένα δεν μου αρέσει κύριε Τάκη έχω άδικο σε αυτό που γράφω για τα νέα , τι λέει η εμπειρία σας; Έχουμε φοβερά αποτελέσματα τρομακτική ανάπτυξη πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο (αφού ουτε οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν μια οδηγία και να πέσουν μέσα και πετυχαίνουν πάντα πολύ καλύτερα νούμερα) , η κεφαλαιοποίηση της θεωρώ ότι ειναι πολύ κατώτερη για τα νούμερα που πετυχαίνει αλλά στο ταμπλό σέρνεται.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Geopard η εμπειρία μου λέει πως κανένα νέο δεν καίγεται. Σε βάθος χρόνου όλα προσμετρώνται

      Διαγραφή
    5. Κύριε GEOPARD σε αυτή την συγκυρία δεν μπορεί να σταθεί τίποτα....η Τάση είναι καθαρά αρνητική και δεν μιλάω τεχνικά και ότι άσχετος... αναλογικά καλά κρατιέται μέχρι στιγμής...η ψυχολογία υπαγορεύεται από τα tweet του Ζελενσκι η του οποίου άλλου ...υπομονή προσοχή και προσευχή...

      Διαγραφή
    6. Εγώ πάντως θα πάρω και άλλα UPST, αλλά δεν βιάζομαι. Προσπαθώ να συγκρατούμαι.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη αφήστε το , έκανα την Δευτέρα την μεγαλύτερη κοτσάνα τα είχα γυρισει σε UPST στα χαμηλά στο 6,35 γιατί φοβήθηκα ότι έφευγε κάτω , ουσιαστικά είμαι μόνο με την UPST πλέον και την βλέπω να σέρνετε ( στα 240$ θα είμαι στα χρήματα μου με ισοτιμία 1€=1,14$ και στα 360$ στην αποτίμηση του Φεβρουάριου του 2021).

      Σήμερα ειναι πολύ περίεργη μέρα κάτω τα πάντα κάτω και ο VIX , επίσης και βαριά χαρτιά τρώνε ξύλο AMD TSLA ακόμα και η AAPL και ενώ αντιδράει ο S&P και ακολουθεί ο Nasdaq αλλά δεν ακολουθούν τα βαριά χαρτιά.

      Κύριε GERRY έχω πολλά νεύρα και οι προσευχές μου δεν θα ακουστούν αλλά έχετε απόλυτο δίκιο.

      Διαγραφή
    8. Μα γιατί βιάζεστε;
      Είναι μαραθώνιος το πράμα.

      Άσχετο .... αλλά γιατί νομίζω πως θα πρασινίσει η αγορά;

      Διαγραφή
    9. Κ Geopard όλα μπορείτε να τα γυρίσετε σε UPST και δίκιο θα έχετε αλλά όχι την ASTS. Τοτέμ αυτο το χαρτί. Η UPST σίγουρα θα πεταξει αλλά το spacemobile μπορεί να απογειωθεί.

      Διαγραφή
    10. Κύριε GEOPARD δεν είναι στιγμή και συγκυρία για FOMO με τέτοια αγορά...ούτε για κινήσεις που υπαγορεύονται από το θυμικο και όχι από ψυχρή λογική....αλλιώς δεν μπορείς να δεις καθαρά και ψυχραιμία τι συμβαίνει με την αγορά... φιλικά και με καλή πρόθεση πάντα...

      Διαγραφή
    11. Το προσευχή ποιητική άδεια κύριε GEOPARD...δεν έχω σχέση με προσευχές ...μόνο με ευχές...

      Διαγραφή
    12. Εκ πρώτης όψεως η souper group έχει πολλά πλεονεκτήματα.. Είναι διεθνοποιημενη πολύ, έχει πολυ καλά fundamentals, και προσπαθεί κ αυτή να πάρει μερίδιο από την πίτα της Αμερικής... Εκει είναι τα λεφτά... Γιατί με Ευρώπη, Αφρική κ Αυστραλία θα μείνει στάσιμη... 2 άσχημα είδα... Με 490 εκ. μετοχές δεν είναι αξιοπρόσεκτη όταν κάνει vol 70000 per day.... Ενώ η dkng κάνει 25 εκατομυρια...επισης όταν διαφημίζεται στα σφυριά. (west ham) οκ. την βλέπουν οι Λονδρέζοι και οι φίλοι τους οι Ευρωπαίοι... . Δε συγκρίνεται με το super bowl των Αμερικανών... Πληρώνει πιο ακριβά η king για να επεκταθεί πιο γρήγορα... Κ αυτό βγαίνει κ από τις προβλέψεις που κάνουν οι εταιρείες... Η super θέλει να φτάσει τα revenues το 2025 εκεί που θελει να τα πάει φέτος η draft.... Πάντως σας ευχαριστώ για την ιδέα που μου δώσατε... Θα την παρακολουθώ στον ίδιο πίνακα με την king..

      Διαγραφή
    13. Η Simplywall δίνει δίκαιη τιμή για τη UPST τα 91$

      Διαγραφή
    14. Καλησπέρα , κύριε nek ας μας πει και ο κύριος Τάκης ποια ειναι η δίκαιη τιμή για αυτόν στην UPST , αλλά το βασικό ειναι τι λέει το ταμπλό αυτήν την στιγμή και τώρα λέει κάτω και αξίζει 102$ σε λίγο μπορει να αξίζει κάτι άλλο η αγορά δεν βοηθάει καθόλου γιατί ειναι για κάτω, πάντως ότι ακουμπάω καίγεται την τύχη μου μέσα έφυγα από την Asts και σε 2 μέρες σχεδόν δίπλωσε, μου κάνει όμως εντύπωση που ο VIX είναι κάτω και η αγορά γκρεμίζετε κάτι δεν ειναι σωστό σε αυτό που βλέπω στο ταμπλό αλλά μπορει να λέω και μπούρδες πάντως η Ελλάδα πάνω 3% και η Αμερική να σέρνετε , ποιος το περίμενε ότι το Χαα θα βάζει τα γυαλιά στην Wall street!

      Διαγραφή
    15. Κύριε GEOPARD γιατί θέλετε να γκρεμίσετε και το ΧΑΑΜΕΝΟ.??😉😉😉

      Διαγραφή
    16. Αν καθίσω και μετρήσω τις τιμές στόχους που έχουν δώσει όλα τα παλικάρια από τότε που είμαι στις Αγορές και μιλάμε για εκατοντάδες αυτές που έχω μόνο εγώ διαβάσει είναι ζήτημα αν έχουν πιάσει το 5%...όταν τα διαβάζω κάτι τέτοια δεν ξέρω γιατί η πρώτη μου σκέψη είναι φεξε μου και γλίστρησα και η δεύτερη καλά Κρασα...

      Διαγραφή
    17. K Geopard γιαυτό τα ανεβάζω για να δείτε τι τρελα μας πουλάνε οι εκεί αναλυταράδες. Το κακού είναι ότι επηρεάζουν κόσμο. Οσο για το ΧΑΑ επειδή οι ρωσικεσ μετοχές βγαίνουν απο τους δείκτες αν σκασουν τίποτα κεφάλαια κατά δω μην αποκλείεται καμιά τρελη άνοδο.

      Διαγραφή
    18. Κύριε GERRY εμένα περιμένει το Χαα ,τόσα χρόνια γκρεμιζόταν καιρός ειναι να ειναι πάνω τώρα καλά κέρδη στους έχοντες .
      Εγώ ακόμα και τώρα με το χαρτοφυλάκιο μου να έχει συντριβεί το πολύ πολύ να κοιτάζω μια φορά την εβδομάδα δυστυχώς έκανα λάθος επιλογές και την πάτησα άσχημα κρατάω την UPST με τα νούμερα που έχει λογικά θα βγάλω τα σπασμένα αλλιώς θα τα χάσω όλα αν δεν ειναι σωστά , τώρα βλέπω ζημιές 70% από τον Φεβρουάριο του 2021 και 55% από το κεφάλαιο που έχει επενδυθεί και όλα αυτά χωρίς μόχλευση χωρίς να αυξηθούν τα επιτόκια ακόμα που θα επιταχύνουν την πτώση.

      Κύριε Barren το διάγραμμα αυτό ειναι σωστό στην UPST κούπα με διπλό χερούλι βλέπω για να την κρατάμε καλά! https://prnt.sc/TBVvQU8UjQ-8

      Διαγραφή
    19. Κύριε GEOPARD αστειεύομαι για το ΧΑΑ και φυσικά δεν κάνω πρόβλεψεις ...στην θέση σας αφού έχετε αποφασίσει να πάτε με μια μετοχή (προσωπικά διαφωνώ στο Όλα η Τίποτα όσο και να πιστεύω μια εταιρεία..) θα εκλεινα την Οθόνη και θα την κοίταζα μια φορά στο τόσο...η φθορά είναι μεγάλη από το οποίο αποτέλεσμα...τι να σας πω ... εύχομαι να δικαιωθείτε..

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τάκη με το χέρι στην καρδιά τι πιθανότητες έχουμε να πάμε κουβά με την UPST κατά την γνώμη σας , τελικά ίσως να ειναι η χειρότερη χρηματιστηριακή επιλογή που έκανα στην ζωή μου να τα κάνω όλα UPST , πλέον δεν μπορώ να κάνω τίποτα , αν βγω αυτή σε μια εβδομάδα μπορει να έχει πάει 200 για πλάκα αλλά από την αλλά το 75 το εχω σχεδόν σίγουρο ότι θα το δει με την ορμή που πέφτει και δεν εχω ρευστότητα να πάρω και άλλα. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω τι βλέπουν οι σορτ σε αυτήν και την σορτάρουν με τέτοιο μίσος και λένε ότι ειναι άχρηστη εταιρεία και ότι με τα επιτόκια στο Θεό δεν θα έχει έσοδα , ίσα ίσα που οι τράπεζες θα πρέπει να την παρακαλάνε να τις αναλάβει για να έχουν χαμηλό ποσοστό δανείων που θα σκάσουν , άρα θα αυξηθεί η δουλειά της αλλά και τα ποσοστά της στην αγορά λέω εγώ ο άσχετος τώρα.

      Διαγραφή
    21. Εσείς κύριε Geopard δεν τρώγεστε με τίποτα.
      Απο που είδατε ότι έχει τρελό short η Upst?
      15% στο short είναι πολύ; Και ενώ είναι 5 φορες πάνω απο την Ipo της και έχουμε και πόλεμο!!!

      Μια άλλη εκπληκτική περίπτωση η ΑΙ έχει 15% short, η Asan 28,7%, η Lazy που μάμησε για άλλη μια φoρά 9,6% και η εκπληκτική Adma 7,62%.

      Εσείς δεν ξέρω αν πάτε κουβά .... εγώ θα πάω Κουβα!!

      Διαγραφή
    22. Luminar που δεν πέφτει με τιποτα 18,21% στο short .... η φοβερή και τρομερή QS που δεν λέει να ξεκουμπιστει να ερθει προς τα κατω 19,3% και η Asts που ξεβρακωσε τους σορταδόρους στο 22%. Δε περιγράφω άλλο ....

      Διαγραφή
    23. Tι δειχνει αυτό κύριε deopard? Τι θέλει να πει ο ποιητής;
      https://prnt.sc/TBVvQU8UjQ-8

      Διαγραφή
    24. Και καλά θα κάνετε να πάτε όπου θέλετε κύριε Τάκη το αξίζετε , το μίσος το λέω με αυτά που διαβάζω στα κουτσομπόλικα φόρουμ , πέρα από αυτό τα φίδια με ζώνουν μην πέσουμε πάλι σε κάποια περίπτωση που θα έχουμε μεγάλη απόκλιση , μόνο το βιογραφικό του Ceo που διαβάζω παθαίνω ίλιγγο https://www.linkedin.com/in/davegirouard ο άνθρωπος πρέπει να ξέρει τι κάνει πολύ καλά , αν βγει το project ξέρω ότι στόχο έχει τον ουρανό όπως το γράψατε (trillion) , τι δίκαιη τιμή θα δίνατε ακόμα και τώρα για αυτό το θωρηκτό εν καιρό πολέμου που ζούμε τώρα με τα νούμερα που βγάζει συνεχώς , γιατί ενώ έχει πολύ καλά νούμερα στην πτώση υπερβάλει καθημερινά με πάνω από 10% πτώση 3 φορές τούτη την εβδομάδα όπως υπερβάλει και στην άνοδο και για αυτό δεν τολμώ να δώσω κομμάτια .

      Διαγραφή
    25. Αυτό διάγραμμα λέω κύριε Τάκη https://bit.ly/3MJB0tp

      Διαγραφή
    26. Ναι κύριε Geopard. Δεν καταλαβαίνω απο τέτοια.
      Τι λέει αυτό;
      Θα πιούμε τον καφέ με ζάχαρη ή θα σπάσουμε την τσαγιέρα;

      Διαγραφή
    27. Προφανώς θέλετε να μας πείτε ότι η μετοχή φεύγει πάνω.

      Εγώ άλλο έχω δει, απο αυτά που παρατηρώ, και είμαι σε εγρήγορση να ενισχύσω. Και πολύυυυ άργησα.

      Η γραμμή τάσης του 20ρη έχει περασει πάνω απο τη γραμμή του 50ρη

      Διαγραφή
    28. Αν φύγει ανοδικά από το χείλη της κούπας (160$) κοιτάει νομίζω τα 240 , είναι από τα ποιο δυνατά διαγράμματα και πολύ δύσκολα αναγνωρίσιμο , βέβαια ξέρω που τα έχετε γραμμένα τα διαγράμματα και δεν έχετε και άδικο για αυτό ρώτησα τον ποιο ψαγμένο με αυτά τον κύριο Barren .

      Διαγραφή
    29. Κύριε Τάκη αν δεν ξαναγυρίσει επάνω άμεσα θα έχει θέμα γιατί ο 20αρης ειναι γρηγορότερος από το 50αρη και εύκολα ξαναγυρίζει κάτω από τον 50αρη

      Διαγραφή
    30. Κύριε Geopard
      Επειδή σήμερα θέλω να βγάλω μερικές αγορές ....

      Να σας ρωτήσω.
      Σχετικά με την κούπα και το διπλό χερούλι.
      Από ποιο νούμερο και κάτω, θεωρούμε ότι ο σχηματισμός απέτυχε και δόθηκε λανθασμένος συναγερμός;

      Και απο ποιό νούμερο και πάνω, θεωρούμε ότι ο σχηματισμός ενεργοποιηθηκε;

      Διαγραφή
    31. Κύριε Τάκη πάνω από 160 ενεργοποιείτε και κάτω από 101,54 το χαμηλό στις 24 Φεβρουαρίου χτυπάει το στοπ , δηλαδη έχουμε στοπάρει τώρα αν έχει χτυπήσει ψευδώς δεν το ξέρουμε εκείνο που θέλουμε ειναι διάσπαση με μεγάλο όγκο τα 160$ , Τουλάχιστον αυτό λέει η θεωρία που εχω υπόψη μου βέβαια τα διαγράμματα τα έχουν γραμμένα αλλά κάποιες φορές τα χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει.

      Διαγραφή
    32. Μια γενική παρατήρηση για την UPST εάν ανοίξει κάτω έχει περισσότερες πιθανότητες να γυρισει πάνω , αν ανοίξει πράσινη έχει περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει την πτώση.

      Διαγραφή
    33. Από οτι δείχνει το διάγραμμα αν χάσει τα 89 επόμενη στήριξη είναι τα 60 από τα οποία έκανε ένα gap προς τα 82.

      Διαγραφή
    34. Καλησπέρα, η Upst άφησε γκαπ σήμερα που πιστεύω αύριο μεθαύριο θα το κλείσει. Πολύ περίεργη η αγορά πάντως ο DJI έχασε μονορούφι πάνω από 400$ από τις 5 έως τις 6 και κάτι , σκέτο τρενάκι τρόμου δεν ξέρω αν βγήκε κάποιο νέο αλλά το κλίμα ειναι άπλα τραγικό.

      Διαγραφή
    35. Ο Nasdaq κύριε GEOPARD είναι επίσημα σε Bear �� market και μόλις μία ανάσα από τα χαμηλά 52 εβδομάδων...

      Διαγραφή
    36. Εγώ πάντως κύριε Geopard τσίμπησα Upst.
      Αύριο δεν ξέρω .... σκέφτομαι να ανοίξω και για αλλού πανιά.

      Διαγραφή
    37. για Κινα μερια? :P BABA αγοραζετε ανετα εδω.

      Διαγραφή
    38. Κύριε Τάκη δεν παίζονται απλά , δεν σας κρύβω ότι ειμαι τρομοκρατημένος και τα χέρια τρέμουν μην γράψω κάτι άλλο δυστυχώς η ψυχολογία μου ειναι κάτω από το μηδέν πλέον έπαψα να ελπίζω ότι θα ανακτήσω έστω το κεφάλαιο που έχει επενδυθεί , εσείς κύριε Τάκη τι βλέπετε και τι σας λένε οι συνεργάτες σας για αυτήν;

      Διαγραφή
  5. H CPNG είναι μεγάλο παλληκάρι!
    Μετά το χθεσινό +10,5% παίζει σήμερα -11~-13%. Κάτι για block 50 εκ. μετοχών στη Goldman Sacks διαβάζω γύρω, δε βρίσκω λεπτομέρειες. Πουλάει κάποιος μεγάλος ή μαζεύει ρυτό ή εταιρία?

    Το βέβαιο είναι ότι αν βγει κάτι από το κορίτσι αυτό στο μέλλον θα πάει για νέο σηκώτι έτσι κι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΙΩΞΑ ΣΤΑ 10.5 XTEΣ ΤΗΝ ASTS ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΤΩ ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ. Η ΜΙCROVAST ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΟΜΟΡΦΑ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ COUPANG ΕΙΣΤΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Peabody (btu) είχε την προηγούμενη βδομάδα zachs rank 1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κατι διαφορετικό για σπάσουμε τη μονοτονία από τον ΕΚΗΒΟΛΟ: με τόσους ηλίθιους ηγέτες, σε σημαντικές χώρες, ειλικρινά, νοιώθω ότι δεν τον θέλω αυτόν τον πλανήτη.
    Μια τηλεοπτική εκπομπή, κυβερνήτης ενός λαού 60 εκατομμυρίων
    ένας πρώην πράκτορας των Σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών, κυβερνήτης ενός λαού 200 εκατομμυρίων,
    ένας χαζοχαρούμενος μαμάκιας, κυβερνήτης των 100 εκατομμυρίων Γάλλων,
    ένας άοσμος κυβερνήτης των Γερμανών,
    ένας υπερήλικας με άνοια, κυβερνήτης πυρηνικών κεφαλών,
    ένα κομμουνιστικό κόμμα, κυβερνήτης της πλέον καπιταλιστικής χώρας των 2,5 δισεκατομμυρίων,
    και με έναν χαζομακάκα στη γηραιά κατακτήτρια, αναρωτιέμαι, ΠΟΣΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το αναθέσουν στην PLTR αρκετές.

      Ακριβώς για ένα τέτοιο κόσμο έχει φτιαχτεί, που κυβερνάται από ηλιθίους.

      Διαγραφή
    2. https://finance.yahoo.com/news/palantir-growth-targets-achievable-says-192743177.html
      Το TipRanks δίνει τιμή στοχο 13,75 και σύσταση HOLD.

      Διαγραφή
    3. To BWF δίνει στόχο 2025 $99,99 και σύσταση "SAFLABM" (Sell A Fuckin Liver And Buy More).

      Διαγραφή
  9. Έκανα μια πρόχειρη έρευνα και αν έχει κάποιος διάθεση να συζητήσουμε πάνω σε κάτι πολύ ενδιαφέρον.
    Η Ρωσία σταματάει τις εξαγωγές σε αγροτικά προϊόντα προς τη δύση τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022. Σ’αυτές περιλαμβάνονται και οι εξαγωγές λιπασμάτων που αντιστοιχούν στο 20% της παγκόσμιας παραγωγής ( η ΕΕ έχει εισαγωγές αξίας περίπου 1,5 δις αθροιστικά από Ρωσία-Ουκρανία).
    Η επισιτιστική κρίση επιδεινώνεται με την απώλεια του ρωσικού και ουκρανικού σιταριού (περίπου 25% της παγκόσμιας παραγωγής). Το σιτάρι το τελευταίο χρόνο αυξήθηκε 60% (100% από 4/19) , το καλαμπόκι 40% (100% από 4/19). Ο συνδυασμός των γεγονότων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι για να αποδώσουν καλύτερα τα εδάφη και να μειωθούν στη Δύση οι επιπτώσεις θα χρειαστούν λιπάσματα . Η παραγωγή λιπασμάτων όμως είναι περιορισμένη. Επιπλέον για την παραγωγή λιπασμάτων οι βιομηχανίες χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (θα το ψάξω πιο διεξοδικά αυτό). Με τις τιμές του φ.α. στην ευρώπη στο θεό ταυτόχρονα καθιστώνται λιγότερο ανταγωνιστικές από τις αμερικάνικες και κινέζικες. Η Κίνα έχει τη μερίδα του λέοντος στις εξαγωγές αλλά είναι και αυτή εισαγωγές φ.α. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να επικεντρωθούμε σε αμερικάνικες εταιρείες. Με μια μικρή έρευνα βρήκα ενδιαφέρουσες την UAN, ICL, MOS, NTR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυσκολεύομαι περισσότερο να πουλήσω στις απότομες ανόδους (παρά στις ανάλογες πτώσεις), προχθες η ΑSTS σήμερα η LAZY.Οι κατέχοντες και μη έχετε καμία ιδέα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. https://seekingalpha.com/news/3812715-lazydays-holdings-gains-after-b-riley-offers-25share-for-company Η μετοχή γιατί δεν κλειδώνει στο 25?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. k. Barren ποια η εκτιμησή σας για τα αποτελεσματα και το earning outlook της docusign. Αν δεν κανω λάθος ειχατε αναφερθει προσφατα. Η τιμωρια της αγορας ειναι επειδη οι προβλεψεις της ειναι πενιχρες και ξαφνικα ανακαλυψαν ολοι οτι θα ειναι απο τις κορωνοπληκτες ενω ο μλκπιτουρας ο κραμμερ βγηκε ακουδος σε αυτες τις τιμες ενω στα 300 ολα ηταν ζαχαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε την παρακολουθώ κ. Deligianakis. Νομίζω την είχα αναφέρει σχετικά με την πρόσφατη εξαγορά της SOFI, την Technisys.

      Αν τη θάβει ο Μήτσουλας λογικά θα πρόκειται για δυνατό μαγαζί.

      Διαγραφή
  13. Κε Τάκη πως είδες τα αποτελέσματα της fubo? Σε προβληματίζει κάτι ή όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kύριε Αρίστο όχι δεν με προβληματίζει τίποτα ... εκτός από το ότι πέφτει η τιμή της μετοχής 😄😄😄.
      Η μετοχή αγοραστηκε και κλειδωθηκε. Mακάρι η εταιρεία να συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς αναπτυξης.

      Θα κοιμόμουν τελείως ήσυχα μαζί της αν είχε 500 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα, από όσα έχει, στο ταμείο της. Ας πάρει δάνειο τώρα ή ας εκδόσει μετοχές ΑΥΡΙΟ.

      Δείτε και αυτή την αναλυσούλα. Τα λέει ολα ...
      https://investorplace.com/2022/03/as-fubo-stock-heads-in-the-right-direction-pay-attention/

      Διαγραφή
  14. Alzheimer: "MAKE NO MISTAKE, INFLATION IS LARGELY THE FAULT OF PUTIN"

    Και με αυτή τη λιτή φράση του ημιθανή και απονενοημένου δικτατορίσκου, καταλάβαμε ΑΚΡΙΒΩΣ ποιος είναι ο λόγος που την πληρώνουν αθώοι στην Ουκρανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα!!!

      Και σκέφτομαι να παίξω το ίδιο παιχνίδι. Τι θέλει να κάνει ο Αμερικάνος? Να κάψει τα χρέη του μέσα από πληθωρισμό. Άρα θα πάρω κι εγώ δάνειο να κάψει και το δικό μου χρέος ο πληθωρισμός.

      Διαγραφή
    2. Μην ξεχάσετε τα δάνεια να τα πάρετε μέσα από την πλατφόρμα της UPSTART.

      Διαγραφή
    3. Αυτή η UPSTART δεν έχω καταλάβει, μεσολαβεί για δάνεια σε τράπεζες? Τι νόημα έχει να φτιάξεις αλγόριθμο για αυτό; Στην τράπεζα υποτίθεται ότι απευθύνεσαι και σε σκριναρει με βάση τα κριτήρια που έχει.

      Μήπως είναι Peer to peer (P2P) lending, όπως είναι πχ η Viventor? Εκεί θα είχε όντως νόημα ένας αλγόριθμος για να κάνει match τα προφίλ.

      Ps. Η ερώτηση είναι παγίδα για να δω πόσοι από τους κατέχοντες γνωρίζουν το αντικείμενο της επιχείρησης της οποίας είναι ιδιοκτήτες. Δεν μιλώ για 10-Κ γιατί αυτά είναι advanced homework...

      Διαγραφή
    4. Κ. Ευρωβλάχο η UPSTART παρέχει νέα κριτήρια με τα οποία σκρινάρουν οι τράπεζες-πελάτες τους υποψήφιους δανειολήπτες, σε αντικατάσταση του FICO. Άσχετο, έχετε δει το βιντεάκι με το ρεντίκολο το Μαρκ το Μινερβίνι που βγήκε να την πομπάρει στα 400 και όταν ρωτήθηκε με τι ασχολείται έκανε πως έπεσε η σύνδεση;

      Επίσης, ο πληθωρισμός βοηθάει στο χρέος των ΗΠΑ επειδή διαθέτουν τον εκτυπωτή του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Το δικό σας δάνειο δε νομίζω να ωφεληθεί, εκτός αν για κάποιο λόγο ο πληθωρισμός οδηγεί σε αύξηση των εισοδημάτων σας μεγαλύτερη της αύξησης των επιτοκίων.

      Αυτά περί καλαθιού αγαθών και λοιπά πέη κυανά είναι φαιδρότητες. Πληθωρισμός είναι ο φόρος που πληρώνουμε για το προνόμιο να διοικούμαστε από ανίκανα λαμόγια. Όσο πιο ανίκανα και άπληστα τα λαμόγια, τόσο πιο ανεξέλεγκτος γίνεται. Μοναδικό του αντίβαρο είναι μια υγιής και καινοτόμος πραγματική ανταγωνιστική οικονομία. Αυτή με την αυξανόμενη αποτελεσματικότητά της μπορεί να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

      Υπάρχει βέβαια η περίπτωση που τα ανίκανα λαμόγια είναι τόσο άπληστα και τόσο ηλίθια που πυροβολούν τα πόδια τους, επεμβαίνοντας και διαλύοντας την πραγματική οικονομία που επιτρέπει την παρασιτική ύπαρξή τους. Μια τέτοια σπάνια περίπτωση άπληστου ηλιθίου έχουμε σήμερα με τον Αλτσχάιμερ.

      Σε έναν ιδανικό κόσμο ο πληθωρισμός του χρήματος είναι χρήσιμο εργαλείο γιατί ανακατεύει την τράπουλα έναντι της υπερσυγκέντρωσης πλούτου που είναι φυσιολογική, επιτρέποντας στην οικονομία να συνεχίζει να λειτουργεί. Στις δυτικές δικτατορίες δυστυχώς έχει λάβει τη μορφή επιδόματος για τους δικτατορίσκους και τις κομπανίες τους.

      Διαγραφή
    5. Ωχ, ωχ Λετονία βλέπω. Να προσέχετε εκει πάνω που πάτε να μπλέξετε.
      Τις ξέρω καλά τις χώρες της Βαλτικής. Γνώρισαν τεράστια ανάπτυξη τη 10ετία του 2000 με αποκορύφωμα, το 2007!!
      Βέβαια εγώ είχα δραστηριοποιηθεί κυρίως με τον Τίγρη της Βαλτικής, με την αποχώρηση μου αρχές 2000 από Ελλάντα και ΧΑχα.
      Λιθουανία και με το χρηματοπιστωτικό τους σύστημα.
      Μεγάλο έρωτα με UKIO Bankas. Άνηκε στον ολιγάρχη Vladimir Romanov, πρώην ιδιοκτήτη της Χαρτς. Τρομάρα του, είχε είδωλο τον ακόμη μεγαλύτερο ολιγάρχη Αμπράμοβιτς.

      Βέβαια εγώ αποχώρησα απο χώρες Βαλτικής το 2006 αλλά, κάτι έχω μάθει απο εκεί ... Να προσέχετε σε ποιόν άνήκει η εταιρεία, όταν επενδύετε εκεί πάνω. Μην εμπιστευεστε νούμερα
      εκτός αν μιλάτε με το αφεντικό. Διότι εκεί πάνω οι ιδιοκτήτες έχουν ακόμη νοοτροπία Σοβιετικής Ενωσης και Λαικής Δημοκρατίας Κίνας.

      Υπάρχουν πολλοί ακόμη ουκ ολίγοι ολιγάρχες που μόνο τσεπώνουν. Από τη δεξιά τσέπη τα παίρνουν, απο αριστερή ΣΤΑ ξαναπαίρνουν και στο τέλος τέλος αν δεν τους βγαίνει το πλάνο θυμουνται το Λαικό Καπιταλισμό και δίνουν στο Λαό τα χαρτιά.

      Για δείτε μια Ιστορία πέρα για πέρα αληθινη.
      https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%AAkio_bankas

      Γιαυτό σας ρωτώ κύριε Ευρωβλάχο.
      Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης αυτής της Viventor?
      Και η ερώτηση δεν είναι καθόλου παγίδα.

      Διαγραφή
    6. Μα τι απαντάτε κύριε Barren και εσείς για UPST?
      Ολόκληρο thread για UPST υπεραναλυτικό και υπεραπλουστετικό. Μάλιστα υπάρχουν 2 threads. 2!!!

      Θα ξαναεξηγούμε σε όσους δεν μελετούν;
      ΟΚ. Να το ξέρω.
      Να βάλω τεστ IQ πριν μπαίνει κάποιος στο Ιστολόγιο μου. Τουλάχιστον να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Με βλάκες ή με τεμπέλιδες;

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη με συγχωρείτε αλλά εδώ είστε φάουλ...ο Κύριος Ευρωβλαχος είναι παιδί και την ψάχνει κατά Λετονία και Εσθονία μεριά...η επένδυση είναι το πρόσχημα...Εγώ πάντως που ήμουν ΤΑΛΙΝ πριν 10 χρόνια του λέω με την ευχή μου...😉😉😉

      Διαγραφή
    8. Δεκτό κύριε Gerry.
      Θεωρείστε πως χτυπήθηκε το φάουλ με απευθείας χτύπημα και κατέληξε άουτ.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Barren τι πάμε να συγκρίνουμε τώρα; Τους δήθεν δικτατορίσκους με τον ορισμό του ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ;

      Κάποιοι τα έλεγαν πολύ νωρίς, αλλά πως να ξυπνήσεις έναν λαό που βρισκεται κάτω απο καθεστώς;

      https://www.tovima.gr/2015/03/02/world/kasparof-liges-oi-elpides-eirinikis-metabasis-meta-ton-fono-nemtsof/

      https://www.protothema.gr/world/article/361564/rosia-o-poutin-blokare-tin-istoselida-tou-kasparof-/AMP/


      https://www.tovima.gr/2013/07/30/world/to-kathestws-toy-poytin-trizei-leei-o-kasparof/

      Και σήμερα ....
      https://www.mynews.gr/kasparof-kata-rosias-apokleiste-ti-o-poytin-na-plirosei-to-timima/

      Αυτά ... και υπόσχομαι δεν ξανασχολιάζω κοινωνικοπολιτικά στο χρηματοοικονομικό μου Ιστολόγιο, εως ότου πέσει ο Πούτιν.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη εδώ έχουν φτάσει να επιτίθενται στον Κασπάροφ ότι είναι μετριότητα στο σκάκι καί ότι τον νίκησε ο υπολογιστής.. όπως έδωσα τον λόγο μου δεν ξανασχολιαζω κοινωνικοπολιτικα εδώ στο μπλογκ ...

      Διαγραφή
    11. Μακάρι να πέσει και ο Putin και ο Xi και ο Μαδούρο και ο Alzheimer και ο Macron. Ο κόσμος δεν τους χρειάζεται.

      Αλλά, το σχόλιό μου δεν ήταν κοινωνικοπολιτικό αλλά πολιτικοοικονομικό, καθώς αφορούσε τη δήλωση του POTUS (λέμε τώρα) για τον πληθωρισμό και την αιτία του. Τα οικονομικά είναι αρκετά υποκειμενικό αντικείμενο, οπότε επιδέχονται πολλές ερμηνείες.

      Αν συμφωνείτε ότι ο πληθωρισμός οφείλεται στον Putin ή ότι ένας POTUS που το ισχυρίζεται στέκει καλά στα μυαλά του, με ενδιαφέρει το σκεπτικό.

      Διαγραφή
    12. 0 Putin και ο Xi πέφτουν ή δε πέφτουν.

      Ο Alzheimer και ο Macron επανεκλέγονται ή δεν επανεκλέγονται.

      Διαγραφή
    13. Ναι αλλά για ένα αρχικό σχόλιο σχετικά με τον πληθωρισμό έχουν σχολιαστεί τα πάντα εκτός από αυτό.

      Ξαναρωτώ λοιπόν και όποιος έχει περισσότερες γνώσεις ας μας το εξηγήσει. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως για το 7% πληθωρισμό Δεκεμβρίου, 7,4 % Ιανουαρίου, 7,9% Φεβρουαρίου ευθύνεται ο Putin με την εισβολή του στην Ουκρανία στις 24/2.

      Ρωτώ λοιπόν όσους είναι πιο εξοικειωμένοι με μάκρο στοιχεία. Στέκει?

      Θα καταλάβαινα τον ισχυρισμό αν ερχόταν το Μάρτη, μετά από σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού. Αυτή τη στιγμή όμως μου θυμίζει ένα ρητό από το χωριό μου : "Θέλει η π@@@%#να να κρυφτεί, αλλά δε την αφήνει η χαρά της".

      Διαγραφή
    14. Εννοειται οτι χαιρεται ο Biden. H Αμερική θα είναι ο μεγάλος νικητής.
      Να πάρω θέση και στο θέμα πληθωρισμού και να εξηγήσω που οφείλεται;

      Διαγραφή
    15. Προφανώς, αυτό είναι το ερώτημα εξ'αρχής.

      Συμφωνείτε με τον POTUS ότι οφείλεται στον Putin; Μιλάμε προφανώς για τον πληθωρισμό έως και του Φλεβάρη.

      Μέχρι του Νοέμβρη ήταν περαστικός, του Δεκέμβρη έφταιγαν τα Super Market, του Γενάρη έφταιγαν οι δισεκατομμυριούχοι. Θα ήθελα να μάθω πώς ευθύνεται ο Putin για του Φλεβάρη.

      Διαγραφή
    16. Επίσης, είναι προφανές ότι ο Biden θα είναι μεγάλος νικητής, αφού δε ρισκάρει τίποτα. Κατάφερε να εμπλέξει τους αφελείς Ουκρανούς με ψεύτικες υποσχέσεις και λεονταρισμούς σε πόλεμο με τη Ρωσία.

      Όλοι αυτοί που κάνουν ανέξοδες δηλώσεις για τη γενναιότητα των Ουκρανών παρακαλάνε να διαλυθούν μια ώρα αρχύτερα. Κανείς δε τη θέλει ανεξάρτητη να διαχειρίζεται τους πόρους της μισή για τη Ρωσία, μισή για τη Δύση.

      Μπόνους για τον επικίνδυνο Αλτσχάιμερ, ότι θα έχει και μια δικαιολογία για την ύφεση που ούτως ή άλλως θα προκαλούσε.

      Διαγραφή
    17. Καλησπέρα , φυσικά θα θέλαμε να μας εξηγήσετε κύριε Τάκη αν έχετε την όρεξη και τον χρόνο και ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση.

      Διαγραφή
    18. Αν μου επιτρέπεται εννοείται ότι θα είναι κερδισμένοι αφού οι αγγλοσάξονες είναι οι δικτακτορες ολου του πλανήτη. Για του λογου το αληθες παραθετω το κατωθι link
      https://independentnews.gr/2022/02/27/%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CF%86%CF%84/

      Διαγραφή
    19. Κύριε Geopard από την κατάρρευση της Lehman Brothers και το σκάσιμο των ενυπόθηκων δανείων η Αμερική κόβει διαρκώς χρήμα, για να στηρίξει την οικονομία της να μην μπει σε ύφεση παρόμοια του 1929. Κάτι που δεν έκανε η Ευρώπη, καθώς ο Γερμανός φοβόταν τον υπερπληθωρισμό ανάλογο της Δημοκρατίας της Βαιμάρης.
      12 χρόνια έκοβαν χρήμα οι ΗΠΑ. Αυτό δεν μπορεί να μην επηρεάσει στο τέλος τις τιμές. Είναι λογικό να εμφανιστεί πληθωρισμός, ο οποίος όμως θα είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω των lockdowns από τον Κορωναιό και των επιπλέον χρημάτων που δόθηκαν στα νοικοκυριά και τα οποία ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ. Με την άρση των περιορισμών και την επιστροφή στην κανονικότητα είναι λογικό ο κόσμος να ξοδεύει περισσότερα αφού ο εγκλεισμός του τελείωσε. Έτσι είναι αναμενόμενο προς στιγμής να εμφανίζεται ελαφρά υψηλότερος ο πληθωρισμός, από αυτόν που θα είχαμε δίχως κορονοιό.

      Για εμένα καλά κάνει η Αμερικάνικη κυβέρνηση. Πρέπει να αρχίζει να ανεβάζει τα επιτόκια και να μειώσει την ποσοτική χαλάρωση. Να μην πω να την μηδενίσει Δεν θα θέλαμε άλλη μια Lehman Brothers. Εδώ κάθε μπαμπουίνος επιχειρηματίας ανοίγει εταιρεία βρίσκει ένα σκασμό λεφτά που δεν ξέρουν τι να τα κάνουν οι επενδυτές και τα funds και φουσκώνουν αέριδες κοπανιστούς.

      Βέβαια στην πορεία προέκυψε και ο Πούτιν .... οπότε λόγω έλλειψης αγαθών θα ανέβει περισσότερο ο πληθωρισμός, αλλά στο τέλος θα ελεγχθεί. Τουλάχιστον απο τις ΗΠΑ που είναι μαέστροι στον Καπιταλισμό. Για τους Ευρωπαίους δεν ξέρω ... αν θα μπορέσουν να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό.

      Τέλος πάντων ο πληθωρισμός δεν με φοβίζει. Ο Στασιμοπληθωρισμός με τρομάζει. Αλλά οι ΗΠΑ θα την βρουν την άκρη.

      Διαγραφή
    20. Κύριε Τάκη δεκτό αυτό που γράφετε αλλά αυξάνοντας τα επιτόκια δεν στραγγαλίζεις τις επιχειρήσεις με μεγάλη πιθανότητα να χάσεις θέσεις εργασίας;
      Τώρα με τον πόλεμο που προέκυψε στην Ουκρανία θεωρώ άκυρο το να ανεβάσεις τα επιτόκια με το πετρέλαιο να καλπάζει , να δούμε την Τετάρτη που νομίζω ότι θα ανακοινώσει η Fed τα επιτόκια , αναμένουμε μικρότερη αύξηση από ότι λέγανε , εγώ θα ήθελα να κόψει χρήμα και να μην ανεβάσει μέχρι νεωτέρας τα επιτόκια μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να λήξει ο πόλεμος στην Ουκρανία , εκεί θα δούμε πόσο μάγκες ειναι εκεί στην Fed και πως θα αντιδράσει η αγορά γιατί δεν νομίζω να αντέξει να μπει σε ακόμα ποιο βαθειά διόρθωση το χρηματιστήριο που ουσιαστικά η περιφέρεια έχει συντριβεί .

      Διαγραφή
    21. Τι λέτε κύριε Geopard και άλλο χρήμα να κόψει;
      Και που να πάνε τα επιτόκια στο -5%. Είναι αυτό οικονομία;

      Δηλαδή αν κόψει δολλάρια και πάει τα επιτόκια στο -20% θα πέσει το πετρέλαιο;

      Τα χρηματιστήρια είναι μια χαρά ... αν οι εταιρείες πάνε καλά θα ανεβουν σε δυσψεώρητα ύψη. Οι υπολοιπες θα συντριβουν και άλλο. Πάντα έτσι ήταν στις αγορές και θα συνεχίσει να είναι έτσι στον Αιώνα των Αιώνων Αμην

      Διαγραφή
    22. Αρκετές Αμερικάνικες μετοχές ήταν ακριβες. Καιρός ήταν να φθηνύνουν για να γίνουν πανάκριβες κατόπιν.
      Ωραία πράγματα!!

      Διαγραφή
    23. Δηλαδή αύξηση επιτοκίων εν μέσω κρίσης ειναι το σωστό μέτρο κύριε Τάκη; Εμένα μου φαίνεται καταστροφή και αν κρατήσει 1-2 χρόνια που θα πάνε οι δείκτες; ήδη ο Nasdaq χάνει 3400 (21%) μονάδες από τα υψηλά του ο DJI χάνει 4000$ (11%) από τα υψηλά του και ο S&P 600$ (13%) , με τις βαριές εταιρείες ίσα που να έχουν καταλάβει την διόρθωση πχ η Apple ίσα που το κατάλαβε ουτε 30$ από τα υψηλά της και η UPST θεωρητικά ειναι φουσκωμένη έτσι που τα λέτε με Ρ/Ε=70 που νομίζω έχει τώρα μήπως θα πάει 30 λέω εγώ τώρα για να ικανοποιηθούν οι σορτ στα κουτσομπόλικα που έτσι την μετράνε και λένε τα δικά τους ανοίγοντας όλο και ποιο πολλά σορτ και λέγοντας ότι δάνεια με υψηλά επιτόκια δεν θα δίνονται άρα θα έχει μείωση και αυτή , εγώ υποστηρίζω ότι θα έχει αύξηση όχι γιατί θα παίρνουν περισσότερα δάνεια αλλά γιατί αυτοί που τα δίνουν θα θέλουν να ειναι ποιο σίγουροι και θα την προτιμούν βέβαια μπορει να λέω και μπούρδες καθότι δεν είμαι αναλυτής .

      Διαγραφή
    24. Όταν υπάρχει πληθωρισμός πρέπει να αυξάνονται τα επιτόκια. Τι να κάνουμε τώρα κύριε Geopard να κάνουμε οικονομική πολιτική αλά Ερντογαν; Θα μειώσω τα επιτόκια και έτσι θα μειωθεί και ο πληθωρισμός;

      Διαγραφή
    25. Ακριβώς κύριε GEOPARD. Η μετοχή UPST είναι πανάκριβη. Αν δεν αναπτυχθεί θα πρέπει να πάει κάτω απο 100:7=14 δολάρια για να γίνει φτηνή.

      Διαγραφή
    26. Στα χρηματιστήρια όμως υπάρχει προεξόφληση. Όποιος διαβάζει και προβλέπει σωστά πάει Κούβα για πούρα ....οι άλλοι πάνε κουβά διαμαρτυρόμενοι ότι τους φταίει το σύστημα.

      Διαγραφή
    27. Κύριε Τάκη το γράφω ότι δεν ειμαι αναλυτής οπότε πάω πάσο.


      Να αναφέρω και κάτι που μόλις ανακάλυψα , για την UPST μπορούμε να δούμε την επισκεψιμότητα της σελίδας της , το οποίο θα μας δώσει κάποια συμπεράσματα γιατί όπως βλέπουμε κινείται ανοδικά και θέλουμε να συνεχίσει να ανεβαίνει:

      https://prnt.sc/xwiCDW90ZoCC

      https://www.semrush.com/analytics/overview/?q=https%3A%2F%2Fwww.upstart.com%2F&searchType=domain

      στο δεύτερο link απλά κάνετε login με Google και το διάγραμμα ειναι interactive

      Διαγραφή
    28. Το free έχει μόλις 10 request την ημέρα οπότε με φειδώ του το τι ψάχνετε , από Ελλάδα νομίζω είδα 151 request στην ιστοσελίδα της upst , χάρις σε εσάς μάλλον κύριε Τάκη μετά μου κλείδωσε .

      Διαγραφή
    29. Κύριε Τάκη αν είχα παρακολουθήσει την ανωτέρω συζήτηση θα είχα γράψει ακριβώς ότι γράψατε ίσως και κάτι περισσότερο αλλά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος...θα τα είχα γράψει έτσι για να μην ξεχάσω όσα οικονομικά έμαθα σε κιο το έρμο Πανεπιστήμιο που τελείωσα καμμία 40ρια χρόνια πίσω και ειδικά τα ΜΑΚΡΟ και που συνεχίζω να διαβάζω ότι ακόμη βρίσκω και δημοσιεύσετε...τώρα αν θέλουμε να ξαναγράψουμε τα ΜΑΚΡΟ και να ξαναεφευρουμε τον Τροχό της Οικονομίας Λυπάμαι αλλά πραγματικά βαριέμαι ...και επειδή όπως είπα ξανά τέρμα από μένα τα σχόλια για BIDEN POUTIN και όλους τους καλοκακους που ρίχνουν και ανεβάζουν τα Χρηματηστηρια... Κύριε για να μη παρεξηγηθω από κάποιον άλλο προτιμώ να "παραξηγηθω"από εσάς δηλαδή όποιος δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί πως είναι η Φύση του Καπιταλισμου και θέλει ντε και καλά να παίξει το παιχνίδι του Καπιταλισμου με τους κανόνες που αρέσουν στον ίδιο (περί ορεξεως οποία πίτα γουστραρει)και όχι με τους κανόνες του Καπιταλισμου καλό θα ήταν να ασχοληθεί με άλλο σπορ...τώρα αν θέλει να ασχολείται λόγος δεν μου πίπτει... Πάντως Πινγκ πονγκ με μπάλα του Μπάσκετ 🏀 δεν μπορείς να παίξεις ... για να μη ξεχάσουμε και αυτά που μάθαμε δηλαδή...

      Διαγραφή
    30. Γιατί περί αυτού πρόκειται Κύριε ΤΑΚΗ ...Το σύστημα αυτό το Έρμο των Δυτικών κέντρων Πολιτικής και Οικονομικής σφαίρας που κινείται και αναπτύσεται -καταστρεφεται το Καπιταλιστικό ντε της Ελεύθερης Οικονομιας κάπως έτσι δουλεύει με τα καλά και τα στραβά του ... τώρα δε σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία περισσότερο από ποτέ... γιατί εδώ με αυτά που διαβάζω λίγο πολύ ζητάμε να απομονώσουμε τις Αγορές από το Καπιταλιστικο (πολιτικο-οικομομικο )σύστημα να τις βάλουμε στη γυάλα και να τις παίξουμε με όποιους κανόνες γουστάρουμε εμείς ανάλογα πόσο Long η Short είμαστε...αν καταλάβενετε κάτι άλλο κύριε Τάκη από αυτό τότε οκ... δηλαδή θέλουμε Καπιταλισμό χωρίς ύφεση με συνεχή ανάπτυξη χωρίς πληθωρισμό που να ανεβοκατεβαίνει (να τον καταργήσουμε τον κερατά που μας χαλάει την σούπα)χωρίς επιτόκια που ανεβοκατεβαίνουν και αυτά (να τα καταργήσουμε και αυτά ) γιατί ανεβάζουν και κατεβάζουν το κόστος χρήματος οπότε να καταργήσουμε τα δάνεια (γιατί αυτά και αν κάνουν ζημιά μη το ξεχνάμε ) και γενικά ότι επηρεάζει τις Αγορές που παίζουμε να το στείλουμε στον Αγύριστο και να κάνουμε την δουλειά μας με την ησυχία μας και έτσι να είμαστε όλοι κερδισμένοι... γιατί με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχουν ούτε Short (αχ αυτοί οι κακοί)ούτε Long και έτσι θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...Να συμφωνήσουμε σε κάτι όμως Κύριε ΤΑΚΗ ...το Χρήμα προς το παρών τουλάχιστον να το κρατήσουμε για να μπορούμε να παίζουμε Μονόπολη... γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο χωρίς τα ανωτέρω....Ο ΟΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ Αλήθεια λέει κάτι σε κάποιους κύριε Τάκη...?

      Διαγραφή
    31. Και πάνω σ αυτό που γράψατε ΚΎΡΙΕ ΤΆΚΗ για το την πρόβλεψη και Κούβα και κουβά: Για όλα φταίει το σύστημα (Πολιτικό και Οικονομικό Φυσικά και Νομικά πρόσωπα δηλαδή ηγέτες και εταιρίες η μήπως να τους καταργήσουμε και αυτούς?) για όλα φταίνε οι άλλοι και το μόνο σίγουρο είναι οτι ποτέ και για τίποτε δεν φταίει το ξερό μας κεφάλι ο χαρακτήρας μας και οι επιλογές μας δηλαδή Εμείς...η όπως τραγουδούσε στη νιότη μου ο Δήμος Μούτσης (παραβολικά εννοείται): για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρώην κι οι επόμενες ανώνυμες κι επώνυμες και γενικώς... Αυτό δε το ΓΕΝΙΚΩΣ ταιριάζει στην περίπτωση μας γάντι ΤΑΜΆΜ που λένε κι οι απέναντι...

      Διαγραφή
    32. Κύριε Τάκη, έχετε απόλυτο δίκαιο σε όλα. Το μόνο που φοβάστε είναι η ύφεση,όπως σας είχα ρωτήσει πριν λίγες μέρες. Η αίσθησή μου είναι ότι από το καλοκαίρι θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους σιγά σιγά μια και ο κόσμος θα ξεχυθεί μετά την απελευθέρωση από τον covid. Εδώ με Τσίπρα,Μπαρουφάκηδες και κορώνα και οι τιμές στα ακίνητα έχουν πάρει την ανηφόρα...τίποτα δεν τις σταματά...το σωστό είναι ο πληθωρισμός να τρέχει με ένα 2 έως 3 % να υπάρχει ανάπτυξη και οι επιχειρήσεις να δανείζονται με λογικά επιτόκια, δεν χρειάζεται να είναι πολύ χαμηλά...τώρα θα υποφέρουμε λίγο λόγω πληθωρισμού μέχρι τα πράγματα να ξαναμπούν στη θέση τους...κι επειδή το ρευστό χάνει την αξία του πολλοί θα αρχίσουν να ψάχνονται τι θα αγοράσουν και σε τι θα επενδύσουν...

      Διαγραφή
    33. Καλησπέρα , κύριε GERRY αν εννοείτε εμένα στα λεγόμενα σας πείτε το ευθέως , έτσι και αλλιώς δεν εχω σκοπό να σας κοντράρω αφού σας συμπαθώ και δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι , ίσα ίσα με την υγιή αντιπαράθεση θα μπορούσαμε να έχουμε όλοι κέρδος , υποστήριξα ότι τα επιτόκια ίσως να ειναι η αιτία της διόρθωσης και ο κύριος Τάκης απάντησε και αυτό που πήρα ειναι ότι ουτε η διόρθωση ουτε τα επιτόκια ειναι το πρόβλημα μας και αν μια εταιρεία ειναι σωστή θα πάει εκεί που ειναι να πάει τώρα αν κάνει και μια στάση στα 14 (UPST) θα ψωνίσετε φτηνά αυτό που εγώ ψώνισα πανάκριβα και η φθορά όλη δικιά μου , η άποψη μου ειναι η εξής τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία είτε αυξηθούν τα επιτόκια είτε δεν αυξηθούν ο πληθωρισμός θα καλπάζει οπότε οι σοφοί τις Fed ας το διαχειριστούν όπως νομίζουν καλύτερα , την Τετάρτη θα μάθουμε πως θα κινηθεί η Fed και θα δούμε πως θα αντιδράσει η σοφή αγορά στην κίνηση της (Fed) , το τι λέει τώρα ο καθένας μας ειναι λόγια που δεν έχουν καμία αξία και δεν μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της αγοράς.

      Διαγραφή
    34. Ποιός μίλησε ότι θα πάει 14; Τα μηδενικά να βάλετε απο πίσω.

      Διαγραφή
    35. Κύριε Τάκη 2 ή 3 μηδενικά να βάλω;

      Διαγραφή
    36. Όχι κατηγορηματικά όχι δεν απευθύνομαι σε εσάς προσωπικά Κύριε GEOPARD...η εκτίμηση μου είναι αμοιβαία στο πρόσωπο σας και με στεναχωρεί η όποια ζημία έχετε υποστεί μέχρις εδώ όπως και οποίου άλλου συνάδελφου εδώ ... αυτό που προσπάθησα και θέλω νά πω είναι το εξής άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω:Η Αγορά έχει κανόνες (για μένα τουλάχιστον )τους οποίους όποιος είτε τους αγνοεί είτε κάνει πως δεν τους ξέρει οι πιθανότητες να την πληρώσει ακριβά είναι συντριπτικά εναντίον του...το ξαναγράψα προσφάτως...Το παιγνίδι των καπιταλιστικων Αγορών είναι αυτό που ξέρουμε όλοι μας ...στο ίδιο τερέν παίζουνε όλοι ο καθένας όπως ξέρει και όπως θέλει... αυτό που με "ενοχλεί" είναι η μη ανάληψη ευθυνών των συνομιλιτων μου στις οποίες άστοχες επιλογές του...και ο ισχυρισμός πως φταίει το σύστημα η οποιος άλλος εκτός από τον ίδιο.. λόγος φυσικά δεν μου πέφτει γιατί ούτε θα χάσω ούτε θα κερδίσω κάτι...Τέλος για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι δεν αναφέρθηκα σε σας λέω πως εσείς πάντα αναφέρεστε στα λάθη σας χωρίς να κρύβεστε...Τέλος το ότι εγώ θα ψωνίσω φθηνά δεν ξέρω πόσο σιγουρακι είναι αυτό και το εννοώ ...ούτε αν θα βγάλω ξανά καλές αποδόσεις όπως στο πρόσφατο παρελθόν...οι προηγούμενες αποδώσεις δεν εξασφαλίζουν τις μελλοντικές ..νομίζω σε αυτό θα συμφωνήσετε..

      Διαγραφή
    37. Άντε κύριε GEOPARD να σας κάνω μερικούς πρόχειρους υπιλογισμούς σε ότι αφορά την UPST.
      Δεν το είχα σκοπό, αλλά ετσι να δείτε τι βλέπω ...

      Nα θυμάστε ότι μπαίνει στα δάνεια αυτοκινήτων φέτος, που θα ωριμάσουν σε 2 χρόνια .... ενώ η διοίκηση έχει ως στόχο και ελπίζει να μπει στα δάνεια σπιτιών το 2023. Χρόνος ωρίμανσης 2 χρόνια.
      Άρα οι υπολογισμοί αφορούν το 2025, ίσως 2026 και με την παραδοχή ότι ο αλγόριθμος δουλεύει σωστά και βελτιώνεται!!!

      Διαγραφή
    38. 6 τρις είναι η ετήσια χορήγηση αγορά δανείων στις ΗΠΑ. Τα 700 δισεκατομμύρια αφορούν ετήσια δάνεια που χορηγούνται για αγορά αυτοκινήτων.

      Ένα 10% να πάρει η UPST μέσω της πλατφόρμας της θα χορηγούνται 600 δις δάνεια ανα έτος μέσω upst.
      (Το 2021 χορηγήθηκαν σχεδόν 12 δις προσωπικά δανεια, άνευ εγγυήσεων)

      H προμήθεια της UPST απο τα δάνεια του 2021 είναι της τάξης 6,5 με 7%. Όμως δεν νομίζω ότι θα έχει τέτοιο ποσοστό προμήθειας απο δάνεια αυτοκινήτων και σπιτιών.
      Υπολογίζω, δίχως να το γνωρίζω, πως θα έχει τουλάχιστον μια προμήθεια της τάξης 1 με 2%.

      Άρα αν μπορέσει στο μέλλον να δίνει μέσω της πλατφόρμας της 600 δις δάνεια και απο αυτά να παίρνει προμήθεια 1 με 2% θα έχει έσοδα 6 με 12 δις εφόσον δουλεύει ο αλγόριθμος.

      40% καθαρό περιθώριο κέρδους θα δώσει 3,8 δις καθαρά κέρδη.
      Πιο συντηρητικούς υπολογισμούς δεν μπορώ να κάνω ... αν έχει πετύχει η εταιρεία.

      Με 3,8 δις καθαρά κέρδη η εταιρεία θα αποτιμηθεί με ένα P/E τουλάχιστον 30 .... που αναλογεί σε μια κεφαλαιοποίηση πάνω απο 100 δις.

      Αν πετύχει ο αλγόριθμος οι άνωθεν υπολογισμοί αφορούν μόνο τις ΗΠΑ και είναι συντηρητικοί.

      Διαγραφή
    39. Αν δεν πετύχει η εταιρεία ή πάψει να αναπτύσσεται τότε σαφώς εδώ στα 100 δολάρια θα είναι ακριβή, οπότε θα πρέπει να πέσει και άλλο βάση των αριθμών και όχι νς πέφτει επειδή οι memeδες λερώνουν σωβράκια και οι traders ακολουθούν την τάση. Όπως έχω ξαναπεί το 80% τουλάχιστον των ημερήσιων συναλλαγών είναι traders που μπαινοβγαίνουν ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ.

      Διαγραφή
    40. Κύριε Τάκη αυτό το νουμερο που γράφετε ειναι μόνο για την αγορά αυτοκινήτου (3,8 δις ) από την δραστηριότητα που έχει τώρα και που συνεχώς αυξάνει δεν θα έχει έσοδα; με το story της ανάπτυξης να ειναι στο τραπέζι αφού τότε θα ωριμάζουν τα project νομίζω ότι είστε υπερβολικά συντηρητικός , πιθανότατα έχετε πετύχει φλέβα χρυσού με φοβερό Ceo .

      Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    41. Έχω κάνει υπολογισμούς βάσει του ΤΑΜ των ΗΠΑ στα 6 τρισεκατομμύρια δολάρια χορηγήσεις.

      Οι ετήσιες χορηγήσεις δανείων στα αυτοκίνητα ανέρχονται στα 700 δις ετησίως.
      Ένα 10% να πάρει η UPST απο τα αυτοκίνητα θα χορηγούνται 70 δις δάνεια ανα έτος μέσω upst.

      Απο αυτά δεν θα παίρνει προμήθεια 6,5 με 7% όπως παίρνει απο τα μη εγγυημενα προσωπικά δάνεια.
      Υπολογίζω μια προμήθεια 1 με 2%

      Οπότε θα έχει τουλάχιστον 1 δις επιπλέον πωλήσεις απο τα δάνεια αυτοκινήτων ... με τον πιο συντηρητικό υπολογισμό, εφόσον δουλεύει ο αλγόριθμος. Και αυτά το 2023 .... για το 2022 που εκπαιδεύεται ο αλγόριθμος υπολογίζονται να δοθούν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια αυτοκινήτων.

      Διαγραφή
    42. Σωστός εν μέρει κύριε Τάκη. Και εγώ πια πιστεύω να πάει η UPST πια κάυω απο 25{+τιμή εισόδου}

      Αλλά και εγώ όμως δεν είμαι βέβαιος αν συμφέρει ο πληθωρισμός και το υψηλό επιτόκιο. Μπορεί πολλά κεφάλαια να μεταφερθούν απο τις μετοχές στα ομόλογα. Επίσης αδυναμία σε πολλές επιχειρήσεις να έχουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι αστάθμητοι παράγοντες.

      Διαγραφή
    43. Δηλαδή πόσο επιτόκιο θα έχουν τα δάνεια που δεν θα μπορούν να εξυπηρετήσουν οι επιχειρήσεις;
      20?? !!!

      Διαγραφή
    44. Κύριε Τάκη τα επιτόκια πόσο αρνητικά μπορει να επηρεάσουν την κερδοφορία της UPST μπορει να υπολογιστεί με κάποιον τρόπο; σίγουρα από την ύφεση τα επιτόκια ειναι πολύ καλύτερη λύση εφόσον ειναι για να αποτραπεί η ύφεση .

      Διαγραφή
  15. Πολύ αντιπροσωπευτικός ο NASDAQ -2 πέφτει αυτος -10-20 οι μετοχές. Πέρασε και το ΧΑΑ στη στρεβλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, γιατί ο NASDAQ100 και ο S&P500 είναι επί της ουσίας NASDAQ7 και S&P7. Όλοι έχουν τη δική τους Coca-Cola να κρατάει τον δείκτη.

      Διαγραφή
    2. Mια χαρά έχουν σταθμισμένους τους δείκτες τους.

      https://www.fool.com/investing/stock-market/indexes/nasdaq/

      Διαγραφή
    3. To Αpple έχει 2,5 τρις κεφαλαιοποίηση και η UPST 8,4 δις.

      Δεν είναι σωστό να επηρεαζει η Apple το δείκτη 282 φορές περισσότερο από όσο τον επηρεάζει η UPST?

      Διαγραφή
  16. anpac +15%
    Παρακολουθήστε την και όχι μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Barren ετσι οπως βλεπεις τη συμπεριφορα της Unity μεχρι που τη βλεπεις να κατεβαινει? Ειναι μεν ακριβη (για την δεδομενη αγορα που ζουμε) αλλα ειναι και γαμω τις εταιριες κατα την ταπεινη μου αποψη. Ειμαι μεσα με 1/3 θεσης στο 98 αλλα θελω αποψη μεχρι που περιμενεις να πεσει για να ενισχυσω αλλο 1/3. Εαν εχει αλλαξει τιποτα και για αυτο πεφτει και μου εχει διαφυγει παρακαλω ενημερωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω ιδέα πού μπορεί να φτάσει. Τι να έχει αλλάξει, πριν 1 μήνα έβγαλε εκπληκτικά αποτελέσματα. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ο Αλτσχάιμερ θέλει ύφεση για να τη βγάλει καθαρή, άλλοι τρώνε βόμβες λόγω αυτού, εμείς κραχ. Μικρό το κακό.

      Διαγραφή
  18. υποκρισία του πολιτισμένου κόσμου. 100 δις με συνοπτικές διαδικασίες για όπλα και στα αφρικανάκια ψίχουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μικρή αγορά BABA στα $79.

    Επόμενος σταθμός για αγορά τα $60.

    Άσχετο, fear and greed index σε extreme fear τις τελευταίες μέρες ~14-16.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώληση της μικρής θέσης στην BABA στα $106. 35% κέρδος σε 4 μέρες δεν ήθελα να το αφήσω να καεί. Ρέφαρα έτσι ακούσια μεγάλο μέρος από το αποτυχημένο trade στο FB. Αν τυχόν φύγει πάνω θα δουλέψει η κυρία θέση. Διαφορετικά θα κάνω αγορά πλέον αυστηρά στα $60 και μόνο, αν και εφόσον αυτά έρθουν. Πιστεύω όμως ότι το κάτω της δεν έχει τελειώσει και σίγουρα θέλει σχηματισμό αντιστροφής.

      Διαγραφή
    2. Κι εννοείται ότι έφυγε σφαίρα πάνω! Σας έχω πει να με παίζετε αντίθετα στα trades...
      Πάντως αν κάνει κανένα αψυχολογητο σαν την προχθεσινή άνοδο θα φύγει και η μεγάλη θέση. Το λέω γιατί βλέπω η DIDI έχει ξεσαλώσει.
      Πάντως αυτό το relief rally μου θυμίζει αυτά που είχαν κάνει παλιότερα οι κρουαζιέρες και οι πετρελαϊκές. Άνοδο 80-100%, μετά νέα χαμηλά και έπειτα αργή και σταθερή άνοδο.

      Διαγραφή
  20. Sklz ride elms..... Έπρεπε να μείνω Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο ιδιο καζανι βραζουμε κ. Ντιματ απλα στη θεση της RIdE εγω ειμαι RMO. -80% πλεον και ανεβαινει....

      Διαγραφή
    2. εξαρτάται τι ζητάτε. Αν πχ θέλετε να πονταρετε και να μην κάνετε τίποτα και να αναμενετε 5πλασιασμο σε 5 χρόνια, τότε ναι, έπρεπε να μεινετε. Η ΔΕΗ έδωσε x7 σε 1,5 χρόνο.

      Αν θέλετε να tradάρετε και να πετυχετε πολύ περισσότερο με το αναλογο χρηματικο ή καρδιολογικό τίμημα, τότε καλά κανατε και πήγατε στις ΗΠΑ.


      Κοιταξτε να κάνετε τράμπα τις θεσεις σας στους leaders καθε κλάδου. πχ η ELMS ειναι τελειωμένη. Καντε τα lucid ή rivian. Και μην τις παντρεύεστε τις μετοχές, εδω ειναι tradεράδες.


      χωρίς να θελω να σας επηρέασω, αν χασατε πολλά τότε θελετε εταιρία που θα ξεπεταχτεί, όχι απλως θα αναπτυχθεί.
      ASTS (αν με συμφωνια με spaceX +70% ενδοασυνεδριακά, φανταστείτε τι θα γινει όταν παρει την άδεια εκτόξευσης), BKKT, QS τέτοια πράγματα.

      Διατηρείστε καποιο ρευστό έστω και με πώληση με ζημία και καθαρίστε λιγο το μυαλό σας. Και θα γίνουν θαύματα. (θα μπει η Polestar, η Rumble, το spac του Trump θα υπαρξουν πομπαρίσματα)

      Διαγραφή
    3. Υπομονή θα κάνω ελπίζω να μην το 99 της Ελλάδας και σε κάποιες απο αυτές να βγεί το στόρυ..

      Διαγραφή
  21. Με την Elms τι γίνεται, γιατί τέτοια πτώση? Έχει κάποιος άποψη για τη μακροπρόθεσμα εικόνα της εταιρίας?
    Νικολάου Αρίστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H εταιρεία είπε θα κυκλοφορήσουν τα αυτοκίνητα της το Β Εξάμηνο του 2021. Είδατε τίποτα;

      Διαγραφή
    2. αξιζει με 85% χασουρα σε αυτην να βγω τωρα πια? εχει μονο 7% του Χ/Φ μου σαν αξια...

      Διαγραφή
    3. Μπορεί να κλείσει η εταιρεία και να μηδενίσει η μετοχή? Έχει πέσει πολύ η κεφαλαιοποιηση της. Φαντάζομαι τα πάγια της και τα όποια διαθέσιμα της να πλησιάζουν η και να ξεπερνούν την κεφαλαιοποιηση της.
      Αν δεν κλείσει και έχει δυνατότητα να κάνει πράξη έστω και με καθυστέρηση το πλάνο της ίσως δεν έχει χαθεί οριστικά το όποιο κεφάλαιο έχει επενδυθεί.

      Διαγραφή
    4. Κύριε Γεωπόνε ίσως αξίζει μια αλλαγή θέσης με CLVR η Water ακόμη και OBSV...δεν έχω καμία από τις τρεις..

      Διαγραφή
    5. Κύριε GERRY είδα τιμές και έφριξα όλες οι εταιρείες σε τιμές σκραπ Flgc Clvr Wter (αυτή κρατάει καλούτσικα μάλλον θα θέλει να κόψει πάλι χαρτιά ) mile-Lmnd , ότι και να ακουμπήσεις καίγεσαι . Ο Nasdaq ειναι σε πλήρη συντριβή και μπορει να έχει άνετα μια βόλτα μέχρι τις 10900 αν κάνει το ίδιο ποσοστό σε διόρθωση που έκανε στην covid περίοδο που από τα 9800 πήγε στα 6700 ,λέω εγώ ο άσχετος τώρα , 33% έπεσε οπότε φανταστείτε τιμές .

      Διαγραφή
    6. εχω ανοιξει ηδη θεση σε μπουμπουνοφυλλα στο 0.94. :P

      Διαγραφή
    7. Κύριε GEOPARD προσωπικά στις Αγορές πηγαίνω βλέποντας και κάνοντας αξιολογοντας τις εκάστοτε συνθήκες όσο καλύτερα μπορώ βάσει των οποίων γνώσεων και εμπειριών έχω αποκτήσει μετά από 35 χρόνια ενασχόλησης...και όταν κάτι δεν μπορώ να το καταλάβω η δεν μου κάθεται καλά προτιμώ να παραμένω θεατής με το οποίο κόστος μπορεί να έχει αυτό... πάντως κόντρα στην Τάση της Αγορας για να πιάσω μία αντίδραση αναλαμβάνοντας μεγάλο ρίσκο στο ποσοστό των υπό επένδυση κεφαλαίου μου δεν το κάνω ποτέ καί ας πάνε στο Θεό...για μένα είναι απλά τα πράγματα :δεν έχασα στην πτώση δεν έβγαλα στην άνοδο...όταν εγώ αντιληφθώ ότι τώρα άξιζει το Ρίσκο θα το κάνω ...για αυτό θα είπα μόλις προχθές πως μόνο σιγουρακι δεν είναι πως θα αγοράσω χαμηλά... γράφει ο Κύριος GRinvest αν δεν κάνω λάθος πως κανείς δεν θέλει να πιάσει το μαχαίρι ��️ που πέφτει...Τωωωρααα δεν θέλουν να το πιάσουν???εδώ το πιάνουν πάνω από ένα χρονο χωρίς διάλειμμα και δικαίωμα τους φυσικά ... είναι ένας από τους λόγους που πάω κόντρα σε αυτό και παραμένω θεατής εδώ και πάνω από 10 -11 μήνες με ελάχιστες δειγματοληψίες με μικροκερδη αλλά και μικροζημιες ...τι χα τι έχασα δηλαδή...το μόνο που δεν κάνω πότε στις Αγορές είναι να βιάζομαι και το σπουδαιότερο να χάλαω την ηρεμία μου και την ψυχολογία μου ..Αυτό είμαι εγώ ...σε κάποιους δεν άρεσει ...τι να κάνουμε..

      Διαγραφή
  22. Επίσης ο όγκος είναι χαμηλός για τέτοια πτώση
    ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οι NY Times, 1,5 χρόνο μετά τις προεκλογικές τους προσπάθειες συγκάλυψης, αναγνωρίζουν ότι κάτι βρωμάει στις business του πρέζακα υιού Biden στην ενεργειακή Burisma στην Ουκρανία, όταν το διάστημα πριν και μετά τα γεγονότα 2014~2015 "κανόνιζε" συναντήσεις στελεχών με το "δικό του", το μπαμπάκα του ντε τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

    Σημειωτέον, η επίσημη υπερασπιστική γραμμή του Alzheimer για το θέμα, ήταν πάντα "έχουμε συμφωνήσει με το γιο μου να μη συζητάμε τα επαγγελματικά του, ώστε να μην υπάρχει διαπλοκή"!
    ΓΟΥΟΝΤΑΦΑΚ???

    Εξηγούνται πολλά και θα εξηγηθούν ακόμα περισσότερα όσο θα μαθαίνουμε πράγματα. Για την ώρα θα συγκρατηθώ, ένεκα που η αναλογία pswlews-tr!xwn δεν είναι καλή ακόμα και δε θέλω να μπλέξω με τη γνωμονομία.

    https://www.nytimes.com/2022/03/16/us/politics/hunter-biden-tax-bill-investigation.html

    PS. Ο πρέζακας υιός Biden, αφού ο "δικός του" βρέθηκε στην αντιπολίτευση εγκατέλειψε το lobbying για καριέρα στη ζωγραφική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λάρα Λόγκαν του CBS: «Μας είπαν ψέματα για την Ουκρανία, όπως και για άλλα – Το Κίεβο ξεπλένει το “μαύρο χρήμα” των ΗΠΑ»
    https://difernews.gr/lara-logkan-tou-cbs-mas-eipan-psemata-gia-tin-oukrania-opos-kai-gia-alla-to-kievo-kseplenei-to-mavro-chrima-ton-ipa/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. https://edition.cnn.com/videos/business/2021/12/05/what-happened-to-lara-logan.cnn

      Διαγραφή
    2. https://www.poynter.org/commentary/2021/from-respected-journalist-to-trolling-opinionist-what-happened-to-lara-logan/

      Διαγραφή
    3. Οκ, δεν ήθελα να πάρω θέση, βασικά γιατί δεν ήξερα τη Λάρα τη Λόγκαν.

      Αφού όμως έγινε "θέμα", είδα το βίντεο και διάβασα τα links. Οπότε, μια και το Χ/Φ ψιλοανέβηκε χθες, σικαιούμαι μια άποψη:

      ΤΙ ΝΑΜΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ?

      Λοιπόν, ότι και να υποστηρίζει η Λάρα η Λόγκαν είμαι μαζί της.

      Ότι η γη είναι επίπεδη? ΝΑΙ
      Ότι υπάρχει ο Άη Βασίλης? ΝΑΙ
      Ότι υπάρχει θεός? ΝΑΙ

      PS. Στις δυτικές δικτατορίες υπάρχει ένα θεματάκι όταν κάποιος υιοθετεί κριτική στάση απέναντι στο μενού που μας σερβίρεται. Η άμεση αντίδραση είναι να απαξιώσουν με κάθε πρόσφορο μέσο το θρασίμι που τολμά να σκέπτεται και να ρωτά, αντί απλώς να γνέφει καταφατικά μαζί με το κοπάδι. Είναι τόσο βαθειά εμπεδωμένη αυτή η λογική, που τη βλέπουμε καθημερινά ακόμα και μεταξύ μας, με γνωμονομίες κλπ. ZBUCHAMS

      Διαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂