Με λένε Τάκη - είμαι γκουρού, όταν γράφω σπάω μεγάλη πλάκα, δίχως να λέω τίποτα για πλάκα.

Οι απόψεις, εκτιμήσεις, αξιολογήσεις ή προβλέψεις, οι οποίες εκφράζονται σ αυτό το blog αποτελούν παλαβομάρες του χρήστη που γράφει με το nick Τάκης Μορφονιός και δεν αποτελούν προτροπή για αγορά ή πώληση χρηματιστηριακών προϊόντων. Στο blog γίνονται συζητήσεις - εκτιμήσεις μεταξύ αγνώστων, οπότε οι αναγνώστες να μην λαμβάνετε τίποτα ως δεδομένο και αληθές.
Συνεπώς, ο,τιδήποτε γράφεται στο www.mitarola.blogspot.gr, δεν αποτελεί συμβουλή ή πρόταση για αγορά ή πώληση αξιών ή προτροπή για πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ιντερτεκ

Κάποτε ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση που της περίσσευαν τα μετρητά. Έως και το 2007 είχε μηδενικό τραπεζικό δανεισμό με το ταμείο της να ανέρχεται σε 8,5 εκατ ευρώ που αντιστοιχούσε σε 1 ευρώ ανά μετοχή
Το 2010 είχε ταμείο 11,006 εκατ. ευρώ με τον τραπεζικό δανεισμό να ανέρχεται σε 4,175 εκατ. ευρώ. Άρα μπορούσε να αποπληρώσει όλο τον τραπεζικό δανεισμό και να περισσεύουν 6,831 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε 0,81 ευρώ ανά μετοχή

Σήμερα στο ταμείο υπάρχουν μόλις 138 χιλιάδες ευρώ με τον τραπεζικό δανεισμό να φθάνει στα 4,201 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η εταιρεία προχωρεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 0,5 ευρώ ανά μετοχή και η μετοχή βρίσκεται σε αυτά επίπεδα.

Η ρευστότητα (κυκλοφορούν ενεργητικό/βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις) της Ιντερτέκ το 2007 ήταν 4,23 , το 2010 ήταν 4,02 .... σήμερα 1,8.
Η ειδική ρευστότητα της εταιρείας το 2007 ήταν 3,44, το 2010 ήταν 3,37 σήμερα έχει κατέλθει στο 1,23.


Για να θυμηθούμε όμως με ποιες πρακτικές η ρευστότητα της Ιντερτεκ εξαφανίστηκε ...
  • Το 2008 η Ιντερτεκ συμμετέχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της COSMOTELCO ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ , μέχρι του ποσού των 4.000.000 ευρώ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε την 24-12-2008. Η Ιντερτέκ απέκτησε 136.604 νέες μετοχές, ονομαστικής αξίας και αξίας διαθέσεως 29,35 ευρώ η μία. Έτσι αποκτά ποσοστό 7,32% στην Cοsmotelco που είναι εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
Η εταιρία Cosmotelco, φέρει τον διακριτικό τίτλο Cosmoline και είναι συμφερόντων του μεγαλομετόχου της Ιντερτέκ Δημήτρη Κοντομηνά.
Παράλληλα η εισηγμένη προχώρησε σε sale and lease back του ακινήτου της, αντλώντας 5,4 εκατ. ευρώ.
Το 2011 εξαφανίζεται το ταμείο της Ιντερτέκ και ανέρχεται πλέον σε 1,271 εκατ. ευρώ, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός φθάνει τα 6,024 εκατ. ευρώ.
Σε σχέση με το 2007 τα διαθέσιμα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 13 εκατ. ευρώ.
  • Στις 30 Ιουνίου 2011, η Γενική Συνέλευση της Ιντερτεκ ενέκρινε την εξαγορά του 100% της "KB IMPULS HELLAS", με πωλήτρια την "COSMOLINE", έναντι συνολικού τιμήματος 4 εκατ. ευρώ, σε εκτέλεση του ήδη, από 13-1-2011, καταρτισθέντος προσυμφώνου αγοράς. Η ΚΒ Impuls έχει αρνητική καθαρή θέση. 
  • Το 2015 πωλείται η ΚΒ Impuls έναντι 400 χιλιάδων ευρώ.
Η Ιντερτέκ έδωσε 4 εκατ. ευρώ στη συνδεδεμένη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmoline, προκειμένου η τελευταία να της πουλήσει την κατά 100% θυγατρική της KBI Hellas. Η Ιντερτέκ υποστήριζε πως η ΚΒΙ αποτιμήθηκε από γνωστό οίκο έναντι 4,48 εκατ.

Όμως, ο ορκωτός ελεγκτής γράφει .... Στο κονδύλι των «λοιπών απαιτήσεων» υπάρχει ποσό 4 εκατ. ευρώ που δόθηκε, όπως επισημαίνει, «για την απόκτηση μετοχών άλλης Α.Ε., της οποίας η καθαρή θέση είναι αρνητική. Με δεδομένο ότι δεν έχει παρασχεθεί οποιαδήποτε εξασφάλιση υπέρ της εταιρείας, αδυνατούμε να εκφράσουμε γνώμη για την ανακτησιμότητα του προκαταβληθέντος ποσού».

Στη συνέχεια η Ιντερτέκ δίνει άλλα 3,76 εκατ. ευρώ, τα οποία τα κατέβαλε και πάλι στην Cosmoline, αυτήν τη φορά ως προκαταβολή αύξησης κεφαλαίου στην οποία θα προχωρούσε η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών.

Η ΑΜΚ, όμως, παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε από τη γενική συνέλευση των μετόχων της, δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα στο τέλος του 2011 η Cosmoline να οφείλει 3,76 εκατ. ευρώ στην Ιντερτέκ και έτσι να προκύψει η παρακάτω παρατήρηση του ορκωτού: «Με δεδομένο ότι δεν έχει παρασχεθεί οποιαδήποτε εξασφάλιση υπέρ της εταιρείας, αδυνατούμε να εκφράσουμε γνώμη για την εισπραξιμότητα του εναπομείναντος ποσού των 2,88 εκατ. ευρώ». Η διοίκηση της Ιντερτέκ υποστηρίζει πως το ποσό θα εισπραχθεί εντόκως σε 16 ισόποσες τοκοχρεολυτικές δόσεις ύψους 196.350 ευρώ η κάθε μία.

Αυτά, είναι ένα μέρος του παρελθόντος και της κακοδιαχείρισης για να θυμηθούμε .... ας πάμε όμως στα νεώτερα.
  • Η εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης ΑΕ, λόγω αγοράς μετοχών της εταιρείας Iντερτέκ που πραγματοποίησε την 28/11/2017, ανακοινώνει πως το συνολικό ποσοστό συμμετοχής επί του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου ανήλθε από 2,49% σε 7,29%. Η εταιρεία Αμοιρίδης Σαββίδης δραστηριοποιείται στον ίδιο ευρύτερο χώρο με την Intertech ... εισαγωγή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, μικροσυσκευών και συσκευών τεχνολογίας.
Το Δεκέμβριο του 2018 αποφασίζεται reverse split όπου οι 2 παλαιές μετοχές αντικαθίστανται απο 1 νέα και ...Η ΑΜΚ με καταβολή μετρητών ...
Η Ιντερτέκ είχε 11,233 εκατ. μετοχές και με το reverse split που αποφασίστηκε έγιναν 5,616 εκατ. μετοχές.
Για κάθε 2 μετοχές μπορεί ο μέτοχος να συμμετάσχει στην ΑΜΚ καταβάλλοντας 0,5 ευρώ και να πάρει επιπλέον 1 μετοχή.
Έτσι θα εκδοθούν 2,808 εκατ. νέες μετοχές και θα εισπραχθούν 1,404 εκατ. ευρώ. Εφόσον πετύχει η αύξηση οι νέες μετοχές θα είναι 8,424 εκατ. μετοχές.



Στο κλείσιμο της χρήσης 2018 ....
Ο κύκλος εργασιών έφθασε στα 19,566 εκατ. ευρώ, έναντι 28,512 εκατ ευρώ. της προηγούμενης χρήσης. Η μείωση των πωλήσεων κατά 31,38% οφείλεται στην μείωση της έκθεσης της εταιρείας σε εμπορεύματα χαμηλού περιθωρίου κέρδους. Συγκεκριμένα η μείωση των πωλήσεων οφείλεται :
  • στη διακοπή της εμπορίας κινητής τηλεφωνίας η οποία προσέφερε υψηλό τζίρο στην Εταιρεία αλλά πολύ χαμηλό περιθώριο μικτού κέρδους
  • στη μείωση των πωλήσεων στις λοιπές κατηγορίες προϊόντων, με κυριότερη τη κατηγορία της τηλεόρασης η οποία έχει επίσης χαμηλό μικτό περιθώριο κέρδους, και 
  • στη συμμετοχή της Εταιρείας σε διαγωνισμό του Ελληνικού Δημοσίου κατά το α’ εξάμηνο 2017, ένα έσοδο που δεν υπήρχε το έτος 2018.
Έτσι το περιθώριο του μεικτού κέρδους έφτασε στο 20,42% απο 16,15% το 2017 και το 2016.
Το περιθώριο του μεικτού κέρδους βρισκόταν πάνω απο 20% και σε όλες τις οικονομικές χρήσεις πριν το 2010. Όμως τότε είχε πωλήσεις πάνω απο 40 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα οι πωλήσεις είναι συρρικνωμένες πάνω απο 50% στα 19,566 εκατ. ευρώ.

Η Εταιρεία δραστηριοποιείται σε ένα κλάδο, όπου η ζήτηση των προϊόντων είναι ελαστική. Επομένως, επηρεάζεται άμεσα και σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο των εισοδημάτων των νοικοκυριών. Κατά συνέπεια, η εξέλιξη του κύκλου εργασιών της Εταιρείας έχει επηρεαστεί και θα συνεχίσει να επηρεάζεται από την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.

Ας προσέξουμε όμως και το επόμενο ...
Αν απο τα μικτά κέρδη αφαιρέσουμε τα έξοδα διοίκησης και τα έξοδα διάθεσης τότε βλέπουμε ότι η εταιρία έχει θεματάκια στο να μπορέσει να παράξει κέρδη, αφού τα λειτουργικά της έξοδα είναι αυξημένα σε σχέση με τα μικτά της κέρδη.

Τα νούμερα που φαίνονται είναι σε εκατ. ευρώ και δείχνουν ανάγλυφα το πρόβλημα.

Έτσι από το 2011 η Ιντερτέκ παρουσιάζει ζημιογόνα αποτέλεσμα. Ακόμη και το 2015 που φάνηκε ότι ήταν κερδοφόρος η χρήση .... στην πραγματικότητα υπήρχαν ζημιές, καθώς από την πώληση της KBI υπήρξε λογιστικό κέρδος.
Από το 2011 έως σήμερα η Ιντερτέκ εμφάνισε συνολικά για αυτά τα 9 χρόνια ζημιές υψηλότερες από 18 εκατ. ευρώ. Κατά μέσο όρο  κάθε έτος εμφανίζει ζημιές 2 εκατ. ευρώ τουλάχιστον. 

Το 2018 η χρήση έκλεισε με ζημιές μόλις 943 χιλιάδες ευρώ, από ζημιές 1,143 εκατ. ευρώ το 2017. 
Απο το 2011 εως σήμερα η Ιντερτέκ εμφάνισε συνολικές αθρoιστικές  λειτουργικές χρηματοροές αρνητικές κατά 8,365 εκατ. ευρώ. Δεν εισρέει χρήμα στην εταιρία με τίποτα .... κάτι που οφείλεται και στις ζημιογόνες χρήσεις.

Τα ίδια κεφάλαια της Ιντερτέκ έχουν πέσει στα 8,32 εκατ. ευρώ, όταν το 2007 ήταν 27,555 εκατ. ευρώ.
Πτώση των ιδίων κεφαλαίων κατά 70%. Σε αυτά τα 12 χρόνια  στην Ιντερτέκ κάηκαν απο τα ίδια κεφάλαια 19,235 εκατ ευρώ. Εκπληκτικά μεγάλο το νούμερο.
Αν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πετύχει και εισρεύσουν στην εταιρία τα 1,2 εκατ. ευρώ, τότε τα ίδια κεφάλαια θα προσεγγίσουν τα 9,5 εκατ. ευρώ και θα αντιστοιχούν σε 1,13 ευρώ ανά μετοχή.

Ο τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 4,201 εκατ. ευρώ, ενώ στο ταμείο υπάρχουν μόλις 138 χιλιάδες ευρώ. Ο συντελεστής μόχλευσης των ιδίων κεφαλαίων είναι 32,81%.
Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πρέπει να διευκρινιστούν μια σειρά απο ερωτήματα, όπως:
  • Ποια θα είναι η σχέση του κυρίου Αμοιρίδη με την Ιντερτέκ και  ποιος θα είναι ο ρόλος;  
  • Αφού  κύριος Κοντομηνάς δεν θα συμμετάσχει στην ΑΜΚ, ποιος θα ασκήσει τα δικαιώματα του;
  • Εως πότε η Ιντερτέκ θα έχει μια σειρά συναλλαγών με εταιρείες συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομήνα;
Κλείνω τονίζοντας ...
Απαιτείται διαφάνεια, να γίνει κατανοητό το business plan (αν υπάρχει) και να αρχίσει η διοίκηση να ενημερώνει το επενδυτικό κοινό με σαφήνεια .... αν θέλουν στην μετοχή τους να επενδυθούν σοβαρά επενδυτικά κεφάλαια και όχι βραχυπρόθεσμοι traders και ''παίκτες''.

134 σχόλια:

  1. Δεδομένου ότι όταν αγοράζεις μετοχές συνεταιριζεσαι αναγκαστικά με τον μεγαλομέτοχο αυτής, το πλέον βασικό ειναι ο μεγαλομέτοχος να είναι έντιμος. Διαφορετικά υπάρχουν χιλιάδες (νόμιμοι) τρόποι να σε ρίξει.
    Εν προκειμένω ο Κοντομηνάς είναι ο τελευταίος Έλληνας με τον οποίο θα ήθελα να συνεταιρισθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άψογος όπως πάντα κύριε Τάκη και μέσα στη μόδα(?)λόγω της ΑΜΚ που εξελίσσεται και έχει κινήσει κάποιο ενδιαφέρον,κυρίως παικτικό. Απ'τα λίγα που παρακολουθώ για τη εταιρεία,υπήρχε πάντα στην επενδυτική ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι ο Κοντομηνάς μέσω της ΙΝΤΕΤ θα έβαζε κάποια απ'τις πολλές εταιρείες του και κατά καιρούς η μετοχή έκανε ραλάκια μέσω τέτοιων φημών.

    Με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο των Αμοιρίδη-Σαββίδη και με τη μη συμμετοχή του Κοντομηνά στην ΑΜΚ,οι πρώτοι θα πάρουν και τον έλεγχο της εταιρείας και ο 2ος θα παραμείνει συμμέτοχος μετά την αύξηση.Άγνωστο εάν αποχωρήσει οριστικώς και μου κάνει εντύπωση ότι σε αυτή την είσοδο και τον έλεγχο πλέον της εταιρείας του από άλλους,ο Κοντομηνάς δεν αντιδράει καθόλου.

    Πάντως εάν η ΙΝΤΕΤ αποτελέσει στο μέλλον μόνο ότι αντιπροσωπεύει η εταιρεία Αμοιρίδης-Σαββίδης,δεν νομίζω ότι έχει να δώσει κάτι στο ελληνικό χρηματιστήριο.Όπως τονίσατε έχει αντικείμενο με περιορισμένο ορίζοντα και καταναλωτικό,συνεπώς growth περιορισμένης ευθύνης κατά την ταπεινή μου γνώμη.

    Κοινώς και πολύ ασχοληθήκαμε,παικτικώς βέβαια είναι άλλη ιστορία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως σύντεκνε ο περσινός τζίρος του Αμοιρίδη πλησίασε τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Δεν το λες και κακό. Αν μας κάνει την χάρη με την εισαγωγή των νέων μετοχών να πάει κάτω απο 0.60€ όλο και κάτι θα ψαρέψει ο τρελογιατρός.

      Διαγραφή
    2. Επαέ τα περσινά οικονομικά στοιχεία.

      https://docdro.id/46OWYAi

      Διαγραφή
    3. https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1691820/intertech-plhrhs-kalypsh-ths-amk.html

      Ανέβασε και άλλο το κοπέλι το ποσοστό του μέσω των αδιάθετων.

      Διαγραφή
    4. Γιατρέ τα πήρε όλα τα αδιαθετα που ζήτησε ο Τάκαρος.
      Παίζουμε με την ίδια τιμη κτήσης που παίζει και ο Αμοιρίδης.

      Διαγραφή
    5. Είσαι τεράστιος παίκτης σύντεκνε. Καλή διαδρομή.

      Διαγραφή
    6. Γιατρέ γιατί στον Σβορώνο νομίζεις ότι θα είμαι όξω;

      Διαγραφή
    7. Αι μάνα μ. Εκεί πρε δεν κατέω πράμα. Τον θυμάμαι από τις εποχές 98 99 μα δεν έχω ξανακοιτάξει. Όμως είμαι σίγουρος ότι η μυτόγκα σου δεν κάμει λάθος.

      Διαγραφή
    8. Μικροπράγματα Γιατρέ ... Απλως είναι η τάση της εποχής. Συμμετοχή σε ΑΜΚ ... αλλά όχι με αγορές δικαιωμάτων. Μέσω αδιάθετων.Έτσι έχουμε μια ασφάλεια της τάξης απο 20% εως και 40% απο την τοποθετηση ... και μετά χωνουμε ή το ξανασκεφτόμαστε.

      Σημεία της εποχής.
      Πάντως οφείλουμε.να αναγνωρίσουμε στον Σβορώνο ότι τόλμησε και άλλαξε δραστηριότητα ... τώρα αν θα του βγει το νέο, δεν ξέρω.

      Διαγραφή
    9. Α ρε σύντεκνε. Πάλι ξεβράκωσες κόσμο με την ΙΝΤΕΚ.

      Διαγραφή
    10. Κύριε Τάκη με ιντριγκάρατε τα μάλα με την ΙΝΤΕΤ και έκανα σήμερα μια πρώτη μικρή τοποθέτηση σε τιμές πέριξ του 0.68.Δεν γνωρίζω εάν επιστρέψει σε τιμές πέριξ του 0.60,χλωμό γιατί είδα ότι έχει γίνει της μοδός,αλλά εάν συμβεί θα ενισχύσω τη θέση μου.Για παίγνιο φυσικά,όχι βραχυπρόθεσμο,αλλά να δούμε πού θα αποχωρήσουμε.

      Κοίταξα παλιούς ισολογισμούς των Αμοιρίδη-Σαββίδη,αφού μέχρι το 2014 έχουν δημοσιεύσει στο site τους,σε περίπτωση που γίνει κέλυφος η ΙΝΤΕΤ.Not bad...

      Διαγραφή
    11. Κύριε Τζο αυτό που εγώ βλέπω είναι ότι πέφτει σκούπα και στο ταμπλό και στην ΑΜΚ .... ωστόσο μια άμεση προσέγγιση προς το 1 αδειάζω ή όταν αντιληφθώ συσσώρευση όπως με ΜΟΤΟ.

      Διαγραφή
    12. Κύριε Τάκη έκανα σήμερα μια πρώτη αναγνωριστική τοποθέτηση και στην άλλη ευρισκόμενη σε διαδικασία αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου,τη ΒΙΟΣΚ.

      Ξέρετε τι σκεφτόμουνα,άσχετο με τις 2 συγκεκριμένες μικρούλες,εάν στη παρούσα περίοδο μπορούμε να ανακαλύψουμε αντίστοιχες μετοχές-θωρηκτά σαν τον ΙΚΤΙΝ και την ΕΥΠΙΚ.Να μείνουμε 10 χρόνια μέσα και να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια.Η περίοδος 2011-2012 ήταν άριστη για τέτοιες ψηλαφήσεις,ίσως μερικές απ'τις τωρινές μικρομεσαίες να γίνουν σαν τις προαναφερόμενες.Μακάρι δηλαδή,το εγχώριο επιχειρείν θα χρειαστεί ανάλογες περιπτώσεις.

      Διαγραφή
    13. Κ.Τάκη στην περίπτωση της Μοτοδυναμικής προβλέψατε μεγάλο διάστημα συσσώρευσης ή κατά κάποιο τρόπο η τιμή ξεπερνούσε αρκετά τα οικονομικά δεδομένα.

      Διαγραφή
    14. κ.ΠΕΖΟΠΟΡΕ εννοείτε ότι θα ξαναπαίξει η ΜΟΤΟ, τα αμοιβαία είναι φορτωμένα με 200αρες και 300άρες μάλλον θα πάει καλά

      Διαγραφή
    15. Μπήκα με δικαιώματα σήμερα στη ΒΙΟΣΚ,αν πέσουν και άλλο μέχρι την Παρασκευή θα πάρω λίγα ακόμα.

      Διαγραφή
    16. Με μέτρο έτσι;
      Για λίγο παίγνιο πάμε, ελπίζοντας να γίνει turn around story και να φορτώσουμε μετά ... ειδάλλως θα αδειάσουμε τα λίγα, στη χειρότερη των περιπτώσεων με δίχως κέρδος.

      Διαγραφή
    17. Έχετε δίκιο,θα ήταν πάντως ένα δείγμα γραφής θετικό εάν οι βασικοί μέτοχοι κάλυπταν όλα τα αδιάθετα της αυξήσεως.

      Διαγραφή
    18. Έχουν δηλώσει ότι θα βάλουν 1,7 εκατ. απο τα 3,7.
      Θα δούμε ... στα 0,33 δεν κινδυνεύουμε κύριε Τζό.

      Διαγραφή
  3. Σήμερα υπάρχει στο πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ το σενάριο συγχωνεύσεως μεταξύ ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ.Το θέτω υπόψιν όλων εάν υπάρχει κάτι προς συζήτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τζο στείλτε μου 2 επιλογές σας .... να τις αναλύσω.

      Διαγραφή
    2. Όντως κ Τάκη η περίπτωση της Περφ παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς ο κλάδος έχει μπει εκ νέου στο επενδυτικό κάδρο. Θα μπορούσε άνετα να προσεγγίσει την κεφ/σή της Βyte κ των άλλων 2 της ΝΕΧΑ πρώτη φάση άνετα. Το μόνο πρόβλημα είναι η χαμηλή εμπορεύσιμο ρητά,αν κ αυτό διορθώνεται αν αποφασίσουν να ασχοληθούν...

      Διαγραφή
  4. Κύριε Τάκη ΛΟΥΛΗ και ΚΟΥΑΛ,αν και εκνευρίζομαι όταν έχω μια μετοχή στο μυαλό μου και αυτή να τρέχει την επομένη κιόλας μέρα.Τέλος πάντων αυτές τις 2,με καταυποχρεώνετε αγαπημένε μου κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Τάκη παράκληση για μελλοντική μίνι ανάλυση και της ΕΥΑΠΣ αν βρείτε τον χρόνο.
      Ευχαριστώ
      DonSar

      Διαγραφή
    2. Κυριε Τζο τι σας αρεσει στο Κουάλα Λουμπούρ;
      Οι insiders πουλανε ... λετε την ειδηση να την εχει το ξενακι που μπαινει;
      Ακριβη μου φαινεται .... για ιντριγκαρετε με λιγο με το ΚΟΥΑΛα λουμπούρ.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη την παρακολουθώ πολύ καιρό,από πέρυσι,χωρίς να'χω πάρει θέση παρά μόνο μια μικρή πρόσφατα.Βλέπω όντως ότι οι βασικοί(?)πουλάνε από πέρυσι,όποτε βρίσκουν ευκαιρία,ο Ελληνοβρετανός όμως ενισχύει τη θέση του.

      Πριν από 1 μήνα ολοκληρώθηκε η εκποίηση σχεδόν του 12,5% των μετοχών της εταιρείας,χωρίς να έχει ανακοινωθεί κάποιος συγκεκριμένος αγοραστής.Αν προσθέσετε ότι και διαγραμματικά μου αρέσει,νομίζω ότι αναδύεται μια κάποια οσμή για το χαρτί.Χωρίς να είμαι βέβαιος εάν θα μοσχοβολήσει ή θα βρωμίσει. Από ισολογισμό δεν λέει πολλά πράγματα,αλλά...

      Αν η μύτη σας κύριε Τάκη δεν σας λέει κάτι για τη εν λόγω μαντάμ,αφήστε την.

      Διαγραφή
    4. Και λίγο ίντριγκα ακόμη:η ΚΟΥΑΛ είναι εταιρεία πληροφορικής.Θα παραμείνει και εις το μέλλον ως τέτοια...?

      Διαγραφή
    5. Δεν δάγκωνα καλύτερα τη γλώσσα μου,ευτυχώς μικρή η θέση και την κοιτούσα και με κοιτούσε.Απολογούμαι που ήθελα και ανάλυση κύριε Τάκη...

      Διαγραφή
    6. ΚΟΥΑΛ
      Είναι πανάκριβη κύριε Τζό .... ΟΚ έχει 1 εκατ. στο ταμείο και σχετικά μικρές υποχρεώσεις, άρα θα επιβιώσει για μερικά χρόνια ακόμη ... όμως το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Γίνεται όλο και πιο σάπιο το μήλο ...
      Τα τελευταία 12 χρόνια έχει συνολικές αθροιστικές ζημιές 7,3 εκατ. ευρώ ... τα ίδια απο 11,1 εκατ. ευρώ είναι πλέον στα 4,133 εκατ. ευρώ ... και ΠΡΟΣΕΞΤΕ αν αφαιρέσω τα ασώματα πάγια , τον αέρα τον κοπανιστό δηλαδή, τότε τα ίδια είναι μόλις 1,5 εκατ. ευρώ δηλαδή 0,05 ευρώ ανά μετοχή.
      Αν την έβρισκα αύριο στα 0,04 θα έριχνα μια ντουφεκιά, δεν θα έχανα ... σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο ο κίνδυνος της χασούρας είναι σχεδόν βέβαιος. Η εταιρία πάει κατά διαόλου ... ταμειακές ροές ανύπαρκτες, πωλήσεις περίπτερου και ασταθέστατες .... αν συνεχίσει έτσι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

      Διαγραφή
    7. Βασικά χρειάζεται μια γερή ΑΜΚ και έναν νέο ιδιοκτήτη με 51% ... να φύγουν όλοι οι μαριδέοι απο το χαρτί με ένα καλό dilution. Μόνο έτσι καταλαβαίνουν τα ζωντανά ... με dilution ή με χρεοκοπίες.

      Τώρα αν το Αγγλάκι μπορεί να γίνει ο νέος βασικός και να ηγηθεί της ΑΜΚ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ. Εμένα για θύμα μου φαίνεται που τον μαδάνε ... τρειντεράκος της συμφοράς που την έφαγε.

      Διαγραφή
    8. Ε ναι κύριε Τάκη,άλλωστε δεν μιλούσα για το μέλλον της ως εταιρεία πληροφορικής αλλά για αλλαγή κλάδου.Εκείνος ο Ελληνοβρετανός ασφαλιστικός broker φαντάζομαι δεν μπήκε γιατί του ανέλυσαν οι Πασχαλάκηδες τα σχέδιά τους να γίνει η νέα Apple.Τέλος πάντων,ας ξεμπερδέψουν με τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου που είναι αναγκασμένοι να κάνουν,που μπορεί να γίνει και με αύξηση και να δούμε νέες καραμπόλες εκεί.

      Διαγραφή
    9. Ε εντάξει δεν υπάρχει αυτό,την ώρα που έγραφα το τελευταίο μήνυμα,γράψατε εσείς αυτά ακριβώς που έγραψα λίγα λεπτά μετά...! Η επικοινωνία μας κύριε Τάκη έχει πάει σε άλλα επίπεδα,δεχθείτε το respect από έναν πιστό φίλο σας...

      Διαγραφή
    10. Με προσοχή κύριοι .... τα μείον τριαντάρια δεν επουλώνονται εύκολα. Το μεσοπρόθεσμο μέλλον του χαρτιού δεν φαντάζει καλό.
      Αυτά σας τα λέω απο εμπειρία.

      Διαγραφή
  5. Στο τελος της αναλυσης υπαρχει ερωτημα μεχρι ποτε η Ιντετ θα εχει συναλλαγες (νομιμοφανεις αλλα οχι ηθικες θα ελεγα εγω) με εταιρειες του Κοντομηνα.
    Η απαντηση ισως ειναι απλη, διοτι τωρα ογδονταρισε, χωρις διαδοχη κατασταση(μια κορη στην Αμερικη η οποια δεν ασχολειται)και εχει αρχισει να ρευστοποιει,το σιγουρο ειναι οτι η τιμη που πληρωσε ο Αμοιριδης προ διετιας για να παρει το 5% με 25λεπτα την μετοχη ειναι χωρις τα κατω απ'το τραπεζι αφου η κεφαλαιοποιηση της τοτε ηταν κατω απο τα 3 εκ.δηλαδη οσο κανει το εξοχικο στον Παρνασσο.
    Θα ειναι μεγαλο αβανταζ να αποσυρθει απ'την εταιρεια που της επεβαλε εξοδα διοικητικης λειτουργειας ανω του ενος εκ. ετησιως για να εχει το χαρτζηλικι του εις βαρος της μαριδας.
    Αφου ομως η πολιτεια δεν το πηγε παραπερα (οπως με τον συγχωρεμενο Παυλο Ψωμιαδη) οταν προ ετων τον εβαλε για λιγους μηνες μεσα για ενα απ'τα πολλα ανοιχτα μετωπα, και τον εβγαλε με εγγυηση 5 εκ. τοτε ειναι σαν να του'λεγε καλως καμωμενα ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θεωρω οτι σταδιακα αυξησε το ποσοστο του αναλαμβανοντας παραλληλα κ το management...οχι παντως για να χασει. H εταιρια με σωστο management δυναται να αποτελεσει σαφως turn around story με στοχο σταδιακα μια σχεση P/S τουλαχιστον 1. Εγω προσωπικα σημερα ψωνιζω κ αν τεινει προς την τιμη της ΑΜΚ θα..σκουπισω.Αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας προκάλεσα με 3 .Ατεκ. Περφ. Μένει η φουντλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε τακη καλησπερα!

    Επειδη δεν πιστευω με τις 2 παραπανω που σας ζητηθηκε, ειδικα με ΚΟΥΑΛ, αν μπορειτε μια αποψη για ΠΕΡΦ και ΒΥΤΕ.σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για την ελβε έχετε κάτι να μας πειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα, σύμφωνω με τα γραφόμενα του Κυρίου Τάκη, αλλά θέλω να προσθέσω κάποιες προσωπικές εκτιμήσεις. Θεωρώ ότι μετά την αμκ το ποσοστό του κοντομηνας θα υποχώρηση στο 30%,του αμοιριδη θα ανέλθει στο 35%,του κύριο Τρύφωνα πλευριτη θα παραμείνει στο 5%,ενω το free float θα κυμανθεί στο 30%.οπως έγραψα προ ημερών σε άλλο σαΐτ (εκηβολος) η μετοχή στο 0.50 ήταν σε τιμή σκραπ, η αλλαγή managment και η αποχώρηση κοντομηνα θα την βοηθήσει. Τα brand name που διαχειρίζεται ο κύριος αμοιριδης είναι φθηνά αλλά αρκετά αξιοπιστα funai, morris. Μια ματιά που έριξα στον ισολογισμό της εταιρίας του αμοιριδη δεν είδα κάτι άνησυχητικο. Η ιντερτεκ επιβίωσε πάρα την χρόνια αφαίμαξη των εταιρειών κοντομηνα, άρα τα χειρότερα είναι πίσω. Ένα θετικό πέρα από τα ήδη γραφόμενα από τον κύριο Τάκη και άλλους φίλους που έχει διαφύγει είναι ότι το ακίνητο που στεγάζεται η εταιρία στο ελληνικό είναι γειτονικό με την έκταση της lamda Development, προσωπικά θα μπω στην Αμκ προσδοκώντας πορεία ανάλογης της Μότο. Ευχαριστώ. ΑΥΓΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα, συμφωνώ με τα γραφόμενα του Κυρίου Τάκη, όπως έγραψα πριν λίγες ημέρες σε άλλο σαιτ(εκηβολος) θεωρώ ότι η εταιρεία αποτιμάται σε τιμές σκραπ. Η αλλαγή managment θα την βοηθήσει να γυρίσει σελίδα και να απαλλαγει από τον κοντομηνας και την χρόνια οικονομική αφαίμαξη από τις θυγατρικές εταιρίες του. Εκτιμομενα ποσοστά των βασικών μετοχών μετά από την αμκ, αμοιριδης 35%,κοντομηνας 30%,τρυφων πλευριτης 5%,free float 30%. Δεν γνωρίζω εάν ο αμοιριδης θελήσει να εντάξει το σύνολο των brand name που διαχειρίζεται κάτω από την ομπρέλα της ιντερτεκ, εκεί εάν γίνει θα μιλάμε για τζίρους περί τα 45-50δις, funai, morris παρότι φθηνα σήματα θεωρούνται αρκετά αξιόπιστα. Το κακό είναι ότι ο κοντομηνας δεν έχει ξεκουμπιστει τελείως από την εταιρεία. Ο πλευριτης(ΤΡΑL Ltd) τάσσεται στο πλευρό αμοιριδη,. Προσωπικά θα συμμετέχω και στην αμκ προσδοκώντας πορεία ανάλογης της μότο, και τουλάχιστον τριπλασιασμό της τιμής σε βάθος διετίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτρεψτε μου να πω ότι κατά την γνωμη μου το free float είναι ελαχιστο σε σχεση με το νουμερο που αφηνουν να εννοηθεί ότι είναι, δεδομενου ότι για χρονια στην μετοχή δεν έμπαιναν εντολες,το 30% ειναι σχεδόν 3μιση εκ μετοχες προ reverse split,οταν σερνεται μια 10ετια αυτος που εχει θα πουλησει γιατι μπουχτισε,εδω δεν έμπαιναν εντολες γιατι απλα δεν ηταν στα χερια της μαριδας.
      Οσο για τον κ. Αλευριτη ισως ειναι με την άλλη πλευρα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε boris συμφωνώ ότι το χαρτί είναι καραμαζενο, ο αμοιριδης χρειάζεται περίπου 1 μυριο χαρτιά για να αποκτήσει την πλειοψηφία, η αύξηση των όγκων δείχνει ότι κάποιοι ανταλλάσουν χαρτιά μεταξύ τους. Μπορεί να είναι αυτά που έχουν μαζευτεί και έχουν περάσει σε ισχυρά χέρια την τελευταία 5αετια.Μου φαίνεται ότι είστε πολύ καλός γνωστής της εταιρείας οπότε εάν επιθυμείτε θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας. Ευχαριστώ

      Διαγραφή
    3. Η αποψη μου είναι ότι κατι αλλαζει στην εταιρεια αφου εχουμε αποσυρση του μεγαλομετοχου επιβητωρα,πραγμα που βλέπουμε και με άλλες εταιρειες του επειδή ηρθε το πληρωμα του χρονου και γι'αυτον.
      Τωρα αν θα μπορεσει ο Αμοιριδης να την κανει παλι σοβαρη δεν γνωρίζω, εχω την αισθηση ότι δεν είναι και τοσο δυνατος οικονομικα,αλλα ότι και να γινει μονο που θα λειψει απ'την μεση ο Κοντομηνάς ελπιζουμε σε καλυτερο μελλον.
      Χτες διαβασα στον Χαμαιλεοντα ότι το ποσοστο Κοντομηνά είναι ενεχυριασμενο σε τραπεζα,αν αυτο ισχυει τοτε τα χερια που ασχολούνται με το χαρτι εχουν πεδιο λαμπρο μπροστα τους.

      Διαγραφή
    4. Μια ερώτηση προς όλους τους φίλους της παρέας. Εάν ο αμοιριδης μετά το τέλος της αμκ βρεθεί με ποσοστό πάνω από 33% υποχρεούται βάση νομοθεσίας να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση;

      Διαγραφή
  12. Κύριε Τάκη, από περιέργεια, γιατί ασχολείστε με μετοχές/εταιρίες όπως η ιντερτεκ; Αντιλαμβάνομαι ότι οι ευκαιρίες στις καλές εταιρίες έχουν τελειώσει/μειωθεί, αλλά και πάλι, γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Μιχαλη μου την εχουν ζητησει απο πολλες μεριες και γιαυτο την ανελυσα ....ειναι και η ΑΜΚ που παντα μια ΑΜΚ ιντριγκαρει.

      Όμως ένα φιλάκι θα της το δώσω. Ένα ρουφηχτο στο μαγουλάκι του γερομπαμπαλή του Κοντομηνά 🤣🤣🤣

      Λετε να του αρεσει και να θελει και αλλο; 🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    2. Ο γερομπαμπαλής γουστάρει νεαρές κύριε Τάκη: https://www.ilovestyle.com/sites/default/files/styles/article_w740/public/cf83cf80cf85cf81cebfcf80cebfcf85cebbcebfcf85-cebacebfcebdcf84cebfcebcceb7cebdceb1cf82_0.jpg?itok=SHfQLMm0 αχαχα

      Διαγραφή
    3. Ελάτε να πέφτουν τα ρουφηχτά φιλάκια στα μαγουλάκια του γερομπαμπαλή!!
      Ελάτε όλοι μαζί ....

      Διαγραφή
    4. Μάτσα-μούτσα,μάτσα-μούτσα... Αναμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για τα ποσοστά του νέου μεγαλομετόχου. Και μάτσα-μούτσα...

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη τα ρουφηχτά φιλάκια ήταν γιατί αποχωρήσατε απ'το χαρτί...?Με μπερδέψατε,εγώ νόμισα ότι δίνουμε ματς-μουτς επειδή με την είσοδο των νέων ανέβηκε χαχαχαχα...

      Βγήκαν και τα νέα ποσοστά σήμερα,όλα καλά ως τώρα.

      Διαγραφή
  13. Νομίζεις Μιχάλη Π ότι οι ευκαιρίες έχουν τελειώσει νομίζω ότι έχεις άδικο όσο για ιντερτεκ νομίζω δεν ασχολείται αλλά έκανε μια γρήγορη ανάλυση για αυτούς που πιθανόν την κοιτάζουν απάντηση ανταυτου sorry κύριε Τάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΠΟΙΑ Η ΠΟΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΑΤΕ ΑΜΕΣΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μια ας πούμε ως παράδειγμα το ελαστρον δεν είναι υπερτιμημένη νομίζω και ο Λούλης δεν είναι και ο Κορδέλλος δεν είναι και έχει και άλλες.ψαξιμο χρειάζεται.αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 👍👍
      Τα μεγαλα εργα να ξεκινησουν και να ερθει η αναπτυξη. Αυτα λειπουν.

      Διαγραφή
    2. Και αλλες υπαρχουν πολλες που ειναι φτηνες ... να γυρισουν σε κερδοφορια ομως πρεπει.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Τάκη θα ήθελα μια αναθεωρημένη άποψη αν έχεις για τη Νιούς. Απορώ ήδη πως δεν έχουν ασχοληθεί ακόμα οι βασικοί μέτοχοι...προσωπικά έχω ήδη αξιόλογη θέση (για τα δεδομένα της μετοχη)τα οποία έχω μπαουλιασει... Αναμένοντας αν κ πότε θα αρχίσει να αυξάνει ογκο

      Διαγραφή
    4. Κύριε Κίτσο όταν ανέφερα ότι οι ευκαιρίες στις καλές εταιρίες τελείωσαν είχα στο νου μου τιμές του 2012 σε μετοχές όπως οπαπ, οτε κλπ.

      Λάθος μου που το δήλωσα με απόλυτο τρόπο. Ψάξιμο χρειάζεται πάντα, και ανάλογα με το προφίλ του ο καθένας πράττει.

      Διαγραφή
    5. Κύριε Κίτσο, έχουν αρχίσει να βγαίνουν άρθρα του στυλ "Χρηματιστήριο: Οκτώ μετοχές που δίνουν σήμα ανόδου", και "Εισηγμένες: Δέκα θετικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα 2019". Τρομάζω και μόνο με τους τίτλους. Πάνε να ξυπνήσουν τα ένστικτα του καθενός που νομίζει πως θα βγάλει γρήγορα και εύκολα χρήματα. Και δω ακόμα όμως γίνονται συζητήσεις για μετοχές που κοιμούνται χρόνια, με τη λογική του "δεν έχει τρέξει ακόμα, θα τρέξει, να το προλάβω πριν τρέξει".

      Όλα αυτά βέβαια μπορούν να ερμηνευτούν και θετικά και αρνητικά, και στη τελική ποιος είμαι εγώ που θα πω στο καθένα τι να κάνει. Κουβέντα να γίνεται.

      Κύριε Τάκη αν έχετε όρεξη για αναλύσεις, μια της ΠΑΝΓΑΙΑς παρακαλώ.

      Διαγραφή
  16. +20% οι πωλήσεις στο εξάμηνο για παπ,με αύξηση πωλήσεων στο εξωτερικό.καλα πάμε.Στρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ενα εργοστασιακι στη Γερμανία είναι έτοιμος να χτυπήσει.

      Διαγραφή
    2. Λες ε?Για να δούμε.Στρατης

      Διαγραφή
    3. Είναι η μετοχή που σε ακολούθησα κε Τάκη και δεν με έχει στεναχωρήσει καθόλου σε καμία συνεδρίαση!!!
      Εκείνο το πακέτο του 1% στα 1.72 ποιος το πήρε?? Θα έχει και άλλα?? Μακάρι

      Διαγραφή
  17. κ.Τάκη σας είχα ρωτήσει κάτι παλαιότερα αλλά δεν μου δώσατε καμία απάντηση.Να υποθέσω ότι η σιωπή είναι χρυσός;Και κάτι ακόμη..ποιά η γνώμη σας για την μετοχή της ΟΠΤΡΟΝ που ανήκει στην ΕΝ.Α.Μετοχή κατ'εμέ με καλά στοιχεία αλλά ανύπαρκτη εμπορευσιμότητα.Ένα σχόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κε Τάκη, σε μια σελίδα του Κου Στούπα στο ΦΒ διάβασα μια ανάλυση μια αναγνώστριας για τα Κλωστ.Ναυπάκτου, που τα βρίσκει μεγάλη ευκαιρία και τα εκθειάζει.
    Θα ήθελα τη γνώμη σας.
    Ξέρω ότι έχουν μικρή εμπορευσιμότητα, αλλά δεν με ενοχλεί να εγκλωβίσω μικρό μέρος του χαρτοφυλακίου μου κάπου, αν αυτό αξίζει.
    Αν θέλετε μπορώ να σας στείλω και την ανάλυση σε ένα μέηλ, να την δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μέχρι 0.8 έδινα τιμή στόχο με βάση τα νούμερα ... και να σας πω την αλήθεια; Με αυτή τη δραστηριότητα δεν πιστεύω ότι έχει πολλά περιθώρια ... θα την σώσει η αγορά της Ιταλίας δηλαδή;

      Αυτά λένε τα νούμερα ... το ταμπλό είναι άλλη ιστορία. Εξάλλου και εγώ όταν θα αντιληφθώ ότι κυκλοφορούν πολλοί ματσωμένοι βλάκες δεν θα κοιτάζω νούμερα ... απλώς θα ξέρω οτι υπάρχουν τα κορόιδα που θα αγοράσουν την κάθε φούσκα.

      Η ΝΑΥΠ στα 0.8 θεωρώ ότι βρίσκεται σε δίκαιη τιμη

      Διαγραφή
    2. κ. Χρἠστο, θάλεγα ότι η ΝΑΥΠ είναι πολύ τίμια η τρἐχουσα αποτίμηση της. Στα συν ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση της από τον αναπτυξιακό νόμο για επένδυση. Στην περσινή ΓΣ ο κος Πολύχρονος έλεγε ότι οι μηχανές δουλεύουν στο φούλ και δεν μπορούσε να πάρει κι αλλες παραγγελίες γιατί είχε φτάσει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Φέτος είδα ότι μάσαγε τα λόγια του και είπε οτι η Τουρκία λόγω υποτιμημένου νομίσματος κλπ δημιουργεί προβλήματα. Αυτό βέβαια υπήρχε και πέρσι. Επίσης είναι σημαντικό ότι θα πληροφορήσει το επενδυτικό κοινό για συμψηφισμό παρελθουσών χρησεων με αποθεματικά ώστε να αρχἰζει να δίνει μέρισμα από του χρόνου. Δεν γνωρίζω για τις παρατηρήσεις και το κείμενο που αναφέρετε αλλά αν θέλετε τη γνωμη μου η αποτίμηση της εταιρείας είναι πολύ δίκαιη και προτιμητέα.Επίσης είναι σημαντικό ότι η εταιρεία έχει και δικό της εκκοκιστήριο και γενικά είναι φούλ εξαγωγική με πολύ καλή ποιότητα νημάτων σε μεγάλες φίρμες όχι μονον στην Ιταλία που αναφέρει ο κ. Τάκης η χάρη της πάει μέχρι Ιαπωνία (Δείτε το επίσημο σάϊτ για να καταλάβετε). Το μείον είναι ότι οι κλωστές δεν είναι της μόδας όπως παλιά αλλά πιστεύω ότι στο ταμπλό εν καιρώ θα δώσει εκπλήξεις εφόσον προχωρήσει στην επένδυση η δε χρηματοοικονομική της διάρθρωση είναι για μένα πάρα πολύ καλή. Αν θέλετε δώστε μας και ένα λίνκ των σχολίων που διαβάσατε ώστε να ενημερωθούμε και εμείς.
      Δημήτρης

      Διαγραφή
  19. Δεν με ενδιαφέρουν τα άρθρα κύριε Μιχάλη Π.Σαν παράδειγμα ο Περσέας είναι φτηνός η ακριβός σαν ερώτηση το θέτω.Οι αριθμοί του και τα αποτελέσματα του δείχνουν την φτηνια της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τακη εγκριθηκε η ΑΜΚ της βιοσωλ σημερα, αρα θελουμε σχολιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ κύριε Άλεξ θα την ξεβρακώσω, όχι απλό σχολιάκι.
      Ανάλυση θα έχετε .... να δω πόσοι θα καταλάβουν τι διαβάζουν ... και θα της δώσω και ένα φιλάκι. Έτσι για να μην ζηλεύει ο γερομπαμπαλής ο Κοντομηνάς.

      Διαγραφή
    2. σε ευχαριστω θερμα και μπραβο σου...

      Διαγραφή
  21. Ψάχνοντας για να αγορές και δυσκολευόμενος πολύ να βρω κάποια ευκαιρία, κατέληξα ότι από τις λίγες που μετοχές που φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στο turnaround και πολύ υποτιμημένες είναι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Παίζει κάτω από 50% της καθαρής θέσης, 2Χ το EBIDTA και με νέα διοίκηση πρόσφατα.
    Το ξέρω ότι ο κύριος Τάκης δεν ακουμπά κατασκευαστικές αλλά νομίζω ότι η συγκεκριμένη θα καταφέρει να βγει σε κερδοφορία σύντομα και η μετοχή θα πάει για πλάκα ένα Χ2 σε ένα με ενάμιση χρόνο.
    DonSar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι ζητημα αρχης ... ποτε κατασκευαστικη που δραστηριοποιείται σε μπαχαλοχώρες σαν την Ελλάδα.

      Αυτά τα λεω απο το 2008 ... μονο ΕΚΤΕΡ έλεγα τόοοοοτε.

      Διαγραφή
    2. Και να ήταν μόνο η Ελλάδα κ. Τάκη. Στην βρετανία μόλις πρόσφατα έσκασε η carillion μια construction εταιρεία του FTSE 250 με παρουσία παντού στην Βρετανία και με πολλές δουλειές του δημοσίου..

      Διαγραφή
  22. Κύριε hippy χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή.

    Δεν νομίζω να'χω ματαδεί εικόνα πρωθυπουργού στη Βουλή,μετά την μεταπολίτευση,όπως η σημερινή του Κυριάκου Μητσοτάκη.Ξέρει ακριβώς τι θέλει και πώς θα το καταφέρει.Φυσάει άλλος αέρας στην πατρίδα μας,ελπίζω για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ κ. Τζο...εύχομαι και σε σας τα καλύτερα.

      Μέσα μου έχει γεννηθεί μια "άγρια" ελπίδα με την συνολική εικόνα του κ. Μητσοτάκη εδώ και μήνες...προσπαθώ ωστόσο να κοντρολάρω τον εαυτό μου θυμίζοντας μου ότι δείχνει να είναι πολύ καλος αλλά όχι Χουντίνι...θέλει το χρόνο του το παληκάρι..."αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι" που λέει κι ο λαός.

      (ακριβώς το ίδιο πιστεύω και για την αγορά)

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε και αγαπητέ κύριε Ηλία σας εύχομαι έστω και καθυστερημένα χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή!!!

      Διαγραφή
  23. Καλημέρα σε όλους! Πολλά ευχαριστώ, ιδιαίτερα στον οικοδεσπότη, για όσα γράφετε τόσα χρόνια.
    Ηθελα να ρωτήσω, ίσως τον κ. Χιππυ, αν θέλετε να δώσετε γνώμη για abbvie;
    Μέρισμα 6% (οπως μερισματαρα οπαπ;) Σε σχέση με ομολογο attica πώς συγκρίνεται;
    Ευχαριστώ -Φελαινί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τακαρε καλησπέρα.Επειδη δεν το έχω κάνει ποτέ,αλλά θέλω να μάθω,πώς μπορεί κάποιος να αγοράσει αδιαθετα σε μια αύξηση κεφαλαίου...και έχει discount σε σχέση με την τιμή της αύξησης κεφαλαίου.απλα....ποια είναι η διαδικασία για να αγοράσει κάποιος αδιαθετα.ευχαριστω.Στρατης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα τα κάνω μέσω της χρηματιστηριακής μου.

      Ας παρω για παραδειγμα την ΑΜΚ της Unibios στα 0.3 και ας υποθέσουμε ότι θέλω να πάρω μέχρι 100.000 μετοχες.

      Η όλη προσπάθεια είναι να τις παρω όσο πιο κοντα γινεται στο 0.3.

      Την Δευτέρα ξεκινανε να διαπραγματευονται τα δικαιωματα προαίρεσης. Αν τα βρω στο 0.1 τότε για να παρω 100.000 μετοχες πρεπει να αγοράσω 25.000 δικαιωματα. Αν το κανω αυτο τοτε θα εχω παρει τη μετοχη με 0.325.
      Οπότε παίζω λίγο ... παίρνω (ας πούμε) 5000 δικαίωματα στο 0.1 και με αυτά δικαιούμαι 20000 μετοχές. Ζηταω τις 20000 μετοχες που θα μου τις δωσουν σιγουρα και μετα ζηταω και αλλες 80000 που δεν ξέρω αν θα μου δωσουν και πόσες.
      Αν μου δωσουν και τις επιπλεον 80.000 τότε ο μέσος ορος της αγορας εχει κατελθει στα 0.305

      Διαγραφή
    2. Οκ Τακαρε!.Έπιασα κ το σκεπτικό σου κ πως ακριβώς γίνετε.ευχαριστω.Στρατης

      Διαγραφή
  25. Κοιτάτε μην βρεθεί κανένας άμπαλος, άσχετος καρπαζοεισπράκτορας, σαν αυτούς που μου στέλνουν σχολιάκια και δεν τα δημοσιεύω ... ότι τάχα μου έχουν φορτωθεί στα 0,5 ΙΝΤΕΤ γιατί η φάπα θα πέσει σύννεφο.

    Στα 0,9 με 1 ευρώ προβλέπω ότι θα ηρεμήσει το χαρτάκι.
    Άντε να βρεθεί και μια τιμή πώλησης για τα υπόλοιπα του γερομπαμπαλή και να τελειώνουμε με δαύτον.

    Φιλάκια ρουφηκτά στα μαγουλάκια του γερομπαμπαλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πιο αισιόδοξοι περιμένουν να δουν το 1.2.

      Διαγραφή
    2. αρα κ Τάκη φανταζόμαι και απο την Μοτοδυναμική εχετε αποχωρησει καθώς χάραξε το δρόμο για τις ΑΜΚ

      Διαγραφή
    3. Μα το εχω γράψει κύριε Θαναση ... οτι +120% ηταν πολλα μεσα σε τοσο μικρο διαστημα και τονισα πως αναμένω συσσώρευση για μεγάλο διαστημα.

      Διαγραφή
    4. Να εδω κυριε Θαναση ... οταν απαντουσα στην Λολα που περιμενει την ΟΤΟΕΛ και μου ηθελε κοντρες.
      '---------'

      Τάκης Μορφονιός6 Ιουνίου 2019 - 3:53 μ.μ.
      εγώ κυρία Λόλα άδειασα .... ένα +100% μέσα σε 3 μήνες μου είναι αρκετό.
      Ας κερδίσουν και άλλοι

      Διαγραφή
  26. Μια χαρά μας έχει πάει το χαρτάκι! Εν τελει δεν υποχωρησε οπότε οι αγορές γίναν ολες πάνω από τα 0.61 (απορώ που βρέθηκαν ξαφνικά τόσα κομμάτια!! Χαχα). Αλήθεια τι τιμή έχεις στο μυαλό σου κ. Τάκη σε βάθος χρονου Λες να εξελιχθεί σε μια νέα περίπτωση "καραβάκι"?!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω ότι θα το ισορροπήσουν στο 0.9 με 1 ευρώ και πιθανολογώ ότι έχει συμφωνηθεί η τιμή μεταβίβασης των υπολοίπων μετοχών του γερομπαμπαλη.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή κύριε Τάκη πιστεύετε ότι θ'αποχωρήσει πλήρως ο Κοντομηνάς και θα πάρει την απόλυτη πλειοψηφία ο Αμοιρίδης.Τότε θα υποχρεωθεί σε προαιρετική πρόταση του συνόλου μετοχών,διαδικαστικό βέβαια το θέμα και θα πάμε σε εισφορά της εταιρείας "Αμοιρίδης-Σαββίδης Α.Ε" στην ΙΝΤΕΤ.Αλλάζουν τότε τα πράγματα,σε σχέση με την σημερινή κεφαλαιοποίηση εννοώ,γιατί η εταιρεία των Ποντίων είχε το 2017 έσοδα 25,8 μύρια και καθαρά κέρδη 2,5 μύρια,σύμφωνα με προ ημερών δημοσίευμα της Καθημερινής.

      Διαγραφή
    3. Αυτό θα ήταν το ιδανικό ... να φύγει ο γερομπαμπαλής.

      Για το χαρτί ... έχουμε ακόμη ένα +20% τουλάχιστον πριν τη συσσώρευση του. Έτσι το κόβω ...

      Διαγραφή
    4. Κύριε Τάκη βλέπω ότι δεν το πομπάρουν το χαρτί ενόψει της εισόδου των νέων χαρτιών.Να δείτε που οι Πόντιοι θα τ'ανακοινώσουν όλα μαζί,ποσοστά και εξαγορά των μετοχών Κοντομηνά και θα γίνει της τρελής.Ο φίλος σας ο Βασίλης έχει την ιδία άποψη.Ίδωμεν...

      Πάντως με 2,5 μύρια καθαρά κέρδη το 2017,ένα p/e 10-12 δεν θα'ναι υπερβολικό εάν εισφέρουν στην ΙΝΤΕΤ την εταιρεία τους.

      Αύξησα τη θέση μου χθες και σήμερα,μέσος όρος πλέον το 0.71.

      Διαγραφή
    5. Τη Δευτέρα μπαίνουν οι νέες ... λογικό είναι να υπάρχει μια στάση.

      Διαγραφή
    6. Αφού δεν το πόμπαραν το χαρτί πριν την είσοδο των νέων,ΌΠΩς ΤΟ ΠΕΡΊΜΕΝΑ το απογείωσαν την ίδια μέρα με τις νεοεισερχόμενες,όπως ακριβώς συνέβη με την ΜΟΤΟ.Εάν βοηθούσε και το κλίμα,θα γινόταν της κοινής εκδιδόμενης το σιδηρούν κιγκλίδωμα.Ανακοινώσεις για τα ποσοστά των νέων μετόχων δεν βγήκαν ακόμη,να δούμε τι έχουν στο μυαλό τους για τη συνέχεια.

      Χάλασε λίγο το εξωτερικό περιβάλλον,ίσως ο Αύγουστος να είναι ο διορθωτικός μήνας που περίμεναν αρκετοί μετά τους 7 σερί ανοδικούς.

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη αν μπορείτε,διορθώστε σας παρακαλώ τα κεφάλαια στο "όπως το περίμενα",φαίνεται είχα πατημένο το Caps Lock και βγήκε σαν να ήθελα να το τονίσω.Δεν παίζει,δεν έπαιζε ποτέ,ούτε θα παίξει στο μέλλον τέτοια αυταρέσκεια και κομπασμός.Αν μπορείτε να επέμβετε,διαφορετικά θα το διαγράψω γιατί δεν μ'αρέσει καθόλου που το βλέπω...

      Διαγραφή
    8. Κύριε Τάκη επαγγελματικό παίξιμο στην ΙΝΤΕΤ,επιπέδου Τσάμπιονς Ληγκ.2η μέρα μετά την είσοδο των νέων μετοχών και αυτοί μαζεύουν ότι κινείται. Ακόμα να δούμε ανακοινώσεις ποσοστών,έχει γούστο να τ'ανακοινώσουν όλα μαζί τα νέα...

      Διαγραφή
  27. Αρχίσανε τα γαργαλήματα,παραμονές των νέων χαρτιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Τάκη καλησπέρα,

    είμαι σχετικά νέος στην παρέα σας (σας διαβάζω κάνα μήνα),και ήθελα να σας ρωτήσω εάν έχετε καμμιά καλή τακτική για να ψαρέψω μια μετοχή η οποία δυστυχώς...δεν "ανοίγει" καν τις περισσότερες μέρες.Την πιστεύω πολύ τη ρημάδα(την έχετε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο και στο blog σας),αλλά πουλάνε μόνο στο limit up τα κομμάτια που θέλω.Τί θα με συμβουλεύατε?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    George Paragopoulos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

      Και συγχαρητήρια (τόσο σε εσάς όσο και στον κύριο Tzo72 που μοιράστηκε κι αυτός της σκέψεις του περί ενοποίησης) για την ΙΝΤΕΤ!

      Διαγραφή
    2. Με υπομονη και επιμονη .... στις δυσκολες χρηματιστηριακες ημερεε ολο και κατι θα αρπαξετε.
      Μην στηνετε τις εντολές σας ... περιμενετε να στηθει ο πωλητης εκει που θελετε και τοτε ορματε.

      Διαγραφή
    3. Τα πήραμε κύριε Τάκη...Επιτέλους!
      Αναγκάστηκα να σκοτώσω την ΙΝΤΕΤ με μικρή ζημίτσα βέβαια,αλλα στα 0.705 ο ΧΑΙΔΕ ήταν ευκαιριάρα!
      Με 0.33 P/BV και με 1/1 netdebt/Ebitda δεν έχασε ποτέ κανείς πιστεύω!!!

      Διαγραφή
  29. Η ανακοίνωση για τα ποσοστά

    https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1693365/intertek-sto-2958-epese-to-pososto-kontomhna.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά ο Κοντομηνάς παρέμεινε μεγαλομέτοχος! Τι πιστεύετε από εδώ και πέρα κύριε Τάκη; Eίναι δυνατόν να συνεργαστεί με την πλευρά Αμοιρίδη - Σαββίδη;

      Διαγραφή
    2. Εγώ κύριε Gerry, όπως είχα πει, δύο ρουφηχτά φιλάκια στα μαγουλάκια του γερομπαμπαλή ήθελα να δώσω. Δεν θα λύσω και τα σεξουαλικά του γερομπαμπαλή.
      +120% η ΜΟΤΟ, + 50% η ΙΝΤΕΤ. Δεν ήταν και άσχημα;

      Στα σοβαρά τώρα .... μια χαρά απορροφήθηκαν οι νέες μετοχές, αν λάβουμε υπόψη και το κακό χρηματιστηριακό κλίμα.
      Τι θα κάνει ο γέροντας, δεν ξέρω και δεν τον εμπιστεύομαι. Κανονικά πρέπει να έχουν συμφωνήσει και την αποχώρηση του. Θα δούμε ....

      Διαγραφή
    3. κύριε Τζο έχω την εντύπωση, έτσι όπως το κόβω το χαρτί, ότι εδώ θα το συσσωρεύσουν.... πέριξ των 0,75.

      Διαγραφή
    4. Εχω την εντύπωση κ.Τάκη ότι στέγνωσε το ΜΟΤΟ προσπαθώ να πάρω στα χαμηλά και τζίφος,μόνο κάτι λίγα .

      Διαγραφή
    5. Κύριε Τάκη τώρα τους παίρνουν και τα υπόλοιπα κομμάτια της αυξήσεως και τους τα παίρνουν ψηλά,ενώ εγώ περίμενα άλλη μια βόλτα πέριξ του 0.60.Αυτό με βάζει σε σκέψεις ότι κάποιοι βιάζονται διότι έρχονται εξελίξεις.

      Διαγραφή
    6. Κύριε Τζο επειδή το 6μηνο δεν προβλέπεται να είναι κάτι το ιδιαίτερο ... νομίζω ότι θα συσσωρεύσει με το January effect βλέπω κίνηση.
      Το ίδιο νομίζω θα ισχύσει και για ΜΟΤΟ

      Διαγραφή
    7. Κύριε Τάκη εδώ δεν έχουμε να περιμένουμε το 6μηνο αλλά το εάν και πότε θα μας αδειάσει τη γωνιά ο Κοντομηνάς και θα παίζει μπάλα μόνος του ο Αμοιρίδης.Επειδή απ'ότι διακρίνω η παγκόσμια ατμόσφαιρα βελτιώνεται και πιθανόν δεν έρχονται άλλα τρομοκρατικά τραντάγματα,το επιχειρηματικό κλίμα θα ευνοήσει σημαντικές εξελίξεις.

      Διότι ΙΝΤΕΤ με Κοντομηνά δεν αλλάζει ο ρους των γεγονότων για την εταιρεία,όσο και να χτυπιέται ο Πόντιος.

      Διαγραφή
    8. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας πιθανή συμφωνία το υπόλοιπο ποσοστο Κοντομηνα να έχει συμφωνηθεί να μεταβιβαστει ως πακέτο κοντά στο 1€.

      Διαγραφή
    9. Kύριε Μαύρε Κύκνε εφ'όσον οι μετοχές Κοντομηνά είναι δεσμευμένες από τις τράπεζες ως ενέχυρο για παροχή δανεισμού,οι συζητήσεις θα γίνουν με τις τράπεζες.Δεν γνωρίζω σε τι τιμές τις δέσμευσε τότε,πάντως διακρίνω κινητικότητα στο ταμπλό και δεν πρέπει να'ναι άσχετη με τυχόν εξελίξεις.

      Διαγραφή
    10. Μα δεν έγραψα ότι υπάρχει συμφωνία με Κοντομηνα. ..

      Διαγραφή
  30. Στα 0.60-0.62 θ'αγοράσω και άλλες,αν πάει.Σήμερα έχω μέσο όρο τιμής 0.71,ελπίζω να τον κατεβάσω στο 0.65-0.66.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μου φαίνεται κύριε Τάκη ότι ένα θωρηκτό το βρήκαμε,εσείς δηλαδή το βρήκατε και εγώ απλά ακολούθησα.Μου άρεσε κιόλας που έγραψα ότι δεν νομίζω να'χει να δώσει κάτι στο ελληνικό χρηματιστήριο χαχαχαχαχα

    Περιμένω στη γωνίτσα μου τις επόμενες παγκόσμιες αναταραχές που θα έρθουν οσονούπω,στήνοντας καρτέρι στα γνωστά μου σημεία.Μέχρι στιγμής είναι θωρηκτό το άτιμο...

    Το αυτό και για το έτερο ζουμπουρλούδικο,εδώ το έργο δεν έχει καν διαφανεί ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριε Τζο στο έτερο το ζουμπουρλούδικο περιμένω το break even των πωλήσεών και την μετεξέλιξη της εταιρίας σε turn around story.
      Προς το παρόν χαιρετισμούς στον πρόεδρο που με διαβάζει και η ευχή μου είναι να πετύχει ....

      Διαγραφή
    2. Τον πρόεδρο τον είχα πετύχει πριν μερικά χρόνια σε τηλεοπτική του συνέντευξη και κάθισα να τον παρακολουθήσω γιατί μου είχε κάνει εντύπωση η επιμονή του να βάζει τα λεφτά του σε μια εταιρεία που δεν μπορούσε να σηκώσει τότε κεφάλι. Αξιοπρεπής,επίμονος και ντόμπρος ήταν οι εντυπώσεις που αποκόμισα,χωρίς ν'ασχοληθώ ποτέ με την μετοχή της εταιρείας του.

      Διαγραφή
  32. Έχω κάποιους προβληματισμούς για την Ιντερτέκ καθώς αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε θετικά και αρνητικά σημεία.

    Στα θετικά:
    1. Συσσωρεύει εδώ και δύο μήνες και μάλιστα όπως γράφουν ορισμένοι την "σκουπίζουν" στο ταμπλό.
    2. Έχει μικρή κεφαλαιοποίηση, το οποίο θα πει ότι μπορεί να δώσει πιο εύκολα μία κίνηση.
    3. Υπάρχει μια κρυφή ελπίδα ο Κοντομηνάς να μεταβιβάσει το ποσοστό του στους Αμοιρίδη - Σαββίδη. Αυτό όμως προς το παρόν είναι προσδοκία και όχι γεγονός.

    Στα αρνητικά:
    1. Ο Κοντομηνάς παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.
    2. Η εταιρεία δεν δείχνει να εμφανίζει κάποια προοπτική για growth. Κινείται απλά στα ίδια επίπεδα με παλιά.
    3. Ακόμη και να αποκτήσουν την απόλυτη πλειοψηφία οι Αμοιρίδης Σαββίδης δεν συνεπάγεται ότι θα συνεισφέρουν την εταιρεία τους προς όφελος των λοιπών μετόχων της Ιντερτέκ. Απλά θα τρέξουν καλύτερα την εταιρεία.

    Στο παρελθόν σε παρόμοιο δίλημμα για την εταιρεία του Σωκράτη στην Παιανία, απλά αποχώρησα κι άφησα τις συγκινήσεις για τους άλλους.

    Παρακαλώ για τις απόψεις σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Του σύντεκνο Δημήτρη οι μετοχές στην ΙΝΤΕΚ δεν είναι ενεχυριασμένες τελικά σε τράπεζες??

      Διαγραφή
  33. Κινείται η ιντερτεκ,χαμηλή κεφαλαιοποίηση ,εύκολα γυρνάει σε κέρδη;τι λέτε να φορτώσω κι αλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να ανακατευθύνει τα αντληθέντα κεφάλαια της ΑΜΚ από αποπληρωμή δανείων σε πληρωμές προμηθευτών με βάση την από 22/10 ανακοίνωσή της,κατί καλό πρέπει να γίνεται εκεί...Η υγεία του γερομπαμπαλή είναι ένας δυνατός γρίφος όμως...

      Διαγραφή
  34. Ο γερομπαμπαλης θα φύγει από την εταιρεία,το θέμα είναι τι στοχεύει ο Σαββίδης,πάντως νομίζω ότι έχει χαμηλό ρίσκο σε σχέση με τα κέρδη που μπορεί να δώσει η μετοχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με την εταιρεία του γερομπαμπαλη δεν ασχολείται κανείς;και έχει αυξήσει όγκο και τσιμπάει Τσίγκου τσουκου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε κύριε Κωνσταντινε το είπαμε ... πάλι μαζί με τον κύριο Τζο (που είναι τιγκα γερομπαμπαλη) και αυξάνουμε!!!

      Διαγραφή
    2. Κύριε Τάκη,συνεχίζουμε να αυξάνουμε και στα 0.80;Πότε θα αράξουμε,που λέει και ο κύριος Τζο;

      Διαγραφή
  36. Ο mikrometoxos πέταξε την σπόντα του εάν είναι νοικοκύρης ο Αμοιριδης σε ότι αφορά την δική του εταιρεία.. Ισολογισμοί υπάρχουν επίσης ας κάνει μια βόλτα σε media markt και puplic και να ρωτήσει τους πωλητές τι εστι morris και fu σε σχέση ποιότητας - τιμής.. Το αγκάθι είναι ο κοντομηνας, αν αποχώρησει από την εταιρεία θα υπάρξουν εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σίγουρα αυτοί που κινούν την ΙΝΤΕΤ ξέρουν καλλίτερα, αλλά εγώ ρωτάω όταν αποχωρήσει ο Κοντομηνάς τι σκελετούς έχουν να ανακαλύψουν στις ντουλάπες. Θυμάμαι είχε ταμείο 10 εκ ευρώ πριν χρόνια και χωρίς δανεισμό και έμεινε ταμείο 0 και χρέη!
    Η ανταγωνιστική ΣΠΙ με πολύ καλλίτερο αντικείμενο και με καθαρό ισολογισμό δεν πρέπει να κάνει τα διπλά λεφτά της ΙΝΤΕΤ τουτέστιν 15 εκ ευρώ αλλά επειδή τα ιδία κεφάλαια δεν είναι σούπερ άντε να βάλουμε ένα 50 % ντισκάουντ...άρα τα 7,5 εκ τα έχει και νομίζω σύντομα η αγορά θα την ανακαλύψει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κύριε τζο72 εσείς έχετε φορτώσει ιντερτεκ ,το ίδιο και εγώ,που βλέπετε την τιμή της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Να θυμάσαι πάντα ότι είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης !!! Να μην είσαι ζουλιάρης και φθονερός τύπος και αν το σχόλιο σου είναι μόνο για να με πικάρεις ... τότε να γνωρίζεις ότι είσαι μέτριος και άσχετος και αν πιστεύεις ότι μπορείς να είσαι καλύτερος μου άνοιξε το δικό σου Ιστολόγιο για να μας το αποδείξεις ντεεεε!!!! Όχι μόνο φρου φρου και παρλαπίπες ...

Γιαυτό πάρε μόνο το "ματάκι" σου και δρόμο 😂😂