Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Matterport

Matterport .... εδώ .... 
Διαπραγματεύεται στο Nasdaq με το ticker MTTR
... εδώ ....
Αριθμός μετοχών : 260,29 εκατομμύρια μετοχές.


Matterport Investor .... εδώ ....

Presentation Matterport ... εδώ ... Φεβρουάριος 2022 ... εδώ ...


H Matterport είναι μια εταιρεία τεχνολογίας metaverse. Εισήλθε στον Nasdaq την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 μέσω μιας συγχώνευσης με το SPAC  Gores Holdings VI σε μια συμφωνία που απέφερε στη εταιρία περίπου 605 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά μετρητά ως αποτέλεσμα του συνδυασμού, συμπεριλαμβανομένων 310 εκατομμυρίων δολαρίων από την Gores Holdings VI και ενός PIPE ύψους 295.000.000 δολαρίων, με έσοδα από έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλείς θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Tiger Global Management. Fidelity Management & Research Co., Senator Investment Group, Dragoneer Investment Group, κεφάλαια και λογαριασμοί που διαχειρίζονται οι BlackRock, Lux Capital, Miller Value Partners, Darlington Partners και Untitled Investments.

Στις 22 Ιουλίου 2021 το spac έκλεισε στην τιμή των 14 δολαρίων και την επόμενη ημέρα, που ήταν η 1η ημέρα διαπραγμάτευσης της εταιρείας ως Matterport, η μετοχή έκλεισε στα 14,2 δολάρια.
Τέσσερις μήνες αργότερα, την 1η Δεκεμβρίου  2021 η μετοχή έκανε ενδοσυνεδριακό υψηλό 37,6 δολάρια και τελικά έκλεισε στα 31,18 δολάρια. Έκτοτε η μετοχή ακολούθησε πτωτική πορεία και στις 17 Φεβρουαρίου 2022 έφθασε στο ολικό χαμηλό των 6,2 δολαρίων.

Η Matterport επικεντρώνεται στη δημιουργία ψηφιακών αντιγράφων τρισδιάστατων μοντέλων φυσικών χώρων, μερών και αντικειμένων του πραγματικού κόσμου, τα οποία η ίδια αποκαλεί «ψηφιακά δίδυμα». Η εμφάνιση χώρων προς πώληση ή ενοικίαση, η διαχείριση εργασιών κατασκευής και η καταγραφή μοναδικών χώρων είναι από τις πιο συνηθισμένες εφαρμογές της Matterport. Το λογισμικό της λειτουργεί σε smartphone, καθιστώντας το πιο προσιτό ακόμη και σε μικρότερους πελάτες.

Τα ψηφιακά δίδυμα επιτρέπουν στις βιομηχανίες όπως είναι η ακίνητη περιουσία, η φιλοξενία, οι κατασκευές και οι ασφάλειες να απλοποιήσουν τον τρόπο εργασίας τους και να συνδεθούν με πελάτες και πωλητές χώρων, κτιρίων.

Η διοίκηση αναφέρει ότι  συνολική διευθυνσιοδοτούμενη αγορά ακινήτων ανέρχεται στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια και η Matterport μόλις έχει αρχίσει .....

Metaverse (μετασύμπαν)
Αυτό που αποκαλείται «metaverse», είναι ένας συνδυασμός εικονικών κόσμων που αλληλεπιδρά στον πραγματικό κόσμο.
Το Metaverse είναι μια φράση που επινόησε ο Neal Stephenson, στο μυθιστόρημα του, επιστημονικής φαντασίας Snow Crash, που δημοσιεύθηκε το 1992. Το Metaverse είναι ο διάδοχος του Διαδικτύου και στο Snow Crash δείχνει πως θα μπορούσε να εξελιχθεί το Διαδίκτυο με βάση την εικονική πραγματικότητα στο εγγύς μέλλον.


Πρόσφατα το Facebook ανακοίνωσε ότι αλλάζει την εταιρική του επωνυμία σε Meta Platforms (από Facebook), θέλοντας να τονίσει ότι η δραστηριότητα του επεκτείνεται στο χώρο του Metaσύμπαντος.
Το μετασύμπαν είναι ένας εικονικός κόσμος όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν και να συνδέονται μεταξύ τους, να παίζουν παιχνίδια και να διεξάγουν επιχειρήσεις.

Μέσω του Metaverse θα μπορούν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν τον χώρο τους ώστε να είναι όπως τους αρέσει. Όταν φορεθούν τα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας, θα βυθιζεται αμέσως σε έναν κόσμο της δικής του δημιουργίας όπου θα μπορεί να συναντά και να αλληλεπιδρά με άλλους.

Το ενδιαφέρον για το metaverse έχει εκραγεί, καθώς εταιρείες Big Tech, από το Facebook μέχρι τη Microsoft και την Apple, προωθούν το «ζωντανό διαδίκτυο» του μέλλοντος.
Αλλά ποιος έχει την τεχνολογία ΣΗΜΕΡΑ για να φέρει το μετασύμπαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων του;


H Matterport, Inc. και οι θυγατρικές της ηγείται της ψηφιοποίησης και της επεξεργασίας δεδομένων του δομημένου κόσμου. Η πρωτοποριακή τεχνολογία της Matterport έχει θέσει τα πρότυπα για την ψηφιοποίηση, την πρόσβαση και τη διαχείριση κτιρίων και χώρων στο διαδίκτυο. Η πλατφόρμα της Matterport που περιλαμβάνει καινοτόμο λογισμικό, επιστήμη δεδομένων βάσει χωρικών δεδομένων και τεχνολογία τρισδιάστατης καταγραφής έχει καταρρίψει τα εμπόδια που διατήρησαν τη μεγαλύτερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, τα κτίρια και τους φυσικούς χώρους, εκτός σύνδεσης και υποχρησιμοποίησης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η Εταιρεία ιδρύθηκε στην πολιτεία του Ντέλαγουερ το 2011 και έχει την έδρα της στο Sunnyvale της Καλιφόρνια.

H Matterport είναι μία κορυφαία εταιρεία χωρικών δεδομένων που ψηφιοποιεί τον δομημένο κόσμο. Μετατρέποντας τα κτίρια και τους χώρους σε ψηφιακές αναπαραστάσεις, το Matterport ξεκλειδώνει απαράμιλλες γνώσεις χωρικών δεδομένων για εταιρείες και ιδιώτες ώστε να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν, να προωθήσουν και να διαχειριστούν το πιο πολύτιμο περιουσιακό τους στοιχείο.

Η εταιρεία προσφέρει το Matterport Capture, μια εφαρμογή που επιτρέπει τη λήψη βάθους, δεδομένων και εικόνων ενός χώρου χρησιμοποιώντας κάμερες 3D, κάμερες 360 μοιρών και είναι συμβατή με iOS και Android. Η εφαρμογή είναι εύκολη στη χρήση και όταν συνδυάζεται με την μηχανοκίνητη βάση Matterport Axis™, προσφέρει ακρίβεια επαγγελματικού επιπέδου με το πάτημα ενός κουμπιού. Μέσω του Matterport Capture Services™ η σάρωση είναι δυνατόν να γίνεται από την Matterport.

Άνωθεν είναι μια «θέα κουκλόσπιτου» του Matterport ενός πολυτελούς σπιτιού, όπου δίνεται η δυνατότητα πατώντας πάνω σε οποιοδήποτε δωμάτιο να γίνεται μια εικονική περιήγηση στο χώρο. Οι έμποροι λιανικής, τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες ενοικίασης ταξιδιών βρίσκουν πολύ χρήσιμο να παρουσιάζουν τις προσφορές τους με τόση λεπτομέρεια.

Δείτε μια περιήγηση στο IKΕΑ Κρακοβίας μέσω Matterport .... εδώ ....

Ένα ψηφιακό δίδυμο Matterport είναι το πιο ακριβές εικονικό τρισδιάστατο μοντέλο ενός πραγματικού χώρου, είτε πρόκειται για ένα δωμάτιο, είτε για ένα ολόκληρο κτίριο ή ακόμη και για υπαίθριο χώρο. Τα ψηφιακά δίδυμα επιτρέπουν στις βιομηχανίες όπως η ακίνητη περιουσία (Real Estate), τα ταξίδια και η φιλοξενία, οι κατασκευές και η αρχιτεκτονική χώρων, η ασφάλιση χώρων, η 3D φωτογράφιση να απλοποιήσουν τον τρόπο εργασίας τους και να συνδεθούν με πελάτες και πωλητές άμεσα.
 
Η Matterport είναι παγκόσμιος ηγέτης στην 3D τεχνολογία και μέσω του Matterport Cloud 3.0, μιας πλατφόρμας, βασίζεται σε συνδρομές και δίνει τη δυνατότητα 3D καταγραφής σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλο τον κόσμο. Η νέα πλατφόρμα λογισμικού ενισχύει τη δύναμη της πρωτοποριακής Pro2 camera της Matterport και δίνει τη δυνατότητα σε νέους χρήστες να μετατρέπουν πανοραμικές φωτογραφίες και εικόνες 360 μοιρών από κάμερες με σφαιρικό φακό σε 3D μοντέλα.
Αυτή η νέα κατηγορία κάμερας, η οποία κοστίζει από 400 δολάρια , παρέχει μια λύση χαμηλού κόστους και απλή ως προς τη λήψη, τη δημιουργία και τη δημοσίευση 3D εμπειριών. 
Η Pro2 3D Camera είναι διαθέσιμη για 2.795 δολάρια.
Το Matterport Cloud 3.0 επεκτείνει το οικοσύστημα της Matterport για να πετύχει επαγγελματική 3D καταγραφή, προσθέτοντας τη σειρά Pro2 camera της Matterport και τον σαρωτή λέιζερ Leica Geosystems BLK360 και καθιστώντας την επαναστατική 3D εμπειρία προσβάσιμη σε μια σημαντικά ευρύτερη αγορά.

Η Matterport αποτελεί καινοτομία στην κατηγορία της, με αυτές τις νέες δυνατότητες να έχουν καταστεί δυνατές χάρη στις εξελίξεις στην τεχνολογία επεξεργασίας εικόνων, που βασίζεται στην τεχνολογία AI της Matterport, γνωστή ως Cortex. Το Cortex εκπαιδεύεται πάνω στο κορυφαίο σύνολο δεδομένων της Matterport, που περιλαμβάνει δισεκατομμύρια 3D δεδομένα και μπορεί να κατασκευάσει εκπληκτικά μοντέλα 3D από δισδιάστατες εικόνες που λαμβάνονται από κάμερες με σφαιρικό φακό.
Το Cortex, είναι μια κορυφαία μηχανή ΑΙ της Matterport, έχει τη μοναδική δυνατότητα να μετατρέπει εικόνες 360 μοιρών από κάμερες με σφαιρικό φακό σε εμβληματικές 3D εμπειρίες χρησιμοποιώντας αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης, βασισμένους στο μοναδικό σύνολο δεδομένων της Matterport.

Το Cortex έχοντας «τρισδιάστατη νοημοσύνη» μπορεί να κατανοήσει τα αντικείμενα, τα δωμάτια και τα λεπτομερή χαρακτηριστικά ενός χώρου.

Το Matterport αρχικά πουλούσε κάμερες 360 μοιρών που επέτρεπαν στις εταιρείες να δημιουργήσουν εικονικές περιηγήσεις σε σπίτια, γραφεία και άλλες τοποθεσίες. Κατόπιν, ανέπτυξε μια υπηρεσία που βασίζεται σε σύννεφο που θα μπορούσε να μετατρέψει εικόνες 2D σε 3D χώρους. Στη συνέχεια, η Matterport κυκλοφόρησε μια εφαρμογή για iOS και Android που επέτρεπε στις κινητές συσκευές να σαρώνουν εύκολα φυσικούς χώρους με τις κάμερες τους με ανίχνευση 3D για να δημιουργήσουν τρισδιάστατα «ψηφιακά δίδυμα» κουκλόσπιτα.
Έτσι, οι μεσίτες μπορούν να προσφέρουν εικονικές περιηγήσεις σε σπίτια, οι έμποροι λιανικής μπορούν να αναπτύξουν εικονικές εμπειρίες αγορών και οι ασφαλιστές μπορούν να ζητήσουν από τους πελάτες τους να τεκμηριώσουν τις απώλειές τους με τρισδιάστατες σαρώσεις αντί για φωτογραφίες 2D.


Μετά τη σάρωση ενός χώρου, το ψηφιακό του δίδυμο φιλοξενείται στους διακομιστές του Matterport που βασίζονται σε σύννεφο. Δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους εκτός σύνδεσης και συνεποώς οι πελάτες του Matterport θα πρέπει να εγγραφούν στα δωρεάν ή επί πληρωμή επίπεδα ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση που θα τους επιτρέψει να πραγματοποιούν εικονικές περιηγήσεις ή να ενσωματώνουν τα ψηφιακά τους δίδυμα στους δικούς τους ιστότοπους.

Η δωρεάν βαθμίδα του Matterport επιτρέπει σε έναν χρήστη να έχει πρόσβαση σε έναν μόνο χώρο, ενώ τα επί πληρωμή επίπεδα επιτρέπουν σε περισσότερους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περισσότερους χώρους. Το Matterport απολαμβάνει το πλεονέκτημα της πρώτης κίνησης σε αυτήν την εξειδικευμένη αγορά και θα μπορούσε να δημιουργήσει εκρηκτική ανάπτυξη εάν περισσότερες εταιρείες αποφασίσουν να μετατρέψουν πραγματικές τοποθεσίες σε μοντέλα 3D που βασίζονται στο cloud.
Το Matterport συνεχίζει να επεκτείνεται:
  • Το Matterport for Mobile, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν ψηφιακά δίδυμα στο iPhone, προστίθεται τώρα και στο Matterport για Android. Οι περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν Android έναντι iPhone: 2,8 δισεκατομμύρια έναντι 1 δισεκατομμυρίου έως το 2020, αναφέρει το Business of Apps. 
  • Οι επιχειρήσεις και τα ιδρύματα που χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες Ιστού της Amazon θα βρίσκουν τώρα την τεχνολογία Matterport και στο AWS Marketplace, ώστε να μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται δημιουργώντας περισσότερα ψηφιακά δίδυμα. 
  • Στα μέσα Νοεμβρίου 2021, η Matterport πρόσθεσε άλλες 36 πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο στις Υπηρεσίες Matterport Capture Services, οι οποίες αντιπροσωπεύουν αύξηση 55% στο δίκτυο MCS. 
  • Στις 6 Ιανουαρίου 2022, η Matterport ανακοίνωσε ότι έκλεισε τη συμφωνία για να εξαγοράσει την Enview, μια εταιρεία γεωχωρικών αναλύσεων.
Η τεχνολογία του Enview εκτελεί μια ποικιλία τρισδιάστατων χωρικών λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης αντικειμένων, της εξαγωγής χαρακτηριστικών, της ανίχνευσης αλλαγών βάσει χαρακτηριστικών, της μέτρησης και της απόδοσης 2D και 3D. Συνεπώς, η νέα θυγατρική της Enview θα συμπληρώσει το Cortex AI της Matterport και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας της Matterport για εξωτερικούς χώρους.  

Δείτε μια περιήγηση εσωτερικού χώρου μέσω Matterport .... εδώ ....
Δείτε μια περιήγηση εξωτερικού χώρου μέσω Matterport .... εδώ ....

Στο τέλος του τέταρτου τριμήνου 2021, το Matterport έχει ήδη καταγράψει ένα εκπληκτικό 20 δισεκατομμύρια τετραγωνικά πόδια ως ψηφιακά δίδυμα, έχοντας δραστηριοποιηθεί σε 177 χώρες. Ο τουρισμός, το λιανικό εμπόριο, η εκπαίδευση και οι διαδικτυακές συναντήσεις είναι μερικές μόνο από τις επιχειρήσεις στις οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η τεχνική του Matterport.
  • 503.000 συνδρομητές από 254.000 το 2020. 
  • 6,7 εκατομμύρια χώροι υπό διαχείριση, από 4,3 εκατομμύρια το 2020
RJ Pittman
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
Εκτελεστικός Διευθυντής
 
Ο Raymond J. Pittman είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Matterport, Inc.
Τα τελευταία 25 χρόνια, κατείχε ανώτερες ηγετικές θέσεις σε eBay, Apple και Google, δημιουργώντας εταιρείες λογισμικού Διαδικτύου που αλλάζουν τη βιομηχανία και προϊόντα μετασχηματισμού για να επιταχύνουν την επανάσταση της ψηφιακής οικονομίας.

Εντάχθηκε στο eBay την 17η Οκτωβρίου 2013 ηγούμενος στην οργάνωση προϊόντων και διετέλεσε Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Προϊόντων της eBay Inc. ("eBay") από τον Ιούλιο 2015 έως τις 02 Ιουλίου 2018. Ηγήθηκε της παγκόσμιας επωνυμίας  eBay για μια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρείες στον κόσμο ως η κινητήρια δύναμη πίσω από την εμφάνιση, την αίσθηση και τη λειτουργικότητα της αγοράς του eBay.

Πριν το eBay, ο Pittman πέρασε σχεδόν τέσσερα χρόνια στην Apple όπου υπηρέτησε ως επικεφαλής της παγκόσμιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Pittman υπηρέτησε επίσης ως συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος πολλών νεοφυών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Groxis, της προηγμένης εταιρείας τεχνολογίας μηχανών αναζήτησης που δημιούργησε την πρώτη διεπαφή γραφικών πληροφοριών του κλάδου που χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εξέχουσες υπηρεσίες περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων των Google, Yahoo και Amazon. Ο Pittman έχει πτυχίο Μηχανικού Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και MS στα Μηχανικά-Οικονομικά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Παράλληλα με την καριέρα του στην τεχνολογία, ο RJ έχει ακολουθήσει το πάθος του για το σχεδιασμό, την αρχιτεκτονική και την ανάπτυξη ακινήτων. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες καινοτόμα έργα ακίνητης περιουσίας σε όλες τις Η.Π.Α και στο Ηνωμένο Βασίλειο που αξιοποιούν τη βαθιά επίδραση της τεχνολογίας στη διαδικασία σχεδιασμού-κατασκευής

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, αν η Matterspor πετύχει στην παγκόσμια αγορά κτιρίων και εξωτερικών χώρων διείσδυση από 1% έως και 5%, τα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδά της θα μπορούσε να ήταν 12 έως και 60 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.
Λάβετε υπόψη ότι τα ετήσια έσοδα του Matterport για το 2020 ήταν μόνο περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια.

Ʃυνολική διευθύνσιµη αγορά της Matterport
 
Η αύξηση των πελατών της Matterport τα τελευταία χρόνια ήταν εντυπωσιακή. Εδώ είναι τα στατιστικά στοιχεία :
2018 : 14.000 πελάτες .... 2019 : 40.000 πελάτες .... 2020 : 250.000 πελάτες.
Η αύξηση των πελατών από το 2019 έως το 2020 αντιπροσωπεύει αύξηση 525% σε ετήσια βάση.
Σήμερα, η Matterport έχει αποκτήσει περισσότερους από 503.000 πελάτες, επιτυγχάνοντας μια αύξηση 101,2% από το 2020.


Η τεχνολογία του Matterport θα μπορούσε να είναι απίστευτα χρήσιμη για την τόνωση της ανάπτυξης του metaverse. Για μεμονωμένους χρήστες που θέλουν να έχουν μια εικόνα του αγαπημένου τους πάρκου ή ενός μέρους του σπιτιού τους στο μετασύμπαν, το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να το βγάλουν μια τρισδιάστατη φωτογραφία με το Matterport. Η τεχνολογία της εταιρείας είναι διαθέσιμη στα περισσότερα smartphone, επομένως είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνουν οι χρήστες. Εάν το metaverse γίνει mainstream και δισεκατομμύρια άνθρωποι το χρησιμοποιήσουν, η επιχείρηση του Matterport θα μπορούσε να εκραγεί.

Ωστόσο και χωρίς το metaverse το Matterport έχει μεγάλες δυνατότητες. Τα έργα διαχείρισης είναι μια ευκαιρία αγοράς 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τρέχοντα κλάδο της. Ως η πρώτη κινητήρια δύναμη και ηγέτης της αγοράς σε αυτόν τον χώρο τρισδιάστατης λήψης, το Matterport θα μπορούσε να αναπτυχθεί γρήγορα. 

Οικονομικά αποτελέσματα 2021
Το 2021, η εταιρεία είχε έσοδα 111,174 εκατομμύρια δολάρια, από 85,884 εκατομμύρια δολάρια το 2020. 
Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο ψηφιακός και όσο οι καταναλωτές και οι εταιρείες θέλουν να κάνουν περισσότερα στο cloud, τα προϊόντα της Matterport θα μπορούσαν να γίνουν πιο ενδιαφέροντα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Η Matterport δημιουργεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις συνδρομές του που βασίζονται στο cloud. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 29,44% σε ετήσια βάση ενώ έκλεισε το 2021 με 503.000 συνδρομητές, παρουσιάζοντας αύξηση 98% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. 
H Matterport εξυπηρετεί ήδη το 13% του Fortune 1000 και στους πιο αξιόλογους πελάτες του περιλαμβάνονται Redfin, Airbnb, Hyatt, Chick-fil-A και H&M.

Ο συνολικός αριθμός των διαχειριζόμενων χώρων της Matterport αυξήθηκε κατά 55,81% σε ετήσια βάση σε 6,7 εκατομμύρια, κάτι που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι περίπου 100 φορές περισσότερο από το σύνολο της υπόλοιπης αγοράς μαζί.


Η Matterport εξακολουθεί να είναι οικονομικά ασύμφορη. Το μεικτό περιθώριο κέρδους της για το 2021 έφτασε στο 53,9% , από 55,8% το 2020. Μακροπρόθεσμα, έως το 2025, αναμένει η διοίκηση πως το μεικτό περιθώριο θα αυξηθεί στο 73%.
Αυτά τα αυξανόμενα περιθώρια αντικατοπτρίζουν τη μετατροπή των δωρεάν χρηστών του Matterport σε συνδρομητές επί πληρωμή. 
Από τους 503.000 συνδρομητές, οι 448.000 είναι δωρεάν συνδρομητές και οι 55.000 είναι συνδρομητές επί πληρωμή.

Η αύξηση των συνδρομητών σχεδόν διπλασιάστηκε από έτος σε έτος, ενώ τα έσοδα από συνδρομές αυξήθηκαν κατά 47% το 2021. 
Υπάρχουν ορισμένες μεγάλες ανησυχίες όσον αφορά την ανάπτυξη. Η Matterport δημιούργησε έσοδα 27,087 εκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο, τα οποία ήταν μόλις 15% περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Τέλος, η εταιρεία στην καθοδήγηση των εσόδων της δίνει πρόβλεψη εσόδων για το πρώτο τρίμηνο 2022, ζητώντας 25,5 έως 27,5, κάτι που δείχνει στασιμότητα.
Ωστόσο, τα έσοδα από τις συνδρομές της Matterport (το πιο σημαντικό μέρος) προβλέπεται να είναι περίπου 17,25 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο, που θα αντιπροσωπεύει αύξηση 25% από έτος σε έτος. Αλλά αυτό δεν αρκεί για να ενθουσιάσει τους επενδυτές καθώς η εταιρεία διαπραγματεύεται 16 φορές τις πωλήσεις του 2021 και παρουσιάζει λειτουργικές ζημίες μεγαλύτερες από τα έσοδά της.


Ο CEO RJ Pittman στην ανακοίνωση κερδών δήλωσε:
Το 2021, διπλασιάσαμε τη βάση των συνδρομητών μας, αυξήσαμε το Spaces Under Management κατά 54% και τα έσοδα από συνδρομές αυξήθηκαν κατά 47% και τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 29% για ολόκληρο το έτος. Η αδυσώπητη καινοτομία είναι ο κανόνας στο Matterport και με νέα προϊόντα όπως το Matterport Axis και το Matterport για Android, αγωνιζόμαστε να φέρουμε τρισδιάστατη σύλληψη ακριβείας και ψηφιακά δίδυμα σε όλους στον κατασκευασμένο κόσμο. Κάθε κλάδος σε κάθε ήπειρο αγκαλιάζει την ψηφιοποίηση και είμαι πιο σίγουρος από ποτέ για τις προοπτικές της εταιρείας για το 2022 και την επόμενη δεκαετία

Guidance Εσόδων (Ιανουάριος 2021)
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, που έγιναν τον Ιανουάριο του 2021, το Matterport αναμένεται να αναφέρει έσοδα 109 εκατομμυρίων δολαρίων το 2021, από 85,9 εκατομμύρια δολάρια το 2020 και 46 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Η μελλοντική καθοδήγηση των εσόδων της Matterport γίνεται με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 59% έως το 2025:

Στην παρουσίαση των επενδυτών, τον Ιανουάριο του 2021, η Matterport εκτίμησε ότι αναμένει CAGR (Σύνθετο ετήσιο ποσοστό ανάπτυξης) 59% μεταξύ 2019-2025.
Τα συνολικά έσοδα για το 2020 ήταν 86 εκατομμύρια δολάρια. Η Matterport έδωσε τις ακόλουθες εκτιμήσεις εσόδων:

  • 2021 : 123 εκατομμύρια δολάρια 
  • 2022 : 202 εκατομμύρια δολάρια 
  • 2023 : 323 εκατομμύρια δολάρια 
  • 2024 : 510 εκατομμύρια δολάρια 
  • 2025 : 747 εκατομμύρια δολάρια

Φυσικά, αυτές οι προβλέψεις είναι πιθανό να αποδειχθούν υπερβολικά αισιόδοξες.

Με την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων 2021, το Φεβρουάριο του 2022, η καθοδήγηση της εταιρείας για το 2022 αναφέρει συνολικά έσοδα μεταξύ 125 και 135 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα από συνδρομές αναμένεται να είναι μεταξύ 80 και 82 εκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφράζεται σε αύξηση 31% έως 34% από έτος σε έτος.

Για το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία αναμένει τα συνολικά έσοδα να είναι μεταξύ 25,5 και 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα από συνδρομές αναμένεται να κυμαίνονται μεταξύ 17,1 και 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων, που μεταφράζεται σε αύξηση 24% έως 26% από έτος σε έτος.

Η Μatterpot στα 7 δολάρια έχει μια αποτίμηση 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και ουσιαστικά αποτιμάται 16 φορές τις φετινές πωλήσεις του 2021. Διαπραγματεύεται επίσης 2,4 φορές τον στόχο εσόδων, των 747 εκατομμυρίων δολαρίων, για το 2025 που είχε κάνει πέρσι η εταιρεία. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στην εταιρεία αλλά οι μακροπρόθεσμοι στόχοι δύσκολα θα επιτευχθούν. Αυτό φαίνεται και από το Guidance του Φεβρουαρίου 2022, όπου η διοίκηση κατεβάζει τη πρόβλεψη εσόδων 2022 στα 125 - 135 εκατομμύρια δολάρια, από 202 εκατομμύρια που είχαν δοθεί πριν 1 έτος.


Τα λειτουργικά έξοδα της Μatterport για το 2021 απογειώθηκαν στα 207,739 εκατομμύρια δολάρια απο 59,501 εκατομμύρια το 2020.
Τα λειτουργικά έξοδα της Μatterpor κατανάλωσαν το 186% των εσόδων του 2021, με αποτέλεσμα η εταιρεία να αναφέρει συνολική λειτουργική ζημιά 147,768 εκατομμυρίων δολαρίων από 11,562 εκατομμύρια το 2020.


Ο μέσος όρος των προβλέψεων των  αναλυτών που καλύπτουν την Matterport είναι :
2021 ..... Έσοδα 109 εκατομμύρια δολάρια  .... ζημιές 223 εκατομμύρια.
2022 .... Έσοδα 160 εκατομμύρια .... ζημιές 253 εκατομμύρια.
2023 .... Έσοδα 261 εκατομμύρια .... ζημιές 244 εκατομμύρια.
2024 .... Έσοδα 368 εκατομμύρια .... ζημιές 60 εκατομμύρια.

162 σχόλια:

  1. https://finance.yahoo.com/news/sofi-technologies-inc-announces-agreement-110000847.html
    Η sofi εξαγοράζει την technisys. Η Technisys είναι μια κορυφαία ψηφιακή και βασική τραπεζική πλατφόρμα επόμενης γενιάς που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του πελάτη. Η Technisys προσφέρει μοναδική διαφοροποίηση με δύο βασικούς τρόπους, ενδυναμώνοντας τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να δημιουργούν δυναμικά προσαρμοσμένα χρηματοοικονομικά προϊόντα με την ταχύτητα του εμπορίου και προσφέροντας ουσιαστικές συστάσεις στους πελάτες σε σημείο ανάγκης.
    Η εξαγορά θα γίνει με μετοχές της sofi (84εκ.κοινες μετοχές) κ η αξία της εξαγοράς 1,1 δις
    Θεωρώ πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αναβαθμίζοντας την ψηφιακή εμπειρία και αποτελεσματικότητα της sofi. Αλλά το dilution θα πιέσει την τιμή της μετοχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τεχνολογική ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία εξαγοράζει τεχνολογική αναπτυσσόμενη εταιρία σε περιβάλλον πληθωρισμού και αύξησης επιτοκίων?

      ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ! ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ! ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.

      Εγώ πάντως εμπιστεύομαι τον Tony το Noto, ότι κάνει εγώ μαζί του.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα , ευτυχώς που το νέο στην Sofi ήταν καλό γιατί αν ήταν κακό θα είχε μηδενίσει σήμερα. Δεν θέλω άλλα καλά νέα να βγάλει μεθαύριο χασούρες μπας και γυρισει ανοδικά , συγνώμη για το ύφος αλλά μας τα έχουν κάνει τσουρέκια την μια τα επιτόκια την άλλη το ραμολιμέντο την παράλλη ο Πούτιν ας το κλείσουν το μαγαζί να τελειώνουμε από τα 24 στα 10 την πήγαν με καλά νέα.

      Διαγραφή
    3. Mεγάλο dilution. Περίπου 10% για την εξαγορά.
      Μου θυμίζει ανάλογη περίπτωση με την DM.
      Mάλλον πάει για αρκετά χαμηλότερα.
      Έχει βγει πλέον, απο το range .... πτωτικά.

      Διαγραφή
    4. και γω το ιδιο φοβαμαι κυιε Τακη. Μεγαλο dillution , καλο νεο αλλα κακο για εμας τους τοποθετημενους. Ειμαι μ.ο 15 εκει και τρωω 30% στη κεφαλα. Σκεφτομαι ρευστοποιηση 1/3 θεσης για επαναγορα χαμηλοτερα να μειωσω τη χασουρα. Τι λετε και εσεις?

      Διαγραφή
    5. Τόσοι insiders έδωσαν τόσα κομμάτια, προ τριμήνου.

      https://www.secform4.com/insider-trading/1818874.htm

      Tι λέτε; Τυχαίο; Ή μήπως ξύπνησαν μια μέρα στη Sofi και έκλεισαν το deal?
      Νομίζω ... θα ισορροπήσει χαμηλότερα.

      Εγώ, βλέπω δυνατότερο το story της Upst και λίγο πιο μπροστά ....

      Διαγραφή
  2. Κύριε Τάκη τι θα λέγατε για σορτ στο πετρέλαιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι θα πάει πάνω από 100 δολάρια .... ίσως και 120.

      Διαγραφή
    2. Μόνο η δικιά μας η ΜΟΗ κοιμάται (ακόμα για πόσο αραγε..?) Τον ύπνο του δικαίου🙄

      Διαγραφή
  3. Οι επενδυτικές τράπεζες αλλάζουν στρατηγική και εκεί που έβλεπαν μπαράζ αυξήσεων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και ειδικά την FED… τώρα βλέπουν λιγότερες αυξήσεις, βλέπουν ύφεση στις οικονομίες και… στο βάθος του ορίζοντα μειώσεις επιτοκίων – ξανά ποσοτική χαλάρωση δηλαδή – λόγω της παγκόσμιας επιβράδυνσης.
    Απο Banking news.
    Κάτι λέγατε και εσείς κ Barren περι αυτου.
    Για να δουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k. Dimat οι κυβερνήσεις υπάρχουν για να σπαταλούν πόρους και οι κεντρικές τράπεζες για να τους παρέχουν τους πόρους αυτούς.

      Θα τυπώνουν μέχρι να πάψουν να υπάρχουν. Το δε Alzheimer τον έχω ικανό να πρεσσάρει για WW3 μόνο και μόνο για να μπορεί να συνεχίσει να τυπώνει. Είναι ΤΟΣΟ ανίκανος και κοντόφθαλμος.

      Διαγραφή
    2. Δηλ. ένας ικανός δεν θα τύπωνε? Λες και την πολιτική των ΗΠΑ την καθορίζει ο κάθε προεδρίσκος, είτε ηθοποιός, είτε φυστικάς, είτε βλάκας θάμνος, είτε ρήτορας, είτε ο ΑΛ6ς για να γελάσω τώρα που το γράφω...

      Διαγραφή
    3. Τα φύλλα στο 1,25!!!!! ΚΕΦ. 30ΕΚ!! Και πόσα άλλα....

      Διαγραφή
    4. Ένας ικανός κ. Αδειούχε δε θα έχανε το χρόνο του ούτε θα έσπαγε τα φρύδια του για να γίνει POTUS. Θα διοχέτευε την ικανότητα και τη φιλοδοξία του στην ελεύθερη οικονομία και θα έπαιρνε scalp.

      Θεωρώ αξίωμα πως για να γίνει κάποιος επαγγελματίας πολιτικός πρέπει να είναι 1) φιλόφοξος και 2)ανίκανος για κάτι δημιουργικό. Οι ικανοί και φιλόδοξοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για το επάγγελμα πολιτική.

      Διαγραφή
    5. Εγώ είμαι με τον Γιανη που δεν τον άφησαν να τυπώσει IOU. Τώρα θα αγοράζαμε τα φύλλα με IOU.

      Διαγραφή
    6. Και γιατί να μη πουλήσετε κρύπτο?
      Από τον ψηφιακό κόσμο, στον κουκουρούκου....

      Διαγραφή
  4. Ότι και να είναι αυτό που βλέπουν οι επενδυτικές τράπεζες η οποίος άλλος ένα είναι σίγουρο...πρώτα το βλέπει η Αγορά και το αποτυπώνει στο ταμπλώ ... έτσι δεν γίνεται πάντα??? γιατί να αποτελεί εξαίρεση αυτή την φορά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ είμαι με τον LAFAZAN που τον κατηγορουσατε όταν έκανε τεμεναδες πάνω στο κόκκινο χαλί του Κρεμλίνου... έβλεπε πολύ μπροστά ...τώρα θα μας άνοιγε την κανουλα του Φ Α ο Καρατεκα και θα μασταν αργηγοι...ας προσέχαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίγα λόγια για την εξαγορά της Technisys από τη SOFI που ανακοινώθηκε χθες, βάσει του σχετικού Investor Presentation και του Coference Call.

    Κατ’ αρχήν τα οικονομικά της συναλλαγής:

    Αξία συναλλαγής $1,1 Β με αντάλλαγμα 84 εκ. μετοχές (τιμή αναφοράς $13,1)
    Έσοδα Technisys 2021 $70 Μ, Growth 2020=>2021 24%
    Χωρίς να υπολογίζεται το όφελος από συνέργειες εκτιμάται IRR της επένδυσης ~15% έως το 2025.
    Συνυπολογίζοντας τις συνέργειες εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει αθροιστικά $500~800 Μ την επόμενη 4ετία (έως τέλος 2025).
    Εκτιμάται ότι από τη σταδιακή μετάβαση των υπηρεσιών της SOFI στην πλατφόρμα θα προκύψει αθροιστική εξοικονόμηση $75~85 Μ έως το 2025 και $60~70 Μ ετησίως στη συνέχεια.
    Χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες, η εταιρία είναι κερδοφόρος και χωρίς χρέος.

    Τι είναι η Technisys:

    Έχει αναπτύξει την Cyberbank Platform, η οποία είναι ένας cloud-native, multi-product, επεκτάσιμος πυρήνας ψηφιακής τραπεζικής (digital banking core). Δίνει δηλαδή τη δυνατότητα σε Τράπεζες, FinTech και άλλες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν UX & UI όλων των τύπων οικονομικών υπηρεσιών (πχ λογαριασμοί, πληρωμές, κάρτες, loyalty, BNPL κλπ), δυναμικά τροποποιήσιμων, επεκτάσιμων και με δυνατότητα ενσωμάτωσης υπηρεσιών τρίτων (πχ SalesForce, DocuSign, Twilio, Okta κλπ).

    Έχει περισσότερους από 60 πελάτες και δραστηριοποιείται σε χώρες κυρίως της Λατινικής αλλά και Βόρειας Αμερικής. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη επικάλυψη γεωγραφικά ή τεχνολογικά μεταξύ Gallileo και Technisys, συνεπώς προκύπτουν οι ακόλουθες συνέργειες:

    Η χρήση της Cyberbank Platform θα διευκολύνει την ανάπτυξη νέων προϊόντων της SOFI, συγκεντρωμένων σε ενιαίο πυρήνα cloud που θα επιτρέψει καλύτερη αξιοποίηση των δεδομένων, με παράλληλη εξοικονόμιση κόστους.

    Προστίθενται στην ψηφιακή πλατφόρμα της SOFI 12 χώρες που δεν είχε παρουσία η Gallileo, ανεβάζοντας τη γεωγραφική της εξάπλωση σε 16 χώρες.

    Υπάρχει η δυνατότητα cross selling μεταξύ των 100+ πελατών της Gallileo και των 60+ της Technisys, δηλαδή η Gallileo αποκτά πρόσβαση στο πελατολόγιο της Technisys και τούμπαλιν.

    H ενιαία πλέον πλατφόρμα μπορεί από κοινού να διεκδικήσει νέους πελάτες, καθώς πλέον θα καταστεί ένα ολοκληρωμένο cloud-native one-stop-shop για τη δυναμική ανάπτυξη και διαχείριση όλων των τύπων οικονομικών υπηρεσιών.

    Στα πλαίσια της παρουσίασης ο Tonaros o Noto ανέπτυξε και την ευρύτερη στρατηγική στην οποία εντάσσεται η εξαγορά, την οποία ονόμασε FSPL (Financial Services Productivity Loop). Ανέπτυξε 3 σημεία κλειδιά της στρατηγικής FSPL :

    1. Να καταστεί η ίδια one-stop-shop το οποίο θα διαθέτει τα καλύτερα οικονομικά προϊόντα της αγοράς, ώστε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών. Αυτό θα της δώσει τη δυνατότητα να τους κερδίσει σε περισσότερα προϊόντα, με αποτέλεσμα την αύξηση της LTV (Life Time Value), τη μείωση του CAC (Customer Acquisition Cost) και βέβαια την απόκτηση όσο δυνατό μεγαλύτερου όγκου πολύτιμων δεδομένων.

    2. Να επιδιώξει βέλτιστα οικονομικά μονάδας, μέσω της μεγαλύτερης δυνατής καθετοποίησης των υπηρεσιών της. Αυτή θα της δόσει πρόσβαση σε μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και να διαχειρίζεται δυναμικά της υπηρεσίες που προσφέρει, προσαρμόζοντάς τις εύκολα και γρήγορα στις ανάγκες των μελών της.

    3. Να καταστήσει την ψηφιακή της πλατφόρμα την AWS των FinTech. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, περίπου το 50% το καταναλωτών θέλουν να έχουν ένα φυσικό κατάστημα τράπεζας κοντά τους. Αυτούς η SOFI όντας αποκλειστικά ψηφιακή δε μπορεί να τους εξυπηρετήσει, μπορεί ωστόσο να αποκτήσει πρόσβαση παρέχοντας τη δυνατότητα στις τοπικές μικρότερες τράπεζες να εκσυγχρονιστούν ψηφιοποιώντας τις υπηρεσίες τους μέσω της ενιαίας πλατφόρμας της SOFI.

    Εν κατακλείδι, στην αγορά δεν άρεσε η εξαγορά, εγώ όμως ψιλοτάβλωσα. Είναι βέβαιο ότι δε θα φανούν άμεσα τα αποτελέσματά της στα θεμελιώδη της SOFI, θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 χρόνια για να εξακριβωθεί η αποτελεσματικότητα της κίνησης. Αυτό όμως που βλέπω είναι πως ο Tony χτίζει μεθοδικά και με μακροπρόθεσμο σχέδιο κάτι μεγαλύτερο από μια ακόμα ψηφιακή τράπεζα. Χτίζει έναν κολοσσό και θα μείνω για χρόνια να δω το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ Barren σύσταση τιμής απο τον CSA του BWF ?

      Διαγραφή
    2. Μετά τα earnings κ. Aris.
      (Αλλά μεταξύ μας υποψιάζομαι 99,99 / 299,99 για 2025/2030 χαχαχααχαα)

      Διαγραφή
  7. https://charts.stocktwits.com/production/original_438499012.png

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι όπως πάει το πράγμα φαίνεται πως η μεσοπρόθεσμη τάση θα κριθεί περί το 3.900-4.000 του SP και 40-45 του ARKK.

    Κουράγιο αδέρφια, άλλο ένα 35-50% κάτω έχουμε στη χειρότερη και μετά θα μάθουμε αν έχει και πιο κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι το βασικό σενάριο πλέον για μένα.

      Το bull είναι να κρατήσουν τα τρέχοντα επίπεδα και το bear να σπάσουν και τα επίπεδα που αναφέρω.

      Η αγορά είναι εντελώς news driven και συναισθηματική. Έχει στηθεί ένα θέατρο που βολεύει τους πάντες πλην μαριδαίων. Τα McDonalds δίνουν 30$/ώρα και δε βρίσκουν κόσμο.

      Διαγραφή
    2. Το βασικό σενάριο θα δοθεί από την αγορα, όταν δοθεί μια πειστική και ειρηνική λύση, στα προβλήματα που δημιούργησε ο "δημοκράτης" Πούτιν, που ακούει και αντίθετες απόψεις και δίνει λόγο και βήμα στους πολιτικούς του αντιπάλους.

      Διαγραφή
    3. Τύφλα να έχει ο άλλος Δημοκράτης από απέναντι ο Ερντογάν...

      Διαγραφή
    4. Η εκτόνωση δεν νομίζω ότι θα έρθει σύντομα... οπότε...

      Διαγραφή
    5. Μια χαρά λύση έδωσε ο Πούτιν, αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών και μπήκε να τη διασφαλίσει.

      Τα χάπατα τα δικά μας έμειναν Παυλόπουλοι να κοιτάνε.

      Αλήθεια, έχετε παρατηρήσει ότι όποτε πάει να αναλάβει ρόλο ο Alzheimer στην Ουκρανία χάνει και από ένα κομμάτι; Το 14 την Κριμαία, τώρα αυτά, μέχρι να αποσυρθεί θα έχει αποκατασταθεί το Σιδηρούν Παραπέτασμα σε όλη του την έκταση.

      Μήπως θυμάστε πώς είχε λυσσάξει η Αμερική όταν ήθελε να τοποθετήσει πυραύλους στην Κούβα; Ο Πούτιν τώρα θα έπρεπε να κάνει το καλό παιδί;

      Διαγραφή
    6. Κύριε Barren τι λέτε ο Alzheimer θα πάρει πίσω την αύξηση των επιτοκίων και θα κόψει χρήμα με την πρόφαση της Ουκρανίας ή θα αφήσει αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη , δεν μπορείτε να πείτε ο Πούτιν του δίνει καλό πάτημα για να το κάνει , το θέμα ειναι να το κάνει τώρα και πριν τα μαμήσει πρώτα όλα .

      Δείτε συγκινήσεις το Ρωσικό χρηματιστήριο -28% και το ρούβλι σκέτο σκουπίδι βέβαια αν δεν τελειώσει σύντομα θα την φάμε και εμείς από τον τουρισμό.

      Διαγραφή
    7. Στις διεθνείς σχέσεις και στην γεωπολιτική επικρατεί το δίκιο του ισχυρού. Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να επιτρέψει τη γειτνίαση της με χώρα φίλα προσκείμενη στο ΝΑΤΟ. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι ένδειξη αδυναμίας και θα άνοιγε ορέξεις κατά τις Ρωσίας. Το πιθανότερο σενάριο μετά την επιβολή στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας θεωρώ την "φιλανδοποίηση" της Ουκρανίας. Μια αδύναμη στρατιωτικά χώρα με πολιτικές εγκεκριμένες από το κρεμλίνο. Δυστυχώς η Ευρώπη με τα ενοχικά και φοβικά σύνδρομα που έχει διαμορφώσει τα τελευταία 30 χρόνια δεν είναι τυχαία παρατηρητής των εξελίξεων. Το απαισιόδοξο σενάριο όμως δείχνει ότι πλησιάζει η ώρα να είναι οι αρνητικοί πρωταγωνιστές

      Διαγραφή
    8. Η Ευρώπη καί στην ουσία τα Γερμανα ήταν μια ζωή και έτσι θα παραμείνουν Κοντόφθαλμα και παρτακηδες...όχι μόνο δεν έμαθαν από αυτά που έπαθαν στον Β παγκόσμιο αλλά έγιναν χειρότεροι ...κρεμάστηκαν από τα ΑΡΧΙΔΙΑ της Ρωσικής Αρκούδας μετά την πτώση του Τείχους βλέποντας πάντα κοντόφθαλμα μια αποδεκατισμένη Ρωσία και βουρ στον Ενεργειακό τσάμπα πατσά της καθ' ότι είναι πλήρως εξαρτημένη ενεργειακά από τρίτους ....έλα όμως που η Ρωσική Αρκούδα πέρασαν τα χρόνια και όχι μόνο ξύπνησε αλλά έγινε ξανά πολύ δυνατή και τα Γερμανα έμειναν κοιμησμενα Και στην κοσμαρα τους και τώρα ήρθε η ώρα του ταμείου... γιατί όταν στηρίζεις μια τόσο μεγάλη και ταχεία ανάπτυξη εξαρτώμενος ενεργειακά κατά 90%σε άλλους με το 45%σε έναν και ποιον ένα τον Ρωσικό Λύκο τότε είσαι και Μαλακας και κοντοφθαλος... Δηλαδή ο Γάλλος που το 40% της ενέργειας του αν δεν κάνω λάθος το ποσοστό είναι πυρηνική είναι Βλάκας ενώ εσύ Ντόιτσε είσαι μάγκας...??Όπως στρώνουμε κοιμόμαστε σαν άτομα σαν κοινωνίες σαν χώρες σαν έθνη σαν πλανήτης..

      Διαγραφή
    9. Και ας μην βιαστούν "κάποιοι" να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα για αντιγερμανικα συναίσθηματα να πω πως ο Γιος μου έχει από γεννήσεως του Και το Γερμανικό διαβατήριο εκτός από το Ελληνικό! Είναι δηλαδή και Γερμανός υπήκοος...

      Διαγραφή
  9. KYΡΊΈ ΤΆΚΉ KAI ΛΌΊΠΌΊ ΤΊ ΛΈΤΈ ΓΊΆ FUBO EARNINGS? ΈΝΊΣΧΎΣΉ ΜΈΤΆ ΤΆ ΈARNINGS Ή ΠΡΊΝ? EYXAΡΊΣΤΏ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ φοβούμαι ότι η τελική γραμμή δεν θα είναι καλή.
      Η 1η γραμμή και οι συνδρομητές θα είναι super, αλλά κάτω, κάτω δεν θα είναι καλά τα πράγματα .... και αυτό δεν θα πολυαρέσει.

      Έτσι νομίζω ....

      Διαγραφή
    2. Είναι έτσι η συγκυρία που όπως στην άνοδο πέρυσι δεν υπήρχε ταβάνι έτσι κ στην πτώση δεν υπάρχει πάτος...

      Οπότε δεν νομίζω ότι τώρα παίζουν τόσο ρόλο τα αποτελέσματα. Εν καιρώ..

      Διαγραφή
    3. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά ο χρόνος διαφέρει αλλά καίγονται...πας κόντρα στην ΤΆΣΗ το πληρώνεις ...πας με την ΤΆΣΗ πληρώνεσαι...αυτό έγινε πέρσι αυτό γίνεται και φέτος τώρα...πάντα έτσι συμβαίνει..

      Διαγραφή
    4. Μπορεί ο λόγος η οι λογοι που επηρεάζουν και κατευθύνουν και τροφοδοτούν την Τάση να είναι διαφορετική κάθε φορά πολιτικοί γεωπολιτικοι οικονομικοί αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και όποιος πάει κόντρα το πληρώνει..

      Διαγραφή
  10. σκυλα χαλια αποτελεσματα. τον ηπιαμε και εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμμ MAU έτους 3 απο 2,6.... με MAU τελευταίων 3 μηνών 3,7!!
      Εδώ είναι ο στόχος!!! Να βάλουν κόσμο στο παίγνιο με πληρωμή.

      Μέσο έσοδο ανά χρήστη που πληρώνει ("ARPPU") σταθερό.
      Άρα έχει δοθεί το τυράκι στον κόσμο .... μένει να τον εθίσουν στο παίγνιο με χρήμα.

      Μου ξαναέρχεται το ενδιαφέρον για την εταιρεία .... να εμβαθύνω λίγο τα αποτελέσματα και μάλλον θα επιστρέψω.

      Διαγραφή
    2. ΠΌΣΌ ΠΊΌ ΚΆΤΏ ΝΆ ΠΆΈΊ ΝΤΈ! Ή FUBO ΤΈΛΊΚΆ ΜΊΆ ΧΆΡΆ ΣΈ ΣΧΈΣΉ ΜΈ ΤΌ ΚΛΊΜΆ ΠΌΎ ΈΠΊΚΡΆΤΈΊ.

      Διαγραφή
    3. Μήνες τώρα εκεί έχουμε χάσει την μπάλα η Sklz νομίζω ότι 1$ τουλάχιστον το έχει ποιο κάτω , κρίμα γιατί κρατάω μια μικρή θεση ακόμα εκεί αν και τα αποτελέσματα δεν μου φάνηκαν τόσο χάλια από τα λίγα που μπορώ να καταλάβω και το ξύλο που τρώει τώρα ειναι υπερβολή .

      Άλλαξα τα 2/3 της Sofi σε Upst και βλέπουμε , την Zvia την έσκισαν σήμερα προβλέπω βατερλό αύριο και εκεί με τα αποτελέσματα πριν την συνεδρίαση αν διάβασα σωστά.

      Όλοι οι δείκτες έκαναν νέο τοπικό χαμηλό , τώρα αν το γυρίσουν αύριο μεθαύριο δεν το ξέρω , η αγορά αν δεν δώσει αντίδραση από εδώ ειναι για κάτω με τον Spx 500 να κοιτάει τα 4000 στο 4ωρο από ότι βλέπω.

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΥΛΑΣ..ΤΙ ΠΙΑΝΕΙ Η ΜΥΤΗ ΣΑΣ

      Διαγραφή
    5. Τα λέει το ταμπλό Skillz Inc. (SKLZNYSE - NYSE Delayed Price. Currency in USD
      3.61000.0000 (0.00%) Pre-Market: 4:25AM ES 2.1800 -1.4300 (-39.6122%)

      Διαγραφή
    6. Εγώ είδα πράγματα στη
      SKLZ που μου αρέσουν. Αλλά να εμβαθύνω πρώτα .... οι αναλυτές, αν έχω δίκιο,δεν θα τα πουν ακόμη.

      Διαγραφή
    7. O κύριος Gerry σήμερα έδωσε ρεσιταλ στη SKLZ.
      Εγώ κοιμήθηκα .... επεφυλάσσομαι να επανορθώσω στην 1η ευκαιρία.

      Εύγε κυριε gerry.

      Διαγραφή
    8. Kαι Fluence εκοιμήθη .... έβαλα την εντολή στο 9,8.
      Θα επανορθώσω ....

      Διαγραφή
    9. Δεν βαριεστε Κύριε ΤΑΚΗ ... τυχαίες κινήσεις κάνω εδώ και χρόνια και αν μου κάτσει ... που και που ακολουθώ και σάς βέβαια... έτσι για να μην ξεχνιόμαστε... δηλαδή ΟΎΙ..το πιάσατε το υπονοούμενο ετσιιι??

      Διαγραφή
    10. Κύριε Gerry για UPST .... είναι ό,τι πιο γερό και στέρεο βλέπω .... και κερδοφόρος και ανάπτυξη και καινοτομία .... με το Giruard Γάλλο νοικοκύρη και σοβαρό Ceo.

      Σήμερα έκανε χαμηλό 101 και κάτι .... αν κρατήσει το 100 ακόμη και κάτω απο αυτές τις πολύ δύσκολες χρηματιστηριακές συνθήκες .... θέλω να πιστεύω ότι θα πάει και φέτος κιόλας σε νέα υψηλά .... εφόσον βέβαια λήξει και η Ρώσικη εισβολή.

      Διαγραφή
    11. Έκλεισε και το πρόσφατο γκαπ.

      https://finance.yahoo.com/portfolio/p_30/view/v1/

      Διαγραφή
    12. Είπαμε που καί που σας ακολουθώ ...Me Oui... αλλά όχι όλα στη φόρα ....είδαμε πάθαμε και μάθαμε..!!!

      Διαγραφή
    13. Κε Τάκη πως ερμηνεύετε την σημερινή απόδοση της Αμερικής;
      Όσον αφορά την skillz, αναποτελεσματικό management με συνεχείς αστοχίες
      Υπέρογκα έξοδα S/M χωρίς αντίστοιχη αύξηση εσόδων. Στο 4q ανέφερε έσοδα 108,8 εκατομμυρίων δολαρίων με έξοδα πωλήσεων και μάρκετινγκ 155,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόσεξα την βελτίωση στα νούμερα που αναφέρατε και πραγματικά είναι το μόνο θετικό που βρήκα. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι αρκετό και διατηρήσιμο; Τα παιχνίδια είναι πολύ δαπανηρά για την προσέλκυση νέων παικτών. Επίσης την μέτρηση RAEM την έχετε συναντήσει σε άλλες εταιρείες;
      Συνεχίζω την ανάγνωση και περιμένω με ενδιαφέρον τα δικά σας συμπεράσματα .
      Κε Gerry συγχαρητήρια για το trade (ήθελε μεγάλες κοχόνες που λένε και οι Ισπανοί)

      Διαγραφή
    14. Κύριε Αρίστο γιατί αναφερθήκατε στο RAEM? Τι δεν σας αρέσει στο RAEM?

      Aπο 130 πήγε στο 196 το 2021 και για το 2022 η οδηγία είναι 255 εκατομμύρια.

      Διαγραφή
    15. Κανονικά θα έπρεπε να κοιτάμε το RAEM ουχί τις πωλήσεις.

      Διαγραφή
    16. Επίσης GMV 2,4 δις απο 1,6 50% αύξηση.

      Δεν ξέρω αλλά όσο την κοιτάζω τόσο φτηνότερη μου φαίνεται.

      Sec ακόμη δεν αναρτήθηκε.
      Μήπως έχει ανακοινώσει κάπου τις κοόρτες η εταιρεία;

      Διαγραφή
    17. καλά ,για sklz σας την δίνουν τζάμπα στα 3$ ,και το σκέφτεστε όταν πέρυσι αγοράζατε στα 20$ >Αυτές είναι ευκαιρίες ζωής ,έτσι βγαίνουν τα πολλλλλά λεφτά .Ισχύει και για μερικές άλλες.Ασχετο ,γαμώ τίς στρίγγλες αυτή η ζαχάροβα,να έχεις τέτοια γυναίκα πας για χαρακίρι

      Διαγραφή
    18. Με 6,2 δις GMV το 2024 θα έχει πωλήσεις 1 δις .... οπότε πάει το πουλάκι πέταξε.

      Για να δούμε όμως το GMV του 2022 που η εκτίμηση ήταν 3,79 δις που σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα πρέπει να πάνε πάνω απο 550 εκατομμύρια .... ενώ ο Paradise έδωσε εκτίμηση 400 εκατομμύρια.

      Άρα κάτι είναι λάθος ... η οδηγία του Paradise για τις πωλήσεις 2022 ή η παλαιότερη πρόβλεψη για GMV 2022 3,79 δις;

      Διαγραφή
    19. Αν θα είναι GMV του 2022 3,5 δις τότε οι πωλήσεις για το 2022 θα είναι :
      3,5 δις × 0,14 (η προμήθεια της Sklz)= 490 εκατομμύρια και όχι 400 που είναι το guidance.


      Άλλος υπολογισμός αν το MAU είναι 3,7 εκατομμύρια και το ARPPU είναι 60 δολάρια τότε η SKLZ πάει για GMV 2022 :
      3,7 εκατ. Χ 60 Χ 12 μήνες = 2,6 δις και όχι 3,8 που έλεγε η παλαιότερη οδηγία.

      Και τα έσοδα θα είναι
      2,6 δις Χ 0,14 (η προμήθεια που κρατάει η εταιρεία) = 364 εκατομμύρια που σημαίνει στασιμότητα.

      Ο Paradise για κάποιο δικό του λόγο δίνει οδηγία 400 εκατομμύρια πωλήσεις συγκλίνοντας προς το απαισιόδοξο σενάριο.
      Τωρα ή θα αποδειχθεί ότι έχει δίκιο ή θα έρχεται εντός του 2022 και θα κάνει αναβαθμίσεις ... με την μετοχή να αναθεωρεί ανοδικά την πορεία της.

      Διαγραφή
    20. Ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να δείξει την ταχύτητα της ανάπτυξης είναι η κοόρτη .

      ΘΥΜΙΖΩ ....
      Μια κοόρτη είναι όλοι οι χρήστες που αποκτήθηκαν και πλήρωσαν για 1η φορά το ίδιο έτος. Ένας χρήστης θεωρείται μέρος μιας κοόρτης με βάση την πρώτη φορά που κάνει μια κατάθεση και συμμετέχει σε ένα τουρνουά επί πληρωμή. Όταν ένας χρήστης θεωρείται μέρος μιας κοόρτης, υπολογίζονται πάντα σε αυτήν την κοόρτη. Έτσι, η κοόρτη

      του 2016 συνέβαλε έσοδα 6,0 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο έτος, 5,5 εκατομμύρια δολάρια το 2017, 5,5 εκατομμύρια δολάρια το 2018, 6,6 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 7,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

      του 2017 συνέβαλε έσοδα 9,9 εκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο, 10,3 εκατομμύρια δολάρια το 2018, 9,6 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 9,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

      του 2018 συνέβαλε σε έσοδα 33,2 εκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο, 36,1 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 31,5 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

      του 2019 συνέβαλε 65,2 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το πρώτο έτος και 64,3 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

      του 2020 συνέβαλε έσοδα 115,8 εκατομμυρίων δολαρίων τον πρώτο χρόνο
      -----------
      Το ιδανικό είναι κάθε νέα κοορτή να βάζει όλο και περισσότερο χρήμα και αν είναι δυνατόν οι παλαιότερες να συντηρούνται στα ίδια ποσά.

      Διαγραφή
    21. Καλημέρα , κύριε Τάκη κατά την άποψη σας τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτήν το κακό και το καλό σενάριο γιατί σίγουρα τα νούμερα δεν του βγήκαν και για αυτό η μετοχή γκρεμίστηκε εκτός και αν όλα ήταν παιχνίδι για να πουλήσουν οι μικροί (εδώ που τα λέμε και η Κάθυ πούλησε )

      Διαγραφή
    22. δείτε αυτόν την αναλύει και αυτός καλά.https://twitter.com/BigBullCap/status/1350882084999426048

      Διαγραφή
    23. Πόσο άραγε ήταν η κοόρτη του 2021;

      Αν διαβάζω καλά τα νούμερα και με βάση τα στοιχεία που έχω .... η κοόρτη του 2021 πρέπει να είναι στα 150 εκατομμύρια. Ανάπτυξη μεν, αλλά οι ρυθμοι έπεσαν. Και αυτό το έχει διαγνώσει η αγορά και έστειλε την μετοχή κάτω .... Για φανταστείτε για πχ μια κοόρτη 2022 στα 300 εκατομμύρια .... λέμε τώρα, έτσι για να καταλάβουμε τους υπολογισμούς που κάνουν η αγορά και οι αναλυτές.
      Μια κοόρτη 2022 στα 300 θα έστελνε εν ριπεί οφθαλμού την μετοχή ξανά στα 40 δολάρια άμεσα.

      Θα μου πείτε γίνεται ξαφνικα μια νέα κοόρτη να πάει στο 300 απο 150 που ήταν η προηγούμενη.
      Ναι, γίνεται όταν μιλαμε για καινοτομία. Ένα καλό παιχνίδι να λανσάρει και όλα γίνονται ....

      Διαγραφή
    24. Η Κάθυ μπορεί να πιστεύει πολύ την εταιρεία και να την πίστευε ακόμη περισσότερο όταν την πούλαγε.
      Μην τσιμπάτε με αυτά κύριε Geopard.
      Ξέρετε πόσοι πουλάνε εταιρείες που πιστεύουν, επειδή βλέπουν την τάση και ετοιμάζονται να την ξαναπάρουν χαμηλότερα με τα ίδια λεφτά που πήραν από την πώληση, αλλά με περισσότερα κομμάτια; Όλη η αγορά σκέφτεται έτσι.
      Πάντως θα ήταν πολύυυυ ενδιαφέρουσα μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ συζήτηση ΣΗΜΕΡΑ με την Κάθυ για το τι πραγματικά πιστεύει για Sklz. Θα ήθελα πολύ να την κάνω.

      Για την ώρα αυτό που μπορώ να πω κύριε Geopard είναι οτι η Sklz έχει τα κεφάλαια για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της για αρκετά χρόνια ..... και πλέον φαίνεται φτηνή. Αν αποδείξει ότι μπορεί να αναπτυχθεί θα είναι τσάμπα .... διαφορετικά θα πάει πιο κάτω.
      Τα επόμενα 2 τρίμηνα θα δείξουν πολλα .... έχουν λήξει και τα lockdowns και ο κόσμος κάνει και άλλα πράγματα εκτός απο του παιγνίου μέσω των κινητών.

      Διαγραφή
    25. Η Sklz λειτουργεί με ένα ψηλό περιθώριο μικτού κέρδους που φθάνει το 95%.
      Μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό; ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!

      Το θέμα είναι όμως να μην χρηνατοδοτεί η εταιρεία με ανεξέλεγκτα bonus αφοσίωσης και με διάφορα δωράκια στους παίκτες για να ξαναπαίζουν .... διότι τότε το 95% είναι fake.

      Ένα πραγματικό 95% (που για την ώρα είναι μουσαντένιο) σε υποθετικές πωλήσεις 2024 ή 2025 ή 2026 800 εκατομμύριων δολαρίων απογειώνει την εταιρεία και μπορεί τα μισά τουλάχιστον να μένουν καθαρά κέρδη.

      Έχει ακόμη δουλειά να κάνει ο Paradise .... ας μην κοιτάζει μόνο την τσέπη του. Ας θυμηθεί ότι είναι και CEO!!

      Διαγραφή
    26. Κύριε Aristos σας ευχαριστώ να είστε καλά ...δεν ήθελε και τόσο κοχονες γιατί μπήκα με πολύ σφιχτό stop loss στο -35 % και μετά το αλυπητο ξύλο που έχει φάει...στο -5%θα την είχα κάνει και αν την έβλεπα πολύ πιο κάτω θα δοκίμαζα ξανά...πάντα υπάρχει ρίσκο...

      Διαγραφή
    27. Κύριε George Sp μπορώ να σας φέρω σαν παράδειγμα στην Αμερική αλλά και εδώ στο ΧΑΑΜΕΝΟ καμμιά 200ρια που μας τις χάριζαν τσάμπα να γίνουμε πλούσιοι και όσοι το είδαν και "το έπαιξαν" πήγαν ακλαφτοι και αδιαβαστοι...η τιμή είναι που κάνει την μεταχη φθηνή ??..πόσο φθηνή ήταν η ΦΡΙΓΟ στο 1 ευρώ από το 23 γυρνούσε και εφυαδυ 6λεπτα θέλετε την MIG...?Στο Αμέρικα δεν χρειάζεται να σας τις αναφέρω γιατί θα χαθεί η μπάλα....Ένας μεγάλος παίχτης που γνώρισα στα νιάτα μου στην Αμερική μου είχε πει τότε αλλά χρειάστηκαν να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να τον καταλάβω ..ήμουν βλέπετε 23 ετών μου είπε λοιπόν:με τις Χρηματαγορές δεν πρέπει να ασχολούνται δύο τύποι χαρακτήρων..Οι υπεραισιόδοξοι και οι τσιγγουνηδες ...εγώ λέω μετά από τόσα χρόνια και οι βιαστικοι ... φιλικά πάντα και τροφή για σκέψη... φυσικά ο καθένας έχει το δικαίωμα να επενδύσει όπως θέλει...το γιατί το έχουμε πει πολλάκις ...

      Διαγραφή
    28. Θα πρόσθετα δε και η πολύ σίγουροι...η σιγουριά σκότωσε την Γάτα 🐈 και όχι η περιέργεια...!

      Διαγραφή
    29. Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να εστιάζει κάποιος ντε και καλά πάνω στην οποία SKLZ που όπως προκύπτει από την πιο πάνω ανάλυση του Κυρίου ΤΑΚΗ φαίνεται πως για να το γυρίσει θα πρέπει να κάνει ανάλογες κινήσεις ...η ιστορία μέχρι αυτή την στιγμή έδειξε πως δεν ...τώρα αν θα κάνει την κίνηση ΜΑΤ τότε εντάξει..που καταλήγουμε ?? Θέλει κάποιος να πάρει ένα μικρό ρίσκο του όλα η τίποτα Fine...από την στιγμή όμως που έχουμε και θα έχουμε πληθώρα εταιριών με πιο ξεκάθαρο τοπίο δεν καταλαβαίνω την όποια εμμονή... Βέβαια θα μου πείτε και σύμφωνα απόλυτα περί ορεξεως SKLZ και οποία άλλη SKLZ θέλει ο καθένας...Θα θυμίσω όμως κάτι που το έχουμε πει πριν ένα περίπου χρόνο αλλά άλλη μία δεν πειράζει...Τα πολλά λεφτά και οι μεγαλες ζημιές συνήθως γράφονται εδώ στα πολύ χαμηλά μια μετοχές αν πάει στραβά το όλο εγχείρημα... γιατί?? διότι οι παίχτες εδώ ποντάρουν αναλογικά πολύ περισσότερα φράγκα δελεασμενοι από την τιμή και μετά Κουβά...Στα 10 τις Μιγας παίρνεις πχ 300τεμ..στα 30 λεπτά πόσα παίρνει ο παιχταρας που την βλέπει ευκαιρία πλουτισμού???λέω εγώ τώρα...

      Διαγραφή
    30. Mr Gerry 1.κεφαλαιοποίηση κοιτάζω και όχι τιμή .2 Στα χρηματιστήρια τίποτα δεν είναι σίγουρο και οφθαλμοφανές.3 πολλές επιλογές μου μπορεί να είναι λάθος,-----αυτό το γνωρίζω ,εχω διασπορά.4.Για το χαα (70% χαρτοφυλακίου μου)ξέρω κάτι μετοχές που δεν πρόκειται να χασεις αν τις έχεις αγοράσει σε καλές τιμές ευαπσ.,αδμηε ,ελλ ,μυτιλ, την δεη την αγόρασα όταν ο τσίπρας την χρεωκοπούσε------μιγ δεν είχα ποτέ την φρίγο την έχω 0.14 μο πιθανότητα να χασω 10% να κερδίσω 90%,αλλά αυτά δεν γίνοονται σε μία μέρα

      Διαγραφή
    31. Κύριε George Sp γνώμες ανταλλάζουμε και συζήτηση κάνουμε... εύχομαι να είστε σωστός σε ότι επιλογή κάνετε ...από την τσέπη μου δεν πρόκειται να τα πάρετε ώστε να ενοχληθω... όμως επιτρέψτε μου να σας πω ότι η κεφαλαιοποίηση είναι ακριβώς η τιμή της μετοχής την εκάστοτε στιγμή διαιρούμενη με των αριθμών των μετοχών...άρα αν κατά την γνώμη σας η μετοχή είναι φθηνή σε αυτή την κεφαλαιοποίηση τότε ιδού η Ρόδος ... είναι όμως???

      Διαγραφή
    32. Κε Τάκη το πρόβλημά μου με το RAEM είναι ότι, αν δεν κάνω λάθος, η skillz προσθέτει μια νέα μέτρηση για χρήση στο μέλλον και δεν βρήκα κάτι για να καταλάβω την αποτελεσματικότητα της.

      Διαγραφή
    33. Η MIG και η ΦΡΙΓΟ είναι απλά τυχαίες αναφορές... θέλετε να σας δώσω τρανταχτά παραδείγματα που κάποτε ήταν πολύ δυνατές εταιρίες και με τους ανάλογους χειρισμούς του management δεν έχει μείνει κολυμπηθροξυλο??.Κατά κατά την γνώμη μου πάντα εδώ σε αυτά τα επίπεδα η SKLZ έχει όλα τα προσόντα να γίνει MIG αλλά και BIG...οπότε που καταλήγουμε ???Για μένα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα στοίχημα του η όλα η Κουβά...τώρα το πόσο θα ποντάρει κάποιος σε αυτό το άλογο είναι καθαρά δικό του θέμα... εύχομαι καλή τύχη σε όποιον το επιχειρήσει..

      Διαγραφή
    34. "Άλλος υπολογισμός αν το MAU είναι 3,7 εκατομμύρια και το ARPPU είναι 60 δολάρια τότε η SKLZ πάει για GMV 2022 :
      3,7 εκατ. Χ 60 Χ 12 μήνες = 2,6 δις και όχι 3,8 που έλεγε η παλαιότερη οδηγία."

      k. Τάκη, για την τάξη των πραγμάτων και μόνο , ο παραπάνω υπολογισμός δε στέκει νομίζω.

      ARPPU είναι το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά PAU, δηλαδή χρήστη που πληρώνει.
      Δηλαδή Revenue = ARPPU * MPAU

      Διαγραφή
    35. Kύριε Barren είναι το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά χρήστη που πληρώνει.

      Δείτε την οδηγία του Paradise για πωλήσεις 400 εκατομμύρια.
      14% είναι η προμηθεια της SKLZ.
      Δείτε η οδηγία για 400 εκατομμύρια έσοδα βγάζει
      400 εκατομμύρια : 0,14 = 2,857 δις GMV.
      Aυτά ανέλυσε η αγορά και τη διέλυσε την μετοχή την ημέρα των αποτελεσμάτων.
      Αν αυτά ισχύουν τότε η εταιρεία έχει πάψει να αναπτύσσεται και τα χειρότερα είναι μετά.

      Διαγραφή
    36. ok Mr Gerry αλλά δεν κατάλαβα γιατί μου επισημαίνετε,ότι μπορεί να πάω κουβά,για μια επιλογή μου ,οταν αυτό μπορεί να συμβεί στο 90% των μετοχών που έχουν μνημονευθεί σε αυτό το blog.Δεν αποτελεί σύσταση αγοράς .Αν εσείς έχετε σίγουρες μετοχές θα χαρώ να μου τις αναφέρετε.

      Διαγραφή
    37. Καλησπέρα , κύριε Τάκη σας βλέπω λίγο μπερδεμένο και εσάς με την Sklz , προφανώς λείπουν δεδομένα για να έχετε πλήρη εικόνα και έμμεσα προσπαθείτε να βγάλετε άκρη ή τα έχουν κάνει μαντάρα εκεί μέσα στην Sklz και δεν ξέρουν τι τους γίνετε ή ακόμα χειρότερα το κανουν εκ του πονηρού.

      Διαγραφή
    38. Τελικά γυρίζει σελίδα και αναπτύσσεται ή πάει για φούντο η SKLZ?

      Διαγραφή
    39. Εγώ αλλού θα το πάω... Ελπίζω να μπλοφαρουν τα δικά μας τα παιδιά Ευρώπη και Μπάρμπα Σαμ και να μην κλειδώσουν την Ρωσική Αρκούδα έξω από το SWIFT...εγώ δεν θέλω να το δω αυτό το STORY μετά από αυτό και δεν νομίζω ούτε κάποιος άλλος εκτός και είναι ΜΑΖΟΧΑ...

      Διαγραφή
    40. Ναι έχετε δίκιο, το ARPPU είναι μηνιαίο , αλλά για να προκύψει το ετήσιο έσοδο είναι
      12*PMAU*ARPPU=>12*0.51*62.4=382 m

      δεν κατάλαβα γιατί πολλαπλασιάζετε 12*MAU*ARPPU=GMV, δεν προκύπτει, τέλοσπάντων.

      κ. Aristos.
      Να σας πω τι πιστεύω εγώ για το νέο metric, το RAEM? Είναι ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ.

      Είναι πολύ χρήσιμο διότι ταιριάζει στο νέο αφήγημα της εταιρίας, το γύρισμα σελίδας που λέει ο κ. Τάκης.

      Τώρα που αποδέχθηκε ότι δε μπορεί να δελεάσει την αγορά με αιματηρό "growth at all costs" και αναγκάζεται να καθοδηγήσει για πολύ χαμηλό growth, χρειάζεται ένα metric που να μπορεί να δείχνει επιτυχία.

      Ενώ λοιπόν καθοδηγεί το growth Πωλήσεων που το είχε ταβανιάσει στο 67%, στο 11% για το 2022 (καλά θα το περάσει και αυτό μάλλον), εισάγει το RAEM (που το έχει στα πατώματα αυτή τη στιγμή) στο οποίο θα μπορεί να δείξει Growth 24%+. Παράλληλα σου λέει "ναι σας ακούμε, ήταν μ@λ@κία αυτό που κάναμε και θα μαζευτούμε στα έξοδα engagement", οπότε λες ωραία, το RAEM (που θα ανεβαίνει) είναι πιο αντιπροσωπευτικό για τη νέα σελίδα της εταιρίας.

      Είναι όμως?

      Είχε τώρα πχ (τα νούμερα στρογγυλά για να διευκολύνουν τις πράξεις):
      100 Μ Rev με 60 Μ Engagement Marketing (EM) => RAEM 40 M

      Σου λέει του χρόνου +30%, δηλαδή RAEM 40*1.3=52 M

      Ναι, οκ. Είναι όμως το ίδιο να πετύχει RAEM 52 M με ΕΜ 60 και το ίδιο με ΕΜ 150?
      Δε μπορεί και αυτό να το νοθεύει?

      Για εμένα το βασικό metric που θα πρέπει να δημοσιεύει είναι το churn, δηλαδή πόσους χρήστες από τους υφιστάμενους ΧΑΝΕΙ ανά Q, διότι εκεί είναι το πρόβλημά του και εμμέσως το παραδέχθηκε. Εκεί θα κριθεί στη νέα του σελίδα.

      Εμμέσως, όποιος θέλει να έχει καλύτερη εικόνα καλύτερα να παρακολουθεί το λόγο Rev/S&M, είναι πιο αντιπροσωπευτικός τι επιτυγχάνει με τα έξοδα marketing. Αν θέλει να εμβαθύνει, θα πρέπει να παρακολουθεί το CAC=UA/νέοι MAUS, Rev/ EM κλπ.

      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο Αντρίκος δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο πώς θα εντυπωσιάσει την αγορά, παρά πώς θα φτιάξει το μαγαζί. Μακάρι να τα καταφέρει γιατί έχει μια καλή ιδέα, αλλά διαβάζοντας το Call Transcript είδα μια καθυστερημένη ομολογία ήττας και αναγνώριση της ανάγκης διαφορετικής στρατηγικής κατόπιν της τιμωρίας της αγοράς.

      Αν ήμουν μέτοχος θα επεδίωκα να ακούσω το audio του call γιατί μου έβγαλαν όλοι νευρικότητα, ακόμα και στο βιντεάκι του ο Αντρίκος. Το ερώτημα είναι, μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος αυτή τη διοίκηση?

      Βραχυπρόθεσμα δε λέω, μπορεί να γίνει λουκούλειο παίγνιο από εδώ κάτω, ειδικά αν αλλάξει το κλίμα.

      Διαγραφή
    41. Βραχυπρόθεσμα ναι αλλά έχω μια πολύ μεγάλη επιφύλαξη γιατί παίγνιο και μάλιστα Λουκουλειο έχω να δω εδώ και κάτι μήνες ...τα δύο τελευταία που μου έρχονται στο νου είναι της FLORAS και του Προφήτη στο CLOV.. εκτός και κάτι μου έχει ξεφύγει...που σημαίνει ότι δεν βλέπω ακόμη και αν κάποιος δώσει Τάση πόσοι θα ακολουθήσουν και μέχρι που ... εκτός και είναι ντιπ ΤΡΑΓΙΑ ...

      Διαγραφή
    42. Θωρηκτό ο νεόπλουτος.
      Το πιάσατε έτσι; 😉😉😉

      Διαγραφή
    43. Το πιάσαμε και ούτε πρόκειται να το αφήσουμε...ετσιιιιι???

      Διαγραφή
  11. Spac companies = long call με εσωτερική αξία μηδέν και μόνο αξία χρόνου (time value)....1 έτος κύλησε και το time value υποχώρησε 80% στην πλειοψηφία των de-spacs. Η ίδια εικόνα και σε ΟΛΑ τα growth ονόματα. Έπαιξα και έχασα το ομολογώ και η ήττα μου μεγάλη... ήττα που δεν είχα ποτέ στο Ελληνικό ταπεινό χρηματιστήριο.. Ευτυχώς δεν έφυγα ποτέ εντελώς από το ΧΑΑ και παραμένω ζωντανός. Και ας μη γελιόμαστε, απώλειες τέτοιου βαθμού 60-80% δεν ανακτώνται ποτέ... γιατί πολύ απλά θέλουν αποδόσεις αστρονομικές για ανάκτηση κεφαλαίων. Έτσι απλά από καρδιάς εξομολόγηση ήττας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H Mile, νέα Geiko ντε, έπιασε και το 1 usd. Σε ενάμιση χρόνο πτώση 90% από την τιμή εισαγωγής. Not bad, σαν τις ελληνικές τράπεζες την περίοδο της χρεοκωπίας, μόνο που τώρα είμαστε σε μια περίοδο που το helicopter money ανέβαζε τα πάντα. Που θα φτάσει τώρα η πτώση της Mile, και όχι μόνο αυτής, τώρα που οι συνθήκες αλλάζουν;

      Αποδείχτηκε περίτρανα ότι τα SPAC ήταν μέθοδοι μεταφοράς πλούτου από την μαρίδα στο smart money (PIPErs, insiders κλπ)

      Διαγραφή
    2. Συνυπογράφω κε Vasilisg. Τα σημάδια υπήρχαν από τον Αύγουστο τι πρόκειται να έρθει αλλά εθελοτυφλούσα. Η απληστία, η απειρία και τα αργά ανακλαστικά μου στις μεταβολές των δεδομένων της αγοράς μου στοίχισαν. Πέρυσι τέτοια εποχή είμασταν στους νικητές, τώρα στους χαμένους. Πήρα τα μαθήματα μου και συνεχίζω. Χρειάζονται και τα λάθη αρκεί να τα καταλαβαίνουμε και να τα διορθώνουμε. Μεγάλες ήττες μου skillz και clever leaves

      Διαγραφή
    3. Πέρσι λίγο μετά τέτοια εποχή κοντά στον Απρίλιο γράφαμε ... αλλά και που γράφαμε για ρευστότητα για σπεύδουμε βραδέως για προσαρμογή στην τάση της αγοράς το μόνο που μας έμεινε σε όσους τα γράφαμε ήταν το "κράξιμο"για μάγειρους για παιχταραδες για ρευστότητα από μαγικά καπέλα και ότι άλλο εμπαθες κατέβαζε η Κούτρα και το κόμπλεξ του καθενός ...Με συγχωρείτε συνάδελφοι αλλά το να λέμε ότι τα SPACS ήταν αυτό και το άλλο είναι μια μετά Χριστόν προφητεία που για μένα καμμιά απολύτως χρησημοτητα δεν έχει...αν κάτι από όλο αυτό έχει να διδάξει στους παθόντες είναι πως αν κάτι φταίει είναι πρώτα απ' όλους ο κύριος ΕΜΕΊΣ για τις επιλογές μας και μόνο ...αν σε κάτι είναι χρήσιμο η Ιστορία είναι πέρα από την καταγραφή είναι να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος παλαιότερου και πρόσφατου...και επειδή ο Φίλος GEOPARD είναι παθών αλλά όχι εμπαθής και ξέρω ότι δεν θα με παρερμηνευτεί ας θυμίσει αν όλα αυτά που λέω απέχουν η όχι από την Αλήθεια...ελπίζω και εύχομαι από εδώ δω και στο εξής όσοι έπαθαν να έπαθαν τόσο ώστε να μην κόστιζει ούτε πολύ χρόνο ούτε πολύ ενέργεια στο να το επανακτήσουν όλο η εν μέρει και αν όχι τότε να έμαθαν ώστε την επόμενη φορά τώρα δηλαδή να μην το ξαναπαθουν...σε ότι με αφορά τώρα από σήμερα αρχίζω να βλέπω την Αγορά με άλλα μάτια...και ο νοων νοητω..

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα, ο Αλτσχάιμερ τελικά δικαιώθηκε και το ξανθό γένος έβαλε φωτιά στον πλανήτη σκοτώνοντας άμαχους και απειλώντας τους πάντες, ο Θεός να βάλει το χέρι του μην πάμε σε παγκόσμιο πόλεμο, μακάρι να μην σκοτωθεί κόσμος άδικα και να σταματήσει ο Πούτιν την εισβολή .
    Τεχνικά γυρίσαμε σε πτωτική αγορά και σήμερα θα δούμε το ξεπούλημα της αρκούδας εκτός και αν βρει αφορμή το ραμολιμέντο να πάρει πίσω την αύξηση των επιτοκίων και να κόψει χρήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μπάρμπα Σαμ όπως και να τον λένε σ αυτά είναι μανούλα Κύριε GEOPARD ...Ο Ξανθός έχει πάνω από μία 12ετια που λέει ανοιχτά το εξής απλό:Η ΟΥΚΡΑΝΊΑ είναι ένα ιστορικό ΛΑΘΟΣ που πρέπει να αποκατασταθεί γιατί ήταν είναι κομμάτι της ΜΕΓΆΛΗΣ ΡΩΣΊΑΣ και με το καλό η άσχημο τρόπο θα το αποκαταστήσουμε ...και δεν είναι μόνο η Ουκρανία φυσικά...ο Μόνος που τό έχει καταλάβει είναι ο Μπάρμπα Σαμ και άφησε τους κοιμησμενους της ΕΥΡΏΠΗΣ να πέσουν στο στόμα του λύκου και να βγάλουν μόνοι τους τα ματάκια τους ενεργειακά και όχι μόνο...Αυτή την στιγμή η Ουκρανία έιναι εντελώς μόνη της γιατί δεν είναι χώρα του ΝΑΤΟ... χώρια που καί νά ήταν σιγά τα ωα..το είπε μόνος του προσφάτως ο Μακρόν το ΝΑΤΟ όπως είναι τώρα μόνο μουσειακο είναι και ΚΑΠΗ...ο Ερντογάν τι είπε μόλις αναγνωρίστηκαν τα δύο κρατίδια προχθές??? Είμαι αντίθετος με τις οποίες κυρώσεις στη Ρωσία?? Κράτος μέλος του ΝΑΤΟ δεν είναι η Τουρκία??Τι αφήνει ένα εννοηθεί με αυτό..εγώ θα κάνω την δουλειά μου στην Ανατολική Μεσόγειο και εσείς θα με κοιτάτε...θα δείξει γιατί εδώ είναι αλλιώς τα πράγματα...Τώρα ο Μπάρμπα Σαμ θα έρθει πάλι να αποκαταστήσει τα πράγματα...?Ποια χώρα μπορεί να στείλει με την μία 3000 αλεξιπτωτιστών στην Πολωνία...η USA το έκανε ήδη...

      Διαγραφή
    2. Και Φυσικά αυτή που θα επηρεαστεί το λιγότερο είναι η USA...εδώ η Ευρώπη άστο καλύτερα αν δεν αποκλιμακωθεί το θέμα σύντομα...ο Ηθοποιός κάτι τέτοιο είναι Πρόεδρος της Ουκρανίας τσίμπησε σαν Χάνος το δόλωμα του Μπάρμπα Σαμ πως δεν θα είναι μόνος ... περαστικά του αλλά τι φταίει ο ταλαίπωρος Ουκρανός πολίτης ...Ο Πούτιν το είχε στην πλάκα από την πρώτη μέρα της εκλογής του...ΧΕΘΕ ΜΕΘΆ...

      Διαγραφή
    3. Τι δικαιώθηκε κ. Geopard, o Alzheimer το προκάλεσε όλο αυτό. Έχει ξεκινήσει τις ανοησίες του ως VP από το 2014 που κόστισαν την Κριμαία, τις συνεχίζει τώρα με κόστος απ' ότι φαίνεται όλη την αν. Ουκρανία.

      Δεν ενδόσαμε, λέει, στις παράλογες απαιτήσεις του Πούτιν, οι οποίες ήταν η δέσμευση ότι δε θα μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Τόσο απλά θα μπορούσε να το έχει λήξει αλλά είχε άλλη ατζέντα.

      Υπενθυμίζω και όποιος θέλει ας το ψάξει.
      To 2013 η τότε φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ. Η Ουκρανία ζήτησε από τα Ευρωπέη $27 Β σε δάνεια και ενισχύσεις. Τα Ευρωπέη αντιπρότειναν $0,85 Β (!!!!). Ο Πούτιν προσέφερε $15 Β δάνεια και φθηνό φυσικό αέριο.

      Η κυβέρνηση της λιμοκτονούσας Ουκρανίας προφανώς υπαναχώρησε από την ένταξη και προχώρησε σε συμφωνία με τη Ρωσία. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι υποκινούμενες ταραχές των ευρωλιγούρηδων που κατέληξαν επί της ουσίας σε πραξικόπημα και στημένες εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή της νόμιμης κυβέρνησης. Η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία και όλοι ρούφηξαν τ' αυγό τους.

      8 χρόνια μετά και με ένα διανοητικά ασταθή POTUS με ιδιωτικά συμφέροντα στην Ουκρανία, ο οποίος από τις πρώτες μέρες της θητείας του έδειξε τις διαθέσεις του αποκαλώντας τον Πούτιν δολοφόνο κλπ φαιδρά, η Ρωσία καταλαμβάνει την αν. Ουκρανία για την ώρα.

      Μέχρι να απαλλαγεί η Αμερική από τον Αλτσχάιμερ η Ρωσία θα έχει αποκαταστήσει τα σύνορα της ΕΣΣΔ. Εκτός αν με κάποιο τρόπο τον συμμαζέψουν. Η Ρωσία του Πούτιν δεν είναι η Ρωσία των '90ς που ξεκοκκάλιζαν ανενόχλητοι τη Γιουγκοσλαβία και δε τους ακουμπούσε κανείς.

      Εν τω μεταξύ, τα περί κυρώσεων είναι αστειότητες. Δείτε το εμπορικό ισοζύγια της Ρωσίας, το χρέος της, τα αποθέματα πρώτων υλών και θα καταλάβετε.

      Μετά τον άμαχο Ουκρανικό πληθυσμό, το μεγαλύτερο θύμα αυτής της ιστορίας θα είναι και πάλι η θλιβερή Ευρώπη θεωρώ.

      Διαγραφή
    4. Ο Αλτσχάιμερ σε αυτή την φάση δεν κόβει ούτε διφραγκο άλλο το αντίθετο τα μαζεύει...εν καιρώ και σε βάθος χρόνου πόσο δεν ξέρω και πάλι βλέπουμε... έτσι να υπάρχει ...πλήρωνω κάτι??

      Διαγραφή
    5. k.Geopard, μη φοβάστε για ΓΠΠ. Αυτός θα γίνει αφού ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις στον ΑΡΗ!!!

      Διαγραφή
    6. Η υψηλή στρατηγική κάθε κράτους διαμορφώνονται από την πολιτική και οικονομική ελίτ με μακρύ χρονικό ορίζοντα (20-50 ή και 100 χρόνια) και αλλάζει είτε με την εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων είτε λόγω καταλυτικών παραγόντων που συνιστούν την επίτευξη των στόχων ως μη ρεαλιστικούς (βλ. Μεγάλη Ιδέα). Ο Αλτσχάιμερ και κάθε Αλτσχάιμερ σχεδιάζει τις τακτικές για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων.
      Ο αμερικάνος έχει στρέψει πλέον την προσοχή του στον κινέζο(αυτός θα είναι ο βασικός αντίπαλος που έχει τις δυνατότητες να τον προκαλέσει). Κλείνει τα μέτωπα που έχει ώστε να διαθέσει όσους περισσότερους πόρους μπορεί σε αυτή την αναμέτρηση (έστω και άτσαλα π.χ. Αφγανιστάν). Με την Ουκρανία αν του έβγαινε θα το έκανε χωρίς να ρισκάρει δυνάμεις. Τώρα που δεν του βγήκε δεν έχασε κάτι. Αντίθετα θα σφίξουν οι ευρωποποί με τον ρωσικό επεκτατισμό και ίσως αρχίσουν να σπάνε κάνα φράγκο στην άμυνα ώστε να μην γίνουν το επόμενο γεύμα της αρκούδας και να αποδεσμεύσει ο αμερικάνος πόρους και από Ευρώπη. Ο Ρώσος αποκτά ξανά υπό τον έλεγχο του έναν σημαντικό ζωτικό χώρο στα δυτικά του και δείχνει σε όλους την ισχύ του. Και συμφωνώ με τον Barren ότι μετά τους Ουκρανούς , οι περισσότερο χαμένοι θα είμαστε οι ευρωπαίοι.
      Μια ανάλυση του καναπέ οπότε μπορεί να τα είδα και στον ύπνο μου...

      Διαγραφή
    7. Εγώ κύριε Αρίστο ... στο σύγχρονο κόσμο δεν δέχομαι να βλέπω δικτάκτορες και καθεστώτα και στην πυρά ή στην εξορία οι αντίθετες αποψεις. Αυτό με ξεπερναει .... όλα τα υπόλοιπα μπορώ να τα αντιληφθώ.

      Διαγραφή
    8. Συμφωνώ μαζί σας κε Τάκη. Δεν παύει όμως να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε σύμφωνα με τις αξίες και τις ιδέες του δυτικού πολιτισμού μας. Θεωρούμε αδιανόητο τον αυταρχισμό και τον ολοκληρωτισμό αλλά για κάποιους πολιτισμούς η δημοκρατία και το κράτος δικαίου θεωρούνται ξένα και εχθρικά που διαβρώνουν την ισχύ των κρατών. Δεν είναι νομίζω τυχαίο ότι η δημοκρατία, ο φιλελευθερισμός, τα ατομικά δικαιώματα δεν υιοθετήθηκαν ποτέ από χώρες μουσουλμανικές, τη Ρωσία, την Κίνα. "η σύγκρουση των πολιτισμών" του Χάντιγκτον είναι ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ώστε να κατανοήσουμε πιο σφαιρικά τις αντιθέσεις των πολιτισμών. Χαρακτηριστικά θυμάμαι τώρα που είναι επίκαιρο ότι έγραφε πως μελλοντικά η Ουκρανία αναπόφευκτα θα διασπώνταν σε ρωσόφωνους και Ουκρανούς, όπως και ότι λόγω της μουσουλμανικής υπεργεννητικότητας το '80 η Ευρώπη θα δεχόταν μαζική μετανάστευση. Όπως λένε και οι αμερικάνοι για να καταλάβεις τον άλλο πρέπει να μπεις στα παπούτσια του

      Διαγραφή
    9. k. Tάκη θα έπρεπε να μας ενοχλεί περισσότερο ότι ο μεγαλύτερος σύγχρονος ήρωας των δημοκρατικών δικαιωμάτων της Δύσης, ο Σνόουντεν, βρίσκεται σε εξορία φοβούμενος για τη ζωή του, γιατί αποκάλυψε ότι η πρωτεύουσα ενασχόληση των ΜΥ είναι να κατασκοπεύουν τους ίδιους του πολίτες τους. Ότι η κάργια το Χίλλαρυ όταν προέκυψε το θέμα είχε προτείνει "can't we just drone him?".

      Στην ίδια κατηγορία και ο Ασάνζ.

      Ότι εκείνο το καλόπαιδο ο Τρουντό αποφάσισε να δεσμεύει χωρίς δικαστική απόφαση τους λογαριασμούς όσων του εναντιώνονται, καταδικάζοντάς τους σε οικονομική ανυπαρξία.

      Ότι ο Alzheimer ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ απαίτησε από το Spotify να διακόψει τη συνεργασία με ανεξάρτητο podcaster (Joe Rogan) επειδή έχει αμφισβητήσει τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα COVID. Η ψευδαφορμή ήταν δήθεν ρατσιστικό σχόλιό του, όλη η μαύρη κοινότητα της Αμερικής όμως βγήκε να τον υποστηρίξει.

      Ότι όποτε σε οποιαδήποτε Δυτική χώρα βγαίνουν πολίτες να διαμαρτυρηθούν ξαμολάνε τα σκυλιά και τους σαπίζουν στο ξύλο.

      Δεν είναι και πολύ καλύτερη η δυτική "δημοκρατία" από αυτή του Πούτιν, μόνο στους τύπους.

      Λάβετε επίσης υπόψιν ότι η Ρωσία είναι μια χώρα 19 εκ. τετ. χλμ, με 190 διαφορετικές εθνικότητες, με 35 διαφορετικές γλώσσες και περίπου 100 διαλέκτους.

      Ποτέ στην ιστορία της αυτή η χώρα δεν είχε δημοκρατία όπως την ονειρευόμαστε (αλλά δε την έχουμε) εμείς, διότι είναι αδύνατο να κυβερνηθεί έτσι. Η Ρωσία άκμασε μόνο στις συγκυρίες που είχε ταυτόχρονα δεσποτικούς και ικανούς ηγέτες, από Ιβάν και μετά.

      Οι δυτικοί έχουμε την τάση να προβάλουμε τις αντιλήψεις μας παντού στον κόσμο, ναρκισσιστικά και άκαμπτα. Δεν ψοφάνε για δημοκρατία απαραίτητα η πλειοψηφία των Ρώσων, των Αράβων, των Κινέζων. Οι περισσότεροι προτιμούν έναν ικανό και ισχυρό Τσάρο, Σουλτάνο, Αυτοκράτορα.

      Και οι Ρώσοι και οι Κινέζοι αυτή τη στιγμή τον έχουν. Εμείς αντίθετα κυβερνούμαστε από δήθεν δημοκρατικούς, πολιτικούς νάνους κρυφοδικτατορίσκους. Η δημοκρατία μας είναι ψευδαίσθηση, υπάρχει εωσότου σταματήσουμε να καταπίνουμε αμάσητο ότι μας επιβάλλουν.

      Διαγραφή
    10. Στις Δημοκρατίες κύριε Barren με ενοχλούν οι χαζολαοί και οι πολίτες που στηρίζουν ότι είναι εύηχο στα αυτιά τους, συμφεροντολογικό για την τσέπη τους και πιστοί στο δόγμα "εμείς να είμαστε καλά και οι άλλοι να πάνε να μαμηθούν".

      Διαγραφή
    11. Αυτό SIR ισχύει είς τόν αιώνα τον άπαντα ...και ούτε πρόκειται να αλλάξει...όπως κάνεις δεν πολεμάει στο πλευρό του άλλου για τον άλλον αν δεν βλέπει ώφελος για την πάρτη του... Free Lunch ουδέποτε υπήρξε ούτε και θα υπάρξει σ αυτό τον πλανήτη..και αν προς ώρας φαίνεται για Free ο λογαριασμός είναι θέμα χρόνου να του έρθει και μάλιστα με τόκο ...

      Διαγραφή
    12. Οι λαοί είναι δημιούργημα της κουλτούρας, της ιστορίας τους και των πολιτκών που τους κουμαντάρουν.

      Για ποια δημοκρατία μιλάμε στη Δύση, όταν συμμετέχουν στις εκλογές το ~50% του πληθυσμού, άρα οι ηγετίσκοι έχουν την άδεια του ~25% του πληθυσμού και μάλιστα την έχουν λάβει με ψέματα, καθώς σπανίως εφαρμόζουν τα προεκλογικά υπεσχημένα?

      Κοροϊδευόμαστε? Η τεχνολογία σήμερα επιτρέπει την Άμεση Δημοκρατία, δηλαδή την πραγματική, αλλά επιμένουν σε μια κατ' επίφαση, όπου καλούμαστε κάθε 4 χρόνια να διαλέξουμε το καλύτερο ψέμα χωρίς να έχουμε ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ στη λήψη αποφάσεων στο ενδιάμεσο.

      Και βέβαια συμφωνώ ότι κανένας λαός, με εξαίρεση ίσως τους Σκανδιναβικούς δεν είναι αρκετά ώριμος, μορφωμένος και συνειδητοποιημένος για να μετέχει σε πραγματική δημοκρατία. Και δε θα τους αφήσουν ποτέ να γίνουν.

      Διαγραφή
  13. Κύριοι ξέρετε τι έγινε με την GMBL και την πήρε ο διάολος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έδωσε Guidance 70 με 75 εκατομμύρια για το 2022, από 100 με 110 ..... και η αγορά την τιμωρεί.
      Γενικά όμως ο Ισολογισμός δεν ήταν καλός και δεν έχει cash. Βέβαια αυτό ήταν γνωστό από πέρσι όταν προειδοποιούσε η διοίκηση ότι ρευστό για να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη της έχει μέχρι το Μάιο του 2022.

      Διαγραφή
  14. ΠΆΝΊΚΌΣ ΆΛΛΆ ΜΈ ΈΎΚΆΊΡΊΈΣ! ΠΏΣ ΚΊΝΌΎΜΆΣΤΈ ΣΈ ΤΈΤΌΊΌ ΠΈΡΊΒΆΛΛΌΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αγορές προεξοφλούν, λένε οι μετά Χριστόν προφήτες. Εδώ, ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ δεν τολμά να προτείνει κάτι!!
      Να πει δηλ. Κύριοι, οι βόμβεσ θα συνεχίσουν, ΔΕΝ έχει προεξοφληθεί τπτ και ΣΟΡΤΑΡΕΤΕΕΕΕΕΕΕ!!
      ή Κύριοι, η πτώση σήμερα -6% ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ!!!! ΑΓΟΡΑΣΤΕ - LOOOONG!!!!!
      K A N E I Σ

      Διαγραφή
    2. Αγοραζουμε πολυ αργά ό,τι έχει κρατήσει ή ότι παρατηρούμε ότι ως τώρα εκτοξεύεται άμεσα σε κάθε μικρή βελτίωση. Δεν μας ενδιαφερει τίποτα άλλο.

      πχ γαμω τις εταιρίες η SOFI, αλλά τι να το κάνω αν φάω -60% στο κεφάλι στη μετοχή.

      Από αυτές που εχω εγω στη λιστα μου τα κριτηρια τα πληρουν οι LAZR, IONQ, MARA, PLUG. Από EVs μονο xpeng. Η τελευταία με επιφύλαξη γιατί ειναι ψηλά. Αν γυρόφερνε τα χαμηλά του Μαϊου θα ειχα μπει με κλειστά ματια.


      --------------------------------------------------
      ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ lazr ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 28/2
      --------------------------------------------------

      Διαγραφή
    3. κ. Αδειούχε να σας κάνω μια ερώτηση?
      Εσείς δηλαδή αν έχετε πχ ένα μαγαζί ή ένα διαμέρισμα ή ένα οικόπεδο, διαβάζετε κάθε πρωί μανιωδώς τις ειδήσεις και αποφασίζετε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ αν πρέπει να τα πουλήσετε ή να αγοράσετε και άλλα?

      Δε διατηρούμε δηλαδή το δικαίωμα να έχουμε τις επενδύσεις μας και να τα γράφουμε όλα τα θέατρα στα φρύδια μας?
      Και γιατί πρέπει σώνει και καλά να προτείνει κάποιος κάτι, υπάρχει κανείς εδώ που είναι τόσο ανεγκέφαλος που περιμένει να του προτείνει ένας ψευδώνυμος λογαριασμός Google τι να κάνει? Όποιος είναι να σηκώσει το χέρι.

      Διαγραφή
    4. Ψιλοντρέπομαι που το λέω (για το κυνικό του πράγματος) αλλά εαν δεν αγοράζαμε σήμερα κύριε Αδειούχε γιατί στην ευχή "σφίγγαμε" τόσο καιρό την ρευστότητα? Προσωπικά καθώς οι μετοχές μπορεί αύριο να πάνε πιο κάτω προτίμησα τα βαρύτερα όπως ΜΟΗ, ΛΑΜΔΑ, ΤΙΤΑΝΑ, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛ και από ΑΕΕΑΧ την ΠΡΕΜΙΑ. Αυτά δηλαδή που κι αν γίνουν πρόσκαιρα φθηνότερα πιθανολογώ θα ανακάμψουν σύντομα (σίγουρα πριν το Πάσχα). Αύριο έχω κατά νου ΑΛΜΥ, ΠΕΤΡΟ, ΙΚΤΙΝ, ΜΟΤΟ, ΕΧΑΕ και βλέπουμε.

      Διαγραφή
    5. Ο γνωστός δαίμων της απροσεξίας που με κυνηγάει απ΄τα μικράτα μου έκανε την ΠΡΕΜΙΑ εταιρεία επενδύσεων αντί ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

      Διαγραφή
    6. Κύριε Αδειουχε τι είναι αυτό πάλι ???Σε λίγο θα μας ζητήσετε να σας καταθέσουμε τα κέρδη στον τραπεζικό λογαριασμό σας ... πέστε αυτά που πιστεύετε και αφήστε σας παρακαλώ τα ΚΆΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΌΛΟΙ..Δεν καταλαβαίνω γιατί εσείς η οποίος άλλος επανέρχεται κάθε τόσο εριστικός καί προκλητικός...καλέ μου άνθρωπε δεν είμαστε εδώ ούτε να μοιράσουμε τα κέρδη η τις ζημιές μας ούτε να μετρήσουμε το μέγεθος...πόσο πιο ξεκάθαρα να το πούμε???

      Διαγραφή
    7. κ.hippy, το σχόλιο αφορούσε την θεωρία της προεξόφλησης. Ότι δηλ.δεν υπάρχει κανόνας ή τέλος πάντων αν υπάρχει, δεν τον λέει κανείς. Καλά κάνατε και αγοράσατε σήμερα και αύριο.
      Αλλά όπως μάθαμε από τις τράπεζες, δεν υπάρχει πάτος......
      Εκεί, πότε εφαρμόστηκε η προεξόφληση?

      Διαγραφή
    8. Εγώ μου αρέσει να μιλώ συγκεκριμένα.
      Η Upst θα πρέπει να έχει διπλάσια κεφαλαιοποίηση απο τη Sofi.

      Διαγραφή
    9. Κύριε Αδειούχε είμαι της θεωρίας καλύτερα λιγότερα αλλά σιγουρότερα. Ο κλάδος και η ιστορία μιας εταιρείας είναι σημαντικότατοι παράγοντες. Τι στην ευχή να προεξοφλήσω σε μια χθεσινή εταιρεία δίχως παρελθόν? Για τις τράπεζες πάντως τα λέγαμε εδώ και πολλά χρόνια στο μπλογκ (προσωπικά απέχω ακόμα).

      Σήμερα κινήθηκε ακραία και η EDF. Ήταν ήδη πιεσμένη καθώς ο Μακρόν (λόγω εκλογών) πιέζει για χαμηλές τιμές ηλ. ρεύματος, παρουσίασαν προβλήματα κι έκλεισαν για συντήρηση 3 σταθμοί πυρηνικής ενέργειας, ήρθε και το σημερινό κι έδεσε το γλυκό. Θεωρώ το σύνολο των λόγων της πίεσης προσωρινούς, ψώνισα κάμποσα με άφοβο ορίζοντα. Κερδοφόρος εταιρεία σε ανελαστικό κλάδο με μέρισμα, Ρrice/Sales 0,30-Ρ/Β 0,50. Σκέφτομαι πως εδώ δεν φοβηθήκαμε τη ΔΕΗ τι έχουμε να φοβηθούμε σε δαύτη?

      Διαγραφή
    10. Κι αφου σύσσωμοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες (μη χέσω) ''στολισαν'' τον Πουτιν κανονικά επι διημέρου ως τρομοκράτη, δικτάτορα και πολέμαρχο, σήμερα το πρωί κανονικότατα ζήτησαν και έλαβαν τις ποσότητες αερίου της Gazprom και μάλιστα μέσω Ουκρανίας (!!!). Business as usual δηλαδη κι άσε το κορόιδα να πεθαίνουν για ενα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη.

      ________________________________
      Russian Gas Flows to EU Via Ukraine Keep Rising on Higher Demand
      2022-02-25 06:47:25.849 GMT

      (Bloomberg) -- Russian natural gas flows entering Slovakia through a key route crossing Ukraine are set to increase further on Friday, according to data from grid operator Eustream.

      * Supplies through Slovakia’s Velke Kapusany station are expected at ~75 mcm/d based on gas orders, up from ~60 mcm/d on Thursday.

      ** NOTE: Russia sends gas through Ukraine to Slovakia, which is its main route for transit to the EU; also to Poland, Hungary, Romania, Moldova.

      ** READ: European Energy Firms Rush to Buy Russian Gas After Attack.

      * The total volume of Russian gas entering Ukraine via the Sudzha and Sokhranovka stations on the border is expected at ~104 mcm/d on Friday vs ~84 mcm/d the day before, based on gas orders published by Ukraine’s network operator at 8:19am local time.

      ** NOTE: Gazprom can send 109.6 mcm/d across Ukraine’s border under its transit contract; actual volumes have been lower so far this year.

      Διαγραφή
    11. ΚΥΡΙΕ HIPPY AN ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ Η EDF Η RWE ΜΑΣ (ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ? ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ Η RWE ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟ?

      Διαγραφή
    12. Η RWE ανέφερε την Παρασκευή ότι η παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη στα εργοστάσια της αυξήθηκε πέρσι κατά 25%. Αυξήθηκε επίσης κατά 16% από λιθάνθρακα αλλά και η παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε περίπου 9%.

      Όπως είχαμε συζητήσει και παλαιότερα η RWE παρά το ότι η διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεταξύ των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, εξακολουθεί να παράγει περισσότερο από το ένα τέταρτο της ισχύος της από λιγνιτικούς σταθμούς. Τα τελευταία χρόνια δέχεται τα πυρά των επενδυτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων επειδή δεν απομακρύνθηκε πιο γρήγορα από τα ορυκτά καύσιμα. Ο λόγος απλός. Έχει προνοήσει να αγοράσει δικαιώματα ρύπων έως το 2030 οπότε έχει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα με το "βρώμικο" λιγνίτη.

      Η Enkraft Capital που αποτελεί ένα μικρό ακτιβιστή επενδυτή υποστηρίζει ότι η RWE AG πρέπει να επιταχύνει τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να διπλασιάσει την αξία της. Η τιμή των δικαιωμάτων άνθρακα έχει αυξηθεί και η Enkraft επισημαίνει ότι η RWE θα μπορούσε να αποκομίσει ένα μεγάλο έκτακτο κέρδος συνολικού ύψους 10 έως 13 δισ. ευρώ εάν σταματούσε την παραγωγή στις λιγνιτικές μονάδες και πουλούσε τα δικαιώματα εκπομπών που είχε συγκεντρώσει στο παρελθόν με χαμηλότερο κόστος.

      Στο σημερινό κλείσιμο των €40 διαπραγματεύεται με P/E 11,4...Price/Sales 1,5...P/B 1,8 (πολύ λογικό για τον πρωταθλητισμό στις ΑΠΕ)...Μέρισμα €0,85 (2,10%)...Payout ratio 46%...νέο υψηλό 52 εβδομάδων σήμερα €40,51.

      Χαρτάρα. Ο κλάδος όμως δεν προσφέρεται για εξαλλοσύνες. Προσωπικά πούλησα το 1/3 της θέσης μου στα €40,20. Μακάρι να συνεχίσει ανοδικά κι ας κερδίσουν τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή
  15. Αγοράζουμε στην υπερβολή στοχευμένα επιλεκτικά και όχι όλα μαζί σε καμμιά περίπτωση...αν αυτό είναι η ουρά είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι της ... αύριο είναι Παρασκευή μην ξεχνιόμαστε και μέχρι την Δευτέρα πολλαααα μπορεί να συμβούν...προσωπική γνώμη εκφραζω και όχι σύσταση ... ταμείο πάμε μόνοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το τέσσερο (FOUR) ανακοίνωσε συνεργασία για τη διαχείριση πληρωμών της United Soccer League (σα να λέμα την UEFA της Αμερικής).

    Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται ... ναι αλλά μακροπρόθεσμα για τις εταιρίες αυτά έχουν περισσότερη σημασία από τα παιχνίδια του Alzheimer.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ιν όρντερ του σαπόρτ Πρέζιντεντ Αλτσχάιμερ ιν χιζ σάνξιονς του δε Ράσιαν Εκόνομυ, γουή ντισάιντεντ του πριντ 15 τρίλιον ντάλαρζ άνιουαλυ φρομ νάου ον εντ βλέπουμε.

    Γιόρς τρούλυ
    Ζερόμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ τελικα σιγουρα η Ρωσια εισεβαλε στην Ουκρανια ή μηπως το ΝΑΤΟ κατελαβε το κρεμλίνο γιατι κατι τετοιο δειχνει το χρηματιστηριο πρασινισαν ολα ποιος να το περιμενε. Οποιος τσιμπησει μαυρο φιδι που τον εφαγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά οι υπερόπτες shorters θα το θυμούνται για χρόοοονια αυτό το διήμερο.

      Διαγραφή
  19. Η κατάσταση θα εκτονωθεί όταν ο Ξανθός θα έχει εγκαθίδρυσει την δική του κυβέρνηση στην Ουκρανία και αυτό είναι προφανές ότι αργά ή γρήγορα θα το πετύχει γιατί παίζει μπάλα μόνος του ...το δουλεύει καιρό πολύ καιρό πίσω το σχέδιο απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή...και δεν νομίζω να φαντάζεται κανείς μας πως η Ευρώπη και ο Αμερικανικός θα εμπλακούν σε συραξη με την Αρκούδα για την Ουκρανία...η Ουκρανία έιναι μόνη της και ζούσε σαν Ουκρανία με δανεισμένο χρόνο από την Ρωσία ...τώρα τους τελείωσε ο χρόνος ...Ευρώπη και Αμερική πέρα από τις οποίες κυρώσεις επιβάλουν μετά παπαλα...λέτε να μην τα είχε υπ όψιν του αυτό Ξανθός??? ήξερε και ξέρει μέχρι που τον παίρνει και θα το πάει...δεν πιστεύω πως θα εκτονωθεί η κατάσταση σε λιγότερο από 1 με 2 μήνες ...Οι Αγορές μέχρι τότε θα το έχουν προεξοφλήσει προ πολλού όπως πάντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να πω κι εγώ την γκουρουδιά μου μιας και είναι τζάμπα...

    Είχα πει ότι η εισβολή έχει προεξοφληθεί και μόλις θα έπεφτε η πρώτη τουφεκιά θα ξεκινούσε η άνοδος. Το είχα ακούσει από τον Ken Fisher και φαίνεται ότι επαληθεύεται. Επίσης, ο Fisher έχει πει ότι το δεύτερο εξάμηνο θα είναι ανοδικό.

    Η γνώμη μου είναι ότι οι μαντεψιές είναι πολύ δύσκολες και επικίνδυνες σε αυτή τη φάση. Αν ολοκληρώθηκε μεγάλο 4άρι του ανοδικού κύκλου ή (a) του πτωτικού θα το μάθουμε εκ των υστέρων.

    Η καλύτερη τακτική είναι αποχή και παρακολούθηση για stock picking. Προτιμότερο είναι δε, η αναζήτηση ευκαιριών σε χαμηλότερα τραπέζια. Προς το παρόν πάντως potential 5x ευκαιρίες δεν βλέπω και δεν θα αναλάβω ρίσκο για πιθανές αποδόσεις 50%, πχ ΜΥΤΙΛ, GOOGL, FB ή dividend aristocrats.

    Δείτε και αυτό από το βιβλίο Mastering the market cycle του Howard Marks και πείτε μου που βρισκόμαστε:
    https://www.getstoryshots.com/wp-content/uploads/Screenshot-2020-05-10-at-17.52.38-1024x620.png
    "Excessive highs" λέω εγώ. Μόνο που τα excessive highs διαρκούν μερικά χρόνια κι εμείς προσπαθούμε να προβλέψουμε την έξοδο σε επίπεδο εβδομάδας ή μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άσχετο, το PUTINCOIN (PUT) είναι +2700% YtD!

    ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Αν και σας ξαναρώτησα αλλά μπορει να μην το είδατε μήπως κοιτάξατε την Zevia γιατί σήμερα έφαγε αρκετό ξύλο , κατά την γνώμη μου χωρίς να έχει κάποιο θέμα σε αυτά που ανακοίνωσε.

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν την κοίταξα. Δεν πρόλαβα .... αλλά κάπου πήρε το μάτι μου ότι έπεσε λίγο έξω στο guudance .... και αυτά στην Αμερική τιμωρούνται.

      Διαγραφή
    3. Zevia ανακοίνωσε Καθαρές πωλήσεις 138,2.
      Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών αναμένουν ότι οι πωλήσεις της ZEVIA θα είναι : 142 εκατομμύρια δολάρια το 2021

      Διαγραφή
    4. Η Εταιρεία έδωσε guidance ότι οι καθαρές πωλήσεις για ολόκληρο το έτος 2022 θα κυμαίνονται από 177 εκατομμύρια $ έως 182 εκατομμύρια $ .....

      Oι αναλυτές είχαν εκτίμηση 184 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

      Μικρή διαφορά βέβαια.... αλλά η εταιρεία έχει και μικρό ταμείο.
      Θα πάει σε έκδοση μετοχων ...

      Διαγραφή
    5. Σας ευχαριστώ κύριε Τάκη έφαγε ένα 30% συνολικά τις 2 τελευταίες μέρες πάντως και το προηγούμενο τρίμηνο το ίδιο έπαθε για την ίδια διαφορά 4 εκατομμύρια από τις προβλέψεις , υπολόγιζα να κάνει ένα καλό επάνω για να κόψει χαρτί αλλά μάλλον έπεσα έξω στο πότε.

      Διαγραφή
  23. Κε. Τακη,
    μια μικρη ενημερωση για Lemonade, χασατε τη πιστη σας μετα τα αποτελεσματα;
    Αδυναμο guidance, εντονες απωλειες και υψηλοτατο loss ratio, αναρωτιεμαι μηπως γινει η επομενη Clvr/Sklz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα μου άρεσε η Lemonade.
      Δείτε και τι ταμείο έχει και πόσο είναι η κεφαλαιοποιηση.

      Διαγραφή
    2. Να θυμίσω ....

      Το 2021 τα έσοδα θα ανέλθουν σε 127 εκατομμύρια, η ζημιά θα είναι 241 εκατομμύρια δολάρια.
      Το 2022 τα έσοδα θα είναι 213 εκατομμύρια, η ζημιά θα είναι 278 εκατομμύρια δολάρια.
      Το 2023 τα έσοδα θα είναι 322 εκατομμύρια, η ζημιά θα είναι 260 εκατομμύρια δολάρια.

      Διαγραφή
    3. Αν είχε (αναλογικά πάντα) η Clever 200 εκατ. και η Sklz 4 δις ταμείο .... τι κεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να είχαν;

      Διαγραφή
  24. WHAT A DAY 🤠😂🤠😂..Ένα είναι σίγουρο ...στο USA δεν σε αφήνουν να πλήξεις ποτέ ...στο ΧΑΑΜΕΝΟ που και που σε ξυπνάνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απαντήσεις
    1. Μπορούμε ; Έχω δώσει εντολή κ ακυρώθηκε …να συμπληρώσω έχουν κ καλό μέρισμα

      Διαγραφή
    2. Το θέμα είναι αν θα το δώσει και πότε??

      Διαγραφή
    3. Αγόρασα / πούλησα το ADR της gazprom στο λονδίνο.

      Διαγραφή
  26. Ένα σχόλιο για την τρέχουσα,επικαιροτητα.Να θυμηθείτε η Ουκρανία θα είναι το βατερλω του πουτιν, όχι στρατιωτικά πολιτικά. Ο '' '' alzheimer'' τον προέβλεψε μια χαρά, και θα τον απομονωσει οικονομικά. 2 χθες διπλασίασα μετά την υπέροχη ευκαιρία την sklz στο - 35%.Μεσος όρος τώρα 5.20.Θα μείνω μόνο σε 4-5 αμερικανικές μετοχές που πιστεύω, και έχω σταματήσει την καθημερινη ενασχόληση. Σε 3-4 χρόνια θα δω τι ψάρια επιασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για SKLZ νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η σελίδα.

      Διαγραφή
    2. Οι δικτάτορες πάντα τρώνε στο τέλος το κεφάλι τους. Η έπαρση τους δεν τους αφήνει να δουν το τέλος τους που έρχεται.

      Διαγραφή
    3. Να αλλαξει σελιδα προς το καλο ή το κακο κ.Τακη γιατι καλα δε τα λες αυτα τα αποτελεσματα. Συν οτι σταματησε το ανοιγμα στην Ινδια μεχρι το 2ο εξαμηνο στα σιγουρα.

      Διαγραφή
    4. ΚΥΡΙΕ ΤΑΚΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΔΩΣΤΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      Διαγραφή
  27. Η OPEN γιατί τρώει τέτοιο ξύλο σήμερα? Τόσο χάλια αποτελέσματα έβγαλε; Ή ήρθε η ώρα του CHAMATH (γενικώς) μετά την Κάθυ; Δεν έμεινε τίποτα όρθιο και από τις δικές του εταιρείες, (spacs). Τώρα προσπαθεί να πλασάρει καινούργιες στην ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. STEM
      Μπαίνει στο στόχαστρο για μια καλή είσοδο.
      Και ανάπτυξη και πρωτοποριακό προιόν και γερό ταμειο!!!

      920 εκατ ταμείο με κεφαλαιοποίηση 1,3 δις.
      Guidance 2022: 350-425 εκατομμ. Η πρόβλεψη πριν 8 μήνες ήταν 315 για το 2022.

      Έχουν βάλει τους memeτιδες να κοιτάνε την τελευταία γραμμή, ενώ πριν μερικούς μήνες τους έλεγαν "κοιτάτε μόνο την 1η" (πωλήσεις)

      Διαγραφή
    2. Να θυμίσω ομολογιακό δάνειο 400 εκατ , είναι ουσιαστικά και η μόνη υποχρέωση της STEM, με μετατροπή σε μετοχες το 2028 στα 30 δολάρια.

      Διαγραφή
    3. σας αρέσουν πιο πολύ απο της Fluence αυτά που είδατε στη Stem?

      Διαγραφή
    4. Και τα 2.
      Θα τις τσεκάρω αύριο περισσότερο.

      Διαγραφή
    5. STEM = ΔΕΛΕΑΡ
      Έχασε την οδηγία των εσόδων 2021 στα 147 εκατομμύρια δολάρια, καθώς ανακοίνωσε έσοδα 127,4 εκατ για το 2021 .... και η μετοχή έχασε το έδαφος κάτω απο τα πόδια της και από τα 12 προσγειώθηκε στα 8.

      Βέβαια η διοίκηση δίνει για το 2022 guidance 350 - 425 εκατ. που είναι κατά πολύ υψηλότερα απο την πρόβλεψη για 315 εκατ. πριν 1,5 χρόνο. Αλλά, ποιός να τους πιστέψει;

      Εποχικότητα εσόδων ανά τρίμηνο ως προς το σύνολο των ετήσιων εσόδων.
      Q1 7,5%
      Q2 15,0%
      Q3 22,5%
      Q4 55,0%

      Με 921 εκατ. στο ταμείο και με κεφαλαιοποίηση πλέον 1,35 δις (8,8 η τιμή της μετοχής) η STEM πλέον είναι σκέτη πρόκληση, για όποιον πιστεύει στην αποθήκευση της Ενέργειας και το Athena της Stem.

      Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 524 εκατ. δολάρια .... αλλά τα 400 αποτελούν ομολογιακό δάνειο που μπορεί να μετατραπει σε μετοχές με αρχική τιμή μετατροπής τα 29,24 δολάρια.

      Διαγραφή
  28. την sea την ξεχάσαμε? έτοιμο να ανθίσει κιαυτό δείχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τελικά ο υπάρχει ενας σίγουρος τρόπος να κερδίσεις στην Αμερική. Σορτάρεις όλα τα πρώην SPAC και ειδικά την προηγούμενη των αποτελεσμάτων τους. Ποσοστο επιτυχίας σχεδόν 100%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Για τους METAmates της παρέας, συνέντευξη του Zuck στο Lex Friedman, νομίζω θα έχει ενδιαφέρον, τώρα θα τη δω.

    https://www.youtube.com/watch?v=5zOHSysMmH0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Sblk και συναφή …πάλι στον ύπνο με πιάσαν …χα χα
    Μόνο μια upst ( ουπσστ) θα με ξυπνήσει …ευχαριστούμε κύριε τακη
    .νεοπλουτος επειδή πούλησε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂